Carola Wetterholm och saker som provocerar henne.

Carola Wetterholm är lite smått känd för att ibland lyckas få in både en och två fötter i munnen och baske mig – som Mona Sahlin skulle sagt –  om hon inte har lyckats igen?
Hon har nämligen skrivit ett blogginlägg om saker som provocerar henne och hon har lyckats få med allt ifrån feminister och övervikt till kroppsaktivism och personer som väljer bort Facebook.

ETT: Folk som säger ”Nejdå du behöver inte gå ner i vikt, du är så fin som du är”,  till nån som är överviktig och vill göra något åt det.

Vad är det för trams? Om en överviktig person kommit till den punkten att han/hon vill ta tag i sin vikt, så ska vi stötta genom att peppa till träning och bra kost. En ändrad livsstil. Inte snacka massa skit om att man ska älska sig själv som man är och att det är insidan som räknas. Självrespekt ÄR viktig. Men det är hälsan med.
[…]

TVÅ: Jag provoceras av feminister. Vissa feminister. . Men orkar inte utveckla det just nu:):)
[…]

TRE:  Jag provoceras av folk som är med i Lyxfällan. De som står där, efter att ha handlat inredning eller bilar på kredit, och nu är skuldsatta upp över öronen, och bara ”Oj då…jag visste inte att det var så mycket…” och sen grinar en skvätt. Vafan? Vuxna människor. Hur kan man INTE begripa att man går back med 30.000 i månaden liksom?
[…]

FYRA: Jag provoceras av folk som inte har Facebook.

Alltså varför? Vi har ett kompisgäng på åtta personer, varav EN inte har Facebook. När vi ska bestämma en träff så pratar sju via Facebook och en via en av oss. Såå onödigt meck! Varför inte bara skaffa en låst jävla profil? Man dör inte och man bli inte profilerad och jagad. Eller jo, profilerad blir man men spela roll:) Man behöver ju inte ha den till annat än ren kommunikation.

Jag kan hålla med henne om nummer tre – människor som varit med i Lyxfällan (givetvis inte alla med typ Paow-typen som bara inte bryr sig).
Det övergår mitt förstånd hur man kan skuldsätta sig på chips och dippköp för enorma summor pengar och slänga alla räkningar som kommer.
DÄR håller jag med Carola, men på resten av hennes punkter – not so much.

Min enda slutsats som jag kan dra från det här är att jag provoceras av människor som Carola Wetterholm. 

226 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon har ju rätt på alla punkter!

      Men varför blir hon provocerad??? Varför bry sig ? ?

        Alla blir provocerade av någonting här i livet!
        Och håller med henne på alla punkter, utom möjligtvis den sista. Sånt där ”meck” går att lösa ganska smidigt ändå!

        Det är mänskligt att ”bry sig” och bli provocerad av vissa saker. Sen ska man väl inte ta det allt för seriöst, tror nog hon kan leva med dessa saker även om hon stör sig ?

          Jag proveceras av bloggare (läs Carola) som fullkomligt öser ut reklam för Celbes, Jotex, Ellos med mera och sedan blir sur över att läsarna irriterar sig på reklamen och på omfånget.

      Rätt? Vem bestämmer det?

    Man kan ha Messenger utan att ha Facebook….

      Varför skulle man vilja? Man kan skicka grupp-SMS om man behöver kommunicera med flera personer samtidigt.

        Men SMS kostar ju pengar? Sjukt drygt med människor som tycker att man ska betala för att prata med dem bara för att de inte vill/orkar skaffa det som alla andra använder.

          Whatsup är gratis

          Idag ingår ju sms och allt i fast pris! ?

          Vad har du för dåligt abonnemang? Har fria samtal, sms och surf. Vem orkar vara begränsad 2019?

            Vad har du för abonnemang?

              Telenor obegränsat. Har inget fast internet hemma, så betalar bara för det abonnemanget och kör dator osv via internetdelning från mobilen.

                Gör likadant fast hos Tele2. 50G/mån 349 kr (gamla maxi-abb) allt annat fritt.
                Om man betalar per sms skulle jag råda att byta abbonnemang.

                  Hade inte klarat mig på 50 GB, gör åt 100-150GB per månad. Därför jag valde telenor 🙂 Kör mobiler, dator, tvn (Netflix osv).

              100kr/mån 2GB surf och fria sms/samtal

                Vimla. ?

                99 kr/mån, 4 GB, fria sms (till hela världen)/samtal.

                  ^Hallon

      Herregud. Vill nån mig nåt får man ringa eller sms, är det för jobbigt kan vi skippa det. Haha. Inte haft Facebook sen gymnasiet och då tröttnade jag efter något år.. Vuxna människor som måste ha kontakt via Facebook ?

        Vuxna människor som måste ha kontakt via sms ??

          Nja. Måste inte sms. Ringa går bra med.

        Ringa?! Nej fyy hhaha

          Jadu. Inte tänker jag skaffa Facebook för att nån ska orka kontakta mig iallafall 😀

            Nej Josse jag håller med dig.

    Att bli provocerad av överviktiga människor??? Varför? Att vara överviktig kan ju bero på många saker, faktiskt medicinska orsaker. Men just att bli provocerad, varför?
    Dessutom undrar jag vad hennes döttrar tycker om det, finns någon dotter som är lite överviktig, självrespekt?
    Och feminister, varför bli provocerad av feminister???
    Blir också provocerad av henne, därav många frågetecken ? i min text, hade velat skriva med stora bokstäver.

