Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

578 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vad är det värsta ni gjort mot era respektive?

      Att han inte har hittat mig än….

        Samma här! Ibland är det ingen bra egenskap att vara bra på kurragömma?

          ?

      Jag brukar äta hans chips medan han sover.

      Jag var otrogen.
      Vet inte varför, jag va så långt ner i en depression så vet själv inte vem jag var eller vafan jag höll på med. Helt i onödan med en person jag avskyr. Mår fortfarande dåligt av att kolla på filmer med otrohet eller om någon pratar om de Ca 5 år senare. Känner ofta skuld och att jag måste vara ”extra snäll” pga vad jag gjort. Men h*n valde att förlåta mig.

        Låter som att du behöver förlåta dig själv också!
        Som du säger så var du ju inte dig själv, och att du valde att faktiskt göra det med någon du avskyr så känns det som att du straffade dig själv för ngt redan då.
        Mår du bättre i övrigt idag?!

          Ja, jag tror tyvärr de, hade en destruktiv tid med sex innan jag träffade honom, sen vart det lite bättre men fick en riktig svacka med hemska panikattacker och bara sov. Vet inte hur jag ska förlåta mig själv när jag vet hur fantastisk han är.
          Nu mår jag bra. Men såklart svackor ibland men inte alls i samma hemska hål.
          Innan kunde jag alltid säga att otrohet ör de värsta jag vet, och de är det fortfarande. Men nu kan jag inte säga de högt längre. Så jävla jobbigt, men på nåt sätt känns det ”rätt” att straffa mig själv att inte gå vidare eftersom jag gjorde en så hemsk grej. ?

            Jag va runt 20, och han va/är min första riktiga pojkvän

              Låter som att ni kanske skulle behöva parterapi, både för hans skull men framförallt för din skull så du kan förlåta dig själv. Jag och min partner hitta en bra psykolog via https://teraply.se/ de kostar en del men Helt klart värt de! ❤️

                Jag har gått till psykolog, men berättade aldrig, vill nog inte riva upp det igen. Isåfall om jag går själv, men han är inte lila långsint som jag så för han verkar de bra. Mest jag som har ångest än.
                Vilka fina människor de är här ikväll ❤️

        Gjorde samma!! Var sjukt deprimerad o hade panikångest. Han förlät mig också. Tyckte tom synd om mig pga mådde så dåligt. Han är guld och jag är honom evigt tacksam.

          Ja man mår så jävla dåligt, ännu värre när man vet att man själv satt sig i skiten!

      Hånglat med en annan kille på fyllan, mådde så jävla dåligt efter och erkände allt för min pojkvän efter några dagar. Han förlät mig och vi har nu varit tillsammans i sju år. Hela episoden handlade eg om att vi haft distans i två omgångar under två års tid då och jag kände mig så jävla bortvald i hans självförverkligande. Rätt omoget sätt att agera ut på dock, det vet jag idag.

        Vi är ju faktiskt bara mänskliga och gör misstag ❤️

      Under ett bråk skrek jag i affekt att jag hatade honom. Herremingud, man såg hur ont det gjorde i honom, han liksom gick sönder framför mina ögon. Jag tog tillbaka det på sekunden och vi grät i varandras armar men det tog ett tag att reparera det

      Behandlade honom som skit under hela vårt förhållande för att jag inte trodde jag var värd att älska så jag ville han skulle lämna mig. Vilket han gjorde. 4 år senare hugger det fortfarande till i magen när jag tänker på honom..

        Hemskt det där, hur man kan sätta sig själv i sådana situationer pga självhat/depressioner/dålig självkänsla.
        Känner med dig ❤️

        ❣️

        ♥️

          Bytt ut låset och ställt hans saker i förrådet. Det var enda sättet?

      Min fyramånaders bebis väger nu 10 kg. Tydligen är det grädde han får av mig, haha. Kläder som inte är för smala och trånga i midja och lår börjar vara ett problem att hitta. Någon som har haft stora bebisar och har tips på klädmärken som har bredare modeller på kläderna? Eller tips på var det finns bra och billiga mönster om man vill sy själv? ?

        Två delat ?? Kör ej på bodys

        Har en körv jag med :). Vi har använt mkt onepiece/pyjamas och nu på sommaren kortärmad pyjamas (även dagtid alltså).
        Annars omlottbody och byxor från Lindex och hm. Newbie har allelers för tighta kläder. Jag har även köpt och sytt byxor som heter baggybyxor, kommer inte ihåg varifrån mönstret är men sök på insta ?

        HM tycker jag har smala kläder, polarn och pyret och newbie har lite större midjemått tycker jag.

        Oj vilken liten tjockis ? Har tyvärr inga tips, men vill bara säga att det är bra att dom är tjocka när dom är så små för rätt som det är så blir dom sjuka o får knappt i sig nånting på nån vecka och då är du glad att han har lite att ta av:) du kan väl eventuellt köpa större storlekar och vika upp armar o ben?

        Min första vägde också 10kg vid 4 månader!???
        Next.se, sjukt bra kvalite. Ta storlek 9-12 månader ?
        Lovar du kommer bli nöjd ??

          Älskar next! Har också haft en riktig sumobrottare. Han är snart 3 och nu kan man se att han faktiskt har en hals ?

        Min snart 4 månaders får ha strl 74…?

        Wow! Vilken goding! Min 3åring väger 9,8 kg och har strl 80..

        Polarn har vidare kläder och kappahls vanliga sortiment har haft det förut i alla fall. Cubus är också lite vidare i modellen! Lycka till!

        Sent svar men jag gillar Maxomorras kläder för baby och barn. Lite dyrare men finns alltid rea att fynda! ?

      Är otrogen med en kollega. Har fått känslor för kollegan men älskar fortfarande min partner. Vet inte vad jag ska ta mig till.

        Hade du älskat din partner så hade du aldrig varit otrogen, så gör slut med partnern och fortsätt träffa kollegan!

          Förstår hur du tänker J och har tänkt så jag med. Jag älskar min partner och kan inte tänka mig ett liv utan hen men har samtidigt aldrig känt denna gnista med någon som jag gör med kollegan. Jag älskar min partner men är kär i kollegan om ni förstår.

          Detta har uppdagats sakta, jag har inte velat stressa in i något då jag först tänkte att jag bara gillade uppmärksamheten efter ett långt förhållande. Vi började som kollegor, skämtat, pratat vanligt om allt möjligt men har de senaste månaderna börjat flörta mer, pratar privat och har även träffats privat. Vi har haft sex tre gånger men det dröjde länge innan vi faktiskt hade det då jag hade ångest och kände mig elak mot min partner.

          Detta kanske inte hjälpte dig med situationen med din chef. Vet inte hur jag ska uttrycka mig då huvudet är snurrigt av tankar. Ville bara skriva av mig då jag inte kan prata med mina vänner utan dömande blickar och kommentarer.

            Hur skulle du känna om din partner gjorde samma sak mot dig? Skulle du kunna förlåta?

              Nej skulle aldrig förlåta hen och förväntar mig inte att hen skulle förlåta mig.

            Hur länge har ni känt varandra?

              Partner 6 år och kollegan 7 månader

          Förlåt men måste bara skriva en rad eller två till alla som läser detta och tror att det är en absolut sanning:
          Det är svårt att leva. Det är framförallt svårt att vara en levande individ och uppfylla diverse krav vi kvinnor har på att jämt vara dugliga. Det är svårt att motstå smicker och bekräftelse. Det är närapå omöjligt att stå emot en kemi som överträffar det sömniga, ibland närapå döda man lever med hemma.

          Att leva i en relation betyder att ständigt mota bort lockelser från annat håll. Så ser avtalet man slöt ut när man bestämde sig för varandra.
          Men livet är inte svart och vitt. Det är grått, jättejättejättegrått. Och i allt det där gråa dyker de upp. De där man inte kan stå emot. Trots allt det trygga man lever med hemma.

          Du är ingen dålig person för att du längtar bort ibland. Jag vill inte uppmuntra till otrohet men stigmat kring känslor för andra måste upphöra. Vi har alltid förälskat oss i andra och vi kommer alltid förälska oss i andra. Hur vi sen väljer att gå tillväga måste vår moraliska pass få avgöra. Men känslor är inget farligt och att prata om det gör allt enklare. Ingen går säker från känslor, vi kan lika gärna öppna slussarna.

          Allt gott
          //ninja

            Fint skrivet! Håller helt med.
            Jag har alltid varit en social och flörtig person men nu måste jag hålla tillbaka pga sambo. Känns som jag måste ”dämpa mig” så fort jag går hemifrån ?

            Vad fint skrivet! Håller helt med dig.

            Wow!! Jag tänker precis lika. Jag skulle aldrig bli arg på min man om han fick känslor för någon annan men jag skulle bli sjukt förbannad och besviken om han valde att inte berätta det för mig. Jag känner att det avtalet var det vi slöt när vi gifte oss. Jag tror att förälskelse många gånger medför att vi utvecklas, att vi ser i någon annan det vi letar efter i oss själva. Kanske är det ibland den där sprakande gnistan.

            Förlåt men hur ser ni ut ni som tycker det är svårt att motstå smicker och bekräftelse? Får ni det bara en gång per år så att ni typ faller för det? Jag och mina tjejkompisar (och alla andra unga tjejer antar jag) får varje dag massa smicker och bekräftelse, komplimanger och inviter, inte fan faller jag för något utav det. Känns som att det är folk som inte riktigt har kunnat få allt de vill som nappar på minsta lilla invit medan människor som har fått massa bekräftelse genom livet ibland har lite mer karaktär.

        Berätta gärna mer! Är väldigt intresserad av min chef dessvärre men älskar min pojkvän så mycket… inte gjort någonting än. Förstår själv vilken hemsk ide det är.

          Men är det personen i sig som du dras till eller är det upplevelsen: nykär/egget/flörten/spänningen?
          Om det är det senare så kan du kanske få båda genom att ta det med din partner? Rollspel eller åka ifrån varandra och retas på håll och liksom ta tillbaka kontrollen på er närvaro.
          För helt ärligt så tappas en del spänning när man ser varandra hela tiden och över tråkiga saker.

      Kastade en ”viktig” specialbeställd skruv, eller något, han behövde till jobbet (är snickare) och skyllde på barnen (han dräller alltid skruvar/spikar/muttrar runtom sig så jag brukar kasta det när jag bett honom 1000 gånger att lägga det i garaget där det hör hemma. Har fortfarande inte erkänt att det var jag. Känner iofs att det är rätt oskyldigt gentemot vad han gjort mot mig…

        Vad har han gjort?

          Smsat opassande till andra, typ sex-smsat och skickat (och fått) nakenbilder (när jag var i rummet bredvid) av någon ex-tjej… Blev berättade för ute på krogen, av en bekant, att det gick rykte om honom och en annan tjej…
          Han var ute på fest när jag var gravid och skickade sms på natten till nån tjej han träffat där att hon ”hade snygg rumpa som han ville ta på”… Han har (nog) aldrig gjort någon fysiskt med någon, och detta var visserligen många år sedan nu detta hände, vi har varit tillsammans i 10 år men känner mig fortfarande ledsen när jag tänker på det. Ingen aning om han fortfarande håller på ned sånt, nu för tiden är det ju fingeravtryck etc på mobiltelefonerna och hans kod kan ah inte så jag vet inte alls Vad han har för hemligheter.
          Så tycker mitt kastande av den dära skruven var rätt oskyldigt 😉

            Dumpa din snubbe, va fan. Helt respektlöst beteende. Ber man om nakenbilder och det går rykten om honom och en annan tjej, ja då är risken mycket stor att det är så.

              Tyvärr inte så lätt att bara dumpa, han har iofs aldrig bett om ursäkt för det men jag har ”förlåtit” honom ändå, och nu har vi två barn, bor i hus där jag gör 95% av hushållsarbetet – städar, tvättar, lagar mat, diskar, går ut med soporna, håller koll på allt som rör barnen, hämtar/lämnar på förskola 8/10 gånger i veckan, ser till så de är klädda, hela och rena… Jobbar bara 75% så det är väll min lott att sköta resten!
              Tagit alla nätter, uppvak och matningar med båda barnen, fick en förlossningsdepression pga kolikbarn som skrek konstant plus en 2 åring att ta hand om och höga krav på mig själv att allt måste vara tiptop hemma men blev tillsagd att ”varför ville du ha två barn om du inte klarar av dom” och sambon ”hjälpte till” genom att jobba mer än någonsin och utöver det hålla sig hemifrån mer än någonsin.
              Men ja han jobbar ju faktiskt mycket och är sjysst ekonomiskt, han byter däck på bilen och renoverar om det behövs så det känns väll som ett jämställt förhållande 😉

            Asså jag blir heeeelt chockad när jag läser här idag vilka jävla assholes till män det finns och att gränsen för vad som accepteras är så sjukt hög! Är själv en person med erfarenhet från destruktiva relationer med misshandel, otrohet etc men bestämde mig tillslut för att leva ensam. Hittade såklart min nuvarande man som är så jävla underbar strax efter. Önskar så att jag hade sagt ifrån mer och gått min väg tidigare. Det är inte okej att någon ska gå och känna sig ledsen i årtionden?! Sex-sms till andra om man inte har en öppen relation?! Kram till dig du är värd bättre <3 tycker du skulle slängt hela hans verktygslåda!

      Mot mitt ex, otrogen då han inte ville ligga. Den jag har nu, letar eget boende utan att han vet det men han vet ju inte hur han vill ha de och jag vet hur jag vill ha de.. singel vare ja ??

      När jag var yngre 18-22 hade jag ett förhållande där jag ofta fick utbrott för småsaker o var allmänt psyko o elak för att jag inte mådde bra själv. Tog ut allt på honom och han var världens snällaste, idag mår jag bra o är en helt annan människa, men kan fortfarande må dåligt över mitt uppförande gentemot honom, vi är vänner idag och jag har bett om ursäkt för allt men jag skäms över hur jag betedde mig. Idag är jag sund och ”normal” i min nuvarande relation och mår bra.

      Kollat igenom telefonen medan han sov ?

      Fisit i samma rum efter en brutal kikärtsgryta. Vi är inte tillsammans idag.

      Bytt ut låset och ställt hans saker i förrådet. Det var enda sättet?

      Jag tittade på det sista avsnittet av GoT själv, utan att vänta att sambon kom hem från jobb!!!! Fan vad otrogen jag kände mig. Sen tittade vi på det tillsammans. Planerar att ev erkänna detta under mitt tal på vårat bröllop.

        Fyfan!! Min man gjorde samma! Inte Okej.

    Sista skiftet imorgon sen har jag min första semester på 4v ?
    Är avis på mig själv!
    Vad ska ni göra på eran semester?

      Campa ?

        Skulle säga vad mysigt men då skulle jag ljuga ? men ha så kul ?

          Det som är så mysigt att tuffa runt med husbil och upptäcka fina platser i Sverige!

            Ja det låter mysigt. Tills man provar. Och de är smuts och grejs överallt. Trångt och bökigt ?

              ?

              Smuts överallt? Hur gör du när du campar?

                Haha leran alltså ?

