Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

477 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nu är det helg ?

      Trevlig helg 🙂

      Härligt med helg, ja!

    Fan asså, på senaste tiden har jag haft ögonen på Adde från ex on the beach. Hans utseende tilltalar mig men hur han är……..

      Kan verkligen inte förstå att du kan attraheras av hans utseeende när du ser hur han är i tv.

        Utseendet kan man väl attraheras av ändå?

          Nej.

          NEJ

          Nej

          NO.

        Förstår inte hur man kan attraheras av hans äckliga personlighet och beteende mot tjejer ??

      Tyckte han var riktig söt o charmig i första säsongen men då var han långt ifrån det svin han är idag, äcklig människa

        Då kanske du får kolla på säsongen igen, han beter ju sig som sin karaktär Adinator 3,0 eller vad det var redan då.

      Tycker nästan (läs: nästan) inte att hans beteende är värst ens. Han är ju helt dum i huvudet faktiskt?? Helt jävla sjukt hur han resonerar, tror inte själv han förstår hur vidrigt hans beteende är. Kan inte med ord beskriva den människa. Och att han det har lyckats honom att vinna tillbaka Anna Lisa har jag ingen förståelse för. Önskar att hon kunde älska sig själv lite mer än så.

        Var tvungen att googla ”adde ex on the beach” Eh…. Utan att ens veta hur han är, så nej det finns inget med hans utseende som attraherar mig. Gillar inte den där osäkra stilen på killar.

      Jag tycker synd pm han. När jag ser han på tv tycker jag det är uppenbart att något inte stämmer, förlåt men är han liksom helt 100 i skallen?
      Kan det vara så att han har ett sexberoende kanake? Han är otroligt desperat och gör vad som helst för fysisk berörning och uppmärksamhet. Han är instabil och borde få hjälp inre vara med på Tv.

    First :p

      Pin

        Du är pin

      Inte pin alls.

        ? är inte pin alls!

    Trh skrev en kommentar för ett tag sen som fick mig att läsa på mer om den ökade folkmängden världen över.
    Ni som inte kan lägga personliga känslor åt sidan, scrolla förbi. Vill ha objektiva svar.

    Nya rapporterna säger att jordens befolkning kommer fortsätta öka, snabbt. Samtidigt som vi står inför katastrofläge inom bara några år (10-50år) med maten tex.
    Ökad befolkning + mindre mat är helt enkelt ingen bra kombo. Det innebär svält, död, krig…

    Många pratar om att begränsa hur många barn man skaffar. Men skulle inte sjukdomar kunna vara lösningen, tex cancer?
    Om man inte försökte bota de här sjukdomarna för ökad livslängd, skulle det kunna göra någon skillnad? Eller kommer det ändå födas barn i snabbare takt världen över än det är som dör i sjukdomar?
    Kommer vi ens ha någon användning av att kunna bota tex cancer när vi är i katastrofläge, eller finns det annat som egentligen gynnar oss mer att lägga pengarna på än att försöka bota vissa sjukdomar?

      Konspirationsteori deluxe här, men jag tror att det är just därför som botemedlet för cancer inte avslöjas

        ?? Eller vaccin mot till exempel HIV ?

          HIV har vi redan så pass bra bromsmediciner för att det inte behövs något mer. Man dör inte längre av HIV om man får behandling. Det man säger att människor dör av är AIDS, och AIDS är diagnosen du får när HIV redan brutit ner immunsvaret helt och hållet, med följder som tumörer etc. Får du AIDS så får du dödsdomen på papper, typ

            Men alla får väl inte bromsmediciner till hiv? Inte i de fattigare länderna väl?

            Jag är cynisk nog att tro att om mäktiga människor vill minska jordens befolkning går de nog på de fattigare delarna först. Det märks inte, tragiskt nog, på samma sätt.

              Det görs ju redan.

            Hej! Du dör inte av aids heller, utan det går att gå från aids till hiv igen tack vare bromsmediciner. En person som lever med hiv och inte får bromsmediciner utvecklar sedan aids, och därefter kan en dö i aids-relaterade sjukdomar. ?

              Tack för info! Inte hängt med i utvecklingen ??

              Man dör alltid av aids, aldrig av hiv. (De utan broms dör av aids) Men coolt att man nu kan backa det med behandling!

                Man dör inte av aids. Man dör av följdsjukdomar av aids. Ens immunförsvar är iprincip obefintligt vid aids och därav dör man av andra sjukdomar såsom infektioner, som kroppen inte kan ta hand om

                  Finns inga följdsjukdomar till aids. Aids är samlingsnamnet på sjukdomarna (Symptom/syndrom) du får när hiv har brutit ner ditt immunsvar. Man dör av infektionerna, som i sin tur är aids

        Cancer är inte en sjukdom som man hittar ett botemedel till bara sådär, typ som ett vaccin. Det är alldeles för komplext. Uppkomsten av cancer är enkelt förklarat en stokastisk process, slumpmässig, där det ibland finns faktorer som påverkar såsom ärflighet eller typ rökning. Tänk er alla celler vi har i kroppen, de delar sig, ibland går det fel. Kroppen reparerar skadan (cellen begår självmord kan man väl säga) i de allra flesta fallen men ibland inte. Då fortsätter cellen dela sig med DNA som inte är rätt. Detta kan ske helt okontrollerat och bam.. cancer.
        Finns så många typer av cancer, organ som befästs, grad m.m. Allt detta påverkar utfallet av en behandling.
        Väldigt många av de som får cancer botas ju faktiskt idag med den teknik som evolverat enormt de senaste 30-40 åren. På det viset finns ju redan ett botemedel. Problemet borde istället ställas på diagnostik, att diagnosticera olika typer av cancer innan det gått för långt. Då kan man även bota.

          Fast….vi ligger mycket nära nu med ”robotar” som du injicerar i blodet som går direkt på cancercellen och inget annat.

          Googla. Det är sjukt coolt.

            Jag känner till nano-robots. Nej vi ligger inte nära med dessa.

              Ok. Hur definierar du nära?

              Själva tror de inom ca 5 år.

              https://www.google.se/amp/s/www.express.co.uk/life-style/health/919311/cancer-cure-research-nanorobot-treatment-breakthrough/amp

              (Annars kan du läsa om dem som fick nobelpriset i medicin i år.)

                Skrev ju att jag känner till detta. Arbetar med cancerforskning. Att de själva tror detta betyder inget. Det är många saker som ska passeras och godkännas innan ngt blir verifierat och kliniskt godkänt.

                Sett dina kommentarer förut, varför vill du alltid ha sista ordet och lägga in nån google-sökning som bevis på det du säger? Känns ofta som att du tror att andra inte vet något om något.

                Ps. Höll ett föredrag om nano-robots samt machine learning inom medicin för ett par månader sedan.

                  Varför? För att du bara skrev ett vagt svar om att de inte är nära utan vidare förklaring. Inte för att jag tror att jag vet något mer än du utan för att du inte säger någonting och ger mig en möjlighet att bemöta eller ta in vad du säger.

                  Och jag skrev nu en fråga och inte ett påstånde.

                  Och om du nu har föreläst om det så har du kanske också en föraning om att prövotiden mest troligt inte kommer bli så lång då det en metod snarare än läkemedel.

                  Också kaxigt av dig att påstå att de själva kommer med claims som de inte har belägg för. Skulle du säga det till deras ansikten också? Jag menar det är ju ändå på gränsen till att anklaga dem för fraud.

                  Men coolt att du höll en föreläsning. Var då? Och är det inom det området du forskar eller varför valde du det ämnet.?

                  Tillägg ang din anklagelse att jag skulle veta mer än någon annan, tex du.

                  Du säger här rent ut att du vet mer än de som själva forskat fram och utvecklat metoden. Inte dålig kännedom du har där. 🙂

                  (Och också lite grann att så som man känner sig själv, ja så känner man andra eftersom att jag aldrig påstod att jag vet mer än du, ville bara ha ett förtydligande på hur du menar och tänker. 😉 )

                  Har föreläst om det, informationsmässigt är det inte så svårt och det betyder inte att jag vet mer än forskarna bakom.
                  Det var ett seminarie som handlade om ”dreams in radiotherapy” typ. Av anledning att vilja hålla mig anonym berättar jag ej mer:)
                  Det är inte anklagelse för fraud förstås. Forskare ska ju vara väldigt positiva till sin egen forskning. Eftersom jag verkar i den världen så läser jag en sådan kommentar med kritiskt öga.

                  Alltid bra att vara kritisk och hade du svarat så hade min reaktion blivit en annan. Inte som nu där du hävdade bestämt.

                  Jag har lyssnat på en av deras föreläsningar och instämmer med att de ska låta positiva om inte annat för att få anslag.

                  Men jag tror inte att försök på människa är långt bort iom senaste framstegen. Men det är vad jag tror (och hoppas). Framtiden får utvisa.

                  Låter som ett kul ämne du höll föreläsning om där om jag förstår dig rätt det gick ut på att tänka förbi dagens horrisont till vad som kan vara möjligt i framtiden. Viktig inspo som kan leda till nya tankebanor. Lite som Asimovs böcker har gjort. ??

        Konspirations-off-pist i samma ämne: Min teori om att det inte avslöjas är för att det ger så mycket pengar från folk att ha lösningen ”runt hörnet”, där den alltid verkar vara. ?

      Jag förstår hur du tänker men håller inte med.

      Heller att vi är färre och föder färre barn och lever väl än att man får leva under stora plågor och misär.

      Sedan tror jag att någon stor pandemi eller naturkatastrof kommer att inträffa iaf, men det är inget vi vet säkert och kan förlita oss på tänker jag.

        Ja, men min tanke är hur vi hamnar där. Om vi själva skulle påverka befolkningen. Vilken väg ska man gå? Om ingen naturkatastrof händer så kommer ju bara folkmängden öka om inget görs. Eller så kanske katastrofen helt enkelt är alla som kommer dö i svält

        Tyckte din kommentar var intressant för ett tag sen samt ämnet, så tack för att du gav mig något att nörda ner mig i

          Aha du menar så. Tycker ändå det är till viss del inte så humant att inte bota om vi kan samt det ligger väl lite i vår natur att vilja fixa saker samt svårare att förlora någon du redan har än någon man aldrig träffat.

          Kan ju också vara så att någon som verkligen kan fixa våra problem skulle få cancer och om hen dog för tidigt så skulle chansen aldrig ges.

          Men svår och intressant fråga du ställer och det finns förmodligen inga enkla svar.

          Kul att du spann vidare. Detta som gör att jag tycker att hänga på nätet är givande. ??

            Jag tänker rent spontant att det känns mer humant att försöka påverka befolkningsmängden innan det har blivit en del av den (barngräns/familj till exempel), istället för att låta redan levande människor dö i sjukdomar som vi i stor mån kan bota.

            Intressant fråga dock, i och med att många idag blir oplanerat gravida och då blir det helt plötsligt en fråga om aborträtten istället.

            Nej, självklart inte, därför jag bad om objektiva svar. Blandar man in känslor och vad som är humant är det väldigt svårt att ens ta tag i frågorna (”Hur många liv är din mammas liv värt?” )

            Det kanske inte finns någon lösning helt enkelt?

              https://m.youtube.com/watch?v=FACK2knC08E
              Kolla på Hans Rosling om befolkningen. Folk skaffa mindre barn nu än förut men det dröjar innan vi märker av minskningen. Vi har resurser idag för alla på jorden och flera, problemet är fördelningen.

                Problemen ligger ju dock framför oss. Vi har inga problem idag att få tillgång till mat. Är ju först efter ex antal dåliga skördar i många länder samtidigt pga torka eller skyfall problemen kommer att märkas av och bli verkliga

                  Ex ? Skulle såklart skriva X……

                Den finns dem som inte håller med Rosling också. Att de han observerade inte kommer stämma pga av andra faktorer på andra håll.

                  Ja, han fokuserade på många saker på ett bra sätt, men valde till exempel bort att ta sig an klimathotet eller till och med trivialiserade det, det är synd. Risken är väl att vi kommer konfronteras med komplexa kedjereaktioner, oförutsedda konsekvenser osv som vi inte kommer kunna lösa.

      Intressant. När kroppen åldras får alla cellföränringar, det hör till naturens gång eller har jag fel? Sådan cancer som är riktigt åldersrelaterad kanske kan vara relevant i så fall. Å andra sidan kanske det finns mer pengar till just cancerpatienter i framtiden om mattillgången minskar och då även överviktsrelaterade sjukdomar.

      Däremot tror jag att man i framtiden kommer vara livrädd för ”smutsiga” sår, med anledning av recistenta bakterier. Det kan bli en fråga om leva eller dö. Så… katter kommer nog inte vara husdjur om ca 50 år.
      Bara en fundering…..

