Två influenciska böcker på väg ut på marknaden

Det räcker inte med Jocke och Jonnas enskilda böcker, nu ska det ”John & Yoko’as” så det står härliga till med en gemensam bok med ett minst sagt inspirerat omslag. Jämför gärna med det här omslaget till ”Rollingstone Magazine”
Boken kommer handla om paret relation i rampljuset av sociala medier.
Deras bok kommer vara i en begränsad upplaga, så alla kids kan ju börja tjata på sina föräldrar redan nu för en utökad veckopeng/månadspeng. 🙂

Även Ida Warg   lanserar sin bok om sitt liv, och firar detta med publiks signeringar på de varse butiken.  Av omslaget att döma så verkar det inte om Ida tagit hjälp av en spökskrivare. (Jag skrev fel innan)

Sist ut är Rachel Brathen  aka ”Yoga Girl” med sin bok som – om jag fattat det hela rätt – smärta och hur man går vidare från den.

Sugna på någon av dem? No?
I am not surprised. 🙂

 

97 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför låter allt Yoga girl skriver exakt likadant? Följde henne under några veckor för ett par år sedan och hon verkar återanvända samma floskler. Har hon en new age bullshit generator eller hur gör hon?

    Deras publik orkar ju inte ens läsa en lång kommentar. Med undantag av Yogagirls kanske.

      De behöver ju inte läsa den. Bara tjata på mamma och pappa tillräckligt mycket för att de ska köpa den.

    Ser fram emot Isabella Löwengrips ”My Life: Lies, Blabs and Not So True Stories”. Förhandsbetala nu, för annars blir det inte någon pool innan snön kommer. Eller alls.

      ”Blondinbella – my truth and other lies”

        Haha!

        Klockrent ???

    Jag beställde Jocke och Jonnas bok. Har gillat deras andra böcker och gillar att läsa om andra människor, så why not liksom?

      Omslaget?? Kommer att tänka på en klängig jättebebis, eller en parasit……..

        Haregudrun – saknar ni fullständigt kulturella referenser? Får väl motvilligt credda J&J då, eller de kanske inte heller vet vilka de parasiterar på?

        http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2107768_2107767_2107761,00.html

        Marja, de har kopierat en ikonisk bild, jag tycker om originalet och att mannen är den nakna i bilden.

        Parasiterande mansbebisar är så den här säsongens no no. Verkligen ute som accessoar! Nä den går bort för mig!

        Har för mig att jag läste på nån grundkurs i juridik att man inte får göra en kopia på ett annat upphosvsrättsligt verk så som dom har gjort här….? Bilden alltså.

          Hoppas de blir stämda.

      Hej Jocke eller Jonna aka Ängelholmaren!

        Hej anonym. Är det inte tid att släppa såna trötta kommentarer så fort man säger något bra om någon? Jag är varken Jocke eller Jonna

    Vill läsa kajjans bok om kroppspositivt föräldraskap. Jag gillar henne och tror att det kan vara en bra bok. Hon brukar ha sunda och kloka tankar.

      (På tal om influencerböcker alltså. Är inte vidare intresserad av någon av de tre i inlägget.)

    OT! Kollar på Fartblinda på Cmore/TV4 play och ser att det är den serien som måste ha spelats in i Bellas hus… och finansierat hennes semesterhus den här sommaren.

      Gamla nyheter Sophia.
      Om hon har lagt sina egna pengar på en semester eller något annat måste väl ändå vara hennes ensak?

    Beklagar verkligen Camilla ❤

      Tack!❤❤

        Stora kramar. Är inte uppdaterad på vad som hänt men du har min omtanke.

          Mitt varmaste deltagande Cuamilla?En sommar går förbi det är drömmen om man kunde vinna. Tänd våra ljus det är nära till natten, nu är den blommande sommaren slut ?Nu blåser storm därute och stänger sommarens dörr, vi ser alla fyrar kring höstens långa kust och hör vågorna villsamma vandra?