            Ja Sverige är fantastiskt fint! Gillade aldrig att åka på husvagnssemester när vi hade husvagn, men fan, såhär i efterhand kan jag faktiskt sakna campingar lite. Det är alltid så härlig stämning och alla är så trevliga och glada. Att småprata med random person är liksom inget konstigt. Och det faktum att man som barn bara verkar kunna hoppa in i en lek och så är det okej! Jag och brorsan har varit med på många fotbollsmatcher med okända barn, barn i alla åldrar! Nån gång var det barn/ungdomar från typ 6-18år som spelade på nåt grönområde med provisoriska mål med typ tröjor till stolpar. Mysigt!!!

              Ja när du säger de sådär så låter de ju härligt ??

            För en annan låter camping och husbil som rena mardrömmen. Dystopi.
            Några fler?

              Ja!! Min pappa vill att jag ska hälsa på i riddarhyttan o sommar. Jag skrek rakt ut ALDRIG ?

          Tänkte detsamma! ????

      Jag har haft 1,5 halv… än så länge bara varit hemma och gjort lite utflykter i närområdet.
      På söndag drar jag till Österrike för att vandra en vecka!!! Sen jobb igen

        Men låter ju härligt ?
        Oj va coolt, skulle vilja åka skidor där någonstans, ha så kul ?

          Jag har aldrig varit där på vintern…. men hade varit kul att se det snöklätt (har ju iofs varit med om snö på topparna och sådär)
          Åker dock inte skidor, så vet inte vad jag skulle göra där vintertid… åka lift upp och ner kanske

        Åh, vart i Österrike? Vandrade där för 10 år sen ungefär, så fint!?

      Haaaaar ingen och det gör ont i själen? folk går på semester till höger och vänster, men inte jag. Såg en på Coop idag som gav mig sån semesterfeeling – han köpte tre 6-pack med öl. Det kändes så semtestrigt och då dricker jag inte ens öl!

      Jag har tagit ledigt så jag ialla fall får en weekend i Båstad, men minst en veckas semester hade gjort gott.

        Åh, känner så med dej, har ingen jag heller.. Vi får kämpa på ändå ♥️ Kram på dej! Vad grymma vi är som orkar köra hela sommaren!!!

          Fyfan! Vet hur det känns! Jobbade hela förra fina sommaren i +30, det värsta jag gjort ?

      Bilsemester med mina två spädbarn (tvillingar). Gruvar mig redan! ?

        Men va mysigt! Jag kan låna en ?

    Om man smörjer in sig med brun utan sol och senare solar i solen, får man då mindre färg av solen? Lägger sig brun utan sol som ett ”skydd”?

      Nej, tvärtom om. Viktigare med spf när du har brun utan sol. Googla om det, något med hur cellerna aktiveras i huden.

        Någon som vet hur ”farligt” det är att sola med BUS? Har googlat runt och det står att man kan få allergiska reaktioner och pigmentfläckar. Någon med erfarenhet?

        Aha tack!

    Bara jag som får megastor annons för Jocke och Jonnas realitysåpa varje jäkla gång jag går in på den här sidan som måste fintas bort med en nedåtscroll?

      Du är inte ensam om det, jag får det också och har aldrig följt varken Jocke eller Jonna. Det verkar vara en
      D Play annons.

      Japp, så jäkla störande.

      Japp,tror varje gång att det är ett inlägg av Camilla. Sjukt irriterande.

    Vilken influenser tycker ni klär sig bäst?

      Kenza, sen hon blev gravid, inte innan. Men hatar dom där fula vita skorna ?

        Själv tycker jag att Elin Kling har en perfekt stil med kläder som jag själv gärna skulle bära. Är runt 30 år.

        Cloe Schutterman har en cool lite yngre stil men inte alltid kläder jag skulle kunna stila. Kanske inte så konstigt då hon liksom är dotter till Natalie Schutterman och alltid använder typ svindyra märken.

      Kenza.

      Brita Zackari Wahlström. Om hon räknas i influencerklicken.

      Beror på… jag gillar Kammi… mest för att jag tycker att hon är cool som klär sig precis som hon vill. Hennes stil är ju annars väldigt långt från mig själv

      Elsa billgren. Roligt och eget.

      Michaela Forni. Orkar inte följa henne men är inne och kollar på hennes kläder ibland.

      vet inte om hon räknas hit men jag ÄLSKAR hur hailey baldwin numera Bieber klär sig!

      En mindre ”influenser”, Fanny Staaf. Inte när hon bara kör sina beiga plagg, men i övrigt väldigt fint.
      Elin Kling.
      Kenza.

      Svårt att säga en, så det fick bli 3 ?

      Flora Wiström!

      Elena Belle ?

      Underbara Clara!

      Matilda Djef

      Jennie Hammar

      HanaPee och Brita Zackari!

      Ebba von Sydow. Brukar följa henne, men är lite trött på alla reklamknlägg som flödar där. Gillar dock hennes stil. Emilia dePoret är jag inget fan av så jag undviker säker stil dock

        Jennifer Andersson (Zennufer)

      en blandning av, emiliarengifo (har lite följare, tror inte Jon är influencer riktigt) chloe schuterman, och desireenilsson.

      Sämst klädd är PAOW och hon slår dd sämst klädda med hästlängder. Hon har ingen känsla för kläder oxh ingen stil

      Lisa anckarmam(?) har sin egen stil men den är
      Tvärful…

    Fler som har problem med instagram?

      Ja hela dagen, ser bara reklam ?

      Jaaa så frustrerande haha

      Ja det är något stort fel. Påverkar Facebook också.

      Tack, då var det inte bara här. Trodde det var nå knas med mitt nät eller nåt.

      Japp!! Och Facebook med bilder

      Tack, visste väl att jag kunde hitta det i öppet spår om fler hade problem! Gick in här bara för instagraminfo! ?

    Själv tycker jag Elin Kling av den ”äldre generationen” och Cloe Schutterman av dom yngre.

    Också intresserad av vilka ni tycker klär sig sämst?

      Dasha klär sig rätt dåligt tycker jag

        Hon har exakt NOLL känsla för stil

        Måste tyvärr hålla med där om Dasha. Så länge märket kläderna bär är ”rätt”, eller priset tillräckligt magstarkt köper hon det.

        Fast jag älskar hennes solglasögon från Gucci! Vill också ha glittrade solisar. Bor kanske en ryska inom mig med.

      Lisa Anckarman, Annica Englund, Gabriella Joss tror jag.

        En av de sista jag skulle ta råd från kring mode, eller vilja stylas av är Lisa Anckarman.
        Svart, svart, svart. Släng på lite latex också. Hillarious!

          Hade inte riktigt fattat hur Lisa A ser ut. Googlade. i chock! Är denna människa på riktigt ”stylist”?! Är för gammal för detta…

      Fanny Lyckman och Lisa Anckarman

      Tveklöst Isabelle Strömberg.

        Håller med, ser trashy ut

      Kissie – ingenting hon har på sig matchar riktigt.
      Paow.

      Tycker att Sandra Beijer klär sig bra, men hennes vita skor med snörning och klack i typ canvas-material är botten, botten, botten.

      Tycker också att Victoria Törngren har den tröttaste ”stilen”. Varför så färglös? När hon och Alexandra hade samarbete med Jotex och Victorias vardagsrum såg ut som de hade utgått från en moodboard med bilder på havregrynsgröt blev jag fan provocerad. (Blir upprörd på nytt nu☺️)

    Er brun utan sol rutin? Vilka produkter och hur ofta? 🙂 Jag kör st tropez gradual tan in shower, varvat med dove DermaSpa Summer Revived för att få en lite djupare färg och Ida wargs face lotion utblandat med ansiktskräm i ansiktet.

      Jag kör James read gradual tan och hans face mist den kör jag ett par gånger i veckan, bara spraya och klart, gradual tan tar jag varannan vecka.

        Oj varannan vecka bara? Ger det ens någon färg? Jag brukar få applicera tre dagar i rad med gradual för att det ska börja synas.

      Jag kör Kicks Instant self tan bronzing gel i den mörkaste tonen. Två gånger i veckan ungefär, applicerar med handske och smörjer mig med vanlig body lotion morgon och kväll så att färgen håller sig.

      Sen Lancômes brun utan sol gel för ansiktet, den ger så fin färg och fin lyster. Den tar jag nästan varje kväll, nu på sommaren eftersom jag använder c-vitamin i min hudvårdsrutin då och då, och andra produkter med ingredienser som gör att busen gärna försvinner.

    Jag är på en resa med min sambo som är totalt psyksjuk och jag mår så JÄVLA dåligt.
    Vi bråkar för att han sa att sevitrisen på restaurangen var ” fittsnygg”
    Jag tyckte inte att det är okej att han säger så om någon överhuvudtaget.
    Han skar sig precis i benet med min pincett så det blöder.
    Jag vill bara dö just nu. Och ÅKA HEM!!!!

      Men jösses!! Din stackare. Vart är ni? Hur många dagar kvar?

        Vi är i Albanien och åker hem på lördag. Nu drog han iväg på stan typ.
        Jag ligger kvar på hotellet och vill bara åka hem till min katt.

          Byt snubbe, helst redan idag. Checka in på ett annat Hotell och fundera på att boka om hemresan om du skulle tycka att det var oskönt att resa med samma plan efter att du har dumpat ”extrabaget”.

            Ja jag funderar på att packa och dra härifrån ?
            Usch jag känner mig så ledsen

              Du är värd bättre. Se det som en investering i dig själv.

              Helt oacceptabelt beteende. Har han gjort liknande innan? Mitt råd är att göra slut. Rädda dig själv ❤️

              Åk hem o packa dina grejer eller hans grejer beroende på vems lgh det är. Du är inte han morsa o förtjänar något bättre för nej, man säger inte att någon är ”fittsnygg”, speciellt inte till sin flickvän. Jävla rövhatt.

                Håller helt med! Rövhatt är ordet!

          Åk nu! Har själv gjort samma sak, drog direkt från ett väldigt destruktivt beteende och JA det var det bästa beslutet. Såklart lite krångligt och dyrt att hasta hem, men så bra för sitt egna mående.❤️

      Oj. Brukar ni ha det så? Och är han sjuk på riktigt?

        Han har ADHD

          Jag har också adhd men behandlar inte min man illa eller kallar andra för fittsnygg för det. Jag är ju fortfarande en rimlig människa som älskar honom, adhdn har verkligen ingenting med det att göra.

      Aa o min sambo har kallat mig fula ord halva dagen för de e så han gör när han blir arg. Fullt normalt haha asså vad gör jag ens

        Du förtjänar inte det! Det finns bättre killar som kommer behandlas dig som en prinsessa! ❤️

      Hur länge har ni kvar på resan? Kan du åka hem tidigare om ni har långt kvar?

      Skar han sig medvetet? Riktigt sjukt isåfall

        Ja han tog min pincett och drog den över ditt ben så det började blöda jättemycket. Helt medvetet.
        Sen ville han att jag skulle gå ner med honom i receptionen och fixa plåster.
        Jag sa för en gångs skull nej.

          Över sitt ben

          På riktigt? Är du hans sjuksköterska eller? Han får väl för fan ta ansvar över sitt eget beteende. Gah. Jävla män. Haha, förlåt jag bara pallar fan inte vuxna bebisar.

            Han blöder så mycket att han måste åka till sjukhus och sy.
            Men jag VÄGRADE följa med. Jag sa att jag inte åkt på semester för att sitta på sjukhus.
            Skillnad om han ramlat eller så, men nu gjorde han det ju med flit.
            Jag vill bara dö just nu.
            Hur fan hamnade jag här?

              Alltså jag vet inget om er relation men vad fan.. Se till helhetsbilden, får han dig att må bra annars o ni har det fint osv så kanske det är värt att stanna för. Annars, åk hem. Han är vuxen, han får hantera sina egna problem.

              Kära du, vi är många som backar dig. Ett dumt råd just nu kanske när instagram verkar vara nere, men titta på kontot Mansbebisar, framför allt finner man styrka i andras berättelser ❤ Tyvärr är det många som stannar – kanske till o med får barn med en sådan man och då blir man för alltid bunden. Skickar dig all kraft och många kramar

      Han låter som en riktigt oskön kille. Har han några fina egenskaper som gör att du vill fortsätta vara tillsammans med honom? Annars tar du ditt pick och pack och drar. I dubbel bemärkelse.

        Även om han har fina egenskaper så tycker jag att det där är över alla gränser, ett sådant beteende ska man fan inte utsätta andra för.

          Sant. Saken är dock den att relationer inte är svartvita utan har en massa gråzoner. Det är inte så lätt att bara göra slut. Om man scrollar lite längre upp så verkar flera av er ha skrivit att ni varit otrogna och allmänt sviniga eftersom ni själva mått dåligt – kan vara så för den här killen. Ibland kan folk ändras, så som ni bevisat.

          OBS! Jag tycker att hon ska göra slut med honom då han verkar som ett bottennapp men försöker också att se det från en annan synvinkel.

            wow vad trött jag är på dig som ska skydda dessa svin till män med ditt snack om ”gråzoner”. En skit är en skit, det finns inga jävla gråzoner där, det är bara svart. Det lämnar man, hur svårt det än är. Man ska inte behöva bli utsatt för det den här stackars tjejen blir. Att han förstör hennes semester, förnedrar henne, kommenterar andra kvinnor så. Nä usch, ta ditt pick o pack och dra!!! Jag lovar, du kommer vara så glad i efterhand.

      Packa väskorna och åk hem! Dra till flygplatsen ikväll och vänta in första bästa stol hem! Du kan ju inte fortsätta vara tillsammans med någon som gör att du mår så dåligt att du typ vill dö.

      Gör du ingenting händer det garanterat ingenting. Gör du någonting, kanske det händer någonting.

      ÅK HEM! Helst redan nu, om han ändå inte är hemma.
      Boka biljett och dra iväg till flygplatsen även om det skulle vara imorgon flyget hem går.

        Varje gång man förlåter sånt sjukt beteende är det som att det blir accepterar sånt beteende. Det kommer bara bli värre, tro mig. Lämna fanskapet så fort som möjligt! Låter som en tvättäkta psykopat. Ta hand om dig!

      Åk hem, ta din katt och dra! Han är inte frisk & vi tycker synd om dig som behöver hantera det på semestern.
      Har boende om du behöver, kanske kan bloggen hjälpa oss att komma i kontakt om du behöver sovplats?
      Kram och ta hand om dig!

      Han verkar ju vara världens största idiot. Se om det är möjligt att ta ett flyg hem. Se efter ett nytt hotell, du førtjänar så mycket
      Så behandlar man ingen, speciellt inte sin partner som man älskar. Dra från honom snabbast möjligt,
      Lycka till och hoppas det ordnar sig?

    Någon här som blir sjukt deppig i slutet av mensen? Och typ första mensfria dagen? Vad beror det på?

      Hormoner, förmodligen. Helt normalt. Men sök hjälp om det är så pass besvärande att det påverkar jobb, relationer eller om du blir alldeles för deppig. 🙂

        Så har jag det också , är på väg att avsluta alla möjliga relationer med nära och kära när jag har mens (vissa dagar av mensen)
        Finns det hjälp ? Vad skulle det vara?

