Offentliga kärleksförklaringars vara eller icke vara?

Kärlek är härligt.
Kärlek är underbart.
Kärlek är magiskt.
Kärlek är livet.
Men….Jag kan inte låta bli att ställa mig lite undrande till den här typen av offentlig kärleksförklaringar. Jag kan förstå att tillägna någon ett inlägg, men att gå in och skriva översvallande kärleksdedikationer till sin närmaste familj – som man alltså enkelt kan dela med hur man känner – känns…beräknande på något vis.
Särskilt när det sker på en offentlig människas plattform med mängder av ”främlingar” som följer.
Herregud, Oleta Adams-texter och annat…

Hade jag skrivit något sådant till min syster på hennes – då helt privata – Facebooksida under ett inlägg där hon önskar Glas Påsk så hade hon förmodligen undrat om jag rökt på.
Eller är det fiiiiiiiint? Styrkekrams-fint?
Att inför gud och denna församling och alla följare på Instagram skrika ut sin systerliga kärlek?
Att uttrycka kärlek är jag helt med på, det är sättet att göra det på som känns….inte så genuint…
Jag tycker inte det, men vi brukar ju inte alltid tycka samma – ni och jag… 🙂
Vad tycker ni om det här sättet att uttrycka kärlek på?

Team Bara Härligt eller Team Beräknande?

 

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Team Cringe.

      Fånigt.

      Fattar inte vitsen? Är det nån som bryr sig om sånt?

    Systern blev säkert beordrad av Bekräftelsedrottningen att skriva så. Är det inte så att man försöker framhäva det som man egentligen saknar?

      Nä, jag gillar Anna Book, menade inte det jag precis skrev

        Idiot. Du svarar inte på ditt egna inlägg utan tar andras inlägg och nick. Dålig stil.

      Prata för dig själv ?

    Äh det är väl gulligt så och ganska oskyldigt. Stör mig mer på kärlekspar som sitter brevid varandra i soffan eller i sängen och skriver kärleksförklaringar tillvarandra på sociala medier när de faktiskt är brevid varandra och kan säga det irl liksom. Cheesy as fuck. Och lite cringevarning.

      Vilket bra nick!! Me like.

        Åh tackar?

      Alla kärleksyttringar är bra . Mer kärlek människor emellan. ?

    Väldigt konstigt!
    Vad har hänt med husköpet? Eller är det en annan ”katastrof” som hänt?
    Läste någonstans om att det inte blev som tänkt.
    Hennes vanliga otur enligt henne själv….

      Jag kopplade det till att det är något med hälsan iom att hon var hos läkaren för inte så längesen. Fått provsvar?

        Följer du både BB och Anna?
        Jag blev blockad när jag började följa BB.
        Har aldrig kommenterat, gillat på hennes IG eller på andra medier……

          Haha, inte BB, men Cams privata konto. Vågade inte följa bb först, men när Cam skaffade valp kunde jag inte låta bli längre. Inte blivit blockad än dock.

    Allra skummast tycker jag kärleksförklaringar till barn är. Barn som inte ens kan läsa och se inlägget.

      Men ja! ”Vi älskar dig” osv…helt ologiskt?…

      Men alltså va, är det samma person som är S, Scam och Sarasliv? För de är skrivna på samma sätt och ångrar sig efter ett tag… vad är det jag inte fattar? Ska det vara roligt eller? Är det kanske något internt skämt…?

        Kan nån förklara för jag fattar inte.

        Klart det är ett troll. Som nu kommer skriva ”Skoja bara, jag är inget troll”…?

          Som sagt??‍♀️ Camcam. Kanske ian du blocka ip från denna tok?

            Fan lite underhållande ändå?

      Vad brukar du själv lägga upp för bilder på din Instagram då 🙂 ?

        Ja inte lägger jag upp bilder på mitt barn och skriver till hen där kan jag lova. Jag har för det första en låst profil vilket alla med barn borde ha i rent integritetssyfte och jag skulle aldrig få för mig att skriva ett öppet brev till mitt barn online som hen varken kan läsa eller förstå. Jag tar hellre den tiden och säger eller visar det till mitt barn irl än lägger upp en bild med text. Men det är ju jag det??‍♀️ Sen behöver såklart inte det ena utesluta det andra men jag kommer aldrig fatta vitsen med det.

