Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 😉

718 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läser ni på inför eu valet eller kommer ni bara rösta på ”ert” parti?

      Kommer rösta på mitt parti, för att jag har läst om partierna och de är bäst som alltid.

      Röstar annorlunda, miljöfrågan är överordnat allt annat på EU-nivå för mig så jag lägger en så miljövänlig röst som möjligt!

        Samma här! Jag röstar höger i vanliga fall men vänster i EU-valet.

        Samma här! Miljön är viktigaste EU-frågan.

        Samma här!

        Naturskyddsföreningen har gjort en miljögranskning av partier och parlamentariker inför EU-valet, ett hett tips för er andra som vill rösta miljövänligt 🙂 https://www.naturskyddsforeningen.se/euval2019

        Håller med, samma här!

        Håller med. Röstade det jag tror gör mest för miljön på EU nivå. Sen har jag inget ”mitt parti ” tycker det är patetiskt. Jag har mina åsikter och röstar på de som närmast ligger att föra den politiken. Skulle aldrig få för mig att ha åsikter för att ett parti för vissa åsikter. Bättre att ha åsikter relaterat till verkligheten och rösta på de som ligger i linje med det. Då. I realtid.

          Eh partierna har ganska tydliga skillnader.
          Det är viktigt att sätta sig in i vilket parti som driver på för de frågor man anser vara mest viktiga. Det brukar sällan skifta utan partiets har ofta ganska tydliga skillnader i hur de vill ta ansvar.

            Ja, men det är ju exakt vad Humlan skriver? Att hon ser till att skaffa sig koll på vilket parti som för närvarande bäst representerar hennes åsikter och lägga sin röst därefter, alldeles oavsett vad hon har röstat på förut.

        Jag med, fast åt höger. Tror på kärnkraft ist för att importera el från länder som tillverkar den i kolkraftverk

      Kommer rösta för.

      Jag röstar på ett annat parti än mitt vanliga pga tycker olika i eufrågor och inrikesfrågor.

      Röstar på SD, i båda valen. ”Normalt” påläst angående båda valen.

        Kan du ge en snabb förklaring till varför du röstar SD? Jag känner knappt någon som röstar likt dig så jag har lite svårt att sätta mig in i vad som är huvudanledningen.

          Du har svårt för det, ja. Men det är ju precis samma som att någon inte förstår varför du röstar som du gör.

            Ja? Det är därför jag frågar? Menar på intet sätt att nedvärdera TS, jag vill bara förstå bättre eftersom att det ligger en bit ifrån mina egna åsikter. Om TS skulle fråga mig motsvarande skulle jag också förstå att det är svårt att sätta sig in i andras ideologier om man inte har stor erfarenhet av dem.

              Men det är alltid så när någon säger att den röstar på SD, därför jag tyckte din fråga var konstig, för ingen brukar reagera på samma sätt om det är någon som röstar på tex M.

                SD är det enda invandrarfientliga partiet i riksdagen, kan det bero på det?

                  Fast det spelar ingen roll imo. Alla partier har något som utmärker dem men det är ändå ingen som ifrågasätter ett annat parti på samma sätt eller lika mycket.

                    Det kan ju bero på att andra partier inte har rötter i nazismen?

                      Kul skämt

                      Förutom Socialdemokraterna då? Och Centern, som under i princip hela 30- och 40-talet skulle kämpa mot ”inblandning av mindervärdiga utländska raselement” och skydda ”folkmaterialet” mot ”degenererade inflytelser”. Även Moderaternas ungdomsförbund var förtjusta i och tog inspiration av Hitler på 30-talet. Även Kristen Demokratisk Sanning, föregångaren till KD, hade flera högt uppsatta politiker som var sympatiserade med nazismen under 40-talet, bland annat Harald Ljungström som bidrog i mycket stor utsträckning till KDS första partiprogram.

                      Nä, de har sina rötter i kommunismen istället.

                      Haha vad ska vi säga om sossarna då ?

                      Anonym 23:28: fast det är ju viss skillnad på att vara nazistsympatisör på 40-talet när man inte visste om vilka fruktansvärda saker de höll på med, och att stå och göra sieg heil på 2000-talet.

          Självklart kan jag ge dig det. Enligt mig så ska vi totalt stoppa allt flyktingmottagande till Sverige tills vi kommit ikapp med att de som behöver (även svenskar) har ordentliga boenden och att alla har utretts och antingen är sjukskrivna eller i övrig sysselsättnings åtgärder och därmed har något att sysselsätta sig med 9 timmar om dagen. 6 månaders intensiv sfi det första man gör när man kommer innanför gränsen tex. Efter det utbildning eller av staten betald praktik på arbetsplatser för att lära sig att umgås med svenskar och få möjlighet att skapa kontaktnät. Dvs komma ifrån sina segregerade områden och umgängen.
          Att kvinnor är helt avskilda från samhället genom att befinna sig i en lägenhet konstant gravid under 10-20 år ser jag som ett stort problem och de står allt för långt utanför samhället i övrigt genom att de inte kommer ut på utbildningar och får möjlighet att intrigeras i samhället i stort.
          Detta är mitt huvudsakliga syfte till varför jag röstar på SD

            Tack!

              Varsågod ?

            Men du vet att SD är emot saker som du nämner? Hjälp med att integrera med svenskar, hjälp med boende, sjukvård osv

              Resultat av minskad invandring blir mer resurser till det hen skrev. Förstår du inte det?

                Det kan man tycka, men nu pratar jag specifikt vad SD säger

              Nä? Har du läst deras partiprogram?

                Pratar du med mig nu? För ja, jag har läst partiprogrammet. SD bryr sig inte om intergstion eller ta hand om invandrarna som redan finns här

              Snacka skit

              Tror många som gett sin röst åt SD förstår vad ni som är snabba på att skrika nazist åt alla menar. Men om ni också kunnat lyssna på vad de som röstat SD menar när det säger att det inte är nazister och rasister.
              Jag övervägde länge att lägga min röst på SD, inte för att jag är emot en hudfärg. Utan för att jag är emot massinvandringen som Sverige inte klarar av. Vi här på en ort med 2000pers i centrum fick ca 300 nyanlända. Vilket resulterade i att det blev bostadsbrist, vi kunde inte längre vara på gymmet för att dessa fick gratis gymkort och använde gymmen som en fritidsgård. Dvs ca 15 män som härjade där, stirrade på tjejer och inte tränade.
              När vi gick ut på krogen så var dansgolvet fullt inte folk som taffsade och inte lyssnade när man sa nej och puttade bort dom. Vakterna hann inte med att kasta ut alla och en och annan telefon blev stulen och flera gick att spåra till flyktinanläggningen. Det var inte riktigt lyckat med andra ord.

            SD kallar exempelvis instegsjobb för ”skattefinansierad svenskfientlighet på arbetsmarknaden” och vill slopa det helt

            Detta är viktigt. Men jag kommer aldrig kunna rösta på SD pga deras andra dramatiska värderingar. Jag hoppas att andra partier kommer förstå detta problem, utan att bli märkt som ”rasist”, och agera enligt det, som sedan kommer gynna alla.

        Jag röstar SD och det är en självklarhet om man ser sig omkring i sverige, även om det är EU val. Ni miljö och klimatmuppar! 15000 forskare har skrivit på att vi inte har klimat eller miljöproblem, men det lyssnar inte ni på. ”Handhjärta”

          Är du helt blind?! Inte märkt att klimatet har förändras drastiskt de senaste åren och att isarna smälter i rekordfart. Hört talas om klimatflyktingar? Du som röstar på sd borde ju verkligen vilja stoppa klimatförändringarna så du slipper alla hemska flyktingar…

          Haha slår vad om att du är en person som också är emot vaccination pga ””””””forskning”””””” du läst

          Att jordklotet förstörs jmfrt med flyktingkrisen. Vilket vinner?

      Jag kommer rösta för. Jag tycker vi ska vara med. ❤️???❤️

        Rösta för? Detta valet handlar inte om Sverige ska vara med i EU eller inte. Det är vi redan. Sverige har 20 platser i EU och detta valet handlar om att tillsätta dem. Det parti som får flest antal röster får flest platser osv.

        Läs på, så kan du ta reda på vad de olika partierna vill med EU. Exempelvis om EU ska bestämma mer eller mindre över Sverige.

          Vad är det de brukar skriva… Swooosch!

            ??????

          Bim: Det är en passning till att Anna Book sa just så, att hon ska rösta för. Så ovan skämtade. And it was fun! So fun!

        Är du Anna Book! ?

        Rösta för! Dåre det är vi ju redan. Och 66 likes på det. Jag suckar. Gillar du massinvandring också?

          Anna Book sa det. Kommentaren syftar till det.

          ?‍♀️

          Men gud skämtet flög över huvudet på dig ?

            Hur kan ett skämt ”flyga över huvudet” på någon som bevisligen inte har bakgrunden till skämtet? Har man inte följt senaste anna book gate så kan man OMÖJLIGT referera till skämtet?

              Men det är kul när någon försöker dumförklara en men framstår som korkad själv

        Du glömde ????

      Har läst på, och mitt ”vanliga” har flest träffar.

      Jag håller på att läsa på inför EU-valet, troligtvis blir det samma parti jag brukar rösta på men vi får la se. Gillar SVTs Valkompass som verkar ganska välutformad, kan ändå ge ett hum om hur man ska tänka.

      Det partiet jag röstade på i riksdagsvalet råkade ju också vara det enda Swexitpartiet så det var ju inte ett särskilt svårt val.

        Menar du SD? SD är inte längre ett ”Swexit”-parti.

          Nä exakt, dom förrådet sina egna väljare. Alternativ för Sverige är det enda alternativet för Sverige just nu ?

            …vet inte ens vad jag ska säga. Camcam, börjar det hänga flashbackare här?

              Men sluta nu. Jag är ts, frågade inte vilket parti eller åsikter om partier ni har. Skapa en egen tråd om du vill börja jiddra E!

                Sorry kära trådskapare, blir bara lite obekväm när folk börjar prata om rasistiska och antisemitiska partier med kopplingar till vit makt-rörelsen. 🙂

                  Men bli det någon annanstans. Inte intresserad av dina personliga åsikter om andras val och den onödiga diskussionen det kommer dra igång. Ta det längre ner istället. Genuint nyfiken på hur folk tänker angående hur de röstar i eu valet.

                  Men då var det ju tur att AFS inte är ett sånt parti ?

                  Kan rekommendera att du lyssnar på Aron Flam’s podserie ”en svensk tiger” om du vill veta vilka fler partier som har väldigt starka rötter inom ovan nämnda rörelser

                    Men snälla ni förstör hela öppetspår med politiksnack!
                    Snälla Cam Cam- öppna upp ett eget spår för politik.

              E, och vad ska cam göra åt det? Förbjuda folk som är läser fb och fl att vistas här? ??‍♀️

              Vadå, måste man vara det ena eller det andra? Varför skulle inte ”flashbackare” få vara här?

              Lägg av

            Gå tillbaka in i förrådet!

              Neeej duu ?

            Känns det inte onödigt att rösta på ett parti som inte har en chans?

              Jag tar hellre den chans jag har än att kasta bort min röst på något jag inte tror på.

              Dessutom har dom en chans att komma in, men det är inte allt som räknas, min röst hjälper dem även att växa inför framtiden. ?

              Varför skulle det vara onödigt? Hur ska partier öht kunna gå framåt om folk inte röstar, oavsett vilket parti det är?

                EU-valet är ju dessutom ofta ett ”skrällval” där just mindre partier faktiskt har en reell chans. Piratpartiet, Junilistan, Fi t.ex.

            Är nyfiken på er som är emot EU. Vad är det som är så dåligt enligt er? Och hur vill ni ha det? Genuina frågor.

            Jag gillar EU väldigt mycket. Jag älskar att jag hade möjligheten att åka på utbyte finansierat av EU, att man kan resa inom EU hur mycket man vill och att man till och med kan åka till vilket EU-land som helst och jobba utan visum. Detta är otroliga möjligheter! Önskar jag var 18 igen för deras projekt att ge ut InterRail-biljetter de senaste åren är ju helt fantastiskt. För att inte tala om att man inte längre behöver skaffa sim-kort då man reser utan kan använda sina egna som vanligt utan extra kostnad, och hur lätt det är för företag att etablera sig i de olika länderna. EU har gjort så mycket för mig så jag har svårt att se varför vissa vill gå ur?

      jag röstar inte på samma.

      Eftersom vad EU-parlamentet kan ta beslut om skiljer sig från vad enbart svensk inrikespolitik handlar om.

      Jag tycket tex. samtyckes lagstiftningen är bra. Men jag tycker inte att EU-parlamentariker ska arbeta för att det ska finnas en gemensam samtyckeslagstiftning i hela Europa. vilket tydligen är ett förslag från Fi.

      Jag tycker inte vi ska ha gemensam lagstiftning för brott med andra EU-länder.
      Det finns andra frågor som är viktigare för EU-samarbetet tycker jag. Som miljö-frågor och frågor om vilka regler som ska finnas för mat tex.

      https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7217676

      https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7217465

      Röstar grönt. Får mp i valtesterna och gillar Per Holmgren

      Men nä så moddas ens inlägg. Suck.

      Kim Kardashian har fått sitt 4e barn. ?

        *köpt

          Idiot.

      Jag har lagt min röst på Alternativ för Sverige då jag inte vill att Sverige är med i EU.
      Självklart betyder inte det utträde men det är åtminstone ett ställningstagande.

      Som tidigare politiker är jag påläst men läser ändå på inför varje val.

        Man borde kunna downvotea här också…

          Jasså. Vilket annat alternativ finns det om du vill gå ur eu?

          Aa eller bara acceptera att alla tycker olika och gå vidare med livet

        Jag röstar också AfS.

        Men hur exakt tycker du att vi ska gå ur? Tycker du att Brexit är en strålande succé?

      Jag kommer att rösta lite annorlunda. Annat parti men samma håll. Jag hat läst på ordentligt och lyssnat på de olika partierna och mitt val känns bra.

      Jag hoppas att ni som röstar tänker på att rösta på ett parti som lyfter upp frågan om djurtransporter. Det är fruktansvärt per idag hur man kan behandla djur. Spelar ingen roll att skrika om att man inte ska äta kött, nu gäller det att se till att vi får en mer human syn till hur djur behandlas i EU.

      Hur skapar man en kommentar som inte är ett svar på någons inlägg? Sorry för ovan användare

    Är ni den som avbryter, eller den som blir avbruten eller brukar det bli en bra balans – ett givande och tagande i era samtal med andra?

      Jag avbryter och pratar mest, jag har så mycket mer vettigt att prata om än andra. Enligt mig själv då ?

        Usch sådana människor är ju skitjobbiga att föra ett samtal med. Riktigt dålig egenskap att avbryta och inte kunna lyssna.

          Ja det vet jag, men jag får ju fram det jag vill i alla fall.

            Synd att mottagaren vid det laget slutat lyssna 😉

        Så känner jag också fritt fram liksom att få prata. Man måste få fram sina åsikter. Sitter man tyst som en mus får man skylla sig själv.

          Intressant med vuxna som inte lärt sig turtagning och lyhördhet… Beter er som småbarn.

            Jag avbryter när jag blir trött, då blir min adhd märkbar. Det är inte för att jag vill va otrevlig, det är bara svårt att stoppa

        Precis så jobbigt som det låter, lite respekt och folkvett hos vissa skulle aldrig skada.

      Blir avbruten?‍♀️

        Ska tillägga att jag lyssnar och ställer frågor, pratar om mig själv när det passar in i ämnet utan att enbart prata om mig själv utan att det är på en väldigt balanserad nivå. Men jag får sällan något för det, folk avbryter och pratar hellre om sig själva hela tiden.

      Jag blir alltid avbruten. Jag pratar ganska tyst och står inte på mig, så jag är van.

      Jag blir avbruten. Och ofta är det ingen som säger typ ”förlör jag avbröt dig eller ”du höll på att berätta något…” så man får fortsätta. Så jag får sällan prata färdigt.

        Det händer mig ibland, att folk ber om ursäkt för det. Men ibland när jag tröttnat rejält på att de avbryter avbryter jag och säger ”ja fast nu var jag ju faktiskt inte klar..!”

          Jag kan inte säga att jag ofta blir avbruten generellt, men har vissa i bekantskapskretsen som avbryter hej vilt. Jag tror inte alltid det är medvetet men jag tycker det är otrevligt. Det intressanta med de som gärna avbryter är att de också ofta är sjukt obekväma med tystnad. Utnyttjade detta mot en kollega en gång som avbröt mig mitt i en mening under ett möte och höll monolog. Jag var tyst under tiden hen pratade, och efter att hen var klar var jag tyst ytterligare en stund. Personen blev märkbart obekväm. ”… ehh eller vad tänkte du säga?” Då är jag tyst ytterligare 5 sek och sen säger jag: ”Jo, det jag tänkte säga tidigare var att…”

      Förr var jag den som avbröt, men när jag insåg att jag avskyr att bli avbruten och att jag själv gör det så har jag börjat tänka på det. Så jag avbryter mindre idag. När någon avbryter så fortsätter jag bara prata tills personen ger upp sitt försök att avbryta 😀

        Samma här, har insett detta, och försöker nuförtiden hålla mig från att avbryta ?

      Folk i allmänhet är kass på att prata. Folk pratar i parallella spår snarare än med varandra.

      Män i synnerhet är helt värdelösa på att föra samtal. Helt omöjligt att ha ett givande samtal med en man. Män ställer inga frågor, pratar bara på om sig själva.

        Det där var intressant, att tala i parallella spår. Jag har nog gjort det med flit ett par gånger, när personen jag talade med höll en monolog om sin egen förträfflighet. Ganska roligt samtal!

        Du har inte träffat alla de trevliga killar som jag träffar dagligen.

          Berätta gärna mer

            Ja! Författare? Deckare? Roman? Vad heter den?

              Med sådan attityd förstår jag att killarna inte gärna pratar med er. Har jobbat nästan uteslutande med killar i hela mitt liv och det fungerar toppen. Aldrig några problem.Att killar bara snackar om sig själv håller jag inte alls med om.

                Äh, ha lite humor…

                  Den sparar jag hellre till de som uppskattar den… dvs alla trevliga killar/män som jag jobbar/umgås med.

                Håller inte heller med om det, tjejer är de som överlägset mest enbart pratar om sig själva. Föredrar killar framför tjejer för då är båda delaktiga i ett samtal?

                  Precis. Håller verkligen med dig.

      Avbryter gärna serieavbrytare. Anstränger mig till det yttersta för att inte avbryta övriga. Gör jag det brukar jag komma på mig själv efter några ord och säga: men ojämn avbröt jag dig. Vad skulle du säga?

      Tycker generellt sett att det är oförskämt att avbryta. Jag avbryter avbrytare för att få tjattertaskarna att vara tysta och lämna lite space till de som tar/får mindre plats.

      Jag är en avbrytare. Hänger med sen min barndom, vi överöstar alltid varandra i min familj. Min syster kan prata om något och då går min pappa in och börjar prata om något helt annat.

      Försöker tänka mig för med vänner. Har en kompis som säger åt mig när jag börjar avbryta, det tycker jag är skönt! Vill ju lära mig att lyssna mer.

      Vilka intressanta svar, tack! 🙂

      Själv försöker jag att få till en balans och ja, man lär sig mest nytt av att lyssna på andra. Men det är mer givande om det blir både och tycker jag.

