Hannalicious låter en följare jobba gratis i New York

[YouPlaySinglePlayer video=”1411,1847,284186″ ap mute yot ]

Hanna ”Hannalicious” Friberg befinner sig just nu i New York där det vankas fotografering för hennes nya kollektion av jackor som hon släpper tillsammans med NA-KD.
I senaste avsnittet av hennes och Lojsan Wallins podd ”Måndagsvibe” så avslöjar hon att hon var tvungen att lägga ut en efterlysning på Instagram efter någon som kunde fota henne i fyra timmar eftersom hon inte känner någon i New York.

I fyra timmar vill hon alltså att någon ska jobba för henne, NA-KD och den kollektion som kommer ge dem både ett trevligt tillskott i kassan. Fotografen kommer däremot inte få betalt utan förväntas ställa upp gratis, och kommer på sin höjd få lite kläder som ett tack.

Alltså, hur fräckt är inte det? En vän eller bekant hade man kanske kunnat kompensera på det här viset – ni vet, tjänster och gentjänster,  men att en person hon inte känner, som hon aldrig träffat tidigare och som går med på att hjälpa henne ska jobba gratis är fan höjden av snålhet.
New York kryllar av fotografer – jag känner till och med en – så Hanna hade med lätthet kunnat hitta en för att ta hennes kampanjbilder om det nu inte var så att hon inte vill betala för det.
Den här personer gör henne en JÄTTETJÄNST (inte tvärtom som Hanna nästan vill få det till) så om NA-KD inte vill betala för en fotograf så får hon fan ta pengarna från sin egen ficka.
Jag tycker det är fult att utnyttja människor på det här viset, bara för att de är hennes följare.

Jag kan inte tänka mig att Hannalicious någonsin arbetar utan att få betalt, så varför ska andra göra det för henne och NA-KD?

Tack för tips!

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja alltså vad har hänt med de flesta influencers? De tror att de är störst, bäst och vackrast och kan behandla följare hur de vill!

    Och företagen – hur fan tänker de? Se bara på Yaytrade vård huvudfokus är hållbarhet och miljö som nu samarbetar med Bella som senast idag berättade att hon flyger till GBG så ofta hon kan.

    Man blir matt på alla företag och influencers. Det är inte ens trovärdiga reklamsamarbeten de gör! Sorry NAKD, DW, danska fakeföretagen…listan kan göras lång.

      Okej, jag tycker det är riktigt pissigt med Bellas flygande och flängande fram och tillbaka men det är ju inte det företaget syftar på gällande hållbarhet och miljö. Deras syfte är ju att kläder återanvänds. Man kan inte hänga dem för det.

        Det är väl just det att hållbarhet är en livsstil. Inte något som är kopplat till enbart kläder och konsumtion… det blir liksom inte trovärdigt åt nåt håll!

        Nu hör iof klädtillverkning ihop med klimat i allra högsta grad men det verkar inte alla förstå.

          Här är förresten en länk som visar att IL:s blogg var störst och hade 1.3 miljoner besökare per vecka så kanske ska man inte påstå och anklaga henne för att ”fejka, fiffla och blåsa upp bloggsiffror”, särskilt som inget företag heller har påstått det och ingen har visat bevis på att hon gjort det. http://archive.fo/wKWUb

            Nej, inte per vecka. SENASTE veckan.
            Statistiken är tagen för flera år sedan, tänker att det är under veckan hon födde Sally, ja, då är det MÖJLIGEN rimligt. Fast inte unika besökare väl?

            Men statistiken är inte PER VECKA som
            jag tolkar av din kommentar att du tror?

            Sedan den bilden tog så har Bloggportalen reviderat sitt sätt att mäta trafik på flera gånger, och det förvånar mig – du som är så insatt – att du inte känner till att siffrorna anger besök per IP-adress och timme senaste 7 dygnen.
            Efter första revideringen så halverades i princip allas siffror (så även Isabellas) och sedan har de gjort en liknande förändring ytterligare en gång.

