bli goal diggers, INTE golddiggers //Sofi Fahrman

Bara för att jag nu lever med en man som har pengar så ska jag avskrivas alla tidigare egna meriter. Böcker, tv-rättigheter, techbolag, internationella modelluppdrag, egen tidning…allt raderas till noll. Jag är reducerad till att vara någon annans lilla kuttersmycke, för hur skulle en helt vanlig kärleksrelation kunna uppstå mellan en man med pengar och en kvinna med mindre? Ens om hon på i n g e t sätt blir försörjd eller är ekonomiskt beroende av honom. Det finns nåt otroligt mörkt att säga om kvinnosynen i detta.
Men det är inte första gången jag blir strippad mina egna åstadkommanden. Det hände i min förra relation också.
[…] Jag behöver inte massa kredd och erkännanden. Men jag behöver inte heller bli fråntagen det jag faktiskt åstadkommit. Baserat på vem jag blev kär i. //Sofi Fahrman
Sofi Fahrman är den som gått i bräschen för många av alla de kvinnor som idag arbetar med media och framför allt sociala medier.
Hon om någon – tillsammans med Ebba Von Sydow – är den som banat vägen för kvinnliga redaktörer, popkultur-författare och influencers och jag förstår att det måste göra henne vansinnig att marginaliseras ner till någons lilla tutta – ett smycke att hänga på armen och någon som behöver hitta en kille med pengar för att kunna förverkliga sina egna drömmar.Jag minns när Sofis bok om Elsa släpptes.
Hur jag lusläste den efter att min syster givit den till mig och hur roligt jag tyckte det var när den skulle bli tv.
Med Ellen Bergström i huvudrollen till på köpet!

Det var STORT!!!!!
Sofi är en av de mest framgångsrika influencers vi har i Sverige och ändå verkar hon så himla ödmjuk.
Som att hon inte har någonting att bevisa för någon. (Det här blogginlägget är undantaget då.) 🙂
Att sätta ner foten då och då är inte detsamma som att smeta sin framgång och sina pengar i ansiktet på folk och Sofi har alltid gjort det med klass tycker jag.
Jag brukar alltid säga att ”skit ska skit ha”, men då ska även motsatsen gälla – att den som creddas bör, creddas ska!
Och Sofi förtjänar ALLA credd!
Tack för tips!

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    OT.
    Hittade detta när jag klickade runt lite på nätet, kommer inte ens ihåg var jag hittade det…hos Maggan kanske.
    Det är iaf allas vår älskade Mona som bemött en kommentar liknande hennes ständiga ”…kan inte ha så höga studielån…”

    ”Du inser väl att du klappar samtliga kvinnor, utan ”en bra utbildning” på käften med ditt uttalande va? Att vi skulle vara mindre värda bara för att vi inte är utbildade? Jag ombesörjer ett antal anställdas överlevnad och jag har NOLL utbildning. Inte ens gymnasium. H e r r e g u d vilken dålig människa jag är.”

    Drottningen av att shamea andra är densamma som drottningen av ironi, dubbelmoral och offerkoftemaffian.

      … och du Goddamnit, är du drottningen av besatthet, leta fel och smutskasta ? ? ?‍

        Kan du se att jag någon annan stans skrivit om Mona och aktivt letat upp skit om henne? Och det flera gånger?
        Ja i så fall kan du kalla mig det, annars kan du kalla mig en vanlig läsare av en blogg som skriver om bloggare, om vad bloggare skriver och gör. Läsare av en blogg där det diskuteras och analyseras. Läsare av en blogg där människor som är intresserade av bloggare och deras förehavanden håller till.
        Så länge människorna är offentliga, fläker ut sitt liv, sina åsikter och sina fula sidor, så får de faktiskt räkna med att det kan komma att nämnas på en blogg om bloggare och det är något deras anhängare också bör förstå. Kan jag tycka.

          Oj låter som att du är Camilla, eller är du den som ständigt, fast under annat nick, skriver skit om Mona och försöker smutskasta henne ständigt här. Vet inte men känns lite besatt att spara el minnas en kommentar så ordagrant utan att du vet var du sett den. Om nu Mona skulle ha skrivit så så ser jag inget fel i det – skoja om att ej ha höga studielån när man är lite korkad versa se ner på personer utan utbildning är inte samma sak.

            Sorry, jag är ingen av de två.
            Om jag sparat texten? Absolut! Eftersom jag reagerade på den, den är faktiskt skitkul!
            Jag är också någon med sjukt dåligt minne så kommer det upp en tanke är jag snabb som fan på att skriva ner den, vilket var precis det jag gjorde med den här kommentaren.
            Du kanske skiter fullständigt i vad andra gör (bevisligen inte…) men jag gör inte det. Jag är sjukt intresserad av människors beteenden, Monas kommentar säger ganska mycket om henne själv.
            Och ganska intressant är det att du skrivit kommentarer här om mig förresten, och försöker kusk i vem jag är. Börjar du känna dig lite besatt av mig?