      Avbryter gör jag helst inte. Möjligtvis försöker jag flika in lite emellan så att personen kan få fortsätta på sitt spår sedan.

      Jag avbröt tyvärr en person nyligen, men då bad jag om ursäkt och jag försöker påminna den, om vad den påbörjade.

      Försöker ha balans. Tycker det är extremt oartigt att avbryta, men gör det ändå på jobbet ibland.

      Är van vid att jobba med män (mycket trevliga och vettiga män, men de gillar att höra sig själv prata) som gärna bara pratar på. Om man ska få något sagt där så får man ibland börja prata när de hämtar luft i en mening och sedan inte ge sig utan bara prata på tills de lyssnar.

      Tyckte det var jobbigt (oartigt) först, men inte nu längre. Mitt jobb är att ge min åsikt och ge förslag och det kan jag inte när de pratar på och avbryter så då måste jag avbryta tillbaka.

        Gud vad jobbigt… Män alltså. Känner igen det där. Och ofta har de inte ens nåt vettigt att säga (på de arbetsplatser jag haft iaf). Outbildade och mindre erfarna men ska höras mest…

          Gillade inte din kommentar. Det blev fel där. Tycker du att du hade något vettigt att säga om männen där? Tråkig attityd har du.

            Hahaha. Tycker alla bröliga män har tråkig attityd. Ja, det var vettigt tycker jag.

      Skulle säga blir avbruten. Är yngst i familjen och är där van att bli ”överkörd” av äldre syskon och kusiner vid släktträffar. Det har satt sina spår och idag H A T A R jag folk som avbryter konstant. Förutom att de blir sjukt ointressanta och att man inte orkar med dem längre stund så är det respektlöst och egoistiskt. Umgås i en grupp där 1 är speciellt högljudd och ska alltid snacka och ibland hakar 1-2 andra på; där har jag börjat avbryta. Mer av frustration och känsla av att vara rättviseskipande än något annat haha.

      Missförstå mig rätt – jag tycker man kan avbryta emellanåt och så vidare men det finns en gräns. Det ska inte bli en tävling i vem som pratar mest och högst liksom. Det blir trevligare om samtal är ömsesidiga istället för att någon representerar en stilla regnskog och den andra en bulldozer.

      Har en person i min bekantskapskrets som ALLTID avbryter mig. Det värsta är att hon verkligen, verkligen tror att hon är en bra lyssnare. Klarar inte av såna människor. Har inte heller någon lust att avbryta tillbaka för vad är vitsen att prata med någon som ändå inte lyssnar?

        Ofta vet inte folk om att de är sådana. Åtminstone inte mer än att de delvis är så, men det är inte mindre jobbigt för det.

          Jag avbryter gärna och uppskattar att omge mig med människor som avbryter. Jag tycker att det är så jävla tråkigt med samtal som är som långa monologer. Det är normalt i samtal att man avbryter och avlöser varandra och det behöver verkligen inte ha något att göra med att man skulle vara en dålig lyssnare. Däremot får man ju försöka bromsa sig när man märker att man snackar med en person som inte uppskattar den typen av samtal.

      Jag pratar gärna och mycket. MEN jag är en gid lyssnare och är intresserad av vad andra har att säga. Svårt att få en bra balansgång. Då och då brukar jag be om ursäkt om jag är för ivrig, kanske inte kompenserar mitt beteende, men det får mig att backa och öppet kritisera mig själv för det. Brukar få andra att då våga avbryta mig och ta för sig. Det är svårt ibland, man är ju den man är, även om man ibland önskar att man inte va det.

      Dock avbryter jag om någon för en monolog om något jag skarpt ogillar, jag vill inte höra på dynga. Fick till bordet en äldre man som hade ett viss judehat, han började sitt anförande och det började direkr lukta illa, bad honom knipa käft, han sa att han har rätt till sin åsikt. Haha, Nej kära du, din rätt försvann i och med dina åsikter. De samspelar inte med min rättighet till trevlig middag. Han blev tyst (och sur), efteråt fick jag gillande kommentarer från andra runt bordet, då han tydligen blir värre och värre ju mer han får innaför västen….

      Kanske opassande och ej enligt vett och etikett. Men snälla, jag orkar inte lyssna på dynga. Mitt liv är för kort för det!

      Jag tar för mig så ibland kan jag nog äga samtalen men försöker tänka på att inte avbryta. Men jag är en röd personlighet så det är inte alltid jag lyckas. Men i mina vänskapsrelationer är jag noga med att vi båda äger samtalet och att vi båda får utrymme att ventilera, etc. Tycker om att vara den vänner/familj kommer till för råd och då måste man kunna lyssna.

        Bra tänkt och vad bra!

      Jag har alltid pratat väldigt mycket medan min bästis var den som lyssnade, lyssnade och lyssnade. Det är en konst att lära sig att verkligen lyssna på en annan person, att ta emot den gåvan som det är att hen öppnar dörren till sin värld för dig och att i den stunden skifta uppmärksamheten från dina egna tankar och associationer till det som den andra personen säger. Jag har fått kämpa med det och fullärd blir man väl aldrig, men så givande när ett samtal ger ett fint utbyte oavsett vem som pratar mest och lyssnar mest! 🙂

        Sant! Det har du rätt i!

      I jobbet blir jag ofta avbruten, särskilt av män. När detta sker höjer jag rösten och fortsätter prata för att överrösta den som försöker avbryta mig, alternativt säger jag något i stil med ”kan du sluta avbryta mig, jag var inte klar” brukar fungera bra och personen blir skamsen ??

      Tack för alla kloka svar! <3

      Jag tror att mycket går att träna bort när det gäller att avbryta andra, men inte allt och inte i alla situationer.

    Isabella låter kommentater på bloggen om Erik Sellin komma fram men inte om skatteverket som ska gramska hennes bolag. Så nu vet ni det rykten får gärna spridas och skada familjen men inte om hennes heliga bolag.

      Vem bryr sig vilka kommentarer hon (Eller head of bla bla bla…) släpper igenom.

        Kanske inte du men någon annan kanske bryr sig. Visar på att allt hon gör är i provokations syfte och gör att skada någon annan. Hoppas att hon verkligen blir granskad av Skatteverket och avslöjad. Nåt är helt fel med henne. Att ens tro att hon ska bli världens mäktigaste kvinna. Hon måste vara blåst på riktigt. ??

          Men alltså. Isabella själv har ju sagt att allt är utstuderat och att hon provocerar? Förstår inte hur det fortfarande kan vara en ”nyhet”. 10% äkta 90% fejk typ.

          Är det inte jobbigt att lägga energi på att bli så provocerad?

      Detta har jag missat, vem är Erik Sellin och vad är ryktet?

        Vill också veta?
        Annars känner jag att jag inte hänger med längre! ?

        Någon fastighets miljardär som hon sägs dejta för att nyttja hans privatflygplan. Som är gift dessutom.

          Kommer inte detta rykte härifrån? Vad finns det för bevis? Har de ens träffats? Hade inte en aning om vem han var förrän någon kommenterade här.

          Hjälp!

      Någon som lagt märke till de ironiska kommentarerna som släppts igenom i hennes senaste inlägg? Skrattade högt när jag läste ?

        Hörde om det!
        Verkar som kritikerna listat ut smart hur de ska få sina kommentarer godkända! ?

      Erik Sellin?

        Nej. Det är inte Erik Selin. Vidrigt av Bella att tillåta sådana spekulationer så att ett äktenskap skulle kunna krascha..
        Jag vet vem hon spenderar helgen med och nej det är inte med Erik Selin.
        Förstör inte människors liv.
        Den mannen hon spenderar helgen med har just gjort sin största förlust…
        Mer än så säger jag inte.
        Men han själv vet att ångern och insikten om hans förlust, kommer inte veta sina gränser..
        Hans liv är förstört.. tro mig.
        Men försök inte förstöra Erik Selins liv, tack..

          Hmm… Tell us more! ?

            I will…

              Ska bara andas lite först..

                Har det förstörts ekonomiskt eller har han lämnat sin familj?

                  Och jag hoppas att allt är ok med dig (med tanke på att du skrev att du behövde andas lite först).

          Oh no, är det Stordalen som är i farten igen?

          Kan det här vara älskarens barn eller fru som talar? Isf, beklagar och var tacksam för att svinet får lära sig en läxa.

      Jag bor bara ett stenkast från The Berkeley (Där Bella bor nu) funderar nästan på att gå dit och spionera lite ifall man skulle se någon Herr Selin där, haha!

        Gööör! ??

        Se bara till att gömma din kamera/mobil så att hon inte påstår att hon har paparazzi efter sig ?

        Du kommer bli tagen av säkerhetsteamet.

        Absolut. Det kan du göra.
        Men det är inte Herr Selin du kommer skåda.
        Men Herr S…. mycket riktigt.
        Jag är 01.26 och jag vet vad jag pratar om…

      Jag läste det där inlägget på Flashback om skatteverket och Isabella, vilket dravel! Personen påstod att skatteverket i princip drog igång utredningen av Isabella som ett resultat av att Isabella ”sågade Hampus vid fotknölarna”… som nån slags ”skattehämnd” för att nån på skatteverket vill hämnas för Hampus… ?

      Lät snarare som det var Hampus eller någon nära honom som försöker skrämma upp Isabella så mycket som möjligt som hämnd…

        Det var inte alls det som stod i den kommentaren, du har gjort någon konstig tolkning som det inte alls går att hitta i personens kommentar. Personen skrev att utredningen tydligen INTENSIFIERADES, inte DROGS IGÅNG, efter Hampus-gate. Utredningen har varit igång ett tag, med andra ord.

          Precis och jag uppfattade att utredningen blev intensivare på grund av vad som framkom om det ekonomiska, inte något annat.

            Precis, det är just så jag tolkade intensifieringen av den redan pågående utredningen också. Antingen har personen längre upp dålig läsförståelse eller så försöker de köra damage control.

          Varför skulle den intensifieras för att Hampus är kriminell, det har ju inget med Isabella att göra? Vid Hampus-gate avslöjades det att Hampus är inkompetent, falsk och omdömeslös, det hade ju absolut ingenting med Isabellas ekonomi att göra. Jag har svårt att se att Skatteverket skulle ta det som incitament för att intensifiera sin utredning om Isabella…

          Helt otroligt att folk kan lyckas vända Hampus-gate till att det ska vara synd om Hampus, man tappar ju allt hopp om mänskligheten.

            1. Det är inte givet att Hampus är kriminell, bara dålig på att göra större placeringar.
            2. Det är inte synd om Hampus. Ingen har skrivit det.
            3. Det kan vara så att Skatteverket undrade iom den pågående utredningen om Bella kan ha haft något med det att göra.
            4. Är du personen längre upp som antingen har dålig läsförståelse eller kör damage control?

      Isabella är singel och jag anser att det är de som skvallrar som är de som skadar. Om hon har ett förhållande med en gift man så är väl han den som gör största felet. Din kommentar här kan också skada per se.

        Det där är sånt bullshit.
        Som kvinna blir jag irriterad över att andra kvinnor lägger allt ansvar på mannen som är gift. Jag skulle aaaldrig ens närma mig en gift man. Det är ett sådant lågvattenmärke och vidrigt beteende samt hänsynslöst. Ansvaret ligger på båda parter! Med tanke på att Bella dessutom hävdar att hon aldrig vill leva med en man igen så kan man ju bara ana att hon knu**ar för framgång vilket äcklar mig än mer. Urk för de båda.

        Knappast att de träffades där eftersom Bella inte var i Göteborg då.
        20 november 2018 höll Bella sin föreläsning hos Anders Wall i Uppsala.
        Det var Pingis som var med på seminariet i Göteborg.

    Hur är ni när barn slår sig eller har ont av andra orsaker. Kan ni stänga av och jobba på med att hjälpa barnet, eller hur blir det för er?

      Barn? Helt ointresserad och fortsätter med det jag gör. Har inga barn för att jag tycker dom är äckliga.

        Tycker du låter ganska äcklig med din attityd mot dina medmänniskor

          Absolut, det är ju därför jag inte kommer skaffa barn. Jag är dessutom helt ointresserad av vad andra tycker om mig.

            Tycker synd om dig. Hoppas du inte blir allt för ensam

              Varför skulle Hon/han bli ensam? Det finns väl så mycket annat man kan fylla sitt liv med än att skaffa barn.

                Det gällde nog inte att hon inte ville ha barn. Mer hennes syn på människor.

        oh edgy, såå cool är du. tuffing.

        Varför ens svara då om du inte är intresserad av barn? Hoppa vidare till nästa fråga bara.

          Men hon måste ju bara få fram att hon haaaatar barn. Måste ju visa att man är unik.

      Jag förstår faktiskt inte frågan ?

        Jag menade egentligen om ni klarar av att hjälpa någon och då ”stänga av” för att kunna vara till mer nytta, eller om ni blir alltför stressade. Behöver inte gälla barn som har skadat sig, utan även vuxna. ?

        Behåller ni lugnet?

          Ringde 112 en gång när en kvinna blev påkörd av en lastbil (som körde långsamt iofs, men ändå). Jag var lugn tills jag såg hennes öppna fraktur på nära håll. Då brast det.

          Har reagerat lite olika. Nu när jag har egna barn tycker jag att reflexerna är snabbare för att jag är tryggare och liksom styrt upp ledsna barn mer. Om det är en situation där jag hinner tänka är jag mer tillbakadragen men ifall det är något snabbt som jag inte hinner överväga så går jag oftast in i situationen. Tex upptäckte jag att jag visst hoppade rakt in i ett slagsmål på min arbetsplats vilket kanske inte var så smart. De slutade iofs slåss men hade jag hunnit reflektera hade jag inte gjort så.

      Jag är världens mesigaste, känsligaste människa… alla kategorier… Men när något händer mina barn behåller jag lugnet och klarar av det. Bryter dock ihop senare. Ett av mina barn bröt benet på ett rätt brutalt sätt, när han sen var omhändertagen på sjukan höll jag på att svimma och fick sitta utomhus med en sköterska och dricka saft.. haha…

      Tycker detta är intressant, för jag som person är rätt orolig, känslig och tar andras känslor alldeles för nära mig, i mitt jobb som sjuksköterska är jag tvärt om lugn och trygg. Men när det hänt akuta saker på fritiden (tex kramp, medvetslöshet, anafylaktisk chock) så är det som att jobb-personen kliver in och tar över helt. Skönt men skum känsla.

      Stänger av. Ju mer stressade människor runt mig är desto lugnare blir jag och styr upp.

      Efteråt däremot mår jag skit och får minnesbilder av det som har hänt under lång tid.

      Jobbar med barn så ja. ? Blir skakig i knäna av blod annars t.ex. men på jobbet går det bra. Stänger av som du säger.

      Otroligt intressanta svar, tack snälla ni!

      Jag själv stänger av och hjälper till och kommer som tur är ihåg att vara vänlig och tålmodig, men när jag var (ännu, ha ha) yngre (runt 20 år gammal) så hade jag inte hunnit träna upp den förmågan riktigt så bra.

      Nu kom jag på hur jag funkar oftast: min man plus barn slog sig illa i höstas. Barnet fick sina glasögon intryckta i ögonbrynet, det var blod, alger (de ramlade på en badbrygga) och smuts överallt. Jag höll mig jättelugn medan min man gick in i någon konstig chock där han inte kunde sluta prata om att hans byxor blev smutsiga. Jag tvättade av, tröstade och åkte sen till akuten med barnet efter att ha ringt 1177 när vi kommit hem. Men jag tror att om min man tagit kommandot så hade jag fått mer panik, så tror jag det funkar rätt ofta?

    vad tycker ni om öppet spår? jag älskar det. det bär igenom mig på ensamma helger. längtar hela veckan

      väldigt bra, men ibland så blir kommentarerna för hårda och då tappar man lusten att hänga kvar.

      lite samma här. Men ibland känner jag att folk ställer frågor som inte riktigt är rätt för forumet. ibland är personliga relationsproblem så personliga att hela bilden behövs och inte enbart en kort beskrivning.

        Är det inte det som är vitsen, att man ska kunna skriva om allt?
        Man kan ju välja vad man vill läsa som tur är.☺

      Jag håller med dig, Pia!

    Alltså, Blondinbellas flygfilm på Instagram. Jag skrattade högt när jag såg den. ???

      Ja vad kan man säga she is a comedian ?????

      ”Fniss, fniss, gapflabb”

        *klappa händerna*
        *räkna på fingrarna*
        *skriva i block*
        *pilla i håret*
        *vifta med armarna*

        Btw, undrar om hon säger något på teckenspråk. Någon som kan tolka? ?

          Jobbat som tstolk i många år ! Ska kolla…återkommer…

    Någon som gått YH-utbildningen redovisnings konsult? Var den bra? Vad jobbar ni med nu? Ha en trevlig kväll! ?

      Jag läste den utbildningen för ett par år sen och är jättenöjd. Jobbar på en redovisningsbyrå idag och fick jobb redan innan utbildningen var j
      klar.

        Åh vad kul att höra och tack för svar!!

      Behöver man ha några förkunskaper? Är så jäkla sugen på att byta riktning i livet och YH är typ det jag orkat palla mig igenom.
      Tänker främst om man ska ha gått någon speciellt inriktning eller liknande? Känner att min stylist-utbildning/undersköterskeutbildning kan jag torka mig i ♡♡♡en med.

      Det är nog olika från skola till skola men jag var väldigt nöjd. Är anställd som redovisningskonsult nu, och hade jobb flera månader innan examen precis som föregående också skrivit.
      Inga speciella förkunskaper, hade ett helt annat yrke innan. Däremot har jag alltid haft lätt för både siffror och datorer som säkert hjälpte en del under själva utbildningen, men har inget med intagningen att göra ?
      Bästa jag gjort!

    Mår illa efter att ha sett EPA killen bli misshandlad medans en av förövarna filmar och skrattar. Gör på riktigt ont i hjärtat när barn och ungdomar mobbas för att inte säga misshandlas.

      Jag önskar att jag fortfarande reagerade när jag såg sånt, är alldeles för avtrubbad pga allt man sett på internet. Självklart reagerar jag annorlunda IRL. Kanske känns mindre äkta när det är online… Jag vet inte.

        Har du sett filmen när en knarkkartell sågar av huvudet på en pappa och skär ur hjärtat på sonen och sedan medan han fortfarande lever med hjärtat pumpandes hängandes utanför kroppen så börjar de flå honom? Hemskt, jag tål se allt verkligen men detta var verkligen på gränsen. Vilka jäkla as.

          Skämtar du eller? ?

            Du har mycket att upptäcka..

              Tror jag avstår att se människor bli torterade. Vidrigt! Men människor är olika, vissa kanske tycker att de inte är så hemskt att se detta?

          Nä, vilken film var det? Är inte så känslig för gore.

            Det här hör inte hemma på ÖS. Jag fattar inte varför man måste dela sånt här vidrigt skit.
            Det räcker väl me datt övriga itnernet svämmar över av äckel?

              Kan du göra en lista på vad som får tas upp på ÖS?

                Någon gräns får väl finnas? Sjukt att dela såna här videor… det är liksom någons anhöriga och riktiga människor.

                  Men vad är det för idioter som ens vill se sådant??

                Behövs det en lista för att du ska fatta att just det här är jävligt olämpligt?

