Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

731 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej på er!

    Jag träffade min väns kille för första gången för ett tag sen och var positivt inställd inför mötet, de har varit tillsammans ganska länge och det är seriöst. När jag dock gick sen, lämnade jag med ont i magen och var ledsen.

    Under hela kvällen anspelade han på min utländska bakgrund. Han bröt på svenska med flit (jag pratar flytande svenska) och använde sig av förortssvenska väldigt mycket (på ett nedlåtande sätt) och min vän skrattade bara när han gjorde detta. Hela grejen gjorde mig verkligen obekväm men jag sa ingenting för jag ville inte vara jobbig, speciellt eftersom det var första gången jag träffade honom.

    Jag är uppvuxen i en av Stockholms utsatta förorter medan han är uppvuxen på en finare adress i stan.

    Det var stunder under kvällen då jag hade det trevligt men det var inte de stunderna jag tänkte på när jag åkte hem, och jag känner mig fortfarande ledsen när jag tänker på det. Är liksom inte alls sugen på att träffa honom igen och speciellt inte när min vän tillika hans flickvän skrattar med. Har känt henne i över 10 år medan de känt varann i 2 år.

    Vet inte alls hur jag ska förhålla mig till detta men ville bara få ventilera. Vad tycker ni? Överdriver jag? Brukar annars säga ifrån när något sådant händer mig men jag frös till is och tvivlade när han höll på såhär under kvällens gång.

    Önskar er annars en fin kväll! ?

      Camilla har en stor Bullfätta. Vacker och fin som en dag. Doftar ängel och smakar aprikos. Kan inte få någ av den..

      Utsökta men jag e lite berusad!! Tänker på nulla nulla just nu. Stora tjocka sprut i dajmkrysset mm

      Tänker bara på Camilla när det dras i snoken. Är jag otrogen mot min fru?!

        Modd!

          Modd betyder en blöt tunga på ett kvinnor dajmkryss. Likt en nyfiken kobra fladdrande!!

        Kan ”jag” inte trolla lite mer sofistikerat, tack? Det här är ju bara patetiskt…

          hahahahaha tänkte detsamma. Du får väl dra till med nåt värre helt enkelt?

        Herregud…

        Du skriver alltså en kommentar som helt uppenbart är avsedd att vara grovt sexualiserande men drar gränsen vid att benämna könsdelar för deras riktiga namn?

      Du överdriver inte! Hans beteende är inte okej för fem öre. Jag förstår att du inte sa ifrån, vanlig reaktion för man blir ju så paff av beteendet samt att man blir förminskad. Tycker du ska ta det med din vän dock för återigen detta är inte okej.

        Tack för ditt svar och förståelse. Blev verkligen helt paff.

      Du får kanske kontakta henne och berätta hur du upplevde det. Kanske han ville vara lite charmig på helt fel sätt? Eller så är han bara helt enkelt inte uppfostrad.

      Fråga henne eller alternativt honom.

        Ja, jag får nog göra det även om det är jobbigt.

        Tycker också du bör berätta för henne hur du känner. Kanske han var nervös och därav betedde sig som ett as. Verkligen inte ok. Bäst att prata med henne.

      Nej du överreagerar inte. Det är rasistiskt och oförskämt. Kanske försökte han vara rolig men det borde han fatta själv att han inte är (jag tror faktiskt det är mest troligt dock att han ser ner på människor från förorten).
      Försök prata med din vän om vad du upplevde. Kanske kan hon ta det med honom eller vet mer om vad han håller på med. Annars kan du själv säga till honom nästa gång ni ses, nu har du ju chans att förbereda dig.
      Förstår att du även är sårad av din vän och det har du rätt att vara. Kanske blev hon nervös och skrattade med. Ändå inte ok såklart.
      Vill att du ska vara stärkt i att detta inte är ok någonstans, sådär gör man bara inte.
      Kram

        Tack så mycket!! Känns bra att jag inte är helt ute och cyklar. Det ligger dock en oro i mig att hon säger upp vår vänskap om jag tar upp detta.

          Fast om hon säger upp er vänskap pga att han förolämpat dig och uttalat sig rasistiskt tycker jag helt ärligt att det inte är nån vidare vän att ha.. en normal vän blir ledsen och ber killen att be om ursäkt alt inser att han är en tölp och dumpar

          Men det kanske är lika bra i så fall med tanke på att kompisen skrattade när killen hånade dig?

      Det kanske är en av anledningarna till att du först träffade honom efter två år? Jag hade också skämts om en partner beter sig på det viset.

      En riktig tönt är vad han är. Och det vore konstigt om du inte fick ont i magen. Eftersom ni känt varandra så länge, lita på dig själv nog och ta upp det med henne. Börja med att fråga hur hon tyckte det gick, om det kändes bra osv. Och sen säger du att du hade ganska trevligt men tycker att han har väldigt dålig humor och dina känslor över att han gjorde narr av dig.

      Kram

        Tack!! Som du och resten har skrivit måste jag nog prata med henne. Känns dock jobbigt efter det gått några veckor sen vi träffades.

          Ja tiden är jobbig. Förstår det. Därför kan man ta upp lite odramatiskt till en början, prata om sist. Om man själv skapar en ”odramatisk” stämning så kan det kännas lättare och bekvämare för sin egen skull.

          Det kommer bli bra. Bara för att han tillhör hennes liv behöver han inte tillhöra ditt. Men ni kan fortfarande vara vänner, om hon nu kan förstå dig och ge dig lite rättvisa.

          Man ska inte tillåta att bli behandlad sig skit. Det är jag expert på och försöker nu lära mig att sätta gränser. Det är aldrig för sent?

            Tack Anonym. ❤ ditt svar ger mig lite lugn.

              Skönt, glad att jag kunde lindra oron lite. Sov gott sen♥️

      Du ska prata med din vän om det, ingen kan ta ifrån dig dina känslor och säga att du överdriver.
      Är hon en sann vän och du betyder något för henne så lyssnar hon åtminstone och försöker förstå ifall du har konkreta saker att ta på och inte bara ”en känsla”. Vilket du har. Så prata med henne-även om det kan vara ack så svårt.
      Lycka till!

        Tack, Eileen!

      Du överdriver inte. Tycker du ska berätta för din vän hur du känner och du ska inte utsätta dig för att träffa sådana idioter.

        Tack, Agneta!

          Vet att det inte är samma sak men jag är skåning boende i Sthlm sedan 10 år.Går fan Inte en dag utan att någon ska påpeka hur jag uttalar ord, härma mig eller skratta. Haha, jättekul liksom?. Kommer dessutom från ett förortsområde i Skåne och uppvuxen med att ju mer rikssvenska man talar, desto finare var man. Blir ledsen varje gång det händer.

            Inte lika grovt som i rasistiskt nej men det är ju fan oförskämt det med. Why liksom? Härma folk, really? Lågstadietrams liksom?

        Nu har en bloggerska erbjudit sig att hjälpa mej. Jag är salig av tacksamhet. Jag som skrev om akut äggstockscancer och infektion dom kämpat med i kroppen 12 dar på huddinge. Får fortfarande diarrer av 3 olika antibiotika jag måste ta ett tag till. Och dessa sprutor mot propp. Snälla njut av livet och ta hand om er. Önskar er en trevlig helg. Kram. Sköt om er.

          Men va?

          Så osammanhängande! Vad svara du på? Och vad skriver du om?

          Vad bra. Jag har tänkt på dig och känt att jag vill hjälpa och finnas för dig men jag är så dålig på sånt, speciellt med en unge på armen.Det glädjer mig att du får hjälp. Kram

          Nä fyfan vad ont i hjärtat jag får av att läsa det här ? hoppas det går bra för dig

            K-M, skrev liknande saker för ett par år sedan också. Det gick så lång att hon blev blockad på flera ställen.

      Men fy! Verkligen inte ok någonstans, antagligen är din kompis så pass kär att hon antingen förbiser hans beteende eller inte ens tar in det. Men tycker det är mkt viktigt att du säger till redan nu, det är ju antagligen ett problem som bara kommer urarta och som kommer bli svårare att ta upp ju längre tiden går. Ta detta med din vän, utan att blama killen (även om han verkar helt störd och förtjänar det) utan berätta bara hur du upplevde situationen och hur du kände efteråt. Och att rasism, ”skämt” eller nedlåtande kommentarer om personer med annan/utländsk bakgrund aldrig är ok! Lycka till <3

        Tack för svar, Ida! Det ligger dock en liten rädsla inom mig att hon kommer ta honom i försvar och sen bara klippa banden med mig. Ska försöka säga till henne.

          Men du, om hon klipper banden med dig för att du blev ledsen när hennes kille var otrevlig så är hon ju inte särskilt schysst ändå tänker jag.
          Jag förstår din oro,.men du skall inte behöva ta så mycket ansvar för er relation att du mörkar vad du känner när någon gör dig illa.

          Och då får det vara så, det är hennes val att klippa banden. Du ska inte behöva hålla någon sopig snubbe under armarna, det får han ta ansvar för själv. Det är dags att sätta ned foten, särskilt när det gäller killars märkliga beteenden, alldeles för ofta försöker kvinnor släta över och ta ansvar för knepiga situationer. Bryt cirkeln!

      Ta det med din vän. Säg att du tyckte att hans beteende var opassande och att du inte alls var road av situationen.
      Man kan ju hoppas på att att hon tar det med honom, om hon är en sann vän.
      Skulle ni ses igen var trevlig och tillmötesgående, alla förtjänar en andra chans MEN skulle han köra den stilen igen, våga ställ honom mot väggen och fråga om han tycker att hans skämt är passande?!

        Tack!! Håller med om att alla är värda en andra chans men skulle helst undvika honom för att detta inte ska hända igen. Men det går ju inte. Får prata med honom om han gör om detta.

      Inte okej beteende! Om jag vore du skulle jag försöka prata med kompisen om det först och främst. Förklara att du kände dig obekväm och förhoppningsvis kan ni lösa situationen. Svårt det där, men jag hoppas att det ändå kommer fram att det inte kändes okej för dig och att dem kan respektera det. Kram

      Gör ett nytt besök, var brutalt öppen och ärlig. Om man accepterar skit, så blir det aldrig bättre med tiden.

      Du överreagerar inte det minsta! Vilket pucko han verkar att vara!
      Du behöver inte ta upp det med din kompis om det känns obekvämt, men om hon frågar kan du tala om din åsikt. Du behöver heller inte fortsätta umgås med henne och du behöver inte tala om varför. Tror nog att hon fattar ändå. Vem vill ha såna kompisar liksom?..

        Det känns så sjukt obekvämt. Och det gör mig så irriterad över det faktum att jag inte sa till samma kväll. Nu kanske han tror att hur han betedde sig var helt okej och kanske även min vän. Jag har knappt några vänner så det gör liksom extra ont att detta händer

          Förlåt att jag inte svarar förrän nu. Har varit upptagen. Du får läsa när du vaknar.

          Det förstår jag, men ge inte dig själv någon skuld. Det är inte lätt att veta vad man ska göra i stunden. Jag personligen är hellre själv än med vänner som ändå inte beter sig som vänner. Det är inte roligt, men man får försöka hitta nya vänner. På det lilla du skrivit här, verkar du vara en fin person, så det borde inte vara några problem att hitta nya vänner. Om inte annat så har du oss här på BB. 🙂

      Du överdriver definitivt INTE! Om min kille gjort så mot min vän skulle jag lämnat honom på fläcken. Det är så jäkla nedlåtande att härma folk (nu härmade han ju inte dig eftersom du inte pratar som han ”härmade” men du fattar). Nej ush honom ska du inte träffa igen! Never ever!

      Jag tycker du ska ta upp det med din vän.. Kanske han bara försökte vara rolig men är för korkad för att fatta att det inte alls var roligt.. Ta upp det med henne, och får du då en uppriktig ursäkt så kanske ni kan gå vidare därifrån, annars så säg upp vänskapen, folk som ger en ont i magen är inte folk man behöver i sitt liv. Så himla tråkigt, blev ledsen av din kommentar. Hoppas du har en fin kväll du med fina du ❤️

      Om du känner dig cool och trygg nog i situationen och det är bekvämt för dig så bjud tillbaka med samma mynt. Det finns många parodier på överklass och hur de uttrycker sig. Ord, gester, deras skratt etc. så fort han tar till brytning svarar du iskallt med samma mynt och låtsas som ingenting. Han kommer garanterat bli obekväm. Och din kompis med. Och säkert inser hon rätt snabbt det klumpiga i att skratta åt hans sätt.

      Jag vet att detta inte är samma sak och försöker absolut inte ursäkta den där killens beteende, både för att de verkar oförskämt och för att ingen av oss förutom du var där och upplevde detta.
      Men vad säger din vän om denna kille? Har hon uttryck oro för hans åsikter eller för hur han är?
      I princip alla pojkvänner jag haft har varit utländska från olika länder och religioner, en utav dem kom också från en av Stockholms mest utsatta förorter och trots att han själv var andra generationens invandrare tyckte han det var sjukt kul att prata på bryten svenska och dra skämt. Han såg ju inget konstigt i det för att han gjorde ”narr av sina egna”. Det är lite som en blondin som drar blondinskämt om jag förstod honom rätt.
      Nu är ju dock killen du pratar om svensk vilket gör det mycket klurigare, kan de vara så att han försökt skämta men misslyckades brutalt? Vissa människor har ingen taktkänsla och går för långt, utan att ha direkt onda avsikter.
      Jag tänker du borde prata med din vän och försöker luska ut vad det egentligen är, idiotiska skämt från hans sida eller är han en arrogant rasist….

      Jag vet att detta inte är samma sak och försöker absolut inte ursäkta den där killens beteende, både för att han uppenbart var oförskämd och för att ingen av oss förutom du var där och upplevde detta.
      Men vad säger din vän om denna kille? Har hon uttryck oro för hans åsikter eller för hur han är?
      I princip alla pojkvänner jag haft har varit utländska från olika länder och religioner, en utav dem kom också från en av Stockholms mest utsatta förorter och trots att han själv var andra generationens invandrare tyckte han det var sjukt kul att prata på bryten svenska och dra skämt.
      Han såg ju inget konstigt i det för att han gjorde ”narr av sina egna” enligt honom. Det är lite som en blondin som drar blondinskämt om jag förstod honom rätt.
      Nu är ju dock killen du pratar om svensk vilket gör det mycket klurigare, kan de vara så att han försökt skämta men misslyckades brutalt? Vissa människor har ingen taktkänsla och går för långt, idioter utan att ha direkt onda avsikter.
      Jag tänker du borde prata med din vän och försöker luska ut vad det är för typ egentligen , idiotiska skämt från hans sida eller är han en arrogant rasist….

      Jag antar att din vän inte är rasist så frågan som återstår då är, skulle hon kunna vara tillsammans med en? Kan de vara så att han bara är en okänslig och oförskämd person? Det är självklart inte heller okej oavsett men tänker hur du ska formulera dig när du får fram vad som egentligen är grejen med henne killes beteende och hur du ska reagera.
      Det verkar otroligt ifall hon märkt av rasistiska tendenser hos honom och fortfarande väljer att vara tillsammans med honom, isf är hon ingen vän att ha!!!

      Ta en paus fr kompisen tills hon gjort slut med idioten. För det kommer hon att göra.

    Först!

      Nej!

        Det var värt ett försök

          Nej!

            Jo

    Ang klippet som spreds i fredags där pensionärstanter fick sten och grus kastat på sig av småbarn runt 10-12 där de ropar könsord och ho?a. Vad är bästa medicinen mot dessa ligister? Hur ska vi motverka att detta frodas när det sitter mestadels kvinnor och försvarar det ungarna gör med att tex försöka få det till att det bla är ljushåriga svenska ungdomar med i gänget och att inte de utomeuropeiska barnen ska anklagas, den ljushåriga var en av de drabbade tanterna vars huvud syntes i bild. Kvinnor som försvarar detta beteende i absurdum bara för att det är fina barn som har det svårt som ställer till eländet. Jag vågar inte ens tänka på hur samhället kommer se ut om tio år, för mig bleknar klimatets problem i jämförelse hur gatuvåldet och ungdomsgängens makt över ”sina” områden där de härskar eskalerar med rekordfart. De som får en ny start här kommer i många fall från länder med några av världens mest våldsamma befolkningar. Hur kommer landet se ut när det om tio år finns en så stor andel av dessa bland oss? Är skottsäkra västar normaliserat hos oss vanliga tråkiga när vi ska gå och handla? Vågar man inte ens längre bo kvar i innerstäderna heller utan måste bosätta sig i inhängnade bostadsområde för att själv skydda sin familj. Jag ser endast hur det går utför för landet och är så glad att jag föddes på 70 talet och har växt upp och fått se ett annat Sverige än det vi har nu.

      Kanske dags att införa aga igen, ungarna idag vet inte hut!?

        Jag tror att om det är några barn i Sverige som får aga är det dem med utomeuropeiskt ursprung

          Helt klart. Bruna barn som B*bby och Y*ra gör bara gott att få lite stryk ibland. Behövs bara en lagändring som gör det tillåtet.

            Schas!!!!

              Varför då?

            Jag föredrar ett samhälle utan stryk

            Va fn snackar du för goja. Gå o lägg dig! Rasism är inte okej!

      Vem försvarar ett sådant beteende. Däremot kan man ifrågasätta hur och varför hårfärgen är relevant.

        Ser du några blonda 10 åringar stå i grupp och kasta sten på skrika till gamla tanter att de är fittor och horor när de ska gå ut från bingolokalen kl 17. De beter sig som djur, som hyenor som vankar runt sitt byte.

          Fy fan ?

          Usch så hemskt, våra fina pensionärer. Kan inte någon som bor i detta område frivilligt åka dit varje gång det är Bingo så att dom gamla får känna sig trygga!?

            Ja var fan är Hells angels när man behöver dom, jo på någon jäkla fest bevakad av 50 polisenheter ?

              De backar nog inte om man ber dem stötta de gamla. De brukar/brukade tex varje år ha välgörenhets-hojtur till förmån för handikappade barn.

            Läste att föräldrarna är kontaktade och att ungarna ska få gå och be om ursäkt nästa torsdag.

              Ja det blir väl saft och bullar såklart

        För att det med stor sannolikhet är dessa hårfärger som om 5 år åker runt och utför skjutningar från bilar, de är grovt överrepresenterade gällande det här i Sverige. Pg av att deras slappa föräldrar låter dom frodas fritt till synes på klippet, här får dom springa fritt och göra vad dom vill för här är så tryggt.

