Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

797 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror att jag håller på o bli kär i en kompis, vet inte hur jag ska reagera på det 🙁 han är så himla fin o rolig men jag är lite rädd…

      ”jag håller på att bli kär”
      ”han är så himla fin och rolig”

        Du verkar kul

          ”Du verkar kul!”

            Du också. Kul.

              Subjekt och predikat.

          Ska också svara dig med samma attityd när du behöver hjälp 😉

          Positivt och Bra 🙂

            ”Positivt och bra!”

      Njut av känslan. Känn efter vad hjärtat säger och agera därefter. Du lever endast en gång. Att slösa bort tid på att vara rädd är inte värt det. Kramar

        Kram <3

      Vad är det du är rädd för? Att han inte ska känna samma sak och att det ska bli awkward?

        Alltså han verkar ju känna något tillbaka, men är orolig för att vi inte kommer kunna bevara det vi har tillsammans :/ ska jag bara köra på eller sakta ner?

          Kör! Bättre att veta om han känner samma än att gå runt och undra!

          Det är ju tyvärr alltid en risk, men jag tycker att du ska köra på det! Speciellt om han verkar känna samma sak. Go for it!

          En kompis berättade nyligen för mig att han har känslor för mig. Jag känner inte samma sak, fast han är min bästa vän så jag älskar honom men jag är inte kär. Han berättade och sa också att han var rädd
          för vad jag skulle säga, men jag var bara glad att han kände att han kunde säga det. Jag sa att han får bestämma hur han känner om han vill hänga lika mycket osv, och han sa att han uppskattade om vi kunde vara som vanligt men kanske att inte jag berättade precis nu om jag legat med någon eller så. För mig väldigt fair, han väljer men jag var väldigt tydlig med att det inte kommer ändras från min sida så han inte skulle ha något hopp om det. Du kan ju testa vattnen lite men sen tycker jag du kan köra faktiskt, er vänskap kan hålla även om det inte är besvarad kärlek tillbaka. Och ibland kan det räcka med att säga för att känslorna nästan ska svalna. Man vet med andra ord aldrig med kärleken enligt min erfarenhet ?

          Men lycka till och till de sura där uppe kan jag bara hoppas ni är lite roligare irl ?

          Hände mig med för nästan 19 år sen. Vi har varit gifta i 14 år och har två barn. Vi är som två delar av en enhet. ❤️

    Usch, är så himla ledsen. Är 24 år och fick häromdagen veta att mitt AMH-värde ligger på 5 (på gränsen till riktigt dåligt tydligen) och att jag inte borde vänta för länge med att skaffa barn. Jag har aldrig haft en relation och ska påbörja en treårig utbildning om drygt en vecka. Barn är det enda som jag med säkerhet alltid vetat att jag vill ha. Allting känns så grumligt nu och jag känner mig så misslyckad. Är det någon som har gått i genom något liknande?

      Kan du inte frysa ägg eller liknande? <3

        Jo, det borde jag väl kunna. Men det skulle kosta hundratusentals kronor allt som allt, om jag har förstått det rätt.

          Har du medicinska skäl till att frys ägg så ingår det i välfärden, du behöver inte betala mer än för ett läkarbesök. Dock lite falsk trygghet att förlita sig på att äggen fungerar. Nu har du bästa motiveringen till att hitta mannen i ditt liv. Dessutom så sägs det att bästa tiden att skaffa barn är när man pluggar. Du kan vara föräldrarledig o sen styra din tid kring plugget.

            Det är nog framför allt osäkerheten som skrämmer mig vad gäller infrysning.

            Ja, det har jag ju faktiskt! ? Tack.

            [Borttagen kommentar]

              [Borttagen kommentar]

              [Borttagen kommentar]

                [Borttagen kommentar]

                [Borttagen kommentar]

                  Det hade varit nåt! ??

                  Dom betalar skatt för sin förskotts död med tobaksskatten med sitt rökande. Röker ni själva?

                    [Borttagen kommentar]

                      Barnlösa betalar inte för sin vård

                  Dra inte in rökning i detta. Rökare betalar skatt på över 50%på varje packet cigaretter vi köper o detta betalar bara rökare. Rökare har redan betalat för sin egen vård?

                    Knappast..

                    Men vad kostar sjukvården i skattepengar till rökare ???

                [Borttagen kommentar]

      Både mina AMH- och FSH-värden var väldigt dåliga när jag kollade upp det när jag var 24. Diskuterade nedfrysning med läkaren, men äggreserven var så låg att den nog skulle bli helt tömd efteråt (eftersom man måste plocka ut så stor mängd ägg för att ha möjlighet att kunna frysa ned ett fåtal). Jag, som då var singel, lät bli och nu fyra år senare har jag utan ha försökt blivit gravid med min sambo sedan två år tillbaka! Så allt kan hända!

        Åh! Grattis! Nu gav du mig hopp ?

        Allt jag kan sägaär att det inte är något du kan förändra, och därmed hjälper det inte att oroa dig. Lättare sagt än gjort, jag vet.

        Men det behöver inte betyda något! Jag har jättebra äggreserv, gått igenom en mängd IVF men mina ägg håller inte. Det hade jag aldrig nånsin räknat med eller trott, ens när vi fick påbörja IVF. Jag visste med säkerhet att jag ville ha barn, och trodde med säkerhet att vi skulle lyckas.
        Men det blev inte så. Jag är en av dem som inte kommer få egna barn och det gör så vansinnigt ont. Men man överlever. För så funkar vi människor. Vi överlever. Och trots sorgen kan faktiskt livet vara riktigt jävla underbart.
        Vad jag vill ha sagt är att man aldrig vet vad som händer. Ett dåligt väder söker inte så mycket. Och det är ingen idé att oroa sig, för livet händer oavsett. ❤️

          * ett dåligt värde.

          Och förtydligande, hade du haft asbra äggreserv hade du kanske hoppsastegat därifrån, men du kanske har haft sämre förutsättningar pga värdet svarar bara på en parameter.

          Tack. Det är ändå skönt att få höra, att vissa saker är utom ens kontroll. Jag förstår att det är en stor sorg, men du har helt rätt i att livet kan vara underbart ändå. Det ska jag ta med mig. Tack så jättemycket för att du delade med dig ❤️

            Jag hade 1.6 eller strax under 2 förra året och blev förkrossad!! 28 år gammal. Kämpade att bli gravid med endast missfall i bagaget, så det var ju bara ett extra slag i ansiktet. Trodde det var kört efter att ha googlat men blev gravid helt naturligt till och med 🙂 så det är inte kört!!

            Man behöver bara 1 ägg och 1 spermie gör att lyckas!

            Men får jag fråga varför du fick göra AMH test?

      Inte koll på vad AMH innebär (förlåt, orkar inte googla). Men kan du frysa in ägg? (eller spermier, framgår inte ifall du är man eller kvinna)

        AMH-värdet talar om hur stor ens äggreserv är. Jag skulle nog kunna göra det, men det hade kostat otroligt mycket.

      Varför gjorde du den undersökningen ?

      Vad gav läkaren för råd ?

      Är själv 25 och helt ovetandes men blev intresserad nu!

        Jag gjorde undersökningen på en privat klinik och betalade runt 2000. Läkaren rådde mig att inte stressa upp mig för mycket (lättare sagt än gjort) och sedan ta om proverna om ett halvår.

          Oj, läste lite slarvigt! Gjorde den för att jag var nyfiken på hur det såg ut och för att jag med säkerhet vet att jag vill ha barn ?

          Klart han tycker du ska ta om proverna, dom får ju in 2000 till….

          Har för mig att AMH ska läsas med FHS och E2 bland annat, fick du inte dom proverna samtidigt?

      Hur får man veta detta värde? Sökte du aktivt för att få veta eller fick du reda på detta av en slump?

        Genom blodprov, sökte aktivt.

      I vilket sammanhang tar man sådana värden? Bokar man bara tid på vårdcentral eller behövs utredning av spec skäl?

        Jag betalade för att kolla upp det på en privat klinik. Värdet får man fram genom blodprov.

      Hur fick du veta det här? Bad du själv att få göra något test eller så? Jag tror och hoppas att det kommer lösa sig för dig!❣️

        Åh, tack ? Jag betalade för en undersökning på en privat klinik.

      Men det ena utesluter väl inte det andra? Om du hittar kärleken under studietiden dvs.

      Kämpa för att nå dina drömmar.

        Nej, det har du förstås rätt i! Blev bara så ledsen och stressad.

          Tror chansen är större att hitta någon om du börjar studera, träffar massa nya människor osv, än om du inte gör det! Många hittar ju kärleken under studietiden.

          Finns själv mot alla odds då alla sa åt min mamma att hon inte kunde få barn men det stämde uppenbarligen inte, så det finns alltid hopp!

            Ja, det är ju sant! Så fint ?

          Förstår det! ❤️

      Vill bara upplysa dig om att AMH värdet 5 inte är riktigt dåligt, bara något lågt för din ålder. Jag är 29 år och har AMH 1,6 och lyckades bli gravid efter några månaders försök. Om du vet med dig att du vill vänta länge med barn kan det dock vara värt att frysa in ägg. Dessutom spelar äggens kvalité större roll än antal ägg när du försöker bli gravid (så länge du har regelbunden mens och äl vill säga).

        Tack! Det här behövde jag höra. Och stort grattis till din graviditet!

          Tack! <3 Jag vet hur stressigt det kan kännas med ett lågt AMH men det är långt ifrån kört för din del, jag hoppas och tror att du kommer få barn i framtiden.

            ?

      Vad klok du är som kollade upp ditt amh. Du kan fortfarande bli med barn, men nu vet du att du inte ska vänta för länge, och det kommer göra dig målmedveten. Tänk också på att den medicinska tekniken går framåt och att det som verkar omöjligt idag kan vara självklart imorgon.

        Kände mig lagom klok efter beskedet, haha, men jag förstår ju att det för min del ändå är bra att veta.

        Ja, det ska jag komma ihåg! Tack ?

      Hur fick du reda på det? Kan alla gå och göra AMH koll?

        Jag bokade en undersökning på en privat klinik, så det kan alla göra. Det kostar dock runt 2000 kronor och innefattar vaginalt ultraljud och blodprov.

        ”Kan alla gå?” Förlåt men vi är verkligen landet bortskämt, och vi har mage att klaga på vården? (jag vet ibland brister det men all in all så är vi bortskämda som inte uppskattar att vi bor i världens bästa land)

      Jag menar inget negativt nu. Har läst dina svar till kommentarerna nedanför. Du skriver att du själv sökt hjälp på en klinik. Är det en läkare på kliniken som sagt att värdena är låga? Är det möjligtvis så att kliniken själva skulle kunna hjälpa till med att frysa ner ägg? Är det en privat klinik finns alltid ett vinstintresse. Säger inte att dom lurar dig. Men du kanske ska prata med en utomstående läkare om detta? Önskar dig ALL lycka till och att du får precis så många barn du önskar <3

        Det är en jättebra poäng och jag tänkte inte på det förrän en familjemedlem föreslog samma sak! Jag planerar att kontakta vården och se om jag kan få en undersökning till ? Tack!

          Bra och fråga den läkaren vad han anser att ditt värde betyder.
          Och hur det ev kommer att sjunka. Kanske är det normalt att det ligger där det ligger i massor av år.
          Sen undrar jag ju lite över varför du öht tog ett sånt prov?
          Som du säger så har du ju inte ett förhållande? Du kan ju liksom inte göra något år det?

            Nä, jag kan ju inte direkt göra något åt det, men nyfikenheten tog övertaget. Försöker se detta som en motivation till att skapa mig det liv som jag föreställt mig att jag ska ha tills jag är redo för barn, i och med att jag inte har all tid i världen.

            Han eller hon? Läkare är alltid han om det inte uttryckligen står hon?

              Vad spelar det för roll?

      Fattar inte varför alla blir så glada när de blir gravida! Det är det värsta som finns!

        Styx, det är det värsta som finns om man än inte vill ha barn. Jag misstänker att de flesta som blir gravida ändå vill ha barn och har blivit gravida med vilje. Då är det knappast det värsta som finns.

      Är 33 och har också fått liknande svar. Känner med dig! Har endometrios, fått två missfall i min förra relation och har nu 6 mån/ett år på mig om jag vill insemineras. Känner stressen och undrar hur livet kunde bli så här. Måste bara fråga om värdet på 5. Det högsta är väl 2? Jag hade 0,43. Men kanske är olika beroende på ålder.

        Åh, och jag känner med dig! Hoppas på det bästa för dig ? Vad jag har förstått finns det lite olika sätt att mäta det på, väldigt förvirrande.

      Det är bra. Världen behöver absolut inte mer människor och barn är värsta miljöboven som finns.

    Sommarn tillbaka, så skönt eller längtar ni till hösten?

      Älskar hösten faktiskt. Eller älskar september men det är väl hösten?

      Sååå glad att det ska bli varmt nu några dagar! Hatar kyla, mörker och allt därtill.

      Nja, blev lite besviken faktiskt haha. Hösten är min favoritårstid. Älskar att tända massa ljus och dricka té, känns lättare att varva ner på kvällarna efter jobb.

        Hösten kommer, var så säker , nu passar vi på att njuta av sista sommardagarna!

        Håller helt med! Lite stressigt med sommar och ljus hela tiden.

        Samma här. För mig är hösten en belöning efter ljusa varma sommardagar. Barnen börjar skolan igen, lugnet lägger sig och man kan mysa med te och tända ljus.

      Jätteskönt men samtidigt längtar jag efter mörka mysiga hösten med. Tycker om alla årstider och ser fram mot 26 dagar på superfin nybyggd anläggning på Chaweng beach i december ?

        Fuck off ??❤️❤️

      Ålskar hösten. Längtar jättemycket efter krispig luft, tända ljus och te.

        Är det verkligen någon som sitter i november och tänder ljus, dricker te och tycker att det är mysigt? Alla säger det men jag har aldrig vart med om att någon när det är höst gör det.

          Framför allt pratar alla om den där juvliga hösten med rödorangea färger och krispig luft, men sen kommer hösten och det är regn och grått och mörkt ända fram tills vintern kommer.

            Och så kommer vintern som är regnig, mörk och grå ?

              Usch. Och nån skriver belöning… visst, hade vi haft en sommar som förra året hade hösten varit välkommen, men nej..

    Tack till alla som skrev fina kommentarer till mig i gårdagens Öppet Spår ? Hoppas alla får en bra kväll!
    Mvh hon som precis blivit dumpad

      Det har hjälpt mig i hjärtekross att tänka att för varje dag jag tar mig igenom kommer jag må bättre. Att tänka det är temporärt just nu, och om jag tar mig igenom en vecka till så gör det inte lika ont.. sen en vecka till. Hoppas du är ok ❤️

        Jo, försöker ta en minut i taget. Jag är inte okej alls ärligt talat. Har tankar på att avsluta allt men tvingar mig själv att kämpa på för att åtminstone ge det en chans att bli bättre. Det som försvårar är att jag i stort sett är helt ensam i detta. Inte pratat med någon på 2 dagar nu, inte ens via chatt.. Söker tröst online eftersom det saknas mig i verkliga livet.

          Vet att det inte spelar någon roll överhuvudtaget att jag säger det nu, men du kommer klara dig, och du har så många fina dagar att uppleva som är värt att kämpa för ♡

          Det blir bättre, jag lovar dig. Har varit där själv.

          Ta hand om dig!

          Snälla du. Avsluta allt???
          Ursäkta mig men jag blir lite arg nu.
          Du vill inte leva längre för att din fd pojkvän har gjort slut?
          Jag vill inte förringa din smärta men vi har alla på ett eller annat sätt blivit dumpade.
          Det är lite som en del av livet.
          Med tanke på så många som dör utan att vilja dö, så känns det lite orättvist att önska död.
          Ta en dusch gå ut i solen köp dig en glass träffa en vän. Prata.
          Tyck inte synd om dig, det tjänar inget till.
          Var rädd om det liv du har!

            Lider av livslång psykisk ohälsa och spenderat hela mitt vuxna liv med honom. Har väldigt få vänner och är isolerad.

            Bli arg bäst du vill men det är så jag känner. Ligger som sagt en hel del annan problematik bakom, detta var bara droppen som fick det att rinna över. Men som sagt, jag kämpar på för jag vet rent intellektuellt att det är det rätta oavsett vad jag känner.

              Slutar skriva här nu för nu känner jag mig bara dum. Tack till alla som lämnat stöttande kommentarer, det betyder enormt mycket.

                En del här har lite brist på empati, strunta i dem. Rådet jag fick när jag var i din situation var att göra saker jag tyckte om. För min del var det att se på film. Vad tycker du om? Vad blir du glad av?

                Allt gott!

                Anonym / 22:29

                Nej du är inte dum alls! Man reagerar olika i livet på olika saker, vissa känner dessutom mer än andra och på andra sätt (tex högkänsliga). Får också känslo/psykisk/mental smärta som gör att det känns att hela världen rasat och att det inte går mer för det gör för ont. Rent logiskt vet jag att det kommer bli bättre men det gör verkligen ingenting lättare under tiden. Det enda jag kan göra då är att räkna ner tiden tills det kommer kännas bättre och låta det få ta den tiden.
                Vill bara säga att det får göra ont och jag känner verkligen med dig. Önskar det fanns ord som kunde göra det lättare ? Försök distrahera dig med serier, filmer, eller böcker.

                Nej, sluta inte skriv för en okunnig och taskig kommentar. Låt dig inte styras av andras dumhet! Många människor förstår inte hur ensam man kan vara. Man sätter en fot framför den andra och på något vis tar man sig vidare. En liten bit idag och lite längre i morgon. Ibland orkar man inte leva, fast man fortsätter det iaf! Det finns ljus och glädje som väntar.

                  Anser inte att jag är varken okunnig taskig eller dum.
                  Jag säger var rädd om ditt liv.
                  Jag vet vad det vill säga att bli lämnad av någon som dog av sjukdom. Som ville leva mer än något annat men fick inte välja.

                    Beklagar det du varit med om!

                    Samtidigt tycker jag att den kommentar kändes taskig och förringade personens smärta, även om jag förstår att du inte menade det. Visst är det en del av livet att bli dumpad, men alla har inte skyddsnät och marginaler eller en vän att äta glass med. Det gör fruktansvärt ont.

                Hej.

                Jag blev dumpad och lurad av mitt ex. Vi var ihop i nästan 9 år. Jag har psykisk ohälsa och hade det med när jag var tillsammans med mitt ex. När han dumpa mig så kicka han ut mig. Jag höll på att bli hemlös. Detta var för 5 år sen.
                Idag har jag en sambo som jag planerar giftermål med.

                När jag tänker på mitt ex så blir jag bara äcklad. Det känns så främmande för mig att man hade ett liv med honom.
                Men när han dumpa mig så var det hemskt då.
                Sambon idag träffa jag 6 månader efter idiot exet kicka ut mig.

            Alltså jag tycker inte kommentaren var så elak, utan försökte sätta saker i perspektiv. Ingen som dumpat en är värd ens liv, det var mer så jag läste det, men visst lite taskig ton, men shit vad överkänsliga folk är.

          Vill bara ge dig en fet kram ?❤️ Det är verkligen skit att ta sig igenom någonting man inte ens vill eller känner att man orkar ta sig igenom, ännu värre om man är ensam. Önskar jag kunde ge något bra råd.. Har du någon i familjen att prata med?

          Var bor du? Jag bor i Stockholm om du vill försöka dig på en vänskap!

      Hej igen. Jag är tjejen som skrev igår och blev dumpad efter 10 år. Skit i de dryga kommentarerna. Jag ville skrika när folk inte förstod att han på riktigt var mitt allt, min värld. Så varför skulle jag fortsätta utan honom? Den tanken cirkulerade som en ondhet i min hjärna. Kommentarer som ”ät en glass ” någon skrev ovan säger mer om hen än om dig. Jag förstår att du i det stadiet du befinner dig i känner så men det viktiga är att inte agera i ditt nuvarande känslotillstånd. Känna är okej men agera är inte okej. Ta en sekund i taget och glöm inte att du är mycket starkare du tror och det kommer bli lättare. Men sorgeprocessen går inte att skynda på eller hoppa över, du behöver genomlida den men tro mig när du är på väg ur den kommer du känna dig stärkt. Glöm inte 7 cups of tea online som finns tillgängligt och appar som kry och min doktor. Om du vill ha privat kontakt med mig svara på min kommentar så kan vi prata om du vill ♡

    Mörka kök, ja eller nej? Jag går i renoveringstankar och kan inte bestämma mig ?

      Vitt och ljust kök för mig

      Mörkgrått kök ??

      Jag ångrade mig efter 1 månad. Hur modernt och exklusivt det än är drar det ner hela rummet. Så jag säger alltid ljust kök, det är bäst i längden.