          Jag medicinerar med antidepressiva 14 dagar varje månad för min pmds.
          Utan medicin mår jag hur dåligt som helst.
          Så det finns hjälp att få.
          Lycka till

          Nu kanske jag låter beskäftig, men:

          Det är okej att må dåligt ibland. Anpassa dig efter det. Om du bryter benet skulle ingen förvänta sig att du var lika rörlig som vanligt. Du behöver inte berätta att du har PMS för att skruva ner tempot och tillfälligt sänka kraven på dig själv.

          Om du vet att du mår dåligt när du har pms så planera lite runt detta. Själv hade jag regelbunden mens, och hade jag behövt att planera efter detta, hade jag kanske gjort det. Se till att allt praktiskt är fixat runt detta datum. Ge tusan i att umgås med folk just då, se till att ha städat hemma. Åk inte och storhandla.

          Sätt undan lite pengar så att du kan unna dig en fika eller en biokväll eller vad som nu får dig att stå ut med livet lite bättre. Kanske ligga hemma i soffan och äta chokladpraliner?

          Till dina vänner kanske du till och med kan berätta att du inte riktigt orkar när du har pms, annars kan man bara säga att just den veckan har jag jättemycket inplanerat, kan vi ta det veckan efter istället? Förbered ett meddelande på telefonen ”jag kan inte ta ditt samtal just nu, ring mig på lördag om jag inte ringt tillbaka till dig innan”.

          Om man har ett jobb man kan påverka själv, kan man till och med säga till chefen att man inte är på topp just idag, men att det kommer att gå över inom ett par dar. Man behöver inte ens berätta varför.

          Ställ krav på dina nära och kära.

          Till sist. Om det inte hjälper kontakta sjukvården. Det är inget fel med det, jag bara tycker att man kan börja i en annan ände och se vad man kan göra själv först.

      Pms eller pmds kanske eller depressionssymtom som blir mer framträdande vid mens ? prata med en barnmorska och ge dig inte förrän du känner att du blivit hjälpt.

      Jag googlade på det igår faktiskt. Och fick då upp en länk på hur kroppens hormoner reagerar under menscykeln. Minns tyvärr inte sidans namn men du kanske kan googla det. Jätte intressant läsning iallafall och verkade stämma in på mig.

    Jag mår så jävla dåligt har vänner o familj men kan inte berätta nåt till dom för jag vill inte att nån ska veta jag mår bara så dåligt va tvungen o säga de

      Varför mår du dåligt? Jag mår också dåligt men ingen vet.

        För jag trivs inte på mitt jobb, är stressad över allt, min sambo är inte snäll, känner mig misslyckad. Själv då?

          Hur är din sambo inte snäll? Är din sambo en bidragande faktor till att du inte mår bra kanske det kan vara bra att börja fundera på att lämna ❤️

            Ja! Och börja titta efter andra jobb! Är i samma sits med just jobbet och försöker få mig själv att ta tag i att börja kolla annat… det tar så mkt på energin att inte trivas. ?

              En sak i taget bara. Nytt jobb *eller* lämna sambo. Inte bägge grejerna på en gång om det går att undvika.

        Är likadan, men pga stoltheten av att alltid kunna vara stark och axla allting.

        Till er båda, försök berätta för någon och be om hjälp, det är så dumt – när man tittar i backspegeln – att gå och må dåligt istället för att göra andra saker. Om sambon inte är snäll, lämna honom! Han kanske projicerar sin ohälsa på dig istället för att själv ta itu med sin hälsa. Återigen, är det onödigt att lägga tid och energi på någon som inte beter sig snällt. Hoppas verkligen att det vänder för er snart! Ta kontroll över situationen, små steg i taget. Tänk över vad ni har möjlighet att göra just här och nu för att ni ska må bättre och fortsätt så ?

      Finns det inte någon av dessa som du skulle våga anförtro dig åt?! Gör det i skriftlig form om du vill! Eller är det så att du är rädd för vad de skall komma med för råd?! Ex att du skall göra slut med killen, vilket du kanske vet själv att du borde?!

        Jag är väl det

          Det kan ta till att komma fram till så stora beslut, var inte hård mot dig själv om du velar. Det är lättare för utomstående som inte är känslomässigt involverade. Hitta bara kraft att ta reda på – och att följa dina känslor.

    Heja Sverige

      Heja Heja!!

    Är det någon som har varit gravid trots negativt test? Jag och min man ”råkade” ligga när jag hade ägglossning. Nu har jag inte haft mens på 8 veckor (aldrig någonsin hänt), jag är trött, har konstant motvärn/mensvärk och magen är uppsvälld. Men jag har tagit 3 test och alla är negativa. Vi har två barn sedan tidigare och jag måste säga att det känns som att jag är gravid. Annars är det kanske en cysta eller liknande? Ska till gyn imorgon.

      * molvärk

      När har du tagit testerna? Alltså, tid på dagen

      Hade samma grej. Cellförändringar i andra graden, helt ofarliga egentligen och togs bort. Relativt smärtfritt och sen var det bra. Kram oroa dig inte!

      Ja. Känner en som fick negativt många gånget trots att hon var gravid

    Imorgon har jag mitt första möte på en fertilitetsklinik. Och på detta första möte ska de se om jag har en tillräckligt bra äggreserv för att kunna frysa in mina ägg.
    Jag har skjutit på att ta tag i det här länge – för jag är livrädd för att äggen inte kommer att räcka. Och jag litar inte på min egen reaktion om jag får ett negativt besked. För mig är att få barn meningen med livet. Och jag vet att det inte är logiskt, och att man kan få ett bra liv utan barn m.m. Men det är en så stark biologisk längtan.
    Jag har haft problem med PTSD och vaginism i många år, och därför har det inte varit aktuellt att bilda familj. Nu har jag äntligen fått rätt hjälp, och är stabil och fungerar bättre och bättre. Men tiden har runnit ifrån mig, och jag är så rädd att det är för sent.
    I nuläget kan jag inte bilda familj med någon. Jag har just träffat en man som känns väldigt rätt för mig. Men det är allldeles för tidigt för att bli gravid med honom. Så om jag fryser in äggen får jag lite mer tid.
    Jag är 41, och min ägglossning och mens fungerar som en klocka. Så det är ett bra tecken, sade barnmorskan till mig. Men imorgon får jag alltså veta.
    Har någon här några peppande ord att dela med er av? Eller tips på hur jag ska hantera ångesten inför imorgon? Jag håller på att gå sönder av oro.

      lycka till

      Har inget direkt tips, men kommer hålla tummarna hårt för dig imorgon att allt går bra ❤️

      Hej! Har funderat på det själv. Liknande historia som dig.

      Vad kostar det att frysa ägg? Jag är 33, men kan inte se mig själv träffa någon eller den rätta, är fucked up på riktigt haha. Men om det skulle hända i framtiden vill jag gärna ha barn då det är min högsta dröm.

        PS. Tänk att du inte kan göra något idag, du kommer inte få något svar idag, så ”lika bra att slappna av ikväll, för jag kan ändå inget göra nu”. Kram

          Då förstår du hur svårt det är ❤️
          Kostnaden för att frysa in ägg är knappt 60 000 kr. Så det är också därför jag har väntat, för det har tagit tid för mig att spara ihop de pengarna.
          Hoppas att du kan börja spara nu, så kan du också frysa in. Ju tidigare man gör det desto bättre, har jag insett ?

            Det är så svårt så jag undrar varför jag ens lever vissa dagar. Av mina 33 år så har 30 av dom präglats av hot, våld och kontroll. Jag vet inte vad en normal människa är, den enda jag litar på är min hund. Och han duger bra just nu??

            Jag blir lycklig att höra att du har hittat en man nu, jag har känt att det är för sent för mig. Ingen idé. Det enda jag vill ha är kärlek. Jag önskar dig verkligen lycka till med nya killen och kanske framtida barn. Lev livet nu när du är på väg, men glöm inte bort att ta din tid och ditt liv! Våga va det jag inte är?♥️

            Och kom ihåg att du inte kan görs något ikväll, tänk det så fort ångesten kommer. Ta en lång dusch, hitta ditt avslappnade rum, känn din andning och känn efter om kroppen är lugn, andas ut ovh känn dig tung, tänk att du är här och nu.

            Lycka till imorgon och sov gott♥️

        Litar absolut noll på en sida som heter ”respekteralivet.nu”. Källkritik plz

      Håller tummarna för dig! Jag övervägde också äggfrysning men min läkare avrådde iom att det är dyrt och med dåliga resultat (få ägg överlever upptining). Skaffar nu barn på egen hand istället (ivf pga min ålder, har bra värden).

      Prata med killen, jag vet de som velat vara kvar i relationen oavsett kvinnan gått vidare med att själv skaffa barn. Vänta inte, den enskilt viktigaste faktorn för kvinnor är åldern.

    hej allihopa. åh vad jag längtat efter er. mår ni bra?

      Hej Pia?, mår fint och du själv?

        heej zaza. saknat dig. ja jag mår bara bra. har vräkt i mig dajmstrutar. fyra små…

          Så underbart, tycker du om dajmstrutar så ska du unna dig det, ingen räknar hur många – bara du och det är helt onödigt. Kram!

      Hej! Känner mig helt slutkörd inför semestern. Tänk om jag är trött o sliten hela semestern och inte orkar göra något vettigt. Annars är det bra ?. Hur är läget med dig?

        det är helt ok

        Låter som en ganska skön semester tycker jag – att inte göra my mycket! Så hoppas jag att min ska bli!

    Någon specialpedagog här? Nöjd med utbildningen? Ökade lönen efter examen? Vad jobbar du inom (tex skolan, barnhabilitering, autismcentrum osv)?

    Är lärare i förskolan i grunden, på söndag får jag besked ifall jag kommit in! ?

    Jag är tillbaka på heltid sen ett tag tillbaka från en utmattningsdepression. Mår överlag rätt bra, klart det går upp och ner ibland men långt ifrån hur jag mådde tidigare.
    Men jag fått ett men efter, varje gång jag blir rädd så får jag stickningar i händerna. Säg tex att någon skrämmer mig eller när en bil gjorde en idiotisk omkörning. Då blir jag rädd och direkt kommer stickningarna.
    Det lägger sig rätt fort efter.

    Är det någon mer som har det eller något liknande men efter en utmattningsdepression eller liknande?
    (Tror alltså inte att det är farligt eller så, så behöver ingen läkare, vill mest höra om någon har något liknande).

      Inte svar på din fråga utan vill bara säga att du ska vara rädd om dig och skynda långsamt. Man ska må så bra man kan, och innebär det att gå ner till tex 75 i perioder så är det värt det. Mvh vis av erfarenhet

        Tack. Ja det är svårt ibland, speciellt när man är 100% frisk på pappret men märker ju av att jag är betydligt mer stresskänslig än tidigare. Har funderat på att gå ner i tid efter sommaren om det inte blir bättre och mindre att göra på jobbet.

      Först och främst, skönt att du är på väg tillbaka, vilken kämpe du är! Jag har samma symptom när jag blir rädd/stressad. Kan få stickningar i händer, armar, ben. Vet inte vad detta beror på men gissar på att nervsystemet överreagerar på något sätt.

        Tack! Ja det måste ju vara något sådant. Har bara fått det i händerna, det är ju lite obehagligt men går som tur var över fort.

      Har aldrig haft en utmattningsdepression (även om jag varit vad jag tror räknas som deprimerad tidigare) och jag upplever samma sak! Trodde alla kunde få så? Jag tror inte det har något med tidigare utmattning eller depression att göra 🙂

        Jag hade det aldrig innan min utmattningsdepression så därför jag kopplat ihop det, men det kan ju vara så att det inte har någon koppling alls.

      Jag har det. Inte börjat jobba än men stickningar i händer, fötter och ibland på andra ställen kommer alltid när jag får ångest, blir rädd eller får upp pulsen.

      Jag har inte varit utmattad men jag har också så! Antingen i händer eller fötter. Någon gång när någon skrämt mig ordentligt har jag känt hur det pirrar ända uppifrån kroppen ner i fötterna. Så märkligt!

      Ja det är nerverna som är på helspänn! Inget farligt 🙂

      Till Anonym 20:18, och stickningar i händerna! Jag får så när jag får ångest, det varar bara i några sekunder sen går det över. Har själv undrat rent biologiskt varför det blir så, men det är ju ingen fara 😀 Brukar bara känna hej ångest, inte reagera på den och sen går den över hihi. Välkommen tillbaka! Att börja heltid är starkt, du kommer klara det men var inte för hård om du inte skulle göra det. Massa styrkekramar!!

    Jag har upptäckt något rätt konstigt som har hänt senaste åren! Så fort jag sätter mig i en bil (för att åka, inte köra, har ej körkort) så blir jag väldigt sömnig och kan knappt hålla ögonen öppna. Spelar ingen roll om jag ska åka 5 min eller 5 timmar eller vilken tid på dygnet det är eller. Fattar ingenting? Jag börjar gäspa så fort jag har satt mig.

    Weird oavsett… Har någon varit med om något liknande?

      Mmm att somna i bilen är alltid lätt 🙂 isf om den har bekväma säten

        Haha ja fast jag kan somna i en skumpig liten uråldrig Fiat i 35-graders värme liksom. Somnar i vilken bil som helst

          Glömde mitt nick 🙂

      Älskar att sova i bilen, var helt galen när jag var yngre, behövde inte åka långt så somna jag ? väldigt sövande. Blev bättre sen jag fick körkort.

      Jag är likadan.
      När jag själv kör är jag såklart klarvaken men sitter jag i passagerarsätet däckar jag på 2 sekunder.

      Betingning? En gång när jag gjorde mat blev jag akut kissnödig, och nästa dag hände samma sak. Tredje dagen gick jag på toa innan jag lagade mat men lik förbannat blev jag akut kissnödig ändå mitt under. Lyckades bryta det på något sätt till slut, men det var över 15 år sen så jag minns inte. I alla fall så kanske du varit trött i bilen ett par gånger och råkat ”programmera” hjärnan att bli trött när du sätter dig i en bil?

        Hahaha men va! Sjukt mysko. Ja jag tror det för när jag var liten så sov jag alltid i bilen när mina föräldrar körde då jag var uttråkad. Kanske har något med det att göra. Lite som ett Pavlovs hund syndrom 🙂

        Tror också på det! Jag blir seriöst bajsnödog VARJE gång jag poppar popcorn. Så störigt

          Bajspop ❤

          HAHAHA det är seriöst jätteroligt. Vrålskattade så att katten blev rädd.

      Jag har hatkärlek till att sova i bilen. Finns väl inget ställe jag sover såå bra på .. ? Samtidigt missar man ju allt man kör förbi, det brukar få mig att hålls mig vaken.. nyfiken ?

      Detta händer mig alltid när jag ska flyga. Exakt så som du beskriver det!

    Jag är i 25års åldern och är helt oerfaren när det kommer till allting romantiskt/sexuellt. Har liksom inte ens kysst någon. Har till viss del att göra med min familjebakgrund men också då jag haft en del problem med mig själv och aldrig känt mig mogen för ett förhållande. Är även lite blyg så här väl inte riktigt put myself out there.

