En liten överraskning för Yoga Girl

https://www.instagram.com/p/Brjc8CdhZMW/?utm_source=ig_web_copy_link

En sak som är positiv med att byta Kalifornien mot Sverige – man slippa alla äckliga (och farliga) djur. 
Kackerlackor – inte farliga men ack så äckliga.
Svarta änkan – inte så äckliga men ack så farliga.
Den här varelsen som Yoga Girl hittade – tydligen både äcklig OCH farlig.

Det finns bara en lösning, Rachel!
Bränn ner huset och bygg ett nytt. 😉

Ps. Återigen – det här är anledningen till att jag inte vill besöka Australien.
De måste ha rekordet på äckliga och farliga djur.
Tänk er att hitta den här när du ska gå ut med soporna?
Nope, nix, nej!

Den här giganten återfanns förresten på Hawaii så vem vet, kanske sitter det en på uteplatsen och väntar på mig en vacker dag?

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ska till Hawaii på söndag. Tack för den ?

      Var på O’ahu och Maui för några år sen men såg inte till någon Kokoskrabba. Hade nog blivit skräckslagen om man råkade på en sån där under snorklingen.?

        Vad kul att du varit där! Jag ska till Kona men tänkte hoppa till de andra öarna också. Har du några tips om vad man måste se/göra? ?

          Nu var vi (jag och maken) tyvärr inte där så jättelänge, kanske cirka 5 dagar i slutet på en längre resa, så vi passade på att bada och bara njuta väldigt mycket men du måste såklart snorkla trots eventuella Kokoskrabbor, jag ångrar att vi ”bara” snorklade vid stranden och inte följde med en båt lite längre ut.? Vi flög också med helikopter och det rekommenderar jag definitivt, det blev ett minne för livet.?

          Titta efter regnbågs-eucalyptusen, otroligt vacker flerfärgad bark. Den ska växa någonstans på Hawaii. *trädälskare* 😉

            Tack så mycket till er båda!! Ska definitivt leta efter de träden, älskar eucalyptus ?

        Provade du att spela bingobango trummorna där vid festival på natten?

          Haha, nej, det missade vi tyvärr.?

      Jag har restaurangtips om ni hamnar på Oahu. The house without a key. En restaurang som ligger precis vid Waikiki med fantastisk utsikt och solnedgången där var magisk. Maten var med väldigt bra, men vi var där för 5 år sedan så det kan ju ha förändrats. Ha en underbar resa?

        Tack så mycket!! Förhoppningsvis hamnar vi på Oahu ?

    Ohhh fy fan. Alskar asien och nyc etc, men vi har det anda valdigt bra har i sverige maste man val andå saga. Inga kakerlackor (nyc) och sanna pyttesma ödlor pa vaggarna (asien).

    Paradiset (Bali) och varldens coolaste stad, som jag bott i, men ack sa ackligt det var. kunde aldrig slappna av pa grund av ackliga insekter och djur.

      Geckoödlor är ju ens bästa vänner, helt ofarliga och äter en massa andra kryp som inte är så roliga att ha hemma. Funderat på att importera några stycken, skulle göra rent hus med mygg och knott.

        Men de skriker ju så! Var i Vietnam förra vintern och kunde inte sova när de satt bakom möblerna och ropade ☹️

          Vi har tre geckosar på jobbet, jag har aldrig hört dem skrika utan de ligger mest i sin ”grotta” och är söta 🙂

      Var på universeum för typ en månad sen, då kröp där en härlig kackerlacka på lekplatsen i nedersta våningen. Kändes sådär kul med massa småbarn i 1-2 års ålder ? tror och hoppas att bara var mat som lyckats smita ut från ormarna/ödlorna/fåglarna

    Min fötter kommer aldrig stå på marken i Australien, så läskigt ställe. Stora barnet vill flytta dit och plugga eller jobba, jag vägrar lyssna på det örat.

    Min man råkade kasta ner en kackerlacka i mitt dekolletage en gång, han fick panik när den kröp på honom.

