Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt. 🙂

710 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej bostadsägare!
    Jag längtar efter hus och trädgård, ser bekant efter bekant köpa hus till höger och vänster.
    Hur går det egentligen till? Det enda jag tänker när jag ser någon som köpt hus är, hur kan de ha så mycket pengar?! (Jo jag begriper väl att folk kanske sparat pengar förstå mig rätt nu)
    Är det så att man måste ha kontantinsatsen sparad innan det ens finns en chans att få ett hus? Villa-priserna är ju hutlösa på många ställen så det är därför jag börjar tänka att jag kanske får spara tills jag är närmare 60 (är 29 nu) innan jag har råd med ett hus.
    Som sagt, jag vet inte ens ett gnutta om hur det går till för det känns ju inte så fint att börja fråga om pengar och ekonomi när några talar om att de köpt bostad.

    Är det någon som kanske nyligen köpt bostad och vill dela med sig om goda råd till en som precis börjat tänka i bostadsbanor?

    Allt gött till alla i denna sommarvärme! Drink a lot of fluids! ?

      15% av priset måste betalas kontant (amorteringskrav), sedan tillkommer kostnad för pantbrev och lagfart. Det är såklart bättre ju mer man kan betala kontant (lägre månadskostnad för ränta och amortering), men det är också bra att ha en buffert på sparkontot för oförutsedda utgifter som kommer förr eller senare när man är husägare!

      Hej! Jag har köpt flera lägenheter och inte alltid haft kontantinsatsen i kontanter. Däremot har jag en del sparande i aktier och riktigt bra lön så jag har alltid blivit beviljad privatlån hos min bank. Från allt på 100 till 300 000. Det är lite högre ränta, runt 3% har jag legat på (mot vanliga bolånet på runt 1,5%). Då har jag amortera ned kraftigt, haft lite högre boendekostnad men sluppit spara i all oändlighet! Har också renoverat och lånat upp på lägenheterna jag har.

      Allt går! Skaffa en bra bankkvinna:)

        Ska absolut jaga rätt på en bra bankkvinna! 🙂

          Tips:
          En rik man e också bra.

      Hej Husdrömmen!
      Man måste inte ha kontantinsatsen sparad. Man kan låna av banken till den också. Ofta vill banken du lånar till huslånet av att du lånar kontantinsatsen i en anna bank, då de inte vill stå med hela risken själva. Självklart blir kontantinsatsen till en högre ränta då detta blir ett rent blancolån. (Har inte så bra koll på räntorna för tillfället, men kan tänka mig allt från 4-8%, beroende på bankens risk.

      Lycka till med husdrömmen! If you can dream it, you can do it 😉

        Tack! 🙂
        Känns som en hel del att sätta sig in i, kanske går det att boka träff på banken för att få förberedande info kring hur jag ska gå tillväga. 🙂

          Jag har alltid haft kontantinsats i egna pengar. Tänk också på lagfart o ev pantbrev om det är hus som gäller. Köpte vårt nuvarande hus för 4,7. Lagfart=70000, pantbrev=70000. Rätt mkt stålars…

      Jag har precis köpt hus (27 år) och har i många år fondsparat alla lön som inte gått till hyra, driftkostnader och mat.

        Shit vad duktig du är! ? Grattis till huset!

          Stort tack!

      Ett tips är att leta bostadsrättsradhus/kedjehus. Ett sätt att komma ned lite i pris, slippa lagfart och pantbrev. Dock har du ju en månadsavgift där ett lån i föreningen är inbyggt men det är ju en kontinuerlig avgift/avbetalning och inget som ska upp direkt. Vi gjorde så och slapp därmed ca 300 tkr i kontantinsats jämfört med ett liknande radhus med äganderätt.

      Jag har sparat en del (inte alls mycket, men någon månadslön) innan jag köpte hus. Jag la inga pengar kontant när jag köpte huset ändå, utan det var mest för att de skulle se att jag hade möjlighet till ett sparande. Lånade 100% av priset då de ansåg att huset var värt mer än vad jag betalade för det. Huset är i ok skick och jag använder min vanliga lön till renovering av ytskikt samt att jag har kvar mitt sparande till nödsituationer. Har en lön på cirka 32000 innan skatt, men har låga utgifter trots barn. Själva huslånet är ett lån på 1,95 i ränta. Den delen jag borde ha betalt kontant har 3,95% i ränta. Det som hjälpte mig var att hela familjen har samma bank tror jag. Det ingav lite trygghet för dem på någots vis, men jag kan ha fel där.

        Ska tillägga med att en hyreslägenhet hade haft många tusen mer i kostnad per månad och om jag nu skulle behöva renovera något för säg 200k så hade jag ändå redan behövt lägga betydligt mer än det i hyra/avgift på en hyres/bostadsrätt även om den bostaden hade varit mindre.. samtidigt har mitt hus ökat i värde….

      De flesta som köper hus är ju par, är man två har man mycket större möjligheter till ett större lån 🙂 så bli sambo eller gift dig!

        Wow…. bra tips…

        Haha tack. Är gift så det bådar väl gott då. ?

      Hej!

      Vissa banker idag godkänner en kontantinsats på endast 5% och resterande 10% som ett blancolån. Men som vissa nämner i kommentarerna så kommer en mindre kontantinsats leda till högre månadskostnad. Mitt tips är att kolla runt bland olika banker. Lycka till!

      Dom flesta jag känner, mig inkluderat, har fått låna av föräldrar… vi har lånat hälften av mina och hälften av min sambos föräldrar till kontantinsatsen. Har gjort upp en avbetalningsplan till dom varje månad. Utan deras hjälp hade vi aldrig klarat det 🙂

      Många ”priviligierade” lånar väl pengar av föräldrar också? Finns ofta låneutrymme om de vågade satsa på en bostadskarriär back in the days.

    Någon som gjort botox bruxism (tandgnissling)? Resultat? 🙂

      Bästa jag gjort!! Huvudvärken borta i ca 4-6 månader (påfyllning då) sen fick man ett smalt ansikte 🙂

        Hur blir det med skinnet och fettet under hakan? Hänger det mer?

        Frågar åt en vän ?

          Nja, googla botox jawline before and after så ser din vän hur det blir 🙂

            Redan gjort men det är svårt att se exakt det och i alla vinklar. Tänker att det finns mindre stöd för fettet och skinnet att klamra fast sig vid ?

              Jag som ställde frågan är inte anonym som fortsatt skriva. 🙂
              Men tack för svar! Ja alltså haft migrän i 48h nu pga jäkla tandgnisslingen. Ska testa botox!

      Jag med! Så skönt att slippa smärtan i ansikte och jag vet sönder tänder med så sparar in på tandläkar-kostnader med. Jag gillar dock inte att man blir smalare i ansiktet men hellre det än att ha ont.

    Hej!
    Hoppas ni har en trevlig kväll i värmen!
    Idag är sista dagen att svara på antagningsbeskedet till universitetet och jag har börjat noja. Har sökt till en civilekonomutbildning och blir orolig om det är värt det eftersom arbetsmarknaden sägs vara så tuff och jag kommer vara 27 när jag tar examen (26 om jag tar ut en kandidat) och har ju läst på Flashback där alla säger att man måste vara 22 när man tar examen, ha högsta betyg och relevant extrajobb från termin ett om man ens ska ha en chans att få jobb som ekonom. Vet ju givetvis att fb ger en skev bild av verkligheten men det sår ju ändå frön i en. Jag är inte ute efter ett ”toppjobb” utan ett jobb jag tycker är intressant och där jag kan utvecklas.
    Tycker att ekonomi är ett spännande ämne, har haft ett intresse flera år och dessutom läst några ekonomikurser redan så jag vet ändå att det passar mig men är orolig för arbetsmarknaden.

    Kan inte ni ekonomer (gärna med nek-inriktning) berätta hur ni upplever arbetsmarknaden, utbildningen och kanske vad ni jobbar med nu? Är det värt att hoppa på utbildningen?

      Min man har precis börjat plugga och han är 29 🙂

        Härligt! Ja egentligen är jag en sådan som blir irriterad på såna som tycker att man är för gammal för att hoppa på en utbildning, självklart är man inte det! Men fick en rejäl dipp idag tvivlar på precis allting i mitt liv även fast jag egentligen är nöjd med det mesta. Men tack för ditt svar! 🙂

      Vara 22 när man tar examen? Hahahaha!
      Nu läste jag iofs till lärare, men där var allt mellan 18-55 år. Inte fel att ta ett uppehåll mellan gymnasiet och högskola kan jag tycka. Dessutom gav det mer med en blandad grupp. Vi hade skitkul!

        Tack för svar! Jag har läst lite kurser på samma universitet under året och jag har verkligen haft the time of my life och vet att jag kommer ha tre eller fyra mycket roliga år framför mig så vet inte vad jag håller på och nojar för egentligen.

      Hej!
      Klart du ska bli ekonom! Jag är det och det är jätteskoj och finns trots allt många olika roller och verksamheter att jobba inom.
      Är idag 35år och blev färdig civilekonom för 10år sedan. Idag jobbar jag som konsult och har främst roller som Controller och ekonomichef men alltså det du skriver har jag aldrig hört talas om. Är som sagt konsult nu sen ca tre år tillbaka och det finns massa jobb. Och angående åldern så skulle jag inte noja över det heller. Du ska jobba rätt länge så att du börjar plugga nu eller för fem år sedan skulle jag säga inte spelar nån roll.

      Lycka till!

        Tycker detta är så intressant. I hela mitt liv har jag hört och läst att ekonomernas marknad är otroligt mättad, att ekonomer ofta får ta enkla jobb, om de ens får jobb inom ämnet alls, att bara de som läst på HHS får ”bättre” jobb än ekonomiassistent osv. Har alltid levt i tron om att en ekonomutbildning är ovärd. Pratade lite med vår studievägledare för ekonomprogrammet som heller aldrig hört talas om en mättad arbetsmarknad. Tack för svar, behövde höra precis detta!

          Herregud, KÖR!! Bra utbildning, och möjlighet till massa varierande typer av jobb inom ekonomisektorn. Dessutom bra chanser till bra lön. Jag hamnade på bank på företagssidan och hade jobb ett år innan jag gick ut. Så tveka inte!

      Vet inte var du bor men på de flesta ställen skriker de efter ekonomer. Jobbat från ek.ass. till controller (med paus för två barn) sen min kandidat för 9 år sen. Aldrig hört om någon som kollat på betyg i min bransch (fastigheter) men de kanske är annat inom finans. Jag hade kassa betyg och gjorde massor av omtentor.

      Om de känns rätt gå utbildningen och försök få ett extrajobb som assistent under plugget. Att ha lite erfarenhet är guld när man är klar.

        Behövde verkligen höra detta! Har alltid hört motsatsen, att det inte finns några jobb och att man måste ha examen från HHS och massor med erfarenhet för att ens få jobb så tack för den nyanserade bilden!

      Jag tog examen från ett civilekonomprogram för typ 6’år sedan och trots att jag sög på att plugga och gjorde omtentor i princip allt har jag idag ett riktigt bra jobb inom finans. Vet ingen som inte har fått jobb efter examen utan alla fått något. Framförallt om man väljer lite tråkigare inriktningar som typ redovisning (sorry alla redovisningsekonomer). Det gör inget om man inte får toppjobbet direkt. Det går alltid att jobba sig uppåt. Och som ett sista ord tror jg det enbart är positivt att vara lite äldre än 19 när man börjar plugga på universitet pga lite mer mogen och kanske inte festar heeeela tiden (som jag).

        Tack för ännu ett lugnande svar! Lär tyvärr inte välja redovisning då de kurser jag läst i det varit de tråkigaste, men skönt att höra att det löser sig ändå!

        Jag tycker redovisning är kul! Men sen är jag jurist och värdelös på siffror i övrigt

      Jag är ekonom, magister, bar 24 när jag slutade och har alltid haft bra jobb och är nu chef på stort bolag med 67.000 i lön, men det är 16 är senare. Men ekonomiutbildningen är kanon för den är så bred och man kan bli så mycket. Finns massor av jobb just nu och vi har svårt att ens få ansökningar när vi lägger ut jobb.

      Tog precis min examen inom ekonomi, fyller 28 i höst. Det är dock inom FEK. Jobbade 1-2 dagar i veckan under hela utbildningen på ett kontor som ekonomiassistent. ?

      Har tyvärr inte någon koll på NEK arbetsmarknad, men jag fick jobb (med start i augusti) två veckor efter examen som revisor på en statlig myndighet. De jag har kontakt med från utbildningen har fått jobb innan examen. Men jag valde att avvakta då jag inte visste om jag ville vara mammaledig i höst eller inte. ?

      Kör på säger jag!

        Och jag har verkligen inte toppbetyg. ? Tentor är fan inte min grej!

      Jag läste kandidat i nek och master i finans (mix fek/nek) och jobbar som konsult. Jobbar dock inte inom nek men det är så himla brett att det finns mycket att välja på. Om det är något jag önskade att någon sa till mig innan jag började plugga är det att du kommer att lära dig i princip allt praktiskt på jobbet (inom ekonomi alltså). Så välj det som du tycker är kul as you go! Jag har upplevt på mina arbetsintervjuer att det är viktigare att du är driven och villig att lära dig saker än att du läst någon specifik kurs (givet att du inte vill bli revisor).
      Ta tre djupa andetag och välj det du tycker är kul just nu. Du kommer ha möjlighet att ändra dig många gånger om det inte blir rätt, och ingen kunskap är onödig kunskap!
      Lycka till och ha kul! 😀

      Hej! Är ekonom med logistikinrintning och blev klar när jag var 27, hade hela tiden extrajobb både i butik och även som ekonomiassistent och hade med min erfarenhet och CV bra mkt bättre chanser än studiekompisar. Idag är jag 34 och chef över ett team med 6pers inom mitt område och är otroligt nöjd so far. Ur ett arbetsgivarperspektiv kan jag va less på 22-åringar som inte gjort annat än pluggat, de måste ju leva lite? Få lite erfarenhet, se världen, vad som. Så jag säger-kör på! Du kommer kunna bli bäst i klassen bara för att du brinner för ämnena plus ha lite erfarenhet med dig, det gör dig tusen gånger mer relevant på arbetsmarknaden än en 22-åring.

      Inte läst de andra kommentarerna men skulle säga att det är bullshit. Jag var 28 när jag tog examen hade jobbat lite innan jag började plugga med ekonomi. Fick ett redovisningsekonom jobb direkt och jag valde inte redovisning som inriktning på universitetet. Blev gravid och jobbade totalt 9 månader. Varit föräldraledig nu och sökt nytt jobb då det endast var vikariat. Nu har jag fått ett controller jobb så man behöver absolut inte vara 22 när man tar examen!
      Sedan är ekonomi sjukt brett och det finns väldigt mycket att göra inom ekonomi.
      Jag kan dock rekommendera att om det är redovisning du tycker är intressant så söka sommarjobb eller extra jobb under studietiden som ekonomiassistent. Det hjälper dig såklart efter studierna.

      Klart du ska läsa ekonomi, bästa jag gjort! Var 27 när jag tog examen (MSc) för några år sedan, jobbar idag som konsult på en av big four. Jag hade ok betyg men gjort mycket annat som extrajobb, utlandstermin och föreningar. Håller med övriga inlägg att man lär sig det man behöver på jobbet, viktigaste är att man är en ödmjuk och positiv person som är villig att lära sig. Aldrig hört eller upplevt att marknaden skulle vara mättad för ekonomer, tvärtom får jag regelbundet förfrågningar på LinkedIn från rekryterare som undrar om jag är intresserad av att byta jobb (vet ej hur seriöst det är dock). Har i efterhand fått höra av min chef att de valde mig för att jag inte var 22 som nyexad utan hade jobbat innan studier och visade på en annan mognad så jag skulle säga att det är positivt i många fall att vara lite äldre. I min klass hade ca 80% jobb innan examen, de övriga hade knappt sökt några men har sett i efterhand att det löst sig för dem också ett par månader efter. Min studietid var den bästa i livet, hade så roligt och träffade vänner för livet!

    Fan vad varmt det är. Fan vad jobbigt det är att ha barn tätt. Fan vad jobbigt det har varit att sambon varit borta 4 dygn (och har 1 dygn kvar). Fan vad jag har dåligt tålamod ibland.

      Samma lika, förutom sambon som är borta. Hur kan ungarna vilja kramas och klättra på en i värmen?! ?

        Högst oklart?. Mina vill dock mest bara skrika, hoppa i soffan (och därefter ramla ner från soffan), klättra på ALLT (och därefter ramla ner från ALLT). Haha alltså vet inte när jag sist hade en sån här jobbig dag. Eller jo, typ igår. då åt jag middag vid 22 pga kaos! Men nu sover båda så nuuuuuu ska jag njuta ?

          Jag älskar värmen, äntligen kan man känna sig levande och inte frysa i detta annars så iskalla land❤

          Bor annars i en varm lägenhet, och alla som kommer hit säger alltid oavsett årstid – fan vad varmt det är

          Haha jag läste att DU ville hoppa i soffan och tankar ner ?

      Imponerande med flera dygn själv! Jag har en spädis som sovit sött idag ? men en tvååring som gått efter varje steg jag har tagit när jag dammade och lagade mat. Så fucking irriterande!?

        Vad gulligt ändå! Älskar 2-åringar, såå söta! ?

      Har vi samma man ??????har oxo 2 barn tätt, kaos hemma manen borta 4 dygn hemma om ett dygn ????kämpa på ??

      Snart tar de studenten, en klen tröst mitt i allt, mamma till 4. Åren bara rusar iväg, då undrar man vad hände ?

      Kan trösta dig med att jag har två barn tätt, det har varit över 30 grader och jag är ensamstående 😉 om 9 dagar tar pappan över i fem dagar efter att jag haft dom i över två veckor utan avlastning.

      Har alltid velat få barn tidigt men här sitter man 25 år gammal utan en tillstymmelse till förhållande och ännu mindre en familj, tycker din situation verkar totalt underbar ?

    Den här dagen och kvällen får 10 poäng av 10 av mig. En av de bästa dagarna på hela året.

    Har ni haft det lika bra?

      Förutom huvudvärk så har det varit en bra och stillsam dag för att undvika svettattacker. Morgondagen kommer bli bättre för min del, då ska jag ut och bada. 🙂

        Vad härligt att åka ut och bada! Trist med huvudvärk.

          Härligt att ni är här, du Krösamaja och ni andra.

      åh vad har du gjort? nyfiken

        Jag har njutit av värmen ute i trädgården på flera olika sätt: arbetat hårt, badat i poolen, suttit i solstolen och så har jag fixat inomhus däremellan med Ac:n på.

        Returpunkten hann jag med och att åka efter hämtmaten jag beställde.

        Sedan blev det en kvällspromenad i vackert ljus och en tur in i skogen också. Perfekt dag!

          ??skulle det stå. (Jag är lite väl avslappnad.)

          Drömmigt skönt. 🙂

            Ja jag mår så bra! Råkade se en vinterbild på Instagram och gillar visserligen alla årstider, men uppskattar sommaren enormt! ?

          Åh det låter verkligen som en übermysig dag! ?

            Ja, tack det var det verkligen.

            Jag bar tungt i trädgården (flyttade på saker även där) och mår så bra av att ta ut mig flera gånger i veckan. Helst varje eller varannan dag.

            Jag hoppas att din dag också var bra! ?

            Ja, tack det var det verkligen!

            Jag hoppas att din dag också var bra! ?

              Kommentaren kl 00:08 såg inte ut att gå igenom, men jag glömde ju ändå nicket så jag är nog för sömnig nu.

      Nä, lång dag på jobbet + hettan, däckade så fort jag kom hem. Men så bra att du har haft det så fint, har det hänt något speciellt?

        Det har inte hänt något speciellt (se svaret ovan om pool och mycket annat), men det lugna och kanske enligt andra alltför ”stillsamma” (att vara hemma) gör mig så extra nöjd. ?

          Oj, glömde mitt nick…

          Så fint att det var det vardagliga och enkla som gjorde det så bra!

            Ja tack, Anonym 20:27. ?

            Jag har alltid haft lätt för att känna tacksamhet för både det lilla och det stora, men skrev idag till en kompis att jag har blivit t.o.m ännu bättre på det.

            Det gäller även när det gäller att köpa saker och upplevelser (eller inte köpa alls i perioder) så jag uppskattar både smått och stort så också. Perfekt!

            Du då?

      Svenska sommaren, bästa dagen på hela året ?

        Tropisk natt både idag och imorgon! Råder alla som kan att gå ut och jogga. Det är underbart!

          Nu ljuger du allt. Att jogga är aldrig underbart, oavsett väder

            Nej, det är sant. Men när man är klar är det underbart! Att stå ensam ute i värmen när solen går upp!

              Det gjorde jag i morse! Underbart? Tar ett dopp i träningskläderna innan sista km hem! Idag gick det tyvärr inte då min stalker hoppade fram ur en buske?

                Den kommentaren tog en minst sagt oväntad vändning…

                  Haha så blir det ibland?

                  Oväntad för en man kanske, kalkylerad risk för många kvinnor – får jag jogga ifred idag?