      Tror du får läsa inlägget en gång till. Står inte att hon provoceras av överviktiga.

        ? ok , så provocerad blev jag!

          Ja du missförstod nog vad hon menade 🙂 hon blir inte provocerad av överviktiga människor, utan en folks inställning när de berättar att de ska försöka göra något åt saken. ?

            En del folks*

            Det r ju iofs rätt osunt att stötta folk i vad som antagligen kommer att utvecklas till en livslång ätstörning. Inte så enkelt som det låter att gå ner i vikt och sedan bara behålla den nya vikten. För många innebär det att man måste fortsätta äta på en svältnivå av kalorier.

              Man kan väl försöka puscha till hälsosammare val! Bara att öka vardagsmotionen och hålla sig borta från alltför mycket sötsaker kan ju göra mycket! Dieter har jag inget till övers för!!

              Du likställer att gå ner i vikt med ”livslång ätstörning”?? ?‍♀️ Ska vi skratta eller gråta åt det resonemanget..

      Det står väl inte att hon blir provocerad av överviktiga? Inte i citatet ovan iallafall.

    Jag provoceras av vuxna människor som i te förstår att Lyxfällan enbart går ut på att producera bra tv och inte på att hjälpa någon. Producerat och tillknorrat.

      *inte

      Verkligen! Uppföljning via telefon inom tre veckor. Deltagarna är tillsagda att berätta om hur bra det gått. Jisses- inte en enda räkning har hunnit dyka upp på den tiden.

        Sjukast var ett par som var med i lyxfällan för kanske 3 år sedan, hade skulder på typ 2 miljoner. Efter att lyxfällan varit där hade de inga skulder alls kvar. ? Allt var löst, ingen ränta, inga avbetalningsvillkor eller liknande. Det var som att alla lån bara försvann.

          Kanske de fick skuldsanering?

      Håller med om lyxfällan. Tycker inte ett dugg synd om vuxna människor som lever lyxliv fast dom inte har råd. Då får dom ta smällen sen.

        Lyxfällan finns väl inte till för dem som har trampat i det ekonomiska klaveret, utan för tittarna som får nåt att roas av och förfasas över. Jag provoceras av folk som kollar på skiten ?

      Ha… knas att de hör av sig sä tätt inpå! Der borde väl iaf dröja några månader. Sen har de väl iof uppföljningsprogram ibland?!

    Är Bianca och Philippe ihop igen??

      vrf tror du det?

    Jag provoceras av människor som skaffar nio barn. (:

      Jag provoceras inte, men har man mer än 3-4 barn börjar det kännas outbildat.

        Av ren nyfikenhet, vad för utbildning kan man läsa där man lär sig hur många barn man bör skaffa? Eller syftar du på obildat?

          Kan väl tänka mig att hen refererar till ex miljöpåverkan, socioekonomiska anledningar och liknande

      Varför? Av miljöskäl? Jag känner en som har nio barn, dom reser aldrig, varken inrikes/utrikes (blir väldigt dyrt med så många barn), äter sällan kött, nya kläder inhandlas sällan (barnen får ärva efter varann. Jag tror många som bara har ett barn lever betydligt mer omiljövänligt. Just av miljöskäl förstår jag inte varför man blir provocerad

        De nio barnen växer väl förvisso upp sen och lever egna liv där de kanske flyger, äter kött, konsumerar + skaffar egna barn själva….

          2 av barnen är redan vuxna och dom flyger aldrig, är inte intresserade av inredning, kläder, shoppar sällan, köper lokalproducerat (bor nära bondgård). Föräldrarnas livsstil kanske har influerat dom?

            Haha för det vet du. Stalkar du dem? ”De shoppar aldrig”.

              Jag är släkt med dom, så träffas och umgås ofta. Jag skrev dessutom, shoppar sällan, ej shoppar aldrig.

                Men hur vet du det? Folk döljer allt. Alkohol, droger, spelmissbruk, shoppingmissbruk… Är du så naiv så du tror att du vet allt om någon?

                  Jag har aldrig påstått att jag vet allt om någon. Men jag ser ju att barnen och föräldrarna inte har på sig nya kläder, jag ser att barnen har ärvda kläder, leksaker osv. Jag känner ju dom, dom är inte intresserad av kläder och mode helt enkelt, det är inget intresse som dom har. När jag är hos dom ser jag att det inte finns någon ny inredning eller ett nyrenoverat kök.

                    Stalker.

                      Du har inget bättre att tillföra?

                  Vad är det ens att ifrågasätta? ?? så konstigt

          Du menar alltså att det svenska folket ska dö ut av miljöskäl?! Det föds ju för lite barn i Sverige! Eller det är kanske bättre att importera människor, jag förstår inte resonemanget. Jorden är överbefolkad men svenska kvinnor föder för få barn för att vi ska klara av framtida välfärd, skola, vård, arbetskraft.

            Då är det väl toppen att ”importera” människor, som du kallar det. Att folk får fly sina länder är ju vidrigt, men att dom kommer hit ärväl isf jättebra – om det är så att det föds för få barn i Sverige? Mer immigration och mindre barnafödande säger jag! ?

              Konsekvenserna av fortgående immigration då? Du tänker att det är hållbart och bara ”toppen” att ersätta låga födelsesiffror genom invandring?

        Fast då är det ju bättre att inte ha så många barn och istället ha råd med dom man har.

