Dani Pavlicas fix och trix inför förlossningen

Jag har idag sprayat mig också och gjort mig fin för hennes skull!! Nu har jag bara naglarna kvar som ska kortast ner och fräshas till. Gjorde ju lashlift förra veckan också hehe och wow så fint de blev.

Ska även se till att boka in pedikyr på torsdag eller så! Men det sägs att förlossningen kan komma igång av en riktigt bra fotmassage så försöka dra lite på de.

Nu tänker säkert många av er men herregud ska du på bal kvinna varför gör du allt detta men det finns inget skönare för mig än att känna mig fräsch. Ha en solkysst hy och fräsha tår och naglar e väl så skönt?// Dani Pavlica

Bara så jag är med…
Gör ALLA blivande mammor sånt här inför förlossningen, eller är det bara influencers som förväntas visa upp varenda vinkel av barnafödandet på sociala medier?
I’m not judging, mest bara nyfiken.

Älskar att hon gjort sig fin för ”bebisens skull” så att ungen inte kommer ut blodig och dan och slänger ett litet öga på sin mamma och bara ”Eh, pass på den! Finns det ingen mamma med spraytan här att välja istället för den här blekfisen?”
Det hade ju inte varit så kul! 😉

Tack för tips!

193 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag gick pp pedikyr, och färgade fransar och bryn. Ville helt enkelt unna mig lite piff!

      Gillaknappen fungerar ej för mig? ?

        Den brukar ta sovmorgon ibland efter en jobbig natt.
        Återkommer säkert under förmiddagen 🙂

          Jag fixade mig inte direkt inför förlossningen, förutom att jag köpte snygga och bekväma mys kläder att ha på BB.

          Men ärligt talat, är det här ett problem ens Camcam? Ditt internaliserade kvinnohat är så stort -och stävjs vad det verkar bara av kvinnor du är livrädd för. LD, Cissi Wallin och Elaine tex.

          Minns när de tre ondgjorde sig över den här bloggen, och hittade på löjliga ursäkter till varför de inte reagerade på ”mobbningen” förrän de ansåg att de själva drabbades av den. Nu läser de här igen, och du hade väl en deal med LD att inte skriva om henne när hon mådde dåligt?

          CW’s beteende mot Isabella och CW’s eget beslut att outsourca sitt och sin mans föräldraskap borde väl vara av större intresse nu när du känner för att shame’a mammor igen? Den frågan har dessutom flera intressanta aspekter.

          Men du är ju livrädd för Cissi och en feg mobbare. Så jag förstår varför du ger dig på en ung kvinna istället. Så har du ju alltid gjort.

          Enda anledningen till att du tog upp faymeelmen och Cissis inlägg var för att kunna trycka till Bella, det förstår vem som helst.

          Fråga: Om IL hade suttit och raljerat över någon annans föräldraskap -och specifikt då outsorcandet- för att två veckor senare skaffa sig en nanny:
          Hade du skrivit om det då?

          Retorisk fråga, men svara för all del om du känner för det

            ”Jag granskar”

            Eller hur, du kanske borde läsa på om granskning som begrepp.
            Din ”granskning” är selektiv så det förslår och är alltså per definition inte granskning.

            Det är tyvärr på tok för mycket bullshit, föregripna svar och ord lagda i min mun i din kommentar för att jag ens ska bemöda mig om att skriva ett faktiskt svar till dig. Du verkar ju ha din bild klar för dig och det är ingenting jag tänker lägga min tid och energi på att försöka förändra.

              Camilla, kan du snälla lära dig att ta kritik på ett vuxet sätt?
              Ibland är du inte bättre än de du konstant hackar på.

                Jag tar gärna kritik men inte från någon som redan bestämt sig för hur jag tycker och tänker. Det är inte en kritik eller en fråga – det är en härskarteknik jag inte är intresserad av att delta i.

                  Så här tänker jag: om du har lagt upp något här (cissi/fayme-inlägget) och det sedan händer något som är starkt relaterat till det inlägget; är det väl inte så långsökt att anta att du följer upp det, speciellt eftersom du gör det när det gäller allt annat?

                  Det här är ju dessutom något som blir väldigt motsägelsefullt och konstigt i ljuset av vad Cissi uttryckte i sitt inlägg och i kommentarerna. Dessutom handlar det om en fråga som har en massa dimensioner och är intressant även ur ett granskningsperspektiv. Det skulle kunna bli ett seriöst inlägg med substans.

                  Att du avstår då, gör åttan får anledning att undra

                    I den här specifika situationen måste jag ha missat ”det som hände sedan” för annars hade jag följt upp det. Det är inte mer spännande eller konspiratoriskt än så…

                      Ok, det står i kommentarerna under ”Triss i Instagram’ och har annonserats på Cissis insta-story. Det har skapat rätt mycket debatt och reaktioner, så det borde inte vara jättesvårt att hitta.

                Du kunde ju som vanligt bemöda dig med att skriva ett långt undanglidande icke-svar.

                Och dina texter -och avsaknad av texter- är så beroende av person att det jag säger ovan antagligen är uppenbart för de flesta.

                Men vi prövar igen: Jag har inte begärt att du skall försöka övertyga MIG, så bortse från mina åsikter och svara på frågan bara?

      Ja, bra idé! Ös på med kemikalier så den lilla får en extra välkommenboozt i livet.

    Eh…nej. Kom väl pga magen inte ens åt att fixa bikinilinjen vilket väl hade varit det enda (eventuellt) viktiga med tanke på var allas uppmärksamhet hamnar under en förlossning…

      Haha exakt så!!

      Eeehh nej! Allas uppmärksamhet är inte på din bikinilinje!!! Uppmärksamheten är på att bebisen ska må bra komma ut utan större komplikationer för mamman.

        Oj?? Tror du det? Fan vad besvikna både jag och min bikinilinje blev nu… ??

      Jag gjorde mitt bästa med bikinilinjen och blev sjukt besviken när barnmorskan sa att det kändes hårigt när hon undersökte hur öppen jag var… lättade upp stämningen lite när det visade sig att hon givetvis pratade om barnets huvud och inte min misslyckade rakning.

        Misslyckat att inte få till att raka livmodertappen?
        Iofs väldigt ovanligt med hårväxt där…

    Haha! Hon gör det som hon mår bra av och det är helt i sin ordning. 🙂 Jag gjorde ingenting speciellt, mer än klippte naglarna tror jag… Ett boktips till alla som går med magen i vädret: ”Föda utan rädsla” av Susanna Heli. Alltså inte föda utan smärta, utan föda utan rädsla.

