Nellie Berntsson köper hästgård

Jag sa ju till er att nästa mål i livet var att ihop med mina föräldrar köpa en hästgård. En egen. Där de alltid ska vara kul att vara på, kunna ha träningar och bygga vår verksamhet ännu större .

Nu är den sann. Efter oroliga dagar med budgivning och knip i magen. Skrevs papper igår. Den är vår . Mina hästar ska få bo ”hemma”

Den ligger i Skåne och är perfekt för oss. Tänk att jag som 9 åring började resan med blogg och sociala medier. Byggde upp denna verksamheten med hästar och nu kunnat vara med och investera i denna gård.//Nellie Berntsson

Efter att ha klagat på stall på stall och gång på gång flyttat sina hästar så får man väl hoppas nu då att den här hästgården är allt hon och hästarna någonsin kunnat önska sig.
Än så länge har hon inte avslöjat var gården ligger, mer än att den ligger i Skåne men de kommer säkert..

Stort grattis till köpet!

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    spännande 🙂 får se om clickbaiterskan avslöjar mer snart

      Tyckte du hon skulle säga något innan kontraktet skrivit eller? Klart man blir glad över såna saker och då vill man dela med sig av glädjen, även om man inte kan säga orsaken.

        Nej, hade inte tyckt att det var ett dugg konstigt om hon väntade med att lägga upp att de köpt gård 🙂
        Hon gör sådär betydligt oftare än när hon köper hästgård så att säga.

          Fast att köpa en hästgård är ju en ganska stor sak..

            ja, det höll jag ju med om, men hon gör likadant annars också 🙂

      Du har nog missuppfattat vad clickbait betyder 🙂

        det tror jag inte 🙂

          Jo 🙂 clickbait är om du sätter en rubrik som är väldigt överdriven och inte stämmer överens med innehållet. Tex om du döper blogginlägget/videon till ”jag har varit otrogen” och sen handlar det i själva verket om att du drömt att du var otrogen. Det är en clickbait. Detta är ingen clickbait.

            Klickbete (från engelskans clickbait) är en pejorativ benämning på en ”vilseledande eller överdriven text eller bild som ska locka folk att klicka på en länk på en webbsida”.[1] Modellen, som bland annat kommit att förknippas med Upworthy (grundad 2012) och andra viralsajter, ser ofta ut så här:
            * en rubrik som består av två fraser
            * ett känslomässigt löfte
            * undanhåller viktig information för läsaren[2]

            De två sistnämnda gör hon ofta. Tack for your information.

              Tack för informationen ?Jaså? Det har jag aldrig tänkt på. Ge gärna ett exempel. Men som sagt, i detta fallet var det ingen clickbait.

                Hon brukar lägga upp på instastory ”in o läs om bla bla” så ska det va nått som låter jättespännande o så kommer det ett inlägg där hon typ inte berättar något av intresse. Hon hintar lite om något, men berättar inget, utan hon säger att hon ska berätta imorgon, på månd eller i veckan osv. Det gör hon väl så gott som varje gång det händer något. När hon köpt ny häst, sålt häst, bytt stall, köpt ställe, fått hem nån annans häst, gjort en plansch, skrivit en bok, designat några glasögon osv.

            Precis som aftontidningarna gör då och då. Inget nytt fenomen men alltid lika roande att läsa.

    Starkt jobbat! 🙂 Fin förebild.

    Jag antar att gården kommer att drivas som ett företag och att det bl.a. är därför familjen också finns med på ett hörn. Nellie är ju bara 18 år och banken kan nog vilja ha lite mer säkerhet innan de lånar ut så stora pengar – fastän Nellie nog har en hel del att lägga kontant, misstänker jag! Jag undrar mest hur det ska fungera med Olav – han har knappast några pengar att lägga i köpet men kommer ju ändå att vara en ytterst viktig person i företaget, rätt så oumbärlig till och med. OM (vilket vi hoppas inte sker) det tar slut mellan dem, kommer han då att gå utan att få ut något för de år (?) han lagt ner i företaget? Jag hoppas att de är kloka nog att ha gjort upp om dessa bitar i ett kontrakt av något slag.

    Det ska bli spännande och roligt att följa! Undrar om föräldrarna ska bo ihop med dem på gården – eller bo kvar i det gamla huset och enbart vara delaktiga som delägare?

      o andra sidan får Olav väldigt många möjligheter som han inte hade haft utan Nellie, så även om det skulle ta slut och de inte har något kontrakt så har han ju inte precis gått lottlös 🙂

        Har också hoppat av andra möjligheter. Hoppas att han får ekonomisk kompisation.