          Undrar också hur man kan utvisa barn eller 80 åringar när brottslingar och illegala personer blir kvar. Snacka om att jag röstar annorlunda nästa val. Politiker blundar för verkligheten.Och oskyldiga människor drabbas. Vi betalar skatt för att bli skyddade av polis men dom har inte tid. Tänker på nästa generation.

            Mitt råd är att inte rösta utan djupa dykare i varför jag skriver som jag gör till dig!

      Dags för politikerna att vakna upp och sluta vara så fega. ”Det svenska tillståndet” som Norrmännen kallar har pågått alldeles för länge nu.

        Här är en bra artikel som berör ämnet, det skulle vara klädsamt om våra folkvalda kunde besvara dessa frågor.

        ”Fastän de självklara frågorna hopar sig till sju av riksdagspartierna:
        Ni kunde väl ha pratat med ekonomer om incitamentsstrukturer och pull-faktorer innan illegalt kvarstannande beviljades socialpengar och sjukvård?

        Borde ni inte lyssnat på folkhälsoprofessor Hans Roslings påpekande att solidaritetseffekten av att hjälpa ”på plats” är mångfalt högre än att ge somliga dragningsrätt på välfärdsstaten?
        Ni brukar ju i likhet med kriminologerna hävda att standardförklaringen till brott är fattigdom och ojämlikhet. Man kan väl därför säga att ni bjöd in till ökad brottslighet genom fattigdoms- och ojämlikhetsskapande migration?”

        https://www.affarsvarlden.se/kronikor/erik-horstadius/die-dummen-schweden-6972481?fbclid=IwAR2A5a8S-DokEMiFNOjnZRtj7VsBYrpKFNnzzKHQkxsiVoD9BnD-Cm-D0zg

      20:01 ja vad händer i samhället. Det blir tuffare och hårdare. Så sorgligt. Vet ej vad man ska göra.

        Tyvärr blir det så här när det tillkommer nya människor i form av flyktingar. Dessa har ett annat levnadssätt och kommer från länder där de är vana vid krig, vapen och hårda tag på ett sätt vi bara sett på tv tidigare. De har ett annat sätt att göra upp på och hantera fejder, de sätter sig i en bil ett gäng och åker och skjuter de de är i gängkrig med eller som försöker inkräkta och konkurrera på deras droghandel. Bara att kolla nämen på som döms och nämns i skjutningar och gängkrigen i Malmö och uppåt i orterna runt storstäderna. Stora släkter, klaner och gäng från olika delar av orosländerna. De slutar ju inte för att de kommit hit, de tar ju med sig sina beteenden och fejder med andra folkslag och fortsätter här mitt ibland oss. De kommer aldrig anpassa sig till hur vi svenskar lever här i norr utan det är jalla hela jävla dygnet utan tanke på att acklimatisera sig till ursprungsbefolkningen. Tack för mig nu ska tant sova.

          Men usch, vad är detta. Kan ju tala om att jag har vänner i ett par av de länder varifrån det kommit många flyktingar och där UD avråder från att åka till pga farligt, men där är de chockade när de hör om gängvåld och skjutningar i Sverige just nu.

            Läste i veckan att de länder vi har haft stor införsel av personer från på senare år ligger i topp gällande våldsamhet. Dvs de har ett helt annat sätt att lösa konflikter på än övriga världen.

      De är föräldrafel om kidsen skenar. Jag har två kids och själv har jag skenat. Hade jag haft mer vett i mina föräldrar hade jag haft ett så fett mycke enklare liv än jag fick.att vara trasig och depressiva gör livet svår manövrera minst sagt. Menar inte man ska aga barn och bestraffa. Tvärtom. Fyll ungarna med så mycke kärlek, självförtroende att de inte behöver söka bekräftelse och självhävdelse.så de vet att de är sjukt bra och vågar säga nej. Inte behöver falla pga osäkerhet eller grupptryck. Att de inte behöver göra kaous elker spela spel. Hela barn gör inte kaous. Så länge de inte är 3..då är kaous en del av utvecklingen.

      Det går åt helvete med Sverige?

    Vi är de bästa, mina vänner.

      Och vi kommer fortsätta kämpa till slutet.

      Vi är vinnarna

        Vi är vinnarna.

    Bästa träningen hemma i vardagsrummet? Är Zumba lika effektivt hemma som det är på ett gympass?

      Pilates eller yoga<3 finns massa bra på youtube!

      Om du tar i lika mycket som på gymmet är det lika effektivt.

      Ladda ner en träningsapp, finns flera gratis tex Nike Training.

        Jag rekomenderar försvarsmaktens app!

    Vilken film såg ni senast på bio?

      Den svenska filmen om journalisterna.

        Det lät torrt och tråkigt haha

        Samma här. Varela är faktiskt en av mina ”nya” favvoskådisar.

      Lejonkungen ❤️

        Jag med!

        Jag med, men var inte så imponerad ?

          Den var lite…själlös?

            Själlös..? Jag igen grät som aldrig förr haha. (Grät långt innan Mufasas död bara för att jag visste vad som komma skall)
            Alla är vi olika ? Uppskattade verkligen ”the new take” på filmen. Men originalet är förstås alltid bäst, utan tvekan!

      Downton Abbey.

        Var den bra?

          Helt ok om man är ett fan av serien. Det märktes att den är gjord för att fansen ville ha mer, inte för att de hade så mycket mer historier att bygga på. Men jag ångrar inte att jag såg den, filmen är lika välgjord som serien med kostymer, scenografi och skådespelare.

      And then we danced. Sååå underbar.

      Taken 3

      Ska se Det- del 2 imorgon om det räknas (annars var det nog tyvärr del 1 för två år sedan som var senaste ?)

        Vill se Det men vet inte om jag vågar?

          Såg ettan för några veckor sen och blev besviken. Filmen var en axelryckning, inte alls läskig eller spännande.

            Upplevde filmen som en barnfilm. Jättebesviken, kommer inte att se uppföljaren!

              Haha omg. Och jag som dog av skräck av trailern! (Eller t.o.m. reklambilden för tvåan..)

      Såg madame bovary igår på tv den var superbra men så sorglig. Vilket öde. Vill se hur the pet cementary framöver. Boken är super bra. Djurkyrkogården av s King. Sov gott. ?

        ”Vilken film såg du på bio senast?”
        – jag såg xxxx på TV

        Den gamla filmatiseringen av Jurtjyrkogården är riktigt bra, den nya är nåt av det sämsta jag sett

        ???

      Toy story 4. Såg den med barnen. Var en bra film tycker jag med ett fint slut som ändå gav mig lite tårar i ögonen. ?

        Åh älska Toy Story! Har inte sett fyran än dock men det kommer?

      Once upon a time in Hollywood.

      Spider-Man far from home

    Girls,boys och icke binära.
    Jag har en fundering…
    Jag har den senaste månaden känt mig ful. Oavsett vad jag sätter på mig, vad för frisyr jag har m.m så känner jag mig trist.

    Vad detta beror på vet jag inte. Men vill nästintill inte gå ut längre då jag inte orkar känna den här känslan. Har nya kläder, skor och ja. Men det hjälper inte…

      Sådär får jag också i perioder. Brukar säga det till vänner bara för att få ut det ur hjärnan. Vill inte ha pepp eller ”neeeeej du är skitsnygg” utan mer ”du ser ut som vanligt” på ett neutralt sätt så att jag vet att det bara är hjärnspöken. Det går alltid över efter ett tag och ofta förstår jag aldrig vad det beror på… tyvärr blir jag också undvikande och stannar hemma mer än vanligt då så har tyvärr inget konkret råd eller vet inte vad det beror på, men så du vet känner i alla fall jag igen mig!

        Men vart kommer de ifrån?
        Jag stör mig på mitt utseende gällande precis allt.

        Kanske det hjälper att säga det men svårt att tro att det skulle hjälpa för mig. Spelar ingen roll om någon säger jag är fin då jag ändå inte lyssnar pp det.
        Jag är nog rätt hård mot mig själv

          Nej det var så jag menade. Vill verkligen inte höra att jag är fin. Vill bara dela mina tankar med någon och få höra att jag ser ut precis som jag brukar. Vad skulle ha kunnat hända med ens utseende på en månad som man inte kan sätta fingret på och som KÄNNS mer än det SYNS? = hjärnspöken! = kan vara skönt att dela sina tankar med ngn.

      Hormoner som spökar?

        Tänker jag med,, när pms-en kickar in är man ju inte vacker någon stans och livet suger svettig pung.. sen bönder det igen och allt är så bra att man kan börja gråta.. verkligen fantastiskt att vara kvinna.. ?‍♀️

        Vet inte? Varit så här i över en månad nu

          Man kan ha hormonell obalans som inte behöver påverkas av pms eller mens.

      Försök att se bortanför det ytliga? Livet är kort kära du, inte fan vill du slösa bort din tid på att gå runt o må dåligt över hur du ser ut. Njut av livet, gör det du känner för. Det är en befrielse.. Tyvärr kommer den befrielsen för många inte förens allt för sent i livet. Du är bra som du är ❤️

    Camilla har en stor Bullfätta. Vacker och fin som en dag. Doftar ängel och smakar aprikos. Kan inte få någ av den..

    Utsökta men jag e lite berusad!! Tänker på nulla nulla just nu. Stora tjocka sprut i dajmkrysset mm

    Tänker bara på Camilla när det dras i snoken. Är jag otrogen mot min fru?!

      Snark.

        Sluta knarka?!

          Återigen; snark.

      Modd!

      Jag har inte ens någon fru. Du måste kunna trolla bättre…

    Mitt förhållande har tagit slut efter 3 år. Mitt ex har redan hittat en ny och gått vidare. Jag funderar på Tinder men är det något att ha? Vad har ni för erfarenheter av att dejta därifrån?

      Kör! Om inte annat så kan du iaf få lite härlig uppmärksamhet och bekräftelse!

      Jag träffade min nuvarande kille därifrån. På första dejten tog vi en fika så det var inte att vi båda var ute efter något annat, vilket fördomarna kring Tinder ofta handlar om…
      Tycker iallafall du kan ge det en chans! Håller tummarna för dig 🙂

      Bra så länge man är tydlig med vad man söker. Vill du nara ligga, säg det. Samma om du är ute efter något mer, säg det. Så slipper det bli rörigt i efterhand.

      Kör på! Även om Tinder, enligt mig inte är optimalt för att hitta förhållande så är det ett bra sätt att komma upp i sadeln igen.

      Nej välj en seriös kontaktförmedling. Finns massa skumma typer på tinder. Var rädd om dej.

        Tips på en seriös kontaktförmedling?

        ???

      Hittade min framtida make på Tinder 2015! Vi har varit gifta i snart 1 år och har två barn tillsammans ?

      Jag träffade min nuvarande pojkvän på tinder. Han va den första jag bestämde mig för att träffa på en dejt. Så, Tinderdejter = 100% success rate! 😉
      Mitt ex som jag spenderade 4 år med träffade jag via badoo. Även där en av få jag träffade.
      Det är ganska lätt att sålla bort rötäggen när man swipar… 1 bild och ingen text = inta så egnagerad grabb, med största sammorlikhet inte ute efter något seriöst 🙂

    Min man blir jättekåt när jag har mens. Vi har aldrig sex under den veckan och han vill inte ha det heller men han blir verkligen as kåt. Måste ju vara något jag utsöndrar då? Hade känts mer logiskt om han blev det under min ägglossning… någon som har det likadant hemma eller vet varför det blir så? Hahaha gud jag trodde aldrig jag skulle skriva något sånt här på en blogg ???

      Kanske är för att han vet att ni inte kan ha sex

        Det där är så sant. När jag vet att jag inte kan få sex (typ om han är sjuk osv) så vill jag ännu mer och allt han gör blir sexigt, och även de enda jag tänker på hahah.
        Men annars kan väl du kanske ge en bj? Om du vill såklart och har lust, jag brukar göra det men mest för att få något slags sexuellt utlopp.

          Han kan komma till mig och fråga om jag fått mens för att han går runt och är kåt och då har jag oftast precis fått den. Helt galet. Men säkert så att han sen vet att han inte kommer få ligga så då är det det enda han tänker på…. och jo ibland får han en bj men oftast får han snällt vänta ett par dagar ?

            Jaha, fan va roligt eller konstigt haha. =)

      Bara du har en stor Bullfätta. Vacker och fin som en dag. Doftar ängel och smakar aprikos så mumsar jag gärna dina blåbär hela veckan lång fladdrandes med min spetsiga tunga. Dajmkrysset får sig också en kyss om du lovar vara snäll.
      Utsökta men jag e lite berusad!! Tänker på nulla nulla just nu. Stora tjocka sprut i dajmkrysset mm

      Tänker bara på kurviga damer när det dras i snoken. Är jag otrogen mot min fru?!

        Vad lider du av?

          Trollkomplex skulle jag tro. Ordineras ett avbrott från internet i minst en vecka.

        ?

        Har du fått totalt frispel Viktor?.

          Men klart att det inte är vår Viktor…

            Klart jag förstår det, men det var fortfarande roligt att driva om att det är Viktor som totalt ballat ur ?

              Superroligt. Verkligen.

          Tvivlar på att det är den riktiga Victor..hoppas jag iallfall.

          Haha ja det verkar inte bättre ?

        20:13 din sjuka jävel. Du ska ha respekt för andra. Din gris!!

      Absolut! Mensveckan= gnällveckan för det blir inget sex.. ?

        Vem gnäller, din kille? ?

          Bad sign

      Varför inte analsex?!

      Ligg den veckan då? Det kanske är bra. Duschen är ett utmärkt ställe.

    Hoppas alla har en fin kväll!

      Tack detsamma!

    Hej tjejen, som kom på att hennes pappa var otrogen genom att ha läst hans sms. Jag tror du hette ”hjälphjälp”, hur har det gått? Jag har tänkt så mycket på dig (jag vet ärligt talat inte varför, men den historien har jag inte släppt), sen sist jag frågade hur du mådde/ hur allt var.
    Kram

      Hej fina fina du <3

      Förra veckan var det vardag igen och livet hade nästan gått tillbaka till normalt som förr innan pappa var otrogen. Jag pratade med mamma förra veckan om att en kompis pappa varit otrogen och om hon tycker att det är bra att berätta för mamman. Hon sa att relationer är svåra och att hon och pappa har haft det svårt tidigare men att hon inte vill vara utan honom. Så jag frågade vad hon skulle gjort om pappa var otrogen och hon sa att det skulle döda henne.
      Jag ska vara ärlig nu och säga att jag stod i garaget och väntade på att han kom hem. Sen när han kom så skällde jag ut honom och fick ett utbrott. Jag hotade att kastrera honom om han någonsin gör om det och han grät och jag grät men jag var så arg så jag slog honom. Han lovade på Gud att min mamma är hans liv och att han mår jättedåligt men jag brydde mig inte. Jag älskar pappa men han har gjort fel och mamma förtjänar det inte.
      Han lovade på Gud att jag ska få bevisat att han har ångrat sig och jag ska få sätta GPS på hans telefon för att alltid se vart han är. Vi ska prata varje söndag och så ska han och mamma resa iväg på en överaskningsresa.

      Jag mår dåligt igen mest för att nu vet jag att det skulle förstöra mammas liv men jag mår också dåligt för att pappa är anledningen. Jag vill inte förlåta honom och sluta vara arg men jag har lovat honom framför vår familjemedlem och min man att om han någonsin gör om det, bara prata i telefon eller smsa opassande, då får mamma veta och jag kommer aldrig prata med honom eller låta han träffa sina barnbarn.

      Det är stökigt i våra liv och jag tvivlar på om jag gjort rätt men jag kan inte riskera mammas hälsa hon har redan ett svagt hjärta. Jag kan inte se henne ledsen och ensam men samtidigt vill jag inte att hon ska leva i en lögn. Vi tar varje dag som den kommer och så får jag läsa av situationen.

      Jag tycker om att dela med mig till er för att ni är så fina människor och ni ger bra råd. <3<3<3

        ❤️

        Tack för det utförliga svaret. Ja, du befinner dig i en himla svår situation. Jag skulle absolut inte vilja byta med dig. Somliga strider tillhör andra och är inte vårt ansvar att ta…även om man vill göra allt, för att allt ska bli bra.
        Jag tror nog att jag hade hanterat det hela som dig. Om det är rätt eller fel, får tiden visa…
        Skickar dig mer styrka och tålamod för hanteringen av hela situationen.
        Kram på dig.

        Skulle aldrig kunna dölja något sånt från min mamma, herregud vilket svek.

          Fast alla är olika. Jag förstår absolut när du skriver att det är ett svek MEN det är inte sin relation (även om det är fina föräldrar) och alla som har haft mer än en relation, vet att den ena är inte den andra lik… vi vet inte hur föräldrarnas förhållande är, vad dom har upplevt genom alla år och hur dom är mot varandra. Inte heller vart deras gränser går.
          Jag kan definitivt köpa, att eftersom man älskar bägge föräldrarna oerhört mycket (som det verkar vara i detta fall) så är det också himla svårt och man kanske tom känner sig som en ”svikare” mot den ena parten… men som jag tycker som jag skrev innan, det är inte hennes strid att ta…

            *din relation
            *dina föräldrar

        Fy fan vilken sits♥️ Jag mår till och med dåligt av att min pappa berättade för mig 30 år efter dom skiljde sig att han va otrogen. Kan inte föreställa mig hur detta känns för dig.

        Strunt i personen nedan. Ibland i livet måste göra svåra val, och inget av dom kan bli mer rätt än det andra. Varje situation är olika och kräver olika val.

        Du är en fin dotter

        Jag tycker att du ska be din pappa berätta för din mamma. Din pappa har gjort fel och det kan vara så att han faktiskt inte älskar din mamma längre men inte vågar gå för att hon är sjuk i hjärtat. Vill du att din mamma ska leva i en lögn? Du ska inte berätta det ska din pappa. Och GPS? Det betyder inte att man kan åka ifrån sin telefon.. Nej mest juste mot er alla är att dina föräldrar pratar. Det är inte juste att du ska få bära detta.

          Det du skriver är 100% något jag hade sagt till en kompis att göra för jag håller med dig. Jag kan bara skriva att det är svårt. Jättesvårt. Jag tar det som det kommer och om jag misstänker något då ska jag inte vara tyst.