            Va fan är det för fel på er vidriga as?! Håll era filmer och beskrivningar för er själva eller starta nån grupp nånstans där ni kan dela den infon

          Var hittar man detta klipp?

            Snälla Cam, radera detta. Jag är inte känslig alls och har både sett det ena och det andra, men dessa länkar bör inte delas såhär. Fan visa lite respekt mot offren.

            TA BORT DET HÄR CAMILLA!!!!! Det är inte okej!! Det är mord man bevittnar!!!!! Fy f*n

              Varför tittade du då? Låt bli att klicka upp bara

                Är ni okej med att det delas filmer på när IS sätter småbarns huvuden på pålar också? Eller var går gränsen? Jag skrev ändå mitt gymnasiearbete om IS och kom över riktigt hemska filmer, men det är inte okej att dela filmer som dessa FÖR NÖJES SKULL.

              MEN FÖR FAN CAMILLA, TA BORT!!!

                Men herregud, eget ansvar? Låt bli att klicka om ni inte vill se, det är verkligen inte svårare än så.
                Nej, jag tittar inte på dylika klipp, blir illamående. Däremot anser jag verkligen inte att de ska censureras för att folk inte vill ta in att världen inte är en rosa fluffboll.
                Det är jättebra om alla naiva människor inser vad som sker på riktigt i världen och att alla människor inte alls är goda, förtjänar en andra chans, eller går att tala tillrätta bara man har rätt dialogteknik och värdegrund.

          Varför tittar man på sånt? Alltså genuin undran? Är det någon form av gore-underhållning? Klarar ni inte av att ta in det hemska som hänt utan att se det? Jag undrar uppriktigt då jag själv aldrig skulle utsätta mig för att se sådant frivilligt.

            För min del är det inte aktivt. Utan hänger i en tråd på något forum, trycker på en länk och hamnar på en video. Eller wtf forumet på reddit. Stött på så mycket genom åren så man liksom är lite avtrubbad.

            Jag råkade bara klicka in på länken tidigare i veckan och inget jag tittar på annars. Men jag såg hela denna och förfasades, helt ofattbart att det existerar. Ett jäkla uppvaknande för mig.

              Varför ge dessa barbariska videos views eller publicitet? Obegripligt. Ni vet inte vem där ute i världen ni triggar. Videos som denna ligger på internet av en anledning och jag är nog beredd att lova att det inte handlar om en ”Good will” ögonöppnare för oss i norden. Bilda er på annat sätt.

              Sånt sker hela tiden varje dag. Sett så mycket skit på internet, småbarn som blir halshuggna, kvinnor som blir stenade. osv osv. Det är en hemsk värld vi lever i, otroligt mörk brutal och hemsk.

          På riktigt? Vart fan ser ni sånt där sjukt? Varför väljer man att vilja se sånt?

            För att se hur jäkla vidrigt folk behandlas. Dessa mexikanare behandlar ju dessa människor värre än boskap. Jag tror inte vanligt folk ens tror det finns folk som gör såhär.
            Vi lever vårt liv med jobb,lets dance och fredags tacco och tycker att alla människor har samma värde.

              Exakt! Pinsamt att så många människor är helt oblivious till vad som sker i världen och till hur jävla vidriga människor kan vara. Och nej, det är inte synd om dessa as oavsett vad de varit med om i barndomen… ?

                Kan tillägga att jag inte tittar på gore, det är vidrigt. Men jag läser ibland om vad som skett och är väldigt medveten om vad som pågår. Tycker det nästan borde vara obligatoriskt att alla svenskar ska tvingas att sätta sig in i ett par sådana fall, för att verklighetsanpassa de rosa glasögonen.

                  Läsa om hemskheter är en sak, men att dessutom se det är ngt helt annat!

                Mer stört att behöva se en video också för att kunna ta in det som hänt. Normala människor kan ta in det hemska även om man bara hör eller läser om det.

              Boskap? Ska boskap behandlas illa menar du?
              Hatar när folk använder sådana benämningar.
              Som när folk säger att dem behandlar oss som djur..
              Ska djur behandlas illa?
              Blir vansinnig av människors sjuka liknelser- som om djur ska behandlas som skit.
              Jag anser att djuren är mer värdiga än oss människor. Och om det är några som är ” djur” så är det tyvärr vi människor…

                Uttrycket innebär inte att djur SKA behandlas så, men om som du förhoppningsvis är medveten om så behandlas djur (och speciellt boskap) otroligt illa i större delar av världen och därmed finns uttrycket ”att bli behandlad som ett djur.”

            Man lär ju va empatistörd på något sätt om man frivilligt sitter och kollar på sånt.

              Tänker exakt samma. Hemskt!

            Råkade se ett riktigt hemskt klipp för över 10 år sedan och det sitter i än… Fattar inte varför man frivilligt kollar på sånt, som någon sjuk underhållning.

    Vad tyckte ni om Finland – Kanada matchen idag?

      Fantastisk match! Lejonens spel var helt otroligt, har inte sett dem spela så förr. Tyckte Kanada var ovanligt försiktiga, och gjorde många misstag.

      Att domarna var blinda som vanligt. Kanada förtjänade fler utvisningar. Men det gick ju bra i alla fall. ☺️?

        Det var svenska domare, men att VR domare är inte alltid lätt och allra helst inte på hockeyplan. Är själv domare i handboll och det kan bli missar där också.

      Jag gillar inte fotboll.

    Är ni mest praktiska eller teoretiska, eller är ni både och?

      Varken eller tyvärr

        Ajdå. Jo, väl?! ?

      Hur menar du? På vilket sätt utesluter de varandra?

        Om jag tar ett exempel: om du ska bygga något – föredrar du att läsa instruktionerna eller att börja bygga eller tycker du lika bra om både och?

          Jag avskyr att läsa instruktioner men är dessvärre inte särskilt praktiskt lagd.

      Mest teoretisk, men jag har ansträngt mig hårt att lägga till betydligt mer ”praktisk”. Ganska nöjd!

        Vad bra! Jag är både och. ?

      Mer teoretisk helt klart. Blir mer stimulerad av att diskutera och analysera än att göra saker rent fysiskt/praktiskt.

      Helt klart både och. De som inte känner mig så väl tror alltid att jag är mest teoretisk pga att jag är akademiker. Då känns det fint att kunna säga ”Nej, den har jag gjort själv förstår du” om fåtöljen/kläderna/väggen/grinden. 😉

        Samma.

      Både och. Men jag går ofta på det praktiska först för jag tycker det är lite tråkigt att läsa mig till något, i alla fall om det är t.ex tekniska prylar eller möbler som ska byggas ihop.

      Tack för att ni svarade! ?

      Både och.

      Mer praktisk. Jobbar som sjuksköterska.

    Vad har ni för färger i ert hem? Har förstått det som att människor verkar gilla vit/grå/svart och ev. beige hem, men jag får tyvärr ångest i ett sådant hem. Tips på färger man kan ha i hemmet som gör det varmt och trevligt? OBS, menar inte att shamea ngn.

      Gult känns välkomnande och soligt! ?

      Har ett sånt hem, men det är min bas för jag har färg på gardiner, kuddar, ljuslyktor, blommor etc så det är aldrig enbart vitt/svart/grått.

      varmare träslag som teak och äldre furu, mkt växter och textilier (mattor, kuddar, gardiner, överkast). De flesta färger kan kännas ombonande, tips är väl målade väggar eller mörkare tapeter. Mkt konst (behöver inte vara dyrt). Skulle inte heller trivas i ett beige hem även om det kan vara fint hemma hos andra

      mitt köksgolv är citrongult 😀

      Svart, grått i olika nyanser, vitt, sen vårgrön och orange som accentfärger.

      Jag har beiga och vita mattor men mycket färg på mattor, gardiner, kuddar och pynt. På så sätt kan man ändra färger om man vill lätt

        Har beiga och vita väggar ska det stå

      Jag har haft vitt och creme i tio år men nu bytt ut och målat om till bort mörkare blått sidenmatt på väggarna och vinröda sammetssoffor.

      Jag har inte det själv men hade väldigt gärna haft mycket trä och naturfärger! Mjukt beige, brunt, vitt och trälister, kraftiga träbord osv. Tycker det ger en varm, ombonad men ändå lugn känsla. Blir jättestressad av plottriga hem med alla regnbågens färger…

      Mycket vitt men har valt att måla hela sovrummet i en ”mellan mörk” blå färg och det blev jättebra och mycket mysigare sovrum. Och har i hallen och i en liten korridor en tapet med ljusblå mönster. Den har vi fått mycket beröm för! Lite trött på vitt vitt vitt.

      Jag tillhör dom som mår bra av mkt färg runt mig.
      Jag har ett stort hus med många rum. Enfärgade ljusa väggar, enfärgade ljusa gardiner. Mkt tyg.
      Mkt sammet. Röda soffor, veteöl sammetsstolar, mörkblå sammetsstolar. En stor mörklila fåtölj.
      Inte allt i samma rum dock ?

        Petrol *

          Veteöl var ju annars väldigt specifik färgangivelse. Nån ny färgpalett som ska tilltala hipsters, sådär som Lady-färgerna heter sånt som seabreeze.

            ????

      Grönt, älskar grön i alla mjukare toner,
      Gamelrosa och pastellrosa. Även pastell lila.
      Har grönt kök, lila/grått vardagsrum, rosa blommigt i sovrummet. Mår så bra och får sånt lugn bland dessa härliga färger.

      Har vita väggar så har mycket vitt/grått men har väldigt mycket grönt. Havsgröna kuddar, tavlor i grönt och mycket växter!

      Lila, grönt och vitt och grått ?

      Mörkbrunt, rött, guld. Dock vita väggar. 🙂

      Klassiska färger som guldockra, rostrött

      Vårt hem utgår från färgerna i Stig Lindbergs tapet herbarium, röd, grön, gul och lite blå.

      Blått blått blått

      Ett tips från mig som inte heller gillar när vitt/grått/beige men gillar det i grunden är att ha ljuskällor med lite färg. Typ en kul neonskylt eller en flamingolampa typ ? Har också en spegel med orange ram, mycket färgade soffkuddar, mitt porslin etc allt har färg.

        Jag ska skiljas och därför varit runt och kollat lägenhet senaste veckorna. Vet inte om mäklarna sagt till folk att plocka bort (jo, klart de gör, så lite grejer som möjligt) men jag tycker att bokhyllor utan böcker men med glasskålar eller ljusstakar eller en igelkott i keramik ser väldigt trashigt ut. Ok, jag lyssnar också mest på ljudböcker men detta är ändå vuxna människor som säljer och som levde då ljudböcker inte fanns.
        Och alla dessa kala vita väggar utan någon typ av konst? Bara vita tv-bänkar (med några gulliga porslinsfigurer kanske) och jätteblaffor till tv-skärmar och ALLTID den obligatoriska grafitgrå soffan med divandel. Vitt och grått. Det är verkligen megatradigt. Tycker jag.
        Frågade sista mäklaren (den lägenheten blev det, men den kommer inte att se ut så framöver) om folk inte läser vanliga böcker längre och hon sa att det faktiskt verkar vara så (i detta fall var det en +45-kvinna som bodde där). Det är inte så att de plockar ner böckerna, för det finns inga. Heller inte tavlorna, för de finns inte heller för man vill inte göra fula hål i de vita väggarna.
        Scary att många är så … lika. Eller ängsliga. Känns som att bo i ett avsnitt av Black Mirror.
        Fasen,

    Vad tycker ni om kontot ”mansbebisar” på instagram? Jag brukade älska deras inlägg pga humorn och igenkänningsfaktorn samt att de gav en möjlighet för kvinnor att prata ut om de problemen vi står inför. Men på senaste har jag blivit riktigt irriterad när de börjar ge sig på kvinnor som har ”fel” feminism enligt dem, vad tycker ni?

      Blir trött på alla som tror att feminism är orden som kommer från de extrema. Inte min grej.

      jag tycker att det blir för stor kontrast där ibland… jag brukar gå in för att läsa om män som inte kan någonting om livet och verkligen är mansbebisar så att man kan garva lite och tänka på sina gamla ex… men det blir lite för mycket politik och tunga ämnen där ibland. inte att man inte ska diskutera politik och tunga ämnen men när jag går in på det kontot är det just mansbebisar jag är ute efter att läsa om (glömmer aldrig den som städade toaletten genom att hälla lite handtvål över den och sedan spola…?) inte psykisk misshandel osv.

      Jaa stör mig så på att de raderar kommentarer som inte passar dom. Annars gillar jag kontot för det mesta.

      Jag stör mig på att så många kommentarer har fel i deras ögon. Man kan inte kritisera eller ha en nyans av annan åsikt på deras konto. Följt ett bra tag men har stört mig mkt på sistone. Letar ”mansfel” i allt verkligen, blir too much.

        Håller med! Det som jag stör mig mest på är när de angriper andra kvinnor för att de har en annan syn på feminism, och oftast ger ganska irrelevanta och kränkande kommentarer åt dessa. Till exempel så länkade de till en artikel för ett tag sedan där en kvinna diskuterade liberal feminism. De var verkligen skitelaka mot henne, och i kommentarerna så hånade de henne för att hon använde ett svårt språk och ”lekte smart”. Kvinnan i fråga har en avancerad utbildning inom teoretisk fysik och matematik, så det är inte speciellt märkligt att hon har ett annat ordförråd än de flesta människor egentligen. Fick mig bara att tänka på att en man förmodligen aldrig skulle hånas eller förminskas på grund av att han har ett komplicerat ordbruk, speciellt inte om han vore akademiker.

        Håller med. Gillar kontot och tanken bakom men börjar bli jävligt trött på hon/hen/dom som driver kontot. Det finns bara en enda sanning och ett godtagbart svar, alla andra kommentarer tas bort eller pekas ut på ett jävligt tråkigt sätt.

      Som folk redan skrivit, det var bra förr men nu känns det lite för styrt. De har typ 100000 regler, nån färg betyder ”stötta” en annan betyder nåt annat. Jag vågar inte kommentera alls där för då blir man väl blockad/hånad.
      Men det jag stör mig mest på är att de tar upp saker som inte ens är deras egna utvidgade beskrivning av begreppet mansbebis utan tar upp saker som jag tycker män och kvinnor är lika dåliga på/eller på en psykisk sjuk nivå men får verkligen ALLT att vara männens fel. + att det gnälls på precis allt, ”min man köpte lösgodis till mig men glömde en sort som jag gillar, hur kan han? Hur kan ha inte veta vad jag gillar? Vi har vart tillsammans 750 år och han glömde MIN FAVORIT SORT?”

      De förlorade mig idag när de tipsar om att amning inte bör sysslas med pga inte jämställt. Hur fucked up är man om man tror att de få månader ett barn i Sverige ammas har med jämställdhet att göra? Dessutom blir det återigen ”kvinnans fel” om hon väljer att amma och sen inte är jämställd…… kommentarer som ifrågasatte detta raderades.

        Åh, då är det ju synd om männen som inte kan amma!

        Håller med! Tycker det är konstigt att lägga fram detta med flaska pga att man vill ha jämställt. Det finns ju massor av anledningar att ge flaskan, inget fel i det var inte det jag menade, men diskussionen som blev av var konstig. De är väldigt styrande och dödar diskussioner och andra idéer.

      Men det kontot provocerar livet ur mig. Nu började de diskutera politik under ett inlägg och det var exakt samma stämning som i 925-gruppen förra sommaren. EBT kan inte vara feminist och man är dum i huvudet och kvinnohatare om man röstar KD.

      Sen det här med att föräldraledigheten ska vara HUNDRA PROCENT jämställd och kvinnor kan då bara amma i 7 månader för sen ska de tillbaka in i arbetet.

      Stör mig mkt på männen i historierna de lägger upp men minst lika ofta stör jag mig på kvinnorna. Ibland känns de som att de vill vara offer.

    Har ni blivit kär i någon ni inte varit fysiskt attraherade av i början? Hur var det?

      Ja! Och vi har varit sambos i tre år nu, haha! Tidigare hade jag en väldigt specifik typ: muskulösa och långa (alla mina ex är över 195). Min sambo är 165 lång, lite småtjock, och ser inte alls ut som min tidigare typ. Men efter vår första dejt så hade jag så mycket fjärilar i magen av honom, och jag har varit störtförälskad enda sedan dess (och jag tycker att han är jätteattraktiv nu).

        Vilken fin historia!
        Jag frågade pga har en killbekant som ej är min typ men jag märker att jag alltid vill prata mer med honom.. kanske oväntad attraktion på g.

          Vad roligt! Ja om ni umgås lite mer så kanske det utvecklas en stark attraktion. Jag har märkt att med min sambo så är det andra saker som attraherar mig än innan: hans ögon, humor, skratt, sättet han håller om mig, (hans rumpa), &c. Med mina ex så var det andra saker som jag fixerade vid och ”värderade”, såsom formen på deras armar, längd, axlar. Du kanske kommer att se samma förändring i vilka kriterier som du ”betygsätter” när du bedömer en mans attraktion.

        Haha, samma här! Hade samma preferenser men träffade min man, lite ”klämgo” och 165 cm lång (kort?), yngre än mig så jag kände mig som en cougar och skämdes jämte honom. Fanns ingen attraktion på första mötet, men mycket humor. Andra daten, som han enträget jobbade till sig, upptäckte jag dock hur jäkla go, snäll, rolig och fina, charmiga smilgropar han hade och har, och föll pladask. Världens bästa karl! 7 år ihop nu och 4 som gifta och den pärlan vill jag aldrig vara utan, han är det bästa som hänt mig. ? Och ja, jag är attraherad av honom idag med.

      Jag tyckte inte att min man var oattraktiv när vi först träffades, men tyckte inte att han var direkt snygg heller. Haha gud va det känns konstigt att skriva så!! Men jag hade ingen som helst tanke eller avsikt med att det skulle bli något mellan oss, men han fick mig på fall och med det blev han mer attraktiv oxå.

      Absolut! Varit gifta i fem år nu.

      Ja! Vi var vänner ett år, hade hela tiden SÅ bra kemi och kände verkligen att vi kunde prata om allt. Sen så hånglade vi på fyllan och han sov hos mig(inget mer än hångel hände) och efter det så började det komma känslor och attraktionen växte tillsammans med känslorna. Sen var vi tillsammans i två år och nu är vi vänner fortfarande. Vi gjorde inte slut pga att attraktionen dog ut bör även tilläggas!

      Efter många år med men som är ”tall dark and handsome” träffade jag make nr 2 som bara är ”tall” ?. Första blonda man jag någonsin dejtat och då levt i 40 år. Det blev bra men inte kärlek eller attraktion vid första ögonkastet.

    Ni som har trädgård, eller balkong. Hur ser det ut nu hos er? Har ni hunnit med något, eller står allt still eftersom det kalla vädret kom tillbaka för många.

      Har redan planterat lite blommor pelargoner, petunior, ros, ska snart plantera en pion. Även tulpanlökar sen i höstas så en del med andra ord. Men tråkigt att det är.så himla kallt på sistone. Man vill liksom njuta lite av våren. ???????

      Funderar mest på hur jag ska hantera alla tomater jag har i hundra olika krukor inne.. vet inte om de ska planteras ut eller stå på inglasningen. Borde kanske sparat fröpåsen ??

        Hahaha samma här… börjar redan få tomater på plantorna ?

