Hur Hermine Holds marknadsföring går till…

Hi !

My name is M and I work in the marketing team here at Hermine Hold. We’re so happy to hear that you’re interested in Hermine Hold!

In a first collaboration you get a discount code from us, with the code you can choose one Hair Clip, Hair Barrette or Hair Slide at HermineHold.com. The code is valid for 24 hours and covers a full purchase. I also included a personalized discount code to share with your friends, family & followers. Share the code and get included in future campaigns!

 If possible, we would be thankful if you could post the material within one week from the date you received your product with the product clearly visible. That makes it so much easier for us to track your content, and to feature your pictures in our own feed!

We know styling can be a bit tricky, so we also included a few of our tutorials to get you inspired. Click here to check them out.

 When you place the order you accept that Hermine Hold may use the images produced for marketing purposes.
If you think it sounds good, just let me know and I will give you a discount code 🙂

Have a great day!

Best Regards,
MA
Hermine Hold

Så vida man inte är Sanne Alexandra och möter sitt livs stora kärlek i ett hårspänne, så ser upplägget en smula annorlunda ut för de som väljer att samarbete med Hermine Hold.
Det här mailet fick en influencer med dryga 10 000 följare på Instagram. Dealen var att hon skulle få en kod som gav henne ett hårspänne gratis (om influencern skulle betala frakten framgår inte), samtidigt som hon upplåter HH att använda hennes bilder till marknadsföring, PLUS att hon fick en kod att ge ut till sina följare för merförsäljning till HH – allt detta utan någon som helst ytterligare ersättning till influencern.
299 kr var HH beredda att betala i form av en produkt.

Notera även gärna den totala avsaknaden av instruktioner kring marknadsföringslagen, reklammarkering eller liknande.
KO kommer kanske inte jaga 3000 olika mikroinfluencers som bryter mot marknadsföringslagen, men det säger en del om ett företags seriositet när de så totalt utelämnar den biten.

202 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är detta samma upplägg som iDeal of Sweden använder till mindre bloggare och influencers som nöjer sig med att göra reklam mot att få ett mobilskal värt 39 kr?
    HH har i alla fall kämpat på ganska bra med att få taggade bilder upplagda på Instagram
    #hermineheroes
    2 401 inlägg

      #herminehold
      825 inlägg

      Påtal om iDeal of sweden. Dom vann pris som årets E-handel tidigare i veckan och det stör mig haha

        Jag fick bara ett skal i min order och de påstår att jag ljuger! ?

          Oseriöst.

          Bara ett skal? Hade du beställt en apelsin eller vad?

          När jag har haft problem med saker som gått sönder som jag beställt från idealofsweden har jag alltid fått utbytesprodukt. Upplever deras service som väldigt bra.

            Hur mycket har gått sönder för dig egentligen? Du skriver ”alltid”, vilken indikerar att det antagligen har hänt flera gånger. Det är inte heller någon vidare bra reklam för dem direkt.

              jag köpte skal för 500 kr styck från Marc Jacobs, de gick sönder efter typ 1 vecka, de gick sönder bara man tog av de försiktigt från mobilen efter 2-3 gånger. Köpte 5 skal för jag älskade det (idiot jag vet) till slut fick jag nog och gick till NK med skal och kvitto och de vägrade hjälpa mig trots det var inom 2 år reklamationsrätten osv osv. Riktiga rövhattar 🙂

                Det är tre år, och under de första 6 månaderna är det säljaren som har bevisbördan för att ett fel inte föreligger.

      Ja otroligt massor med produkter delar de ut gratis!

      För det första så får du tänka på att de själv taggar deras egna bilder med samma #, och de är snart uppe i 200 bilder.
      För det andra har de BOMBAT influencers med såna mejl, för det tredje taggar alla i HHs personal med samma #. Så ca 800 taggningar för företaget är inte speciellt bra.

        Komiskt att IL tycker 100 miljoner är så stort, har märkt det i flera av hennes kommentarer. Driver själv företag på cirka 80 miljoner och ser det som ett småföretag.

    Jag får då och då erbjudande från företag att vara deras ambassadör och att jag får en gåva mot att jag promotar dem i mina sociala medier. Jag har aldrig någonsin blivit informerad om marknadsföringslagen eller att jag måste reklammarkera. Jag tror att de tar det som självklart att jag förstår att jag ska skriva ut att det är ett samarbete. Så det är inte något unikt för HH att glömma bort att informera kring det.

    Det är Hermine Hold som är ansvarig för reklamen (avsändare) när en influencer gör reklam för produkterna.
    Det är därför Hermine Hold som har ett ansvar för reklamens utformning (tillsammans med influencern förstås men företaget borde ta sitt ansvar och informera om reglerna gällande marknadsföring i sociala medier).
    Att det inte finns någon som helst instruktion om reklammarkering eller uppmaning till influencern att tala om att det är fråga om ett samarbete är typiskt. Det är förmodligen vanligare att dylika samarbetsförslag snarare uppmanar att inte reklammarkera än motsatsen 🙁

    “We know styling can be a bit tricky,…” Allvarligt? Gud ja det är ju så fruktansvärt svårt att man måste kolla på en instruktionsvideo. ?

      Ja gud, plötsligt sitter man där med en scrunchie och fattar inte alls vad man ska göra med den

        Ha ha ha Anna 🙂

        Mmm, hatar när det händer ??

        Hahaha, höll på att spruta kaffe ur munnen rakt på min datorn

        Anna, är du samma person som skrivit de roliga kommentarerna på BBs blogg? Fyndig är du åtminstone 😉

    Jag är fascinerad över hur Book framställer det som de har renoverat huset. Nu är det köket. Mäklarannonsen ligger kvar och det framgår att det som kvarstår att göra för köparen är att välja köksluckor. Ikeaköket var redan färdigt innan Book dök upp.