          Blev bara nyfiken vad du lägger upp för något på din Instagram, vilket du uppenbarligen inte verkar vilja svara på. Menar mest att det är väldigt individuellt vad man tycker om att se i folks flöden. Personligen ser jag hellre en bild på någons glada barn med en ”utfyllnadstext” som exempelvis – ”mammas älskling” än en bild på en kaffekopp från Matteus där det står ”mys i soffan”.

            Ja alltså jag motsätter mig inte bilder på barn. Jag har ju ett själv. Jag säger att jag finner det märkligt hur folk sitter och drar kärleksbrev till sina älskade online för allmän beskådan.

          Oj gud vad jag håller med! Fick veta att mitt x’s nya fru lagt upp kärleksförklaring till min dotter. Och då kan jag säga att hon inte bryr sig överdrivet om henne. Bara när andra är i närheten. Och på sociala medier. ?

            Vill inte låta elak, men hur vet du att hon inte bryr sig om din dotter? Hon kanske lämnar mer plats åt dig när ni alla umgås tillsammans. 🙂 Bara nyfiken!

              Dottern själv kanske har berättat för sin mamma om pappas nya frus brist på känslor kring henne utanför sociala medier? Eller hur?

              Humlan låter mest som ett bittert ex. 🙂

        Jag lägger upp bilder på vad vi gör. Och jag kan ju lägga upp ”kolla in T, vad grym hon är” (efter att ha fått ok från henne). Men då riktar jag ju mig inte till henne utan de som valt att följa mig. (Och ja, pga av barn har jag privat konto)

      Håller med 1000 procent

    Tycker det är pinsamt när partners hyllar varandra sådär. Liksom… hen sitter säkert mitt emot dig i soffan. Säg det till hen istället! Och skulle hen inte vara bredvid dig så kanske du är betrodd med hens telefonnummer och kan skicka ett meddelande eller ringa? ?
    Nä, ju större behov av att ha sitt förhållande offentligt desto sämre är det.

      Jag tycker ärligt talat synd om människor inte har det förhållande jag har, där vi är nöjda och inte behöver offentliggöra allt. Men det känns lite bättre för oss när andra gör det för då känner jag mig lite bättre, även fast man kanske inte får säga så i det här jääääääähhhvla..

      Ja, vem försöker ni övertyga?

    Helvete så bitter du jämt är camcam är väll DAX att kanske tar tag i ditt eget liv

      Nejdå, CamCamCamCamCam, du är grym! Jag älskar dig, och tycker du är fantastisk! Puss på dig

        Tack! Jag vet.. 😉

          Dryg…

      Fast camcam är kanske så till sättet. Eller en del av henne är ❤det. Vi är alla olika.

    Kärlekförklarningar och hyllningar till sina systrar/bröder/älsklingar/barn är fan det vidrigaste och se på Facebook och Insta.

    ”Alltså jag har väääärldens bästa pojkvän”
    ”I lekparken med barnen, på stranden med barnen, på utflykt, på picnic….”
    ”Min syster, en del av min familj”

    Eller ordet ”Family” och så familjebilder. Och alla semesterbilder, barnens första stapplande steg..

    Varför inte och till Gekås och köpa hundra fotoalbum. Fylla upp dom med alla familjebilder och sen kasta ut dom på ert centrala torg..

    Nä visst ja, nobody gives s fuck ?

    Vem faaaan bryr sig?

    ??

    Ps: Glad påsk, nu ska vi på äggjakt utan mobiler och en jävla massa inlägg om det på sociala medier.

      Nu när jag läste mitt inlägg igen inser jag hur bitter jag låter… hm det kanske är dags för mig att rannsaka mitt liv? Puss och kram på er alla goingar

        Puss o kram påskharen ❤

      Vänta, va? Hur är ”I lekparken med barnen” en kärleksförklaring? Vad tycker du man ska lägga ut bilder på eller skriva om? ”Idag har jag ätit ost- och skinkpaj med melonsallad”. ? Sliskiga kärleksförklaringar till sitt vuxna älsklingssnuttegull som sitter bredvid i soffan tycker jag att det är kräkvarning på. Men att posta bilder från sin vardag säger jag ingenting om. Hellre vardagsbilder från lekparken än tjusiga bilder på fruktfat och smoothies.

