ÖPPET SPÅR – UPPSAMLINGSHEAT

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

396 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Iiihhh tävlar i bikini fitness på lördag! Taggad, nervös och sjukt redo! ?

      Lycka till !

    Någon här som gjort en behandling för nagelsvamp? Alltså en sån på recept med tabletter? Har läst om så mkt biverkningar så vet inte om jag orkar. Har testat allt annat.

      Vad är det för biverkningar man kan få?

        Illamående, trötthet samt att det kunde påverka nått inre organ (minns ej vad) alltså jag fattar ju att det kanske inte är farliga biverkningar men jag vill bara höra om nån har gjort det så jag vet vad jag ger mig in på 🙂

          Eh samma biverkningar som på det mesta 🙂 Ibland undrar jag om de måste skriva dem biverkningarna på allt. Testa säger jag och sluta om du mot förmodan skulle få några biverkningar. ??

            Nej, det måste de självklart inte. Läkemedelsföretag försöker ha så få biverkningar på bipackssedeln som möjligt. Det är därför man ser att nya läkemedel har färre biverkningar, men det kommer till fler ”after market” dvs när populationen hunnit testa och rapportera in.

      Jag har! Fick noll biverkningar. Svampen borta på ett halvår (hade haft flera år, testat ALLT).

      Lycka till!!! ?

        Åh dröm ❤️ Gick du till en läkare eller hur fick du det utskrivet?

          Japp, på min vanliga vc.

      Gjorde i USA, tog kur i tre månader. Inga biverkningar vad jag kommer ihåg, är 10 år sedan nu. Ta i trä – gjorde det för nagelsvamp, har inte haft svamp i underlivet sen dess heller.

    Behöver reshjälp.
    Vill åka någonstans nu när min sambo fyller år. Över en helg bara, typ lyxigt hotell/spa gärna där det finns någon rolig aktivitet att hitta på?
    Har ni några tips? Bor i Västergötland så inte jättelångt bort heller.
    Tack!

      Loka brunn har ett trevligt spa och jättefin mat!

      Gdansk. Billigt, nära, mysigt och sa jag billigt?

        Jag var i Gdansk för 5 månader sedan. Tyckte inte det var särskilt billigt, lite lägre nivå än här.

        Någon som provat loreal senaste concealer. Den är med en typ pinne ja som läppglans har och verkar bra. ??

        Gdansk är både mysigt och prisvärt! Go for it..! ?

      Någonstans i svenska fjällvärlden

      Varberg eller stenungsbaden? Om ni inte redan vart där då, men annars skulle jag rekommendera Polen som en annan skrivit. Jättebilliga spa har dom, bra också! Kanske finns något ställe i Norge eller Danmark?
      http://Www.caloveline.com

      Tack, har inte tänkt på gdansk låter intressant :men kanske kräver lite mer planering?
      Vi tänkte först på Danmark men vi vet inte. Varberg har vi också tänkt på men min sambo tyckte det var för nära, vi bor åt det hållet.
      Kanske en lagom stor stad i Sverige med något bra boende om jag får fråga en gång till <3

        Det här hotellet kan jag varmt rekommendera, i danmark:
        https://helenekilde.com/

        Steam hotell Västerås? Krägga herrgård? Blåhammarn för den äventyrliga? Ett hem i Stockholm?

        Flyg till Gdansk och ta en taxi till Sopot och ta in på Marriott Resort & Spa! Sjukt prisvärt och alldeles alldeles underbart. 50 min flygresa från Sverige.

          Om man nu ”endast” ska gå på spa vill jag kräkas om man flyger iväg för det.

        Bästa hotellet med superfint spa är Upper house i Göteborg, såå lyxigt där och bästa servicen av personalen ! Ingen mellanstor stad som du önska men finns ju en del att se och göra där iaf 🙂 Steam hotell i Västerås har jag hört mycket bra om, inte varit där själv men blir inom en snar framtid. Det är en lagom stad så borde finnas nån rolig aktivitet där också 🙂

      Spaweekend i Tällberg!

      Vann spa!

      Gripsholms Värdshus är underbart mysigt och ofta barnfritt!
      Maten är dessutom helt fantastisk! 🙂

      Sätra brunn, strax norr om Västerås

      Ystad saltsjöbad och göra the creek experience. Har många special paket m boendet. Inte super billigt men man njuter ända ut i hårtopparna!

    Har en random fråga om kaffe-drickande

    Kan ni dricka två koppar kaffe om dagen men fortfarande vara lugna i magen (inte behöva springa till toaletten 20 min efter att ni druckit) ?

    Hur mycket kaffe dricker ni?

    Det kanske bara är jag som är i den här situationen men är nyfiken på hur ni gör och fungerar.
    För har nyligen börjat älska kaffe men kan inte dricka mer än max 2 koppar per dag. För min mage klarar inte det.

      Oj, Jag dricker 7-8 muggar kaffe per dag. Det första och det sista jag dricker på dagarna/kvällarna är kaffe. Aldrig känt av magen.
      Men många tror jag är som du.

        Jag dricker en kaffe på morgonen för att få igång skiteriet och ha det överstökat. Dricker jag en till kopp innan 17:00 så blir jag skakis och börjar svettas. Men efter fem verkar det vara något som hänt och jag kan lugnt dricka en liten kvällskopp utan problem.

          Dricker ca 8 koppar varje dag. Klarar inte av att hålla mig vaken annars. När jag är utomlands får jag oftast svår abstinens med huvudvärk och hjärndimma plus att sömnbehovet ökar enormt (jag är en mycket trött människa) Magen fungerar inte heller utan kaffe numera. Målet är dock att kunna dra ner till en kopp på morgonen och en på eftermiddagen…

      Kunde förr då drack jag 5-8 koppar om dagen. Idag dricker jag 1 kopp på morgonen och måste på toa efteråt.

      Jag har slutat med kaffe av just den anledningen. Tog mig 10 minuter max sen var det bara att säga hej till toan ?

      Jag har slutat helt med kaffe och min mage mår såå mycket bättre. Har mindre ångest också det hängde tydligen ihop med kaffet.

      Blir många koppar kaffe på en dag och jag har aldrig i hela mitt liv gått på toan av den anledningen. Antar att jag har en stålmage?

    Träffade en läkare igår som var trött på livet. Han hälsade knappt, lät irriterad redan från början, jämförde fläckar (Vita pigmentlösa områden) på min hy med bilder på google och blev märkbart irriterad på mig när jag sa att jag inte hade symptomen han googlade fram. Till slut hämtade han en kollega som hade jobbat på hud som sa att remiss skulle skickas till hud. På en gång ändrade första läkaren attityd, det togs foton, bemötandet blev trevligt osv. Helt fejk, som att han ändrade personlighet med den andra läkaren i rummet. Har ni också stött på sånna personer?

      Byt läkare!

        Inte min vanliga läkare så behöver inte byta, fick en tid snabbare för min vanliga var fullbokad.

      Byt läkare.
      Det är bara att be om att få träffa en annan.
      ELler gå till en annan vårdcentral.

      Tyvärr finns det många dåliga läkare,

        Inte min vanliga läkare. Blev bara så paff över hur fejk han var. Och arg över att jag inte har symptom han googlar fram.. Jisses.

          Du skulle sagt till honom hur du uppfattade besöket att det inte var bra.

            Blev för paff för att göra det tyvärr. Du vet sådär när man kommer på en bra comeback i efterhand.

              Jag träffade en gång en otroligt otrevlig gynekolog på gyndoktorerna i stan. Mådde dåligt flera veckor efter det. Tur att undersökningen var utan anmärkning annars hade jag säkert meddelat henne att hon borde jobba på sin attityd.

                Känns så konstigt när de har dålig attityd. Förlåt att jag går till läkaren liksom :S

      Ring chefen på vårdcentralen och berätta hur han betedde sig! Jag träffade en läkare på VC förra året när jag sökte pga depression som gäspade mig rakt i fejset flera gånger…därefter frågade hon uttråkat ”- Jaha, har du självmordstankar då?”. Inte riktigt det bemötandet man behöver. Jag ringde och berättade för chefen på vårdcentralen, fick en ursäkt och en ny tid till annan läkare snabbt. Det ändrar ju inte det första besöket men tycker absolut att man ska uppmärksamma när man blir dåligt bemött!

        Bra tips! Ja alltså han var verkligen märklig. Varför skulle jag säga att jag hade symptom som jag inte hade liksom?

      Byt läkare, helt klart. Sökte hjälp för depression och läkaren sa ”du som är en så söt flicka, vad kan du ha problem med?”. Rantade brutalt när jag väl var där, var så arg. Ett år senare sökte min vän hjälp och samma läkare sa ”skaffa barn så löser sig alla dina problem”. Blev så arg att jag ringde chefen, han har inte jobbat där sedan dess.

        Ja man undrar ju vad felet på sådana personer är.

      Låter ganska utarbetad. Ingen ursäkt för beteendet dock

      Jobbar inom vården och ja, tyvärr. Många läkare beter sig som riktiga psykopater.

    Finns det något liknande exonomista gruppen på facebook? Har inte Facebook längre och har inga planer på att skaffa bara för den gruppens skull 😛 men tycker det är roligt och intressant så skulle vilja hitta ett alternativt ställe.

        Tack! Precis sånt jag var ute efter ???

          Lugnt. 🙂 Finns massa bra där.

    Detta är säkert något man lärde sig i skolan men jag blir inte klokare av google så tänker kolla om någon här har koll.
    Om jag polisanmäler, låt säga, en familjemedlem då jag misstänker att denna gör något brottsligt. Polisen upprättar en anmälan men jag får ingen information då jag inte är brottsoffret i anmälan. Dock får jag samtal av polisen om att åklagaren vill ha några kompletterande uppgifter så jag vet att åklagaren tittar på huruvida det är lönt att väcka åtal eller ej. Min fråga är: När/vilken del av utredningen får familjemedlemmen reda på att hen är polisanmäld och att det pågår en utredning?
    Skulle bli så tacksam om någon kunde svara.

      Enligt Rättegångsbalken 23:18 så är det när du räknas som skäligen misstänkt som du har rätt att bli delgiven misstanke om brott.

    Alltså börja precis kolla på den live Jocke la upp tidigare. Så efter att Jonna pranka honom med att hon var gravid visade sig ca 2 veckor efteråt att hon faktiskt var gravid. Först så tänkte dom men nej det går inte med ett barn till men sen bestämde de sig ändå för att behålla det. Sen är dom i Dubai och Jonna är gravid i ca vecka 12 när dom nås av nyheten ang Joz. Jonna flippar då ur och börjar ringa runt till en massa sjukhus och gör en abort. Nu är hon helt förstörd och tänker att hon sabbat alla chanser till att bli gravid igen. Jocke blir tyst sen säger han hur han inte för står hur någon kan förstöra folks liv såhär (Joz). Jag blir helt matt av att bara kika knappt 5min. Vilken jäkla karusell det paret lever.

      Liven är även kallad “vi förlora vårt barn”. Joz må vara en galen man men att skylla ens abort på honom känns ju ändå helt tokigt. Eller är jag ute och cyklar?

        utan att ha sett liven håller jag med. Låter ganska tokigt att ”skylla” aborten på honom, även om han har gjort dumma/olagliga(?) grejer

        Ja flera av barnen som kollade trodde ju att lunabelle hade dött.. inte så klockren titel

      Gud var tvungen att gå in och kolla. Sjukt!

