Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt.

628 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jisses Amalia vad det åskar! Blixten slog ner precis bredvid oss, läskigt.

      mys?

        Inte i stockholm vi har strålande väder. Hurra ☺?

          Nä, vi kunde nästan ana att det inte åskar i hela Sverige samtidigt

            ??

            Men för mej betyder solen mycket så jag ville bara skriva av min glädje det är härligt. ☺

      känner med dig, jag ligger under täcket med hörlurar när det åskar. ?

        Jag med!

      Har ni inte sett bilderna på blixten som slår ned i Öresundsbron så passa på.
      Bilderna finns både på SVT och TV4.
      Mäktigt och skrämmande 🙂

          Så vackert! Synd att man inte var där

            Så mysigt är det inte om blixten slår ner i en då får man stora skador. Brännskador inne i kroppen gör väldigt ont. Vet.

              Sannolikheten att blixten ska slå ner i dig är väääääldigt liten, så du behöver inte oroa dig. Såvida inte du står på en öppen äng med en tv antenn…

                Jag stod brevid en person åskan slagit ner i inte idag utan en annan dag och efter det är jag rädd för åska.

                Ja, det sägs att risken är väldigt liten att blixten slår ner i en. Chansen att vinna storvinst på triss och lotto är lika liten. Ändå vinner folk som f-n på både triss och lotto hela tiden så den jämförelsen kan inte vara aktuell längre?! ?

              Blixten slog ju ner i en betongpelare på bron. Inte i en människa.

                Både en person som arbetade på en flygplats och två barn som befann sig i ett hus blev skadade av blixten förra veckan.

              Det kan vara fint på bild även om man är rädd

          Mäktigt!

        Vi körde över bron precis när det hände, riktigt mäktig syn!

      Jag älskar åskoväder, fantastiskt fint varje gång man får uppleva det!

    Vad är det finaste ni har gjort för någon?

    Någon har gjort för er?

    Någon har gjort för någon annan?

      Det är väldigt svårt att veta vad det finaste man gjort är. Tänk om mitt leende i affären gjorde att någon vågade söka hjälp för sina självmordstankar? Jag kanske är den enda trygga vuxen i mitt grannbarns liv? Sånt vet man ju inte alltid. Kanske inte ens personen ifråga vet det just nu, det kanske kommer senare typ ”den där personen jag träffade när jag var liten gjorde verkligen skillnad i hur jag blev som vuxen”.
      Man vet inte alltid var människor omkring en går igenom, därför är det viktigt att försöka vara snäll 🙂

        Hemlis anonymis, vill bara säga att den där texten var riktigt fin. Kanske inget speciellt för andra men den berörde verkogen❤️

      Det finaste jag gjort är att donera ägg, till par som inte kan få barn pga att kvinnans ägg inte fungerar. Allting helt anonymt från allas håll.
      Det finaste någon gjort för mig är en vän som kom till mig varje dag i flera veckor utan att tveka när jag mådde väldigt dåligt efter en tragisk bortgång i familjen.

        Funderat länge på att göra det också! Hur var det? Hur är det med alla hormoner man måste ta?

          Det var en väldigt fin upplevelse för all personal man träffade på sjukhuset var så otroligt vänliga och man behandlades som en prinsessa eftersom det är sån brist på ägg. Först måste man ”klara” en hälsodeklaration om sig själv och sin familj, samtal med läkare, undersökning och ultraljud, många blodprover och psykisk utvärdering. Allting tar lång tid, för man måste ta blodprover med 6 månaders mellanrum innan man får grönt ljus. Hormonbehandlingen på 2 veckor inför donationen var helt okej, blev mest svullen om magen men trodde att jag skulle bli mer psykiskt påverkad eftersom jag tidigare reagerar start på hormoner och blivit sur/ledsen osv men skulle inte säga att det märkes nämnvärt. Sedan får man välja om man vill veta ifall ens ägg ledde till en graviditet eller ej. Om det blir ett barn så har hen rätt att få veta vem donatorn var när hen blir myndig. Barnets föräldrar har ingen rätt att ta reda på något och donatorn har heller ingen rätt att ta reda på något. Helt klart värt det!

          Mitt svar fastnade i mod och verkar inte ha blivit godkänt, det var ganska utförligt om hela processen. Men behandlingen på 2 veckor gjorde mig mest svullen om magen men påverkade mig inte nämnvärt psykiskt. Lite gråtmild ett par dagar bara 🙂 helt klart värt att göra det!

        Det var väldigt fint och altruistiskt gjort av dig. Du förändrade nog deras liv på ett väldigt positivt sätt.

        ?

        //Moa

      Min pojkvän tog kontakt med studenhälsan mot min vilja (!) när jag mådde som sämst över mina studier. Otroligt tacksam över det då det var skönt att få reda ut sina tankar.

      Det finaste någon gjort mig, var när jag var 16 år gammal och hade skrivit ut på nätet att jag skulle ta livet av mig, och en helt totalt främling sökte upp mig (jag hade bara ett nick så hon lade ner tid för att ta reda på vem jag var) och ringde polisen. Jag hamnade på sjukhuset i tid, var visserligen medvetslös på Iva den natten, men jag överlevde. 13 år sedan. Hon räddade mig.
      Hon skrev till mig efteråt, och förklarade allt.
      Min ängel.

        ❤️❤️❤️

        Men Gud vad fint

      En motfråga: vad är det finaste du gjort för dig själv?

        Bra och fina svar från er alla och ni andra kan väl också svara på denna tänkvärda fråga som Anonym 20:22 skrev.

        Jag svarar så här på den frågan om vad det finaste jag har gjort för mig själv:

        Att inte ta emot andras stress eller mindre trevliga beteende. Att tillåta mig vila när jag behöver det. Att säga nej eller inte vara mer än neutral om någon inte är trevlig själv mot mig.

        Men framförallt att våga stå fast vid mina åsikter, speciellt om sådant som verkligen sårade mig.

        Jag hoppas att du / ni har en lika fantastisk kväll som jag har. <3

        Jag började på ett nytt jobb som jag redan efter första dagen kände att jag vantrivdes nått så fruktansvärt på. Så jag sa upp mig efter två veckor, utan att ha ett nytt jobb.

      Finaste jag gjort för någon, och vad någon gjort för mig är samma person, dock några år mellan.
      Var ute med min hund en vinter och när vi gick vår runda låg det en kvinna som hade halkat på isen och inte kunde stödja sig själv. Hade en bångstyrig ungvalp (som gjorde som han ville), det var typ snöstorm, men vi hjälpte kvinnan att komma hem. Var kanske två kvarter bort och jag tänkte själv att det var väl inget, vilken vettig människa skulle inte hjälpa henne liksom. Typ 5 år senare är vi ute på promenad, jag och hunden, och en kvinna stannar oss och säger ”men det är ju du!” och återberättar historien. Det var alltså samma kvinna vi hjälpt flera år tidigare, och hon berättade att hon hade tänkt mycket på mig och hade velat tacka mig på något sätt. Just det faktum att hon tänkt på mig, trots att det gått flera år sen det hände gjorde så mycket för mig, och gör det än idag.

        Så fint gjort av dig!

          Tack snälla! Det var inte först efter jag träffade henne igen som jag tyckte jag gjort något bra, är nog därför jag tänker på det lite extra idag!

            ?

        Fick mig att tänka på en väldigt fin sak min älskade mamma gjorde för ett tag sen. Vi var ute med våra hundar och stannar till en stund för att dom ska busa av sig lite. Då kommer det fram en äldre farbror till oss, hälsar på hundarna och pratar lite. Först märker vi inget konstigt med honom men tycker det är lite konstigt att han stannar kvar så länge och jag min hund och min pappa var tvungen att gå åt vårt håll (hem till honom). En stund senare ringer mamma mig och berättade att hon inte bara kunde låta dem gamla gubben vara kvar när dom gick och förstod att han antagligen var lite dement. Så hon tar med honom hem,bjuder honom på kaffe och tar kontakt med polisen som kommer och hämtar honom så han kom i säkerhet. Den gamle gubben visste inte var han var eller hur gammal han var, men han blev såå tacksam över att min mamma tagit hand om honom och önskade att alla unga människor var som henne! ❤❤

      Jag har svarat på den här frågan med samma svar förut men vill alltid dela med mig. När jag bodde utomlands behövde jag en abort, det är olagligt där så det kostade 10.000 och det fanns inte en chans att jag kunde ha råd med det, var helt förstörd. Då tog min vän (som är från det landet) med mig till en klinik och betalade för allt, trots att hon själv inte direkt badar i pengar. Hon tog hand om mig efter operation (behövde sövas, har aldrig varit med om det förut, var väldigt rädd för det) och sen var vid min sida i flera dagar när jag behövde återhämta mig både fysiskt och mentalt. Finns inte en finare människa på hela denna jord. Jag kände henne inte ens särskilt bra innan allt detta hände, ändå valde hon att ställa upp så här för mig. Skulle dö för henne.

        Oj! Bara av ren nyfikenhet, gick det inte att åka hem till Sverige och göra den? Eller du kanske inte var medborgare eller vad man nu behöver?
        Man tänker ju ibland på hur man skulle agera i en sån situation, speciellt nu med alla konservativa politiker ?

      Försöker alltid hjälpa folk i vardagen, typ pay it forward-saker, för mig är det helt självklart men tyvärr inte för de flesta verkar det som eftersom majoriteten skiter i folk som behöver hjälp och bara trampar på.

      Det värsta exemplet nyligen var en gammal dam som i Västermalmsgallerian uppenbart behövde hjälp att ta sig in med sin rollator genom de ändå ganska tunga dörrarna från Willys-hållet. Såg henne redan på håll när jag kom inifrån gallerian och inte.en.kotte. kunde ta 3 sekunder av sitt liv och hålla upp dörren för henne utan de bara slängde upp den nästan i ansiktet på henne där hon stod, och gick vidare.
      När jag stannande och höll upp dörren så var hon så tacksam och berättade hur många som bara gått förbi utan att bry sig.
      Skäms människor! Hur svårt är det att bara hjälpa till lite?? Kostar max en minut av era liv…

      Förutom det så hjälper jag gamla damer att balansera på isiga trottoarer, kollar läget med ensamma gråtande barn, hjälper folk som ramlat i skidbacken och inte kommer upp, svarar på frågor om vägen, etc. Självklarheter kan tyckas men 100 ggr av 100 ser jag folk skita i att hjälpa till innan jag gör det. Så tråkigt.

        ?

        Usch, det värsta jag vet är nog människor som ”inte har tid” att hjälpa äldre! Fan jag handlade för några veckor sen och höll upp dörren för en äldre man, det tog liksom ingen extra tid för mig? Vi var färdiga samtidigt med att packa ner varor osv och skulle gå ut samtidigt. Han sa tack fleeera gånger och sa att ”det är så sällan det här händer, vet inte vad jag ska säga”. Mådde så dåligt, är vår generation generellt så kassa på att hjälpa äldre? Nä fy, tycker det hör till vanligt folkvett att man hjälper dom som inte har det lika lätt.

      Jag gav just tjejen på tåget vars dricka pyste och bubblade över på både henne och golvet ett paket näsdukar. Hon blev glad. Sen om det är det finaste jag har gjort är en annan sak, men det är det finaste jag gjort idag, haha?

      Hjälpte en liten farbror ner för trappan en gång, han var så söt och hade varit med sin klocka hos urmakaren och ställt om den inför sommartiden. Man anade att det vart ett stort projekt! ?

      En gång satt jag på tunnelbanan när telefonen ringde och berättade att en närstående dött. Jag skrek nej nej nej, rakt ut och började gråta. Då kom en dam springande med näsdukar och satte sig mitt emot mig och gav mig näsdukar och kollade att jag var ”ok” och sa åt mig att se till att vara med någon och inte vara ensam. Sedan blev hon av tåget. En ung kille i övre tonåren, en invandrarkille, klev på tåget och satte sig mitt emot mig där jag satt och snyftade och torkade tårar. Han tittade på mig och frågade om jag ville prata om varför jag var ledsen. Jag skakade bara på huvudet. I efterhand tycker jag att det var både otroligt fint och otroligt modigt gjort av en så ung kille. Jag hoppas att han vet om det även om inte var i skick att berätta det för honom.

        ok.. Du fick mig att börja gråta!

        Det är så otroligt fint när folk vågar möta andra människors känslor. Speciellt i Sverige då man gärna blir obekväm av andra människors känslor.
        Jag hoppas du mår bättre idag <3

      Vilka otroligt fina svar av er alla?

      Det finaste jag har gjort mot någon:
      Jag var 10 år. Jag tittade ut genom fönstret och iakttog en man i kostym som såg lite vilsen ut. Han gick mot rutschkanan där tre yngre flickor lekte. Det var grannflickorna, den yngsta var bara 3 år och de andra två 6.
      Han stod och pratade med dem och klappade den yngre flickans docka i håret minns jag. Det fick mig att känna obehag. Så jag skyndade ner, tog trapporna från sjätte våningen eftersom hissen kunde vara långsam. När jag kom ut på gården såg jag den yngre flickan hålla mannen i handen och de var på väg ut från gården. Jag ropade hennes namn och sprang mot dem. Han vänder sig om, släppte hennes hand och sprang bort mot sin bil och körde snabbt därifrån. De stod bara 5-10m ifrån bilen när jag kom ut.
      Minns att jag sedan frågade 6 åringarna vem mannen var och vad han ville och då svarade de att han sagt att han hade dockor i bilen som han ville visa för den yngre flickan.
      Jag har tänkt på händelsen. Att det verkligen handlade om sekunder. Hade jag inte haft skorna på mig tex så hade jag förmodligen satt på mig dem innan jag skyndade ner och då hade jag säkert kommit för sent.
      Jag kanske räddade henne från kidnappning, våldtäkt, mord…jag vet inte. Men jag är glad att jag agerade rätt trots att jag själv bara var en liten flicka .

        wow – tänk att du agerade så fint även om du själv var liten. Modigt!

        Jag fick rysningar!

    Vad är avkoppling för er?

      jobbet! trött på att vara föräldraledig ??

      att gå på en promenad när det är supervarmt och solen skiner☀

      Havet.

      Naturen!

      Vår hytte – älskar, älskar, älskar den!

      Vilka fina svar av er alla!

      Jag kan koppla av genom både vila och träning och inte minst genom att göra sådant jag inte hinner tillräckligt annars: sortera, rensa, slänga och ge bort saker. Naturen, familj och vänner.

        Jag får förtydliga, annars kanske någon (vill? ?) missuppfatta. Jag vill inte ge bort naturen, familjen och mina vänner.

          Hade ju annars kunnat vara en ny variant på fuck, marry, kill, fast med rensa, slänga och ge bort.
          Rensa naturen, slänga familjen och ge bort vännerna. ?

          Hahah! ? Älskar när det blir lite tokigt ??

      Gosa med katten, läsa en bra bok och ta ett glas vin- helst alla tre på samma gång

      En solig dag i skidbacke, med en varm choklad eller aperol spritt på toppstugan.
      För att sen ta sig ner i stugan och mysa bakom en brasa när mörkret faller ❄️

        Varför sitter du bakom brasan??

      Vara på landet och jobba. Åka och köpa en glass lite då och då. Sitta nere på bryggan och ta ett glas vin med min man eller någon vän.

      Hänga med barnen och njuta när de badar i timmar, åker vattenskidor eller på gamla dörrar efter båten. Härligt när de samarbetar någon gång ibland.

      En god bok, så klart!

      //Moa

      Det är olika beroende på humör! Kan vara allt från en springtur till häng på balkongen.
      Tex den här helgen har jag varit hos mina föräldrar och njutit som faan. Livskvalitet på hög nivå!
      Kopplar av när jag kör bil utan destination, när jag är på platser jag trivs på. Idag var jag bla på kyrkogården, ligger lite upphöjt i den by på landet där jag har mina rötter, det är också avkoppling.❤

      Vin.

    Elsas märkliga inlägg häromdagen – ’Förvirring i kommentarsfältet’ – det är väl inte förvirrande att folk tänker och är olika?

    Det var angående att några tyckte hennes nya lägenhet är ’stor’ och andra ’liten’, ganska basic ändå att vi har olika bakgrund och referenser som gör att vi ser olika på saker och ting. Gör mig än mer betänksam angående hur homogen hennes bekantskapskrets måste vara?

      Verkligen. Hon behöver en reality-check

      verkligen. jag får känslan av att hon är rädd för att ha tagit fel beslut med att köpa lägenheten, att hon inte vill ångra det men att det samtidigt känns inte helt rätt. därför vill hon att alla ska tycka och skriva positiva saker om lägenheten. hon är så osäker i sig själv!

      Läser ofta kommentarsfälten och upplevde inte kommentarerna i Elsas blogg som elaka på något sätt. Däremot undrar folk hur de har planerat, vilket är självklart eftersom det spontant känns som att lägenheten inte är planerad efter en barnfamilj.

    Någon som vet hur det går för Catrin Hedlund, alias Catten af Tälje?

      bryr sig folk fortfarande om henne??

        haha lite nyfiken är man allt 😉

      Det är ganska tyst om henne överallt. Ev. har hon flyttat till en 3 rums lägenhet med hyra på drygt 11.000 kr. Obekräftade uppgifter från ett ställe som nyligen framgångsrikt granskat denna blogg.

        Mamsomaten?

          Catrin kan nog få maximalt bostadsbidrag eller?

        ”nyligen framgångsrikt granskat denna blogg.”

        Oh sweet Jesus 😀

          Ironi eller sarkasm. Har du hört talas om det?

    Har precis upptäckt att min 3.5 månaders bebis har någon form av nystagmus (ögondarr). Någon här vars barn haft samma och/eller själv har nystagmus?

      Min sambo har. Det kan vara ansträngande ibland men ingenting som hindrar honom i vardagen så att säga. Du lär säga till bvc så de kan skicka remiss till ögonmottagning. Jag var väldigt orolig för att våra barn skulle få min sambos ögonsjukdom och nystagmus men de verkar ha klarat sig.