    ”Allt fler kvinnor upplever en stark rädsla inför sin förlossning. Samtidigt är den svenska förlossningsvården säkrare än någonsin för både mor och barn.Susanna Heli har arbetat med att ge födande kvinnor kraft och stöd under hundratals förlossningar. Här har hon valt ut sina fyra mest effektiva verktyg som hjälper dig att undvika stress och rädsla. Med andning, avspänning, rösten och tankens kraft leds du bort från rädsla och mot trygghet och kraft. Verktygen är enkla och kan användas under födandets alla skeden.”

      + Ina May Gaskins Guide to Childbirth!

      ’There is no other organ quite like the uterus. If men had such an organ they would brag about it. So should we’

        Mäh, mitt nick ju. 🙁

          Lägg av

      Å Susanna alltså! Jag minns att jag avfärdade den boken efter att skummat lite innan min förlossning. Sen efter många timmar och mycket smärta så typ trillade polletten ner och jag ba vrålade FÖRLÅT SUSANNA DU HAR JU GIVETVIS RÄTT. Kroppen är bäst. Bäst! Det här låter sjukt i mina öron pga är lite neggo till flum men detta att bara åka med är fan det bästa rådet inför en förlossning. Ja ok slut på oefterfrågade råd. Jag slutar nu hej.

        🙂 Kroppen vet en massa. 😉 Jag läste den tre gånger om och sen blev det kejsarsnitt i alla fall eftersom bebisen inte ville vända på sig och de tillåter inte längre förstföderskor föda naturligt om fötterna kommer först (härnere, men det är nog samma i Sverige).

          Jo det gör de faktiskt!? Jag fick propsa lite på det, men kände mig säker på att vi skulle fixa det. Jag är själv född så (förstfödd) och födde själv min första dotter så.

      Åh jag hatade verkligen ’Föda utan rädsla’. Gick i aurorasamtal och var väldigt förlossningsrädd. Klarar verkligen inte av att ansvaret för att få en bra förlossning ligger så mycket på mamman, det borde gå att föda på ett tryggt och smärtfritt sätt även fast man är rädd, spänner sig, inte kan hålla andningen eller fokus.

      Fick tidig EDA istället och kände inte ett smack under hela tiden. 🙂 Var väldigt nöjd. Nu är jag gravid med andra barnet och har fått slänga Helis bok då jag mår dåligt av att se den.

      Men jag vet att många har blivit hjälpta av den boken så det är ett bra tips. Förlossningsrädsla suger!

    Jag gjorde naturligtvis inte det i och med att jag aldrig skulle göra det annars. Men typ färga ögonbrynen såg jag ju till att göra pga är en sån blekfis som har färglösa men det var ju också pga att man hade tid. Tror ingen hade brytt sig om att inte hinna med om det blev bråttom,

    Självklart gör inte alla blivande mammor det. Men om det gör henne glad och lugn – good for her. Personligen hade jag aldrig gjort det men det är ju inte fel för det.

    Jag började sminka mig för fullt i fullt värkarbete innan jag åkte in för att distrahera mig själv (inte mitt mest samlade moment). Resulterade iof i att jag såg ut som Heath Ledger när han spelar Jokern i Batman filmerna på alla ”när bebis kommer upp på bröstet förtsa gången” bilderna.

      ?

      Jag lockade håret under värkarbetet, två timmar, när jag kom till förlossningen satt jag upp det i en boll på huvudet och sen var det dreads, typ tills jag gick tillbaka från mamma ledigheten.

      Haha att du orkade ? Jag hade själv tänkt göra mig lite fin.. typ raka benen o muffan o fräscha till mig innan jag åkte in. Men när värkarna satte igång orkade jag inte bry mig.. ?

        Tycker du prioriterade rätt ändå…

      Alltså tack för dagens skratt inte ofta jag skrattar rakt ut så ???

    Frågan är om hon gör det för sin egen skull. Om bi inte levde i ett patriarkat med vissa krav på hur en kvinna ska se ut så skulle hon inte känna sig mer ”fräsch” av att göra dessa grejer. Jag tycker att det är förjävligt att man ska behöva känna att sånt här är nödvändigt och jag tycker att det är sorgligt att att man får motarguments som ”får man inte bry sig om sitt utseende för att man är mamma” och hon gör det för ”att ta hand om sig själv”.

      ???

      Jag mår bra av att ha det städat hemma. När jag är upprörd eller nervös börjar jag städa och när jag ser att allting är i sin ordning känner jag mig harmonisk och redo och ta mig an vad det nu än var jag var upprörd över

      Man mår bra av olika saker. Kan man inte ”unna” andra och göra sånt de själva upplever att de mår bättre av utan kritik och hat.

        Hatade inte på henne. Hatade på strukturer

          Men lugn. Om jag skulle föda barn skulle jag nog göra precis samma. Jag tycker om att se bra ut och när jag kollar på gamla foton från min barnafödsel pallar jag inte se typ fettigt hår och typ ett dött ansikte. Sen kan man ju inte styra såklart men skulle definitivt satsa på att se bra ut inför förlossningen. Finns knappast tid eller ork för det efter bebis kommer, bara att passa på! Speciellt om man ändå brukar fixa naglar, fransar etc till vardags.

          Sluta tala om för folk vad de bör göra och låt folk vara sig själva!

      Att skylla allt på patriarkatet är så överdrivet.. Jag hade känt mig mycket fräschare med en solbränna för att jag ser SJUK ut när jag är blek (blir genomskinlig på vintern). Sjukhet=blekhet kopplar jag inte heller till någon utseendefixering utan det är nog snarare ett rätt vanligt utseende när man är sjuk/febrig. Eller när man håller på att svimma och ser ut som ett spöke? Ja ni fattar..

      Jag känner bara att SKÄRP ER som gnäller på kvinnor som fixar med sitt utseende inför förlossning. Ska man skapa ett mirakel kan man väl få känna sig fin under tiden om man vill det? De första fotona med bebisen kanske man också vill se någorlunda ”fräsch” ut som man ska spara i all evighet och släkt och vänner ska se de fotona?
      Räcker det inte med att kvinnan ska vara gravid och föda utan att få massa pekpinnar i ansiktet på hur hon väljer att se ut under tiden? Suck!

        Läste vidare i kommentarerna (efter mitt utbrott:P) och håller dock med om att spraytan inför en förlossning förmodligen inte är det bästa när bebisen ska ligga hud mot hud, ammas osv.. Däremot skulle hon fixa men korta ner naglarna vilket flera tydligen missade.