      Hur fan kan man göra en abort pga någon annan, bullshit!

        Det är nog inte så svårt, påverkan från nära relationer både partner, vänner och familj, men i det här fallet känns det inte som att det vore fallet…

        Barnen skickar ju även pengar till dom i liven. ”Oj shit 1000kr, tack så jättemycket” sa han igår. Att ett barn skickar 1000 spänn till J&J är väl inga föräldrars dröm direkt..

          Hur vet du att det var ett barn som skickade?

            Är det andra än människor över 15 som ens följer dem…?

            Ja, har ytterst svårt att tro att det är en vuxen människa som sitter och skickar pengar till dom i en livechatt.

            Menar du att vuxna människor vid sina sinnens fulla bruk skulle skicka pengar till andra vuxna som av allt att döma redan har en massa pengar?

          Har ett barn tusen kronor att undvara bara sådär?

      Tycker det är så osmakligt av dem att gå ut med att de ”förlorade ett barn” när det är änglabarnens dag idag, 20 mars. De gjorde en abort och hur jävla jobbigt det än är går det inte att jämföras med barn som dött.

        Med all respekt för änglabarnens dag. Men hur många håller koll på alla ting som har speciella årsdagar? Tror det var ett ärligt, olyckligt misstag av j&j.

          Fast själva benämningen ”förlora ett barn” är i så fall ett stort misstag. Att göra en abort i vecka 12 är inte synonymt med att förlora ett barn enligt mig.

      Kommenterade detta på föregående inlägg men klistrar in kommentaren här också:

      ”Men alltså ska de två människorna någonsin lära sig att ta ansvar för sina egna handlingar? Att de valde att göra abort kan de inte blamea någon annan för, och det är fan vidrigt att lägga det på den här ”Joz” oavsett vad han gjort.”

      Ju mer jag tänker på det desto sjukare blir det ju. Vuxna människor som beter sig på det här sättet? Herregud alltså.

        Ja jag vet fan inte, blir helt matt. Hur orkar dom? Jag känner liksom inte konstigt att de mår skit men snälla nån ta hjälp och ta lite vuxet ansvar för dina egna agerande? Hur orkar man köra på med gråtfest efter gråtfest. Jag känner mig som en pensinär när jag kikar på dom. ANDAS!

      har inte sett liven.

      men är inte det här ett exempel på hur svårt det kan bli att vara youtuber om du ska berätta om allt?!

      Vissa saker kanske är såpass privata att du inte ska berätta om dem…

        Ja men precis. Jag tror det stjälper mer än hjälper att dela med sig av varenda liten sak som händer i deras liv. Att gnaga saker över o över igen gör ju bara ont.

      Jag har full förståelse för att Jonna inte mår psykiskt bra och därför inte klarar av att fullfölja graviditeten. Hon fick säkert en akuttid med tanke på att hon blev inlagt på psyket för inte så länge sedan.
      Indirekt har Joz ett stort ansvar för detta.
      Han uppfyller i princip samtliga kriterier som krävs för att diagnostiseras som psykopat.

      Fruktansvärt obehagligt, vad jag förstår ger sig inte en psykopat utan måste alltid ha sista ordet. Jag förstår om de är skräckslagna.

        Joz har inte sagt något där jocke som tjatar

          Har du ens tittat på Jockes live?

          Jag tycker det är bra att Joj går ut med allt Joz gjort och utsatt tjejer för.
          En stor del av hans följare är nämligen barn/unga tjejer och som jag förstått har han utnyttjat en hel del tjejer sexuellt och dessutom i JoJ s hus och där han levt ut sin sexualitet i alla rum och skickat olämpliga bilder till tjejer osv.

          Hans insta-konto borde läggas ner. Som vuxen och förälder blir jag väldigt oroad.

            Är du förälder till ett barn så är jag oroad för dig.

              Vill gärna ha koll på vad min tonåring tittar på och just husrenoveringen har jag med intresse följt.

              Jag står på JoJ sida i detta men tycker att även de beter sig olämpligt som tar emot barns pengar. Det är jag starkt kritisk mot.

              Egentligen borde inte deras kanal rikta sig mot barn överhuvudtaget. Det är för mycket vuxendrama och problem.

        Livi .. menar du att du ger Jocke diagnosen psykopat? det är han som lägger upp och tjatar/ skuldbelägger, i mina ögon ägnar sig åt förtal och manipulation. Drevet hänger på och skriker med. Tycker Joz gör helt rätt och inte deltar i ”dramat”, hoppas han fortsätter med det. I längden mår man bäst av att inte delta i dramat

          Nej TokmAmman! det är Joz som är psykopaten såklart!!

            Livi Du skrev själv att ”Fruktansvärt obehagligt, vad jag förstår ger sig inte en psykopat utan måste alltid ha sista ordet.”
            Jocke + drevet är den/ dem som inte ger sig.
            Så enligt din egen analys/ åsikt, så måste Jocke vara psykopaten.
            Tycker att man ska vara försiktig med att döma folk på grund av vad andra säger.
            Det är något jag som mamma lärt mina barn.
            Man ska inte döma någon på grund av ”rykten”.
            Den utan synd kastar första stenen.

              De har bildbevis på allt olämpligt han gjort i huset. Titts på liven TokmAmman och bilda dig själv en uppfattning.

                Livi
                Varför ber du mig kolla på liven?
                Jag kollade liven och mitt intryck av det hela förstärktes bara.
                Ett spel för gallerian i jakten på klick/ wiewers.
                Inte äkta någonstans.
                I mina ögon så känns det som Jocke har panik och går till anfall mot Joz.
                Det får mig att undra om inte Jocke själv har rent mjöl i påsen.
                Min känsla är att Jocke + drev gör allt för att svärta ner en person, för att den inte ska bli trovärdig OM denna person råkar yppa fel saker.
                En del verkar tro att om man anfaller och förstör någons rykte, så blir den anfallna mindre trovärdig. Jag tycker nästan tvärtom.
                Var saklig, attackera inte. Låt alla ha sin talan.
                I detta fallet om något olämpligt skett, gör anmälningarna som behövs och låt ”rättsprocessen” göra sitt.

    Vad tycker ni är det tråkigaste att se andra lägga upp på sociala medier?

    Min lista (alla lika tråkiga):
    1. Bilder på saker som folk har köpt. Allra värst är egentligen bara en printscreen på varan eller ännu värre kvittot/orderbekräftelsen.
    2. En bild på ett poolområde med text som ”höstens resa bokad! I november bär det av till [resemål].
    3. Citat. Alltså en solnedgång med nån carpe diem-text som de inte kommit på själva.
    4. Fula matbilder. Typ en ”fräsch sallad”.

      Selfies utan syfte. Om någon färgat håret eller liknande kan jag tycka att det äf intressant. Men om det bara är en selfie och typ ”Torsdag idag.” är det såååå meningslöst.

        Gärna en spegelselfie också. Gillar iofs när folk lägger ut bilder på sig själva för det betyder oftast stt de själva tyckte att de var snygga och fick feeling. Men sen har jag några bekanta som alltid lägger upp selfies. Gärna tagna samtidigt. Samma ansikte ut fem olika vinklar och med nån text om att de inte gillar sitt ansikte…

          Gärna en selfie i smutsig spegel också ?

            Med en toalett med uppfälld sits och synlig toaborste i bakgrunden. ?

          Selfie OCH ett citat …

          Ännu roligare när hela flödet består av olika selfies tagna i exakt samma vinkel

      Hundrade bilden på sitt barn med texter som ”varning för sötchock”, ”denna lilla älsklingen har feber idag” (och varför lägger man ut bilder på ett sjukt barn??).
      Inlägg om vardagssysslor. ”Nu har jag kört tvätt och storhandlat. Dags att baka en paj!”.

        Em- ???

      1. Barn
      2. Bilder när de är incheckade på valfritt ställe.
      3. Träningsbilder
      4. Alkoholbilder
      5. Förlovningsringar med händerna över varandra

      Blondin Bellas fötter upplagda på sittplatsen mitt emot i en ”privat jet” av sunkigare kvalite.

      Den förbannade jävla hashtaggen #nofilterneeded med varianter.

      Ok! Hajar att du blev nöjd med selfien/solnedgången etc. så till den milda grad att t.o.m du kan släppa fram den på sociala medier utan retuschering och filter.

    Har ni kollat/börjat kolla på Fallet Madeleine Mccann på netflix? Jag har hela tiden trott att föräldrarna är inblandade, dokumentären ändrade inte det. Så sjukt att en liten tjej bara kan försvinna 🙁

      Började kolla men hann inte se hela. Vad skulle föräldrarnas motiv kunna vara?

        Olycka. Tror inte de har ett annat motiv än att någonting hände och de ville slippa undan. Tror inte vännerna ”tapas” gänget är med på det utan tror bara att det är de två som vet.

          Aha, men kroppen då? Känns så brutalt att göra sig av med den eller vad för typ av olycka?
          Ändå märkligt i så fall eftersom att de fortfarande är så engagerade i hela fallet och överlag kring barn som försvinner numera.

            De gömde henne i bil kanske?
            Vet inte om de letade igenom bilar och hund kom ju inte på flera timmar. De vet inte heller hur länge de var borta och kollade till barnen, uppgifterna ändrades flera gånger, så någon av dem kanske gick iväg med henne. Jag reagerar mest på hundarnas markeringar i efterhand. Att både likhund och blodhund markerar på samma ställen och saker säger mycket. Samma ställen i lägenheten, i en gaderob, i hyrbilen, på mammans kläder, på Maddies gosedjur.. De kunde inte dömas på det pga att dna:t inte var 100% fastställt att det var Maddies utan det kunde vara ifrån Amelie och Sean också då de är syskon med dna från samma föräldrar. Men LIKhunden markerade. Har de otur så har det funnits lik i omgångar i lägenheten och de bara råkar ha otur att hyra samma när Maddie försvinner, men…..

              Hundarna kom efter flera månader.

                Nej det kom sök hundar på natten, du tänker på de från Storbritannien 🙂

        Har inte kommit så långt än men när det hände var det väl att de kanske skulle ha gett henne sömnmedel för att inte vakna på kvällen och ngt gick snett av misstag.

          Jag tittar just nu och jag kan inte förstå hur de skulle kunna gömma henne så väl så snabbt?

            Först låter de henne ligga kvar i sängen, sen gömmer pappan eller k
            Kate henne. De vet inte hur länge de var borta när de kollade till barnen, de ändrade sina uppgifter och tidslinjen om kvällen flera gånger i början.

              Inte så konstigt när man får panik!

                Jo, att ändra uppgifter i efterhand om vad man gjorde på kvällen är konstigt. Mycket som är konstigt med fallet.

              Varför hittar ingen henne då om föräldrarna gömt henne? Hon borde dykt upp för längesen isåfall

                Hon var alltså död

                  Tror inte de skulle komma undan i så många år om det är föräldrarna som gjort det.

                    Jo. Pga det dåliga polisarbetet. De har inte kommit undan, de har bara inte bevisen än som krävs för att kunna döma dem.

                    Men är du på riktigt? Har du koll på hur många föräldrar som faktiskt mördat sina barn och först kommit undan med det? Det är otaliga fall, det här fallet är verkligen inte något annorlunda.

