Öppet Spår


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

591 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej, finns det någon här som har erfarenhet av att ha beställt klänningar (kopior på tex. Zimmermann eller selfportrait) från AliExpress? Gärna tips på någon speciell försäljare som lägger värde på kvalitet, om man nu kann förvänta sig det för dom pengarna 😉

      Aliexpress? Låter shady

      Om du vill handla från ställen som lägger värde på kvalite så spara och köp originalen istället för fejk. Sinnessjukt att ens tänka tanken på att stötta den industrin som inte bara är olaglig i grunden men garanterat består av riktigt hemska arbetsförhållanden.

        Men snälla! Alla vill inte ge 40,000 för en Väska.99

          Nä, men då får man väl köpa ett billigare märke. Inte svårare än så. Har du inte råd med äkta märken, så borde det inte vara ett alternativ att stötte fejkindustrin.

      Min pojkvän tittar bara ner i telefon.

        Byt honom eller prata med honom om det.

        Gör slut på sms.

      Tips: gör lite research på vad den typen av marknad bidrar till. Piratkopiering är ofta bara en del i större kriminella verksamheter som ofta är sammanlänkade med prostitution och annan kriminell verksamhet. Handla inte piratkopior. Skulle inte heller rekommendera dig att syssla med direktimport via de sajterna, såvida du inte är yrkeskunnig inom import.. tänker på hälsovådliga kemikalier, arbetsförhållanden etc..

      Gå in på repladies.. där har du 1;1 kopior, dyra, en väska går iSf på 2-3000 men det gåt knappt att skilja dem från en äkta. Och fabrikerna har inga barnarbetare.

    Jag fick inget svar på mitt inlägg i öppet spår igår så jag testar igen:

    Är det dumt att köpa ett hus på Österlen? Jag tänker såklart på dom stigande havsnivåerna och att Skånes kust kommer att drabbas värst, jag tänker också på problem med erosioner med mera.

    Jag har hittat mitt drömhus 500 m från kusten. Såklart att det inte kommer vara ett problem nu kommande decennier men är att köpa ett hus där att kasta pengarna i sjön? Vanligtvis så stiger ju hus i värde men risken är väl stor att det blir tvärtom för husen på Skånes kust.. Att det blir svårare och svårare att få dom sålda med tiden och att dom minskar i värde?

    Finns det ingen som har gått i samma tankebanor som kan dela med sig? Någon som kanske har avstått från att köpa ett hus på grund av detta eller valt att köpa ett hus där ändå? Eller vet någon mer om detta?

      Det avgör du väl själv, du ska ju bo där nu och behöver ju inte fundera på framtiden som är så långt bort. Cancer kommer ta död på många av oss i husköparålder innan dess så njut nu av livet och av Österlen. Lev här och nu!

        Jo men jag känner ju att jag måste tänka på framtiden också när det gäller ett sådant stort köp..

      Kolla med försäkringsbolagen. Det finns vissa områden de inte så gärna försäkrar pga av risker för kommande översvämningar och klimatförändringar. Kommunen huset ligger i borde även ha gjort någon allmän bedömning om läget i kommunen kommer förändras i framtiden.

        Tack för tips!! ❤️

      Är det själva huset eller tomten/läget du tycker om? För om det är det sistnämnda så går det väl alltid att riva och bygga nytt (eller flytta huset?) längre ifrån vattnet om det behövs.

        Jag har fastnat för både huset och tomten/läget.

        Frågan är…ringa eller inte ringa?
        Eeeh åh vad svårt. Krävs mod tillräckligt med humor och självinsikt om (enl. erfarenhet blir det inget svar alls eller ett nej) det snackas bort i vanlig ordning.Mänsklig interaktion är svårt. Lättare att vinna på triss.

          Va?

      KÖP!!!!! Österlen är ju underbart! Det lär knappast bli översvämmat inom de närmaste åren, knappast ens under din livstid, om det inte ligger väldigt kritiskt till.

      Fast 500 meter från kusten låter ju betryggande. Det är hus som ligger betydligt närmare kusten som kan drabbas av erosion. Höjningen av havsnivån ligger längre i framtiden än erosionen.
      Hus längre från kusten är nog en bättre investering än hus inom 100 meter från havet.

      Nej, ditt hus kommer inte flyta bort under din livstid, dina barns livstid eller någon överskådlig framtid.
      Om du på allvar oroar dig för detta beklagar jag att du blivit så manipulerad av klimatalarmism.
      Och inga larviga påhopp nu om att jag är korkad, klimatförnekare, ev. SDare, ev. Trumpfantast och ev. Hitler reinkarnerad.
      Jag har bl.a. studerat geologi på universitetsnivå och jag har läst ett brett och varierat utbud av forskning inom området.
      Om du enbart baserar dina livsbeslut på Nyhetsmorgon eller Greta behöver du tänka om.
      Köp huset och njut av dagen.

        Jag baserar inte mina livsbeslut pga nyhetsmorgon men det finns många olika typer av faktorer jag behöver ta hänsyn till när det gäller ett sånt stort köp..

        Vad kul att du läst geologi, jag jobbar med klimatanpassning och tyckte det var ett bra tips att ringa försäkringsbolag, kan även kolla med länsstyrelsen.
        Helt klart osannolikt att huset ”flyter bort” men det kan ju uppstå en hel del skit som man inte är så sugen på innan dess. Typ översvämningar i källare, avlopp mm mm

      Det kommer inte att erodera bort 500m där på ett bra tag. Det jag hade tänkt på gällande hus på Österlen hade snarare varit vintrarna. Kommer det snö kommer det dit, blåser det över vägar är det där, blir det strömavbrott är det utsatt etc. Men är du beredd på att det kan bli lite meckigt logistiskt så kör. Alla andra årstider är ju ????????

        Tack för att du tog dig tid att svara ❤️

        Orolig för vinter på Österlen?
        Det bor folk norr om polcirkeln liksom…

          Strömavbrott är nog inte så vanligt/långvarigt. I alla fall inte när jag bodde där.
          Värre i småländska skogarna, tror jag.

          Absolut. Det har jag också gjort och där kunde vi hantera det. Varje vinter blåser det igen där och plogbilarna lyser med sin frånvaro.

        Va? Utsatt på Österlen? Min gissning är att du bor i centrala Stockholm?
        Nej herregud ts köp bara köp! Har själv hus på Österlen och det är ren magi. Speciellt på vintern ?

      Nä, att fkytta till Österlen ses väl knappast som en risk. Men skaffa inget i Löderups strandbad.
      https://www.sgu.se/samhallsplanering/risker/stranderosion/stranderosion-langs-skanes-kust/

        Tack för länk ❤️

      Be om att få en översvämningskarta från kommunen. Ligger kommunen på Österlen borde de ha gjort en.där kan du se hur vattennivåerna blir om de stiger.

        Åh tack, det ska jag göra! ❤️

          Min svärmor bor precis vid havet på Österlen. Det är magi varje gång vi är där. Problemen med ström, snö, blåst etc löser sig om ni har resurserna (money) till det.
          Det som är problem är bara internet som kan vara lite svårt med ibland. Men det är egentligen inget problem.
          Köp❤️
          Att vakna upp varje gång i det huset är som att vakna upp i paradiset!!

            Åh tack snälla för ditt svar ❤️

              Jag känner en familj som bor där som älskar det.

    Funderar på att köpa en bänkdiskmaskin, är såna svåra att installera? Bor i hyresrätt 🙂

      Nej nej nej.
      Två av mina vuxna döttrar har haft bänkmaskin. De tar inte så mycket som man tror. Mm mm De har båda också bott i hyreslght. De kollade m hyresvärden om de fick sätta in vanlig maskin genom att ta bort ett skåp. Kolla det först

        Åh jaha 🙁 vad specifikt har varit dåligt med dem? Vi har plats för vanlig diskmaskin men planerar inte att bo här så länge så tänker att det kan vara dumt att köpa en sån? Plus att det är lite dyrare nu kortsiktigt också.

      Du kan inte få en vanlig installerad av hyresbolaget då? Jag fick det och betalar 50kr mer i hyra bara. Så värt!

        Tack, det ska jag kolla upp ?

        50?! Wtf jag betalar 500 mer i månaden för min än om jag inte hade haft den?

          Planerar du att bo kvar så är det billigare att köpa en egen då ju..

            Det gör jag iofs inte, letar ny lägenhet för fullt så förhoppningsvis är jag inte kvar i nuvarande så länge till 🙂

          What!? Låter ju helt sjukt.. 🙁

            I know men ja, som sagt, flyttar så snart att det är möjligt så det får gå??‍♂️

          Då har du betalat den där diskmaskinen många gånger om nu gissar jag.

      Kolla om det är färdigt för maskin.
      Butiker kan hjälpa till att sätta in den, vet inte om det är svårt men kan säga att för oss har det varit guld värt.

        För en vanlig diskmaskin menar du? 🙂

          Ja, jag vet att det står på vissa annonser att det är färdigt för att sätta in en. Vår lgh hade det iaf. Vet dock vänner som har maskinen i vattenkranen och inte kan ta vatten när de har i gång maskinen men fråga mig egentligen i te hur det fungerar. Inser att jag är fel person att svara på det här haha förlåt!

            Ja alltså vi har plats för en vanlig diskmaskin men jag känner mig för snål för det haha. Plus att vi planerar att flytta snart så det känns som en jobbig grej att flytta eller behöva göra sig av med på annat sätt då 🙂 men är bänkdiskmaskin skit så får jag väl tänka om ?

              Jag är uppväxt med bänkdiskmaskin och det funkade hur bra som helst. Diska direkt efter middagen bara, ser inte direkt några problem med det.

      Rekommenderad läsning: NJA 2011 s. 454.

        Ja… ”att inte utan särskilt tillstånd av hyresvärden installera tvätt- eller diskmaskin (s.k. bänkdiskmaskin får dock installeras)” förstår inte vad du menar riktigt. Tänker ju självklart inte börja fippla med nåt eluttag själv. Ville bara veta generellt 🙂

          Du är då inte vidare läskunnig. Det handlar om att en hyresgäst blev skadeståndsskyldig gentemot hyresvärden då den INTE stängde av vattentillförseln till bänkdiskmaskinen mellan användningarna. ??‍♀️

            Sorry, nattade barn så hade ingen vidare lust att läsa längre än så. Men det är ju hyresvärden som i sådana fall kommer koppla in den så jag hoppas de vet vad de gör. Och så följer man de instruktioner man får ?‍♀️ men visst tack för varningen.

              Lovar att personen ovan också är en sånn som bah ”svarta lagboken är den enda rätta”

                Skulle vara ett svar till ”snart jurist” nedan.

        Att droppa rättsfallsnummer är egentligen bara coolt på övningspassen när man pluggar.

          Håller med. Är också jurist. Vi ska ju FÖRMEDLA kunskapen, inte namedroppa den. Kanske välmenat av Juristen ovan men lat utfört

          Förmedlar hellre en förstahandskälla än min egen åsikt. HD brukar ju ha relativt vettiga avgöranden (även om jag anser att det här utgör ett undantag från dessa).

            Ja dig hade man ju inte anlitat för juridisk rådgivning.

      Jag har denna, https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/bankdiskmaskin/SKS62E22EU/bosch-bankdiskmaskin-sks62e22eu den är super! Vissa bänkdiskmaskiner är små inuti, men denna får större tallrikar plats i. Är jättenöjd, jag beställde min på cdon dock.

        Tack, är precis den jag kollat på ?

        Har också den, fast i svart. skitbra, tvättar verkligen rent.

      Köp en begagnad vanlig diskmaskin? Blir väl ca samma pris än om du köpte en ny bänkdiskmaskin skulle jag gissa

      Jag hade en tidigare när jag bodde i hyreslägenhet. Värden bytte kranen så att det fanns en vattenanslutning, sedan krävdes det bara en elkontakt inom rimligt avstånd. Vattnet spolade ut i slasken. Hur enkelt som helst. Det får inte plats med stekpannor och stora grytor, men övriga vardagsdisken för ett enpersonshushåll räckte det utmärkt till. Det var helt klart värt det!

        Hm, enpersonshushåll. Det är jag och två barn ? är det meningslöst då?

          Jag har en bänkis, är väldigt nöjd med den! Kör den två gånger per dag om vi är hemma hela dagen, annars bara en gång. Det är jag och två barn. Löp och köp!

      Vi hade det i vår förra lgh som också var hyres.
      Enda nackdelarna är att de tar ju upp rätt mycket bänkyta och låter en hel del.
      Vi hade rätt dåligt med yta då det var ett litet kök, men samtidigt slipper man ha diskställ!
      Diskmaskin är underbart, jag kan inte tänka mig att leva utan den! ?

      Jag har en bänkdiskmaskin i min hyresrätt som kopplas till den vanliga vattenkranen när den ska användas.
      Rymmer tillräckligt med disk för mig och min man. Aldrig gått sönder eller diskat dåligt.

      Ett av de bästa inköpen vi gjort ?

    Kontinentalsäng!

    Bäst kvalité, leverans och mest säng för pengarna. Mio eller Trademax/Chilli?

      Vår Hilding är det bästa som hänt oss! Sover så gott!

      Tyvärr inget av ovanstående då vi köpte på sova dock :0

      Undvik Trademax/Chilli om möjligt. Sämre kundservice får man leta efter.

      INTE trademax iaf.
      Vi köpte från Mio o är sååååååå nöjda

      Miami från Mio. ??

        Jag med många härliga nupp i den

      Roma från Mio. Slår alla sängar jag sovit i?

      Mio såklart, de andra är ju ren skit

      Trademax är ju den billigaste skit man kan hitta, vet inte folk det ?

        Trendrum är inget att hänga i granen heller.
        Köpte en soffgrupp därifrån på vinst och förlust. Det blev en förlust. Dåligt tillverkad och slarvigt sydd. Dessutom gick det knappt att sitta i den. Bara mina barnbarn sitter bra i den.
        Men nya kommer på måndag. Svenska möbelhem.

      Finns många bra kvalitetssängar men kolla helst på mio, sova kungsängen etc
      Vi köpte en Lectus för 15 år sen och det var nog det bästa köpet vi gjort.

      Mio alla gånger!!!!!!!!!

      Har haft Roma och har nu Visby tror jag, älskat dem!

        Sov första natten i vår Visby-säng igår! Kändes bra ?

          Älskar min säng från Visby ?

      Trademax/Chilli har ju ovanliga modeller/färger som jag gillar men lutar mer åt Mio. Ni är fantastiska ?

      Vi har en Asperö Comfort från Mio, kan varmt rekommendera den!! Inte sovit så gott någonsin, plus att huvudgaveln finns som slät, gillar inte dessa intryckta knappar,, ?

      Kungsängen alla dagar!!

      Köpte min på kungssängen, har aldtig haft bättre säng. Kanon service! I hbg iallafall…

      IKEA! Över all förväntan, mycket mer prisvärt än Mio.

        Jag har hört så mycket skit om Mio och hur de hanterar reklamationer så jag skulle aldrig köpa nåt därifrån. Håller helt med om Ikea!

        Håller med om IKEA, mkt säng för pengarna ??

      Älskar min Pisa frän Mio! Leveransen gick superbra! Skulle aldrig våga beställa från trademax efter allt jag hört om dem

      Jag beställde från Mio, riktigt bra säng men leveransen blev 8 veckor försenat

      Min är från Mio och jag är så nöjd! Jag har ont och svårt att sova, men fick hjälp att prova ut en perfekt säng för mig och sedan dess sover jag mycket bättre och mår också mycket bättre!

      Ikea har dagar där de tar in ”sovexperter” då de kollar hur du sover, position och så, vilken madrass som är bäst för dig. Väldigt prisvärt.

    Är det någon här som tog sitt körkort genom en intensivkurs, utan att ha kört särskilt mycket eller inget alls innan? Hur var det? Förstår att det är olika för alla men jag känner mig osäker på om det ens går utan att vara värsta naturbegåvningen… ?

      Japp, hade inte kört innan. ?? Hade körkortet efter två veckor. Men jag tyckte det gick smidigt från första början, men kanske var en naturbegåvning. ? Slappnade av direkt och tog allt i min egna ”takt”, stressade inte upp mig vad andra trafikanter tyckte, jag var ju ändå en övningsförare. Jag har dock alltid varit sån som skiter i vad andra tycker och tänker att jag gör mitt bästa, men ibland tar saker längre tid.