        Tack för alla fina svar. Jag tycker att ni verkligen har varit stöttande och jag hoppas kunna stötta er när ni behöver mig. Tusen kramar <3<3<3 Tack tack tack

    Jag såg i tidningen, att nu finns det en chans.
    För mig att åka billigt utomlands.
    Det är bra för mig, men synd om dig.

      För om jag ser dig le,
      Mot nån annan kis,
      Tar jag planet till Paris
      Jag bor på hotell
      För en kväll, skyll dig själv!

        Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet
        Om du sviker mig
        För jag ska hämnas, om jag lämnas
        Ensam utan dig!

          Era små dramaqueens låt henne va ifred hon vill obvi inte kännas vid er.

          Jag hoppar, ner från Eiffeltornet
          Om du lurar mig, men jag hoppas att jag stoppas
          I hissen upp av dig

      Ted❤

        Vidrig text. Hota med att ta sitt liv om tjejen vill vara med någon annan ?

          Och? Man kan gilla Ted ändå.

    Med mina 27 år och 8 år i ett förhållande började vi känna att det snart var dags för oss att skaffa barn. Jag hade länge en barnlängtan. Tills min tvillingsyster (olika ägg for the record) nyligen fick barn. Jag är chockad och livrädd att jag aldrig någonsin kommer att vilja få barn efter detta. Anledningarna är så patetiska, men kan någon kanske lugna ner mig?

    1) Barnet skriker konstant, non-stop, hela tiden. Antingen måste hon ammas eller så ska barnet sova för att det ska hålla sig lugn. Min syster sover knappast på nätterna och är konstant slutkörd. All hennes livsglädje har försvunnit och hon kan knappast gå ut längre. Barnet är snart 3 månader och det har varit så sedan första dagen. Min syster och jag brukade hänga hemma hos mig dagligen, nu har hon inte besökt mig på 3 månader för att hon är så slut (jag besöker dock henne ofta och hjälper till med barn och bebis). Samt:

    2) Hennes kropp har tagit totalskada av födseln. Eftersom vi är tvillingar tror jag tyvärr att samma typ av komplikationer kommer att drabba mig med. Först och främst spräckte hon i det som klassificerades som en grad 4. Därnäst (varning – nu blir jag mycket ytlig): Både hon och jag har naturligt oerhört fina kroppar. Vi föddes med väldigt små midjor, långa smala ben, stor byst och stor rumpa. Jag får dagligen komplimanger för min kropp. Min man älskar min kropp. JAG älskar min kropp (precis som min syster älskade sin), men hon har tyvärr drabbats av delade magmuskler, dvs. magen är fortfarande väldigt stor, nästan ingen skillnad, efter 3 månader, hennes rumpa har blivit mycket mindre och hon har extrema bristningar på hela magen, bakdelen och låren. Jag vet att det låter ytligt, men jag har alltid varit så stolt över min kropp och har äntligen nått en punkt där jag verkligen tycker att den är helt perfekt. Jag blir livrädd av tanken att förstöra min kropp så mycket på grund av en graviditet och sedan förstöra mitt liv (?) genom att inte kunna må bra eller njuta under spädbarnsperioden? Jag vet att det är ett ”jag” tänk, vilket säkert bara bekräftar att jag inte är mogen för barn. Men jag är rädd att jag ALDRIG blir mogen för barn med detta tänket. Jag har låg självkänsla och det enda jag verkligen gillar med mig själv det är just min kropp, som jag alltså känner att jag kommer att ”offra” för en graviditet. Tanken får mig att tappa suget helt på barn.

    Jag hoppas inte att det här provocerar någon, då det inte alls är min tanke. ? Ville bara skriva det!

      Låter inte ovanligt alls, det du beskriver är livet med småbarn.

      Du är ung, njut av din snygga kropp i några år till och skaffa sedan barn.
      Allas kroppar degenererar med åren, med eller utan barn.
      Men att åldras ensam är inte kul. När kroppen ändå förfallit sitter man där utan någon familj.

        Man är ju inte automatiskt ensam för att man inte har några barn. Man är inte heller garanterad sällskap för att man har ynglat av sig.

          Amen.

          Nej, du har rätt. Det finns alla varianter naturligtvis.
          Barn som tar avstånd från dåliga föräldrar osv.
          Men anekdotisk bevisföring vill ändå göra gällande att det är en sorg för de flesta som inte skaffade barn.

            Snälla snälla sluta med det där. Finns inga bevis för det. Såna som du kan få osäkra människor att göra stora misstag. Låt bara folk få känna efter och välja själva!

          Är nog fler som ångrar att de aldrig skaffade barn, än de som ångrar sina skaffade barn. Trots allt. Bara realistisk här.

            Tror inte säkra, som tänkt efter, ångrar sig, oavsett val.

        Anonym 20:20
        ”Skaffa barn sedan”. Fan vad jag önskar att jag och min man inte lyssnat på dom råden – vi kunde inte få barn på naturlig väg och nu är vi lastgamla istället. Kul! Men vi är ju snygga fortfarande iallafall, kanske en tröst i den ofrivilliga barnlösheten.

      -Alla bebisar skriker inte non-stop i 3 månader.
      -oavsett om du skaffar barn eller inte kommer din kropp att åldras och förändras. Börja jobba på din självkänsla nu

        Större chans att kroppen din behåller sin ”i detta fallet” fina kropp betydligt längre om du inte utsätter den för graviditeter. Hade jag varit snygg med snygg kropp hade jag nog hellre valt att behålla den om det var viktigt för mig istället för att skaffa barn som till stor del bara gråter, äter och bajsar första året och resterande 20 år är de enbart svindyra.

          Men varför, är du modell eller prostituerad? Lever du på ditt utseende? Jag undrar genuint för att det låter helt absurt!
          Ni avstår från att skaffa barn för att män tycker att ni är heta, hör ni hur ni låter?!

          Realitet check: om 10 år hänger både ögonlock, plättar och skinkor. Ni kan självklart träna, fylla och botoxa för kung och fosterland men det kan ni göra efter att ha fött barn också.

          Jag förstår ju om ni är oroliga över hälsan men snälla, kroppen? Det är synd om er som känner att ni inte har mer att tillföra än smala midjor och timglasfigurer.

            Fast jag känner att jag har mer att tillföra mig själv som kviga än som mjölkkossa, inget du behöver fundera på. Alla tycker vi olika.

        Jag skrek varje dag konstant i tre år så ?‍♀️

          Jag med, 2013-2015 var jobbiga år ?

      Helt okej att känna så. För what its worth så fick jag ganska ordentlig delning som först nu, tio månader senare, börjar bli bättre i och med att jag långsamt som fan lyckats börja träna dom musklerna igen. Kroppen förändras tillfälligt men är fan fantastisk på att återhämta sig ifrån en graviditet. Hennes förlossningsskada låter dock hemsk, Hoppas hon blir bättre snart ❤

      Vänta tills längtan efter barn blir så mycket större än behovet av att ha en snygg kropp.

      Jag fick barn vid 22 års ålder. Min kropp förändrades och jag blev så ledsen. Jämförde mig hela tiden. Idag bryr jag mig inte om att jag har några bristningar eller celluliter. Idag är det viktigare hur kroppen känns och att den kan ha kul med mina barn. Vid 22 och när jag brydde mig om hur andra såg på min kropp kunde det i perioder sluka mig.

      Angående 1:an så är ju bebisar olika, jag hade en period på nån månad när jag bara gick ut på promenader i närområdet för han bara skrek och ville ammas. Medan kompisar till mig kunnat gå ut på restaurang, hem till folk hela tiden osv vilket kändes omöjligt för oss. Men det gick över tids nog. Så antingen har du ”tur” eller inte, oavsett så kommer det vara värt det, och du kommer även om du blir fast hemma ha det bra.
      2. Din kropp kommer garanterat förändras, kanske som din syster eller så ”hoppar” du tillbaka till din egen, är omöjligt att säga. Jag fick en grad 3- lite in på en grad 4, och har återhämtat mig 99%- 1% är ärret som skönhetsfel men som jag bryr mig noll om, inte som att min partner står med ficklampa och kollar liksom.

      Jag tror du skulle må bra av att prata med någon professionell om din självkänsla (och dina rädslor), du är mer än din fina kropp. Och om du vill ha barn i framtiden så rustar du upp dig genom att prata med någon så när dagen kommer och du blir gravid så blir inte första tanken ”va ful och fet jag kommer bli” vara utan kanske ”min kropp tillverkar en bebis just nu, fan va grym”.

      Jag har en enäggstvillingsyster, vi har barn bägge två. Hennes första graviditet- viktuppgång 20-25 (pga chips ?). Hennes två andra, typ 12kg. Bra förlossningar på alla. Hon har jättefin kropp (barnen är 4, 10 och 15)
      Jag gick upp 12 med både mina. Bra förlossningar.
      Jaaaaa kroppen ändras. Jag har varit väldigt vältränad innan, och vääääääldigt fixerad vid vikt och utseende. Efter mina graviditeter och förlossningar så har jag mjukare mage, längre tuttar, längre rumpa. Och vet du vad- det spelar ingen roll! Och det är så skönt. Jag har lidit av ätstörningar, men efter barnen har jag inget sånt kvar. Jag tränar fortfarande, men inte alls som förr , men har tex kört två ocr-lopp med bra resultat (ett idag med min syster) trots vakna nätter ?
      Ja- man blir tröttare (såklart), men det blir bättre. Din systers barn är tre månader- det är ingenting, vänta du, din syrra kommer tillbaka. Men hon måste få prioritera att ta hand om bebis, äta, dricka, sova.. det första året är TUFFT.
      Mina är nu ett och tre år, nu börjar livet bli mer lättmanövrerat.
      Och en grad 4 bristning på din syrra betyder absolut inte att du kommer få en sådan. De är ovanliga och enda anatomiska anledningen är en kort mellangård. Annars beror det oftast på miss i kommunikation mellan födande kvinna och barnmorska eller stress att få ut barnet.
      Så om den dagen kommer när du vill ha barn, slappna av, man kommer tillbaka , men det får ta tid.
      Hjälp din syster, ta med bebisen på en promenad och låt henne duscha/vila/äta i lugn och ro ❤️

      Att din syster fått en skrikbebis och komplikationen betyder inte på något sätt att du kommer få det. Vissa barn skriker, andra inte. Vissa får bristningar, andra inte. Vissa får inga bristningar med första barnet och jättemycket på andra, eller tvärtom. Däremot finns det såklart en risk för båda två och om det är en dealbreaker ska man nog vänta.

      Hej från småbarnsmorsa. Visst, bebisar skriker. Det _går_ att njuta av bebistiden. Jag sov inte mer än 3h totalt under ett helt år. Föreställ dig känslan av att vara bakis 24/7 – så kändes det i ett år. Fifan. Men men men, eftersom tiden inte är något vi kan påverka så kan jag garantera att det blir bättre i takt med att barnet blir större. Det gäller att överleva och sänka kraven på det mesta.

      Att du är snygg betyder inte att du är vältränad. Det du _kan_ göra är att stärka din core och rumpa REJÄLT innan och under graviditet. Tyvärr är det också så att man ofta måste träna även efter graviditet för att få ihop magen. Min mage blev som vanligt efter första barnet pga bättre grundfysik. Men nu efter tredje och sämre fysik(pga jag tog min kropp förgiven) så insåg jag rätt fort att jag måste träna. Det där med bristningar är genetiskt men du kan alltid smörja in ordentligt flera gånger om dagen + dricka massa vatten och hoppas på det ”bästa”. Kolla med er mamma om hon fick bristningar.

      Jag har fått två barn, kroppen är exakt den samma som innan… brösten blev dock tom skinnpåsar efter år av amning men dem opererade jag tillbaka som de va innan när minsta va två år. Mitt första barn hade lite kolik ett tag, ammade extremt mycket och vägrade napp, sov dåligt på dagtid, samsov från dag ett på nätterna och fortfarande oftast än idag, hon är nu 8 är.. kom med akut snitt, barn nummer två kom vaginalt, en bra förlossning, glad och nöjd bebis. Ammade tills hon va mätt och tog napp tack och lov.. har alltid somnat och sovit själv, sovit hela nätter i eget rum och inte ätit på nätterna alls.. och sovit väldigt mycket på dagen.. två helt olika förlossningar och barn och jag är samma person, så att din upplevelse blir som din systers är inte alls säkert.. kan bli helt tvärt om.. lycka till!! ?

      Alltså vill bara säga att alla graviditeter, kroppar och barn är olika. Förl skador är hemskt men alla med grad 3-4 får inte förstörda liv, det finns de som har skador som repareras bra och läker väl. Min syster har fött 2 barn och hon har tränat hårt efteråt, nu såhär 3 år efter sista barnet tycker jag hon ”ser ut som sig själv igen” hon är väldigt vältränad och snygg och ser ju bättre ut kroppsligt än vad jag som inte fött barn gör. Såatte, allt kan hända!

        Jag håller med! Jag fick barn för 7 månader sen och pga komplikationer där bebis skulle ut snabbt fick jag grad 3/4 bristning och jag är helt återställd och har egentligen aldrig haft några större problem efter fl 🙂

      Mitt tips är att inte skaffa barn. Att skaffa barn är en uppoffring, men inte genom att ge upp sin kropp eller sin sömn, utan genom att du är villig att lägga dina egna egoistiska tankar åt sidan en stund för att ge en annan människa chansen att växa upp. Jag har två barn, de skrek ibland, jag var supertrött och kroppen annorlunda. Nu är barnen äldre och efter träning så har jag finare kropp idag och till det en annan självkänsla. Jag är pigg, glad och fortfarande gift med samma man.

      Hmm jag vet själv inte om jag vill ha barn (är 32) men få mer lite såhär… 1. Småbarnsåren varar inte länge! Jag tycker själv blöjbarn som bara skriker verkar vara hemska att ha i närheten, men redan vid 1 års ålder börjar de ju prata lite. Blöjan är väl borta efter 2 år och det får skrikandet kan ju vara kolik som också går över inom de första få månaderna. Så jag tror inte man ska hänga upp sig på de första typ 2 levnadsåren…

      2. Din kropp kommer att förfalla med åldern ändå. Är det värt att ge upp en enorm grej i livet för att man vill ha komplimanger för sina bröst?? Känns verkligen ytligt. Vad har du för fina inre egenskaper? Humor? Empati? Intelligent? Ta vara på det istället. Men om kroppen är så viktig för dig så kan du förbereds den för en graviditet. Träna kroppen ordentligt. Kolla på hon Norska fotbollsfrun Caroline, hon var tillbaks till att se ut som en supermodell typ en vecka efter förlossning för hon var otroligt vältränad innan hon ens blev gravid. Alla behöver inte påverkas så mycket. Tänker också på ”motbattreliv” på Instagram. Hon gick på strikt LCHF och tränade massor men hade ändå 18 kg övervikt. När hon fött sin dotter började plötsligt kroppen släppa vikten och idag ser hon 20 ggr snyggare ut än innan hon födde barn! Så nej, man måste inte bli Mama June för att man fött barn. 😉 Men det kräver kanske lite ansträngning och förberedelse.

      Tycker inte du låter redo/mogen för att skaffa barn

        +1 på denna

      Vänta du ett tag till om du känner så, njut av ditt liv, när du känner dig sugen på barn igen så tänk på det som att du skickar dina vackra gener vidare till någon 😉 Precis som du fick dom av någon innan dig.

      Dina tankar är jättevanliga! Men en dag kommer (kanske) önskan om barn vara starkare än rädslorna…
      Min kropp blev helt förändrad (dock inte skadad såsom din systers) men ja, efter tre kejsarsnitt ser INTE magen ut som den gjorde (men kan fixas med op om man vill) och brösten ser inte ut som de gjorde (hade stor C-kupa innan och nu A/B-kupa, trots att jag inte ammat). Ångar inte kidsen men önskar mig min gamla kropp tillbaka!

      Fina du, gör precis som du vill! Du kan inte sakna något du aldrig har haft och det är lätt att säga att man bryr sig inte om hur kroppen ser ut efter en förlossning (Jag brukade säga det men helt ärligt så ljög jag- djupa bristningar på magen och hängig mage, asjobbigt) men glöm inte att alla kroppar, graviditeter och bebisar är helt olika så bara för att ni är tvillingar behöver ni inte få exakt samma post partum-kroppar. Du kommer få tillbaka din syster när barnet blir äldre, det första året är TUFFT för alla ❣

      Det där är så individuellt så det går inte att svara på, du kan lika gärna inte få några bristningar alls, och få en drömbebis som oftast är nöjd under den vakna tiden.
      Det är viktigt att man tränar och gör dom övningar barnmorskan ger en under graviditeten, det stärker kroppen och förbereder kroppen för förlossningen och även återhämtningen efteråt. Många går ju genom graviditeter och förlossningar och ser typ precis ut som innan i både kroppen och underlivet. Bara för din syster hade en grad 4 sprickning i underlivet betyder ju inte att du oxå kommer få det.

      Men känner du aldrig att du vill ha barn så är det ju bara att låta bli att skaffa det. De som vill ha barn tycker antagligen att det är värt lite skönhetsfel.

      Har du inga breda höfter har du ingen snygg kropp

        Vilken vidrig kommentar

      Jag fick barn tidigt, var 22 och hade felfri hud, smal midja och sånt. Efter graviditeten fick jag bristningar och delade magmuskler plus ett kejsarsnittsärr. Tog tid att vänja sig men vet du, nu såhär 7 år efteråt är midjan tillbaka, tänker inte på ärret eller bristningarna och det har ingen av de partners jag umgåtts med under tiden heller. Det sitter nog mer i ditt huvud än din partners.

    Jag vet inte hur många här som tycker om klassisk musik, men jag är så imponerad av Hilary Hahn, solisten i den här videon:

    https://www.youtube.com/watch?v=8HZVQyD9rsY

    Hon var bara 21 år gammal när inspelningen gjordes. Snacka om att man har kastat bort sitt liv i jämförelse.

      Finns lite roliga episoder med henne på TwoSetViolin. Och japp, det är sådana människor jag blir imponerad och inspirerad av.
      Eller som en sångare sa som såg ett klipp med Dimash Kudaibergen. Antingen vill man träna mer eller så lägger man av?
      Nej, jag spelar inte violin men översätter till annat i livet och Ja, vad fasen har man gjort med all sin tid?

    Några mindre populära åsikter här idag?