            Det här måste du ju ha lite koll på om du ska diskutera statistik.
            Skillnaden mellan Google Analytics och Bloggportalens sätt att räkna trafik exempelvis. Att du kommer dragandes med den där gamla skärmdumpen utan minsta koll på vad som hänt efter att den tagits blir ju nästan pinsamt och ytterligare ett bevis på din totala okunskap i ämnet.

            Med din logik skulle jag kunna ladda upp en bild jag tog på en bensinmacks bensinpris 1992 och sedan vägra acceptera att saker och ting har ändrats och priset höjts.
            Vaddå? Jag har ju en BILD på priset. Hur kan det INTE gälla?!?

              ”siffrorna anger besök per IP-adress och timme senaste 7 dygnen.” så… om jag skulle gå in via min telefon, på mitt hemnätverk, klockan 10.00 och sen igen klockan 11.00 så skulle jag räknas som två unika besökare..? Eller fattar jag helt fel? Är mer än vilse i allt snack om statistik och siffror och grejer hit och dit!

                Om du går in på min blogg en gång i timmen så räknar Bloggportalen det som 24 besökare. Gör du det från två olika enheter så är det 48 st besökare. Med Googla Analytics räknas man en gång per enhet.

              Du menar det är rimligt att sälja annonsplats med hänvisning till en besökssiffra som är flera år gammal och som gällde en specifik vecka med ev högre trafik än hon brukade ha annars?

        Du måste ta bort alla vanliga ord från din hemliga moddordlista. Blir extra tröttsamt när du inte en släpper fram kommentarer som hamnat där. Var glad att folk kommenterar istället?!

        https://m.facebook.com/Haveristerna/photos/a.806468496198526/1364078447104192/?type=3&source=48

        Största hycklandet från allas vår topplögnerska. Namnet får tydligen inte skrivas här längre.

          Inte förvånad. Den kvinnan har gått från någon vars åsikter jag respekterade till en jag hyser stort förakt för. Full av sig själv, lögner, ja så självcentrerat så det är sjukligt. Och besatt av stories…

      På tal om Bellsan – säljer hon inte vissa kläder lite väl dyrt? Som en tröja från Lindex för 215kr (exkl. frakt). Den kostade säkert 299kr ny.

        Ojj!? Har ni inte hört om Camillas nya regel? Man får bara prata om Bella på öppet spår nu- Camilla har lessnat.

          Vart har det framgått?

            I Stollis huvud skulle jag tro…

              Hahaha, förlåt- men jag tyckte det var ett roligt skämt 🙂

                Jag skulle rekommendera dig att aldrig försöka dig på en karriär som komiker. Bara ett tips!

                  Eh, du överdriver 🙂 Om inte Camilla hoppat in och förstört allting hade det varit skitkul- lovar!

                    Du känns konstig ?

                      Men ajj. Mitt hjärta.

                Inte särskilt schysst el okej att kalla någon för Stollis som är emot mobbing, häckel och hetsjakt och lögner. Varför inte kalla de elaka och besatta för stollar istället? Där blev blogginnehaverskan orolig för att kommentarer skulle minska MEN det var väl en bra idé – att förbjuda Bellatjatet under varje inlägg 😉

                  Ordet häckel avslöjade dig.

                  Men du är ju en stollis.

          Ja haha man kunde ju tro att hon skulle ryta ifrån eftersom hon var så trött på OT och röt ifrån till OT… men Bella-häckel och Bella-skvaller vill hon gärna ha kvar förstås.

            Nej, OT som rör ämnen av mer privat karaktär. Inte om bloggare. Puss!

      undviker alla företag som förknippas med influencers.. har handlat hos nakd en gång och herregud vilken skitkvalite.. asos och hm är typ som max mara jämfört med dem.

        Hahahhahah, så bra sagt! Tyckte också kvaliten var undermålig..