    Insekter, ormar och spindlar är så otäcka! Förmodligen för att de är så oberäkneliga?

    Nu har vi en Jack Russell, en perfekt minimistorlek på djur??

      Jag var på förfest här i Aus igår, där var även en tjej som visade två gigantiska spindelbett på benet som såg ut som ingångshålet för en pistolkula:)

      Bodde i Australien (Perth i 6 månader och på resande fot från Melbourne till Cairns i 2 månader) detta året och det äckligaste var nog spindlarna och kackerlackorna! Som tur var såg jag ingen GIGANTISK spindel men ändå några ganska stora. Fantastiskt land med många vackra djur, koalorna, kängurusen och alla fåglar! Kan varmt rekommendera landet 🙂

      Bott i Australien i ett år och det var inga problem alls. Såg några kackerlackor men de finns ju i alla länder när man reser(dessa såg jag pga sunkigt boende så lätt att undgå) Det är liksom inte så att stora håriga spindlar kryper runt överallt, fattar inte vad folk får det ifrån. Även varit i Borneos djungel, där fanns mer men då letade vi ju upp dem också. Generellt tycker jag det är bra att resa runt så man inser att det faktiskt inte är någon fara.

    Det är bra med Sverige. Det farligaste vi har är nog fästingar med borrelia, de är å andra sidan väldigt farliga om deras bett och symptomen inte upptäcks i tid….

      Hästar och hundar är också farliga djur för människor.

        Ja, speciellt gifthästarna som rör sig runt Göteborgstrakten…

          Äntligen ett gott skratt, stort tack och God Jul ??

        Men dom är söta!

        ”Hästsport är en av de mest olycksdrabbade sporterna. Varje år är det cirka tre personer i Sverige som dör vid hästrelaterade olyckor. Dessutom är det i genomsnitt 1 756 personer som måste få vård på sjukhus på grund av skador vid ridning eller annan hantering av häst. En nationell miniskattning för de medicinska kostnaderna för dessa skador uppgår till 32 miljoner kronor per år.” https://hastsverige.se/nyheter/fall-fran-hast-vanligaste-olyckan-visar-studie/

        Och i somras blev en tonårspojke ihjälbiten av en hund.
        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qnBye0/pojke-blev-ihjalbiten-av-en-hund-kommunen-anmaler-sig-sjalv

          Vill du jämföra de sifforna med bilkörning eller?

          Jag lovar dig att skallerormssport skulle ha ännu värre siffror. Sluta nu, hästar och hundar är inte farliga djur.

            Men heller inte ofarliga djur.

              Du måste vara ett troll anonym! Men tack, jag gråtskrattar just nu ?

                Det är inget troll, det är Kurt-Maria?

                  Är Kurt – Maria tillbaka? Det ör verkligen jul!

                    Hon har aldrig lämnat utan varit här hela tiden. ?

    https://www.huffingtonpost.com/2014/12/30/coconut-crab-hawaii_n_6392972.html
    ”Giant Invasive Crab Caught Walking Down The Street In Hawaii”

    Fast stora djur är ju inte lika jobbigt som små snabba djur. Den där på soptunnan har man full koll på, mindre äckliga djur försvinner lätt och det känns som man har dem på sig ? Bläää!!! Fortfarande äcklad sen jag läste om den nya fästingen som FÖRFÖLJER än hur långt som helst för att hoppa på och sätta sig. Vidrigt

    När vi var i la serra Italien och bodde i bungalows fick vi liknade djur som hon har på väskan inne. Sen så min kompis den försvann ut. Men berättade sedan att den krupit Inn under min säng. What? ???

    https://www.svd.se/influencern-sjalvmord-ha-lagenheten-kvar-pa-hemnet

    En pinsam artikel om Mogis lägenhet. Bara för att en lägenhet är lyxig betyder det inte att den automatiskt blir såld. Östermalm är inte immunt mot bostadskrasher. Även de som har råd att köpa är kloka nog att inte betala överpris trots att de skulle ha råd. De riktigt rika köper något på 300 kvadrat och vill fortfarande inte betala överpris för en lya till barnen.