          MODD?

      Håller med. Malltippor är inget för mej. Tror en del inte kan hantera framgång och blir en dålig kopia av sig själv.

    Det märks ju att du inte har någon koll på Sofis resumé av män. Det här är inget rykte som startade med varken denna Herr engelbert eller förra killen som var bästis med Chris. Det här har _alltid_ varit Sofis sätt att nå en nivå högre. Hon har i alla år använt sina killars kontakter för att tillskansa sig fördelar, samtidigt som det hon ”producerar” är plagiat av amerikanska magasin osv. Ja hon har fört branschen i Sverige fram. Men tillskillnad från Ebba v Sydow (som faktiskt byggde sitt imperium genom att stå helt självständig) så har Sofi alltid haft mäktiga män med enorma kontakter i ryggen.
    Ser inget fel med det, men kredd där kredd hör hemma. Och du ska vara granskande journalist???? Granska Sofis sociala kanaler så upptäcker du att hon översatt mycket från engelska sajter.

      Inte att glömma att Sofi var ihop med Per Gunne, dåvarande chef för Aftonbladet Puls och som även startade Klick!. Hon jobbade på Elle när hon rekryterades till Klick, som Per Gunne då chefade över. Aftonbladet behövde en ny modeprofil och då var Sofi redan på plats på redaktionen och hade goda kontakter iom med sin kille, som lägligt nog var en av cheferna som jobbade med att ta fram nya produkter. Därmed inte sagt att hon inte är grym på det hon gör, men det är få förunnat att få en gräddfil in på en av Sveriges största tidningar :)))

        Minns när Elin Kling blev ifrågasatt då hon fått hjälp in i branschen av styvsyrran Cecilia Blankens, Elin blev så förb … och menade att hob minsann jobbat hårt för sin karriär. Ja hon jobbar säkert hårt, men faktum är att det finns mängder av duktiga personer som aldrig ens fått chansen att ”jobba hårt” inom media för de hade ingen som kunde hjälpa dem in. Man får fan vara lite ödmjuk och erkänna att man fått en gräddfil tycker jag

      Håller med dig om Sofi med Ebba hade mest sannolikt inte heller kunnat göra karriär på egna ben. Född med silversked vars släkt har kontakter i medie/förlags branschen. Det blir liiiite enklare att göra karriär då.

      Se bara på Amanda & hennes syster.. Det finns massor av riktigt duktiga människor som aldrig kommer nå sina drömmar då de inte har kontakter eller är ”födda” in i branschen. Livet är inte rättvist, inget nytt men jag tycker ändå det är synd.

      Själv har jag aldrig varit ett fan av Ebba, tyckte det var riktigt pinsamt när hon var chefredaktör för Veckorevyn och satte sig själv på omslaget OCH på i princip varenda sida i hela tidningen ?? Self promotion much?!? Det jobbet hade hon i 2 år och blev sedan degraderad till veckorevyn.com. Jobbet på TV4 som hon skrev så mkt om gick inte heller så bra.

        Ebba var smart och byggde sitt varumärke tidigt.

        Var det inte Ebba som sa hon var arbetarklass för ”mina föräldrar arbetade mycket”. Har åkt förbi faniljen Sydows hus i Örgryte där hon är uppväxt. Mig veterligen brukar inte arbetarklassen bo så

          Ebba von Sydows pappa är skeppsmäklare och mamman läkare. Båda föräldrarna utsågs 2017 till medicine hedersdoktorer vid Sahlgrenska akademin som erkänsla för deras arbete med stipendier via stiftelser som makarna von Sydow initierat och finansierat.
          Den som hävdar att Ebbas föräldrar är arbetarklass är ute och cyklar.
          Kanske röstar de dock på det nya arbetarpartiet?

          ”Vi tillhör den arbetande klassen” hehe.

            Var ebba själv som hävdade att hon var arbetarklass. Jag hävdar att hon inte är det minsta arbetarklass.

      Jag blir mörkrädd av ert sätt att resonera på omkring Sofi och Ebbas karriärer. Verkligen.

        Vill du ha en nattlampa?

      Woman love to live off wealthy men – it makes them feel cared for and the man superior.I also don’t think Sofi has ANY talent.Even her lifestyle epigram type catchphrases are copied.If she’s done well – good luck to her though….