        Håller med! Snacka om slit och släng

    *vars

      Var

        Vart

          Vem

            Hen?

              Haha, just detta jag älskar med detta kommentarsfält ibland. Dessa sidospår som bara ploppar upp och är så sköna ?

    Tror Hanna är väldigt bortskämd (av sina föräldrar) och är van att folk slickar golvet rent framför henne. För guds skull, hon tvättar ju inte ens själv.

      Va på riktigt, hon är väl typ 25 år gammal? Hur får hon kläderna rena då? Lämnar in allt på tvätt eller köper nya?

        Hennes mamma brukar komma till Stockholm och tvätta åt henne. Helt sjukt.

          Haha wow. Inte konstigt att hon är singel då. #kvinnobebis

            ???
            Så oattraktivt med vuxna som beter sig som bortskämda barn!

          Förlåt, men hur fan tänker man som förälder när man tvättar ens VUXNA barns kläder?!

            Inte riktigt friskt. Pinsamt är det!

            Att man misslyckats?

        Hennes vänner och mamma tvättar åt henne. Som den som tidigare skrev, hon tror hon ska få allt serverat i livet tydligen. Det hon var mest orolig över angående flytten till New York var hennes tvätt..

          Gäller att få den följare som ska fotografera gratis i fyra timmar att efter det tvätta åt lilla Hanna, givetvis även det gratis ?‍♀️

            Nejdå, hon har redan övertalat sin rumskompis att tvätta åt henne ??

            Kanske kan hon ge några selfietips i ersättning?

    Gå och ta er i röven alla influencers. Trött på era äckliga liv.

    Hej då. Nu checkar jag ut från allt detta

      Det gör dig nog gott ?

    Klart alla vill och borde ha betalt. Samtidigt, har hon annonserat ut det som gratisjobb och ngn nappat (korkat nog kan man tycka) kan man ju inte klandra henne heller.

    Men varför är det så fult, det är väl frivilligt, är väl ingen som tvingas jobba för henne gratis. Någon kanske skulle tycka det var kul, en erfarenhet och någon kanske blir glad för att få lite kläder eller ha någon att fota. Du tjänar ju pengar på andra människor också på ett sätt. Det etiska i det kan ju också diskuteras, andra kanske tycker det är fräckt.

    Jag blev så förbannad när jag lyssnade på avsnittet! När Hanna dessutom gått ut med vad hon får in i månaden (ingen liten summa) så är det sjukt snålt av henne att inte ge henne ett skit tillbaka som tack för hjälpen! Har hon storhetsvansinne att hon tror det är en ära för vanligt folk att få fotografera någon som hon eller??! Så sjukt lågt gjort

      Undra varför hon drar in så mycket per månad… kan det vara pga sina följare? Helt galet! Sen önskar man att ingen ställde upp, dock kanske vissa känner att t.ex. kläder är värt det.

        Precis! Blev förvånad över hur mycket vissa tjänar.. På bilder och samarbeten! Folk borde stå på sig och kräva för sånt typ av jobb. Fyra timmar jobb med någon man inte känner, är inget litet tycker jag.

      Hur mycket tjänar hon?

        Hon fakturerar 250 000 – 500 000 per månad.

    Rätt sjukt ändå att ett så stort företag som Nakd inte vill betala för fotona till sin reklamkampanj?

      Man betalar influencern- antar jag?

      NAKD lever på att ha praktikanter som arbetskraft, så att de inte vill betala för bilder förvånar mig inte.

        Fast man måste väl kontraktera influencern mot att influencern fotar? Då får man väl räkna med att det ska täcka omkostnader?

    Hon skrev dessutom på Instagram att den som fotar henne i fyra timmar kommer få lön såklart. Det ändrades snabbt..

      1 HEL krona faktiskt! ?

    Jag tror alla Hannas USA-vistelser sker i hopp om att hon ska träffa en rik amerikansk man och kunna leva hemmafru-livet. Måste ha svidit lite när Molly Rustas träffade Ross (även om han är kanadensare).