        Har inga barn men ÄLSKAR bilder på mina vänner och släktingars gulliga barn ? Scrollar förbi alla semesterfoton från exklusiva eller vilda ställen och kikar direkt på barnen!

          Vad go du verkar vara ❤️

      Men alltså va haha…Vad vill du ens se folk lägga upp bild på då? Selfies i sovrumsspegeln? På frukosten? Eller vadå?

    Vad i helvete pågår i detta kommentarsfält? Någon som har varit i koma o tror det är 1a april?

    Kan bli lite cynisk när jag ser hyllningar direkt adresserade till ”gamla farmor” som ”dog för förti år sedan idag” och ”du är var så fin och snäll och dina bullar har gjort mig till den jag är idag”.

    Såvida farmors ande inte har facebook så ser jag ingen annan mening med dylika inlägg än att fiska lajkare. Än värre är att SAMTLIGA lajkare förmodligen ger blanka fan i din gamla bull-farmor och bara lajkar för att i sin tur visa sig vara en godhjärtad och närvarande vän. Fy fan.

      *fiska lajks

      Hahahahaha dör

    Vad har ni rökt i dag och kan man få lite? ? happy påsk!

      Happy 420! ?

    Jag känner lite såhär, aldrig uttrycker eller visar jag kärlek i ord/kramar in real life till min familj. Jag har mycket lättare för mig att skriva det till dem eller som såhär – tillägna ett inlägg till min familj.
    Jag kan uppfattas som kylig, men jag är reserverad av mig och visar inte kärlek öppet.
    Tror alla är olika, vad är fel med det? Däremot känner jag sådär för Anna Book, allt de gör är cringe och jobbigt. Så detta kan vara uträknande, men jag berättar ur min synvinkel hur jag är. ??‍♀️

      Och nej, jag menar inte heller sådana pinsamma inlägg som många gör heller. Räcker med en rad. ☺️

    Rent generellt tycker jag att det är lite cringe, men jag kan också få infall av överväldigande känslor av kärlek för mina människor – då sprutar det bara ut. Och då är det ju genuint.

    Jag tycker det kan vara lite gulligt ändå. Finns så mycket skit på sociala medier (och i världen överlag) så det känns fint att ibland kunna läsa om hur människor uppskattar varandra. Å andra sidan kanske jag är lite naiv och utgår oftast från att det är genuint och inte skrivet för att få så många likes som möjligt. Har svårare för inlägg där folk skriver om bra saker de har gjort, typ köpt mat till en hemlös eller hjälpt en främling. Vet inte varför men får ofta intrycket att det är illa dolt skryt.

      Jag tycker att Anna är liiiite för mycket, verker ha ett väldigt stort bekräftelsebehov och kanske inte mår så himla bra alla gånger. Då är det fint att hennes syster visar att hon finns där för henne <3 Men varför ifrågasätter vi varför det skrivs offentligt och inte privat? Och varför vill CamCam veta vilket team vi läsare tillhör? Det kommer fler och fler sådana här inlägg och jag upplever det som väldigt beräknande.
      Vad hände med saklig bloggbevakning?

        Saklig? You must be new here… ? Det hår har förekommit så länge bloggen har funnits.

          där har du fel. Jag har varit med sen tiden då du kommenterade på Svenskabloggare och bestämde dig för att starta en egen blogg – en blogg som jag tyckte var så jävla bra (och som jag fortfarande tycker har sina stunder). Så det kanske är du som inte märker att ditt skrivsätt har förändrats till det sämre?

      Håller med om inlägg som går ut på att skryta om att man skänkt pengar och dylikt. Menar man allvar med sin gåva behöver man inte skryta om sin swishning på fb ( som dessutom brukar vara max 20 kr) för att få likes och leka moder Teresa. Pinigt.

    Äsch mer kärlek till folket!
    Sen skulle jag inte skriva så till de jag älskar, gör det gärna direkt till personen men om de nu vill lufta sin kärlek offentligt so go for it.

    Däremot har jag lite svårt för när folk skriver hur mycket de älskar varandra på sociala medier och man vet att det är en fasad. Människor jag känner alltså som berättar hur dåligt förhållandet är till mig, för att typ samma dag lägga ut hur perfekt allt är.

