It’s the wedding count down. Dudududuuuurutudututudu

– Det där skulle föreställa Europe med ”The Final Count Down” om det var någon som missade det, men vi släpper det och går raskt vidare.
Det börjar nämligen närma sig den stora dagen och….”det blir en ladidadej, dagen lång, bröllopsfest!!” (Trolltyg i tomteskogen)

Margaux och Jacob är inne på slutspurten av sin bröllopsvecka och Jacob antar rollen som ”groom-zilla, bridezillas partner i crime, men menar att han egentligen känner sig ganska lugn ändå.
Jäjä, vi får väl se hur det blir med den saken. 🙂

Med tanke på hur revolutionerande Margaux var med sin förlossningsvideo så förväntar jag mig inget mindre än en Go Pro-kamera fastsatt på henne som fångar varje liten tår som kan tänkas falla. Smart! Mycket clever!

En annan sak som jag blivit varse om är att många av er undrar hur förlovningen hade gått till om det var ombytta roller, dvs att jag friade och det är helt klart en legitim fråga.

Svaret på frågan är inte alldeles enkel av den enkla anledningen att jag inte riktigt vet. När Margaux friade tror jag att vi hade två dagar kvar på Maldiverna så tiden började helt klart rinna iväg.
Jag är lite av en sista sekunden person (i vissa avseenden) och det här kan definitivt tänkas vara ett sånt läge. Troligtvis hade jag klätt hela Soneva Fushi med rosor och haft flygplan som svävar över molnen med texten ”Margaux, vill du gifta dig med mig”? När hon väl svarat ja skulle scenen åka upp och bakom den uppträder gästerna en efter en, Celine Dion, Ed Sheeran, Sam Smith mfl medan vi dricker champagne och badar nakna i indiska oceanen hela natten lång.

Eller…

Kanske mer troligt att det hade blivit ett frieri vid incheckning, mitt emellan det att vi tar av oss skorna och packar upp väskorna vid säkerhetskontrollen, who know’s! Oavsett så hade det blivit minnesvärt ?

Det var allt från Brudgumzilla för den här gången men vi hörs snart igen.
Pussar och Kramar från mig till er! //Jacob

— Dagen i dag har varit lite märklig och detsamma gäller eventuellt även dagen i morgon so bare with me. —
God natt och sov så gott! //Camilla

 

228 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sov så gott och hoppas allt bli bättre snart. ?

      @ real Hmm:
      Glasögonen, glasögonen. Skrattande emoji, skrattande emoji. (*blir)

        ??

        21:21 ??

          Nej tack! Varken äkta eller fejk. ?

          Orkar DU förklara för Anonym 21:29 ovan, som skrev ”??” ?

            Nä vi skiter i det. ?

          Det blev modd på detta: Orkar du förklara för Anonym 21:29 ovan, som skrev dubbla frågetecken?

    Blir det något öppet spår ikväll? ❤️

      Tror inte det, vilket är förståligt om allt inte är som det ska för CC, men vi kanske kan ha ett eget här under istället?

        Skrev jag också, nedan 21:11.

      Skriv här bara

    Sov gott och ta hand om dig!

      Godnatt camcam THK och resten av familjen.

    Hoppas det blir bättre snart, vad som än händer ?

    Det har märkts lite. Inget inlägg vid 18-tiden och inget Öppet Spår. Det gör inget, bästa bloggerska.

    Vi läsare kan väl själva köra ett öppet spår här, under detta inlägg? Margaux har vi kommenterat flera gånger tidigare ju.

      Lets do it 🙂

        Fast jag vill ha med real Hmm, så försök att vara lite trevliga.

        @ real Hmm: Tack för inatt, förresten. Nu tror alla att vi känner varandra, eller?

          Va? Vad var det där för flummig kommentar?

            Kanske blev ett dåligt försök att vara rolig. Jag tänkte att folk inte skulle vara så sura.

              Tror det har motsatt effekt dock. Folk blir sura när någon försöker bestämma hur andra ska vara.

          12:14 Säkert en eller anna grilla iaf. ?

            21:14*

              Skrev jag inte glasögon, glasögon tidigare. 🙂

                Jajaja ?

            Var det Anna som grilla?

              Vem vare som kasta?!

    Blev sugen på godis för första gången på flera år känns det som och NJÖT när jag åt. Wiiiiieee 🙂 Enda nackdelen med vegankost för mig, sötsuget verkar försvinna helt? Chips kan jag äta flera påsar av men inte sött. 🙁

      Haha borde bli vegan då. Mitt sötsuget är galet just nu, pms också. Men för lat för att ta mig till affären så får lida och tycka synd om mig själv ?

        Haha. Ja… Jag saknar godis. Jag åt inte så mycket innan heller, men tyckte det var mysig att sitta i soffan med en skål ibland. Nu har jag noll sug för det även om jag vill äta. :/ Men kunde äta idag haha. ??

          Haha ja jag gillar också att ha en liten skål med smågodis om jag köper det, men händer sällan. Däremot skulle jag kunna äta en marabou om dagen om jag lyssnade till mitt sötsug ?

          Jag gjorde vit chokladmousse i kväll eller vit chokladmus och det blev så gott. ?

        Hatar sötsug! Det går aldrig över. Jag köper inget sött i affären för JAG SKA INTE! Men då bakar jag istället… eller gör smet och äter den….. uh.

          Du är inte ensam. I skrivande stund försöker jag motstå frestelsen att kladda ihop smet o äta

            Föll för frestelsen och kladdade ihop 2 kladdkakemuffins ?

          Förstår att det är jobbigt om man har det hela tiden, jag blev glad för jag har det verkligen aldrig. Brukar inte ens smaka gott. Kanske lite sockerhög just nu haha.