    Nu är jag i alla fall på ett bättre ställe mentalt/familjevis och skulle därför gärna kanske dejta någon. Inte så att jag känner mig i behov av att ha ett förhållande, men hade gärna fått lite mer erfarenhet. Samtidigt drar jag mig eftersom det känns som att personen jag går på dejt med skulle tycka att jag var konstig/löjlig osv. Vet att man egentligen ska skita i sånt, men eftersom det är känsligt för mig känns det jättejobbigt att jag skulle kunna få en dålig reaktion. Och då struntar jag i att försöka träffa någon och så blir jag ännu äldre och då känns det ännu svårare. Som en ond spiral.

    Är det någon som är/har varit likadan? Känns verkligen som att jag är den enda i hela Sverige.

      Jag var intim med någon första gången när jag var 24… blev inte så konstigt ändå… bäst att vara öppen med det dock!

      Jag låg med mitt ex (8 år sen) sen vågade jag inte förrän 6 år senare, på fyllan. Sen låg jag med samma kille fram till i vintras. Va på dejt för tre veckor sen och vi hade sex på första dejten. INTE min grej, men jag är sååå stolt. Det va ett stort steg för att vara mig.

      Ärlighet är bra, om personen du ska mysa med tycker du är löjlig så kan personen dra. Då är det ingen bra person att vara med ändå ❤️

      Jag var 24 med. Ångrar jag väntade så länge. Och det var inte bra. Vi jobbade ihop och han ville gifta sig och ja ha en framtid tillsammans. Vi höll ihop ett tag men jag var aldrig kär. Det var skönt när jag gjorde slut.

      Ja jag var nästan i din situation. Fick första kyssen före 23 och hade sex första gången när jag var 26.
      Tror inte det är ovanligt alls egentligen, bara att det nog är vanligt att man skäms och därför håller tyst om det. Men det kommer en tid för dig med, hjälp tiden lite på traven kanske om du vill, typ, skaffa tinder? 🙂

      Jag tycker du bara ska börja dejta lite. Det måste inte genast vara nåt seriöst och du måste inte ligga med dem men kanske hångla lite? Då får du erfarenhet utan att kasta dig in i något. Du måste ju inte berätta om din bakgrund heller men om du träffar någon du fattar tycke för och vill ha sex med tycker jag att du ska göra det. Och han kommer inte reagera negativt på det.

      Alltså, jag var exakt likadan, det är sjukt svårt och jag skämdes så mycket av någon konstig anledning och ville inte gå in i något förhållande för att det var för jobbigt för att berätta. Till slut ville jag bara få det överstökat och jag hade ingen romantisk bild om att det skulle vara perfekt eller med den rätta så jag gick på en dejt, höll på med honom några gånger och sen hade vi sex, sa ingenting till honom heller. Efter det så kändes det lättare att dejta andra, för jag var inte oskuld och behövde inte tänka på att det är något som jag måste berätta för en framtida partner.

      Och vill du bara få det gjort så behöver du faktiskt inte säga något alls, du har ingen skyldighet att redogöra vad du har gjort innan. Träffa någon på tinder, och gå vidare därifrån. Obs! Detta var så som jag kände, känner du att du vill ha en connection och vill berätta det här för den du dejtar och kysser/har sex med, så gör det! Det finns absolut ingenting skämmigt i det heller.

      Men tro mig när jag säger att det blir så mycket lättare att inte behöva tänka på det hela tiden, och inse att det faktiskt inte är så farligt, svårt eller skämmigt, och det enda sättet ätt göra det är att ha sex, eller berätta för någon du dejtar. Lycka till!!

        Instämmer på berätta-biten, man behöver verkligen inte säga något.
        Jag gjorde en fuling och sa att det var ett tag sen, hahah. Och han sa att det var ett tag sen för hans del ”också” och blev märkbart lättad och sa att han tyckte det var skönt att vi kunde vara ärliga med varandra…?

        Men han verkade inte märka något och det faktum att vi låg tre gånger samma kväll gav mig lite självförtroendeboost.

      Fick min första kyss när jag var 17 men har inte legat och är mycket äldre än du. Det sker när det sker. Ta det lugnt.

      Samma som skrev OP – tack alla som svarat! Känns bättre efter att ha läst vad ni skrivit.

      Är i samma ålder, exakt lika lite erfarenhet. Alldeles för dåligt självförtroende och självkänsla för att våga göra någonting åt det. Dessutom deprimerad och tyvärr tröstäter jag pga det, övervikten ger inte bättre mående och självkänsla.. Men finner tröst i att jag inte är ensam. Även om der inte är någon hjälp överhuvudtaget för dig, men att veta att det finns någon mer känns skönt på något sätt

      Känns så skönt att veta att jag inte är den enda! Är lite äldre än du och i exakt samma situation. Tycker det känns jobbigt och det är verkligen som en ond spiral och jag vet inte riktigt hur jag bryta den. Jag är ju en ganska social person men det låser sig för mig även om jag gärna vill kasta mig ut men vet inte riktigt hur eller var jag ska börja?

        Jag skrev en kommentar ovanför om att jag var likadan och bara dejtade någon för att få det överstökat.

        Börja med att skaffa en dejt (tinder är bra). Gå på dejten och var den bästa versionen av dig själv och ha ett självförtroende som utstrålar att du vet vad du håller på med.(även om det känns jobbigt och du inte har en aning). Drick en del och bli mer bekväm (om du gillar alkohol), gå vidare efter det. Ha sex och inse att det inte är en sån stor grej, bli bekväm i att du har haft sex och att det är möjligt! Och ja, man får boka in dejter och ställa in 1000ggr tills man är modig nog för att våga gå =)

        Det syns ju inte på utsidan att du aldrig har haft sex, och det är ingen big deal, så låt inte en sån liten sak stoppa dig. Säg det till din dejt om du vill, säg det inte om du inte vill!

        Håller med!! Är i samma ålder och samma sits. Lättande att se att jag inte är den enda.

    Sitter med spotyfilista till min mans 30-års fest.. vilken låt är er bästa partylåt? När ni verkligen inte kan sitta still utan måste upp och dansa?! Kan vara en pinsamt dålig låt egentligen som man aldrig lyssnar på annars, men på dansgolvet ?? Inget house, metal.. utan dansvänligt som ska passa både unga och gamla ?

      Journey – dont stop believing!

      Uptown Funk – Mark Ronson/Bruno Mars
      Can’t stop the feeling – Justin Timberlake
      Ramlar – Håkan Hellström

      Black eyed peas, i gotta the feeling ?

        En av mina favvislåtar genom alla tider. ?

      Gamla schlagerlåtar och dansband. Sällan något de flesta lyssnar på, men med lite alkohol i kroppen brukar det enligt min erfarenhet bli sjukt skön stämning och alla skrålar i kör.

      Inget stoppar oss nu – Black Jack
      Kärleken är evig – Lena Philipsson

      Och så får man inte glömma Gyllene Tider! Då funkar typ allt. Men Sommartider, Gå & fiska och typ Leva livet funkar alltid. Dansar inte lika bra som sjömän också.
      Kanske inte de mest dansiga låtarna iofs, men brukar sprida go stämning.

      You be love – Avicii
      Don’t be so shy – Imany
      September – Earth, Wind and Fire
      Can’t take my eyes off you – Frankie Valli

        Lyssnade på w&w podd,där Sofia spelade upp”sommarplågor”,Justin Timberlake-Cantstop the feeling-är ju en grym danslåt!Mambo nr5,Las Ketchup,kanske inte något man lyssnar på dagligen…..?

      Kaliffa helt seriöst

      Ååh…massvis… orkar du? Sån blandning men jag älskart!!
      Zz top- legs
      Kings of Leon-sex is on fire
      Dua lipa-be the one
      Armin van buren-great spirit
      Danielle-tuesday
      bloodhound gang-dimes
      Blurred lines- Robin ticke
      John Fahrman- your the voice
      Kenye west-black skinhead
      Jason derulo- want to want me
      Lbsb- pumpa den
      Några men har sååååå många fler! Älskar kalas!

        Alltså du och jag på ett dansgolv!! Tror du prickade in allt jag gillar ☺️

      Shut up and dance – Walk the moon ?

      Bon Jovi It’s My life
      Pharrell Happy
      Destinys child Bootylicious
      Beyonce Single ladies
      Despacito

      All in – Emil Assergård

      Norlie och kkv
      Mares
      JUNG

      Massor från Jax Jones …

      https://m.youtube.com/watch?v=uGhKqb2Ow3E

          och glöm verkligen inte denna…

          https://m.youtube.com/watch?v=TFj_hPjsBvE

          Ha det så kul! ??

            Vad är det för fel på denna ”partylåt”? (Hehe)
            https://www.youtube.com/watch?v=t8EMx7Y16Vo

              Funkar inte så bra på mig. Vill mest gå och lägga mig och dra en kudde över huvudet när jag hör den. ?

                  @ real Hmm:
                  Nä, det blir ju svårt p.g.a. att jag inte har ditt nr.

                  Varför publiceras hela youTubevideon här, när jag länkar och inte bara länkadressen, som t.ex. dina YouTubelänkar? Jag kopierar nog adressen från fel ställe (adressfältet).

                    Kommer inte ihåg när vilket sker som vad. Men ditt är ju snyggare. ?

                    (Tänkte mest på att Ryssland kan låta bli att ringa upp mig samt bra danslåt. ?)

                      Jag testar ett annat delningssätt. Nationalsången denna gång. Rysk och svensk text.
                      https://youtu.be/tZfqmgDTPr8

                      Nope, fortfarande hemsk och en partydödare. ??

                      Haha, kunde du inte det? Kopierar man adressfältet, kommer hela videon med. Klickar man ”Dela” under videon och sedan ”kopiera” där det står på knappen, blir det bara länken. Så är det ju alltid, man kan utföra saken på flera hundra sätt.

                      Ja, jag visste inte heller skillnad på de bägge sätten att dela.

                      Stämde inte. Jag kopierade adressfältet. ?

      Village People – Y.M.C.A, The Pointer Sisters – I’m so excited, Gloria Estefan – Conga, Black Jack – Inget stoppar oss nu (inatt inatt), Snap – Rhytm is a dancer, Magnus Uggla – Kung för en dag ?

        Förlåt men han fyllde 30, inte 60. ??

          Jaha! Han har alltså redan fyllt. My mistake.

          haha 🙂

          Haha, jag är 25 och älskar alla låtarna Up in your alley rekommenderade ?

            Skoja lite. ?

    HUR ska jag göra för att sluta må dåligt när min kille är ute med sina vänner? Jag brukar ju gå ut med mina tjejkompisar, var på en festkryssning och massa sånt men så fort han gör det så mår jag dåligt då, eller om jag vet att han ska ut (som jag vet att han ska nu på lördag) så vill jag bara få honom att stanna hemma men det går ju inte. Det enda som hjälper är att jag också hittar på något eller följer med men klart att han ska få ha kul liksom. Sån jävla dubbelmoral från min sida, mår skitdåligt över det.

      Låter som att du inte riktigt litar på honom, är det så? Jag känner nämligen igen det där tankesättet och för mig beror det på att jag har svårt att lita på killar efter att ha haft pojkvänner som varit otrogna. Min pojkvän idag är jättefin på alla sätt och vet att det är en jobbig grej för mig. Jag jobbar på självkänslan och väljer att lita på honom, han ska inte behöva lida för det andra killar har gjort mot mig. Försök att jobba med din tillit helt enkelt 🙂

      Det beror också på att jag kan bli lite svartsjuk på att han är ute och har roligt medan jag bara sitter och glor på en film – också det något man kan jobba på.

        Ja precis :/ måste ha med min självkänsla att göra som inte är den bästa. Tänker att han ska träffa någon annan tjej eller inse att han har roligare med sina vänner än att vara med mig men jag VET ju att han älskar mig massor. Tack för svar!

      Vad du än gör visa det inte gör din parter. Det är DITT problem och ingetsom ska tynga honom eller ert förhållande. Tror du kan träna bort det. Gör nåt härligt, se en romcom ät ben o Jerry o ta ett stort glas vin.

        Måste verkligen jobba på att inte visa det men har så lätt för att bli tjurig typ, extremt oattraktiv egenskap och inte alls rättvist. Samtidigt så vill jag ju att han ska veta att jag vet att mitt tankesätt är helt fel, och att det inte är hans fel liksom. Problemet kommer från mig.

      Du verkar extremt kontrollerande. Eller aningen svartsjuk.
      Frågan är HUR din pojkvän mår i denna tillvaro? Du borde gå till botten med dina ”spöken”, istället för att förtränga dem med en hobby/aktivitet.

        Jag är inte ”extremt” kontrollerande. Jag skulle aldrig förbjuds honom att göra något och har sagt åt honom i att strunta i att jag kan bli ledsen för att jag ju vet själv att det är fel. Men håller med om att jag borde gå till botten med det hela, tänker dock att det kanske blir bättre ju längre man är tillsammans eller något.

    Är Drago nästa djur som blivit utmönstrad från familjen Graf?

      ja det var väl rätt väntat. samma sak om och om igen. hur många hundar har dom haft?

        Och hästen

      Vad har hänt med Drago då? Har jag missat något haha

    Träning är det enda som får min ångest att lätta, men har svårt att just träna pga diverse kroppsliga åkommor och det gör mig så oerhört frustrerad.

    Så. Då har jag fått gnälla lite. Tack så mycket.

      Kram på dej ♥️

    Kan någon rekommendera några goda snacks man kan göra/äta till fotbollen? Försöker att inte äta chips eller godis mitt i veckan, men är så sugen på någonting!

      Popcorn!

      Gör dadelbollar! Smakar typ som vanliga chokladbollar men är nyttigare 🙂

      https://foodpharmacy.se/2017/05/chokladbollar-2/

        Åh, de här ska jag äta som tröst i morgon! Tack!

      Morötter och gurkstavar med hummus ?!

      Nötter ?
      Rostade mandlar ?✨

      Gör din egen snacksmix med cashewnötter, russin, bananchips och lite torkad papaya!

      Ost och dijonsenap!!

      Fruktsallad! Eller bara massa goda bär som finns så här års. Typ jordgubbar ? ❤️

    Jag och min fästman har börjat prata om att gifta oss och att vi skulle vilja göra det nästa år i April eller Maj. Nu har min bror sagt att han ska gifta sig också nästa år i Augusti.

    Vi har inte pratat om våra planer ännu med min familj. Men är det okej att ha bröllop samma år som sin familjemedlem? Kan hända att jag övertänker vår situation..

      Jag har lite svårt att förstå varför det är så farligt? Ni har ju ett vårbröllop, han ett sommarbröllop. Det hade ju varit en annan femma om han hade det samtidigt som er? 🙂

      Tycker jag absolut går bra, särskilt eftersom det kommer vara flera månader mellan!

      Kommer ni ha gemensamma vänner på bröllopet? Samma ”skala” på bröllopet? Dvs bjuda all släkt (om det finns)?
      Svaret på frågan enl mig, nej jag hade inte tyckt om att min bror/syster gifte sig samma år…
      Ha en dialog om det, och en kanske gifter sig iår och en nästa?

      Jag som gäst hade inte brytt mig.
      Jag som brud hade inte brytt mig.
      Så länge det inte är samma dag hahah =)

      Dubbelbröllop så klart!!

      Tack för alla svar! Vi ska ta och prata om det här med min familj snart 🙂 Tror dom kommer bli väldigt överraskade över dubbel bröllop.

    Har precis köpt min första EGNA bostadsrätt. För första gången står det enbart mitt namn. Känns så himla läskigt!

