Influencers i Kina

Igår ställde jag frågan kring vilka influencers som åkt på den där Kina-resan som Alexandra Nilsson hoppade av, och som vanligt har jag en läsare som sitter på alla svaren.
Vad jag undrar dock är hur mycket ROI (return on investment) det här samarbetet genererar då det inte är några riktigt stora namn alls. Bortfallet av Alexandra och även Jasmine Gustafsson (som enligt tips också hoppat av) måste ha gjort ont för arrangörerna.

Men..
En sak måste jag ändå ge dem, som de alla fyra lyckats med på ett nästan imponerande sätt och det är att bryta mot marknadsföringslagen.
Ingen av dessa fyra globe trotters har haft förmågan att peta in en samarbetsmarkering på Instagram. Bravo!

Följer ni någon av dessa profiler eller har koll på vilka de är?

KLICKA HÄR!

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har verkligen aldrig ens sett namnen på dessa influencers. Är någon känd från något speciellt eller har de bara blivit stora på instagram?

      Dom är väl i grunden Youtubers och det är där dom har sina tittare.

    Oj, en av dem är bror till min gamla klasskompis. Minns henne som vettig, så det är synd att det inte påverkat resten av familjen.

    De ”glömmer” att reklammarkera även på Youtube. Intressant att de även gör reklamfilmer för svenska produkter under resan. Undrar så hur inbjudan till denna resa såg ut.

    Känner inte igen någon av dem ?

    Förlåt för dum fråga men vad är reglerna kring pressresor? Trodde det inte är lika strikt om man inte uttryckligen får betalt för att göra reklam under en resa? Var går gränsen?

      Dom får betalt för detta

        Hur mycket?
        Av vem?

      Alla andra som åkt på pressresor hävdar att de inte behöver markera.

      Pressresor är till för journalister som tillämpar pressetiska regler när de skriver. Alltså riktiga journalister som skriver om sådant som har nyhetsvärde och allmänintresse alternativt gör objektiva tester, jämförelser och marknadsöversikter.
      Alla andra som påstår sig åka på ”pressresor” har hört att resan då blir skattefri samt att man inte behöver reklammarkera resan som samarbete. Detta är fel. Får man en resa som betalning för att göra reklam är det samarbete och kan inte kallas pressresa.

        Blir helt beklämd att många verkar tro att influencer åker på pressresor. Är journalist och när jag eller mina kollegor reser i jobbet betalar arbetsgivaren resor och hotell.

    Tänk vad många som som snurrar runt i nätet utan att man vet vem hen är? När är toppen nådd på detta fenomen?

      Alla finns väl mer eller mindre på nätet så är väl inte konstigt att man inte vet vem alla är ?

    Känner bara igen Malin, känner igen henne från Therese Lindgrens youtubekanal

      Samma här!

    Det är ju Kostik från Viktor Klemmings ”vilken färg är du” videos. ✌️

    Helt okända för mig. Varför var Alexandra inbjuden i det gänget? Har fler ”kändisar” hoppat av?

      Troligtvis för att hon är rätt passé. Den verkliga anledningen till avhoppet kanske var bristen på ”mer kända” influencers?

        Håller med. Hade de stora varit med skulle Kissie aldrig ha hoppat av.

    Känner inte heller till någon av dem. Badwill för både dem och Kina i mina ögon. Billigt.
    -Vem Pyntade och organiserade detta?

    malinjohanssonpt fick ett gillande i sin Insta av killen tv danielnorlin SÅÅÅÅ …. antagligen reser allihopa tillsammans i en mysig liten gruppavgång…..
    Förutom en så har dessa sk influencers inte ens många följare – 30 000 på Insta är ju småpotatis i den här världen. Men det är väl så att företagen riktar in sig på de små nu; det kostar mindre (vad skulle t.ex. Bianca tagit för en sån här grej? Tanken svindlar…) och dessa små wannabies hugger direkt, överlyckliga, över varje samarbete. En RESA måste ju vara jackpot och ett bevis på att man är på väg att bli någon. Eh…

    Jag är egentligen inte förvånad. Det har ju pratats om det här med micro-influencers i flera år.

    Micro-influencers = vanliga personer som har färre, men riktiga och trogna, följare.
    Det har ju också pratats om att företagen börjat välja nano-influencers som har ännu mindre konton (de kan ha så få som 1000 följare).

    Jag tror vi kommer att få se mer och mer av det, i takt med att de större influencers så tydligt tappat all trovärdighet.

      Ja, det tror jag med! Men dessa micros och nanos kommer följdaktligen att få mindre betalt vilket betyder att det blir svårt att leva på ”yrket” och svårt att bli berömd och framgångsrik. Just nu dräller det ju av unga ffa kvinnor/tjejer som satsar på influencer”yrket” och ser en glamourös framtid i fantasin. Jag misstänker att de flesta av dem kommer att bli grymt besvikna.

