Öppet Spår – Uppsamlingsheat

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

668 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur lång är er menscykel och får ni mensen prick den dag ni väntar den eller kan det vara typ +/- x antal dagar? #först haha

      Minst 35 dagar, oregelbunden som hejsan men det har den alltid varit.

      Jag har aldrig haft regelbunden mens förutom när jag ätit p-piller. Den brukar hoppa över 2-3 månader.

      Lång… varierar mellan 34 till 48 som det var sist. Helt sjukt och mår riktigt dåligt av det. Känns som att hela jag styrs av den här förbannade menscykeln.

        Hade två perioder förra året då min cykel var på 89 dagar, visst kände man sig styrd över att inte veta, men såg det mest som skönt att inte ha mens. Kanske p-piller kan vara ett alternativ för dig? Funderade på det själv men oregelbunden mens är inget problem så jag hoppade det 🙂

          Slutade med p-piller för 15 år sedan och kommer aldrig använda det igen. Blev deprimerad, gick upp i vikt mm. Nu är det mer extrem pms, svullenhet, megahunger och trötthet som är problemet och det känns nästan som att ju längre det dröjer innan mensen kommer ju värre symtom. För att inte tala om menssmärtorna. Misstänker att jag möjligtvis kanske har endometrios men kommer mig inte för att gå till gynekologen. Men får ta tag i det!

        Jag har lika långt! Tycker det är skönt? Förstår om man vill ha barn och det liksom blir färre chanser. Om du oroar dig råder jag dig höra med en barnmorska för att höra att allt är ok.

      25 dagar ibland + 2 dagar. Dock brukar den vara extremt punktlig, händer nog max en handfull gånger att den är 1-2dar sen.

      Ca 32 dagar

      Min mens har varit som en klocka från första gången. Blir ändå förvånad varenda månad.

      Nu går jag på p-piller så förvåningen är ju hyfsat mindre nu..

      30 -33 dagar 🙂

      Mellan 27 och 31 dagar, har trackat den med en app i flera år men ser inget mönster i det hela. En anledning till att jag gillar menskopp är att jag kan börja använda den på den på första möjliga mensdag och slippa oroa mig för att mensen ska starta vid något tillfälle då jag inte kan gå direkt på toa.

      Sen jag började med minipiller så har jag inte haft mens alls. Jätteskönt men har iof kostat 2 gravtest på 10 år.

        Kommer alltid samma datum varje månad, vilket är den 21. Och håller i 15 dagar. Så ungefär 2 veckor uppehåll. Så kommer det igen. Kan bero på p-sprutan med. Ingen aning.

          Även i mars när februari bara har 28 dagar?

            Nu var du säkert ironisk, men ja. Även i mars

      28 dagar, alltid runt om beräknat datum med plus/minus 1-2 dagar

      Har ingen cykel alls då jag har p-stav. Ibland kommer den, ibland går det ett par månader. Ja, vad som helst kan hända. ??‍♀️

      Alltså.. ofta kvinnor verkligen har koll på sånt här? Själv har jag ingen aning. Vet inte ens vilka datum jag brukar ha mens eller hur länge den pågår haha ??‍♀️

        Klart man har koll! Hur ska man annars veta om man blivit sjuk/gravid?

          För det kan man inte veta ändå?

            Nä?

        Har endast koll pga att jag trackar den i en app, annars vet jag inte.

          Samma här, och började inte hålla koll förrän jag var 29 år.

        Inte direkt svårt att ha koll? Finns ju appar. Eller så skriver man upp det själv.

      Alltid 27 dagar. Blöder 6 dagar med rejäla smärtor. Pms dyker upp på dag 15 och håller i sig till dag 27. Inte många ”bra” dagar på en cykel. Fy sjutton för att vara kvinna ?

      Hade 32 dagars cykel från första mens – första graviditeten. Sen drog mensen igång igen 5 månader efter förlossningen och sen dess är min cykel 29 dagar, och jag har starkare symptom för både ägglossning och pms än innan graviditeten.

      Är 27, har aldrig en enda gång lyckats komma ihåg på vilken dag min mens börjar eller slutar. Kanske nästa års nyårslöfte?

        HA! Samma här, började använda en app förra veckan för att inte bli så förvirrad varje månad 😛

      Har undanbett dig ot-inlägg såvidare dom inte handlar om löwengrip såklart

        Ot som handlar om influencers är ju fortfarande ok. Inte bara om Löwengrip, alltså.

      Oftast är cykeln ca 30-32 dagar. Har pstav så ungefär var tredje månad tar det 100 dagar (!?) skumt men oregelbunden mens är vanligt.
      Själva mensen varar 5 dagar, men är väldigt väldigt sparsam – har knappt skydd

      När jag inte hade pstav var min cykel precis 28 dagar varje gång, och mensen varade 4 dagar, varav andra dagen var vidrigt hemsk och smärtsam.

      28 dagar, brukar komma prick på förväntad dag, ibland kan den komma någon dag tidigt eller sent men det är ovanligt. Blöder 2-3 dagar och har fruktansvärt ont i en eller max två av dagarna.

      Ca 24 dagar. Men sen jag fick mitt andra barn har jag börjat få spottings (kanske inte är spottings) två dagar innan den riktiga mensen börjar. Det är iaf en mörkbrun blödning, antingen rester från månaden innan eller bara lite blod som blandats med syre därav färgen. Har någon annan liknande?

        Jag har så, har inte förut barn dock. Men får så 1-2 dagar innan det sätter igång.

          Skönt att jag inte är ensam ? ingen jag känner har detta. Har du frågat och kollat upp det?
          Jag frågar varje gång jag varit hos gyn och alla säger att det inte ska vara konstigt och dessutom ganska vanligt. Men som sagt känner ingen som har så ?

            Har också, och vet flera som får. Ofarligt. Och du är definitivt inte ensam ☺️

              På beskrivningen låter det lite som om era kroppar tänker ”Näää, alltså, nu städar vi ut det här sista så vi kan köra den nya leveransen i morgon!”

                Haha ja! ?

        Samma här, alltid varit så. Minns första gången det hände, hahaha, var typ i början och jag var väl 12-13 nånting (vet inte när jag fick första mensen).
        Så när det varit brnt i några dagar började jag bli helt övertygad om att tarmen gått sönder inifrån och gud vet vad. Minns att jag tänkte ”hur ska jag säga till mamma att det kommer bsjs från fel hål”.?

        Behövde aldrig säga något dock, det löste sig?

      25 dagar. Vissa månader har jag mens två ggr. Men väldigt regelbunden och prick på beräknad dag.

        Jag har också en kort menscykel och ibland får jag mens 2 ggr/månad.
        Enda fördelen är att man slipper vänta för länge när man väl satt igång bebisverkstan 🙂

      Slutade med p piller för ca. 7 månader sen efter typ 20 år. Min cykel är nu ganska kort mellan 21-25 dagar. Det har diffat lite. Kommer inte riktigt ihåg hur det var innan. Har dock färre dagar nu 4 istället för 7 som jag hade förr.
      Har gått upp mycket i vikt sen jag slutade vilket inte är kul alls. Har inte fått dålig hy dock vilket många av mina vänner fick. Ångrar nästan att jag slutade för den här viktökningen gör mig obekväm (försöker inte få barn)

        Jag fick också dålig hy när jag slutade med mina p-piller. Det tog över ett år innan hyn kom i balans. Kämpa!

      På pricken 28 dagar varje månad. Alltså om jag ska få den på onsdag, så kan den komma när klockan slår 00.00 från tisdag till onsdag. Punktligt värre.

      Är otroligt tacksam för det, har endometrios och planerar tyvärr livet efter skiten (hade väl iof varit tacksamt att veta utan endo med såklart). Kan planera på jobbet och lösa min frånvaro redan innan den kommit. Nångång har den varit en eller två dagar sen/tidig.

      Hade hemskt kort cykel som varierade mellan 18-26 dagar med riktigt riklig mens och mensvärk. Satte sedan in p-stav och fick mens i typ två veckor en gång, och sedan dess inte en droppe mens på 5 år (bytt stav en gång) !!!! älskar det

      36 dagar om jag minns rätt. Väldigt skönt att ha så sällan, tills man försöker skaffa barn och inte kan försöka lika ofta… Äter annars ppiller hela tiden så har aldrig mens. Vet därför inte om cykeln förändrats efter graviditeten.

      Väldigt regelbunden (äter inte PP, är helt naturell), kan nästan ställa klockan efter den, har aldrig haft PMS. Jag vet på en gång när jag har haft ägglossning (känner det i ryggen).

        Glömde skriva att den är 28 dagar

      Kollar jag min app har det sedan Januari förra året varit allt mellan 23-48 dagar från att ha varit 28 stabilt i åratal. Håller i sig i omkring 5 dagar och rejäl mensvärk. IVF har totalt ruckat på mina hormoner så vet aldrig riktigt vad som kommer.

    Bara jag som vill ha mera Book i livet!?

      Börjar tröttna. Litet tragiskt, ungefär som med Ljugengrip.

        Ljugengrip – tihihi vad roligt att kalla henne det!

          ?

          Alltid roligt att göra någon glad!

          Eller Isabella Obegriplig 🙂

      Jag med!

    Team Ross eller team Rachel?

    Jag är team Ross, tycker Rachel beter sig illa många gånger genom hela serien. T ex när hon börjar dejta Joshua och hon tycker dom ska gifta sig bara för att hon och Ross ska ligga lika, eller när hon lämnar Barry vid altaret eller när hon ligger med Barry fast hon vet att han ska gifta sig med Mindy.

    Mvh inget liv pga depression och sjukskrivning

      Team ingen. Båda är rätt skit faktiskt. Ross är sjukligt svartsjuk och kontrollerande. Men båda betedde sig lika illa mot varandra.

      Men ross är ju så fånigt svartsjuk, missunnsam och inte stöttande när Rachel får nytt jobb och måste arbeta hela tiden.

      Team Ross. 🙂

      Team båda fast vid olika tillfällen. Typ håller med om att de were on a break, men sen tycker jag att Ross är jobbig som inte fattar när Rachel t.ex inte vill ha honom på sitt nya jobb osv.

      Team Seinfeldt ?

      Team Rachel! Inte okej att ligga med någon annan samma kväll som man tar paus i ett förhållande. FRIENDS är den bästa serien!

        Ganska homofobisk dock. Seinfeld var före sin tid där plus att de lät inte alla kvinnor spela utan bh med ständigt styva bröstvårtor (på riktigt, kolla det nästa gång ni ser vänner, måste vara sjukt kallt i studion)

          Seinfeld ???

          Vad har skådespelarnas bröstvårtor med serien att göra?
          Vadå ”lät inte kvinnor spela utan BH”? Det handlade väl mer om modet då ocv det där med fria tuttisar börjar komma tillbaka nu har jag sett. Ja det är chockerande men jag kollar bort om det sticker i ögonen.
          Free the nipple! Ingen ska säga åt en kvinna att hon måste ha BH.

            Det är inte ”free The nipple” , det är ”twist The nipple” framför kameran så vi får manliga tittare.

          Vänner måste vara den serie som har åldrats absolut sämst. Knappt så att humorn var roligt när den kom heller. Oerhört platt.

            Äh det är ju bara för att folk är så jävla PK-sjuka, Friends håller än idag och är skitbra.

          Homofobisk, sexistisk, fettfobisk, transfobisk… håhå vad roligt..

            Vilken tur att det inte är ett tvång att titta på den då.

              Ja, det vore ju tortyr.

      Vart är Ken Adams och Regina!?

    Vad är er erfarenhet av kopparspiral? Jag är ung, 21 år, men hormoner får mig bara att tappa sexlusten. Har ingen i min närhet som har kopparspiral så därför frågar jag här!
    Är det svårt att få barn efter att man tagit ut den?
    Medveten om att mensen kan bli rikligare och mer smärtsam, men jag blöder inte mycket till att börja med så jag kan nog leva med det.
    Berätta gärna om era erfarenheter 🙂 Funderar även på Natural cycles, jag vet vad de flesta tycker om det här inne, men vill gärna veta era erfarenheter med Nc också!

      Kapar tråden och passar på att fråga om Kyleena också, som är en hormonspiral men som bara ger hormoner till området och ska alltså inte påverka humör, vikt osv?

        Absolut, om ni har några tips på nåt annat preventivmedel så vill jag ju gärna veta det 🙂
        Kyleena, påverkar den sexlusten?

          Jag hade kopparspiral efter att jag fått barnen och blödde så mycket att jag tog ut den. Det kan ju som du säger berott på blödningsmängden oavsett spiral eller inte. Innan barnen hade jag sparsamma blödningar men det brukar ju förändras efteråt. Framförallt har jag sådan pms och då tyckte bm att jag skulle testa mirena hormonspiral. Det funkar utmärkt, blöder i princip ingenting och min pms är mycket bättre. Dock har jag nedsatt lust. Oklart om det beror på spiralen eller antidepressiv medicin. Tycker nog att lusten var bättre med kopparspiralen. Jag blev gravid strax efter att jag tog ut kopparspiralen så inga problem där!

        Jag har haft Kyleena i lite mer än ett år nu. I början var jag skeptisk till att den verkligen påverkar ”endast” livmodern som barnmorskan sa. Märker av humörsvängningar mer men blöder iofs mindre än tidigare. Det jobbigaste är att ständigt känna efter om trådarna är där de ska, vilket inte alltid känns då de liksom viker in sig. Det gjorde inte så ont att sätta in den men då hade jag fött barn för några månader sedan. Angående sexlusten tror jag att den är som vanligt, alltså upp och ner ?

        Hoppas det svaret hjälpte, hör av dig om du undrar nå mer!

          Det där är så märkligt, jag har fått till mig och läst att man ska känna efter trådar. Men sist jag var hon gyn sa hon att man absolut inte ska känna efter då risken för bakterier är stor. Hon menar att den sitter där den sitter, så länge man inte börjar blöda med klumpar är den kvar..

          Jag har åtminstone slutat känna för det gjorde mig stressad när jag inte hittade dem.

            Ja, jag blir också så stressad och har även gått till gyn bara för att de ska dubbelkolla att spiralen är kvar. Har dock litat på att de böjer in sig och slutat känna. Skönt man inte e ensam om det då!

        Jag hade Kyleena i 1,5 år. Mensen regelbunden, mensvärken kunde jag stå ut, sexlust bra. Däremot insåg jag att min grova ångest och nedstämda humör startade i samma veva som jag satte in spiralen. Även fast barnmorskan envisades med att det inte var spiralens fel så tog jag ut den, redan en vecka senare mådde jag MYCKET bättre. Med Kyleena grät jag flera gånger i veckan och kände ingen glädje med livet. Nu minns jag inte när jag grät senast och är glad nästan hela tiden! Däremot reagerar alla olika på hormoner, din kropp behöver inte påverkas likadant som min

          Sexlusten påverkades inte, blev däremot mycket våtare med Kyleenan haha

        Kyleena passade inte mig alls, hade den i 6 månader och blev ett monster.. var bara arg bitter och ledsen hela tiden, hatade mina barn och min man..

        Hade Kyleena.
        Stod ut i sex månader innan jag tog ut den, tappade nästan allt hår på huvudet och fick jättedålig hy. Sedan blev jag även ”hårig” i ansiktet,
        Annars var det bra. Ingen mens osv. Men det var verkligen inte värt det.

      Jag har NC. Jag är ANTI preventivmedel som stör kroppens naturliga funktioner och tycker att det är kränkande att ägglossare (finurligt ord) ska behöva experimentera med kroppen. Det är väl ändå ett förtryck? Kan inte spermaproducerare ta tabletter som gör deras spermier obefruktbara med äggen istället.

        Hur gammal är du? Har du en fast partner? Skulle det vara katastrof om du blev gravid? Hur funkar Nc för dig? 🙂

          Jag är 29 och har en fast partner. Det är inte läge att bli gravid just nu men om något år förhoppningsvis :). Det har funkat jättebra. Jag tycker att jag har lärt känna min kropp på ett bra sätt och tyckte det var bökigt i början att komma igång men har kört med NC i ca 2 år utan problem och är van. Tipsade en väninna och hon tycker också att det är toppen. Sen har man ju hört om dom som blivit gravida ändå och så klart är man medveten om att det skulle kunna bli så.

            Hej Frida, appen fanns inte för två år sedan. Jobbar du på NC? Annars har jag svårt att se hur du kan ha använt appen.

              NC lanserades 2014, så nog fanns den 2017
              Mvh / använde den 2014 och blev gravid

              Jo det har den väl ändå?

            Jag har använt en preventivmetod som går ut på att jag blinkar innan oskyddat sex. Har funkat för mig och min partner i två år nu. Funkar även för en vän till mig som inte heller har blivit gravid med den metoden. Toppen!

        Själv blev jag så kränkt när bm inte ville skriva ut p-piller till mig att jag bad en kompis som bor i ett land där man köper de utan recept att köpa med en uppsättning till mig när hon kommer hem varje gång. Har aldrig mått bättre än när jag går på p-piller. Slipper blöda som en nyslaktad ko varenda månad och mår som en prinsessa helt utan pms. Allt är individuellt. Bra att du hittat din grej men utgå inte från att det funkar bäst för alla andra och utgå inte från att hormoner får alla att må så som du gör.

          Får man fråga varför BM inte ville förskriva? Risker för din hälsa?

            Jag väger 5 kilo för mycket. I övrigt har jag aldrig rökt, tränar 5 dagar i veckan, utmärkt blodtryck, inga hjärtsjukdomar i familjen. Så jag surade ihop och fixade mina piller på annat sätt.

              Samma här! Gick istället till vårdcentralen där läkaren genast skrev ut eftersom alla värden var bra och aldrig rökt. Han sa att rökning påverkar betydligt mer än lite övervikt.

