Öppet Spår

Jag tog bort mitt förra inlägg då ”kändisen” blev lite för enkel att identifiera. 🙂
Hoppas ni fick snacka av er lite ändå… 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

539 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har haft en fundering. Tänkte på ungdomen det handlar om i detta fall. Själv tänkte jag i banorna ”stackarn som har umgåtts med fel personer”. Men jag funderar lite över det.
    Vem är det egentligen som är fel person? Ta ett exempel, 5 kompisar som gör ngt dumt. Föräldrarna till alla 5 skulle kunna tänka att ”mitt barn har umgåtts med fel personer”. Men om man umgås med likasinnade som man gör fel saker med, hur basalt eller grovt det än må vara, är man inte själv ”fel umgänge” då? Get my drift?

      Som förälder så måste man ha stenkoll på sina barn, deras umgänge samt ha bra kontakt med deras föräldrar. Misstänker man något så kan man alltid ta upp det med sitt barn. Gör alla 5 dumheter så ska dessa inte hänga tillsammans. Än så länge har jag lyckats med 3 av 4 barn.. dom vet att helvetet bryter loss om dom gör dumheter & inte berättar eller gör saker som ej är lagligt!
      Tvekar inte en sekund att anmäla mitt egna barn om det är olagligt

        Vad hände med det fjärde barnet? Funkade inte metoden på denne?

          Är förmodligen för liten för att avgöra vad det är för sorts kid.

            Han är väldigt snäll och trotsig just nu.
            Men samma regler gäller honom.

          För liten antagligen

      Ärligt talat tycker jag bara att uttala sig sådär är för att slippa undan ansvar. Såvida du inte har ett barn som har någon funktionsnedstättning men i det här fallet är… Erik, kan vi kalla honom, dessutom myndig.

      Har hört att Erik föddes två månader för tidigt och sådant kan visst ha stor inverkan på barnets kognitiva förmåga bland annat. Dessutom är han kortväxt.

        Vad är det här för en obehaglig kommentar?!

          Är det obehagligt med barn som har en nedsatt kognitiv förmåga? Hoppas att du inte har rösträtt.

            Det obehagliga är väl snarare hur du använder funktionsnedsättning som ord? Det är så ospecifikt som det kan bli. Är det någon inom autismspektrat som kanske inte förstår vad som händer? Är det någon med ADHD som bara hänger på sina vänner och inte tänker på konsekvenser, utan lever utifrån nuet och impulsivitet? Är det någon med ångest pga att hen känner sig utanför, som bara vill passa in bland alla andra? Och vad fan har kortväxt med det hela att göra? Tror du det ens gör någon skillnad? Deras tankesätt och hjärnor är ju inte mindre pga att dom är kortväxta herregud

              (Ångest är dock ingen funktionsnedsättning.)

                Ångest kan absolut vara en funktionsnedsättning, trots att det kanske inte är speciellt erkänt idag. Vet inte vad man annars skulle kalla det att inte klara av att vistas med större folkmängder, kunna gå och handla mat, jobba, umgås med vänner, att behöva oroa sig för exakt allt osv. Det hindrar en från att fungerar psykiskt, och det räknas ju som funktionsnedsättning – när man inte kan fungera normalt.

              Jag förstår. Man måste ha en exakt specificerad diagnos för att kunna prata med dig. Vad har du för exakt specificerad diagnos? Själv är jag bara rätt dum i huvudet, om det räknas din exakt specificerade värld.

                Menar du mig? I så fall ja, jag har fyra diagnoser. ADHD, asperger, EIPS och bipolär sjukdom. Behöver man en diagnos för att prata med mig – svaret är NEJ. Jag har aldrig sluppit undan ansvar trots mina diagnoser, din kommentar får det att se ut som att vi med diagnoser inte kan tänka klart eller fungera som människor. Vi är ofta väldigt medvetna om vad som är rätt och fel 🙂

                  Nu måste du verkligen ge dig.

                  En funktionsnedsättning kan absolut göra att man har det svårare socialt bl.a. eller rent intellektuellt. Det handlar inte om att jag är ’elak’. Det var ingen nedsättande kommentar utan ren objektiv fakta.

                    Vadå ge mig? Vart är den objektiva faktan du snackar om? Jag ser det inte som en nedsättande kommentar, du frågade vilka diagnoser jag hade och jag svarade (ursäkta om jag tolkade det fel men jag har asperger och svarade på vad jag såg), kan ha missat ironin i det hela. Tror inte du är elak men undrar ändå vart du hittat din fakta

                  ❤️❤️❤️

              Anonym 21:42 är inte jag.

              Jag skrev lite längre ner att hans kortvuxenhet inte har med det att göra utan tillhörde en annan mening som inte kom med.
              Jag ser inget fel med att jag skrev ut ordet funktionsnedsättning. Det var ett helt objektivt och neutralt ordval. Det spelar inte heller någon roll att det är ett vitt begrepp, jag har ingen som helst skyldighet att specificera för dig vilken diagnos jag tror att han har. En funktionsnedsättning innebär nedsatta psykiska, fysiska eller intellektuella förmågor – varken mer eller mindre.

                Okej, tack för att du förtydligade! Nej, du har ingen skyldighet att specificera. Jag reagerade främst på att personen tyckte det var viktigt med vilka diagnoser jag hade.
                Du har helt rätt angående vad som räknas som funktionsnedsättning och inte (inte bara fysiskt, utan också psykiskt osv), är tacksam för det.

                  Ingen fara, det var inte jag som sagt. Svårt att hålla koll på folk om alla heter anonym.

                  Jag menade inget illa med att skriva om funktionsnedsättningar men jag förstår att det är ett känsligt ämne.

                    Förstår dig, så många som går under namnet Anonym här inne!
                    Tror inte heller att du menade något illa med det du skrev, jag kallar mina diagnoser för funktionsvariationer, min morbror säger funktionsnedsatt. Det är så individuellt att någon kommer reagera vad du än skriver, tyvärr..

          Det är du som lägger negativ värdering i det, inte jag.

            Så du säger att det finns en positiv värdering i att ha en nedsatt kognitiv förmåga? OK. Jag stänger av för i dag.

              En person med nedsatt kognitiv förmåga kan ändå leva ett hyfsat normalt liv, med jobb, hobbies och sociala kontakter som får dom att känna sig som vad vi andra anser är ”normalt”. Är det accepterat av allmänheten? Nej, inte direkt. Ser det snarare som att föräldrar och anhöriga till dom ser det positiva i situationen istället för det negativa.

              Är dagligen avdunsjuk på min kompis på aspberger-spektrat! Det finns väl bra och dåliga saker med allt? Därför det kalls funktionsvarierad, inte nedsatt 🙂

        Jag är född 2 månader för tidigt och har inga nedsatta funktioner. Tvärtom har jag högt IQ och en kropp med mycket bra värden. Såklart alla kan utvecklas olika men reagerade på kommentaren ovan.?

        Spontant känns det som en annorlunda kommentar (Anonym 20:16). För tidig födsel är rätt irrelevant, finns fler som är födda för tidigt och som har, vad du anser, normal kognitiv förmåga. Klart det kan påverka, men det beror på fler faktorer än att bara vara född för tidigt. Och kortväxt? Ser verkligen inte hur det passar in i bilden, att vara kortväxt innebär inte att hjärnan fungerar annorlunda? Hoppas du är ett troll.

          Att han är kortväxt handlade inte om hans kognitiva förmåga eller oförmåga utan tillhörde en mening som inte kom med i min kommentar. Och inte med storleken på hans hjärna heller, ”En annan M”.

          I många fall lider inte barn av att födas för tidigt men visst kan det innebära problem. Har själv erfarenheter av det från min omgivning. Det var väl dumt av mig att spekulera i något sådant, det får jag medge. I övrigt är det inget konstigt med min kommentar. Jag tycker fortfarande att ungdomar (för ’Erik’ är inte ett barn) kan ansvara för sina egna handlingar och tänka själva, såvida de inte har just en funktionsnedsättning (ja det är ett riktigt ord ”En annan M” av något slags som påverkar dem psykiskt, fysiskt eller intellektuellt. Jag är ingen funkofob för att jag använder mig av ordet FUNKTIONSNEDSÄTTNING.

          Är ni nöjda nu? 🙂

            Fast funktionsnedsättningar kan tolkas på olika sätt. Du är inte funkofob, det är inte det jag säger, absolut inte!
            Min morbror är rullstolsburen (men 100% i huvudet) och räknas som funktionsnedsatt, just eftersom han är rullstolsburen. Jag har diverse diagnoser och räknas iom detta som funktionsnedsatt psykiskt, för jag fungerar inte som alla andra, men är ändå ”normal”.
            Tror vi misstolkade varandra lite, håller med dig, och skulle aldrig säga att någon var funkofob pga att de använde funktionsnedsättning. Det var mer sättet din kommentar tolkades som jag reagerade på, kan vara fel av mig och i så fall ber jag om ursäkt.

              Nej du behöver inte be om ursäkt, jag tror bara att du misstolkade. Jag var helt objektiv i min kommentar och det var inte meningen att tala nedvärderande om folk med funktionshinder. Jag tror vi är rätt överens men det är svårt att få fram i en text. Tackar för mig ikväll då jag ska ta hunden på en kvällspromenad. Ha det bra! 🙂

                Ja, jag tror det med faktiskt (nu när jag läst igenom kommentarerna igen), men vill ändå be om ursäkt. Och ja, så svårt att få fram i text. Ha det bra 🙂

          I ”Eriks” fall har det i en tidigare dom framkommit att han har kognitiva svårigheter, om det beror på generna från far och mor eller för att han är född för tidigt, eller både ock, det kan man bara gissa sig till.

        Mitt barn har funktionsnedsättningar och inte tusan ska man använda det som ett ”ok” för dumma handlingar!
        Barnen är inte deras funktionsnedsättning!
        Barnen är fortfarande 100 % ansvariga för deras handlingar oavsett! Sen är jag som förälder den som har det yttersta ansvaret!

    Bra camcam att du tog bort inlägget!
    Tvi fan va elaka många kommentarer var!

      Den som är elak är väl modern till den kriminelle? Hon som skyllde på flickan som blev sexuellt utnyttjad och kallade henne för skräp??

        Jag försvarar inte på något sätt uttalandet ”smuts”, men rätt ska vara rätt och det var inte den utsatta flickan hon kallade smuts utan en som ifrågasatte modern.

        Man kan kritisera moderns uttalande och samtidigt kritisera hur vissa människor uttrycker sig i kommentarsfältet. Det ena utesluter inte det andra.

        Förstår faktiskt inte varför cancan tog bort inlägget med tanke på att han är dömd.

          Cancan??????

      Varför togs inlägget bort? Hann inte in på kommentarerna..

        För mycket PK ute i kväll. Eller jämt. Inte sticka upp, inte sticka ut.

        Amen vaaafaaan vill veta och läsa allt om föregående inlägg!

    Lägg ner för fan!!!!

    Hur gick det för anonym i Albanien? Läser du idag? Hoppas du tagit dig hem.

      Jag tänkte också på dig, anonym i Albanien. Hoppas att du kan skapa en bättre sits i livet, för det är du värd!

    Nu får du förlåta mig Camilla, men vad i hela friden trodde du skulle hända i förra inlägget? ”Personen blev för lätt att identifiera”?
    Du själv var ju delaktig i att identifiera personen i fråga genom att säga att du inte kunde ge ledtråd, men ändå gav ledtrådar.

      Och nej! Jag är inte Stollis.

      Det kanske blev lite fel, OK?

      Cc gjorde om och gjorde rätt, tur att man kan rätta sig själv om man gjort något som är fel.

        Absolut! Jag tycker bara man själv borde stå för att man gjort fel.

        En idé skulle vara att tänka efter före istället för efter publicering. Generellt.

          Ungefär som man när man kommenterar. Generellt.

            Ja..?

        Men lägg av, Camilla visste exakt vad hon gjorde och anledningen till varför hon tog bort det är väl för att hon fick för mycket skit som vanligt, inte för att hon kände att det ”blev lite fel”.

      Själv är jag skit ledsen att jag missade detta. Vad har hänt? ?

        Läs flashback, aktuella ämnen, överst.

      Exakt.

      Har man följt personen och har sinne för detaljer så var det väldigt lätt att identifiera huset på polisens egna bilder..Camilla var inte först ut.

    Någon har som har migrän av typen ice-pick migrane? Eller känner någon som har?

      Jag har det inte som diagnos eftersom jag inte tagit upp det med min läkare (har enbart diagnosen migrän med och utan aura), men har exakt de symtomen som ice-pick headache ger, de gånger jag har ont och det inte är ett vanligt migränanfall.

        Får du något mer än själva slaget som smärta? Typ aura av något slag? Sticker det i fötter/händerna? Får du massa saliv?

          Nej inget av det du nämner. Däremot yrsel som går över snabbt, eller susningar eller pip i öronen, eller att jag inte kan höra på ett av öronen.

            Något speciellt som utlöser anfallen? (Och tack för svar)?

            Jag har menieres sjukdom.
            Låter som att vad du har är liknande?

    Mer om Bianca och Philippe, har de gjort slut? Jag tror hon är väld någon mycket bättre?

      Varför är ni så intresserade utav andras relationer?

        Har tyvärr inget bra svar på det.

        Är du inte intresserad av något, som för någon annan kan verka helt ointressant?

        Om man inte är intresserad av andra varför hänger man här öht? ?

      Vaddå mer? Du får fråga Bianca om de gjort slut.

      Vilket skämt om de nu har det. Ja, jag vet att hon är ung. Men att hoppa på och av ett tåg som slänger av en när det blir för varmt fattar väl en 13-åring inte är så smart.

      Men sluta nu, intressenivå noll. Gå någon annanstans.

        Jag tycker du kan gå istället. Vi är alla nyfikna på olika saker/personer och anonym 19:57 skriver i rätt forum där det är tillåtet att undra fritt.