        Bara bra.

    Känner igen Tomas och Malin från Youtube. Min dotter på 8 år har sett klipp på dem när de blandar slajm. ?
    Nu ska de influera kidsen till att resa till Kina. Ur led är tiden.

    Följer det här med spänning! Jag bor och jobbar i Kina. Det är ett spännande land att bo i och lära mer om. I framtiden kommer vi behöva mer kunskap om kina för att veta hur vi skall hantera Kina. Det kommer bli viktigare och viktigare. I Sverige upplever jag kunskapen idag som skrämmande låg idag.

    Det jag är mest intresserad av i den här historien: vem är det som har beställt det här projektet? Vem är det som betalar? Sker detta även i övriga nordiska/europeiska länder?

      Ditt sätt att skriva och formulera dig påminner om ungefär om hur Google Translate skulle översätta kinesiska till svenska ?

        Men lol vad klagar du på egentligen? Jag har skrivit ett extra ”idag”. Big deal. Låt oss diskutera det som är intresssant istället: vem är bakom detta projekt?

      Hur vi ska hantera kina? Är det något särskilt sätt att hantera det landet? De kanske skulle läsa på mer om mänskliga rättigheter? De kanske skulle lära sig att hantera omvärlden.

        Ja, det är en rimlig åsikt… men vi kan ju inte sitta och vänta på att kina skall börja beakta mänskliga rättigheter. Sverige måste veta hur vi skall hantera kinesiska investeringar och infrastruktursatsningar – för det så behöver Sverige mer kunskap. I kinastrategin som regeringen precis publicerat tycker jag att det är tydligt.

          Kan ju börja med att få Kina att stoppa sitt vidriga djurplågeri.

      Om du bor och jobbar i Kina måste du väl förstå vem som har beställt detta och vem som betalar? Du kan inte mena att du är så naiv så du inte förstår att staten ligger bakom detta, som allt annat och gör det för egen vinning.

        Lugnt och fint. Det finns ingen anledning att vara så otrevlig. Jag tycker att det är jätteintressant och undrar ifrån var initiativet kommer och vem som fått i uppdrag att göra det. Självklart är det partiet i någon form…. men kommer det från Kinesiska ambassaden i Stocholm? Eller Propaganda ministeriet? Eller. Ullen enhet? Och varför har man valt dessa personer?

    Men…nu ger du ju dom reklam på din stora plattform.

    Så konstigt val av influensers. Villa är de ens?

    Han Daniel verkar ju ha lite knappt samma antal likes som Blondinbella på sina bilder (trots bara en bråkdel av följarantalet). Så det är ju tydligt att antal följare är ett trubbigt medel att mäta inflytande med. Interaktionen med följarna är viktigare och mindre influensers har högre interaktionen med följarna.

    När får man ens kalla sig influencer? Känner inte igen någon av dessa människor iallafall.

    Är väl ett känt koncept med s.k. mikro-influencers och att fler och fler bolag väljer att satsa på dem istället?

      Absolut, men här tror jag det är en felsatsning.

        Javisst det får vi verkligen hoppas!
        Men vem ligger bakom satsningen?
        1 först ett riktigt schjaskigt influencers-nätverk
        2 och sedan deras uppdragsgivare … vem det nu är -Kina är jättebra-

        -Vad kan du få fram om detta Camilla?
        -Vad säger de myglande nano-infuencerna själva?

    BB har inte figurerat i nutid på instagram på 4 dagar nu. Barnen är med hennes syster och filmen på Bb är gammal. Är hon inlåst någonstans med restriktioner?

      Hur vet du att barnen är med hennes syster och film och storys är gamla?

        Jag vet med säkerhet att bb inte var med sina barn igår och att filmen är gammal.

          Frågan var hur du vet. Jfr. ”Jag vet att du egentligen är en rysk porrbot” ?

      Vi kan alltid hoppas. Frågan är vad vi då skulle glädja oss åt. Se bara på Märsta-Anna som stängt av det mesta; hon försvinner mer och mer från folks medvetande.

        Måste vara surt för henne att stänga ner allt då hon precis försökte lansera sin solokarriär igen med ny låt, hon räknade naturligtvis med att kunna marknadsföra sig via sina social medier. Och så blir det problem i familjen och alla investerade pengar åt skogen mer eller mindre.

    Basic bitches go to China ?

    Åh nej, Thomas och Malin som är stora idoler för min dotter- att de åker på detta gör att de sjunker i mina ögon.

    Känner igen alla 4.

    Daniel hade tillsammans med Vlad en youtubekanal för några år sedan som hette Normeltv där de gjorde pranks och sociala experiment. Nu gör han mycket pranks och liknande på youtube tillsammans med Kostik, som jag inte kände igen innan jag såg honom med Daniel.

    Tomas och Malin hittade jag genom Theres kanal då de var grannar tidigare. Deras youtube riktar sig främst till yngre barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.