Öppet Spår – Onsdags edition

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

371 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har någon varit i Sanur på Bali? Eller någon annanstans där ni kan rekommendera? Vi tänkte ca fem nätter i sanur och tre nätter i Ubud!☀️??

      Hoppas ni får det fantastiskt ! ☀️?

      När jag var på Sri lanka snackade många om Bali!

      Skit i sanour, jättetråkig stad! satsa på ön Gili air istället ?

        Varför är Sanur tråkigt? Det är jag och min pojkvän som åker, vill mest ta det lugnt?

          Gili Trawangan!!!

            Sanur kallas ju snore av en anledning= bara rika gamlingar. Satsa på umalas eller seminyak istället skulle jag säga undvik kuta.

            Åk inte till Gili Trawangan om det bara är du och din pojkvän, festö till max

          Man kan ta båten ut till Lembongan och Gili öarna från Sanur. Lembongan är defenitivt en trevlig ö om man är ute efter att ta det lungt och inte särskilt långt från sanur.

          Gilisarna är fina men hassle med båt osv?
          Absolut inte jävla kuta hahaha.
          Jag gillade Canggulisa

            Hahaha canggulsia wth

      Sanur är ju trevligt om man vill bada havet. Lungt och trevligt då jag varit där. Men Ubud älskar jag. Dit skulle jag kunna flytta. Jag har bott på ett hotell i Sanur som heter indi eller möjligen inda hotel. Det ligger på andra sidan vägen från stranden sett men väldigt nära en night market, vilket är trevligt. Bali är underbart.

      Var på Bali med min sambo för några år sen och då valde vi att åka runt och bo på olika hotell. Kan verkligen rekommendera The Elephant Lodge utanför Ubud – stannade här en natt och det var en underbar upplevelse. Googla för mer info!

    Jag har tappat sexlusten helt. Jag är 35 år har varit tillsammans med min kille i 6 år (vi är lyckliga med varandra och har inga barn) men sen ca. 3 år sen har jag typ tappat sexlusten helt. I början på vårat förhållande låg vi ganska mycket och framförallt provade vi på typ allt man kan tänka dig. Men sen så försvann lusten sakta men säkert… jag ställer upp typ 1-2 ggr i veckan och blir blöt när vi ska ligga men den där kåtheten man känner i kroppen är helt borta. Han lider nog ganska mycket av situationen och vill allt ska bli som förr, men jag är inte på humör. Det känns bara jobbigt när han vill att vi ska hålla på och experimentera som förr, men jag känner mig bara töntig och inte i stämning på något sätt. Jag tar aldrig initiativet till sex.
    Jag onanerar typ 1-2 gånger alla 3 månader. Eftersom lusten att ha sex med mig själv inte heller är så stor så börjar jag undra om jag har någon slags hormonrubbning eller liknande.
    Finns det någon som har haft samma typ av problem och har fått hjälp eller kan tipsa om något?

      Tar du något hormonellt p-piller?

        Haha, skulle skriva en kommentar och fråga om du tar preventivmedel med h*rmoner? Men antar att kommentaren hamnade i modd pga de tre första bokstäverna i sista ordet.

      Har samma problem…
      Har ingen lösning men det finns naturläkemedel som är lusthöjande, har inte provat själv så kan inte säga om det fungerar eller ej. Tyvärr tror jag att många kvinnor (inte alla) har inte samma sexdrift som männen och att det försvinner med den biologiska klockan..

        Nej det handlar om att du inte är tänd på din partner längre.. jag upplevde samma sak med två partner som inte var rätt för mig och kåtheten kom tillbaka med nya..

          Det är samma sak för mig, min kropp är med på noterna men inte mitt huvud. Men det är alltid ganska dåligt mellan mig och min pojkvän och jag känner inte att vi klickar och därför har det nog avtagit för mig. Hur är erat förhållande i övrigt?

            Sånt har jag känt sv innan med, när jag har varit i ett dåligt förhållande, att lusten avtar på grund av dålig stämning. Men nu funkar allt mellan oss.

          Tack för input, fast grejen är att jag tycker att han fortfarande är attraktiv. Det har hänt mig innan med och på grund av det så har jag bytt partner..men det återkommer…
          Jag måste tillägga att inte har lust att ligga med någon annan heller, jag menar att jag inte direkt går runt och är tänd på någon annan.

            Detta var till anonym 20:26

          Tror också på detta, efter 6 år kan man ju fortfarande älska och tycka att ens partner ser bra ut, men 6 år är rätt länge.. antingen så låter du det ta sin tid, eller så tar du nått lusthöjsnde.

          Jag menar, efter 6 år är inte ens partner speciellt spännande längre?

            Fast det där är ju verkligen olika… Jag har varit tillsammans i 15,5 år med min man och han är inte mindre spännande eller mindre attraktiv för mig än förr. ❤️

              Nä men så kan det ju också vara, men tror inte det är ovanligt. Tror även att det är viktigt att förstå att det inte måste vara något fel på en själv för att lusten försvinner. Vardagen och bekvämligheter kan nog ställa till mycket.

              Kanske låter klyschigt men tror att lite lust kan komma tillbaka om man bryter de vanliga mönstren, låt säga att man bestämmer sig för att inte ha sex alls under en viss tid, och under den här tiden kan man visa annan närhet, ex mys och ”förspel” då kan viss prestationsångest försvinna, samt att man försöker hitta på saker på varsitt håll så man får sakna varandra. Samt att man försöker lägga undan en slant och mer intensivt åker på lite utflykter, bio, hotell, relax osv. Sånt man oftare gör i början av en relation.

              Har man varit ihop ett längre tag är det ju lätt att vardagen ser densamma ut. Egna hobbys, arbete och andra saker som går på rutin.

              Hormonrubbningar är ovanligt men psykiska hinder är desto vanligare.

          Samma!!! Fattade inte det först, varför jag inte ens var sugen på att onanera när jag var med mitt ex. Trodde jag var asexuell. Insett i efterhand att jag inte var intresserad av HONOM längre

        Jag tror att vissa mediciner, som exempelvis antidepressiva ssri, kan ta ner lusten (och p-piller med mera) Nu vet jag ju inte om ni äter några mediciner, men om ni gör kan ni kolla eventuella biverkningar och tala med den som har förskrivit dem.

          Tack för svar.
          Tar inga mediciner eller p-piller, slutade för tre år sen med dom, för att jag just trodde att det brodde på det. Det är därför kag börjar tro att det kan vara en hormonrubbning…

            Kolla upp ☺

      Jag känner likadant. I varje förhållande har min sexlust minskat mkt efter typ första året när man är som kaniner. Men när det varit ”fel” partner för mig så har jag verkligen blivit äcklad av dem mot slutet av förhållandet. Medan med min nuvarande partner som jag varit med i fyra år så är jag fortfarande attraherad, tycker om att kramas och gosa, får lite pirr i magen ibland till och med. Men tycker sex 1 gång i veckan är lagom för min begränsade sexlust. Ibland blir det varannan vecka. Inget annat i livet är jobbigt. Tar inga mediciner, bra jobb, ingen stress. Är absolut inte tänd på andra män. Är det kanske bara så att det är naturligt att ha megalust i början när alla nykära kemikalier far runt i kroppen, och sedan när allt lugnat sig och blivit vardag så dämpar sig lusten för vissa? Jag känner egentligen inte att någonting är fel på mig, utan vem har sagt att sex 2-4 ggr i veckan är det normala/bra?
      Har även märkt att ju mer press jag sätter på mig själv att vi ska ha sex oftare desto mindre sugen blir jag. 😛 Så att stressa upp sig över att man ”borde” vara kåtare är nog en dålig idé.

        Tack för att du har delat med av din erfarenhet. Känns lite ”bättre” på något sätt att höra att att det finns fler, trots fungerande förhållande som har lite mindre lust än det man går runt och tror är normalt…

        Väldigt bra skrivet. Håller helt med dig. Känns lite som att det för singlar fortfarande är tabu ibland att ”ligga runt” för mycket, men i ett förhållande så ska normen vara att man ständigt har lust och vill pippa som kaniner livet ut. Det är väl bara att inse att alla är OLIKA. Precis som du skriver, vem har sagt att 2-4 dagar i veckan eller mer är normalt/bra? Så länge man har det bra i sin relation, oavsett hur det definieras som för olika personer, så är det väl det viktigaste?
        Jag är för övrigt likadan. I början så spelar såklart alla känslor/kemikalier in, det är inte konstigt man har mer lust då. Min lust går i perioder men överlag är jag inte lika kåt nu som i början av vårt förhållande. Om jag har en längre svacka så kan jag dock köra lite fler sessions på tumanhand med mig själv, även om kåtheten inte är superöverväldigande. Då får det oftast igång min lust. Jag triggar den liksom, som att kroppen bah ”aha! men detta var ju nice”.
        Nu vet jag inte hur ni har det men ett annat alternativ är kanske att ni försöker bli lite nykära igen, komma bort från vardagens rutiner? Du vet, keep the mystery, gå ut på nån dejt, passa upp på varandra, kanske ha en helg ifrån varandra för att sakna varandra lite, inse hur fantastisk din partner är o.s.v. Min lust var skyhög när min partner kom tillbaka från sina föräldrar över en längre julledighet haha.

          Ja, jag tror många blir fixerade vid att man ska ha lust att sexa X antal gånger i veckan och varför är det så? Allt går i faser. Ibland är jag värsta renlevnadsmänniskan som bara dricker gröna smoothies, men några veckor senare blir jag sugen på burgare, pommes, godis och cider typ. 😛 Träning går också i perioder för mig… Och ofta tycker jag en träningsform är kul i början, men tröttnar lite sedan. Som med sexlivet lite… Jag får ångest av de där som påstår att de varit ihop i 18 år men fortfarande har spännande experimentellt sex 5 ggr/vecka och är HEEEELT nyförälskade… Hmm. Nope, sorry tror de ljuger. Det är vetenskapligt bevisat att de kemikalier man har i kroppen som nykär försvinner efter 1,5 år eller kortare tid. 😉 Så vi ska inte pressa oss själva att vara som nykära 17-åringar när vi egentligen inte är det. Önskar folk kunde prata lite mer om detta, att sexlust är individiuellt.

          Tror också det är nyttigt att dejta och ibland också att få vara ifrån varandra och hinna längta. 🙂

        En gång per vecka är väl inte lite. Vilka krav ni har på er. Närhet måste inte vara ett kravfyllt maraton varje dag. Inte konstigt lusten uteblir om man tror att en gång i veckan är tecken på något allvarligt fel. Det är fullt normalt eller lite i överkant. I början jag man sex sju gånger om dagen, sedan sju gånger i veckan. Sedan har man fått sin dos av varandras hormoner. Så blir det lugnare. Du är helt normal. Inget behövs mer än andra förväntningar.

      Jag lyssnade på ett avsnitt med psykologen Anna Bennich i framgångspodden, och hon tar bland annat upp just problem med sexlust i relationer. Jag skulle verkligen rekommendera er att lyssna på avsnittet! 🙂

        Tack för tips!