      Långt hår är äckligt.

        Korthåriga tjejer är flator.

          ???

        Hur långt är långt?

      Taco är sjukt överskattat

        Tack!

      Greta utnyttjas av olika intressen, bl.a. ekonomiska.
      Hon är en ung flicka, inte helt stabil och borde skyddas av sina föräldrar.
      När hypen bleknat kommer hon falla i djup depression.

        Men kan folk sluta spekulera i hur hon *verkligen* mår som om ni har en aning? Är det för att hon har asperger som ni tror att hon är så skör och blir utnyttjad? Bara låt henne hålla på med det hon brinner för.

          Ingen hindrar henne. Det var en ”mindre populär åsikt”. Som du så behjälpligt bevisade.

            Jag vet inte hur opopulär den är när du delar den med hundratusentals extremhögertroll

              Att kalla meningsmotståndare för fula ord är ett lätt sätt att slippa nyansera sin världsbild.
              Ett lätt sätt att slippa argumentera. Vem behöver snacka med Hitler liksom…
              Du vet inget om mig och att kalla mig ett ”extremhögertroll” är skrattretande.
              Men du har inget annat att komma med.
              Ciao!

              Högertroll? Intressant det där, så fort man tycker att det verkar bekymmersamt att en tonåring med tidigare psykisk ohälsa langas ut för total exponering, ja då är man rasist?

          Hon är ett barn?

          Bor i USA, tro mig, de jag talat med som såg hennes tal här spekulerar i hur hon mår. Och vad föräldrarna sysslar med.

            Jag kunde bara skratta åt när hon talade senast, helt galen med förvridet ansikte och dramatiskt darrande röst. Det blir bara fel trots viktigt budskap.

              Precis så, undrade vad det var frågan om? Ett retoriskt haveri och en person på väg mot kollaps var det jag såg.

        I princip alla tjocka människor kan göra ngt åt sin övervikt bara de orkade resa på sig!

        Folk som orsakar sin egen sjukdom (tex rökare) borde hamna sista i kön för operation!

          Jag är tjock, och jag håller med dig. Det är mitt ansvar.

            Gud – nu fick jag dåligt samvete?
            Egentligen är jag ingen elak person och jag skulle aldrig säga så till någon person…

              Jag är tjock jag med och håller med, ingen fara alls. Alla har vi våra laster och kan man inte ta det så får man ju göra något åt det istället för att gnälla.

          Varför ska rökare komma sist i kön? Rökare betalar ju skatt för det eller går du o köper cigaretter för att sponsra rökare ?

            Jag menar att om en rökare får cancer så tycker jag att en icke-rökare med cancer ska få hjälp först, får man lungcancer som rökare – skyll dig själv!

              Och går man ut när det är halt får man skylla sig själv om man halkar och skadar sig.

          Det stämmer. Men det finns en anledning till att man blir tjock. Ofta ligger en depression i bakgrunden som gör att man inte orkar göra något.

        HOW DARE YOU!

      Blir du påkörd av ett tåg är det inte synd om dig. Du var på fel ställe och får skylla dig själv.

      ALLA ser bättre ut utan smink och borde låta bli att sminka sig, särskilt när många faktiskt är rätt kassa på det…

        Jag lovar att jag är skitful utan smink när jag inte har färgat ögonbryn/fransar.

          Min åsikt är verkligen att alla människor ser bättre ut utan smink. Man ser så mycket vänligare, öppnare och renare ut.

            Jag hoppas du har rätt! Tycker själv att jag ser hemsk ut.

            Håller med. Jag är lesbisk, tycker alla kvinnor ser mycket vackrare ut utan smink. Tycker man ser äldre ut med smink.

            Tyckte jag med, tills jag fick en hemsk och obotlig hudsjukdom i år. Vitiligo. Mitt pigment försvinner och jag liknar något *no words* med min gyllenbruna hud och sedan helt vita fläckar. 🙂

        Gud vad jag inte håller med. hahah, jag blir minst 20% snyggare med bara ögonbrynspennan och mascaran.

          I dina ögon kanske. 🙂 Brukar vara så att man själv tror att man blir snyggare, medans andra inte ser dig på samma sätt.

            Så länge man själv tycker att man är snygg så spelar väl det ingen roll egentligen? ?

        De flesta är fula utan smink. Speciellt alla blekfisar.

          Korrekt! Jag är blekare än döden med inslag av blått. Tänk er typ finska flaggan. Jag har dessutom ingen nyans på ögonbryn eller liknande. Orkar tyvärr inte sminka mig men färgar bryn och sånt så jag åtminstone ser mänsklig ut ?

            Men finska flaggan är ju vacker?

              Aaw. Ska tänka så framöver. Bära min blekhet stolt som en vacker finsk flagga ✌

                Min unpopular opinion blir väl att jag tycker att blekhet är vackert. Tycker inte alls att det ser snyggt ut när folk kletar på sig en massa brun utan sol?

                  Man får ju lära sig att sminka sig snyggt såklart.

          Knappast. Finns inget snyggare än blek naturlig hy. Önskar jag var blekare och gillar att ljusa upp mina ögonbryn, ljus mascara etc. Norska modellen i Röjksopp-videon är fan det vackraste jag sett.

            Usch, ful!

          Lesbiska gör sig ofta så mycket fulare än vad de är

        Gud nej jag ser hemskt ut utan smink. Som en gris med peruk haha 🙂 Men jag är väldigt duktig på smink så är inget fult klädd jag har i fejset..

        Min impopulära åsikt är nog tvärtom: De flesta kvinnor bör sminka sig för att se bättre ut. Särskilt rödhåriga och naturliga blondiner behöver maskara…

        Kommer jag på jobbet utan smink så blir alla bekymrade och undrar om jag är sjuk- så jag är övertygad om att jag ser piggare ut med smink ?

        Usch nej. Jag sminkar mig inte mycket men utan smink och lashlift är jag så ful att jag knappt borde få leva.

          Nej men som du säger! ?

      Alla muslimska män har svinävklig andedräkt

        Hur vet du om att de är muslimer? Det finns män från mena som är judiska och kristna.

        Nej, men deras svett stinker fan hemskt!

          Det beror på kosten.

        Fast va? Jag är gift med en muslim och han har inte ens dålig andedräkt på morgonen? Aldrig känt honom lukta annat än möjligen deo eller nyduschad och då spenderar vi mycket tid i norra afrika i värmen. Ja, jag känner mig lyckligt lottad. Fräsch man! Hur kan du tro att det handlar om religionen?

          Och jag har varit gift med en svensk man tidigare, utan religion och han luktade illa både om kropp och mun ?

            Oj, du har erfarenhet av en av varje…vilka övertygande bevis. Då måste det vara så ??‍♀️

            Vem gifter sig med en stinkande karl?

      ABBA och Madonna är några av de mest överskattade artisterna.

        Abba är ju det bästa som finns.

        Och Beatles!!!

        Och Beyoncé

        Håkan Hellström! Folk som lyssnar på den skiten är på allvar tondöva!

          Det har jag sagt hela tiden, äntligen en annan som tycker likadant!

            (Haha så kul att du la till örat ???)

              Yes äntligen någon som delar min humor?

          Jag är inte det minsta tondöv, kan sjunga också. Men älskar Håkan Hellström.❤

      Bebisar förstör ens liv och jag tycker folk som frivilligt skaffar barn inte är kloka i huvudet.

        Dom växer tack gode gud

          Sen förstör de ens liv på andra sätt som tonåringar..

            ???

        Min bebis förstörde inte mitt liv, mitt liv är helt i behåll. =)
        Den andra delen kan jag hålla med om lite. ahhaha. Man vet hur mycket pengar ett barn kostar, att kroppen kommer ta stryk av graviditet, att få sömnlösa nätter, att vara orolig osv osv men endå skaffar man barn, så ja, vi kanske inte är kloka i huvudet. ^^

        Du har ju inte fattat nått! ?

          Eller så är det kanske det hon gjort…

        Det finns inget positivt med barn. De luktar illa, skriker, kan ingenting, vill ha något jämt och är gnälliga. Jag är 30 år och jag tittar på de barn som uppfostras nu och undrar vad fan det är som händer. Om jag hade betett mig som dagens barn när jag var liten hade mina föräldrar typ adopterat bort mig. Fy för dem. Bort med dem. Blä.

      Män ska inte ha lipgloss.

      Skulle rädda min familj och mina djur framför andra, skulle fullständigt skita i grannens ungar innan jag fått ut mina katter vid brand tex.

      Jag tycker att Hugh Hefner var cool.

      Jag tycker att nagelförlängningar är fult.

        Jag hade blockerat eran dörr så att jag, mina barn och mins katter slapp trängas med er i trappen.

          Jag hade lämnat min man åt sitt öde om det stod mellan honom och grannbarnen.

            Hahaha ?

            Haha va? Oj. Är det i hemlighet dina barn eller varför så starka känslor för dem? (Eller hatar du gubben?)

              De är små barn, två och tre år gamla. Skulle aldrig kunna leva med att jag hellre räddat en vuxen man framför dem, även om jag älskar min man. Jag har egna barn i samma ålder, det kanske spelar in.

                Oj ok.

            Vad snällt av dig

            Ja precis! En vuxen man har chans att rädda sig själv, medan barn inte kan göra så mycket själv. Barns liv är viktigare än vuxnas och borde alltid komma först i alla lägen.

        Verkligen! Nagelförlängning och fransförlängning är så himla himla fult! ?

          Långa naglar är både fult men framförallt läskigt. Tänker på att det måste samlas massa smuts under + tänker att de som har dem vill använda dem i catfights… ?? (alltså en konstig tanke jag har, no offense).

        Ja men det är väl klart att man räddar sin egen familj först (ja jag inkluderar djuren i den). Värderar ju de jag älskar högre än främlingar. Däremot skulle jag inte hålla för dörren för dem eller strunta att hjälpa om jag kunde såklart. ?

          Jag skulle rädda vilken främmande människa som helst framför vår hund. Älskar hunden enormt men det finns inte en chans att jag skulle rädda den före en människa, speciellt barn.

            Ok, oj. Jag värderar inte människor högre endast pga att de är just människor men förstår att andra kan göra det. Värderar utifrån mina känslor och relationer till varelsen. Väljer ju min man framför våra katter då han kommer leva längre och vi har en djupare relation och delar livet liksom. Men älskar och bryr mig ju om mina katter mer än en främmande människa.

          Det är klart att man räddar sina egna barn först, sen andras. Har läst dom här sjuka åsikterna om djur på nätet för, men jag tror verkligen inte att någon normalt funtad människa skulle låta ett barn dö för att istället hämta sin katt eller hund… Ska du se ett barn drunkna eller bränna inne medan du står där med din katt? Medan andra föräldrar begravar sitt barn pratar du med en vän ”ja.. lyckligtvis var det ju grannens barn och inte MIN katt som dog:)”

            Ja det skulle jag. Skulle aldrig kunna leva med att inte rädda mina djur. Jag skulle självklart försöka hjälpa andra också, men först när mina egna är i säkerhet.

              Skulle du kunna leva med att du inte räddade grannens barn?

                Ja

                  Nej jag skoja. Jag är en annan anonym men skulle definitiv rädda mina egna först, inklusive min hund och sedan börja hjälpa grannen. Vi är människa min kära vän. I slutändan alltid egoister. 🙂

                Skulle du kunna leva med att inte rädda de du älskar??

            Ja. Jag är inte sjuk, kan du va själv. Kanske har du inte husdjur själv eller känner starkt för dem. Andras, okända barn trumfar verkligen inte mina älskade djur. Självklart jättesorgligt men ja, såklart ser jag till att ingen i min familj dör först. Så självuppoffrande är inte jag.

              Jag har husdjur, men jag känner även flera som har förlorat sina barn och vill ej att någon ska leva så. Att förlora ett barn är en mycket komplex sorg, och då väljer jag hellre att vara lite ledsen själv. Sen tror jag som sagt att dom flesta tänker så och skulle även rädda främmande vuxna människor framför egna husdjur.

      Hollywood använder way too much green screen när de gör sina filmer nu, allt ser så fejkat ut

        Är det verkligen en unpopular opinion? Är inte grejen med unpopular opinions att de ska provocera lite?

          Jag är kränkt å Hollywoods vägnar. Himla grej att bara haspla ur sig.

      Jag hatar yoga och meditation och föraktar alla som håller på med det för att ”finna sig själva/frid”

      För mig finns bara två kön, man och kvinna.

        +1

        Tycker att folk som förstorat läpparna ser lite IQbefriade ut. Även om du är supersmart, så tycker jag att du ser dummare ut. Fördom jag har…

      Kvinnor 40+ borde bannas från sociala medier.

      Folk som lever på socialbidrag är bara för lata för att ta tag i sina liv.

        Jobbar med försörjningsstöd (det du kallar socialbidrag). Kan meddela att det inte alltid stämmer. Men såklart finns sånna människor också!

        Blev nyligen utförsäkrad från försäkringskassan för att en läkare där som aldrig har träffat mig tycker att jag är tillräckligt frisk för att arbeta. Vilket jag tydligt inte är, så nu måste jag söka försörjningsstöd. Så enligt dig är jag för lat?

          Fuck FK!

        Vi levde på soc bidrag. Min man gjorde allt för att få ett jobb. Han fick de efter 4 mån hjälp från soc. Toppen. Så ibland kan man behöva hjälp, finns även de som söker jobb men ej har rätt till ersättning på annat sätt än soc.

      • Jag hatar Greta och hennes följare, önskar att de försvann från jordens yta.
      • Vid brand skulle jag rädda mina djur först och skita i grannen och deras ungar.
      • Om nåt av mina djur var ute på tunn is med någons barn skulle jag utan tvekan rädda djuren först.
      • Det finns inget scenario där jag skulle rädda någon före mina djur eller min man, djuren först och mannen sen och om jag har ork kan jag ge en hand till någon annan.
      • Jag kommer aldrig sluta flyga eller köra bensindriven bil.
      • Sverige är förlorat och kommer vara ett islamiskt land nom några år och jag är så tacksam att vi kommer flytta utomlands om lite mer än ett år. ?
      • Jag har en massa fler mindre populära åsikter men jag sätter punkt här för den här gången.

        ”islamiskt land”

        Har redan emigrerat. Läser Aftonbladet och typ rycker på axlarna åt gängkriminalitet, skjutningar och stenkastning mot pensionärer och räddningstjänst. Det kommer gå käpprätt åt helvete för Sverige. Adios säger jag och mitt mångmiljonföretag samt min man och hans mångmiljonföretag. Alla smarta drar innan skeppet sjunker. Skönt att du också drar och jag räddar djuren före också. Heja dig!

          Så du flyr landet för stenkastning men tycker folk ska stanna hemma för lite krig och annat elände?

            Nej absolut inte! Nu blev det fel. Jag är hundra procent för en öppen invandringspolitik. Ingen ska behöva utstå sådant som många nyanlända har fått utstå i sina hemländer. Det är fruktansvärt. Det är inte fel på invandringen utan på sättet den hanteras. Jag har ingen lösning på problemet men att jag drar någon annanstans är inte konstigt. De som skulle ta hand om mina skattepengar kunde inte hantera det så jag ger dem till ett annat land istället.

            Sverige som land håller på att urarta totalt. Den urusla invandringsplsneringen är en av orsakerna som nu får konsekvenser.

            Alla Sveriges politiker är urusla. Stefan Löfven är ett rikspucko men jag har hellre honom än Jimmie Åkesson.

            Fridens liljor

          Vart drog ni?

        Du låter som en KKK. Medlem. rasist

      Religiösa människor är mindre smarta

        Fast det stämmer inte. Japaner har väldigt högt IQ och är ofta religiösa. Konservativa kristna i USA mäter högre IQ än liberal left.

          Förutom de faktumet att de tror på något som inte går att bevisa, jättesmart! =)

      Vuxna som dricker mjölk till maten är så sjukt pinsamt på nåt sätt, väx upp liksom
      Choklad är sjukt överskattat
      Tatueringar är fult 99% av tiden

        Håller med om mjölken. Vet en som dricker mjölk till pizza ?

          Jag dricker mjölk till pizza. Älskar det??

        Men det är snyggt 1% av tiden… När då? Snyggt på julafton?

      Ok detta är nog rasistiskt men tycker det är så löjligt med slöja, speciellt niqab, alltså wtf

        Behöver inte vara rasistiskt. Jag vet många muslimer som tycker slöja och niqab är lika löjligt.

          Kan inte muslimer vara rasistiska?

      Killar som sminkar sig…. Och där spelar det ingen roll hur mycket, fast dom dom är fullt makade (foundation, läppstift, lösögonfransar) är fan värst. Lägg av med det. Lägg bara av.

        Åh håller med!!! Samma med nagellack ?

        Så äckligt

      Betyg borde införas i årskurs 1. Svenska skolor är för mesiga

        Jappsolut!!

      Min mindre populära åsikt är att jag stör mig på att alla ska vara så PK. Eller nej, IRL är det inte PK, men på nätet. Framförallt här.

      Kvinnor blir odrägliga och går inte att ha att göra med så fort de skaffar barn.

      Jag hatar boktips. Jag har en väldigt specifik smak på böcker men ändå kommer folk dragandes med nobelpristagare, de late, fantasy och annat mög. Jag pallar inte vara artig när det aldrig släpps. ”Jaha, tack för tipset jag aldrig bett om den kommer jag inte att läsa.” Det blir dålig stämning. Det gäller säkert andra grejer också som jag inte kommer på nu.

    Vem kollar på paradise hotel? Vad Tycker ni om deltagarna? Och varför, känns det som om många i spelet ser upp till marcello? Som tex. När Nathalie väljer honom istället för Fredrik, ”för marcello vill att vi spelar ihop”…

    Usch hemskt program men kan inte sluta kolla…

      Jag!!!!

      Tkr Marcelo och Jesper har en vidrig kvinnosyn som inte borde få primetime i tv, Camilla mår inte bra och borde inte heller vara med. Men gör ju bra tv såklart..

      Älskar Adam och Helen!

        Tycker då jäkla synd om Camilla… hon befinner sig någonstans där livet, när man tror att alla är snälla och vill en väl (har själv befunnit mig där i den åldern)… gör ont att se hur hon utnyttjas

          Camilla är väldigt läskig, en riktig kaninkokerska.