    Förlåt för ett stort ot, var ingen i mitt jag kan prata med…
    Efter över 2 år tillsammans så gjorde jag slut med min pojkvän i morse. Vi har haft det jobbigt en längre period. Vi har försökt och försökt i flera månader… jag vaknade i morse och kände bara att jag orkar inte längre. När man lever med psykiskt ohälsa så blir typ allt 100 gånger jobbigare, känner iaf jag. Är så ledsen o förstörd o vet inte vad jag ska ta mig till. Livet känns så meningslöst utan honom. Svårt att vara stark när livet faller samman.

      Kan ej stava. Har ingen i mitt liv jag prata med*, ska det stå.

        Men vad fan! Har ingen i mitt liv jag KAN prata med*. Ger upp nu. Gick från att gråta till att gapskratta. Vilket skräll man är.

          Det kommer kännas så ett tag. Så tråkigt svar men det BLIR bättre. <333

          Men visst kändes det härligt att få skratta? ?

          Du ser, sorgen sitter där på utsidan, som ett skal men under det finns glädjen och skrattet. Ditt skratt nu orsakade en spricka i skalet. En reva i den grå sorgrocken.
          Det kan kännas grått och trist ett tag, men undan för undan bildas sprickor och revor i sorgeskalet och glädjen och skrattet får lättare att sippra ut.
          En dag kan du se tillbaka på den här tiden som något som hjälpte dig att forma dig själv, en tid som hjälpte dig att verkligen känna och förstå att den sortens sorg och smärta inte varar för evigt. Du gick igenom det och kom ut på andra sidan.
          Och kom ihåg att ingen kan säga dig hur länge du ska ha sorgeskalet om dig, det är bara du som kan känna om det åker av imorgon eller om ett år ?

            Gud det finns verkligen fina människor här, nu är inte jag ”A”, men ville bara säga det.

            Tack för dina fina ord. Det värmer, verkligen. Det är så svårt att veta att man inte längre kommer leva med personen man hade planerat sitt liv med. Känns så overkligt.

              Den känslan, att det är så overkligt, den kommer återkomma varje gång en relation tar slut.
              Du sörjer ju inte bara pojkvännen utan alla drömmar och framtidsplaner.
              Jag säger samma sak som Goddamnit, det blir bättre.
              Det är ok att bryta ihop, fulgråta, deppa ihop, gråta över hans doft på kudden osv.
              När du känner dig redo så tar du ett steg ut i verkligheten igen och en dag kommer du förvånas över att du inte varit ledsen på hela dagen.
              En annan dag kommer du förvånas över att du inte ägnar en enda tanke åt honom.

              Jag lovar att hjärtat kommer läka igen.
              Undertiden har du oss galningar här som du kan prata med, skratta åt eller tjafsa med när vi är oense om något ämne.

              Kramar till dig ❤️✨?

            Så fint och omtänksamt skrivet ?

      Vet precis hur det känns att plötsligt bli ensam när en lever med psykisk ohälsa. Helt jävla överjävligt. Men kom ihåg att du var en människa och du hade ett liv även innan du träffade honom. Att förhållandet går i kras gör ont, men du har fortfarande dig själv kvar, din väg att gå oavsett om det går någon annan vid din sida. Ditt eget liv är inte meningslöst, för DU är inte meningslös.

      Precis som Goddamnit skrev, en dag kommer du att vakna och inse att du skakat av dig sorgen och gått vidare, och då kommer den här erfarenheten vara något som härdat dig och stärkt dig i längden, inte längre ett blödande sår. Du klarar det här. ❤

    ”Bara för att jag nu lever med en man som har pengar så ska jag avskrivas alla tidigare egna meriter. ”
    Fast Sofi Fahrman var dessförinnan förlovad i sex år med Nick Z vars pengar möjliggjorde ett lyxliv i Genève, Verbier och St Tropez som aldrig Sofi skulle haft råd med själv.
    Fast självklart ska inte någon (man eller kvinna) ”få lida” för att hen lever tillsammans med en partner som har pengar.
    Det gäller att hålla isär saker och ting. Sofi är duktig på det hon gör och har varit med länge. Varför ska hon behöva försvara sig?

      Du har inte läst Sofis inlägg va? Där skriver hon ”Men det är inte första gången jag blir strippad mina egna åstadkommanden. Det hände i min förra relation också. Det är bara det att mitt ex är en helt vanlig dude utan några som helst miljarder. Fanns det en livsstil där att prata om så var den helt självbekostad. Go figure!? Pengar var det sista jag fick i vårt förhållande. Eller efter för den delen. Han betalar inget underhåll för min dotter som jag har ensam vårdnad över och jag är den som ensam försörjer mig och Lily.”