      Svart kök
      + snyggt/exklusivt, modernt
      – förminskar rummet, damm syns mer, modernt

      Vitt kök
      + mindre risk att du tröttnar, vitt är alltid gångbart,
      – kan bli fläckar

      Du ska ha ett kök i minst 10år, vad står du mest ut med? Vad händer om du säljer om 5-7år då svart är ute?

      Men har du pengar och kan renovera relativt snart igen när modet är ute- Kör!!!

      ( jag satsade på svart tvättstuga med mässing detaljer ist, (kök i vitt klassiskt), Tror det svarta är en mode-grej och att jag någon dag kommer tröttna på det svarta.

        -Svarar mig själv-?

        Vill även vara skeptisk mot grå kök/moderna kök, jättefint men tror inte det håller i längden. Även om vitt kan anses tråkigt så är det oftast någon som man inte tröttnar på.

        Du skulle bara veta hur mycket fläckar faktiskt syns även i ett mörkt kök och för att inte tala om damm 🙁

        Skulle snarare säga att man ska ha köket i 20 år

      Nej!

      Har haft både mörkgrått/svart och vitt. Det mörka var lättare att hålla rent och helt ärligt finare. När vi flyttar nästa gång vill jag gå tillbaka till mörkt =)

      I love it! Men inte svart då utan nåt mörkt trä som bryts av av en ljusare bänkskiva eller liknande. Älskar mörkt trä överlag, ger en sån mysig hemkänsla.

      Vi har ”blandat” i vårt kök. Vitt kakel på väggarna, svarta bänkskivor, mörkgrå spis/ugn och vita skåp. Tycker det är jättesnyggt och blir inte för mörkt heller. ?

      Mörkt är skit snyggt men tänker mer på hur mycket man måste damma av?

      Det kan vara SKIT LÄCKERT med mörka kök, men det ska passa också vilket är det svåra!

      Äääälskar vårt mörka kök ? håller man undan och torkar rutinmässigt blir det inte skitigt!

    Hoppas att alla får en underbar kväll! Vad har ni gjort denna helgen/ska ni göra?

    Hälsningar från Tyskland 🙂

      Jobbar. Har 4 pass kvar sen kommer jag ALDRIG sätta mig i en kassa igen. Men dessa 4 pass känns lika långa som hela sommarn =(

    Hej!
    Spydde hela natten från torsdag till fredag, mådde SKIT hela dagen igår samt 39 graders feber. Sov sen 12 timmar inatt och vaknade upp och kände mig bra. Men nu när jag ätit lite så mår jag illa och magen känns liksom lite krånglig. Som att man måste ta djupa andetag hela tiden?? Om ni förstår.. är det vanligt? Magen är lite ”sjuk” fortfarande kanske.

      Ja vad tror du själv… jag brukar hålla mig till cola och smörgåsrån flera dagar efter en kräksjuka

        Jo men man är ju hungrig samt att jag ändå känt mig som vanligt idag! Det är nu efter jag ätit som jag mår lite illa, alltså inte dunderilla som att jag kommer kräkas närsom och det är ju inte konstigt kanske. Sååå länge sen jag var magsjuk så jag vet inte hur det brukar se ut 🙂 ska jobba imorgon med.

          Du borde inte alls jobba imån! Sådär schysst att smitta kollegor.. ?

          48 timmar efter du är frisk och har ätit

      Jag tror att det där du känner i magen är en uppladdning för det sista som ska ut den vanliga vägen. Också jobbigt, men inte ens nästan lika jobbigt som att spy 🙂

      Eh ja, du är sjuk ganska många dagar efter en magsjuka,, och för guds skull, håll dig hemma och isolerad några dagar eftersom du smittar!

        Fast det är ju över 48 h sedan jag spydde när jag går till jobbet imorgon? Då är man ju inte smittsam längre enligt ÖVERALLT som jag läst på internet sedan jag bestämde mig för att jobba imorgon. Har även barn och sambo och ingen av dom har blivit smittade än så kan ju vara en långdragen matförgiftning.

          Eller jag tar tillbaka det. Man är smittsam och kan vara upp till två veckor efteråt men så länge man har god handhygien och är allmänt försiktig så går det nog bra. Man kan ju alltid bli sjuk av någon eller nånting men så är det ju alltid. Tror inte det är någon som är hemma i två veckor efter magsjuka om man mår bra.

            På mina barns skola ska man vara hemma 72h efter sista kräkan. Kör på det!

            Tänk på de som har nedsatt immunförsvar. ?

          48 h efter ”sista symptom” inte sista kräk. Du kan ha symptom i flera dagar efter du kräkt. När du kan äta normalt och gå på toa normalt så är du symptomfri. 48 h efter det kan du gå till jobbet. Många missar symptomfri och räknar från sista kräk. Men då sprids bara bacillerna vidare.

          Fast det är 48 timmar efter sista symtomet som gäller. Illamående efter du ätit är symtom. Alltså ska du vara hemma 48 h efter det att du mår 100% bra.

            Ok men om man inte ätit på ett dygn (igår) men idag ätit hyfsat som vanligt och magen känns lite krånglig eller orolig, är det så konstigt med tanke på att magen varit helt tom i ett dygn och sedan fylls igen? Har inte gjort nummer två sedan igår och inte haft diarré alls. Och nu mår jag inte illa alls, bara trött.

              Men du mår illa efter mat för att du fortfarande är sjuk. Sluta försvara dig och inse att du fortfarande smittar. Blir så lack på egoistiska människor. Här närstående som har nedsatt immunförsvar pga kronisk sjukdom och hon blir jättedålig. Om folk bara slutar vara så äckliga och gå ut bland folk när de fortfarande smittar så skulle det inte spridas så förbannat.

                Okej tack för att du fick mig att vakna till. Är nog hemma imorgon. Men det är lite jobbigt när man läser överallt att man kan jobba 48 h efter sista symtom och det är ju ofta kräkningar eller diarré. Visste inte att illamående räknades som ett symtom för det kan man ju ha ibland då och då (har känslig mage i vanliga fall med). Tack för att du skrev! 🙂

                  Förlåt om jag lät dryg eller sur. Men symptom är tex fortsatt illamående eller ont i magen tex. Hellre att man stannar hemma en dag för länge.
                  Folk dör faktiskt av magsjuka. Inte vi som inte har nedsatt immunförsvar då, men det är faktiskt inte ofarligt alla gånger för de som inte klarar av att bli så sjuka. :-/
                  Tänk på era medmänniskor ❤
                  Och krya på dig!!

                  Jag gav dig ett lite snällare svar på din senaste kommentar än den förra:-)
                  Men ser den inte så vet inte om den modereras eller hamnat någon annanstans som kan hända här. 🙂
                  Hoppas du ser den sen iallafall

                  ”Stanna hemma från skola eller arbete i minst ett dygn efter att du senast kräktes eller hade diarré. För barn i förskolan gäller minst två dygn.”
                  Från 1177

                    Det var det jag läste och senast jag kräktes var igår kl 7. Börjar inte jobba förrän kl 12 på förmiddagen imorgon. Men tydligen är man sjuk även om man mår illa.

                      När man mår illa skulle jag skriva 🙂

                      Magen är ju tom och man har vätskeförlust och så vidare, klart att magen reagerar. Jag har alltid stannat hemma 48 efter sista kräk eller diarré. Det säger de på sjukvårdsupplysningen. Vad är sista symtom annars? Uppsvälld mage? Trötthet? Ont i kroppen? Det kan hålla på hur länge som helst.

              Ätit ”hyfsat som vanligt” är ju inte helt dom vanligt och magen känts orolig..?! Du är du kunnige symtomfri! Min flicka hade magsjuka förra fredagen, hick först i tisdags till förskolan, nästan en vecka efteråt, då kändes hon som vanligt så det tar tid! Jag är en person som är EXTREMT rädd för att få magsjukan, blir så a dålig så jag vill dö, hade lin kollega kommit ”hyfsat pigg” så som du verkar va hade jag själv övervägt att va hemma från jobbet just för att slippa träffa dig, tycker du det är rätt? Stanna hemma, gärna någon extra dag och tänk på dina medmänniskor, magsjuka kan rent av va dödligt för vissa nedsatts människor.. detta är bland den värsta sortens människor, ni som skiter i andra och enbart gör som ni själva vill.. och sen kan det ta upp till ev vecka innan nästa familjemedlem får skikten.. have fun…

          Du mår ju illa nu och då är du ju inte frisk.

            Bliiiir också djävla trött på människor som säger 48 h efter sista kräk eller diarré. Jobbar inom barnomsorgen.. behöver jag tala om hur många barn som kommer efter typ exakt 48.
            Och där barnen sen är hur sega som helst o inte orkar äta. Osv..

            ????

            Stackars barn 🙁
            O sen är valsen igång. Smittan går hit o dit. Den dummaste kommentar jag fått av förälder är ” Jamen ni har väl ingen karensdag”. Asså va fan!
            Vi HAR karensdag. Jag VILL inte bli sjuk i magsjuka. Osv osv

              Är det fler än jag som tycker folk ”Som jobbar inom barnomsorgen” ofta har en tendens att blir väldigt arga? Känns ju inte direkt som en merit eller egenskap som passar in….

                Förstår dom. Finns alldeles för många idioter där ute och får höra så många historier om föräldrar av folk inom barnomsorgen att man funderar varför en del ens skaffat barn.

      Resorb och rostat bröd, enda kombon som funkar för mig

    In need of help.

    Jag och en kollega har haft en relation i 1,5 år, känslor inblandat, vi har legat flera gånger osv. Han är dock en fet idiot på en hel rad plan (dålig kvinnosyn, varit otrogen, har helt skeva åsikter), jag har väl varit lite blind av kärleken men på något sätt har jag dom senaste dagarna insett allting, det har typ kommit som en blixt från klar himmel. Hela vår relation har varit otroligt on/off och det har varit han som styrt när vi är on och när vi är off. Just nu är jag bara så jävla frustrerad hur jag har kunnat vara med honom, men det går ju inte att ändra, nu får man se framåt. Min fråga är, hur ska jag på COOLAST sätt hantera vår relation framöver? Jag har redan brytit och sagt att vi aldrig mer ska göra något sexuellt men ska jag vara trevlig eller dryg eller neutral eller vaaad? Problemet är att vi klickar bra även som vänner så på ett sätt vill jag fortsätta vara vän? Men jag är ändå så arg för att han styrt och jag varit kär, kanske mest arg på mig själv? Men vår relation som kollegor måste ju funka?

    Hoppas någon förstår min fråga, känner mig som 14 bast igen <3

      Kanske inte riktigt framgick men vi har alltså inte varit tillsammans, vi har haft någon form av kk relation typ?

        Alltså, när du beskriver honom så låter han ju inte som ett kap värd att strida för.

        Du har redan gjort slut, låt det stanna där. Du kommer hitta mer bra sex.
        Du kommer hitta någon ny.
        Du är värd något bättre.

          Tack fina du <3 fan vad jag gillar öppet spår!

      Han har alltså aldrig varit otrogen mot mig eftersom vi aldrig haft ett förhållande men mot andra flickvänner

        Kill him with kindness

      Är ni kollegor så skulle jag försöka hålla det neutralt till att börja med. Vill du längre fram vara vän med honom när/om ilskan lagt sig så var vän med honom. Skulle däremot inte vara dryg eller otrevlig mot honom på jobbet, mest för de andra anställdas skull.

        Han kommer dock 110% vara på mig, först och främst försöka gulla men det kan jag ju markera tydligt och klart. Kanske ska göra det direkt när jag kommer t jobbet på måndag? Men han kommer sen ändå vara jättetrevlig och prata jättemycket (jag vet hur han funkar), ska jag då vara likadan tillbaka?

          Jag skulle bemöta honom som vilken kollega som helst. Skulle inte vara överdrivet trevlig, mest för att inte få honom att tro något. Men för de andras skull så skulle jag inte vara dryg heller. Tänk kolleg-trevlig liksom.

          Känns ju som det gör det lättare, att han är sån som pratar ändå. då är det ju bara att hänga på där och hålla det på en lagom glättig nivå… hade ju svaret svårare om det blivit tyat och pinsamt

            Kanske låter lättare, problemet är nog att det kommer bli väldigt trevligt mellan oss, och jag skulle vilja ha det mer neutralt

              Ingen hjälp kanske, mem det låter exakt som min ”kille” jag hade under studietiden. Vi hade ett ”öppet förhållande” – dvs han hade ett öppet förhållande medan jag knappt fick titta åt en annan kille för då gick han under av svartsjuka.

              Mitt råd är att hålla huvudet högt och hela tiden påminna dig om att du är värd något bättre. Var neutral mot honom. Varenda gång du pratar med honom ha som inre mantra ”Been there, Done that och jag förtjänar något bättre”. Stå upp för dig själv och kom ihåg att du tog det här beslutet för Ge dig själv en möjlighet att bli ditt bästa jag! Kram

              PS. Baserat på min erfarenhet av killar och min extrema nyfikenhet; råkar han ha ett namn som börjar på M?

                Tusen tack <3 kommentarer som dessa gör än verkligen starkare <3

                Inget namn på M dock! 🙁 kram

                  Min erfarenhet är namn som börjar på F?

                  Min erfarenhet är alltid killar med bokstaven F?

                Åh vad har du för erfarenhet? Min är att killar som heter Johan är svin ? typ alla jag kommit i kontakt med!? obs. Jag förstår, inte alla Johans… bara min erfarenhet ?

                  Mitt ex heter Johan. Han var en superfin kille. 🙂

                  Mitt med = psykopat.

          Bemöt honom som alla andra kollegor alltså med respekt o låt det stanna där?

      Tror du endast ska se honom som ett rebound. Han verkar som kidsen säger ”rätt keff”. Kram 🙂

      Jag skulle försöka att hålla det professionellt på jobbet och försök att markera om han tar initiativ till nåt annat. Jag skulle nog även blockera överallt på sociala medier osv om han skulle försöka kontakta dig privat. Var inte för hård mot dig själv. Du stötte på en rövhatt bara och det kan hända vem som helst. Ta hand om dig. <3

      Gör det som kommer naturligt. Så länge du planerar hur du ska agera är du fortfarande fokuserad på honom, tänker jag.

        Hahahahah preciiiis så jag tänkt också!! Problemet är ju att gör jag det som är naturligt så samarbetar ju inte hjärnan och hjärtat. Hjärtat vill ligga i hans famn, krama han och spendera dygnets alla timmar med han. Hjärnan vill spy på han.

          Ibland måste man kanske göra båda ett tag, tills man är HELT klar med personen. : )

    Smart!

    Är det försent och dumt att börja plugga till jurist vid 26 års ålder? Förutsatt då att jag kommer in till våren, är då klar efter jag fyllt 30.

    Har sån åldersnoja och livsångest at the moment. Är så trött på mitt jobb.

      Verkligen inte!

      Det är aldrig för sent för att börja plugga. Kör hårt och använd din livserfarenhet. ??

      Kör hårt!!! Jag börjar också plugga juridik om en vecka, är dock 20, men du har ju fan 35 år kvar (minst!!!) att jobba när du är klar????

      Absolut inte. Jag hade massvis med kursare som var 30+ (vissa var 50+). Du kommer ha nytta av livs- och arbetserfarenhet som 18-åringarna inte är i närheten av än.

      Nej nej, kör på! Du ska ju jobba större delen av livet förmodligen så då är det väl vettigt att studera till något du faktiskt känner för. Det blir en investering för ditt mående.
      Jag har pluggat en hel del i mitt liv och har haft allt från 19-åringar till 55-åringar som studiekamrater. Är 30 nu och fortfarande inte klar med plugglivet.

      Åldersnojan kan jag inte gör något åt men det är absolut inte försent till plugg,var så säker. Så lämna ditt trista jobb.

        Lyssnar btw en del på HanaPees podd där hennes poddkamrat Martin läser upp sina betyg på Komvux nu för att nästa år söka in till läkarlinjen och han är 30+ ? bara ett exempel liksom.

      Verkligen inte. Är strax över 30 och har bara en termin kvar på juristprogrammet, har absolut inte varit ensam att vara ”lite äldre”. Arbetsmarknaden för jurister är bra, jag säger kör! ?

        Juristyrket verkar ha har en enorm bredd enligt mina erfarenheter. T.ex, min syssling arbetar som advokat för flyktingar, min kusin arbetar på skatteverket. En bekant arbetar som överförmyndarhandläggare. Jag hade tidigare en bild av att juristyrket skulle vara tråkigt och begränsat men så är det verkligen inte! Man får verkligen arbeta med människor och det finns så många valmöjligheter att rikta sig in på.

      Nä det är inget för nån med IQ-Fiskmås. Stanna på ditt jobb.

      Va, nej! Jag studerade med folk på 50 och 60 års ålder. Var själv den yngsta på 18 år, rekommenderar dock alla att börja senare än jag gjorde. 🙂

      Det ät aldrig för sent att plugga. Min mamma tog sin tredje akademiska examen som 55-åring. Sen jobbade hon i det yrket tills hon gick i pension, vid 69. Då började hon jobba extra som ssk som är hennes första examen.

      Kunskap är inget tungt bagage att bära.

      Klart du ska plugga, följa ditt hjärta och se möjligheter isf svårigheter.

      Det kommer gå bra! Våga och vinn!

      //Moa

      Nej då. De flesta kommer att vara yngre men vi har några på jobbet som också börjat lite senare.

      Desto längre du väntar, desto mer försent kommer det vara. Du kommer aldrig igen vara så ung som du är idag 😉 Kör!

      Du är ung! Kör hårt säger jag bara. Jag hoppade in på ett universitetsprogram som 27-åring, var långtifrån äldst i där.

      Är 24 och har haft åldersnoja sedan jag var 19✌? Kör på! Plugga om du vill det, aldrig för sent? Läste på instagram att man blir vuxen när man är 18 så i vuxenår är du bara 8 år. Brukar tänka på det när jag känner mig stressad över livet och känns lite bättre då! Haha 🙂

      Go for it! Finns inget bättre yrke.

    Tips på hur man får en valp att äta. Han är en japanese chin, ca 10 månader gammal. Han har ätit samma mat ett tag men nu totalvägrar han. Har inte problem med munnen eller tänder! Äter annars om han får godis osv men inte mat!

      Ring och prata med uppfödaren såklart som kan rasen bäst. Där får du rätt råd och tips för just din hund.

      Han kanske är sjuk?
      Hur länge har han inte ätit ?

      Du har inte get honom något riktigt gott godis ? Vissa hundar testar att strejka för att få godare mat !

      Maten kanske är torr. Testat att köpa nytt fräscht foder.

      Blanda i lite ost, köttbullar, sås eller liknande. Ingen lök bara.

      Han börjar inte bli könsmogen och att det kanske finns löptikar i närheten? Då kan de bli kinkiga med maten men gotterier äts ändå.

      Börja ge färskfoder. Mina 3 är alla kinkiga med torrfoder, provat allt men sen några år tillbaka ger vi bara färskfoder, vilket de alla älskar.

      Ring firstvet

      Nu killgissar jag, men är det inte ganska vanligt att unghundar är kinkiga med mat? Min hund har aldrig varit intresserad av mat. Om den inte är min då såklart. Inget fel på honom heller och han har inte svultit ihjäl på sina 9 år heller. Märker du att hunden mår dåligt ska du såklart söka hjälp.

        Har självklart vart hos veterinären och kollat upp! Alltså han svälter ju inte, han äter ju lite men han har blivit så kräsen. Har även fått höra att man bara ska ge samma mat och inte hålla på och byta, men jag har bytt så många gånger nu så det är nog kört!

      Blöt maten, han byter säkert tänder. Ring veterinär på måndag för en koll ändå om han blir smalare.

        Pröva en annan skål/tallrik. Våran kan plötsligt äta om maten ligger på golvet.

      Erbjud mat två ggr/dag. Om hen inte vill ha då ta undan skålen och vänta till nästa gång det är dags och gör likadant då. Håll inte på att hälla på massa godsaker på maten, den blir bara förstörd om hen inte käkar då.
      Hundar tröttnar inte på mat, dom har ofta fått smak på annat som dom föredrar. Det å andra sidan är ett otyg som lätt tas ur om hunden bara får sin mat.
      Min hund äter gladeligen samma mat varje dag och har gjort i evigheter. Tar det mer än 30 sek så blir jag nästan orolig.
      Prova med att ta undan maten och var konsekvent med det. Om hunden inte äter på ett par dar så kan det va läge att besök veterinären. Håll alltid koll på hundens allmäntillstånd. Du känner din hund bäst och vet vad som är normalt beteende.

    Okej, vilket är Ert bästa serum?

    Gärna återfuktande och anti-age! Har normal hy och en bonus om det är under 1000 kronor.

    Så, tar tacksam emot Era bästa tips.

    Tackar ?

      Smör! ??‍♀️

        ? Det där får du nog allt ta och utveckla. ?

          Man får en fantastisk hy om man äter naturliga fetter, som smör.

      Gillar Exuviance bionic serum ?

        Kostar 400-600 hunkor

          400 hundralappar? Då ska det vara jähävlig bra ?????

