Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

788 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Först! 😉

      Och?

        Alltid provocerar det någon ?

      Men fixa det här jävla kommentarsfältet någon gång! Det suger att inte kunna delta i diskussionen för att var och varannan kommentar hamnar i något obegripligt spamfilter.

      Men vad helvete…. Den här bloggen suger..

        Gå inte in på den då?

      Gör som den där gamla sjuksköterskan jag känner tipsade mig om (lite ironivarning) köp nåt värdefullt,nåt som stiger i värde, i hennes fall rörde det sig om silverljusstakar hon hade som dop present till nån unge. Hon var själv helt allvarlig och seriös.

    Vill komma i form efter preggot och eftersöker ers bästa tränings/motivation/mathacks! Typ ”drick ett glas citronvatten innan maten” eller ”spring extra snabbt dom sista minutrarna på löprundan”. Är en tränings och konstintresserad människa så behöver ej veta the basics, men tycker det är kul att höra om folks guldkorn ?

      Jag brukar planera in träningspass innan typ nåt tv-program som jag är intresserad av börjar, typ löprunda 1 h innan ett formel1 grand prix så jag måste springa min runda jävligt fort för att hinna hem i tid för vill ej missa starten!

      Jag har satt i system att börja på ny sport/nya pass nästan varje höst. För ganska länge sedan började jag med thaiboxning och blev på så vis mer motiverad att öka kondition och muskelmassa. Nu i höst började jag på konståkning för vuxna. Sjukt pepp på att få bättre kondition och bygga benstyrka och balans. Så mitt tips är att prova något nytt. Kanske bara ett nytt pass som ditt gym erbjuder?
      Lycka till och ha så kul 🙂

      Spring när det regnar, då springer man snabbt som sjutton.

        Öppna fönstret i sovrummet, kalla på din man, älska vilt och galet i två timmar. Perfekt kombo motion och frisk luft.

      Är hemma med två små barn och började ganska snart efter senaste förlossningen att typ ”passa på träna” när jag leker med barnen. Nån armhävning här, nån knäböj där osv. Har alltid kläder jag kan röra mig i när vi är ute och leker så kläderna ej kan begränsa mig, har även en pull up bar i barnens lekrum men det är fanimej överkurs känner jag ?
      Utöver det tränar jag på gym eller cyklar, när jag hinner. Minsta ammar fortfarande och är väldigt mammig så lämnar bara när det passar. Men anyways, mitt bästa tips är att träna lite hels tiden ?

      Då du är konstintresserad kan det ju vara en grej att hinna besöka så många museum som möjligt på en dag. Borde bränna några kalorier.

        I vanliga fall hade en sån kommentar varit dryg, men detta var faktiskt kul.
        Good job, sir!

          Madame, please. Men tack för att du uppskattade min humor

    Pinsamma saker..

    1. jag tror att lampor kan explodera om dom är på för länge, dock inte taklampor
    2. Jag vågar inte ha stillbild på tvn för länge, inbillar mig att bilden kommer brännas fast(trots att jag inte har plasma och det där är ett gammalt fel)
    3. Om jag städar undan allt godispapper så har inget hänt
    4. Om jag gjort något fel i trafiken så tror jag på fullaste allvar att polisen är mig i hälarna den närmsta timmen och det bara är en tidsfråga innan jag får böter
    Mm, vilka är era?

      Jag tror att mina ögon kommer ploppa ut om jag inte kniper med ögonen ordentligt när jag nyser eller gäspar

        Varning! En vacker dag glömmer du knipa ögonen när du gäspar stort mitt i en spännande film då ploppar de ut.

      Irrationellt rädd för tryckluft, att bildäcket ska explodera…

        Det kan dock hända, vet en mekaniker som dog av ett bildäck som exploderade av lufttrycket

          Var det min pappas kusin, han dog av precis det för tio till femton år sedan. Sorgligt i alla fall. Men det var nog ganska stort däck med mycket luft i.

        Äntligen en till! Jag är inte den ende anemofoben.

        Bildäck är dock inget problem för mig, har större problem med ballonger, kompressorer och gasflaskor.

        Jag är också skiiiträdd för det. Men allra mest för kolsyrepatronerna till sodastream efter att ha läst om en kvinna som fick sitt bäcken sprängt i bitar när en patron exploderade…

          Samma här!! Min sambo la en kolsyrepatron vi skulle byta i vagnen en gång och jag ba ”vill du döda vårt barn!?” ? han fick ha den i en påse istället i handen och det enda jag tänkte var att hans ben skulle sprängas bort… ?

      Jag hittade en kvarglömd väska på en bänk i veckan, och vågade först inte öppna den för att jag trodde den skulle explodera. (Kollat mycket på bron senaste tiden)

        Satt mittemot en kille på tåget, tyckte det såg ut som han hade något under sin tröja, tanken var direkt att det var en bomb och att jag borde flytta mig. Var det en bomb så sprängdes den iaf inte på tåget 😀

        Såg två skumma män på ett resecentrum, den ena ställde ifrån sig sitt paraply några meter bort från där han stod och det tyckte jag var helskumt o paraplyet såg ut att innehålla något, det var inte helt ihopfällt så jag trodde det var en bomb så jag gick genast ut därifrån och satte mig på en bänk långt bort istället. ?

        När jag skulle flyga hem från Wien sa de i högtalarna typ att nån terminal (gate? Kommer inte på vad som är vad) var avstängd för att det stod en okänd väska där.

        Kändes lagom tryggt för en som är flygrädd?

      1. Är skiträdd att däcken typ bara ska trilla av när jag är ute & kör.
      2. Rädd att det ska komma upp en råtta i toan när jag sitter där.
      3. Måste släcka fönsterlampan ibland när det är mörkt ute för att se om det står någon lönnmördare med yxa och tittar in från vägen.
      4. Måste springa över broar pga tvångstanke att kasta ner plånboken/telefon/nycklar i vattnet.
      5. Får för mig att katten läser mina tankar och därmed begriper hur puckad jag är..

        Ha ha ha ha. Nr 5 var det roligaste jag har läst på mycket länge 🙂

        Är du min dubbelgångare? Hade typ kunnat skriva alla punkter själv..

          Omg! Jag fann min stackare till dubbelgångare alltså ? Det där med däcken är sjukt egentligen.. kan bli helt störd av att sitta och typ förbereda mig i bilen och ba ”fixar jag rondellen här framme nu ifall något däck åker av?” ?

            Hahah ja! Min man är lagom glad på mig när jag för hundrade gången kommer med mitt ”vi kanske ska kolla så att däcken verkligen sitter fast ordentligt” ?

        1:an gäller för mig med. ? Kanske för att det faktiskt hände en gång, ena däcket lossnade och rullade ner i diket. Fun stuff. Som tur var så körde vi bara i typ 30 eller något så det gick relativt enkelt att stanna.
        Efter det får min kompis aldrig mer byta däcken på vår bil. (Det här hände samma dag som han bytt till sommardäck åt oss ?)

        Haha de hade kunnat va jag ?

        Hade nr. 4 i flera år som yngre. Slängde med diverse skolböcker med mitt fullständiga namn inskrivet på insidan, och dessa flöt sedan upp till ytan på våren och hittades av en klasskompis efter att jag hade dragit värsta lögnen högt i klassen för alla. Sjukt frustrerande!

          Madicken, är det du?

      När jag slänger sopor är jag alltid rädd att jag råkar hålla bilnycklar eller mobil i samma hand och råkar slänga i de också. Fast jag vet att jag inte håller sakerna i samma hand som soppåsen. Varenda gång.

        Igenkänning på den.

        Samma här! Plus när jag postar brev…

        Känner igen mig, har hänt mig en gång för länge sedan, kastade hemnycklarna av misstag. Mobilen inne och mitt i natten.

          Åh.. Ångesten där!

          Kastade också min nycklar i sopnedkastet en gången. Jag blev utelåst och skulle dessutom till Stockholm tidigt dagen efter. Som tur var fick jag tag på någon som hade nyckel in till själva behållaren, sedan var det bara att rota på och till slut hittade jag nyckeln ?? Inte långt efter det glömde jag nycklarna bland tomaterna på Ica.. efter dessa gånger blev jag väldigt noga med nycklar och dubbelkollar ofta så att de finns i väskan hehe

        Haha, det har jag gjort en gång för länge sen, hade lagt mobilen i en påse hämtmat, gick hem, åt upp maten, och gick sen direkt och kastade påsen i sopnedkastet. Insåg mitt misstag direkt när jag släppte påsen. Hyresvärden fick komma och öppna soprummet och jag hittade påsen lätt som tur var ?

      1. Tänker ibland att de kan komma upp en orm ur toan, främst på natten. Australiens fel haha såg nåt program om deras djur de har där.
      2. Om jag inte steker kycklingen så den blir så jävla torr tror jag att jag kommer få salmonella.
      3. Bor på tredje våningen men är livrädd att någon ska klättra in genom balkongen så vågar aldrig ha den öppen.
      4. Kan inte dricka sista klunken i en burk, fått för mig att alla bakerier (?lol) samlas där.

        Det med att sista klunkarna är äckel är samma för mig. I allt jag dricker ur. Blir kallad slatt-linda av maken ?

        Angående 4:an så har jag också svårt för det. När jag var liten så sa någon att det sista bara är slem. Kanske inte stämmer överhuvudtaget men kan inte sluta tänka på det.

          Ja, alltså jag har också fått det ”förklarat” för mig när jag var mindre och sen dess inte kunnat dricka det. Kommer inte ihåg om de var slem de sa, haha kanske det var. ^^

          Vi kallade den sista klunken för SSS när vi var små, salivslemslurken ?

            Haha nej men usch, då kanske det ligger något i det.

        Haha nr 2. Samma med lax, måste steka så det blir typ bränt. Då vet jag iaf att det är genomstekt..

          haha vadå då du kan ju äta rå lax det gör man väl på sushi? äter själv inte sushi men ni som äter det?

            Ja men äter inte sushi. För att inte riskera att äta ofärdig mat gör jag på det viset.

        Haha och jag bor på andra våningen och sover ofta med balkongdörren öppen… ?‍♀️

        Det måste vara samma program från Austalien som jag har sett ?
        Jag måste alltid tända lampan å kika ned i toaletten när jag går upp å kissar på natten. Just därför gillar jag inte utedass..

      1. När jag är ensam hemma och ska sova placerar jag några kuddar framför sovrumsdörren så att jag ska vakna av ljuset av rasande kuddar om det kommer en mördare…
      2. Tycker blodådror är det äckligaste som finns, klarar inte av att titta på de. Är lite rädd för dem och bara tanken på att blodet i kroppen är varmt (vill helst inte tänka på blod alls).

        Det höga ljudet av rasande kuddar ?

        Vaknar du av mjuka kuddar som rasar då tror du, om du sover djupt?

          Nej så det ligger ingen logik bakom det överhuvudtaget ?

            Hahaha va skön du är ?

      1. Tittar alltid ut genom titthålet i dörren innan jag lämnar lgh för att jag är rädd att någon mördare är där..
      2. Rädd att gå in i soprummet.. samma anledning som ovan.
      3. Rädd att hårtorken ska explodera om jag torkar håret för länge.
      4. Tar ofta ut hörlurarna för att vara säker på att jag inte lyssnar på musik via högtalaren när jag tex sitter på tunnelbanan.

      måste ha händerna i jackfickan eller hålla hårt i väskan när jag går över en bro, rädd att mina saker ska flyga ur jackan/väskan..

      Roligt att man inte är ensam om saker?

      1. Alltid på kvällen och jag passerar ytterdörren, vilket jag alltid gör eftersom den är mittemot mitt sovrum, måste jag känna på handtaget och se att det är låst samt se om det är någon utanför. Allra helst vill jag få lampan i trapphuset att tända sig, vilket sker om man trycker lite på dörren samtidigt.

      2. Det som många skrivit, att det känns som att man ska tappa något om man går över en bro eller nåt, har gjort just detta när jag sprang över en och under var en fors. Efter det är jag extra noga.

      3. Måste önska mig om jag ser att klockan är 00.00, 11.11 eller 22.22.

      4. Om jag ser en polis ute tänker jag ”det är väl inte jag som har gjort något?” Och särskilt om jag ser en polishelikopter???

      5. Är livrädd för att gå ner i förrådet.

      6. Är 27 men sover med ett gosedjur.?‍♀️

      Har egentligen fler saker.

        Va söt du verkar vara <3

          Får panik varje gång jag ska starta elvispen för får för mig att jag ska trassla in handen eller något där

        Livrädd för att sätta in visparna på elvispen om kontakten är i
        Kan inte använda värmeredskap till håret då jag ör helt säker på att jag kommer bränna sönder mitt hår
        Jag måste dubbelkolla att allt är låst och avstängt några gånger innan jag kan gå
        Detsamma med bil, måste dra j handtaget efter jag låst det

    Drömde inatt om en kille jag känner. Vi var tydligen hemligt förälskade och det var helt elektriskt i luften precis innan vi skulle kyssas. Mitt hjärta slog stenhårt av nervositet och längtan. Vaknade o ba ”shit. Är jag kär i K????” Men nu såhär flera timmar senare är ju känslan som bortblåst.
    Har det hänt er? Att man vaknar med samma känsla från en dröm och kanske tom känner sig lite småkär i någon random under dagens första timmar?

      Har hänt mig några gånger med en manlig vän som jag känt i flera år och pratar med rätt ofta. Är inte kär i han annars men ibland efter en dröm känner jag mig kär i någon timma men sen går det över och jag undrar hur fan det ens gick till haha.

      Jag drömde att jag låg med min kompis pojkvän, var ganska konfys sen när jag vaknade…

      Min teori är att det är den primitiva delen av vår hjärna som ser alla män som potentiella förökningspartners som utlöser såna drömmar

      Ja det där händer mig hela tiden, jag är också så förvirrad första tiden när jag vaknar så jag kan liksom tro ett tag att jag har legat med någon eller dejtar någon… Även om jag kommer till insikten att det inte är sant så hänger känslan kvar en bit under dagen hehe

      Japp. Drömde om min chef som jag inte är ett dugg attraherad av. Jag var otrogen mot min man med honom, vi var kära och när jag vaknade hade jag en sån sjuk känsla i kroppen. Fy fan haha. Så obekvämt när jag kom till jobbet den dagen..

      Ja 🙂

      Även har det ju hänt att det hänt ngt i ngn dröm som gör att man blivit arg på någon… och sen går man och tycker illa om de na personen hela morgonen…

      Jobbar inom hemtjänst och drömde en gång att jag blev våldtagen av en brukare. Var skärrad i flera dagar och mina kollegor höll på att skratta ihjäl sig över det.

    Hur mycket har ni kvar att leva på varje månad efter räkningar och hyra är betald?

      Ensamstående med ett barn, ca 12000 (räkningar å hyra, dock inte mat inräknat )

      18-19 tusen detta året, 12-13 förra året.

      Ca 18 000

        Ja ni som har det över kan knappast tycka ni tjänar lite iaf….

          Det beror ju på vad man jobbar med. Du kan ju tjäna bra men fortfarande för lite för ditt jobb/mindre än andra med samma uppgifter.

            Nej, i detta läget tycker jag inte att ”det betor på vad man jobbar med”…
            18.000 är mycket efter att allt är färdigt & betalt

      Min killes lön

      Får ut 23 netto

      Bolån 6000
      Csn 1500
      Småräkningar 1000
      Fillers 1500
      Kläder 500
      Spontanshopping 500
      Mat 2000

      23000-13000 =10000 kan jag spara.
      Tjänar ca 15000 mindre då jag jobbar 60-75%, orkar inte med 100%. Är hellre med barnen 🙂

      Juste, får ju barnbidrag men det lägger kag undan.

        ”Juste, får ju barnbidrag men det lägger kag undan.”

        Börja inkomstbepröva branbidrag NU. Jag betalar fan inte skatt för att du ska kunna lägga på hög. ?

          Förmodligen sparar hen pengarna till barnen!! Det är väl upp till var och en vad de väljer att göra med pengarna… sparar dem eller spenderar dem. Sen inser jag att det finns folk som behöver varje slant av barnbidraget

            Det är inte upp till var och en. Det är upp till mig vad mina skatter går till. Det har jag att göra med lika mycket som någon annan.

              Men hur är det rättvist? Att nån som antagligen pluggat längre och har bättre jobb ska straffas för det? Helt sjukt.

              Jag förstår hur du tänker och håller delvis med men samtidigt betalar de med högre lön också mera skatt så på det sättet blir det orättvist om inte de får samma förmåner när de betalar mer. Svår fråga.

          Har jag tyckt länge. Vore mycket bättre om slantarna landade där de verkligen behövs. Vi är många som skulle klara oss utmärkt utan dem.

          Fast de som tjänar mer betalar ju mer skatt. Tycker det är helt rimligt att alla ska få

          En höginkomsttagare står ju till större del för allt skattefinansierat du nyttjar. Va glad för det istället.

        ”Juste, får ju barnbidrag men det lägger kag undan.”

        Börja inkomstbepröva branbidrag NU! Jag betalar baske mig inte skatt för att DU ska kunna lägga på hög. ?

          Vi sparar 1000kr åt våra barn varje månad, hur ska man avgöra om det är barnbidraget eller från min lön? ? Jag får ju in barnbidraget på samma konto som lönen.

            Vad har det med saken att göra? Du kan spara. Då ska du inte ha bridag. Punkt.

              Det beror ju även på hur mycketman väljer att spendera!!!!

                Nej!

              Jasså? Jag är ensamstående med två barn så lever på en lön. Jag sparar dock 1000.- till barnen varje månad.

              Handlar om prioriteringar. Jag är inte ett dugg rik.

                Om du KAN prioritera sparande behöver du inte bidrag. Samma regler som för soc.

              Två familjer kan ha exakt samma inkomster och den ena sparar barnbidraget och den andra inte.

              Exempelvis kanske de slm sparar valt att inte ha bil eller äter veganskt eller kanske bara köper begagnade kläder. Eller alla tre…

              Om en väljer att köpa det mesta secondhand så finns det mycket pengar att spara under barnåren. Som tur är för mig så är ni många som väljer att köpa nytt- så jag kan köpa begagnat.

                Skiter i vad du gör med pengarna. Om du KAN spara ska du inte ha bidrag vare sig du gör det eller inte. Punkt.

                  99% av befolkningen kan spara. Det handlar om vilka kostnader du har och hur du prioriterar. Av någon anledning är det vanligare för låginkomsttagare att röka till exempel och det har de råd med men inte att spara.. obs jag vet att det finns en väldigt liten majoritet som faktiskt inte har några marginaler men för de allra flesta handlar det om att man har för höga kostnader.

                    Håller med dig! Har bekanta som jämt klagar över sin ekonomi, köpa en ny overall till ungen det har man inte ”råd” med eller behöver spara till, men att lägga hutlösa pengar på abonnemang på telefoni/internet, cigg, energidrycker dagligen och gärna en ny tatuering då och då – det däremot!

          Tack var barnbidraget KAN jag spara till barnen och det känns nästan som ett måste i dagens läge. Jag har samma lön ut som personen innan men har inte 13000kr att leva på efteråt med tanke på att jag har bil, parkering, dagisavgift, djur, försäkringar och aktiviteter för barnen.

            Och dom som inte kan spara då? Som behöver birdagen. Hur ska det gå för deras barn?

            Ska du ha bostadsbidrag också så att dina tellingar ska kunna få ta körkort?

              Ja det är inte rättvist, jag tycker att alla ska kunna spara till sina barn. Jag har inte rätt till bostadsbidrag, det unnar jag dom som är i behov av det.