    Hjärtat klappar lite extra hårt när jag tänker på det och samtidigt känner jag ångesten komma och blir så himla torr i halsen ?

      Nej, det är fantastiskt, grattis! 🙂

      Sätt på din favoritmusik och ha den i bakgrunden. Gå runt kvarteret och upptäck det som finns. Gå ett kvarter bort och runt för att se vad det finns för kul där. Knalla ner och köp chips och läsk, se en rulle. Ta fram block och penna, gör en plan för hur du vill inreda. Bjud hem någon i familjen eller någon kompis. Lägg dig i soffan och dagdröm.

      Du borde vara stolt!

      First of all: STORT GRATTIS!!! Fy fan vad roligt!

      Jag får själv ofta den reaktionen när jag gör någonting stort (typ börjar på nytt jobb, när jag köpte min lägenhet etc). Har jättesvårt att vara glad när det väl händer, trots det är sådant som egentligen borde göra en superglad. Ville bara säga att du inte är ensam och påminna om att den känslan ofta försvinner. Höll på att svimma av nervositet när jag skulle skriva på sista papperna hos mäklaren och fick nycklarna (hade precis flyttat isär ifrån min dåvarande kille, aldrig ägt en lägenhet tidigare, det handlar om svinmycket pengar osv), men första gången jag gick in i lägenheten när den faktiskt var MIN kände jag mig hemma och det gör jag fortfarande tre år senare. <3

      Va goa ni är ? Är mitt uppe i en separation så all energi går åt där. Har iaf köpt säng och soffa.

      För att ni ska förstå så är det jag som blivit dumpad.

      Ska verkligen slå på favorit musiken. Ta promenader och lära känns området. Tack för tipset ?

    Har Bianca och Phillipe gjort slut?

      Totalt ointressant, hur många vändor är vi uppe i nu? De beter sig som småbarn.

      Varför tror du det??

        Såg spekulationer om det på ett tidigare inlägg och Bianca har knappt varit aktiv på instastory på över två dygn. Dessutom ska hon ha nämnt något i sin podd. Högst oklart

      Är oförklarligt nyfiken på detta faktiskt. Mest med tanke på hur hon sa i podden (tror jag det var?) förra veckan att det var så bra mellan dem nu.

      OM de gjort slut kan man ju hoppas att det är for real this time, känns inte så trovärdigt att Bianca pratar om att ”gå vidare” och ”vara stark i sig själv” osv när hon håller på såhär (om hon nu gör det).

      Varför tror du det?

        De har avföljt varandra på Insta

      Hon la ju ut en vlogg med honom för två dagar sen?

        Såg spekulationer om det för två dagar sedan och följer henne på insta och hon lägger vanligtvis ut något på instastory varje dag, men hon har bara lagt ut en grej (om Caia) de senaste två dygnen. Så undrar om det ligger något i det

        Såg även att folk kommenterat på hennes insta om det. Något är lurt!

        De har avföljt varandra på insta skrev någon här igår

          Men herregud…. nu får de nästan ge sig.

            Ja, det kan man verkligen tycka

    Jag har skrivit här några gånger, varit ledsen och uppgiven över nytt jobb, bostad och stad..
    Men nu när jag haft en hel helg tillsammans med min pojkvän så är jag nu utvilad och inte alls lika uppgiven. Spelar House Flipper för att inte deppa ihop totalt en gång till. Var iväg på ett quiz igår, bara en halvtimme men med grannar. Jag jobbar på som fan och försöker verkligen göra mitt bästa 🙂 Funderar på att söka något kundtjänst jobb, mest för på skoj! Vet att jag inte kommer få det ändå,men roligt att söka på skoj ^^

    Nu ska jag duscha, sen ska jag lägga mej i sängen och mysa. Jobbar dagpass imorn, sen är jag ledig en hel fredag! Och jag vet precis vad jag ska göra… Ta sovmorgon 😉
    Jag vet att jag kommer förhoppningsvis klara av den här sommaren nu!

    Vill avsluta med att tacka alla för fina, peppande kommentarer ♥️ Bäst är ni! ♥️

      Önskar att jag hade din karaktär och kunde söka jobb på skoj, jag tycker att det är det jobbigaste som finns att skriva ansökningar ? Hoppas att du får napp

        Haha, ja, ansökningarna är inte alls roliga ? Jag vet för några år sen när jag var en vilsen själ och inte visste vad jag ville göra, så var jag på sån Arbetsförmedling kurs grej för arbetslösa. Rådet vi fick var att göra ett personligt brev för varje ”kategori” på jobb som vi sökte, så ändrade man bara namnet på företaget. En mall liksom. Så sjukt ?
        Jag trivs på mitt nuvarande så det är inget problem så ?

      Du är bäst, Nora❣️

        ♥️♥️♥️

    Drago r bortlämnad. Nån som är förvånad?!….Frun i familjen är helt fri från impulskontroll, som ett tjatigt barn. Skaffar grejer o djur hursomhelst. Men nu är hon så självupptagen av sin egen kropp o då är fokus på henne ännu större än förut. Manisk i att ta bilder på sig själv o lägga upp okontrollerat på alla sociala medier…. Tur att hon själv verkar nöjd o tycka d är attraktivt att se ut som en trött tjackkärring. Sorry.

      Var har du läst det?

        Men hon skrev själv,när hon fick många frågor att hunden var bortlämnad på kurs,uppfostran och dressyr verkar kanske inte stått högst upp på prio listan.

    Jag undrar vad ni tycker om tatueringar i ansiktet/över ögonbrynet eller mer åt det hållet? Ert första intryck.

    (Om det inte är någon egentligen provocerande tatuering. Kanske en ros eller något namn osv.)

    Ni som har det, hur har ni blivit bemötta på arbetsmarknaden och socialt?

      Att personen är oseriös och inte kan hålla i ett jobb, är min första tanke. Sedan undrar jag vad hen jobbar med (om den nu mot förmodan har ett jobb) hahah, tänker att såna personer är typ tatuerare eller byggarbetare typ. Ingen som sitter på försäkringskassan och svarar i telefonen ^^ Detta är alltså bara fördomar, väl medveten att de inte behöver stämma i verkligheten men det är så jag tänker. Och då älskar jag tatueringar, min man har hela armar fulla, jag skulle gärna vilja ha en backpiece men just ansiktet och händer har jag svårt för av nån anledning.

      Det är ju helt upp till dig men jag skulle aldrig tatuera ansiktet.
      Jag personligen tycker att det ser…skitigt (förlåt till er som har i ansiktet) ut oavsett om det är en liten ros eller en stor blaffa.

        Nej jag har inga och ska inte skaffa. Har inga tatueringar alls. Jag funderade bara.

      Första intrycket: Trash eller kriminell/pundare.

      Jag älskar tatueringar men tycker inte att man ska göra någonting man inte kan dölja om det behövs eller om man själv vill. hals, ansikte och på händerna går bort.

        Samma tankegångar här! Gjorde väl en liten tatuering på skulderbladet i revolt (18 år gammal). Har aldrig varit tjejen som fantiserar om bröllop, däremot hade jag förnuft nog att kunna dölja tatueringen ifall jag skulle stå som brud en vacker dag.
        Till den grad att andra påminner mig om den ?

      Usch fult, aldrig.

      Jag medger att jag tackar min lyckliga stjärna att jag inte är en av dem. Intryck?
      Fult och oseriöst.

    I vårt kvarter bor det en familj med hund. Så fort hunden är ensam hemma skäller den konstant. Det är fyra hus emellan oss men ändå hörs det genom stängda dörrar och det är tröttsamt när det pågår i flera timmar. Har ingen kontakt med dessa ”grannar” och det går ju ändå inte att säga ”få tyst på er hund”. Den stör ju inte med flit men vad ska man göra?

      Men såklart du ska prata med dom. Mina föra grannar frågade om deras hund ibland på helgerna skäller. Jo sa jag. Då fixade dom så den slutade. Det var en collie och dom var jättetrevliga.

      Försök säga till! Eller lämna en lapp på dörren.

      Inte okej att lämna hunden så. Tänk på hunden!

      Klart du ska prata med ägarna. De kanske ner ens vet om det? Hunden är ju uppenbart orolig och mår inte bra av att vara ensam. Får du ingen respons av ägarna och det fortsätter, kontakta länsstyrelsen snälla, för hundens skull!

      Min pojkväns grannar hade hundar som skällde som fan när grannarna inte var hemma. Vi sa till och de blev jätteglada för att vi lät de veta, de visste ju inte att hundarna skällde. Jag vet inte hur de gjorde men det slutade i alla fall.

      Det kanske är som ni säger, de kanske inte vet om det. Jag ska klura ut något trevligt sätt att säga det på så att de inte känner sig påhoppade.

    Om en människa skryter om sig själv varenda dag vad beror det på. Det är pinsamt och jag har aldrig råkat ut för en sådan person tidigare. Det är tröttande och jag tror egentligen hon mår inte bra. Men liksom hela tiden. Hon har börjat med det sedan ca sex månader och det blir bara för mycket. varför tror ni hon hela tiden vill vara bäst. Jag fattar det inte. hon är liksom inne i sin egen värld och ser bara sig själv.

      Vad skryter hon om? Är det saker som inte går att ”kontrollera ” typ privatlivet eller är det arbetsrelaterat?

        Om allt. Mest om hennes jobb. Liksom hela tiden så är hon bäst. Och ja bryr sig inte mycket om andra. Tyvärr självupptagen och ser sig bättre änn vi andra. Har lust att ta upp det med henne. Hur tänker hon.

      Jag hade en sån vän en gång i tiden. Sa upp vänskapen över att hon blev sur över att jag inte likade hennes bilder på instagram. Ist för att säga att hon köpt ny väska så var hon tvungen att säga märket och vad den kosta.

      Hon är väldigt ensam nu. Har knappt några vänner. Hon har sin man, barn och hennes familj.

      Flera vänner har sagt upp bekantskapen samt familjemedlemmar som inte bjuder in vid festligheter. Endå lär sig inte människan.

      Allt är yta med miljoner ❤️ Hit och dit.

      Tror dessa personer har dålig självkänsla och byggt upp sitt liv i huvudet och vill att alla ska förstå hur bra de är. Men innerst inne har nog dessa personer dålig självkänsla och gör så för att lyfta sig själva?!

        Ja håller med. Ingen orkar med henne i längden. Och hon tål ingen kritik. På ett sätt är det synd om henne. Sedan dricker hon ibland på jobbet. Undrar hur detta ska sluta.

      Har en sån kollega. Allt hon gör är rätt, hon har tagit över saker jag jobbat med (som typ varit klart) och sagt att hon gjort det till chefen, hon producerar INGENTING själv, behöver hjälp med allt, vet inte hur många utskällningar jag fått för att jag tagit initiativ utan att stämma av med henne först (Pga då kan hon inte ta åt sig cred för det), hon tar allt personligt och är så superlättkränkt, och grandios. Helt jävla omöjlig att arbeta med. Hon har fått sparken två ggr som enhetschef o senaste gången blev hon utköpt, facken på nya stället sa emot att hon skulle anställas men chefen sa att det ”blir bra”. Kollar efter nya jobb mest pga henne, pallar ej.

    Någon som bor på Kungsholmen i stockholm?

    Trivs ni?

    För och nackdelar ?

      Bodde på nedre Kungsholmen i 4 år. Älskade varje sekund!
      Fördelarna är många: nära stan men inte mitt i, nära vatten, fina promenadstråk och parker, någorlunda enkelt med parkering, lagom citypuls. Bra restauranger och barer, trevligt med eget ”centrum” i västermalmsgallerian, Ica på Kungsholms torg har trevligaste personalen i hela stan i delin. Nära ut på e4.

        Vilken kommentar 🙂

        Några nackdelar ?

          Jag kan faktiskt inte komma På något som jag tyckte var negativt som är specifikt för Kungsholmen.

      Menar du stadsdelen Kungsholmen eller hela ön dvs inkl Stadshagen, Kristineberg, Fredhäll och Marieberg?

      Fullkomligen älskar Kungsholmen och har bott här sen 2008. Först vid Fridhemsplan och nu vid Rådhuset. Så instämmer med allt Älvan skriver. Någon nackdel.. (frågade min sambo då jag inte kom på någon) så var det enligt honom att det inte finns så jätteroliga barer. När han väl sa det så kan jag faktiskt ändå vara beredd att hålla med honom. Annars tycker jag med handen på hjärtat efter att ha bott i varje stadsdel att Kungsholmen är överlägset trevligast av dom alla ❤️

    Är mark Leven good o Jonas Gardell fortfarande gifta

      Ja, enligt folkbokföringen idag så är de det.
      De bor t o m tillsammans.

      Fy då. Är det inte två KARLAR?

        Lägg av

    Det är Erik S som regisserat bellas flytt till USA. Han finansierar allt mot att hon slutar att ge intervjuer i Sverige. Han vill fortsätta vara en doldis.

      Bella är verkligen influensernas motsvarighet till en extremsportare, hon verkar ha ett ständigt behov av alla dessa ”kickar” hon söker.

        ”Extremsportare”! Ha, ha! Väldigt träffande …

      Vem är Erik S, den hemliga miljardären hon dejtar?

      Hur vet du det?

      Tack Marisol

      Hahaha! Vilken märklig lögn, varför skulle någon betala allt för en ev flirt och sen kräva att den aldrig mer ska ge intervjuer? Vad är det ens för märklig tankegång?

    Ska åka till Thailand i 1 månad i vinter med en 9månaders bebis. Vad ska jag tänka på innan resan,under resan och på flyget? Vad får jag inte glömma att ta med?

      Reste precis med vår 10-mån (bara till Spanien men ändå). Se till att vaccinera mot mpr i god tid (ev biverkningar kommer efter 1-2v).
      Pass såklart.
      På flyget hade jag med såna där påsar med torkad mango och äpple (tror dom heter skruttungen). Dom var bra tidsfördriv ??
      Jag hade maaaasssssa leksaker- totalt onödigt då han bara lekte med tidningarna i stolsfickan.
      Napp, snutte, filt och ombyte. Våtservetter och ett linne till dej om du blir nedspydd/kissad på eller liknande ?
      Sen ett reseapotek är ju bra. Solkräm. Babymonitor (om du har, är ju skönt att låta bebisen sova inne och man själv kan passa på att sola/bada).
      Om du har sele så var det väldigt bra på flygplatsen och även på planet. Hoppas nu får en bra resa ☀️☀️☀️

      Ring flygbolaget och be om baby cot (bebissäng som de fäster på väggen framför) så kan barnet sova. Mat till flyget, snacks, ombyten, blöjor och wipes såklart, nån leksak, filt. Bra om barnet dricker i start och landning för att undvika ont i öronen. På plats är det nog bra att ha myggnät, uv-dräkt, hatt, resevagn är skönt att ha. Om barnet är känsligt mot nya produkter kanske du behöver ta med wipes och blöjor hemifrån då vissa länder bara har parfymerade produkter.

      Beroende på boende, ett myggnät stort nog för en dubbelsäng. Denguefeber. Nej, det är inte dödligt, men riktigt farligt. Finns mest utanför storstäderna.

