Vimmelmamman lämnar vimlet

Vi står inför stora utmaningar att behålla de unga och samtidigt hitta nya läsare när de äldre, printbenägna prenumeranterna klingar av. Alla mediehus slåss för livet. Att jag sedan har rest och träffat många, framfört allt barn, men även andra människor som lever under usla förhållanden i andra delar av världen, har sakta gjort att jag inte längre klarar att skriva om Kim Kardashians celluliter fast jag vet att det också fyller ett behov.
[…] När jag precis kommit hem från Kongo och går raka vägen från flygplatsen med väskan i snömodden, på den julpyntade Humlegårdsgatan med vackra girlander sakta svingades i kylan och människor skyndar förbi med NK-påsar i händerna och jag kommer upp på redaktionen och ska börja lämna texter efter att precis ha träffat en våldtagen treåring blir det jobbigt. Med tiden har det blivit allt svårare, utan att förringa mitt jobb. Det är jag som förändrats.

Och så onsdags kom samtalet. Jag blev erbjuden tjänsten och har igår skrivit på avtal. Ni kommer att hitta mig på Cancerfonden, som projektledare PR & Ambassadörer framåt. Efter en lång rekryteringsprocess där jag suttit i intervjuer med rekryterare och till slut berörda på Cancerfonden, en stor och trygg organisation som varje dag jobbar för att människor ska överleva cancer, preventivt, informativt och långsiktigt med livsviktig forskning som bas.  Och  jag gör något jag ALDRIG trott. Kliver ur min trygga zon.//Lotta Grey

Efter 17 år lämnar Lotta Grey aka Vimmelmamman sin trygga zon på Hänt och byter bransch helt.
Hon slutar vimla och tar sig istället an rollen som projektledare PR & Ambassadörer framåt på Cancerfonden.
Lotta drabbades själv av cancer 2008 och överlevde den, inte bara en utan två gånger och är nu friskförklarad sedan 2012 och väljer nu alltså att lämna de röda mattorna till förmån för någonting hon hellre vill arbeta med.

Strongt och modigt att lämna någonting så tryggt och ett arbete som hon praktiskt taget kan utantill men jag är säker på att hon kommer göra ett fantastiskt arbete på Cancerfonden.
Har ni inte läst hennes bok ”Himlen kan vänta” om sin kamp mot cancern så kan jag rekommendera den. Den är inte bara en bok om Lottas kamp mot cancern, det är också en berättelse om ett äktenskap som faller samman under sjukdomsåren.

Stort lycka till Lotta!
Det är nog många som kommer sakna henne i vimlet men förhoppningsvis fortsätter hon blogga även om hon inte längre kommer vara ”Vimmelmamman”.

Tack för tips!

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vilket bra beslut av henne.
    Hon kommer att göra betydligt större nytta för mänskligheten än då hon var ”influencer”.
    Önskar henne lycka till.

    Då hoppas jag att hon är glad! Mer missnöjd bloggare tror jag inte finns, ständigt något som skaver i hennes liv….

      Skrattade högt rakt ut. Har samma uppfattning som du!

      Gnälligt, en trist ton i sina uttryck och ett skimmer av ett allmänt missnöje.

      Hon känns iskall, men hey. All lycka till med hennes nya jobb. Cancer verkar ha tagit hårt på henne och hon kan säkert stödja och hjälpa.

      Man skulle kunna tro att när en varit dödssjuk två gånger och överlevt, att en skulle sluta gnälla hela tiden för varje småsak. Men tydligen inte.

        Man är den man är. Är man en Suris och vinner en miljard på lotto är man glad ett tag och så landar man tillslut i det och blir sig själv igen. Och börjar man som suris så fortsätter man som suris. Är säkert exakt samma även om man överlevt cancer 2 ggr. Förresten kanske man inte tänker att man överlevt och har tur utan kanske att man haft otur att bli dödssjuk 2 ggr.

      Hon beskriver livet med cancer och skilsmässa. Nu är jag fördomsfull mot några av er men gissar att ni är yngre. Jag är glad för hennes skull med jobbet och tycker det är befriande med någon som inte bara beskriver det bra eller förljugna.

        Beskriver livet med cancer och skilsmässa och ändå gnäller för alla småsaker? Hur orkar man gnälla i den situationen? Jag är nyfiken hur du tänker på riktigt.

          När man går igenom svåra saker kan det ju komma ut i andra uttryck.
          Jag har träffat en del flyktingar som varit med om fruktansvärda saker men som gnäller över små grejor.

          Vad är det för småsaker? Jag gnäller också. Tycker det är skönt med någon som visar bra och dåligt. Är så trött på alla förljugna bloggar. Size 0 som klagar över vikten är småsaker.

