Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ??

733 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Yay nu är det fritt fram att diskutera Flashback igen!

      Förstår inte vad som har hänt och vad alla är så himla upprörda över?

        Kritiken (för denna omgången) började efter svaren på frågestunden. C hade fått flera frågor om klimatet på bloggen och va hon tycker om elaka kommentarer om utseende, vilka hon gav svävade icke-svar på. Nu diskuteras olika sjuka och elaka grejer Camilla skrivit i bloggen samt vad som tillåts skrivas i kommentarsfälten. Helt enkelt hur C driver sin blogg.

          Och vill man diskutera det så gör man det på Flashback!

          Intressant. Tycker nästan det är på tiden och jag har inte deltagit i en enda diskussion och inte ens gått in på Flashback. Jag var väldigt förvånad över det svar hon gav angående allt skit som skrivs om bellas utseende och att det är ”ok” då hon är offentlig. Kan inte fatta hur man kan skriva något sånt och tycka det är ok att kommentarer som ”hon ser förjävlig ut” , ”hon är inte tillräckligt snygg” tillåts här. Har tidigare bett c ta bort då jag trots att jag inte tål Isabella inte tycker såna elaka utseendeskommentarer ska tillåtas. Gränsen passerades för länge sen, men man kan inte tvinga någon ändra på sig. Det är ccs blogg, hon sätter nivån med sin personlighet och that’s it.

            Jag skrev aldrig att det är okej att gå på hennes utseende för att hon är offentlig. Jag skrev att den jämförelse hen gjorde mellan privatpersoner och offentliga personer var orimlig och att om hen inte förstod skillnaden på det så skulle vi inte prata om samma saker. Jag skrev ALDRIG att det är okej att gå på hennes utseende.

              Varför låter du så mycket elakt stå kvar om Bella då? Allt från hur ful hon är till att hon är skadlig för barnen, spekulationer i psykiska diagnoser, att hon säljer sig, etc.. är det ok att skriva om fler än Bella? Jag skulle gärna se en seriös diskussion kring vad som faktiskt skrivs om henne under dina inlägg. Att kritisera henne och hennes varumärke är en sak som jag tycker behövs, men att kalla sådana kommentarer som ovan för kritik (som ofta används som svar av dig och andra när någon ifrågasätter rent elaka kommentarer) är bara löjligt tycker jag. Det är inte kritik.

              Frågorna gällde om du tycker att det är okej att kommentera någons utseende, och om nej varför du tillåter sådana kommentarer på din blogg. Sen drogs en liknelse till att skratta åt någons utseende på ex en arbetsplats, på gatan.
              Frågorna gällde vad du i allmänhet anser om att kommentera och skratta åt hur andra ser ut. Om det är okej.

              Det är alltså helt omöjligt att svara på menar du?
              Ookej

                Givetvis är det inte okej, men det är verkligen inte så svart eller vitt här. Isabella är ansiktet utåt för en mängd skönhetsprodukter och är mer eller mindre en vandrande reklampelare för dem. Alltså måste man få ha åsikter om produkterna och resultatet de ger och eftersom det är Isabella som demonstrerar detta så blir det ju hur de ser ut på henne som man kommenterar. Sen kan man ju alltid välja sina ord och det gör sannerligen inte alla, men är man ansiktet utåt för exempelvis brun utan sol så måste man väl få ha en åsikt om den ifall man inte tycker att den ser bra ut? Det är alltså en STOR skillnad mot att stå och prata om någons utseende i fikarummet.

                  Ok så hur hennes ansiktskräm ser ut på henne gör det rätt att kommentera hennes ”äckliga hy”, att hon inte är snygg nog för att lyckas i USA, hon har en ful näsa? Om jag minns rätt skrev du i en frågestund ut att hon fixat brösten på Akademikliniken. Alltså vem går ens ut med sån privat info? Vad fåt du ut av det? Varken BB eller ak har gått ut med det så varför måste du det? Jag verkligen tål inte Isabella men shit alltså, att skriva ut vart hon fixat brös ten som skvaller är sjukt.

                  Camilla du vet mycket väl att kommentarerna inte stannar vid Isabellas produkter och deras resultat utan det går alltid längre än så.

                    Det vet jag, men det är så jag resonerar och därför går det inte att jämföra en privatperson på ett kontor med Isabella. Därför svarade jag som jag gjorde.

                      För att kommentera en produkt behöver, eller ska, man inte klanka ner på någons utseende. Det går alldeles utmärkt att kommentera en produkt utan att snacka ner hur någon ser ut. Det är detta du med många fler inte verkar förstå. Och heller inte hur fel det ni gör är. Och det är detta som är så sjukt.

                      Så det är ok att bland annat spekulera i psykiska diagnoser och påstå att hon inte skulle älska sina barn för att hon är ansiktet utåt för skönhetsprodukter, eller?

                      Läs mitt svar en gång till istället för att lägga ord i munnen på mig som jag varken sagt eller skrivit.

                      Då är ju frågan Cam varför du låtit de kommentarerna stå kvar? Och varför har du inte sagt ifrån om du anser att det inte är okej?

                      Vill du då Camilla svara på min kommentar 21.18 så behöver jag inte gissa vad du menar?

                      För att gränsen tyvärr långsamt flyttats framåt utan att jag reagerat på det tillräckligt.

                      Fast det där är bs. Är många som flera gånger sagt ifrån under dessa kommentarer och du säger att du läser dina kommentarsfält. Du har accepterat de här kommentarerna utan att säga ifrån. Om du med handen på hjärtat tyckt att de är fel hade du när som helst kunnat säga att du inte accepterar de här kommentarerna om Bella. Istället har du uppmuntrat folk att svara Stollis till alla som kritiserat.

                      Du har alltså, igen, haft väldigt dåligt omdöme menar du?

                      Detta har folk försökt berätta för dig länge länge nu. Du har svarat med sarkastiska skämt och avfärdat allt som stollerier.

                      Detta är ett återkommande tema, ditt dåliga omdöme. Det går i cykler och återkommer alltid. Ska du driva den här bloggen så råder jag dig att ta någon form av hjälp från någon som kan agera som ditt omdöme.

                      Om jag var Camilla skulle jag ta någon dags paus från bloggen och på allvar fundera över åt vilket håll jag vill att bloggen ska ta vägen. Vad syftet med bloggen är, vad jag vill att den ska bidra med. Sen komma tillbaka när jag bestämt mig för det. Men det är bara vad jag hade gjort.

                  ”Alltså måste man få ha åsikter om produkterna … ” , ja absolut!

                  ”Kommer nog inte köpa den bus:en, ser ut som den gör en orange isf för brun”

                  ”Alltså någon måste ju säga till henne hur hon ser ut!!!! Mormor!!!”

                  Det du någon skillnad mellan dessa kommentarer?
                  En är rätt och en är fel. Den felaktiga är av den typ som denna blogg svämmar över med.

                    Skulle inte vara mormor utan morot, men aja

                  Vad har hennes ansiktkräm med hennes tuttar och övriga kropp att göra?

                  Det är verkligen uppenbart att ”ett so fun”-team tagit över både ditt kommentarsfält på sistone och skapar elaka trådar på Flashb, Cam. Allt för att flytta fokus… Stå på dig.

                    Sjukt att ALL kritik riktad mot Camilla/bloggen ses som någon slags BB konspiration! Så sjukt. Samt stollistjatet, tröttsamt och fegt sätt att försöka förminska och tysta kritiska och ifrågasättande kommentarer på. Sen kan C såklart sitta och påstå att ALLA sådana kommentarer kommer från samma IP nummer… det är såklart inte sant.

              Men vad är det för svar på en fråga som ställs om vad du tycker om alla elakheter som skrivs om Isabellas utseende egentligen…? Att det är skillnad på offentliga vs icke offentliga personer. Alltså, det går inte att tolka på så många sätt.

                Eller hur? Lär sig barn det? ”Kom ihåg kids, ni får vara elaka mot de som är offentliga men om de inte är det ska ni vara snälla.”
                Vilka dåliga undanflykter Cam. Svaret på frågan är enkelt: Nej det är inte okej att gå på någons utseende.

              Det om Forni tycker jag var intressant. Hur tänker du när du raljerar kring hennes tidigare sjukdomshistoria av utmattning?

                Ja Forni har fått många kängor.
                Tycker det är så sjukt empatilöst att skriva en massa inlägg där man hånar någon som kämpar med sin psykiska ohälsa och utmattning, för att personen lätt blir trött och behöver vila.
                Personen mår dåligt. Och C skriver en massa skit OM att hon mår dåligt. Hackar på symptomen för hennes dåliga mående.
                Totalt vidrigt.
                Varför ska C komma undan med allt skit hon skrivit om folk? Varför ska man tycka synd om henne nu när det kommer tillbaka och biter henne i röven?

                  Därför att folk i tid och otid tar till psykisk ohälsa för att komma undan med olika saker. Många använder psykisk ohälsa som ursäkt för att bete sig klandervärt. Ett bra exempel är Jockiboi.

                    Det kan jag hålla med om. Men man måste dömmas på egna meriter. Och ja hon slarvar med reklammärkning… men att håna hurrivida hon är trött eller utarbetad är lite magstarkt.

                      Har inte följt Forni så ofta, men så mycket har jag märkt, att hon knappast kan vara utarbetad? Nä, hon är lat enligt mig.

                      Det är väl ok att folk diskuterar? Av det Forni lägger fram på sin blogg, det hon synliggör, så framstår det som konstigt att hon är så pass stressad och utmattad som hon säger.Att hon måste på utlandssemester fem gånger om året för att återhämta sig. Men det har i dessa kommentarsfält också varit konstruktiva diskussioner där det framgått att det måste vara stressigt att hela tiden tänka på content, sysselsätta sig och vara sitt eget ansikte utåt.
                      Tåler ni inte ens sådana kommentarer längre så kanske det bästa är att inte vara på denna blogg alls, alternativt att ni är mer aktiva och handlingskraftiga när ni ser ett inlägg eller en kommentar ni inte gillar. Och att inte lägga allt på CC heller, utan håller ni inte med en kommenterare så svara den istället för att raljera över CC:s brist på blixtsnabbt raderingsfinger.

                    Fast det är inte något klandervärt beteende som Camilla hånat gällande Forni, inte det jag syftar på här iaf. Utan jag syftar på de inlägg som enbart handlar om att ifrågasätta varför Forni är så trött för hon gör ju inget om dagarna och hon är bara låt.
                    När svaret är att Forni har en historia av psykisk ohälsa som påverkar hennes ork. Man kan ju inte skriva skit om att någon mår psykiskt dåligt, skriva heka inlägg om att personen bara är lat. Gränsen för vad som är okej har passerats där.

                      Håller med.

                  Forni tog ju illa upp:
                  ”Det är otroligt påfrestande psykiskt, dessutom har det hittat massa nya läsare hit genom Bloggbevakning som man märker är här för att kritisera och det är för jobbigt för mig helt enkelt. Jag har börjat tycka ganska illa om mig själv och det känns farligt.”

                    Tog illa upp för lite negativ kritik? Oj, oj vad hon är ömtålig. Trams, säger jag.

                      Man kan inte mäta smärta.

                      Vi vet så lite om henne och hennes liv. Vi vet inte vilka svårigheter, sorger eller prestationsångest hon genomlider! Man kan må dåligt fast att de yttre förutsättningarna är bra. Önskar folk fattade.

                      Men men

                      Men bara sluta camcam

                      Mår man psykiskt dåligt så behövs inte mycket för att man ska bli ännu ledsnare. Sluta.

                    Kommer ihåg när Forni skrev om det. Och hur det inte berörde C det minsta utan hon fortsatte bara som vanligt. C skrev även i ett inlägg hur hon inte kände någon som helst sympati för Forni. Nej nej, för hon är bara lat.

            CamCam, har du tänkt på att allt som skrivs om dig nu bara är en googlesökning bort? Det som började som en briljant blogg, skriven av en objektiv person, visar nu upp en väldigt otrevlig sida av dig.
            Hade du själv, om du varit arbetsgivare, velat anställa en sådan person?

            Och ja, jag tycker fortfarande att sin blogg är grym och jag älskar att klicka in här för update. Hoppas fortfarande på att du hittar tillbaka till skrivsättet du hade det första året bloggen drevs och att du börjar tänka till ang kommentarsfältet.

      nope

        Ha en trevlig lördagskväll och natt här inne.

        Kanske bara ska låta folk prata om det men strunta i att svara så att det bara dör ut sen?

          Ja, min taktik fungerade uppenbarligen inte. =)

            Nej, tror det bästa bara är att ligga lågt. Folk kommer prata oavsett så de kan väl lika gärna prata här? Så kan de inte anklaga dig för att ta bort kommentarer och för att de ”tystas”.

              Tro mig. Efter mina tre år på den här bloggen så kan jag säga att de kommer hålla på så länge bloggen finns.

                Ja de vill väl ha sista ordet. Can you blame them?

                  Om det stämmer, vem är det isf som verkligen vill ha sista ordet, de eller jag? ?

                    PS Ang vad? ?

                      Vad som helst, bara det är #sistaordet

                      Hahaha, och du ser inte ironin här? ?

                  Detta om något är väl värre – folk som här inne är direkt elaka mot andra och mobbas. Som inte släpper saker. Det är fan mer tröttsamt med folk som efterlyser stollis när hen är frånvarande och folk som ständigt ska kommentera trh på ett översittarvis. Samma sak när folk inte kunde släppa att en viss som kommenterade, hör och häpna, själv hade sågat ner julgranar med sin familj när hon var yngre. Att HON INTE TÄNKTE PÅ ATT NÅGON ANNAN ÄGER MARKEN VE OCH FASA VE OCH FASA. Helena kunde ju inte kommentera aktuella saker längre utan att folk svarade med granemojis. DET är så jävla ledsamt. Inte at folk diskuterar influensers på denna blogg.

                Ja och vill hon inte svara så är det bara att ignorera. Kanske inte går över på en dag men efter ett tag så.
                Vad är alternativet liksom, att blockera och ta bort kommentarer? Tror att det kommer förvärra saker. Och att svara kommer bara få folk att engagera sig ännu mer.

                  Jag tror att det aldrig kommer försvinna såvida inte tillräckligt många backar upp CamCam.

                    White knights unite!

                      Fan, vad löjligt du skriver.

                    Fast vad är det folk ska backa henne för?

                      Du?

                      Bra fråga. Själv har jag inget bra svar på det.

                      Nein, nicht ”@ real Hmm”, hehe.
                      Det du skrev om större motmobb är så sant, men folk kommer inte att lita på vår mångåriga erfarenhet av Internet, tyvärr. Det kommer bara att bli snack om besserwisseri (heter det så).

                      20:42 var till Hmm kl 20:37.

                      Vad menar du med ”du?”?

                      Förmodligen så. Tyvärr!

                      Och så flockas ju gärna folk runt den de tror är ”vinnaren” just nu. ?

                      20:45 är du 20:35?

                      Isf just det jag skrev, du.

                      Men menar du att man ska backa henne från såna som mig?

                      Ja.

                      Haha ok.

                    Jag tänker då inte backa henne för det som kommit fram i tråden, syftar på inlägg härifrån. Cam har gjort fel och fåe befogad kritik. Hon har ju bett om ursäkt och ångrar sig själv skriver hon, så varför ska vi backa det för?

                      Första stenen?

                      Vaddå första stenen? Är du på dagisnivå eller?

                      Trh, kan du inte tala lite mer ur skägget. ”Du?” och ”första stenen” säger i alla fall inte mig någonting. Vill du förklara vad du menar så att jag kan svara dig också.

                      Then they reminded Jesus that adultery was punishable by stoning under Mosaic law and challenged him to judge the woman so that they might then accuse him of disobeying the law. Jesus thought for a moment and then replied, “He that is without sin among you, let him cast the first stone at her.”

                      Jag vet vad uttrycket betyder och kommer från men förstår inte vad _du_ syftar på i sammanhanget. Vill du förklara det eller ska vi prata i gåtor till varandra?

                      Jag tror inte du förstår uttryckte för då hade jag inte behövt förklara det för dig.

                      Men så här. OBS retoriska frågor så du behöver inte svara.

                      Måste någon vara felfri för att du inte ska ställa upp på dem när andra beter sig fel mot den?

                      Framförallt när som du själv säger att hin också bett om ursäkt.

                      Är du så perfekt själv att du förtjänar allt stöd när du behöver det?

                      Eller är du som alla andra full av fel och enligt dig själv då inte heller värd att stå upp för?

                      Svar i modd

                      Trh, alla människor är inte fulla med fel.
                      Människor går från riktigt jävla bra till riktigt jävla dåliga. Alla befinner sig inte på samma plats på skalan och är fulla med fel.
                      Vissa gör saker som är värre än andra.

                      Hur mycket felande tillåter du från en människa innan du slutar backa den? Eller backar du alla människor?
                      Kan du tänka dig in i att alla inte är villiga att backa någon de anser beter sig illa samt att de heller inte har någon som helst skyldighet att göra så?

                      Haddock

                      Exakt alla är fulls med fel. Somligs mer än andra. Vissa försöker bättra sig. Andra inte. Den första varianten tycker jag är värd att backa.

                      Det innebär så klart inte att man backar felen men att man inte är ok med att oförätter som läggs på en.

                      Dessutom, vi har alla varit inne på den här bloggen. Och minst hälften av värdet på bloggen ligger i oss, vi som kommenterar. Så, då låt den av oss som är utan synd på den här bloggen kasta dem första stenen mot CamCam.

                      Och att hänga här inne och se på när hon slakats utan att säga något är samma sak som att kasta sten och mest troligt sittandes i ett gigantiskt glashus.

                      Jag har försvarat Catrin här inne. LD. Bella. Cissi Joakim Lamotte mfl mfl.

                      Catrin tex tycker många inte var värd att försvaras för vad hon gjort. Jag tyckte inte hon förtjänade det hon fick till sist.