    Jag har fått en crush på en kille på mitt jobb fast jag har pojkvän. Jag älskar min pojkvän mer än allt annat men samtidigt kan jag inte sluta tänka på den här killen. Vad ska jag göra??

      Sluta tänk på killen men kan du inte.. Dumpa din pojkvän då är ni inte rätt för varandra.

      Glöm bara inte att gräset inte är grönare på andra sidan. Förmodligen är inte denna kille nåt att ha mer en att du kanske tycker han är söt, rolig eller nåt.

      Anonym 21-06- du har aldrig haft ett långt förhållande va?

      För att svara TS-Anonym 20.52, Så länge det är en crush/fantasier och ert förhållande är bra i övrigt så är det inga problem. Jag har lite små crusher titt som tätt, fantiserar asmycket i övrigt också, inte konstigt. Man blir liksom inte blind för omvärlden. MEN detta förutsätter att man är nöjd i sitt förhållande och inte gör det för att man är olycklig. Så känn efter om du är nöjd i ditt förhållande- om du är det fan njut av att bli lite rosenröd ^^ . Om du inte är nöjd- tala med din pojkvän. =)

      Hade så tidigare i min relation. Pratade med fler och det är tydligen inte helt ovanligt.
      Jag drömde om kollegan, kunde inte sluta tänka på det. Det gick nästan att känna spänningen i rummet när det var som värst.
      Har kommit på att kollegan hade egenskaper som min partner inte har, jag saknade det helt enkelt. Men då har ju min partner egenskaper som kollegan inte hade, fick fokusera på det.
      Agerade inte på det och tillslut gick det över.

      Visa inte dina känslor för den du är intresserad av. Det är bland det värsta att ge någon falska förhoppningar om personen du är intresserad av känner något för dig. Det är ren bullshit att man säger att man älskar någon så mycket men ändå trånar efter någon annan..

        Inte alls bullshit B. Jag älskar min man mest i hela världen men nog fan fantiserar jag om andra ibland. Ibland påhittade, ibland någon från jobb lr liknande. Är väldigt kåt av mig och gillar att fantisera om sex. Men jag snackar enbart om fantasier/crush thats it. Inget att visa känslorna mot den man fantiserar om för då går man ju över gränsen. Man måste ju såklart vara helt platonisk med personen i fråga. Detta är alltså något för en själv, man ska fan få kunna fantisera om vad man vill eller är det otrohet tycker du då? Fyfan vad jag har varit otrogen då alltså ???

    Min fyramånaders bebis väger nu 10 kg. Tydligen är det grädde han får av mig, haha. Kläder som inte är för smala och trånga i midja och lår börjar vara ett problem att hitta. Någon som har haft stora bebisar och har tips på klädmärken som har bredare modeller på kläderna? Eller tips på var det finns bra och billiga mönster om man vill sy själv? ?

      Sån va min bebbe också. En liten sumo brottare. Använde bara större storlekar o vek upp ärmar o ben. Nu är han världens smalaste, två snäpp under kurvan haha.

      När min son var bebis var han likadan. Älskade Newbies leggings med knappar, resåren var lång och stretchig och var typ de enda byxorna som inte skar in i midjan. Annars alla byxor som har lång resår som är meningen att man ska vika på mitten men vi som har tjockisbebisar viker inte utan låter den gå upp över magen hahahha <3 ^^

      De flesta byxor har jag hittat är Från Kappahl och Newbie.
      Tao and friends har underbart mjuka och stretchiga pyjamasar som passat min stora bebis så bra! Dessvärre är dem dyra (ca 250 kr st på rea).

      Min brorson är 18 månader och kläder för treåringar är för tajta för honom. Jag har inga råd eller tips, ville bara säga att din bebis inte är ensam om att tillhöra en lite annan viktklass 🙂

    Vaaaaaad är grejen med att Forni lägger handen på magen på alla bilder.?…???? Dasha gjorde också det. Helt seriöst? Varför gör gravida detta?? På varje bild 😀

      Jag är gravid och det blir så automatiskt, jätte konstigt. Lovade mig själv att inte bli den som håller i magen. Men så vart det iallafall 🙂

        Haha samma när jag var gravid ?

          Åh nej, vill inte bli en sån… haha vad vet jag, snart står jag väl där själv ?

      Hon skrev på bloggen att hon gör det för att magen är så tung nu att hon behövde lyfta upp den.

      Du skrev ju detta för ett tag sen också. Varför stör det dig vart en blivande mamman väljer att lägga sina händer?

      Jag gjorde det när jag hade löst-sittande kläder på mig så att magen blev mer definierad eller vad man ska säga. Har inte sett vad Forni har på sig men om det är klänningar så förstår jag för annars ser man ut som ett tält men om man sätter handen under magen så ser man tydligare. Är min tanke iaf ^^

    Varför är jag i modd Cam?

    Fick fluoxetin utskrivet idag, är det någon som tagit det eller annan antidepressiv medicin som vill dela med sig av sina erfarenheter? Hur mådde ni i början och på lång sikt osv?

      Jag käkade det fram tills nyligen. Minns inte hur jag mådde i början men slutade pga att den inte gjorde någon skillnad i mitt mående

      Glömmer du ta den en dag är det inte hela världen men när jag åt sådan medicin och råkade glömma två dagar i rad blev jag lite yr och kände mig som i en bubbla, ljud lät långt blir osv. Så försök verkligen komma ihåg att ta tabletten varje dag så hoppas jag att du mår bättre och blir hjälpt av det ❤️❤️

      Jag diagnostiserades med Gad o depression. Mådde sämre av insättningen med mkt mer ångest. Men sen! Mådde så otroligt mycket bättre. Dock svårt med orgasm till en början. Fick ett mer balanserat mående som gjorde att jag fick den lilla extra dosen med energi som hjälpte mig att orka göra förändringar i mitt liv och jag ”höll ihop” så att säga. Började sova. Ett år senare slutade jag med dem pga har skapat stabilt grundliv med tillvaro jag trivs med. Rör på mig o äter bra. Socialiserar. Vilar. Repeat. Fluoxetin var en bra stödkrycka för mig. Hoppas detsamma för dig ❤️

      Minns nu att jag tog den på kvällstid då jag blev trött av den. Sov kompakt o mycket på nätterna (välbehövligt förvisso efter lång tid med kass sömn men jobbigt att vara så trött). Jag vande mig sen med det o var inte lika trött.

      Det enda positiva med Fluoxetin var att jag blev illamående = gick ner i vikt lättare. Annars kändes det som om jag blev känslokall, hade huvudet i en glasskål, och så förlorade jag all sexlust och förmågan att få orgasm. Upplevde märkligt nog att de sistnämnda biverkningarna höll i sig i flera månader efter att jag slutat med medicinen. Det var ingenting för mig alltså. För mig släppte min depression av terapi, och att jag förändrade min livssituation.

      Jag blev yr och illamående av fluoxetin i början. När det väl gick över fick jag andra biverkningar så som extrem huvudvärk och hjärtklappning. Slutade då jag bara fick problem och tyckte inte det hjälpte mot min depression.
      Funkade dock bättre än Setralin, DET är rena råttgiftet och borde vara förbjudet att skriva ut till människor!

      Jag har tagit fluoxetin hela förra året. Den fick mig att må bra efter att långsamt ha gått ner mig under fyra års tid. Jag kunde ta den under graviditeten också men var tvungen att trappa ned innan förlossningen för att kunna amma barnet.

      Visst finns det nackdelar, men för mig vägde fördelarna tyngre. Jag fick komma på fötterna igen och upptäcka hur de kan kännas att må bra.

    Blir tokig på Instagram!! Fler som har problem??

      Ja, och även Facebook samt Whatsapp. =(

      Hela världen typ

    Någon här som har ett psyksjukt syskon? Min syster har borderline och har förstört så mycket för hela familjen i alla år. Frånsett hennes sjukdom är hon även sjukligt svartsjuk, manupulativ, elak och våldsam. Någon som har några tips på hur man står ut med ett syskon som är väldigt svårt att tycka om?

      Alla bär vi på sorger genom livet. Ledsamt för din familj och din syster som kanske inte rå för hur hennes diagnos präglat henne ❤️

      Har inte levt med psykisk sjukdom men med missbruk, så mkt egoism och manipulation. Jag tror att det enda som funkar är att sätta gränser, både gentemot den det gäller och för sig själv. Familj är viktigt men inte på bekostnad av en själv. De kan inte bete sig hur som helst och förvänta sig att det inte har konsekvenser, oavsett sjukdom. Fyrkantighet, hur tråkigt det än låter, tror jag är ett sätt som kan funka.

      Fast de ”egenskaper” du räknar upp är definierande för borderline. Håll distans, se till att inte bli meddragen i hennes sjukdomsbild. Låna inte ut pengar, köp inte saker om du inte själv tänk det till tex födelsedagar. Skjutsa inte runt på, gå inte med på tjat etc. Skitsvårt, men typ enda sättet. Läs på ännu mer om diagnosen, fundera på tillfällen hon är sig själv och tillfällen hon uppvisar symptom. Man måste inte älska sina syskon hela tiden, du gör något stort som ändå hänger i.

      Nej men en förälder. Det är skitjobbigt. Man går på spänn för när nästa ”skov” ska komma och ser minsta lilla grej och tror att nu bryter helvetet löst men så var det inget och man går tillbaka till att oroa sig för vad som komma skall, hen har schizofreni och förföljelsemani. Under medicinering är hen helt vanlig men så får ju hen för sig att hen inte behöver de längre och slutar ta utan att säga nåt och sen när vi väl upptäcker så är det oftast så långt gånget att hen måste läggas in och tvångsmedicineras tills hen fattar och så går det i cirklar.
      Tar ditt syskon medicin? Om hen inte gör något för sin egen situation hade jag haft så lite kontakt som möjligt. Och som någon skrev, gränser.

      Min bror har glutenintolerans och har förstört så många middagar för min familj.

        Ella- HAHAHHAHHAH

      Låter jobbigt och ledsamt. Det finns bra terapi/behandling för borderline tror jag – känner en som blivit mycket bättre.

      Jag har en syster med Borderline och ngt mer och autism, vi är i 35 års ålder och jag har ganska begränsat med kontakt med henne, mycket över text, det funkar bäst. Hela mitt liv har handlar om hennes och hur mina föräldrar alltid tar hennes parti. I vuxen ålder har jag tagit lite avstånd.

    Jag dejtar en kille jag tycker så mycket om. Har känslor men inte kär. Ni vet sådär sprudlande euforiskt kär är jag inte. Vi har setts i två månader. Jag är rätt fucked från ett tidigare förhållande för några år sen då jag blev väldigt sårad. Tror ni jag kan bli kär i killen om jag ger det mer tid? Han är kär i mig.

      Följ ditt hjärta. Bara du som vet!

      Jag testade, för mig blev det inte mer och det blev ett sjukt utdraget breakup.

        Fyi träffade jag världens finaste kille som gav mig alla de där sprudlande kärlekskänslorna efter uppbrottet. Vi har varit tillsammans fem år nu och är fortfarande helt galna i varandra. Så vänta ?

    Dag 34 med mens. Orkar inte meeeeer.

      Du måste uppsöka läkare!! Det är inte normalt att blöda så länge

      Är det rikliga blödningar eller har blodet koagulerat? Har du ätit eller äter du något hormonpreparat? Har du försökt testa Cyklo-F?

        Min mens har varit runt 2-3 veckor dom senaste gångerna jag haft det (har väldigt oregelbunden mens och blöder mkt). Dock har jag inte haft mensvärk eller något sådant. Runt vecka 3 denna gång så fick jag rikliga blödningar där blodet koagulerat (stora klumpar). Ringde 1177 och dom sa att det nog inte är något så länge jag inte får ont, då skulle jag åka in. Fick aldrig ont. Till slut efter 4-5 dagar så lugnade det ned sig men nu har jag ist fått mensvärk och mensen kommer igång igen. Jag äter inga hormonpreparat. Cyklo-F vågar jag inte prova då min pappa ev. fick hjärnblödning när han levde (man kunde aldrig riktigt fastslå att det var det han fick).

      Kan du ha varit gravid och nu har ett utdraget missfall?

        Jag tror inte det. Jag hade sex med min sambo ca två veckor innan jag fick mens. Min mens är väldigt oregelbunden så har ingen koll på varken ägglossning, när mensen ska komma osv. Med tanke på vad jag gått igenom denna mens så har jag undrat om det varit ett missfall men tänker att det inte kan vara möjligt att jag skulle blöda så mkt isf. :/

      Jag hade mens i 30 dagar när jag var 15. Slutade inte förrens jag fick träffa en gynekolog. Ring kvinnokliniken!

        Tack för tipset! Är otroligt trött på detta nu.

      Min mamma hade mens konstant i två och ett halvt år när hon gick igenom klimakteriet 🙁

        Hoppas att hon hade kontakt med sjukvården för det är inte normalt.

          Jodå, men sjukvården hävdade att det är sådant man Får räkna med

    Jag börjar bli förbannat trött på min intimrakning. Allt går inte bort och bikinilinjen är alltid rödprickig och två dagar senare har det vuxit tillbaka. Hur faen gör ni?

      Vaxar

        Går det att göra på egen hand eller är det krångligt?

      Vaxa eller/och använd pincetter istället. Det håller håret borta några veckor i alla fall, och är mycket snällare mot huden.

        Vilket vax är bäst? Remsor eller sånt gojs?? Har samma problem!!

    Nån som haft propovan mot sömnproblem, vad har ni för erfarenheter? Fick just utskrivet, ska testa första gången i natt.

      För mig var det vidrigt. Jag fick så mycket krypningar i ena armen och benet att jag var tvungen att vara uppe och röra på mig hela natten.

        Vaaa nää va läskigt!

          Ja, det var galet obehagligt men tydligen en inte helt ovanlig bieffekt av medicinen. Helt ofarligt men obehagligt…

            Låter inte direkt som nåt som gör att man somnar lättare ?

      Fungerade i ett par veckor för mig. Sen helt verkningslöst.

      Kan tyvärr inte heller äta det pga krypningar. Kan liksom inte ligga still med benen, är som att det är krypningar i knäna l måste spänna benen hela tiden. MEN, för vissa dunkar det fint! Om du får symtom kan du be o då testa lergigan eller atarax.. det senare funkade bäst för min del men alla är olika!

        Låter bra. Vad jag fattat det som är propovan en medicin som gör att man sover bättre när man väl somnat, till skillnad från insomningstabletter. Vilken typ är lergigan och Atarax?

          Jag har provat men blir för trött dagen efter, däremot sover jag bra på dem. (Är väldigt känslig för bieffekter tror jag.)
          Ja, propavan gör att du sover bättre längre. Jag tog relativt tidigt på kvällen för att inte bli så trött dagen efter. Atarax och lergigan är väl egentligen allergimediciner men används som ångestdämpare? De hjälper också sömnen och fungerar mer som propavan än insomningstabletter. Hoppas att du får sova gott!

      Fungerade ganska bra för mig. Blev lite ”bakfull” dagen efter men inte så illa. Inga krypningar alls i kroppen vilket läkaren sa var mycket vanligt. Lite ojämn effekt dock, ibland hjälpte de väldigt bra, andra gånger märkte jag knappt jag tagit en tablett.

