Öppet Spår – Uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?
Givetvis kommer det ett kl 21-inlägg i vanlig ordning så det här är bara som en liten bonus.
Ingen blir utan…

So get it all out of your systems!!
GO!

433 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad har ni för utbildning och vad jobbar ni mer?

      Utbildad redovisningsekonom men valt att jobba som ekonomiassistent.

        Vad är skillnaden mellan dessa? Funderar själv på att läsa en ekonomisk yh utbildning. ?

          Utbildar mig till SSK

          Som redovisningsekonom redovisar man bland annat inbetalningar, utbetalningar och andra förekommande ekonomiska händelser. Man sköter om skatter, arbetsgivaravgifter och moms, redovisar och betalar dessa. Som ekonomiassistent så jobbar man med reskontrorna, kund- och/eller leverantör. Mycket extern kontakt, registrering av inbetalningar, utbetalningar, kravhantering. Jag valde att jobba som ekonomiassistent för det är roligare och mer varierande, mer kontakt med andra än controllers. ?

            Tack snälla för utförligt förklarat. Är lönen olika respektive om man arbetar som redovisningsekonom och ekonomiassistent?

              Och som redovisningskonsult så skulle jag säga att man gör allt det, inklusive rådgivning (fast på byrå ut mot kund istället) . Själv utbildad till det på yh och ångrar mig inte en sekund!
              Jobbar som det nu och hon aldrig trivts så bra innan. Har min egna kunder där jag sköter allt fr0n löpande bokföring, betalningar, till löner, bokslut mm! 🙂

                Samt, man kan ju välja att jobba som konsult också. ?

                Åh, ska nog hoppa på en sådan… var läste du?

                Jag läste på en skola som inte fortsatte efter de 2 åren man får beviljat från myndigheten så de finns tyvärr inte mer. Men trots att vi hade dåliga lärare kan jag ändå rekommendera utbildningen!!!

                Hade skrivit på papper för tillsvidaretjänst på heltid på min praktikplats redan 4 mån innan examen. Branschen skriker efter folk, iallafall här omkring där jag bor. Inga problem att byta jobb heller eftersom det som sagt är brist, och då bor jag ändå i småstad med ca 15000 invånare bara.

                Jag säger kör! Ett stort plus är den korta utbildningsstiden ?

                  Gick du på Rosengårdens?? I så fall gick vi på samma ? håller med, bra utbildning att gå om man i princip vill vara garanterad jobb efteråt!

              Ja det skiljer en del.

              Ja, lönen skiljer. Ekonomiassistenter i Stockholm med några års erfarenhet kan väl tjäna runt 30-32’. Redovisningsekonomer med erfarenhet runt 38-40’. Ännu mer om du blir redovisningsansvarig (45’). Iaf enligt löner jag sett för dessa typer av positioner på några olika bolag (inom olika branscher). Ser allas löner när jag jobbar med budgeten.

            Ssk m vidareutbildningar inom barn och operation.

        Samma här ?‍♀️

        På YH, fick du göra tester där? Jag ska göra det nästa vecka i matte och excel och är sämst på bägge två, några tips på vad som kommer så man hinner förbereda sig?

          För Excel:
          Läs på om följande formler: LETARAD och OM. LETARAD använder jag varje dag, superanvändbar. OM-formeln är också användbar.

          Läs på hur du gör ett filter: (Sätt rubriker i alla kolumner. Markera hela dataområdet och tryck Ctrl+Shift+L så får du upp små pilar på rubrikerna där du kan filtrera på färg, filtrera fram olika intervaller, sortera A-Ö, störst till minst, söka på ord, etc.)

          Överkurs: Läs på hur du gör en rullista via dataverifiering (så att när du klickar i en cell får du upp en rullista med värden eller text).

          Matte: Beror på vad för typ av matte. Om generellt, öva på gamla högskoleprov?

          Mitt svar hamnade i modd. ??‍♀️

      Gymnasieekonom… svårt att förklara vad jag jobbar med dock ? ngt mellanting mellan lager och kontor… så hör många olika saker på en dag

      Fastighetsmäklare

      Pluggar till utredningskriminolog.

        Finns det en särskild utbildning för det? Vad är skillnaden mot den generella utbildningen till kriminolog? Hur lång är det? Berätta allt, verkar intressant 🙂

          Nu har jag inte så bra koll på de andra kriminologutbildningarna, så vad skillnaden är törs jag inte säga. Detta är ett kandidatprogram, dvs tre år, distans. Gå in på hig.se så kan du kika på kurserna. Är snart klar med andra året!

            Och jag är utbildad till civilingenjör och jobbar på hig ?

              Vad roligt! ?

              Vad är hig?

                Högskolan i Gävle

            Tack!

      Psykolog, läst psykologprogrammet då så klart.

        Jag har läst mitt första år nu. Hur trivs du i yrket?

          Fantastiskt!

      Är flygvärdinna. Har gymnasiekompetens och inte mer. Tjänar grymt bra på de få timmar jag jobbar.

        Dum fråga kanske men vad gör ni? 🙂 mer.än de vi får se 🙂 (nyfiken menar absolut inte min fråga som nedvärderande)

          Kort sagt – ansvarar för säkerheten och servicen ombord.

        Medellönen för flygvärdinnor i Sverige är ca 25’000 så ”grymt bra” kanske är att ta i….

          Vet folk som tjänar mot 60-70k som flygvärd, de har att göra med vilka timmar du jobbar, hur länge du jobbat, vilket bolag, om du varit på fler bolag innan. Sen får man även tillägg för att man är i luften.

            Enligt flygvärdinna.se ”Söker du dig till den privata och ej reguljära trafiken kan lönerna se helt annorlunda ut. Där kan du, om du är duktig och har ett visst mått av flyt, komma upp över 40000 kr i månaden.”

            Ännu inte sett en källa som säger 65-70′ SEK.

          Jag har 65 000 så om du inte tycker att det är bra så får du gärna berätta vad som är bra?

            Om du jobbar i Sverige inom reguljärtrafik finns inte en chans att du tjänar 65′ som flygvärdinna. Inte ens med årtionden av erfarenhet. Uppemot 40′ kanske. Ingångslönen är 19′ – 23′ SEK före skatt. Tror du att någon tror att en flygvärdinna har den löneutvecklingen i Sverige?

              Vem har sagt att jag jobbar för ett svenskt bolag? Sluta anta saker.

                Det här är en svensk sida. Vi skriver alla på svenska. Det är inte helt långsökt att anta att du jobbar för ett svenskt bolag i Sverige… Dessutom skrev du ut din lön i vad jag förmodar är svenska kronor. Så i stället för att låta som en dryg typ som bara vill skryta om sin lön kan du väl upplysa alla här som vill bli flygvärdinna vart i världen man tjänar 65′ och hur länge man måste ha jobbar för att nå dit?

                  Så bara för att vi skriver på svenska på en svensk sida så kan man inte jobba eller bo utomlands? Lol

                  Jag förstod direkt att hen inte jobbade på ett svenskt flygbolag med tanke på lönen

                    Men tack snälla! Nån som tänker lite i alla fall! Hade fan håller käften om jag visste att det skulle bli ett sånt jävla liv!

                      Du var ju dryg från början så du får nog räkna med dryga svar.

                      Anonym 21:23: Nej, hen var inte dryg från början. Var nog mer din tolkning? Det är kanske ifrågasättandet och bemötandet av kommentarer från din nyss som gjort kommentarsfältet till något annat än vad det en gång var och fick flygvärden att känna precis så?

                      Pb, i den här tråden har jag bara kommenterat att hen var dryg från början. Det andra är annan/andra anonyma som får stå för dom.

                  Du vet att det här internet är världsomspännande va? Måste jag som svensk jobba i Sverige för att svara på en rätt oförarglig fråga om vad jag jobbar med och vad jag tjänar i ett forum på en svensk sida som jag gillar?? Du är ju så jävla dum så det finns inte och har en sån liten världsbild att det fan är synd om dig. Du uppför dig enbart som en idiot. Tänk större och må bättre.

                    wow, någon behöver stänga ned datorn och äta något…

                  Men sluta dryga dig.

              Hur många svenska flygbolag finns det? Har vänner som bor i Sverige och jobbar på Ryan Air, Thomas Cook, Emirates etc…

          25k är enligt mig grymt bra lön (tjänar själv runt 14k)

            Är då inte flygvärdinna förstås

            Vad jobbar du med? (Hur gammal är du, om det inte är en ofin fråga)

              Jag tjänar runt 14k (eller vad nu dollarn ligger på) också, jobbar som pizzabagare. ? ?‍?

            14k för heltid?? I Sverige?

            Tjänade det för halvtid när jag jobbade extra i butik under studietiden (förvisso en del OB i det).

              Jag bor dock i usa. Kikade precis vad dollarn låg på och tjänar visst närmare 17k om jag är lat och runt 20k om jag jobbar “vanligt”.

        Var det ”lätt” att komma in på utbildningen eller har de särskilda krav? Och är det svårt att få anställning på ett bra bolag? Har noll koll på hur arbetsmarknaden ser ut för flygvärdinnor men verkar vara ett kul jobb!

          De krav jag vet om är:
          Minst gymnasieutbildning
          God hälsa (klara medicinsk check hos flygläkare)
          Bra på engelska
          Inget i brottsregistret
          Minst 1,60 cm lång

          Annars ska det inte vara så svårt?

        Kul att höra mer om flygvärdinna. Jag går ut gymnasiet nu i juni och har siktet inställt på att bli just det. Tänker söka så fort jag fyllt 21 om jag inte kommer in tidigare på något av de sommarvikariat de annonserar ut ibland för inte de har ålderskravet.

      Jobbar som mäklarassistent efter att ha utbildat mig till det 🙂

      Utbildad lärare i fritidshem (förut hette det fritidspedagog). Jobbar som klasslärare i en trea just nu. Vill byta bana helt.

      YH byggnadsingenjören examen.
      Jobbar som projektingenjör

      Är utbildad beteendevetare och jobbar som stödpedagog på ett psykiatriboende

      Utbildad jurist och jobbar som…?…jurist. ?

      Socionom, kurator.

      Jobbar som löneadministratör. Har en högskoleexamen inom företagsekonomi ä.

      Grundskollärare, för F-3. Tar examen nu till sommaren och börjar som lärare i en etta till hösten! ☺️

      Kärnfysiker

        Kul! Själv är jag sjukhusfysiker (medicinsk strålningsfysik)?

          Hej
          Hur länge har du jobbat som sjukhusfysiker. Hur mycket tjänar man per månad? Är det svårt att hitta jobb?
          Frågar eftersom jag blev antagen ock ska börja läsa programmet HT2020.

      Utreder brott i nära relation. Har pluggat sociologi och rättsvetenskap.

        ❤️❤️❤️

        På polismyndigheten? Hur kom du in på det?

      Usk

      Civilekonom. Jobbar som senior koncerncontroller.

      Är socionom och vårdadministratör. Jobbar som vårdadministratör.