            Nja, snarare 600 kr kostar den dessvärre. Men skincity har 20% denna helg så ~480 kr då!

              600kr känns ju ändå rimligare än 400 hundra

          Alltså 40 000-60 000 kronor?

          Låter relativt dyrt måste jag säga

        Japp, den är grymmers!

        Tackar! Ska kolla ??

      Decléor Aromessence Magnolia youthful oil.
      Bästa som finns och nånsin kommer finnas.
      Punkt.
      (Dyr dock men räcker länge.)

        Ang serum jag förstår inte när man ska ha på det? Ska jag ha på serum sen vanlig ansiktskräm eller när jag tar serum skippar jag krämen?

          Ansiktstvätt
          Ansiktsvatten
          Serum
          Dag/nattkräm

          Man kan förlänga rutinen hur mycket som helst med t.ex essencewater och flera serum med olika egenskaper men serumet går på före krämen.

          Serum sen kräm

          Tänk tunnast produkt först och tjockast sist bara.

        Kan vara värt, ska kolla upp den ??

      Älskar dr jart (den gula) och Akademikliniken detox energy. Men det finns ju tusentals serum och massa hudtyper, bäst att du åker till typ Åhléns city och ber om lite prover för serum som uppfyller det du söker efter så du hittar nått som passar.

      Pixi c-vitamin serie

      Skinceuticals phyto corrective ❤❤❤ (719 kr)

        Tack. Ska kika på alla era tips ?

          Haha blev inspirerad av er nu och Köpte precis mitt första serum. Blev den här Lumene Nordic-C Glow Boost Essence Serum, köpte även deras CC-cream och funderar på att lägga till någon av deras ansiktskrämer och ett micellar vatten.
          Tänker komma upp i $40 för Target har att en får en mystiskt beauty box då så jag passar på ?

        Vad används serum till ? vad är det jag missar?!
        Kvinna 38år

          Något skönhetsindustrin har hittat på för att kunna kränga ytterligare en kräm

            Google har bättre svar, men här kommer ett kort.
            Klassisk kräm är oftast endast för att tillfära fukt. Serum är mer för att behandla specifika problem, exempelvis hyperpigmentering, ålderstecken etc. De innehåller mer aktiva ämnen.
            Jag trodde som du, innan jag själv började använda serum. Det gör skillnad, men är tyvärr inget för den fattiga.

            I övrigt rekommenderar jag medik8 vitamin c

          Jag har en och samma kräm för både dag och natt, mycket fukt då jag är torr. Men på natten vill jag ha ännu mer fukt så då har jag ett serum för det under krämen och sen på dagen har jag ett med spf i. Så för mig sparar det pengar att ha färre produkter 🙂

      L3000 anti age serum, den lila som heter typ hylauric(?) eller något liknande! Prisvärd och bäst!

        +1

      Kolla in ”the ordinary”s produkter, billiga och BRA! Finns på diverse apotek. Jag har torr hy och deras Squalene har räddat mig flera vintrar i rad!

      The Originals serum, Granactive Retinoid 2% Emulsion. Retinol fungerar bäst med utskrivet recept (endast hudläkare som får ordinera) men vill du köpa receptfritt ska du leta efter retinol, retinyl acetat, eller retinylaldehyd (kan också stå som retinal eller retinaldehyd) och skippa retinyl palmitat när du läser bland innehållförteclningarna.

        *the Ordinary

      Bästa sätt o hålla hyn ung är att använda SPF 50. Då kommer du inte att få rynkor. Lovar. Skit I alla dyra krämer.

        Fast såklart får man rynkor ändå. Inte rynkor av solen, men rynkor för huden förändras när man blir äldre. Och ingen kräm kan ändra det.

      Hydroactive serum från ncp essentials ca 300kr och ett från L300 som heter något med age ca 200kr. Båda innehåller hyaluronsyra som för mig varit en skänk från ovan ?

    För några månader sen berättade jag för min chef om en manlig kollega som kommenterade min kropp inför våra kollegor, höll fast mig och juckade mot mig och pussade mig i nacken och annat osmakligt. I samma veva misskötte han sitt arbete grovt.
    Dessa saker gjorde att han placerades på en annan avdelning. Han fick alltså jobba kvar med en varning. Nu är det så att flera män på arbetsplatsen slutat heja på mig. Tagit bort mig på Facebook (hallå 14-åring liksom!)
    Jag vet inte hur jag ska hantera detta? Känner mig arg och ledsen.

      Låter som en avskyvärd arbetsplats på alla sätt. Försök hitta ett annat jobb, för jag tror tyvärr inte du kommer lyckas få alla idioter att bli vettiga.

      Är det ett alternativ att byta jobb?

      Om folk är skitstövlar förändrar de sig tyvärr väldigt sällan…

        Vill bara tillägga att starkt gjort av dig att prata med din chef !!!

        Du är bäst!

          Verkligen! Du har gjort ett bra val att prata med chefen och han borde inte fått stanna kvar alls. Skit i de andra skitstövlarna, förstår att det inte är så lätt men om du vill jobba kvar så är det nog ”lättast” att bara försöka strunta i deras beteende. Du ska inte behöva byta jobb för att det finns människor som inte kan bete sig. Kram ❤️

      Be dem vänligen dra åt helvete för att de hellre står bakom en ”bro” som utför övergrepp, än att stötta den som blivit utsatt.

      Fan vad deppigt att man som kvinna ska behöva stå ut med sånt skitbeteende. Så bra av dig att säga till chefen! Har tyvärr inga bra tips eller kloka ord men vill bara säga att jag tycker du är grym och jag känner med dig! ❤️

      Du skiter i dom. Va ledsen, det är dina känslor. Men va glad att du nu vet vilka typer dom är, och va tacksam för att du slipper hälsa på dom.

      Luft är vad dom är.

      Ge energin till dom som hälsar på dig, se dom och va glad för dom människorna♥️

      Kram!

      Kontakta facket. Skaffa ett nytt jobb om möjligt.

      Tänk som så att dessa kollegor har visat precis var de står. Hur deras vidriga kvinnosyn ser ut. Se dem som de avskum de är. Inga du vill heja på. Inga du vill ha runt dig. Hälsa inte på dem, sky dem som pesten. För det är precis vad de är.

      Alltså MYCKET laxermedel i deras kaffe. JÄTTEMYCKET!!!!! JÄTTE, JÄTTE, JÄTTEMYCKET!!! Den låser du dörren till toan.,

        Laxermedel i kaffet och sedan nyspulver i deras bilfläktar.

          Och sen lego, små små legobitar. Har dom ett eget kontor så lägg det där 😉 det gör jäkligt ont att gå på lego…

            Oftast har man ju skor på sig på kontoret

      Trist, minst sagt, det du råkat ut för och tyvärr inte alltför ovanligt. Män sluter ofta upp bakom varandra, oavsett vilket djävulskap de hittar på- mobbning, misshandel, övergrepp. Av någon outgrundlig anledning tycks de kunna rättfärdiga precis vad som helst och lägg inte det på dig själv att dem är ofullständiga varelser. Ta kontakt med facket eller byt arbetsplats om det blir alltför jävligt, jag tycker dock att det är trist om dessa s.k. män även ska lyckas peta bort dig från din egen arbetsplats.

    Vad kan man hitta på som par i Stockholm? Kan tänka mig åka en bit, har bil.

    Älskar Yasuragi, restaurangen Smak, Gröna Lund och Fjäderholmarna. Men vad mer finns? Vill boka något till hösten att njuta av.

      Swingersklubb? ?

      Steam hotel i Västerås är ett mysigt spa och jättefina hotellrum. Vill ni ha en lite knäpp med rolig middagsupplevelse så boka Punk Royal ?

        Älskar tipset ”Steam Hotel i Västerås” på frågan om saker att göra i Stockholm ?

          Hon skrev ju ’Kan tänka mig åka en bit, har bil’ och att hon gillar yasuragi spa.

            Yasuragi = Stockholm god damn it! ?

            Jösses Västerås är väl typ 12 mil från Stockholm?

          ”Kan tänka mig åka en bit, har bil.”

          Älskar din läskunnighet

            Ts: Hej vill ha tips på ställen i Stockholm.

            Läskunnig: Åk till Västerås!

            ?

        – vad är det bästa med Stockholm?
        – tåget till Göteborg!

        Höhö

      Seglarhotellet i Sandhamn.

      The winery och vinprovning

      Cadierbaren, Grand hotell är min favorit . Kanske dela på en afternoon tea?

      Middag på Gastrologik. Oförglömligt.

    Någon som såg Sindys och Glorias live tidigare idag och har koll på vad bråket gäller mellan dem?

      Oh

      Nej men berätta mer?

        Verkar som Sindy och Lisanna blivit utslängda av Gloria? Men vet ej varför…

    Fy tusan så mycket skit My har fått stå ut med! Det kommer fram vem som ljuger…

      Inte konstigt hon tappat det ibland.

      Skrev som jag skrev ovan, det där får du allt ta och utveckla mer om vi ska hänga med?

      Tycker att det är så konstigt att det aldrig läcker ut vad som egentligen hände mellan henne och Maggan?!

        Jag tror på my
        Jag har svårt att tro någon skulle hitta på med tanke på att det finns risk för förtal.
        Tycker synd om henne så som hon blivit behandlad

        Camilla säger sej veta vad som hänt?

      Utveckla?

      Dansaren?

      Fast det vet vi ju inget om. Finns säkert saker åt båda håll.

    Ni som varit gravida – hur mycket gick ni upp i vikt?
    Är i 6:e månaden nu och hittills har jag gått ner 1 kilo. Det oroar mig lite, borde jag inte gå upp istället?? Barnmorskan har inte sagt nånting om det och på senaste ultraljudet var allt normalt och barnets vikt och storlek var bra, så jag oroar mig antagligen i onödan bara?
    Vill mest veta om nån annan varit med om samma sak, om det är ”normalt”. ?

      I min mammagrupp på Facebook är det många som inte gått upp i vikt eller till och med ner lite så oroa dig inte så länge du känner rörelser från bebisen och barnmorskan ser att magen växer.

      Födde i onsdags en relativt stor pojke i vecka 38, gick upp totalt 2 kg under graviditeten. Var samma med mitt första barn.
      Med andra ord, oroa dig inte! Barnet tar den näring den behöver oavsett ❤️

      Det handlar helt om du är normalviktig eller inte i början av graviditeten.
      Min moster var överviktig när hon blev gravid och vid slutet av graviditeten hade hon gått ned totalt 5 kilo (hon följde sin läkares kost/motions-rekommendationer, födde en helt frisk och genomsnittlig bebis på alla vis). Jag var något underviktig när jag blev gravid och gick upp 15 kilo totalt, födde också en frisk och genomsnittlig bebis.

      Ja, det tycker jag. Gick själv ner 6 kilo fram till vecka 35 då jag åt mycket mer frukt och grönt och bättre mat än innan. Sen kräktes jag fram till vecka 20 ungefär och kunde typ bara äta väldigt söta frukter.
      Om bebisen växer som den ska och du mår bra så behöver du inte oroa dig.

      Har en vän som gick upp sex kg totalt. Födde en helt normalstor unge.

      Själv plussade jag 16 pannor, ut kom 4.1 kg och 55 cm. Värre var det för svärmor när maken föddes – hola 5 kg och 57 cm.

        Tack för alla svar! Känner mig lite lugnare nu. ? Allt verkar ju vara bra med bebis så ska försöka att inte oroa mig så mycket!
        Har ju några kilo övervikt från början också, så jag ”behöver” väl inte gå upp så mycket då heller.

      Jag vägde mig aldrig under nån av mina graviditeter! Pallade inte att gå och tänka på alla kilon jag gick upp…. bm bad mig ställa mig på vågen en gång men jag tackade nej. Kändes väldigt befriande att slippa tänka på skiten.

      Nu är det kanske annorlunda för dig som går ner i vikt, kanske en annan typ av oro. men för mig var det en bra måttstock att barnen och jag mådde bra, inte siffrorna på vågen.

      Gick ned 7 kg första 17 veckorna. Hade BMI på 26 så det var bara bra tyckte bm. Sen gick jag upp ca 5 kg. Så totalt -2 kg men jag var mullig ursprungligen.

      Gick upp 10 kg. Hejdå.

      Det är en myt att man ska äta för 2 st. Var inte orolig,barnet tar all näring först. Barnmorskan kommer meddela dig om det skulle vara ett problem?

    Jag har någon form av ätstörning. Tror jag. Är väldigt kräsen av mig. Äter knappt kött. Bara kyckling ibland. Och blandfärs. Ingen fisk eller skaldjur. Är snart 25 år gammal, 175cm lång och väger 46kg. Äcklas av hur smal jag är. Men hur mycket jag än försöker så kan jag bara inte äta. Idag tex har jag ätit en skål med yoghurt, och en pizzaslice. Vart vänder man sig för att få hjälp med det här?

      Ring till din vårdcentral kanske till att börja med?

      Men det låter riktigt gott med pizza!

      Ha en fin kväll!

      Låter som om du är en ektomorf. Du kan nog inte gå upp i vikt så mycket.

        Men va? Hon skriver ju att hon äter väldigt lite?

        Vägde 64 kilo för ett par år sen, så det kan jag visst.

      Hm min syrra har också problem med extrem kräsenhet! Eller hon har väldigt svårt för nästan allting, äter bara ganska specifika livsmedel liksom… hon har typ börjat försöka smaka sig fram, alltså leta upp nya saker och testa för att liksom ”bredda” listan på saker hon faktiskt tycker är okej.

      Antar att vissa personer är känsligare i smak, precis som man kan vara känslig med ljud och dofter.. alla har olika förutsättningar 🙂

      Tala med vårdcentralen/husläkare och ta det därifrån. Om du inte får hjälp så kontakta en privat psykiatriker (med rätt specialisering, googla!) för någon form av utredning/utredande samtal. Din magkänsla säger att något inte stämmer, lyssna på den. Lycka till!

      Hur kan kommentatorerna ta så lättsinnigt på det du skriver? Gott med pizza, min syster är också kräsen och du kanske inte kan gå upp i vikt… Helt otroligt att man bemödar sig med att svara en människa med alias ”Desperat” utan att ens läsa det hen skriver ordentligt?

      Kontakta vårdcentralen så kan du få möte med dietist.

        Tack för tipset. Känns bara så dumt att störa sjukvården med ett problem som är ”självförvållat”. Jag gillar ju egentligen mat. Känns som att jag bara borde ta mig i kragen och tvinga i mig mat. Men jag får väl bita i det sura äpplet och ringa vårdcentralen på måndag ❤️

          Störa sjukvården? Snälla, dom är ju till för dig. Om ingen ”stör” dom så här dom ju inget jobb.
          Ring.

        Kanske ta kontakt med en dietist (privat) och förklara läget, läs på lite bara så du får en erfaren jävel!

      Jag kontaktade min VC, kom i kontakt med en samtalsterapeut som tipsade mig om att kontakta(skickade en egen vårdbegäran via 1177) en ätstörningsenhet, det var en lättnad att prata med behandlingsassistent, jag ska få behandling i höst ??

      Hej fina du, sådär ska du inte behöva ha det. Kontakta din vårdcentral så kan dom hjälpa dig med en remiss till rätt ställe som kan hjälpa dig. Försök att inte äcklas av dig själv. Du är jättemodig som ens vågar skriva här och be om råd. Ta hand om dig! <3

      Det är inte ovanligt att knappt kunna äta kött, det är liksom ett lik man äter? Skulle inte heller kunna äta det om jag så ville… testa smoothies, pastor, eller vad helst du är sugen på (finns otroligt mycket alternativ till kött som dessutom är mycket godare) kram!

        Du kan inte äta kött, men gärna en pastor? Kannibal!

    Jag har en fråga till er som använder foundation/puder/bb-cream.
    Jag använder aldrig något av ovanstående utan i sminkväg längre utan kör bara med mascara, rouge, ögonbryn + kanske lite läppbalsman.

    Min hy är såpass bra nu förtiden att det känns helt ok utan att dölja den men jag känner att ibland att det för speciella tillfällen skulle se mer polished/snyggare ut med något som jämnar ut huden lite. Så vilken av dessa foundation/puder/bb-cream skulle ni rekommendera?

      Bare Minerals är en räddning för mig. Bra för hyn, sitter bra och räcker länge.

        Bare Minerals är skit och torkar ut huden.

          Bara för att det är så för dig, så är det inte så för mig. Har använt den i fem år och funkar skitbra.

            #snöflinga

              Men hur då? Får man inte säga emot eller? Vem är snöflinga isf..?

        Använder du deras loose powder eller deras krämiga foundation? 🙂 Kikade in lite före/efter bilder och det såg precis ut vad jag leta efter. Utjämnad hud men ändå lätt nog att det inte ser ”täckt” ut!

          Mineralpuder är väldigt skönt på huden tycker jag, har aldrig hittat en flytande foundation som inte gör att jag känner mig smetig och som inte framhäver alla porer och sånt i ansiktet men bare minerals (loose powder och compact) har funkat för mig. Det främsta tipset jag har är att kolla på lite videos hur du bäst applicerar detta så du inte blir avskräckt av ett dåligt resultat.

          De förberedande tipsen från mig (erfarenhet från misstag) är att du tvättar, peelar eller skrubbar huden fri från döda hudceller eftersom pudret annars lätt fastnar och framhäver torr hy om du är lite fnasig. Sen att du återfuktar huden ordentligt innan med ansiktskräm. Låt den sjunka in ordentligt. Använd gärna primer under. Sen som sagt kika på videos hur du ska applicera så kommer det att gå som en dans!

          Om du inte vet om detta är något för dig så köp deras ”start-kit” som innehåller foundation, en borste eller två, en liten primer samt settingpuder! De är lite mindre storlekar och kan va nice att börja med innan du vet om du vill fortsätta. Lycka till!

      Skulle rekommendera en BB-kräm eller en CC-kräm! (CC är bra om du har t.ex röda partier, då det är just Color Correcting)
      De är oftast lite lättare i konsistens och ger inte lika mycket täckning som t.ex foundation. ?

        Jag kör på Lumenes BB-kräm själv och den är bra, torkar inte ut huden och ger lagom täckning så det ändå ser naturligt ut. ?

          Jag la den här i varukorgen!
          Lumene CC color correcting cream spf 20

            Den har jag också haft tidigare och jag tycker den varit bra! Täcker röda partier(jag är sån som lätt blir torr och röd runt näsvingar och haka) utan att bli ”kakig”. ? Hoppas den funkar lika bra för dig!

              Åh men det låter ju jättebra! Jag blir också väldigt röd runt näsvingarna vilket nog är det som stör mig värst. Så låter guld att den täcker det. Tack 😀

        Ohh det finns CC-cream också! Haha, ahh vilken djungel. Jag får nog köpa både en bb/cc-cream och en löspuder-foundation och testa mig fram lite!

          Jag la precis den här i varukorgen, Lumene CC color correcting cream spf 20 🙂

            Den är bra. Använder faktiskt hellre den än foundation när jag vill ha mer täckning än av mineralpuder. Sätter den med transparent puder från Lumene.

          Ett tips också är att gå till t.ex Kicks och be om att få testa lite olika innan du köper ? Så behöver du inte lägga pengar på något du kanske inte gillar sen!

      Är likadan när jag sminkar mig! Använder ACOs BB-cream när jag ville känna mig lite mer ”jämn” i ansiktet. Gillar den för att den känns lätt och fräsch i ansiktet, får hyn att se jämn och slät ut utan att man ser sminkad ut, den ger fin lyster och för att den är billig!

      Köp Laura Mercier tinted moisturizer. Tunn och lätt men gör att hyn ser superfin ut!

      Jag använder mineralpuder från Tikei. Ett svensktillverkat och väldigt prisvärt puder. Man kan dessutom köpa hem små prover för att testa vilken nyans man ska ha.
      Nåt av det bästa som hänt mig i sminkväg!

        Älskar tikei!!

        +1 på detta! Älskar mitt. ?

      Jag har nyligen upptäckt bb-cream och det är SÅ nice. Lite utjämnande + glow, perfekt när man vill se naturligt fräsch ut. Jag brukar kombinera med lite mineralpuder.

        Ja bb eller cc-cream verkar vara det jag är ute efter. Jag tackar för alla tips jag fått! Är peppad på att testa dessa 😀

      Lumenes cc-cream är toppen! Ser ut som att man bara har naturligt fin hy med mycker lyster, inte det där tydligt sminkade resultatet som en foundation kan ge.

    Steam hotel i Västerås är ett mysigt spa och jättefina hotellrum. Vill ni ha en lite knäpp med rolig middagsupplevelse så boka Punk Royal ?

      OK ?

        Det skulle varit ett svar till hon som ville ha tips runtom Stockholm ?

          Ännu värre ?

          Runt Stockholm? Västerås är en helt annan stad. Över 10 mil från Stockholm.

    Ni som jobbar på förskola!