        O no!!!! Jag kommer i alla fall ha katt om jag lever om 50 år. Skulle annars vissna och dö ändå, så det är lika bra att dö av kattpussar.

          Är nog klorna och tänderna du ska vara försiktig med, inte pussarna ?

        Jag fick cancer när jag var 25. Sjukt glad att jag fick behandling och nästa månad få fylla 30!

          Det där var inget objektivt svar i frågeställningen. Alla är glada över att få behandling. Bortse från det just nu

            Jag vet, tänkte bara på det där med åldersrelaterat.

              Missade du ”sådan cancer som är åldersrelaterad”?

        Ja, ni pratar barnbegränsning men ska ha katt..? USAs husdjur äter motsvarande vad över 60 miljoner människor kunnat leva på. Du får nog välja om det är du eller katten som ska få mat…

          Du tror inte det är viktigt med en artrikedom då? (Inte för att jag tror att planeten behöver så många katter som finns idag. 😉 )

            Själv tänker jag att katterna kommer behövas, fast ute på gatorna. Hålla nere på råttor och skadedjur?

              Utan människan och våra sopor kommer råttan att minska i antal. De tillskillnad från oss har en inbyggd mekanism att inte föda fler än det finns mat till.

                Sedan, hur många av de framavlade katterna jagar på riktigt. 😉

                  Av våra katter vi haft sedan de var kattungar släpar hem någon enstaka råtta. De två herrarna som levt som hemlösa släpade däremot hem flera om dagen i perioder. Så du har nog en poäng där.

                Är det så? Vad häftigt. Inte mig emot haha vill inte ha råttor överallt. Men tänker att de borde dras till eventuellt döda människor?

            Alltså, det är ju inte direkt alla knasavlade mopsar och perserkatter som ska stå för ’artrikedom’…

      Jag tror att vi i större utsträckning kommer odla mer hemma som förr i tiden. Eftetsom att priset på mat och tillgång på vatten kommer att bli hård valuta. De med egen vattenbrun, trädgård samt plats för nån ko, höns mm kommer klara sig bäst.
      Jag tror också att vädret kommer att bli aggresivare, intensivare värme på sommrarna och kallare vintrar och hårdare stormar än tidigare.

        Ja, problemet är ju att det kommer vara rent av livshotande vid svält. Folk kommer döda för att få tag på mat, så det krävs att man hittar en lösning så alla kan få äta.
        Om jag förstått det rätt samarbetar vi idag med andra, om vi har dåliga skördar köper vi från andra länder. Men nu står alla inför samma problem, så länder kommer hålla hårt i sin mat. Om vi har flyt med hyfsat bra skördar, så har vi ändå problem med att få bränsle till skördemaskinerna…
        Så många svåra frågor att försöka lösa

          Ja det är det verkligen och en väldigt intresant fråga. Tänkte mer på privata hushålls odlingar där inga maskiner krävs 🙂

            Ja, jag har också tänkt att det är en lösning men det kommer bli att man lever under ständigt hot. En pappa eller mamma ensam med 3 barn som inte ätit på en vecka tar nog till de metoder som krävs för att stjäla din mat. Precis som du skulle ta till vad som krävs för att skydda din mat. Det är kanske om man flyr långt ut i skogen bort från alla andra?

              Ovanför är jag

          Det finns bra initiativ som kommer att behövas ännu mer i framtiden t.ex. ”the transition network” : https://transitionnetwork.org/about-the-movement/what-is-transition/ Väntar vi på politikerna kan vi vänta i evighet och lite till, jag tror på dessa lokala grupperingar som ändå stödjer varandra internationellt.

        Du är något på spåren där Karro. Har samma tes, varmare & kyligare klimat osv. Naturkatastrofer i form av översvämningar, jordbävningar.
        Maten blir det hårdvaluta på och överbefolkningen i skenande takt i kombination låter inte så.. Lockande. Tack och lov har jag ingen barnlängtan.

      Vilken dystopi! Jag tror framtiden är ljusare än så. Tror vi kommer hitta lösningar på båda svält, klimatkris och multiresistenta bakterier.

        Det här är något som händer idag i drabbade länder. Men det är bra att ha hopp ??

          Kanske iiiiinte riktigt det som beskrivs ovan ? ”folk kommer att döda för att få tag i mat…” Really? ?

            Självklart. Det händer i fattiga länder idag, det kommer hända här också. Svält gör att människor blir väldigt desperata. Människor lägger sig inte ner och självdör i första taget. Vi kommer ha poliser som vaktar mataffärena, en limpa bröd kanske du får ge 2000 kronor för.. Hamnar vi i katastrof med svält så är det den verkligheten vi kommer att ha

              Dystopi som sagt.

                Fakta om svält är väl inget dystopi? Man kan hoppas att det inte blir så här, men fakta är ju ändå fakta

                  ”Det händer i fattiga länder idag, det kommer hända här också”

                  Negativt antagande om hur världen kommer att utveckla sig = dystopi

                  My, ja. Vid svält kommer det att hända här också

                  Men hur vet vi att hela världen drabbas av svält?

                  Det är hög sannolikhet att det kommer bli så. Det vi vet är att det blir fler dåliga skördar för varje år pga klimatet. Både djur och människor är beroende av skördarna. Djuren dör först, precis som i somras med all nödslakt, för finns ingen mat till dem och den som finns kommer gå till människor. Stora delar av världen kommer man inte kunna bo i alls vilket resulterar i att de flyr till våra länder längre norrut (Krig lär bryta ut på vägen). Sverige är knappt självförsörjande till oss som bor här idag, vi klarar inte av om det kommer många fler hit i kombination med flera dåliga skördar i rad. Läs på mer om det, det är trots allt verkligheten idag och intressant. Vi har fått känna på det lite sista åren, men än så länge har vi inte fått några jättestora problem

                  Dystopi? Kallas väl realitycheck.
                  Men visst naiva människor som vill köra sin SUV, ha minst tre barn och resa så ofta som möjligt med flyg men inte gärna se eller läsa ”obehagliga” nyheter om vad vi står inför- fortsätt lev i er bubbla.
                  Samt nej, jag har inte alls fördomar ? älskar att resa själv. Dock är jag realist.

                  Anonym: det går att ha en positiv syn på framtiden utan att leva i den bubblan ?

                  ?: Du ber mig läsa på. Det gör jag gärna. Du kanske kan hänvisa till den forskning som du har läst?

                  My, vad är du intresserad av? Klimatfrågan i allmänhet, folkmängd, konsekvenser av torkan och dåliga skördar?

            My: Har hänt förr och sker också idag. Fanns också en tid när du fick din hand avhuggen för att du stal en limpa med bröd.

              Att detta skulle bli verklighet i hela världen har jag fortfarande svårt att se framför mig ?

                Jag tror att de flesta har svårt att se saker framför sig som man inte varit med om tidigare. De som levde under världskrigen har nog lite lättare att tänka sig in i hur snabbt tillgångar skulle kunna minska och konsekvenserna. Vi hade brist på mat under både första och andra världskriget i Sverige, maten räckte inte till alla. Då fanns det ändå mat ute i världen. Blir skördarna dåliga i många länder samtidigt finns det inte mat till människor och djur. Det kan gå snabbare än man tror

                Två år i rad har det varit dåliga höskördar, folk avlivar sina betesdjur för det inte finns mat. Varför skulle det va konstigt om människor helt plötsligt blir utan? Dåliga skörder. Djur som dör i sjukdomar som inte går att bota. Torka, ösregn, istid, kan hända va fan som helst!

                  Ja, vad som helst kan hända. Men gör det det? Ingen vet. Tiden får utvisa ?

                  Det vi vet är att vi redan nu bara på några år fått skicka djur på nödslakt och haft dåliga skördar. I år var skörden ungefär hälften av vad vi brukar ha på ett år i Sverige. Om vi inte hade kunnat köpa mat från andra länder så hade vi redan nu i år haft problem att få tillgång till mat till alla. Några år till samt köpstopp från andra länder och vi har stora problem i Sverige

      Det är inte barnafödandet som är problemet utan att stadigt fler blir äldre?

        Båda två är väl egentligen en del av problemet, om man tänker att konsekvensen av problemet är överbefolkning?

        Nej .Det är bägge men främst att för många barn föds.

          Utbildning motverkar. Det har visat sig att unga kvinnor som blir utbildade i Afrika, gifter sig senare, får betydligt färre barn och lever bättre liv. Ett annat intressant exempel är hur barnafödandet minskade i Brasilien, inte genom straff och reglering som i Kina utan genom kulturellt inflytande. Sedan 60-talet har tjejerna där sett TV-såpor med framgångrika arbetande kvinnor – det många av de här kvinnliga karaktärerna har haft gemensamt har varit inga eller bara 1-2 barn.

            Om jag inte har helt fel är det väl Indien och Pakistan det ökar mest i?

              Helt rätt. Och utbildning motverkar vara så tillvida ifall du kan tjäna pengar själv, tillåts det, samt blir utbildad hur msn inte blir gravid.

                Denna är rätt så ny, bara två-tre år på nacken. Min kollega Pedro har nu gjort två resor, installerat 25 laptopar och solpaneler, byggt upp en databas och utbildat lärarnar som i sin tur utbildar eleverna i två skolor. Det finns hopp! https://worldse.org/our-actions/ 🙂

      Oetiskt skrivet. Skulle du skriva så om du var drabbad av cancer? Vad som änn händer gör vi allt för att hitta botemedel för sjukdomar så människor kan leva vidare. Hemskt när så många lider . Förstår inte hur du kan skriva så.

        Du är nog en av dem som ombads scrolla vidare. Intressanta svar ovanför. Förstör inte det

        Precis därför jag bad om objektiva svar. Kan du inte hålla dig till det så snälla scrolla förbi. Det finns inga lätta lösningar och det är inga lätta frågor att prata om om man blandar in känslor. Tänk om det är så att pengarna som räddar 1 person från cancer kan rädda 15 personer från att svälta ihjäl? Ska 15 personer lida istället för 1 person? Hur många liv är ett liv värt? Du ser, det går inte att diskutera de här frågorna med känslor inblandade så håll känslorna utanför. Tack!

      Ja men i Norge tex så minskar barnafödandet. Vi här i norden bidrar inte till överbefolkning. Vi blir snarare färre. Om man inte räknar med invandrare då och deras barnskaffande.

        Klart du måste räkna in invandrare och deras barn som bor här i en krissituation.

      Du kan ta det lugnt. När matkrisen slår till om 50 år kommer en del människor svälta och dö ut. Tänk dig den nya pesten. Ungefär hälften kommer dö och därefter bygger vi ihop socialisationen igen.

    Låt säga att du är intresserad av en f.d kollega, då var du i ett förhållande, men sökte ändock mycket (vänskaplig!) kontakt med kollegan ifråga (som är väldigt introvert). Hur gör agerar du nu? Har kollegan på Fb, hur prövar man om det finns intresse att ses? Har samtalat kort om ”vad som hänt sen senast”, ställde ingen fråga i sista meddelandet så kollegan svarade inte. Tips! Kanske vågar jag ???

      Skicka ett meddelande: ”Hej! Hur är livet? Du har inte lust att ses en dag? Skulle vara kul ?” Kort, enkelt och om han inte vill så behöver det inte bli så pinsamt då du inte har hintat om varför du vill ses ?

        Skriv aldrig: du har INTE lust att ses? Näe de har jag inte säger personen då. Det låter som om man svarat på sin egen fråga och är negativt. Var positivt inställd 🙂 kram

      Föreslå att ni går och tar en öl eller dylikt. Hockey VM börjar ju i mellandagarna, kan ju vara något! Tänkte då föreslår du ju en aktivitet. Personen och du kanske inte gillar öl eller ishockey men du förstår poängen ?

      Är du säker på att personen är singel?
      Om så är fallet och med tanke på att personen är introvert så är det bästa att fråga om hen vill komma över och se en bra film, äta popcorn och ta en öl.
      Kravlöst och enkelt

    Har påbörjat en adhd/autism utredning. Jag hade 75p (55p och över indikerar adhd) samt 31p (32p och över indikerar autism.)
    Jag är vuxen, jobbar heltid. Vad kan man ens få för hjälp förutom mediciner? Försökt läsa mig till det men det står inte enskilda insatser..

    Är mitt i utredningen men de tar 100år därav nyfiken om nån kan svara mig.

      Jag tänker att det beror på vad du upplever för problem. Är det något särskilt du upplever att du behöver eller vill ha hjälp med?

      Med en autismdiagnos kan du ansöka om stödinsatser via LSS, t.ex. boendestödjare och liknande om du känner ett behov av det. Du har även möjlighet att få insatser från habiliteringen vilket kan vara t.ex. kurator, arbetsterapeut eller psykolog beroende på ditt behov. De kan även hjälpa dig att få mer diagnosinformation om de som utreder dig inte ger dig tillräckligt med info.