                För att de slutade leta. Polisarbetet var ju katastrof. Redan dagen efter var föräldrarna ute och letade SJÄLVA innan andra anslöt. De gömde henne i en bil, åkte iväg själva på morgonen, gömde henne i någon av alla djupa brunnar och bergrum i närheten? Hade polisen lagt ner 100% på sök och bevakning från början hade det kanske inte gått, men nu gjorde de ju inte det.

                Svarade men fastnade… Kortare svar: Ingen letade efter ett tag och dåligt polisarbete. Föräldrarna säger ju själva att de var iväg själva redan morgon efter. Området är fullt av djupa brunnar, hålor och bergsutrymmen.

                varför drog de till sig sån enorm uppmärksamhet från pressen ifall de hade dödat henne? i så fall borde det ju varit i deras intresse att det blåste över så fort som möjligt.

                  För att de drog igång det redan från början? De kontaktade ju inte pressen, det blev bara mer och mer uppmärksammat och sen gissar jag att de bara gled med. De kunde ju inte svara att de inte ville att pressen skulle skriva, hade ju varit mer misstänksamt.

                    känns ändå orimligt att de kunde få undan ungens kropp utan att nån såg när de ju var punktbevakade hela tiden.

                      Det var ju just det de inte var? De kunde gömt henne i närheten på säkert ställe tex i en bil innan Kate skrek. Sen var det kaos och alla sprang runt överallt fram till småtimmarna. På morgonen enligt deras egna berättelse åkte de två själva iväg och letade. Det var först någon/några dagar senare de hade media efter sig hela tiden.

              Att de ändrade sig och var förvirrade tyder ju ännu mer på att det de säger är sant. Hade de kommit överens om en påhittad historia om vad som hände så hade alla hållet sig till det oförändrat hela tiden. Samstämmiga vittnesmål är alltid mer suspekta än om de skiljer sig lite åt.

                Så kan man också tolka det. 🙂 Har inte uppfattningen om att det är på det sättet dock.

                  Fast det är så man tolkar vittnesmål, oavsett vad du anser om det.

            Var väl väldigt oklart med tiden. De skulle ju även kunnat lägga henne i bilen.

              Ja. De sökte, men ingen vet var hur när. Inget som säger att alla vilar genomsöktes och hundar kom inte på flera timmar.

                Enligt serien var det väl inga hundar på flera månader?

                  Jag kan hela utredningen, hängt med från början. Polisen kom med sökhundar efter några timmar. Blod och likhund efter några månader. 🙂

              Ja! De säger själva att de sökte ensamma morgonen efter, vad är det som säger att de inte gömde henne då?

            Se klart dokumentären. Det är inte föräldrarna (förmodligen). Jag tycker om att dokumentären verkligen belyser alla infallsvinklar och perspektiv.

            Tycker så synd om Madeleine och alla andra försvunna barn. Vad har hänt dem, var är de nu, vilka/vem tog dem?
            Hemskheter

              Jag har läst allt om fallet sen dag 1. Maddie var överallt i flera år. Jag tror föräldrarna.

        Kanske sjukaste Münchhausen by proxy-grejen. Som ”Sharp Objects”. När ungen är försvunnen (död) får föräldrarna oändligt med uppmärksamhet och kan bara gotta sig i strålkastarljuset i resten av sina liv.

      Jag har inte sett den ännu men 100 på att det är föräldrarna.

        Jag har hängt med från början och jag är också säker. Minns när nyheten var helt ny på nyheterna och morfar också satt och sa att det var dem. För mycket som pekar mot att det är dem. Hade DNAt varit helt och inte kunnat vara antingen Maddie, Amelie eller Sean hade de ju redan varit dömda för det.

          Intressant att höra att så många tror att det är föräldrarna. Har inte sett på Netflix men läst mkt om fallet samt böcker. Jag tror inte alls att det är dem? Vad är motivet till att de skulle vilja döda sitt barn? Även fast något gick snett, varför vill de gömma det?

            Inget motiv. En olycka. Varför dölja det? De har två barn till. Helt klart skäl nog att inte vilja sitta inne.

              Jo men de gick ju ”rundor” och kollade till barnen var 30 min? Hur ska de ha lyckats göra sig av med kroppen så väl på den tiden? Var resterande sällskap också med på det då?

                Fast de uppgifterna ändrade de flera gånger. Om hur ”rundorna” på kvällen var. Tror de gömde kroppen och gjorde sig av med den när de var iväg ensamma dagen efter.

                  Jo absolut det är möjligt. Har bara så svårt att tro det, så länge som de försökte få barn och så mycket de engagerat sig i fallet, trots polisen i Portugals kassa arbete. Varför skulle de engagera sig så enormt när det finns en risk att polisen kan hitta kroppen? Varför skulle de kritisera polisens arbete så mycket?

            Tror inte det heller. Trafficking är väll orsaken. Men hemskt är det. Tror tyvärr inte hon lever.

        Man är ansvarig som förälder om man lämnar barn själv hemma. Punkt. Borde bli dömda för försummelse eller något liknande!

          Ja! Att hävda att ”alla gjorde så” borde inte vara skäl nog att slippa undan konsekvenser.

      Tror verkligen inte föräldrarna var involverade på något sätt. I så fall skulle ”mordet” ha skett på hemmaplan, där de haft total kontroll. Alternativt, om de hade råkat överdosera sömnmedel (osannolikt, båda föräldrar var läkare) hade de snarare fått panik, kört till närmsta sjukhus eller något, istället för att lugnt promenera till sin tapasmiddag…

      Nej, hon har blivit bortförd och det ger mig så jävla mycket magont att så många barn i världen utnyttjas på de mest vidriga sätten.

        Jag tror 100% att det är föräldrarna men jag tror inte att det var ett mord. Jag tror att det var en olycka, helt oplanerat, som de mörkade när det hände.
        De är läkare båda två, de vet alltså om när någon är död vs när man behöver åka in i panik.

      Kollat hela, tror ändå föräldrarna. Vad är chansen att deras tvillingar skulle sova sig igenom all hets som stod upp när folk förstod att hon var försvunnen? Dom var knappt 1,5 år gamla, och så länge dom inte också hade fått sömnmedel hade dom inte sovit sig igenom alla människor som cirkulerade i rummet. Sen att Kate’s första reaktion var ”någon har tagit henne” och inte ”jag hittar inte Madeleine” känns så knepig. Tror tyvärr att en olycka inträffade, och att föräldrarna har dolt det. Sen det med hundarna, en av dessa kände ju av lukten av en kropp i garderoben. Om Kate sa att Madeleine var försvunnen, vem skulle i så fall kolla i garderoben? Det hade ju varit standard och man antar att mamman hade kollat igenom hela rummet. Hon kunde ha varit där hela tiden innan föräldrarna gjorde sig av med kroppen. Stackars barn..

        Ja! Att hundarna markerade säger så mycket.

        Alla barnen kunde ha fått sömnmedel, absolut. Hela grejen att de ger barnen sömnmedel och lämnar dem ensamma på rummet medan de roar sig på middag är definitivt dåligt föräldraskap (enligt mig, har dock inga barn själv), men det betyder ju verkligen inte att de hade ihjäl henne… och ofta de skulle våga gömma henne i garderoben med massa människor, poliser och polishundar som sprang ut och in i rummet.

        Nej, jag tror bestämt att hon blev tagen av någon/några som bevakade familjen den veckan och noterade mönstret med att de åt middag varje kväll själva vid samma tidpunkt utan barnen. Deras rum låg även strategiskt närmst vägen, snabb flyktväg liksom. De hade helt enkelt en jävla otur i kombination med att de var lite slappa föräldrar.

          Varför var det likdoft i gaderoben? På mammans kläder? På Maddies gosedjur? Varför markerade hundarna i BAGAGET på hyrbilen de hyrde EFTER Maddie försvann?

        Men tvillingarna blev ju också sövda? Med sömnmedel kan en sova igenom ett krig, jag sov igenom en jordbävning.

          Att de blev sövda är en del av teorin att föräldrarna är skyldiga.

            Jo men också en teori om att personen som kidnappat flickan hade gett sömnmedel till tvillingarna för att de inte skulle börja skrika.

              Fast eftersom föräldrarnas ”timeline” var så snäv så hade tvillingarna inte ens hunnit reagera på sömnmedel. Och hur fick denne i tvillingarna sömnmedel om dom sov? Det gick knappt en halvtimme mellan hur de kollade till barnen, det är helt enkelt inte logiskt.

                Ja att kidnapparen gick in i hotellrummet under två omgångar, för att söva tvillingarna först innan hen tog flickan. Nu är ju inte jag en som söver och kidnappar barn så jag vet inte hur men ex genom en vällingflaska?

                  Nää helt orimligt.

                  Så kidnapparen gick in var tionde minut eller vadå? När hen visste att det kom människor som kollade till barnen? Verkar inte som att du vet hur sömnmedel fungerar. Känns som att föräldrarna gav alla sina barn sömnmedel, men att det gick snett med Maddie.

                    Tror jag också. Maddie fick en dos, de ammade/matade tvillingarna efter det och de fick en dos var sen vaknade Maddie till och fick mer av den andra föräldern ovetandes om att hon redan fått. Eller så fick Maddie tag på det av misstag och tog själv.

                  Att en kidnappare skulle ge tvillingarna sömnmedel genom vällingflaska är så otroligt att det inte kan stämma. Om föräldrarna nu såg så väl in till lägenheten, hur skulle personen kunnat smyga sig in mer än en gång? Och sömnmedel verkar inte så snabbt.

                    Svensk kidnappare i så fall – bara i Sverige barn får välling på flaska…

                      Haha nej?!

              Hur då? Söva tre barn på kort tid och få med sig det ena? Varför skakade inte föräldrarna liv i sina barn? Ett barn jorta, de tror att en främling varit där, borde de inte ta upp sina bebisar och se så de är okej?

                Exakt detta, ett barn är borta. Varför får dom inte panik och ser till att de andra barnen vaknar? Istället springer dom runt och BARNEN VAKNAR INTE ENS av allt som händer runt omkring?

                  Eller hur det är jättemärkligt. Bara att låta de sova kvar i rummet där folk springer är märkligt. Första reaktion borde vara att ta upp dem och se så de är okej. Andra reaktionen borde vara att lägga dem tillsammans med något av de andra barnen på resan. Samla alla barn på samma ställe och att en vuxen stannar där.

                    Känns så konstigt att de skulle sova när allt detta hände. Och hade de vaknat bör ju iaf en förälder försöka trösta dom? Enligt föräldrarna sov dom sig igenom hela spektaklet, hade aldrig hänt om dom inte använt någon typ av sömnmedel. Inte hört att någon annan i sällskapet kollade till sina barn eller stannade med dom efter detta.

      Såg ett par avsnitt men den är så sjukt vinklad. Samma med making a murderer.

    Har det jättejobbigt i mina kompisrelationer och har haft det senaste året. Mår bara sämre och sämre för varenda dag och jag känner verkligen hur min självkänsla raseras.

    Har ingen att prata med om detta, vilket gör allting ännu värre såklart. Går runt och låtsas som att allting är bra fast jag mår skit.

    Hatar fan livet riktigt jävla mycket alltså.

      Vad är det som är jobbigt?

        Det är en lång historia, ska försöka sammanfatta den.
        Jag lärde känna ett gäng personer när jag började plugga, vi umgicks asmycket och jag trivdes verkligen i deras sällskap. Efter ett halvår cirka började de stöta ut mig, vilket i sin tur ledde till att jag efter ett par månader av att försöka förstå vad som hände drog mig undan från dem. Jag var helt ensam ett tag, men fick sedan kontakt med ett annat gäng och började hänga med dem. Det var jättebra i början och jag kände mig verkligen uppskattad – till skillnad från med gänget innan – men nu börjar jag känna att… allting är fel.