      Undersköterske utbildning på 1.5 år, jobbar som undersköterska på ett äldreboende 🙂

      Läser till HR!

      Arkitektur / arkitekt

      Flygvärdinna. Gått på flygvärdinnehögskolan. En fena på kaffe och te!

        Stämmer det att man inte bör dricka kaffe/te på flyg p.g.a asigt vatten? ?☀

      Gick handels- och administrationsprogrammet på gymnasiet och jobbar som avdelningschef på ett stort varuhus som säljer sport- och fritidsartiklar. 🙂

      Lärare och lärare ?

      Jag läste juristprogrammet, jobbar som jurist på en advokatbyrå ?‍⚖

      Jag borjade utbilda mig till systemvetare, men lade ner det efter 3 terminer eftersom jag tyckte det var sa himla trakigt. Har precis borjat utbilda mig till guide och det passar mig verkligen sa mycket battre, samtidigt driver jag mitt egna foretag som ar ett kombinerat internetcafe med resebyra.

      Gymnasielärare (behörig för gymnasiet och högstadiet) med inriktning på svenska och religionsvetenskap. Arbetar på gymnasiet och undervisar i sociologi och svenska som andraspråk. Trivs otroligt bra med läraryrket! Jag har inte upplevt den press och stress som många andra kan verkar göra som lärare. Kanske har jag tur med min arbetsplats, eller så lägger jag upp mitt arbete på ett bra sätt. =) Ja, jag arbetar fler timmar än ordinarie 40 h per vecka (jag är medveten om att vissa yrkesgrupper lägger mycket extratid utöver sin betalda arbetstid!) men jag gillar starkt att jag får ledighet mer utspritt över året även om den är bestämd i förväg.

      Pluggar i USA till en master i international higher education and intercultural relations ?

        Hej! Var pluggar du någonstans? Jobbar också inom den världen och har själv funderar på att läsa en master i USA.

          Lesley University i Boston. Sista lektionen på första terminen idag. Trivs väldigt bra.

            Vad kul! Åh. Får jag fråga hur du har gått till väga rent finansiellt? Du behöver självklart inte svara om det känns privat <3

              CSN samt sparad pengar

    Om man vill ”skriva ” till någon, vilka sätt finns det(förutom mail, sms, fb)?

      Snail-Mail är ju extra speciellt 🙂

      Brev som postas?

      Röksignaler, brevduva

      flaskpost, men osäkert om det kommer fram till rätt person….

      Fax!

        Haha, tänker alltid på ”80-talets snapchat = en fax direktkopplad mot en dokumentförstörare” (och hur skönt det måste vara att få se oönskade dickpics strimlas) varje gång jag tänker på fax.

      Ringa till personens personsökare så kan hen ringa upp? Inte precis ”skriva” men en funkis kontaktväg iaf?

      Ingen som kan komma med något seriöst förslag?

      DM på insta

        Snapchat

      Messenger, DMs på insta, twitter, snapchat, whats-app.

        Tack.

      Viber, WhatsApp.

    Vad tar man på sig på en klassåterträff? Det är dagtid, på vår gamla gymnasieskola. Jag vill se fab ut, men inte som om jag ansträngt mig.

      Jumsuit är fint

      Hade nog kört på blå jeans, klackar men inte partyklackar. Beige trenchcoat eller en skinnjacka. Och så någon snygg tröja/överdel. Enkelt men snyggt, typ.

      Vad har du vanligtvis för stil? Ha din vanliga vardagsstil men helt nya kläder, fräscha skor, något smycke som du gillar, se till att hår och ev smink är perfekt fixat men inte för mkt. Tror mkt ligger i att du ska känna dig väldigt snygg och självsäker i din outfit. Brukar du inte ha tex klänning så kommer du inte känna dig bekväm i klänning oavsett hur snygg den är

        Om det inte är en omlottklänning – då känner man sig fasiken alltid bekväm!

        (Nävars. ”Alltid” är kanske en överdrift, men oftast i alla fall. Jag har gått från strl. 52 till 38 och till 42. Oavsett storlek (och tuttform… (det är de som ändras mest när jag går upp/ner i vikt)) har jag alltid känt mig fin och bekväm i omlottklänningar. Ibland med ett linne under, för att inte visa för mycket + att det formar resten av kroppen lite.)

    Paradise hotel!! Vem är året bäst respektive sämsta deltagare?

      Bäst: Emma!

      Bästa Emma och sämsta Erica

        Näää Jesper, Markus och Alexandra är alla sämre än Erica.

        Tycker Erica va sjukt underhållande ?

      Sämst är Sebastian och Ludvig… Stör ihjäl mig på dem! Försöker så hårt va ”alfa-hanne” (gud va äckligt ord) men misslyckas o blir o körda av killar som försöker mindre.

      Bäst är Emma!!!!

      Marc är snyggast.

        Vänta vem är Sebastian?

        Haha ja Ludvig är så sjukt förutsägbar. Undrar var personligheten är. Jag gillade Arvid och Emma bäst!

          Gillar också arvid, visst e han ett svin men bra på och spela och sinnessjukt snygg

            Tycker han ser ut som en bilolycka – nej Ludvig – den hade jag gärna velat lära ett och annat.

        Alltså kan för mitt liv inte komma på vem Sebastian är??

          Haha men vad heter han då, den korta killen?
          Mvh snurrhuvet

            Jesper!!!!!! Nu kom jag på det ?

              Haha han e sämst

              Jag tål inte honom. En jättebebis.

          Fanns en Sebastian för t r e är sen – det har kommit nya avsnitt efter det.

      Alla utom Erika. Tycker produktionen kunde kastat henne.

        har ändå börjat uppskatta erika. hon är störd på ett lite roligt sätt, typ säger bara saker rätt ut. jobbigt när hon skriker bara.

      Alla är sämst, kan omöjligen va någon vettig människa som själv väljer att medverka i det programmet..

    Nu jävlar händer det saker!!!
    Vi skrev kontrakt på ett hus i fredags och jag var orolig över en friskrivningsklausul- slutet gott /allting gott – de tog bort den jadajadajada. Iaf.

    NU HAR VI FÅTT SÅLT LÄGENHETEN OCKSÅ och fyfaaaan vad glad jag är.

    Nu är allt (nästan) löst!
    Taggar inför inflytttt!!
    ??????????

      ???

      Woho! Grattis!

      Grattis! ??

      Grattis! Huslivet är fantastiskt!

      Vad härligt!

      Tack alla ❤

      Åååå den känslan är nog en av de bästa jag haft, grattis till er!

      Grattis JJ även till det och tack för att du skrev så snällt för att jag och en Anonym tipsade dig i ett annat Öppet spår. Såå glad för din skull!

        Den 3:e maj var det.

    Nån som gjort en bröstförminskning o fått den via sjukvården?

    Jag ska ansöka om att få göra en bröstförminskning. Först måste jag dock gå ned i vikt. Jag har lidit av ätatörningar större delen av mitt liv men nu på senare år har jag kunnat äta utan att tänka, detta har dock resulterat i en viss övervikt. För att få en bröstförminskning av medicinsa skäl måste man ha ett bmi inom normal-spannet. Så hur ska jag gå till väga nu med bantning? Nån som har några goda råd. Rädd att väcka mina ätstörda tankar igen, men har så förbannat ont o problem med brösten. (Dom kommer vara kvar o stora trots viktnedgång) har ni några goda råd för hur jag ska gå ned i vikt utan att bli helt besatt av mat o träning etc. Endast att ansöka om en bröstförminskning via landtinget är ett alternativ, min ekonomi är strax över existensminimum. Vull poängtera att det är av medicinska skäl, har ont i rygg nacke, kan inte springa rida utan att få ont trots dubbla sportbh, värmeutslag o förfärlig hållning…

      Jag fick det för 15 år sedan men tur-i-oturen bara haft ett enda utbrott och det var precis när jag blev smittad. Men det var det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Kunde inte sitta, ligga, stå, andas utan att det kändes som en kniv upp i fiffi. Tom sjuksköterskorna på vårdcentralen oj-ade sig och la huvudet på snett och ”men lilla gumman dååå”.

      Men, som sagt. Inte haft några fler utbrott efter det. Vissa får ju fler, andra mindre. Jag hejjar på dig och håller tummarna för att det är en mild version av herpes du fått.

        Ehm. Skulle varit svar till kvinnan längre ner i kommentarsfältet….

          Haha förlåt men det var ju lite roligt, här satt jag och tänkte men vadå utbrott i stora bröst?!

            Hahaha jag som ställde fråga blev lite konfunderad o rädd innan jag insåg att svaret nog inte va till mig ?

      Det går att få dispens på BMI gränsen. Börja med att beställa tid på din vårdcentral och be att få bli remitterad för bedömning var ärlig angående dina problem med ätstörning. Lycka till

      Hur ser dina vanor ut idag? Typ kost och träning 🙂 Har själv haft ett lite problematiskt förhållande till både kropp och mat (dock ej uttalad ätstörning) och för mig har det varit viktigt att inte göra mat och träning till en stor (större) grej utan mer som en del av vardagen och något som känns genomförbart och roligt – inget som på något sätt triggar igång ångest, även om det är lättare sagt än gjort. Sen är det såklart frågan vad för typ av träning du känner dig bekväm med och tycker är kul. Är exempelvis gym eller annan ”offentlig” plats OK? Eller känns det bättre att träna hemma eller på egen hand utomhus? 🙂

    SNÄLLA BEHÖVER LITE LUGNANDE ORD, jag studerar på juristprogrammet och kommer förmodligen få mitt andra B (motsvarande G) i betyg (har snart läst två år). Är det någon av er som är jurist? Är det någon av er som är juriststuderande? Kommer jag få jobb med flera B i mitt betyg?

      Om det är till nån tröst så tycker jag du verkar skitduktig! Jag själv hyperventilerar o lipar för en matte 2 kurs på komvux. Tycker absolut att du ska klappa dig på axeön istället för att oroa dig! Du kommer säkerligen få jobb!

        Tack, tack Anonym! Detsamma till dig, håller tummarna att din kurs går bra!!!

      Kollar arbetsgivare ens på betyget? Är inte huvudsaken att man blir godkänd?

        Inte bland jurister. I vissa delar av branschen är betygen väldigt viktiga (om du vill sitta ting vilket du i princip måste gjort om du vill bli åklagare eller advokat). Till F kan jag säga att det finns många olika jobb för någon som läst juridik där betyg är mindre viktiga. Du kan jobba på större bolag, på myndigheter osv. Bra betalt på sikt, mer fasta arbetstider än de åklagare eller advokat. Kommer inte bara vara betygen du anställs på även om du knappast kan sitta ting i tex Stockholm utan toppbetyg. Du kan ju också välja att rikta in dig på nåt mer obskyrt juridiskt område där det är generationsskifte och då kommer ett b eller två spela mindre roll 🙂

          Ska du bli advokat på affärsjuridisk byrå är det ingen som kräver ting. Men där har man å andra sidan höga betygskrav för att komma in.