                      Skam då om jag inte också försvarar CamCam.

                      Trh, du får backa Camilla om du vill. Alla väljer själva.
                      Intrycket jag får när jag läser det du skriver är att du menar att dessa kritiker inte har någon substans i sin kritik, att det mest bara är skitsnack. Och så är det ju inte. Camilla har gjort en hel del fel misstag på denna blogg, inte bara ett, två eller tre. Du vill backa henne för att du tror på att hon vill förändras. Många verkar dock inte tro att hon vill det och grundar denna tro på att hon trots kritik, i år, fortfarande har en blogg med ett sunkigt klimat. Och själv så sent som idag inte kan ställa sig mot negativa kommentarer om hur andra ser ut. Utan kommer med krusiduller och kringförklaringar gällande varför det ändå är typ okej.

                      Du kan backa denna förbättring om du vill, men du får nog acceptera att det finns de som ledsnat och inte vill backa någon som fortfarande felar.

                      Camilla har själv hackat på de som för ofta ropat varg. Man skulle kunna dra en jämförelse för till hur många gånger Camilla bett om ursäkt för sketna inlägg, sketna kommentarer och sagt att hon nu ska ändra sig. Det har skett många gånger genom åren.
                      Till slut tror man helt enkelt inte på det längre.

                      Jag har gjort fel förr och kommer med största sannolikhet göra fel igen. Gör inte alla det?

                      Varför försvarar du alla som gör fel trh? Ibland är kritik befogad.

                      Haddock

                      Vet inte var du fått det intrycket från. Framförallt eftersom att jag är en av dem som genom åren flitigt kritiserat både det ena och det andra.

                      Ang att kommentera utseende är jag delvis på hennes sida, för jag ser det inte som en svart/vit fråga med nolltolerans även om jag skull dra gränsen annorlunda.

                      Men det som händer nu är inte det. Saklig kritik. Inte ens hälften av vad som sägs är motiverad och annat är rent hittepå i avsikt att göra illa.

                      Och du kan välja att stoppa huvudet i sanden för det faktumet om du vill.

                      Så kan vi nu inte enas om att kalla saker för vad det verkligen är? Det här är inte ett försök att få till bot och bättring och det dessutom ang saker hon i flera fall redan bättrat sig i. Flera år gamla inlägg som hon rätta sina misstag och inte gjort om dem alternativt försökt att låta bli.

                      Det här är ett försök att riva ner en människa.

                      Nej Cam. Alla gör faktiskt inte sånna här fel gällande hur man behandlar andra människor.

                      Svar till C
                      Självklart gör alla fel.
                      Men det handlar ju också om hur ofta man gör fel och hur allvarliga de felen är.

                      Trh,
                      ”Ang att kommentera utseende är jag delvis på hennes sida, för jag ser det inte som en svart/vit fråga med nolltolerans även om jag skull dra gränsen annorlunda.”

                      Okej, då förstår jag. Jag förstår inte hur man resonerar när man tycker att det är okej att öppet kommentera negativt gällande hur någon ser ut när personen inte bett om ens åsikt. Hur det någonsin kan vara okej. För det är elakt. Ingen vettig människa skulle gå fram till en människa och säga ”hörru, den där frillan ser helknäpp ut”.

                      Det nda fallen då det är okej att öppet, eller till någon, är om personen faktiskt ber en kommentera ärligt vad man tycker. Eller om det är en väldigt nära vän som man ser har matchat sina kläddr helgalet eller råkad kladda med sminket eller nåt, och man kommenterar på ett snällt sätt för att vara just snäll mot personen.
                      Men detta är ju inte vad som händer här, utan här skrivs elaka kommentarer för att vara just elak.

                      Sen vad syftet med kritikstormen är kan nog vara tvådelat. Dels för att man vill att C skärper till sig och lär sig ta kritik och ta till sig kritik. Dels att ge henne vad hon gett andra.

                      Haddock, tack för att du orkar! Jag håller med i allt du hittills skrivit! Du verkar vara en klok och snäll människa?

                      Haddock

                      Bella är inte LD. Hon är inte Cissi. Dessa tre är helt olika produkter.

                      Hon säljer skönhet. Hon säljer schampoo som ska vara det bästa som finns.

                      Och om färgen på hennes bus är densamma som är morot så är den det och jag tycker att andra bör få lov att säga hur illa den produkten får henne att se ut. Inte att Bella är ful, för det är hon verkligen inte, men att produkterna hon säljer får henne att se sämre ut.

                      Hin vill tjäna pengar på att få oss att tro att vi blir vackrare och då ser jag inger fel i att påpeka att det får motsatt effekt.

                      Och hade hon aldrig dyrt och helt sålt sin själ och tidning med att aldrig operera och att vi alla duger, alltför att få oss att köpa henne tidning, så hade jag inte varit ok med kommentarer om hennes nya bröst. Men nu är jag det för nu vill hon tjäna pengar på dem, via oss, en gång till och det genom att inte erkänna att hon lutades innan och att hon luras nu igen.

                      Här har du en som aldrig ångar sig. Helt enligt vad hon själv säger. Och hon vill inte bättra sig heller. Iaf inte på ”det sättet”.

                      Ang motivet på fb. Tror inte en sekund att något av det är för att det vill se en förbättring utan allt om att få lov att vara på den just nu härskande sidan.

                      Och jag hoppas inte någon är så dum att de tror att detta är rätt väg att få till något bra. Och nej vi vet båda att ingen tror det utan din tanke om att ge igen ligger mycket mer i linje isf.

                      Frågan blir då isf då vems vägnar. Står Bella faktiskt inför in konkurs? Eller är allt bara frågan om sårade egon? Någon som fått stå med lång näsa och sett dum ut för att hen hade fel?

                      Saklig kritik en sak. Ge igen en annan. Och då ge igen från vem och i deras namn? Har ”ni” frågat dem om de är ok med det?

                      Vem har sagt något om att ge igen? Som någon form av hämnd?

                      Kan det inte vara så simpelt som att folk ser någon som beter sig illa och vill se till att den personen lägger av med det?
                      Sen kan det innebär att personen ändrar sig eller lägger av med allt helt och hållet. Det viktiga är att personen lägger av med det den gör just nu och tyvärr har hållt på med i flera år.
                      Ska man fråga någon om lov för detta? Fråga Bella om de vill detta? Why?
                      När man ser något som är fel så reagerar man och försöker göra något åt det. Det är inte mer komplicerat än så.

                      Och ps till trh
                      Jag har försökt resonera sakligt med C många gånger sen hon startade bloggen. Det biter inte. Hon bättrar sig en stund och sen är det samma sak igen.
                      Jag är trött på att den här plattformen får fortsätta drivas på det sätt den gör. Måttet är rågat. C kommer aldrig kunna förstå och förändra sig. Det är helt enkelt nog nu.

                      Haddock! TACK för att du står stark och står upp för det som är bra. Det finns inga ursäkter, vi vet alla om att Camilla mjölkat att folk skrivit som de gjort. Inlägg efter inlägg med dålig ton och låtit kommentarer vara kvar. Går inte ens att göra en efter konstruktion.

                      Haddock

                      Du skrev det. Att ge igen.

                      Jag håller inte med. Jag ser förändringar och förbättringar. Jag förstår också att jobba 24/7 gör att man till sist inte ser allt från ovan som man borde utan lite underifrån. Så ditt råd om hjälp var väl ett bra förslag.

                      Men ok men då vet vi var vi har varandra. Jag instämmer om att man ska reagerar och agera när man ser något fel men ungefär där slutar våra delade åsikter.

                      Om du vill ha en bättre väg? Starta en blogg som granskar influencers för minst en behövs. Och gör du ett bättre jobb så blir CamCam arbetslös eller så visar du vägen för hur slipstenen ska dras och hon får följa efter. Ja dvs om du nu tror att det går att göra det bättre och få läsare till din blogg.

                      Det som sker nu smakar bara illa och att vara kålsupare passar illa på alla och borde inte få någon att sova gott om natten.

                      Tack för vettig ton och för att du tog dig tid att förklara hur du ser det. ?

                      Haddock

                      Gaagh långt svar i modd. Syns väl förmodligen inte förrän imorgon. ☹️

                      Jag tackade iaf för god ton och gott samtal. ?

                      @ real Hmm:
                      Någonstans i tråden (Bloggbevaknings) skrev någon om att allt kanske är iscensatt av Bellas team. Jag tappade bort var det fanns, bara ett tips om du missat det.

                      Inte sett men många som tänker samma. ?

                      Då häller jag upp ett glas likör till och letar en stund till, max 30 min, om du vill vänta.

                      //@ real Hmm

                      Haddock

                      Jag glömde dock att svara på en sak. Why?

                      Jag skulle tex aldrig ge mig på FV å Cissi vägnar.
                      Inte någon annan heller för den delen. Inte på det här sätter iaf. Inte i hennes namn och inte utan att fråga hur hon känner för det först. Inte utan hennes medgivande.

                      För mig är det naturligt att inte omyndigförklara någon annan eller att agera i deras sak utan att de själva får bestämma.

                      Men uppenbart att vi ser väldigt olika på många saker.

                      Absolut. Ska läsa lite nyheter som jag inte hunnit med så är vaken en stund till. ?

                      Tror att en kommentar till till Haddock faktiskt försvann nu men vi får väl se imorgon.

                      Scooby / 2019-06-09 00:19
                      Det är verkligen uppenbart att ”ett so fun”-team tagit över både ditt kommentarsfält på sistone och skapar elaka trådar på Flashb, Cam. Allt för att flytta fokus… Stå på dig.

                      Kommentaren finns ca 25 PageUp här ifrån.
                      Satan att jag gick igenom alla tidigare inlägg idag, för jag trodde att jag läst det under ett annat inlägg. Gör inget p g a TVÅ glas likör, hehe.

                      Haha, tack, skål och sov så gott! ??

                      Kl 01:19 hade någon kopierat in samma kommentar i Fl*ashbacktråden. Haha och jag som letade som en idiot i 45 min. Vad gör man inte för Bloggerskan.

                      Natti, natti.

                      Nä men kanske släppa det? Nu har ju samma sak ältats i två dagar min-stop och CC har svarat vad hon kan. Se nu själva om det blir bättre. Tycker ni inte det så kommentera det aktuella fallet under det aktuella inlägget. Och inte tro att CC ska övervaka varenda kommentar så ser ni någon skriva på ett sätt ni inte gillar – svara hen eller maila CC om det.

                Ironin i att du själv har lämnat kritik under många av de inlägg som kritiseras i tråden.

                  Desto större att hen kan förlåta och gå vidare?

              Hepp, ignore them!

              Folk i allmänhet ogillar oppurtunister, girighet, människor som ljuger, manipulerar, överdriver, är självgoda, utnyttjar andra osv.

              BB har urartat vad gäller detta och
              därför kommentarerna mot BB blivit hårdare.
              Som man bäddar får man ligga, framförallt om man fläker ut det på sociala medier.

              De som springer BB:s ärenden här kan börja med att läxa upp henne och hennes beteende istället.
              Folk gillar inte att bli lurade.

              Det är inte bara Camilla som ska tänka till vad gäller nivån på inlägg och publicering av kommenterarer.

              Utan även BB bör fundera varför det kommenteras som det gör om henne om hon nu är så ledsen över dem.

              Och den avundsjuka massan utan liv får fundera på hur de kan väcka och få BB ur fördärvet på annat sätt.

              Men frågan är vad du vinner du på detta korståg Haddock?
              Varför detta plötsliga engagemang?

          Kommer aldrig dö ut tills tillräckligt många vettiga röster slår hål på vad som sägs så att de står med rumpan bar.

          Det enda så fungerar mot en mobb är en större mobb samt vettiga motargument.

            Wtf nej? ?

              Bättre förslag?

              Och nej att tiga ihjäl något på nätet när en anonym mobb är igång har aldrig fungerat.

                Låter som att du bekämpat många anonyma mobbs därute på intranätet

                  Japp.

                    Haha okej kan du snälla ge några exempel? Vore kul att höra.

                      Nej låter bli. Vill inte ge mer eld åt de konflikterna.

                      Men se generell beskrivning nedan.

                      Förlåt vet inte vad jag pratar om… håller med om allt du skriver. Har haft en sjukt dålig dag lol

                      Vänta…erkände precis du, The real hmm, att du hade fel? Trodde aldrig jag skulle få se det här

                      ja ibland (ganska ofta) råkar jag tyvärr uttrycka mig ganska korkat

                      Tala för dig själv. Jag har haft en underbar dag i solen. ?

                      Men här fick du lite svar på vem som är vem CamCam ang vilka som dragit igång det senaste mot dig ?

                      Ƭĥe real Hmm / 20:56 + 21:00 är FAKE-hmm.

                      @ real Hmm:
                      Då var faken här (20:56 + 21:00).
                      Bra råd till Bloggerskan om vem som dragit igång. Hoppas hon orkar registrera det.

                    Eller inte jag. Sått vid sidolinjen och sett på.

                    Det finns ett ”blogg-krig” som jag följt på avstånd som trotts att flera av bloggarna ligger nere, än idag bedrivs 7 år senare av vissa (eller är det 10?). Hela vägen upp i tingsrätten.

                    ?‍♀️??????

                    Vi känner till dem.

                    Sorgligt men…..

            Tillägg. Det är ute efter att riva ner. De kommer inte sluta innan de har lyckats (det kommer bara gå i vågor) eller själv blivit nertagna.

              Så Camilla är på fb vad Bella är här inne

                Säg du.

                  ? Vad menar du?

                    Du ställde en fråga. Jag tycker att du kan svara på den själv.

                      Jaha, nej det var inte en fråga. Det var mer ett konstaterande. Annars hade jag haft ett frågetecken på slutet.

                      Du avslutade varken med punkt eller frågetecken men det var formulerat som en fråga.

            Fast nej, tror inte alls det. Ju mer man försvarar sig eller överhuvudtaget bara ger gensvar så desto hårdare går de på för att visa hur rätt de har.

              Säger inte att det är CamCams jobb.

                Du nämns där inne en del också. Därför du är engagerad?

                  Haha, nej. Jag blev omnämnd efter att jag engagerat mig. ?

                  Att hmm är ”bloggvärldens byfåne” kan vara den bästa kommentaren jag läst på flashback haha

            Fast vaddå slår hål vad som sägs?
            Du menar att ni ska slå hål på de åsikter har om, sammantaget förklarat, klimatet på bloggen?
            De får inte tycka att det är sjukt med de kommentarer som tillåts och har tillåtits i flera år?
            Eller ifrågasätta allt sjukt som Camilla skrivit på bloggen?
            Vara för att du vill ge Camilla chans på chans så måste inte andra göra samma sak. Det är inte konstigt att folk surnar till på både blogg och Camilla. Men visst, försök du slå hål. Men du kommer nog fäkta förgäves.

              Man får tycka vad man vill på Flashback, men jag vill inte ha det HÄR.

                Får man tycka om klimatet och dina inlägg (nya och gamla) utan att hänvisa till fb? Eller är det totalt stopp för kritik?

                  Vill du lämna feedback eller kritik så går det givetvis bra! 🙂

                    Det har alltsom gått bra att lämna kritik. Tom när jag lämnat det med svordomar och allt. ??

                    Dock när jag gjorde det med samma humor som din gick det sämre och jag blev blockad. ( Nej vi ska inte gå in på det igen)???

                    Det har jag redan gjort och också fått svar på, strax innan fb drog igång. Har ingen ny kritik just nu men ville mest veta då det lät som att det inte var önskat alls längre.

              Vissa saker stämmer. Det mesta gör det inte ink vinklar på vad hon sagt och menat i sina inlägg.

                Hur vet du vad hon menat med det hon skrivit? Du kan inte veta mer än hur du tolkat det hon skrivit, eller hur!?

                  Nej, men jag kan ta henne på orden och inte stoppa in andra åt henne där som hon aldrig sagt.

                  Har man dessutom följt bloggen länge så ser man ett mönster. Ingen kan föreställa sig så länge. Inte ens Bella.?

                    Låt då Camilla svara för sig själv kanske när det kommer till vad hon faktiskt menade. Vad hon sen faktiskt skrev kan vi ju alla läsa oss till. ?

                      Jag läser inte längre på Flashback. Jag var inne och skrev lite när kommentarerna handlade om hur jag tjatat mig till mitt förhållande, men sedan dess har jag inte varit inne.
                      Jag är inte intresserad av att diskutera det över huvudtaget.

                      Min poäng är att vi läsare inte kan uttala oss om vad du MENAT med vad du skrivit, det kan bara du göra (om du nu skulle vilja). Vi läsare kan läsa vad du faktiskt skrivit och sen tolka själv. Det var allt jag menade.

                Hur vinklar man en bild på ett inlägg?

                  Ver inte vad du tänker på, men läs igen vad jag skrev ovan.

                  Tack på förhand!

                    Du skriver att det vinklas när sanningen är att det läggs upp printscreens härifrån. Hur är det vinklat?

                      Det var inte det jag skrev.

                      Du skrev precis att det mesta inte stämmer: ”Vissa saker stämmer. Det mesta gör det inte ink vinklar … ”

                      Det mesta består av länkar och printscreens. Och jag tror att personen du diskuterar med undrar hur detta inte kan stämma.

                      Trh, det var precis det du skrev?

                      Slutsats som dras på det som det lägger upp är tagna ur luften. Dvs vinklade.

                      Annat är rena spekulationer som de inte har en aning om och där finns varken citat eller print och gör det det så är det fortfarande bara deras egna teorier (<- varsågod för snällt ord)

                      Det är ju liksom inte så att det säger samma ord som står i det det har lagt upp, eller hur? Det skriver om det till vad det vill att det ska handlat om och hur de väljer att tolka det.

                      Det är ju liksom inte så att de lägger upp en print och låter den tala för sig själv. ?