          En del kanske vill ha många barn? De kanske ser bortom resor, kläder, dyr inredning, lyx och istället vill ha en stor familj istället! Det finns andra värden i livet. Det är inte enstaka familjer i Sverige med många barn som har orsakar klimatkatastrofen. Tror många behöver kolla på sig själva istället. Sanningen är att om vi ska stoppa utvecklingen gällande miljön, så kommer alla vara tvungna att ändra sin livsstil radikalt. Det kommer inte att räcka med att flyga mindre, sopsortera och sluta äta kött. Vi måste iprinicp sluta konsumera helt. Har ni sett hur mycket folk det är som shoppar i exempelvis Stockholm? Hur många företag kommer tvingas lägga ned om vi slutar konsumera? Jag vet inte om vi människor har förstått hur mycket vi måste lägga om vår livsstil.

            Fast det absolut största problemet för miljön är ju att jorden är överbefolkad. I princip alla måste ju konsumera något någon gång, äta osv hur mycket vi än ställer om vår livsstil. Menar inte att vi ska sluta föröka oss men att skaffa typ nio ungar kan jag tycka är rätt osmart även om man är supermiljömedveten i övrigt.

              OCH, alla tycker inte barn är meningen med livet. En del kanske skiter i att skaffa barn och väljer att se världen istället. Vi påverkar alla miljön, och jag tycker inte att det är mer okej att förstöra den genom att skaffa massa barn än att resa. ??‍♀️

                Skrev aldrig heller att barn är meningen med livet. Tror absolut inte barn är meningen med livet för alla.

                Fakta är att det är inte länder där familjer har många barn, utan det är länder som är på nivå 4 (väl utvecklad länder) som har de största utsläppen. Länder på nivå 4 är även de som har minst barn. I nuläget är det inte familjer som har många barn som har orsakat utsläppen. (Källa, Factfulness, Hans Rosling)

                  Det är i länder med högst barnadödlighet (ex. Somalia, Mali, Niger) som kvinnor föder flest barn. För att vi ska minska befolkningen måste vi stoppa fattigdomen och ge människor ett bättre liv, med bla. Utbildning. Dags att komma ur bubblan och inse att det är onödigt att lägga energi på enstaka familjer med många barn i Sverige, när det finns så mycket annat att göra ute i världen!

              Ja men hur många familjer i Sverige har 9 barn? Inte många. Tycker det är onödigt att racka ned så mycket på just dom. Det är inte i Sverige den stora befolkningsökningen sker som gör jorden överbefolkad.

                Faktiskt väldigt många!
                Hört talas om ex lestadianer?
                Flertalet har över 10 barn. Mer vanligt än ovanligt.
                Nu senast fick en i samma by som mig sitt 15e barn.

                  Att ha 10 barn är inte mer vanligt än ovanligt

                    Bland de lestadianer ja känner så ja. Av 18 familjer är det en som har under 10, endast 7st barn..

        Det är nog olika. Om du kollar på mångbarnafamiljerna från tv verkar de inte leva så hållbart. De åker väldigt mkt bil jfr kollektivtrafik, några köper ny vagn för varje barn, de ärver säkert men det hör väl alla barn?

          Ja, men det enda jag vill få ut, är att det är inte enstaka familjer i Sverige med många barn som är en stor orsak till miljöproblem. Jag tycker att det är fel anledning att bli provocerad av dom.

          Om man får in nio ungar och två vuxna i ett fordon blir det ju som kollektivtrafik.

            Fast jag avser bilåkning hela tiden och inte är det ofta med 9 ungar. Det är med ett barn, till affären osv osv.

      Word!

    Tycker rent allmänt att människor är skit, världen hemsk och livet meningslöst. När man väl förlikat sig med det finns det ingen anledning att bli upprörd eller provocerad. Man jobbar ihjäl sig och blir maskmat, oavsett om man varit arg eller lugn. Då kan man lika gärna låta bli att bry sig.

      Oj. Hoppas aldrig någonsin jag börjar tänka som du ??❤️

      Det finns människor som lider av svår depression och andra saker men som hänger här för att må lite bättre. Du har nu gjort så de mår sämre så tänk på att en del kämpar dagligen och sprid inte din pessimism över andra bara för att du själv inte kan inse att livet faktiskt är värt att leva.

        Det finns människor som lider av lite allt möjligt. Kanske det är bäst att alla håller tyst och raderar språket helt och hållet så slipper vi trampa någon på lilltån.

        Det där var så bajsnödigt att jag får huvudvärk.

        Är man deprimerad ska man definitivt inte hänga här.

        Aldrig tänkt på att jag kanske lider av svår depression?

          Gå till doktorn då.

            Haha, det är inte så det funkar. Det är inte som att man tar en Alvedon och så är man glad igen

              Inte? Aj då fel av mig. Då har jag ätit Alvedon i onödan ?

      Man väljer själv hur man vill leva sitt liv. Om du inte är nöjd, gör någonting åt det! Btw, så blir världen bättre egentligen. Men då måste man läsa någonting annat än expressen, Aftonbladet etc.

    På tal om enorma skulder. Någon som vet hur det går för Catrin Hedlund?

      Hur det går? Hon är skuldsatt för livet.

        Jo. Men man kan ju undra hur det går ändå?

          Hur är din ekonomi?

            Den är bra 🙂 själv?