      Min dotter har det och hon är 8 år. Vi fick diagnosen när hon var fyra månader. Hon behöver resurs i skolan och hade även det under hela dagis tiden. Guld värt!! Hennes ögon åker fram och tillbaka väldigt snabbt så huvudet följer med i rörelsen. Särskilt när hon är trött.

    Underbart när inga måsten finns ibland. Trotsat både 27 grader och undvikit prideparad. Istället vilat, läst och hasat runt inomhus i T-shirt med hål och vilat upp både kropp och själ, behöver helger som denna ibland för att inte komma trött till jobbet på måndagar.

      Underbart! Återhämtning är viktigt och att tvinga sig ut för att ”en borde” är ingen bra idé. Skönt för dig att du lyssnade på kroppen, själen och tog det lugnt hemma!

      Håller med! Samma här, play, soffan och inga måsten! Har inget som helst dåligt samvete för att jag är inomhus när det är fint väder ute. Hade det förr men har mognat och slutat med det.
      Lyssnar på min kropp som behöver vila och inga måsten. Har ett krävande jobb som tar mycket energi.
      Önskar er alla en superskön fortsatt helg vad ni än gör!

      Heeeej göteborgare❤️❤️❤️

        Eller heeeeej lulebo kanske?? ?

      Haha Göteborg? Missade paraden men lyckades tydligen pricka in folkmassan/festen ändå. Var lite svårt att ta sig fram?

    Tips på hur man får nya vänner och ett faktiskt umgänge i vuxen ålder? Dom jag trodde var mina vänner lyser med sin frånvaro sedan länge och när jag hör av mig får jag ingen eller väldigt svag respons… till slut tröttnade jag på att försöka. Har gått från att ha ganska många vänner till att inte ha mer än typ 1 på några få år. Har bra och fina kollegor men dom lever sina egna liv och har redan sina umgängen, stor åldersskillnad mellan oss också.
    Alla hittar på så mycket hela tiden känns det som, ser på IG hur alla mina ”vänner” gör saker, går ut, träffas, umgås, festar. Aldrig är man inkluderad. Aldrig hör någon av sig för att bara kolla läget. Jag har verkligen ingen aning om varför eller hur det blivit såhär. Har en underbar man och fantastiska barn men känner mig så fruktansvärt ensam. Och ledsen.

      Du nämner barn, öppna förskola? föräldragrupper? ?

        Barnen går på förskola så föräldragrupper och sånt är inte aktuellt tyvärr.

          Hur gammalt är barnet? Vem på förskolan gillar hen att leka med? Ta kontakt med det barnets förändrar och be om en playdate. Finns det någon av förskolebarnens föräldrar du tycker verkar trevlig? Fråga om ni ska ses på lekplatsen och låta barnen leka där. Då kan ni lära känna varandra.

            Barnen leker med kompisar ibland men jag är så jäkla dålig på att ta initiativ med föräldrarna. Ska försöka bli bättre på det! Vet att andra föräldrar i gruppen lärt känna varandra tack vare barnen och umgås en del.

              Ja det är en bra grej. Jag har själv varit i sitsen att jag behövde skaffa nya vänner och körde just den taktiken ovan ?

                Ja, tex gemensam middag nån gång i veckan, turas om hos vem. Basic vardagsgrejer.

      Jag kan verkligen relatera till allt du skriver! Vart bort du? 🙂

        Hur hanterar du det när det känns jobbigt? Bor i Göteborgsområdet, dudå?

          Jag bor ca 4 mil norr om Göteborg och känner samma som dig. Jag har en 2 månaders bebis och vill gärna träffa nya människor. Jag känner mig ofta ensam och ledsen pga det. Du får gärna lägga till mig på Instagram om du vill? Jag heter ”rosielemoine” där. 🙂

      Jag förstår dig fullt ut. Är i exakt samma sits som dig och det blir inte lättare att hitta nya vänner som vuxen direkt känner jag ?

        Nä det är ju så. Alla har sitt redan liksom… men det känns lite skönt att höra att fler är i samma sits, även om jag inte önskar att någon ska känna sig ensam ?

          Ta mod till dig och fråga en person du tycker verkar trevlig om ni ska ta en fika. Eller bjud hem på mat. Många tycker det är superroligt att lära känna nya människor och det är säkert massa folk som skulle bli glada för en inbjudan.

            Tycker det här inlägget någon tipsade om tidigare idag var himla fint https://egoinas.se/2019/06/12/jag-ar-inte-nagons-nummer-ett/

            Nästan ännu mer kommentarsfältet, som att man blir mindre ensam av att inte vara själv i sin ensamhet ❤️

      Känner samma.. Oftast jag som är den som tar initiativ med mina vänner och gör jag inte det hör jag sällan av dem. Ser ibland att de umgås och hittar på saker men inte som att man vill bjuda in sig själv liksom. Hade någon app förr där man kunde träffa vänner men min särbo blev svartsjuk och jag orkade inte diskutera så tog bort den. Min särbo har barn men inte jag, känns så sjukt ensamt när de ska ha ”familjemys” o jag sitter ensam hemma en lördag. Ibland känns allt bara så ovärt.

        Är du inte inkluderad i särbons liv med barnen?

          Och får inte ha en vänskapsapp?

          Vi ses 1-2 ggr per vecka när särbon har barnen, världens gulligaste barn så inga problem så och tror inte att barnen tycker illa om mig, jag vet inte riktigt vad det handlar om ärligt talat. En gång glömde jag en grej och den kunde jag inte hämta på flera dagar för det ”passade” inte.

            Okej, hur länge har ni varit tillsammans? Ni kanske kan sätta er ner och prata om att du ska kunna vara mer inkluderad i livet med barnen?

              I typ 1,5 år. Jag har sagt det och får höra att särbon tycker att jag absolut ska vara en större del av deras liv osv. men sen händer ändå inget. Inte meningen att kapa inlägget om min relation, ville bara säga att jag upplever ngt liknande.

                Han kanske har svårt att få tummen ur? Du kan förslå att ni ska göra ngt, eller ha taco-kväll hemma eller något sådant kanske.

                  Jag föreslog och svaret blev ”nej, vi ska ha familjekväll”. Ibland är jag inkluderad i ”familjen” och ibland inte. Svårt att göra något rätt känns det som.

        Men fyfan vad jobbigt! Är själv skilsmässobarn, men ”bonusföräldrar” var alltid en del av familjemys. Tror du det finns någon hos honom som gör det osäkert? Låter ju också konstigt att din särbo inte tycker det är ok att du söker vänner via appar, när du nu inte är välkommen på ”familjemyset”..

          Ja, minst sagt mystiskt, och obehagligt, beteende. På nåder liksom. Lever han dubbelliv?

            Nja, känns ju dumt att svara på en sån fråga. Många snubbar är inte redo (pga ålder, mognad osv). Men jag hade nog frågat vad det handlade om, skulle inte gissa på dubbelliv utan mer osäkerhet på om ts kommer finnas kvar länge i deras liv. Så har iaf mina föräldrar tänkt.

          Alltså särbon är 15 år äldre än jag och ganska.. mån om att slippa förändra något, förstår ju såklart att man blir mer bekväm med åldern och vill ha det på sitt sätt, men klart det känns när det nästan alltid är jag som ska anpassa mig och vara förstående. Till det kommer att särbon har alkoholproblem. Tagit upp det två gånger (så sjukt jävla jobbigt) och det blev tårar och ursäkter men.. inget händer. Vet att min närmsta vän som har störst insyn i vår relation tycker att jag borde göra slut, men det är svårt och då blir man ju dessutom ännu mer ensam ? ahhh.

            Håller med din bästa vän. Det är psykisk misshandel din särbo pysslar med. Exkludera godtyckligt, inte tillåta nytt umgänge, vägra anpassa sig utan bara du ska göra det, och så alkoholproblem på det.

            Run, Forrest.

            Även om det inte känns så, så är du better off som mer ensam utan denna person i ditt liv. Det är just för att han vet att du inte lämnar oavsett vad han gör som gör att han beter sig som han gör. Han räknar med att du accepterar vad som helst i brist på annat umgänge, och kan därför bete sig precis hur illa han vill utan konsekvenser.

            Prove him wrong. För din egen skull.

              ❤️

              Man kan ju också se på det från den synvinkeln att du äntligen får möjligheten att börja umgås mer fritt med människor, vilket innebär mindre ensamhet och mer frihet!

            Ålder ser inte jag som något problem, men när du skrev ang alkohol slog varningsklockan igång faktiskt. Det kan vara helt fantastiskt nu, men om han redan kontrollerar vilka appar du får ha osv så verkar det inte jättebra faktiskt. Ursäkter gör inte så mycket (har haft två bonuspappor som haft alkoproblem) och den ena lät inte min mamma träffa manliga vänner, den andra fick jag kasta ut med huvudet före från vårt hus. Om du har en nära vän som tycker du bör göra slut kanske du borde överväga det en extra gång, men det är bara du som kan avgöra.

          Och ja, osäkerhet är en stor del, antar ju att svartsjukan kommer från det. Jag har en del gamla strul (vi snackar hångel för typ 10 år sedan) som vänner och det får jag höra om och om och om igen. Vän-appen var bara en ”dold” dejtingapp osv. osv.

            Handlar det om grejer som hänt för så längesen (och dessutom gamla HÅNGEL), så är det nog tyvärr mer ett kontrollbeteende från hans sida.. lägg till alkohol på det så.. Jag hade lämnat, men svårt för mig att sätta mig in i din situation. Han verkar dock väldigt kontrollerande, och inget bra kommer ur det..

              Tack för dina ord ❤️

                Hoppas allt löser sig för dig ❤️ vet att sånt här verkligen inte är lätt ❤️

      Tränade kampsport under några år, där började många vuxna nybörjare som fann varandra och blev en fin gemenskap. Vissa år bildades riktigt nära relationer dessutom (lite för nära också haha).
      Samma sak med rugby som jag spelade i ungdomen! Mycket umgänge och festande utanför träningen också :p
      Så mina tips är udda sporter! Där är man mer mån om alla deltagare och är inte elitistisk! Och det är okej att komma som vuxen nybörjare, man vill behöver alla frivilliga liksom

        Annars finns appar som Meetup, träffade världens coolaste klokaste snällaste tjej där, men rann ut lite i sanden då jag blev deprimerad och isolerade mig när vi just mötts 🙁
        Sista tipset är en kvällskurs på universitet ifall du bor nära där.

        Sen tänker jag att du kanske ska rannsaka dig lite över ifall det är en självuppfyllande profetia du kör?
        Jag kan komma på mig själv med att tro att alla avskyr mig och inte vill ha med mig att göra, då blir man ju lite avskärmad och har taggarna utåt… helt i onödan

      Känner med dig! Var bor du? Säg uppsala så hookar vi upp!

        Tyvärr inte Uppsala 🙁

        Jag bor där! Vill gärna träffa på nya vänner. Har ingen vän att umgås med, tyvärr. Har alltid haft svårt att få vänner..

      Ladda ner appen Go Friendly. En app för enbart kvinnor som söker vänner.

      Tråkigt, vet hur det känns.
      Har du testat appen gofriendly?
      Det är för personer som söker vänner, man kan ordna aktiviteter/bjuda in till sådant som man vill göra.
      Det är en hemsk känsla, att känna sig ensam.
      Kram ❤️

    Jag sommarjobbar på kontor inom offentlig sektor (och träffar klienter). Verkar som denna sommaren kommer vara lika varm som förra och jag är därför i stort behov av sköna, luftiga men ändå ”kontors-ok” kläder. Hittar ingenting jag riktigt gillar. Tänker typ midilånga klänningar och kjolar, sköna toppar, några passande skor. Gillar stilrena grejer i neutrala färger (utan att det blir tråkigt), typ Acne och Stylein fast för en studentbudget, hehe.

    Uppskattar alltifrån tips på plagg till hemsidor till whatever! supertack på förhand om ni har några tips <3

      Uniqlo har väldigt stilrena kläder i neutrala färger och klassiska modeller. När jag var där häromdagen såg jag många toppar i vidare A-linje modell som är väldigt luftiga.

      Monki har ju snygga och billiga grejer! Alt weekday

      Jag tycker att asos kan ha snygga linnebyxor i dressad stil. Trevliga tunna bommulsskjortor till

      Köp sidenskjortor och sidenblusar på sellpy.se, kostar som en syntetblus från hm typ ??

      MQs märke Stockholm gör snygga och prisvärda kontorskläder som påminner om Filippa Ks snitt. Även Åhléns märke Wera gör snygga stilrena kläder som inte kostar jättemycket.

      Linne är ju toppen!
      Finns en del skjortor och klänningar i linne på stadsmissionen, annars vet jag att granit har ett set just nu 🙂

      Vad man ska ha på fötterna tycker jag är svårare, köpte ett par 3 storlekar för stora converse (beg) i år och hoppas dom är luftigare än vanliga skor!

      Finns en hel del snygga linneskjortor och blusar i butikerna nu! Köpte en vit linneblus på HMs rea i veckan, och en ljusbeige linneskjorta på Gina idag faktiskt, båda två billiga och sjukt snygga! Skulle verkligen tipsa om att köpa kläder i linne om du vill ha svala kläder, finns typ inget skönare!

      Jag smyger in nitar med hål i en del kläder, så kallade ’öljetter’. Man kan köpa svarta eller måla dom så att dom inte syns, och sedan sätta ett par i knävecken, på insidan av armarna i vissa kläder. Tänk- som en del byxor har för street-dance kläder. Det underlättar luftcirkulationen i kläderna.

        Oj vad smart, skitbra tips ju!

        Har du tips på var man införskaffar en bra tång? Fattar såklart att det finns lite överallt men lär väl vara skiftande kvalitet som med allt annat?

      Nu är jag verkligen, verkligen inte ett modeorakel men vill du ha luftiga och sköna kläder så kika in på Indiska. Man kan tro att det bara är ett färgglatt mönster av alltihop i deras sortiment, men de har en hel del enfärgade plagg också som inte sitter åt som ett extra skinn. Många kjolar och klänningar och luftiga byxor. Tips är att kolla in deras hemsida då deras sortiment är större där än i butik.

      Sidenkjolar! Jobbar också på kontor och har på mig det konstant när det är varmt.

      Tack snälla ni för alla tips! 🙂 Har suttit och kollat under kvällen och hittat några passande plagg. Ni är guld!

    Du som skrev om ett par veckor om att en kollega till dig hade nästlat sig in i att få skjuts av dig till och från jobbet, hur gick det? Du ville antingen att hen skulle börja betala dig för bensin m.m. eller sluta åka med dig.

      Haha hen har varit sjuk i två veckor så har åkt själv. Tveksamt dock om hen är sjuk då hen checkat in sig på fb på olika hotell ?

        Aha, men då är ni kanske inte kollegor så länge till…

        Följer chefen hen på fb?

        Tipsa försäkringskassan…

    Erfarenheter av hormonspiral sökes!
    Det lutar åt hormonspiral, Jaydess eller Kyleena. Vill gärna höra era erfarenheter av dessa! Främst vad ni fick för biverkningar. Har redan alldeles för högt BMI så en viktökning hade i princip varit förödande, och har haft mycket problem med acne. De flesta preventivmedel har ju tyvärr både viktökning och acne som effekter, men vill ändå höra mig omkring gällande just dessa två! Hormonnivåerna är relativt låga ändå, det är det som lockar (kopparspiral går fetbort då jag redan har mensvärk från helvetet). Kanske någon av er som testat bägge märkena?! Vet inte alls hur man skall kunna välja mellan dem.. Tack på förhand!

      Har en men ska ta ut den har haft ett år nu men kommer typ skilja mig från min man om jag inte tar ut den har blivit helt personlighetsförändrad så nej för mig funkar den inte. Oklar mens som aldrig kommer i fas heller. Dock minskar den rejält.

      Jag har! Har haft min i fyra år. Enda biverkningen jag haft var lite humörsvängningar i ett par månader och lite oregelbunden mens i ca 3 månader innan den försvann helt. Har nu inte haft mens sen dess. Så jäkla skönt.

      Jag vill tillägga att jag också är överviktig, och har inte gått upp i vikt av spiralen.

        Vilken av dem har du? ?

          Hehe, missade att skriva det ja. Jag har hormonspiral 🙂

            Jo men vilken hormonspiral? Tänker om du minns vilket märke eller vilken styrka ? finns en del olika!

              Aha… shit, nej. Det var för länge sen för att jag ska minnas det nu tror jag.

      Jag har använt jaydess i ett år nu. Mådde illa till och från i flera veckor efter insättning men har annars haft få biverkningar. Får lite finnar vid ägglossning pga fetare hy och har fått hormonelll migrän vid ett tillfälle. Får fortfarande mens men betydligt mindre mängd.

      Min kropp stötte ut min Jaydess efter två månader. Jag låg på köksgolvet och skrek av smärta. Nog för att alla preventivmedel är onaturliga, men p-stavar är på en ny nivå.

      Hade Jaydess men fick mycket hår på kroppen och ingen sezlust ?

        Har haft Jaydess (3 år) och numera Kyleena.

        Fördelar: PMS:en har blivit märkbart bättre, min hy har blivit fin, ingen viktuppgång, mindre blödning vid mens, inte lika intensiv mensvärk.

        Nackdelar: Smärtan vid, och efter, insättningen?, känner att brösten ömmar ibland, gjorde lite ont med Jaydess ibland när jag tränade (vet ej varför) men ej med Kyleena.

        Hoppas det blir bra oavsett hur du gör❤.

      Satte in Kyleena efter en abort men det var ett stort misstag. Tappade hår, fick finnar, gick upp i vikt, blödde i flera månader. Tog ut den till slut och det var som att få livet tillbaka. Hade ingen pms men allt annat var bara dåligt med den.

        Det är ju typ min mardröm.. Dessa jävla preventivmedel alltså!!

          Tänker att det säkert är olika hur kroppen svarar, men för mig funkade det inte. Värst var känslan att veta att jag hade en plastbit i kroppen. Det var faktiskt värre än alla biverkningar tillsammans. Så jag hare nog tagit ut den även om jag inte gått upp i vikt, tappat hår osv.