      Tar du mycket ansvar i hemmet/i erat liv/ser till att allt rullar på som det ska? Jag märker att när jag blir den som får ta mycket ansvar så blir jag otänd som fan.

        Ja ansvar är fett med avtändande 🙂

    Varför engagerar sig så få män i diskussioner och annat om våld mot kvinnor ?

    Jag har bröder och ska börja fråga dem!

    Hur gör killar i er närhet? Har de sett dokumentären på svtplay? Vet de basic fakta om hur våldet ser ut?

      De flesta kvinnor engagerar sig inte heller. Som jag. Man prioriterar annat helt enkelt.

      Ja man engagerar väl sig i sånt som berör en? Och ”Har de sett dokumentären på svtplay”? Jag tror inte man behöver se en dokumentär om en kvinna som blivit misshandlad av sin partner för 20 år sen för att inse att sånt sker hela tiden.

      Min man är nu för tiden engagerad, dels pga hans utbildning (polis) och dels pga mig hahah. Resten av männen i min närhet är sämst. Delar aldrig något som har med empati att göra utan typ memes och krigsnyheter när det väl delas.

    Någon finsktalande som kan hjälpa mig att översätta några svordomar? 🙂
    (Google är inte särskilt hjälpsamt på just den här fronten…)
    De ska inte användas mot någon personligen så oroa er inte!

    Behöver hjälp med dessa:

    ”Jävla kärring/gubbjävel”
    ”Fan också” /”helvete också” eller motsvarande
    ”Dra åt helvete”
    ”skitgrej” / ”jävla skit”

      Vad ska du använda dem till?

        Om du ska förolämpa en stackars finne vill jag inte hjälpa

          Nej jag är halvfinne själv och vill imponera på några släktingar. Och ja, vi har lite tuff jargong i min släkt ?

            Man vill ju göra ett avtryck, amarite?!

            Min finska sida av släkten är också lite mer ”språkligt liberal”. Farmor på 80 år kallar folk för bitch till höger och vänster. Klär henne. Hon har också alltid på sig cykelbyxor. Ja, ni fattar typen…

      Mene helvettiiin (stavning?) Borde väl vara dra åt helvete? Haista vittu – typ f^ck you. Och jag tänker att Perkele kanske vore passande för ”fan också”??

      ”Jävla kärring/gubbjävel” – finns inget klockrent, beror på situationen
      ”Fan också” /”helvete också” eller motsvarande – voi helvetti
      ”Dra åt helvete” – painu vittuun
      ”skitgrej” / ”jävla skit” – paska homma

      ”saatanan ukko/ämma”
      ”Voi vittu, perkele”
      ”Paina helvettiin”
      ”Vitun paska”
      ”Haista paska”

      ”Voi vittu, paina helvettiin saatanan ämma”

        *painu

          Me ollaan aina sanottu ”paina” ? niin menee kun oppii suomea Ruotsissa.

        Vad betyder Voi vittu?
        Pappa svär på finska ibland. (Han jobbar på Volvo sen 30 år så har lärt sig där ?)

          Satans fitta

            Direkt översatt betyder det typ ”åh fitta också”.

              När jag var liten sa alla att det betydde smörfitta, och när jag frågade min finska mormor om det sa hon att dom nu i Finland hade ändrat ordet för smör för att folk i grannlandet sprang runt och ropade smörfitta till varandra…

                Voi = smör, vittu = fitta, så korrekt om man riktigt vill ?

                Smör är nog voi här än ??

        Tack alla!
        Här ska sväras!

        Vet inte vad det sista betyder men hade blivit rädd, ledsen, kränkt, sårad och förskräckt om någon skrek det åt mig ??

      Finns en lång tråd på Flashback där du hittar allt du behöver:
      https://www.flashback.org/t462469

    Någon mer som får hejdlöst med finnar när ni äter/ dricker proteinpulver med mjölkprotein?

    Har testat soya samt ärt protein, men det är inte lika gött som mjölkbaserat ?.

    Inget livsviktig fråga på något vis, bara en stilla undran.
    Kram kram

      Hmm nä?
      Får däremot sjukt mycket finnar av just sojaprodukter så det undviker jag helt!
      Har du provat Lohilos proteinglass? Supergott och kanske värt att pröva även om det är mjölkprotein där med ?

        Krängde proteinglass som tusan i somras så hela pannan var täckt av små vita plippar. Fastnade för Nijes (tror jag det stavas) , galet god. Men blev iof galet fisig av dem drar jag mig till minnes nu….?

      Undviker mjölkprodukter helt, pga hyn. Funkar inte alls för mig. Sojaprotein pajar min mage tyvärr

    Godafton!

      Hej!

    Hudvårdsnördar! Jag behöver er hjälp! Jag försöker läsa på allt jag kan om hudvård, men just nu känns det som en djungel alltihop. Hur ser era morgon & kvällsrutiner ut? Har ni några rekommendationer på produkter/märken som har bra ingredienser men inte är alltför dyra? Jag är verkligen en riktigt nybörjare på det här, men vill lära mig! Vad ska man tänka på och fokusera på som nybörjare? Jag har torr/känslig hud som kan få någon finne här och där. Help a sister out! 😀

      Låter som att du har en ganska problemfri hud, dumt att lägga massa pengar på något som inte kommer göra någon skillnad! Hudens kvalitet och åldrande har nästan bara med gener att göra ändå.

        Bra hudvård kan göra underverk.

          Ja verkligen! Collagen, Retinol mm ?

          Säger dom som inte har kunskap ja, bra krämer kan göra underverk!

        Ojojoj, nu är du heeelt ute och cyklar! Hudens åldrande har bara bara ca 10% med gener och arvsanlag att göra. Övriga 90% styr vi över själva. Bra hudvård, solskydd/skugga, inte röka, måttligt med alkohol och kostvanor etc. Dummaste kommentaren på länge och särskilt som den riktar sig till någon som är genuint intresserad och nyfiken på hudvård!

      Vichy på apoteket är bra. Oftast rea. Jag har produkter för torr och känslig hy.

        Tack för tipset! 🙂

          Pixi

      Paula’s choice tycker jag är bra och prisvärt. Kontakta skincity.se för att få tips för just dina behov.

        Har läst en del om PC och det verkar ha fått bra recensioner, så ska nog testa det! Tack för tipset! 🙂

          Ta hudtesten hos Skincity och PC är toppen för huden;)

          PC har en serie som heter calm som jag nyligen blev rekommenderad av skincity.
          Är SUPERNÖJD så den kan jag verkligen rekommendera!
          (Skincity är bäst!!)
          Kram och lycka till

      Jag tvättar mig med tvål i duschen på kvällen och smörjer in mig med samma kräm över hela kroppen (typ nån body lotion från cetaphil)… Har jättefin hy, men kanske beror mer på slumpen än att det är en metod som funkar.

        Haha, slumpen eller bra gener kanske? Låter väldigt skönt och enkelt i alla fall 😀

          Jaa otroligt skönt! Framförallt om man ska ut och resa med endast handbagage, haha ?

        Min hy är jättebråkig, så det skulle aldrig funka för mig. Mitt hår är däremot väldigt lättskött. Tvättar med billigaste schampot från Ica. Aldrig balsam. Kammar igenom med fingrarna efter dusch – klart. Men så lägger jag i gengäld massor med tidoch pengar på hudvård 😛

      Jag gillar koreansk hudvård, finns bra priser på yesstyle.com.

        Tack för tipset! 🙂

        Leegeehaam och Klairs är fantastiskt. Leegeehaam är ganska dyrt dock.

      Jag har samma hudtyp som dig och kör med the ordinary mest. Om du har en större åhlens i närheten så är dom ganska duktiga på vad du behöver för just din hy där ? det var så jag gjorde och min hy har blivit super!

        Vad använder du från ordinary och vad har du för hudtyp?

        Vad kul, jag beställde faktiskt hem ett par grejer från The Ordinary häromdagen som jag fick hem idag, ska bli kul att testa! 😀

          Vad beställde du?

            Köpte 100% Plant Derived Squalane, 100% Organic Cold-Pressed Moroccan Argan Oil och Caffeine Solution 5% + EGCG 🙂

              Är nyfiken på squalane!!

        Jag kör också på the ordinary och har bra hy.
        Använder aha+bah masken (även känd som blodmasken) den är exfolierande 1-2 ggr/ v

        Hylouronic acid +b5 morgon o kväll (serum)
        Coffein soloution (eller ngt sådant) morgon o kväll under ögonen
        Använder även en primer från dem kommer inte ihåg vad fen heter.

        Min dagkräm kommer från Sheiseido det är 25spf i den! Mkt viktigt att använda spf om man använder exfolierande masker!

        Tycker bra om alla the ordinary produkter jag testat!

          Att använda blodsmaken två gånger i veckan är alldeles för ofta!! Du kommer att förstöra hudbarriären efter ett tag. Källa: min dermatolog

      Nån form av olja skulle kunna passa till beskrivningen?

      Rengöring toner ögonkräm serum dagkräm. Samma rutin på kvällen fast med nattkräm och nattserum. Har även lite olika ansiktsmasker jag varierar mellan 2 dagar i veckan, peelar 2 dagar i veckan. Vissa perioder kör jag syra eller retinol.

      Börja med att fundera på hur mycket pengar och hur mycket tid du vill spendera ?
      Rekommenderar också att göra hudtest på skincity, där kan du också välja prisklass.
      Själv tycker jag att det är kul att läsa på och prova lite olika rutiner och även om det inte sker några direkta mirakel så upplever jag att min hy mår väldigt bra ? När det gäller märken gillar jag Exuviance och Leegeehaam allra bäst och återkommer ständigt till dessa. Ett tips kan vara att kolla på ”travel size”, då får man en chans att prova på utan att ruinera sig ?

        Yes, har gjort testet på skincity och där fick jag Paulas Choice rekommenderat så kanske borde börja med det och sen testa mig fram! 🙂

      Gillar Dermalogica! Har känslig blandhy och det har funkat för mig. Rengöring, toner och nattkräm. Använder ofta daily microfoliant från dermalogica, trots att jag har känslig hy så funkar det bra att jag använder det flera gånger i veckan. Använder också serumet Nightly refining micro peel vad de nu heter från Kiehls, på kvällarna. Har så många ärr efter tidigare finnar.
      Har provat både paulas choice, aco, k-beauty märken och en hudterapeut rekommenderade exuviance och det va det värsta som hänt min hy

        Tack för tips, har kikat lite på Dermalogica och det verkar lockande men det som skrämmer lite är priset haha…

      Och om jag får kapa tråden – jag är 33 år och har ”bra” hy om man ser till att jag aldrig haft problem med finnar och liknande, men jag har väldigt torr hy. Nu börjar jag dock känna att mitt ”åldrande” börjar synas mer i ansiktet, och skulle vilja ha tips på någon form utav kräm/olja som hjälper mot det. jag har inte rynkor eller så, det är mer bara en allmän ”känsla” av att jag inte är 20 år längre. Så gärna något tips på en kräm/olja som motverkar/underlättar (haha) åldrande och även tips på någon kräm som är bra för torr hy – gärna någon som man tar på till natten. Och som ni hör, så har jag aldrig varit intresserad av hudvård eller liknande och har klarat mig bra, men nu så vill jag hjälpa mitt ansikte lite på traven. Tack <3

        Aha syra och retinol.