          Tack AA för ditt svar, uppskattar det jättemycket! Känns liiite lättare nu, det är så lätt att måla upp ett katastrofscenario i huvudet

      Beror väl på vad du vill jobba med och storleken på dina kurser? Vill du sitta ting i storstad eller jobba på någon av drakarna behöver du såklart höga betyg men tror inte två B:n kommer att hindra det. Jag har jobbat på stor affärsjuridisk byrå och myndigheter. Oroa dig inte. Och tentorna är väl inte än. Plugga på så att du sätter ett BA åtminstone då…

        Jag har ett B (tyvärr 30hpkurs) och tre AB så vill inte ha ett B till 🙁 Det är en tenta kvar innan slutbetyget sätts så tvivlar på om jag kommer kunna lösa ett BA. Men ska såklart göra mitt bästa. Tack för svar Mall!

      De flesta som läser på Juristprogrammet har så gott som aldrig AB eller ens BA som betyg på alla sina kurser/terminer. Betygen brukar variera beroende på inriktning. Merparten har ”sämre” betyg på kurser i skatterätt jämfört med till exempel familjerätt. Vet detta eftersom jag arbetat som handläggare på Juristprogrammet.

        Okej, det känns skönt att höra!! Tack Anna!

      Skit i betygshysterin. Möjligen spelar det roll vid första jobbet och vissa byråer men inte därefter. Att vara student ska vara kul också. Juriststudent för länge sedan.

        Tack för peppen Anonym! Ja, det skulle ju egentligen vara kul att vara student men det har mest inneburit prestationsångest haha. Jag pluggar väldigt mycket och därför känns det som ett skämt att jag ”bara” får ett B (ja, jag vet att jag är löjlig) – då känner man sig ganska värdelös faktisk. Men jag ska försöka ta till mig dina ord och faktiskt försöka ha kul också!

      Ja, du kommer få jobb så länge du tar examen. Skit i betygshetsen och gör så gott du kan, tar du examen så löser det sig. Om man kollar statistiken hur det går för nyutexaminerade jurister att få jobb så är det väldigt få som inte har fått jobb inom sex månader. Är mest på de stora byråerna de bryr sig om betygen, finns många jobb där de inte överhuvudtaget frågar efter dem.

        TACK Anonym! Så himla skönt att läsa svar som detta. Detta behövde jag höra!

      Ja det är lugnt. Avseende notarieplats får du räkna bort en del kurspoäng (och då ta de du har lägst betyg i) inte alla kurser dock, men ändå. Och du får extrapoäng för vissa andra kurser på högskolan och för vissa anställningar. Så ting är inte heller uteslutet skulle jag säga, om det nu är något du vill. 🙂

        ”En juristexamen eller jur. kand.examen motsvaras av 270 hp = 180 kp. Först drar vi bort de 25 kp som du har lägst betyg i. Då återstår 155 kp.” Så kurs spelar ej roll längre 🙂

          Ännu bättre ju! Vad bra att de slopat det, var en konstig regel.

            Tack Sara för svar! Det är tur att en sådan möjlighet finns 🙂

      Jaaaaa du kommer få jobb såklart! Heja dig! Din arbetsmarknad är god oavsett betyg och tro mig, du kommer att nå det jobb du vill!

      Kram från en som hade ångest och medelmåttiga betyg men som nu är precis där jag ville ?

        Åh tack Lottie! Tack för uppmuntrande ord! Skönt att du är på en plats där du vill vara 🙂

      Jag läser själv sista terminen på juristprogrammet och har blandade betyg. Jag jobbar på en humanjuridisk byrå och har blivit erbjuden jobb efter min examen. Det vikiga är att få in en fot och sedan bryr sig ingen om betygen, istället är det din arbetsprestation som avgör. Självfallet ser det annorlunda ut om du vill arbeta hos en affärsjuridisk toppbyrå eller inom domstolsväsendet. Då är vi väldigt medvetna om att betygen spelar roll, tyvärr.
      Det stämmer heller inte att du måste sitta ting för att bli advokat. Majoriteten av advokaterna jag träffat har inte suttit ting, utan det gällde främst den äldre generationen.
      Du har halva utbildningen kvar och massa tid på dig att få högre betyg om det är vad du vill. Glöm inte att ha kul, klappa dig själv på axeln och dras inte med i betygshetsen. Lycka till!

        Tack Anonym för ditt fina svar! Får jag fråga om du har B i någon kurs och isåfall vilken? Du behöver såklart inte svara på det om du inte vill. Vad häftigt att du snart har en examen, glöm inte att klappa dig själv på axeln!

    Hjälp ?
    Jag har blivit smittad av en kille jag träffa och fått herpes. Jag vet det inte är cancer etc men känns som min värld gått under!
    Någon som lever med detta och kan berätta mer om sina symptom, hur ofta ni får utslag etc?
    Jag har ångest och är så arg på mig själv över att ha träffat en människa som smitta mig!?

      Jag har det. Har bara blommat ut två gånger på 10år. Smittar bara när det är utslag.

      Var snäll mot dig själv kan hända vem som helst 🙂

        Har precis blivit lite kär i en kille med herpes, borde jag va rädd?? Vi skyddar oss såklart men blir ju ändå nojig

          Min man har munherpes och, peppar peppar, efter 7 år så har jag ännu inte blivit smittad. Kan bara inte pussa honom när han är ett utbrott.

            Alla har munherpes. Du har säkerligen det också.

      En majoritet bär på herpesvirus så risken är stor att vi alla träffar en smitta någon gång.

      Väldigt många i Sverige har herpes, personen som smittade dig visste antagligen inte att han hade det. Kan bli jobbigt om du får mkt utbrott men det är inte så vanligt. Det enda är väl om du har ett aktivt utbrott när du ska föda barn, då kan det bli så att du måste genomgå kejsarsnitt. Fick det själv som ung (munherpes i underlivet) och har haft ett enda utbrott efter det på 15 år. Det är ingen stor grej och definitivt inget jag tänker på i mitt dagliga liv. Fattar att det känns jobbigt nu men tro mig du känner många som bär på viruset så du är inte ensam

        Jag tror faktiskt han visste tyvärr vilket gör mig så jävla arg! ?
        Och jag upptäckte det försent och fick en lögn i ansiktet.. gått runt i 2,5 vecka och oroat mig tills det bröt ut och ja det bevisa allt?

          Riktigt dåligt om han visste om att han hade ett utbrott just då! Blocka honom och radera hans nummer och ta hand om dig! Kommer inte alltid kännas så illa som det gör nu!

            Har inte hans nummer ens en gång… önskar att jag hade det så han kunde få en rejäl utskällning.
            Han har verkligen förstört mitt sexliv och rädslan över att dejta. Känner mig så äcklig

              Ditt sexliv kommer inte att vara förstört och du kommer kunna dejta! Ta det lugnt, det är verkligen inte en så stor grej som det säkert känns just nu! De flesta får inte stora återkommande problem. Fattar att du är upprörd men detta är inte slutet på något 🙂

                Tack för lugnande ord. Är jätterädd…
                lymfkörtlarna i ljumsken är svullna och ömma och nu har jag huvudvärk så börjar skrämma upp mig själv om hjärninflammation som barnmorskan varnade för… samtidigt tyckte jag det stod på biverkssedeln jag fick till medicin att huvudvärk kunde vara en biverkning?

      Åh jag vet precis, blev också smittad av en kille som jag inte ens var kär i, blä!
      Men nu 15 år senare är jag gift och har två barn, min man tog det rätt bra när jag berättade. Det kommer och går lite beroende på hur jag sover, äter, mår, stressar, mens etc. och om jag rakar mig där nere, där utslaget sitter/kommer, kan det trigga igång det har jag märkt. Men då undviker vi bara att ha sex, brukar lösa sig. Men vet när jag var singel och dejtade, så kom ett utslag, då satte jag kirurgtejp över själva såret. Undvek att killen gick ner på en bara. Märktes inte och smittade inte….
      Det kommer på samma ställe varje gång vilket är smidigt får då kan man ha bättre koll och försöka undvika sexuella relationer när det blommar ut.
      Det är vanligare än man tror om det är någon tröst, var glad att det inte är i ansiktet tänker jag!

        Tack för alla svar ?
        Googlat för mycket i väntan på provsvar men svider såklart av de små blåsorna (tack och lov inte många och sitter längre bak?!) men upptäckte igår att jag var svullen i ljumskarna och det har inte gått ner än. Obehagligt och kan verkligen bli öm där och ner i benen?
        Normalt? Åtminstone vid första utslagen läste jag det var värst..
        så rädd att få en massa omgångar med utslag

      Har hänt mig också! Var sjukt obehagligt men jag fick bra salva och medicin från min gyn och det läkte snabbt.

      Har ALDRIG haft problem igen. Det hände för 6 år sedan. Kändes också som att världen gick under men googla på hur många som är positiva så känns det bättre 😉 herpes, även genitalt, är jääääääättevanligt. Men de flesta har inga besvär. Alltså är smittning så gott som omöjlig att förhindra om man vill ha ett kul sexliv.

      Jag blev smittad i min senaste relation. Han visste inte om att han hade det ??‍♀️
      Typ 1, det som vanligtvis sitter kring munnen. Haft totalt 3st utbrott på 3år.
      Så inget jag direkt går runt och tänker på eller märker av längre, men förstår hur du känner, mådde dåligt över det i början.

      Behøver inte bli så många utbrott als. Jag var också arg, men inget at göra åt det nu. Solen kan trigga utbrott så akta lite när du solar. Värsta är första gången.

        Känns som semestern kommer vara förstörd ?

          Man ska ju ändå inte sola, så det är nog lugnt. Jag är världens blekaste och har aldrig solat, men haft väldigt trevliga semestrar ändå

      Mår superdåligt just nu. Är rädd för att ha den värsta typen och få mycket utslag. Tänker att sexlivet är förstört och vem vill dejta en tjej med herpes ?
      Är så arg på killen som gjorde detta, han visste och ljög för mig ?

        Nästan alla har herpes. De flesta blir smittade som småbarn på förskolan. Oroa dig inte, det smittar bara vid aktiva blåsor, inte annars o man kan inte smitta någon som redan har det (dvs. de flesta i Sverige).

        Viktigt dock, testa dig för klamydia och gonorre, kanske smittade han dig med det också?

          Ja jag har testat och har heller inga symptom för annat ?

          Nästan alla har väl ändå inte könsherpes? Har du källa på det?

    Sedan årsskiftet har jag börjat få depressiva perioder då och då. Vet inte vad som triggar dem men jag blir verkligen nere, till den grad att jag kan börja tänka på självmord. Är helt absurt för jag har ett rätt OK liv i övrigt (förutom en del ångest) och när det gått över mår jag bra igen. Har inte berättat för någon då det känns som en så konstig grej att säga. Om jag hade varit deppig hela tiden hade det ju varit förståeligt, men att vara självmordsbenägen några dagar varannan eller var tredje vecka är ju bara skumt. Eller det känns så i alla fall. Jag är ju inte deprimerad ”på riktigt” liksom.

      Vill absolut inte förminska men kan det vara överjävlig pms eftersom det kommer så regelbundet?

