En krossad dröm?

John Valencia/Johan Larsson:

Det här influencer-paret har fått leva med sina kläder i kartonger i några veckor eftersom att ett samarbete de skulle haft där ett företag skulle inrett deras walk in closet runnit ut i sanden, vilket så klart är både tråkigt och oprofessionellt gjort av företaget – men att kalla det en krossad dröm?
Är inte det att ta i lite väl mycket ända från tårna?
Att bli ofrivilligt barnlös eller att ens livspartner hastigt avlider – det är i min värld krossade drömmar man haft om framtiden, men att man inte får sin garderob gratis inredd, not so much en krossad dröm i min bok.

Dock kan man få bli irriterad på det och morra till rejält o-professionalism är vansinnigt irriterande och att gå och vänta på någon som inte hör av sig, också irriterande men att kalla det en krossad dröm?
Kanske i influencervärlden är detta det värsta som kan hända och något som förtjänar ett uthängande inlägg men jag tycker det mer det låter som att de är sura för att de inte fått garderoben gratis.
Den krossade drömmen skulle nämligen enkelt kunnat lagas genom att de helt enkelt betalar för garderoben själva och får den precis så som de föreställt sig den i drömmarnas land.
Men det gör de så klart inte utan hur löser paret sitt dilemma?
Genom att ragga fram ett nytt samarbete med ett nytt företag!
Det var alltså tydligen viktigare att få garderoben inredd gratis än att slippa bo med kläderna i kartonger, så så mycket var den krossade drömmen värd. Eller var det att få garderoben inredd gratis som var drömmen och inte garderoben i sig?
Det hela börjar kännas smått oklart men en sak vet jag…
Gratis är gott!

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT – har någon här beställt från vuxen.se? Vad tycker ni, är de bra? Snabb och diskret leverans? Aldrig beställt därifrån. 🙂 är det någon här som har leksaker hemma? Det känns som att alla har men är ändå osäker om jag investera i en 🙂

      Alla såna sidor jag beställt från har haft normalsnabb leverans och en vanlig kartong utan företagsnamnet på

      Prova pistill drottng om du är i sthlm. Superservice o hjälpsamma om du inte vet vad du vill ha

      Kan tipsa om sinful, kanonsida och diskret! Have fun ?

      Har beställt från vuxen.se flera gånger, varit nöjd varje gång! Det står på paketet att det är från PF group dvs diskret

    Man kan ju drömma om en Walk in closet också 🙂 Jag förknippar iallafall inte ”krossad dröm” med att tex ens partner dör. För mig är det ett ytligare begrepp än så.

      Jag håller med om att begreppet är mer ytligt än om ens partner dör, samtidigt är det för mig mer det som exempelvis visas i Fuskbyggarna, att pengarna går åt och att man ändå inte uppnår sin dröm, att möjligheten försvinner. Här handlar det ju bara om att (gratis)garderoben blir försenad

        Jag vet inte hur mycket pengar dessa herrar har. Men om man inte har råd och man alltid drömt om en walk in closet och blir lovad en och börjar se fram emot detta, och sedan inte får den så kanske det är lite av en dröm som krossats. Men ja det är kanske aningens överdrivet. Men iallafall närmare begreppet än de exempel som camcam tog upp.

          Jo, men om man som ”halv-influencer” inte har råd med saker och hänger upp sin tillvaro på att man ska få en massa saker gratis för annars så får kläderna ligga i kartonger – då lever man över sina tillgångar.

            Men det är väl deras betalning? Alltså inkomst. Om inkomsten uteblir kanske de inte har råd eller budgeterat för deras garderob.

              Man köper väl knappast en lägenhet och förhoppningsbudgeterar för att man ska få en massa samarbeten. Blondinbella kanske kan göra det men knappast dessa två…

                Man köper väl en lägenhet/hus med förhoppningen att iaf någon gång i framtiden kunna renovera den som man vill ha den? Förstår inte resonemanget, det är lön som uteblivit, inte orimligt att vara besviken.

