Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

658 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag var så lycklig. Har en fantastisk dotter tillsammans med mannen som jag för några månader sedan gifte mig med. Fick för några veckor sedan reda på att jag är gravid… sen samma vecka fick jag reda på att han gjort sin kollega gravid bara veckor efter att vi gift oss. Dom har haft ”hemlig kontakt” i flera veckor och haft sex vid 2-3 olika tillfällen. Mitt liv har rasat samman! Jag fick se via messenger att hon skrev att hon gjort abort och då uppdagades allt. Han säger att han hade känslor för henne men att han nu ångrar sig mer än allt annat, att han har brutal ångest. Kan han älska mig? Kan jag förlåta nåt sånt? Hur? Vi har ju en familj, ett liv ihop. Så rädd för det här. Det har ju varit vi i ett decennium. Hur kunde han? Samtidigt som har försökte skaffa barn med mig? Och jag hatar henne

      1. Hata din man istället för henne

        Istället? Om hon visste om att mannen var otrogen så är hon ju också hemsk.

          Nej. Är man singel så är man. Ansvaret ligger på den som är upptagen.

            Mer på den som gifte sig helt klart!!! Men helt skuldfri tycker jag inte man är om man är ihop med en man som man vet är gift/skall gifta sig,

          Det är mannens ansvar. Det är han som varit otrogen. Onödigt att lägga sitt hat på kvinnan, även om det var moraliskt fel.

            Hon har ju gjort fel, han har förrått sin fru, vilket är vidrigt. Men som du säger, så var det moraliskt fel det kvinnan gjorde. Så det är klart man kan vara förbannad på kvinnan. Hon borde varit en bättre person (mannen också såklart)

            Nu tycker jag inte att man ska hata folk bara för att och ju fler desto bättre. Men jag är ganska less på att så många tycker att den som är i ett förhållande med en som är otrogen men inte själv är otrogen inte har gjort något fel.

              Hon har ingenting med situationen att göra nu i efterhand. Detta är ett svek mot hans fru. Ingen säger att det inte är fel att ligga med upptagna män. Men det är bara onödigt att lägga energin på henne, då hon inte svikit henne, såvidare det inte var en vän. Det är mannen som ska ta ansvar för detta.

                Båda ska hållas ansvariga.

                Mannen är en förrädare och har gjort mer fel då han hade en skyldighet gentemot sin fru. Men kvinnan ska inte få slippa undan ansvar när hon också har gjort fel. Inte lika fel som mannen, men fel.

                Jag tror att det kräver mer energi att trycka undan eller försöka resonera bort känslor som är väldigt naturliga helt enkelt.

                  Men flytta hem till Iran/USA är såååå less på dig här bland kommentarerna!

                    Nej tack, jag är svensk så jag stannar här ?

                    Bubben. Blev det jobbigt när någon inte tycker som du ?

                    Haha va? Jag är hur svensk som helst och jag tycker också både mannen och den kvinnliga kollegan gjort fel. Självklart mannen mest, men det är svinigt av henne med. Varför måste man vara från annan härkomst för att tycka så?

                    Fast även om det är mannen som är upptagen så kan ju kvinnor ge fan i upptagna män. Punkt slut. Han är det största svinet men hon är inte långt därefter. Och nej, jag är inte från iran/usa.

                      Hon är också gift med barn. Hennes man lämnade henne direkt när han fick reda på att dom (hon och min man) sagt att dom nog är kära i varandra och kanske vill vara med varandra i framtiden. Jag har pratat med henne lite, frågat saker, och jag hatar henne verkligen

                      Ursäkta att jag kliver in i ”er” diskussion men sen NÄR måste man ange sitt medborgarskap på CamCams sida?
                      Ps jag är finsk/bulgarisk/makedonisk/malaysisk OM det har någon betydelse! Ds

                      It takes two to tango.

                      Han kan inte ensamt vart otrogen och skapat barn. Detta skedde i samförstånd med en annan kvinna som visste om omständigheterna.
                      Så hata på! Nå båda två! Så mycket du bara känner att du vill och orkar!
                      När du lugnat ner dig kommer du inse hur mycket Bättre du är!

                      Men behöver du hata just nu, hata på. Men passion!

                  Vadå båda ska hållas ansvariga? Vad ska hon göra, konfrontera kvinnan?. Nej. Mannen ska hållas ansvarig och ta konsekvenserna. Kvinnan har redan tagit sina konsekvenser, abort är aldrig en rolig grej att behöva genomgå

                    Åh, nej. Jag menade att hennes känslor gentemot kvinnan är rättfärdigade. Inte att hon ska göra något mot kvinnan.

                  Vilket ansvar ska hon inte slippa undan? Vad menar du att man ska göra mot henne?
                  Det är mannen som har ett förhållande. Det är han som får betala priset.

                    Jag svarade ovan, det var ju iprincip samma fråga ?

              Men det är ju den som är i ett förhållande som är otrogen! Inte den andra om den är singel.
              Och man vet aldrig vad den som är otrogen har sagt, han kanske får det att låta som att förhållandet är dött, att de gjort slut osv.

                Jag skrev ett svar till kommentaren ovan. Men gällande huruvida kvinnan visste om det eller inte så var det bland det första jag sa ?

                Fast det känns ju inte så troligt med tanke på att de var nygifta.

            Det här handlar nog inte om rationella känslor där man kan välja hur man känner.
            Om man alltid kan välja hur man ska känna så finns det väl ingen som helst anledning att vara tillsammans med en upptagen man? För i så fall är man ju endast elak, en rätt vidrig person t.o.m.
            Alla mina sympatier till ts.?

        Självklart hatar man en kvinna som ligger med ens man. Känslorna till mannen är ju fortfarande där, till den andra kvinnan har man ingen sådan känslomässig grund i botten. Där blir det baserat på hennes handling enkom.

          Varför ska man hata kvinnan som gör det? Hata mannen istället som valt att doppa dicken någon annanstans.

        Fan vad förnuftigt då…Klart att hon just nu hatar både sin man och tjejen ( som hon inte har en komplicerad relation till ) oavsett vad som är ”rätt”.
        Vilken jobbig situation för dig ts, låt det ta lite tid, ta inte stora beslut i affekt. Om du kan, ta en pause från honom så du får lite tid ifred att hata och SEN kan du vara förnuftig och tänka efter vad du kan och vill göra. ❤️

      Usch vilket svin.

      Lämna!!!!

      Jag förstår att det är lätt för oss att skriva att du ska lämna honom, men tänk som så att det han mest ångrar är att han blivit ertappad, inte att han gökat med någon annan.

        Precis, det är klart man ångrar sig när man får konsekvenser.

        Däremot fattar jag att det är en hemsk situation, speciellt med barn med i bilden. Om båda verkligen vill och försöker tror jag att man kan ta sig förbi det. Men jag vet inte hur man kan veta att han vill det. ?

      Låt tiden gå lite och se hur det känns.

        Det var bland det klokaste jag läst här ?

        Japp. Bra råd.

      Vad känner du? Vill du lämna honom? Tror du att du kommer få tillbaka förtroende och tillit?

      Om du tror att han menar allvar så är mitt råd, rådgivning! Dels på varsitt håll och sen tillsammans.

      Mitt hjärta brister för dig! Håll huvudet högt och du är perfekt precis som du är ❤️

      Han pissar på dig och ert äktenskap. Vad tror du händer om ett år eller 10 han kommer ligga laget runt. Skilj fig. Finns ingen framtid med denna vidriga sk man!

      Som X sa, om du ska hata någon så är det inte henne. I övrigt så vet jag att, oavsett vad vissa påstår, så GÅR det att laga en relation efter otrohet och den som varit otrogen behöver inte nödvändigtvis vara det igen. Med det sagt så behöver du först och främst fundera över vad du vill. Är du villig att gå igenom den enorma smärta som det är att faktiskt försöka förlåta/glömma, istället för att ta den snabbare processen som är att lämna honom? Bestämmer du dig för att försöka så ligger mycket på honom. Han måste i så fall verkligen till 100% förstå och ångra sitt misstag samt påbörja KONKRETA åtgärder för att lösa det. Det räcker inte med ’förlåt, jag är så hemsk, det kommer aldrig hända igen’ utan han behöver göra allt i sin makt och söka professionell hjälp antingen tillsammans med dig, ensam eller ännu hellre både och.

      Åk in på niten ’sunk cost fallacy’. Du kan googla detta begrepp för ordentlig förklaring m,en det handlar om oss människors tendens att stanna kvar i något som gör oss illa på grund av att man lagt ner mycket tid/kärlek/energi på det innan. Ibland behöver man acceptera att det var i stort sett bortslösat och fokusera på att acceptera det och gå vidare helt enkelt.. Hur du än gör så önskar jag dig all lycka framöver. Det kan kännas hopplöst nu men det kommer sannolikt att bli bättre och du förtjänar att må bra!

        *åk INTE på niten, ska det stå såklart

        Klokt svar!

      Ta inga beslut i affekt, varken att lämna eller stanna. Det är inget beslut du måste ta på en gång. Stanna upp och känn det du känner, det är inget farligt även om det är smärtsamt. För det går inte att fly från det, tyvärr. Min rekomendation: familjerådgivning. Ta hjälpen som finns, även om du landat i att lämna så kommer er relation som föräldrar att vinna på det. Gå i så fall ur relationen utan ilskan och bitterheten. Om du väljer att stanna, räkna med att det kommer att ta ett tag före den värsta känslan släpper. Man brukar säga att det tar ca 18 månader i genomsnitt att kunna förlåta. Jag har själv gått igenom processen, men min historia var inte lika komplicerad som din. Men för mig stämde det med 18 månader nästan på dagen. Du kommer att må bättre, det kommer att sluta göra ont. Jag lovar. Men ge det tid. Och då kommer du att veta om du kan förlåta eller om du vill gå vidare.

      Wow, jag hade hatat båda två av hela mitt hjärta. Du har all rätt att känna så! ❤️

      Jag tycker att du har rätt att skriva att du hatar henne. Även om det är din man som gjort detta mot dig så är det en komplex situation med mycket känslor i. Men jag hoppas också att du kan vara arg på honom som gjort detta mot dig. Förstår att det är ett enormt svek och jag personligen hade nog inte kunna förlåta det. Även om jag kanske velat för pga barn och det man haft ihop så hade det nog alltid legat kvar. Men det är hur jag resonerat. Det är bara du som kan bestämma vad som är rätt för dig.
      Kan du åka iväg ett tag? Eller att han åker iväg ett tag? Bor ifrån varandra så du får lite tid att tänka? Tid att reflektera över vad du vill?
      Och vad du är landar i så behöver det inte vara förevigt, man har rätt att ändra sig. Om du landar i att du vill ge honom en chans men sen inser att du inte kan förlåta eller vill förlåta så har du rätt att ändra dig. Samma sak om du bestämmer dig att lämna så finns det inget som säger att ni inte skulle kunna hitta tillbaka till varandra efter ett tag om det är något du vill.
      Men hade du varit min bästa vän och gått igenom detta så hade jag knäat honom i skrevet och kastat ut honom åt dig och bott hos dig tills du börjat må bättre.

      Svårt att råda i detta men känner med dig!
      Jag tänker att du ska tänka dig noga för om du kan tänka dig att leva ett helt liv med honom.
      Har egna erfarenheter från min närhet av detta och jag har upplevt att det kan vara svårt att känna tillit och en känsla av att man kan slappna av i förhållandet. Det är lätt att det äter upp en inifrån om man alltid ska känna sig orolig när partnern är på konferens/firmafest/öl med kompisar. Så tänk dig för, livet som singelmamma är inte alltid lätt men man ska också må bra inombords,

      Som flera redan skrivit; Ta dig gott om tid att tänka och känna! Gör inget i affekt. Gå på familjerådgivning.

      Men jag vill också säga; Att vara singelmamma är okej. Det kan kännas läskigt och svårt, men stanna inte enbart av ’rädsla’ för att bli ensamstående. Du är stark (oavsett vad du väljer)! Jag blev singelmamma med en 2-månaders bebis, en 1-åring och en 2-åring. Tufft, men man klarar det. <3 <3

      Som svar på frågan om han kan älska dig. Det gör han säkerligen. Att vara otrogen behöver inte betyda att man inte älskar den man är otrogen mot.

      Om jag var du hade jag gjort abort. Han kommer vänstra igen och det är lättare att skilja sig och bara ensamstående med ett barn än med två.

        Ganska hemskt att rekommendera abort om hon själv inte sagt att hon går i de tankarna.

          Nä det är inte mer hemskt än vad man lägger för värdering i det. En abort är bara en abort. Vill hon inte så gör hon inte det. Men det är viktigt att hon reflekterar över hur det kommer vara att vara ensamstående till ett barn respektive två barn.

      Förlåt inte honom!!! En gång otrogen, alltid otrogen. Och att han dessutom gjort henne gravid är totalt oförlåtligt. Tänk så har hon inte gjort abort? Flytta och ta dig tid att sörja. Det är inte bara dig han har svikit, han har svikit sitt barn! Han ångrar att du kom på honom, inte att han gjorde det. Han ville både äta kakan och ha den kvar. Han respekterar inte dig. Sörj och gå igenom krisen. Sen tar du beslutet när det har lugnat sig. Läs på om hur människor påverkas av kriser också så ser du hur du kommer må och tänka fram och tillbaka. Usch, jag vet precis vad du går igenom. Jag valde att stanna tills barnen blev lite äldre men nu är vi uppe i en separation. Jag önskar att jag hade gjort det tidigare medan barnen var små, det hade gjort det enklare för dom.

        Nej, ”en gång otrogen alltid otrogen”…. vilken sten ligger du under….?

      Dumpa honom nu direkt. Gör det i affekt när du kan dra nytta av chocken för att stänga av känslorna och sätta på autopiloten. Det är mitt bästa råd oavsett om du vill att ni ska vara ihop eller inte i framtiden. Just för att han behöver veta att du inte förlåter vad som helst, att du inte är någon man bara trampar på men som stannar ändå. Kämpar han för dig, går i terapi själv och är singel (vissa män kastar sig ju in i ett reboundförhållande) så har ni en chans långsiktigt. Gör han inte det så hade det ändå inte fungerat.

      Jag rekommenderar parterapi. Oavsett vad ni väljer att gå för vän (separera eller inte).

      ❤❤❤ ledsen att du behövde uppleva ett sånt svek. Tycker du ska ta tid o smälta det lite. Alla som skriver att du ska lämna direkt vet inte vad dom pratar om. Du vet bara själv vad du måste göra o inte. Vill du ge han en till chans så gör det! men låt han inte komma undan så lätt, be han flytta ut ett tag? föreslå terapi? om han verkligen ångrar sig o älskar dig så är han beredd på att ställa upp på dom vilkor du ger han för att det ska bli bra igen. Ge det lite tid, känner du sedan att det han gjort är oförlåtligt ja då lämnar du. Hata inte den andra kvinnan, hon gjorde fel, men hon genomgick faktiskt en abort med dina barns syskon. Allt ansvar ligger på din man tycker jag. Life is tough but so are you ❤ Gör det din magkänsla säger. massa kramar till dig

        Jag skrev att hon skulle dumpa direkt, och jag vet faktiskt exakt vad jag pratar om. Stannade med en man som var otrogen, men han tappade helt respekten för mig efter det. Och fortsatte vara otrogen. Önskar att jag själv hade satt ner foten ordentligt direkt.

          Jaha var det samma man? Du vet inte alls vad du pratar om, du kan endast utgå från dig själv och ditt otrogna ex, bara för ditt ex fortsatte vara otrogen mot dig inte hade nån respekt för dig så betyder ju inte det att hennes man inte kommer göra allt han kan för att lappa ihop sin familj, aldrig vara otrogen igen och bara vilja ha sin fru och aldrig svika henne igen.

      Hade gjort mannens liv till ett helvete Jävla svin:-)

        Mmm fast han är ju pappa till hennes barn. Man kan inte göra livet till ett helvete för ens barns förälder. Däremot kan man fantisera om det om man tycker att det hjälper.

      Du ställde exakt denna fråga med exakt samma innehåll på flera öppet spår för typ en månad sedan…

      Du måste avgöra själv vad du ska göra…

      De flesta här rådde dig att göra abort och lämna aset..

        Nej det gjorde jag inte

      Han verkar ju faktiskt ångra sig. Hur hemskt det än låter så kanske detta stärker ert förhållande. Se framåt å kämpa! Lycka till❣️

        Du är en idiot och en av anledningarna till att kvinnor stannar med idioter till män. Hoppas du inte har döttrar.

          Men alltså håll tyst. Min kille var otrogen för 2 år sen och vi är ännu tillsammans med ett mycket starkare förhållande än före det. Nu är ju alla situationer annorlunda och alla gör olika, orsaken till att jag stannade var att jag kände att han verkligen ångrade sig. Sluta häv ur dig en massa fula ord ??‍♀️

      Du har din dotter. Skit i honom. Han är inte värd din tid.

      Jag hatade också kvinnan som lät min sambo vara otrogen med henne. Känner ändå att kvinnor som underlättar för männens sviniga beteende och inte bryr sig om hur vi som drabbas mår, sjunker mycket i mina ögon. Men jag har ändå landat i att det är han som bär skulden och ansvaret, då jag är säker på att om det inte var hon så hade det vart någon annan. Vi är ju olika individer, och vi hanterar inte situationer och känslor på samma sätt. Nu verkar våra män hantera situationer lika egoistiskt, och gjort saker vi aldrig hade kunnat ha samvete att göra med den empatin vi känner gentemot dem vi älskar.