          Gud jag skulle gnälla som fan! Men så är jag också en riktig suris. Jag gillar även när andra gnäller, får energi av gnäll till motsats från de flesta andra ? jag ser gnäll som en inre längtan efter förändring som man kanske ibland fastnar i och behöver hjälp för att komma vidare. Och det kanske inte blir så mycket lättare om man är lite negativt lagd som person. Tror överlag positiva människor kanske har lättare för att våga prova okända vägar i livet, blir ju lättare om man ser chansen att det blir bra istället för att tänka att risken är stor att allt går åt skogen ☺️ Sen kan jag nog vara lite allergisk över gnäll kring Chanel väskor eller hur jobbigt det kan vara att olika hotell man besöker inte är tillräckligt lyxiga.

        Jag är inte yngre och uppfattar henne som otroligt gnällig!
        Och jag läste hennes bok – snacka om uthängning av mannen som är pappa till hennes barn, undrar verkligen om det stämmer? Hur hon låg hemma och nådde dåligt, grät osv medan han prioriterade golfresor mm….?

          Det här skrev hon själv på sin blogg i februari 2011: ”När jag sitter och lägger in bilder på vårt hus under min kategori ”vårt hus” här på bloggen slås jag av vilken man jag lever med! Det blir så påtagligt på något vis. Att den här personen har satsat allt på att se till att vi har det så fint hemma. Att han dessutom lagar nästan all vardagsmat och definitivt allla gästmiddagar är också helt fantastiskt. Det senaste året har han gått upp vid 7 varje helg för att kämpa och slita med huset. Ibland så sent på kvällarna att jag legat och lyssnat på hans kämpande. Hur han blandat bruk utomhus sena kvällar i spöregn för att kakla och sedan gått in och förberett en tre-rätters middag till gäster eller åkt 10 vänder till tippen med tungt bråte.”

      AVUNDSJUK ????

        Kommentaren hamnade fel

    Så glad för hennes skull, att hon följer sitt hjärta och gör något som känns meningsfullt!❤

    Det här inlägget är ett typiskt sånt som hade varit fullt av ot om det inte var förbjudet ?

      Greta är ju tillåten OT? Nån som såg hennes grymma tal?

        Varför är ot om Greta ok?

          Hon räknas väl som influencer? Superinfluencer om man ser till demonstrationerna i tyskland 🙂

            Hon fick ca. 3 minuter i nyheterna på TV i Belgien strax efter sju. Kul. 🙂 Studenterna i hela landet tänker skolstrejka för klimatet varje torsdag fram till valet i maj och på söndag hålls nästa stora klimatmarch. Det ska bli spännande att se om ännu fler sluter upp nu än den 2:a december. Då kom 75 000.

    Kanonfint! Har retat mig på henne då jag tyckte att hon utnyttjade Kristians elände – ja hon är ju inte ensam om att driva trafik med hjälp av döende unga människor. Har numera dock stor respekt för henne. Ska nog bli bra det här! Önska henne all lycka till.

    Annamatkovich kör en omärkt samarbete via sin ig storie hos en företag som gör fransar. Hon som beklgar sig om andra som inte gör rätt för sig. Men tja det gäller inte lika för alla. Och vem bär solglasögon i januari när det finns inte någon sol ute? ????????

      Alltså kan du sluta spamma med den här ointressanta anamatkovich? Aldrig hört talas om henne.

      Finns viss sol, skit dig i från mobilen så ska du se

    Hej Ivana. Jag vill be dig sluta spamma med ”påhopp” mot dig själv i Bloggbevaknings kommentarsfält. Blir så uppenbart att du vill ha fler än de 300 följare du har. Tröttsamt och pinsamt.

      Nä jag är inte hon. ??

    Sånt här gör mig glad. Man ska inte underskatta behovet av att känna mening med det man gör och nu verkar hon lyssna till det behovet och det är modigt!

      Men hur mycket Queen handlar det om på Cancerfonden? Citat från hennes blogg: ”Men jag har stundtals känt mig som ”tanten i hörnet” en längre tid och jag är ledsen men jag vill vara Queen.”

        Jag vet inget om hennes behov av att vara queen eftersom jag aldrig har läst hennes blogg, men varför kan man inte känna sig så på cancerfonden? Det handlar väl om i vilket sammanhang man kan blomma ut och må bra?

          För mig är ”må bra” på sin arbetsplats och ”vara Queen” på sin arbetsplats långt ifrån synonymer.

            Det kanske är bäst att du frågar vimmelmamman vad hon menar då om du inte är bekväm med att hon börjar jobba på cancerfonden baserat på att hon en gång har sagt sig vilja vara ”queen”.