      Jag tog mitt körkort på strax under 1 månad (det finns inga intensivkurser i min stad, men jag bokade dubbla lektioner). Hade kört manuell bil typ 3 ggr innan dess. Däremot är det inte att rekommendera då man inte känner sig helt säker i trafiken efteråt. Min tanke var inte att det skulle gå så fort och med facit i hand hade det varit bättre att övningsköra under en längre period 🙂

      Jag har! Hade inte kört någonting innan intensivkursen och klarade både uppkörningen och teorin på första försöket sen. Det var inte alla som klarade det i min grupp så visst kan vissa ha det svårare än andra. Men jag tror absolut att det går, särskilt om du väljer en körskola med bra lärare.

      Yes! Hade kört kanske fem gånger innan, åkte iväg på intensiv och två veckor senare hade jag körkort 🙂

      Jag! Fick körkort på ca 1,5 månad. Körde främst med körskolan och lite privat, hade kört kanske två ggr innan? Man klarar det absolut, intensivkurs ger en bra grund!

      Jag var supernöjd med min intensivkurs. Satt på körskolan från morgon till em och blev plockad ett par ggr om dagen för olika körningar. Däremellan satt jag vid datorn och pluggade teori och gjorde prov.

      Jag hade kört mycket lite innan pga föräldrar som inte hade tid att övningsköra med mig. Vi hade kört på parkeringar lite bara, aldrig på vägar med mötande trafik.

      Klarade teorin när jag kom hem sen och också uppkörningen. Värt varje öre!

      Jag tog mitt körkort på två veckor (två lektioner om dagen mån-fre). Hade inte kört innan; första lektionen fick jag lära mig starta bilen. Så, det går! Men jag kände mig kanske inte som världens säkraste bilförare men körkortet i hand, direkt. Det krävs ju bra mycket mer tid i en bil för att få in körvanan, som är jävligt viktigt. Men, som sagt, det går att ta körkort på två veckors intensivkurs med noll förkunskap.

      Lycka till!

        En fråga, dum kanske men får man använda miniräknare på teoriprovet?

          Vad?! Ska du ha med miniräknare i bilen sen när du kör på riktigt? ?

            Dumma frågor får tydligen dumma svar. Miniräknare för att räkna ut alkoholhalt eller bromssträcka/reaktionssträcka.

    Finns det killar som gillar små bröst? Jag har små och det enda jag får höra är killar som älskar stora bröst och är typ bröstfixerade? Känns inte så kul för mig om jag ska vara ärlig.

      När du möter kärleken, spelar brösten ingen roll.

        Hur gammal är du 20.07?

          Varför skriver allt fler svar som handlar om ålder? ”Är du 12 år, eller?” ”15 år, ja det märks” osv. Jag förstår att ingen menar något illa, men jag ville inte bli bedömd efter min ålder då och vill det inte nu som vuxen heller.

          Och det kan uppfattas fel även om det inte inte var elakt menat.

            Hmm i det här fallet kan jag förstå frågan. Jag upplever att ju äldre jag blir desto mer pratar män med respekt om kvinnors kroppar och också mer ärligt. De flesta jag känner (som jag pratat om det här med) älskar bröst, men storleken och formen har egentligen inte så stor betydelse. Klart man kan ha preferenser men jag upplever också att män inte bara häver ur sig att de gillar stora bröst utan kommer längre ifrån den jargongen.

            Men ett kort svar på frågan: ja, det finns mängder med män som föredrar små bröst!

      Klart det gör! Kom ihåg att hjärnan är ”skapt” till att fokusera på negativitet, det hjälpte oss att överleva förr, så även om det känns som att ”alla” gillar stora bröst så är det inte sant, vi tenderar bara att fokusera på det vi upplever är negativt. Det finns massor av killar som gillar små bröst, och när det kommer till kritan så bryr sig faktiskt inte de flesta killar om bröststorlek alls.

      Problemet är inte dina bröst utan killarna du umgås med. Är de äldre än 17 jordsnurr?

      Sen gillar alla olika och vissa gillar bara röv. Andra bara bröst. Vissa ingenting.

      Sen är de viktigaste inte vad killar/andra gillar, men en person som är säker i sig själv och kropp är bland det snyggaste jag vet 🙂

        Har väl vad som kan kallas ’små bröst’. Har verkligen ALDRIG frågat nån snubbe om han tycker de är ok. Hare Gudrun.

      Jag har varit med 3 st och samtliga har älskat små bröst. 🙂

        Eller kanske bara glada att få komma till?

          Talar du från egen erfarenhet av killar?

            Finns det chans att komma till skott så spelar det ingen roll för killar om det är små eller stora bröst. Djuriska instikter, går inte att kontrollera.

              Fast den andra delen som det skrivits om i tråden; om det har betydelse hur trång tjejen är. Även om killen har stor snopp, kanske de inte gillar om tjejen är stor därnere? Det kramar väl bättre om hon är trång?

      Jag vet många killar som gillar små bröst! Han jag träffar nu förändrade hela min syn på mina, visst har jag inte supersupersmå men de är verkligen inte stora i alla fall. Han fick mig att se hur sensuellt vackert det är med mindre bröst, sexigt på ett sofistikerad sätt typ. Dessutom känns det inte så viktigt generellt med stora bröst längre? Sådär hypat som det var förut.

      Jag älskar stora muskliga män med bubbel butt. Sen träffade jag min man. Han är ganska mullig och har världens minsta rumpa. Det var inte det jag trodde var mina preferenser, men han är världens snyggaste och sexigaste.

        Ja en del män tror ju alla kvinnor vill ha en man med stor snopp men det stämmer inte. Jag och många fler tycker lagom är bäst.

          Sant

          Jag och min man försöker att skaffa barn.. Var på Bim+6 idag men mensen dök upp! Första gången den varit sen.. Trodde att jag äntligen var gravid. Vi båda längtar så mycket efter barn. Blir lika ledsen varje gång det visar negativt. Första gången jag skriver här, vet inte varför egentligen.. Känner mig nere och vill inte föra över det ännu mer på min man ? Ha en fin kväll tjejer och killar som läser detta ?

            Haha din kommentar hamnade nog lite fel tyvärr 🙁

              Väntade på snopp/rumprelaterad info..

              Såg det haha

            Madde, jag hoppas innerligt att du får bli gravid snart! Kram

          Försökte ha ett onenightstand med en jättesnygg och trevlig kille. Men blev på riktigt rädd. Den var eeenooorm. Hela den var jämnbred som bottnen på en 33 cl glasflaska, och lång som ett lite kortare brännbollsracket.

          Den orkade knappt stå upp för att den var så tung. Aldrig sett något liknande ?. Funkade inte att få in varken i min mun eller nedre region.

      Brösten har nog mindre betydelse. Det är viktigare att man är trång där nere. Skönt för bägge. Han känner sig riktigt omsluten och ”kramad”. Hon blir ordenligt fylld i varje vrå, så att säga.
      En annan sak, kanvara det orala. Är kvinnan skitbra på oralsex, struntar nog killen i storleken på tuttarna. Fast det kan krävas träning för att ta in hela till roten, utan att få kräkreflexer.

        What, hahahahaha, vilken konstig kommentar! Vad har du för erfarenhet av killar egentligen? ?

          Skulle inte förvåna mig om det är en man som skriver. Om inte kan jag inte låta bli att tycka synd om personen.

            Jag är 17 år, tjej och har lärt av mina bröder.

              Som är sjutton och ett halvt? ?

                Egentligen halvbröder på 22 och 25 år.

              Vilka vidriga bröder.

                Halvbröder. Mammas karls söner.

                  Alltså bonusbröder. Inte helt ok ändå, då ni är sammanlänkade som familj.

                    Skrev fel. Vi har inga blodsband, så bonusbröder. De är som nya bekanta och vi har sexat lite, oralt och vanligt. På mitt intiativ, för jag vill bli lite mera erfaren.

                      I call BS!

                      Haha troll

                      Till Am. Vadå troll?

              Okej, då ger jag min bild av det hela. Är 30 år och har lärt av mig själv och olika partners genom åren.
              Bra sex har väldigt sällan något med anatomi att göra. Man ser olika ut, inklusive underliv. Att lyssna på varandra och våga kommunicera kring vad som känns skönt och bra är nyckeln till bra sex. Gör inte något som inte känns bra.
              Personligen tycker jag att sex är bäst när jag och personen tycker om varandra, men jag vet många som har jättebra sex med främlingar.

              Försök att släppa kraven och föreställningarna kring hur kroppen ska vara, se ut och uppföra sig. Njut och ha roligt.

              Obehagligaste kommentaren i Bloggbevaknings historia?

                Bonusbröder alltså. Vi är inte släkt.

                  Känns ändå otroligt knäppt att ens sitta och säga sådana saker till en sjuttonåring. Framför allt eftersom det inte ens är en universell sanning.

                    Håller med Viktor. Sjukt obehaglig kommentar; både att ens bonusbröder lurat i en att sex är prestation och dessutom vill att man ska öva på dem?!? Varför ska en överhuvudtaget ”öva bort” kräkreflexen?!? Kräkreflexen finns av en anledning??

              Ja… det kanske inte är något sådant dina bröder ska lära sin syster…

                Bonusbröder var det. De har känt med fingrarna inne i mig och berömt mig för att vara så trång. En gång blev vi lite fulla och hade sett porr med trekant och då blev det att vi provade lite sånt.

                  Det tror jag ungefär noll på

                    Vad konstigt. Hur kan du avgöra det?

                      Det är väl jätteenkelt att avgöra vad man själv tror på?

        wtf?

        Det här är cirka det dummaste jag läst

        Bli inte ängslig av detta svar. Det finns tusen och åter tusen sätt att ha sex på och göra det skönt för varandra. Det finns ingen mall, och är det någonting som är ”viktigast” så är det att kommunicera med den du har sex med! Fråga om det är skönt, fråga vad personen gillar, berätta när det är skönt för dig och vad du själv gillar, men glöm inte att också hänge dig. Då kommer det garanterat bli skönt och bra för båda 🙂

        Men gud…. ??‍♀️

        Ojdå, flera sura reaktioner. Är ni inte trånga, så rekommenderar jag lite knipövningar. Kan fungera. Samma med ”ta in hela till roten”. Öva, öva och bara öva. Man behöver ju inte svälja sperman.

          ”Är ni inte trånga?” Hahahahaha! Är det så konflikter med brudar/snippmänniskor ser ut these days?

          – Ameh… Ameh… du är ju inte trång!

          Vad hände med det gamla hederliga: ”din fi**a!”?

          Jag har ett underbart sexliv, men det beror inte på att jag har tränat bort min kräkreflex eller gjort knipövningar.

          Dessa ”sura” reaktioner beror snarare på att det är direkt skadligt att ge felaktiga råd, speciellt kring sex då det redan är ett tabubelagt ämne. Flera studier visar att många unga får sina tankar och idéer kring sex och samlevnad från porr. Porr är ju som vilka andra filmer som helst, dvs fejk och överdrifter.
          Man behöver inte ändra sin kropp för att ha ett bra sexliv eller bli älskad och omtyckt.
          Sluta lyssna på dina omogna bröder, de gör dig en björntjänst genom att smälla i dig massa strunt.

            Har också tänkt så, men halvbröderna kanske är färgade av där de kommer ifrån (inte Sverige).

              Absolut, eller så är dom dumma i huvudet.

          Jag tycker det är vedervärdigt att tro att du behöver ”träna bort kräkreflexen” för att behaga någon annan sexuellt. Du har kräkreflexen av en anledning. Vedervärdigt är också det faktum att dina bonusbrödrar tycker det är okej att ”utbilda dig” sexuellt. Tycker snarare de borde utbilda sig själva, och sedan föra vidare ett budskap till dig att du aldrig behöver ändra dig för att behaga en annan. Eller att du duger som du är, om du vill ha ett bra sexliv så bör det bero på bra kommunikation mellan dig och den/de Du har sex med. Inte för att du har övat upp dig. Alla har olika syn på vad som är bra.

        Strupen är känslig och kan spricka och tro mig, det är inte en behaglig upplevelse varken när maten hamnar i bröstet eller att behöva öppnas för att rensa rent + rehab. Procenten som får skador på strupen pga deep throat är säkert liten, men aldrig i helvete att jag skulle pressa ner en k*k i halsen pga att en man gillar det. Tycker hela grejen är störd utifrån att procenten tjejer som också tänder på det förmodligen är ganska liten. MEN, njuter man av det så ska man såklart göra precis vad man vill.

      Jag har små och har tidigare tänkt att jag aldrig skulle kunna visa mig utan bh. Sen träffade jag min kille som har fått mig känna mig perfekt precis som jag är. Det är möjligt att han skulle önska något större i en drömvärld (eller inte?) men det skiter jag i så länge han uppskattar mig som jag är.

      Jag har jättesmå, A-kupa, och jag har ändå alltid fått de killar som enligt andra (och visst, mig med) ses som sjukt snygga och eftertraktade. Haft långvariga förhållanden med riktiga hunkar osv, haha. Med det sagt vill jag säga att jag aldrig ens har reflekterat över mina små bröst just för att ingen annan har gjort det. Är mest glad över att min kropp blir snyggare och enligt mig ser så mycket slankare ut. Jag har ändå mycket former trots små bröst så jag vet att om de hade varit stora hade jag känt mig klumpig.
      Många av de killar jag varit med har dessutom sagt att det är en jävla myt att män skulle älska stora bröst, att det är sjukt oviktigt liksom.
      OBS att jag tycker att det är svinsnyggt med stora också, på andra! 🙂

      Vad jag känner med dig! Jag hade små bröst och hade samma tankar. Så jag opererade mig. Min slutsats såhär fem år senare är – killar gillar bröst. Eller rättare sagt, antingen gillar killar bröst eller inte. Storleken spelar inge roll, jag träffade precis lika många, lika snygga osv killar när jag hade små bröst som nu när jag har stora. Och nu när jag har stora så tycker jag det är snyggare med små! Men har kommit så pass långt i min väg mot bättre självförtroende att jag nöjer mig såhär. Kommer inte ändra något annat jag inte gillar iaf. ? Hoppas du kan släppa tanken på att dina bröst är små, det spelar noll roll – jag lovar!

        Och vill man ens ha killar som ’gillar bröst’?
        Alltså att de är med en pga ens bröst?

      Jag har väldigt små bröst och jag har aldrig upplevt att killar tycker det är något bekymmer. Jag har dejtat runt och haft trevligt med många killar och när man kommer till det läget har de ofta fokus på annat än storlek på brösten. De har smekt och blivit upphetsade av dom trots ministorlek.

      Jag tror det. Vissa killar påstår det iaf. Men sem spelar det ju inte så stor roll i slutändan om du har nåt annat å komma med.

      Sen verkar det ligga i killars natur å gilla stora pattar.

        Killar är också människor, med olika personligheter, som tycker om olika saker. Sluta tänk på ”killar” som en grupp, eller som mystiska väsen. Prata med dem!
        Och skulle någon nobba dig pga bröststorlek var han inget att ha ändå.

      Hej! Kille här. Jag bryr mig inte. Storleken är inte avgörande för vad som är fint eller inte. En tavla blir ju inte vackrare för att den är enorm.

        Nu är jag förvisso ihop med en rumpkille men ingen i mina tidigare förhållande har kommenterat mina små bröst. Har nog faktiskt aldrig ens hört en dejt/partner nämna om de gillar stora bröst eller ej inför mig. Dina boobs är awesome oki? <3

          Tack, jag är själv rätt nöjd med dom!

      Det gör det. Ganska många faktiskt. Träffar man dessutom ”rätt” person så spelar det ingen större roll. Personen du blir kär kommer säkert inte heller vara ”perfekt”. Det är det som gör oss perfekta!

      Eh, yes girl! Finns de som tycker om stora, små, fasta, hängiga och precis så som bröst kan se ut : olika!
      Häng inte upp dig på det. Kan vara lättare sagt än gjort men jag tycker små bröst är sjukt vackert, och bära en topp utan bh, vilken frihet, bär upp dina bröst precis så som de ser ut. Vi hakar oftast upp oss på sånt som ingen annan märker eller bryr sig om, och bryr sig någon snubbe, då kan han fortsätta dejta sin hand för han är porrskadad!

    Är era pojkvänner/män kärleksfulla? På vilket sätt? Och hur ofta får ni höra att er partner älskar er?

      Ja.
      Varje dag, flera gånger om.
      Han är kärleksfull i det han gör och på vilket sätt han gör saker. ❤️

        Underbart❤️

      Ja. Vi är inte särskilt översvallande i våra känslor varken han eller jag, men jag märker att han älskar mig ändå 🙂 Det är små saker, som att han alltid ”flyttar efter” mig i sängen om jag rör mig, så att våra kroppar alltid har kontakt, eller att han instinktivt slog ut med armen framför mig när han bromsade hastigt för en annan bil, för att skydda mig. Eller att han skryter om mig för sina kollegor och sin mamma. Såna saker får mig att känna mig uppskattat och älskad 🙂

        Mysigt❤️

      Min man sedan 6 år är väldigt kärleksfull. Tar ofta på mig, som typ en hand på min rygg när han kommer in i köket och jag lagar mat. Håller gärna en hand på mitt ben i soffan, håller gärna hand i bilen (vilket jag egentligen inte gillar haha) och mycket kramar och pussar. Han säger att han älskar mig ett par gånger i veckan kanske.