        Excuvience har riktigt bra produkter och jag känner direkt skillnad på min hy när jag använder mig av de. Deras serum är riktigt riktigt bra! Jag brukar beställa från Skincity

      Rengöring(använder 2 olika, en mild och en lite mer djuprengörande, väljer utgående ifrån dagsformen), sen ansiktsvatten, serum, ögonkräm, ansiktskräm.
      Samma sak morgon och kväll. (Fast om jag inte använt smink brukar jag inte tvätta ansiktet på kvällen, blir lätt ännu torrare av att ”överarbeta” min hud)
      Lägger fuktmask nästan dagligen, ibland nån rengörande mask då jag känner att det behövs. Igen – utgående från dagsformen! ?
      Peeling ca 1 gång i veckan med en mild peeling då jag också har lite känsligare hy.

      Ett tips är ju att, i stället för att göra ett test på Skincitys hemsida, gå till en hudterapeut som får klämma och känna på ditt ansikte lite! Så kan denne rekommendera produkter utgående ifrån det. ?

      Och om du är intresserad av syror – testa t.ex nån PHA-syra som är lite snällare mot huden, om du har känslig hy.
      Mot torr hud tycker jag personligen att en bra, lite fetare nattkräm är super. Jag använder en från Clinique just nu som gick loss på något över 400kr så kanske inte det billigaste alternativet.. Men värt mina pengar åtminstone! Vaknar på morgonen med mjuk och återfuktad hud. Och masker! Fuktmask går super att lägga varje dag om man så vill. Rengörande/peelingmask etc är bättre att använda bara 1-2 gånger i veckan.
      Serum ger ju också en extra fuktkick om du är torr. Lumenes Valo-serum är GULD!

      Och till sist:
      Be om testers!!! Vid många större skönhetsaffärer(t.ex Kicks) kan man få en liten burk med den/de produkt/er man vill testa. Mycket bättre att göra så än att köpa något du sen inte är nöjd med. ?

      H. Hudis

        Tror inte du är hudterapeut.

          Ursäkta? ?

      Jag använder professionella produkter. Rutinen är rengöring, toner, serum, treatment och spf eller nattkräm. Gällande produkter skulle jag verkligen rekommendera att be någon som jobbar med det kolla på din hy. Resultaten blir bättre om det blir rätt från början.

      Löfvengrip is thiii besssst.

    Någon som lyssnat på Biancas senaste poddavsnitt? Jag är mitt i ett uppbrott efter 3 år. Jag sänker mig så jävla mycket och verkligen kryper och hör av mig och hela tiden hoppas på att få bekräftelse på att jag också betytt/betyder något för personen i fråga, men nej. Blir bara avvisad och bortprioriterad. Ge mig era bästa tips/råd för hur man slutar krampaktigt hålla i en annan person och tro att det är synonymt med lyckan i livet och bara … släpper.

    Hur släpper man taget om någon man älskar?

      Pratade de inte om det i avsnittet?

        Jo, men jag vet inte om jag tyckte det var så jättenyttigt. Bianca berättade att hon mådde dåligt och fick ångestattacker och inte klarade av att vara ensam. Min sorg är mer riktad mot att jag inte kan släppa personen i fråga. Det är en sak när man väl har släppt och accepterat och mår dåligt för det, men jag kommer ju inte ens över tröskeln dit.

        Jag är mer på nivån av att gå omvägar för att jag hoppas att springa på personen i fråga utanför dennes hem, jag hör av mig hela tiden på Facebook, jag likear alla bilder på Instagram men inget av det här är ömsesidigt. Det gör så ont! Och jag kan inte sluta.

          Fyfan… Har väl inget egentligt tips men vill bara säga att jag är precis likadan, så vet exakt hur jobbigt det är att inte kunna släppa. Man har det där lilla hoppet kvar som gör det omöjligt att ta sig vidare, även fast man vet att det aldrig kommer bli något igen så HOPPAS man. Jag tror det bästa man kan göra är att sysselsätta sig så mycket som möjligt. Miljöombyte kanske. Det är det som har fått mig att lyckas gå vidare från mina tidigare killar. Har sett till att umgås mycket med vänner, rest, festat. Dom där typiska sakerna. Gör man andra grejer och inte rör sig på samma plats som exet så försvinner han till slut ur tankarna och till slut kommer man på sig själv med att man inte tänkt på han på några dagar. Men det tar tyvärr tid… Lycka till! <3

          Försök att hitta något annat att göra med din tid och undvik sociala medier. Kanske börja träna (om du inte redan gör det förstås) eller något annat som fångar ditt intresse. Satsa på sådant som är bra för dig själv och bygger upp dig och hjälper dig att känna att du är bra precis som du är utan bekräftelse från ditt ex. Vänd också på steken och tänk att han är otillräcklig som inte kan ge dig det du behöver i en relation ☺

      Vad säger Bianca i avsnittet? Hoppas inte att hon ger tips på hur man kommer över sitt ex och hur man gör för att gå vidare? Med tanke på att dom är ett par igen

        Hur vet du att de är ett par igen eller utgår du bara från att folks gissningar är sanning?

        Är det bekräftat att det är Philippe hon är tillsammans med?

          Ja

    Någon som börjar bli vårtrött. Jag är det och är sömnig redan nu. Tar några veckor innan det går över. God natt. ?

      Ja, men det är på grund av pollen…. ☹️☹️

      Vintertrött så här är jag trött från oktober till april! Kul liv.

      Ja! Så sjukt jävla trött! Skitjobbigt. Kan man motverka det på något vis tro… ?

        Ååh så vårtrött är vad jag är? Har tagit några powernaps den senaste veckan och redan innan klockan slagit tio är jag APTRÖTT. Får hoppas det går över, har ju väntat på det här ljuset så länge!

    Tycker att Lovisa W, Biancas assistent, verkar vara så fruktansvärt dryg? Får sån kass känsla om henne. Blöööö.

      Du får en kass känsla om henne pga att det är så tydligt att hon vill vara influencer, och för att nå sitt mål utnyttjar hon bianca. Hon heter sig inte som en assistent, det var bara en ursäkt för att kunna bli bästis med en stor stjärna som Bianca vilken i sin tur leder till kändisskap. Jag håller med dig helt och hållet

        Jag har verkligen exakt samma känsla som du, Hanna. Det är så uppenbart att klockorna stannar. Verkligen sjukt att man kan bli känd för att man utnyttjar en kändis idag.

      Samma här!

      Solklart. När hon blivit tillräckligt stor kommer hon segla vidare innan Bianca ens hunnit blinka.

        Hon går på grund långt innan Bianca hunnit blinka.

    Apropå diskussionerna om könstillhörigheter och ”icke-binära” från tidigare öppet spår. Hörde på nyheterna (p3) idag om en ung transkille (fd tjej) som spelat basket på hög nivå och nu inte får göra det pga hormonbehandling (testosterontillskott = doping). Detta är tydligen väldigt upprörande och orättvist? Fattar inte hur detta kan vara en nyhet? Det är väl alldeles självklart att man inte kan spela om man får dopingklassade preparat. Gillar p3 men ibland blir jag provocerad av hur PK och ~woke~ de vill framstå…

      Kanske för att hela det konceptet är fullt av hål! Kolla bara:

      https://wqad.com/2019/03/11/male-rapper-identifying-as-female-informally-breaks-female-dead-lift-record-to-prove-a-point/

      Skrattade så jag grät åt detta?

      Ja… idrott blir en svår fråga det kan man ju förstå. Såklart trist att ge upp sin idrott bara för att man byter kön.

      Men det här med doping gör det ju svårt! Dr vore ju om man kunde mäta testosteronhalten och påvisa att man inte har mer än andra killar. Men vet inte om det är så heller!

        Man kan väl fortsätta med idrotten men kanske inte på samma nivå, tänker jag. Själv skulle jag kunna tänka mig att bli man med tanke på löneklyftan mellan könen ??

      Det var inte handbollsspelaren du syftar på? För hen slutade inte pga det

        Nope, nu var det en annan människa som var på tapeten. Men det verkar onekligen vara ett favoritämne för p3.

        Står ju basket. ?

          Tänkte om någon kom ihåg fel för jag hörde om en handbollsspelare på p3 som slutade och hen var framgångsrik inom handbollen. Sorry om jag lät dryg eller nåt. Menade bara en ärlig fråga.

      Men vadå, ska han fortsätta spela med tjejer trots att han är en kille? Låter som att han både vill äta kakan och ha den kvar för att vara ärlig.

    Varför får jag vita fläckar under skinkorna när jag ligger på mage och solar ryggen? Är min rumpa så platt??

      Sluta sola så är problemet löst

      Tyngdlagen. Tror du din rumpa lutar uppåt eller. Och du, sluta sola, tråkigt med hudcancer.

        Tråkig du är då

    Ska på anställningsintervju imorgon, har ni några tips?

      Jag var på en idag! Mitt bästa tips är att vara dig själv och tänka att dom ska sälja in jobbet till dig så att du ska känna att du vill jobba där. Det kan ta bort den värsta ”pressen” på en själv.

        Jag är sämst på att hålla på och fixa mig utseendemässigt. Har noll erfarenhet av det så jag är verkligen nybörjare. Med undantag för att jag sköter min hygien osv samt äger (och ibland använder) mascara, ögonfransböjare och ögonbrynspenna. Om jag ska göra en grej till för mitt utseende, vad borde jag välja? Alltså t ex borde jag börja använda en en ansiktskräm? Skaffa en satsig hårborste? Börja med eyliner? Byta ut mitt ICA-shampoo mot ett bättre? klippa håret lite oftare? Vad är liksom bäst avkastning på utseendemässigt?

        Jag har jätteljusa färger, fluffigt hår och halvdålig hy om det är relevant att veta.

          En bra klippning är nog bäst utdelning per krona.

          Förlåt för att det blev ett svar!

          En grej? Le ? helt seriös nu, det är en sak som lyfter de flestas utseende /utstrålning ?
          Sedan är det ju inte fel med en bra klippning också ?
          ?

      Ställ mycket frågor och visa att du är intresserad! Det fick jag höra efteråt att det var kul att jag var så nyfiken på allting ?

        Tack! Jag har tänkt ut några frågor i förväg. Får alltid blackout när jag väl sitter där

      Jag gör en del interjuver och mitt främsta tips är att läsa på om företaget innan. Om du gjort din research kan du ställa frågor som är smarta och visa att du är intresserad. Det gillar jag när folk kommer in och har kollat vår hemsida innan och så.

    Jag är en så olycklig och bitter människa, pga saker som hänt mig. Blev mobbad hela skolgången, hamnade i ett misshandelsförhållande, har haft ätstörningar, aldrig haft en pojkvän eller en riktig vän att luta mig mot och har rent allmänt oflyt med små som stora saker i livet.