      Jag har själv varit självmordsbenägen och även försökt. Jag vill starkt råda fig till att prata med någon, du ska inte behöva bära dom känslorna o tankara själv. Börja med en vårdcentral, både att få ventilera med någom men oxå för o kolla så det inte finns andra saker som spökar, blodvärden, sköldkörtel pms osv ❤❤❤ modogt att du skrev. Jag hoppas du snart får må bra igen. Och komihåg, det är ok att må skit, inget man ska va tvungen att dölja eller skämmas för. Kram

        Tror också det kan vara pms eller pmds vilket är en ”grövre” version av pms. Säger absolut inte att det är det, men det kan vara något att kolla upp iallafall.

        Tack för ditt svar, vad gullig du är. <3 Jag har funderat på PDMS men det kommer rätt oregelbundet. T.ex sist var det för några dagar sedan och då hade jag redan mens (min mens är iofs rätt oregelbunden också, så vet inte om det kanske påverkar.) Men det kanske är värt att kolla upp ändå!

          Oavsett vad så ska du inte behöva må dåligt❤

      PMS, sådär kan jag också känna, hemskt, sen vänder det någon dag in på mensen och livet är underbart igen! Så konstiga känslor..

      Jag upplever samma sak faktiskt. Har vissa dagar haft så kraftig ångest att jag inte har kunnat ta mig till jobbet, och hade nästan hoppats på att det var PMS, men det är för oregelbundet. Men jag har intalat mig själv att psykisk ohälsa inte är något man kan klandra sig själv för, och inte skall skämmas över, så jag har bokat tid på vårdcentralen. Tänker att de flesta kan vara i behov av samtalstöd eller ssri-preperat någon gång i livet, och det kanske är så för dig och mig nu. Vi är inte ensamma om att må dåligt och vi förtjänar att få hjälp och må bra. Kram!

    Finns det någon kändis ni har en crush på, men skäms lite över? Tell me! Själv har länge haft en crush på Harry Styles, särskilt när han hade långt hår, hehe.

      Snape.

        Åh gud ja. Gillar Harry Styles också iofs.. Det skäms jag nog mer över, egentligen inte min typ.

        Snape. Snape. Severus Snape.?

        Får alltid den på hjärnan, än idag(!), när jag hör (ser) hans namn.

        https://youtu.be/Eax4oQb5p04

          Hahaha jag med. Började nynna på låten och sen såg jag din kommentar ??

          Vad såg jag precis? ???

            Erkänn att den sitter på hjärnan nu?

              JAAAA O JAG BEHÖVER PLUGGA!!!!!!! FAAAAN TA DIG! ???

                Om det är den här kursen https://lnu.se/kurs/harry-potter-och-hans-varldar/vaxjo-deltid-engelska-ht/ kanske låten var till stor nytta dock??

        Jag med

      Är lite kär i Eddie Redmayne ???

        Fast det skäms jag inte över, sorry, blev så till mig att jag inte läste ordentligt?

          Det är ju absolut inget att skämmas över!

      Edward Norton. Dock inget jag skäms över. ❤ det jag skäms över är att han är så jävla het i american history x.

        Han e 10/10

      Inte crush men tycker Samir Bdran är het. Hahaha, skäms.. inte typen jag brukar gilla men vad gör man?

        Yaass Samir!! Verkligen långt ifrån typen jag brukar fastna för både utseende- och personlighetsmässigt meen ändå.. För mig är det blicken som gör det tror jag..?

      Eva Green.

      Vet inte om det räknas som kändis.
      Men tycker David Sundin, programledare av bäst i test på SVT, har en sån sjukt sexig aura kring sig.

        Haha! Tänkt exakt samma sak ?

        Åh håller med. Är så kär i David Sundin!

      Jag skäms inte ett dugg men måste bara få säga Billy Idol. Fy f-n vad snygg och vilken raw maskuline sex han utstrålar. Han skulle få ta mig vilken dag som helst. Den yngre Billy då alltså i t ex To be a lover.

      Inte efter hans klädsel på MET väl?

        Han va ju DROP DEAD GORGEOUS på MET?! Låg typ och hyperventilerade när jsg såg bilder på den sexige fan

      Björn Borg från 70-80-talet…

      Bradley Cooper ???

      Min senaste är The Hound i GOT. Skämdes inte alls över det ända tills jag bildgooglade honom och insåg att skådisen verkligen är en gubbe i ordets gubbigaste bemärkelse!

        Haha, tycker också att han är het på något sätt

      Kvinnan i apoteksteklamen.

      Seth Rogen!

      Rutger Hauer när han var ung…. skäms? nä.

      Rami Malek ?

      Pekka Heino ❤️

      Jimmy fallon ?

    var på ett möte om överviktskirurgi i torsdags. ska kanske göra en gbp. några som gjort den operationen? är det jobbigt att stå på flytkost veckorna innan?? allting verkar jättetufft

      Jag har. Du måste vara 100% motiverad till det, förstå vad du ger dig in på och vara beredd att kämpa. Då fixar du det. Att vänja kroppen vid den diet man måste gå igenom inför op kan va tufft men bara du härdar ut så går det galant. Och vara medveten om hur din nya mage kan reagera om man äter för snabbt, äter fel och det kan vara lite tufft innan man lärt sig vad man klarar av att äta och inte. Det kallas att dumpa. Man får jävligt ont i magen, blir kallsvettig, yr och är jävligt obehagligt, men ofarligt. Men operationen är det bästa beslutnjag har tagit så det har varit värt varje sekund.

      Jag jobbar som ssk på en kirurgavdelning. Har tyvärr jättemånga patienter som gjort GBP och fått massvis med komplikationer efteråt och hamnar akut hos oss. Skulle aldrig rekommendera det till någon, det finns annan hjälp att få när det gäller viktnedgång.

        Du verkar väldigt okunnig för att jobba där du påstår.
        Operation erbjuds när man provat de andra metoderna och de inte fungerat.

          Tvärtom! Anonym 20:45 har ju sett med egna ögon vilket lidande en GBP-operation kan orsaka.

            Ja? Och hon har inte sett de allra flesta patienter som aldrig behöver söka vård.
            Otroligt korkat att dra slutsatser utifrån en liten minoritet. Dessutom nämnner hon bara Gbp, ts har inte sagt vilken typ av op hon överväger.

              Jo hon frågar specifikt om någon gjort gastric by pass GBP

          Nej, det erbjuds inte till människor som provat ”allt”. Privata aktörer opererar utan att ta hänsyn till både det ena och det andra, sedan får landstinget städa upp efter dem när komplikationer uppstår. Har många års erfarenhet och har sett det mesta, även fall där det gått bra (såklart finns det flera fall där allt går hur bra som helst), men med vetskapen om vilka risker det finns skulle jag ej rekommendera det.

        Därför ska man göra en slevee!!!

      Alla delar av mag-tarm-kanalen har sin funktion, så för att undvika näringsbrister och andra komplikationer gör det inte! Efter två år kan du äta normalstora portioner igen, och 5-10 % går upp till den ursprungliga vikten igen. Man riskerar alltså att ha sabbat matsmältningssytemet och ändå vara lika tjock som innan. I genomsnitt leder operationen till att man tappar en tredjedel av vikten. Är det verkligen värt det? https://www.levdittliv.se/10-gar-upp-hela-sin-viktnedgang/

      Jag har gjort gastric sleeve. Inte en enda komplikation och har mått toppen sedan dag ett. Har fått min kropp och min hälsa tillbaka. Så så glad och tacksam för denna nya chans.
      Gbp hade jag valt bort pga större risk för komplikationer.
      Det är tufft med flyt men det är görbart. Tänk bara på att op är ett verktyg, inte en lösning. Den gör så du har oddsen på din sida när du lägger om till en hälsosam livsstil.

        tack allihopa för bra svar!! ja det kommer bli tufft. kan inte göra gastric sleeve pga reflux

      Nej det är inte speciellt tufft med tanke på allt annat du måste förändra med kosten!

      Alla delar i mag-tarm-kanalen har en funktion. Det kan sluta med att du står där med näringsbrister och andra hemska komplikationer – och har gått upp alla kilon igen. 5-10 % går upp allt igen!

        Jämfört med 90-95% som går ner med andra metoder.

        Inte alls sant! Bra jobbat att gå upp allt igen spy 80 procent av magsäcken är borta ???

      Snälla lyssna inte på folk i detta forum för mycket nu. Ja, stor operation, ja komplikationer. Men överviktsoperation är något av få metoder som hjälper för långsiktig viktnedgång. Kaloriunderskott och dieter är en myt! Googla Karolinska + fetma och läs deras forskning. Rekommenderar även den fantastiska boken Slutbantat. Lycka till!

    Hur många hål i öronen har ni?

    Är lite sugen på att göra ett till, men känner mig för gammal…? (snart 27)

      Har ett i varje öra men ska göra två till i det ena. Jag är 35! ? Så kör du!

      Jag tar hål på mitt jobb och min kundkrets kan vara allt från 5 år till 70år! Kommer folk i alla åldrar så det blir man aldrig för gammal för ?

      Kolla Katrin Z flera hål nyligen och hon är ju 40 :).

      Kan vi inte bara skita i de normer som bestämmer vad som är ”okej” och ”inte okej” vid viss ålder?

        Jodå.

        Haha, tror jag 4-5 hål och jag är jättegammal. Det var inne på stenåldern också?

      8 och jag är nästan dubbelt så gammal som du…

      10, lika gammal som dig. Gjorde de dock när jag var 15 🙂

        10??? Du måste ha typ på fler ställen än öronsnibbarna???

      Waah, okej jag kanske gör ett hål till då!??? är rädd att det gör ont bara. Och att jag ångrar mig sen? det är dock snyggt så det kanske är värt det.. #beslutsångest?

        Smärtan går över, den håller ju inte i ”för evigt” så länge man sköter den ? Men se till att göra det hos en proffsig som gör hål med nål och inte pistol. Lycka till! ? Jag tog hål i naveln i februari, jag är 25 och tänkte också att shit, dom kommer tycka ja e sjukt gammal ? men dom tänker ju inte på sånt, det är bara ens egna hjärnspöken ?

        Jag har plockat bort massor av örhängen och hålen syns inte längre så det går att ångra sig.

      Har 4 st /25 år gammal

      ?

    Har nyss blivit ensamstående med två barn efter 12 år. Känner inte för att börja leta efter någon så snart men tanken finns där ändå. Tänker att vem vill ha en tvåbarnsmamma med barnen på heltid ? Någon ensamstående som har någon solskenshistoria att dela med sig av?

      likadant här. har varit singel i 11 år och har två barn

      Samma här, lämnat 12 årigt förhållande, skulle absolut inte träffa någon, och BAAAM, mötte en så jävla fin man och e helt kär. Va med vänner, tänk på dig själv och TROOOO mig, finns massa män som kommer vilja ha dig. Har oxå två barn, han med, många som har det när dom är 30 +, det är inget konstigt. Kommer gå jättebra för dig! Njut och grattis till nya livet ❤️

        Åhh tack för peppen! ?