      Eller hur.. Känner en som blev tvingad till abort av sin man och det förstörde henne totalt. Enda sättet för henne att må bra var att vara med en annan man, alltså att hon hade en affär med en annan. Otrogen. Hennes man var hemsk mot henne, misshandlade henne psykisk osv. Jag stöttade henne mkt under den tiden, för att samtidigt se hennes uppdateringar på sociala medier om att hon var ute och åt romantisk middag med sin ”Fantastiska underbara make”.

        Fy stackars din vän. Hoppas hon lyckades lämna honom. Haft en kompis vars kille var ut varje helg och det var flera gånger hon kom på honom att vara otrogen. Men på hennes sociala medier var allt perfekt och han var fantastiskt. Långa bildtexter om hur perfekt allt var.
        Men tillslut lyckades hon lämna.

    Hahah men alltså VA. Ser tre kommentarer i detta kommentarsfält som skrivit något för att sedan ta tillbaka/ångra vad hen skrev?? Är det samma person eller vad händer

      Undrade precis detsamma!?

    Amir har fått körkortet omhändertaget då han blev tagen för fortkörning på motorvägen, vilket innebär att han kört minst 30km/h för fort. Sedan var de ute och festade igår och enligt honom stannar de bara en natt, vilket borde innebära att de kör tillbaka idag. Hoppas att han inte druckit särskilt mycket. Tycker det hela känns oansvarigt :/ Det är så många idag som tar lätt på att köra bil + alkohol!

      Var står det?

        I hans vlogg berättar han det! Han är dock väldigt ärlig med vad som hänt och tar ansvar vilket är bra. Dock säger han inte hur fort han kört men det är ju rätt uppenbart med tanke på åtgärden från polisens sida.

      Har inte läst om det men är det han som kör tillbaka då? Kanske nån annan som kan göra det?

        Han åkte ju med sin kompis Vanna, som enligt hans story var jättefull igår så det kanske inte heller är ett bra alternativ haha

      48 h har man på sig. Särskilt intyg gäller istf körkortet. Sen får du vänta på transportstyrelsens dom.

    Team Beräknande.

    Det kanske är lite cringey, men jag kan inte störa mig på att folk utrycker kärlek till sina nära och kära offentligt. Jag tycker det är fint. (Sålänge det inte är varje dag och ett förhållande som alla vet att inte är bra lol)

    Jag är för kärlek, absolut, och visst får man sprida kärlek på nätet hur mkt man vill.
    Men när det kommer till just de här personerna lämnar alla kärleksförklaringar en riktigt jobbig känsla efter sig.
    De är uppfostrade av en kvinna som levde på enorma lögner, som var en martyr utan dess like och som såg sin chans till uppmärksamhet när dottern blev känd.

    Jag var liten när Anna blev känd men släktingar och vänners föräldrar berättar om hur det skrevs om mamman och hur det skvallrades om henne likt vi skvallrar om Anna.
    Jag köper deras ”skvaller” för det är så tydligt hur mammans sjuka beteende smittat av sig på Anna och de andra. Hyckleriet, paniken över att fasaden kanske rämnar, behovet av att synas och höras, offermentaliteten, hur fort det svänger från tårar till hot, spott och fräs.

    Ostabilt minst sagt.

      Det hade jag ingen aning om, Annas mamma dvs. Låter dock inte helt orimligt.

    Tycker det är cringe. Säg det irl istället eller skicka ett sms..
    Förresten vad har hänt med ”Viktor den store” här i kommentarsfältet? Saknar din humor

    Kära THK kära knoe. Med denna kärleksförklaring vill jag säga att du alltid kommer finns i mitt hjärta forever. Önskar dej ett stort påskägg med smarriga köttbillar i. Love you forever puss på nosen. ??❤

    vet. Puss på nosen. ??❤

      Kära K-M, jag är så nyfiken, men hur gammal är du?

        Jag är så ung så jag har barnasinnet kvar och så gammal så jag kan driva med mej själv. Så du får gissa. Kära du. ?

          8 år?

            Ja kanske 8 . ?

      Dessa kärleksförklaringar till en katt (som man inte ens träffat) kan väl ändå inte vara seriösa?

        Det är ju just det de är ? ?