      Jag har en inglasad balkong! Har dock inte råd att köpa jord och växter det här året…. hade annars gärna haft tomater, kanske provat vindruvor och lite grejer som blommar. tills vidare får det vara tomt haha. ;(

        Är du i malmöområdet så kan du få både chili och tomatplantor av mig ??

      Inte en blomma!

      Ingenting har fått flytta ut ännu, så det är knastertorrt på balkongen än så länge. Men nu börjar tomaterna ta över inomhus och jag köpte precis perlagon och stjärnöga som tål både lite kallare och varmare så de får kanske åka ut snart. Börjar ju kännas som hög tid att kasta ut växterna faktiskt men vill heller inte riskera att mina bortskämda plantor ska kolavippen av antingen för mycket och stark sol, vind eller kyla. (inser att mina plantor är extremt curlade med inomhusklimat)

      Jag har satt ut en soff-möbel men har haft överdraget på över den i princip sen jag ställde ut den.. har inte vågat ställa ut alla mina planterade tomater, persiljor och liknande eftersom det har varit så kallt och blåst extremt kraftigt på balkongen ?

      Vill så gärna fixa klart balkongen med mysiga kuddar och växter men får väl vänta ett tag till

      Vilka fina svar av er alla, tack! <3

      Curlade blommor??, det lät fint; Anonym 20:35.

      Jag önskar att jag kunnat fixa balkongen som jag vill. Att jag kunnat odla luktärter som alla andra år, eller väckt pelargonen jag fick av min syster och ställt ut. Haft balkonglådor med vårblommor…

      Men, min sambo är allergisk. Mot typ allt som blommar. Och ja – det är så klart jättejättesynd om honom, det är inte det jag menar, men det känns så… trist. Att inte kunna fixa som jag vill och göra en oas därute inför sommaren. Men jag tänkte satsa på kryddor i år, åtminstone. Förra året kom jag av mig helt och ställde bara ut mina krukväxter jag har inomhus. (Bara gröna växter alltså) Blev inte samma feeling. Men med kryddor kanske…

      Tack för att jag fick prata av mig lite! ❤

        Jag förstår din besvikelse, tant Gredelin! Jag tycker också om luktärter och många andra blommor. De år jag inte har odlat själv så har jag tittat på andras istället.

        Tack själv och detsamma! <3 Ha en fin helg och även ni andra här!

    Tror ni att Isabella Löwengrip är lycklig?

      Jag tror hon stundtals kan känna sig lite tom och ffa uttråkad, men kommer snabbt vidare. Hon verkar vara den som aldrig knäcks, utan går vidare direkt.

        Hon är tycker jag en väldigt ovanlig person. Alldrig mött någon liknande!

          Känner du henne?

            Kanske…

      Lycklig så länge någon sminkar och fönar hennes hår. Så länge hpn leker bussines woman och tjänar pengar. Och kär i sig själv + på det. ??

      Både och. Mest tror jag att hon inbillar sig att hon är det. Jag tror att hon är genuint lycklig över sina barn och när hon är tillsammans med dem. Men att hon tror att hon är lycklig när hon flänger omkring. Hon är lite som innan man går in i väggen, kör på i full fart utan att reflektera. Får uppfattningen om att hon på allvar inte fårstår kritiken hon får. Att hon tror att det är avundsjuka typ. Tror inte hon tar in vad människor faktiskt säger.

      Personligen tror jag att hon är sjukt olycklig. Gråter sig säkert till sömns många gånger.
      Det är tur att hon har sina fina barn, för de ger henne lycka!

      Nej. Jag tror hon jagar lyckan däremot. Jag vet att det låter lite…..klyschigt….men det syns i hennes ögon att något inte står rätt till. Jag kan inte låta bli att tycka synd om henne, jag fattar inte vad som gick så fel. Hon kunde verkligen haft allt, då menar jag inte ett familjeliv med Odd nädvändigtvis, men hon är ju driftig och kunde haft det så bra utan att köra allt i fördärvet.
      Jag hoppas, för hennes barns skull, att det här inte slutar i total katastrof.

      vill inte sno din tråd men har börjat fundera så mycket på Meghan markle på sistone.

      Hur tror ni att hon tänker på sitt liv?
      hon har ju på ett sätt valt ett väldigt speciellt liv. hon var känd redan innan hon gifte sig men nu kan hon aldrig vara anonym någonstans. klart att hon kan resa till fina avskilda lyxiga ställen. men hon kan aldrig spontant gå på Londons gator eller annan stor stad.

        Och jag som fick ångest i veckan över vår valp vi precis fått hem. Tänkte ”mitt liv blir aldrig som förut igen” – ska tänka Meghan Markle nästan gång de tankarna poppar upp. Tack <3

      Jag tror inte att någon är lycklig. Lycka är en illusion. Livet är bara olika stadier av lidande

      Jag tror inte att hon kan känna känslor. Hon bara är.

      Med hennes diagnos (diagnoser?) tror jag inte att hon förstår och kan uppfatta riktig lycka. Det fladdrar på i 190 km/h på en 60 väg för henne.
      För min egen del tycker jag att allt blir så genomskinligt och falskt med alla samarbeten hon gör, det slutar med noll trovärdighet. Ex NC, allt kaffe, cbd oljan, leksaker till barnen. Allt är bara yta yta yta.
      När hade hon ett dyrt tygstycke i håret senast?
      Nej hon är såklart inte lycklig. Om jag var IL skulle jag absolut äta lite medicin för att få lite lugn och ro. Jämför med tex en diabetiker som måste ta sin medicin för att må bra.

    Jag är just nu konditor i Stockholm och jag ooooorkar inte med min chef som förändras i humör titt som tätt. Vill bara byta helt men vill helst inte behöva plugga igen. Har ni några tips?
    Älskar att jobba, är duktig på det jag gör och tar initiativ och kan jobba på snabbt. Alla tips mottages

      Finns inte alternativet att fortsätta som konditor men byta arbersplats?

        Det finns absolut en möjlighet men just nu känner jag mig matt på yrket. Jag älskar det jag gör men har tappat suget helt efter tiden på denna arbetsplatsen

          Ja, förlåt, jag missförstod dig. När du skrev jag älskar att jobba trodde jag att du menade just som konditor. Hoppas du finner en lösning till ditt dilemma ❤️

            Tack för stöd <3

              men tror du inte det räcker att byta jobb? det är ju en väldig skillnad på arbetsuppgifterna på olika konditorier/bagerier tycker jag? jobbade ett tag på ett av gbg’s största som bara är som en fabrik där du mest är maskinskötare och ugnsvaktare, nu jobbar jag på ett pyttelitet där alla vi som jobbar är både bagare/konditorier/kallskänkor /butikspersonal eftersom vi inte är så många, så det är ju som att ha bytt bana helt fastän jag inte alls bytt bana?
              eller börja som dessertkock på nån restaurang?

          Hej E! Är oxå konditor (mammaledig just nu dock), och vill bara uppmuntra och säga att jag har varit i samma sits som du. Och jag kände verkligen att jag var trött på yrket trots att jag verkligen älskar det. Men det gör så mycket att byta arbetsplats. Fick tillbaka glädjen i bakning och kände mig inspirerad och utmanad i mina uppgifter så fort jag hamnade på ett nytt konditori med annan ledning och kollegor. Och om du bor i sthlm har du all världens möjligheter just nu! Är så många som söker konditorer! Några som jag själv gärna hade jobbat hos: K-märkt (Daniel Roos), bageriet Bak som precis flyttat till Hökarängen, Pärlans söker konditor/konfektyr- & glassmakare (mitt drömjobb haha), Berns, Magnus Johansson mfl! Om du har Facebook kan jag varmt rekommendera att gå med i Yrkesbagare gruppen. Där dyker ofta jobb upp i branschen som aldrig kommer ut på tex arbetsförmedlingen 🙂 stort lycka till!

      starta eget bageri?

        Har tyvärr inte ekonomin till att starta eget 🙁

    Jag ligger efter med svenska tv-serier. Vilka rekommenderar ni?

      Fröken frimans krig, systrar 1968, bron, bonusfamiljen

      Jag ligger också rätt efter med serier överlag men tycker att både Dips och Bonusfamiljen är underhållande, finns på Svtplay.
      Störst av allt på Netflix var intressant, gillade speciellt Felix Sandman i huvudrollen och David Dencik som advokat.

      Bron, Springfloden, Midnattssol, Fröken frimans krig är vad jag kommer på nu 🙂

      Vet inte hur mycket efter du ligger, men här är några:
      Enkelstöten. Torpederna. 30 grader i februari. Ack värmland. Finaste familjen. Sommaren med släkten. Bonusfamiljen. Innan vi dör. Störst av allt. Gåsmamman. Bron.

        Anonym 20:17. Riktigt mkt! De flesta av de ni nämner har jag inte sett. Tack alla för tips, skriv gärna fler. Ni är bäst. Måste gå ifrån lite därför skriver jag snabbt här haha.

          Enkelstöten är så rolig!

      30 grader i februari, enkelstöten, bonusfamiljen, dips, the rain på Netflix (är den svensk?), Springfloden, störst av allt. Och såklart Vår tid är nu.

        solsidan såklart !

        Torka aldrig tårar utan handskar.

      Vår tid är nu

      Inte svensk, men jag rekommenderar Ett fall för Vera, på svtplay, riktigt bra ?

      Bellas instatories…

      Har precis kollat första två avsnitten av Enkelstöten säsong 2. Tycker den serien är genialisk och så annorlunda mot allt annat.

      Tack så jättemycket för era svar. Jag har sett samtliga avsnitt av tv-serierna här nedan:

      Enkelstöten såg jag idag för första gången, fantastiskt rolig och genomtänkt. (Endast sett senaste säsongen av den, kom jag på nu)

      Vår tid är nu är helt fantastisk och även Bonusfamiljen, Fröken Frimans kr**, 30 grader i februari, Finaste familjen, Solsidan. Samtliga tycker jag riktigt mycket om. Jag ser kanske på mer än jag trodde själv, men inte så mycket annat numera.

      Okej, det jag inte har sett av det ni har tipsat om vill jag se alltsammans. Lite av Ack Värmland har jag sett också.

      Fyll gärna på listan den som vill.

    Tror ni på anknytningsteorin?

    Jag har fått höra av psykolog att jag har en otrygg- ambivalent anknytning.
    Detta hade förklarat ganska mycket om mina problem med relationer som vuxen.
    Någon annan som har det? Någon som har haft en sån uppväxt och ändå har en normal, stabil relation idag?

    Ser inte hur jag någonsin ska kunna klara att ha en bra relation utan att låta mina problem förstöra. Vet inte hur jag ska jobba bort dom heller

      En psykolog borde väl kunna hjälpa dig? Att du funderar på hur du är och att du vill ändra ditt beteende för att må bättre med dig själv i relationer är väl en jättebra början.

      Själv har jag snöat in mig, vill gärna höra från någon som är otrygg-undvikande vad ni behöver för att bli trygga i en relation?

      Ja. Den används mycket och har en bra grund.

      Det gör relationer lite svårare men absolut möjliga! Tror det är viktigt att komma till insikt om sig själv och kommunicera sina behov med sin partner och förklara vad som är svårt. Men det går!

      På sistone har jag insett att jag verkligen trivs så bra ensam. Älskar att bara kunna göra vad jag vill, helt kravlöst. Har alltid varit väldigt introvert men ändå haft vänner p.g.a. att det förväntas av en, men nu har jag bestämt mig för att bara umgås med andra när jag verkligen vill (vilket verkar vara väldigt sällan.) Dessvärre bor jag mitt i stan så jag stöter ju på människor så fort jag går utanför dörren. Drömmer om att en dag kunna köpa mig ett mindre hus på landet och skapa mitt egna lilla paradis.

        Oj, menade inte att publicera detta här utan under en egen kommentar. Knas!

        Jag tycker att det låter bra, Anonym 21:07 att du har kommit fram till vad som är bäst för dig. Det är de som lyssnar in vad de själva behöver som blir lyckligast tror jag.

        Jag förstår dig verkligen. Känner mig så instäng och begränsad där jag bor mitt i stan.
        Vill ut på landet.

        Åh jag är precis som du.

        Har alltid känt mig väldigt annorlunda för att jag verkligen inte tycker om att umgås med andra, förutom ibland när man träffar familj och vänner. Jag hatar att behöva vara social (ganska bra på det dock) men mest som en fasad.

        Det har tagit mig 34 år att älska mig själv för den jag är. Men folk måste tycka att man är konstigt som älskar egentid men även mycket tid med min partner. Han tröttnar jag aldrig på.

          Exakt så är det för mig! Minus partner då. Fungerar bra socialt men det är alltid för andra skull som jag beter mig så, inte för min egen. Nu på sistone har jag dock börjat vara lite mer som jag är på riktigt och det märks tydligt hur obekväma många människor är med tystnad. Som att de inte riktigt vet hur de ska bete sig. Då brukar jag vara mer pratglad än jag egentligen är bara för att de ska känna sig lite bättre till mods, men det hade varit skönt att inte känna ett behov av att alltid göra det.

          Vad glad jag blir av att läsa att du älskar dig själv! Jag hoppas att jag kan komma dit en dag också.

        Jag är inte introvert, men däremot länge varit deprimerad vilket gjorde mig folkskygg. Tog steget ut på landet och mår äntligen bra igen! Har ett fåtal grannar i närheten som jag bara blir glad av att träffa på. Cyklar in till affären i byn och det är aldrig lång kö, så jag slipper slitsamma folkmängder där också. Jag har till och med blivit så frisk att jag svarat på dolt nummer utan att blinka! #aldrigmerastan

      Inte ”din” psykolog om hen fick dig att känna så trots terapi :/. Såklart du kan, vänd dig till en annan psykolog så ni kan jobba på det, vad den infon syftar till och hur en praktiskt går till väga.

      jag tror att du kommer att klara av att ha en bra relation / ha bra relationer framöver.

      Försök att ha ett stort tålamod både med dig själv och de / den du träffar framöver och stresshantera innan du pratar med dem, så att du är i balans då. Var tydlig med din rädsla, så kan du säkert få hjälp i det av personen.

      Våga förklara vad du behöver och lyssna in vad den andre vill ha och läs gärna på om kommunikation. Jag svarar bara delvis på frågan, men såg att andra hade svarat en del av det jag tycker också.

      Det finns något som kallas ”förvärvad trygg anknytning”. Jag har själv haft en dysfunktionell relation till både mamma och pappa och hade en otrygg ambivalent anknytning. Jag förstörde alla mina relationer enligt samma mönster och är idag väldigt stabil, trygg och i en lugn relation. Jag vet inte riktigt vad som hände men mycket terapi och avstånd från min mamma hjälpte. Jag har egna barn idag och gör allt för att de ska vara trygga och än så länge verkar de vara det i alla fall. Jag hoppas att du får rätt hjälp och stöd för det finns.

    Vill höra mer skvaller från Dolly!

      Vem är Dolly?

      Yes! Jag med!

      Jag med! Dolly, berätta allt du vet!

    Har en fråga till er kvinnor som väljer att skaffa barn med en man som har barn sen tidigare, hur tänker ni om han inte alls eller knappt träffar de barn han redan har? I mina ögon känns det extremt oattraktivt att vara nån sorts lekpappa som bara träffar sina barn varannan helg eller ännu mer sällan. Och om man då själv skaffar barn med en sån man och sen separerar, lär han ju knappast vilja ha de barnen varannan vecka heller? Skulle aldrig frivilligt skaffa barn med en man som inte vill umgås med sina barn

      jag var sambo i tio år med en man som hade barn. vi skaffade inget eget. jag hade ett och han två. sen gick det åt helvete. han misshandlade mig psykiskt. och även min son

      Håller med!

      För att inte tala om allt underhåll han betalar till de barnen. Svårt att börja om med en ny man tex eller kvinna med som från sin lön har många tusenlappar som försvinner från vårt liv självklart ska det betalas såklart men tufft när partnern har lite pengar kvar efter underhållet är betalt.
      Därför jag inte har en partner som har barn sedan innan.

        Pengar pengar pengar?

        ?

        Beror väl lite på hur mycket man har i lön? Behöver ju inte direkt vara ett jätteproblem..

        ”Många tusenlappar”?!
        Min son (eller jag) får inga pengar alls i månaden från sin pappa trots att sonen bor här i princip på heltid och jag köper alla kläder, skor, betalar alla avgifter, försäkringar mm.
        Jag vände mig till försäkringskassan och den summa jag hade rätt till enligt lag var 1200kr/mån (kan ha ändrats, detta var 2005)…så inte ens värt att krångla för den lilla summan!

          Om du tycker det är en liten summa har du det nog bättre ställt än många andra. Drygt 200.000 hade du fått hittills.

          Den lilla summan? På 18 år blir det 259.200!

      Mitt bästa lifehack:
      Få barn med en man med barn som han varit ensamstående pappa till, riktig förälder. Bästa männen!
      Lappar kläder, kan skostorlek, vem som behöver vad, fixa kalaspresent, maskeradkostym, restmiddag, trösta, natta, läxläsning, aktivitetsschema, tandläkartider, utvecklingssamtal – normala föräldragrejer som jag fattat många män failar på.
      Nästa bonus är äldre syskon som sitter barnvakt, kommer på uppvisningar och avslutningar, avgudar sina småsyskon och är sköna förebilder.
      Det bästa jag gjort i livet!

        ❤️❤️

        Håller verkligen med! Min sambo är ensamstående pappa och vi har aldrig tjafsat om hushållssysslor etc. Vi är båda projektledare och han är nästan husligare än mig. Nu väntar vi barn tillsammans och det känns så tryggt att veta att oavsett vad som händer oss emellan kommer han att vara en bra och närvarande pappa åt vårat barn! ❤️

        ❤️❤️

        Najs! Har alltid varit helt emot att beblanda mig med män som har barn sedan tidigare – men nu förstår jag att ensamstående pappor är en annan historia haha

        Det bästa du gjort? Möjligt texten har du kopierat rakt av…

      Min man har 2 barn sen tidigare, jag 1 och nu har vi 2 gemensamma barn. I vårt fall så vill min sambo ha sina barn men deras bio-mamma gör allt för att få barnen att tro att pappan inte vill ha dom.. Vi har kämpat i 7 år för barnen men nu börjar vi ge upp hoppet..

      Skulle jag ha vetat för 7 år sen vilket helvete det skulle bli hade jag nog inte inlett ett förhållande med honom.. Och det bara pga hans ex!

        Å känner igen detta så mycket. Min mans ex-fru är precis likadan. Hon har till och med intalat barnen att de ska berätta i skolan att pappa slår dem bara för att få igång en orosanmälan och utredning hos soc…

    Önskar tips på restaurang och aktivitet till nästa helg i Stockholm. Tanken är att spendera dagen på gröna lund och sen käka någonstans och så övernattning på haymarket. Men om det blir dåligt väder? Har hälseneinflammation så kan inte gå för mycket. Två vuxna.

      Testa A La crepe för någon vecka sedan. Det ligger i för sig inte nära gröna lund utan på södermalm nära medborgarplatsen.
      Men goda crepes och gallettes

      https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g189852-d1011643-Reviews-A_la_crepe-Stockholm.html

        Håller med!

        Hoppas ni får det super mysigt !

      Har du/ni gott om pengar är Gastrologik ett bra tips. Där måste ni dock boka i förväg, kolla då så att menyn tilltalar er. Annars Eriks bakficka på Fredrikshovsgatan (nära Narvavägen) på väg till hotellet.

        har du ätit där? Blev bara nyfiken efter att ha kollat hemsidan.