        Jag skulle inte tro att det handlar så mycket Queen på Cancerfonden. Och är osäker hur mycket det handlar om HENNE, trodde att det handlade om att hjälpa andra och vara ödmjuk. Sätta andra i centrum och inte själv ta så mycket plats.

    Isabellalowengrip visar upp sig hemma med Expressen när de ska intervjua henne någon fixar hennes hår hon tror att hon är nån slags president fru som fixas mitt framför journalisten. Någon har tittat och härmat Kardashians. ????? hela hon härmar andra tom sex and the city. Gud vilken pinsam skratt hon har när de ska ta kort på henne gapflabbar hon. Är hon totalt tondöv att hon inte vet hur illa hennes skratt låter? Någon borde göra henne en tjänst och säga till att den skratten verkligen låter inget vidare. Man kan inte ta henne allvarligt alls.

      Vilken obehaglig kommentar? Bättre att folk skrattar än gråter?

        Det är skillnad på skratt och skratt. Om du nu inte vet hur hennes gapskratt låter föreslår jag åt dig att du först lyssnar på den och återkom sen när du vet.

      Hon kommer seglande ner för trappan som huvudrollsinnehavaren som gör storartad entré… Och sedan ska hon ändå fixas och pysslas om. Så OERHÖRT patetiskt!

        Med en kopp kaffe i handen. Så oartigt mot gästerna.

    Jag är glad för hennes – och Cancerfondens – skull.
    Rätt person för jobbet!
    Grattis!
    Hon har ingen aning om vem jag är men tack vare hennes blogg, hennes öppenhet om sin cancer och behandlingar men främst för hennes avdramatisering av att gå till doktorn för kontroller av avföring/blod så tog jag mod till mig att göra en koll i ett tidigt stadium och klarade mig därmed undan med ”bara” några smärre operationer.
    Tack Lotta!

    Har följt vimmelmamman länge (+10 år) och tycker att det är helt på sin plats och i sin ordning att hon ändrar bana. Det hedrar henne att hon vågar ta nya utmaningar och att låta sina värderingar gå före. ?

    Tror hon kommer göra ett fantastiskt jobb på Cancerfonden! Stort grattis ❤️

    Va? Resefotografi? Tegel? Vem sjutton bryr sig om en okänd person ljuger om en bild på sin instagram? Hennes konto var ju lika intressant som mitt kylskåp. Varför ska vi kolla in henne???

      Liknelsen med Blondinbella är slående lik.

    Vår Kung är god för flera miljarder ändå lever han bra tack vare skattebetalarna. Och blir inte upptaxerad av skatteverket. Finns på Expressen att läsa om honom just nu.

    Har följt hennes blogg ganska länge… förstår inte varför egentligen. Upplever henne som en omogen person . Trots cancer, skilsmässa mm verkar hon väldigt omogen och hon verkar ha svårt att acceptera att hon inte är så ” hot” längre… drabbar de flesta av oss, men hon har haft svårt att gilla läget.

    Jag känner igen boktiteln. Tack för tips! det blir nästa Bokuspaket frammåt våren. 🙂

    Men gud vilket klyschigt inlägg från vimmelmamman… Åh, jag är så god som har sett hemskheter i AFRIKA, så nu klarar jag inte längre av att se överklasskärringar med sina NK-kassar på Östermalm :—-)

      Det var ju ändå tur att hennes starka önskan om att byta jobb och ägna sig åt godare arbete sammanföll med överlevnadskrisen för skvallertidningen hon jobbar på och att hon inte kände sig som Queen där längre….

    Ända sedan boken hon släppte kan jag inte respektera henne. Som någon skrev, iskall, och hänger ut sin ex-man som slitit som ett djur.

      +1 på den.

    Bra val av Lotta! Tycker inte att hon verkar iskall alls.

    Som konsult

    Jobb på en skvallertidning är väl inget att gråta över. Eller? Man kan sakna tillställningar med gratis snittar och bubbel och att frottera sig med B kändisar. Om man nu gillar sånt. Det nya jobbet är av en annan dignitet, kan jag tro. Och personen i frågan har trovärdighet som canceröverlevare och har jobbat för olika föreningar. Hon pratar väl, har talets gåva.

    Hej, imponerad av alla mogna, kärleksfulla inlägg (detta är ironi, om ni vet vad det betyder).
    Avundsjuka hette detta innan näthatet kom till världen.

    Berätta gärna vad ni gör själva för att hjälpa andra!
    Vilka organisationer jobbar ni i / stödjer ni?

    Så bra med en mogen tupp som sätter punkt på kacklandet i hönseriet!!
    Nu är jag ironisk om du förstår vad det betyderr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.