            Jag är en RIKTIG sockertorsk, ätit godis varje dag i snart ett år (och nästan varje dag i ännu fler år men med vissa perioder utan där). Nu har jag de senaste veckorna lyckats med att bara äta godis på helgen vilket är såååå bra för att vara mig! Socker är så jävla fängslande för en om man har en biokemisk svaghet för det i hjärnan. Jag känner hur lugn min hjärna blir av socker och något fattas mig varje dag nu men fan vad stolt jag är att jag klarar detta än så länge! Klarar jag det gör fasen vem som helst det också

          Che: Testa att få i dig mycket citron. Citron i vatten, på sallad mm mm. (Jag får i mig minst en citron varje dag)

          Ska tydligen dämpa sötsug. Värt ett försök.

          Det och ta sömnen på allvar. Ju tröttare vissa är desto mer godis vill kroppen ha för att motverka trötthet. Snabb energi liksom.

          Hoppas det funkar. ?

            Vilket bra tips, det ska jag också testa 🙂

            För mycket citrusfrukter kan ha frätande effekt på tänderna tyvärr. Har själv fått erfara det.

              Skölj med rent vatten efter och se till att använd extra fluor.

                Suck

          Jag gjorde samma, bakade när jag blev sugen. Jag klarar tyvärr inte av att ha ingredienser hemma till något gott vilket innebär att jag inte har någon form av socker (ens honung) hemma. Inte heller kakao eller mjöl. Tyvärr. Önskar att sötsuget skulle gå över någon gång.

          Hahaha, känner igen mig 100% mvh skulle-sluta-äta-så-mycket-onyttigt-men-kladdade-ihop-brownies-istället-efter-fem-dagar-utan-sötsaker

        Inte nog med att ens sötsug verkar försvinna när man gått över till vegankost så finns det knappt något godis att köpa i affären ändå, finns såklart endel men det är ju inte som förr när man kunde ”välja och vraka” så det gör ju det lite svårare, inte mig emot då haha..

    Vi kan spekulera i vad det är med vår bloggerska. På ett trevligt sätt, alltså.
    Bara det inte är relationsproblem som är på gång. Verkligen trist och tråkigt i så fall.

      Ingrepp, operation… nej vi ska väl inte spekulera.

        Men hon har ju skrivit om stökig rotfyllning?

        Min spiral har vandrat iväg inne i kroppen och den ska lokaliseras med hjälp av lokalbedövning och går det inte så måste jag sövas. Jag är SÅ nervös eftersom jag haft SÅ ont av den (har även fått diagnosen Endometrios )

          Välkommen i endomitrios klubben. Det suger.

            Någon mer med endometrios som har extrema magkramper som gör att man börjar typ krysta och pressa ut luften sakta genom läpparna, samt bli kallsvettig och helt förstenad av hemsk smärta när avföringen är på väg ner den sista vägen ner till rectum för att komma ut? Efter avföring, särskilt efter hård sådan, får jag som extrem menssmärta även om jag inte har mens. Blir illamående av smärtan och att ligga ihopkurad med värmedynan på mage o ljumskar är det enda som hjälper. Är en outhärdlig smärta! Är tydligen pga endometrioshärdar på tarmen. Hjälper inte med p-piller. Nån mer som har liknande?

              Jag hade likande problem. Sökte först hjälp för IBS men samma som du så kunde jag ha mensvärk utan någon mens. Så då hamna jag hos kvinnokliniken och fick tid för operation. Och då hittade man endometrios härdar.

          Trodde att du redan hade endo-diagnos, vad jobbigt att du fått den diagnosen, har det själv så vet hur hemskt ont man har hela friikin tiden ? hoppas allt går bra för dig!

          Förstår dig för fy vad ont det kan göra. På mig kan man knappt göra något utan att söva mig först. ?

          Hoppas det går fint för dig. ?

          (De kan ju också sätta en epidural på dig ifall du inte vill sövas.)

            Oftast när en spiral inte hittas har livmodern perforerats när den satts in. Spiralen finns då i fri bukhåla. För att ta ut den görs då laparascopi och då måste man sövas tyvärr. Då går det inte att använda epidural som anestesimetod.

            Hoppas det går bra! Man brukar kunna åka hem redan dagen efter en okomplicerad laparoscopi.

              Hur menar du det skiljer sig från ett kejsarsnitt? (Undrar verkligen)

                För att undvika en större op med längre konvalescens görs titthålskirurgi, laparoscopi. 2 portar sätts in, en för kamera och en för en tång. För att man ska se något inne i buken fylls den med koldioxidgas. Spiralen plockas ut genom en av portarna. Efteråt får du 2 knappt cm-långa ärr istället för ett längre snitt. Återhämtningstiden är mycket snabbare pga mindre vävnadsskada.

                Vid kejsarsnitt måste snittet göras större för att man ska få ut barnet.

                Epidural fungerar inte vid laparoscopi eftersom bukmuskulaturen måste vara helt slapp och inte spänna emot då buken gasfylls. Muskelavslappnande medel som bla även ger upphävd andning ges och patienten sövs med andning som sköts av respirator. Spänner patienten emot går det inte att arbeta eller se något i buken, inte heller sy ihop såren.

                  ”Epidural fungerar inte vid laparoscopi eftersom bukmuskulaturen måste vara helt slapp och inte spänna emot då buken gasfylls.”

                  Ah det var detta jag undrade över. Tack för svar. ?

                    Vassego ?!

          Kan du inte sjukskriva dig några dagar. Bloggen är ju så inarbetad att läsarna inte försvinner i första taget, tror jag. Hur är kontraktet med Nyheter 24 (heter bloggportalen så?) och finns inte möjlighet till vikarie som skriver inlägg? Jag kan inget om sådana anställningar. Kom igen om det gäller anställning i staten. Det kan jag.

