Öppet Spår

Kanske kommer det inlägg i morgon men det är ingenting jag kan garantera i nuläget tyvärr.
Det blir som det blir helt enkelt och även fast det är en distraktion att skriva inlägg till bloggen så är det inte alltid som det finns tid att göra så.
Vi hörs av.

554 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ?

    Kram!!

      Karma!

        Men snälla rara…. hoppas inte du eller någon i din närhet råkar ut för något. För just nu sprider Du knappast något bra karma för dig själv.

          Någon*

        Krama*

    Någon annan som läser Mirka från Familjen annorlundas blogg och har funderingar kring kommentars-stormen som varit där de senaste dagarna?
    https://www.trettonbarnsmamman.com/2019/08/24/att-starta-en-dag-i-tysthet/

      Tja. Hon får säkert en hel del barnbidrag, men familjen verkar ju inte leva ett liv i lyx, så om hon och barnen sparat ihop till en resa så är det väl bara härligt för dem.

      Mirka har haft många ”skelett i garderoben” genom åren. Försökt måla upp en fasad som sedan rämnat… och det är såklart helt mänskligt men allt blir ju väldigt mycket mer komplicerat med 13 barn… ?

        Vilka skelett?

      Jag har läst och jag skulle tro att hon får mkt bidrag. Tror inte heller att fd mannen klarar av att betala underhållsbidrag till henne. Tycker att hon verkar vara en fin mamma även om jag inte tycker att det verkar så stimulerande liv de lever men de är kanske nöjda.

      Egentligen är det ju inte Mirka som ska kritiseras i allt det här (tänker på detta med stödfamiljer tex.) det är ju peter. Fattar inte hur man kan avla 16 barn till världen och sen skita i dem? Vilken stjärna… Mirka är ju den som faktiskt finns där för familjen.

        Förstår inte hur man från första början vill skaffa så många barn med en man som redan lämnat 3 barn. Eller, hans äldsta son har väl delvis vuxit upp tllsammans men Peter och Mirka men ändå? Känns som att föräldrarna i dessa storfamiljer helt saknar konsekvenstänk.
        Någonstans måste man ju faktiskt ha en plan för vad man ska göra om ena partern av en eller annan anledning förvinner ur bilden, är det då rimligt att stå där själv med TRETTON ungar?

        Jag tycker att det är förbannat egoistiskt att skaffa så många barn som Mirka gjort, varenda människa med lite vett innanför pannbenet förstår ju att hon omöjligt kan tillfredställa allas behov, det finns liksom inte såpass många timmar på dygnet.

          Bara för du inte förstår det så är det fel? Vad menar du med behov? Har alla barn mätta magar? Kläder och tak överhuvudet? Får dom kärlek? Med behov så menar du typ att mirka ska sitta o titta på alla barnens alla fritidsaktiviteter jämnt och ha ensamtid med varje unge i minst 1 timma varje dag ellerhur? Annars så är det synd om barnen? Min mormor har 12 syskon, hon är 65 år och på hennes tid var det super vanligt med så stora familjer. Jag skulle själv aldrig vilja ha så många barn, men att kalla någon som skaffar en stor familj för förbannat egoistisk är ju helt galet, hon måste ju vara det motsatta till egoistisk när hon gett upp sitt egna liv för att skaffa så många barn o ta hand om dom.

            Är din mormor 65, hur gammal är du då? Tror faktiskt inte det var supervanligt med 13 barn 1954 men förstår kanske vad du menar…

              Min mamma är 65 och har väl typ sådär 8 syskon. Det är och var väl kanske inte normen, men det hände även på 50- talet. Jag har 4 syskon. Vi var på 80- talet en stor familj, men många familjer var så stora även om inte heller det var norm.

                Min pappa år 61 och har sju syskon.

              Den generstionen kallas ju babyboomen så helt ovanligt kan det ju inte vara! Kan ju också hända att hennes mormor är bland de yngre i syskonskaran.

              Min mamma är 56 och har sju syskon. De är å andra sidan uppvuxna i nordligaste Norrbotten. Fanns väl inte så mycket annat att göra 🙂

              Jag är 26. Det var iaf inte ovanligt enligt henne själv..

            Tak över huvudet, kläder på kroppen, mat i magen och att man är älskad är basala behov men det krävs lite mer än så för att tillgodose allt det ett barn behöver.
            Och nej, jag menar absolut inte att Mirka ska sitta och kolla på fritidsaktiviteter men jag tvivlar på att hon ens har möjlighet att ge varje barn en kvarts enskild uppmärksamhet varje dag. Bara det är ju mer än 3 timmar. Och barn behöver faktiskt ensamtid med föräldrarna för att känna sig sedda och hörda.
            Det är ju knappast för barnens skull hon skaffat fler ungar, så hur kan det vara något annat än egoistiskt?

            Min morfar hade 12 syskon. Han och hans bror blev satta i fosterhem där de fick jobba som slavar på gården och fick så mycket stryk att de ibland inte kunde gå. Fint med storfamiljer.
            Just sayin…

          Ja fyfan borde finnas någon övre gräns på hur många barn man får belasta världen med. Alla barnen ska fostras och uppmärksammas och ges den tid de förtjänar, helt omöjligt i sån stor familj som nu dessutom bara har 1 förälder. Så jävla barnsrättsligt vidrigt.

    Ligger på BB med min dotter som precis föds <3 hon föddes med kejsarsnitt pga min förlossningsrädsla . Ni som gjort kejsarsnitt, hur länge hade ni väldigt ont efter?

      GRATTIS!!!!!! <3<3<3

      Åh stort grattis! Om det är första så välkommen till föräldralivet, det är fantastiskt ❤

      Stina: Grattis ❤ Vill du berätta lite om snittet och hur du mår? Jag har själv förlossningsskräck och kommer aldrig i helvete föda vaginalt men är samtidigt rädd för snitt iom skriverier i Aftonbladet och familjeliv… Men väljer hellre det än vaginalt alla dagar i veckan!

        Exakt så kände jag också, och ville också göra kejsarsnitt, men födde vaginalt endå, trodde jag lixom skulle gå sönder där nere o var livrädd. Men det gick jättebra, det går ju som regel bra. Jag sprack båda gångerna och fick bli ihop sydd.. Men kroppen är ju fantastisk, 8 veckor senare var snippan som innan förlossningen, ingen ärrvävnad, tillbaka till sin forna form o storlek. Det är så vi fungerar (som regel) är glad att jag inte beslutade mig för kejsarsnitt. Hur som haver lycka till med din framtida förlossning ?

        Än så länge har jag bara positiv tankar kring min kejsarsnitt förlossning (förutom att jag har ont i snittet nu). Var orolig för att jag skulle känna att jag ”missat” att föda barnet men tycker upplevelsen var häftig och vacker. Hade sån oro för att tvingas föda vaginalt så när jag fick besked om att jag fått det beviljat kunde jag äntligen slappna av och ”njuta” av graviditeten på ett helt annat sätt:)

        Är man orolig får man träffa en sk auroa som hjälper än med rädslan. Hjälper inte samtalen (som i mitt fall) kan man göra kejsantsnitt

          Start grattis till bebisen och en fin förlossningsupplevelse ? Jag snittades vid Danderyd för tre veckor sedan, och där var de väldigt noga (det är de säkert där du är också) med att man skulle ta smärtstillande (två alvedon och en ipren) enligt ett visst schema var sjätte timma. Poängen var att man aldrig skulle hinna få ont, för att kunna vara rörlig vilket påskyndar återhämtningen, och undvika smärttoppar. För mig fungerade det jättebra och efter en vecka kunde jag trappa ner och fasa ut tabletterna. Nu efter tre veckor rör jag mig obehindrat och går powerwalks, och ska från idag även börja med lättare rygg- och coreövningar (utifrån ett schema från en sjukgymnast). Det är förstås individuellt hur snabbt man läker/åtrerhämtar sig osv, men just detta med att se till att vara maximalt smärtlindrad första veckan (man erbjöds även morfin ifall det inte hjälpte med alvedon/ipren) tyckte jag var en jättebra ansats.

        Jag har fött fyra barn vaginalt och två med kejsarsnitt. När jag har fött vaginalt har smärtan försvunnit i stort sett när barnet har kommit ut. Efter ett snitt som är en omfattande operation så kände jag kraftig smärta väldigt länge. Flera veckor med starka smärtstillande läkemedel. Det drog dessutom i ärret i åratal efter.
        Så om du kommer över din förlossningsrädsla (det finns hjälp att få) så råder jag dig att föda vaginalt.
        Lycka till!

        Fy fan vad egoistiskt av dig. Get over yourself, ungar ska födas från underlivet inte bli utplockade från magen för att DU är rädd. Om det gäller liv och död ja för kejsarsnitt men det här gäller dig och din rädsla. Fjantigt.

          Asså håll käften, vem är du att bestämma över någons underliv.

          Idiot

          Lägg bara ner. Kom igen när du fött ett barn och det kommer ut knappt utan puls, lila hud och slapp kropp efter en vaginal förlossning.

          Du kan ju fan inte vara gammal om du lämnar en så korkad kommentar. Gå tillbaka under din sten där du hör hemma, troll!!!

          Om man är så petnoga med hur barn ska födas och samtidigt kallar det ”underlivet”…

      Grattis!

      7 dagar hade kag ont på riktigt, därefter tv-ar det mest vid ansträngning.

      Gå med i gruppen Allt om kejsarsnitt på Facebook, finns mycket info och man kan ställa alla möjliga frågor ?

      Hade inte ont alls, tog de smärtstillande jag fick och gick på stan påväg hem från BB.. repade mig oförskämt bra tror jag, hoppas det blir samma för dig! ? lycka till med bebisen och GRATTIS! ❤️

      Grattis! ❤️ Jag hade ont i 2-3 dagar bara! Upp och rör på dig så läker du fortare också.

      Grattis!
      Första snittet; Jag hade väldigt väldigt ont i ca 1-1 1/2 månad. De två första veckorna pga en infektion i snittet varav halva snittet sprack till sist. Jag hade feber varje dag men fick höra att det berodde på mjölken som rann till. Jo men visst, en sen kväll sprack snittet när jag skulle resa mig. Sedan blev det att sy på nytt och massa piller i 1 månads tid.

      Andra snittet; Det små värkte lite i runt 1 vecka och det var allt.

      Grattis! Hade inte alls ont men vågade inte röra mig på några dagar.

      GRATTIS!!!!! ??? Wow! Heja dig!

      Båda mina kids kom med akut ks och jag var uppe och gick (läs stapplade dubbelvikt till rullstolen) samma dag men efter ett par dagar så var det rätt lugnt och jag kunde både gå och skratta utan att gå av på mitten. Men låt det ta den tid det tar, no hurry! Och grattis! ❤️

      Jag snittades vid kl 8 på morgonen och var uppe och stod lite samma eftermiddag, åkte hem dagen efter. Hade riktigt ont ett par dagar men åt väl Alvedon och ipren i en vecka kanske. Det värsta är att kliva ur sängen, försök att typ rulla på sidan 🙂

      Snittet var inget i smärta om man jämför med förlossningsskadan jag fick med första barnet, men sånt pratas det inte om.

      Och grattis ❤️

        Måste dock tillägga: du har gjort en stor bukoperation och alla har ju olika smärttröskel och läkningstid osv. Lyssna på kroppen och håll inte på och gör saker som gör för ont bara för att man ”ska” 🙂

      För mig gick smärtan över direkt. Hade mer ont under graviditeten än efter snittet. Åt inte ens alvedonen mer än dygnet vi var på BB. Var ute och promenerade (sakta och inte så långt) dagen efter med barnvagnen. Gör mitt andra snitt om en månad! Grattis!

      Jag hade svinont! Är gravid med nr 2 nu och vet inte hur jag ska tänka eller göra. Pest eller kolera liksom. En kompis till mig har fött 2 barn vaginalt och 3e och sista med kejsarsnitt. Hon tyckte det var så mycket värre än vaginalt. Hoppas det kommer kännas bättre snart. Ligg bara hem och försökt ta läkningen i din takt. ❤️

      GRATTIS!
      Jag har gjort tre snitt – varit uppe och duschat/tvättat håret samma dag (snittades alla gånger vid lunch) och sedan i princip varit som vanligt dagen efter med enbart panodil.
      Mitt tips är att försöka röra på sig så gott det går, minns att det gjorde ondast efter typ natten när såret stelnat till.
      ?

      Väldigt ont hade jag inte alls faktiskt. Men öm, osmidig och en känsla av obehag, särskilt när man nös och hostade. Tog Alvedon och Ipren ett par dagar men inte värre än så.

      Mycket ont i ca 3 dagar, fick värktablett sedan mindre ont dag för dag. Håll ut.

      Jag hade ont i en dag sedan mådde jag som vanligt. Lite öm bara. Bästa jag gjort??

      Någon vecka. Dammsög huset när jag kom hem från BB efter 4 dagar.

      Stort grattis!! Var jättedålig första veckan efter (planerade) snittet, sen började det vända. Men hade hellre fött vaginalt om jag fått välja, det är nog bättre för kroppen.

      Jag har fortfarande ont efter 18 år eftersom snittet triggade endometrios.

      Har gjort två kejsarsnitt och det gör ont ca 2-3 dagar. Klart man är lite öm och inte smidigast just efter men det går över förvånansvärt fort. Grattis!

      Jag trappade ner rätt snabbt på värktabletter. Problemet är när man ska ta sig i och ur sängen. Det är en teknik man måste lära sig utan fungerande magmuskler och det kan göra ont ett tag.

      Jag fick extrem huvudvärk pga bedövningen. Höll i i ca 2 v tror jag. Fick ingen info om att man kunde få det.

      Grattis från en annan som också ligger på BB precis nu med dotter efter kejsarsnitt!

        Grattis till dig!!!!! ?❤️

      Hej Stina och ett stort grattis!

      Jag har fött tre barn med kejsarsnitt (kan inte föda vaginalt). Precis som någon annan skrev så är det såklart individuellt men min erfarenhet är att läkningsprocessen gick snabbt vid första snittet – nu är det 17 år sedan för mig, men om jag inte minns fel så kändes det mycket bättre efter ett par veckor. Sedan tar hela återhämtningen längre tid men det värsta var över förhållandevis snabbt.

      Lycka till med allt,
      /Linda

      2-3 efter. Men olika, för alla. ? Grattis till dottern ?

      Jag gjorde kejsarsnitt med första barnet . och hade väldigt lite ont , lite kruxigt i början att ”rulla” ur sängen men efter 1 vecka kunde jag gå långpromenader . tips är att använda en gördel efteråt och ha kvar ”plåstret” länge som möjligt . tog av mitt efter 1 månad och mitt ärr syns knappt idag. Det är så olika för alla med sina upplevelser och hur kroppen reagerar vid smärta också. Jag tycker att den vaginala förlossningen var mer smärtsam och hade längre återhämtningstid än snittet, sen har jag vänner som varit as pigga efter ”vanlig” förlossning . Låt bara din kropp återhämta sig i sin takt och var försiktig vid snabba rörelser och lyft så ska du se att det kommer läka fint ?

      Grattis. Jag hade fy farao-ont de tre första dagarna. Värst var när man skulle stiga upp/ner i sängen, och resa sig efter ett toabesök. Fy fan vad ont det gjorde. Men smärtan avtog för var dag och efter någon vecka kunde jag sluta äta smärtstillande. Fyra månader senare kan jag säga att ks pga rädsla är det bästa jag har gjort. Är så glad över min upplevelse. Grattis än en gång.

    Fan vad Isabelle Strömberg är pinsam, jag menar klart paow lägger ut screenshot ifall någon skriver sådär, är väl henne hon ska vara arg på om det är lögn och anmäla för förtal inte paow.

      De alla borde ta en paus från sociala medier… De slösar sina liv och energi på så obetydliga saker. Alla inblandade verkar ha för mycket fritid och otillfredsställda liv.

        Håller verkligen med, just nu känns det som att vi gått tillbaka i tiden när bloggbråk var the bomb ???‍♀️

      http://svenskayoutubers.se/2019/august/har-isabelle-stromberg-och-knivmicke-blast-en-kund-pa-pengar.html Här finns konversationerna från kunden som blivit lurad på 1000 spänn av Isabelle och knivmicke! Herregud vad pinsamma, mickes försvar på insta också där han menar att det var kunden som avbokade wtf

        Haha ja jag kollade nu ????‍♀️??‍♀️ skulle fan bara knipa åt och stänga ner mina konton om jag var isabelle och Micke nu ?

      Det är intressant att Isabelle skriver att det är ett trollkonto när knivmicke hävdar annat? ??

      Sen har ni sett Isabelles påhoppning på paow? Andra gången hon pratar om Paow’s påstådda bajstrosor.

        Skäms nästan att jag inte kan sluta titta på deras barnsligheter men är så kul att se ?

        Jo hur som helst tror jag nog paow skulle kunna tjäna en slant om hon ville på det finns ju folk som gillar allt möjligt konstigt ??