      Jag valde att fortsätta vara med min sambo. Jag önskar att jag hade haft styrkan att göra slut när det var som jobbigast, men min rädsla för ensamheten var för stor. Utan tillit i en relation blir inte bara de opålitliga männen begränsade, utan också vi. Jag kan inte åka iväg med min familj eller vänner några dagar, för jag vill inte lämna honom själv. Han kan inte åka iväg och sova borta, och ger mig skuldkänslor för att jag är så orolig. Jag känner så mycket, mycket frustration och hat för hans svek, och detta äter upp mig inifrån. Jag känner inte igen mig själv, för min glädje, goda självkänsla och självrespekt har tagits ifrån mig.

      Vad jag vet säkert är att varken din eller min karl förtjänar oss, vi är så mycket bättre än att leva som jag gör. Jag önskar med hela mitt hjärta att du har en större stryka än mig, och kastar denna idiot dit solen aldrig skiner

        Det enda du behöver är 20 sekunder av att vara modig. Säg att du inte vill längre. Ni har försökt men det fungerar inte, båda är olyckliga. Ge er båda chansen att hitta lyckan igen!

        Det är inte farligt att vara ensam. I ensamheten lär du känna dig själv. Att vara rädd gör ensamhet är inte en bra anledning till att stanna i en relation. Du litar inte på honom och du känner inte igen dig själv längre. Du förtjänar bättre. Ju längre du stannar desto längre tid tar det innan något nytt kan börja.

        Han ger DIG skuldkänslor för att du inte kan lita på honom efter att HAN varit otrogen? Vet inte ens vad jag ska säga, hoppas du finner kraften att lämna.

      Oavsett om du bestämmer dig för att stanna eller lämna så rekommenderar jag parterapi. Ni har barn ihop och för allas skull bör ni kunna ha en vuxen relation till varandra även om ni väljer att gå isär.

      Dumpa honom PRONTO. Sorry mitt enda råd.

      Nej men sånt går ej att förlåta. Att stanna med nån som spottar på en är inte värt det.

      Klart som fan de ångrar sig när de åker FAST. Min kille bedrog mig i över fem år.
      Oj vilken ångest han drabbades av när allt kom fram. Innan dess verkade han må fint fint 😉

      Lämna hnm , det är sjukt svårt , det gör ont. Man gråter mkt men om du bara håller avstånd så blir det bättre tids nog. Trust me , i know

        Ouch, fem år!!! Fan vad jobbigt! Jag blev bedragen i ett år och tyckte det var svårt att ta sig igenom (dumpade SÅKLART men självkänslan och allt det där). Får man fråga HUR tog du dig vidare? Hur gjorde du för att inte tänka att de fem åren inte var på riktigt? Massa kramar <3

          du vet själv när man är mitt i skiten så är allting är stor dimma. Jag mådde så dåligt att det inte går att beskriva. Hjärnan va konstant överhettad.

          Men jag försökte rationalisera kring situationen. Försökte acceptera att det har hänt, att jag inte kan förändra detta. Jag visste att jag inte ville lägga energi på att hata . För det hade inte förändrat ngt, jag gick på terapi och pratade av mig.
          Jag hade ett litet nätverk med vänner som höll mig på banan.

          Jag såg till att göra saker som jag mådde bra av. Resa, träna och definitivt jobba. Då kunde hjärnan tänka på annat.

          Det va svårt att acceptera att de åren inte va på riktigt men jag accepterar det och ser det som en kapitel i mitt liv. Livet består av många kapitlet och nu är denna bakom mig. Jag lärde mig min läxa ( lita alltid på magkänslan )
          Och ja , jag har dagar jag mår dåligt ( det har inte ens gått 1 år sen detta hände )
          Men genom mkt reflektion så navigerar jag genom livet.
          Jag tog ansvar för mig själv och mitt välmående. Jag tänker inte bli offer i mitt eget liv pga en mans egoism.
          Det tankesättet gav mig styrka.

            Du verkar klok 🙂 Önskar dig allt gott!

            Heja dig!

      Var arg och ledsen hur mycket du vill. Det är tillåtet. Men tänk efter ordentligt om. Du kan förlåta. Om du inte kan förlåta, kan du gå vidare ändå som familj. Om inte så är det nog dags att Leta upp ett nytt hem för en av er. Oavsett, det kommer bli tufft. Men du klarar det, eftersom du måste då du har barn att ta hand om.

      Du och dina barn kan leva lyckliga utan honom! Kram!

      Alla som läser den här artikeln som går igenom äktenskapskris, och för dem som delar hemliga tårar av hjärtsvängningar är idag alla dina problem över, bara ett enkelt e-postmeddelande till den stora Dr.Oduduwa Love Spell Temple i dag (dr.oduduwaspellcaster@gmail). com)
      Min bön är att hitta lycka i kärleksliv och äktenskap, oavsett vad som händer i våra äktenskap, vi bör alltid försöka göra rätt sak och uppskatta vad vi har. kämpa för att ditt äktenskap ska fungera med alla nödvändiga medel och tillgänglig hjälp finns här för dig nu.
      Jag har denna kraftfulla avsikt att dela detta fantastiska vittnesmål här ute kommer det att motivera att hjälpa så många unga eller gamla par att lösa sina äktenskapsproblem.
      När två personer verkligen bryr sig om varandra, kommer de alltid att leta efter ett sätt att få det att fungera, oavsett hur hårt och svårt sättet att lösa problemet är att söka lycka är den verkliga kärnan i existensen.
      Jag vet att Dr.Oduduwa kan vara till god hjälp för dig idag, kontakta hans personliga adress via: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    Någon annan som DÖR för gifflar?! Har ätit 5 nu och de blir minde och mindre 😛

      Skogaholms Godingar ska det vara ju ??

      jag håller å att hetsäta ballerinakakor

        Visste ni att det finns ballerinakakor med smaken Kanelbulle? Är det någon som har smakat?

          Ingen höjdare tyvärr

          Älskar dem!

      Ääääälskar Pågens saffransgifflar som brukar säljas vid jul ? övriga gifflar gillas också såklart, men saffransgifflar har en viss gloria över sig.

      Älskade dem men efter jag blev mjölkproteins allergiker kan jag inte äta dem ? Gifflar, brieost och glass är typ min största förlust i livet haha.

        Ben&Jerrys veganska glass är sååååå jävla god!

          Jo, men min favoritglass var/är twister

        Fria bageriets glutenfria gifflar är även mjölkfria och goooda.

      Nä men tömt 5 paket färska hallon, extrapris på 20kr/paket idag ❤️

        Åh gott. Har färska hallon som väntar på mig hemma när jag kommer hem från nattpasset. Ska vispa upp lite skyr med grädde och ha på hallon, banan och lite lyxmüsli. Haha gud vad jag fantiserar om frukost när jag jobbar natt ?

      Kan möla tre påsar vaniljgifflar utan problem! ? Men mitt nya craving är ballerina kanelbulla. Ooooooh my gooood!!!!

        Kanelbulle.. inte kanelbulla. Gammelfarmor ringde och ville ha sitt ord tillbaka.

      Du menar 5 påsar va?
      För annars ser jag inte problem. Är ju typ en halv tugga bara

      Jaaa!! Varje gång jag är på Ikea köper jag mig ett lager ? (bor utomlands) Dom håller inte många dagar ?

        Dagar? Timmar skall det vara. Bor också utomlands och köper flera påsar varje gång jag är på IKEA och en påse försvinner på vägen hem (30-40 minuter). ?

      Bruh, 5? Jag kan äta 2 hela påsar innan jag ens inser vad jag håller på med. Så JÄVLA goda.

      Åh ja jade nyss en period då jag åt 1-2 påsar per dag haha! Men där vid 2 kände jag att det fick vara nog :p
      Så jäkla gott, men man blir rätt illamående

    Vad lever isabelle strömberg egentligen på? Hon uppdaterar ju knappt sina sociala medier alls och det har varit så länge ?

      Hon har rätt mycket samarbeten hon lagt ut nyligen på bloggen iaf

      Undrar samma.. gillar henne men förstår ingenting av hennes liv.

        Tycker hon verkar vara en riktigt go tjej med humor, hade velat att hon uppdaterade mer, undrar verkligen hur hon går runt? ?

    Vill ni känna er gamla? 🙂
    Det är 10år sen Brittany Murphy mystiskt gick bort.
    Det är 21år sen Fucking åmål hade biopremiär.
    Det är 17år sen sista avsnittet av Rederiet sändes.
    Skilda världar gick på tv 1996 – 2002.
    Det är 8år sedan Amy Winehouse gick bort.
    Stadskampen, som fick svenskar att lämna soffan mitt i programmet för att åka med diverse saker till inspelningsplatsen, sändes 1997 – 2001.
    Mysteriet på Greveholm sändes julen 1996.
    Det är snart 15 år sedan jordbävningen i indiska oceanen med efterföljande tsunami.
    Första Iphone släpptes för 12år sen.
    3310an släpptes för NITTON år sen.

      Tack ?? Nostalgin och åldersnoja hit me at the damn same time ???????????

      Urgh ??
      Det är intressant hur ens tidsuppfattning fungerar. Amy Winehouse bortgång känns som igår, minns att jag började lyssna på henne bara någon månad innan hon gick bort.
      Av någon anledning har jag fastnat i årtalet 2011, utgår alltid från den punkten när jag tänker på tid/ålder.

        Själv är jag fast i 2007!

          Min hjärna direkt: åh fyra år sedan.
          2007 var en bra årgång för min del.

        Accepterar inte att 3310 kom för 19 år sen. Jag är ju inte mer än 25 ?

          Jag tror att jag fortfarande har min 3310 kvar någonstans i gömmorna med Kizz-klistermärken och fjärilar på haha.
          Snake ❤️

            Och batteriet är fortfarande på 45%!

      Brittany ❤️

        Brittany Murphy och Lili Reinhart (Från riverdale) ser EXAKT likadana ut. Kusligt lika.

        https://hips.hearstapps.com/hmg-prod.s3.amazonaws.com/images/lili-reinhart-and-brittany-murphy-1525954724.jpg?resize=480:*

          Tvillingar?

          De är stylade på samma sätt, men i övrigt nja…

      Stadskampen! Det var tider det ??

        Ja! Folk grävde fram en gammal plastjulgran på några minuter och slängde sig i bilen ?

          Vad jag önskar att det kom tillbaka!

          TV var bättre förr.

          Jag blev nersläpad till torget av pappa i Luciakostyn 1998 ? Fick träffa Meja och vara med i TV så det var definitivt värt det!

        Gud vad jag avskydde det programmet.

        På rymmen som sändes typ 1997 däremot, det var grejer det. ?

          Hjalle & Heavy ❤️

            Vi tittar hit, tittar dit, vi ser inte ett skit
            Vi tittar upp, tittar ner, var är Lasse Kronér
            Lasse går utan hår, han har inte ett spår
            Han jagar på sitt eget maneér, LASSE KRONÈR!

            Var på en spelning för några veckor sedan och sprang på Heavy, blev seriöst star strucked pga älskade dem när de var med i På Rymmen, hahaha

          Kullamannen!

            Kråkguldet! Den vita stenen! Kapten Zoom (originalet)!

              Full fart mot jorden!

      Vaddå 19 år sen? Nu ljuger du minsann! Hur kan det ha gått så lång tid och jag har knappt åldras. Men fan… Hur länge den sen var det den älskade 3210 kom? ?

      Brittany Murphy och Heath Ledger är dom enda kändisarna jag har sörjt. Båda var fantastiska

      Jag vet inte vad du pratar om?! Jag är 20, amy winehouse gick bort för ett år sen, iphone kom ut för 5 år sen.. osv.. lovar..

      Wtf! 19 år sen! Jag äääär gammal…. ??

    Jag har en person i min närhet, låt oss kalla personen för H, som är otrogen mot sin nuvarande partner. H har varit otrogen förut med en annan partner (som jag vittnade av en slump) och konfronterande hårt och rakt. Jag sade till H att beteendet är oförlåtligt och jag tänker aldrig mer hålla en sådan hemlighet. Nu är vi i samma situation igen. Jag har inte vittnat med mina egna ögon, men fick höra av en tredje part. Vad fan ska jag göra? Är det befogat att berätta för Hs nuvarande partner? Jag är så irriterad och äcklad av H (som står mig väldigt nära). Vill inte att H ska komma undan. Och vi är slänt så jag stöter på H och partner lite överallt.

      Spill the Tea ??????

      Har du bara hört det från någon annan tycker jag inte det är din grej att sprida vidare.

      Hade sagt till H att berättar inte du för din partner så gör jag, du har x antal timmar/dagar på dig (beroende på hur mycket tid som är rimligt att ge)

      Neeeej, sköt dig själv och skit i andra känner jag. Du vet ju inte deras upplägg, kanske öppet föehållande, kanske poly.

        Och då svarar frugan lugnt att så är fallet utan vidare reaktion 😉

          Eller hur! Förstår inte argumentet med öppet förhållande. Man lär ju ändå uppskatta omtanken och ärligheten liksom.

      Berätta. Tycker att du skulle göra det oavsett men särskilt när du faktiskt redan varnat detta svin. Ingen förtjänar att vara i en relation där ens partner beter sig på detta vis. Det kommer säkert att göra ont för hen när du berättar, och kanske får du själv ta del av obefogad och orationellt riktad ilska, men det är enligt mig rätt beslut. Jag skulle absolut vilja ha det berättat för mig om jag var i den situationen istället för att leva i en lögn!

      Var ärlig. Det är en bra regel när man har ett dilemma.

      Däremot bör du ju vara säker på att H är otrogen. Om det bara är ett rykte vet jag inte hur mycket man kan tro på det. Kanske du ska konfrontera H?

      Vem står du nära, H eller Hs partner? Ifall Hs partner berätta. Men om H är din nära vän ger du fan i att döma o moralisera. Det är inte ditt jobb som vän. Står du båda nära så ställ ultimatum (berättar inte du så gör jag).

      Jobba även på att acceptera dem du kallar vänner. Ingen är perfekt.

        Jag står nära H. Ingen annan. Men det är ett helt liv av halt beteende, däribland otrohet, som vi har bakom oss. Och vi är nära släkt, inte vänner. Kan liksom inte klippa bort människan ur mitt liv.

          Ah ok släkting förstår. Sorry.

          Hade nog inte lagt mig i om jag inte haft förstahandsinfo.

            Lutar nog åt att jag inte ska lägga mig i.

          Släpp det. Inte ditt problem.

      Om de har barn, berätta inte för partnern. Utan försök få släktingen att inse sitt dåliga beteende och uppmuntra hen att lämna förhållandet eftersom det är dåligt. Man är inte otrogen om man är lycklig i sitt förhållande. Finns det inga barn i bilden, berätta.

        Eh jo folk är otrogna även i bra förhållanden. Det handlar mer om hur man är som person än om hur förhållandet fungerar.

    Jag har insett att jag har ett problem. Jag har otroligt svårt att slappna av, känner ett konstant behov av att vara produktiv och prestera. Mår som allra bäst efter en riktigt hektisk vecka i skolan och på jobbet. Som denna hektiska vecka. Ändå sitter jag här en fredagkväll i soffan framför min favoritserie, med regnet sådär mysigt smattrandes utanför fönstret och kan inte slappna av för fem j-vla öre. Vad håller jag på med? Är detta någon form av prestationsångest? Någon som varit i samma sits, eller har några bra tips? Otroligt tacksam i sådana fall. Ha en fin kväll allesammans!

      Jag vet inte riktigt vad det är. Men tror det är väldigt vanligt att känna så.

      Är det något som du blir avslappnad av? Hålla på med någon sport? Prata i telefon eller annan random aktivitet?

      Ert första steg är att identifiera sitt beteende så ditt har du kommit.

      Lycka till!
      Härligt att du har möjlighet att prestera bra och må bra av det! Det kan också ta dig långt !

      Jag fick rådet av min psykolog att göra avslappningsövningar. 1177 har bra videos! De första gångerna känns löjliga men det hjälpte mig att vara mer i ”nuet”. När jag är rastlös av tankar när jag vill fokusera på typ tv eller något så tillåter jag mig att skriva ner tankar och funderingar under två pauser. Jag får alltså pausa serien som är på 45 min enbart 2 gånger. Det hjälper att skriva ner. När jag väl har kollat klart på serien så läser jag mina anteckningar och näst intill 75% är onödigt skit och jag stryker det från pappret!

      Sjukt otroligt vanligt. Testa progressive muscle relaxation. Kolla upp binaural beats. Använd ej alkohol eller piller för att slappna av. Lura hjärnan med att de flesta högpresterande genier är typ zen masters och experter på meditation. Och så börja med meditation och upplev friheten i att sväva omkring i ditt eget huvud. Få saker är så prestationshöjande som förmågan att slappna av ?

      Det är likadan för mig också på fredagar. Det är svårt att värva ner från ett högt tempo. Men det blir mycket bättre på lördag. Efter har jag insett att det beror på det höga tempot kan jag lunga mig snabbt och känns mycket bätte genast.

      Prova Yin yoga eller restorative yoga? Det är fantastiskt för att varva ner. Sover så mycket bättre nu

      Tusen tack fina ni för att ni tog er tiden att svara mig! Finner ändå en stor tröst i att vara långt ifrån ensam med detta problem. Ska testa alla era mycket inspirerande tips framöver och se om något utav dem funkar för mig. Tack snälla, verkligen! ♥️

        Ett till tips: YogaNidra. Trendenser-Frida tipsade om det och jag testade, tyckte det var fantastiskt.

      Inget konkret tips så direkt men en sak som är bra att veta för dig är att din prestation inte har något med ditt värde som människa att göra. Du duger utan att behöva prestera
      Helatiden.

      börja röka gräs ibland så ska det nog ordna sig med avslappningen 🙂

        Det var nog det sämsta rådet att ge ut…

      För mig hjälper det att träna. Särskilt styrketräning. Konditionsträning kan också vara skönt (springa av sig stressen) men ibland kan det göra mig mer speedad. Prova och se!