    Nu har jag bott i en annan stad i tre månader, ska återvända hem till helgen, och jag har bestämt mig att nu är det fan dags att ta tag i mitt liv. Jag ska ta tag i träningen igen, jag ska gå till läkaren och söka hjälp för ångest och trötthet (som gjort att jag inte orkar göra något annat än att ligga i sängen typ), ska börja gå till en psykolog och faktiskt ta tag i min kassa självkänsla och tunga bagage som förstör för mig i ALLA situationer, jag ska börja vara mer social och typ höra av mig till folk jag VILL umgås med och typ våga börja bjuda in mig själv till saker osv.

    Jag är verkligen tvärpeppad på att ta tag i mitt liv på riktigt, men den stora frågan är: hur behåller jag motivationen?
    Har försökt göra detta förut men har slutat träna efter en månad, avbokat läkar- och psykolog besök pga vågar inte gå dit och facea min problem och rädslor. Vad ska jag göra för att inte bara banga igen, som jag gjort tusen gånger innan?

      En sak i taget och var noga med att räkna varje litet framsteg. Det är bra att ha mål men du kan inte gå från noll till hundra på ingen tid alls och tro att du ska orka hålla det uppe. Det är jättebra att viljan finns och jag hoppas verkligen att du mår bättre snart, men att satsa stenhårt direkt gör att det känns så mycket värre om man inte orkar en dag. Var noga med att uppskatta dig själv och sakerna du gör, även om det bara är att gå en omväg hem för att få in några extra steg eller våga ringa ett samtal som är lite jobbigt. Allt räknas och alla små vinster är superviktiga!

      Först och främst: <3

      Motivation kan du aldrig lita på, den är aldrig där när du behöver den. Svårt att säga åt någon som gått igenom så mycket åt dig vad en ska göra åt situationen. Men mitt råd är att ta en dag i taget, fokusera på det DU mår bra av, rensa sociala medier (på konton som inte får dig att må bra) eller stäng av helt.
      Meditera. Ge dig 20 sekunder åt dagen för att vara modig utan gränser och våga ringa till en kompis och föreslå promenad/fika. Eller vad som helst. Gör en lista på allt du behöver göra och försök att följa den, hur lång tid det än tar.

      Ta en dag i taget, lita inte på att motivationen alltid Kommer vara där för de är den inte. Skriv lappar, skapa alarm på telefonen/notiser vadsom som påminner dig att fokusera på dig själv.

      Och slutligen; var inte så hård mot dig själv. Förändring. Tar. Tid.

      Kram <3

      Har haft liknande problem som du i perioder, och det är verkligen tufft. Mitt tips är att inte sätta ribban för högt, ta inte tag i allt på en gång. Börja göra något litet för att må bättre till exempel ta en halvtimmes promenad varje dag. Försök hitta en psykolog som du trivs med och byt om det inte känns bra. Försök bygga upp kontakten med en vän som du saknar. Många små positiva insatser kommer leda till att du mår bättre på sikt. Stärk din självkänsla steg för steg och tillåt dig att inte vara perfekt och inte alltid må bra. Det är ok att vara bitter och ledsen emellanåt, det gör dig inte till en sämre människa. Och påminn dig själv, att trots allt du gått igenom, så fortsätter du kämpa för att må bra och det är en bedrift i sig❤️

      Måste du ta allt samtidigt? Jag tänker att du kanske kan börja nysta i EN av de jobbiga grejerna först, klappa dig ordentligt på axeln för varje framsteg och så ta en sak i taget?

      Såhär hade jag gjort: börjat med att ringa och boka tid på vårdcentralen. Ge dig själv ordentligt med beröm när du gjort det, det är ju svinjobbigt att ringa om sånt (tycker jag iaf). Gå dit på första tiden. Ge dig själv beröm när du klarat det. Gå på nästa tid. Osv. Tänker att det är lite oöverstigligt att ta tag i ALLT samtidigt och lätt blir att man känner att man misslyckats ifall man inte orkar vara den där nya, handlingskraftiga personen exakr varje sekund utan faller tillbaka i samma mönster igen.

      Var snäll mot dig själv och bli inte nedslagen om motivationen tryter, det gör den för alla till och från. Kom bara ihåg vart du är på väg, siktet inställt på målet och små steg i taget. Memorera hur bra det känns när du är motiverad och även hur det känns att må bra/hur du vill känna när du mår bra, så kanske det är lättare att komma tillbaka igen ☺ var lite ytlig när det gäller träningen, köp snygga träningskläder och beundra resultatet, det får man om man mår bra av det!

    Är det ok att dejta en kille för att glömma sitt ex?? Jag trodde jag var över exet och redo att börja dejta igen, men icke sa Nicke. Killen jag dejtar är verkligen mysig och jättego, men är det konstigt om jag fortsätter dejta honom trots att jag fortfarande älskar mitt ex och vill vara med honom?

      Det är oschysst mot den nya killen om du ger honom falska förhoppningar om att det ska bli något.

      Om du trivs med honom på riktigt vet du ju inte vad det kan leda till ☺

      Om det gör din vardag lite lättare och hjälper dig att gå vidare så tycker jag inte det är fel.

      Själv använts som rebound utan att veta om det och var helt knäckt efteråt så om du ska fortsätta träffa killen va tydlig med att du fortfarande har saker kvar att reda ut avseende exet så får hen inte en massa falska förhoppningar!

    Igår nämnde sambon under en diskussion att han älskar mig och sitt fritidsintresse lika mycket, att han inte skulle kunna välja om han var tvungen (nu handlade inte diskussionen om det, han får givetvis ha ett fritidsintresse vilket bara är sunt.) men jag blev så ledsen av att höra att han älskar sitt enmans-materialsportsintresse ”lika” mycket som mig..

    Så trött på att behöva konkurrera om hans uppmärksamhet och hans tid. Han är alltid på jobbet minst 10 timmar sedan spenderar han ca 3-5 timmar på sitt intresse flera dagar i veckan.. känns som om vi aldrig ses 🙁

      Golfare?
      Dumpa!

      Fast om han älskar dig och intresset lika mkt, borde han inte lägga lika många timmar på dig också? Lägger han mer tid på intresset verkar det som att det han säger inte stämmer. Att han egentligen älskar intresset mer än dig och inte lika mkt

        Exakt så känns det ?

          Jag tror att han kanske inte har vad du vill ha, behöver och har rätt till i en relation ☺

      Men jisses.
      Min man ägnar mycket tid och energi åt sin hobby, men det finns INGEN TVEKAN om att han älskar mig mest i världen. Det både visar han och säger, hela tiden. Och det är ju så det ska vara, tänker jag.

      Du ska ju vara det absolut bästa som finns, i hans ögon. Och vice versa så klart

        Tycker också att det är så det ska vara.. man ska kunna spendera tid på eget håll men jag vill ju ändå att han ska VILJA vara med mig och hitta på saker med mig också. Och att jag aldrig ska behöva tveka om hand kärlek till mig..

      Säg att du älskar honom preciiiiis lika mycket som din favoritmenstrosa!

        ??

        ”Älskar dig lika mycket som krukväxterna!”

        ”Älskar dig lika mycket som dammsugaren!”

        ”Älskar dig lika mycket som menskoppen!”

        ”Älskar dig lika mycket som rena lakan!”

          Som:
          Smutsiga lakan
          Navelludd
          Gul snö
          Skavsår

            Fotsvamp.
            PMS.
            Äggfis.

      Men oj. Vem säger ens en sån sak? Klart man kan gilla sina fritidsintressen men hur kan man ens stå och säga att man älskar det mer än sin partner.?

        Troligen på ett skämtsamt sätt likt många låtsas säga att ens bil kommer på första plats och partner därefter.

          Tyvärr var han fullständigt seriös. Inget skämtsamt eller ironiskt. Det som gjorde mig ledsen, ett liknande skämt hade jag kunnat ta utan att ta illa upp men när han säger det seriöst och dessutom upprepar och förtydligar när jag frågade om han verkligen menade det ?

            Kan han vara en idiot när det kommer till att uttrycka sig? Jag tänker på mitt ex som oxå har ett intresse som han helt kan gå upp i under vissa perioder. Han skulle nog inte säga att han älskar det mer än mig, men däremot inser både han och jag att en relation där jag bad honom upphöra med sitt intresse inte skulle vara hållbart. Han skulle bli olycklig och det skulle för eller senare leda till att relationen tog slut. Kan det vara det din sambo menar? Även om han uttrycker sig som en dick så kanske han ”bara” menar att ett sådant val inte skulle vara hållbart.

      Var han seriös?

        Ja, han var fullständigt seriös när han sa det. Inget skämtsamt eller ironiskt. Jag frågade chockat om han var seriös varpå han sa igen att ”ja, jag kan inte välja vilket jag älskar mest”

          Har han aspberger?

      Jag förstår honom då jag är likadan så jag tycker inte ens det är konstigt. Men så har jag alltid velat att min kille ska ha ett lika stort fritidsintresse så att han förstår min passion för min idrott.

        Häst?

          Tennis och golf. Därför är det nästan ett måste att han i alla fall delar golfen eftersom den tar så himla mycket tid. Hittills har det inte varit några problem i alla fall 🙂

    Era bästa tips för att bli frisk från förkylning? Utöver att vila, hehe.

      Drick mycket vatten

      Jag har ätit massa d-vitamin under hela vintern (1000 % av dagsbehovet) och detta är första vintersäsongen som jag inte blivit sjuk! Behöver ju såklart inte bero på D-vitaminen men jag väljer att tro det – 169 kr well spent ?

        D-vitamin är grymt! Har hållit mig frisk hela vintern. Äter mycket mer än rekommenderad dos 🙂

        169 kr som du kissade ut, grattis! kroppen kan inte ta upp 1000 % av d-vitaminintag

          Prova istället liposomal (nano technology) d vitamin om du vill ha högre absorbering! Finns även som andra vitaminer ✌️

          Eh, jo det kan kroppen visst. D-vitamin är fettlösligt och du kan inte kissa ut det som tex c-vitamin. D-vitaminen tas upp i levern och omsätts i njurarna, det är därför knepigt för dem som har problem med de organen eftersom upptaget då hämmas.

      Känner du någon som för tillfället är i Spanien, be dom gå till ett apotek och köpa ett par lådor frenadol och skicka hem till dig. Mirakelmedicin!

      C vitamin, ät rå ingefära med honung, vila och vatten, en varm dusch om dagen, vädrat rum och rena lakan.

      Min mammas honungsdricka. Lös upp honung i ett inte allt för varmt glas vatten och pressa saft från en halv citron. Brukar göra susen för mig.

    Har nu sett dokumentären om Madeleine McCann och innan dokumentären var jag helt säkert på att föräldrarna råkat ge för mycket sömnmedel och sedan gjort sig av med kroppen, men nu när jag sett dokumentären är jag bara så förvirrad, varför vill de vara så offentliga om de råkat göra henne livlös? Vad tror ni har hänt?

      Utifrån dokumentären har jag svårt att se att det skulle vara föräldrarna. Det är vissa saker som är väldigt märkliga men det finns ju egentligen inga bevis på att det är dem förutom avsaknad av bevis på att det skulle vara någon annan.

      Jag har också sett den precis! Trodde också det var föräldrarna men känner nu precis som du – jag har ingen aning!