      Jesper känns så aggressiv. Han pratar väldigt högt, tappar humöret över småsaker och beter sig som om PH var på liv och död. Han känns även som en typisk kille som skulle bli arg om en tjej inte ville ha sex med honom

      Apropå det, var det han eller var det någon av dom andra killarna som svarade ”det var meningen” när Josie efter sex anmärkte på att hon tyckte det var tråkigt att han inte gav henne en orgasm?

        ”Beter sig som om det var på liv eller död” ?????Du slog fan huvudet på spiken med den kommentaren. Bästa!

      Håller verkligen med om att det är ett hemskt program! Men kan inte sluta titta ?
      Hur gamla är ni andra som tittar? Är jag den enda som är 32 år? ?

        Det är lugnt, det finns alltid någon som är värre. Jag är 37 och kollar slaviskt ??

      Älskar PH. Brukar titta i mina pauser när jag pluggar. En sitter och skriver en tung tenta, känner sig så jävla dum i huvudet, tar en paus, slår på lite PH, och vips känner man sig smart igen.

      Klarar inte av Marcelo och Jesper. Vidrigare snubbar får en leta länge efter. Sån vidrig kvinnosyn, fattar inte att dom får synas i tv.
      Älskar Jennifer, Helen & Adam. Hoppas Paulo kommer tillbaka!

    Var har trh tagit vägen??

      Hon får nog inte vara med längre.

      Skåda inte given häst i mun.

      Hon är inte välkommen här.

        Jodå!

          Nej? C vill inte ha henne här.

            Har hon sagt det?

      Av någon mystisk anledning försvann hen under precis samma tid som Camillas närvaro på bloggen blev mindre…

        Hahaha nej! Vdarför uttala sig när du inte har någon som helst koll?

      Vi har ju fått // Moa istället, men tack och lov inte så ofta.

        Moa har ju varit här ett bra tag innan trh försvann.

        Skönt utan trh här men Moa gillar jag ?

        // Moa är ju gammal i gemet – inget vi ”fått istället”.

      Hon är blockad för hon har hållit på med nåt fuffens under olika ip-adresser tydligen.

        tycker att det låter skevt.

          Det tycker inte jag. Det är inte mer än rätt med tanke på vilken mobbare TRH är

            Och ni mobbar ju TRH minst lika mycket??

    Boktips: Binas historia av Maja Lunde. Fantastisk bok.

      Ett tips i retur: ”Trädens hemliga liv” av Peter Wohlleben.

        Tack för tipset ?

          Ingen orsak. I den boken lärde jag mig att världens äldsta träd finns i Sverige, en 9500 år gammal gran på Fulufjället i Dalarna. Varför var det ingen som berättade det för mig när jag gick i skolan?

      Och Blå som kom efter! Läs läs läs!

        jaaa den är också underbart bra?

      Illuminae av Amie Kaufman, Jay Kristoff. Ganska bra om man gillar sci-fi och gillar sättet den är skriven på

      Galen i humlor av Dave Goulson!
      Underbar!

    i natt drömde jag om apan satt i granen. vi födde upp påfåglar…

      Drömt ett par gånger att jag shoppade med Foki, det var rätt kul.

    Är genuint orolig för Greta. Hon ser inte alls ut att må bra. Hon måste tillbaka till Sverige bums, vila upp sig lite, börja skolan igen och leva som den vanliga 16-åring hon egentligen är. Varför sätter ingen stopp?

      Var inte orolig. Hon vet säkert bäst själv hur hon mår.

        Nja, innan hon hittade klimatet att snöa in sig på var hon väl på gränsen till suicidal enligt Malena.
        Tror inte Greta är kapabel att hantera sit psykologiska mående. Hon är dessutom ett barn.
        Om du hade en 16-åring skulle du nog inte resonera så.

        Fast hon är ju ett barn enligt många? Kan barn avgöra sånt själva?

          Kunde du inte tänka när du var 16?

            Tänka? ja, ta bra beslut? nej

              Då får du kanske lita på att hon har människor omkring sig som vill hennes bästa. Annars får ni väl ligga sömnlösa lite till

                Kan alltid hoppas, jag själv har samma diagnos och vet hur jävligt det är när man väl kraschar. Är väl därför som jag oroar mig.

            Argumenterar du för att en 16-åring har en fullt utvecklad analysförmåga, en rik erfarenhetsbank, konsekvenstänk och kunskaper motsvarande universitetsnivå?
            Personligen var jag rätt puckad i den åldern. Men trodde jag visste allt.

              Nej, men tror att de flesta 16-åringar märker om de mår dåligt av nånting, bättre än vad främlingar på internet som aldrig har träffat dem gör.

                OK, tiden kommer utvisa.

          Vilken 16-åring vill bli kallad barn? De flesta vill bli behandlade som vuxna men Greta propsar på att hon är ett barn.

      Vad svamlar du om? Hon ser ut att må alldeles utmärkt. Och detta tjat om skolan är löjligt, går utmärkt att ta ett år mellan högstadiet och gymnasiet i Sverige. Fatta vad hon får uppleva redan som 16åring. Hade vänner som satt hemma och pillade i naveln i ett år innan de valt linje.

      Jag oroar mig mer för alla dessa vuxna som hoppar på hennes psykiska hälsa och utseende. Att som vuxen inte kunna argumentera klimatfrågan om man inte håller med henne, utan går på hennes utseende är högst oroande.

        Eller hur, tänk på vilka erfarenheter hon får och vilka människor hon får träffa. Dessutom är svenska skolan ett skämt.

      Jag håller med. Detta har inget med klimatet att göra.
      Gretas utspel börjar bli plågsamma att se.
      Hon är för ung för att klara situationen hon hamnat i. Och har därtill diagnoser som försvårar hennes förmåga att hantera den.
      När unga människor på riktigt har ”klimatångest” och är seriöst rädda då har föräldrarna brustit.
      En tonåring tog livet av sig för någon vecka sen till följd av klimatångest. Det är inte sunt.

        Så föräldrarna har inte skyddat sina tonåringar från den verkliga världen ordentligt då eller? Klimatångest känns ju inte så konstigt med tanke på läget, visar väl att de är medvetna om världen.
        Att ta sitt liv är ju dock extremt och hade nog andra anledningar också (och såklart jättehemskt och inte önskvärt).

      Greta måste skaffa sig en BH. Kom igen liksom.

        Vad angår det någon annan vad hon har för underkläder? Hon ”måste” ingenting.

    Hej! Jag är en tjej på 28 år och måste måste bara få veta. Ni som använder skor med snörning, snörar ni upp de när ni tar av de och därmed knyter de igen när ni tar på de? Eller knyter ni så löst att det bara är att hoppa ur och i? Jag känner mig väldigt ENSAM om att jag måste ha skorna hårt åtdragna jämt, och därmed måste knyta av och på mig skorna =) Tacksam för alla svar! Kram

      hoppar ur och i

      Brukar skohorna på mig dojorna och knyter om typ en gång i veckan när det känns för löst.

      26 år och jag knyter så att jag kan bända ur foten ur skon, men måste sedan knyta upp dem igen nästa gång för att få in foten.

      Knyter upp.

      Är 30 och hoppar i och ur. Säg var tionde användning så knyter jag åt de lite. =)

      Hoppar direkt ur skorna men måste knyta upp innan jag sätter på mig dem

      Knyter alltid upp, hatar känslan av att jag sliter på skorna annars. Älskar alla mina skor för mycket haha

        Haha hör mammas röst i huvet varje gång jag sparkar av mig och trycker ner fötterna i mina knutna sneakers. Säger även till barnen på jobbet att inte göra det ?

    Fler som är helt fixerade vid vad andra tycker? Jag funderar hela tiden på vad andra tycker om mig. Om jag så slänger sopor tänker jag att grannar tittar på mig dömer mig.

      Nej. Jag bryr mig faktiskt inte alls vad andra tycker. Tog några år att sluta bry sig. Ganska skönt. 🙂

      Ja, så fort någon tittar på mig (där det är uppenbart att de tittar) så tänker jag automatiskt att det är något negativt de tänker. Dock bryr jag mig inte så mycket längre, men när jag var yngre blev jag obekväm.

      What others think of me is none of my business.

      Dömer dig för vad? Jag är en nyfiken jäkel och hade säkert glott på dig genom fönstret. Om någon tittar på mig tänker jag att de säkert gillar min outfit, mitt hår eller kanske tycker att jag ser glad ut. Hade inte en tanke på att folk tror att jag står och dömer.

      Nä jag bryr mej nästan aldrig

      Jag är likadan och tycker att det är skitjobbigt.

      Det slutade jag tack och lov med för väldigt länge sen.

    Någon som bor i Sundsvall eller Västerås och kan säga hur det är? Min partner vill gärna lämna Stockholm för något av ovanstående.

      Västerås är bara en bunt med wannabe-stockholmare. Jobbar där men bor i en mindre stad några mil utanför. Alltid lika skönt att åka hem. Västeråsare är inte så överdrivet trevliga.

        Från Västerås. Jag är en native och tycker att vi är trevliga. En arbetarstad helt klart, med ett lugnt tempo. Du kan ta dig överallt med cykel på under en timme. Det är trevligt inne i centrum om somrarna. E18 går tvärs genom staden och den är inte kul att åka på vid 16-17 tiden. Visst, finns wannabe-08:or. Min fördom är att de inte är särskilt trevliga. Till Västerås ska man inte flytta om man ser ner på lantisar.

          Tack för svaret!
          Skulle du säga att det är lätt att komma ”utifrån” och flytta in. Alltså lära känna folk etc? Och vart ska en bosätta sig om en gör i Västerås?

            Ja. Det är många pendlare. Stockholmare som flyttar hit men väljer att pendla till jobbet istället. Förstår dem! Har man pengar är bostadsområdena vid hamnen väldigt poppis nu. Många nya bostadshus byggs. Imo alldeles för dyra hyror. Treor för ca 12000 är för mycket

        hallsta hahah?

          Sura? ?

      Sundsvall är en trevlig och vacker stad. Finns fina havslägen, byggs mycket nytt och så finns det väldigt bra friluftsliv. Många bra restauranger, finns fina bostadsområden och bra huspriser jämfört med tex Sthlm.

        Min fördom om Sundsvall är att många flyttar därifrån?
        Men även fått för mig att det ska vara just vacker och trevligt där. Vart är ”härligast” att bo?

          Folk flyttar väl till och från alla städer 🙂 särskilt vanligt att yngre flyttar från norrländska städer tyvärr. Var det är härligast att bo beror väl på vad man uppskattar och är ute efter. Berätta gärna så kanske jag har något förslag 🙂

            Har inte koll på avstånd i Sundsvall men närhet till centrum pga där min partner skulle jobba. Och det finns grönområden i närheten för hundpromenader. Barnvänligt gärna också.

            Tack snälla för du tar dig tiden att svara. Uppskattar det?

              Somnade så hoppas du ändå hinner se mitt svar nu. Finns många fina områden nära stadskärnan. Men om man tänker trevliga, barnvänliga villaområden med grönområden i närheten – titta på Sidsjö, Södermalm, övre Granlo, västra Granloholm, Bydalen. Cirka en mil – några få mil från stadskärnan har du Juniskär, Alnö, Skottsund. De ligger dessutom vid havet 🙂

      Min sambo bodde några år i Sundsvall och tyckte det var fint där (om än mindre stad än han var van vid) och att folk som bodde där var trevliga ??

      Jag har bara sett innertaket och lysrören på sjukhuset i Sundsvall, men det var fint. Mycket bra vårdpersonal också ?

      Sunkis är mysigt men väldigt off. Ganska trist kustklimat.

    Hej!
    Någon som gjort keratin behandling hemma? Hur gör man och vilka produkter köper man? Har googlat i timmar men blir inte klok!

      Till fransarna?

      Ja, keratin research från amazon. Så jäkla bra, precis som på salong. Nu pratar jag om håret.

    Är det någon som har firat julafton på något spa-hotell? Ngt ni kan rekommendera? Tips mottages gärna ?

      Har inte gjort det men lät ju skitmysigt! Hänger på om du får bra tips.. ?

      Tror egoina var på spa på nyår någon gång. Kolla i hennes blogg

      Gud vad sugen jag blev på det. Skita i att turnera runt till hela släkten och ut och in i bilen, kallt och mörkt, barn och packning och paket som ska fraktas hit och dit. Bara delfinljud, massage och god mat. Dröm!!!

    Ok den förbannade människovärderingen

    En människa blir överkörd och håller på att dö. Detta ser isabella Löwengrip och Aftonbladet skriver om det… Några få meningar om den som cycklandes krockar med en bil, men stor bild på Blondinbella och hur hon upplevde det hela. (helt uppenbart ringer hon till en vänligt inställd journalistvän och berättar medveten om konsekvenserna i rubrikform)

    Inte ett ljud hur det gick för den påkörde, däremot om hur Blondbella upplevde det hela.
    -Min fråga Hur i helvete resonerar journalister kring Blondinbella och övrig nyhetsvärdering, mycket logik verkar ju sättas på arslet. Smaklöst och inställsamt tycker jag.

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/L0PQPq/cyklist-blev-overkord-infor-blondinbella Är det inte mer än en cycklist som blivit överkörd här? Hur tänker journalisterna egentligen? Rubrik om det sker en dödskrock i närheten av Blondinbellas hemliga älskogsställe?

      Artikeln är från 2011. Använd inte ck i cykeln, cyklist etc.

        Ja artikeln är inte från igår, bra att du kommenterar min felstavning i stället för saken. Cyklisten dog och det skiter du i, men nu har jag stavat rätt, tänkte du fel?

          Men vad är det med folk på den här bloggen som både länkar till och stör sig på KVÄLLSPRESSEN. Det är inte seriösa nyheter. De vill enbart sälja pappers ex och få klick inne på sin hemsida.

            Håller med fattar inte att folk bryr sig om annat än mobilskal och rabattkoder, liksom felstavningar kring en socialdyslektisk likgiltighet inför dödsolyckor och värdelöshetens nya normativ. Vad har hänt med folk egentligen?

            Länkar till dåliga eller bra exempel i stället för att hoppas på människornas generella telepatiska uppfattningsförmåga? Fan så urmodigt

            Fattar inte att människor bryr sig om människor som bryr sig här inne i det heliga allvetandets hörna. Varför lägger sig folk inte bara ned och känner sig jättekloka och nöjda utan att skriva ett enda ord. De kan gott nöja sig med att gilla den här kommentaren, så klart

            Det behöver inte vara svårare än så. Bara gör det!

    Centerpartiet har beslutat att de ska verka för att omskärelse av pojkar ska förbjudas. Tankar?

      Bra. Låt folk välja själva i vuxen ålder om de vill ta bort en bit av sin kropp. Och innan nån flippar om religionen, jag tycker även att man ska få välja om man vill gå med i Svenska kyrkan själv, kanske vid konfirmationen, så har inte med det att göra.
      Tycker vi ska sluta tvinga in barn i saker.

        Jag tycker argumentet att vi ska sluta tvinga barn är konstigt. En förälders uppgift är att göra val åt sina barn, ”tvinga” dem.

        Jag väljer var mina barn ska bo, jag ”tvingar” dom att bo i hus, jag tvingar dem att gå på dagis, tvingar dem att äta kött, tvingar dom i säng, osv… varför anses vissa val vara tvång (ofta religion och veganism) medan andra val inte anses vara tvång?

          Lägger till att jag personligen inte skulle skära om mitt barn och tror att jag är för ett förbud.

          Men man bör inte få tvinga barn att amputera kroppsdelar som är fullt friska!

          Fast det är skillnad på att tvinga in barn i religioner i form av medlemskap, att tvinga barn att operera sig för syns skull osv.
          Det du tar upp är en del av uppfostran.

            Ja jag menade ju inte omskärelse specifikt utan mer att man ofta benämner det som tvång när föräldrarna väljer att barnet ska ta del av religion (exempelvis ha slöja, gå i kyrkan, döpas osv) eller om föräldrarna väljer att utesluta kött ut barnets kost. Kanske var lite ot just här, menar bara att vissa val oftast benämns som tvång när det som med allt handlar om föräldrar som tar val åt sina barn.

            Omskärelse är inget jag själv är för, men undrar mest var gränsen mellan tvång och val går.. Kanske luddigt vad jag menar.

              Mat, boende osv är val.
              Allt väsentligt för överlevnad.
              Medlemskap, onödiga operationer, tatueringar, hål i öronen och whatever du som människa inte behöver som påverkar barnens liv är tvång.

              Kost är inget tvång. Varken kost med kött eller vegetarisk kost.
              Inte en människa i Indien tex som reagerar på att kidsen äter 90% vegetariskt. Eller att kidsen i Kina äter tofu.
              Finns inga rätt och fel, handlar om vad man är van vid och därför känns det fel att välja bort kött.
              Vi dricker komjölk, i vissa länder är det otänkbart.

      Jättebra, låt personen själv välja i vuxen åker rom de vill kapa av en kroppsdel för sin religion. Känns bättre så.

      Ser inget negativt med det alls. Gillar dock inte Centern men det var ett bra beslut.

      Bra. Man ska inte göra onödiga operationer på barn, det får de välja i vuxen ålder sen.

      Bra, men de får inte glömma flickorna. Omskärelsen som görs på dem är livsfarlig!
      Omhänderta de flickor där föräldrarna skickat dem till hemlandet för omskärelse. Låt de aldrig få träffa flickan igen!
      Omhänderta resten av föräldrarnas barn också. Utvisa föräldrarna!

        Är det inte redan olagligt?

        Fast nu är det ju skillnad på omskärelse av pojkar och flickor, flickor könsstympas och påverkas enormt av det. Pojkar kan ju fortfarande på orgasm, och påverkas inte på samma sätt. Dessutom är det inom flera religioner man gör det på pojkar (som jag skrev längre upp, jag tycker det är bra att det ska bli olagligt så ingen misstolkar).
        I sverige är det olagligt att könsstympa flickor, även att skicka de till hemlandet för könsstympningen, så ja om man får reda på att en flicka ska skickas för att könsstympas ska man agera direkt. Ofta är det en långvarig tradition i landet de kommer ifrån, tycker vi borde hjälpa och undervisa föräldrarna, dessutom kan man inte utvisa folk som bor och har medborgarskap här hur som helst.

          Många av dem som skickar sina flickor till hemlandet för att könsstympas är inte svenska medborgare och jag hoppas att de aldrig få bli det heller.

      Bra!! Är ju bara för utseendet, vidrigt hur man vill göra så mot små pojkar

      Rasism.