        Och varför associerar du blekhet med sjukdom? För att det enda man ser i alla reklamer och i media är spraytannade människor! Hade alla varit bleka och trenden istället gått åt det hållet hade ingen haft ett behov av att köra spraytan hela tiden. Det är bra ibland att tänka ett steg längre.

          Som jag sa så blir jag genomskinlig på vintern på grund av bristen på sol (blir trött och kopplar väl blekheten till tröttheten då också). När jag har järnbrist blir jag extra blek och både känner mig svimfärdig och ser ut som att jag ska svimma. När jag är sjuk och har feber har jag också den där ”sjuka blekheten”. Det är skillnad på att vara ljus och blek, men det allra ljusaste kopplar jag alltså till sjukdom – för att för mig är det ett tecken på att jag inte mår bra!
          Det har absolut noll att göra med skönhetsidealen, jag gillar min ljusa hy annars men just på vintern blir det för mycket. Och nej jag tycker inte att spraytan är fräscht heller, men jag förstår att man vill pigga upp sig i den kalla bleka vintern med färg.

            Sen vill jag tillägga att det här med solbränd = fräsch och blek = sjuk kan också vara så simpelt som att på sommaren är man oftast mycket piggare och gladare (vilket syns på utsidan) och blir samtidigt lite (eller mycket) solbränd, vilket man då kopplar ihop.
            Medan på vintern blir många tröttare, det blir mörkt, färgerna i naturen försvinner och likaså hudfärgen.
            Allt har inte med samhällets krav och ideal att göra…

          Fast att blekhet associeras med sjukdom är verkligen inget nytt fenomen, och har heller inget att göra med spraytans vara eller icke vara, utan bottnar i att man många gånger blir just blek(are) när man är sjuk.

            Haha jo det är faktiskt det, väldigt nytt till och med. Att vara blek har fram tills första delen av 1900-talet ansetts vara det absolut vackraste. För om du var blek var du rik och du behövde inte ha ett krävande jobb utomhus. Solbränna var ett tecken på att vara fattig.

              Kvinnorna skulle också ha korsett under den tiden som drogs åt så hårt att de knappt kunde andas, sen att de hade näringsbrist på det också.. Men visst, de var friska och hälsosamma.

                Under specifika tidsperioder så användes absolut korset men vad har det med saken att göra? Under större delen av den tidsperiod då det ansågs fint att vara blek så användes inte korsett, och inte den specifika typ av korsett du tänker på. De kom först till på slutet av 1800-talet då man började använda barder från framförallt knölvalar vilket gjorde korsetterna starka och böjbara.

                Att vara blek var något som har ansetts vackert och varit en symbol för rikedom ända sen medeltiden…

          Vilket j-a skitsnack. Jag är likadan, ser mycket fräschare ut med lite färg, blir typ grön i huden annars, och vissa av oss gillar att se fräscha ut, oavsett något jävla patriarkat. Då kanske du skulle hoppa på män som rakar sig också och duschar? Idioti

        Jag fattar inte det här med spraytan=fräsch?? Har aldrig känt mig så ofräsch i hela mitt liv som när jag gjorde spraytan. Testade en gång och aldrig mer kändes det som. Det luktade illa, färgade av på kläderna och blev man det minsta lilla blöt blev det fläckigt. Kan inte föreställa mig hur det skulle ha varit efter en svettig förlossning där man svettas som om man varit tvungen att spricka ett maraton. Och sedan på det få upp en blodig bebis på magen… kan det vara så att jag bara råkat ut för en dålig salong?

          Ja, det har du. Sen ser alla inte bra ut med bränna heller. Men att du blev fläckig när blöt är konstigt, när man duschat efter 8-9 timmar med spraytan så fläckas det inte. Och klibbigt? Hur länge gick du runt med det på egentligen

            Jag fick instruktion att duscha morgonen efter!! Gud det kanske var det då? Gjorde det på eftermiddagen någon gång. Inför mitt bröllop också så det var inte så kul. Det såg INTE bra ut och då bad jag om den som var mest ljus. Fläckade av sig på min vita fina klänning!

        Det är normalt för vita människor att vara just vita på vintern. Du ser inte sjuk ut för att du är blek, det är ju din naturliga hudfärg! Tycker du tex Dita von Teese ser sjuk ut? Hon är ju jätteblek så enligt dig ser hon väl döende ut. Sluta jämföra dig med bloggare som badar i spraytan flera gångar i veckan. Det är varken naturligt eller rätt att spraya sig till blackface.

      Precis. Där har vi den eviga frågan: Hade du gjort det om du levde helt själv på en öde ö? Om svaret är ”nej” så är det social press och patriarkatet som ligger bakom. Och ingen är safe, vi är ju alla programmerade sedan barnsben. Jag sminkar mig, bleker och lockar håret, försöker gå ner i vikt… Hade jag gjort det på en öde ö själv? HAHA NEJ!!!

        Nej jag hade inte brytt mig om mitt utseende på en öde ö eftersom jag hade varit djupt deprimerad och ägnat hela dagarna åt att försöka ta mig hem. 🙂

          Oj då, den swishade över huvudet…

        I ärlighetens namn hade du nog iofs haft en riktigt ärlig chans att gå ner i vikt på en öde ö ?? ?

          Och att bli brun. Förutsatt att ön ligger i Karibien och inte typ…här.

      Håller med! det är absolut inget fel på att göra dessa saker men att säga att man gör det ”för sin egen skull” är bara att förneka de patriarkala normer vi lever i. Det finns inget som är ofräsch med att inte sminka sig, inte raka sig, spraytana sig osv, ändå känner de flesta kvinnor att de måste göra detta för att duga. Och bebisen kunde garanterat inte bry sig mindre 😉

      Är män som rakar sig, vaxar sig, fixar håret osv också offer för patriarkatet då?

        Det är väl snarare tvärtom där? Patriarkatets normer för män innebär att de inte får ägna sig åt ”kvinnligt” såsom parfym, hudvård, smink bland annat. De som har sådant som intresse får inte vara sig själva, inte uttrycka sig = risken uppstår att de drabbas av depressioner eller annan psykisk ohälsa.

        Ät helvete med dessa rabiesfeminister. Jag har inte lämnat hemmet på två v men har både rakat mig, duschat och peelat varje dag, fönat håret och fixat naglarna. Utan att träffa en människa. Så ert skitsnack håller onte

          älskar uttrycket rabiesfeminister? vill man fixa sig och göra sig fin, varsågod. Vill man se ut som 7 svåra år så varsågoda då också. Låt alla göra som dom vill om de mår bra av de. Blir så trött på alla manshatande extremfeminister .