        Jag har ibland svårt att njuta av ett restaurang besök när det är lite mat och dyrt. tycker du att det var värt det?

          På Gastrologik har jag bara ätit en gång, men det var oförglömligt. Har nog bara ätit bättre i Frankrike. Eriks bakficka äter jag på regelbundet.

            Jag gillar Bakfickan men det kan ju inte vara roligt att äta så avskilt om man är på besök? På väg hem från Grönan finns ju både Diplomat, Milles och Strandvägen 1 om man vill uppleva medioker mat men mycket folk. En dyr men god burgare har alla på menyn.

      Fotografiska är jättebra ifall det är risigt väder. Ät på Supper. Deras majskolvar är helt fantastiska!

        Fotografiska har också en väldigt bra restaurang!

      Om ni är vegetarianer finns Hermans. Det ligger nära slussen. vegetarisk buffé med utsikt över Stockholm.

      Är söderbo så äter mest där men i Gamla Stan kan jag rekommendera både Kryp Inn, Grill Ruby och Le Rouge. Se till att boka i förväg och ha en skoj vistelse!

        Jag som precis tänkte säga undvik gamla stan. För mig känns restaurangerna mer som turistfällor.

        Hillenberg, Supper, Strandvägen 1, tre santi är några jag kan rekommendera.

      Om du följer Drottninggatan upp till korsningen Tegnérgatan så hittar du både Grill, Rolfs Kök, Supper och Köttmästarn. Alla mycket, mycket bra! På andra sidan Tegnérlunden hittar du Restaurang Knut som har ett mysigt, norrländskt koncept och också väldigt god mat. Alla dessa ligger typ 700 meter från Haymarket.

    Hur tidigt sa ni att ni älskade er partner och ville spendera er framtid med han/henne? Är i ett hyfsat nytt förhållande och allt är toppen däremot har han inte sagt att han älskar mig än (inte jag heller för den delen då jag ej gillar att ta initiativ men känner verkligen att jag älskar honom). i mina tidigare relationer har det skett mycket snabbare så började fundera. Vet att det kanske är en minimal grej men vill inte ”slösa” min tid på någon som inte är 100% seriös om ni fattar vad jag menar?

      Det kan ju ta tid att säga pga olika saker men det innebär ju inte att människan inte vill vara med en. För oss tog det 1 månad att säga älskar dig, 6 mån att köpa lägenhet och 3 år att gifta oss. Fortfarande ihop 🙂

      Hmm tror det tog 2-3 månader innan han sa ”jag älskar dig” först och jag kände samma men ville inte säga det först haha! Jag visste att jag verkligen ville bygga min framtid med honom efter 6 månader. Det fick fort!! Folk tyckte vi var galna som flyttade ihop efter 7 månader.

      Fråga och prata om de. Om du vill ha en seriös relation utan spel så är steg 1 att kunna prata om känslor och vara ärliga om var man står.. Tycker de är 500 gånger viktigare att kunna snacka känslor med sin partner än att säga Jag älskar dig. (Även om de är trevligt att höra)

      Sa det efter 1,5 år och då hade vi varit sambos ett halvår också. Jag älskade min partner innan jag sa det och vise versa, men ingen av oss kommer från hem där orden ”jag älskar dig” sägs och det var svårt att få fram? Tänkte ibland att det var märkligt att han inte sagt orden, men jag hade inte heller det. Säger det oftare nu, varannan vecka som mest sällan.

        Jag tycker det är så konstigt att orden ”jag älskar dig” inte sägs i en familj, min man kommer från en familj som varken kramas eller säger att dom älskar varann. Jag själv kommer från en familj som kramas hela tiden och säger att vi älskar varann, kanske lite för mycket, nu när vi alla är vuxna o inte ses hela tiden så tror jag inte ett enda telefonsamtal inte avslutats med ”jag älskar dig” ”jag älskar dig också”. Jag säger även till mina barn att jag älskar dom varje dag medans min man inte säger det,trots att jag vet att han älskar dom.

      Insåg på vår andra dejt att han var väldigt speciell och troligen rätt person för mig. Efter någon vecka sa vi att vi älskade varandra. Vi flyttade ihop efter två månader och jag har aldrig ångrat mig. Fattar att det kan låta galet eller naivt men hade och har fortfarande en så stark känsla av att vi hör ihop och livet är för kort för att inte göra det som känns rätt (självklart visste jag att det fanns en risk att det kunde krascha när vi gick så fort fram men den var jag beredd att ta).

      Jag älskade min sambo från första sekunden ungefär. Sjukt men sant faktis. Efter några veckor blev vi ett par och lika snabbt sambos. Förlovade oss efter ungefär 4 månader och har nu varit tillsammans i strax över 3 år. Nu väntar vi vårt första barn också ❤

      Jag tror runt ett år innan vi sa det till varandra. Då hade vi också varit vänner ett halvår innan det. Jag visste att vi var seriösa väldigt tidigt men tror att för båda oss så var det en skillnad mellan att tänkta att ”Wow den här personen är fantastisk, kan nog spendera år om inte hela livet personen” och att faktiskt känna rakt igenom att man älskar någon. För vissa tar det tid bara men nu 8 år senare är vi gifta och har aldrig ångrat en sekund

      Tre veckor ?❤️

      2 veckor?? men nu har vi varit tillsammans i över 10 år, gifta i 6 år och väntar vårt första barn. Enda mannen jag sagt att jag älskar, så det blev rätt ändå ??(min pappa räknar jag inte in här)

      Vi visste efter första träffen att det var något starkt mellan oss. Efter 5 veckor sa han jag älskar dig, i samma veva bestämde vi att flytta ihop (50 mil emellan oss). Vi flyttade ihop efter 3 månader, förlovade oss efter 1.5år, gifte oss efter 2.5 år och fick vår son efter 3.5 år. Han blir ett om en månad!
      Jag har aldrig varit impulsiv tidigare, och det här var välsigt kontroversiellt sett ur min familjs ögon – men vi bara visste att vi var rätt för varandra.
      Vill ändå tillägga att vi kände till varandra sedan innan, då han hade bott i staden vi nu bor i tidigare 🙂 vi hade stött på varandra ett par gånger och hade gemensamma vänner/bekanstskaper.

      Jämför inte med dina tidigare relationer, de ju precis det – tidigare relationer och de har ju inte hållit av någon anledning. Nu är nu, slappna av och njut och om det känns rätt – tala om vad du känner ?

    Är det fler som haft problem med Spotify den här veckan? Jag har bara lyssnat via mobilen och genom bluetoothlurar samt AUX-sladd i bilen. Men det pausas hela tiden!

    Har någon haft samma problem eller vet vad det kan bero på?

    Det enklaste som att installera om appen har jag inte gjort då jag inte kan mitt lösenord..Men det går att lösa om jag måste.

      det stod i expressen för någn dag sedan att spotify hade problem

        Åh det har jag inte sett men då kanske det förklarar varför. Hoppas det åtgärdas för blir tokig på det.

      Säker på att kontot inte är hackat? Det hände mig och då pausades musiken när jag och fripassageraren lyssnade samtidigt.

        Ja det är jag säker på att det inte är (så att jag inte kan lösenordet är helt och hållet mitt fel så det har inget med eventuellt hackande att göra)

    Vem är Herr Selin som Bella dejtar?

      hahha trodde det stod Stalin först…

    tycker ni någonsin det är jobbigt att vara enda kompisen i förhållande eller motsatta enda singel kompisen? Är enda kompisen i förhållande i mitt tjejgäng och tyvärr är det nästan ett problem vilket det inte borde vara? Men är svårt då vi är unga och mina tjejkompisar gärna vill festa varenda helg vilket inte riktigt funkar när man har en sambo, även om jag gärna festar när det passar. Dessutom går hela deras fritid åt att typ leta ons och haff, speciellt på fester så blir gärna att jag som har kille får stå och kolla på i hörnet.

      Festa på du. Snart kommer kanske dagen du får barn och då blir det inga fler fester.

      Tvärtom för mig. Enda singeln bland mina vänner. Så är ofta tredje hjulet, eller okej i princip alltid. Och det är sällan vi ”går ut ” och så, eftersom dom ofta är hemma med sina respektive.
      Tycker absolut det kan vara jobbigt ibland, men är så tacksam över att jag öht har vänner eftersom jag inte riktigt haft riktiga vänner tidigare i mitt liv

    Tips på dokumentärer om Japan?

      Provat att Googla? ??

        jo men personliga rekommendation är oftast bättre men sant.

          Vilket träligt svar………. helt uppenbart att ett tips från någon som sett en dokumentär och därmed kunnat avgöra om den är värd att rekommendera eller inte är mer värt än en googling. Men kul att du tog dig tid att svara iaf! ?

      https://youtu.be/oArd_9uZOnE

      Jordbävning, tsunami och kärnkraft..
      Är ju inte om japan, mer från Japan. En av de bättre dokumentärerna.

      Jag gillar ”Kelly Osbourne turning japanese”, fokuserar enbart på kulturen.

    Konstig fråga: den som är gravt skelögd, ser han/hon ändå normalt? Om han/hon ser sig i spegeln, ser de sin egen skelögdhet?

      Jag skelar, men har dels blivit opererad för några år sen, men med åren har jag lärt mig att titta med båda ögonen samtidigt. Kan välja när jag vill skela, så i en spegel kan jag såklart se om ena ögat sticker iväg (förutsatt att jag väljer att titta med ögat som är riktat mot spegeln). Låter förmodligen helt rubbat när jag förklarar men så funkar jag ?

        Tack för svar!

      Ofta ”väljer” den skelögde ett öga och det andra tillbakabildas. Så den skelögde ser sin egen skelögdhet, och kan se bra på ena ögat men dåligt på det andra.

        Tack till dig också!

    Är det någon som vet om.man kan ha barn inskrivna på förskola i göteborg utan att varken arbeta,studera eller vara arbetssökande? Dvs sitta hemma och ha barnen på förskolan?

      Vet ej om Göteborg men här får man ha barn från 2år på fsk 15 timmar/v oavsett vad man som förälder gör!

      Nej, det kan du inte. Inte på de kommunala iaf. Kooperativ eller privata har jag inte koll på.

      varför vill du ha barnen på förskola när du ändå är hemma ?

        Hon kan väl inte planera århundradets bankrån med kidsen hemma? Tänk dig: Greta Grisdocka rullad i päronyogurt som går över ritningarna, kidsen som frågar medhjälparen Börje-På-Bänken om han är deras nya pappa och på det; kidsen vaknar i flyktbilen innan rånet ens är halvklart.

        Du hör ju. Låt en icke arbetssökande få lite jävla förskoletid!

          Lin ! Bra kommentar ! Skaffa barn , men inte ha dom hemma ! Sjukt !

            Lite blondinbella över det hela. Ploppa ut två ungar men låta andra fostra & ta hand om dom

              ?

        Det kan ju vara så att personen vill att barnen ska få träffa andra barn, leka med vänner, få lära sig saker på förskolan och så vidare.

          Du har massor med poäng där men jag tolkar det som ts är ute eftet att ”sätta dit” någon hen anser bara gå hemma och drälla medans Kidsen är på fsk.

    Har sökt nytt jobb- egentligen ett för svårt jobb men blev uppmuntrad av den som ev blir min nya chef att söka….

    Har varit på en intervju och vet på onsdag om jag kommer vidare i processen – kan INTE tänka på ngt annat…från att inte ens viljat söka så har jag blivit helt besatt!?

      Lycka till och hoppas du får ett positivt besked!!! Själv ska jag på intervju för en ny tjänst inom samma företag jag jobbar på nu nästa vecka och jag vill såååååååååå gärna ha den tjänsten!!

        Åh- LYCKA TILL du med⭐️

    Har mer eller mindre haft förhållanden hela mitt vuxna liv. Öva på att snacka med folk på fest utan att stöta på dom. Va öppen med att du har en relation och snacka på. Då blir du inte ensam i ett hörn ? Jag har aldrig känt mig ensam för jag inte raggar, sen kanske jag har gjort någon snubbe besviken för vi snackat en halv kväll och sen har jag dragit hem till min sambo..

    Jag skrev för något öppet spår sedan men provar igen.

    Vad betyder det om två ip-adresser har samma siffror i början?
    Exempelvis:
    123.456.xx.yy
    Och
    123.456.aa.bb

    Har de något gemensamt? Samma geografiska plats eller kan en vara i Småland och en i norrbotten? Samma internetleverantör? Slump? Någon som vet?

      Samma internetleverantör.

        Tack

      Jag är verkligen ingen expert, men så här har jag förstått det i alla fall… Lite svårt att säga, de första 6 siffrorna säger inte jättemycket egentligen (förutom vissa gånger som tex när det är 192.168 som betyder att det förmodligen är ett ”hemmanätverk”). Däremot så kan du kanske se några gemensamma nämnare om de första 9 siffrorna är lika. Då kan det tex betyda att båda ip-adresserna ägs av samma internetleverantör. Det bästa är att googla: ”ip addresses that starts with 000.000.000” (byt ut nollorna mot de siffror du vill söka efter :D).

    Så trött på mina grannar, som missbrukar, fan aldrig en lugn stund, eller sömn. Hoppas det får ett slut snart, men tänker även vart ska dessa ta vägen ?

      Har du ringt störningsjouren och/eller polisen? Det bör du göra när de stör. Annars kommer de kunna fortsätta hållas.

        Polisen har varit här med jämna mellanrum, i ca 2 månader, så länge de bott här. Även störningsjouren för bostadsområdet.

    Isabellas power-filmsnutt på instagram? vad tycker ni?

      Som att se en reklamfilm för typ hårspray! ?

      Sorlig

      Känns som att hon har mer och mer hår varje gång jag ser henne

      Vad är det som har hänt med hennes frisyr?!?
      Hon ser ju ut som en 55 årig tant från sydstaterna…a la 93.
      Hon har ingen som helst självinsikt. Null, nada.
      Dolly, ge oss lite insideinformation ang detta.

        Med tanke på att folk höll på att gissa dollys identitet tror jag hen ligger väldigt lågt för att inte riskeras att röjas.

      Där sitter hon och pratar och pratar, men man får inte höra vad hon säger. Kanske var det inget viktigt…

    Vad gör ni ikväll? Jag känner mig oförklarligt ensam idag.

      Är det inte skönt att öppet spår finns då !

      Sam är ett sånt himla fint namn!
      Min dröm är att en vacker dag ha en golden retriever som heter Sam ?

        Åååh Golden är min favorit ras på hundar! Underbara!

      Hemma, äter godis, dricker vin, kollar här och slötittar på ishockey med min sambo

      Jag borde diska och baka och duscha men jag är så sjukt trött så funderar på att ta tidig natt och racergöra allt imorgon???

        Ta en dusch bara så sover du skönt sen! ?

      Har ont i magen, stressar över att vi får besök imorgon och kollar på Jailbirds på Netflix. Önskar att jag kunde äta godis eller nåt, men magen säger nej

      Gör inget särskilt. Min tonåring är ute och jag borde hålla mig vaken tills han kommer hem, men vet att jag inte kommer orka det 🙂 Känner mig också lite ensam och deppig idag. Kanske kollar jag på Dips på Svt, en favorit. Väldigt kul faktiskt!

      Jag med!! Helt nere. Försökte göra något peppigt men nej.

    Skrev här för nån vecka sen att jag fick brev om cellförändringar, och en väldigt snabb tid för kolposkopi (ja, kolposkopi och inte koloskopi) som jag varit på idag. Läkaren sa direkt att det var cellförändringar av grad 3 alltså de allvarligaste, samt HPV, och hon undersökte med mikroskop och tog 4 st vävnadsprover. Hon frågade under tiden om jag haft blödningar, som om jag borde ha haft det typ… Har bara haft väldigt blygsamma blodblandade flytningar ibland.
    Sen sa hon att hon kan säga redan nu att jag måste sövas och operera bort förändringarna redan om 3-4 veckor, och att det inte ser jättebra ut men att vi inte kan veta säkert om cancerceller finns där förrän man har analyserat både dagens vävnadsprov och sen den biten som ska tas bort vid konisering.
    Jag är inte den oroliga typen men jag var inte beredd på detta och sen sa hon så mycket som lät lite illavarslande.
    Har nån lite pepp, eventuellt egna erfarenheter? Hur länge får man vänta på svar från biopsi? Och efter koniseringen, är de flesta resultat positiva då?
    Det blöder så in i helvete också efter undersökningen. Sorry har ingen annan att prata om detta med förutom min kille, ingen har liksom varit med om det i min närhet…

      Hoppas att allt ska gå bra trots allt för dig! ❤️
      Och tack gör påminnelsen, ska nu inte längre skjuta upp mitt test

        Tack snälla! Nej gör inte det ❤️ Mitt förra prov var helt normalt men det kan tydligen så snabbare än man tror. Och testet är ju ens enda ”försäkring” egentligen. Såå viktigt.

          Absolut! ❤️

      Jag förstår att du är orolig. Ring mottagningen på måndag och prata lite. Ställ frågor och lyft att du är orolig.

      Väntan och ovissheten måste var jobbig. Tror du det blir lite lättare om du låter dig själv tycka det är jobbigt och låter oron finnas? Det är ju högst förståeligt att dessa känslor finns och att detta kommer vara en jobbig period oavsett vad testerna visar. Ta hand om dig själv extra väl, låt nära och kära finnas till och ta hand om dig lite extra, sjukanmäl dig på jobbet?

        Tack för fina ord. Jag tror jag ringer på måndag faktiskt, har för många frågor.

      Har ingen egen erfarenhet men vill skicka dig en stor kram via öppet spår ❤️

      Jag har opererat bort cellförändringar. Det gick jättebra. Narkos är helt fantastiskt. Mådde så bra efter att jag ofta glömde bort att jag var opererad och både sprang och red.

      Har själv gjort konisering för ca 4 år sedan, men med lokalbedövning. Det gick bra, och jag har inte haft några nya förändringar nu efteråt. Hoppas att det går bra för dig! ? vet att det känns jobbigt och att undersökningarna är obehagliga, men det är ju bra att man får reda på det i alla fall ?

      Jag har ingen egen personlig erfarenhet men har haft cancer i familjen.

      Min erfarenhet är att vården inte är bra på att förklara och ge stöd. Om du vill ha stöd och någon att prata med så måste du söka det själv. Om jag var du skulle jag redan nu gå till en psykolog eller kurator. För att också ta hand om alla dina känslor kring det här. Eftersom läkarna som tar hand om din cellförändring endast fokuserar på den.

      Det här är min erfarenhet och mitt tips.

      Om det känns bättre för dig så ta med dig någon när du går på läkarbesök och när du får information.

      Jag har varit med om liknande. Först hade jag förändring grad ett, man trodde då att det skulle läka ut av sig själv och att jag inte skulle behöva göra nytt cellprov förrän om 1-2 år.
      Jag flyttade till en annan kommun strax efter detta och den kommunen hade som policy att alla nyinflyttade kvinnor skulle göra ett cellprov för att få koll direkt i det nya landstinget.

      Jag gick då på ett nytt cellprov som visade fortsatta förändringar och blev kallad till biopsi. Där visade det sig att förändringen redan hade hunnit bli grad 3. Alltså på mindre sex månader hade det gått från grad 1 till 3 och jag trodde jag hade fått min dödsdom eftersom förloppet hade varit ovanligt snabbt och aggressivt.