                Kan man gå på vc för att få preventivmedel?

                  Ja, tydligen. Jag visste inte det heller, men fick tipset av en privat klinik som inte kunde ta emot mig när jag sökte mig b8irt från kvinnokliniken.

                    Okej. Tack för tips, hade ingen aning. Kry kan skriva ut men bara tre månader i taget. Där har jag sagt att jag väger mindre än jag gör för att få p-piller någon gång

              Vänta, varför är övervikt en kontraindikation?

                Det finns ett samband med övervikt och blodpropp och p-piller och blodpropp därför ökar risken för blodpropp för tjocka kvinnor som äter p-piller.

              Var försiktiga bara, snälla ni!
              Jag fick massiv lungemboli när jag käkade p-piller. Var ett under att jag överlevde.

          Gränsen för p-piller ligger på ca bmi 30 och det är rätt rejält med övervikt, till och med fetma. Istället för att vara kränkt över vad sjukvårdspersonal informera dig om bör du ta reda på hälsoriskerna med din övervikt samt riskerna med att äta p-piller samtidigt som man är kraftigt överviktig.

            Jag har tagit reda på riskerna. Både läst själv och blivit informerad av bm. Jag har valt att äta p-piller ändå, då fördelarna överväger riskerna. Speciellt då det ”bara” är 5 kilo och alla andra riskfaktorer är på noll. Mitt val som jag har gjort.

              Ditt val som kan komma att belasta sjukvården. ”Bara” 5 kg är inte så bara. Mitt råd är att lyssna på dom som kan och har utbildningen.

            Bättre att äta Cerazette i så fall, ökar ej risken för blodpropp så spelar ingen roll att man är överviktig.

        Skulle aldrig lita på att spermaproduceraren skulle stå sitt kast och sköta tabletterna. Eftersom de aldrig kommer kunna bära barn = bli drabbade av konsekvenserna av slarv med piller så litar jag heller inte på att inte bli på smällen på grund av misskötsel.
        Bra tanke och idé i teorin dock.

          Du menar att du inte litar på mannen du är i ett förhållande med?

            Alla är inte i förhållanden bara för att de har sex….

              Men könssjukdomar då? Litar du på att han inte ger dig det? Använd kondom tjejer, mkt bättre och man slipper all äcklig sperma som jag knappt kan titta på utan att spy

                Sperman är inget problem för mig. Ligger jag med någon ny/okänd är det kondom men jag har ett antal kks som jag ligger med utan kondom men som jag inte skulle ligga med utan p-piller. Sån är jag. Kollar mig rätt ofta för sjukdomar också och än så länge har jag aldrig haft någonting.

                Det är inte jag som är 20.18 men jag tog mig friheten att svara ovan ändå. Lite gammalmodigt att utgå från att sex bara sker i tvåsamma förhållanden bara.

              Nej, jag vet. Syftade på att man lär skydda sig med kondom om man har sex med någon man inte känner/inte vet om hen har sex med flera.

                Det sista kan man inte veta med säkerhet i en relation heller.

                  Visserligen men det är ju där tilliten kommer in

            Nja skulle inte lita på min man i detta fall. Eftersom hans slarv skulle resultera i något som sker i MIN kropp. Oavsett om jag behåller barnet eller väljer abort är det ändå min kropp som får ta konsekvenserna av hans slarv.
            Känns ”enklare” att skulle mig själv om något skulle hända eller snarare se till att det inte händer genom att sköta tabletterna/preventivmedlet.
            Är rädd att det skulle bli personligt om något hände och jag skulle faktiskt inte förlåta min man för det.
            Hade det rört sig om t.ex vasektomi som är en engångsgrej och sen förhoppningsvis bestående så är jag PÅ. Men tyvärr, tabletter för spermaproducerare. Nop.

              Håller HELT med dig

          Exakt vad jag skulle säga. Jag hade ändå sett till att skydda mig då det i slutändan skulle vara jag som fick ta konsekvensen av slarvet.

        Det är bra att det finns många olika preventivmedel för kvinnor, ger kvinnor makt över sina egna kroppar på ett sätt vi aldrig haft någonsin i historien. Använder inte heller hormoner och skulle inte vilja ha spiral (många får ont, blöder mer, ökad risk för utomkvädeshavandeskap).Håller med om att det borde finnas fler preventivmedel som män kan använda, det pågår faktiskt en studie i Sverige kring en slags gel som hämnar spermieproduktionen. Till TS: det finns även kondom, är nog det preventivmedel som ger minst biverkningar ?

          Vore jag man skulle jag gärna ha ett preventivmedel för min egen skull då jag inte vill ha barn. Förstår inte att män vågar lita på att tjejen skyddar sig och inte slarvar.

            Ja, de män som anser att de borde ha rätt att ha vetorätt kring abort eller rätt att slippa ta ansvar om kvinnan blir gravid borde ju logiskt sett vilja främja forskningen kring p-piller för män.

            Därav kondom!

              Jag gillar inte kondom och tycker att sexet är mycket skönare utan kondom. Nu vet jag ju inte om jag tyckt samma som man.. men jag skyddar mig hellre med något annat.

        Jag tycker det är en befrielse att bli stabilare i humöret och själv ha kontroll på om jag önskar blir gravideller ej.

      Jag hade en väldigt lättsam mens innan kopparspiral, den varade i typ tre dagar och var väldigt sparsam så det var väldigt skönt. När jag satte in kopparspiral blev det som du sa, mycket rikligare och den varade en vecka. Men jag föredrog ändå den för ville inte ha något med hormoner i och ville fortsätta ha en regelbunden mens. Overall så gillade jag den ? (nu har jag tagit ut den för vi försöker få barn)

      Jag satte in kopparspiral för att alla andra hormoner gjorde att jag hade 0 sexlust. Nu är den tillbaka kan jag lova =) Har inte prövat skaffa barn efter den, men haft hormoner från 16-16 och blev gravid 2mån efter uttag.
      Jag blödde lite innan kopparspiralen och tror jag blöder mer normalt nu hahah byter tampong efter ca 2-3h och då är den full. Har inte fått mensvärk, hade de inte innan heller.
      Jag körde NC i ett år innan kopparspiralen, men helt ärligt var jag sjukt nojig varje gång vi hade oskyddat och tog varje tecken för graviditet + att jag fick så få gröna dagar även fast jag gjorde perfekt. Så då ruttna jag och prova kopparspiralen och är hittills nöjd, haft den i ca 11 mån.

        16-26 ska de stå hehe

        Hur är sexet? Känner mannen trådarna från spiralen?

          Nej aldrig, och han är ”välutrustad” om det nu spelar roll ^^

      Jag hade kopparspiral och det fungerade inte alls för mig. Gick upp i vikt, fick dålig hy, blödde helt sjukt mycket och kände mig bara allmänt konstig och nere. Googla förgiftning och kopparspiral, tror det var var som hände mig. Blev i alla fall gravid ett halvår efter jag tog ut den så tror inte den påverkade det (tog ut den för att den kändes dålig inte för att jag försökte bli gravid) men sen vet jag faktiskt inte vad jag ska använda för preventivmedel. Hormoner fungerar inte heller för mig ://

        Tack för alla svar! Undrar även om kopparspiralen kunde kännas under sex? Min partner är ganska välutrustad…

          Min kille har känt den några ggr (och även rivit sig på den ?) beroende på vilken position vi körde. Dock hände inte det så ofta.

            Att tillägga, är alltså trådarna man då känner, inte själva spiralen.

          Hur ska någon kunna svara på det?

          Ja alltså trådarna kan kännas, de är lite ”stickiga”/vassa i början. Mjuknar med tiden och lägger sig kring livmodertappen. Om trådarna är för korta är risken större att man sticker sig. Min partner stack sig på trådarna 1 gång under två år ☺️

          Men jag skulle tipsa dig att prova(!). Alla är SÅ olika och idén av spiral är fantastiskt – att bara sätta in något och låta det vara där i fem år. Funkar det inte är det totalt smärtfritt och enkelt att ta ut.

          Personligen blödde jag för mycket av kopparspiral och min livmoder stöter ut alla spiraler jag försökt sätta in, vilket nu är fem stycken. Så haft pstav det senaste året. Dock inte lika enkelt att ta ut som spiral ?

        Hur kunde kopparspiralen göra så att du gick upp i vikt, det är ju inga hormoner i?

          För mycket koppar ökar mängden östrogen = hormon = kan påverka vikten

          Du kan ju googla ”kopparspiral och förgiftning” precis som jag föreslog. Men även som personen över mig skrev angående östrogen.

      Fick kopparspiral när jag var 19 år, slutade med titthålsoperation eftersom jag fick äggledarinflammation utav den. Då hade jag inte haft den i en månad ens.

        Det hände mig också. Fick äggledareinflammation, på självaste Julafton. Så smärtsamt, gick till läkaren först den första vardagen efter Jul. Hade haft spiralen då i många år. Bestämde med min man att försöka skaffa ett barn till (hade en son sen tidigare), sagt och gjort, spiralen togs bort. Blev dock inte gravid, undersöktes grundligt, det visade sig att mina äggledare var sammanväxta (no passage). Gynelogen förklarade att spiralen hade läckt koppar, som jag tydligen var allergisk mot. Påföljd äggledareinflammation och fick rejäl utskällning att hade dröjt flera dagar innan antibiotika sattes in. Fick tid på UAS för operation av äggledarna (Man försöker göra fri passage), allt gick bra med operationen men fick också beskedet att chanserna är bara 50% för lyckad graviditet. Om det inte har hänt inom 2 år så kan man bara glömma möjligheten. Ja, jag blev inte gravid men har inga preventimedel bekymmer, är ju ofrivilligt infertil. Min historia om kopparspiral, men har för länge sedan accepterat faktumet.

      Jag satte in min kopparspiral när jag var 19 och tog precis ut den efter 5 år. För min del var just kopparspiral enda alternativet då jag inte ville äta hormoner pga olika anledningar. Det gjorde ont att sätta in den, mer än jag hade förväntat mig. Vill dock poängtera att detta såklart är individuellt och jag har vänner som inte alls haft samma upplevelse! Det positiva är att man slipper hormoner och inte heller behöver tänka på att skydda sig. Det negativa är att det (i mitt fall) gjorde ont att sätta in samt att det tog många månader innan mensen och allt blev regelbundet, men efter det hade jag alltid regelbunden mens. Måste också tillägga att jag fick riktigt kraftig mensvärk och blödningar under tiden jag hade spiralen, det går inte att jämföra med hur det var/är utan. Har hört om en ny, mindre (dock hormon) spiral som ska vara lättare att sätta in och innehålla ytterst lite hormoner, enligt min barnmorska motsvarar hormondosen typ 10 p-piller om året och kan ta bort mensen helt. Kanske kan vara något? Vad gäller att få barn ska det enligt vad jag hört och läst inte påverka, men jag har inte testat så kan inte uttala mig mer än så i den frågan… Jag har också funderat på att testa NC men vet inte om jag vågar pga hört så många som blivit gravida men lyssnar gärna på andras erfarenheter!

      Hej! Att tappa sexlusten är så trist och händer så många på P- piller. Har haft kopparspiral i flera år. Hade inte riklig mens innan, den blev nog liiite rikligare men inte mycket. Fick något mer ont också. Helt klart värt att prova. Om du inte trivs är det ju snabbt gjort att gå och få den uttagen! Man kan få barn direkt man tagit ut den. Rekommenderar absolut inte natural cycles – kopparspiral är extremt mycket säkrare. Hormonspiral är också bra har jag hört – folk får mindre riklig mens av den och hormonerna är liksom mer ’lokalt’ och inte i hela kroppen som med P piller. Så skönt att bara sätta in den och inte göra ett skit på flera år.

      Hej! Jag hade kopparspiral från 28-års åldern. Blev gravid två månader efter att de tog ut den. Mådde dåligt på p-piller och kände att jag var klar med hormonerna så ville byta.
      Angående mensen så fick jag mer mens men det var hanterbart. Första halvåret skedde det två ggr att jag fick sjukt mkt mens, såg ut som att jag hade slaktat ett större djur i sängen. Sorry för detaljerna haha! Ficn mer mensvärk vilket var lite jobbigt då jag i grunden har rätt mkt värk. Dock hanterbart det med, med bra piller. Bara haft bra erfarenheter. Skönt att slippa fundera på att ta piller varje dag.

      Jag kanske är opartisk pga aldrig haft något annat preventivmedel, men jag satte in en kopparspiral för 3 år sen och är så sjukt nöjd! Blöder mindre och har ingen mensvärk alls längre.

      Är 27 år och efter mina två barn har jag äntligen satt in kopparspiral och trivs bra med den. Det gjorde inte ont att sätta in (Men så har jag fött 2 barn vilket kanske underlättar) Jag blöder mer men det är hanterbart och min mensvärk är borta (märkligt nog, det trodde jag aldrig men om det beror på kopparspiral vet jag inte) Hoppas du hittar något som passar! ?

      Jag valde att sätta in kopparspiral när jag var 23 år för jag kunde inte längre hantera p-piller. Jag hade hört att det kunde göra ont att stoppa in kopparspiralen och att man kunde få rikligare mens. Jag har aldrig haft jätteriklig eller lång mens så jag valde att prova. Jag tyckte inte att det gjorde särskilt ont att stoppa in kopparspiralen och den har fungerat så bra för mig. Min man har inte heller känt av trådarna under samlag. Min mens kanske blev aningen rikligare men annars har jag inte märkt av någon annan biverkning. Jag hade i kopparspiralen i nästan 5 år innan vi valde att ta ut den för vi ville bli med barn. Vi blev faktiskt gravida första månaden efter vi tog ut kopparspiralen och har nu ca 1 månad kvar till beräknad ankomst 🙂

      Testade kopparspiral, och precis som du så har jag väldigt liten blödning.Men OH MY GOD!! Efter att jag satte in kopparspiralen så blödde jag som en jävla gris varje månad, blödde igenom allt, vaknade t om på natten av att jag hade blött igenom fetaste bindan så lakanen var helt förstörda! Så, tog ut den. Jag vet inte om det är normalt att blöda SÅ mkt av kopparspiral, men för mig fungerade det definitivt inte.

      Kopparspiral är det värsta jag haft i hela mitt liv. Extrem smärta i flera veckor, kunde knappt gå. Inte värt att ha så pass ont för att slippa hormonerna. Bytte sen till hormonspiral och kunde inte vart nöjdare! Bäst!

      Min erfarenhet är ca 4 år med kopparspiral. Jag ville ha ett hormonfritt preventivmedel och valde därför kopparspiralen. Det enda jag kommer ihåg var att jag blödde hej vilt, vid mens väldigt mycket- när jag inte hade mens blödde jag då med. Det var en ren och skär plåga till och från. Skulle nog inte rekommendera någon att skaffa kopparspiral, även om jag vet att långt ifrån alla har det likadant som jag.

      Jag hade kopparspiral från 18-20 på grund av att jag inte kan ha något med hormoner (risk för blodpropp). Under tiden jag hade den tyckte jag att det fungerade jättebra. Jag hade inte mens mer än vanligt och kopparspiralen kortade till och med ner min mens med en dag, gick från att alltid ha mens i fem dagar till fyra. Dock insåg jag efter att jag tog ut den att den gjorde så att jag hade lättare för att få svamp. Under tiden jag hade kopparspiralen fick jag svamp ganska ofta.. Så man har lättare att få infektioner av olika slag. Men tycker verkligen att det är olika från person till person, så man måste nog själv testa.

      Jag har haft kopparspiral i 4 år. Jag tyckte det gjorde ont att sätta in den. Var inte riktigt beredd på smärtan. Men den varar bara i några sekunder så det går att härda. De första 6 månader hade jag väldigt ont, även mellan mensen. Barnmorskan sa att det inte borde vara så men att det är individuellt för alla. Jag var nära på att ta ut den men efter 5 månader så blev mensen mindre smärtsam och allt kändes som ’vanligt’ igen. De senaste 3 åren har det fungerat jättebra. Det är skönt att slippa tänka på att ta piller regelbundet och skönt att slippa hormoner. Det man får kompromissa med då är smärta, som drabbade mig mer än jag trodde. Som sagt, alla är olika!

      Jag satte in en kopparspiral när jag var 20-21 (är 23 idag). Och den har varit helt perfekt för mig!
      Visst gjorde det jätteont att sätta in den, men det var bara att vara hemma och vila efteråt så gick det bra.
      Mina p-piller som jag hade tidigare slutade tillverkas, hade hittat en bra sort efter att ha testat typ 6 olika sorter som gett mig massor av biverkningar med mellanblödningar/torra slemhinnor/extrema humörsvängningar och allmän olust. Fick då minipiller som förstörde min hy (fick fruktansvärd hy), min sexlust och hela mitt liv kändes det som.

      Bestämde mig då för spiral, och den har aldrig gett mig problem. Blöder mycket mer nu vid mens, och har mensvärk på ett sätt jag inte hade tidigare, men det är inget som plågar mig alls. Lite mer flytningar, men inte så pass att jag behöver trosskydd. Jag mår så bra i övrigt. Glad och stabil i humöret för det mesta, hög sexlust, hyn har klarat upp sig så fint, plus att man alltid är skyddad även om man har kräkts och man aldrig behöver oroa sig för att glömma ett piller. 🙂

      Natural cycles hade jag aldrig i mitt liv vågat prova, om jag inte var inställd på att skaffa barn. För dig som också är ung (och förmodligen väldigt fertil) verkar det inte vara ett säkert preventivmedel, kanske om du är beredd på att komplettera med kondom.