      Gällande ADHD har man inte samma typ av rättigheter, vad som erbjuds beror lite på vilket landsting du bor i och hur gammal du är. I Stockholm finns t.ex. ADHD-center på Rosenlund för vuxna upp till 25 år.

      Har du några specifika frågor kan jag försöka svara på dem så gott jag kan <3

        Ååå va go du är <3
        Mitt största bekymmer är att min värld och tid känns så lite. Jobbar jag heltid orkar jag inte psykiskt ha någon fritid redan idag. Jag är 23 och ska gifta mig nästa år men känner att barn är så långt bort. Vi har varit ihop i 8 år och vill ha barn tillsmamans. Men jag är rädd. Inte pga min mognad, men jag tror inte min hjärna orkar barn och heltidsjobb? Kan man ha andra rättigheter vid arbete plus barn? Annars känns de som jag faktiskt inte kan skaffa barn… jag vill inte va en "slashas" men jag orkar verkligen inte leva och jobba samtidigt. Känner mig så begränsad.

          Jag kan också svara på frågor om du önskar 🙂 Rens spontant tänker jag att du skulle behöva hjälp med strategier för att hushålla med din energi. Dvs hitta strategier som hjälper dig så saker inte är lika energikrävande. Kan vara olika saker beroende på vad det är som är energikrävande i ditt liv. Är jobbet anpassat efter dina behov och förutsättningar? Är sociala interaktioner krävande? Är det svårt att planera och organisera? Etc etc. Vet flera med NP-diagnoser som har barn och jobbar som fixar det när de får rätt stöd & förutsättningar ?

          Jag kan också svara på frågor om du önskar ? Rent spontant tänker jag att du skulle behöva hjälp med strategier för att hushålla med din energi. Dvs hitta strategier som hjälper dig så saker inte är lika energikrävande. Kan vara olika saker beroende på vad det är som är energikrävande i ditt liv. Är jobbet anpassat efter dina behov och förutsättningar? Är sociala interaktioner krävande? Är det svårt att planera och organisera? Etc etc. Vet flera med NP-diagnoser som har barn och jobbar som fixar det när de får rätt stöd & förutsättningar ?

          Åh! <3 Det är väldigt vanligt att personer med ADHD och/eller autism att känna så (och vanligt för många utan också). Om det nu är så att utredningen visar det ena, det andra eller båda så finns det hjälp att få och med små medel kan det underlätta mycket! Många av de jag träffat med ADHD och/eller autism beskriver det du säger och att man upplever att man inte har en jämn energinivå under dagen, utan man lägger allt fokus på det som görs utanför hemmet (skola/arbete t.ex.) och när man kommer hem är man helt orkeslös. Personer med ADHD och/eller autism har ofta väldigt starka sinnesintryck som kan ta mycket energi. Genom en arbetsterapeut kan man t.ex. få hjälp att hitta små enkla medel i vardagen för att energin ska läggas på "rätt" saker och att energinivån kan jämnas ut.

          Upplever du att det är en oro kring barn i förhållande till din ork (eller bara din ork) så rekommenderar jag dig att ta upp detta med psykiatrin som gör din utredning, är det så att du har autism kan de remittera dig vidare till habiliteringen (du brukar även kunna göra en egenansökan) så du får en samtalskontakt där om du önskar. Vid ADHD kan psykiatrin hjälpa dig.

          När det gäller arbete+barn så beror det lite på vilken typ av hjälp du tänker på, är det mentalt/ekonomiskt/fysiskt etc?

          Du har ju rätt att arbeta deltid tills barnet fyller åtta år om det var det du undrade?

            Berätta mer om det!!

            Tolv år

      Verktyg för att lära dig hantera dina svårighet, många känner att de får svar på vad som känts annorlunda/problematiskt, hitta liknelser och förståendet hos andra, ökad kunskap för ens problematik skapar ju bättre förutsättningar att hantera det en inte tycker fungerar och samtalsterapi för att få hjälp med vad du anser problematiskt. Fubdera över vad du känner själv att du söker genom att göra en utredning. Bara svar eller vill du t.ex hjälp att underlätta vardagen.

      Hej! Jag lever med en man som fick autisms och add diagnos för 5-6 år sedan. Under våra 3 år tillsammans har jag krigat suttit i rehabmöten, varit med till psykiatrin och vi har inte fått någon form av hjälp tyvärr även om vi har rättigheter till det. Först för någon månad sen fick han träffa ny läkare på vårat sjukhus som också såg till att han fick kontaktpersoner som ska förklara vad diagnoserna innebär och hur man på bästa sätt lägger upp livet och vardagen för att få en sån normal vardag som det är möjligt. Nu ville du kanske inte veta vad man inte får hjälp med men de kan som sagt ta lång tid att få rätt hjälp. Jag jobbar inom vården och studerar till uska just nu jag vet att om man har svårt att hantera vardagen kan du har rätt till boendestöd, alltså människor som stödjer dig i vardagen, tex. Städa, handla hjälper dig att planera veckan osv.Boendestöd kan också innebär att du ibland inte är i behov av hjälp ena dagen för att du kanske är bortrest men personalen kan ändå ringa dig för att kolla läget. Du kan också få hjälp genom dem med medicinering om du inte skulle klara av att hantera det själv. Skulle du ha svårt att hantera din ekonomi har du förmodligen rätt till en godman som kan hjälpa dig att ha koll och eventuellt sätta in pengar på ditt kontot vecko eller månadsvis, men dem kan ja även hjälpa dig med dina egna pengar om du tex. Behöver köpa en ny dammsugare eller så. Dem snor ju inte pengarna men har liksom kontroll över dem åt dig. Här där jag bor finns de också särskilda ställen där många med samma diagnoser kan mötas några dagar i veckan, äta lite god mat, Spela lite spel och sånt. Där finns de personal på plats, antingen kan man åka själv eller så har du med dig personal dit. Du har också rätt till samtalsterapi av någon form och har rätt att veta vad dina diagnos handlar om. Det finns säkert massor jag har missat men detta är lite av de som man kan få hjälp med ❤

      Hej V! Jag skrev ett långt svar till dig men de verkar ha fastnat på vägen eller blev de något tokigt. Men om du vill kan du be Camcam om min mail så får du gärna ställa frågor till mig. Lever med en man som har autism och add plus att jag jobbar inom vården med sånt här och även studerar så var inte rädd att maila om du skulle vilja ❤

      Normen har ju verkligen blivit att man ska jobba heltid. Alla förväntas klara av och vilja jobba 40 timmar per vecka. Men vet du vad? Det är faktiskt inget man behöver göra. Jag har inga diagnoser eller funktionsnedsättningar men sen jag fick barn och gick ner i arbetstid så tror jag att jag aldrig mer i hela mitt liv kommer jobba heltid. Har även en kollega (utan barn) som inte jobbar heltid för att hon helt enkelt inte vill. Och hon är ingen lat människa som är arbetsskygg eller lat, tvärtom!
      Livet är för kort för att stressa runt i ett ekorrhjul och har man ekonomisk möjlighet (och är villig att prioritera bort vissa materiella saker i livet) så varför jobba 40 timmar vecka ut och vecka in?
      Lycka till i framtiden!

      Jag har add och aspergers syndrom, diagnoser jag fick i fullvuxen ålder. Det hade varit guld värt om jag fått diagnoserna i skolåldern för det var då jag behövde hjälp som mest!
      Nu i vuxen ålder har jag fått hjälp genom lönebidragsanställningar, samtalsterapi, kontaktperson för att bryta min isolering osv. Det är hjälp jag inte fått utan diagnos.

      Nu är jag sjukpensionär (sjukersättning) och livet känns ibland som det är slut…

        Det känns som det inte finns plats för såna som jag i den här världen.
        I min dröm målar jag tavlor och lever självförsörjande med en man jag älskar långt ute i vildmarken. Ungefär som i serien ”Last alaskans” serien som går på discovery.
        Gissar jag är rätt ensam om det…

          Förstår precis vad du menar! <3 vill typ också leva så! Mvh din framtida granne ?

      Inte mycket, tyvärr. Visst du kan bli erbjuden KBT, tyngdtäcke, medicin. De sakerna kan underlätta lite. Men det största jobbet faller på dig själv; du behöver lära dig förstå vad som tar energi, avgränsa, förklara för de du har runt dig, hitta saker som ger dig vila och återhämtning.

      Det är fan skitsvårt för många av oss välfungerande. För ingen ser ju hur jävla mycket vi kämpar med LIVET. Själv är jag 43, adhd + ast, har två barn, arbetar heltid inom psykiatrin (möter människor med psykisk ohälsa hela dagarna) och gör prick noll utanför hemmet på min fritid. Lovar. Noll! Orkar inte.

      Problemet, om en har ett fungerande liv utåt och har självinsikt och har bra strategier i teorin, att det ger ganska lite att träffa en kurator liksom. Det är ju att leva efter de där strategierna som är utmaningen.

      Lycka till. Kram!

    Vilken universitetsutbildning ska man gå för att maxa sina chanser till bra lön och lätt att få jobb? Ej läkare/psykolog dock. Inte juridik heller då jag vill kunna ha något som inte är bundet till bara Sverige.
    Har varit inställd på ekonomi men har börjat backa lite där då jag inte vill sitta och göra budgetar hela dagen…

      En utbildning du tycker är intressant och som kan leda till ett jobb du gillar.

      Annars är det bara slöseri med tid. Väljer du något yrke det är brist på just nu är det ingen garanti att det gäller när du är färdigutbildad. Såklart man kan se indikationer på arbetsmarknaden, men vill du inte hellre välja något du brinner för eller åtminstone är intresserad av?

      Systemvetare? Eller något annat inom IT?

      Lärare, särskilt inom naturvetenskapliga ämnen

        Bra lön?

          Jupp, ruskig lärarbrist. En vän till mig blev precis anställd som gymnasielärare och fick 42.000 kr/mån. Ej kommunal skola dock.

            Delvis är det inte representativt för hela landet och delvis så räcker dock inte att tänka ingångslön, man måste se till löneutvecklingen också och då är lärare inte bra.

      Biomedicinsk analytiker eller apotekare?

        BMA är en labbassistent med en kandidat som inte tjänar bra alls. Apotekare tjänar man rätt bra på och har bra utveckling i industrin men det är en lång utbildning som kräver intresse för fra kemi.

          BMA är inte alls nån labbass. Utför undersökningar och skriver självständigt svar på dessa. Nöjd med min lön på 36 800 efter 7,5 år i yrket.

      Hej läser just nu utredningskriminologi 🙂 brott kommer ju alltid finnas överallt så. Beror lite på vad man tycker är bra lön och det beror kanske lite på vart man hamnar 🙂

        dock finns det för många kriminologer, svårt att få jobb

      Jag har läst till civilingenjör i industriell ekonomi, är en attraktiv utbildning bland arbetsgivare och är lätt att få bra jobb ?

      Byggnadsingenjör eller civilingenjör samhällsbyggnad. Skulle nog säga det sista då det verkar vara viktigare att ha en master utomlands 🙂

      Socionom

        Skitlön dock.

      Någon form av datalogi på KTH… har du inte jobb innan examen tillhör du de sämsta i årskullen.

      Jag jobbar med hr, är 28 och tjänar 55k i månaden. Bor i Norge dock och jobbar mot energi. Ville in i business men inte specialisera mig med ekonomi och tycker psykologi, sociologi och arbetsmarknaden är spännande.. kanske kan vara nåt?

      Har väldigt dålig koll på Svenska marknaden och lönesättning dock

        Åh vad intressant! Vilken utbildning har du och vart läste du? Jag funderar starkt på att läsa till personalvetare för att få jobba med HR.

          Jag pluggar till personalvetare och kan säga att utbildningen är sjukt intressant och lärorik. Går termin 4 så jag är ej klar. Hoppas få ett jobb efter examen.

            Inte jättegott om jobb och därmed får man räkna med att knega på bemanningsföretag ett tag innan du kommer upp dig och tjänar bra med pengar som personalvetare. För den som är duktig och villig att även bygga på sin utbildning finns det möjligheter. /En färdigutexad 🙂

        Vad studerade du? Mvh en som bor i Norge ochfunderar på att børja studera?

      Är jurist och jobbar internationellt. Så du är absolut inte begränsad till Sverige om du läser juridik ?

      Juridik binder dig inte nödvändigtvis till Sverige. Jag pluggade det och jobbar i New York. Tjänar oförskämt mycket pengar (motsvarande runt 2 miljoner SEK om året). Är 28. Så vill du tjäna mycket pengar snabbt är det ett bra val. dock har man inte mycket till liv utanför jobbet (själv har jag jobbat varje helg sen September och är sällan hemma före 10 på kvällarn), men funkar på kort sikt.