    Nä. Min förbereldelse var att äta lika mycket mat och godis som min egen vikt de sista 2 veckorna, ligga i soffan, och sova till 2 varje dag, eftersom man fick höra att sen med bebis fick man aldrig bara chilla ??
    Men skönt för henne! Tror det är nice och känna sig lite fräsch innan för första dagarna efter känner man sig inge vidare

      Jasså? Jag pruttade ut unge nr 2 och efter en dusch kände jag mig lika fräsch som vanligt. 😀 Inte ont någonstanns. Visserligen var jag helt mörbultad och sängliggandes den första månaden med barn nummer 1 pga komplikationer.. men man BEHÖVER inte känna sig ofräsch och svag efter en förlossning, man kan ha tur 🙂

        Men nu pratade inte personen om dig så du behöver inte rätta här

    Undra vem Maggan syftar på ???

    Hahahah tror definitivt inte alla mammor gör så, men alla gör såklart vad man vill och mår bra av. Dock fånigt att tänka att man gör det för barnets skull?!? ??? Själv blev man akutsnittad en månad tidigt så de fick ta fram rakapparaten för att kunna lägga snittet samt att min man klippte mina tånaglar dagen efter. Vi hade planerat (ja VI, min man skötte sådant sista tiden ?) att göra det samma kväll som hon helt oplanerat kom till världen.?

    Jag hade inte haft en massa brunt kladd på kroppen i samband med att de ska komma en bebis. Vill ha mycket hud mot hud undan giftiga kemikaliers som strömmar in i min bebis. Förvisso slutade jag använda sköljmedel, parfym osv. Kanske jag som är känslig ? för övrigt, bra att hon unnar sig något som gör henne glad. Att få känna sig lite fräsch efter en förlossning gör mycket

      Jag känner samma, första tanken när jag läste detta! Jag har inte använt parfymerade produkter sedan jag blev gravid, så du är inte ensam haha ?
      Håller dock med om att känna sig fräsch, önskar jag hade hade tänkt något mer (än absolut inget alls, tror inte ens jag hade med hårborste… fråga mig inte varför ?‍♀️) på det, efter 2 dygn på förlossningen så är man INTE fräsch ?‍♀️
      OBS! Dömmer inte vad någon annan gör, alla gör vad som passar dom bäst. Detta är bara vad jag känner ?

      Håller med använde inte deo, eller parfymerat tvättmedel på evigheter pga noja att min bebis skulle bli förvirrad av dofterna. Säkert ingen risk… men som nybliven förälder får man för sig mycket.

        Jag använde inte parfym alls så länge jag ammade. Jag vet själv hur jobbigt jag tycker det är med doftljus, parfymer, toadoftgrejer som blir för starka och dör ska bebis ligga svinnära mig och äta. Jag blev akut snittad och pga hormoner får man ju mer behåring, jag stör mig nästan aldrig på håret på benen, men på neonatalen tyckte jag att det var jobbigt och längtade efter rörlighet nog att raka benen. Låt gravida skämma bort sig själva med vad än de känner sig bortskämda av vare sig det är pedikyr, glass, god mat eller fixat hår. (ok, knark och sprit undantaget)

    Jag hoppas att alla blivande mammor och kvinnor öht bara gör det dom mår bra av. Själv ångrar jag att jag inte laxerade innan ?.

      Ja eller att alla blivande mammor/mammor gör det som är bra för sig OCH barnet, vilket spraytan ju kanske inte är…? Tror inte det faktum att du inte laxerade innan förlossningen riskerade att skada ditt barn…?

      Ofta laxerar kroppen av sig själv innan förlossning. Så många behöver inte tänka på det, bara som ett tillägg 🙂

    Jag gick till frisören strax innan beräknad förlossning men det var för att det är skönt att ha det gjort, kan vara krångligt att komma iväg och klippa sig när man har en nyfödd.

      Gjorde jag med! Och det är ett tips för det tas mååååååånga bilder när man är med ny bebis, som iaf vi har tittat på mycket. Jag är glad att jag ser vettig ut i håret iaf. Allt annat är lite hejsan.

      Haha jag hade bokat frisörstid innan men sen kom bebis alldeles för tidigt så jag såg ut som en dåre i håret under lång tid ? Kändes bedrövligt utseendemässigt! Brukar annars gå regelbundet till frissan var tredje månad ?

        Samma här ?
        Hade beställt tid hos frisören, skulle även fixa ögonbryn och naglar. Tanken var att jag kanske inte skulle ha vare sig tid, ork eller större intresse för detta på ett tag efter att ungen kommit till världen ?. Men så kom den lilla raringen en vecka för tidigt och så fick jag avboka allt..
        Skulle dock definitivt avstå från spraytan, bus eller något liknande som doftar. Använde deo men ingen parfym.

    Alltså, jag förstår folk som t.ex. får pedikyr, vaxar sig o sånt före de ska föda men att gå på spraytan känns otroligt överdrivet. Hade personligen inte tyckt att det var mys att ligga i sängen med ungen på mitt bröst och känna hur spraytan blandas med blod. Nä, där går min gräns.

    Jag kan inte släppa tanken på att hon kommer färga av sig sin spraytan på bebis och alla tror att den fått gulsot.

      Alltså sen när färgas avduschad spraytan av? Vad är det för äckligt ni använt?

    Jag gjorde tvärt om. 🙂 bort med långa naglar som kan riva den lilla älsklingen, inget giftigt nagellack om man behöver stoppa fingret i munnen med sockerlösning vid provtagning, inget kladdigt smink om man släpper några tårar under förlossningen. Inga parfymer
    , sköljmedel på kroppen för att kunna ligga hud mot hud med lilla bebisen. Ville inte att de skulle utsättas för något gift.
    Jag duschade inte med parfymerad tvålig hade inte ens deo. Well that’s me och de fick mig att må bra att veta att bebis inte fick i sig något onaturligt.??

      Precis så som man ska göra!! Trodde att alla verkligen läste på och gjorde det som det råds om men tydligen är utseende viktigare än att göra starten för bebis så bra som möjligt.. Hade inte heller deo så fick duscha ofta haha, men det vill man ju ändå pga avslag.

      Ja alltså detta med att så många väljer att göra nagelförlängning innan bebis kommer…? Fattar inte det!? Ohygeniskt, risk att göra illa bebisen, bökigt för en själv. Kemikalier. Nej, jättekonstigt.

        Fast nu skrev väl Dani att hon skulle korta ner naglarna?