                Det är väl när din stalker tittar fram du ska skyla dig när du badar!

                  Fast träningskläder är väl att skyla sig. Haha.

                    Och om det är en obehaglig stalker så ber jag om ursäkt för att jag skrev haha. Men att hoppa i med träningskläder lät så där somrigt och som man bara gör om det är riktigt varmt som det är nu för många.

                    Hur många får ens plats på en badparkering tänkte jag idag. Eller snarare på den lilla stranden. Men det är samma sommar-effekt som med att hoppa i med träningskläder.

                      Det är lugnt haha. Han är både obehaglig och obrybar! En kille som inte respekterade att jag ville ha space, och började då smsbomba och nu på sommaren dyker han upp vart jag än är.

                      I Ett av smsen stod det ”bryggan är min!”? så han vaktar väl den i en buske haha.

                      Det är verkligen somrigt! Och energin när man springer sista biten hem efteråt, som ett busigt barn? ska skynda mig ut nu!
                      Ha en fin dag?

                      Vad bra Anonym! Det låter fantastiskt härligt att sticka ut nu. Jag kom på att jag ska jobba på hårt i trädgården istället som konditions- och styrkepass i ett.

                      Ha en fin helg!

                      Tack! Uppdatering! Stalkern va på bryggan redan och satt och väntade?‍♀️ Badade en bit längre bort istället för att bli rädd och springa hem?

                      Det låter underbart♥️ Önskar så stt jag hade en trädgård jag också, finns ingen bättre träning än trädgårdsarbete. Ha en fin dag du med! Plocka en blomma för mig??

                      Hej igen Anonym! Tack snälla för uppdateringen! ?

                      Vad smart av dig!

                      Ja jag älskar att ha trädgård och ja jag ska gärna plocka en blomma för dig! ??

                      Nu har jag plockat många blommor åt dig när jag ändå fixade i trädgården. ? Jag ska flytta på många stenplattor strax också. Der är bra motion, det var därför jag hoppade över springturen för då kan jag hålla på ”hur länge som helst” och det är så skönt kroppsarbete tycker jag.

                      Ha en fin kväll!

          Fast jogga är underbart! (Även under turen, inte bara efteråt tycker jag.) och när jag såg en joggare igår när det var 20 grader på morgonen så tänkte jag vilken perfekt temperatur att springa i.

          Det är superhärligt. Väldigt bra träning också, jag springer nämligen snabbare på natten, lite läskigt nämligen..

            Vad smart!

            Haha jag med. Sedan så springer jag snabbare på morgonen också, har en teori om att jag eventuellt har extra studs i benen för att jag är så glad för att ha kommit upp före alla andra. ??

              Ja fast det är säkert så att du får extra energi och en bra känsla av det.

      Livets dag! 9/10 för inget toppar min lilla resa jag var iväg på, men en dag på stranden har vi haft idag och jag badade t.o.m! Det händer aldrig, alltså verkligen aldrig för jag fryser alltid. Men idag så!
      Avslutar med rosé och tunnbröd med salami och brie❤

        Samma här: äntligen en av de för mig få dagarna då jag badade. Härliga 28 grader i poolen duger t.o.m åt mig.

        Salami, brie, melon, rostbiff, gräddfil, färskpotatis och mycket annat åt jag igår. Så gott! Jag ska börja köpa tunnbröd igen, tack för påminnelsen! ❤️

          Fan, melon! Åh varför köpte jag inte det?

            Ja såå gott. Alla sorter dessutom. Jag köpte mer nyss; nätmelon, honungsmelon och vattenmelon och utöver det mandariner.
            Jag skulle egentligen köpa nektariner och körsbär också, men de var inte lika fräscha. Det får bli nästa gång. ?

            Äter en lite oväntat god kombo med cantaloup-melon, jordgubbar, oliver pimiento och fetaost!

              Fast det lät jättegott!! ?

        Haha jag med. Sedan så springer jag snabbare på morgonen också, har en teori om att jag eventuellt har extra studs i benen för att jag är så glad för att ha kommit upp före alla andra. ??

      Inte en av de bättre dagarna, men inte heller en av de värre dagarna. Idag vill jag helst leva och njuta av det fina vädret fast de jag känner helt vill dra till antarktis. Synd att så många verkar ogilla värmen som äntligen har kommit hit. Hoppas mitt humör håller i sig, är trött på att bli nedstämd.

        Ja Anna, jag känner likadant. Nu har vi fått fint väder och jag är så otroligt tacksam över det.

        Ja, hoppas att du får slippa bli nedstämd. Jag har alltid fått höra förr att jag är så positiv, men den där långa vintern i kombination med folk som var negativa smittade av sig till slut.

        Men det ändrade sommaren på när den kom, som tur var. Hoppas att du får må riktigt bra och så länge som det går. Nedstämdhet är inget vidare. Kram

      Nej. Blivit åthutad för att jag är bitter på grund av att jag inte fått betalt för ett jobb jag gjorde någon gång i våras. Dessutom är det uppdragsgivaren som säger åt mig att sluta vara arg. Kul.

        Folk! Jag hoppas att du kan skaka av dig det så att det hamnar där det hör hemma: hos uppdragsgivaren själv!

        En del reagerar så, jag brukar tänka att det där dåliga humöret / stressen kan de få behålla för sig själva. Men det är tyvärr lättare sagt än gjort. ?

      Tack för att ni svarade! Ni gjorde min kväll! Jag skriver sällan här numera. Kram till er alla! ?

      Låter som du har det super!!
      Jag har haft en av de sämsta dagarna på året och min sämsta sommar i mitt liv. Längtar tills den är över.

        Hej P,

        Ja tack! Okej, jag kan relatera för vintern och våren var mindre rolig. Mycket var bra ändå, men det fanns saker att tänka på som störde så det var nog min värsta vinter någonsin.

        Jag hoppas verkligen att det vänder för dig så snart som möjligt. Det känns svårt att tro under tuffa perioder, men sedan gör det det ändå. ?

          Tack! Det är ingenting som är dåligt egentligen, är bara otroligt uttråkad då jag stannade kvar i staden jag pluggar i under sommaren för att plugga. Alla jag känner har åkt hem till sina hemstäder och jag har inte träffat en enda människa förutom tanterna på jobbet och när jag var hemma hos familjen en helg. Har verkligen bara varit hemma, på jobbet och på bussen fram och tillbaka till jobbet två timmar om dagen, har räknat till att jag har varit på Willys fyra gånger också haha. Längtar sååå himla mycket tills plugget drar igång igen och alla vänner är hemma och studentlivet vaknar till liv!

            Det lät mer hoppfullt! Ja det blir hur bra som helst ju! Vad glad jag blir.?Det går fortare än du tror och så har du det där dröm-livet igen. Härligt att få studera och allt som hör till det.

              Tack för att du är så trevlig ikväll och svarar på allt!
              Ja det dröjer inte mer än två veckor tills allt drar igång igen och det går ju supersnabbt ju så det är inte så mycket att klaga på längre 🙂

                Tack själv, P du är också trevlig!! Ja, jag förstår att du längtar. Snart så!

      Nej. Tyvärr migrän. Usch den bara kom. Stress och annat. Vilken otur.

        Stackars dig! Jag har bara haft migrän några få gånger och bara någon gång med kraftiga anfall. Sedan fick jag tipset att dricka kaffe och ta huvudvärkstabletter omedelbart jag kände av t.ex blixtar i synfältet.

        Den tryggheten och den kombinationen hjälpte mig, men en del behöver äta starka mediciner och får det alltför ofta så jag menar inte att förminska det du skriver om. ?

      Berätta mer. Varför var den så bra?

        Såg nu att du har skrivit det ovan.

          Ja, men jag kan skriva lite till. Jag har tänkt länge att jag vill göra om hemma både i trädgården och inomhus.

          Trädgården har jag kommit en bit med och jag börjar se stora resultat inomhus också. Att se den förändring jag så länge har velat bli alltmer klar med är så givande och dessutom så får jag både styrketräning och motion samtidigt. Jag somnar ovaggad denna sommar, haha.

          Så underbart att komma framåt så där riktigt mycket.

          Har slängt mycket både möbler och annat. Köper alltid bättre begagnat så det är lugnt och dessutom blir det så fint här. Precis så som jag tänkte mig att det skulle bli.

          Jag jobbar på annars också här hemma jämt, men att se mer tydliga resultat gör mig så glad.

          Trevlig helg❣️

      Dagen har vart OK. Drygt att leverera styckegods i 32+ ? Pallar på 700 kg, trasiga bilar, folk överallt, konstiga pallar och alla dessa förbaskade plastpooler.. uuuurrhhh! Icke att förglömma, virkespaket ?
      Dagens slut vart bolaget, hämtmat och bad med mannen ❤️ Nu dags för lite öl, vin och slappande ??

        Intensiv och varm dag låter det som, men då är det skönt att landa i soffan. Låter härligt❣️Samma här och min bekväma soffa från Mio är den bästa jag någonsin haft.

          Vilken soffa har du? ?

            Hej Anonym 10:05! Chicago U-soffa eller liknande. ?

              Nästan säker på att det är den modellen från Mio. Älskar den!

        Läste styckgodis och blev lycklig på tanken av 700 kg. Haha.

          Ja, haha. Finns de där cocosprickarna kvar? Så goda ju!

      Dagen började med en lång promenad över ägorna för att se över sådden. Sen tog jag droskan till den lokala marknaden, där jag inhandlade grödor till extrapris. Som avslutning gjorde jag en stor sallad med kål, havre och spenatdipp.

        Det lät så mysigt först. Okej droskan lät väl lite annorlunda men det var en fin bild jag såg framför mig och jag såg senast ett foto på en droska idag, så varför inte?! Haha.

        Men en sallad på kål, havre och spenatdipp? Du menar väl inte att du trollar, väl?! Roligt oavsett.

    Hej! Hoppas ni har en trevlig kväll i värmen!
    Idag är sista dagen att svara på antagningsbeskedet till universitetet och jag har börjat noja. Har sökt till en civilekonomutbildning och blir orolig om det är värt det eftersom arbetsmarknaden sägs vara så tuff och jag kommer vara 27 när jag tar examen (26 om jag tar ut en kandidat) och har ju läst på Flashback där alla säger att man måste vara 22 när man tar examen, ha högsta betyg och relevant extrajobb från termin ett om man ens ska ha en chans att få jobb som ekonom. Vet ju givetvis att fb ger en skev bild av verkligheten men det sår ju ändå frön i en. Jag är inte ute efter ett ”toppjobb” utan ett jobb jag tycker är intressant och där jag kan utvecklas.
    Tycker att ekonomi är ett spännande ämne, har haft ett intresse flera år och dessutom läst några ekonomikurser redan så jag vet ändå att det passar mig men är orolig för arbetsmarknaden.

    Kan inte ni ekonomer (gärna med nek-inriktning) berätta hur ni upplever arbetsmarknaden, utbildningen och kanske vad ni jobbar med nu? Är det värt att hoppa på programmet?

      Vill nog mest få bekräftelse på att jag bör tacka ja eftersom jag har en skitdag och tvivlar på hela mitt liv idag hehe

        Tacka ja!
        Du kommer att få jobb!

          Tack!

      Med ek bakgrund får du alltid jobb, sen kan du komplettera med tex affärsjuridik, ledarskap etc.

        Tack!

    Visst var Michan, Paulas tärna på bröllopet? Verkar som de inte umgås längre ?

    Jag försöker ärligt förstå, ledsen om jag uttrycker mig klumpigt.

    Hur går tankarna när man skaffar barn? Tänker man
    ”vi är mycket kompetenta människor som vet allt om livet och kan uppfostra och guida en liten människa genom livet. Ge hen allt hen behöver för att blomstra.”
    För jag känner inte alls så. Jag känner att jag skulle paja och förstöra, ge men för livet.

      Tror få människor tänker så. Ingen kan allt, man lär sig nya saker hela tiden på vägen 🙂

      Nja… Nä, inte direkt. Nu kanske det låter dumt men jag kände snarare att jag hade så väldigt mycket kärlek att ge. Nånting fattades i livet innan liksom. Jag är självklart rädd för att uppfostra dem fel men känner att så länge mina barn vet varje dag att jag älskar dem så kanske de inte blir seriemördare åtminstone.

        Som Astrid Lindgren sa ’ge barn kärlek kärlek och mer kärlek så omdet folkvettet av sig själv’ ❤️

        Såhär kände vi också, och vi hade varit tillsammans i ca 10 år innan vi försökte första gången, så vi älskade varandra och ville båda få barn ? 2 barn senare fortfarande dökära i varandra trots småbarnsåren och stress och allt❤️ aldrig ångrat att jag skaffade barnen, ibland har man 0 nerver och man är så trött på allt men så kommer barnen och kramar en och säger att dom älskar mig och så får man ju glädjetårar och man glömmer det jobbiga igen ?

      Tycker inte man måste vara perfekt. Mina föräldrar var (och är) inte perfekta människor men utmärkta föräldrar.

      Känner man som du skriver att man är bäst i världen och har noll oro för om man gör rätt eller inte så kan man ju fundera på om det är idealt? Är det inte en viktig del av föräldraskap att vara lite orolig, fundera på om det här blev så bra, försöka på ett annat sätt nästa gång osv?

      Inte direkt, jag har inte barn. Men tänker mest att jag vill kunna ge en liten människa alla de där upplevelserna och möjligheteterna jag inte fick. Typ uppmuntra och bygga en individ med bra självkänsla som känner att hen duger som hen är. Ett litet liv som känner att hen kan komma till mig med alla problem och känner sig lyssnad på (förutom de där jobbiga åren typ 13-19), ekonomiska förutsättningarn och att det alltid kommer finnas någon som älskar en och en varm famn. Samt både godare mat, tryggare rutiner med regler som är konsekventa där det behövs och med vettiga undantag där det är rimligt (tex lördagsgodis, skärmtid etc) istället för tvärt om.

      Jag som har en ganska så svår ätstörning och ekonomin totalt körd i botten (kf) och en del annat problematiskt med psykisk ohälsa anser att jag inte bör sätta ett barn till den här planeten när jag knappt kan ta hand om mig själv.
      Nu vet jag ju att jag aldrig skulle svälta mitt eller någon annans barn, men så går mina tankegångar. Dessutom har jag ingen barnlängtan heller, varit gravid två ggr, gjorde abort och är idag 30 år.

      Mina tankar gick väldigt mycket ”oj… men ja… okej… så… nu blev det så här” har hela tiden fått höra från sjukvården att mina chanser att få barn var små, och jag var så jävla fine med det, hade noll barnlängtan och en man som jag hade planerat ett barnfritt liv med pga omständigheter och såg fram emot det livet. Blev gravid. Kändes plötsligt helt sjukt att inte ha barn… kunde liksom inte för mig själv motivera abort (OBS: för mig själv! skiter i vad andra tycker, eller varför andra gjort abort). Började se min graviditet som mitt lilla mirakel, meant to be, tecken från ovan. long story short: jag behöll barnet, min man lämnade mig… det här var inte ett svar på din fråga men poängen: jävlar vad barn inte handlar om tankar utan om känslor…

      Har aldrig tänkt den tanken. Barn är en satans plåga! Finns inget positivt de kan bidra med. Egentligen är det inte deras (barnens) fel. Finns alldeles för många föräldrar som inte kan göra en konsekvensanalys! Det skulle behövas en omgång i stil med spanska sjukan, eller liknande. Helt enkelt en självjustering av populationen!

    har ni blivit utsatta för något kriminellt? jag har blivit rånad vid bankomaten på 90 talet när jag skulle hämta ut pengar. det sitter i. är jätterädd varje gång. får hjärtklappning bara jag ser bankomaten. jättejobbigt

      Blev utsatt för rånförsök i tunnelbanan för några år sedan (heja, blå linjen). Istället för att bli rädd blev jag Hannibal Lector-arg, så de klev av tåget. Det där kan vara en fara för mig, att jag kan bli så arg vid ett sådant tillfälle att jag helt spårar ur och skadar de som hoppar på mig allvarligt.

      Nu kanske du inte använder bankomaten så ofta mer i dagens samhälle men om du känner att det påverkar din vardag så är mitt tips att gå och prata med någon. KBT kan hjälpa. Har PTSD själv efter ett inbrott och det är först nu, när jag på riktigt tagit tag i det som jag märker att det blir bättre. Innan trodde jag bara att jag skulle få leva med den konstanta rädslan. Nu känner jag mer hopp.

        Jag har fått bilen stulen. Plus att folk varit inne på tomten och stulit utemöbler och vår brevlåda. Gillar inte att sova själv längre.

          För länge sedan köpte före detta kompis till mig en kåk långt ut på vischan. Så småningom förstod han att metallstängslet runt naturtomten var kopplat till 220 volt ”för att avskräcka obehöriga”, som säljaren till slut klämde ur sig. Spännande!

        Ja blivit stalkad. så jobbigt. Tokig Karl som inte fattade ett nej. Det var en jobbig tid. Nu har jag jämt larm och tvekar inte att använda det.

          Jamen dessa förbannade ”tokiga karlar” Jag jobbar med försäljning och bara för att man ler och är trevlig, så vill man ligga???
          Har lust att trycka upp arbetsbeskrivning i nyllet på dem.
          Älskar försäljning och tycker inte om när man gnäller på sina kunder, men dessa avskum… gör mig vansinnig.

          Det du behöver är ett baseballträ eller liknande. Seriöst.

      Jag har också blivit rånad. Han åkte fast sen faktiskt. Var inte så påverkad av det, han kändes inte så stursk sen på rättegången. Kändes mest som att han var omogen och ville vara lite cool.

      Men jag var rätt ung också och i en viss ålder känner man väl sig odödlig på ett sätt och blir inte rädd så lätt. Hade säkert tagit det hårdare idag!

      Anlagd brand. De dömdes för mordbrand. Rök och eld är jobbigt, bara doften ger mig obehag. Samt rädslan för trånga utrymmen och att jag alltid måste ha en flyktväg planerad.
      Hände för över tjugo år sedan men det kommer nog sitta i för evigt.

        Har du gått i terapi? Om inte så gör det!

          Tack för omtanken!
          Det låter nog värre än vad det är.
          Jag lever ett helt normalt liv, har bara lite extra koll på min omgivning och ett väl utvecklat doftsinne.

      Inbrott i huset -så äckligt att de rotat runt överallt!
      Bilinbrott två gånger.

      Vi fick vår bil stulen för några år sedan, aldrig känt som jag kände då. Kände mig förnedrad och äcklad av att någon brutit sig in i vår bil, suttit i den och kört iväg med den. Mådde extremt dåligt!
      Bilen kom tillbaka efter några månader, men vi hade precis skickat in nycklarna för att få försäkringspengar för bilen då polisen ringde och sa att de hittat vår bil. Hel och hållen men resan hem med vår stulna bil kändes smutsig och som att det inte var vår pärla längre. 🙁

        Har också fått bilen stulen.

      Blev nästan ihjälslagen av mitt ex, sedan stalkad och hotad i flera år. Jag och barnen fick skyddade uppgifter och var på flykt länge. Han sitter i fängelse nu.

        ❤️

      Jag var i Nice vid terrordådet. Har inte kommit över det än. Blir svettig när jag tycker människor ser skumma och nervösa ut. Tänker direkt att han (oftast en han hehe) kommer nog göra ett terrordåd. Har knappt varit ute och festat sen dess heller för att jag är rädd att nån ska komma och skjuta. Efter terrordådet läste jag på mycket om just terrordåd vilket gjorde mig mer medveten och mer rädd..

      Herregud vilka människor det finns! Jag blev slagen på krogen av en man för att jag inte ville hålla min hand på hans skrev.

    Två veckor sedan jag fick hem min underbara valpis och ångrar bara att jag inte köpte hund tidigare. Vad ensamt och tråkigt jag har haft det. Livet har fått en helt ny mening. Djur är det bästa som finns ❤️

      Vad är det för ras? 🙂

        Storpudel! Växte upp med en och enligt mig finns det ingen bättre hundras ?

      Jag har haft min pudel i 3 år nu, väntade 10 år med att köpa en från det att jag bestämde mig (jag reste och flyttade för ofta). Hon är ta mig fan det bästa som hänt mig! Kan inte tänka mig att leva utan en hund (pudel) igen. ????

        Vilken storlek? Bästa rasen ❤️ Idag fick min leka med en toypudel, himla liv det blev – de hade sååå roligt ?

      Gosa valpen extra från mig är du snäll. Önskar jag hade en egen att gosa med men kan inte ha en just nu.

        Hoppas du får möjlighet senare till en egen ❤️

      Har haft min lilla vovve i snart 8 år, och ja, livet fick verkligen en ny mening när han dök upp och blev en del av familjen ❤️ vet inte ens vad jag hade gjort utan honom. Grattis till din bebis! Hoppas ni får många fina år tillsammans ❤️

      Att ha husdjur är helt underbart så stort grattis!

      Vad roligt! Jag är så sugen på att skaffa hund. Får jag fråga hur du löser det med ev jobb och så? Har du haft hund tidigare? Jag har aldrig haft det så mycket att fundera över innan jag bestämmer mig.