                      Och nej jag tänker inte luras in i att börja skriva här om vad som står på fb när CamCam sagt att hon inte vill det.

                      Du får nöja dig med min generella beskrivning ovan. ?

                Nu länkas det förvisso till inlägget eller kommentaren som man diskuterar, alt läggs in skärmdumpar. Alla kan ju läsa själva vad som står skrivet.
                Ja förutom om det där borttagna inlägget som man inte får nämna för C då..

          Är det bara jag som blir irriterad på mig själv för att jag följer det här dramat på Flashback och här? Totalt ointresserad om vem som var en bitch för 15 år sedan men läser ändå.
          Kram till Cam och er alla, det är en fin kväll.
          Tillomed kram till dig glitterfeministen eller var det glitterfittan? Mins ej.

            Dessutom är det humor i att de inte själva inte ser felen i deras resonemang när de själva bifogar citat för citaten säger direkt emot vad de påstår. ?

              Nej? Ge exempel. Jag scrollar iofs förbi de som är uppenbara troll.

                Hittar inte just nu men det var när det citerad CamCam om hennes förklaring till varför hon raderat och där de påstod att hon sagt emot dig själv, vilket hon inte hade.

                  Eh vill du bli tagen seriöst får du ju hänvisa till det du pratar om.

                    Du, jag struntar i om du har mig seriöst. ? Du har tillräcklig info för att leta fram det själv såvida inte det har redigerats.

                      Tar mig seriöst*

                      Eftersom du är känd för att vara en rätt så dålig källa är det nog bra om du kan stötta upp dina påståenden.

                      Super duper real hmm number one

                      Som sagt.

                      Och ditt påstående om vad jag är känd för fick mig att sätta dig i rätt fack. ?

                      Du får gärna maila och upplysa mig. 🙂

                      @ real Hmm:
                      Mitt i prick 21:06 + 21:27, hehe.
                      Ikväll skriver jag nog inte så mycket. Ska ägna mig åt glada tillrop och pepp för bra kommentarer till rövhattar/foliehattar.

                  C har raderat mycket här på bloggen, i både inlägg och kommentarer. Du får nog försöka vara lite med specifik än så.

                    Står inte här. Leta på fb.

                      Eller så talar du klarspråk istället. Över 370 inlägg på fb.

        Du har bra många fler som läser din tråd än Bella iallafall. 🙂 Alltid något.

          Varför tror du???

      Let it go.

      JAG FES.

      Vilken utomordentlig idé att följarna skriver osv..

      Älskar att så många äntligen står upp för att det är fel att gå på Bellas utseende etc istället för som det har varit att en stackare som säger ifrån får en hel mobb mot sig. Finns goda förutsättningar för att det kan bli ett bra kommentarsfält framöver. Ni är bäst!

        Jag tycker ibland det är befogar iom vad hon säljer och hur hon säljer det. Inte allt som sägs men mycket.

        Vad jag inte är ok med är att man pratar om hennes barn. Här har jag nolltolerans.

          Nej det gör det inte. Kommentarer om hur ful hon är, äcklig fy hy, ful frisyr, hennes bröst osv har ingenting med hennes produkter eller varumärke att göra.

          Är ju inte bara det, sista som folk börjat skriva är att män bara vill kn*u*la med henne osv. Folk går för långt.

          Håller med 100% angående barnen.

            Ditt första stycke nej vissa exempel du tar upp tycker inte jag heller är ok. Men vissa tycker jag är det. Hon säljer hårprodukter. Och får hon sliter hår eller stylar det omodernt så har jag inga problem med de kommentarerna. Man kommentar vad hon gjort med håret inte själva håret. Och hon vill att vi ska rycks det är bra och fint och då också ge henne klirr i kassan.

            Håller också med om sängvägen. Har också protesterat mot de kommentarerna. Finns ingen substans i dem och är direkt kvinnofientliga. Tycker faktiskt de kommentarerna är direkt äckliga och jag tycker att de borde raderas.

      Synd att Camcam började skriva inlägg om sig själv. Jag förstod inte varför hon gjorde det. Jag vill ju bara läsa om Blondinbella. Sååå om alla bara slutar skriva en massa skit NU är denna blogg bra igen.

        Du menar att det ska snackas skit om Bella, och at inläggen ska piskas upp mer och mer.

        Du är märklig.

      SNÄLLA CAMILLA!

      Stäng av kommentarsfältet en tid för det är riktigt obehagligt att läsa alla hatfulla kommentarer som bara eskalerar.

      Sluta svara och radera allt OT även det som rör dig på Flashback!!

        Jag förstår din tanke, men tror att utan kommentarsfält så dör nog den här bloggen en aning.

      HERRE GUUUUUUUUD vad det förpestar den här bloggen!!!! Snälla Camilla, kan du blocka dem??

        Tycker människor som står upp för mobbing förpestar den här bloggen.

          Well det är mobbning genom att mobba. Och jo, många av er är obehagliga. Ni har redan raljerat i hundratals kommentarer, CC har svarat, sagt hon ångrar vissa saker, sagt förlåt om vissa saker och sagt det ska bli bättre. Nu får vi se om det blir så. Man släpper det, går vidare och kommenterar aktuella saker. Vill ni tugga i er gamla brott så gör det på fb. CC kan inte göra mer här. Det är väl en ~~mobb~~ om något att gå på och på om samma sak när någon redan förklarat sig? Fruktansvärt obehagligt beteende.

          Håller med om att kommentarsfältet kan stängas ner ett tag, att CC skriver ett sakligt inlägg om skiten och vad hon planerar göra och/eller blockar de som bara spammar om samma skit hela tiden.

      Hörni, vet ni vad! Det finns något som kallas livet också, utanför internet! Helt galet vad människor kan haka upp sig på saker. Undrar verkligen hur ni är och fungerar i vardagen.

    Inbjuden på möhippa till en brud som ska gifta sig utomlands. Dvs alla har köpt resor dit (ca 10.000kr).

    Prissumma på möhippan? 2000kr! Och då är inte allt inräknat ? Är det rimligt?!

    Vad har de möhippor ni varit på gått på och vad har ni då gjort?

      Låter helt sjukt.

      Inte alls rimligt tycker jag ? Vi hade rätt tråkig möhippa för en kompis, hade jag fått en sån möhippa hade jag nog blivit rätt besviken faktiskt ?? Men hon var nöjd och tror vi gav 500-800 kr/pers.

        Jag tänker att man lätt kan få ner det till runt (max) 1000kr/person. Men det är mkt pengar. Spa + övernattning och massa måltider. Jag hade hellre haft hemmaspa med de närmsta isf haha

      Jag undviker möhippor och svensexor. Har inte råd att vara med och resa runt för mer än bara bröllopen.

        Nä bröllopet var givet. Men möhippan får jag tacka nej till. Bröllopet kommer kosta mer för oss än paret ?

      Haha what?!

        Men eller hur?! Sjukt.. Och vet att övriga som är inbjudna antingen pluggar eller är arbetslösa. Fattar inget ?
        Och på en vardag?! Är så provocerad så jag blir typ bara förbannad haha

        Säger som Kishti ”Det är ORIMLIGT!!!” ?

          Skit i att gå på hippan. Det hade jag gjort. Hitta på en ursäkt om det känns fel att vara ärlig.

            Jag tackade nej och va ärlig delvis. Jag jobbar den ena dagen, så kan inte för det. Sen sa två andra till om priset, så vet inte ens om det blir ngt nu. Men tråkigt att inte kunna vara med :/

              Det verkar som att många som planerar möhippor är mer fokuserade på lyxen än att så många av brudens vänner som möjligt ska kunna delta. Det finns antagligen en anledning till att vännerna är bjudna på bröllopet och då vill bruden förmodligen också dela hippan med dem, hellre än att åka på en resa med några få som hade möjlighet. Jag hade i alla fall tänkt så ?

          Det blir ju löjligt! Varför måste allt vara så överdådigt hela tiden? Och just som du säger när vissa pluggar eller inte alls har de förutsättningarna. Vansinne. Hade jag varit brud så hade jag velat vara med mina vänner och haft KUL! Inte leka prinsessa.

            Exakt, så känner jag med. Hellre filmkväll med middag hemma med mina absolut närmsta – än att de ska kränga 2000kr på att plaska i en pool haha

      Orimligt!
      Minns inte hur mycket vi la riktigt men helt klart under 1000kr och då fick vi kläder med tryck, transport 40 minuter x2, paintball, sumobrottning, alla måltider under en hel dag, hemmafest, dryck hela dagen.

        Det låter mkt roligare dessutom! Nä vi ska på spa ? Eller de som ska med. Än så länge typ tre personer (av tio)

          Vad segt att inte alla kan vara med då pga pengar. Känns kanske som att de som planerar går mer på vad dom vill än på vad bruden vill? Det enda man vill är ju att personerna som ska gifta sig sen är nöjda med möhippa/svensexa och det blir dom ju mest om alla deras närmsta är med och firar..

            Ja men precis. Och de som är bjudna är tveksamma vänner, mamman är inte med. Märkligt allting

      Orimligt och uteslutande! Hur kan de anta att alla har dessa pengar över för en ”fest”?

        Och det blir inte ens fest, det blir spa. Så jag ska sitta och plaska i en pool (typ min mardröm) med ett gäng okända människor för en orimlig summa pengar. Osäkert om bruden ens vill det, men de som vill får ju åka. Men de blir nog inte många

      Jag kan tycka att 800 är rimligt och 1000kr är helt ok. 2000 låter helt galet

        Eller hur!

        Hade mina vänner lagt 2000kr var hade jag blivit arg. Speciellt om alla kommer på bröllopet som är utomlands. Nej alltså.. Galet

      Det beror väl helt på den ekonomiska situationen för de inblandade tänker jag. Är det däremot många som (antagligen) vill med som är studenter/arbetslösa så är det så ohyggligt drygt av den som styr möhippan att brassa på med ngt som kostar massor. Det är väl mkt bättre att göra ngt som alla kan vara med på och ordna en kreativ och rolig möhippa där det sociala firandet står i fokus istället för att ordna ngt som producerar bra bilder för att kunna skryta med på sociala medier (vilket är min väldigt personliga erfarenhet att fokus har lagts på vid just möhippor, vilket är helt fel enligt mig)?

        Det där är exakt min tanke med. Det ska se flådigt ut på istagram typ. Den som dragit igång allting bor hemma och lever på sina föräldrar. Alla är mellan 19-24 år (förutom jag) och med tanke på inbjudan dör allt handlade om bubbel så känns hippan wannabe alla kändisars.

        Himla tråkigt :/

      Sjukt dyrt! Min möhippa var att ett gäng kompisar tog med mig och klädde ut mig ich så bowlade vi, gick och dansade streetdance, dom ordnade mat och lekar tex känna igen min mans kroppsdelar, åt chokladpraliner som chokladprovning (hemma) fick måla en tavla åt min blivande man, jag fick sjunga in en låt till min blivande man (allt gjordes hemma) och sen gick vi ut och såg ett band som jag gillade som spelade på ett ställe i stan☺

      Beror ju helt på vad ni ska göra? Spa och övernattning-rimligt, picknick i parken och pizza-inte rimligt

        Spa med övernattning. Men ändå, tycker det är alldeles för mkt pengar när vi dessutom ska på bröllopet som kostade oss 10.000kr per person. Jag är tyvärr inte heller gjord av pengar :/

      Tror vi la kanske 2000-2500 kronor per person (det var bara vi tre brudtärnor med då hon hade ”önskat” sig en större babyshower istället som vi höll någon månad innan som kostade kanske 5-700 kronor per person inräknat med presenter och fika/dekorationer till showern. Vi var väl en 10 tjejer på babyshowern inräknat hennes mamma och svärmor).

      Då hon var gravid blev det tyvärr en jättetråkig möhippa, och en av hennes andra bästa vänner som var tärna med mig och min bästa kompis bestämde exakt allt. Vi åt frukost ihop, åkte på spa, käkade lunch och fixade lite mat och spel på kvällen.
      Absolut, det var väl mysigt. Men för den summan hade man kunnat göra otroligt mycket mer roliga saker, även om hon var gravid under hippan.

      Ingen aning om vad en möhippa kan kosta egentligen 🙂

        Varför har man babyshowers… det är ju inte ens svensk tradition? ?

      Sent på bollen. Men vi höll i en möhippa för ett par veckor sedan. Vi var tre betalande vuxna, blivande bruden och hennes två tonårsdöttrar. Vi betalade motsvarande 130 kr per pers plus vår egen mat på 150 kr.

      Programmet var
      Bowling
      Ut och äta
      (Hem och natta barn dvs en timmes paus)
      Häng på en sommarstuga där vi åt snask och hade lekar. Planen var utegång men ingen ville slita sig

        Det är väl att man uppmärksammas och har trevligt ihop som räknas ! Precis som ni gjorde !

        Hörde om en möhippa som planerades av en person och skulle kosta 2.500 per person (kommentaren det är ju som en utekväll) två dagar innan blev planeraren sjuk och de andra fick ställa upp och ordna en möhippa snabbt. Så det är inte pengarna som gör det !

        Personligen tycker jag att spa är alldeles för dyrt och överskattat om man inte har möjlighet att ha ett privat. Trängas med ev andra möhippor trångt osv.

      Försök att ha möhippan utomlands också, alla möhippor jag varit på har ägt runt i Europa. Ställen som Budapest, Krakow mm är så himla billigt. Så man får verkligen mer valuta för pengarna och resan blir ett minne för livet.
      Sen får man man inte glömma, att bröllopet sker utomlands dvs det blir ju en semester för er/dig.
      Och sen förhoppningsvis förväntar sig inte brudparet sig en present….

    Håller med undrar också varför många är så upprörda.

      Det får vi inte förklara, då raderas vi.

        Haha ?

      Schhhhh ?

    Varit på stranden och åkte en timme hem, för att äta grillat och jordgubbar ❤️ Nu ska jag iväg och bada med en kompis sen åka tillbaka hem. Ha en fin kväll alla ❤️ och tack för alla fina råd på senaste ÖS. Kram på er ❤️?

      Kram tillbaka fina Nora.

      Tack detsamma, låter som en fantastisk kväll! ?⭐

      Dumpat mr not so nice guy än?

      Vet inte varför, men har känt på mig att din kille inte har varit nått att ha. Ingen aning om varför, men varje gång du har kommentera på ös och skrivit något om honom så här jag fått dåliga vibbar.
      Har du pratat något med honom än hur du känner?

      Tycker om att läsa om dig och ditt liv här på ös, Nora. Du verkar vara en bra tjej ❤

    Tips på långklänning att ha på ett sommarbröllop? 🙂 Tänkte kanske den här: https://www.ellos.se/ellos-collection/maxiklanning-diana/7008968-02 i mintgrön. Eller är den för ljus???

      Det står mörk kavaj/långklänning på inbjudan men är inte det två olika klädkoden?! Hjälp, snälla! Är dålig på sånt här…

        Jo, mörk kavaj får du ha klänning som minst räcker knäna. Långklänning är deras eget tillägg.

          Tack, S! 🙂

            Nej den är inte för ljus. Passar bra till sommarbröllop!

    Tog studenten igår???????? Men har sån ångest nu när allt är över och inte har någon aning om vad som händer efter sommaren. Så ja tips på vad man gör?

      Ångest EN dag efter? Stackars din generation. Det är ju nu du ska tro att du äger världen, vet allt och njuta av varje sekund.

        Det där är väl ändå hårt sagt. När jag tog studenten 2006 så hamnade jag i samma situation när jag vaknade upp efter studentfesten dagen efter. Hjälpte inte att jag har pluggat sedan dess och varit arbetslös heller förutom korta lagerjobb. Allt är inte så lätt som du framställer det.

          Tog 2009. Noll ångest efteråt, tog ett knegarjobb efter ett tag och gick vidare från det sen. Man ska inte ha ångest dagen efter studenten.

            Inte i din värld men för många andra.

              Ja, och det är sorligt. Tycker synd om dem. Man ska njuta DAGEN EFTER ca 13 år i skolbänken, inte ha ångest, då är det något fel.

                Håller jag med dig om. För min del var det en blandning av allt på en och samma gång. Jag hade precis fått min mens året innan och började med antidepressiv medicin och var utfryst och mobbad under alla skolår och hade världens sämsta självförtroende så jag kände inte att jag förtjänade något bra.

        Men snälla utan heltidsjobb eller ha de färdigt att man ska plugga så blir men helt sågad?

          Vad menar du?

          Kallas väl att ha haft lite framförhållning? Antar att inte studenten kom som en komplett överraskning?

      Jobba eller plugga. Välkommen till vuxenlivet ?

      Skaffa ett jobb så vet du vad som händer ett tag framöver

      Grattis!
      Tänk över vad du VILL göra nu och gör upp en plan.
      1. Vill du plugga vidare? Om så gör upp en plan när, vad och var. Kolla när du senast behöver ansöka osv
      2. Vill du resa? Var? Hur länge? Hur mycket behöver du spara? Behöver du jobba? Isåfall sök allt möjligt om du bara vill jobba en kort tid
      3. Vill du jobba med något speciellt? Behöver du plugga för det(se punkt 1)? Skriv ihop cv och skicka in ansökningar.

      Inget kommer hända efter sommaren om du inte gör något så tänk efter, planera och njut av somnaren

      Jag tycker du ska njuta denna sommar, känna dig fri som en fågel och glädjas åt fritiden utan läxor! Lägg ångesten åt sidan ett tag så tar du nya tag i höst och känner efter vad du ska göra med ditt nya vuxenliv.
      Kanske du ska plugga vidare eller jobba? Vad känner du för?
      Men jag förstår att det känns underligt nu, för skolan har varit det enda du känt till fram tills nu, det blir annat att hitta sin identitet utanför skola och sen finna sig som en kollega på en arbetsplats där din chef förlitar sig på dig.