      Undrar också. Hon hade ju kontakter inom KF och var så kaxig över sin kommande skuldsanering som absoluuuuut visst skulle bli av.

      Utan skuldsanering är hon skuldsatt för livet.

        Och så skulle hon få jättebra jobb och köpa hus och yadda yadda. Mytoman.

    Har inte Facebook längre och gud så skönt det är. Kommer nog inte skaffa igen men visst känner man sig handikappad av vissa saker som just alla använder Facebook till. Men att det ska behöva provocera någon? Vill jag inte ha så ska det väl vara upp till mig och då får jag väl räkna med att inte inkluderas i sådant mina ändå inte riktiga vänner inte bemödar sig med att bjuda in mig på via sms. ?

      Håller med. Så skönt!

      Det känns som att det bara är äldre som har Facebook.

        Hur gammal är du, 15? Annars är det ju mängder av unga/unga vuxna som använder facebook. Speciellt unga tjejer i separatistiska grupper.

      Jag ska ta bort min jag med sen när jag flyttat. Får bli FB i sommar och slippa alla jävla ”mitt liv är så fantastiskt” statusar.

      Är väl mest de äldre som hänger på FB? Börjar vara rätt ute i de kretsar jag umgås med.

    Om man skaffar sig kunskap om att alla inte har samma förutsättningar så slipper man reta sig så mycket. Try it Carola!

      Vad menar du med det?

    Bra exempel på hur inskränkt man blir av att inte arbeta, aldrig umgås med människor som har andra åsikter än sig själv, Aldrig kunna ta in andra perspektiv än de egna.

      Har hon uppdaterat något mer om resan med Mirka? Köpte tillräckligt många läsare biljetter?

        Det har varit väldigt tyst… Hade varit roligt att veta om folk hänger på!

      Och jag som arbetar och umgås med människor dagligen har precis samma uppfattning som henne om dessa saker… your argument is invalid.

        Då är du kanske undantaget? Visst kan man dela åsikter men i nu aktuellt fall tror jag orsaken är den jag nämner.

      Känns väl snarare som att det är du som är inskränkt och inte kan förstå hur andra människor kan tycka annorlunda än dig? snacka om att kasta sten i glashus.

        Snacka om att vara blind. Hur läser du.

          Jag är inte blind 🙂 Det är du som har svårt att respektera att hon tycker något som i dina ögon är ”fel”. Och du har väl dessutom ingen aning om vilka typer av åsikter de hon umgås med har ?

            Jag tror att det är större sannolikhet att vidga sitt synsätt, få nya insikter om man träffar mer än fem personer. Även om de inte tycker lika är variationer inte så stor när man rör sig med en handfull.

        Förstår inte alls hur du kunde göra den tolkningen av Anonym 12.37’s kommentar.

          Du behöver inte förstå 🙂

            Inte du heller, uppenbarligen.

    Nu har jag sett långt ifrån alla avsnitt av Lyxfällan men de jag sett har handlat om, generellt sett, lågutbildade människor som inte verkar må särskilt bra. Människor som på olika sätt försöker fly verkligheten, förstår inte vad det är att bli provocerad av, det är väl enbart tragiskt och ledsamt. De flesta människor försöker upprätthålla någon form av fasad av att de lever ett gott liv, vad det i deras kontext innebär är ju naturligtvis olika. Det kan såklart även vara jobbigt att, via ex. sociala medier, se det ”alla andra” har som man själv aldrig kommer ha råd med.. om man inte bara tar ett lån.. så snabbt och enkelt. Så varför slå på dem som redan ligger.. inte som att de får någon särskild stjärnstatus av att vara med i Lyxfällan..

      Brukar nästan aldrig kolla på lyxfällan, men senaste gången jag kolla så var det en man som drog in 60 tusen efter skatt, han var nog inte lågutbildad, men trots det så gick han back ca 30 tusen i månaden eller nått sånt. Iochförsig så hade han lågutbildade vuxna barn som levde på han..

        Ja, jag tror jag vet vilket avsnitt du menar & har sett det isåfall jag med. Hade slängt ut barnen att klara sig på egen hand, de var ju vuxna…

      Varför ska lågutbildad vara ett skällsord? Vi är nog många här inne som inte pluggar vidare efter gymnasiet. Det betyder inte att man är en dum människa. Högskolan är inte någon magisk formel som förvandlar en till ett supersnille med dom rätta åsikterna och gör att man alltid tar rätt beslut.

        Bara gått gymnasiet… jobbat sen dess.. har full koll på min ekonomi och har aldrig tagit ett lån!!!

        Nej men självklart blir man smartare av utbildning? Annars kan vi ju skrota grundskolan och låta barnen jobba direkt.

          Smartare och smartare. Man blir väl mer kunnig inom ett specifikt område, inte så man blir Einstein för man läst till varken förskollärare, socionom eller marknadsförare.

          Inte smartare. Kunnigare på ett speciellt område. Sedan kanske de smartaste personerna väljer de svårare utbildningarna, och de osmartare kanske väljer att inte utbilda sig alls, det betyder inte att alla smarta utbildar sig, och att alla osmarta är lågutbildade.

      Håller med, men man behöver inte vara lågutbildad för att hamna där och att vara lågutbildad är inte det samma som att vara dum. Så komplicerat är det inte med kronor in och kronor ut och ränta. Finns multimiljonärer som lyckats med konsten att skuldsätta sig upp över öronen.