      Hej. Snälla, läs det här innan du bestämmer dig: http://lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2019/01/Kopparspiral–dags-att-ta-kvinnors-symtom-pa-allvar/

      Har även läst att kopparförgiftningen man utsätter kroppen för kan leda till skador på dopaminsystemet. Har inga vänner med kopparspiral som varit nöjda, ändå ska alltid bm hålla en lång övertalningskampanj för mig om kopparspiral VARENDA gång jag är där.

      Hur hormonkänslig är du? P-ring fungerar bra för mig, men allt är ju individuellt.

      Min dotter använde i 5 år och blev dålig av den, man använder koppartråd för att döda sniglar i trädgården…inte det bästa att ha i kroppen.
      Hon blödde så hon fick blodbrist, nuförtiden blöder hon bara några dagar och knappt ingen mensvärk. Hon ångrar att hon lät den sitta kvar så länge…

      Har använt natural cycles i 3 år, varav två första åren för att undvika graviditet och när vi ställde om blev jag gravid direkt. Så fungerar toppen för mig!

      Flera av mina vänner har också börjat med det och det har funkat jättebra för dem med!

      Jag hade spiral i 10 år, satt in när jag var 14, bytte vid 19 och sedan 24 🙂 Mens en dag extra men det vänjer man sig fort vid.
      Blev gravid på första försöket när jag tog ut den nu i mars efter 2 år till, var så skönt att slippa hormoner!

      Kopparspiralen gav mig endometrios (fick väldigt mycket blödningar och därav ett backflöde —> slemhinna på fel ställen och tadaaa – Endo).
      Jag blödde sjukt mycket och fick såna hemska kramper.
      Har nu pga endon jättemycket hormoner. Hormonspiral Mirena, gula pillerna av Qlaira (p-piller) och Visanne (gestragen-hormon).
      Hormonspiral är helt klart det bästa jag testat! 🙂 visst, de första veckorna var hemska, men sen dess har jag i princip inte haft mens (3 år sen).

    Har fått för mig att det hänger en del jurister/juriststudenter här. Vad har ni för erfarenhet av att söka jobb efter utbildningen? Är på termin sju just nu och har ganska bra betyg (inte tillräckligt för sommarnotarie dock) men rätt lite arbetslivserfarenhet överlag. Har inte direkt några sidomeriter heller. Har börjat oroa mig över hur det ska gå att få ett jobb senare. Känns som att de flesta jag jobbar med har fått in en fot på byrå eller liknande. Upplever ofta att jag har halkat efter.

      *pluggar med, inte jobbar.

      Mitt tips är att samla fler meriter! Du har ändå två terminer kvar, och gör uppsatspraktik när du skriver examensarbetet. 🙂

      Jag hade medelmåttiga betyg med BA/AB och ett par B, och kompenserade det med bl.a. utbytesstudier, blev medgrundare till en juridisk organisation och sommarjobb på domstol + byrå + myndighet. Har dessutom en annan examen som är relevant för det rättsområde som jag specialiserat mig i. Fick kämpa som bara den för att tillslut få jobb på en bra byrå, men då hade jag jobbat med annat över ett år sedan examen. Det här var ett par år sedan, men jag upplever att det fortfarande är hög konkurrens för de kvalificerade juristjobben (d.v.s. inte skattehandläggare etc.). Så har man inte raka AB:n är det toppen att försöka kompensera med så många meriter och så stort nätverk man bara kan.

        Tack för tipset! Jag ska definitivt försöka hitta en uppsatspraktik. 🙂 Helt ärligt är jag inte särskilt karriärsinriktad, utan känner lite att vilket jobb som helst egentligen fungerar. Har kämpat med psykisk ohälsa länge och insett att jag inte har energi att göra mer än studera heltid (+ deltidsjobb, väldigt enkelt men tyvärr inte juristrelaterat.) Typ skattehandläggare hade passat mig helt okej alltså, även om det kanske inte är drömmen.

          Kan du försöka jobba som kvällsassistent (deltid) på någon byrå och få in en fot den vägen? Vet att juristsstudenter gjort det på MSA iaf. Kan ju vara en öppning.

      Ta det lugnt! Mina kompisar som var på byrå under studietiden hade ärligt talat inte särskilt meriterande arbetsuppgifter… var pluggar du någonstans? Det kan väl påverka om du kan utöka CV:t något. Men skulle inte rekommendera att ta något extrajobb/ideellt om det påverkar betygen negativt. De är viktigare trots allt. Försök komma i kontakt med arbetsplatser du kan tänka dig och skapa en någorlunda personlig relation.

        Just det, och rikta in sig på ett område du blir jäkligt bra på 🙂

        Håller med om att betygen är viktigare, men jag tänker att det finns någon gräns för när ett till BA är mindre viktigt än t.ex. domstolserfarenhet. Frågan är ju bara när den gränsen i sådana fall skulle dras, och det är ju antagligen väldigt olika beroende på byrå.

        Jag har däremot inte upplevt att det där med okvalificerade arbetsuppgifter har spelat någon roll. De flesta jag känner som var på byrå under studietiden började som t.ex. kvällsreceptionist eller biblioteksansvarig och fick sedan en traineetjänst eller sommarnotarietjänst på samma byrå. Kan inte minnas att någon hade okvalificerade arbetsuppgifter så sent som termin 8-9.

          Har lite den erfarenheten också, eller ja, via vänner. Att de har börjat med ganska okvalificerade grejer men sedan blivit kvar på samma byrå och arbetat sig uppåt.

        Jag pluggar på SU! Tänker att det är ett rätt bra ställe p.g.a många arbetsgivare i närheten. Vet lite vilket område jag helst hade jobbat inom så jag har försökt att välja specialkurser utifrån detta + att jag läser på lite på fritiden och går på föreläsningar enbart av intresse. Bra tips angående att kontakta arbetsplatser! Ska försöka skriva ner några jag finner intressanta och se om det går att komma i kontakt på något sätt. 🙂

      Hej! Jag kan lugna dig med att jag inte fick något sommarnotariejobb på byrå när ”alla andra” fick, men upplevde det mkt enklare att få jobb på byrå efter examen. Upplevde generellt att det var mkt svårare att få sommarnotarieplats än vanlig juristtjänst.
      Nu kanske du inte hinner till sommaren, men mitt tips är att göra uppsatspraktik eller söka något annat extrajobb inom juridiken bara för att få testa på. Även om det känns surt men oavlönat jobb som ju praktik är, tror jag att det var den som blev nyckeln för mig när jag sen sökte jobb till efter examen.
      Om du tar examen till sommaren 2020 skulle jag tipsa dig om att söka en sommartjänst på SKV, förr hade de iaf typ tjänster ute för maj-september, mina kompisar som hade såna tjänster fick erbjudanden om att stanna kvar sen som handläggare. Vet att även MigrV brukar ha liknande.
      Lycka till och oroa dig inte för jobb sen, upplever själv att det är en väldigt god arbetsmarknad nu för jurister 🙂

        Tack, skönt att höra! ? sökte lite jobb till sommaren men fick inget juridiskt relevant tyvärr. Ska dock lägga mycket energi på att försöka hitta något praktik till våren och kanske kolla runt lite för hösten också!

    Kan nån som fattat förklara bookens argument angående huset och att det VAR renoverat i annonsen men inte enligt henne?

    Ni som arbetar med rekrytering och liknande, har ni några tips på hur man skriver ett bra personligt brev?

    Jag vet att denna fråga har kommit upp tidigare i öppet spår, förlåt! Tyckte dock att det kom in en hel bra svar men nu när jag behöver dem så hittar jag dem inte. Har naturligtvis sökt på google men vill gärna höra vad andra tycker.

      Några tips. Ett kort och koncist personligt brev (en halv A4) räcker normalt. En mjuk inledning ”Jag såg att ni söker en… och blev genast intresserad” typ. Något om vad i annonsen som lockar dig. Något om dina styrkor. Och sen ”Som person är jag…”. Se till att få in det som är, eller skulle kunna vara, relevant för tjänsten. Om det står i annonsen att man söker någon som kan ”hålla många bollar i luften samtidigt” och det stämmer in på dig, skriv då inte ”jag är bra på att hålla många bollar i luften samtidigt” utan skriv om det så att det säger samma sak men med andra ord. Exempel ”jag är van att arbeta med flera processer parallellt och är bra på att strukturera upp mitt arbete”. Ett populärt ord idag är ”driven”. Jag kräks på det. För det första tror jag många använder sig av ordet på fel sätt för att man inte förstår dess innebörd och jag tror också att många tror att de är drivna. Eller vill vara det, så att arbetsgivaren ska vilja ha dem. Entreprenörer behöver vara/är drivna (exempelvis Isabella Löwengrip). Skriver man att man är driven och sen inte är det, så blir det bara pinsamt. Ett annat tips är att titta på hur annonsen är utformad och vilka ord som används i den, samt kika på företagets hemsida, för att identifiera nyckelord som företaget verkar ha tagit fasta på. Försök smyga in dessa ord i ditt brev, och skriv det ”i samma anda” som texten i annonsen/på hemsidan (igenkänningsfaktor). Nu vet ju jag inte vilken typ av arbete du söker, så det är klart att ett personligt brev kan skilja sig i stil beroende på vad det är för tjänst. Söker man en grävmaskinist så behöver man inte skriva på ”akademiska”. Sen vet man ju aldrig vem som gör urvalet. Förhoppningsvis är det en person som också kan se igenom ett brev som inte i alla delar är väldigt väl formulerat. Men det beror ju på vad det är för tjänst. Lägg ner ordentligt med tid på språket och stavningen! (Det dyker upp ansökningar med fotografier ibland. För min del är det helt bortkastat och jag kan till och med tycka att det är direkt onödigt. Vi rekryterar på kompetens och erfarenhet (där personliga egenskaper väger tungt). Lycka till!

        Det där med fotografier kan jag dock rekommendera. Har fått göra av många arbetsgivare att de valt mig till intervjun tack vare att de fick en personlig bild av mig och gav mig cred för det.

          Håller med, tycker definitivt man ska ha med en bild.

        A. Du har redan visat mig, i alla fall, hur man aldrig ska formulera en ansökan
        till studier eller arbete.
        Styckeindelning och byta rad ?

      Jobbar med rekrytering och mitt bästa tips är att du kopplar det personliga brevet till annonsen, det behöver inte vara mycket svårare än så. Inled med att beskriva varför du är intresserad av tjänsten och företaget. Beskriv därefter på vilket sätt din utbildning/erfarenhet/kunskap är relevant för och matchar mot tjänsten.

      Tänk inte på vad du borde skriva utan skriv som du brukar göra. Ta med det du vill berätta om dig och som du tror kan ge en uppriktig bild av vem du är! Tänk efter och reflektera varför du vill ha just jobbet i fråga och skriv just det. Skippa floskler och standardfraser som alla skriver (”söker nya utmaningar”, ”jag är driven”osv. om inte detta är 100% du såklart 🙂 )

    Nu är lägenheten äntligen borta och nu väntar två månaders kollektiv men hans föräldrar. Ge mig styrka ❤

      I feel for ya sista! Kan typ inte tänka mig ngt värre än 2 månader med mitt exs familj. En vecka, nej en dag, nej ej MIDDAG gjorde mig galen. De är(var) pessimistiska hypokondriker hela bunten. Min nuvarande pojks familj är okej men lite tråkiga

      Många och långa promenader kan hjälpa mot mycket <3

        Om man hade haft den orken ?❤
        Men kommer nog få lite färg i sommar trots allt ?

      Varför klaga i förväg, dina svärföräldrar är snälla och låter er bo där. Tänk om dom tycker samma om dig.

    Vad ska man göra när man tycker om någon man aldrig någonsin kommer kunna få?

      Går vidare i livet och försöker foka på annat? =)

        Ja, men det är ju det som inte ”går”.

          Är i samma sits ?
          Eller kanske 10% att få, men ändå…

            Men satsa?? Du har ju i alla fall en chans! Jag kommer inte få träffa min dude förrän nästa år, så för mig är det ju verkligen 0% chans.

              Är ju redan upptagen själv

              Kan du inte åka och träffa honom!

                Njäe. Eller jo, rent fysiskt kan jag väl det. Men tror inte han är intresserad av det. Mina känslor är med största sannolikhet inte besvarade, så. Tror inte han vill ha mig dit han ska åka heller för den delen, Haha.

      Skaffar sig en hobby och fokuserar all ledig tid på detta.

        Har flera hobbys men det hjälper inte, det är ganska ofta som jag måste sova och duscha och äta och sitta på bussen också.

          Spel i mobilen

          Dra ner på hobbys och fokusera på sömnen. Att du duschar på bussen är bara sjukt. Utgår ifrån att det var en överdrift annars tycker jag du ska prata med ngn

            Haha tror att du läste fel om att duscha på bussen.

              Haha jag läste också att skribenten gör allt det där på bussen!

                Undrar bara hur det ens skulle kunna vara möjligt haha!

                Hade ju iofs varit rätt gött att kunna multitaska på det sättet…

            Haha fattar ingenting av den här kommentaren

          Poddar att lyssna på när du har ”dödtid”

            Alltså jag lyssnar på poddar 24 timmar om dygnet (ungefär). Men tamigfan alla pratar ju om kärlek/partners/liknande samtalsämnen som påminner mig om honom.

            Jag inser ju själv nu att mitt liv är dömt för att vara olyckligt, Haha. Faan.

              Välj andra poddar.

                Kan/vill ju inte lyssna på poddar som inte intresserar mig i övrigt. Kan liksom inte lyssna på whiskeypodden för då kommer jag ändå tänka på annat medan jag lyssnar.

                  Låter som att du inte VILL komma över honom. Vilket är helt ok. Blev så upp över öronen förälskad i en man för ett par år sedan när jag var i ett förhållande. Det hela slutade i en personlig kris, att jag gjorde slut med min partner trots att jag visste att det aldrig skulle bli nåt med den andre killen. Det tog mig ett och ett halvt år att komma över det men jag hängav mig totalt till kärleken och sorgen och kom ut på andra sidan som en annan person. Och det märkliga var att det jag hittade på andra sidan var insikten om att det jag såg i den här mannen faktiskt redan fanns på insidan av mig själv.

      Är i samma situation. Någonstans hoppas jag väl på att han ska fatta vad han gått miste om och höra av sig igen, har nämligen en sjukt bra magkänsla kring snubben och jag fattar inte ens varför jag har det.

      Men så länge, leta efter andra. Man vet aldrig, förr eller senare kanske faktiskt både du och jag hittar en WOW-person som tar den där andras plats.

        Jag har lite samma hopp. Jag kommer dock inte träffa ”min” dude på över ett halvår så jag förstår ju att det aldrig kommer bli något. Jag hade ju bara hoppats att han skulle inse det innan han drog härifrån.

        Jag försöker, men det är svårt att inte jämföra andra med honom? Har dock en Tinder-snubbe jag gärna skulle ”lägga in en stöt” på, men jag vågar verkligen inte haha. Känns inte så att han är intresserad :/

          Jag vet, det är jättesvårt. ”Min” snubbe är så perfekt, jag vet inte ens vad som gick snett när vi sågs vilket gör det hela värre. Ofta har man väl en drömbild av hur ens kille ska vara, den här är sån. Och för att inte tala om utseendet. Damn! Så visst förstår jag dig att det är svårt att inte jämföra. Finns det ens någon som är lika bra eller bättre?! Känns ju inte så.

          Låter som att du iaf kommer träffa din igen, det kommer inte jag göra?

            Vad var det som hände då, om man får fråga? Och varför kommer du inte träffa honom igen? Du behöver inte svara om det är för känsligt eller så.

            Min dude är verkligen inte min typ egentligen. Han är allt jag sagt att jag _inte_ vill ha, Hahah. Men känslor styr man ju inte över. Och han har varit så fin mot mig (vi är vänner sedan innan) att det överväger allt annat. Och det är det som gör mig förvirrad pga vet inte ens om jag gillar honom på riktigt eller bara tanken på honom/att gilla någon öht. Känslor alltså. Knepiga saker.

              Det är just det att ingenting hände. Eller inget dåligt, i alla fall.
              Vi kommer inte ses mer för att vi har inga naturliga kopplingar till varandra då vi matchade på tinder och bor i olika städer så chansen att springa på varandra är minimal.

              Känslor ÄR knepiga saker, jag håller med dig helt och hållet! Men jag förstår hur du menar med att vara osäker på om det är riktiga känslor eller inte. Och är ni vänner så skulle jag nog säga att då kommer det nog märkas tids nog om det är riktiga känslor eller inte. Kommer ni ha kontakt tills ni kan ses igen? Och är det helt omöjligt för er att träffas under den tiden?

      Fokusera på annat och låta tiden gå. Det är ”bara” känslor, det går över förr eller senare.

        Det är ju så svååååårt. Mina tankar på honom tar liksom över allt. Jag går omvägar för att jag hoppas träffa honom på stan, går på fester jag egentligen inte vill gå på för att han kaanske ska dit, kollar efter honom oavsett vilket hörn jag går runt, blir arg/irriterad/ledsen när jag ser att han är med på saker när jag stannar hemma osv. I kväll, t ex, har jag blivit bjuden på en fest (vi är studenter, döm mig inte, Hahah) men jag har feber så kan inte gå, men allting jag tänker på är ”tänk om han är där”. Var nära på att åka dit bara för att kaaaaaaaanske träffa honom. Han är med 80% säkerhet inte ens där, men tanken på ”om” gör att jag ångrar mig såå mycket. Eller så är det bara feberyra.

        Jag vet att känslorna kommer gå över, jag bara orkar inte känna såhär mer. Vill att de ska gå över NU.

        ”Bara känslor”?!? Men känslor är väl allt!