                Precis samma som att jag unnar dom som behöver barnbidrag det men inte dom som inte behöver det.

                Same same.

                  Ja men nu är verkligheten som den är, i och med att jag kan spara barnbidraget så gör jag det. Någon annan får ju inte mer pengar att spara om jag inte får barnbidraget.

                    Men herre gud hur trög är du? Just därför som vi vill ha en föränding. För att ändra på DIN verklighet.

                    Börja inkomstbepröva!

                      Varför är jag trög? Vad vill du att jag ska göra? Du vill inkomstpröva, jag hör det, men fram tills dess så sparar jag.

                      Och du ska veta en sak, jag bor i en hyresrätt men två barn, i en förort, hyran är rätt låg men området är inte det bästa. Jag arbetar med ett yrke som inte kräver högskolekompetens, min lön kommer aldrig att bli så mycket högre än vad den är i dagsläget och i och med att jag är ensamstående så drabbas jag mycket av vab. Du kan kalla mig trög och vilja ta ifrån mig barnbidraget för att jag kan spara, men det är det enda kapitalet jag har. Du kanske ska sluta vara så aggressiv och inse att världen inte är svart och vit.

                      Läs vad du själv sader kl 20:45 och ta in allt en gång till.

                      Vad du gör idag för att du kan har inget med saken att göra om du inte vill att det ska vara så. Håll tyst om det eller säg mer ifall du inte vill att man ska tro att du är nöjd med hur du har det och att du tycker det är bra.

                      Du, statens pengar ska inte finansiera att du får ett kapital att ha. Det får du fixa på egen hand.

                      Jag fixar det på egen hand? Alla med barn får barnbidrag så det betyder alltså enligt dig att alla som sparar med barn låter staten fixa deras kapital. Gäller samma sak för dem med ränteavdrag? Staten finansierar dessutom mångas kapital, inte bara föräldrars, särskilt de som redan sitter på stora kapital.

                      22:41

                      Bullshit från början till slut.

                      Det är inte bs och det vet du.

                Då får man skaffa ett mer välbetalt jobb. Vad är det med folk som tror att vi andra som betalar MER skatt än er ska betala ännu mer för er?

                  Livet är inte så enkelt för alla. Du behöver inte vara ignorant för att du har haft det lätt i livet.
                  Fast det är oftast de som är mest osympatiska. Folk kan oftast bara utgå från sig själva.
                  Att förstå andras situationer kräver lite mer tankeverksamhet.

                  Svar till anonym 21:23

                    Jäkla konstigt att det är de som ”livet inte är så lätt för” som spottar ur sig ungar i brist på vettig sysselsättning

                    Om nu inte livet är så lätt så bör dessa absolut undvika att skaffa ungar

              Lite bitter? Ska någon som faktiskt valt att troligen plugga vidare eller kämpat sig till ett bra jobb straffas? Ö nej skatten utjämnar. Personligen ger jag hellre skattepengar till folk som inte passivt sitter på röven och bara lever på bidrag. Jag kommer från fattiga förhållanden och har valt och kämpat för att utbilda mig. Jag har det bra ställt idag och har inte fått hjälp av föräldrar eller nån annan. Kan jag kan alla som bor i vårt land.

          Ok, så vi som betalar mest skatt ska få tillbaka noll av systemet. Logiskt.

            Logik och socialism hör inte ihop.

              Jag är höger.

            Vad då noll? Har du slagit huvudet? Du får gratis skola till dina barn, subventionerad förskola, gratis sjukvår, garist tandvård mm mm.

              Men det är ju inte gratis? Vi betalar ju sinnessjuka mängder skatt, närmare bestämt uppåt 60% när alla olika skatter är dragna från din(a) inkomster. Och som läget är nu med månadslånga sjukvårdsköer, skolor med stora problem och annat härligt så är det nog inte motivationen särskilt hög för ytterligare skattehöjningar.

                B
                Läs hela tråden igen och försök pånytt.

                Nä, närmare 70-75%

              Och om jag inte har barn då? Vad får jag då ut av systemet och mina skattepengar? Besöker sjukvården mindre än en gång per år.
              Betalar sinnes med skatt varje månad och får tillbaka.. 0?

                Huvudet på spiken.

                #gnällspikar

                Polis, brandkår, vägar, kollektivtrafiken, gatlyktor, cykelvägar, museer, bibliotek etc, etc…

                  Exakt samma som alla med barn också får. Din poäng?

                    Att barn kostar mer, dina föräldrar fick barnbidrag för dig med.

                      Två fel gör inte ett rätt.

                      Barn kostar, ja. Det visste du innan du fick dem så sluta och gnäll. Dina barn ditt ansvar. Inte mitt. Var tacksam för det du redan får till dem, skola, vård mm.

                      Mat på bordet och bölja på baken är det minst du borde klara av att prestera på egen hand.

                      Två fel gör inte ett rätt.

                      Sluta och gnäll. Du visste att att barn kostar när du valde att ha dem. Du får fri sjukvård, skola mm som det är. Det räcker. Det minsta du borde kunna utan hjälp från staten är att sätta mat på bordet och en blöja på baken.

                      Barn är ingen sjukdom eller handikapp. De är ditt val.

                      Var har jag gnällt? Jag tackar för bidraget. ?? Jag sparar hela bidraget så jag klarar mig helt och hållet på egen hand.

                Jadu.. man kan väl säga att vi själva betalar för den skolgång vi fått, vården vi får, den tandvård vid ock när vi var små, pensionen vi förhoppningsvis får.

                  Det kommer dagens barn också att göra.

                Men sen betalar ju våra barn skatt och bidrar till samhällsutveckling!

                  Och?

                Helt sjukt. Så mycket skatt som går åt i månaden att jag ibland blir gråtfärdig. Känns som att jag sliter som ett djur 60% av månaden för nån annans skull. Har varken barn, är aldrig sjuk, men betslar alldeles för mkt skatt. Usch.

                  Den dagen du blir sjuk (vilket jag hoppas du slipper såklart) kommer du att vara evigt tacksam för all den skatt vi betalar in❤️

                    Så hamnar du i en sjukhuskö så lång att du riskerar att dö i väntan på behandling…. Förstår ni hur illa ställt det är med sjukvården idag? Folk får vänta i MÅNADER bara för att få en tid för att sedan vänta ytterligare månader för att starta en behandling. Samtidigt växer både tumör och eventuella metastaser. Det är oacceptabelt i ett land där vi har världens högsta skattetryck.

                    Knappast, det är inte direkt lätt att få ersättning när man är sjuk. Om man inte är sjuk bara en vecka.

                    Hade gladeligen betalat skatt om systemet funkat. Tyvärr håller det på att haverera. Jag fick gå till privat vård och betala 50 000 för att fixa en förlossningsskada. Sjukvården här sa att man inte gör sånt i vår region och att jag klarade mig hyfsat bra trots skadan. Så tack för den gratis sjukvården…

                  Jag hör dig för jag tänkte som dig. Jag var målmedveten med sparande och studier och kämpade järnet. En vacker dag stod jag och min partner där, bra jobb, goda förmåner, egen bostad och det var liksom bara början- yes! Störde mig ändå på allt vi fick betala i skatt- ”vi var aldrig sjuka”..etc etc. Sedan fick vi ett mycket sjukt barn. Livet vände på 2 sek. Vi fick göra en hel omvändning i karriär och planer. Alltså idag är jag SÅ tacksam för svensk sjukvård! Vilken hjälp vi har fått med alla möjliga resurser så vi kan försöka leva ett ”normalt” liv. Jag skäms för hur jag tänkte förut. Skäms. Livet kan ändras imorgon.

                Och om du drabbas av cancer i morgon…? Något du vill casha själv ?

                Har du gått i skolan? Har du haft fri tandvård? Förskola? Kanske fritids också? Din mor va antagligen föräldraledig med dig? Kanske din far också? Dom vabbade säkert någon gång också. Du vet, det var någon som betalade det också.. säkert någon surkart som satt och argumenterade på precis samma sett som du gör nu.. tänk större och se saker lite bredare. Så slipper du lägga massa energi på gnäll och irritation 😉

          Det hade varit dyrare att hålla igång byråkratin gällande inkomstprövning än att bara betala automatiskt till alla barn, så sluta gräm dig!

            Det är en myt och inte sant i dagens it-samhälle.

          Jag betalar väl mer skatt än du, skulle jag gissa. Har tjänat över 40k i flera år, det är nu när jag gått ned i tid som jag tjänar mindre än 40.

          Jag spar ji barnbidraget men ungar kostar. Mat, blöjor, kläder, nöjen och allt annat dras ju av min inkomst. Att spara 1000 är ju något jag gör för att det är enklare än att hålla koll på vad barnet förbrukar…

          Jag tackar och tar emot barnbidraget.

            Jag tjänar ca 75 000 kr i månaden tackar som frågar.

            ”Barn kostar”. Ja Einstein det gör de men det visste du innan du skaffade dem också.

            ”Jag tackar och tar emot barnbidraget.”
            Klart du gör!
            *spyr*

              Tack för att det fanns någon mer här ikväll som med reagerar på galenskapen med att barn är en rättighet som andra ska bekosta.

                Barn är en investering för samhället, vilka ska över annars tänker du? Jag tycker tex att ränteavdrag och rut-avdrag är galet, varför ska vi bekosta det? Barnbidraget finns dessutom till för barnens skull och inte föräldrarna. Barn väljer som bekant inte själva att bli till.

                  Trams. Vi behöver inte fler barn. Och barn kommer att skaffas ändå.

                  Du får fri skolgång mm. Nöj dig. Fixa det mest basala på egen hand.

                    Vi behöver visst barn, det fattar du också. Var har jag sagt att jag inte är nöjd? Du fick också fri skolgång, även i vuxenålder. Du får låna pengar till studier med väldigt fördelaktig ränta.

                      Det har inget inget saken att göra.

                      Barn kommer att födas ändå. Det är inget som behövs subventioneras och det görs i alla fall redan med fri skola vård etc. Det ska inte också vara till deras sparande. Punkt.

                      Eller ska staten också ge bidrag till vuxnas sparande?

                      Det gör staten, många tar CSN lån för att spara den i aktier. Ränteavdrag, rut-avdrag, isk mm. Så sluta gnäll.

                      Ett csn-LÅN. Det betalas tillbaka.

                      Pucko!

                      Bidragsdelen minskas om du jobbar och tjänar för mycket. Precis som det ska vara.

                      Avdrag och bidrag. Två olika saker.

                      Läs en bok.

                      Den är subventionerad, pucko!

                      Avdrag och bidrag, finare ord för samma sak. Läs en budget.

                      Nej det är det inte.

                      Men ok, alla ska ha alla bidrag. Ska genast söka bostadsbirdag och jag ska fanemig ha det också. Hänvisar till dig, pucko!

                    MATA INTE TROLL!!!

                  Barn per se är inte en investering. Många av dem kommer bara bli en belastning för samhället.

            Snålt att bara spara 1000 spänn till ungen med den löne! Åpet!

          Anonym 20:39 du kanske skulle pluggat lite längre och därmed fått ett arbete med högre lön? Sjukt trött på att betala upp till 50% skatt på min inkomst som jag jobbar röven av mig för att få in för att stoppa i halsen på låginkomsttagare som skaffar ungar de inte själva har råd att sörja för. Ni ska bara ha barn som om det är andras problem att hjälpa till att bekosta.
          Och nej, jag har inte alltid betalt så här mycket skatt som jag gjort senaste 7 åren, men jag skaffade inte barn förrän jag hade egen ekonomi nog att försörja dom.

            Men är du frisk eller? Just för att du och jag har bra lön så ska inte MIN lön gå till de som vill lägga på hög.

            Min lön ska gå till de som behöver det och ingen annan. Punkt!
            Du och jag får tillräckligt från staten som det är och min lön ska inte vara en utjämning till medelklassen som redan klarar sig bra. Skatten ska räcka till det som alla behöver. Behöver du inget ska du inte heller ha.

            Nästa steg är att exakt alla barn inte ska ha gratis sjukvård. Det ska pensionärerna ha. De som har betalt skatt hela livet men får noll tillbaka från saten.

              Eftersom de med högre inkomst betalat mer skatt räcker nog deras egna pengar till att betala för det barnbidrag de får så du behöver nog inte oroa dig för att dina pengar går till dem.

            Så du har barn? Och får barnbidrag..? Utan att behöva den? Ironin.

              Troll ska inte matas

            Men snälla, jag är höger och höginkomsttagare, men stt skriva att personen borde pluggat längre och bytt jobb är helt sjukt. Tänk om personen plötsligt blivit lämnad med barn, flytt krig, blivit sjuk? Då är väl den inkomsten hen har allt och det leker man inte med genom att plötsligt bara börja plugga.

          Det är min höga inkomst som ser till att du kan få bidrag.

          Barnbidrag är till barnen så självklart ska alla barn få barnbidrag.

        Så vi ska börja göra skillnad på barn och barn också? Vad man gör med barnbidraget är varje familjs ensak. Vissa familjer spenderar varje öre på cigarretter, mat och godis. Andra sparar det. Barnbidraget ska vara till för alla barn, inte bara vissa.

          Och SJÄLVKLART så spenderar vissa varenda öre på sina barn, men har inte råd att spara något tyvärr. Men ändå, barnbidraget ska vara en rättighet för alla.

            Nej det ska det inte vara precis som att bostadsbidrag inte ska vara till för alla invånare. Vi gör varje dag skillnad på varandra utifrån hur vi har det och var vi kommer ifrån. Barnen är DINA och det är DIG vi gör skillnad på. Inte barnen.

            #Egoistiska kortsynta jäklar.

              Varför är du så aggressiv? En egoistisk kortsynt jävel kan du vara själv. Varför ska en person som tjänar mer få mindre tillbaka av samhället bara för att den personen har valt att (antagligen) utbilda sig och få ett bra jobb? Tycker du även att det ska skattas på arv, att rika inte ska få någon skatteåterbäring och inte få ta del av den fria sjukvården? Med din logik så kan ju alla sitta på arslet hemma och håva in pengar från staten istället, för till slut så kommer det ju inte löna sig att jobba.

                Men sök soc då. Om du nu tycker att du fötjänar det. ?

              Barnbidraget är till för barnen och inte föräldrarna.

                Åh herre gud. Dagens största floskel.

                  ”De viktigaste motiven till att införa barnbidraget var att öka nativiteten, utjämna levnadsstandarden mellan barnlösa och barnrika familjer och minska antalet barn som levde i fattigdom”

                    Ja. För snart 100 år sedan. Saker förändars.

                      Haha 100 år sen? Knappast. Saker förändras inte, barn har rätt till barnbidrag och det kommer inte att bli inkomstbeprövat. Någonsin.

                      Saker förändars inte med tiden? Men hur full är du? Gå och lägg dig nu.

              MATA ej trollen

      Vi är båda studenter och har ca 12-13000 efter räkningar/hyra.

        Du, jag pluggade 8 år till civilingenjör (och ekonomi) OCH jobbade vid sidan av. Har tjänat minst 40k i flera år. Jag ska fanimej få barnbidraget.

          Du jag har pluggat och jobbat vid sidan av och jag ska fanemig ha socialbidraget. ??‍♀️

            Ta det! Jag bjuder 🙂

        Svar var självklart inte till -db-

      Beror ju på hur man räknar. Jag anser inte att pengars om går till pensionsspar och div andra spar är ”ha kvar”-pengar

      8000kr, då är även mat och sparande redan ”betalt”.

        eller ja, 16000kr då vi är två.

          Ja ni behöver då inte barnbirdag iaf.

      Runt 20 000

      Min sambo och jag har tillsammans kvar ca 50 000 (han har ut 40 efter skatt jag 28) inga lån utöver halva huset och lägger de mesta i vårat aktiesparande.

        wtf?

          ?

      1200 för två personer.

        Ni ska ha barnbirdag.

          Är du barnbidragspolisen?

            Skit du i det och ja det kanske jag är.

              MATA ej trollen

          Vi har inga barn, så det blir nog svårt.

            Ha ha, enligt Anonym längre upp ska inte de med barn ha barnbidrag men de utan ska ha?

              Ha ha, du är kränkt ??

                666 kommentaren

      24000 ungefär 🙂

      Efter alla räkningar plus sparande (4000) plus mat och liksom alla utgifter inräknat, 1700 kr.

      43900 efter huslån och räkningar..jag o mannen jobbar och vi har en tonåring.

      54 000

      Efter att varenda räkning är betald har vi 32000 kvar. Typ 7000 går till kläder/nöjen resten sparar vi. Barnbidraget sparat vi med pga behöver det inte egentligen. Har bra löner båda två och ett barn 🙂

        Synd att ni måste ta emot barnbidraget. ?

          Men sluta tjata om barnbidraget, nu är det så det ser ut i Sverige att alla barn får barnbidrag…du får hacka i dig det bara?

            Nej det tänker jag inte göra. Jag tänker påverka tills det blir en förändring.

            PS Det finns mer än en anonym. DS

              Den frågan har varit uppe många gånger. Det är inte ens alla som vill ha barnbidrag men anledningen till att alla får det är för det skulle bli betydligt dyrare rent administrativt att hålla i system med vilka som behöver och inte.

                Det är en myt och inte sant.

                Varför det inte har ändrats är för att ingen politiker vågar ta i den heta potatisen och förora mångas röster, skit samma om det är rättvist eller inte.

                #röstboskap

                  Sant. Jag vet inte vad man ska tro ville bara påpeka detta.

                  Bidrag ska gå till de som behöver. Jag behöver det inte men ja allt administrativt blir väldigt kostsamt för staten. Tror nog att det kostar mer än man tror.

              Tror du att du kommer att lyckas med det genom att tjata på bloggbevakning?

                Ja.

                  Skulle inte tro det, du framstår mest som korkad!

                    Den som är korkad är du.

                    Många bäckar små du vet. ?

            Det finns folk som låtsasseparerar gifta reser tillsammans utomlands båda arbetar inkomst hans 370 000 hennes 204 000
            Har 2 barn för att hon ska kunna få bostadstillägg och andra ersättningar.
            Kråkrisvägen 4 motala lgh 1402

              Du är helt tappad.

                nej bodde granne med några som gjorde så ibland. så visst händer det.

              Då får du anmäla det till försäkringskassan. Finns en hel avdelning som finns att kontrollera sådana uppgifter som inkommer och agera om man ser att det behövs.

                händer inget tyvärr.

              Denna kommentar borde raderas!

      Vad tror du? Alla har 25’ + att leva på efter att de har lagt undan 15’ på aktier.

      Ungefär 2000. 2 pers, 1 hund.

        Bra jobbat av er ??

      Har ca 10-11000:- kvar att leva på som ska gå till mat, sparande, nöje och kläder. Är ensamstående med en 7-åring. Ökar på hyran med 2300:- nästa år då vi ska flytta till nybygge men får förhoppnings en bra löneökning och sänker en del andra kostnader i samband med flytten så blir kanske att jag har kvar ungefär lika mycket som nu.

      6000 kanske, men då har vi noll på sparkontot. Två vuxna och två barn, dock bara en inkomst just nu.

      Tills alldeles nyligen ca 5000. Sparade 2000 så 3000 att spendera på mat, kläder osv. Det var tufft så gick upp på heltid och nu har jag fått löneförhöjning pga tagit på mig extra arbetsuppgifter så har nu mer än 10.000 kvar. Känner mig så rik!

      2-3000, 2 vuxna, 2 katter och barn på väg.

        Hur ska ni har råd med barn?