        Va? Rasism? Hur tänkte du nu?

      Omskärelse görs av hälsoskäl och det borde alla män göra, speciellt de som är har ”för trång” förhud.

        Män skriver du. Inte pojkar, bebisar som inte valt själva att ta bort en del av sitt könsorgan.

          (Till att börja med är jag emot religiös omskärelse på minderåriga)
          Är det dock av hälsoskäl är det just på pojkar det ska göras, för att kroppen ännu utvecklas. Min fästman blev tvungen att göra det i vuxen ålder eftersom att han inte vågade prata om det som barn. Någonting han är fruktansvärt besviken över i dagsläget. Smärtan han gick igenom är någonting jag fan aldrig skulle velat gå igenom. Skulle han gjort det som barn, när han började märka av problemet, skulle smärtan inte alls varit lika allvarlig, läkningen skulle gått bättre och eftersom att kroppen ännu utvecklas som barn skulle han knappast haft lika tydliga ärr.
          Är inte så lätt och svart-vitt då det görs av hälsoskäl. Just saying.

            Ja men du skrev alla män. Alla har inte problem. Är det medicinskt motiverat ska det såklart vara tillåtet, precis som vanliga operationer.

              Det var inte jag som skrev att ”alla män” ska göra det.

        Har gud designat fel då eller?

          Självklart, han tordes icke annat, ty då skulle evolutionen inte ha någon utvecklingsmån.

        Har alla män hälsoskäl? Jag har ingen förhud så jag vet inte, men vadå, är den ett hälsoproblem automatiskt?

          Inte automatiskt nej. På samma sätt som att inte alla blindtarmar eller visdomständer är ett problem bara för att de är det för vissa.

    Vilka frekvent förekommande ämnen i ÖS är ni trötta på?

    Själv tycker jag:
    1. frågor om spiral
    2. allt som berör själva barnafödandet
    3. får ångest av trådarna om vad folk tjänar (även fast jag inte läser dem, jag får bara ångest över att vissa bryr sig så mkt om vad andra tjänar)
    4. Tycker generellt att alla trådar som handlar om jobb och utbildning är skittråkigt. Såvida det inte gäller typ arga lappar som satts upp i köket på jobbet eller liknande underhållande/smaskigt.

      Samma. Och relationsproblem, snark. Inte sett ett enda problem som inte har en enkel lösning. Är ju bara folk som inte vågar lösa sina problem.

      Anonym: ”Hur gamla är ni som läser?”
      *alla svarar och öppet spår får 839 kommentarer med siffror att scrolla förbi*

      Håller med om alla! Åh, trådarna om vad alla tjänar plus hur många hundra tusen de har på banken plus att de äger sin bostad, jag måste skrolla förbi dem för jag känner mig så efter. Allt om barn och graviditeter också.

        Kom ihåg att folk lätt kan ljuga dock. Och att de med lite pengar förmodligen gör som du och scrollar förbi. Själv har jag till exempel 5,6 miljoner på kontot och då har jag inte ens börjat räkna upp mina fonder!

        elleeer…….?

          Jo, håller det i tanken såklart men jag börjar ändå känna mig som en fattig nolla

      Exakt samma som dig och av samma anledningar.

      Hur man får vänner ?

      Hatar när folk frågar hur mycket man tjänar, får alltid ont i magen då.

      Ja herregud, alla som pluggar till socionom och vill veta hur det är. Det tar liksom aldrig slut!
      Alla kvinnobebisar som klagar på sina karlar är också sjukt uttjatat. Fattar de inte att de idiotförklarar sig själva? ”kolla här, bättre än så här lyckades jag inte hitta och jag var dum nog att flytta ihop med honom” SNARK.

        Haha alla de där som vill bli socionom ja… En gång för alla: Låt bli! Garanterad utbrändhet och en enorm känsla av maktlöshet kommer med de flesta yrkena socionomer verkar inom. Och nej, de kan inte alla bli kuratorer och mysfisa på ett kontor hela dagarna. End of story.

          Ja det är orimligt många blivande socionomer här!

            Och vänsterpartister och bipolära eller annan psykisk sjukdom

            Haha ja.

            Och forskare. ”Jag forskar faktiskt inom whatever så du skulle bara vååååga säga emot mig!!!”

      ”Hur är det att jobba som…”/”ska jag läsa till…”. Sjukt ointressant för mig helt enkelt.

      ”Jag älskar min pojkvän. Han är snygg, snäll, rolig, men…”

      Men vad vill ni läsa istället då? Det är till för folk ned frågor och tankar, låt de vara. Scrolla förbi bara. Alternativt starta något eget ”roligare”.

      Löser nästan hellre såna trådar än såna här där man klagar på allt och alla istället för att skriva en tråd som man faktiskt vill läsa själv ?

        Vad får dig att tro att de som kommenterat i den här tråden inte också startat egna trådar i ämnen de är mer intresserade av?

        Det var ju precis det jag gjorde ?

      Graviditeter och förlossningar zzzzzz

      All psykisk ohälsa är förbannat tråkigt att läsa om. Har alla här inne ångest och depressioner?

        Folk med begränsat umgänge pga livshändelser eller psykisk ohälsa är förmodligen överrepresenterade online och framför allt i öppet spår.

        Jag kan bara utgå från mig själv. Jag har personligen inte ett jättestort umgänge eftersom jag är introvert och dessutom dragits med en del psykiska problem. Men ändå så är inte öppet spår direkt något jag har tid eller lust med en helgkväll. Jag ser hellre en film med sambon, hänger med en vän, har en AW med kollegorna eller kollar på en tv-serie i min ensamhet.

      Folk som försöker få barn och typ vill ha tips. ?

    Kan jag bli nekad kejsarsnitt? Folk skriver att det är svårt att bli beviljad osv men kan jag bli nekad lagligt? Vart tar man det om man blir nekad? Kan man verkligen bli tvingad?

      Ja du kan bli nekad kejsarsnitt om du inte har specifika skäl tex medicinska skäl.

      Ja, såklart du kan bli nekad. Du kan få snitt av medicinska skäl, men även de kan nekas, om det är mindre allvarliga sådana. Beroende på landsting och personens humör kan du säkert även bli nekad snitt även om vaginal förlossning innebär döden.

      Man kan alltid få en second opinion. Sedan måste man vara envis, överdriva sina besvär ordentligt, och inte bara rädd för att hota sig fram. Vården består av bitches så det är bara att ge dem den egna medicinen som gäller för att få sin vilja från

      Jag upplever att kvinnor som är förstagångsföderskor har svårare att få kejsarsnitt beviljat om det inte är för medicinska skäl. Kvinnor som fött barn tidigare upplever jag har lättare att få igenom det då de har varit med om barnafödsel tidigare

      Googla och läs på hur du ska göra, vad ska säga mm. Har läst många tips från kvinnor som lyckats, men kan inte återge dem exakt.
      Verkar också vara lättare i vissa landsting, t.ex. i Stockholm. Lycka till! ❤️

      Gå med i gruppen ”rätten att välja kejsarsnitt” på Facebook!

    Vi har fått vägglöss. Hyresvärden är ålagd att betala för sanering, men antocimex säger att i behöver ett madrassöverdrag för över 1000kr som hyresvärden säger att vi ska betala, kan dom tvinga oss betala det? Finns inget i kontraktet eller i några bestämmelser jag hittar men de säger att de kommer fakturera oss för detta?

      Hemförsäkring? Betala nu och ta fighten sen? Ta vägglössen? Köp en ny säng? Flytta?

      Bränn ner byggnaden! (obs dåligt skämt)

        Håller med! OBS skämtar ej

      Vad är det för överdrag? Aldrig hört om, men det kanske är något nytt… När jag fick vägglöss gjorde de värmetält och sprayade sovrummet och sängen med kiselpulver. Hade kvar det där pulvret i över ett år för jag va så nojig. Hyresvärden betalade Anticimex.

      Hej, jag är jurist och specialiserad inom hyresrätt.

      1. Om hyresvärden är ålagd att sköta saneringen så gäller det hela saneringen om det anges i åläggandet.

      2. Det kommer inte stå i kontraktet huruvida det är hyresgästen som ska betala tilläggskostnader för ett madrasskydd eller inte. Det är en för specifik kostnad.

      3. Skriv följande till din hyresvärd:

      ________________________________________

      I anledning av Anticimex vägglössanering har jag följande att anföra.

      Den xx/xx 2019 anmälde jag att den av mig förhyrda lägenheten med adress och lägenhetsnummer xxx drabbats av vägglöss (se bil 1).
      Hyresvärden ålades att bekosta en saneringen vilken ska ske genom Anticimex försorg (se bil 2). Detta innebär att hyresvärden ska bekosta saneringen i dess helhet vilket även innefattar det madrasskydd Anticimex anmodat mig att inhandla. Inköpet av madrasskyddet genomfördes den xx/xx 2019 och summan uppgår till xxx kronor (se bil 3).

      Hyresvärden uppmanas härmed att överföra xxx kronor till kontonummer xxxxxxx senast den xx/xx 2019.

      För det fall hyresvärden inte överfört ovan angivet belopp senast den xx/xx 2019 kan rättsliga åtgärder vidtas.

      Stockholm (eller var du bor) den xx/xx 2019
      Din namnteckning

      Bilaga 1= Din anmälan om vägglöss (typ ett mail eller brev)
      Bilaga 2= Åläggandet eller överenskommelsen om att hyresvärden skall se till att det saneras.
      Bilaga 3= Inscannat kvitto med kostnaden för madrasskyddet.

      Lycka till! ?

        Tusen tack! Hoppas du ser mitt svar, dom kommer få en faktura från Anticimex som de kommer skicka till mig säger de. Men kan de tvinga mig betala? Enligt någon lag ska de betala för sanering om de inte kan bevisa att jag tagit dit det. (De betalar alltid vad jag läst till mig) jag verkar också ha rätt till någon hyressänkning? Tusen tack för svar

          De sa bara att de står för saneringen och koppar toll sängbenen men de har inget avtal med antocimex på madrassöverdragen

            Kan jag vägra madrassöverdraget? Kommer självklart inte göra det men använda det som argumemt

          Hej igen!

          Det var så lite. Hade svårt att sova ändå.

          Jag vet ju inte riktigt hur er överenskommelse ser ut. Men om överenskommelsen är sådan att hyresvärden ska se till att det saneras så står denne hela kostnaden. Den styrande frågan är huruvida det här madrasskyddet är för den existerande vägglössproblematiken eller mot framtida vägglöss.

          Kan Anticimex sanera och råda bot på vägglössproblemet utan madrasskyddet? Är madrasskyddet endast en säkerhetsåtgärd för en eventuell framtida vägglössinvation?

          Om det är så att madrasskyddet endast är en säkerhetsåtgärd för framtida invasioner så är det du som ska bekosta det. Om skyddet däremot krävs för att sanera de befintliga vägglössen ska hyresvärden bekosta det.

          Hyresvärden har ansvar för lägenhetens skick och underhåll. Detta innebär att lägenheten måste kunna användas för det avtalsenliga brukandet, i ditt fall boende. Vägglöss innebär att lägenheten inte är i det avtalsenliga skick som lägenheten var i när du flyttade in varför hyresvärden skall stå för saneringskostnaden. Notera att hyresgästen har ett ansvar att väl vårda lägenheten under avtalstiden och att hen inte kan slita mer än nödvändigt på den.

          Vad du kan göra nu:

          Rätt till skadestånd:
          Enligt 12 kap. 11 § punkt 4 JB har hyresgästen rätt till ersättning för skada, om hyresvärden inte visar att bristen inte beror på hans eller hennes försummelse. Det är ett antal förutsättningar som måste uppfyllas för att en hyresgäst ska ha rätt till ersättning i dessa fall:
          1. Hyresgästen ska visa att en brist föreligger. Vidare måste hyresgästen också visa på att en skada har uppkommit genom bristen. Du måste alltså visa på att du lidit skada (dvs. bett på kroppen, ekonomisk skada osv.) uppkommit av vägglössen. Vägglössen får vidare inte vara ett resultat av dig, utan av hyresvärden.
          2. Skadan i fråga måste ha uppstått genom hyresvärdens försummelse. Med detta menas att hyresvärden ska ha varit vårdslös. Om en lägenheten är bristfällig, exempelvis genom att den är skadeangripen av vägglöss, och hyresvärden känner till det så så ska hyresvärden i god tid vidta åtgärder för att avhjälpa felet. Försummas detta anses hyresvärden normalt sett vara vårdslös. Avgörande är alltså vad hyresvärden har vidtagit för åtgärder i ditt fall.

          Hyresvärdens ansvar för skador omfattar både förmögenhetsskador (alltså skador där man förlorat pengar) och person- och sakskador. Men du måste visa att hyresvärden inte har agerat tillräckligt snabbt eller struntat i din anmälan om vägglöss.

          Rätt till nedsättning av hyran:
          I 12 kap. 11 § punkt 3 JB anges att för den tid lägenheten är i bristfälligt skick, har hyresgästen rätt till skälig nedsättning av hyran. Detta gäller oavsett om du också utnyttjar de övriga rättigheter som gäller vid brister, t.ex. att du utkräver skadestånd. Denna rätt gäller oavsett om hyresvärden har orsakat bristen eller ej, det är alltså fråga om ett strikt ansvar för hyresvärden. Observera dock att hyresgästen som huvudregel inte har rätt till nedsättning av hyran för den tid under vilken hyresgästen betalat utan protest samt utan att ha påtalat bristen. Viktigt är alltså att du tydligt har förklarat bristen för din hyresvärd och motsatt dig kraven på inbetalning av hyra. Har du gjort det?

          Hoppas det hjälpte!

      Jag jobbar på ett vandrarhem och vi behandlar mot vägglöss lite då och då tyvärr.. har aldrig hört om nåt madrasskydd, låter som hittepå. Tejpbitar på sängbenen, eller skålar (vi köpte från Nomor) att ställa sängbenen i däremot är toppen. Kostar inte tusen spänn.

    Vilken kändis skulle ni allra helst vilja bli uppraggad av? ?

      Micke tornving ?

      Eva Green.

      Ben Affleck ❤?

      Danny Saucedo.

        Euw

          Äh, gere nö

      Céline Dion. Mest för att jag vill hänga backstage en kväll.

      Back in the days – definitivt Gustaf Norén!

        Verkligen ???

        Min sömniga lördagskväll blev lite uppiggad av denna tanke. Oj oj oj.

        Mvh gravid i vecka 29 hahahaha

      Kevin Costner. Ryan Gosling om jag släpper fram ”gumsjukan”.

      Henry Cavill ?

      Samira Wiley

      Zendaya eller ezra Miller. Eller killen som har Youtubekanalen ”ten second songs” ?

      Cilian Murphy.

        Näää hans ögon är så äckliga.

          Whaat? Älskar den, färgen och sen de där ögonfransarna…
          Men whatever, du behöver inte va med i vårt snusk ?

      Brody Jenner, Harry styles , Charlie hunnam, Henrik Lundqvist, Justin Bobby Brescia, Brandon lee

        Du kollar inte på The Hills va?

          ? var det så uppenbart?

      Amerikanerna Danny Amendola o Julian Edelman ??

      För omväxlings skull säger jag Zlatan.

      Tänk att bli pumpad av Tom Hardy ?

      Slush ?, Nikki S*xx eller Nikki S*xx fru. ?

      Jeremy Irons ❤

    Min kille har betalningsanmärkningar men skulderna är betalada, vi vill ta lån och köpa hus, jah får ta lånet på min lön men finns det någon chans att han får ta lånet tillsammans med mig när min inkomst ändå räknas som tillräcklig?

      Om ni inte är gifta! Skriv samboavtal och att du äger hela huset. Kan bli tufft i längden annars. Ingen vet vad framtiden siar!

      Det beror på hur långt det är kvar på betalningsanmärkningarna, hur många de är, hur de uppstått och om han kan visa på en ordnad ekonomi nu.
      Jag tycker ni ska boka ett möte på er bank och diskutera igenom möjligheten och även att du pratar med en jurist och ser vad konsekvenserna kan bli för dig om du köper själv.

      Lycka till!

    Artikeln är från 2011. Använd inte ck i cykeln, cyklist etc…

    Griploov angående bella på instagram ?????
    Skärmförbud – jag har åkt på skärmförbud och socialmediaförbud under vissa helger. Sorry för det. När mitt ex belade mig med detta dumpade jag fanskapet men nu ligger det lite mer i potten så det är bara att hålla käft. Sorry folks men så är det. Snart hemma igen och då börjar en ny cirkusvecka.
    Kram!

      Bästa!

    Jag känner mig ofta rastlös och uttråkad. Kanske bara är ett barn av min tid, men i vilket fall är det sjukt jobbigt. Tidigare har jag tråk-ätit och just nu försöker jag röka bort känslan. Någon som känner igen sig?

      Ja väldigt ofta..

    Hej! Hur känner ni som postar här kring att bli igenkända? En hel del frågor är ju ganska detaljerade och avslöjande om det skulle läsas av någon ni känner? Eller justerar ni fakta litegrann så det blir mer anonymt? Är jättenyfiken hur ni tänker! Jag är nojig och nervös att dela med mig. De flesta som kommenterar här verkar härliga men alla dem som inte kommenterar då?! ?? Ha en fin kväll! ?

      Jag ändrar alltid små Och för historien irrelevanta detaljer. Har själv känt igen en nära vän här.

      Om det är något personligt så ändrar jag en del detaljer. Annars så kunde jag inte bry mig mindre?

      Tänker på samma sak rätt ofta. Har identifierat en person som dessutom alltid använder samma nick. Har nog inte skrivit nåt personligt här själv men då hade jag nog ändrat en massa detaljer.

      Jag kände igen en som skrev här för ett par månader sedan. Hon hade blivit ihop med sin mans kompis, gift sig med honom och skaffat två barn. Mannen som blev lämnad hade också träffat en ny och fått barn.

        Det är inte direkt något ovanligt

          Det är väl ändå ganska ovanligt att lämna sin man för hans kompis?

          Hennes nick var också avslöjande.

      Ja jag skapade ju en tråd förra veckan i ÖS där en person blev identifierad för andra gången så man är nog inte så anonym som man tror. Särskilt inte om man delat med sig av sitt liv till sina vänner och sen även här. Då får man ändra en del detaljer men jag hade nog identifierat mina vänner även om de ändrade vissa saker eftersom många historier är så unika.