          Hursomhelst, så har nog folk förståelse om det blir några dagars bloggtorka eller bara något inlägg per dag. Vi kan köra Öppet Spår flera dagar i rad ju. Se bara hur detta kommentarsfält utvecklat sig.

            Nej, jag är sjuk och måste prokrastinera plugg = behöver Bloggbevakning.

            Nejjråå, bara skojar. Alla, oavsett jobb, måste kunna ta ledigt för sin fysiska och psykiska hälsa.
            Det kommer gå bra och spiralen kommer de få bukt med! När jag ska utsättas för något jobbigt eller smärtsamt brukar jag tänka att det är som diarré – gör jävligt ont en stund men till sist går det alltid över och man kan andas ut : )))

              Eftersom du tog upp ämnet om våra ”utgifter”. Har du inte haft förstoppning? Det tar fan inte en stund. Kan ta flera dagar när man är nödig, men kan inte krysta ut något. Jag vet att det beror på att jag ibland äter ensidigt som främjar förstoppning, men det händer ibland.

                Haha, jag är mer motsatsen till förstoppning faktiskt men jag har fått uppleva det en gång när jag var utomlands och det sööög. Just eftersom jag är van att ha dagliga ”utgifter” så mådde jag skit redan första dagen av att inte skita. Dag 2.5 eller 3 gick jag till apoteket och försökte förklara för personalen som knappt förstod engelska att jag behövde något laxerande så tyst jag kunde så inte övriga kunder skulle höra. Till slut förstod hon och jag fick ett slags naturpreparat som skulle verka under natten. Typiskt nog så så kunde jag naturligt betala mina utgifter sekunderna efter jag tagit tabletten. Med det sagt: I get your struggle ?

            Vad fina ni är!
            <3

            Idag har vi en födelsedag i familjen som ska firas också, därför är jag uppe så här tidigt. Jag ska inte vara hos läkaren förrän kl 09 så jag tänkte skriva några inlägg nu så får jag se hur jag mår sen.
            Men tack! My babies are all grown up now! 😉

              Det är du värd. Jag håller inte alltid med dig, men jag tycker du lägger ner ett hästjobb på bloggen. (och verkar ta sprutorna som hör till 😉

          ❤❤❤❤❤ till dig!!!

    Har väntat på Öppet spår! Eller uppsamlings-heaten kanske det heter. Vet någon vad som hänt med Johanna Nordströms bror? Tänkte på hennes senaste instastory.

    Läste ”dudududu” som game of thrones intro och det vill man kanske inte i samband med bröllop.. 😉

      Jodå, den har jag tänkt dansa min bröllopsvals till om jag någonsin gifter mig! ???

        Så länge ni inte dansar till rains of castamere 😛

          Det vore ju optimalt dock!!! ??

      Oooh är det på söndag det börjar igen?

        03:00 på måndag morgon kommer avsnittet!

          Berätta mera utförligt. Gäller det Games of Thrones?

            Yes, sista säsongen av Game of Thrones börjar på måndag.

              Lite trist att det är sista säsongen. Finns det några rykten om flera inspelningar eller är detta definitivt sista säsongen?

                Det är definitivt sista. Enligt mig en av de bästa serier som gjorts, men vill också att den ska sluta när den är på topp och inte fortsätta i flera år och bli ”upprepande”

                  Har inte sett den serien än. Kanske skulle ge den en chans.

                    Jag ser mest dokumentärer och inte så många serier. Bara Game of Thrones faktiskt och jag vet inte vad det är som fängslar. Ge serien en chans. Det tycker jag verkligen.

                    Jag försökte för några år sedan mem gav upp när en bror och en syster hade sex på en häst. Är hästmänniska och tyckte det blev för mycket äckel. Då hade jag genomlidit att titta på våldtäkter där det slutar med att kvinnan blir kär i våldtäktsmannen. The fuck? Tyckte serien var för mycket. Plus att det är i runda slängar 22 000 olika karaktärer att hålla reda på.

      Läste dudududu som baby Shark låten ?

      Jag var övertygad om att det var darth vaders tema imperial march. Jag har själv skämtat om att ha star wars-introt vid ingången till bröllopet och darth vader vid utgången.

        Hahaha! ? EPISKT!

      Jag kopplade det till Baby Shark, inte heller så bröllopigt?

    Nämn en sak som ni är riktigt bra på? 🙂
    Vad som helst, högt och lågt.

    Jag är bra på att göra guacamole! Om jag får säga det själv så är den fantastisk.

      Avläsa andra människor.

        Fin egenskap 🙂

          Både och. Märker om någon ljuger osv, inte alltid så roligt.

            Sant, det har du rätt i. Tänkte inte på det. Jag är naiv och tror gott om de flesta, så önskar jag kunde läsa av människor bättre.

      Fysik och matematik?

        Coolt! 🙂

      Jag är dålig på att förstå vad det är (guacamole). Ja, ja, ja, jag ska googla.

        Avokadoröra med vitlök, typ 🙂 du är inte dålig! Säg nåt du är bra på istället 🙂

          Att googla. Allvarligt så är det att laga husmanskost. Bra låtar i stereon är ett måste vid kökstjänstgöring. Då blir det roligt.

            Jag menar inte bra låtar i hörlurarna, utan i högtalare som kan leverera några watt.

            Haha att googla ?
            Vad är dina husmanskost-favoriter?

              Olika soppor, men även rätter som innehåller kött och det är kanske inte så populärt bland några här.
              ICA har ju ett nyhetsbrev de skickar och därifrån tar jag en del rätter.
              Framförallt så lagar jag till flera middagar, så att man bara behöver värma sedan eller frysa in till senare tillfällen.