          Vi lever på bara en inkomst för tillfället. Snart börjar min sambo också jobba, sen går jag på ledighet och börjar få moderskapsunderstöd. Sen kommer barnbidraget. Skulle det inte räcka kan vi/jag ansöka om extra stöd sen pga vi bor i Finland som är fantastiskt allt som oftast. ?

            För att sammanfatta: jag tror vi klarar oss. Även utan extra stöd. Vi har redan köpt i princip ALLT man kan tänkas behöva till småbarn, och sen finns det alltid andra utgifter man kan dra ner på.

      Ca 75′ över som är rena ”spenderarpengar” men ofta hamnar de på hög utöver det vanliga sparandet. Vi lägger undan rätt mycket till barnen. Känner att det är bra att vi kan bidra med lgh och körkort när de är äldre. Och angående barnbidrag, fan ska veta att vi betalar skatt så det räcker och blir över så jag har inget dåligt samvete över att ta emot barnbidrag och lägga det i sparandet.

        Ska du inte begära bostadsbidrag också, du som har betalt så mycket i skatt? ?

        Det är fan orättvist att höginkomsttagare och egna företagare ska betala så mycket skatt. Det är som att folk som vill ha mer ska straffas. Sjukt.

          Instämmer helt!

          Exakt. Och utan höginkomsttagare skulle inte detta landet gå runt och ändå straffbeskattas man. Jag kan tycka att alla borde ha samma %, höginkomsttagare bidrar då ändå mer i kronor och ören och det borde räcka så utan statlig inkomstskatt+värnskatt. Lägg alla på 25 % rakt av (inräknat avdrag). Försök ratta landet med soffsittare/bidragstagare och låginkomsttagare.

      20.000kr. Men har inga barn än och billigt boende tillsammans med sambon.

      Typ 150 000 och får dessutom barnbidrag, har dock inga barn, och bostadsbidrag.

        Du har hundrafemtiotusen kvar efter räkningar är betalda, varje månad? Och har bostadsbidrag. Dra den om Tomten också du.

        Haha ??? humor!

        Har sex barn som jag får bidrag för. Får även bostadsbidrag då min inkomst är skattebefriad. Så 150k netto en vanlig månad, ibland mer+bidragen då. #ortenlifestyle

          Och innan ni gnäller så klipper benim inte bostadsbidraget för att jag är snalu utan för att jag behöver det. Många ställen har ju blivit kontantfria nuförtiden (bla hela Stureplansgruppen) därför blir bidragen som kommer in på kontot blivit nödvändiga för mig+att jag har en bil som drar tjockt mycket sås. #ortenlifestyle

            MATA INTE trollen

      Tillsammans med min man – cirka 75.000 kr

      Önskar att jag inte läst den här tråden, känner mig nu avundsjuk och hatar de flesta av er?

        Ja, hur kan folk ha så mycket pengar? Är i chock. Vad jobbar alla med??

          Alla tjänar mer än alla i regeringen men har ändå tid att sitta och kommentera här hela dagarna. Hmm…

            Dom flesta kryddar väl, annars så kan man ju jobba som influenser. Då har man både en oskäligt hög lön och för mycket tid över.

            Många anger hushållets inkomst, dvs. oftast två inkomster. Blir ju lite skevt i jämförelse med singelhushåll. Sen finns det nog ett gäng höginkomsttagare här också.

            Tror en begränsad mängd ljuger eller driver om inkomsten.

          Min sambo är systemutvecklare (nån it-skit?) och tjänar 70/mån. Jag jobbar för ett av världens största logistikföretag och har ca 35/mån. Målet är chefstjänst och 50k i lön innan sommaren 2020 🙂 lär dock ta väldigt många år för mig att komma ikapp min sambos lön. Men han är 6 år äldre också.

          Helst vill jag dock vara författare, och samla på drivved att göra fula konstverk av haha.

          Eller hur!? Känns plötsligt som att min syn på vad ”medelinkomst” är kan vara helt åt skogen ?

        Var inte avundsjuk, mycket överdrifter och lögner här.

        Haha. Folk är så sjuka i sånna här trådar. De tjänar alltid multum och har noll utgifter. I verkligheten brukar utgifterna följa med inkomsterna uppåt. De flesta som tjänar 40’ lägger väl undan till en pensionsförsäkring och kanske en tusenlapp till ungarna. Men sedan är det villan och Volvon som slukar det mesta. Bekvämt och tryggt men inget sus och dus.

          Exakt! Vi tjänar 45/55 i månaden och de rullar rätt bra med stort hus och två barn. När jag tjänade 35 och bodde ensam i en hyres-tvåa sparade jag hur mycket som helst.

        Jag med!! Vissa av er sparar mer än jag tjänar! Hoppas att jag blir mer än låginkomsttagare innan jag dör lol

          Det kommer du säkert fixa 🙂

            Tack! Tycker ändå att jag klarar mig, har inga barn och inte så mycket utgifter och kan spara lite ändå, men klart jag blir avundsjuk på andra som tjänar jättemycket enligt mig men som egentligen är medel

          Sinnessjuka summor hos många ?

          Min man pluggar utan CSN och jag jobbar som barnskötare. Så känner du dig inte ensam, menar jag 😛

        Jag mår dåligt ibland när jag kikar in här och läser. Jag kan ej jobba. Får ingen hjälp heller från psykolog eller myndighet (har fått det förut men sen bad de mig att dra typ. Att jag fick klara mig på egen hand) så jag lever på min mans lön. Vi har det helt ok så jag är tacksam. Men jag tycker folk ofta skriver på ett sätt att de gör klass skillnader. Ser ner ofta på arbetslösa osv. Jag som ej arbetar och ej lika stark och ambitiös som andra får en känsla att alla hatar en så mycket att de vill typ att man ska dö. Får ångest och känner mig värdelös. Är inte bara här. Ser det överallt på nätet hur folk uttrycker sig

          Jag tycker så här: det finns de som verkligen inte kan jobba och de förtjänar all hjälp och bidrag. Men det finns också många som skulle kunna jobba och inte gör det och det är det många ser ner på för jag tror väldigt många känner någon sådan person. Som skryter över hur de lyckas utnyttja samhället till max. Det gör ju också att de som faktiskt behöver hjälpen får sämre hjälp pga mindre resurser.

          Snälla du känn inte så. Folk spyr en massa galla online som de allt som oftast egentligen inte tycker. Och, du är värdefull alldeles oavsett vad. <3

        För min del tjänar jag som jag gör efter fem års studier och 10 års arbetande. Jag råkar vara i en bransch som har ont om folk så lönerna har pressats upp. Är oerhört tacksam att man i Sverige kan studera gratis och dessutom få ett väldigt fördelaktigt CSN lån, annars hade min ekonomi sett helt annorlunda ut om det tex varit som i UK där universitet kostar pengar. Mina föräldrar hade aldrig haft råd.

        Jag är en av de som skrev att jag har 20.000 kvar efter allt är betalt. Men har också valt ett billigt boende (vill inte ha för stora lån), billig begagnad bil och storhandlar på billigare mataffärer. Jag skulle kunna ha dyrare boende etc men är inte uppvuxen så och för mig är sparande extremt viktigt.

        Nu har jag flyttat från Sverige men innan betalade jag 14.000 i skatt varje månad, bara på min inkomst. Nu när jag bor i ett land där i princip allt utom sjukvård kostar (förskola, skola, universitet för framtida barn, ingen föräldrarledighet att tala om, inget barnbidrag, ingen ev extra ledig Stefan Löfven veckan för de med barn) så inser jag hur fantastiskt vi har det i Sverige.

      Jag och min sambo får in ca 70 000kr efter skatt, sparar 40 000kr gemensamt, och resten försvinner i bolån, bil, mat och nöje.

      Jag har 30-31 000 kr kvar efter alla fasta kostnader vilket går till sparande, mat, kläder/shopping, bensin, nöjen. Sparar 15’ (eller mer, det som är kvar vid månadens slut förs över till sparkontot).

      Har ca 12-13 000 kr i fasta avgifter (lite mer på vintern pga dyrare fjärrvärmekostnader).

    Varför är sidan så seg?

    Kan vi snacka om Cissi Wallin,och om vad som händer egentligen ?

      Nä, henne orkar man inte med..

        Försökt posta kommentar om hennes nya bråk med SW men den släpps inte fram.

          Tydligen har flera av Cissis instagramfeministvänner ogillat hennes falska beteende och tagit avstånd. Sättet hon behandlade Kajjan och övriga på blev som toppen på isberget. Cissi menar nu att hon av ingen anledning plötsligt blir mobbad av dem (inte sant såklart). Återigen är alla såå dumma mot stackars oskyldiga Cissi.

            Nu är Cissi ovän med S Wollter efter att hon enligt Cissi likeat fel sida.

              Vilken sida?

                En sida där någon drivit om att allt ALLTID ska handla om Cissi.

                Cissi skrev om att hon undrade varför hennes feministkollegor de senaste veckorna mobbat henne och undrade om de ville att hon skulle få lust att ta livet av sig.

                Att Cissi skrev så utan att mena det tyckte Wollter var illa mot de som känner så på riktigt.

                Cissi beter sig som en stor bebis och vägrar inse att när hon behandlar andra som skit så sväljer inte alla längre det. Alla har länge varit rädda att säga ifrån mot Cissi och få hennes mobbarme’ efter sig.

              Förstår inte vad de sysslar med. Mobbning och uthämtningar kors och tvärs, ingen är bättre än den andre.

              Så låg sandlådenivå på allt.
              De kan väl ta allt privat istället för på sina konton.

                *uthängningar

              Sjukt obehagligt att Cissi alltid hänger ut personer inför sina 100000 följare.

              Det måste kännas skrämmande för de drabbade och nu är det Stina Wollter av alla som drabbats av Cissis hatsvans.

              Folkdomstolar är helt vidrigt!

            Jag tror inte du förstår uttrycket ”toppen på isberget”… Du menar att hennes beteende blev ”droppen som fick bägaren att rinna över”. Toppen på isberget betyder att man bara ser en liten del av något, resten ligger dolt under ytan. Du hade kunnat säga att de förstått att hennes beteende gentemot Kajan bara var toppen på isberget.

              Menade det så, men skrev slarvigt. Menade att alla låtit Cissi hålla på med sitt taskiga beteende utan att någon vågat säga ifrån. Det har varit dolt, men att Kajjan äntligen vågade säga ifrån blev som ett avslöjande och en bekräftelse på allt dåligt beteende som varit dolt under ytan fram tills nu. Uttryckte mig nog oklart, är trött ?.

      CW är narcissist och har fått hela metoo att handla om henne. Hon skapar en personkult kring sig själv och verkar inte kunna tänka klart. Det finns briljanta feminister i Sverige som är tusen gånger smartare och vettigare, som inte får kampen att handla om sig själva. Jag tycker inte att det är vuxenmobbning att påpeka att hon ljuger extremt mkt och allt annat som avhandlas, man måste få kritisera en person som gör det hon gör.

        Nej man kan ju inte kritisera henne, hon är feminist och har burit alla kvinnors börda under metoo. Var lite tacksam för hur hon river murar och kommer bli ihågkommen som den som krossade patriarkatet, könsnormerna och satt på kåken för DIN skull.

          Haha 20.38 ?, för visst var du ironisk nu?!

            Sara/
            He he. JA! 🙂

        CW är narcissist, IL är narcissist, Katrin är narcissist. DU kan va narcissist.

        #trycka till andra för att må bättre själv

          Alltså, CW hänger ut kvinnor till höger och vänster? Kallar kvinnor som engagerat sig för ”barnsjukdomar”? Hon är besatt av sig själv och gör inte mkt för kvinnor i verkliga livet. Allt handlar ju om henne.

            Läs ingen vad där står. Vi är trötta på 2019-års inneord, narcissist.

            Du kan va narcissist.

              Nej, jag är inte narcissist. Är ungefär tvärtemot. Det må vara ett inneord men hon är ju det? Liksom många andra.

                Forsätt du att inbilla dig det. Dina vänner kallar dig nog för narcissist när du inte hör. Lika barn leka bäst…

                  Haha, extremt rolig kommentar. Mkt konstigt sätt att delta i diskussionen genom att kalla mig narcissist. Tillför absolut ingenting och so what om jag är det? Jag är inte en offentlig person som screwar andra utan blott en simpel ”vanlis”.

                    Nä du gör det som en feg anonym på nätet.

                      Du också! ?

          Det finns de som har denna sjukdom på
          riktigt och det drabbar anhöriga något oerhört, så pass att de måste bryta kontakten för att kunna må bra.

          Sluta använd denna sjukdom så slarvigt. Jag tror inte någon av dem är narcissister däremot egocentriska.

            Det är väl exakt det som har hänt? Att jättemånga har brutit med henne för att de mår dåligt av att ha henne i sitt liv?

              Iof sant. Men jag kan omöjligt veta varför de brutit kontakten.

        20.31, helt enig! Hon får allt att handla om henne. Att hon vägrar se hur illa hon betett sig mot väldigt många, utan istället hänger ut de som säger ifrån, är så dåligt.

        Nu är det såå tydligt hur hon gång efter annan hamnar i konflikter som hon beskyller alla andra för.

      Sektliknande beteende från hennes följare. Sjukt.
      Härjar runt i alla kommentarsfält på Cissis vägnar. Nu senast Stina.

        Man undrar hur de bara blundar för alla avslöjade lögner och allt oschysst beteende från Cissi. Kanske skäms de för att ha blivit så grundlurade?

        Det här MÅSTE ju vara värre än IL och hennes följare? De skadar ju ingen direkt.
        Medan CWs följare är så himla naiva och går på och attackerar andra människor.
        Tycker att CW gjort en del bra saker och tror fullt på henne när det kommer till FV men någon gång därefter så har det spårat. Tyvärr.

      Jag har följ henne hela tiden och aldrig kommenterat,men nu är hon helt plötsligt borta och jag kan inte ens söka på hennes namn på insta. Betyder det att jag är blockad av henne? Vill ju fortsätta följ hennes konto……

        Jag blev blockad efter att ha gillat en kommentar som inte delade Cissis åsikt.

          Undrar om Cissis lilla arme’ ens ägnat en tanke åt varför Cissi hela tiden ska förklara och sammanfatta saker för dem? Varför hänvisar hon inte bara till källan? Åtalet menade hon var för krångligt för följarna att förstå, hon gjorde i stället en sammanfattning i 4 inlägg som var som en enda lång uppvisning i manipulation genom lögner- de luxe.

        Ja

      MATA ej trollen

      På Cissis inlägg på insta har hon tre skärmdumpar från sidan Wollter ska ha gillat. På den sista står det ”gillar DIN sida”… Såg nån kommentar om det igår men nu är alla raderade.

        Vänta, så det kanske är hennes egen sida??????????? Att hon skapat den själv?????

    Gabriela som skrev här för ett par veckor sedan – hur har det gått för dig? Berätta gärna, antingen här eller på:

    peter.gabriel.bloggbevakning@gmail.com

    Du kan skriva från tillfällig/opersonlig mail, jag bryr mig inte om vem du är.

    Var på cellprovstagning i veckan och måste bara få veta om det är normalt att det gör så in i helvete ont när barnmorskan för in tången för att kunna se livmoderhalstappen? Det är ju inte ont när den skrapas, men själva ”öppnandet” gjorde så förbannat ont så jag skrek. Kändes som jag blev nypt därinne. Fan hellre tar jag 3 rotfyllningar på raken utan bedövning än att behöva uppleva den smärtan igen.

      För mig gjorde det ont typ en 1:a på en skala 1-10. Mest obehagligt. Jag har fött barn, kanske lättare för oss? Vet ju dock inte om du fött barn hehe

        Nej har inte fött barn, kanske skulle ha nämnt det? för mig på en skala så var det en 10 minst, det var den värsta smärtan som jag upplevt och min mensvärk är inte heller att leka med?

      Förut gjorde det aldrig ont, sen hade jag svåra cellförändringar och behövde göra en konisering och efter det gör det jätteont att ta cellprov. Jag behöver göra det nu igen snart och bävar något fruktansvärt….. Sist fick barnmorskan avbryta och jag grät mycket efter. Var inte förberedd på att det skulle göra ont eftersom det gått så bra innan…

        Grät så mycket efter.. herregud..

      Låter inte rimligt.. Jag tyckte inte att det gjorde ont, och det SKA väl egentligen inte göra ont och absolut inte 10 på en skala. Har du ont vid samlag också? Tänker på vestibulit eller endometrios. Annars var kanske hen som utförde det oförsiktig och klämde dig eller något ?

        Nej vid samlag gör det aldrig ont. Sa till barnmorskan att det gjorde ont förra gången och bad henne att vara försiktigt och det märkte jag att hon var också, men ändå så gjorde det så förbannat ont. Hon fick avbryta så att jag kunde andas för det gick verkligen inte.

          Jag har som du.
          Nu för tiden är dessa undersökningar nya trauman, har haft cellförändringar i 5 år.
          Jag har varit utsatt för trauman, dom tror att smärtan har med det att göra.

          Be om bedövningsspray nästs gång, jag ber om extra då det inte hjälpte andra gången.

          läkaren jag hade senaste gången räknade till tre och då skulle jag hosta flera gånger. Kände ingenting.

          Bävar för nästa månad när det är återbesök. Men nu vet jag vad jag ska be om haha.

          Spänner du dig kanske mer nu också pga att de gjorde ont förut? Jag tar alltid två alvedon innan och senast fick jag nån lugnande tablett så jag åkte hem och sov efter. Men jag får ont vid själva skrapandet/ knipsandet och har ångest för läkarkontroller efter en förlossning.

      Har knappt känts när jag gjort det, mest ett snabbt litet nyp. Inga barn här heller.

      Innan barn, ont kanske 6/10. Efter barn, ont 0-10 ?

      Japp, däremot lider jag av vaginism. Tårarna sprutade och dom var tvungen vara 3 st för att det till slut skulle gå. Traumatiskt.

      Varenda cellprovstagning gör för jävla ont på mig, speciellt skrapandet

      Nej, har aldrig upplevt att det gör ont. ”Rycker till” när barnmorskan nyper/skrapar(?) av själva provet men inte värre än så. Har ej fött barn

      Helvete vad ont det gjorde hos barnmorskan när jag gjorde det, det misslyckades och jag kände mig alldeles knäckt efteråt. Undvek att ta cellprov i över ett år efter det, tills jag var kallad till min gynekolog för en annan anledning. Vi kom då in på cellprov, jag börjar hysteriskt gråta och säger att det gör jag aldrig om, varpå hon lugnar ner mig, tar fram minsta instrumenten hon har och lyckas få ett prov från mig utan att jag knappt kände något ? Grät som en tok efteråt med, men det var glädjetårar över att det hade fått så bra ?

      Jag har tagit cellprov två gånger. Båda ggr har det gjort FRUKTANSVÄRT ont. Efter att jag födde barn sa de att det inte skulle kännas så mycket men det var ännu värre. Jag skrek som fan och jag anser mig verkligen inte vara smärtkänslig. Det sved så inåt helvete. Nu har jag utvecklat nån slags fobisk rädsla för det hela. Får en känsla av äckel som går att likna med glasspinne fobi eller naglar mot svarta tavlan. Förstår att jag behöver och vill ta cellprov men kommer inte klara det. Avbokat två ggr nu. Vad fan ska man göra? Och noll förståelse från barnmorskan… ”så ont för det inte” och ”det ÄR lättare när man fött barn”, i helsike heller… är så rädd att jag tror jag skulle behöva nåt lugnande.

    Tror ni att man kan vara kär i en och samma person för resten av sitt liv (är 22 så räknar väl i 60 år typ)?

      Jag har varit ihop med samma i 38 år, och kommer att vara så om inget annat händer❤

        Det var ju inte personens fråga. Typ 80% eller mer är ju ihop med någon i evigheter utan att vara kär.