        Beklagar! Sköt om dig. ???⭐️

        Beklagar ?❤️

        ❤️❤️❤️

      Jag också, verkligen ledsen och vet hur det kan kännas även om allas sorg är olika. ?

      Beklagar också CC! Cancer suger så hårt.

    Näe är det verkligen sannt att jag nu kan komma så nära mina Idoler … stön & pust –
    *** Nyper mig i armen ***

      Du kan inte nypa dig ur denna mardröm.

    Vilken influencer hade du velat skulle skriva en självbiografi?

    Jag såg verkligen fram emot Kissies, men den var en så stor besvikelse. För att vara ett samarbete mellan en journalist och en tjej som bloggat i tio år så var den så dåligt skriven och bestod mest av ”det var inte mitt fel.”

      Jag vill läsa Hannah Widerstedts bok. Prostitution, strippjobb, skumma kunder, droger, sex, aökohol, män, kvinnor, främmande land, nattliv och mer!

      Kanske för att jag lever 180° olikt liv.
      Blöjor, bajs, gråt, svensk vinter, sambo, kontorsjobb osv.

      Som det känns just nu… ingen. Jag har svårt att se hur man kan tycka att ens liv är så relevant för andra att man behöver skriva en bok om det. Eller man och man, de har ju knappast skrivit själva… Jag menar, vad har hänt dem som är så intressant? De är så unga och lever (utåt sett) ett extremt lyxigt liv. Mångas livserfarenheter verkar vara på noll. Jag vet att det kan finnas mer inuti en människa än den visar utåt, men de väljer ju själva hur de vill marknadsföra sig och därmed är de med och formar bilden vi får.
      Nej, jag är inte bitter eller avundsjuk.

    Suck, suck OCH suck!!!!
    VEM köper böckerna?
    Ungdomar idag orkar inte ens läsa ett 4-raders sms hur faaan ska de orka läsa en HEL bok?

      Bok och bok…

      Men guuuuud vilket jävla tjat det är hela tiden om ”ungdomar idag”. Ledsen att du är omgiven av ungdomar som verkar så förfärliga att de inte ens orkar läsa sms, jag ser mest otroligt ambitiösa och drivna ungdomar i samhället idag

        Det har suckats om ”dagens ungdomar” i alla tider. Nästan så att även grottmänniskorna gick runt och förfärades över ungdomarna.

        Men Emma dom ungdomar du pratar om kommer inte köpa någon av dessa böcker.
        Så ja det finns olika ungdomar.

      Ljudbok? ?

    Anna Book-boken ”Mitt liv i Märsta”.

      Mitt liv i Sigtuna

      Varför inte bara ”Book”

      ”Alla mina tårar” av Anna Book, en bokserie som aldrig tar slut.

        ?

    Min tid är lite dyrbarare än så

    ”Vi mot världen”….. Suck.

      Haha tänkte samma. Så tycker alla fjortisar som inte växt upp. Buhää alla är emoooot mig…

    Kan nån förklara vad Ida Warg är känd för? En helt ärlig fråga, har bott för länge utomlands och inte haft koll de senaste åren. Hennes vloggar verkar bara bestå av exponering av hennes son.

      Hon hade tidigare (innan sonen) en träningsblogg som sen kombinerades med mycket vegankost/recept.

        Hennes son är det bästa barnet i världen får man veta varje vlogg. Världens snällaste och aldrig jobbig. Hon är så duktig som är vegan, röker inte och så tränar hon varje dag. Alla som inte lever som henne och hennes ’man’ blir uthängda och utskrattade i podden.

        Typ så!