        Intressant! Vad jobbar du som? Jobbar du för ett svenskt företag?

          Nej jobbar för en amerikansk advokatbyrå. Jobbar med M&A.

            Har du en LLM utöver den svenska juristexamen? Är nyfiken pga byråjurist i Sverige och något less på våra relativt låga löner jämfört med byråfolk i andra länder, speciellt som många av oss ändå jobbar svinmkt.

              Det lättaste är väl att få ett secondment från din nuvarande byrå till en i NY och göra ett otroligt bra jobb. Då får du stanna utan US behörighet.

              Gjorde GDL och LPC i London (betalt för av byrån) och Jobbade först där – Sen secondment till new york och fick sen stanna utan att ha suttit NY bar exam, men funderar på att göra det nu.
              Rekommenderar att söka dig till London – väldigt bra betalt där också och lättare än att få jobb i USA.

      … civilingenjör?

      Starta eget inom turistbranschen där man erbjuder det lilla extra. Där ligger det pengar. Trust me!

    Nån här som såg Bonde söker fru och avslutningen i onsdags? Tankar?

      Tyckte verkligen så synd om Simon, men kändes ändå väntat? Hon verkade inte stabil. Kändes som hon såg de som tävling bara.

      Ja! När Frida inte dök upp på flygplatsen. Mitt hjärta gick i bitar. Och när Simon satt i polen ensam med bubbel ???
      Hon kunde väl skickat ett sms bara!

      Såg Frida det verkligen bara som en tävling, att hon ville vinna till varje pris men hon egentligen sket i Simon? Så kan det ju absolut va MEN hon verkade ju sjukt kär? Spelade hon bara (medvetet) eller var hon kanske jättekär bara att det avtog snabbt sen efter att hon blev vald? Det såg verkligen så genuint ut från hennes sida, att hon verkligen tyckte om Simon. Och vafan vinner hon på att lura honom och samtidigt visa för alla som tittar på programmet att hon är sjukt elak som dissar honom på det sättet??? Så många frågor

      Jag hoppas så innerligt att den rätta för Simon har sett honom i programmet och kontaktar honom nu i efterhand. Han verkar vara en fin själ och jag hoppas att han hittar sin själsfrände och får den kärlek han förtjänar♥️♥️♥️

      Tror Frida är riktigt psykiskt rubbad. Hittar på ursäkter i efterhand om att ha telefonfobi m.m. Riktigt sjuk kvinna. Simon ska vara glad att han blev av med henne.

    NINA GLIMSELL borde alla anmäla till KO som inte alls sköter hur hon marknadsför sina inlägg och håller olagliga tävlingar som klassas som lotteri

      Men usch hade glömt henne. Vilken patetiskt osäker tönt.

    Inte för att camcam nämnt dem tidigare, men Jwow och Roger?! What’s goin’ on???

      Whaaaatttt? 🙂

        Jersey Shore? För oss som varit eller är deep down in the träsk of reality! Har du en soft spot för fulkultur? Är skämskudden din bästa inredningsdetalj? Tycker du att andtelefoner är underskattade? Då är Jersey Shore the thang for you!

          Jooo alltså jag har följt det men inte hängt med vad som hänt nu? fick gå in och kolla – kaaaooos!

            Shit is hitting the fan as we speak. Undrar vad som kommer komma fram!

          Skulle man kunna få be om en kort sammanfattning av vad alla gör idag? The situation ? och han den snygga kralliga, vad hette han? Som var ihop med en av tjejerna? Gör de fortfarande tv?

            For that; I’m your woman!

            The sitch: gift och ska bli pappa
            Pauly: blev pappa för 1-2 år sedan med en tjej han inte var/är tsm med.
            Vinnie – inget
            Ronnie- fått barn med sin tjej. Förhållandet är tumultartat. Vid ett tillfälle drog tjejen honom efter bilen. De ska ha ett barn till nu.
            Sam – inget
            Deena – gift och gravid
            Snooki – gift med Giovanni och väntar sitt tredje barn.

            Och Jenni skiljer sig och är i någon härva med blivande ex hubbyn. Två barn. Kolla IG! ?

              Men omg ska Ronnie ha ett till barn med henne?!

              Grym sammanfattning ??
              Ronnie hette han jag tänkte på.

      Vad har jag missat med dom?!!? Säg???

      Ja vad tusan???? Blev sååååå förvånad när det kom ut att hon ansökt om skilsmässa, men verkade som att dom försökte få tillbaka det lite ändå under hösten, i alla fall enligt Rogers Insta. Men det som kom ut på Jwowws insta nu? Vad händer???

        Jag vet inte! Och har du sett snookies uppdatering? Hon verkar vara redigt arg på Roger, tänker att han har betett sig illa tidigare? Det är ju ändå Jenni som vill skiljas.

        Men är svårt att veta vem som är röven i sammanhanget. Roger säger ju att han ska droppa massa truths. Snooki kontrar med att de också har filmer på grejer… ?

          Ja drama på hög nivå i alla fall!! ??? Man vill ju veta…! Väldigt chockad i alla fall, trodde verkligen inte dom skulle skiljas och nu har det kommit till den här nivån? Trodde jag aldrig! Följer nästa steg med spänning!!

          Men först finalen av JS Family vacation! ??

    Hej!
    Är gravid och ska ha i februari. Vi vet inte kön på bebis och behöver därför ”bunkra upp” med både pojk- och flicknamn. Flicknamn har vi redan, det är pojknamn vi har problem med! Har suttit och scrollat på pojknamn i flera timmar utan att hitta DET namnet. Sen vet jag att man kanske ändrar sig när barnet väl kommit, men vi vill ändå ha några på lager.

    Sååå, hit me med massa pojknamn!
    Får inte börja på R, inte massa gammalmodiga namn som typ Gösta, Ove, Carl m.fl.
    Amerikanska namn är okej, men inte för amerikanskt om ni fattar vad jag menar ?

      Har du hört talas om kombonamn?

        Du introducerade mig för kombonamn, Viktor. Fredrickard. Simonica (om man ha vill ha ett könsneutralt namn).

          Tommika

        Viktorvar
        Viktorbjörn
        Oloviktor

      Milo

      Leon, Leo, matheo

      Nicolas
      Alexander
      Julian
      Valentin
      Adrian
      Noah
      Benjamin
      Matteo
      Isak
      Henry
      Theodor
      Dominik
      Elias
      Leonard
      Elijah
      Maximilian
      Emilio

        Förlåt, men alla Elias jag någonsin träffat i mitt yrke har varit… Speciella.

          Haha min erfarenhet är att de alla är frisörer. Men någon kan tycka det är ett fint namn ändå. Finns massa obehagliga Anders och Johan också.

          Så relevant svar. Vem bryr sig om vad du varför erfarenhet av ett namn?

            Menade det till anonym 20:51

              Chilla

      Theodor
      Kid
      Pelle
      Amadeus
      Junior

      Victor, Finn, Harrison, Lenny , Konrad, Melvin, Tage, Eddy, Ville

      Oscar
      Johan
      Victor
      Simon
      Erik
      Johannes
      David

      Fick tips igår om appen ”Kinder”, är som Tinder fast för namn. Man väljer tydligen om man vill ha tjej- eller killnamn. Sen väljer man nationalitet. Och sen swipar man sig fram! Man kan synka sig med sin partner, så ser man vilka namn man matchar på ?? Ska lätt använda det om/när det blir dags för mig!

      Joel eller Viktor

      Brandon, Albus, Milton, Hamilton, Mason, Jamie ??

        Albus… tänker bara på Dumbledore ? Harry Potter ❤

          Får jag en son ska han heta Severus i mellannamn!?

            Hagrid!!!

              Hagrid? Aldrig hört.
              Intressant namn.

              Har någon här hört btw om ”Kallegurra Aktersnurra”, fanns med i telefonkatalogen. Eller om det var Lars-Göran han hette/heter men kallade sig Lasse-Gurra.
              Skön snubbe ???

          Jaaaa Harry Potter for life, därav namnet Albus ?‍♀️ Ville ge vår son namnet men min man vägrade, tydligen kunde man inte döpa ungen efter en trollkarl ??

      Jack!

        Jack är kriminell. Jag lovar 🙂

          ?????

          Nähe du! Alla Jack jag vet är sjukt snygga och bra killar ????

        Jack the ripper ?

      Aron, Thor, Loke

      Sam.

      Ayrton – efter Ayrton Senna, världsmästaren i Formul 1.

      Sam
      Jan
      John
      George
      Jörgen
      Lorentz
      Lucas
      Dan
      Peter
      Emil 🙂
      Måns
      Matthias
      Matthew
      Moses
      Noa
      Aron
      Ben
      Bill (inte Bull dock)
      Billy
      Sonny
      Morgan
      Mats
      Marcus
      Kenny
      Bengt-Åke 😉

        Tack för alla tips ?

          Max

          Melker

      Nathaniel, Rafael, Porcius, Gideon, Malkus, Silas, Celal

        Gideon!!!!

      Valdemar
      Adrian
      Adam
      Amadeus
      Ivanor
      Teus
      Tellus
      Elliott
      Jack
      Henry
      Isak, så fint!
      SAM
      Everyone needs a Sam in their life <3

        ”Tellus”?! Som att döpta barnet till ”Jorden” ?

          Sol är ett fint flicknamn, tycker jag, så varför inte egentligen? 🙂

          Gaia är ju världens finaste flicknamn. Så varför inte Tellus? Döper ärligt talat hellre mitt barn efter planeten som skapat allt liv än efter typ Paris Hilton eller Donald Trump.

      Louvas

      Jakob
      Johannes
      Rickard
      Andreas
      Simon
      Julius

      Casper.
      Julius.
      André.
      Nikolaj.
      Petrius.
      Dimitri.
      Leonardo.
      Ludvig.

      Winston ?

      Eldar. Ett supercoolt namn som jag reserverat till min framtida son

      Hugo
      Milo
      Mateo
      Oliver
      Viggo

    Jag misstänker att en nära familjemedlem har vissa svårigheter.. (Aspergers?). Det här är världens underbaraste människa som jag inte alls vill såra, och vi är väldigt nära, så hur kan jag säga att jag tycker personen bör utredas? Jag menar verkligen det här för dennes bästa. Personen har ibland svårt med bland annat kommunikation och blir lätt frustrerad pga detta. Jag har sett kommunikationsproblem förr och de här är dock inte av den ”vanliga” sorten men märks inte riktigt om man inte spenderar mycket tid och pratar mycket tillsammans.

      Om du har märkt det har personen ifråga eller familj redan gjort det.

      Om personen är ditt barn eller syskon kan det vara ett annat läge… om du frågar mig!

        Öhhhh… ?‍♀️ det är alltså familj och ingen har tidigare märkt något? Lämna framme en broschyr om Aspergers på köksbordet? ”Hoppsan!”?

        Ja, hen står mig supernära, och har inte gjort någon utredning. Jag har liksom förr sagt att det är något och det slutar med att vi skämtar bort det. Hen säger då ” men vadå, tror du jag är sjuk?!” Och det gör jag ju inte! Jag anser inte att det är någon sjukdom alls utan jag inser att de svårigheter personen har är något som antagligen går att få svar på så alla runt om slipper frustrationen som uppstår, främst för hen själv.

          Om personen verkligen har den problematik du tror är väl det bästa sättet att approacha det på att vara helt rak och ärlig? Skämta inte bort det tala inte runt det, och var inte otydlig. Säg bara som det är.

      Hej! märks att du inte menar något illa…Jag hade bara sagt typ att jag märker att hon/han blir frustrerad när vissa saker händer och sen typ bara säga rakt ut att de kan bero på nått mer och att man kan kolla upp det 🙂 låter ju som att ni är nära men att personen ifråga är känslig så ut med det på ett lugnt o fint sätt

      Men och? Vad tror du kommer förändras om hen får en diagnos?

        Oj vad dryg du är. Antagligen vill anonym att denna familjemedlem ska få hjälp med att hantera sin frustration ? kräks på såna som dig

      Misstänker att min crush också har asperger. Ju mer jag tänker på sättet hur hen pratar/beter sig, intresserar sig för något och har svårt att bryta mönster/släppa in någon osv. Hur hen inte känner av kroppsspråk/gester/känslor osv.

    Är inte jätteintresserad av politik men vad f*n är det som pågår just nu haha. Helt galet

      Håller med, holy shiiiiiiiiiiiet.

    Har just sett årets bästa TV-serie: ”The Little Drummer Girl” med Alexander Skarsgård. Rekommenderas.

      Tack! Då ska jag börja se den ikväll ?

      Tyckte den var så dålig!

      Vart kan man se den? Enbart cmore?