        Fint❤️

      Ja verkligen. Han kramas, klappar och liksom tar på mig kärleksfullt hela tiden. Smyger upp och kramar mig bakifrån när jag diskar och såna smågrejer. Han säger att han älskar mig säkert 50 gånger om dagen. Berättar även hur stolt han är över mig, hur smart, klok och snygg jag är osv.
      Han har även koll på min menscykel och ser till att det finns värktabletter och choklad hemma 😛
      Små och stora grejer vi gör för varandra. Vi är ett team och varandras favoritpersoner.

      Vi har varit tillsammans i sex år, varav ett år som gifta

        Vilken underbar man❤️

      There’s like a million different ways to say, I love you; Put your seat belt on, watch your step, get some rest. You just gotta listen!

      Omtänksam, varm, vänlig och snäll. Får höra dagligen att han älskar mig såååå mkt.
      42 år nu 🙂

        Härligt❤️

      Senast var väl 2012. Allvarligt ??

      Inte så kärleksfull till vardags, men efter sex är det annorlunda och särskilt om han fått spruta i munnen. Kanske inte det bästa förhållandet, men jag blir jättetillfredställd rent sexuellt.

        Är det du med bröderna igen?

      Ja! ?
      Småsaker som att han rör vid mig när han går förbi, håller handen, pussar på håret, är nära. Han vill mig alltid väl och tänker på mitt bästa och hur jag mår, vilket borde vara en självklarhet men är inte alltid det i förhållanden. Vi har båda ganska tuffa relationer bakom oss vilket jag tror gör att vi är väldigt noga med att uppskatta varandra och ”småsakerna” i livet.

      Ja! Och en grej jag tycker om är att vi INTE är för att ta på varandra, se varandra djupt i ögonen, säga cheesy saker osv inför andra. Tvärtom får vi båda rysningar av obehag när folk håller på så. Det gör det så speciellt när vi istället gör det ensamma, bara för oss liksom. Men det är bara så det funkar för oss 🙂

      Dagligen med små gester. Vi är inte de som hånglar upp varann hela tiden men pussar, kramar, handen som smeker ryggen när han står bakom mig – sånt är det mycket av! Jag är en person som kräver mycket närhet och han är verkligen inte så, tror hab aldrig ens pussat sin mamma ? men han säger varje dag att han älskar mig och vår familj etc.

      Vi säger älskar dig när vi går hemifrån, när vi skiljs åt, lägger på, och typ flera gr om dagen ?
      Känt varann i 8 år och så var det verkligen inte i början. Vi var i the awkward dating stage i typ 3 år?

    Tror ni Janni kommer ”chilla” med sin graviditet såpass mycket hon gör någon? Jag tycker folk (förståeligt) förändras över en natt när de berättar att de är gravida, men det syns knappt på hennes instagram.

      gör nu*

      Skönt ju. Hatar alla influencers som blivit gravida. Skitjobbiga att följa (så ja, jag har avföljt efter ett tag)

        Som Jessica Lagergren- jisses Amalia …. ?

      Tror faktiskt det. Jon har ju också sagt för länge sen att Janni är så bra för att hon inte beter sig typiskt ”tjejigt”. Så skulle säkert störa honom också ifall hon nu började vara mer ickechill och mer ”tjejig” angående graviditeten än vad som är ok enligt honom

        ..va?

        Janni känns ju dock som en ganska självständig tjej så vad Jon tycker är ”ok enligt honom” tror jag inte hon bryr sig så mycket om.

        Hare Gudrun. Det gamla ’du är inte som de andra tjejerna’.
        Nej, men du är precis som nån snubbe från förra seklet.

    Någon som testat garcinia cambogia? Har det funkat för er? Isåfall Hur mycket fick ni ner per vecka?

      Jag skulle definitivt undvika det om jag vore du. Det finns studier som påvisar ett samband mellan det och leverskador. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5143754/

      Ät mindre, rör på dig mer. Slösa inte pengar på farliga kosttillskott.

    vad är det roligaste respektive det tråkigaste ni gjort i veckan som gått?

      Roligaste: varit i barcelona. Tråkigaste: flygresan hem

      Roligaste: Klappat getter
      Tråkigaste: Jobbat, haha.

      Roligaste: pratstunderna med pappa, garven på jobbet och gårdagen hos mina föräldrar.

      Tråkigaste: en jobbgrej

      Roligaste: ridläger med barnen
      Tråkigaste: jobbat?? :p eller skrubbat och oljat farstutrappan

      Roligaste – att jag fått kontakt med en sann bokvän här, d v s dig

        åh men tack zaza. vad glad jag blir;))

          ??

      Roligaste och tråkigaste – gått min andra maratonmarsch och var ute och promenerade i tolv timmar inatt.

        åh herregud. vilken kondis. jag är glad om jag går tio minuter

      Roligaste: har under veckans långpromenader lyckats se grävling, rådjur, hare och ekorrar. Kändes väldigt fint ? + folkfest i stan men orkar inte riktigt med att delta, men blir glad att något händer

      Tråkigaste: att hela tiden upptäcka nya skäggstrån på hakan som lyckats bli en meter långa innan upptäckt?? Det och en himla massa tvätt.

      Din vecka då Pia?

        Roligaste: skrattat högt flera gånger, kommunikationen och samarbetet med sambon under veckan har gått riktigt bra trots deadlines och sjukdom och stress

        Tråkigast: pratade med en av mina chefer i veckan och hon verkar vara helt inkompetent och en problem-skapare

        det har varit lugnt. inga direkta upp eller motgångar

          Skönt!

      Roligaste: tjafsa med Stollis.
      Tråkigaste: tjafsa med Stollis.

        ??

      Skrattat med arbetskollega ,roligast . Renast stopp i avlopp vask och dusch idag !

      Roligaste: Lollapalooza igår ?
      Tråkigaste: Insikten att jag bara har 2 veckor kvar med mina två normala kollegor och kvar blir jag och den superlättkränkta narcissisten.

      Roligaste: Skrivit kontrakt på mitt nya hus, som är helt – nypa mig i armen- fantastiskt
      Tråkigaste: Betala för tre hus tillsvidare. (Men värt det!)

      Roligaste, åt gott på restaurang och gick sen på konsert med en vän.

      Tråkigaste, packa inför flytt

    En sak stör mig rätt mycket. Min sambo säger att han inte bryr sig om hur jag ser ut. Jag kan gå osminkad och typ gå upp massor i vint utan att han skulle bry sig. Samtidigt vet jag vilka tjejer han tycker är snygga och det är inga osminkade ofixade otränade tjejer. Någon som har en teori varför? Fattar att det är för att han älskar mig men vill han inte att jag också ska se bra ut? Låter inte som att han bryr sig över huvud taget. Kanske en konstig fundering men det slog mig i veckan.

      Jag tänker att han vill väl inte _bara_ att du ska se bra ut, och ”måste” han välja så är utseendet underordnat allting annat. Precis som man själv kan tycka vissa människor är supersexiga, men aldrig skulle vilja dejta dem för att man helt enkelt inte attraheras av deras person. Skalet kan så klart vara ett plus, men finns det inget bra där under så är det ju skitsamma, och finns det en massa bra under skalet, ja, då är ju skalet i sig skitsamma.

        Sen brukar det ju också vara så att ju bättre man känner någon, desto snyggare blir de. Man ser liksom förbi skalet för man har så mycket annat att gå på, vilket man inte har om man bara ser någon på bild eller dylikt.

      Han kan skilja på fantasi och verklighet på ett bra sätt!

        Jag har aldrig stött på en man som tyckt att detta med fillers i läpparna hos kvinnor är snyggt. När saken kom upp till diskussion i ett sällskap, höll andra med. Ingen tyckte att det var snyggt. Undrar när den ’ hypen’ dör ut. En fundering bara som jag har.

      Du överanalyserar. Ta det för vad det är; en kärleksfull kommentar. Killar är inte så komplicerade.

    Vad känner ni inför att hyra en lägenhet möblerad? Det är skönt men är ju ändå nån annans säng, soffa osv man sitter/ligger i…

      Skulle aldrig göra det om jag inte var tvungen. Alltså var i akut behov av tak över huvudet och det var enda lösningen??‍♂️

      Inte värre än att sova på hotell, tänker jag! Där har ju typ tusen människor sovit i den sängen, men den känns ärndå fräsch om personalen gjort sitt jobb.

      Har behövt göra det ett par ggr och i början har jag alltid en smått äcklad känsla i kroppen men det går över efter ett tag.

        Jag tänker också att det beror lite på skicket på allt och vem som äger möblerna kanske?

      Jag hyrde möblerat ett tag för att jag var tvungen att snabbt få tag på lägenhet. Hade ju mina egna sängkläder, täcke och kudde och köpte ett nytt överdrag till soffan så var det inget konstigt alls. Det värsta var väl att det kändes som att man behövde vara så jävla försiktig med allt eftersom inget var mitt. Fick ju panik för att man råkade krossa ett glas trots att det är väldigt lätt att ersätta.

      Tycker det känns okej om personen tar bort ”privata saker” asså typ prydnader, tavlor kuddar osv så man får fylla på med sånt själv. Skönt när man flyttar att inte ha massa möbler att bära om man ska se det från den ljusa sidan

      Tycker det är jobbigt. Har bara hyrt möblerat hittills p.g.a brist på alternativ, men längtar verkligen till att kunna ha mitt egna ställe med egna möbler osv! Känns liksom inte riktigt ”hemma” när allting tillhör någon annan.

      Absolut, om det inte är gamla sunkiga möbler som sett sina bästa dagar.
      Vi hyrde möblerat när vi hade vattenskada hemma och bodde där med två småbarn. Det var inga problem alls, köpte ett nytt madrasskydd och hade med oss våra egna kuddar och täcken. Inte konstigare än någon av alla de lägenheter och stugor vi hyrt genom åren när vi åkt på semester på i Sverige och utomlands.

      Förstår att du kanske inte tycker det är samma sak som att bo så under en längre period, men tänker samtidigt att det inte är så stor skillnad på våra fyra månader och om det hade blivit ett helt år eller lite längre än så. Man hinner ligga in sängen ändå så att säga ?

      Det är rätt vanligt utomlands.
      Jag hyr en lägenhet i ett land och ett hus i ett annat. Båda är professionell inredda med designer/nya möbler så det finns inget som gör att det känns som att bo i någon annans hus. Mer hotellkänsla. Sen köper jag egna kuddar/inredningsdetaljer själv så att det känns som mitt.

      Jag skulle dock inte vilja hyra något där ägaren själv bott innan och ha dennes möbler.

        Vet inte vilka länder du tänker på men att det skulle vara praxis med helt nya möbler och inte att de bara är nytvättade är inget jag kommit i kontakt med. Isf måste de ta ockerhyror av dig tänker jag?

      Gjorde slut med killen i vintras och behövde ”akut” nånstans att bo. Hittade lgh på blocket och hyr möblerad, dvs sover i nån annans säng, äter på hens tallrikar etc. Är bara glad att ha nånstans att bo och att jag slapp köpa allt sånt själv då jag inte har så mycket pengar ?

        Jag har gjort samma helt frivilligt, dvs hyrt möblerat. Inga problem då personerna var några jag kollade upp noga innan.

        Jag var mycket nöjd med att kunna flytta utan att behöva asa med mig precis varenda pinal utan kunde ta det sedan när jag väl bestämt mig för var jag ville bo.

        Förstår ärligt inte problemet. Som någon ovan skrev, samma men faktiskt bättre än att ta in på ett hotell. Bara en annan som delat samma möbler. Ett hotel pratar vi om tusentals.

        Glad du har någonstans att bo. ?

      Jag skulle mer än gärna hyra möblerat.

    Någon som testat balsammetoden?

    Jag har i flera år blekt mitt hår, har nu börjat slinga istället men det är riktigt risigt. Har börjat tvätta mer sällan och försöker ofta ha inpackning, olaplex eller dränka i olivolja under natten.

    Har googlat och läst lite och vore fint med lite självfall och låta håret vila lite, men många påstår att BM ej gör håret helt rent- att det behövs schampoo för att öppna hårstråt annars blir det ej rent
    Någon som testat?

      Jag har kört BM i snart ett år och Ja! Håret blir rent om man kör på rätt sätt. Vill du testa? Kör. Det värsta som kan hända är ju att du går tillbaka till schampoo igen.

      Jag brukar dock köra sista schampo tvätt kanske en gång varannan månad för att cleansa om det kommit silikoner med hudkräm eller nåt smink.

      Gå med i balsammetod gruppen på Facebook. Dr finns mycket kunskap!

        Är det samma som ’Curly Girl method?’

          Det finns olika. Balsammetoden skiljer sig lite från curly girl där CG är mer strikt.

          Har precis börjat med CG metoden. (Har långt och tendens till lockigt hår).
          Vilken skillnad redan efter någon enstaka tvätt. Mjukt och bra återfuktat hår har dessutom visa sig att jag har mycket mer lockigt hår än jag trott.
          Så här långt är jag super nöjd. Ville testa mest pga torrt hår.

      Jag har testat. Tycker håret blev för ”tungt”. Gillade mer den rena känslan och ett fluffigt hår. Nu för tiden finns det så himla bra schampon så balsametoden är överflödig. Fortsätt istället med att dränka håret i olja (kanske jojobaolja eller mandelolja istället) plus köp ett bra schampo pch en bra inpackning samt någon återfuktande leave in produkt

      Helt onödigt, balsammetoden var för att slippa sulfater. Nu finns det många shampoon fria från sulfater.

        Nja. Sulfater, silikoner och mineraloljor. Och i curly girl method även uttorkande alkoholer.

          Och det finns shampoo och balsam utan allt det. Så varför krångla?

      Inget svar på din kommentar, har heller aldrig blekt håret MEN no poo metoden är nog det bästa som hänt mitt hår. Jag använder mig av denna tvål https://www.ahlens.se/Skonhet/har/schampo-15279/j-r-liggett-s-original-formula-90537017/ sedan använder jag citron i flaska som surskölj (surskölj binder ihop hårstråna) så citronet används som ’balsam’.

      Jag började med BM när jag var typ… 15?? Så 7 år sen. Nu kör jag dock inte så strikt med det utan använder schampo utan massa skräp + barnängens blå balsam. Har jättetjockt, långt hår som kräver massa fukt och det funkar bra för mig. Frisörer ÄLSKAR mitt hår ??‍♀️

    Någon som tagit mc-kort? Kostnad? Känns nästan som att man är tvungen att köpa egen hoj, om man inte känner någon som har en man kan låna. Därav att jag tvekar.

      På min tid fick man mc kort på köpet 🙂
      1973

        Till och med innan min tid, fick körkort 1978 , då var jag 19 år

          Ändrades 1977.
          Återkallas ett äldre AB-körkort så måste man ta ett nytt MC-körkort när man återfår körkort för bil efter återkallelsen.

    Jag har en fundering… Känner våra djur av att vi sitter framför skärmar såsom andra människor gör? Jag kan känna ibland om jag sitter och glor i min telefon att jag får dåligt samvete för att jag inte ger min hund någon uppmärksamhet 🙁
    Någon som vet eller känner likadant?

      Min katt gör absolut det. Försöker minimera skärmtid och ha egentid när hon vill mysa men ibland måste man ju sitta vid datorn och telefon. Men hon hatar det.
      Tänker att någon säger att hon vill väl bara ha uppmärksamhet och det är klart det är så och man ger inte full uppmärksamhet när man har en skärm framför sig.

        Min visar det tydligt genom att sätta sig någon millimeter framför mitt ansikte och vägra flytta på sig när jag ligger med datorn i soffan 🙂

      Jag tror djur, liksom barn, mår bäst av att inte få uppmärksamhet precis hela tiden. Om de visar att de vill ha/behöver uppmärksamhet ska de givetvis få det, men man behöver inte ge dem det 24/7 ”bara för att”. Det tror jag är mer skadligt än att sitta med telefonen då och då. Varken hundar eller barn ska ha uppmärksamhet dygnet runt, det tror jag hämmar deras utveckling.

        Håller med om detta men i mitt fall vet jag att det kan bli lite väl mycket skärmtid därav att jag försöker ge katten tid när hon försöker mysa men inte alltid.