    Är gravid(vecka 19) och har så otroooligt ont i brösten emellanåt. Eller oftast är det bara det ena som gör ont.
    Hade jätteont en tid dom första veckorna, men det gick över så trodde allt skulle vara frid och fröjd nu. Tydligen inte.. ?
    Nån som har tips på hur man kan lindra smärtan? Har märkt att kyla gör det värre.

      Lider med dig. Hade så ont så jag grät så fort jag vistades utomhus när det var under 15 grader ute. Köpte bröstvärmare, hjälpte inte. Blev inte bättre heller förrän det blev sommar och varmt ute (var gravid förra året när det var varmt redan i maj, födde i juli).

      Ullinlägg i bhn kanske? Finns på apoteket ellerhttps://www.jollyroom.se/mamma/amningsprodukter/amningsinlagg/imsevimse-brostvarmare-ull-silke-paronformade?gclid=CjwKCAjw6vvoBRBtEiwAZq-T1bdWtw2cbxzDTbJiVfIWYFpHwFByUTSzFq3LboqvoUsccPAMQtibthoCY2MQAvD_BwE

      Från det att jag fick reda på graviditeten i v.7 (har oregelbunden mens) till det att barnet föddes hade jag bh på mig dygnet runt, förutom vid dusch. Hade så ont och de var hårda som tennisbollar.

    Jag är inte ens från Sverige men hadde inte svårt med att gissa vem det rörde sig om.

      Då vet att PK-Sverige drar i handbromsen så snart det blir jobbigt.

    Hej!

    Jag har ett problem; jag har ett födelsemärke på bikinilinjen som jag vill ta bort (och undersöka) men jag vågar inte gå till någon läkare eftersom det känns väldigt intimt, fjantigt egentligen jag vet. Nu till min fråga: är det någon som känner till en bra mottagning/läkare i Stockholm där man kan känna sig helt bekväm med sånt här?

    Tack på förhand!

      Be om en kvinnlig läkare på din vårdcentral om det känns bättre ❤️

      JA! Haga Hudcentrum, go go go – bästa!

        Någon specifik person?

      Det är bara att gå. 🙂 Jag fick nässelutslag på hela venusberget och ljumskarna och var tvungen att dra ner trosorna på vc liksom, var inte heller så kul men ärligt talat så brydde de sig absolut 0.

      Du får nog ladda upp mentalt att det kommer kännas jobbigt oavsett vilken läkare du ska träffa men att du också lovar dig själv att du är tydlig om någon inte känns bra. Ha en färdig replik i huvudet typ ”jag känner mig inte bekväm med det här, jag måste få be om att avbryta och återkomma senare”..

      Berätta även för läkaren innan undersökningen att du tycker att det känns obekvämt och att du har dragit dig för att söka hjälp för att du tycker det känns för intimt.

      Trösta dig också med att dom undersöker och ser ”värre saker” än så, för dom är det förmodligen bara en kropp och inget mer.

      Jag gick till vårdcentralen och bad att endast ha kvinnor i rummet. Mitt satt typ 1cm från yttre blygdläppen typ hehe. Det var inga problem och jag kände mig trygg och väl mottagen. Men fyfan vad ont bedövningssprutan gjorde, men sen var de lugnt. =)

      Kan bara tala om att jag som jobbar på en akutmottagning inte ens reflekterar över intima delar, man ser så mycket olika saker på jobbet och det är inget vi tänker på alls! Jag hade sett födelsemärket och inget annat då det är det du söker för, spelar ingen roll var det sitter 🙂

      Men som andra sagt, be om en kvinnlig läkare/sköterska om det känns mer bekvämt! Men var inte orolig för att söka hjälp, det är därför vi finns 🙂

    Vilka kändisar var hetast när ni växte upp? (It girls, artister, skådisar…)

      10åriga jag hade tre bilder på väggen som fick en godnatt-puss var varje kväll. Ricky Martin, Leonardo DiCaprio och han där flintskalliga killen i Aqua!

        Søren!?

      Sångaren i Trance dance Var min heta dröm ??

        ?

      Spice girls. Paris Hilton och Nicole. Mary-kate och Ashley. Britney. Lindsay Lohan.

      Född 92. Brittan var het! Likaså Mischa Barton, Eva Longoria och såklart Paris Hilton. Saknar den tiden litegrann för den kändes inte så komplicerad. Det var ett ganska glatt mode också – vita jeans med färgglada toppar, strassarmband, hoops, guldiga bälten, turkosa kjolar… Visst opererade sig kändisarna men det fanns ändå mer variation i stilar tyckte jag. Idag ser alla likadana ut med contour, spraytan, mörka ögonbryn, fransförlängning och lip fillers.

        Kan också sakna den tiden! Förutom att alla kändisar hade ätstörningar typ. Minns alla frida tidningar mdd bilder haha.

          Åhh, ja! Frida och OKEJ <3

            Åh! Okej!! Jag gick på riktigt till sju olika butiker på samma dag (över en mil) för att få tag på en tidning som hade en plansch på backstreet boys. Det var slutsålt överallt (förutom sjunde stället) pga den där affischen ? annorlunda tider mot idag.

              Gulligaste jag läst haha!

              Har du kvar den ? Hoppas

                Nej tyvärr inte. Den slängdes i en flytt 2004.

          Ja jo, man läste om Nicole Ritchies viktnedgång i tidningarna minns jag. Hade inte hon och några andra en stylist som hette Rachel Zoe som var besatt av size 0 idealet?

            Juste, Rachel Zoe.
            Minns att min dröm var att bli lika smal som Nicole Richie när hon var som smalast ??‍♀️

          ÄLSKADE den tiden men Rachel Zoe borde kanske tagit en kanelbulle eller två ?

      Sweet, Suzi Quatro, Ricky Wilde. Senare Sex Pistols, Kraftwerk, Bowie. Ännu senare Garmarna, Einsturzende Neubauten, Coil. Numera blandar jag allt av detta och är tämligen lycklig.

        Lite kul att även 50-talister hänger här 😀

          60-talister ?

          60-talist, för bövelen, min kära ungdom! *smile* (Ja, jag vägrar emojis …)

            Sorry att jag antog att du var 50-talist. Tänkte att eftersom bl.a. Suzi Quatro och Bowie var så stora på 70-talet utgick jag från att du var i 20-årsåldern då, alternativt lite yngre. Hursomhelst, bra musiksmak!

              Skrattar! /// 60-talist.

              Jag trodde som dig Anonym 20:46, kanske du var en lillgammal 60-talist, anonym 20:41 ? hälsningar sen 70-talist med (för mig) unga 50-talistföräldrar!

          Svarar förut, men, jag är 64 år, snart 65. Går i pension i augusti

            Älskar musik, både riktigt gamla, men också allt nytt som får mig att njuta och rysa. Känner mig inte gammal , så länge musiken känns i hjärtat och kroppen

      Rob Lowe, Christian slater, Don Johnson, Patrik Swayze, Andy Garcia alla i Beverly Hills 90210 .

        Jag håller på att plöja alla säsonger av Beverly Hills på Viafree. Är på säsong 9 nu. I love it!

          Har dom Beverly Hills där?! What! Och det säger du nu!
          Jag som tänkte gå och sova – det här blir en lång natt…..

          Men åh! Jag har letat efter någonstans att se Beverly Hills huuur länge som helst, den serien finns inte på streamingtjänster eller ens att ladda ner(med bra kvalité och gärna svensk text då). Stort tack! 😀

      Hela Westlife-gänget + massa andra boybands såklart. Minns även Alexander Skarsgård som slog igenom i Vingar av Glas år 2000, hysterin där jag bodde var total.

        Åh, minns fortfarande slutet..när han står där (sexig som f*n) vid bilen och hon har precis klarat körkortet ?

          Haha jamen jaaa! Och sen växte han knappt upp och blev vampyr istället :’)

          Åh sista scenen vid bilen! Han hade en glipa mellan T-shirt och byxa så man kunde se lite av magen ?

            Mina inlägg läggs fel, väldigt märkligt….
            så mkt har jag inte druckit ??
            Blev iaf tvungen att googla upp klippet, år sen jag såg det…blev inte besviken, var som jag mindes det ?

        Mitt svar i modd? Huh?
        Aja…älskar scenen vid slutet då han står vid bilen och hon har tagit körkortet ?

          Blev tvungen att googla…love that scene ?

      Billy Idol mitten av 80-talet.

      Bill Kaulitz, sångaren i Tokio Hotel. H e r r e g u d vad jag var kär i honom när jag var 13, haha.

    My gör omarkerad reklam X 2.

      Är det var du känner att du vill prata om på öppet spår? Anmäl henne. 🙂

        Mår du bättre nu?

      Och My köper mycket följare på ig, följarantalet åker ständigt upp och det beror def inte på ordinarie följarantal. Osmakligt, precis som om inte folk ser det.

    Är det någon som har pcos? Hur äter och tränar ni? Jag har läst att man tex inte ska springa då det stressar kroppen, verkligen synd tycker jag.

    Jag vet att lågkolhydratskost är den bästa vid pcos men jag har så svårt att följa den kosthållningen.

    Har någon här märkt av att brösten har fortsatt växa efter 25? Jag är 27 och har blivit smalare och liksom benigare men brösten har växt. Är inte gravid och tar ej några hormonella preventivmedel.

      Är äldre än dig, dels ändrar mina bröst en hel storlek varje månad pga mens, men även viktuppgång/viktnedgång samt hur jag tränar får mina bröst att antingen växa eller minska lite.

        Ja samma här, vid mens känns de minst en kupstorlek större, är det normalt?? Sen när jag tränat hårt i perioder har de nästan försvunnit helt. Det konstiga var att när jag chillade med träningen och åt mindre (eftersom jag inte tränade som sagt) och gick ner lite i vikt, blev brösten större.

        Bröst är verkligen konstiga! Lever sitt eget liv liksom.

      Mina blir större vid ägglossning av någon skum anledning.

      Jopp… vet inte om det slutat än… men nu har de nog stått still ett tag i alla fall.. är 39

    Känslan när man får sätta autosvar på jobbmejlen, stänga av datorn och checka ut för semester! ? Så jäkla härligt och oj vad jag ska njuta av tid med familjen. Vilka fler går på semester idag? ?

      Jag ?? har inte fattat riktigt än, hittils är det som en vanlig fredag men på måndag kanske det känns bättre när larmet inte ringer ?

      Vi har stängt fabriken, åkt så långt som det kan gå
      Långt ifrån trafiken, för att slicka våra sår
      Vi har ett eget hus på landet, dit ingen telefon kan nå
      Ett glas som klirrar grogg i handen, och radion står på

      Och det här är nog så nära, himlen som vi kommer nå

      Det här är drömmen om semestern, himlen den är ännu blå
      Och bästergöken gal i väster, kom gärna hit och hälsa på
      I horisonten seglar båtar, vi seglar längre bort ändå
      För radion spelar våra låtar, och jag kan svära på

      Att det här är nog så nära, himlen som vi kommer nå

      För vi har stängt farbiken, åkt så långt som det kan gå
      Långt, långt upp till bottenviken, och jag kan svära på

      Att det här är nog så nära, himlen som vi kommer nå

        Finns en underbar video på Youtube, Bo Kaspers ”Semester”. Den brukar jag kolla på när det känns så där.

        Åh, Bo Kaspers! ?

        Lägg gärna till artist eller upphov. Nu ser det ut som om du har skrivit en text själv. Själv Älskar jag också Bo Kaspers , deras musik och texter

      En vecka kvar! Men lite ångest för semestern, kommer ändå behöva ha med mobil och datorn känner jag. :((( Önskar så att jag hade ett jobb där jobbmobilen fick stanna på jobbet men valt fel bransch..

        Vad jobbar du i för bransch? Känner att detta är något jag vill undvika i största möjliga mån. Jobbar nu inom hotell och restaurang och visst det är skönt att kunna lämna jobbet och gå hem, MEN hatar att jobba då ”alla” andra är lediga. Dvs kvällar, helger och somrar 🙁

          Jurist i privat sektor. Även om det är kontorsjobb händer det dessvärre ganska ofta att jag jobbar sena kvällar, helger och behöver ställa in kompishäng. För noll kr extra. Absolut inte bitter..
          Det verkar iaf vara bättre i andra branscher men beror nog mycket på. Statlig/kommunal sektor är nog generellt bättre, likaså större företag tänker jag. Förstår att det är segt att jobba när andra är lediga (själv jobbat i butik)..

            Också jurist. Det är ett sånt skämt att vi som är utbildade i arbetsrätt har de villkoren vi har.

              Organisera er fackligt och delta aktivt, tro mig förändring och förbättring kan ske men det kommer inte gratis. I det kapitalistiska ekononiska systemet vi har kommer ingen ge er ledigt.

            Tack för svar! Har en kandidat inom logistik att plocka ut så fort jag är klar med en tenta som släpar. Längtar efter ett 8-17 jobb där jag kan stämpla ut och lämna all eventuell skit kvar på jobbet.

            Noll kronor extra? Bonusen är ju ganska häröig.

              Ganska svårt att komma upp i bonus pga debiteringskraven samt att ibland är det perioder när det är lugnt på dagarna och sen dyker något upp först på kvällen, då är det i princip omöjligt att komma upp i.

            Jag gissar att du blir kompenserad med en månadslön plus bonus som är relativt mycket högre än ett vanligt 8-17 jobb…

              Mja, beror på hur man ser det. Räknade lite hur mycket övertiden är värd och lönen äter snabbt upp det. Dock svårt jämföra med ett ”vanligt” 8-17 jobb och vad du menar med det?

            Vad har du för lön?

    50-årspresent!!!
    Pappa har fyllt 50 & ska nu ha fest och jag har iiingen aning vad jag ska köpa!!??
    Han har ingen specifik hobby heller så jag tycker att detta är skitsvårt. Jag har även en tight budget så jag och min bror kan nog betala ca 500 kr var…
    Vad köpte ni till er far i 50årspresent?

      Jag och mina syskon gjorde en ganska tjock fotobok (som man beställer). Blev superbra och uppskattat, vi gjorde även exemplar till oss själva.