          Älskar att micke skriver depositionen inte betalas tillbaks om man avbokar senare än 24 timmar innan bokningen. Nu var det ju dock han som avbokade endast någon timme innan, då ska man som kund alltså inte få depositionen tillbaks?
          För att tatueraren avbokar? Hahaha

            Men vilken idiot vill bli tatuerad av honom? ?

            på tal om micke så tar han bort alla kommentarer där en nämner det ?? jag har skrivit två och båda blev borttagna.

              update; han har nu blockat mig ? hoppas verkligen att personen som ville tatuera sig får tag på honom och får pengarna tillbaka för all jokes aside så är detta inte okej alls

                Vi borde alla anmäla deras instagram så dom inte får ha lvar deras instagram. Dessa människor ska inte ha sociala medier..

    Vart kan man vända sig för att kolla upp sina amh-värden?

      På Fertilitetskliniker tar de prov på Amh-värdet! Jag gjorde det nyligen, och det kostade 850 kr.
      Har man tur kan en husläkare beställa ett sådant prov, och det ingår ju då i frikortet när man tar det på vårdcentralens labb. Men oftast vill inte husläkare testa sånt, och då går det som sagt att testa privat på fertilitetsklinik.

      Werlabs, kvinnoklinik eller kontakta gynekolog möjligen? Beror såklart på vart du bor, men testa googla är min rekommendation.

      Innan du tar prover kan du ju dock tänka vad du ska med svaren till? Tänker du att du ska skaffa familj direkt om något värde är åt det lägre hållet? Annars skapar det ju bara onödiga problem och onödigt lidande. Du kanske kan bli gravid hur lätt som helst för att slumpen råkar bara sådan när du försöker. Jag vill bara skicka med att ibland är det bra att inte oroa sig förrän man har ett problem att oroa sig för (tex när du försökt att bli gravid 1 år aktivt, då har du också rätt till ivf hjälp om förutsättningarna är goda för det)

      Jag pröjsade bara för läkarbesöket på fertilitetskliniken och gick sen till provtagningsstället. Kanske är olika i olika landsting.

    Hoppas ni alla har en fin kväll!

    Någon som har tips på vad man kan göra på en date night med sin partner? Behöver lite ny inspiration.

      Matlagningskurs, vin-/ölprovning, testa på en ny sport, träna tillsammans, gå till relaxavdelning/spa om det finns i er stad, laga mat och spela sällskapsspel, gå på tre biovisningar på raken samma kväll, spela biljard, sjung karaoke, vandra en dagstur och sov en natt i tält.

        Tack snälla för tipsen!

      Åh- vill så gärna vara en sån som orkar hitta på saker…men mest sträckser vi en bra serie på Netflix och äter pizza?
      Gillar dock att gå på konserter och bio också!

    Har inte använt min Satisfyer Pro på ett par månader och idag när jag skulle använda den funkade den inte 🙁 Knappen där man trycker igång den lyser men ingenting händer trots att den är fulladdad. Vad ska man göra?

      Produktionsfel går väl på garantin? Så hör av dig till företaget som du köpte den av =)

      Hände mig med! Prova att slå lite på den det fick min att börja funka igen?

        Åh tack, det funkade!

          Har du kommit ännu?

            Hahah jaa!

              Hahahaha, älskar det här

              12 minuter!

                Det var lång tid ändå. Brukar typ ta sekunder ?‍♀️

                  12 min från ’det funkade’ till ’jaa!’ alltså.

        Hände med min kille också. Provade erat lilla tips och nu är han jättesur. Tack för hjälpen!

          Hahahaha ?

            Elaka kvinnor.
            Hoppas han drar.

              Jag tror det var ett skämt…

              Blir nog ingen större förlust, Av den lilla informationen som vi har så verkar han fullkomligt oduglig 🙂

      Oooh nu!!! ? hoppas den repar sig! Tur annars den är relativt billig om det inge går på garantin. För vilken leksak ❤️

      Så överskattad grej det var imo ?

        Antingen är den guds gåva till kvinnan eller så funkar den inte alls. Sådan vattendelare ?

    Hur snabbt förlovade ni er och hur gick det till? ❤️?

      Efter tre år, i princip på dagen. Han friade i New York. 🙂

      Jag återkommer…

      På vår 5-års dag. Jag visste att det skulle ske just den dagen, men jag visste inte hur. Han tog mig dit vi först träffades och friade där, det var väldigt fint, han förklarade vf han ville fria just där och hur mycket han älska mig osv, sen efteråt gick vi runt där jag tidigare hade bott och prata minnen. Sen hade han bokat bord på en restaurang, sen shoppa vi massor ^^

      Förlovade oss efter 3 månader ? men gifte oss efter 6 år och nu 8 år senare har vi en son.

      Vi satt hemma själva och drack lite vin och helst plötsligt gick han ner på knä. O de var det jag önskade ?

      Vi har varit tillsammans i tre år och jag friade förra veckan ,? vi är på semester och på ett fjäll i Norge när han skulle filma folkabussen ställde jag mig framför med en skylt där det står ”vill du gifta dig med mig?”. Han sa ja och nu ska vi titta på ringar tillsammans ?

        Hur lyckades du hålla skylten gömd till det var dags att visa den? Undrade han inte varför du bar runt på en skylt som han inte fick titta på? Haha fick mig själv att börja skratta nu

          En whiteboard tavla som vi hade med oss för att kunna få text på filmen (super 8 så tar inte upp ljud) så han hade ingen aning 😉 trodde väl bara det skulle stå ” Ett fjäll” eller nåt ??

      Blev med barn (oplanerat) efter 3 månader, förlovade oss efter 4 månader, blev med barn igen när första barnet var 3 månader (oplanerat), gifte oss efter 2år när barnen döptes…
      Det var 12 år sen och nej, det är verkligen inget att rekommendera!
      Vi fick lära känna varandra under första graviditeten och det är väl inte optimalt – men jag märkte inte av att jag var gravid förrän i v16-17 så för mig var abort inget alternativ (jag hade spiral)…och ja, det har gått bra men jäklar vilken berg-och-dalbana det varit?

        Fast det sägs ju att man lär känna varandra först när barnen kommer så ni kanske tog det i rätt ordning. ?

          OM man gör. Jag och min man va ihop i 8 år innan vi skaffa barn. HERRRGUD vad vi har gått igenom på de 2.5 åren efter att hon föddes. Seriöst, va ju rena smekmånaden de första åtta åren.

      Efter 1 år ?

      Min kille friade på julaftonsmorgonen efter ca 6 (?) år tillsammans (vi har inte stenkoll när vi blev tillsammans, vi var bästa vänner väldigt länge och sakta men säkert lite mer).

      Han hade vänt hela mitt smyckesskrin i julstrumpan och frågade lite fint vem som kan ha gjort så, för så gör väl ändå inte tomten. Nördig som jag är svarade jag ”En nifflare (från Harry Potter) kanske… Eller Smaug (draken från Bilbo)?” och han menade på att drakar inte får plats i lägenheter. Knäppt tänkte jag, men vi åt frukost och jag släppte det.

      Vid paketöppningen hemma (bara han och jag på morgonen) hade han slagit in en hemmasydd nifflare med en ring i fickan på magen ? fick välja ring själv sen, och nifflaren fick behålla låtsasringen så alla är glada!

      Första helgen i oktober gifter vi oss! ?

        Är ingen romantiker men Harry Potter nörd….så: vilket fantastiskt frieri! ?

          Håller med, ingen romantiker jag heller – men det där var perfekt ?

      Vi förlovade oss efter lite över 1 år. Jag hade studier på kvällen i skolan. Han hade tänt en massa ljus i lägenhet.

      Efter 5 år tillsammans friade han när vi var på semester i Lissabon. Han hade gått runt med ringen hela dagen, inte planerat nåt speciellt men när vi var uppe vid en gammal borg med utsikt över hela staden gick han ner på knä (efter att ha svept ett par glas bubbel haha). Det är ett år sen nästa vecka, och vi gifte oss i juli i år.

      Efter att ha varit tillsammans 5,5 år. Bestämde tillsammans att vi skulle förlova oss på en resa några månader innan vi åkte iväg. Provade ut ringar ihop och tog med dem ner och där hittade vi ett fint ställe där vi bytte ringar. Gifte oss drygt ett år efter

      Han friade efter 5 år 🙂

    Ni som läser pt-fias blogg. Tycker ni också att det känns som att hon och Kim har eller håller på att separera?

      Det är så fånigt hur hon tassar omkring det och låtsas som att hon håller inne på något hon ”inte vill avslöja” trots att hon gör det så uppenbart. ”Was it supposed to be a secret?”.

        Mig lurar hon iallafall! Vad är det hon inte vill avslöja?

      Jag tycker också att det känns så… tråkigt!

      Har också tänkt på det, vet inte varför jag fått den känslan för jag hittar liksom inget konkret i hennes inlägg som kan tyda på det.. förutom avsaknad av bilder på honom.

        Antar att det är för att hon bara verkar göra saker på egen hand. Dalarna två gånger ensam med Edith. Flera hintar här och där, som tex när hon förklarade vad som för henne var en perfekt dag. Det var mycket hon ville göra men inget inkluderar Kim. Men hon skulle känna sig tillräcklig sitt föräldraskap, ha någon typ av kontakt med någon närstående genom sms eller ses på lunch.
        Får dålig magkänsla av detta

      Följer bara henne sporadiskt, men gifte inte de sig nyligen? Och har varit tillsammans väldigt länge?

        Stämmer, så det hade vart otroligt tråkigt om det ligger någon sanning i våra spekulationer

    Någon som använt en plattborste? Funkar den bra på lockigt hår?

      Nej

      Nej, blir frissigt

      Håller med om att det blir otroligt frissigt om man använder den när håret är nytvättat men sist så körde jag efter två dagar och då tyckte jag att det blev bättre.

      Jag har tjockt vågigt hår med mycket självfall. Älskar min ghd glideborste. Rakfönar håret men blir aldrig helt rakt, så kör jag borsten efter. Mkt snabbare än att köra plattång!

        Ovarfle vill man ha platt hår?!?!?

          Jag har vågigt och rakt hår blandat. Kör oftast naturlig textur men gillar ibland att köra med lite rakare och mindre volym, framhäver mina ansiktsdrag mer, eller om man kör en klädstil där plattare hår verkligen är till en fördel.

    Har ni kollar svenska youtubers sida? Blåser knivmicke och Isabelle verkligen pengar nu också… så tragiskt!

      Gå in på svenskabloggares så kan ni läsa mer om det

    Är olika sexlust en dealbreaker om det upptäcks tidigt i ett förhållande?

      För mig iaf

      Det beror nog på helt av vad orsaken är. Men jag tror det för min del iaf.

      Beror väl lite på hur pass olika den är.. är det enorm skillnad såsom en vill ha sex dagligen/flera gånger om dagen och den andra vill ha sex kanske varannan vecka, ja då skulle det definitivt vara en dealbreaker. Men om skillnaden inte skulle vara så stor så kan det nog funka. Beror oxå på hur viktigt man tycker sex är.

      Missade ordet ”olika” i några sekunder, så jag var litet lost in the blåst ett tag …

      Ja!

    Fy fasen va trött jag är på samhället. Två dagar i rad har två unga, oskyldiga kvinnor skjutits ihjäl. Vad händer liksom….

      Verkligen!!!

      Jag är mest trött på att man poängterar att det är både oskyldiga och kvinnor.

      Är det värre att mörda en kvinna än en man?

      Omanlig mördare eller?

      Är andra mordoffer mindre värda?

      Är det bara jag som blir irriterad?

        Och jag blir så arg och frustrerad för att dessa kvinnor verkat helt oskyldiga i vad som skett. Pga av familjemedlemmar som grävt ner sig i kriminalitet så dör dom… så tragiskt!

        Håller med.
        Som om det finns någon som är skyldig att bli mördad, men dessa var dock oskyldiga ?

        Klart det är en större förlust för samhället om en oskyldig läkare dör än om en kåkfarande gangbanger gör det. Inget konstigt alls faktiskt.

          Det är en sak.
          Men att bli oskyldigt mördad, med den formuleringen borde ju det rent krasst finnas någon form av ”påbjudet” mord. Det var ok för hen var skyldig, till va då? Nja, till att bli mördad.

          Nä go natt känner jag nu. Blev rätt oklart detta…

            De flesta har inga problem att förstå vad som avses.

        ja, det är bara du som blir irriterad.

        Det är väl värre att mörda en helt oskyldig person, som inte har valt ett liv med kriminalitet? Att det mest är kvinnor som är rimliga och inte väljer den vägen kan vi ju ändå konstatera, därför kommer sådana här nyheter mer som en chock för oss vanlisar

        Hedda H: fast i båda fallen mördades kvinnorna för att komma åt mannen och det är f*n inte okej.

        Du tycker liksom inte att oskyldiga kvinnor kan få en break någon gång?

        Kvinnor blir ihjälslagna av sina män i hemmet och nu av okända män på stan. Det är inte lika illa om en kriminell man blir skjuten, han har gett sig in i leken.

        Ja, endast du blir irriterad.

          Ja men kvinnornas män är ju kriminella, och visst är det hemskt, men det är väl det priset man väljer att betala när man är kriminell och rör sig i undervärlden.. Att alla ens nära o kära blir potentiella måltavlor. Nu blir det väl hämnd på gärningsmännens oskyldiga familjemedlemmar..

            Kan bara hålla med alltså… bara att inte vara tillsammans med en fd transportrånare så slipper du bli måltavla 😉

          Kvinnor misshandlar också män.

            Skojar du nu eller? ?

            Ja!
            Så skevt att det aldrig uppmärksammas – hela fängelserna är ju överfulla av kvinnor som misshandlat/mördat/våldtagit män….

              Överfulla?

              Andelen kvinnor i fängelsen är otroligt låg. Kom inte med falska siffror.

                Ironi för helvete folk. Att det ska vara så svårt att förstå….

        Nja. Det är relevant information tycker jag. Alltså risken för att råka ut för ett brott torde väl vara större om man själv är kriminell. Däremot är det självklart precis lika illa oavsett vem som är offret.

        Att det är kvinnor som drabbas av denna typer av attacker poängteras nog mest för att det är sällsynt. Det är självklart lika beklagligt när en oskyldig man blir avrättad. Vilken hände både på Vår Krog i Göteborg och med han läkarstudenten i Stockholm.
        Hemsk samhällsutveckling som våra politiker har skapat för oss.

      Visst oskyldiga men de kanske inte skulle valt att vara ihop med helkriminelka värstingbilar så hade de inte blivit utsatta för just detta. Vill jag inte bli getingstucken så håller jag mig långt från getingboet. Enkelt om man har vettiga normala värderingar.

        Fast jag blev sticken av en geting i somras – men hänger dock sällan i getingbon…

          Stungen?

            Stucken?

              Båda är korrekt. Däremot är det inte korrekt med sticken, om vi nu ska vara sånna.

      Hon i Malmö var inte omedveten om sin mans grova kriminalitet. Man får faktiskt räkna med att sånt här kan hända då. Är man dessutom läkare är man väl inte helt utan hjärnceller heller.

        Nä det kan man tycka. Kanske makens pengar som betalade läkarutbildningen i polen för henne

        Det är just det som är så konstigt. Läkare, integrerad, och så tillsammans med nån kriminell low-life…? Ovanlig kombination.

          Kärleken vet inga gränser ibland.

        Men lägg ner er victim blaming! tycker ni på allvar att man får räkna med att bli skjuten i huvudet för att man blir kär i fel person? Skuldbeläggandet av kvinnor som råkar illa ut verkar aldrig ta slut…

          Tycker noll synd om kvinnan faktiskt. Det är ett mycket medvetet beslut att knyta sitt liv till en av landets tyngsta kriminella personer. Känner enbart förakt för henne för att hon utsatte sitt barn för att växa upp med ett sådant skräp till pappa. Skiter i vad hon har mellan benen, hon var en idiot och fick betala priset.

        Men så här kommer det fortsätta så länge Sverige har skämt till lagar. Jag har vuxit upp i dessa områden trots att jag är etniskt svensk, och sättet dessa kriminella ser på Sverige är att Sverige är ett skämt. Varför inte vara kriminell när man får max nått år på lyxanstalt där man ”rehabiliteras” sen bär man kommer ut har man alla sina pengar och kan fortsätta med sitt kriminella liv. Svenskar är så himla naiva. Och att säga att längre fängelsestraff inte leder till minskad brottslighet går inte att applicera på Sverige. Självklart kan man inte jämföra ett land som USA där du inte har gratis skola, sjukvård och inget socialt skyddsnät. Om dina föräldrar inte är rika återstår att slita på typ mc Donalds eller bli kriminell. I Sverige är det inte såhör, här har man möjlighet oavsett bakgrund att bli det man vill, så ni kan inte jämföra kriminaliteten i USA med Sverige. Sverige behöver hårdare straff, och hårdare tag. Jävla meslagar.