          Vadå? Han har iaf aldrig tävlat på den här nivån förut o han har själv sagt att detta givit honom helt andra möjligheter ?

          *kompensation

      Varfor kontanter??

        Kontantinsats. Man kan inte låna hela summan.

      Nellie stog som köpare, ägare i början på kustenvägen:)
      Roligt med gård och grattis till de alla.

    Nån som vet vilken gård?

      Kan bara spekulera, men om man går in på hemnet och söker på slutpriser för gårdar i skåne finns det inte så många alternativ, om det nu stämmer att papprena skrevs igår.

        Vilket jättefint hus!! Inte superdyrt heller.

        På sin blogg förnekas det att det är Snårestadsvägen men det är inte säkert att det är korrekt

          Tror inte det är den. För lite mark för en hel hästgård.

            Hon är väl inte känd för att ha hästarna i stora hagar så det räcker säkert.

            Men det finns inget ridhus vilket gör det svårt att driva verksamhet.

            Håller med. Tror inte det är Snårestad. För långt från Malmö och liten gård. Möjligen böckmann center i höllviken. Stor anläggning, ridbana och ridhus Bostadshus där det står att nedanvåningen är för en familj och ovanvåningen är en större lägenhet med egen ingång. Om nu hennes föräldrar o syster ska med i flytten.

              Det är inte Böckmann för det är sålt redan till en annan familj 🙂

          Kommentaren och Nellies svar är borta nu.. så det är nog den gården ändå.

            Det tänker jag också att det är. Den kommentaren försvann illandes kvickt. De bor ju vid Snårestad redan så.

              Gör de? Var hon bor verkar för mig vara en gåta om man läser vart hon har hästarna uppstallade( gissningsvis blädde) , då hon kör fram och tillbaka och tycker det är en kort sträcka, o Snårestad – blädde är inte en kort sträcka att köra flera gånger per dag.

                Hon bor för närvarande i Abbekås, i ett hus mitt i byn längs vägen. Det ligger vid havet någon mil väster om Ystad typ.

      Om det inte är Snårestadsvägen så kan det vara ”Gamla Gästis” i Blentarp. Den gården har varit till salu länge. Finns flera boenden på gården. Såldes iofs 15 augusti står det. https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:qV-WSmQ9zOUJ:https://www.hemnet.se/bostad/gard-14rum-blentarp-sjobo-kommun-gamla-lundavagen-2207-13918045+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

        Nu kanske ägarna inte flyttat ut/folk redan flyttat in, men gården är i bruk som det ser ut nu. Kör förbi där i princip dagligen, så det är vad jag sett i alla fall. Om det är av Nellie är en helt annan fråga, dock.
        Den gården har varit till salu rätt mycket det sista, även fast den ser väldigt fin ut utvändigt

          Den ser superfin ut. Men har aldrig fattat hur man rider ut när man har häst där? Kommer man ut i skogen via en väg bakom gården? Jag hade personligen aldrig vågat ge mig ut på ”stora vägen” för att komma till Karup eller Simontorp med häst, folk kör som dårar där.

            Hade heller aldrig vågat rida på vägen där, men finns en väg bakom gården som leder in i en superfin skog! Hur fina slingor som helst i skogen. Sedan finns det en ”väg” på andra sidan vägen som går längs en åker, ungefär

              Åh, låter ju hur härligt som helst!

          Det kan ju vara inflyttning i höst? Kan ju ibland ta flera månader från kontrakt till inflyttning

        Hahaha, det är inte hon som har köpt den i Blentarp då jag är nuvarande ägare så kan jag med säkerhet säga att det inte är hon 😉

        Nej för Den gården köptes av Sara i somras

      Ja den ligger granne med Tobbe Larsson! 7 boxar i stallet och inte så mycket mark till

        Tror inte de vill bli grannar om man säger så…

          Berätta mer!

          Spill the beans!!

          Man blir ju så nyfiken! De hade ju massor med samarbeten planerat 2015/2016 om jag inte minns fel. Vad hände?

      Nej, usch!
      Du behöver inte veta var hon bor. Obehaglig fråga!

    Hästfolk ???

      ???

    OT sorry!! Är det bara jag som tycker att Rebecca överdriver med sitt bröllop?

      Who?