      Jag hade gett en upplevelse med dig eller med både dig och brorsan till pappsen! Kvalitetstid är så himla värt plus en får chansen att ta vara på relationen man har tillsammans. ❤️

      Global kniv han saknade i sin samling plus Globals egna skärbrädor i två storlekar.

      Min far är kanske lite enklare då han har väldigt specifika intressen så han fick en ny skottkärra. 🙂

        Gulligt!
        ”Intressen: skottkärra”
        Ser framför mig hur han kör runt jättenöjd med sin skottkärra.

      Kanske leta upp ett fint foto på dig och din bror från när ni var små och lämna in för förstoring och inramning? Går att göra svartvit, beskära osv. Mina barn gjorde det på fotoaffären till sin far i 50-års present och det blev väldigt uppskattat. Framkallning, svartvitt foto ca 30×30 cm, svart kvalitetsram och vit kant runt kostade knappt 700 kr.

        Låter hemskt att säga, men jag hade inte uppskattat den presenten. Har absolut inga foton på väggarna. Tycker inte riktigt att det är snyggt tyvärr, men alla har olika smak. Sen älskar jag foton generellt, men inte på väggarna. Bilder som jag ser alldeles för ofta hängande på folks väggar tappar liksom innebörden och charmen efter ett tag. I så fall känns fotoböcker eller nåt bättre.

          Jag har inte heller foton på väggarna, men ett inramat foto på sina barn kan man ju ha ståendes i en hylla eller på ett skåp om man inte vill ha det på väggen.

            Barnens far har dock sitt uppsatt i sovrummet, så han ser dem varje dag han vaknar. Det blev en väldigt lyckad present och jag hade också blivit glad över den, fast jag inte skulle hängt den på väggen!?

            Jo, det kan man ju ha. Om man inte är rädd för smakpolisen. #kanimtetänkamignåtjagvillhamindrepåenhylla #baraböckerelleringenhylla

          Tavlor och allt som är på väggen tycker jag är superpersonligt och skulle aldrig få för mig att köpa det i present till någon. Jag har fått två tavlor med foton och de ligger i en låda pga ful ram, passar inte min inredning. Vi har ett foto på väggen och det är vårt bröllopsfoto. Min syster köpte en jul till alla i släkten en billig ikea ram med hennes barns skolfoton, eehh tack =))

            Något jag tycker är jobbigt är julkort. Jag uppskattar att få dem och gillar verkligen omtanken. Jag läser baksidan och tackar för kortet. Sen slänger jag det. Det blir lite klurigare när det är foton på folks barn. Vad tusan ska man göra med det? Jag slänger även den typen av kort, men det känns nästan lite elakt och otacksamt. Alltid barn i lucia/tomtekläder. Kan ju inte gärna spara alla korten :S

              Jag skickar julkort med bild på min son. Hhahhaha men jag förväntar mig inte att folk ska spara de, förstår helt att folk slänger efter ett tag, hoppas väl att de får sitta på kylskåpet nån vecka men sen så =) haha Så de behöver du inte tycka är jobbigt =) Jag skickar mest för att visa upp min gullunge, hälsa en god jul och that’s it =)
              Dock hade min bonusmamma sparat korten och tog fram varje jul, blev helt chockad när jag såg att hon hade de uppställda på fläkten hemma ^^

              Klart du kan slänga fotona! Nu skickar jag bara bilder på mitt barn till väldigt nära släktingar som jag vet gillar sånt (mormor, morfar, gammelfarfar, en faster osv ) men om jag hade tagit illa upp för att de inte sparade bilderna i evigheters evighet hade jag väl fått SKÄRPA MIG, för tusan! Vissa gamla släktingar är riktiga hoarders och sparar säkert i någon pärm men andra slänger definitivt och mig kvittar det.

      Jag framkallade bilder på mig och mina bröder i lite större storlek och köpte ramar till dom. Han blev jätteglad! Leta fram fina barndomsbilder på dig och din bror och framkalla i lite större format kanske? Eller en fotobok? Känns som det alltid uppskattas!

      Jag skulle ha uppskattat en korg med lite delikatesser och en flaska vin.

        Samma här! Skulle uppskatta det mesta bortsett från”prylar”.

      Saker man aldrig unnar sig själv! Ett fint vin, en extra dyr olivolja, fina tofflor etc etc

      Kolla rofa.se där finns fina saker du får med gravyr. Jag har köpt både pepparkvarnar och necessär. Finns verkligen allt möjligt välja på och blir personligt med gravyr.

        Förlåt men pepparkvarn med gravyr… Haha.

          Min pappa har en sån. 😛 Med matchande saltkvarn också såklart. ?

      Oj…. kommer inte ihåg… jag var inte så gammal då…

      En kockkniv från ”Mora kniv” med hans namn ingraverat.

      Gav min pappa ett öl-abonnemang förra året och han blev jätteglad. Det är med bryggeriet mikkeller och man får, tror det var, 9 ”craft beer” ölar hemskickade varje månad. Det är rätt dyrt, tror runt 500kr/mån, så vi tre syskon la 500kr var och gav honom ett ”prova på abonnemang”. Hade tänkt avsluta det efter tre månader men han gillade det så mycket att han valde att behålla det (och betala själv såklart ;))

      Jag hade slagit ihop mig med brorsan och gett honom en middag ute och bio/föreställning i present. En kväll ihop bra ni tre. Älskar sådana presenter för då firar man en gång till!

      Hitta kul foton på dig och din bror från när ni var små och återskapa dem (kläder, poser, bakgrund) och gör en fotobok. Plats för många glada skratt.

      Han fick en jordglob som är ett barskåp ??

    Fan nu missade jag förra inlägget. Kan någon berätta lite kort vad de gällde utan att avslöja något illa?

      En ”folkkär” artist son/dotter har råkat illa ut, vilket ledde till att artistens hus blev genomsökt av polisen. Har för mig att det handlar om narkotikabrott

      Googla folkkär artist/husrannsakan/narkotikabrott

      Kolla på Flashback på aktuella ämnen, högst upp 🙂

    Ja, polisen hade gjort tillslag hemma hos snoppviftaren med en bok till mamma

      Fan att det inlägget försvann, jag som ville se om nya kommentarer dykt upp lagom till jag anlände till jobb.
      Jaja det får bli flashback gällande den galna tookan.

    Någon som gått KBT för ångest? Hjälpte det?
    Ska börja nästa vecka och är lite nervös!

      Ja! Det bästa jag någonsin har gjort. Hjälpte hur mycket som helst.

      Ja. Inse att det tar tid för er bägge att känna varandra.
      Och att det inte händer nåt för efter 5-6 gången.
      Var noga med att berätta sant och relevant.
      Det kan också påverka dig negativt första tiden
      eftersom det är jobbigt att gå i terapi.
      Kanske för de flesta jobbigt men befriande i slutet.
      Återkommer med: Det tar tid. Ingen quick fix.
      Det är min generella erfarenhet. Kort.

      Hjälpte mig mycket! Lycka till!

      Ja! Fast först tredje omgången jag försökte så ge inte upp!! Vid tredje försöket så gick jag i grupp-kbt och åt samtidigt anti-Depp. Tog ett år att tabletterna och ett par månader med kbt:n men nu ett år efter jag slutat med tabletterna mår jag så satans bra. Går inte att jämföra med innan!

      Jaaa hjälpte så bra!! Fick tydliga verktyg till att hantera ångest. Nästa jag gjort!

      KBT hjälpte mig oerhört mycket, men det krävdes många vändor till psyk och flera perioder med KBT.

      Helt utifrån mitt eget perspektiv: Jag har nu efteråt insett att KBT förvisso är en oerhört bra metod, MEN det handlade så mycket om personkemin mellan mig och min psykolog.

      Sen så tror jag det handlar mycket om hur djupt man sitter. För mig som faktiskt hade en väldigt svårt depression med ångest så var det svårt att motivera mig till att följa stegen i KBT-behandlingen. Det krävs verkligen att man på eget bevåg ska vilja bli frisk (så upplevde jag det), men om man är så deprimerad att man inte ser att det finns en lösning, då kan KBT vara svårt.

      Men rent generellt, när jag senare i livet snarare haft problem med ångest och självskadebeteende så har de verktyg jag fått från KBT-behandlingen varit guld värd!! Jag har nu mycket bättre kontroll över ångesten, har lärt känna mina triggers och har en panic-plan som jag kan ta till. 😀

      Det där blev ett långt svar, men kort sagt, KBT kan vara oerhört svårt och tungt men man kan också få väldigt bra verktyg för att hantera känslor och situationer.

      Lycka till! 😀

      Japp! Skitbra! Var ärlig om ALLT. Gå dit även de gånger du inte pallar och ha med dig extra smink till terapin ifall du vill fixa till dig efter. Det är mina tips, hoppas det ska hjälpa <3

    Apropå IL så tycker jag ILF är en jätterolig akronym.

      I like to f*ck?

    Strax dags att testa en ny grej; att gå på bio ensam. Som nybliven singel, för första gången i mitt vuxna liv, behöver jag lära mig att göra saker på egen hand. Hoppas att alla får en fin kväll, oavsett vad ni gör ?

      Ha det så bra❤ singellivet välkomnar dig med öppna armar, vilken film ska du se?

        Tack ? Rocketman ska jag se! Känns lagom såhär en fredagkväll.

          Var på bio själv förra veckan och såg rocket man, tyckte också det kändes märkligt första gången men nu älskar jag att gå på bio själv, unnar mig det ibland.

      Ensam bio är det bästa som finns ju! Hoppas du får en trevlig kväll 🙂

      Ja det gjorde jag också när jag blev singel – supermysigt. Skönt att inte behöva kompromissa om film och oroa sig över om den andra gillar filmen haha.

      Vill även tillägga att kommentarer som era är så fint att läsa, all kärlek till er❤

      Det gjorde jag i våras, ville se en specifik film just den kvällen och orkade inte vänta till alla polare hade slutat jobbet. Det var skitmysigt! Åt thaimat innan, strosade runt på mall of scandinavia en stund och gick sen på bio. Så mysigt!

      Såklart så kom kille, jag en gång dumpat på ett väldigt elakt vis, med sin flickvän och jag ville sjunka genom jorden . Där satt jag ensam och såklart tänkte jag ju att ”nu trot han att jag är helt ensam utan vare sig vänner eller pojkvän”, som om det egentligen vore viktigt? Det var väl karma som ville jävlas 😉

      Gå på bio, njut och tänk på hur många som faktiskt går ensamma på bio utan att för den sakens skull vara ensamma. <3

      det kommer gå jättebra. lycka till. vilken film ska du se`

      Jag älskar ensambio! Hoppas att du får en fin stund och att du älskar Rocketman ? Planerar själv att se den snart – ensam.

        åh hej violet!

          Hej! ?

      Jag bodde i USA ett år förr 100 år sen, då gick jag ofta på bio själv. Skönt att slippa rätta sig efter andra

      Modigt! ? Har funderat på att göra det men aldrig vågat, så töntigt egentligen.

      Sätt dig gärna långt fram, så att du kan lägga fötterna på sätet framför dig utan att få stryk. Plussa på med en kall läsk, och cirka ett halvt kilo godis.

      Åh gå på bio som singel, jag älskade det! Går fortfarande på bio ensam trots att jag har sambo. 😛
      Och singel-fika är också mysigt, speciellt när man sitter vid fönstret på en ”barstol” och bara kan titta på folk som rusar förbi, helt omedvetandes om att du sitter där och tittar på dem (och tänk vad coolt att alla du ser, tänker på något just då!).

    VAD gör man om ens kompis har en idiot till pojkvän? Han påriktigt skadar henne hela tiden o hon är medveten om att han inte är bra men… hon älskar honom för mycket. Känns jobbigt o se henne ständigt må dåligt pga av honom

      Ta med en 3:e gemensam vän och tala med henne ensam. Alla 3.
      Du är inte svartsjuk?

        Och sen nä, jag är inte svartsjuk, gör bara ont o se hur han gång på gång förnedrar henne o begränsar hennes sociala liv

        Haha alltså seriöst, det här är problemet med så många människor. Vadå svartsjuk? Om en man beter sig som en idiot mot ens tjejkompis, vad f*n finns det att vara svartsjuk på? Att bli behandlad som en dörrmatta? Det bästa är att stänga dörren och inte bry sig, så slipper man verka svartsjuk på ingenting.

      Stötta henne när hon anförtror sig, var inte fördömande eller nedlåtande. Det är svårt att bryta en relation och hon behöver veta att du finns där för henne när det blir aktuellt. Är du för öppet negativt inställd till killen kan det resultera med att hon stöter bort dej istället.

      Grejen är, vi är ett gäng tjejer som är öppen med varandra, så vi är flera som vet om det här men står ändå inte ut med att se henne må dåligt, vi står varandra väldigt nära. En gång blev jag så jäkla lack på killen att jag sa hur sjuk han faktiskt är och kunde inte hålla tillbaks min ilska över killen. Sa egentligen inget taskigt men känner ångest över det.

        Känn inte ångest över det! Tvärtom, du kommer bara känna dig dum i framtiden om du spelar att alla hans utspel är ok. Så bra gjort. Det visar även henne att hans beteende inte är ok.

        Jag har gjort samma sak. Min kompis dåvarande var ett riktigt svin. Slog henne och kränkte henne. Hon ville/vågade inte lämna. Försökte vara lugn när jag träffade honom men blev en dramatisk scen när jag bad honom dra åt helvete och sa att jag aldrig mer ville se honom. Ångrar NADA. Så känn ingen ångest. Han förtjänade det säkert 🙂

      Var där men distanserat. Jag klippte banden då han var en riktig jävla idiot och det gick ut över mig, så jag bad de båda dra åt helvete, fast på ett fint sätt. Livet är för kort för att ”fixa” vänners problem. Du kan försöka öppna hennes ögon, men om hon fortsätter blunda för det kan du inte göra så mycket.