        Vet inte om du kommer se det sena svaret, men ifall att ? jag börjar sista året på universitetet, en ganska praktisk utbildning där hunden kan vara med lite (om den sköter sig). Det är inte heller mer än 3h lektion åt gången. Vet inte vad jag vill göra efter men kommer anpassa livet efter hunden, då jag inte kan tänka mig ett liv utan! Det får helt enkelt lösa sig ? Har möjlighet nu att vara hemma med valpis ett bra tag, så vi kan ensamträna i lugn och ro. Jag är ung så det är min första helt egna hund, men växt upp med hundar ?

    Jag har en fundering om hur vanligt plastikoperationer är. Ingen jag umgås med är plastikopererad, men jag har däremot noterat på gymmet att det finns väldigt många smala tjejer med stora bröst. Är det så vanligt med plastikkirurgi och min umgängsekrets misrepresentativ?

      Jag har gjort flera, men det skulle ingen i hela världen tro när de bara ser mig klädd (ej opad i ansiktet ansiktet). Andra ”vanligast” som jag vet jag har också gjort. Inget de skyltar med eller något som märks.

        Minus ett ”ansiktet” och vanligast=vanlisar

      Bland invandrarbrudar ubder 30 år är det nog ca 5-10% som gjort ingrepp i ansiktet (näsa). Jag tror att fler svenska tjejer fixar brösten då ni är blessed med fina näsor.

      Fler invandrarbrudar amvänder fillers. Fler svenskor kör på löshår.
      Invandrare behöver i större ytstreckning lasra sig medans svenska tjejer slipper detta.

      Detta är min observation av min omgivning i Stockholm. Självklart är det annorlunda på olika ställen.

      Jag skulle säga att det förekommer plastikoperationer men absolut inte att det är jättevanligt. I typ Iran är det betydligt vanligare än här hemma i Sverige.

        Som om ”invandrarbrudar” skulle var en homogen grupp. Jag tror inte t ex att 5-10 % av tjejer med finsk härkomst skulle opererat näsan eller skulle vara mer i behov av lasring än svenska tjejer.

          Fast så många finnar finns det inte heller här…

            Finnar är den allra största invandrargruppen sett till antal i Sverige.

            tala för dig själv, här i Borås finns massvis av finnar 🙂

            det spelar ju ingen roll hur mycket finnar det finns i sverige om procenten är samma ??
            5% av 1000 är ju fortfarande 5% även om 5% av 2000 är mer

          Jag tror att ditt behov av att rätta till folk är liiiiitet för stort. Ta ett chillpiller.

            Och jag tror att ditt behov av att lägga dig i saken som inte ens angår dig är liiiiiiitet för stort. Ta ett chillpill själv.

              Men oj, det där blev en fullpoängare! Skrattar!

          Ursäkta. Svenskfödda, andra-generationenes utomeuropeiska invandrartjejer från huvudsakligen Västra Asien och Anatolien.

            Skrattar!

      Jag har gjort flera + gör fillers på 3 ställen i fejset. Tror ingen anar ngt faktiskt. Mina kompisar vet dock. Men inte kollegor. Ska dock vara sjukskriven om ett par månader för att operera mig (byta mina implantat) så då kanske de listar ut det.

      Tjenis. Kanske är det mig du sett på gymmet, haha. Vill bara påpeka att det finns människor som lägger på sig fett på brösten först. Jag är en av dem. Väger 52 kilo och är vältränad och smal, men har 75 E i bhstorlek. Större när jag har pms. När jag går upp i vikt går det direkt till brösten. När jag går ner är det därifrån det försvinner sist. Vad jag försöker säga, med väldigt många onödiga ord, är att alla kanske inte är opererade. För vissa är det gener.

        Jag skulle inte fundera på om det var en två tjejer som hade stora bröst och smal kropp. Men jag har sett 10+ tjejer på samma relativt lilla gym med väldigt vältränade kroppar och stora bröst. Givetvis finns det smala med stora bröst, men jag har tyckt att det är oproportionellt många jämfört med i mina andra sammanhang.

        Vilken jävla dröm, avis på dina gener! Själv tvärtom typ…

          Har dock opererat brösten nu så är väl en av brudarna på gymmet, haha

          Det behöver du inte vara, stora bröst är jobbigt. Jag har ofta ont i rygg och nacke och de är i vägen när jag tränar. Dessutom känner jag mig nästan alltid vulgär, speciellt om jag har linne. Hade gärna haft en nättare byst, men är för feg för att operera mig

        Fast 75e är samma som 85c, 90b osv. Så det är väl inte så jätte stora. Men det kanske upplevs som större just för att du är smal.

          Appropå detta, kan någon förklara detta med bh storlekar för jag fattar inte? Är inte kupan A B eller C alltid samma storlek och måttet 75, 80 osv samma eller beror dom på varandra?

          Vadå det är sjukt stora bröst. Jag har 75 b och vissa tycker att JAG har stora

            Hur funkar bh storlekar egentligen? Är inte kupan alltid samma oavsett om det är 75 eller 90?

              Finns det NÅGON som vet, egentligen. Alltid en himla djungel att köpa bh.

                A, B, C D E osv är storleken på brösten, 70, 85, 90 osv är omfånget.

                Är du smal med stora bröst har du exempelvis 75D.

                Är du större i kroppen men har små bröst kan du ha 85A t ex

                  precis så har jag också trott, men stämmer inte med det anonym 21.24 skriver?

                  Jo, men liksom… Man har ju olika storlekar i olika affärer? Och varendajävla gång man är på typ Change, eller någonstans där de bör veta vad de pratar om, så får man olka svar och olika storlekar. Tror det är magi inblandat på något vis

                    Change går på brittiska storlekar och Twilfit ”svenska/europeiska” (om bag minns rätt). Därför kan de skilja sig. Jag har 70J/70K på Change och 75I på Twilfit.

                Kan inte förklara varför, men kan förklara hur man ska tänka.

                Om OMKRETSEN är bra men kupan för stor/liten. Då får man byta kupstorlek. Ex. 75B sitter bra runt kroppen men är för liten för brösten då får man testa 75C.

                Om KUPAN är bra men omkretsen för stor/liten. Då får man ändra omkrets OCH kupa. Går du UPP en storlek i omkrets, får du gå NER en storlek i kupan. Om du går NER en storlek i omkretsen så får du gå UPP en storlek i kupan. Ex. 75C sitter bra över brösten men är för stor runt kroppen, då får man prova 70D.

                Hoppas de hjälper er? Men de bästa är att fråga om hjälp i underklädesbutiker om man känner sig osäker.

      Jag umgås med folk som är väldigt ”icke-utseendesfixerade”, alltså till utseendet iaf, tjejer som knappt sminkar sig, eller är för upptagna av hur de ser ut. Alla av oss 7 förutom en har fixat brösten, hon gör fillers som jag aldrig hade märkt om hon inte berättat det. Vi är etniska svenskar om det nu har nån betydelse.

        Oj, detta måste vara ovanligt? Fixar man brösten är man väl ändå oftast ganska utseendefixerad?

          Nej, det behöver man inte vara. Vissa har bara väldigt små bröst och vill fixa dem utan att till en kupa större utan att att vara fixerade. Vissa vill bara helt enkelt ha bröst vilket inte alla kvinnor har.

      Varierar nog mycket beroende på ens vänkrets! Mina vänner har inte heller opererat något och hävdar bestämt att de aldrig tänker göra det, men då består de mest av akademiker och typ övre medelklass. Inom de grupperna anses det väldigt white trash att plastikoperera sig. Vore väldigt pinsamt att säga högt att man ska operera sig. Jag är den mest ytliga i gänget och då har jag typ blekt tänderna. 😉

    Sitter och kollar Johan glans – the world tour of skandinavien på tv12 och håller på att garva sönder!!!!!! hahaha fyfan vad han är bra!

      Bäst är när han åker buss … Ha, ha!

      ”Kommer du ifrån Röven, sa du?” ?
      Johan Glans definitivt Sveriges bästa stand-up!

    Jag är förälskad i min mans bästa vän. Har absolut inte en tanke på att vara otrogen och vill inte heller lämna min man. Men känner att där är en spänning mellan oss två och jag vill inte känna så. Tips på hur man får bort såna känslor?

      Threesome, fmm? Alltså sex tillsammans med både mannen och hans bäste vän.

        Nej gud fråga inte din man. Du kommer garanterat såra

        Inte vill man ha sex med sin bästa vän.

        Du är ute på farligt vatten.

        Ibland är det bättre att vara brutalt ärlig.
        Säg att att du verkligen tycker att vännen är en kanonkille och hade nu inte varit gifta så hade han varit din typ. Med glimten i ögat förstås, så kan du se hur din man reagerar.

        För tänder på andra kan man ju göra även om man är gift.

      Sluta träffa personen i fråga.

        Har tänkt tanken men svårt att undvika då det är min mans bästa vän och dom träffas väldigt ofta. Jag vill inte såra min man och berätta något då jag försöker se detta som endast en förälskelse

      Tänk på honom när han gör ngt äckligt. Typ har full blown diarré. Gör det ofta så kommer du till slut automatiskt tänka på det när du ser honom = avtänd. Tadaaa!

        Livet är mer komplext än så.

          Nej om du gör det tillräckligt ofta så blir det att du automatiskt tänker på det när du ser honom. Beting helt enkelt, som att vissa blir kissnödiga av att höra vatten.

      Jag hade en liten förälskelse i min tonårspojkväns bästa vän, pga min pojkvän behandlade mig så dåligt så såg jag hans bästa vän som var så gullig. Började gilla honom mer än min pojkvän.
      Däremot höll jag det för mig själv och vi alla umgicks. Tills det tog slut mellan mig & pojkvännen, då bröt jag med hela bunten. Bästa valet jag gjort & förälskelsen släppte!

    Jag har inte läst kommentarsfälten idag än, så därför frågar jag: Har ni varit snälla till The real Hmm idag?

      Den rätta frågan lyder: hur mycket har Trh visat översittarbeteende och besserwisseri idag?

        Berätta gärna, för som jag skrev har jag inte läst dagens alla kommentarsfält.

        Förstår inte hur människan orkar förpesta varenda kommentarsfält.

          Hon är inte alls i alla kommentarsfält.
          När real Hmm skriver, så har hon faktiskt oftast rätt. Det är folk som inte kan läsa ordentligt eller slarvar med läsningen som missförstår, som ställer till hallå för att de inte fattat innehållet fullt ut.

            Hon har absolut inte ofta rätt och kan absolut inte se saker och ting objektivt utan det är hennes ord som gäller. När hon väl försöker sätta sig in i andra perspektiv så slutar hon alltid med att komma fram till att hennes fakta/åsikter är det som stämmer.

            Skitjobbig människa.

              Du har så fel!

              Hon är en av få här inne som är både allmänbildad och väldigt intellektuell och som sällan yttrar sig mer än när hon har rätt i sak.

                Jag säger inget om hennes intellekt då jag inte känner henne. Men när jag läst hennes kommentarer där hon kommer med faktafel klarar hon inte av att bli ifrågasatt. Jag har själv gjort det och kommit med fakta och giltiga källor men som vanligt så avfärdar thr det.

                Hon yttrar sig väldigt ofta och ofta om saker som hon tror sig veta mycket om även när hon har fel i sak.

                Hej Google…

                    Vrf ska man klicka på en länk? Nej tack.

                ”Hon är en av få här inne som är både allmänbildad och väldigt intellektuell och som sällan yttrar sig mer än när hon har rätt i sak.”

                Hahaha, dagens skämt! ??? Den kommentaren är så absurd att den måste komma direkt från TrH själv. Allmänbildad? Intellektuell? Yttrar sig bara när hon har rätt? Det enda hon kan göra är att googla, vara otrolig dryg och yttra sig i tid och otid, oftast när hon INTE har rätt.

              Ja, då förstår vi henne olika, men jag vill påstå, att om man läser noggrant vad hon skriver, så har hon vissa poänger. Det är den bristande läsförståelsen hos folk, som ställer till det. Bristande läsförståelse eller att folk bara skummar igenom Hmms texter och tror sig läsa något som inte står där. De slarvar helt enkelt, för de är ofta så triggade till att skriva spydiga svar, att de inte ger sig tid att läsa ordentligt först.

                Läsförståelsen hos yngre personen är katastrofal idag. Det märks här.

                På högstadiet måste lärarna ha muntliga matteprov eftersom dagens elever helt enkelt inte klarar av läsförståelsen.
                Fått höra detta från lärare!

                  Skrivet med vänlig ? ton:

                  Dagens elever kan och vet ofta massor! Att gå i skolan numera är inte enkelt på något sätt och de som inte har deltagit under ganska många lektioner kan nog inte ens föreställa sig hur tufft det är att gå i skolan numera.

                  Det var avancerat förr också, men numera ska eleverna kunna argumentera och mycket annat på en ofta för hög nivå än vad många klarar.

                  Då får alltför många elever dessvärre inte känna sig så duktiga och då är det eleven, inte skolsystemet som ska ändra på sig. Mycket är fantastiskt bra, men krävande? Om!

                  Så testa på några veckor och kom sedan tillbaka och skriv här så lär du tvärtom bli imponerad av hur mycket eleverna kan och ofta har de lärt sig en hel del på fritiden också på olika sätt.

                Du måste vara trh.. i varje inlägg är det hon mot 5 andra som hon anser ”inte förstår”. Och alltid ska hon ha rätt trots att hon har fel. Usch, hoppas på riktigt att personen inte har så stört beteende i verkligheten.

                  Det är så fånigt att hela tiden försöka få det till att anonyma är jag. Dålig härskarteknik.

                  Men det förstår du nog inte själv. ?

      Har inte sett hen i kommentarsfältet idag så kan inte svara på frågan, men brukar svara så trevligt jag kan till hen beroende vad jag själv tycker om ämnet men utan att gå till personangrepp för det är bara fult.

        Precis så. Hade folk gjort detta, istället för att kasta skit på Hmm, hade de mött en helt annan människa. Trevlig och sympatisk.
        Klart som fan hon ger svar på tal, när hon blir angripen med alla fula påhitt om hennes person.

      ???

        Jag skrev en vänlig kommentar till dig tidigare idag, TrH om att vänlighet föder vänlighet, o.s.h. Jag hittade den först, men inte nu men hoppas att du såg den? ?

          Det gjorde jag och gav den en tumme upp. ?

            Tack vad snällt, vad glad jag blir! Ha en riktigt fin helg! ?

    Hörrni! Bästis-med-bebis-problem.
    Har en bästa kompis som har en 7-månaders bebis som vi alla älskar. Men jag måste lätta på hjärtat (förlåt vänskapsuniversrum) att jag inte orkar höra på mer gnäll varenda dag, flera gånger om dagen, om hur jobbigt det är att vara mamma, hur jobbig och omständig hennes son är och hur lite pengar hon får ut i mammaledigheten. Jag VET och tycker hon är jättestark på när hon klarade problem med hans kolik, men jag känner liksom inte att jag inte orkar lyssna på gnäll mer. Att hon måste vakna 2-3 gånger på nätterna för hans skull så hennes mamma och svärmor måste komma förbi så hon och hennes kille får sova ut. Jag och många har blivit uppfostrad av en ensamstående mamma och även om det var tufft så går det ju på något sätt. Jag har peppat och stöttat men det känns lite som att hon tror att hon är den första i världen som har fått barn. Jag känner mig verkligen som världens mest hemska kompis som skriver detta nu, men jag vill bara höra om ni har råd. Jag kanske är för hård i detta då jag inte kan relatera själv.

    Hoppas ni alla får go helg!!

      Haha Åhh.. Har inga råd för jag är den mamman men min bästis/gudmor älskar att höra om allt gnäll/roligt från mig. Ibland orkar jag inte ens berätta för hon vill veta allt, varenda bajsblöja haha! Hon har verkligen stöttat mig genom hela graviditen och efter! Men det går över ju större dom blir och man har landat lite mer! Du är en toppenvän som orkar!

        Tack! Vad fina ni är. Blir så varm av de öppna svaren.

      Inget konstigt med att du blir trött på att höra en kompis prata en massa om något du är måttligt intresserad av. Och klagomål blir ju gärna tjatigt. Jag tycker inte du ska ha dåligt samvete för att du känner så.

      Men attityden att din mamma var ensamstående och att det går på något sätt tycker jag du kan droppa faktiskt. För en del är spädbarnstiden/ småbarnstiden jobbigare än för andra och tyvärr hjälper det inte en själv att det finns massa andra människor som minsann klarat samma sak trots att de har sjuka barn/ är ensamstående/ har tre barn/ lever i en krigszo osv.

      En del blir utbrända av att ta hand om en enda stackars bebis som inte ens har kolik. Man kan inte säga åt sin psykiska ohälsa att skärpa sig för att det är orimligt och andra faktiskt orkar med mer. Om din kompis upplever att hon Har det väldigt tufft så är det ju så.

      Jag hade något bara rått sig att försöka byta ämne ibland. Härda ut, hennes barn börjar bli äldre. Eller att försöka se det som fint att din kompis vill ventilera med dig. Men om hon är himla tjatig får du väl hinta lite om att det är svårt att relatera till barnsnack och sen börjar prata om något annat så fattar hon kanske hinten (eller en bubbare – hjälp henne)

        …och kom ihåg att din mamma förhoppningsvis hade många runt sig att ventilera till. Och om inte, vilken lyx din kompis har som får ventilera till dig! (svar till OG, men fyllde på T’s komentar)

      Jag har själv inga barn men har sett vänner och syskon gå in i bäbisbubblan.
      Det låter som hon verkligen behöver en bra vän just nu. Vi går alla igenom olika skeden i livet som tar över och måste tuggas igenom.
      Var den stoiska och låt henne klaga men försök styr in henne på mer positiva tankebanor. Bakom klagomål ligger ofta en önskan se om du kan lista ut vad hon behöver. Ni är ju vänner av en anledning, minns den och avvakta, de flesta brukar komma ut på andra sidan?

        Vilket fint svar!

      För min egen del så när jag klagar blir det som att jag upprepar det jobbiga som hänt istället för att släppa det, så det blir som en ond spiral av negativitet. Förstår ni hur jag menar? Såklart ska man få klaga, speciellt över dålig sömn hahah men när det blir för mycket klagande så känns ju allt så mycket jobbigare, eller är det bara jag? Så du kanske kan säga nåt om det till henne att det blir som en ond spiral och försöka fokusera på de positiva istället. Fast nu när jag skriver det låter de lite drygt ”se från den ljusa sidan” hahha nej va svårt. Aja den här kommentaren gav typ inget eller kanske nåt ^^

        Jag tycker du har helt rätt. Försöka avbryta negativa tankar innan man fastnar i ett ältande. Tänka t.ex. ja asjobbigt med kolik (bekräfta det negativa är ok bara inte fastna i det tankemönstret), men det går över, jag är inte ensam om detta, och jag har turen att alls ha barn. Verkligen kämpa för att se det positiva.

        Och för dig som skrev först om att det är jobbigt att vara vännen ibland ? tänk lika. Det är galet jobbigt, men, att hon ventilerar till dig betyder ju att du måste vara en bra och ickedömande lyssnare eftersom hon anförtror sig till dig trots att man kanske ”ska” säga att allt är rosenrött som ny mamma t.ex. Och du har en vän… finns många ensamma utan vänner, försök fokusera på att vara tacksam för att du har henne i ditt liv när det blir jobbigt. Tänk såhär; om några år när bebistiden är förbi och hennes familjeliv är stabilt och sådär så att hon inte tar illa upp – så kan du påminna henne om hur jobbig hon var och reta henne för det. ? (Sen kan man ju säga ifrån också… Men jag hade nog försökt med att byta ämne istället för att vara så hård. Typ ”ja oj det låter jobbigt, vet du förresten vad som hände på jobbet idag!”)

        Håller med! Jag blir irriterad på de som klagar om samma saker hela tiden och säger oftast till slut ’sluta klaga och acceptera situationen eller gör nåt för att lösa problemet’. Det verkar som vännen i detta fall ibland löser sina sömnproblem med hjälp av mamma och svärmor som barnvaktar, men håller med om att TS kan försöka peppa vännen till att tänka positivt, kanske be henne berätta vad hon älskar med sitt barn/att vara mamma istället för vad som är jobbigt. Kanske kan TS erbjuda sig vara barnvakt nån dag så vännen kan få sova/egentid?

      Jag har själv två barn men jag vet ingenting tråkigare än mammor som bara pratar om bebisar och sömn och hur jobbigt allt är. Suck alltså! Vi hade jättetufft i början med sjuka barn med allergier som vi inte visste om, men inte klagade vi till våra vänner varenda gång vi sågs! Vi valde aktivt att även fokusera på deras liv även om bebis var det centrala för oss. Klart man kan prata med sina vänner om det jobbiga men det finns en hårfin men väldigt tydligt gräns när det blir för mycket. Flera tycker att du bara ska ha förståelse för din vän och det är jättefint och att du varit så engagerad, men det är också HELT OK att du tröttnar efter ett tag! Och kanske är det dags för din vän att engagera sig lite mer i din livssituation med… att hon fått barn är störst i hennes liv såklart men vänskapen måste ju vara på båda håll så hon måste också kunna ta sig ur bubblan för en liten stund för att möta dig!
      Försök att byta ämne ibland, prata om sånt ni snackade om innan hon fick barn! Förhoppningsvis nappar hon på det och också har ett intresse för dig och era gemensamma intressen. Kanske får det henne att sluta tänka på det jobbiga en stund med så ni båda får en fin konversation istället! Lycka till, jag känner verkligen med dig!