      You are not alone

      Rebecca Stella är allt som är fel på det här samhället. Sönderopererad, ytlig och världsfrånvänd. Hela hennes liv är överdrivet inkl hennes bröllop. Kräks av henne.

      Överdriver är väl bara förnamnet. Möhippa x 2, bridal shower, parfym-release vilken helt kretsar kring bröllopet, tre bröllopsklänningar som det hypats om i flera månaders tid, youtubeklipp med Q&A gällande bröllopet….. Upptäckte häromdagen att hon även lagt till att hon gifter sig i september i sin ”bio” på Instagram. Fattar att ett bröllop är en stor upplevelse men come oooon….. ?

        U.S of a.

          Rebecca Simonsson har väl rötter i såväl Libanon som Borås om jag inte missminner mig. Klart klänningarna ska hypas!

            I USA är en liten Cola två liter. Say no more.

    När en människa har nått sitt mål i livet finns det bara en sak man kan säga:

    Grattis!

    Åhhh vad roligt ? har inte den blekaste aning om vem hon är? Aldrig hört talas om.. Men hästkärleken har jag också och drömmen vore ju en fet hästgård nånstans ??? jag får nöja mig med att vara medryttare tills vidare, det är inte så fel det heller, när det ekonomiska ändå sätter stopp för nån storslagen hästgård.?

      Camilla har också jobbat med hästar. ?

        och? ingen fråga

        Jag har också arbetat med hästar!

          #metoo

            #InteAllaAnonyma

        Har hon?

    Häftigt! Stort grattis till familjen! ?

    Varför raderar du saker som du de facto har sagt Camilla?

      Jag ser inte relevansen i att posta kommentarer från 2016 NU?!

        Relevansen var ifall du har utvecklats. Det tycker inte jag och tydligen fler med mig.
        Detta är hur dryg du velat vara om du vågat säga allt du tänker, men nu är du inte längre anonym på din blogg.
        Kritk är till för andra men inte om dig? Retorisk fråga.

          OBS, jag är inte TS.

          Vad spelar det för roll?? Detta är Camillas blogg. Gillar du den inte så läs den inte

            Nej, du har rätt. Detta är tydligen en blogg för de som är lika dryga som innehavaren. Du känner dig bättre hemma här än jag gör.

              Men lägg av nån gång din mupp, ingen bryr sig om vad du tycker

                Dryg nr 3.

                  1. Alla är dryga mot dig – av nån anledning.
                  2. Ingen är dryg men du upplever det så – av nån anledning.

              OMG!!! Sluta lek martyr???

                ??‍♀️

          Nähä..okej?

            Ja, exakt samma nu som då. ?

              Hon tjänar ju pengar på att du är inne och läser, nu som då, så.. din poäng?

    detta kändes inte så relevant 🙂

      Det tycker jag.

    Stort grattis till Nellie med familj!!

    Du har nog skrivit fel datum på kommentarerna. (Eller skapat själv?) kan inte hitta de på det datum du angivet

        Men du har ju skrivit 2016-02-16 över???? De flesta av oss utvecklas som individer med tiden. Camilla har gjort ett hästjobb med denna blogg på 3 1/2 år. Vad vill du ha ut av kommentaren??? Vill du ha en klapp på axeln??

          Eeeeh

          Du är lika dryg som Camilla.
          35 år vs 38 år? ?

            Ja man kan faktiskt utvecklas som person även när man blir äldre. Livet är inte över efter 25

          14:54
          Vad menar du? Har du läst inlägget? Allt står där. Bloggen var ny och det tog väl ett tag innan Linnea hittade hit?

          Och va dryg du är. ?

            Linnéa? I kommentaren som Då och nu skrivit står det 2016-02-16? Varför lägga ner så mycket jobb på att sitta å kopiera och sen skriva fel datum? Vad ställer frågan igen vad ska vi diskutera att Camilla utvecklats SIN blogg sen 2016?

    Känns som eliten inom hästsport har gårdar i Skåne? Hur kommer det sig? Kan tillägga att jag förövrigt inte kan något om hästsport.

      Kanske för att det är närmare att ta sig ut i Europa från Skåne än om man bor uppe i landet. Vet ej men kan vara så.

        Väder?

      Billigare, snabbare och enklare att ta sig utomlands. Fler tävlingar. Hade en bekant som jabbade i Holland där var det ett ställe som hade tävlingar varje tisdag (unghäst) och varje helg.