    Är det bara jag som känner tomhet (och besvikelse) nu efter sista game of thrones avsnittet? Känns nästan som jag förlorat en vän.

    Kul förresten att se betygen på sista säsongen jämfört med de tidigare på imdb..

      Har inte kollat på det än. Ska se igenom allt någon gång. Jag är as löjlig och bojkattar alla serier som alla snackar om bara för att se dem senare och inse att de var bra haha.

        Jag tänkte precis som dig, tog mig fem år innan jag började kolla, precis innan säsong 7 kom ut och jag säger bara en sak, en magisk serie, tre avsnitt in och jag var hooked!!! Inte överhypad i huvudtaget. Den är en fröjd i själen för livsnjutaren ???? Så i detta fall e det bara o följa strömmen, du kommer inte att ångra dig ?

        Jag är likadan! Vägrar kolla på saker som är hypat! Blev däremot sjukskriven i mitten av april pga operation och efter några dagar så började jag kolla på Game of thrones och hann ikapp till de sista två avsnitten ?

      Samma här, inte saknad men en stor tomhet. Slutet gjorde att det inte finns så mycket att fundera vidare på

      Du är absolut inte ensam! Och jag tycker att sista säsongens potential slarvades bort till en annan galax så min tomhet är en frustrerande tomhet.
      Avskyr när serier avslutas. Mådde t. ex inte bra efter Downton Abbey, kan fortfarande tänka på karaktärerna och komma på mig själv och undra vad de gör idag haha (men ska komma en till sista långfilm❤️) eller varför inte nämna Skam, Buffy, O.C m.fl.

        Åh Downton Abbey <3 , första julen utan julavsnittet var en plåga! Nu längtar jag efter filmen som kommer i sept.
        Vänner är en annan serie som gav separationsångest. Där borde det verkligen göras en film.

        Följt GoT slaviskt, var lite sen på bollen dock. Som nån skrev så vägrade jag se den först för den var så hajpad men en sommar em fanns inget annat att kolla på.. hooked! Sista säsongen kändes tyvärr stressad, för få avsnitt och för många lösa trådar. Älskade alla återföreningar. Ghost <3 Jon

          Och Mr Selfridge. Och Breaking bad. Dexter.

            De ter och Breaking Bad ser jag fram emot att se, lät inte bli besviken!

          Snart är det september, då får vi njuta igen ?❤️

          Ja, tycker även sjunde säsongen kändes krystad. Det märks att de inte har böcker som stöd sista biten. Men men… Livet måste väl gå vidare.
          Hade hoppats på ett litet nytt äventyr med Arya och The Hound men det gick ju som det gick även om det var väntat ?

        Hemma igen på SVT, jättebra serie med många avsnitt.

          Fint med tips ?⭐

            Battlestar Galactica! Massa säsonger, fantastiska karaktärer, lite scifi men inte för mycket. Saknade ’kompisarna’ i serien när jag sett sista avsnittet…

            https://www.amazon.com/33/dp/B000UU2YKE/ref=sr_1_1?crid=1OLPKS2696P92&keywords=battlestar+galactica+complete+series&qid=1558773456&s=gateway&sprefix=battlestar%2Caps%2C234&sr=8-1

      Samma här. Kände mig typ dumpad.

      Känner en stark besvikelse över sista säsongen. De stressade verkligen igenom den säsongen. Läste något om hur de borde ha gjort, typ tillägnat en eller två säsonger åt white walkers och kampen mot dem, sen en säsong med kampen mot Cersei och till sist Daenerys. Tror det hade blivit mycket bättre. Förstår inte att de avslutade en serie som enat så många människor på det här sättet. Budgeten kan knappast ha varit ett problem.

        Håller helt med dig! Läste också om förslaget på några säsonger till med just det upplägget. Det hade nog varit något!

        Jag har fått en känsla av att det främsta problemet var att många utav skådisarna var ”trötta” på serien? Eftersom den slagit så himla stort och många bara var barn när de startade produktionen. Maisie Williams framför allt kändes väldigt less på GoT?

          Tror inte att det var skådisarna utan Weiss och banhoff som ville gå vidare. Vet inte om det är båda eller bara en av de som ska jobba med en ny star wars film.

        Budgeten var inte problemet vad jag hört. Hbo gav d&d fria händer att göra nåt stort, men de ville vidare till andra projekt.. vilket jag inte kan förstå alls, det här måste ju vara det största som både dom och alla skådisar någonsin kommer vara delaktiga i

      Livet är för kort för att snöa in på en tv-serie som inte betyder något.

        Men snälla, ska vi vara såna är det ju bra mycket bättre än att hänga i ett kommentarsfält iallafall 😉 ”att läsa är att resa” funkar finfint även för serier, särskilt en man följt i tio års tid

        Hela livet är en tv-serie så vi kan lika gärna beblanda oss med några fler ?

      Nej för jag är bara på säsong 6!

    Expressen lyfter fram Resumés granskning av bloggare som inte reklammärket sina inlägg:

    https://www.expressen.se/dinapengar/samirs-ilskna-utbrott-efter-anmalan-om-smygreklam/

    ”Entreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip har fällts tio gånger av RO sedan 2016.”

    Lär man sig inte något efter att ha blivit fälld tio gånger? Förlåt, det är ju Ljugengrip det handlar om. Sorry.

      Problemet är ju att RO bara är en branschorganisation, de kan inte dela ut riktiga straff så det blir mest en extremt liten plump i protokollet. Såg hellre att KO eller granskade influensers mer som de gjorde med Kissie och Torn.

    Till er som blivit dumpade av er partner som säger att hen fortfarande älskar er. Mattades det av med tiden? Var det svårare att gå vidare? Om man älskar någon så kämpar man väl?

    Med tanke på att jag inge förstår hur man kan lämna någon man säger sig älska och fortfarande är kär i. Vad har ni för erfarenheter?

      Det säger de flesta för att slippa undan andra frågor och gör att det inte ska kännas så förfärligt för motparten.

      Jag har lämnat ett förhållande där jag älskade personen. Tror att jag aldrig kommer älska någon så igen. Men förhållandet var destruktivt. Tog något år innan kärleken började lägga sig, nu några år senare känner jag ingenting för personen.

        Hur resonerade du med dig själv för att ta det beslutet? Du var säker på att personen inte kommer ändra ett beteende? Eller viste du bara att ni inte kommer kunna reda ut det destruktiva? Kunde du hålla dig borta? Hur var det med tvivel på rätt beslut?

          Jag var säker på att personen inte tänkte ändra beteendet (aspergers) och bestämde mig för att min välmående kom först. Självklart kunde jag hålla mig borta, jag bryr mig om mig själv.

      Dock beror ju allt på hur förhållandet ser ut. Ibland kan man älska någon och vara kär men det finns liksom ingen framtid, alla förhållanden går inte att rädda liksom. Ibland kan man inte leva ihop med personen man älskar.

      Mitt ex höll på så här hela tiden, var väldigt påfrestande till slut för mig. Om man verkligen älskar någon så tar man inga risker att förlora den personen.

      Jag gjorde slut med mitt ex, trots att jag fortfarande älskade honom då. Sa dock inte det till honom. Problemet för mig var att även om jag älskade honom så var jag inte kär nå mer. Älskade honom mer som en väldigt nära vän. Det tog mig väldigt lång tid att fatta beslutet och jag kommer alltid bry mig om honom men jag vet att jag gjorde rätt beslut. Både jag och han förtjänade mer än bara ett vänskapsförhållanden och där vi var tillsammans mer av vana och trygghet.

        Jag är så kluven… levt med min man i 15 år, vi har två barn tillsammans. Jag älskar honom men är inte kär längre. Ibland tänker jag att vi borde gå skilda vägar och bli lyckliga på varsitt håll, annars tänker jag att det är normalt att känna så här efter så många år tillsammans? Han behandlar mig väl och vi har det egentligen bra men känns mer som vi är två kollegor/vänner som driver ett företag (hem och barn) tillsammans. Jag har talat om för honom att jag inte är kär i honom längre men han säger att han vill fortsätta leva med mig i alla fall. Jag är så fruktansvärt rädd för att göra fel.

          Kanske kan ni försöka att hitta gnistan igen?
          Semestra, dejta, umgås bara ni, snacka sex, dela era drömmar, bli fulla. Satsa pengar, tid och energi på er relation medan den finns.
          Upptäcker ni att det inte finns något kvar efter det, överväg att gå skilda vägar igen.

          Se även över om ni kan ändra något annat. Flytta? Ta tjänstledigt och res i 6 mån om barnen inte går i skolan? Byt jobb? Köp en häst? Du fattar.
          Man kan göra livet spännande genom att vidja sina vyer.

          Jag var inte tillsammans med mitt ex lika länge som er och vi hade inte barn ihop, trots det var jag lika kluven som dig. Det tog mig två år att landa i det, med massa olika känslor fram och tillbaka. En kompis som separerade för ett år sedan, två barn involverade, tog det 1,5 år för att landa i det. Det är ett svårt beslut och min åsikt är att vad man än väljer så vet man aldrig om det var rätt förrän efter ett tag. Låt det ta tid och om du känner att det finns för dig viktiga anledningar till att vara tillsammans så försök hitta på saker ihop, laga middag när barnen har lagt sig och ät ihop utan tv, umgås både själva och ihop med andra och med barnen. Kanske hitta en hobby ni kan göra tillsammans?

          Detta är som sagt bara mina åsikter 🙂
          Men när jag valde att göra slut så hade jag tillslut landat i att jag inte var lycklig och oavsett vad livet hade att erbjuda i framtiden så behövde jag ta steget för min egen del. Oavsett om det innebar att jag skulle varit singel för resten av mitt liv, insett att det varit ett misstag och bönat och bett att han skulle ta mig tillbaka eller om jag träffade någon ny. Oavsett vad så kunde jag inte vara kvar. Det var läskigt, men så fort jag sagt det så kändes det rätt. Och har gjort det sen den dagen oavsett hur jobbigt det året var.

        Vad är skillnaden mellan att älska och vara kär? Kär är man ju inte jämt i alla fall. Alla förhållanden träder förr eller senare in i en fas där man har en mer tillbakalutad och trygg kemi snarare än det där pirriga som sker i början. Jag skulle nog inte offra någon jag älskar utan vidare.

          Jag tänker att det är upp till en själv, vad man själv känner att man vill ha i livet. Det är absolut inte fel med trygghet, jag älskar trygghet och det var en av anledningarna till att det var svårt att göra slut. Men han blev som en fin vän, men ingen attraktion fanns kvar, vi pratade knappt, hittade inte på saker ihop. Så det kändes som att vi mer var tillsammans av vana och kanske för att vi nöjt oss. Och att då fatta stora beslut som att skaffa barn och gifta sig kändes inte rätt. Detta var precis när jag fyllt 30 och nu fem år senare är jag i ett förhållande som känns helt annorlunda. Jag kommer alltid vara tacksam för de åren jag och mitt ex hade, men jag är också säker på att för min del så gjorde jag rätt beslut.
          Så jag tycker inte att jag offrade honom utan vidare, det tog mig två år att landa i beslutet och jag försökte ”övertala” mig själv många gånger att det var bra nog.

      Den som dumpar kanske tror att det mildrar slaget.
      Min personliga favorit är: ”Du kommer göra någon annan väldigt lycklig”…..f*** you, jag vill göra dig lycklig!
      I mitt tycke är det bättre att vara rak. Det stänger alla små luckor man lämnar öppna och hoppas på återföreningar.
      När min stora kärlek sa att han inte längre kände så för mig var det fruktansvärt smärtsamt men det hjälpte mig komma vidare. Jag kan uppskatta det nu (12 år senare….hahaha!)

        Haha! Underbart ärligt svar, exakt så jag känt/ känner. Det sjunker in och jag har börjat se det från mitt perspektiv. Inte hela raddan med om jag hade gjort så, si mm! Bara så svårt att beslutet är taget och att han fortfarande kramar mig, vill skeda om nätter och säger att han älskar mig.

        Det går verkligen i vågor. Har iaf inte gråtit på ett par dagar. Tänkt på mitt nya boende och att han är fan inte värd mig. Älskar man någon och påstår sig vara kär. Att han tänker på mig hela tiden och väljer att lämna utan att kämpa. Ja då är han fan inte värdig mig.

        Beundrar er som valt även fast ni älskar. Är det insikten om att man har kämpat utan förändring eller gav ni bara upp?

          Lämnar man bara så där utan att kämpa är man inte värd att ha nej, såvida förhållanden inte är extrema. Den som tar sitt förhållande/sin partner på allvar inser att man kommer att genomgå perioder av kriser/mattade känslor osv. Då gäller det att veta vad man verkligen vill. Jag brukar kolla av med min ”teoretiska” bild av förhållandet de gånger jag inte upplever att jag är kär, dvs se vad jag går miste om ifall jag skulle lämna för en nyfling tex. Sen kommer känslorna tillbaka. Oftast.

    Om man vill försämra sina prover man lämnar för att se om man har diabetes typ 2, vad ska man göra då dygnet innan provtagning?

      Varför skulle du vilja göra det för? Är inte medicinering för diabetes dåligt om man inte har diabetes?

      Vf vill du försämra? Låter märkligt.

        Eller hur? På diabetes liksom. Trodde bara man ville försämra sina resultat om man får något starkt utskrivet och är light pundare.

          Nej jag behöver bara få diagnosen på pappret för att kunna ta med i en remiss för att öka mina chanser där

            Du kan inte fejka diabetes. Antingen klarar din kropp av att bryta ner socker eller inte. Du kan ju alltid prova att dricka några liter läsk innan.

            Härligt att du vill fuska dig till förmåner i vårt sjuksystem.

            Tråkigt att du tar tid som andra verkligen behöver.

            Men skriv egenremiss istället då?
            Remiss till vad?

      Varför vill du det??
      Går ej att fejka. Det tas ett långtidsprov som visar hur sockret legat de senaste månaderna och det kommer vara normalt om du inte har diabetes.

        Jag vet ju inte om jag har eller ej, ligger dock i riskzonen med fetma, osunt leverne och att det finns i släkten

          Så du vill ha sämsta möjliga resultat för att se hur illa det är eller? Jag förstår nog inte riktigt….
          Men hur som kan du inte fejka fram en diabetesdiagnos.
          Ring din vårdcentral och be att få testa dig (dock vet jag inte om de går med på det). Du ska då inte äta efter midnatt för ett fastesocker. Det provet kan du fejka genom att ha ätit innan. Men då kommer de gå vidare med ett långtidsprov eller ett sockerbelastningsprov och de går ej att fejka.

          Gissar att du vill ha recept på Metformin och använda för viktnedgång.

            Nej, jag behöver försämra min hälsoststus för att få operera en höft som påverkar mig så negativt så att jag lever med smärta dygnet runt. Dock prioriteras jag inte då jag tydligen verkar så frisk i övrigt. Att jag gått upp 20 kg, inte kan motionera blivit nedstämd och lever på socker för att jag inte kan röra mig utan smärta har de inte tagit med i beaktande senaste året iaf. Så med fler följdsjukdomar orsakat av höften hoppas jag kunna få till en operation. Därav önskar jag kunna tillföra ännu fler krämpor och saker som orsakas av väntan på operation

              Förstår din tanke men du gör en rejäl tankevurpa! Du kommer bara må dåligt OCH försämra läkning och rehabilitering efter operationen (när den nu blir av). Försök få operationen på annat sätt, ta kontakt med dem igen, försök att kräva svar eller ta upp vårdgarantin. Försämra absolut inte din hälsa så medvetet!!

              Mitt svar verkar inte ha blivit publicerat så med risk för att det blir dubbelt;
              Jag förstår dig men tycker att du gör en tankevurpa. Du kommer försämra både läkning och rehabilitering (när operationen blir av) om du försämrar din hälsa! Försök på andra sätt, ta kontakt igen, ta upp vårdgarantin osv. Försämra inte medveten din hälsa och kropp!

              Dummaste jag läst idag. Skärp dig för fan.

          Nä men låt då proverna avgöra det!!

          Diabetes behandlas ju dessutom i största möjliga mån med en livsstilförändring, dvs ändrad kost osv. Så det kan du ju göra på egen hand ändå..? Väldigt märkligt att en vill fejka en diagnos? Försäkringsbedrägeri?

      Sluta äta socker och dra kraftigt ner på andra kolhydrater. Ät kött, fisk, grönsaker och naturliga fetter, så blir du frisk. Det är mycket bättre 🙂

        Det hjälper inte min höft tyvärr. Levt med konstant smärta nu i flera år trots normal vikt tills nu

          Det lär ju inte hjälpa smärtan att va överviktig heller ??‍♀️ Om man äter sunt och försöker röra på sig på de sätt som går ökar ju dessutom chanserna för en lyckad operation när du väl får till den. Känns otroligt destruktivt att göra sig själv mer sjuk än vad man är för att då kanske få hjälp..

          Socker är inflammationsskapande, så det kan nog visst hjälpa(det blir iaf inte sämre av att skippa sockret). Diabetes typ 2, och andra metabola sjukdomar blir också bättre av en kostomläggning. Om du har problem med att gå ner i vikt, trots kolhydratrestriktion kan du börja fundera på hur det står till med hormonerna. Läs på och/eller ta kontakt med någon som kan funktionsmedicin.
          Du skriver inte vad du har för problem med höften, men är den inflammerad kan den också bli bättre om du äter MSM-pulver och Kollagen. Läs isf på noga innan du börjar, då framförallt MSM är utrensande.