        Nyafilmer. Com du får klicka bort lite popup-fönster först, som det brukar vara på streamingsidor, men sen är det bara söka, de har typ allt, och även denna.

    God kväll alla!

    Ska skriva ett arbete i en kurs jag läser om inköp. Det kommer handla om ett företag som gått från decentraliserad inköpsstruktur till centraliserad inköpsstruktur. Så kommer behandla teori kring det också. Men kan inte komma på något bra syfte, eller ens ett syfte alls ?? Är det någon som har något bra förslag på ett syfte att förhålla arbetet kring?

      Kanske… Syftet är att undersöka //förstå hur /och /eller om en decentraliserad respektive centraliserad inköpsstruktur påverkar ett företags ekonomiska utveckling? Eller jag vet inte. Typ jämföra hur företag som haft centraliserade inköosstrukturer står sig mot de som inte haft det eller undersöka vilka ändringar skett när företag bytt struktur.

        Det låter inte dumt! Ska spara ner det och låta det smälta och se om man kan använda det/anpassa det på ett bra sätt!

        Tusen tack!! ?

      Min strategi har varit att komma på frågeställningen innan syftet. Men det kanske Hjälper föga. Många frågeställningar väcks ju när man läser kurslit. Kika lite i böckerna igen och se om något dyker upp?

      För att smalna av ämnet kanske du ska fokusera på en specifik bransch och några särskilda nyckeltal som leverantörsprecision, grad av leverantörsutveckling, lönsamhet i bolaget eller kanske undersöka prisförhandlingsprocessens effektivitet eller liknande? Kul ämne!

    Men alla får väl inte bromsmediciner till hiv? Inte i de fattigare länderna väl?

    Jag är cynisk nog att tro att om mäktiga människor vill minska jordens befolkning går de nog på de fattigare delarna först. Det märks inte, tragiskt nog, på samma sätt.

      Sorry råkade posta dubbelt här.

    Åh vad jag inte vill något hellre än att lägga till killen, som tyckte något ”saknades” och inte ville fortsätta ses, på snapchat igen. Jag får honom inte hur mina tankar. Men fan, han har ju sagt sitt…och tåget har väl gått…

    En såndär kväll när känslorna är överallt bara.

    Hoppas ni har mysiga kvällar där ute???

    Gravid i v 23, alltid varit pinnsmal och har nu ökat mitt midjemått med typ 2 dm och fått extrem foglossning. Har letat igenom hela internet efter tips men tänkte fråga här: Vad gjorde du/ har du läst/ hört om kan hjälpa mot foglossning? Har ont i både ryggen och blygdbenet, ryggen är dock värst. Gråter av att sitta upp på kvällarna och det enda som hjälper är att duscha riktigt varmt men det gör lika ont så fort jag stänger av duschen.

      Magnesium!

      Tens, akupunktur och bälte!

      Jag tog kontakt med en fysioterapeut. (Googla på nån i närheten ut av dig!) Där kan du få en stödrem/bälte som stöttar och stabiliserar höften. Motion; promenader är också bra tydligen. Ring och boka tid på måndag! Lycka till!

        Tack för svar! ?

        Va, jag har alltid hört att man inte ska promenera och belasta när man har foglossning.

      Kontakta sjukgymnast. Jag fick hjälp att pröva ut ett jättebra bälte som lindrade förlossningen (inte ett sånt elastiskt bälte utan ett annat stummare med remmar man spände åt). På slutet blev jag sjukskriven 25% pga foglossningen. Min arbetsgivare anpassade också mina arbetsuppgifter så att jag slapp göra vissa moment och jag blev förbjuden att gå i trappor när hiss fanns som alternativ.

      Jag är i vecka 39 och fick problem med foglossning runt v 16-17. Hemskt! Bälte hjälpte inte på mig, men däremot har jag haft nytta av tens! Sök dig till en sjukgymnast och be om att få testa tens och få bra övningar. Jag har fått ta det väldigt lugnt, blev sjukskriven 100% och har fått begränsa min vardag enormt. Har tyvärr inga supertips mer än tens, kudde mellan benen när man sover och att inte sitta/ligga/stå i samma ställning för länge ?

      Vad är relevansen i att du vart smal tidigare? Alltså menar inte det på ett drygt sätt, genuint nyfiken. Aldrig vart gravid men fasar för foglossning när det väl händer. Hur spelar ens tidigare storlek in?

    Fan vad jag längtar efter att flytta! Slippa denna fula och vidriga kärring som sitter i styrelsen och ska tetra en om allt nonsens. Karma kärring jag kan tvätta ändå din efterblivna idiot då jag är så mycket smartare än du, tihi. Karma! ?

    Nån fler sån avskyr någon eller något?

      Avskyr när efterbliven används som skällsord

        Same, Prisonbeauty. Värsta skällsordet som finns, att det ens används nu för tiden är en skam.

      Varför inte ta upp problemet med vederbörande ”käring” istället? Eller skriv en handskriven arg lapp och sätt i tvättstugan. Två flugor i en smäll! Du får ut din frustration på denna människa och samtidigt kan du tvätta.
      Kalla inte människor för ett ord människor förr i tiden, som inte visste bättre gjorde.

    Håkan fans!! Vad tycker ni om Illusioner hittills & vilken låt tycker ni bäst om? Personligen tycker jag skivan är jävligt jämn med många bra låtar. Saknar dock en snabbare låt men helt klart bättre än Du gamla du fria i alla fall. Tro på livet är klart bäst imo!

      Inte hunnit lyssna igenom albumet än, men det kan fick höra i klippet på Facebook var skitbraaaa? hoppas på Ullevispelning nästa år nu bara!

        Då har du något att se fram emot! ? Själv hoppas jag inte på en Ullevi spelning nästa år eheh. Drömmer om en mindre spelning, känns mer intimt på något sätt

          Sant, spelningen på Liseberg 2011 var bättre än Ullevi, men han gör sig bra på Ullevi också❤

      Håkan får mig att önska ibland att jag föddes döv, trots att man inte ska önska sjukdomar/nedsatta funktionshinder.

        Visst är det gött att det är helt frivilligt att lyssna då?

          Ja senast jag skulle ta en pizza & öl var det tomt i lokalen, antagligen för att de spelade Håkan.
          Själv vände jag i dörren.

      Jag är inget Håkan-fan (har skriksjungit till Ramlar på studentfest typ) men lyssnade genom nya albumet för att hålla mig lite uppdaterad och spelade ”Mitt hjärta är ett jordskred” på repeat åtta gånger och hulkgrät vid diskbänken. Ibland behöver man bli påmind om hur mycket man älskar någon. Det är en av de vackraste låtar jag har hört på svenska någonsin. Blev helt golvad.

    Nån som har tips på lugna jobb med få intryck där man träffar typ en person åt gången? Vill inte jobba i stora folkhoper pga blir så mycket intryck. Gillar människor men har en trött hjärna

      Psykolog kanske? Jag går själv hos psykolog och det känns alltid så lugnt och tryggt där. Man sitter och samtalar lite lågt i ett tyst rum. Ingen stress, ingen hets.
      Är säkert annorlunda att jobba som det

        Ja kanske?frågan är om jag orkar plugga så många år….har redan läst sjuksyrra + en specialistutbildning men blir aldrig bra från min utmattning, gått 5 år nu så inser att jag måste byta yrke

          Distriktsköterska?

          Lägg till kbt, våra kbt-terapeuter på VC är ssk och sjukgymnast i grunden.

          Eller läs till MI och beroende jobba med riskbruk på VC, enskilda stödsamtal, provtagning etc

            Tack det var ett bra tips

      Sjuksköterska på vårdcentralen eller annan öppenmottagning?

        Ja eventuellt men hellre nått annat än vård

      arkivarie?

        Ja det låter mer som nått som kan passa mig?

    Jäkla skit. Fått reda på att jag är gravid och är fruktansvärt kluven, någon som har vart med om samma? Hur bestämmer man sig? Har fast förhållande med stabil ekonomi osv. Båda två är lika tveksamma till vad vi ska göra, känns bara skit just nu:((

      Jag är i exakt samma situation. Har dock en son som är fyra och är gravid med samma pappa. Ena sekunden har jag bestämt mig för att behålla, andra för att göra abort. Hur långt har du gått?

        Så drygt!! Har visserligen inga barn på sidan om utan första graviditeten, äter dessutom p-piller som gör att jag inte får mens så har ingen aning :/

      ? man går på magkänslan. Det blir bra vad man än bestämmer sig för.

        Men om magkänslan säger dubbelt då?

          Även när jag planerat blev gravid kunde jag första veckorna känna lite ”shit vad har jag gjort”. Man får ju så mycket tankar om framtiden och allt möjligt. Så om du ändå känner dubbelt och du är på en plats i livet där barn funkar så skulle jag säga kör. Det är underbart med barn.

      Behåll. Du kommer inte ångra der när du håller barnet i famnen

      Brukar gå på vad Oprah säger: ”Doublt means no”

        *doubt

    Jag ska passa världens gulligaste hund i helgen och har längtat hela veckan! Ville bara dela med mig av min glädje 🙂

      Mysigt!! Vad för ras?

        Berner Sennen! Som en jättestor glad bebis med ett hjärta av guld ?

          Så underbart, bara njut!!!!??

          De är så gulliga på alla sätt! Såå mysigt! ?

    Någon som börjat dejta och inlett ett förhållande med en nära kollega?

    Den finaste killen jag någonsin träffat har börjat på mitt jobb. Men att börja dejta känns så risky, och vi kommer jobba ihop mycket framöver. Samtidigt som vi uppenbart har kemi och är attraherade av varandra.

      Jag blev tillsammans med min chef.
      Jag var ung och visste att det var han jag väntat på osv osv osv. Som en säck cement rakt i huvudet när jag såg honom första gången. Kunde inte släppa honom.
      Aldrig haft några problem med att jobba ihop, han var dessutom en slags mellanchef men för mitt team. Vi jobbade bra tillsammans och vi trivs som bäst när vi är nära varandra, vilket gjorde ett gemensamt arbete guld. 🙂

        Just det den historien igen. Var han inte gift också

          Nope helt singel. ?

      Jag har gjort det, men vi var båda på väg till andra jobb, så jobbade bara tillsammans i ca 5mån. Ingen kollega märkte någonting och idag är vi sambos ??

    Finns det något enkelt jobb (behöver något vid sidan av studier) som är förlagt natt och går enligt handels kollektivavtal? Det behöver inte vara natt, men helst. Har tidigare jobbat i butik i flera år och är trött på det, men lönen är ju väldigt bra för ett extrajobb med tanke på obn så det är svårt att gå över till något dåligt betalt. Behöver alltså något som inte tar alltför lång tid att komma in i.

      Har inget tips men håller med om att ob 100 är det bästa som finns typ ??

      Jobba på nattöppna bensinmackar och jourbutiker?

        Bensinmackar går under transport

      Lager! Många har handels avtal.

    Tänkte köpa Babor i julklapp till min mamma! Är det någon som använder sig utav några av deras produkter och kan tipsa? Svårt att hitta genuina rekommendationer på nätbutiker.

      Deras ampuller kanske? Passar till vilken rutin som helst i princip. 🙂 rådfråga skincity.se annars 😀

      Jag brukar köpa deras julkalender med ampuller, tycker de återfuktar väldigt bra. Har provat några olika krämer och så men skulle nog främst rekommendera ampullerna, finns så många bra där ute och tyckte inte riktigt att de utmärkte sig jämför m andra insamma prisklass. De var dock bra, speciellt tillsammans med ampullerna. Är lite sugen på att testa essential care serumet.

      Ja dom är magisk! Köp med collagen ?

      Lyko eller Eleven

      De har ju lite olika prisnivå men de jag gillat bäst; hydra plus – som vatten i konsistensen men väldigt återfuktande, collagen booster – något tjockare o mer anti age, algae – återfuktande o fräsch, oxigen – gillar mkt ser utvilad ut efteråt, Sea creation – bästa men för dyrt, perfekt glow – bra och ger glow.

        Tack för tipsen! Ska ta och kolla upp varenda en av dessa tips! 🙂
        Den där Sea Creation har jag sett men som du skriver är det lite för dyr!

    Jag vill lämna min man men bor på en liten ort där detta bara finns hyreslägenheter (ett bolag) och är långa köer. Står isnart tre år men ser ingen ljusning. Flytta är inte aktuellt då mina barn går i skolan och jag har mitt jobb här. Jag vill inte ha huset, bara tanken ger mig ångest. Vad fan ska man göra? Åren bara rinner förbi.

      Ring hyresbolaget och berätta om din situation? Ibland trollar de med knäna åt behövande. Finns det inga privata hyresvärdar?