      Jag har haft Kyleena i ett år i augusti och för mig funkar det utmärkt! Både min mamma och min syster har den också, den funkar jättebra för min mamma också och min syster blödde i ca 4 veckor efter isättning men sen har det gått bra för henne med. Är osäker på vad de fick för biverkningar, men själv har jag inte fått några jag kan komma på, dvs inga stora skillnader. Blödde i ca 10 dagar efter isättning, och det räckte med trosskydd. Har haft mens tre gånger sedan dess, då varar mensen något längre än vanligt men trosskydd räcker gott och väl under hela. Enda nackdelen enligt mig är att mensen blir oregelbunden (beror också på person) och att det var väldigt obehagligt att sätta i den (något som jag vet att inte alla tycker). Hoppas att det löser sig för dig och att du hittar något som passar just dig! 🙂

      Hej! Jag har Mirena (5 år). Jag är inne på min andra spiral och är väldigt nöjd. Inga blödningar alls sen den jag satte in den nya i januari. Förmodligen är sexlusten påverkad… men inga humörsvängningar eller viktuppgång. Jag har inte testat de som räcker i 3 år, dock. Minns att min barnmorska sa att de ökade risken för mellanblödningar men det är några år sedan. Hoppas att du hittar en lösning som passar dig bäst! ☀️

      Jag satte in kyleena efter min andra förlossning. Hade ont vid sex och blödde varje månad. Efter en stor blödning blev jag gravid och läkaren kunde inte hitta spiralen. Den hade alltså trillat ut utan att jag märkt det. När jag berättade om de bekymmer jag haft valde jag ändå att sätta in en ny efter aborten då jag vart nöjd med den ur ett hormon-perspektiv. Alltså märkt av det minimalt. Denna gången kollade läkaren med ultraljud så att den satt rätt och jag är supernöjd! Andra gången gjorde det heller inte så ont att sätta in den som första, när den hamnade rätt direkt 🙂

      Jag har Jaydess, är inne på min andra nu! Har pms och får finnar i någon dag innan mens men inget som är värre nu än innan. Extremt regelbunden mens, exakt var fjärde vecka. För mig funkar den kalas!

      Vill bara höja ett varnande finger om att be av andras erfarenheter eftersom det är så mycket vanligare att de som är missnöjda skriver än de som faktiskt är nöjda. För är man nöjd kanske man inte orkar ta sig tiden, medan om man är missnöjd gör man det (samma med bra/dåliga reviews på annat)

    Jag har börjat få massor (massor!) med förfrågningar om att connecta med random businessfolk på LinkedIn, någon annan som upplevt liknande? Det har varit så i någon period nu? Jag är ingen specifik person utan jobbar i ett medelstort bolag i en helt normal roll. Får inga förslag eller så från headhunters utan enbart massor förfrågningar?!

      Upplever samma sak. De flesta är inte alls i samma branch som mig, men har godkänt vissa för vi har flera gemensamma kontakter. En person skickade ett meddelande när jag accepterade där han introducerade sig själv och sa att han hade över 15 000(!!!) kontakter på LinkedIn och att jag skulle säga till om jag behövde något… 😀 Tror vissa bara lägger till allt och alla för att få det att se ut som man har massa kontakter alt. är anställd som head of nätverkande hos Bella.

      Japp stämmer bra det att det är en hype just nu. Vissa företag utbildar till och med sina medarbetare i att bli mer attraktiva på LinkedIn. Själv tycker jag att det är vansinnigt – ungefär som att vara på Tinder när du är gift. Företagen tror att LinkedIn är en ny säljkanal. Det tror inte jag.

    Gjorde en öronspolning i veckan och är så förvånad över hur ”klart” allt låter, tidigare lät alla ljud så instängda typ? känns som jag fått hörseln på nytt och njuter som bara den!

      Härligt för dig ???

      Kom det ut mycket när du gjorde det? Gjorde du det själv el hos vården?

        Gjorde det hos vården, det kom en massa ut ur öronen. Inte konstigt att man hört som en kratta i flera år när man tänker efter..?

          Gå in på Youtube och sök ”ear wax removal”

          Mitt guilty pleasure

            Haha, ska jag? Ska jag inte?

      Hahaha jag gjorde samma för några veckor sen. Hoppade på tunnelbanan direkt efter och blev så irriterad för att alla pratade så högt med varandra. Bytte plats men blev inte bättre, insåg sen att det var normal samtalston ?

        Då är jag inte ensam om att tycka det? Kändes som att alla skrek på mig först?

    Jag undrar hur Isabella kan få arbetstillstånd och tillstånd att bo och verka i USA det är ju inte superenkelt. Kan någon snälla förklara för mig hur det fungerar. Eller reser hon in på turistvisum varje månad? Och har bolaget reggat i Sverige? Går USA verkligen med på att en person skriver att de ska jobba i USA osv om de gör så? Snälla upplys mig någon som är mer insatt. Ni som inte vet behöver ju inte ge svar helt tagna ur det blå och kapa tråden tack.

        Ehh – du tror visste att det bara är att trava upp till USAs ambassad och skaffa ett arbetavisum, let me tell ya’, det är det inte för det är nämligen skitsvårt att få det.

          Känner du inte igen nicket ”Ehh”? Brukar bara skriva massa dumheter.

            Nä, måste ha missat det.

          Är du efterbliven eller spelar du bara?
          Jag tipsar om en länk där hon kan läsa mer om visum, vart påstår jag att det är lätt?

            Där har vi ju ”Ehh” som brukar skriva massa dumheter. Tack för att du själv gav bevisen.

              Ännu en efterbliven nobody.

      Jag funderar faktiskt på att tipsa CBP om henne, för som hon skriver att hon skall flytta till USA på halvtid m.m. kan göra att man blir portad från landet. Homeland kollar ju numera social media så hon ligger ganska dåligt till. Det finns ingen chans att hon har någon sorts arbetsvisum, no way.

        Hon har antingen sökt ett L1A eller EB5 visum.

    Någon annan som blivit lämnad när bebis var liten? Min son är bara två månader… Tydligen är man inte jätteattraktiv när man är ett hormonmonster??

      Lämnar din man dig för att du inte är jätteattraktiv?

        Han lämnar mig för att han har tappat känslor pga att jag varit snäsig, dryg, kort, bråkig, dramatisk, självisk, introvert osv. som höggravid och nybliven mamma. Samt att jag haft en förlossningsdepression som gjort att jag mest gråter…

          Familjerådgivning!! Kontakta din kommun så borde dom kunna hitta tid åt er. Oavsett om de är för att lappa ihop förhållandet eller för att kunna ha en så bra relation som möjligt efter separationen för barnets skull.

          Lider med dig. Men han borde förstå att vara gravid och tiden efter bebisen kommit är hormonerna hos kvinnan helt ur balans. Han kanske har rätt i att det är så du har bettet dig, men hur kan han inte förstå att det är pga graviditet och tiden efter förlossningen? Jag var som du när jag var gravid och tiden efter, och min man märkte det. Men jag fick aldrig nån skit för det eller vad man säger. För att han förstod omständigheterna.
          Be din man läsa på lite, om han inte lyssnar när du berättar.

            Och sonen bara två månader?
            Tog väl ca tre år innan jag kände igen mig själv – hormoner, omställning, sömnbrist etc gör sitt.
            Om det inte är så att också din man sliter med nån slags depression är han ju bara ett stort imbecillt svin.

              (Menar ts man, inte Hannas)

              Tre veckor är kort tid. För mig kan de ta 3-4 månader innan jag ”landar” och blir mig själv igen. Första barnet tid det dock längre tid med… Över 6 månader pga fdepression.

                Skriver 3 år, inte tre veckor. Fan, män hade tagit livet av sig om de skulle behövs vara gravida, föda, amma.
                Plus: barnets första tre månader kallas ’fjärde trimester’ – av en anledning.

          Nej men vad fruktansvärt! Även om graviditet och tiden som nyblivna föräldrar sliter på en som par så får man väl se bortom det lite, tänka på barnet och kanske föreslå terapi innan en bara lämnar? Självklart ska en inte gå olycklig men om han lämnar redan efter 2 mån så måste det ju ha varit något alldeles extra alt så var han kanske en svag individ. Tänker att det är typiskt att vissa män inte är förberedda på vilken prövning föräldralivet innebär.

            Svag, eller totalt jävla dum i huvet…

            Håller med om att vi borde testat terapi och att han åtminstone kunde väntat 4 månader så mina hormoner (x1000) hann försvinna. Men hur bemöter man argumentet ”jag har inga känslor för dig och allt du gör/säger/är irriterar mig bara mer och mer”?

              Det går kanske inte att bemöta på ett bra sätt. Svårt ändå att förstå att han väljer att sätta sig själv främst i den här situationen. Han har en liten bebis som han borde vilja ha en nära anknytning till, inte läge att flytta ut liksom, han har också en relation till dig som man tänker att han borde satsa på innan han ger upp.

          Fy vad arg jag blir på din (ex)man! Fattar han inte 1.vilken otrolig påfrestning det är att vara gravid, både fysiskt och psykiskt? 2. Att du behöver stöd, inte ett svek? 3. Att ni har ett barn ihop, då drar man inte bara för att det är lite jobbigt.
          Hoppas att du har bra vänner och familj, och att du kan få avlastning så du får vila emellanåt. Ta hjälp av BVC med samtalskontakt, det gjorde jag när mitt andra barn kom och livet var tufft. Skönt att prata av sej. Kram på dej och lycka till med bebisen ❤️

            Det sjuka är att jag har varit sååå förutseende. Jag förberedde honom på en ev. förlossningsdepression. Vi gick gemensamt till samtalsterapeut under graviditeten. Jag meddelade BB samt BVC redan vecka 1 att jag behövde stöd. Jag kontaktade VC ang. ev medicinering. Jag kontaktade BVC igen och fick en tid med en mödravårdspsykolog. Jag har skickat honom länkar om förlossningsdepression samtidigt som jag ständigt haft en pågående dialog med honom om det. Men trots detta får jag höra att ”jag borde tagit tag i problemet” och ”hade du inte en extra växel att lägga i för att du bryr dig om mig”. Var även sängliggande innan BF och efter pga foglossning samt att jag gjorde kejsarsnitt och typ fick lära mig att gå igen…

              Du har alltså gjort allt rätt och han beter sig så mot dig? Jag hade låtit han gå, jävla skräp till karl.

              Jag tror att det är han som inte klarar av rollen som pappa men att han skyller på dig. Oavsett hur det går för er relation, tycker jag att du ska fokusera på dig själv och ert barn, bebisen kommer att veta vem som fanns där hela uppväxten och det betyder mycket ❤️

          Wow vilken skitstövel

        Ett monster ju, står inget om utseende

          Jag attraheras mer av personlighet än utseende, och ingen här har väl sagt något om att det gällde utseende?

            Jo Hanna trodde ju det en bit upp

              Va? Tror du får läsa en gång till

      ❤️ ingen egen erfarenhet men en bra man hade haft förståelse för att man inte alltid visar upp sina bästa sidor när man är stressad och mår dåligt

      Tydligen inte helt ovanligt. Det är grymt att göra så mot en annan människa. Det är du som burit på bebis, stått ut m hormoner. Du är inget monster. Du har varit gravid och fött. An gör detta tillsammans. Det här övergår mitt förstånd. Jag kan inte ta in att någon gör så här.
      Hoppas du har fia nära o kära omkring dig nu.
      ?????

      Vilket svin

      För att förtydliga: barnet älskar han och kommer vara helt delaktig i. Det är mig han inte vill vara med längre. Ja fy sjutton va ont det gör alltså förlorade min mamma i december också när jag var höggravid. Så det har helt klart sina anledningar att jag inte varit mitt bästa jag. Vet att det har tärt enormt på min sambo och som han säger ”man kan inte styra över känslor”.. finns dom inte så finns dom inte.

      Det är bara fruktansvärt att behöva gå igenom ytterligare en förlust nu. Fan va livet inte är rättvist. Håller på att samla krafter inför en flytt nu. Önska mig lycka till❤️

        Önskar dig varmaste lycka till! Ursäkta mina ord men vilken skit din man är som övergav dig i en sådan utlämnad situation! Tror du kommer att känna med tiden att du undkom något, han var uppenbarligen en väldigt svag person som inte kunde stötta dig som du behövde och att han inte kunde se bortom det är ju sorgligt.

        Det är inte ditt fel Punkt. Jävligt ynkligt att säga att han inte kan styra sina känslor. Sina känslor får man lägga åt sidan ibland.. Det kallas ansvar, respekt och empati.

        Man kan inte alltid lyssna på sina känslor i ett förhållande. Ibland har man down-perioder, så är det för nästan alla. Då får man lyssna på sitt förnuft och komma ihåg att man ändå älskar personen innerst inne och uppföra sig därefter. Många, många män får ju problem när de får barn eftersom de känner sig bortglömda när allt kretsar kring bebisen och tjejen inte orkar som förr. Han längtar säkert efter att bli uppmärksammad och få bevis för att han är viktig (vilket även mamman brukar göra). Tråkigt om han inte vågar hålla ut ett tag och invänta att det vänder. Det är han själv som kommer förlora på det i långa loppet tyvärr.

          Ja han sa någon gång att han var upprörd för att jag inte gjorde fina saker för honom såsom han gjorde för mig ex. gulliga lappar och frukost på sängen. Men jag var helt uppe i mig själv, förlusten över mamma och min anknytning till barnet. Men ja jag tog väl honom för givet.. trodde bara att jag skulle ha en chans att gottgöra det när jag var uppe på benen igen?

            Men hare Gudrun, din mamma dog i december och du födde barn för två månader sedan och han förväntar sig att det ska puttra på med ’gulliga lappar’ till HONOM!?!? Är han 12? (God forbid..)
            Och du: ’gottgöra’?
            Du har inget att gottgöra, INGET!
            Jobbigt nu, men var glad du blev av med det egocentriska aset.

        Men gud vad mycket du går igenom! Du överlever trots allt och det visar på att du är extremt stark. All kärlek till dig, du kommer finna en mycket bättre partner som faktiskt förtjänar dig.

        Du får jättegärna skriva i ett kommande ÖS när du är på andra sidan och mär bättre, för även om det inte känns så nu så kommer det. Allt har ett slut och den för snubben är inte värd dig för allt i världen, vilket du också genuint kommer känna en dag. Jag lovar!

        Lycka till ❤️

        Hur länge var ni tillsammans innan ni skaffade barn?
        Många skaffar barn innan man lärt känna varandra. Helt horribelt. Dom första åren är allt rosa moln. Jag tycker att det mest ultimata är att skaffa barn tidigast 3-4år in i förhållandet så att man lärt känna varann och tagit del av både med- och motgångar. Och man bör ALDRIG skaffa barn för att man tror att det räddar ett förhållande som redan är dåligt. (Ja, det händer alldeles för ofta)

        Om nu ni varit tillsammans i minst 4-5år och allt var helt på topp när ni valde att skaffa barn för ca 9 mån sedan…så är han en STOR JÄVLA SKITHÖG som lämnar dig såhär direkt efter graviditeten och alla hormoner som spökar. FY FAN! ?

          Var det verkligen lämpligt med moraliserande nu?

          Inte länge alls. Men med all död runt omkring kändes ett nytt liv väldigt välkomnande trots att det inte var planerat. Kommer aldrig ångra pappan till mitt barn, han är en fantastisk pappa.

        Herregud!!! Vad du har gått igenom. Och att han ens kan tänka tanken på att lämna dig, är chockad.. önskar dig all lycka.

      Att vara gravid är ingen ursäkt för att bete sig dåligt mot sin partner. Kanske är på tiden att du lägger band på dina känslor.

        Jo det är det faktiskt. Man är helt enkelt inte sig själv, men innan graviditeten kan man inte veta hur ens kropp och psyke kommer reagera. Att lämna sin partner efter en graviditet är fan oförlåtligt.

          Exakt. Jag fick gravidafalsi, graviddepression, gravidrelaterad ångest och mycket mycket mer. Var ett helvete att leva med mig under min graviditet. Men min man kämpade på och tog hand om mig både under graviditeten och efteråt. Efter två år var jag mig själv igen! Då bestämde vi oss för att skaffa ett syskon haha. Men man får hålla ut och hålla ihop! Det blir bra efter några år!

        Hon skrev ju att hon hade en förlossningsdepression också. Ska hon lägga band på den också för att göra sin man nöjd?

        Kom tillbaka den dagen din döende mor pekar på din gravidmage och säger ”skynda” med all världens sorg i sina ögon och meddela mig om du kunde lägga band på dina känslor.

          ?? !

      Vill bara tacka alla i min tråd för era kommentarer. Jag känner mig inte helt värdelös längre❤️

        ❤❤❤❤

        Du är allt annat än värdelös!
        Om han får dig att känna så är han inte värd dig i vilket fall.
        Du är fantastisk, och kom ihåg att för ditt barn är du hela världen.

    Vi säger att ett barn blir omhändertaget för att föräldern bland annat inte sköter hygienen på barnet så som dusch och tandborstning. Barnet har ofta utekläder som inte passar så bra på vinter, för tunna kläder helt enkelt. Så barnet fryser ofta när det är kallt ute. Barnet får alltid mat hemma, men det är inte så näringsrik mat, mest skräpmat och mycket godis.
    Håret är ofta tovigt för det är ingen som orkar ta hand om barnets hår osv.

    MEN barnet får varje dag höra hur mycket föräldrarna älskar den, hur underbar och fantastisk dom tycker att barnet är.
    Barnet får mycket pussar och kramar, närhet och gos.

    Är det då rätt att omhänderta barnet? Allt dehär bara dök upp i mina tankar idag, och jag vet inte hur jag ska tänka. Allt är alltså rent hypotetiskt, detta har inte hänt mig eller någon jag känner. Hur tänker ni andra? Är man en värdelös förälder för att man inte klarar det praktiska och inte borde få ha sitt barn?