      Jag fick en akutoperationstid bara 10 dagar senare. Fick då sövas och göra en konosering.
      På mitt cellprov efter op så fanns inga cellförändringar kvar. Operationen hade blivit lyckad. Nu är jag inne i den normala loopen för cellprov. 🙂

        Underbart att höra! Tack för att du delade med dig ❤️

      Tänk positivt.
      Du har rätt att oroa dig.
      Men, innan du faktiskt vet, så vet du inget.
      Hoppas det går bra för dig!

      ❤️❤️❤️

      Vad bra att de upptäckte det här, hoppas du får bra hjälp <3 jag har haft lätta cellförändringar men de har läkt ut själva. men har fortfarande högrisk hpv-virus och behöver därför kolla varje år 🙁 är det någon som vet ifall hpv-viruset försvinner om man gör konisering?

      Är det du M**** N****?

        Va? Haha nej. Vill inte avslöja mig men eftersom mitt namn ändå är så vanligt kan jag säga att jag heter Sara 🙂

          Då har du en copycat. Exakt samma text med samma info och detaljer las ut exakt idag på en viss blogg, Sara ?

            Men vad creepy. Vilken blogg? Länka?

      Hej! Jag har varit med om det samma, men enbart CIN2, men fick operera det bort då dom tyckte det inte såg bra ut. Inte narkose, men lokalbedøvning och massa andra droger. Blødde i sex veckor efteråt, men inte alla gør det. Det är ett år sen nu, min 6 mnd kontroll var fin, men min ett års kontroll viste at viruset fortfarande är kvar (även om det inte finns celleforandring längre). Skal på sjukehuset och kolla nästa vecka om jag måste göra mer. Det värsta tyckte jag var ventetiden. Inte operationen i sig. Den gick fint at genomføra, litt smärta men inte ohandterbart. Vet inte hur det är i Sverige men her i Norge rekomenderar de hpv vaksin etter Operation. Ønsker dig lycka til, och allt godt ???

      Hur länge du går vänta på svar om vävnadsprovet beror lite på. Det är generellt brist på både biomedicinska analytiker (laboratoriepersonal som preparerar vävnadsprovet) och patologer (läkare som diagnosticerar vävnadsprovet i mikroskop). Det är även stor brist på cytodiagnostiker som är de som screenar cellprov för att hitta cellförändringarna till att börja med.

      I ditt landsting kanske det är bättre bemanning än i Sverige generellt, men med för lite personal blir svarstiderna längre. Det brukar dock finnas ”snabbfiler” om det finns stora misstankar om att det är cancer till exempel.

      Kudos till dig som förtydligade att du menade kolposkopi! Koloskopi är en HELT annan undersökning (av tarmen!).

    Är det bara jag som kan bli irriterad på Gabriella Joss sjuuuuuka konsumtionshets? Det visas nya grejer hela tiden, blir typ stressad ?

      Agree! Men det är ju lite det hon lever på. Nytt, nytt, nytt!

      Apropå henne, jag kan fortfarande inte förstå hur hon lyckades tiga ut gabjosstapes!? Det var ju verkligen en riktig ”skandal” ?

        Vad för skandal?

      Åh samma här! Jag irriterar mig så mycket på hennes köp-och-släng livsstil och alla konstanta click-baits.

        Det roliga är att hon den 5 april skrev på bloggen att hon tycker illa om onödig konsumtion.

      Då har du missat många influensers som köper nytt stup i kvarten ?

      Irriterar mig grymt mycket på hur barnvagnen är alldeles för liten till barnen, hela huvudet är ovanför suffletten.. ?

        Va?
        Dottern är ju bara 1 år och några månader, den vagnen är för barn en bra bit över 3 skulle jag tro…

      Jag blir stressad på hennes sätt att prata till både barn och man. Och till kameran. Var tvungen att avfölja henne pga av det. Men ja. Konsumtionen där var inte nådig.

        Agree. Klarar inte av hennes falska, överdrivna röst som låter som ett barn

      Tycker faktiskt hon verkar väldigt fin.visst att det konsumeras en hel del men jag tycker inte det är mer än hos någon annan influencer.

    Godkväll!
    Jag och min man fick vårt första barn efter typ 1,5 års försök. När det barnet sen var nästan ett år blev jag oplanerat gravid igen. Vi fick alltså ca 1,5 års mellanrum mellan barnen, vilket kanske egentligen inte var något vi tänkt oss. Det har verkligen varit skittufft med två pluttar, samt jobb och plugg för oss vuxna. Nu börjar äntligen livet bli lite lättare i takt med att den yngsta liksom inte är en bebis längre. Trots att min trötta hjärna resonerar helt logiskt att två barn är tillräckligt och alldeles perfekt finns det något inom mig som ändå funderar på om man verkligen är klar?? Vet att vi inte behöver ha bråttom, men eftersom vi har så tätt mellan de första känns det tråkigt om det skulle bli ”för stor” åldersskillnad på en eventuell trea. En ordentlig Sladdis är inte aktuell. Min man är velig han också, varierar typ dagligen efter sömnstatus på befintliga barn.

    Ni som har tre barn, hur resonerade ni? Ärligt, är det bäst med två? ? känns som att samhället är uppbyggt för familjer med två vuxna och två barn… Plus att jag enbart har två armar….. Ska tilläggas att de båda är av samma kön och fungerar så bra ihop, vilket gör mig stressad att en tredje liksom skulle förstöra harmonin… ska jag vara helt ärlig känner vi också att det vore roligt att ha ett barn av ”det andra könet” också, men det är såklart inte något avgörande.

    Vill enbart ha trevliga kommentarer eller saklig diskussion, tack! ?

      Ja det är stor skillnad på två och tre. Två är så mycket lättare!!!!!!

        Logistiskt såklart men i övrigt beror det helt på vad för barn du får och vad för förälder du är. En unge kan vara jobbigare än fem tillsammans, fråga vilken lärare som helst. 😉

        Haha fan…

      Men barn är ju underbara. Jag har ett men hade gärna velat ha flera

      De som har tre barn kring mig har gått från att hålla ihop det (med två barn) till att ha ett fullständigt kaos med tre. Jag kommer definitivt stanna vid två barn. Finns inte en chans att jag kommer riskera att hamna i det kaoset jag ser hos ovan nämnda familjer.

      Men sedan så har man ju olika relation till föräldraskapet och barnen. Så du kanske inte skulle uppfatta dessa familjer som jag gör. Tre barn kanske är toppen för dig.

      Nyfiken på varför ni inte vill ha för stor åldersskillnad, är det för barnets skull eller eran? Jag är sladdis och tycker det har varit toppen haha

        Hej!
        Det är nog blandat, både för deras skull och vår ser vi gärna att de befinner sig inom ungefär samma spann. Det känns roligt för oss att kunna hitta på saker med barn som gillar ungefär samma saker. Plus att jag inbillar mig att de får en annan typ av relation till varandra om de befinner sig nära i ålder än stor skillnad. Men det är ju såklart inget jag egentligen kan uttala mig om med säkerhet ?
        Sen är det såklart en trist anledning, men för min egen karriärs skull vore det praktiskt att vara ”klar med barnafödandet” när jag fortfarande befinner mig på mitt tråkiga trygga och ekonomiskt fördelaktiga jobb. ja jag hör själv hur det låter, men likväl sant.

      Vi skaffade en trea som kom när de stora var 4,5 och 6. BÄSTA beslutet! SOM vi har njutit av den ungen. Allt flyter på, man är liksom redan förälder och vet hur man gör allt. Man vet också hur snabbt allt det jobbiga (sömnbrist osv) går över. De stora barnen älskar bebisen. O de stora barnen klarar mycket själva. Asså. GÖR DET!!! Trean är lätt bästa bebisen ???

        Åh vad fint det lät! ❤️
        Men hinner man med alla? Händer det att du känner dig otillräcklig?

          Jag hinner med tillräckligt. Känner mej såklart som världens sugigaste mamma emellanåt men tänker att det kommer på köpet med föräldraskapet. Självklart är det kaos ibland men förutom att jag älskar min minsting så är det fantastiskt också för att jag själv är så mycket skönare nu. Tart som det kommer. Han sover i dubbelsängen, käkar typ bara med händerna, åker helst inte vagn. Osv. O jag låter det hända pga vet att livet är kort och är helt uppslukad av denna magiska (svinjobbiga också såklart) unge. Japp trean är bäst. Är man det minsta sugen så kör! Livet kommer bli så mycket roligare ?

      Jag har tre barn tätt och tycker ÄRLIGT att det är mycket svårare att ha tre jämfört med två. Man har två armar. Man är två föräldrar. Man får plats med 2 bilbarnstolar bak i dom flesta bilar. Etc. Det ”jobbigaste” för oss är faktumet att jag 90% av tiden är ensam med barnen = Väldigt svårt att vara ensam vuxen på 3 småbarn. Att t.ex handla en mjölk kräver barnvakt ?? Men är man 2 om barnen så är det ju en annan femma.

      Med det sagt (massa gnäll) så ska jag tillägga att jag älskar dom alla 3 oändligt, och trots att trean var en ”hoppsan” så känner jag verkligen att hon var den sista lilla pusselbiten som gjorde vår familj perfekt! Vad hade livet varit utan henne?? ❤

      Skriv en lista var med för-/nackdelar så kommer ni nog fram till rätt beslut 🙂

        Tack för ärligt svar! Det du beskriver är precis hur jag föreställer mig det. Klart det löser sig, men känns ändå lite skönt att liksom ventilera mina tankar ?

      Går i samma tankar. Har 14 månader i mellan.
      Två pojkar som är underbara men funderar på om man ska ha en tre:a om 2-3 år för det vore kul att få en tjej. Men det finns ju inga garantier och då vet jag ärligt inte om jag pallar en graviditet till.
      Har precis kommit i form och vi bråkade som fan under graviditeten.
      Så egentligen vill jag känna att två barn räcker gott och väl.
      Är stressad för min ålder med, kan inte vänta så länge till.

      Men tänk om man ångrar sig?

        Förstår precis hur du känner. Är också sjukt osugen på att vara gravid igen. Känns som att kroppen knappt hann hämta sig så blev jag gravid igen. Jag vill också känna att två räcker, men gör man någonsin det? Vill med säkerhet inte ha fler är max tre barn, men jag undrar om man någonsin kommet känna helt klart i hjärtat liksom? Kan ibland slås av att jag liksom gjort dessa två fantastiska barn, att jag borde göra hundra sånna för att de är så fina liksom. Haha.

        Just det där med att ångra sig är jag också rädd för, om man bara ska se till ånger borde man ju försöka få en till. Tänker att det är större chans att man ångrar barnet man aldrig fick än tvärtom.

      Om du ska ha tre barn skulle jag rekommendera en sladdis till nr3

    Diskuterade otrohet och öppna förhållanden med en bekant. Denne anser att otrohet inte kan förekomma i ett sådant förhållande, något jag verkligen inte håller med om. Otrohet är att bryta mot de regler man kommit överens om (tex att inte prioritera bort varandra för någon annan, att inte smussla, vara oärlig om det uppstår känslor osv.). Den part som blir bedragen känner sig nog lika ledsen oavsett.

    Syftar alltså på öppna förhållanden där man är ihop men tillåter varandra att ligga med andra.

    Vad är era åsikter?

      Jag håller med din bekanta.

        Varför det?

      Jag håller med dig. Öppna förhållanden har också gränser och bygger på förtroende.

      Håller med dig, en öppen relation tycker jag skall innebära att man är öppen inför varandra också. Man behöver ju komma överens om vart gränsen går, för sådana har vi väl alla, oavsett om vi är monogama eller ej. Tror inte ett övertramp hade känts mindre hos någon som är polygramist

    Foki har inte publicerat något på länge, vad har hänt?

      Kanske föräldraledig?

      Åh jag hoppas hon fått sin son och allt har gått bra ❤❤❤❤

    Din bästa egenresa? Vart bar det av, hur länge och vad gjorde du? ?

      Alla mina egenresor. Älskar att komma iväg själv? men Halmstad var guld. Tyvärr var jag bara där tre dagar, hade kunnat vara där i tre månader, där gjorde jag sånt jag mår bra av och njöt av livet?

      Öluffade, vandrade, drack öl och lyssnade på folkmusik i Skottland.

      Volontär i Frankrike i 2 månader! Kom undan ett destruktivt förhållande hemma i sverige och stack, mitt absolut bästa jävla beslut. Förälskade mig i frankrike och kommer flytta tillbaka en vacker dag!

      Fyra dagar i Vegas själv!

      London i tre dagar, shoppade, gick på marknader, åt gott, promenerade runt massor och upptäckte stan, njöt av egen tid där jag fick bestämma allt själv, bästa resan!

      En ridsemester i Ungern, underbart var det! Borta en vecka, spenderade tre dygn i Budapest och resten på en gård ute på landsbygden med timslånga uteritter över pustan varje dag. Käkade god mat och var dessutom första gästen för säsongen så det var bara jag och ägarna där vilket var pricken över i:t då jag absolut inte åkte ner för att socialisera utan just för att vara själv och bara njuta av ridningen 🙂

      Bangkok i en vecka! Fantastiskt! Hänga vid hotellets pool på fm, sen ut och shoppa och äta. Sen tillbaka och göra sig iordning och sen it igen på någon matmarknad, rooftop bar eller bara strosa runt. Som ensam tjej är det en väldigt bra stad att åka till också, säker och trevlig 🙂

      Start: Stockholm med dessa städer bokade med boende Rovaniemi, Alta, Tromsö, Narvik, Arvidsjaur med Stockholm som avslut. Körde själv med bil, grill och lätt packning. Stannade var jag vill när jag ville. Fick se så mycket fantastiska ställen i norden och uppleva alla möjliga människor. Gör gärna om det igen.

    Vad ska ni göra i sommar om ni är lediga?
    Tyvärr blir det ingen utomlandsresa i år, så får nöja mig med Österlen (som är underbart).

      Gotland !

      tycker det är fint där och blir semester känsla för det är på landet och väldigt lugnt. ska bo nära havet.

        Ja! Funderar också på Gotland! Så fint! ?

      Vi ska byta fasaden på huset och måla om det i en ny färg. Wooho ? Sen ska vi göra små dagsutflykter till Skånes djurpark och vara ute så mycket det bara går med barnen och upptäcka skog och mark ?

      Ska till Sicilien, aldrig varit där tidigare så det ska bli spännande och underbart ?

    Haft ångest till och från i ca en vecka nu, när det är som värst så tror jag att hjärtat har stannat och det är nu allt är över. Så måste vandra runt och leta efter pulsen typ. Och när det inte känns som att hjärtat har stannat så bultar det så fort så det känns obehagligt samt att det finns en dov smärta runt bröstet som kommer och går.

    Blir tokig av detta snart och vet inte vad jag ska göra för att lindra det. Vågar inte googla för så kommer jag ett elda på ångesten ännu mera.

      Ring 1177 och prata med någon

        Senast jag gjorde det så blev jag hänvisad till akuten, och de kunde ju inte göra något eftersom jag inte är i akutläge på sådant sätt. Vill inte lösa på resurser som andra har mer nytta av.

          Kanske testa ringa jourhavande präst eller medmänniska? Där finns någon att prata med, kan kanske inte lösa ditt problem men ibland kan det hjälpa att bara prata med någon. På måndag kan du boka en tid på vårdcentralen och börja resan mot att få hjälp. Det kommer att bli bättre, du kommer inte alltid känna som du gör nu ❤️

            Skulle egentligen behöva prata, men vet inte vart jag ska börja för det är så trassligt hela altet. Har dessutom telefonfobi så det blir ännu ett ångestmoment att ta sig igenom innan man kanske kan ringa. Har redan en tid hos vårdcentralen nästa månad fast det är för något annat, men tror jag kan ta upp min ångest med läkaren då.

            Tack för att du tog dig tid att svara❤

              är du under 25 så verkar jourhavande kompis ha ett chattforum. Jättebra att du ska ta upp med läkaren hur du mår och kom ihåg OM läkaren inte skulle förstå eller vilja hjälpa dig vidare, ge INTE upp utan sök vård igen! Det finns hjälp att få och det kommer bli bättre!

      Eh, stannar hjärtat har du inte tid att fundera på det 🙂 Tänk på det när det blir jobbigt.

        Tack, ska försöka. Vet ju att om det stannar så går det ju fort.. eh hoppas jag iallafall.

          Kolla 1177 hemsida och sök på avslappning
          Finns övningar där som du enkelt kan göra hemma

      Jag tycker att andningsövningar och meditation hjälper. Ibland när ångesten är för jävlig tar jag en joggingtur

        Har testat, men blir liksom rädd när hjärtat har lugnat ner sig för får för mig att den har stannat då och så stressar jag upp mig om det igen och så är karusellen igång igen?‍♀️?

          Stannar hjärtat behöver du inte oroa dig för något alls längre. Då är det ju liksom… Slut.

            Och jag har ingen större lust att dö än, känner mig inte färdig med jordelivet. Så skulle vilja stanna kvar ett tag till, därför som jag är rädd för att hjärtat ska stanna antar jag..

      Kontakta vårdcentralen! Om det är ångest/panikångest som orsakar det behöver du få hjälp och verktyg att hantera det. Tycker även du ska kräva ett Holter-EKG som du går med på bröstet hemma i 48 timmar så det inte beror på någonting annat.
      KRÄV hjälp och ge dig inte.

        Har en tid hos vårdcentralen nästa månad (dock för något annat, men relaterande) så tänkte ta upp det med läkaren då, är rätt säker på att det inte är hjärtat i sig, utan att det är ångest/panik som ställer till det för mig.

        Tack för tips❤

          Jag vet att det kommer låta konstigt men jag har haft/har fortfarande ibland samma problem och symptom pga ångest. Det som har hjälp mig är bl.a. meditation, avslappningsövningar men kanske främst att jag försöker inte tro på mina tankar när jag har ångest. Jag identifierar mig inte med dem för de är irrationella. Detta har tagit mig en ganska lång period att lyckas med och när ångesten är som värst så tar det en stund att känna så för mina egna tankar. Lita inte på att dina tankar är sanning. Många gånger tänker vi så mkt bullshit som inte är sant, och speciellt vid ångest. Du kommer inte dö. Din kropp vet vad den ska göra. Den behöver inte tänkande för att hålla dig vid liv. Du kommer att bli bra! Du är inte ensam ❤️

      Ditt hjärta kommer inte stanna. Oavsett hur mycket du känner eller letar efter det. Allt det där du upplever är ”bara” stresshormoner från ångesten. Försök att skita i pulsen, ditt hjärta kommer göra sitt jobb. Det är konstruerat för att klara jättesnabb puls, och låg. Ibland får man extraslag, vare sig man känner dem eller inte. När du hållit på såhär en längre tid så är du ju på helspänn och kroppen fylls av massa dåliga hormoner, dåliga som att man mår dåligt av dem, inte farliga. Och klart pulsen påverkas (INTE farligt) och det kan göra ont för man spänner sig.
      Så försök hitta din grej för att göra dig av med det! Som nån skrev: ut och jogga eller gå snabbt, sätt på musik hemma och tvinga dig att dansa galet och länge tills du är trött, se komedier, läs en fånig/rolig bok det viktiga är att du skrattar! Allt sånt som är avslappnade, roligt, och uttröttande gör att du kommer skifta läge i kroppen och må bättre.