          Men jag skrev väl inte att jag inte är kär, såg du inte det lilla hjärtat i slutet?

      Mina morföräldrar blev ihop när de var 17. De var fortfarande lika förälskade när morfar avled, 94 år gammal. Mormor dog kort därefter, antagligen av brustet hjärta. Båda var övertygade om att de skulle återförenas i himlen.

        Åh, så fint <3 Mina morföräldrar var gifta i 50 år. Minns dem som otroligt kära in i det sista. De gick igenom mycket tillsammans och deras kärlek testades mycket, men den höll.

        Samma med mina morföräldrar, de blev ihop när de var runt 16-17, gifta tills morfar dog när han var 88. Mormor lever ännu men blir sämre och sämre hela tiden, det är som att hon inte varit sig själv alls sedan morfar gick bort. ❤️

      Kär som i nykär nej men kärleken kommer växa sig starkare för varje år om ni tar hand om förhållandet.

      Har varit ihop med min man i snart 20 år och jag är så otroligt lycklig att vi kämpat oss igenom jobbiga småbarnsår och annat tillsammans. Nu är livet mer än toppen och jag älskar min man mer för varje år som går och älskar allt vi delat tillsammans som gjort oss starka.

        Tänkte också på det. Kär håller inte livet ut och jag tror de som säger så ljuger lite ^^ Men jag och min man har varit ihop i över ett decennium och var nykär några månader, alltid älskat honom, men just kär har kommit och gått. Exempelvis när vi förlova oss/gifte oss/skaffa barn/andra speciella händelser så kommer en typ av nyförälskelse i några veckor. Men kärleken är alltid där och växer sig starkare men just kär hela tiden är omöjligt.

          Kär hela tiden är verkligen inte omöjligt. Jag blir mer kär för varje dag som går och vet flera andra par som känner som jag. Mina föräldrar exempelvis!

          Men vadå ljuger lite? Bara för du inte upplevt det betyder det ju inte att det inte existerar.

      Jag har varit ihop med min man i 25 år, vi är fortfarande jättekära och blir pirriga om vi ska dejta eller hitta på något. Vi har två tonåringar och det är inte alltid glass och karameller, men vi har gett oss den på att vi ska ha kul och leva tillsammans.

        Jag och min man har varit ihop i 14 år och precis som du skriver så känner jag pirr fortfarande. Men endast jag. Han älskar mig över allt annat men säger att han inte känner pirret som han gjorde när han va nykär. Önskar jag aldrig frågade honom ?

      Jag tror att det går upp och ned.
      Men vill man så kan man hålla kärleken vid liv.
      Min kille gjorde slut med mig i år, efter över 6 år tillsammans. Och insåg efter det hur mycket jag älskade honom och hur jag vill leva hela mitt liv med honom. Men insåg det för sent. Breaks my heart men sånt är livet. Håll hårt i era nära och kära.

        Är 88 år gammal och min man är 94 år, varit gifta i 70 år och ja, vi är jätte kära och pilska.

      Ja det är jag övertygad om. Bli mer och mer kär i min man för varje dag som går. Vi har 10 år tillsammans. ☺️

        Så mysigt och läsa era svar ❤️
        Har kille jag vart tillsammans med i snart 3 år och sambo i 2 år och jag velar så mycket fram och tillbaka över vad jag faktiskt känner. Detta är mitt första förhållande som verkligen är på riktigt och jag vet inte hur det ska kännas nu för att det ska kännas ”rätt”, jag är rädd att vi gått till vänskap tyvärr..

          The three hear itch never fails ?

      Mina föräldrar träffades när de var 18 & 22, nu är de 61 & 65 och fortfarande kära så jag tror det!
      Har själv varit ihop med min kille i snart 12 år, vissa dagar vill jag drämma en stekpanna i huvudet på honom och andra dagar kan jag inte sluta pussa på honom så… vi får se hur det slutar ?

        Det som är grejen.. jag vill typ inte ens pussa honom längre? Låter jätteläskigt ? Men jag drar mig för både pussar, kramar och bara allmän närhet. Sexlivet är totaldött pga mig och jag känner mig inte alls attraherad längre..

      Ja, man kan dock bli förälskad i andra

      Mina föräldrar är snart båda 70 år och de blev ihop när de var ca 15-16 år.
      Jag och min make har varit ihop sen jag var 19 år. Nu är jag 40. Så ja åren går och visst är de upp och ner men skulle inte klara att leva utan min man iaf. Älskar honom! Kanske inte är lika kär som man va första åren men så är de väl kanske?

    Finns det någon här som har erfarenhet av företaget Bright Swimwear? Det verkar vara någon svensk snubbe som ligger bakom det, men nätet kryllar även av folk som påstår att det hela är en scam. Hur ligger det till egentligen? Är det någon som fått erbjudande om att bli ambassadör?

      Nope!

      Känner till en person som fått erbjudande i alla fall…??

      Vad innebär det ens att vara ambassadör? Får man endast gratis prylar eller får man betalt också?

        I det här fallet innebär det att följarna ska få rabatt, och om fem personer använder ens kod ska man få badkläder hemskickade gratis. Som ambassadör ska man även själv kunna få 50% rabatt efter första köpet, vilket låter som ett sätt att lura in folk att köpa produkten.

        Det som gör att det allra mest luktar konstigt är att jag fått frågan till mitt konto där jag visar min röv. Och jag är alltså man, men Bright Swimwear verkar bara göra bikinis och baddräkter. Klart de kan vilja att jag ska modella det… Men det låter lite för bra för att vara sant.

          ?? kör!!

            Är ju därför jag frågar. Om det mot alla odds skulle vara på riktigt så måste jag ju köra. Går ju inte att backa ur nu liksom…

          Haha random med kontot där du visar din röv. Har inget råd att ge dock för har noll koll på sånt där.

    Vad hände med kontot blygsamtskryt på Instagram?

      Men gud insåg nu att det är borta ?

      Michael Saliba stängde ner skiten med hjälp av sitt stora kontaktnät 🙂

        Va fan?! Roligast på hela IG ju.
        Saliba blev väl lite putt och började grina.

    Jag laddar frågor och diskussionsämnen för öppet spår ALLA dagar då det inte är något öppet spår. Sen när ÖS-inläggen kommer sågar jag glömt allt jag tänkt på..

    Det är lite som när man laddar i tre veckor för att gå och prata med psykologen och sen när dagen kommer känner man att man inte har ett dugg man behöver ventilera.

      *”så HAR jag glömt” skulle det stå.

      Haha men samma här!

      Jag med! ?

      Skriv ner? Använd telefonen! 🙂

    Vad tycker ni om namnet Gabriel?

      Spara? Äter du inget? Låter gay

        va?

      Min första association när jag hör namnet Gabriel är till Peter Settman, när han spelar ängeln Gabriel i ”en ängels tålamod”. Sjukt bra serie ändå! Namnet är helt okej men lite för bibliskt i min smak.

      Tänker på den där ängeln, ärkeängeln eller vad heter dt ?.
      Annars tycker jag inte speciellt

      Låter som ett änglalikt namn. Hehe

      Älskar det men också döpt sonen till det 🙂

      Usch

      Gillade det förr, sen träffade jag den störigaste personen som gått på denna jord och han hette Gabriel. Förknippar nu namnet med sinnesjukt jobbiga jävlar.

        Samma här ?‍♀️

          Haha tänk om vi träffat samma person ?

      Förknippar det med syrianer och de har jag svårt för.

    Har någon av er haft ledvärk av klamydia eller av vanlig urinvägsinfektion?

      Nej, får dock ledvärk av penicillin, det brukar även åtföljas av kliande utslag på hela kroppen och senare anafylaktisk chock. Är alltså allergisk mot penicillin om det inte framgick. Mina läkare säger dock att det är ganska vanligt att ”bara” vara överkänslig och få ledvärk.

      Tänkte om du fått det mot urinvägsinfektionen…
      Hoppas du mår bättre snart

    Finns det något man kan göra för få tillbaka smaken när man är förkyld? Mvh sjukling som vill tröstäta

    Har ni babytips?
    Vad behöver jag köpa förutom det uppenbara?
    Något som absolut är bortkastade pengar? 🙂

    Vinterbaby om det är relevant ^^

      Snowboard är helt bortkastat. Klart som korvspad att det ska vara vanliga lagg.

        Haha! Tack 🙂

          Förlåt för tramsigt svar men fick lite feeling mitt i sockerruset. ?

      Det där är väldigt individuellt, jag använde babynest varje dag första halvåret medan en kompis använde typ en handfull gånger. Men om jag svarar på frågan utifrån min son så var det: Babynest, blöjhink (dyrt och vissa anser onödigt men fan va skönt det var att slippa gå ut i trappen 10-15ggr per dag samt att slippa bajslukten), amningsfåtölj är nog topp 3.
      Onödigt var badtemp hahha som att man inte kan känna med handen ^^ , typ 70% av alla kläder i strl 50-56, minsta napparna.

        Tack! Hade tänkt beställa en badtemp men jag får lite på mina egna sinnen 🙂

        Barnvagn där det går att fästa babyskyddet på vagnen (när ligg/sittdelen är borta)
        GULD värt när man bara ska göra snabba ärenden, t.ex. handla.
        Bara att flytta babyskyddet från bilen och klicka fast den på vagnen! 😀

          Juste ja, la till den på listan. Hade glömt det, trodde väl att den följde med vagnen.

      Har en tremånaders och det bästa köpet än så länge har varit bärsjalen och bärselen! Babynestet, spjälsängen och vagn har knappt använts men är däremot super att ha om man får en sån bebis såklart 😉

      Köp saltvattenspray för bebisnäsor, snorsug och pysventil. Var oerhört glad att jag redan hade dessa hemma när krånglet satte fart 🙂

        Pysventil, hade aödrig hört talas om det. Ska införskaffas imorgon! Barn är ju så snoriga tills de fyller 12 typ. <3

          Pysventil har man i rumpan, inte näsan.

            Oj, hahahahah! Tänkte på dendär slangen man suger i!!!.ser ni, jag har ingen koll.

              haha =) rekommenderar ”näsfrida”, superbra!

        Pysventil ska man vara försiktig med och använda i nödfall. Annars förstör det barnets förmåga att fisa dvs det sker inte på samma sätt då Barnet lär sig att man får hjälp med det. Mycket bättre att massera magen

      Jag har en son som visserligen bara är två månader men hittills är de tre bästa;
      *babynestet (perfekt att flytta mellan sängen och soffan, beroende på var man själv var),
      *en schysst fåtölj att amma i (jag hade sett ut som en S-krok om jag suttit i vår mjuka soffa) och
      * massor av små frottédukar och handdukar att skydda möbler/vagn/babynest/skötbord/dig själv från kräk samt torka diverse grejer med. Tiopack 29:- på IKEA (Krama heter de. Tror jag har 30 st… )
      Bubblare; bärsele. Kommer nog användas mer när han blir större.

      Det sämsta, än så länge;
      * babyvakt (vad trodde jag, att jag inte skulle höra när han vaknade? Jag bor ju i lägenhet, inte i ett slott…)
      * amningskudde – funkar dåligt med armstöden i den annars ypperliga fåtöljen. Får inte plats så bra. Jag föredrar en vanlig huvudkudde..

      I övrigt håller jag med om att det är bra att fixa nässug, pysventil, krämer mot röd rumpa osv. INNAN du behöver det för att slippa stå med panik mitt i natten. Been there… 😉

      Lycka till!!

        Så roligt det där, som jag skrev lite längre upp att det är individuellt, vi använde bärsjal/sele typ 4-5 ggr men använde babyvakt varje dag trots att vi bor i lägenhet hahahha =)

          Haha! Du kanske bor i en större lägenhet helt enkelt! 😉

        Tack för IKEA tipsen. Letar efter billiga handdukar. De kostar typ 200 för ett trepack på jollyroom. Rena rånet 😮

          Varsågod! Det känns ju mer okej att kasta dem om det händer en större olycka, om de kostar 2,90:- . 😉

          Men gör egna av gamla badlakan/handdukar? Gjorde jag. Bara att slänga trasan on man råkar ut för värsta ryggbajsen när man var ute. Annars är mitt tips krämen Inotyol. Röd stjärt försvinner på nolltid. Jag tycker även skötbord var överskattat. Jag böt blöja på sängen eller golvet (pga kunde inte lyfta tungt en period) hade en handduk i varje rum som jag bara slängde på sängen/golvet innan byte. Ej optimalt vid bajsfest men då var det oftast bad som gällde efteråt. Köp inte jobbiga pyjamas med knappar. Bara blixtlås.

            Har också bara köpt en skötbädd, kanske räcker? Vi har ju inte så mycket plats här hemma så det vore grymt att slippa skötbord.

              Ja. Jag skulle säga att det räcker. Vi köpte den där uppblåsbara ”skötbädden” som finns på IKEA. Använde den flitigt ett tag. Vi bor lite trångt vi med så vi investerade i en STOKKE flexi bath. Så otroligt smidig. Tycker dock inte att baby inlägget till badbaljan är så bra. Jag badade även barnen i handfatet, hade bara en handduk i botten och den bara bara. Alltså nu låter det som att jag badade ungarna hela tiden men jag tvättade mest bara rumpan och under hakan. Små bebisar behöver absolut inte bada ofta 🙂 En annan överskattat pryl är skötväskan. Jag tyckte bara det var bökigt så jag tog en ryggsäck och använde den som skötväska när jag skulle ut.

                Tack för svar. Satt och letade skötväska nyss! Ska se om jag kan få mammas ryggsäck som hon glömt bort 🙂

                  Kolla Brita Zackaris blogg för massa tips om vad som behövs ?

        Vi hade inget babynest så vi använde amningskudden till det istället, att skapa en mur runt om vid behov. ? Den var däremot guld värd för mig sista 3 mån att sova med. ? (hade doomoo medium så man behöver absolut inte ha en jättekudde)

      Inotyol! Game changer för röda rumpor.
      Om ni har bil och skaffat babyskydd, kolla efter adapters till att sätta det i vagnchassit (om inte allt är samma tillverkare). Blir rätt tungt i längden att gå runt att bära på och kan bli krångligt vid snitt där man inte får lyfta på 6 veckor…
      Nappar som lyser i mörkret! Lättare att hitta framåt småtimmarna när man ska stoppa tillbaka nappen för hundrade gången. Man är inte direkt vaken själv då. ?
      Ikeas tvättlappar. Billiga och kan användas till allt, bara att slänga i tvätten.

        Just ja! Adaptern till babyskyddet! Guld!
        Jag köpte mina billigt på Tradera. 🙂

        Oj, mycket nytt i detta tips. Tackkkk. Ska bokmärka detta inlägg inför babyshoppingen 🙂

          Babysitter är nog det enda av allt detta som jag kan hålla med om…
          Och handdukar som du inte är rädd om. Massor av handdukar som du inte är rädd om ?
          Mina barn har aldrig velat ha andra nappar än just de små 0-6 månaders napparna, så det är ju väldigt olika vilka nappar som duger.

      Ulloverall, ullstrumpor och en bra mössa är det i klädväg jag skulle rekommendera.
      Vanlig overall är bortkastat tycker jag, har haft barnen i vagn när de varit små med tjocka filtar på , och ulloverall. Om man har dem i sele/sjal kan man stoppa dem innanför sina egna kläder (jag hade alltid min sambos jacka).
      Sele/sjal är skitbra och även adapter så man kan sätta babyskyddet på vagnen och slippa väcka bebisen om man tex ska handla.
      Babysitter är bra med 🙂
      Kläder i små storlekar köps med fördel begagnat då det inte slits

        Har du något specifikt märke på ulloverallen???

          Håller med. Använde inte heller overall. Fått två vinterbebisar. Det är varmare i vagnen än man tror. Dessutom tog jag aldrig ut barnet för att amma när vi var ute pga kändes för kallt för mig. Vi använde en ulloverall ärm- och benslut som går att dra över händer och fötter. Tossor är också att rekommendera. Po.p har bra!

            Voksi urban åkpåse att ha i vagnen! Behöver inte klä barnet i annat än dennis vanliga kläder + denna åkpåse! (Bor i norrbotten). Den är GRYM!

      Har en bebis som föddes i början av februari i år när det var snöstorm.
      Rekommenderar varma ullkläder och tjock åkpåse om bebis åker vagn.
      Bärsjal eller bärsele! INTE babybjörn.
      Bärjacka! Stoppa in ungen under jackan bara och gör allt vad du vill göra. Du kan amma samtidigt om du vill amma alternativt ge flaska samtidigt om du hellre vill det.
      Plus du får en viktväst på köpet till alla promenader 😉

        Tack, det blir nog en åkpåse i ull och någon kofta eller något. Ni verkar älska ull och jag litar på ert omdöme haha 🙂

        Längtar <3

          Ull är fan underskattat! haha

          snaaaart kommmer bebis❤️

      Har en bebis på några månader så kan inte ge dig några tips om kläder för vinterbebis men här kommer min lilla utvärdering

      Bra köp:
      Tvättmaskin (har ingen hiss i mitt hyreshus och tvättstugan är på gården)
      Pysventil (hjälpte mot magknip de första månaderna)
      Babynest (kunna ha den nyfödda mellan oss i sängen utan att nojja över att rulla över bebisen)
      Babysitter (min bebis älskar sin, gillar att sitta och kolla på vad vi gör och gungar sig själv)
      Bärsele (bra när bebisen inte vill ligga i vagnen längre samt för kortare turer, typ under 2 timmar)

      Eftersom inte alla bebisar gillar sele, babynest eller babysitter så kolla om ni kan låna av någon för att testa först.

      Köp kläder begagnat, kolla barnloppisar i närheten, tradera och Facebook. Har köpt en hel del kläder i strl 56 till 74 för 10 kr st. Visst, en del pyjamas har varit lite tvättblekt men mycket ser nytt ut. Det mesta, utom babyskydd, kan lika gärna köpas begagnat.

        Kollade just tradera och det finns masor med klädpaket för inga pengar alls. Det blir en lång shoppingnatt här 🙂

        Va musigt med en sommarbebis <3

      Doona babyskydd är lätt de bästa vi köpt till bebis! Annars så gillade jag verkligen babysitter och fult färgglatt Och barnvagn!
      Blöjhink va värdelöst, tycker bara de är äckligt att ha massa blöjor inne så ska man tömma hela grejen sen.

        Vi bor 3 båningar upp utan sopnedkast. Tror att blöjhibk är ett måste trots att jag hatar lukter och smuts. Den får stå i balkongen. Får lukta bajs ute haha

          Vi bor 3,5 våning upp och tyckte inte de behövdes 🙂 tog hellre lukten direkt än lukten som kom när man tömde hink-fan.
          Men just för att man inte har hiss va Doona perfekt, och bärsele!

            Ska tilläggas att vi inte har hiss heller!