    Bristen i omvårdnaden är ju stor, men barnet får all den kärlek varenda unge förtjänar. Så den skadas inte känslomässigt. Den skulle skadas psykiskt om den blev separerade från sin föräldrar, men samtidigt måste den ju få den omvårdnaden ett barn behöver

      jag tänker att barnet måste ju få alla sina behov tillgodosett. men tror inte barnet skulle bli omhändertagen pga det du skriver. socialen hjälper nog på annat sätt då

      Jag skulle inte säga att omhändertagande är rätt väg att gå utan omfattande föräldrastöd med bra uppföljning, så att föräldrarna får lära sig vad god omvårdnad innebär på alla olika plan, och hur de ska gå till väga för att kunna tillgodose barnets alla behov.

      Att omhänderta ett barn är ju aldrig första alternativet. Föräldrarna kanske inte förstår att det de gör inte är optimalt. De kanske inte vet bättre. Information kanske behövs. Eller stöd och hjälp i hemmet.

      Tänker att oavsett att de får höra allt det så visar det ju ändå omsorgssvikt i viss mån pga de andra faktorerna du räknar upp. Kanske inte tillräckligt för omhändertagande, men en bidragande faktor. Oavsett kärleksord etc så finns det ju också ett föräldraansvar i att se till så barnet alla olika behov blir tillgodosedda.

    Pride i Göteborg, var tvungen att passera Götaplatsen idag. Är Pride tänkt som en dag när deltagarna ska kunna provocera och utmana sin omgivning utan att bli gripna och få böter?
    För mig får folk vara hur de vill så länge de uppför sig bland folk, dvs allt annat än vad jag såg av paraden idag.
    Att utmana och provocera sin omgivning utanför med så mycket naket och vulgärt man bara kan komma på verkade vara allt detta gick ut på idag den stunden jag såg. Är det så, och är det det det går ut på?

      Vad får dig att tro att någon här kan svara? Du får väl vända dig till arrangören och fråga. Eller till de som gick i paraden.

        Jag tar nästan förgivet att några deltagare kommer in hit ikväll, det kan du kanske räkna ut?

          Nej, jag räknade ut att du helst ville få ur dig lite fördomar om folk som går i Prideparaden men inte vågade skriva rakt ut vad du tycker om dem.

            Vem av oss är det som har fördomar?

            Men lägg av! Vilken otroligt tråkig person du verkar vara som läser in ”dåliga grejer” bara sådär. Håller faktiskt med ”???”. Störst fokus verkar ligga på strap-ons, dildos och annat, min äcklade reaktion har noll med kön eller sexuell läggning att göra. Sluta hitta fel överallt är du snäll. Och innan någon påpekar att jag är pryd så har jag flertalet sexleksaker men hade inte gått ut och viftat med dem på stan.

              Får hålla med dig, inget man står kvar med barnen och tittar på när det endast fokuserar på sex, sexleksaker och luftknullande. Om man vill bli tagen på allvar så varför detta förlöjligande?

              Äsh lite dildos! Vad är så farligt med det egentligen? Är det inte skönt lätta på alla spänningar lite?

                ”Lite” dildos? Det är i princip det enda det handlar om numera. En tid på året att vara så vulgär som möjligt har det blivit. Har sett barnfamiljer stå och heja på, alltså what the fack i kubik?

                  Ja men vad är problemet liksom?

                    Då kanske de i paraden kan plocka ut sina kön nästa år 🙂

                    Äsch, det är ju naturligt. Barn påverkas inte alls avvuxna som viftar med dildos och torrjuckar öppet på gatan.

                    Inte ens på zoo är djur så skamlösa…

      Det finns ju en jävla massa wierdos där ute. Låt dom ha sin dag?

      Nä så var det inte tänkt när det startades upp. Det har blivit mer och mer av det senaste åren. Minns första åren då var det en folkfest, nu är det bara fjanteri. Enligt min åsikt, har full förståelse att andra inte delar drn.

      Det handlar väl främst om att människor ska få vara sig själva utan att bli dömda för det, tråkiga är väl att folk orkar bli provocerade av det. Jag har noll gemensamt med en halvnaken läderbög men blir han glad av det så vem är jag att ifrågasätta det? Eller ens ha en åsikt om det? På vilket sätt påverkade deras kläder dig, personligen?

      Håller verkligen med! Det är ingenting man kan ta med barnen på längre vilket är otroligt synd för hela grejen med att kärlek och acceptans är för ALLA är ju så viktigt.

        Det blir som en dålig karikatyr.

          Sant. Jag skulle inte vilja bli manifesterad med sexuella attityder o attribut. Nä, skippa det sexuella utspelet och skapa en riktigt härlig folkfest.

        Ja det är väl omöjligt att göra någonting för ALLA eftersom folk tycker så jäkla olika!
        Finns det inte andra delar av Pride eller liknande evenemang som är lite mer barnvänliga?

      Förlåt men jag garvade rätt ut, har du hört talas om typ Vätternrundan? Ett gäng cyklister som under en vecka campar, parkerar, cyklar vart fan dom vill? Jag bor i Motala, och turister som ska cykla och kommer hit är fan hutlösa, parkerar som dom vill (och skymmer övergångsställen), cyklar extra sakta pga det är bilar bakom dom. Det är en jävla cirkus här just denna vecka, jag kan fan inte parkera utanför mitt hus för det är någon jävla idiot som satt upp ett tält där (och nä, inte fan bryr sig tysken om det!). Tror du någon av dessa får böter? En annan som parkerar ens 7m från ett övergångsställe får böter, men inte dom?
      Väljer ABSOLUT pride över vätternrundan. Ni som inte är från Motala förstår inte hur provocerande cyklister kan vara under just den här veckan, dom tror dom äger hela stan. Naket? Vulgärt? Tycker det är värre med arrogans och härskarteknik men ok.

        Och ”skapa en folkfest åt folket” alltså, förlåt? Åt folket som inte accepterade HBTQ+, eller vad? Pride är till för dom som tillhör HBTQ+, inte någon vanlig hetero svennebanan, håll dina barn borta ifrån dessa event i så fall om det nu stör så mycket, inte svårare än så?

        Hyr ut din bostad på air bnb och tjäna masa cash så kanske det känns lättare 😉

          Haha, hade ju varit drömmen! Tyvärr finns dom ju här vart man än bor i Motala, man kommer typ ingenstans ? nästa år kommer jag nog utnyttja dom och ta överpris för min lägga, så hemsk är jag!

        Haha, låter som Iron Man I Kalmar. Folk är helt galna

          Men alltså, det är ju sjukt, ingen respekt överhuvudtaget. Senast imorse va det någon som satt upp ett tält på någons tomt. Andra lägger sig och sover på alla gröna platser som finns, hittade tre pers som sov utanför min uteplats (ett väldigt privat område med lite grönområde) och tyckte det var okej? Blir lika knäpp varje år.

      Vi kan inte ha varit på samma festival du och jag. Jag såg ingenting sådant. Jag såg bara glada människor som hade fest på typ studentflak. Många barnfamiljer bland åskådarna inget för kinky eller naket. Du ska nog hålla dig till din syjunta i stället.

      Fruktansvärt. Så kallar de det för kärlek. ?

      Poängen men pride är ändå att hbtq-person ska känna sig bekväma med sin identitet. Jag skulle aldrig stå och vifta en dildo men vill man göra det för att vissa att man är bekväm efter att ha må dåligt över sin sexualitet i flera år så får man väl göra det. Många delar av en i ett pridetåg. Det är absolut inte alla delar som ”bara är en massa dildos”.

      Poängen med pride är inte att vara en folkfest eller en rolig dag för ett heterosexuellt par och deras familj. Och fan vilka äckliga människor som finns i detta kommentarsfält. ”Om man vill bli tagen på allvar så varför detta förlöjligande?”, varför krävs det någon slags prestation för att ni ska acceptera folks sexualitet?

        Att gå klädd i ett tåg i en utstyrsel som i vanliga fall fått polisen att hämta in dom, vill man inte förlöjliga sig själv så varför gå klädd eller snarare oklädd på ett sätt som ej är annat än provocerande.

          Människor bär nazistiska symboler, deltar i nazistiska demonstrationer, är rent utav nazister – blir alla hämtade av polisen? Nej. Snarare finns polisen där för att se till att dom inte blir attackerade av typ vänsterfolk (aka skevt).
          Såvitt jag vet får man klä sig hur man vill i Sverige, så länge man inte är helt naken. Pride är verkligen inte lika provocerande som nazism. But maybe it’s just me.

        Varför förlöjliga sin egen sexualitet? Man kan visa sin läggning utan att vara ”vulgär”

          Så alla artister världen över, som gör heterosexuella musikvideos där dom beter sig sexuellt vulgära? Är Victoria’s secret vulgärt, där dom visar upp ”perfekt formade kvinnokroppar” för mäns njutning? Eller handlar det bara om när det är LGBTQ+?

            Om människor tycker att Victoria’s secret har modeller med ”perfekt formade kroppar” får nog alla gå till synsam.

        EXAKT! Pride är verkligen inte en jävla folkfest där alla är med, den är till för dom som behöver den – HBTQ+ personer. Passar det inte kan man fan hålla sig borta om man blir kränkt av en dildo, herregud.

      Vaaaa? Jag var där, stod i 1 1/2 timme och kollade på hela paraden. Tyckte inte det var något vulgärt eller utspexat alls?? Snarare åt det andra hållet, lite tillbakadraget. Var vi på samma verkligen ?

    Min sambo drog iväg och festade medan jag ligger hemma sjuk, sa att jag tyckte att det var tråkigt att bli lämnad hemma själv en lördagskväll men han valde att åkte ändå. Tycker att det var lite douchigt beteende av honom, överreagerar jag eller? Till saken hör kanske också att han var sjuk veckan innan mig och då var jag hemma med honom och hade inte ens fått för mig att dra ut och lämna honom hemma själv sjuk.

      Ja jag tycker nog att du överreagerar. Det är ju skittråkigt som det är att vara med någon som är sjuk. Han såg nog sin chans att komma ut och ha roligt eftersom han själv varit hemma. Såklart snällt av dig att du var hemma med honom men nej, jag hade också gått ut om jag var i hans sits.

        Tänker väl att det är ett sätt att visa kärlek och att man bryr sig att man inte bara är där för partnern i dens bästa stunder (då man har egenvinning) utan även sämre dagar som stöd.

          Håller med helt. Förstår inte dessa egoister som pratar om egentid. Alltså ör det viktigare för honom att festa än att vara där för den han älskar? Nej, jag köper inte det, han är en skit i det här fallet.

            Kära nån, skulle aldrig tvinga min man att sitta och se på mig när jag snorar / spyr / hostar. Låter som om folk här är 5 år.

      Så om en är sjuk och måste vara hemma då ska man som frisk straffas och tvingas vara medsjuk och hemmasittandes när det är strålande väder för öl och grill med vänner??

        Nej jag tänker väl snarare att borde man inte (frivilligt) vilja ta hand om varandra? ? Jag kan ju bara utgå från mig själv, därför jag frågar här. Jag hade inte kunnat dra iväg och festa med sjuk sambo hemma som ligger och mår dåligt och har tråkigt utan sällskap och ändå ha ett gott samvete, men av svaren att drömma är jag väl för brydd och tänker för lite på min egen vinning.

          Jag får en känsla av att ni är ganska unga?

            Jag också. Och utan barn. Sjuk med barn = VILL VA IFRED! GÖR VAD DU VILL, BARA DU TAR MED BARNEN! NU!

            Och nykära

      Men snälla, låt sambon ha egentid.

      Japp, tycker du överreagerar. Förstår inte det där med att man ska vara hemma för att ens partner är sjuk. Alltså dödssjuk eller så såklart!! Men som en vän till mig vars partner ringde hem denne för att den va magsjuk och inte ville vara själv. Alltså uuäääkk vem vill hänga med sin magsjuke sambo?

      Ja, du överreagera.

      Beror väl på hur sjuk man är. Är man sänkt av en vanlig förkylning så är det klart att ingen ska behöva stanna hemma med en, herregud ni är väl inga barn. Men de gånger jag eller min kille varit RIKTIGT sjuka, alltså där en förkylning blivit en rejäl influensa där man varit allmänpåverkad och knappt kunnat röra sig pga svaghet och hög feber så har vi aldrig lämnat varandra. Men annars så klarar man ju sig haha.

      Låter som att du mammar honom..

      Alltså, vem vill bli ’passad’ när man är sjuk? Inte jag. Man blir ju så ynklig och tråkig att man spyr på sig själv, önskar inte publik. Lämna mig ifred.

        Alltså ibland blir man så sjuk att man blir typ rädd för att inte kunna ta hand om sig själv? Ibland har det varit otroligt skönt att kunna lägga över ansvaret på min sambo att han typ ringer ambulans ifall jag svimmar av helt :p
        Kan vara sjukt läskigt att vara sjuk när man är ensam ju!

          Hur gör du när du är singel? Ringer in mamma vid varje influensa?

          Att bli så pass dålig att man behöver ambulans är något som inte ens händer de flesta ens en gång i livet.

          Förstår ärligt inte hur killar klarar av att vara tillsammans med så needy tjejer som det verkar finnas lite överallt…

      Det är nog lite olika…
      För mig är det otroligt viktigt att veta att ens partner ”finns där” för en, i bra och dåliga stunder liksom. Man visar kärlek genom att vara närvarande typ (mentalt om inte fysiskt)
      Min pojkvän har andra värderingar, han hade nog tyckt det var fullt rimligt om jag drog ut :p

      Du överreagerar! Enligt mig så är det så tråkigt att umgås med någon som är sjuk. Du är väl vuxen och klarar dig själv!

      Tycker inte du överreagerar, tycker man tar hand om varandra när man är sjuk om båda är med på det och vill ha sällskap. Helt okej att känna som du gör, du har all rätt till dina känslor ☺️

      Stick nästa gång han är sjuk bara. Man har inget för att vara gullig och ställa upp så där. Nu vet du hur han resonerar och du bör göra likadant.

      Ella: alla är såklart olika. Men tänk om jag kände få vara ifred när jag är sjuk. Tänk att få vila utan att bli störd. Eller om jag bara är lite förkyld, tänk om skulle få kunna krypa upp i soffan med täcke, kudde och te titta på någon gammal fin film. Mvh mamma till 2 åring och sambo med sällskapssjuk man.

      Jag hade seriöst gjort slut. Min kille går aldrig ut och festar, vare sig jag ör frisk eller sjuk men hade han ens gått på en fika när jag är sjuk hade jag gjort slut.

        Oj, det låter stabilt?!

          Haha ja, jag är fan störd, men är riktigt ego i förhållanden. Inget smickrande alls med det.

            Då bör du förstå att många inte är intresserade av något långvarigt med dig med..?

    Vill bara uppmana/tipsa er som kan och vill att ansöka om att få vara kontaktperson. Finns många som är i behov av en, men det råder brist på dessa just nu.

      Vad gör man som en då?
      Vad krävs för att vara en?

        brukar finnas annonser i tidningar, det är lss som förmedlar dem. tror att så länge man inte har något brottsregister så kan man bli en. man är som en kompis åt en ensam person som har en diagnos tex asperger. kontakta din kommun eller googla kontaktperson så kommer det fram mer information där.

          Aha, jag skulle vara en katastrofal sådan…
          Men superbra att du sprider ordet!

      Vad är en kontaktperson? ?

    jag måste fråga om råd. jag kommer inte ut som jag ska. har inte varit på biblioteket på 6 veckor. läser annars 4 böcker i veckan. sitter bara vid dator eller ligger i sängen och tittar rakt fram. hur ska man komma ur den svackan? måste ju till slut gå ut. sommaren bara försvinner. kan tillägga att jag har svår reumatism

      Storytel? Nextory?

      20:25 kanske du har någon vän som kommer och hämtar dej så du kommer ut. Jag var också förut i en svacka men då ringde grannarna på dörren och undrade hur jag mådde. Du kommer må så mycket bättre om du kommer ut. Kram.

      Det låter som din reumatism också har tagit en tull på ditt psyke? Med tanke på att du beskriver hur du ligger i sängen och bara tittar rakt fram så låter det som att du kanske är nedstämd/deprimerad, så kanske kan det hjälp att prata med någon? Använder du en app, typ Kry, så behöver du inte gå ut heller, men kanske kan ett samtal hjälpa dig i rätt riktning för att kunna ta dig ut snart.
      Ta också bort pressen från dig själv, börja med att bara ta en promenad runt huset eller sätt som mål att du ska börja med att gå ut och ta luft utanför hemmet åtminstone en gång per dag. Räcker med att bara stå utanför dörren/porten. Det är en bra början, och sänker tröskeln lite för att stegvis orka ta dig längre och längre hemifrån.

      Har du orkat kolla upp Boken kommer? Tänker att du nog skulle få ta del av den tjänsten pga din reumatism, då är det alltså en bibliotekarie som väljer ut böcker åt dig efter ett telefonsamtal och så skickas det hem en bokkasse. Smidigt och bra för de som inte kan/orkar ta sig ut.

      Har du någon vän/släkting som kanske kan få dig motiverad? Någon du kan prata med, oavsett om det ”bara” är ett telefonsamtal?
      Kram!

        Kan du få färdtjänst?

        glömt bort boken kommer. har haft det när jag stelpererade ena tummen och gick i gips. bra idé

        jag pratar med mamma varje dag. har även ett litet barnbarn som jag inte sett så mkt. sonen och jag har inte så bra kontakt. det blir så när man är sjuk. är även bipolär

          Jag hoppas att du får träffa ditt barnbarn mer trots att relationen med din son inte är så bra <3
          Bor du och din mamma i samma stad? Ni kanske i så fall skulle kunna hitta på något, t.ex ta en fika på ett närliggande café? Och orkar du inte så kanske färdtjänst är en bra idé?
          Och du verkar ju gilla böcker och bibliotek så kolla med biblioteken i ditt område om de har några aktiviteter, ibland anordnar de t.ex bokcirklar/träffar en gång i månaden som säkert är roligt/intressant att delta i. Fullt förståeligt om du inte orkar men det kan ju vara en motivation eller ett mål för framtiden att delta i något sådant.