        Och det jag menet med gick ut över mig var att han framför henne pratade om sina sexuella fantasier och ställde frågor om mitt sexuella liv, berättade om att han skulle vilja ha trekant medan hon såg på. Jag skrattade bort det men det blev så mycket till slut och the cherry on the cake var ju att han behandlade henne som skräp medan hon sa att han beter sig så för han bryr sig (kallar henne för allt möjligt, kommer inte hem på hela natten osv). Helt hjärntvättad, så det var bara bye bye för min del.

          Usch vilka män det finns! Tycker ändå det var bra att du lämnade det där, det finns liksom en gräns för hur mycket man ska ta för en väns skull, speciellt när vännen vägrar inse saker.

            Och det finns lika många kvinnor som beter sig illa…

              Ja fast nu svarade jag på anonyms kommentar om hennes kompis MAN.

              Nej. Finns faktiskt inte alls lika många.

              67 procent av det dödliga våldet mot kvinnor sker i en parrelation; 22 dödade kvinnor. Av det dödliga våldet mot män sker 5 procent, 4 fall, i en parrelation.
              Källa: Brottsförebygganderådet 2018

              Där du dina fakta och håll tyst sen.

                Det minskar men är givetvis oroande.
                Men det visar sig att om man frågar BÅDE
                kvinnor OCH män så är det inte så stor
                skillnad på om man upplevt våld i nära
                relationer. Det finns också ett stigma att
                anmäla en kvinna som man. Varför inte se
                ALLT våld och sexuella trakasserier som nåt
                gemensamt som vi ALLA bör uppmärksamma?
                Nu har ju feministiska grupper totalt kapat det.

                ”Där du dina fakta och håll tyst sen.”
                Anonym / 07:16:

                Bla bla bla…

      Svårt det där. Förekommer det våld eller kränkningar så tycker jag du ska vara tydlig med att du tycker att din vän förtjänar någon bättre och att du finns där för henne om hon behöver hjälp att ta sig ur den relationen. Men i slutändan kan hon bara fatta beslutet att lämna. Försök att inte konfrontera mannen- det är bara bortkastad tid och du vill inte involvera dig i ngn potentiellt farlig eller våldsam. Var tydlig med din vän. Jag har en kompis som har en kille som är en riktig douche, han är inte våldsam vad jag vet men beter sig som skit. Min kompis har en historik av att välja sådana män vilket är så typiskt- hon ser det dock inte själv. Han freeloadar på henne och får henne att göra alla möjliga tjänster för honom trots att han tjänar bra mkt mer pengar och har alla resurser. Men min vän påstår att de är ömsesidigt och att de är på ”samma nivå” fastän alla andra vänner tycker som jag. Men vad ska jag göra? Är ju inte mitt beslut att göra slut direkt även om jag önskar det ?

    Någon som varit på venusgården? Var ni nöjda? Värt pengarna?

      Ta in på Statt i Eskilstuna för 1/3 av priset.
      Eller vilket hotell som helst.

        Nu frågade jag specifikt om venusgården, jag vet ju om att andra hotell finns och är billigare.
        Har du varit där och är missnöjd? Kan du vara lite mer specifik med vad du inte var nöjd med i så fall?

          Jag skulle inte åka dit och betala pengar.
          Low class etablissemang som påminner
          mig om Pattaya 1983.
          Men den som har en 15-år gammal Saab
          och kasettband med ”Vikingarna” i bilen
          passar nog in. Lika träningsoveraller oxå.

            Okej, nu frågade jag ju någon som varit där. Alltså inte du. Tack ändå.??

            Volvo 240 rular! Helst med Eddie Meduza på kassett.

      Jag är också nyfiken på om det är bra ?

    Någon mer här som har svårt att förlåta ”unga jaget” för alla dumma saker som gjorts och sagts?

    Räcker med ngt pinsamt jag gjort vilket säkert ingen kommer ihåg så här 20 år senare men jag skäms fortfarande inombords.

      Haha jo, jag skäms något oehört att jag var så desperat att passa in att jag hängde med några galba emos på t-centralen/Nordstan i Göteborg. De stjal alkosprit? ifrån apoteket och försökte bli fulla på det, de drack annat också och gjorde allmänt en massa fuffens och irriterade människor runt omkring sig. Att springa ifrån säkerhetsvakterna var standard. Jag var dock bara med i någon vecka sen sluta jag åka till gbg för kunde inte ursäkta eller ta del i deras beteende. Men kan ändå skämmas/bli ledsen att jag bara ville ses som cool utav “riktiga” bilddagboks-emos. Pinsamt värre!

      Ja när ska man sluta få skamsköljnibgar för nåt man gjorde som tonåring?!

      Men alltså JA! Skönt att man inte är ensam. Kan gå så långt att jag får försöka övertala mig själv om att det jag gjort och sagt som yngre inte definierar vem jag är idag (28 år).

    ni som läser. vad läsr ni just nut?

      Jag har precis börjat läsa om Jonas Moströms bokserie. Tar gärna emot tips på bra deckare om någon sitter och trycker på sådant.. 🙂

        moström är jättebra. just nu står det still i huvudet. återkommer. tack för öppet spår

        Stefan Ahnhem’s böcker är oerhört bra. Tror första i serien heter mördare utan ansikte, minns aldrig ?
        Mons Kallentoft’s serie om polisen Malin Fors också dunder! Fast när Kallentoft skriver med Markus Lutherman serien om Zack. Den är fan ruggigt bra den med. Mina tre favoriter en fredag i juli?

          Oj hehe såg inte att Plopp också skrivit om Zack. Och mitt misstag där, AK är bara medförfattare i en av dessa böcker 🙂

        Har du läst Anna Karolinas böcker? Alternativt Kallentoft/Anna Karolinas om Zack?

        Jag lyssnade på kastanjemannen, sjukt bra! Dock otroligt lång

        Katerina Janouchs serie om barnmorskan Cecilia Lund. De är egentligen lite allt i allo, utöver deckare inbegrips familjeliv och samhällskritik. Slukade hela serien i en rasande fart. Börja med ”Bedragen”, sen finns det tio delar till!

      Vad har du emot stor bokstav??

        Vad har du för kärlek till frågetecken?

        Jag tycker att det framkommer väldigt väl vad Pia menar och frågar om, oavsett stor eller liten bokstav. Ingen stor grej alls kan jag känna så länge saker inte kan missuppfattas.

          Hur man nu kan missuppfatta saker oavsett stor eller liten bokstav, heh. Tänkte automatiskt på stavfel tror jag nog

        Hon kanske är lite full så här en fredagskväll ?
        Kände inte för att använda stor bokstav, har du kontrollbehov ?
        Boktips, C som frågade ?
        ”Victoria Bergmans svaghet”
        Trilogi, mycket psykologi, morbida mord samt sjukt spännande böcker om man gillar sådan typ av litteratur 😉

      Ett system så magnifikt att det bländar av Amanda Svensson

      Jag har påbörjat ”Hjärnstark” efter att jag lyssnade klart på författarens sommarprat. Intressant än så länge!

      Annars har jag börjat omläsning av Alanna som är första boken i en ungdomsfantasyserie som jag läste som liten. Det är fint med nostalgitripp ar ibland!

      Vad läser du själv nu Pia? ?

        just nu läser jag karin fossums viskaren. jag har jättesvårt med stor bokstav pga värk i fingrarna. lättare att bara skriv på. hoppas det är ok. har svår reumatism

          Jag hoppas att boken levererar och är sådär härligt mysspännande ?

          Och självklart är det ok, tycker inte ens att du ska behöva förklara dig.

            tack violet. puss

              Kram ?

            Och Drakens?är alltid lika underbar. Tycker mycket om Dig?

              Och jag tycker om dig ZaZa! ?

          ❤️

          Du ?behöver inte förklara Dig, stor eller liten bokstav, vem bryr sig. Hoppas Du mår bra och har ätit många, många Dajmstrutar?

        Den läste jag för ett tag sen, intressant bok! Håller nu på att läsa Skärmhjärnan av samma författare. Väldigt självklart det han säger, men så sjukt att man aldrig tar in det helt. Efter att ha läst dem så känner jag att jag måste röra på mig hela tiden och aldrig mer röra en telefon! (Men gör det så klart inte 😉 )

          Haha ja boken sätter lite lätt ångestfylld press på en trots att, som du säger, man redan egentligen vet om mycket av det han skriver. Men en behöver väl påminnelser… ibland … ca x1000 ?

          Skärmhjärnan ska bli kul att kolla upp!
          Jag gillar att Hjärnstark inte är tungläst utan flyter på utan att använda sig av prestigefyllt fackspråk ?

        Åh vilken slump, jag har faktiskt precis börjat en omläsning av Alana också! En riktig nostalgitripp!

          Vad kul att höra att det är fler som läser om den i detta nu ? så så mysig. Minns att jag hoppades på en filmatisering av serien men så bidde det inte. Tror detta var ingången till fanfiction-världen för mig hehe.

      Sven Hassel.

        Ah! Sven Hassel, den gode dansken! Kramar till dig!

      Började på en Lucy Dillon i veckan för behövde något lätt och feelgood.

      Game of Thrones! ?

      ’Bilder av henne’ Karin Slaughter, älskar hennes böcker!

      Kaj Korkea-Ahos Gräset är mörkare på andra sidan.
      Har haft den sedan den kom ut för fleeera år sedan men inte tagit mig tid till att läsa förrän nu. ? (Läser inte så mycket böcker nu för tiden..)

      Alla mats ahlstedt har jag plöjt denna veckan

        mats alhsteds böcker är super superbra

      Vredens druvor av John Steinbeck. Älskar att läsa klassiker på semestern!

        Ja! Speciellt de amerikanska klassikerna av nån anledning, typ den store Gatsby, riddaren I nöden osv. Vredens druvor tänker jag fortfarande på typ 10 år senare. O Hamilton.. Vad finns det mer för kul?

          Hemingway!!!!! Mitt autocorrect är INSANE

            Borta med vinden är ju given såklart! På drift, Frukost på Tiffanys, Onkel Toms stuga. 🙂

        Läser också Steinbeck för tillfället, fast ”Öster om Eden”.

      God’s Philosophers: How the Medieval World Laid the Foundations of Modern Science av James Hannam.

      ”Den mörka portalen” av Mattias Lönnqvist

      The hours before dawn av Celia Fremlin. Gammal bok som handlar om en kvinna som blir lite galen pga för lite sömn (skrikbebis och vill hålla perfekt-hem fasad uppe).

      Hypnotisören black edition av Lars Kepler. Har inte läst första utgåvan men black edition koncepten verkar intressant.

      Jag läser Jörn (norsk o) Lier Horst bok Nattmannen.
      En norsk tvserie baserad på böckerna går på viaplay så tänkte lyssna på dessa. Detta är första boken i ordningen på storytel.. 4 timmar in i boken men är lite tveksam ändå..

      Längtar, som jag tidigare nämnt, till i höst då Ahnhems nästa bok kommer ut. Har du inte läst hans böcker så rekommenderar jag dem starkt =)

      Karin Alvtegen/Karin Thunberg ”Osynligt sjuk, medan livet passerar”. Fast som ljudbok.

      Menar du att blondinbella är narcissist? Tycker inte det passar in helt klockrent om man kollar exempelvis här; https://www.teraply.se/narcissism

      Visst, hon har många drag av det men så blir det ju för alla som är framgångsrika? Jag har levt med en narcissist och han var ännu mer extrem..

    Vilket år är du född? Jag är 93:a ??

      1960. lastgammal

      Årtalet jag är född på ser likadant ut när man vänder det upp och ner. Betänketid: max sju sekunder. Ja, jag startar klockan nu!

        Eh… Va? Upp och ner? Du menar spegelvänt? 1001?

        Wow jag är fan inte smart.

          Aaaah nej nu fattar jag!!

            *smile*

        1881?

          Ganska nära!

        1961?

          Tolv poäng! Folkets jubel!

      1989 =)

      Också 93:a

      1992

      #åldersnoja

      Samma här 🙂

      1954

      1980✌️

        Då firar du jämnt nästa år ? från 79:a!

      Född -83

    Någon här som jobbar i förskoleklass och kan berätta lite om hur det är där? Jag är utbildad förskollärare och har jobbat i förskola i 10,5 år nu och har ett tag varit sugen på att testa förskoleklass., men är livrädd för förändringen, tänk om jag inte fixar det? Och sen får jag dåligt samvete gentemot mina nuvarande kollegor, att lämna dem när det är svårt att få tag i någon ny behörig.. ska man våga satsa?

      Har ingen aning öht om hur det är att jobba förskoleklass- men- sluta ens fundera på att ha dåligt samvete över att din nuvarande arbetsgivare kommer få svårt att ersättningsrekrytera! Sån himla tjej-grej (och ja den här gången på ett dåligt sätt). Ingen man skulle någonsin ens fundera i de banorna. Klart man ska vara lojal och göra sitt bästa på arbetstid men byta jobb är ju något helt annat. I bästa fall blir det lite körigt och det bidrar i det långa loppet till att driva upp lönerna.

        Sorry för lång rant men har många inom skolvärlden i min närhet och tror tyvärr den branschen skulle må rätt mycket bättre om folk bara slutade vara så extremt lojala med verksamheten och täcka upp och slå knut på sig själva för att lösa brister som uppkommer pga bristande resurser och andra strukturella problem. (Obs inte bara kopplat till ditt inlägg så sorry för det)

      Jag tycker du ska satsa. Det värsta som kan hända är att du inte klarar det och får söka ett annat förskollärararbete på en annan förskola. Du har ingen skyldighet gentemot din nuvarande arbetsplats, du ska göra det du tror att du blir lycklig av. Dem kommer överleva utan dig =)
      Jag har 2 terminer kvar av förskollärarprogrammet så jag kan inte svara på din första fråga, men om du jobbat i 10 år så tror jag inte det kommer vara något problem. Annorlunda ja, men jag tror du klarar det =)

      Skillnaden är väl att det är så uppstyrt och mer skola numera tyvärr tycker jag. Jag tyckte personligen att det var tråkigt att fylla leksugna spralliga sexåringars tid med en massa uppstyrda stillasittande ”skolaktiviteter”.Pedagogerna fungerar mera som lärare nu och de flesta verkar tycka om det….. Jag har jobbat länge som förskollärare och med olika åldrar.Det var roligare att jobba med sexårsverksamhet/lekis när det fanns plats för mer lek och utevistelse. Barn som har mycket spring i benen och inte är så ”mogna” måste anpassa sig och får höra mycket tjat. Sexåringar är så sjukt underbara om de får samspela/leka/diskutera/lära.

