Stockholm

Ardalan Shekarabi

Ardalan Shekarabi föddes 1978 i Manchester i norra England i Storbritannien. Han växte upp i Iran, och kom till Sverige 1989, tillsammans med sin mamma. Han gick på gymnasiet på Vasaskolan i Gävle.

Ardalan Shekarabi är gift och har tre barn, två pojkar och en flicka. Ardalan Shekarabis fru heter Therese. Han är ett stort fan av fotbollslaget Manchester United.

Ardalan Shekarabi började engagera sig i Socialdemokraterna och SSU 1993, och 2013 valdes han till ordförande för SSU. Han efterträdde Mikael Damberg.
Shekarabi har genomgått flera skandaler.
Ardalan Shekarabi fick hård kritik eftersom han använde pengar som egentligen skulle gå till integrationsprojekt till sin egen kampanj.

2005 avgick Ardalan Shekarabi som ordförande, efter hårda falangstrider i SSU, och bedrägerianklagelser som hade med fiffel med medlemssiffror att göra.

Sedan 2014 är Ardalan Shekarabi civilminister i Stefan Löfvens socialdemokratiska regering. Sommaren 2016 blev en debatt mellan Shekarabi och Sverigedemorkaternas partiledare Jimmie Åkesson mycket uppmärksammad.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.