        Det känns inte som att de bryr sig speciellt mycket om mig och jag har inte så mycket gemensamt med dem. Jag får inte ut så mycket av vår vänskap och jag känner att jag inte kan vara mig själv med dem. De har gjort mig otroligt besviken de senaste två månaderna i form av att de börjat tjafsa med mig över irrelevanta saker, ställde in en viktig grej för mig som vi planerat i flera månader och inte lyssnat på mig när jag behövt stöd. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag har liksom inga andra, men samtidigt är jag trött på att må såhär. Jag är alldeles för jävla feg för att säga emot också, för att jag är van att folk inte bryr sig om min åsikt.

        Jag har trängt in mig själv i ett hörn och jag är så himla ledsen hela tiden.

          Du får välja; inga kompisar, eller kassa kompisar? Krasst, men sant. Personligen väljer jag det första, alla dagar i veckan. Det kommer också ge dig tid att lära känna dig själv, uppskatta dig själv och värdesätta ditt eget sällskap, vilket kommer leda till att du vågar stå på dig och slutar acceptera att folk som påstår sig vara dina vänner behandlar dig illa. De är INTE värda dig, din tid eller din energi!! DU är värd bättre än så. Glöm inte det.

        Svarade på din kommentar för en timme sedan men den verkar inte vilja gå igenom modd. Sjukt irriterande.

      Det kommer att bli bättre !

      Att låtsas att du mår bra tror jag tar mer energi.

      Är det ett alternativ att tänka: nu mår jag dåligt, det är okej. Jag behöver inte le eller vara glad för någon annans skull.

      Att acceptera känslor tror jag hjälper mer än att försöka trycka bort dem.

      Om du bor i en större stad så finns det psykologer som du kan få prata med imorgon. Men det kostar pengar.

      Om du inte känner att du tycker om dina vänner eller att de inte bryr sig om dig – så finns det massor av andra människor som vill vara vän med dig.

      Du är starkare än du tror !

      Att känna sig ensam bland andra människor är enligt mig värre än att vara ensam (fysiskt).
      Om att ha ett samtal med dem här människorna verkligen inte finns på kartan så tror jag att ditt enda alternativ är att gå vidare utan dem i ditt liv.

    Varför hamnar mina kommentarer i modd?

      Du är för snygg för kommentarsfältet.

        Hahahaha tack du gjorde min kväll

    Någon som gjort 3D-bryn? Hur blev resultatet? Bra/dåligt? 🙂 Är sugen på att fixa brynen, bor i Stockholm om någon vänlig har tips på salong 🙂

      Ja, kolla Gedin_studio på insta. De är kända för att göra fina bryn, folk åker dit från hela landet. De har varit med från början och inte nyutbildade nu efter det blev poppis.

    Jag flyger till London med en vän i april! Jag har aldrig flugit förut och det är en överraskning till vännen så jag kan inte prata med henne om det. Något jag ska tänka på? Får man ta med sig cigaretter? Tvål och schampo osv? Vad ska man ha i handbagaget? Skulle vara jätte tacksam för svar!

      KUL !!!!!!!!!!!!

      Det finns jättemycket information på flygplatsen. Och de flesta gör fel då och då och det är inget som är så himla skämmigt.

      Du får max ha med dig förpackningar med vätska på 70 ml tror jag att det är.

      vet ej om cigaretter. men brukar finnas bra info på flygbolagen och flygplatsernas hemsidor.

      Cigaretter inget problem. Tvål och shampo går bra men kolla hur många ml du får ha med. Jag köpte något kit på Apoteket med tomma flaskor som är “flygsäkra”. I handbagaget har du ju det du vill ha med dig i kabinen så din handväska/ryggsäck. Eller var det något speciellt du undra ang handbagaget? 🙂

      Normalstora schampo/balsamflaskor kommer du inte få ha i handbagaget. Man får max ha flaskor med vätska som är 100 ml, kan vara en bra grej att tänka på 🙂 Haha kommer ihåg att jag var i London och hade köpt en flaska med bio oil som råka vara 125 ml, fick slänga den i säkerhetskontrollen…

      Vad roligt för er. Om du bara ska ha kabinväska så får du ha lite mer koll på man går ta med. Om du checkar in är det lättare. Det gäller vätskor t ex schampo. Cigaretter tror jag man får ta med men jag röker inte. Kolla på ditt resebolags hemsida. Kolla m det ingår schampo på hotellet. I handbagaget – mobil, laddare, lurar, tidning, tuggummi, servetter, handservetter. Tänk generellt att allt går att köpa på plats om ni skulle glömma något. London är fantastiskt. Shoppa på Primark.

        Primark är nog helvetet på jorden, så mycket folk och så rörigt.. Och kilometerslånga köer till kassan ? (Fyndade dock en fin tröja där så helt missnöjd är jag inte)

          Det beror på. Har varit där massor av gånger utan kö. Tidig morgon eller sen kväll. Inte dem vid Oxford Street utan den andra. Har aldrig köat mer än 10 minuter på kanske 100 besök.

      Cigaretter får du ta med, tändare ska alltid förvaras i handbagage! De får inte läggas i bagage man checkar in.
      I handbagaget kan man ju tänka att man ska ha saker man behöver ifall resten av ens väskor tappas bort. (För sånt händer ju tyvärr)
      Sen finns det ju regler för hur många ml vätska man får ha i handbagaget, nu minns jag inte vad det brukar vara för gräns men det går att kolla på flygbolagets hemsida! Så om du tänker ha vätskor med dig ombord kan det vara bra att köpa ”travel size”-produkter, eller små flaskor man kan lägga vätskorna i. (Vet att t.ex Lindex säljer såna)
      Vätskorna ska ju sen ligga i en ziplock-påse, har du ingen så brukar det också finnas på flygplatsen.
      När det kommer till schampo, duschtvål osv brukar jag använda det som finns på hotellet istället för att dra med egna. ?

      ingen nagelsax i handbagaget…. 😉 Jag har blivit av med minst två i säkerhetskontrollen eftersom jag brukar handarbeta på flyg och tågresor och ville ha en sax att klippa av tråden med!

      Tror man får ta med en eller två limpor cigg per person inom eu. Cigg är SVINDYRT i england så ta med det. London är fantastiskt 🙂

        Tack så jätte mycket för era trevliga svar, vad glad jag blir!

    Hej på er! Jag är heeelt vilsen i allt med utbildning att göra. Är 100% redo att börja plugga men mina intressen spretar åt olika håll och det ger mig beslutsångest.

    Har alltid tänkt ekonomi och har prövning i matte 3b om några veckor, men kommer lägga det på hyllan pga kommer inte klara proven.

    Socionom? Sjuksköterska? Pr och kommunikation/marknadsföring? 
    Att läsa till mäklare kostar 270.000 kr och är inte csnberrättigad.

    Har någon varit i samma sits och kan ge mig goda råd? Vad rekommenderar ni?
    Skulle verkligen uppskatta alla tips jag får! Trevlig kväll på er 

      Man kan ju läsa mäklare på universitetet också. 🙂

        Men då krävs förmodligen matte 3B om jag inte är helt ute och cyklar?

          Tror att det varierar beroende på vart du läser mäklarutbildningen, finns några utbildningar som är 3 år och någon som bara är 2 år. Tror att de längre utbildningarna endast kräver matte 2 men kan vara tvärs om också ?

      Mäklare kan du läsa till på bland annat KTH och i Gävle. Läser du till ett extra år ekonomi får du en dubbelkandidat, då i ekonomi också.
      Att läsa reklam och pr/marknadsföring på universitetet är otroligt teoretiskt. Är man ute efter den mer kreativa delen är nog en skola som tex Berghs att föredra. Där kan du läsa mer praktiska kurser, specifikt utformade för ett område du är intresserad av. Dock kostar de en del!

      Ett alternativ om man är osäker är ju att läsa fristående kurser och plocka ihop sin egen kandidatexamen. Då kan du påbörja kurser inom ett område, tex reklam och pr. Men om du inte tyckte att det var för dig kan du fortsätta läsa kurser inom ett annat område utan att det ”kostar dig tid”. För att få en kandidatexamen behöver du 180 HP varav 90 HP inom ett huvudområde, så resterande 90 HP kan vara i princip vad som helst 🙂

      Om du inte är 100% säker på exakt vad du vill bli skulle jag rekommendera dig att läsa en bredare utbildning. Funderar förutom intresse på hur du är som person, får du energi av att träffa massa nytt folk hela dagarna eller blir du trött av det? Vill du jobba inne eller ute? I team eller mer självständigt? Efter tydliga regler/lagar eller mer innovativt? På ett stort företag eller ett mindre? Vilka arbetstider har du helst? Tänker ex mäklare som du verkar vara inne på är ju ett extremt socialt men lagstyrt arbete och du är i grund och botten en försäljare som flänger runt. Kontoren brukar dessutom vara ganska små och mycket helg och kvällsjobb. Sjuksköterska har jag väldigt många vänner som läst till, är ett extremt slitigt arbete med varierande arbetstider och du måste nog verkligen brinna för att hjälpa människor för att stå ut med det. Socionomer verkar ju arbetsmarknaden skrika efter just nu så kan nog vara lätt att få jobb och hyfsat bred utbildning ändå. Pr/kommunikation hade jag bara vågat satsa på om jag bodde i en storstad/var beredd att flytta. Främst verkar du ju vara inne på ekonomin så om jag var du hade jag nog hellre skjutit på studierna ett år och fixat matten så du kommer in på den utbildningen du faktiskt vill läsa! ?

      Välj inte mäklare. Några få lyckas men ännu fler lämnar yrket inom ett par år.

    Någon som kan rekommendera revisor som yrke? Jag tycker att det verkar intressant men samtidigt känns det som att det måste vara ett ganska otacksamt jobb när man är ute på företag och gör en revision. Man måste ju vara ”jobbig” och be om underlag hela tiden, eller?

      Världens bästa jobb! Och nej – så mycket underlag behöver du faktiskt inte be om.

        På vilket sätt är det bäst?

          Otroligt varierande, du får lära dig om olika branscher och träffa olika typer av människor. Skulle rekommendera stor byrå men i mindre stad om du vill jobba med både företag och fåmansrådgivning, och större byrå i större stad om du vill jobba med börsnoterat och riktigt stora bolag. Du hamnar längre ifrån ägare då men det kan ju vara kul ändå – stora bolag har stora revisionsteam och är jättekul!

          Sen måste man vara uppdaterad om.. ja allt hela tiden eftersom du har en rådgivande roll. Och man måste tycka det är kul med företagsekonomi!

          Ett plus om man tycker IT är roligt då vi jobbar mer och mer mot system och digitalisering. Jag har inte bläddrat i papper på 2-3 år 🙂

      Om du gillar att sitta på en stol hela dagarna och bläddra bland papper så är det säkert kul.

        Hahaha ja precis, så ser ju tyvärr nidbilden ut fortfarande 🙂 Funkar inte riktigt så i verkligheten. Men om du pratar av egen erfarenhet rekommenderar jag dig att byta byrå!

    Har varit ledig idag och mitt huvud är fortfarande kvar i Sandra Beijers städgate?orkar ej debattera rut dock, bara hennes beteende.