      Ring din läkare, du kanske behöver få ökad medicindos? Hoppas det släpper en del snart så att du kan njuta av sommaren❤

        åh tack för alla svar. ja jag blev jättepeppad. jag har färdjtänst. men jag ska börja gå utanför dörren iaf. tusen tack. kram

          Vi hejar på dig! Berätta gärna om hur det går längre fram.

            tusen tack violet;)

          Börja med att gå ett varv runt huset bara, känn solen på huden och njut. Ta det ett steg i taget, lite längre varje dag!

    Jag ska gifta mig med mitt livs kärlek om 2 veckor prick. Alltså fattar ni att jag inte hittat en klänning ännu?? har ”blivit av” med mina ätstörningar och har gått upp jättemkt (man blir aldrig riktigt av med dom men ja…ni fattar kanske), så jag känner mig ful i alla klänningar hittills.. ? har hittat en suuupersöt men den är inte vit, utan lite sådär blommig och söt. Btw ska vi ha ett trädgårdsbröllop så jag kommer inte ha en sån typisk brudklänning på mig, utan mer casual.
    MÅSTE man ha på sig vitt som brud? ❤️❤️ #desperat

      Nej absolut inte!! Tycker det är förlegat att ha vitt. Själv hade jag puderrosa på mig. Viktigast är väl att du känner dig fin och uppklädd på ditt bröllop? Förstår att det inte är lätt om man inte är nöjd i sin kropp mem försök att hitta nått plagg som framhäver det du tycker är finast med dig själv. Och satsa på snyggt smink/hår så kommer du känna dig pangsnygg!

      Absolut inte! Viktigast är att du känner dig bekväm! ?

      Nej!!! Det är din dag, ha på dig vad du vill och som du känner dig som finast i, vitt eller ej! Hoppas ni får en fantastisk dag!

      Hallå det är DITT bröllop så det klart att du inte måste ha en vit klänning, det är du/ni som sätter reglerna 😀 Jag tycker att klänningen du har hittat låter jättefin att ha när det vankas just trädgårdsbröllop. Du ska trivas i det du ska ha på dig helt enkelt.
      Grattis btw, hoppas att ni får strålande väder och att det blir en dag ni aldrig glömmer med en klänning du tycker om <3

        Haha tycker nu att det låter som att du ska gifta dig med en klänning efter min kommentar, men jag hoppas att det är en människa du ska gifta dig med 😀 Mer livat så att säga.

          Violet – gillar dig!

            Nämen tack fina du, tänk vad glad en kan bli för en sådan kommentar 🙂 det får bli Terminator på det.

      Blommig och söt låter väl som en perfekt klänning för ett trädgårdsbröllop? Det viktigaste är väl att du känner dig bekväm under dagen och kan minnas den med glädje 🙂

        +1

      Också nykter ätstörd. Kände mig obekväm i allt jag provade… till slut : Jag beställde en klänning från Zetterberg via nätet. De har både brudklänningar men även andra färger. Jag var osäker på mina mått och skickade måtten till dem. Väldigt snabba svar. Snabb leverans. Nöjd som tusan

      Nej, det får man bestämma alldeles själv!

      Låter jättefint med en blommig klänning på ett trädgårdsbröllop. Lite fina ängsblommor i löst uppsatt hår och likaså i brudbukett.

      Du kommer vara finaste bruden den dagen!

      Ha ett jättefint bröllop och en önskan om att ni får en minnesvärd dag!

      ?

      //Moa

      Det är er dag! Gör den till er dag på ert sätt.

      Hur vill du minnas er dag?

      Ditt bröllop – du väljer själv! En av de finaste bröllopsklänningarna jag sett är denna, inte alls helvit som vanligt, utan just blommig och med ett brett färgglatt band i midjan, färgmatchat med brudgummens slips. Så romantiskt och fint!

      https://www.instagram.com/p/BisUgBpA73J/?igshid=1ox7o7epzf5l4

        Alltså börjar gråta av era kommentarer!!❤️❤️❤️❤️ Okej, jag kör med den klänningen, och med en blomkrans i lite sådär småvågigt hår. Tack UNDERBARA NI!❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    jag har haft en kontaktperson men hon har slutat och det finns just nu ingen ny

      Var bor du?

        jag bor i handen 2 mil söder om stockholm. var bor du??

          Göteborg

            synd;)hade varit kul att ses och ta en fika.då kanske jag kommit ut litegrann iaf

    Någon som kan rekommendera en kräm, ett serum eller annat som får pigmentfläckar att försvinna? Helst inget som är jättedyrt 🙂

      Paulas choice har en, förvisso kostar den typ 400 för en tub men den är så jäkla värd! Inte hittat nått liknande. Blivit av med/kraftigt nedtonat mina röda acneärr. Köp på skincity!

        Vad heter den? 🙂

      Det finns tyvärr ingenting som får pigmentering att försvinna helt. För mig har retinol, c-vitamin och en asdyr syrakräm från Jan marini hjälpt.

      Retinolet och c-vitamin en var inte dyrt alltså, bara krämen.

      Titta på märket The Ordinary. Mycket bra priser och finns rekomendationer på vilka produkter som passar olika hudtillstånd.

    Hur får jag tillbaka honom? Era bästa tips för att vinna tillbaka ditt livs kärlek? ?

      Låt honom gå och hör inte av dig. Om ni råkar ses eller höras så var ditt bästa jag. Men ska han komma tillbaka så måste det vara för att han själv insett att han saknar dig, inte för att du gjort eller sagt saker ❤️

      Beror på varför han lämnade dig? Hade känslorna svalnat eller har du sårat honom?

        Jg har sårat honom och han säger att han ”har stängt av känslorna”, inte att dom har försvunnit.. OBS! Har ej varit otrogen.

          Vet inte vad som har hänt mellan er men mycket brukar bli bättre med kommunikation. Låt han vara ifred några dagar och lugna ner sig, just nu är han kanske i chock beroende på vad som hänt? Se sen om ni inte skulle kunna prata igenom problemet (om ni inte redan gjort det) för att se om det finns en lösning, finns det ingen lösning så kanske du iallafall känner att du fått ett lite bättre avslut! Jag hoppas att det löser sig för dig ❤️

      Har han inte kvar känslor så kan du inte vinna tillbaka honom. Du kan inte på något magiskt sätt framkalla känslor, tyvärr. Fråga om känslorna finns kvar – om inte, gå vidare 🙂

      Var är den där kommentarsfältsschamanen när man behöver honom? Var ju en här ett tag som lovade 100% succé…

        Ja, stavkastaren!

      Skärpning!
      Vill inte han ha dig, då hatar du honom.

        Hoppas du är ironisk. Annars var det ett jävligt barnsligt svar.

    Är det någon som vill spekulera i yayanaomis nya ”grej” hayana? Känns som hon dragit ut på det länge nu att berätta vad det är. Några gissningar?

      Hej Yayanaomi ??

      Nu har Joahnna dragit ut på det så länge så det börjar kännas töntigt …. Bara säg vad det är liksom. Säkert kläder bara.

        Jag tänker att det hon byggt upp innan, märkvärdigheten liksom, inte kan motsvara det som det är/kommer att vara. Hon lär ju knappast ha uppfunnit något nytt revolutionerande.
        Jag gissar också på kläder. I en beige-rosa ton som matchar instaflödet perfekt ?

      Har hon slutat dansa med ungarna på insta? Var det sen hon blev påkommen med att de bara stod å härmade pappsen? Avslöjande spegelbild ?

    Söker inspiration till middagar, då jag kört fast i samma gamla hjulspår. Vad är era favoritrecept? Inget supervanligt som spaghetti och köttfärssås, men inte heller nåt superavancerat a’la foie gras – nåt däremellan. Helst inte för dyrt eller tidskrävande heller, men alla tips tas så klart tacksamt emot! 😀 Tack! <3

      Foie Gras är ju ca att öppna en burk?

      Grönsaker i ugn: bitar av potatis, morot, rödbeta, kålrot. Massera med olivolja, krydda, in i ugn 10 min. Sedan slänger du på grönkål, brysselkål, sparris, halloumi, kör 10 min till ca.

        Haha ja det är ju bara en finare leverpastej. Gott på toast med lite fikonmarmelad.

      Superenkelt och gott är olika mixade soppor med topping:
      Blomkål med rökt lax
      Gröna ärtor med halloumi
      Broccoli / spenat / nässlor med kokt ägg
      Morot med parmesan(-chips)

      Börjar alltid med att steka lite lök och vitlök i smör, sedan vatten + buljong, koka grönsaken i bitar tills mjuk, mixa slät ev med lite crème fraiche. Färdigt på 5 min och supergott.

      Thai larb, thailändsk färssallad
      Potatis- och purjolökssoppa, blomkålssoppa, spenat- och grönkålssoppa
      Fläskfilé och rotfrukter i ugn med svampsås (stek svamp och schalottenlök, pudra över mjöl, på med grädde, reducera)
      ”Senapskyckling” – skär kycklingfiléer i bitar och stek, på med creme fraiche, rör ner dijonsenap efter smak, servera med ris
      Fried rice
      ”Kycklinggrytor” – stek kycklingbitar och vad man nu mer vill ha – svamp, lök, paprika, soltorkade tomater… – och på med grädde. Krydda efter smak, timjan är ofta gott att ha i. Servera med pasta eller ris.
      Bondomelett
      ”Räkpasta” – Hacka chili, schalottenlök, vitlök och svamp. Stek ihop i stor stekpanna, koka pasta och häll ner den färdiga pastan i stekpannan (utan pastavatten och sånt, det här är ingen krämig rätt). Ha i räkor sist av allt, rör ihop allt och servera.

      Ceviche!
      Så gott, och hur ofta äter man rå torsk liksom? Verkligen variation!

      Portionen under tian! Nyttigt, billigt och gott! Finns både som kokbok och insta.

        +1 på denna! Kolla också in Lisa Blomqvists ”Matmejlet”, jättehärlig inspiration som man får som nyhetsbrev i mailen varje vecka. Finns också på instagram.

      Chips doppade i smält choklad!
      Popcorn med vaniljglass

        Tror du missuppfattat frågan, det var middag inte barnkalas.

          Går utmärkt att käka till middag också, det gäller bara att ha rätt mängd 🙂

    Jag hamnade på amberlynn Reids youtubekanal här om dagen och jag är i chock! Hur kan människor vara så otroligt hemska mot andra människor? Människor som dessutom har både fysiska och psykiska problem. Jag har inte sett en enda kommentar som är trevlig i hennes kommentarsfält. Varför lägger man så mycket energi på att hata någon? Om man inte gillar en YouTuber så kan man ju bara strunta i att följa personen. Vad får man ut av att håna och trycka ner någon?

    Behövde mest bara ventilera för jag fick en klump i magen som inte går över. Hoppas att alla har en bra kväll ❤️

      Står inte alls bakom kommentarerna på hennes video men folk har väl tröttnat på att hon aldrig lyssnar på goda råd (gäller kommentarer som varit i all hennes välmening och framförda i god ton), är riktigt manipulativ mot Becky, ljugit och anklagat hennes exflickvän för våldtäkt och misshandel osv. Efter ett tag ser man också ett spår i hennes videos där det först är att hon inser att hon måste förändras följt av 3 peppande videos där hon följer en diet för att sedan gå under jorden ett tag följt av en video där hon förklarar varför hon avbröt dieten, en torrid haul och tillslut en mukbang.

      Jag har följt henne av och till i 3 år, aldrig postat något negativt men känner att jag inte orkar se på hur hon äter sig själv till döds medan hon lägger ut och tjänar pengar på Youtube. Inget annat än tragiskt.

    Någon här som har erfarenhet av och tips till någon som skulle vilja flytta utomlands ett halvår eller liknande? Jag är 25 år, började universitetet direkt efter gymnasiet och har nu jobbat ett tag…trivs bra på mitt jobb och tycker om mina kollegor. MEN, ibland får jag lite livskris och tänker ”jaha, och nu då?!?”. Jag är ung, singel och känner mig inte bunden till något förutom mitt jobb egentligen och skulle vilja testa att flytta utomlands ett halvår eller så bara för att ”leva lite”. Skulle egentligen kunna tänka mig att åka till vilket land som helst! Problemet är att jag jobbar som jurist vilket gör det svårt att jobba utomlands med mitt yrke…någon som har tips på vad man skulle kunna göra för att komma iväg? Vill helst ta tjänstledigt eftersom jag ändå tycker om min arbetsplats och mest vill testa att bo utomlands för att pusha mig själv på något annat sätt än vad jag gjort innan…någon som gjort något liknande och har tips? <3

      Har du cash kan du ju kolla upp olika volontärsresor eller om du tycker att det vore värt ett lån, då kommer du ju utomlands + får jobba med något annat. Sök en uni kurs och plugga utomlands ett halvår?

        Tack för svar! Av någon konstig anledning vågar jag inte bolla det här med vänner/familj. Alltid varit stensäker på att jag vill bli jurist och pluggade som ett djur både på gymnasiet & uni för att kunna bli det – och tycker som sagt om mitt arbete!! Men känner liksom att jag borde ”leva lite” och skäms nästan för att säga det till min omgivning att jag bara vill vara lite ung och göra något helt annat innan det blir för sent att bara kunna dra iväg (blir väl aldrig det men ni fattar vad jag menar?!?)…Förlåt för babbel. Men tack för tips, ska kolla upp både volontärresa och studier utomlands om jag hittar något som väcker mitt intresse lite extra!!

          Förstår helt, o klart du ska göra det? Inget att skämmas för! Jag fick panik av tanken att leva o dö i staden jag kommer ifrån så bodde i Paris i 6 mån (pluggade), sen runt i Sverige några år o nu är jag tillbaka. Skulle absolut kunna tänka mig ett volontära med djur eller nått några månader för att komma iväg igen men insett att jag trivs väldigt bra i Sverige.

            Vad pluggade du för något i Paris? Trivdes du bra? Ja, man får ju sina infall ibland att man bara vill ha något nytt! Men jag älskar också Sverige. Bor i en annan stad än där jag växte upp, men flyttade hit för att plugga juristprogrammet och sen blev jag kvar pga jobb och inte kan tänka mig att flytta hem än – men eftersom jag flyttade hit för att plugga så känner jag ändå att jag måste ta ett till steg och göra något som baaaaara är för att ha kul (och inte involverar ångest för studier osv)…

      Du har inte funderat att ta någon språkkurs? Man kan själv bestämma om man vill vara borta i tre veckor, månader eller ett år och samtidigt kanske du kan extrajobba. Det finansieras dock av CSN så du kanske inte vill dra på dig mer studieskulder och du kanske heller inte vill göra annat än att just jobba som jurist. Å andra sidan är det väl ett bekvämt och tryggt sätt att upptäcka världen, andra sidor av sig själv samtidigt som man gör något om dagarna. EF education first har bra erbjudanden och för min bror har det alltid rullat på bra när han åkt iväg för studier.

        Tack för tips!!! Har ju hört talas om EF education. Självklart skulle det optimala vara att kunna fortsätta jobba som jurist, men samtidigt känns det väldigt svårt att få ett jobb som jurist utomlands om det inte är som ett utbyte genom ens egna jobb. Och samtidigt tror jag att det ändå bara skulle bli fokus på massa jobb om jag gjorde så? Vill ju leva lite! Då kanske en språkkurs skulle vara perfekt för mig. Och så har man möjligheten att träffa nya vänner så man inte känner sig ensam

          Franska i Paris (ILF) eller spanska i Barcelona (Cervantes)! Ja!
          (Åkte för 6mån blev kvar i 8 år..)

            Åh, vad roligt!! Och häftigt att du blev kvar så länge!…pluggade du spanska i Barcelona alltså (eller franska i Paris)? Sökte du boende på egen hand eller genom skolan?

          Jag håller tummarna för att du kommer iväg, bara kööör! Jag tror att du kommer ha det hur roligt som helst och inte ångra dig en sekund 🙂 tror annars att du kommer fastna i det vanliga tänket ”tänk om” ifall du stannar i Sverige.
          Själv hoppas jag fortfarande på att få tillfälle att plugga italienska utomlands, är 30 men vet att det aldrig någonsin är försent hur gammal man än är(iaf det jag intalar mig). Kan ju dock bli svårare i framtiden om man vaknar upp med partner och barn någon dag och ska rodda familjeliv osv.

      Ta ett studieuppehåll från jobbet, det har man rätt till upp till ett år, och läs något du är intresserad av på distans. Då kan du bo var du vill och leva på CSN.

      Är i samma sits och har precis sökt tjänstledigt i några månader för att backpacka ? jäkligt taggad ?

        Vad modig du är!!! Åker du själv eller tillsammans med någon?

          Jag åker ”själv” men en del av resan är en rutt med g adventures och då är man med andra som reser själva ?⭐️

      Att lära dig ett språk är det bästa projektet för en sån här period tycker jag! Så kul och något du har kvar resten av livet liksom, så mysigt 🙂
      Och väldigt utmanande!
      Du kan köra freestyle eller ta en kurs, vilket som!
      Finns det inget sätt att jobba online mot Sverige som jurist? Typ som läkare och psykologer kan göra nu med alla appar?

        Kan inte komma på något sätt för mig att jobba online på det sättet (kanske finns, men jag är fortfarande ganska nybakad så kan vara svårt för mig). Skulle ju vara om mitt jobb lät mig jobba på distans, men kan nog vara svårt också :/ men blev ändå taggad på att ta en språkkurs nu! Känns som lagom utmanande utan att hela upplevelsen kommer handla om att plugga och samtidigt ett väldigt bra sätt att träffa nya människor och förhoppningsvis nya vänner!!

          Det är kul att läsa något som är lite annorlunda från det man är van, man tvingas tänka på ett nytt sätt!
          Jag läser matte nu som egentligen är mitt absolut sämsta ämne, en riktig jäkla upplevelse haha!
          Att resa eller bo utomlands på CSN är ett bra trick om man inte har stålar, men har du jobbat några år kanske du inte behöver ”binda upp dig” på det?
          Finns något som heter ”digital nomad list” typ där folk betygsätter olika städer för hur smidigt/trevligt det är att bo där! Spana in den!

          Annars kan man ju satsa en sådan period på att göra något mer fysiskt, du kanske vill vandra massor, surfa, dyka, dansa, nåt sånt?