      Fött barn i Norge och här sa barnmorskan att man helst inte ska ha nagellack på när födseln sätter i gång – om de skulle behöva sätta en sån där mätare på en fingertopp.

        Numera kan de där ”fingertopps-mätarna” se igenom både nagellack och till och med eventuella nagelförstärkare (akryl/gelé). 🙂

      Här får du en medalj ?

    Gör man alla såna grejer i vanliga fall kan jag förstå att man vill försöka göra allt sånt en omgång till nära inpå bebis ankomst så man inte ’behöver’ tänka på det de första veckorna. Jag målade tånaglarna och vaxade mig innan min bebis kom, det är de enda skönhetsrelatwrade grejerna jag gör i vanliga fall, förutom lite smink men det kan man ju inte förbereda.

    Jag bakade kladdkakemuffins när mina första värkar kom pga ville ha med mig till förlossningen 😀

      Du är bäst det måste ju vara det smartaste någonsin ??

      Konstigt att det inte är nån bitter jävel som nämner patriarkatet och hur kvinnor lärt sig att deras plats är i köket. Nä, det gäller bara när kvinnor känner för att vara fina, då blir feministerna galna.

    Jag renoverade hemma, städade och fixade till mig (klipp-färg-naglar-pedikyr) tänker att det är en del i ”boande-fasen”.

    Man går och väntar och väntar och måste ha saker att fokusera på.

    Som sagt att fixa håret, bryn, fransar.. Kan jag förstå. Dels för att det kan vara väldigt svårt att komma iväg när bebis kommit. Får man en skrikbebis blir allt sånt omöjligt. Jag kunde knappt duscha första månaderna (jo, barnet har en pappa men bebis skrek tills han tuppade av om han inte låg i min famn).

    Men en sak här.. Spraytan. FÖR FAN. Man svettas fan sönder för det första. Sen ska bebis kugga hud mot hud och den kommer säkert sutta på huden (oavsett amning eller inte). Alltså det är bara så jävla korkat så jag finner inte ord. Det hade allvarligt varit bättre att sola solarium.

      ”kunde knappt duscha”. Herregud vilken överdrift

        Oj, du kan inte ha barn.

    Har blondinbella tagit bort senast inlägget om hur man vrider intervjun efter sitt eget bästa? Eller har jag bara drömt att hon la upp något sånt igår ?

      Hahahahaha jag såg det också och tänkte gud hjälp mig ?

      ”Det här är inte något som man lär sig på en högskola precis utan någon som har kommit naturligt efter 12 års bolagsbyggande” HAHA

      Det finns kvar. Jag var inne på hennes blogg nyss.

        Känns inte heller som att det är hon som skrivit den… ?

          Hon kanske inte skriver något alls själv. Teamet samlas runt runda bordet på måndag förmiddag och kommer överens om vilka poster som behöver komma upp under veckan. Glatt, provocerande, glatt, ömmande, lansering/samarbete, glatt o.s.v. Sedan sätter sig delar av teamet för att skapa content medan Isabella virvlar vidare för dagens klädbyte nr 1 eller rentav lite slötittande på Netflix, vem vet. Inget som kommer därifrån behöver vara personligt eller sant alls.

        Oavsett vem som skrivit inlägget borde hen gjort sin mate. 10 000h motsvarar ca 4,8 arbetsår dvs då har IL förhandlat oavbrutet 8h om dagen alla arbetsdagar i 4,8 år av totalt 12 yrkesverksamma år. Tror inte ens att en senior inköpare på ett globalt företag kan skryta om den bedriften.

    What a wonderful greeting from your mother entering you into this world; hello baby here I am reeking of chemicals, nail polish and fake sun. So gross. If I hate it as a grown-up I can’t imagine what it does to a newborn.

    Bebisar å barn vill ju helst ha det så naturligt som möjligt, känna bara mammans doft mm.

    aaah ja va på spa i en vecka innan vårt troll kom. levde lajf

    eller så var jag hemma.
    försökte duscha
    var allmänt grinig och grät över ketchup..
    överlevde lajf

    finns inga rätt eller fel

    Den här utseendehetsen och hjärntvätten kan dra åt helvete. Känner jag.

      Bästa kommentaren hittills! Kunde inte hålla med mer <3

    Intressant tanke, hade detta varit Isabella Löwengrip hade det varit ett himla rabalder och en massa kommentarer ”det är naturligtvis inte ok”, ”hur kan hon göra sååå?”

      Men Danijela är inte Isabella och de två ska och bör på inga sätt jämföras med varandra.

      Men det är ju många här som uppenbart anser att det är fel med spraytan. Detta trots att man ”inte vill döma någon”. Så trött på folks hycklande! Inte speciellt konstigt att man tycker att det är fel med spraytan när det utsätter barnet för massa kemikalier och distraherar från mammans doft. Ställer man det mot att en mamma ska få känna sig ”fin” så kan man ju tänka sig att bebis har företräde när det kommer till behov. Nä man ska inte skamma andra mammor men man kommer ju fan inte ifrån att vissa ändå fattar beslutet. Sen kanske det mer handlar om en kunskapsbrist än att inte bry sig om sitt barns bästa. Det kanske även är svårt att föreställa sig hur messy en förlossning kan bli om man inte varit med om det. Tycker absolut att man ska fixa sig om man känner för det men tänka till lite om det är något som eventuellt inte kommer bli så bra för barnet.

    Är det inte också så att man inte ska ha nagellack under förlossningen eftersom sjukvårdspersonal kan behöva bedöma naglarnas färg ur hälsosynvinkel?

      Nej, det får man ha. Bara det att nagellacket tas bort om det blir kejsarsnitt.

        Ok ?

        Min moderkaka kom inte ut och innan jag sövdes så togs nagellacket bort… i övrigt tycker jag nog att mamman bör lukta ”mamma” och brun kan man ju bli hur mycket som helst senare. Om mamman tror sig må bra av sitt fix så ok men att ha mera fokus på att vara fin för omgivningen istället för att vara nr 1 för barnet då kanske man ska tänka sig för.

        Om man har akrylnaglar då? :O

          Blev själv sövd i höstas & fick en sån där ”klämma” på fingret. Hade akrylnaglar för tillfället, och tydligen gör det inget då maskinerna numera är starkare & kan ”se igenom” akrylen. 🙂 Sen kanske det kan vara bra ändå att skippa just för att kunna se om naglarna ändrar färg eller så?

          Då klipper sköterskan av fingret.

            ??