      Tänker också på det! Min hund buffar undan telefonen ur min hand

        Det gjorde min med ibland? dock försökte jag allt som oftast att ge honom all min fokus när han var på myshumör men ibland när jag höll i den så tyckte han väl att jag skulle klappa honom istället:)

      Samma här. Jag märker på min hund att han blir gladare, mer engagerad i promenad och med mig om jag inte sitter med telefonen eller har med den ute. När jag gör det för mycket ligger han till slut och bara glor på mig.

      Bodde med en katt som blev förbannad och brukade slå ner locket på laptopen när jag hade suttit för länge.

      Min katt älskar skärmar så det är han som har begränsade skärmtider haha

    Är så olycklig! Snart 40, dåligt olyckligt förhållande många gånger pga svärmor. Väntade på honom med att skaffa barn, blev försent för mig, för han ville göra karriär. Nu tjänar han uppåt miljonen, jag barnlös, inget jobb. Totalt misslyckad. Grät i soffan idag, han såg och hörde, han fortsatte laga frukost och låtsades som om det regnade. Mitt liv blev så misslyckat på så många plan. När jag var ung tog jag så många osjälviska beslut som man sen får betala för…. ? Finner ingen som helst mening med livet. Är helt ensam, inga vänner. Han kom bäst ut ur detta och tja fet lön, bra jobb, nog kan han skaffa barn med en yngre smalare, snällare, smartare, bättre, snyggare tjej. Det är sådan skam detta här för mig att jag bara vill dö. Livet har alltid varit tufft för mig från när jag var liten och eländet tar aldrig slut. Jag klarar inte av att vara lycklig. Sätter alla andra först och slutar nu som ensam, bitter, barnlös och misslyckad.

      Leta upp en etta, flytta ut och lämna honom och börja i terapi. Små steg i taget.

        Rätt. Skaffa ett eget boende om det så bara är en etta, tag dig vidare i livet med små steg. Alternativet att stanna kvar verkar inte hållbart.

      Förstår att det är tungt. Sätt dig ner och fundera över hur du just nu kan göra det bästa av situationen. Skriv ner på en lapp och bocka av. Du kanske ska fundera på att lämna den mannen? Han känns inte så snäll som inte bryr sig om att du låg och grät. Ta ett rejält snack med honom och servad han har att säga om den situation du befinner dig i.

      Lämna honom, hitta vem du är utan honom. Vad gillar du? Vad är du bra på? Fokusera på att bygga upp ett liv för dig själv. Man är inte misslyckad för att man är barnlös.

      Lämna honom och skaffa barn på egen hand ? även om det kanske känns som att väldigt stort och skrämmande steg kommer det vara värt det om du känner dig så olycklig i livet med honom. Lycka till! ?

      Lämna skiten.

      Är ni gifta? Utan äktenskapsförord? Hoppas, så du kan ta hälften av tillgångarna med dig ??

      Det är kanske inte försent att skaffa barn ännu! Nu är det tillåtet att inseminera sig som ensamstående i Sverige så du behöve rinte ens åka till Danmark.

      Lämna mannen, inseminera dig och hoppa på någon rolig utbildning eller jobb!

      Sätt dig ner och fundera över vad du vill få ut av livet, vad som gör dig glad, vad du drömmer om, mål du vill uppfylla eller saker du vill göra. Konkretisera, skriv ned. Ingår din nuvarande man i något av detta? Ja, tala med honom för så här kan du ju varken ha det eller må. Om inte, skaffa en lägenhet, börja med någon aktivitet, utmana dig själv. Vill du ha barn? Testa om det går? Finns random män som gärna hjälper till med sånt, eller via landstinget eller via Danmark. Du kommer inte bli lycklig av att älta allt du inte fick eller gjorde. Det var dina val då, det fanns anledningar att du gjorde som du gjorde, förlåt dig själv. Dra lärdom av det. Bli en bättre version av dig själv, våga chansa. Det är du som definierar dig som bitter och misslyckad, men bara du kan förändra det. Det verkar ju inte kunna bli sämre iaf.. Tro på dig själv! ❤️

    Wowowow svenska landslaget!! Fyfan vilken jävla prestation! Är så imponerad och glad och känner så mycket för den här sporten och alla små tjejer och kvinnor som kämpar mot alla jävla fördomar, all sexism och negativa inställningar.

    Så JÄVLA mäktigt ⚽️❤

      Ruskigt bra

      Alltså jag fick sånna glädjetårar! Äntligen!

    Någon som har nymfparakiter. Är dom högljudda. Är dom lätta att få tama. Och skriv gärna lite mer om dom om du vill. ☺

      Ja högljudda. Lever länge, typ 20 år. Blir lätt tama

      Jag hade undulater när jag var liten, sååå mysiga om man orkar träna dem. Lever dock inte så länge tyvärr (några år).

        Nu var ju frågan nymfparakiter dock.

          Jag hade hönor!

            Jag hade en tupp en gång som jagade mig varje gång han och hönsen skulle ha mat, satte sporrarna i ankeln på mig. Nej han var inte snäll och galet högljudd

            //När vi ändå var OT liksom ?

      Väldigt högljudda. Det finns många andra parakiter som är trevligare.

        Men jag hört just nymfar är trevliga. Haft undulat. Tycker nymfar är så söta. Tack fina för svaren.

      Läste nymfomaner och fattade noll ?

    Någon som skall flyga i sommar, kabinväska mått och hur mycket får man ta med sig ?

      Beror på flygbolag ☺️

      En snabb googling så hittar du specifika mått för flygbolaget du ska åka med. 🙂

      Beror på bolag och när det är fulla flighter är det inte ovanligt att de kontrollvägde samt även kollar måtten.

    Hennafärgning För håret!!

    Får inte till det att bli brunt när jag blandar pulver. Min tanke är att ha i kaffe men vet inte riktigt vilka mängder som krävs. Erfarenhet någon?

      Vanlig hårfärg så man vet vad man får.

      Finns henna i olika nyanser. Jag köper på hälsokostbutik. Då behöver du inte blanda själv.

    Jag fick fått veta att en av mina närmsta kompisar varit otrogen mot sin man. Hon hade varit med en annan kompis till henne (som är tjej och ingen av dom har tidigare hållit på med tjejer) och en till kille. Killen och min kompis hade inte gjort något med varandra men de delade ju ändå säng och gjorde båda grejer med den andra tjejen.

    De har haft det jätteknakigt på senaste tiden och hon velar massor i sitt förhållande. Jag sa till henne vad jag tycker. Att det inte alls är ok och att hon bör berätta men det tänkte hon inte göra. Kan jag göra något? Bör jag göra något? Fan jag hatar otrohet

      Nej? Varför ska du göra något? Blanda dig inte i andras relationer, det är inte din ensak.

        Om min partner någon gång är otrogen och inte berättar så önskar jag SÅ att någon annan lägger sig i och gör det istället. Jag vill inte leva i en lögn. Jag förtjänar att få veta sanningen och ta ett eget beslut gällande om jag vill leva kvar i relationen eller hitta mig en annan partner. Ingen annan ska få ta det beslutet åt mig. Vare sig min partner eller någon som inte ingår i vår relation, det är helt min ensak och rätt och borde inte tas ifrån mig av någon.

        Tänker verkligen inte alla så?

          Jo!!! Min tjejkompis höll käften när jag gick runt och trodde jag vart lycklig med mitt rötna ex! Fyfan för sånna kompisar, dra röva på varm asfalt borde dom göra

            Jag håller ju med!! Jag vill inte sitta på den här hemligheten. Jag känner ju henne bra och förklarade för henne att bara för att hon velar i relationen så måste ju han ändå få chansen att veta vad han just nu kämpar för.. han har rätt att veta. Samtidigt så har jag NOLL relation till honom. Och hon vill inte berätta ? fan. Jag sa till henne att det inte är handlingen som är det värsta utan att hon ljuger. Hon kände inte att hon kunde berätta ändå..

              Otrohet är så sjukt vidrigt. Att inte berätta om det är, ja.. väldigt mycket vidrigare. Det är både egoistiskt och fegt. Att ligga med någon annan är inget man råkar göra eller något som händer av misstag, det är ett val man gör. Hela processen tar ju iaf en liten stund och där har man lika många möjligheter att avbryta som det passerar sekunder.

              Mår f*n dåligt i hjärtat när jag tänker på att han sitter där och inte vet något och inte kommer ges möjligheten att ta ett det beslut utifrån vad han känner (skulle känna) i den här situationen. Utan hon tar beslutet åt honom. Usch och fyfan för såna människor. Vet att detta är din vän, men jag har varit med om det här själv och önskar ingen det.

                Men jag vet och håller så mycket med!! Blir också så sjukt besviken på min kompis för vem fan gör så?? Hur tycker du jag ska göra? Vill inte typ hota med att ”berättar inte du så berättar jag” för jag tror tyvärr inte att jag kommer kunna göra det pga panik för att sabba ett äktenskap och min relation till kompisen. Åh fan vad hemskt och egoistiskt att ens skriva så.. men vill att hon ska fatta själv ? så man kan finnas och stötta sen istället för att ses som den som förstörde (även om jag vet att det är hon som gjort det)

            Har varit med om ungefär samma sak. De var dock mer hans vänner än mina, lärde känna dem genom honom. De viste men sa inget pga inte deras ensak, ville inte göra så mot honom osv. Fick reda på att han varit otrogen efter att vi gjort slut och fick då också veta att dessa två personer, som jag umgåts med många gånger, vetat om det. Blev måttligt arg och besviken.

            Många verkar tänka att man inte har någon skyldighet att göra något. Vilket man förvisso heller inte tvunget har.
            Men det är lite som det att många tänker att det är okej att ligga med någon som är gift, för man har inga skyldigheter mot den andra partnern osv. Men jag känner lite att.. vafan, lite medmänsklig kan man väl ändå vara? Bryr man sig så ofantligt lite om folk man inte känner?

              Fattar precis. Därför har jag ju också typ haft ont i magen sen jag fick veta för jag känner ju bara att stackars honom som inte får veta att folk runt om honom går runt och ljuger. Plus att den här kompisen är ju hemma där ofta också ?? jag Har blivit bedragen flera gånger och det är ju lögnen som är sveket och ju fler som är med på ljuget desto större svek. Fan måste göra något nu känner jag. Hur gör jag då? Måste få henne att fatta att hon måste berätta

                Tjejen som hon hade sex med är hemma och umgås hos dem ibland? Nu blev det genast ännu värre.

                Nu är det inte jag som är i den här situationen så det kan mycket möjligt vara så att jag inte alls hade agerat så som jag känner nu.
                Men din vän låter som en riktig idiot, på ren svenska. Fattar inte hur man kan göra såhär. Jag hade talat om för henne att hon beter sig som egoistisk idiot just nu och att hennes man kommer få veta sanningen även om hon själv inte berättar den.
                Vet ärligt talat inte om jag hade kunnat fortsätta vara vän med någon som agerar på det här sättet, just pga mina egna erfarenheter av otrohet.

                  Jag fattar och håller med. Det är väldigt färskt än så länge men känner att jag måste prata med henne. Jag blev förvånad över hur hon hanterar den här situationen för har aldrig sett henne bete sig såhär tidigare, vi är 27 år och har varit kompisar i 20 år nu. Att säga upp vänskapen känns drastisk men förstår ju att en sån här grej där man så tydligt tycker olika är ett riskmoment i om kompisrelationen kommer hålla eller inte.

                  Tack allihop för vettiga svar!! Känns som att jag vet hur jag ska gå till väga nu

                Kan du inte berätta om dina egna erfarenheter? Berätta hur hemskt det är att ofrivilligt leva i en lögn?
                Kanske förstår hon, om hon har ett hjärta. Eller så blir hon arg för att hon tycker att du försöker pressa henne och få henne att känna skuld. Det är ingen enkel situation så det finns ingen enkel lösning.
                Vad jag tycker är viktigast att komma ihåg är att mannan är den som står i mitten av allt detta och är den som det verkligen är synd om i denna situationen. Och det största problemet är att han inte ens har fått veta det.

                  Ja alltså blev så väldigt ställd när hon berättade så jag ställde mest frågor bara och försökte få henne att komma på hur idiotiskt det hela var utan att säga rakt ut vad jag tyckte. Jag får ta tag i det här och se till att hon fattar att det här är något hon måste ta ansvar för! Tack för svar

          Exakt så! Vad är det folk inte fattar med att Alla har rätt till sanningen så man kan göra ett val..

          Oftast får man ju skit när man berättar för personen att deras kärlek är otrogen….

      Min väns kompis morbror förgrep sig på mig i sitt hem när både fru barn och vänner var på nedervåningen. Det blev en ”skandal”. Alla visste, min bästa vän, hans vänner, alla förutom hans fru. Jag var för ung för att säga nått men äcklas så mycket av att alla vet hur han är men spelar framför henne för hans skull. Jag är inte den första och sista som han blir besatt av. Usch.

        Hon vet.

          Jo, jag hoppas det. Är glad att människan inte har en dotter i alla fall.

    Är någon medlem på MyHeritage eller ancestry och har gjort ett DNA-test?

    Jag skrev här för några månader sedan. När min mamma dog 2017 kunde jag begära ut hennes förlossningsjournaler och upptäckte då att min pappa inte är min biologiska pappa. Mamma fick hjälp av spermadonator på en klinik i Helsingfors typ 1992. Det är allt jag vet. Ingen visste förutom mamma och pappa, dom ville hålla det hemligt.

    Först 2007 blev det lag på att man ej får ha anonyma donationer. Jag är såklart nyfiken. Jag har en tvillingbror och tror det är enklare att hitta manligt DNA i pappa-ledet, alltså att min bror får svabba sitt DNA och skicka in till någon sån här hemsida.

    Jag är nyfiken!!! Någon som kan komma med tips?

      Skulle aldrig någonsin skicka mitt dna någonstans, oavsett anledning.

        Varför? Undrar om det kan finnas nått dåligt med det..

          Finns hur mycket dåligt som helst med det. Fattar du hur mycket man kan göra med DNA? Att skicka det till random företag är höjden av dumhet.

        Ditt DNA finns redan sparat i en genbank. ALLA som föds på ett svenskt sjukhus får ett blodprov sparat.

          Men vad spelar det för roll, inget som varken du eller någon annan får tillgång till.
          Polisen kan få ut info efter domstolsbeslut men detta sker typ aldrig.

          De för inget register över DNA. Det får heller inte användas hur som helst. Att skicka sitt dna till ett företag du har noll koll på hur de använder det vs pku registret…. ??

        För det första, om någon verkligen vill ha tag på dina gener så går det att ordna ändå. För det andra, så kan du lämna in ett test och vara anonym.

      Jag har gjort, tyckte det var lite kul, min pappa har också gjort det. Läste om en sjuk historia i USA tror jag det var där ett barn till ett lesbiskt par som använt en anonym spermadonator gjorde DNA test för att kolla ursprung mest för kul. Så visar det sig att spermadonatorn också gjort DNA test så de får en match på varandra och tar kontakt. Sen blev mamman som bar barnet ihop med pappan! Låter nästan för sjukt för att vara sant, kanske är det också…

      Åh jag minns dig! Har tänkt på dig flera gånger sedan dess och undrat om du fått någon ledtråd.
      Är inte till någon hjälp här(min syster har gjort en såndär DNA-grej men det visade bara vilka länder man härstammar från), ville bara säga lycka till! ??

      Min mormor gjorde DNA-test via ancestry och det visade bara vilka länder hon hade anlag från, inte möjliga släktingar. Hon var så besviken för hon vet inte vem hennes pappa är. Googla så finns det andra där du faktiskt kan matcha med släktingar!!

        Trodde hon på riktigt att hon skulle få veta vem pappan är?

          Nej men hon trodde att hon kanske skulle få en match på möjlig släkting, eftersom vissa tester kan visa sånt (så länge någon annan gjort det testet). Klart hon inte trodde hon kunde hitta sin pappa på det sättet haha?

            Det borde absolut kunnat funka, är du säker att hon verkligen förstod hur hon skulle kolla på alla sina resultat? Förutom etniskt härkomst får man en lista på folk som har liknande DNA med Ancestry!

              What! Det visste jag faktiskt inte, ska kolla med henne imorgon! Men har för mig att hon fick upp bara härkomsten, är det olika paket man kan beställa? Eller är det samma? I så fall måste vi ju kolla upp det direkt!