              Jag vill inte räkna upp massa rätter med kött, för det kanske upprör folk.

            Haha jag är också bra på att googla och hitta billiga flyg- och tågbiljetter. Så bra att jag fick betalt? av en brittisk familj att leta flygbiljetter till dem när jag jobba på en camping efter de hört hur billigt jag brukade flyga till uk.
            För eventuell flygskam så har jag inte rest på 6år, då åkte jag till usa tur och retur för knappa sju tusen.

          Att ta hand om och förstå mej på djur. Dom älskar mej och min röst. Bästa egenskapen och jag så glad för den.

      Oh, älskar guacamole!!! Kan du inte ge tips???

        Tre bra, mogna avokado.
        2 vitlöksklyftor (jag brukar pressa men där är smaken som baken)
        Nypa salt och peppar
        En klyfta pressad lime
        En sked creme fraich (gräddfil fungerar också men tycker det är godare med cf)

        En halv finhackad chilli
        Lite finhackad rödlök (om jag gör tacos tar jag en matsked från rödlöken som jag har till tacosen)
        En matsked granatäpple kärnor

        Tre sista ingredienser är extra lyxig guacca för min del, inget måste 🙂

          Åh ack snälla! Förstår verkligen att den är god, låter ursmarrigt! ska nog unna mig en lyx-guacca till helgen 🙂

          ? Så himla svenskt att hutta in creme fraîche!

          Det här är bara en observation, menar inget elakt. Älskar också creme fraîche (men inte i guac)

        Min mexikanska kollegas recept:

        Hacka avokado (mosa inte)
        Hacka tomat
        Grön peppar
        Vitlök
        Pressad lime
        Koriander
        Eventuellt hackad lök
        Salt o peppar
        Rör ”vilt” så att det gojsar ihop utan att för den sakens skull bli ett mos. Så. Jäkla. Gott!

          Namnam! Sjukt gott och nyttigt, bara en sån sak! ?

      Sjunga på andra språk som man aldrig läst. Franska låtar av bla kate ryan. ?

        voyage voyage ??

          Haha, nu startade du upp minnen hos mig. ?????

      Måla naglarna. Det blir alltid jämnt, glansigt och hållbart. Aldrig utanför heller 🙂

        Själv målar jag utanför på tårna. ?Bryr mig inte för det går bort så fort jag duschar. Mitt lack på tårna sitter lätt en månad ifall jag inte badar på en sandstrand eller promenerar barfota på dito. ?

        Vilket är ditt bästa lack? Lyx och budget 🙂

          Jag gillar ”klassikerna”. OPI, Essie, Mavala osv. Jag har hört att h&ms lack ska vara bra, men jag har inte provat. Ett bra överlack är viktigt för glans och hållbarhet. OPI har ett bra, Essie har en vit skruvad flaska som också är bra. Bäst är ju seche vite, eller hur det stavas, men det är ganska dyrt och blir tyvärr segt och kladdigt i botten på flaskan.

      Jag är riktigt bra på att laga “vad finns det hemma i skåpen mat”. Är bra på att laga mat i vanliga fall också men de gånger jag bara slänger ihop något av det jag har hemma blir det alltid kanon. De bästa maträtterna jag lagat har varit de gånger jag försökt ta vara på det jag har! 🙂

        Ah det där som någon sedan önskar att man lagar igen men det går inte för det bara ”slängdes ihop”? ?

          Haha men ja precis så! Varje gång tänker jag det här måste jag ju komma ihåg/skriva upp vad jag gjorde men det gör jag ju aldrig och får snopet bara minnas hur gott det var 😀

        Det skulle jag också vilja vara bra på! 🙂 jag skulle vilja våga experimentera mer och inte vara en beroende av kokboken. Förutom guacamole den fuxar jag utan.

          Använder aldrig kokbok. Kör på bara, roligare att experimentera. 🙂

          Kör bara. Vet att det kanske låter läskigt men efter ett tag får man ”feeling” vad som funkar ihop. Testa stek den där trötta löken, ha i en potatis, hmm curry, tomatsås? ja men den jag späda med lite vatten så potatisen kan koka i det. Och vips så blev det någon potatis-curry-tomat grej. Ta en kik i skåpen/kylen och ta ut det som finns alternativt börjar gå på sin sista visa och sen släng ihop det på måfå och hoppas på det bästa.

          Jag själv som alltid haft ett intresse för matlagning blir ofta lite fast och osäker när jag lagar mat efter en kokbok. Blir för rädd för att göra fel men när jag går på feeling så blir det som en meditativ kokstund istället!

      Mitt jobb, att ta betalt och att snabbt utvecklas och gå långt på kort tid rent målmässigt. I kombination är det oslagbart.

        Jag är teknisk och händig.

        Inget jag har nytta av i mitt jobb, tyvärr.

        //Moa

          Krya på dig CC! ?

          //Moa

          Hade du inte varit teknisk/händig, hade du kanske inte fått köra Bentleyn (hur fan stavas det). Jag blev sååå avundsjuk när du skrev detta för 80 år sedan.

            Wow… Vilket minne du har! ?

            Det har du rätt i, har inte tänkt på det så.

            Du är alltså bra på att ha bra minne! ??

            //Moa

              Lång tid tillbaka drog vi åt samma håll här på bloggen. Jag skriver inte om vad, för då kanske det rör upp gammalt groll hos andra (som kanske också har bra minne och bara väntar på att få trycka till mig).