      Vet att det var någon på kostdoktorns forum som skulle göra något liknande (inte av samma anledning). Du kan ju söka runt lite där.

      Annars känns det ju som du kan vänja dig av vid socker en tid innan provet och sen hälla i dig massor på en gång.
      När jag äter Lchf och gör undantag med något sött mår jag skit och hört att det är för blodsockret blir tillfälligt högt av diabetiker som känner igen symptomen

    Jag vill byta jobb. Vantrivs på mitt nuvarande.

    Jag har sökt ett drömjobb som tyvärr har lång rekryteringsprocess. Jag ska också på intervju nästa vecka på ett jobb som är snäppet bättre än mitt nuvarande. Tänk om jag blir erbjuden ”näst bästa” jobbet före drömjobbet? Är ju rädd att bli utan båda. Men vill heller inte tacka ja och sen ta tillbaka svaret ifall nåt bättre dyker upp.

    Nån i samma situation?? Hur gjorde ni?

      Tackade nej till näst bästa och var hur jävla rädd som helst. Nu fick jag drömjobbet, vilket var ytterst oklart då. Riktig gamble men SÅÅ glad att jag vågade ha is i magen

        Samma här, dock handlade det för min del om ”bara” sommarjobb. Men det var riktigt läskigt att tacka nej till näst bästa, fy den ångesten vill jag inte uppleva igen. Men på något sätt litade jag på min magkänsla och chansade, och nu har jag redan fått börja vikariera innan jag börjar på riktigt i sommar, och trivs superbra!

      Kan du inte försöka dra ut på tiden tills du får svar från drömjobbet?

      Min fästman har precis varit i samma situation. Han skrev på ett nytt kontrakt med hans nuvarande chef på jobbet, efter bara 1 vecka så blir tjänsten (inom samma företag men annan chef) som han länge väntat på. Han valde inte att ansöka till det jobbet. Eftersom han hade precis skrivit ett nytt kontrakt och han kan inte ens vara säker på att han skulle få den andra tjänsten.

      Du ska tacka ja till ”näst bästa” jobbet om du får erbjudandet före. För du kan inte veta om du kommer få drömjobbet eller inte. Vilket då leder till att du inte har något jobb alls. Och som jag brukar säga ”everything thats meant for you will find its way to you” så om drömjobbet är verkligen menat för dig så kommer du få det.

      Jag var i samma situation. Jag fick ’snäppet bättre’ jobbet men behövde lämna besked innan jag visste om drömjobbet. Jag tackade nej till ’snäppet bättre’ jobbet och fick sen drömjobbet.

      Sedan såg jag att ’snäppet bättre’ jobbet, samt ett till liknande, utannonserades igen senare. Så hade jag inte fått drömjobbet så hade jag kunnat söka ’snäppet bättre’ jobbet igen, eller något snarlikt.

      Kanske gör så här: se om du får ’snäppet bättre’ jobbet. Om du får det så förhandla om att få lämna besked senare. Det kan dock tänkas de behöver besked snart. Tacka nej isåfall, och se om du får drömjobbet. Om inte så sök andra jobb! Dessa två jobben är ju inte de enda i världen!

    Någon som har erfarenhet av att vattenfasta? Hur länge och ofta kör ni?

      Flytande däremot, 800 kalorier max per dag under 14 dagar 4 ggr per år

        Menar inget illa men har aldrig förstått hur man kan benämna något som fasta när man faktiskt intar kalorier.

          Hehe precis, dessutom upplever många det som mycket svårare än vanlig fasta!

      Varför vill man göra så mot sig själv? 🙁

        Pga hälsovinsterna. Har läst en del vetenskapliga studier och populärvetenskapliga artiklar. Är sugen att prova själv.

      Gjort en femdagars och en tredagars. Enbart vatten o salt. Fantastiskt för mental styrka. Sjukt jobbigt o långtråkigt men jag upplevde samtidigt ett slags lugn. En väldigt bra utmaning jag rekommenderar.

        Men blir man inte trött då? Har svårt att se hur det skulle kunna gå att kombinera det med jobb eller studier.

          Ser i en grupp på FB att folk skriver att de snarare fått mycket energi av det.

          Jag jobbade båda gångerna gick på yoga och mingel. Man blir trött och seg men när man behöver energin finns den ändå där liksom. På min femte dag svartnade det dock för ögonen en gång o jag började äta försiktigt.

          Jag kollade temperatur, blodtryck o blodsocker varje dag. Gjorde massa research. Och åt lågkolhydratkost innan för att snabbare komma in i ketos. Det jobbigaste var tristess och kaffeabstinens. Det bästa var att unna sig massage o ansiktsbehandling mitt i fastan.

            Men vad i helvete…är varierat med moderation för sjutton. Vad tror ni att kroppen får ut av att fasta? Eller ketos? Blir så jävla trött på självutnämnda experter som läst lite på nätet och applicerar placeboresultat och anekdotisk bevisföring från främlingar på nätet på sin egen kropp och hälsa. Du får ut noll nytta av att leva på vatten och salt i fem dagar. Absolut noll. Bullshit och önsketänkande.

              A u t o f a g i

                Åh, den senaste trendiga dieten löst kopplad till forskning på jästbakterier och labbmöss! Coolt!!

                  Som dessutom ökar risken för cancer om autofagin tillåts gå för långt…

                  Men fasta är ju jättegammal haha? Minst trendiga dieten någonsin ?

                    Så det är en slump att du namnedroppar den forskning som fick Nobelpriset 2016? Du har känt till autofagin sen längre än så förstås?

              Och om du tittar lite på din kommentar så förstår du nog själv din tankevurpa 🙂

                Nej, jag läser dina kommentarer och ser en av de vanliga nissarna som dyker upp när folk pratar om fasta, socker, ketos och LCHF. Låt mig gissa, socker är gift, äpplen är lika illa som Cola, animaliska fetter är bättre än vegetabiliska och vi borde äta mer kött?

                  Dosen avgör giftet 😉

                  Men typ ja på alla de andra

                  Varför så aggressiv?

                    För att du sprider ovetenskapliga skrönor som i längden kan skada folks hälsa.

              Om det fungerade för alla så skulle vi inte ha problem med övervikt/fetma i världen idag. Visa lite ödmjukhet.

              Jag har rätt bra koll på forskningen, tack så mycket.

                Verkar inte så

                  När det gäller forskning om kost så kan jag berätta att det i princip inte finns någon forskning som uppfyller kriterierna för högt bevisvärde. Detta pga att även longitudinella studier, eller kontrollerade interventioner bygger på självrapporterad kost. Detta eftersom det skulle bli för dyrt och integritetskränkande att göra på något annat sätt. Så att människor kritiserar forskning om fasta eller lchf, men inte övrig kostforskning (vissa kostråd bygger tex på resultat från djurstudier, har ni läst dem?) känner jag att jag har bättre koll än. För som forskare (i ett hälsovetenskapligt ämne, men inte kost) känner jag att jag har bättre koll på forskningen än många andra, tack så mycket.

              Varför så upprörd över att folk experimenterar med sina kroppar? Säger du detta till de som praktiserar ramadan också? Det är så löjligt när människor projicerar sina egna rädslor på andra och ska pracka på andra sina upplevda gränser. Om du inte förstår värdet av att testa egna gränser och upplevelsen att man klarar mer än man trodde, något som är en av alla fördelar med fasta, så håll tyst.

              Det finns många sätt att leva ett liv på. De som inte väljer att göra som du, lev och låt leva liksom.

            Berätta mer om massagen mitt i fastan?!

              Jag tycker alla sinnesförnimmelser blir starkare under fasta lukt känsel beröring och så vidare så massagen upplevde jag hundra gånger starkare kändes det som ?

          Tricket är att vänja dig av med socker och kolhydrater en tid innan, då kommer det gå lätt. Oftast är första dagen jobbigast, sen rullar det på.
          Blir du seg så testa att äta/dricka salt, funkar inte det så tycker jag man ska avbryta och äta mat. Då var man helt enkelt inte redo.

            Håller med. Kan tipsa om Celestine Chuas fasting diaries som läsning. Hon dokumenterade sin 21-dagars fasta https://personalexcellence.co/blog/fasting-series/

        Anorexi funkar också så. Känns fantastiskt i början.

      Körde 3 dygn några veckor i streck nyss! Viktigaste är att få i sig salt tycker jag, då blir man pigg och skärpt. Orkade jobba på mitt fysiskt tunga jobb som vanligt 🙂
      Drack lika mycket kaffe som vanligt, inte mer inte mindre.

      Mitt problem som gjorde att jag inte upprepar det är att jag fick sura uppstötningar/problem med att smälta tung mat under dagarna jag sedan åt…

        För att du fuckat upp din galla…. smart!

          VARFÖR är du så hatisk mot fasta? ?

          Kan berätta att min matsmältning fungerar som vanligt igen, ingen fara 🙂

            Jag är inte hatisk mot fasta, det är bara en metod. Jag ogillar dock att folk sprider ovetenskapliga råd och egen upplevda ”sanningar” om diverse fastningsmetoder. Din galla och matsmältning har repat sig nu men galllstensanfall kommer ofta tillbaka. Och en av de bakomliggande orsakerna är snabb viktnedgång och ojämnt matintag. Så om du upplever samma symtom efter nästa fasta kanske du borde ta och fundera över vad du gör med din kropp.

              Gallstensanfall beror ofta på att man har ätit för fettsnålt. Då bildas det stenar i gallblåsan som täpper till flödet.

                Anonym 02:29 det där var ett riktigt goddag yxskaft svar… Gallsten har flera faktorer, ingen av dem är fettsnålkost. Tvärtemot är det just det fet kost, stekt och friterad ”hård” mat som ofta triggar ett anfall. Däremot är galllstensanfall vanligare bland de som ätit LCHF och gått ner mycket i vikt på kort tid med en kost rik på animaliska fetter.

      Ja lite. Kör minst 72h var tredje månad och annars minst 36h/vecka.
      Varvar grönt&vitt te med vatten. Man får så otroligt mycket energi att det kan bli svårt att sova tycker jag.
      Rekommenderar det verkligen till alla som är friska och inte haft ätstörningar

        Man blir pigg för att kroppen och hjärnan blir inställda på att söka föda. Man kan nästan bli lite manisk. Överlevnadsinstinkten, du vet.

        Det du beskriver är exakt hur anorexi fungerar i början. Man blir hög på att inte äta.

    vad skall ni göra på er semester i sommar , om ni nu har ?

      Softa på sommarstället och en biltur eller restresa om vädret är för dåligt. Läsa böcker, laga god mat och njuta av sommarljuset!

      Vandra i Norge, åka på yogafestival, hälsa på vänner och släkt i Holland och Sverige. Bada!! Vad ska du hitta på själv??

      Jag vågar inte vara ledig i sommar. Min depression löper amok när jag inte har strukturer. Tyvärr är jag supertrött, vet inte hur jag kommer orka.

        Du får hitta på något projekt under din ledighet helt enkelt 😉

        /en som också blir superdeppig av för mycket ledighet

        Samma för mig så jag jobbar under mina semestrar, fast på ett annat jobb då som är lite annorlunda och inte lika mentalt krävande.

      Börja plugga tyska (distans), läsa företagsekonomi (distans), skissa på min första bok. Ledig kan jag vara någon annan gång.

      Får låna en husbil. Så vi ska se Europa under tre veckor.

      Byta fasad på huset och umgås med min familj. Göra precis det som faller mig in ??

      Vandringsresa Österrike …. annars oplanerad

    Hur mkt skärmtid snittar ni per dag och vecka? (På nyare iPhone kan man ju se exakt hur mkt tid )

    Och vad lägger ni då mest tid på?

      Fb, expressen, insta och här. Säkert 6 timmar om dagen ?

        åh min dator håller på att gå sönder. har inte råd med en ny.hur ska det gå?

      Får lite ångest av att kolla på det men idag: 3h

      Men försöker minska.

      Storytel och candy crush haha!
      Bästa stunden på dagen är att ligga i sängen och lyssna på ljudbok medans jag spelar candy crush innan sovdags =)

        Åh håller med. Bästa som finns. Hjälper även mot ångest ❤️

          Oh ja! Helst ska det vara någon av Harry Potter böckerna. Den engelska som är inläst av Stephen Fry!? funkar inte mot panikångest men vanlig ångest är det suveränt mot!

            Jaaa, håller med <3 Lyssnat Harry potter-böckerna ett flertal gånger både på svenska och engelska 🙂 Björn Kellman är inte dålig han heller att lyssna på 😀

            Candy crush soda <3

    Från Sandra Beijers blogg, där hon svarar på olika frågor.

    Ӏr du en ringare eller smsare?
    Smsare deluxe. Ringer jag någon blir de oftast oroliga och tror att något har hänt. Vilket det oftast har i sådant fall, varför skulle jag annars ringa?
    Det borde vara regel att smsa innan man ringer och boka en tid så man inte stör mitt i något. Tycker ärligt att det är lite otrevligt med folk som tar samtal när man är mitt i något för den delen också. Inget är sällan så viktigt.”

    Jag tycker att det är konstigt att bli sur om någon ringer utan att SMSa först. När jag ringer brukar jag ifs fråga om den jag ringer har tid att snacka just då. Och klart att jag alltid svarar om nån ringer och kan säga att vi kan höras senare om det inte passar just då. Kanske generationsfråga? Jag är 44.
    Vad tycker ni? hur gamla är ni?

      Jag är en smsare, men ringer till familjen och inte fan skickar jag sms först. Jag brukar säga typ Hej, va görs. På så sätt får jag vet om de har tid, dock hatar jag och prata i tel så mina samtal är max 1 min hahaha, säger det jag vill och sen byee. Jag är 30 ^^

      Hatar människor som ringer haha. Varför förutsätter man att folk hinner/orkar/vill prata? Nä skicka sms är så mycket bättre. Är 30.

      jag har iofs svårt att ringa någon om det inte är bestämt innan… men att kräva sms först verkar ju knas!!! Det är väl bara att inte svara då, om man inte hinner snacka

    Jag har precis lyckats läsa min första bok på flera år och nu vill jag läsa mer mer mer!
    Så är det någon som har boktips? Gärna i stil med den jag nyss läst, ”Love, Simon” eller typ ”The Fault In Our Stars” och ”Paper towns”. Vet inte vad man kallar det? Ungdomsböcker? Löjliga, romantiska high school-böcker?

    Vill ha mysiga kärlekshistorier som leder bort mina mörka tankar på annat, med andra ord! Eller det behöver nödvändigtvis inte vara kärlek, men det ska vara glatt och feelgood-igt. Jag behöver det i mitt liv atm.

      Elsaböckerna av Sofi Fahrman, tänkte läsa om dem nu i sommar för jag vill minnas att de är mysiga 🙂

      Sophie Kinsella! Chic lit med humor 🙂 bäst är ”undomestic goddess” och ”can you keep a secret?”.

      Eleanor & park av Rabinowitz Orwell. Heeeeelt magisk bok, så verklighetstroende och skickligt skriven

        Oj, det ska stå Rainbow Rowell**?

          Haha, hade annars kunnat vara George Orwells mindre kända judiska släkting.

        Fangirl av henne är även bra! Sarah Dessen har även mängder av mysiga ungdomsböcker

          Fangirl är ljuvlig! ❤️

      Jag brukar alltid tipsa om Mhairi McFarlane böcker om man vill ha något lättsamt, första jag läste av henne var ”Från och med du” ?

      Jojo Meyer’s böcker 🙂

      Jenny Colgan, Marian Keyes, Åsa Hellberg, Denise Rudberg är några tips på författare.

      Grattis! Här kommer några andra riktigt bra ungdomsböcker:

      Kärlek, hat och andra filter av Samira Ahmed

      Doften av ett hem av Bonnie-Sue Hitchcock

      Ord i djupaste blått av Cath Crowley

      Alla tre har kärlek och vänskap och fina tankar och att allt ordnar sig i slutet. De är från USA och Australien så de finns på engelska om du föredrar det. Lite mörkare, men fantastisk, är The Hate U Give av Angie Thomas.

      Totalälskar Emma Hambergs böcker som utspelar sig i Rosengädda! Marian Keyes böcker är också bra

      Författaren som skrev Paper Towns har fler bra böcker bla Looking for Alaska!

    Bästa banken att få lån genom en provanställning? Hjääälp

      Går inte om du inte har rätt till akassa

        Säger vem? Jag jobbar på bank och vi baserar inte våra lånelöften på rätt till anställning. Däremot påverkar det vilken bransch man har provanställningen inom, ev. Utbildning och inkonsthistorik.
        Prata med banken är mitt tips ??

      Bluestep vad jag har förstått. Du kan ju flytta lånet om du ej binder det när du får en riktig anställning så får du lägre ränta förmodligen.

    Jag och min kille har öppet förhållande, enda ”regeln” att vi inte träffar någon i vår hemstad och ingen vi känner. Har funkat jättebra hittills men nu vill jag så himla gärna träffa en som bor i vår stad och som vi båda känner till… Vet att det är emot reglerna, men känns ändå så sjukt lockande, hur gör jag?!

      Håller dig till era regler såklart eller ber din partner om ett undantag. I ett öppet förhållande krävs ärlighet, annars funkar det inte.

      Träffar honom, din kille blir sur och gör slut och ni kan båda träffa vilka ni vill!

      Älskar du din partner så är det inte värt att bryta regeln. Antingen gör du slut först/pratar med honom om det eller så får du behärska dig.

      Du låter bli! Åtminstone tills du diskuterat det med din partner och fått hans godkännande ?

      Varför ens ställa en fråga du vet svaret på? Du vill bara att folk ska säga att det är ok så du kan göra det och inte ha skuldkänslor. Håll dig till era regler eller gör slut and do whatever tf you want.