    Jag är så stressad och har så mycket ATG prestera att jag blivit paralyserat och sett på leaving neverland i flera timmar. Är det fler än jag som sådär kan fastna i idioti innan man rycker upp sig själv när det är kritiskt läge?

    Hej, någon här i stockholm som pluggar matte som vill bli min pluggkompis denna termin?

      JAG PLUGGAR! matte 2 dock redan failat det en gång på gymnasiet och en gång på komvux så gör prövning nu.

        Okej, jag förstår! Jag är på KTH och jag skulle nog främst behöva någon att bolla lösningar på extentor med. Du får såklart också vara med men behöver främst någon att diskutera själva universitetsmatematiken med (och den ångest den ger mig)… Någon som känner igen sig?

    Någon här som är lokförare? Hur är det? Hur var det att plugga?

      Varit på 2 dejter med en kille utan att något intimt ägt rum, första dejten sågs vi ute och andra dejten sågs vi lite kort och drack kaffe. Känner att jag vill ”prova hans närhet” för att se hur det känns, vad föreslår ni som tredje dejt så att jag kan få vara nära honom? Vi är ca 30, ca 40. Jag tänkte bjuda hem på middag, men vet inte…?

        I ett tåg eller? Blev det mycket pluggande?

        Klättring, kanske? Så kan ni hjälpa varandra med selarna och repen, och ta emot varandra på vägen ner 🙂

      Jag är lokis! Jag älskar jobbet och tycker det är fantastiskt roligt! Tycker man inte om att jobba nätter och helger är det dock inget jobb jag rekomenderar. Gör man det så kör på! Jag tyckte pluggandet var lätt och kul! Det är ju en helt ny värld för dom flesta! Jag ser det lite som att ta körkort för järnväg. På lokförarskolan går du igenom det teoretiska och alla ”trafik”regler samt praktik 50% av tiden där man får köra på olika företag! Sen får man lära sig mer om dom olika tågen när man får anställning!
      Jag har en Instagram där jag lagt upp saker under utbildningen och även nu när jag börjat jobba! Undrar du mer kan du skicka dm där! @lokforerskan är namnet 😉

    Är det någon som har koll hur processen går till efter en polisanmälan?
    Jag skulle vilja veta i vilken del av utredningen som den misstänkte får vetskap om att hen blivit polisanmäld.

      När MT bli kallad till förhör. Men (oftast) inte ens då vet hen specifikt vad det gäller, utan först när hen delges misstanken vid förhöret.

        Ok, och efter förhör med MT och förundersökning avgör en åklagare om det ska väckas åtal eller ej?

          Japp.

      När jag blev polisanmäld fick jag veta det cirka 2-3 dagar efter händelsen som anmäldes.

      När jag polisanmälde ett våldtäktsförsök i juni fick han reda på det först i januari när han kallades in på förhör. Beroende på brottet är det såklart olika. Han blev hämtad av poliser på sin hemadress och visste då inte vad brottet gällde.

      Du kommer att få ett brev av polisen med din kopia av anmälan. Där finns det också förklarat vad som händer i varje steg. Kan ta nån vecka innan det brevet kommer med posten.

    Ni som köpt bostadsrätt, hur lång tid tog det innan ni fick flytta in? Har bestämt mig för att köpa lägenhet då det kommer bli billigare (i månaden) än att hyra. Har ni några tips, något speciellt man ska tänka på? Känns lite läskigt då det är mycket pengar, men samtidigt ska det bli väldigt kul.

      för mig tog det tre månader och det är nog standard. men det kan ju såklart gå fortare och långsammare beroende på vad man kommer överens om.

      Tog 1 månad från avtalsskrivning, skrev avtal dagen efter jag budat och sagt att jag lägger x kronor men då skriver vi imorgon. Allt beror på budgivning och säljarens intresse att sälja. Fråga mäklaren. Vill säljaren sälja snabbt så slår du till snabbt.

      Det brukar oftast framgå vid visningar när det ä inflyttning. Ibland kan man förhandla om det och ibland inte. Beror ofta på när säljarna får tillträde till sitt nya boende. Om du har hyresrätt är det bra för då behöver du bara säga upp den och inte behöver få in ett förbehåll om att du måste få din såld. Skulle tro att det ä vanligast med tillträda efter tre månader.

      Kolla föreningens belåning. Skall helst inte vara över 5.000/kvm.

      Flyttade in inom ca 1 månad. Tror man har rätt att flytta in inom 3 månader efter kontraktskrivning om inte annat avtalas, eller? Kanske misstar mig nu.
      Tips? Oh, vet inte. Säkert inget du redan tänkt på;
      -kolla kommande stora renoveringar, när var senaste stambytet etc
      -stor/liten förening? En mindre kan kräva ngt engagemang från din sida
      -inte stirra dig blind på en ful tapet eller liknande. Om du köper lägenhet i typ Sthlm är en målning av väggarna eller byte av golv en småsumma i sammanhanget.
      -tänk lite framåt, exempelvis: ”vill jag bo i en etta på 24 kvm alldeles vid medis om 5 år?” Om du ekonomiskt kan alltså.
      -kolla upp ”dolda kvadratmeter”. Finns det ett eller ev flera förråd? Om det ej finns förråd är det ett par kvadrat som försvinner. Det får plats med massor av nödvändigt skräp i ett förråd.
      – är föreningen ”äkta”?
      -äger föreningen marken? Om inte, se upp för plötsliga avgiftshöjningar.
      -har avgiften höjts årligen och hur mkt? En stabil förening kan ibland till och med sänka avgiften.

      Lycka till.

    Det här med dejting hörni! Har träffat en kille några gånger och vi kommer definitivt att ses igen baserat på att vi har väldigt kul, uppenbart är attraherade av varandra samt hörs nästan dagligen (på tinder ska tilläggas). Dock var det ju nästan 8 år sedan jag dejtade senast så det känns som jag har glömt hur det hela går till. Så inte för att jämföra eller ta efter utan mer för nyfikenhetens skull över hur det hela kan gå till så vill jag höra era dejtinghistorier. Hur ofta ses ni? Hur ofta hörs ni? Vad gör ni? Dejtar du flera samtidigt? Ni som har dejtat framgångsrikt – när blev det mer seriöst och övergick till något annat? Hur gick det till?

      Vet att detta svaret kanske är tråkigt men det allra bästa är att inte tänka sådär mycket framåt eller börja jämföra med hur andra gjort. Slappna av och ta allting som det kommer, va inte 10 steg före i huvudet.

        som sagt var frågar jag inte för att jämföra eller få någon utstakad väg fram till bröllopet utan är mer intresserad av att höra dejtinghistorier för att det är roligt 🙂

          Jag och min nuvarande make (vi fick även vårt första barn nyss) träffades på tinder för tre år sedan, vi chattade varje dag i cirka en vecka om värderingar, hur vi vill leva i framtiden osv innan vi sågs. Vi skrev alltså inte enbart ”hej hur mår du, vad gör du” liksom, utan fick en bra känsla för varandra relativt snabbt. När vi träffades kollade vi Sherlock tillsammans och lagade middag ihop. Sedan den första dejten satt vi i princip ihop, och en vecka senare bodde vi tillsammans 🙂 Jag dejtade flera innan, men med honom kände jag att potentialen fanns för något exklusivt och pratade därför bara med honom innan vi sågs. Men är man osäker kan man självklart dejta flera till en början!

            Känns lite desperat och naivt att flytta ihop så tidigt.

              Jamen nu funkade det ju för dem, eller hur?

              Det kan man absolut tycka, men något small till direkt och det kändes bara rätt. Hade inte heller något jag var bunden till eller kunde förlora på att ”bara köra på”. Vi har hunnit med att flytta utomlands, gifta oss och få barn, något jag aldrig trodde att jag ens skulle vilja innan, så jag är glad att vi körde på vad som kändes rätt för oss 🙂

      VI träffades på Tinder.
      först chattade vi typ lite sporadiskt i några veckor. det blev sporadiskt för att jag är väldigt seg på att svara.
      men tillslut skrev jag ska vi chatta i alla evighet. och då skjyndade han sig och vi planerade in en dag för att ses.
      sen ställde jag in den dagen. vi hade inte bestämt vad vi skulle göra. men sagt vi ses på lördag.

      sen sågs vi och fikade veckan efter. först bara kaffe och sen glass – det var mitt i sommaren.
      sen smsade han direkt dagen efter. jag behövde lite mer tid att tänka. men sen sågs vi typ 3 gånger och åt middag på olika sätt. sen bjöd han hem mig på middag och jag sov över.

      det var en speciell känsla under första dejten. men det tog ett tag innan jag blev förälskad.

      Jag träffade min kille för fem år sen via en dejtingapp. Jag skaffade den efter det tagit slut med mitt ex som var urdålig på sex och hångla och inte uppskattade mig så var så sugen på att bara ligga runt. Så när jag träffade min kille så hade vi skrivit i cirka en månad innan och jag sa till honom att jag inte ville något seriöst och att jag träffade andra samtidigt. Han blev dock kär i mig direkt och jag tyckte det var svin jobbigt eftersom han var den bästa jag hade legat med. Så jag bestämde mig för att bara träffa honom fastän jag inte var kär i honom direkt, men jag blev kär i honom efter att vi träffats en månad och blir bara töntigt mer kär för varje dag som går ?

    Bästa plattången för väldigt tjockt och lockigt hår? Min gamla har gått sönder (en billig från babyliss) så är dags för en ny 🙂

      Inget på lockigt hår. Så torrt redan från början. Stackars hår ?

        Det bestämmer man väl själv? ?

        Var så längesen jag bytte ut min plattång, skulle också behöva en ny. Hoppas någon har tips ?

          Jag har lockigt men inte torrt hår, allt handlar om hur man tar hand om det och att man använder rätt produkter! Kan rekommendera CERA STREIGHTENER WIDE ?

            Glömde skriva jag har väldigt tjockt hår med och denna är super ?

      Ga.Ma CP1 Ceramic, helt sjukt bra! Bara hört gott om den.

      En bra plattång är a&o, men kolla in youtube.

      Ofta är det HUR du plattar som har effekt. Jag har rakt hår men blev förvånad av hur ’fel’ jag plattade. Lärorikt ?

      GHD

      Ghd classic max styler, lite dyrare variant men så värd pengarna 🙂

        Sämst! Blev så besviken passar inte mitt hår alls.

        Bästa för mig också, tveklöst. Använder oftast min plattång att locka med, fungerar jättebra. Viktigt med rätt produkter och rätt teknik för bästa resultat ?

      GHD har bra plattänger! De håller i en evighet, bra kvalitet.

      Ghd. Verkar vara toppen bra.

    Ligger i badet och äter choklad ?

    Mitt haff och dejt sen 2 månader tillbaka som jag fallit pladask för frågade igårkväll om jag ville bli hans flickvän ?känner mig som en fnittrig högstadietjej igen, till saken hör att jag förra året lämnade ett as till kille så trodde aldrig jag skulle kunna våga släppa ocb bli kär igen men jag hade som tur fel 🙂 en dålig erfarenhet ska aldrig stoppa en

      Grattis ?

      Ååh. Mysigt att läsa för en som varit i relation i många år och som inte har kvar nypirret. Grattis ?

      Åh vad härligt!

      Jag har också ett riktigt jobbigt förhållande i bagaget och har försökt träffa nya senaste åren men av någon anledning vill ingen ha mig. Det här gjorde mig ändå glad, det finns kärlek i världen! ?