      Hur som helst, ut och njut! Det är sommar nu!

        Fast det går väl inte att njuta och roa sig utan pengar.. mina tvillingar tog studenten i onsdags och har jobbat sedan de var 15. Ingen fundering på vad som hände på torsdagen utan det var till jobben som vanligt bara det att till 100% istället för 50% fram till oktober då reser iväg 8 månader för att upptäcka andra platser på jorden.

          Trångsynt att tro att allt underbart och njutbart kostar pengar. Mycket kostar pengar men inte allt.

            Jo nästan allt, tänk efter så är det inte många dagar på året du inte spenderar en krona som 19 åring

            Hur gammal är man när man tar studenten? 18-19? Utan pengar kommer man INTE långt idag, blir betydligt svårare att njuta då. Möjligen om man ligger hemma hela sommaren hos föräldrarna och äter upp deras kylskåp och surfar eller ser på serier. Ungdomar idag har väl högre krav än så? Summerburst, fester, resor, dasfester, utgångar, kläder, middagar ute osv.
            Bara att tugga i sig att vill man ha kul så får man jobba för att ha råd med det, om man inte har föräldrar då som har råd att sponsra sina vuxna barn med halva sin lön.

              Och maten de hämtar ur nån annans kylskåp är väl inte heller ’gratis’?

            Att bo nånstans kostar pengar. Såvida du inte menar den nyblivna studenten ska njuta livet som uteliggare?
            Mat brukar också tonåringar behöva, kostar pengar vad jag vet. Om inte studenten ska njuta av att odla sin egen mat, tar dock en stund innan det blir middag…
            Eller hur menar du med ’trångsynt’?

              Anonym 20:46 menar nog att vuxna studenten ska leva på föräldrarna ytterligare några månader och få slappa av sig några månader innan den behöver börja ta tag i sitt liv. Några här verkar tycka att det är en skyldighet föräldrarna har och andra verkar tycka de gör studenten en björntjänst.
              Jag har en dotter, student i år med. Dyr i drift som satan och har därför jobbat minst halvtid sedan hon var 16.
              Jag står för allt i hemnet och hon för sina egna nöjen. Det har varit min sponsring och känner att jag förberett henne väl för kommande yrkesliv.
              Det bästa med att de betalar sina egna nöjen är att de snabbt i ser hur dyrt allting är och blir lite mer ödmjuka inför vad man har råd att göra och ej.

      Njuter av sommaren och tar tagit i livet nån gång i augusti 🙂

        Tag i livet *

      Ett tips är att ta det tråkigaste jobbet du kan tänka dig. Få saker gör en så kreativ som att ha myror i brallorna.

      Gör inte klassikern ”hitta-dig-själv-på-andra-sidan-jordklotet” om du inte själv vill och längtar. Det kan lätt bildas en hets om att resa direkt. Du kanske hellre vill hyra en stuga i skogen? Hoppa inte heller på en kandidatutbildning utan att tänka igenom ordentligt, du ska troligtvis jobba tills du är 70 så om du börjar plugga igen (återigen, OM du vill) när du är 25 så är det mest positivt med lite livserfarenhet innan och disciplinen är ofta lite bättre vid 25 än 19 (av egen erfarenhet, dock inte för alla såklart). Annars är folkis en stark rekommendation! Väldigt roligt och lärorikt!

      Det är fullt normalt med ångest och oro efter studenten. Det kanske tar ett tag att hitta sig själv och hur du vill ta världen med storm, men jag lovar, det kommer gå bra ❤️
      Grattis till studenten!

      Grattis ? slappna av, du är inte ensam om dina funderingar och det går många tåg när man har kommit ut i vuxenlivet. Jobb eller studier är mitt bästa tips, måste inte vara tillsvidareanställning utan det är helt ok att springvicka här och där, det är faktisk ganska skönt att ha den friheten och inte ha desto mer förpliktelser mot en arbetsgivare. Oavsett om det blir i höst eller senare tycker jag att du ska plugga vidare. Det öppnar fler dörrar och möjligheter när du är redo för en mer fast tillvaro. Du har fler jobb att välja på och oftast bättre förmåner. Tids nog är du 40 och räknar semesterdagar och föräldrapenning ? dessutom är det roligt att plugga på universitetet! Inte att jämföra med grundskolan. Börja med att njuta av nuet, sommaren, umgås med vännerna och hitta på roliga saker också, så löser det sig eftersom. Vuxenlivet är lite som ett årgångsvin, man mognar eftersom och det är precis så det ska vara ? långt och snurrigt svar från en som tog studenten för 21 år sedan men känner sig lika ungdomlig som då!

      Au-pair? Resa? Jobba?

      Tog studenten 2000 och hade också superångest dagen efter. Grät hela dagen, och det var trots att jag hade jobb och en ”plan”. Det var mer att luften totalt gick ut mig utan att jag då kunde förklara för mig själv varför.

      Ta det lite lugnt, andas, det ordnar sig. Om du inte redan fixat jobb eller studier till hösten gissar jag att du har snälla föräldrar med lite tålamod. Njut i så fall och ta någon vecka på dig att landa (det gör alla ”duktiga” som kommenterat här ovan första veckan på varje semester också). Det tar lite tid att ställa om från en sak till något annat och det är stort att ta studenten, klart det känns dagen efter!

      Bra jobbat och grattis! Och grattis till att du har förmågan att känna känslor, det är lite jobbigt ibland men i det stora hela alldeles underbart!

    Ska till Tel Aviv för att fira pride veckan där. Oftast åker jag till andra länder för att träffa kvinnor, den queera, lesbiska communityn i Sverige är så liten, insnöad och tråkigt so man dör. Alla vill ha barn, vill leva Svensson. Av det queera, fria och galna finns inget kvar i Sverige, särskilt nr folk är över 35 och lekt av sig. Var träffar ni kvinnor, ni kvinnor som gillar kvinnor?

    Hur som helst, önska mig lycka till, känner på mig att kommer träffa min framtida stora kärlek på resan.

      Åh hoppas du får kul!! Och att du träffar många fina människor där. Kanske även någon speciell❤

      Eller rackar du bara ner på de som stadgat sig för att de har det du uppenbart söker: the one?

        Alla är inte monogama. Alla söker inte den där perfekta människan att dela resten av livet med. Det gäller nog både straighta och homos och allt där emellan.

        Det finns faktiskt mer i livet än ”så levde de lyckliga i alla sina dagar”.

          Faktiskt? Lebb skriver själv om att ”träffa min framtida stora kärlek”.

        Jag söker kärlek och gemenskap, inte barn, inte monogamt samvaro.

          Tänkte bara då du själv skriver ”träffa min framtida stora kärlek” – hade självklart aldrig annars förutsatt att detta var ditt ’mål’, men nu framstår det så.

            Ens stora kärlek behöver inte innebära barn och monogami.

            Jag har flera, en stor kärlek nu, en i framtiden (tel aviv tio dagar) , en för torsdagar en för lördagar. En kan inte få nog av stora kärlekar. Det är hela poängen men att leva över normbrytande. Prova öppna upp så din relation sabbas inte bara av rykten om otrohet. Mina relationer varar mycket längre än alla vuxna normativa relationer jag ser runt mig.

      Antar att du menar att Palestina är stället du åker till

        Nej eftersom hennes sort inte är välkommen i Palestina

          Ska tillägga att jag inte menade något förminskande med ”hennes sort” men ser att det ser hemskt ut på svenska. ”her kind” är mer neutralt känns det som? ”människor som hon” var det jag menade och inget annat.

        Åker till Israel. Tänk dig pride i palastina, ja, då hade jag varit först att dra dit.

      Well….det kallas att bli vuxen oavsett sexuell läggning. ?‍♀️
      Men hoppas du får kul!

        Bli vuxen = insnöad, tråkig, barn och Svensson? Då vill jag aldrig bli vuxen!

          Märks att du inte har barn, livet är allt annat än tråkigt när man har barn!

            ?‍♂️

            Vissa kanske faktiskt tycker att deras liv skulle bli tråkigt med barn, därför är det väl bra att en som vuxen kan välja om en vill skaffa barn eller inte?

            Haha det är väl ändå väldigt individuellt?
            Även om du menar ”inte tråkigt” i som ”händer nya saker varje dag, kan va kaos” vilket jag antar så är väl det tråkigt om man inte gillar det. Precis som att man kan tycka ett yrke är tråkigt även om det är varierande. Sakerna som händer kanske är tråkiga?

        Haha ge dig, man behöver inte leva monogamt eller skaffa barn bara för att man ”blir vuxen”. ?

    Filmtips! Era bästa filmer/serier som är verklighetsbaserade tack!

    Här kommer mina topp 3:
    1. When they see us – oh herregud. SE DEN! Kort serie på fyra avsnitt.
    2. True Story – ja.. Så creepy men så bra!
    3. Extremely wicked shockingly evil and vile

      Var ser du true story?

        Netflix! ?

          Tack! De andra två har jag sett och gillar så jag ska ge den också en chans.

            Det tycker jag! Såg den idag, lite kort bara så kändes som att allt gick snabbt emellanåt. Men den va bra ändå ?

      Manhunt: unabomber. Den var riktigt bra tyckte jag ?

        JA! På denna, såå bra!

      1. Band of brothers (är besatt av WW2) , finns nog ingen serie jag sett om så många gånger som denna
      2. Schindlers list
      3. The Act

      Into the wild är så fint filmad. The Pianist, 12 years a slave, Hidden figures, Walk the line, Zodiac, Hotel Rwanda, Hacksaw ridge. Finns så många!

      PRISONERS! Sååå bra! Hemsk, men så bra (kollar på den just nu!)

      Filmen München, så bra!

    har ni hudjur? vilket slag? hur skaffade ni dom? blocket, uppfödare?

      2 katter. Min familjs katt fick två kullar med ett år emellan, jag tog en av varje kull ? Bondkatter men ena är långhårig och den andra korthårig

      Har en katt, vanlig huskatt. Skaffade via stockholms katthem. Har haft 3 katter, 2 därifrån och en från en uppfödare.

      Två katter och en hund. Hunden är omplacering, ena katten via katthem, andra via vänner.

        4 katter 2 hundar. Ena hunden köpte vi av min faster när jag var 9, andra hos en uppfödare. Katterna har jag köpt av bekanta/vänner som har fått kattungar. Men en av katterna är från en uppfödare.

      Hund.
      Seriös uppfödare. Kändes stabilt, och tryggt att ha sett och träffat båda föräldrarna (hundens alltså ?)
      Man fick inte välja valp heller utan en extern hundexpert träffade alla valparna och gjorde en personlighetsanalys och sedan parades de ihop med ”rätt” ägare utifrån det.

      Jag avfärdade detta som trams när jag först hörde det, men så här i efterhand måste jag säga att det känns som lyckade matchningar när man ser alla vovvar och deras hussar/mattar på kullträffarna.

      Två birmakatter. Den ena omplacering via Blocket, den andra från uppfödare via Blocket. Både med stamtavlor givetvis.

      En bondkatt. Hon valde själv att flytta ifrån sitt hem och in hos mig, så tillslut sa ägarinnan att jag kunde få ta över henne på papper också. Hon är det sötaste som finns och totalt förälskad i mig <3 å jag i henne såklart. Men lite jobbigt är det när jag är bortrest. Hon vill inte ha någon annan än mig omkring sig, hon blir så ledsen och sitter i fönstret och skriker och tittar efter mig. Usch. Lilla gumman.

      En katt har vi! Fick honom genom en före detta kollega, vars katt fick ungar. En ”vanlig” huskatt /bondkatt 🙂 Hade gärna tagit hem fler via katthem om jag kunnat..

      Hund.
      En corgi. Vi åkte land och rike för att ”kvala” in hos ca 10 uppfödare. Tillslut träffade vi en uppfödare i Borås som hade fått en valp och var redo att sälja valpen till oss redan efter första besöket. Det var svårt att hitta valp eftersom allt inom corgivärlden innebär utställning och om du inte är intresserad av det så tas du bort från valpköparlistan haha.

    Gravidillamående!
    Håller på att avlida och har inte rört mig ur sängen idag, har fått lergigan comp utskrivet men hjälper inte så värst????

      Fyfan! Lider med dig!
      Be att få testa några andra mediciner!! Säg att de där inte funkar.
      Första graviditeten fick jag lergigsn comp och primperan i kombination. Och andra graviditeten fick jag omeprazol och primperan. Så det finns andra man kan testa. Värt ett försök. Kan tillägga att det inte hjälpe så bra tyvärr men bättre än inget för min del ??? vilken vecka är du i?

      Jag tog åksjuktabletten Calma för mitt illamående, dock får man inte ta den mot slutet ifall du skulle prova. Men den funka och gjorde att jag kunde återgå till jobbet efter sjukskriven i typ 3v. Den verkar om jag minns rätt i 4h, och jag kände av dirre när 4h hade gått, behövde inte titta på klockan utan kände som sagt direkt. Blev rekommenderad av en läkare på mvc.

        Du menar inte tabletten Postafen? För Calma är ett tuggummi! Båda mot åksjuka iofs.

          Du har rätt att det är tuggummi, skrev fel, ingen tablett. Menar dock Calma =)

      Du kan bli kompis med Nour 🙂
      Näe, men på riktigt – hoppas det släpper snart, illamående är jättejobbigt! <3

      Jääävlar va sjukt! Tänkte precis fråga ang gravidillamående. Funkar akupunktur? Ni som testat? Hae också lergigan comp som inte funkar så bra…

        Testade akupunktur och mådde sämre. Tror jag testade allt men inget funkade. Kunde dock äta frukost, glass och sallad. Helt underbar känsla efter förlossningen, mådde inte illa för första gången på flera månader och kunde gå (hade foglossning också).

        Testade och det hjälpte mig 🙂 testade också tens-maskinen som ger ström eller vad det är, men började spy som en galning av den, så passade inte mig ?

      Jag tänker att hunger och törst kan förvärra illamåendet så om du/ni inte har kunnat äta och dricka kan ni försöka kontakta barnmorska eller hälsocentral, för att kanske få näring och vätska i dropp. När jag var gravid för tredje gången hade jag lite panik då jag mått så illa innan, men bm sa då att dropp är en möjlighet.

      Kan du kanske prova med ett sånt där band man sätter runt handleden. Tror dom finns på apoteket.

      Alltså. Min mamma hade jättemycket problem när hon väntade mig och fick en medicin mot illamående. Den skulle funka ännu bättre än den vanliga Neurosedynen. Sedan började det födas missbildade barn och man sade att den som mamma fått var ännu värre…

      Det var en tid av ångest innan jag föddes och som pappa sade, ”du ser ju någorlunda normal ut”.

      Jag ville inte ens ha en Magnecyl av förklarliga skäl.

      Tre månaders sjukskrivning på heltid (jag sjukade mig innan jag ens viste att jag var gravid). Tre månaders halvtidsarbete och sedan sjukskrivning på heltid igen.

      Knepet var att äta ofta och pyttesmå portioner med lättsmält mat. Ett tag livnärde jag mig på kokt potatis enbart. Inte potatismos som förvisso är lättspytt, men jag grejade inte smör och mjölk just då. Rejält med vatten vid sidan av. Då funkade det hyfsat. Men det räckte att någon fes i närheten för att jag skulle gå ut och spy.

    Vem är världen absolut snyggaste man respektive kvinna tycker ni?
    Me first!!

    Kvinna: Adriana Lima
    Man: Joaquin Phoenix för 10-15 år sedan……………….(och min sambo hehehe)

      Man: ben Affleck
      Kvinna: samira wiley

      När det begav sig: Brigitte Bardot!!

        Innan hon blev öppet fascist menar du?

          Fast det syns väl iofs inte utanpå?!

          Nej, självklart menar jag inte så. Jag menar när hon var ung, eftersom det, precis som påpekats, inte nödvändigtvis syns utanpå vad man har för åsikter.

          Trodde vi pratar utseenden? Hemska Stalin var skitsnygg som ung man. Ibland får man väl bara lägga personligheten åt sidan. Det är rätt harmlöst att diskutera utseenden såhär ☺️

            Putin är inte så pjåkig heller… ?

              Gollum?

              Putin är min crush…..så söt! Kolla bilder när han var yngre.
              Snygga tjejer finns det överallt. Min favorit är Rihanna. Irina Shayk är också fin. Plus en massa andra.

                Maggie Gyllenhaal och Kristofer Hivju!

      Förutom min irl-crush så säger jag Stefanos Tsitsipas. Han är 20 år och jag 27, men där snackar vi kändiscrush.??

        Haha jag tycker också han är het!! Mycket svag för långa lockar.

          Men åh finns det fler tennisfolk här?!?

          Jag gillar inte långt hår på killar egentligen, men på honom, herregud!?

      Det finns bara en….. David Beckham ?

        Man: Chris Pratt och Ryan Reynolds
        Kvinna: Rachel Mcadams

        Ja han är inte dum han heller! Frun hans är också himla vacker och hon brukar vara min inspiration när det gäller frisyrer.

          Posh ❤️

      Det här är riktigt pinsamt men jag älskar Harry Styles. Kan tillägga att jag är 27 år. Skäms nu.

        Åh herregud låt oss skämmas ihop då. Älskar också Harry! (särskilt när han hade långt hår)

          Jag vet ? men sen verkar han ju vara rolig också. Och sjunger ju så jäkla bra. H e r r e

          Ni har inget att skämmas för, han är inte min typ alls men jag fattar grejen ändå, han verkar ju vara en underbar människa

        Nu är vi tre som kan skämmas ihop i så fall, är 26 och tycker Harry Styles är en ren dröm!

          35 år här.. ??‍♀️??‍♀️

      Kvinna: Nour
      Man: Svårt… tycker mest snubbar är orimligt snygga i böcker. Men Hans Fahlén har ju en jävligt het aura! ?

        Otippat ändå

          Vilken av dem? ?

