Högt i tak-poddarna i blåsväder

Längst ner kan ni lyssna på hela den bortklippta delen av podden.

Sanna Guidetti och Rosanna Charles gick in och klippte om veckans poddavsnitt av ”Högt i tak” efter att lyssnarna reagerat på deras diskussion om en intervju med Kanye West där han ska ha sagt att anledningen till att ”inga andra artister uttalar sig är för att musikbolagen är ägda av judar”.
Rosanna Charles fyller i: ”Ja, det är klart”.
Påståendet är en typisk antisemitisk konspirationsteori.

Efter att podden klippts om och kommentarsfältet under inlägget om veckans avsnitt stängts av har de även publicerat en ursäkt på Instastory. 

Vi vill be om ursäkt för att vi förde samtal i det senaste avsnittet av Högt till tak som kan misstolkas. Vi inser att våra ord och ljudklippet om judiska ägare av stora bolag kan uppfattas som antisemitiska.

Vi förstår att vi kan ha spätt på en fördom om judisk makt och inflytande. Det var aldrig vår avsikt och vi förstår hur problematiskt detta kan uppfattas. Vi tar avstånd från alla Kanyes antisemitiska påståenden. Vi borde ha varit nogrannare.