    Varning för tant som kan vara ointressant för de flesta 🙂 Handlar om ofrivillig barnlöshet.

    kväll är jag ensam, alla kompisar upptagna och killen bortrest. Vanligtvis älskar jag en lördag kväll ensam men inte idag. Idag känns det tungt eftersom jag inte tycks kunna kontrollera mina tankar. Jag antar att jag är en sådan som på pappret har det bra. Har en helt ok utbildning och har bra jobb, kommer alltid ha jobb då den marknaden aldrig tycks bli mättad. Har en pojkvän som är snäll och omtänksam och har absolut många vänner och bekanta, bor centralt och allt det där. Sen kommer det där som gör att allt inte är så bra ändå. Jag är infertil. Fick reda på det för några år sedan och hela min värld rasade samman. Har verkligen försökt att bearbeta det, gått i terapi etc och försökt landa i att okej, det blir inga barn och det är okej. Min kille är mer än okej med det och vi planerar för ett liv utan barn och allt vad det innebär. Vi försöker helt enkelt se fördelarna med att inte ha barn. Nu är jag i den åldern där alla är gravida. Mina vänner, deras vänner, mina släktingar, mina kollegor, alla influencers, alla på stan, alltså ALLA verkar vara gravida!!! Och mina känslor… Jag hatar dem. Jag är så in i helvetes jävla avundsjuk. Min avundsjuka förvandlas till ngt slags förakt och jag kan se en gravid kvinna på stan och känna ett stort svart sug i magen och tänka ”fy fan hon vet inte hur bra hon har det” men samtidigt känna en slags avsky. Jag kan inte kontrollera det utan det bara spinner vidare i en enda stor ond cirkel. Samtidigt som jag känner allt detta så känner jag mig också trasig som kvinna. Och utanför, som att jag aldrig kommer fatta grejen eller få uppleva det så många andra upplever. Jag vill också vara gravid. Jag vill också vara mammaledig och leva det livet. Det gör så jävla ont att det aldrig kommer bli så. Jag förstår att jag måste ta tag i detta och börja gå i terapi igen, men jag fasar för det. Det känns som att jag måste börja om på nytt och gräva i alla jobbiga känslor ännu en gång och det känns övermäktigt. Slut på rant.

    Och innan alla säger ”man kan få barn på andra sätt”, nej, jag kan inte adoptera och inte få barn genom äggdonation. Loppet är kört på alla sätt och vis. Jag efterlyser INTE tips på hur man får barn på alternativa sätt.

      Vad vill du ha svar på, du har bara skrivit en lång redogörelse för vad du tycker och tänker.

        Vill inte ha svar på ngt, som det står så är det bara en rant.

        Hon måste väl inte vilja ha svar alls eller? Kanske bara ville skriva en lång redogörelse för vad hon tycker och tänker.

      Fan vad jobbigt. Har du bearbetat med professionell hjälp? Kram!

        Gick till en psykolog i ett år, där och då kändes det som att jag var ”klar” men tydligen var jag inte det. Orkar inte riktigt heller tjata om det med mina vänner, de är alla gravida och/eller har kids och det blir väldigt konstigt då!

          Har du någon vän, bekant eller släkting som inte har barn? Medvetet eller ofrivilligt. Förstår att det kan vara fruktansvärt att gå runt med de känslorna och för mig hjälpte det att umgås med andra barnlösa/fria och dyka ner i intressen som inte involverade barn. Hoppas du hittar din väg ❤

            Har väl några i min bekantskapskrets som inte har barn som jag kan hänga med. Men mina allra närmsta och bästa vänner är i småbarnsåren.

      Har inga bra tips att ge dig men vill skicka lite kärlek, det låter väldigt tufft ❤️ Kämpade länge med att bli gravid och är en av de lyckliga som blev det till slut, men fick känna på ofrivillig barnlöshet under en tid och det var hemskt. Hoppas du hittar ett sätt att gå vidare och njuta av allt annat fint som finns i livet.

      Du kan alltid vara familjehem, finns så många barn som behöver ett tryggt hem. Allt från ofödda till tonåringar. Vi tog emot en nyfödd som blev placerad hos oss direkt efter födseln. ❤️

        Hon skrev ju dock att hon inte ville ha tips om alternativa sätt att få barn…..

          Jag vet, men det är inget alternativt sätt att få barn. Det är att vara familjehem.

        Skulle gärna bli familjehem, hur går man tillväga?

          Googla familjehem och din kommun

          Vad fint av dig! Jag vet inte hur det är i olika kommuner men i min kommun så kontaktar man socialförvaltningen. Man behöver inte vara i en relation utan bara ha plats för barnet.

            TACK! ❤️

      Fyfan känner medlidande för dig. Och även fast jag inte upplevt det själv kan jag bara tänka mig =(
      Tror att du ser alla gravida också i och med att du så gärna vill det, en dålig jämförelse men när jag vill köpa något så ser jag att precis alla har ”en sån”. Om du väljer att prata med någon och bearbetar dessa känslor tror jag att du kommer ”se det i mindre utsträckning”. Sök tröst i din kille, ogravida vänner/familj. Skickar lite cyberkärlek <3

        Tack <3

      Ni har inte övervägt adoption?

        MEN LÄS. Fan jag blir sekundär-irriterad, TS har skrivit klart och tydligt om att hon inte vill ha tips om adoption och alternativa vägar att få barn!

          Haha, älskar din sekundärirritation!

      vi kommer inte heller få barn. Alla självgoda mammor säger att det kommer när msn minst anar men det kommer det inte göra. Jag vill sparka på barnvagnar. Min terapeut säger att det är ok så länge jag inte gör det.

        Hej Bitter-berit! Alltså, eller hur! & ALLA pratar om sina barn, hela tiden, stup i kvarten. Varje ord de säger gör ont. Vill bara skrika rakt ut.

          Du å ja ? tänk om mammamaffian fick gå en dag som oss? Då skulle man slippa osköna råd om hur man blir på smällen eller hur livet blir fulländat med barn… men vi är ju bara bittra och tjuriga. PARTY POOPERS!

            Alltså det är jag Bitter-Berit. En sak till, ”jag sitter här med min bebis och kan inte förstå hur jobbigt det måste vara för dig” gör ju extra ont. Nej tack!

            Nu har jag barn så ska väl egentligen va tyst men är sååå trött på att alla me barn liksom tar för givet att alla vill/kan få barn!!! Visst, barn är de finaste man välsignas me i livet men alla har inte den möjligheten och då ifrågasätta varför folk inte har barn eller ge oönskade tips… bläää vad irriterad jag blir

              Fast där gjorde du exakt samma sak själv? Barn är det finaste man kan välsignas med, varför skriver du det här som en påminnelse till oss som inte kommer uppleva det? Du kunde skrivit din kommentar utan den meningen.

      Varför kan du inte adoptera?

      Jag känner verkligen med dig även fast jag inte ens kan föreställa mig, jag är nybliven mamma. Men jag kan försäkra dig om att dina vänner med barn tänker nog med jämna mellanrum att de är avundsjuka på dig som inte har barn.

      Vad tror du sårar dig mest, att känna dig utanför/tanken på att du aldrig kommer vara gravid eller genuint tanken utan barn i ditt liv? Tänker att det kanske blir enklare när ”alla-är-gravida” hysterin lagt sig?

      Kramar

        Har en sjukdomshistoria som gör att jag inte är aktuell för att adoptera (sjukdom + behandling som gjorde mig infertil). Tror inte folk förstår vilka krav som ställs på de som ska adoptera. Att bli godkänd för adoption är inte en enkel resa.

        Jag tror att det är en kombination av allt. Tanken på att aldrig få barn är så jävla sjuk. Den gör mig så fruktansvärt ledsen. Kan liksom vakna upp ur en tanke när som helst och förstå på nytt att ”shit, jag kommer verkligen inte att få barn”. Som att jag inte fattat det och måste fatta det igen. Sen är det jobbigt när exakt alla frågar om man har barn, eller om man vill ha barn, eller när man ska skaffa barn och när jag då måste svara på ett smidigt men inte för konstig eller obekvämt sätt. Förstår att det är en enkel och vanlig fråga att ställa men för mig är den skitjobbig varje gång.

          Jag hoppas du kommer ta min kommentar på rätt sätt nu. Men jag brukar försöka se att det finns någon mening med allt. Allt kan vi människor inte förstå, en del saker ter sig bara orättvisa och hemska och kanske kommer meningen med detta långt senare, på ett sätt som vi är för små i det stora hela för att ta in?
          Jag menar verkligen inte att raljera och säga att din känsla är oviktig, verkligen inte, utan detta är en tanke som ger mig lite lugn och fred i kroppen när saker känns övermäktiga och fullständigt ologiskt orättvisa. Hoppas även du kommer känna så en dag ♡

            Jag tar inte illa vid mig men håller inte med. Folk som är helt sjuka i huvudet skaffar barn och tar inte hand om dem, det är krig och barn dör av svält. Ser ingen mening med det och inte heller med min infertilitet.

          Surrogatmamma? Typ utomlands?
          Lider med dig! Har barn( 21) men har aldrig varit den som bara pratar om sitt barn! Blir sååå trött när det händer, och det är ofta!

            Som jag skrev så efterfrågas INTE tips. Surrogatmamma är dessutom en mkt tveksam grej och jag har inga äggstockar med ägg som kan inplanteras i någon annans kropp.

          Nästan så du bara borde svara ”jag har vart sjuk och då blivit infertil” så kanske folk skulle hålla tyst, men då måste man väl bra hela sin historia eller så ska folk dalta me en. Men har lärt mig den hårda vägen att de är effektivt me sanningen i såna sammanhang.

          Jag har lärt mig att när folk frågar är det lättast att bara svara, nej jag kan inte få barn. Har aldrig hänt att någon fortsatt sitt tjatande efter det. Dessutom får dom känna sig lite dumma på köpet.

      Jag har sjukdomar som gör det väldigt olämpligt att bli gravid/ha barn och en blivande sambo som inte vill ha barn. Har inte ens tänkt på om jag faktiskt VILL ha barn då det bara kommer leda till jobbiga grejer. Försöker mest intala mig att det blir bra ändå. Vet liksom inte ens om jag ska kalla det frivillig eller ofrivillig barnlöshet.

      Åh, jag beklagar så mycket! En släkting till mig är också ofrivilligt barnlös. Jag vet hur mycket han ville ha barn, han pratade alltid om dagen han skulle få barn men tyvärr går det inte med partnern han haft i över 20 år nu. Det jag gjorde var att inkludera honom i mitt liv med mina barn. Han får komma och gå som han vill, ha barnen när han vill. Han är som en extra pappa och jag litar fullt ut på hans uppfostran. Jag ser hur han utvecklats och verkligen bondat med barnen. Kan ni tänker er att bli fosterföräldrar eller jourhem? Kanske värt att kolla upp?

        Jag ber om ursäkt för att jag skrev alternativen… Är för trött och jag missade det.

    Funderar ibland på människor som kommenterar här, de nya perfekta människorna.

    De som resonerar med barn och folk o h aldrig blir arga. Som inte flyger, källsorterar, äter vegetariskt och endast köper second hand. Som är småtrötta på influencers. Osv. Jag tror att en del känner igen typen jag syftar på.

    Hur tror ni dessa personer är verkligen? Att de är perfekta, eller bara låtsas här?

      De hänger på en skvallerblogg och gottar sig i andras olycka. De må spela perfekta men precis som våra kära influencers så är de tomma, ensamma och sorgliga på insidan.

      Tror inte de är så perfekta. Vem orkar vara det?

      Jag äter vegetariskt och kött. Och källsorterar ibland och ibland inte. Flyger rätt sällan men gärna om jag vill. Kör bil men cyklar också. Äter mycket godis, är arg ibland men oftast glad. Och jag är rätt peeeeerfekt. ????
      Orka vara redig

      Glöm inte dom som aldrig snäser på sin partner. Det var ett himla liv här inne en gång på grund av någon video där någon, minns inte vem, upplevdes snäsa åt mannen. Snäste man åt varandra så skulle man göra slut! Herregud, jag fräser ilsket på min Karl en gång i månaden för att han inte köpt choklad i förebyggande syfte.

      Jag skulle vilja se den reaktion som håller livet ut där man aldrig blir irriterad på varandra. Jag blir irriterad bara av tanken på att vara i en sådan relation. ?

        Relation! Inte reaktion.

        Ja man undrar ju hur sköra deras relationer är när de inte ens kan få utbrott lite då och då.

        Jag kastar tantrum med jämna mellanrum. För honom är der en måndag. Enligt vissa här på bb är jag äcklig och förtjänar att dumpas och leva ensam resten av livet.

      De låtsas. Jag är helt övertygad om att de som aaaaldrig tappar tålamodet och blir arga på sina barn är de som skäller mest. De enda de försöker övertyga är sig själva.

        Det finns de som aldrig skäller på sina barn.

          Säkert. Men inte de som pratar vitt och brett om att de minsann aldrig gör det.

            Sant

          Säkert. Men det är inte de som ständigt ska berätta hur förträffliga de är som aldrig tappar tålamodet på barnen.

          Jag har aldrig skällt på mitt barn. Barnet är 6 år. Har aldrig behövt. Skäller däremot regelbundet på andras barn, om det räknas. Är lärare.

            Bravo!

              Förlåt. Det var drygt. Jag ber om ursäkt!

            Vilken fantastisk lärare, alla föräldrar applåderar.

      Väldigt många är totalt blåsta och saknar intelligens, tyvärr.

      Jag kom på fler karaktärsdrag: de blir mörkrädda av minsta lilla, spyr i munnen och mår dåligt av allt!

      Fan, jag hade en toppenbra kommentar planerad igår. Gick ut på krogen istället, och har varit bakis hela dagen ? originalet var bra dock!

      Haha jag tappade humör helt me min 1 åring idag och halvt skrek ”men kan du bara lyssna och fatta?!?!??” ?, flyger när vi ska på semester typ en gång per år, köper aldrig begagnade grejer och källsorterar typ bara glas, kartong och tidningar pga min kille tycker de är viktigt. ?

      De kanske finns på internet men jag har aldrig träffat en person som uppfyller allt eller ens 70-80% av det du skriver i verkligheten.

    Filmtips om hor-or?
    Har sett X, Pretty Woman, Easy A och American pie fiömerna men vill gärna se en om prostitution på gatan. Tips? Gärna på Netflix

      Det finns många bra dokumentärserier på Youtube, om prostitution, hemlöshet och drogmissbruk.
      Vill du ha mer spelfilm tänker jag direkt på Lilja 4-ever.

        Har sett typ alla dokumentärer. Grät floder när jag såg den om tjejerna i Bangladesh.

        Ska nog kolla Lilja 4-ever, den finns på listan som jag alltis glömmer att jag har i bakhuvudet. Tack för filmtipset!

      Tipping the Velvet, utspelas i 1800-talets London. ”Jane Austen with dirty bits”, som manusförfattaren Andrew Davies beskriver den.

      Mitt svar fastnade i modd, sjukt irriterande. Mitt förslag var i alla fall Tipping the Velvet, utspelas i 1800-talets London.

        Tack! Älskar sånna filmer så om ni har fler tips så är ni välkomna att dela med er 🙂

          Crimson petal and the white!

            Tack <3

          Se Human Trafficking om du inte redan sett den! Så bra/intressant/spännande/hemsk. Det är alltså ett actiondrama typ, där olika historier som berör människohandel världen över flätas samman. Typ. Jättebra är den iallafall.

      ny svenska serien heder!

    Hur kommer man över någon sådär på riktigt? Jag träffade en kille i cirka ett halv år och egentligen var han en idiot. Och det var jag tillbaka för att jag fick nog. Men kan fan inte komma över honom? Tänker på honom nästan varje dag fastän det nu är typ ett halv år sen… Det har helt klart blivit lättare, men kan inte sluta jämföra andra killar med honom och tänker hela tiden på hur det kunde bli om vi inte var idioter???
    Skrev till honom för några veckor sen och berätta hur det var, han kände likadant men kunde aldrig förlåta mig igen. Det känns bra att det inte är jag som har målat upp en fantasibild av hur allting var och att han känner likadant, men ändå hemskt på något sätt. Vet inte om ni förstår hur jag menar. Men iaf! Hur kommer man över någon sådär på riktigt???
    Skönt att skriva av sig och hoppas på svar! Trevlig kväll 🙂

      Tiden, tyvärr. Du kommer att tänka på honom mindre och mindre och antagligen så kommer du att träffa någon annan när du minst anar det och vips så sitter du här om ett år och småler åt dig själv för att det tog sån tid att komma över honom.
      Ta med dig och lär av dina misstag och låt aldrig någon tro att de kan behandla dig illa. Dock måste man själv också vara snäll 🙂 behandla den du dejtar som du behandlar din bästa vän.
      Men ja, du kommer att komma över honom tids nog.

      Vad hade du gjort för att han aldrig kan förlåta dig?

    Ines (Inesstragram på insta, kompis med Kenza) har lagt upp en story där hennes fästman har deras barn i bärsele och lagar mat samtidigt och skriver att han är ”daddy/fiance of the year” med medalj-emoji.

    Känns så konstigt att nåt som kvinnor gör dagligen, det ska killar tydligen få pris för då om väl gör det själva… känns lite som när folk skriver ”daddy daycare” eller att ”pappa är barnvakt” när pappan tar hand om sitt eget barn… man ba nej? Du tar hand om ditt barn? Som du har halva ansvaret för?

    Hur tänker ni om detta?

      Håller med. En bekant skrev ett hyllningsinlägg till sin kille på insta häromdagen eftersom han hämtar på dagis varje dag och lagar mat. Blev så otroligt trött. Han gör alltså helt normala grejer men förtjänar ett hyllningsinlägg.

        För henne är det väl värt medalj just för att hon då slipper dessa sysslor varje dag? Inget konstigt med det, inte ska hon låta bli att skriva ut det bara för att andra har en annan indelning av sysslor hemma?
        Min man ör värd medaljer i överflöd för att han jobbar många dagar och gör så att vi kan leva lite extra lyxigt. Självvalt då jag hellre bakar och städar än att stressa iväg på arbete 10 timmar om dagen som jag behövde göra tidigare.

          Men det är väl det som är sjukt? Att man vill hylla sin kille för att han gör saker som kvinnor gör och har gjort alltid? Tycker det är sjukt att inte se problemet här.

            Män har alltid struntat i barnen. Så länge de har tak över huvudet och mat i magen så är mannen arbete klart.
            Det är inte inbyggt i mannen att förstå vad varje slrok och gråt betyder. Varför kan ni inte bara släppa detta och inse att kvinnor, rent biologiskt, har bättre kolla på barn och uppfostran? Vi har inte gjort annat än att ta hand om hem och barn de senaste hundratusen åren så ja, självklart hyllar vi våra män som försöker sitt bästa att bryta sig ifrån normen.

              Nej det håller inte att skylla på biologi (ser inte att du hänvisar till några källor på det heller). Vi är moderna människor och det är klart att en man kan lära sig att tyda ett barns signaler, så svårt är det inte, det handlar bara om att vara närvarande. Och det kräver ingen jävla medalj.

                Om du behöver en källa som redovisar hur mamman, som burit barnet och har alla ”verktyg” (bärbar mat i tutten, hormoner som kan hjälpa oss sova mindre, känner av vad barnet behöver när det gör ett visst ljud osv) är bättre anpassad än pappan som bara ”funnits” inom en radie av 10 meter- då har du grova problem.
                Ingen studie kan hjälpa dig förstå, inte ens ”for dummies”-utgåvor.

                  Du har grova problem som tror att vi lever på stenåldern.

                    Du är blåst som tror att vi evolverat särskilt mycket sedan stenåldern.

                  Finns ju barn som om någon anledning bara växer upp med enbart sin pappa och i de fallen verkar det inte vara några problem för mannen att lära sig att ta hand om barnet. Det är inte hjärnkirurgi att sköta om ett barn. Även om vi är olika bioligiskt kan man inte skylla på biologi för att upprätthålla föråldrande samhällsstrukturer.

                    Undantag, kallas det i folkmun.

                  Mata inte trollen

              1800-talet ringde och frågade om de kunde få sin kvinnosyn tillbaka! Är det ok eller behåller du den ett tag till?

                2019 smsar att du är en patetisk nolla som ingen älskar.

                  Usch vilken vidrig kommentar. Hoppas att din mamma skäms över dig!