    Okej det här är kanske superluddigt haha, har tusen tankar men ska försöka vara tydlig. Har två barn, ca 1 och 2,5 år gamla, de ska inskolas nu nästa vecka. Är så rädd att personalen ska tycka att mina barn är jobbiga och konstiga… Jag vet inte. Min äldsta har aldrig gått på förskola innan och blir väldigt hyper av nya miljöer, framförallt av andra barn. Är rädd att hon ska vara lite missanpassad typ, att hon inte kan sociala regler? Får för mig att andra jämnåriga barn tycker att hon är jobbig. Är det ens möjligt att det kan vara så? Vi var och hälsade på en timme igår och hon fixar inte sånt som de andra barnen gör, typ stå i kö och ta sin egen mat. Har jag gjort fel med henne? Känner mig dålig typ, kan inte riktigt förklara varför. Känns som att vi gjort henne en jättestor otjänst genom att ha henne hemma så länge.

    Och så fick vi en informationslapp hem där det bland annat stod att de har skyldighet att anmäla till soc vid oro. Jag är bara allmänt nyfiken på vad man skulle kunna se som tecken på att ett barn far illa. Får för mig att vi ska få en anmälan för att lilla är extremt mammig och rädd för folk, man skulle kunna se henne som allmänt otrygg liksom. Men det kanske är helt ologiskt.

      Nu jobbar jag inte på förskola utan i skola och vi anmäler när vi märker att barnet inte får den omsorgen hemma som den behöver, typ mat, hygien, kläder osv. Eller om man märker av blåmärken, eller om barnet säger att det blir slaget. Vi måste också anmäla till soc om barnet inte blir hämtat innan fritids har stängt. Låt oss säga att fritids stänger 18 och barnet fortfarande inte blivit hämtad 18.30 och föräldrarna inte går att nå, då måste vi ringa till soc. Så nej, vi skulle aldrig anmäla för att ett barn är mammigt, eller inte kan sociala koder. Det sistnämnda kommer barnet lära sig efter en tid på förskolan, tänker att även mammigheten blir bättre med tiden av att vara där.

        Tack ❤️ haha jag kanske inte på allvar tror att nån kommer anmäla pga mammighet liksom, men är så orolig över aaaallt just nu.

      Nu jobbar jag visserligen inte på förskola men min dotter började förskolan när hon va 3 eftersom hon va hemma med mig o hennes lillebror. Jag tyckte oxå att hon verkade ligga lite efter de andra barnen som varit där längre eftersom de hade koll på allt med rutinerna där osv. Vår dotter har alltid varit väldigt blyg och ängslig och lite tillbaka. Jag va rädd för att hon inte skulle komma in i gruppen o ha svårt med kompisar osv men det visade sig vara precis tvärtom.
      Pedagogerna kommenterar ofta kring att hon är så trygg i sig själv och kommit in fint i rutiner och i gruppen. Barn är fantastiska på att anpassa sig så jag tror inte du behöver oroa dig. Pedagogerna brukar vara fenor på att hjälpa nya barn in i gruppen och visa dem hur man står i kö, väntar på sin tur mm. Tror det kommer gå galant.

        Tack för svaret ❤️ nu är min dotter på många sätt tvärtom, liksom väldigt på nya människor och ska prata och så… Har egentligen sett det som en bra egenskap men får för mig att det får andra barn att backa. Jag vet inte.

      Förstår att du är orolig. Jag var så nervös inför inskolning på förskolan så jag ville kräkas kvällen innan.. har skolat in båda våra barn och tänkt samma tankar som du.
      Men vet du, det är cirka 15 barn på varje avdelning och ALLA barn är totalt olika! De kan helt olika saker, de har helt olika personligheter så dina ungar kommer passa in fint!
      Har aldrig varit med om något så litet barn som kan stå i kö, det är sånt som de lär sig med tiden.
      Allt kommer gå toppenbra!! Barnen lär sig så otroligt mycket av de andra barnen på förskolan så ingen kommer tycka att just dina barn är ”konstiga”. Mammiga eller pappiga är de flesta barnen, speciellt i början på inskolning. Det släpper med tiden.
      Stort lycka till ❤️

      Dina barn kommer snabbt in i nya rutiner.

      Oroa dig inte.

      Jag jobbar på förskola och kan säg att i en grupp på 17 barn va så är det också 17 olika barnens, 17 olika behov, 17 olika.. ja allt typ.. du har absolut inget att oroa dig för, alla barn är olika, vissa är lugna, andra aktiva, andra överaktiva, andra slåss och andra bara är.. anmälan görs först om man misstänker ett barn far illa vid tex yttre våld, eller på annat sätt inte inte har det bra hemma, har aldrig under min tid behövt anmäl något.. sen att hon är mammig är ju barn i perioder, skolar skälv in en flicka på 2 år på jobbet nu som är mammig men det går jättebra, de anpassar sig efter förskolans rutiner och lär sig snabbt att komma i inse nya rutinerna.. och tro mig, hon kommer lära sig att stå i kö och att vänta på sin tur.. all cred till er som varit hemma så pass länge, vad underbart skönt för barnet! ? ta det lugnt, allt kommer att bli bra!

      Det är inget konstigt att barnen inte kan förskolans rutiner när de är nya! De har ju inte övat 🙂
      Vi tycker inte att barn är jobbiga, vi ser små individer som alla har egna behov och viljor.

      Angående anmälan så har jag bland annat gjort anmälan när vårdnadshavare vid mer än ett tillfälle försökt hämta barnet alkoholpåverkad. Om barn alltid är smutsiga (mer än normalt, barn skitar ner sig fort), hungriga och har oförklarliga blåmärken och bulor osv. Har man arbetat ett tag märker man skillnad på ”vanlig” smuts och blåmärken. Vi anmäler alltid om det finns någon misstanke, sen är det socialens uppdrag att utreda. Tänk på det som extra människor som bryr sig om dina barn 🙂
      Var aldrig rädd för att vara öppen och ärlig med pedagogerna, ju mer vi vet om hur morgonen har varit, eller om det hänt något ovanligt i barnens liv, desto mer kan vi möta barnets tankar och behov. Det är okej att säga att det är stressigt hemma, eller att farmor är sjuk, då kan vi fånga upp barnen och deras tankar och känslor.
      Pedagogerna finns även för föräldrarnas skull, våga prata med oss. Många av oss har arbetat med barn i måååånga år och kan massor.
      Det kommer gå jättebra 🙂

        Pedagogista
        Sååååååå bra skrivet!

        Trådstartare: Det kommer gå jättebra 🙂

      Alla barn är olika, men väldigt anpassningsbara så hon kommer anpassa sig efter förskolans rutiner fort 🙂 och skaffa vänner kommer inte vara några problem!
      Ang. Soc-anmälan så görs det ifall vi märker att barnet inte mår bra, är hungrig, luktar illa, har märken på kroppen, pratar om saker. Oftast så är det flera saker kombinerat. Och en soc-anmälan görs ju för barnets bästa, för vi bryr oss!
      Om man pratar om anknytningsteorin så kommer trygga barn att protestera mest vid lämning, så ha det i åtanke. Hon protesterar inte för att hon inte vill vara där, utan för att hon är så van vid dig och då är det ju jättekonstigt att bli lämnad på en relativt okänd plats 🙂 men även det kommer gå i perioder sedan när hon har blivit van vid förskolan, beroende på om hon har sovit bra osv.
      Det kommer gå superbra, kom bara ihåg att din attityd påverkar ditt barn! Om du ler och säger ”vad roligt att gå till förskolan!” så ökar du chansen för att hon ska lyckas!

    Jag lever med ångest mer eller mindre hela tiden. Den ter sig på olika sätt. Eftersom jag har småbarn så känner jag inte att jag har tid att må dåligt,så funderat på medicin. Men jag skulle vilja testa att lägga om min kost, motionera och undvika raffinerat socker, OM det iaf skulle kunna lindra. Någon som provat med ngt resultat?

      Jag vill uppmuntra dig till att ge träning ett helhjärtat försök. Har precis läst boken ”Hjärnstark” som handlar om alla de positiva effekterna träning har på vår hjärna (OBS baserat på fakta och vetenskapliga studier) och ser nu på ångest helt annorlunda.
      Lever också med ångest men har börjat må bättre sedan jag började träna, även om jag inte än tränar så regelbundet som jag borde.

      Med regelbunden träning ger du dig själv och din hjärna bästa förutsättningarna för att hantera ångesten!

      Medicin, träning och regelbunden bra kost hjälper. Överväg kbt eller annan terapi som komplement för att få en mer hållbar effekt.

      För mig hjälper det jättemycket med bra mat och motion! Det i kombination med KBT och medicin har räddat mitt liv, bokstavligt talat. Var inte rädd att kontakta vården om det känns övermäktigt.

      Tänkte berätta om egna erfarenheter, men herregud, det höll på att bli en hel novell. MEN summa summarium så har jag märkt att regelbunden träning hjälper oerhört mycket! Använder själv dock medicin, så hur jag skulle ha mått av enbart träning har jag ingen aning om.
      Men under de perioder de senaste 1,5 åren som jag varit noga med min träning, så har jag faktiskt varit helt symtomfri. Då har jag bara känt ångest när det har varit befogat.

      Dock så behöver man hålla igång träningen i kanske 4-6 veckor(?) först innan det börjar ge bra effekt. Kanske kan du, om du vill, få lugnande att ta vid behov bara?
      Sen skulle jag alltid, alltid rekommendera terapi alt gå och prata med någon. Det brukar underlätta för att förstå vad ens ångest grundar sig i ❤️

        Träning + kost ska det vara (undviker då socker & vitt mjöl)

      Minska socker, börja med CBD-olja 🙂

    Är Censur den ultimata härskartekniken?
    Att skära bort och döda andras budskap eller frågor..

    Är det Bra?

      ’Är Censur den ultimata härskartekniken?’
      Svar, ja.

      Vad som gäller på bloggen är nyckfull kontroll styrt av den nyckfulla inehaverskan.

        Bra svar! Tackar!

      Så är det nog om härskaren är staten. Men censur är ju bara något som medborgare i ett land är utsatta för.

      Detta kommentarsfält passerar inte ett statligt filter och är således inte censurerat.

        Tack! Så less på folk som inte alls begriper begreppen censur och yttrandefrihet, men mer än gärna använder de ändå.

          (Och ja, jag ser att jag missade en autocorrect)

        Frågan var ’härskarteknike’. Svaret är fortfarande ja.

        Blanda inte in stat och medborgare i härskartekniken.

          Vet du vad censur är?

          Bra svar 🙂

            Haha varför ställer du frågan när du uppenbarligen har bestämt innan vad du vill ha för svar? ?

    Någon med erfarenhet av Franska skolan?

      Ja. Som elev på 80-90 talet.

        Grundskola/gymnasium? Hur tyckte du att det var?

    Någon som bor Täby/Arninge? Eller Sundbyberg, Ursvik? Är Rissne närmsta T-bana? Känns det säkert att gå därifrån på kvällar/nätter? Står lite mellan Sundbyberg och Täby.

      Jag bor i Täby och har tidigare bott i Sundbyberg.

      Jag skulle inte promenera från Rissne till Ursvik på kvällen.

      I Sumpan finns ju 3 stationer, centrum, duvbo och hallonbergen. Tror ingen går från rissne till Sundbyberg centrum

      Hallonbergen är närmsta t-bana från Ursvik, men det är en bit att gå beroende på var i Ursvik man bor. Det går bussar dock ? Det är jättefint där, men lite ”off” tycker jag personligen.

      Jobbarkompis som bor i Rissne med barn. Hon verkar inte jätteorolig men det är ju en del bilbränder, ingenbankomat mm så helt lugnt är det nog inte.

      Nej jag bor i Täby och gränsen till Arninge. Åker alltid t-bana till Mörby Centrum och sedan buss.

      Täby är ??. Vissa delar av Sundbyberg också. Skulle aldrig vilja bo med Rissne som närmaste tunnelbana.

      Bodde i Ursvik tidigare. Vi trivdes inte så bra, området kändes väldigt dött, nästan bara bostäder. Tryggt förvisso, men Ursvik är omringat av Kylmingelänken, Hallonbergen, Rinkeby och Rissne. Inga områden jag skulle knata runt i själv om kvällarna.

    Hur gör ni som har mustasch? Vaxar? Bleker? Låter det vara?

      Rakar

      Låter den va vild och fri!

      Laser! 🙂 Annars plocka med tråd eller pincett

      Vaxar och noppar

      Trådar

      Har en hårborttagningskräm från ”Andrea”, finns på typ apotea. Tuben är stor så den kommer nog räcka hur länge som helst. Vaxade innan men tycker det gör sååå ont, krämen känns inte alls.

      Bleker då jag inte har problem med att ha hår, bara när det är mörkt mot min ljusa hy.

      Rakar 🙂

      Jag vaxar varje måndag och på tors eller fredagen så bleker jag. Då har det hunnit växa ut pytte lite. Så gör jag nästan varje vecka.

    Jag vet inte hur jag ska beskriva detta men jag har börjat tycka att jag är stel i exakt ALLA situationer. Är rätt socialt kapabel egentligen om man sitter ett gäng och pratar men typ om jag går förbi nån så vet jag liksom inte vart jag ska kolla, ska jag säga något osv (typ på jobbet). Eller ibland när man kommer t jobbet och arbetsuppgifterna inte riktigt är klara så man måste typ se lite dum ut innan man vet vart man ska börja, uuuuh mardröm. Och sen när jag går framför någon så tycker jag typ att jag går stelt? Vet inte vart jag vill komma, riktigt oklart men detta bottnar väl i dålig självkänsla. Något tips?

      Herregud jag är precis likadan! ? Så jäkla awkward, men vafan ska man göra?! Jag försöker bara köra på och hoppas att det nån gång i framtiden känns mer naturligt och mindre stelt… är också otroligt osäker på mig själv, tror def att det spelar in.

        Låter exakt som jag!!

      HAHAH är evakt likadan, tex när jag går förbi någon eller några som tittar så glömmer jag helt plötsligt bort hur man går ?

        EXAKT så!!! ? Herregud, vad är det som händer med en egentligen?! Men skönt att veta att man inte är ensam ändå.
        Mvh Stelgångare

    Ni som springer långt. Hur långt springer ni? Och hur ofta? Och vad klassas som långt?

      Jag vill nog säga att det beror på hur tränad man är. Själv är jag extremt otränad just nu och har ikväll sprungit Midnattsloppets 5km. Det var långt för mig. Hade jag däremot varit tränad hade 1 mil varit långt. Förr var 1 mil inga problem dock utan var normalt att springa för mig.
      Så är man otränad är det t.o.m långt med typ 3km, nästan iaf.

      Just nu springer jag, när det väl blir av, allt mellan 1.5-5km. I olika tempon och upplägg för att inte skada mig mer, skyndar långsamt. Har fått strikta order från min mamma att inte springa mer än max 3ggr/vecka?‍♀️

        Bor du i Kalmar? 🙂

          Nej nej, hurså?☺️

    Kan man använda gammal tandblekning? Medel i spruta från whitness perfect och skenor?

    Är 36 år och just kommit på att jag trots allt vill ha barn. Är dock singel efter att ha brutit upp ett längre förhållande och det känns hopplöst att hitta någon vettig partner, särskilt under tidspress som det mer eller mindre är. Vill dock inte ha barn på egen hand (typ insemination). Nu undrar jag om det finns någon annan här som fått barn i min ålder eller äldre, typ 40? Är det kört för mig?

      Ja

        Hoppas du svarade ja på den första frågan och inte på ”är det kört för mig”. Så jäkla onödigt och osympatiskt att dryga sig mot människor som mår dåligt och ber om hjälp.

        Till TS vill jag bara säga: Kolla på typ alla Sveriges 40+ kändiskvinnor så ser du att det går att både hitta snubbe och bli gravid efter 40. Skaffa toyboy!

          Ja.

      Jag är själv inte i samma sits men min granne kom på när hon var 43år att hon ville ha barn med mannen hon bott med sen hon va 38år och det gick alldeles utmärkt! 🙂 söker du runt lite så tror jag säkert du hittar massa historier som gör dig lugnare!

      Min mamma fick mig när hon var 37, många i hennes bekantskapskrets inkl syster fick också barn sent. Vet flera st som fått barn när de varit 40, 41. Enligt mina högst ovetenskapliga observationer så är äldre föräldrar ofta väldigt bra föräldrar. Mer livserfarenhet och kanske större längtan också. Och mer tid. Tycker inte att det låter orimligt att du skulle kunna lyckas hitta en partner och hinna få barn inom 4-5 år, det är ju lång tid!

      Rent medicinsk är väl chanserna mindre för varje år och du kansk behöver lite hjälp men det finns väl massa kändisar som fått barn efter 40.

      Nej det är inte kört för dig det kommer med tiden

      Har en kompis som fått två barn efter 40. Ett vid 41 och ett vid 44 🙂

      Min mamma var över 45 när hon fick mig!

      Jag var 40 när jag fick min dotter♥️

      Har en kollega som fick barn när hon var 43 år, min mormor födde min mamma när hon var 46 år. Finns säkert fler exempel ? Tror definitivt inte det är ”kört” för dig!

      Min mormors mamma fick 11 barn och hon har 49 när hon fick sitt sista ?

      Tusen tack för alla era fantastiska berättelser – har skärmdumpat dem för att kunna tröstläsa dem när det känns tungt. <3 TACK för att ni tog er tid till att skriva till mig! ?❤️

      Absolut inte försent?men sluta med preventivmedel. Inte kondom då såklart tills du e redo

      Jag var 38 när vi började försöka och för mig funkade det inte, varken spontant eller IVF.

        Det kan ju hända när man är 22 också.

          Men risken för det är ju mycket större när man är äldre.

    Jag har funderingar kring hur mycket man ska acceptera pga diagnoser? Har en kollega som har Aspbergers och vissa dagar är hon supertrevlig och vissa dagar så himla otrevlig. Har även en annan kollega som har samma diagnos som svänger mkt i humöret.

    Hur mycket ska man ”acceptera”, asså min kollega kan ju typ inte hjälpa att hon blir otrevlig då hon blir stressad? Men inte kul för oss andra

      Svarade dig men det hamnade längre ner ?‍♀️

      Asperger gör en inte till otrevlig eller ojämn i humöret på det sättet. Tror inte det har med diagnos att göra utan att de bara är otrevliga på samma sätt som vem som helst kan vara, så nej otrevligt beteende är ingenting du måste acceptera. Det finns förstår en risk att de inte vet hur de uppfattas utan är i sitt eget huvud bara, och då tycker jag att du borde säga det, jag hade velat veta om jag gör något som uppfattas som otrevligt.

        Många, med mig, med aspberger, är känsligare för stress vilket kan uttrycka sig i irritation/ilska

      Har du sagt något? Ex ”Nu tycker jag att du är otrevlig”?

      Tycker man ofta gör människor med diagnoser en otjänst genom att just tänka ”ah men hen har ju sin diagnos, hen kan inte/förstår inte X eller Y”.

      I det här fallet kanske personen inte vet om att hen är otrevlig? Du kanske kan berätta att du upplever hens beteende som otrevligt? Så kan personen jobba på att förändra sitt beteende! 🙂

      Jag har en kollega som jag misstänker har någon form av diagnos. Jag brukar svara ”det där var inte så trevligt sagt tycker jag” och då brukar han bara svara ”jaha, förlåt” och släppa det.

        Bra! Hatar när jag ser att folk går runt och knyter handen i fickan utan att fatta vad en gjort /aspbergaren

      Min kommentar om min kollega hamnade i modd. Vill poängtera att han inte alltid är otrevlig men det händer då och då eftersom han har svårt med sociala regler och koder. Ibland blir det fel och kan uppfattas otrevligt bara.

      Vad är alternativet? Låsa dörren och inte släppa dem till jobbet?

        Alternativen är inte säga något eller säga till

      Jag har asperger och adhd. Jag har mindre stresstålighet än de flesta normisar och blir ofta otrevlig och kort i tonen då.

      Mina kollegor ska inte acceptera något sådant beteende som de inte skulle gjort hos någon annan. Jag vill inte bli särbehandlad och om andra inte säger till så vet jag ju inte i vilka situationer jag behöver hitta strategier. Det värsta jag vet är när jag märker att folk blir obekväma men inte säger vad det är, att jag ser deras kroppspråk och blickar och försöker gissa. Det bästa är när folk är tydliga och vågar kommunicera i klarspråk.

        Men det är inte andras uppgift att lära andra hur man ska bete sig. Jag tycker man själv får ta ansvar och säga typ ”sa jag något otrevligt?” Eller liknande när man märker att något är konstigt. Andra människor kan inte hela tiden gå runt och lära andra vad som är rätt eller fel. Det om något är att bli särbehandlad.

