Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

569 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Planerar att flytta till Sthlm om ungefär ett år. Vilka områden är bra/sämre? Har kollat en del på boende runt huvudsta, Hammarbyhöjden och Söder, men känns svårt att veta…Vad rekommenderar ni som första boende??

      Vad har du för budget? Hur stor bostad vill du ha?

        Tänker mig helst inget över 2,3. Duger fint med en etta, helst med nån sovalkov

          Jag älskar söder, men har inte riktigt koll på priser för ettor där. Men du kanske kan hitta nån liten halvfräsch, men kanske får räkna med lite fix eller åtminstone ommålning/tapetsering. Annats tycker jag mycket om Solna eller Sollentuna. Är ju en bit ifrån stan, men går snabbt om du bor hyfsat nära pendeln. Sundbyberg är helt okej också!

            Rinkeby är jättefint och Tensta Likaså. Sen har vi söderort med massor av trivsamma områden! För du har väl inte något emot den fantastiska mångkulturen!

              Problemet med Tensta och Rinkeby är inte ”mångkultur”. Det är att det är fult och ligger långt bort. Ändå skulle jag hellre bo I Rinkeby än Sjöbo och Sölvesborg.
              Vart bor du själv?

              Hahaha ja för Sollentuna är ju bara Rinkeby, inget annat. Gå och lägg dig lilla rasist-troll.

              den fantastiska mångkulturen hahahahaha jo va har den visat mer än att sverige är förstört

                Trött på att folk menar att problemen i t ex Tensta och rinkeby beror på mångkultur. De billigare områdena med mångmiljonprojet, betongbyggnader och främst hyresrätter bebos av de mer utsatta med sämre ekonomi. Många av dessa har utländsk bakgrund eftersom integration är ett stort problem i Sverige. Det är inte rasistiskt att säga att rinkeby är osäkert område, det är dock ignorant att inte se klassamband.

              Rinkeby fint? Åh herregud ?

          På söder finns inget för 2,3 inte ens för en etta. Möjligtvis i Sundbyberg eller Solna kan du hitta något trevligt för det priset.

          Lyssna absolut inte på de som säger Tensta eller Rinkeby så vidare du inte vill flytta till orten… och för att inte några människor ska bli stöddiga av min kommentar, mitt ex och två av mina bästa vänner slet i så många år för att kunna lämna förorten och flytta in till stan. Förorten är ingen lek och är inte längre säkert. Mitt ex skulle aldrig låtit mig åka dit själv för han har själv upplevt och vuxit upp i hur farligt det är.
          Så i all välmening, Solna och Sundbyberg är lite utanför stan men säkrare och trevligare områden ☺️

            Skatpnäck-linjen, och de andra gröna linjerna söderut plus de röda västerut en fyra-fem förorter utanför tullarna är jättebra!

      Både Hammarbyhöjden och Solna (Huvudsta) är fint, bra områden och nära stan. Solna är lite mer stadsbebyggt och Hammarbyhöjden har lite mer bostadsområdeskänsla med mer spontannatur är min åsikt.

      Beror ju lite på hur mycket pengar du kan lägga och vilken fas du är i livet. Vill du ha liv och rörelse utanför porten så är ju söder rätt. Men av de tre skulle jag helt klart välja Hamarbyhöjden. Det är en välmående stadsdel men ändå gemytligt. Nära till söder och väldigt charmiga funkislägenheter. Men HH är också en relativt rödgrön stadsdel så har du svårt för det bör du välja något annat.

        Plus nära natur!

          Ja absolut Björns trädgård är jättemysigt! Med våldtäkter och öppen knarkhandel, Nej skämt åsido. Jag skulle satsa på att köpa ett 1a handskontrakt i innerstan. En 2a 300 k och sen blir det ombildat till borätt. Ett tips från mig.

            Och jag, som är i fastighetsbranschen, skulle avråda till både köp och sälj av hyreskontrakt då det är ett brott och kan ge dig fängelse. Hårdare granskning och regler sedan 1/10 2019.

