Har du möjlighet att hjälpa en familj i jul?

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1050757201793495&id=161513867384504

Giving People jobbar in i det sista för att hjälpa så många familjer som möjligt till en fin jul.
Har DU möjlighet att hjälpa dem hjälpa?
Gå in på deras Facebooksida och se efter. Kanske finns det en familj just där du bor som du kan sprida lite julglädje till?

God jul! <3

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jättebra att du lyfter detta! Jag har skänkt pengar till några olika lokala initiativ som ser till att ge barnfamiljer julmat och julklappar till barnen. Det är klart att det alltid är fruktansvärt sorgligt och hemskt att barn inte ska ha tillräckligt med mat osv, men just på julen svider det ju extra. Önskar att jag kunde hjälpa alla barn som jag läser om, men gör så gott jag kan i alla fall. Är månadsgivare till välgörenhetsorganisation under året, men skänker extra vid jul. Blir så påtagligt när man tänker på att mina barn som redan har allt de behöver egentligen ändå kommer att få många julklappar, och andra barn önskar sig julmust och en gympapåse. Åh mitt hjärta går sönder lite när jag tänker på det.

        Spam camcam?

      ????

    För tre år sedan samlade ett hotell i Stockholm in julpaketet som själv köpte och skänkte. Det kunde vara ett paket till barn, kvinna eller man och man skulle anpassa innehållet så det passade valfri kategori. Hotellet delade även ut matkassar. När jag kom dit dagen innan julafton för att lämna mina bidrag hade de redan börjat lämna ut till behövande. Det var skräp och prylar överallt utanför, saker som bara slängts direkt för att det inte passat. Någon enstaka gammal hemlös i kön sedan uteslutande tiggare som rev och slet i allt och som sagt kastade dem saker de inte ville ha direkt på marken utanför. Så jävla sjukt.

      Jag förstår inte riktigt vad du vill ha sagt

        Personen i fråga vill komma med en ursäkt till varför hen inte ska behöva ge till välgörenhet eftersom hens anekdotiska bevisföring ”bevisar” att de som får välgörenheten inte är tacksamma nog…. Typ….

          Haha nej verkligen inte. Jag skänker pengar till flera olika i organisationer varje månad. Jag delade med mig av en upplevelse jag har varit med om i samband med en utdelning till utsatta människor. Men uppenbarligen kränkte jag dig och det ber jag om ursäkt för. God jul!

          Nja tydligen är t.ex.rumänska tiggare ett problem för hjälporganisationer. Detta då majoriteten av alla andra hemlösa/utsatta är tillbakadragna, väntar på sin tur att få något etc. Medans de rumänska tiggarna roffar åt sig allt de kan komma över, det har periodvis gjort att vid liknande evenemang som här beskrivs så blir andra utsatta utan saker då individer från mer skamlösa tiggarkulturer roffar åt sig allt, speciellt innan hjälporganisationer blev mer uppmärksamma på problemet och försöker hantera det så alla ska få lika mycket.

        Vad menar du? Ha sagt? Jag berättade om en upplevelse jag haft i samband med det berörda ämnet.

      I vår kommun sköter det lokala Ica insamling av paket/ pengar till mat presentkort, de ger det sen till socialtjänsten som hjälper till att dela ut det, vill man ta del av hjälpen ska man först kontakta socialkontoret om det. Jättebra tycker jag.

    Men du kan väl skänka Camilla. Du har väl råd, du har väl tjänat mycket särskilt nu på sista tiden. Du är rik och har väl råd att ge till välgörenhetsorganisationer och fattiga svenskar. Du borde väl kunna skänka ett antal tusen. Du kan väl snälla svischa över några tusenlappar, jag är så fattig. Det skulle vara såå välbehövligt och tacksamt. Tack på förhand.

      Fast hon har väl inte skrivit någonstans att hon inte har skänkt? Tanken med Giving people är ju att man ska/kan skänka till familjer i staden där man bor. Bra att sådant här lyfts så att man får lite perspektiv på hur bra man själv har det. Har du svårt inför jul kan du ju själv skriva till GP att du behöver hjälp så sätter de igång en insamling till dig också 🙂

    Hur funkar detta i praktiken så att folk inte känner att de tigger? Skulle tro att en ganska stor grupp har det tufft till jul men inte vill känna sig socialt stigmatiserade.