                Jag gjorde Ancestrytestet i julas och fick svar efter någon månad. Det var inte olika paket man kunde välja vad jag vet, hade bara den ”vanliga” varianten. Man kunde sen klicka runt sig på sidan med massa olika resultat och sätt att visa resultaten. Bland annat fanns en lista med DNA-hits, rangordnat efter hur likt DNA det var. Ju likare desto närmre släkt och högre sannolikhet för att man var släkt, men listan gick även ner på troliga sysslingar, bryllingar, pysslingar etc. Hjälp din mormor att kolla ordentligt på resultaten när du är där! Man ka klicka runt en massa bland resultaten, hon kanske bara tittade på första sidan!

                  Dessutom dyker det upp nya släktingar hela tiden. Det är bra att kolla regelbundet.

        Min pappa gjorde precis ancestrytestet, och dels visar det vilka länder man härstammar från, MEN han fick även en lista med träffar på mer eller mindre nära släktingar med uppskattning på hur tillförlitligt det var. Bland annat dök hans kusin upp på listan. Listan var på namn och ort personerna bodde på, om de valt att uppge det (vissa hade bara uppgivit nån förkortning och inte sitt namn)

      Förlåt om jag kapar lite,finns här någon adopterad från Sydamerika som gjort detta dna-test. Är det värt att testa? Obs letar inte släktskap enbart ursprung.

        Mitt ursprung; vilka delar av Skandinavien min släkt är ifrån stämmer mycket bra. I början gjorde det inte, men efter några år gjordes uppdateringar och då föll bitarna på plats.

        Läs på innan, det finns ju flera bolag som gör tester. Du kan precis som här inne dölja dig bakom ett hittepånamn.

      Ni som gör detta test är lurade.
      Resultatet visar inte vem ni är släkt med eller vart ni igentligen kommer ifrån utan jämförs med snittet utifrån deras databas på andra som gjort testerna.
      Slänga pengar i sjön, gillar ni tarokort med?

        @Ehh

        Det där stämmer inte. Jag har fått massor av information. Denna information måste givetvis sorteras. Vilket inte är så lätt om man har någon släkting från det där genetiska träsket som kallas för Piteå. Där är alla släkt med alla.

        Vilken landsände man kommer ifrån är också intressant, jag har tidigare i min släktforskning ignorerat vissa trådar, exempelvis Skåne. Nu anar jag att det där ovanliga namnet som ploppade upp därnere kanske är en släkting ändå. Så tillbaka till luntorna och gräv lite till.

            Fel. Experten man hänvisar till är Peter Sjölund. Han pekar på en ytterst liten del som han är tveksam till. Han brukar hålla föredrag om vad man kan få ut av ett test och dess eventuella negativa sidor.

            När han håller föreläsningar brukar testerna sälja bra.

            https://slakthistoria.se/slaktforskning/dna/slaktforska-med-dna-sa-gor-du

      Jag har använt 23andme. Nu har jag en lista på 1123 släktingar. Jag får själv räkna ut hur vi är släkt. Det enda jag får veta är ungefär hur långt bort det är.

      Jag har lyckats fastställa att farfars farfars far har en sonsons sonsons dotter i Australien. Det här hade jag redan ganska bra koll på genom kyrkböckerna, men jag var ju inte säker. Nu vet jag att det stämmer och det är ju kul. Nu vet jag också att min lillasyster som inte liknar någon annan i familjen är på pricken lik en död farbror i Australien.

      Testa din bror i första hand men jag tycker att du ska testa dig själv också. Alla syskon är olika (förutom enäggstvillingar). Ponera att en moster till er är med i systemet, då spelar det ingen roll vad det är för manlig gen. Det är också bra att ta reda på så mycket som möjligt om er mors släkt så att ni kan utesluta dessa från listan.

      Nu måste jag hjälpa barnen att sätta upp ett tält. Brb.

    Hej! Såg igår att någon skrev om en liten polsk delikatessbutik i Hagsätra området när man diskuterade något om Rågsved (?). Jag var där många gånger med min farfar när han levde men jag har helt tappat bort namnet på butiken/resturangen och vart den låg. Skulle vara underbart att få veta om den ens finns idag och om den fortfarande är värd att besöka. Älskade verkligen maten, korvarna, personalen och godiset som dem bjöd på. 🙂

      Om du kommer ihåg ungefär var den låg så gå in på Google Maps och zooma in på området. Då poppar de flesta restauranger och butiker upp 🙂

        Åh tack för svar? testade men hittade tyvärr inte den

      Kan det vara Euro Deli? ?
      Googlade ”polsk delikatessbutik i Hagsätra” och fick upp det så jag hoppas att det är rätt ??

        Känner inte igen namnet men kollade upp lite snabbt och såg att det var rätt. Tusen tack❤️ Och tack även för dina svar på andra trådar, har sett dem och tycker att du verkar så klok och snäll 🙂

          Håller med dig om ditt omdöme avseende Violet.

            ??? Violet!

            //Moa

          Ey vilka är det som är snälla egentligen, vad fina ni är som ens orkar ta er tid att ge andra personer komplimanger! tack ?… Hybrisen är nära. Närå.

        Här är en till som håller med om Violet. Hon är snäll, klok och smart.

          ?

            ?

      Det var jag … Den heter Euro Deli (Hagsätra torg 32), och syns knappt bland alla andra intetsägande butiksfasader i Hagsätra centrum, men är verkligen värt ett besök! Många läckra delikatesser, och serverar även bastanta luncher. Öppet 10—17 vardagar, stängt lördagar och söndagar. Massa gott att ta hem och ge bort till polska vänner och bekanta.

      http://lunchligan.blogspot.com/2015/05/euro-deli.html
      https://www.restaurangkartan.se/0399414/Euro_Deli

      Vill man ha en fantastiskt (!) bra pizza och ”riktig” mat här ute går man till Pappagallo (Porlabacken 36). Annars har vi inte så mycket att skryta med. Det skulle i så fall vara WT-karaoken på Rågsveds Krog i ”lillcentrum” (Sköllerstagatan 6) fredagar och lördagar, kan vara ganska kul om man gillar den typen av publik. Men undvik den så kallade ”maten” — en av rätterna består av pommes frites med bearnaisesås …

        Har hört från en vän att Rågsved är livsfarligt och man bör ha en skottsäker väst på sig

          Nej, det är inte livsfarligt, och man behöver inte ha en skottsäker väst. Så länge man inte glor för länge på slöddret som säljer narkotika i centrum eller vid entrén till tunnelbanan, säger åt drägg som satt i system att inte betala på bussen, påpekar för patrask det olämpliga i att slänga hushållssopor i pappersåtervinningen eller ställa grovsopor i entrén istället för att gå med dem till grovsovrummet. Annars är det bra.

      Eurodeli finns kvar! De gjorde jättegod korv som vi hade på mitt bröllop. Ut från tunnelbanantill vänster, uppför trappen, ta till höger förbi ICA så ligger det på höger sida.

    Fick vid familjemiddagen precis höra från den tonåriga brorsdotterns föräldrar att hon absolut inte får ha kortkort kjol och magtröjor för att ”hon inte ska klä sig som ett fnask!”… Att man inte ska ha kläder som en hora…

    Jag höll på att ramla av stolen, sjukt illa berörd och äcklad av deras föråldrade kvinnosyn och hur de uttrycker sig, men tyvärr inte förvånad.

    Jag fick inte ut mig nåt vettigt, sa bara ”så får man verkligen inte säga, usch” och att jag tog avstånd från det de sa och deras åsikter.

    Snälla kan nån hjälpa mig med ett utförligt svar jag kan ge dem nästa gång vi ses, då jag vet att det kommer komma upp igen efter som min jämnåriga dotter få ha både kortkort och magtröja.

      Det är väl inte ovanligt att man som förälder styr och har synpunkter på vad ens barn klär sig i när de lämnar hemmet??

        Nä fast man kan väl föra fram vettiga argument mot kläderna istället för att likna personer som bär de för fnask eller hora?

          Fast de har ju inte fel?

            Håller med, tonåring i magtröja och kort kort låter inte alls ok. Om man då inte tycker det är ok med att klä sig lättklätt yngre vill säga, vilket ts verkar tycka är helt ok.

              Lättklätt? Det är varmt och sommar?! Hur gammal är du måste jag fråga?

                29, det går utmärkt att gå lättklädd utan att det innebär kortkort och magtröja.

                  Vad är skillnaden då? Vilka kläder är ok? Vilken längd på kjol, hur korta eller långa shorts? Playsuits som har överdel som ett linne och korta ben?

                  Dubbelmoral och hyckleri!

                  Camcam snälla, ta upp det här sorgliga föråldrade synsättet!

              Om vi jämför med en tonårig kille som bara går i shorts utan tröja, är det lika illa? Vad är skillnaden?

                Skulle hans föräldrar säga att han ser ut som ett fnask och hora?

                  Precis det jag menar? Är en kille i shorts och barbröstad en hora eller ett fnask? Eller gäller det bara tjejer som har korta shorts och magtröja? Killen visar ju mer hud än tjejen?

          Precis vad det handlar om! Vidrigt kalla det för fnaskkläder! Dessutom kan magtröja och kort kjol bäras helt utan att man anspelar på sex eller försöker få sexuell uppmärksamhet.

        Jag tror inte att föräldrarnas åsikter klädernas lämplighet var det hon reagerade på utan att de använder utryck som ”klä sig som ett fnask”

          Fast det förklarar ju rätt bra vilken klädsel de menar..

            Och hur exakt är den klädseln? Hade du reagerat likadant om en 14-åring kille lalla runt iklädd bara shorts och ingen tshirt?

          Exakt! Tack! Blir ju rädd även när man läser här och ingen reagerar på det utan även har i kommentarerna drar folk upp Pretty woman som referens… skrämmande!

            Vuxnas vidriga sexualisering av ett barn. Fy fan.

        Alltså skämtar du? Jag har en svensk förälder och en utländsk och ingen av dom har någonsin kommenterat min klädsel (är född tidigt 90-tal om de nu skulle spela någon roll). Vare sig jag hade kortkort och magtröja eller jeans och hoodie så har dom inte brytt sig alls. Skillnad om kläderna typ är skitiga, jättetrasiga osv, men vafan att styra VAD dom har på sig låter enligt mig lite skevt.

          Hade det varit mer ok att er tonårsson i samma ålder lämnade hemmet endast iklädd shorts, utan tröja? Eller är det också för sexualiserande?

      Jag ser det inte konstigare att de ej tillåter sin omyndiga hemmaboende tonårsdotter att ej klä sig hur som helst, än att du tycker det är ok att din dotter klär sig så.
      Knappast så att man vill att sina tonårsdöttrar lämnar hemmet i en utstyrsel som kan likna Julia Roberts i pretty woman. Magtröja och kortkort.
      Fortfarande är det inte sällan populärt för tonåringar under en period i livet att klä sig lite utmanande för att känna sig lite sexiga och för att få lite uppmärksamhet. Inte sällan önskas denna uppmärksamheten komma från killar.

        Vidrig kommentar! Att kort kjol och att visa mage innebär att man klär sig som en hora, fy vilken människosyn! Låter som old school dömande frikyrkofantaster fått frispel utrymme i svarskommentarerna här!

        Camcam!
        Snälla ta upp den här frågan! Inte ok uttrycka sig på det här sättet!

        Fast nä verkligen inte! Har klätt mig så sen jag var typ 15 när det är varmt och det är INTE för killarnas skull.

        KVINNOR FPR KLÄ SIG SOM DE VILL punkt slut. Oavsett om det är heltäckande eller minikjol.

          TACK!!!! Vadå att man klär sig utmanande för sin ålder liksom!? Så om jag som 26-åring klär mig i magtröja och shorts så utmanar jag snubbar i samma ålder? Nej, jag klär mig så för att det. är. så. jävla. varmt. Herregud alltsåååå

    Någon som bor eller har bott i Argentina vid buenos aries? Är intresserad av att veta hur det är där att bo.

      Myggigt.

      Jag har det 🙂

      Det var jätte trevligt, massa fin arkitektur, jag bodde där i ca 1 år, 6 månader i ett område som heter San Telmo och resten i ett område som heter Palermo, vilket motsvarar deras hipster område. Argentina och BA är häftigt att bo i men samtidigt ett speciellt land att bo i då ekonomin tyvärr är körd i botten och mycket händer på väldigt kort tid, det är mycket man bör tänka på innan man väljer att flytta dit. Svårt att ta allt via en kommentar här, men lämnar min e-post så kan du mejla mig om du har några fler funderingar.

      Lycka till!

    Hej!

    Jag funderar på en grej, vill be vården om en (liten) sak, meeen jag avskyr verkligen att be om saker och jag hatar att vara besvärlig. Särskilt när det gäller just vård.

    Gjorde iaf massa blodprover innan jag träffade en läkare och levervärdet (?) var dåligt, vilket inte var konstigt med tanke på medicinerna jag tog. Hon skickade mig för säkerthet skull på ett nytt prov några veckor senare när jag kommit längre med nedtrappning en av medicinerna. Jag läste i min journal att även det nya leverprovet var dåligt, toligtvis fortfarande pga medicinerna, och att jag skulle göra ett nytt prov när jag slutat med dem.  Har inte träffat läkaren igen utan gått regelbundet till en sjuksköterska. Hon har inte sagt något om något nytt prov trots att jag slutat med medicinerna för länge sen. Ska går sista gången till sjuksköterskan efter sommaren. Vill egentligen be om att göra det där provet då för säkerhet skull. Men jag vill inte vara besvärlig, jag känner mig som en jobbig patient som läst min journal och sen har massa synpunkter och gnäll och är krävande.

    Men om man ska se det nyktert, visst är jag inte besvärlig om jag ber om det? Jag tänker läkaren verkade ju ändå tänkt det från början?  Och visst att det med 99,9 % sannolikhet är lugnt meeen samtidigt så har hon sagt att det ska kollas upp för säkerhet skull så då borde man göra det?

    Hahah gud vilket litet problem alltså…. Förlåt! (Men är det inte lite av charmen med öppet spår hur pyttesmå problem blandas med gigantiska?)

      Varför skulle du vara besvärlig för? Tycker oftast man får be om och ligga på om det man vill ha. Tror inte alla läser ens journal så noga.

      Du är INTE besvärlig, ta alla test du behöver för att känna dig lugn!

      Nej, du är inte besvärlig!
      Och det är väl bra att vara påläst om sig själv tänker jag. Ring på måndag och be om ett prov! ❤️

        Tack alla ni sälla ? ska försöka tänka på energin ni främlingar lagt på att svara mig och ta mig i kragen och be om det där lilla provet.

      Fick också dåliga levervärden av medicin. Efter en och en halv månad kom det att jag ska ta om dom. Så är Capio gå inte till dom. Inget ansvar över patienterna. Dålig läkare. Nej tack.

      Sluta vattenfasta

    Frågor om brun utan sol har ju dykt upp här några gånger. Vill rekommendera St tropez gradual tan in shower i färgen medium till er som har ljus/blek hy. Den är helt perfelt för en ljus hy. (Rekommenderar inte till någon med mörkare hy, tror inte den ger er något mer än kanske lite lite lite färg). Perfekt färg som man bygger upp, inga ränder eller fläckar, man har på den 3 minuter i duschen och sköljer av = inget kladd eller torkningstid. Färgar inte av sig. Luktar minimalt också.

    🙂

      Den blir naturlig på ljus hud. ?

    Heej! Är rätt ung men har kommit in på tankar så som vad är meningen med livet, är det ens värt att jobba hela livet osv. Alltså vad är eran mening med livet? Och trivs ni med livet ni lever just nu? Är så så nyfiken.

      ”är det ens värt att jobba hela livet”
      Dagens ungdom asså…

        Men vad är det för dryg kommentar? Så jävla onödigt.

        Till dig, ?, så kan jag bara säga att jag ofta funderat på detta. Är 26 år och har inte hittat min mening än, tar mig genom dagarna med en känsla av meningslöshet. Lever ett tråkigt liv pga detta, men har svårt att faktiskt hitta någon mening.

        Du är inte ensam om att tänka i liknande banor. Hoppas du finner ditt svar och din väg i livet ?

        Tycker det är bra att man faktiskt börjar tänka utanför ramarna och vad man vill ha ut av sitt enda liv.

          Ja håller med !

          Väldigt få egentligen som vågar gå sin egen väg !

        Men ursäkta mig då för att jag frågar. Du vet inte vad jag gör eller vem jag är och inte heller vad som fick mig på sådana tankar. Men visst köper att unga tänker så när vuxna tydligen enbart ser ner på en när man har frågor. Har du liksom inget svar på mina frågor så lägg av.

          Mvh trådskaparen ?