    ”If you think it sounds good”, bara jag som läste det med en härlig svengelska klingandes i huvudet?

      Hela texten är lite knagglig att ta sig igenom på engelska, så tydligt att det är en svensk som skrivit det som förvisso kan engelska men som inte har kunskap om när man inte ska direktöversätta svenska uttryck och meningsbyggnader. Engelska med en klumpfot liksom.

      Jag är väl inte bäst på engelska märker jag men varför säger man inte sounds good? Vad säger man istället?

        Jag skulle nog skriva, if this sounds good to you. Men jag är ingen expert.

        Om man prompt ska skriva ’sound’ hade nog jag skrivit ”If you like the sound of it”, istället för att direktöversätta varje ord från svenska

          Nej!

            Jo, det hade jag. Men hade inte formulerat texten överhuvudtaget som mailet är skrivet.

          Va???

          10 poäng för ditt alias!

            Kom på att det nog är Mukerjee… har du koll på det, Ken?

              Hm, det låter rätt, kan så vara. Drakdesigners är lite luriga på det sättet.

                Friends, inte Harry Potter (Vikram Thakur). Och ja mukherjee?

                  Skönt att äntligen veta vad jag heter på riktigt! Nu ska jag bygga färdigt draken, trevlig helg till Ken Adams, Regina och alla andra!

                    Och ändå kunde jag inte stava. Men nu så! Draken, jag kommer!

            Måste inflika och säga 100 poäng till båda era alias!

        Ett alternativ är också att ta bort ordet ”sound” (och visserligen formulera om hela texten till något mer personligt) och skriva: ”If this is an offer you’d like to accept…..” Eller,”We would welcome the opportunity to work with you…”

        ”if you are interested..” och så fortsatt med något hade jag skrivit.

      hehe if you think it sounds good låter rätt charmigt..if you like the sound of this collaboration blabla som föreslagits. Eller möjligen
      If this sounds right for you, simply drop us an email and we will send you the code.

      Jag skulle kanske skrivit ”If you think this sounds good…” dvs this istf it.

      (Bott många år i USA och England och har engelskspråkig make).

        Ok

        Jag har bort i UK i många år, läser på universitet här, samt gått IB och har engelskspråkig pojkvän men det innebär inte att jag vet vad som låter bäst alltid. Lätt att göra grammatiska misstag ändå, samt att vissa saker säger man av vana (därav låter det rätt för en själv). Antar det inte gäller bara mig. Känns som folk tror att man blir expert bara för att man bor i ett annat land typ

          Absolut!! Min engelsman här hemma gör ibland grammatiska fel han med……. 😉

            Har också bott utomlands under nästan hela mitt vuxna liv och har en brittisk sambo som har en sämre engelska än mig. Är alltså mkt bättre än de flesta svenskar, men är långt ifrån 100% expert och gör såklart misstag också. Speciellt kulturella uttryck är lätta att få fel.

            Håller med. I mitt jobb ingår att skriva texter och redigera forskning på engelska i en kontext där mina kollegor är från hela världen och har bott på olika platser och de i sin tur har fått sin engelska färgad av detta till en slags ”global” engelska med touch av olika icke-engelska språk vad gäller uttryck o meningsbyggnad. Jag tycker det blir en fin engelska kanske inte Oxford English men ändå korrekt. Och när jag klurar på formuleringar och frågar native English speakers så är de ofta osäkra. Och min svenska är så långtifrån perfekt den kan bli.

    Allt detta för att få hårspännet gratis…

    Jag vill inte vara sån, men det är väl ändå inte hhs ansvar att informera influenser om marknadsföringslagen. Känns lite som att föräldrar skulle informera lärare om skollagen. Jobbar man med något förväntas man kunna och ha koll på lagar och regler.
    Tycker jag

    Själv skulle Bella aldrig jobba gratis, men att utnyttja sina influencerkollegor går visst bra…

      Ja fast man får en sak värd runt 300kr, att beställa, fota och lägga ut på Instagram tar säg 15 minuter (högt räknat) så det blir alltså en timlön på motsvarande 1200kr. Jag kan inte se hur det kan anses vara gratis.

        Nej, någon timlön kan det aldrig vara tal om då man fått en PRODUKT i ersättning.
        Rätt ska vara rätt.

          Med den logiken vore det ju trist att jobba på Twilfit och få kånka hem en stor kasse fylld med trosor och strumpbyxor den 25 varje månad…

        Mm jättefin timlön, men kan du betala din hyra med hjälp av ett hårband? Nej. Alltså arbetar man gratis när man tar emot produkter som betalning, särskilt eftersom du dessutom ska skatta på de produkter du får. Då betalar du i slutändan för att göra reklam åt någon annan. Nej tack.

      Hon blev väl utbytt och är inte längre delaktig i HH?

        Hon är kvar i styrelsen fortfarande, på pappret åtminstone. Men klämmorna har ju synts på olika influencers ett tag så jag gissar att den där marknadsföringsstrategin inte är nåt nytt påhitt.

      Fast det är väl inte Bella som ligger bakom detta, sen är det inte att utnyttja – de sänder ut ett erbjudande inget annat !

    Är Bella engagerad något i HH ? länge sedan hon hade deras produkter på någon bild. Hon kanske får betalt på samma sätt som alla andra, ett hårspänne !

    Det här upplägget är ett hån till dom influenser dom vänder sig till? varför anser HH att det är ok för människor att jobba gratis? Tror att fler influenser måste lära sig att ta betalt för jobbet dom lägger ner. Då försvinner alla oseriösa aktörer tillslut.

      Fast det är ju ingen som tvingar dem? De kan väl bara tacka nej om det inte passar..

        Dåså, om ingen tackar ja är det ju en okej strategi.