    Vad tror ni att Pingis, Simon och Hannah pratade om på lunchen idag?

      Va? Var såg du det?

        Instagram var det nån som skrev i ett annat inlägg. Har dock inte koll själv.

          På Pingis instastory

            På Simons instastory. Så märkligt. ?

      Jag tror att de pratade om klimatkrisen. Nästan säkert.

      Jag tror Pingis också vill byta jobb! ?

    Skall på mitt första cellprov hos gyn nästa vecka. Är 26 och är sån gyn-fobi, har aldrig vågat gå dit. Hur var det för er att ta det provet?

      Började ta prov vid 22-23 års ålder. Det går på ett par sekunder och sen är det klart, kändes ingenting. Jag är tacksam att vi erbjuds detta gratis (vet inte om det är gratis överallt) där jag bor!

      Jag har tagit cellprov 2 ggr. Själva provtagningen har inte gjort ont alls för mig, det känns lite obekvämt bara som vanligt när man är hos gyn ^^ Men första gången fick jag som stark mensvärk efter nån timme och när jag tog värktablett så var det ”försent”. Så andra gången så tog jag en ipren strax innan provet och då blev det bra =)
      Om du förklarar att du är rädd så blir dem nog lite mer ”försiktigare” än vanligt kanske, att de verkligen berättar och tar det lugnt. Det kommer nog gå bra ska du se, starkt att du bokat, lycka till =)

      Det är inget. Lägga sig, in med nått instrument för att öppna upp, topsa, klart 🙂 Verkligen ingen biggie!

        Min barnmorska har aldrig något instrument att öppna upp. Går hur bra som helst med bara ett tops.

          Oj då undrar jag hur den personen gör. Hur vet den bm att hen topsar specifikt cervix? Och den lilla borsten måste ju in i cervixkanalen. Den kan du inte bara topsa i blindo. Bättre att göra ett nogrannt test än att bara ”fixa lite snabbt” för att det är obehagligt och sen gå och bli lurad av ett falskt negativt prov ?

          Nej det går inte hur bra som helst utan? Skulle be om att få göra om det provet…

            Man för in ett spekulum, då synliggörs portio och prov tas snabbt och lätt.

        Åh gud, jag ser ett sånt där verktyg i kallt stål, som brukar florera runt på Facebook, där tjejer slår vad om att ingen kille kan gissa vad det är haha. Hua

          Det gick snabbt och smärtfritt. ? Jag tyckte det verkade läskigt och var nervös före men hann knappt få av byxorna så skulle de på igen haha. Märkte knappt när de höll på alls, det gick verkligen så snabbt.

          De två som jobbade på gyn bara småpratade (typ ”räck mig den där”, ”har du tagit fram det där formuläret”… super opersonliga grejer som gjorde att jag inte direkt tänkte på att de skulle glo in i min f— a ?) och jag uppskattade i alla fall att de var så professionella. Alltså det är kanske en självklarhet, men ja… det uppskattades, det där att de inte gjorde nån grej av det. Vilket det ju inte är, för dem. ?

      Jag skippade mitt första på grund av samma sak. Andra gången jag fick en kallelse vågade jag inte längre utan tvingade mig dit. Det gick bra, ångestfyllt att visa mitt kön för någon men själva testet var inte farligt alls. Försökte tänka på att det är deras jobb och de har nog sett alla möjliga kön man kan tänka sig haha, det hjälpte. Det är nog inte alls ovanligt att man är rädd heller, försök förklara läget för dom? Det är inte värt riskerna att skippa det, hur jobbigt det än är!

      Helt okej. Jag tycker det är en obekväm situation och har lite problem med panikångest så gruvar mig alltid jättemycket innan men det är fort gjort, känns knappt (gör inte ont).

      Säg till när du kommer dit att du är rädd, de är väldigt vana vid det och riktigt duktiga på att få en att känna sig så ok som det går.

      Lite jobbigt att gå dit men väl där så var det inga problem alls och kändes inte heller jobbigt! Ett tips är att ha kjol eller en lång tröja så att det inte känns lika naket att ligga där. Men bra att du vågar gå nu i alla fall! 🙂

      Jag blir kallad till barnmorska. Känns ingenting. Dom är jättebra.

      Vet du vad? Jag är 29 år och har gyn-fobi. För 3 månader sedan fick jag hen ett självtest som man får i mitt landsting om man inte kommit på något cellprov. Jag har avbokat och vägrat. Alla skäller på mig.
      Jag fick reda på att jag har hpv så jag behövde göra cellprov, kolla med mikroskop och ta ett prov av livmodertappen.

      Att ha hpv betyder inte alltid cancer men det kan göra det och jag insåg att jag var tvungen att gå dit.
      Jag hade en väldigt bra kvinnlig läkare som jag berättade för om min rädsla.

      Jag förstår inte idag hur jag kunde sitta där med fiffan i vädret MEN JAG GJORDE DET OCH DET GICK BRA.

      Hade jag bara gått dit med en gång jag blev kallad hade jag inte behövt sitta där med ut fläkt mutta och det ångrar jag. Jag känner också att jag är oerhört stolt över mig själv som gick det.

      Min läkare muttrade lite nedstämt att hon önskade att dom yngre kom tillbaka/gick dit så att dom kunde få hjälp om dom behövde. Det är nog väldigt många som hoppar över.

      Mina tips är att fokusera på att du ska få det gjort, ha klänning/lång T-shirt, berätta hur du känner och andas lugnt. Det kommer att gå bra och gör det inte det så löser du det också ❤️
      Jag tror på dig.

      Har bara hört att det INTE känns men jag tycker att det nöp till men var inte en outhärdlig smärta. Kg var dock väldigt spänd för jag är väldigt rädd för smärta ? går ju över snabbt och sådan lättnad när det är över 🙂

      Jag har haft lätta cellförändringar och högrisk-hpv i snart två år och har således gjort många cellprov under den tiden (Ett av dem var fri från cellförändringar men fortf Hpv). Jag har också fruktansvärd gynekologskräck men kan ärligt säga att vissa gånger har det knappt känts. Andra gånger har det gjort lite ont, men absolut ingen absurd smärta.

      Det viktigaste är att andas <3 Så viktigt, undersökningen blir så mycket värre om kroppen är spänd (vet att det är svårt!). Berätta gärna för bm att du är rädd. Förstår att det känns jobbigt, men det är viktigt att gå och göra testet!

      Tyckte inte alls att det inte kändes som man ser ofta, utan för mig gjorde det JÄTTEont! Så bra att vara förberedd på det också kanske.

      Sjukt jobbigt men bara ta dig igenom det, kom ihåg att gynläkaren skiter fullständigt i hur du ser ut där nere.

      Obekväm ställning och situation, men så sjukt viktigt att göra det. Det går snabbt över och det kommer kännas bättre att fått det gjort 🙂 Lycka till!

      Tips är att ha klänning eller en luftig kjol på dig, så du slipper gå Kalle anka-style genom rummet, det är sådär kul ?
      Annars så känns det inte o är inget farligt!

      Jag fick rådet att ta smärtstillande innan, typ Ipren, för att dämpa obehaget vissa upplever ?

    Cissi åtalas för förtal.

    https://gardets.nu/cissi-wallin-nu-a…aren-av-metoo/

      Som förväntat alltså.

      Vilket snyftinlägg. Det är inte olagligt att berätta vad man varit med om, bara skriv inga namn på internet till 100 000 tals att se. Du är välkommen att name-droppa till vänner, familjen och polisen utan konsekvenser. Och vad har hennes roll som mamma någonting att göra med att bli åtalad och dömd för ett brott? Buuhuu lisom.

        Lustigt att hon så ofta framställer sig som ett offer. Nån gång måste hon väl fundera över vad hon själv kan ha gjort.

      Här tycker jag man måste ha två saker i huvudet samtidigt. Cissi är enligt mig en dålig skribent, hon har hybris och saknar totalt förmåga att lyssna på andra eller ta till sig kritik, kan inte samarbeta och hon använder feminism som plattform för att själv bli känd men Virren är en välkänd tafsare av Jean-Claude Arnault-mått. Han har fysiskt och verbalt begått övergrepp mot kvinnor i åratal. Jag jobbar i mediebranschen och har tyvärr umgåtts en del i samma kretsar så jag vet. Jag har sett honom tafsa och jag har hört honom skryta om sina erövringar. Visst han blev inte dömd men få en man dömd för våldtäkt i det här landet är INTE lätt. Så även om man inte gillar Cissi anser jag att man inte automatiskt ska tro att hon ljög även i det här fallet. Jag tycker Virren kom undan alldeles för lindrigt pga känner mäktiga män som Jan Helin, Virren var ju gulleduttpånken på Bladet när det här ägde rum. Och sedan gick Helin till SVT, satte in ett extra UG efter att säsongen egentligen var avslutad som gick ut på att Virren fick försvara sig och Cissi fick skit. Det var inte snyggt av public service.

        Men herregud. Att höra nån skryta om sina erövringar eller ens tafsa eller vara allmänt dum i huvudet är liksom INTE samma sak som det extremt grova våldsbrott CW anklagat honom för.

          Varför skulle hon ljuga, vad vinner hon på det? Hon har berättat på sin blogg i flera år att hon har blivit våldtagen utan att nämna namn, jag kommer ihåg en gång att jag försökte googla fram på flashback vem hon mena utan att lyckas. Hur kan du vara så jävla säker på att det inte är sant?
          Ingen förutom Virtanen och Cissi VET vad som hände den där kvällen. MEN vad vinner hon på detta? Hon har som jag sett det bara förlorat. Pengar, jobb, vänner.
          Tror du alla våldtäktsmän våldtar det första de gör? Nej, har du sett våldspyramiden? Det börjar som skämt, taffs, ”tölpig”, eskalerar och eskalerar tills de ”samlat modet” att våldta.

            Det är ju inte jag eller du eller internet som ska ta ställning till det. Kanske ljuger hon, kanske ljuger hon inte. Hon är ingen domstol utan talar i egen sak och jag har ingen anledning att lita mer på henne än på honom, jag känner inte dem. Jag måste inte lita på nån av dem men det är ju inte klokt att bara svälja vad hon säger som absolut sanning.

              Man ska heller inte svälja allt en domstol säger (eller kommer att säga) i framtiden. Juridik går inte ihop med moral och sanning. Tyvärr.

          När man läst fupen så går det inte ihop alls med vad Cissi sagt. Det finns flera versioner som omöjligt kan ha skett båda två.

        Tacksam att UG granskade mediehanteringen att metoo. Synd att instagramsvansen lyckades vrida det (som du) till ”skit mot Cissi och plus till FV.” I verkligheten har mediehanteringen av metoo mycket mer betydelse an sa. Det ar som att en del feminister inte fattar att kan man gora sa mot ”gubbslem” idag utan rattegang kan man gora det mot oss i morgon utan rattegang. 30 tals fasoner alltsa. Det ar storre an bade Cissi och FV. Tack UG.

          Läs fupen och jämför med Cissis olika versioner hon uppgett.

        Eh. Kom han ”billigt undan för att han känner mäktiga män som Jan Helin”? Utan att kommentera i övrigt tror jag nog du får jobba lite på ditt narrativ…men så jobbar du förmodligen inte heller i mediebranschen 🙂

          Eh, jag skrev lindrigt undan, inte billigt om man nu ska vara petnoga och det kanske man ska vara eftersom det inte är samma sak. 🙂

      Herregud vilket ältande det kommer bli om hon döms! Hon måste ju insett att hon riskerade fängelse och sen trycka på att hennes barn kommer få vara utan henne känns extremt manipulativt. Känns helt vansinnigt hela den här soppan.

        Ja, som att barn skulle vara en bra ursäkt att slippa ett eventuellt straff. Gäller det alla kvinnor eller bara henne?

        Hon kanske har glömt bort den lilla detaljen att hennes barn har en pappa.

      Dagens bästa nyhet.
      På riktigt, avskyr Cissi Wallin och hoppas på kännbart straff.

        Känner mig riktigt trött på henne själv, tycker det bästa straffet för henne borde vara minst 6 månaders förbud från alla sociala medier. Finns massor för en så engagerad feminist som henne att göra för kvinnor, fast om det inte visas på Instagram kanske det inte räknas…

      Höjden av ironi. Två vana granskare – Cissi och mannen hon anklagar för våldtäkt – klarade inte själva av att bli granskade.

        Fast det sjukaste i detta läge är ändå att det inte är hugget i sten att rättegången blir av. Visst – i högsta grad troligt. Men datum är inte spikat.
        Därför är det så himla tokroligt att den som rusar till aftonblaskorna är CW?, indignerad som fan men med nya sekunder i rampljuset.

          Ja, rampljuset verkar otroligt viktigt för Cissi.
          Det jag undrar mest över i hennes inlägg på Gardets är ändå det där om att de väljer att åtala ”en kvinna med två små barn”
          Eh, va? Ska inte småbarnsföräldrar få åtalas? Gäller det enbart kvinnor(förmodligen, eftersom det är Cissi som uttalar sig) eller gäller det även män?
          Hennes barn har ju dessutom en pappa, så det borde ju fungera utmärkt.

      Hoppas att allt är bra med dig Cam Cam och att du /hon kommer tillbaka till bloggen (och inte lägger ner den) för det vore intressant att få läsa dina /hennes tankar om detta.

    Semester ensam!
    Var åker man på semester om man vill resa själv? Sverige och utomlands. Jag vill så gärna resa själv men aldrig gjort det. Tar gärna emot tips!!

      Jag vad i Grekland själv för några år sen. Charter till Kreta. Kändes liksom tryggast eftersom det var första gången jag åkte utomlands. Älskade varenda sekund!

      Vilken typ av semester gillar du?

        Jag gillar både sol/badsemestrar och storstäder. Kan även tänka mig att åka någonstans i Sverige men vet inte vart. Kollade hotell i Göteborg och västkusten, skulle kosta mer än lyxsemester utomlands!

      Nånstans i Storbritannien eller Irland.

      Jag har gjort det många gånger. London 3-4 dagar när som helst på året. Gå omkring, shoppa, mys, bara njut. Mallis i maj eller sensommar. Lagom varmt. Promenera, slappa vid poolen, ät gott och bara tänk på dig själv.

      Beror förstås på vilken typ av semester du gillar. Jag skulle undvika turistorter/charter osv där det oftast är familjer/kompisgäng/par.
      I storstäder som New York och London finns ju hur mycket som helst att göra, och det är lätt att smälta in i massan när man är ensam. Rom är trevligt om man gillar mat och historia, även enkelt att ta tåget till tex Florens och kanske spendera några dagar där. Gillar man stränder finns ju tex Nice eller Barcelona där du kan kombinera strand och stad.

      Jag var och vandrade… aktivitetsresorr ju bra… med gemensamma middagar (om man gillar det. Jag åkte med ett bolag som heter singelresor

      Gotland är mitt tips!

      Älskar ensamsemester! Halmstad är favoriten, det är så lugnt och skönt där nere. Brukar även åka till Stockholm några gånger om året för att få lite storstadskänsla, gillar särskilt att promenera i stan på hösten.

    Varför skriver folk ”pga av”? Då blir det ju på grund av av. Och varför skriver man ”4a”? 4 blir ju fyra, så då blir det fyraa? Ja, dum fråga men jag vill veta. Kanske är jag som tänker konstigt.

      Haha, min gamla svensklärare skrev ”pga av”. Men hon var höggravid så jag ska inte gå alltför hårt på henne. Och ”4:a” är ju naturligtvis ologiskt i sig, men samtidigt är det ju viktigt med det där a:et för annars betyder ju ”han kom 4” att herrn i fråga anlände vid klockslaget 4.

        Men upp till tolv ska man skriva siffror med bokstäver. Så det så.

          Upp till fyra har jag hört?

            Tolv

              Japp, tolv är rätt.

          Finns inga bestämda regler kring detta. Bokstäver till och med tolv är rekommenderat, men allt bestäms av kontext.

    Fick idag sms om att jag kan gå lämna blod om någon vecka, har aldrig gjort det tidigare så är det någon som vet hur man mår efteråt?

      Individuellt och svårt att säga, man brukar erbjudas macka och något att dricka för att fylla på energi.

      Jag kan känna mig lite trött efteråt, men det går över efter någon dag. Se till att äta något innan du lämnar blod, annars kan man bli yr. Man brukar även få en macka, kex och saft eller juice efteråt. Sitt ner och ta det lugnt en stund.

      Jag har gett blod kanske 10 ggr och alltid mått bra efteråt. Blodcentralen brukar vara jättebra på att pyssla om en, speciellt första gången man ger blod, och ser till att man sitter ner en liten stund efter tappningen så att man inte blir yr. Det är väl bra att undvika väldigt ansträngande saker direkt efteråt men för mig har det inte varit några problem att promenera, jobba (på kontor) etc.

      Mår som vanligt, känner inte av det alls men undviker att träna efter åt den dagen!