      Du har rätt till de resurserna. Finns väldigt bra hjälp att få. Inte värt att leva ens en dag för länge med sådan ångest, ju snabbare det behandlas desto bättre. Ta upp det med läkaren på VC om inte annat och se till att hen tar dig på stort allvar och remitterar. Ta hand om dig.

    Let’s dance.

    Denne Lancelot. Är han känd? Eller bara känd via sin pappa? Han ser ut som en bebis med gubbfrisyr. Det är kanske inte snällt sagt iofs.
    Dom måtte ha svårt att hitta folk som vill vara med?

    Och Cecilia lazar…kära nån…Svårt att hitta domare oxå? ( jag faktiskt dansat för hennes pappa. På 70 – talet)

      ”Bebis med gubbfrisyr” ? Klockrent!

      Jag tänker mer att han är känd via sin mamma ?

      Hans båda föräldrar är kända men mest är han nog känd pga att han var ihop med paow.

      Jag tycker att han är gullig! Och så stark?

        Han tränar bara volym och inte styrka. Detta för att vara snygg. Så att han är ”så stark” stämmer nog inte.

    Jag kan inte sluta tänka på min kollega som jag jobbar nära med varje dag. Hen är inte min ”typ” alls. Jag har en partner. Jag är så förvirrad och vill inte känna så här. Hjälp mig. Idéer hur man sluta tänka såhär?

      Att ha flingar vid sidan av sin partner är mänskligt. Huvudsaken du inte agerar på det. Om det nu ändå inte är din typ så vore det ju bara dumt att falla för känslorna.

      Det går över. På riktigt. Bara lev på som vanligt med din partner så kommer det där att lägga sig.
      Om det nu är så att du faktiskt vill vara med den partnern du har förstås. Tror det är helt normalt att uppleva någon form av ”förälskelse” ibland trots att man är i en fungerande relation.
      Talar dock utifrån min egna erfarenhet nu då.

    Har en fd arbetskollega som ihärdigt vill hålla kontakten trots sval respons från mig. Vi har inte särskilt mycket gemensamt och att försöka hålla liv i kontakten bara för att vi jobbat tillsammans för många år sedan räcker inte för att jag ska orka engagera mig. Nu när han återigen tog kontakt fick jag något slags infall och googlade honom. Vet inte varför egentligen. Dessvärre såg jag något jag inte riktigt räknat med. En sajt där man kan rapportera telefonnummer hade ett par träffar på honom. Olika kvinnor har angett att han trakasserat dem (även sexuellt) och det finns en detalj som en av kvinnorna angett som gör att jag misstänker att det skulle kunna ligga sanning i dessa påståenden. Det står också att han är polisanmäld för detta.

    Jag är helt ställd nu. Både vill och vill inte kontakta en annan gammal arbetskollega från den tiden för att berätta vad jag sett. Samtidigt som jag inte vill sprida det här. Mår lite dåligt över det här faktiskt. En lite udda kille, men han har alltid varit snäll och timid. Har egentligen inga frågor kring det här eller så, kände bara för att kräkas upp det någonstans och då är väl det här ett bra ställe ?

      Jag hade ringt och rådfrågat polisen??‍♀️. Om du känner obehag över att han gång på gång fortsätter att kontakta dig.

        Nej nej nej, han har absolut inte trakasserat mig på något sätt. Och jag känner inget obehag av honom, har aldrig gjort. Det är en rätt blyg och ensam kille som jag aldrig uppfattat som påflugen på något sätt. Han hör av sig ibland men det är rent vänskapligt (och jag är inte så intresserad av att vi ska hålla kontakten).

        Det är inte ett problem. Blev så chockad bara.

      skulle vänligt be honom sluta höra av sig och sen aldrig någonsin svara på hans kontaktförsök igen. Misstänker du att det dessa kvinnor skriver är sant så håll dig långt borta från honom. Din magkänsla är ju redan att du inte är intresserad av kontakt, lyssna på den istället för det kanske lite dåliga samvetet.

        Tack AA. Exakt så, nu är jag verkligen inte intresserad av att ha någon som helst kontakt med honom (det var jag iofs inte tidigare heller, men ni fattar nog vad jag menar). Inte för att jag tror att han någonsin skulle försöka trakassera mig eller så, utan för att det är otäckt när man tror att man känner någon och så visar det sig att det gjorde man verkligen inte…
        Det är väl mest det jag hakat upp mig på. Att någon jag känner visar sig vara en komplett galning (utan att jag vetat om det).

    Tar (förhoppningsvis) min kandidatexamen om några veckor och ska ha ett examensmingel för ca 20 nära och kära. Har nog blivit asocial på ”äldre dar” men va i helvete gör man på en sån tillställning? Bjudit gäster från em till kväll, ska ha mingelmat och bubbel. Ska man hålla tal? Fixa någon aktivitet? Skriv gärna vad ni gjort på er examen!

    Att tillägga har jag inte haft någon fest själv på 3-4 år, inte ens när jag fyllt år, dont ask me why… ?

      en svensk grej är att ha tipspromenad…
      det är i alla fall en aktivitet

        Nej!!!

        Värsta som finns!!

      Kan någon av dina föräldrar eller syskon hålla ett litet tal till dig? Kanske blir konstigt att be om det men du kanske kan fiska lite kring hur de tänkt? Jag skulle börja med mingel med dryck och nåt snack, sedan tal från anhörig och tal för dig där du tackar alla för att de kommit, sen äter ni och du kommer få massa frågor om din utbildning och vad du ska göra nu osv. Skulle nog vilja ha en aktivitet men vad den är beror ju helt på vilka gästerna är (åldersmässigt, hur ”stela” de är, intressen, var ni befinner er) skulle kunna vara allt från tipspromenad, musikquiz, turnering i trädgårdssporter, allsång osv.

      Jag hade examensfest för nära vänner/familj (också typ 20-25 pers) i en hyrd lokal i stan. Lite mingel först och sen hade jag caterat en italiensk buffé, hade lite frågesport (om mig, haha) och mamma/pappa och mormor/morfar höll tal. Min morfar var bartender till vännernas förtjusning. Sen gick ”ungdomarna” ut. En väldigt fin/rolig kväll som jag minns med värme. Mormor (lever tyvärr inte idag) var lite svår att komma nära inpå men efter festen fick jag hem ett vykort om hur fina mina vänner var och att en hade kramat henne/morfar och hur glad hon blivit. ❤️

        Vad fint ❤️

    Fråga till frisörer: är det bättre att tvätta håret kvällen innan eller samma dag som man ska fixa en uppsättning. Eller spelar det kanske ingen roll? Har läst lite olika svar, tänkte kolla ifall här finns någon som har faktiskt vet.???

      Jag är inte frisör men hårstylist, och skulle säga dagen innan så länge inte ditt hår blir galet fett över natten. Halvskitigt hår är lättast att hantera och få på plats.

      Aldrig samma dag innan håret ska stylas eller sättas upp av frisör

    Vad är det roligaste ni vet?

    Känner att jag vill aktivera mig mer och testa något nytt

      Jag tycker thaiboxning är jättekul! Spelar också en del tv-spel, bakar och försöker lära mig sticka 🙂

      För mig är det att lyfta riktigt tungt! Frontböj, marklyft och olympiska lyft. Töntigt kanske, men just vid dessa känner jag mig så cool och badass. Känslan att frontböja tyngre än de flesta på gymmet, eller över 100% av kroppsvikten ger sån självförtroendeboost ☺️

      Att rida!

      Pole dance!!

      Klättra/bouldra!

      Tennis

      Improvisationsteater! Finns prova-på kvällar.

    Måste bara få skriva av mig. Är jag för krävande? Min bästa kompis har börjat studera på annan ort. Hon skriver till mig hela tiden, snapchatar mig, vill ringa och prata med mig och vi åker på resor tillsammans då och då och hon vill att jag ska komma och hälsa på henne. Så ja, vi är verkligen nära. MEN, något som stör mig och sårar mig är att hon åker hem till vår hemstad var och varannan helg utan att ta intiativet till att ses och vill BARA umgås med sin familj och familjens vänner. Jag har t o m frågat rakt ut, när kommer du och hänger med mig då? Men hon svarar bara gud jag är så upptagen de närmsta månaderna med plugg och golftävlingar som hon och familjen gör. Är så ledsen bara att hon vill att jag ska finnas där för henne och hälsa på henne när hon inte ens tar intiativ att ses när hon är i Stockholm? Hon är vuxen, men prioriterar ändå att vara hemma i sitt barndosmhem och umgås med sin familj. Blir bara ledsen, för hade det varit tvärtom hade hon varit den första jag hade velat göra planer med. Vad ska jag göra eller överdriver jag?

      Åh det är så svårt sånt där. Jag hatar den känslan att inte vara lika viktig för någon som den personen är för mig. Jag har helt enkelt dragit mig undan den relationen. Jag orkar inte med känslan att inte duga.

      Om personen inte kontaktar en när den är hemma eller i mitt fall var jag den som flyttat, så är man ju inte en så bra vän kan jag tycka. Jag har haft vänner som besökt Stockholm utan att höra av sig, och jag fattar ju att man kanske vill ha sin lilla semester eller weekend ifred ibland, men det är ju väldigt tråkigt att inse. (Nu menar jag inte bara et besök utan några stycken..) Nu låter det som du är närmare din vän än vad jag var med mina, men jag fattar absolut hur du känner!

      Jag har inget tips till dig, men tycker inte det är konstigt att du reagerar eller blir sårad.

      Låter sjukt märkligt. Men sluta svara henne hela tiden, låt hon få sakna dig. Skaffa en hobby och blir det ingen ändring får du avsluta helt enkelt, allt kan ju inte vara på hennes villkor hela tiden.

      Du överdriver.

      Jag tycker inte att du överdriver, men ni kanske kan göra lite både och.

      Jag menar att hon kan förstås träffa dem, men även inkludera dig allt mer, men då behöver du vara tydlig mot henne att det är viktigt för dig.

      Tänk som vid en försäljning, om inte båda parter är nöjda så var det inte en bra affär mer än för den ena.

      Och om du bara delvis är nöjd med vad hon kan erbjuda som vän, bör du berätta det för henne (kanske ännu mer tydligt än idag)

      Om hon fortsätter att ge dig ett svar som du fortfarande inte mår bra av, så kan du antingen vara lite mindre ”tillgänglig” när hon behöver dig/ vill umgås/ höra av sig.

      Eller så kan du ställa lite mer krav på henne / önska mer det du behöver och efter det så kan ni kanske komma fram till något som passar er båda.

      En sådan här obalans i er vänskap är inte bra för dig. Tänk som jämlikhet i ett förhållande, ni behöver ha det mer jämt fördelat med tagandet och givandet er emellan.

        Svaret var till Ledsen vän, 21:08 och du ska göra det som känns bäst för dig, men jag hade gjort så som jag beskrev.

      Jag är en sådan som har flyttat och jag hör faktiskt inte av mig till mina vänner på hemmaplan varje gång. Av två anledningar.
      1. När jag har två dagar över att åka 45 mil hem orkar jag inte flänga halva Småland runt för att träffa alla. ALLA förväntar sig att jag ska vilja träffa just dem och oftast är jag tröttare när jag kommer hem efter en ”ledig” helg för att jag behövt åka på Smålandsturné i två dagar när allt jag egentligen ville var att komma hem och ligga på kökssoffan i mitt föräldrahem. Med det sagt så prioriterar jag bort någon släkting någon annan gång och prioriterar att träffa mina gamla vänner istället med följden att mormor ringer och gråter när jag kommit hem för att jag inte träffat henne.
      2. Ingen av mina vänner från min hemort har varit och hälsat på mig i min ”nya” hemstad. Jag har bott här i elva år och inte en gång har någon av dem varit här. Men så fort de får nys om att jag ska komma hem så blir de sura om jag inte hör av mig. Sist jag kollade var det lika långt till Värmland från Småland som åt andra hållet. Så mitt tips är – hör med henne om du kan komma och hälsa på henne i hennes stad den helgen hon inte kommer hem till er. 🙂

        Second that! Så känner jag också Anonym 21:54

        Helt enig!

      Egentligen vill ni väl båda samma, dvs att den andra ska komma och ”hänga” med er i ert eget hem? Fattar känslan 200% och den är sämst, men låter som att ni verkligen har förutsättningarna att prata om det? Börja med att hälsa på hos henne, och sen bjuda tillbaka? Då får du inblick i hur hennes ”nya liv” är, så kan ni prata om den biten också.

      Du har inte tänkt att du kan åka och hälsa på henne?
      Det är väl ungefär lika långt för dig att resa dit som för henne att resa ’hem’?

        Funny thing is that jag ska hälsa på henne om någon helg 🙂 Och gjorde även det förra terminen.

      Du hade kunnat beskriva mig där.. jag bor utomlands men har rätt intensiv kontakt med vännerna hemma i Sverige. Men när jag väl är hemma så prioriterar jag familjen 100%. Jag ger vännerna kanske 2 dagar av 10. Det är något med att bara sitta i soffan med familjen och inte göra något som är som balsam för själen.

      Mina vänner vet dock om det och accepterar det. Men jag tycker du ska prata med din vän, det är ju ändå båda som ska försöka ?

      Henens familj kanske är jättekrävande och hon skulle vilja träffa dig men inte kan. Kanske kommer hon från en annan kultur där man förväntas ställa upp mer på familjen. Eftersom ni har tät kontakt annars så verkar hon ju tycka om dig. Håller med andra om att du kan resa och träffa henne istället – bra ide!

    Tips på hur man tappar känslor för en person? Håller på att falla för heelt fel dude, och bara jag klarar mig i en månad kommer jag inte behöva träffa honom på över ett halvår.

    Ska träffa honom imorgon (alltså gå på samma fest, inte som en dejt) och jag är helt fnissig samtidigt som jag gruvar mig. MÅSTE bli av med dessa känslor asap.

      Har du vart väldigt intresserad av en kille som du har kommit över helt och hållet nu? Ha det i åtanke isåfall, så du vet att det är möjligt!

      Kan du se dig själv med denna snubbe om 10 år? Om du inte kan det med den han är idag, men känner att du hoppas att han kan förändras, spring medans du kan!!!

    Är Andreas Selin Isabella löwengrips dejt?

      Nej. Erik Selin.

        Jösses vilket skabb men han har ju deg så det hon ju hon i gång på ?

    Om du är helt objektiv, vem är snyggast i ditt förhållande, du eller din partner?

      Lika snygga ?

      Min partner är både snyggast och mest framgångsrik. Ger mig stress.

      Oj svår fråga, tror vi objektivt är ungefär lika snygga.

      Om jag sminkar upp mig och klär upp mig så är jag nog snyggare än min man, men i mitt normaltillstånd är vi nog lika attraktiva/oattraktiva båda två 😉

      Min partner <3

      Båda mina ex var nog mindre snygga än jag. Jag föredrar det, har väl med min egen osäkerhet att göra.

      Jag ??‍♀️

      Jag var men sedan gick jag upp typ 9 kg och fick dubbelhaka så nu är han snäppet snyggare tycker jag haha 🙂

      Jag tror att objektivt är vi nog ungefär lika snygga. Men enligt mig är han den snyggaste människan jag sett ?

      Min man. Såg honom första gången som 17-åring, han var den snyggaste jag sett! Träffades igen som 30-åringar och han var om möjligt ännu snyggare!

      Skulle säga lika, innan jag blev gravid, efter graviditeten, definitivt han, såg bilder på oss från dopet, jag var typ barbamamma, han en heting i snygg kostym, deprimerande!

    Jag ska beställa en byggsats som kommer att gå på runt 100 papp, tänkte ta på faktura bara för att verkligen få grejerna innan jag betalar (ifall företaget går i konkurs eller strular på något annat sätt). Men på hemsidan tillåter de bara faktura till privatpersoner på max femtiotusen. Jag är alltså hänvisad till direktbetalning. Vågar man direktbetala så stora summor? Om företaget går i konkurs innan de levererat, kan jag se i skyarna efter mina pengar då? Eller kan man göra på något annat där?

      Går de i konkurs så får du en fordran i konkursboet. Företag går ju i konkurs av en anledning (brist på medel/tillgångar på något sätt) och din fordran prioriteras inte så högt. Så ja, går de i konkurs är det stor risk att du förlorar dina pengar. Anledningen till att företaget vill ha betalt i förskott kan vara att de inte har möjlighet att ligga ute med för stora summor, annars har de i sin tur inte råd att betala sina underleverantörer. Det är dock vara spekulation, tycker du ska fråga företaget om skälet bakom. Kolla upp företaget (kolla om de är svartlistade hos ARN, googla och läs omdömen, kolla upp vad de redovisade för intäkter förra året, googla de som står bakom företaget) och gå igenom avtalet du skriver på noga och fråga allt du tycker är oklart skriftligen. Gör din research innan du bestämmer dig

        Tusen tack för ditt utförliga svar, det är så svårt detta när man inte vet vad man ska titta efter! Jag ska genast kolla upp det du nämner.

      Kolla med företaget om de kan göra en kreditprövning och ett undantag? Nope, hade inte kunnat tänka mig det. Mycket konkurser inom just bygg. Går det inte att ordna är det inte ett superbra tecken heller.

        Tack! Jag måste testa om det går att få igenom, hade varit perfekt!

      Aha! Funderade länge på vilken sorts modellbyggsats som kunde kosta så mycket, typ en modell av Vasaskeppet i äkta Vasaskeppsek eller så … *rodnar*

    Fler som väntar på Gastric slevee på? Vad väger ni/längd?

      Ansök om att bli medlem i några av Facebook-grupperna för Gastic by pass/sleeve, där finns massor av bra och intressanta inlägg och svar om man är nyfiken.

      170 cm väger 83 kg

        Kan man verkligen få en sån operation beviljad med så lågt bmi?

      Gjorde i höstas. Vägde då 114 till 176cm. Nu 86 kg. En bit kvar till normalvikt kvar men bästa jag gjort. Livet åter.

        Tolka inte detta som kritik på något sätt, jag är bara uppriktigt nyfiken och vill förstå, men vad är det som gjorde att du inte kunde gå ner till normalvikt utan en operation? Förstår om det blir för personligt att svara på men skulle som sagt vilja få mer förståelse

          Jag har gjort en gbp, 7 år sedan nu. Gick ner från 108 kg till 60 kg på ett halvår, har stabiliserat mig därefter på runt 65 kg, känns ok. Jag provade allt innan, svält, VV, diverse läkartillskrivna tabletter, dieter, kcalräkning kan jag utantill på de flesta livsmedel, motion givetvis men gick aldrig ner. Har bantat sedan jag kan minnas i barnsben, inte dör att jag var fet då utan bara lite plufsig men det kanske spökade till det.
          Har aldrig haft några som helst problem efter min op, är det bästa jag gjort i mitt liv.
          Nu, när vi 7 år senare utreds för IVF verkar det som att det är min ämnesomsättning som totalt ballar ur (barnsbantningen?). Synd dock att de inte kollade det då, men som sagt, ångrar inte en sekund min op.

            Okej, jag har alltid tänkt att anledningen till att man inte klarar av att gå ner på egen hand är mer mental, att man inte klarar av att inte äta för mycket pga matmissbruk och att operationen gör det omöjligt att fortsätta missbruket då man då mår för dåligt fysiskt av att göra det. Tack för att du gav en annan syn på det hela!