        Fast vadå? Du kan ju göra lektioner som en utelek.

      Jag jobbar i en kombinerad f-klass och 1:a. Vi har samlingar, idrott och diverse annat praktiskt tillsammans och sedan har vi i f-klass våra egna arbetspass. De har också mycket lek. Min skola är populär pga detta koncept och det är många som vill gå hos oss.

    Fast varför tog du bort inlägget innan för alla ” gissar” rätt??
    När skall denna ”ärliga” människa stå för vad som händer?
    Sonen är fälld 2 ggr för barnvåldäkt visserligen omyndig men nu är han 19

    Tycker det är konstigt att du tar bort det när ingen skrivit hennes namn. Fasiken lite får hon väl stå för, varför skydda?
    Skillnad om någon skrev ut exakt namn….

      Mmm men fortsätt att botoxa dig och lägga ut ytliga bilder och om och om och om igen skriva hur bra och nära och kära ni är i familjen och i varandra.
      Allt är såååååå perfekt och allt är sååå bra….NOT!!!!!

      Hmmm och vi var ju jätteärliga också…eller hur?
      Sorgligt och tragiskt, lägg ner instagram och din blogg och ägna dig tid åt det som är viktig, och nej det är inte dina tänder, Botox och extensions eller sängkläder eller blomvaser utan dina barn!
      Ja du har 3 stycken…….

      Det är en tragisk människa, på väg att bli en tragisk familj. Låt dem vara ifred, de är nära total urspårning som det är, och behöver hjälp om nu någon i familjen är vuxen nog att ta emot den. Många som har försökt, men det fungerar inte särskilt bra.

      Stå för…? Det är ju inte HON som gjort något. Varför ska personen behöva stå för vad hennes myndiga son gör…?

    Jag har en vän som luktar SÅ mycket svett. På den nivån att man känner på lukten att han är i samma rum. Om han suttit i vår soffa eller bil så kan tyget lukta i flera dagar osv. Typ gammalt gubbsvett, som att han aldrig tvättar kläderna. Grejen är att han inte verkar känna det själv och ingen vågar säga något till honom. Jag känner honom inte tillräckligt bra för att säga det tycker jag, vi pratar eller umgås inte ensamma utan tillhör mer samma grupp typ.

    Jag undrar mest hur ni hade gjort. Det är ju synd om honom, han är arbetslös och singel och jag kan verkligen tänka mig att detta bromsar honom i livet. Samtidigt som jag personligen inte vill att mina möbler ska lukta lik när han varit här.

    Någon?

      Om du är hans vän, om du bryr dig om honom, så ger du honom hjälp till självhjälp. Sparka iväg honom till någon som har som yrke att ta sig an personer som honom. Du kan inte ta dig an dig den uppgiften, den är för stor. Eller gör en anonym anmälan till de sociala myndigheterna. Jag har gjort det, med en nära anhörig som inte kunde ta hand om sig själv. Det gör skillnad.

      Han kan vara deprimerad eller liknade och då fått problem att ta hand om sin hygien. Våga ta ett snack med honom! Små rutiner kan hjälpa att hålla sig över vattenytan om man mår dåligt, tex duscha, fixa sig, ta på kläder man gillar. Lycka till ❤️

      1. Sluta umgås
      2. Fråga om personen upplever sig ha problem med luktsinne, och isf mjukt säga att hen luktar ofta svett, och mycket svett.

      Kanske får ett stort tack, kanske aldrig ses igen. Men man får leva med ett beslut.

        Hahaha.. ”fråga om personen har problem med sitt luktsinne”. Vet inte ens varför jag skrattar.

          Jag med ?

      Har en kollega som stinker svett. Känner direkt när hon jobbar, liksom ett spår av svett. Innan jag visste att det var hon råka jag utbrista en gång ”fan va svett de luktar, känner du?” hon ba ”nej”. hahhaha men du kanske kan göra en sån? Så kanske han känner sig träffad.
      Har han ingen ”bästis”? i så fall kan hen säga?
      Eller skapa ett anonymt konto och skriv ett DM hahhahha

        Åh min sambo har en sån på jobbet, han kom över en dag snabbt för att hämta en grej och min hall stank fan några timmar efter han lämnat. Han var bara inne i någon minut uuh. Alla hans vänner och de på sambons jobb har sagt till honom att han luktar något förfärligt men han säger att han gillar att vara ”au naturale”. Han har en sån söt flickvän också och jag undrar så hur hon står ut med den lukten som kommer ifrån honom ? Han luktar verkligen som en tonårskilles sovrum x500

      Jag fick ta ett sådant snack en gång. Det var jättejobbigt men det handlade om en person som jag tyckte om och ville väl. Om inte någon av hans kompisar säger något kanske någon annan gör det och då på ett mycket hårdare och taskigare sätt. Tänk att du gör honom en tjänst och att det kommer ur välvilja. Om du känner att du verkligen inte kan ta detta samtal kanske det är bra att utse någon annan i ert gäng som kan göra det. Det finns nog tyvärr inget bra sätt att linda in det på, men man kan ändå vara tydlig med att man säger till för att man bryr sig om honom och oroar sig. Att inte sköta sin hygien kan ju vara ett tecken på att man inte mår så bra, så det kan ju vara en ingång in till ett sådant samtal, att fråga hur han mår eftersom ni märkt att han inte tar hand om sig.

    Ok denna vecka går inte till historien för min del, blä på den. Musik har dock hjälpt mig en hel del så öronen har väl tyvärr inte fått vila. Vad lyssnar ni på just nu, vilken låt går på repeat? Eller låttips överlag?

    Sysslat en del med spellistor under veckan som någon form av terapi så jag får väl sno ihop en Bloggbevakningslista om folk svarar.

    Mitt eget tips är iaf ”The one I love” av Ellen Krauss, lite folkmusiksound ??

      Stray Kids – Side Effects och Chungha – Snapping har gått på som mest i veckan för mig.

        Känn dig stolt, dina låttips har nu fått inleda en Bloggbevakningslista ? Snapping satte sig direkt – på gott och ont hehe.

          Oj vad kul! känner mig orimligt glad av nån anledning haha?

          Kan väl även då passa på att tipsa om key – one of those nights. Den gick varm i våras och spelas än

            Listan kommer finnas kvar för evigt så det klart att du ska vara stolt med att få ha skapat inledningen ?️

            One of those nights var härligt avslappnad ?

      Poison med Joy Oladukon. Underbar!

        Låten var jättejättefint, lyssnat lite mer på artisten nu och hon är underbar??? Tack för upptäckten ?

      Tur att veckan snart är över. Hoppas nästa blir bättre 🙂 Vad gillar du för musik?

        Tack så mycket, ser fram emot när allt väl dunstar bort.
        Jag är lite av en allätare är det tråkiga svaret, det blir allt från Ramnstein till Markoolio. Men jag har under senaste tiden lyssnat en hel del på svensk reggae (ex Ayla) , Leonard Cohen, Säkert och ett italienskt band som heter Måneskin.

        Jag tänkte att det kunde bli en väldigt intressant mix av låtar i en spellista iom att det är så blandat med folk här, det kanske leder till nya upptäckter ?

      Är mycket inne på gamla klassiker nu. Freezing Moon, Mayhem!

        Åh tro det eller ej men detta är minnen för mig! Jag själv har inte lyssnat på Mayhem särskilt mycket men jag hade en bästis under mellan- och högstadiet som älskade bandet. Så varje gång vi gick hem till henne efter skolan så var denna låt med i bakgrunden under tiden som vi bakade kladdkaka – fina tider ?

          Mysigt!

          Ok. Vet att de förmodligen tog sig själva på svinstort allvar men tycker ändå det låter mysigt med kladdkaka och Mayhem ?

            Om du gillar lite folkmusiksound kan jag också tipsa om Pirates Gospel, Alela Diane. Jättefin.

      Ååh en bloggbevakningslista! <3 Jag har också utövat musiköiat-terapi i veckan. Vilken genre vill du ha tips på? Jag lyssnar på allt förutom skrikrock eller opera. 🙂

        Oj förlåt, jag såg precis att du svarat tidigare om musikförslag. :O

        Alla förslag är verkligen välkomna, tipsa om dina favoritlåtar ? ju mer mixad listan blir av olika förslag desto roligare!

      Lite låtar från mig. 🙂 Pearly-pewdrops’ drops – Cocteau twins, Landsailor – Vienna Teng, mouthful of diamonds – Phantogram, Dreams – Fleetwood Mac, Somewhere a clock is ticking – Snow Patrol, On a plain- Nirvana, Spooky – Dusty Springfield, The great beyond – R.E.M.
      Haha, hade så svårt att bestämma vilka jag skulle skriva. 😛

        Tack så jättemycket för tipsen! Har lyssnat på låtarna nu, vilka godbitar! Gillade särskilt Mouthful of Diamonds ? och R.E.M funkar verkligen alltid.

      Lullaby fore a cat med Epik High?

        Nct 127 – Regular (english ver)

          Det här var bra du ?? Älskar takten och att det kom in lite klappljud, är svag för handklapp och knäppande fingrar.

            Om du gillar klappljud så lyssna på Seventeen – clap och 2ne1 – clap your hands

        Before the sunset- Eric Nam
        Be Good to me- Jacob Banks
        Flower (auc vers) -XIA
        Antidote- Danny Pratt
        Aisatsana-Aphex Twin
        First Light- Lindsey Stirling
        Astronaut- Something ab….- Mansionair
        Kansas- Talos
        Frigment of imagination- Tired Tape Machine
        Kapitalism- BFRND

        Hehe lite splittrad smak och säkert också person? men glad och nöjd ändå.

          Ååh Aphex Twin! <3

          Älskar Eric Nam, ville bara få det sagt. ?

            A.C.E – Undercover
            Gorillaz – Feel Good Inc
            Gorillaz – 19/2000
            Park MuJin – Money Bang Bang

            Hehe då har du säkert koll på hans podd Daebak.
            Gillar flera av hans låtar, mest de som är mer ”koreanska” i känslan.

              Ja detta var till J

        Så härligt drömsk låt! Den flyter behagligt. Kul att få upptäcka sydkoreanska musik 😀 och tack för övriga låttips, ska lyssna nu ?

      Några av mina favoriter. Alla från olika genrer.
      ”What love is all about”, Johnny Reid.
      ”Heaven”, Gotthard.
      ”Släppa taget”, Danny Saucedo.
      ”What we ain´t got”, Home Free.
      ”Tryin´ to get over you”, Vince Gill.
      ”Nikesunnas joik”, Maxida Märak, Downhill Bluegrass Band.

      Hov1 <3

        Hon dansar vidare i livet är i princip den enda Hov1-låt som jag har hört, men den är väldigt bra!

      Billy Joel – The Longest Time
      Älskar den låten ?

      Underbara tips o intitativ!
      Jag har snöat in på en gammal hit. Lost on you av LP, dvs Lara Pergolizzi

    Jag har inte min hälsa. Min kropp är helt kollapsad. Har kämpat för min hälsa i tre år. Varit överallt. Ingen förstår någonting. Sedan 6 månader tillbaka är jag sängliggande och måste bo hos mina föräldrar för jag klarar inte av att ta hand om mig själv. Imorgon ska en av mina bästa vänner ha födelsedagsmiddag och jag kommer troligen inte kunna gå. Jag missar så mycket. Mitt hjärta går sönder. Känns som jag hamnar efter i livet. Mitt självförtroende sviktar. Jag kämpar för att bli frisk och går på en specifik behandling men jag mår så dåligt. Någon som varit med om liknande och mår bättre idag? <3

      Borrelia?

      Släpp ångesten, orkar du inte så orkar du inte. Även fast det känns tråkigt i stunden är det värt att stanna hemma och försöka må bättre.

      Hoppas du blir bättre och får svar snart! Önskar dig all lycka <3 <3

      I feel you <3
      Försök hitta likasinnade för stöd, tex i olika Fb-grupper.

      Har du ME?

    Har sån brutal ångest. Känner mig så äcklig. Är i ett förhållande sedan fyra år tillbaka. Nu har en gammal flört dykt upp (han har också förhållande) och vi dras till varandra så in i helvete. Bara för att ligga. Träffade honom nyligen och han både tog mig på låret och drog sina fingrar genom mitt hår. Hade kunnat hända så mycket mer om jag inte stoppade det. Någon som varit med om liknande? Känns inte värt att förstöra två förhållande för att man är sexuellt attraherad av någon annan men vad fan gör man liksom.. Vågar inte prata med någon om detta.

      Inte värt det!!

      Du stoppade det… var stolt över det!

      Känner igen mig, jag och en kollega har flörtat då och då i flera månader. Jag är gift, han är singel. Har jättedåligt samvete, men sist vi träffades drog han sig undan väldigt tydligt. Bra det, jag älskar min man och vill inte lämna honom. Var nog mest glad över bekräftelsen, att en annan man var intresserad.

    Någon som kör LCHF? Har ni en cheatday?

      Jag körde LCHF under lång tid. Jag hade inga fuskdagar, då det var jobbigt att gå in och ut ur ketos. Jag var inte heller så sugen efter ett tag.

        Rent fysiskt klarar jag mig nog utan cheatdays… men det sociala blir så mycket lättare när man kan gå ut med vänner och äta och dricka vad man vill på lördagar 🙁

      Sitter på pizzerian; oxfilé med för mycket ost och bearnaisesås. Ett par pilsner på det, så känns det bra. Blott en sjundedel av veckan består av fredagar, trots allt.