      När jag gett blod har jag inte känt någonting efteråt men vet att en del känner sig lite trött/yr (snabbt övergående).

      Numera är jag sjuk och en sådan som behöver blod ibland så tack alla ni som ger blod, guld värt!

      Får lite yrsel och illamående precis efter jag gett blod, men det går över. Planera inte in något ansträngande efteråt så ska det nog gå bra. Lycka till!!

      Jag har gett blod ca 40 ggr och mår perfa efteråt… nästan lite hög! Alla som kan kan bör ge blod…. sjukt att så lite folk gör det ?

        Precis. Och ändå förutsätter folk att när de själva behöver blod, ska de självklart finnas blod.

        Går det att ge blod om man lider av anemi?

          Järnbrist? Nej.

      Som flera sagt innan så är det väldigt individuellt. Jag brukar må som vanligt efteråt, men första gången ställde jag mig upp lite för snabbt så då var jag vinglig.

      Mitt tips är att se till att dricka mycket vatten innan, och se till att du har ätit bra den dagen, och res dig inte upp för fort. Stanna gärna kvar en stund och fika efteråt också. 🙂

      Nu är det länge sen jag lämnade blod eftersom jag har varit sjuk själv, men de är verkligen superduktiga och tar hand om de som ger blod 🙂

      Jag gjorde det på förmiddagen en gång, vart så seg och trött att jag fick ställa in hela dagen och ligga hemma :p
      Så att göra det på kvällen är ett enkelt trix!

    Ska till Göteborg nästa vecka i 5 dagar, följer med min man på jobb.
    Hur sysselsätter jag mig? Känner absolut ingen! Har en 7månaders bebis som hänger
    med överallt!
    Kommer inte ha tillgång till bil så gärna inte föööör långt från innerstaden.

      Kan inte Göteborg men tänker spontant att ni kan söka er till lugnare delar av staden, parker och så. Hoppas det finns andra här som kan ge dig mer utförliga tips. Men i alla fall, ha det så trevligt!<3

        ❤️

      Botaniska trädgården är superfint att promenera i! Ligger mitt i stan.

      Andra mysiga ställen är Haga och Slottskogen. I Haga finns det mysiga fik och gulliga butiker.

      Vet inte hur det funkar med kiddos men Paddan brukar vara populärt. Dvs guidad rundtur runt stan, med båt.

      Du kan ta båten över älven med, där finns en del trevliga grejer att titta på med.

      Vill du shoppa rekommenderar jag Kungsportsplatsen, Kompassen och typ avenyn, beroende på vad man gillar. Nordstan finns ju med, men för min egna del tycker jag att det är för mycket folk.

      Liseberg kanske också kan vara en grej? Även om ditt barn inte kan uppskatta det så mycket så kan det vara kul att gå runt och kolla, hälsa på kaninerna och äta sockervadd.

      Världshistoriska museet finns ju med, om man gillar sånt.

      … Det var nog det jag kunde komma på. Lycka till och hoppas att ni får det trevligt här! ❤️

        Tack för jättebra och många tips! ❤️ Printar och ska definitivt göra några av dom, museet vore jättekul hoppas bara att min bebis uppskattar lika mycket som jag ?

        Botaniska ligger inte mitt i stan. Du kanske tänker på trädgårdsföreningen? Den ligger mitt i stan och är också fin att gå i.

      Stadsbiblioteket längst upp på Avenyn har en mysig avdelning där barnen kan klättra omkring, och supermumsigt cafe på plan 2 🙂 Världskulturmuseet har gratis entré, ligger vid korsvägen. Barnvänligt! Universeum ligger dessutom bredvid. Svårt det där, hänger ju mkt på vad det är för väder. Slottskogen är ju mysigt med, finns lite djur där och lekplats mm. Hoppas detta kan vara till användning!:)

        Tack! ❤️ Kommer absolut till användning!

      Är du där på måndag får du gärna hänga med mig, min niomånaders, min treåring och en vännina till Slottsskogen för lekparkshäng.

        Glömde! Lägger till min mailadress i fältet för det, så kanske CamCam kan koppla ihop oss när hon känner att hon mår bättre och orkar – om du är sugen på att följa med alltså! 🙂

          Följer jättegärna med! Min bebis kanske inte uppskattar lekaprkshäng riktigt ännu men det finns nog sand man kan äta där iaf. Hoppas Cam hinner se det här ☺️

      Vart kommer ni bo i Göteborg så man vet din utgångspunkt?

        Har faktiskt inte bokat hotell ännu men centralt iaf. Kanske utgå från Centralstationen? ?

          Okej, men låt säga att du tar buss/spårvagn från brunnsparken, det ligger en hållplats (gångavstånd) från centralen och där mer eller mindre alla bussar/spårvagnar går i Göteborg.

          Såg lite vad för andra förslag du hade fått och dom är verkligen super! Tänker försöka sammanfatta det för dig så att du håller dig inom samma område så att du inte åker fram och tillbaka mellan olika ställen varje dag.

          1. Korsvägen.
          Spårvagn 2, 5, 6, 4 Buss 52, 50
          Från brunnsparken till korsvägen.
          Världskulturmuseet – som någon skrev, barnvänligt och gratis
          Universeum – ligger precis bredvid Världskulturmuseet, inträdet är npgot pricy vill jag minnas men det är det värt och man kan spendera en hel dag där.
          Liseberg – går inte att missa från korsvägen, både hörs och syns. Även om man inte åker några attraktioner är det roligt att gå runt och titta. Tror inte det är alltför mycket folk nu heller under eftersäsongen.
          Bra mat kring korsvägen är räkmackorna i gothia towers. Förr kunde man tom köpa en på entréplan som take away typ.

          2. Avenyn
          Börjar redan nere vid brunnsparken så du behöver inte ta något färdmedel, annars är hållplats valand så att du hamnar mitt på avenyn.
          Stadsbiblioteket – helt klart barnvänligt, roligt att bara titta runt i. Ligger nästan högst upp på avenyn.
          Trädgårdsföreningen – inget stort men litet trevligt promenadstråk i centrum. Finns som någon annan skrev palmhuset där också.
          Röhsska museet – öppnades tidigare i år efter en renovering, har själv inte varit där än men var där innan renoveringen. Bra alternativ om det regnar kanske. Ligger vid valand på avenyn.

          Håller även med om att nordstan kan man lika gärna undvika om man vill shoppa. Roligare butiker runt parallellgatorna kring kungsgatan. Fortsätter du ner för avenyn kommer du sen till vattnet.

          Bra matställe kring avenyn är Aldardo, ligger precis mittemot saluhallen i höjd med kungsport ungefär. Serverar italiensk mat, är du sugen på sallad finns Coffee & deli på källarplan under Aldardo, mycket gott ?

          3. Stenpiren
          Spårvagn 1, 9 Buss 50, 60 från brunnsparken till stenpiren
          Härifrån kan du ta färjan över till exempelvis Lindholmen eller Eriksberg. Eriksberg är väldigt trevligt att bara gå runt i, jag får samma känsla där som akers brygge i Oslo. Färjan kostar som en bussbiljett så har du köpt biljett till stenpiren så kan du fortsätta med båten.

          4. Linné
          Spårvagn 1, 11, 9, 6, 3. Buss 60 från brunnsparken till järntorget. Härifrån når du både haga som är vårt ”gamla stan”, mysiga caféer. Haga ansluter till linnegatan som leder upp till slottsskogen, är du endast intresserad av slottsskogen tar du vagnen till linneplatsen så kommer du till slottsskogens start. Slottsskogen är en rätt stor park med både lunchställe (exempelvis villa bel parc), lekplats (Plikta), fikaställen. Alltid mycket barnvagnar här. Stort och rymligt. Nära slottsskogen finns även botaniska trädgården. Där kan man också gå runt i timmar men känns ju som att man blir lite beroende av vädret för att man ska kunna uppskatta det.

          Går ni förbi feskekörka så måste man in och inhalera doften. Egyptierna hade sina pyramider, Göteborg har sin feskekörka.

          Hoppas du kommer tycka om vår stad ❤️

            Besök Mr Cake på stenpiren. Bästa stället ever med fantastiska amerikanskinspirerade bakverk!

              Nja. Dyrt och inte värt pengarna tycker jag. Finns annan fika som är godare och då älskar jag allt som har med USA att göra.

              Hade gärna gjort men kan tyvärr inte äta socker, kanske kikar in för en kaffe i alla fall ?

            Wow! Tack snälla! Kommer inte ha en lugn stund i Göteborg verkar det som. Tack återigen uppskattar det enormt mycket ☺️

      Trädgårdsföreningen! Mitt i centrum, men helt avskärmat av grönska och kanalen. Rosenträdgård, palmhuset, café och fin lekplats (men barnet kanske ändå är för litet..) Oerhört mysigt i alla fall.

        Tack tack! Kanske lite liten men det spelar kanske inte så stor roll, det är kul att kolla på andra barn och stoppa allt vad man hittar i munnen ☺️

      Trädgårdsföreningen med Palmhuset och Rosenkafeét ligger mitt i stan och är en trevlig oas.
      Ta vagnen till Järntorget och promenera Haga nygata tillbaka mot stan, många fina små butiker och mysiga cafeér.
      Området kring Magasinsgatan har skön atmosfär med butiker och restauranger.

        Palmhuset är flera som rekommenderar så känns som att jag absolut inte får missa det! Tack för tips ☺️

      Universeum är interessant, borde vara kul för din lille oxå ?

        Ja där var det faktiskt väldigt längesen jag var så det uppskattr vi nog båda ?

        ja, en 7-månaders är nog väldigt intresserad av universeum…

      Beroende på dina intressen så rekommenderar jag Science Fiction-bokhandeln på Kungsgatan (närmsta hållplats är Domkyrkan). Där finns också ett supermysigt café (med många veganalternativ). Böcker (inte bara SF, även klassiker, humor, fantasy, skräck…), prylar och spel på två våningar, plus en TARDIS-hiss (TARDhiss, mvh Göteborg) och en stor Alienstaty. Unik i staden och väl värd ett besök!

    Ska börja universitetet imorgon i en helt ny stad där jag inte känner någon, så nervös!! Har ni nå tips??

      Engagera dig i nolleaktiviteterna eller vad det kallas på ditt Uni, du kommer få sååå många vänner där

        Nå ja… Jag fick i alla fall inte en enda nära vän på mina drygt 3 år på universitetet. Var på nollningen och är social och har inga problem, i normala fall, att hitta kompisar eller behålla dem för den delen. Men det fanns bara inte nån jag klickade med. ? Då var jag 25. Men så hade vi mycket hemifrån (ingen distansutbildning) så vi i klassen kom aldrig varann så nära. ?‍♀️

      Kommer gå jättebra!
      Jag började i måndags, också i en helt ny stad 4,5 timmar från min hemstad. Har varit med på nollningen från början (vilodag idag), och alla är i exakt samma sits som dig. Alla är nervösa, det är mycket nya intryck, nya människor, nya miljöer. Jag upplevde att mycket släppte när lekarna drog igång och folk började dricka lite.
      Nu har vi redan formerats till en tjejgrupp på runt 6 pers, alla är jättetrevliga och öppna. Jag lovar att du kommer hitta någon du trivs med! Försök bjuda på dig själv, och håll inte tillbaka din personlighet. Du är den du är, och det finns många som kommer tycka du är härlig att hänga med.

      Lycka till <3

      Följ din magkänsla. Visst finns det ngn sorts press kring nollning, studentengagemang och att leverera sin bästa personlighet? Gärna DIREKT eftersom att nollningen är DEN ENDA CHANSEN ATT SKAFFA VÄNNER OCH FÅ EN GRUPPTILLHÖRIGHET på uni. Det är ej sant!
      MVH en som tvingade sig iväg på nollning med världens prestationsångest pga ville passa in.
      Gör sånt som DU tycker är kul, det är mitt bästa tips. 🙂

    Jag plussade igår. Jag är alltså gravid. Är så sjukt chockad, när släppte chocken för er andra? Känns som jag vill göra 10 test till men kommer ändå inte tro på det, haha.

      Har inte släppt än. Ammar min bebis just nu och väntar fortfarande på att jag ska vakna upp ur en dröm. Helt seriöst. Kan ibland inte ens förstå att jag varit gravid, fött barn osv

        Tre år senare blir jag fortfarande förvånad över att jag är hennes mamma

          haha samma här,dottern är 3 i oktober? ska förhoppningsvis få syskon nästa år och har knappt fattat att ja w gravid förrän nu i v9 när illamående kom som en käftsmäll och typ paralyserat mig ?

      Tog ett bra tag! Mest för att vi hade kämpat i två år. Tog kanske 2-3 veckor innan jag förstod att det var sant ? Grattis!!

      När jag såg ultraljudsbilden för första gången i v12, var helt övertygad att det skulle va tomt därinne. Hhahah. Blev helt chockad att det var en liten liten bebis som gjorde kullerbyttor där inne. =) Och grattis =D

        Jaa, minns också det tidiga ultraljudet och hur en liten liten bebis där inne for runt! ?♥️

      Min baby sparkade idag. Har ännu inte fattat. Kanske när man trycker ut melonen som aha-ögonblicket uppstår? Längtar. Grattis <3

      Stort grattis! ❤️

      Grattis! Ja när släpper chocken och när kommer gravid glowet? fortfarande sånt jag undrar över, barnen är 5 och 2 ?‍♀️

      Grattis!

      Kan säga att det kändes ganska overkligt under hela graviditeten. Kunde vakna upp och tro att jag hade drömt det, flera månader in i graviditeten. ?

      Ååååh grattis!!
      Jag väntar första barnet, är i v.33 nu och blir fortfarande chockad när bebis gör volter därinne ?

      I vecka 20! Men är ett år senare fortfarande lite chockad. Det är liksom nya faser hela tiden, både för barnet och för mig. Blir aldrig tråkigt i alla fall ? Lycka till!

    Vad är det med folk som ska vara så himla dryga? Är en tjej i min nya klass som jag aldrig ens pratat med, men som inte visar något som helst intresse av att kommunicera med mig eller för den delen titta på mig. När hon väl gör det så är det genom den bitchigaste bitchblicken ni kan föreställa er. Och det är inte bara mot mig, utan även andra som jag antar att hon bara efter ett par dagar obönhörligt klassat som töntar. Som ni hör så verkar hon ju inte direkt som något trevligt umgänge i alla fall, men önskar bara att jag kunde förstå vad hon tänker och framförallt varför.

      Kan ju också vara så att hon är väldigt osäker och därför har taggarna utåt. Särskilt eftersom du säger att det inte bara är mot dig som hon är sådan. Ge henne lite tid, eller fråga henne rakt ut och säg hur du känner. Du kanske oroar/stör dig helt i onödan!

      Hon kanske bara har resting bitch face!

      Svårt om inte nästan omöjligt att veta om en person (speciellt ungdomar) är dryg eller blyg så att säga.

      Ignorera henne bara. Orkar ej med såna människor, de är till för att ignoreras tills de blir normala.

      Jag hade också en sån person när jag började plugga. Hur mycket jag än försökte var hon iskall och gav fula och elaka blickar.

      Jag valde att ignorera henne och fokusera på att göra det bästa av min tid. Detta genom att umgås med folk som inte tittade sådär på mig samt inte verkade dryga. Slutade med att ovanstående förstnämnda tjej något år senare (möjligtvis när hon märkte hur bra det gick för mig med umgänge, tentor osv.) kom och satte sig hos mig och försiktigt började snacka.

      Jobbade med en sån tjej förut. Hon var så dryg, hälsade inte, svarade knappt på tilltal och gav konstiga blickar. Jag valde att ignorera detta och det visade sig att hon var blyg och hade ett resting bitch race, hon är nu en av mina närmaste vänner. Döm inte ut folk för snabbt

    Grattis!! Jsg är också gravid, med andra barnet. För mig släppte inte chocken förens vid första ultraljudet, 5 dagar kvar!!

    Behöver gå ner i vikt av hälsoskäl. Vilken metod är bra? Funderar på att köra efter mammafitness eller dietdoctor (lchf). Har någon erfarenhet?

      Lchf! Gärna med periodisk fasta också.

      Är det av hälsoskäl skulle jag rekommendera att du gör det just så hälsosamt som möjligt.

      Vissa anser att LCHF är hälsosamt, och andra skulle påstå att fasta är the way to go. Om jag var du hade jag tankat hem appen lifesum, den är grym och hjälper dig hålla koll på allt.

      Du vill ligga på ett hälsosamt underskott, och göra av med mer än du stoppar i dig.

      Kanske tråkigaste svaret någonsin, men det är det iallafall jag tror kommer funka bäst i längden för dig.

      Lycka till, och hoppas att du snart blir så hälsosam som du önskar. You can do it! ❤️

        Kanske jag är dum, isf bjuder jag på den ? men i t.ex. lifesum, när man fyllt i mat för dagen och kommit upp i säg 1700 kalorier, ska man förbränna mer än 1700 kalorier samma dag? Så att när man fyller i träningen i den appen så ”nollas” kaloriintaget eller går på minus? ?