      Herregud.. bor hellre 20 min från Östermalm och har dubbel boyta och typ en balkong. Så trött på östermalmshysterin. Överpris för knarrande golv o 13 kvm

      Vad står i artikeln? Betalvägg.

      Sjukt pinsam artikel

      Så du tror på fullaste allvar att en mamma och pappa på Östermalm köper en lägenhet på 300 kvadrat till sitt barn som första boende? De flesta 18-20 åringar på Östermalm med föräldrar som har råd köper en lägenhet mellan 30 – 45 kvadrat, om de väljer att lämna Östermalm för Vasastan så har de råd att köpa 50 – 60 kvm men det beror ju på vad man föredrar, område eller kvadratmeter.

    Jag har extrem fobi för insekter och jag blev helt snurrig av den första bilden. Får typ rysningar, domningar o ångestpåslag i hela kroppen när jag ser sånt. Vägrar exotiska länder pga krypen.
    Någon annan med samma fobi? nån som gått kbt för insektsfobi? Måste man verkligen pilla på dem och vara i dess närhet?

      Vet inte riktigt hur det går till med kbt vid insektsfobi men själva vitsen är väl att du tillslut ska KUNNA vara i dess närhet? Så då kommer du ju sen inte känna den skräcken inför att vara nära insekterna som du såklart känner nu innan behandling.

      Jag har haft extrem fobi mot råttor och kunde inte se bilder utan att börja skaka. Sedan flyttade jag till centrala Stockholm och efter att ha sett en råtta och fått full panik började jag med egen kbt. Jag började helt enkelt med att tvinga mig att se på bilder korta stunder (om det är riktigt illa kan man börja med ritade bilder) och fokusera på att andas lugnt. Sedan vidare till att våga ta på bilden och sedan youtubefilmer. Efter de det gick jag in på djuraffärer (här kanske det är svårare med insekter men det beror ju på vilka du är rädd för) och tvingade mig själv att våga stå närmare och närmare burarna. Sedan bestämde jag mig för att det får räcka för nu funkar min vardag. Jag vill inte heller börja gosa med dem men nu är jag inte totalt panikrädd. Däremot måste det underhållas hela tiden för att inte komma tillbaka.

      Jag gick KBT mot min spindelfobi. 8 besök som går ut på att utsätta sig för rädslan. Ssista besöket hade jag två tarantellor klättrandes på mig. Har sedan dess varit och bl a tältat i australien och slagits med huntsmans och red backs. Inga problem alls. Det som är viktigt är dock att underhålla det så rädslan inte kommer tillbaks. Så fort jag ser en imse försöker jag verkligen studera den och gärna fånga i ett glas och släppa den utomhus. Det är SÅ SKÖNT och var SÅ ENKELT såhär i efterhand, och då var jag extremt tveksam att det skulle fungera pga min extrema rädsla. Alla med specifika fobier borde prova!!!

      Jag är exakt likadan som du! LIVrädd för insekter, och mest spindlar. Har alltid varit, och kommer säkerligen alltid vara.. Vad gör man? Gah. Det är så så jobbigt! Så i feel you there! ??❤️

    Hu, det värsta med att bo i Kenya var alla läskiga kryp. Blev biten av en safari ant och hela benet svullnade upp till dubbel storlek. Lyckades även dra på mig malaria ?

    Camcam hur har THK och Lilla Snöboll det? Gillar de lillsyrran? Jag vet att jag borde skaffa mig ett liv men tänker faktiskt ofta på THK. ?

      Jag med. THK den lilla knoen är min favorit. Men det finns hopp. Dom kanske blir bra vänner med Valpis. ❤?

        Vi får hoppas på det! ?

    Jaga har bott i Californien …. Satt en dag i soffan i vår lägenhet – när exakt en sån där tusenfoting kom krypande ut från under soffan. Jag (som inte är skraj för speciellt mycket, inklusive kryp) skrek så min man trodde vi hade en skallerorm i rummet. En annan gång hittade viu en i garderoben, den hade krupit in i en av våra ryggsäckar då vi varit ute och vandrat och ställt ner packningen. GRÄSLIGT!!! Bits gör dom dessutom!