      Många bostadsbolag ger förtur om man t ex är nyskild eller har andra former av akuta behov. Inte så på din ort?

        Snarare många bostadsbolag som inte ger nån förtur oavsett vad det än gäller.

      Finns det inga privata hyresvärdar?

        Inga privata hyresvärdar och ingen förtur, och åren tickar på….?

          Inga städer/byar i närheten som du skulle kunna bo i då? Tänker att det kanske är bättre att behöva pendla en bit än att bo kvar med din man.

      Säg att du vill skilja dig så kan ni hitta en lösning tillsammans. ♥️

    Eran favoritjulkalender?? Måste säga att jag har gillat det flesta med Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös är de som jag inte har något emot att kolla om varje år.

      Mysteriet på Greveholm är solklar etta. Sunes jul, men jag var inte född då.

      Ronny och Julia gillade jag, men det verkar bara vara jag som gjorde det för jag har aldrig hört någon prata om den?

      Mysteriet på Greveholm och Sunes jul kan jag titta på om och om igen ?

      Ronny och Julia, men bara för att det var min bror som spelade Ronny <3

      Annars Pelle Svanslös och Sunes jul (fast jag tror att mkt av humorn i Sune skulle kännas sunkig om man såg den idag).

      Mysteriet på Greveholm har jag aldrig förstått storheten i, tyckte den var eländig.

      Åh, jag visar ett avsnitt av Pelle Svanslös varje morgon för min 5 åriga dotter efter att vi har sett ett avsnitt av årets julkalender. Pelle Svanslös-kalendern är hennes favorit av dom två kan jag säga! Är så roligt att visa sina barn vad man själv såg när man var liten. Jag var liksom själv 5 år när pelle visades -97 ?

        F-n vad gammal jag är. Favoriten när jag var liten var Trolltider. Skulle visa den för min dotter och den började med att vätten släckte människornas cigaretter.? Det glada 70 talet ?

          Älskar trollbinder går den arg streama nu? Klart bäst?

            Streama och att skulle det stå?

            den finns på öppet arkiv! 😀

      Mysteriet på Greveholm, Pelle svanslös, dieselrottor och sjömansmöss? minns en som heter Jul i kapernaum också men det är typ bara jag som kommer ihåg den?

        Jag älskade Jul i Kapernaum! Speciellt Magister Munter-avsnitten!

        Jul i Kapernaum var jättefin minns jag.
        Visst fanns det någon som hette typ Kaspar i Nudådalen?

          Ja! Gillade Kaspar! Synd att inte alla gamla julkalendrar finns på Svt.

        Åh Jul i Kapernaum ♥️ Den är så bra! Jag var pytteliten när den sändes men den har fastnat i mitt minne.

        Vi är två!!? Jag kommer också ihåg den, och jag minns känslan i den som väldigt mysig men kommer inte riktigt ihåg vad den handlade om..

        Tyckte inte alls om jul i Kapernaum! Det är der där jävla lilla trollet som förstörde det. Blev helt traumatiserad och mina föräldrar lät mig inte titta efter att jag brutit ihop vid ett avsnitt precis innan skolan började ? Har än idag inte sett klart det men såg ett avsnitt på Youtube som en slags KBT förra året. Blev livrädd då också…

        Bästa någonsin är mysteriet på greveholm samt Sunes jul. ”Familjen!!”

      30 år här och kollar varje år på Sunes jul, Greveholm och Pelle Svanslös ???

      Jag håller med om alla ovanstående och även när karusellena sover 🙂

        Åååh älskar När karusellerna sover! Hade skivan med musiken därifrån haha.

      Vad tycker ni om årets då??? Har svårt att få åsikter om det då ingen i min kompiskrets kollar!

        Barnen på jobbet gillar den. Har inte sett den själv dock

        Jag älskar den! Starka grymma kvinnor ??
        Är 28 år och kollar varje dag ?

        Gillar!

        Superbra! Cissi är grym!

    Hur har ni det allesamman?
    Jag har skickat in mitt bokmanus nu ✨ ?

      Wihoooo grattis ?❤️

      Härligt, nu håller vi tummarna????

      Åh grattis och lycka till!♥️

      Grattis bästa Helena!! ?

    Köpt lägenhet precis som jag ska fixa lite med. Har en vägg i sovrummet samt en vägg i vardagsrummet som har vävtapet. Vävtapet som är rätt lik textil o påminner om ”trasmatta”, ränderna är vågräta. Ej den vanliga ”rutiga” elr ”trådiga” -väven som finns.

    Nån som har erfarenhet av att sätta renoveringstapet på sådan tapet? Alternativt måla på den? Gillar inte väv men vill inte riva ner den elr spackla över då det är extremt mkt jobb med det ?

      Satte renoveringstapet på en hemsk strukturerad tapet i min lgh (eller, målaren gjorde…) Och det blev jättebra. Perfekt yta att måla eller tapetsera på.

        Glömde säga, har en horisontell vävtapet i ett annat rum som jag bara målade över. Det blev bra men det beror nog på att väven är rätt snygg i sig. Färgerna täcker väven men man ser fortfarande mönstret av den.

          Vet du hur tjock renoveringstapeten var? Har läst runt på nätet o förstått det som att det finns olika men antagligen är väll ju tjockare den är desto bättre ?

          båda mina vävtapeterna är horisontella, har en tanke på att måla dem. Har läst på nätet att man ska använda antingen tapetlim elr någon billig färg att grunda med eftersom väven drar åt sig väldigt mkt. Använde du något av det?

          Tack så mkt för svar! ?

    Någon som dejtat och inlett ett förhållande med en nära kollega?

      Ja. Det slutade inte bra. Avråder dig starkt från det.

      Svarade dig (?) ovan. Jag gjorde det. Kärlek vid första ögonkastet och mer än så. Jag kan inte förklara det, bara att han fyllde mitt liv med färg. Jag lyssnar på hjärtat. Hjärtat ville ha honom så mycket och jag kastade mig ut. De bästa åtta åren av mitt liv har jag spenderat i hans armar.

      Har inte gjort det själv men VILL. Är så tänd på en kollega som dessutom sitter bredvid mig att jag har svårt att hålla fokus på mina arbetsuppgifter. Tänker att livet är för kort för att inte testa/chansa

      Japp, och vi är fortfarande tillsammans nio år senare, mitt livs kärlek. ❤️ (Vi slutade dock jobba tillsammans efter typ 3 år.)

    Ös verkar stå helt still ikväll ,, jätte tråkigt

      Skriv ngt roligare då om du tycker det är så trist:)

        Menar inte så, utan Camilla moddar inte så det går jättesegt.

          Jaa jag upplever samma sak. Ställde en hundfråga för ett tag sedan som inte släppts igenom..

    VARJE dag får jag dumma kommentarer om min typ1 diabetes. ”Borde du verkligen äta det?” ”Kan du sticka dig så jag inte ser?” ”Ta bara ditt insulin och ät mindre socker så blir det bra” Osv.
    Jag är överviktig och har typ1 diabetes sedan 7år tillbaka (Är 21år) 99% av människorna drar slutsatsen att jag ätit för onyttigt och att därför fick jag diabetes… riktigt jobbigt och självklart inte sant. Jag har funderat på att starta ett instagram konto om min diabetes (och min vardag) men att det är lite roligare inriktning på det samtidigt som jag kan sprida kunskap. Inte som Peter Jihdes som bara pratar om döden och allvar… (jag tycker det kan bli lite för mycket ibland). Jag bara undrar om ni som icke-diabetiker hade följt ett sånt konto för att få mer kunskap?

      Folk är tröga.

      Men vad äter du som får folk att lägga de kommentarerna? Sen tror jag inte att det är så konstigt att folk relaterar diabetes till övervikt och ohälsosam mat.

        Det kan vara vad som helst som innehåller socker. Är jag på ett kalas/fest så räknar folk med att jag inte ska äta tårtan, jag ska inte ta sylt till mina pannkakor, jag ska inte äta en godisbit till fredagsmyset osv osv osv. Tro mig hade jag inte klarat av att äta det så hade jag inte gjort det.
        Sockerfritt innebär heller inte att det alltid är kolhydrat fritt.

        Ja men det är ju precis därför jag vill sprida mer kunskap. För att folk drar parallellen osunt leverne = diabetes. Vilket inte alls stämmer (med typ1) och det behöver folk lära sig. Jag tycker det har blivit bättre med ex diabetesgalan men de belyser till det mesta bara det farliga och döden (vilket också är viktigt) men jag tänker att ett lättsamt sätt att lära sig om diabetes kanske hade varit bra. Det var därför jag undrade om folk hade följt ett sånt konto ?

          Fast det är väl aldrig bra att vara överviktig? Så dom kanske egentligen inte bryr sig om din diabetes, bara att du äter för mycket?

            Ursäkta men vart skrev jag att de kommenterade min övervikt? Eller nämnde hur överviktig jag är? Kanske handlar om några kilo eller kanske om 50 men det var inte det det handlade om. Vart skrev jag att jag äter mycket? Vart skrev jag att jag äter onyttigt?

              Alltså de va inte taskigt menat. Men dom kanske bara använder diabetesen som orsak, istället för att behöva säga rätt ut vad dom tycker. De va så jag menade.

      Min kompis har d- 1 och ärsmal som en pinne. Dock äter hon så mycket skräpmat så man häpnar. Men jag tror ändå inte det har med saken att göra så visst finns det fördomar att bryta hos många människor.

      Hej Sanna!

      Har inte samma erfarenheter om det, men att folk tror och tycker men inte vill lära sig mer är ju sisådär bra hjälp. Snarare motsatsen. Försök att be dem att inte säga ngt säg att det är tufft som det är.

    Från BBs blogg:

    ”Barnens klappar är klara! Ida har hjälpt mig med barnens paket i 1,5 år nu. Födelsedagar, julafton och barnkalas. Jag vet att många av er tycker att det är vansinnigt att inte jag gör barnens present-val men dels har jag inte tid och så tycker jag inte att det är speciellt roligt. Dom brukar få ca fem paket var. För Sallys del väntar en sminkdocka, en hund, lite pyssel och kläder som hon älskar. Gillis är besatt av dinosaurier så det får han. Alla barnens julklappar som Ida har beställt hittar ni här på min önskelista (adlink). Gillis ska få ett fint set som passar till mellandagarna och nyårsfirande precis som Sally. Skjorta, chinos och tröja från Gant (adlinks). Känns kul att ge kläder som passar till lite mer festliga tillfällen bland alla vardagskläder.”

    Hur f-n kan man som förälder skriva att barnens presentval inte är speciellt roligt!??!

      Usch!! Jag själv blir som ett barn igen när jag kommer på den perfekta presenten. Vet du vad? Nu måste jag hålla mig till julafton innan barnen ens får öppna sina paket ??

      Det är en del av hennes strategi att provocera på sin blogg. Ta henne aldrig på orden.

      Gå inte på hennes skit. Hon bara skriver smörja för att få reaktioner

        Jag tror inte ens att det är Bella som skriver inläggen längre. Är troligen en spökskrivare

      Hon tycker inte nåt som har med barn att göra är roligt.

      Det där har lyst igenom på bloggen i år nu, hon är inte en mamma. Hon är en jag Jag JAG-människa.

      Fast här måste jag faktiskt hålla med de som säger att man inte skulle döma en man lika hårt. Min man tycker inte det är speciellt kul att välja presenter till barnen och överlämnar med varm hand det till mig, ingen har rört så mycket som en ögonfrans inför det.

    Hjälp hörrni. Hur bygger man tillit igen i ett förhållande?
    För ett tag sen fick jag reda på att min kille är spelberoende. Han har spelat bort alla våra pengar under tre månader, men spelat för mer än han erkänt under 2 år. Vi har varit ihop i över 7 år, har två barn tillsammans och skulle (ska?) gifta oss till sommaren. Han går i samtalsterapi nu och ska i januari börja ett program för spelberoende. Jag har all kontroll över ekonomin och lösenord osv till hans konton och bankid + han är spärrad på alla ställen. Är stolt över att han tagit tag i det här själv och erkänt och att det inte var jag som ”kom på” honom med lögner. Men hur får jag tillbaka tilliten nu? Går det att få det? Jag vill verkligen inte lämna honom och älskar honom så himla mycket så jag vill att detta ska funka.

      Åh. Jag tror verkligen att ni kan hitta tillit igen, han berättade ju för dig och det kom inte fram på något fult sätt. Hans hjärna är kidnappad av beroendet och hans riktiga jag finns där om han får hjälp. Tips är att gå i parterapi när han är färdigbehandlad, tänker det kan snabba på tillitsprocessen och du får chans till att ventilera ordentligt. Lycka till ❤️

        TACK! När jag googlar hittar jag bara historier om hur hela livet rasar och att en är dum i huvudet som stannar. Har varit i två rätt usla förhållanden innan och blir lite orolig, trots att vi överlag har ett bra, kärleksfullt, och respektfullt förhållande, att jag typ ”nöjer mig” för det här är det vettigaste jag haft.