          Från ? inte p

          Så LESS på din generations arbetsmoral. Är arbetsgivare och har haft otaliga arbetsintervjuer med ungdomar som under intervjun till ett sommarvikariat sitter och säger ”kan inte jobba den veckan för då är det stockholmsveckan, kan inte jobba där för då ska jag till rhodos, måste vara ledig midsommarhelgen, kan inte börja innan 09” OSVOSVOSV. Anställer självklart inte dessa dårar men även de som verkar vettiga under intervjun visar sig alltid ha så jävla sketen arbetsmoral och ansvarskänsla att jag ibland tror arbetsmarknaden kommer gå under vid nästa generationsskifte. Eventuellt kanske yrket ”influencer” kommer finnas kvar eftersom det uppfyller dessa ungdomars krav på självbestämmande och lirar med deras oförmåga att rätta sig efter chefers uppmaningar.
          Var inte meningen att ta ut min frustration över dig men JA människor behöver jobba för ett välfungerande samhälle med ett värdigt välfärdssystem byggt på skatteintäkter.

            Men trevligt att dra alla över en kam. Hett tips Ella, ta lyckopiller! Hälsningar en provocerad 25-åring som tycker att du kan dra ditt pepparn växer

              Klart det finns undantag som bekräftar regeln, men tyckte det var så uppenbart att det inte ens behövdes förtydligas. Men tro mig, precis som jag beskrev är majoriteten av arbetssökande födda runt sekelskiftet.

              PS räknar inte 25-åringar som ungdomar så du behöver inte bli sekundärkränkt!

            Onekligen oroväckande men jag tolkar inte kommentaren riktigt så hårt, utan tänker mer att hon (som människor alltid gjort) funderar över meningen med livet. Så länge man gnetar på, men jobb eller studier, så ser man ju hela tiden framåt och dagarna rullar på. Men ibland stannar man upp och funderar på vad meningen egentligen är med alltihop, vad är målet ? Så tror jag är väldigt naturligt att känna, oavsett nivå av arbetsmoral.

            (Men jag tror de flesta har lättare att hitta mening i tillvaron genom att föröka se jobbet som meningsfullt än att försöka undvika arbete och bara ägna sig åt nöjen, jag tror människor mår bra av att arbeta och att ledigheten blir en kontrast mot jobbet. Titta bara på vad pensionärer sysselsätter sig med, typ ideellt arbete osv )

            Det är tyvärr en söndercurlad generation. Ej ungdomarnas fel, utan föräldrarnas. Ja, så klart finns det undantag men i det stora hela är det enorm skillnad mellan ”då och nu”. Plus att de som har jobb har svårt att låta bli sina telefoner under arbetstid

        Skönt att du trivs med att inte ifrågasätta och följa strömmen! Det finns dock väldigt många som inte ser på livet på samma sätt som du.

        Oj jag är verkligen inte ungdom men tänker samma sak. Är det värt att jobba hela livet, är det meningen att livet ska vara jobb mellan 8-16, fem dagar i veckan. Eller kan man välja att ha så under ett visst antal år och sedan gå ner i tid eller gå i pension när man är 55.
        Har inget att göra med lathet för min del, utan mer ur ett filosofiskt perspektiv. Och också för att jag inte äger mitt eget företag, så jag jobbar för att någon annan ska kunna casha ut väldigt mycket mer än mig per år. Förstå mig rätt, är tacksam över mitt jobb men när min chef, hans chef och sedan VD är de sim tjänar bäst med pengar för att vi andra sliter, ofta jobbar över och alltid ställer upp så känns det inte värt det varje dag.

      Jag kan relatera till din kommentar.

      Jag kan få livs-ångest av att tänka att livet ska gå ut på att jobba 9-17 mån-fre för att sen få två dagar ledigt och sen samma sak nästa vecka. Och sen bara 5 veckors semester per år. Men sen tänker jag att den som bestämmer vad jag ska göra med min tid är jag! Klart det finns måsten och massa ekonomiska begränsningar – men det är bara jag som bestämmer om vad jag ska göra med min tid.

      Min ambition just nu är att ta lång semester mellan jobb. Byta jobb ofta! Så att jag kan resa mer eller bara vara ledig.

      Jag har egentligen inget super speciellt intresse jag vill ägna mig åt. Men mår bra av att känna att jag inte är fast i något ekorrhjul och måste göra som alla andra.

      Jag tycker du ska hålla kvar i din tanke och fortsätta fundera över vad du vill lägga din tid på!

        Ja precis såhär tänker jag också. Tack för dina tankar❤️

          Jag tror för att de som verkligen satsar på sin karriären – tycker att de själva är väldigt viktiga. För vissa karriärbanor måste du tro att du kan göra skillnad och göra något viktigt.
          OBS VÄLDIGT GENERALISERANDE !

          Eller ha väldigt självförtroende och vilja en titel, pengar, status!

          Jag var fått ert arv. Jag har lite dåligt självförtroende. Jag har inte hittat något jobb/uppgift jag brinner för. Jag vill gärna skaffa familj tidigt. Vilket lett till att jag nu inte bryr mig om mitt jobb.

      Såg nåt Ted talk där personen förklarade att många blir lyckligare om man tar mindre pauser under livets gång där man gör det man verkligen vill och varva det med jobb, istället för att jobba hela vägen till 65 och sen pensionera sig resten av livet (vem vet vad man kommer orka då eller om man ens lever?). Tex jobba 2-3år och sen ta 6mån ledigt och resa, vara med familj och vänner, utöva nån hobby/aktivitet etc. dock måste man ju hitta jobb där det är möjligt att ta uppehåll (eller lyckas byta jobb) och spara in lite extra själv till pensionen när man blir så gammal att man inte orkar jobba mer.

        Låter vettigt !

      Jag är student men har (lyckligtvis) kunnat plugga något jag tycker om, så jag tror och hoppas att jag även kommer få ett jobb jag trivs med i framtiden! Jag tänker att om man gillar det man gör så är det inte lika jobbigt att arbeta hela livet, även om man såklart ibland säkert hellre gör annat. Sen planerar jag att försöka resa mycket under semester, kanske spara ihop pengar och ta ett uppehåll från att arbeta vid tillfälle och så vidare. Man kan ju även ha hobbys utanför jobbet som ger mening i tillvaron. Det finns så himla mycket i livet och världen att göra!

      Alla har säkert tänkt dem tankarna någon gång i livet , jag också, och vet inte vad som är meningen med livet . Trivs med livet jag lever

      Låter som om du kan hitta något i FIRE-rörelsen. Du kan börja här:

      http://efficientbadass.blogspot.com/

      Du behöver vara disciplinerad, men det går. Själv slutade jag jobba när jag var 38.

      Enligt mig så finns det ingen mening med livet. Ingen vet varför vi är här eller om vi över huvudtaget är här för att åstadkomma något.
      Fyll livet med saker som menar något för dig istället. Sånt som är roligt och får dig att må bra. Människor, intressen och sånt du brinner för. Du vet inte varför du är här så better make it count!

      Till ?

      Det kommer gå bra för dig. Du tänker klokt!

        Det är bra att tänka runt och tänka till.

    Fråga till MÄN! Eller några frågor 🙂
    1. Hur är er relation till er mamma? Är ni nära/vänner, umgås du med henne för att du genuint vill umgås med henne eller bara för att hon är din mamma?
    2. Samma frågor som ovan fast med bror/bröder.
    Tack! /mamma till en liten pojke och snart en till som hoppas på nära relation och gärna vill höra att det finns män som är nära sina mammor i vuxen ålder

      Eller frågan kan även ställas till mammor med vuxna söner ?

      Min sambo (man 32 år) har en väldigt bra relation till sin mamma. Han ringer henne nästan varje dag och hälsar på hemma ett par gånger i veckan. Hon betyder väldigt mycket för honom och inte bara för att hon är hans mamma utan även för att hon är en vän som han kan vända sig till i alla lägen. Jag uppskattar verkligen deras relation och har alltid sett det som väldigt positivt att han är så nära henne. Även jag uppskattar henne väldigt mycket!

        Tack!!

      1. Väldigt bra. Vet inte om jag skulle säga att vi är vänner, men vi försöker träffas någon gång minst varannan vecka och äta middag eller så. Vi umgås för att vi är en familj som vill vara nära varandra och delaktiga i varandras liv.
      2. Samma där. Mina föräldrar är inte längre gifta, men vi försöker umgås mamma, brorsan och jag (eller Pappa, brorsan och jag). Oftast middagar eller några klassiska traditioner som typ (misslyckat) julbak.

      Flera av mina vänner är fortfarande nära sina mammor. Vi är alla närmare 30 nu.

        Tack!!

    Jag tänkte mig inte för och skrev ord i mitt inlägg som nog gjorde att jag hamnade direkt i modd. Hur länge blir inlägget fast där, för alltid?

    Det var tyvärr typiskt nog orden som gjorde att jag hamnade i modd som jag behöver hjälp med. Hörde släktingar referera till en flickas klädstil med de orden och tyckte det var fruktansvärt. Tog avstånd från det de AA men ville ha hjälp med ett tydligare och utförligare svar på varför man inte uttrycker sig som om varken kvinnor eller deras klädstil.

    Ordet är det spanska ordet för timma.

    Någon som vet något om de hänt något mellan antonija och jack?? De verkar inte ens följa varandra längre och likear inte varandras bilder ? Hahaha i know för mycket fritid att ens lägga märke till de ?

      De följer visst varandra haha?

    Vad är era bästa tips för att skapa härlig stämning på jobbet? Mellan kollegor

    Börjat nytt jobb som inte är superutvecklande och behöver lite tips för hur en härlig stämning skapas!

      Skapa en tradition att bjuda på hembakt varje fredag? Behöver inte vara så tillfixat, kanske en laddning bullar på ett fat vid kaffemaskinen.

      AW kanske? Annars att äta lunch tillsammans och snacka om grejer utanför jobbet, så man bygger upp en mer personlig relation!

        Låter hemskt ?

      När mina närmaste kollegor fyller år har jag förut brukat klä allt på deras skrivbord i aluminiumfolie. Alltså individuellt. Det tar lite tid men det är sjukt kul.

        He-re-gud! Så extremt jobbigt och slösigt beteende. Hade ca aldrig mer orkat prata med den kollega som fått och genomfört denna idé. Gissar att du och dina kollegor ändå är över 11?

          Håller med. Litet väl över kanten. Och att ta bort all förbannad folie sedan. Inte så lyckat. Gör inte en så stor affär av det.

      Ha lite vattenkrig!
      Vi har en ny tjej på vår avdelning (jobbar på ett fritids) som började förra veckan. Vi hade vattenkrig tillsammans! 🙂

        Men vad är det för arbetsplatser ni har? Ingen är över 12 där? Hade aldrig orkat med allt detta trams och påtvingat umgänge (med folk som tycker att klä ett skrivbord i folie är ’sjukt kul’). Vad med helt vanlig vänlighet?
        ’Grattis!’ + kaka/blomma när nån fyller år.
        Vanligt intresse när det börjar en ny.
        Kombon vattenkrig (som jag kan tycka är kul – med mina barn, INTE kollegor) och födelsedagsfolie hade fått mig att se mig om efter ett nytt jobb…

      Personligen tycker jag att det känns överdrivet att börja baka och boka aws och grejer. Jag hade blivit väldigt obekväm om någon ny kom in och började ”röja” på min arbetsplats. Könnns väldigt fjäskigt också.
      Prata med dina kollegor. Skoja lite. Fråga om det är något du inte vet. Det ger oftast, i längden, en trevlig stämning med högt i tak. Relationer tar tid och man kommer inte överens med alla.

      Jag kanske är ovanlig, men är av åsikten att man inte behöver vara kompisar bara för att man råkat välja samma yrke. Många av mina kollegor är idioter, men det betyder ju inte att vi inte kan komma överens på jobbet. Skulle hellre dö än att umgås med dom privat dock

        Älskar din sista mening! Finns ingen anledning att umgås med arbetskamraterna privat bara för att man råkar dela tak med varandra.

        Många vänskapsrelationer börjar ju så dock. Har alltid haft i alla fall en kompis på varje arbetsplats och några har man tagit med sig utanför jobbet, inget konstigt med det. Jag tycker snarare det är bra att man har en stark relation till varandra, det blir roligare att jobba då.

    Jag har ett år med plugg kvar, och jag är så rädd för framtiden att jag går runt med i princip konstant ångest över det. Plugget är en sådan trygghet för mig, för att jag vet att jag är bra på det och hur jag ska prestera. Jag vet att jag kan bli bra på det jag utbildar mig till, för jag har liksom byggstenarna till det. Men jag är så jävlajävlajävla rädd för att misslyckas, för att inte vara bra nog, för att inte prestera osvosv. Hade jag önskat hade jag fortsatt plugga för resten av livet.

    Hade praktik i vintras och jag tycker att jag var så värdelös, att jag inte gjorde ett skit på de veckorna jag var där. Platsen jag var på sa att jag ”är mycket kompetent och har så mycket potential”, vilket jag såklart uppskattar att höra men jag kan inte ta åt mig för att jag inte ser det själv. Jag kan verkligen inte förstå mitt eget värde, och tanken på att söka jobb inom något som jag förväntas kunna – och sedan kanske det visar sig att jag inte alls kan så mycket som jag borde – skrämmer mig så oerhört mycket.

    Allting grundar sig i en otroligt dålig självkänsla. Har sökt hjälp för det och läst självhjälpsböcker och gjort allt som alla någonsin tipsat om, men jag är så oerhört trasig och nedbruten i mig själv att ingenting hjälper. Det finns liksom inget lim som är nog starkt för att limma ihop alla skärvor av mig, och bara det gör mig så oerhört ledsen för jag vill. Jag vill så himla mycket. Har så mycket ambitioner och mål som jag vet att jag aldrig kommer kunna uppnå om jag har samma mindset som jag har just nu.

    Vad ska jag göra? Hur ska jag våga söka jobb? Hur ska jag våga göra någonting alls, någonsin? Hur hittar jag mitt eget värde? Någon som kan relatera? Jag känner mig så oerhört lost i livet, jag har gått vilse i skogen. Och då har min livslånga promenad knappt börjat.

      Vet inte ens vad jag ville få ut av mitt inlägg, ville mest skriva av mig min frustration tror jag. Ingen behöver svara, lol.

      Åh, har inget råd direkt men känner igen mig så mycket! Jag är också klar om ett år och är livrädd för att inte få ett jobb eller (nästan värre) få ett jobb men inte klara av det. Känns som att alla andra har så bra koll och redan haft relevanta extrajobb osv., och sen är det jag som inte kan någonting. Får ångest när jag tänker på det för mycket, men försöker tänka att allting löser sig i slutändan. Jag väljer att tro att vi båda kommer klara oss bra sen, även om det kanske blir jobbigt ett tag!

      L du har helt rätt i att du behöver inse ditt värde. Kan det vara så att du är så inne på att prestera och ”matar” självförtroendet med att lyckas med fina studieresultat.

      Men att självkänslan (att duga utan prestation) halkar efter, eftersom den inte hinns med i all stress och då glömmer du att om du är bra på att studera…

      … så lär du vara en fantastisk arbetstagare.

      Försök att få lugn och ro på riktigt ibland. Det är då övertänkandet kan stillas och självbilden repareras.

      Du är fantastisk!

        Om du inte redan tränar fysiskt så bör du göra det. När jag inte har gjort det på några dagar och jag samtidigt utsätts för stress, så övertänker jag och tror mindre om mig själv.

        Det trots att jag har läst massor om självförtroende, bra självbild och självkänsla. Du kan styra dina tankar genom att säga eller tänka: så där hade du inte tänkt om din bästa vän.

        Och du bör göra djupandning och eller yoga till en vana, det vinner du mycket på.

    Haha alltså min stackars kille, han skulle köpa pizza på väg hem från jobbet, jag har mens och är arg och grinig och såg så fram emot att få pizza, och så åker han till den enda pizzarestaurangjäveln i kedjan som stänger redan 20, när en massa andra stänger 21, och så hann han ju förstås inte till någon av de andra före de stängde då han åkte till den som var typ längst bort. Jag som bara ville ha min pizza, haha sitter här och gråter, nu får jag hamburgare istället… vilket ilandsproblem men hade sån craving på pizza :((((((((((((

      Kommer du sura på honom eller släpper du det?

        det släppte med mat i magen haha 🙂

          Dagens (gårdagens) roligaste! Inte konstigt ju! Hänt den bästa. ?

    Du är så genuint snäll och trevlig❤Pia, bjuder dig på ”gubbar”???

      men åh tack zaza. gud så gott;)))

        Ni är så fina mot varandra. Jag blir glad av det! Jag åt perfekt söta jordgubbar imorse i mitt kör där solen sken in på dem. Underbart!