      Det som störde mig i dokumentären var att de inte gick igenom den aktuella dagen mer noggrant – hur den spenderades, vilka som såg Maddie under dagen, när såg någon som inte var hennes föräldrar henne sist, etc. Tyckte även att de borde förtydligat mer om ytterdörren (var den låst?) och hur en eventuell kidnappare kom in. Det tyckte jag var oklart. Kom han genom fönstret? Gick det där fönskerskyddet att öppna utifrån?

      I diverse internetforum menar man ju att dokumentären är vinklad till föräldrarnas fördel, men jag vet inte. Varför skulle de leta och fortsätta kämpa för sin dotter om de själva dödat henne…. Hmmmm….

        Håller med! Tycker det var otydligt beskrivet hur omständigheterna var när hon försvann. Kändes som den var vinklad lite till föräldrarnas fördel. Men verkligen svårt att veta vilken teori som stämmer, tycker föräldrarna agerade oansvarigt men det betyder ju inte att de är skyldiga. Varför skulle de isåfall engagera sig så mycket i att hitta henne? Är det för att dölja sanningen?

          Anfall är bästa försvar brukar man ju säga

            Ja jag har inte någon uppfattning just i detta fall men tänker på hur Mats Alm agerade i Linda Chen-fallet.

          Undrar också. Även om den där fönstergrejen gick att öppna, var inte fönstrena stängda? Brukar ju bara finnas handtag på insidan. Var dörren låst? Fattar ingenting och fick såå ont i magen av hela serien.

        Ja men eller hur! Det nämndes mer i förbifarten att de brukade lämna altandörren olåst, men det är oklart om det var så just den här kvällen. I så fall är det snarare konstigt att fönstret var öppet. Så det är ju något som inte stämmer, samtidigt som att det ju egentligen inte verkar finnas något bevis för att föräldrarna gjort det.

      Det knäppa är att mamman vägrade svara på NÅGRA frågor hon fick under förhören hon fick utstå, med tanke på att hon var ”oskyldig” bör hon väl svarat på frågor? Sen att de valde att vara offentliga – tror jag nämnde i förra öppet spår ang. människor som mördat sina barn och valt att vara offentliga. Det är sällsynt, men det händer. Jag tror fortfarande att sömnmedlet blev överdoserat.

        Ja det är ju mycket som skulle falla på plats, samtidigt som att det är så iskallt av föräldrarna. Om de inte dödade henne med flit, kan de verkligen vara så iskalla då?

      Jag tror inte att föräldrarna är skyldiga, främst av den anledningen att de under så lång tid efter Maddies försvinnande arbetat så stenhårt för att utredningen av deras dotters försvinnande ska fortsätta. Om de var skyldiga skulle det innebära en enorm risk för dem varje gång som utredningen tar fart igen, att något nytt framkommer som pekar mot dem. Som jag ser det är det helt enkelt inte rimligt. Visst hade de kunnat låtsas engagera sig i början efter försvinnandet för att inte väcka misstankar, men sedan vore ju det rimligaste att de lät allt falla i glömska. Har också svårt att få ihop hur de rent praktiskt skulle utfört allt, om de var skyldiga.

    Vet nån vilken gård Nellie Berntsson flyttat till?

    Ååh är jag för känslig nu?

    Jag och min sambo har varit tillsammans i nästan 6 år, han har aldrig någonsin under dessa 6 år gillat bilder (på sociala medier) på mig. Han påpekar min hy väldigt ofta om att jag har akne, vilket inte borde vara en nyhet efter så många år tillsammans. Samt att han är lite typiskt mansgris av sig och har sagt att tjejer ska vara smala (Victoria secret smala), stor rumpa och stora tuttar (han är besatt av alla tjejers tuttar och kommenterar dem och pausar video klipp /filmer som vi tittar på för att kommentera att de är stora osv. Jag är endå nöjd med min kropp, men han ger mig aldrig komplimanger, A L D R I G. Bara när jag tvingar fram som tex ”visst passar denna frisyr mig?” om jag gjort något nytt med håret eller så.

    Han har ett nytt instakonto som han inte hade berättar för mig, och haft det i kanske 3 månader innan han valde att berätta, och efter det så har han gillat och även följer, ja nakna modeller, och verkligen gillar varje bild de lagt upp sedan flera år tillbaka.
    Jag påpeka det, att de gjorde mig ledsen eftersom att jag aldrig får komplimanger eller att han gillat någon bild på mig och jag fick ingen respons och han fortsätter att följa och gilla såna bilder /brudar.
    Min fråga är då, är jag för känslig? Är jag jobbig eller verkar vara en svartsjuk jäkel om jag påpekar det?

      Vad fick dig att bli kär i honom? Har han alltid varit en sånhär människa?
      Det låter verkligen inte som en bra pojkvän.

        Han har sagt en del mansgris grejer som jag försökt att rätta honom i.
        Men jag visste inte att han var så besatt av kvinnor som han verkar vara. Det kom som en chock och jag har burit på det i någon månad nu och är väldigt deprimerad och har ångest. För jag får inte någon respons när jag tar upp saker som kritiserar honom de minsta lilla. Så jag har grubblat för mig själv och tänkt då att det kanske är normalt? Att jag kanske är för känslig…

        Alltså det här med Instagram kontot och att han gillar så många kvinnors bilder och följer dem osv, nästan som en besatthet, kom som en chock för mig…
        Och eftersom att jag inte får någon respons ifall jag kritiserar honom det minsta lilla så har jag nu under några månader bollar tankarna i mitt huvud, och få varit orolig att jag är för känslig och att detta är normalt?..

        Och jag vet inte hur jag ska ta upp det med honom igen heller..

        Han är annars väldigt rolig och lättsam, oftast glad och vi delar samma intressen.
        Men mansgris är han verkligen, och jag har försökt rätta honom flera gånger och blir ibland riktigt upprörd hur han kan tycka o tänka vissa saker..

          Nej du är verkligen inte för könslig! Visst kan man kolla på nån och tycka nån är snygg, särskilt på film, men spola tillbaka, kommentera och ha speciellt instagramkonto?? Nej. Känns inte som en bra kvinnosyn heller och verkligen inte nåt man gör i ett förhållande. Lite som en hormonstinn 15-åring??
          Och! Du kan inte rätta till/ ändra honom!

      Men herregud vad är det här för människa? Varför gillar du honom?

      Eh nej snarare låter det som din kille är ett svin

      Men alltså dumpa fanskapet?!
      NU!!!!!

      herregud. DUMPA

      Förlåt, men varför är du ihop med den här killen? Dumpa honom och låt honom ligga och runka till nakenmodeller i sin ensamhet så blir du ihop med en kille som uppskattar dig istället!

      Känns nästan som att instagrsmgrejen är det minsta problemet här. Vilket är sjukt. En partner ska vara stöttande Och tycka att du är det bästa som finns. Skulle kunna skriva spaltmeter om Det här. Herrejistanes. Dra nu, sex år är sex år för mycket. Man talar inte så till den man älskar. Man GÖR inte så.
      Mycket upprörd

      Du ska inte påpeka någonting. Du ska bara ta dina saker och dra, alternativt kasta ut hans saker och byt lås. Sen får han sitta i sin lilla ensamma runklya och titta på overkliga photoshoppade tjejer och vara ett slusk för sig själv. INGEN kommer vela ha honom.

      Det borde se till att han blir singel. Han verkar inte intresserad av att anpassa sig efter att han lever i en relation ändå.

      Alltså jag kan vara så trött på min man ibland att jag dör och vi har en ganska turbulent historia, men när jag läser sånt här så känner jag bara; gud han är nog inte så pjåkig i alla fall.

      Hade inte stannat en sekund, den här mannen har noll respekt för dig och du förtjänar sååå mycket bättre!

      Du måste bort från den här mannen (eller vad han är för varelse)! Alla här hejar på dig, kolla in kommentarerna ☺ bara lämna så fort du kan, känn styrkan i gå vidare utan att tänka på något annat än ditt eget välmående ??

      Fan va patetiskt av han. Han är förmodligen ingen Tyson Beckford själv liksom. Som folk kommenterat, dumpa din kille! Du förtjänar mer.

      Säger bara som alla andra; lämna. Det där är inte normalt i NÅGOT förhållande. Har varit i flera förhållanden och till och med då jag ansett att ett förhållande varit blä har det aldrig kommit någon kommentar om andra kvinnor. Vidrig man du har att göra med.

      Absolut inte du som är känslig. Det där är hemskt dåligt av honom. Förstår din situation precis. Jag var tillsammans med en kille som (visade det sig) hade kontakt med flera unga tjejer som skickade nakenbilder till honom och som han sparade i sin mobil. Det var alltid snygga, smala tjejer med stora bröst.

      Alltså, jag kan själv kolla på p*rr och så och det får inte mig att älska min partner mindre. Om nu det är jämförbart? Dock, min definition av en kärleksrelation är att uppleva sig själv genom den andras ögon. Din pojkvän borde få dig att uppleva dig själv som älskad, uppskattad, världens vackraste, underbaraste, härligaste kvinna. Gör han inte det så misslyckas han fatalt och frågan är om han är fel för dig eller bara dum i huvvet.

      Jag joinar kören här och sjunger DUMPA SKITEN! Låter som en riktig douchbag.

      Vi hejjar på dig Y! <3

      Ångest och tvivel på dina känslor kring detta är väl inte så konstigt när själva problemet är med honom och han verkar låtsas som att det regnar? Alternativt försöka skapa en parallell verklighet där detta är ok trots att du blir ledsen? Är såklart helt ok att tycka olika, ha olika sexuella preferenser (som kanske behöver kompromissas kring). Hoppas att du inte tar åt dig alltför mycket (låter inte så) men fundera på vad du ser i honom. Vad är det i att han är ”lättsam och trevlig, samma intressen” som lockar? Du säger att du inte får den minsta respons på saker som du presenterar som inte rimmar med hur han vill se på saker. Är han som är okänslig, och ointresserad. Det är problemet. Inte du som är ute och ”famlar” i något svartsjukerelaterat, låter inte så. Däremot så kanske fördelarna i relationen överväger nackdelarna, vad vet vi.

      Är utseende hans ”grej” att försöka skapa makt eller härska kring i relationen? Hade inte varit okej ens om han själv hade varit sinnessjukt snygg. Att han enbart säger negativa saker eller ingenting om ditt utseende och sen hyllar andra kvinnor på olika kreativa sätt? Är ett sjukt respektlöst beteende mot personen man lever med. Att sen låtsas som i.n.g.e.n.t.i.n.g är ett ännu sjukare beteende som bekräftar det första beteendet tyvärr. Hade varit 100% mindre allvarligt om han gjorde något dåligt och det gick att prata om. Folk som skapar dåliga känslor i andra för att sen spela oskyldiga är… Rätt ruttet.

    Vad tyckte ni om dagens paradise hotel?

      Jag blir bara mer och mer imponerad av Bella – så trevlig, känns genuin i sin snällhet och lyckas hålla sig sval i diskussioner. Och inte rädd för att konfrontera när någon (läs Jesper) beter sig illa. Jag hade avfärdat henne som dum plastis 1 minut in i första avsnittet men är den av tjejerna jag gillar bäst nu.