      Det är ju inget tvång, ej heller gratis de får ju en ersättning. De får ett erbjudande som inte är särskilt konstigt eller ovanligt, det är så det brukar gå till. Alla som har instagram är liksom inte betalda influencers, Anna Book t ex menar ju att hon inte är en betald influenser (hmm lite konstigt att inte hon som andra bloggare och personer med stora konton inte får spons hehe så manipulativ hon är).

      Hela influencer-kåren är ett hån mot folk med riktiga jobb, och de som är arbetslösa med för den delen, samtidigt som de är ett stort hot mot miljön med sin köp- och slängmentalitet. Nej tack till dessa företag som prånglar ut all denna dynga med all sin billiga marknadsföring. Tack för mig.

        Damn right!

        Man kan ju hoppas att detta ”yrke” bara är någon fluga som dör ut snart. Eller åtminstone blir en influencer någon som faktiskt gör något vettigt än ger rabattkoder på mobilskal och kläder från Chiquelle och liknande. För att inte tala om DW ?

    Jag tycker det är så sorgligt med alla produkter som hon tar fram och som hennes yngre följare tror man måste ha för att bli som hon. Mest tydligt var det när hon var ”smyckedesigner” och gjorde någon dyr ring som yngre tjejer tjatade till sig som typ studentpresent.

      Smyckes samarbeten gillar jag dock. Köper/önskar man sig ett smycke man inte vill ha får man skylla sig själv. ÄLSKAR mitt halsband från Bianca.

      Vem, Bianca Ingrosso? Ja det är mycket Bianca manipulerar på sina unga följare.

        Jag älskar min Bianca ring. Jag följer henne inte och jag är 36..

        Hm. Är 29. Älskar mitt halsband från henne. Följer henne inte mer än det man blir påtvingad 🙂

      Ha, ja precis. Minnet från studenten: Ett blondinbellasmycke köpt till överpris…

      Alltsååå varför tror folk att BB har massa yngre följare? Tror ni att hon, Jocke&Jonna och Therese Lindgren har samma målgrupp? Vad tror ni tilltalar tjejer på 14 mest? Vloggar med Therese som testar roliga saker (+ lyssnar på sina följare och lottar ut grejer), Jocke och Jonna som kör spökjakter och hittar på grejer som tilltalar yngre eller ehh… Bella som kastar med håret, hänger på mässor i Norge, gör reklam för Ellos och bloggar? Kids läser knappt bloggar.

      Therese är en tjejkompis för yngre, Jocke och Jonna känns väl som de där urflippade idolerna, men vad är Bella för dagens kids? Bara för att hon hade yngre följare när många härinne var yngre så betyder det inte att det är så nu. Kolla på bloggen svenska youtubers, ungarna där skiter väl i henne?

        Ja, Bella har äldre följare. Är ju bara att kolla på vilka som kommenterar på insta.

        Precis, Bella har inte unga följare det är äldre personer som följer henne mestadels 30 40 plus, hon vänder sig inte direkt till barn och ungdomar. Bianca däremot följer många barn och ungdomar och även Margaux, Therese och J&J och de vänder sig till unga och tjänar sina pengar mestadels på barn och ungdomar.

          nej ingen ÖVER 30 följer henne , finns inget där att hämta för den målgruppen

            Jag vet flertalet över 30 som följer Isabella. Bland annat min mormor. 🙂

    Puh får en sådan enorm känsla av meningslöshet när jag läser om detta. Uppmuntra folk att uppmuntra folk att uppmuntra folk att köpa helt onödiga dussinplastgrejer för håret i utbyte mot samma plastbitar. Addera fokus på utseende, marknadsföring av en meningslös livsstil, på en app som mest finns till för att kapa människors uppmärksamhet och få dem att scrolla och scrolla lite lite till och se ett par till annonser och dela med sig lite mer av sin data. Och så taglinen: ”on a mission to disrupt the world of hair accessories”. Senast jag läste om disrupting technologies handlade det om hållbara lösningar eller AI eller dylikt. Åhhhhh det är inte så att HH är mer meningslöst än allt annat inom lifestyle influenser -segmentet men att läsa detta mail, alltså expanderingen av lacunan i mitt bröst peakade tror jag.

    Glad fredag hörrni.

    Jag förstår mig inte på hennes marknadsföringsstrategi, allt känns så kortsiktigt. Det tar ju år att bygga upp ett starkt varumärke, men hon har som metod att köra stenhårt och bara ösa ut marknadsföring från sitt eget håll under en kort period och att sedan tystna helt. Så var det med Flattered och så verkar det även ha blivit med Hermine Hold.
    Trovärdigheten blir så låg i ett sådant beteende och det är märkligt att hon inte har någon i sitt ”team” som kan tipsa henne om det.

      Att Bella inte längre är ”operativ” i Flattered beror på att hon inte drog jämt med Gustav och Hanna. Bella är ingen lagspelare (som ganska tydligt framgår i allt hon gör).
      Vad gäller Hermine Hold misstänker jag att det skurit sig både med Hermine Holds CEO och med delägarna Nordic Tech House och iDeal of Sweden-gänget. Om det bara är personkemi eller också andra samarbetssvårigheter kan man ju undra. Naturligtvis kan det spelat in att Hermine Hold inte blev någon kioskvältare som förväntat.
      Bellas nya strategi att börja verka internationellt ser ut att ha tillkommit ganska hastigt. Varför skulle man annars ha planerat flytt till ett nytt och dyrt kontor om Bellas strategi varit att börja stänga ned den svenska verksamheten?
      Har det med Nordic Tech House att göra? De blev ju ensamma kvar nu (tillsammans med Hemrine Holds personal).
      Löwengrip Beauty verkar ha halverat både personal och omsättning. Spelar också säkert in vad gäller Bellas ambition att flytta ut sin verksamhet till andra länder. Utförsäljning och röda lappar.
      Nytt Estée Lauder? Bella har inte det tålamod som behövs för att bygga upp ett stort företag. Hon hoppas på en tech-variant som på tre år blir ett miljardföretag med det är inte så många som har förmåga att skapa sådana företag. Och att bara försöka hänga på någon och lova exponering i sociala medier kanske inte räcker längre?
      Kanske det ligger någon sanning i att hon också kan vara under utredning från diverse myndigheters sida? Svårt att veta men det finns i alla fall rykten.
      Särskilt mycket klokare blev vi ju knappast av frågestunden igår. Bella svarade inte på frågor om nya kontoret t ex. Inte heller på frågor om Löwengrip Beauty (annat än om vilken produkt hon tyckte var bäst).
      Däremot svarade hon på att hon ”dejtar” någon men att hon lärt sig att vara diskret med namnet 🙂
      Klokt.