      Men finns ju massa juristkonsult utomlands, iaf om du kan tänka dig Bryssel. Kolla KOM, EFTA, osv. Du kanske är lite ung men beroende på vad du jobbar inom inte omöjligt..

        Skulle stå juristjobb.

        Jag kollar runt lite på sånna jobb, men som du säger så har jag för lite erfarenhet (ialf av de annonser som jag sett)…men håller ögonen öppna där också – kan ju komma upp något som skulle passa även för mig! Har dock fått känslan av att jobben i Bryssel ofta kräver en annan inriktning än det jag sysslar med (kommersiella tvistemål) :/ är du jurist och har erfarenhet av jobb utomlands som jurist?

          Jobbar mot EU men inte bott där själv. Men herregud då är du ju ändå civilrättare- MSAs brysselkontor? Du får väl låtsas kunna lite konkurrensfördel men kan ju inte vara jättesvårt? Alla bransch- och intresseorganisationer har ju också folk. Men hade kanske varit enklare att nischa sig mot något annat än just tvist då kanske..

    Vem är det som kör Blondinbellas båt? Se hennes IG Story

      Har du OB när du sitter och raggar klick åt Blondinbella en lördagskväll? Vem bryr sig vem som kör hennes sponsrade miljöbov? Nån snubbe som hon fick på köpet med båten troligen.

        Hahaha så aggressiv

          Snarare trött på Blondinbella och all uppmärksamhet som folk vill ge henne.

      Jag gissar att någon av tjejerna i hemmateamet kan köra alternativt att Odd fick hänga med på premiärturen.

        Läste ’någon av tjänarna i hemmateamet’…

          Same, same.

    Tycker man kan uppdatera namnsdag-namn nu. ENGELBREKT liksom vem fan heter det? Och beda. Och BOTVID. What!!

      Men Lina tog de bort – och ersatte med Irmelin och Håkon. Men jag änt’ bitter….

        Hahaha

        :, (

        IRMELIN!! Låter som typ en megastor sork. ”Vi ser hur irmelinen sakta men säkert närmar sig honan och försöker imponera henne med sina gigantiska framtänder”

          Hahahaha typ en större och farligare version av hermelin. Lite som getingar och bålgetingar.

          HAHAHA jag ser det! Aldrig tänkt på, tyckt det varit ett fint namn men nu är det fett djur?

            Ett*

          Bor i Norge, flera Irmelin här. Gulligt tycker jag.

            Absolut. Inget fel på namnen.
            Men att byta ett svenskt namn med över 20 000 bärare, till två väldigt norska namn med beeeetydligt färre bärare (208 respektive 219 st.), i Sverige alltså, det känns ju lite bakvänt. I den svenska almanackan. Vem bestämmer sånt? Kan man lägga in en protest så här, cirkus 15 år senare…?!

              När tog det bort Lina? Jag minns aldrig att det fanns (född 79). Lina

                Fanns med i både 1986 års namnlängd (20 januari- Fabian, Lina och Linus) och även i nästa, 1993 (som gällde till år 2000). Då det blev 20 maj, Karolina och Lina.

        Alla namn som finns representerade i Sverige har en dag – se svenskanamn!

          Fint av dig att försöka muntra upp mig. Men jag känner mig tyvärr fortfarande lite för kränkt för att anamma den alternativa kalendern. ❤?

            Lina har namnsdag 26/4, bra dag att fira!

      Tycker jag med. Jag finns inte ens med… 25 000 heter Maja och 170 som heter Botvid.

      OKAY THEN

        Oj, jag som trodde Maja var mer ovanligt än Lina. Vad mycket man lär sig här..!

    Vad tror ni ger störst framgång och lycka i livet som kvinna, att vara jättesnygg eller jätteintelligent?

      Lagom snygg och jätteintelligent.

          The secret to happiness is to be good looking 🙂

      Lycka = snygg före intelligent. Önskar verkligen att jag var korkad och ignorant ofta, för att slippa grubbla och oroas över problem i mitt personliga livet och samhället.

        Håller med. Hade gärna varit en glad och nöjd idiot haha.

          Saliga äro de enfaldiga ty de leva i sin enfald. ?

        Haha, jag hade gärna blivit några snäpp fulare för att bli sådär supersmart!

      Jätteintelligent. Jag är inte direkt en tiopoängare, men absolut snygg och jag upplever att det snarare sätter käppar i hjulet oftare än vad det är en tillgång.

      Hmm… ingen av dem. Som jättesnygg utgår andra tjejer från att du är dryg och tror att du är något. Killar fokuserar mest på att du är snygg och ser dig som en trofé. Älskar de dig för den du är så blir de nån gång svartsjuka eller kan inte tro att just du vill vara med någon som dem. Osäkra helt enkelt.

      Är du jätteintelligent bör du hålla låg profil för att andra inte ska tycka att du är arrogant eller tror du är så mycket bättre. Många Killar blir osäkra med för intelligenta tjejer då de riskerar att överglänsa dem och oh sånt slag mot deras ego! Å andra sidan, har du också hög EQ kan du vara lycklig. Att vara jätteintelligent utan att ha hög social kompetens gör dig nog olycklig och ensam med en känsla av att vara missförstådd. Är du mycket intelligent tråkas du också ut lättare.

      Nä jag Vettesjutton! Lagom är nog gött. Du då?

      Eftersom att jag kallades för Camilla en gång så tänker jag också svara, trots min enorma manlighet.

      Det är en komplex fråga. Mycket komplex till och med. Först och främst är ju frågan hur man mäter framgång och vilken typ av framgång man räknar över huvud taget. Ekonomisk, relationsmässig, lycklighetsmässig eller någon annan typ av framgång? Rimligtvis borde man genom att vara jättesnygg ganska snabbt kunna nå en ekonomisk framgång genom att visa arslet på Instagram. Sedan förfaller röven långsamt under åren som går och då blir det allt svårare att dra in kosing. Eftersom jag i min snygghet (enligt min tolkning av frågan) är dum i huvudet också så har jag naturligtvis inte investerat mina pengar väl, och mannen eller kvinnan jag hängt ihop med enbart p.g.a. min fysiska hotness tröttnar på min slöa skalle och slappa bakdel. Någonstans mellan 40-50 är jag alltså utfattig, ensam och med en hängande jättestjärt. Mitt enda hopp till lycka ligger då i att jag är dum nog att inte förstå hur olycklig jag borde vara…

      Om jag däremot är jätteintelligent men ful som stryk borde jag under lång tid kunna jobba upp ett trivsamt kapital. Ingen vill ha mig för jag är ett odjur, men jag sitter skönt på min helt normala stjärt och kan bygga ett ganska trivsamt umgänge online i World of Warcraft där ingen vet hur jag ser ut. Med min enorma intelligens borde jag rimligen också inom en inte alltför avlägsen framtid kunna utveckla Virtual Reality på ett sådant sätt att online-interaktion känns i det närmaste verkligt. Utlopp för min sexualitet kan jag säkerligen också få genom VR inom något decennium eller så. Jag kan alltså leva ett ekonomiskt fördelaktigt liv, omringad, om än enbart digitalt, av trevliga människor med liknande intressen som jag själv har. Jag är alltså ganska framgångsrik.

      Men är jag lycklig? Det är desto mer tveksamt. Min intelligens manifesterar sig i att jag ständigt söker någonting nytt och utmanande, men den digitala världen är inte nog. Jag vill känna på riktigt. Jag vill kunna bada i havet, poppa popcorn med en kompis och klappa en hund utan att den blir rädd för hur ful jag är. Men det går inte. Inte ens alla plastikoperationer i världen kan rädda min fula uppenbarelse från att frambringa förskräckelse från omgivningen. Jag kommer aldrig vara riktigt så lycklig som jag förtjänar. Det är jag tyvärr för intelligent för.

      TLDR: Snygg = kortsiktig framgång, långsiktig katastrof men någorlunda lycklig ändå för jag är för korkad för att förstå bättre.
      Ful = Långsiktig framgång men jag är ändå dömd att leva olycklig.

        Hahaha vad du tog i från tårna. Härligt utlägg 🙂

      Finns det inte någon teori om ångest kopplat till hög intelligens?

        Jag är ett levande bevis på att man kan vara jättekorkad men ändå ha ångest.

          Ett annat bevis på det är Hanna Widerstedt. Kolla hennes senaste blogginlägg från 10 juni:

          https://nouw.com/widerstedt/arligaste-inlagget-nagonsin-36024584

      Känns som snygghet är en faktor som går att påverka rätt mycket själv? Medans intelligens är något man bara har? (Man kan ju lära sig saker, men blir man intelligent eller bara kunnig?)

      Hur dåliga förutsättningar man än har kan man ju se okej ut om man bryr sig om sitt utseende tänker jag, kläder och frisyr etc.
      Är man ointelligent blir världen nog väldigt jobbigt att navigera i… ständig motvind

      Så mitt svar blir intelligent 🙂

      Det beror nog på i vilken bransch man verkar.

      Min advokat är såååå smart, snygg, stilfull, rolig och bäst på alla vis. Tror ingenting av det har någon betydelse egentligen för henne då hon mist ett barn.

      Ingenting av det andra hon har kan kompensera hennes livs förlust.

      //Moa

      Jag vet inte om det är för att jag är så ful som jag aldrig har fått känna mig riktigt älskad och åtrådd (utan att jag ska ändra och offra hela min vilja för att få lite ”kärlek”), det vore trevligt att en gång i livet få känna sig snygg och att någon verkligen vill ha en … som jag är.
      MEN jag vill ändå helst vara riktigt intelligent, att verkligen förstå matematik, fysik (astronomi) och IT, DET vore verkligen min dröm!

      Snygg!
      Öppnar vilka dörrar dom helst

    Är det någon som har provat Brintellix? Är otroligt tveksam till att åter börja med antidepressiva pga alla biverkningar men kommer nog inte att klara mig ur det här utan som det ser ut nu.

      Har provat, fungerade jättebra! Testade annat innan men gav ingen effekt. Fick en del biverkningar i början, främst trötthet, illamående och ökad ångest men det gick över efter några veckor. Nu några månader in har jag få biverkningar, bara muntorrhet och liiiiite lättare att bli illamående. Annars inget. Till skillnad från andra ssri så har jag också inga sexuella biverkningar. Rekommenderar att du testar.

        Tack för svar! Det låter ju väldigt bra. Har du gått upp i vikt eller fått ökad aptit?

      Ja jag. Fick såna biverkningar, låg i soffan i 4 veckor med hjärtklappning 24timmar om dygnet. Absolut värsta jag varit med om. Hatade Brintellix och testades ingenting annat efter det heller. För några år sedan testade jag fluoxetin, sertralin och ciralopram bla. Förr eller senare började jag må skit på alla, men brintellix absolut värst. Men detta är högst individuellt.

        Ojdå det låter väldigt jobbigt. Hoppas att du har det bra nu. Jag tror att jag ger det ett försök ändå och ser hur mycket biverkningar jag får.

    Sjukskriven 100 % för utmattning och har så svårt att se slutet på det. Varit hemma sen slutet av april och mår inte mycket bättre sedan den akuta fasen. Inget är roligt, jag orkar ingenting, har ingen aptit och min pojkvän får göra allt hemma så samvetet är på botten.

    Förlåt för att jag är neggig, vill bara vara med i ÖS.

      Oj, stressa inte. Snart varit sjukskriven i två år nu. Det tar tid innan det blir lättare. Känns som om det aldrig blir det men det blir bättre med tiden. Koncentrera dig på att bara vara, vila mycket och gör bara saker du orkar. Strunta helt i rutiner, sov när du är trött. Försök få i dig bra mat. Ta promenader de gånger du orkar även om det bara blir 5 minuters promenad.

      Du, det är okej att vara neggig ibland❤ Ta en dag i taget, eller om du så vill bara en timme i taget. Du kommer att ta dig ur det och du kommer att må bättre. Kram❤

    Berätta om era övernaturliga händelser ?? och tror ni på det?

    Kan man höra av sig någonstans om man inte är nöjd med boendet en anhörig hamnat på?

    Min farfar fick flytta in på ett demensboende för ett par månader sedan, efter att han fått en lättare hjärnskada efter ett fall. Han yrar ibland, men han är verkligen inte dement. Typ 85% av sin vakna tid är han helt klar i huvudet, både korttidsminnet och långtidsminnet. Han får ingen stimulans eller social interaktion där han bor för alla boende där är så dementa att de knappt kan föra ett samtal, men farfar kan + han ääälskar att surra med folk. Personalen har såklart inte tid att prata med honom.

    För ett tag sedan hade personalen kört in honom på rummet och parkerat och låst rullstolen framför en vägg. Och där satt han bara? Helt stilla och stirrade in i väggen? Vet ej hur länge han suttit där när vi kom, men hjärtat brast ju. Vår teori är att han är för ”krävande” i jämförelse med de andra, som de kan styra lite hur de vill pga demensen och därför gör det de kan för att ”få honom ur vägen”. Han har tappat allt sedan han kom dit och man ser på honom att han mår dåligt. Han skulle må såå mycket bättre om han fick vara på ett ställe där han har folk att prata med, lite mer saker att göra och personal som bryr sig. Han är förfarande relativt pigg i kroppen och har mer att ge än att bli konserverad på det här sättet. Men hur går man till väga?

      Ni ringer och skäller ut biståndshandläggaren, hur kommer det sig att han blev placerad på ett demens hem ut att ens genomgått en ordentlig demens utredning? Kontakta biståndshandläggaren och be om att ansöka om nytt serviceboendd.

        Jag vet faktiskt inte, jag bodde i en annan stad under den processen så vet inte hur det gick till. Han hamnade på korttids, på en demensavdelning, när han kom hem från sjukhuset. Då var han snurrig, men åkte in på sjukhuset igen kort efter och det visade sig att han hade uvi och jättedåliga värden osv. Efter det har han varit någorlunda klar, och vet inte om han bara fick åka vidare till demensboendet för att han varit på en sådan avdelning på korttids? Jag har liksom nyss ”kommit in” allt det här pga flyttat hem nu.

      Usch vad hemskt! Älskade lilla farfar! Jag hade ringt biståndshandläggaren och kollat där, det måste finnas ett annat boende där inte alla är knalldementa. Hoppas det löser sig! <3

        Ska försöka göra det. Grejen är ju att han bor i en rätt liten kommun med få boenden, så vet inte om det finns så många alternativ. Men ska helt klart kolla upp detta i alla fall. Mitt hjärta brister när jag är där…

      Ring till biståndshandläggaren på måndag och förklara läget, fråga gärna också om de har en boendesamordnare på kommunen (och be om nummer till denne isåfall). Det finns vård- och omsorgsboende med somatisk inriktning, inte bara demens, och är din farfar inte dement så ska han inte bo där. Kommunen har sabbat (måste finnas läkarintyg/utredning som gjorts för att man ska få plats på ett demensboende) och ska således ställa din farfar i kö till ett annat boende med somatisk inriktning (och han ska få välja själv vilket/vilka boenden han vill stå i kö till).

      Såg att du kommenterat längre ner att han bor i en liten kommun, sök på kommunens namn + vård- och omsorgsboende så brukar det alltid finnas på hemsidan. Mindre kommuner har ofta avtal med boenden i närliggande kommuner för att det ska finnas några olika alternativ. Kommunen har också möjlighet att köpa plats på boende i närliggande kommun om det behövs/din farfars behov inte kan bli tillgodosedda/hans livskvalitet påverkas.

      Hoppas att allt löser sig så snart som möjligt! <3

    En kvinna med på Pingis baby shower hos Bella som heter Hermine. Det var ju lustigt. Blev dock mer intresserad av hennes jobb alt inblandning i MAD. Någon som vet mer om henne?

      Det är väl Hermine Coyet? Chefredaktör på Elle.

    Hur får man bort det envisa fettet nederst på magen? Jag tränar o så, men har ni några andra tips? Har någon provat en fatburner som faktiskt funkar?

      Du fortsätter träna och lägger om din kost till att bli jättetråkig och inte så mättande som du önskar. Om du lever på typ lite kalkon och broccoli under några månader och ser till att ständigt ligga på ett kaloriunderskott kommer du till slut bli rippad som tusan. Framför allt om du öser på med mycket löpträning eller liknande under tiden.

        Yep. Har levt på omelett, spenat och lax och löptränat i flera veckor. Tappar byxorna nu. Tyvärr får jag inte löpträna för min sjukgymnast för tillfället så jag lär ju behöva en storlek större på byxorna sen när jag väl får träna igen??

      Kan vara hormonellt om det är långt ner på magen. Tror tyvärr du får lägga om din diet och vara mycket strikt.

      Kan säga att socker är en riktig bov. Uteslöt det en månad (inte ens frukt då det är proppat med socker, även om det är av annan sort är det fortfarande socker) och magen blev avsevärt mycket plattare! Sen dricker jag också 2-3 l vatten per dag, magen blir svullen om du inte får i dig tillräckligt mycket vatten. 🙂 Thank you for listening to my TED talk

        Ja fettets placering på kroppen ska ju skvallra en del om hur det står till inuti den!
        Jag har dock aldrig lyckats tyda min egen kropp i sånna där beskrivningar ?

      Fokusera på något annat i livet ?

    Nån annan som har erfarenhet av medicinsk abort? Har fått sån väldig mensvärk och hoppas det försvinner snart.

      Ja! Jag hade otroligt ont under den, men fick bra hjälp så det löste sig!
      Har du redan gjort den och har värk efter?
      Skulle absolut ta kontakt med vården om det inte lägger sig som utlovat! Speciellt om du blöder mycket!

    Varit tillsammans med min sambo sju år snart. Jag tog precis examen och han tar om ett år, vi är 26 och 27 år. Har det väldigt fint ihop och har båda rest och ”rastat av oss” under vårt förhållande och aldrig begränsat varandra, bor nu ihop sedan 3 år tillbaka.

    Jag uttryckte tydligt för något halvår sedan att jag gärna ville förlova mig, sen har jag känt att jag inte vill vara den som tjatar. Han sa då att han tyvärr inte alls känner sig redo på ett tag för sådant. Tyvärr #2 är att typ ingen han umgås med har varit i ett längre förhållande medan jag har vänner som både fått barn och förlovat sig. Jag har börjat längta efter båda de sakerna, och speciellt han är väldigt barnkär och ”vill inte leva utan barn”.