      Jag körde typ 1 år för några år sen, det bästa är att inte köra cheatday för det är jobbigt att ’komma tillbaka’ till Lchf sen, eller kör cheatday a la LCHF (typ baka, jag brukade göra en kladdkaka med stevia, smör, kakao, ägg och lite nötmjöl, eller köp Lchf-glass eller dra i dig en hink med vispad grädde och bär). Eller tillåt dig att fuska endast på bröllop/födelsedag/jul/nyår/speciella tillfällen, men inte varje vecka.

    Hahaha ”lite för lätt att identifiera”. Ja, särskilt som du själv gav helt uppenbara ledtrådar. ÄG DET istället för att låtsas som ingenting. Jisses alltså.

      Vem var det och vad handlade inlägget om?

        ABC… ?

          vilken bo0k är din favorit?

    Skryt-tråd!

    Vill höra er skryta a la Löwengrip! Vad har ni gjort som är fantastiskt? Skryt i still med ”Jag tjänar mer än min familj tillsammans och är bara 28” UTAN att lägga till typ ”fast har varit på rätt plats vid rätt tillfälle och haft mycket tur”. Håll inte tillbaka, bara skryt!!! Kör 🙂

      Jag är den första i hela min familj att ta högskoleexamen.
      Jag och min man blev utslängda av min pappa och hans fru och vi har klarat oss så bra själva sen dess. Gick alltså fortfarande i gymnasiet när detta hände. Inga lån eller krediter förutom bostad.
      Jag har fött fram ett barn på 4,6kg.

      Det är nog topp 3 =)

      Marisol hälsar att hon är på semester i kväll. Hon ber att få återkomma. / The Boss

      – Jag har flugit med Concorde 2 ggr. Med British Airways och Air France.
      – Jag åt mina luncher i en storbanks direktionsmatsal redan vid 28.
      Bara en känd bankman av känd familj som varit yngre någonsin.
      – Jag har varit i Honolulu på tjänsteresa.

        Concorde!? Du rular!

      Jag har bara sminkat mig en enda gång. Och aldrig färgat håret. Är rätt nöjd över hur jag ser ut.
      Mitt äldsta barn är mycket smartare än många andra barn i hennes ålder.
      Jag klarade körkortsteorin lätt. Läste igenom boken en gång och var på ett par teorilektioner innan.

      Jag är med i Mensa.
      Och är ruskigt lik Anna Kournikova!

      Jag fick bara MVG och några få VGn på gymnasiet utan att plugga.

        Jag med! Men så gick jag också media, så det var nog mest p.g.a. bristande konkurrens.

          Haha jag gick också media, och absolut, det var noll konkurrens, men jag läste så lite mediekurser som gick och valde alla B-kurser samt matte C så jag fick en gymnasieutbildning som var mer som samhäll med inslag av media 🙂

            Det gjorde jag också. Fick typ läsa Matte C på egen hand eftersom vi aldrig kom någonstans i kursen för ingen annan fattade något. Fick läsa halva kursen själv sista veckan innan nationella provet, men det var som vanligt orimligt enkelt så det gick fint!

            Och idag minns jag naaaadaaa…

      Jag fick bara MVGn och några få VGn på gymnasiet utan att plugga.

      – Jag dejtat en Rausing. (snål som fan)
      – Jag har gått ut Handelshögskolan i Stockholm med toppbetyg.
      – Jag fick en en 7 carats diamant av min man när vi gifte oss 2018.
      – När min man och jag hyrde en lodge i Kanada en gång kom det in en puma på gården, vackraste djuret jag sett.
      – Jag satt bredvid Sophia Loren på en konsert i Salzburg en gång. Så vacker och elegant kvinna.
      – Jag tränar sällan och äter inte jättebra i perioder men har ändå en väldigt snygg kropp med slanka muskler.
      – Adrian Grenier har blinkat åt mig en gång. (eller så hade han något i ögat!)

      Satan vilken skrytfest detta blev! Kul!

        Rättelse: Det är 6 carat, inte 7. Lite önsketänkande 😉

        Trodde inte att jag skulle bli avis på något av det jag skulle få läsa i denna tråd men Sophia Loren ? eller jag hade väl inte kunnat hantera situationen så det är väl bra att jag sluppit sitta bredvid henne. Älskar den kvinnan, hon är fantastisk på så många plan!

          Haha! Jag blev starstruck kan jag säga. Otroligt karismatisk. Vi pratade lite om konserten efteråt. Kommer aldrig glömma det!

            Det förstår jag verkligen! Var detta länge sen?

              Rätt länge sen, sent 90-tal. 🙂

      Jag har samlat ihop en otrolig mängd stenar, endast i syfte att bygga troll. Trollsamlingen förvaras i gillestugan

        Skönaste kommentaren! Lycka till med trollen.

      En kändis har likat vissa av mina instagrambilder

      Jag köpte hus när jag var 20 år! Det är jag faktiskt stolt över?

      Jag kan slicka mig på armbågen. Det är också min i särklass bästa egenskap.

      Jag hade en lätt förlossning, trots att min bebis vägde 4,7
      Jag är ett söndagsbarn
      Jag har otroligt vackra händer och perfekta naglar
      Jag satt bredvid Armani på en restaurang på Sardinien
      Magnus Uggla har flörtat med mig
      Jag är en canceröverlevare 2 gånger!!!
      Jag är snäll, spontan, kreativ och med rolig humor!
      Jag har universitetsexamen trots arbetarbakgrund
      Jag lagar riktigt god mat och älskar film och konst

      Jag pluggar mitt sista år på en 6-årig läkarutbildning i en stad och land jag aldrig tidigare hade besökt. Tuffaste åren i mitt liv då utbildningen är stenhård på alla plan men klarar mig idag fint med högsta betyg och stipendier.

      Är 25 år och besökt alla kontinenter förutom 1.

        Jag är otroligt snygg och jobbar som modell! Tjänar riktigt bra på det.

      Älskade detta haha!

    Varning för ” familjemivsinlägg”
    Ni som stör er behöver inte kommentera.

    Ni som gjort hinnsvepning, har det funkat?? Jag gjorde en igår är nu bf+2. Hade mogen tapp och det kom blod efter svepningen sen hela dagen igår hade jag ont i svanken och bruna flytningar… idag har jag inte känt så mkt men fortfarande lite bruna flytningar och nu senast kom det färskt blod. Ni som gjort denna innan då det funkat har det tagit såhär långt tid eller är det helt kört?! Gick över 16 dagar sist med förra barnet och orkar inte gå över mer nu ????

      För mig funkade hinnsvepning 8tim senare var hon ute,men verkar vara ett lotteri om det funkar eller ej,lycka till och håll ut…

      Jag gjorde hinnsvepning ovh fick precis som du lite blödningar och hade ont. Men hjälpte inte ? födde bf+ 11 och då hade vi gjort IVF så vi visste exakta befruktningsdagen…

      Jag har för mig att blod betyder kontakta förlossningen oavsett om man har värkar eller inte?

      Gjorde hinnsvepning på fredagen kring lunchtid, han föddes vid 15 dagen efter. Var tre dagar över tiden så vet inte om det var pga hinnsvepningen eller inte. Hade början till havandeskapsförgiftning så de ville pröva det innan de isåfall skulle satt igång mig på måndagen.

    Undrar om det är fler än jag som märkt att föräldrar idag inte lär sina ungar någpt hyfs?
    Befinner mig på semesterort med sambo och låg i våra solstolar då två små pojkar bestämmer sig för att det är perfekt att ställa sig och sparka fotboll i mitten av strandbesökarna, samtidigt som de spottar på marken omkring sig.
    Två gånger får jag bollen på mig, samt en annan gäst. Ingen föräldrar reagerar!
    Kunde gå så illa då de bollen flög precis ovanför en liten pojkes huvud då han satt ute vid en stenkant ner mot havet. Hade den träffat en halv cm längre ner hade han fått den i bakhuvudet och trillat med ansiktet före ner bland stenar och i havet…
    Sorry för ilsket inlägg kanske men blir frustrerad av föräldrar som inte har kontroll på sina ungar?

      Satt på ett 5h flyg för några år sen med en unge i ryggen som satt och sparka HELA VÄGEN. Jag sa till flera gånger, både till barnet i fråga och till föräldrarna men det hände inget. Hörde ett halvhjärtat ”sluta nu” men that’s it. Vissa föräldrar har bara tappat det. Säg till barnen själv, generellt brukar de funka.

        Eller ungar som spelar spel på surfplatta med ljudet på högsta volym 3 fucking timmar på tåget. Ja, det stod jag ut med idag. Fy fan. Stäng av ljudet eller sätt i hörlurar när du spelar bamsespel.

          Men JAA! Åkte tåg Kiruna – Stockholm och en mamma sket fullständigt i sina ungar medan de kollade på något barnprogram på högsta volym på sina ipads eller sprang fram och tillbaka i gångarna och lämnade ipadsen på, på full volym. Detta pågick i 4 timmar, no joke. Alla var för fega för att säga till mamman… hon satt två säten bort från dem och lyssnade på musik ?Sjukt jobbig resa, fick en mardrömsmigrän pga oljudet. Hatar mammor som inte tar hand om sina barn.

        Skulle flippat över och både skrämt ungen och föräldrarna med mitt utbrott!

          Svaret var till db.

      Säg till?

        såklart vi sa till. Ungarna kunde inte engelska och stod och flina. Til slut gav vi tbx bollen och de förflyttade sig en bit och fortsatte. Därav fick någon annan den på sig, och en annan liten pojke kunde i värsta fall dött…

      Sparka iväg bollfanskapet, långt, långt bort. ”Men hoppsan så det kan gå!” Repetera tills någon fattar läget. Ja, jag har gjort något liknande, mer än gång. Fungerar förvånansvärt bra efter ett litet tag.

    Någon mer än jag som reagerat på hur nära Margaux och Viktor verkar vara? Det ser väääldigt kärleksfulla ut mot varandra ?

      Margaux och Viktor?
      Ge mig en spypåse.

      Men guuuuuuud låt motsatta kön vara nära vänner.

        Klart de kan vara vänner men dom känns väldigt närgångna!! Jag hade inte uppskattat att min sambo betedde sig så iaf

          Viktor är inte intresserad av tjejer så låt de hålla på.

          Jag tror inte hennes kille känner sig särskilt hotad då Viktor väl framförallt gillar killar betydligt mer än tjejer.
          Sen är du väl bara ovan vid sådan närhet. Jag är väldigt närgången och kärleksfull med alla jag tycker om och har mig nära – killar som tjejer. Min sambo vet att jag är sådan och tycker det är en fin egenskap. Han är inte alls sådan själv.

    Vad kan man göra i ett villaområde där ett hus har ungdomsfest med musik som dånar över hela kvarteret? Jag kan stå på vår trapp och hör musiken som att jag höll en högtalare 1 cm från mitt öra. Har man något att säga till om? Förra helgen höll de tydligen på till 4.

      Dra igång en dragspelskonsert utanför deras sovrumsfönster i morgon bitti.

      Vänta tills tidigt i morgon bitti när de sover, ställ ut dina högtalare och spela beethovens femma på full volym medans du åker iväg nånstans… 🙂

      Om du går dit och säger till att de stör och de inte sänker så är det ett brott. Då stör de medvetet och det kallas ofredande. Då ringer du polisen. Om du inte vågar gå dit så ring polisen endå, en ungdomsfest där de förtär alkohol är olagligt så kan polisen ta lite PL12 😉

      Du ringer polisen såklart. 🙂

      Ring polisen!

      Vad sa de när du bad dem sänka?

      Pratar med föräldrarna idag, ångesten! Värsta som kunde hända när man var i den åldern.

    Varför publicerar så många kvinnor halv nakna bilder på sociala medier idag? Såklart får man ta vilka bilder man vill. Men om jag tänker på mig själv så skulle jag aldrig ens komma på tanken att ta en sån bild och posta den till hela världen, för det finns ju många äckliga människor där ute och man vet aldrig vart bilden hamnar i slut ändan…

      För att de är korkade?

        Kommentera och börja kalla dom Page 3 girls.

      För de får följare och sedan gratis saker/samarbetspartners

      Undra på riktigt också. Och kommentarerna under är ju från typ Gösta 54 år från Borlänge som skriver ”sexi tjej?”. Wow vilken bekräftelse =))))

        Hahaha eller hur! Eller någon som skriver en kommentar på tafflig engelska i stil med ”Mmm you has a sex body I like” URK

        -db-

        Jag döööööör hahah verkligen ”värd” uppmärksamhet.

      För att få bekräftelse/uppmärksamhet. Många tjejer lär sig från tidig ålder att det är viktigt att vara åtråvärd och det känner man sig nog när man får tusentals likes på Instagram. Tror att det blir ett slags ”beroende” efter ett tag.

      Tja vad tror du själv? Det är ju uppmärksamheten såklart.

        Det kan även vara ett självdestruktivt beteende.

    Ni som bor ihop: Hur mycket skulle ni säga att ni träffar er partner per dag? Jag ser min man mest på helger. Han sticker ungefär när jag vaknar (gym innan jobbet) och kommer hem runt 23-00 i veckorna. Jag ligger i sängen då och kanske redan har hunnit somna. Han jobbar extremt mycket (private banker), tyvärr är det hans stora passion. Jag vet att han älskar mig och när vi väl ses är han till hundra fokuserad på mig och är det på våra resor också. Men det gnager ändå lite… Han vill sluta jobba vid 45-50 så då hoppas jag att vår situation ändras men vi är bara 27 och 28. Är det någon annan här som har det på samma sätt och har tips att ge? Jag vill inte begära av min man att han ska jobba mindre för min skull men jag saknar honom liksom. 🙁

      Vi träffas inte på morgonen. När jag hämtat sonen på förskolan så träffas vi och umgås hemma från ca 17 tills han börjar jobbet och går hemifrån 21 så ca 4h. När vi båda pluggade så vart det 1h på morgonen, och ifall vi båda hade hemstudier så hela dagar. Men detta har skiftat väldigt mycket under årens gång, ibland har vi haft att när jag kommer hem så går han vilket var väldigt trist.