          Banta är jag grym på. Men också på att gå upp igen. Ca 2-3 % av kroniskt feta klarar behålla en viktnedgång på egen hand (alltså fetma i flera år, inte typ graviditetskilon) medan 60-70% av de som opererar sig. Nu blir jag mätt på små portioner och orkar äntligen röra på mig. Man opererar dessutom bort en del av magen där ett hungerhormon sitter så vi som mest käkat för mkt, inte onyttigt, innan får grym hjälp så.

      jag väntar på en gbp. kan inte göra sleeve pga reflux. väger 94 är 1.57. har gått upp pga mediciner. har diabetes 2 höga kolesterolvärden fettlever. inge kul alls. fasar för min op. har hört så mkt skit

        Oroa dig inte! Har varit opad i 7 år, haft noll bekymmer.
        /Anonym ovan 00:15

    Åh det är så svårt sånt där. Jag hatar den känslan att inte vara lika viktig för någon som den personen är för mig. Jag har helt enkelt dragit mig undan den relationen. Jag orkar inte med känslan att inte duga.

    Om personen inte kontaktar en när den är hemma eller i mitt fall var jag den som flyttat, så är man ju inte en så bra vän kan jag tycka. Jag har haft vänner som besökt Stockholm utan att höra av sig, och jag fattar ju att man kanske vill ha sin lilla semester eller weekend ifred ibland, men det är ju väldigt tråkigt att inse. (Nu menar jag inte bara et besök utan några stycken..) Nu låter det som du är närmare din vän än vad jag var med mina, men jag fattar absolut hur du känner!

    Jag har inget tips till dig, men tycker inte det är konstigt att du reagerar eller blir sårad.

      Svar som hamnade lite fel..

    Blondinbellas blogg verkar inte modererad. Nån har har öppnat kranarna.

      Då måste det ha varit Simon som modererat ? haha. vilken cfo eller vad han nu var, ceo t.o.m.

      Kanske någon som slutat men fortfarande kan logga in? Vore rätt kul.

    Hur kan du förvänta dig att du inte framstår som elak? Hur andra människor ser ut är helt upp till dem och det är fruktansvärt hur människor som du kan sitta bakom en datorskärm och döma andras utseenden och leverne och tror att det är helt okej. Hur är du ena uppfostrad?

      Jag tänker mer på hälsan, att det inte är hälsosamt.
      Människor får gärna se ut som de vill.

      Det jag tänker på är som sagt hälsan, risken för diabetes etc. hon är ju så liten och finns det anlag från en eller båda föräldrarna för övervikt så kanske man kan få extra stöd av bvc?

        Du tror inte hon kan hantera det själv?

    åter ni några kosttillskott? jag äter bara järn pga jättedåligt järnvärde,alla influencers och dessa piller

      Q10 och b-komplex

      CBD olja, D vitamin, magnesium, probiotika, silicea, C vitamin. 🙂

      Äter du influencers?

    Ja, bara elak faktiskt. Du behöver nog inte oroa dig för någon annans eventuella övervikt.

    Vilka kvalitéer skulle ni säga en bra ledare har?

    Vilka kvalitéer bör en ledare inte ha.

    Förklara gärna varför ni tycker så och ge exempel från era arbetserfarenheter.

      Antar i svaret att du med ledare avser chef.

      Dåliga egenskaper för en ledare: otydlig/ändrar direktiv hela tiden utan riktiga skäl, bra på att prata men dålig på att agera (det låter bra men ingenting händer), konflikträdd, dålig på att delegera/stort kontrollbehov, särbehandlar utan orsak eller behandlar alla exakt lika i nån slags strävan efter rättvisa (allahar olika förutsättningar och behov så att göra exakt lika för alla blir inte heller bra), brist på ödmjukhet och kan inte se och/eller erkänna när hen har fel eller gjort fel.

      Bra egenskaper för en ledare: inser sina begränsningar och att det bara är fördelar att ha personer under sig som är bättre på olika saker än en själv, pekar med hela handen när det behövs men kan också ta steg tillbaka och låta någon annan ta hand om arbetsuppgifter och ansvar när det behövs, inser att man måste föregå med gott exempel om man vill få andra med sig, backar upp sina anställda om saker och ting går snett, ger ansvar och förtroende till andra, bryr sig.

    Beskriv en för er perfekt dag. Behöver drömma mig bort lite ?

    Jag kan börja… Är i sommarhuset i juli. Vaknar tidigt, omkring 6-7 då vattnet fortfarande ligger helt lugnt, solen precis börjat värma. Går ned till vattnet och tar ett snabbt morgondopp för att vakna till. Sätter på kaffe, gör i ordning en stor frukost med extra gott bröd och lagrad ost. Hemodlade hallon, yogurt. Tar båten till någon fin strand. Bada och läsa några timmar. Klämma in ett litet loppisbesök innan grillen tänds. En kall öl och god mat. Eller gå till grannen och köpa rökt sik. Fortfarande varm i huden och sådär skönt loj. Längtar längtar… Avbryter där för sedan kommer myggjävlarna och de förstör alltid en perfekt dag ?

    Har dessutom 2 små barn så det blir inte exakt lika harmoniskt som ovan, men ändå ?

      Sovrummet är helt städat och fint. Helst regnar det ute, och blåser kallt. Ligga nyduschad och påklädd i finaste pyjamasen i sängen med krispigt nytvättade lakan, med favorit serien på och god mat, eller tallrik med favoritfrukt, hallon, banan, mango. Kolsyrat vatten. Kaffe. och sen ligga där. exakt. hela. dan.

        Åååh ja. Fan vad fint det låter. Och ha typ en hel säsong osett av favoritserien ?

      En sensommardag med klar himmel och så lite insekter som möjligt i stallet. Antagligen själv eller med min bästa vän och bara en massa mys och skratt är en perfekt dag. Mysiga långturer är också underbart. När jag vet att min häst är lycklig och tillfreds blir jag själv bara så glad, det smittar av sig så mycket ?

    ja, jag förstår. Du bryr dig så mycket om det här lilla barnet som du inte känner. Du tänker på hennes hälsa dag och natt. Vad ska du ta dig till? Oron äter upp dig! Jag vet! Du skriver en anonym kommentar på en skvallerblogg!

    Änglamänniska! ❤️❤️❤️

    Överviktig!? Är ett barn …
    Hon är inte överviktig

      Nu kan ju barn också vara överviktiga.

    Nej, du kanske inte direkt framstår som elak, men jag tycker det känns väldigt olämpligt att spekulera i någons vikt och matvanor på det sätt som du gör. Framför allt när det gäller ett barn.
    Vikt är ofta ett känsligt ämne för väldigt många människor och de flesta är extremt medvetna om sin storlek utan att andra sitter och diskuterar den på bloggar. Du menar säkert inget illa med din kommentar, men vad spelar det dig för roll om de lagt på sig egentligen? Du kan nog leva ditt liv i harmoni även om en bloggare och hennes barn gått upp i vikt.

    Jag tycker inte att det är rimligt att spekulera i andra människors vikt eller matvanor, speciellt inte ett barns.

    Du är inte elak, du är bara sjukt störd och har en sjuk inställning till vikt.

    Och du tror inte BVC eller skolan har koll?

    Tänk också på att du inte vet deras vikt. Du ser bara bilder och de kan få en att både se smalare och större ut beroende på vinkel m.m.

    Lance ser ut som en treåring med tatueringar, bara konstigt.

    Jag har träffat en kille i ungefär 5 månader. Vi träffades på en gemensam kompis fest och klickade i princip direkt, men inget hände förutom att vi satt intill varandra hela kvällen. Han sa i efterhand att han tappade bort sig mitt i en mening första gången han såg mig eftersom han tyckte att jag var assnygg. Samma natt skrev han till sin bästa vän att han hade träffat någon han klickade med och att han hoppades att jag skulle höra av mig. Efter det kunde vi inte träffas på ungefär en månad, men chattade konstant och det kändes verkligen som att han gillade mig, trots att ingen av oss sa det rakt ut. Jag är van vid att ”bli tillsammans” relativt fort, vilket nog är orsaken till min osäkerhet. Under tiden vi träffats har det alltid känts som att han gillar mig mycket, speciellt när vi väl ses, men varje gång jag tagit upp frågan om vad vi har för relation backar han. Han säger att han gillar mig, men att jag verkar gilla honom mer, samt att han ”känner sig svajig” och att han ibland känner jättemycket och ibland mindre. Vi har tidigare pratat om att vi är såna som dejtar en i taget och att vi inte har sex eller hånglar med någon utan känslor. Min definition på ett förhållande är nog just det, att jag vill visa att jag bara träffar en person. Samtidigt känner jag ett behov av att veta att han vill satsa på mig och gillar mig på riktigt. Jag vill inte slösa tid på någon som inte är säker på mig. Men han säger att han känner sig rädd och stressad, eftersom allt i hans förra förhållande skulle gå så snabbt. Han kände sig manipulerad och tvingad in i det och vill inte uppleva det igen. Min undran är om det är värt att fortsätta med honom. Kommer han någonsin bli mindre rädd? Varför är det så farligt att kalla oss ett par? Överdriver jag som vill veta efter 5 månader? Jag blir så förvirrad av att han visar så intensivt varje gång vi ses att han gillar mig, plus att vi fortfarande chattar i princip hela tiden. Samtidigt säger han helt andra saker som ju inte stämmer överens med det det. Hans senaste (sambo)förhållande slutade med otrohet. Kan det vara därför han är så rädd? Eller blir jag bara utnyttjad? Mitt i denna soppa blev jag oplanerat gravid, gjorde en abort och det känns som att det förde oss närmare varandra. Han hanterade det bra och har varit hur stöttande som helst. När jag berättade att min mamma kallar honom för min pojkvän sa han att det ju inte var helt befängt eftersom han gillar mig. Igår sa han att hans bästa vän hade tjejproblem, men att det är så skönt med mig eftersom jag aldrig är ett problem, att han är nöjd med mig och att jag ”är Najs” (vad det nu ska betyda). Jag förstår helt enkelt ingenting, eftersom hans beteende och komplimanger inte stämmer överens med våra diskussioner om ett förhållande. Vi beter oss som ett par och han ställer definitivt upp så som en pojkvän skulle göra, men vill ändå inte kalla oss för ett par. Vad ska jag tro?

      Det låter som han både vill ha kakan och äta den, tycker inte han låter helt schysst

        Tror inte att det är så, av det som beskrivs verkar han bry sig mkt om henne och på många sätt bete sig som en pojkvän. Troligen har hans senaste erfarenhet av en relation gjort honom rädd. Det ligger dock hos honom och är hans ansvar att hantera. Han skulle behöva analysera vad rädslan består i och inse att hans gamla relation och den nya är två helt olika situationer.

          Vi närmar oss 30. Till hans försvar var det något han sa när han var full, men jag förstår din poäng.

            Ja ibland kommer sanningen fram på fyllan :). Prata med honom och berätta hur du resonerar kring detta. Ni verkar ju bete er som ni är ihop så vad är det som gör att han inte vill sätta en etikett på det hela. Tror du behöver vara tydlig med vad du vill och sätta lite mild press på honom. Fortsätter han att vela så är det inte värt din tid.

      Hur gamla är ni? Om någon sa att jag ’inte orsakar problem’ och därför är ’najs’ skulle jag dra. Det är inte kärlek, inte ett förhållande att bygga på.

      Skriv om det där i morgon på ÖS och använd dig av styckeindelning, så kanske man klarar av att läsa vad du skriver.

    Tror ni på att bella dejtar erik selin?

      Gå till källorna. Vem säger vad? Själv har jag ingen aning, bara väntar på att Ljugengrips tågurspårning till liv ska bli klar någon gång, så att jag ägna mig åt viktigare saker än att följa ”Mitt liv som pucko”-såpan.

        Hejdå!

          Hejdårå!

            Ha en fortsatt trevlig kväll! ?

              God morgon!

    Vilken idiotkommentar, det är ett helt normalt fint barn, absolut inte överviktig! Du däremot verkar ha ett underviktigt omdöme.

    IL har bytt leasingbil, ut med elhybriden och in med en Porsche Cayenne bensinare.

      El-hybriden var nog för komplicerad för Bella. Alldeles för många knappar att trycka på.
      Jag vill minnas att hon skrev att det var problem med den och den måste bärgas till verkstad vid något tillfälle.
      Dessutom är en Porsche Panamera E-hybrid lite väl odiskret för någon som anser sig hotad. Finns rånrisk också plus risk att den blir stulen helt eller delvis. Tror inte Bella har något garage vid bostaden dvs ”huset” 🙂
      Nu för tiden verkar ju Bella mest bli körd av sin livvakt för övrigt så Porschen kan användas i hushållet.

    Hur traffades Sheila och Isabella ? De verkar sa olika.

      Undrar jag med! Är hon verkligen bästis med Bella? ?

      Sheila jobbade på Egoboost, en ”fd anställd” som blev vän med andra ord. Hoppas det finns fler sådana i kulisserna och att inte alla har Dollys erfarenheter. ??‍♀️

      Bella och Odd umgicks mycket med Sheila och Rasmus när Gillis var liten och de bodde nära varandra på Kungsholmen.
      Sheila är förmodligen den person som Bella haft längst personlig kontakt med vid det här laget om man undantar familj och släkt.
      Sheila blev väl extra intressant för Bella när Sheila fick jobb som Influencer Sales Specialist på Bonniers Magazines & Brands (dit Bellas blogg hör genom Tailsweep). Jag misstänker att Bella och Martina Bonnier hade ett finger med i spelet där 🙂

    Vilka influensers har ni fått ett helt annat intryck av sen ni såg dom i videoformat?

    För min del så följde jag först Margauxs blogg och fick där intrycket av att hon var lite ”goofy”. Men när jag sen fick se henne i videos så var hon mer ”coola tjejen”
    Samma sak fast tvärtom med Kenzas poddpartner Dani 🙂

      Cissi Wallin! Så vacker röst tex. Och inte så tuff som jag trodde hon skulle verka.

        Lögnare och dömd för förtal?

      Kommer ihåg när jag var en fjortis och följde Isabelle Strömbergs blogg slaviskt. Hon hade mycket mörkare/djupare röst än vad jag hade förväntat mig. Inte på något dåligt sätt, hon lät bara inte lika ljust som jag hade förväntat mig.

      Hade nog samma intryck av Margaux, att hon skulle vara lite goofy men är hur cool som helst!

    Det är inte många här som står för vem ni är ???

      Och? Som om Facebook skulle vara bättre.

      Mitt namn skulle säga dig ungefär inget alls så vad spelar det för roll om jag ”heter” Anonym eller samma som stor del av svenska befolkningen?

    Är det någon här som följer youtubedramat mellan Tati Westbrook och James Charles? Jag är shook efter att ha tittat på Tatis video där hon berättar om hennes upplevelse och hur hon blivit illa behandlad av honom ?

      Jaaaaag!!! Tror pa tati!

        Jag också!!

    Angående influenser som är i förhållande.. riktig onpopular opinion
    Bara jag som har en könsla av att Hugo och paulas förhållande är typ.. inte alls ”kärleksfullt”? Jag tror dom har det bra, men inte är
    Kära längre. Jag tror dom bara är tsm just nu för barnen osv. Har sån mag könsla att dom kommer separera snart, och att det är Paula som vill.
    Kan inte förklara för utåt sätt på instagram/blogg osv verkar dom bara perfekta paret men jag tror egentligen att det inte alls är det.

      När är de var i Stöten i januari var det väldigt jobbig stämning mellan dem iallafall, Paula verkade inte alls nöjd med Hugo.

    Ska hoppa på en utbildning till hösten, och som jag har längtat efter att få plugga igen!
    Gick en YH-utbildning som jag blev klar med för cirkus 2 år sedan snart men trivdes inte med det yrket, så jag tar nya tag.
    Det lär innebära en flytt, och på min tidigare utbildning fanns det inga kårer eller liknande/studentliv alls. Hade dessutom svårt att skaffa vänner då jag levde i ett förhållande med en man som utövade psykisk misshandel och inte lät mig ha vänner och skärmade av mig från allt.

    Så nu undrar jag om era bästa tips som har gått en kandidat vilka era bästa tips är för att skaffa massor med vänner och vad man bör hänga med på? 😀
    Kommer givetvis delta i nollningen, men tänker mer kring allt det där andra jag inte har koll på. Alltså kårer, föreningar, nationer.. hur fungerar det?

      Grattis till att lyckats lämna en dålig relation och grattis till studieplatsen! Måste kännas så härligt med en nystart!

      Kul! Har inte pluggat i sverige men i england så var det så att man lärde känna de som man bodde med. Skulle tipsa om att bo på korridor kanske istället för egen lägenhet. Kolla om det finns nåt boende för folk i din ålder (om du är lite äldre vill du inte bo med 20-åringar). Gå med i föreningar eller kårer. Häng med folk på din kurs. Men ta det lungt och gå inte med i för mycket så du blir stressad! Var glad och öppen – vänta inte på att folk ska prata med dig utan ta initiativet. Många är blyga och osäkra och pratar därför bara med nån de känner redan, men det behöver inte betyda att de inte vill prata med dig. Föreslå lunch eller fika.

        Tack för tips! Också funderat en del på korridor. Är själv 23 så det är nog inga problem med det.
        Ska tänka på att inte gå med i exakt allt, utan välja lite 😀

      Det skiljer sig säkert lite från skola till skola, men då jag pluggade så var det under nollningen (10 dagars festande i princip) som klassens festgalningar hittade varandra, dvs de som sen nollningen festat tillsammans varje helg! Dessa är ofta de yngre i klassen 18-23 år, flyttat från sin hemstad och singlar. Är du inte intresserad av att festa så mycket så kan du nästan strunta i att gå på nollningen om enda anledningen till att du tänkt gå på den är för att skaffa vänner, du kommer ändå hamna utanför i den festgruppen sen om du inte vill festa lika intensivt sen. Alla i klassen går inte på nollningen så då den är slut kommer du träffa resten av klassen och kunna hitta vänner som inte vill tillbringa varje helg på krogen. På min skola anordnade även studenter/kårer/föreningar sjukt mycket olika aktiviteter, allt ifrån skidresor till programmeringskvällar, bara att haka på och vara lite öppen och framåt så kommer du lära känna massa folk! Bästa sättet att hitta mycket vänner på skolan jag gick var dock att jobba ideellt i deras restaurang/bar, då fick man både klasskompisar och ”arbetskollegor”! Ställer mig dock frågvis till om du inte tycker att det är viktigare med få nära vänner än många ytliga vänner? Ofta svårt att få ihop nog med tid för många nära vänner och plugg ?

        Tack för tips!
        Jag är 23, singel och kommer flytta ganska långt ifrån min hemstad. Gillar dock att festa (tar igen för de åren jag var instängd med mitt ex antar jag), och kommer förmodligen delta i större del av nollningen. Bra tips med att jobba ideellt i restaurangen/baren.

        Det är såklart viktigare med få nära vänner, än många ytliga. Men jag tänker att sådant alltid faller sig naturligt efter ett tag, att man hittar sina närmsta. Precis som med vänner utanför skolvärlden. 🙂

    Då vill jag passa på att säga att skrivdivan.se har nystartat efter två års frånvaro! En blogg om dejting, relationer och sex. Varning pryda för stötande innehåll 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.