          Förstår inte riktigt hur du menar? Vadå att känslor är allt?

            Vad vore man utan sina känslor? En rationell robot?

              Menar inte att känslor inte skulle vara viktigt, men kan absolut inte tycka att känslor är allt. Sen går det inte alltid att kontrollera sina känslor, men när det kommer till exempelvis att vara intresserad av någon så planar ofta känslorna ut om man låter det ske. Därför kan det vara viktigare att vara rationell och fokusera på annat tills det känns bättre, för oftast om inte alltid så blir det just bättre.

                Ja, det låter vettigt!
                Själv är jag just en känslomänniska och kan därför lätt ibland drukna i känslor. Vilket kan vara lite ansträngande

        Mitt svar hamnade i modd -_-

      Låt tiden ha sin gång. Det kommer ”gå över” förr eller senare hur jobbigt det än är just nu när jag gissar på att du inte kan tänka på något annat.

        Jaa, jag vet. Men det är ju så jävla jobbigt nu att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Mina känslor har dock svalnat, i jämförelse med för typ en månad sedan, pga att han ”svek” mig lite osv – men han finns ju fortfarande i mitt undermedvetna hela tiden.

        Och jag vet inte ens om jag gillar honom ”på riktigt” eller om jag TROR att jag gör det bara för att han är den enda som visat minsta lilla omtanke om mig på flera år. Eller så gillar jag honom bara för att jag gillar tanken på att gilla någon, för det har jag inte heller gjort på flera år. Kär i kärleken typ? Gud jag vet inte. Jag är en så förvirrad själ just nu.

          Kände också sådär för en kille för några år sedan, och det var såå jobbigt. Som ett virus i kroppen, en riktig hang-up. Åkte och pluggade utomlands en period och plötsligt en dag var känslorna för honom svalnade. Det var en sådan frihetskänsla att inse det. Säkert en klen tröst nu, men det blir bättre ?

      Jag fick den man jag trodde var omöjlig att få ? Men de tog några år…

        Och andra pojkvänner där emellan ?

    Någon annan som tycke Petra Ts texter är så otroligt krystade? Hon försöker verkligen ut i fingerspetsarna att skriva fiffigt men tycker hennes texter mest är röriga och irriterande. Dessutom upprepar hon samma uttryck hela tiden: soliga xxx, sitter som ett andra skinn, pangxxxx osv. Störigt. Störigt av mig att störa mig för den delen. Men men…

      Ja hon är inte alls särskilt bra på att skriva.

      Blir så med för mycket botox i fingrarna.

    28-60 dagar typ, har PCOS. Har man väldigt oregelbunden cykel bör man få diagnos på varför!

      Jaha den här hamnade jättefel.

    Vilket stilbyte mellan två influencers hade ni helst velat se?

    Min: BlondinBella med Lisa Anckarman!

    Fatta Bellan i lackleggings, sneakers och neontopp med rosa naglar och Lisa i pennkjol, blus, taxklackar och tupéfluffigt hår. Soooo fun!

      Kul grej! Kommer dock inte på någon ? Hade också velat se Bella i det ?

      Blondinbella och Isabelle Strömberg?

      Katrin Z och Underbaraclara

        Hahaha, ser Katrin i Claras MissClarity-klänningar och någon sorts huckle på huvudet. Men när jag tänker efter så kanske det inte skulle vara helt omöjligt, om Katrin samtidigt stod och storbakade..

      Haha svår fråga. Jag tycker typ alla av dem ser likadana ut med likadana kläder. Jag tror inte jag hade sett någon större skillnad ?

      Knivmicke med Blondinbella

      Kammi och Bella kanske ?

    Vilket av följande är den skönaste känslan?
    1. När man är täppt i ena näsborren, lägger sig på sidan och känner hur trycket ÄNTLIGEN byter sida
    2. När du haft hemsläp från krogen och behöver prutta men personen segar och du måste hålla inne den, tills den ÄNTLIGEN går och du kan vädra!
    3.När du är skit trött på väg till jobbet och ser en jobbig kollega gå mot dig på t banan men hen väljer ett annat säte så du slipper konversera!
    4.när du har enrom klåda på ngt intimt ställe på på jobbet och mötestiden drar iväg och du kan inte klia tills mötet är över och du kan springa in på toa och ÄNTLIGEN klia!
    5 när du klarar en svår nivå på candy crush

      1

    jag skrev om det här i ett öppet spår. jag var hos kirurgen i går och fick avslag på min ansökan om gastric by pass. jag är för sjuk och det skulle bli för stora risker. har fyra olika sjukdomar varav en mag tarmsjukdom. och gastric sleeve kan jag inte göra pga sura uppstötningar. nu känns allt jobbigt. men hört av många att gastric by pass inte alltid är utvägen även om man som jag hade fått den direkt om jag inte var så sjuk

      Be att få något av de nya bantningspiller som nyss kommit ut? Jag står själv och väljer mellan att göra sleeve eller testa en omgång med pillren.
      Svårt val att göra op tycker jag då mat är mitt högsta intresse. Det är inte bajstabletter utan de som påverkar hungern

        Vad är det för piller?

          Mysimba och saxenda

      Skulle aldrig göra en bypass mycket farligare op och har en vän dog av komplikationer av den ? Själv väntar jag på en sleeve i Augusti.

      Lchf läs halva lindahs blogg

    Trevlig kväll alla, hoppas på att slippa läsa mer skitsnack idag.

    Förslag på vad man kan göra i Stockholm? Ska vara lämpligt för en 3 åring.

      Junibacken och Skansen är alltid kul.

      Besöka lill Skansen. Annars ta båt från Nybroplan (SL) till Kvarnholmen och där finns en jättefin lekplats. Sedan finns ett bra fik och ner vid kajen ett utmärkt glasställe.

      Kolla i fina leksaksaffärer i Gamla Stan, åka skärgårdsbåt, besöka Vasaparken och leka i parken 🙂

        Och samtidigt besöka polkagrisfabriken i Gamla Stan!

      Mulle meck parken om ni bor nära solna, junibacken och skansen förstås, finns ngt nytt leksaksmuseum kring skeppsholmen, tekniska museet. Kolla in barnistan lr annan hemsida, finns mkt.
      Åk ut i skärgården vetja! Grinda är fint för barn.

      Cyber town

      Mina treåringar älskar
      Anders Franzéns park vid Henriksdalshamnen i Södra Hammarbyhamnen.

        Tack allihopa för alla tips! ?

        Ja! Den har vunnit pris för bästa park, typ förra året ☺️

      Otippat tips: Postmuseum i gamla stan! Mina barn älskar det. Dela ut paket, köra postbil, pyssla. Brukar vara lugnt och skönt också!

        Tack! ?

    Avocado – sitter här hemma skadad kunde inte handla som planerat men en avokado hade jag hemma köpt i förgår. Gissa vilken färg den hade gråsvart ! Så surt ! Nu har jag inget alls hemma som jag är sugen på.

      The worst. ? att handla avokado är som att köpa triss, osäkra odds!

        Dyra små rackare också

          Verkligen! Men om man lägger lite extra på de allra dyraste (de där i tvåpack som heter typ ”ätmogen eller ätklar”) så är det oftast värt pengarna. De brukar alltid vara mogna och goda.

            Tycker aldrig de är tillräckligt mogna ?

        Oddsen framgår dock tydligt på baksidan av lotten. Avokado saknar sånt. Där är det upp till en själv att lära sig hur en övermogen advokado känns genom att lätt trycka på toppen och botten med tummen och pekfingret. @Ts,övning ger färdighet

          Det finns nog en till faktor som spelar in, hur länge avokadon har väntat på att bli uppäten ?

      Jag har knep ☺️ pilla bort kviststumpen är det gul färg under=omogen, brun=mogen och svart=övermogen. Kan finnas tydligt förklarat på Youtube

        Att göra det i butiken, vilket många gör, är dock det som orsakar svarta ”trådar” i avokadon så är inte superschysst.
        Likadant hemma men där äter man den ju troligen snabbare/man får skylla sig själv

          Jag har inte råd att chansa

    Erfarenhet av att vara utbrända eller ha en utbränd partner, vad ska jag som
    Anhörig tänka på? Vi har två små barn (3 och 1 år) och är allmänt trötta båda två. Men min partner har haft det mer kämpigt med sjuk mamma, problem på jobb osv. Och nu upplever jag att han är helt utbränd. Men vad kan jag göra för att underlätta? Tacksam för tips.

      Försök att skaffa barnvakt under helgen om det går och sedan lugn promenad i skogen. Såg du tv-programmet om skogs badning ? Naturen har stor läkande kraft.

      Tipsar om Vanjas blogg (på Mama), hon har en sambo som är utbränd och har skrivit mycket om det om du scrollar. Mycket tips från läsare i kommentarer också.
      Ta hand om er <3

      Usch vad jobbigt. Har själv varit utbränd och en stor lärdom är: det finns inga genvägar till att bli frisk. Man måste få så mycket vila det går (framförallt mentalt) annars fortsätter man bara vara sjuk. Finns det något din partner kan göra utan att det känns jobbigt och kravfyllt, isf kan hen fokusera på just dom sakerna medan du gör det du kan. Sänk kraven hemma i allmänhet: låt det vara lite stökigare än vanligt och ät mer halvfabrikat under en period osv. Och om ni har personer i er närhet som kan avlasta er så ta hjälp! Förklara läget för era närstående så att ni båda kan få vila, du ska ju inte bli utbränd också! Jag vet inte på vilken skala av utbrändhet din partner är på så det är svårt att ge konkreta tips men att i allmänhet sänka alla krav både på hushållssysslor och även hur ni är och presterar utåt är viktigt!

      All styrka till er, utbrändhet är en jävla pers att gå igenom för all inblandade <3

      rekommenderar anhörig tipsen som finns på vägra väggen, har fått människor i min omgivning att bättre stötta

      Oj. Kom hit för att skriva om utbränd partner själv… Vilket sammanträffande.

      Min sambo har gått in i väggen… Utmattningssyndrom, han gick på samtal och var sjukskriven ett tag för ett par år sen. Han är kvar på samma jobb dock. Som nu börjar dra ner honom igen. Han ser det, och jag ser det, men det är något enormt frustrerande att se honom må dåligt och inte kunna göra något åt det på riktigt… Det är bara han som måste komma till punkten att ”nu är det nog”. Hoppas han gör det innan han kraschar.

      Tror inte han förstår riktigt hur jobbigt det är för mig som älskar honom att se honom bli tröttare, ”tråkigare”, hur han inte orkar något. Att vara anhörig är rätt otacksamt. Man får ju som inte klaga för att man är inte den som faktiskt mår dåligt, men det är ju ett faktum att jag MÅR DÅLIGT är den jag älskar mår dåligt…

      Jag försöker göra små saker. Vi har inga barn så situationen för dig ovan är ju inte riktigt samma… Men typ…

      * Håller städat hemma och tjatar inte om typ soporna utan ser till att det inte finns så mycket måsten hemma. Jag har mycket energi, och det gör mig inget att i sämre perioder ställa upp och göra mer. (Han utnyttjar det aldrig, utan ställer upp mycket på andra sätt istället.)

      * Ställer inte så mycket krav, inga hintar om att jag kanske är se xsugen när jag ser att det ändå blir ett nej, kräver inte mer närhet än han verkar orka med, men visar att jag finns där om han behöver nåt.

      * Ber honom inte ta beslut, för det har han svårt med sedan han först brände ut sig.

      * Föreslår att han ska vila en stund och hämtar kanske en filt så att han får lite extra sömn. Lite extra omtänksamhet, alltså omtänksam är vi ju båda ändå, men kanske lite mer medvetet och planerat omtänksam… Vet inte hur jag ska förklara bättre…

      * Ser till att få min dos av socialt liv, typ lunch med vänner, för att inte han ska känna sig kvävd av att jag vill hitta på saker (då jag har mer energi än honon) när han bara vill återhämta sig.

      * Påminner att jag alltid gärna t.ex. tar lunch med honom om han vill komma bort från jobbet. Och är förstående när han jobbar över även om det gör mig arg och ledsen (för att övertiden gör att han mår sämre, inte bättre) för att det inte hjälper honom att jag tjatar eller skuldbelägger.

      * Påminner att jag stöttar honom vad han än gör.

      * Försöker pusha till goda vanor typ att motionera och sådär.

      Säkert fler småsaker… Men just nu känner jag mig själv rätt matt och tom. Det är jobbigt att alltid vara snäll och förstående när man egentligen bara är ledsen och orolig. Visst uttrycker jag de känslorna också, jag spelar inte bara glad utan han vet hur jag känner… T.ex. stormade jag ut på hundpromenad nyss bara för att jag kände mig sårad över att han dissade mitt förslag på att ta en promenad tillsammans. Som vi gjorde förr…

      Kan känna när det är som värst att jag får noll uppskattning. Märker han ens att jag försöker underlätta med små saker i vardagen….eller är det så små saker att han inte ens ser dem… Jag känner mig maktlös och less. Och som sagt vi kommunicerar även om de negativa grejerna, men det är liksom vad det är. Tills han byter jobb eller något. För på hans jobb bryr de sig inte om honom.

      Vilket gör mig ännu mer frustrerad… Jag som bryr mig så sjukt mycket om honom, går inte nånting av hans energi. Jobbet som tar död på honom, får ALL hans energi….. Orättvist.

      Men det går i perioder. Tack och lov.

      Om ni har råd; Ta in hjälp med både barnpassning och städning samt börja med hemkörning av matkassar/någon receptkasse för att minska vardagsstressen för er båda. Det är viktigt att du inte tar på dig allt markarbete nu när du ju faktiskt också är trött, inget blir bättre av att ni båda är utbrända.
      Naturen har en enormt läkande kraft, finns massor av forskning som bekräftar detta så i mån av tid och ork, försök vistas ute i riktig natur så mycket som möjligt. Både själva och tillsammans. Ute i naturen är det också lätt att umgås som en familj även när en är trött och behöver vila. Bara hitta en naturskön glänta eller avskild strand och slå sig ner och vila medan barnen utforskar tillsammans med den andra föräldern eller på egen hand under uppsikt.
      Ge det tid.

    Inget mer om my martyr

    Fin bild Camilla, du ser skönt semestersnygg och avslappnad ut! Hoppas du har det bra!

    Ska ha min första opponering nästa vecka och undrar om någon har tips på hur man gör en bra opponering? De vi fått veta är att de är ett avslappnat seminarium typ där vi ska ställa frågor på en uppsats, men inte fått mycket mer info än så…

      Läs den andres uppsats noga och ställ sedan kritiska frågor på ett snällt sätt. Tänk igenom vad du själv kan tänkas få frågor om och förbered dig på vad du kan svara. Försök hålla dig lugn ?

      Jag ska också opponera nästa vecka. Va konstigt att ni inte fått mer info, vi fick tips och en checklista. Kan skriva några punkter ur den- Om uppsatsen har en röd tråd och är lätt att följa, hänger tema och teori ihop, är analysen övertygande, generell bedömning av språkbehandlingen, något som du hade ändrat. De skriver att de viktigaste är att det blir ett vetenskapligt samtal där analysen är i fokus och att ge konstruktiv kritik och att man resonerar tillsammans. Detta är B-uppsats dock vet inte vad som gäller om annat men detta har vi fått iaf =)

        Så här skulle jag också sammanfatta listan vi ger våra studenter när de ska opponera på varandras exjobb.

          Ps. Glöm inte bort att kolla att slutsatserna faktiskt svarar på frågeställningen.

      Anteckna mkt när du läser den, läs noga. Du borde kunna googla på nån sorts checklista.

      Prata om allmänna saker så som om man förstår ämnet, röd tråd mm och sedan fokus på
      – besvaras syfte & frågeställning?
      – ok metod?
      – ok källor & källkritik?

      Glöm inte motivera/ge exempel på det ris & ros du har.

      Exempel på frågor är på det du nämner och om de tänkt på alternativ osv.

      /Läraren

      Läs uppsatsen noga först! Fundera sedan över om t.ex. uppsatsens frågeställning är korrekt och välformulerad samt om viktiga termer (som alla kanske inte är bekanta med) definieras. Stämmer uppsatsens struktur med den mall ni fått? Förstår ni hur undersökningen har genomförs? Förstår ni den data som presenteras? Hade ni önskat något mer i diskussionen (djupare reflektioner? vidare diskussion om brister i studien? etc). Glöm inte att ta upp positiva saker med studien/uppsatsen, och fokusera på uppsatsen i stort och dess frågeställning och struktur, inte på eventuella stavfel och sånt.

    Har ett område på kinden där jag haft bakterier (verkar det som) som jag dumt nog klämde. Nu har jag rodnad och ärr som inte försvinner, så hur får jag bort de?

      Skalpell

      Kanske med dermapen?

      C-vitamin och retinol jämnar ut hudtonen. Jag tycker att bha-syra funkar bra, men man bör vara försiktig på skadad eller irriterad hud. En dagkräm med e-vitamin och slarva inte med solskyddet

      Har du en barriärskada ska du inte använda syror på. Ta det lugnt med allt som kan påfresta. Skulle inte gå på med C-vitamin (även om det är utjämnande som ovan skriver), vänta med det tills din hud läkt. Tvätta med mild tvätt, smörj med typ miniderm.

    Jag frågar er som har bättre ögon. Bianca la ut på sin Instagram om hennes mascara.
    Har hon applicerat dem på fransarna på bilden eller visar hon bara mascaran?
    Tänke om det var resultatet ?

    Bianca svarar aldrig när jag skriver till henne 🙁

      Jag tror faktiskt du kan utgå från att de flesta med riktigt fina fransar har gjort lashlift. Så blir nog en chansning att test mascaran. 🙂

        Ja jag får nog göra det ?