        ”Utan några som helst miljarder”. Är det någon som trott att Nick Z är miljardär?
        Men att livsstilen skulle vara ”självbekostad” dvs att Sofi själv skulle betalat bostaden i Genève och ett hus i Verbier plus ett hus i St Tropez verkar väl inte så sannolikt. Har hon en egen förmögenhet genom arv/gåva eller vad?

          Har för mig jag läst att Fahmans familj haft det bra ställt pga nåt arv från hennes morfar som tog patent på något. Så finns säkert en del pengar i hennes familj också.

            Sofi Fahrmans morfar hette Hans W Anderson. Han var entreprenör i plastindustrin och hade ett världspatent på en så kallad ”appretur” – en kemisk tillsats man använder i plasttillverkning.
            Han grundade ett företag Andos Chemical som tillverkar ”organiska peroxider”, ämnen som ingår i framställningen av polyesterplast. Sofis pappa Benny var länge VD i detta familjeföretag som nu ingår i Norac, Inc.
            Om det betyder att även Sofi fått del av någon familjeförmögenhet är osäkert. Det är inte alls givet att barn har pengar så länge som föräldrarna lever.

          Huset i St Tropez äger hon väl själv eller i alla fall gemensamt med tanke på att hon spenderat somrarna där även efter skilsmässan… Var inte så otroligt dömande!

            Nej hon äger inte huset i St Tropez själv utan endast en mindre del. Det ligger inte heller i St Tropez även om Sofi i sina inlägg gärna vill framhålla att det ligger precis utanför. Ligger betydligt längre bort, utanför en annan stad. Köpet av huset och renvoveringen hade aldrig kunnat göras utan Nick och hans pengar, så visst har han gott om dem. Likaså boende i Geneve och Verbier var det Nick som betalade och även i New York. Men nu reducerar Sofi honom till att han inte har några pengar i sitt inlägg, låter väl bättre så.
            Dessutom är det konstigt att hon hänger ut Lilys pappa i sitt inlägg. Hon tog dottern och bara stack till Sverige (med ett doftljus i bagaget). Enda sättet för pappan att träffa Lily är att komma till Stockholm och bo på hotell.
            Jag skrev en kommentar om detta på Sofis blogg men den publicerades aldrig. Att hon med största sannolikhet kommer hamna i en fet vårdnadstvist och att hennes agerande var extremt själviskt är ingenting hon vill berätta. Skulle väl förstöra bilden av henne själv som hon byggt upp.

        Hahaha ”utan några som helst miljarder” som att miljarder är det enda som räknas…

    (Trodde rubriken/texten på kortet var en uppmaning att bli tillsammans med en fotbollsspelare pga mest lukrativt, fick inte ihop inlägget alls :)))))
    Måste vara hemskt att bli typ raderad som person bara för att man ingår i ett partnerskap, hoppas verkligen att det blir en skillnad i framtiden. Och hoppas att hon inte avfärdas för mycket nu när hon tar upp det.

    Hennes livsstil och skapandet av content (som i sin tur gjort henne stor på sociala medier) är tack vare rik kille. Såg Sofi en gång för många år sedan i Paris, jag satt i ett populärt ställe och hon trängde sig in, tog bilder snabbt innan hon blev utslängt av personal. Sedan såg jag och min vän på hennes blogg att hon tipsade om stället. Vi skämtar än idag om det, och jag brukar ta alla ”tips” på ställen från influensers med en nypa salt. Så förut låtsades hon ha ett flashigt liv, nu har hon sökt sig till möjligheterna att faktiskt leva det fullt ut. Två gånger dessutom. Hon försöker få det att låta som att hennes förra snubbe inte hade ngt med hennes framgång att göra, det är inte heller korrekt anser jag. I övrigt verkar hon grym på sitt jobb

      +100

    Detta har väl hänt Trendenser-Frida också. Att folk beskyllt henne för att kunna jobba heltid med bloggen pga rik man vilket inte stämmer.
    Sedan var det ju en annan debatt, minns ej vem som tog upp det, angående kvinnor som visar upp dyra och fina hem i inredningstidningarna och att det var missvisande då det var deras män som tjänade alla pengarna och att det knappt gick att leva på deras egna kreativa yrken inom inredning osv. Någon som minns?

      Det var ett instagraminlägg av Nina Åkestam: https://www.instagram.com/p/BiWKcxeF8cg/

      Just Trendenser-Frida verkar ju ha en solid verksamhet. Men många andra inredningsprofiler känns mer tveksamma. Kollade upp ett bolag bakom en influencer hör på västkusten, hon omsätter ca 150-250000 kr per år men bor i en 7-miljonersvilla vid havet, man fattar ju att det är maken som står för levnads- och boendekostnaderna.