                    Käft!

                      Mata inte trollet

                  Haha oj, that escalated quickly!

                  Jag tror att du tog min näthat-oskuld precis. Känn dig hedrad! ?️

              Fyfan!! Åk tillbaka till medeltiden din fossil!! Vi behöver inte kvinnor som sätter käppar i hjulen heller. Är det vad du ska lära dina döttrar med?

      Känns som att ni bara letar efter fel hela tiden. Är väl bra om hon har hittat en kille som gör jobbet, om hon sen vill hylla det så är det upp till henne.

        Vissy börjar det bli tröttsam stämmning med alla ”men männen då?” här på bloggen?

        Jag skäms över att ha samma kön som dessa grottmongon.

          Jag skäms över att ha samma kön som alla mongon som vägrar inse att det är viktigt att jobba för ett mer jämställt samhälle.

            Så att hylla män är att gå bakåt?

            Vännen, hur är du förtryckt i Sverige? Har du tvingats ingå äktenskap? Såldes du till din man? Tvångsinceminerades du? Får du inte stöd och fri sjukvård? Får ditt barn inte ett tryggt hem och bidrag? Kan din chef avskeda dig för att du blev på smällen? Har du inte större chans att få ensam vårdnad än pappan? Har du inte rätt till abort om du inte orkar/vill skaffa barn? Får du inte hudratals dagar att vara hemma med ditt barn?
            Kan du inte gråta hos MVC för minsta lilla?

            Jag vill gärna veta hur du lider av att vara mamma såpass mycket att du kräver en reform.

              ⬆️ Mata inte trollet

      Jag är ärligt så trött på er som härjat på BB på senare tid.
      Varför ska ni jämföra män och kvinnor hela tiden? Det är så tröttsamt!

      Jag är mamma och tackar alltid min man när han tagit hand om barnen, varför?
      1. Han har ADHD, att han ens kan sitta och ha tebjudning med vår yngsta är ett mirakel. Han kämpar för att läsa godnattsagor. Han sitter still i soffan när barnen somnat intill/i hans famn. Detta är svårt för honom, det vet jag men han gör det av kärlek.

      2. Män behöver mer bekräftelse då de inte alltid känner sig så trygga i sin roll som pappa. Vissa är naturbegåvninhar som kan diska, laga mat, leka med ungen i babysittern och samtidigt värma flaskan. Andra män behöver listor för att de helt enkelt inte vet varför ett barn skriker, gråter, är grinigt osv. Vi kvinnor är tacksamma över att de försöker trots att de, rent biologiskt, inte är anpassade till att ta hand om småbarn. De har inte samma hormoner som mamman så för dem är allt lite svårare.

      3. Många män blir helt koko när barn kommer till världen och drar sig undan. De är själviska och mår dåligt över att de inte är centrum i relationen. Vi kvinnor som ser att våra män trycker undan dessa känslor är även i detta scenario tacksamma för att de är modiga nog att försöka hjälpa till.

      4. För oss mammor räcker det med bekräftelse från barnen. Om mina barn andas, äter och sover så är jag nöjd. De är mitt allt och deras välmående är mitt välmående. En man känner inte alltid sådär så därför kan det vara bra att ”belöna” honom genom att vara extra snäll, berömma och ge komplimanger när han försöker bonda med kidsen.

      5. För vissa män är det en jävla karusell. Kvinna är hormonhög, barnen är små varelser som tagit över livet från ingenstans, han förlorar sin trygghet, vi kvinnor blir extra gnälliga (med all rätt ibland) och allt känns bara nytt och främmande. De vågar inte göra fel och är rädda för att barn är ömtåliga och lättpåverkade. De har inte samma naturliga relation som mamman.

      Jag är förvannnnat jäkla tacksam att min man gör sitt bästa. Visst kan han lata sig, sätta på fula kläder, hämta lite senare, glömma packa ned en frukt, ställa ute mjölken och sen ta fram en till osv men han är underbar och jag är så tacksam att han inte är som männen var för bara 30 år sedan. Snälla, var lite tacksamma över hur fina män ni har och fatta att de ibland behöver behandlas som barn de också. Män är inte lika duktiga på hemmalivet som oss alltid så credda dem när de gör någor bra. Uppfostra mannen i samband med barnen så kommer det naturligt för honom ockaå efter ett tag. Ok? Det är så man får en relation att hålla, genom ath förstå varandras brister och jobba på dem. Han tavkar aöötid mig när jag låter honom få sovmorgon, lagar frukost trots kaos, inte byter blöja när han duschar etc. Han är också tacksam men han visar det på sott sätt.

      Och för all del, om ni hatar män så mycket, sök hjälp. Er betende är skämmigt och osundt.

        Det låter som att du dumförklarar alla män? Som att de egentligen är barn som knappt kan ta hand om sig själva?

        Men, nu dumförklarar du alla män? Menar du att män eg är som barn som knappt kan ta hand om sig själva?

        Tackar han dig också för allt du gör för familjen? I så fall fine. Annars känns din syn väldigt omodern och vi är många kvinnor som föredrar att leva ett mer modernt liv, där jämställdhet är en självklarhet. Handlar inte om manshat utan en sund utveckling i samhället.

          Ja, jag skrev ju det!
          Han tavkar när han får sova in, discha ifred och får frukost trots att barnen varit jobbiga.

          Sen behöver jag inget tack. Att han köper hem choklad, en ros, tröjan jag pekat på, blöjor eller bara sätter på min favoritserie istället för fotboll räcker för mig.
          Som kvinna vill jag höras. Jag vill veta att han föratår mig och kan läsa av mig.

          En man behöver instruntioner och beröm.
          Jag skiter i om det är modernt eller inte, det är fu%ing biologi. Tryck in det i skallen någon gång. När ska ni fatta att vissa saker är olika mellan könen? Hur förvirrade är ni?

            Jag kommer tyvärr inte trycka in något i skallen som kommer från en uppenbart obildad människa på Bloggbevakning. Konstaterar bara att det är skönt att leva med en modern man som inte behöver beröm för att utföra hushållssysslor. Vi visar varandra uppskattning på andra sätt.

              Varför är ert sätt det rätta? För oss och Inez funkar beröm, varför så trångsynt?

            Men varför skulle jag vilja vara tillsammans med en jättebebis som behöver beröm och uppfostras stup i kvarten? Varför skulle någon ens vilja det?
            Nej tack!

            Alltså det är ju jättemånga som inte håller med dig, borde inte det få dig att fundera på att det kanske är du och din kille som har de egenskaper och behov som du beskriver och att det inte alls är biologi. Hade det varit biologi hade väl alla tyckt som du?

            Haha alltså va?! Då du måste dalta och berömma din man för att han ibland kan sitta still med era barn? Shit vad sorgligt.

        Underbar kommentar. Du kommer att ha ett långt och lyckligt äktenskap till skillnad från gnällspikarna på BB. ❤️

          Tack, ditt svar gjorde min kväll <3

          Ja visst, hon kommer nog även berömma sin man när han ”bara” sex smsade med nån och inte gick all in

        Wow, vad du infantiliserar män. Sluta inbilla dig att män inte kan eller kan lära sig lika väl som vi kvinnor.

          Därför kommer du dö ensam och jag med någon som älskar mig.

            Oj vilken trevlig och älskvärd person du verkar vara… tror din man kommer lämna dig till slut.

              Haha men snälla, både du och anonym 21:03. Hur kan man ens skriva så till någon?

            Haha okej, ska säga det till min man som sitter i soffan bredvid. ??

              Du menar jättebebisen?

                Nu var det inte jag som var gift med en jättebebis.

              Mannen du inte kan tacka eööer berömma? Han lär inte vara långvarig ändå.

                Jag tackar honom, men skulle jag börja tacka honom för basic saker berömma för minsta lilla hade han nog dragit illa kvickt och försökt hitta någon som ser honom som jämlike.

        Du kan inte va på riktigt. Vad har du för hjälplös bebisman? ?

        Fast det där är nog bara du och din man?

        Jag är uppväxt i en familj där det är precis tvärt om. Pappa är den som haft ”naturlig känsla” för att ta hand om oss barn, och mamma mer varit den som trött lagt sig på sofflocket i ett annat rum.
        Pappa bakade bullar och läste sagor, mamma jobbade och tyckte vi kunde sköta oss själva helst.

        Har en till familj i min närhet som är såhär. Folk är olika helt enkelt!

      Och ändå finns det flest män som är stjärnkockar. ?‍♀️?‍♂️

        Män är oftast bra på en grej. Vi kvinnor är multitaskare.

          Tror hen syftade på att trots att matlagning är ”kvinnogöra” så är det männen som blir världsberömda kockar.

      I mitt förhållande tackar vi varandra för småsaker hela tiden i vardagen. Vi visar att vi ser vad den andra gjort. Om den ena har tvättat medan den andra lagade maten så tackar vi ändå varandra. Om jag sitter på soffan och äger chips en kväll efter jobbet medans min partner både lagar maten, diskar och går ut med hunden så är jag otroligt tacksam för att han lät mig göra det och vill såklart att han ska veta det. En annan kväll blir det självklart hans tur att bara få ta det lugnt.

      Jag skulle säga att folk tackar och visar uppskattning för Sina partners alldeles för sällan. Det behöver självklart inte vara inför allmän beskådan, men ett tack och ett ”jag ser dig” är aldrig fel!

        Ska du tro de moderna kvinnorna så är du tillsammns med en jättebebis 🙂

        Skulle tro att 97% av männen i förhållande vill ha en vacker fru men får nöja sig med en femma.

        De är väldigt beroende av att visa sig dugliga som partners.
        Här kan ni tänka incelman.
        Så många som åker till Asien för fruköp för de kvinnorna kan ta hand om sin man och hem.
        Dessutom finns det undersökningar som visar att männen vill att frun ska vara smal,nej inte smalfet heller. Så när frun går upp 5 kg viker lillpiten neråt. Osv osv

        Bästa kommentaren! Så har vi det också, varför är det fel att visa uppskattning till varandra?

    Hur många mer än jag är sjukt pepp på att SHL är igång igen? ??

      Kvinnan jag stalkar är sjukt taggad…. Okej jag stalkar henne inte, det är min killes exfru och hon kom upp som förslag på instagram.

        Haha vad fan

      Inte jag, det betyder att fotbollssäsongen i Sverige snart är slut?

      Japp sjukt taggad. Frölunda ?❤️?

      Jaaag!!! Heja lule

      Woho! ❤️??

      Ja! Leksing här ?

    Hur lång tid tar det egentligen att ordna visum till USA? Frågar för en kompis.

      Google.se

        Det är en kompis som ska starta byrå i New York. Hon har litet svårt att greppa hur Google fungerar.

          Hade din kompis lite problem att skilja sig också?

          Du får hälsa att ”några sedlar i handen” nog gör susen.

            Nej det funkar inte i USA

      Turistvisum tar 10 min. Arbetsvisum kan ta månader!

      För min kompis tog det typ ett år.

    Hur kommer det sig att Niiinis, som brukar ha runt 40 000 läsare, ibland färre, plötsligt har 160 000… nån som vet?

      Stor släkt

    Kan ni berätta lite om hur det var för er att ta körkort?

      Jag övningskörde några gånger hemma med en släkting sen åkte jag iväg två veckor på intensivkurs! Så bra, men blev helt slut i huvudet till sist ? Väntade två veckor efter intensiven med att köra upp – körde bara lite hemma, så allt liksom fick falla på plats ?? Klarade uppkörning och teori på första, så taktiken funkade!

      Det är så länge sen men jag gillade verkligen inte mina körlektioner, det tog lång tid innan jag kände att jag hade kontroll och var trygg i alla situationer. Det hade underlättar mycket om jag hade gått i en annan trafikskola. Så det är mitt tips, att välja en med lärare som inte gör dig nervös! teoriprovet var skitlätt men uppkörningen fick jag göra om, var mycket lugnare andra gången så det gick bättre.

    Är så ledsen ikväll. Sambon har först tittat på fotboll halva dagen med en kompis, och nu ikväll åkte han iväg till en annan kompis och kommer hem först om några timmar.
    Är gravid och superkänslig så det är ju kul, känner mig så jävla ensam och bortprioriterad nu. Detta är dessutom min enda lediga dag denna vecka, och när han väl kommer hem ikväll måste jag säkert gå och lägga mig nästan direkt för att orka jobba imorgon.
    Å andra sidan umgås vi i princip hela dagarna annars efter jobb och sånt, så känner att jag kanske inte borde gnälla på att han vill umgås med vänner en dag heller..

    Ingen poäng med mitt inlägg egentligen, ville bara gnälla lite. Tröstäter vindruvor och choklad i sängen nu.

      <3 Kommunicera med din partner och berätta att du känner dig bortprioriterad. Förmodligen har han inte tänkt på samma sätt som du <3

        Ja, men vi pratade igår om att vi skulle umgås idag och se på en serie och äta gott och sånt. Så jag tycker såklart att han borde förstå att jag blir ledsen och besviken när han plötsligt vill sticka iväg på något annat? ?

          Usch då för mig ringer varningsklocka när jag läser detta. Men hoppas att allt är ok.

          Din sambo är en skit som föredrar sina vänner framför dig.

      Har du pratat med honom?

      Har du inga intressen som du kan pyssla med?

      Har samma känslor, fast jag utan graviditeten, och det är väl ett slags issue just nu…

    Kan någon förklara varför Bella bor på Lidingö? Det är väl inte den mest exklusiva stadsdelen i Stockholm? Djursholm borde väl klinga mycket högre? Eller en flott våning inne i centrala Stockholm. Tex där Wellingtongrundaren bor?

    Tankar på varför det blev det där stela opersonliga huset?

      Kändes kanske mer hemma för henne efter att ha bott där med Nils. Stan valde hon bort för att få bort barnen från avgaser.
      Men jag håller med dig om att det nya huset är groteskt fult.

    Jag vet. Jag är skittråkig som bara ställer mattefrågor här. Men ni är de enda som svarar vid denna tiden på dygnet/veckan. Och ni ger så bra svar!
    (Btw så gick mitt första matteprov i onsdags toppen tack vare hjälpen jag fått här 😀 tacktacktack!)
    Så. Här kommer kvällens fundering. Potenser med minustecken framför. Tex 2 upphöjd i minus 3. Varför blir det 1/8??! Fattar ingenting.
    Oerhört tacksam för förklaring.

      När det är upphöjt till minus kan man skriva om det i division så att: 2^-3 = 1 / 2^3 = 1 / 2*2*2 = 1/8. Wolfram alpha är en bra sida för att se lösningar steg för steg 🙂
      https://www.wolframalpha.com/input/?i=2%5E-3

        och ställ gärna fler frågor! det är kul och har inget bättre för mig denna lördag haha

          Tack snälla!! Vilken bra sida,tack för tipset 😀
          Men jag fattar ändå inte riktigt varför det blir 1/2^3? Vart kommer ettan ifrån?
          Känner att kapitlet om potenser och alla potenslagar kommer göra mig gråhårig ^^

            Upphöjt med ett minustecken kommer alltid att bli mindre än 0 (ett decimaltal). Decimaltal kan skrivas som (ex.) 0,25 eller 1/4 (alltså ett delat i fyra=en fjärdedel).

            Därför kommer ettan in 🙂

              Du förklarar bara att, inte varför.

            När något har en negativ potens så flyttas talet, I ditt fall två, ner i nämnaren.
            Hade du tex haft 4^-2 så blir det 1/ 4^2 vilket blir 1/16.

            I potenslagarna ser den regeln ut så här: a^-× = 1/ a^×

            Öva in potenslagarna så väl du kan, använd gärna flashcards, så sitter de i ryggraden:).

              Menar ju givetvis negativ exponent, lite trött ?.

      Om man har en negativ potens så kan man skriva om det som 1/2^3 och 2^3 blir 8. Andra exempel är 3^-2 kan skrivas som 1/3^2 som är 1/9

    Jag har insett att jag inte har några vänner. De jag räknat till mina vänner har jag varken träffat och knappt pratat med på flera år. Sagt att vi ska ses men inte blivit av. Har alltid haft svårt att få nya vänner. Fattar inte varför det blivit såhär. Jag är liksom trevlig och ”normal”.

      Vart bor du?

        Bor i en liten håla.. :/

    ”slemsvampar har över 500 olika kön”
    Sanninge eller lögn?

      Är slemsvampar det nya ordet för blåhåriga genusvetare med näsring? Är ombord i så fall!

        20:59/ Ha ha ha

    Hur fasen blir man av med pormaskar? Har svarta på näsan som driver mig till vansinne. Har testat olika scrubbar och remsor men ingenting fungerar. Någon expert här som vet hur jag kan bära mig åt?

      Klämmer

      Nej inte klämma.
      Gå till läkare och få akne-kräm. Hjälpt mig iallafall

      Du köper en produkt som innehåller salicylsyra (BHA) och använder på näsan enligt anvisning. Efter att du duschat så tar du bomullspads eller toapapper (för att skydda mot klämskador) och klämmer ut så mycket du kan. Värmen kommer ha mjukat upp talget så det blir lättare att klämma.

        Man går inte till en läkare för pormaskar. Pormaskar är inte detsamma som akne. Det är tilltäppta porer, där talget oxiderat. Inget som en läkare kan göra åt. Däremot kan du gå till en hudterapeut som hjälper dig klämma om du inte vill själv 🙂

          Jag gjorde iallafall. Eller jag sökte läkare via app.

      Bha-syra ?

        Absolut inte!!

      Väteperoxid. 6%. Ha på näsan efter duschen..gör detta varje gång.
      Om det bränner så får du spä ut med liiiiiite ansiktskräm eller yoghurt. Du ska ha kvar ”masken” 5-10 min.

      Obs. Om du blir röd så kan du ha på is eller yoghurt några minuter
      Din näsa kommer att glänsa på bara några behandlingar.

      Du kan använda väteperoxidet som kommer i hårfärgspaket men se till att det är max 6%. Toningar brukar ligga på 3-6%.
      Kan heta 20 volume också.

      20 volume =6%
      10 volume =3%

      Jag köper krämväteperoxid för känsligt hår, brukar vara mildare och bättre. Annars får du köpa ansiktshårsblekning, följ instruktionerna men använd bara där du har finnar/pormasker.

        Nejnejnej! Skitfarligt

          Öhh? Det är inte ens farligt att dricka. Finns ju spray man kan spraya i munnen….kan vara klokt att ta ett bad med lite väteperoxid också. Det är inte alls farlig om man inte dricker det som cola. Vi använder ju ämnet på skallen utan problem vid färg och blekning.

      Basiron

    Utbilda sig till socionom – ja eller nej? Motivera gärna ?

      Ja, man kan välja och vraka mellan jobben och få högt lön.

      Ja

      Ja, om du verkligen vill hjälpa andra (och inte bara tror eller säger det för att det låter bra) och om du är beredd på att den ibland kan vara emotionellt dränerande. Inte ett jobb för snöflingor!

      Ja om du själv levt i någon slags utsatthet och har empati 🙂
      Nej om du är en paragrafryttare som kommer att ha åtstramningar som högsta prioritet..

      Nej!

    Kan det vara äkta kärlek mellan ett par där kvinnan är 35 och mannen 80?
    Tvärtom. Kvinnan 80 mannen är 35?
    Funkar sexet?

      Funkar snoppen undrar jag

        Återkommer med svar om 50 år…

      Hahahha låter som du beskrev det par där jag bodde som liten som fick gifta sig idag. Maken är 37 och kvinnan 79.

      Kan, kan det väl. Men jag är mycket skeptisk. Min åsikt är att det handlar om pengar.