      Vet inte varför, men tycker din kommentar var så söt ? Fint att du fick ett trevligt svar av Anonym ?
      Tråkig Bianca är som inte svarar!

    Ingen som vill prata book?

      Börja du! ?

        Inte till fullo greppat hela grejen med annonsen av huset som innefattade renovering och hon som nu påstår att det inte var så? Blåljuger hon eller fattar jag bara inte vad book menar

          Hon gör nog en egen tolkning av verkligheten bara ? Var säkert så att hon fick göra vissa val när det gäller en del ytskikt och liknande men hon får det att låta som om de köpte ett tomt skal och sedan detaljstyrt resten.

            Riktigt dyrt skal isf. Närmare fem miljoner.

      Nej. Räcker nu.

      Jag älskar rubriken på hennes senaste inlägg ”vem vet bäst? Jag eller Google”. Jag litar tusen gånger mer på Google än Anna Book.

      Jag missade hela härvan med Book efter biggest looser (kanske pågick den långt före dess) och har kollat ikapp mig lite på Camillas klipp på youtube (tack så hemskt mycket för dem btw!) och har liksom precis upptäckt denna underhållningsskatt!

    Har Odd ny tjej?

      Va? Tell us more!

      Hoppas ❤️

        Ja, hoppas också det!

    Om det finns några troende här, har ni lust att dela er frälsningshistoria? Älskar att läsa dem, i alla varianter <3

      Jävulen besökte mig efter en bra hämnd och gav mig hive five

      Jag mötte Lassie…….

      Troende, berätta gärna din!

    Har my martens ny kille?

      Nej

      Nja hon påstår ju att hon och jonas är tillsammans men särbos och att dom jämpar på med relationen. Min gissning är att jonas kommer att dumpas ganska snart. Hon behöver inte honom och hans lägenhet längre nu när hon lyckats få lägenheten inne i stan.

      hahaha bra försök My 😀

    Har någon här testat Sephoras egna brun utan sol? Har aldrig använt en innan, ska på bröllop imorgon och börjar bli nervös att blir orange

    vad har ni gjort idag?

      Har varit på dejt i botaniska trädgården!!

        Hur gick den? ?

      Jobbade sista dagen på denna vecka!! Efter jobbet åkte jag och handlade bubbel och sötpotatispommes med tryffelmajjo. Ska ligga i soffan hela kvällen. Varva youtube med choklad, bubbel och vattenmelon. Vad har du gjort idag Pia?

      Nada

      Vart på närakuten med dottern, men fick inte träffa doktorn ens för hennes blåmärken var inget att oroa sig för ( trodde typ att det var leukemi ? men lugnade ner mig sen) Sen åt vi frukost på cafe, arbetat, handlat baguette, hängt med sambon hemma. Alla var trötta så då hämtade vi pizza och drack lite rosevin. Nu ska jag titta på Game of thrones i sängen, sambon kolla på Arsenalmatch och dottern chilla i sitt rum

        Åkte du seriöst till närakuten för ett blåmärke?

          Blåmärken som kommit plötsligt utan förklaring, och vi ringde vårdguiden innan som sa att vi skulle åka dit och kolla upp

          Sjukt värre!!!!!

            Knappast

          Är väl bättre att kolla upp och slippa oroa sig mer, speciellt när vårdguiden rekommenderar det. Eller är det bara jag som tycker det? ?

            Tack!
            Speciellt när man själv haft cancer..

              Men oj! Klart du ska få kolla upp det då, kära nån! Vissa människor har ingen aning varför man gör som man gör och är jävligt duktiga på att döma efter det. Du gjorde helt rätt. Kram på dej och ha en fortsatt bra vecka ❤️

                Tack! ☺️
                Önskar dig detsamma!

                Mm och det kunde inte väntat tills vårdcentralen öppnade? Bokat en vanlig tid? Jeez.

                  Sorry, inte när vårdcentralen är kass och består enbart av stafettläkare

          Jag fick mystiska blåmärken på axeln för en månad sedan. Sen svullnade armen upp en vecka senare. Det var en blodpropp. Jag är aktiv, fullt frisk, och allt sånt och vet du vad akuten sa? Du skulle kommit hit när dina blåmärken började dyka upp!! ☝?

            Ja!

      Haft besiktning av lägenhet som gick fantastiskt bra ??

      Kollat You’re the worst på netflix (nykär i den) och skrivit B-uppsats, hämtat barnet från förskolan, lagat pizzabullar med tomatsoppa, lekt, nattat, kollar serier igen, nu här ^^ Chill dag =)

      Jobbat! Köpte med mig sushi och vin hem efter jobbet + gräsänka denna kväll så det är en redigt go kväll med andra ord!✌

      Varit i skolan och sedan druckit öl i solen med mina fina vänner <3

    Är Chernobyl en bra serie?

      Har hört att den är sevärd!
      Annars rekommenderar jag dramafilmen på Netflix om Ted Bundy

      Ja!

      JA. Tack för påminnelsen, har ju nytt avsnitt att titta på!

      En av de bästa serierna någonsin!

      Jag blev galen av att alla pratar brittisk engelska, kunde inte se klart första avsnittet ?

        Va? Brittisk engelska är ju bäst? ? Hellre än grötig amerikansk engelska..

      Riktigt bra

      Mycket bra och så hemsk, fruktansvärd händelse, välgjord serie. Tycker jag lärt mig mycket som jag inte visste om katastrofen trots att jag känt till den hela mitt liv (född -81)

      Jaaa! Tackar också för påminnelsen, nytt avsnitt varje tisdag <3

      Ja! Mycket bra tycker jag. Bra val av skådisar, trots brittengelskan haha

    Någon mer som fått bättre hy efter att ni slutat smörja in er med krämer och sånt? Alla mina pormaskar är borta i pannan!

      Hur lång tid tog det att märka skillnad?

      Inte ansiktet, men kroppen.
      Alltså, jag har inte gjort någon ändring i mina hudvårdsrutiner gällande ansiktet. Däremot har jag inte hade problem med torr hud på armar och ben sedan jag slutade 1) tvåla in dem varenda dag och 2) smörja in mig med en massa body lotion och liknande produkter. Supernöjd med detta!

      Kan tillägga att jag använde duscholja för torr hud och hudkrämer för torrisar innan, men det blev ändå som en ond cirkel. Torr- smörja -torr -smörja ännu mer…

      Då använde du nog fel kräm för din hud.

      Jaaaa!!
      Alla mina finnar i ansiktet är borta nu efter att jag slutat med tvätt plus krämer. Tror det ofta är så om man har känslig/ torr hy och finnar.

    Blekte håret, blev inte bra, färgade tillbaka det till mörkt igen.. Alltid haft bra kvalite på håret, har skandinaviskt rakt långt mellantjockt hår. Håret är fortfarande relativt friskt o normalt, Förutom att jag nu har hundratals av 5cm långa hårstrån som står rakt upp från huvudet, det ser inte klokt ut o är så illa att jag nu måste använda mannens hårgele för att platta ner hårstråna på huvudet. 🙁 fattar att jag bara kan vänta på att dom växer ut..Tips på snabbare process? :\

      Massera hårbotten, det stimulerar hårsäckarna.

        Ja visst måste det ha varit anledningen och inte schampot?? För jag köpte ett schampo förra sommaren och hon i affären sa att det får håret att växa snabbare. Antingen var håret inne i en växtperiod (Om det inte är en myt) eller så hjälpte schampot, för det växte som ogräs. Men tänker att det måste ju vara för att jag masserade in schampot ordentligt?

    Vad ska ni som är lediga imorgon göra och varför ska ni göra just det? ?
    Själv ska jag ich dottern till min mamma och träffa småkusiner

      Dottern till din mamma.. Du menar syrran din?

        Nä ? jag och min dotter ska till min mamma (sorry lite trött)

      Jag ska på korvlunch hos pappa (tradition varje torsdag haha) hämta pojkvän 7 mil bort och laga enchiladas ?? säga upp mitt gymkort, tvätta bilen vore också bra om jag hann med ? hoppas ni får det trevligt imorgon ??

      Jobba, träna och om stans butiker har öppet ska jag köpa det sista till balkongen så den blir redo för balkonghäng.

      Tentaplugga hela dagen (ekonomistyrning), drömmer mardrömmar om budgetar just nu o_O

        DNA eller?

      Sista sittningen hos tatueraren sen är min ryggtavla klar. Sååååå pepp!

    Är olyckligt förälskad i värsta snyggingen, vet inte vad jag ska göra riktigt. Själv är jag inte så jättesnygg, och så är jag både överviktig, finnig och har ingen vidare stil heller. Jag är snäll och rolig dock, vi skrattar mycket tillsammans, men jag vet inte.. någon som själv ser lite halvsjaskig ut och blivit ihop med någon ”snygg”?

    (Vet att vi alla har olika preferenser osv, men han är liksom normsnygg, modellsnygg..)

      Ja. Jag är anskrämligt ful medan min sambo är rätt lik Jeremy Piven. Omnomnom.

      Hmm ja, jag brukade vara den snyggare i förhållandet, men nu har min sambo gjort en glow-up medan jag gjort en glow-down haha..

    Jag har SED- Selective Eating Disorder. Många tror att jag bara är kräsen men under hela mitt liv har mat varit sammankopplat med ångest. Har inte problem med ”mängden” mat men att prova nya saker och äta inför folk. Jag skulle kunna säga tusen saker om detta och hur problemstiskt det varit i mitt liv. Många tycker det är fånigt och som sagt att jag bara är kräsen men jag har en mental block och kan bara inte äta mkt mat. Tex äter jag inga grönsaker, inga skaldjur, bär, nätter och väldigt lite frukt. Minns att jag gömde mat för att slippa äta redan i låg eller mellanstadiet. Har inget med vikt eller utseendet att göra utan för mig handlar det om smak, får kräkteflexer och kan vara orolig över att äta inför folk i veckor innan (jobbmiddag etc).

    Hur som helst. Jag vill verkligen försöka. Har försökt massa gånger men vill verkligen lära mig äta några få nya saker. Har inte lyckats förrut men ska försöka igen.

    Så här kommer min fråga som kanske låter lite konstig. Hur får ni era barn att äta grönsaker? (Förrutom att lura de- vill lära mig att tycka om). Vilka är era bästa och lättaste grönsaker att äta? Jag har lättare för hårda och ”brända” saker och svårt för mjuka, ”slemmiga” saker.

    Jag försöker prova saker jag aldrig provat förrut då jag inte har nån aning om hur de smakar vilket är lite lättare. Vill lära mig avocado och undrar om Nån kan berätta hur man äter en avokado? Min man äter de mesta men brukar inte äta avocado så han har inga specifika recept. På toast?

    Undanber kommentarer om hur löjligt det är att vara vuxen och inte äta grönsaker tack!

      Vad modig du är som vill försöka. Heja dig! Har tyvärr inga tips dock

        Tack!!!

      Avokado är ju en mjuk grönsak, så det kanske är svårt? Men den är god att bara pressa lite citron på och salt. Den ska vara lagom mogen annars är det inte gott.
      Man kan också mosa den och blanda med pressad vitlök, lime, lite cf, salt och peppar till guacamole. Det är gott att dippa nachochips i!

      Lycka till 🙂

        Tack för tipsen. Ska försöka mig på det. Jag tror avocado är hård nog för att jag ska kunna prova. Typ kokta morötter eller broccoli- sånt känns väldigt svårt att prova.

      Avocado är gott med lite salt och citron på tycker jag!

        Ska tydligen vara gott med vitt balsamvinäger också ?‍♀️

      köp de dyra som är mogna i tvåpack. Skär med kniv i två delar, ta ur kärnan genom att trycka k iven i den och vrid ur. Dra matkniv i varje halva, fyra drag på längden, fyra på tvären, kläm ur,tärningarna i skål. Blanda med två matskedar tacosås alternativt chunky salsa, hot variant så det blir smak plus en matsked limejuice. Toast till. Eller, dela i halva, ta bort kärna, mosa till lite i skalet och toppa med skagenröra plus mal,på,svartpeppar. Annan grej om du har svårt för grönsaker: rostade inlagda paprikor, bäst är fontana. Skiva en paprika, salta med flingsalt, servera med spagetti med olivolja på plus vitlök, finns torkad på burk som är skitbra. Skaldjur – prova icas frysta musslor i skal, koka upp med lite vitt vin och doppa i aioli med toast till. Räkor: tina frysta utan skal, hacka lätt, blanda med dill och creme fraiche, fyll omelett. Grönsaker: koka färsk grön sparris tre minuter (knäck där de går av, ej hela stjälkarna) doppa i majonnäs eller rör smör mjukt plus salt.

        Tack snälla för alla dina tips! Ska prova acovadon absolut. Ångest deluxe på att läsa alla de olika grönsakerna mm, jag får börjat smått. Vad mer kan man rosta?

        För ett par månader sen köpte jag smala sparris, vräkte parmasanost på och la in i ugnen tills de var knapriga. Det gick. Tog typ en halvtimme men åt två 😉

          Alltså de tog en halvtimme att äta de, inte tilllaga. Det är svårt för mig som sagt.

            Tror det är lättare att koka sparris, som jag,skriver. Ihop med parmesan kan t o m jag, som äter allt, tycka det blir lite äckel i munnen.
            Rosta rotsaker är klassiskt men tänker att det som kan passa dig är palsternacka och rotselleri, morötter är nog inte din grej. Skala och strimla i stavar, en cm breda, långa som typ liten tändsticksask. Spraya olivolja över, salt, och in i ugn,200 grader en halvtimme, trekvart, du får kolla, beror på vilken ugn du har. Servera med matyoghurt och kött/fisk eller var du nu vill ha till. Färdigkokta rödbetor kan du också prova, stortärna, värm i mikron servera med matyoghurt och,fetaost samt, om det går, oregano på toppen. Vatten till, smakar päcka om man dricker vin/öl till. Det får du ta efteråt 🙂 lycka till

            Men du klarade ju två! Det är ju superbra. Vad duktig du är som försöker!!

              Sä snällt att säga att jag är duktig. Känner mig oftast jobbig och de flesta tycker jag är petig. Tack!!

          Brukar ugnsbaka morötter, palsternacka, broccoli, blomkål, rödlök. Broccoli är ju lite speciellt i konsistensen, i alla fall själva kronorna. Tips är ju att bara ugnsbaka själva stammen.

      Jag gillar selleri och zucchini!

      Kan du koppla ihop det med något du verkligen gillar? Ett gott rödvin, favoritmusik, skumbad, bästa teveserien, blanda i nötter eller något annat som får tolv poäng av dig? Kanske litet svårt att kombinera avokado med skumbad, i och för sig … Där skulle jag nog satsa på en handfull dyrdyra lyxvindruvor och ett stooooort glas svalt vitt vin.

      mosa på knäckemacka och ha salt på

      Gillar du skagenröra? Ha den på avokado. Dela den på mitten, ta bort kärnan och i med skagenröra. Ät.

        Gillar tyvärr inte skagenröra. Jag vet – jag är svår 😉

      Kan du äta soppor? Det är ett bra sätt att vänja sig vid smaker, samtidigt som man slipper obehaglig konsistens. Om man mixar dom släta förstås.

        Ja att mixa det hjälper verkligen. Har haft grönsaker i smoothies. Inte helt lätt men lättare. Borde kanske prova soppor mer!

      jag lärde mig äta majs vid 18 års ålder och tomat typ när jag var 20.. var väldigt kräsen förr. nu äter jag i alla fall lite mer 🙂
      grönkål i en ost paj, hackad vitkål i en soppa. lite linser kär gott att ha i en soppa.
      räkor på macka, eller i en paj eller i soppa.
      smyg in en liten mängd sojabönor tillsammans med ris.
      aubergine och kikärtor smakar milt och är lätt att lära sig tycka om. och man kan göra mycket på det.

      Vet precis vad du lever med. Min yngste son har SED och det har varit ett problem ända sedan jag slutade amma honom. Idag är han 23 och har fortfarande en ytterst begränsad diet. Jag försöker förmå honom att googla recept som han via bilderna kan tänka sig att prova. Foton av maträtter är ofta så fina att det kan locka till att prova olika saker. Ibland går det bra. Då har vi plötsligt möjligheten att adda en rätt till menyn, som annars är väldigt smal.

        Skönt att höra nån annan som har SED. Känns inte så vanligt…

          Jag har en dotter med SED. Hon äter Margharita-pizza, kanelbullar, nudlar kokta i särskild buljong, majs och kidneybönor i tacoskal, vindruvor och Granny Smith-äpplen, that’s it (förutom glass och godis). Hon får verkligen kämpa. Tycker också att du är fantastisk som bestämt dig för att försöka utvidga ditt ätande lite! Det är superjobbigt, jag vet. Lycka till!

            Tack! Hoppas det blir lättare för din dotter också! tack för att du delar med dig!

      Mixa grönsakerna och lägg i exempelvis köttfärssåsen eller soppan. Om man vill få i sig utan att ha konsistensen.

      Annars koka i ångkokare, lagom länge, det blir suuuupergott! Små morötter till exempel.

      Satsa också på ekologiska grönsaker efter säsong! Tomater kan vara underbara, men också riktigt tråkigt osmakliga om det inte är säsong.

      Man kan skära eller hacka avocado och lägga på ett gott fröknäcke. Tunna skivor tomat på och så toppa med lite havssalt. Viktigt att fröknäcket är gott!

        Jag tipsar om SAPERE-metoden. Ett sett att introducera barn till nya smaker genom att använda alla sinnena!

        https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/sapere_livsmedelsverket_a4-mindre.pdf

      Men du, melon, hallon och gurka! Har aldrig hört talas om någon som gillar ovan nämnda. Börja safe!