    Ibland undrar jag varför du ens skriver om influencers, Camcam. Du gnäller ju bara på dem hela tiden. Och nu menar jag inte på enskilda influencers, utan på influencer som begrepp. Du gör dig lustig över dem och det känns som att du tycker att du är så himla mycket förmer än dem.

    Det lämnar en rätt unken smak i munnen

      Den här bloggen har aldrig handlat om att enhälligt hylla bloggare för allt de företar sig. Jag lyfter vissa saker och kritiserar andra för reflektion.
      Att bli besviken på någonting för att man inte får det gratis när andra knappt har någonstans att bo… Mja… Ska det hyllas tycker du?

        Nej, men det kanske finns nåt emellan hylla och bajsa på?

        Jag tycker inte heller att ditt sätt att kritisera influencers ska hyllas. Hur du framställer dem och nedvärderar dem som stackars små snöflingor som blir utmattade när allt de behöver göra är att ta ett par foton typ. Bara för att det här parets drömmar inte överensstämmer med dina eller går i linje vad du tycker är tillräckligt bra drömmar för att man ska få använda sig av uttryck som ”krossade” behöver du väl inte göra narr av dem och slå ner dem i skorna? Vad vet du om deras drömmar? Varför skulle dina vara mer värda än deras bara för att dina inte handlar om en garderob?

        Jag säger inte att du ska hylla alla bloggare. Jag säger att det kanske är dags för dig att granska dig själv och hur du uttrycker dig. För det är såna inlägg som ger mobbar-vibbar.

      Kära anonym – starta du för all del en blogg där du bara hyllar andra bloggare. Välj ut dina absoluta favoriter och skriv positivt rakt igenom. Luften är fri så bara att starta. Ingen skulle dock orka läsa.

      Sedan…kan vi inte ta och skippa det där med ”unken” en gång för alla. Det är ett så trött uttryck så att jag ”kräks lite i munnen” när jag hör det.

      Ta du och starta en gullig liten blogg där du hyllar dina älsklingar. Det blir nog inte intressant om jag ska säga det vänligt.

    Förlåt men dina inlägg har blivit såå röriga! Tusen frågor i detta inlägg som liksom upprepas in i det sista, bara massa utfyllnad känns det som. Skulle verkligen uppskatta lite kvalitet framför kvantitet här 🙁

    Bara jag som blir ledsen av Blondinbellas blogg nu för tiden? Den som förr var så peppande och inspirerande känns nu bara ångestladdad och sorglig. Stress, skilsmässa, ensam på julafton, utbränd, vilsen. Dålig uppdatering och liksom ingen livsglädje. Tråkig inredning och sallader. Tycker så oändligt synd om henne.

      Ja jag tror inte att hon mår så jättebra just nu, är nog en hel del som rör sig i huvudet.

      Håller med. Att hon tidigare varit både utbränd och inlagd på psykakuten bådar ju inte gott. Och att hon behöver skriva ut på bloggen att hon måste ta det lugnare med vinet… been there. Hon är smalare än någonsin, hon är rädd för att vara i sitt eget hus, hon glömmer vägen till sin mamma. Hon verkar inte ha en enda nära vän eller släkting just nu. Bloggen skriker verkligen ångest.

        Fast vänner och släkt har hon ju. Hon har umgåtts både med vänner som hon kännt länge samt sin mamma den senaste tiden. Så att säga att hon inte har nära vänner eller släkt är ju lite fel.

          Fast någon nära vän har hon väl inte? Någon bästis? Någon som liksom sover över och alltid finns där? Tror inte Bella prioriterar vänner faktiskt. Hon träffar ju aldrig någon vän kontinuerligt liksom.

            Fast vad vet du? Och långt ifrån alla vuxna har en bästis som har möjlighet att sova över. Bästisarna skaffar egna familjer och partners. Men Bella skriver ju ofta om när hon umgås med vänner, bla Sheila 🙂 vem är du att döma hur ens vänskapskrets ska se ut?