      Att överkonsumera kan vara ett beroende likt alkohol eller mat. Det kan bero på obearbetad sorg, att man fyller ett hål i livet, att man försöker köpa sig själv eller någon annan glad osv osv. Självklart förstår de flesta att de inte har råd men ett beroende är ett beroende. Det är inte så enkelt som att bara sluta. Säg det till alkoholisten eller spelmissbrukaren eller den som äter sig själv till döds. Men det är väl lättare att förstå ett sådant beroende än ett köpa chips & dip med kreditkort-beroende…

        ☝️

        Har jag drömt att Camcam haft alkoholmissbruk/beroende? Då borde man kunna förstå andras beroenden, som köpberoende? De i Lyxfällan mår ju uppenbart dåligt på något sätt oavsett vad. Att provoceras av det tycker jag är lite förmätet.

    Jag provoceras av människor som skriver att de hatar pensionärer (se gårdagen öppet spår) antar att de själva inte tänker leva så så länge. Riktigt ruttet ?

      Jag skrev inte att jag HATAR pensionärer. Jag ogillar dem bara, de är störiga och jobbiga.

        Lika illa.

          Men herregud. Så länge hon inte behandlar pensionärer illa så får hon väl lov att tänka att de är jobbiga. Tror nog du själv också tänkt att människor är jobbiga/störiga i samhället, även om du inte säger det rakt ut. Alla har ”taskiga” tankar ibland. Bara att de flesta väljer att inte dela med sig. ?

            Håller med dig. Fattar verkligen inte hur den kommentaren kunde provocera så mycket. Och då tycker jag ändå pensionärer är fantastiska.

              Jag ogillar också pensioärer och då jobbar jag ändå i äldreomsorgen. Älskar mitt jobb och mina pensionärer på jobbet men ute i vardagen har jag svårt förpensionärer. Antar väl att det beror på att jag får nog av dem på arbetstid.

          Ja det är mycket att se fram mot eftersom det redan i 30 åren börjar att lukta mindre gott om oss. Redan då börjar förfallet.

        Hehe… jag är pensionär och kan vara otroligt störig och jobbig när det är nödvändigt. Särskilt mot företag och myndigheter. Där kan jag vara ”a pain in the ass”. Sällan och aldrig mot privatpersoner. Tycker jag inte om vad människor i allmänhet gör/skriver/säger, rycker jag på axlarna åt dem.
        Men vad gäller företag och myndigheter, borde ALLA vara störiga och jobbiga om nöden kräver det.
        För ett par veckor sedan skällde jag ut Royal design efter noter och imorgon är det dags igen.

          Att vara otrevlig och skälla ut servicepersonal efter noter är ingenting jag vill uppmuntra till, det tycker jag tvärtom är en ganska osympatisk vana. Att hävda sin rätt är aldrig fel, men oftast är det inte den du skäller på som bär skulden.

            Jag håller med här.
            Efter att ha arbetat inom både service och myndighet så kan jag faktiskt intyga att det oftast är äldre som inleder ett klagomål med att skrika, gapa, inte lyssna och ha en lång lista på saker de vill klaga på. De är oftast så uppeldade över småsaker att de inte ens hör vad man svarar.

            Vet inte om det är en generationsfråga?

            Jag brukar säga åt min gamla mamma när hon flippar ut så här. Hon kan massmaila DN med vassa Mail när de haft tre stavfel i en artikel. Sen ältar hon svaret, upprört, med alla hon stöter på. Hon kan gå ner till Ica och skälla ut ägaren för ett feltryck i reklamutskicket. Står i fönstret och spanar på misstänkta vinterklädda människor. Att ha mössa, halsduk och huvan uppfälld ovanpå mössan när det är snöstorm är likställt med att vara misstänkt inbrottstjuv.
            Listan kan göras lång!!

            Herregud ??‍♀️

              Min erfarenhet att många äldre är rädda för och tror att de ska bli lurade. De går liksom in med en misstänksam inställning och har redan bestämt sig för att det är en konflikt. När man har vunnit deras förtroende blir de ganska snabbt trevliga igen.

            Jag var trevlig i tre samtal med dem, sen fick jag nog när inget hände. Det handlade om en returblankett och efter tre månader anser jag att den borde vara skickad. Imorgon handlar det om att jag vill ha returpengarna insatta på mitt konto. Det är tre veckor sedan de fick tillbaka varan.
            Kommer ALDRIG mer att handla från dem!

              Var det dig Camcams inlägg handlade om 🙂

              Ja då förstår jag att man blir irriterad, men överlag tycker jag inte att skälla ut personal på varken företag eller myndigheter är något positivt. Hoppas du får dina pengar snart 🙂

      Typ samma logik som folk som skriver att de ogillar barn? För det verkar ju alla tycka är helt ok?

        Ellerhur. Jag tycker det är skitjobbigt med skrikande barn eller barn som springer runt på allmänna platser. Jag ogillar det extremt mycket. Men jag är ingen dålig människa för det och jag skulle ju aldrig säga till barnen eller föräldrarna, för jag förstår ju att de har lika stor rättighet att finnas och vistas där som jag ? men man får lov att tycka de är jobbiga ändå.

        Barn är ju äckliga

          Pensionärer kan också vara ganska äckliga

          Exakt så! Jag fattar verkligen inte hur man kan ogilla barn och gilla pensionärer, men alla tycker ju olika 🙂

            S nr 763, svarade du dig själv nu som om du var en annan person men glömde byta namn? Eller vem svarar du ”Exakt så” till?