      Jag har en 13-årig son med SED (inte diagnostiserad men uppenbar). Han äter inga frukter och inga grönsaker sedan han blev stor nog att säga nej. I början försökte vi truga och ”tvinga” men konflikterna som uppstod gjorde alla måltider väldigt jobbiga både för honom och för oss. Ända sedan han var bebis har han kräkts om han får in konsistenser han inte gillar i munnen. Han har blivit mer selektiv med åren tycker jag, men växer normalt på grund av att han äter bra av det han tycker om typ Felix köttbullar, pasta, ris, fiskbullar, pannkakor, kyckling/kött ibland, dricker massa mjölk och lite Bravo Äpplejuice (inte det bästa men jag hoppas att det gör att han får i sig någon c-vitamin eftersom han vägrar all annan typ av juice). Skönt att läsa om andra med samma erfarenheter då vi känner oss väldigt ensamma i vår situation och upplever att folk inte förstår utan tycker att vi misslyckats med uppfostran. Jag hoppas att han med åren kommer att vilja prova lite mer precis som du försöker nu.

        Tack för att du delar med dig. Mina föräldrar försökte också, men gav upp eftersom jag mådde bra överlag. Nu som vuxen önskar jag att de hade försökt hitta hjälp mer, för det är jobbigare som vuxen att inte äta. Som barn är det mer ”accepterat”. Så jag skulle uppmuntra dig att försöka mer. Det finns en man som jobbar med SED i England som heter Felix Ecomomakis. Googla honom, han har mkt olika saker på sin hemsida, hypnoser, information etc. Se om nåt av det kan hjälpa. Lycka till!

    Hannah Graaf verkar på gränsen till utbränd!
    Ändå får hon skit i sitt kommentarsfält om att de minsann inte är synd om henne för hon har råd att åka på lyxiga semestrar. ?
    De är visst inte bara skilsmässan som är tuff utan något med hennes stora barn också, dessutom pendlar hon mellan Sverige och Spanien varannan vecka för att träffa sina barn.
    Vilken stress!

      Anonym 21:22 Läste Hanna Grafs kommentarer, håller inte med att hon får mycket skit det var typ två personer som ifrågasatte hennes gnäll och semester. Tycker nog att hon är priviligierad i livet på alla sätt och vis, hon har två hus, verkar som hon spelar in någon show Graf VS Graf, hon har alltså ett jobb och säkert välbetalt. Sist men inte minst så har hon friska barn, bästa gåvan i livet. Bloggen är en del av hennes levnadsbröd och ibland känns det som hon överdramatiserar saker och ting för att läsarna ska följa hennes vardag. Har dock hört via hörsägen att exet hittat en ny kärlek och det kanske svider lite, men det dröjer säkert inte länge förrän hon har en ny Dollar-Bill. Hon skrev i sin blogg om att vara ”dörrmatta” åt vem? Sina barn? Exet? Vänner? Ett konstigt uttalande eller så vill hon ha sympati och många kommentarer på sin blogg. En blogg är big business, man ska inte tro på allt utan ta det med en nypa salt.

        Så kan det vara, att hon överdriver och vill ha klick mm
        Men oavsett, är inte avundsjuk på att ha barn i två länder

          Anonym 22.48 Nej, det är nog ingen avundsjuk på, barn i två länder med tre olika pappor…

    De senaste dagarna har jag haft feber, och är konstant kissnödig. Och så svider det hela tiden. Jag ringde till 1177, och de sade att jag verkar ha fått urinvägsinfektion. Jag har aldrig haft det förut, så har lite dålig koll känner jag.
    Hon på 1177 tyckte att jag ska gå till Närakuten imorgon bitti, med morgonurinen i en glasburk ?. Och där kan jag tydligen få ett lokalverkande penicillin.
    Har någon här tips på vilket penicillin som är bäst? Det fanns tydligen två sorter sade hon. Och hur snabbt blir man återställd igen?
    Jag har en ny kille, som jag hade sex med för första gången i lördags – och tydligen kan jag ha fått det här av att hans och min bakterieflora inte är ”vana vid varandra”. Kommer jag då att få urinvägsinfektion igen nästa gång jag träffar honom? Efter sex drack jag vatten och kissade (vilket tydligen var jättebra enligt damen på 1177), men blev ändå sjuk. Finns det något annat jag kan göra?

      Åk till närakuten och lita på att doktorn ger det som är bäst för dig ? Det gör otroligt ont och jag lider så med dig ❤️ men tar några dagar att bli bra igen, jag hade räknat med iaf en vecka. Se till att dricka massor nu när du även har UVI! Typ lingondricka är väldigt bra och urindrivande ?
      Jag fick UVI när jag hade min första pojkvän, hänt en gång efter det, så jag är väldigt noga med att kissa direkt efter sexet.
      Men lova att åka till närakuten, annars kan det gå upp i njurarna och det är inte att leka med.
      Krya på dig! ?❤️

        Åh tack för svar och omtanken! ❤️
        Ja, det gör sjukt ont ? Och jag lovade hon på 1177 att åka in till vanliga akuten inatt om det börjar göra ont i ryggen bakom revbenen – för då har det tydligen kommit upp i njurarna. Men fattar inte hur jag ska kunna sova inatt! Jag måste kissa var tionde minut, och det känns som taggtråd. Men har tagit Alvedon, och ska dricka mer vatten.

          Hej! Jag tycker lite värme kan hjälpa att hålla mot. Vetekudde eller plastflaska med varmt vatten… Och drick!!! Drick drick drick !
          Finns nog massor med olika pencilliner och mediciner…
          senast jag fick uvi fick jag en ”naturlig”… för att jag är gravid. Det hjälpte bra men den uvin var inte så jobbig.
          Lycka till och hoppas du får ro där nere snarast:)

          Drick massor. Det hjälper till att skölja ur bakterierna ur systemet. Sist jag fick UVI (lindrigt iofs) drack jag osötad transbärsjuice (från hälsokostaffären). Det eller osötad lingondricka är väldigt bra.

          Ja usch, inte roligt alls det där ? Ja sömnen kan ju bli lidande men du får säkerligen ta igen det sen när du får penicillin, det brukar iaf jag bli väldigt trött av och kanske lyckas man slappna av lite mer utav det, jag vet inte ?‍♀️? Tranbärsjuice, lingondricka och vatten, bara börja hinka, tyvärr ? ? Jag har haft UVI två ggr men aldrig besökt läkare pga det vilket jag idag ångrar, för det är verkligen inget att leka med.

          Hade UVI precis HELA tiden när jag var mellan 18-22, men sedan dess har jag aldrig haft det. Det är verkligen vidrigt, men som tur är hjälper penicillin fort! Mitt bästa tips om du måste lindra akut är faktiskt att sätta dig på en hink med skållhett vatten. Ångan lindrar sjukt bra även om man känner sig väldigt dum när man sitter där ?? tranbärsjuice funkade jättebra för mig att hinka när jag började känna tecken på UVI, men när det väl var igång så hjälpte det inte. Så tips till en ev nästa gång! Alltid alltid alltid kissa efter sex!

      Just nu när det har brutit ut så är penicillin absolut bäst, men i framtiden om du är orolig att det skall komma tillbaka innan ni har vant er vid varandras bakterieflora, så har jag ett superbra tips! När du känner att det börjar kännas igen så köper du Uricur på apoteket, det kan stoppa det innan det har brutit ut och har funkat jättebra för mig 🙂

        Men vad jobbigt att ta med sig kiss i en glasburk? Borde inte göra så stor skillnad om du kissar på vårdcentralen. Så jäkla jobbigt om man lägger den i väskan och den läcker, eller tappar den offentligt så den går sönder. Hua

          Tänker att det kan vara svårt att hålla sig att kissa innan man kommer dit, särskilt vid UVI. Tar man inte morgonurinet så kan det ju visa ett felaktigt resultat ?

      Åh din stackare, det gör ju så ont och är sjukt jobbigt!
      Fick också UVI när jag var med en ny kille en gång. Det jag gjorde var att dricka kopiösa mängder vatten med myyycket pressad citron i. Det hjälpte, sen vet jag inte om det var en tillfällighet. Inbillar mig att det liksom sköljde igenom systemet.
      Men en annan gång när jag kände där nere att en potentiell UVI var på gång, så gjorde jag samma sak igen. Drack jättemycket vatten med mängder av pressad citron i, och då bröt den aldrig ut. Jag är inte sjukvårdsutbildad och tror inte på huxflux-grejer egentligen, men det funkade superbra för mig.

    Jag och sambon sitter i bilen påväg norrut, har ca 4 kvar.
    Tips på bra poddar eller liknande? Vi har lyssnat genom P3 dokumentärerna , så gärna nått liknande!

      Finns bra dokumentärer i P1

      Creepypodden! Leta upp ett avsnitt som verkar intressant för er. Spännande och lite läskigt!

      Rättegångspodden, Creepypodden ?

        Sämst överdriven röst tyvärr

          Tur att smaken är som baken då ?

      Rättegångspodden! Den absolut bästa 😀

        Sämst! Älskar mord mot mord, vad blir det för mord mmm

          Tramsigt ju, om det är mord man är ute efter ?

            Exakt, det är ju av den anledningen man lyssnar ???

      Spår. Avsnitten om kaj linna! Ni kan tacka mig sen.

        Tror du han är oskyldig?
        Jag trodde det, tills jag såg dokumentären på Svt härom dagen, och nu är jag inte så säker längre

          Jag tror nog inte att han var den som begick mordet men jag tror att han kan vara inblandad och veta vem som gjort det.

      Palmemordspodden

      Thinking sideways, om ni gillar engelska. True crime och andra mysterier, rekommenderas varmt. Älskar den!

      En mörk historia

      Spår och En mörk historia

      Fördomspodden

      Spöktimmen! Speciellt konspirationsavsnitten

      My Dad Wrote a Porno, Daddy Issues, Recensörerna, Hänt på restaurang

    Hej, är det någon här som har fått diagnosen PMDS?
    Fick diagnosen nyligen och skulle vilja veta mer från någon som fått samma diagnos.
    Skulle bli så himla glad för all info som ni kan delge mig.
    Tack på förhand.

      Syrran fick det efter en brand.. hon fick terapi och det är över nu

        Tror du blandade ihop bokstäverna lite nu hehe. Ptsd?

          Haha ja det gjorde jag! Själv har jag för övrigt pmds. Det är fullkomligt gräsligt. Tankarna och känslorna jag har då GÅR inte att tänka bort, även om jag vet att det är hormonerna som spökar. Jag är så känslig och känner mig ensammast och mest övergiven i värden och kan säga elaka saker till nina närmaste som jag ångrar dagen efter. Men DET GÅR INTE ATT LÅTA BLI att säga det, för jag känner (vad det nu är) så starkt. Jag äter antidepressivt en vecka innan mens sedan nån månad. Har inte sett nån skillnad än. Jag läste på nånstans på nätet att en bra grej är att prata med sina närmaste om hur man själv och de ska göra i de här situationerna, för man vet att de återkommer, och det är bra att veta innan för de anhöriga hur de bör reagera/tänka när det flyger ur mig saker, kanske att de inte tar det jag säger så seriöst, eftersom det är mina hormoner som spökar. Dock måste de ”låtsas” ta det seriöst för det enda jag behöver i den stunden är förståelse för mina problem/”problem”.
          Lycka till ♡

      Hej, jag har PMDS, fick det efter mitt andra barn. Äter medicin för det 2 veckor i månaden. Vad vill du veta? Kram

      Är självdiagnostiserad men barnmorska säger inte emot. Har alltid haft hemsk PMS och lidit av ångest och depressioner i perioder, men efter barn blev allt värre. Äter p-piller som hjälper jättebra, men vissa perioder behöver jag också antidepressiva. Då snackar vi perioder om minst 6 månader och mer. Fungerar klockrent. Har fått livet tillbaka och tror inte längre att barnen skulle ha det bättre med mig död sådär ett par veckor varje månad…

    Var har classe kinza kenzs tagit vägen? Jag kan väl inte vara den enda som saknar classe? Wää

      Tänker på classe varje dag! Saknar hans blogg så mycket haha

      Åh classe ❤️❤️

      Tror han sitter i föngelse

        vem var ha egentligen? vad vet ni?

      Rätt vidrig blogg när man tänker på det. Men läste också, dock inte så att jag saknar eller skulle skriva hjärtan men men ^^

      Åh! Kan inte ’granskaren’ Camcam ta tag i detta och skriva ett inlägg? Vill veta vem hen var och var hen är nu!

        Jaa! Kan du det camcam?
        Vissa spekulerade ju i att classe var en tjej men jag föreställde mig alltid honom som en helt vanlig kille som ingen ens skulle tänka tanken på att det skulle vara classe om man såg han.

        Vissa kanske inte gillade hans blogg men han skrev det nyfikna alltid undrat över och är för fega för att undersöka själva, eller ja, det gällde iaf mig.

      Han var verkligen vidrig, uppmuntrade till ätstörningar och verkade vara en pedofil/hebefil som bara gillade tjejer i 17 årsåldern och neråt. Nej fy fan…. fattar inte att jag brukade läsa den

      Saknar också!

    Äntligen! Tiden är inne! Snart flyttar jag! Idag var besiktningen av lägenheten, det gick så fint så. Ny ägare av husen där jag bor, så slapp betala både skador som katterna gjort samt månadshyror * 3 som jag hört att man ”ska” göra, typ, har ärligt inte så bra koll på det där.

    Bor hos mamma med katterna och hon och hennes sambo är bortresta till på söndag.
    Imorgon kommer min älskade storebror hem ❤️ från Sthlm, ska på korvlunch hos pappa som vanligt varje torsdag, det här är dock den sista på ett bra tag framöver. Sen ska jag hämta pojkvän och göra kyckling enchiladas ? På fredag går bilen mot nya lägenheten och nya äventyr ? Idag stängde jag en dörr (iom lämnade lägenheten) och öppnar en ny på måndag (möte med ny chef) ?

    Hoppas ni får en bra vecka och en bra kväll ❤️

      Grattis fina Nora⭐️

        Tack fina anonym ❤️

          Tack själv, bästa❣️

            Tillägg: du skriver alltid så intressant och vänligt. Jag får positiv energi av dig, Nora❣️

              Men åh tack va go du är ??❤️

    Nu för tiden när jag går in på Kenzas blogg på mobilen står det ”Inte säker – Kenza.se”. Vad kan det vara? Stod inte så förr. Står inte så när jag kollar tex bloggbevakning.

      Betyder att sidan inte är krypterad. Detta ser du enklast av att det inte finns ett https i början av URL. Avslutande S:et står för secure och visar på att all dataöverföring är krypterad.

        Aha, tack för info!

      Samma här

    min hy strålar av vitamin c i mängder ?

    Om du fick en dotter idag, vad skulle hon heta?

      Stella

        Min bebis heter Stella ?

          Min hund heter Stella. ?

            Haha Stella verkar vara ett vanligt hundnamn, vet inte hur många hundar jag har hört heter så sen efter jag fick min dotter i höstas

              Modern family 🙂

        Min hund heter Stella

      Julia

      Melanie

      Maxine, Naomi eller Livia. Dock går min man bara med på första ^^

        De andr atvå var ju mkt bättre..

      Doris

        Det heter min dotter ??

          Ge en eventuell bror namnet Gösta!??

            Det där flög över mitt huvud… någon referens jag bör känna till?

              Barnprogram

              https://youtu.be/FVgF3J5ebk4

              Barnprogram på 90talet, kossan Doris och grävlingen Gösta 🙂

                Bästa barnprogrammet ever

              Kossan Doris och grävlingen Gösta, från barnprogrammet Abrakadabra. Har för mig att Göran Persson dök upp i något avsnitt och dansade med Doris…

                Nu ringer en klocka.

                Yep det gjorde han haha

          Så fint!

      Julia

        Blir lite glad att ni säger Julia. Det heter ju jag men alltid tyckt det varit ett ko-namn haha!

          Haha whaaat! Nej nej, det är fint. Alla Julia jag känner eller känner till (Typ 5st) är tjejer som är extremt omtyckta av allt och alla, snygga, populära, sociala och alla verkar ha lyckats i livet på ett eller annat sätt. Så för mig är Julia ett fint namn och som också är ett ”bra” namn.

            Förutom ”lyckats” biten så har jag blivit förklarad att jag är precis sådär som du skrev ? Nåja snyggheten är väl selektiv haha. Jag har bara träffat en Julia, hon var min gamla lärares unge och hon var förjävlig men avgudade mig av någon oklar anledning!

      Irmeli

      Valentina eller Sophia.

      Greta.

      Det har jag velat i drygt 30 år nu. Jag vet inte varför, men tydligen har just det namnet fastnat.

      Alma

      Blondinbella

      My Love. Jag vet att många tycker att Love är ett pojknamn men i min familj heter vi det i tre generationer, jag, mammi, mormor och jag skulle vilja att en presumtiv dotter skulle få det namnet också. Jag tycker även om namnet Theodora väldigt mycket.

        Den ungen kommer bli skrattat åt om hon åker utomlands

      Lucy eller Evy :’)

        Evy hette min fina farmor❤

      Viveka

      Stella
      Isla
      Lily
      Daisy
      Elliot
      Billie
      Bonnie
      Evie
      Lucy
      Fiona

      Här är min current list på flicknamn hehe. Har en dotter som heter Luna. Det tycker jag förstås är världens vackraste namn.

        Har också en Luna! Och vill ha en Billie om det blir fler, är så kär i Billie Eilish nu haha ?

      Smilla

      Ingrid eller Linnéa.

      Nora Svea Linnéa ? Med Nora eller Svea som tilltalsnamn.