        Och vad är felet med det? Vi måste SLUTA döma andra kvinnor för att de väljer ett liv som hemmafru där de blir försörjda av maken. Som kvinna idag är det ju omöjligt att göra rätt, arbetar du mycket är det fel för du inte hinner vara med barnen (Blondinbella exempelvis) och arbetar du inte är det fel för att du lever på mannens inkomst. Skäms för er som inte kan tillåta kvinnors val.

          Glad: Just här dömer ingen hemmafrun. Här påpekas bara att det blir konstigt att vinkla tex artiklar om att en verksamhet bekostat ett visst typ av boende/resande/liv, när det egentligen var helt andra pengar som kunde bekosta det. Det blir konstigt och det blir vilseledande om vad man kan uppnå med vilken insats och i vilken bransch.

          Sen är det inte oproblematiskt att inte försörja sig själv och det tycker jag påpekas oftare än att man dömer hemmafruar. Men jag tvivlar inte på att dömandet finns.

            Fast det är ju inte sant? Det är ju bara att ta en kik på hennes inkomster och exempelvis nu försäljningen av hennes app. Hon bor i en lägenhet på en av Sveriges bästa adresser, ENSAM. Det hade hon inte kunnat göra om någon annan bekostat hennes livsstil?
            Parallellen till hemmafruproblematiken var inte för att beskriva det som just denna situation handlar om utan för att sätta det i jämförelse och för att beskriva hur kvinnors levnadssätt alltid blir ifrågasatt oavsett val. Det är bara att ta upp vilken genusbok helst så kommer du förstå vad jag menar.

            Vilseledande? Varför skulle det vara vilseledande att i en relation betala för olika saker? Det är ju inte direkt så att hon legat på soffan och latat sig. Och jo, det är dömande att ifrågasätta andras pengar och vem/hur/vad som bekostar ens leverne. Absolut ingen utomstående människa har med det att göra.

          Då vill jag heller inte tycka synd om hemmafrun när maken lämnar henne och tar allt för att han anser sig äga allt. Hon har stannat hemma och har ingen arbetserfarenhet att tala om när hon ska skaffa jobb och får en extremt dålig ekonomi. Oftast ansvar för barnen, med en icke-samarbetsvillig man som ogärna vill bidra till barnens kostnader. Tror du att det är ovanligt? Kolla Economista-gruppen för privatekonomi (var fullt med såna historier när jag var med, gick ur för att det var samma historier om och om igen) Klassisk kvinnofälla som vi ska varna alla kvinnor för. Ska man vara hemmafru för familjens skull ska man åtminstone se om sitt hus så att OM det går illa så har man sett till att man klarar sig ekonomiskt. Mannen får kompensera för att kvinnan möjliggör hans karriär.

        Frida bor inte vid havet. Hon bor i ett nyare bostadsområde i Kungsbacka i ett hus som säkert skulle kunna gå för 7miljoner idag men som inte gick för det när hon köpte det. Det finns säkert massor av inredningsbloggare som inte kan försörja sig på det men Frida/Trendenser tillhör en av dem som kan det
        Sluta sprid lögner!

          Fast hon skrev ju ”en annan influencer på västkusten”. Jobbigt att tro att andra ljuger bara för att du inte kan läsa

        Lyssnade på en pod med henne och var tvungen att stänga av, upplevde hennes podpartner betydligt intressantare och kunnigare men hon fick knappt komma till tals.

      Precis, det var väl ett liknande inlägg på hennes blogg om problematiken med hur vissa kvinnor porträtteras entreprenörer i inredningssammanhang. Som har det perfekta, extremt dyra hemmet, fina kläder och exklusiv smak. Som klassar sig som entreprenörer men tittar man på deras verksamhet så är den på hobbynivå och kan absolut inte finansiera livsstilen. Som alltså är beroende av en partner som drar in pengarna. Och så säljer man in dem som lyckade entreprenörer. Som om en verksamhet som omsätter några hundra tusen om året kan finansiera dyrt hus, sommarhus på Gotland, dyr inredning och exklusiva kläder. Och resor till dyra semesterdestinationer. All cred till kvinnor som lyckas (ingen aning om hur self-made Sofi är), men resten behöver ju inte framställa det som att det är de själv som bekostar livsstilen.

        Bra skrivet Marja ????

        Jag slutade faktiskt köpa inredningstidningar av just denna orsak!

    Om hon nu är en sådan stor influencer varför har hon typ aldrig skrivits om i dem här bloggen??