          Plastiga kendockor gör inget för mig. Snubbar som Skarsgård, Brad Pitt och Daniel Craig känns så… tomma. Behöver liksom något mer för att ”känna” något. ?

            Framför allt Hans Fahlén ? men det är ju faktiskt bra att vi har olika som vi gillar i utseendeväg. Då passar ju alla någon ??

              Precis. Men charmen i Hansa tycker jag ligger i hans varma utstrålning och i blicken. Det gör honom snygg på något vänster.

      Kvinna: Doutzen Kroes
      Man: Tyson Beckford

        Doutzen ❤️

          Så sagolikt vacker!!!

      Kvinna: Eva Green
      Man: Kit Harrington

      Gabriel Macht som Harvey Specter!!!!!

        Bradley Cooper
        Jennifer Lopez så tycker jag.

      Kvinna: Grace Kelly eller Izabel Goulart
      Man: Sean Connery som ung, omg

      Anna Nicole Smith och Christian Bale?

      Adrian brody och Lucy Liu ?

      Meghan Markle ?

      1: Min man

      2: En tjejkompis (inga känslor så)

      Man: Billy Idol

      Kvinna: Just nu… Lily Collins.
      Man: Tom Hardy!!! Jävlar vad snygg han är.

        Aa shit att jag inte tänkte på Tom Hardy!! ?

        Ja Tom Hardy there is no one else!!!

      Man: Tom Hardy
      Kvinna: på delad plats Margot Robbie och Emilia Clarke

      Man: Brad Pitt runt 1999/2000
      Kvinna: Diane Lane eller Teri Hatcher.

      Kvinna: Gillian Anderson och med hennes röst dessutom, omg ?
      Man: Michael Fassbender 2008.

        + Humphrey Bogart för sin charm. Och hans fru innan han gick bort i cancer, Lauren Bacall

          Ok märker att hjärnan går igång nu men Rory McCann på 2 meter som spelar The Hound i GoT har varit min kändiscrush senaste månaden men han är inte snyggast. Tyckte dock att han är värd att nämnas ?

          Trodde jag var den enda nuförtiden som gillar Humphrey Bogart! När jag läste Lauren Bacalls memoarer för många år sedan var jag helt fixerad vid dem!

            Du är absolut inte ensam! Jag tänkte senast på honom häromdagen då jag såg om fina ”Sabrina” hehe.

            Bacalls memoarer vill jag läsa, som så mycket annat. Jag hoppas att den levererade ?

              ”A woman happily in love burns the soufflé. A woman unhappily in love, she forgets to turn on the oven” ?

      Kvinna: Xepher
      Man: Colby Brock

      Elsa Hosk!!! Vackare människare får man leta efter. Sen tycker jag att Michaela Forni är otroligt vacker också.

      Kvinna: Beyoncé
      Man: Idris Elba

      ?

        Jaaa Idris ?

      Jason Momoa och Ingrid Bergman. IB har varit eftersom hon inte lever längre, men så vacker hon var.

      Tre döda kvinnor till som får tröstpris: Greta Garbo, Zarah Leander och Monica Zetterlund.

        +1 på Ingrid Bergman!! Otroligt vacker!

      Kvinna: Erika Linder eller Hilary Duff
      Man: Prins Carl Philip (är inte han så underskattad?) ?

        Carl Philip är inte underskattad. Läs QX. Han är en våt dröm för rätt många bögar.

        Carl Philip är inte underskattad, han är värsta Bögikonen!

        Avgudad av rätt många faktiskt!

      Kvinna: shay mitchell
      Man: David Boreanaz! Har haft en crush på honom sen Buffy, men absolut snyggast var han under sista säsongerna av Bones ?

        Håller med om David. Han är bara såå snygg.

      Colin Firth och Cate Blanchett

      Män: Channing Tatum ? Hemsworth brorsorna är också heta af..
      Kvinna: mila Kunis eller Jessica Alba

      Tänk så olika man tycker. Och det är förvisso tur.
      En del killar och tjejer som nämns skulle jag inte titta två gånger på. Medan somliga skulle jag stå flera timmar och drägla efter.

      Tom Hardy ? (& min man)
      Kim Kardashian ?

      Tom hardy ?

    SECRET PLEASURES! Vad älskar ni att göra i smyg när ingen ser? Typ peta i näsan eller riktigt gräva i den? Kanske till och med äta snorkråkor? Lukta på sina egna pruttar? Porrsurfa på något bissart?

    Alltså kalla mig äckel men vi alla gör nåt som är mer eller mindre äckligt när ingen ser ? Hit me!

      Klämma finnar. Ääälskar när man har en riktigt mogen som stänker när den spricker, så tillfredsställande!

      Jag äter snor! Sa det förut på öppet spår och jävlar vad kritik jag fick. Så please be kind
      Luktar ibland på mina fingrar om jag kliat mig mellan benen.

        Nä fyfan jag spyr

        Äter också snor 🙂

        Jag har hört att det kan stärka immunförsvaret, men har inte några belägg för det därutöver.

        Jag gjorde det när jag var yngre (typ barn-till början av tonåren). Kommer ihåg att jag tyckte det var gott då men tanken på att göra det nu äcklar mig.

      Slickar tallriken om jag ätit något riktigt gott. 🙂

        Haha slickade tallriken idag. Åt spaghetti med smör, salt och peppar. Var så mycket gott fint smör glänsande kvar på tallriken att jag var tvungen att slicka upp det! Smör <3

      Äter snor och kråkor flera gånger om dagen. Luktar på flytningar och fisar. Äter var, finnars innehåll och allehanda egna sårskorpor.

        Hahahaha äter var. Dog lite. Fyfan vad vidrigt men kul

        Skojar du?

          Nix, tuggar på en seg kråka i detta nu ?

      Klämmer pormaskar när jag åker hiss själv. Passar på att schakta ur en och annan snorkråka också, och ser helt väldigt seriös ut när jag kliver ur hissen.

        Så jäkla bra ljus i hissen! Trodde jag va ensam ?

      Googlar på orgasm contractions compilation.

        haha fan nu vill jag ju googla på vad det är men sitter på jobbet. Gah!! Nyfiket tar snart över!!

          Fortfarande på jobbet eller har du hunnit googla än? ?

            På väg hem nu. När jag landat i sängen ska jag googla ?

      Klämma finnar, pilla bort död hud från hälen och pilla på min navelpiercing och därefter lukta på fingrarna. Luktar unk av död hud och bakterier

      Lmfao åt alla svar. ?
      Kan se framför mig hur några stackars killar som surfat in här, för att se vad tjejer pratar om när de inte hör, nu sitter helt shell-shocked framför skärmen och överväger att aldrig mer dejta en tjej. ?? Ffa inte hångla mer efter allt som folk verkar äta upp från diverse kroppdelar. Hahaha!

      Om jag inte hittar nagelsax så händer det att jag biter av naglarna. Tånaglarna också!

      Rätt nöjd med att jag kan med tanke på att jag är född ett år efter neurosedynskandalen.

      ?

        Låter mer ansträngande att krångla upp knät och få foten till munnen för att bita dessutom tjocka tånaglar, än att gå och leta upp en nagelsax haha

          Hatar att leta…

          Är rätt vig…

    Kan vi inte köra en tråd med hemlisar?

    Jag:

    Utåt sett är jag sjukt medveten om miljön. Om jag egentligen gör nått konkret? nope. Knaaappt så att jag bryr mig

      Nej hjälp då kommer väl hon igen som berättade om att hon dödat sitt barn ???

        Va? Vem? Vadå? Dödat sitt barn?! ?

          Det var någon som berättade om det här under någon liknande frågeställning. Typ ett år sedan ?

            Ja, det var en speciell historia. Vet inte om den var sann eller inte men jag lutar åt att det faktiskt var sant. Den berörde i alla fall.

            Men vad i helvete?

                Men vad duktig du var som grävde fram det, så långt tänkte jag inte ens.

              Någonstans i detta ska man vara försiktig med att döma. Jag är övertygad om att ts, om hon i stunden trott hon hade haft något annat alternativ istället valt det.

                Funkar det som ursäkt till alla mördare?

                  Jag tror att det framkom att hon det handlar om var ung när detta skedde. Tror det även diskuterades i ytterligare ett ös några veckor efter och vet inte i vilket det framkom att detta hänt när hon inte var så gammal.
                  Så nä det funkar inte som ursäkt till alla som mördat, trots det finns det många som inte avsiktligt dödat någon och som då kan kallas mördare.

                    Åh hon var ung, jamen dåå så. ?

                      Hört talas om förmildrande orsaker? Förlossningspsykos mm?

                    Alltså att lämna ett nyfött barn att dö är PRECIS samma som att göra abort. Det finns många sådana hemska mord i Sverige…

            Ja det var helt sjukt!

      Du låter som min kollega, utåt sett så ska hon vara himla miljömedveten och mycket annat men jag får känslan att det endast är en fasad. ?

      Vi skaffar inte barn nu för att vi vill resa – sanningen är att det är under utredning och inte ser ut så som vi hade önskat.

        ❤❤❤ vill bara krama om dig!!

          ❤️❤️ tack det värmer!

    Väder hos er nu? Här är det guld-gult ljus på grönskan av den fina solnedgången som reflekteras. Fåglarna kvittrar och jag såg en helt orädd hackspettsunge i skogen idag. Livet kan inte vara bättre.

    Eran tur om ni vill.

      Tusen fel sorry. Alltid så rädd att skriva fel här inne för jag har minus på mitt kritik-konto.

        ?

          Haha. Ja vad menade jag, Anonym 20:15. Jaja. Kanske behövde skriva att jag har så svårt för att ta kritik numera.

          Det borde väl vara tvärtom, men vänjer man sig någonsin helt åtminstone om den inte är framförd på ett rättvist och konstruktivt sätt. Jag får nästan aldrig kritik. Utvecklat allergi? Haha.

          Fast sista bara. Ett enda frågetecken är inte heller så lätt att förstå hur du menar. Eller så är det det. Trevlig kväll.

          Från en Anonym till en annan. (20:17)

          Varför skriver man ett frågetecken och inget mer? ?

            Eller svara inte förresten, Anonym 20:17. Det var väl för att peppa, stötta och glädja TS, antar jag.

              Ja, det känns så ”trevligt” att starta en tråd när folk är så ”roliga”.

            För att man inte fattar vad ts menar? Blev ju lite rörigt när hon postade sin andra kommentar och jag fattade inte heller.

              Ni vill inte förstå, det är kanske mest det.

      Det låter helt underbart 🙂 jag har mjukblå himmel med fjäderrosa längst ner vid horisonten, och så sjön som en djupblå kontrast mot det rosa; behagligt vackert.

        Ja det är det! Är så avslappnad och lycklig. Perfekt temperatur. Hunnit mycket nästan hela dagen. Kokat färskpotatis för andra gången denna säsong. Gjort en smoothie.

          Låter som en perfekt lördagskväll! Själv ska jag ut och gå snart, hoppas på att se ett rådjur eller två 🙂 Ta hand om dig! <3

            Åh, det ska jag också. Älskar naturen och att ta promenader. Jag ska upp i lika många timmars promenader som för något åt sedan då jag gick hur mycket som helst.

            Rådjur är vackra, jag ser dem relativt ofta. Hoppas promenaden blir fin.

              Jag såg ett rådjur! 😀

                Grattis! Åh, precis som du önskade! De är så vackra! Tack för att du skrev det.

          Hoppas du inte hade potatisen i smoothien, låter nämligen inte gott?

            Nej, fast det lät så på det jag skrev. Frysta hallon och jordgubbar och mycket mjölk lät väl godare?! Det var det. ?

      Det här regnat typ hela dagen men nu är det sol som kikar fram mellan molnen. Så ska åka och köpa godis tror jag och mysa på balkongen under en filt. Njuta av att det är en dag till på helgen liksom.

        Åh det låter fantastiskt! Jag la’ en filt över benen häromkvällen och typ mediterade till fågelkvitter. Perfekt svalt och skönt, men ändå lagom temperatur med täcket på.

        Ha en fin kväll!

        HAHAHAH! Åh herregud jag läste att du skulle köpa godis trosor och sen mysa på balkongen under en filt. Alltså min syn och hörsel åldras inte väl….

          HAHA! Ja vem vet vad som pågår här under filten nu?

      Jag sitter i st tropez med utsikt mot havet med en drink och en pizza. Solen håller på att gå ner strax och det är helt underbart här ikväll. Till råga på allt började min semester idag. Life is goooood!!!

        Vädret glömde jag men det är också på topp.

        Det lät fantastiskt! Njut på! Ja, tänk vad lite ledighet gör med oss.

          Ligger i sängen med fönstrena öppna men behöver stänga dom för det börjar bli riktigt varmt nu när förmiddagssolen kommer. 28 grader här inne just nu, ska ge både mig och katten lite kallt vatten!

            Vilken målande beskrivning. Ja, bäst att ge husdjuren extra vatten! Förmiddagssolen? Ha det fint!

            Vill också veta, vadå förmiddagssol? Klockan är 22.15 och st torped ligger väl i Frankrike…

              Tropez*

              Du kanske är en annan anonym förresten, men oavsett, förmiddagssol??

              St Torped. ?

      Lite mulet så här på kvällskvisten. Har njutit av solen på dan; badat i poolen och ätit glass. Nu sover (peppar peppar) lilleman på 7 månader, sambon ska natta 5-åringen och jag sitter på den inglasade altanen med ett glas bubbel och en ny bok ??

        Så härligt det låter! Grattis till allt fint du har i livet! ? Det är du så värd!

      Lite mulet så här på kvällskvisten. Har njutit av solen på dan; badat i poolen och ätit glass. Nu sover (peppar peppar) lilleman på 7 månader, sambon ska natta 5-åringen och jag sitter på den inglasade altanen med ett glas bubbel och en ny bok ??

      Det är dagsljus här, solen har bara gått nedanför trädtopparna och silar genom skogen just ovanför marken. Inga moln på himlen och en liten vit månskära ovanför som pricken över i!

        Åh, så fint! Igår var månskäran så extra fin.

          Jaa ?

      Solen skiner och det är varmt. Grannens syren är så fin och stor så det luktar riktigt gott ute. Finns dock äckliga goppagiskisk överallt så orkar inte vara ute.

        Vad fanns det överallt??

    Någon som minns Classe-kinzakenza?
    Ändå legendariskt smaskig blogg som ALDRIG hade hållit EN dag idag med tanke på hur offensive vissa inlägg var ? obs säger inte att allt hen gjorde var bra men den var otroligt underhållande..

    Fick man någonsin reda på vem hen var? Vet att Natacha peyre/elena Belle sa att det va dani Karlsson (disturbed.fairy på Instagram, dåtida bloggare slash modell)

      Nä, det fick man inte, men saknar bloggen varje dag!!

      AAAH jag älskade honom!! För ett jävla weirdo han va hahaha undrar var han håller hus nu!

      Hahah jag älskade den bloggen <3 Det var INTE Dani Karlsson som drev den… Bara de som inte följt bloggen slaviskt i flera år skulle kunna tro det. Det vi vet säkert om MANNEN bakom är att han var 40+, boende på Södermalm, överviktig och sjukskriven (ev. förtidspensionär).

        Han hade varit snygg som ung har jag för mig? Eller blandar jag ihop honom med någon.

          Aa enligt egen utsago iaf! Minns att han sa att fick han ligga mycket i tjugoårsåldern innan han blev överviktig. Verkade väldigt besatt av att gå ned i vikt med extrema dieter men verkade falla tillbaka i hetsätning varje gång. Spelade bort mycket pengar också.

            Minns honom precis så. Vilken jäkla märklig människa ändå, kan liksom inte riktigt måla upp en vettig bild av honom. 40+ f.d. superfit (kampsportare?). Sedermera vikthetsande, idrottsintresserad, spelberoende sjukpensionär med ryggproblem och extrem aversion mot svenska myndigheter, mer eller mindre rättshaverist, bitter och semiagressiv men verkade samtidigt ganska blödig. Och allt detta toppades med att människan hade större koll på amerikanska a-listers är Perez Hilton. Han var ju ofta före de stora skvallersajterna med vad som hände i kändisvärlden, inte sällan med bildbevis som han grävt fram via typ någon kändis syrras grannes mormors låsta konto på sociala medier. Hur en till synes ganska ensam man ens fick tillgång till allt det från en lägenhet på Södermalm är ju en gåta nästan lika stor som VEM FAN VAR HAN!?

      Älskade att man kunde hitta lite snusk på bloggen haha ?

      Jaaaaa! Saknar den bloggen. Undra va han tog vägen

        Är det iiiiiiingen som vet vart han tog vägen?

      Ja herregud vad rolig den bloggen var. Minns att min bekant blev outad av honom då hon fick resor till Dubai betalda och sen postade hon bilder av sig själv på yachter. Aah nostalgin..

      Bästa bloggen, bara vi riktigt trogna bloggläsare som minns den!

    Bra, stor tvättvinda? Hjälp mig, tack!

      Clash Ohlson har en bra för 349 kronor. ”Wilda Rörets” = totalt 50 meter lina. Bara i butik. Farsan har en sådan som vi barn fyller upp med nytvättad tvätt när vi hälsar på. Alltså, hans tvätt …

        Perfekt, då ska en sådan bli min!!? Ja, jag älskar att tvätta inte minst när det går att hänga ut den. Hann precis ta in torr tvätt idag innan störtskuren kom.

      Jag läste ”Bra, stor tvättBINDA” och tänkte precis fråga vad det är och blev förvirrad när Anonym gav dig tips på en lina på 40 m från Clas Ohlson xD

        ?

        Sjukt kul ju att den också hette ”wilda rörets”, hade ju kunnat vara någon sorts maxibinda som doublar som tampong.
        Med 50 meter snöre…. ??
        Förlåt, skrattar så mycket här atm.
        Mvh
        Kvällshumor.