        Alltså den där frågestunden, så lam! Hon svarade inte på något nytt utan upprepande bara vad hon redan skrivit i bloggen? På vad hon skall göra i Cannes rabblade hon bara upp vilka dagar de olika ”galorna” var vilket hon redan redogjort för exakt. So boring…

          Svaret på varför hon inte ska göra fler intervjuer i Sverige var också väldigt luddigt. Förstår inte riktigt resonemanget om att man måste stänga dörren till Sverige för att kunna öppna för världen?

            Såklart för att sopa alla misslyckanden i Sverige under mattan, och i stället kunna börja om ”från noll” utomlands (:

            Det är luddigt och konstigt argument för att hon ljuger.

        Tror utomlandstänket kom hastigt för att Skatteverket hastigt knackade på dörren, men det är ju jag det ??‍♀️

          Hur skulle det ens kunna ha ett samband, konstigt hur du tänker Sofie. Men däremot så kan det ju vara så att hon behöver tjäna mer pengar för att ha råd med det stora dyra huset, och att betala löner till alla anställda osv.. pengar måste såklart tjänas in, allt kostar. Hennes mål är ju att bli stor utomlands, inget särskilt konstig, tror de flesta som startar företag har ambitioner, mål och förhoppningar att företaget ska bli så stort som möjligt.

        Ska vi tippa att hon flyttar in sin verksamhet i nån Balderfastighet och får rabatt på hyran?

        Jösses Pongo vilka teorier du har och vilda gissningar… haha. Men nej, bara för att någon är med i uppstarten av ett företag och sen lämnar över och går vidare betyder inte att det är osämja eller skurit sig. Det är för övrigt klokt av Bella eftersom företagen blir hånade pga henne här. Löwengrip Beauty hade ju inte halverat sin omsättning tvärtom dubblerat den ju. Tålamod verkar vara just det som Bella verkligen har men visst tar de/hon också snabba beslut och går på med nya grejer, hon ligger i. Finns många som är under utredning, betyder inte att det är något fuffens eller konkurs eller avslut på gång. Så hon hade en frågestund då så bra, har jag tyvärr missat. Men att hon engagerar er så och är så intressant, fascinerande.. 😉

          Och du är inte engagerad då eller….?

          Är det den nya PR damen som är i farten? Undrar hur länge hon kommer ha kvar sitt jobb?

          Om man hoppar av sina egna bolag för att man blir förlöjligad i en skvallerblogg har man kanske inte det som krävs för att skapa en unicorn.

    Ska man inte betala för varan man får också? (skatta) Alltså får man… Inget betalt? Man får en vara som man själv köper…? Har jag förstått det rätt?
    På tal om influencers och skatt, Jewels och Issy är tydligen anmälda till skatteverket för att de inte betalar skatt ??

      Hur vet du att de är anmälda?
      Tycker för att det är oehört utstuderat att Jewels valt att ta upp kontakten med Issys far nu när de riskerade att bli hemlösa. Ger mig katten på att han betalar hyran/står på kontraktet. Pappan har ju försökt få kontakt med dottern i 15 år men Jewels har förbjudit dottern. Men nu passar det. ”För Issys skull”. Issy vill ju inte ens. Hon har ju klarat sig utan pappa i 15 år och tycker säkert att hon klarar sig i framtiden också.

      Svarade dig men blev moddad. Kanske man inte får prata om dessa pga att de är så små på youtube.

        De har över 30 000 och har varit uppe flera gånger här.

      De raderar kommentarer på insta om det.

      Har du sett senaste videon? ?? Slipper vara hemlösa men klagar 1 timma på lägenheten en följare fixat

    Oprofessionellt. Instämmer med Fia – Varför har de inte anställt en riktig marknadsförare?

      Just den biten anser sig väl IL kunna? Det är ju ett av hennes säljargument, att hon har fingret på kundernas puls och är expert och typ ledande i Sverige på sociala medier och digital marknadsföring.

      De vill väl ha en riktig lön 🙂 ! Och marknads undersökningar det är att de/hon ställer en fråga på bloggen och sedan svarar alla följare snällt och tycker de är så speciella men egentligen är det bara för att de är det billigaste sättet och undrar om de orkar göra en riktig sammanställning och använda svaren rätt.

      För att Bella ”kan helpa hälv”

    Varför tycker ni detta är konstigt?! Om ett företag kan marknadsföra sig på detta (icke-kostsamma) vis, VARFÖR skulle ett företag INTE vilja göra det????

      För man som företag ogärna vill framstå som oseriöst?

      För att de utnyttjar människor och det ser inte så bra ut.

        Men på vilket sätt utnyttjas dessa människor? Visst lite lön för mödan, men utnyttja tycker jag är att ta i.

          Är ju 0 lön för mödan? De får ju betala för produkten.

            Nej, de får en kod som gör att produkten blir gratis. Det står ju tydligt.