      Och herregud tågolyckan Erica, varför kunde hon inte bara fått lämna? SPOILER -> jag läste någonstans att hon åkt till Mexico för att spela in höstens säsong nu. Men va nej? Hon tillför noll i kul, bara skrik och skit.

        snaaark att ludvig kom tillbaka, han var ju så tråkig. så äckligt med killar som kallar sig själva ”alfa”. gud va tror han om sig själv.

        erika ja, man vill ju bara att markus ska hitta nån annan.

          Jag håller med om Ludvig, det är något obehagligt över honom med. Har man åkt ut så har man!

    Ebba von Sydows senaste blogginlägg om hennes kraschlandning, är det bara jag som känner att det var väntat? Har läst flera inlägg de senaste åren om hennes konstanta stress och alla dessa kommenterar om att hon borde ta det lugnt men, som hon inte riktigt har tagit in. Det blir alltid en liten kort paus men sen fullt ös igen.

      Alltså, finns hennes man med i bilden? Följer ej noga, men uppfattar det som att hon gör allt.

        Ja, det finns han! Får den uppfattningen också men nu när han inte längre är VD så kanske han kan hjälpa till.

          Hjälpa till eller ta sitt ansvar/sin del av ansvaret ??

            Haha ja, det är nog bättre sätt att säga det. Tror också hon lägger mycket press på sig själv så är nog inte bara han som har lett till denna kraschlandning

              Nej så tror jag också ☺

      Håller med. Såg verkligen den komma. Fattar inte att hon orkat

      alltså läste inlägget efter att du skrev här.

      Det är helt sjukt från mitt perspektiv.

      Varför kunde mannen inte hjälpa till och göra en del av sakerna hon hela tiden tänker göra?

    Behöver lite relationstips! Jag lever med en person som är otroligt olik mig när det gäller verbal kommunikation. För mig är det viktigt att diskutera, ventilera, prata om hur man tänker, känner och tycker. Djupare kommunikation helt enkelt. För honom är det svårare. Det kommer liksom inte naturligt för honom, framförallt inte att t.ex fråga mig hur jag känner eller tänker i olika situationer eller att självmant berätta hur han tänker eller känner. Ofta känns det som att jag bara berättar vad jag tänker och tycker utan att han visat intresse för det innan, eller pushar honom att berätta vad han känner inför något. Han är jättefin på alla sätt och visar kärlek på många andra sätt än just det verbala, men i perioder blir det här väldigt frustrerande eftersom vi är så olika på det planet. Det är helt enkelt bara svårt att PRATA for real liksom.

    Kanske är otroligt luddig i mina beskrivningar, men har någon av er levt/lever med en människa som har svårt att kommunicera? Vad kan jag som partner göra för att vi ska kunna mötas i det? Jag försöker verkligen locka in till att vi ska prata mer men behöver fler tips!!

      Jag lever med en exakt likadan person så du är inte själv <3
      Upplever du att han har svårt att lyssna?
      Jag brukar försöka uppskatta att vi tänker olika, då jag finner det väldigt intressant, men det är svårt att göra det när frustrationen smyger på så jag ser fram emot tips!

        Skönt att höra <3

        Han är en bra lyssnare och har enormt mycket tålamod när det kommer till det. Det är nog mer att jag känner att jag måste vara den drivande parten hela tiden för att vi ska ha en djupare, ärligare dialog med varandra. Hade jag inte varit den drivande hade vi nog inte haft så mycket samtal av djupare karaktär. När jag blivit frustrerad har jag någon gång tänkt tanken att han kanske inte är så intresserad av att veta vad jag känner, tänker eller tycker, och det har jag faktiskt berättat för honom. Det har han nekat till, det är bara det att han har så svårt för att se och känna av när det är bra lägen att ställa följdfrågor eller driva på samtalsämnen, t.ex.

      Samma här! Ibland känns det som att det inte spelar någon roll vad det handlar om, att prata och diskutera är helt enkelt obehagligt. Jag har accepterat att han inte klarar av att diskutera saker och tar upp det själv. Är han sur eller arg får han förklara sig, är jag sur och arg berättar jag hur jag känner. Jag tänker mer KBT, om han tvingas prata tillräckligt många gånger kanske han så småningom kommer ta upp saker självmant.

      Men varför ska din man ändra sig för att du gillar att prata? Du är en pratare och han en lyssnare . Jag är också en lyssnare , har alltså inga behov att analysera eller diskutera om precis allting . Varför måste man det? Har jag frågor eller funderingar tar jag Ju upp det . Det kanske är du som ska ändra dig och sluta tro att alla har ditt behov att analysera allting

        Jag tolkar inte TS som att hon vill att han ska anpassa sig efter hennes sätt att kommunicera utan att hon vill att de ska hitta ett gemensamt sätt att kommunicera? Då är parterapi/familjerådgivning en bra idé för då kan man få hjälp a en tredje part att förstå varandra, förstå varandras behov och hur man fungerar rent känslomässigt. Man får hitta ett gemensamt sätt och det är väl det som TS söker?

      Jag är i liknande situation och vi började gå i familjerådgivning (parterapi fungerar på samma sätt typ) och det hjälper oss en hel del!

    Kompis ska gifta sig o dom önskar pengar till bröllopsresa. Jag är fattig student, hur mkt ger man?

      500 känns kanske lagom?

      Du kanske känner fler som ska gå på bröllopet? Tänker att ni kan gå ihop flera och ge en present tillsammans 🙂

      Vi önskade oss detsamma när vi gifte oss. Väldig blandning bland presenterna men mellan 250-500kr per person fick vi.

      Alltså jag känner spontant att alla summor passar, 100 kr eller 1000 kr, båda är ett bidrag till resan eller till något under resan ?
      Om det är en vän så borde ju denna vän vara medveten om att du är just student och kanske inte har så bra med pengar alltid ?

      Hatar folk som bara önskar sig pengar. Men jag hade gett 500 =)

        Själv tycker jag tvärtom, varför ska folk köpa något som jag ändå inte behöver eller vill ha? Bara saker som samlas på hög. Alla är olika 🙂

    Någon här somt tyckte om Carl Stefan i Robinson? Blir arg bara jag tänker på honom och hans sätt att vara, jag blir orimligt provocerad!!!

      Han måste ju vara inkastad som joker av producenterna för att skapa drama. Men ingen i lag syd verkar särskilt sympatisk ärligt talat, med eller utan Carl Stefan.

        Klagar på Linns utseende när han själv gjort hårinplantat. Pinsamt.

          såg ni videon han la upp sen? när han sitter o försvarar sig? det stod ”what would bobby axelrod do” piiiiiiinsamt, en pyskopat-wannabe som beundrar en fiktiv psykopat LOL

            NEJ, inte sett?? Vill nog inte ge honom några klicks heller,

            Men TACK ts för att du tog upp detta. FYFAN vad jag blivit provocerad med. Samtidigt blir jag arg att han gör mig arg för han för ju bara så fruktansvärt SORGLIG. Ännu mer sorgligt och pinsamt när man tänker att han arbetar (?) som jurist i London??? Det bästa är ju att han skämt ut sig så FRUKTANSVÄRT mycket. Vilken vidrig, patetisk ursäkt till man. En anledning till att jag blir så provocerad tror jag är att man känner igen typen? Om än inte i samma utsträckning som honom, men grejen med hans nedlåtande sätt och framställer sig själv som så mycket bättre än andra på grund av att han är ack så ”rationell” och alla andra ”känslostyrda utan hjärnceller”. Spyr på den slags människor.
            Älskar att Robinson sände hur han försökte utpressa Mastiff på 4500 pund för att vara kvar. Alltså lol, dörren är till höger liksom.

            Nu när han är ute så stör jag mig dock på Adnilson. Får sån högstadie alfahane-känsla av honom. Dislike. Egoistiska, egenkära, självinsiktslösa män. Tvi.

    När ni gjort slut med en partner, eller avslutat ett dejtande eller kort romans ..

    Har ni då kvar personen i ditt liv?? Är ni vänner på fb / insta osv?
    Jag vill bara bryta totalt, men verkar vara ensam om detta..

      Jag bröt nyligen med en kille jag träffat i ett par månader. Vi har bestämt oss för att vara kompisar men vi har knappt pratat sedan dess.

      Har dock brutit helt med några jag dejtat och vi har på riktigt aldrig ens träffat på varandra/ pratat med varandra igen. Dessa brukar jag ta bort på Facebook

      Känner du att du vill bryta helt så gör det. Du ska ju göra vad som känns bäst för dig!

      Gör det som känns rätt. För mig har det varit viktigt att bryta allt, med en gång. Men min man har fortfarande kvar alla sina ex på Facebook för att det är ”taskigt annars”. Det funkar för honom. Och exen.
      Jag mådde bättre av att radera precis allt.

      Nej klart man bryter tycker jag! Jag kapar helt. Raderar allt och blockerar överallt.

      Nej det är verkligen helt ok att bara bryta och låta var och en leva sitt liv ☺ man kan inte samla på före detta partners. Istället för att ”bara vara vänner” kan man försöka skiljas som vänner!

      Jag var tillsammans med en kille för 9 år sedan som, efter att vi gjorde slu under inte så ordnade former, efter ett tag gick över till att bli en av mina absolut bästa vänner. Idag betraktar jag honom, hans sambo (som jag nästan är ännu bättre vän med) och deras son, som familj.
      Samma med en kille jag dejtade för 5 år sedan, vi avslutade dejtandet men behöll vänskapen. Känns fantastiskt.
      Har så klart även brutit med vissa man dejtat/varit tillsammans med. Man får göra det som känns bäst för en själv helt enkelt.

      Jag skulle aldrig klara att bryta helt. Mitt senaste ex är och kommer alltid vara min närmaste människa och familjemedlem som jag älskar oändligt och villkorslöst. Likaså ett ex från tonåren, visst kan det gå fem år mellan att vi hörs, men när vi gör det kan vi fortfarande prata om allt i flera timmar i telefon som om ingen tid har gått. Det ger mig en oändlig trygghet att ha kvar dessa i mitt liv och fortfarande kunna lita på dem till 100%. Jag har som du hör svårt att gå från nära till noll och ser ingen anledning till att man måste det bara för att relationen ändrar form. Jag klarar inte den känslan av övergivenhet och är så glad att mina ex har respekterat det och varit likadana. Sen är det såklart en annan femma om personen ifråga är en skitstövel.

    SNÄLLA kan nån ge mig tips ang min katt. han är en ragdoll, lite mer än 6 månader, och blev kastrerad i måndags, han är sååååå deprimerad av tratten att jag gråter bara av att se hans ledana ögon. Jag vet att han slipper den om några dagar och då kommer ha glömt allt om den, men SNÄLLA vad kan jag göra för att underlätta för honom så länge??? mitt hjärta brister

      Ta av han tratten när du har koll
      Annars så är det bara att gilla läget, tratten finns där av en anledning och under en väldigt kort period

        Brukar alla katter få tratt när de kastreras?
        Min mamma har varit och kastrerat/steriliserat 3 katter och bara 1 av dem fick tratt. Ingendera av mina 2 katter fick tratt heller, därför jag undrar. ?

          hans ena pungkula hade fastnat i magen därav lite större ingrepp. han är även väldigt hård runt ärret, är de normalt? ???

