Ny internationell standard gör det lättare att jämföra poddar

Det där med att mäta, räkna och ranka poddar har inte varit det enklaste alla gånger, men det ser ut att ändras nu. Äntligen!
Poddindex lanserades 2017 för att bringa ordning i hur många som faktiskt lyssnar på poddar i Sverige, och togs fram av den svenska gruppen bestående av Sveriges Annonsörer, Sveriges Radio, Acast, Bauer Media och NENT Group som en egen svensk mätstandard för podcasts.

I ett pressmeddelande från Sveriges annonsörer meddelas nu att Interactive Advertising Bureau (IAB) tagit fram en global standard för poddmätningar (IAB Podcast Measurement Technical Guidelines Version 2.0). Den svenska standarden för Poddindex följer redan idag till stora delar riktlinjerna från IAB, men planen är att alla företag ska följa den nya standarden (Poddindex 2.0 enligt IAB:s nya standard) senast i januari 2020.

– Podcastmarknaden och annonsmarknaden är global och det är därför viktigt att det finns en transparens och en jämförbarhet även mellan länder. Med den här standarden är det inte bara möjligt att jämföra podcasts i Sverige utan även internationella podcasts som följer samma standard. För globala annonsörer skapar detta en trygghet när man ska investera i det heta ljudmediet, säger Peter Mackhé, medieexpert på Sveriges Annonsörer.

Förändringen kommer framförallt att påverka siffrorna för lyssningar då IAB.2.0-filtreringen för lyssningar skiljer sig från mätstandarden för Poddindex. När det gäller räckvidd tyder Sveriges Annonsörers mätningar på att siffrorna kommer att ändras marginellt.

– Under övergångsperioden i slutet av 2019 kommer vi att ha en mix mellan befintlig Poddindex-standard och IAB 2.0-standard. Detta kommer att påverka jämförbarheten mellan de olika aktörerna på Poddindex. Vi kommer att informera löpande om när de olika aktörerna går över till IAB 2.0. Under 2020 kommer alla siffror på Poddindex vara enligt IAB 2.0-standard, fortsätter Peter Mackhé.

Det här var kanske inte det roligaste inlägget att läsa kl 21, men ack så viktigt.
Transparens är A och O för en bransch seriositet och att implementera globala system kan leda till internationella kampanjer som inte riktigt fungerade tidigare.

Men…för att ni inte ska gå och lägga er med abstinens så kommer här två Paradise Hotel-relaterade nyheter.
Först vill jag gratulera Kristian Täljeblad och Anna Pankova som förlovat sig, och Robin Mos som avslöjar att han ska bli pappa!!!  TJOOJOOO!

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Calle Schulman tigger spons på sin insta. Igen. Han har inte ens vett att på influencers sätt ”linda in” eller heller att skämmas över sin girighet?!?!!

    Så sjukt att se gamla PH deltagare ”växa upp” haha, känns som nyss de fuckade runt i huset

      Håller med dig, dock var väl han ”mos” med för bara ett år sedan så var ju rätt nyligen.

        Ja det känns som jättenyss jag såg honom på Tinder också, men det är nog inte så nyss som jag tror?

          Kanske t.o.m var ett fejkkonto 🙂

      Just de här var ju inte de som direkt fuckade upp inne i PH… även om det just fuckades en del 😉

        Christian var ju med i en massa drama och var allmänt obehaglig. Han tjatade ju till sig sex från saga. Förstår inte att man väljer att förlova sig med ett sånt kreep.

          Jag har inte fått något sånt intryck av honom…

          Men jo han var ju lite väl inne på Saga… men hon kunde väl ha satt ner foten och sagt nej!! Hon lät ju honom trots allt tro att han hade en chans…

    På tal om PH, någon som sett den här reaktionsprogrammet med deltagare där Nina var med?
    Hon verkade så sund, jämfört med tidigare.

      Hon har väl sagt att hon tappade sig totalt första gången hon var i PH. Kan tänka mig att man blir helt galen där inne plus att då ha känslor för någon = kaos i huvudet

    Det är fortfarande så sjukt att dom den säsongen Kristian va med skickade in 5 ”fula” killar till en början och sedan 5 ”snygga” så fick tjejerna behålla eller byta ut sin kille. Så himla vidrig grej.

      Vilken kategori tillhörde Kristian? (Inte illa menat)

        Han tillhörde dom ”mindre snygga”, fast tycker verkligen inte han är ful. Tycker han är charmigare och finare än det typiska ”hunk utseendet”, det tilltalar mig inte alls.

          Håller helt med. Detta opersonliga stereotypa muskelideal är totalt oattraktivt i mina ögon. Likaså perfektion och symmetri.

            Håller med dig, dom är så ickesexiga. Så tråkiga så klockorna stannar.

          Charmig? Han är ju så sjukt obehaglig. Han var så himla på saga fast hon uppenbarligen inte ville. Han körde tjatsex och utpressning ?

    Man vet att man är för gammal för Paradise hotel när man associerar PH till Lena ??

      Hahahahaha, jag fick tänka bra länge innan jag kom på vad du menade.. funderade på vilken säsong hon var med i.

      Same! Lena är PH.

    OT, tips: Zara Larsson raggar återigen via sociala medier. Denna gång på hugget efter Benjamin Ingrosso.

      Åh, hoppas hon får napp där! De skulle vara så söta ihop! ?

      Var det inte hon som hatade män…

        #Inteallamän <3

          Nej, det var väl alla män utom hennes pappa och dåvarande pojkvän…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.