      När jag fick barn började jag klaga. Jag har klagat nu i över 4 år och har fått 3 barn under tiden. Jag skäms verkligen över att jag klagar?, men jag har liksom inget annat att prata om ?
      Det senaste månaderna har jag ansträngt mig och försöker i förväg tänka ut positiva saker att ta upp innan jag träffar familj och vänner.

    Har Sofi Fahrman gjort sig av med huset i Frankrike som hon hade med sitt ex?

      Hon ägde väl en mindre del bara enligt vad jag hört.
      Kanske exet löste ut den andelen eller också sålde de kåken.
      Vi får ringa och fråga 🙂

      Pratar hennes barn bara engelska? Verkar så i podden sofi har?

    Vilken/vilka bloggare tycker ni bäst respektive sämst om och varför?

      Sämst: Hanna Widerstedt för hon är så satans manipulativ och så håller hon på med camshower. Precis nu är hon live:

      https://streamate.com/cam/EstelleStella/?langchoice=sv

        Bloggar Hanna widerstedt fortfarande?

          Började igen 10 juli i år. Dock har det varit lite tunnt sedan 16 juni, men det är ju semestertider.
          https://nouw.com/widerstedt/hanna-went-broke-36047632

            Började igen 10 *JUNI i år.

            I blogginläggen från 10 och 16 juni nu i år, framgår det att hon har ont om pengar och hon tigger av sina följare. Gick nog inte så bra, för hon har gjort camshower sedan mitten av juni.

              Camshowerna går nog inte heller så bra. Nu sitter hon och virkar.

                Nu gick hon offline. Kanske läste här.

      Bäst om Hej hej vardag pga att hon har visa resonemang och sämst om Mona pga språket, innehållet (försäljning av polyester, jag är bäst och snyggast i världen, snygg ör det enda som betyder något, andra är dumma men jag kämpar och maken är dum samt miljarder reklaminlägg).

        jag har en helt annan uppfattning; tycker hon har en skön självdistans och hon skulle väl inte visa sina ”fula” sidor så ofta som hon gör, om hon nu tyckte hon var vackrast i världen. Köper för övrigt ofta efter hennes tips, och det är ju 99,9% från Ellos så då kan du ju knappast gilla deras sortiment med andra ord. Hon har inte heller mer reklam än andra på den nivån, snarare tvärtom. Fattar inte heller varför man läser nån man inte gillar. Snacka om att slösa bort tid!

          Om hon verkligen var obrydd skulle hon inte lägga ut bilder på att hon gick och handlade i mjukisbyxor/osminkad etc som om det vore ett spektakel. Jag går ofta ut osminkad och i kläder som inte är superfina och genomtänkta men aldrig har tanken slagit mig att lägga ut det på mina sociala medier för att deklarera att jag inte bryr mig. Då bryr man sig! Självdistans, nej, jag ser ingen sådan. Ängslighet och ytlighet är det enda jag ser.
          Jag läser inte ofta, men jag gjorde det för några år sedan … ibland går jag in och konstaterar att ja, innehållet, mindsetet och utvecklingen är på exakt samma nivå som för flera år sedan. Herregud hon deklarerar ju till och med att hon inte kan geografin i landet hon bor samt att hon har fördomar helt utan några försök att jobba på det. ”So shoot me for that” tror jag brukar vara kommentaren. Ej sympatiskt.

        Jag tycker att Mona verkar va så osympatisk och korkad…

    Jag blev inspirerad till att lägga om min kost igår av inlägget om ld och apan. Om man, som ld, behöver ranta 80 stories i följd om hur bra och ofarligt det är att vara fet är nåt fel. Och, bilderna av henne i baddräkt gjorde mig bara beklämd, finns ingen glädje i hennes fetma, bara dålig självkänsla, självhat och okunniga analyser. Kände att nu får det vara nog för min del, jag har låtit det gå för långt med kakor, bullar, vin, pizza – dags att ta itu med det så jag inte blir sjuk.

      Vill du ha en peppkompis?
      Jag behlver en

      Konstigt att du inte kom på det själv utan behövde henens övervikt och åsikter som hjälp ??

        Pucko! H*n skriver ju inte att h*n kom på det utan att h*n blev inspirerad. Man kan veta om att man väger för mycket men bli mer motiverad av att se någon eller något.

        Hur tycker du att det där var en hjälpsam kommentar?? Undrar ärligt.

      Känns som fel anledning att vilja ta tag i sig själv, är det för att kunna knäppa någon annan tjock person på näsan och säga ”kan jag så kan du”?
      Det ska väl komma inifrån dig själv inte för att du blev ledsen av att se en annan person på insta annars så gör man det av fel anledning.

      Duktigt gjort av dig!! Håller med, jag blev mest avskräckt från övervikt när jag såg bilderna på henne i baddräkt. Alla får se olika ut om de vill, absolut. Men jag vill inte se ut så iaf och vet att jag inte skulle må bra av det.

      Heja heja!!!??????

      fyfan vilken vidrig kommentar. Vill du gå ner i vikt, gör det och håll käften. Vf sitta och trycka ner en annan? Usch! Det märks att du hatar dig själv, jobba inifrån och ut istället gumman.

        Tycker din kommentar är vidrig

          Ok, antecknat. Förlåt att jag tycker att en person som skriver ”bilderna av henne i baddräkt gjorde mig bara beklämd, finns ingen glädje i hennes fetma, bara dålig självkänsla, självhat och okunniga analyser.” är en elak mobbare. Jag har en princip när jag kommenterar online och det är att inte skriva något som jag inte skulle kunna säga till den människan face to face, en princip jag tycker många andra bör ha också. Om nu bilderna av LD fick henne att känna så, fine, tänk det och ändra det du vill ändra men sitt för fan inte och kommentera det i ett kommentarsfält där man vet att LD ibland läser. TS skulle aldrig säga detta till LD irl och då bör hon således inte skriva det online heller! Då är man vidrig.

            Hej -db-: sure, bor du i Stockholm kan vi ses när som så du får säga dina ord till mig rätt i mitt ansikte. Säg bara tid och plats.
            Alla får, för min del, se ut som de vill, det är deras val. Men när de så förtvivlat ( ld har kört ca 60 efterföljande stories om hur fel det är med skönhetsop (epipen någon?j samt ytterligare 40 om hur ofarligt/bra det är med fetma de två senaste dagarna) propagerar för att de har rätt och alla andra fel så är det bara kontraproduktivt. Likaså att provocera med skrevbilder i baddräkt och massor med mat – ingen normalsmal alternativt rumplyft kommer undan med hälsoråd, träningsd eller rumpput utan protester. Man har inget fripass bara för att man är fet, det är självförvållat (undantag sjukdom/medicin)
            Jag är vuxen. Det är mycket länge sedan jag hatade mig själv. Men där unga kanske vill ha fillers och stora bröst efter att ha sett plastiga ig-kvinnor göra det. Så reagerade jag tvärtemot och blev inspirerad och motiverad till att lägga om kosten. Jag vill inte bli fet, helt enkelt.

        *vidrig, *håll käften, *hatar dig själv, *gumman

        Du verkar själv jättemysig faktiskt. En trogen följare och skapelse av LD osunda Instagrampropaganda.

      Kör på! Mitt liv började när jag blev av med min övervikt. Aldrig mer må dåligt, är typ aldrig sjuk, går halvnaken hela sommaren och är SÅ bekväm medan jag förr täckte mig i typ batman- koftor mitt i sommaren- nej tack!! Det är värt det, jag lovar. Varenda gång du gör valet att inte äta något som inte är så bra eller går till gymmet kommer du att tacka dig själv för senare.

    Någon som jobbar som marknadskoordinator och kan berätta lite hur det är? Jag har kommit in på en utbildning så skulle vilja veta mer om hur det är i praktiken ?

      Jag hat jobbat som det, är nu marknadschef på ett annat företag några år senare ☺️ Det är ett jättekul jobb! Mycket omväxlande, man får vara lite spindeln i nätet och ha koll på alla marknadsaktiviteter. Kul att testa på hela spektrat på traditionella medier, digitala medier, planering, analys och skapa innehåll. Något särskilt du vill veta?

      En dag kunde bestå av t.ex möte med marknadschef inför planering av ett område för en viss månad, analys av hemsida i Analytics, följa och skapa en contentkalender för att se hur produktionen av innehåll de närmst dagarna skulle vara, skapa nyhetsbrev, planera event, skriva blogginlägg och fixa grafiska grejer typ broschyrer i Photoshop. Litet bolag så jag gjorde det mesta ?

    Vill du ha peppkompis?
    Jag skulle behöva en

      Oj, hamnade fel

    Hej, kommer eventuellt att flytta till Linköping i höst. Någon som bor där och kan berätta om för- och nackdelar? 🙂

      Hej! Ska du plugga? Isåfall kommer du ha så himla roligt tror jag! Vet inte så mycket hur staden är om man inte pluggar, men om du har några som helst frågor angående studentlivet så kan jag nog svara på det mesta 🙂

        Tyvärr inte, har precis tagit examen från ett universitet i huvudstaden men känner mig sugen på en lite mindre stad.

          Okej, då kan jag nog inte hjälpa dig så mycket då jag inte har så mycket positivt att säga och vill ju inte avskräcka dig haha. Men tror att Linköping är som vilken annan mellanstor stad som helst egentligen. Jag kommer från en turistig kuststad med vatten 5 min hemifrån och där det alltid händer någonting och det är en sådan stad jag trivs i, medan jag upplever Linköping som tvärtom, långt till vattnet och tvärdött (iallafall på sommaren).

            Vilken stad är det? ?

      Hade den roligaste tiden i mitt liv när jag bodde och pluggade där. Mysig stad, nära till allt, trevligt folk. Dock en riktig studentstad på gott och ont 🙂

      Linköping är en av mina (och många andras) favoritstäder.

      Jag gillar Linköping! Har inte varit supermycket där men jag skulle lätt kunna testa att bo där!

    Berättar ni för folk i er omgivning vad ni tjänar? Den enda jag sagt exakt lön till är en gammal kollega som jag pratat lön rätt mycket med under åren. Några vet på ett ungefär men exempelvis min familj skulle jag aldrig berätta för vad jag tjänar (mamma vet ungefär vad jag fick när jag bytte jobb. Att jag fått kraftig löneökning sen dess vet hon inte)

      Jag berättar helt öppet vad jag röstar på (moderaterna), men vad jag tjänar har ingen med att göra.

      Du vet väl att du står i taxeringskalender? Man kan också köpa inkomstuppgifter från Ratsit till en billig peng.

        Det är trots allt en tröskel som den nyfikne ska ta sig över. Deklarationerna är också offentliga, men hur många orkar ta alla steg för att få veta? Då är det rättshaverivarning, eller folk som hänger på ”en annan sajt” (ofta synonymt beteende).

          Men gud nej det är vem som helst som kollar upp sånt. Du skulle bli förvånad.

        Åh fan!

      Varför inte? Alla i min familj vet och mina närmsta kompisar.

        Min familj får inte veta för att jag har familjemedlemmar med ekonomiska problem och jag vill inte att någon ska få för sig att jag ska ställa upp med pengar.

        Mina kompisar med typ samma utbildning får inte veta för det blir bara en kukmätartävling där folk dessutom tenderar att överdriva. Alla hade tjänat på att vi var öppna med detta men tyvärr så ljuger de flesta.

        Mina kompisar med helt annan sysselsättning pratar jag inte ens lön med.

      Japp berättar för alla. Den enda som tjänar på att, främst låginkomsttagare, inte berättar om sin lön är ju företagen och cheferna. Lättare att begära högre lön om man vet vad andra tjänar. Jag tjänar just nu 30200kr och jobbar som handläggare på försäkringskassan.

      Frågar någon så svarar jag! Är stolt över min braiga lön och berättar gärna. Men går inte runt och berättar opåkallat och det är trots allt sällan någon frågar. För INGEN annan vill ju berätta ?

        Tjänar samma + bonus på en månadslön. Håller inte med om att 37500 är bra. Min sambo har 70000, det är bra.

          Det beror väl på vad hen jobbar med, om det är en bra lön eller inte…

          Om det är en bra lön eller inte måste ju sättas i relation till vilket jobb man gör, arbetsinsats, förmåner mm. Så 37500:- kan ju vara en jättebra lön och 70.000:- en svindålig lön.

            Det är väl relativt om vad man tycker är bra eller inte. Att bo på landet där man kan köpa ett hus för typ 500 lax jämfört mot att bo i Stockholms innerstad, med bil (parkering för minst 1100 på gatan), vägtullar mm. Jag tjänar 41 000 med möjlighet till fyra månadslöner i bonus och kan inte påstå att jag tjänar särskilt bra.

              Exakt, det är relativt. Om du inte tycker att du tjänar bra så får du kanske byta? Den där ”bo på landet” vs ”Stockholms innerstad” fattade jag inte riktigt.

                Om du kan köpa ett billigare hus, slippa dyra parkering mm så får du ju betydligt mycket mer för pengarna. Då kanske en lön på exempelvis 30 000 känns betydligt mycket mer än vad en lön på 40 000 kr.

                Riktigt så enkelt är det inte, det måste finnas en efterfråga också. Nu har jag dock en kompetens som många söker men vill inte i dagsläget byta arbetsgivare. Dock har jag regelbundet bytt jobb och kommer ha en bra löneutveckling i fortsättningen. Eventuella bonusar ökar även månadslönen avsevärt även om jag inte kan se det som en självklarhet.

          Vad jobbar din sambo med??

          Jämfört med mig som tjänar runt 16000 kr är 37500 en drömlön.

            Men då har du förmodligen ett annat jobb, med andra arbetsuppgifter, annat ansvar, annat ganska mycket? Jämför din lön med de som gör samma jobb.

            Daniela, jag tjänar som du ungefär men jag har alltid ganska mycket pengar kvar när allt är betalt. Jag kan varje månad lägga undan ett par tusenlappar ?

          Min sambo har +250 k ?

            I månaden? Hur gammal och vad för jobb?

              Personen är läkare. Skattar ca 60-70%.

            Men gud hur mycket skattar stackaren?

          Hjälp. Hoppas att jag aldrig spontant kommer tycka att 37500 är en dålig lön. Jag ser fram emot att kunna tjäna så mycket om några år! Har haft 24000 ett tag nu, jag lever gott så!

      Har inga problem alls att prata pengar och lön, önskar att fler ville det så jag kunde prata mer om det haha

      Klart man kan prata lön!? Jag är lärare och jag tycker det är viktigt att folk får reda på att lönerna faktiskt blir bättre! Folk i min närhet trodde jag tjänade mycket sämre än vad jag gör och har därför börjat fundera på att kanske plugga till lärare nu. Jag går däremot inte runt och säger vad jag tjänar om ingen frågar, haha.

        Vad tjänar du?

          33500 och då bor jag i en liten by och har jobbat i 1,5 år. Bor man i en storstad och är nyexaminerad kan man nog få en ännu högre lön! Jobbar i åk 4-6.

            Fast jag vet inte. Kommunerna kring Malmö betalar betydligt bättre än Malmö stad pga att Malmö stad har så många nyexade intressenter.

      Om någon frågar så svarar jag, inga problem med det. Har aldrig haft faktiskt och har heller aldrig fattat grejen med det där ”hemliga” kring löner.

      Nej, helt enkelt eftersom man inte ska prata om vad man tjänar. Det blir bara awkward, och dessutom är det fel att prata om pengar ! Fick lära mig det redan som 8 åring att aldrig prata om pengar utanför den närmaste familjen.

        Fast varför? Varför är det så fel att prata om pengar?

          I min ryggrad: därför! Ungefär som att skaka hand när du träffar någon för första gången.

          Rationellt: eftersom det är fult att jämföra lön då folk kan må dåligt ifall du tjänar mycket mer än de gör.

      Generellt nej, är uppfostrad med att inte prata pengar. Är 27 år och tjänar 41k plus bonus vid årsslut. Min sambo vet min lön men ingen annan, mina pengar min ensak känner jag lite..

        Jag är 30 och försörjer mig och min man på 25000 innan skatt. Jag pratar sällan lön för folk ska alltid hålla på och oja sig och fråga hur vi får det att gå runt och titta på oss som om vi var fattiga stackare. Vilket jag alls inte tycker att vi är!
        Fyra års studier kvar, sedan tjänar min man också pengar. Ska bli skönt 🙂

          Bra jobbat! När pengarna väl rinner till så har ni redan lärt er att hushålla = FIRE all the way! Nu blev jag glad!

            Haha, tack 🙂

      Ja, har aldrig förstått det där med att inte prata pengar.

        För att folk kommer se ner på en för att man tjänar så dåligt? Klart man inte tycker det är JOBBIGT att prata om sin lön om man tjänar bra. Man kanske inte pratar om det av andra anledningar, men slipper den biten att folk ser en som en fattiglapp. Jag jobbar heltid, har utbildning och tjänar knappt 22000. Det skäms jag väldigt mycket över.

          Aha, aldrig tänkt att folk skäms, trodde de mer handla om att man inte ”ska prata pengar för det är ohyffsat” typ. Jag jobbade deltid och fick ut mellan 11-15 lax, aldrig skämts för det. Umgås man och pratar med folk som ser ner på folk som tjänar ”lite” så bör en byta umgängeskrets. Aldrig lagt någon värdering i vad folk tjänar, så länge man jobbar och bidrar till samhället så bryr jag mig inte om du får ut 22 lax eller 100 lax. Skäms inte, du jobbar och bidrar ?

          Ja, det var inte mycket i lön för heltid och efter utbildning, men att skämmas över lönen ska du ju inte göra. Snarare ska arbetsgivaren skämmas över detta.

          Du fösörjer dig själv och ligger inte samhället till last, men har du rätt till bostadsbidrag och inte sökt sådant, så är det ett dumt sätt att vara stolt på.
          Våra sociala skyddsnät är till för att hjälpa folk med besvärlig ekonomi och jag blir faktiskt förargad om folk är för stolta att t.ex. söka bostadsbidrag. Har man låg inkomst, så har man rätt till bostadsbidrag under vissa förutsättningar. Under 28 (?) år, är man äldre så måste det finnas barn. Är dålig på detaljerna, men glo på Försäkringskassans hemsida.

          Slutar du inte skämmas, skriver jag aldrig igen, hehe.

            Eller hur! Sluta skämmas.

            Livet är inte rättvist och alla kommer aldrig att ha samma förutsättningar. Alla kan inte jobba som chefer med 90k i månaden liksom. Det behövs oss växeltelefonister och receptionister också t.ex. Och vår lön kommer sällan upp i så höga summor… Men vad gör det. Pengar är nice och jag hade gärna haft en hög lön. Men mitt värde som människa, som individ, sitter inte i vad jag tjänar i pengar!

            (Dessutom vet jag utan att överdriva lika många välutbildade höginkomsttagare med depression eller annan psykisk ohälsa, som lågavlönade deltidsarbetande osv. ?? Brukar tänka på det när jag känner mig ledsen över hur lite jag tjänar och hur min universitetsexamen står och dammar när jag jobbar med annat. Att livet är inte rättvist men att pengar inte automatiskt ger lycka… Man kan ju skoja om att ”pengar ger inte lycka men det kan ju inte skada heller, lite mindre deppig är man väl med en Ferrari haha” osv, men min sambo lider av depression och utmattningssyndrom och mer pengar hjälper inte ett skit. Om han så blivit miljonär… Psykisk ohälsa är SKIT.)

              Tack så mycket för ditt svar, men skulle det inte vara till Anonym kl 22:05?

          Min sambo slutade prata om pengar när han kom över 40000 kr/månad. Det är snarare människor som tjänar pengar och som har något hyfs som inte pratar om pengar. För att folk med lägre lön inte ska må dåligt.

            varför skulle 40000 vara en magisk gräns?

          Oj, har aldrig tänkt så. Varför vill man ens prata med nån som ser ner på en pga ens lön? De kan dra åt h….

        För att man kanske skäms… Och vissa kanske anser ekonomi privat.

      Fattar inte vf vissa tycker att det ska hemlighetsstämplas. Jag frågar ibland om man snackar jobb/löner vad de tjänar. Flera i min familj har egna företag, blir man ju nyfiken ^^ Och jag har sagt till folk vad jag tjänar när de frågar, inget konstigt.

      Ja och nej. Frågar någon så svarar jag, men min lön varierar varje månad så brukar säga min timlön 🙂
      Jag har många i familjen som inte klarar att hantera pengar, och av den anledningen vill jag inte berätta mer exakt.. Då får jag bara höra att jag som har så mycket kan ju låna ut eller ge d en slant.