              Mitt ”exakt så” var menat till anonym 13.01.

                Oj, det fanns visst två anonym 13.01, menar den anonym 13.01 som ogillar barn som skriker men fattar att de har samma rätt att vara på allmänna platser som alla andra.

          Pensionärer är ju superäckliga ? ärligt vilka är ni som blir sekundärkränkta å alla pensionärers vägnar

            Klart alla personer mellan ca 65 och 110 år är äckliga, varenda en! Samt alla under 12 år.

            Så som de går runt offentligt och snyter sig i en tygnäsduk som de sen lägger ner i fickan igen ?? ja de är ganska äckliga då!

              Suck. Är ju bara ett inlärt beteende. De tvättar dem sen. Precis som bindor förr, de var också av tyg och tvättades. Äckligt för oss, en vanesak för de som levde då.

                Välkomna till 2019, nu har vi pappersnäsdukar och låter inte våra baciller frodas i fickan.

                  Jadå, släng papper bara och påfresta miljön ännu mer 😉

              Ungefär lika äckligt som att använda tygblöjor………eller???

                Bara hippies med för mycket fritid använder tygblöjor. Och ja. Det är också äckligt. Barn är äckligare än äckligast, ingen kontroll på det som kommer ur dom inte. Skulle välja en snorig pensionär framför ett bajs och kiss, slem och kräks-paket till barn varje dag.

                Hallå pensionären, behöver du bli så jäkla kränkt över att jag tycker tygnäsdukar är äckliga eller. Är du en av dessa som går runt med en fuktig snortrasa i fickan eller? Där kan man prata smittobärare.

                  Nä absolut inte! Tycker själv att det är vidrigt med tygnäsduk OCH tygblöjor.
                  Hade den diskussionen för inte så länge sedan med en mamma som tyckte snoriga näsdukar i fickan var äckligt men själv använde tygblöjor.
                  Tygblöja som byttes hos mig, sköljde av bajset (i min vask) och stoppade blöjan i en PLASTPÅSE och ner i väskan.
                  Jag menar bara var konsekvent……….

    Snark!

    Med feminister utgår iaf jag ifrån att hon menar de radikala som mest fokuserar på att skrika och hata.

      Fattar du hur mycket kvinnor i (bland annat i Sverige) genol tiderna fått skrika för att få till förändringar som idag ses som självklara? Hur naiv är du egentligen? De flesta förändringar har inte skett genom att marginaliserade grupper snällt och tyst bett om att få det lite bättre. Läs lite historia, snälla någon. De kvinnor som drivit igenom reformer för kvinnors rättigheter har alltid setts som alltför radikala och gapiga. Sådana kvinnor har alltid gjorts till åtlöjen, bespottats och skrattats åt. Nu åtnjuter vi frukten av deras frön och reflekterar inte hur mycket jobb som ligger bakom att vi faktiskt har det så pass bra som vi har. Tänk på det nästa gång du klagar över gapiga feminister.

        Så sant! Otroligt beklämmande att många är så historielösa och verkar sakna analysförmåga när det gäller jämlikhet.

        Men sluta anta att man inte är tacksam över vad kvinnor i historien gjort bara för att man är trött på skrikande ”stackars mig” instagram feminister. Att ens jämföra feminister idag med de kvinnor som faktiskt fått igenom förändring är pinsamt. Idag gnäller de, förr agerade de.

          och antifeminister förr sa exakt samma sak om dåtidens feminister som du säger om nutidens feminister. väx upp.

        Jag tror hon syftar på radikala dårar som Cissi Wallin..

          Ja. Att jämföra Cissi med kvinnor historiskt är som att ge en smäll på käften på de kvinnorna.

            Håller med. Den enda Cissi Wallin är intresserad av är sig själv. Så har det varit under hela hennes tid som ”känd”. Hon kan inte ens göra intervjuer med andra utan att bara prata om sig själv. Därför som hon inte fick fortsätta som Nyhetsmorgons flygande reporter, i Kvällsöppet mm. Allt hon gör är i syfte att framhäva sig själv. När ska alla naiva personer utan förmåga till källkritik förstå det?

        Alltså anonym, det är stor skillnad på att kämpa för kvinnors rösträtt och abort jämfört med att gorma att alla män borde kastreras (känner en sån härlig radikalfeminist på mitt jobb) eller kämpa för sin rätt att visa upp blodiga bindor på instagram (ej namngiven bloggare). Sluta jämför det och tro att jag inte uppskattar mina rättigheter från feminister past.

      Ja låt oss fokusera på kvinnor som påpekar hur illa många män beter sig, istället för att fokusera på männen som gör de dåliga handlingarna! Bravo! 1-0 till patriarkatet?

    Jag provoceras mer av Camcam, tror att många gör det. Carola har ju helt rätt, hon verkar ganska klok tycker jag och vågar säga vad hon tycker och vågar säga sanningen – Det är bra. Jag håller med henne och jag förstår henne.

      Hahaha. ”vågar säga sanningen”. Vad puttenuttigt av dig. Du fattar att alla har olika sanningar va? ?

    Oj va jobbigt men en som inte vill ha Facebook… verkligen.

      Ja hon förklarade ju varför hon tyckte det 🙂 sen behöver ju du inte tycka samma.

        Det har funkat utmärkt att hålla kontakten med vänner och ”vänner” innan facebook fanns.