              Jag skrev lite om din tandläkarfråga längre ned, men det är nog ingen hjälp.
              Är det denna cysta i bihålorna som gjort att du verkat lite irriterad i dina svar, för man har inte riktigt känt igen dig. För ca 1 år sedan skrev du att du rasat i vikt p.g.a. någon fysisk åkomma. Har cystan spökat så länge, utan att du sökt vård för det? I så fall hoppas jag du lärt dig att uppsöka vården lite TIDIGARE och inte gå och lida länge. Nu är ju du tuff, men också dumdristig om du inte sökt vård på 1 år.

              Nu får jag väl en jävla utskällning som ger oombedda råd, men det heter faktiskt omtanke.

                Du är väldigt omtänksam. Det uppskattar jag! ? Tack.

                Du behöver inte oroa dig för ev motsatta uppfattningar någon gång i tiden. Jag säger oftast vad jag tycker i olika frågor. Uppenbarligen har jag en förmåga att låta hård och kall när jag gör det. Fler än du har ju påpekat det så jag får suga i mig det.

                Från mitt perspektiv menar jag bara att säga vad jag tycker, så tydligt och rakt så risken för missförstånd minskas. Jag så gott som aldrig personligen påverkad av det som sker på nätet.

                Men jag ska försöks tänka på och ta hänsyn till vad du säger.

                Cystan gör inte ont eller har stört så jag inte kunnat leva sim vanligt. Bara lite irriterande emellanåt.

                Det andra har jag fått hjälp med så vikten har iaf slutat rasa. Bra så, även om jag gärna går upp 10 kg igen. Tyckte att jag var finare då. Kurvigare. Men, till syvende och sist så är det enda viktiga hälsan.

                Tack igen för att du tänkt på mig??

                //Moa

                  Jag skrev att vi drog åt SAMMA HÅLL, var på samma sida med samma åsikter om ämnet/personen. Det fanns inga motsatta uppfatningar oss emellan. Du missförstod nog.

                  Nää, jag tycker inte att du ska ändra på några uttryckssätt. Det är bra som det är, om det inte finns en bakomliggande irritation såsom någon fysisk åkomma med värk eller dylikt. Då är det ju din naturliga personlighet som kommer till uttryck, liksom hos The real Hmm. De som inte kan ta era personligheter är bara överkänsliga.

                  Fan, jag skulle inte ha anmärkt på dig, men jag trodde det berodde på cystan eller det som hände för 1 år sedan och tar du nu hänsyn till vad jag skrev tidigare, kommer jag aldrig att skriva med dig igen 🙂 och inte heller komma ihåg vad du skriver framgent, hehe.

                  Vänligen
                  Anonym

                    Blev nog lite syftningsfel. Finns ingen bakomliggande orsak med värk eller annat som irriterar dig, ska du inte ändra kommentatorstil. Då undertrycker du din naturliga personlighet, för att anpassa dig till andra här i kommentarsfältet. Andra som är för känsliga eller bara vill jävlas och käfta emot för skoj skull.

                    ❤️

                    //Moa

              Moa,vi känner inte varandra irl, utan jag ”känner” dig bara från denna blogg. Bara så att du inte får något hjärnspöke om att jag är någon bekant till dig. Så är det inte.

                Hahah…

                Nej så tänkte jag inte.heller.

                //Moa

      Att göra en snabb och god chokladsås är jag bra på!!

      Språk: svenska, engelska, holländska och franska (tyskan har fallit i träda)
      och så kan jag slå frivoliteter – det är väldigt smått och pilligt. Googla ”tatting”.
      Måla naglarna däremot går sådär…. 😀

      Jag är som en mänsklig stick- och virkmaskin. You name it – jag kan sticka det!

      Styra upp akuta händelser, som vid trafikolyckor, skadade personer osv.
      Jag borde jobba med det egentligen 🙂

        Trodde först du skrev: ”sy upp akuta ..**.., som vid trafikolyckor, skadade personer osv”. När du sen då skrev att du ”borde jobba med det egentligen” så tänkte jag hur tusan du lyckats sy upp en massa personer utan att jobba med det haha. Sen läste jag om och rätt. Jag kan iofs fortfarande undra hur du lyckas hamna i akuta situationer och styra upp dem utan att jobba med det haha

          Pendlar långt och det uppstår en del situationer i trafiken. Har hamnat i biljakt med polisen i telefon, ett hjärtstopp, några trafikolyckor osv. Sen har jag sms-livräddare vilket bidrar till en del akuta situationer.
          På jobbet händer en del ändå och även på förra jobbet. 🙂

      Jag är bra på att minnas saker. Jag kan minnas texter, eller vad som sa’s eller var saker ligger.

      Jag behöver inte anteckna om någon informerar mig om något, jag minns ändå in i detalj.

      Jag är också bra på att göra guccis!! Annars är jag bra på att memorera ansikten och namn (på gott och ont)

    Var det inget öppet spår idag?

      Är ju det här.

      Detta kommentarsfält blir en ersättning för Spåret.

    Märkliga dagar är givande dagar. Sov gott och dröm om något roligt!

      Strange Days. Dom är ok bara dom är soliga och varma!

    är ni beredda om det blir någon kris i sverige? vad har ni isf förberett med? själv äger jag knappt en ficklampa

      Lite. Ska köpa hem fler konserver och chips påsar. Har plan om jag behöver ta mig till skyddsrum samt om jag behöver fly men behöver tänka ut hur jag ska klara mig utan vatten och el typ.

      Ja, min man och jag är preppers! Vi har preppat hus, bil och ett torp samt har väskor med förnödenheter och kopior av viktiga papper nära dörren om vi skulle behöva sticka mycket snabbt.
      Var väldigt bra med prepping i vintras när stormen slog till och vår kommun drabbades hårt, dels gick det ingen nöd på oss och vi kunde även hjälpa många som var oförberedda.