      Kan du tänka dig Nacka kanske? ☺️
      Bor själv där och har gjort de senaste 5 åren. Trivs oförskämt bra. Väldigt bra kommunikationer, relativt nära stan (15-20 min med buss), fin natur nära inpå och mycket kvm för pengarna. För 2,3 kan du nog till och med få en schysst 2:a om du skulle vilja. Hoppas du hittar något du gillar när det väl gäller! ☀️

      Fucking hagis bre!

      Hhöjden lugnt och mycket familjer. Bo vid en t-bana bara, tvärbanan/pendeltåg är så drygt då de krånglar mer och går mer sällan/slutar gå tidigare.

      Sundbyberg. Pendeltåg, tunnelbana och tvärbana. I stan på 15 min

        Ja speciellt kring Mariehäll/Annedal är det jättelugnt & ”säkert”!

    Vad är ni sura över idag?

      Över sura kollegor som sprider dålig energi runt omkring sig. Blääää
      Du själv? Vad är du sur över?

        Jag med faktiskt. Det drar ned ens eget humör väldigt mycket.

      Djurgårdens SM-guld.

        Fy fan, ja.

      Att en tjej på mitt jobb jobbat hela dagen igår, jobbade natt inatt OCH jobbade hela dagen idag. Hon sov fyra timmar på en madrass på chefens kontor. HUR i hela friden kan 1. Min chef föreslå för henne att hon ska jobba såhär? 2. Hur kan chefen ens godkänna det? 3. Varför går folk med på att bli körda med på det här sättet?

        Dags att vända sig till facket? Det finns regler kring hur man får och inte får jobba.

          Jag gör min sista arbetsdag på det här stället idag så känns som att det är rätt uppenbart om jag skulle vända mig till facket vem det är som ”tjallat”. Skäms då vi är ett respekterat företag inom vår bransch. De som ser upp till oss skulle bara veta hur det är på insidan av företaget.

            Vänta ett tag och skriv ett anonymt brev.

              Men jag förstår att det är en tuff situation!

            Är det Espresso House? Så var det åtminstone när jag jobbade där, sjukt dålig arbetsplats.

        Fan inte klokt bryter ju mot varenda regel.

        Varför har chefen en madrass på kontoret?

          ????

          För att det är ett hotell.

        Anmäl anonymt till Arbetsmiljöverket!!!

      Min narcissistiska pappa som ständigt ställer till bråk.

        Samma situation här med min mamma. Hon tog sig nyligen tid för att skriva ett lååångt brev om hur värdelös jag är, och hur allt som är dåligt i vår relation är mitt fel. Jag förstår inte hur en förälder kan vara så. Hoppas vi båda läker från våra föräldrar. Det är inte lätt.

          Min mamma hade sådana föräldrar. Hon blev i sin tur världens bästa mamma och medmänniska. Så om man ska se det från den positiva sidan (och om det finns ett orsakssamband som för min mamma), så är ni antagligen underbara människor! ❤️ Hoppas ni båda inser hur värdefulla ni är!

            Tack för dina fina ord.

            Anonym / 20:07

            Tack ♥️ Jag behövde verkligen höra det där. Jag blir så ledsen! Så ledsen för att hon är äldre, så ledsen för att det inte är många år kvar. Så ledsen för mina barns skull.

              Samma här. Min pappa exploderade över en skitsak för två månader sedan. Har inte hört av honom sedan dess. Under tiden har jag dock fått mycket hjälp av den här fantastiska kvinnan:

              https://www.youtube.com/user/DoctorRamanDurvasula

              Anonym / 20:07

                Tusen tack för tips! Det känns som att jag står inför ett val. Antingen fortsöka prata med henne snart, eller så låter ag bli att höra av mig tills hon hör av sig vilket hon aldrig gör.Ska kolla upp videon så snart barnen somnat.

                  Dr Ramanis tes är att man inte kan vinna den sortens argument med en narcissist. Det finns bara två sätt att överleva: avstånd, och att inte ha några förhoppningar. Jag tänker köra den taktiken framöver.