              Tror andra anonym menar att man ska betala skatten för varan, dvs man faktiskt förlorar pengar på samarbetet

              Ja men du måste ju betala värdet av produkten i skatt så du får 0 kronor. Du köper en produkt av dem och gör reklam för dem. Du får ingenting för jobbet.

                Nej nej du har fel. De får visst produkten och det värdet. Plus att de kan tjäna på att få dela ut en rabattkod, kan resultera i fler följare.

                  De måste skatta på värdet på produkten. Så de köper produkten. De får den inte. För att tjäna på en sån deal ska det vara produkt + pengar. Tex du får en plattång plus 10 000 för att göra reklam för den. Du skattar värdet av produkten plus skatt på pengarna, men går ändå plus.

            En del blir ju dock glada över att få ett sådant erbjudande. Så sluta med att de utnyttjas, det är valfritt !

              Glada för att få köpa en produkt? ?

      Då är de flesta företag oseriösa.

      Jag känner några influencers och vi brukar skratta åt sådana förslag/mejl. Endast oseriösa företag med dåligt kundunderlag kör denna väldigt desperata strategi.

        Alla nya företag har oftast dåligt kundunderlag, och särskilt också om de blivit dissade och hånade på en stor blogg och i andra sociala medier. Sedan är det inget ovanligt att microinfluencers får sådana erbjudanden, att stora influencers skrattar åt det är en annan sak.

          Åh godmorgon, är du här nu.

          Visst, om bloggbevakning inte funnits hade säkert folk slängt sig över Bellas överprisade plasthårspännen….

          Jag skrev att jag känner några influencers. Bara för att förtydliga: de är mikroinfluencers och jag har rått dem att förhandla med dessa företag för att öva på sin förhandlingsteknik. De har ju ändå en följarskara som är riktigt intresserade av vad de har att visa och berätta (högre ROI än vad vissa storinfluencers har).

          I samtliga fall skriver dessa oseriösa företag att upplägget är generöst och att mina influencerkompisar borde vara tacksamma. Trots att mina kompisar har kunnat samarbeta med andra företag med bra ersättning trots smått kundunderlag.

          Det du förespråkar är att folk, oftast unga i det här fallet, ska jobba (nästan) gratis. Gör du det själv?

        Hade vart intressant att se hur ett förslag från ett proffsigt bolag kan se ut…

      För att ett företag KAN göra något, så innebär det ju inte per automatik att det är rätt eller rättvist. Tycker det är så mycket fokus på att influencers ska göra rätt för sig, betala skatt, reklammärka samarbeten (missförstå mig inte, tycker såklart det är helt korrekt!) men företag har inga som helst riktlinjer att följa när det kommer till att marknadsföra sina produkter.

      När de skickar ut ”gåvor” är en sak för det är utan motkrav på att influencern ska göra något (dock hoppas de j såklart på att det ska visas upp).
      Men i detta fallet så är det ju inte en gåva utan ett solklart samarbete. Klart som korvspad att de måste betala influencern något och inte bara ge ut en produkt gratis, som dessutom ”bara” är värt 300kr. Så jävla illa.

    Det har inte med inlägget att göra men jag undrar varför IL inte nämner skönhetsmärket ifråga om börsnotering? Varför så stor fokus på löwengrip Invest.

    Gällande hotbilden osv, OM det skulle föreligga en hotbild så skulle hon knappast skriva ut exakt var hon ska göra och befinner sig….

    Om det finns hotbild så skulle säkert inte Odd tillåta att barnen var hos henne, då skulle IL tänka på barnens bästa och låta dem bo på heltid hos Odd..

      Allt hon gör är uttänkt och medvetet för att provocera. Vi som är vuxna förstår spelet bakom kulisserna. Och framför allt vi som lussnat på den omtalade poden där hon berättar om det. Men tyvärr är många yngre som följer henne och tror på allt, de vill också bli någon med mycket pengar.
      Men som jag skrivit förut, hon är inget annat än en rikspajas. På god väg att bli en internationell pajas.

        Sluta säg att allt är välplanerat och uttänkt hos IL. Absolut haar hon en strategi hon kört med i över 10 år men alla dessa kommentarer ger henne mer credd än hon förtjänar. Sorry guys men hon är inte så smart och ni skulle förvånas om hur oplanerat dessa provocationer verkligen är. Ta det från någon som vet.

          Precis, allt är inte gonomtänkt. Det mesta har varit misslyckanden och sånt är knappt genomtänkt. Det enda hon har varit bra på är att provocera men det är inte heller så genomtänkt – många andra på sociala medier (Hanif Bali, Sara Skyttedal, Alexander Bard osv) kör med samma ganska ytliga taktik.

    Bara jag som hör en indier i huvudet av den här texten?

    Någon mer som undrar vad som hänt med blondinbellas kommentarer? Det kan stå att det är 15 st men finns bara 3 st.

      Det finns en ny knapp ”Hämta fler kommentarer” som visar resten.
      Antar att det är för att bloggen ska ladda snabbare med bara några få kommentarer.
      Sen får man vänta igen för resten av kommentarerna.

        Tänk om, det har bara att göra med att det ska bli fler sidvisningar. För varje klick på sajten så blir det en ny visning och eftersom IL inte fattar hur man redovisar statistik så har hon ju en tendens till att blanda ihop sidvisningar och unika besökare.

          Eh nej

        Aha det har jag missat. Tack!

      Fanns ett inlägg här förut om hur antalet kommentarer (eller var det likes??) typ tredubblades när man gjorde en på hennes blogg

        Så ser det ut på de flesta bloggar som har många likes, ifrån att du har gått in på sidan så visas det hur många likes som finns där då, sen när du klickar så laddas räknaren om och då visas hur många likes som finns då. Så har du en större blogg så är det inte så konstigt om många hinner klicka mellan att du gått in på sidan, läst, sen likat

          Hittat inte exakt det inlägget nu men nej.. det var inte så. Många som gjorde tester och la en like där inläggets likes ökade med typ hundra flera gånger. Även om man testade med gamla inlägg, vad är oddsen att 100 andra gillar det inlägget precis samtidigt?