      Nä, tyvärr inte, men någon gång ska jag ta mig i kragen och sätta mig in i vad som behöver lagras här hemma.

      En fin krislåda (mat för tre dar för mig, sambo, dotter, tre katter) – ficklampa, radio, spritkök. Det enda som saknas är vatten

        Typ det viktigaste av allt ?

          Jepp, preppers här. Vi har bockat av måste ha listan och klarar oss ett bra tag om det blir kris.

          Hur gör man lär man lagrar vatten under lång tid?

            Det finns dunkar att köpa som man förvarar vattnet i. Sedan ska man oavsett vara beredd på att behöva rena vattnet.

      Sååå trött på kommentarer som försvinner… Så här är x2…
      Min man och jag är preppers! Vi har preppat hus, bil och ett torp samt har väskor med förnödenheter och kopior av viktiga papper nära dörren om vi skulle behöva sticka mycket snabbt. Vi hade mycket god nytta av preppingen i vintras när stormen slog till. Dels gick det ingen nöd på oss och vi kunde även hjälpa många som var oförberedda.

        Jag fick också kommentarer i modd, men de har gått igenom nu efter ca 15 min. Det innebär nog att fröken Bloggerska ändå är vaken och sitter här och tjuvläser.

      Jag äger en halvkass ficklampa men har insett att jag borde fixa till en liten låda med grejer. Vatten och nåt att äta åtminstone.

      Saknar vevradio, spritkök och vattenbehållare. Bor nära en sjö och har fullt med basvaror i skafferiet.

      Jag har börjat preppa. Tar det pö om pö. Har köpt ett lager med värmeljus och blockljus. Jag ska köpa på mig ett par säckar grillkol och ställa undan. Spritkök har jag, likaså en grill och en öppen spis. Matkällare har jag. Gångavstånd till älven för vatten. Jag ska köpa en vevradio och vattenreningstabletter. Plus en vattendunk.

      Lite halv-prepper. Har vatten, en del mat, campingutrustning (som så klart används till camping annars, men spritkök och så är ju bra om elen går ex). Ser också till att ha lite av varje i bilen (lite extra om jag ska iväg långt).

      Jag blev lite locco efter att ha sett ”nedsläckt land” så jag håller på att förbereda mammas sommarstuga för en eventuell kris.
      Nu har vi ved (vedeldad liten spis), flera vattendunkar (finns en sötvattenssjö i närheten att hämta vatten ifrån), tändare och tändstickor packat i vattentäta påsar, konsverver, gryn, bönor, ris mm så det räcker för ett år 😀
      Vi håller på att spara kontakter och mediciner (antibiotika, smärtstillande m.m) Batterier, vevradio, sovsäckar, filtar, toapapper.
      Jaktkniv, metspö och en stor håv för fiske. Jag funderar på att ta dit ett jaktgevär men har varken licens eller vapenskåp så det kan sluta illa om det blir inbrott.

      Jag tror vi skulle kunna klara oss i ett år där om vi var tvungna.

      Har en hel kartong med frystorkad mat på vinden, ficklampor, ljus, halvautomatiskt gevär.

    Varför tål jag tillagad tomat med inte färska? Får blåsor av färska :S

      Gifterna på skalet? Skölj mycket under rinnande vatten.

      Om jag inte minns fel så gäller överkänsligheten ett protein och detta bryts ned vid uppvärmning, vilket gör att du kan slippa besvären du annars upplever. 🙂

      Vet inte om det är så för just tomat men min kompis tål inte ”rått” äpple eller vissa andra frukter, däremot tillagat. Har hört att det beror på att värmen ändrar den kemiska strukturen typ, kanske kan vara samma för tomat.

        ?

        Tomat blir dessutom nyttigare när det kommer till antioxidanter efter att de blir uppvärmda. Också varför att det är supernyttigt att äta konserverade tomater. (De värms ju upp vid konservering.)

          Har en kompis som odlar tomater. Han fick massor förra sommaren pga värmen.

    En hel tomtearmé! Haha jag älskar trolltyg i tomteskogen! Kan citera typ hela filmen 🙂

    Fick en riktigt äcklig huvudvärk igår, det blixtrade till som en ilning på högersidan av mitt huvud och gick liksom in i mitt öra som blev domnat efter det. Gjorde bara ont i nån sekund men domningen och efterkänningar i ca en timme. 1177 var inte till mycket hjälp, var även på akuten men de kunde inget göra. Blev riktigt rädd och undrar vad det kan ha varit, hänt några gånger tidigare men inte lika intensivt och inte med domningar i örat efteråt. Blev även sjukt trött.

      Kan det vara migrän? Finns ju många olika sorter. Min syn och mina ögon påverkas jättemycket av migrän.

        min syn blev inte påverkad och har ingen historia om migrän i familjen, men det kanske man inte behöver ha? det gick ju över väldigt snabbt också. Det kom bara som en blixt och sedan borta, bara domningen i örat som satt kvar samt att det kändes skumt i höger halvan av skallen.

          Kanske någon nerv i kläm? Är inte ett dugg kunnig, utan gissar bara.

          en kompis till mig med migrän får så när han har migrän, han har fått medicin nu mot migränen. Man kan ha massa konstiga symtom utan huvudvärk och att det ändå är migrän

      Nervsmärta? Jag har nervsmärtor, det känns så. Brukar inte domna dock, men det tyder ju på nerv i kläm? Jag får som ilningar som nästan är förlamande, som en blixt. Tar någon sekund så är det över. Har haft en inflammation i hjärnan men jag får det ofta när jag är spänd så kopplar ihop det med det.