          Men om man inte fattar kan man ju inte gå och ursäkta sig och fråga efter varje mening

      Kämpar ibland med samma problem. Har 2-3 st kollegor på mitt jobb med Asperger, och trots att jag är superengagerad i allt som är ”På spektrumet” och i flera år varit aktiv med ungdomar med diagnoser har jag svårt att veta vart man ska dra gränsen.

      Jag har alltid varit för tanken att låta människor med diagnoser vara sig själva så får vi omkring dem anpassa oss och se de positiva sidorna, det är ju trots allt vi som är de tråkiga med strikta sociala koder.. Men efter flera grova övertramp från kollegorna vet jag inte längre vart jag står. Bland annat gick en av de nämnda kollegorna till en av cheferna och frågade rätt ut vad han tjänade i lön, eftersom jag ”i förtroende” nämnt för henne att jag skulle vilja veta vad han tjänar men ”att det är en såndär sak man inte kan fråga”. Ordagrannt sa hon ”Mia2 undrar vad du tjänar men tycker att man inte får fråga sånt, så vad tjänar du?”

      Vill poängtera att samtliga kollegor är väldigt duktiga på sitt jobb, men man hamnar i jävligt skumma situationer ibland när dessa kollegor är obekvämt korta/kalla i tonen mot andra utan att inse vad som är fel i det.

    Jag behöver råd. Skriver med en kille typ varje i över 3 månader, vi har pratat om att träffas men har slår aldrig tag i saken. (Har sagt till honom att det ligger på hans bord då han elitsatsar på sin idrott) men det sker inte. Nu är frågan om jag ska ta tag i detta själv, hur hade ni gjort? Är ganska säker på att han inte skulle säga nej men blir ändå svin nervös ??

      Maybe he’s just not that into you

      Det verkar som att du måste ta tag i det själv! Det värsta som kan hända är att du får ett nej eller blir ghostad, då har du åtminstone ett svar

      Vad har hans elitsatsning att göra med den saken? Gillar du honom så ta tag i det själv! Du har inget att förlora ?

      Lyssna. Du kommer åka dit, ligga med honom och ghostas. Du kommer att känna dig förnedrad och äcklig. Lämna honom bara. Finns massa killar du kan inleda en seriös relation med.

        This. Den erfarenheten kan man liksom vara utan.

        Lyssna på Anonym gäri. Släpp honom, han är inte tillräckligt intresserad.
        Han skriver säkert med massor av tjejer. Om han är intresserad så skulle han styra upp det.

    Jag tycker att alla får ta ansvar för sina diagnoser. Alltså det är inte hennes asperger som gör henne otrevlig, hon är bara otrevlig. Jag fattar att man kan ha jättemånga problem och ha det väldigt kämpigt med olika diagnoser osv, men det är inte alla andra människors fel, sluta lägg ansvaret på dom. Tack för mig.

      Det där är ren idioti från en idiot.

        Fast varför? Jag förstår faktiskt inte varför det är okej att ursäkta dåligt beteende och skylla på diagnoser.

          Precis, du förstår faktiskt inte.

            Tack för en givande diskussion.

              Det var inte meingen att ha en diskussion utan att få stopp på dina dumheter.

                Det är lugnt, du får skylla på dina diagnoser hur mycket du vill.

                  Du sa ju precis att man inte fick skylla på sina diagnoser ?

                    Jo men hen verkade ju verkligen vilja ha rätten att göra det så ?‍♀️

                Vad är det för fel på kommentarerna från ”?”? Svara på det istället för att vara dryg och tro att det du tycker och tänker är det som gäller, uteslutande.

          Vad är en diagnos då? Min man har adhd och vissa saker han gör vet jag att han inte kan rå för, jag accepterar det för att jag vet att han har svårigheter. Att säga att man inte kan ursäkta vissa beteenden pga diagnos är som att man inte kan ursäkta någon med brutet ben för att han inte kan springa.

            Men det här handlar ju om att personen är otrevlig. Människor med Aspbergers är inte automatiskt otrevliga för de har det. Så det är lite skillnad på ett brutet ben och inte kunna springa jämfört med det.

            Nej det var inte så jag menade. Man kan ha oändligt många problem pga sina olika diagnoser, jag förstår det. Men att skylla på det när man gör saker som går ut över andra, är otrevlig osv tycker inte jag är okej. Du kan ju inte säga att du är otrevlig för att du har exempelvis asperger, och sedan bara är det så. Då tycker jag man får ta ansvar över sig själv och helt enkelt jobba mer med det (ja sociala koder är svårt, jag fattar)

            Jag hade en kollega för längesedan som hade ett par diagnoser. Alla verkligen gick på tå runt henne, hon körde med alla och när någon sa ifrån skyllde både hon och chefen på det. Vikarier ville inte jobba på den avdelningen när hon var där och det gick verkligen inte att göra något åt det. Nu är kanske detta ett extremfall, jag vet inte.

              ”ett par diagnoser” känns fel att skriva men jag minns inte exakt vad hon hade. Kan ha varit adhd och asperger, om det spelar någon roll.

                Oh nej stackars er! Buhu

                  Nä vet du vad, det var inte synd om oss men det var inte synd om henne heller. Hon var en riktigt jävla hemsk människa och skyllde ifrån sig allt. Jag tycker bara att människor får ha ett eget ansvar över sig själv som person. Nu lämnar jag denna diskussion.

    Vilka komplex har ni? Jag har komplex över mitt runda ansikte och läppformen (rundheten är förmodligen inte kopplat till min vikt eftersom jag är 1.68 cm lång och väger 57 kg). Brottas ni med jobbiga tankar om ert utseende?

      Min lilla dubbelhaka som säkert inte syns så mycket men den är där ju! Hakjävel!

      Att jag har bristningar på mage/höfter trots att jag aldrig varit gravid :/ livet är orättvist

      Jag gjorde det förr. Riktigt hemska. Jag gick i terapi och minns att jag sa att jag hatade min kropp och att jag inte ville vara i samma rum som den. Jag gjorde mig själv sådan fruktansvärd skada, inser jag nu i efterhand. Allt pga att jag inte var nöjd med mitt yttre. Men det går att i alla fall vara medveten om att man låter det yttre påverka det inre. Träna på att se det för vad det är, tankar och inget annat. Det är inget fel på dig och det var inget fel på mig heller, men jag skapade felen med mina tankar. Jag förstår att du inte kan stänga av det, men när du tänker det, lägg till en tanke där du meta-tänker på vilken impact den tanken du just tänkte om dig själv har på hela dig. Rätt vad det är kanske det spelar mindre roll. Friheten är enorm.

      Min rygg är ful tycker jag. Har valkar på ryggen som jag gärna skulle vilja komma bättre överens med.

      Att jag har en ”kort” mun haha, den är inte proportionerlig i förhållande till mitt ansikte

      Också komplex över mitt runda ansikte! Jag ser bara bra ut i rätt frisyr (mittbena med en lite längre lugg som hänger fram på sidorna för att smalna av ansiktet).

        Hur lång är din lugg? Har du någon bild du kan visa på din frisyr? Har du några fler tips för att få ett smalare ansikte? 🙂

          Alltså det är jättesött med ett runt ansikte. Har det själv pch är nöjd! Det borde ni också vara☺️

      Mina breda lår, min putande mage(spelar ingen roll hur lite jag väger, den är där den är) mina ojämna bröst(ena b andra c/d och ca 10cm längre ned än det andra), Min skeva mun, eller ja.
      Hela ansiktet är skevt.

      Min mage. Efter graviditet fick jag några bristningar under naveln och den är allmänt degig. Har aldrig haft platt mage innan men efter graviditeten är den verkligen deg.
      Och jag hatar min profil. Inte så att jag tänker på det i vardagen mest att jag inte vill ta bilder i profil eller se mig själv i profil. Det är näsan och hakan/halsen som stör.

      Min skäggväxt, pga hormoner (pcos) har jag massa hår under hakan. Kan inte ta bort det på något bra sätt heller, alla metoder ger irritation (ipl, laser och liknande rekommenderas inte då det inte har bra effekt vid hormonell hårväxt) det bästa jag hittat är en ansikts-epilator som ger rakfinnar men inte lika mycket som vaxning. Så när jag är ”nyrakad” skäms jag över rodnaden under hakan och några dagar senare skäms jag över de fula hårstråna. Finns typ en dag på veckan när rodnaden lagt sig och det nya inte vuxit ut som jag känner mig snygg ?

        Vad heter epilatorn?

          Braun SE830 Face Epilator

      Jag ogillar nästan allt, vilket är en dålig kombination med att vara på platser med speglar… Dessutom vet jag att det med åldern blir ännu värre. Känns kul…

        Samma känsla här (jag är trådstartaren). Det låter onekligen som att du mår dåligt över ditt utseende. Vad är det som du inte tycker om med ditt utseende? Hur länge har du haft dessa tankar?

          Jag tycker nog illa om allt, men det finns saker jag bryr mig mindre om… Typ underarmarna. De är väl inte snygga, men en underarm kan ju knappt vara ful liksom. Jag har väl tänkt så åtminstone sedan jag var 12-13 skulle jag tro, men det blir nog värre och värre tyvärr. Jag blir rent objektivt fulare med åren skulle jag säga, så det är svårt att vara nöjd då.

            Men du har i alla fall en snygg rumpa. Om inget annat, kan du säkert göra karriär på den. DM:a Kim K och kolla om du kan få några tips!

            Vad tror du tankarna bottnar i? Var det något som hände vid den åldern? Som en klok skribent på inlägget skrev är tankarna inte vår sanning. Det du ser i spegeln behöver nödvändigtvis inte andra lägga märke till (det du ser i spegeln kanske öht inte finns). Om tankarna blir ett hinder för dig i din vardag skulle jag ge dig rådet att söka stöd. Kanske har du en nära vän eller familjemedlem att prata med? Du ska inte vara ensam i det här. Under en lång tid berättade jag inte för någon om mina tankar om mig själv. Jag var rädd för att min omgivning skulle avfärda mig som ”ytlig och fåfäng som borde lägga min energi på något viktigt istället”. När jag berättade för min mamma och sambo fick jag ett jättefint mottagande (de har ju märkt att jag spenderar ohälsosamt mycket tid framför spegeln och ”analyserar”). Även om de jobbiga tankarna finns kvar känner jag mig mindre ensam. Önskar dig allt gott, du förtjänar att må bra!

              Hej! Tack för svar. Tror de flesta i min närhet redan vet men det hjälper inte mycket tyvärr…

      Hela kroppen just nu

      Varje gång vi säger högt att vi tycker vi är fula eller tjcka t.ex så sprider vi kroppshat som mottagaren lätt kan överföra till sig själv

      Jag har alltid äcklats av mig själv, gråtit, haft panik och ångest (även panikångest) och även suicidala tankar endast på grund av hur äcklad jag varit av mitt yttre. Ända sedan jag var väldigt liten. Fick för några år sedan diagnosen BDD (dysmorfofobi) då anorexi inte helt stämde in på mig. Blev inskriven på behandling på psykiatrin och har gått i terapi. Där började jag förstå att mina tankar inte är sanningen, och fick hjälp med så mycket mer. Idag får jag kämpa emot tankarna varje dag men jag kämpar emot. Men nu kan jag säga att jag tänker på mitt yttre mindre och mindre, och tidigare var det många tillställningar jag missade kanske bara för jag tex var rädd att alla skulle skratta åt min dubbelhaka (som jag tydligen inte ens har…). Så tänk på att era komplex nog bara är just era 🙂

        Snälla ge mig dina bästa råd för att bli frisk från BDD

    Okej kompisar jag behöver hjäääälp.
    Har jobb fram till månadsskiftet men sen är jag arbetslös. Har ingen utbildning och måste måste måste ha ett jobb NU pga räkningar, hyra osv, hade kass lön förut så sparpengar kanske räcker två månader om jag snålar. Är tyvärr inte med i a-kassan (jag veeet, jag ska gå med så fort jag hittar ett nytt jobb!!!), men samtidigt vill jag ju JOBBA, så det spelar kanske egentligen inte jättestor roll..
    Men ja
    Vad kan man söka för jobb? Som outbildad då. Helst någorlunda välbetalt, kräver inget 30kjobb men vill liksom gärna ha liiite pengar över i slutet av månaden.
    Plugga är inte aktuellt 🙁

    Någon som jobbar som säljare och vill berätta lite? Menar inte typ telefonförsäljare i Spanien då utan typ försäkringssäljare eller b2b säljare.

    Gärna jobb ”med framtid”, där man kan klättra lite och kanske göra lite karriär, men allt är intressant

    Tack <3

      Inom vården och skolan behövs det alltid folk.

        Vad kan man göra inom skolan som outbildad?

          Ärligt talat, typ allt. Vi har ingen personal. Liksom alls. Om man någon gång har turen att få en vikarie som inte somnar och kanske till och med pratar med barnen brukar vi anställa hen direkt. På riktigt, jag skojar inte.
          Arbetar inom förskolan och vi saknar ständigt personal. Det är likadant inom fritidshem och skola.

            Är det så illa alltså?!
            Kommunen där jag bor anställer bara utbildad personal är vad jag fått höra, men det var iof ett par år sen och saker kan ju ändras. Får väl anmäla mig som timmare om jag inte hittar något annat!
            Tack för tips 🙂

      Finns nästan alltid jobb inom vården, som vårdbiträde. Hemtjänst, äldreboende, Lss-boende eller gruppboenden tex. Om du är intresserad av människor är det ett jättefint jobb, slitsamt och stressigt men man får mycket tillbaka!

        Har provat på det mesta inom vården och trivdes aldrig jättebra någonstans, men ska vara öppen även för detta förslag och kolla runt! Tack så mycket för tips 🙂

      Jag jobbar i en matbutik och trivs med det. Jag är outbildad (inte ens tagit studenten) och plugga är inget jag vill göra. Jag tycker det är hyfsat bra betalt och speciellt om man jobbar varannan helg eller mer beroende på vad man tycker och vill. På helgerna tjänar man dubbelt så mycket, så nästan 300 kr i timmen. Det är trevligt, jag älskar service och kundkontakt och där är det ju olika på vad man är för person också. Men för att vara ett vanligt arbete och relativt lätt att få så tycker jag du ska överväga det! Din lokala matbutik såsom Ica, Coop eller Hemköp. Jag jobbar på Hemköp.

        Jobbar också i matbutik och tycker det är bra!
        Vill jag ha lite extra cash så försöker jag ta lite mera timmar, extra helger osv.. Har också möjlighet att ta mindre jobb om det skulle behövas. ?

          Samma fråga till dig El 🙂 tack så mycket för svaren båda två! Kan definitivt tänka mig att jobba i matbutik, tror det skulle kunna vara riktigt roligt.
          Har ni några tips för ev intervjuer också?

        Knallar man in med cv i hand och ber att få prata med bossen då, eller hur går man tillväga? Ringer? Mailar? Hur gjorde du? :))

      Säger också butik.
      Bra betalt inom handels, särskilt om man jobbar ob-tid och möjlighet att avancera hela vägen till butikschef om man jobbar hårt.

        Ställer samma fråga till dig som till dom ovan, hur fick du jobbet?
        Och har du några tips inför ev intervju?

        Är en socialt kompetent person, så så sett borde det funka bra, har jobbat mycket med människor och är snäll och trevlig (om jag får säga det själv) och vill verkligen göra ett bra jobb, tänker att det är det viktigaste, men tips är alltid ändå välkomna :)!

      Lager är bra betalt, speciellt om du kör truck! Dom ligger dock ofta lite utanför stan..

        Har faktiskt tänkt den tanken men har inte truckkort. Har faktiskt ringt ett par lager i min (relativt) närhet och frågat om de behöver folk, men tyvärr inte!
        Tack så jättemycket för tipset!

      Gå med i a-kassan pronto! Även om man vill jobba så är det ju inte en garanti att man kan och får.

        Jaaa du har helt rätt! Jag ska göra det!

      Restaurang! Finns bra ställen som tex serverar lunch om du inte vill jobba kvällar. Det behövs alltid folk inom servering eller lättare förberedelse av mat.

      Satsa på att gå dit med ditt CV och be att få prata med den som har personalansvar, presentera dig och var trevlig. Jobbet är ditt!

        Har fått för mig att ingen skulle vilja anställa mig som servitris för att jag inte ser bra ut (haha satan vad tragiskt det låter, sant dock), men att jobba bakom skulle ju kunna vara ett alternativ! Ska definitivt ta med mig ditt tips. Tack så jättemycket!

          Lycka till med jobbsökandet! Tycker du låter som en positiv och arbetsam person med rätt tänk ?

            Tack så jättemycket!! ?

          Citerar något som någon skrev i ÖS häromdagen: ”om du går fort och ler mycket så ser ingen att du är ful”. Nä men skämt åsido. Vad tråkigt att du känner så. Jag har jobbat inom restaurang i många år och haft kollegor med diverse utseenden. Jag har aldrig reflekterat över graden av snygghet men jag tror verkligen inte att det ska vara något problem. Sålänge du är trevlig och glad så kommer du långt! Och det tror jag att du är! Skulle någon neka mig jobb pga mitt utseende så skulle jag ändå inte vilja jobba på den platsen.
          Lycka till med jobbsökandet!

            Haha, kloka ord! ?
            Du har såklart helt rätt… Och man kan ju faktiskt inte få nåt värre än ett nej, så jag ska vara öppen även för servering ?
            Tack snälla du! ?? Uppskattar verkligen din (er allas!) hjälp och era lyckönskningar!

          Det är INTE sant!!! För det första så tror jag inte det är något fel på dig och för det andra så skriker restaurangbranschen efter folk och du verkar ju kompetent, allsidig och har erfarenhet. Det gillas! Har själv arbetat inom restaurang sedan 2006 med något avbrott för studier/resa etc. Lunchställe eller café är tips för ingångar, men det är på kvällarna man drar in dricksen. Som i och för sig blir allt sämre så satsa på ett ställe med bra villkor i så fall. Har sedan 2006 bestämt mina arbetstider, semester etc helt själv och jag kan gärna jobba en lördag och vara ledig en tisdag när det ät helt tomt på stan ?

          Lycka till!

            Cateringfirmor och personal till mässor är andra ställen som alltid brukar behöva bo i personal. Bor du i Sthlm? I så fall kan jag gärna hjälps till med kontakter 🙂

              Tack så jättemycket för din kommentar! Ska absolut kolla närmre på restaurang efter era tips 🙂 Såg faktiskt att ett par restauranger i ett samhälle ett par mil härifrån sökte folk, så ska definitivt söka!
              Och tack för de snälla orden ❤️❤️
              Bor tyvärr inte i Stockholm, men tack så jättemycket ändå! Verkligen jättesnällt av dig ❤️

      Butik. Slitigt men bra ob om du behöver jobb snabbt som betalar någorlunda.

        Tack! 😀

      Bemanningsföretag! Industri typ, ofta bra betalt och roligt.

        Tack för tipset! Ska kolla upp detta 😀

      Sök till något vaktbolag, de behöver alltid folk. Jag har varit anställda hos Securitas och jag fick 3 veckors betald utbildning. Så länge du är villig att jobba finns det många pass och plocka och lönen är helt ok!

        Tack för tipset! Ska kolla även detta, lät ju jättebra med betald utbildning 😉 😀

      TACK SÅ JÄTTEMYCKET allihop för era tips, fina ord och lyckönskningar! Uppskattar verkligen att ni tagit er tid till detta.
      Det känns helt plötsligt inte alla lika jobbigt (läs: omöjligt) som innan.
      Tack ❤️

    Jag tänkte kolla om det finns någon annan som gjort en liknande flytt och köpt bostad i samband med flytten.

    Jag och min man planerar att flytta till vår hemstad om ca 1-2 år. Vi har i dagsläget fasta anställningar där vi bor idag och tror inte det ska vara några problem att finna likvärdiga arbeten i den nya staden. Det som jag börjat fundera på nu under helgen är hur man går till väga för att få ett lån när man inte ännu har jobb i den nya staden. Är det kört att köpa bostad innan nya arbeten eller kan banken ändock gå med på lån? Eller är det ens dumt att tänka tanken på att ha bostaden klar? Spelar det någon roll om man tar lån hos en bank i annan stad? Vi har kontantinsats klart så vi kommer inte behöva låna till det. Dör lite inombords bara av tanke att bo lägenhet igen även om det är en begränsad period.

      Vi bor idag i hyresbostad så vi kommer inte sälja en bostad i samband med flytten.

      När det börjar närma sig så söker ni arbete i den nya staden. När det är klart köper ni bostad.

      Tror det blir svårt att få lån till ett hus utan anställningar. Om ni inte vinner bankmannalotteriet och får ett mirakel till bankman.

    Jag har färgat mina fransar hemma för första gången och de där VÄRDELÖSA jävla ”skyddspappren” gled av när jag penslade på färgen, så nu ser det ut som att jag gråtit bort mascaran typ.

    Någon som har tips på hur man kan få bort det? Hur lång tid tar det innan det naturligt försvinner från huden?