      Kör med öppna kort och ta upp det med honom. Det värsta som kan hända är att han säger nej,och då får du tänka vad du värderar högst, din pojkvän eller att ligga med den andra killen? Dvs göra slut och ligga eller lägga band på dig själv ?

      Du frågar honom om det är okej såklart, och accepterar hans svar.

      Blir nog att ta upp för diskussion! Han kanske tycker nya regler är på sin plats, vem vet?

    Jag tror att jag är på väg in i väggen, eller på väg att bli deprimerad om jag inte redan är det. Jag vet inte vad fan jag ska göra. Jag känner mig så misslyckad och ingen förstår mig för att mitt jobb är så ”enkelt”. Men om jag skulle bli sjukskriven för det här, hur illa ser inte det ut om jag skulle vilja byta jobb?

      Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom, kommer behöva byta jobb. Var min läkare t.o.m som tryckte på att jag ska byta jobb. Du får göra KEDS. Sök och gör det och se om du är i riskzonen.

        Vad är KEDS?

          Test de gör vid utredning för utmattningssyndrom. De gor tester flr allr, depression, tvång etc men vet inte vad de andra heter.

            Okej tack, men det är bara att vända sig till vc?

              Ja

            Men utmattning och depression är samma sak.

              Nej det är det inte alls det. Jag har utmattningssyndrom, gad, paniksyndrom. Men ingen diagnos på depression och har aldrig haft. Prata inte om sånt du inte har koll på.

      Att bli sjukskriven har inte att göra med vilket jobb du har. Det handlar om dig själv. Jag var hemma flera månader för att jag var ledsen efter ett dödsfall inom familjen. Det betydde inte att jag inte skulle klarar sv enklare uppgifter. Utan jag hade liksom noll energi och motivation i kroppen för att jag haft det kämpigt under en lång tid och tryckt undan mina känslor.

      Iibte så illa. Går du däremot in i väggen och är hemma i sju år då ser det inte illa ut men det är en sjuhelvetes uppförsbacke att ens byta eller orka jobba igen.
      Ta kontakt med läkare nu! Kanske kan du gå ner i tid? Vänta inte tills det smäller. Det ser mer illa ut om du inte tar hand om dig själv.
      Kram

        Ska man prata med de på jobbet först eller läkaren först?

          Beror helt på hur din chef är och hur företaget brukar se på sjuka medarbetare. Vissa arbetsgivare har väldigt konstig syn på sånt och ser det som ett svaghetstecken. Har du en vettig arbetsgivare så kan du berätta och få stöd. Tänk också på att du inte måste lämna in de sidor av läkarintyget där det framgår varför du är sjukskriven till arbetsgivaren, räcker med den sida där tidsramen och %-en samt läkarens signatur framgår. Att du varit sjukskriven en tid behöver inte vara till din nackdel, du kan argumentera att det är till din fördel att du tog tag i din situation, kom ur den och nu är starkare än innan och har mer livserfarenhet.

            Oooh det ska vi inte ens gå in på. På mitt företag klassas man som vek om man inte ser företaget som prio 1. Folk har fått hjärtinfarkt på jobbet men de ville inte ens ringa ambulans för de trodde att hen fejkade.

              Men herregud :O

              Förkastligt! Du borde överväga att byta jobb, låter inte hälsosamt

      Du kanske inte behöver vara sjukskriven. Jag gick till läkaren för 2 mån sedan och fick medicin och samtalskontakt med kurator för min depression (som de graderade som medel-svår). Har inte behövt vara sjukskriven alls.

        Okej det låter ju bra

    Enkelstöten ??

    Tips på liknande ?

      Torpederna

      Friheten, finns på viaplay. Har bara sett några minuter på första avsnitten än så länge men är helt såld och skrattade så mycket. Påminner om enkelstöten!

      Enkelstöten, originalet alltså! Med Björn Gustafson och Frej Lindqvist. Finns även en ”säsong 2” som heter Dubbelstötarna. Gillar den här nya, men originalet är stråt vassare.

    Era bästa tips för att orka söka jobb en längre tid ??

      Undrar detsamma!

      Orken kommer kanske om man börjar tänka på att man inte har lön? En jävla morot. Jag pluggar och har csn, när jag blir skoltrött tänker jag på när jag nästa sommar kommer tredubbla det jag får nu så det hjälper =)

      Inte ett så ”kul” tips kanske, men se jobbsökandet som ett jobb i sig. När jag var ”mellan jobb” satt jag mellan 4-6 timmar om dagen och letade jobb, tog ströjobb och slipade på personliga brev.
      Efter 130 ansökningar landade jag ett toppjobb som lett mig dit jag är idag! Tuff tid men nu, över fem år senare, har det idoga jobbsökararbetet lett mig långt.

        Tack !

      Jag skulle vända på steken och försöka göra så bra som möjligt av den tid du har som arbetslös (?) nu 🙂
      Jobb hittar du förr eller senare och då har du ju inte så mycket ledig tid.
      Hur din ekonomi än ser ut som arbetslös (eller nåt) så NJUT av fritiden!

    Vad får man inte missa när man besöker Stockholm? Gärna något som inte är så ”obvious” som t ex Gamla Stan, Gröna Lund etc. 🙂

      Det där är så svårt att svara på när man är hemmablind. Men en promenad från drottninggatan till götgatan är alltid trevligt (Om den inte är påtvingad för att man missat nattbussen), då går du förbi mycket affärer, byggnader, matställen.

      Livrustkammaren, Fotografiska

      Hallwylska museet, som att kliva in i en annan tidsålder. De har dessutom utställningar ibland.

      Guldrummet på Historiska museet.

      Skinnarviksberget och Ersta terrassen!

        Åh tack så mycket för alla tips!! Ska skriva ner dem på min lista 🙂

    Ni som har barn, när hade ni samlag och vilket kön blev det? Vill jämföra era med dr shettles metod.
    Jag har en dotter, och på mig stämmer det, vi hade samlag 4 dagar innan ägglossning.
    Roligt att jämföra svara gärna 🙂

      Har ingen aning var i cykeln vi hade sex för jag hade så oregelbunden. Hade mens typ var tredje månad. Fick en pojke iallafall.

      Vi sexade varannan dag och fick bara pojkar så….

        Vi sexade varje dag så fort mensen tog slut men gav upp några dagar innan ägglossningen, vi blev helt utmattade båda två ? det ledde som tur ändå till graviditet och en flicka.

          ”Sexade”….. ?

            Sorry min sambos namn för det ?

            Det är inget nytt begreppet

              Begrepp*

      Sex precis vid ÄL. Blev två döttrar!

      Ja alltså amerikanska forskare jämförde ju redan detta 1995 och kom fram till att det inte finns några belägg för metoden, så du kan nog vara ganska säker på att om du ser några mönster I svaren här så är de inte statistiskt signifikanta.

      Med sonen hade vi samlag samma dag som ägglossningen borde ha skett. Med dottern var det några dagar innan så jag trodde inte ens att jag skulle bli gravid.

      Ingen aning, men har fått flicka, pojke, flicka, pojke

      Låg varje dag från någon dag innan ägglossning till flera dagar efter – ville verkligen inte missa någon chans och har nu två killar ?

      Har en IVF-bebis, alltså äggen plockades ut på ägglossningsdagen (stimulerad). Enligt metoden borde ju då alla IVF-barn vara flickor eller? Vi fick en pojke.

        Det är inte ägget som avgör könet utan spermien.
        Finns teorier om att y spermierna är snabbare och har alltså större chans att nå ägget först om det finns ett tillgängligt ägg att befrukta. X spermierna är starkare men mindre snabba. Det är här teorin grundar sig. Har du samlag några dagar innan ägglossning finns en chans att y spermierna hinner dö innan ägget släppt och kvar finns de starka x spermierna som enligt teorin oftast lever längre. Så enligt teorin skulle det alltså innebära fler pojkfödslar i samband med ivf om metoden går till genom att släppa ut spermierna och låta dem simma mot ägget.
        Min bästa vän har tre pojkar och ingen av dem blev till på ägglossningsdagen. Min syster fick en flicka som blev till på ägglossningsdagen. Så man får ta detta med en nypa salt.

      Precis samma, skojade med mannen att ifall vi har sex idag så blir det en flicka, nu har vi världens härligaste men busiga lilla tös med oss ? han är från en familj med bara pojkar, pappans släkt är typ alla pojkar så woooow när vi fick en flicka!

      Första barnet hann vi aldrig kolla hur cykeln gick då vi prata i såna tankar ifall det kommer ett barn så kommer det, så vi sluta pillren och puff var vi gravida och ut kom en fin lugn pojke ??

    Vad ser ni fram emot att göra i sommar ?

    Jag vill tälta.

    Gå på konsert på gröna Lund.

    Dricka drinkar på takbar!

      Vill göra allt som är somrigt, kul och livsnjutigt. Men så lär det inte bli

      Bada!!!

      Jag vill läsa en massa, lyssna på alla sommarprat, gå nattpromenader med klar stjärnnattshimmel, insupa ljuvligt sommarregn, leka turist i Köpenhamn, Oslo eller Sthlm om jag har råd, åka båt, hänga på Liseberg, gå på gratiskonserter, bada. Och besöka Örebro tror jag?

      Ed Sheeran i juli <3
      Förhoppningsvis tävlingar med hästen 🙂

        Va har han konsert i år igen? Såg honom förra sommaren, en av de bästa konserterna någonsin.

          Inte i Sverige.

        I Danmark eller Finland?

    Ska på anställningsintervju på måndag – 11 personer ska vara med och det är en chefstjänst inom ett Landsting…tips?
    Är såååå nervös!

      Lycka till 🙂

      Inte va för glad på intevju. Lite sur till och med.

        Haha varför?

          Undrar samma. Jag är alltid glad och har hittills alltid fått jobben.

      Betablockerare.

    Tips på studentpresenter tas tacksamt emot 🙂 Budget ca 1000:-
    Har ingen aning om vad dagens ungdom gillar.

      Halvt presentkort på fillers. Nä men skämt å sido så hade jag uppskattat presentkort på typ cervera, Ikea eller önska. Man kan alltid ha användning för ett presentkort 🙂 sjölv fick jag en klocka. Vilken jävla 18 åring vill ha något annat ön pengar och typ sprit?

      Vet inte vad dagens ungdom gillar men jag uppskattade ett jättefint guldhalsband jag fick av mina föräldrar. Sen fick jag cash vilket alltid är najs men att få något som kommer hålla hela livet blir ju mycket mer speciellt. Så jag skulle köpt något smycke.

      Snygga solglasögon ?

      Vet ju inte vad personen ifråga har för framtidsplaner eller intressen men min bror fick presentkort på resor, typ resecheckar som han kunde använda som delbetalning när han var iväg och tågluffade.
      Annars är väl inredningsgrejs alltid populärt, vi alla flyttar ju någon gång i livet ??

      Presentkort till ikea så att de kan rusta inför deras framtida egna första boende!

      Jag fick en stekpanna som jag använde typ varje dag i nästan 10 år. Jag tror inte att min moster anade hur uppskattad den presenten skulle bli

        Samma! Fick en Skeppshult gjutjärnspanna som jag använder varje dag sedan 20+ år, och tänker på givaren med glädje. Lite sorgligt om ’alla’ 18-åringar bara vill ha ’cash och sprit’…

      Min bästa studentpresent var en tekanna som jag fick av min moster. Använt varje dag i många år! Men det bygger ju på att studenten är tedrickare. Det här precis kommit två stora fina samlingar som heter typ Svenska noveller och Svenska dikter, men det funkar nog bara om studenten är lagd åt det litterära hållet.

    Finns det några pålitliga hemsidor som ni kan rekommendera som har bra billiga solresor inför sommaren? Jag och en vännina ska iväg och vila upp oss så något lugnt.

    Nån som kan swisha en liten slant till en sjukskriven tös som är galet sugen på fredagsmys? ? 0765779802

      Ofta du la ut din hemadress haha.

        Men what, har du ingen skam eller?

          Hamnade fel, skulle svara trådskaparen…

      Vad i hela världen?

      Be en kompis.

      Skäms du inte?

      Detta kan ju mycket väl vara någon som använder någon annans nummer för att sätta hen i skiten. Behöver alltså inte vara numrets riktiga ägare som skriver.

        Tänkte också så.

      Tänk på att era egna namn syns om ni swishar.

      Orimlig fråga, Sandra Isaksson

      Vad är det du vill ha, chips?

    Stör mig så mkt på City Gross reklam ”Samma pris online som i butik, VEM annars?” Kan man verkligen säga så??

      Har också tänkt på det 🙂

      Plus att hon säger …. datan..
      HALLÅÅÅÅ! Datorn heter det.
      Datan är det som är i datorn

    Ni som drar större klädstorlekar, typ 50-52, har ni nått tips på nått bra/kul ställe att köpa kläder? Nån favoritbutik/märke/webshop ?

      Asos har bäst kläder enligt mig.

        Tack för tips, visste inte att dom hade större storlekar ?

      Har en vän som brukar gilla att handla på zizzi.se,tycker att hon gjort fina kap där men vet inget om priser eller kvalité ?

      Zizzi har fantastiska kläder

      https://vkks.se/sv
      Tycker de har mycket snyggt, men ver ju inte vad du gillar ☺️

    Hur lång tid gick det mellan att ni började dejta er partner och att ni hade sex?

      Tre dagar. Men vi hade känt varandra i tolv år innan.0

      3 timmar ?

      Har träffat en kille i ca en månad nu, och det är mycket som talar för att vi kommer ligga nästa gång vi ses. Men jag går inte på något preventivmedel och enligt menscykeln kommer jag vara som mest fertil under den perioden, så jag tror vi hoppar det

        Kondom?

          Jaa men är så nojjig, känns ju osäkert att enbart ha kondom

            Hur menar du med osäkert?

              Ja men om den spricker

                jag och min fästman har kört kondom under våra 2 år tillsammans. Inget som har hänt ännu, dock när han kommer så avbryter han samlaget – för att minimera risken ifall något skulle ha gått fel på kondomen. Var bara mycket säker på att ni sätter på kondomen rätt, förvarar kondomen rätt osv.

                  Haha vaaa? Har varit ihop med min kille i 6 år. Kondom endast och här avbryts inga samlag . Kondom är säkert om den används korrekt.

                Hmm…Tycker nog att du nojar i onödan. Även om du gått på tex p-piller hade de inte skyddat till 100%.
                Kondom skyddar mot könssjukdomar också. Och risken för att de spricker är väl inte superstor. Jag hade nojat mer över enbart tex p-piller men man är ju olika☺️

                  Tack för era svar!!

      2 mån, jag var oskuld (hatar det ordet btw) och ville tydligen vänta för att se om han var ”värdig” LOL. Jävla skev bild man växer upp med att oskulden är något så jävla heligt och ska gå till ens första kärlek. Nu gick jag ifrån frågan, men vi är fortfarande tillsammans såhär 14 år senare så han var väl värdig då ??

        Off topic kanske, men hur känns det att bara ha legat med en enda person och att det mest troligen även kommer vara så? Som att du missar något? Eller bara tryggt och fint liksom?

          Både och helt ärligt. Första typ 10 åren tyckte jag det var fint och tryggt, och ville inte ligga med andra alls. Senaste tiden så har jag börjat fundera på om jag faktiskt missar något. Även när jag lyssnar/läser om folks dåliga one night stands, eller en kille som kysser dåligt osv så vill jag ha lite såna stories också hahah. Dock så går vi igenom vår första stora dipp i förhållandet så jag tror mer det har med det att göra. Men om vi skulle fortsätta vara tillsammans resten av livet så är jag ju uppenbarligen nöjd med det haha =)

          Jag är inte -db- men jag har också bara legat med min man. För mig känns det fantastiskt! Jag är tacksam varje dag att vi var varandras första pch, förhoppningsvis, enda partners. Det känns tryggt och rätt för oss. Jag dömer ingen men jag måste erkänna att jag ömkar för de som haft många sexpartners. Inte för att de är slampiga utan för att jag inte förstår. Jag har ju aldrig varit i den situationen. Det känns oäkta på något sätt och ”fel” (för mig). Har massa kompisar som ligger runt, älskar dem precis som de är men jag är tacksam för mina val som lett mig till att bara ha varit med en person.

          Jag skulle nog inte ligga runt om vi skiljer oss då jag är alldeles för känslig och har lätt att äcklas av folk/situationer. Skulle ångra mig med en gång om jag drog hem ett ons. Men ni andra, gör precis som ni vill. Ta hand om er och låt ingen tvinga er till något ni känner er otrygga med.

            Alltså.. Det är ju inte så att folk som har mkt sex är sunkiga. Du får det att låta som att folk aldrig duschar.

            Och sen kan man inte säga att folk får ligga runt hur dom vill, MEN du tycker ändå det är dåligt. Håll dig till ditt bara och skit i andra för enligt dig själv har du ju faktiskt aldrig vart i den situationen så då vet du ju inget om den. Det är som att säga att något smakar äckligt fast man aldrig har smakat på det

              Jag svara utifrån hur jag ser på det hela. Skrev även att det inte har med slampighet att göra utan att jag skulle äcklas av killen.

              Jag har liksom gjort annat med killar som inte involverar sex. Jag har äcklats av varenda en. Ryser när jag tänker tillbaka på vilka killarna var. Det är också anledningen till att jag inte hade sex, jag hade spytt på honom!!

              Alla älskar inte sex, du får respektera att jag äcklas av MIg själv inte av ”slampiga” tjejer. Jag bryr mig faktiskt inte om vad andra gör så länge de inte ser ned på mig för att jag inte vill ligga runt.