      Nu vet jag ju inte hur gammal du är men om du är 30+ är det ju ett stort antal män som själva har barn och är i samma sits 🙂
      En släkting till mig var ensamstående med 3 barn under åldern 4 och har precis gift sig med sin kärlek, en kille utan egna barn som absolut kunde tänka sig henne även fast hon hade fullt upp med 3 småbarn, så hopp finns absolut!

    Jag är i en sådan jävla dipp just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ångesten har blivit fysisk och jag känner mig sjuk, men är liksom inte ”sjuk i kroppen”. Jag orkar inte söka hjälp och den enda jag känner att jag skulle kunna/vilja prata med vågar jag inte höra av mig till.

    Jag vet typ inte hur jag ska överleva ens den här veckan för allting är såå tungt. Mina tankar är skrivit destruktiva och jag börjar typ bli rädd för mig själv.

    Vet inte riktigt vad jag vill få ut av det här, vill mest erkänna för mig själv och någon annan.

      Varför vågar du inte höra av dig till personen du skulle vilja prata med?

      Sök hjälp via husläkaren är mitt tips!

      Hej Anonym!

      Vet ju inte alls vem du är eller vad ditt problem är. Men jag har en kompis som skulle kunna vara i liknande sits, där jag kan tänka mig att hen bara kan/vill prata med mig av olika anledningar. Varför du inte vågar höra av dig till din person vet ju inte jag, men i mitt fall kan jag tänka mig att min kompis inte vågar höra av sig till mig för att jag själv inte mår bra. Pga det är jag också seg på att själv ta kontakt osv.

      Men oavsett hur jag själv mår, så menade jag det när jag sagt till min kompis att hen ALLTID kan höra av sig. Så mitt tips är att även om du inte orkar söka hjälp, hör av dig till den där personen du inte vågar höra av dig till. <3 Och annars försök söka annan hjälp, det är du värd. Kram!

        Det är dels det ja, att den här personen mår rätt dåligt själv och jag vill verkligen inte vara en belastning för hen. Sedan handlar det även om att jag inte vet om jag kan lita på personen. Hen har sagt det, men så har hen inte svarat på det senaste jag skrev. Det var liksom ingenting ”needy” i det meddelandet, utan bara ett ”Du kan prata med mig om du behöver”-meddelande. Och eftersom jag inte fått svar på det så blir jag osäker och vill inte höra av mig igen. Det är så lätt att säga att man finns för en person och sedan inse att man inte orkar/inte bryr sig tillräckligt/något.

        Jag vet också att jag menar det, både till den här personen och till andra jag sagt det till, men jag blir ju osäker när hen inte svarar mig och beter sig lite halvkallt mot mig om vi ses. Tack för ditt svar, det värmer <3

          Se inte dig själv som en belastning! Om personen har sagt att du kan lita på hen och så vidare, gör det. Även om hen inte alltid svarar. Folk kan vara rätt dåliga på att svara ibland. Försök igen. Om hen inte bryr sig då, sök hjälp. Jag bryr mig om att du ska få hjälp! Kram! <3

      Av de du skrivdr så tycker jag du ska söka hjälp via sjukvård eller ta dig till psykakuten. Det suuuuger, jag vet. Men du ska inte behöva må som du gör. ❤ du är inte ensam.

      Ta en dag i taget. När jag mår riktigt dåligt delar jag ibland upp dagen i timmar och ibland till och med i minuter. Ska bara klara fem minuter till.. en timme till.. till lunch. Vips har dagen gått. Vissa dagar måste tyvärr bara få passera ibland. Ingen långsiktig lösning kanske, men ibland behöver man bara få andas lite.

        En av mina ångestkällor är att jag inte gör något på dagarna. Skippar föreläsningar i skolan osv för att jag inte orkar. Så den där metoden har nästan motsatt effekt på mig, tyvärr 🙁

          Om det påverkar ditt liv på den nivån så sök hjälp, du får den omgående.

            Jag vet, men det är lättare sagt än gjort

              Du har ju kommit en bit på vägen genom att våga skriva här! Det är ju jättebra! Om du tycker att det blir för stort steg att söka vård via tex vårdcentralen så kanske jourhavande präst/medmänniska (googla) kan vara ett mellansteg? Du förtjänar att må bra och det finns hjälp att få! ❤️

              Psykakuten hanterar allt sånt, är inte så farligt som det låter. Ta en taxi dit <3

      En vän till mig har skaffat psykolog via doktorsappar. Fick hjälp relativt snabbt och verkar nöjd. Ett alternativ om du ej orkar ta hjälp den vanliga vägen. ♥️

    Tips på 30-årspresent till min sambo?! (Man)
    Är fattig student så kan inte ge något jättedyrt…

      Laga god middag och komponera ihop med dryck. Klä upp er och ha en findejt hemma. Allt behöver inte vara materiellt och han känner ju till din ekonomiska situation

      någon upplevelse ni kan göra tillsammans! Behöver inte vara att man åker någonstans/övernattar på hotell/går på restaurang utan kan vara en heldag tillsammans med t.ex picknick, gå på museum, strosa runt och/eller göra sånt han gillar 🙂

      Jag bakade en choklad cheesecake då min fästman fyllde år, det är en av hans favoriter. Tände lite ljus också och han uppskattade det jätte mycket 🙂

    Asså är det bara jag, eller har fler influensers tagit efter blondinbellas uttjatade ”ljuvligt”??! Har sett det både hos forni och gabjoss på senaste??

    Hur håller man motivationen att gå ner i vikt? Kämpar och kämpar….

      same

      Man ser skillnad till sist och då blir det lättare ❤️

      Min motivation var att tänka på hur oattraktiv jag var som överviktig. Räckte ibland med att tänka på en bild på mig som jag hade sett och då tänkte Aldrig igen.
      Låter lite hemskt men sant.

      Mitt tips är att försöka släppa stressen kring vågen och tanken på att du ska gå ner i vikt. Försök fokusera på att äta hälsosamt majoriteten av tiden och röra på dig lite mer än vanligt. Fokusera på att må bra helt enkelt. Jag förstår att det inte är lätt, men jag tror verkligen inte det är sunt att fixera sig vid viktnedgången för att det kan leda till att man känner sig misslyckad och självhatisk om man inte har ”karaktär nog”. Inget är viktigare än din mentala hälsa! ❤️

      Jag har inget vettigt svar om motivationen. Jag hade försökt gå ner i vikt så många gånger och varje gång var man sååå taggad och motiverad. Trots motiverande bilder på andras viktnedgångsr
      Och önskan om att bli smal föll jag alltid tillbaka.
      Jag tror inte att motivationen är det viktigaste. Det är deciplinen. Jag avstod från kakor och godis i ca 6 månade. Just för att det är sådant jag överäter. En dag bestämde jag mig en gång för alla liksom, är nog likadant för folk som tex ska sluta röka. Men tillät mig att äta skitmat och dricka alkohol ibland, annars hade det blivit för tufft. Ta reda på ditt ätmönster och vad som gör dig överviktig. Hitta även en träningsform du gillar. Att gå från att knappt orka springa 1 km till att med lätta steg springa närmre en mil har vart oerhört motiverande.

    vad man ska göra när ens gruppmedlemmar jobbar deltid samtidigt som heltidsstudierna o därför måste man hela tiden anpassa sig efter deras tider för de måste dra mitt i grupparbetet, de blir stressigt o de hinner inte lägga tillräckligt mycket tid o vara delaktiga!!? Förstår såklart att folk vill jobba extra och tjäna lite mer än vad csn räcker, men är det okej att inte tänka på sina gruppmedlemmar o kvalitén på inlämningarna? De påverkar ju flera personer.. ?

      Har varit med om samma sak tyvärr. Jag tycker att du får ställa lite krav på dem faktiskt. Du ska ju inte bli lidande för att de inte kan prioritera. Jag har tvärr inga tips, jag har bara härdat ut, men försök att prata med dem. Hoppas det löser sig! 🙂

        Jaa, det kanske jag får börja göra, iallafall till nästa år. Har också bara hållt ut, kanske bara nämnt det lite försiktigt typ. Men det känns inte riktigt som att de tar det seriöst eller bryr sig.

          Ta upp det i början av varje arbete. Har du samma grupp i varje kurs eller ändras det hela tiden? Jag upplevde (både som den som inte jobbade/inte hade barn/etc och den som jobbade mest i olika konstellationer) att det var så mycket lättare när man planerar från start vad man har för förväntningar på arbetet, på hur mycket tid man behöver sitta ner tillsammans etc. Se över hur veckorna till deadline (och efter för eventuella rester och kompletteringar) ser ut och planera. När kan ni träffas, när jobbar de, kan man ses före/efter jobb? Hur flexibel är du, kan du ses på kvällen om de jobbar dag? Dela upp arbetet, ha mailkontakt, kan ni ha ”telefonmöten”? Lägga 60 timmar en vecka och 20 nästa?

          Det viktiga är att du tar in situationen och sen fokuserar på lösningen. Att ställa krav att nån ska jobba mindre eller på tider som passar dig är inte konstruktivt, även om man ofta känner att man bara vill dunka en bok i huvudet på sina kompanjoner och säga ”vi pluggar faktiskt heltid och det har du valt så nu får du prioritera att sitta här mån-fre 8-17”

            Åh tack för bra tips, just det här med planeringen ska jag ta med mig till nästa termin och nya kurser! Känner igen mig i det där med att vara den som inte har så mycket annat på sidan och får ta tag i det mesta i arbetet, jag måste hela tiden pusha på och säga till så att vi får något gjort. Asså egentligen har vi kunnat skapa nya grupper i varje kurs, men sen den 2a/3e kursen ville typ inga i klassen skapa nya konstellationer o var nöjda, och därför blev det att alla fortsatte med samma gäng (det är något som gjort mig väldigt less och omotiverad by now, hade verkligen behövt lite variation!).
            Hahah, jaaa sådär känner jag nog väldigt ofta o tänker att dehär är ju deras val – annars kunde man valt deltidsstudier typ

      Prata med din lärare och förklara situationen. Förhoppningsvis är hen inte en total skitstövel.

        Har förstås funderat på det.. men inte riktigt tagit tag i det då det känns som att de bara kommer säga att det inte är deras ansvar, eftersom vi får skapa grupperna själva!? Men jag kanske har fel, de kanske kan komma med nån lösning ändå

    Jag har dysmorfofobi och haft sedan jag var 11, är snart 24 nu. Jag har aldrig haft en riktig pojkvän men började träffa en kille hösten 2017. Det tog 7 månader innan jag vågade ha sex med honom och han var helt fantastiskt tålmodig och förstående. I höstas flyttade han 30 mil för utbildning och vi lyckades hålla igång något slags distansförhållande tills nyår när jag började må sämre igen. Värt att betona är att vi inte var i ett officiellt förhållande, detta för att han ville vara helt säker innan vi bestämde oss för något. Konstigt enligt vissa, men så krånglig som jag kan vara med min låga självkänsla förstår jag det.
    Hur som helst, tålamodet tog slut i lördags och jag fick ett meddelande om att vårt försök mot en framtid tillsammans är över. Jag är helt förstörd. Jag inser att jag egentligen inte är redo för ett förhållande eftersom att min dysmorfofobi fortfarande styr mer än mina känslor. Men det gör så fruktansvärt ont att inse att jag gått miste om världens finaste kille för att jag inte vägde åsidosätta mina hjärnspöken..
    Någon som råkar sitta på lite tröstande ord?