    Någon som arbetar som gymnasielärare i svenska? Kan ni rekommendera det eller är det så tufft/tungt som man läser om?

      Ja jag. Jag kan rekommendera det absolut. Speciellt nu när marknaden börjar luta åt oss istället för åt arbetsgivarna. Lönerna är bättre än när jag började (för femton år sedan) och det finns fler jobb. Jag fick göra en del ”hundår” där jag fick jobba tillfälligt och sen byta jobb men det stabiliserar sig alltid.
      Det är kul, men jobbigt (speciellt nu på våren). Man känner att man lever ?

      Kombinera det inte med engelska … där finns det ingen pardon, det blir för mycket.

    Jag har en sjukt jobbig situation på jobbet.

    Vi flyttade nyligen om våra kontor, och jag blev inte längre roomie med någon kompis, vilket är surt men självfallet förstår jag varför jag inte är i samma rum som dem. Den killen jag hamnade med hade jag aldrig pratat med tidigare, men kände ”jag gör ett försök då”.

    Mitt första intryck av killen var att han verkar bli arg när man inte förstår vad han säger, han är från Syrien. Han var även intresserad av att prata politik, vilket jag sa att jag inte vill, han sa då att han är konservativ muslim, och att jag verkar vara en vanlig feg svensk. Jag sa att jag är vänsterextrimist.

    Jag har ingenting emot att han är muslim. Konservatism är dock en helt annan femma… Men ingenting som påverkar arbetslivet enligt mig.

    Jag pratade som vanligt, erbjöd mig att fika och luncha tillsammans, men det blev mest fika tillsammans då han inte vill äta 11:30 när vi andra äter. Han började följa mig på instagram, och även min katt. Angående min katts instagram sa han ”alltså en katt skulle inte uttrycka sig så, det är inte trovärdigt, jag ska hjälpa dig”. Min katts instas syfte är att vara söt och sur, inte trovärdig.

    Angående min egna gillade han och kommenterade gamla bilder, vilket kändes olustigt. Han ville även ha sällskap hem – vi bor åt olika håll, umgås på fritiden osv. Vilket jag inte ville. Jag blev olustig över att han kommenterade min instagram, och avföljde honom samt satte kontot privat. Jag plockade inte bort honom p.g.a. olustigt.

    förra veckan frågade han varför jag hade tagit bort honom, och han skickade en följarfrågan till mig. Jag sa ”jag har inte tagit bort dig, jag visste inte att det går”, och förklarade att jag inte vill ha folk från jobbet/inte känner på min insta.

    Sedan dess har stämningen varit lite sådär, tycker synd om våra kollega i samma rum. Jag är dock ganska introvert, och har inga problem med att inte prata med någon jag inte känner. Jag svarar på hans frågor, hjälper honom om han ber om det, och säger ”jag vet inte” om jag inte vet någonting.

    Han gick och pratade med en av mina bästa vänner på jobbet om mig, och kommer troligtvis gå till vår chef angående mig. Vette tusan vad jag ska göra…

    Jag tänker vara tydlig med att jag är introvert, vill fokusera på jobbet, men att jag inte är påverkad av någon dålig stämning.

    Ah, skit. Sorry for rant.

      Det är bra, var tydligt med dina gränser och fortsätt med det. En del människor tror jag har svårt att hålla jobb och privat åtskilt, andra känns superprivata och snudd på kyliga – men man kan ju inte ”klicka” med alla. Det absolut viktigaste är att kollegor uppför sig professionellt och sköter sina arbetsuppgifter, ifall de är trevliga är det ju ett plus men inte ett måste egentligen.

      Vad skulle han kunna säga till din chef om dig? Att han inte får följa dig på insta? Borde chefen se igenom tycker jag… Jag skulle inte heller gilla det beteendet han har, verkar skumt. Men försök att hålla avstånd men samtidigt va professionell i det som gäller arbetet. Då kan ju inte chefen anmärka på nåt. Och om chefen frågar dig vad som pågår kan du ju förklara att han går över gränser som du inte är bekväm med. Eller?

    Försvann min aslånga kommentar?! ???

    Någon som pluggat till inköps assistent?

    Trivs du med arbetet? För och nackdelar??

    Funderar på att blrja plugga efter 10 år på vanlig arbetsplats. Jag vill ha en förändring.

    Någon annan som kan rekommendera ett jobb som har gärna 2 år plugg (3år plugg)

    Ha en fin kväll??

      Har inte pluggat till inköpsassistent men jobbar med inköp på ett större företag. Trivs bra med arbetet, det är väldigt administrativt så det är en stor fördel att vara ordningsam och gilla att organisera. Mina arbetsuppgifter i korthet går ut på att lägga ordrar, organisera order- och fakturaunderlag, ta hand om fakturor i våra ekonomisystem, ha kontakt med leverantörer och ibland vara involverad i upphandling av nya leverantörer. Fördelen med jobbet är att jag får styra mycket över min egen tid och själv ansvara för att uppgifterna blir gjorda. Nackdelen är att det ibland blir lite enformigt och under lugna perioder (ex sommaren) är det lite för lite att göra. Hoppas mitt svar var till hjälp och lycka till med utbildningsval! ?

        Tack?? Din text hjälpte mig.

      Måste man verkligen plugga till det??

        Ja, inom många bransher är det en fördel och inom vissa ett krav. I min bransch är det ett krav, det handlar inte om att köpa ett paket tuggummi åt en bloggare utan om komplexa ordrar på uppåt några miljarder – du måste veta vad du gör även om du ”bara” är assistent (och därifrån vandrar du sedan vidare om du vill avancera

        Vilket dumt svar? Som om det på något sätt är ett så enkelt jobb att det inte behöver någon utbildning?

    Idag va jag i lekparken med min 1åring och så var det några andra morsor där också med barn i typ samma ålder, en av mammorna frågade vad min lilla tjej heter och jag svarade och då sa hon ”oj vilket feminint namn, mitt barn heter (unisex namn) för att vi vill att hen ska få bestämma själv vilket kön hen är när hen blir äldre.” Alltså är jag bara gammaldags eller är det så det är nu? Jag blev helt paff och visste inte helt vad jag skulle säga haha

      Nä så är det inte nu. Men vissa väljer att göra så och det är lika ok som något annat. En kanske kan säga att det är valfriheten som ”är nu”.

        Tyckte det var bra och fint skriver, Helena 🙂

          ?

      Nä jag tror nog det var en ganska enskild händelse!

      Vad sjukt ?? Aldrig hört. Min son är en son. Om han i framtiden säger han är en flicka, ja då får han väl vara det då. Men han föddes som en pojk och fick därför ett pojknamn.

      Låter jättefint av föräldrarna, men är ju absolut inget måste. Namn kan man ändra i efterhand om det nu blir så. 🙂

        Men är det verkligen jättefint? Jag menar, jag hade svårt att bestämma om jag ville ha äpple eller apelsin på fruktstunden, om jag skulle läsa sam-sam eller sam-ekonomi på gymnasiet och hade ett helvete när jag skulle bestämma vad jag ville läsa på universitetet. För att inte tala om alla övriga tusen och åter tusen val.

        Jag har fortfarande svårt att välja vad jag ska äta till lunch och jag är idag 38. Alla dessa livsval och om jag dessutom hade behövt välja kön hade jag brutit ihop och kallat mig kanin (jag raöjerar inte). Hur är det snällt att lägga ett sådant val, som ändå till stor del består av biologi, på ett barn? De som identifierar sig som ett annat kön eller som ett icke-kön är en stor minoritet. De förtjänar självklart ALL respekt om de väljer något annat än sitt fysiska kön men ska normen verkligen vara ”inget kön förrän du är mogen nog att välja” när den stora massan är traditionella kvinnor eller män?

      Tror nog du vet mycket väl att det inte är så det är mestadels nu för tiden och att folk fortfarande döper sina barn till tjej och killnamn ?

      Jag hade nog frågat: ”men barnet är väl född med ett kön?”

      Helt enkelt, så funkar jag.

        Varför skulle du fråga det när barnet har ett namn som funkar på båda könen? Den frågan är väl endast relevant om de har en dotter som heter Johan typ.

          du hängde nog inte riktigt med på vad Johanna menade ?

            Nähe, hur tolkar du hennes svar till ts då?

      Sannolikheten att ens barn skulle växa upp och inse att det har blivit felkönat är ju nästan försvinnande liten, så jag förstår inte varför man ska vidta åtgärder som unisex-namn osv, om det bara är av den anledningen. Det viktigaste är väl att barnet inte ska behöva känna sig fel eller att det måste dölja vem det är om det nu skulle hända.

      ”feminist-namn” men snälla rara…. ”Jesus Amalia” (vem som nu sa det) Kan inte vissa typer ta det lite lungt liksom? Oombedd propaganda på lekplatsen. / Någon skrev om ett fall där en liten pojke på sex år hellre ville vara flicka. Som tur var tog föräldrarna honom till en barnpsykolog och då kom sanningen fram – den riktiga anledningen var att hans lillasyster fick mycket mer uppmärksamhet än vad han fick! Tänkvärt ändå.

        Ingen sa ”feminist-namn”?

          oj, du har rätt – jag läste fel!

    är inget fan av bb av uppenbarliga skäl, MEN jag ville ge hennes torrschampo och deo en chans då folk sagt att det är bra. kolan luktar gott. men fyfan va risigt håret blev, som en stor kaka, och deon torkar inte på flera timmar. åker i sopen

      Du är ett tillräckligt stort fan för att supporta hennes företag och livsstil. Varan är redan köpt så det spelar ingen större roll om den ligger i soporna eller inte -BB tackar 😉

        jovisst! men jag kommer inte köpa igen, och vill ge min åsikt till de andra som funderar på att köpa.

    Efter hur många träffar/dejter tycker ni det inte är ok att dejta fler samtidigt? Träffar en kille just nu och gjort i någon månad som jag misstänker träffar andra tjejer samtidigt… Eftersom vi inte setts så länge och att fortfarande är oklart vad vi är, om vi dejtar dvs, vet jag inte hur jag ska ta upp detta utan att vara anklagande eller skrämma bort honom. Har inga problem att fråga men vet inte riktigt hur jag ska formulera mig utan att vara ”för på”…

      Jag och min sambo sen 5 år bestämde efter första dejten att vi inte skulle träffa andra, men har tidigare inte haft någon sån bestämmelse efter flera månader in. Du kanske kan prata med honom och fråga om ni är exklusiva eller om ni kan dejta andra? Kanske säga att du gärna bara träffar varandra för att se var det leder utan distraktioner? 🙂 Lycka till!

    Någon som tränar agility med sin hund?

    Är det värt all den tiden som det tar?

      Jag tränade agility på fritiden under uppväxten, tävlade en del. Jag tyckte att det var jättekul. Men värt är svårt att svara på. Är ju ett intresse, testa och se om du och hund gillar det? 🙂

      Om hunden gillar det, ja!

    Vad tänker ni om ni snapar med en kille, ser att han har varit aktiv och snapat andra men inte svarar dig. Är det normalt eller ett spel? VAD VILL HAN MIG??? Vill tillägga att vi halvt dejtar.

      Hur gammal är du egentligen?

    Någon som har varit hos tandläkare i Polen och gjort nåt lite större ingrepp?

      Yeesus, absolut inte ?

        ”OK”

      En kollega gjorde det i höstas. Minns inte vad hon gjorde men vet att hon blev väldigt nöjd. De var också väldigt proffsiga vilket hjälpte hennes tandläkarskräck.