                  Ta hand om dig!

                  Anonym / 20:07

                    Helt rätt! Avstånd är det som gäller! Och jag har accepterat att jag inte älskar min ena förälder p g a allt dumt hen har gjort mot mig. Det gjorde det lättare att komma vidare. Man måste inte älska sina föräldrar.

          ❤️ Jag bröt med mina psykiskt sjuka föräldrar för elva år sen. Nu var det länge sen mamma försökte höra av sig, men hon brukade också säga exakt sådana saker.

          Ångrar inte mitt beslut en sekund, men upplever nästan att sorgen på ett sätt blir större och större ju mer tiden går och parallellt så mår jag på ett annat sätt bättre och bättre. För varje år som går blir jag lite tryggare och får lite mer mod att våga känna hur oändligt sorgligt det är och hur det var att växa upp så.

            Vad starkt gjort av dig! Det viktigaste är att du kommit till insikt och mår bra.

        Här är en till.

        Jo tack själv har man en riktigt egocentrisk mor. Allt handlar om henne. Några exempel: Jag är 12 år gammal och måste ringa 112 då min hjärtsjuka pappa fick en hjärtinfarkt. Min pappa låg gråblek över en fåtölj. Vart min mamma var? Hon bara försvann någonstans i huset. Hon lät en 12-åring ha ansvaret över en dödlig situation. Jag höll mig iskall och han fick hjälp och överlevde. Fick jag en kram eller tröst av henne efteråt? Nej. Samma pappa fick sedan på cancer. Vem var ynkligast? Min mamma. Han ville prata och planera framtiden eftersom cancern var långt gången (han dog kort tid efteråt). Hon sa tydligen att hon inte ville prata om något. Hon följde aldrig med som stöd på läkarbesök. För det var tydligen för jobbigt för HENNE! Hon är typen som tycker synd om sig själv om något barn t ex får cancer. Inte den drabbade. Hon brydde sig aldrig om våra läxor eller något annat. Hon var verkligen en märklig mamma. Jag är idag vuxen och hade aldrig haft kontakt med henne om det inte vore för att hon faktiskt är en bra mormor till mina barn. Jag älskar inte min mamma alls. Känner ingen respekt för henne alls. Hon står för många av de egenskaper som jag föraktar hos en människa. Det låter sinnessjukt jag vet men det är resultatet av hennes handlingar. Jag har själv barn och skulle göra vad som helst för dom och skydda dom. Min mamma hade sprungit från branden och jag hade sprungit mot om det gällde barnen. Vissa ska inte kunna få barn så är det. Min mamma skaffade barn för att det var en statusgrej. Hon tar också åt dig äran för att det gått bra för alla barn. Det är verkligen inte hennes förtjänst. Det hade kunnat gå åt skogen med oss alla. Som tur är fick vi kärlek och bra värderingar av vår pappa.

      Är sur på mina grannar. De har fått för sig att bygga en fucking mur runt sin uteplats, så de har väsnats som fan idag. Blir så förbannad. Fattar inte hur styrelsen i min brf gått med på det. Eller de kanske inte ens har fått det godkänt. Vetifan. Hatar att bo nära andra människor.

        Men flytta då? Om du hatar att bo nära andra människor kanske du inte ska göra det då? Att dom byggt ett staket runt sin egna uteplats och väsnas medans dom gjort det? Herregud.

        Fast man måste ju få fixa hos sig själv. Det är ju iaf ett ljud som är berättigat och tidsbegränsat. Inte som att de stör med flit eller för att de är dumma i huvet.

        Det låter ju helt orimligt att de skulle ha fått tillåtelse att bygga en mur (!) runt sin uteplats. Skulle stark ifrågasätta den styrelse som gett ett ok på det.

          Det är säkert en sån liten trädgårdsmur såklart. Inte som värsta borgen. ?

            Är man tveksam är det väl bara att fråga styrelsen?