          Haha ja men eller hur!! Tänkte ”vadå 40m lång, hur kan något som rör mensskydd vara 40 m långa ??

    Hur gör ni i era trädgårdar? Odlar ni? Tycker ni om att använda sekatören? Solstolar eller inte? Vilka? Berätta om ni vill.??

      Älskar att gå loss på min vilda och uppvuxna skogstomt. Drar upp den elektriska häcksaxen, ber min fyraåring vråla: excavate! (Maffigt ord som vi gillar. Används liberalt). Och sedan mörschar jag ner sly och mindre träd som en grottmänniska in rage. När maken kommer hem säger jag att jag använt sekatören och absolut inte förstört den elektriska häcksaxen genom att använda den på ett så hänsynslöst sätt. Klagar på hur lång tid det tog att klippa allt sly one by one och kräver ensamtid i badet med glassen han köpt åt mig.

        Bästa idag!!!

          Och känslan efteråt. Fast jag gör inte som du, men oavsett vilket är det terapi.

            Ja trädgårdsarbete är terapi! Och tiden flyger iväg. Jag måste bromsa mig själv för att få andra saker gjorda också. På ts fråga, vill jag ha en uppvuxen och ganska vild trädgård. Ingen symmetri och gärna små naturliga kojor där barnen kan springa runt och under och klättra och hoppa över buskar och andra hinder. Jag vet inte precis om jag har lyckats med allt det, men jag är ganska nöjd. Har ingenting ovanligt utan bara sånt som växer här (perenner och träd, jag räknar inte med maskrosor och smörblommor även om det också växer här). Det ska inte finnas några krav utan bara vara något att påta i och som sköter sig själv när vi inte är hemma ?

              Just det med inga krav med sin trädgård, men ändå vilja hålla på med den är den bästa filosofin anser jag.

                Ja ? eller hur!

        I love you, bli min grottkvinna och vi kan leva lyckliga i alla våra dar i en lagom skitig grotta.

          Får jag använda dina trädgårdsredskap efter vilja och oförmåga kommer jag för evigt vara dig trogen!

        Rutinerat!

    På tal om mikroinfluencers som är otrevliga: vilka förutom Leyglow har varit dryga mot er?

    Tex varit otrevliga, ej svarat/ignorerat vid upprepade tillfällen trots frågor/råd/pepp/stöd, blockat, osv

    Mot mig: Cissi Wallin (varit elak + blockat) Cassandra Klaskatow (kan inte stava efternamnet) ignorerar alltid och tackar inte för tips eller råd/komplimanger även fast hon ber om det

      Har hört att kakan varit riktigt dryg också mot följare som ifrågasatt henne.

      VD skrev du till CW när hon var ”elak” och blockade?

        Annan person här, Cissi har inte blockat mig men skrev otrevligt dm och stalkar mina stories för att jag skrev något i stil med ”Tror ni verkligen att ni hjälper Cissi?” på svts sida när de skapade drev där inne. ?

        Ifrågsatte varför hon jämförde slaveriet i Libyen med veganism och fick höra att jag såg ut som jag gick i tvåan på gymnasiet och borde återvända till lägga min tid på att bara ta selfies. Var verkligen inte dryg i min formulering ens så blev väldigt förvånad

      Elisabeth Lindroth. ? Snappy. Hon kanske var lite snarstucken den dagen av någon anledning. Skrev inget som på något sätt kan uppfattas som otrevligt.

      Stör mig sjukt mycket på att Parvin Sharifi (instagram) konsekvent vägrar skriva ut vart plaggen hon bär är ifrån. Så många som frågar under varje inlägg och hon ignorerar alla. Har till och med skickat DM och frågat men hon svarar inte.

      Är leyglow dryg?? Tycker hon verkar jättetrevlig! Fick en palett av henne under hennes ”giveaway”-måndagar. Svarar ofta på frågor ockdå.

      Sara från årets ex on the bech svarar otrevligt på fans och vägrar följa fan sidor, hon ifrågasätter varför (men rabattkoderna fan genererar tas gärna mot!)

      La madre har varit dryg. Hon fjäskar som fan för kända bloggare.

      Annie Ines är också sådan som ber om pepp och stöd och råd men aldrig!!!!!! svarar eller ger något tillbaka förutom till utvalda andra. Varför känns det som många mikroinfluencers gör så? Kanske ett sätt att ”växa”.. Vad vet jag!

      Angående leyglow skrev några förra veckan att hon varit dryg mot och ignorerat/blockat dem.

      Yayanaomi blockade efter kritik/ifrågasättande kommentar ang miljön.
      I annan kommentar om varför hon uppdaterade så sällan kom ett mycket rart svar men ingen förklaring.

    Hej! Jag har sedan jag fick barn för 2,5 år sedan fått massa självfall/lockar. Håret är jättefint om jag låter det självtorka och vara, men borstar jag det när det är torrt får jag fluffigt trollhår. Fick tipset av en lockig kompis att borsta medan det är blött, men problemet är att jag får såna enorma tovor när jag shamponerar, så känns som att jag sliter av allt hår om jag borstar det blött.

    Har jag balsam i går det lättare men man ska ju inte ha balsam i hårbotten och det är där jag alltid blir tovig… balsami hårbotten blir väl håret fett av för övrigt? Eller?

    Tips? Produkter? Borstar? Knep?

      Har samma hår! Borstar när det är 70% torrt. Sedan sover jag på det och det brukar vara ok.

      Svinborste (Finns veganska varianter också) och en bra olja, förslagsvis arganolja, är dina bästisar! Har självlockigt. Tvättar, låter självtorka, när det är fuktigt borstar jag med svinborste samt kramar in olja i längderna. Borstar varje kväll och kramar in en två droppar olja, men aldrig på morgonen/dagen. Vill du ha tillbaka lockarna så krama in lite vatten i håret på morgonen.

      What? Ska man inte ha balsam i hårbotten? ?

        Nej? Täpper igen hårsäckarna.

          Det täpper bara igen om du använder billigt balsam med massa silikon.
          Har man lockigt hår behöver man mycket fukt och jag rekommenderar KMS California moist repair serien.

            Ja men inte i hårbotten. Glöm det. Du kan börja några cm ut i längderna.

              Nope, balsam täpper inte till någonting. Man kan uppleva att håret blir tyngre och därmed ligger mer platt mot huvudet och därmed känns fett fortare.

              Schampo och balsam från redken (all soft), olja samt curl cream från living proof.

              Jag borstar ut håret när det är täckt av balsam i duschen och sedan eventuellt med en tangle teezer när jag haft i oljan och krämen innan jag liksom scrunchar upp lockarna med händerna. Sedan får det självtorka.

              På morgonen sprayar jag med lite vanligt vatten om håret blivit frissigt. Håller sig i 4-7 dagar beroende på vad jag tränar och hur varmt det är.

      Man ska visst ha balsam i hårbotten! Frågade min frisör för ett par veckor sedan och i vuxen ålder är det bra med balsam i hårbotten, särskilt för de som är torra i hårbotten. Det är således en myt att man blir fet i hårbotten av balsam.

      Viktigt att använda bra produkter, dvs. ej billigt schampo och balsam från matbutiker. Svinborst eller tangle teezer är bra borstar i blött hår.

      Alltså nästan alla inlägg från familjeliv har börjat dyka upp här..

      Har precis tvättat mitt ganska så lockiga hår. Borstar det innan tvätt är det tovigt ha i olja, typ kokosolja olivolja. Efter tvätt har i någon produkt som reder ut typ arganolja eller så sedan så kammar jag med något som fanns på 80-talet och kallades afrokam en bredtandad kam som bra reder ut håret..

    Fy fan att vara vän med HoP. Hon är alltid sjuk. Nu ställde hon återigen in en träff med vänner och gjorde barnen besvikna, men orkade ändå duka och fixa fin lunch på nationaldagen, så himla sjuk kan hon inte varit. Känns som är någon som verkligen känner efter, att jo jag är nog lite sjuk

      Vem?

        Bloggaren House of Philia

      Men vad vet du om det? Hon kanske är allvarligare sjuk än vad hon vet om, att vara sjuk hela tiden kan många gånger bero på något mer allvarligt.

        Hur jag vet det?? För att hon skriver det på bloggen hur krasslig, uschlig och pyton hon mår…varför går hon inte och utreder det då??

          Det kan ju vara så att hon mår dåligt mentalt och skyller det på annan sjukdom. Jag har själv haft många tillfällen där jag mått dåligt och varit tvungen att ställa in men inte vågat säga den riktiga anledningen och skyllt det på nån ”sjukdom”.

      Jag tycker det upp till hennes vänner att döma henne om de känner att de behöver det. Du har ju ingen aning mer än det lilla hon skriver i bloggen medan hennes vänner förhoppningsvis känner henne och VÄLJER att vara hennes vän trots eventuella sjukdomar. Så struntpratet kan du hålla för dig själv. Ditt inledande ”fy fan” säger mer om dig än om Petra.

      På något sätt är hon väl sjuk om hon ställer in och ställer in.

    Någon här som brukar färga sitt hår själv hemma? Vill gärna ha tips på vilket märke man ska välja när man köper färg! Ska färga mörkbrunt och är mellanbrun i utväxten. Har tyvärr inte råd att gå till frisören för tillfället.

      Jag använder MOOD och blir jättenöjd varje gång ?

        Använd inte mood! Billig skitfärg som jag tillslut blev allergisk mot. Blåsor och svullet ansikte.

      Jag brukar färga hemma själv, är inga större problem utan bara att läsa och följa anvisningarna! ? Bara att tänka på är dock att inte ha nytvättat hår, inte ha kläder du är rädd om då du färgar håret och torka bort snabbt om färg hamnar i kontakt med porslin(handfat tex) samt använda en mörk handduk/handduk du inte är rädd om då du torkar håret! Egentligen ska man alltid göra ett test på huden med hårfärgen innan man sätter den i håret, tvekar dock på att alla gör detta ? Men har du känslig hårbotten eller allergier så är det nog bäst att göra det ändå… Jag har testat alla möjliga hårfärgningsprodukter, de flesta brukar dock glida ur mitt hår (har fina glatta hårstrån) men den färgen jag färgade med senast har faktiskt hållt sig bra och den utger sig för att vara extra skonsam också, Schwarzkopf Only Love är märket ? Notera dock att det står på paketet att om du velar mellan två färger ska du ta den ljusare av dom, mitt hår blev lite mörkare än jag tänkt mig då jag tog en färg jag tyckte såg rätt ut på bilden!

      Bättre för håret med en intensivtoning, sen inpackning med samma färg för att liva upp färgen då och då, om du vill göra nya saker eller fixa utväxt och sånt så är det även lättare med toning än färg.

    ”Det enda så fungerar mot en mobb är en större mobb samt vettiga motargument.” -Skrev någon nyss.
    Just det. Varför går inte många härifrån och börjar skriva på Fl*shb*cktråden om Bloggbev*kning? Skit i vettiga motargument, bara spamma tråden med personliga tyckanden UTAN hänvisning till källor. Kom bara ihåg att följa de regler som Fb har, så ni inte blir avstängda.

    Att bara skriva mycket om era egna upplevelser om Bloggbev*kning, vad det än är, gör att annat drunknar i det ni skriver. Här i kommentarsfälten finns många som gillar bloggen. Hur mycket gillar ni bloggen? Tillräckligt för att gå ut i försvar av den?

    Regimus neque hostis!

      Och då tänkte du försvara saker Cam själv säger att hon inte står för längre eller vad?

        Jag skrev: ”Att bara skriva mycket om era egna upplevelser om Bloggbev*kning, vad det än är, gör att annat drunknar i det ni skriver.”

        Skriva vad som helst om Bloggbevakning, som kan översvämma Flashb*cktråden. Egna tyckanden om sakernas tillstånd, vad det än är. I avsikt att bara spamma.

        Försvaret av något är egalt. Mängder med inlägg/kommentarer är det avgörande.

          Fast det som står där stämmer ju till stor del?

            Att någon som kände en granne på mellanstadiet spekulerar i någons mående och sociala liv?

    Jag har till och från följt Terese Alven – det som drabbat henne och hennes familj krossar verkligen mitt hjärta.
    Jag känner inte henne och har heller inte, som sagt, följt henne slavsikt men att läsa hennes inlägg och hur snabbt allting gått för mig på riktigt illamående.
    Önskar så att hon klarar fighten med cancer men enligt hennes uppdateringar verkar det inte så <3 <3 <3 <3

      Hon avled idag enligt förra inlägget..

        Va?
        Jag har helt missat det….livet….så fruktansvärt orättvist…

        Det står det ju inte. Inte på instagram i alla fall. Menar du bloggen? Jag kommer inte in på den av någon anledning.

          Ni kan läsa på min Instagram. @bloggbevakning

            Lite osmakligt att reposta ett sånt inlägg om det är oombett….men de kanske bett dig göra det?

              Jag är benägen att hålla med.

              En starkt berörande text från hennes man på hennes Facebook-konto skriven till hennes följare kan man låta bli att reposta.

                Texten är från hans Facebook och är öppen för alla. Alltså vill han att den ska delas och synas.

            Fast det är lite konstigt att du använde orden ’somnat in’ som ju är gängse omskrivning för att dö, när hon blivit sövd enligt sin mans uppdateringar. Absolut helt fruktansvärt och tragiskt och i livets slutskede, men låt oss ändå skilja på levande och döda…

              Du ska då alltid peta i allt med dina tråkiga kommentarer.

                Jättepetigt att göra skillnad på levande och döda.

      Åh, jag med! När jag läste vad som hänt henne blev jag verkligen SÅ ledsen för hennes och hennes familjs skull. Det är riktigt hemskt och fruktansvärt ;( Om jag tolkade det rätt så skulle hon sövas ner den sista tiden, för att slippa uthärda ångest och smärtor. Tänker på hennes små barn ?

        Står det på bloggen?
        Så fruktansvärt och hur snabbt hela förloppet skedde….finns inte ord…

        Bisarrt att skriva ’somna in’ om dödssjuk som hålls sövd, men som faktiskt fortfarande lever.

        Har följt norska Maria Vatne i ett liknande öde – så helt otroligt fruktansvärt.

      Åh gud vad hemskt, aldrig följt henne men nu när jag läste här gick jag igenom hennes IG och det går verkligen inte att inte släppa en tår ?

      Jag är också helt knäckt. Hon var en av de första bloggarna jag började följa. Är i chock och kan inte ta in det som hänt. Fruktansvärt för familjen ❤️

      Fast vadå snabbt? Hon har ju varit sjuk länge, om man räknar från cystan. Jättetråkigt dock att vården är som den är, och cancerdiagnosen kom alldeles för sent. Så är det tyvärr för väldigt många. Vården är kass, folk dör, och små barn får växa upp utan sina föräldrar. Men klaga hellre på vården och politikerna än ”må dåligt för att det gått snabbt”, annars lär ju samma sak fortsätta hända andra.

        Nu klagade jag iofs inte på någon alls utan BEklagade att en ung kvinna dött i en hemsk sjukdom!

          Jag var otydlig. Menade klaga hellre på vården än prata om att det gått snabbt. För det gjorde det ju inte, det var bara vården som var inkompetent. Och det är tyvärr inget unikt för det här fallet.

            Hur vet du att vården var inkompetent? Cystan hon hade var en borderlinetumör. Man tog bort den och ena äggstocken, skrev hon. En borderlinetumör behandlas inte på något annat sätt. Om du inte är i barnafödande ålder tas båda äggstockarna bort.
            Äggstockscancer är en sjukdom oftast helt utan symtom i det tidiga stadiet, när symtomen kommer är det försent. Dessutom skrev Terese att hon drabbats av en aggressiv variant. Då kan det gå snabbt.

            Tänker mycket på henne och familjen ?

    Era bästa recept på pastasallad! 🙂
    Klarar inte av att stå vid spisen i denna värmen och behöver lite ny inspiration. Älskar allt så har inga restriktioner ang ingredienser!

      Tofu, soltorkade tomater (använd oljan i salladen), vegansk ost alt feta om du har turen att tåla det (Japp, bitter mjölkproteins allergiker.), oliver, valfri sallad, gurka.

        Men feta är väl fårmjölk? Är det inte oftast komjölksprotein som man brukar vara allergisk mot? Eller gäller det bara bebisar? Eller är det rentav komjölksprotein i fårmjölk? Så många frågor.

          ”Får-, get- och buffelmjölk innehåller protein som liknar det som finns i komjölk och bör därför också undvikas.”

          Fetaost innehåller dessutom ofta komjölksprotein eftersom feta inte alltid är ren getost.

            Tack för svar! Man lär sig något nytt varje dag 🙂

        Violifes ”fetaost” (vegansk) är typ det bästa jag upptäckt det här året. Äter bara grekisk sallad till middag numer känns det som.

      Blanda pastan med pesto på soltorkade tomater, spenat, rödlök, fetaost, majs och om man vill något protein. Brukar ha kalkon 🙂

      Fetaost och melon är en bra kombo 🙂 jag äter dock inte pasta så mer en sallad kanske haha.

        Tackar för tipsen! Soltorkade tomater hade jag inte tänkt på, låter ju otroligt gott ?

      Koka pasta och låt svalna . Stek kyckling och lägg av i tallrik, blanda i sweet chilli sås, låt stå tills kallt. Hacka grönsaker och ner i en bytta. Ner med pastan och krydda med salt, peppar och olivolja. Sen på med kycklingen och rör ner en klick creme fraise.

      Mums!. För extra gottigott så blanda sweet chillisås med cremefraise och ha som dressing ?

    Tycker ni det är fel att berätta för personen som gjort en på smällen att man ska göra abort? Om man, som i mitt fall, vet med säkerhet att han ändå inte vill behålla det.

      *att INTE berätta, ska det stå

      Jag tycker ändå att det beror på situation, om det är en pojkvän eller något sådant så känner jag ändå att han borde veta men om det är en KK eller ONS så nej absolut inte, men det är bara mina åsikter.