        Ska definitivt se till att gå i parterapi! En del av terapin är tillsammans, men ska se till att fortsätta även efter ?

          Ännu en som hade lämnat här. Hade nån spelar bort mina pengar innebär det att personen inte har tillräckligt med respekt för mig, och såna behöver man inte i livet. Hoppas dock att det går bra för er och att allt löser sig, men du kanske ska vara extra försiktig bara. Kanske inte lita på honom tills du blir motbevisad, utan låta honom ge dig anledning att lita på honom.

            Jag tänkte lika, men så hamnar jag i det och känner liksom att det kanske inte är värt att kasta bort allt utifrån ett beroende han vill ha hjälp med och försöker åtgärda. Men fan, ja. Kanske står här med världens största dumstrut om ett år.

            Fast det där stämmer inte, att personen inte har respekt – personen har ett beronde, och det är faktiskt en enorm skillnad. Det man som partner måste fråga sig är om man klarar av att stå bredvid och stötta ur, utan att själv bli medberoende, och det är såklart omöjligt att svara på i förhand. Det jag kan se från orginalinlägget är dock att den spelberoende parten har, till slut, varit ärlig, går nu i terapi, är blockad från spelsidor, och överlag verkar visa upp en attityd som talar för att denne vill bli frisk och fri från sitt beroende, och också är villiga att jobba för det. Det är goda förutsättningar, men såklart ingen garanti. Jag personligen hade dock gett det en chans, om jag kände att jag har den kraften att ge, men fortsatt vara på min vakt och med jämna mellanrum utvärdera situationen och mitt mående i densamma. Det är meningen att man ska orka _igenom_, inte kriga tills man går under, och den distinktionen kan bli svår att se, vilket man måste vara medveten om. Sätt er först, dig själv sen och din partner sist, om du bestämmer dig för att du vill kämpa för er.

      Har inget bra tips tyvärr men vill bara säga att du är inte ensam. Det tar tid och att helt återfå tilliten till den andre vet jag inte om man kan få. Tyvärr. Kom på min man med att dricka i smyg efter att han lovat att han inte tar en droppe mer. Hela tillvaron rasade, han har fått bra hjälp, vi är fortfarande gifta men jag har ständigt en liten oro att det kanske bara är ett tillfälligt alkoholstopp…men han vet att jag lämnar han om han får återfall, vägrar bli medberoende!

        All all all styrka till er! Var det länge sen det hände?
        Hoppas på att få tillbaka någon form av trygghet ändå, även om jag förstår att den oron kanske aldrig helt försvinner..

        Viktigt att påpeka, man får inte ett återfall, man TAR ett återfall.
        Vill inte vara den som är den/nykter alkoholist samt levt med en spelberoende.
        Hoppas din man hittar en balans i vardagen så att han klarar ett nyktert liv.
        Det är en kamp. Allt gott.

      Tänk på att hans handlingar under ett skrivit spelberoende är sjuka, det ursäktar och rättfärdigar ingenting men sanningen är sådan. Belöningssystemet blir kidnappat att kicka på destruktiva saker och till slut bara det, hjärnan gör beroendet till ett basalt behov och omedvetet gör den beroende egentligen bara allt för att få må bra, på det sättet beroendet programmerat hjärnan att tro är rätt.

      När han tillfrisknar, inte underhåller sitt beroende och får distans kommer tankarna successivt bli sundare och antagligen kommer han undra hur fasen han kunde spela upp alla pengar. Han är sjuk och handlingarna har varit sjuka helt enkelt, men det är inte ett dugg lustigt att det tar tid att byggs upp tillit. Spelberoende är ju en impulsstörning likt kleptomani och pyromani.

      Jag har varit drogfri 1,5år men om mamma och jag inte hörs på en helg oroar hon sig för återfall. Det är okej att det tar tid för tilliten är ju så otroligt viktigt.

      Instagramkontot tnkvrt har haft en vecka om spelberoende som finns sparat i topphändelser, både bra informationo och många självupplevda historier

      Har samma erfarenhet bakom mig. Blev förd bakom ljuset av min älskade som spelat bort väldigt mkt pengar. Han gick i terapi ämnat för spelberoende och vi gick tillsammans i parterapi. Tyvärr finns det oxå ofta en depression bakom när de spelat en längre tid. Och tyvärr igen så får de ofta återfall, ibland flere gånger. Kanske inte direkt, men det kommer. Det är precis som med vilket beroende som helst.
      Har han spelat länge din man så har hans hjärna redan förändrat sig (vilket är helt vanligt). Behovet och tvånget att få uppleva kickar som spel ger går inte att hejda utan de börjar istället skifta beroende och söka liknande kickar på annat håll.

      Jag gjorde precis som du..ordnade allt, skötte ekonomin och gav hnm ”veckopeng”. Det håller inte i längden. Ju förr du ger honom ansvar dessto bättre. Att bli mamma till sin partner är inte ett bra val!
      Tilliten, för egen del kom den aldrig tillbaka. Men jag hoppas ni löser detta. Risken att du blir medberoende är så otroligt stor! Vill du läser om detta! Hur det tar sig i uttryck etc.

      Jag har så mkt att berätta, men lämnar det såhär. Lycka till?

    Hur håller bra orange hårfärg (inte intensivtoning)?

    Det här är en så jävla dum sak. Varning för låååång kommentar, men vill skriva av mig så jag får ur mig alla tankar. Jag jobbar som tidningsbud, vår firma är en liten självständig firma inhyrd av en distributionsfirma, som i sin tur är anställd av tidningen, vi delar ut denna tidning och ett par till. Jag blir typ trakasserad av en på jobbet.

    För någon vecka sedan sa jag åt han som är dejour på natten att vi har problem med att hans inhoppare (vi kan kalla honom Ö) kommer sent nästan varje natt till jobbet och vi får sköta hans jobb och hålla ordning tills han behagar sig komma dit (ofta efter att vi andra åkt iväg och börjat dela ut tidningarna). Jag har sagt detta åt min förman flera gånger men han gör inte något åt det ”för att det inte händer något ändå”. Jag blev trött på detta och skrev då åt dejouren att Ö kommer för sent nästan varje natt, men då hade ju Ö tillgång till dejourens mobil, så han läste detta och blev arg att jag skvallrade åt dejouren. Han kallade mig för gossip girl och att jag ska sköta mig själv, jag svarade kort och gott ”come to work on time then” och fortsatte jobba. Det här fick tydligen något att brinna till i hans hjärna, för han hade ringt min förman och härjat att jag har inte rätt att framföra kritik åt honom för att jag är bara en vanlig arbetare och han är högre upp i kedjan än mig och blablabla (han är inte högre upp än jag är). Förmannen höll med honom och sa att klagomål måste gå genom honom, men att han förstår min sida också.

    Jag ba jaha, wtf? Dagen före allt detta hade förmannen ringt och varit fly förbannad när han inte kom i tid till jobbet (han hade en nyckel som förmannen skulle ha) och då hade han ropat ”go fuck yourself” åt honom. Det tog han inte illa upp av, men när jag sakligt skrev att han ska komma till jobbet i tid blev det ett sånt jävla liv att man kunde ha trott att jag mordhotat hans barn eller nåt. Nåja, förmannen framför ju inga klagomål för att det inte blir någon skillnad, samt städar upp efter Ö när han inte kommer i tid så vafan är det för nytta då…

    Anyway, jag jobbade vidare efter detta och skötte mitt jobb, pratade inte med Ö på jobbet (behöver inte göra det och har typ aldrig gjort det heller), plockat mina tidningar och börjat köra. Igår kom förmannen och sa att Ö pratade med honom och ifrågasatte honom om han pratat med mig om situationen. Förmannen sa att jo, han har pratat med mig. Ö sa att han har pratat med dejouren (hans förman då) och att han ska prata med VDn för distributionsfirman så mitt handlande får konsekvenser (?!?!!). Förmannen typ jahaa, okej, men sa inget mer åt honom. Dejouren och min förman tycker att hela det här är så överdrivet och onödigt drama, men min förman verkar inte kunna kläcka ur sig detta åt Ö.

    Jag fick stanna och ta paus igår för att jag blev så arg att jag fick tryck över bröstet, skrev då med förmannen och undrade varför Ö stör mig och inte koncentrerar sig på sitt eget jobb, förmannen höll med och tyckte det var jobbigt att slösa energi på hans gnällande. Jag skrev ”vet inte vad han har emot mig och min kollega” (han har drygat sig mot henne också), förmannen svarar ”vet inte heller och hålla på och tänka på sånt här har jag inte lust med”. Här trodde jag att jag skulle explodera av ilska, så jag skrev tillbaks ”nå du är ju inte den som blir påverkad av det iaf”, då svarar han ”nej bara när han gnäller om det åt mig, som är smått störande, har annat att tänka på än hans egna problem”. Herregud, det är ganska jävla jobbigt att vara offret också, men jag får väl klara mig själv då…

    Så, kort och gott blir jag trakasserad och ska få ”konsekvenser av mitt handlande” för att jag sakligt sa åt en att komma i tid till jobbet. Vilken jävla idiot.

      Fyyyfan! Vet inte vad jG ska säga förutom att det är riktigt oproffsigt att du inte backas upp. Kan du byta ”avdelning”?

        Tyvärr inte 🙁 jag ska prata med chefen och gå till facket om det inte blir bättre… en del av mig vill bara ge upp och byta jobb, men en annan del av mig vill inte låta mansgrisen vinna..!

          Hopp, svarade med mitt vanliga nick nu, fail

    Är hemma på besök i Sverige (Bor i UK) över helgen. Min sambo är ute med några nya vänner från en kurs han gick, två tjejer och nu har de mött upp med andra gemensamma kompisar. Tydligen är det ganska rörigt. Sitter här och försöker att inte oroa mig eller ha ångest. Jag litar på honom men jag vet inte om jag litar på att de andra tjejerna beter sig. Tips på hur man distraherar sig från ångest tankar?

      Ät wasabi

      Släpp det bara herregud. Och vadå inte litar på de andra tjejerna? Ska de tvinga sig på honom? Nä känns som att det är din kille du inte litar på.

      ?

    Är det inte typiskt att man får mens precis när man ska träffa sin dejt?! Jag tycker det är sjukt störande iaf.

      Men sååå typiskt. Min mens var sen i tre veckor och kom precis samma dag som jag skulle resa bort. Helt galet, det är som om något därinne bara vet att ”nu ska jag sabba för dig! ” ?

        Ja exakt. Såå frustrerande. Nu blir det lite svårt att vara ehm intima…

          Äsch, handduk över lakanet bara, och sen en dusch efteråt 🙂

            Det e la bara ha sex som vanligt om du vill? Ja och min man bryr oss inte om mensen, de d inte så att det forsläcker ut när man har sex direkt. Släng in en klitorisvibrator så är ni igång 😉

      Minns när jag och min kille hade distansförhållande, jag hade mens nästan varje gång vi skulle träffas på helgerna, man ba :))))))))

    Har nån här fått jobb utan att inneha referens (nu menar jag inte ett första jobb, utan sådär mitt i livet, står själv utan pga år av sjukskrivning). Vill bara kolla om det ens finns något hopp.

      Jadå! Senast i somras fick jag det! Blev anställd som fysioterapeut på sjukhus och kände verkligen att mina gamla referenser inte fungerade, vilket jag sa till om. Fick jobbet ändå

      Klart att det finns hopp.

      Sedan kan du få annan referens än från ett jobb. Säg någon organisation du varit medlem i eller bara en vän eller kanske någon från försäkringskassan eller arbetsförmedlingen.

      En referens är mest en fråga om att bekräfta vilken sorts karaktär du har och är som person, även om det smäller högre att få det i arbetsrelaterade sådana. Men hopplöst är det inte.

      Klart att det finns hopp! Be en vän eller någon annan vara referent! Försök tänk efter om du har hjälpt någon förr med t. ex marknadsföring, ideelt arbete, om du har varit med i en förenings styrelse eller om du har någon annan som skulle kunna beskriva dig på ett bra sätt. Någon kund från förr? En lärare från kvällskursen?

      Lycka till!

    Någon som haft papillom? Min make har förmodligen fått detta i käkhålan. Hur gick det för er? Någon som kan stilla några nerver eller ja, berätta hur det var. Mvh

      Oftast får man ju viruset i livmoderhalsen, finns 150 olika varianter av viruset (kända). är den mest sexuellt överförda viruset, kondylom osv.
      Kan ge olika vårtor på händer & fötter. Men papillom i halsen- ring 1177.