          Och du lyssnar på den podden?

      jag minns det som att hon helt plötsligt introducerade massa influencers till poledancing. Kanske minns fel? Men om hon kom hit för att dansa, och dansen var poledancing, så kanske det är en intressant bok ändå…

      Ida Warg har varit lite halvkänd rätt länge, hennes första tid i strålkastarljuset var när hon var med i programmet Floor Filler med bland andra Sean Banan (långt innan han blev en känd barnstjärna och istället jobbade som dansare). Det var kanske 2005? 2006? Sedan blev Ida den tredje generationen av Sun Block-tjejer, det ”bandet” som typ bara gjorde covers och turnerade i Östeuropa. Första generationen bestod av Rebecca Stella (då känd som Rebecca Simonsson) och två andra tjejer, sedan byttes de ut mot tre nya, som sen byttes ut mot Ida Warg och gissningsvis två andra, ungefär som det verkar fungera i Dollystyle. Efter det har väl Ida synts mycket på finest.se och liknande sidor där hon minglat på Stureplan, tror hon festade rätt mycket tidigare, hon såg dessutom helt annorlunda ut mot vad hon gör nu. Där någonstans hade väl också en blogg, tror hon har varit PT, hon hade en podd med Viktor Frisk, hon träffade Alexander Pärleros och gjorde det tursamma draget att starta Youtube-kanal i ett rätt tidigt skede när det höll på att bli stort. På det sättet har hon lyckats bygga upp en fanbase tack vare det knapra utbudet som svenska Youtube ändå hade för typ fyra år sedan. Hon har gjort en del collabs med Therese Lindgren, på det sättet har hon också fått fler följare. Har väldigt svårt att tror att hon skulle komma någonstans om hon startade upp idag, hon sticker inte direkt ut.

      Om ni anar en kritisk underton så är det helt korrekt, jag är inte hennes största fan. Tycker hon är så ofattbart tråkig. Om jag hade varit en duktig person hade jag också kunnat googla exakta årtal och uppgifter men tänkte att det räckte med en kort sammanfattning som kanske hade lite fel i tidslinjen 🙂

    Fredrik Virtanens och Cissi Wallins gemensamma bokprojekt: ”De kallar oss puckon”, den boken skulle de lätt kunna ha som dramatiserad talboksuppläsning i Globen.

    Lite komiskt att nya serien Fartblinda både använder sig av trading och blondinbellas hus!
    Spons?

      Menar du att serien sponsrar Bella eller att Bella sponsrar serien? Tror du det på allvar?!

    Har länge funderat vem som läser dessa böcker skrivna(?!) av influencers? Är det ens lönsamt, hur många ex kan man tänka sig att det säljs? 50? 500? 5000?

      Barn! I alla fall i Jocke och Jonnas samt Idas fall. Yogagirl däremot har en äldre följarskara

      Många fler tyvärr!

    Jag undrar om man skulle kunna sätta rätt influencer på rätt bok om man bara fick läsa baksidan. Alla verkar vara någon typ av psykisk ohälsa, gå sin egen väg och smärtsamma resor.

      Är det inte därför de är/blir influencers? Trasig barndom och söker nu bekräftelse?

    Varför tror du att Ida inte skrivit sin? Ser inget annat namn på omslaget..?

    Yogagirls bok är den enda jag är lite intresserad av att läsa, den handlar om sorg och hur man bearbetar den, hon förlorade ju sin bästa vän, farmor (eller mormor?) och hund under samma år, plus att hennes mamma försökte begå självmord.

    Det är nog bara de signerade kopiorna som kommer vara i begränsad upplaga, inte boken i sig. Eller?!

    Och snart kommer Petra Tungårdens bok ”Litet botox om dagen är bra för imagen”.

      Haha, älskar rimmet!
      Läs:
      Massage
      Fromage
      Komage

        potatismos
        äppelmos
        plåttermos

          Plåttermos! Ha, ha! Jag gick faktiskt på den …

    Ta hand om dig ❤️

    ❤❤❤till CamCam, vet hur jävligt det är ???

    Jag är sugen både på Idas och Rachels!

    Camcam, många kramar till dig ❤️

    ❤️ta hand om varandra❤️

    Vem har fått cancer?

      Vet inte?!

      Var tredje person får det.