        Det var jag som blev identifierad (igen) i förra veckans fredags-ÖS. ? Har inte skrivit ngt överdrivet privat här någonsin så det gör inte så mkt. Med det sagt blev jag identifierad ändå trots brist på privata detaljer så ja, man får vara lite försiktig såklart om man vill ventilera ngt känsligt. Är såklart lite nyfiken på vem det är som skrev ut mitt namn men envetet (läs: fegt) heter anonym själv. 😉

        Personen trodde sig ju även identifiera mig i kommentarsfältet dagen efter också men det var inte jag. Det är ganska många som kommenterar som C eller Caroline så jag är faktiskt lite rädd att förväxlas med ngn med osköna eller rasistiska åsikter och så går ngn runt och bestämt tror att det är jag. Disclaimer: Aint me!

          Ja det var fegt, med enda anledning att få dig fundersam? Du därute, ge Caroline en ledtråd nu! ??

          Ps. Trots att flera går under samma eller liknande nick så tror jag dem flesta känner igen språket på dem som kommenterar ofta. Tror inte du kommer förväxlas med nån oskön typ. ?

            Tack rara du! ?

            Dock kommenterar jag inte här inne så himla ofta. Ngn annan C kommenterar desto mer ofta och det är alltså inte jag. Ligger dock hemma och är sjuk och ynklig just nu så nu är jag här inne och läser typ allt. Är så uttråkad och feberynklig…. Så ”anonym som vet vem jag är”, give me something good. Vi kan leka 20 frågor.

            Är du av manligt kön?

              Det var jag som identifierade dig ännu en gång i ÖS förra veckan. Dagen efter var det någon annan Anonym som skrev Hej Carro till en annan C, inte jag. Om du nu tänkte på just det. Känner igen dig på skriftspråket och åsikter/personlighet, vet att du inte är rasist.

                Det var jag. Hade sett tråden dagen innan. Jag trollade bara. Förlåt⚘

                Jag är nyfiken på det här med skriftspråket… Skriver ju inte särskilt mycket någonstans these days så vad jämför du mot?

                Min gissning är att du känner igen skriftspråket från förr och vet vilka bokstäver som döljer sig bakom stjärnorna här: S****. Yes or no?

      Tack för era svar! ? Jag ska ta mod till mig och lägga upp mina funderingar med några detaljer justerade. Tycker detta forum är så mysigt (oftast) och verkar vara ett bra sätt att få nya synvinklar. Fortfarande läskigt att bli påkommen dock! ?

      Jag kan förstå att vissa här skulle få ångest om det dem skriver här kom ut för att många här skriver helt sjuka saker. Tror många av er skulle förlora vänner om ni stod för era åsikter.

      Om någon i mitt liv kontakta mig och fråga om jag är ”db” skulle jag inte skämmas, då jag bara skriver sånt som jag skulle säga face to face. Men visst, om jag vill ställa någon jätte jätte privat fråga som jag inte öppnat upp mig om för någon skulle jag ändra detaljer och inte använda -db- utan anonym men jag har inte just nu några såna funderingar.
      Förlåt för dålig grammatik, är trött (varit vaken i typ 17h + sjuk). ^^

        Håller med, det är en del galenskaper som skrivs. Känns ibland lite som att titta på typ lyxfällan, helt plötsligt känner jag mig normal och förnuftig. ?

        Och att stå för vad man säger är verkligen en hederssak, både on och offline. Skulle aldrig vilja göra någon illa och brukar säga ifrån när folk i mig närhet snackar skit. Undrar alltid vad dem säger om mig när jag inte är där. ?

        Tack för dina tankar och krya på dig!

        Det handlar ju inte bara om sjuka åsikter och sånt, folk har ju skrivit om medicinska problem de skäms över, relationsproblem och familjeproblem. Inte så att någon skulle ta avstånd från en om man erkände men som ändå är lite för privat för att ta med sina vänner och bekanta.

        Bara att någon får reda på att jag kommenterar här skulle få mig att skämmas lite.

          Ja, att jag ens hänger på den här bloggen håller jag helst för mig själv?

          Det har du ju rätt i faktiskt. Ja, då skulle man nog skämmas/sättas i en jobbig sits.
          Hahah inte behöver du skämmas över det ? skulle skämmas mer över att va en sån som kommenterar på random kändis Instagram ”??❤❤???????”. Hahah

      Ändrar alltid men ser till att grundproblemet är samma. Byter nick ibland också om jag inte vill riskera att bli igenkänd.

      Är säkert många som känner igen mej, inte tänkt på att ”ändra vissa detaljer ?

    Jag skulle vilja plugga något inom media och kommunikation i framtiden då jag är intresserad av bl.a. språk och digitala medier. Är lite intresserad av webbproduktion och grafisk design men är inte så kreativ. Är dock estetiskt lagd skulle jag säga, så kan se vad som ser bra ut eller inte men inte komma på det själv, hehe.

    Det finns ju en del olika media- och kommunikationsutbildningar så tänkte om någon här pluggat något sånt och kan tipsa om program/universitet? Vad ni tyckte och kanske vad ni jobbar med/som idag? Behöver lite framtidsinspiration!

      Har läst MKV med inr. journalistik. Jobbat ytterst lite som journalist, istället hamnat inom administration/kommunikation.

        Var läste du någonstans? Skönt att höra i alla fall, verkar som det kan bli ganska brett var man hamnar yrkesmässigt oavsett vilken inriktning man väljer?

    Min 8-åring har i ett halvår berättat om en klasskompis som ska ha betett sig riktigt riktigt illa, tex. sagt saker som ”jag är glad att du lämnar klassen” till en ledsen tjej på hennes sista dag. Häromdagen sa min dotter till en mamma: ”Min mamma gillar inte X (elaka tjejen)”. När denna mamman ville prata med mig om varför jag inte gillar henne, nämnde jag det som exempel. Jag sa att jag inte vet om allt stämmer som min dotter berättat, men att X inte varit snäll mot den andra tjejen. DET trodde jag veta säkert i alla fall.
    Fast idag fattade jag plötsligt att min tjej hittat på ALLTSAMMANS för att kunna vara vaken lite till vid nattningen (och för att det var kul antar jag). När vi på kvällen har pratat om vad vi ”har på hjärtat” har hon hektiskt sagt att hon absolut måste prata om X.
    Jag är så besviken på henne, hjälp! Och jag borde ju ta upp det här med mamman jag pratade med. Men jag tycker mamman är obehaglig och en riktig skvallerkärring och föräldrarna till X (och X själv) är obehagligt manipulativa (det stämmer för det har jag sett själv, men absolut inte i klass med det min dotter hittade på) och min dotter kan få stora problem om jag berättar detta. En riktig skitsituation faktiskt.
    Och jag är väldigt ledsen och orolig dessutom. En till narcissist in the making i min familj?

      Det är nog viktigt stt det här reds ut. Och att din dotter får lära sig att ta ansvar för vad man gör, berätta varför hon gjorde det och be om ursäkt.

        Suck, ja! (Och tack!)

      Åh fy vilken jobbig situation! Har din dotter alltså erkänt att hon hittat på allt? Visar hon någon ånger? Och när hon ändå gör kopplingen att du inte tycker om X och tom berättar det för andra vuxna, förstår hon att det är pga att hon hittat på historier om henne? Att hon orsakat att du ogillar någon?Han hon svårt att skilja fantasi från verklighet annars?
      Det låter ju som att du ogillat X redan innan detta, kanske snappade din dotter upp det och bredde på om X för att hon märkte att det var saker du ville höra?
      Vissa barn har lätt att slira lite på sanningen, lite livlig fantasi blandat med lite hävdelsebehov och drama Queen så blir det lätt så. Jag vet inte heller vad man bör göra, men det brukar ju bli människor av dem med 🙂 Påminner förresten om en Madickenberättelse har jag för mig?

        Den om Rickard! Men hon använder honom för att friskriva sig från sin egen skuld.

        Hon har en väldigt livlig fantasi och är samtidigt inte särskilt känslig av sig. Hon undrade vad dåligt samvete var och när jag sa att det är när man ångrar att man gjort nåt dumt och inte riktigt gillar sig själv just då sa hon att så kände hon absolut inte. „Jag gillar ju mig själv!“ Men sen kom vi i alla fram till att hon nog var ledsen för att hon gjort mig ledsen.
        Din beskrivning stämmer nog väldigt bra, tack!!

    Tänker på samma sak rätt ofta. Har identifierat en person som dessutom alltid använder samma nick. Har nog inte skrivit nåt personligt här själv men då hade jag nog ändrat en massa detaljer.

    Martens har problem med drev, näthat och troll på sin blogg.
    Ger exempel på vad man skriver till henne, nu eller tidigare framgår inte. Inget man känner igen från den senaste tiden i bloggen, någon rensar bland kommentarerna om det inte sker 24-7 borde de skymta fram då och då. Skriver att hon varit med i trolljägarna. Programmet sändes inte. Svarar inte på varför programmet inte sändes.
    Någon med nick Moa svarar nu på de flesta kommentarerna?
    Får se om någon av dem svarar här. Om inte kanske Camcam kan unersöka lite och få fram varför programmet inte sändes?

      Är det Moa som brukar skriva här eller My som själv skriver?

      Det gjordes m största sannolikhet inget program. Kommentarerna har My själv fabriserat ihop. Den där Moa skriver precis som Boken, bortsett från emojsen?. De här två känns ganska störda och gränslösa.

      Moa härjar i sitt försvar av My så som en viss/vissa försvarar Bella. Hårt och aggressivt.

    Jag har försökt bli gravid i 15 månader nu . Det är så fruktansvärt jobbigt. Alla mina vänner (5st) har fått sitt första barn detta året och alla har fått tjejer. Jag tänker på hur mkt roligt de kommer kunna göra med sina döttrar i framtiden. Och för min egen del händer inget 🙁 känner mig så ensam. Livet är så orättvist. Hade aldrig i hela mitt liv trott att det skulle vara såhär jobbigt att bli gravid..

      Kolla upp det? Efter ett år kan man väl få hjälp? Om nu inte tidigare.

        Har precis påbörjat utredning men även det tar tid 🙁

      Precis så var det för mig. Tyckte alla passerade mig var gravida, kände mig omkörd i livet och bitter. Vi började med ivf trots att jag tyckte det var läskigt och nu sitter jag här gravid! Så mitt tips är sök hjälp, oftast kan man få hjälp efter 1 års aktivt försökande. Och fastän det är svårt, försök att göra saker som är kul, unna dig själv andra upplevelser och försök håll dig positiv! Sänder alla lyckoönskningar åt ditt håll, att det snart blir din tur!

      Stor kram till dig. Kan bara tänka mig hur jobbigt det måste kännas. Det är jättesvårt att separera sin egen olycka från andras lycka i såna situationer…. men försök tänka att det är okej det med.

      Har du börjat kolla upp hur du/ni kan få vårdens hjälp i detta? Kan kanske vara ett alternativ. Allt kommer bli bra ?

    Någon som jobbar inom handel och vet vad för typ av handel som tillhör glassavtalet?

    Förälskad i en drop dead gorgeous man som jag bara sett ett par gånger och en gång fick vi lååång ögonkontakt!
    Kan inte glömma honom!
    Trots sambo och familj.
    Jobbigt och underbart på samma gång!

    Känsliga läsare varnas.

    Jag gjorde en medicinsk hemabort igår och jag undrar vad era erfarenheter av det är? Det gjorde lite ont och det kom ut klumpar igår, men idag blöder jag knappt. Blir bara blod på pappret när jag torkar mig men behöver absolut inte binda. Är det verkligen normalt att blöda så lite? Är också förvånad att det inte gjorde SÅ ont som jag hade hört att det skulle göra. Min första tanke är att hela aborten kanske inte har gått igenom men det kom ju ut klumpar igår så det kanske gick ändå? Vad tror ni? Ska ta kontakt med sjukhuset på måndag men vill gärna höra vad ni har att säga också!

      Glömde säga: jag var i vecka 5 så väldigt tidigt

      Jag gjorde abort i v7. Fick åka hem efter 3h på sjukhuset då jag inte mådde så dåligt som jag trodde jag skulle göra. Kände av små värkar men inte mer än så. Precis när jag kom hem så kände jag en klump åka ner i toan. Efter det blödde jag minimalt i två dagar. Det var knappt att jag ens behövde en binda. Det var i princip hela min abort. Så ja, det kan gå smärtfritt! Jag var inställd på det värsta men blev chockad över att det gick så bra som det gjorde.

        Okej, vad skönt att höra! Man blir ju fundersam när historierna man läser på internet är helt annorlunda en ens egna erfarenhet. Kanske hade jag också en väldigt lätt abort 🙂 Hur gick läkningen för dig?

          Jag hade exakt samma tankar. När barnmorskan ringde till mig några dagar efteråt för att kolla av läget så sa jag till henne att det kändes som att det var för lätt, att något måste va fel. Men hon lugnade mig som tur var 🙂 Jag märkte inte av något alls, efter en vecka var jag som vanligt. Oroa dig inte! allas aborter är olika. Det kan vara så att du också hade en enkel

            Skönt! Tack för att du delade med dig 🙂

      Jaha vad skönt. Fick göra en medicinsk abort pga missfall i v 7 och jag hade det jättejobbigt. Låg i smärtor på sjukhuset en hel dag och blödde därefter i en månad…

      Gjorde också ”hemabort” (visste inte ens att det finnas ???) i vecka 6-7 och tyckte det var jobbigt och psykiskt ”konstigt” och jag hade fått med mig starka värktabletter men tog inte en enda, ingen smärta alls direkt och inte mycket blod heller.

    Ni som slutat med Sertralin, hur länge upplevde ni utsättningssymptom i form av ökad generell ångest, irritation och nedstämdhet?

      5-6 veckor.

      Hade konstant huvudvärk, var irriterad på allt och alla och nedstämd i ca en månad under nedtrappning/när jag slutade helt

      Inte alls, faktiskt. Men trappa ner med 25 mg eller kanske t o m 12,5 mg i veckan om du är orolig.

        Om du upplever de biverkningar du beskriver kanske du ska fortsätta med medicinen? Om man tar Sertralin ska man helst fortsätta i sex månader efter att depressionen klingat av innan man trappar ut. Och helst göra det på våren pga att ljuset återkommer vilket för många är positivt och motverkar återfall. Mvh psykiatriker.

      Länge. Akut i typ tre veckor, men märkbart i två månader tror jag.

    Någon som har erfarenhet av tandimplantat? Har bitit sönder en tand, och är ganska säker på att den inte kommer kunna lagas, så tandimplantat är nog enda utvägen.
    Hur ont gör det? Vad kostar det? Kan man få något bidrag?

      Tycker ändå du ska boka tid för konsultation hos tandläkare först. Du hade blivit förvånad över hur mycket dom kan trolla. För tandvård betalar du allt upp till 3000kr (dock har du tandvårdsbidrag på 600kr/år mellan 23-29 och över 65, samt 300kr/år om du är mellan 30-64. Bidraget kan sparas upp till 2 år), efter 3000kr betalar försäkringskassan 50%, och över 15.000kr ersätter försäkringskassan 75%. Men tycker som sagt att du ska ta kontakt med en tandläkare först och låta hen undersöka tanden. /tandsköterska

        Ja tack gode gud för försäkringskassan. Betalde över 45000 för ett par år sen, vill inte ens tänka på vad det skulle kostat annars.

          45000??? Hade jag aldrig haft råd med

            Betalade ju lite varje besök, var ju inte 45 i en klumpsumma. Var värt det för mig.

          45000??!!! Men det var väl inte efter att F-Kassan betalat hjälpt till???

            45000kr är inte alls ovanligt. Tvärtom snarare. Implantat ÄR oerhört dyrt. Tandkirurgi kostar..

            Jo. Var inte ens implantat. Hade för lite plats, utdragning av tänder, lagning av en tand, skena. Osv.

            Får ont i magen när jag tänker på priserna, känns som att man måste bli miljonär innan man vågar gå till tandläkaren om man skulle ha problem med tänderna…

              Därför det är viktigt att sköta tänderna. Det viktigaste jobbet du gör är det du gör 2 gånger om dagen. Lägg tid på att borsta noga, använd mellanrumsborstar och eventuell flourskölj om du är kariesaktiv. Drick inte sura drycker eller drycker med lågt ph. Ät var tredje timme. Låter jättetråkigt, men gör du allt det så är risken väldigt låg att du kommer få problem med tänderna. Tandläkaren är där för att hjälpa dig i förebyggande syfte, men för att behandla om det skulle behövas. Många tänker att man sköter tänderna när man går till tandläkaren. Men det är allt jobb du gör hemma som är viktigt, inte den gången du är där 1 gång vartannat år vilket är standard om man inte har bekymmer. Det blir vad du gör det till, dvs dyrt om du inte sköter tänderna. (OBS! menar såklart inte genetiska problem, olyckor osv utan karies/tandlossning som är största problemet till tandvård och att det kostar pengar) SÅ, sköt tänderna och det blir inte dyrt. Ber om ursäkt för att det blev så långt.. lite för engagerad för det här

                OCH! såklart att du söker hjälp hos tandläkare direkt vid bekymmer och inte låter det gå lång tid för att du tänker att det blir dyrt. Jag lovar dig att det blir dyrare om du väntar då problemet i majoriteten av fallen blir större och dyrare att åtgärda

        Ja, jag får boka en tid. Men tanden är skadad sedan innan och väldigt skör, så tror dessvärre inte den går att rädda. Tack för svar!

          Hade en tand jag gick med länge som föll isär helt, var bara som två små pluppar när jag väl gick till tandläkaren. Drog ut den och gjorde ingenting med det. Syns inget och tycker mellanrummet minskar hela tiden.

            Ja, hade det suttit så till att det inte synts hade jag bara dragit ut den och sen inte gjort mer, men nu skulle det synas att det fattas en tand varje gång jag ler, och det ser nog inte alltför vackert ut 🙁 Jaja, bara att ta tjuren vid hornen och gå till tandis.

      Kanske en krona är ett alternativ framför implantat. Det är nog hiskeligt dyrt med implantat eftersom det blir operation av käkkirurg. En krona kan man bygga på intill liggande tänder och är nog inte lika stor procedur. Är nog hur som helst dyrt, ena dyrare än det andra.

        behöver inte bli av en käkkirurg, finns allmäntandläkare som också utför det 🙂 /en sådan Tandläkare

    Har för 6 månader sen genomgått en separation. Tog hårt på mig för att vi hade ett par stormiga gräll och mitt ex kasta in handduken och köpte ut mig från vårt gemensamma hus.