            Sluta ljug nu om Bella, hon har inte mixtrat och fuskar inte med likes ! – DET ÄR LIKADANT HOS DE ANDRA BLOGGARNA PÅ SAMMA SAJT !!! Då får ni klaga på Tailsweep istället !!

            Fast så kunde jag sitta på Instagram ibland (på kändisars profiler) och bara uppdatera sidan varannan sekund för att se hur mycket likesen ökat. Var underhållande av någon anledning.

            Ja, grejen var ju just att siffran ökade med flera tiotal även på väldigt gamla inlägg. När Camcam hade skrivit det inlägget menade dock flera på att det var så med alla Tailsweaps bloggar, minns inte vilket som stämde.

      Nej, jag hör svengelska när jag läser det där svengelska mejlet.

    Inget unikt. Jag har fått flertal erbjudande att promota varor mot att få en vara. Det har varit från olika aktörer men aldrig någon information om marknadsföringslagen eller att jag bör reklammarkera etc… Aldrig.

    Fick liknande erbjudande av ett företag att vara ”ambassadör” åt dem på instagram. Där skulle man köpa grejerna till 20% rabatt och sen ge ut personlig kod med 10% till vänner. That’s it. Ingen betalning. Nada. Samma med bilderna som HH. Tack men nej tack ☺️

    Ingen expert på detta men någon som vet, dessa 299:- räknas väl som lön?
    Då skall väl HH betala arbetsgivaravgift och mottagaren skatta för inkomsten?

      Dom är ju inte arbetsgivare på det sättet

      Mottagaren förmånsbeskattas på 33% men HH behöver inte betal något tyvärr ?

        Vill nog inte säga att detta fallet blir förmånsbeskattning (men jag är ingen skatteexpert, ännu). Förmånsbeskattning är om arbetsgivaren tillhandahåller tjänstemobil, bil etc. Detta ska snarare tas upp som lön, och ju mer du tjänar – ju högre skattesats. Sen påverkar väl inte ett hårspänne för 300kr nämnvärt, men du måste ju betala egenavgifter i ditt bolag.

          Min kille har tjänstemobil för att kunna ringa jobbsamtal, han är inte tillåten att ringa privata samtal, hobbysurfa etc på ett sätt som syns på abonnemanget (oklart hur och hur hans arbetsgivare skulle kunna se det i praktiken med tanke på att den har ett monsterabonnemang med fria samtal, 10 G data mm, men på pappret).

          Alltså med dessa förutsättningar, hur kan tjänstemobil förmånsbeskattas? Det är som att förmånsbeskatta en kontorstelefon. Jag vet att tjänstemobiler kunde använda äs privat när de precis kom (min mamma gjorde så), men i dagsläget?

            Just mobiler med fasta abonnemang har skatteverket sagt att man inte förmånsbeskattar så det behöver ni inte oroa er för. Privat användning av telefon har alltid varit tillåten i viss utsträckning utan förmånsbeskattning. Man har ansett det rimligt att man tex ringer hem eller beställer tandläkartid på företagets bekostnad eftersom det är svårt att göra på sin fritid om man arbetar vanliga kontorstider.

    Känns ju dock inte som ett särskilt ovanligt eller nytänkande sätt att marknadsföra sig på som företag. HH är dessutom nya och har nog inte ett stort kapital att betala marknadsföring för. Vill också påpeka att personen kunde välja annat än hårspänne.
    Oavsett är det givetvis fult att dra in massa pengar och gratis marknadsföring genom att använda sig av andras bilder gratis för att sälja mer, samtidigt som de inte får faktisk lön för sitt arbete.

    Hade varit kul om du kan granska företag som är ofta förekommande på influencers kanaler för att se hur de utformar sina mail, för HH är nog allt annat än ensamma. Exempelvis Ideal of Sweden och Daniel Wellington – där görs också reklam omärkt och de är ju mycket större än HH. Hur skriver de till influencers? Nämner de att de ska märka sin reklam? Får de betalt annat än i produkter? Gärna maila ansvariga på företagen med för att se hur de ställer sig till att strunta att upplysa sina ”marknadsförare” om marknadsföringslagen samt hur de ställer sig till att sälja stora volymer och gå med vinst med hjälp av obetalade influencers (iaf de influencers som är mindre)

    Du får en produkt i ersättning och ska därmed skatta för produktens marknadsmässiga värde.

      Nja man skattar inte på allt, det är fritt upp till en viss summa ?

    Såg Bellas improviserade Q&A igår och hon mumlade något om att hon bara skulle ha ett bolag kvar och satsa internationellt. Antar att hon bara ska satsa på sig själv dvs Löwengrip Invest så jag tror att det blir tack och goodbye till kladd och klet fabriken.
    Tycker den här grejen med kontoret är så pinsam och borde ifrågasättas mer. var är alla granskande medier?
    Hon har skrutit om de nya lokalerna så länge och så blir det platt fall.

      skulle inte en butiksyta vara ihop med kontoret där alla produkter skulle sälja typ Flattered HH kladdochklet m m. Så klart man inte är intresserad av detta nu när flera produkter inte är intressanta. Undra vad som händer med lillasyster kladdochklet någon ?

      Någon mer som tyckte hon såg extra utslätad och vissa delar uppblåsta på frågestunden.

      Snart kommer kommentarerna att man kan inte bli kung i sitt eget land !