      Tål inte propavan. Myrkrypningar. Så det kan jag inte ta.

      Jag fick ingen effekt alls, verkligen ingen effekt. Ökade dosen på egen hand, fick fortfarande ingen effekt. Tummen ned från mig alltså.

        Oj. Ingen verkar haft bra erfarenheter ju, varför skrev läkarn ut detta?

      Testa att krossa Propavan. Hjälper mycket bra mot myrkrypningarna

      Underbart först för hade verkligen problem med sömnen men sen slutade den hjälpa och jag blev bakfull istället så en längre period verkar inte funka för mig iaf. Inte tagit sedan dess.

      Lergigan och Atarax är antihistaminer kan också hjälp mot ångest. Har fått bra effekt av Lergigan men Atarax fungerade inte för mig. Tagit det efter propavan då och när mina problem inte varit lika jobbiga 🙂

      Propavan är en vidrigt fruktansvärd tablett och det är ingen tablett du känner dig utvilad av tvärtom

      Jag har Propavan och de funkar jättebra för mig. Sover som en stock ?

      Propovan funkade inte på mig heller, sömnen blev inte bra och var sjukt såsig i bollen dagen efter. Melatonin funkar däremot bra för mig, har både köpt utomlands och fått utskrivet av läkare i Sverige (dyrt hos läkare så rekommenderar utomlands)

    Jag har varit på flera anställningsintervjuer. De har tagit referenser, rekryterande chef sa att han skulle ge besked den här veckan. Sista intervjun var förra veckan och då var vi två kvar i processen. Och nu har halva veckan gått!! Logiskt sett är det väl kört? Att de med största sannolikhet förhandlar med den andra kandidaten? För visst sjutton vill man låsa det här innan semestrarna?
    Har så svårt att inte bara mala på de här tankarna..

      Hör av dig till dem! Tacka för senaste intervjun och säg att du verkligen fick ett bra intryck av dem och gärna skulle vilja se dig själv jobba hos dem och fråga när de kan tänjas återkoppla kring besked. Lycka till!!

    Behöver vara singel och hitta mig själv! Det enda som finns i mitt huvud är tinder. Att jag inte vill vara själv eller singel.

    Råd på hur jag ska tänka? Få bort dessa tankar?

      Avinstallera Tinder?

      Skulle du vilja vara tillsammans med någon som bara inte vill vara singel? Hitta dig själv så kan någon som vill vara med DIG komma sen.

      Hitta något annat att lägga energin på. Börja virka, köp målarböcker, lyssna på ljudböcker/poddar, pärla.. ja vad fasen som som får tankarna på annat. Tror att tinder blir ett sorts tidsfördriv hos många..

      Jag har inte ens tinder men det kommer upp i huvudet så fort jag är själv. Vet om att jag måste Lära känna mig själv. Vara min egen person! Håller mina dagar ”fyllda” med saker men när kvällen kommer så känner jag mig ensam.

    Jag har varit tillsammans med min pojkvän i lite mer än ett år och jag är världens lyckligaste. Men han kan vara världens slarver… alltså han kan låta disk stå hur länge som helst… och sopor ståendes osv. Hur ska jag ta upp det utan att bråka? Hans lägenhet är halvkaos… men jag tänker inte städa hans lägenhet eller diska disk han låtit stå i veckor/månader..

      Har ni separata lägenheter ska du inte städa hos honom. Berätta att du tycker det inte känns bra att vara hos honom pga smutsigt. Fråga om han lan tänka sig att diska innan du kommer. Helt rimliga krav

        Ja vi har separata lägenheter.. men vi planerar att flytta ihop. Och jag har berättat att jag tycker det känns jobbigt och att jag får ångest över att det är stökigt osv…

          Helt seriöst, flytta inte ihop. Det kommer vara du som drar hela lasset alternativt att ni är två som lever i en svinstia.

      Låter som en mansbebis. Flytta inte ihop med han om du inte är beredd att bli hans mamma. Helt ärligt.

      Det är väldigt lätt att skriva en kommentar på en hemsida som denna.

      Att vara i en relation är något helt annat.

      Min kille och jag har olika syn på hur det ska vara hemma. Vi har olika gräns för när vi tycker det är stökigt. Men han är bäst endå! Jag har också dåliga sidor. Jag glömmer oxkså mjölen och smöret framme ibland.

      Om du har något sätt du kan prata av dig eller på annat sätt få ut lite frustration över små saker?

      Skriv ner alla bra saker med din partner ? Väger inte det upp ?

      Försök resonera kring att vissa saker är självklara – en fylld soppåse ska tömmas. Det är inget att diskutera.

      Jag har tidigare skrivit av mig här i kommentarsfältet när jag tyckt att min sambo varit hopplös. Men sen den här veckan har han lagat mat varje kväll och skrivit på ett brev till mig till vår 1 års dag.
      Då kan jag ta ut soporna och städa lite extra i badrummet!

      Det är på riktigt underskattat att vara särbos.
      När vi flyttade ihop tänkte jag att det skulle bli skönt att dela på alla hushållssysslor, istället fick jag bara mer av allt. Så jävla stökigt hela tiden, disk vid datorn och på golvet(?!??!!), gamla snusdosor överallt, enorma stinkande kläder i högar, ölburkar som aldrig pantas osv. Bara jag som handlar, lagar mat, planerar, städar, har hand om ekonomin – allt. Även jag som har hand om allt som gäller bilen, byter olja och däck, tankar, besiktiga, städar etc. Jag fixade vår nya bostad, jag inreder, skruvar upp hyllor, sätter upp lampor osv.
      Jag älskar honom, men ganska ofta önskar jag att vi vore särbos. Flytta inte ihop innan han kan hålla lite ordning, för det blir inte bättre sen.

    Hej alla! Jag hoppas att ni alla mår bra och har en fin kväll ?.
    Är någon av er duktig på hudvård? Jag är såå yttorr så mitt smink bokstavligt äta upp av mitt ansikte på typ max 2 timmar. Blev rekommenderad produkter från mediki8 på skin city, tror ni det kan funka? Använder nu produkter för torr hy men är det nån skillnad på produkter för torr elelr yttorr hy?

      När jag är torr brukar jag köra syramasken från The Ordinary eller enzymmasken från Emma S och sen lägga på ett fuktserum (codage no 1!!!) och en mjukgörande sheetmask.

        Har du något tips på mjukgörande/återfuktande sheetmasks?

      Jag tycker att medik8 är bra. Vad använder du för produkter i nuläget? Har du peeling, masker och serum? Min syster är väldigt torr och trodde att hon kunde fixa det med endast fuktkräm, men det var först när hon började använda en mer grundlig rutin som hon såg skillnad

    Har tänkt på en sak. Av många influencers så känns det som att StyleElin får väldigt peppande och stöttande kommentarer, oavsett vad hon gör. Hon gör fillers i läppar, kindben och käke, opererat låren och allt är bara ”girl power”. Jag fattar inte grejen. Om man nu mår dåligt över något och vill fixa till det, så får man göra det, men är det ingen som reflekterar över att det i mer än 90% av fallen är tjejer/kvinnor som mår så dåligt över sitt utseende att man lägger sig under kniven och nålarna och sedan står alla och hejar på? Det enda man gör är väl att uppfylla det här snäva idealet som patriarkatet och samhället kommit på. Det kanske bara är jag, men jag ser verkligen ingen girl power i det här och jag stör mig verkligen på hur detta håller på att normaliseras.

    Hur skall jag göra med min sambos galna ex? En oresonlig människa och skriker och gapar, går till personangrepp och triggar igång situationer helt utan anledning.
    De har barn ihop och tyvärr går detta nu ut över barnen.

    Det tar enormt mycket energi från alla inblandande, även från hen skulle jag tro.
    Men de kommer absolut inte överens och hackar gärna på varandra. Jag tycker även att min sambo gör fel i vissa situationer och säger det till hen.

    Nu är det på tapeten med familjerådgivning, via socialen. Som vi har tagit kontakt med och vi hoppas aTt exet också ska se det viktiga i att kunna kommunicera om att hen dyker upp på mötet.

    Några solskenshistorier från er som
    Vart i liknande sits? Vad gör man i en sån här situation?

      Är tyvärr i samma sits själv. Mamman har stämt min man på boendet och det har hållit på i ett år snart. Anledningen är att ”barnen mår dåligt” hos pappan. Hos oss gråter de och säger att de inte vill bo hos henne, att mamman tvingar dom att säga att dom vill bo hos henne till soc. Soc går ju såklart på hennes linje, har tyvärr tappat allt förtroende för dom och då har jag ändå en del med dom och göra genom jobbet. Hon ställer sig in och manipulerar. Enda anledningen till att hon vill ha barnen mer är pengar. Snart är det dock rättegång, och jag ska vittna. Hon tror att hon redan vunnit, men jag har sett alla sms hon skickat till min man samtidigt som hon spelar skenhelig hos soc. Ska bli skönt när det över, fast det lär aldrig vara över för henne för hon ska alltid ha sin vilja igenom.

    När jag duschat idag och dottern kom in på toaletten sa hon att mamma hade bajs på kissen och jag fick förklara att det var hår ? en fundering idag 2019. Hur gör ni, rakar ni er där nere helt, har ni allt hår kvar eller rakar ni lite? Jag har blivit lite lat och rakar min inte så ofta längre och tycker det är skönt. Men är ändå kluven av någon anledning, antagligen porrindustrins påverkan. Så, hur går tankarna hos er?

      Rakar allt, som du säger förmodligen för porrindustrins påverkan. Kan ha hår absolut men inte ha sex då, så jävla störigt, känner mig så sjukt jävla osexig med hår. Hade vart skönt att slippa raka ^^

        Är det ingen annan som rakar för att det är skönare?

          Jo! Det tycker jag också att det är. Bäst när killen är det också ?

            +1 Rakar bort allt i det området och min man gör likadant. Vill inte ha massa hår där nere när vi har sex. Och nej, det är inte ”porrindustrins fel”, borttagning av hår har skett mer eller mindre sen lång tid tillbaka oavsett porr.

        Rakar mig också, helt. Jag är 40+ och känner mig också osexig med hår. Men gud vad jag önskar att laser var billigare, men jag prioriterar inte att lägga så mycket pengar på hårborttagning ?

      Helrakat, känner mig inte bekväm i något annat.

      Tyvärr helt ”besatt” av att raka allt utom en triangel (som jag trimmar längd på) varannan dag. Trivs verkligen inte med hår, gissar att jag är påverkad av normer. Tack och lov klarar min hud det bra, men är fan trött på tiden jag lägger på det så fungerar på köpa en sån där hemmalaser.. Vet inte hur nyttigt det är att köra där dock.

      För övrigt! Rolla med deo i bikinilinjen efter rakning – 0 röda prickar, på riktigt!

        När porerna är helt öppna som efter rakning, är det inte så bra att använda deo.
        Har av läkare fått veta att det är lätt att få en böld av det.
        Har en kollega som fick det i armhålan.

      Jag slutade raka mig när jag fick min första son. Kön, ben, under armar. Vill inte att mina nu två söner ska växa upp och tro att vuxna kvinnor är hårlösa. Med tiden har jag gått från att känna mig osexig med hår till att tycka det är obehagligt med renrakade kön då de ser ut som barn. Varför vill vi se ut som barn för att vara sexiga? (Obs, dömer ingen utan bara en fråga jag börjat ställa mig själv)

        Tycker att det där är ett konstigt argument. Jag har ett venusberg, utvecklade inre och yttre blygdisar, fylliga höfter och kurvor och bröst. Om någon tycker att jag ser ut som ett barn för att jag saknar hår på fittan så har ju den mänskan aldrig sett ett barn.

          Ditt kön ser ut som ett barns.

            Nej. Ett vuxet och ett barns kön skiljer sig på fler sätt än bara könshåret.

            Öh, nej?

            Så trött påstående. Nej ett vuxen kön och ett barns ser såklart inte likadant ut. Som LD som säger att någons man är p/d/fil om han har sex med henne när hon är rakad. Det finns tack och lov mer än kroppsbehåring som skiljer oss från barnen.

      Nu kommer jag väl säkert få kritiska svar, men jag rakar mig för att jag helt enkelt inte ”tål” att ha hår på kroppen. Jag tycker det är obekvämt, det kliar och dessutom är jag begåvad med både mörka och tjocka hårstrån på HELA kroppen. Men ja, någon påverkan från samhället ligger väl bakom även fast det inte är något jag någonsin har tänkt på personligt ?‍♀️

      Jag trimmar ner håret lite, men tycker inte om att vara helrakad, känner mig som ett barn då. När jag var yngre körde jag ”landningsbana”, men har ö ergivit det också. Kör med skäggtrimmer där nere, för att undvika att det fastnar i spetstrosorna och för att underlätta oralsex.

      Är 30 år. Har naturligt väldigt gles hårväxt, om det nu spelar roll. Inget hår på benen och typ två hårstrån under armarna. Där nere bara en liten trekant.

      Rakar lite i kanterna på somrarna vid bikiniväder eller när jag ska fa till badhuset. Kan trimma ner längden nångång också. Annars får det vara. Håret är ju där av en anledning.

      Rakar mig dock alltid under armarna, kan inte stå ut med tanken på att det skulle få växa fritt ?

    Hur gör ni när ni tar på er parfym? Hur många sprut?

      En liten puff bakom varje öra, alltså på huden och inte i håret. Där kommer doften fram eftersom man är varm.
      Sen brukar jag ta ett på handleden också.
      Så tre sprut totalt! Räcker så för min del.

        MG 3 sprut, du måste stinka?

          Haha, jag är i så fall en värre stinkbomb, kör två sprut på automatik på varje halssida, ett framtill och något extra om det är något speciellt tillfälle.

      Ett sprut på bar hud.

      Alltid på kläderna, får ofta utslag annars. Men om det är för fest – bakom öronen och på handlederna 🙂

      Ett sprut på varje underarm och sedan ett på halsen. Använder ganska milda parfymer helst, inga tunga exotiska dofter.

      Två sprut rakt ut i luften och så går jag in i ”molnet” av parfym.

        Exakt så ska man göra, du som går in i molnet.

      Ett sprut på pekfingret, sedan dutt bakom vänster öra. Nytt sprut, nu dutt bakom höger öra. Och så en dutt på respektive handled.

      Beror på parfym. Vissa starka bara duttar nedanför örat på halsen o handlederna. Annars sprut där o några gånger typ 4-5 ggr över kroppen. Har alltid med mig parfym!

        Stackars folk som är i din närhet
        Du känner inte hur mycket du doftar men andra gör det. Och det är sjukt obehagligt med någon som stinker parfym.
        Man ska bara ana.

        Minska gärna! Det är fruktansvärt svårt att andas runt er som stinker parfym

      1 sprut, sprejar på kläderna på typ bröstet elr mot halsen

        Alternativt sprutar jag ett sprut framför mig och går in i molnet haha. Beror på ?

    Hårinpackningen börjar sina här hemma. Kan ni inte ge tips om era favoriter?
    Helst inte typ Gliss eller Elvital. Kör annars Kevin Murphy i schampoo och balsam, så gärna något bättre märke ??

      Lanzas Moi Moi hårinpackning ?? Såå bra! Jag har väldigt torrt hår!