      För att stor influencer inte per automatik innebär massa drama att skriva om för Bloggbevakning. Jag fäljer nästan bara bloggar som inte omnämns här, de är väl inte heller definitionen av Kenza/Bianca-influensers inser jag nu. Om man försörjer sig på sociala medier/blogg är man influencer då?

    Alltså, det är ju ingen slump att Sofi ”råkar” bli tillsammans med miljardärer? Även hennes ex är ju miljardär. Det är inte som att det kryllar av dem Men Sofi verkar hitta dem 😉

    Och så Sandhrahahaha som inte heller rider på sin sambos (im)popularitet och publicerar videos om hur man uppnår det perfekta glowet (som vi som varit acneutsatta tonåringar på 90-talet ryser över). Alltid villig att släppa in bonusbarnet i fina videos för lite extra publicitet från bägge sidor nu när Pappan har lanserat en egen youtube-kanal åt 7-åringen (sanktionerat eller ej hos Mamman). Calle kör på med sitt spons-tiggeri uppblandat med jag bryr mig/jag är up to date/ jag skapar content/jag är bara ironisk-fattar-ni-väl/jag gör som jag vill!/ängsligheten till 100%

    Intressant studieobjekt den där Schulmanklanen.

    Kul att du vill credda Sofie, men om vi ska vara ärliga så var Bella före med att skriva – ”Be a goaldigger” tror jag, och efter att Bella gjorde det (och en mall) så skrev andra också ”Be a goal-digger” och gjorde liknande mall. Så Bella har också gått lite i bräschen… 😉

      Ehh, goal-digger som uttryck (och mallen) har funnits längre än Bella har levt, typ.

        Mycket möjligt MEN Bella skrev det nyligen och då följde många efter och skrev det också. Punkt.

          ?

          Ok då, då var väl din idol först, my bad lol, så sjukt töntigt

          Ja, vi väntar alla på vad Bella skriver och sen tar vi efter.

      Om vi ska vara sådana så var faktiskt Bella den första kvinnan på jorden, hon föddes faktiskt långt innan Eva men det får hon sällan credit för. Bella var först!!! ?? Alla som säger annorlunda är ba avundsjuuuka!

        ???

        F Ö R E kära ni, före inte först… hon var f ö r e nu nyligen med att skriva det och många andra följde efter. Vet att ni ogillar det men så är det.

          Om Bella var den första människan på jorden säger man ju att hon var först.

          Bella var först med att skriva det. Jag tänker på meningen, inte på sanningshalten.

          Du kanske borde tänka FÖRE du skriver?

            Och du kanske borde syssla med lite annat är att vara stöddig och sjukt löjlig på nätet. Pinsamma människa!

        Men Pernilla Wahlgren uppfann hjulet!

          Det är helt sant.

          Pernilla Wahlgren uppfann vädringsluckan. Varje gång hon går på teve blir det ett hål i fönstret. Antingen av dosan eller av mig som kastar mig ut likt en katapult.

    Förlåt för ot men någon som vet var som är bäst att skicka in guld o silver? Var får man mest pengar och var går det snabbast att få pengar? Sms-guld, Guldbrev, Finguld, eller guldbutiker?? Någon som vet, någon som har erfarenhet?

      Kaplans, Biblioteksgatan

      Vet inte varför men jag fick ”byt byt elbolag” – jingeln på huvudet när jag läste ”guldbrev”. Är det inte de som gör reklam överallt?

      På Guldfynd får du 165 kr grammet om det är 18k guld, 20% mer om du väljer att få ut det i värdecheckar tror jag det var, jag lämnade in en guldring där i somras. Men de har iofs bara massproducerade smycken som ska passa den stora massan. Gör inte det förresten. Gå nån annan stans.

        Guldfynd har inte fasta priser utan priset varierar beroende på vad guldet är värt den dagen. Lämnade in där för ca 1 år sedan. Fick veta ett pris, sen när jag kom tillbaka någon dag senare så var det bara värt nästan 50% av vad de sagt innan. Men det talar de om när man säljer, att värdet kan ändras och att det är det värde den dagen man säljer som räknas. De gör bara en uppskattning i butiken baserat på den dagens värde, de skickar iväg guldet för att värdera (vikt, karat) ordentligt innan man säljer.

      Mest pengar snabbast?
      Sätt in en annons om guldet på Blocket, skaffa en elpistol och hoppas på det bästa 🙂

      Pantbank skulle jag säga betalar bäst för guldet. Läggs upp som ett lån med guldet som säkerhet men om man sen inte hämtar ut det säljs det på auktion. Ränta och avgifter betalar man endast om man väljer att återbetala lånet och få tillbaka säkerheten.