    Var kan man se MJ dokumtären?

      Svtplay ligger den väl på

    Tycker det är så konstigt att omständligt stavas omständligt och inte omständigt ?

      Men va??? Aldrig att det heter omständligt ????

        Det heter upptäcktsresa också alltså med t som många missar ?

        Det stavas omständligt och man uttalar det som det stavas. L’et är alltså EJ tyst. Say it! OmständLigt!

      Tror vi alla kan komma överens om att det är nya tider nu. Omständigt it is.

    Är det någon som vet vad som hände med bloggaren Caroline Lundh, ”Mini”??? Hon var även moderedaktör på Devote. Undrar varför hon slutade blogga och försvann från sociala medier – uppskattade henne. Nån som vet?

      Vill också veta!

    någon som kan tipsa om annat forum där man kan chatta anonymt ?

    vilka vår och sommar-aktiviteter ser ni mest framemot ?

      Reddit. Älskar reddit, finns underforum för allt och bara att gömma sig bakom valfritt användarnamn.

      Att komma ut i naturen! Paddla kajak, vandra, sova i tält ute i skogen! Läääääääängtar!

      open air!

    När man inser att man inte kan vara kvar i en relation mer.. Ännu ett misslyckat förhållande.
    Och varför inte en överliggande känsla av att allt är meningslöst, hur ska man orka leva egentligen? Vad är det för mening med att gå upp på morgonen?

      men har du inte lärt dig något från den här relationen som du tar med dig in i nästa?

      Jag läste mycket på Elaine eksvärds blogg om hennes relations-resa och lärde mig mycket. vet ej om allt är sparat.

      Är en relation ett misslyckande bara för att den tar slut? Har du inte haft många fina stunder i relationen som fortfarande är fina minnen även om ni går skiljde vägar?

      jag kom på det idag att dans nog är meningen för mig.
      Tänk tillbaka på olika saker du testat och aktiviteter av olika slag – vad gav mest energi och var roligt ? det kanske du kan lägga mer tid på? För att hitta mer livsglädje i livet.

      och mars är en tuff månad. snart är våren här !!!!!!

        Vad gullig du är ❤️ relationen är misslyckad för jag trodde att this was it. Men efter spelmissbruk och vad som känns som tre ton av bördor som kastats över mig så orkar jag nog inte mer. Klart det finns saker jag lärt mig, men känslan av att att börja om gör livet nattsvart. Jag längtar efter barn.
        Det som gav livet mening förr var min förmåga att fly livet genom att resa och bo utomlands, något jag inte inte kan göra idag. Tvingar mig själv till träning några gånger i veckan men det hjälper bara en stund.
        Egentligen vet jag att det är dags att söka hjälp men det steget känns så stort och jobbigt att ta, jag förmår mig inte. Det värsta är att när jag dricker vin så hjälper det också i stunden… Gud trodde jag aldrig om mig själv

          *kramar* Redan att sätta ord på problemen är ett steg. Avsluta relationen och du kommer att märka att du kan andas lättare, en d

        Vilket fint svar!

    Såg idag ett samarbete som Felicia Bergström hade gjort på Instagram och av någon anledning fick jag en så dålig känsla av det. Tror att det var för att hon skrev om hur hon mått dåligt psykiskt och hur X produkt (tror det var någon duschkräm) hjälpte så mycket p.g.a det sparade tid i duschen. Tvivlar absolut inte på att hon mår dåligt men det känns som ett så konstigt sätt att försöka sälja produkter på. Vet inte riktigt hur jag ska förklara och det är ju inget som är specifikt för Felicia utan många influencers har ju gjort liknande samarbeten. Är det någon som känner likadant?

    BIANCA OCH PHILIPPE IHOP IGEN. Seriöst? De följer varandra på insta och sågs ute i helgen och bianca sa att så mycket hänt i hennes privatliv och relationer och hon är glad. wtf. kan de inte hålla sig ifrn varandra?

      Varför är det wtf. De gillar väl varandra och VILL få det att funka?

        Känner igen detta. Du skrev en kommentar för några dagar sen också om att de börjat följa varandra på instagram och avslutade även då med ”kan de inte hålla sig ifrån varandra”

        Jag vet inte om du varit kär, men det är jäkligt svårt att hålla sig borta från den man är kär i och vill vara med

      är inte det ganska vanligt om man haft ett långt förhållande ?

        för de sa nyss att det enda de hade gemensamt var kärleken till pasta och att de aldrig mer skulle höras av.

          Nja riktigt så var det inte. De sa inte att pastan var enda anledningen till att de haft ett förhållande eller älskade varandra ? och Bianca har ju hela tiden varit öppen med att hon ville ha honom tillbaka.

          Nej? Sa de ju inte. Tvärtom helt öppna med att känslorna finns men haft det svårt att få det att funka praktiskt.

      Varför blir du upprörd över det J? ? uppenbarligen tycker de väl om varandra så pass mycket att de inte kan vara ifrån varandra trots att de haft svårt att ha en fungerande relation. Det är inte superovanligt. Kärlek är komplicerade grejer och kan göra en helt galen.

      Känner igen detta. Du skrev en kommentar för några dagar sen också om att de börjat följa varandra på instagram och avslutade även då med ”kan de inte hålla sig ifrån varandra”

      Jag vet inte om du varit kär, men det är jäkligt svårt att hålla sig borta från den man är kär i och vill vara med ?

      Det enda jag reagerar på här är VARFÖR har du koll på om de följer varandra eller inte?

    Jag, mina vänner och våra respektive ska ha en spelkväll nu i veckan! Har ni några tips på roliga sällskapsspel? Kan tillägga att vi är 20 år och kommer vara 8 pers. Tack på förhand!

      alltid monopol

        Nej gud heller, det slutar med att några blir ovänner haha!

      Frågesport om det räknas som sällskapsspel. Spelet Kortslutning är svinkul, särskilt om man inte är 100% nykter..

        Pictionary!

      RISK

      Med andra ord. bästa sällskapsspelet.

      carcassonne!! Världens bästa spel! Ser as tråkigt ut verkligen, men wow??

      Absolut överens! Så roligt om man är par också hehe (eller två personer som känner varandra t ex kompisar, syskon osv)
      Ticket to ride är också kul
      Men vi slå ett extra slag för med andra bord/charader/ett ord. Alltså att varje person skriver ord på 5-10 lappar och alla läppar blandas. gör par eller lag och sedan gör man med andra ord (t ex varje lag har 45 sek innan turen går över). Lägg inte tillbaka lapparna för man håller på tills lapparna är slut. Då räknar man ihop poängen och gör samma sak (med samma lappar) fast charader. Sista omgången gör man istället att man vara får säga ett ord som förklarar ordet
      Låter komplicerat men är lätt och framförallt sååå kul!! Gäller att vara uppfinningsrik när man skriver orden så blir det superkul ??

      Codenames! Sinnesjukt roligt.

      RISK!!!!!

        Eller TP 🙂

    Hej, hoppas ni har en fin kväll! Imorgon är det dags för min första arbetsintervju, och jag är så nervös! Vad är era bästa tips inför en arbetsintervju, vad ska jag tänka på? Bör kanske tilläggas att det är ett arbete i butik jag ska på intervju för.

      var trevlig

      det kommer gå super bra

      Att ha ett fjäskande svar på ”Varför vill du jobba här?” och en lögn redo att dra till på ”Var ser du dig själv om 10år?”.

        nej inte fjäskigt. ärligt ska det vara. fundera riktigt noga innan intervjun varför du har sökt just det här jobbet och vill ha det. kanske är det så att du bara verkligen måste ha ett jobb och skiter lite i vilket, då ska du såklart inte säga just det. men du hade ju också kunnat söka vilket annat jobb som helst. varför gjorde du inte det? varför just butik och varför just den här butiken?

          De flesta söker alla jobb ute. Varit på intervjuer jag inte ens minns ansökan till. Fjäsk har alltid gått hem.

      Frågor om service kommer komma – svara alltid att det viktigaste är alltid att kunden ska vara nöjd!! Oavsett vad som händer även om du trillat och blöder med öppna sår så kommer du le och vara den trevligaste människan på jorden bakom disken. Haha du förstår vad jag menar! Viktigaste i branschen. Mvh en som jobbat med service i 9 år

      Jag hade min första riktiga arbetsintervju idag och det gick superbra!
      Ett tips är att förbereda frågor som du kan ställa till intervjuaren. Fick höra att jag var den första av de han intervjuat som ställde frågor… självklart är man ju nyfiken och vill veta mycket om företaget, schema osv.
      Ett tips är att fråga varför du blev kallad på intervju, varför de är nyfikna på dig. Var jättekul att få svar på det, och en självförtroendeboost!
      Jag hade en chill intervjuare som inte ställde så många ”typiska” frågor utan vi snackade om allt möjligt, skämtade och så.
      (Kan tillägga att jag också söker arbete i butik..)
      Var dig själv bara så hoppas jag att det går bra för dig! Jag fick en bra känsla och hoppas på att få jobbet. ?

        Det kanske är samma tjänst ni går på intervju för, i samma butik 😉

      Var i tid, ta i hand ordentligt, ha ögonkontakt och visa att du är seriös och är intresserad av jobbet.

    Går snart in i v. 38. Vad får man inte missa att packa i BB-väskan? Är det även fler blivande mammor där ute som är frustrerade på sin partner pga. att hen är så ”late in the game” med alla babyförberedelser? Som gravid är det såklart naturligt att man börjar förbereda sig både mental men även praktiskt mycket tidigare för att det hela är så mycket mer verkligt. Jag upplever dock att jag är den som hela tiden får ta initiativ, ex. göra listor på vad vi behöver, beställa grejer online, boka in oss på diverse kurser, tjata på partnern att han ska läsa ”föda utan rädsla” och föreslå att det är dags att packa BB-väskan. Det har liksom blivit en ond cirkel där jag går runt och är frustrerad på vad jag upplever som ”ointresse” från hans sida, medan han vill förbereda sig på sitt sätt, dvs. när han känner att det är ”crunch time”. Sedan slutar det oftast med bråk då jag inte kan dölja min besvikelse och han tycker att jag alltid vill att saker ska ske nu och på mina premisser. Känns liksom så tråkigt att vi inte kan vara i samma fas. Jag blir så stressad över att inte ha saker förbereda I tid, men inser också att jag har ganska höga krav + att jag tycker att det är roligt att planera och gärna tar över sådana saker själv. Fler där ute i liknande situation eller som har varit?

      Glöm inte Purelan om du ska amma! Och typ hygien, torsshampoo, hårborste m.m! Till bebisen behövde vi inte mkt, de ska mest ligga hud mot hud (inga kläder alltså) och blöjor fanns på BB! Glöm inte heller sköna kläder till dig själv!

      Känner igen mig en hel del i det du skriver, jag gjorde så att jag tog tag i sakerna själv och allt eftersom upplevde jag att intresset växte från hans sida. Sedan hann vi inte klart med allt då vår bebis valde att komma 6 veckor tidigt. Men allt gick toppen och det mesta går ju att lösa allt eftersom.

      Gällande bb-väskan så missade jag att packa ner hårborste, schampo och balsam. Det hade jag gärna haft till duschen efter förlossningen. Annars är bekväma kläder till dig själv, amningsbh (om du vill amma), hårsnodd, snacks och mobilladdare bra saker att ha med sig. Lite kläder till bebis och en filt till hemgång kan också vara bra.
      Lycka till med bebis!