      Förstår inte folk som jobbar på de viset, och hans plan är att jobba 15h/dag i typ 20 år till? lol. Skaffa inte barn med han, han kommer aldrig träffa ungen. Du hoppas att om 20 år att er situation ändras och ni umgås mer, shit vilket tålamod du har ^^

        Tack för din kommentar. Nej så mycket tålamod tror jag inte att jag har faktiskt… Och det där med barn är också en tanke som kommer upp, för vi vill ha barn inom några år. Det enda som låter rimligt och logiskt är att jag slutar jobba när vi skaffar barn, att jag blir hemmafru. Han ser det som en möjlig lösning men jag är inte helt säker på att jag vill det, åtminstone inte nu…

          Tycker inte det låter logiskt alls att du ska sluta jobba, du kommer ju ha grundproblemet kvar- att ni inte träffas. Och att sätta ett barn in i det som även den inte kommer känna och träffa sin pappa känns inte logiskt. Så sitter du där, beroende av din man, ensam med ett barn, inga egna pengar- är det logiskt? Förlåt menar inte att vara taskig men förstår inte tanken bara.

            Jag menar alltså rimligt för att kunna ha barn. Inte för möjligheten att kunna ses mer, där hjälper det inte.

              Och till viss del har du rätt, det har du. Min man gick på internatskola och träffade således inte sina föräldrar hela tiden så jag tror att han har en annan bild av det hela. Jag har dock sagt nej till internatskola för våra framtida barn.

          Blir du hemmafru och ni av någon anledning skiljer er så kommer du få kass pension. Se till att ni isf kommer överens om att han varje månad betalar in till ett pensionssparande åt dig

            Vi har diskuterar pension och i så fall kommer han att pensionsspara åt mig. Jag har ett litet arv och är ganska duktig på att spara och investera mina egna pengar jag tjänat ihop. Jag är en romantiker men också en realist, varje kärlekssaga kan ta slut. 🙂

              Jag tycker iofs att din man borde välja, vill han ha barn med dig är det prio ett och då får han dra ner på jobbat. Men nu är det ju inte mitt liv. 🙂 Men det kan ju finnas andra lösningar än att du slutar jobba, det går ju att anställa hjälp plus att man får jobba 80 procent men ändå behålla sin heltid som förälder.

      Hälsa på hon o m på jobbet? Luncha tillsammans? Ta en semesterdag i månaden där ni bara umgås?

      Jag förstår att du inte vill stå i vägen för hans dröm om att gå i tidig pension men samtidigt saknar en mer närvarande partner. Det finns inte så mycket att göra än att hålla ut och försöka umgås så mycket ni hinner. Smsa lite, hälsa på honom med en god fika, skicka en liten lapp där du berättar hur mycket du saknar honom m.m.

      Han gör inte detta för att vara elak utan för att säkra er framtid. Var stöttande men förklara också att du har ”rätt” att umgås med honom spontant lite då och då. Han kanske kan komma hem tidigt med take away någon kväll varannan vecka (fredagsmys typ)? Du kanske kan jobba lite mer så att ni når era ekonomiska mål lite fortare? Det finns ingen universiell lösning tyvärr, ni får lista ut hur ni gör lite i taget.

      Jag önskar dig all lycka och hoppas ni får ett fint liv ihop.

      Har exakt samma ! Både jag och min sambo jobbar långa timmar och dessutom reser vi båda mycket i jobbet , känns ibland som att vi aldrig ses! Jag kan på ett sätt känna att det är tråkigt men jag har vant mig att han är borta 3 nätter i veckan (ibland hela veckor) och liksom hittat egna rutiner och saker att göra (även om jag själv ofta jobbar över) det positiva är att vi hittar på mycket mysigt när vi ses och uppskattar den tiden mer! Vi är i samma ålder och vi är båda påväg ”uppåt” i karriären och där vi bor (inte Sverige) så är det väldigt hög konkurrens och man behöver nästan lägga ner extra tid och resa mycket om man ska nå dit vi vill karriärsmässigt , låter kanske helt galet för vissa men jag ser det typ som ett pris som vi betalar för att ( som du säger ) pensionera sig tidigare och för att ha det gott ställt ekonomiskt. Nu kommer folk gnälla ”pengar är inte allt bla bla ” nej det är det inte men vissa gillar helt enkelt att avancera i sin karriär – sen kan jag också tänka såhär – många andra par vi känner träffar varandra varje kväll 17-23 kollar Netflix och pillar på sina telefoner – vad är meningen med det , inte precis att mal umgås. När man jobbar mycket och reser i jobbet blir kvällarna man faktiskt ses mycket mer speciella. Nu blev detta aslångt men ändå haha

        Tack så jättemycket för din kommentar! Ni låter som oss, haha. Vi bor inte heller i Sverige och var rätt förberedda på att det skulle se ut såhär ett tag men jag tycker ändå att det är lite tufft periodvis. Hade det inte varit så att han var helt fokuserad på mig/oss när han inte jobbar så hade jag gjort slut. Som tur är kan han helt koppla bort sitt ’work mode’ du vet. Och han älskar att resa. Så it aint all bad.

        Jag har lärt mig att sluta lyssna när folk kommer med sina pekpinnar snarare än konstateranden att pengar inte är allt och att man inte kan ta igen förlorad tid. Folk har olika mål i livet och så är det. Min man vill hellre jobba hårt för att sedan kunna luta sig tillbaka och låta pengarna jobba själva eller hur man säger det på svenska. Jag har min egen karriär att tänka på också. Håller med, det där slötittandet kan vara skönt ibland men jag tycker att när vi väl ses ska vi prioritera tiden: laga mat tillsammans, se en konsert, åka till ett spa eller spela tennis tillsammans, vad som helst. Att kolla på Netflix är ju inte ens socialt om man tänker efter…?

        Får jag fråga om ni planerar skaffa barn ihop? Eller om ni redan har? 🙂

    Skrev förra helgen om att jag varit på lägenhetsvisningar för jag vill göra slut med min kille och hade panik. Fick jättefina svar men jag totaldäcka i soffan. Nu sitter jag här i soffan igen, killen ligger i sovrummet och jag skrev på kontrakt för ena lägenheten idag. Jag har inte ens vågat nämna det för honom än. Både igår och idag har jag bara försökt få ut vad jag känner men jag är helt värdelös på ord och känslor.

    Ville bara skriva av mig lite.

      Bra jobbat! Själv lade jag nyckeln och passerkortet på chefens skrivbord en gång, och drog när jag inte längre stod ut. Sade ingenting, och spärrade alla jobbnummer och jobbmailadresser. Bara gick. Känns fortfarande väldigt bra. Du kommer att känna likadant. Spärra hans nummer i din telefon när du drar, spärra hans mejladress. Låt honom lida en aning.

        Låter riktigt modigt det du gjort på ett sätt. Jag vill vara den som rycker plåstret med en gång men ändå sitter jag här och drar av det långsamt. Är nästan två månader tills jag får tillgång till lägenheten så vet inte vad jag ska göra tills dess.

      Nu har inte jag läst vad du skrev förra helgen, och jag vet inte situationen bakom men känns det inte lite som att du går bakom hans rygg och att han kommer få världens chock om han nu tror att allt är bra? Tycker det låter lite taskigt om han inte är typ en misshandlare eller så.
      Jag skulle dö om min man kom hem och ba jag har skaffat lägenhet och flyttar nu, girl bye. Att man inte fått en chans att ”vinna tillbaka”. Men som sagt jag vet inte er historik så det kanske är befogat.

        Det känns verkligen som att jag går bakom hans rygg. Jag tror jag inte vågat berätta för då vet jag att jag stannat kvar. Vi hade ett break för några år sen men då flytta jag bara hem några månader så kom jag tillbaka sen. Jag behövde göra något för att inte ha någon återvändo är min gissning. Känner inte ens igen mig själv att jag beter mig såhär.

          Okej, då förstår jag lite bättre. Men när är inflytt tll nya lägenheten då? Kommer du berätta dagar innan eller bara börja packa? ^^

            Det är nästan två månader kvar, men jag ska försöka berätta snart. Vet inte om jag ska bo kvar under tiden eller flytta hem så länge.

              Jag hejjar på dig! Vad jag har lärt mig är att det alltid kommer bli bra tillslut. 🙂

                Jag hoppas det! Tror inte det kan bli sämre än vad det har varit det senaste i alla fall. Det jobbiga är att han är min bästa vän, men att man ska kunna vara vänner efteråt känns bara naivt att tro.

                  Förstår att det är jobbigt, men ibland är det så i livet att man måste låta vissa personer gå – även när det gör ont som fan. Vårda om de fina minnena, jag tror du har en ljus framtid framför dig❤

                    Vad fint sagt av dig! Jag hoppas och tror allt kommer bli bra till slut. Men 7 år tillsammans är svårt att släppa.

                      Det är svårt, det förstår jag. Har själv lämnat ett långt förhållande och mådde skit väldigt länge, men när jag nu tänker tillbaka så var det värt det – annars hade jag aldrig varit där jag är idag. Och de fina minnena kommer alltid vara med en.

                      Jag hoppas jag kommer känna likadant! Det är ju inte rättvist mot någon av oss att jag stannar.

              Oh fy vad hemskt. Det där är ju typ mardrömmen, att ens sambo ska gå och söka annan lägenhet och sen bara plötsligt dra. Prata med honom. Det är inte schysst att dra ut på det.

                Jag känner mig hemsk. Försöker lägga fram allt försiktigt så det inte kommer som en bomb typ. Men vet inte om jag gör det för mig egen skull eller hans.

                  Du behöver nog inte berätta att du redan skrivit på annan lgh utan att du har bestämt dig och letar.

                    Jag tror det är så jag kommer säga. Om jag gjort rätt från början hade jag diskuterat detta med honom långt innan, men då tror jag inte det hade blivit av och jag hade stannat kvar i ett förhållande som inte gör mig lycklig.

                Det är det. Oavsätt hur relationen var. Men känner sig bedragen, din förtroende i alla din nära försvinner och blir skadad för typ livet.

                  Önskar jag inte kände som jag gjorde så jag kunnat stanna kvar istället. Ville aldrig såra någon såhär.

                    Stanna inte i en relation om det inte fungerar men gör slut på ett schysst sätt.

                      Jag håller verkligen med dig. Har bara gjort slut med någon i tonåren innan så hur man gör det ”vuxet” är jag tydligen inte bra på.

          Mitt ex lämnade mig på liknande sätt. Han väntade med packad väska en fredag när jag kom hem från jobbet, åkte till hans mamma, hämtade sina grejer veckan efter när jag inte var hemma, lämnade nyckeln och aldrig hört av honom igen. Sa att han inte är lycklig. Efter att ha bott tillsammans i 3 år. Bara sådär, utan ens ett bråk. Det krossade mig.
          Prata med honom.

            Vi har pratat både igår och idag. Det är så svårt att prata om det bara eftersom jag inte ens vet själv varför jag känner som jag gör. Ingenting har ju hänt, han har inte gjort mig nåt.

              Isåfall är det ännu viktigare att bara säga rakt ut att du tänkt flytta och inte fortsätta låtsas som att allt är som vanligt.

                Jag låtsas inte som att allt är som vanligt. Även om det är svårt för det är så mycket som går på rutin efter såhär många år. Men vi sover i olika rum nu. Jag hoppas jag hittar mer ord imorgon så vi kan fortsätta prata.

            Men shit vilken crybaby. Du köper en lägenhet bakom ryggen på en snubbe du varit med i 7 år och kan inte ens tala om att det inte känns bra i förhållandet. Säg bara att du vill göra slut men inte vet varför och ska bo någon annanstans ett tag. Förstår inte folk som håller på lever dubbelliv, och då har jag aldrig blivit sårad så jag är inte bitter.

              Jag håller med. Du kommer ju förstöra snubben totalt. Antar att ni har gemensamma vänner? Räkna inte med att stå i någon av deras ”good book” om du inte börjar agera mer moget snart.

              Plus, vem vet? Om ni väl börjar prata om det kanske det visar sig att han inte heller är lycklig.

                Jag har pratat med honom och jag har sagt att det inte känns bra. Det är att jag skrivit på hyreskontrakt för lägenhet jag inte nämnt.

                Vi har pratat och gråtit i mängder.

    Någon här inne som jobbar inom bygg eller anläggningsbranschen? Vad jobbar ni med? Hur ser dagarna ut? Löneutvecklin? Vad är ert främsta tips för att klättra inom branschen?

    Idag när vi var på BVC frågade sköterskan hur jag mådde och jag svarade ärligt och tydligt (jag mår bra men jag har väldigt svårt att komma över en grej från starten av mitt föräldraskap). Hon erbjöd sig att skicka en remiss för en psykolgtid. Jag är SÅ glad för det. Ville bara dela med mig och peppa andra att berätta om hur ni mår och våga be om hjälp! Gör det på måndag morgon! Man måste inte varit med om sju krig och incest för att få be om hjälp.

    Nu ska vi hålla tummarna för att det går bra också, men hoppet finns iaf 🙂

    Har haft en jobbig återkommande känsla av att något är i vägen och gör ont på höger sida, som att det trycker mot revbenen.. känner av det i vissa ställningar oftast sittandes och ibland gör det ont, är öm bakom revbenen..
    Gjorde ett ultraljud av buk och organen där och de hittade ingenting och så var det bra ett tag och nu har det börjat igen.
    Är så rädd för att det ska vara något allvarligt.
    Går omkring med ångest och varje gång jag känner av obehaget/svidet i sidan så får jag panik på nytt ?
    (Min läkare har skickat ny remiss för att kolla upp det igen)
    Är det någon som känner igen sig?