        Profet, man är inte profet i sitt eget land

        Angående extra utslätad, så reagerade jag på att det ser ut som hon har slutat använda filter på bilderna. Klar tumme upp till det. Lite skönt att känna något positivt angående Isabella, för det var längesedan sist.

          Hon har väl läst det där om att skicka nakenbilder.
          Tur att Bella inte tog uppmaningen bokstavligt dock 🙂

        Utan undantag är alla kungar kungar i sitt eget land.
        Man kan inte bli profet i sin egen hemstad. Så lyder talesättet.

      Exakt vad jag skrivit i ett annat inlägg. Hon kommer BARA att jobba med sitt 100% egna bolag. Det som renderar i mest pengar. Nya Victoria Silvstedt!

      Hon kanske menade ett företag utav de hon startat upp (Beauty, HH eller NTH)?

      Vilket ”granskande media” skulle ha det intresset eller uppdraget?

        Kvällspressen?

    När jag läser här om förmånsbeskattningen funderar jag över BB:s hemma-team. Det måste ju bli väldigt mycket förmånsbeskattning för fri bostad.

      Det fuskas nog hejvilt där!

      Plus fri kost och andra förmåner (t ex inkomster från Sellpy).
      Snart kan de också bada utan kostnad i Bellas pool. Räknas det som friskvård?

    Live igår ??? Skämskudde fram ???

      Varför? Jag fattar verkligen inte varför så många här stör sig på henne eller måste ta fram skämskudden. Kollade liven och jag såg en driven tjej som lever sin dröm. Var är det som är så skämmigt? Engelskan verkar många störa sig på. Jag pratar med folk dagligen som har kass engelska, har faktiskt rätt dålig engelska själv men gör mig förstådd. Hade mått piss om folk gick bakom ryggen på mig på jobbet och kommenterade hur usel jag är på engelska. Varför tar du fram skämskudden ”Mamma”?

    Det är en sån jättekick för wannabe influencers (dvs även de med bara nåt tusental följare…) att få en sån förfrågan. De känner att de är på väg mot något stort, mot att kunna försörja sig som influencers rentav. Företagen har insett detta och riktar sig alltmer mot mindre konton då de är lättare att få gensvar hos. För 299:- (kanske 25:- i tillverkningskostnader – nä, inte ens det…) är det en bargain!

      Tänkte också det. För dessa mini-influencers så är det en ära. Tror knappast de ser det som ett problem utan blir rentav hedrade att få någon ”gratis” pryl.

    Ot men om bloggare
    stör mig på att många bloggare skriver på det hör sättet
    ”Hade jag fyllt år imorgon eller haft en fest i helgen av något slag hade jag nog sett ut såhär om jag fått välja. Eller det får jag ju, välja alltså. Inte fylla år, det är sen i augusti. ”

    Typ lägga till massa meningar för att dumförklara sig, varför gör de så? Är det för att vara gulliga/charmigt korkade. (detta från Sandra Beijer men tycker flera gör så, inget ont om henne annars, undrar bara över denna lilla detalj och om fler tänkt på det?)

    Att Isabella som själv jobbar med sociala medier bedriver sitt företag på detta sätt tycker jag är sjukt – hon vet väl mycket väl att influencers måste skatta på det dem får hem från företag och förmodligen vill väl ingen BETALA för att göra reklam för ett företags vinnings skull utan att vinna något själv på det. Blir själv frustrerad på företag som kör denna typen av samarbeten då jag själv jobbar med mina medier så jag förstår inte varför Isabella själv inte förstår detta.

      Tror dock inte Bella har någonting med detta mailet att göra, hon är ju inte operativ i HH.

      Det är inte Isabella som sköter det så kritisera den som ska kritiseras.

        Det förstår jag med men det är hennes företag och hon borde liksom se till att det går rätt till, annars är det ju hon som faktiskt blir kritiserad 🙂

          Nej det är det inte det är Nordic tech house.

    Grejen är att HH verkar rikta sig till mindre influencers som inte har egna bolag som de bedriver sin ”verksamhet” genom.

    Resultatet blir då att HH, enligt lag, SKALL skicka in kontrolluppgift SAMT betala arbetsgivaravgifter motsvarande marknadsvärdet på förmånen.

    Jag undrar hur många kontrolluppgifter och arbetsgivaravgifter som HH bidragit med?! Vild gissning: 0.

    Nästa vilda gissning: HH läggs ner innan 2020 är slut.

    Tredje vilda gissningen: Skatteverket kommer att behöva mer personal när de förstår vidden av skattefusk som pågått länge och pågår bland influencers, såväl ”mikro” som de med egna bolag á la Blondinbella (större belopp…större fel…större problem…aj aj aj aj).

    Det bästa på Bellas stories igår var väl filmsnutten/samarbetet/intervjun med den där asiatiska tjejen med underlivsprodukter(minns inte vad de hette) Bella frågar på slutet om hur det fungerar att vara ett aktiebolag och tjejen drar en lång harang om hur viktigt det är med trovärdighet,kontroll,revision och så vidare .Bella fnissar,skruvar på sig och säger något om att det är nog inget för henne som ändrar sig/tycker olika från en dag till en annan.?

      ????

      Menar du börsnoterat (bolag)?

      Ellen AB är marknadsnoterat på Nasdaq First North:
      http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier/microsite?Instrument=SSE42472&name=Ellen&ISIN=SE0001233289
      Man skiljer på börsnoterade bolag (Nasdaq Nordic Stockholm och NGM) och marknadsnoterade som noteras på t ex Nasdaq First North eller Aktietorget.
      Ofta kallas alla noterade bolag ”börsnoterade” men regelverken för notering och handel skiljer sig åt.

    undrar verkligen varför hon aldrig har bälte på sig i bilen ?

      Silicontuttarna kanske sprängs? ?

        Eller funkar som airbags?