      Familjernas identitet avslöjas aldrig under insamlingarna. Bara de som lämnar fysiskt till familjerna får veta vilka det är. Och då har man accepterat ett sekretessavtal innan att man inte får avslöja deras identitet.

        man kan ju som givare välja att inte överlämna fysiskt. I de fall jag hjälpt en specifik familj så har jag valt att skicka med paket t ex kläder, leksaker och presentkort på typ ICA för att de inte ska behöva stå där vid dörren och känna tacksamhet. Svårt nog att behöva sträcka ut handen och be om hjälp känner jag.

      I vår kommun sköter det lokala Ica insamling av paket/ pengar till mat presentkort, de ger det sen till socialtjänsten som hjälper till att dela ut det, vill man ta del av hjälpen ska man först kontakta socialkontoret om det. Jättebra tycker jag

    Kan inte din chefredaktör också vara en god snäll tomte och skänka ett större belopp. Kom igen nu visa vad ni går för! Andra bloggare ska minsann skänka pengar enligt läsare då kan väl ni också som tjänar så stora pengar skänka en del.

      Jag har inga behov av att redovisa på bloggen vad jag ger till välgörenhet eller liknande…

    OT: På Gabrielle Löwengrips Instagram kommenterar folk att hennes flaska med face mist – från Löwengrip förstås – ser konstig ut. En bit längst ner på flaskan saknas.

    Dom har funnits sedan 2013 men har ändå inte ett 90-konto, något som iallafall jag tycker är anmärkningsvärt. Det behöver såklart inte betyda att det pågår någonting lurt, men som sagt en organisation som funnits sedan 2013 borde har fixat detta. Vågar tyvärr inte lita på dom innan dess.

      Många där som ansöker om hjälp som egentligen inte behöver, folk som utnyttjar det. Så sparar de pengar på sina barn som de ist kan lägga på att fixa hårförlängning eller en utlandsresa.

        nej du man måste redovisa sina kontoutdrag så så lätt är det inte att ljuga på det där heller.

      Om du läser på deras hemsida så ser du att ansökningarna till GP innehåller fullständiga personuppgifter, inklusive personnummer och att GP alltid tar en kreditupplysning på de som ansöker.

        Ett 90-konto garanterar att en viss procent av de skänkta pengarna går till ändmålet med insamlingen.

          GP ger 100% av bidragen till behövande.

            Hur betalar de sina säljares löner då? Och sina egna löner? En ideell org utan offentlig redovisning av sina pengar och/eller 90-konto bör man vara försiktig med att skänka sina pengar till.
            Och, som flera påpekat, skänka saker är komplicerat pga att vissa utnyttjar på bedrägligt sätt. Tänk efter och var inte så naiva, dogooders.

              Bekväm ursäkt… Röda korset har fyra lokaler i centrala Stockholm. Rädda barnen har lokaler vid vattnet i Bromma. Cancerfonden sitter på David Bagares gata på Östermalm. Amnesty håller till längst ut på Fåfängan i Gamla stan. Ser du ett mönster eller? Alla har 90-konton som uppenbarligen ger dem tillräckligt med pengar för lokaler i några av Stockholms bästa och dyraste lägen. Men fortsätt du tro att dina pengar gör mest nytta där…

                Nu säger jag inte att det är så i dessa fall men ibland är det ju så att man kan samarbeta och sponsras av företag med just lokal sk barter. Eller som ibland sker att man får resa med t ex SJ eller BRA flyg istället för att de ger rena pengar i spons. Inte helt ovanligt.

                Fast jag tänker att det är lättare att se exakt hur pengarna används på Röda Korset, Rädda Barnen, Cancerfonden etc eftersom de har sina verksamhetsberättelser på hemsidan för alla att läsa och göra en egen bedömning om man vill skänka. Jag ger inte öht, tror inte på välgörenhet.

        Men vad säger en kreditupplysning egentligen, att man har eller inte har lån, inte hur mycket eller lite pengar man har på banken? Hur kan man garantera att de som vet om hjälp faktiskt behöver det?