      Nej men lön säger inte så mycket vad man tjänar om man är egenföretagare iallafall.

      Tar inte ut mycket i lön utan enbart det jag behöver (finns ingen anledning till det då jag inte slösar pengar på onödigt) men företaget gör vinst med flera miljoner per år.

      Jag tycker att det är viktigt att prata lön med sina kollegor. Hur ska man annars upptäcka oskäliga löneskillnader? Mina närmsta kollegor med samma tjänst vet vad jag tjänar och jag vet vad de tjänar.

      Jag berättar vad jag tjänar och vad jag röstar på ?

    Det är så svårt att inte påverkas av utseendeideal. Var inne på Hannah Graafs blogg (som jag för övrigt gillar) och såg att hon gör reklam för kollagen. Så himla trist att alla dessa influensers visar ett ideal där det är fult att åldras. Lärde mig på Hannahs blogg idag att huden börjar hänga efter 35 och tittade mig i spegeln. Visst hänger det lite såg jag, hade inte tänkt på det innan. Och det ”ska” man tydligen vilja åtgärda.

    Känns också fejk att Hannah troligtvis har hela ansiktet fullt av fillers (syns t ex vid kindbenen) samt botox Och hon har ju porslinständer, läppförstoring, bröstförstoring/bröstkorrigering, löshår, tatuerade ögonbryn och kanske även fler saker. Ska vi då tro på att ett pulver håller henne ung?

    Och Magdalena Graaf drastiska viktminskning, har det verkligen med hennes vitaminer, som hon gör reklam för, att göra? Tror knappast det.

      ja man lessnar på alla utseendeideal. det finns precis överallt

      Jag påverkas också väldigt mycket. Tänker på det varje dag och kan bli både arg och ledsen en hel dag nästan…

        Det är så tragiskt. Kan vi kvinnor aldrig få duga som vi är? Vi ska vara fasta i huden, rynkfria, cellulitfria, fettfria, men ändå lite kurviga med rumpa och bröst. Vi ska ha en snabbt få en platt mage –  och helst ha ohängiga  bröst efter att vi har fött barn.

        Sen ska vi ha ett fylligt hår som vi ska färga när det blir grått. Och vi ska helst vara hårfria på resten kroppen utom huvudet. Sen ska vi också vara söta, snygga och sexiga. Men inte FÖR sexiga för då är vi slampiga och är vi för lite sexiga är vi tråkiga/fula.

        Tänker också på hur man kan säga till sin dotter att hon är fin som hon är och sen göra ingrepp/operera sig osv. Då lever man ju inte som man lär och självklart påverkas dottern mer av vad mamman faktiskt gör än vad hon säger.

          Vi ska snabbt få en platt mage*

          Så rätt och tragiskt!

          Jag bryr mig inte längre om idealen och känner mig faktiskt snyggare än någonsin just för att jag är äkta och har accepterat mig för den jag är.
          Jag sminkar mig men inget annat. Har även slutat färga håret och välkomnar mina gråa hår.

          Träning är det bästa och god och nyttig mat! Det är själavård om något!

          Ta hand om er alla!
          Lägg pengarna på sparande istället så kan ni gå i pension minst 5 år tidigare!!

          Mvh 35- åring

    Under tians recept: har ni testat dem? Har ni kunnat få tag på allt så billigt som det står på recepten? Jag tycker att hon många gånger underskattar matpriser och därför kan säga att hennes rätter kostar under en tia/person fast de kostar mer i verkligheten.

      Håller med! Ok, ibland kan man ju ha tur att hitta ingredienserna till extrapris men generellt är det mesta helt klart i underkant. Om det dessutom är saker du bara ska ha en del av, t.ex. 1/3 zucchini 5 kr så blir det ju en hel del rester du ändå måste köpa, och i slutändan blir priset långt ifrån en tia. Klart man kan äta upp resterna till något annat men det blir ju lätt lite random med saker man egentligen inte hade köpt annars. Tycker det är synd att en del recept där inte alls känns som speciellt billiga maträtter, det blir som en djungel och svårt att hitta de rätter som man faktiskt rimligen kan laga för en tia per portion!

        ”Om det dessutom är saker du bara ska ha en del av, t.ex. 1/3 zucchini 5 kr så blir det ju en hel del rester du ändå måste köpa, och i slutändan blir priset långt ifrån en tia.”

        Precis! Det har jag också tänkt att det blir så missvisande. Vidare så står det inte alltid pris på alla ingredienser på receptet, vilket också blir missvisande. Olja, vinäger, jäst, kryddor och sånt kostar också.

        Jag har även alltid undrat var hon får tag på krossade tomater/hela tomater på burk för 5 kr/burk. De billigaste budgetalternativen som jag sett kostar mer än så. Och tror inte de smakar så gott…

      Älskar hennes recept! Ärtfalafeln är grymt god, morots-och linsbiffarna är också mumsiga. Om hennes kostnadsuträkning stämmer har jag inte tänkt på alls.

    Ändå bra då! Då kan ingen anklaga henne för att uppmuntra till fetma i allafall.

    Har du sett att Annica och Xenia har slutat följa varandra på Instagram ? why??

    Någon som har två barn tätt och kan berätta hur det är? Får mitt andra barn snart och börjar bli nervös. Är ju asjobbigt med ETT. Jag är hemmamamma så han går inte på dagis heller.

      Det är supermysigt! Efter ett halvår kan de leka tillsammans och den stora kan hjälpa till med den lilla. Det kommer bli jättebra!

      Har hyfsat tätt, 1 år och drygt 5 månader. I början var det tufft att hinna med, men nu har vi tillbaka det flera gånger om. Så mycket dom leker och har kul tillsammans och hur kul dom har. Vi hör dom skratta ihop mest hela tiden. Sen självklart är det bråk också med skrik och allt, men det går inte riktigt att komma från, är ju ändå syskon och två olika personer.
      Men jag är överlycklig att vi fick dom såpass tätt!

      Om det nu är asjobbigt med ett varför i helvete skaffar du ett till för då?

        För har man två kan de underhålla varandra ?

    Någon som kollat Jättebästisar med David Batra och Johan Glans på tv4play? Så. Jävla. Bra!

      Haha ja. Fast såg det för några år sedan när det kom ut. Hade glömt den serien, kanske borde kolla om ??

    Ryan Reynolds! Kollar på Definitely maybe och herreguuuud vad han är fin??

      vart är han fin nånstans?

        Utseendet, var annars?

          Det beror väl på ens smak?

            Ja men det var väl väldigt uppenbart att det var min åsikt.?‍♀️

      Han och Blake är mitt favvokändispar (ihop med John Legend och Chrissy Teigen), de verkar ha en sån kul jargong! ❤️

    Hoppas på hjälp!

    Hur gör ni som har heltidsjobb och hund?
    Vill så gärna skaffa en (köpa valp) men förutom då att vara hemma med valpen första tiden – hur gör man sen? Kommer ju inte lämna hunden i flera timmar själv.

    Min vän med hund säger att man inte ska anta att hunddagis är ett alternativ. Förstår såklart det. Alla hundar kan inte gå på dagis.

    Men då det är så extreeemt många som har hund och inte använder sig av hunddagis, samt inte kan ta med sig vovven till jobbet – HUR får ni ihop det? Ni som alltså inte bor på landet och har möjlighet till hundgård utanför huset då eventuellt..

    Livets gåta för mig just nu och är verkligen så nyfiken. Tacksam för svar och tips ❤️

      Dagmatte/nån som kommer och rastar hunden mitt på dagen. Skulle heller aldrig ha en hund i hunddagis. Det är ju max 5 timmar som en vuxen hund får lämnas ensam/dag.

      Min syster har en jättestor hund. Han är supersnäll och gosig. När hon fick hem honom var hon tjänstledig i 7 månader, för att se till att de fick en bra start tillsammans. Hon hade sparat som en galning för att få det att gå ihop. Sedan ordnade hon nattjobb så att hon eller sambon, som jobbar dag, kan vara hemma med hunden. Alltid någon redo för gos och promenader 🙂

      Hej!
      Vi hade klart med en dagmatte innan vi ens fick hem valpen! Precis som du skriver så är hunddagis inte alltid ett alternativ. Jag är medlem i ”hundpassning”-grupp på Facebook där det är många som skriver ut annonser om att de kommer behöva ha hjälp med sin hund för kommande framtid. Så prova att gå med i någon lokal facebookgrupp.?

        Tack snälla för alla era tips!

        Tror det blir dagmatte i framtiden.

        Ha en fin kväll allihopa! ?❤️??

    Någon som har sängen ’Cape Farewell Exclusive’ från Mio? Vad tycker ni om den? Är den värd pengarna?

    Om inte någon har erfarenhet av denna säng, har ni några tips på en riktigt bra dubbelsäng?

    Har ni börjat kolla på den sista säsongen av Orange is the new black? Isf, vad tycker ni?

      När sändes den??

        Netflix, kompis. Netflix

          När. Inte vart.

            Idag.

      Har inte börjat kolla än men om Taystee inte får upprättelse kommer jag bli såååå besviken, måtte Caputo få den dumma polisen att erkänna att det var hans team som sköt den stora vakten…

    Huuuuur lyckas få hyresrätt i Lund? Tips mottages mycket tacksamt! LKF är ju hopplöst, och hittar inte många privata..

      Sälj din själ till satan och lova honom att vara evig trogen, så kanske du får en 🙂

      Vi har precis fått en! Flyttar in i januari 🙂
      Ställde mig i kö 2013. Började arbeta i Lunds kommun i augusti och fick på så vis förtur i kön. Vi bor så länge i Eslövs kommun.
      Via LKF

        Jamen där behöver man ju ha stått i sju år typ för att ha en chans.. Har stått i två och att flytta om fem år är inte aktuellt. Tyvärr!

          Sant. Vi stod i kö i tio månader hos Eslövs bostad innan vi fick vår lägenhet, så där går det ju rätt fort. Väldigt lätta att ha att göra med också, hjälpsamma och så 🙂
          Finns många vackra samhällen strax utanför Lund, i Eslövs kommun. Bra förbindelser.

            Bor redan hyfsat nära Lund, en mil utanför. Vi vill bo mer centralt, men tack för tips ändå! Det uppskattas.

    Se om du kan hitta ngn snäll pensionär som kan lufta hunden en sväng på dagen. Nackdelen med hunddagis (min personliga synpunkt) är att hunden är aktiv med sin flock hela dagen och sen när du kommer hem till den ät den rätt ointresserad av aktiviteter.( Fast å andra sidan har hunden kalaskul hela dagen på hunddagis såklart)
    Hundar sover mycket och jag upplever att om jag kommer en timma tidigare (3 istället för 4) så är min doggo helt yrvaken och lite mer pömsig. Jag har inget bättre råd, jobbar själv 50% så har inte de problemen.
    Kram

      Var svar till hundfrågan…..

      Tack för ditt svar 🙂 bra synpunkter! Tar med mig dem.

    Hej!
    Jag skulle vilja skaffa en målad tavla som finns i typ 1 exemplar eller som målas på beställning då jag är så trött på allt detta massproducerade, har ni tips på någon konstnär som gör fina tavlor?
    Det får gärna vara en relativt okänd som har en liten produktion, vill ha något unikt!

      Så såg man sista avsnittet av Search: WWW vad ska man nu göra av sitt liv?

        Ingornera, skulle vara egen topic. Förlåt

      Måla själv på duk!! ?

      Kolla etsy

      Be THK att måla något med svansen ?

      Kolla lokala utställningar, mindre gallerier tex. Har hittat mycket fint så.

      Emmaartist på insta

    Jag känner mig så misslyckad i detta liv, känns som att jag fuckade upp det rejält när jag var tonåring och nu finns det ingen återvändo. Synd att jag har så många år kvar innan jag kan gå naturligt.

      Livet är längre än du tror! Som Arga snickaren säger: ”En plan! Du måste ha en plan!” Då kan du bygga ditt liv så att det blir rätt bra.

        Min plan är att inte ta livet av mig…

      Funktionsnedsättning? Du kommer att ta dig igenom vad det än är bara du kämpar sätter mål. Vi har alla gjort dumheter som påverkat oss längre än man hoppats på. Livet.
      Sätt mål och föreställ dig hur du kommer ur din knipa.

      Ibland är ens väg längre och snårigare än andras. Men mycket går att ordna med en väldig kämparglöd och mycket envishet. Funderar på vad du vill ändra och vilket av det som är möjligt att ändra inom en hyfsad tidsperiod. Och börja där.

        Min glöd är nästan slocknad just nu, är glad för varje dag jag får.

      Tänk dock på hur långt du har kommit! Jämför dig inte med andra Hur svårt det än är.

      Nu vet jag inte om ditt funktionshinder är medfött eller inte men av att läsa din kommentar så verkar det som att du komma kunna gå med dina egna ben snart. Låt det vara ditt primära mål nu! Och ha delmål under processen. Försök förstå att om några år kan du gå, och när du klarar det kan du klara vad som helst. Jag tror på dig ❤

    För några dagar sedan kom min vän hem sent från jobbet på grund av ett viktigt möte. När jag frågade henne vad mötet handlade om så sade hon att hon inte får säga något på grund av etiska regler. Jag är fullt medveten om etiska regler på en arbetsplats men vi möttes online och bor inte ens i samma land. Varför kan hon inte berätta det för mig? Döljer hon något eller är det jag som överreagerar?

      för att det är etiska regnar, bara att acceptera det

      Ja, du överreagerar. Ta det lugnt, låt personen i fråga berätta det han eller hon kan berätta. Nöj dig med det.

        Vi bor ju inte ens i samma land! Vad tror hen ska hända? Att jag ska ringa hens arbetsplats och lägga ut allt på sociala medier?

          Man kan ju inte lite på någon så det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Varför vill du ens veta??

            För att jag har stora tillitsproblem och har haft vänner som har gått bakom ryggen på mig tidigare.

              Men det är ju ditt eget problem som du måste jobba med, inte lägga över på henne. Vad skulle hon kunnat gjort istället? Roat sig utan dig?

                Eftersom vi inte bor i samma land så får hen göra precis som hen vill. Jag vet att det är något jag måste jobba på och det gör jag men jag kommer alltid ha tillitsproblem på grund av andra händelser. Så är det bara och människor visar aldrig att de går att lita på.

                  Nej, och man kan aldrig lita på någon till 100% heller, bara att acceptera.

                    Jag litar på min hund ingen annan. Människor gör endast saker för sin egen vinnings skull.

                      Där har du svaret.

                      Men du har ingenting med personen jobb att göra? Förstår att man kan ha tillitsproblem men att behöva veta saker om sina vänners jobb som de inte får berätta om känns bara konstigt. Hon kanske inte vågar skriva ut så känslig information, jag skulle aldrig berätta sånt för någon över internet.

                  Okej det låter konstigt att du blir så investerad om det bara är en vän.

              Men ni bor ju inte ens i samma land?!?

          Jag tycker nog snarare du borde fundera på varför det är så viktigt för dig att en vän berättar vad ett jobbmöte handlade om? Om de tär en trevlig vän i övrigt kan jag verkligen inte se några.proböem.med att hon följer jobbets regler, en del är lite mer principfasta. Och det finns väl ingen direkt anledning för dig att veta?

          Jag vet ju såklart inget om det men spontant låter det som du skulle tjäna på att försöka vara lite mindre misstänksam? Koncentrera dig på de bra sakerna dina vänner gör och förädla tolka postitivt snarare än negativt när det finns tolkingsutrymme? Men jag kan ha helfel såklart.

          Men varför i allsin dar är det då viktigt för dig? Skärp till dig.

      Om ni möttes online förstår jag att hon inte vill skriva om jobbrelaterade saker som hon inte får dela med sig av. Är väl ganska självklart. Och sen har väl vänner rätt att ”dölja” saker, man är inte skyldig att berätta allting för vänner.

      Känns inte supersunt att du kräver att veta allt din vän gör bara för den varit iväg sent ?

        Hen skrev till mig när hen kom hem och var trött för att det förbannade mötet hade dykt upp så plötsligt. Jag frågade vad mötet handlade om.

          Och så fick du ett svar, vad mer kräver du?? en uppsats????

            Förlåt men det är så obvious att det handlar om en relation som är MER än vän. Vem fan blir arg och skriver i ett öppet kommentarsfält om att en kompis ”döljer” sitt möte? Nä, luktar man/kvinna med sena jobbmöten.

          Släpp det. Egentligen har du ingen som helst rätt att fråga vad hennes jobbmöte handlade om, och hon gör all rätt i att hålla tyst.

          Vad har ens tillit att göra med personens jobbmöte?

          Det låter som att du har fått ett kontrollbehov av dina tillitsproblem. Försök att påminna dig själv om att saker som inte berör dig, inte har med dig att göra heller, och att du ska strunta i dom sakerna som andra har för sig. Kontrollbehov kan tära på relationer.♥️

      Hon kanske tycker du snokar, hon kanske inte orkar prata om det och drog till med etiska regler. Vad är det hon skulle dölja för dig? Att hon träffat någon annan?

        Vi är vänner vi är inte i någon jäkla relation.

          Du skriver som ni är i en relation, vem bryr sig så mycket annars?

          daddy, chill

          Man kan ju tro att du är hennes förmyndare.

      Jag tänker att man kan vända lite på det, och tänka att personen i fråga är en lojal person som inte berättar saker som en inte ska berätta. Det om något visar väl på en seriös person som man kan lita på.

        Precis, så om TS berättar hemlisar för denna vän så kommer gen förmodligen hålla dem hemliga också, superbra ju!

    Så såg man sista avsnittet av Search: WWW vad ska man nu göra av sitt liv?

    Alltså snubbar!? Ska man alltid behöva projektledare i relationer? För en halvtimme sen föreslog han att vi skulle se en film. Väntar fortfarande på att han ska sätta på den men han verkar vänta på att jag ska sköta jobbet som vanligt.

      Varför säger du ingenting honom?

      Låt honom vänta. Länge.

      Gör en kopp te, ta fram en bok, och hjälper inte det det går du och lägger dig.

      Det var lätt en orsak till att jag slutade vara kär.. dumpade honom. Är singel nu. Kanske alla relationer kommer va så? Hoppas inte. Njuter av att vara själv just nu!

    Jag behöver lite uppmuntran tror jag.
    Har gått och trånat efter en kille i några månader nu. Äntligen tog jag mod till mig och tog steget och visade att jag var intresserad av honom. Fick svaret att han precis träffat någon och är inte singel. Okej, fine för det, you snooze you loose liksom.
    Men när jag satt och svajpade på Tinder senare under dagen så dyker han upp. Den känslan liksom. Att han inte kunde säga att han inte var intresserad på det sättet. Varför ljuga ihop något??

    Nu känns det lite hopplöst. Är över 30 och ser vän på vän gifta sig och skaffa familj. Kvar står jag och kommer aldrig träffa någon. Jag som ville ha barn innan 25 🙁

      Han har väl kvar tinder. Kanske inte det första man raderar.

        Näe, jag köper inte riktigt den. Dyker man upp i flödet är man aktiv. Det är så tinders logaritmer funkar. Han tar dessutom och ändrar position.
        Okej för att man fortfarande har kvar kontot, men att man fortfarande är aktiv när man varit tillsammans med någon i över en månad? Näe, den köper jag inte

          Då har du ju svaret framför dig, varför fråga här??

            Svaret på vad? Att jag kommer att förbli singel eftersom det bara finns spån där ute. Dö helt ensam utan att någon kommer på begravningen och arvet som går till arvsfonden och lokala katthemmet??

              Ja? Vad vill du höra här? Att det inte kommer att bli så? Det vet vi ju inte.

              Du vet att du mest låter desperat va?

                Såklart jag är! Du hade definitivt inte varit lika chill om du satt i min situation och varit med om det jag varit.

      Han kanske inte har hunnit ta bort sin profil på Tinder ännu? Och stressa inte jag är över 30 och har varit singel sedan jag var 18. Det händer när det händer ❤

        Tänker man så kommer det aldrig att hända. Jag vill dessutom inte att det händer när jag är över 35. Förlåt om jag kliver på ömma tår nu, men det vore min största mardröm att vara nära pensionsåldern när mina kommande barn tar studenten.

          Då får du väl sätta fart då om du är så desperat.

            Det är väldigt lätt att säga, speciellt när man sitter framför en skärm och skriver anonymt. Men det är lättare sagt än gjort att hitta någon vettig bland alla nötter därute

      Han kanske blev överrumplad och inte visste vad kan skulle säga eftersom han inte ville såra dig med att han inte var intresserad?

        Näe, överrumplad tror jag inte att han blev. Han är en sådan som kan passa verbala bollar väldigt snabbt.
        Jag är inte heller en sån som man behöver Linda in saker snyggt för. Det är snarare tvärtom. Förtjänar jag inte att vara uppriktig med?

        Anonym 21:21 tror jag är nåt på spåren.

    Jag går sönder av att aldrig kunna ge min dotter ett syskon. Kan inte ni som är ensambarn/föräldrar till bara ett barn hjälpa mig att acceptera detta <\3

      Jag är ensambarn och gick helt ok för mig. Lekte ensam och utvecklade mig fantasi på det viset

        Tack för ditt svar! Ser att hon också är bra på att leka själv <3

      Har inga syskon, har aldrig heller saknat det. Sluta också att kalla det ”ensambarn” som om det vore synd om de som inte har syskon, för så är det inte.