            Peta inte där! ja det är normalt. Så länge han inte är där och greja ofta kan han vara utan tratt.

            Ja det är normalt men du peta inte där!

      Ta av tratten! Håll koll det har jag gjort med alla mina 5 katter, aldrig varit några problem ?

      Nej för fan lyssna inte på folket här. Ta inte av katten tratten i tron om att du kommer ha koll. Vi tog av vår katt tratten och varvade varandra och ”hade koll”, grejen är att man hinner inte stoppa slickandet och de tar bara 1 sek med tungan på såret, för oss sluta det med infektion och medicin och tratten PÅ. Låt katten va deppig, de går över sen! Går inte att underlätta bara hålla ut.

      Vi har en tjejkatt och opererade henne for en månad sen. Vi fick velge mellom en tratt och en slags klesdrakt eller «suit», lignende sånn body som spedbarn får. Hon älskade inte den direkt, men tror det var betre änn en tratt for vår katt. Det går över snabbt och katten din vil må bra snart ?

    Känns som att jag håller på att gå i bitar. Är sjukskriven, har fortfarande inte fått svar av försäkringskassan och jag bara ser hur kontot närmar sig nollan ju längre tiden går.
    Jag känner att jag MÅSTE börja jobba igen men psyket är inte där än och jag får ångest av att tänka på att jag snart inte har någonting kvar att leva på.
    Är så stressad att jag knappt kan äta och jag mår inte bättre, snarare tvärs om.
    Förlåt, behövde bara få ut det då jag känner att ingen i min närhet förstår min situation. Det känns som att de inte förstår att jag på riktigt går sönder, det känns som att jag håller på att stressa ihjäl mig.

    Hur ska jag göra? Har någon annan varit med om liknande? Jag känner mig så jävla onödig och vill bara försvinna. Hur ska jag ens klara av att jobba nu?

      Vad är du sjukskriven för?
      Kan du börja jobba lite deltid kanske? Timanställning?
      Studera?

        Är sjukskriven på grund av att jag gick in i väggen pga stress i höstas och har inte lyckats återhämta mig ännu. Känner mig snarare mer stressad och det känns som att det pågår ett krig inom mig.

        Jag VILL ju jobba och jag känner att jag måste men de flesta dagar orkar jag mig inte ens upp ur sängen

      <3

      Oring fk och kolla läget?

        Pratade med FK för någon vecka sedan och då hade de inte tagit något beslut. Har gått helt utan inkomst sedan januari

          Ligg på! Du får ju prata med olika personer som är olika benägna att göra det lilla extra.

          Ställ frågor som: Finns det något jag kan göra för att skynda på utredningen? Kan du göra något för att hjälpa mig över telefon?

      våga ta stöd från personer i din närhet.

      Läs på och försök lära dig om utbrändhet.

      isabelle boltenst… något som bloggar på Elle har gjort massor med bra youtube videor om utbrändhet.

    Vilka nätbutiker handlar ni på? Blir alltid H&M och ASOS för mig. Nelly har jag bojkottat. Någon som kan tipsa om en rolig sida där ni brukar hitta fina grejer?

      Har hört bra om bubbleroom och boozt. Vill man ha mer unika grejer tycker jag att etsy ärtoppen. Känns bra att stödja små hantverkare också.

        Boozt är jättebra??

          Men akta för att handla på kredit där (Collector = skyhöga räntor och avgifter)

      Sedan årsskiftet försöker jag hålla mig till tradera och blocket ☺

      Handlar alltid på monki

      Zalando

    Ni som bor i Finland!
    Vet ni redan hur ni ska rösta i riksdagsvalet? Jag är sliten mellan 2 partier just nu, så får se var jag landar sen när valdagen är här.. ?

      Nä jag har ingen aning heller, känns som om allt är pest eller kolera typ ?

        Jaa.. Jag känner lite att så länge Sipilä nu bara går åt helvete så är jag nöjd. ?

    Jag har sett fram emot Comic Con så länge och för flera månader sedan lovade min kompis mig att hon skulle följa med men för två dagar sedan sade hon att hon inte hade råd. Jag är så ledsen eftersom jag så gärna vill gå och inte har någon att gå med för att jag inte direkt har några vänner. Är det någon ensam själ som tänker gå och vill ha sällskap?

      Vad tråkigt att hon bangade, hon borde ju kunna räknat ut detaljer tidigare kan man tycka..
      Hur som helst så tycker jag du ska gå i vilket fall! Kanske känns läskigt men kommer kännas bra efteråt och du vill ju verkligen gå!

        Speciellt när hon har en inkomst varje månad från sitt jobb och jag enbart har CSN-bidrag men lägger undan pengar i den mån jag kan till det jag vill göra men jag antar att det är enklare att prioritera bort mig. Men gå ensam? Känns ju så pinsamt ?

          Bara för man har en lön så har man inte automatiskt alltid en massa pengar över. Men det var dumt av henne att säga att hon skulle följa med från första början ☹️

            Det förstår jag mycket väl men jag blir bara ledsen för jag ska alltid ställa upp för alla andra men ingen ställer upp för mig.

              Jag tycker också att du ska gå själv ☺ inte pinsamt, ingen kommer hinna se att du är där utan sällskap och dessutom är du bland likasinnade som delar ditt intresse. Det fixar du! Jag tänker också att du har en fribiljett till att tacka nej till din kompis nu, nästa gång hon vill att du ska ställa upp. Bara du inte säger att det är därför du tackar nej ☺

                Ja det är sant ❤ ska försöka ta mig i kragen!

                  ??

      Riktiga ComicCon i San Diego menar du?
      Hur faaen fick du biljetter dit?? Måste man inte köa typ ett år innan?
      (det är min dröm att åka dit men har tyvärr inte heller råd i nuläget..)

        Nej Göteborg Åby mässan.

        Jag hade förstått henne annars men 200 i Göteborg är lite mindre än till San Diego.

    Hur kan jag börja gilla att träna?
    Jag vet att jag behöver det. Men avskyr verkligen all form av träning, mår fysiskt illa av att vistas på gym eller badhus. Hatar lukten och att dela omklädningsrum och dusch med andra. Hatar att det är så fult och slamrigt och den usla musiken och de fula kläderna (tycker alla träningskläder är fula). Vet inga roliga övningar och är bitter över varje minut jag tillbringar där.
    Har tränat i många år och även haft pt men aldrig fastnat för träning.
    Har ni några tips för mindset eller hur jag ska tänka för att ändå masa mig dit?

      Kan du kanske ändra träningssätt? Börja springa utomhus istället? Cykla? Börja klättra? Lyssna på poddar eller ljudböcker om du stör dig på musiken? Eller kan du kanske helt enkelt ”acceptera” att du inte tycker om att träna men att det någon gång i veckan är ett nödvändigt ont, typ som att städa?

      Träna utomhus? Skaffa träningskompis? Cykla till jobbet?

      Man måste ju inte gå på gym. Du kanske kan träna hemma? Finns tusentals bra Youtubevideor med träning hemma. Har du provat att springa? En löprunda och lite armhävningar kommer man långt med. Lycka till

      Spring!
      Tanken på löpning kan vara superjobbig i början men börja långsamt. Spring i elljusspår och börja springa ett visst antal stolpar och gå några stolpar och så håller du på så ett litet tag tills du kan öka.
      Jag kan nästan lova att det kommer kännas bra och sen bara bättre och bättre. Ladda lurarna med något bra och kör på:)

      En gammal jobbarkompis gjorde nämligen detta. I början tvingade hon ut sig men nu börjar hon tycka det är roligt och framstegen blir så tydliga och hon är så himla stolt över sig själv, jättekul att se verkligen.

      Jag är ingen gymmänniska heller, så jag vet inte hur det är med gymträning, men just löpning känns som en sådan träningsform där framstegen blir så tydliga. Tycker du ska ge det en chans?

      Börja lätt med promenader och cykel när detmär fint väder ute och det är skönt… sen ge sig ut även om vädret är lite kasst…
      Det finns ju utrym och sen finns det ju mycket man kan göra hemma framför tv’n med ett par hantlar och gummiband och egna kroppen

      Håller med dig, känner också enorm olust inför träning och omklädningsrum m.m

      Jag byter om hemma, duschar hemma, skulle aldrig få för mig att duscha på gymmet. Fina kläder hjälper lite, de måste ju finnas några kläder du tycker är snygga? haha. Musiken, vem går på gym utan egna hörlurar med sin pepp-musik? Galet! Skaffa trådlösa overear lurar och kör din musik. Övningarna går väl inte att göra mycket åt, men kolla youtube om du hittar nåt kul. Men tror verkligen musiken kommer göra mycket. =)

      Testa något annorlunda då? Om du hatar gym why even go there?
      Finns ju 100 olika dansformer t.ex. Eller kampsporter. Eller, det bästa bästa bästa; ROLLER DERBY! Bästa beslutet jag tagit i mitt liv. Så. Jävla. Kul.

      Löpträning? Frisk luft utomhus och du slipper lukten av omklädningsrum och gemensam dusch ;)!
      Poledance? Det bästa jag vet, träningen är så sjukt rolig och längtar massor till nästa pass!
      Mål och belöningar? Lycka till 🙂

    Har en vän jag känt i många år. Hon var för ett tag sedan tillsammans med en kille som behandlade henne illa och jag stod upp för henne/försvarade henne/gav mycket energi till att prata med henne om detta etc. Hon ville att jag skulle göra detta och drog in mig i det, för att sedan be mig att be om ursäkt till honom. Han upprepade gång på gång till henne hur mycket han ogillade mig och hon var inte sen på att berätta detta för mig. Hon berättade även mina mest privata saker för honom. Nu träffar hon en ny kille som verkar vara reko, men jag blir bortprioriterad/intvingad att lära känna den nya och förväntas finnas tillgänglig för att prata om varenda händelse i deras relation. Jag har aldrig fått ett förlåt eller ett tack. Jag känner att jag inte orkar detta längre, samtidigt som jag vill ha en relation till henne, samtidigt som jag känner mig en KASS vän för detta. Vet inte vad jag ska göra men har en klump i magen pga. hela situationen.

    Är det någon som varit i en liknande situation? Vad hade ni gjort?

      Har du pratat med henne och talat om hur du känner hon prioriterar bort dig? Det kan ju vara så enkelt att hon inte tänker på det och att hon inte vet om att hon sårar dig.

        Ja, det borde jag har nämnt. Har gjort det när saker hänt men hon blir defensiv eller bortförklarar sig.

          Jag hade en vän som agerade så. Hon ljög under de tio år vi var vänner och till slut orkade jag inte längre så jag bröt vänskapen. Antingen så får du leva med hennes bortförklaringar eller så får du ställa henne mot väggen. Fråga henne varför hon kommer med bortförklaringar och svänger sig när du enbart vill att hon ska vara ärlig mot dig och ge konkreta svar. Kan hon inte det och kan hon inte bete sig som en bra vän mot dig så gör dig av med henne. Du förtjänar en vän som du mår bra av och som du kan lita på ❤

      Jag skulle fasa ut vännen och gå vidare till nya äventyr ☺ jag uppfattar att hon har brutit upp ur den destruktiva relationen, annars kan det påverka förmågan att vara en god vän.