      Fet ansiktskräm (kokosolja kanske är skonsamt under ögonen) brukar hjälpa mig när jag färgar brynen och det fastnar i skinnet. Smörjer in och låter vara över natten, tvättar ansiktet morgonen därpå. Men under ögonen kan det vara lite känsligare så skrubba inte så du blir röd. Låt det vara det försvinner nog på ett par dagar. Concealer kanske döljer det värsta.

      Testa balsam!

    Nu har det gått en och en halv vecka sen jag blev lämnad. Vi fick fyra år tillsammans. Hans mamma har cancer. Har aldrig träffat hans familj och då han är muslim, och inte jag, så tycker hans familj att vårt förhållande är fel och att vi måste gifta oss eller göra slut. Vi har härdat ut dessa fyra år och levt i vår lyckliga lilla bubbla. Men med sjukdomen och oro blev hans familj knäpp och han kunde inte längre göra sin mamma ”besviken” och kände sig tvungen att vara där all möjlig tid. Jag känner mig så dum, att jag inte förstod det här innan, att jag har stannat upp mitt liv i fyra år för ”ingenting”. Han var min bästa vän och allt, den jag kunnat och vill prata med. Jag känner mig sårad, arg och ledsen, framförallt så jävla ensam.

      Ni hade ju alternativet att gifta er? Varför inte göra det istället för att bryta upp?

      Jag hade aldrig låtit släktingar bestämma vem jag ska leva tillsammans med. Det är ju inte dem man bor med som vuxen.

        Muslimer har annat synsätt på familj. De umhås ofta och har inga hränser. Familjen vet allt och lägger sig i allt. Det är bra att veta innN man gofter sig med en muslim.

        De flesta skulle lämna sin partner utan minsta protest om familjen ansåg att det vore bäst för familjefriden. Familj föra allt och alla.

          Skrev som en påverkad tonåring pga stress
          Aja…

            Det är så jobbigt att jag inte fick vara den tryggheten för honom som han var för mig. Att kärlek inte kan få vara kärlek.

              Jag förstår, det är oförlåtligt. Han vill nog inte visa sin svaghet. Det anses omanligt av vissa så de väljer att dra sig tillbaka. Hoppas verkligen det slutar gott för er.

          Jo, jag förstår det och skulle själv aldrig någonsin varken vara tillsammans med en muslim eftersom det strider mot de flesta grundläggande värderingar jag har. Men tänkte att H och hennes kille ändå varit tillsammans i fyra år och att hon därför ser annorlunda på det och har en annan tolerans för vad som ingår i en sådan relation.

            Men du svarar utifrån dina egna värderingar. Jag förklarade bara att muslimer bryr sig om familjens åsikt till skillnad från många svenskar. Att bara ignorera dem och gifta sig är inget bra råd, ville bara påpeka detta.

            Skulle du vara tillsammans med en kristen??

          Fast det där stämmer ju verkligen inte.

            Svar till 22:07

      Varför gifte ni inte er?

        Han har inte träffat min familj, jag har inte träffat hans. Vi är inte så gamla ännu och inte riktigt där, vi har inte bott ihop på riktigt. Han ska vara den starka i familjen och allt blev nu för mycket för hans del, han går inte upp i vikt, äter dåligt och kände sig inte stabil. Det var inte så lätt att bara gifta sig för att lösa allt. Jag känner mig såklart jättedum i efterhand och hur uppgiven som helst. Vi hade det perfekt ihop och jag vet att han skulle kunna dö för mig. Men familjen och pressen blev för mycket.

          Jag tror i och med sjukdomen så kände han att han inte kan vara där för mig som jag förtjänar.

          Varför träffade han aldrig din familj om ni varit tillsammans i 4 år?

          Hur gamla är ni?

          Förstår att det är riktigt jävla skit och att du inte tänker ett ont ord om honom.. men tycker nog han visst sina färger. Hur ska du ha en framtid med en man som inte sätter dig först?

          Tro mig jag vet hur det funkar med muslimsk familj, min partner är från Mellanöstern med en väldigt troende mamma.. det gör verkligen ingenting lättare. De växer upp med andra värderingar. Men om han skulle dö för dig, skulle han inte lämna dig. ❤️

          Han går inte upp i vikt?

          Ivan skulle dö för dig? Men inte säga till sin familj att det här e min tjej take it or leave it. Nä, han skulle inte dö för dig, var inte naiv.

            Han*

      Men snälla det är hans mamma. Vadå att han behöver vara där ”all sin tid”, vart ska han annars vara? Herregud egoismen har nått sin höjd

      Åh hade hoppats på ett mer förstående öppet spår igår. Självklart är anledning till att vi inte träffat familjer att vi är blyga och känner av kulturkrocken. Ju längre tid det gått desto svårare blir det. Jag hade aldrig kunnat gifta mig bara för att. Vi träffades när jag var i 20års åldern, och när han blivit min trygghet är jag inte den som ger upp på en människa. Jag hade vänt mig ut och in för honom. Och det är det som gör mig ledsen att det känns som det här var utgången från början då han aldrig tog tag i problemet, och att han kan välja bort mig (självklart förstår jag att man väljer sin familj och hans mamma är sjuk, men sveket ligger i att jag inte alls finns med i beräkningen då).

        Detta sker allt för ofta. Du förtjänar bättre. Har varit med om liknande, fler än en gång, och vet hur liten och otillräcklig man känner sig. Muslimer kommer vanligtvis från mena och sydeuropa där kuöturen är lite annorlunda. Jag som muslim blev inte accepterad, och därmed lämnad, av en annan muslim. Han var mitt allt.

        Nu har jag barn med en annan man och tackar Gud dagligen för min nuvarande man. Tänk att jag hade gått miste om denna fina människa om jag fortsatt jaga mitt ex. Så kommer du att känna vare sig det är med samma kille eller nästa som du stadgar dig med.

          Tack fina du ❤️

        Jag är förlovad med en muslim och jag var rädd att berätta först om honom till min familj pga kulturchock. Tog nästan 6 månader för mig att berätta. När dom väl träffades så var det inga problem och nu älskar dom honom ? Hans föräldrar har också accepterat mig! Då de ser att vi båda är lyckliga. Jag har träffats hans syster och pratat med hans familj via Skype vilket betyder mycket för dom. Men inte skulle min fästman börja lämna mig om någon i hans familj blir sjuk. Han skulle då resa hem ett tag om det skulle ske. Precis som jag skulle göra också om någon blev sjuk i min familj.

        Tycker nog alla menade för ditt eget bästa att inte ha honom på en piedestal. Förstår precis med kulturen och hans familj men han är en vuxen man. Tycker han visat var han står och att du förtjänar någon som sätter dig först. Nu förstår jag att han sätter sin familj först i och med sjukdom, men man det ena ska inte utesluta det andra.?

          Det var ungefär det jag ville höra❤️ Jag klandrar inte beslutet och förstår att det är det han tror att han måste göra nu, men självklart är jag både sårad och arg över hans beslut.

            Skulle min partner ((jag som skrev innan att jag har en muslimsk partner) göra så mot mig efter så många är tillsammans skulle jag vara fly förbannad. Tycker inte det finns något försvar alls, han skulle inte slösat din tid om det var på det viset… det är så lätt att säga var inte ledsen över honom men ja efter 4 år är det som att bli huggen(?) i ryggen plus man känner sig dum som hamnat i situationen (menar inte att du är dum utan bara att jag förstår känslan). Men du är fortfarande ung och du kommer träffa en man som du inte kan bärga dig med att dra hem till familjen ❤️ Där ni kan ta allt i er egen takt och där ni båda respekterar varandras tid och omtanke ❤️

              ❤️❤️❤️

    Någon som sökt jobb ni inte är 100% kvalificerade för egentligen men ändå fått? Något tips hur man ska tänka när man skriver personliga brev? Stirrar mig blind på minsta lilla punkten i platsannonser som inte klaffar med min kompetens och det tar emot att söka jobb trots att jag mer än allt vill komma till ett nytt ställe och utvecklas!

    Någon som arbetar som t.ex. rekryterare och kan berätta lite hur man tänker kring sådana ansökningar?

      Tänk på att det är deras önskelista. Det behöver inte betyda att allt är kört bara för att du inte uppfyller allt. Attityden att vilja utvecklas är väl så viktigt som många andra saker. Sök på!

      Som den som svarade innan mig här skrev så är det ju en önskelista man har som arbetsgivare och ibland hittar man faktiskt ingen som uppfyller alla krav. Du kanske inte uppfyller alla krav men du kanske uppfyller ett mer än alla de andra som söker. Du kanske uppfyller lika många krav som någon annan men har längre erfarenhet av något som är viktigare än något annat? Du kanske besitter en helt annan egenskap eller erfarenhet än något efterfrågat och det kanske är ännu bättre?! Sök ALLA jobb du önskar, det är upp till rekryteraren att sålla sen!

    Latmasken i mig behöver fler tipps. Struntade i att laga mat idag, det fick bli mackor och gurka. Skönt. Och ungen fick skypa och kolla Barnkanalen i timmar. Inget stök och inget tjafs, perfekt. Och körde samma kläder som igår (klarade lukttestet) och kammade inte håret. Fler idéer?

      Torrschampo ?

    Har hon som köpte ring och fick ett visningsex uppdaterat hur det gick i butiken? Jag har inte varit så aktiv på öppet spår sedan dess så kan ha missat..

      Jag har inte sett något och jag har läst det mesta sedan hon skrev. Hon fick även något litet praktiskt råd av mig.

      Har fått för mig att ingen skulle vilja anställa mig som servitris för att jag inte ser bra ut (haha satan vad tragiskt det låter, sant dock), men att jobba bakom skulle ju kunna vara ett alternativ! Ska definitivt ta med mig ditt tips. Tack så jättemycket! Lo ö8

        Men de flesta servitriser ser väl inte bra ut?

      Skriver på mobilen och den verkar leva sitt egna liv, skulle svara på en kommentar högre upp ?

    Nån mer här som lyssnar på podden Barnfrihet?
    Så himla rolig, intressant och inspirerande

      Åh jag lyssnade i början! Är starkt för barnfrihet!

      Men tröttnade på podden snabbt av följande anledningar:
      -Gnällde över sin ekonomi och tiggde pengar, dessutom väldigt tidigt i postens karriär. Jag menar, ber ni oss lyssnare om stöd så får ni faktiskt ha levererat lite mer först…
      -Osympatiska, otroligt dåliga på att bemöta kritik, typ hetsiga?
      -Galna i sina djur och tyckte att det är 100% bra och rätt att äga djur. De kunde inte se motsättningen mellan att vara mot att ha barn men sedan ta ett barn av annan art och behandla som sitt barn 😉

        Vad olika vi uppfattat dem ?
        Tycker inte att de tigger pengar utan bara påpekar att det (såklart) kostar att göra podden och är tacksamma om folk vill prenumerera. Jag tycker dessutom att premiumavsnitten är värda att betala för.

        Tycker inte heller att de är emot att folk skaffar barn, de ifrågasätter bara normen och pratar om alternativ. Därför tycker jag inte heller att det är konstigt att de har djur och engagerar sig i dem. Har själv en katt som jag älskar och älskar att ta hand om, men det är ju inte i närheten av att ha ett barn.

      Har du en länk till podden?

        Den finns på Spotify och i appen Podme

    Hej! Jag har typ precis börjat gymnasiet och har blivit så stark i mig själv. Det är så magiskt eftersom att jag är den blyga och har inte så högt självförtroende. Men så nu och under veckan har många av tjejerna i klassen varit elaka, vilket är otroligt då jag inte tycker att de ens känner mig. Och jag fattar inte ens varför dem är så. Men jag känner mig så jävla stark och är så så tacksam för all hjälp jag fick här med mina frågor. Ville bara skriva av mig och tacka!! <3 ha en underbar kväll/helg! 🙂

    Var ni populära i gymnasiet?

      Inte det minsta! Jag var ett konstigt emo och började i en klass och i en skola där jag inte kände någon. Var typ helt ensam i tre år.

      Ja. Tillhörde det coola tjejgänget. Ingen kontakt med någon av dem idag (är 25), hade aldrig något djupare gemensamt med dem, fattar nu att vi bara var kompisar för att vi var snygga.

      Nä inte alls… var en utav dom udda som absolut inte passade in. Men vi var ett par stycken udda prickar (av olika anledningar) som hittade varandra och blev ett litet gäng, det var fint att ha vänner som var så olika en själv. Dock ingen kontakt med dom idag.

      Jag var den som umgicks med alla. Vi hade ca. 8 grupper i klassen och jag var den enda som umgicks med alla. Hade min primära grupp som jag umgicks flitigast med men jag var rätt anpassningsbar.

      Idag har jag bara kontakt med två från gymnasiet. Ena är min bästis och andra är en kollega. Gick natur, stor klass.

      Nej, var väl typ medel, inte poppis men inte ”töntig” heller.

      Japp?

      Tror folk tyckte om mig, men har ingen aning om varför. Jag var hemsk.

        Vad var det om att någon hade kapat ditt nick och sedan skrivit något som raderades? Har det klarnat och har det upprepats igen?

        Är du fortfarande utomlands och när kommer du i så fall hem? Vi ska försöka stänga till gränsen ankomstdagen. 🙂 🙂

          Jag vet i tusan vad som hände, men någon verkar ha låtsats vara jag, fast dåligt…

          Jag kommer hem i början av september… Ska gränsen stängas så jag inte får komma in?

            Har man en gång sett ditt Instagramkonto så vill man ju inte vara någon annan än du! 😉

            Japp. Det var tanken. Vi ska öka andelen utlandssvenskar. Svenskar kan bosätta sig i EU länder som är nettobidragstagare av EUstöd, för att kompensera att Sverige är nettobidragsGIVARE till EU.

      Onej, verkligen inte. Jag var alldeles för smart och samtidigt sjukt osäker på mig själv. Jag satt längst fram i klassrummet med fyra andra pluggiga tjejer. Jag var dock den som var mest talförd av oss tyvärr så och mest extrovert så var sjukt ledsen över det. Jag och den andra som var smartast doktorerar båda två idag på två av Sveriges toppunivsitet i respektive ämne så jag antar att det gick ok för oss. Går dock i terapi pga mobbing jag var utsatt för större delen av skolgången.

      Ja tydligen, men har fattat det först nu. Skolkade och drack, sminkad mig och hade mig men det gjorde jag mest för jag tyckte alla andra var såna jävla idioter och jag var egentligen mycket ensam. Drog från hemstaden snabbt som en avlöning men nu när jag pratar med
      folk så kommer de ihåg mig som poppis och
      cool, jag kände det ALDRIG.

    Vet att inte så många kommer se, men kände för att skriva av mig. Jag är 16 år och har precis börjat gymnasiet. Min klass har verkat helt underbar, förutom att några populära, dryga, rasistiska,homofobiska etc. killar från min gamla skola börjat i samma klass som mig. I vanliga fall skulle detta inte vara ett problem då folk ofta ser igenom dessa typer av människor snabbt. Men som jag nämnde är det populära och har kontakter, vilket leder till att de tjejer o killar i min klass bara vill hänga med dem o vinna deras intresse. De har något emot mig och pratar ofta skit om mig, de bjuder inte heller in mig till grejer med hela klassen osv. Jag är absolut inte blyg och har många kompisar utanför min klass, men vetskapen om att dessa killar kommer förstöra de 3 åren jag längtat till så mycket gör mig förkrossad. (De har även alltid tur och får aldrig skit för något). Ska fråga om man får byta klass men vet inte om de är så enkelt. Har dessutom hängt med några riktigt ohälsosamma personer i flera år och precis brutit upp med dem så är lite skör över det också. (Tänk om alla skulle veta vad dessa populära o supervackra tjejer mår och beter sig egentligen..)

    Sorry för lite mixat skrivet o stavfel ❤️❤️
    Ha en bra dag ❤️

      Har också precis börjat gymnasiet och är rädd att de tre åren framför mig inte kommer bli bra. Än så länge har vi ingen vidare kemi i klassen och jag har verkligen försökt vara social och framåt med folk, men tror ändå att jag redan klassats som ”tönt”. Hoppas att vi båda kan få en ganska bra gymnasietid ändå, trots att allt kanske inte kommer bli som vi tänkt oss. ❤️❤️❤️

        Svaret kan få vara till dig också, Anonym 21:23❣️

        Jag ska hålla tummarna för att ni båda får det så bra som möjligt!

        Jag tog studenten i somras. Vi hade också riktigt dålig kemi i klassen i ettan, mycket grupperingar och noll sammanhållning. Jag stannade för jag hittade några vänner men det var väl därför. Sen mellan ettan och tvåan slutade 16/33 pers (sjukt jag vet haha) så vi fick en halv ny klass till tvåan och det blev SÅ bra. Kanske inte bra pepp i början av ett skolår att man ska härda ut ett år, haha, men hoppas allt går bra och ville bara säga att det kan verkligen bli bättre! All lycka till dig också ”:(” ❤️

      Blir det för jobbigt så tycker jag du ska försöka byta klass. Du förtjänar att känna dig trygg och bekväm i din klass och inte bli dränerad på energi av idioter. ❤❤

      Jag förstår att det är jättetufft för dig och det är svårt att råda dig på ett bra sätt, eftersom det kanske blir bättre efter ett tag då du kanske lär känna någon eller några lite mer i klassen.

      Den eller de kan då göra så att du inte märker av de andra personerna för ni är förhoppningsvis då som i en liten ”bubbla”, dit de inte når er.

      Om det inte sker så kan du höra med mentorn hur du ska gå tillväga med detta. Fråga om det du funderade kring att byta klass.

      Ett annat sätt att stärka upp dig kan vara att försöka hitta en vän i någon annan klass, men på rasterna och helst även på fritiden.

      Oavsett vilket, försök att ”lägga det där det hör hemma”. Med det menar jag detta är deras dåliga beteende, det har ingenting med dig att göra, så låt det det inte påverka din tro på dig själv. Lova det, snälla!!

      Lycka till! ?

        Det sker ofta grupperingar i början, så det kan förhoppningsvis bli bättre, de kan lugna ner sig och bli bättre med tiden.

        Det är viktigt att det inte tar all din energi och ni lär behöva samarbeta och det kan kännas svårt när de behandlar dig så där.

      När jag gick i gymnasiet så trivdes jag inte alls från första dagen, folk kände varandra men jag kände ingen. De var aldrig taskiga mot mig men jag var alltid utanför. Jag väntade och tänkte ”äh men en vecka till så kanske det blir bättre”.. men det blev det inte och efter 3 långa år tog jag studenten men ångrade hela tiden att jag inte byta klass/skola.
      Så överväg att byta för att må bra och trivas under gymnasietiden 🙂

      Åh. När jag började gymnasiet såg jag fram emot en ny klass med nytt folk. Vi har inget gymnasium i min hemort utan det är i närmast liggande städer man får gå. Och jag hade vuxit enormt mycket som person i nian, blev en av de populära tjejerna. Hade verkligen inte inställningen att jag skulle fortsätta vara poppis, men däremot såg jag fram emot att bli en av de man alltid hade sett upp till, att få skapa nya relationer och vänner för livet.

      Men första dagen var en besvikelse. Programmet kändes väl rätt just då, men det var grupperingar från dag ett. Jag hade dessutom hamnat med fyra stycken från min hemort varav en från min klass sen flera år tillbaka. Folk som i hemorten hade ett visst rykte och man ville helst inte förknippas med dem. De drogs till varandra, jag ville inte vara med dem vilket resulterade i att jag hade inget gäng i klassen. Mina vänner gick i en annan klass istället.

      Funderade på att byta klass. Gjorde aldrig det, men om du känner att du inte trivs så bra så är mitt råd: byt klass. Kanske skola om du kan. Det är din skoltid och den ska vara bra, gymnasiet ska vara roligt så låt inte dessa killar förstöra dina tre år som du sett fram emot, gör något åt det medan du kan.?

      Tack hörni ni är guld värda ❤️❤️❤️

        Det märks att du är en positiv och modig person, det kommer att hjälpa dig! Du skrev och bad om hjälp här, be gärna om hjälp av andra också.

        / ?

      Finns det en kurator på skolan tycker jag du omgående ska prata med hen om hur du upplever din situation.
      Det är absolut lättast att byta klass i början av terminen så ta tag i detta omgående.
      Du ska inte må dåligt och den kränkande behandlingen kommer med all sannolikhet påverka dina studieresultat negativt. Alternativt kan du prata med en lärare som du kanke alternativt fått förtroende för alternativt skolsköterska. Sök stöd, hos någon av benämnd yrkeskategorie. De kommer att hjälpa dig i din situation. Lycka till!

        Tillägg tidigare kommentar.
        Om du inte får den stöd och hjälp du behöver av i första hand kurator kan du alltid vända dig till skolans rektor som hjälper dig att hitta en lösning som känns bra för dig.
        ”Varje skola är skyldig att motverka alla former av kränkande behandling, som till exempel mobbning och rasistiska beteenden. Skollagen ställer krav på skolorna. Den säger att förskolor och skolor måste arbeta aktivt mot mobbning.”