        Okej! Tack för svar!

      De pratade om varför i SVT ryttareliten. Då var det främst klimatet som nämndes. Man är ute/i ridhus så stor del av tiden, att man behöver de lite varmare klimat som är i Skåne. Plus säkert också närheten till kontinenten.

      Såg att en gård i grevlunda såldes före visning, också den här veckan. Minns inte om den hade stall.

      Inga tävlingarvibNorrland

      Närheten till övriga Europa ??

      Dels finns det mycket hästgårdar i Skåne och sen är det smidigt att ta sig ut i Europa utan att behöva spendera x antal timmar/dygn på att bara köra genom Sverige.

    ääää Va?????

    Jag har INTE legat med Nelly!
    Många rykten som flyger omkring, men jag är och kommer att vara oskuld tills jag gifter mig! Tror inte på sex före äktenskapet.

      hahhaha va?

      okej…?

    Skulle inte Nellie flytta hemifrån?

      Föräldrarna bor nog kvar i gamla huset. Gården drivs nog som ett företag och Nellie och Olav bor där själva. Om jag får gissa.

        Jag tror föräldrarna flyttar med. Hade varit mardröm för mig när jag var 18 ?

        de flyttar nog garanterat med. Tror de (framförallt hennes mamma) gör ganska stor del av jobbet med hästarna och på en ev. gård och tror även att de också vill bo på gård 🙂 många tycker nog att det vore mardrömmen att bo så tillsammans med föräldrarna, men jag tycker att det är mysigt! driva allt ihop och jobba tillsammans. kul för dem 🙂

          Jag har bott på hästgård med mina svärföräldrar i …. skulle tro 6 år i alla fall. Det var inte hälsosamt….. Milt uttryckt.

            jag bor också på hästgård med min familj, det är trevligt 🙂 så det är nog olika för alla 🙂

              Har man separat boende, typ flera byggnader, går det nog bra. Vi delade allt utom sovrum. Jag var mycket nära att bli galen.

                Hehe det har jag också gjort tills ganska nyligen. Inga problem 🙂 beror nog som sagt på hur man är som person. Tror jag hade kunnat bo var som helst mer eller mindre

          Ja, man blir extremt bunden av att helt själv ta hand om en gård med hästar. Någon måste finnas till hands inte minst för utfodring 3-4 ggr om dagen plus allt annat. Kan mamman hjälpa till med detta är enormt mycket vunnet. Om de inte tänker anställa folk, men sånt kostar ju. Nellie har lagt ut info om att hon tar emot praktikanter, hoppas bara att det inte betyder oavlönad stallhjälp, något som det pratats mycket om; hur unga hästtokiga tjejer utnyttjas i stall som gratisarbetare. Förhoppningsvis är Nellie mer proffsig än så och betalar praktikantlöner.

            Gymnasieelever som gör sina praktiker ska inte få betalt.

              Utför man arbete ska man ha betalt. Det är oetiskt att inte betala och dessutom mest troligt även olagligt.

                Nope. Stämmer inte. Ring skolverket imorgon och få det jag skriver bekräftat.

                  OK. Du är lärare. Som du vet råder det lärarbrist landet. Ponera då att läget blir akut och Stefan Löfven eller någon annan socialistisk galning utfärdar diktat om att denna brist måste åtgärdas. Han förbjuder därför lärarutbildade att ta andra jobb än som lärare. Sedan får du när du placerats på en skola veta att du inte kommer få betalt heller, för pengarna är slut.

                  Skulle du finna dig i obetalt och påtvingat arbete? Om det är det gymnasiepraktikanter blir utsatta för är det läge att larma, för det handlar om slaveri. Särskilt om gymnasiet blir obligatoriskt.

                    APL är en del av utbildningen. Jag hade många veckor obetald praktik under min lärarutbildning. Menar du att jag borde fått betalt? Den dagen jag var färdigutbildad och började jobba fick jag lön. Förstår inte moralpaniken här.

                    Det är fritt fram att välja gymnasieutbildning. Väljer man en utbildning utan APL så slipper man praktiken. Den är inte påtvingad någon mao.

                  Men nu pratar vi inte om gymnasieelever som hör praktik via skolan. Utan om ett känt problem där hästintresserade (ffa) unga tjejer jobbar och sliter gratis för att få vara med hästarna. Hästägare och stallägare utnyttjar deras passion och ger inte betalt för det enorma arbete de lägger ner. Det har skrivits mycket om detta på senare tid och det är ett problem. Förhoppningsvis är Nellie proffsigare och betalar skälig lön. Att kalla nåt ”praktikplats” för att slippa betala för utfört arbete är ett oskick!