        Tack för ditt svar <3 jag lägger inget negativt värde vid ordet ensambarn, men jag ska tänka på det framöver! Men ja, problemet är dels att jag tycker synd om henne. Jag älskar mina syskon och mitt barn pratar ofta om syskon (jag för inte det på tal, men hon ser att alla hennes vänner har syskon). Jag upplever att jag berövar henne så mycket… Dels just syskon i sig, men även mostrar/morbröder och kusiner till hennes möjliga barn. Jag trodde heller aldrig jag skulle vara i denna situation, så försöker bearbeta att jag bara fick ett barn också som en sorg för min egen del.

          Det verkar mesta om att det är dina egna känslor du behöver ta itu med. Lägg inte över dem på henne! Det är inte synd om henne alls, hon vet inget annat än att inte ha syskon. Det säger jag alltid når nån frågar om jag inte saknar syskon, hur ska jag kunna sakna nåt jag aldrig haft? Förresten kanske de inte alls skulle få en bra relation, hon själv kanske aldrig kommer/vill skaffa barn som de skulle bli moster/morbror åt osv osv. Det finns så mycket som kanske inte alls skulle bli så som du tänker det nu. Och, få det inte att vara ”onormalt” eller annorlunda att inte ha syskon, då skapar man bara känslor som kanske inte alls fanns där från början. Ja, det är mina tips.

            Ja så är det definitivt, att jag utgår från mina känslor alltså. Jag skulle gärna vilja kunna ge henne ett syskon. Men som du säger försöker jag också tänka att alla syskon inte är varandra nära och hon kanske inte ens får barn. Sörjer gör jag ändå, antagligen mest det att livet inte blir som man tänkt sig 🙂 tack för svar!

              Jag har två yngre syskon, vi umgås nästan aldrig idag som vuxna. Som barn lekte vi inte mkt tillsammans heller, vi var mkt ’på var sitt håll’. Vi hade/har helt olika personkemier och stämmer inte alls ihop. Vi är dock inte osams på något sätt ?

                Tack, det tröstar också på nåt märkligt sätt. Vänner kan vara en närmare än syskon!

      Var inte orolig för din dotter! Det är inget straff att inte ha syskon. Jag är uppväxt utan syskon och jag garanterar att jag aldrig mått dåligt över det.
      Du får inte ta detta på fel sätt, men det låter mer som att det är du som är ledsen över att inte få fler barn och det är naturligtvis en befogad känsla om du önskar fler barn, men oroa dig inte för din dotter.
      Lycka till i allt ❤️

        Tack för ditt svar! Jag är definitivt själv ledsen för att inte få fler barn, det har du helt rätt i. Fler barn var något jag önskade, och också något jag ville ge min dotter. Men ska försöka bearbeta detta <3

          Oj ser jag fick fel nick, men ja, det var jag 🙂

      Syskon kan vara jävligt besvärliga.
      En jag känner önskar att h*n varit ensambarn pga sin syster.
      Systern har varit komplett galen hela livet Vilket ledde till att min nära inte ens kunde ha någon kontakt med sin mamma (ens i vuxen ålder).
      Inte ens när mamman dog kunde h*n träffa henne och ta farväl en sista gång.

        Hehe ja, det stämmer ju också. Syskon kan verkligen ställa till det. Hemskt, men tack!

          Fel nick – men nog jag som svarat!

    Vad tror ni händer efter döden? Blir man pånyttfödd eller händer det inget mer, eller något helt annat?

      Du blir påmind om dina CSN-skulder. Sedan börjar det om igen.

        Jokes on you, för jag har inga skulder?

          Glöme fylla i, jag är Tami

          Samma här. Shit vad jag firade när sista betalningen var gjord.

        ????

      Jag hoppas att jag blir ett spöke eller ande och inte en sån som går igen och skramlar i trappen utan en medveten ande som kan swisha runt och spöka för alla nära och kära. Ska leva rövare som ande tills Det okända kommer hem till dom och framför mina meddelanden. ”Jag kan se dig i duschen och du borde inte använda så mycket tvål där nere du kan förstöra ph-balansen”
      Sen kommer jag vara nöjd och fara över till andra sidan och ”leva” loppan med de jag älskar som redan passerat dit. Det vore drömmen!

        Det är också min dröm, men känns ohälsosamt att längta tills det redan nu då man inte ens är 30 fyllda.

      Jag hoppas att det bara tar slut, så att man äntligen får vila. Att allt äntligen tar slut

        Det fyller bara på min dödsångest, är det bra eller dåligt?

      Jag tror det är samma som innan man levde, dvs en icke-tid.

        Usch nej hoppas inte!

        … och sen får man nytt liv eller? För det fick du ju senast. Man finns inte och vips finns man. Så håller det nog på i oändlighet. Tänk så många gånger du dött och inte funnits och sen funnits igen!

          Haha, ja så kan man se det men jag tror icke-tid minus nytt liv!

      Jag vill tro att man kommer till en övervärldslig plats som är vacker, tidlös och bekymmersfri där man träffar de sina och har det görgött

        Men om man inte gillar alla de sina?

        Jag tror att man är död för alltid när man dött. På ett sätt återföds man till miljontals livsformer genom att jorden som absorberas av naturen som djuren äter osv., en del av kretsloppet på jorden.

        Religion är hjärntvätt och bibeln är en sagobok. Önskar att all religion som bara varit till elände på jorden utrotas. Den kan fara är helvete så vi människor inte delar in oss i grupper utan är bara ett vi.

      Jag tror på de Bibeln säger; att döden är en sömn (fett skönt o sova riktigt djupt o inte vara medveten om allt kaos runt om kring) och att man sen vaknar upp från sin sömn i ett paradis på jorden där vi alla kan leva lyckliga?

      Inte ett jävla dugg! Eftersom synapserna inte längre fungerar, så lär det inte hända någonting. Syntax error, helt enkelt!

      Tror på pånyttfödd

    Kan ni berätta hur det gick till när du eller din partner tog första steget, om ni minns? Lite bakgrundsfakta hur ni möttes första gången och vad som hände när ni började träffas.

      Jag var 11 månader gammal och han var över ett år. Mina första steg finns faktiskt på film! Han var rätt sen tror jag.

      Vi möttes 15 år senare på en bar i Göteborg.

        hahaha <3

      Vi bor en medelstor stad och kände till varandra. Han fick veta att hans gamla arbetskollega börjat plugga med mig och frågade henne om mitt nummer. Fick ett sms av okänd nummer med enbart ett hej.
      Vi smsade i lite drygt två veckor innan jag skrev att han borde komma över, hade precis haft middag och druckit lite vin.
      Han svarade, Då stannar jag för natten.
      Jag var inte intresserad av något seriöst med honom (snygg bartender) men en natt tackar jag inte nej.
      En natt blev väldigt många fler. Det tog oss ett års på/av dejtande innan vi insåg hur kära vi var. Till veckan firar vi vår andra bröllopsdag!

      Vi träffades på universitetet på en fest som gemensamma kompisar höll i. Han skrev till mig på facebook någon dag senare och en helg följde han med mig hem från ett uteställe, haha. Sen dess fortsatte han bara följa med mig hem varje helg och till slut så sa han att han älskade mig och vips så var vi ihop.

    Vad är era bästa tips för att komma över någon?

    Har pratat konstant med en kille (flera timmar om dagen) i fem veckor, och idag tog det ”slut”. Har aldrig i mitt liv klickat med en man på det sättet, och vi delade samma åsikter och värderingar (aldrig hänt mig förut). Vi hann träffas två gånger innan allt blev bajspannkaka och vi kom fram till att gå separata vägar. Inget dramatiskt bråk, men jag kände att han gled iväg, han tycker inte alls att han betedde sig annorlunda, och så blev det bara skit över att vi var så icke-överens om en sån sak.

    Samtidigt som jag inte vill ha kvar någon som vill lämna mitt liv, så sörjer jag honom och har svårt att komma över att ha förlorat en kille som var det bästa jag träffat… Vi kommer inte höras mer.

    Tips om att ragga på andra och ligga runt undanbedes, det är inte min grej.

    Hoppas det är en toppen fredag för alla andra <3

      Ta bort allt som har med honom att göra ur ditt liv. Det är tråkigt, men det bästa sättet.

        Håller med Victor, man torterar bara sig själv med att hålla kvar och bli påmind om någon som man inte kan ha kvar i sitt liv oavsett hur mycket man vill det.

        Hur ska jag ta bort honom? Vi kommer inte höras mer, och det enda jag har är hans telefonnummer i min telefonbok.
        Kommer inte ringa honom…
        Har inte honom på facebook eller instagram.

        Tyvärr är han kvar i tankarna och i hjärtat.

          Ta bort telefonnummern så du inte ser hans namn i mobilen

        Jag tror att man bara ska släppa taget om allting och gå vidare. T.ex. låta bilderna på honom ligga kvar i kamerarullen, och försöka fylla på den med nya bilder istället. Man kan tänka så både vad gäller kamerarullens minne och det egna minnet 🙂

      Det löser sig med tiden. Piss svar att få kanske men det är det enda jag kan säga. Varit i EXAKT samma situation. Det är sommar så ut o njut och glöm allt vad killar heter, d kmr när d kmr ?

      Kröka till utav helvete, och sedan när du kör Gustavsbergsbuss dagen efter (det vill säga nummer tre) så liksom lossnar all bitterhet av bara farten. Varit där, gjort det, har fungerat. Sedan är du fri.

      Det hade kunnat vara jag som skrev det där. Umgicks jätteintensivt med en kille i någon månad, och i min förblindande förälskelse kände jag verkligen som att det var Vi Två. Även här var det så att vi delade åsikter, värderingar, synsätt på livet osv. Men med tiden blev han allt mer oklar, och för ett tag sen så satte han punkt för oss. Upp som en sol ner som en pannkaka typ

      Är inte heller mycket för tinderdejter och ons, kanske är lite gammalmodig men det är inget jag skäms för.

      Hoppas du också har en bra fredag, givet omständigheterna. kram

        Tack snälla för fina kommentarer. Det hjälper när det känns som att en elefant sitter på bröstet.

        Är också gammalmodig, det var han med.. Man träffar inte sånna killar ofta.. därför det kändes trist.

        Hoppas du kom över den där killen till slut, och jag hoppas samma för mig.

        Kram!

    Gör fillers stor skillnad? Jag tycker att jag kollar på bilder och ser knappt någon skillnad på före och efter bilder?

      Det beror ju på var man gör det och hur man såg ut från början samt hur mycket man kör på.

      Det beror på vart du lägger dem

    Hur gör ni som vaxar medan håret växer ut? Om man tex vill vara hårfri på sommaren, vaxar i början av juni, säg att håret börjar växa ut igen mitten av juni, då måste man ju gå hårig tills nästa vaxning typ början av juli?

      Ungefär så ja, vaxade i början av juni och i sluten av juni/ början av juli så behöves det en ny.

        Går du hårig då medan du väntar på utväxt? Bryr du dig om det eller struntar du i lite hår? 🙂

          Hur kan man gå hårig medan man väntar på utväxten???

            För man måste ju gå ett tag med hårstrån som är för kort för att vaxa men som ändå syns? För vaxning krävs ju en viss längd.

              förlåt, ,en vad fan är det för fel på lite hår där och där??

    Har bella opat brösten?

      Ja.

        Svårt att undgå att notera så att säga…. ?

      Bella dearest, vad har vi sagt om att använda internet när du är litet full? Be din hemtjänstpersonal stoppa om dig, och så släcker du lampan.

        To tipsy perhaps?!?

    Betalat räkningar och har 400:- kvar på kontot och 2 veckors semester kvar. Hepp! ?

      Samma här! Får lön i september. Heja oss! Kämpa!

        Kämpa! ???

          #linser
          #potatis
          #vattenfasta

          😛

            Linsgryta rular!

              ???

        Kan du inte göra camshower på internet?

          Nej, men min man kanske kan. Hur stor är efterfrågan för väldigt långa män med lite gubbmage?
          Ska höra med honom om han är villig att dryga ut kassan.

            Har han enorm penis, finns det nog kvinnor som skulle titta på hans show.

      gråter i 200 kr?

      Börja med camshower på nätet.

        nej tack, du kommer nog aldrig få se min kropp on the webs även fast du vill 🙂

          Hahahaha? Förlåt men tyckte ditt svar var skitkul

    Känner mig så ensam. Inget sammanhang där jag hör till och väldigt få vänner. Hur ska man göra för att få vänner? Upplever mig själv också som svår att tycka om.

      Kände mig också ensam förut, men träffade min sambo på nätet och har nu även barn.
      Så mitt tips är nätet! ?

      Samma här?

      samma här, önskar jag hade ett bra svar

    Bästa hårinpackning till bra pris? Mitt hår har blivit jättetorrt av sol och bad och behöver nu en ordentlig fuktboost! Tack!

      Erols hennainpackning! Finns på hälsokost eller näthandel. Kostar runt 70:-
      Håret blir tjockt , genomfuktat och blankt! Superbra!!! ??‍♀️??‍???

        *Eorol

        Blir det inte färgat? Kanske dum fråga, men har bara använt henna för att färga håret

          Nej, det färgar ingenting men håret blir verkligen fint!

          https://halsokraft.se/skonhet-hygien/harvard/henna-balm-150g

            Tack 🙂

        Tack snälla, ska prova!

    Jag tror att många som skriver kommentarer som chockar och irriterar oftast mest ”tänker högt”.

    En del vill självklart provocera och andra gör det kanske för att de inte kan säga rakt ut vad de tycker inför t.ex chefen eller partnern.

    När det inte är kommentarer som sårar folk så kan det ändå vara ganska intressant ibland att få se hur folk tänker.

    Jag har lärt mig mycket på det och tar saker mindre allvarligt efter att ha insett att folk har en massa åsikter, det är sällan de vill ändra på dem och då får det stå för dem.

    Men såra andra, det går förstås bort enligt mig. Helt.

      IRL så är jag väldigt försiktig med att inte såra någon, går på äggskal runt allt och alla, men fan det orkar jag inte på nätet så här spyr jag ut all min galla.

        Fast egentligen, Anonym så låter det ganska befriande att göra det. Jag tror det fyller en stor funktion för många, det reducerar säkert stress.

        Kanske värt att prova? Ärligt alltså. För jag känner att den mjuka stil som jag nästan uteslutande har på nätet uppfattas som mesig av en del. Jag tror det jag skriver ser ännu töntigare ut i skrift. Får sova på saken. Haha. Tack för dina tankar.

          Alltså när även vänner ställer in planer så låtsas jag som att jag inte blir sårad, säger att det är helt okej och att jag förstår fastän att jag blir sårad för att de väljer andra vänner före mig. Jag låtsas alltid som att det är okej fast det inte är det. Vill bara skrika ut ”Är jag inte viktig då? Kan du inte prioritera mig?” det gäller även när det gäller den nära familjen, alltid ska man alltid vara alla till lags för det är snällt. Men när kommer någon att ställa upp får mig och finnas där?

            Anonym 23:56,

            Känner med dig!!

            Tyvärr behöver även vuxna människor uppfostras (allt för ofta). De hann inte formas tillräckligt när de var barn då det egentligen var då de skulle få träna på att bli empatiska.

            Mitt råd är därför att i vissa fall där du känner att det kan vara till nytta och där du själv tycker att det är värt det:

            att vara tydlig, bestämd och inte ta detta dåliga beteende av dem.

            De ska visa dig respekt och gör de inte det så får du lära dem (uppfostra dem). Jag hade gärna hjälpt till, folk får skärpa till sig och inte bara ta vissa (t.ex dig vad det verkar som) för givet.

            Försök att förklara på ett odramatiskt men bestämt sätt hur det landar hos dig. Att du ”blir sårad och att ja du kan förstå om de ställer in en gång, men att det ser ut att bli en ovana? Det är inte okej!”

            Stå upp för dig själv och när det gäller de värsta hopplösa fallen så gå vidare om du kan. Det finns människor där ute som är empatiska. Du är värd att få träffa dem! <3

            Anonym 23:56,

            Känner med dig!!

            Tyvärr behöver även vuxna människor uppfostras (allt för ofta). De hann inte formas tillräckligt när de var barn då det egentligen var då de skulle få träna på att bli empatiska.

            Mitt råd är därför att i vissa fall där du känner att det kan vara till nytta och där du själv tycker att det är värt det:

            att vara tydlig, bestämd och inte ta detta dåliga beteende av dem.

            De ska visa dig respekt och gör de inte det så får du lära dem (uppfostra dem)

            Se nästa svar det blir för långt och går inte igenom annars

              Forts. till Anonym 23:56

              … Jag hade gärna hjälpt till, folk får skärpa till sig och inte bara ta vissa (t.ex dig vad det verkar som) för givet.

              Försök att förklara på ett odramatiskt men bestämt sätt hur det landar hos dig. Att du ”blir sårad och att ja du kan förstå om de ställer in en gång, men att det ser ut att bli en ovana? Det är inte okej!”

              Stå upp för dig själv och när det gäller de värsta hopplösa fallen så gå vidare om du kan. Det finns människor där ute som är empatiska. Du är värd att få träffa dem! <3

              Forts. till Anonym 23:56

              …De ska visa dig respekt och gör de inte det så får du lära dem (uppfostra dem). Jag hade gärna hjälpt till, folk får skärpa till sig och inte bara ta vissa (t.ex dig vad det verkar som) för givet.

              Försök att förklara på ett odramatiskt men bestämt sätt hur det landar hos dig. Att du ”blir sårad och att ja du kan förstå om de ställer in en gång, men att det ser ut att bli en ovana? Det är inte okej!”

              Stå upp för dig själv och när det gäller de värsta hopplösa fallen så gå vidare om du kan. Det finns människor där ute som är empatiska. Du är värd att få träffa dem! <3

              Forts.

              De ska visa dig respekt och gör de inte det så får du lära dem (uppfostra dem). Jag hade gärna hjälpt till, folk får skärpa till sig och inte bara ta vissa (t.ex dig vad det verkar som) för givet.

              Försök att förklara på ett odramatiskt men bestämt sätt hur det landar hos dig. Att du ”blir sårad och att ja du kan förstå om de ställer in en gång, men att det ser ut att bli en ovana? Det är inte okej!”

              Forts. strax

              Jag får inte igenom resten av texten här så titta längst ner på sidan så ser vi om övriga ord får vara kvar där.

              Tror jag förstår vad du menar, men är i en svår relation till dem så kan egentligen bara nicka och le och låtsas att allt är bra tyvärr, vill bryta men då kommer bara en ny relation med samma utväg…

                Ja min text syns nog imorgon istället.

                Ja ibland är det så för vissa som du beskriver. Det är svårt att bryta sådant och inte minst att bryta med dem.

                Och i vissa fall fungerar faktiskt ingenting. De ändrar sig inte och du är antagligen beroende av dem på olika sätt.

                Det är ofta just beroendet till vissa människor som gör att de dels får makten över en och som gör att situationen är svår att förändra från sin egen sida också.

                Så jag förstår. Men om du på något sätt kan göra det lättare för dig, så kan det stärka upp det de bryter ner.

                Om du funderar ut något eller någon som ger dig energi och som kan mildra den ”skada” som de skapar så kan det jobbiga ”spädas ut lite.” <3

                  Tillägg. Jag har inga som är så mot mig nu, men blev så förvånad att det påverkade mig så mycket trots att jag känner mig så livserfaren.

                  Så jag tror att om du försöker glida med på vågen så mycket som möjligt och acceptera att folk är dessvärre inte alltid så omtänksamma som vi önskar. Och att du tänker det där ligger hos dem, jag står helt utanför detta jag hag ingen skuld i det och jag behöver inte ta in det mer än det som inte går att förhindra att man tar åt sig av.

                  Då kommer man en bra bit. Känn att jag bryr mig och mer än gärna hade hjälpt dig. Kram

                  Kommer kolla efter ditt svar i morgon. Det är sant att jag är beroende av minst en av dem tack vare lss. Så är det är svårt att bryta bara sådär. De har en makt över mig, men jag kan inte göra något åt det just nu. Och om jag skulle göra något så hade jag känt mig som ”boven i dramat” jag kommer att förlora oavsett vad jag gör. Det finns en grej som ger mig energi, men om staten får som den vill så kommer även det att tas ifrån mig. Kalla mig materialistisk men det finns igen annan glädje i mitt liv just nu. Jag vill egentligen bara dö.

                    Jag svarade även på detta, men det var säkert för långt det också så snälla titta gärna imorgon igen, ja tack! <3

                      Försöker skriva mer strax

                      Jag kikar in i morgon❤

                      Fast om den grejen är så viktig för dig så är det inte vad jag kallar att vara materialistisk.

                      Om du jämför så här: jag fick möjligheten att se det vackraste landställe jag någonsin sett en gång. Att det var vackert som en tavla där med ett sött torp med en utsikt över en sjö med en stor ek som ramade in ”tavlan” så att jag nästan tappade andan.