        Man får dock väldigt lite betalt av pantbanken jämfört med vad det är värt

          Nån som känner till Finguld.se? Är det bra, får man mycket och fort där??

          När jag jobbade på pantbank (4 år sedan) betalade vi ca 210-220 kr grammet för 18k, ibland lite mer om det var fina grejer som var lättsålda. Mindre för skrotguld, d.v.s trasiga smycken som inte har någon designvärde. Man kan säkert få mer, (med jämför guldfynd ovan med 165kr grammet) fördelen är att det är smidigt och man får kontanter direkt.

      Guldbrev är lurendrejare. De erbjuder mycket mindre än de säger på sidan och ska sen ha rätt rejält betalt om man vill ha sitt guld tillbakaskickat om man inte är nöjd med erbjudandet. Nära familj till mig blev rätt illa behandlad av dem. Men sedan de hotat med rättaliga åtgärder fick de tillbaks sitt guld och dagen efter fanns helt plötsligt tydligare villkor på hemsidan.

      Du får nog rättvisast betalt hos en välrenommerad guldsmedsbutik. Så kolla upp det!

    Jag respekterar Sofi och det hon har åstadkommit, men om man bara dejtar täta killar så känns det ju lätt som om folk kommer att spekulera att hon är en golddigger. Nu har väl hennes familj det gott ställt så hon vill ju inte byta ner sig. Har svårt att se henne med en snickare utan namn och anor och helt vanligt lön. Att det blev en Englerbert är nog ingen slump. Folk blir ju så klart kära i det de vill ha och Sofi vill ha någon på ”sin” nivå eller högre!

      Man brukar väl ofta dejta de som man umgås i ungefär liknande kretsar som. Alltså lika söker lika typ. Och Sofi rör väl sig helt enkelt i rika kretsar, inom Stockholm-societén, och då är det ju inte så konstigt att det är där hon även hittat sin kille.

        Lika barn leka bäst. Ingen slump att det är rikingar och adel som får vara med och döpa kungen och drottningens barnbarn 🙂

    Camilla kan du inte stoppa alla dessa OT kommentarer som kommer efter alla dina inlägg just nu. Det kan ju vara 35-40 OT kommentarer och 5 som kommenterar ditt inlägg.

      Håller med!

      Håller på att bli familjeliv här.

    Ofräscha kommentarer här, tycker jag. Hade Sofi varit tvungen att välja en fattig man, enligt er som gnäller?

      Antalet miljardärssinglar är ganska begränsat om man säger så. Även om hon umgås i finare kretsar så är de ganska sällsynta där med – knappast en slump att hon blir ihop med en…

    Tycker det var roligt att hon lite nonchalant slänger in att exet minsann inte var nån miljardär. Nivån över dom flesta är miljonär men inte för henne minsann. ?

      Miljonär är väl nästan alla nu för tiden. Eller?

      Fast det gjorde hon ju för att skvallertidningarna hade påstått att hon gått från miljardär till miljardär. Det är ju ett ”svar på tal” inlägg hon gjorde så då är det ju rimligt att hon dementerar de påståenden som framförs

    Victoriasstil beklagar sig på sin Instagram över att hennes man vill behålla allt i hemmet medan hon vill höra sih av med grejer för att kunna köpa nytt. Och vad händer idag jo hon har ett samarbete med företaget Sleppo där hon ger sina läsare 20% på möbler. Det är inte mycket rabatt för redan dyra saker. Hon fick de Gratis. Dessa influencers bidrar bara till konsumtionshets. Vill byta en redan fin matta i vardagsrummet mot ett i annat färg fåfängan har ingen lag.

      Fast ju dyrare sak ju större blir ju rabatten..

        Synd inte folk såg så på skatt ?

    Om S inte vill blu betraktad som ett kuttersmycke bör hon heller inte framställa sig som sådant. Lägger man i huvudsak upp bilder från lyxresor/resmål, på lyxprodukter och dyra kläder blir man också bedömd utifrån att detta är vad som är värt att veta om och viktigt för hen.

      Klassisk victim-blaming. Fräscht

    Tiingelinn på instagram, knäpp på många sätt men att inte ens låta sin unges BAJS stanna i hemmet utan direkt måste upp på instagram. Livrädd alltså…

    Tvivlar inte på att Sofi har ambitioner men om hon har genuin kunskap inom något är en annan fråga. När man lyssnar på henne i TPT så kommer det aldrig riktigt fram vad hon har för egna åsikter eller värderingar kring diverse ämnen som dom tar upp. Hon verkar inte allmänbildad. Hon nämner flertal gånger sitt “tech”-bolag, men undrar vad hon syftar på för bolag då? Är det Left-or-Right appen? Det kan väl sällan klassas som ett tech-bolag. I så fall skulle vi kunna kalla Indiska för ett techbolag bara på grund av att dom har en e-handel och analyserar data. Just sådana här uttryck är ganska återkommande hos Sofi – att använda sig av namngivelser på diverse ting som hon tror att det ligger mer prestige i än att säga vad det faktiskt är. Att obefogat krydda på det man jobbat med gör att det inte känns genuint och det är då man får kritik – simple as that. Hon kanske bör ta itu med sin självkänsla och självbild.