          Nej, du behöver inte bränna lika mycket som du äter. Se bara till att äta upp till din maxgräns, all förbränning över det är bara en bonus! Lifesum är sjukt effektivt, och jäkligt inspirerande när man ser att det funkar (och lite trist, men uppoffringen är värd det).

      För mig funkar LCHF bäst. Har även testat VV men gillar inte det konceptet efter att ha jämfört med LCHF.

      Mera ut, mindre in. Dvs, ät mindre och rör på dig mer.

      Veganism. Ät massa sallader och lite frukt fram till sen eftermiddag. Sen äter du en mättande måltid och fastar från 18.00-11.00. Rasade i vikt.

        Är inne på det spåret själv. Tar med mig en pappersbok och promenerar en timme på morgonen + hantlar hemma, plankan, armhävningar några gånger om dagen, till det vegetarisk lågkalorikost (mycket linser). En gång i månaden blir det pizza + ett par, tre pilsner för att inte helt försvinna.

          Vad gör du med pappersboken? Använder du den som vikt vid promenaderna? Jag fattar inte.

            Försöker läsa mer böcker, och vill inte dra med mig min iPad.

        Förstår att du gjorde det. Dock låter det inte särskilt hälsosamt, och dessutom inget som är hållbart i längden, dvs allt vikt kommer förmodligen tillbaka ganska fort man börjar äta normalt igen.

          Jag är fortfarande vegan och äter minst 2 sallader per dag. Vikten är väl stabil på plus/minus 1 kg beroende på tid. Mår jättebra på en vegansk kost och livsstil. Det är inte bara en bantningsmetod utan en livsstil med empati och hälsa i fokus. Önskar alla denna fräscha känsla.

            Nu var ju hälsoskäl en av anledningarna till att TS ville gå ner i vikt. Din sk vegandiet är allt annat än det.

          Fast vad är normalt? Pizza och burgare och alkohol och socker är knappast normal mat…

          Vem svälter liksom av en sallad? Eller zuchiniplättar och liknande? Man måste inte äta pasta, bröd och liknande hela tiden.

      Mammafitness funkade jättebra för mig. Deras receptbank och program för att regga mat och räkna ut kalorier är sååååå grymt! Ingen hetsträning eller bantning men bra resultat som håller i längden.

        Samma här för min del. Kändes inte som en diet alls utan en livsstil.

      Strunta i ”extremdieter” och ät som vanligt men inte allt alltid. Jag har testat så mycket olika men för hållbart resultat och 17 kilo viktnedgång som blev bestående har bara träning och sundare kostvanor funkat. Det handlar om att göra av med mer energi (kalorier) än vad man tar in. Mitt bästa tips är att ta hjälp av en app som räknar hur mycket kalorier du får i dig för att få bra koll. Ta det långsamt, fira framgångar och fastna inte i eventuella snedsteg. Lycka till!

        Jättebra tips men jag vill lägga till att ta hjälp av en dietist!

        Själv fick jag tillbaka en ätstörning av appar och vet du med dig att du kan triggas av att räkna kalorier så var försiktig. Annars kan de vara en bra hjälp.

      Tycker mammafitness
      Verkar vara väldigt sunt och är också inriktat på att kunna få till en bra livstil, utan förbud, som håller i längden.

      Jag rekomenderar verkligen viktväktarna! Lätt med all 0-points mat och jag har aldrig gått hungrig! Gick totalt ner 23 kg juni-april innan jag blev gravid. Har hittills bara gått upp 2 kg under graviditeten. Dels har det med illamående men också att jag lärde mig vad och hur mkt jag kan äta av allt.

      Jag har provat nästan alla ”dieter”, men skulle säga att det kan fungera superbra för att gå ner i vikt, men att många av dem inte är hållbara en längre period, äter man LCHF måste man passa sig för kolesterol, det är inte hållbart i längden.

      Jag har istället satsat på att bara göra en livsstilsförändring, äta mindre portioner, inte säga nej till någonting men med måtta. Jag använder Lifesum som många har tipsat om, och ser till att hålla mig till den kalorimängd som appen rekommenderar och jag går ner 1-2 kilo i veckan. Det känns mest hållbart, speciellt tillsammans med rörelse varje dag.

    Fick äntligen med min man på idén om att försöka få barn och skulle gå och ta ut spiralen idag. Barnmorskan kunde inte hitta trådarna och gissar att den vandrat upp i livmodern och säger att jag måste till en gynmottagning för UL och se om de kan ta ut den där, men i värsta fall måste den opereras ut. Någon med erfarenhet av liknande historia? Hur lång tid kan det ta att få det ordnat? Är boende i Stockholm. Vårdköerna ser förstås ut som de gör men det känns faktiskt skitjobbigt att eventuellt skjuta upp bebisgörandet i några månader, har redan väntat otroligt länge på att ens få med mig mannen ombord.

      Vad jobbigt! Men det kan bara vara så att trådarna åkt upp och att de kan ta ut den med ultraljud. Och du har inte tappat den? Har en kompis som upptäckte att den ramlat ut när hon blev oplanerat gravid, de såg bara en bebis, ingen spiral kvar. Vill bara säga att den kanske inte behöver opereras ut! Lycka till!

        Tack! Hyfsat säker på att jag inte tappat den, känns osannolikt att jag skulle missa det.

      Hände samma sak för mig när jag skulle ta ut min för en månad sen. Fick ny tid inne på kvinnokliniken, den barnmorskan plockade ut spiralen på 1 sekund ? trådarna hade åkt upp bara. så det behöver inte vara farligt alls ?

      Hänt mig med. Bm hittade inga trådar. Men hon misstänkte att det kunde bero på att livmodertappen var svullen. Den kan bli det nån gång i cykeln tydligen. Typ runt ägglossning (?).
      Vi bokade en ny tid en vecka senare och då fanns trådarna där som tur var! Spiralen var ute innan jag ens kände att hon börjat rota runt. ?

        Tack! Kände efter och tyckte att livmodertappen kändes himla svullen, och stängd som tusan, kunde inte känna några trådar heller. Men det tänkte jag ju inte på att kolla innan. Hade ägglossning för en dryg vecka sen så tappen har nog precis stängt sig efter dess. Jag ska ringa gynmottagning och försöka boka tid så snabbt som möjligt imorgon 🙂

    Haha, alltså jag bara måste säga detta. Jag är så jävla ledsen och nere, en sista säsong av The Big Bang Theory ska visas. Sen blir det inga fler. Jag vet att alla säsonger kommer finnas att se på internet. Men just grejen att det inte kommer nya avsnitt mer. Är någon mer ”känslig” på det viset över någon serie? ?

      Ja. Dom är mina vänner ju? Mitt liv? Ska dom bara göra slut med mig???

      … Nej men jag fattar, även om jag aldrig diggat TBBT. Tipsar dig om Brooklyn 99, där finns åtminstone 6 fantastiska säsonger. Det är så jag brukar copa – rebound serier.

        Haha, bra att man roar någon..

        Men lite den känslan har jag faktiskt. ? De stänger ner en hel serie pga en person som inte längre tänker vara med. Tyvärr den bästa karaktären förvisso.. Och de kommer aldrig tillbaka, vad ska man nu se på? Sådant gnager i mig vad som ska hända när en serie tar slut. Ska väl tillägga att jag inte ens gillar serier, TBBT är den första serien jag slaviskt har tittat på. Så för mig är det sorgligt.
        Tack! Jag ska ge den serien en chans åtminstone ?

      Sänds den fortfarande?? hahah. Men jag förstår helt vad du menar, jag är seriejunkie och får skitkonstiga känslor när en serie är inne på sista säsong. Jag kollar på Greys anatomy och det är min absoluta favoritserie, tanken att den ska avslutas nångång i framtiden: NEEEEEEEJ!!! hahah. Har senaste tiden sett typ 4 nya serier på HBO/Netflix och alla var bara 1 eller 2 säsonger, hatar också att vänta på säsonger, jobbigt allting 😉

        Älskar också greys. Kollat sen start. När det tar slut kommer det kännas väldigt tomt. Har ju än så länge skapat en 14 årig relation med den serien ?

          It´s always sunny in Philadelphia ä förmodligen den roligaste serien som någonsin skapats. Vill du har roligt plus lite hjärta också så är det New Girl som gäller. Vem älskar inte Schmidt?

            Schmidt ❤️

      Den blev ju sämst när Amy och Bernadette blev stammisar i serien. De hade kunnat vara med men lite mer i bakgrunden.
      Nu umgås alla i små klungor och det snackas barn o skit. Nä, den får försvinna!

      Tacka vettja Alla älskar Raymond, Brooklyn 99, Modern Family och Its always sunny in Philadelphia. Sistnämnda är så förbannat bra när Danny DeVito tar sig an rollen som Frank i säsong 2.

        Alla älskar Raymond??? är du en 50årig gubbe? ??

          Haha ja typ.

            Jag är 26 år och tjej, och gillar Raymond ?

            däremot älskar jag alla gamla godingar inom serier. Som poirot, miss marple, midsomer murders (gamla delarna) Downton Abby osv, osv. Är sån tant när det handlar om serier! Haha

              Alla älskar Raymond bäst! Riktig nostalig-allt-var-bättre-förr serie.

      Vänta!? Har du inte sett sista säsongen än!? ??

      Men jag var likadan med Pretty Little Liars, One Tree Hill, Big bang (såklart) och ja typ en miljon serier till. ?? När Greys väl lägger ner kommer jag aldrig någonsin mer typ ha någon mer serie. Tycker inte om nytt ?

        Nej, det har jag inte eftersom jag inte kollar på internet. Allt jag tittar på är på min tv-apparat. ?

        Gaha, vad gör man när ens favoritserie slutar? Men jag förstår (numera) precis vad du menar med känslan när de tar slut. Tycker inte heller om för nytt, jag är nog ganska fast i det gamla ?

          Saknar Onedin Linjen.

          Svar: kollar på GLOW ?

    Aldrig kommenterat här, men läst bloggen i två år så tänkte att det var dags!

    Hur mår ni? Vad åt ni till frukost idag? Vill ni spy lite galla över något så är jag idel öra med medhållande och sympatisk respons.

    Hoppas ni har en fin kväll, kräm på er ❤️

      Åt scones med massa marmelad till frukost 🙂 Tackdesamma!!!

        Åååh så gott! Scones är livet. Genuint glad för din skull ?

      Jag har kört bil idag! Blev så stolt och glad för det är något jag inte kunnat göra på lääänge då huvudet varit tämligen kollrigt så det känns galet bra. Ett riktigt woop woop moment! ;D

      Önskar dig/er alla här i ÖS:et en lika fin kväll, tack och go`natt <3

        Men så härligt att höra, så grym du är! ?

        Hoppas att du kan sova lite extra gott inatt! ?

      Jag är rätt less på livet, gjorde en tabbe på jobbet som jag måste försöka rädda upp imorgon. Vi har fått en ny hrperson som jag inte alls gillar och det känns som att jag inte får någonting gjort. Åt röstade längtanmackor till frukost, dagens enda höjdpunkt

      Jag spyr gärna ur mig lite galla. Jag har flera i min närhet just nu som är i typiskt dåliga relationer. Är alltså mer än en av mina nära tjejkompisar som fastnat i en destruktiv relation. Jag känner mig arg. På hemska, idiotiska män. Men också orolig och frustrerad på mina vänner.
      Vet att de är vuxna och gör sina egna val med h-vete vad jobbig det är att stå på sidan av ibland och inte kunna göra något konkret åt situationen.

        I feel you! Det är ett rent helvete. Man vill helhjärtat hjälpa dom ur skiten, men tillika slå dom i huvudet så dom skulle förstå sitt eget bästa!

        Förjävlig situation.. Hoppas verkligen de reder upp det snabbt nu! ??❤️

          Haha ja precis så! Tack för att jag fick gnälla av mig och för att du fick mig att skratta ❤️

    Hur slutar man klandra sig själv för att det var ens eget fel att man blev dumpad? Jag har varit irriterad och syrlig mot min partner då och då. Ofta utan att tänka på det. Han är världens finaste människa. Han är positiv och sprallig och vill alltid ut på äventyr. Jag känner att min negativa sida ibland har spjärnat emot honom, och det var det som fick honom att göra slut med mig nu efter 5 år. Han är extremt extrovert och jag extremt introvert. Det känns som att jag inte tagit vara ordentligt på chansen jag fick att vara tillsammans med honom. Jag vill inte vara negativ och tråkig. Jag vill också ut på äventyr och fånga dagen. Men just nu känner jag mig så jävla värdelös. Som att allt jag stretat emot innan har varit så jävla onödigt. Varför har jag inte varit mer av en ja-sägare? Varför ser man sånt här först EFTER att relationen tagit slut? När det är för sent att rädda.

      Är i samma sits så har tyvärr inget råd. Försöker tänka att jag gjorde så gott jag kunde i stunden.. Men jag vet inte, känns som bullshit för det gjorde jag nog inte.

      Kan relatera så hårt.

      Dock är jag och min partner ihop ännu. Men jag tror att det ligger hos bägge. Du behöver kanske lära dig att säga ja lite oftare. Inte alltid, men oftare. Det han hade behövt göra är att försöka se vad som kan få dig att bli mer positiv. Att kommunicera och kompromissa när man är en extrovert och en introvert är det enda som kan få det att fungera, och det är inte bara ditt ansvar.

      Känner du att han gjorde sin bit av det så får du se det som att du lärt dig något. Du kommer troligtvis agera annorlunda i framtiden. MEN! Och ett stort men!

      Du är den du är och du vill göra/inte göra vissa saker av en anledning. Du ska inte behöva slita dig själv itu för att kunna leva upp till någon annans förväntningar, för sådant tär på en. Han kanske var alldeles perfekt, men bara inte för dig? Det är okej att vara olika och vilja olika ”mycket” i livet. Det är inget som helst fel på dig och jag är övertygad om att det är fler än vad du kan föreställa dig som känner samma.

      Hade du verkligen velat göra dom sakerna, så hade du gjort det. Antingen ville du inte tillräckligt mycket, eller så mådde du inte tillräckligt bra för att göra dom. Du var inte negativ för att bara vara ett rövhål liksom.

      Stay strong. U got this. Det blir bättre, jag lovar. ❤️

      Kan relatera så hårt.

      Dock är jag och min partner ihop ännu. Men jag tror att det ligger hos bägge. Du behöver kanske lära dig att säga ja lite oftare. Inte alltid, men oftare. Det han hade behövt göra är att försöka se vad som kan få dig att bli mer positiv. Att kommunicera och kompromissa när man är en extrovert och en introvert är det enda som kan få det att fungera, och det är inte bara ditt ansvar.

      Känner du att han gjorde sin bit av det så får du se det som att du lärt dig något. Du kommer troligtvis agera annorlunda i framtiden. MEN! Och ett stort men!

      Du är den du är och du vill göra/inte göra vissa saker av en anledning. Du ska inte behöva slita dig själv itu för att kunna leva upp till någon annans förväntningar, för sådant tär på en. Han kanske var alldeles perfekt, men bara inte för dig? Det är okej att vara olika och vilja olika ”mycket” i livet. Det är inget som helst fel på dig och jag är övertygad om att det är fler än vad du kan föreställa dig som känner samma.

      Hade du verkligen velat göra dom sakerna, så hade du gjort det. Antingen ville du inte tillräckligt mycket, eller så mådde du inte tillräckligt bra för att göra dom. Du var inte negativ för att bara vara ett rövis liksom.

      Stay strong. U got this. Det blir bättre, jag lovar. ❤️

      Det här kommer låta klyschigt. Ni var två i en relation. Ditt beteende avspegla ett missnöje. Han har haft egenskaper som gjort dig irriterad.

      Sluta genast med att klandra dig själv. Det är aldrig bara en persons fel.

      Fokusera på nuet. Uppskatta din omgivning ta in din omgivning. Börja med att vara snäll mot dig själv och gör saker som du blir glad av.

      Min psykolog gav mig ett mycket användbart verktyg. När jag blir irriterad och vill kasta ur mig min irritation. Så stannar jag upp och tänker. Kommer jag vinna något på att säga dessa saker? Om svaret är nej så släpper jag det. Till 99% så funkar det för mig!

        Tack snälla för svaren ❤️

        Det stämmer att jag nog har stört mig på en del av hans beteenden, men såhär i efterhand undrar jag varför! Varför har jag bara inte accepterat att han är som han är och peppat honom i det istället för att typ motarbeta det? Jag ångrar mitt eget beteende så jävla mycket nu i efterhand. Jag kan liksom inte förstå varför jag inte har insett tidigare vad som spelar roll och inte liksom. Om jag hade varit bättre på att visa att jag älskade honom precis som han är hade han kanske varit kvar hos mig nu. Hans intryck är nog att jag försökt förändra och förminska honom. Jag hatar mig själv så sjukt mycket för det.