    Men hur länge ska man vänta på förlovning då? Ibland tar tumma tankar över och jag känner att han inte visar att han vill ”satsa” på oss eller att han kanske varit redo by now med någon annan. Vilket är helt ologiskt eftersom vi har ett väldigt kärleksfullt förhållande.

    Uppmuntrande ord? Överallt verkar jag läsa om folk som förlovar sig efter MAX 3-4 år. Någon mer som väntade länge? Ja, jag vet att jag borde fria men vill så gärna bli friad till, och han har vid något tillfälle sagt att han gärna också vill vara den som friar…

      Frågan är väl mer också varför man ska ta det här så jävla personligt också. Han är väl bara inte redo NU, vilket inte betyder att han kan bli redo SEN. Jaja.. ville mest skriva av mig och höra om jag är ensam, eller om någon har något uppmuntrande att säga.

        Jag tycker du ska fundera på varför det är så viktigt med förlovning? Om ni har det bra tillsammans så har ni det bra, det är inget en förlovning gör bättre eller sämre. Jag och min man har varit gifta ett år, var sambos sju år innan dess. Ingen förlovning direkt, vi bara bestämde oss en dag och sex veckor senare gick vi till stadshuset. Och det var kul såklart, men vårt förhållande har ju inte ändrats. Inte blivit bättre, sämre eller ”mer satsigt”. Jag tycker ärligt talat det låter skitsnabbt att förlova sig/skaffa barn efter tre-fyra år. Andra förlovar sig aldrig. Eller förlovar sig men gifter sig aldrig. Alla gör olika, och har ni en bra relation så låter det tråkigt att du går runt och hänger upp dig på en grej som ju -egentligen- (med risk för att sticka ut huvud lite) inte har något att göra med er relation och hur bra/ seriös den är.

          Kloka ord. Jag tänker inte argumentera. Ville mest ventilera detta. Värt att tänka på..

            Hoppas det löser sig, kom ihåg att alla gör olika det finns inget sätt som är bättre eller sämre än nåt annat. Det är svårt att inte jämföra sig med andra, det gör jag med som ofrivilligt barnlös men alla har vi vår egen väg (förlåt för flum ^_^)

              Tack för orden. Det är sant, och inte alls flummigt. Önskar dig sinnesro och lycka framåt trots dem svårigheterna. ❤️?

            Jag känner en man som inte vill gifta sig, alltså inte förlova sig heller, men han har varit sambo i 30 år, så det är inte känslorna det är ”fel” på, utan att han helt enkelt inte vill gifta sig. Och även om hans sambo egentligen vill gifta sig, så har de ändå ett bra förhållanden (och många barn och numera även barnbarn). Så det behöver inte vara så att din sambo inte har rätt känslor, bara inte en vilja att gifta sig.

      Vi förlova oss på vår 5-års dag, gifte oss på vår 9-års dag. Men helt ärligt nu i efterhand och om vi skulle skiljas så vettefan om jag behöver det igen. Man ville så gärna för alla gjorde det men vi bodde ihop, hade djur ihop, vad mer behöver man som bevis liksom. Man kan göra slut när som helt, skiljas när som helst ingen garanti av en ring. Deraila lite haha men om ni har ett bra förhållande, bor ihop har planer ihop, skippa tanken på förlovning ett tag och bara njut av ert underbara förhållande? Jag skulle aldrig göra slut för att nån inte ville förlova sig om man har det bäst i övrigt då.

        Tack för input. Nejdå. Skulle inte göra slut för detta. Ville mest uttrycka en frustration som jag inte vet om det är problematiskt att jag har.

      Ja du… vad är poängen med förlovningen? Är det första steget till barn etc, eller är det själva uttrycket för kärlek typ?

        Jag vill inte skaffa barn utan iallafall förlovning. Han tycker att man kan skaffa barn ändå. Lite så är det.

        En pytteytte gnagande del är rädd för att han inte kan comitta till mig helt. Det oroar mig lite, trots att det är lite löjligt.

      Har varit tillsammans med min sambo i 8 år och har 3 barn men ingen förlovning. Har accepterat allt det nog inte kommer komma heller. Sånt är livet. Förhållandet kan väl inte hänga på om man förlovar sig eller inte?

      Har många par i min omgivning som varit tillsammans lika länge som ni, är i samma ålder (samt äldre), bor ihop och inte är förlovade. Tänker att din kille kanske vill bli klar med sina studier och etablera sig lite inom sitt framtida yrke/få en annan ekonomisk situation innan ni förlovar er (om han ser förlovning som ett frieri och ni planerar att gifta er inom överskådlig framtid därefter) och skaffar barn. 🙂

      De flesta par jag känner har skaffat barn utan att först kört förlovning och giftemål. Några har gift sig några år efter barnen kommit. Du behöver ju inte alls tänka att det måste vara förlovning – giftemål – barn? Det kanske bara stressar dig att tänka så? Istället bara ha det bra, och så kanske skaffa barn om tre år när han är redo? Utan att ha klämt in förlovning och bröllop däremellan.

      Varit tillsammans i 15 år nästan. 2 barn. Ingen förlovning. Överlever ändå ? Ser ingen poäng med det. Vår relation växer och utvecklas hela tiden ändå. Fundera över varför förlovning/äktenskap är så viktigt för dig.

      Vi var tillsammans i 10 år innan förlovning och giftermål verkligen kändes rätt och då hade vi ju också bättre ekonomi att kunna ställa till med bröllop. Vi gifte oss iof också efter 5 mån som förlovade, vilket jag tyckte var himla skönt! Har många bekanta som både är ogifta och förlovade, särskilt många som har varit förlovade i typ 5 år utan att ha gift sig. Så man kan göra alla varianter. Tror det är viktigt hur förhållandet känns, ni är ändå unga och har all tid. Kanske bara ta de lugnt nu och om det känns rätt gifter ni er längre fram.

      Tack för era svar. Behövde få lite input från antingen äldre, eller mer erfarna personer. Är också övertygad om att det är jag som måste jobba med varför jag tycker som jag gör. Tyvärr hjälper det inte när man för jämnan får frågor från vänner och släkt när man ska förlova sig.. jag längtar ju så. Men det ju är inte hela världen om man har en ring på vänsterhanden eller inte. Även om det kanske känns så ibland. Kanske har en liten ålderskris. ?

        Förstår dina tankegångar helt och det är en högst personlig sak hur mycket man värderar en förlovning.
        Prata med honom om det, öppna ditt hjärta och säg som det är, att du är lite rädd att han kanske inte vill satsa fullt ut med dig. Det är där skon klämmer, att ha en ring på vänsterhanden att visa upp är sekundärt.

      Låter konstigt, varningsklockor.

        Varningsklockor att någon inte vill förlova sig?
        Förlovning är ju hittepå och inte mer commitment än nåt annat. Man kan faktiskt ha olika åsikter om vad som är betydelsefullt för en.
        Känns lite som man halkat in i 1880-talet i den här diskussionen…

    Någon som gjort en ME/CFS-utredning? Eller någon som haft TWAR?

    Har symptom som läkaren inte vet vad det beror på och ska starta en större ME-utredning i veckan.

    Vet inte om jag bör vara påläst eller bara helt lämna det till läkarna? Lite rädd att få en diagnos som inte stämmer nämligen, typ bara för att få saken avslutad.

      Jag har varit hos en klinik som jobbade enbart me/cfs. Var mest att berätta hur det är och har varit. För min del fanns inte så mycket frågetecken så fick diagnos direkt.
      Hade dock läst på lite och tyckt att symptomen stämde in väldigt bra. Tror det kan vara bra om du läser på för att evta vad det är ifall du har några invändningar eller så.
      Lycka till

    Tips för att dämpa/få bort acne? ?

      Hade väldigt mycket acne under en period och för mig funkade hampfröolja jättebra, använde det framför allt vid pågående utbrott och då upplevde jag att det lugnade och reducerade utbrotten väldigt snabbt och effektivt. Räckte med att kleta på _ordentligt_ med olja i hela ansiktet innan läggdags så var utbrottet märkbart mindre morgonen efter. Själva utbrotten berodde dock i grunden på stress, och det var först när jag gjorde något åt det som min hy verkligen blev bra. Nu har jag någon enstaka finne vid mens, men annars är hyn helt ren.

    Brukar ni låta folk gå före i kassakön? Igår hade jag 1 vara att betala, frågar snällt personen framför mig i kön om jag fick gå före och hon svarar: nej tyvärr jag har en tid att passa. Hon hade en hel vagn full, blev så chockad av hennes nej, aldrig hänt mig ?

      Nej det gör jag inte. Har ofta en otålig 4åring med mig och vad vet jag, ditt kort kan strula, din vara kan strula som gör att det tar längre tid. Detta har jag erfarenhet av då jag sitter i kassan, tycker så synd om personen som släppte fram när det börjar strula ^^ hahah du får gott vänta =)

      Ja, det händer. Om jag har t.ex. mycket grejer, om vi kommer typ samtidigt till kön etc. Om någon ber om att få gå före mig så säger jag nog ja 9/10 gånger.

      Om jag inte är stressad/har en tid att passa så brukar jag låta nån gå före. Ibland så kan jag även erbjuda nån med tex en mölj och påse potatis att gå före mig om hen vill.

        mölj = mjöl

          Förlåt men jag tycker det låter oförskämd att be om att få gå före? Har aldrig varit med om att någon frågat, men skulle kanske sagt nej för princip sak. Haha fan va bitter jag låter .

            Men orka. Om du har 50 varor och någon har en så säger man väl inte nej för sakens skull? Vad är ni ens för människor. Jag säger alltid ja om det är någon med typ en choklad i handen. Har till och med sagt det utan att nån frågat mig nån gång när det varit kö och det är nån äldre gubbe eller dam med typ en gurka i handen.

      Varför tycker du att din tid är mer värdefull än andras?

      Om du inte har bråttom till bussen eller något, varför skulle du gå före någon som ställt sig i kön före dig? Bara för att du har färre varor? Det tycker jag låter väldigt självupptaget. Var går gränsen då, hur många varor ska man ha för att hå före? Om det kommer tio pers med en grej var?
      Och så tycker du att den före dig, som faktiskt hade en tid att passa, är dum som inte låter dig gå före? Kanske hade hon bråttom till buss eller tåg, då kan 1 minut göra hela skillnaden.

      Absolut. Jag har oftast inte någon tid att passa om jag är i affären. Igår lät jag två personer gå före mig i kön för att de hade två saker var, kämdes dumt att de skulle vänta på mig då. Speciellt eftersom jag hjälpte min syster handla och skulle dela upp betalningen så 🙂

        Tycker initiativet ska komma från den som släpper före, gör själv det oftast om man kommer med full vagn samtidigt som nån kommer med en banan.
        Däremot har jag sagt till ungdomar som kommer med en läsk och en bulle och tror de kan glida in främst i kön för att deras kompisar står där, att de nog får ställa sig i kön.

    Jag skulle nog tycka du var dryg som frågade, men så är man ju stockholmare också

      Same. hhahah

      Hahah skulle nog inte säga nej om jag själv hade varuberg men har också varit med om att nån velat gå före fastän jag har typ 3-4 varor. Då känns det som att vad sparar man, 2 min? Lär dig vara ute i god tid då säger jag ?

    På tal om kassa beteende. Här kommer lite uppmaningar från en kassörska:
    -Om du måste ta ditt otroligt viktiga samtal samtidigt som du står i kassan se då fan till att lägga upp dina varor lika snabbt som du hade gjort om du inte talat i telefonen. Ta även ögonkontakt med mig och nicka till, behandla mig inte som fu*king luft.
    -Och snälla, for the love of god, ställ dina varor med streckkoden åt rätt håll. Ni anar inte hur mycket det underlättar för mina handleder och axlar/nacke/rygg,
    -Går ett vara in för fel pris, bli inte sur på mig, det är inte jag som lägger in priserna.

    Och nu behöver inte folk kontra med att ”alla kassörer är så otrevliga och säger inte ens hej” som att det är en anledning att inte göra ovanstående. =)

      Jag ställer ALLTID grejerna åt rätt håll, men har ibland fått klagomål på att ”det tar så lång tid när jag vrider och vänder på varorna” och att personen i kassan ”ofta vet var de sitter och att det därför är bättre om jag bara låter det vara”.

      Man kan minsann aldrig göra rätt som kund.

        Anonym 21.45- dock har kassörer rätt där. Du kan inte stå och ställa dig och lägga upp 1 vara/per minut liksom måste ju fortfarande gå fort. Men rätt ofta på mitt Ica maxi är det oftast köer så då är det alltid en person innna vilket innebär att bandet står redo och du har tid och möjlighet att redan där lägga upp rätt. Men kommer du till en tom kassa så lägg upp snabbt och försök få åt rätt håll, vi ser dem som anstränger sig. =)

          Vi ”vanliga” människor kan aldrig göra rätt, försöker man lägga varorna rätt kan det bli fel för att det tar för lång tid (och vad spelar det för roll?), lägger man inte varorna rätt är det också fel. ?

      Jag slutar behandla kassörskor som luft när dom slutar behandla mig som luft ? den kan prata och vara trevlig med kunden före mig men när jag börjar lasta upp mina varor får jag inte ens ett hej. Awkward

        Känner igen det där. Är alltid glad och söker ögonkontakt när jag handlar och det känns nedvärderande att knappt få ett hej och att inte bli sedd i ögonen. Och de är de som tjatar om att det är så viktigt att bli sedda Hur fick du jobbet egentligen, undrar jag om jag möts av en riktig surkart bakom kassan. Spela roll om du har en dålig dag – ditt jobb är att serva människor med ett leende.

          Lol, just detta jag skrev ”Och nu behöver inte folk kontra med att ”alla kassörer är så otrevliga och säger inte ens hej” som att det är en anledning att inte göra ovanstående.”

          Förstår inte heller kassapersonal som inte hälsar först och ler till kunderna utan är riktiga bitterf*ttor men fortfarande inte en ursäkt att inte göra det jag skriver. Ofta får man tillbaka det man ger. =)

            Jag tycker att en kassörska ska hälsa först. Hälsar inte den hälsar inte jag.

              Håller helt med, Headwig.

              Själv hälsar jag alltid, och ler, av den enkla anledningen att det är trevligt att göra så, och jag behandlar andra så som jag själv vill bli behandlad. Skiter fullkomligt i om personen väljer att sitta och sura och inte hälsar tillbaka; att andra människor saknar uppfostran är ingen ursäkt för mig att strunta i min.

      Inget av det du skrev är ett tvång. Det är ditt jobb att se till att varan får rätt pris samt scanna in varorna. De som ställer de åt rätt håll är en bonus för dig, men inget måste från kundens sida.

        SÅKLART inget tvång utan mer vett och etikett. . Ser det ut som jag skrev en regel-lista eller? Jag skrev UPPMANINGAR, läs om, läs rätt.
        Det är inte alls mitt jobb att varan går in för rätt pris i kassan, varför tror du det? Vi har folk som är anställda för att lägga in priser, kassörer har NOLL med det att göra. Vi har på riktigt över 100.000 olika varor, tror du att vi i kassan håller koll på exakt alla priser eller?
        Herregud, du är säkert en av dem idiotkunderna som kommer med en random vara och ba ”vad kostar den här?” INTE FAN VET JAG, VI HAR MILJONER VAROR, kan inte allt i huvudet!!!!!

          Kära -db-
          Du ska inte jobba som kassörska

            Hahha OK. Du ska veta att jag gör allt på jobbet med ett leende, är du en idiot- jag ler, är du trevlig- jag ler, är du stressad och otrevlig- jag ler, ja du fattar.
            Jag är förmodligen en av de snällaste kassörerna som finns, även om jag har en total mupp framför mig så kommer jag fortfarande vara trevlig och svara med min ”kundtjänst röst”, helt sjukt egentligen, många gånger jag borde stått upp för mig själv men kan inte på jobbet av nån anledning. Så jag kan nog visst jobba som kassörska som jag gjort i 10 år. Dock är detta min sista sommar jag jobbar, för nästa sommar är jag färdigutbildad så då behöver du inte vara rädd att möta mig i nån kassa i vårt avlånga land 😉

              Som sagt..

          Jag håller med dig db, folk är för märkliga. Jag blir helt fascinerad av hur alla verkar möta så mycket otrevlig kassapersonal. Personligen tycker jag att nästan alla jag möter hejar och ler. Jag har heller aldrig funderat över om vem som skall heja först och liknande konstigheter. Jag är trevlig-personalen är trevlig.

            Same. Har nog bara vart med om en handfull (möjligtvis en halv handfull hahah) otrevlig butikspersonal. =)

          Du är så otrevlig så stöter jag på dig bakom kassan kommer jag med flit sätta alla varor med etiketten på fel håll, vara långsam och spela pokemon istället för att hälsa på dig.

            Va roligt att du läser det jag skriver som att det är jag som är otrevlig. Läs svaret ovan, men jag är alltid trevlig och ler även när kunderna behandlar mig som luft och skit.

              Tycker också du känns väldigt aggressiv

                Förstår inte hur det jag skriver gör att ni tolkar mig så, aggressiv är verkligen långt från den jag är öht. Men det är det som är svårt när man skriver och inte kan se/höra personen så tolkas det om på ett sätt som inte var menat. Men har svarat redan om hur jag är mot kunderna så… allt negativt jag skriver är något jag tänker inte säger högt till kunders obviously.

          Om någon tror att jag svarar kunden ”inte fan vet jag, vi har miljoner varor” så kan jag lugna er med att det gör jag ej. Har svaret en annan redan men har 100% min kundtjänst röst och attityd när jag är på jobbet vilket gör det omöjligt för mig att vara otrevlig. Svarar på den frågan typ ”Jag vet inte, men vi ska ta reda på det” och sträcker fram handen efter varan SAMTIDIGT SOM JAG LER.

          Klart du inte kan ha koll på allt på din arbetsplats.