        Det kanske ligger något i det, känns som en nerv som ilar eller hur man ska förklara det. Det skumma var ju bara att jag satt helt avslappnad när det hände. Men vet att jag sover konstigt så nacken hamnar i inte så bra positioner om natten. Så det kan vara nån nerv som spökar. Skönt iallafall att höra att det är fler som råkar ut för det så man slipper känna sig ensam.

          Du är aldrig ensam om någonting. 🙂 Tror de flesta råkar ut för sånt ibland.

            Låter hemskt men ”hoppas det” haha? När jag förklarade det för mina föräldrar så trodde de inte på mig för det lät tydligen helt galet först.

        Skrev ett svar men det verkar ha fastnat.

        Tror att det kanske skulle kunna vara det för sover så nacken hamnar i skumma ställningar. Men har inte haft några inflammationer i hjärnan vad jag vet. Skönt att inte vara ensam om det bara.

          Nej alltså det känns annorlunda. Menade mest att mina kan väl vara från det men jag tror att det är pga spänningarna i nacke och bakhuvudet. Kopplar ihop det med det iallafall.

      Det kan vara käkleden. Ibland uppfattas det som att smärtan kommer från örat eftersom käkleden sitter precis vid örat. I käkleden finns en brosdisk som man glider på när man gapar upp, och det är inte ovanligt att disken hamnar lite ”på sniskan”. Då kan det både låta (knäppa till) och ibland göra ont, eftersom nerver och blodkärl i kläm när man rör käken. Det är dock helt ofarligt. 30 % av den vuxna befolkningen har käkledsknäppningar. Huvudvärken kan vara kopplad till din käkmuskulatur (kind, tinning), men också komma från tex nacken. Fundera på om det är så att du spänner käkarna, pressar tänder eller tunga – sånt kan trigga huvudvärken. Ungefär var tionde vuxen (minst) har smärta/huvudvärk kopplad till käksystemet, så det är jättevanligt. Googla inte, det ger bara mer ångest och stress. Stress och ångest leder till mer spänning och därmed mer smärta. Är du orolig så prata med din vanliga tandläkare eller vårdcentral. Lycka till!

        Smärtan kom inte från örat, det kom från mitten av huvudet och gick mot örat. Så har lite svårt att tro att det är käken som ställer till det. Tack för ditt svar iallafall!? Tar ditt råd att inte googla det dock haha

          Nerver.

          Stora ansiktsnerven går ut vid örat.

        Snälla tandläkaren, en fråga?

        Om du orkar, förstås!

        Har fått en cysta som ligger i bihålorna, stor som en vindruva. Den har funnits ett tag men inte upptäckts förrän nyligen då tänderna började skjutas framåt.

        Det finns inget annat att göra än operation.

        Nu till min fråga. Stämmer det verkligen att jag måste betala operationen själv för att tandläkaren upptäckte det och inte min läkare?

        Om jag gått till doktorn för andra symptom det medför som nästäppa/näsblod och grym rethosta, så hade operationen fallit under allmänna sjukförsäkringen?

        Spelar ingen egentlig roll, operationstid bokad och pengarna finns men intressant att veta.

        Tack på förhand!

        //Moa

          Men gud, hur mycket pengar rör det sig om? Ursäkta jag frågar, men blir så beklämd när våra skyddsnät inte fångar upp allt. Gäller inte ens det som gäller vid lagning av tänder? Inte högkostnadsskydd, men att F-kassan betalar mera ju dyrare tandläkarräkningen blir?

          Jag är dåligt insatt i våra förmåner, som visst inte är så bra när det gäller.

            C:a 10 000 kr, för själva operationen. Sen tillkommer kostnader för tänderna. Antingen att rädda dem eller brygga. Dom vet inte riktigt vad som händer när cystan är borta då käkbenet krympt så det tom blivit rörligt. Klickklick låter det när de drar i tänderna.

            Intressant, nu när paniken lagt sig. ?

            Jag är lyckligt lottad och kan ta en sån här kostnad nu. Hade aldrig klarat av det som studerande småbarnsmamma.

            Självklart hade jag fått låna av min familj, men alla de som inte har någon inkomst eller
            låg inkomst och ingen att låna av, hur går det för dem?

            // Moa

    Jag känner mig sjuk hela tiden. Suuupertrött och somnar överallt, feber på nätterna, ont i halsen vissa dagar, dimmig i huvudet. Ja, sjuk helt enkelt. Men vården hittar ingenting. Jag lever som man ”ska” med bra mat, grönsaker, träning och utevistelse varje dag. Vad är det för fel på mig? 🙁

      Är det bara just nu eller hela året? För det kan vara något så banalt som att du är känslig, inte allergisk, för pollen. Många som blir vårtrötta och hängiga och ofta som att det då beror på det.

        Det är tyvärr nästan jämt. Men min mamma är allergisk mot typ allt, inklusive pollen och jag har hört att det är ärftligt.

        Jag började kanske fundera på sköldkörteln annars, för min hals är svullen hela tiden, på utsidan. Har en svullen dubbelhaka trots att jag är smal på resten av kroppen. Men vet egentligen inte vilka symptom det ger, bara att det kan vara diffust. Och svårt att få vården att ta ordentliga prover…

          Kan det absolut vara. Finns en hel uppsjö med symtom som det kan ge och är olika från person till person.

          Tyvärr är dock extrem trötthet vanligt bland många åkommor. Du kanske också borde kolla om det är något autoimmunt som tex något reumatiskt.

          Få dem att ta mängerd med blodprov men kom ihåg att allt inte visar sig på dem och att du kan ha något som oftast syns på blodprov trotts allt.

            Hitta en privat vårdcentra och skriv in dig där. De brukar vara villigare att gå på djupet i sina undersökningar.