        Tror du missförstått mig lite nu.. det är alltså inget vi gissat oss till utan han har fått tid till skiktröntgen för att se om det är papillom-tumörer i käkhålan.

          Kan och vet inget om detta, men skickar styrka åt er. Kram till dig!?

    Är det fel på öppet spår eller är det bara för mig? Inga nya inlägg på över 40 min..?

      inläggen kan ha fastnat i modd ?

    Om ni skulle ha en ”nödlåda” att ha hemma för att klara sig vid tex längre strömavbrott, krig etc.. vad skulle ni ha i den lådan? Förutom konserver och tändstickor.

      Vatten, våtservetter, handsprit, tros/mensskydd, värktabletter, ficklampa, batterier, alsolsprit, chips, plåster, bandage. Powerking.

      Powerbank/solcellsdriven laddare till mobilen. Batterier. Nån bok med enkla överlevnadsknep, pasta, mjöl. Triangakök plus t-sprit. Vi har en låda hemma som fylls på allteftersom man kommer på. Blir bra att ha vid tältning ?

      Vatten, godis, batterier, mediciner, ljus, värmeljus, batteriradio, tvättservetter. Mycket rotfrukter, mjölkpulver, mjöl torrjäst socker, ägg. Samt kol eller gas till grillen, så man kan laga mat. Ved till kakelugnen.
      Har själv alltid ett lager av det och kan lätt klara mig i ett par veckor.

    Løa ni nyskilda/ ensmståend, hur klarar ni er ekonomiskt? Hur är dn första tiden som skuld/ separerad?

    Tips på bra ansiktsskrubb som funkar till känslig hy mottages tacksamt!
    Acos, bu eller bä?

      Socker!

        Socker, honung och olivolja brukar jag gegga ihop och skrubba med i duschen 🙂 kan även ha i kanel, som jag har hört ska vara antiinflammatoriskt, och lägga det som en ansiktsmask ett par minuter innan jag skrubbar bort det.

      Nej inte socker på känslig hud! Ajaj.

      Lumene! 🙂

      AHA syra, är mycket skonsam för hyn. Dessutom ger den ofta mycket fukt.

    När det pratas om mat-svinn, så läste jag på bb:s blogg att det kastas 20 kg per person/år. Menar de då allt matavfall (potatisskal, äppelskrutt osv) eller faktisk mat som man hade kunnat äta?

    Har Bianca och Philippe gjort slut? Hon följer inte honom på instagram.

      Jag sökte nu och fick fram att de båda följer varandra. Ibland syns inte sånt där, vet inte varför.

      Dock TROR jag att de har gjort slut. Han nämns inte, syns inte och hon spenderar mycket (mer) tid med sina vänner. I Alices vlogg sa Bianca också att hon sovit hos en killkompis varpå Alice sa något i stil med ”oj det lät inte bra” och då svarar Bianca typ ”vadå, det är bara en killkompis”. (Förtydligar att jag inte tror att han är något annat, det anmärkningsvärda är hur Alice reagerade på det (som ju redan visste om det).

      Dessutom sa Bianca först att förra veckans podavsnitt var känslosamt och att hon grät, men när de kom var halva bortklippt. Då förklarade hon att det var för att de hade pratat om saker som hon inte var redo att dela med sig om, än. Ooooch i senaste poddavsnittet sa Bianca att hon inte har någon motivation till sina sociala medier och då sa Alice något i stil med att det kanske blir lättare sen när Bianca delar med sig av det som tynger henne, eftersom det kan vara en anledning till att hon inte orkar med sociala medierna.

      Vad dillar du om? Det gör hon visst?

    En sexfråga… jag och min man har jättebra sex men det tar slut alldeles för fort… han kommer för snabbt. Tips för att ”motverka” det? Jag (och han) vore såååå tacksam för hjälp.

      Inom vården brukar man ge dessa patienter antidepressiva.
      Har jag hört..

      ?

      Kan han ladda om och köra igen sen? Jag och exet gjorde oftast två gånger, jag gillade det 🙂

    Hur vet man om en kille gillar en?
    För två veckor sen träffade jag en kille på en gemensam kompis fest. Efter ett tag började vi prata och stod ensamma i säkert 20 min innan det avbröts. Jag hamnade med ett annat gäng och han gick också dit. Sedan spelade alla ett sällskapsspel i mörkret och efter det satte han sig bredvid mig. Jag satte mig i skräddarställning för att ”råka” stöta i hans ben. Vår gemensamma vän satte sig mittemot oss och jag tittade och tog på hans tatuering på underarmen. Den andra killen lutar sig mot mig för att nå och lutar handen och armen mot mitt lår. Vi sitter så ett tag och jag påpekar att jag inte har någon tatuering på underarmarna och visar demonstrativt upp dom, varav han tar på mina armar lite och pekar och fingrar på ett födelsemärke. Mitt knä har fortfarande kontakt med hans lår. Vi sitter kvar på samma ställe resten av kvällen och han lutar sig då och då mot mig för att viska något i mitt öra. Han ger mig komplimanger för mitt hår och frågar hur jag lyckad. När hans bästa vän åker hem stannar han och det gör jag också. Till slut måste alla gå och vi går tillsammans med några andra. Vi går bredvid varandra och han stöter hela tiden till mig. När vi konstaterar att det tar lång tid att åka hem säger han att det finns massor av öl hos honom och att vi (jag och en annan tjej) kan få komma dit en stund istället. Vi säger nej och påpekar hur sent det är. De andra tar taxi eller går hem och vi blir ensamma kvar, trots att vi konstaterat att han bor på gångavstånd. Han följer mig till busshållplatsen, bussen ska gå om 20 min, och säger att han kan ta en buss därifrån också. Vi kommer fram och ser att hans buss har slutat gå. Han stannar ändå kvar och låtsas som ingenting. Vi sitter på en bänk och väntar på bussen, jag är lite avvaktande (av helt andra orsaker) och han säger då att han är så dålig på att ragga. Jag svarar något skämtsamt och sen kommer bussen. Vi kramas hejdå och jag ger honom medvetet en dålig kram med en arm, men märker hur han försöker få den bättre. Han säger då ”ha ett bra liv” och går hemåt. Jag går på bussen. Dagen efter lägger jag till honom på Facebook och vi har chattat sen dess, han säger inte ens god natt utan fortsätter bara konversationen dagen efter. Gillar han mig?

      Fråga honom…

      Ja

      Jag tror absolut att han gillar dig! Ta för dig nu! Berätta för honom hur mycket du gillar honom!! Helst igår typ. Okej! Lova?! Haha. Snälla! Ni gillar varandra.

      Det verkar ju som det hörru.. ?❤️

      Ja och ta chansen! Missa inte varandra nu, han sa ju själv att han inte är bra på att ragga. Så då får du använda dig av det. ??

    Jag är så galet nyfiken. Vad handlade tvisten mellan nöjesguiden och bloggbevakning om? Läste om det i kommentarsfältet under ett annat inlägg, men där stod inte vad det handlade om.

      Nöjesguiden ville inte betala för Bloggbevakning enligt deras avtal.

        Ibland undrar jag om folk är helt oförmögna att googla ens de enklaste saker?

          Svar: ja. (jobbar i helpdesk…. Google är vår bästa vän 😉

          Vad snällt sagt. Nu fick du mig att känna mig dum och det var precis det jag behövde idag. Tack för det.

    En fråga

    Jag har blivit orättvist och ovarsamt behandlad av människor med makt. Inget farligt alls som har hänt, om vi räknar bort att det är svårt att tänka bort att de var obetänksamma. De är inte elaka, men klantiga.

    Hur gör ni för att släppa tankar på sådant som sårade?

      Kanske ska utveckla det. Jag älskar mitt liv, har det fantastiskt bra på många sätt. Får mycket kärlek och mycket bekräftelse. Trivs med det jag gör, är nöjd med mig själv och det jag presterar. Har självklart en del komplex och allt flyter inte, men mycket gör det. Är stark både mentalt och fysiskt.

      Så varför tar jag då åt mig, när jag inser att folk bara klantar sig i sin kommunikation?

        Och känner någon igen sig i att känna sig så oerhört starka, men ändå kan skräpbeteende komma åt oss? Mitt liv är så otroligt bra på tusen sätt och folk är alltför stressade. Allt det vet jag, men ändå är det svårt att släppa att folk pratar först och tänker sedan (lite för ofta).

      Förstår känslan. Att bli illa behandlad av ngn i maktposition, där ingen tror på dej utan på den med makt, är så kränkande och jag har också väldigt svårt att förlåta sådant och gå vidare. Mest för att jag aldrig fått någon upprättelse och motparten kan dansa vidare som inget har hänt. Vill liksom bara ge igen med samma mynt, men det löser inget.

        Tack snälla för ditt fina och medkännande svar! Det är ofta så att om vi inte var beroende av de som inte är så snälla mot oss, så skulle de aldrig få makt över oss. Då skulle vi undvika dem, helt enkelt och gå undan och slippa dem.

    Faaan jag förstör alltid allt!!! Träffade en bra kille. Fick kalla fötter och det var inte rätt tid i livet. Pratade med honom och jag sa att jag behöver tid.. Nu är det 3 veckor sedan vi pratade och skickade precis ett meddelande till honom. Bara ett hej och en smiley. Jag har insett att han är en fin kille och att vi bara kan ta det lugnt tills jag kan stabilisera mig lite men han har fortfarande inte svarat på meddelande… åh nu har jag säkert förstört detta också </3
    Pepp och tankar?☹️

      Det är ju fredagsnatt, chanserna är väl ganska stora att han är upptagen och därför inte kan svara. Håll ut till imorgon. 🙂

      Jag svarade (för fort) så jag åkte ur. Du har inte alls förstört något! Om han inte svarar så på det igen! Försök att förklara för honom så som du skrev här. Var övertydlig så att han förstår att de här tre veckorna fick dig att förstå.

      Ge inte upp. På det igen om han inte svarar nu. Du har inte förstört det. Var övertydlig med att dessa veckor har fått dig att förstå vad han betyder för dig. Gör honom trygg i det!

        Tack hörrni! Han brukar svara snabbt som attans men antar att han kan sova eller vad som…
        Hoppas han svarar snart!??

          Ja, det hoppas jag också. Kram till dig!

          Och OM det ändå krånglar. Ge inte upp då. Kämpa för den där killen, oavsett vad!

      Jag tycker du är lite oschysst mot honom som låtit honom hänga i tre veckor och sedan plötsligt skickar bara ett hej. Om en kille gjorde så mot mig skulle jag anta att han bara vill ha ett booty call, särskilt om meddelandet kom mitt i natten en fredag…. Du kan ju hoppas han svarar men personligen tycker jag att du bränt din chans och betett dig rätt okänsligt.

        Precis som alla killar i alla år gjort…. Vem fan bryr sig? Hon gör väll som hon vill, han är nog en vuxen människa som kan säga ifrån själv

        Ja jag kanske skulle ha skickat lite mera och ett riktigt meddelande men ville bara få upp kontakten och sen förklara men ja det kanske var dumt..

          Det var inte dumt gjort, du sträckte ut handen så bara och ibland behöver man tänka. Det är fint att du har insett vad han betyder. Ibland är det så med känslor.

    Du har inte alls förstört allt. Punkt.

    Om du inte får svar sedan, så ta kommandot. Förklara det du skrev här. Okej, lova?!

      Okej! Han är fan värd att kämpa för.. Får kämpa tills han kan säga om han inte vill längre eller vad som gäller nu… Måste få veta iallafall..

        Ja, kämpa för honom! <3

          Han svarade på meddelande nu, shit vilken lättnad. Får se vad allt utvecklar sig till nu då 🙂

            Ja så glad jag blir!! Vad bra! 🙂

    ?Grattis till dig, Camcam / Camilla Gervide

    för ditt pris som Årets Rookie (Nyheter 24 Gruppen)

    (För er andra; se på hennes Instagram/ Bloggbevaknings Instagram så ser ni även diplomet)

      Tack! Jag blev jätteglad över att uppskattas på redaktionen trots att jag tekniskt sätt inte tillhör den! <3

        Välförtjänt! <3

    Gör människan något själv öht?? ?
    Blondinbella: ”Barnens klappar är klara! Ida har hjälpt mig med barnens paket i 1,5 år nu. Födelsedagar, julafton och barnkalas. Jag vet att många av er tycker att det är vansinnigt att inte jag gör barnens present-val men dels har jag inte tid och så tycker jag inte att det är speciellt roligt.”

      Ingen bryr sig

        Jag tycker det är chockerande att göra samarbeten kring sina barns födelsedagspresenter, kläder, julklappar osv.
        Det borde faktiskt vara förbjudet eftersom barnen inte har någon möjlighet att värja sig om de ens förstår vad som pågår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.