      Oh fyyyy

    Snark

    venomous*

      Åh tack! Folk borde verkligen lära sig skillnaden mellan venom och poison. Det är inte samma sak people!

        Vad är skillnaden då?

          Venom – injiceras
          Poison – kan sväljas, absorberas, etc

            Sedär! Det visste jag inte. Har aldrig reflekterat över det heller iofs.

    Det där är ju en kokosnötskrabba på bilden, fredliga och fridlysta och älskar kokosnötter ❤️

      Jag trodde att det var en spindel ???

        HAHA! Jag med! Visserligen aldrig hört talas om att sådana stora spindlar skulle existera men blev livrädd ändå. ?

            Den länken förblir oklickad för min del. :/

    Allt i Australien försöker döda dig, så är det bara.

      Usch då, min kusin bor där, tur att hon inte kommer hem över jul om det är så…

      Nejdå. Jag vill till Australien för jag har blivit galen i kakaduor. Vilka pajasar dom är. Där har dom parker med dom och man får gå runt och mata dom. En hoppade upp på en kvinnas huvud. Jag sett på film. Åh dom är så fina och kloka.

    Jag har jobbat på en bananfarm mitt ute i ingenstans i norra Australien, där hade jag dagligen kackerlackor, spindlar, tvestjärtar och grodor som krälade på mig när jag jobbade ? dessutom var det ormar, råttor och possums överallt som hade byggt bo bland bananerna! Som tur är så jobbade jag bara där i några månader, sen när man flyttade tillbaka till stan så såg man knappt några äckliga djur alls ?

    Forni besvarar en läsarfråga ang pensionssparande…alltså jag svimmade är jag läste hennes svar. Totalt okunnig. Tycker att har man inte koll på en sådan viktig fråga så bör man inte besvara den utan tex hänvisa till pensionsmyndigheten. Forni har helt uppenbart missat debatten om sk fattigpensionärer. Man undrar ju vilken sten hon ligger under…ingen koll alls ?

    Jag har varit i Australien i 3 veckor. I Cairns, badat i vattenfall i regnskog, snorklat i stora bariärrevet osv. Såg aldrig en spindel eller något äckligt djur ?. Bara en orm i vattnet i regnskogen. Drömmen är att åka tillbaka någon gång ?. Underbart land.

      Åkte du själv, med kompis eller i grupp? Min dotter vill dit, själv…..

        Jag åkte själv i ett år när jag var 19. Inga problem!! Hon kommer träffa folk överallt och lära känna massa folk.

    Jag har aldrig sett såna där i verkligheten men en gång när jag påtade i potatislandet kröp en liten skalbagge upp på min stövel. Den ville nog bara titta på mina fina potatisar.

    Möss och fläskängrar i huset räcker gott och väl ?

    Insekten weta som finns i Australien är riktigt läskig…. Googla och rys. Ping TRH

    Usch en Scolopendra!Dom ska tydligen ge ett av de mest smärtsammaste betten i världen…Älskar djur, insekter o allt.men denna, nej jag hade sprungit

    Äh lägg ner.
    Låt henne äta upp insekten.

    Är hon smarsnarkad för hon är ”veggo”, så lät hennes hundar äta upp.
    Fullt med protein!

    Jag har extrem spindelfobi och svor på att aldrig någonsin sätta min fot i Australien, nu är jag i Nya Zeeland efter en månads resande i Australien, såg endast en ganska liten spindel på håll och är helt förälskad i landet! Trodde jag verkligen aldrig skulle hända ?

    Vi var i Turkiet en gång och när vi såg så hörde min mamma något surrande vid sitt öra mitt i natten. När hon öppnade ögonen så stod en stor kackerlacka framför hennes ögon, en sån där svart och tjock som liknar en skalbagge. Denna typen av kackerlacka är vanliga i Turkiet. Den brukar flyga och kollidera i väggar osv. därför vet man aldrig vart den kommer att hamna. Så sjukt äckligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.