              Dock måste jag påpeka att jag aldrig någonsin skulle kunna vara med en man som legat runt. Finns inte på kartan. Är hellre singel. Detta har inte med akten att göra, som sagt, jag ser inte ned på människor på det sättet. Det habdlar om diciplin och självkontroll, man ska kunna motstå sina frestelser. Du kanske inte förstår hur jag tänka så men jag är en extremt diciplinerad person. Kräver samma av min partner. Vill inte ha någon som följer sin varje lust och begär. Så nu vet du.

      4 timmar.

      5 timmar ungefär med min nuvarande partner. Hehe, började som one night och slutade som gifta 🙂

      Annars har det gått allt från ett par veckor veckor till månader i tidigare relationer.

      En vecka ungefär. Kom ihåg dock att du ska känna dig redo att ha sex med hen, vänta om du inte känner dig redo och låt det ta sin tid.

        Jag vill verkligen ha sex med honom men är bara så rädd att det ska gå fel. Förmodligen blir det ligg vid ett annat tillfälle, typ när jag faktiskt gått och skaffat p-piller

      Låg med varandra innan vi ens hade börjat dejta ? nu är det 10 år sen vi låg första gången… 4 barn & gifta ❤️

      Vi hade sex först, sen dateade vi! 😀

      Andra träffen 🙂
      Jag är en stark förespråkare av att ligga så tidigt som möjligt. Blir det inget längre dejtande så fick man ju ligga iallafall ????

        Håller helt med dig! Jag har alltid velat testa den sexuella kemin med den jag dejtar, har aldrig sett poängen i att dra ut på det. Vore väldigt tråkigt att dejta i månader och sedan inse att sexet inte är bra. Visst, sällan man har det bästa sexet på första försöket med någon men själva kemin måste finnas där, annars skulle det inte funka för mig att fortsätta dejta.

      På andra dejten

      1 år 1 månader och 11 dagar, min man räknade ? jag var oskuld och 16 år när vi träffades, han 18 år, men han väntade snällt och idag är vi gifta, 35 och 33 år ?

        ’Snällt.’

    Vet någon vad det är som pågår runt Medis i Stockholm ikväll? Det låter som världens konsert och folkfest och jag fattar noll. Är höggravid och orkar ej gå ut och kika, har seriöst googlat i en timme men hittar INGET! Hjälp!

      Vill också veta!

      Är det inte nått med Greta Thunberg?

        Nej det var väl i Kungsträdgården tidigare idag ?

          Aha, jo det stämmer nog!

      Kanske en protest för att Medis just fått besked om att de ska lägga ner. De har 1,5 år kvar i drift tror jag.

    Hur döljer ni era kärlekhandtag? Jag är 170 och väger 80. Allt sitter runt magen. Är fast i leggingsträsket och jag vet inte vad jag ska sätta på mig. Allt annat än leggings blir för stort i benen och om det passar i midjan (typ jeans) blir det för stort i benen. Får liksom en ”extramage” ovanför snippan i många byxor som sitter åt för hårt också. Klänning brukar jag ha men saknar ett alternativ till leggings.. hjälp! ❤

      Gör en Bukplastik? Det bästa jag gjort. Mitt enda problem var just magen och efter op är jag nöjd med övriga kroppen utan att behöva minska i vikt alls.

        Är väl lite väl drastiskt med operation när någon frågar om klädtips, jisses!!!
        Har du testat såna där vida byxor som finns mycket nu?? Eller kjol och cykelbyxor under om det är varmt och du ej vill ha leggings??

          Är typ rädd att vida byxor får mig att se större ut? Att det liksom blir en förlängning av magen? Har inte ens vågat pröva det ? vad tror du? Cykelbyxor gillat jag! Samma med träningstights. Men vill gärna hitta nåt som inte är leggings/tights av spandex typ ?

        Vill inte operera eller fettsuga, vill hitta kläder som passar min kropp, inte anpassa kroppen efter kläderna, men tack ?

      Kan det kanske funka med höga byxor? Jeans som går upp över naveln liksom.

        Det tycker jag är jättebekvämt! Men då får jag den där jobbiga delningen på magen. En i byxlinningen och en ovanför ? har jag testat dåliga modeller? Dom är ofta väldigt tighta i knäppningfn och slappade under, vilket formar magen så (2 barnsmammamage❤)

      Köp jeans som är väldigt stretchiga, som är leggingsliknande eller ”finare” byxor (typ kostymbyxor) som sitter lösare och är högre i midjan?

        Har du nåt tips på vart? Handlar mycket på hm och dom har ofta väldigt smalt/tight i midjan så magen delas i två. Har ofta längre tunikor, men vill gärna kunna ha en normalitet t-shirt utan att magen hänger fram ovan och under byxlinningen. Träningstights är fantastiskt och fixar allt, men vill ju kunna ha en fin och topp utan träningsbyxor till ?❤

          Jag tycker gina tricot har bra, billiga och stretchiga jeans.

          Molly jeans på Gina trickot. Absolut skønaste byxorna ever. Kænns som om man går i leggins????

          Lindex modell Jonna. Bästa byxan

      Har du testat jeans från Gina Tricot av märket Molly? Eller jeggins som det kallas. Superstretchiga byxor med hög midja ?? upplever inte att det blir en jobbig delning på magen, byxorna blir som ett extra skinn typ.

      Jeans från Gina tricot med namn ”Molly”. Högs i midjan och de ljusa jeansen är mest stretchiga tycker jag.

      Äsh strumbyxor + löst sittande skjorta eller klänning låter ju som det funkar, är snyggt också!

      Levis ribcage jeans! Håller magen på plats och är raka ner till anklarna 🙂

      Molly-jeans från Gina och finns ”jeggings” på Zara som är bäst! Dock är de långa i benen, men så är jag typ 1dm kortare än dig med.
      Finns även skitsnygga, supersköna på Hög midja och riktigt stretchiga! Älskar dom ?

    Budget för brudklänning? Vad skulle vara max för dig att lägga på klänning?

    Du som är gift:
    Vad betalade du för din brudklänning? Ny eller begagnad?

      Vet inte vad det hade gått på, men hade bett en släkting sy min. Självklart hade jag köpt tyget och betalat henne för arbete och så

      Max 100 tusen, min kostade 62 för åtta år sedan.

        Förlåt men är det värt dom pengarna? Jag fattar att det är en speciell dag och att man vill vara fin men 62 000 kronor?

          Ja jag tyckte det då och jag skulle nog tycka det idag med ?

        Betalade du 62 000kr? För en klänning att använda en gång?

      Ny, 699 på Lindex. Snygg som tusan och helt avslappnad bland rödvinsglas och kladdiga barnhänder

      Jag gifte mig -07 och köpte min brudklänning för 14k. Den var helt ny.

      Ny klänning fick jag uppsydd för 7000.

      Betalade 4000 kr för min klänning och den var ny!

        Skulle max lägga 5000 på klänningen om jag gifte mig igen! Finns så mycket annat som kostar med bröllop och så himla många snygga klänningar i den prisklassen, så för mig knns det inte värt att lägga mer än så.

      Jag la 900kr, från asos

      Jag köpte min för 4000, det var mer än jag hade tänkt lägga, men den var så himla fin 😛

      Jag köpte min från Kina för typ 3-4000kr uppsydd efter mina mått 🙂

        Köpte min med från Kina, på Ebay. Uppsydd efter mina mått, kopia på en Pronoviasklänning för 20-ish tusen. Gav 1700 kr för den. Satt perfekt och var i fin kvalitet.

      Köpte min begagnad för 5000, la ca 3000 på ändringar och tillbehör. Sålde hela kittet för 5000 igen.

      Skulle nog sätta maxtak på 5-7 tusen. Över det känns lite väl svulstigt kan jag tycka.

      Jag betalade 2000 kr för min klänning! Sen la jag lite pengar på att sy upp den också, ca 1000 kronor. Sen fick jag den dock såld för nästan lika mycket som jag köpte den för direkt efter jag gift mig så. WIN!
      Köpte min genom köp och sälj bröllopssida på facebook. Hann inte direkt prova innan för säljaren postade klänningen åt mig, men det kändes inte som allt för mycket pengar om den inte passade. Tur för mig att den passade. 🙂 Men det var en rätt enkel modell med böljande kjol så¨kan tänka mig att om en klänning är formpassad efter en tjej från start så är det svårare att köpa den begagnad, men å andra sidan är den billig så kan man kosta på sig en sömmerska om klänningen är rätt stil.

      Jag skulle inte lägga mer än max 2000:- på en brudklänning. Om ens det! Vi har barn och jag skulle hellre spara in pengar på sådant ytligt och satsa på upplevelser med min familj istället. 🙂

      Hade en budget på 15 000..
      Va i affärer och provade..

      Köpte en uppsydd efter mina mått för 5000.
      Helt ärligt är den inte värd 15000kr.
      Mat, dryck och musik är vad som kommer göra festen 🙂 klänningen har man bara några timmar. Eller jag skA ha min under kyrkan och bröllop skålen sen byter jag till en dans vänlig klänning jag köpte för 500 🙂

      Min kostade 20k allt som allt! Nu ska jag gifta mig nästa sommar och har as we speak 3 bebisar i magen så lite nervös över att den kommer vara trång?? har dock typ 11 månader på mig att komma tillbaka sen

        Min kostade 5000 uppsydd

      22000kr kostade min. Ny från pronovias.

      10.400kr för 6 år sedan, så fin klänning helt i spets. Hänger fortfarande i garderoben, kan inte med att sälja den ? hade väl ingen direkt budget utan kände att bröllopet ändå skulle vara så dyrt så någon tusenlapp mer eller mindre skulle inte spela någon större roll.

      Jag köpte en klänning för 400 kronor. Den lånade sen en kompis när hon gifte sig så det var väl spenderade kronor?

    Någon annan med hallux valgus? Tänkte att jag skulle bli lite snällare mot fossingarna så nu har jag börjat med tåspridare, såna där små i gummi. Vet inte om det hjälper men känner mig duktig i alla fall ?

      Tåspridare och barfotaskor med zero drop och bred tåbox

        Joe Nimble skor! Har inte hallux men andra fotproblem och de har gott om plats och snygga.

      Tänker att du from nu ska ha skor som absolut inte klämmer åt 🙂
      Du vill ju inte sprida ut tårna för att klämma ihop dom sen 😉 och det är SÅ skönt med skor där tårna har fritt spelrum!

      Sen kan man ju stretcha det där, sätt ett band mellan tårna och dra isär fötterna lilsom. Tror jag iallafall, du får googla 🙂
      (Om jag inte snurrat ihop hallus valgus, är väl stortån?)

        Snedställd stortåled, jo. ?

      Gå mycket barfota!

    Vart gör man av oljan efter att man har friterat? Funderar på att köpa fritös nämligen.

      Dricker upp den. Visste du inte det? Gott med en citron skiva i. ??

        Jag tar nog hellre ett glas vin ?

        Ha, ha!

      I min kommun kan man få en liten grej från returpunkten som man häller oljan i – sen lämnar man den hos dom!

        Verkar praktiskt! Ska kolla upp det ?

      torkar med hushållspapper när de svalnat och slänger i soporna

        Det måste väl gå åt en hel rulle för att torka upp all olja ?

      Vad menar du gör av den? Efter du friterat så låter du oljan som är kvar ligga i fritösen och svalna, sen fyller du på när det behövs vid användning. Oljan blir inte dålig på något sätt, och dessutom hettar du ju upp den igen. Kanske inte om du friterar 1 gång per år, men någon gång i månaden så behöver du aldrig hälla ut.

        Ska jag ställa fritösen med olja i in i köksskåpet då? Blir oljan inte dålig när den är använd? Jag är för mig att hamburgerrestauranger måste slänga oljan ofta för att det blir dåligt?

          Men Pärlan. Hur mycket tror du inte de friterar dagligen?

        Oj, är det inte exakt så det bildas transfetter?

      Häller oljan i en flaska, burk eller dunk. Slänger flaskan, burken eller dunken i soporna.

        Ok tack!

        Nej INTE slänga i sopporna! Vad tror ni händer när sopporna hamnar i soppbilen! Flaskan kläms ihop, oljan rinner ut över alla sopporna och det blir en rejäl brandfara både i soppbilen och på soppstationen. Olja ska hällas i flaska och lämnas på återvinningscentralen och ingen annanstans!

          Sjukt gulligt att du skriver soppa haha

          Soppbilen! Älskar idén, som Glassbilen fast med the soup nazi i!

      Det undrar jag med??? Sparar till næsta gång?

    Jag har funderar ett tag på om det här med offerkofta är något för mig. Ni som har en offerkofta, berätta om era erfarenheter! Hur länge har ni haft den? Vad är det för material? Finns det någon anledning till varför du införskaffade den? Finns de i fler färger än grått och svart? När är bästa säsongen för offerkoftan?

      ?

      ?

      Jag använder inte min offerkofta så mycket, jag föredrar martyr-tröjan.

        som sen övergår till krama-sig-själv-tröjan

      Personligen tycker jag att man ska sticka dom själv skulle AAAALDRIG köpa en begagnad! Här en kompis som köpte sin på second hand. Usch!!

    Två saker att svara på om ni känner för det!

    1. Ni som tränar, var köper ni era träningstights? Jag hade gärna haft träningstights med mobilficka. Problemet jag har med tightsen idag är att de inte har mobilficka + att de är väldigt lösa i midjan med tighta på rumpa/lår. Vet ni något bra märke?

    2. Tråkig relationsfråga.. Men hur vet man om man är i en dipp i förhållandet eller om man ska göra slut? Jag har snart varit tillsammans med min partner i 7 år. Jag älskar honom men uppenbarligen tvekar jag. Jag känner ena dagen att jag vill skaffa barn med honom och andra dagen att jag vill göra slut och bo själv.

      1. Nike eller Craft men tycker Nike är de bästa.

      1. Nike och röhnnisch!!! Har verkligen de bästa tightsen som INTE sitter löst, har även ett par från Puma som sitter riktigt bra.

      2. Eftersom du vill bo själv ibland tänker jag att du kanske har behov för mer egentid? Eller vad är det i relationen som gör att du tvekar tror du?

      Nike kanske verkar bra då, har de tights med mobilficka?

      1. Jag köpte nyligen dessa https://www.stadium.se/sport/yoga/yogaklader/264576106/soc.w-pocket-ths.animal-printed , de är väl inte de absolut bästa tajtsen i alla kategorier men de var prisvärda, har fickor på båda benen och fyller sin funktion. 🙂
      2. Låter troligen som en dipp. Det är nog ganska vanligt. Det går i perioder men mellan varven känner jag för att skaffa en egen lägenhet och bara få vara själv jag också. Har varit tillsammans med min man 10 år.
      Men om det inte är ”värre” problem än att du är rädd att du tröttnat så tror jag kanske du bara behöver unna dig lite egentid och hitta på lite skoj för din skull. Dra på minisemester, boka ett hotellrum och rå om dig själv, spaa eller fika eller gör något annat trevligt! Se om det känns bättre efter att du fått rå om dig själv lite. Håller det i sig och liksom inte släpper dina funderingar och känslor så kanske det inte bara är en ”fas” utan då kanske ni ska prata om detta. Eller du ska kanske dela med dig om dina känslor, han kanske känner liknande? Ni kanske kan testa vara isär ett tag och se om ni saknar varandra.

      har för mig att stadiums eget märke har en modell med ultrahög midja och mobilficka. har bara provat dem och tyckte då att de var nice men lite väl tjocka och varma i tyget, men är mobilficka hög prio är de ju värda att prova.

      2. I ett långvarigt förhållande får man räkna med dippar. Fundera på vad det beror på. Har ni säckat ihop? Kan du prata med personen? Håller dippen i sig i månader och inte beror på någon sjukdom/felmedicinering är det bäst att göra slut.

      Gymshark!! Mobilficka och bra passform

      Stronger har bra träningstights med fickor (iallafall dom jag har)

      Tack för era svar! Hann inte titta här inne igen förrän nu men jag uppskattar verkligen att ni svarat <3

      Nike speed 7/8 är de SKÖNASTE tights jag haft???

      Jäkligt otippat, men köpte världens skönaste träningsbyxor på Victorias Secret (i Sverige)! Ingen mobilficka dock. Sen köpte jag ett par på HM, svarta och absolut inget speciellt. Men jäkligt sköna! Har väldigt smal midja/större rumpa så brukat ha samma problem med att de sitter löst i midjan. Men dessa två är perfekta ?

        Och prisvärda, HMs kostade 249kr och VS 440kr. Jag älskar dom! Ska se om jag hittar HMs så jag kan länka.

          199kr kostade dom! In i appen, sök på svarta träningstights så kommer det upp high waist, svarta. Supersköna med hög midja! ?

    Någon som har tips på bra och prisvärd dator (laptop)??
    Märke spelar absolut ingen roll, bara den funkar som den ska!

      Håll koll inne på netonnet då 🙂 Hittade en asus för 1800 där.

        Oj billigt!! Tack för tips 🙂

    Ska återigen börja med ECT på måndag det ända som funkar mitt i all elände.
    Skulle behöva lite ’pepp’?

      Lycka till!❤️

      ❤️

      Min svägerskas mamma fick det som ung. Sen har hon levt ett friskt aktivt liv, min svägerska fick reda på det när hon var vuxen. Min svågers kusin får det ibland då och då när hon har behov av det. Pratade med en som gjort det nyligt som var orolig att minnet inte skulle komma tillbaka. Hen mindes inget av situationen kring ectn. Jag har ingen erfarenhet kring det. (Ect) Mycket kring psykiatri tycker jag är läskigt. Verkar som att kunskapen kring det o metoder ännu suger. Det är som att tiden bara måste gå o visa vad som händer. Ja, folk jobbar som illrar med det och de med sjukdomarna är helt lost i vad de drabbats av. Hjärnan-på gott och ont.