      Jag tycker du ska berätta oavsett. Fler killar behöver bli medvetna om konsekvenserna som kan uppstå.

        Menar du att killar och män inte är medvetna om konsekvenserna av oskyddat sex? Eller kan det vara så att de helt enkelt inte bryr sig?

      Nä din kropp ditt beslut och även ditt beslut vem du berättar för

    Har någon här valt att inte ”skaffa” barn eller i framtiden inte vill ”skaffa” barn? Vad är era argument? Känner mig alltid så jä*la ifrågasatt när jag berättar att jag inte vill ha barn. Mvh 31 år.

      Är det inte läge att rikta strålkastaren mot dem som ifrågasätter?

      – Försöker du övertala mig till att skaffa barn för att DU vill ha barn?

      – Varför tycker du att jag måste försvara mitt beslut inför dig?

      – Varför är det viktigt för DIG att jag ska vilja ha barn?

      – Är det en öm tå för dig? Människor som har tagit beslutet att inte skaffa barn?

        Lin, on fire!

      Ja. Vill bara inte ha dem, det har alltid varit så. Folk behöver inte ha hela förklaringen heller, bara de accepterar. Tröttsamt med folk som hela tiden ska ifrågasätta andras val ?

      Ställ tillbaka frågan till den som frågar men vänd på det. Får du frågan om varför du inte vill ha barn så fråga Varför de VILL ha barn. Säger de att du kommer ångra dig så ifrågasätt om inte de kommer ångra att de skaffade barnet.

      Äsch jag vet inte. Ibland har jag tålamod och annars inte. Mina svar beror väldigt på vilket humör jag är på. Frvilligt barnfri since 1977✊

      Jag är 32 och vill inte. Brukar säga att jag inte kan eller svara nej inte än om folk frågar om jag har barn, det funkar alltid. Orkar inte ta konflikten som blir när jag säger att jag inte vill

      Ibland svarar jag att jag fått 15 missfall och önskar ett barn mer än någonting i världen, men att det nog inte är min lott i livet. Helst med brusten röst också. Det brukar få den mest enträgna barntjataren att sätta frågan i halsen.

      Aldrig riktigt sett mig själv ha barn, eller gifta mig för den delen heller. Vill ha mitt eget liv i brist på bättre ord. Vill sätta mig själv i första hand och oroar mig tillräckligt utan att ha ett barn att beskydda ? min syster har ett barn och ett till på väg förhoppningsvis och det räcker alldeles utmärkt för mig! Ändrar jag mig någon gång i livet hoppas jag att jag fortfarande är inne på att adoptera eller något på det spåret.

        För att förtydliga brukar jag ta upp detta om det kommer på tal haha. I en lugn ton så får dom andra diskutera bäst de vill. Men jag är ganska obrydd.

      Jo men kvinnor som inte vill ha barn står det ju inte riktigt rätt till med va? De är ju ganska egoistiska.
      Det fick jag höra av en kollega som pratade om en annan kollega som inte har barn.
      Vad svarar man på det? Jag själv har inte barn men är yngre än min andra kollega utan barn. Så det är ännu inte försent för mig att skaffa barn. Vet bara inte om jag VILL ha barn.
      Börjar bli i den åldern att folk frågar och kommenterar, speciellt eftersom jag nyss gift mig. Jag säger att det blir nog inga barn för mig men ändå hävdar de envist att joooo visst det kommer ska du se!

      Nej sorry det var inget bra svar men jag brukar dräpa till med att jag kanske inte ens kan få barn, då blir de tysta. Även om jag inte vill ha barn så vet de inte om det är så att jag kanske är steril och därför inte ”skaffar” barn.

      Bara fräckt att anta och komma med påståenden och frågor sådär.

        Det värsta är folk som säger att man är egoistisk om man inte har barn ? det finns ingen logik i det heller, det är ju mera egoistiskt att skaffa biologiska barn bara för att man vill, när det finns så många föräldralösa barn i världen (ja jag vet att inte är så bara att adoptera).

          Det är inte mindre egoistiskt att adoptera än att göra biologiska barn

            Fast jo.

              Nej. Du adopterar inte för barnets skull utan för din egen. Det är enbart egoistiska motiv. Hade man velat att göra livet lättare för barn hade man kunnat skänka 250k till en ensamstående mamma så hon slapp ge bort sina barn och ta hand om ett svenskt fosterbarn istället. Men det är det ingen som gör.

                Jo, mina föräldrar.

                  Du har fina föräldrar!

      Undra hur många barnfria män som får dessa predikningar?

      Tack för era svar! Blev på riktigt klokare. Har inte vetat hur jag ska svara på det när folk ifrågasätter. ❤

    Det var flera år sen jag träffade en kille som var så himla speciell och fick mig att känna saker jag aldrig tidigare känt. Av olika anledningar bröt vi kontakten, och nu har vi börjat skriva igen. Hur är det möjligt att känna så otroligt starkt igen när man inte ens har träffats på så länge… Våra liv ser helt annorlunda ut, vi bor långt ifrån varandra och vi skulle mest troligt aldrig kunna vara med varandra, men jag har gråtit i stillhet och tystnad varje kväll sen vi började prata igen.

      Det kanske är meningen att det ska vara ni två. Jag kan säga att jag har likadana känslor för en kille som jag hade för flera år sedan. Är man romantisk så är man.

        Det här är så fruktansvärt jobbigt. Jag har en familj nu. Kan aldrig lämna den här staden pga det, och vill såklart inte heller. Han är där han är. Jag är inte kär i min pojkvän längre och är bara så ledsen över att det känns som om jag ändå aldrig kan vara med den andra killen, att det bara är nåt jag måste tvingas känna/leva med för alltid utan att få utlopp för det. Dessutom vet jag ju inte ens om vi skulle passa ihop. Det tar ju flera år (helst ska man bo med någon) för att lära känna en person på riktigt och utan filter. Tänk så skulle det inte funka, och pallar man börja om hela den processen med nån? Usch allt känns bara hopplöst. Jag hoppas at det får ett slut och att jag kan bli mig själv igen för det enda jag gör nu vid tid för mig själv är att tänka på honom och önska att jag kunde vara med honom nu nu nu.
        Killen du har liknande känslor för, vet han om det? Är du singel?

          Låter som om du projicerar mycket av det som inte funkar i ditt liv just nu på en romantisk föreställning om någon som ev fanns för många år sen, kanske inte ens då…

            *något

            Förstår att det kan verka så, men det är långt ifrån så. Jag har försökt glömma honom under alla år men haft åtskilliga perioder där jag längtat, saknat, tänkt och önskat att han var hos mig. Så han har varit i mitt hjärta hela tiden men jag har inte gjort något av det, tänkt att jag måste kämpa för mitt förhållande och allt sånt. Det är ingenting som är dåligt i mitt liv heller direkt så han är ingen dröm om något bättre.

    Nä, alla älskade haverister och ni mer sansade människor, nu drar jag ner till tjorren och fixar litet snarr och ett par Coca Cola. Sedan tänkte jag svulla till ”The Babadook” (riktigt bra skräckfilm, från Australien), och så en bok på det när det är sängdags.

    Stanna inte uppe för länge nu, och var snälla mot varandra.

      Den skräckfilmen var riktigt läskig. Skulle inte vilja se om den. ?

    Finns det någon som vill berätta om ni har haft ett sugit äktenskap och att det har ordnat upp sig? Jag funderar på att lämna min man efter 13 år, vi blev ihop när vi var 18 och det känns så jobbigt, har alltid tänkt att det ska vara vi för alltid. Men han har blivit kall och egoistisk senaste åren. I år struntade han i bröllopsdagen ”för han hade ingen lust” och där satt jag med en present och väntade. Det är bara en av miljoner händelser jag är arg, ledsen och besviken över. Vi går i terapi, hans initiativ, men det har inte lett till nån förbättring hittills.

      Tyvärr har många människor sådana här dippar. De blir egoistiska och kämpar ingenting för förhållandet. Sedan vänder det oftast, men det jag tänker är att han kanske känner att ”han köper sig fri” genom att föreslå och gå på parterapi.

      Om han ändå inte kämpar så blir det inte så mycket nytta med det.

      Ni behöver få må bra. Då orkar även han vara bättre mot dig kan jag tänka mig. Så hur ser ni till att göra det? Kanske lägga parterapi-pengarna på biokvällar. Där ni ungås men inte hinner tjafsa.

        *umgås

        Tack för svar❤❤ ja det är smart, ska sätta ett datum. Han tar mig så för givet att trots att jag flyttar ut på tisdag så tror han att detjag kommer lösa sig (av sig själv) suck på livet

          ?

      Jag har tyvärr ingen liknande erfarenhet men kan det inte vara värt att sätta ett datum, typ om det inte känns som att ni gör något framsteg inom tre månader så är det dags att bryta. Man kan inte leva med någon och vara olycklig av gammal vana!

      Usch, det låter jättejobbigt. Jag läste på om verbal och psykisk misshandel (inte minst passivt aggressiv) för ett tag sen av helt andra orsaker och kom på att min partner (sen över 15 år) gör både det ena och det andra i mildare form. Jag blev rungande arg och sa åt honom att han faan får skärpa sig. Jag kände verkligen i hela min kropp att det här beteendet vill jag inte uppleva mer. Och det hjälpte att märka själv vad jag kan gå med på. Säga stopp direkt när det börjar igen.
      Och han har skärpt sig, tänka sig.

    Har ni sett Bbs medverkan i podden: https://www.instagram.com/p/ByVO-LUDAQ-/

    Är det någon som hör ordentligt vad hon säger? ”I was never with guys partying”? Hörde jag rätt?

      Låter som ”guys doing party/partying” men jag kan ha fel på öronen?

    Bästa tipsen på hur man slutar röka?
    Tänkte inte ta nån form av nikotinpreparat heller…

      nikotinfritt snus funkade för mig

      Läs äntligen icke rökare

      Tycker på riktigt Therese Lundgrens video om att hon slutat röka var otroligt bra. Förvånad att den aldrig lyftes upp av den här bloggen.

        Lindgrens

    Det har kommit lite nya chipssmaker. Någon som provat och kan tipsa om det ☺?

      kommer inte ihåg vilket märke servar men något chipsfabrikat har kommit med tsatsiki-chips. De var sinnessjukt goda!!!

    Jag har en tröja hemma som jag endast har använt en gång för den fäller som en idiot. Den går inte att lägga på en stol eller skaka ens för det hamnar ludd överallt och har jag den på mig är mina jeans förstörda. Företaget vägrar hjälpa mig och jag funderar på hur jag ska fixa problemet. Den kostade ändå 1700.

    Är det någon som vet hur jag ska få fanskapet att sluta fälla?

      Fick en sån sjal. Det var bara att slänga. Gjorde misstaget att tvätta den, det var ludd överallt. Min var dock nån billig polyester.

        Jag blir snart vansinnig. Funderar på att sälja den istället och utelämna att den fäller men det känns så fel bara.

          Gör det bara

        Tröjan är 95 % ull och 5 % kashmir så funderar på om det funkar ?

          Jag tror att det funkar på de flesta typer av ull och inte bara alpacka.

      Känns oseriöst att företaget inte vill hjälpa till. Anmäl till konsumentverket

        Ska faktiskt göra det. Tack för allt du är bäst ?

    Vad gör ni när ni är less på ”allt”? Känner er ensamma och vill flytta långt bort..

      Sist jag kände så flyttade jag 35mil bort och startade om. Efter 6år flyttade jag hem igen. Life.

      Tränar hårt fysiskt, tar ett varmt bad och går och sover. Efter det så är inget tråkigt längre.

      Köper godis och kollar på sminkvideos på Youtube. Alternativt klämma pormaskvideos

        Finns det pormaskvideos?! Cool!

          Marklyft!

      Pratar med vänner om det. Just nu är jag urless och vill verkligen resa bort. så trött på var dagen. Sommaren är härlig men vill att det händer mera. ☺

      Åker till den staden jag vill bo i, tar in på hotell och njuter i ett dygn. Sen åker jag hem och har i alla fall lite mer energi till tillvaron än innan.

      Städar! Rensar i garderober, river ut allt och gör fint igen. Gnuggar på alla fläckar i köket. Lyssnar på musik samtidigt.

    Annica Englunds spelning på Summer Burst, en rejäl flopp? Reagerade på att de endast filmade henne framifrån på Instastory, dvs man filmade ej publiken. Anledningen? Det fanns ingen publik.. fan va trist att spela för ett öde Ullevi!

      Det var sjukt mkt regn just då… otur

        Åhh, tråkigt. Då tappar de flesta publik.

    Astrid Lindgrens Värld? Är det kul för en ganska cool nästan 8-åring som inte gillar barnvisor och barnteater längre, men gillar böckerna? Hon älskar Liseberg! (Jag tyckte ALV var dötrist som tolvåring)

      Jag tror absolut att Astrid Lindgrens värld skulle passa bra.

      är mer eller mindre uppvuxen på ALV och var kanske där senast i mellanstadiet (eller om det tom var högstadiet) och tyckte fortfarande det var kul. Kan inte minnas att jag någonsin sett en teater utan har alltid sprungit runt i de olika ”världarna” och härjat.

        Samma här! Minns det som supermysigt. Var dock där med yngre kusiner vilka kanske förgyllt min upplevelse.

    Ni som använt p-spruta: Hur lång tid tog det från att ni tog sista sprutan tills ägglossningen var igång igen? 🙂

      Ca 1 år 🙂

    Stronger tightsen har ju likadana ränder som aim’ n. Vilka var först?

      Aimn är bättre kvalité på iaf

    Sitter här med min bebis på bröstet som är en månad gammal och känner redan att tiden när han är liten går så himla fort och jag försöker ta tillvara på alla stunder jag kan <3 vilka stunder var extra speciella för er med era bebisar?

      Pratstunderna när jag tittade ner i vagnen och hon log tillbaka och vartefter skrattade. Kram-stunderna.

      Något som alltid kastar mig tillbaka till när barnen var bebisar är när man håller ett pytte och den börjar söka sådär efter maten. Liksom gapar med sin lilla mini-mun, låter sådär ynkligt och puffar med huvudet mot ens arm eller tröja. Mitt hjärta smälter till en liten lycklig pöl då.

      När de fortfarande var STILLA. Himmelriket att kunna sitta med knytet i famnen och faktiskt PRATA med människor omkring en. Så fort de börjar röra sig måste man jaga och kan aldrig slappna av. Att fika eller luncha i stan blir en mardröm. Passa på att göra sånt de första månaderna för sen blir det småbarnskaos i ett par år.
      (vill dock tillägga att jag ändå tycker det bara blir roligare ju äldre de blir, tyckte det var skittråkigt att ha en liten bebis, när de blir äldre blir de så roliga och man skrattar så mycket varje dag)

      När man ammar dem och de ligger helt avslappnade med halvslutna ögon och bara njuter. Så himla mysigt. Eller när de blir tre-fyra månader och tittar på en som om man vore det vackraste och bästa de någonsin sett. Eller när de är två år och säger ”jag gillar dig mamma” för första gången. Eller när man ser dem på håll när de håller på att utforska något superviktigt, typ hur en boll smakar, vad som händer om man slår en visp i golvet eller i hur många bitar man kan riva ett toalettpappersark. Eller när de stapplar in i ens sovrum på natten och vill komma upp i sängen.

      Guuuuud jag måste ha en trea!!!

    Erfarenheter av hormonspiral sökes!
    Sju veckor sedan förlossning och nu ”måste” jag bestämma mig för ett preventivmedel snart. Det lutar åt hormonspiral, då Jaydess eller Kyleena. Vill gärna höra era erfarenheter av dessa! Främst vad ni fick för biverkningar.

    Har redan alldeles för högt BMI så en viktökning hade i princip varit förödande, och har haft mycket problem med acne. De flesta preventivmedel har ju tyvärr både viktökning och acne som effekter, men vill ändå höra mig omkring gällande just dessa två! Hormonnivåerna är relativt låga ändå, det är det som lockar (kopparspiral går fetbort då jag redan har mensvärk från helvetet). Kanske någon av er som testat bägge märkena?!

    Vill höra ALLT! Vet inte alls hur man skall kunna välja mellan dem.. Tack på förhand!

      Haft Jaydess i två omgångar, positivt är att mensvärken och mensen i princip försvinner. De tog dock 4 månaderna med 1a spiralen innan man blev kvitt mensvärken, var väldigt nära att ta ut den månad 3 då det kändes som att jag slets sönder inifrån vid ägglossning/mens, men i månad 4 gick det över. Mer negativt var att jag fick lite sämre hy, viktuppgång (svårt att säga hur mycket som beror på spiralen men gick upp 10 kg på 3 månader bara sådär och det har varit omöjligt att gå ner igen med den i ) och i perioder mer nedstämd/känslig. Funderar på att ta ut den men är ju jävligt skönt att inte behöva ha mens i princip eller komma ihåg att ta ett piller. Vet inte vad man skulle ha istället, att välja preventivmedel känns som ett val mellan pest eller kolera.

      Tänk dock på att bara för att jag fick dessa för- och nackdelarna behöver det inte bli samma för dig! Finns många som är supernöjda med sin spiral. Dock verkar viktuppgång vara ett återkommande tema för alla metoder ?

    Negativa: Ingen sexlust. Positiva: Mens i 3 dagar. Vet dock inte märket eftersom jag tog ut den

    Nu när det ändå varit lite snack om barn i tråden…

    När tycker ni att det är ”dags” att skaffa barn??

    Jag och min sambo har varit ihop och bott ihop i tre år (alltså till och med bott ihop längre än vi varit ihop). Jag vill jättegärna ha barn men har inte ens vågat föreslå det. Hur gör man ens?

    (Vi är båda 27 år).

      Jag tycker att det är dags när båda känner sig redo 🙂

        Jag är det definitivt, men hur frågar man då? ?