    Seså en halv mille till Musikhjälpen borde ni väl kunna ge, det borde ni skänka från Bloggbevakning Nyheter24. Och så lite till julklappar åt fattiga barn, till hemlösa, och till flyktingar.

      Tredje kommentaren skriven av dig under detta inlägg. Seså, skutta härifrån och ta din trista attityd med dig.
      Under ett sånt här inlägg, där barn önskar sig de mest basala ting, vill vi inte läsa ditt trista förakt mot varken Camcam eller Nyheter 24.
      Dessutom har du inte en aning om hur mycket som skänks till välgörenhet ifrån någon av dessa.
      Att misskreditera någon är varken kul eller klädsamt, så lägg ner bara.

        Men Jaype. Du förstår väl att alla som inte väljer ett nick postar som anonym??‍♀️

          Men snälla. Tre kommentarer skrivna av samma person syns på många fler sätt än att det bara står anonym. Sättet att skriva, orden som används och tonen. Dumbass!

            Men din nolla.

              Så blåst.

    Hjälpte en familj förra året då mamman inte hade pengar till födelsedagspresenter eller fika till sin lille sin. Vi skickade presenter och dom fick även pengar till tårta. Dagen efter var dom på långresa utomlands och levde lyxliv. Trist ?. Så efter det är jag tyvärr väldigt försiktigt

      Och andra fifflar bort flera miljoner i skattefusk och åker på långresa. Skurkar finns ju i alla samhällsklasser (dock fler narcissister än i genomsnitt i chefposition och bland de riktigt rika, det lönar sig ekonomiskt att inte ha moraliska spärrar).

      Fy vad trist. MEN där finns folk som verkligen behöver hjälp med. Glöm inte det. Jag fick hjälp via gp en månad då jag precis separerat och var utan jobb och nekad soc. En fin tjej kom och lämnade blöjor och mat till mig och sonen. Det kändes läskigt, var mycket rädd att hon skulle tro att jag ljög.
      Men absolut ska man vara mycket försiktig. Sjukt fult att få andra att ge en saker/pengar om man har råd att resa 🙁

    OT (fint initiativ att lyfta, menar inte att hi jacka detta)
    Min iPhone blir helt uppfuckad här inne numer. Innan var det mest inlägg om Bella när det började komma upp i flera hundra kommentarer, då blev den sinnessjuk varm sen gick det inte att läsa längre efter en stund, lika bra förvisso.
    Nu laddar sidan om hela tiden redan runt hundra kommentarer. Misstänker den där jävla cola-reklamen. Och säg inte ad-block nu, pallar ej samt att hela jävla poängen med reklam försvinner om alla måste installera ad-block för att ens få sidan att funka. Jag betalar mer än gärna genom att se reklam men det faller ju lite om allt fallerar just pga sagda reklam.
    Mvh

      Kan inte hjälpa men har exakt samma problem. Kan inte delta i tex öppet spår mera ?

        För mig hänger sig sidan totalt om det är mer än typ 200 kommentarer.

          För mig med. Så irriterande och har slutat vara med på öppet spår på grund av det.

            Ja, trist. Kanske skulle hjälpa att bara ”gömma” kommentarer, så man får klicka fram dem efter ett visst antal. Blir kanske mycket när 400 kommentarer ligger öppna så att säga. Kan inget om sånt förvisso så chansar lite här bara.

              Ja det skulle ju vara en bra hjälp även för att hitta i ett kommentarsfält med över 400 kommentarer. Är i princip omöjligt att orientera sig i öppet spår som det är nu och hänger man med i flera diskussioner så är det lönlöst efter ett tag.

    Gympa påse och pyssel ??

    Blir så jävla trött på alla bitterkukar här inne senast veckorna som gör allt de kan för att förolämpa och diskreditera Camilla och hennes jobb med bloggen. Ni framstår som naiva och patetiska som till sista andetaget försvarar manipulativa bloggare som tjänar flera gånger mer på ett omärkt reklaminlägg än vad ni tjänar på en månad.

      Och inte nog med det, varenda influencer som det skrivs om och varenda en som kommenterar ska det letas fel på. Vad har hänt med läsarna här inne senaste tiden? Masspsykos?

      Amen!