    Vilka filmer tittar ni på för att få en riktig nostalgitripp? För mig är det Watership Down och Spirit: Stallion of the Cimarron (tycker det engelska soundtracket är bättre än det svenska.)

      Clueless!

      Dirty dancing, pretty woman och titanic

      Notting Hill

      Fucking Åmål och Love Actually är mina spontana svar. + en hel drös med Disney filmer samt Landet för Längesedan (som iofs inte är en så härlig nostalgitripp ?)

      Hur man blir av med en kille på tio dagar

    Drömmer om att bli författare, är det bara att fortsätta med att skriva och sen skicka in till ett förlag? Någon som vet eller har något tips

      Skrivarpodden har jag inte lyssnat på själv, men ska göra det i sommar:

      http://skrivarpodden.libsyn.com/webpage

      Sedan har vi förstås Författarpodden:

      https://play.acast.com/s/forfattarpodden

      Finna förstås också i iTunes podcastavdelning.

      viktor den store kanske har tips? han höll ju på med en bok skrev han i ös

        Det har jag! Ett svar väntar i mod….

      Mitt tips är att skriva på och verkligen jobba igenom hela manuset gång på gång tills du känner att du inte kommer längre. När du kommit till den punkten behöver du hjälp, för det är väldigt lätt att man blir blind för sin egen text och missar uppenbara saker som kan göra manuset bättre. Det bästa du kan göra är att skicka manuset till en lektör som jobbar med att just läsa texter och komma med vettig kritik. Jag pluggade även en kurs på Skrivarakademin i Stockholm där man i ett halvår fick arbeta med sitt manus. Man skrev lite varje vecka och lämnade in, och samtidigt läste man kurskamraternas texter och så diskuterade man vad man läst. Man fick alltså mängder med bra kritik under tiden man arbetade med sitt manus. Därtill tillkom ett antal träffar med en handledare som fungerade som en lektör.

      Jag har använt mig av Erik Grundström som följt närmare 90 författare mot debut. http://www.manusbearbetning.se kan du finna honom på. Nackdelen här är att det är ganska dyrt, men han var väldigt duktig på att se själva syftet och målet med ditt manus. Trots att det jag skrivit är väldigt märkligt förstod han vad jag var ute efter och vi kunde gemensamt diskutera olika lösningar. Jag önskar dock att jag hade kommit lite längre innan jag anlitade honom, för ju närmare en färdig produkt man är desto bättre kan han styra dig för att optimera ditt manus så förlagen ska nappa.

      När du väl känner dig klar och redo att skicka till ett förlag råder jag dig att verkligen läsa på vilka förlag som passar ditt manus. Och jobba hårt med ditt följebrev där du förklarar varför du skrivit din bok. Sedan är det bara vänta och påminna sig själv om att även den främste kan bli refuserad. Hundraåringen blev refuserad överallt, och även Astrid Lindgren fick kämpa till en början, så ge inte upp. Det kan också vara värt att inte skicka till alla förlag på en gång, för om du märker att förlagen inte verkar intresserade kan det alltid vara bra att lägga ifrån sig manuset lite för att se om man hittar nya lösningar innan man skickar in till nästa grupp förlag.

      Att skriva är inte ett enmansjobb. Jag vågar påstå att alla stora författare haft någon eller några att bolla idéer med, så var inte rädd för att ta hjälp!

        Tack så himla mycket för svar!! 🙂

        Bra skrivet och tipsat, Viktor!!

    Jag och min man försöker att skaffa barn.. Var på Bim+6 idag men mensen dök upp! Första gången den varit sen.. Trodde att jag äntligen var gravid. Vi båda längtar så mycket efter barn. Blir lika ledsen varje gång det visar negativt. Första gången jag skriver här, vet inte varför egentligen.. Känner mig nere och vill inte föra över det ännu mer på min man ? Ha en fin kväll tjejer och killar som läser detta

      Ha en fin kväll! ❤️

      Stressa inte, det kommer när det kommer. Det kan ta flera månader och det är ok. Jag förstår att du känner dig besviken varje gång mensen dyker upp men då är du också 2 veckor från ÄL. Se ddt positiva, kämpa på och andas. Du får må dåligt men ge inte upp hoppet helt. Snart är du gravid ska du se ♡

        Alltså.. Hur fin människa är inte du? ? Vilken fin kommentar.. du gjorde hela min kväll ?

          Älskade människa ♡

      Det kommer att hända!
      Jag och min sambo försökte i 2 år och jag trodde aldrig att vi skulle få barn. Blev så ledsen varje månad när mensen kom.
      Men sen när jag slutade tänka på det(man blir ju lätt lite ”besatt” av tanken på att få barn), så hände det. Plussade utan att vi alls planerat det på något sätt. Nu är jag halvvägs in i graviditeten.
      Så jag tror verkligen att det kommer att hända för er också! Mirakel händer hela tiden. ?❤️

    Vill bara berätta att jag fortfarande skrattar irl när jag tänker på kommentaren här som berättade om sin stackars simskaraktär som äntligen fick gifta sig efter massa olycka men brudgummen hade så roligt så han dog på bröllopsdagen. It’s the little things…. ?

      Haha jag tog screenprint på hela den konversationen och tar upp den ibland när jag behöver skratta ?

        Låter kul – kan ni länka?

      Haha var kan jag hitta detta?? 😀

    Har nyligen skiljt mig då jag upptäckte att min man varit otrogen. Hur tusan ska jag lyckas träffa en ny? ? Är 36 år, har två barn. Är ganska introvert av mig och gillar inte att vara ute på krogen och så, så mycket. Är Tinder värt att prova? Har någon här träffat sin kärlek på Tinder?

      Ja men prova! Många träffas via tinder nu ju!

        Ja, jag ska nog prova. Men har hört mycket dåligt om Tinder också.

        Kommer från ett sånt långt förhållande så jag har ju glömt bort hur man dejtar, haha! ?

          Fördelen är ju att du kan skriva meddelanden med någon ett tag först, så lär man känna varandra lite innan man ses. Jag träffade min man på nätet och vi skrev varje dag i tre veckor innan vi sågs på riktigt och då var iaf jag mer avslappnad 🙂
          Tinder kan ju ge en go egoboost också om man får lite bekräftelse ?

            Sant! ? Vad härligt att du träffade din man via nätet.

              Det verkar som att du skiljer dig och går från ett förhållande till att redan söka ett nytt..? Är det verkligen en bra idé?

                Vet faktiskt inte, men saknar verkligen närhet och någon att mysa med, på det sätt som man inte gör med sina vänner.

      Varför träffa någon ny? Njut av livet och av och tillsammans med dina barn istället.

        Jag skulle gärna vilja njuta av livet tillsammans med någon de dagar jag inte har barnen (vi har delad vårdnad) ? Behöver inte ett fast förhållande just nu, men någon att mysa med, och hitta på ”vuxensaker” med. Typ bio, middag, resor etc.

          Har du inga vänner?

            Men låt en kvinna leva! Vill hon träffa män så får hon det herregud. Och ledsen men vissa behov kan inte vänner tillfredsställa 😉

            Haha jo, det har jag anonym men som -db- skriver här nedan så är det vissa behov som vänner inte kan tillfredsställa. 😉

          Samma situation här och ålder och barn. Jag var ensam i tre år innan jag hittade min särbo jag har nu. Det var skönt och väldigt behövligt att vara ensam den tiden, stressa inte med något. Ta hand om dig själv och dina barn. Skapa eget liv bara ni så löser sig resten när du är mogen för det.

            Tack för svar Sara! Jag känner att det är skönt att vara själv också men samtidigt känner jag mig stressad över att inte veta hur länge jag kommer att vara själv liksom. ? Hur träffade du din särbo?

      Min mamma är 50 har precis gift sig. Hon har fyra barn varav den yngsta är 13 år. Livet kan vända fort! För henne funkade nätdejting, men även då tog det några år. Jag tror att bara man är mottaglig för att släppa in människor, vänner som kärlekar, så träffar man tillslut någon 🙂

        Så härligt för din mamma! ? Försöker vara mottaglig, men har lite svårt för det tyvärr. Men jag jobbar på det! ?

    Herre jävlar! Nybliven singel och rastlösheten!! Någon från Uppsala över 34 som vill ses??

      Varför inte 33?

        ??

    Idag lyssnade jag på Stina Wollters sommarprogram. Så berörd. Hade blivit lika känslosam om hennes berättelse slutat lyckligt. Kunde inte låta bli att jämföra med IL, som inte berörde för ens ett ögonblick. Det var bara yta, yta, yta. Trots hennes berättelse om sin barndom, där hon hintade om att hennes far hade alkoholproblem och att de fick regelbundna besök av soc kändes det mekaniskt/oäkta. Kanske p g a hennes ordval och tonfall. Isf kanske p g a att hon inte riktigt orkar berätta om hur hon hade det. Det kändes inte helt genuint.

      Bella är Bella. Dumt att försöka jämföra henne med andra.

      Ååh lyssna också på den när jag lagade mat. Så jävla mycket tårar i maten nu. Finaste jag hört. Fick mig att tänka på hur man bemöter människor och livet döden och allt. Och maja ❤️

      Älskade Stinas, så himla fint och hon berättar så bra! Önskar att jag kunde få lite av Stinas syn på livet.

      Stinas var fantastiskt! ⭐ Hon har blivit lite av mitt spirit animal senaste året haha.

    Någon med emetofobi (kräkfobi)?
    Hur hanterar du det? Fått behandling?

      Hanterade det genom att bli gravid och kräkas 20 gånger per dag. Tillslut var det ingen fobi utan mer en rädsla. Nu är det mest äckligt men jag skulle överleva om jag känner en spya leta sig upp. För 7 år sedan hade jag hellre hoppat från en bro med huvudet före. När man utsätts för sin fobi så tar adrenalinet över.

      Prova terapi men försök också acceptera att det inte alltid går att kontrollera. Stackars dig, jag lider med dig. Det är inte lätt men man överlever.

        Tack för svar! Fy, stackars dig!!!
        Har två barn och tyvärr har det bara blivit värre sedan jag fick dem. Nu är jag istället rädd för att de ska kräka! Och de är små, så det är absolut inget som går att kontrollera.
        Har läst en del om terapi och det verkar inte vara så bra resultat.

          Jag tror ärligt inte på terapi (för mig) men du kanske har tur? Vissa har blivit ”botade” för alla typer av fobier. Jag öbskar dig all lycka. Spyr barnen så tror jag att instinkten tar över. Gör den inte det så är det helt ok att ta 10 djupa andetag på balkongen och sedan torka upp. Har du tur så är någon hemma samtidigt och kan ta över när det känns som värst.

          Usch för fobier, de förstör verkligen ens vardag. Hoppas verkligen det löser sig för dig.

    Fråga om bröllopspresent! Ska på bröllop där brudparet inte önskar sig saker utan bidrag till bröllopsresan. So far so good. MEN…. Ger man ändå något litet på bröllopet som gåva? Eller ett kort? Blommor? Har ingen aning. Är min bror som gifter sig så det är ju två som står mig väldigt nära.

      Önskar dom sig inget så tycker jag man respekterar det. Jag och min man skrev på inbjudan att vi bara önskade oss resebidrag men fick ändå massa krimskrams som vi inte ville ha eftersom folk ”ville ge en gåva” Så nu står det vinkaraffer och plädar och dalahästar nere i förrådet….

        Hjälp så otacksamt. Oj så taskigt att ni inte fick cash av alla som kom…

        Sellpy.

      Ett vackert kort där du skriver något vackert som de sedan kan spara, absolut! Vill du ge en present istället för det bidrag tillresta de önskat sig kan du göra det, det är du som givare som väljer vad du vill ge. Men du behöver inte ge ett bidrag OCH ge en present, det finns ingen förväntan att du ska göra det.

      Ett fint kort bara tycker jag när de gjort den önskan. =)

    Finns det någon här som förlorat en förälder? Förlorade min älskade mamma väldigt plötsligt häromdagen och har ingen aning om hur jag någonsin ska komma vidare i livet..

      ?

      min pappa dog för två månader sedan. hemskt

      ??❤️❤️❤️❤️

        Jag beklagar att din mamma gått bort, fyfan vad ont det gör att förlora en förälder. Pappa dog för snart två år sedan, förra året minns jag knappt. Jag trodde det mesta gick bra men insett nu att jag säkert var i ett chock och autopilot tillstånd. Jag blir arg på mig själv för att jag gråter för jag vet ju att pappa skulle vilja att jag var glad och jag vill ju minnas honom med glädje. Men kanske jag kommer dit en dag.
        Något jag börjat göra den senaste tiden är att prata med honom. Det kanske låter tönigt och jobbigt men det har verkligen hjälpt mig, att få prata med honom och sörja/skratta medans jag pratar till honom får mig att känna lite lättare efteråt.
        Sorgen kommer gå i vågor och jag kan inte säga att det någonsin kommer bli lätt men förhoppningsvis blir det lite lättare att andas genom vågorna av sorg som kommer. Ta hand om dig ❤️

      Man får tillåta sig att sörja, ge sig själv tid och så småningom försöka lära sig att acceptera.
      Man kommer inte över det men smärtan kommer att minska med tiden fast man inte tror det.

      Jag beklagar så din sorg. Jag har förlorat båda mina föräldrar i ung ålder och det enda jag egentligen vill säga är att det KOMMER att bli bättre, även om det inte känns så nu. Det kommer att ta tid och det kommer att gå upp och ned. Ta stöd av andra omkring dig, skriv av dig om du känner att det hjälper och försök håll ut. Jag räknade dagarna – ”nu har jag klarat av en dag utan mamma”, sedan två dagar och tänkte att då klarar jag en till osv. Ta hand om dig❤️

      Beklagar ❤️ Min pappa tog livet av sig för några år sedan, vi hade förvisso en komplicerad relation. Men, ge dig tid att sörja, låt det göra ont, låt alla känslor komma oavsett om det är ilska/sorg/glädje osv. Det finns inget rätt sätt att sörja, man får skratta mitt i allt det som gör som ondast, man är inte mindre ledsen för det. Prata om det, prata om henne (om du känner att du orkar). Dagarna kommer lätta, du kommer hitta tillbaka till livet. Vet inte om ngt av detta var till någon hjälp men hoppas du hittar styrka i minnet av henne ❤️

        Min pappa tog också livet av sig, det var 1994 och jag var 11 så det var många år sedan. Har egen familj nu och livet går på något konstigt sätt vidare om än inte spikrakt framåt.

      Jag hoppas verkligen att du har något form av stöd i din närhet, jag tänker på dig B ❤️ gråt och skrik så mycket du kan och orkar.

    Isabella skriver att Gillis varit vegetarian i två år, men det är väl ett år sedan ungefär? Svårt med siffrorna 🙂

      Stackars pojke med en morsa som knappt har koll på honom, vet inte vilket år han är född heller…

    nu ska jag sussa. vi ses på ös på onsdag. längtar redan;)

      Pia. Du verkar vara en reko dam. Men ett internettips i all välmening – emojin som blinkar är inte gångbar i alla situationer. Den blir direkt malplacerad i många sammanhang. Sov så gott! 🙂

        Den funkar visst där

      Sov gott Pia!

    Om er partner var otrogen (för enkelheten skull säger vi; har sex med någon annan), hade ni velat veta det då?
    Och om er partner själv aldrig tänker berätta om otroheten, skulle ni vilja att någon annan som vet berättar det för er?

    Började fundera på detta när jag läste en tråd längre upp.

      Ja jag hade velat att någon berättade det för mig, såklart helst min partner själv. Hade han berättat det så hade det eventuellt (beroende på omständigheter) kunnat lösas. Väljer han däremot att hålla det hemligt och leva vidare som vanligt hade jag aldrig kunnat förlåta det. Om min partner är otrogen och jag aldrig får reda på det så känner jag att hela mitt liv är en bluff, jag vet bara inte om det! Otrolig sorgligt.

      Om en vän till mig vetat om det men inte sagt något hade jag aldrig kunnat förlåta min vän heller. Jag har själv berättat för en vän att hennes pojkvän var otrogen, hon berättar fortfarande hur tacksam hon är för att jag berättade det för henne.

        Tänker du samma om det gäller någon annan än dig själv, någon som du inte känner?
        Alltså att en, för dig mer eller mindre okänd, persons partner inte själv berättar om vad som har hänt, om du då tycker att någon annan som eventuellt vet kan/bör berätta sanningen för den som blivit bedragen?
        Eller borde denna utomstående personen inte lägga sig i?

      Ja, jag vill veta så jag kan ta ställning till vad jag ska göra av vår relation.