    Att vaxa sig som höggravid innan en förlossning låter helt galet i mina öron. För vem?? Har iofs slutat vaxa mig, ansar möjligen. Orkar inte plåga mig mer för att se ut som ett barn i underlivet (hur låter det liksom?!), livet är för kort. Och jag hoppas min dotter inte kommer känna det behovet heller när hon blir äldre.

      Första förlossningen rakade jag mig eftersom jag var osäker över min behåring, andra rakade jag mig pga inbokat kejsarsnitt och tredje rakade jag mig så att de inte skulle behöva dra fram rakhyveln om jag skulle behöva sys igen. ?

      Jag vaxar mig for mig sjalv alltid, aldrig for nagon annan sa skulle ej vara nagon skillnad nar jag foder barn tanker jag?

        Fast idén om att vaxa är planterad i ditt huvud.

          Men nej jag tror verkligen inte att det alltid är så. Som liten såg jag min mamma som inte rakade sig och alla tanter på badhuset. För mig var det det enda jag visste å inge konstigt med det. När jag själv började få behåring tyckte jag att det var otäckt och obekvämt. Började raka mig helt på eget bevåg innan jag sett andra göra det. Behåring nyps, fastnar och Är svettigt och det kom jag fram till alldeles själv.

      Jag försökte sluta raka mig men klarar inte av känslan i hårsäckarna när trosorna glider emot håret. Jag har rakat mig alltid och är inte van helt enkelt.

        Samma här!

    Wow, behövs verkligen allt det där för att känna sig fräsch? Blir som en drog och det behövs bara mer och mer och mer. Passa istället på att minska på utseendehetsen och var ett gott föredömme för barnet. Visa att man duger som man är och inte behöver piffas till flera timmar i veckan.

      Jag är typ rädd för de där barnen som växer upp med en mamma vars hela liv och jobb går ut på att vara tillräckligt snygg och rätt för att kunna sälja sig själv som produkt.

    Jag har gjort hemma-spa nu inför förlossningen, som iof kan ske allt mellan nu till om sex veckor. Men så skönt att jag känner mig redo. Har rakat benen, klippt alla naglar, filat fötterna, skrubbat och smörjt in. Känner mig fräsch, men utan kemikalier. Skulle inte ha på mig nagellack eller bus. Använder inte parfym, tvättmedel med parfym, lotion med parfym mm när jag får bebisar. Vill ge bebis mammas doft. ❤️

    Jag gick och klippte mig, färgade ögonbryn och fransar, gjorde pedikyr och gick ut och på restaurang med min partner dagarna innan förlossningen. Inte för att jag ville vara snygg och piffig men för att bli ompysslad och känna mig avslappnad.
    När jag sen, under förlossningen, satt på en pall och bajsade på mig under värkarbetet så spelade det såklart ingen roll om jag hade målade tånaglar eller inte. ??‍♀️?

      Hahha ellerhur? fixade fransar, bryn, rakade å fixade fötterna, håret innan, men sen när man väl låg där och diverse kroppsvätskor sprutade och smärtan va olidlig så sket man liksom i vilket. Ägnade inte en sekund av min hjärtverksamhet åt mitt utseende. Men gjorde exakt samma sak med barn nr 2, städade även frenetiskt hemma för att allt skulle va ”perfekt” när bebis kom. Vilket jag också struntade i när jag kom hem från BB.
      Men där och då va detta väldigt viktigt för mig, allt planerande, städande, fixande gjorde det lättare att fokusera på annat än rädslan för förlossningen.

        Rakar du fötterna?

    Jag hade inte gjort det p.g.a. gör inte sådant i normala fall. Men jag har en några vänner och bekanta som är desto mer ytliga och liksom hon fixar fransar, naglar, vaxning, bryn, smink, hår o.s.v. så de ständigt är ”on fleek” haha. De hade säkert fixat sig eftersom det redan ingår i deras rutin + de inte kommer ha speciellt mycket tid till det efter förlossningen. Ser inget fel med det egentligen, så länge man fortfarande har fötterna på jorden och inte fixar sig bara för att kunna se snygg ut på bilder som man sedan bombarderar sociala medier med 😉 Håret hade jag kunnat tänka mig att fixa innan nedkomst dock! Utväxt och klipp 🙂

    Jag tror alla gör något för att känna att de förberett sig, för att må så bra som möjligt efteråt. Jag vill ju helst ha vaxat benen så nära förlossning som möjligt, för att det ska ta så lång tid som möjligt innan jag läre göra det igen. Trots att det inte spelar någon som helst roll egentligen.

    Just inför förlossningen vettefan.. Men jag förstår poängen med att piffa till sig innan bebisen föds, för månaderna efter så blir det liksom ingen tid till sånt. Jag klippte mig och färgade håret strax före alla mina förlossningar. Det är väl liksom skönt atta ha det gjort.

    Jag fixade hår och naglar minns jag, var uttråkad och hade inget bättre för mig dagarna runt BF, dessutom hade jag gått upp massa i vikt, kände mig tjock och svettig hela tiden, så lite snygga naglar och snyggt hår unnade jag mig.

    Hahaha nää jag hade inte en tanke på det alls, hade velat typ raka benen men i slutändan så orkade jag inte. ?

    https://lisabomsjo.vimedbarn.se

    Födde för två veckor sedan. Rakade fifi i den mån det gick, men det gör jag annars också. Dock inte nu efter förlossningen för har två stygn som jag är rädd för.
    Tänkte lägga bus och färga ögonbrynen osv men såhär i efterhand känns det så oviktigt.

    100% säker på att hon inte glr det för sin egen skull eller bebisens. Utan för att hon ska få snygga bilder under förlossningen. Så jävla sorgligt. Sen kan man ju få gå runt och tro att man gör det för att man själv vill, medans patriarkatet jublar…..

      Men lägg av med det där jävla patriarkat-snacket nu. Man får tydligen inte göra någonting alls utan att det är ”på grund av patriarkatet”?
      Läste högre upp att man ska fråga sig själv om man skulle t.ex sminka sig om man var på en öde ö. (Annars är det tydligen patriarkatets fel att man gör det)
      Jag skulle absolut göra det. Fatta vad uttråkad jag skulle bli annars. Får jag jämna ut min spräckliga hudton och fylla i mina albino-bryn utan att nån ska komma och säga att det är pga patriarkatet jag gör det? Jag vet väl bäst själv varför jag sminkar mig. På samma sätt som jag rakar mig pga att jag HATAR kroppsbehåring(utom på huvudet då), då spelar det ingen roll vad män tycker och tänker. (Vem frågade, liksom?)