      Huvva, de där jobbiga killarna hör till varje klass känns det som. Tyvärr! Jag hade min beskärda del, de var också poppis men rasistiska och homofober. Mobbades också. De gjorde skolan till ett rent helevete men nu när jag kollar tillbaka så ser jag dom som så mycket lägre stående personer. Bara liksom luft. En av dessa killar våldtog dessutom mig på fyllan när jag var 16-17 och nästan helt medvetslös, kommer bara ihåg lite. Så de är smuts och jag vet vad de går för. Så var inte blyg för att trycka dit dessa killar med en gång, kollar i grupp som får för mycket luft kan vara farliga.

      Mitt tips är att skaffa vuxna allierade kring dig. Jag blev kompis med vaktmästaren på vårt gymnasium som skällde ut killarna en gång för de förstörde skåpen. Eller en äldre kvinnlig lärare som har ”sett allt”. Vi berättade också för vår biologilärare (gick natur) om alla rasistiska kommentarer så han kunde ta en extra lektion om människan där som en ”pik” och upplärning av dem. Gymnasiet var inte den roliga tid för mig som många beskriver, men tro mig de som gled igenom gymnasiet och alltid var poppis utan motgångar får en BETYDLIGT värre realitycheck sen. Om det kan vara till tröst! Lider med dig men du låter stark och klok så det kommer ordna sig till det bästa ❤️

    Såg en diskussion igår på ös om könshår osv, och det fick mig att tänka på en sak. Vad föredrar ni på eran partner/sexpartner? Jag ligger endast med killar och jag föredrar när det är hårigt, kanske inte värsta busken men ni förstår. Speciellt om han är hårig på mage/bröst också. Tycker bara det är konstigt att raka könshår om man är synligt hårig på resten av kroppen. Alla killar som jag har legat med har dock varit rakade! Jag föredrar även helrakat på mig själv.

      Jag ligger både med kvinnor och män och jag föredrar ansat eller rakat, men bryr mig inte om de är håriga. Själv är jag renrakad. Och nej, jag har nog inte tänkt på att det skulle vara konstigt att raka könet men vara hårig på magen/bröstet.

      Älskar hår på killar! På bröst, kön, ben och armar, tycker det är sååå manligt och sexigt! Själv kör jag brazilian och är helt vaxad. Jag antar att jag gillar kontraster 😉

      Ligger med killar och föredrar rakat eller ansat! (Ja eller vaxat för den delen, vilket jag kör på själv)!
      Aldrig varit så mycket för den där ”grottmänniska mannen” 🙂
      Dessutom avskyr jag att bli kittlad av könshår i näsan när man….

        men hur små snoppar suger du? Förlåt hahah. Nu har ju jag bara en referens i min man men jag kommer inte i närheten av hans könshår med näsan.

          Du tar den inte tillräckligt djupt

            HAHAH

          Fast vad elakt ändå? Är det något man ska fråga killen innan man blir kär eller? Plus ja, finns ju flera faktorer i Nära håret man kommer ? samt var det börjar växa på killen.

        Ska gifta mig om två veckor. En del av våra vänner hjälper till med mat/dessert och annat och även en del som hjälper till med all logistik och roddar med lite av vardera. Hade så gärna velat ge en liten present för att visa tacksamhet till dessa men har svårt att komma på något passande. Nån som gjort något liknande? Eller har förslag på en kul present eller annat?

          Vet inte varför min fråga hamnade här uppe? Har postat igen

      Om jag får bestämma så ska min man ha hår mellan benen. Jag själv har inte det pga jag tycker sex blir skönare utan. Min man bryr sig inte hur jag ser ut och ibland orkar jag inte hålla efter så då blir jag hårig ändå.

      Väldigt olika. Har insett, efter många år, att jag egentligen är ”flexibel”, det handlar om hur attraherad jag är till personen.
      När jag är riktigt riktigt kär i någon så tycker jag allt med honom är attraktivt, det gick från att tycka om ”rumpor och mage” generellt till att jag älskade hans rygg,händer,ben,nacke,axlar… allt blev attraktivt. Och även så med behåringen, förut hatade jag hår och önskade mig en kille utan, men med åren har jag blivit mer och mer accepterande.

      Har dock fortfarande inte kommit till den punkten där jag älskar hår, jag jublar faktiskt inombords när jag hittar en kille som har väldigt lite hår.. Kan INTE tänka mig gå ner på någon som har en fullblown buske och inte ens trimmat.

      På mig är det helvaxat som gäller.

      Jag bryr mig inte om det är ansat eller skog, så länge det inte är rakat. Jag håller mig borta från pungen, fyfan hahaha, så kanske därför jag inte bryr mig. Om man är där nere och suger är det ju inte som att man får hår i munnen om inte killen har extremt liten snopp som gör att man får in hela i munnen och då kommer i närheten av håret eller då att han har typ 5 cm långt hår ahhaahh.
      På mig själv föredrar jag helrakat.

      Ett ex ville överraska mig en gång genom att raka bort allt, fnissandes kröp han ner i sängen och jag var trött och irriterad efter mycket strul på jobbet och förstod ingenting. Just då tyckte han att det var perfekt att dra bort täcket med full laddning mellan benen samtidigt som han utbrast ”TADAA!!”

      När jag väl förstod vad det var jag tittade på så… brast jag ut i ett hysteriskt gapskratt med tårarna rinnandes. Han blev sur, tog täcket och gick och la sig för att sova i soffan. Jag fortsatte skratta bakom dörren som han slog igen på vägen ut. Efter den händelsen föredrar jag män precis som de är.

    Maja Lindelöv gör reklam för massa jeans, jeans som görs med 8000 liter vatten per par! Miljötänket är på topp!

      Menar du Maja Nilsson Lindelöf? ?

    Jag ska ha lite myspys med sambon! Har ni tops på doftljus för att förhöja stämningen, riktat mot män? Om inte, vad för dofter är det som gäller?

      Jag älskar Woodwick! De finns i många olika dofter som är anpassade till vad man tycker om.

      Gillar han någon speciell doft så kör på den. Annars vet jag inte riktigt vad du menar.

      Läste för fleeera flera år sedan nånstans att kokosdoft ska vara något som män tänder på. Antagligen inte sant nånstans. ?
      Men faktum är att varje gång jag använder en parfym med kokos i så slutar det med att jag och sambon har sex.. Kan ju dock hända att jag bara råkat ”träna” honom till att när jag doftar kokos är det dags att ligga.

        Haha får testa den alltså! Brukar ju iof använda kokosolja till allt möjligt men har inte varit uppmärksam på samband haha

      Åh så mysigt med lite vuxenmys. Är det date night? Härligt att kunna få ihop livspusslet ibland.

      Du ska inte rikta ljuset mot honom! Ställ det på ett bord bara.

      Snälla säg att du inte kallar sex för ”myspys”. Jag får panik. P a n i k.

      Nej! Det är jättefarligt! Topsen kommer börja brinna och när du riktar den brinnande minifacklan mot din man kommer det snart lukta bränt kött. Luktar jätteäckligt och är brottsligt.

    Har en mysig kväll hemma och kollar på film. Men grannarna ovanför springer omkring, ungarna lever rövare. Blir så trött, har ni problem med grannar?
    Ibland stör jag mig inte alls på det. Har sagt till förut.

      Ja speciellt när man vet att ungarna är 3-4 år och klockan är långt över midnatt. De gapar och skriker och klampar omkring med skor på. Och att hundar skäller oavbrutet. Har fått ringa störningsjouren ett antal ggr.
      Tack och lov har jag fått tag på ett hus på landet utan grannar. Gissa om jag kommer njuta av tystnaden.

        Åhh låter underbart ? det är nog det jag behöver med! Tycker inte att man springer omkring heeela tiden inomhus.
        Nu är det lugnt och tyst iallafall ??

      Min övre granne är sjukt otrevlig. Skriker svärord mitt i natten och klagar på alla andra grannar så fort de gör det minsta oljud.
      Min granne nedanför är supertrevlig, men väcker mig ofta på helgerna genom
      att öva gitarr och sjunga. Har dock inte sagt något för att han är så snäll.

      Tycker nog inte att man kan kräva att grannarna inte ska höras kl 21 en lördagkväll.

      Japp!

      Vi bor högst upp, paret som bor längst ner bråkar vissa helger och slänger saker på varandra. Paret som bor snett nedanför oss har fester, en hund som skäller och spelar hög musik på balkongen! Och nu nya grannarna som lagat mat med öppen ytterdörr eller fönster och därmed kommer lukten in i vårt sovrum och jag får ont i huvudet av den. 1 år kvar, sen flyttar vi! ??

      Yes jag har problem med mina grannar. Barn som tycker det är roligt när det ekar i trapphuset, en snubbe som spelar arabisk musik så det hörs i hela trapphuset (som tur är inte in i lägenheten så ofta, barnen som skriker i trapphuset hörs dock in). Nån granne bankar och slår och verkar bygga något, ingen vet dock varifrån det kommer. Vi är några stycken som har sagt till värden och det har då blivit bättre i några dagar men sen börjar det igen.
      Killen bredvid mig tar inte heller så mycket hänsyn till oss andra, han spelar gärna hög musik.

      Annars har jag en så gullig granne som jag såg första gången på påskafton. Eller jag har väl sett henne lite innan men aldrig fattat att hon bor i min trappuppgång. Det känns lite som att hon har ett vakande öga på mig, på ett bra sätt. Vet inte var hon bor eller nåt dock, men det är en trevlig kvinna som jag hoppas inte är den som bankar i väggen?

    Jag har trots hormonspiral lyckats bli gravid och har haft den snart 2 år… blev rekommenderad av barnmorskor att det var det bästa, eftersom jag inte vill ha fler barn (men inte ville sterilisera mig). Under dessa år har jag mått så jäkla dåligt med humörsvängningar och nedstämdhet, hade bestämt mig för att ta ut den men sköt upp det. Kommer aldrig sätta in en spiral igen och min man får använda kondom til death do us part.

    Tack för att jag fick skriva av mig.

      Säg åt gubben att sterilisera sig?

      Jag har inget preventivmedel alls,tåler inte hormoner alls. Är i ett förhållande sen 10 år o kör avbrutet sex,om du förstår vad jag menar. Har kondom om jag har ägglosning. Har funkat jätte bra för mig?

    Jag behöver tips på bra primers! Har googlat, men det är en hel djungel där ute utav av olika märken. Help a rookie out ?

      Skit i primer och satsa på en riktigt bra dagscreme istället =) För mig funkar Cliniqe 72h day nånting nånting ^^

        Alltså för mig är det så enorm skillnad med primer att jag inte kan få min foundation bra utan. Det blir sån enorm skillnad. För bäst effekt, prova en silikonbaserad primer. Jag älskar kicks egna mattifying primer och smashbox photo finish 🙂

    Varför står Tyra skriven på samma adress som sina föräldrar? ? Nyfiken.

      För att hon bor där?

    Någon som vet var Marie Serneholts klänning kommer från i Audi bilden? Alltså bild nr 2 på hennes instagram. ???????????? Vill så gärna ha men hon svarar inte på kommentarer.

      Self Portrait

    Varför används härskartekniker så nyckfullt i kommentatorsmodereringen på den här bloggen?

      Hur tänker du då?

        Du, den var vass. Kommentaren kl 21:37 nedan.

      Hanteringen av den där personen som kallades stollig var faktiskt en otroligt pinsam uppvisning av härskarteknik. Kändes som taget ur nån handbok för mellanstadiemobbning.

    En grundläggande härskarteknik är att bara ställa motfrågor i stället för att besvara själva frågan. Förstår du inte frågan, så läs den igen tills du förstår den. 🙂

    Varför används härskartekniker så nyckfullt i kommentatorsmodereringen på den här bloggen?

      Svårt att säga men troligen för att Camilla sedan länge är van att använda härskartekniker och blivit bekväm med att använda Härskartekniker.

      Först raderar hon din fråga helt och hållet men nu är den tillbaka efter att du/ni skrev om det hela. mest tack vare att det är dokumenterat gissningsvis.

      Annars hade du nog fått läsa Camillas favoritsvar: Va?
      Hör inte och vill inte höra – Men låter alla höra just den aversiviteten

        Igen – va?

    Jag tror att min sköldkörtel knasar pga uppfyller många av symtomen, men jag är en så jävla ängslig person så vågar inte söka hjälp. Inte för att jag ska få dåligt resultat, utan för att jag inte vet hur processen går till, vad jag ska skriva när jag ska söka hjälp, för att jag ska behöva gå till en manlig läkare fast jag verkligen inte vill, för att jag aldrig varit på den vcn osvosv. Listan är lång på saker som för mig orolig och hindrar mig från att söka hjälp.

    Så är det någon här som undersökt pga misstänkt fel på sköldkörteln? Vad sökte ni för, vad sa/skrev ni när ni sökte hjälp? Hur blev ni bemötta? Hur gick processen till? Kan man önska att få komma till en kvinna fast det bara finns en kvinnlig läkare?

    Kan ni inte skicka lite pepp för att jag ska våga söka hjälp?? Behöver det verkligen!!!

      Jag sökte för problem med sköldkörteln för att jag fryser väldigt lätt och får extremt kalla fötter på vintern. När jag bad läkaren om provtagning gällande sköldkörteln nämnde jag hur frusen jag blir och att jag har svåra problem med min mage under mens. Nu hade jag inget problem med sköldkörteln i slutändan men tala bara om vilka symptom du har och att du gärna vill att de ska ta prover på din sköldkörtel.

      Eftersom det tillhör endokrinologi kan de vara ganska så restriktiva men ge inte upp!

      Det finns hemmatest som du kan beställa från apoteket, kostar typ 200-300 kr. Om det visar att du har problem med sköldkörteln, så ska man gå till VC för hjälp.

        Visste inte ens att det fanns. Är det pålitligt då? Eller kommer de skratta åt mig om jag kommer efteråt och säger att jag gjort ett test hemma?

      Jag har haft problem med sköldkörteln men bodde då inte i Sverige och hade en väldigt duktig manlig läkare. Men kort och gott, ring till den vårdcentralen du vill till, förklara vad du vill göra och att du endast vill boka hos kvinnlig läkare. Det var inga problem att få tid hos en kvinnlig läkare för mig när jag sökte. Var beredd på att läkarna alltid inte är så pigga på att ta sköldkörtelprover dock :/ tråkigt men sant.. men bara stå på dig och borde definitivt inte vara några problem att få tid hos en kvinnlig läkare! annat alternativ är att köpa prover privat via werlabs eller så och sen om det visar några avvikelser ta med provsvar till läkaren 🙂

        Ett av mina problem är ju att jag vet att jag inte kommer kunna ”stå på mig” och därför undrar om det ens är värt att gå till läkaren om de inte kommer ta mig seriöst.

          Det är klart du ska gå iallafall! Överdriv dina symptom om inte annat, det skulle jag gjort! Jag kan oxå vara en riktig mespropp vid sånna tillfällen men då väljer jag att överdriva istället så behöver jag inte vara den propsar på saker lixom. Ett annat tips är att gå till en AT-läkare, dom brukar vara mer givmilda med prover är min erfarenhet. Och som sagt, du kan beställa prover online, betydligt dyrare men alltid skönt att ha ett alternativ om det verkligen kör ihop sig

      Processen är inte mer än att be om att få ta ett blodprov. Läkaren kommer säkert fråga varför och då är det bara att beskriva ditt mående.

    Hjälp! Jag mår skitdåligt över min hy i ansiktet. Har aldrig behövt använda foundation/puder, och de gånger jag testat har det inte sett klokt ut så jag vill verkligen inte. Men nu ser ansiktet hemskt ut med nya finnar typ varje dag trots att jag inte ändrat på något i min livsstil (har dock varit stressad i några månader och är fortfarande så det är nog därför), och jag vill verkligen hitta något att använda nu förutom concealer (kör MUS cover all mix men det hjälper inte, allt syns ändå och hela ansiktet ser liksom sunkigt ut).
    Finns det något som inte är foundation eller puder, alltså något som knappt syns men som ändå gör jobbet? Täcker lite mer än concealer och jämnar ut huden?
    Jag blir lätt oljig i pannan också så helst något som ger en matt finish. Är så dåligt på sånt här så uppskattar alla tips jag kan få 🙂

      Lumene har ett serum med lite färg i. Den är grym!!!!!! Kostar typ 350 på Lindex men den är lätt, jämn och inte sådär kakig.

      Hur ser din hudvårdsrutin ut?

      Min hy var kaos innan, för jag ”trodde inte på krämer”. En månad efter jag börjat med en rutin anpassad efter mina behov var jag acnefri och nu ett halvår senare är jag fan snyggare än någonsin och får inte ens finnas innan mensen.

      Se om IT Cosmetics kanske är något för dig. Det är en cc cream vars täckning du kan bygga upp. Passar fint på mitt rosaceaansikte. Gå till kicks och be att få prova. Finns med matt finish om det är det du vill ha 🙂

    Börjar mer och mer förstå vissa personer som är aktiva på denna bloggs behov av att skydda sin anonymitet. Ni är många som på varje ÖS skriver väldigt privat om era liv men ändå så specifikt att man kan identifiera er om någon ni känner läser. Kanske inget som alla bryr sig om men det är något att tänka på, det är så lätt att tro att man är anonym men det är många som läser den här bloggen.

      Menar du att några skrivit saker som inte är ”okej” att kommer ut?

        Nej!!! Jag tycker bara att man ska tänka på att man inte är så anonym som man tror när man skriver om känsliga saker här. Alltså, förstår att folk vill ha råd ang sina problem och så, men går det inte att ändra lite detaljer? Om du är okej med att kollegor/bekanta/vänner du inte har berättat för får veta allt så kan man såklart strunta i vad jag tycker 🙂 (har hänt mig personligen flera gånger)

          Dock vet vi ju inte vilka detaljer som är fejk och riktiga.

            Nä, om man inte känner igenom någon så vet man inte. Och känner man igen någon får man förbluffas över hur öppna de är

        Är väl inte ovanligt att det skrivs att ingen annan vet om problemet än vi här på ös. Då vill man antagligen inte att det ska komma ut.

      Ge exempel på en kommentar i detta ÖS som man skulle kunna identifiera

        Har inte läst alla trådar i detta ÖS men jag har själv kunnat identifiera någon jag känner och vet att andra har gjort det, så tex alla som skriver detaljerat om situationer de varit med om och dessutom använder sitt riktiga namn?

          (Menar alltså att det har hänt tidigare, inte i just detta ÖS)

      Jag har skrivit om råd med ett privat problem men ändrade vissa irrelevanta saker för att ingen ska känna igen mig. Exempelvis byta ut den rassiga fabrorn mot en misogyn morfar, beskriva problem med dottern som inte vill amma i stället för att det är sonen, nervös över att börja plugga på en ny ort (till lärare fast det är ssk jag ska börja)… typ såna grejer kan Jag ändra. Det har jag gjort sedan jag kände igen en nära vän till mig här inne på ös.

        Exakt så jag menar.

        Så gör jag hela tiden, grundproblemet, eller vad det kan vara, är sant, men byter ut småsaker som går att applicera på vem som helst.

      Jag ljuger väl inte direkt i det jag skriver, men byter ofta ut saker så att det inte blir igenkännbart. Så själva grundstoryn är på riktigt men jag kanske byter ut kön på personer det rör sig om eller städer eller vad det nu kan vara.

      Fast varje gång jag skrivit ut väldigt specifika situationer så har många skrivit +1, att det har hänt dem eller att de känner igen sig. Och detta när det varit väldigt specifikt. SkulleMen skulle väl inte göra något om någon visste heller, skriver inget jag inte kan stå för 🙂

    Vad har ni ätit för middag ?

      Libapizza.

        Do tell more?

          Köp Libabröd, ha på tomatpuré/tomatsås, ost och annan topping du vill ha och så in i ugnen till osten smält. Verkligen så enkelt!

      Fil och müsli

      Gåslever till förrätt, steak minute med bearnaisesås och pommes frites till huvudrätt. På restaurang med ett av mina barn som fyller år.

      Biff Stroganoff

      Jag- kyckling, potatiskroketter, hemmagjord tzatziki, focaccia bröd.
      Barnet- korv, potatiskroketter, ketchup ^^
      Mannen- jobba/r =(

      Sushi

      Stekt majskolv i smör, chilipulver och vitlök med potatis till haha, det jag hade hemma. En bra sista måltid

      Köttfärssås gjord på högrev. INTE blandfärs eller nötfärs, utan högrevsfärs. Det blir fan gott, men högrev är dyrt.

      Ris, ägg, remouladsås och vegetarisk snitzel??

    träningsskor ???‍♀️

    Jag behöver skaffa ett par nya träningsskor. Skorna kommer mestadels användas för raska promenader, mest på grusväg men även asfalt. De skall även fungera i terräng/skog (inte huvudsakliga syftet men ändå gå att ha på sig liksom). Och såklart under vardagliga aktiviteter typ handling etc. Några rekommendationer? Eller kanske vilka skor man INTE ska köpa? ? Vad har ni på fötterna när ni är ute och promenerar?