    Ivyrevel!
    Någon som köpt kläder från Ivyrevel? Beställde en klänning från dem och blev SÅ JÄKLA BESVIKEN! Visst, allt passar inte alla. Men både material och passform var så konstigt… den såg konstigt sydd ut liksom. Hade jag otur? Vad är era erfarenheter?

    Att leva med någon som har ADHD/ADD!? Några tips? Min sambo har add (med medicinen får han ju i princip adhd) och ni som vet ni vet att diagnosen för med sig både bra och dåliga saker. Vi har bott ihop sedan i somras och väntar barn ihop, och jag börjar helt seriöst fundera på vafan jag gett mig in på.. Orkar inte skriva en bok om alla detaljer osv men jag tycker det är otroligt tufft då jag får hantera hans diagnos i brist på att han själv gör det. (Blir väl värre med mina gravidhormoner..). Han har aldrig fått verktyg i hur han skall strukturera sitt liv för att få det att gå runt, och han verkar inte vara intresserad av det heller. Känns som att jag lever med ett stort barn som jag måste ta hand om, och hans bra sidor som förstärks av diagnosen t ex hans humor, energi etc försvinner i allt det negativa. Jag mår dåligt när jag tänker på att jag kanske kommer ha det såhär hela mitt liv, alltså ”ta hand om” honom, samtidigt som vi har barn, djur, hus och allt därtill. Jag plocksr ständigt upp strumpor som är slängda i hela huset, jag ställer MiB klocka/ringer varje morgon för att han ska komma upp i tid, jag ger hundarna mat, jag städar/tvättar/lagar mat, jag har koll på ekonomin etc etc. Och jag vet vad ni tänker: ”sluta göra saker åt honom” – grejen är att då blir det inte gjort!! Då ligger strumporna kvar i en månad, han kommer aldrig i tid till jobbet och pengarna tar slut på två dagar. Och så vill jag heller inte leva!! Samtidigt vill jag leva med honom. Jag är medveten om att jag måste acceptera honom för den han är, men jag tycker att han kan försöka anstränga sig för att jag också ska trivas i denna relation och inte behöva bra hans morsa, att båda ska kompromissa och inte bara jag! Funderar seriöst på familjerådgivning.. Någon med erfarenhet av att vara anhörig och tips till en desperat preggo?!

      Ja, utmaningen är ju att det är så (för vissa) med ADHD – tillvaron är alltså så hela tiden. En del kan ju få boendestödjare, en person från kommunen som hjälper en med struktur och att betala räkningarna i tid etc. Men kan vara knepigt att få en person med den här typen av problematik att helt plötsligt börja bete sig ”normalt”. Ett konkret tips är väl att be din sambo söka hjälp för sin problematik t ex psykologhjälp.

    Tror ni att fullmånen påverkar folks beteenden? Man har ju hört många skrönor om att folk blir våldsammare på klubben osv men har ni själva upplevt något?

      Beteenden vet jag inte, men jag får svårt att sova

      Ja kolla på joakim Lundell.

      Jag får otroligt svårt att sova vid fullmåne. När jag bodde utomlands och jobbade med människor som hade olika funktionsvariationer fick jag höra att dom ändrade personlighet och blev väldigt svåra, tyckte aldrig att det stämde. Man märkte kanske att sömnen var sämre, men det var aldrig någon som blev aggressiv pga detta, snarare slöare.

      Hörde någonstans att antalet hjärnblödningar och strokes går upp vid fullmåne.

    Vill färga, alternativt bleka håret. Har använt Eorol Blonderingsspray med kamomill. Frisören vågar inte annat än klippa mitt hår. Vad ska jag göra?
    Nån mer som använt Eorol?

      Blonderingsspray är döden.

        Varför säljs den då? Köpt den på hälsokosten!

          För att det fungerar? Men allt som bleker håret ska sköljas ur, oavsett om du anvönder citronjuice eller blekning. Spray är katastrof det dödar ditt hår.

    Jag har fått nageltrång på lilltån någon som tips?

      Köp mer space.

      Ring poolia.

        Nääääe hahaha det var kul, men så drygt???

      Omslag med alsolsprit! Dränk en kompress i alsolsprit, linda det runt lilltån och tejpa fast. Dra på en strumpa och låt det verka under natten. När du drar av det på morgonen så filar du ner de vassa kanterna som finns vid lilltån, nageln bör ha ”lyft sig” och du kan då lätt fila ner den lite. Viktigt att inte klippa nageln, klipper du fel blir det nageltrång igen.

      Fotbad för att mjuka upp lite, sen efter att du torkat fötterna ta en bit Copoline(bommulls”band” typ, vet inte vad det finns för motsvarigheter för det är enda jag använt ?) och pilla in under nagelkanten! Så långt in som det går, och låt sitta där tills nageln växt ut. (Byt efter dusch) ?

    Är det någon mer som bara äääälskar penny Parnevik men däremot inte är så jätte förtjust i peg?! Jag älskar att lyssna på penny och vill gärna följa hennes gravidresa eftersom jag också är det men kan verkligen inte lyssna på podden utan att få panik på peg! Alltid så tråkig och negativ attityd och det ska alltid vara så synd om henne…. och så avbryter hon penny hela tiden! Hade önskat att penny hade en annan poddpartner! 🙂

    Hur får man egentligen sjukersättning? Det tycks vara så enkelt för vissa och själv funderar jag varför det är så svårt. De läkare jag haft har varit väldigt tydliga i sina utlåtande men FK kör helt över det som skrivits och tycker tex inte att alla resurser är uttömda osv.. Blir så less och frusterad.. Har varit sjukskriven i drygt två år nu snart och ser inte hur något ska kunna bli bättre när det varit dåligt ett antal år före det.. Kan nämna att jag inte har gjort någon utredning kring arbetsförmåga pga klantiga myndigheter, vet att det är viktigt men har andra likvärdiga dokument istället.. Någon som har några tips eller råd vad mer man kan göra?

      Vad är det du lider av? Hur gammal är du?
      Alltså såhär är det, du kan inte få sjukersättning om man inte är HELT säker på att din arbetsförmåga är borta FÖR ALLTID! Många idag har typ bipolär sjukdom och tror det ska ge dem sjukersättning men även om det anses vara en kronisk sjukdom så betyder det inte att arbetesförmågan är kroniskt nedsatt. Många bipolär kan ändå arbeta stora delar av året, men kanske behöver tillfällig sjukskrivning någon vecka då och då.

      Mitt tips är att du medverkar till utredningen. Se till att ge det en äkta chans. Kom på själv vad för sorts arbete du skulle kunna tycka om, och tänk utanför boxen! ICA, H&M och bank är inte det enda man kan jobba med. Fundera på eget företag där du själv kan styra din tid?

      Kom ihåg att om 2, 5, 10 år kan du må helt annorlunda och kanske älska ett jobb!

    ? Blev så ledsen nyss… fick veta att min svärmor kallar min sambo för toffel… Jag tycker det är nedsättande, och att jag städar (även om vi har robotdammsugare) tvättar, röjer, lagar mat.

    Det är vi två, så inget ansträngande. Han kan ligga och spela en hel helg och jag säger inget, för jag vet att om jag vill ha hjälp så får jag det.

    Vi är nöjda och glada med denna uppdelningen och det fungerar utmärkt för oss.

    Hur hade du reagerat/agerat? Jag kanske bara överreagerar? ?men känner mig så ledsen…

      Du överreagerar hur mycket som helst.

      Jag hade inte brytt mig alls, faktiskt. Skulle inte ta åt mig om jag visste att min sambo inte var en toffel. För övrigt överreagerar du extremt mycket.

    Vad är era big no nos vad gäller killar att dejta? Jag hade aldrig dejtat:

    Någon som spelar dataspel (mitt ex gjorde det, aldrig mer… en hel helg kunde försvinna när han bara ville spela)
    Någon som spelar för pengars skull.
    Någon som har plump och kvinnofientlig humor.

      En som tar längre tid att fixa sig själv mer än mig!

      Missbruk.
      Tatuering i ansiktet/halsen.
      Överdrivet datorspelande.
      Spelar om pengar.
      Röstar SD, L eller M.
      Kortare än jag (sorry, men sååå osexigt).
      Sminkar sig.
      Sjukskriven/arbetslös.
      Bartender.
      Har barn sedan tidigare.

      Röstar vänster

    Är det nån som vet vems gård Nellie Berntsson flyttat till?

      Och var tog nya praktikanten vägen?

    Min bästa vän är ifrån England och gifter sig i höst. För några dagar sedan fick jag frågan att vara maid of honor på hennes bröllop och jag tackade såklart ja. Min fråga nu är gällande möhippan som jag är ansvarig över att planera. Hon vill ha denna i antingen Portugal eller Grekland. Gärna ett stort hus med pool nära stranden men ändå inte för långt ifrån staden så man kan gå ut och festa. Är det någon som har tips på ställen eller andra idéer? Vad gör man på en möhippa? ?

      Tänker hon betala för den resan själv med tanke på att hon har önskemål om var den ska vara någonstans?

    Jag och min sambo funderar på att åka till Grekland under sensommaren. Tips på vilken ö vi ska välja? Finns så många att välja på så har beslutsångest här haha.

      Beror ju helt på vad ni vill ha? Party eller lugnare? Jag skulle rekommendera Kykladerna! Kanske öluffa och hinna se flera öar. Börja från Aten och sen ta er vidare till Paros, Naxos, Mykonos, Santorini tex!

      Nää, jag har inga förslag på öar. Jag har bara förslag vart folk kan dra när de anmärker på hur man stavar eller när de är allmänt otrevliga.
      Jag gick aldrig i svaromål till nicket … förra veckan. Denna … anmärkte på ett ”S” och hur ”S” skrev. När jag opponerade mig, fick jag en massa ovett tillbaka och … gjorde sig själv till ett offer p.g.a. det jag skrev till ”S” försvar. Därför struntade jag i att bemöta … och det hade för övrigt bara gjort stämningen hätskare i kommentarsfältet.
      Ha det bra.

        Bitter ?

          Kanske lite, för att jag inte passade på att trycka till nicket … när han/hon inbjöd till det. Det är svårare att avstå från nöjet att mala ner någon, än det är att göra det (tvåla till någon).

            Okej då är det flera som skriver under ”S” för det där du nämner är ja helt oskyldig för. Kommenterar i princip aldrig här inne men får skriva hela namnet nästa gång ?

      Naxos

      Zakynthos är mysig, har både party och lugn, samt den där häftiga stranden med det strandade skeppet som man ser titt som tätt på insta 😉 Bo på Daphnes Villas i Porto Roma.

    Kaffet är klart i köket, men eftersom min bäbis (katt’n) ligger här på min mage så blir det inget kaffe så länge hon sover…(att jag gör ’vågor’ med magen och sjunger struntar hon i) Man kan ju inte putta bort henne tänker jag…. 😀

    Okej då är det flera som skriver under ”S” för det där du nämner är ja helt oskyldig för. Kommenterar i princip aldrig här inne men får skriva hela namnet nästa gång 🙂

    Unpopular opinions!!

    Jag börjar:

    Tycker att alla som röster vänster är naiva och lite osmarta. De har kanske en ”fin” världsbil men totalt ouppnåelig.

    (Nej tillhör inte extremhögern ifall någon skulle tro det)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.