      Jag håller med. Det klagas på Camilla och på alla hon skriver om och på alla som kommenterar och på precis allt och alla här inne. Varför har folk som läser bloggen blivit så sura och bittra?

        Jag har känslan av att det är några få, kanske 2-3 personer, som aktivt försöker dra ner stämningen samt diskreditera Camilla för att ta fokus från de granskningar Camilla gör. Troligtvis några som har kopplingar till de influensers som Camilla granskat hårdast. De har mycket att vinna om folk börjar misstro Camilla. Det har ju blivit rätt uppenbart de senaste tre åren att de som har inflytande inom sociala medier inte gillar när deras uppblåsta siffror och smygreklam uppmärksammas…. Det har redan avslöjats en gång att någon från Löwengrip var här inne och kommenterade flitigt anonymt. Jag tror andra influensers använder samma taktik.

        Sen tror jag också att en av personerna som ofta kommenterar inte har kopplingar till influensers, men som av olika anledningar inte mår riktigt bra. Den personens inlägg verkar skrivna av en person som inte har fullt grepp om verkligheten och det är väldigt sorgligt. Den personen tror jag behöver professionell hjälp men det är inte lätt att ha psykiska sjukdomar i Sverige idag.

      Ja nu nu tycker jag att det är dags att Camilla inför nolltolerans mot bittra surmusar i kommentarsfältet.

        Surmus! Det är EN!

          Då tycker jag att du laddar fällan med lite kladd&klet från Löwengrip så fastnar den där ett tag framöver.???

      Här inne är alltså fritt fram att gnälla på allt och alla utom Camilla? Noterat… tycker det är många som framför befogad och saklig kritik, men finns ju annat gnäll också såklart. Rimmar väl illa att blocka/tysta alla kritiker när bloggen mer eller mindre bygger på att kritisera andra.

    Jag blev matchad med en familj men efter en snabb koll så insåg jag bara att den sortens givande inte var för mig.
    Äger man flera olika fordon och jag menar mer än 10 då behöver man ingen hjälp.

      Du tror inte bilarna bara var skrivna på dem sk bilmålvakter.

        Ännu värre isåfall

        Hahahaha, om man är målvakt så får man ju självklart betalt för det.
        Dessutom är det ju bedrägeri.

    Det är jättefint att folk hjälper andra. Men.. Med det sagt.. Vet ni hur lite hjälp (ingen) man får om man inte har barn? Råkade ut för en man som tömde mitt konto.. En jag litade på och älskade. Jo jag är naiv och korkad och man ska dölja sin bank-id kod.. Men man gör ju inte de för sin sambo.. Får inte bostadsbidrag för att jag inte har barn, får inte försörjningsstöd av samma anledning.. Sitter på en tågstation nu och funderar på att åka tåg bara för att de är varmt. Men som sagt.. Är inte flykting eller ensamstående mamma så ingen hjälp finns

      ❤️❣️❤️

      Så du blev av med jobb och lägenhet pga av din sambo? Hur? För rent krasst, att man blir bedragen och förlorar pengar betyder under normala omständigheter inte att man blir hem- och arbetslös också. Polisanmälde du bedrägeriet? Det finns många som behöver hjälp mycket mer än någon som ”bara” blivit avlurad en del pengar.

        Alltså lägg ner med detta jävla predikande och förminskande av andras upplevelser. Så jävla trött på hur dryga vissa är, kräks?!

          Jag predikar inte. Jag ifrågasätter historien eftersom jag inte tycker den går ihop. Är trött på att folk hela tiden hävdar att ”man” inte får hjälp i Sverige om man inte är flykting.

            Förstår det. Så tar inte illa vid mig av din kommentar. Men ville bara säga att de finns hemlösa, de finns utsatta.. Som varken är missbrukare kriminella eller flytt från krigshärjat land

            Jag håller dock med då jag sett det på nära håll, du måste vara i princip utblottad, varken ha jobb eller mat eller någonting för att få någon hjälp.

            Och jo, du både predikar och förminskar personen som skrev det. Du behöver inte ”få historien att gå ihop” för du arbetar inte för socialstyrelsen. Din dryghet kan bara få den som sitter bakom skärmen att må sämre om situationen som beskrivs är sann. Jag får kväljningar av folk som alltid ”vet bättre”, och alltid skyller på den som sitter i skiten och hur det är dennes fel. Mår du bättre nu? Du tänker inte att du kanske hamnar i en en dålig situation nån gång?