      ❤️

    Måste ventilera lite…kommer säkert bli lite osammanhängande men strunt samma.
    Var hos gyn idag och det konstaterades att jag ”lider av” PCO(S). Har ju självklart redan googlat en massa osv.
    I alla fall, jag har ju antagligen typ ingen ägglossning vilket jag känner faktiskt inte gör så mycket. Problemet är ju dock att min sambo vill ha barn i framtiden (snart).
    Jag gillar inte barn. Fattar ju att jag kommer älska mitt eget barn om jag någon gång föder ett. Känns bara som att i och med att det typ kommer bli en jäkla process att ens skaffa barn får mig att känna mig ännu mer anti-barn. Känns bara som att det blir mer definitivt på något sätt när det inte är att bara ligga med varandra och att det kanske resulterar i att man blir gravid(a). Aa jag vet inte, känner mig bara allmänt förvirrad och lite ångest över framtiden.

      Det kan räcka med hormonsprutan… gjort det för en iaf. Annars får de labba o se till att det sker. Har bara ett fall att utgå ifrån men vissa läkare kan vara mer nedslående, andra ger hopp o löser det.

      Vi har ett barn sen tidigare, som var en ”överraskning”, gillade inte heller barn förr (och gillar fortfarande inte alla ”andra” barn) men har blivit mycket mer tolerant mot barn sen jag fick eget.

      Nu försöker vi med andra (för att jag insåg att det är rätt kul och najs med barn när de börjar prata och man gör massa roligt ihop) men tvärstopp. Visade sig nu att jag nog har PCOS med. Har börjat käka letrozol, har en kompis som också hade samma problem som blev gravid när de höjde till dubbel dos (jag tar fortfarande enkel).

      Med andra ord behöver det inte vara mer komplicerat än att man får ta en tablett i 5 dagar. För många ägg är bättre än för lite sa min gyn. Så fundera inte så mycket på det – du är rätt långt borta från IVF och sådant i nuläget. Det är väldigt vanligt med ägglossningsproblem har jag förstått och finns lätta åtgärder när du väl sen vill skaffa barn – om du vill.

    Men snälla! Vi förstår att det är du själv som skriver om din instagram här hela tiden. Pinsam!

    Offerkoftan är generellt en åretom-kofta. Men finns inte i för roliga färger. Min är grå som en regntung himmel, ganska tung och dessutom sticksig. Du kan liksom inte tänka på annat än att du har koftan på dig och helst så behöver du också dela med dig om eländet till din omgivning i ett försök till ”delad misär är mindre misär för dig”. Det blir snarare, ”delad misär är dubbelt besvär”. *
    Ja du fattar.
    Dessa koftor går ofta i arv och helst från föräldrar till barn. ”min mamma gav mig den här så därför har jag inget annat val än att skylla henne för att min kofta sticks”.
    Så om du får tag på en kofta, använd den inte för ofta bara. Hemma, en sen kväll, innan läggdags om du är ensam är ett bra tillfälle. Annars aldrig.

      Skulle såklart vart svar till TS högre upp. 🙂

    JAG BLIR GALEN! Köpte en Rubiks kub idag och har gått igenom alla tutorials (beginners också!), men känner att jag fastnar efter att ha fått en hel sida (den vita) med färg! FRUSTRERAD KVÄLL, AAAAAH!

      Var köpte du den??

        Teknikmagasinet! Köpte den med ”snabb mekanism”! Känner att jag förlorar mer hjärnceller än utvecklar hjärnceller.

          ?

      HAHA! JAG KOM TILL NÄSTA STEG! Men steget efter är ju fan ännu svårare. AAAAAAH

        Jag började med rubiks kub för 4 år sedan. Lyckades bara lära mig komma fram till det andra lagret. Sista steget med fisken är helt omöjlig för mig haha

          Fisk?

    är ni noga med era tänder? vad har ni för rengöringsrutin. jag har slarvat

      Väldigt noga, tandborste, plackers sen flourskölj till kvällen. Morgonen enbart tandborste. Sen har jag en flaska flux på jobbet som jag gurglar med en gång under dagen på jobbet.

      Borstar varje morgon och kväll (med eltandborste). Fluortuggummi efter lunch och använder tandtråd 1-2 gånger i veckan. Går till tandhygienist en gång per år för att ta bort tandsten, har aldrig hål.

      Är noga. På morgonen eltandborste och Flux. På kvällen plackers, tandstickor, eltandborste och Flux. Har en refluxsjukdom som gjort att jag fått frätskador på tänderna så går till tandhygienisten två gånger om året för förebyggande vård.

      Helt ärligt så bara tandborstning på morgonen – då är man ju motiverad att inte ha dålig andedräkt. Inget mer än så fast jag borde

      Jag är mycket noga men Jag är tandsköterska också 🙂 Tandborstning 2ggr/dag med eltb. Plackers 1ggr/dag. Flux 1ggr/dag under dagen. Inte haft något hål på många många år.

    Hur ser läget ut i Sverige egentligen? Är det verkligen så illa som media målar upp det och vad jag läser på fb? Har inte bott i Sverige på 10 år och undrar verkligen hur det egentligen är!

      Vissa förorter, tex Hagsätra och Rågsved har de sista två åren blivit som du läser i media. Malmö är katastrof. Annars är min uppfattning att det är ungefär som det alltid har varit men man har matats med allt så det känns obehagligare att tex gå ute sent osv. Mer psykiskt liksom. Men i det stora hela är Sverige fortfarande lugnt.

        Nu var det ett par år sen jag senast var på besök och tyckte inte alls det var så förändrat. Men kanske är annorlunda att verkligen leva i landet. Skönt och höra ändå om en någon gång flyttar tillbaka igen med barnen och allt. Tycker bara jag hör elände från familj och vänner!

          Men det är ju för att vi matas av det. Skjutningar konstant enligt pressen men om du frågar random svenskar är det få personer som kommet säga att de hört/sett något IRL. Är Aftonbladet och Expressen osv som hypar. En viss ökning, men annars är Sverige som det alltid varit plus lite fler tiggare och invandrare.

        Ey! Hagsätra är inte så illa! Rätt lugnt här om man bortser från igår

          Nej, Hagsätra är inte lugnt. Jag älskar Rågsved, mina bästa år var när jag var boende i Rågsved, men om du inte ser förändringen sista året så är du nog inte ute så mycket.

            Jo Hagsätra är hur lugnt som helst!

              Men herregud sluta ljug. Polisen har tom Hagsätra / Rågsved på sin lista över områden som är särskilt utsatta. Det är ett oroligt område med mycket social orättvisa och kriminalitet i form av drogförsäljning.

              // en som är sambo med lokalpolis i området Hagsätra/Rågsved

                Seriös fråga (det är jag som skrev den långa kommentaren nedanför), hur skiljer sig Rågsved från Hagsätra? Jag har trott att Hagsätra är lugnare än Rågsved, men det kanske bara kommer av att jag bara rör mig i Hagsätra då och då, under dagtid.

                  Alltså jag har bott i Hagsätra i hela mitt liv och aldrig råkat ut för något. Men sen så rör jag mig inte heller i några drog eller gäng kretsar eller så det är kanske skillnaden? Så länge som man själv inte håller på med något fuffens så är det ett lugnt ställe att bo på.

                    eller = heller

        Jag bor i Rågsved. Det var hyfsat bra några år efter det att alla flumknarkare och fyllon gick vidare till himlen. Nu? Mycket, mycket drägg med bakgrund främst från länder där man inte åker så mycket skidor. (Rasistkortet dras säkert om fem sekunder; se näst sista stycket.) Knarket är tillbaka, men tack och lov inte så mycket våld så länge man inte lägger sig i eller tittar för länge på fel folk. Langare på mopeder som kör i full fart genom centrum, på gångvägar, genom skogen. Bankomaten i Rågsved försvann för några år sedan, då det blev för dyrt att reparera den efter försök till inbrott i den och till sist en sprängning. En tom polisstation. Det var ett tag sedan man roade sig med att elda bilar här ute, men i går (eller snarare 00.26 i natt) sprängde några entusiaster en taxi på en parkering i Hagsätra. Langare som står och väntar på kunder utanför tunnelbaneentrén. Tiggare som intar skolgården på kvällen. Många som plankar in i tunnelbanan. Svarta Audis som möter upp både leverantörer och kunder. Människor som har svårt att förstå att man slänger hushållssopor i sopnedkastet och inte i pappersinsamlingen, och att man slänger grovsopor i grovsoprummet och inte lämnar det i eller utanför entrén till huset där man bor. Många högljudda telefonsamtal på balkongerna. Du måste ta upp cykeln till lägenheten för att inte få den stulen. Ica i Rågsved tvingas till höga priser på grund av alla stölder de får stå ut med. Och nu vill det blågröna styret i Stockholm försöka få folk att bilda bostadsrättsföreningar och köpa loss hus från allmännyttan, bland annat här ute. Tänk att sitta i styrelsen för en sådan förening här ute! Så kul!

        Hagsätra är faktiskt betydligt bättre, som Unni skriver längre ner. Där skulle jag kunna tänka mig att bo. Klart lugnare. Men i övrigt blir det ofta sämre ju längre ut på tunnelbanenätet man kommer.

        Samtidigt skenar Stockholms stads skuldsättning som en dopad Solvalla-häst. På fyra år har skuldsättningen gått från 23 till 54 miljarder kronor. Ändå är det högkonjunktur? Ingen tar ansvar. Korruption är inte längre något helt otänkbart. (Varför avskaffades tjänstemannaansvaret?) Det blågröna styret vill höja skuldsättningen till 75 miljarder kronor, och samtidigt sälja av delar av de kommunala fastigheterna. Alla skyller på varandra, och risken finns att skulden hoppar upp till 111 miljarder om fyra år. Det är som ett pyramidspel.

        Jag skulle av hela mitt hjärta vilja hoppas på att det kommer att ordna sig, men jag tror att det är kört. Det finns så många som kastar skit på varandra (politiker och vanliga medborgare) och gapar fram sin ståndpunkt utan att ens försöka lyssna, istället för att anstränga sig litet och enas om hur vi kan lösa problem och hantera utmaningar.

        Jag har ingen lösning. Istället emigrerar jag hösten 2020. Jag önskar er som är kvar lycka till.

          Tack för ett riktigt svar över hur det ser ut i Stockholms förorter. Värre är det i Tensta, Rinkeby, Husby, Vårberg etc

          Sveriges politik och politiker är värdelös.

          // soctanten

          Tack för utförligt svar! Är själv från Botkyrka men ingen bor kvar där så kan verkligen tänka mig hur det utvecklats i liknande kommuner.

        Jag bor i Malmö sedan många år tillbaka men upplever inte alls att det är ”katastrof”! Älskar staden och kommer antagligen bo kvar här större delen av mitt liv! Har inte känt mig mindre trygg här än i någon annan av de städer jag bott i.

          Kan kanske bero litet på var i Malmö du bor?

            Absolut, så är det säkert. Men är det inte så i alla städer? Att det finns områden som är/känns mer eller mindre trygga? Känner inte igen bilden jag har av Malmö med den som media presenterar, eller kommentaren ovan om att det är ”katastrof”. Upplever inte att det är någon större skillnad från tex Göteborg som jag bott i tidigare.

              Vi har lägenhet nära Rättscentrum vid kanalen, om situationen i Malmö ställer jag mig bakom ordet KATASTROF. Och då finns det bra mycket värre områden i stan.

        Vad märkligt att säga så om Malmö. Du vet att Malmö inte består av stan + Rosengård? Ribersborg, Västra Hamnen, Ön är alla superfina ställen utan massa gängbråk.

          Upplever att Malmö alltid bara klumpas ihop som Malmö medan ingen påstår att Täby är osäkert för att de skjuter i Rågsved etc.
          När vi flyttade ner till Limhamn var min svåger övertygad om att de skulle skjuta utanför våran dörr typ.

        ”Malmö är katastrof” Sedan satsningar på att skjutvåldet ska sluta, så har skjutningar minskat sedan oktober 2018.

        https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/polisen-ser-sluta-skjut-som-en-framgang

        Det finns en positiv utveckling. Vi kan inte bara avfärda hela städer med att kalla det ”katastrof”, tycker inte det är snällt mot resten av staden.

      Nej det är precis som vanligt!
      Eller ungdomarna är ute mindre, det är väl det. Inte så att vi är rädda för rånarligor i förorterna som det framställs ibland..

    Vem här använder/har erfarenhet av spikmattor för att slappna av? Några tips? Borde man ta och införskaffa en sådan?

      Ja, har både ryggmatta och för nacken. Superbra och kostar typ nästan inget på Biltema.

    Har ni tips på en bloggerska som bloggar på ett genuint sätt om att göra karriär och samtidigt ha småbarn? Dvs det Blondinbella hävdar att hon gör. Jag har två barn och är samtidigt högsta chef på min arbetsplats. Det är roligt men väldigt påfrestande och stressigt. Speciellt när man inte har en chef högre upp att gå till i olika frågor utan man själv är alltid den (förutom styrelsen) som ska fatta alla stora beslut. Att ge järnet på jobbet hela dagarna och sedan komma hem och försöka vara den bästa mamman man kan vara med allt vad det innebär (läsa läxor, skjutsa till aktiviteter, laga mat, städa och för att inte tala om att jag fortfarande ammar den minsta). Det hade varit så inspirerande att få läsa en blogg som handlade om just detta, hur får man ihop allt utan att själv ramla ihop? Hur sänker man ambitionsnivån? Hur orkar man ta upp datorn och fortsätta jobba efter barnen är nattade? Är det ens rimligt att man ska behöva göra det? Ja, ni fattar.

      Jag skulle också vilja läsa en sån blogg. Tyvärt har väl en sådan mamma nog inte tid och energi att driva den typen av blogg du beskriver.

      Jag tror inte att det kan finnas sådan blogg. Om en person gör just vad du beskriver kommer hen inte ha tid för att blogga.

      Du o jag verkar ha samma liv haha. Jag fick (ganska oväntat) mitt typ drömjobb för ett tag sedan och är nu högsta o enda chefen, direkt nedanför styrelsen i en väldigt speciell organisation. Det är jättekul!… och oerhört utmanade på samma gång… ska utöver att bära ansvar för hel verksamhet även vara nån slags förälder till två små barn och typ hinna ha ett socialt liv. Jag känner inte till ngn sån blogg. Ärlig talat så tror jag (som någon skriver nedan) att det är svårt att hinna blogga med ett sånt liv. Jag har själv fasat bort mig från mina sociala medier för att det blev för mycket input för mig om dagarna haha. Skulle hellre ingå i ett nätverk för människor i liknande livssituation som mig, just för att hämta kraft och själv få möjlighet att dela känslor o tankar.

    Uh ni som vill flytta långt bort bara för att få komma bort ifrån allt, det funkar inte : )))) Har insett att jag hela livet försökt springa bort ifrån allt så långt det bara går. Ny stad, nytt land, nya möjligheter nu ska allt äntligen bli bra. Och det är det ju i början men sen kommer precis samma problem, de kan man aldrig springa ifrån hur långt man än springer. Har haft de här känslorna sen jag var 14år och nu är jag snart 30 och så himla less på att jag snart spenderat 15år med att försöka springa ifrån mitt inre. Nu vill jag hem, nu vill jag vara där min familj är, där jag nu insett mitt stöd och hjälp finns. Vill inte springa längre. Fyfan, gräset är ofta inte grönare på andra sidan.

    Haha vad deppigt det blev, men ville mest lätta hjärtat och peppa mig själv lite att jag iaf kommit till instinkt att jag måste sluta tro att allt löser sig om jag bara flyttar långt bort till tjottahejti!

      Tack! <3

      Uuhh, jag känner precis tvärtemot! Att flytta långt bort var min räddning. Precis som du säger var min dröm att bo långt borta från Sverige för jag kände att jag aldrig passade in, redan som tonåring. Nu har jag ett fantastiskt liv i ett annat land långt borta med min egen familj och skulle aldrig kunna tänka mig att flytta tillbaka. Även om familj och vänner inte är nära så är mitt egna liv och mående mer viktigt. Och när vi ses så är det ju underbart och man tar vara på den tiden man spenderar ihop ?

        Härligt att du känner så ❤️ Det kommer definitivt att bli en omställning att flytta tillbaka till Sverige igen då jag precis som du aldrig känt mig bekväm med att bo där. Jag har mest flytt ifrån mina egna känslor och inte varit bra på att hålla kontakten eller öppnat upp mig för hur jag egentligen mår. Jag är ganska säker på att jag nog flyttar igen så småning om men kanske då lite närmre i Europa och inte låta alla andra stå kvar med stora frågetecken om vad som hände eller vart jag tog vägen. Men just nu behöver jag komma hem, behöver se allt det där jag så gärna aldrig ville se igen, behöver tanka upp mig själv och inse att jag inte behöver springa mer, iallafall inte en miljon mil bort ifrån allt och alla. 🙂

          Jag kan förstå hur du känner! Provade på att flytta tillbaka i ca 6 månader efter att bott utomlands i 3 år, men kände mig så kvävd. Hade fått anställning på en bank med bra lön men kände bara att jag ville därifrån. Så jag sa upp mig och ”flydde” igen. Men du kanske hittar det där du söker hemma igen. Många av mina vänner som också bott utomlands i många år kände att de ville hem och liksom stadga sig där. Jag vet inte, för en del funkar det kanske! Hoppas du hittar det du så innerligt söker och finner ro ?

            Tusen tack ?