        Vart bor du? Det är inte alls så att styrelsen har rätt att godkänna vad som helst, bor du i Stockholm är det stadsbyggnadskontoret som bestämmer hur uteplatser ska se ut då det ska respektera och passa in i huset karaktär. Vad du beskriver låter inte alls troligt att de får göra.
        Bor man i lägenhet och har uteplats så får man anpassa sig att inte förändra en massa, bor man i eget hus gör man nästan vad man vill…

      Att det var så mycket folk på gymmet en lördag. Försvinn från mitt gym random noobs!!!

        Tänk istället på vad bra det är att även nybörjare tar initiativet att röra på sig ?

          Ja det är väl jättebra men såna personer har måndagar och tisdagar från januari till mars reserverade för sig.

            Nej ?

            ???? från januari. Shadyyyyy!!

        Kan tycka att det är jobbigt att behöva trängas på gymmet efter nyår och innan sommarn. Men sådant är livet. Att kalla folk för ”noobs” och att be dem försvinna från ”ditt gym” kan du vänta med tills du är ambitiös nog att bygga ditt eget. Tills dess tycker jag att du gör bäst i att glädjas över att andra tycker det är kul med gym och ödmjukt tänka tillbaka på tiden du var ny på gymmet.

          Jag struntar högaktningsfullt i vad du tycker faktiskt.

            Mmm, du verkar mysig. ?

            Tur att alla noobs på gymmet tycker detsamma om dig då

            Och vet du vad, jag tror att alla ”random noobs” struntar i vad du tycker. Trevlig lördag!

        Vart gymmar du?

      Sur på sambon

        Dumpa

          Är det Katrin Z som skrivit?

      Att jag inte har ett endaste godis hemma.

        Samma här! ?

      Över att jag missar även denna helgs halloweenfest, jag som älskar att klä ut mig. Allt pga jobb som vanligt.

      Är även sur över att en kollega sagt upp sig då hon blivit mobbad av andra kollegor för att hon fick en bra tjänst och bra villkor för att inte säga upp sig. Avundsjuka är så jävla fult!!!

      Är sur över att jag inte sover bra och inte gjort på snart ett år. Måtte jag hitta ett nytt jobb snart!!

        Sur över min jävla svärfar som ska bete sig som en martyr som det är såååå synd om trots att det är HAN som förstör ALLA sina relationer i livet. I maj iår avslutade han relationen med mig och min man för att jag inte tackade för ved han kom med till vårt (som för övrigt min man hade huggit, han kom bara hem med släpan till oss??) och jag bryr mig inte ett dugg i ved. Efter det har han ignorerat och talat skit om oss till alla inklusive min mans bror. Men nu i helgen så säger svärmor ”farfar är redo att dra ett streck över det här nu och det tycker jag ni också ska göra” JAHAPP?! Bara att ”dra ett streck” över det?? Inte före den dagen han kommer hit självmant och förklarar sitt löjliga beteende och ber om förlåtelse. Usch och fy. Har varit så skönt att ha sluppit honom såhär länge men så måste de börja försöka lappa ihop relationen (genom att bara tro att man kan glömma och gå vidare) skulle inte tro det. Varför kan han int bara fortsätta sitta hemma och sura och låta oss vara ifred.

          Fast man kan ju säga tack när nån gör nåt åt/för en. Fast det var väldigt överdrivet och långsint av honom att hålla på sådär, det håller jag med om.

            Jag svarade ”åh va bra! (Min man) kan plocka av det när han kommer från jobbet. Super” Så nä inget tack men uppskattande ord ändå. Sen är det ju inte bara det där med veden, lång historia. Men han är narcissistisk och alkoholiserad också så kan inte dra allt.

              Samma här. Vi har haft det lugnt i ett helt år nu, men nu har min svärmor börjat säga till min man att svärfar gråter sig till sömns varje kväll. Jag resonerar som du. Svärfar får komma hit och be om ursäkt.

              Jaha, ja men det är att jämföra med tack tycker jag. Det gills ? Misstänkte att låg bakom också, lät ju som en.. speciell person. Jobbigt.

      Min tjuriga unge

      Att min Maraboukaka redan är slut.