      Jag vet inte om jac är så bra på att trösta. Jag har förlorat mkt i mitt liv pga psykisk ohälsa. Det råd jag kan ge dig är först att låta dig sörja din förlust ❤ mitt andra är att kanske du kommer kunna använda detta mot din sjukdom liksom skria fuck you för va du tagit från mig, ibland kan det ge lite styrka att kämpa vidare, tillåt dig att bli redigt förbannad ABSOLUT INTE på dig själv utan på sjukdomen o hjärnspökena. Låt dom inte ta mer från dig ❤

        Tack, fina du ❤ Det gör för jävla ont att jag måste förlora just den här killen..
        Är det för mycket att fråga vad du har varit med om?

          Det är en lång historia… men jag vet vad sjukdom ä hjärnspöken kan ta i ftån en. Och jag jobbar stenhårt på att få tillbaka ett ”normalt” liv.

      Det låter som att din dysmorfofobi hindrar dig mycket i livet. Jag hoppas att du söker hjälp för det finns att få, du förtjänar att må bättre ?

    Vad har ni för relation till era föräldrar? Skulle ni säga att den är bra eller dålig?

      Bra

      Min mamma är min bästa vän. Hon är mitt allt på jorden. Min pappa är en jättefin person men kan inte visa känslor så bra men vi har en bra relation ändå.

      Jag skulle säga att jag har en bra relation till mina föräldrar. De har varit ett stort stöd i min uppväxt, skjutsat mig överallt osv. Däremot har de aldrig varit ett jättestort känslomässigt stöd och jag kan inte direkt prata med dem om känslor osv. Jag har haft en bra uppväxt, men har samtidigt saknat vissa delar.

      Den är bra.. det jobbiga är dock att dom inte förtjänar en bra relation med mig och mina syskon

        Det där låter inte som attni har en bra relation utan en falsk relation

      Pappa död, självmord, och mamma inte alls bra. Hon gifte om sig och vi pratar ytligt några ggr om året, samma för alla oss 4 syskon.

      Dålig. De tror nog den är rätt bra…

      Mamma och jag var i princip som katt och råtta i 18 års tid innan jag flyttade hemifrån. Det var nog det bästa för vår relation, att ta avstånd från varandra. Vi är ju långt ifrån bästa vänner idag, men jag tycker vi har en god relation med varandra där vi ändå kan åka på weekendresor och dylikt ibland. Och inte ta död på varandra haha.

      Jag var en ”pappas flicka”. Men han gick bort när jag var i tonåren.

      Sämst. Tål inte min mamma och vi har aldrig någonsin haft en nära relation. Känner mig som från en annan planet när jag tex tittar på Robinson där deltagarna storbölar över brev från föräldrarna efter några veckors separation.
      Pratar aldrig någonsin i telefon med någon förälder, känns helt främmande.

      Tycker dock att det är trevligt att umgås med vänners eller partners föräldrar, oftast är de väldigt goa. Tycker dock att det är oattraktivt med killar som har en för tight relation till sin mamma, som ringer flera ggr i veckan osv. Kanske för att jag inte kan relatera och bara ser det som barnsligt och needy.

      Den bästa❤❤❤

      Väldigt bra relation. Kan prata med dom om allt vilket är skönt, pappa och jag är väldigt lika så han förstår mig bäst men mamma stöttar mig och lyssnar alltid. Dom har alltid ställt upp för mig och hämtat mig mitt i natten, hjälpt mig när det varit jobbigt och funnits där för mig.

      Jag har ingen relation alls till mina föräldrar. Så fort jag blev 18 flyttade jag till en annan stad långt bort och började sakta men säkert bygga upp mitt liv igen. 8 år senare är beslutet att säga upp kontakten helt det bästa beslutet jag någonsin har tagit. Jag mår äntligen bra och känner att jag kan leva fullt ut. Hur mycket skit jag än har fått för mitt beslut eller fått påpekat att jag kommer ångra mig resten av livet, så kommer jag aldrig någonsin att acceptera en relation som skadar mig. Spelar ingen roll om det är från någon som är av samma kött och blod.

    Pluggar till civilingenjör med inriktning mot tillämpad kvantmekanik.

    Blev så ledsen när jag läste den här artikeln:

    https://www.expressen.se/nyheter/hanna-11-misshandlades-pa-vag-hem-fran-skolan/

    Vad är det för samhälle vi lever i?

      Inväntar rasistiska kommentarer om 3…2…1…

        Ja? Vilka är det annars tror du?

          Män? Människor?

          Jag sätter min tjuga på att det är män! Någon som vill sätta emot?

            Inte jag ?

        Vet du något som vi andra inte vet?

          Nej, men att personer som har annan härkomst än svensk alltid får skulden för våld vet jag ?

        Beror nog på hur du tolkar definitionen av rasism.

          Tolkar definition av rasism? Oj, där blev det en liten tankevurpa va?

    Någon som jobbar som kund och personalansvarig på assistansbolag och kan berätta lite om hur det är? 🙂

    Noterar att Ebba von Sydow skrev ett inlägg häromdagen om sitt späckade schema och faktiskt för typ första gången fick kommentarer som ifrågasatte hennes mans frånvaro av insatser för familjen. Jag har tänkt länge på hur hon kämpar och verkar dra hela lasset och hur han inte verkar bidra praktiskt, men har inte sett några kommentarer om det. Men häromdagen kom de faktiskt. Kändes lite befriande.

      Har han nytt jobb nu sen han fick kicken från Adlibris?
      Går han hemma ska han naturligtvis dra sin del av lasset med det gemensamma.

        Bara om han går hemma?

      Har tänkt det tyst för mig själv i flera år men inte kommenterat det. Lite skönt att fler får upp ögonen för detta stressande som inte tar slut

    Vi ska gifta oss. I hemlighet. Hur ska vi berätta? Förslag??

      Det ska ni inte. Det är ju hemligt

        De kanske ska berätta att de har gift sig efteråt.

        Jag har en bekant vars syrra gifte sig och släkten fick inte veta om det förrän 10 år efteråt när syrran råkade försäga sig i nån situation. Om hon inte gjort det skulle släkten fortfarande inte veta.

      Varför inte berätta? Ni behöver ju inte bjuda folk för det.

      ”Jo förresten, vi har gift oss.”

      Mina svärföräldrar gifte sig i hemlighet efter 35 år som förlovade sig. De la ut en liten annons i tidningen. Den gick typ såhär : ”Nu kom vi äntligen tillskott, nu har vi gift oss på Borgholms slott” och undertecknat deras namn och datum. Så flera släktingar satte morgonkaffet ihalsen den morgonen!

      Börja signera alla julkort med ”herr och fru xxx”

    Ingen som reagerar på att paula rosas verkar gå mot ortodoxihållet? Hon som varit så vacker börjar se mer och mer sjuklig ut. Hoppas att hon inte går för långt så att hon blir nästa maxida som uppenbarligen är sjuk men inte ser det själv ?

      Judisk ortodox eller vadå?

      Ortorexi?

      Töntig kommentar, tycker inte alls hon ser sjuk ut, kan inte först när människor som hittar träningen och går ner i vikt alltid behöver dras med att dom skulle vara sjuka…

      Håller med. Tycker det är obehagligt att se hur kläderna bara hänger på henne och nyckelbenen sticker ut. Tycker det är skillnad på att träna och bli muskulös och att träna men bli så smal som henne.

      Såg henne i helgen, satt bredvid hennes bord, hon såg väldigt smal ut i verkligheten

      Är du orolig för människor som aldrig tränar också?

        Ja visst, Lady dahmer är ingen förebild. Är själv smal och vältränad, men tycker det känns hemskt att gå från vältränad till att benen sticker ut, det brukar tyvärr inte vara ett bra tecken men det kanske bara är falsk alarm. Min kommentar var med all välmening, tror hon har hög press på sig och det känns sorgligt när hon är en så otroligt vacker och verkar vara en så fin person.

    FAN. Jag är så otroligt jävla irriterad och arg HELA TIDEN. Är rädd att jag kommer explodera på jobbet snart, hemma har det redan hänt. Har funderat på att ringa HC men vad säger man?! ”Hej jag har snart ihjäl någon av ren och skär men obefogad ilska, hjälp”?? Ääe nu kryper jag ihop och gråter och hoppas på att inte vakna imorgon.

      Sån har jag varit så gott som hela livet. Äter sen många år tillbaka låg dos antidepressiv medicin för att stå ut med mig själv.

        Mig själv står jag ut med, men inte med någon annan ?

          Varken mig själv eller andra…

      känner igen mig i vad du skriver. Var likadan när jag mådde dåligt, kunde bli så arg för ”ingenting”. Det visade sig att jag hade en depression. Fick hjälp med den och gick senare lite grann hos psykolog för att hitta bättre sätt att hantera mina känslor. Ilska och irritation är fortfarande känslor som lätt dyker upp när jag är ledsen eller stressad men jag kan numera hantera mig själv (oftast). Sök hjälp och berätta att du mår dåligt och hur det tar sig uttryck! Du ska inte behöva må dåligt!

        Tack ❤️

      Det där var jag relativt nyligen. Satt hemma och HATADE (ja, skulle nog tyvärr verkligen klassa det som hat, hade inte gråtit på deras begravning om man säger så) vissa inkompetenta kollegor. Kunde reta upp mig på ett onormalt sett och lägga onödigt mycket energi på att störa mig på folk (i princip uteslutande kollegor). Jobbade på ett jobb där personalomsättningen var hög och trivseln låg. Grät ofta på toaletten (mkt pga stress och mkt övertid som du aldrig kunde styra över, helt plötsligt blev du tvungen att med noll varsel ställa in en middag, hände t.o.m på min födelsedag och det mer än en gång pga krav från nyckfull VD). Tillverkande bolag där jargongen mellan ”grabbarna” konstant innehöll ord som bajs, kuk, prutt och rap, etc. Totalt opolerat. Ingen skrattade, ingen fikade ihop, ingen AW och det var ofta tryckt stämning (mkt pga en VD med ett jävla humör/nyckfullhet). Jag förstod att jobbet (och arbetsbelastningen) fick mig att må dåligt men fattade inte HUR dåligt jag mådde förrän jag bytte jobb. Nu, lite mer än ett år senare känner jag äntligen arbetsglädje igen (tog ca 11 månader att repa mig). Jag skrattar på jobbet och kramas/umgås med mina kollegor. Jag vill bjuda hem folk igen (undvek det i flera år pga mådde dåligt). Jag har fått tillbaka glimten i ögat igen. Äntligen.