        Tack. Människor som den du svarade är orsaken till att jag inte kan kalla mig för feminist. Pratar om såna dumma saker så det finns inte. Och känns mer som att de drivs av förakt mot oss som gillar att vara snygga.

      Och i hennes fall bygger ju ganska mkt av hennes liv i den fina lägenheten med de dyra väskorna och långa resorna på ngn annans inkomst. Så hon måste ju fortsätta vara tillräckligt snygg för att vara någons trofé också.

    Nej alla mammor gör inte så inför förlossning. Jag såg ut som sju svåra år på min, kunde inte bry mig mindre om det. Tänker dock att man får göra precis hur man vill. 🙂

    Förstår mig inte på er som alltid ska jiddra om patriarkatet och att ingen gör något för sin egen skull.
    Jag började raka fiffi när jag var typ 13-14 för jag tyckte det var så fult, äckligt och bara ogillade kroppshår. Jag fortsatte raka och gör fortfarande (30 år). Och då ska jag säga att jag aldrig ens var intim på något sätt med en kille förrän jag var 18. Fanns alltså ingen som helst som jag gjorde det inför, enbart för mig själv. Jag hade inte ens kollat porrfilm eller blivit påverkad av något där alla tjejer var rakade eller whatever. Jag gjorde det 100% och gör det 100% för MIN skull för att jag vantrivs med hår.
    Och förresten, det finns fan inget patriarkat i Sverige. Vad lever ni i för verklighet? Vad är det som gör att ni hela tiden förutsätter att män har det så mkt bättre? Det är fel.
    Åk ut i världen och se er omkring istället, se hur kvinnor verkligen kan ha det och skäms sen över att ni ens har mage att påstå kvinnor här är sååååå underordnade.

      +1000!!

      Kan ju lika gärna börja skylla allt på patriarkatet. Slutar städa hemma, det är annars något jag gör mest för min egen skull för jag gillar renlighet men det är säkert bara hjärntvättning från patriarkatet. Jag som trodde att jag gjorde saker för min egen skull, men det var patriarkatet hela tiden!! ?

        Städar din man också hemma? Om ja då är det toppen att ni har det jämställt hemma. Om nej, tycker han om att ha saker och smuts överallt?

          Vem har sagt att jag har en man?

      Har du funderat på hur det kommer sig att du tycker hår är äckligt på fiffi men inte på huvudet? (Antar att du har hår på huvudet annars förstår jag in kommentar om du tycker ALLT hår är äckligt).

      Och ja de flesta länder är mycket mindre jämställt än Sverige, men det finns fortfarande strukturer att jobba emot som kan förbättras, som tex skönhetsideal för att ’vara snygga så män vill ha en’.

        Haha… har du funderat på varför du tycker hår är äckligt? Är du seriös? Jag tycker det är äckligt där nere på män också, är män som rakar sig också offer för patriarkatet?

      Finns inget patriarkat i Sverige? Ok.. känns som att du kan ha missuppfattat vad ett patriarkat är i så fall.

      Självklart finns det patriarkala strukturer – problemet är bara att de flesta är så indoktrinerade i dem att de inte ens ser det. Män tjänar fortfarande bättre än kvinnor, sitter på fler maktpositioner, tar ut mindre föräldraledighet och bedöms inte efter sitt utseende i lika hög grad som kvinnor. Detta är bara några exempel. Det är knappast en slump att just kvinnor är intresserade av smink, spraytan osv. och känner sig ”ofräscha” om de inte rakar sig. Vi har liksom blivit intalade att vårt utseende är vår största tillgång sedan tidig ålder och ingen är befriad från dessa normer även om man tror att man ”gör det för sin egen skull”. Varför tror du att du redan som 14-åring tyckte det var fult och äckligt med något så naturligt som könshår? givetvis hade du fått den uppfattningen på grund utav att det är den uppfattningen som råder i samhället.

    Det viktigaste för mig inför förlossningen var att det fanns mat i frys o kyl den närmaste veckan efter hemkomst.
    Att mitt hus var städat och tvättkorgen tom.
    Att allt fanns hemma för babyn och barnrummet färdigt.
    Var jag gjorde för min egen del? Jo jag var nyklippt!
    Ovanstående var viktigt för de blivande mammor jag mötte i min första graviditet.
    Men det var också på den tiden då man på sin höjd tog ett par bilder – med kamera – på mamma o nyfött barn.
    Behövde inte leva upp till att se ut ”som inget hade hänt” dagen efter förlossningen.
    Tycker ibland synd om att så många måste leva upp till någon sorts ideal som ska läggas ut på alla sociala medier omgående.
    Babyns behov har inget med hur du ser ut – bara vad du gör och hur närvarande du är.

    Jag var osminkad, svullen , ofixad med smutsigt hår men hade världens bästa förlossning (barn 1) och duschen efter förlossningen var den skönaste i mitt liv :).

    Jag är lite orolig över den ytlighet som råder. Vad sänder vi för signaler till våra barn om man bara är fin när man är fixad?

      Ja, verkligen!
      Från de kommer till världen, bokstavligt talat: ’se, mamma har piffat sig för din skull!’

    Ingen aning om vem denna människa är och hon får väl piffa sig bäst hon vill. Däremot får jag väldigt lätt tankar om att en person är ganska obildad om hen skriver e istället för är och de istället för det. Sorry, möjligtvis jättelöjligt och jättesnobbigt, men lär er att skriva för bövelen.

      Ja, stavning kunde ju vara något att satsa på – speciellt innan man får barn som man kanske behöver hjälpa med läxan och så!

      Haha jag är med i en föräldragrupp på Facebook med flera hundra medlemmar och typ 90% av de som skriver i den gruppen skriver ’han’ när det ska vara ’honom’ (’jag ger han flaskan’, ’jag nattade han kl 19’ etc), det stör mig varje gång! Att svenska språket ska vara så svårt…

        Trodde att det var dialektalt. Bodde i Luleå ett par år och där sa alla Han i stället för honom. Det gick bra att förstå alla trots det?

          Det är det nog (dialekter alltså) och klart man förstår, men det gör det ju inte mer grammatiskt rätt ? Men sen behöver ju inte jag störa mig på att folk slarvar med grammatiken, vad spelar det för roll egentligen?

    Folk har för mycket tid….

      Alla har precis lika mycket tid. Är bara en fråga om vad man väljer att göra med sin tid. Finns säkert annat du kan ägna din tid åt än att sitta här och kommentera vad andra gör med sin tid.

        Jobba till exempel? Behöva städa och laga mat själv?