      Att jag inte har vin hemma och att systemet var stängt idag på grund av alla helgon ?

      Att djurgården tog SM-guld ??

      Tror aldrig jag varit sur faktiskt, antingen är jag glad eller arg och idag har jag bara varit glad!

      Min pojkvän som är på 3 mån semester och vägrar höra av sig mer än när han måste svara på tilltal typ. Han hänger löst kan jag säga.

        Men herregud, han är på semester! Låt snubben leva lite!

          Det har nog vad jag behövde höra ikväll. Tack ?

            Du får tänka att du är hemma i vardagen där det oftast alltid finns tid för att höra av sig till varandra. Han är på semester med vad jag gissar andra människor och har inte samma möjlighet att sitta vid telefonen. Det betyder inte att han inte tänker på dig och saknar dig, kan lika gärna vara att han inte vill vara respektlös mot sina medresenärer. Tänker att beroende på hur han är när han kommer hem kan du säkrare känna om han ”hänger lös” eller inte. Kanske kommer han hem och berättar om allt han gjort som han gärna vill ta sig tillbaka till osv. Döm inte ut han för du har vardagslivet just nu och han är i en annan värld. Vänta till han kommer hem?

              Ta *dig tillbaka till skulle det såklart vara. Andemeningen i min kommentar är alltså, har han tänkt på dig under sin semester så kommer du märka det när han kommer hem genom sättet han berättar om den. Tex, tur du inte va med du hade avskytt detta och detta, eller åt andra hållet, detta va helt underbart och du skulle älska det, vi måste åka dit osv. Håll huvudet kallt och låt han njuta och avgör sen när han kommer hem om han är värd att ha kvar i ditt liv eller ej❤️

          Suck på sånna som dig.

          Tycker ändå DDT låter som lite dålig stil.. Klart man hör av sig? Saknar han inte henne?

        Han är otrogen.

          Tänkte samma. Vem drar iväg i 3 månader bara sådär, sen inte ens pallar höra av sig ? uh visst ska han få leva, men inte alltför bra ??

        I vilket förhållande drar enda parten på semester i tre månader??? Låter sjukt skumt. Skulle inte tycka det var varken normalt eller ok, visst att killen drar iväg en weekend med sina kompisar men 3 månader??? Då är man inte i ett förhållande där man värdesätter varandra och att inkludera varandra i varandras liv.
        Sjukt oskönt beteende av din kille.

          Varför är det så sjukt? Jag skulle gärna dra iväg tre månader om jag hade möjlighet. Eller sex. Klart man får göra egna grejer.
          Jag flyttade utomlands ett år tex, för jag ville det. Vi var fortfarande ihop när jag kom tillbaka till Sverige.
          Tur att du och jag inte är ihop!

          Inget konstigt alls. Jag måste jobba under hösten och han är mellan jobb, då ska man passa på. Han gör ofta såna här saker. Förra året hängde jag på en vecka. Vi har väldigt olika möjlighet att göra långresor.

    Likea om du bara lurkar och aldrig någonsin skrivit en kommentar i denna blogg.

      SNAAAART ÄR DET JAG SOM ÄR KUNG

    Endometrios gör så FÖRBASKAT OOOOONT????

      Åh gud ja, trodde jag hade endometrios i typ 10 år (sökte aldrig hjälp) mensvärken den första dagen var helt sinnessjuk, kände att mensen var påväg, så började jag kallsvettas, fick typ feber, blev yr av smärtan. Satte mig i duschen, kröp ur duschen och låg på badrumsgolvet i en handduk i typ 1 timme innan jag börja spy, la mig i sängen o grät o försökte sova. Varenda mens.. I typ 10 år, bara den första dagen på mensen dock. Men efter jag födde ett barn så helt plötsligt försvann mensvörkarna, idag känner jag knappt av mensen. Så antar att det inte var enometrios? Men fy lider med alla kvinnor som har såna fruktansvärda menssmärtor.

        Men är det inte just graviditet som kan hjälpa vid endo, så du kan ha i alla fall?