      Trivs du på jobbet? Om ja, är det ngt annat som skaver? Relation? Icke-trivsamt boende? Finns det något du kan ändra? Det kan göra mirakel.

        Tack så jättemycket för ditt svar ❤️ Mitt jobb tycker jag väldigt mycket om men nu när jag tänker på det tror jag att det till stor del kan handla om mina kollegor, det är med dem det är värst. Vi är så otroligt olika. Jag har t.ex. försökt få fram att jag inte gillar när de säger n-ordet men får direkt mothugg och nästintill hånande kommentarer. Vi är liksom på helt olika nivåer. Jag tänker ett det kanske grundar sig i arbetsplatsen och det missnöjet smittar väl av sig på resten av livet också. Tack igen ❤️

      Svar i modd. Iofs innehöll texten k**-ordet för ? (ej någon konstig kommentar utan skulle förklara en jargong). Så får väl skylla mig själv som inte tänkte på det. ??‍♀️ Men svar kommer.

    Jag är så betuttad i min manlige kollega! Jag blir så nervös, fnissig och hjärtat slår volter när jag ser honom – precis som en fånig 14 åring! Haha!

    Tips för att få honom på fall? 30+ år.

      Först och främst, är han singel? I så fall – fråga bara om han hade velat ta en fika ?

    Går i tankarna att köpa ny lägenhet och är intresserad av hur er ideala men rimliga (med tanke på pris) bostadsrätt ser ut? Antal rum? Planlösning? Läge? Inglasad balkong/oinglasad? Renoveringsstil? Är innergård viktig för er osv? Vad är viktigast? Skriv hur ni velat bo! ?

      Drömma kan man ju. Men vill du ha realistiska svar kanske du ska skriva vilken stad du tänker köpa lägenhet i? Ens drömlägenhet kan ju ändå skilja sig åt om man får 18kvm i Nynäshamn för 1.5 miljoner kronor eller en etagevåning på 150 kvm för samma peng i Norrköping. Om du förstår vad jag menar.

        Ja det har du rätt i! Vrider om frågan till att istället fråga om vad Du värderar högst när du ska köpa lägenhet utan tanke på pris ? tex Planlösning- isåfall gillar ni öppen/halv öppen planlösning eller är det viktigare att det finns många rum? Hur viktigt tycker ni det är med någon form av balkong/uteplats/innergård? Är parkerings möjligheter viktiga för er? Är det viktigt att den är renoverad, i så fall i vilken stil gillar ni? Skulle ni föredra en lägenhet mitt i centrum, gångavstånd från centrum eller >1 mil utanför centrum (om ni inte tänker på pris då?)

          Jag värdesätter en bra balkong och minst tre sovrum ;=) Men så är jag också gift med en man med ett barn sedan innan, och jag har tre barn sedan innan. Självklart behöver vi prioritera utrymme. Vi vill köpa en lägenhet relativt centralt (vi bor i en storstad) och kunna promenera till bio, middag, fika eller shopping =) Det är inte viktigt att den är renoverad, vi vill gärna sätta vår prägel på den. Möjligen framstår vi som icke-kräsna men det viktigaste är faktiskt att den har minst tre sovrum och ligger med gångavstånd till stan. Max 20 minuter 🙂 Renovering kan vi själva ordna pö om pö. Att ha en balkong är dock viktigt för oss! Men utsikten spelar ingen roll, det måste inte vara storstadsvy precis ;=) Planlösningen är inte heller så viktigt för oss… Även om jag känner att vi är rätt ensamma om att tänka så ;=) Många verkar gilla öppen planlösning!

      För mig är det viktigaste att föreningen äger tomten och har en god ekonomi, de stora renoveringarna får gärna vara gjorda. Min drömlägenhet vore en sekelskiftes 2:a med öppet kök/vardagsrum, ett ganska stort förråd/walk in closet i lägenheten, rumshöjden runt 3 meter. Det vore trevligt med brädgolv och en fungerande kakelugn. Skulle inte vilja ha en sönderrenoverad lägenhet med influencersaktiga marmorkök/badrum och dylikt. Oinglasad balkong vore trevlig men inte ett måste. Innergården är inte viktig för mig. Min drömlägenhet skulle ligga på Södermalm i Stockholm.

        Den bor jag i. Dock en trea (90 kvm) och belägen på Östermalm.

          Good for you, jag skulle aldrig flytta till Östermalm.

      Stor uteplats och gräsmatta, utan för mkt insyn. Utgång till uteplatsen från kök eller vardagsrum. Nära till mataffärer, dagis, bussar, grönområde. Kaklat badrum. Helst 3 sovrum och gärna inte öppen planlösning.

    Vi bor utomlands och har bestämt oss för att gifta oss i Sverige nästa sommar. Någon med erfarenhet av att planera bröllop på distans? Är det görbart?

      Absolut! Vi gifte oss utomlands och skötte nästan hela planeringen via mail…. man får rätt snabbt en känsla för hur proffsiga/seriösa personerna på andra sidan är. Sätt inte för höga krav och var flexibla med att det inte ska bli 100% perfekt (tex fick vi fel sorts blommor på borden men det fint ändå).
      Har ni nära och kära i närheten av platsen ni tänker er kan ni be dem ta en titt och skicka bilder/videor till er. Annars rekommenderar jag att ni åtminstone tar ett besök för att se plats för vigsel och fest. Lättare att föreställa sig hur man vill ha det då. Passa på att isåfall träffa ev inhyrda tjänster som fotograf. Vi tog provbilder i samband med att vi reste dit lite som ”engagement photos” för att se hur fotografen var.
      Småsaker som kanske hjälper är att skapa pinterest-tavlor för tårta resp blommor som ni kan dela med er till de som ska fixa sånt. Jag gjorde även provfrisyr hos min frisör i Sverige som hon fotade steg för steg och gick till Åhlens för make up lektion för att få hjälp med sminket. Det hade annars skett dagen innan av folk på plats och det vågade jag inte chansa på (är inte så bra på hår och smink, därav hjälpen + att fotografier och miljö kan ha betydelse för val av produkter).
      Nu blev det lång text men hoppas det hjälper. Lycka till med bröllopet! 🙂

    Någon som har erfarenhet av YH tester? Jag ska göra ett matteprov och excel? Vad som ingår? Är absolut sämst på matte och excel också:( tips på hur man pluggar något en vecka innan??

    Relativt nya p-piller, min mens har minskat ,3 kartan nu äten, första mensen hälften mindre och kortare innan, förra månaden kom lite brunt och rött några dagar men jag klarade mig med trosskydd, nu 2 dagar några röda fläckar när jag torkar mig. Normalt vid piller att mensen försvinner eller har min värsta mardröm skett och jag har blivit gravid??

      Vilka äter du? Jag äter Abelonelle och för exakt så.

        Qlaria har jag ..

      Jag blödde som en slaktad ko vid mens innan p-piller. Sedan jag började med p-piller klarar jag mig på trosskydd och vissa månader är det bara en rosa flytning typ. Underbart!!!!

      Jag får absolut ingen mens alls av mina p-piller, men det är huuur vanligt som helst att menscykeln spökar lite de första 3-6 månaderna medan hormonerna i kroppen vänjer sig!

      Har precis samma tankar. Har återgått till Yasmine efter 6 månader med p-spruta. Skulle få min första blödning nu, men det är bara blodblandat.. Ljusbrunt/ingen blödning och klarade mig med trosskydd. Har ätit just Yasmine många år tidigare, och har alltid haft blödningar. Jag beställde graviditetstest ikväll för att kunna testa i helgen, just in case..

      Min mens har slutat helt i princip sen jag fick yasminelle utskrivet pga pcos. Så jäkla skönt. I samtal med gynekologen så sades det vara normalt. Min slemhinna hålls så tunn och fin tack vare pillrena så det är inte så mycket för kroppen att göra sig av med =mens.
      Var med orolig först men nu är jag bara så glad. Mådde så dåligt under mensen, yrsel, trötthet, svimningar, järnbrist och allt sånt och att slippa ens fundera på mensskydd är en lättnad, både mentalt och i plånboken!

    ”Archie Harrison” någon mer än jag som tänker på Star Wars? 😉 Kul namn och precis sådär spexigt som prins Harry ger intryck av att vara. 🙂

      Haha jag tänkte Harrisson Ford eftersom hon tidigare var skådespelerska ??

    Någon som vet om Whyred Ona Handle väskan har släppts i en olivgrön färg? Och någon som vet om väskan ens säljs längre (oavsett färg)? Verkar vara slutsålt överallt….

    Jag har haft förkylning av och till sen i slutet av februari, trots att jag varit ”frisk” mellan varven så har jag haft hosta hela tiden. Jag har varit frisk i några veckor, sen fått antingen en rejäl förkylning eller nån lindrigare variant med ont i halsen, snuva etc. I måndags upptäckte jag en knöl i armhåla, den är hård och den sitter fast nånstans ganska djupt in i. Det gör ont när man rör vid armhålan. Jag bokade en läkartid för 2 veckor sedan och ska dit på nästa vecka. Jag är ganska orolig efter den där knölen dök upp och är rädd för cancer. Suck.

      Nästan garanterat en svullen lymfkörtel. Att den gör ont är ett gott tecken för övrigt, hittar du en knöl som inte gör ont är det i regel mer alarmerande. Den har troligtvis svullnat upp pga ett sår eller infektionen i kroppen. När en lymfkörtel svullnar upp stannar den i regel ofta i den storleken sen och det är helt normalt. Jag har varit med om exakt samma sak! Oroa dig inte.

      Det låter som en lymfknuta, de kan svullna upp när man är tex förkyld och ibland är de stora så att man kan känna dem långt efter. ”Farliga” knölar ömmar i regel inte medan ofarliga ofta gör det vilket också är ett bra tecken! Försök att inte oroa dig till dess att du ska till läkaren! Kram /annan läkare

        Det var ju bra att veta att de farliga ömmar i regel inte. Jag ska försöka att inte oroa mig! Kram!

      Längre svar i modd men kort: svullen lymfkörtel troligtvis, inget att oroa sig för!

      Jag skulle inte oroa mig om jag var du! Jag är absolut ingen läkare men har för mig att cancerknölar inte gör ont eller ömmar, så det är antagligen en lymfkörtel. Dem kan ju ömma när man har en infektion i kroppen. Jag upptäckte en knöl på sidan av min hals för flera år sedan, blev jätteorolig så bokade läkartid. Visade sig att det bara var en svullen lymfkörtel, och den är fortfarande kvar flera år senare (har undersökt den flera gånger). Jättebra att du bokade läkartid!

      Man har körtlar under armarna, så det kan vara en sådan som svullnat. Min körtlar svullnar ofta vid förkylningar. Och vad gäller din förkylning sedan två-tre månader tillbaka, så är det jääättemånga som varit i princip konstant sjuka denna vinter, jag själv inkluderad.
      Det är jättebra att du kontaktat läkare, för då får du svar och slipper gå runt och undra. Jag hoppas tiden tills du får svar går fort ❤️

      Jag hade också såna knutor fast vid halsen och var jätte orolig eftersom dom gjorde ont men jag hade också varit sådär som du beskriver det typ sjuk då och då för att sen bli 80% frisk. Gick till läkaren som kände och klämde och fick pencilin och det blev bättre nästan direkt.