    Själv blir jag provocerad av hur otroligt dåliga alla deltagare i Sveriges mästerkock är i år.

      Sen jag började kolla på masterchef australia har jag inte kunnat titta på något annat lands version. Det är en helt annan nivå på allt.

        Men eller hur! Den nivån är finns inte i någon annan version av masterchef. Älskar masterchef au!

        Eller hur?! Sitter och kollar nu på play-tjänst. Det är det enda matlagningsprogrammet som är kul. Deltagarna är fantastiskt duktiga och jag tycker väldigt mycket om hur positiva alla är, domarna stöttar deltagarna, lär dem saker, ger saklig och vänlig kritik osv, ingen förnedring eller mobbing alls.

          Vart ser ni det? 🙂

    Vilken tönt. Vem är hon ens?

      Hur vet du att hon är en tönt om du inte ens vet vem hon är? För att hon inte hade samma åsikter som du? ?

    Läste hela inlägget Carola skrev och jag reagerade mest på detta stycket:

    ”Fakta är att det medför risk för sjukdomar. Varje gång jag skriver det så kommer folk och säger: ”Nähä! Jag väger tjugo kilo för mycket och jag har minsann perfekta värden och mår skitbra!” Ja, just NU ja. Men sen slår det till, förr eller senare. Vänta bara och sanna mina ord:)
    Diabetes, högt blodtryck, hjärtproblem, ledproblem, ont i knäna…Faktum är att det kostar samhället shitloads av pengar. Helt i onödan.
    Så, att säga att nån är fin som de är, det kanske verkar snällt, men det man i själva verket säger är att personen ska skita i sin hälsa. Och det är sjukt elakt.”

    Alltså, nej.
    Alla överviktiga kommer inte förr eller senare få diabetes, högt blodtryck, hjärt/ledproblem osv. Övervikt är inte automatiskt synonymt med ohälsa.
    Att hon drar argumentet ”kostar samhället massvis med pengar” får henne bara att framstå som dummare än hon är.

      Det som kostar samhället pengar är alkohol och rökning, om vi snackar vad man blir sjuk av.

        Och träningsskador hos folk som inte vet vadfan de sysslar med.

          Fakta på att träningsskador orsakar stora kostnader i vården?

            Hur mycket vårdkostnader står inte hon för då med 727337 barnafödslar

              Män kostar:
              https://www.tidningencurie.se/nyheter/2015/08/27/man-far-dyrare-sjukvard/

              Gravida/nyförlösta får billigast behandling, medan män med samma symptom/diagnos kostas på.

          Ohälsa kostar så ofantligt mycket mer pengar än träningsskador.

        Nä, fettma är det som kostar samhället mest 70 miljarder .Mot alkohol 66 miljarder och rökning 31 miljarder.

      Inte alla. Men många. Ingen överviktig i min närhet har sluppit undan iallafall.

      ”Sjukdomar kopplade till levnadsvanor står för en allt större del av samhälletskostnader. Enbart fetman kostaruppskattningsvis cirka 70 miljarder kronor per år.May 2, 2017” folkhälsomyndiheten

      Vad du har fått idén ifrån att övervikt inte skulle vara farligt för hälsan?

      ”Rökning kostar samhälletöver 31 miljarder kronor varje år, visar en ny rapport. Det motsvarar hela primärvårdens kostnader för alla allmänläkare och sjuksköterskor.Samhället måste ta sitt ansvar och minska rökningen.May 31, 2017 ” canserfonden

      Carola själv har kostat samhället rätt mycket med alla förlossningar, barnbidrag m.m. Antar att hon inte hunnit jobba särskilt mycket mellan barnenn för att bidra med lite skattemedel, så hon kan nog lägga ner klagandet på överviktigas hälsa.

    Jag provoceras av:

    1. Människor som kör extra långsamt förbi en fartkamera.

    2. Människor som aldrig vill prata om tråkiga och jobbiga saker för det är obekvämt eller obehagligt.

    3. Människor som flyger utomlands och inte lämnar hotellområdet.

    4. Människor som inte lägger upp ”pinnen” på bandet när dom är och handlar.

    5. Kunder som klagar på att det är för lite personal i butiken, men lik förbannat ska stöka till varenda pryl dom tar i så att vi får ännu mer att göra..

    Folk borde skärpa sig alltså! Det är nog dags att lyssna på Kaj Pollak igen..

      Förstår inte hur man kan tycka att personer som inte vill prata om jobbiga saker för att det är obekvämt är provocerande. Du låter ju inte direkt som en empatisk person på det viset, så varför skulle man vilja öppna upp sig för dig då liksom?

      Bara för folk inte känner sig trygga med att prata om jobbiga saker med DIG, så betyder det ju inte att de är likadana mot alla ?

        Jag skrev lite dumt såg jag nu. Menar absolut inte känsliga, privata saker som är jobbigt för den andre. Utan mer allmänna och hemska händelser. Krig, svält och dyl. har stött på människor som inte vill prata om obekväma och tråkiga saker utan hellre stoppa huvudet i sanden. Jag är absolut inte en oempatisk person 🙂 Det ska gudarna veta.

      Välj glädje.

      Nummer 3 förstår jag inte, hur påverkas du av att vissa personer inte väljer att lämna hotellområdet?
      Även om jag inte håller med om alla dina punkter så kan jag ändå förstå dem eftersom du påverkas av de, men varför bli provocerad över en människas val som inte har någon som helst inverkan på ditt liv?