    Lussan Skägglööf är väl ledig?!

      Hon är väl inte en rik amerikansk man.

        Var det inte fotograf hon sökte? ?

        Nej

          Alltså; Nej, hon är inte en rik amerikansk man.

    Någon som lyssna på podden. Vad tjänar hannalicious i månaden?

      Vill också veta

        Lyssnade på avsnittet och hörde aldrig att hon sa vad hon tjänar. Hon berättade dock att hennes mamma (!) som har koll på hennes ekonomi att hon bränt 15000 den första 1,5 veckan i NY… Fattar inte att hon försöker få sig att framstå som framgångsrik driven tjej när hon varken tvättar eller håller koll på sina egna pengar?

          Fast 15000 på en och en halv vecka är väl inte jättemycket!? Beroende på vad man gör förstås…

            Inte mycket? Blir ju 45000kr i månaden på nöjen.

      Hon fakturerar 250 000 – 500 000 per månad.

    alltså vad är denna hannalicious känd för? har sett henne i biancas stories en gång med aldrig hört talas om henne.. hon känns helt irrelevant.

    Vad gör Hanna i new york? Bara där och hänger så långe esta gäller? Går språkkurs? Är anställd? Har missat det!

      Hon ville bort ett tag bara, men nu verkar det inte va så gött där trots allt. Vad man hör i podden iallafall!

    Man slås återigen av hur småaktiga många influencers kan vara. Finns risk att de istället blir avskräckande exempel.

      Håller med!
      Verkar som att för många influensers stiger deras narcissistiska beteende oroväckande fort!

    Ibland blir jag så trött o önskar att hela Sverige kunde gå ihop o blockera varenda influenser i en månad eller två minst.

    Jääklar vilken oskön ton hon har i podden. Snacka om verklighetsfrånvänd.

    kan nån förklara för mig varför inte en enda influencer är utbildad till något?

      Jag tror inte man får någon yrkestillhörighet av att gå i livets hårda skola, med reservation för att jag KAN ha fel…

      Greta går inte ens till skolan 🙂

      Om utbildat folk skulle vara influensers skulle branschen ha utvecklats till något nytt som också gav positiva konsekvenser i samhället.

        I Paradise hotel verkar deltagarna bli mer och mer korkade för varje säsong. Häromdagen var det någon rättstavningstävling där de skulle stava till ord som immun och tillfredsställa. Det sistnämnda blev för svårt. De tror också saker som att det är Medelhavet de har utsikt över, trots att de befinner sig i Mexiko. Man undrar om det medvetet väljs ut korkade personer, eller om det bara är de som söker.

      För att folk som utbildar sig brukar oftast ha någon typ av inriktning och satsar på att jobba med det. Fast det finns influencers som pluggar/pluggat, bla Josefin Carle från Ph. Men det är nog svårt att hinna vara influencer på heltid om man även pluggar/har ett heltidsjobb.

      De klarar inte av ett vanligt jobb.

      Hanna m.fl. hade ju knappt gått ut gymnasiet när de blev ”stora” och började tjäna egna pengar på sina sociala medier. Jag tror att det är anledningen (alltså att de var rätt unga när sociala medier verkligen slog igenom) till att de flesta valde att satsa stort på sociala medier när de gick ut högstadiet/gymnasiet istället för att utbilda sig.

    Wow, känner du en fotograaaaaf i Nu Jååååååårk zzzzzzzz

      Jag tolkar din kommentar som att du tycker att CC skryter. Om jag har rätt, vill jag veta hur du läser in det. Om jag har fel skulle jag vilja veta vad du menar med din kommentar..?

        Det är helt enkelt totalt irrelevant information för inlägget. Tillför ingenting. Jag saknar däremot en beskrivning av hur Camilla vet att jobbet är obetalt. Säger Hanna det rätt ut, insinueras det eller är det en ren gissning?