          Men vakna. Miljontals människor älskar djur dom ser på youtube tex och så har ju camcam skrivit en hel del om THK och visar bilder. Tänker ni inte så långt ??

    Vet skulle inte vara med jag skyller på solsting.

    Alltså e mest fascinerad över hennes användning av filter, att hon vill se ut som en 18-åring o int egentligen ens d, utan bara som en typ seriefigur … roligt o visa eventuella barnbarn nångång att så här såg mommo ut då hon va nästan 50 ?

      ???

    Så himla lökigt. Och förstår inte alls de kärleksförklaringar till en partner där man måste tala om för hela världen att ”det har inte varit lätt, tack för att du har stått ut”…. Wtf??

    Appropå kärleksförklaringar. Ingen som reagerar på Magdalena Graafs kärleksförklaring till sin man? För det första känns det smaklöst och skriva typ ”Inget kan faktiskt komma i mellan oss, vi kommer leva sida vid sida för resten av våra liv ” blabla när hennes syster precis separerat från någon hon säkert trodde hon skulle leva tillsammans med men framför allt känns hela inlägget (förutom sinnessjukt äckligt smörigt) skumt!! Varför skriver man ”Jag har världens finaste, snällaste, snyggaste och sexigaste man. Inte du! Ha ha”

    Låter som att inlägget är riktat till någon specifika annan kvinna…. svartsjukedrama?

      Tycker du överdriver ganska mycket när du påstår att det skulle vara smaklöst att skriva något sådant bara för hennes syster genomgått en skilsmässa ?

      Jag håller med

      Verkar som Maggans blogg är ett enda stort provocerande…

      Tycker maggans inlägg är superfint till hennes man. Jag gillar henne. Nog rolig och bra kompis. ?

      Tänker också på det faktum att han friade till M för flera år sedan men att de ännu inte har gift sig och att M dessutom aldrig har sin ring på sig.
      För ett tag sedan skrev hon dock ett ”skämtsamt” inlägg där hon visade en stor fejkring och skrev typ att hon hade skrämt slag på honom med den.
      Ska de gifta sig? Vad väntar de på? Och vad menade hon med inlägget? Så många frågor, så få svar.

    vad betyder cringe?

      Det betyder typ pinsamt. Det finns en extremt mycket utförligare förklaring här dock: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6858876

      Jag var med när den såldes, wow de har verkligen totalrenoverat den

      12 killar ?

      Ska de flytta? vart?

    Finns det någonting alls som Anna Book gör som inte är beräknande, eller bara väääääldigt konstigt? Som att sända live flera timmar i flera dagar när hon rensar sitt källarförråd? Sända live i flera timmar från en sjukhuskorridor?

    Hon borde ta tag i sin son istället, dömd som han är för det ena och andra, visar upp sig med vapen när han ligger i sängen.

    Hon måste sakna sina 15 minuter i rampljuset något otroligt mycket. Hallå? Låten ABC levde väl i ungefär fem veckor 1986. 33 år sedan. Inse!

    Jag avskyr det. Förstår inte syftet. Skicka vilka smöriga gulliga sms som helst men håll det privat!!!
    Samma de som lägger ut på Fejjan typ ”tack blabla för en underbar helg/middag” .
    Jättetrevligt med tack-sms men varför ska alla som inte var med få del av informationen ?

    Min erfarenhet är dessutom, hu fler hjärtan folk gör oförenligt åt varandra- ju mer skum är relationen… Är det bra och man är trygg behöver man inte hålla på…

    Som när sambos skriver ”krya på dig älskling” på fejan när den ene är sjuk. Det mest troliga är väl att dom träffades hemma på morgonen…

    (Någon annan kanske redan skrivit något liknande. Har inte läst alla kommentarerna) ?

    Konstigt över huvudtaget med kärleksförklaringar via nätet. Kan man inte säga det direkt till den personen?
    Nej, det handlar ju hela tiden att få uppmärksamhet, alla mediakåta B och C-kändisar. Tror ni att Stenmark eller Borg skulle hålla på så här? Ett klassiskt exempel är ju Läckberg, det är ju hela tiden, hon tror ju hela tiden att ALLA är irriterade på att han är yngre än henne. Men det är FASIKEN ingen som bryr sig om dom.

    mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.