    Det känns ju dumt att du har sån stor förståelse för alkoholism men inte för shopping MISSBRUK. Alla borde ju fatta att ett missbruk är ett missbruk och används ofta som verklighetsflykt, tex vid en depression. Skulle du be en deprimerad människa att bara rycka upp sig? En djup depression kan göra att man inte ens orkar duscha eller kliva upp ur sängen. Kanske shoppingen ger en tillfällig falsk lycka och det känns bättre tillfälligt och då fastnar man där, likt alkoholism.

      Precis, shoppingmissbruk är lika legitimt som spelmissbruk etc och det är nog många i Lyxfällan som använder shopping som ett sätt att dämpa ångest på etc så det är nog inte så enkelt som att de bara borde sluta köpa saker.

      Är sjukskriven pga utmattning. Det ENDA som jag orkar är att ligga och scrolla på internet. När jag då internetshoppar så mår jag bättre för då har jag äntligen en positiv sak att se fram emot. Det är skitfarligt, pengarna bara rinner ur händerna, men just nu är det en av få saker som får mig att orka lämna sängen.

      (Jag går hos psykolog och ska få hjälp med det. Har tidigare ”lidit” av sexmissbruk och har någon typ av beroendepersonlighet)

      Jag säger inte att det är en bra sak att bara kasta pengar på det första bästa man vill ha, men samtidigt förstår jag att man kan göra det. Dock skulle jag aldrig våga ta ett lån för att shoppa, så antar att jag inte hamnat så långt ned i träsket (ännu?)

    Herregud. Provocerad av folk som inre har Fb? hur orkar man ensV

      Eller hur. Hoppas jag provocerar många iom det 🙂

    De flesta i lyxfällan stör man sig på ja! Men i några fall har det ju varit folk som kanske inte mår så bra och har hamnat del i livet osv.

    Låt mig provocera dig då med nummer 4.
    Orkar inte utveckla det just nu.

    Jag blir provocerad av folk som skaffar barn för att de inte har några bättre för sig aka folk med fler än 4 barn

    Kan vi prata om att Bianca Ingrosso säger i sin senaste vlogg att hon inte vet var man lägger i tvättmedel i en tvättmaskin..?

      Så går det när man ber någon annan tvätta hela tiden. Nu har jag alltid tvättat själv, men kom på mig själv med att jag inte vet hur man använder flytande tvättmedel för ett tag sen. Aldrig använt det :/

    Varför så dåligt med inlägg idag?

    Carola måste ju vara största bitchen ever, hennes ex vågade ju inte ens kontakta henne efter skilsmässan(säger rätt mycket om honom iofs, men hon var ju nöjd så länge han gled med haha)

      Hennes ex var otrogen och drog. Han verkar vara ett svin rakt av.

        It takes two to tango! Hade hon varit schysst i förhållandet så hade han nog betett sig snyggare. Man får vad man förtjänar typ.

          Fast nej. Alla som är otrogna i ett förhållande är inte det för att den andra partnern beter sig illa. En del är otrogna oavsett. Och nej man är inte alltid två om något. Man kan inte alltid ursäkta någons otrohet med ”it takes two..”. Sen kan det säkert vara så att det är befogat en del gånger, även om jag har svårt att se varför man skulle vara tvungen att själv sjunka till en lika låg nivå, om den andra partnern nu betett sig illa, i stället för att bara dra om det inte funkar.

          Så att sitta och säga att hon förtjänade hennes mans otrohet med utgångspunkt i ett tvprogram, blogg osv funkar inte. Nog för att det är väldigt offentligt men så stor insyn i ett så långt förhållande/äktenskap får man inte för att kunna dra den slutsatsen.

      Sara: Om ex-maken nu var så rädd att han inte vågade ta kontakt efter skilsmässan, vad berodde det på att han inte träffade/ träffat sina barn då? Var/ är han rädd för dem också?

    Oj! En smal person som tror alla överviktiga är ohälsosamma? Såå originellt!

    Fråga honom vetja! Sånt där är ju omöjligt för någon annan att svara på.

    Men det är ju du som försvarar att han var otrogen och drog! Så du tycker att det finns en legitim anledning till att säga upp kontakten med sina barn då eller? Det spelar ingen roll vad han har för anledning! Han drog och vägrar kontakt med henne och barnen. Men då menar du alltså att det är okej för att hon är ”den största bitchen ever” ?

    Carola vill kanske ha uppmärksamhet och fler följare? Hon ligger verkligen i lä jämfört med typ Mirka.

    Jag stör mig på att Carola Wetterholm verkar tro att om fler olika skickar från samma IP-adress så måste det vara en och samma. Hon har aldrig funderat på bibliotek, arbetsplatser och skolor?

    Sen funderar jag kring Mirka, trettonbarnsmamman, som skippade konsert med Carola.W. för vad man antar vara något allvarligt men i nästa stund(dagen efter konserten?) skrev om sin längtan efter sex.

    Varför skriver hon plötsligt om SEX?!!!! Vilket av hennes barn vill veta det liksom? Samt barnens klasskompisar? Mirka kör ofta på något häpnandsväckande för att få igång läsarkretsen. Att så fort det dalar så shwungar hon igång all igen med något märkvärdigt. Sexspåret verkar ju dock bara… Sjukt? Ingen tanke alls på sina barn?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.