      Jag känner igen det mycket väl. Jag har dock inte tagit mig iväg till en läkare än. I mitt fall tror jag att det kan bero på att jag gått upp i vikt så att det helt enkelt är ett fettlager som kroppen är ovan med. Men visst har jag också tänkt att det är något värre än så, så ska försöka ta mig till läkaren… Hoppas att vi båda är ok! <3

        Jag hoppas också det.
        Gå du också till vårdcentralen så kanske vi båda slipper oroa oss sedan ❤️

    Hej, jag ska ut och resa och fixat recept på tabletter för att skjuta upp mensen (en vecka). Läkaren kändes lite stressad så jag ville inte ta upp hennes tid genom att ställa en massa frågor. Men jag är lite neurotisk gällande tabletter och mixtra med kroppen. Har försökt hitta info på 1177 och likande om biverknigar mm. Men inte hittat så mycket…. har någon av er erfarenhet? Finns det några riskfaktorer? Kan man få oregelbunden mens med mera? (Jupp vet att man ska ställa såna här frågor till sjukvårdskunniga, men som sagt vill ej ta upp deras tid, och vem vet någon av er kanske jobbar med det?)

      Nu är det här inte ett svar på din fråga, men behöver du verkligen ta tabletterna om du känner dig neurotisk över tabletter?

      Hur viktigt är det att inte ha mens?

      Annars så är de flesta preparat som påverkar mensen hormoner av något slag vilket i vissa fall kan påverka ens psykiska mående, bland annat att man kan bli lite labil i humöret.

      Om du vill veta biverkningar från just din medicin så är det främst Fass som du bör kolla, där står alla biverkningar (men du fick antagligen med denna information i bipacksedeln).

      Hej, jag brukar ta primolut när jag vill skjuta upp på mensen och har inte upplevt några biverkningar. Det funkar jättebra för mig och har inte fått oregelbunden mens efter det.

      FASS har bra info. Ring annars 1177 och prata med sjuksköterska

      Kontakta Min Doktor via nätet. Finns en kategori som heter ”skjuta upp mens”. Du fyller i ett par frågor och finns det inga hinder så får du tabletter utskrivna. Jag har gjort det två gånger, jättebra!

    Finns det någon här som blivit frisk från sin ätstörning? Ska få remiss till en äs-klinik, är på mitt tionde år med det här eländet och vill bli fri. Berätta gärna era tillfriskningshistorier.

      Nu har jag inte haft någon ätstörning själv, men jag bodde ihop med en nära vän som hade ätstörningar, vi var fyra som bodde ihop och hon började gå till ätstörningskliniken i början av perioden. Hon mår ganska okej nu, men har det svårt i perioder ibland då livet i övrigt är stressigt. Hon säger att det är lite som en depression, att man kan bli ”frisk” men man är för evigt lite extra skör.

      Det hon sa hjälpte henne var att hon bodde med oss, det alltid var någon hemma, vi åt alla måltider ihop, hade långfrukostar, gick på promenader (hon började alltid träna när hon var ute själv). Vi försökte se till att måltiderna inte skulle ha fokus på ätande, utan snarare sociala upplevelsen, vi kunde spela sällskapsspel samtidigt, lyssna på musik och diskutera den osv.

      Men då ska man kanske ha en bra relation, jag hade nog personligen blivit knäpp om jag hade umgåtts så intensivt med någon annan än just mina homies.

      Förlåt, känner mig lite som en hobby-psykolog som skriver svar på något utan att jag själv haft det, men jag tänkte att det kanske kunde vara skönt att veta att det faktiskt kan bli bättre.

      Kram!

      Hej Gabbi,
      Jag har haft ätstörningar sen jag var 11 och idag är 27 år. Jag har aldrig hamnat på sjukhus dock. Jag tyckte att jag mådde ganska bra för ca 7 år sen, det vill säga önskan om att vara smalare fanns visserligen i bakhuvudet, likaså känslan av kontroll men jag kunde äta normala portioner mat utan att få ångest och hata mig själv. Den största skillnaden hände dock för 2 år sen när jag började träna ordentligt och också gick hos en psykolog. Jag mådde inte dåligt över att äta mer utan ville det för att kunna träna hårdare och bygga muskler. Jag är dock uppmärksam så att det inte slår över åt träningshållet istället såklart.

      För mig hjälpte det verkligen att börja gymma ’på riktigt’. Och detta kanske är ett bevis på att jag inte är frisk egentligen eller hur man ska säga, men jag har turen att vara naturligt smal och gick aldrig upp så mycket i vikt i mina ’bättre perioder’ när jag kunde äta mat utan att må dåligt. Jag tror att min försoningsprocess med mig själv hade varit tuffare om jag gått upp mycket i vikt. Vet inte om detta gav så mycket men jag tror ändå det är bra att höra olika historier, alltid kan man plocka upp något.

    Nån annan som spelar bts world? Hur går det för er? Jag håller på att försöka levla upp ett kort till 30 just nu

    Ska till Göteborg med några kompisar nästa helg för att festa/gå på Liseberg. Aldrig varit där, så undrar om någon här har några allmäna tips eller förslag på bra käkställen eller klubbar 🙂

      Tåget därifrån till valfri plats är mitt tips ?

        haha så illa alltså

          Nej Göteborg är livets stad❤

      Alla barer på 2a lång, andra Långgatan. Port du soleil inne i stan.
      Bada på näset, saltholmen eller nån av öarna i södra skärgården

    Okej, kanske en wierd fråga men jag kör – Jag vill försöka ”lära mig” att tycka om öl. All öl tycker jag är svinäcklig med bitter eftersmak. Det är nästan så att jag inte kan förstå folk som dricker det frivilligt och tycker att det är mysigt. Men det kanske finns nån öl därute som faktisk är drickbar? Så ge mig era bästa öltipps som inte är bitter i smaken.

      Ginger Joe! ?

        Är inte ingefära bitter i smaken, eller iallafall i eftersmaken??

          Nja personligen tycker jag inte det. Just den här ölen är söt, lite som en cider. Med hjälp av den här lärde jag mig tycka om öl så jag tycker verkligen du ska prova ?

            Ginger joe är ingen öl…

              Eller hur, det är ju en alkoläsk med ingefära smak ? Namnet kommer från processen när den görs, på samma sätt som med öl.

      Även jag började med Ginger Joe eller någon ginger beer. Nu dricker jag gärna en ljus lager en varm sommardag. Men mjukstarta med det, smakar mest sött och ingefära.
      Sen har vi ett grymt ölställe i staden där jag bor som har otroligt många sorter, vissa som dom själva tillverkat. Finns olika typer av suröl, lager och ipor. Min favorit just nu är en som smakar geléhallon haha. Syrlig i smaken och inte alls bitter som en klassisk Heineken. Tror även du kan hitta den på systemet.

      1664 blanc, jättegod veteöl som smakar typ citrus, så ingen klassisk ölsmak men kan ju vara en början

      Tips som jag lärde mig av Egoinas blogg: pressa i lime i ölen om du vill lära dig att dricka det. Med tiden minskar du limemängden och vips så har du blivit en ölälskare – typ 😉

      Själv gillar jag Budvar. Tjeckisk öl, ljus lager.

    Jag blev dumpad igår. Dricker vin i min ensamhet och sitter på tinder, känner mig så otroligt patetisk. Han träffade en ny tjej förra lördagen o berättade detta för mig igår kväll. Vi som haft det så bra tillsammans. Hur kommer man över någon snabbast?

      Det finns nog inget snabbat och det är inte heller bra att ta förhastade beslut när man mår som värst. Låt det ta sin tid och låt det göra ont för det kommer gå över och du kommer att må bra igen.

      Tråkigt att höra! Prata med dina vänner, bearbeta din känslor och sedan gå vidare. Tinder är bra 😉

      Du underlättar för dig själv genom att rensa bort honom från sociala medier, totalt. Allt som påminner om honom är dåligt och allt som får dig på andra tankar är bra, så sysselsätt dig med vad du än kan hitta. Utöver det är väl standardsvaret att gå till gymmet för att intala sig själv att man snart kommer vara en mycket bättre människa än man var i förhållandet, så att han en dag kommer ångra sig om han får syn på dig. Osäker på om detta någonsin har fungerat dock.

      Och Tinder lär vara en enda stor buffé om du vill känna dig åtråvärd.

      Om du har honom på sociala medier – radera allt. Stalka honom absolut inte, inte ens ”bara för att kolla lite snabbt”. Om du kan, prata med dina vänner som förhoppningsvis peppar dig och berättar hur mycket bättre du förtjänar. Sysselsätt dig så mycket det bara går, börja kolla på en serie med många säsonger så har du att göra när du är hemma.

      Kram, du är inte patetisk. <3

    Jag är dökär men funderar på att avsluta pga insikten att jag är för fucked up för en normal relation. Varit med för många upptagna män, min bild av dem har blivit förstörd. Livrädd för att bli sårad. Lämnar hellre. Nån slm känner igen sig?

      Känner igen mig massor! Men nej, man vinner inget på att lämna en sk normal relation. Man är öppen och ärlig med hur fucked up man är, tar hjälp som finns att få (terapi tex) och med tiden så blir det bättre. Min terapeut utmanar mig med att försöka se likheter mellan min nuvarande pojkvän och de som jag tidigare varit med som varit upptagna/otrogna, och jag kan inte hitta några alls. Att försöka skydda sig själv från att bli sårad genom att lämna så blir du ju ändå sårad, eftersom du lämnar. Försök iallafall, är du dökär och han är en bra man så är det väldigt värt att göra allt för att det ska funka tycker jag.

    Okej jag behöver er hjälp!
    Jag var tillsammans med mitt ex i tre år. Det var både droger och andra tjejer som gällde då, men trots detta var han ändå min bästavän under tiden.
    Efter ett tag gjorde jag slut med honom. Och efter ett tag träffade han en ny tjej.
    Vi hördes en del under tiden som vänner men tillslut rann det ut i sanden.
    Nu har han gjort slut med sin tjej och efter det började han höra av sig.
    Jag har varit väldigt tydlig med att jag bara vill vara vän med han, men han vill något mer.. Så till min fråga, ska man satsa på den enda man någonsin varit kär i, trots allt som hänt, eller borde jag bara skita i detta?

      Nej, nej, nej! Du ska inte släppa in honom i ditt liv igen! Han håller på med droger och bedrog dig med andra. Nu när han är singel vill han ha dig som nån slags tröst eller back up. Du är värd bättre än så och du kommer bli kär igen. Lägg tiden tills det händer på att stärka dig själv och din självkänsla istället för att umgås med honom.

      Aldrig. Gammalt skräp hör hemma på tippen. Låt minnena vara kvar, och glöm inte allt det dåliga. Någon som bedrar dig är ALDRIG något att ha, och känslorna kommer att gå över, de gör de alltid. Vare sig man är glad, arg, ledsen- allt passerar, samma sak med känslor för vissa människor

    Man blockar hans nummer och avföljer på alla sociala medier. Motstår frestelsen att höra av sig till honom eller kolla upp vad han gör. Sedan så träffar man någon trevlig på Tinder eller någonstans och ligger lite nästa ljumna sommarkväll och inser att det finns fler härliga män (eller kvinnor) därute och och att det är sommar och att det blir bättre 🙂

    Någon med erfarenhet av pessar? Är det svårare att få tag på än p-piller?

      Jag vill också veta. Det verkar så ovanligt, men jag vill veta hur man gör typ.

      P-piller är upp till var och en att granska vad de gör med kroppen din. Pessar likaså. Går att köpa lättplätt om du vet din storlek, annars kan du få den helt gratis genom barnmorskan mödravårdc. Självaste gelet är hormonfritt 🙂

      Pessar är inte särskilt säkert tyvärr.

    Idaaag fick vi tillgång till huuuset ?? wooopwooop! Äntligen! Hallelujah och allt därtill! Men fyfan vad där finns att göra ?

      Lycka till!
      Skriv en lista och gör en prioordning…
      Vi började med att se till att fixa taket så det var garanterat tätt utifrån, ville inte få vattenskador det när det var renoverat. Sen gjorde vi klart sovrummet så vi skulle ha ett rum som kändes mysigt och klart medans resten var en byggarbetsplats

    Jag ligger i sängen och har fönstret i riktning så att jag ser alla plan som kommer söderifrån mot Köpenhamn och ska landa där. Jag kan säga att Airbus A320 har starkast lampor, till och med starkare än A380. Herregud vad stora A380 är. Man tror de ska landa på taket typ.

      ??

      ?

    ÖS kanske är dött nu, men testar:
    När man beställer från H&M finns det ju något som heter express delivery, men när jag klickar i den blir min stad, texten liksom, röd.
    Varför är det så? Jag trodde det var expressleverans som funkar överallt, så är det med allt annat..?

      Vet att jag valde det i ngn butik, kanske var hm? Men det gick inte för det hade bara införts i de större städerna än så länge. Har för mig att det fanns info om det på sidan.

        Ja det finns fyra alternativ, till butik, express, till butik och hemleverans men alla städer jag testat att skriva i blir röda. Slog mig nu att det kanske är pga rean??

          Mest troligt p.g.a. rean ja, de anger en standardleverans just nu på 5-7 dagar och snabbare än så går inte att få hem sitt paket. 🙂

    Detta är ett måste läsa vittnesmål av alla, jag är här för att låta hela världen veta om en man som räddade mitt förhållande och den här stora mannen heter Dr. IZOYA. Faktiskt gjorde han ett bra jobb för mig genom att ta tillbaka min ex-älskare som lämnade mig och lovar att aldrig återvända till mig igen. Med detta har jag kommit att inse att ge ut Dr IZOYA detaljer till världen kommer att göra mycket bra för dem som har trasiga hem eller förhållande för honom för att hjälpa dig att fixa upp det brutna förhållandet eller ditt äktenskap. Du kan nå honom via hans e-postadress: drizayaomosolution@gmail.com. Kom i kontakt med honom och se hur ditt problem kommer att lösas inom 24 timmar. Han specialiserar sig också på följande frågor …
    (1) Du vill ha din ex tillbaka.
    (2) Du vill bli främjad på ditt kontor.
    (3) Du vill att män / kvinnor följer dig.
    (4) Du vill ha ett barn.
    (5) Du är entreprenör och du vill vinna kontrakt
    (6) Du vill att din man ska vara din för evigt
    (7) Du behöver andlig hjälp.
    (8) Du har blivit scammed och vill återställa förlorade pengar.
    (9) Stoppa skilsmässan
    (10) Inbjudan till penningritualer
    (11) Vinn val

    mitt namn är raheal från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde polisen på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.