    Har nu bott i min lilla lägenhet. Var jobbigt att anpassa sig. Saknad av livsstil och chocken att vara singel.

    Nu har jag varit själv och har insett att det är fasen skönt att bo själv.

    Till saken är att mitt ex gjorde slut med mig. Skyllde allt på mig och nu är det han som kommer med kommentarer att vi måste bygga upp oss själva och att han hoppas på att det ska bli vi i framtiden.

    Han frågade i veckan om vi kunde ses. Sa att jag kan komma till honom pga att det är svårt att hitta parkering i innerstan.

    Fick svaret att det är bättre att han kommer till mig, för han vill inte att grannarna ska se att min bil är hos honom. ALLTSÅ, WTF??

    Har inte svarat på samtal eller sms sen jag fick det sms.et!!

      Jag tycker att du lämnar honom åt sitt öde, kommer inte komma något gott av att ni träffas.

      Förlåt mig men vem fan bryr sig vad ”grannarna” ska se eller ej? Låter snarare som han skaffat en ny som han är orolig ska märka att ni ska ses. Vilken tönt. Ge dig inte in i något med honom igen. Han var bränt sina broar så han ska inte tro att han kan komma dansande på sina villkor igen. ICKE.

        Men eller hur! Jag hoppas nästan att han har träffat någon ny, ytterst tveksamt.

        Vid flera olika tillfällen då jag känt att jag velat ventilera mig med vänner utan att han höra (under separationen och jag bodde kvar i huset) sa han alltid, prata inte så högt så att grannarna hör!!

          Har alltså gått ut från huset för att kunna prata ostört.

            Ja och ”bygga upp oss själva” alright, är det hans beslut? Om ni två tillsammans inser det så okej men att han säger det åt dig. Näru den gubben går jag inte med på, det luktar långa vägar. Were is the poop? Det är något som han undanhåller.

            Han är på tok för brydd om vad grannarna ska tycka och tro så bara för att fullkomligt driva honom till vansinne hade jag åkt hem till honom och ställt av bilen, sen åkt buss eller taxi hem igen. Samt pyntat dörren med ballonger, konfetti och girlanger så det ser riktigt härligt ut så grannarna får något att UNDRA ÖVER. ?
            Eller han kanske ligger med grannen? Därför han är så jäkla mån om dom?

              Bahaha!! Underbara du ? Nja, grannarna är i övre pensionsåldern. Så det tror jag inte. Hade iofs varit underhållande.

              Han behöver definitivt jobba på sig själv. Att inte en paret bär hela skulden. Men något han inte kan medge.

              Är så provocerad av att han skrev att han inte vill att jag kommer till honom pga att grannarna ska se. Sjukt!!!

              Än mer är jag provocerad av ATG han skickat varannan dag att: Han hoppas att jag haft en bra dag ❣️

              Det är varken en fråga eller inbjudande till en dialog. Jösses! Är tacksam att han gjorde slut och vet nu att jag bråkat för att det var så feeeel!!

      Men snälla, det fattar du väl själv att du inte ska ta tillbaka honom? Bli inte en dörrmatta!

        Klart att ingen vill vara någons dörrmatta. Därav att jag inte svarat honom. Tycker bara att svaret att grannarna kan se min bil? Måste saknas en skruv där inne? Vem faaan säger ens en sån sak?

          Låna någon annans bil, som grannarna inte känner igen.
          Äsch, skit i han. Han är inte värd din tid.

            Vad är viktigast? Relationen till mig eller grannarna? Tycker att han har tagit ett beslut som inte är så gynnsamt.

              Sorry, skämtade bara om att låna bil.
              Tycker inte du ska lägga din tid och energi på honom. Han vill bara ha kakan och äta den.
              Han vill bara göra det som är bekvämast för honom.
              Hoppas allt blir bra för DIG i slutändan.

                Skrattade faktiskt åt det! Så tack för det. Håller helt med dig. Exet är inte en idiot men när jag fick det här sms.et så framstår han som en idiot!

                Tur att jag inte är ensam i det tankesättet ?

            Honom.

    Ni som lever med någon med adhd, hur mycket skylls på just adhd och hur mycket ”tål” ni? När det handlar om den personens beteende.
    Är det vanligt att de leker martyr? Måste de ta ut sin frustration, efter en jobbig dag, på er? Är det svårt för dem att acceptera en förklaring på anklagelser de kommer med? Hur ofta bråkar ni?
    Hur ledsen ska man bli innan man lämnar och bryter upp en familj?

      Mitt ex har adhd. Till en början var jag otroligt förstående och förstod att det är svårt att hantera sina känslor. Men när han vägrade arbeta på det, eller ens anstränga sig för att inte explodera för minsta lilla så tröttnade jag. Allt skylldes på adhd:n, han orkade inte diska, städa, flytta hemifrån etc etc pga sin diagnos.

    Någon med erfarenhet av ”gaslightning”? Gärna bra länkar, konton, blogginlägg? Gärna på svenska

    Eller allt matnyttigt om psykisk misshandel. Egna erfarenheter.
    Första tecken på att man blir utsatt?
    Går det att förklara för en man att han sysslar med det, eller säger det emot sig själv…

    Någon med erfarenhet av botox? Jag har gjort det två gånger nu och är lite nyfiken på vad andra har för erfarenhet med biverkningar/pris/ positivt/negativt… hit me! 🙂

    Pingis har lagt upp cellavivareklam från sängen på förlossningen ?

      Så jävla sjukt alltså. What a time to be alive!

      Money never sleeps..

      Hon är en lika stor kålsupare som Bella!

        God.

      Jag fick plötsligt dålig smak i munnen av att läsa detta.
      Omoraliskt att göra reklam med på detta sätt – i synnerhet för ett geschäft med genetisk manipulation som i sig inte är rumsrent.
      Att utnyttja ett barn som bara är två dygn gammalt till att redan tjäna pengar åt föräldrarna 🙁
      Att inte David satte stopp för detta! Han borde ju ha vetat…
      Pingis har man ju förlorat hoppet om tidigare. Hon gör allt för pengar.

    Skrev igår om att jag precis gjort slut med min kille efter 3 år. Att jag aldrig varit med någon som behandlat mig så bra, men har heller aldrig varit med någon som behandlat mig så dåligt, riktigt elak har han varit väldigt ofta.

    Nu skrev han precis att han saknar och älskar mig och att jag är hans allt.

    Snälla hjälp mig stå emot ?

      Gå inte på det, det är en fälla! En partner ska inte behandla en dåligt (nej inte ens om hen är snäll ibland!), det är inget som man ska acceptera. Blocka honom!

      Blocka han ÖVERALLT

        Honom.

      Tänk såhär. Vad hade du gjort om din bästa vän befann sig i den här situationen? Hade du velat att din bästa vän skulle gå tillbaka till någon som behandlar hen dåligt? Nej! Det ska inte du heller. Ta ingen skit, du är värd så mycket mer än så <3

      Köp det inte. Ja kan kanske tror att han älskar dig men man behandlar ingen man älskar dåligt. Finns inga ljuva ord i världen som väger upp elaka ord.

      DU FÖRTJÄNAR BÄTTRE.

      Det enda du ska jobba på är din relation till dig själv, bygg upp din självkänsla så du aldrig någonsin igen kommer vara med någon som behandlar dig illa.
      För så fort du märker av att någon inte behandlar dig rätt så kommer denna person bli oattraktiv i dina ögon och alla ”bra” egenskaper kommer blekna snabbt i jämförelse med de dåliga sidorna.

      Det finns saker man kan kompromissa med i ett förhållande. Strumpor på golvet kan vara en sån sak, att en man får dig att må dåligt: aldrig i helvete.

      Glöm aldrig det. Få aldrig någon annan att tro att du är mindre värd, någonsin. Det är psykiskt misshandel.

      Hur länge har ni varit isär? Om han nu behandlat dig dåligt. Vill du verkligen tillbaka? Av egen erfarenhet så är det saknad av tomrum. Om han verkligen älskar dig och du älskar honom. Ge det tid! Nu pratar jag månader upp till ett år. Vi är duktiga på att anpassa oss. Vi är sämre på impulskontroll, lätt att kasta ur sig att man älskar eller saknar någon. Men finns det en grund? Eller känner man sig bara ensam?

      Hur mår du? Vad väcker det för känslor hos dig? Du måste utgå från dig och tänka, är det sant som han säger?

      Blocka & radera allt som har med han att göra om du nu ej vill svara honom. Det är inte lätt, men du måste va bestämd och lita på din magkänsla ♥️ Låter som att ni hade ett destruktivt förhållande

        Honom.

      Hur har han varit elak som?

        Tusen tack alla ni som svarar, ni är till stor hjälp <3 tack tack tack!!

        Han har varit elak genom en mängd olika sätt. Nedvärderar mig, kallar mig fula saker, snackar skit om min familj, skriker att jag är en psykopat bara för att jag blev ledsen en gång över att han för hundraelfte gången kommer flera timmar sent till tillställningar som är viktiga för mig. Han säger att jag är dum i huvudet som är trevlig mot en främling på bussen för att "man inte ska prata med främlingar". Skriker fuck you för att jag sa att han inte behöver vara så hård i tonen när han pratar med mig, ironin där… Osv osv osv. Detta är bara några få saker. Förträngt mycket.

        Alla i min omgivning tycker att han är manipulerande och taskig och att jag inte gjort något fel, men tillslut börjar man ju tro på det han kallar mig.

          All styrka till dig, ord skadar mer än va man tror.. Gör det som känns rätt för dig följ ditt hjärta♡

          Jösses!! HAN ÄR INTE BRA!! Grymt av dig som gjorde slut. När du är på botten och han skickar saker. Tänk på hans vidriga sidor. HANS ABSOLUT VÄRSTA SIDOR!!

          Han låter inte mysig alls. Vem säger så elaka saker till den man påstår sig älska? Hans insida måste vara genomrutten som kallar dig psykopat när han gjort fel och inte ens har empati nog att förstå varför du blev ledsen. Ingen ska låta sig bli behandlad på detta sätt! Det finns bra killar därute.

          Men fy, du är värd så mycket bättre. Ett förhållande ska inte innehålla sånt där. Jag hejar på dig.❣️

          Åh herregud att du ens skriver att ingen nånsin behandlat dig så bra och att su sen nämner allt det här är sorgligt. Tror många av oss varit i mångåriga förhållanden där vi aldrig fått något elakt eller förolämpande sagt. Det ska helt enkelt inte finnas. Blockera honom för du har ingen aning om vilket skräp du har att göra med.

      Säger som tidigare skribenter: blocka och radera. Läs inga meddelanden, svara inte på telefonsamtal, minimera all kontakt. Ni två kommer aldrig ha ett lyckligt förhållande, det kommer aldrig bli bra, ni älskar inte varandra, ni är INTE gjorda för varandra.

    Hur lång tid tog det för er innan ni blev gravida? TIPS? ?

      Ha sex är ett tips.

        Så torr lol

          Är det torrt så stämmer det ej.

            Käften.

              Du får bättre kanske bättre svar på familjeliv, torrboll.

                Öppet spår- ställ vilka frågor du vill om du missade det. Hadegötthaj

                  Ja men jag skrev att du får bättre SVAR. Inte att du inte får fråga vad som helst. ?‍♀️

                    Tack för din omtanke men jag väntar forf på bättre svar än ditt, från seriösa människor iaf:-)

      Jag blev oplanerat gravid så… Ja… Jag försökte noll dagar.

      Tips: ha oskyddat sex. Sök hjälp om du inte blivit gravid efter ett år eller så.

      Sorry men det är de tips som funkar. Tips som ”ha sex i missionären och ligg kvar med benen i luften en kvart efteråt” och ”drick ett te bryggt på välsignad rosenrot och solmogen ginseng” är bara bullshit.

      Första försöket på bägge gångerna. Använd app så du har koll på ägglossning och ha sex de dagarna, ligg kvar med kudde under rumpan et tag efter sex

        Kudde under rumpan = svammel

      Gick snabbt för mig, men tipsen jag hört är ha sex varannan dag, använd inte ibuprofen, håll killens kulor svala och tänk inte för mycket på det.

        Gör spanska flugan ,håll samtidigt i hans pung och andas låååångsammt.

      8 år. ?

    Magdalena Graf ”Vad säger ni, vill ni börja med öppet fält på onsdagar”?
    Hon kanske har blivit inspirerad av Bloggbevakning ”Öppet Spår”.

      Nej. Det menas att läsarna får maila in krönikor eller liknande som Magdalena sedan publicerar som ett inlägg på bloggen. Hon har gjort så tidigare också.

    Är det någon här som har erfarenhet av att jobba som telefonintervjuare? Som extraarbete. Vad tyckte ni om jobbet?

      Jag gjorde det ett gång. Fick 19.000 efter skatt för 6 arbetsdagar. Bästa jobbet ever.

        Det låter jättekonstigt och inte särskilt trovärdigt.

    Jag har en riktigt jävla värdelös kväll i kväll och jag mår så dåligt att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det.

    Hade jag inte varit rädd för att bli hånad här hade jag skrivit mer än så, men det får räcka för nu.
    Hoppas ni andra mår bättre än jag!

    Dejtade en kille i 6 månader, slutade ses pga personliga händelser(alltså inget illa mellan oss) har börjat ta upp kontakten och ses igen han skriver saker som : du är fantastisk, du är fin osv. Är det en öppning på mer än vänskaps intresserad? Eller är man bara naiv om man tror det?

      Han är kåt. Thats it.

    Vad händer på My:s blogg?

      Vad händer i Mys liv? Rörigt som oftast.

    Har ni något skvaller om någon influenser som inte är allmänt känt?

      Bella är ett konstprojekt!

    Hur snygga skulle ni själva säga att ni är?

      På en skala 1-10 skulle jag säga typ en 5:a, på mina bra dagar en 6:a. Plain jane skulle jag säga, varken jätte snygg eller jätte ful, ser ok ut.

      Typ 3a, jag tror jag är rätt ful i allmänhetens ögon. Baserar det på att jag väldigt sällan fått komplimanger ang mitt utseende. Och att min man extremt sällan nämner mitt utseende. Usch vad ont det gör att tänka på.

        ❤️

          Sjukt vad mycket ett hjärta kan värma ibland. ❤

      10 när jag ser mig i spegeln i badrummet, men den täcker bara ansikte/överkropp.

      I en helkroppsspegel känner jag mig som -10 (så obekväm i min kropp, ansiktet vet jag att jag har fina drag och unika färger och starka kontraster för att vara helt svensk). Undviker t.o.m att titta in i skyltfönster för att jag inte vill se mig själv i helbild.

        I feel you. Märker att jag direkt undviker helkroppsspeglar, skyltfönster etc. Rentav blivit en mästare på det. Har varit mitt nyårslöfte att försöka sluta undvika helkroppsspelgar, men har gått sådär …

    Förra veckan drömde jag en jätte konstig dröm om dani pavlica (att vi var kära och hade sex bland annat) och jag är hetero och har sambo och barn. Men jag har fått en sån konstig känsla för henne nu och jag hatar det! Varje gång Hon plockar upp i flödet så känns det som jag känner henne och får ”konstiga” känslor Haha Har något liknande hänt er?

    Min kille tar ALDRIG initiativet till att vi ska ses eller hitta på någonting. Nästa vecka ska jag fanimej inte höra av mig till honom en gångjävel! Lär väl ta 14 dar eller nått tills vi ses.

      Han är antingen van vid att du sköter den biten alternativ tappat intresset. Första punkten är ganska vanlig, om du brukar vara den som tar initiativ så blir den andra lätt van vid det och reflekterar inte över det.

      Mitt ex var likadan i perioder. Oftast berodde det på att jag hörde av mig först vilket gjorde att han förlitade sig på det. När jag väl struntade i det hörde han av sig sent på kvällen och frågade varför jag inte ringt. Han fortsatte ta mig för givet så vi är inte tillsammans längre.

    Just varit och sett musikalen the book of mormons! Så jäkla kul! Hasa diga eebowai!!

    Hur ska jag få mitt ex att sluta slå mig? allt jag är fel

      ?

      Lämna honom!

      Anmäl honom. Låt aldrig en person lägga händerna på dig.

      Han får ALDRIG slå dig. Bryter ner dig psykiskt och fysiskt tills du inte har kraft att lämna denna destruktiva relation. Sök hjälp och kraft hos exempelvis kvinnojouren. Lycka till!

    Imorgon ska jag beställa pizza och köpa Ben&Jerrys som jag ska äta medans jag streck-kollar på ”My 600-lb life” ? ser även fram emot en ny jobbvecka.
    Hur ska eran söndag se ut?

      Diska och äta. Lol. Kolla ett gäng avsnitt av Andra avenyn.

        Hahahaha jag trodde jag var den enda som kollar på Andra avenyn 2019, men känns skönt att inte vara ensam!

    Jobbar denna helg natt så för mig blir det att gå hem om några timmar, sova, städa lite, gå på en promenad, laga middag, göra mig i ordning och sen gå till jobbet igen ?.

    Kan inte låta bli att känna mig som en riktig loser. Jag har ett jobb som jag inte trivs med, chefen är skit och det hjälper inte att klaga till högsta chefen heller. Facket gör inget heller. Kul. Har inga vänner att umgås med på fritiden. Har inget körkort och jag skulle vilja studera på högskolan igen men mina betyg suger så kommer inte komma in på något. Fan. Önskar att man var 15 igen och gjorde bättre val i livet.

      Det är aldrig för sent att ta tag i sitt liv! Säg upp dig från jobbet och res, se världen, eller flytta till en nya stad och skaffa ett nytt jobb! Ta upp kontakten med någon gammal bekant och fråga om hen vill ta en fika. Fundera på vad DU mår bra av, och gör mer av det.

    Bara jag som reagerat över margaux festande?? Sett via storys att bara denna vecka har hon festat iallafall 3-4 gånger vilket är mer än dom flesta 20 åringar gör. Självklart ska man kunna ha ett liv trots att man har barn men det där blir ju på en väldigt märklig nivå. Förstår inte hur hon hinner med sitt jobb, middagar/fest var och varannan kväll de senaste månaderna och samtidigt hinna få ihop familjelivet att umgås med barn och man?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.