    Vill bara säga hej, jag läser ifatt sedan då jag är upptagen nu. Kram till er❣️

    Oroar mig i princip konstant i perioder att min sambo har tappat känslorna och vill lämna mig. Tycker mig se tecken på det hela tiden och drar orimliga slutsatser i mitt huvud. Är inne i en sån period igen och idag satt han och skrev väldigt länge och såg allvarlig ut, jag frågade vem han skrev med och han svarade att han skrev med en av hans kompisar. Jag frågade vad dom pratade om och han ville inte berätta. Nu snurrar det i mitt huvud och panikkänslorna börjar komma. Vet verkligen inte om jag bör oroa mig eller inte och håller därför käften. Vill inte verka helt knäpp

      Hoppas det löser sig och bara är hjärnspöken. Men försök prata med honom, du ska inte behöva må dåligt ❤️

      Vilken jobbig situation.. Du kanske kan reflektera och se er relation rent objektivt – pratar ni med varandra på ett djupare plan, pratar ni om känslor, är du dig själv med honom och vice versa, har ni kvar ”glöden”, finns det något återupprepande problem i er relation, bråkar ni ofta, ger ni plats åt varandra, lyssnar ni på varandra osv? Kan du prata med honom om att du kanske känner att du inte vet var du har honom? Är du rädd att han ska tolka dig som paranoid och svartsjuk och i så fall varför är du rädd för det? Förstår du honom och förstår han dig?

        Vi pratar mycket, men jag vet också att han är otroligt rädd för att prata allvar, för att ev hamna i en konflikt etc. Jag vet att han är typen som hellre väntar på att flickvännen ledsnar på hur förhållandet är än att han ska behöva säga att han tappat känslorna. Han skulle aldrig säga det om det var så, och därför kan jag inte lite på hans svar när han säger att inget är fel.

          Jag skulle fokusera mer på vad jag vill ha ut av en relation och sedan jämföra med vad jag får av den här relationen. Om den kostar mer än den smakar kanske det inte är värt besväret. Det är inte bara ditt ansvar att få det att fungera, det är upp till killen också och har han inte vad som ”krävs” får han stå sitt kast.

    Fick tips här om bha-syra från Paulas choice. Den funkade bra mot porerna men den tog också med sig hud. En bit hud på nästan flagnade av och har inte växt tillbaka än. Har inte använt syran på två veckor nu. Hur lång tid kan det ta för huden att komma tillbaka? Någon som har tips om något man kan göra för att stärka huden igen?

      Se mitt svar längre ned.

      Låter inte som bha då syran man kan köpa privat inte är stark nog för det. Om du inte användt annan syra samtidigt, då kan du få en kemisk reaktion. Man kan få mer finnar, porer och bli lite torr om man börjar för snabbt med bha, annars inget.

    Jag har börjat få ångest när jag äter. Innan har det bara varit på helger om jag ätit gotte då jag känt att jag behöver kräkas upp det. Men nu får jag samma om jag äter middag och äter mer än en liten portion. Jag förstår ju att det inte är bra men vet inte vad jag ska göra? Utan att jag kan stoppa det har jag liksom sagt ”jag tar en dusch” för man inte ska höra o sitter jag där över toaletten med fingrarna i halsen….

      Prata med någon psykolog eller liknande?

      Sök hjälp! Gå till vårdcentralen, de kan remittera dig till en ätstörningsklinik <3

      Ja eller skicka in en egenanmälan till tex scä eller mandometerklkniken❤️

    Jag har haft årets bästa dag. Någon mer som också har haft en solig, perfekt dag? Eller hur var eran dag?

      Min har varit tröttsam, försov mig till mitt vanliga jobb och den där sega känslan har följt med hela dagen… Kom nyss hem från extrajobbet och ligger i sängen och behöver sova, men jag är inte ens trött ?

        Oj, jag hoppas verkligen att du får en bättre dag imorgon, Daniela och att du kan somna om en stund i alla fall.

      Vaknade 15.00,handlade,dammsög,nu duscha och laga mat. Slapp dag.

        ? Jag hoppas att du får en fin helg!

    Någon som har erfarenhet av Tyska skolan i Sthlm? Kan den rekommenderas och är det svårt att få plats?

    Kanske en lite udda fråga men har någon tips på de bästa ”hotellkuddarna” – ni vet, stora fluffiga som man kan luta sig mot när man läser i sängen osv. Helst syntetiska! Tips?

      När jag var på JYSK så hittade jag sådana.

        Jag jobbar inte där, jag har däremot bra koll på deras stora sortiment och de har flera fina sådana härliga kuddar.

    Vad gör man när man är 20 år och vet inte aaaalls vad man vill göra? Det känns som alla utom en själv vet exakt vad man vill bli eller göra. Känner mig helt lost.

      Man tar det lugnt. Hahah. Nämen jag pluggar nu, fyller 30 om några dagar, i klassen har vi allt från 19-46 åringar. Så ta det lugnt och försök att inte stressa, vilket är lättare sagt än gjort men men ^^

      Jag är 38 och har ledig direkt haft någon plan på vad jag vill bli när jag blir stor.

      Håller med båda föregående inläggen. Känn lugnet, jobba där du får jobb plugga det som verkar intressant, ta erbjudanden som dyker upp och tacka nej till sånt som inte känns bra. Tänk vad bra att du inte har bestämt dig för vad du vill göra tills du går i pension om 50 år ☺ man hinner ändra sig många gånger på vägen. Dock är det bra att ha en utbildning, oavsett vilken, det öppnar ytterligare några fler dörrar. Dessutom är det kul att vara student!

      Åhh! Stressa inte 20 bast, livet händer ändå! Jag hade en plan som inte alls blev som jag tänkt mig, men istället blev det ännu bättre! Lev bara ✌️

    Någon som skickat smycken till Guldbrev, smsguld eller Finguld eller likande? Får man pengar, är det säkert? Vilket är bäst? Är det vanskligt att skriva sitt personnr och kontonummer på nätet till dem? Kan man lita på dem? Någon som vet?

      Vart bor du? Jag bor i en liten by och brukar vara annons i tidningen när ett företag som köper guld kommer hit. Jag sålde två förlovningsringar, snabbt och smidigt och pengar i handen direkt 🙂

      Har använt Finguld, då de har bäst pris. Funkade jättebra, fick bra betalt och pengarna på kontot tre dagar efter jag skickade kuvertet. Om man är missnöjd med vad de bjuder för ens guld får man tillbaka det kostnadsfritt. Tryggt, allt är försäkrat hela vägen, ingen värderingsavgift.

    Någon som skickat in pengar till Riksbanken och vet hur lång tid det tar innan utbetalning, många veckor? Vad kostar det att skicka in rek brev, är det rek som gäller och räcker eller vad ska det vara för att det ska vara säkert, värdepost?

    Nån som testat CBD-oljan Blondinbella gör reklam för på Instagram?

    Hur såg din hudvårdsrutin ut i övrigt? Hur länge använde du bha? Dagligen?

    Hört att man kan behöva vänja huden dvs börja med varannan/tredje dag. Även viktigt att återfukta ordentligt.

    Vilka influencers har ni svårast för utan särskild anledning?
    Dessa ogillar jag: Dasha, Ida Warg och Andrea Norrman. Det sjuka är att alla tre verkar vara typ bra människor, jag kan inte motivera varför jag stör mig så otroligt mycket på dem. Så orättvist egentligen, men ogillar dem och är typ lite missunnsam mot dem.

      Vet inte egentligen följer inte någon av de större rena influenserna

    Tror ni att vi någonsin kommer att kunna köpa manliga p-piller? Tycker att det alltid är ”ett år kvar sen kan p-piller för män finnas på hyllorna” -rubriker i tidningarna. Vi kan flyga till månen, hur svårt kan det vara att ta fram ett piller, ett piller som vi dessutom redan lyckats skapa för kvinnornas del(/bekostnad). Vad är det som gör att det inte går framåt?

      Svårar med hormoner för män. Känner också… Whatever. Är ju inte så att man som kvinna kan sluta skydda sig.

        De preventivmedel jag har läst om som är för män är något i stil med att man sprutar in något i snoppis (trooor jag???) som gör att spermierna inte lever. Går att återställa sen. Noll biverkningar och typ noll chans att bli steril av det ? ingen av testpersonerna hade fått varken biverkningar eller blivit sterila etc

          Ja en spruta håller 3år sen måste man förnya, har för mig att det va mindre bi-effekter också. Fortfarande inte godkänt i Sverige dock.

            Okej tack för att du upplyste mig ??

    Vad ska ni göra nu när vårsolen kommer som ni har längtat efter?

    Jag ska gå ännu fler skogspromenader, plocka blommor, stanna upp och se på fåglar och ev. ekorrar eller som tidigare idag: titta på rådjuren som springe förbi (4 st) och jag ska ta in att fåglarna kvittrar och sedan ska jag sätta mig i stan

    På en uteservering och äta lunch och se vattnet glittra och låta solens strålar värma mig.✨?

      Inte längtat, älskar vintern. Men ska väl passa på att vara ute om det blir som förra sommaren och man knappt kan vara ute alls pga värme.

        Jag älskar också vintern, men inte lika mycket som våren. Ja, det är nog smart att ta vara på dagarna nu ett bra tag. ?

      Åh, börjar inse att jag hatar vintern..

      Ser fram emot att få sitta ute och äta mat. Grilla. Kunna cykla utan att frysa ihjäl. Gå till parken och chilla. Träffa kompisar. Bada med pojkvännen. Massa mysiga saker som iofs är lite mer åt sommar än vår men ? Få gå ut med katterna i koppel utan att dom blir smutsiga och blöta om tassarna.
      Fika med pappa ute på ett café. Bara lukten av sommar, den där lukten som man känner igen sen barnsben.
      Få ta många foton. Oj. Sorry för lång kommentar ?‍♀️?

        Det låter underbart Nora!

        Cykla utan att ha handskar på sig… känna ljumma vindar istället för iskalla. Fler soltimmar och fler ljusa timmar per dygn.

        Och att det blir fina foton istället för något grått och tråkigt på bilderna. Istället kunna fota och dela med sig av de vårblommor vi ser.

        Tack för ditt svar, Nora!

    Ska ställa mig och laga massa mat nu. Sjukt opeppad.

      Heja dig, tänk vad skönt det kommer kännas efteråt!!

    Jag har fulgråtit ikväll pga kollega som skrev så otroligt fina saker ?❤️ Och jag ska ev flytta för att prova på nya äventyr, så känns extra känsligt att få höra att jag gör ett bra jobb. Precis vad jag behövde nu med ångest och allt som hör till.. ❤️

      Vad fint, Nora! Kram till dig!

    Förlåt att jag frågar, du behöver verkligen inte svara på detta om det är känsligt eller privat! Och du har säkert svarat på detta och jag har missat de helt, men varför slutade du med alkohol? Vad fick dig att sluta? Och hur svårt var de?

    Var är The Real Hmm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.