        Tog kommentaren så hårt på dig? just nu hade jag lite tid över, helt enkelt. Du med, uppenbarligen ? lugn i båten

    Jag fixade mig innan min förlossning… Kan ju säga så här: Spraytan var det absolut dumaste jag kunde gjort? Efter de plåstrat dit alla slangar o grejer, följde lixom ”färgen” med när det tog bort det.. Jag såg ut som en GIRAFF. Jag hade stora fläckar precis över hela mig. Barnmorskan trodde jag var allergisk och blev lite stressad innan min sambo fick förklara att det var min spraytan aom följde med alla plåster och tejp jag haft på mig ?

    Så roligt med kvinnor som tror att de rakar sig av någon biologisk inre medfödd vilja. De bara vaknade en dag med känslan av att de själva ville vara hårlösa på specifika ställen. Helt opåverkade av någonting yttre. Magiskt.

      ?

      Lika roligt är det med kvinnor som orkar bry sig så mycket om hur andra kvinnor gör med håret mellan benen… Vill du inte raka dig, skit i det då. Inte svårare än så.

      Jag, anonym 10.43, kan tillägga att jag rakar både armhålor, ben och underliv. Men jag fattar ju också att det finns anledningar till att jag gör det. Och ingen av de anledningarna är ”100% för endast min egen skull”.

      Och att så få får samma impuls att göra sig av med ögonbrynen, eller ’hårfästelinjen’ (’sååå äckligt om det sticker ut hår ur mössan, uääääh!’)… lite pubes-extensions, kanske?

      Jag rakar underlivet så ofta jag kan utan att få röda prickar. Jag är skapt så att när jag inte rakar så kliar det och hade jag sluppit kliandet så hade jag struntat i det. Jag rakar mig också under armarna då jag har problem med kraftiga svettningar och absolut torr fungerar endast när jag har väldigt kort stubb. Jag rakar dock inte benen. Är mitt rakande också på grund av patriarkatet enligt dig eller räcker anledningen att det kliar och jag tycker det är obehagligt när det blir klibbigt och skavsår under armarna pga svettning?

        När började du raka dig? Du är alltså helt 100 på att du inte påverkats av samhällsnormer? Jag bryr mig inte ett skvatt om du eller andra rakar underliven men jag tycker man ska tänka ett varv längre när man påstår att man gör det för sin egen skull och minsann aldrig gjort annat. Vare sig vi vill se det eller inte så påverkas vi av rådande ideal, normer etc.

        Rekommenderar starkt att köra på botox i armhålorna. Hjälpte mig och mina extrema svettningar.

    Suck, fixa dig hur mycket du vill 365 dagar om året, men är det en dag du ska vara naturlig så är det när du ska föda.

    Man gör vad som gör en lugn innan förlossning. Jag satt i badet och hade ont, rakade benen och tvättade håret pga visste att jag inte skulle palla göra de på minst 2 veckor. Smorde in ALLT i barnolja i hopp om att bebben skulle glida ut lätt ? hade vattenfödelse så de hjälpte nog också med en ganska lätt förlossning. Mina barnmorskor tyckte jag var så lugn och fridfull under hela förlossningen, satt och svor som en sjöman dock men eftersom jag bor i England förstod dom inte alla fula svenska ord jag slängde ut mig ? men mindfullness är fan bästa ever när man ska föda! (Och annars för den delen)

      Yey, låter härligt!

    Min partner satt i soffan och tog ”omg bebis på väg chockat uttryck” selfies med katten

      Men han gick faktiskt också till barberaren en/två dagar innan!

        Av en slump eller för att han gjorde sig fin för bebisen/förlossningen?

      Vi fick order av bm om att se till att mannen käkat inne vi åkte in när vattnet gick o barnet låg i säte.. han såg mest förvirrad ut och frågade 4 ggr om jag inte var säker på att jag bara kissat på mig hahaha.. vilket jag skrek när de hände.. men eftersom de kom mer hela tiden kunde ja efter en stund förstå vad som hänt.. hahaha.. hoppas vi är coolare när de är dags för 2an.. längtar !!

      HAHAHA!!

    Jepp gjorde exakt samma båda gångerna & skulle göra om igen…:)

    Delas det ut duktighetsmedaljer till alla som absolut inte bryr sig om sitt utseende och är ”felfria” i mammarollen? Missförstå mig rätt, det är VERKLIGEN viktigt att visa på att alla duger precis som de är, mammor eller ej, men det finns bättre sätt att göra det på än att raljera över de som vill sminka sig, använda BUS eller vad det nu än handlar om. ”Jag var minsann osminkad och sliten och hade inte en enda kemikalie på hela kroppen och blablabla”-grejen är så tröttsam. Alla gör så gott de kan och på sitt eget vis. Acceptera och leave it be.

      Mammor verkar älska att tävla mot varandra i vem som är och gör bäst.

      Jo fast det är ju en fördel att inte ha en ”kemikalie” på kroppen om något skulle gå fel och det behövs operation. Inte ens ”pulsgrejen” man sätter på fingret funkar om man har nacklack på sig. Och man måste i princip tvätta sig i sprit innan så att det inte blir infektionen

    Jag födde två månader för tidigt och såg förjävlig ut. Tro mig, INGEN brydde sig!

      Allra minst babyn!

    En annan rakade på sin höjd fiffi för första gången på typ 3 mån, pga fan så svårt att se vad man gör med en stor badboll i vägen.

      Alltså sjukt svårt! Försökte med att stå framför en spegel men inte helt enkelt det heller så därför blev det att jag vaxade istället. Förr blev man ju rakad inne på förlossningen innan man födde. Kanske skulle ta tillbaka det ändå…?

    Verkar ju mycket mer relevant att männen fixar bort sticksigt skägg innan bebis, än att morsans muffla är slät och fin…

    Jag vet inte vilken värld jag lever i, men det här hamnar nog på topp tjugo av det konstigaste jag läst. Spraytan, frisör, lashlift och nya naglar… för en förlossning??

    Min mamma är naturligt rödhårig och har därmed kritvit hy. På bilden när jag är nyfödd, blodig och eländig, är min mamma osminkad, såg uppenbarligen sjuk ut med sin osolade hy om man tittar i det här kommentarsfältet, genomsvettig och rufsigt hår. Men jävlar vad hennes ögon glittrar och jag har nog aldrig sett henne le så stort. Jag hoppas verkligen att jag har fokus på mitt barn och inte mitt utseende när jag väl ska föda, precis som min mamma.

    Typ duschade. Inget speciellt. Tål inte smink. Var väl det naturligaste jag kunde vara som gravid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.