      Dagny eller Signe eller Tora.

      Elise?

      Bianca
      Disa

      Juni eller Julia 🙂

      Irma ?

      Signe, Svea, Freja eller Embla.

      Esther eller Edith! Gillar Hedda också men det är redan paxat av en nära vän haha.

        Jag har aldrig förstått det där med att man kan paxa namn ?

      Saga eller Villemo ❤️

      Lydia eller Mathilde tror jag, kanske Daphne.

    Kan ju inte bara vara jag som är SÅ TRÖTT på Kenzas graviditet?! Jag tror inte att det kommit upp ett enda blogginlägg där den inte har nämnts. Inte en enda bild utan magen eller ständiga kommentarer från henne själv om hur stoooooor den är. Bara umgås med gravidkompisar etc etc. Hela hennes liv kretsar kring graviditeten. Sjukt skenheligt att inte vilka umgås med gravida människor till att bokstavligt talat trycka upp sin kula i ansiktet på alla sina följare VARJE Dag. Hon själv kunde inte följa gravida medier. Hon måste ha många följande som är ofrivilligt barnlösa.

    Ja jag låter bitter, det kanske jag är. Och nej, jag hatar inte barn och jag är inte barnlös. Fick barn för snart två månader sedan så jag vad vad en graviditet innebär. Ja man är stolt, men Vafan.

      Håller med!

      Men hennes liv är ju graviditeten just nu 🙂 inget konstigt med det. Och klart man beter sig annorlunda när man är ofrivilligt barnlös jämfört med när man äntligen blir gravid sen ? Hon är inte mer än mänsklig.

        Absolut, hon är gravid i livet just nu. Men hon gör väl mer än att ”bara” vara gravid? Hoppas jag!

          Nej? Det skriver hon ju? Att hon enbart vöntar och längtar. Det hon gör under tiden skriver hon ju om.

      Men snälla sluta följ henne då om det irriterar dig så mycket! Låt henne vara lycklig. Förstår inte hur man kan välja att lägga sin tid på att störa sig på främmande människor på internet?

      Men ta en paus då! Ingen som tvingar dig att följa så kan du gå in när du känner fört? Hon har väl inte privat insta? Många som är gravida/fått barn så är det de enda man tänker på, inte så konstigt faktiskt.

      Och det här med att gravida, mammor med bebisar/barn inte får visa upp det pga ofrivilligt barnlösa, give me a fucking break. Fattar verkligen noll av den grejen. Om man är ofrivilligt barnlös så är det ens eget bekymmer att inte följa sånt som kommer göra en ledsen, man kan inte förvänta sig att folk ska dölja sin glädje över sina liv pga att nån annan har det svårt.

        Tråkigt om det är det enda man kan tänka på.. zzz

        Fast problemet ligger ju i att HON har pratat mycket om i podden (minns ek vilket avsnitt) om att det var jobbigt att se andra gravida, att hon inte ville umgås med gravida vänner, etc etc. Man kan ju tycka att hon kan tänka sig för lite.

        Nej, man behöver inte ha ofrivilligt barnlösa i åtanke alls, men hon tyckte att andra skulle ha det i åtanke när hon själv inte var gravid. Därför blir det väldigt skenheligt, tycker jag, och det stör mig. Det stör mig inte att hon är gravid, utan hur hon har hanterat det. Jag utgår nog mycket ifrån podden, hon framstår som fruktansvärt egoistisk och verklighetsfrånvänd på något sätt.

        Sen är väl öppet spår till för bland annat sånt här, ”få” klaga lite. Inte direkt så att jag attackerat henne direkt.

          HON drog sig undan. HON slutade följa gravida på instagram. För att hon mådde dåligt. Hon tvingade ingen annan att dölja sin graviditet eller lycka så som du försöker få det att låta som, så varför ska hon dölja sin? Folk får själva välja vad de vill följa och inte följa. Det får man ta ansvar för själv.

            Fast jo? I samband med att Dani blev gravid så hade de ju bokat in en gemensam resa där Dani inte fick prata om sin graviditet.

              Va? Så himla sjukt

      Ikr ?

      Håller med dig till 100% om vartenda ord du skrivit Amanda!! Jag är själv gravid och är bara en vecka efter henne så tänkte ”fan va kul, kan vi följas åt”. Men nä, jag orkar inte se handen på magen-bilder jäääämt eller en valfri text om hur det är att vara gravid… Är såklart jätteglad för hennes skull, men finns det inget annat att prata om? Jag tycker inte om att prata om min graviditet exakt hela tiden för jag är mer än så. End of rant, behövde få ur mig detta! ?

      Kan absolut känna som du ibland, hand på magen, gulligullbilder osv. Sen inser jag typ direkt efter att hon typ trodde att hon ALDRIG skulle kunna få biologiska barn och då känner jag att fan, låt henne njuta! Det kanske bara händer en gång, varför ska hon inte få njuta av det? Jävlar om någon sagt att jag aldrig skulle kunna få egna barn och jag sen helt plötsligt blev gravid hade jag ju överdrivit och lagt upp bilder JÄMT.

    Åh är såå glad och nöjd med livet för tillfället.
    Berättade för min chef att jag är gravid denna vecka, han kunde inte ha varit snällare! Förstår inte varför jag var så nervös inför att prata med honom haha. Mina kolleger har också varit så snälla och uppriktigt glada för min skul.
    Älskar min arbetsplats!

      Grattis!! En bra chef förstår att livet händer ?

    Finns det några plus size som gillar sexiga/erotiska underkläder här? Vilka märken kan ni tipsa om? Jag själv har mest köpt från cottelli collection då de har bra storlekar som passar större kroppar, men tar gärna emot tips på andra märken som har bra kläder som ni varit nöjd med ?

      Cubus.

    Tror ni Sandra Beijer använder botox? Hon har ju helt slät hy trots lite äldre. Jag tror att hon följer med sin mamma på någon fin klinik på Östermalm

      Skulle bli förvånad om hon INTE använder botox…Hela hennes image bygger ju på att hon är så ung och oberörd

      Definitivt. Tror hon har de genetiska förutsättningarna också men även lite hjälp på traven.

      Det gör hon med största sannolikhet. Hon har inga rynkor i pannan, ingen argrynka och inga under ögonen. Att vid 35 års ålder inte ha minsta antydan till rynkor är inte troligt. Trist att normen är att vara rynkfri.

        Jag är 36 och rynkfri, så det är inte omöjligt. ?

          50 år och rynkfri! ☺️

            ok säger så

              Tror du mig inte?
              Det är sant, har lite fetare hy och solat måttligt

            Det handlar ju inte om rynkor endast, utan porstorlek, häng, lyster, hålögdhet…. Etc etc. Hellre rynkor än häng (inte för att jag vet att du har det, just sayin’) Rynkor är inte det enda attributet som gör att man ser gammal ut

          Jag med! Är 40-ish och har inga rynkor alls faktiskt. Skulle gissa på att detta i princip bara beror på bra gener, då mamma knappt har några rynkor och är 70(!).

            Är ni vita?

      43 år & helt rynkfri. Trust me on the sunscreen.

        Ja – solkräm!!

      Hon har ju aldrig solat en dag i sitt liv, det är bra för huden att skyddas från solen så gott det går

      Från någon som jobbar med gamlingar (tänk 80+) så beror det mycket på gener och hur mycket man utsätter sig för sol. Har träffat 80-bastare som har mindre rynkor än min morsa som är 48 – just pga gener och att dom inte solat. Sen har jag ingen åsikt huruvida Sandra använder botox, jag bryr mig faktiskt inte.

    Jag ska på bröllop i helgen, klädsel kavaj. Jag har köpt den här klänningen: https://m2.hm.com/m/sv_se/productpage.0618287005.html
    Har tänkt ha en ljusblå kofta till. Är det okej att ha den, trots att den är svart? Blev tveksam.

      Länken funkar inte, men tyvärr ser det inte bra ut. En mörk kofta får du satsa på, helst i svart. Egentligen helst ingen kofta utan satsa på kavaj-likande, bolero eller sjal över axlarna.

        Klänningen är svart med små ljusa blommor.
        Men är det okej med så mycket svart på ett bröllop? Har jag mörk kofta också ser jag väl ut som jag ska på begravning?

          Svart eller vitt bör inte vara den dominerande färgen på en outfit på ett bröllop. Skulle skippa svart klänning och ta något mer ljust och somrigt på mig.

        Skulle en gammalrosa sjal över axlarna passa?

      Nej, inte om brudparet inte uttryckligen sagt att färg inte spelar roll eller liknande. Alldeles för mkt svart.

      Vad stela alla är, klart du kan ha den. Tycker att den ser fin ut och att blommorna gjorde den mer somrig, men jag hade nog satsat på gammelrosa sjal istället (det är dock en smaksak men känns som att kofta klär ner den lite, och så tror jag mer på gammelrosa än ljusblått till).

        Stelt att ta hänsyn till koder och folks känslor??

          Men snälla, hon kommer ju inte att gå dit i träningskläder. Klänningen är inte helsvart och hon kan ha något som inte är svart över, ingen katastrof.

            Inte säkert att brudparet känner samma..

      Säkrare kort med klänning i färg

        Tack för alla svar! Det blir klänningsjakt imorgon, vågar inte riskera nåt…

          Känner du brudparet väl? Om du gör det så skulle jag fråga dem om vad de tycker! Så har jag gjort när jag varit osäker på klädval! Mim erfarenhet av de bröllop och vigslar jag varit på är att svart klänning numera inte är något konstigt eller ovanligt.

          Jag vet att på mitt eget bröllop tyckte jag att det viktigaste var att gästerna kände sig fina i det de hade på sig, och vår enda önskan var att ingen skulle ha en vit klänning ?

      Fin klänning! Samma modell finns i en ljus petroleum/blekgrön färg. Det kanske kan vara något? 🙂

        Den är jättefin men den storlek som finns i butik är troligen för stor. Ska kolla idag ?

      Hur väl känner du brudparet? Du kan inte visa klänningen och fråga vad de tycker? ?‍♂️ tänker om det är en nära vän, syster eller liknande men det kanske det inte är. Är det en mindre nära vän vill man ju inte vara besvärlig som gäst dagarna inpå ?

        Känner dem rätt väl men kanske skulle de säga att det går bra för att vara snälla. Tror jag köper en ny så jag slipper fundera på det mer. Den svarta går fortfarande att lämna tillbaka.

    Alla morningbitches här, vad tycker ni om sjögurkelåten? Hiss eller diss??

    Två år? Var tvungen att kika första gången jag använde NC och det var 8 augusti 2014. Mkt har hänt sedan dess – både bytt partner och levt singelliv (kondom som singel) men appen har varit kvar. Och ingen graviditet. Funkat och funkar bra för mig.

    Hej! Har en fråga om lån. Jag och min sambo ska tokrenovera vårat hus, har förhandsvärderat det så det kommer vara värt 600 000 mer än vad vi köpte det för, när det är klart. För det ska vi låna 400 000, vilket är typ max för oss att låna. När vi var på bankmöte i höstas sa bankmannen att vi ska avvakta med lånet tills vi har bygglov och sånt klart men att det absolut inte ska vara några problem med att få lånet senare så länge inte något oväntat händer, typ någon blir arbetslös. Till saken är att jag blev gravid! Och ska föda lagom tills vi renoverat klart. Vi ska försöka få lånet utbetalt nu då allt står klart med bygglov, men alltså kommer vi ens få lånet nu? Ska jag berätta att jag är gravid? Kan jag bli straffad om vi inte berättar? Jag VET ju att vi kan betala då vi inte gjort annat än att spara pengar och är väldigt ekonomiska men det är ju inte precis en anledning man tar upp för banken…. Positivt nog har sambon gått upp lite i lön så det kanske funkar enligt kalkylen ändå men är så rädd att det inte gör det och vi inte får låna den peng vi behöver. Hjälp och tips tack!

      Berätta absolut inte att du är gravid. Tror iof inte att det spelar någon större roll för att få låna om du ändå har en fast anställning i botten, men ändå. När ni väl har fått lånet bryr sig banken inte ett skit om hur ni jobbar, bara ni sköter avbetalningarna.

    Tänk att jag har kommenterat Monasuniversum flera gånger och varje gång tar hon bort mina kommentarer. När jag ifrågasätter detta säger hon att alla kommetarer går igenom??? märkligt att just mina försvinner?
    Tänkte att så är det kanske så? Nä det finns inte alls.
    ÄR DET BARA JAG???

      Men snälla!
      Skit i henne och hennes blogg
      Livet är för kort att slösa bort! ?

      Säkerligen inte bara du. Jag läser hennes blogg, men kommenterar aldrig, bara här på BB. Det är ingen idé att kommentera på hennes blogg (vet inte om det är annorlunda på insta). Hon kan och vet allt bättre än alla andra. Född felfri.

      Men tänk så rolig hennes blogg var för några år sedan, som när hon och en av systrarna Lycklig åkte på inköpsresa till Indien. Två hönshjärnor på äventyr, typ. Numera står hon och stampar med samma typ av inlägg dag efter dag, varvat med reklam för Ellos. Snark.

    Har precis läst klart Apans bok ”En apa i Rågsved” Den var riktigt bra, rekommenderar alla att läsa den. Förstår henne på ett helt annat sätt nu. Någon mer som läst den? Tankar?

    Skulle verkligen uppskatta boktips! Tänkte låna Alex schulmans ”Bränn alla mina brev” men den var utlånad på biblioteket och flera stod i kö till den..

      Kanske finns som e-bok på bibblan så du slipper vänta? Tipsar om allt av Jonas Hassen Khemiri, han skriver fantastiskt

      Har läst Apans bok, men tyckte den kändes intetsägande och lite slarvigt skriven, men det är ju en smaksak. I samma kategori så föreslår jag Maria Maunsbachs ”Bara ha roligt”, om du inte läst den. ?

      Testa Ninni Schulman, Jonas Gardell, Mats Strandberg, Amanda Hellberg, Mian Lodalen, Katarina Wennstam!

    Måste bara få ”skryta” lite. Jag har tidigare varit helt anti att börja gymma, även fast jag varit i stort behov av träning. Efter att ha fått en tillsägelse från min barnmorska att om jag inte går ner så kommer jag inte få behålla mina p-piller (som hjälpt mig något oerhört med bland annat mensvärk), så ber jag min gymråtta till lillebror om hjälp att ”komma igång” med träningen.

    Sitter nu här drygt två månader efteråt, svettig efter ett pass på gymmet. Vikten är fortfarande ett problem men jag har märkt stora förändringar med min kropp och inte allra minst att jag tycker det är extremt roligt och motiverande att gå till gymmet! Jag hade helt enkelt glömt bort hur roligt det kan vara med träning. Numera är träning min dagliga rutin och jag är så stolt över mig själv! ?

      Grymt jobbat!! ??

        Tack! ❤️

      Vad kör du för pass?

        När jag skriver ”pass” så menar jag att jag gymmat. Alltså inga pass som gruppträningar eller liknande! ? Blev lite otydligt där ser jag nu i efterhand… ?

    Någon som är jurist eller vet ändå?
    Jag ska köpa ut min sambo för det han betalade för insatsen på vår lägenhet då han ska flytta ut.
    Ska jag köpa ut honom & vi får betala ränta? Eller ska vi ta gåvobrev , ingen ränta och föra över pengarna? Räcker det att fylla i formulär från bostadsföreningen eller behöver vi ta det via jurist trots att vi är överens? Det är inga oklarheter mellan oss. Vi räknar att lägenheten är värd det vi köpte den för, jag har sökt nytt lånelöfte Och beviljats. Frågan är hur han ska få tillbaka sina insats
    – pengar så att det blir på rätt sätt. Är det någon som vet?

      Tror ni kan fråga banken ni har lån på, de kan säkert hjälpa till.

    Girls. Brukar ni kolla er för könssjukdomar – hur ofta? Måste jag gå till en könsmottagning eller finns det andra vägar? Är 29.

      Finns test att beställa hem som är smidiga.

      Varje gång man legat med en ny

      Jag har precis beställt från 1177, smidigt. Kommer i brevlådan efter ett par dagar, topsa fiffi, skicka tillbaka och så svar inom någon vecka :). Gör det kontinuerligt om jag råkat haft oskyddat, hur man nu råkar det?

      Innan jag har sex med ny partner utan kondom föreslår jag att vi ska testa oss båda. Vill han inte det är det bye bye. Sen bra att testa sig då och då om man inte är säker på att han inte har andra. Hemtest är bra men se till att du får med allt (HIV t.ex).

    Vaaar kan man hitta sköna amningsbh:ar i lite större storlek, som ändå ger lite stöd?
    Har i butik provat vanliga bh:ar i storlek 85E, de gick att knäppa men var alltför spända runtom så tror 95E kanske skulle vara rätt storlek för mig.

      Feminint.se, timarco.se, freya och change ?

      Gustaf Melbin! Hittade ett märkte där som hette Anita som även finns på zalando, så bra! Med bygel och allt, denna köpte jag https://www.zalando.se/anita-bygel-bh-schwarz-a4989a000-q11.html rekomenderar verkligen den, så clean utan massa fula onödiga dekorationer (ta dock större omkrets om du ligger mellan två storlekar)

    Tips o råd kring migrän!