          Däremot är du inte där som privatperson utan som representant för företaget du arbetar på. Det innebär att det faktiskt är ditt jobb att hålla reda på/ta reda på/reda ut när företaget gjort fel. Kunden ska inte behöva yra runt bland olika personal för att ta ansvar för era fel.

          Likaså att vara artig/trevlig. Det är man alltid som representant för företaget. Inget personlig som man bestämmer själv. Självklart följer man företagets policy annars får man söka sig ett annat jobb.

          Vilken företagsledare accepterar otrevlig personal?

          //Moa

            Som sagt inte mitt jobb att hålla reda på priser, däremot har du helt rätt att det är mitt jobb att ta reda på och det gör jag alltid. Självklart ska kunden inte irra runt utan man ringer den avdelning det gäller så är det den personens uppgift att meddela ansvarig att ändra prisfelet i systemet. Och som jag skrivit nu 3ggr så är jag alltid trevlig oavsett vilken mupp som står framför mig.
            Såklart accepterar inget företag att man är otrevlig mot kunderna, that goes without saying.

      Det värsta just nu tycker jag är när kortköpet inte går igenom och kunden säger ”Jag misstänkte det. Jag ska bara föra över pengar.” Ja tekniken går framåt och det går idag ganska fort att föra över pengar. Men det är långa sekunder när man som kassör ser kön växa och får arga blickar medans man bara väntar på att kunder står och pillar på telefonen….

        Hahhah ja! Jag kollar alltid om jag har pengar innan jag ens går in i affären även om det är dagen efter löning ^^

      Det värsta just nu tycker jag är när kortköpet inte går igenom och kunden säger ”Jag misstänkte det. Jag ska bara föra över pengar.” Ja tekniken går framåt och det går idag ganska fort att föra över pengar. Men det är långa sekunder när man som kassör ser kön växa och får arga blickar medans man bara väntar på att kunder står och pillar på telefonen…

      Haha, det här får mig att tänka på den underbara serieboken ”Drottningen i kassan”. Gillade den då man känner igen sig i mycket, oavsett vad man har för serviceyrke.

      Inte för att skryta, men jag skulle vilja påstå att jag är den exemplariska kassakö-kunden ;p Ler alltid oavsett respons (kan kanske se manisk ut ibland, vad vet jag) och har nästan tvångsbeteende vad gäller att ställa streckkoden rätt, försöker dock att hindra det då jag står i nyöppnad kassa och det redan är kö. Trevlighet har aldrig skadat, även om det tar en massa energi ibland.

        Älskar kunder som dig ? har man 1 riktigt genomtrevlig kund om dagen slår den ut alla otrevliga faktiskt ?

      Alltså, jag håller med dig fullt ut. Jag jobbar inte i kassa men blir så irriterad när de framför bara slänger upp varorna på bandet, och gärna allt i ett berg också. Jag blir jätteirriterad på de som inte lägger avskiljaren efter sina varor också, eller de som inte lägger ifrån sin korg när de är klara.

      Jag får dåligt samvete typ om jag inte hinner lägga alla varorna åt rätt håll, eller om jag inte hinner förbereda betalningen innan alla varor är scannade. Men jag är ALLTID supertrevlig och pratar jag i telefon så ber jag den jag pratar med vänta när jag ska gå igenom kassan.

      Det är som att folk glömmer att de som jobbar i serviceyrken också är människor.

        Men är du så säker på att allt är medveten handling?

        Att kunden vet, inte har varit med om något traumatiskt som gör dem disträ, inte har tid, osv, osv?

        Man måste inte utgå från negativt jämt bara för att man kan. Man måste inte pekpinna jämt eller ta allt personligt.

        Det tillhör jobbet att serva även de som inte fattar/bryr sig om kassören i första hand.

        Har faktiskt svårt att förstå hur man kan reta sig på skitsaker när världen ser ut som den gör.

        //Moa

    Irriterande när man skriver ett inlägg för att man genuint vill/behöver ha hjälp men så hamnar man i modd. Var nästan en timme sedan jag skrev och det har fortfarande inte släppts igenom. Gaaah.

      Hur kan jag hjälpa dig?

    Nån mer som är med i ”Undersköterskeupproret” på Facebook? Vad tycker ni om gruppen?

    Nån som har tips på midsommarmat? Ingen sill eller så det äter ingen av oss. Vi är 4 vuxna och 5 barn så något som passar alla. ?

      Lax kanske, med färskpotatis och nån god kall sås?

      Västerbottenpaj, fransk potatissallad, en fräsch sommarsallad med primörer och revbensspjäll 🙂

      Min mamma gör en typ av potatissallad till alla högtider. Det är typ delikatesspotatisar, salladsmix och typ rädisor. Den är maaagisk och går alltid hem!

        Typ okej.

        Låter typ gott men skulle typ behövas lite mer instruktioner, ska det typ va nån dressing eller typ några kryddor eller nått typ? ?

    Hög som ett hus ?

      Som Arne Weise på julafton när han hade bältros?

        Wow, vilket år?

    Asså tips mot hälsprickor? Blöder och gör as ont.

      Niveakräm, varje morgon, varje kväll. Men det kan vara fotsvamp, så knalla ner till apoteket och botanisera. Alla bäst är om du går till en fotterapeut, guld värt!

      Ringblomssalva!

      Scholls kräm för spruckna hälar. Smörj in varje dag efter att du rengjort hälarna. Du kommer se resultat inom en vecka.

      Därefter smörjer du in med Scholls mjuka hälar efter dusch.

      Har världens finaste fötter sen jag började m den proceduren varje dag. Filar och fixar aldrig, nu mer.

      //Moa

        Fotfetischism?

    Vem är mannen som syns på Isabellas Instagram story? Någon som har en aning?

      Nej men sluta fiska nu och skapa content! Det är lördag, inse att du behöver vara ledig även som bellaanställd

        Marisol, sluta nu.

    Om man lyckas få blå verifiering på Instagram får man också svajpa-upp-funktionen ??

      Den funktionen får du när du nått 10k.

    Någon som har en Britax Smile 2 som vill dela med sig lite av hur den är? ? så sjukt svårt att välja vagn, nästan lika svårt som att välja namn på bebis ?

      Smile är ett riktigt bra val, en toppen vagn som har allt (jag söker) på en vagn. Lång suflett, vanlig sits. Yadayada, lätt att fälla ihop, lätt att köra .

      Vi har en brio smile och dom ör väl likvärdiga. Vi är så otroligt nöjda med den. Smidig, bra design, fina färgval att välja, bra varukorg osv. Du kommer absolut inte bli besviken om ni köper en sådan 🙂

      Enda nackdelen med den är att många (enligt Barnvagnar! gruppen på facebook) barn växer ur den runt 1-1,5 år tyvärr.

      Älskar vår britax 🙂 skön att köra. Tar liten plats i bilen. Snabb att både fälla ihop och fälla upp. Alla säger att den är liten i sitsen och det tänkte jag också när vi köpt den och bebis växte så det knaka och man ba ” hur i heeeeelvete ska han kunna ha den tills han är 2-3?” Men han växer ju inte så fort längre ? nä men den är super+

      Smile funkar både som vagn och namn! Win!

        Haha du har en poäng!

        Tack alla för råd och erfarenheter ?

    Tycker din instagram är för spretig, välj memes eller sociala medier.

    Berätta gärna om vänner som svikit,

    men även om andra som funnits där då när det behövdes sim bäst.

      Vänner som svikit: en väldigt nära tjejkompis tackade så mycket för inbjudan till bröllopet, sa sen att hon enbart skulle dyka upp till kyrkan (vet inte varför hon inte skulle vara med på mottagningen sen), men sen dök hon inte upp överhuvudtaget och hörde inte ens av sig. Eller jo, tror min lillebror (som hade hand om OSA) hade kontaktat henne och då sa hon att hon inte alls hade sagt något. ???‍♀️

      Vänner som funnits: när min pappa dog fanns det en kille som inte tvekade en sekund på att ta ledigt resten av dagen för att finnas där för mig. Inte ens min dåvarande kille valde att finnas där (han kom inte ens på begravningen, tack och adjö till honom). Och det bästa var att han sa ingenting, utan han lät mig bara gråta gråta och gråta, han förstod att jag ville inte prata utan jag behövde bara någon där. Tyvärr förstörde jag det 1,5 år efter, och det ångrar jag än idag. Men efter att min pappa dog valde jag att fly det livet och inte se tillbaka, var alldeles för jobbigt.

        ?

    1: Vad har fått er att stanna hos den partner ni lever med idag

    2: Fått er att fortsätta vara singel

    3: Och / eller fått er att separera?

      Hans stora penis. Gotti-gott-gott. Tur man inte har starka kräkreflexer, om ni fattar.

        Herregud vad tröttsamt ?

          Gå och sov då.

      3. Han ville ha barn, inte jag

    Behöver hjälp!
    Vart går gränsen från vardags drickande till alkolism (öl)? När börjar det bli farligt och vad är varningssignalerna?

      Om du dricker på till exempel fredag och påbörjar lördag morgon med en så kallad återställare. Då är du på djupt vatten.

      Att dricka själv tycker jag är en varningssignal. Ännu mer att smussla och dölja att man dricker, gömma undan alkoholen, ta en klunk i smyg när ingen ser etc

      Att du går i tankarna tycker jag är en varningssignal..

      Finns ganska bra info om det.. http://www.riskbruk.se/?id=27743

      Googla riskbruk!

    Grattis till mig idag ? fler här som fyller idag?

      Grattis!

      Grattis!? Själv fyller jag om nån månad. Gjorde du något kul idag? ?

        Tack så mycket alla! ☺️ Firade med närmsta familjen och åt god mat, fika osv. Perfekt dag ?

      Woho, grattis till dig! Jag hoppas att du käkat massa god mat och att din afton är precis så som du vill ha den 🙂

      Grattis! Jag fyller idag (16e) ?

        Grattis! ??

      Grattis! Jag skulle blivit född igår (15e) men i stället föddes jag i början på maj.?‍♀️

    Det värsta just nu tycker jag är när kortköpet inte går igenom och kunden säger ”Jag misstänkte det. Jag ska bara föra över pengar.” Ja tekniken går framåt och det går idag ganska fort att föra över pengar. Men det är långa sekunder när man som kassör ser kön växa och får arga blickar medans man bara väntar på att kunder står och pillar på telefonen….

      Parkera kvittot och ta en annan kund under tiden?

    Ordentlig Expressen-sågning av Isabella Löwengrips Sommar i P1, Alex Schulman:

    ”Jag har arbetat med kvällstidningsjournalistik i 10 år, jag törs lova att om en redaktion på Aftonbladet eller Expressen i förväg fick nys om att Isabella Löwengrip ska sommarprata i år, så är det inte något som någon skulle skriva om. Det är helt enkelt inte intressant nog.”

    Sorry, Bella. Ha det så kul i USA.

      Men det var ju en massa rubriker om det i tidningen?

        I förväg?

      Jag undrar om Blondinbella har tvingats skriva om sitt sommarprogram, eller om hon bara är så här sent ute. Jag tycker det lutar åt det först nämnda.

        Stina wollter fick också skriva om sitt i dagarna då det blev några minuter för långt när hon först spelade in.

          Eller.. redigera kanske är bättre än skriva om ?

        Haha, antagligen. Hon har kanske fått bakläxa på allt ljug

      Alex är ju bitter på Bella med.

    Jag vet att det inte är helt okej att diskutera vikt/ kroppar men jag som tycker Maggan Graaf blivit snyggare än någonsin, slogs av hur extremt smal hon blivit. Om man bläddar på hennes senaste instainlägg.

    Jag hoppas hon mår bra och inte utvecklat nån ätstörning för något i mig säger mig att hon nog kämpar på med sorg och annat.

    Viktnedgång/uppgång är oviktigt sålänge det inte är ett osunt symtom på att man mår dåligt. Hoppas inte hon gör det.

    Ville egentligen inget särskilt med inlägget men ah det var vara något jag reagerade på.

    Hade hon varit min vän så hade jag nog frågat om hon mår bra men hon har säkerligen stöttning isåfall. Eller är det inte okej att dra upp tycker ni?

    Vad gör man åt komplex? Jag vill inte vara avklädd inför mina vänner, för då ser dom mina ben och då… tror jag att de inte kommer tycka om mig längre? Hör ju hur det här låter men jag drömmer fan mardrömmar om att röra mig i baddräkt på en strand. Går sönder inuti när jag märker hur jag gör allt för att undvika att bada tillsammans med mina barn. Vill inte missa mitt liv för att jag känner mig som ett monster. Hur gör man?

      Om du gick och badade med dina vänner, och såg att de hade fula ben… skulle du älska dem mindre för det och inte vilja umgås med dem längre? Du verkar ju förstå själv hur knasigt det låter. Kanske skulle någon form av terapi kunna hjälpa?

      Känner som du! Jag har inte badat eller visat mig på stranden sen mina barn föddes för 13 år sedan.

      Kan bara säga att du inte är ensam ?

      Går inte en dag utan att jag tänker på hur mycket jag går miste om i livet pga min övervikt o bristningar.

    Postnord, nån mer som tycker att de har blivit (ännu) sämre? Hade ett paket som jag väntade på. Tiden gick så jag hörde av mig till dem. Det visade sig att den satt fast i tullen för det inte fanns något värde på det och vad det var för innehåll. Fick skicka in orderbekräftelsen till dem. Någon dag senare (wow det gick ju snabbt iallafall) så dök paketet upp. Vad stod på tulldeklarationen från stället som jag beställt paketet ifrån? (handlat från det stället många gånger så vet att det är dem som skrivit det) Jo det stod värde och vad paketet innehåller??‍♀️ Grattis postnord, vänd på paketet nästa gång så kanske ni också ser??

      Postnord och tullen är väl inte samma sak?

    Jag har börjat skriva på en bok. Det är min allra högsta dröm att ge ut en bok, men att skriva är såå känsligt för mig och tycker det är jättejobbigt när folk läser det jag skrivit, oavsett om det är den här boken, en uppsats eller mina anteckningar från föreläsningar.

    Antar att det kommer förbli en dröm och att den här boken, som jag tycker själv hittills är rätt bra, förblir min hemlighet…

      Ge ut den med ett annat namn än ditt eget?

    Tänkte bara promota mitt Instagram konto där jag gör tuttkrukor, är bara en hobby och jag tar inte så mycket för de. Vill mest gå plus minus noll.

    Artbymallan på Instagram 🙂 vore supertacksam för lite följare <3

      Inte en till som gör tuttkrukor. Kom på nåt nytt.
      ReNudes är den som sitter på tronen här.

    Får panik över att vara enda singeln bland mina vänner. Är ständigt ensam och det är så jobbigt 🙁 måste ta semester dessutom men vill inte för har ingen att vara med eller något att gör. Som tur är kom jag undan med bara 1 v semester. Vill också ha någon att längta efter, planera semesterresa med, titta på serie och sova med 🙁

      Vet att det finns olika forum där man söker resevänner. Det kan ju utvecklas till längre vänskap?

      Testa appen gofriendly?

    Spotted!
    Suckunges okrönta drottning herself, fru Toledano Book visade sig ute bland oss andra dödliga på Coop i Märsta under fredagen.
    Lång tid spenderades framför hyllan med servetter innan hon nöjde sig med ett par som såg dyra ut.

    Kanske är rimligt ändå med tanke på att närmaste tätort med affär är just MÄRSTA, inte Sigtuna..! ?

      I vanlig ordning kör hon aggressiva svar på sin Instagram dels om hennes live och hennes smak på möbler.

      Cool! I klass med Löwengrips ”jag har sett prins Charles”, men ditt smäller högre!

    Är det någon som kan tipsa om en prisvärd och bra ”Brun utan sol”-tablett? Är den som Magdalena Graaf tagit fram bra?

    BLIR INTE GRAVID

    Jag och sambon ( 23 år gamla ) har försökt bli gravida i 8 månader. Jag har ägglossning enligt CB ÄL-test. Vi har alltid sex dagar innan, under och efter ÄL. Ändå blir det inget…
    Vi hoppas varje månad, ändå dyker mensen upp….. Någon mer i samma sits?

      Garanterat fler i samma sits. Slappna av, ni är 23 år. Få inte panik. Ge det tid och funkar det ändå inte så ta hjälp /en annan 23-åring

    Lyssnade på Alice och Biancas senaste podd igår, det är tydligen superviktigt att ha snygga kompisar. Är verkligen för gammal för den podden…

      De skojade ju??

    Har ni sex när ni har mens?

      Ja! Om jag har ont så nej, men det är enbart dag ett och två på mensen, men de andra dagarna kör vi på som vanligt. Blir dock inget oralsex på mig av förklarliga skäl hehe! Tycker att det känns som vanligt, lite mer ”blött” ibland bara.

    Följer dig nu!

    Ska ha kalas imorgon för vår 16-åring!
    Hon ska få en Polaroidkamera bland annat
    Vi ska bjuda på rosedrink med jordgubbar, egen tårta med jordgubbar, choklad, grädde och marsipan, egna hallongrottor och seg kladdkaka. Sen finns det varmkorvar av olika sorter med bröd och potaismos, samt chips med dipp, öl, saft och läsk + kaffe

    Vad tror ni? Är det en bra meny?
    Kommer både vuxna och barn i alla åldrar ?

      Vad mysigt! Det låter jättegott, kanske någon frukt typ melon också? Ha en fin dag ?

        Japp! De blir melon till också!

      Recept på kladdkakan?!??? seg kladdkaka är det bästa!

        Ska göra den här. Det är äggfritt recept eftersom en gäst är allergisk. Tror den blir supergod! ?

        ”Supergod kladdkaka som är seg i konsistensen. Utmärkt att servera när man väntar besök då den blir bäst av att stå i kylen och bli kall innan den serveras.
        Ingredienser
        150 g smör
        4 msk ljus sirap
        3 dl socker
        3 dl mjöl
        1 dl kakao
        1 krm bakpulver
        1 tsk vaniljsocker
        1½ dl grädde
        Instruktioner
        Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner sirap och socker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan i blandningen i kastrullen, tillsätt grädden och blanda. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och låt stå i kylen minst två timmar innan servering.
        Servera gärna med grädde eller glass.”

          Tack!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.