              +1000 på det. Ingen idé att harva runt i den allmänna primärvården tyvärr. De missar att folk är döende eller svårt skadade, hela tiden.

      Allergi? Mår piss nu pga pollen

      Sådär mår jag med ibland. Tror mina hormoner spökar.

      Kolla om du kan få testa dig för borrelia. Det kan ge diffusa symtom och sjukdomskänslor. Annars kanske du börjar bli utbränd?

      Gluten..? Celiaki är diffusa symptom, var det jag hade när jag mådde så. Behöver såklart inte vara det, men kan vara värt att testa om man mår kasst och ändå ”provar allt” :/.

    Är då lycklig fick grönt från kirurgen om Gastric skrevet ?

      I skrevet?

      Åh grattis!

      Grattis, är sleevad sedan ett år och har fått mitt liv tillbaka ?

    Och jag tänkte på ”å mamma haj, dududududududu å pappa haj dudududududu. Det var tur att du förtydligade, jag är uppenbarligen lite trög ikväll.
    Hoppas att det inte är något allvarligt som hänt.

    Jag är så glad att du är här, TrH, ?

    … och alla ni andra också förstås! Jag ska sova nu. Sov gott!

      Tack och sov gott! ?

        Sov gott och tack själv! ?

          Det var till TrH, men det förstod du jag vet. Jag har saknat dig, du är en favorit!

      Inte utan att hon varit saknad! ?

      //Moa

        ??

        Ja, kanske av dig men den stora skaran har inte saknat hennes besserwisseri. Btw, hon skriver ju väldigt mycket under anonym nuförtiden när Camcam avslöjade att Trh hänger här 24/7.

    Låter likt sköldkörteln. Gå in på Sköldkörtelförbundets hemsida, där har de listor över symptom. Du kan sedan ta prover privat om det är svårt att få VC att göra det, kostar ca 300kr, väl investerade pengar i dig själv. Ta då T4, T3 och Tsh. Tsh brukar VC-läkarna gå på i ett första steg, viktigt att veta är att referensen är individuell, dvs många mår bra på ett värde <2,5, men en del mår bra först <1,0. Gå med i Sköldkörtelförbundets grupp på Facebook, där finns många som hjälper till med svar och råd. Lycka till, hoppas du mår bättre snart! ?

      Äsch, detta var till ”sjukis” ovan, lyckades inte svara på rätt sätt ?

        Säkert inte du som svarade fel utan bloggen som puckade till det. ?

    Vilket trevligt spontant öppet spår det blev ikväll, godnatt ?

      Natti natti?

      Jag håller med. Jättefin stämning!

    hej. har ett problem. jag har en dator som är fyra år gammal. den börjar ge upp mer och mer. jag har en väldigt låg inkomst pga sjukersättning . jag har reumatism. jag tvekar att ta ett räntefritt lån… det blir ju i alla fall 700 kr i mån ett år. eller klarar man sig utan dator i dag som det ser ut`? tacksam för svar. är livrädd att jag tar mig vatten över huvudet. jag har pc nu och kommer fortsätta ha det. jag har ingen smartphone utan en gammal nokia som man kan ringa på och smsa. ingen platta. allt pga av att jag får in så lite i mån. tack för mig sorry för lång text

      Hur märker du att den börjar ge upp? Om den är seg osv kanske en total återställning av datorn kan funkaistället för att köpa ny?

    Någon med erfarenhet av asiatiskt smink?

    Var på en kortare resa för någon månad sedan.

    På taxfreen kom jag för första gången över smink från Korea. Testade lite olika ansiktssmörjor. Rengöring, natt, dagkräm och ansiktsmasker.

    Blev helt förälskad. Min torra hud är ett minne blott. Jag är så nöjd.

    Nu skulle jag vilja prova rent smink. Är det någon som kan/vet något bra märke att rekommendera?

    Mitt nuvarande, standard är/har alltid varit Lancome. Är nöjd men vill prova mer asiatiskt.

    //Moa

      Jag har inte mycket smink från k-Beauty bara en CC från eborian men den älskar jag.

      Annars har jag alltid uppskattat japanskt som tex sensai.

        Då ska jag leta efter Eborian och utgå från det.

        Har prövat en del från Sensai… och ett japanskt märke jag glömt namnet på. Hittade en del, när jag tänker efter. Ska kanske prova igen?

        //Moa

    Någon som har testat en sån face roller med piggar/nålar (vad kallas de ens?) och kan säga om de är bra eller dåliga? Värd pengarna? Om ni fattar vilken typ jag menar?

      Tillägg: jag är mest sugen pga att de ser så sköna och avslappnande ut så tar tacksamt emot tips på andra ansiktsmassagemojänger också

      Tänker du på derma roller kansne? Och gua sha redskap?

      Den man använder hemma ger inte så mycket resultat för mig men min hudterapeut täcker hela ansiktet med smärtstillande kräm och kör runt med längre nålar. Är helt blodig efter. Ibland lägger vi på c vitamin eller vita blodkroppar från mig själv och får bra resultat mot acne ärr. Men man måste gå regelbundet.
      Tycker iof att 2 syra behandlingar gav längre resultat så kombinationen är nog bäst

    Det blev en jäkla massa off topic. Hur många kommentarer om Margaux blev det? 3 eller 4?
    Fyy, vad vi har brutit mot bloggens regler ikväll. Vi kommer att bli satta på modd allihopa som skrivit OT här. 🙂 🙂

    Tycker Margaux verkar härlig, men av någon anledning har min bild av henne ändrats sen bröllopsplaneringen började. Inte nödvändigtvis negativt, bara ändrats. Brukade känna att hon var så enkel, lättsam, easy going – allt som ett extravagant bröllop inte är.

    Ååååh Trolltyg ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.