      Absolut, är själv en man på 82 år och viril så att säga.

      Om han är rik JA.

        Annars så tänder hon inte på honom.

    Är med största sannolikhet gravid (har inte varit hos barnmorskan ännu)

    Är inte i ett fast förhållande med pappan men han är en bra kille, han vet inget men min känsla är att han skulle ta sitt pappa -ansvar iaf. (Sen kan ju allt hända, men)

    Han är boende i London, har eget företag och är ganska framgångsrik och reser mycket i arbetet. Det han sagt till mig har stämt (så mycket jag kan söka fram på internet iaf)

    Vet inte riktigt vad min fråga är. Kommer nog börja berätta för min närhet nästa vecka, hoppas jag!!

    Era tankar?

      Min enda tanke är om det är detta du vill? Är du beredd att i princip vara ensamstående från början?

      Ärligt nu? Ska du inte diskutera detta med honom först tänker jag? För övrigt tycker jag för min del att det är ett stort no-no att skaffa barn med någon man inte är i ett fast förhållande med (jag vill helst inte vara ensamstående mamma, om jag kan undvika det såklart!). Vill ha det med någon jag lever med och att vi älskar varandra. Det låter inte som att du känner killen så bra, att du baserar din sanning på det du läst på internet låter lite…. weird.

      Hoppas det går bra för dig oavsett vad som händer! 🙂

      Förtälj gärna att hans ejakulatapplikation tagit skruv och avvakta reaktionen.

      1. Prata med pappan.
      2. Lägg upp en ordentlig plan för hur ni praktiskt ska ta hand om barnet efter födseln. Och om du ska köra det i stort sett ensam – se till att ha bra stöd runt om. Det är underbart att få en liten men det är också mycket mer krävande än man kan föreställa sig. Så använd graviditeten till att förbereda dig (och omgivningen) om du skulle behöva lite avlastning. Om det så är bara för att få ta en ordentlig dusch och en tupplur någon gång.
      Lycka till!

        Gud tänker verkligen folk så logiskt och förnuftigt hela tiden. Ibland händer saker bara och det känns helt rätt fast hjärnan ”vet” att det är fel. Blev också gravid hux flux dålig timing osv, men jag kände jättestark att det var min unge där inne. Allt annat ordnar sig.

          Tänkte väl mest på det faktum att de inte är i ett fast förhållande, pappan bor utomlands och reser mycket i jobbet. Sen potentiell Brexit på det. ?‍♀️
          Det är så många som romantiserar hela grejen med att få barn och ville ge en liten reality check.

      Så du ska berätta åt dina nära att du är gravid fast du inte ens vet om du är det?

      Varför ska du till barnmorskan innan du vet om du är gravid. Ett gravtest kostar 90kr på apoteket

        Om du läser noggrant så har detta 90 kr test gjorts! För att vara heeeelt säker behöver barnmoskan besökas

    Vad ska man ha för färg/nyans på rouge om man är rätt så blek i ansiktet? Vilket märke är bäst/sitter kvar länge på huden?

      Märket Nars har ett rouge som är såå snyggt och passar på typ alla hudtoner 🙂 Färgen heter ’Orgasm’. Det är ganska dyrt, lite över 300 kr men håller länge för du tar så lite åt gången. Bli inte rädd när du ser färgen i förpackningen, det är verkligen jättesmickrande på huden. Jag är blek och har använt den här färgen i 4 år.

      Jag köper min från makeupstore. Jättefin på, man kan ’bygga’ upp färgen genom att applicera tills du är nöjd.

    Ät INTE medan ni läser detta!

    Alltså jag har ångest deluxe. Var otroligt lös i magen idag, ursäkta språket men det bara sprutade. Var hos killen jag dejtar och han väntade på mig i hallen (vi skulle ut och äta). Toalettpappret tog slut och jag fick panik, hade ju inget att torka förödelsen med. Stapplade bort till duschen (det kom bajs på golvet, TMI nu men BAJS PÅ GOLVET!! Är jag en femåring eller vad) och duschade bort det. Killen bankar på dörren och frågar om jag verkligen skulle duscha nu och i min generade och stressade situation skrek jag att jag var tvungen att fixa en grej. Stel stämning på restaurangen och jag kände bara för att dö. Vi skildes åt efteråt och gick inte hem till honom som vi brukar och jag kan inte låta bli att undra om jag borde säga något. Alltså att det finns en anledning till att jag flippade på honom 🙁 Han har inte skrivit något, typ tack för ikväll eller nånting.

      Haha åh gud vad hemskt!! Stackare. Men Hur flippade du på honom?

        Jag skrek på honom att jag måste fixa en grej, ”JAG MÅSTE FIXA EN GREJ FÖR HELSIKE”. Med riktigt psycho-bitch-röst. Skäms så förfärligt men det var en krissituation. Dörren går inte att låsa och jag fasade för att han skulle öppna dörren eller något.

      Han trodde säkert bara du fick mens eller nåt.

      Ja förklara.

      Fy vad jobbigt, inte nog med dina magbesvär utan att han ska bete sig konstigt också. Jag hoppas att det inte är så allvarligt som du tror. Det här kanske bara var en engångsföreteelse för dig men min mage gick alltid igång inför att jag skulle träffa min dejt, antagligen hade jag väldigt mycket fjärilar i magen?

      Om ett tag så kommer det bara vara ett roligt minne, om du ens kommer tänka på det

      Åh vad jag har skrattat åt din berättelse. Kan se det framför mig. Fast det var säkert jättejobbigt just då och panikartad. Kan säga att liknande sak hänt mig. Satt på toa och var däremot trög i magen. Bajskorven fastande mitt i anushålet och ville varken in eller ut. Den paniken när man vet att någon annan vill använda badrummet och undrar vad det är som tar så lång tid ????

    Hur tänker ni ”nya” föräldrar om oss föräldrar som varit det några år? Känns som att många nyblivna (framförallt) mammor tittar snett på en på stan där man går allmänt sliten med ungar som gapar och skriker? Som att dom är bättre än mig för att deras gulliga lilla bebis inte blivit en minitonåring än?! Har ett syskon som blivit förälder nu och blir beskylld för att jag har det så mycket lättare än dom för jag har äldre barn? Själv kan jag längta till när jag satt där men en nyfödd utan att behöva rodda hela familjevardagen med fler barn plus jobba om dagarna också. Är ju för fasen mer sliten nu!Konstiga funderingar kanske??

      Jag tänker lite så kring alla influensers som får barn där allt är puttinuttigt och gulligt och allt vad det är.
      Jag kan bara tänka… vänta ni bara. Ni har också fått ett litet monster. Hen kan inte visa det än bara.

        Hahah precis så!
        Ӂhh hen sover hela natten
        ”Hen är en så. DUKTIG och snäll bebis”

        ????

      Jag tänker att jag är sjukt imponerad för min lilla ängel kräver mer än vad jag nog vågar visa utåt. Tänk att ha 2-3 då ?

      Haha jag brukar snegla för att se om jag kan lära mig nåt. ? Snacks, klädsel, uppfostran vad som helst. Vi är ju er om några år. ?‍♀️
      Klarar själv inte de nya perfekta föräldrarna så jag är på din sida. ?

      Jag kan nog vara en av de som tittar snett, men det är för att jag har bacillskräck för dagis och skolbarn å min bebis vägnar. Jag tittar å andra sidan snett på i stort sett alla som nyser och hostar i närheten av mitt barn.

      Jag tänker ”fy faaaaaan vad skönt att ha barn som man kan prata med och som inte behöver hjälp med varenda liten jävla grej”

      Har en 8 månaders och fy fan vad jobbigt det är. Han kryper och ställer sig mot allt och slår i huvudet i precis allting som finns här hemma och jag behöver ständigt hålla koll på honom. Längtar tills han blir äldre och mer självgående.

      Relaterar. När familjen Cirkus (vi) kommer med vagnar, barn, hund, väskor, halvätna bananer och två lätt förvirrade föräldrar så kan jag ibland bli lite avis på sittande (!) kaffedrickande, föräldralediga mammor som sitter med sina spädbarn och funderar på vilket babysim de ska gå på…. Jag både ser och hör hur mycket plats vi tar. Längre än så hinner jag inte i tanken innan någon behöver bajsa.

    Hur kommer det sig att vattensängarna bara försvann??

      Skulle så gärna vilja prova en!

        Ja eller hur!! 🙂

      Skedde för många olyckor

        Ok

          Seriöst. Fan inte kul när de började läcka

            Kanske var därför de försvann då

      De sprang läck.

      En gammal pojkvän hade vattensäng, Att smyga upp på natten för att gå och kissa var inte möjligt. Man skvalpade upp.

      För att dom var vidriga. Ett ex i min ungdom hade en odämpad, vilket innebar att när han varit och kissat på natten och kom för att elegant lägga sig likt bomben i poolen, så flög jag i en lika elegant båge ner i hundbädden på golvet. Jag sov balanserandes på den smala vadderade kanten i flera år före jag ledsnade och drog. En period fick han för sig att han blivit inkontinent, eftersom det var lite blött på hans sida varje morgon. Han beskyllde mig för att ha varit otrogen och dragit hem en könssjukdom och var till och med och testade sig. Men sen upptäckte han att sängen läckte.

        Usch då för mig ringer varningsklocka när jag läser detta. Men hoppas att allt är ok.??????

        Hahahaha! Skrattade högt åt detta!

    Alltså kan någon berätta händelseförloppet om Cissi Wallins bråk med Stina Wollter/ Lady D/Fayme? Ser bara massa konstigt på instagram men får ingen röd tråd i det hela.

    Sedan jag var liten så har jag alltid velat prova att gå med kryckor eller sitta i rullstol. Hoppades nästan att jag skulle bryta benet eller något så att jag skulle få prova det. Någon annan som varit likadan?

      Känns det inte enklare att bara prova utan att bryta benet?

        Men jag vet inte hur man kan få det!! Om det är någon som har brutit benet så är det aldrig någon som jag känner, och det är nog inte heller tillåtet att smita in på sjukhuset och använda deras grejer utan anledning…

      Fyfan, tro mig, du ledsnar på kryckorna efter 3 min. Hatar dom jävlarna ?

      Hahah jag hoppade alltid runt med morfars kryckor i deras lägenhet när jag var liten och lekte att jag brutit benet. Aldrig hoppats att jag ska bryta något ben eller dylikt dock, men kunde bli avundsjuk på de med kryckor ibland.

      Ja haha, känns som något de flesta velat? har aldrig brutit något, men stukade foten på en fotbollsträning en gång och fick hoppa på kryckor. Dock bara i en dag, när det var som allra allra värst och jag låg och grät av rädsla för att aldrig kunna spela fotboll mer? (det var en så konstig stukning så jag trodde att något hade gått av). Men dag 2 var det bättre, gjorde ont men tog mig fram utan kryckor och sen dess hoppas jag att jag aldrig mer behöver ha några för usch vad jobbigt det var.

      hahahah jag! Ville ha gips och kryckor, tandställning och glasögon.

        Ja!! Tänkte precis skriva en exakt likadan kommentar! Ville också ha allt det ?

      Det finns en kurs att gå, där får du uppleva en hel dag hur det är att sitta i rullstol. Gå på stan, fika, åka kollektiv, köpa kläder, handla och lite sånt. Då är ni två stycken, en i rullstol och en ledsagare och sen byter ni. Syftet är att öka förståelsen.

      Hahahaha jaaa!! Högsta drömmen att få LIGGA INNE på sjukhus. Så ledsen att jag typ aldrig ens besökt vc lol

      Haha, ja. Gjorde illa mig en gång så jag fick ha bandage och min kompis kommentar var ”jag vill också göra illa mig”. Vi var väl 9 år

      Jag önskade förr att jag skulle bryta ett ben för jag ville veta hur det kändes! Ja jättekonstigt haha.

      Sen bröt jag benet, och det va den värsta smärtan man kan tänka sig! Det va inte värt det?

    Jag har världens crush på någon som verkligen är förbjuden frukt.. Tror på riktigt att han är min drömman!

    Vad ska man köpa till någon i babyshower present?

      Jag köpte en nattlampa ”dinglisar” från teddykompaniet, den var mycket uppskattad, och används fortfarande (barnen är nu strax över året).
      Jag själv fick lite bitleksaker, leksaker för typ 6mån, kläder.

      Inotyol-salva
      Pysventiler
      Praktiska saker. Inte blöjtårta och sånt trams

        Det där med blöjtårta, skulle bli lite irriterad över att stå och rulla ut alla blöjor, fattar verkligen inte grejen med de.
        Köp 2-3 paket blöjor (som jag förstått att en blöjtårta brukar innehålla) bara i sina originalförpackningar, det hade man ju tackat och tagit emot! Men jag antar att det är ”roligare” och ”finare” med en blöjtårta ?

      Jag och mina kompisar gick ihop och köpte saker som vi la i en korg. Lite smått och gott som typ dreglisar, nappflaska, pads för läckande bröst, våtservetter, talk, och lite godis som hon varit sugen på hela graviditeten. Tänk på vad som är behövligt, Vi tänkte annars köpa blöjhink, babysitter eller en amningskudde men vi visste inte om de redan hade köpt det.

    Jag är ensam hos mina föräldrar på landet, i huset där jag är uppväxt, och jag är så jääävla rädd.
    Är verkligen inte rädd för att vara ensam/mörker/något annars, men när jag är här blir jag så orolig att det är sjukt. Jag får ingen riktig sömn, kan inte slappna av så fort mörkret lägger sig och går runt och är ängslig bara. Huset ligger mitt i skogen, det är kolsvart runtomkring och flera kilometer till närmaste granne och bilväg. Ingen skulle höra mig skrika, ingen kan rädda mig om de ser att något är på tok och skulle jag ringa polisen skulle det ta typ en halvtimme för dem att komma.

    Vet att min rädsla är totalt irrationell, för det är så liten risk att det skulle hända något, men jag KAN inte låta bli att vara rädd ändå. Den här rädslan har kommit de senaste åren, när jag var i tonåren var jag mer än gärna ensam i det här huset men nu får jag ångest så fort jag vet att de ska iväg och jag måste vara här själv.

    Någon som har tips på hur jag kan lugna mig själv? I natt vaknade jag en gång i halvtimmen hela nattten, vill inte ha det så hela veckan 🙁

      Sätt på Ayat al-kursi. Koranvers som för bort demoner och onda andrar. Lyssna 4 gånger.

      Vill du skratta åt mig, varsegod men det är det enda som funkat för mig. Vågar inte ens sova ensam när någon är hemma typ.
      Fick tipset av en barndomsvän och har lyssnat på den 4 gånger innan jag lägger mig. Inga mardrömmar, inga sömnparalyser och inga knackningar från källaren längre. Guld värt.

        Jag tror inte på sådant, haha. Inte demoner/andar/sådant jag är rädd för, utan att någon ska komma och råna/mörda mig…

          haha liten risk. Du borde isåfall oroa dig mer för det förstnämnda..

            Jag vet att det är liten risk, men ens rädslor/känslor rår man inte för. Sedan så kände min mamma två stycken som blev mördade i sina hem (två olika tillfällen alltså), så det FINNS en risk och det är ingenting som säger att det inte kommer hända just mig, för det händer faktiskt ibland. Risken finns, oavsett hur liten den är.

      Men varför i hela fridens namn är du där då??
      Jag skulle aldrig heller våga sova ensam i ett hus (eller ens ett radhus!)

      Gör alla praktiska saker du känner att du behöver. Hur löjliga dom än är.
      Eller kolla på humor/standup eller liknande

      Eller spendera din vakna natt med att leta upp ett annat boende i närmaste samhälle? Kanske värt att lägga lite pengar på hotel?

        För att jag måste ta hand om min katt när de inte är hemma, då har jag inte så mycket val.

        Alltså jag bor i stan, fyra mil härifrån, men måste som sagt vara med min katt så kan inte bara dra. Ska sova hemma i alla fall två nätter den här veckan, men kan inte sitta och åka fram och tillbaka flera gånger.

          Men kan du ta med katten till stan?

            Du kommer säkert inte ens läsa det här svaret men känner att jag vill svara ändå.

            Nej, det går inte. Testade det förra året men hon skrek konstant i två dygn (hon jamar aldrig annars) och jag tyckte oerhört synd om henne. Hon är en rätt ängslig katt och jag vill inte utsätta henne för den stressen igen. Hon är utekatt och är van att springa runt ute på dagarna och inte vara instängd på 38 kvadratmeter.

      Ladda ner 112 appen så har de iaf dina koordinater

    Bästa Stockholmsförort att bo i med familj? Tänker lägenhet, ej hus och närhet till tunnelbanan. Ej pendel.

      Rinkeby.

        Nja
        Vi bor idag i centrala Stockholm men behöver större, en femma.

      Hammarbyhöjden är trevligt!

        Tack. Ska kolla Hemnet och läsa på lite.

      Torsvik eller Näset på Lidingö.

      Hägersten kanske. Eller Enskede. Annars skulle jag kolla in Kärrtorp för charmiga lägenheter, dock ofta utan hiss.

      Allt längst Fruängslinjen, Aspudden, Örnsberg,
      Mälarhöjden
      Älvsjö
      Årsta

        Älvsjö är vidrigt… Men årsta och Aspudden håller jag med om, eller typ Kärrtorp och bandhagen

      Bromma och Solna är fint!

      Liljeholmen, Sjöstaden

    Hur ser en hyfsat hälsosam dagsmeny ut för er? Behöver matinspiration, det känns som jag äter samma sak hela tiden!

    Tror ni att det kommer bli en ny gröna vågen/ruraliseringsvåg?

    Jag tror att min mamma är narcissist. Jag har misstänkt det ett tag, men det är som om jag fortsätter glömma bort det. Inför varje gång vi ska träffas känner jag mig glad och hoppfull, men när vi väl ses är det som att hon förstör något inom mig. Vi skiljs åt och jag känner sorg, besvikelse och ilska. Så håller det på, om och om igen. Hopp blir till sorg. Jag vet ju att jag inte kan ändra på henne, men hur ska jag gå framåt i det här? Ska jag distansera mig från henne? Någon som varit i samma sits? Jag håller på att gå sönder inombords.

      Sluta och läs på bloggbevakning. Bums. Du får för många dåliga idéer.

        Men va? Vad menar du nu?

          Du har fått narcissist på hjärnan av att läsa här.

            Så otrevligt skrivet av dig. Har inte ens reflekterat över att det står mycket om narcissism här inne. Misstänkte för övrigt narcissism hos min mamma långt innan jag började läsa den här bloggen. Du har ingen aning om bakgrunden till att jag ens tänker sådana tankar om min egen mamma. Bad om tips, inte hån.

            Visste du att vissa människor är narcissister och att det inte är ett begrepp som enbart existerar på bloggbevakning.se?

      Kolla in Dr. Ramani på Youtube, hon har massor med bra info och tips om NPD (narcissistic personality disorder). Hennes huvudbudskap är att man inte skall hoppas på en förbättring (den kommer aldrig) och man måste sätta tydliga gränser. Lycka till och vänliga hälsningar från en man som har samma problem med sin pappa.

        Tusen tack för att du tog dig tid att svara mig! Låter väldigt intressant, det ska jag absolut kolla in. Beklagar att du har samma problem med din pappa! Hoppas att du mår bra idag.

          Ingen orsak. Mår tyvärr riktigt dåligt efter ett stort bråk med min pappa förra helgen. Det var det som ledde mig till Dr. Ramani, som jag har tittat på hela veckan. Fantastisk kvinna. Skönt att man inte är ensam med problemet.