                    Det stämmer. Jag opponerar mig inte mot det. Har undervisat på naturbruk (häst) och har själv en dotter på ridsportsgymnasium. Det jag påtalade är att det inte är olagligt, ovanligt eller märkligt med obetald praktik (APL) inom hästnäringen.

                    Många elever är ute 5-8 v/stäck och det är både gratis arbetskraft för de som tar emot och en nyttig erfarenhet för elever som hamnar hos en duktig ryttare.

              Men de ska ha handledare och borde väl vara en certifierad anläggning och inte hänga med annan tonåring.

                Ja men det finns inga krav på tränarlicens eller handledarutbildningar för att ta emot praktikanter.

                  Tycker det borde vara ett krav och kvalitetscheck från skolan. Är ju ändå en rätt riskfylld miljö och en olycka med skadestånd är inte så kul.

                    Absolut. Det går att göra mer. Dessvärre råder det brist på bra praktikplatser, skolverket borde se över det.

          Josephine har nytt jobb så 🙂

    Vilket syfte har du med denna högst ointressanta kommentar? Tillför nada. Så, spring och lek på ”en annan” sajt är du snäll.

      Tala för dig själv!
      Jag tycker att det var mycket intressant att höra hur dryg hon egentligen vill va om hon bara inte var rädd för att inte va omtyckt. På den tiden visste ingen vem som låg bakom b-bevakning så hon trodde att hon kunde dryga som anonym.

    Det ser hursomhelst ut att vara lite glöd mellan Nellie och Pojkvännen 🙂

      Ja det vore ju tragiskt om den falnat redan efter 4 månader.

    Är hon ännu en self-made miljonärsbloggerska eller en rikemansdotter?

      Inte rikemansdottern som jag uppfattat det.

      Utan pengar hade hon absolut levt övre medelklassliv men köpt sina hästar själv med bloggpengar sen forever ago.

        Hur många besöker hennes blogg varje dag? 300? Bloggpengarna räcker nog inte ens till en häst, än mindre kostnaderna för den.

          Hon drar nog in en del på reklam och spons fortfarande även om intresset för bloggen nog har falnat rejält.

          Det räcker nog gott och väl med tanke på att hon har blogg, sponsorer, samarbeten, gett ut 2 böcker, gjort serier på viafree, sålt hästar m.m. Tror hon drar in bra med pengar. Annars skulle hon aldrig haft råd med hästarna hon har nu.

            Böckerna drar inte in många kronor, tro mig, jag jobbar i branschen..,,,

    Jaha så det var inte böckmans center då de köpt?

      Nej det är det inte. Det är sålt till en annan familj 🙂

      Så mycket pengar kan de nog inte spendera.

    Mamma B hade ju fått ”nytt jobb” enligt insta för några dagar sedan, utan mer uppgifter om vad det handlade om. Är det hästskötare/hushållerska åt dottern då?

    Är för övrigt även tveksam till att bloggen kommer att ägnas mer tid och engagemang framöver – något som flera läsare efterlyst – alldeles oavsett bemanning så kräver det en hel del att stå för all markservice och underhåll på ett eget ställe och samtidigt fylla stallet med hästar och ha höga tävlingsambitioner… Bloggandet fortsätter nog att vara mer och mer styvmoderligt behandlat, med färre läsare som resultat.

      Fast att det är färre läsare är ju någon form av kommentarsfältssanning skapad av en några missnöjda läsare som ”funderar på att sluta läsa”. Tror folk är alldeles för nyfikna och har alldeles för stort behov av att berätta vad som är rätt och fel för att intresset ska svalna hos alltför många.

        Bloggen tror jag inte drar in så mycket, Instagram däremot och sk samarbeten (reklam). Det är där stora pengar finns. Nu tappar hon massor på instagram hela tiden men siffrorna är ändå höga och hon är en intressant reklampelare. Jag tror hon kommer att köra så många sk samarbeten hon kan och dra in extrapengar därifrån.

    ”Tänk att jag som 9 åring började resan med blogg och sociala medier.”
    Dvs. tänk att paddockmamman började resan med blogg och sociala medier när Nellie var 9 år.

      Men gud va fint ?

    Snårestasdsvägen i Snårestad, så klart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.