    Hoppas f-n ingen köper Jocke o Jonnas bok. Hur många har de släppt nu? Suck. Nu sitter Jonna på sin instatsory och pratar om att ååh den här boken betyder såå mycket, den är sååå fantastisk den är som en duett som om vi sjunger duett och den passar för alla åldrar, det är en bok för alla, ååh jag gråter nästan bla bla.. Alltså HUR löjligt, blir sjukt irriterad, kräks.. Där sjönk hon i mina ögon.

      Jag tycker att hon sjönk i mina ögon när man först försöker och kämpar för att bli gravid i 5 år (enligt deras utsago) men sen gör abort när man lyckas bli gravid igen (för att det är för kämpigt med husbygget???). Really?

    Du är alltid snabb med att visa ( göra reklam för?) Jocke och Jonnas böcker med länkar och priser. Sjukt också att de försöker locka och sälja mer genom att skriva att det är ”begränsad upplaga”, och du skriver det också (fått betalt eller ombetts skriva det?) Det är ett försäljningsknep, troligtvis ingen begränsad upplaga – Gå inte på det! Och så Idas bok också med pris och länk.. gissar att det är reklam för dessa böcker el någon av dem och för Adlibris eller Bokus.

      Kan du inte anmäla det till RO, så att det utreds och beslutas om relativt snabbt?
      Den här spekulativa typen av kommentarer kommer jag ta bort den här jag ser dem. Jag är SÅ trött på dem!

      Förresten fick jag inspirationen till inlägget av Madeleine på Svenska Bloggare och lånade hennes bilder (vilket jag får).
      Antar att du inte är och gormar hos henne – trots att det är hon som är den gemensamma nämnaren och den som först skrev om det. Antar att du tror att även hon har ett samarbete med ett eller flera av företag.

        Js lugna ned dig ett hekto, det här är väl ändå spekulationernas moderblogg?

          Skillnad på skvaller och spekulationer. Så trött på 23:57-stuket, tillför bara dålig karma; det är det Familjeliv är till för.

      Kära nån vad du brer på.

      23.57 vad är det du inte förstår?
      BB kollar andra bloggar och bloggare.

    Som bibliotekarie är jag kluven till detta. Influencerböcker som är t.ex. skriven av en ”barnidol”, typ misslisibell eller therese lindgren, kan ge ett startskott till att läsa böcker. Dock som privatperson, och delvis yrkesperson, så tänker jag SNARK vad tråkigt det är med dessa böcker om deras liv. Dock de som jag tyckte gav någonting till bokvärlden, är Misslisibell(om mobbning) och Therese Lindgren(psykisk ohälsa).

    Kenza lägger ner sin podcast.
    Sista avsnittet ute nu.
    Blev bara 26 avsnitt ?

      Oj, ja, hon fick rätt mkt kritik för den. Den blev inte alls så poppis som jag hade trott.

    Till CamCam: beklagar sorgen ??cancer är skit

    Det är väl upp till dom? Att bli förälder första gången är en stor omställning, två barn inom ett år är en enorm utmaning.

    Sluta tyck om folks livsval, sluta skamma kvinnor eller par som gör abort. Du har ingen aning om deras innersta motiv eller egentliga situation. Inte ens när det gäller dom där två.

    7.02 Skäms på dig!

    Poängen med Jocke och jonnas omslag var att det skulle likna det omslaget. Det gick de själva ut med när en massa yngre kommenterade hur konstig bild de tagit (de hade inte koll på originalet)

      Jamen självklart var det det som var poängen! Frågan är dels: hur kan dom skymfa John och Yoko på det här viset? Försöker dom dra paralleller mellan deras egna kärlekshistoria och Lennon/Onos? Typ förbjuden kärlek mellan två excentriska personer blabla.. NÄJ fy skäms på er att stjäla en sån ikonisk bild och göra den som omslag till er billiga bok! ??

    Så jävla äckligt av dig att shama någon för en abort!

    Jo, Idas bok är skriven tillsammans med journalisten Beatrice Birkeldh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.