      Oj ja det är lätt att gräma sig i efterhand men du har troligen reagerat som du gjort för att ni kanske inte var så lämpade för varann? Ibland kan två personer förstärka varandras negativa sidor också. Förstår att det kan kännas som att hans egenskaper är mest eftertraktade men du ska ju inte vara med någon som hela tiden får dig att tvivla på dig själv?! Jag var tillsammans med en sån människa men vi gjorde slut. Efteråt höjde jag honom till skyarna för att det kändes som att han var den som gjort rätt medan jag var den som gjort ”fel” om du förstår mig. Den inser man att nej, jag hade aldrig blivit lycklig och nöjd med en sån person som jag jämt skulle ”kämpa” med att hålla jämnt med. Nu är jag tillsammans med världens bästa, icke perfekta man som är mer lik mig på många sätt och som accepterar mig och uppskattar mig för den jag är. Njut av din egentid och tänk att du ska göra saker du tycker är kul och mår bra av!!

      Har inget bra tips, men känner igen det… Visade sig i veckan att alla mina tidigare relationer tagit slut p.g.a. att jag ogillar mig själv. Trodde att ett ex faktiskt hade stått ut med det, men det hade hon tydligen inte alls. Och den senaste tjejen jag träffade blev det ingenting med p.g.a. samma anledning.

      Frågan i mitt fall är väl snarare om det ens är värt att försöka sluta klandra sig själv eller om det är bäst att bara kasta in handduken helt? Har jag misslyckats fyra gånger p.g.a. något som till hundra procent enbart faller tillbaka på mig så är det kanske bäst att ge upp för att slippa såra folk? Man tycker ju inte mer om sig själv när man gör någon illa direkt…

        Ja du kastar in handduken tilla du lär dig tycka om dig själv som du är och sen ger du det en ny chans.

          Antagligen aldrig då… Men logiskt!

      Är du säker på att du inte förskönar situationen? Eftersom du säger att det varit då och då, var det orsaken till att ni gjorde slut? Ibland kan man förstora sina egna småfel när en relation tar slut, men sätter man det i perspektiv inser man ändå att det inte var orsaken till att det tog slut.

    Har varit på dejt några gånger med en kille som jag verkligen gillar. Han har varit på och varit den som bjudit in till nya dejter men vi har knappt smsat mellan dejterna. Näst sista dejten hade vi sex och efter det var han väldigt kärleksfull och gullig och bjöd snart in till en ny dejt. Fjärde dejten var också supertrevlig och slutade med att vi hade sex igen. Dock blev han slak två gånger under sexet (typ någon sekund efter jag bett honom dra ner lite på tempot). När han blev slak andra gången avbröt vi på hans initiativ. Han hörde sedan av sig en stund efter att vi skiljts åt dagen efter och vi smsade lite men sen blev han tyst. Hörde inget från honom på några dagar och då hörde jag av mig och tog initativet till en ny dejt men då säger han att han inte hinner ses denna vecka men att vi kan höras nästa. Känns helt klart som han har tappat intresset och att vi inte kommer ses mer. Såklart överanalyserar jag vad som gått fel då han verkat så intresserad tidigare och jag upplever verkligen att vi har kemi. Kan det ha att göra med manlig stolthet pga sexgrejen?

      (Vi är två, om inte fler, Louise här ikväll så vill bara understryka att detta inte är Louise som svarar sig själv, utan en ny Louise.)

      Tråkigt att höra! Om han beter sig så där hade jag sett det som att jag inte har så mycket att förlora och frågat rakt ut faktiskt. Eller ah, kanske bäddat in det.

      Och svarar han inte på din undran om något känns fel så var han ändå inget att ha, och det beror nog inte på dig.

      Lycka till!

      Jag håller med Louise 2, testa att fråga rakt ut om han är fortsatt intresserad och berätta att du är det om det är så du känner. Det är ju bättre att veta än att gå och undra!

      Han jag dejtar sen tre månader tillbaka är ingen smsare. Han kommunicerar om han vill något specifikt men det är inget gulligullmessande mellan gångerna vi ses. Jag har liksom köpt det eftersom alla ju funkar olika och det är inget som kommer naturligt för honom. Däremot har jag hans fulla uppmärksamhet när vi är med varandra och jag känner att jag kan lita på att han menar vad han säger när han väl säger något rart liksom. Din kanske är likadan! (Förhoppningsvis är det inte samma, hehe)

        Fan vad jag måste inse att killar verkligen vara så. Min osäkerhet på det har ju tyvärr sabbat en del ?

      Han kan ju kanske ”skämmas” lite över att han slaknande? Kan vara känsligt? ??‍♀️

      Nej snälla spring inte efter honom, vill han höra av sig gör han det. Och angående sexet, ja visst kan det vara så att han skäms över det och därför inte vill träffa dig mer, eller att han inte tänder på dig så mycket.

    Vår son föddes med något som 1 barn i Sverige föds mer per år. Nu vill vi försöka få ett syskon men är rädd att nästa barn också ska drabbas, mest för att jag ramlade in i en förlossningsdepression och hela första året var som en dålig dimma.
    Vi blev erbjudna att göra ett genetiskt test för att se om vi bär på något som gör att nästa barn ligger i riskzonen, är det någon här som gjort ett sånt test? Hur lång väntetid är det att få göra, samt att få svar? Läkaren skickade remiss idag…
    (Ska klargöra att det vår son drabbades av var något som gick att ”laga” med hjälp av några operationer, men de flesta som drabbas får även andra diagnoser som är betydligt allvarligare och livsfarliga, och kan innebära ett liv med 24/7 vård om man överlever, vår son var alltså lyckligt lottad).

      Hej, hoppas du ser mitt svar så det kommer lite sent. Jag har en ärftlig tumörsjukdom med 50% ärftlighet. Min läkare tog bara ett blodprov som det tog 14-21 dagar på att få ett svar på, som då visade min ärftliga sjukdom. Vi får nu hjälp att skaffa friska barn genom en metod som heter PGD, det är som IVF förutom att mina ägg skickas på en extra analys för att se om de bär på min sjukdom, innan de återinförs! Har gjort ett försök än så länge med fåtal ägg vid uttag och inget som gick att återinföras. Hoppas snart på ett nytt försök!

      Troligtvis kommer ni erbjudas en PGD-behandling om det är en genetiskt nedärvd sjukdom, det är samma process som IVF fast man testar embryot innan återföring för att vara säker på att det är friskt.
      Vi har precis gjort en sån behandling och jag väntar med spänning på att ta ett gravtest om 1 vecka ❤
      Från remiss till behandlingsstart tog det ca 6månader (bor i sthlm)
      Googla på ”karolinska universitetssjukhuset PGD” så får du lite mer info, finns även en grupp på Facebook ?
      Önksar er lycka till ?

    Är det någon här som arbetat som korttidsvikarie inom barnomsorgen (fsk)? Jag funderar på att göra det under mina studier, då jag utbildar mig till fsklärare.

    Kommunen som är aktuell tycker dock att perioden jag kommer vara tillgänglig (cirka sex månader framåt) är för kort period för att anställa mig. Trots att det då bara handlar om vikariat vid behov/kort varsel, alltså inte långtidsvikariat eller liknande.

    Brukar de flesta kommunerna ha dom reglerna eller tror ni någon annan kommun kan vara intresserad? Kom gärna med era erfarenheter.

      Ring runt till föräldrarkooperativ och liknande. Dom vill alltid ha en bra vikarie att ringa. Och dom brukar inte ha tillgång till kommunens vikariebemanning.

      Hur lång tid har du kvar?
      I mina öron låter det konstigt med tanke på bristen av vikarier. ?

      Jag pluggar också till förskolelärare och har sisådär 2 terminer kvar. Ska också jobba som korttidsvikarie, men dom frågade inte hur länge jag ville jobba…. ?

    Måste jag gå på jobbet?
    Jag har haft en visstidsanställning som tog slut nu i sommar på en förskola. Innan anställningen trivdes jag verkligen på jobbet. Jag kom bra överens med kollegorna och vi hade väldigt roligt tillsammans. Så när dom frågade om dom kunde boka in mig via bemanningen på ett antal jobb pass tackade jag så klart inte nej.

    Tyvärr har allt förändras. Sen min anställning tog slut är det som att jag kommit till en helt ny arbetsplats. Kollegorna är allmänt otrevliga mot mig, ger mig konstiga blickar, pikar mig på allt, men det värsta är nog att dom helt öppet framför barnen snackar skit om mig så fort jag lämnar rummet!
    Jag förstår på riktigt inte vart det här kommer ifrån, trots detta försöker jag vara så glad och positiv jag bara kan, just för att vara proffesionell.
    Droppen var dock idag då jag talade om för en kollega att jag måste springa på toan innan samlingen. (Jag har mens och behöver gå lite oftare än normalt). Fick världens blick av kollegan som sedan gick till de andra och högt klagade på att jag var tvungen att gå på toa..

    Det har varit så här i cirka 1 månad nu. Jag känner på riktigt att jag går under snart. Orkar varken vara glad på jobbet eller hemma längre. Har ständigt ont i magen och vet inte vad jag ska göra.

    Provat ringa bemanningen men har inte fått något svar än. Kan jag sjukanmäla mig imorgon och på fredag? Detta för att försöka få tag på bemmaningen och se vad jag kan och bör göra.. detta sliter på mig något så fruktansvärt. Mest för att jag arbetat där i 1,5 år och trivts så bra, och nu känns det som att jag inte ens är värd smutsen under mattan..

    Vad ska jag göra mer än att försöka prata med kollegorna?

      Har du pratat med förskolechefen? Det är ju absolut inte ok. Sen tycker jag att det är fel att sjukanmäla sig pga att man inte vill gå till jobbet.

        Kan jag prata med förslolechefen trots att hon inte egentligen är min chef längre?
        Jag sjukanmäler mig inte för att jag inte ”orkar” gå till jobbet. Jag skulle isåfall sjukanmäla mig för att jag psykiskt inte klarar av en dag till där. Det är inte trevligt att sitta inne på toaletten och gråta, eller inte kunna sova på nätterna för att jag mår så dåligt över att gå dit.

        Jag har ingen aning om varför det blivit så här. Dom har dock behandlat många vikarier som kommit från Bemmaningen som skit under mitt år där. Jag är näst intill den enda vikarien dom har kvar där just nu. Jag förstår själv inte vad felet kan vara. Barnen gillar mig och tyr sig till mig, jag får ofta komplimanger av föräldrarna för att deras barn pratat gott om mig.

        Vi alla visste ju att min anställning skulle ta slut och det var dom som frågat flera gånger om jag kan jobba, så jag förstår verkligen inte hur det kunnat bli så här

          På vissa förskolor är det så där, du har jobbat där länge nu, pratar med föräldrar, det är säkert några föräldrar som väljer just dig att prata med även om en fulltids-förskolelärare är tillgänglig, då börjar dom tycka du tar för mycket plats för att bara vara en vikarie. Ring andra förskolor och erbjud din tjänst och förklara att du älskar och är bra på ditt jobb men söker ny arbetsplats, du behöver inget bemanningsföretag när du redan fått in foten i branschen. Tillsist hittar du rätt arbetslag, tro mig.

      Fattar inte, varför är kollegorna sura på dig? Pga anställningen eller? Låter ju sjukt barnsligt, och sånt här gör mig rädd för när jag ska börja jobba på förskola. Hört från flera nära som blivit mobbade av sina kollegor. Om du vågar konfrontera kollegorna så gör det, annars gå till förskolechefen och din chef på bemanningen. Vuxna som mobbar och arbetar med barn borde sparkas omgående, vi ska vara förebilder för barnen, hur bra förebilder är dessa muppar? Hoppas allt löser sig tillslut <3

        Svarat, men tydligen har min kommentar hamnat i modd? ?

          hahha i know the feeling, jag har 3 svar i modd. ^^ Väntar tålmodigt 😛

    Vad är grejen med att Elsa Billgren måste skriva Mosebacke hela tiden? Varför inte ”i lägenheten som vi ska flytta till” eller liknande? Är Mosebacke (gissar på de som är mer åt kulturellhållet) alla stockholmares våta dröm?

      Hon måste bevisa för sig själv att det där ’Mosebacke’ trumfar allt efter att ha köpt en lägenhet med fel planlösning och bara fönster mot norr..

        ’Mosebacke’ är för Elsa vad ’Sigtuna’ är för Booken.

          Ha, ha! Så rätt!

      skulle personligen hellre vara hemlös än bo på södermalm

    Fy fan vad jobbigt det är när ens mamma har psykiska problem och jag är tvungen att bo hemma för att jag inte har råd att flytta på grund av att jag studerar. Orkar fan inte.

      Du har alltid rätt att söka ekonomiskt bistånd. Vänd dig till din kommun och be de guida dig vidare! Du ska inte behöva må dåligt i ditt hem.

        Det ska jag verkligen göra. Tusen tack ❤

          Tips om att du alltid har rätt till åtminstone en del av kostnaden för internet. Det är inte med i riksnormen (trots att tex dagstidning är det..) och en del socialsekreterare är dåliga på att informera om det trots att de är skyldiga att göra det, eller så vet de inte ens om det. Enligt rättspraxis kan internet anses vara ett krav för att uppnå skälig levnadsnivå. Önskar dig all lycka!

          Ett sista tillägg. Generellt utgår inte ekonomiskt bistånd till studenter men det är alltid en individuell bedömning som gäller, så låt inte det avskräcka dig. Med tanke på din hemsituation bör bedömning göras att bevilja dig bistånd under dina studier.

    Vilken bok tycker du alla bör ha läst och varför?

      En levande själ av PC Jersild ? Har svårt att motivera varför, det bara är så ?

      Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole! Den är allt annat än pk, men om man kan ha lite överseende med att det beror på att den skrevs för nästan 50 år sedan så skrattar man så att man gråter av den, och alla mår bra av att skratta ibland.

        Ja den är så rolig!

      Gå på djupet av Markus Priftis?

      ”Illusionisten” av John Fowles. Det är helt enkelt världens bästa roman.

    Hur många här har endometrios? Hur mår ni?

      Jag har en konstaterad endometrios men endast fått diagnos via ultraljud. Just idag mår jag bra trots endometrios eftersom jag har ätit p-piller i 6 år snart och mina värsta smärtor försvann i.o.m. p-piller. Innan mådde jag fruktansvärt illa och sjukanmälde mig till skolan för jag klarade inte av smärtan.

      Idag funderar jag mycket på om det ens kommer vara möjligt att få barn i framtiden och på samma gång är jag nervös att sluta med p-pillren eftersom jag är rädd för att få så ont igen.

        Förstår din oro. Jag har också fått det konstaterat via ultraljud.
        De flesta med endo får de antal barn de vill ha men det behövs ibland ivf, läste jag häromdagen.
        Jag är inte insatt då jag precis kommit i kontakt med det men jag skulle tro att det bästa vore att fortsätta med p-piller och stoppa mensen tills den dagen du planerar att försöka bli gravid. Vänta inte då för länge med att söka hjälp ifall ni skulle möta på svårigheter. Är själv väldigt orolig, men försöker hålla hoppet uppe.
        Jag är under utredning nu för ivf och väldigt nervös över resultaten.

      Hej! Jag har endometrios.

      Fick reda på det för 2 år sen då jag gjorde utredning för att jag inte kunde bli gravid. Hade ”stage 2” endometrios som de tog bort.

      Innan utredning hade jag ingen aning om att jag hade endo, hade inga symptom (förutom att jag inte lyckats bli gravid), men jag vet att vissa som har det har det väldigt jobbigt och smärtsamt.

      Tyvärr har jag fortfarande inte lyckats bli gravid.

        Håller tummarna att du lyckas bli gravid snart. Har ni testat ivf? Skönt ändå att du inte har andra symptom iallafall.
        Jag fick min diagnos nu i augusti. En blodfylld cysta hittades när jag sökte för smärtor på vänster sida. Så rädd att cystan växer och endon hinner sprida sig.
        Vi försöker också bli gravida (har två barn) har nu bokat in en tid på fertilitetskliniken, vi får se hur det går.

      Jag. Skit. (:

        Vill bara att du ska veta att du inte är ensam<3. Jag är ny och precis fått min diagnos. Fick verkligen en chock. Vet inte vad som väntar mig nu. Kommer smärtorna eskalera, kommer jag vara sjuk mestadels..
        Jag hoppas iallafall att det vänder för dig snart?

          Åh, tack fina du! Jag hoppas att du hittar en behandling som funkar för dig, jag har inte gjort det så är just nu behandlingsfri. Inväntar första ”riktiga” mensen nu efter år med behandlingar och fortsatta blödningar, och jag bävar.

      Jag har också! Mår hyfsat bra men blöder emellanåt trots att jag inte ska. Har haft alla olika mediciner men det är som att de slutar att fungera efter ett tag. Inväntar nu klimakteriet så att jag slutar blöda för jag vill inte operera mig en tredje gång…

        Hoppas besvären försvinner helt när du kommit in i klimakteriet. Fortsätt kämpa, du fixar det ?