            Jag vet inte hur gammal du är med ens närmsta vänner som alltid finns där under tonåren/20års åldern skaffar egna liv och kan inte alltid prioritera dig först. Självklart kan vänskapen finnas kvar livet ut, men det blir inte samma sak när båda eller den ena har skaffat familj osv. Det är omöjligt att ALLTID kunna ses och prata då. Tyvärr.

          Hon har väl själv sagt att hon inte har så många vänner pga att hon varit dålig på att prioritera dem?

      Tycker också synd om henne men man ska inte luras… hon varvar tragiskt med glattigt och gapskratt hej vilt med flit.

        Man kan faktiskt må dåligt men samtidigt skratta och ha kul när man umgås med folk. En del människor är fnittriga. Det betyder inte att man luras.

          Med mitt ”låt er inte luras” menar jag inte att hon fejkar, utan att hon väljer sina inlägg med omsorg. Passar det hennes statistik väl att skriva om något jobbigt så gör hon det (gärna innan eller efter ett sponsrat inlägg) och passar det henne bättre att gapskratta på 20 bilder så gör hon det. Det är genomtänkt.

    Hahaha, ja vad ska man säga???

    OT jag kan inte läsa alla inlägg via mobilen. När du lägger upp prints från Instagram tex Therese Lindgrens här nedan och Katrin zyt så blir det bara vitt och grått och jag måste scrolla i evigheternas evighet för att komma till nästa inlägg. 🙁

      Det blir så för mig med. Kan inte ta mig förbi det inlägget

      Samma här, jag förlorar nästan förståndet…

    De har tom taggat inlägget med #fuskbygge kan det vara fuskbygge när de inte ens byggt något?
    Nu är jag inte i snickarbranchen men jag är däremot medveten om att den typen av jobb ibland kan dra ut på tiden av olika orsaker. Oupptäckta vattenskador, eller andra oväntade komplikationer. Fine kanske inte helt ok att inte höra av sig av företaget men tkr ändå att dom överdriver lite i sin ”recension”.
    But that’s just my opinion.

    OT: Myggan gör ”vampyrbehandling” och sprutar in sitt blod i ansiktet. (På Instastories).

    Camilla, du förstår nog att rubriken inte var menad att ta bokstavligt. Vi är otroligt besvikna men självklart går inte jorden under. Dock ska sägas att företaget i fråga inte svarat på detta utan fortfarande gräver ner huvudet i sanden. Vi får väl hoppas att Sydäng Bygg lyckas bättre med nästa samarbete.

    Trevlig dag,

      Ja, vem vet! Kanske svarar de nu när de hängs ut lite extra.. Ska vi gissa på en smula ”ögontjäneri” från dem? =)

    ”Det börjar bli kallt och jag har inte ens fått upp någon vinterjacka för den ligger i någon av de 24 kartongerna som står uppradade i det otursförföljda rummet. ”
    Så hade jag det också i oktober men då gick jag ner i källaren, öppnade några kartonger och hittade min jacka tillslut. Det var jobbiga 20 minuter för jag blev lite svettig ett tag.

      Haha ja. Kände lite så också. Frys då, om du inte orkar leta efter den liksom. Det absolut, absolut värsta som skulle kunna hända är att man får packa om kartongerna

        Haha ja nu var det ju mer en del i en ton som texten skulle ha. Det är klart att jag skulle kunna lägga tid på att öppna lådorna eller kanske unna mig en ny jacka. Några andra synpunkter eller ska vi fokusera på saken det gäller dvs att vi står utan garderob trots att vi förberett, flyttat och haft dialog i flera månader?

          Ni kanske ska fokusera på garderoben ni kommer att få genom ett annat samarbete i stället ? (att köpa en ny jacka istället för att öppna en kartong är väl inte särskilt hållbart för vår kära planet, det är väl den synpunkten då, sorry)

          Jag har ingen aning om vem du är John, men jag gillar att du svarar i en trevlig ton på alla griniga kommentarer trots alla smalbenssparkar du fått ta emot. Hade jag kunnat hade jag fan kommit och fixat den där garderoben åt dig. Lycka till, hoppas det löser sig! Och gräv fram en jacka. Det är kallt idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.