            Maria är det du? Har vi jobbat ihop i London?

              Var det svar till mig? I så fall nej, har aldrig bott i London ?

      Jag tror att det är betydligt enklare att förändra sitt liv (om man har kört fast) genom att flytta, antingen i Sverige eller utomlands. Då har man några månader på sig att skapa nya, hållbara livsförändringar. Att försöka förändra sitt liv på en plats där man bott länge är nog svårt, för det är så lätt att fortsätta tänka och göra som man alltid har gjort och umgås med folk man ”alltid” har umgåtts med. Men visst är en flytt inte en helt enkel lösning, men jag ser en betydligt större chans att slutresultatet blir bättre än att stanna kvar.

    När jag blir bajsnödig/gasig så blir jag ofta yr och ibland känns det som att kroppen inte får luft, typ syrebrist, som att man slutar andas, fast jag andas fortfarande. Träffat två läkare pga trötthet/järnbrist, och båda har viftat bort mina såna här symton och sagt typ ”märkligt, ja jag vet inte”. Vågar inte söka vård för det då jag känner mig som en hypokondriker. Har GAD. Någon som varit med om liknande? Det började efter jag fick barn. Hoppas dock det är psykiskt, men jag känner av det här innan jag känner av magbesvären så det känns inte som att det är det.

      Jag har något liknande. När jag är väldigt gasig så blir jag yr och känner mig febrig och sjuk, ungefär som att kroppen får syrebrist.

        Kom det efter att du fött barn eller vad tror du att det beror på? Det är så jobbigt. Ibland känns det som att jag kommer svimma.

          Innan! En gång när jag höll mig när jag kände att jag var påväg att få diarré så svimmade jag faktiskt. Jag bara föll bakåt. Men det var 15 år sen.

    Någon som vet om rebecca och vanessa kommer fylla på med fler tröjor i sin mersch?

    60 år , ser Glamour dagligen , har följt den serien i 30 år . Fler här inne ?

      Nej, men fastnat för Hem till gården 🙂

        Följer den också , jobbar och kan inte se på dagtid , spelar in och ser senare .

        Älskar Hem till Gården!!

        Hem till gården = uppe i 8 444 avsnitt den 12 april i år … Ser man ett avsnitt om dagen tar det bara 23 år.

      Jag har följt Glamour i ca 10 år men har ledsnat totaaallt så tittar knappt något längre. Dom drar ut på handlingar så jäkla länge och bara ältar och ältar, som storyn nu med Hope och Liams bebis

        Ja ,det håller jag med om , nu får dom komma med något nytt , men måste ändå fortsätta se !

          Ja låt alla få veta sanningen om bebisen och gå vidare nån jäkla gång! ? Känns som att manusförfattarna inte har så mycket fantasi längre, och fyller ut avsnitten med en massa jäkla ältande. Typ när Ridge, Brooke och Taylor kan stå och diskutera flera avsnitt vem Liam borde vara med, Steffy eller Hope, oerhört tråkigt att kolla på vecka in och vecka ut. Tror att jag behöver en paus, tacka vet jag Hem till Gården ?

    Hur har er vecka varit?

    Min har varit skit minst sagt, fått ett dödsbud men mycket drama runt det som jag inte orkar med och så har en vän brutit med mig. Känns som att jag har förlorat två personer på en vecka. Vet inte hur mycket mer jag orkar…

      ❤?

        Ärligt så vet jag inte ens hur jag ska hantera sorgen, vart ska man börja? Det var en nära familjemedlem och de allra närmsta har börjat tjafsa om arv medan jag bara vill att hen ska få frid och bli sörjd först..

          Alla hanterar sin sorg olika. Mitt råd är väll mest att låta dig känna de du känner, värdera inte dina känslor. det är ok att må skit, ok att skratta även om man är i sorg, ok att vara arg osv. Ta hand om dig själv. Och det kommer lätta, vill inte använda uttrycket det kommer gå över, men det kommer lätta, det kommer sluta göra så förbannat ont! ❤?

      ???

        Vännen bröt för hon har det stressigt just nu, så kan inte klandra henne för det. Men det känns som om det är något fel på mig, kan aldrig ha några längre nära relationer med någon. Jag vill bara krypa ihop och försvinna just nu…

    Är 22 år. 170cm. 50,6kg. Blodtryck oftast 150/100 (har koller varje vecka). Inga sjukdomar. Inge stress/oro/ångest – väldigt harmonisk i mig själv. Hemmasittare/arbetsökande.

    Någon mer som har högt blodtryck och svårt med vikten men inga sjukdomar/diagnoser?

    Söker inte efter ”det kanske beror på blabla” , har alltid haft det såhär och har alltid haft täta koller. Vill bara veta om någon har samma och om ni märker av det?

      Fick diagnostiserat högt för några år sen, minns aldrig siffror men det vara bara på gränsen högt. 178/80 kg
      Märker absolut ingenting
      Förutom när jag ätit för mycket lakrits (rent lakrits) och mår sjukt dåligt! Det är läskigt då!
      Minns ej exakt hur för det var år sedan senast, minns bara att det var sjukt obehagligt

        Har vener som verkligen syns och bra att sticka i, kanske beror på högt tryck?

          Nej, fysiologiskt omöjligt.

    VARNING FÖR BARNINLÄGG!!
    ni som stör er på sådana trådar kan gärna ta och scrolla förbi!

    Hur upplever ni det att ha barn tätt? Det var vår plan hela tiden, två ”snabba” så e vi klara sen, nu är vår son 22 månader och förlossningen börjar närma sig, (det är inte jätte tätt men ändå strax under två år) Jag blir mer och mer nervös över att det kanske blir för tätt! Vår son är jätte mammig och får så dåligt samvete för hans skull!

    Ni som haft barn med ungefär samma åldersskillnad, hur har det funkat?! (Svårt att ångra sig nu 😉 men vill gärna höra era historier)

    Ni som har iPhone 8 (den vanliga, inte plus modellen) har ni porträtt funktionen på kameran?? :))

      Nej

    avslutat mitt sista pass ikväll med ”mina” gamlingar ❤️ så nu firar jag med Max mat HAHA. Ni som vet ni vet. ?

      ❤️

    Någon som har hyperhidros eller vet något om det? Jag har svettats så länge jag kan minnas, i princip överallt-händer, fötter, ansikte, armhålor, rygg mm även om jag bara går 1 minut till bussen så blir jag svettig på överläppen och i armhålorna. Har alltid behövt tänka på vad jag kan ha på mig och självklart inga färger, endast svart och eventuellt vitt. Hjäääälp!

      Min dotter har hyperhidros och har haft problem med svettningar i många år trots att hon bara är 15 år, alltså även innan puberteten. Vi sökte via vc och fick remmis till hidroskliniken/svettmottagningen i Stockholm. Blev skickade till Köpenhamn där hon får botox i händer och under armarna ca 3 ggr om året. Behandlingen är kostnadsfri via landstinget men biljetten ner får man betala själv. Hon är supernöjd, vågar hälsa på folk och använda kläder hon vill ha på sig och inte välja efter färg och form. Så värt det! Sök hjälp, så onödigt att gå och lida i onödan! Lycka Till!

    Hur läser ni «öppet spår? Jag måste gå ut och sen in igjen för att få nya kommentarer. Då måste jag skrålla uppifrån och ner igjen så jobbigt !!!

      Kollar från ”toppen”, söker upp de intressanta kommentarerna och vad som skrivs till dem. Kanske litet jobbigt, men det går ganska fort.

        Innebär det, att du minns alla ämnen på trådarna här inne???

          Ha, ha! Nej, det räcker med de ”första” olika startinläggen som folk sedan svarar på. Antag 500 inlägg totalt, så finns det typ bara 20, 30 ”startinlägg”? Av de kanske fem är intressanta att hålla koll på.

      Läser alltid ”Öppet spår” på datorn. Får så ont i fingret annars 😀

    Första dagen på ett nytt jobb ikväll. Jobbar som timmis på ett ålderdomshem och har haft 3 dagar intro men dom var seriöst skit.. Kände inte att jag fick veta basic grejer och inga rutiner på något som helst.. När jag frågade om morgonrutiner så fick jag till svar ”beror på vem du jobbar med.” Och det var liksom det… Ingen tes har dom heller som man kan kolla på. Iallfall gjorde jag första dagen idag, kvällspass men kände inte att jag kunde grejer som jag borde kunna. Larm och liknande hadde jag ju ingen som helst aning om.
    Usch! Gick så dåligt och kände mig som världens största idiot som frågade om saker jag borde kunna.. Ville bara gråta men klarade att hålla mig iallafall??
    Behöver pepp av er nu tills imorgon och söndag(dagpass) för vill verkligen inte tillbaka och känna mig som världens idiot 🙁

      Nej, du är inte en idiot. Absolut inte. Första dagarna på ett nytt jobb, då tror man kanske det … Men rätt snart upptäcker du att du är ikapp med de andra, och till och med har tankar och idéer som andra inte har. Var uppmärksam, fråga, fundera, så kommer det garanterat att bli bra. Jag lovar!

        Tack? Hoppas innerligt att det går bra idag…

          Välkommen hem! Visst gick det litet, litet bättre i dag? Hoppas!

            Gick bättre idag. 2st som berömde mig och det gjorde seriöst min dag? Känns bättre inför passet imorgon och när det är över ska jag unna mig något bra 🙂
            Stolt över att jag klarade dagen och inte spydde eller började gråta för hade sånn sjuk ångest… BUT I DID IT??

              Jag brukade alltid sommarjobba inom äldrevården, första sommaren sa en underbar ordinarie ”ta det lugnt, det tar minst tre veckor innan du kommer in i alla rutiner ordentligt, tyvärr är det ju då enbart 1 vecka kvar på sommarvik:et. Men det kan ju inte du göra något åt, det är så för alla!”. Bar med mig det varje sommar och i alla nya jobb som jag kände mig totalt lost i ?

    SSK/SSK studenter, skrev min första läkemedelsberäknings tenta idag och vet redan nu att jag har ett fel på infusionen 🙁 Hur många gånger behövde ni skriva tentan eller satte ni den med en gång?

      Jag har fixat mina läkemedelstentor på första försöket, men det är SÅ många som får göra om dom flera gånger så tro verkligen inte att du är den enda! Och det är okej att göra dem flera gånger, det är så enkelt att göra slarvfel.

      Stressa inte över det, och får du göra dem flera gånger så tänk på omtentorna som lärotillfällen, du kommer bli grym på läkemedelsräkning eftersom du får träna massor!

        Grymt ju ?? Det är ju verkligen inte hela världen egentligen, bara att göra om den delen.

        Räknat och räknat hemma och det har alltid gått vägen men det låste sig på just en fråga på tentan och insåg direkt efter sen vart jag tänkte fel haha, så typiskt. Känns mycket lugnare idag när jag sovit på saken haha, går ändå bara T2 jag har gott om tid. Tack för fint svar Greta!

    Det har gått ett halvår nu, men kan inte släppa snubben som gjorde grymt bra intryck på mig. Skojar inte när jag säger att jag drömmer om honom minst två gånger i veckan. Senast nu, efter att jag somnade i soffan och sov där i tre timmar. Drömmarna är alltid så verkliga och detaljerade också. Jättemysigt att drömma om honom, men också lite jobbigt när man vaknar och det bara är en dröm.?

      Kanske dags att ta kontakt då? 🙂

        Jag gjorde det en gång, det kanske inte räknas iofs för jag skickade en snap där jag bara skrev ”hej?” (jag hade druckit lite och kände bara att jag måste men kom inte på något bättre?), han öppnade men svarade inte så jag vet inte om jag borde göra det igen, hahah?

          Nej skicka ingenting mer till honom då. Han vet att han kan skriva om han vill och han hade också kunnat svara även på ”bara” Hej om han ville. Jag hade låtit bli att skriva mer till honom om han inte svarat.

            Ja det vet jag, är ju därför jag inte har skrivit mer.

    Det finns en liten chans att jag har en svår sjukdom men är under utredning och har inte fått diagnos ännu. Av ren oro och för någon slags säkerhet så tecknade jag en sjukförsäkring för några dagar sedan. Läste inte igenom något finstilt utan tänkte att det ändå bara handlar om 200:- i månaden och att jag kan säga upp det typ när som. Men om jag nu skulle få en diagnos, tror ni de skulle hjälpa mig även om jag så nyligen tecknade försäkringen? Eller tror ni man ändå måste ha betalat under en längre tid? Pallar inte läsa igenom allt oc det gör som sagt inte jättemycket om jag inte skulle få pengar vid eventuell sjukdom men ändå…

      Ring försäkringsbolaget och fråga.

        Hahaha nej för fan! Då verkar det ju jättesneaky!

          Att ringa och fråga vad ens försäkring har för villkor? Du har ju rätt att teckna försäkring när du vill. Har de villkor att du måste ha haft försäkringen en viss tid så spelar det ju ingen roll om du frågar eller läser dig till den infon, då får du ju ändå inte ut något på den. Eller vad menar du skulle vara sneaky?

      Det beror kanske lite på vad försäkringsbolaget vill ha för underlag…? Om dom endast vill ha ett läkarintyg som säger när du fick diagnos, då är det säkert inga problem. Vill dom ha journalhandlingar kan det ju vara något annat. Kan jag tänka mig iaf! MEN det viktiga är att du har en sjukförsäkring! Av egen erfarenhet vet jag att det kan vara väldigt svårt att få teckna diverse sjukförsäkringar eller efterlevandeskydd när man väl har en diagnos (beroende på vad det är såklart). Lycka till och hoppas utredningen går bra! ?

    Maria är det du? 😛 har vi jobbat ihop i London?

    Hej, fina ni. Jag ville fråga om det finns någon annan här som också känner sig heeelt ”behind” om ni jämför er med gamla klasskompisar från gymnasiet och så? Ursäkta det engelska uttrycket men vet inte hur jag ska beskriva det på svenska. Jag är 27 år och fortfarande inte klar med min universitetsutbildning (det tog några år av depression där emellan för mig). Jag brukar sitta och smygsnoka på gamla grundskole- och gymnasieklasskompisars Instagram och såg häromdagen att mitt ex och nuvarande tjej ska gifta sig (de började dejta typ en månad efter vårt förhållande tog slut när vi var runt 19, 20). En annan lika gammal är framgångsrik jurist, de flesta har köpt sina lägenheter istället för hyr, någon har till och med barn på gång… Ja, ni förstår. Jag är genuint glad för deras skull men det jag undrar är hur vanligt det är att vara i min sits? Berätta om era situationer i min ålder <3

    HeLLo alla, jag heter Catherine Flores och jag är en av de personer som har gynnats av den stora Wadada Love Spell. Den stora Wadada. Wadada uppträdde mitt i mitt liv när allt hopp var förlorat. Jag gav upp på livet och tyckte att det bästa sättet att bota mitt brutna hjärta var att ta mitt liv efter att jag försökte återförena flera processer med min man som dumpade mig efter två år av vårt äktenskap för en annan dam men ingen av mina ansträngningar fungerade. Jag bestämde mig för att fortsätta med min självmordsplan innan en underlig ande kom över mig som ett regn och tjänat mig att söka på nätet. Efter att ha sett så många samtal om The Great Wadada sökte jag motvilligt och hittade fantastiska vittnesmål och rekommendationer om honom som uppmuntrade mig att kontakta honom via hans email. Han svarade och bad mig att torka bort mina tårar och sluta någon handling för att ta mitt liv; Han sa att mitt fall är lösligt efter att ha hört hans Oracle. Tja, här är jag idag tacka The Great Wadada för att rädda mitt liv och återföra min man. Vi är så glada idag och lyckligare än vi någonsin varit. Han hjälpte mig också att stoppa mitt hjärtproblem. Jag är så tacksam för att vara bland de människor som delar detta vittnesbörd. Kontakta honom på detta E-mail: thegreatwadada172@gmail.com

    Kontakta honom för följande och se det stora arbetet av The.Great Wadada

    (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    {2} Om du söker ett jobb
    (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
    (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik.
    (7) du vill bli gift stavar
    (8) Ta bort sjukdom från din kropp
    (9) Business Spell
    (10) Ta tillbaka förlorad kärlek
     (11) Du vill att din man alltid ska ligga i sängen
    (12) Du vill att din man aldrig ska ha ögon på andra kvinnor utom för dig
    (13) Du vill leva utöver människans fantasi)
    Och förlorade mer ..

    Get best Coimbatore escorts services in coimbatore at Very Competitive Price, then you are in right place. Kia escorts offer you the best coimbatore call girls for sex, dating & clubbing. We provide 24*7 escorts services in coimbatore at a very competitive price. For more information please visit our Website or You can call us anytime 7339989682.

    http://www.kiaescorts.com/coimbatore-escorts

    If you are looking for best Goa call girls for sex, clubbing & dating visit Kia Escorts Services. You can get high profile sexy and horny Goa escorts at a very competitive price. For more information call us anytime 7339989682.

    http://www.kiaescorts.com/goa-escorts

    Jag är här för att kommentera mitt personliga möte med en stavspelare som har hjälpt mig att återställa harmonin i mitt äktenskap och han har också gett mitt liv en ny mening. Jag vill att ni alla ska veta att prästmanuka hjälpte mig att återställa freden i mitt äktenskap som förstördes återställdes tillbaka och min man är tillbaka till huset och har tagit fullt ansvar för familjen och även han har blivit befordrad på kontoret med hjälp av präst manuka ord är helt enkelt inte tillräckligt för att säga tack. Du är verkligen en välsignelse för människovänlig prästmanuka. om du vill träffa den här mannen och få ditt problem att lösa hans e-postadress är lovesolutiontemple1@gmail.com Mrs.barbara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.