          /Sårad son

            Fy, jag hoppas att du snart börjar må bättre. Kan trösta dig med att jag hade ett stort bråk med mamma idag. Jag brukar i alla fall må lite bättre efter att jag får ventilera mig med någon, men det är ju ingen långsiktig lösning. Som du säger är det skönt att inte vara ensam. Skönt att någon förstår.

            Har du vetat om att din pappa är narcissist länge, eller insåg du det i samband med dina googlingar?

              Avstånd och noll förväntningar är enda långsiktiga lösningen.

              Jag har vetat länge att någonting inte står rätt till. Trodde länge det var Asperger, men det är mer än så. En tjejkompis som har varit gift med en narcissist tipsade mig om Dr. Ramani, plötsligt var det som om alla pusselbitar föll på plats. Hoppas du får svar och en långsiktig lösning på ditt problem.

              /Sårad son

                Tack verkligen! Ska följa dina råd nu, direkt, ögonaböj och kolla youtube innan läggdags. Lycka till med allt! Jag hoppas på en långsiktig lösning för dig med. Må bättre snart!

                  Återkom och berätta hur det gick och vad du tyckte. Ta hand om dig!

                  Sårad dotter och sårad son. Är ni möjligtvis båda singlar så att detta kan bli en härlig kärlekshistoria istället 🙂

                    Tack för omtanken. Jag är singel, men inget pojkvänsmaterial (frånskild pappa med två barn).

                    /Sårad son

                    Haha gillar din positiva anda! Jag är faktiskt singel!

                Du råkar inte komma från Skåne med en pappa i Stockholm?

                  Nej.

      När jag läste om narcissism första gången och insåg att allt stämde in på min pappa var det som att ha vunnit högst vinsten på ett lotteri. Alltså inte för att han var narcissist utan att jag hade kommit på vad felet var och att det inte var mitt. Det var en väldigt stark upplevelse minns jag. Hittade också nån sajt om hur barn till narcissister blir och i princip allt stämde på mig. Efter dessa upptäckter och efter att ha jobbat med mig själv för att ändra beteenden och tankemönster, har gått i kbt bl a, har jag utvecklats till en helt annan människa och det har gett en massa resultat, även jobbmässigt. Så rekommenderas verkligen att jobba vidare med detta. Jag mår så mycket bättre nu!
      Att under hela sin uppväxt dagligen träffa en människa som man är helt i beroendeställning till som behandlar en illa är helt fruktansvärt och inte konstigt att det sätter sina spår. Men det finns hopp som sagt var.

    tips på doppresent till en tös? känner inte familjen så jättebra

      En bok! Du ger språk och fantasi!

        Astrid Lindgren går alltid hem! ?

      Om du inte bryr dig gå in på guldfynd och välj nåt där på deras ”baby/barn hylla” haha 😛 Du kommer hitta nåt, du slipper tänka och anstränga dig och de kommer säkerligen bli nöjda, det kommer nog inte vara nr.1 presenten men duger liksom. =)

      Röstar på boken! Man blir så less på att läsa samma jäkla bok om den där förbannade nasse som hittar en stol han är för inkompetent att sitta på. Fler böcker åt föräldrarna

      Gör som den där gamla sjuksköterskan jag känner tipsade mig om (lite ironivarning) köp nåt värdefullt,nåt som stiger i värde, i hennes fall rörde det sig om silverljusstakar hon hade som dop present till nån unge. Hon var själv helt allvarlig och seriös.

    Jag måste bara få skriva av mig.
    Jag har två barn och försökt bli gravid igen sedan missfallet i slutet av förra året.
    Bokade tid för utredning och resultatet visar att mina äggreserver inte är lika höga som de borde vara. Jag är under 35år. Läkaren tror dessutom att missfallet kan bero på att ägget var av dålig kvalité eftersom låga äggreserver och svaga ägg går hand i hand berättade hon. Stämmer det verkligen? Hur kan hon fastställa det efter ett blodprov och en gynundersökning.
    Läkaren tror dessutom inte att ivf kommer gynna mina chanser till graviditet och menar att jag kanske ändå får ett missfall trots hela processen eftersom hon tror att mina ägg är dåliga. Jag har en endo cysta på 4cm (fick den/den upptäcktes för någon månad sedan bara) och hon tycker inte att man ska utsätta min kropp för hela ivf grejen pga cystan.
    Blir så frustrerad. Känns som att hon inte vill hjälpa mig just för att jag redan har barn.
    Ivf är ändå till för att hjälpa bla kvinnor med endo. Annars är jag fullt frisk.
    Försöker vänja mig vid tanken att jag förmodligen aldrig kan bli gravid igen…

      IVF får man väl inte om man har barn redan, de är väl till för ofrivilligt barnlösa? Vill inte låta taskig men du har två barn, skulle kännas dumt om du fick IVF före någon som inte har barn om det nu är så att du kan få IVF.
      Om du inte litar på vad läkaren säger get a second opinion.

        Jag vet inte om du ens försökte men jo din kommentar var taskig.
        Spelar ingen roll hur många barn man redan har, man har rätt till det mot betalning. Min syster fick sitt andra barn genom ivf.

          Fast jag uppfatta det som att hon ville åt dessa 3 gratis försök man FÅR. Såklart om man betalar för sig skiter jag personligen i om man har barn redan. Men jag tycker att de man får gratis ska gå till dem som inte har egna barn. Det tycker jag skulle vara dumt om en person som redan har barn ska få hjälp att FÅ ETT TILL innan någon som inte har ett enda barn får hjälp. Är det orimligt tycker du?

            Såg precis din kommentar. Nej man har inte rätt till gratis ivf om man redan har barn och det var inte alls det jag ville heller!

        Om min tråd upprör ofrivilligt barnlösa så får Camilla gärna radera den. Det var inte alls min mening att trampa någon på tårna. Barnresan har inte varit enkel för mig trots att jag har två. Och jag är evigt tacksam över dem och önskar alla samma lycka.
        Jag valde att göra en utredning för att jag egentligen trodde att att problemet skulle vara mindre än vad det visade sig vara, att lite hormontabletter skulle vara svaret.
        Har egentligen inte funderat på ivf men blev fundersam över läkarens svar ang ivf/ endometrios och äggkvalitén.
        Dumt av mig att skriva här inser jag nu i efterhand. Jag trodde jag skulle få svar av folk som var insatta i ämnet.
        Jag har ingen lust att gå vidare med en second opinion och ingen lust med några dryga kommentarer i tråden.♥️

      Min fertilitetsutredning bestod av blodprov och ULJ. Blodprovet (AMH) var riktigt kasst och via ULJ såg man att jag inte hade ett enda ägg. Äggstockarna hade skrumpnat ihop. Du har ju redan två barn, kanske ska du nöja dig med det? Jag har inga och kommer aldrig få, bara som ett litet perspektiv.

        ♥️

      Såklart det är tråkigt att höra att man ej kan få fler barn, även om man redan har två! Jag tror absolut att de ger sina rekommendationer med dina två barn i åtanke, men i slutändan är det ju upp till dig/er vad ni bestämmer er för att göra. De flests som önskar barn hade nog provat allt för att få det första barnet, men om man redan har två så kan jag tänka mig att många skulle nöja dig om de fick veta att det skulle bli svårt, alltså hellre ha den ”hårda” informationen. Men som sagt, det är ju helt upp till er! Vill du in i karusellen med IVF, riskera att må dåligt under processen (är ju olika) och ha hög risk att det resulterar i missfall så kan det ju ändå vara värt det för just dig, beroende på hur gärna du önskar ett tredje barn. Men det är ju bra att tänka på att det inte finns optimala förutsättningar, bara för att ha realistiska förväntningar. Nu är ju allt väldigt nytt för er, personligen hade jag nog försökt på vanligt vis ett tag och låtit det hela sjunka in och fatta ett beslut senare och då sökt hjälp på privat klinik, kanske ett annat ställe än där ni var nu. Lycka till!

      Gör en fertilitetsutredning hos en fertilitetsklinik istället för hos en vanlig gyn! Det är inget konstigt med att ha sekundär barnlängtan, tvärtom väldigt vanligt i alla IVF-forum där jag hängt under våra försök. Om barnen ni har är era gemensamma kommer ni behöva betala för IVF själva hos en privat klinik, det kostar runt 40 tkr för ett försök. Är det så att ni längtar efter ett barn till tycker jag att ni ska utreda vilka möjligheter ni har att få det och inte låta er skammas pga att ni redan har barn sedan tidigare. Tipsar gärna om Ruvarpoden (som just nu handlar om att försöka få syskon) och gruppen IVF Sverige där det finns mycket kunskap. Lycka till!

    Någon som har plastikopererat sitt underliv? Jag funderar starkt på det. Mina inte blygdläppar hänger långt nedanför (3-4 cm) och är ivägen. Jag får ofta skav, måste rätta till för att de kläms osv. Det är besvärande och gör ont. Men jag skulle gärna vilja höra erfarenheter från någon som gjort liknande ingrepp? Hur är läkningstiden? Hur överlever man den tiden? Tänker på att sitta/kissa/ha kläder på sig osv..

      Mina är lika långa och jag har inga besvär. När jag var yngre brukade jag inbilla mig att det skavde för då skulle man få en gratis operation. Glad att jag inte gjorde det. Nu som vuxen (25+) så har jag lärt mig att det är helt normalt att se ut så och det var bara jag som hade dåligt självförtroende för att jag hade fått för mig att alla hade streck pga biologiböckerna i skolan.

      Vågar du ta risken att förlora känsel i underlivet på grund av ett porrskadat samhälle?

        Hur är hon porrskadad om hennes blygdläppar skaver?

    Dejtingspråk. När man säger en sak men menar en annan. Hur vet man egentligen vad som är sant? T.ex ”Vi hörs” betyder ofta ”HAHA nä det gör vi inte”

    Det är så få dejter som har gått bra att jag numera inte vet om jag ska lita på vad som faktiskt sägs eller på det det har betytt innan.

    Tips på bra crime podcasts?
    Jag har lyssnat på väldigt många.. så det kanske är svårt att ge mig tips :P…
    Up and vanished
    The shrink next door
    Someone knows something
    My favourite murder
    Cold
    The vanished
    Culpable
    Man in the window
    Crime junkie
    The murder squad

      Serial Killer
      Seriemördarpodden (svensk men grym).

      Case file

      All killa no filla
      Red handed
      Last podcast on the left
      Sinisterhood

    Min mejl blir bombad varje gång någon kommenterar i den här tråden.. hur fixar jag det?! hjälp! tack 🙂

      Fyll inte i epost och undvik kryssa i rutan! ?

        Tack. Finns alltså inte återvändo nu när jag har gjort det? :/

        Och kolla om det finns länk för att stoppa eller ”unsubscribe”. Brukar finnas längst ner i mail 🙂

          Wow! tänkte inte alls på kolla det!
          Tech support, tack !
          😀

    Jag är ledsen ikväll. ? Vi ska ha födelsedagskalas imorgon och ännu en gång så avbokar folk i sista minuten. Det tär på mig att varje tillställning inte veta om de som tackat ja faktiskt kommer. Jag fixar och donar, glädjer mig och så kommer det, tre av fyra är sjuka, trötta osv. Det tär på min självkänsla och kvar är känslan att känna mig ganska värdelös och tråkig. ? Är det bara mina vänner som avbokar i sista sekunden?

      Nä inte alls bara du!
      Jag skulle fira min 25årsdag och hade bjudit in typ 5-10 personer (minns inte exakt)

      ALLA avbokar sent utom en, som dyker upp med världen sämsta humör och spenderar kvällen med att klaga på petitesser från hennes jobb.
      Var ganska besviken kan jag säga..

      Min födelsedag är förhäxad alltså, händer alltid skit just den dagen. Varje gång jag sticker ut näsan.

      Gjorde ont i hjärtat att läsa det här! Så jävla dålig stil, jag tycker att den enda ok ursäkten (om ingenting allvarligt, akut har hänt) är sjukdom om man tackat ja till en tillställning. Du är inte tråkig och värdelös, det är människorna som avbokar som är respektlösa och inte har något hyfs! Jag anordnar väldigt sällan sådant tillställningar då jag vet att det är systematiskt bland vissa av mina vänner att avboka i sista sekund. Hoppas du får ett fantastiskt roligt kalas med de som dyker upp imorgon! <3

    En kompis till mig har tjatat om att vi ska gå ut just i dag. Jag sa ja till slut i början på veckan. Och idag pratade vi om det hur kul det skulle bli. Vi hade ordnat skjuss och bestämt allt. Nu när det börjar bege sig så har hon skjutit upp på det hela tiden med ursäkter om ”jag ska bara”. Det var två timmar sen hon skrev sist och nu ser jag att hon har åkt ut med någon annan. Ledsen.

      Låter inte som en kompis alls det där…

      Vilken skitkompis! Dumpa!

      Det där är ingen kompis. ?✂️

      Vad är det för pucko till kompis, så gör man inte!

      Hon har dumpat dig tyvärr så dumpa henne för gott!

      Det slutade med att jag gick ut med en bekant istället på samma ställde! Min sk kompis kom fram och bad om ursäkt och sa att hon hade fixat att en annan skulle hämta mig. Vilket var en lögn. så jag och min bekanta blev vänner nästan, och min kompis gick bara runt och letade den andra dom också försvann. Så nu ska jag och min nya vän träffas nästa helg.

        Vad skönt att det blev ett så positiv slut på en så tråkigt start. kram

    Erik Selin 51 år är alltså exakt lika gammal som Blondinbellas pappa, Per Rydberg!
    Alltså!!!!! ????????????

      Sexigt!

        [Borttagen kommentar]

          Är man gubbe när man är 51?! Min kille är 40 och det känns inte som att han kommer vara gubbe om 10 år.

            Ja. Är man själv under 30 så är 50 gubbe.

          Men gå och lägg dig Krister

      ???????????

      [Borttagen kommentar]

    Ett lägenhetshus jag går förbi ibland har brandluckor på balkongen, men typ bara på den övre hälften? Huset har kanske tio våningar och bottenvåning till typ våning fyra ser jag inga brandluckor (visste inte ens att detta fanns innan jag upptäckte detta hus hehe). VARFÖR??? Blir tokig av att inte veta!!! Tycker dom man ska hoppa från fyra våningar? behöver hjälp att stilla min lille hjärna

      Vet inte vad brandluckor är men gissar att det är för att brandbilskorgen når upp till fjärde våningen men inte till 10.

    Någon här som har läst om Caroline Calloway?
    https://www.thecut.com/amp/2019/09/the-story-of-caroline-calloway-and-her-ghostwriter-natalie.html
    Några tankar här i Blondinbellaland?

    Upptäckte en knöl i ena brösten förra helgen. Var och gjorde både mamografi, ultraljud och biopsi i veckan. Tycker knölen blivit mindre tydlig idag. Tror egentligen inte det är något farligt, men klart man oroar sig lite inför att få provresultaten. Någon annan som haft en knöl som visat sig bara vara något ”vanligt”? 🙂 Det var inte någon cysta, för läkaren fick inte ut något vätska från knölen.

      Vart med om exakt samma. Fick svaret att det var fibroadenom. Helt ofarligt och mycket vanligt, framförallt för dem mellan 25-35! Det är sällan något som är farligt när det kommer till knölar i brösten, och om det skulle vara det så har man stora chanser att klara sig med tanke på att forskningen har kommit långt idag 🙂

      Jag upptäckte en knöl i mitt vänstra bröst när jag var 18år, 12 år sedan nu. Fick göra samma kontroller som dig och det visade sig att det var bara en ”knöl”. Varit lite orolig att jag aldrig fått kollat den igen så bad min husläkare att kika i journalen för att bekräfta att det bara var en knöl, vilket de var.
      Håller ändå lite koll den.

    Någon förskollärare eller barnskötare som kan tipsa om en aktivitet för en barngrupp på 1-2 år? Jag ska snart ha praktik på en förskola men det står fruktansvärt still i mitt huvud trots att jag tycker att mina teoretiska kunskaper är bra ändå. Allt med planering, genomförande och utvärdering ska med. En tanke jag hade var en lek, tex ”gubben i lådan” men det känns lite för enkelt? Eller är det jag som tänker för mycket? Vill så gärna att det ska bli bra ju!

      Jag tror en lek som t.ex gubben i lådan är bra. De är ju väldigt små när de är 1-2 och kan inte göra så avancerade aktiviteter. Jag pluggar till barnskötare och har jobbat en del på förskola.

      Barn 1-2 år blir glada så länge du ens pratar med dom. Umgås mer med barn i den åldern. Att du ska ha praktik innebär inte att du ska lägga dig i planeringen. Du ska hänga med för att lära dig. 1Annars är ett förslag att printa ut stora bilder av en saga och hänga upp på en vägg i takt med att du läser. Tänk typ Max sagor eller enklare alfons. Eller utklipp av elefanter och sjunga en elefant balanserade. Eller utklipp av andra ramsor.
      Rörelselekar, framförallt sånger.

      Ljus och skuggor tycker barn i den åldern (och äldre) är kul. Ha ett rum som det går att bli mörkt i, ni kanske har ljusbord, ficklampor, overhead apparat? Vi gjorde det med våra 1-3 åringar och hade då ett ljusbord där vi hade olika stenar och föremål de kunde undersöka, vilka ser man igenom, vilka färger som lyser starkare osv. Ficklampor att göra skuggor med handen mot väggen, 3åringarna hade gjort pappersfigurer som de lös med ficklampan på mot väggen. Med overheaden hade vi mot en vägg där vi satt upp papper på väggen så de kunde ”rita av” det som dem lagt på den. =)

      Eller berätta och ha figurerna till någon saga. Bockarna Bruse gjorde jag, den är bra då den leker med ord, lilla/mellersta/stora, större/mindre plus att barnen tycker det är kul när man har ”teater”.

    Hej alla,

    Vi är ett team som utvecklar en produkt och vill göra en marknadsundersökning, bland annat här. Ni är så grymma på att hjälpa, kan du/ni tänka er att svara på 10 snabba frågor? Er hjälp betyder väldigt mycket!

    https://forms.gle/65VYgqs3zV25Gz5T7

    Ha det så bra!

      Har svarat, men några frågor var konstigt ställda. 2 frågor om hur mycket man skulle kunna tänka sig betala, en fråga som inte var en ja/nej fråga men som man bara kunde svara ja/nej på. Och lite stavfel. Menar detta som konstruktiv kritik, inte för att vara taskig.

    Aaaaah, hjälp mig? Jag träffade en kille i januari, han var liksom HAN med stort fett H. Han hade ganska nyligen lämnat sitt ex, men var över henne. Vi fick ett magiskt halvår och sen dök exet upp iom att de skulle styra upp sin lägenhetsförsäljning (som nått den punkt där advokater behöver vara inblandade) Jag satte stopp för oss, eller liksom gemensamt kom vi fram till att han måste bli klar med det där. Han mådde för dåligt för att kunna släppa in mig när hon ville göra honom illa. Nu har vi varit över i en månad. Men han har börjat höra av sig. Inga booty calls, utan mer höra av sig genuint. Saker som han inte kunnat ta tag i tack vare henne har han nu delat med sig av till mig när han kan ta tag i typ köpt en ny bil osv. Han berättar att det är några veckor kvar innan allt är löst, frågar hur jag mår, peppar mig för mitt nya jobb osv osv. Vi ska nu ses nästa vecka, men jag vet inte hur jag ska ställa mig till det hela. Är jag naiv som tror att han vill ha mig igen och har landat i sin situation? Eller vill han bara ha kakan och äta den samtidigt om ni förstår vad jag menar? blir galen själv, förstår att du inte har svaret eller någon annan heller för den delen – men hur skulle ni agerat nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.