    Någon som har erfarenhet av brutna/sprickor i revben? Tror nämligen jag har det…

    Gör ont i vissa vinklar och rörelser, vill gråta av smärtan när jag hostar och gör ont när jag skrattar. Väldigt öm över revbenet, dock verken blå eller svullen där.
    Kan ta djupa andetag och ibland känns det inte alls och ibland gör det ont.

    Är det revbenet eller bara något ligament/sena/fäste etc? Förstår jag måste vila, bara nyfiken på vad jag lyckats paja.

      Vad har du gjort? Skadat dig på något sätt?

      Låter mer som interkostalmuskulaturen fått en smäll. Om det beror på trauma mot bröstkorgen skulle jag vara lugn med att kunna ta djupa andetag. Har det uppstått spontant skulle jag råda dig att kolla upp det.

      Med vänlig hälsning,

      Jag har brutit revben men även haft fästen som jag har hostat sönder och för mig har de varit i princip samma smärta. Så ja de kan nog vara vilket som och båda kan ta tid att läka. Hade nästan lite mer ont när fästena gick sönder än när revbenen gick av faktis om jag tänker efter.

      Tror du dragit något. Undvik att ta i för mycket när du hostar eller skrattar. Be en läkare kika på det.

    Har ni några tips på maträtter som inte har mycket kalorier, men är fruktansvärt goda?

      Tyvärr inte. Allt gott har smör, ost och grädde i. Nej jag skämtar inte.

      Nej tyvärr

      Jag åt morotssoppa ikväll, älskar det!
      Åt tillsammans med fralla av fullkorn, smör, ost och tomat

        Fralla med ost och smör bidrar ned den kalorier men är ju också det godaste med soppa ?

      Skaldjur räkor ,kräftor, fiskrätter, kyckling

        Jo där sa du ngt!!

        Räkor är ju bara gott på vitt bröd med majonnäs. Och kyckling utan bea är knappast fruktansvärt gott….

      Grilla är ju gott…. Nä men finns nog ingen kalorisnål mat jag njuter av fullständigt. Ev thaisallad.

      Paella, omeletter, bananpannkaka, torskrygg, rotfrukter i ugn, tacos, tonfisksallad, vietnamesiska vårrullar.

        Ok, vårrullar är inte nyttiga, och inte paella heller. Inte tacos heller. Vad klassar du som onyttigt egentligen?

          Menar kalorisnålt, inte nyttigt

          Vietnamesiska vårrullar är inte samma sak som friterade vårrullar. Det är i princip bara kyckling och grönsaker. Paella är kyckling, räkor, grönsaker och ris. Gör större andel protein och grönsaker o lite mindre ris för färre kalorier. Tacos kan du ta hårda tacoskal, vegofärs och massa grönsaker o tacosås. Du kan ju självklart inte ösa på med ost, gräddfil och guacamole etc, utan du får anpassa alla rätter för att dra ner kalorierna, men det trodde jag att du förstod 🙂

      Ja, hälsans köks lasagne. 366 kcal och så jävla god. Sen deras biffar, med spenat och ost, toscanska biffar osv. En biff har 150-300kcal, lägg till ångkokt spenat och lite qunoa och du är uppe i 350 kcal för en måltid.

        150-200*

      Glasnudelsallad med salladslök, chili, vitlök, broccoli morot, rödkål, räkor eller kyckling. Blanda detta med en skvätt soya-vinägrett.

      Poke bowl, googla du kan variera väldigt mycket

      Kyckling eller fisk med palsternackapure (smakar gudomligt, bättre än potatispuré)

      Fisk/skaldjurs soppa

      Olika grytor (baserat på buljong, krossade tomater, lök, grönsaker, vatten, kryddor) addera kyckling mot slutet istället för rött kött etc. ersätt pasta/ris med blomkålsris/zucchini spagetti/strimlad kål

      Ungsgrilad marinerad spetskål med en klick vit sås gjord på kvarg, vitlök salt och peppar. Med en god tomat/lök/bönsallad på.

      Bönsallader överlag, mums!!

      Gör bananbröd, byt ut smör mot en hemmagjord hummus (eller hur det stavas)
      Rödbets- / zucchini- / kikärtsplättar med ugnsrostade grönsaker till.

      Paj (nyttig botten) med äggstanning broccoli sparris och paprika, serverat med en krispig grönsallad

      Jag är hungrig nu ? men dessvärre förkyld så jag känner ingen smak ?

      Kräftor

    Suck på Therese Lindgrens thumbnail, sex och snygg tjej liksom. Är hon desperat efter att nå 1 mille eller? Inte långt kvar men verkar ändå gå trögt

      Haha! Såg den- gick in här för att se om någon hade kommenterat den! Tänkte precis desamma! Är så trött på henne nu

    Ngn som sett Knivmickes instastory. Beklagar sig över att en kund, som inte fått sina pengar tillbaka, skriver dåliga recensioner på reddit. Avslutar med ”kunden är dessutom minderårig”. Som att detta är kundens problem, om något så ligger det på en tatuerare att ej boka in en minderårig.

    Kan vi utnämna Cissi Wallin till Professor i Dracula-feminism någon som suger och som suger blod. Kanske försöka påverka Nobelpriskommittén om att instifta ett nytt nobelpris så att alla kan f förstå att det är ett fint och värdefullt pris och inte bara kritik över alla lik som ligger vägen av f.d. relationer och situationer?
    Ett Nobelpris för att så snabbt och så robust med en gång bli offer och sedan med näbbar, klor och härskartekniker sedan behålla kontrollen över offerrollen. Det är en imponerande styrkeuppvisning som jag tycker ska belönas som sig bör.

      Stfu. Du fattar att du tagit dig tiden att skriva en kommentar som är elak va? Jag antar av din kommentar att du känner Cissi eller annan inblandad väl? Du som vet allting. Man får tycka vad fan man vill om Cissi som offentlig person, finns flera offentliga personer jag tycker verkar helt blåsta men att skriva skit och elda på häxbränningen så går det för långt. Sen fattar jag faktiskt inte hur man inte kan tro på henne angående våldtäkten, men här inne verkar jag vara den enda som är på hennes sida i allt detta.

        Jag är på hennes sida!!

          Jag också!

            Jag med?‍♂️

        Här verkar många dra slutsatsen att ”jag gillar inte Cissi så därför är det självklart att hon ljuger” men även folk man inte gillar kan ju faktiskt vara brottsoffer.

          Sant. Varför Instagram inte borde få sköta rättskipning. På samma sätt skriver ju folk om FV,”han skröt om sina erövringar och var en gubbslusk, han är nog skyldig.” Ingen vet ju men tänk om det är han som är det stora offret här?

            Det jag svarade nedan, 00:23, kan kanske även passa som svar till dig, Anonym 00:20?

          Ja även folk man inte gillar kan vara brottsoffer.
          -Liksom att folk man inte gillar kan vara brottslingar som skapar brottsoffer.

          Möjligheten att instagramkändisen är en sådan kan ju uppenbart inte uteslutas och bör tas på fullt allvar. Det får man väl fortfarande?

        Förutom till -db-, passar nog svaret också till En annan Lisa.
        Förundersökningen om våldtäkt är nedlagd. Nu på fredag väcks åtal mot Wallin för grovt förtal.
        Det ska man förhålla sig till i en rättsstat. Annars kan det bli gatans parlament eller pöbelvälde. – Sådant beteende kommer ibland till uttryck här i kommentarsfälten.

          Jaha, så för att en förundersökning läggs ner så betyder det att det inte hänt. Låter logiskt. Alla dessa brott som folk anmäler falskt asså ?

            Det är ju goda nyheter!
            Betyder ju att i princip ingen av de cyklar som anmäls stulna faktiskt är stulen – finns väl knappt en anmäld cykelstöld som går till åtal.

            ”Du säger din cykel är stulen? Är någon dömd?”
            ”Ja, den blev stulen men ingen är dömd.”
            ”GRATTIS! Då är inte cykeln stulen! Härligt!”

          Det här är ju fantastiska nyheter för alla försäkringsbolag! Så förundersökningen om inbrottet/stölden du anmälde lades ned, alltså har det inte varit inbrott och därför får du ingen ersättning…

        Cissi är definitivt värd ett Nobelpris. Tänk vilken förnyelse för feminismen och hela den fina solidariteten hon visat i bland annat gardet. Det är elakt och småsinnigt att förneka Dracula-feminismens förnämaste företrädare ett rimligt erkännande!

        CW har det finaste CV man kan ha. Och ett av världens mest utvecklade sinnelag för att vinna ett slag genom offerrollsfeminism när det passar. Med henne behöver rörelsen inga fiender. Länge leve Nobelprisets alla nobla kandidater. Var positiv!

        Hon visar ett förakt för Meetoo rörelsen som helhet nu när hon inte kan lifta med den längre på samma sätt. Stackarn…

    Jag har inte läst dagens kommentarsfält, men enligt TV4 nyheterna nyss, så kommer åtalet om grovt förtal mot Cissi Wallin på fredag. Själv har hon redan blivit informerad om saken.

      Japp så är det! Och nu kommer det hon är bäst på att spelas fullt ut offerrollskandelaberns alla ljus. Nu plötsligt blir hon lojal mot alla kvinnor igen och berättar om alla historiska oförätter som någonsin drabbat en kvinna. Kontrollen över offerrollen – Här är Cissi stark

      Nu glömmer vi alla hur illojal hon visat sig vara, hur mycket skitsnack om mobbingfasoner hon uppvisar…

        Nej har man väl förstått vem Cissi är så kan man omöjligen glömma det.

        Hon är inte dömd än, så jag vilar på hanen tills det finns en lagakraftvunnen dom. Sedan kan fördömandena göras.

    Hur hittar man någon? Tinder känns inte alls som min grej.

      Kollega/kompis/bekant/facebookvän till en vän, som kan hjälpa till att fixa en dejt?
      Genom jobbet?
      Hitta nån via ett fritidsintresse? Förening?
      Genom barns aktiviteter om du har barn redan?
      På gymmet?
      Hoppas du hittar nån snart ❤️

    Vet ej riktigt varför jag skriver här, kanske mest för att ventilera då jag inte har någon att prata med detta om. Har dejtat en kille sen ett par månader tillbaka. Vi träffades via jobbet och har trånat efter honom i över ett halvår, tillslut var det han som tog första steget. Kändes bra till en början. Men sen blir det som det har blivit med tidigare killar jag träffat. Jag velar, känner mig osäker, vet ej riktigt varför. Han är supersnäll, trygg och enkel att umgås med. Har aldrig riktigt haft några känslor för någon när jag tänker tillbaka, och känns inte så nu heller. Någon som har varit i liknande sits? Drömmer om en framtid med barn osv, men känns som att jag aldrig kan älska någon på riktigt, blir lite rädd för mig själv. Alla mina vänner har sambos och några har barn, några har gift sig och här står jag helt osäker på mig själv.

      Hur vet man ens om de känslor man har är de rätta? Jag kan ofta tycka om någon, men så som folk beskriver kärlek har jag aldrig varit nära att känna. Känner alla likadant? Är känslan av att vara kär objektiv så alla skulle kunna känna igen den eller upplevs det olika?

      Vet inte om jag mest inte kan greppa den för att kärleken är ologisk, helt i motsats till talet i slutscenen i A Beautiful Mind. Jäkligt irriterande för jag tycker det är en väldigt bra scen annars…

      Jo, jag känner igen mig. Jag har dejtat en massa fina killar och har ändå tvekat och insåg senare vad det berodde på. Trots att de var fina killar var de helt enkelt inte den rätta. Är nu tillsammans med en kille som känns rätt ❤️ hoppas det går så för dig också

    Återkoppling till er som hjälpte mig i fredags ang. att eventuellt lämna sin sambo pga diskussion om barn (liten extra ping till Peter Gabriel). Vi har pratat och kom fram till att vi är rädda för framtiden, att vi inte vet vart vi kommer att stå i våra åsikter och liv då. Det vet jag såklart inte själv heller, livet kan göra tvära kast. Sambon sa samtidigt emot sig själv, gissningsvis pga att man inte vet vad man vill ha ut av livet? Sedan vi hade vårt samtal har det varit tyst mellan oss. Jag står inte ut med tystnaden, frågar om det är något vi behöver prata om men får inget riktigt svar. Sysselsätter mig med annat och vantrivs hemma, något jag aldrig gjort tidigare. En del av mig säger att detta bara är en svacka, en övergående fas, samtidigt som jag inte längre står ut. Är fullt medveten om att alla förhållanden har sina ”ups and downs”, men sista tiden känns det som om det bara har gått utför. Har för tillfället utkik efter annat boende. Saker och ting får lösa sig allt eftersom.. Mår så oerhört jävla dåligt, samtidigt som jag känner att fan! Jag förtjänar bättre!

      ❤️ Du gör rätt i att leta boende. Detdär låter inre hälsosamt mot någon av er! Det känns som allt har släckts ner när jag läser din text. Ni hade er kärlek, men nu är det dags att gå vidare! Ni vill olika saker i livet, och måste upptäcka dom sakerna på eget håll.

      Om du tror på pauser så är ju det ett alternativ att se om det väcker tillbaka det som varit. Men av allt jag läst från dig så verkar det vara ganska klart över. Du förtjänar bättre, och han behöver komma underfund med vad fan han vill av livet. Men han får inte dra dig ned i den härvan.

      Hoppas jag inte lät för hård. Men det är tankarna och känslorna jag får av allt jag läst. Du fixar det. Vi klarar allt även i situationer vi tror vi aldrig kommer klara av ??❤️

      Styrkekramar

      Tack för återkoppling, jag har tänkt på dig. Jag tror du vet vartåt det här barkar. Just nu oroar du dig för allt det praktiska, det är naturligt men det minsta av dina bekymmer och kommer att lösa sig. Du är på väg ut på en resa in i det okända, det kommer att vara smärtsamt i början. Men en dag kommer du att komma på dig med tanken att: ”X är inte här, och jag har det bra!”

      Önskar dig allt gott och hoppas vi hörs snart igen.

      Vill du prata finns jag på:

      peter.gabriel.bloggbevakning@gmail.com

      Du kan skriva från tillfällig/opersonlig mail, jag bryr mig inte om vem du är.

    någon som LESPAT ( talfel) som barn? ”Växte” det bort? Går det att träna bort? Eller kommer man lespa för alltid

      * LÄSPAT ….hahaha är så trött i huvudet. Såg själv hur dumt det såg ut nu?

        Trodde du frågade om någon provat på att vara lesbisk

      Om bettet är färdigutvecklat och man fortfarande läspar så kommer man sannolikt fortsätta läspa gissar jag på. Om det är pga bettfel man läspar så finns alltid tandställning. Kanske finns en tandläkare här som kan det korrekta svaret.

      Jag läspade. Ficl lära mig hur man ska placera tungan bakom tänderna och låta som en orm typ sssss. Tog ett tag men nu kan jag uttala bokstaven s.
      Fick hjälp när jag var ca 8 år, så för 20 år sedan. Än idag behöver jag koncentrera mig om en mening har flera s på raken. Det blir aldrig ett esh men typ ett ”mjukt” s om jag inte talar tydlig och överdriver med betoningen.
      Munnen fyöls med saliv när jag betonar s hårt vilket gör det svårare att prata fort och tydligt.
      Mitt tips är att verkligen trycka på och betona S överdrivet ett tag tills det sätter sig.kubde inte uttala R heller.

      Mitt namn är Marissa så..Majitha hette jag fram tills jag fyllde 8-9 🙂

      Min pappa läspade som barn. Han tränade bort det med hjälp av en sångpedagog då han inte kunde säga ”s s s s s” under röstuppvärmningen i kören. ?

        Han var 18 då han slutade

    Jag och min man hade sex ikväll och mitt i kom vår dotter in, halvsovande och frågade vad vi gjorde. Som tur är så var lampan släckt så hon fattade nog inte vad hon såg. Har det hänt nån av er?

      När jag var typ 8 så gick jag in på min syster och hennes dåvarande kille under täcket i hennes rum. Jag fattade att jag hade ”gått in i nåt” men fatta endå inte, förns flera år senare- frågade då min syster och hon kom ihåg och vi skratta. Nu vet jag inte ålder på ditt barn men ni har nog inte ärrat henne för livet haha =)

        Hon är 9 år.
        Skäms för att säga det här men jag känner mig lite sur också för att jag blev bestulen på bra sex, det var nämligen ovanligt bra innan det avbröts ?

          HAHHAH relaterar, så många gånger sonen börjat gråta i rummet bredvid så man måste gå å trösta, moodkiller eller lilla ”cock-blocken” som vi brukar skämta om on the DL hahahh ^^

            Tack för stödet, känns skönt att det hänt andra också ?