    Sambon överraskade mig med ett par Salomon xa lite, då han är nöjd med sina, men jag är rädd för att de är för ”hårda” för powerwalks liksom. Vad tror ni? Kanske någon som har dem?
    Tacksam för alla tips ni har!!

      Jag har ett par Ecco som jag är supernöjd med. Minns inte vad modellen heter, men titta runt på deras hemsida.

      Jag verkligen älskar mina svarta promenadskor från Asics, inköptes på Stadium-outlet för två år sedan och de håller än! Jag försöker promenera dagligen, typ det enda jag gör i mitt liv hah, och promenaderna är på varierande underlag. Vet inte hur jag ska beskriva skorna men de känns fjäderlätta och inte alls tunga.

      Det är även ett bra grepp om hälen/hälsenan, tänker på sådant då jag har väldigt smala och låga fötter som glider ur skor annars.

      Jag har även använt skorna för lättare gympa, Friskis&Svettis-pass och det har funkat fint.

      Jag ska se om jag hittar rätt modell och kan länka!

        Ok jag är ju uppenbarligen helt borta men kollade på skorna och insåg att de är från New Balance och inte Asics. Men men, denna modell är det:
        https://www.stadiumoutlet.se/utrustning/traning/237750101/new-balance.so-walking-411-m.black

        Inte alls lika fina som de skor du fick av din pojkvän, i mitt tycke då, men skorna gör i alla fall sitt jobb.
        Finns såklart nyare modeller från märket:
        https://www.stadium.se/varumarke/new-balance-p1-ps24?SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26CatalogFilterIDs%3Db8MKg0jBsVsAAAFjyNlIVWfj%26ContextCategoryUUID%3DHHYKRMHDoc0AAAFSmw5wW8DC%26OnlineFlag%3D1

        Sedan upplever jag att skor generellt mjukas upp, dina nya kanske inte kommer kännas hårda så länge till efter några användningar?

    Någon här inne som lider av svår pms & äter premalex? Hur funkar det för er? Biverkningar?

      Funkar as bra,har räddat mitt liv o människor omkring mig. Bara kör på?

    Nu har Cissi Wallin lagt ut om att det begåtts ”karaktärsmord” (vissa har lite stora tankar om sig själva) samt ”empatistörd masspsykos” folk kan inte tänka själva uppenbarligen, så då är det psykos!

      Hon är otrolig. Jag har känt mig som den enda (som inte är antifeminist) som ogillar henne i flera år, skönt att fler har börjar fatta.

        Eller hur. Hon slår åt alla håll, helt urskilljningslöst, jag skrattar fan ihjäl mig åt henne. Så himla komisk!

          Hennes morsa har just dött. Kanske är hon extra känslig nu vilket troligen går ut över allt i hennes liv.

            Hon är väl lika dan som hon alltid varit tycker jag. Lika skrattretande. Men jag har nog aldrig sett någon som jagar likes på det där sättet om en förälders död faktiskt, det är lite…. läskigt, i brist på bättre ord.

      Tippar på ”Borttagen kommentar” på denna inom kort.

        Det var ju dumt att du skrev det NU, när kommentaren legat sedan 22:09. Hon har nog missat den tidigare, men nu sitter hon och kollar.

          Den kommentarer citerar ju mest vad Cissi skrivit på Instagram. Varför skulle jag ta bort den?

            Varför svara du mig, 00:55? Passar inte ditt svar bättre till Farling (00:52)?

              Jag svarade på den kommentar som innehöll frågan och det var din…

                Nämen för fan. Jag är nykter, så det beror inte på alkoholintag, men så tolkar inte jag detta. Jag fattar faktiskt inte sammanhanget, men vi skiter i det och går vidare.

            Va?

    Någon som såg på Finnkampen? Armand Duplantis är så duktig!

      Såg inte men läste på nyheterna. Så kul! Hoppas han håller för då kommer vi snart att
      Äntligen snart ha en stjärna att följa i friidrott! Saknat det!

        Fast vi har ju redan honom att följa i friidrotten. Han tävlar med seniorerna och är med i medaljstriderna. Vad väntar du på?

          Jag menar tills hans tar hem stora titlar ?

          Typ ett OS-guld…………

        Det brukar väl bli så i generationsskiftena. Nu kommer vi igen. Gillar att det finns en del hopp i löpgrenarna nu, det hade vi inte på samma sätt för 15 år sen.

      Ja! Älskar honom. Eller ja, nu har jag inte sett Finnkampen idag, men är annars en friidrottsfantast och har bra koll på honom. Hoppas och tror att han kan gå riktigt långt 🙂

    Hej, jag måste sluta amma min son som är 8 månader pga diverse anledningar men mest för att min mjölk är inte näringsrik längre. Min son vägrar att släppa, han vill ALLTID ammas och varje gång han ser en nappflaska viftar han bara bort den och blir hysterisk när han inte får ammas. Jag har testat ersättningsmjölk, välling etc… Han tar inte napp heller. Jag är ensamstående mamma och allt är så jobbigt just nu, jag går i väggen!

      Jag vill också tillägga att andra i min omgivning har försökt att ge honom nappflaska, funkar ej…

        Hur menar du att din mjölk inte är näringsrik längre?

          Han har inte växt tillräckligt sen sista kontroll tydligen även fast han ammas hela tiden.

            Strunta i normen gör din bästa så löser sig allt

              Det är inte bara det, jag tycker det har blivit för jobbigt. Jag kan inte bära honom, krama honom eller göra vad som helst utan att han vill amma. Och detta gäller även om natten 🙁

      Var är pappan? Kan du inte få någon i familjen som avlastar dig?

        Pappan var redan borta när jag var gravid. Bor nu hos min stora syster som hjälper till så mycket hon kan men hon jobbar mycket och jag vet att en lösning vore att kanske jag reser bort en helg själv för att få slut på denna onda cirkeln men det är inte aktuellt tyvärr.

      Med barn nr 1 gav jag inte välling alls utan gick över till mat direkt. Barn kr två välling enbart för kalken pga mjölkallergiker. Ingen har använt napp. Skit i vällingen eller ge med sked.

        Mitt barn ville inte heller dricka ur flaska så jag introducerade gröt och puréer istället och kunde ganska snabbt trappa ner på amningen och sluta efter ca en månad när hon åt sig mätt och sov okej. Hoppas det löser sig för er på bästa sätt! ?

      Ta på dig tight sport-BH och t-shirt. Säg ett tydligt men inte aggressivt ”NEJ.” varje gång han sträcker sig mot bröstet. Du är föräldern. Du har rätt att bedöma att det nu får vara slut med amningen. SÄRSKILT efter att sjukvården sagt att det inte gynnar din son. Han kommer protestera men det är bara att du står på dig med ditt ”NEJ.” så kommer han inom tre nätter ha förstått att du lett er vidare in i en livsfas utan amning för honom.

        Tack ❤️

    Sökte på hitta.se igår och såg att Bianca igår ännu inte är folkbokförd på sin nya adress utan står som att hon bor med två andra personer i hennes förra lägenhet i norra Djurgårdsstaden. Hur länge sen var det inte hon flyttade nu?

      Biancas assistent har inte hunnit ändra folkbokföringen än.

      Varför söker du på kändisar är du en creepy stalker?

        Oh ja!

          Är man en stalker för att man Googlar då är jag också en stalker.

            Tror nog alla som läser bloggbevakning har en sk creepy stalker inom sig då denna blogg går ut på att bevaka människor 🙂 no shame! Dock är det världens lättaste grej att hitta vart någon bor så nja, det var långt ifrån det stalkigaste jag gjort lol.

              Ja, det har jag också funderat på. Varför man tycker denna blogg är intressant. Det är för bevakningens skull och att vi kanske också bevakar vissa som skriver med ett identifierbart nick.

              Det är fan synd om Bloggerskan. Hon sliter som tusan för att göra bra inlägg och så är läsarna bara intresserade av att ”stalka” folk eller snoka i oväsentliga detaljer.

    Skit snack på arbete och skvallrande kollegor till chef. What to do? Börjar mer och mer få ångest när jag tänker på jobbet. Känner mig inte bekväm med att få vara den jag är då jag behöver reservera mig…
    Chef vet om problem men ingen verkar ta åt sig eller sluta.

      Sök nytt jobb.

        Ja. Klart. Men det kommer inte jobb på posten.

      Så länge du är kvar. Håll låg profil och trevlig distans till alla så ingen jövel kan säga något om dig. Bli inte indragen i skitsnacket utan sköt allt snyggt och ignorera allt men med ett leende så skvallerkäringarna inte har något ”på” dig. Sök nytt så länge eller be om att bli förflyttad, men säg då inte att det är pga dem utan att du söker nått nytt. Var diplomatisk och bete dig som att du blir filmad. Haha sprry så konstigt svar men det viktigaste av allt är att inte bli en av de skvallerpratande.

    HJÄLP. vill göra slut med min sambo, vi är 23, har en katt ihop, som är min mest och även på pappret. Men jag har ingen stans att ta vägen. Vad ska jag göra? ska jag avvakta tills jag hittat nått? inte så lätt med katt att bara flytta in hos en kompis :/ är det nån som vet nån som hyr ut nåt i sthlm område max 7000kr?

      Möjlighet att flytta hem tills du hittar nytt? Känns lite elakt att stanna enbart pga boende

        kan inte flytta hem…. 🙁

        Där man bor är väl hemma? Fattar inte

      Kan du inte flytta hem till päronen tillfälligt och han delad vårdnad om katten?

        Alla har inte ”päron” eller har det som en möjlighet. Otroligt priviligierat att tänka att alla kan göra så.

      Konversation på en buss jag tjuvlyssnade på för 15 år sedan och fortfarande inte kan glömma. Tjejen som bodde kvar med en kille hon inte tyckte om längre för att han hade en så fin lägenhet.

      Önskar att jag kunde flytta till mina föräldrar men de bor i annat nordiskt land och jag har precis fått nytt jobb i sthlm….. eftersom jag bott här hela livet

    Ska gifta mig om två veckor. En del av våra vänner hjälper till med mat/dessert och annat och även en del som hjälper till med all logistik och roddar med lite av vardera. Hade så gärna velat ge en liten present för att visa tacksamhet till dessa men har svårt att komma på något passande. Nån som gjort något liknande? Eller har förslag på en kul present eller annat?

      Hotellnatt efter bröllopet.

        Såklart en jättebra idé men kanske blir lite dyrt till flera olika personer ?

          Slarvläste och trodde det var 2. Bjud ut på restaurang eller hem. Behöver alla få samma sak?

            Ja blir nog det med dom som ”gjort mest” men nä alla behöver inte få sammma

    Undra om t…h….r drabbades av elfelet i Nyköping tidigare idag? Ovanligt tyst från henne i detta ös. ??

      Nu var det ju ”bara” sjukhuset som drabbades

      Ska kanske vara t r h? Hon har bytt nick efter samråd med den ansvarige utgivaren.

      Hon Googlar och smygläser just nu

    När killar SITTER på toa… nuddar då snoppen porslinet i toastolen framtill? Isf blir den väl typ kontaminerad av e-coli osv… eller är detta helt fel? Är seriös i min undran.

      Man gör vad man kan för att inte nudda. Jag tror dock att jag någon gång läste att det är möjligt att smittas av könssjukdomar om man ollar en kant som sedan tidigare ollats av en smittohärd… Men jag har ingen källa på detta mer än min fantasi.

        ?

        Kul att du blivit representanten som får svara på allas våra penisfunderingar i öppet spår 🙂

          Jag vet inte om jag verkligen är så lämplig för det uppdraget egentligen. De flesta här har nog varit i närkontakt med fler penisar än vad jag varit… Och det menar jag alltså i all välmening.

    Jag ska ha ett ”utvecklingssamtal” med min nya chef imorgon och jag vill så gärna berätta om min kollega som betett sig som en mini Hitler mot mig sedan jag började men, jag vet inte hur jag ska lägga fram det på ett snyggt sätt? Vill inte trash-talka och verka oprofessionell även ifall det är exakt det jag känner för att göra. Jag snackar alltså om en kollega som kritiserar mig för allt jag gör, ska hela tiden ge mig ”tips”, ge mig uppdrag (= ”skit”-uppgifter hen själv inte vill göra) osv osv trots att hen inte är chef över mig? Känner mig otillräcklig och dålig efter varenda gång jag jobbat med just den här personen men med mina andra kollegor går det jättebra?

    Ska jag bara vara tyst om detta eller vara uppriktig och säga att det här gör mig ledsen? Vill inte att chefen ska tycka att jag är en lipsill.

      Klart du säga det om det går ut över ditt arbete. Du säger ”Jag UPPLEVER att hen gör blblabla gentemot mig”, med mycket betoning på upplever pga ingen kan förringa din upplevelse med att kontra ”det gör jag inte alls!” om du skulle bli ifrågasatt.

      Er relation som kollegor ju ut över ditt arbete och din arbetsmiljö. Viktigt att du lyfter det.

      Tycker du ska berätta för chefen. Kan vara så att man haft problem med honom innan och då är det bra för chefen att få reda på att det inte blivit bättre. Du kan börja med att fråga hur det egentligen fungerar på arbetsplatsen, dvs vem är det som ska delegera arbetsuppgifter? På så sätt går du reda på de olika rollerna som finns. Lycka till!

      Säg till din kollega innan du pratar med din chef. Funkar inte det så tar du det med chefen. Chefer gillar inte att leka polis,vet av egen erfarenhet. Har varit personal chef i några år? tycka till.

        Hallå.
        Är det inte det en chef för betalt för???
        Att se till att ALLAS arbetsmiljö är bra. Om du tycker det är att leka ”minipolis” kanske du inte förstått uppdraget eller försöker ducka för de svåra puckarna.

    Har CW tagit bort sin insta?

    Körde in i en refug ikväll. Skitdumt men var trött och zonade ut i och med att det inte var någon trafik. Fick punktering och ringde mina svärföräldrar som var på väg hem från en fest på cykel. De hjälpte mig och jag fick lite skit för att jag inte kunde byta ett däck (kan i teorin men det var helmörkt och meckigt när man är ganska svag) men sen var det inget mer med det. Tack för hjälpen och vi rullade hem, sover hos dem inatt. Nu här jag henne säga till sin kompis i telefon, ”hon hade lite otur”, och han börjar hojta ”Hade lite otur, idotjävel, hon borde fan få lära sig… Du, så där säger du inte igen!” och de börjar bråka om huruvida jag är en idiotjävel eller inte. Jag är team idiotjävel så ni behöver inte säga något om att man inte ska ut och köra bil när man inte kan, men känns så himla jobbigt att lyssna på hur arg han tydligen är på mig. Fylleprat men det känns inte bättre för det

      Oj han låter inte så himla trevlig.. plus vilket snack bakom don rygg dessutom.. och du vet ju redan att det inte var bra att det hände, inte don att du fick punktering för skojs skull..

      Ja vad säger man. Tur att inget värre hände! Angående det andra- kan jag inget annat än att säga att jag känner med dig. Tyvärr är jag ju alldeles för lättkränkt och långsint att jag hade antagligen ignorerat skiten ur svärfar för sånt beteende. Han är en skit!

      Usch vilken idiot.

      Tacka överdrivet mycket för hjälpen. Köp en chokladask och biobiljetter samt ett kort. Be om ursäkt för att du var en ”idiotjävel” på kortet. Ta upp det onödigt många gånger hur tacksam du är, håll på såhär i veckor. Prisa dem inför andra och berätta historien om när du var en idiotjävel och hur han var en riddare, hjälte ja i princip Gud Fader själv. Han kommer att förstå att du hörde och skämmas.

        Eller så förstår han inte utan fortsätter vara en idiot bakom ryggen istället.

        Vem kallar en människa som kör på en refug idiot . Känns som en mycket oskön människa.

      Jag hade sagt till honom när han är nykter.
      Fyllesnack eller inte, man ska fan bete sig som folk.

      Gick in och kollade svaren nu ikväll, vet inte om någon av er som har kommenterat kommer att se det här men tack så himla mycket, ni som har svarat ❤️ känns så mycket bättre med lite stöd

    Hehe, det var lite rolig beskrivning: ”Skönt att ha en stor i slakt tillstånd.”
    Det låter som att den blir MINDRE vid erektion (ståfräs), men så kan det väl inte vara?

      Nu blev min kommentar helt fel, för Bloggbevakning tog bort den kommentar som jag var lite rolig över.

    Jag har fått en blodfylld cysta och gynekologen säger att det är endometrios. Jag har ju inte de vanliga symptomen och fick faktiskt en chock när han sa endo. Tänker nu i efterhand att det kanske är en funktionell cysta. Det är ju inte lika aggressivt som sjukdomen endometrios. Någon här med blodfylld cysta som inte är endo???
    Vägrar ta in att jag har endo 😐

      Jag fick också reda på att jag har endo även fast jag inte hade några symptom (förutom att jag inte kunde bli gravid). Så det kan visst vara endo.

    Tycker du ska berätta för chefen. Kan vara så att man haft problem med honom innan och då är det bra för chefen att få reda på att det inte blivit bättre. Du kan börja med att fråga hur det egentligen fungerar på arbetsplatsen, dvs vem är det som ska delegera arbetsuppgifter? På så sätt går du reda på de olika rollerna som finns. Lycka till!

    @Bloggbevakning
    Om kommentarer försvinner en stund och sedan kommer tillbaka, så låtsas jag som ingenting.

      Va?

        13 kommentarer upp, skrev Viktor Den Store, 00:04. Han fick svar av någon som beskrev sitt organ som stort i slakt tillstånd.
        Den kommentaren har försvunnit, synts och nu försvunnit igen.

        Det kanske är min webbläsare som laddar en sparad kopia för att det ska gå snabbare. Fan vet eller så driver du.

          Den är inte tillbaka, men ibland syns de även efter att jag raderat dem, det beror på cashen. 🙂

            Det var det jag menade med min webbläsares cash. Eller är det din bloggs cash?
            Då förklara ju det hela fenomenet. Detta ha hänt flera gånger och när jag sett att du också skriver i kommentarfälten, har jag trott att du skojade med oss. Då förstår jag varför folk hånade mig, när jag skrev om saken för några månader sedan.

              Synd. Den busiga natten betydde ju så mycket för dig.. så var det bara en bugg❤

            Är det säkert att du inte driver, för det förra svaret här hamnade i modd.

              Jag driver inte, jag lovar.

                För nu hamnar varannan av mina kommentarer i modd.

    Okej, nu förstår jag ingenting. Jag har blivit blockad av Cissi även om jag inte sagt ett kritiskt ord till henne eller nån annan av detdär gänget, tvärtom jag har stått hårt på hennes sida alltid och stöttat henne oavsett vad. Men så gilla jag ett fyra gammalt insta inlägg hos LD för några timmar sen. Och nu är jag blockad hos cissi? Alltså hon måste gå igenom alla som följer henne o snokar vad dom gillar? Helt otroligt.. Fattar ingenting helt ärligt! Känns verkligen trist när jag gillat henne hela tiden.

      Jag också! Fast jag aldrig ens kommenterat hennes Instagram eller någon hon är bekant med? Kanske är hennes insta bara nere..?

      CW har pausat insta, tror inte du ska ta det personligt, se i kommentarerna här:
      https://www.instagram.com/p/B1j0UCEIoN-uEybgTYxjJW2O-vVQZTCoesH_gM0/?igshid=105h67wsk7vrf

      Jag tror att hon tagit ner sin insta för det är samma för mig och jag har inte gillat något från någon av parterna.

    Moddas allt nu?

      Antingen det eller så är mitt nick/ip på modd. Fett störande, jag skriver inga dumma saker☹

    Hej, är det någon som har blivit golddiggad av en man?

    Skäms när jag tänker på det men så blev det. Vi träffades när han blev lämnad och ensam med 2 hästar på en gård. Så synd det var om honom. Ryggproblem, inga pengar. Jag hjälpte honom med mat även till hästarna. Sen blev det så att hans bil gick sönder…jag hjälpte honom så han fick en ny bil Så att han kunde ta sig till arbetet som försäkringskassan och kommunen hjälpte till med så att han fick en chans att arbetsträna. Han Utvecklade sig och fick en lön…och helt plötsligt blev jag obetydlig. Under alla dessa år fick jag aldrig träffa hans dotter som jag betalat julklappar och födelsedagspresenter till..

    Kan vi ta upp det ämnet igen?

    Det verkar vara slut för idag.

      Nej då.

    OT men ÄÄÄÄÄÄÄLSKAR bilden i inlägget!! ❤️?❤️?????????❤️?❤️ #kattärbäst

    Tips till dig Camilla är att gå in på Cissi Wallins instagram och sätt dig in i pågående konflikt!

    kanske fler än CW som borde ta IG paus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.