      Tack så hemskt mycket allihopa för pepp och kloka ord! <3 Det känns faktiskt lite lättare nu. Jag kan bli lätt nojig + orolig då jag är van vid att det mesta i mitt liv går åt h*lvete så jag förväntar mig alltid det värsta. Men jag försöker nu vara inställd på lymfakörtlar istället för annat!

    Visst låter detta som en mild form av ischias? I påskas fick jag ont i ryggen och sen även ner i ena benet. Vilade i sängen och promenerade vilket hjälpte. Nu tränar jag försiktigt igen vilket går bra utom styrketräning ben. Idag fick jag ont igen. Visst kan det ta några veckor innan det går över och man ska leva på som vanligt? Träna som vanligt utom det som inte känns bra? Är 26 och styrketränar 4 ggr v i vanliga fall

      Kolla med en naprapat ändå

    La en beställning från en säljare från ebay förra veckan i tisdags. Efter några dagar så hade sakerna ännu inte skickats. (betalade direkt när jag beställde) Så i måndags skickade jag iväg en ett meddelande och frågade när de skulle skickas, men jag fick inget svar . Så idag så hörde jag av mig och avbeställde ordern. Och nu för några timmar sedan så fick jag ett mail om att ordern har skickats?

    Alltså jag orkar inte…

    Jag var på rättegång i måndags förra veckan och idag kom domen!
    Nästan 3 års fängelse och utvisning. Jag är så glad för min kompis skull.

    Och imorn ska jag och missarna till pojkvännen och om två veckor (på söndag) går flyttlasset ? och på fredag är det tre veckor kvar till jag och katterna flyttar in ?

    Jag beställde två skal från iDeal of Sweden och leveransen skickades 6/5… Postnord har ännu bara mottagit elektronisk information, men inte själva ordern… Min telefon kom före skalen, så irriterande ? vill ha mina skal så jag törs använda telefonen utanför lägenheten ju.

    Någon med erfarenhet av iDeal? Jag har mailat dem och frågat var min order är.

      Bara beställt en gång från dom men bara positivt vad jag vill minnas ? Bra att du mejlat iallafall, hoppas den kommer fram snart ?

      Funkat jättebra när jag beställt, så säkert ingen fara. Ha lite tålamod bara. ?

      Var riktigt dåligt när jag beställde. Fick ingen orderbekräftelse så mailade ang. det. Fick till svar att det skulle komma. Gick ytterligare några dagar, fortfarande ingen bekräftelse. Mailade igen och fick svaret typ ”oj vad konstigt”. Hur som haver fick jag till sist tag på nån vettig som beklagade och gav mig ett extra skal som plåster på såren, men det tog fortfarande sjukt lång tid för paketen att komma fram. Beställde aldrig från dem igen utan köpte skal på isecrets. Fick skalet dagen efter och det är bättre kvalité än iDeal ?

    Vilka är era favoritstycken när det kommer till klassisk musik? Själv lyssnar jag just nu mycket på Tjajkovskijs ”Piano Concerto No. 1” samt ”Pas de Deux” ur Svansjön.

      älskar Fauré och Debussy 🙂

      Arvo Pärt, exempelvis ”Für Alina”. Henryk Gorecki ”Symphony No. 3” (med Dawn Upshaw).

      Jag fullkomligt älskar I Bergakungens Sal ur Peer Gynt.
      Sen är ju mycket av Puccini fantastiskt bra!
      Gud vilken kul tråd!

      Berlioz: ”Grande Messe des Morts”
      Verdi: ”Requiem”
      Benjamin Britten: ”Simple Symphony”

      Älskar aaalltid Chopin!

    Tips på (sommar)jobb för en 38-åring med smal utbildning? Svårt att få jobb och måste nu välja något annat..
    Vårdjobb finns väl alltid men.. verkar lättare för yngre att få butiksjobb. Har sökt administrativa tjänster och butiksjobb men inget napp. Jag bor i Göteborg.
    Har sökt lite olika utbildningar till hösten men vill helst tjäna pengar nu.

      Städjobb?
      Industri/fabrik? (Bra betalt!)

      Strippa?

    Jag behöver tips på vad man ger för present till grabben som muckar efter 9 månaders värnplikt? Nån som har några bra tips?

    Hej,

    Såg av en slump att Isabella Jedler o hennes kille gjort slut, följer inte någon av dem på sociala medier, men såg att de snart skulle gifta sig.

    HUUUUR som helst, det jag ville komma till: jag försökte hitta info om henne, men det står absolut ingenting (smaskigt) någonstans. Hon dyker inte ens upp på Flashback, vilket jag tyckte var märkligt.

    Söker jag fel? Kan ni hitta sökresultat?

      När gjorde dom slut? Var ju bara typ 30 dagar kvar till bröllopet…. Någon som vet varför?

    Någon fler som uppmärksammat att allas vår Isabella Löwengrip inte kan vara kvar i nuvarande kontorslokaler i vilka de flyttade in i härom dagen..? Tydligen berodde det på att ”hennes säkerhetssituation ändrats drastiskt och lokalerna motsvarar inte det hon behöver. Säkerhetsmässigt.” (Typ ett citat iaf..)

    I call bullshit! Någon annan?

      Hon har inte råd, men det skulle hon aldrig erkänna.

      Eh, what now?! I call major bullshit!

      Håller tummarna för att detta blir 06:00 inlägget.

      Det blir intressant att se hur hon ska slingra sig ur hyreskontraktet. Hyresvärden är ju inte intresserad av hennes ”säkerhetssituation” och den angår inte dem. Om hon lyckas bryta kontraktet, får hon väl betala för det?

    Genomförde en gastroskopi idag. Lidit av magkatarr sedan januari. Så stolt över mig själv. Haft mardrömmar i nästan en vecka innan detta. ☺️ Ville mest hälsa alla här som eventuellt har en sådan inplanerad, att det även var överkomligt för en nervös typ som mig som haft ångestproblematik hela livet. ?

      Och vad jag glömde säga är att gör det om er läkare tycker det, dra inte ut på det som jag! Så skönt att få svar på vad som kan fela en. Magproblem är så diffust :-/

      Vad bra att du är stolt över dig själv!

    HK smällde kulan i backen. Baam!!!! You go girl?Han förtjäna det!! Haha bästa

    Är detta en först ”vink” från Blondinbella att hon är på väg ut frän Löwengrip? Detta saxat ur det senaste inlägget på bloggen.

    -Jag har verkligen haft en bra men rörig vecka på samma gång. I måndags när jag och min säkerhetsvakt kom in på nya kontoret för första gången insåg vi att jag inte skulle kunna ha den säkerhet som jag behöver ha från garage upp till kontorsplats som vi har planerat för. Under de året som vi har väntat på kontoret har min situation förändrats drastiskt. Vi har klurat och funderat under veckan men landar i att jag inte kommer att kunna sitta kvar på grund av säkerhetsskäl. Jag har varit helt sänkt av det. Och dessutom behöva ta upp det till mina delägare som har längtat efter detta. Hur som helst, vi håller på att göra en plan för allt (dela upp oss eller inte) men tills dess behöver jag kika på ett alternativ under tiden. Förhoppningsvis har AMF andra lokaler vi kan byta till. Allt löser sig alltid men just nu är jag lite sänkt över att det inte blev som planerat—

    Hon har ju tydligt sagt att hon alltid följs/blir körd av säkerhetsteamet, så vad är problemet då?

    Någon här som anmält psykiatrin för felaktiga diagnoser? Har skickat remisser kontinuerligt i 5 års tid och fått höra PTSD (efter tidiga utredningar i tonåren, senast när jag var 18 – är 27 nu). Efter möte med flertalet utomstående psykologer och läkare visar det sig att jag har svar som indikerar borderline, ADHD, autism och att jag kanske är bipolär. Hur fan går man vidare? Har levt i 15 år och trott att det är mig det är fel på. Hur har det gått för er som anmält?

      Har inget svar på din fråga men tycker du ska kolla upp ”The body keeps The score” av Bessel van der Kolk. Finns föreläsning på Youtube att titta på om du söker där. Hans huvudtes är iaf att barndomstrauma ligger bakom en stor mängd psykiatriska diagnoser och kognitiva problem.
      Har själv haft GAD/OCPD-diagnos med misstänkt aspberger, men det var när jag började våga möta det jag varit med om som barn, hittade internetforum där folk berättade om liknande upplevelser som jag faktiskt började förstå mig själv och varför jag fungerar som jag gör. Sen så har jag landat i att jag förmodligen skulle kunna diagnostiseras som Komplex PTSD eller OCPD eller GAD, men för mig personligen så spelar faktiskt inte de etiketterna så stor roll. Det viktiga är att jag vet vad som blivit fel och något så när hur det ska bli bättre. Men alla är vi olika.
      Obs skrev inte det här för att säga att det är fel vad de andra läkarna sagt, menar bara att det kan vara en specifiering av det posttraumatisk stress orsakat. (Dock tycker jag att autism och borderline känns som rätt diametralt olika diagnoser.) Oavsett vad läkarintyget säger så är det inte dig det är fel på. ?

        Tack för svar! Saken är den att jag mötte mitt ”monster” som 16-åring, och fick då hjälp under 2 år – tills jag var 18 och ansågs frisk. Har idag inga problem med traumat i sig, det har nått en punkt att det ligger på en hylla i minnet som jag helst inte plockar fram, men det påverkar mig inte så pass mycket i vardagen att det skulle vara ett problem. Men dom vardagliga problemen som arbete, utbildning osv står kvar. Hör också till saken att min mamma och pappa antagligen lider av en eller flera diagnoser själva, dock outredda. Ska dock kolla upp ditt tips!
        Jag vet att autism och borderline verkligen är motsatsen, jag tror mer på autism när det kommer till mig själv. Det som liknar EIPS (borderline) för min del är att jag typ inte vet vem jag är och skiftar, härmar människor jag umgås med och hur dom beter sig. Det är inte så vanligt när det kommer till autism. Jag är som en social kameleont. Men men, only time will tell!
        Och tack <3 har lärt mig att gilla mig själv, till slut. En diagnos skulle bara innebära en lättnad för mig – jag är den jag är och är stolt över det! Det enda jag vill ha är rätt hjälp för att hantera det som är svårt, allt annat kan jag absolut leva med.

    Vet ngn hur man kan läsa Cissi wallins instagram utan att ha insta själv? Står privat. Förr gick det…

      Om hon ställt in den på privat måste du följa henne för att kunna se. För att skicka en följarförfrågan måste du ha ett konto.

        Tack för ditt svar! ❤️

    Rätt underhållande att spekulationer angående personalomsättningen i Löwengrip bemöts med ett inlägg om hur fantastisk hennes personal är.

    Kul att BB äter p-piller när hon lovordar NC och aaaaaldrig mer skulle ”stoppa i sig hormoner” ???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.