                      Men de inte längre kunde hyra sitt drömställe då det var dubbelt så dyrt. Att sakna det är inte att vara materialistisk heller. De hade alla sina sommarminnen där och ja. De var inte så nöjda direkt med situationen.

                      Men för att återgå till hur du har det. Jag önskar att det kunde få kännas bättre för dig och att du kunde försöka framföra hur det känns. För även om du inte kan förändra det ändå (även om jag starkt önskar det)

                      Så har du åtminstone förklarat, satt ord på det och kanske, kanske att det kan hjälpa dig framöver så att de har dig i åtanke om det börjar någon ny som kan passa dig bättre. <3

                      Jag är kvar. Jag försöker få igenom mitt svar. Ska se om jag kan dela upp texten.

                      Fast om den grejen är så viktig för dig så är det inte vad jag kallar att vara materialistisk.

                      Om du jämför så här: jag fick möjligheten att se det vackraste landställe jag någonsin sett en gång. Att det var vackert som en tavla där med ett sött torp med en utsikt över en sjö med en stor ek som ramade in ”tavlan” så att jag nästan tappade andan.

                      Men de inte längre kunde hyra sitt drömställe då det var dubbelt så dyrt. Att sakna det är inte att vara materialistisk heller. De hade alla sina sommarminnen där och ja. De var inte så nöjda direkt med situationen.

                      Forts. till Anonym 01:28?

                      Men för att återgå till hur du har det. Jag önskar att det kunde få kännas bättre för dig och att du kunde försöka framföra hur det känns. För även om du inte kan förändra det ändå (även om jag starkt önskar det)

                      Så har du åtminstone förklarat, satt ord på det och kanske, kanske att det kan hjälpa dig framöver så att de har dig i åtanke om det börjar någon ny som kan passa dig bättre. <3

                      Jag förstår vad du menar, saknar det så att det gör ont i själen. Vill inte låta dramatisk med det känns lite som att livet mister sin mening när jag ”förlorar” det. Usch vad jag känner mig girig när jag skriver det. Det roliga är att när andra jag känner skriver något liknande (och det är något materialistiskt de menar tex ett nytt smycke) så får de en massa förståelse och får det de ber om. När jag gör något liknande inom samma cirkel så ska jag bara vara tacksam för att jag andas typ. Och de är inga jag kan bryta ifrån heller. Förlåt om jag låter så bitter just nu, allt känns bara omöjligt.

                      Fast ibland så är saker så pass viktiga för oss. Om du känner så, så gör du det. Jag har blivit allt mindre materialistisk, i stort sett ja om jag får behålla det jag har i alla fall.

                      Men för några år sedan var ett ganska unikt halsband viktigt för mig. Det var så vackert och jag fick det efter en stor prestation jag hade lyckats med. Att titta och känna på det gav mig styrka.

                      Sedan gav jag bort det. Vilket kändes minst lika bra.

                      Så om det känns så för dig så är det en trygghet och kanske något som ger även dig styrka. Jag tror vi behöver acceptera så ofta som möjligt hur vi känner och hur vi agera, så länge det inte skadar oss eller andra. <3

                      Fina Anonym tack för att du skrev inatt! Jag hoppas att du har det bra!

                      Glömde nicket. Som sagt hoppad att du har det bra.

                    … Men för att återgå till hur du har det. Jag önskar att det kunde få kännas bättre för dig och att du kunde försöka framföra hur det känns. För även om du inte kan förändra det ändå (även om jag starkt önskar det)

                      Jag försöker med att skriva Anonym nu:

                      Så har du åtminstone förklarat, satt ord på det och kanske, kanske att det kan hjälpa dig framöver så att de har dig i åtanke om det börjar någon ny som kan passa dig bättre. <3

                      Jag försökte framföra mina känslor idag, men ämnet byttes som om det aldrig funnits. Jag är väl inte viktigt. Känns lite som – förlåt att jag finns.

                      Anonym 02:27, menar du här eller i IRL? För mina svar kommer inte fram och dessutom försöker jag dela upp texten men då kommer inte slutet på dem fram. Så det blir nog lättare att se imorgon. (Senare idag egentligen, ja om några timmar)

                      Du är viktig, men folk värdesätter alltmer sällan andra människor och det blir allt hårdare stil både bland de som är proffs och andra. Och att inte ta åt sig av sådant är ofta svårt för de flesta.

                      Jag har stor livserfarenhet, men hårdhet är ändå svårt att ta.

                      IRL – här kan jag alltid få fram mina känslor på gott och ont. Jag kommer kika in här i morgon eller egentligen eftermiddag då jag sover länge.

                      Jag känner också av att det blir allt hårdare, det kommer att ta knäcken av mig en dag.

                      Jag önskar jag hade din erfarenhet.

                      Ja hårdheten folk har kunde inte ens jag skydda mig mot i vissa situationer, men i de absolut flesta så hjälper min livserfarenhet mig.

                      Så all livserfarenhet hjälper inte och det du kan tänka är att t.ex en bra självkänsla (duga som man är utan prestation) är något som går att underhålla / repetera upp hur man gör för att behålla / få.

                      En viktig sak är att så långt det är möjligt – sträva efter harmoni och tacksamhet. Du har upplevt jättetuffa saker, men du kan försöka träna upp att djupandas ofta och varje dag och t ex tänka ”Lugn och ro” och du kan försöka ta in att solen skiner på de vackra träden och blommorna, även om det känns betydelselöst just då.

                      D.v.s vara mer närvarande i stunden och tänka att det som har varit kan du inte ändra hur mycket du än försöker och det som finns i framtiden kan du inte göra så mycket åt här och nu. <3

                      Tack för dina tips och råd, jag ska försöka följa dem. Jag känner mig rätt trött just nu så ska försöka sova. Hoppas du får en rofylld natt/morgon. Jag kommer in här igen när jag vaknar för att läsa det du har skrivit men som har fastnat i modd. Tack för att du finns❤

                      Det där med att du försökte framföra dina känslor.

                      En hel del människor är så intresserade av vad de själva har att säga (de vill få ordet mest hela tiden och tar därmed inte in vad andra försöker säga) och då lär de sig heller dessvärre inte något nytt.

                      Jag vet inte hur du ska kunna skydda dig mot deras attityd mot dig, för det är uppenbart att du inte mår bra av dem.

                      Försök tänk som någon felaktigt frihetsberövad person tänkte: att de kan göra mycket mot dig, men de kan inte veta vad du egentligen tänker.

                      Om de säger att du är si eller så, försök att inte (de gånger du klarar av att låta bli/ de tillfällen du mår bra av att låta bli) att säga till dem.

                      Tänk inom dig att det är ”svårt att lära gamla hundar att sitta” och ”en del lär sig tydligen aldrig.”

                      Så skaffa alla tänkbara ”skydd” mot hårdheten du utsätts för. <3

                      Tack själv för att du finns! ❤️ Jag kollar också in imorgon eftermiddag om inget oförutsett händer.

      Tror att det fria samtalet här skrämmer en del, men det är mest deras problem. Jag får däng då och då, men det är väl inte hela världen.

        Ja, Anonym 22:42 det tror jag också.

        Jag minns när jag började skriva ibland och var så lyckligt naiv och tänkte att okej då ska jag försöka våga skriva jag också.

        Många var positiva, men en del skulle trycka till allt som bara gick att trycka till och jag satt där helt chockad.

        Efter det har jag försökt anpassa mig så att jag slipper de värsta smällarna, men samtidigt har det hämmat mig så mycket att jag numera dessvärre sällan använder ett eget nick och jag är alldeles för fundersam på om ”språkpoliserna” ska dyka upp så mitt språk har aldrig varit sämre.

        Så oftast skriver jag inte alls och det är mycket tråkigare att vara passiv i det, för det ger så mycket mer att delta på Öppet spår.

        Men en del ger det absolut så jag får väl fortsätta skriva någon gång ibland och övriga dagar läsa vad andra tänker högt. <3

          Bzsuss tänk såhär – du kan aldrig var allas vän även fast du vill det! Någon kommer alltid att tycka att du är jordens skitstövel, men vet du vad? Det får stå för dem. Du ska aldrig skämmas för vad du tycker eller står för. Aldrig någonsin! För visst tycker du också att vissa skriva dumheter, men tror du att de bryr sig? Det ska du inte heller göra. Keep beeing you and you’ll shine! Jag känner igen dig och uppskattar att du skriver här. Du är ett ljus som behövs för att visa att inte alla är kompletta dårar.

            Oj, till dig -En som bryr sig-! Här kommer flera ?:an till dig!! Tack!

            Jag blir tårögd och så otroligt lycklig över dina ord. Otroligt fint skrivet❣️

            Jag vill ju vara mig själv. Jag har så många som är jättefina mot mig IRL och vill ändå vara här också ibland. Där det också finns så många fina, t.ex du!!

            Den här ”världen på nätet” är så underbar också och jag tror jag är mycket mer redo igen.

              Var alltid dig själv! Som sagt det kommer alltid finnas någon som tycker att du är en skitstövel, men det står för dem mer för dem än för dig! Ärligt så skit i dem, tänk på alla de fina som bryr sig om dig istället, eller tänkt enbart på dig själv. Det är helt okej att vara självisk. Så var dig själv utan att skämmas och utan att dölja något, du är 110% fin som du är jag lovar!❤

                Tusen tack för fina ord, de värmer mer än du kan ana och detsamma till dig❣️❣️

                  Tack detsamma! Känner igen dig på ditt sätt att skriva och saknar alltid dig när du inte är i öppet spår. Du är som ett varmt ljus man längtar efter, en viss trygghet i mörkret.❤

                    Tack fina, snälla du! Jag saknar dig också! Tack vare dina fina ord ska jag börja skriva igen. ?

                    Jag ska aldrig glömma att du skrev som du gjorde ikväll. Oerhört mycket värt!

                    Mitt liv är så extra bra igen som det oftast har varit, hoppas innerligt att du också har det lika bra. ❤️

                      Känner du igen mitt skrivsätt?? Förlåt om det är en oförskämd fråga men ingen har sagt det förut till mig så är bara genuint nyfiken.

                      Jag är ärligt glad över att hör att ditt liv är bra, jag önskar att mitt också var det. Det är mycket mörker just nu och det ser inte ut att bli ljusare. Men du är att ljus som ger hopp. Snälla finns kvar så länge som du kan❤

                      Jag tror det, ja -En som bryr sig- men jag kan förstås inte säkert veta. Men absolut. Jag känner in sådant hur jag nu kan det, men ja.

                      Oavsett vilket så stärker du mig så enormt och jag hoppas att du kan få tillbaka av det av mig.

                      Jag är ärligt talat ganska less på hur hårda en del folk var (ytterst få och jag menar inte här inne, men…) och jag behöver all vänlighet som bara kan uppbringas och vill gärna ge vänlighet tillbaka till dig.

                      Önskar att jag kunde göra så att ditt liv blev ljusare. ? Det tar tid innan jag svarar eftersom annars så går texten nog inte igenom och för att jag kopierar den så att du kan få den ändå om den fastnar.

                      Jag brukar gå under olika nick här – dels för att försöka hålla mig anonym och dels för att jag glömmer vilket nick jag hade. Har önskar länge att någon ändå skulle känna igen mig. Så att du kanske gör det ger mig en del värme.
                      Det kanske låter fånigt och rent av själviskt men jag vill stärka dig för att du stärker mig samt ger mig ett visst hopp om mänskligheten. Än är vi inte helt dömda trots allt.
                      Är också trött på allt gnäll, men jag måste erkänna att jag kan delta en del i det. Det smittar av sig och jag hatar det. Vill egentligen vara snäll och sprida glädje, men när man själv är i mörker så blir det så svårt? Det är därför bra att sådana ljusglimtar som du finns och sprider glädje och inspirerar andra att också göra det❤
                      Tack det värmer så mycket, jag har en del i livet som går emot just nu. Försäkringskassan och en nära bortgång tex. om man inte blir bitter av det så vad? Och jag förstår att det tar ett tag för dig att svara ifall det skulle fastna i modd. Men även att det är rätt sent just nu och du kanske hellre vill sova❤

                      Tack så jättemycket!!

                      Jag tror att det finns en gräns för alla när det gäller att bli bitter. Är det för mycket som går dig emot och alltför länge så är det klart att det tar på dig. De som säger man ska inte vara bitter, de har nog inte upplevt så många motgångar.

                      Självklart och det är inte egoistiskt av dig att att vilja låta ta del av andras vänlighet genom att själv vara vänlig.

                      Husdjuren slickar sina sår och det måste vi människor också få göra. Ibland blir vi djupt sårade även av sådant som vi vet att vi inte kan påverka, men som vi ändå utsätts för.

                      Ja som sagt jag tycker mig känna igen dig, absolut! <3

                      De som säger det till mig har haft sina motgångar som jag inte kan säga något emot. Men de tycker inte att mina är lika viktiga, för deras är minsann värre.
                      Tack, enda sedan jag var liten så har jag fått höra att jag är så snäll. Men de har även utnyttjat det till fullo.
                      Det håller jag med om, men inom de jag känner så är det ”fult” att visa sig sårad så jag vet inte ens hur jag ska reagera längre. Kan inte säga något eller göra något alls.

                      En del ser det som en ”tävling” i vem som har det värst och den ”tävlingen” utnämner de sig själva ”vinnare” till. Låt det stå för dem, ja de har det tufft men du har det inte lättare de har inte ”gått i dina skor”.

                      Ja många utnyttjar dessvärre de som är snälla.

                      Jag tror att eftersom du måste ha dem där i ditt liv, så behöver du användbara strategier för att orka med deras attityd mot dig.

                      Ett sätt kan vara att skriva och prata av sig. Om du inte känner tillräckligt stort förtroende för någon så skriv till dig själv. Sätt ord på det, det är ett bra sätt att få bort det från tankarna.

                      Dessutom kan du börja gå andra vägar än tidigare, träna på att använda vänster hand om du är högerhänt och kanske repetera upp ett språk eller lära dig ett nytt?! Då kan gamla tankemönster ibland brytas. <3

                      (Så att de inte får så stor makt över dig speciellt inte i din tankevärld, för om du tänker för mycket på dem

                      och vad de har sagt så är de ju ”där” du är även när de inte är närvarande och då går det sällan att slappna av och t.ex få till den goda sömn som du så väl skulle behöva.

                      Kl 02:11 fick jag inte med mitt nick

                      Jag tänker på dem och träffar dem varje dag- delar boende med dem så blir svårt att komma undan tyvärr. Och jag kan inte heller flytta.

                      Tror du det hjälper att träna upp sin högra hand? (är vänsterhänt/hjälper att skingra tankarna?) De har stor makt för de satte mig till världen, så banden är starka på gott och ont. Du får ursäkta om jag låter lite fumlig nu, känner mig rätt trött. Ska nog försöka sova. Tack för att du fanns här i natt och chattade med mig. Det behövdes, hoppas du får en fortsatt fin natt/morgon. Jag kommer tillbaka hit när jag vaknar❤

                      Ja enligt de som kan Kbt så ska man kunna göra så. (Träna upp den andra handen, ja!) Och om du är van vid att ta en väg dit du ofta går, så kan du testa att ta andra gator eller vägar när du ska dit.

                      Jag vet inte om du har ett husdjur eller om ni kanske kan skaffa det, för att klappa på det och måna om det kan skingra de tuffaste tankar. För en del blir husdjuren så viktiga att de där svikande ”kompisarna” de har inte längre behövs i deras liv. Det lugnar enormt och du har då alltid någon som förstår dig. Det går ju dessutom att prata av sig med husdjuret som alltid tycker om dig förbehållslöst och alltid finns där för att trösta.

                      Om det inte är möjligt att skaffa ett husdjur kanske du kan försöka få gå ut med någon annans eller t.ex börja rida. Det har läkt oerhört många att få distraheras så. <3

                      Ja det är ett svårt läge för dig. Försök att tänka att det som du inte vill ta in av det de säger att det ska få ”studsa ifrån dig”. Så som på tandkrämsreklamen.

                      Ett annat Kbt-tips är att du kan ha platser där du inte ”får” tänka på vad de har sagt och gjort. T.ex när du ska sova eller när du är i skogen och går en promenad. Du får tänka ”Stopp! Här ska jag bara tänka på andra saker.”

                      Hoppas att du -En som bryr sig- får en fin dag!

                      Jag tycker att du är vettig och klok och jag vill dig allt väl i världen. Tack ännu en gång för fina ord. De värmde så mycket!

    hur värt är det att lämna ett förhållande där ALLT annat är precis vad jag önskat men passionen och den riktiga ”jag dör för dig”-känslan inte finns kvar?
    Vi har en dotter på 4 år ihop, älskar hans familj och våra gemensamma vänner, våra värderingar och åsikter kring barnuppfostran är lika. Vår dotter är så lycklig när vi är tillsammans alla 3 och gör saker ihop. Han är verkligen en engagerad pappa som älskar vår dotter mer än allt och jag har en av de få (av vad jag sett i min omgivning) män som faktiskt på riktigt tar ansvar för vårt liv, vardag och han är fantastiskt fin på alla sätt och vis. Vi är aldrig osams och vi har ett fint liv ihop. Men jag är inte kär och vi har inte haft sex sedan i julas.
    Ska jag bryta upp allt vi har pga ”bara det”? Underskattar jag betydelsen av allt som fungerar, eller underskattar jag betydelsen av att vara kär? Är tveksam till att jag kan träffa på någon som skulle behandla mig bättre än vad han gör.

      Finns det något sett för dig att hitta gnistan till honom igen?

      Hur kommer det sig att ni inte har sex? Och har ni inte pratat om det på 7 mån? Det låter jäääkligt lång tid utan sex? Pussas ni och är ömsinta på annat vis? Annars brukar väl inget sex vara ett symtom att något inte stämmer, eller?
      Jag skulle känna mig osexig och full av längtan av att någon vill ha mig osv.
      Prata med din man och försök kanske hitta gnistan igen? Familjerådgivning innan du tar ett beslut?

        Det blev mer och mer sällan sen så bara la vi av. Jag känner inget sug och jag antar att han inte är så intresserad heller. Ingen av oss har försökt knappt så ingen behöver känna sig ratad.
        Känns som att vi inte vill ta upp det för då blir problemet på riktigt, eller så. Vi pussas ibland, men ibland känns det som att vi är 2 vänner som turas om att ta hand om vårt barn.

        Hahaha asså folk som är besatta av sex alltså. Man kan leva ett bra förhållande utan samlag, det behöver inte va något fel. Jessus, han kan lika väl inte ha lust eller ork, behöver inte va djupare än så, och börjar man tänka på att göra slut för man inte haft samlag på länge fast ALLT ANNAT är perfekt, ja well jessus kmr man aldrig bli nöjd i livet. Inte undra på att folk skiljer sig hit å dit. Tacka vet jag hälsosamma förhållanden som inte hänger på att man har samlag kontinuerligt utan man vill leva förevigt med varann med samma mål och värderingar och ha ett roligt liv ihop tillsammans och kramas, och pussas/ha sex när båda vill bara

          zzz….

          Sex är en del av vår biologiska funktion oavsett om du gillar det eller eller ej.

          Oj… förstår hur du menar men för många av oss är sex och den sortens närhet viktig i ett förhållande.. klart att annat är viktigare, men helt oviktigt är det inte.

      Gräset är definitivt inte grönare på andra sidan.

      Klart att passionen inte är densamma och särskilt inte under småbarnsåren. Det blir bättre! Lovar, har känt precis samma.

      Gör något ät sexet om du tycker det är för sällan. Sexlivet är ju ofta ett kitt sol håller kärleken vid liv.

      Jag tycker inte alls du bör bryta upp. Det kan ju bara vara en ”tråk-fas”. Hur ser er kommunikation ut? Pratar ni om er? Har ni kul i övrigt, typ skrattar och så? Det är absolut inte värt att slänga iväg vad som låter som en bra man för att gnistan inte är tänd just nu.

    Vad är det längsta ni gått utan sex? För mig är det 7 år

      8+ år

      8 månader

      när jag var gravid under de 9 mån + 9v efter så hade vi sex sammanlagt 2 ggr men det berodde helt på graviditeten och förlossningen. I normalform så en gång gick det 3 mån, fyfan ^^ 7 år? Hade nog dött lite, får man fråga om det är av eget val? Är det jobbigt? Om du vill berätta såklart, du behöver verkligen inte, blev nyfiken bara.

        Du är medveten om att det finns asexuella och folk som inte har stort sexdriv? Det är inte synd om oss, och finns inget ”fyfan” med det. Du behöver verkligen skaffa en större bild av sex än din snäva ”ha sex hela tiden annars e nåt fel!” Bild.

          Läs om läs rätt. Jag skrev ”fyfan” för min del, att 3mån var mycket för mig. Som du ser om du läser igen tycker jag att jag ställde respektfulla frågor med all välmening. Jag är fullt medveten om folk som inte vill ha sex eller ens tänker på sex, vilket såklart är helt ok, men för MIG så skulle jag inte kunna ha de så då jag har stor sexlust vilket även det är helt ok. Jag mena inget illa, gjorde ” ^^ ” tecken istället för punkt vilket kanske gjorde de otydligt att fyfan var för min del inte för hennes. Hoppas du förstår.