    Hej! Jag har haft vad jag gissar är migrän till o från senaste 10 åren. De senaste 2 åren har varit relativt migränfria. Har inte behandlat på ngt sätt eftersom jag inte kunnat hitta vad det är för migrän/huvudvärk (olika triggers varje gång, tex dålig sömn, vin stress men oxå olika locations varje gång- panna, över ögat, baksidan v huvudet osv) samt att även om det kommit en gång varannan mån senaste 10 åren så har jag typ tönkt att its liveable. För tvp veckor sedan fick jag ett migränanfall som höll i 4 dagar. Var könslig för ljus men hade som mest ont över ögat. Bodde seriöst i ett kolsvart rum o var så illamående att jag inte kunde äta ngt. Har en stressig period just nu med mkt press o kan inte göra ngt åt det, det handlar om 4 veckor- jag måste bara överleva o fixa det. MEN- vill inte fortsätta leva m detta. Har barn nu, nytt jobb i höst o vill inte ha detta som håller mig tillbaka. förutom de självklara tipsen som att undvika triggers o typ förebygga (ibland går det liksom inte) har ni några tips?! Typ bra läkemedel? Yoga? Massage? Tryckpunkter? Brukar knyta en bandana nör jag får pannhuvudvörken runt huvudet stenhårt- det hjälper då men aldrig när jag får ont lver ögat. Tusen tack på förhand!! Komemr sjölvklsrt gå till läkaren men sist fick jag efter 4 månaders migrändagblk gå rill sjukgymnasten 4 ggr o så var det med det…

      Sumatriptan räddar mig! Dyra, 79kr för två tabletter på apoteket men Apotea har för 29kr! Och de är bra, fattar inte hur jag överlevt tidigare. Alvedon, ipren och en sumatriptan ❤️ Och gärna försöka vila mörkt och kyligt. Ögonmask som man sover med tar jag på som trycker ovanför ögat. Har varit sugen på migränpiercing med.. Men inte vågat haha.

      Men Sumatriptan, köööp!! 🙂 Lycka till!

    Så jobbigt dilemma men är era killar välutrustade?? Jag har levt med en kille nu i 8 år och jag saknar en stor dase. Hans är väl normal lång (kanske 13cm) och ok tjock. ?
    Min föredetta hade en rejäl en. (Ca 20cm) Lång och grov. Och jag saknar det så jävla mkt.

    Ett annat problem är att jag har svårt att få orgasm. Det måste byggas upp. Men han har superlätt att komma och stannar upp hela jäkla tiden för att vänta ut mig. Han tycker ju att han ör superduktig men när han gör det vill jag typ slå nåt hårt i huvudet på honom för då försvinner all känsla. Och skulle han fortsätta några sekunder till så skulle han ju gå och allt är över… Och så fortsätter det.

    Hur fan tar man upp detta? Annars älskar jag ju honom men sex är ju så viktigt. Ja storleken går ju liksom inte att göra något… Jag vill knappt ha sex längre. Vi kanske har sex 2ggr/mån.
    Jag är 35. Han 41.

      Köp en extention sleeve. Då blir han större och kommer heller inte lika fort.

        Dessa finns i olika längd och tjocklekar och är i skönt material. https://box2you.se/index.php?route=product/product&product_id=1929

        Finns även de med rabbit-vibration uppepå, de är också kul 😉

          Men alltså….inte tusan kan jag säga till honom att jag köpt en extra sn*pp som han får trä på sig så att han blir större och känns mer….????

            Då kan jag tyvärr inte hjälpa dig?‍♂️

              (Förutom att tipsa om leksaker ni kan använda tillsammans (utöver sleeves då). Kanske finns något ni kan använda tillsammans som ger dig den ytterligare njutning du behöver för att komma. Parvibratorer tex. K*kringar kan få honom att hålla ut längre också.)

            Kan du inte bara låtsas som att den ska hjälpa honom att hänga på ett tag till? Alltså inte ett ljud om storleken

      Penisring? Som ska sättas över penis plus pungkulorna

      Cialis löser detta problem✌️

    Hur blir man av med svartsjuka? ? Jag är inte en svartsjuk människa av mig egentligen men ibland kan min pojkväns ex höra av sig om något obetydligt och efter det går jag runt och är paranoid i ca en vecka. Agerar inte på svartsjukan men vill inte känna såhär ? Jag hoppas att någon vänlig själ kan hjälpa mig där ute… ?

      Vad hör den av sig om? Varför tog det slut mellan dem?

      Jag har samma
      Problem
      Med min kille och hans ex. Hon hör Av ganska ofta, dom hade ett ganska struligt förhållande men var tsm i ungefär 6 år och var förlovade. Detta var dock 10 år sen men tkr det är så jobbigt. Hon är så himla vacker. Min kille svarar knappt henne och det gör mig glad (har tyvärr snokat). Han skyller på att det är för dom har långt förflutet och är goda vänner men jag känner att hon hör av sig pga annat (typ fortfarande lite känslor). Är inte osäker på han utan henne, och tkr typ det är respektlös av henne. Hon är liksom vän med hans vänner, kommenterar hans systers bilder osv, tkr verkligen det är
      Så jobbigt… en gång hade hon skrivit att hennes familj saknade han.
      Litar på honom till hundra men när vi tog en paus såg jag att dom hade snackat dock helt oskyldigt men kände ba varför ens prata…

    Någon som hade/kommer ihåg Bananisland?

    Fan vad jag saknar det ändå ”början” på internet med Lunarstorm osv. Träffade så himla många vänner där som följt med mig genom livet. Eller alla timmar en spenderade på msn (y) haha. Saknar dock inte passagen chatten fyfan vilka grisar det var där! Åh eller spela spel på blip? Eller snyggast.se fy skäms, jag ladda upp massa med bilder med astöntiga kommentarer typ ”sötisen ifrån väst” ?

      Åhh, jag minns. Älskade lunar. Medlem där igen?
      Banana satt det dock mest pervon på.
      Minns att män mellan 30-50 alltid kontaktade mig som var 13. De ville bland annat ”åka ut i skogen och leka” m.m. ?

      Wow vilken uns av nostalgi du gav mig 🙂 tack! håller med dig, det var tider det!! Hade ICQ också… Hamsterpaj? Jösses, måste söka en vända och se om något av detta finna kvar:)

      Jag hade! Saknar det!

      Haha Aftonbladets chatt då!? ??

      Åh jag hade även snuttis på tiden det begav sig ?

        Snuttis ja.. jag var typ moderator där

      Åh lunar! Visst kom det tillbaka nu för ett tag sen? Är visserligen inte samma sak men så nostalgiskt att se allt igen. Hade även playahead och helgon. Spelade alltid spel på blip eller funplanet! Så kul!

        Lunar är tillbaka ja. Sjukt kul. Ser precis ut och funkar som då.
        Hängde även på playahead, skunk och helgon

      Nån som hängde på skunk.nu?

      Det var min favvosida. Lite mer ”indie” jämfört med Lunarstorm.

        Haha jag hade glömt skunk och helgon! Stockholmarna hade Playahead. Men ja fyfan vilka vider till gubbar som skrev till en när man bara var 13år. Usch!

        Kommer ihåg vad stolt jag var som fick göra mina vänners lunar-presentationer för de tyckte jag gjorde dem så bra haha! ?

          Ja riktigt vidrigt! Jag älskade att svara och låtsas vara polis som letade snuskon. Ingen gick på det dock.

          Mmm presentationer på lunar var såååå kul

    Finns det nån här som bor i New York? Vad gör ni där? Jobbar? Pluggar? Min största dröm är bo i NYC

    Någon annan som är/överväger att bli medföljare till partner utomlands? Vi träffades båda i landet där vi bor nu och har bra karriärer. Älskar honom vansinnigt mycket och har varit ihop i två år. Nästa år blir han fötflyttad till ett land där jag kan jobba och jag flyttar med. Men det är ingen garanti i framtiden. Hur tänker ni? Jag möter Housewives här som verkar ha väldigt enformiga liv….. Vill inte ha det så. Vad är era erfarenheter?

      Känner mig lite påhoppad. Är en housewife och mitt liv är inte mer enformigt än någon annans som går till jobbet och gör samma syssla varje dag?
      Det blir vad man gör det till. Finns huuur mycket som helst att fylla din tid med. Jag önskar iaf dig lycka till med vad du väljer!!!

      Låter riskfyllt att vara hemmafru och vara ekonomiskt beroende av en man. Att kunna försörja sig själv är en frihet. Finns ju en anledning till att skilsmässor blev vanligare när fler kvinnor började lönearbeta.

      Finns säkert något du kan göra själv i nya landet! Extra viktigt att skaffa egna kontexter och kontakter i ett nytt land för att du ska känna dig hemma. Har själv bott i andra länder pga partners men alltid skaffat egna sysselsättningar. Lycka till och hoppas du kommer trivas!!!

    Någon dom tagit bort skönhetsfläckar i ansiktet? Ej födelsemärken
    Hur gjorde ni?
    Kostnad?
    Resultat?
    ☺️

      Jag gick till en privat. Minns inte vad det kostade då det är över tio år sedan och mamma betalade ? tog väl några sekunder per märke.

      när de små såren efteråt läkt syntes ingenting alls.

        Vill minnas att han brände bort fläckarna.

          Var det kanske laser?
          Är du nöjd med resultatet?

            Ja jättenöjd. Som sagt, så fort såren läkt (tog någon dag) så syns ingenting alls. Som om de aldrig funnits. Tog bort två, en nära näsvingen och en mitt mellan ögonbrynen (Som ett kastmärke var det?). Gjorde inte ont alls.

              Juste! ?

    Någon som testat någon laser för hårborttagning för hemmabruk? Funkar det? Vill ta bort mitt ansiktshår.

      Jag har en sådan maskin hemma, har dock inte testat i ansiktet. Kör den på en mindre del av kroppen där jag inte vill ha mörka hårstrån och där rakning eller att plocka med pincett ger mig röda prickar. Det tar inte bort håren permanent utan hämmar hårväxten. Fick betydligt färre strån ävensom alla inte försvann (blev gravid innan jag hunnit använda den mer än några månader och då ville jag inte använda laser) så vet inte hur det långsiktiga resultatet blir. Det gör inte ont om du gör rätt heller. Det som oroar mig är väl om själva blixten påverkar ögonen. Tänk på att det endast funkar om du har ljus hud med mörka strån och att du måste göra behandlingarna med ett visst intervall. Har en del mörkare hår i ansiktet men brukar bleka dem istället för att ta bort dem. Har inga problem med hår men tycker inte det är snyggt med mörka strån mot min ljusa hud.

    Hej! 🙂
    Någon som har tips på bra presenter till en pojke på snart 6 år och en flicka på 2,5 år.

      Nalle eller annat gulligt gosedjur till flickan och Lego till pojken

        Eller utesportprylar till pojken som typ fotboll

      Byggklossar till flickan kanske. Bygga och riva torn är alltid kul. Gillar hon böcker? Badleksaker? Uteleksaker inför sommaren. Uppblåsbar pool till de båda tillsammans? Svårare till en 6årig pojke, beror ju litepå intresse men kanske något sånt ”mitt första”-set (tex trolleri, kemilabb, mikroskop etc)

      Pussel, brädspel, böcker för respektive ålder.

      Sånt man kan leka med ute är kul nu: såpbubblor, gatukritor, vattenballonger, sandleksaker. Inte så dyrt heller!

        Ja, gatukritor är jättekul! Minns från barndommen! ?

          Tack för alla fina tips! Experimentlåda lät kul och spännande. Har googlat lite nu, men de flesta av experimentlådorna är från 8 år. Vad kan de innehålla som gör att en 8-åring kan ha de men inte en 6-åring tror ni?

          Till 2,5-åringen kommer jag nog köra på ett pussel och en bok, de kan man aldrig få för mycket av haha.

            Tror att så länge du är närvarande och har uppsikt så är det inga problem att det är gräns på 8 år!

    Asså, jag bara älskar Flashback!
    Som många andra är jag blockad på Instagram UTav Anna Book. Jag blev det för några månader sedan när jag fick spel på henne och skickade DM och sa vad jag tyckte. Hon gillade inte det, hon tyckte jag var dum, och blockeringen var ett faktum.
    Jag har saknat att hänga på hennes Insta faktiskt. Hon är minst sagt en fascinerande person…

    Men idag, alldeles nyss, la någon på FB ut en länk där man kan följa fast man är blockad 😀 😀
    Måhända jag är femma på den bollen, men varsågoda: web.stagram.com

      Kan du även kommentera?

        Det finns en ruta med Add a comment, men jag har inte provat.

          Testa! ?

            Kommentaren stannar på webstagram, inte på hennes insta. 🙁
            Det hade ju varit skitkul om det funkade 😀

              Ja, synd!
              Hade vart kul att reta snarstuckna Boken ?

    Är det inte tillåtet att skriva lite kritiskt om Sandra Beijer här? Min och andras kommentarer togs bort.

      Vad skrev du?

    Vad hittar man på med sin tonåring när man är nästan pank en lördag i Stockholm?

      Kolla in den här sidan, många bra tips:
      http://www.gratisistockholm.nu

      Annars skulle jag rekommendera att gå på museum! Välj nåt som kan intressera tonåringen, finns många som har fritt inträde. Baka muffins innan tillsammans och packa med en kaffetermos så kan ni fika i en park efter besöket, och prata om det ni sett.

      Hoppas ni får en fin dag ihop!

        Tack för fina tips! ?

    Omg!
    Bilder i Aftonbladet från Carl Philips 40 års kalas.
    Tydligen maskerad!
    ”Skämmskuddenäröverklassengårpåfest

      Verkligen ??

      IL hävdar ju att hon och Sofia är vänner, men var hon bjuden på festen?

      Vadå skämskudde? Kul att folk kan bjuda lite på sig själva och skoja till det!

    Man blir alltid så illa berörd när barn far illa!
    Så verkligen inget för Bloggbevakning att granska vidare i

    Håller helt med

    Gaaah!! Bara för mig som reklamen här inne har blivit sjukt känslig? När jag scrollar lyckas jag klicka upp reklamen som ligger mellan kommentarerna HELA tiden. Typ som svara-knappen var förut. Blir galen.

    Bästa medlet för att få bort porer/pormaskar?

    Skulle helst vilja slipa bort de men fattar att det inte går

      Sägs att niacinamid är bra, och även azelaic acid är bra, jag använder bådadera från the ordinary och tror jag börjar se resultat faktiskt!

      Dermalogica daily microfoliant har funkat super för mig! Har blandhy men mot det mer fetare hållet.

    Denna dagen.. Utbildning på jobbet – fd kollega och jag hamnade i samma grupp. Kollegan är så jävla otrevlig (som vanligt med andra ord) och otrevliga kommentarer haglade. Gick in på toa och grät en skvätt.

    Tagit Omeprazol för magkatarr, men det hjälper inte fullt ut – stressar mig ännu mer?!

    Och har endometrios och känner av smärtor -dvs behöver ta smärtstillande vilket jag inte bör pga magkatarren. Alvedon går, men inte Ipren eller Orudis. Ond jävla cirkel. Stressar mig också.

    PMS också. Idag vill jag bara gråta.

    Ge mig era bästa husmorstips mot magkatarr tack ?

      Hållit inne så mkt gnäll idag?

      Jeg har FULDstændig samme sygdomme som du!!! Nå men jeg får Lansoprazol og det hjælper sammen med at spise banan, blåbær og ændre min kost bare lidt. Læs mere her: https://www.naturli.dk/artikel/naturmedicin-mod-mavesaar/

      Krya på dig!!!

    Sneda bilder? Är det bara jag som stör mig när jag ser det på de bloggar/instagramsidor jag följer el på facebook?
    Alltså, någon tar en inrednings/mode/mat/barn/natur/whatever bild och jaa, den ska jag lägga upp men jag ska lägga upp den på sniskan så någon bitter käring får tuppjuck!

    Det stör mig riktigt hårt. Blä.

      Ojojoj, du går hålla i dig nu inför lutande-horisont-säsongen, det gör ont – jag vet!

    Har någon testat sån vacuum-sug-grej för pormaskar? Funkar?

    Vilket hotell ska man vi på i Göteborg-Pigalle eller Bellora?

    Tror ni Blondinbella fick gå på carl-philips 40 års fest? Hon är ju enligt egen utsago vän med prinsessan Sofia (till och med så nära att prinsessan kan se direkt om något inte står rätt till) och näringslivets mäktigaste kvinna going om världens mäktigaste kvinna. Klart hon måste blivit bjuden va? 😉

    Bellora alla dar i veckan.

    Gå till läkaren. Finns tabletter som jag tycker verkligen hjälper! Jag lägger en kall blöt duk över huvudet när det är som värst.

    Hallå snälla kan någon hjälpa mig. Blir så otroligt deprimerad av detta, mina vänner har slutat bjuda mig på utekvällar/fester/myskvällar osv bara för jag har kille.
    Alltså jag var verkligen alltid den som jämt var bjuden på allt och alla hörde av sig. Men sen jag fick pojkvän som hör knappt ngn av sig. Och nej, jag hänger inte bara med honom. Jag sitter mest hemma själv på helgerna och bjuder och hör av mig jämt till mina vänner. Har frågar flera ggr varför dom inte hör av sig men dom säger alltid att dom tänker stt jag är
    Med min pojkvän även fast jag varje gång förklarar att jag inte är det ocj hellre är med dom!! Känner mig så himla ensam, men kan ju inte tvinga dom av med mig?? Just nu är alla på samma fest och jag sitter hemma och gråter..

      Men vad dåligt! Är väl ingen ursäkt att inte bjuda ngn pga den har partner!!! Tycker du ska prata med dem igen o tala om hur ledsen du blir och att du känner dig utanför när du inte blir bjuden. Kram!

      låter tyvärr som dåliga vänner men jag tycker du ska tvinga dem att bjuda in dig så de verkligen fattar att du inte bara är med din pojkvän! om de sen fortsätter att inte bjuda in dig så kanske du ska försöka skaffa nya vänner?

    Är Fornis kille borta väldigt ofta nu när hon är gravid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.