      Jag hade velat att han berättade det för mig och om han inte skulle göra det så hade jag definitivt velat att någon annan gjorde det istället.

      Jag skulle inte vilja att han berättade. Inte om det var en engångsgrej. För då måste jag ta ställning till det och det skulle leda till massa smärta. Men om en vän visste om det skulle jag vilja att sen berättade, annars skulle det kännas falskt.

      Beror helt på situationen. Det är inte självklart för mig att jag skulle vilja veta. Om det verkligen var en engångsgrej med en person ingen av oss har någon relation med och det inte är mer än någon enstaka person, typ min partners bästa kompis, som känner till att det hänt så skulle min partner lika gärna skippa att berätta det. Det skulle inte ge något positivt att få veta, det skulle bara förstöra vår relation. Skulle det däremot vara ”allmänt känt” i vår bekantskapskrets eller om det skulle hänt upprepade gånger eller om det skulle vara med någon vi umgås med så skulle jag vilja veta.

      Självklart hade jag velat veta det. Skulle inte vilja vara tillsammans med någon av så låg moral. Sen skulle jag bli så tacksam mot den som berättade.

      Ja absolut skulle jag vilja veta så jag slapp slösa ännu en dag med ett sådant slödder. Finns ingen plats för sånt i ett förhållande för mig. Det är en oförlåtlig deal-breaker och just därför hade jag velat veta.

    Hej igen! Skrev igår också men gör ett till försök!
    Jag måste få in några fler svar till min enkät om rasism. Vill ni hjälpa mig så skull ejag vara evigt tacksam!

    https://app.easyquest.com/q/n3X5M

      Slutade tyvärr svara efter ett par frågor eftersom jag varken bor i storstad eller på ”landbyggd”… Det finns ganska mycket däremellan ?‍♀️ (Dessutom har du upprepat sista frågan två gånger efter varandra.) Du kanske får fler svar om det utformas lite mer seriöst.

        Gick in nu, och ja – konstigt formulerat och oproffsigt med stavfel etc.
        /Bor inte i storstad eller på landsbyGd

        Tack för feedback! Första gången jag gjorde en enkät och det var lite knepigt. Och landbyggd/storstad var ju en knasigt misstag, klart att det finna mkt där emellan! Jag var lite för stressad helt enkelt!

        Tips till dig, träna på att ge konstruktiv kritik, du låter inte speciellt snäll.
        🙂

          Ja men du, du kanske inte känner till klimatet och jargongen i kommentarsfälten. Det brukar vara ganska många otrevligheter och en del tar varje chans att trycka till någon annan. Sååå, du ska inte ta åt dig av sura trollkommentarer.

          Bättre nu? Eller ska jag skjuta en bredsida mot Anonym 22:52 och 23:00? Ammunitionen börjar dock tryta. Det har varit intesivt ända sedan Öppet Spår i onsdags. Fan, vilka idioter denna blogg drar till sig (här 22:52 + 23:00).

            Vilket svammel

              Kände du dig träffad av ”Fan, vilka idioter denna blogg drar till sig.”?

                Kom du inte på något bättre?

          Vad var det som inte var konstruktivt i kritiken du fick?
          Kan det var så att du har svårt att ta till dig konstruktiv kritik?

            Tror nog att du har rätt där. Jisses vad med snöflingor det finns.

            Håller med, det var väl inget taskigt i de kommentarerna? Folk tog sig tid att ge feedback på ett ganska taffligt arbete.

          Tycker de gav dig konstruktiv kritik!

      Ta inte åt dig, Pluggarn.

      Jag har svarat! ? Vad är det för arbete du gör, till vilket sammanhang är det kopplat?

      Det kan finnas en fördel i ett sådant här arbete att försöka definiera vad rasism är, ha någon form av utgångspunkt/läge, innan man ställer frågan om man har upplevt rasism osv. Men jag vet ju inte hur ditt arbetsläge är, hur stort arbetet är osv, det är bara ett tips i all välmening ??

      Lycka till nu med det du gör ?

        Minus en ”?”

    Är det nån som vet hur det går för Mirka och Carola med bloggresan?
    Har någon bokat en plats för att få hänga med bloggprofilerna?

    Kissie har skaffat hamsterkinder ingen.
    Så förbannat trött på att dessa människor ska få synas. Spyyyyr

    Jag är så trött på att ha ont. Ont ont ont. Detta är vad jag gör om dagarna: vaknar, tar mig ner för trappen på rumpan, gör det nödvändigaste på kryckor eller i rullstol, sen soffläge med foten högt i många, många timmar. Då och då flexar jag benet på olika sätt men om jag försöker hoppa för mycket på kryckor så svullnar skiten och jag för ännu ondare. Jag har sett allt man kan streama nu men smärtan gör att jag inte kan fokusera så bra.
    Tack för att många av er är rätt så underhållande här på öppet spår. Tiden går. Säg till om någon uppfinner en tidsmaskin. Säg också till om någon av er opererat massa skit i foten (ben och sena) och om det plötsligt bara släppte för er vid något tillfälle. Det vill jag isf gärna höra.

      ❤️

      Jag tycker såå bra om dig, Helenan och jag tycker så synd om dig! Jag skulle skriva något om hur glad du gjorde mig den där gången du skrev om mig och min signatur. Krya på dig och jag vet flera (3 st) som mådde bättre efter ett tag, ja. Kram?

        *jag skulle skriva det högre upp för några minuter sedan, men är så sömnig.

        *jag skulle skriva det högre upp för några minuter sedan, men är så sömnig. Allt gott till dig!

        Åh vad bra med erfarenhetsdata. Det behövde jag – och de snälla orden! Sov gott!❤️

          Tack Helenan! Ja alltså jag minns inte hur lång tid det tog för dem, men att det blev bra efter tag. ? Tack!

          Jag vill att du ska ha det bra, så jag håller tummarna att det läker fint, så snabbt som möjligt och bra.

      Hur länge sedan var det du opererade och vad opererade du? Hur ser prognosen ut? Jag har visserligen inte opererat foten utan båda knäna, och rehaben som följer är aldrig rolig. Det jag lärt mig för att hålla humöret uppe är att minnas långt bakåt och sikta långt framåt. Jämför man från dag till dag är det lätt att deppa ned sig över att det inte blir bättre, men tänker man en månad bakåt eller ett par veckor är det enklare att se att det faktiskt går framåt. Och att sikta långt framåt är viktigt så man ger sig själv tid att både läka och träna upp de delar av kroppen som behövs.

      När jag opererade korsbandet satte jag rehabperiod på 18 månader för att verkligen ta i något så in i helvete i överkant då det i normala fall ska ta kanske hälften av den tiden. Tog ändå längre än så innan jag spelade fotboll igen. Första veckorna var verkligen ett helvete av smärta, obehag och kämpande mot instinkter för att över huvud taget ta sig framåt. Därefter var det som att lära sig allt på nytt och det kändes outhärdligt tråkigt att gå från typ 140kg i knäböj till 14 på ett par veckor. Just därför är det viktigt att glädja sig åt alla små framsteg man gör. Att kunna gå igen, om än haltande, är häftigt. Även med myrsteg kommer man ju faktiskt framåt i sinom tid, så kämpa på!

        Jag opererade tibialis posterior insufficiens, dvs senan på insidan av foten som håller upp hålfoten. Innan operation var det oklart vad som hänt men efter har jag fått berättat för mig att det var sämre än de först trodde och jag skulle sikta in mig på att jag ett år efter operationen (10/6) skulle ha uppnått samma funktion som precis innan (vilken ju sög annars hade jag aldrig tagit erbjudandet om op trots att ingen riktigt visste hur illa det var). Så rehaben kommer att vara nasty. Gips tre veckor till och sedan avtagbart gips och kryckor i många veckor än. Men jag förstår det du beskriver. När jag kommer att kunna gå igen kommer det att kännas coolt. Springa kunde jag inte innan operationen så jag antar att jag får ha lite samma tidsram som du, typ 18 månader för att kunna springa igen. Om 18 månader är jag inte långt från 39 år och det är ju heller inte optimalt ur läksynpunkt. Hur mycket morfin tog du Viktor?

        Jag läser din bok. Babysteps ?

          Då är det bara att inte ge upp! Och våga vara jävligt jobbig för sjukgymnaster och läkare. Varje procent du kan bli bättre är viktig och värd att kämpa för!

          Jag mådde skitdåligt av morfin visade det sig efter att de efter operationen pressat i mig mer och mer och undrade varför jag aldrig blev piggare, så jag sket i morfin så fort jag insett hur korkat det var. Kände mig dessutom (ännu mer) dum i huvudet av Citodon så jag undvek det också. Första veckorna gjorde mest ont så länge jag inte hade benet i högläge, för så fort jag sänkte foten rann det ned blod i vaden som pressade mot nerverna. Det var… kul… Men det blir bättre! Mitt bästa tips nu är att skaffa en bror som har Nintendo Switch att låna ut. Där kan man spendera många timmar!

            Haha. Jag har två bröder … får kanske se vad de kan erbjuda.
            Nej alltså det här med högläge. Jag trodde det var ett skämt när jag inför op fick veta att jag troligen skulle behöva ligga med foten i högläge i sex veckor. ”Hur illa kan det vara?” tänkte jag.
            Nu vet jag bättre.
            Tack V!

      Är inte dugg avis på din situation just nu, usch. Hoppas att läkningsprocessen går bra och att du trots smärtan får någon form av sömn iaf ? av det du skrivit så låter det som en ganska svår/avancerad operation.

      En annan kanske ska operera ena foten i framtiden men vi får se hur det blir. Fint att veta att smärta är garanterad iaf haha ? men trots mina dryga 30 år kommer jag i såfall se fram emot att kladda lite på gipset.

        Man får glasfiber som typ inte går att skriva på. Men det väger i alla fall betydligt mindre än det gipsgipset jag fick de första tre dagarna. Hoppas din op går bra! Allt går över, så även detta mög.

          Glasfiber alltså? Lät lite intressant.
          Tack! Och ja, allt har ju sin fas här i livet på gott och ont. Drygt bara när det tar energi ifrån en och ska smärta å hålla på.

    Ni som hänger här, vet ni om några andra bra ställen (forum) där man kan diskutera olika saker? Tex om man funderar över nån hälsogrej eller så.

      Flashback.

      Känns lite som att många forum är inaktiva men kanske https://halsa.ifokus.se/ ??
      Vet inte hur aktivt forumet är men ifokus.se är lite som en ”forumfamilj” med olika ämnen, allt från specifika ämnen som råttor till större grejer som just hälsa. Använde mig av det för några år sedan, vet inte hur aktiviteten ser ut nu.

      Och trodde aldrig att jag skulle tipsa om det men Flashback kanske faktiskt kan ge dig något? Det finns givetvis massa, massa skit där (urk på burk) men det finns också forumsdelar som verkar lugna och seriösa, typ litteratur- och filmdelen. Och aktivt är det ju, inte helt dött.

      Tror dock att det allra bästa är olika Facebookgrupper, men förstår om du inte vill skriva i sådana grupper iom att man inte är anonym.

      Sedan finns det ju rena hemsidor med massa info och kontaktlänkar ifall man har funderingar över något,alltså direkt hatt eller mail t.ex på ungdomsmottagningssidor om det är sådant du är ute efter ifall du nu är under 25 eller vad gränsen nu är.

      Som du ser – inget rakt svar. Men kanske ger dig något att gå vidare på?

      Ok, ett lite längre svar är i modd tror jag utan några direkta svar.

      Om du söker efter typ ”hälsa/välmående” på Facebook så brukar de mest aktiva/större grupperna dyka upp först. Men förstår om du vill vara anonym och inte använda dig av Facebook.

        Och varför jag nämner Facebook är helt enkelt för att det känns som att Facebook grupper ersatt många utdöende forum.

          Tack för tipset! Men precis som du sa, och jag använder faktiskt aldrig längre min facebook öht.. Är detta kanske det mest aktiva forumet just nu?

            Tror det! Det är väl den moderna formen av forum känns det som, större bloggares kommentarsfält. Så här lär du få hjälp om det är något du undrar över. Kanske att det även finns bra hälsokonton på Instagram med tillhörande aktivt kommentarsfält? Där kan man ju vara anonym på ett annat vis än Facebook ? de sociala rummen förflyttas ständigt.

      Tillbakablick, fast på engelska. En del stollar men många kunniga också.

      Reddit och flashback. Sök dig till rätt underforum bara. 🙂

    Isabella Löwengrip outar sin nya pojkvän på en Instastory från en båttur idag … Verkar som att spekulationerna här kring vem den nya pojkvännen är stämde!!

      Man sluta nu Marisol eller vem du nu är. Helt jävla ointressant med dina försök att driva trafik. Kontraproduktivt. Taffligt.

      Det enda vi spekulerar om är när första konkursen eller skatterazzian kommer. Bellas privatliv är lika ointressant som hennes boring reklam för skitprodukter. Ungefär så. Ta med det i din aktivitetsrapport till chefen.

      Det tragiska är att du (Marisol eller vem du nu än är) kommer att vara bortglömd om några år – förmodligen kommer hon att använda dig till en story som förstör ditt liv som hon gjorde mot sitt ex förra året innan hon kastar bort dig.

      Trams. Hon skrev förut om Wilma och Axel som skulle hjälpa henne med båten. Wilma ska visst hjälpa Bella under sommaren. Jag antar att Axel hänger ihop med Wilma.
      Bella skulle aldrig ”outa” en manlig bekant på detta ”slumpmässiga” sätt. Vill hon göra en story om honom blir det på annat sätt.

      Då var det mer pinsamt att hon i inlägget i bloggen skriver ”när barnen somnade i sovrummet nere”. Låter som en riktigt sjövan människa ?

    Vad har hänt med Therese Kudzak, tidigare Therese Holmgren och nu… Therese Lundén? Hon som drev ’shoppingandfashion’ på Instagram. Vart har hon tagit vägen?

    Hej allesammans! Är kanske lite sen på bollen, men ville bara berätta att jag saknar min pojkvän så mycket just nu. Vi har knappt hunnit ses på sistone och det gör ont i mitt nykära hjärta att vara ifrån honom. Försöker hitta på andra saker att göra för att fördriva tiden, men det mesta känns bara meningslöst:(

      Har han inte tid med dig kan jag plocka upp bollen, vad sägs om middag i morgon?

        Hahahhah åh<3 Han är militär så det är inte så lätt att smita från tjänstgöringen. Men snart får han semester och kan umgås med lilla mig! ?

          Bra, hoppas ni får mer tid för varandra framöver!

    Jag är lite sen här känner jag, men hoppas att någon läser och kan ge mig en objektiv syn på om jag överdriver.

    Jag är bosatt i London, och i onsdags så smsar en kompis till mig som har sommarjobbat utanför London och säger att hon och hennes rumskompis (som jag inte känner) har sagt upp sig och måste lämna direkt, och frågat om de kan slagga hos mig fram tills de har kunnat lösa flygbiljetter och liknande. Jag säger att självklart kan dem det och de kommer senare på samma kväll runt midnatt. Nu känner jag att de börjar behandla mitt hem som ett hotell, de har inte hjälpt till med att handla, laga mat, städa, &c. (Rumskompisen är även vegan, vilket gör allt krångligare för mig). De vaknar runt 11 på dagen, och nu ikväll har de varit ute och festat och är fortfarande inte hemma. Är det bara jag eller är detta ganska respektlöst beteende mot mig som värd? Jag planerar att be rumskompisen flytta ut imorgon, min vän har bokat ett flyg till Måndag så hon får gärna stanna tills dess…

      Klart utan respekt. Var rak och tydlig: uppför er som folk eller ta in på hotell på direkten. De får börja med att städa, sedan handla och laga mat. Passar inte galoscherna får de ta sin packning och dra på studsen. Vuxna ska inte behöva uppfostra vuxna. Bortskämdhet botas med raka rör. Var inte snäll och dum, då blir du utnyttjad och får skylla dig själv. (Känner mig som en klassisk sur morsa nu …)

        ☝? Exakt så

      Varför är det krångligare för dig att hennes rumskompis är vegan? Antingen ordnar de mat som ni alla kan äta (vore ju ett fint tack till dig kanske?) eller så får väl veganen ordna sin egen mat, absolut inte ditt ansvar. Du har ställt upp med tak över huvudet, lite jävla respekt får man väl visa. Stå på dig!

      Varför skadu handlaoch laga mat till dem. Om de borhis dig ska de hålla ordning på sina prylar och grejer och respektera att de är gäster i ditt hem. Säg det att de får bo kvar tills måndag och de följer lite enkla och självklara regler på hur man beter sig som gäst.

    Någon mer som planerar barn?? 🙂 följas åt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.