    En jag känner som har 3000 följare har fått mailet.

    Klippt från FB…

    Av pingis..
    Hej, jag och Isabella Löwengrip ska sälja våra aktier (onoterat) i Guldkula Champagne. Finns intresse, mejla Johan Petersson

      Behöver damerna pengar? Vad kan aktier i Guldkula vara värda?
      Guldkula är ju ett företag som använt sig av kändisfinansiering.
      Bland aktieägarna har nämnts Peter Forsberg, Anders Wall och Roger Holtback.
      Bella och Pingis har väl för övrigt knappast behövt betala för sina aktier utan det har varit aktier mot media som vanligt.
      Tanken är väl knappast att man ska sälja sina aktier utan mer glädja sig åt att vara bland sina kända människor…

        Jag undrar mest över varför man ska köpa ett gäng aktier som Pingis ”rear ut” via facebook?!

        Kan de inte sälja dem på annat sätt?

        400spänn för en flaska champagne. Inte direkt för medelsvenssons varje fredag…

          Jag ser mig själv som medelsvensson och dricker minst en champagne,för det priset, i veckan. Varför skulle det inte kunna vara något för medelsvensson varje fredag?

            En champagne-flaska i veckan minst o inte i syfte att posa med ngt löjligt dyrt asså du gör ett oerhört sympatiskt intryck ?

      De har väl skralt i kassan!
      Dessutom en dålig ide att Bella som inte dricker?!? skulle göra reklam för ett champngemärke

    Kan inte någon förklara för mig vad Bella ska göra i Cannes? Trodde den festivalen handlade uteslutande om film,regissörer och skådespelare ? Vem har intresse för en helt okänd (där) kvinna från Sverige? Och vad kostar det inte att släpa med sig 9 personer som ska bo och äta i ex antal nätter? Nej förstår inte hennes strategi alls….Men man kan ju inte hajja allt:)

    Många av dagens e-handelssuccéer, som NA-KD och Daniel Wellington, har byggts upp genom marknadsföring med hjälp av influencers på sociala medier. Men så kommer det inte att se ut i framtiden, tror Susanne Najafi och Sara Wimmercranz.
    ”Influencern är död”, säger Sara Wimmercranz.
    ”Med det menar jag att folk kommer vilja ha autenticitet. Man vill inte följa någon på nätet som bara gör inlägg med syfte att vi ska köpa grejer utan någon som säger sanningen och lär ut någonting”, säger hon till Breakit
    Framtidens marknadsföring handlar snarare om så kallade mikroinfluensers, tror de båda investerarna – alltså om äkta kunder som är lojala produkterna utan att nödvändigtvis ta betalt för det.
    ”I slutändan handlar det om att vara transparent och på riktigt ha en bra produkt, snarare än att betala någon att säga att man har det”, säger de båda investerarna.
    Citat från:
    https://www.breakit.se/artikel/20166/e-handelsstjarnorna-darfor-ar-influencern-dod

    Aha, det forklarar bestallningarna som kom fran en massa olika lander redan forsta dagen, de fick rn gratiskod att anvanda inom 24 h. Smart, lat ju som att de gjort succe. Man behover ju inte beratta om det var betalande kunder eller gratisbestallningar!

    https://digital.di.se/artikel/isabella-lowengrip-planerar-att-borsnotera-sig-sjalv
    ”I en exklusiv intervju berättar entreprenören och influeraren Isabella Löwengrip om klimatkritiken, investeringarna och hur hon vill skapa ett ekosystem av bolag för att nå kvinnor från 30 år. Nu hoppas hon få med sig sina följare till börsen genom att notera Löwengrip Invest.”

      hon vill nå 100 miljoner i omsättning innan nästa år och nu har hon 7,5 miljoner? Hur ska hon göra det? Vilka produkter är det hon ska spotta ur sig för att öka omsättningen med över 1000 % ?

    Vad det ska svida i Bella att Greta vår lilla klimat tjej pryder tidningar och även ska tilldelas en doktorand ? En 16 årig tjej som värnar om klimatet är mer populär , omskriven än Bella ?
    Snart är det det enda som skrivs om Bella skvaller , hennes hittepå historier och granskningar !
    Bella kommer sluta som tjejen som blev känd pga av sin fantasivärld uppbygd av hysteri . Reportage idag om Bella skrivs med en slags ” ironi nu gör tiden ?

    Hur kan det krävas ett team om 10 personer för hennes resa ?

    Haha, som hennes glow ser ut i ig stories från igår. Som glaserad.

      Glaze är nya namnet för denna produkt producerad i såpabloggen. Ser framemot nästa avsnitt som utspelar sig i Cannes

        Jaa, glaze, haha! Så sjukt.

    Är blondinbella fortfarande nykterist? Inte hört mer om det och är oerhört nyfiken

      Hon säger bl a igår att hon inte dricker alkohol. Alltså säger

    Bellas Beuty bolag går inte bra ! Eller pengarna kanske rinner ut ” någonstans .Omsättning i fjol 85 miljoner , men bara en vinst på 4 miljoner ???
    Något verkar inte stämma .

    Har inte kommentarerna på ILs blogg ändrat karaktär senaste dagarna. Det verkar som ngn gör ett stort urval och det är många överdrivet positiva hejarop..? Inte för att hatkommentarer är det man vill läsa, men de sunt ifrågasättande saknas…

      Jo det är så

    Man skulle vilja vara en fluga på väggen när Isabella och Pingis är i enrum

    Gissar på att dörren till Sverige stängs för att det kommer att ljugas och fejkas och manipuleras hårt nu när hon skall in på den internationalla arenan. Sverige var bara en testvariant för henne. Det kommer att hittas på historier etc och hon kommer inte vilja kommentera detta för ”en klick svenskar” som jämfört med ”hela världen” inte är så många ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.