            Det finns folk som får 12-13.000 kr i lön, har barn, men som knappt har 1000kr kvar efter räkningarna är betalda. Dessa får inte hjälp av socialen då de har jobb. Men att säga att dessa ”klarar sig” och inte behöver hjälp eller helst faktiskt ska skylla sig själva för de inte pluggade till ingenjörer och att man alltid kan fixa till sin situation SJÄLV för Sverige är ju ett såååånt välfärdssamhälle pratar dynga!

            Jag sitter inte i någon liknande situation, utan har det bra, är student med bra extra jobb men har lyxen att bo o äta gratis hemma. Men jag kan inte förstå hur en vuxen människa (vilket jag antar att du är) kan vara så kall, hård och empatilös mot någon som har det svårt. Jag hoppas du aldirg hamnar i en svår ekonomisk situation men om du gör det, skyll dig själv.

            Det behöver inte ”gå ihop” för dig heller..

        Till anonym.. Som du säkert räknat ut ligger det annat bakom också. Men min bostad var det sista jag hade. Många saker sammantaget som gjort att de är som det är. Blev inte arbetslös pga det, det var för att jag vägrade utföra arbete på hög höjd. Jag är vansinnigt höjdrädd men försökte verkligen.. Men slutade med att jag låg och grät på en ”stege” o kollegor fick lyfta ner mig..

          Varför ta ett sådant jobb då? Finns MASSOR av jobb i Sverige! Vi har konstant brist på assistenter & vårdpersonal för att dra några.
          Du kan inte sätta dig ner och vänta på hjälp, var lösningsfokuserad om du vill ha en förändring. Så är det för alla, hårt men sant! Det fixar du!

            Till T.. Väntar besked på antagning till universitet. Borde få det idag. Är min sista livlina. Har inga andra val.

            Förstår din poäng och det finns säkert många som har fördomar om att jobba inom vården, tex, men som skulle passa i yrket. Men vi vill INTE ha människor som tar jobb som handlar om att hjälpa och jobba med människor om de inte passar som det, ”bara för att”.

            Å när jag började jobbet var de inga arbeten på höga höjder. De tillkom efter någon månad. Å de funkade inte för mig trots att jag försökte.. Fick även lugnande utskrivet men kunde ändå inte gå upp dit

    I år köper jag inte en endaste julklapp. Utan ser till att mat finns från mig på familjens julbord och har sagt till alla att jag ger nada o vill ha nada.

    Kanske kan man tro att det skulle generera ångest. Att vara så fattig. Men. DET ÄR SÅ SKÖNT! Och kommer barnen i familjen tjura så känner jag bara…bra! Att de ser att människor lever olika, under olika förutsättningar!

    Så god jul på er! Jag längtar till julmaten och att sitta mätt på en soffa omgiven av människor o godis.

    Skulle vilja hjälpa folk att hantera sin ekonomi väl snarare än bara släcka dessa bränder hmm…

      Finns en hel del som hanterar sin ekonomi och pengarna räcker ändå inte till. Får man inte en vanlig månad att gå ihop bli julen ännu svårare. Så att tro att det handlar om felprioriteringar är att förenkla och inte sätta sig in i hur det faktiskt är. Vill vi slippa släcka bränder för fattiga kring jul bör vi satsa på ett mer solidariskt samhälle. Mer insatser och pengar till behövande, färre avdrag för rika.

      Anmäl dig till din kommun för att jobba som gode man då?

    Jag har en kompis som inte klarar av att hantera sin ekonomi pga sjukdom. Hon skulle behöva hjälp med ekonomin men det går inte då hon kämpar för att kunna gå till jobbet för att dra in pengar. Det finns boendestöd som kan hjälpa men de jobbar endast dagtid och hon behöver varenda krona hon kan få in. Och betala någon på kvällstid/helg går inte pga brist på pengar. Någon som har tips? Vill så gärna hjälpa henne

      Hon kan söka om en gode man via kommunen?

    Jag betalar skatt. Der räcker gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.