        Jag har försökt komma på smidiga sätt att komma in på samtalsämnet men börjar ge upp och funderar halvt seriöst att va ”yo man, vill du skaffa barn med mig”. ?

          Ta upp ämnet, sen får du låta det sjunka in hos honom. Sen tar du upp det igen en tid senare. Och sen en gång till. Because han är man. Tillslut kanske han vant sig vid tanken och kanske tycker det verkar som en bra idé. Då är det bara KBK.

            Ja, jag har uppfattat att det är typ så det funkar, att många män behöver ”processing time”, och att man ska nämna det lite då och då.

            (P.s. jag är medveten om att jag generaliserar män där).

      Omg vänta så länge ni kan
      /mamma till en ettåring

        Have kids they said, Will be fun they said ?

          Hahahah exakt så!!

        Nejmen ärligt, om någon av er har minsta lilla tvekan eller någon dröm om saker ni vill göra med livet; VÄNTA.
        ALLT förändras efter barn, ingenting blir viktigt för en längre förutom barnets välmående, och man lägger allt annat på hyllan. Drömmarna vissnar och kvar finns bara en litet litet hugg i hjärtat vare gång man påminns om allt som inte blev.
        Har aldrig ångrat mitt barn, älskar hen mer än jag trodde var möjligt, men jag var absolut inte beredd på att livet skulle förändras såhär extremt mycket så extremt snabbt. Var inte heller beredd på att jag skulle ändras såhär mycket, har tappat mycket av min identitet eftersom att vara mamma är det enda som känns viktigt. Hoppas på att återfå den i takt med att barnet blir äldre och behöver mig mindre, men de första åren måste man iallafall vara beredd att offra allt annat man trodde man brydde sig om.

          Tack för förvaringen, det är bra att bli påmind ibland om att det inte bara är bebismys. ? (Och snarare kräks på kläder, blöjbyten och noll sömn)

            Det är sannerligen inte bara bebismys, även om det finns vääääldigt många mysiga stunder! <3
            Jag har dock personligen aldrig tyckt att byta blöjor eller få lite spya på sig är det minsta jobbigt, det är ju sånt man är förberedd på och vet kommer hända när man får barn. Det som var jobbigt för mig var allt det där folk INTE snackar om, det man inte var förberedd på… Typ alla hormoner, att amningen skulle vara ett levande helvete, känslan av att vara fastlåst och kvävd av en bebis som måste vara på en helahelahela tiden. Många dagar räknade jag sekunderna till min man skulle komma hem från jobbet och ta över barnet så jag skulle få ha min kropp för mig själv i bara några minuter. Men allt det där blir bättre när hormonnivåerna stabiliserar sig och (för mig) när amningen slutade göra ont och vara så jävla länge.

              Att inte få sova. Man blir knäpp. Mantrade ’detta kommer inte vara för evigt’ i de ca 5 år man blev väckt 3-27 gånger. (Kändes som evighet.)

                *gånger per natt.

                Ja fy… Sömnbristen visste jag inte skulle vara såhär fruktansvärd. Det är tortyr att inte få sova, bokstavligen.
                Innan jag fick barn trodde jag de skulle sova dåligt i början men sen bli bättre och bättre och slutligen bli bra. Nu kan jag ju konstatera att det verkligen går upp och ned hela tiden, och det är ofta någonting som spökar. Vår ettåring sover äntligen helt ok för det mesta, men sen kommer en förkylning, en tand, en fas eller vad som helst och allt vänds upp och ned igen. Hade jag vetat för ett år sen att sömnen fortfarande skulle vara såhär instabil hade jag nog… Vet inte vad!

          Du har bara en ettåring. Ettåringar är enkla.

            Ettåringar är i alla fall hemska jämfört med tvååringar.

            Är så rädd för att du har rätt… Ettåringar är iallafall små och lätthanterliga. När min systers treåring får ett public meltdown är han ju så stor och stark att han kan skada folk på riktigt och vara OMÖJLIG att få kontroll över. Ettåringen kan man ju hålla fast i famnen ganska lätt när hen freakar ur och dessutom distrahera med annat så ilskan glöms bort (verkar ha väldigt kort minne haha).
            Fruktar de kommande småbarnåren men längtar tills barnet blir typ 7 och mer självständigt.

      *29 år (om det gör någon skillnad).

      Låter lite tidigt ändå.. 3 år, då känner man inte varandra såå jättebra och djupt än? (Vet att många kommer protestera nu..) Kanske bäst att vänta lite. Och bra om man gett nåt mer comittment, typ förlovat eller gift sig. Iallafall pratat om att man vill vara tillsammans i framtiden, valt varandra.

    På tal om flygskam.. Har ni läst det senaste, klädproduktionen producerar 3 ggr så mkt Co2 som flyget? Om vi skulle sluta producera kläder nu skulle kläderna som redan existerar i världen räcka i 35 år!!

    Det är sick.

      Ja folk köper för mycket kläder och slänger för mycket. Ett hål i en tröja borde heller inte göra den oanvändbar

        Verkligen. Och vi tvättar sönder kläderna. En tröja behöver oftast inte tvättas efter en användning.

    Har nog en dejt imorgon. Vad ska jag ha på mig? Tips?!?!?! Vet inte vad vi ska göra än men ska bli typ 15 grader varmt tror jag. Har en fulperiod och känner mig tjock så jag behöver alla tips jag kan få på kläder som kan tänkas vara fint. Har nog det mesta i min garderob. Kläder man är bekväm i sägs det ju, men det enda jag går i är arbetskläder och hemma blir det det som är bekvämt: morgonrock eller en för stor t-shirt och cykelbyxor och det är inte så snyggt.

    Tack på förhand!?

      jeans och snyggt linne , välvårdade fötter , snygga stringtrosor , helrakad

        Tack för tips! Även om jag inte kommer ha det på mig, det är snyggt men inte på mig. Välvårdade fötter och helrakad är givet dock??

          Helrakad? Där nere? Men kliar de inte som bara den?

            Kör helrakat men oftast helvaxat (gör lite ondare och dyrare men håret växer inte ut förrän efter 3 v). Aldrig varit med om att det kliar.

            Låter du det vara helvuxet?

              Helvuxet since forever!

            Kliar inte på mig i alla fall och jag är allt som oftast helrakad.

            Kliar ibland om det går för lång tid mellan rakningarna. Så länge jag gör det regelbundet (Typ var 3e-4e dag) går det bra, använder även krämer från rfsu efter, nån som ska motverka röda prickar och inåtväxta hår har jag för mig, och en after shave. Den förstnämnda använder jag nästan dagligen (eller använde, den är slut) 🙂

      Tror helt ärligt att han skiter ganska rejält i vad du har på dig så länge du inte klär dig direkt gräsligt, typ i en gammal säck eller så. Om han inte är världens märkligaste typ så är det inte dina kläder han kommer vara intresserad av i alla fall. I det fall att han mot förmodan är världens märkligaste typ så klä dig i något tillräckligt luftigt för att du ska kunna springa för livet. Läser du fortfarande min kommentar? Varför det? Jag kan ingenting om att dejta. Verkligen noll. Ta inte tips från mig, du har bättre saker för dig. Du ska ju på dejt imorgon. Klä dig så du slipper frysa eller svettas om ni ska ta en promenad kanske? Se på fan, där kom ett tips ändå. Känns som att vi är något på spåren här! Årstidsenligt! Där har du din klädsel. Sedan kopplar du på charmen och hälsar på honom med ett enkelt ”Min herre!” och en liten nigning så har du honom lindad kring ditt finger sedan.

      Förlåt… Jag fick solsting idag tror jag. Men lycka till! Och glöm inte: Årstidsenligt!

        Ursäkta om jag försöker para ihop folk, men det hade varit faan så mycket bättre om Headwig hade haft en dejt med dig.

          Hörru, ta tillbaka det där! Headwig har inte gjort dig något ont.

            Hon don Larito då, eller vad hon hette? Hon var fotbollsintresserad/-nörd, men jag tror hon nu har hakat ihop med någon annan.

              Då låter det ju skitdåligt? Vad är du för wingman egentligen?

                Jag har flera gånger förundrats över hur bra du går hem hos tjejerna här i kommentarsfältet. De är ju oftast ganska snävt inställda till det manliga könet, eller? Det är trevligt att se i vart fall. Synd att du inte får något napp på någon, men det skulle väl bli ett jävla hallå om du började ragga i här.

                  Kan det vara så enkelt som att jag typ är den enda killen? Det är alltså inget val, det är avsaknaden av alternativ. Är inte speciellt intressant egentligen. Till och med rätt jävla tråkig. Och dålig i allmänhet. Hade jag varit alla andra hade jag inte valt mig själv, och där kanske det verkliga dejttipset finns!

                    Du är ganska rolig i skrift i alla fall. Skit nu i mig och koncentrera dig på Don. Hon är här nu och läser/skriver (23:48).

              Nope?

              Mvh Don som numera heter Anonym

                Jag trodde faktiskt det. Du har skrivit att du varit intresserad av en som du dejtade. Minns jag fel?
                Annars: Varsågod, här har du Viktor Den osv osv.

                Lite fräckis: Jag är i alla fall nyfiken på vad sista ordet i hans nick antyder, hehe.

                  Det är definitivt inte min penis. Den är exakt lika otrevlig och oimponerande som alla andra hängande köttklumpar du kan tänka dig. Det antyder egentligen att jag behövde kalla mig någonting när vi i fotbollslaget hade ett forum när jag var typ 14 år gammal, och jag var alltid den längsta i laget. Jag heter Viktor och eftersom jag var den store så blev det Viktor Den Store. Sedan kan det ha hänt att jag blev så van att skriva det att jag råkade skriva under en uppsats i gymnasiet med det namnet och sedan kallades jag för det…

                  Tills en dag för kanske sju år sedan när en kvinna från ingenstans frågade om det var jag som är Camilla, så nu kallas jag ibland för det istället 🙁 Hur många killar på 193 med lite skäggstubb kallas för Camilla egentligen? Hur fan kan jag se ut som en Camilla?!

                    Men flytta till västsverige, pöjk! Lång och fotbollskille, bara det är ju 5+??‍♀️

                      Det verkar så blåsigt där… Och om kravbilden är lång och fotbollskille så kan jag hitta betydligt vettigare folk åt dig! Själv är jag nog bara max 2,5+ om det är dunkelt. Och vindstilla.

                      Såja, kom ihåg att byta e-postadresser via Bloggerskan eller skaffa konto på något anonymt chattforum ex. ”kik”. Det finns många andra.

                      Du låter för hård mot dig själv??

                      Men nä, så farligt är det inte med blåst här, blåser väl nästan överallt där det finns sjöar/hav 🙂

                      Hur kan jag låta för hård mot mig själv när jag enligt allt du vet lika gärna hade kunnat vara den hemskaste jäveln någonsin?

                      Haha ja, säger inget om just det, tycker väl bara att man borde ge sig själv mer än 2.5+☺️

                    Aha, du kanske liknar vår Bloggerska. 🙂

                    Jag tycker nog att du sabbar mina försök att promota dig. Har du skäggstubb nu också, kan du ju hoppa in i trådens diskussion om rakning och vaxning. T.ex. Don har ännu inte skrivit om sina vaxningar.

                  Det stämmer, men det blev inget med honom?‍♀️

                    Innan du mördar mig för att jag nämner dina eventuella vaxningar, så är det bara på skoj. Och ja, jag kan vara ganska grov; rå men hjärtlig, typ.

                      Hahaha jag tar inte illa upp? garvar åt det mesta?

                      Inte mig du ska garva med. Det är Viktor Den Store du ska skratta med. Viel Glück.

        Solsting?! Trodde det hade regnat typ överallt idag?

        Att HAN bryr sig om vad jag har på mig tror jag inte, men JAG vill ju känna mig fin hahaha. Men jag tackar för tipset, ”min herre” och niga, tror det kommer funka skitbra?

          Regnat överallt? i Stockholm har det typ varit moln i sammanlagt fem minuter. Jag jobbade stenhårt med solkrämen men ser ändå ut som ett skämt nu. Tvingades gå runt med det där satans kladdet på huden och ändå blev jag bränd. Fan också…

            Men stackarn då, aloe vera och smörj in dig med filmjölk. Det sa alltid min mamma att man skulle göra när jag var liten i alla fall, om filmjölk faktiskt funkar minns jag inte?

              Jag tror jag hellre har evigt smärtande och röd hud än beblandar mig med filmjölk. Den styggelsen kommer från djävulens tutte… Det är i alla fall min teori.

      Hade kört på en rätt enkel outfit, typ jeans och en topp/t-shirt, snyggt skärp kanske och några fina skor. Lagt ner tid på att fixa håret fint, locka om du har lite längd på det. Och personligen hade jag haft lite smink, typ mascara bara. 🙂

        Det här låter fint, ska se vad min garderob har att erbjuda av detta????

      Det blev kostymbyxor och en blus. Men så vart det så kallt så fick ta den tröja jag hade i bilen också: en träningsoverallsjacka från min idrottsklubb, namntryck och klubbmärke på, himla snygg var jag…inte.

      Sen om det gick bra eller inte vetefan. Promenad i ösregn blev det och jag vet inte om vår dejt tog slut efter ca 1h för att den var slut, eller för att vädret var sämst. Ett vanligt ”det var kul att ses! Vi får höras av igen” yttrades och jag instämde. Men alltid lika förvirrad. Tycker verkligen inte man säger så om man inte menar det, men tydligen är det vanligt att man gör det.?‍♀️??

    Vad tror ni hayana är och när släppa de?

      eh va?

      Tror hajarna är i havet och slappar när de inte jagar säl eller så…

        hahahahah varför skrattar jag orimligt mycket åt det här??

      Tror det är kläder. Men tycker Johanna varit lite luddig ang. vad det är.

    Det som har drabbat Terese Alven är verkligen så fruktansvärt hemskt. Först förlorade hon sitt barn och några få månader senare fick hon en dödsdom. Fyfan. Hemskt hur snabbt livet kan vända.

      Jag känner inte henne men fyfan vad illa berörd jag blivit av hennes historia. Kan inte sluta gråta när jag tänker på henne och vad hennes familj går igenom. Så frukstansvärt tragiskt.

    Snälla hjälp mig förstå. Menar alltså inte förminska någons upplevelser men vill kunna förstå skillnaden.
    Gudrun Schyman gästade Fredrik Virtanens pod. Den senare anklagad för våldtäkt bland annat men ej dömd, och fick väldigt mycket kritik för detta.
    Cissi Wallin gästade Nemo Hedéns pod. Den senare dömd för sexuellt utnyttjande av barn.
    Varför är det OK för Cissi att gästa den podden men inte för Gudrun att gästa den andra?
    Försvarar inte Fredrik men han är INTE dömd (förutom i folkets ögon)enligt lagen medan Nemo faktiskt har en dom. Borde det inte vara minst lika illa att gästa Nemos pod?
    Förlåt om detta har diskuterats tidigare och jag missat det.

      Gudrun påstår sig vara en kvinnorättskämpe men ställer ändå upp i en podd som drivs av en man som flertalet gånger våldförst sig på kvinnor, att han inte är dömd i rätten är inte lika med att han är oskyldig. Han drog på sig offerkoftan direkt och gick till motangrepp och polisanmälde ett av sina offer.

      Nemos fall, ett fall, där ”offret” inte ens ansåg sig vara ett offer utan det var lagen som sa att han begått ett brott (visst, ett brott är ett brott men ibland får man se nyanserna). Han har erkänt det och tagit sitt straff och han beter sig inte som ett offer och bölar ut i media som ett litet äckligt kräk.

      Jag tycker det är stora skillnader på Nemo och Fredrik och tycker det är rent jävla hyckleri av Gudrun att gästa Fredriks podd.

    Ska på bröllop i Grekland i september och har lite klädpanik! Vad har man på sig på ett bröllop där temperaturen kommer vara runt 30 och luften klibbig.. ? Än så länge har vi ingen info om klädkod (fått save the date än så länge) så det gör inte saken lättare.

      Toga!

        Hahaha ja snälla!! Ha det?

      Relax och invänta klädkod. Tar paniken fullständigt över kan du ju alltid fråga brudparet hur de tänkt med klädsel. Jag rekommenderar dock fortfarande mitt första råd.

      En fin sval långklänning 🙂

      Förlåt att jag bryter in här, men kan vi diskutera klädkod på bröllop lite generellt? För det är bland det dummaste jag vet. Varför kan kavaj inte bara betyda kavaj? Varför ska kavaj betyda mörk kostym, och kostym ska betyda typ frack eller smoking? Det är ju bara krångligt, och ännu krångligare blir det när man får en inbjudan där det står kavaj från ett par som man är ganska säker på tror att kavaj betyder kavaj och inte mörk kostym. Då måste man fråga om de menar mörk kostym och de svarar att det står kavaj på inbjudan. Då förklarar man att kavaj i vanliga fall betyder mörk kostym och sedan får det blivande brudparet panik för att de själva inte längre vet vilken klädkod som folk tror kommer gälla. Så har man plötsligt sabbat ett helt bröllop. Varför ska det vara så svårt?!

      Föreslår i ditt fall en klänning i så tunt och vitt material du kan finna utan att det blir genomskinligt. I din eventuelle mans fall rekommenderar jag inget. Jag skickar istället en klapp på axeln, för jag vet vilken förvirring han kommer uppleva när klädkoden väl offentliggörs.

    Tjej 24 år, tillsammans med en kille på 19 år.

    Är det konstigt ?

      Nej, nej, inte alls.

      Ja

      Nej!

      Beror ju på hur mogen killen är, killar är ju oftast omognare än tjejer

        *i den åldern

    Ingenting är nytt med mobbning. Kolla bara på POLITIKERNA och det tillåter vi i Sverige? Jag äcklas hur patetiska människor är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.