      Det har nog hänt de flesta

    Camilla skrev igår kväll att hon höll på med ett sammanfattande inlägg om Cissi. Såg Cissi möjligtvis det?

    Hej! Ni slutat med preventivmedel, hur lång tid tog det för kroppen att återhämta sig? Jag slutade med mina för ca 2 veckor för vi vill skaffa barn och vill bara veta vad jag har o vänta mig i återhämtnings tid ?

      Ni som har slutat *

      Jag tog ut en p-stav och 2 mån senare var jag gravid. Men jag TROR att så fort man tar ut den så har man inget skydd längre, så första ägglossningen efter uttag borde gå att bli gravid på om man lyckas pricka in. =)

      Det beror på vilket preventivmedel du hade, en del kan man bli gravid jättesnabbt efter och andra kan det ta längre tid. Det brukar stå om det om du googlar namnet på preventivmedlet eller läser bipacksedeln.

      Jag hade spruta och de tog ca 1 år från sista sprutan till första mensen. Gravid en månad efter första mensen.

      Tror det är väldigt individuellt. Men för min del hann jag ha en mens emellan sen blev jag gravid. Hade p-piller som skydd innan jag slutade för att vi ville ha barn. Men haft regelbunden mens och ägglossning även utan p-piller och har förstått på vänner som försökt längre att om man har oregelbunden mens så är det ju också svårare att pricka in ägglossningen och då kan ägglossningstest vara ett tips 🙂

    Är det någon som provat upplevelsen som finns att köpa -Äta på restaurang i mörker?
    Och i så fall om du rekommenderar det? Vill göra något annorlunda på årsdagen som börjar närma sig =)

      Inte testat men låter spännande! Tycker absolut ni ska prova det. Tänker att det måste vara en väldigt annorlunda upplevelse att bara äta med två sinnen.

      Min sambo testade det i Berlin och har inte slutat prata om det, det var tydligen en riktig hit enligt honom. Han har tjatat i 7 år nu om att han vill bjuda ut mig på det, men det måste vara den i Berlin eftersom den i Stockholm inte alls är lika bra. (Påstår han utan att ens ha testat den i Stockholm) Han fick inte ens ha klockan på sig eftersom visarna var självlysande. Jag är sugen på att prova men vill inte åka hela vägen till Berlin bara för det.

      Jag rekommenderar det inte. Fick panik och bara började gråta typ direkt (tyst till en början). Lyckades halvt slaffsa i mig första rätten och svepa vinet innan en av servitörerna frågade om jag ville hoppa av, och det ville jag ? men många har haft en bra upplevelse! Men kan starta massa konstiga känslor uppenbarligen ?

        Alltså folk som börjar gråta för ingenting.. herregud.

      Jag har varit på den i Berlin 2 gånger och ÄLSKAR DET! En gång med maken en gång med tjejkompisar. Matupplevelsen är fantastisk och man sitter där i flera timmar och pratar och umgås för man blir ju inte distraherad av massa annat och det är bara så fantastiskt. Inte provat den i Stockholm men jag ger konceptet tummen upp!

    Någon som opererat bort livmoder/äggstockar? Jag ska snart in och är ganska nervös, inte minst för läkningstiden.

      Jag fick operera bort ena äggstocken pga att en cysta växt och snurrat äggstocken så den ”dog”. Det gjorde fruktansvärt ont, så operationen kom som en lättnad. Nu tog jag som sagt bara bort ena äggstocken, men mådde superbra efteråt. Låg kvar på sjukhuset till dagen efter, var hemma från jobbet två dagar och sen var jag ganska återställd. Håller tummarna för dig och att allt går bra! <3

    Hudterapeuter!!! Alltså inte läkare. Hur vetenskapligt är det? Är det baserat på verklig forskning? Vad får man lära sig på em sådan utbildning? Ska man lyssna på en hudterapeut?

      Det beror på vilken utbildning ”hudterapeuten” gått. Idag finns ingen reglering för vilka som får kalla sig hudterapeut.
      Men ja, du kan lyssna på en hudterapeut som gått en utbildning som godkänts av SHR och Cidesco. Där får du lära dig anatomi och kemi som har vetenskaplig grund.

    Att bjuda in en ny till samlag med existerande partner. Fördelar/nackdelar?

      Pratar du om en trekant?

      Fördelar: kul att uppleva en fantasi

      Nackdelar: inga så länge ni har pratat igenom det ordentligt och inte är svartsjuka av er. Kör hårt, ha kul och se till att alla njuter!

    Någon som vet om det finns typ promemadappar eller cykelapppar? Jag har så kasst lokalsinne och vill komma ut och promenera och cykla i höst. Men jag vet inte var jag ska bege mig utan att riskera våldtäkter. Jag bor i Eskilstuna, om det är någon hjälp.

      Går det att cykla en bit till Torshälla? Behöver inte vara hela vägen, men det kanske finns OK cykelvägar, och så är det hyfsat svårt att cykla vilse …

      Bestäm en rutt i förväg och mmsa den till sambo/vän/familjemedlem. Sen kan du bara smsa när du ska ut och bekräfta att du är hemma igen när du är tillbaka.
      Gå inte ut efter skymning i shady områden. Undvik skogar och landsvägar.
      Gå där det är belyst och går/bor människor.

      Våldtäcksrädslan är lite överdriven.
      En tjej på jobbet vågar inte gå och habdla ensam-hon bor i Skanstull. Lite feg och begränsande men jag vill inte trampa någon på tårna, vissa har sämre erfarenheter av männen som härjar på gatorna. Statistiskt så är risken att du bli angripen och våldtagen på gatan väldigt låg. Undvik musik i öronen och ta med pepparsprej.
      Var inte feg men var försiktig.

    Någon som har bra tips på hur man tar tag i sitt liv?
    Fastnat nu i ngt segt vakuum som bar gör allt jobbigt värre eftersom jag inte tar tag i saker. Känns som om jag saknar en inre motor. ?

      Önskar jag hade ett bra svar på det, känner samma. Brukar få lite motivation till saker varje gång det blir ny årstid dock, inget som du känner igen?

      Jag lider av väldigt många mål, men ingen plan. Håller på att börja i den änden, kanske att det kan fungera för dig också?

    mycket nyfiken på vad Kenza skulle svara idag på frågan om vem hon skulle rädda om lägenheten brann, vad tror ni?

      Jag hoppas att hon svarar barnet. Det tror jag också att hon gör men det är väl en sån situation där instinkten tar över när den väl inträffar.

      Läste om en snubbe på fartyget som smugglade över människor till Malaysia och sjönk i Indiska Oceanen för många år sedan. Hans son och bror hamnade i havet och han var den enda som kunde simma. Han hade valet att rädda en av den och han valde att rädda sin bror.
      När han frågades om hur han tänkte så sa han något i stil med ”jag kan skaffa fler barn men aldrig en till bror”. Han var ju självklart förkrossad och höll på att gå under av sorg men..instinkten…den fungerar på ett djupare skikt.

        Tror ändå att de flesta skulle välja sitt barn i den situationen… På något sätt är man ju skyldig barnet det, att skydda och ta hand om barnet som man valt att sätta till världen.

    Hej fina!

    Undrar om någon har erfarenhet av lång, låååång menscykel. Min är i snitt 62 (!) dagar lång men är oftast sen. Just nu är den 24 dagar sen. Har varit såhär sen jag fick mens för 5 år sedan, är nu 19 år. Inte gravid. Tar inga mediciner eller preventivmedel. Har genom åren bara tyckt det varit skönt med mens så sällan, men blir mer och mer stressad över att en lång menscykel klassas som ex 42 dagar, medans min är 20 dagar + längre. Kram

      Japp, upp mot tre månader är inget ovanligt för min del. Olika i perioder dock men jag är som du, tycker det är skönt bara. Vet inte när man borde kolla upp det egentligen, men så länge man känner att man mår bra så borde det väl inte vara några problem tänker jag. 🙂

      Jag hade också lång menscykel som yngre och fick diagnosen pcos, i samband med diagnosen fick jag reda på att för långt mellan blödningarna kan ge ökad risk för cancer. Jag fick provera utskrivet för att starta blödning var tredje månad om den inte kom igång av sig själv. Jag vet dock inte hur det är med cancerrisken utan pcos diagnos. Men jag rekommenderar ändå att kolla upp det hos gyn, det är alltid skönare att veta varför ens kropp gör som den gör och det blir enklare att ta hand om den. Nu som äldre slipper jag proveran och kroppen tycks gå efter klockan, det är tydligen ganska typiskt med just pcos att det blir bättre med åren.

        Pcos här med. Glest mellan menstruationerna kan innebära att man aldrig har ägglossning. I mitt fall var pcos=infertilitet.

        MEN pcos-patienter är ofta lyckosamma ivf-patienter, eftersom man har många ägg, och vet precis var problemet sitter. Nu har jag två barn.

    Ingen som säkert kommer svara på detta, men here we go. Jag och min sambo har levt tillsammans i många år nu med några uppbrott i bagaget och nu har vi en sån underbar liten tjej på 8 månader. Men jag är så olycklig. Vi bara bråkar. Jag är elak för jag får inte det jag behöver och som jag måååånga gånger kommunicerat till honom. Jag är den som tagit ansvar för hushåll och mat etc och nu har jag kommit till min slutpunkt. Jag vill inte vara med honom längre, men det gör sååå ont ändå!! Jag känner mig SÅ oansvarig att ha skaffat barn med honom samtidigt som vår dotter är den mest fantastiska lilla människa i världen. Jag känner mig så misslyckad som inte kan hålla ihop oss, men samtidigt så längtar jag så mycket efter en man som ser mig som verkligen visar att jag är hans allt. Ångesten bara tar över för separerar jag så känner jag att jag sabbar min dotters liv. Men jag orkar inte leva så här mer… känner mig bara så patetisk som har hamnat här. Jag som brukar beskrivas som en stark och självständig tjej sitter här nu mammaledig utan någonstans att ta vägen. Just ikväll har jag druckit flera glas vin för att dämpa min ångest (har ALDRIG gjort något sånt tidigare och självklart inte inför dottern) vill bara få någon sorts tröst då alla mina vänner är aningen nyblivna lyckliga föräldrar eller planerar bröllop etc. Känner att jag inte har någon att dela min situation med.

      Kände likadant i många år, kunde inte separera pga barnen intalade jag mig, till slut efter jag varit otrogen på fyllan insåg jag hur olycklig jag varit under så många. Mitt råd är att gå innan det går för långt, ångrar så att jag stannade och sårade mitt ex. Lever idag med en annan man och barnen är inte olyckliga för att deras föräldrar är skilda. Lycka till och ta hand om dig.

        Tack för att du orkade svara. Jag har tagit beslutet att lämna honom även om det kommer vara sjukt tufft nu i början. Har insett att jag förtjänar mer ❤

      <3 Du är inte ensam

      Oj, tror bara av att läsa din text att du kommer känna dig så himla befriad, du måste bara hoppa över det här första hindret som är att göra valet att lämna. När su gjort det löser sig allt. Tänk på allt skit du står ut med, och hur mycket du längtar efter ett nytt liv. Barnet kommer det nog inte vara någon fara med, ju yngre, desto mindre förstår hon.

        Tack för ditt svar ❤ jag har beslutat att jag kommer gå min väg och bygga upp ett liv för mig själv och dottern ❤

        Tror mitt svar hamnade i modd då jag skrev vad han brukar säga till mig när vi bråkar. Men jag har nu sen vår baby kom nästan varje vecka blivit kallad för väldigt grova saker som man inte säger till sin partner och här om dagen spottade han efter mig.. vill inte visa min dotter a4t man ska leva i en sån relation. Så tyvärr är det inte ert alternativ att vänta…

      Gör ingenting förrän barnet är minst ett år. Det är en kris att få barn och första året är det skumpigt och man är hormonell och lider av sömnbrist.

        Vad är det för värdelöst svar? Är det bättre att hon är kvar i ett förhållande där hon inte mår bra och att det, med största sannolikhet, kommer att bli sämre? Det är väl bättre att hon gör nånting nu då alla har en chans att må bättre.

          Det finns en poäng i att man brukar säga ”att ta beslut under barnens två första år är som att ta beslut på fyllan”. Är problemen allvarliga ska man oklart lämna, men precis som första anonym säger så är man sannolikt ännu i en hormonell overload när man har en 8-månaders.

        Tyvärr så orkar jag inte vänta så länge för att se hur det går. Bråken har eskalerat till den grad att jag på daglig basis blir kallad för tex ”hora” eller ”fitt-cp”. Blev kallad så redan när jag var gravid vid några tillfällen. Tänker inte ta sånt och tänker inte visa min dotter att så ska en relation se ut…

      Kära Pia,
      Det är fruktansvärt svårt att ha barn och att försöka balansera mellan att vara nybliven förälder och hålla igång sitt förhållande är inte det lättaste.
      Mår du dåligt så tycker jag att det är självklart att du kanske bör fundera på att skaffa en eget boende. Att vara kvar i ett dåligt förhållande pga att ni har barn är bara idiotiskt.
      Ha inte dåligt samvete för att du skaffade barn med honom. Hur skulle du kunna veta att det skulle bli så här?
      Fokusera på dig och din dotter istället. Ni förtjänar att må bra.

      Ps. Du vet inte hur dina vänner egentligen känner. Alla vill alltid visa upp sina bästa sidor. De har det troligen också jävligt jobbigt många gånger.

    Är det ngn mer än jag som ff läser Monas Universum? Jag gör det bara för att…ja störa mig egentligen. Hon är verkligen 50-årskrisande Brommakärring personifierad, och jag KAN inte sluta läsa och förfäras. Hennes ”skönhets”ingrepp är katastrofala, hon namedroppar konstant (senast var hon och åt med Alexandra Rapaport och Loreen, och missade INTE att nämna detta i bloggen, liksom i förbifarten som att det inte var något kooooonstigt aaaaaalls), alla vänner är snygga eller norra Europas smartaste/bästa/mest framgångsrika osv… Hon är som en trafikolycka; jag K A N inte sluta glo!!!

      Ungefär som Isabella Löwengrip och Anna Book, med andra ord …

      Man får osköna vibbar när man går in på den bloggen!

        du behöver inte gå in här

      Tror jag måste börja följa den bloggen och särskilt nuförtiden när Bella är så trist och passé! ?

    Ja, rampljuset verkar otroligt viktigt för Cissi.
    Det jag undrar mest över i hennes inlägg på Gardets är ändå det där om att de väljer att åtala ”en kvinna med två små barn”
    Eh, va? Ska inte småbarnsföräldrar få åtalas? Gäller det enbart kvinnor(förmodligen, eftersom det är Cissi som uttalar sig) eller gäller det även män?
    Hennes barn har ju dessutom en pappa, så det borde ju fungera utmärkt.

      Att åtala en man med små barn är inte samma sak som att åtala en kvinna med små barn. Det är A1 i Dracula-Feminismens Ankdamsapartheid. Bra noterat!

    Greppar efter halmstrån nu men mår så dåligt. Jag går genom ett helvete, jag är utmattad och nedstämd med enormt mycket ångest och oro (massa hemskheter inom familjen, jobbet osv) och min kille är en SÅN JÄVLA IDIOT! Jag vänder mig till en psykolog och får nu hjälp. Men han säger bara att jag är lat och bitter, blir arg på mig när jag inte orkar gå till gymmet för allt som händer mig. Hans teori är att gymmet botar allt men han fattar verkligen inte vad jag går genom. Han säger att det bara varit problem i mitt liv sedan vi blev tillsammans men det är ju saker saker som händer omkring mig som jag inte ens kan påverka! Jag känner att jag hela tiden anpassar mig efter hans liv för att han är den som har mycket att göra, jobbar sena kvällar osv. Så jag fixar allt i hemmet. När jag försöker prata med honom om min oro så är jag en bråkig osäker brud. Jag skulle dö om jag försökte leva hans liv en halvtimme osv. Han får mig att må så mycket värre! Jag vill bara ha lite stöd, vill inte att han pushar mig eller ska lösa mina problem. Så sitter han bara och blänger argt på mig och säger att JAG är dum när jag försöket sätta gränser. Han får mig att känna mig ur balans och vilsen, fast jag egentligen inte är det…

      Du är inte tokig! Ta dina pinaler och dra. Finns det någon kompis du kan bo hos, tills du hittar nåt eget? Kram!

        Du Är INTE tokig.
        Lämna honom NU.

    Cissi Wallin är en ledargestalt i patriarkatet och alla de senaste bråken kan med fördel ses utifrån detta sanningsperspektiv. Att hon inte ens vill ge Kajjan tillbaka pengar för sina egna kostnader och utlägg, ja det kan mycket väl bero på att hon hatar kvinnor (så länge de inte gör exakt som hon vill och kräver) (Patriarkatets DNA)

    Ta det me en man , vänd dig till juristen…

    Nu tycker jag vi önskar henne lycka till efter sin kometkarriär! Vad blir nästa stora steg? Att brinna upp i atmosfören och ha ett stort sista impakt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.