      Jag använder Moroccanoil hårinpackning, turkos/brun burk. Luktar sååååå gott och håret blir så mjukt och fint. Första gången jag märker skillnad efter en inpackning, har bara kört billiga som du nämner innan.

        Har väldigt dålig koll på deras sortiment, men hört bra om dem så är sugen på att testa – men har de en specifik inpackning, eller är det som en olja?

          Ingen olja utan som en vanlig inpackning. Jag använder den efter schampo i typ 10-15 min/1 gång i veckan. Den finns lite överallt, kicks köpte jag på men är säkert billigare att köpa på nätet ?

      Gillar idun hårinpackning men bäst är Maria nila

    Alltså gillar inte kaspersen sin sons flickvän Peg Parnevik? Hon likear alla bilder på sin son när han är ensam på bild men aldrig när hon är med på hans bilder.

      Ja tydligen har de en konflikt. Präktiga Kristin som älskar hela sin familj…utom Peg.
      Kristin var väldigt bra vän med Pegs mamma Mia, men inte längre.

        Men oj då! Då förstår jag!

      Du är lite tjatig nu

    Idag lämnade jag min pojkvän som aldrig har tagit ansvar för någonting här hemma och som aldrig hjälper mig. Han kommer troligtvis flytta imorgon och det känns skönt men jag mår så himla dåligt. Vi har varit tillsammans i 2 år och jag älskar verkligen honom. Vill ha en framtid med honom men har med tiden fått inse att han är såhär och att det inte går och ändra. Har vridit och vänt på allting för att få det att bli bättre, medans han inte lyft ett finger.
    Om någon har vart med om liknande så får ni gärna berätta! Hur har ni löst allting? Vi har inga barn men ett hus tillsammans som blir mitt. Vi är runt 20 båda två!

      Har inte vart med om samma men ville bara säga bra gjort! Verkligen starkt gjort av dig =)
      Skulle jag bli singel skulle jag SPRINGA vid första nysning om mansbebis fasoner.

      Du är ung! Hela framtiden framför dig ? Bättre nu en sen. Jag sitter som singel nu (34 år) och mår skit. Lagt så många år på en man som inte förstod mig eller ville kompromissa.

      Du tog steget och håll dig till det. Lev livet och njut av sommaren. Du kommer hitta den rätta när det är rätt ❣️

    Apokalypsen är fan nära. Känner det på mig. Först buggar FB, IG och andra appar. När veckan är slut så kommer nätet krångla. Nästa vecka kommer nätet slås ut och elen kommer att stängas av. Det är då ”dom” kommer. Alla onda väsen som legat i dvala och bara väntat… Nu är mörkret nära. Nu kommer mörkrets furste!

    Eller så funkar FB och IG fint imorgon ??

      Hahahaha! Från högt till lågt ?

      Det pågår en cyber attack just nu så väldigt många amerikanska servers ligger nere.?

      Haha, jag lider av ångest, depression och katastroftankar och gick liksom igång på det här DIREKT! Sen ba….jaha

      Tur man har preppat lite, behöver bara preppa mer vatten egentligen men antar vi kan klara oss med det i poolen ett tag.

    Hur kom ni överens om vart ni vill bo med era partners? Har ett pågående dimemma angående det med min pojkvän just nu ?Jag är uppvuxen i innerstan och trivs väldigt bra med det medans min kille endast kan tänka sig bo och vara helt nöjd där han är uppväxt, vilket blir ca 40 min med buss för att sedan behöva ta tåg 15 min för att komma in till stan. Jag är väldigt rastlös som person och vill ha nära till shopping,kafeer osv vilket inte blir fallet om vi bor där han vuxit upp (finns absolut inget inom gångavstånd). Dessutom jobbar vi båda inne i stan. Vi har försökt kompromissa och typ bo nära stan men inte precis i stan men känns som att ingen av oss blir 100% nöjd i slutet ändå :/ tips?

      Vi resonerade att vi högst vill bo 1 mil från stan. Visserligen har vi båda bil! Tror att ni måste prata om vad ni vill med ert nya boende. Hur långt från jobb (tidsmässigt) vad ni är ute efter, hus trädgård samverkan mm.

      Många aspekter att ta in! Skriv en för och mot lista och jämför ?

      Till slut får man bestämma sig för vad som är viktigast. Är det så viktigt för dig att bo i innerstan och ni inte kan komma överens så får ni ju dela på er. Kanske skulle särbo kunna vara ett alternativ? Jag är givetvis all for att man behöver kompromissa i en relation men jag tycker att så många verkar kompromissa bort sig själva.

    Av en slump började jag prata med en kille som är vän med mina vänner. Hade ingen baktanke men var lite flörtigt ifrån hans sida, ganska snart träffades vi hos en gemensam vän på fest, hade en magisk kväll/natt med killen. Han är egentligen för bra för mig, en kille jag aldrig kan få, drömkillen liksom. Trodde inte jag skulle höra av han mer men har haft daglig kontakt, bara en snap eller ett sms om dagen, men i alla fall kontakt. Pratat om att ses, bor en bit ifrån varandra men har kommit saker ivägen. Nu fick jag precis reda på att han är på en veckas semester med sitt ex och hennes familj. Hon som gjorde slut och de är vänner. Såg även en mingelbild av en slump där han pussar en annan tjej. Kontakten har varit mycket mindre under hans semester, vi hörs inte ens varje dag. Hur ska jag reagera, har jag rätt att bli ledsen, ska jag bara gå vidare?

      Han känns inte seriös. Tycker han verkligen att det ni har är intressant så känns det som att han skulle försöka ge det en chans och inte pussa på andra eller åka på semester med ett ex. För ditt eget bästa skulle jag nog vara ledsen i någon dag och sedan bita ihop och gå vidare.

      Vill bara tillägga att jag inte hoppas att han är den där killen som ”vet” hur snygg han är. De brukar ju stereotypiskt sätt bete sig som svin och byta tjej som de byter underkläder. Men ah 🙂

      Så bra var han, drömkillen….

      Du har absolut rätt att vara ledsen! Har också erfarenhet inom det här och kände mig ledsen då allting bara rann ut i sanden. En kille jag dejtade textade med andra tjejer när vi var på vår andra dejt (vi satt bredvid varandra så jag såg vad han höll på med), redan då insåg jag att han är inte seriös. Man har ju förhoppningar att man ska bli ett par. Men se till att du går vidare! Drömkillen kommer göra allt för att kunna vara med dig och han kommer inte riskera att förlora dig <3

        Men jag tänker att jag kanske överreagerar, vi har ju bara setts 1 gång (över en månad sen) och inte pratat om att inte vara med andra. Efter vi hade träffats ringde han och frågade om jag ville ses igen, så det var hans initiativ att fortsätta ha kontakt. Att han är på semester med sitt ex tycker jag inte är så farligt då det är med hennes familj och det bokades när de fortfarande var tillsammans. Det är väl mer den lilla kontakten vi har haft (jag har inte heller hört av mig eftersom det brukar vara han som gör det och vill inte verka för på) och pussen med den andra tjejer. Föreställer mig att de har haft det jättemysigt i flera dagar och att han har glömt bort mig och att allt bara kommer rinna ut i sanden. Detta är verkligen en kille man vill ha, trodde jag i alla fall, har inte alls fått intrycket av att han är sån som håller på med flera olika tjejer.

          Hör ju själv i mitt svar att det enda rätta kanske är att bara glömma men någonstans vill jag ju verkligen ha denna killen och vill inte att det ska ta slut innan det ens har börjat..

    Kan vi diskutera Nordea! Alltså vilken skit bank. De vill bara ha kunder som har en årsinkomst på över 800 tusen. (Plus sparade pengar)

    Vi kan samtidigt prata om Länsförsäkringar som tar in allt och alla. Hua!

    För att få en realistisk bild av det hela. Jag har en netto inkomst på 32 tusen på 80% blir nekad lånelöfte av Nordea.

    Tog kontakt med andra banker var av var Länsförsäkringar snabbas och beviljade lånelöfte direkt.

    Har noll i skulder och ville låna 1,3 för att jag själv kunde lägga 20% och blir nekad!! Har dessutom utrymme att jobba upp mig till 100% Någon annan som haft samma problem med Nordea??

      Enligt min erfarenhet är Handelsbanken fina banken, Läns en mindre version av Swedbank som är svensson och Nordea den banken som kastar pengar på folk. Var ett bra tag sedan jag tog mitt första bolån iofs. Men då hade alla mina vänner med lägre inkomst Nordea.

      Japp. Nordea är en pissbank. Visserligen är jag det som kallas Premiumkund, men det får man fan ingen fördel av. Lite lägre avgifter än de som är på en lägre nivå bara. Jag har ordnat det ännu bättre, med INGA avgifter. Har bara de tjänster som inte kostar något.

      Sedan kan man vara kund i flera banker och dra fördel av deras olika utbud av tjänster som inte kostar något. Det skiljer mellan bankerna vilka tjänster de tar betalt för. Visserligen bara små summor, men ändå.

      Jag har satt allt på autogiro, så alla räkningar dras från ett Nordeakonto tills kontot är tömt. Därefter är det hej då Nordea. Jo, de har försökt få svar på de där frågorna som alla banker ställer till kunderna, för bättre kundkännedom. Jag tror Nordea började fråga 2015 eller 2016. – De har ännu inte fått svar, hehe.

      Skitbank, för att du inte får ett lån?
      Du vet, ingen är skyldig att låna ut pengar till dig.

        Tagga ner lite, va.

      När vi köpte vårt hus behövde vi ta så höga lån att Sbab var de enda som lånade ut till oss. (Vi var båda relativt nyexade akademiker med hög sannolikhet för snabb löneutveckling) sen har vi kvar dem, supersmidiga att ha och göra med och låga räntor.

    Någon som har tips på hur man kan förbättra sin sömnkvalitet? Jag har inte sovit en hel natt på typ tre år (vaknar i regel cirka en gång i timmen) och är konstant trött. Det går ut över plugg och träning och kompisar och hela mitt liv. Har tänkt söka mig till vc men har så svårt att be om hjälp osv.

      Har du testat att ta melatonin tabletter?

      Svårt att be om hjälp?
      Dom är ju där för din skull. Du blir ju inte frisk av att sitta hemma och vänta.
      Be dom testa din sköldkörtel.

      Absolut gå till VC eller direkt till psykolog om det går. Vet att KRY och de andra onlineapparna har online psykologhjälp.

    Nu! Snabbt! Isabellalowengripfoundation ff ledig på Insta!! Någon?!

      Ta den du

    Det har varit väldigt tyst fr Bianca sedan i måndags. Någon som vet varför ?

      Har noterat exakt samma! Gissar att det kan ha med Phillipe att göra

    Verkar vara slut med Philippe. Eller varför bor hon på hotell? Och tagit bort varandra på Instagram

      Men kan de sluta göra varandra illa och gå vidare eller?!

    Tråkig match!

    Jag svävar på moln, hopptävlade igår med min häst och kom 2a i 80cm klassen ❤️ för ett år sen vågade jag knappt rida över en bom på marken, så jag är rätt nöjd med mina framsteg haha ?

      Grattis!

      Grattis Daniela <3

    DESPERAT! BEHÖVER TIPS!
    Har en tand som värker (misstänker hål eller att tanden spruckit) något så fruktansvärt att jag mer än gärna skulle vilja dö. Jag har inte råd att gå till tandis då jag lever på en sjukpenning på 5000kr/månad (det går tyvärr inte att dra in på utgifter då det är boendekostnad och mat det handlar om) så.. Har ni tips på vad fasen man kan göra för att lindra? Jag börjar bli galen. Enormt tacksam för alla tips.

      Så klart du måste gå till tandläkaren! Du kan få mycket värre problem om du inte går.
      Tror inte det är problem med att få kostnaden uppdelad.

        Tack för svar, blir gråtfärdig bara av att du svarade. Jag har kollat med tandis men de godkänner tydligen inte delbetalningar

          Gå till en annan tandläkare. Har aldrig hört att man inte får delbetala. Jag bet av min tand längst in på övre tandraden och det kostade 1200:- att laga. Då hade jag två 300:- tandvårdsbidrag sparade (man får spara i två år) så alltså 1800 innan bidragen. Beroende på hur gammal du är så kan du ha 600:- per år att spara, har du då inte varit på två år är det ju 1200.

          Sent svar men har man inte rätt till försörjningsstöd från socialen för akut tandvård? Säkert krångligt att ordna men kanske är värt det i din situation! Hoppas det löser sig oavsett, måste vara jättejobbigt. ?

          Vilken konstig tandläkare du har? Byt! Folktandvården erbjuder delbetalningar..

            Tack snälla ni för era svar!
            Jag går hos folktandvården, frågar man dom face 2 face säger de att de inte erbjuder delbetalningar, ej heller erbjuder faktura.
            Kollar man på deras hemsida står det att man måste ha varit anställd i minst 6 månader för att få delbetala.

            Kollat med socialkontoret men ingenting där – ”det finns inga pengar”

              Har du verkligen fått ett officiellt beslut från socialtjänsten som ser ut sådär? Jag tycker det låter om som om du borde kunna få hjälp till akut tandvård, dock är det ju en process med väntetid. Prova ringa runt även till privata kliniker och se om du kan delbetala. Du kan inte leva med sådan smärta ju. 🙁 Dessutom kan det uppstå infektioner m.m. och de kan i längden ge enorma hälsoproblem. Finns inga mer tips än typ ta 8 Alvedon per dag..

                Nejnej utan det är så de säger och gör ingen form av ”utredning” på något vis.
                Efter att ha sett hur bekanta får samma svar när de sökt ex försörjningsstöd samt genom arbete sett hur det går till på soc i min kommun känns det lönlöst.

                Bra tips ang att ringa runt.
                Nä, det funkar ju verkligen inte att gå runt såhär, helt desperat efter något som kan lindra smärtan.

                  Det är tyvärr så det funkar nu för tiden i Sverige för långtidssjuka. Ni friska har oftast ingen aning om hur djävligt livet kan bli om du blir sjuk. Man får knappt ut sin försäkring från Fk ens. Socbidrag och liknande kan man bara glömma, om man i övrigt är en fungerande medborgare.
                  Nog sagt om det. Har du några kronor över, gå till mataffären och köp hela kryddnejlikor. Tugga sen en lite försiktigt med den onda tanden. Det lindrar smärtan och kan dämpa inflammationen. Spotta ut resterna.

                    Åh tack tack tack! Hänger på låset när affärerna öppnar imorgon❤️❤️❤️

                    Bra kommentar i övrigt förresten. Exakt så funkar det i sverige

            Modd

    Ring Kommunens växel och be dem slussa dig vidare till rådgivning om detta och ring till biblioteket och hör med dem om ev. fonder som kan användas. Hör efter överallt t ex så här, någon kan ha något bra tips. <3

    Du är värd att må bra/ ha det bra. Jag håller tummarna att det ordnar sig!

    Jag kommer f*n aldrig få ett jobb ?

    Ska återgå till mitt gamla jobb. Jobbade där för ett halvår sedan och var helkär i en kollega, som började dejta min kompis/kollega. Nu har det runnit ut i sanden och hon har också lämnat arbetsplatsen, men han är kvar. Är så JÄVLA NERVÖS inför att se honom igen.

    Någon med erfarenhet av pessar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.