      1-2 månader sen jag blev sexuellt aktiv. :O

      5 år

      Sju månader

      Två veckor tror jag. Men jag blev inte sexuellt aktiv förrän någon månad innan jag fyllde 21

    Hur lång tid tog det för er att bli redo för ett nytt förhållande efter ett breakup?

      Lite olika, jag har ofta fått efter teorin ”för att komma över en kille behöver man hamna under en annan” så jag har haft sexuella relationer ganska nära inpå. Låter väldigt skumt men det har funkat väldigt bra. Men efter mitt längsta förhållande (5 år) tog det väl kanske ett halvår innan jag kom över honom helt, men efter ungefär tre månader slutade det göra sådär riktigt ont. Men av rent generellt så har jag uppfattat det som att det tar längre tid att komma över en person om man själv blivit lämnad, än om man är den som lämnar. Jag har däremot alltid varit den som lämnat så jag vet inte alls om det stämmer.

      Orka. När Isabella Löwengrip inte ljuger så glider hon på sanningen. Eller hittar på. Sorry Bella, du är inte särskilt intressant längre, oavsett vad du hittar på.

        Jaja. Men sättet artikeln är skriven på…

          Ja, herregud! Här snackar vi karaktärsmord! ?
          De var ord och inga visor om man säger
          Bella är såå körd i Sverige!

      Men hur sega är de? Det är ju länge sen hon började med alkohol igen. Råbiffen var typ förra veckan, men det år ju ett bra tag sen hon gick ut med att hon dricker alkohol igen

      Alltså vem skriver den här skiten

        Det finns kanske en anledning till att det aldrig finns någon byline?

          Jo, men Daniel Nylén är väl ytterst ansvarig för det som publiceras?

      Jag reagerade redan på deras förra inlägg https://stoppapressarna.se/svenskt/blondinbellas-misstankta-aterfall-alkohol
      Är det inte lite väl magstarkt att publicera dessa insinuationer? Det känns som Daniel Nylén har tagit sig en nivå högre än normalt. Tyder det på att han har tillräckligt på fötterna?

    Hur känner Margaux och Viktor Frisk varandra?

      Det finns en sekt i Stockholm som går under namnet Influencers.
      De är båda medlemmar.

        I belive in you!!!

    Några släktforskare som lurar härinne månntro? 🙂

      inte jag precis, men en släkting till mig och hon har hittat en del intressant

      Jag älskar släktforskning och spenderar en del tid på det

        Jag med!!!

          Hörligt? Har du hittat något spännande?

            Ja, en hel del. På pappas sida bland annat en sjukgymnast och en stadsminister, på mammas sida en brukspatron och en OS-medaljör 🙂 sen har jag löst lite mysterium med personer som hamnat lite i skymundan i släkthistorien av olika skäl, och vid flera tillfällen vilka som var mammor till folks utomäktenskapliga barn. Sånt har både jag själv och folk i min släkt tyckt varit väldigt intressant. Nu finns det ju inte lika mycket tabu kring till exempel det här med att skaffa barn innan man gift sig, så det är lättare att forska kring och prata öppnare om det

              Oj, glömde nicketttt

              Wow, vad fantastiskt!
              Det är något jävla spännande i att se hur ens släkt sett ut, vad de gjort osv.

              Jag hittade bilder på min mammas farmor och farfar (ingen i släkten har dessa bilder i sin ägo) från deras bröllop under tidigt 20-tal, de båda gick bort flera år innan jag föddes.
              Det har också visat sig att en hel del släkt drog till USA och jag har lyckats få nys om några därifrån som har mina släktingar i sina släktträd

    Vad tycker ni om A$ap Rocky dramat?

      Att han ska gå igenom det svenska rättssystemet som vanligt när det är misstanke om brott. Det svenska rättssystemet är inte rasistiskt, som en del vill försöka påskina.

      Jag tycker att de två killarna som trakasserade honom också borde bli anhållna och att utredning ska göras på deras rasistoska o g trakasserande handlade.

        Ja, de var sjukt provocerande men för den sakens skull bör Asap ändå gå igenom rättsväsendet som sig bör och det trots att Trump grinar som en liten unge! ?

          Kan inte Asap anmäla tillbaka? Eller livvakten?

            Vad jag hört så har livvakten anmält men det las ner

              det var ingen vidare livvakt…

      Afghanen ser ut att ha blivit fruktansvärt misshandlad så ser inte att åklagaren har gjort fel.

      Trump är så fruktansvärt obehaglig just för att han är oberäknelig likt en diktator.

      Hoppas nästa president blir en diplomatisk och intellektuell sådan som Sverige varit vana vid.

        ”Trump är så fruktansvärt obehaglig just för att han är oberäknelig likt en diktator”

        Vill nog säga att både Löfven och Reinfeldt även dom påminner väldigt mycket om diktatorer

          Really?

    Tror jag stukat min tå. Den ömmar i alla fall :s

      Asch, ta ett wienerbröd med chokolaaade.
      Referens: Solstollarna. Var det 80-talet? Anna Book var med och sjöng där.

    De största löftena med den lägsta graden av evidens sedan tryckpressen uppfanns.
    Kritisk recension av boken Dianetics (Scientology) av L Ron Hubbard 1952

      ???????????

        Kan man få en sågning mer klockren?

    Hur nära är ni era kusiner? jag var väldigt nära en av mina tills hen bestämde sig för att min familj var det värsta som fanns på denna jord fast jag iallafall inte hade gjort något (vad jag vet, vi är trots allt alla människor) och nu inte vill ha någon kontakt mig mig och min familj. Jag saknar hen ibland och skulle vilja ta kontant men är rädd för hur resten av familjen skulle reagera, vill inte hamna på ond fot med någon.

      Under uppväxten så umgicks vi när våra föräldrar hängde vilket blev rätt ofta. Men från att vi var typ 16-17 i princip ingen kontakt. Vilket är lite trist men life goes on.

      Har varit långt ifrån mina kussar både vad gäller hemvist och ålder men vi är vänner på Facebook numera i alla fall, grattar varandra på födelsedagen och sånt. Hoppas vi kan ha bättre kontakt i framtiden och att man kanske knyts samman lite bättre när man skaffar barn. Vill gärna att mina barn ska ha bättre kontakt med sina släktingar än vad jag själv haft

      Ser dem vid begravningar typ. Min äldsta kusin är kompis med min äldsta syster, hon och vår mamma blev bjudna på hans bröllop, barns dop m.m. men inte jag och min andra syster. Några är uttalade SD:are o rasister så är rätt glad att jag slipper se dem.

      Inte alls nära, vi ses på större släktkalas nån gång var eller vartannat år max. Jag önskar dock att mina barn och deras kusiner kommer vara nära varandra då jag och mina systrar är nära och älskar att umgås.

        fast systrar och kusiner är helt skilda relationer…

          Tror inte refinnej jämförde en systerrelation med en kusinrelation dock…

          Fast systrarnas barn blir ju kusiner. Det va det hon menade….

            Precis ?

          Säg det till Anna Book ?

      Vi kanske inte ses så ofta nu, folk har egna barn och liv. Men när vi ses har vi kul och vi vet att vi alltid finns. Det finns liksom ett band som inte förstörs och det är väldigt skönt att det är så.❤

      Min pappa har sju syskon, så jag har väldigt många kusiner. Olika relationer till dem, så klart. Jag är 30 och flera av dem är närmare 50, pga att min pappa är yngst i syskonskaran. De äldre har jag inte så mycket relation med, de är dessutom av en annan, mycket strikt, religion. Vi ses på släktträffar, men det är väl typ det.
      De som är mer jämnåriga med mig har jag en fin relation med och vi pratar ofta 🙂

    Hur mycket dör man om man äter nudlar som gick ut på två ben får ca 2 månader sedan? Vill vara klimatsmart men vill inte dö 🙂

      Verkligen ingen fara om det bara rör 2 månader ??

    Era bästa tips mot lock för öronen, trots nyligen borttagen vaxpropp och tryckutjämning

    Usch jag hatar att jag glommer det svenska spraket, men jag har bott i USA manga ar. Har inte manga svenska vanner.

    Camilla det hade varit kul om du kanske hade haft ett oppet spar for svenska utomlands. 🙂

    Jag ar pa Pacific time….dvs Kalifornia time.

    Just a thought. 🙂

    Tack 🙂

      Vilken tid är det hos dig nu, för oss som inte kan olika tidszoner? 🙂

        14.32 🙂

          Njut av dagen!?

      ?

    Okej… Provade att röka hash, rökte lite (typ 5-7 bloss blandat med tobak) och dumma mig tänkte inte över att precis blivit godkänd som blodgivare… hur länge ska man vänta? 6mnder? Ska ringa dom på måndag men tänkte om nån vet? 🙂

    Finns det någon som lyckats träffa nya vänner i vuxen ålder (30 plus)?
    Senaste tiden har jag insett att jag har egentligen bara två vänner. Med båda dessa vänner så är det alltid jag som frågar om ska ska göra nått (ta ett glas, gå på bio, filmkväll, träna etc). De frågar aldrig mig. Känns som jag tvingar mig in i deras liv, så en dag slutade jag fråga för att se när de skulle fråga mig. Det enda som hände var att en av dem kontaktade mig för att klaga på att jag aldrig hör av mig ( trots att hon inte hör av sig till mig heller, så är det bara mitt fel)
    Jag vill ju att de ska visa intresse för att träffa mig med? Har haft världens tråkigaste sommar. går hem från jobbet, äta, träna och sova. måste finnas mer till livet än så.
    Vet kanske inte vad jag ville säga med det hela, kanske bara skriva av mig lite

      Jag som extremt passiv väntar typ alltid på att någon ska fråga mig om jag vill göra något med dem. Men inser att det inte funkar i längden.

      Det är jättesvårt, speciellt när många har barn! Var bor du?

      Skulle gärna ha fler vänner, har bara en riktigt nära men upplever det som svårt…

      Någon som är genuint snäll, omtänksam och som gläds när det går bra för mig. Det saknar jag och behöver.

      Har tyvärr märkt att omgivningen blivit desto mer negativt inställd till mig och tar avstånd ju bättre min tillvaro blir.
      Att de ska vara så svåra att hitta!

        skryter du för mycket? för det kan man tröttna på…

    Hej! Rensar ut min garderob och letar nu efter en snygg svart klänning, klassisk lbd, som alltid fungerar! Vill kunna ha den i många år. Har inget emot att lägga lite pengar, vill gärna ha svensktillverkat. Några tips? 🙂

    Jag orkar inte mer. Vill aldrig vara med mina kompisar längr, eller göra något alls tillsammans med andra som inte är min familj. Imorgon ska jag på festival och kan inte dra mig ur och vill således dö nu. Sån jävla ångest. Folk där som bara känner mig, klarar inte sånt ”ansvar”. Hur blev jag såhär.

    Hej! Långskott, men någon som vet hur jag kan få lgh i stockholm som inte är snordyrt? Mvh, 23åring som inte vill flytta hem till föräldrarna igen

      Bo utanför Sthlm, exempelvis förorter eller närförorter

    ska man vara tacksam för att man har för mycket dödsångest för att vara självmordsbenägen??

      Nej, tacksam kan du vänta med att vara tills du varken har dödsångest eller är självmordsbenägen.

        Och när kommer det att ske? Jag har väntat i 10 år nu, det kommer fan aldrig att hända för mig. Det är så illa så jag har börjat bearbeta en plan, måste bara få slut på ångesten först…

          När du skriver väntat, vad menar du egentligen? Har du faktiskt väntat eller har du sökt hjälp?

            Har sökt hjälp, men inte fått någon mer en halvhjärtade försök. De har bara fokuserat på andra problem och fått mig att bli mer beslutsam. Bara min dödsångest nu som ställer till det.

              Nej, det är inte bara din dödsångest som ställer till det. Dödsångesten är din fiende, men just nu befinner du dig på en öde ö där dödsångesten också är din enda vän. Du behöver komma ifrån ön innan du kan ta itu med dödsångesten, och du kommer ingenstans om du är död.

              Hela grejen med psykiskt mående är att det ofta inte räcker att bara söka hjälp. Bryter du ett ben finns det bara ett sätt att laga det på. Om det istället är din hjärna som fått sig en törn går det inte att bara gipsa och låta det växa ihop, för så fungerar inte hjärnan, och här har olika människor olika sätt de behöver få hjälp. Och olika människor kan ge olika hjälp. Därför måste man söka hjälp igen och igen tills man slutligen hamnar rätt. Det är en hemsk verklighet, men det är så det är.

              Du skriver en kommentar här, jag tolkar det som om du är öppen för att få hjälp för annars hade du kunnat hålla det inom dig. Ditt jobb nu är att vara envis. Envis som satan, för du ska inte ha varken dödsångest eller självmordstankar. Sök hjälp igen. Och igen. Och igen. Sök hjälp så många gånger som krävs. Orka vara jobbig för vården, så som ditt mående är jobbigt för dig. Använd din beslutsamhet till att få hjälp ifrån din ö, det är där beslutsamheten kan göra nytta.

                Vad skönt, att inte komma någonstans om man är död. Det är så det känns, allt tar bara slut – finito. Kanske att man kan spöka för nån om andevärlden trots allt finns.

                Men om man inte orkar söka hjälp ännu en gång, om man inte orkar med att en hjärnskrynklare sitter där i sin fåtölj och nickar och ler mot en och föreslår en promenad och en kontaktperson? Det hjälper mig ju inte? Köerna är också så långa så hinner ändå bli 95 bast och självdö innan någon bryr sig på riktigt. Kan jag inte bara få börja om igen i ett nytt liv, eller hemsöka dem som inte kunde hjälpa åtminstone?

                Jag har hållit det inom mig så länge, väntar bara på rätt tillfälle nu. Tillräckligt full och ensam – men det lär inte ske detta år heller så varför inte spy ut sin galla här? Kanske man kan hitta en själ som någorlunda förstår en, eller iallafall får en att tänka om en smula. Jag är envis – det har jag fått höra hela livet och vet du vad? jag är så jävla trött på att vara envis, kan jag inte bara få vara lätt och vila nu? Jag är inte tillräckligt viktig för att vara jobbig. Jag är inte ens tillräckligt viktigt för mina föräldrar. Jag har fått nog nu…

                  Om du är tillräckligt viktig för att jag ska sitta och skriva långa kommentarer till dig är du definitivt viktig nog för andra människor också. Och du är tillräckligt viktig för att vara jobbig. Att dö är aldrig ett alternativ, och varken du eller jag har någon aning om vad som händer då man dör så därför är det lika bra att skjuta på det så länge som möjligt.

                  Jag har aldrig heller fått hjälp när jag gått till psykologer, men jag vet att det fungerat för andra. Det gäller bara att man hittar rätt person, för så speciell kan varken du eller jag vara så vi är omöjliga att hjälpa om det fungerat för så många människor.

                  Och förlåt för att jag säger det här, men du orkar. Du orkar tusen gånger mer än du tror. Det kommer vara jobbigt, men det går. Träffar du en psykolog som nickar, ler och föreslår en promenad – Gå därifrån och sök dig till en ny.

                  Att få vara lätt och vila kan du göra när du mår bra. Innan dess kommer du inte få någon vila i alla fall. Om du nu har fått 95 år att leva så har du ett val att göra. Du ska inte välja på att leva eller dö. Du ska välja vad du ska göra med dina 95 år. Förslagsvis gör du allt för att åren du har kvar ska bli så bra som möjligt. Det är det enda logiska valet.

                    Men du känner mig inte, om du gjorde det så hade du också ignorerar mig. Och vad händer efter döden, kanske man hamnar i ett jättehäftigt äventyr? Eller iallafall får förståelse för allt. Eller så tar det bara slut – vilket är min ångest… Men jag hoppas på äventyr eller som alla medium i det okända säger. Att man går mot ljuset eller råkar hemsöka nån familj. Kommer iallafall få lite kul då. Kommer hänga alla tavlor uppochner. Ha!

                    Mina föräldrar har alltid sagt att jag lyckas med det omöjliga så att inte hitta någon vettig psykolog är väldigt möjligt för mig. Att inte få någon hjälp är en självklarhet eftersom det är möjligt för alla andra, men eftersom jag lyckas med det omöjliga så… Du ser vilka hjärnspöken de har gett mig.

                    Nej, jag har inte så mycket ork kvar. Jag har hört det i ca 10 år nu ”du orkar” ”det är bar att leta vidare” ”din kusin var utbränt men hon klättrade upp igen lätt som en plätt så då kan du också” ursäkta att jag inte fick de supergenerna, jag orkar inte. Det är fan nog. Hjärnskrynklare kan inte göra något än att säga vackra ord och inspirerande meningar och så sitter man där och låtas köpa det för att inte såra dem.

                    Om jag måste välja så är det att vänta tills jag är 95 och äntligen få dö för att det inte är socialt acceptabelt att göra det tidigare än så. Men den väntan är så lång.

                      Om jag hade investerat tid i att lära känna dig hade jag definitivt inte ignorerat dig. Det hade ju gjort att jag slösat bort all tid jag lärt känna dig på. Och att lita på medium från Det okända låter ju inte som någon vidare bra idé eftersom medium i allmänhet har en trovärdighetsnivå som är lägre än lägst.

                      Om du kan finna något som helst nöje i att hänga tavlor upp och ned borde det finnas väldigt många saker att göra i livet som du kan fylla din tid med fram tills du är 95. Du borde till och med kunna ha rätt roligt på kuppen. Så gör någonting roligt för att ladda batterierna så du orkar söka hjälp igen. Sedan gör du något roligt igen så du orkar söka hjälp ännu en gång. Du har många år på dig som sagt. Gör det bästa av den tiden, inte det sämsta.

                      Så lägg ingen tid på mig, för det kommer bara vara slösad sådan. Att inte lite på medium har du rätt i, men samtidigt så skulle det inte göra mig något. Man kan alltid hoppas på att de har rätt ändå.
                      Du gjorde nyss så att jag önskade att det fanns tavlor att hänge uppochner och ledsen över att det inte finns några i närheten. Det fick mig att le iallafall så det får jag tacka för. Jag spenderar min tid med det jag tycker är roligt men känner samtidigt att det inte kan hålla kvar mig för länge. Tänk om jag tycker det blir tråkigt? Om det försvinner så vet jag inte alls vad jag ska göra då det är min sista flykt från verkligheten innan jag sätter planen i verket. Försöker alltid att göra mitt bästa, precis som jag har blivit lärd att göra.

                      Klockan är 03:07. Det finns ingenting tänkbart jag kan göra just nu som är speciellt mycket viktigare än att skriva den här kommentaren…

                      Kan du hoppas att ett medium har rätt kan du väl lika gärna hoppas att jag har rätt? Vad man tycker är roligt i livet är inte konstant. Man hittar nya saker och tappar bort en del gamla saker. Så är det även för dig, så saker som är roliga tar inte slut så länge du inte aktivt håller dig borta från dem.

                      Och om du verkligen alltid försöker göra ditt bästa så vet du vad du ska göra nu. Det bästa du kan göra är att söka hjälp igen. Så varför gör du inte det?

                      Eftersom det är sent natt eller tidig morgon beroende på om du är en nattuggla eller ej så borde du antigen sova eller starta dagen. Finns mycket mer viktigare saker än att prata med mig.

                      Det kan jag väl, men hur mycket vågar jag hoppas? Ni kan ju båda ha fel. Jag är väldigt nyckfull så jag kommer nog att hitta något annat roligt för stunden men egentligen så är allt bara ytlig glädje.

                      Jag vet…men jag orkar verkligen inte, jag har ingen energi kvar för det. Blir jag sviken av vården igen så är jag ärligt talat rädd för vad jag kommer att göra. Jag är rädd för vad kan tänkas göra mot mig själv då. Har redan gjort något som jag ångrar och vården märkte inte ens det när jag åkte in. Jag är rädd helt enkelt.

    Eftersom det är sent natt eller tidig morgon beroende på om du är en nattuggla eller ej så borde du antigen sova eller starta dagen. Finns mycket mer viktigare saker än att prata med mig.

    Det kan jag väl, men hur mycket vågar jag hoppas? Ni kan ju båda ha fel. Jag är väldigt nyckfull så jag kommer nog att hitta något annat roligt för stunden men egentligen så är allt bara ytlig glädje.

    Jag vet…men jag orkar verkligen inte, jag har ingen energi kvar för det. Blir jag sviken av vården igen så är jag ärligt talat rädd för vad jag kommer att göra. Jag är rädd för vad kan tänkas göra mot mig själv då. Har redan gjort något som jag ångrar och vården märkte inte ens det när jag åkte in. Jag är rädd helt enkelt.

      Då håller vi tummarna för att vården är behjälplig denna gång.

    BLOGGBEVAKNING. En liten tanke slog mig. Namnet på din sida, ”blogg”-bevakning. Känns lite förlegat nu, influenserbevakning eller mediabevakning kanske? Hum..

      Det är för etablerat för att bytas ut tyvärr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.