      Håller med, hon har sällan en åsikt hon står upp för och är allmänt intetsägande. Tycker det blir lite tråkigt eftersom de andra tjejerna är raka motsatsen.

      Håller med om att det är svårt att få en riktig bild av henne i podden men tänker att det lär hänga ihop med att så fort hon yttrar sig om något står det i en skvallerblaska… Ang tech-bolag går en affärsidé som mer eller mindre enbart grundar sig på en applösning definitivt under kategorin tech.

        Nja, snarare mode-startup.

          Nej.

            Jo.

      Jag har irriterat mig på att Sofi mest ”jamsar med”, men tänker att hon nog helt enkelt är mer privat än de andra? Och att hennes brand ser helt annorlunda ut? De andra har ju skapande yrken på ett annat sätt och kanske en större frihet att uttrycka sig, medan jag antar att ett typ parfymbolag inte vill ha en cover girl som gör politiska statements… hon bidrar väl med ett känt namn till podden och de andra bidrar med intelligensen (därmed inte sagt att Sofi inte har intelligens, för det tror jag verkligen att hon har!).

    Sofi berättar att hon jobbar stenhårt för att försörja sig själv och dottern, vilket jag också är övertygad att hon gör MEN de sena nätterna hon jobbar och hur trött hon kan vara osv är inget som visas på bloggen. Något som säkert ger en skev bild för många. Bloggen är väldigt enkel, bilder från några resor med minimal text, skulle knappt säga att det är något personligt över bloggen då det oftast är inlägg med adlinks. Jag är imponerad att hon tjänar pengar på den även om det känns som ett mysterium om det skulle vara hennes största inkomstkälla. Jag älskar hennes böcker och har köpt de flesta! Så visst jobbar tjejen och är skitbra på det hon gör!

    Nu är det inte så att man bara ”råkar” bli kär i enbart rika män vid en tillfällighet, att vara väldigt framgångsrik och RIK är en jättestor attraktionsfaktor för många kvinnor, både medvetet och omedvetet. Det behöver inte betyda att hon är en golddigger. Kvinnor är biologiskt programmerade att attraheras av män som har bäst förutsättningar att ta hand om sin familj. Har själv varit i en flerårig relation med en miljardär, men han lever typ mer sparsamt än vad jag gör så det var inga flådigheter där inte, haha. Så i mitt fall handlade det aldrig om pengarna, men hans driv och otroliga framgång var helt klart en stor del av varför jag föll för honom. Ingen av mina andra män har varit särskilt rika, för det mesta helt genomsnittliga. Men när en kvinna alltid ”råkar” falla för män med väldigt mycket pengar så är det knappast en tillfällighet dock, utan ett medvetet val. Hon vill åt pengarna och en högre social status, det är uppenbart utifrån hennes livsstil. Hon jobbar säkert hårt och jag har inget ont att säga om henne, tycker hon är vacker och duktig, men att låtsas som om pengar inte varit en faktor i hennes val av män köper jag inte. Sen behöver det inte vara något fel med det om båda är lyckliga tillammans!

    Hon är säkert jätteduktig och ambitiös, men att tro att hon inte faller för män med pengar är naivt. Hon skriver ”mitt ex är en helt vanlig dude utan några som helst miljarder”. Ska hon få det att låta som om att han inte var rik… Hon verkar få det till att hon bekostat allt själv. Gäller det också förlovningsringen i miljonklassen? Och miljarder i plural… Är allt under 2 000 miljoner i förmögenhet att räkna som lite pengar…

    Jag hoppas bara att hon är lycklig och så även hennes kille samt exet. Synd dock att pappan verkar ha dålig kontakt med dottern, men vi vet inte hur detta gått till. Det är inte ovanligt att det blir väldigt svårt med kontakt då ena föräldern flyttar barnet utomlands.

    Hon verkar ju helskön, klok, charmig, ödmjuk, driftig, blommig på något vis :)?????och älskar när barndomskompisarna brister ut i skratt i podden #30plustrevar
    ??

    Is it pure coincidence that EVERY boyfriend has ALOT of money? Why not pair up with a hunky lorry driver or engineer? She may find some are interested….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.