          Hanna säger det i podden och den delen finns med i videon i inlägget.

    Tror att de gräver sina egna hål för den idoldyrkan som funnits för dessa i grund och botten själslösa influensers med storhetsvansinne, är sakta men säkert på väg att bytas ut mot något annat. Ingenting varar för evigt och i den verkliga världen är det bara de bästa som klarar sig.

    Giiiiirls, känns det inte väldigt ”last year” med dessa influencers och pajas samarbeten likt Hanna x NA-KD et.c

    ”Hänger i central park ohmajjjgaddd so fancyyyyyyy”

    zzzznark, kanske är gammal men 2008 ringde nyss………

      Nej, tror inte du är gammal, max 32.

        Tack babe

    Att hon är 25 år gammal och inte ens tvättar själv är faktiskt det sjukaste jag hört. Hur svårt är det liksom???

      Jag är 25, jag lärde mig tvätta när jag var 13. Jag tvättade sommaren jag var 13 – åt mamma och mormor, och fick en slant för det.

    Kände inte riktigt till henne innan, bortsett från att hennes namn har nämnts här. Men vem är hon? Och hur mkt kan man hålla på och pluta och försöka vara sexig. Är det här framtiden?
    Hälsningar en frustrerad ”gammal” tant!

      Ja, för mig är Hanna bara ett tomt skal. Inget irne, och ingen strålande personlighet. Hon verkar vara lite över alla andra och lite finare, lever lyxigt och pengar är inga problem. Som har fått allt serverat åt sig hela livet!

      Hennes krav på framtida man är också bara så galen.

    Det är något med just Hanna som jag har SÅÅÅÅÅÅÅ svårt för. Kan inte sätta fingret på vad det är men det är något med hennes hals och hennes nacke.????
    Stör mig på att inte komma på vad det är.
    Senaste tiden har jag även börjat störa mig på Margaux också.
    Hoppas mr Liebermann förändrats med åren också. Ingen fager bild som yngre…. om man säger så..

      Lägg upp en bild på dig så att vi får bedömma Mr/Mrs Perfect.

    Ja hon vill ju va den yngre Rebecca Stella. Hon har ju sagt att hon skulle vilja ha ett liv som hennes så. Så barnsligt!

    Fräckt och fräckt, det är ju ingen som blir tvingad att jobba gratis. Finns alltid massa folk som inte vill något hellre än att jobba för en kändis, om än en aldrig så obetydlig. Många skulle nog vara beredda att betala för det. Tragist kanske, men svårt att bli upprörd över fyra timmars gratisjobb. Vi pratar inte om att jobba i en gruva eller med asbestsanering.

    Hur fungerar det med arbetsvisum i USA när man är influencer? Verkar inte vara superenkelt att få arbetstillstånd.
    Som jag förstått ska man antingen ha viss kompetens eller ett yrke som inte går att utföra utanför landet.(kan ha missuppfattat) Influencer och modell för egendesignade jackor kan man väl vara överallt?

      Tror det handlar om att det gäller att de har tur när dem åker in på esta att immigration inte frågar för många frågor utan nöjer sig med att de har pengar att klara sig på.

    Det är ju ganska ironiskt att som influencer inte ge betalt till någon som utför något slags arbete åt dem (som att fota) när de tycker att det är så skamligt när företag som vill att de ska jobba mot ersättning i form av att de får produkten istället för ersättning i form av pengar…. vad är egentligen skillnaden? Lika skamligt förslag från hennes sida som hon hade tyckt om ett företag bad henne om samma sak (sen visst helt olika summor men still)

    Vem är hon? Vad är hon känd för? Jag känner till de flesta bloggare/influensers men har aldrig hört talas om henne.

    Helt övertygad om att hanna kör samma tour som Natacha peyre var ute på, back in the days. Allt annat är extremt oklart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.