          Det är en myt. Men ja kanske för vissa att det blir så men nog inte många :/

        Min mens och alla problem därtill har blivit MYCKET värre efter barnen.. ?

    Era bästa tips mot mjölkstockning. Slutar amma…. Aj aj…

      Handmjölka i duschen

        Blev sjukt otaggad på att skaffa barn nu?

          Jag tycker att det är lite kul att välkomna haha. Känner mig som en levande vattenpistol. Fast med mjölk.

            Hur blev handmjölka till välkomna?

              Alltid välkommet med handmjölkat??

            20,16. Haha Bästa kommentaren på väldigt länge. Tack snälla.

          Min bästa väninna har precis fått barn, tror min livmoder har slutat fungera efter allt jag fått se och höra.

            Haha samma här, inget lockande liv… ?

      Lägga bröstvårtan i en skål med ljummet vatten. Asbökigt men tömmer bröstet effektivt utan att stimulera produktionen. Och ipren. Lycka till!

      Kontakta amningshjälpen

      Aj! Pussa din ytterdörr tre gånger, spring fyra varv runt huset, ställ dig på händerna och koka sedan en marabou chokladkaka valfri smak. Jag lovar att det funkar. Lycka till. 🙂

        Ska man koka med eller utan förpackning? 🙂

      Vit kols blad på brösten?

        Vitkål?

        ??????

        Det är ett seriöst tips, som fungerar! Prova, ts. Lycka till! ?

        Det är ett seriöst tips, som fungerar! Prova, ts. Lycka till! ?

      Håll brösten varma, typ varma handdukar och massage. Om du på pumpar eller handmjölkar så se till att bara få ut ”det värsta”, annars tror kroppen att den ska producera så mycket mjölk (för att undvika mjölkstockning i fortsättningen alltså).

      Asså jag var just och pumpade ut mjölk. Slutade amma igår. Så vi är preciis i samma sits. De gör oooont…

        För övrigt är jag ingen levande vattenpistol. Brösten blir stenhårda och fyrkantiga men får knappt ut en droppe…

      Gå med i Amningshjälpens slutna grupp på Facebook och sök efter tips där! Amma i olika ställningar, tex på alla fyra med bebis liggande under dig. Viktigt att tömma mjölkkanalerna från olika håll.

    Behöver man någon utbildning för att exempelvis jobba på SEB? Även Kicks? Vill prova jobba med något annat för är så trött på förskolan och vet inte vad jag ska jobba med. Gillar kontor men kan tänka mig butiker också.

      På Kicks hjälper det ju om du är utbildad t.ex hudterapeut, då mycket av arbetet går ut på att hjälpa kunder hitta rätt produkter för dem så kräver det ju att du åtminstone har lite koll på olika hudtyper och deras behov. ?

      Åh nyfiken! Varför är du trött på förskolan? Pluggar till fsk lärare, därför undrar jag ?

      Brukar krävas någon form av ekonomiutbildning för att jobba på SEB. Då det finns ett överflöd av ekonomer från mindre bra högskolor sitter även dessa i tex. kundtjänsten.

        Men finns det andra tjänster inom tex bank där man en ekonomiexamen inte är krav? Tänker att på vissa banker jobbar det sjuksköterskor inom vårdförsäkringar.

          Du får väl mejla en bank och fråga kanske? Men är tufft med tanke på att du alltid kommer att behöva konkurrera med de med ekonomiexamen som inte får ett ”riktigt” ekonomijobb.

      SEB telefonbank kan du få jobb på, finns både i göteborg och Sundsvall. Dem har egna internutbildningar.

      På kicks måste man vara snygg och charmig, självklart trevlig och kunnig också men utseendet är viktigt. Man måste se presentabel ut och kunna fronta varorna och butikens image på ett bra sätt, dvs snygg. Jag jobbade i branschen i flera år och det diskrimineras friskt mot de som inte lever upp till klassiska skönhetsideal. Inte många chefer är ärliga om det, och det är kanske undermedvetet i vissa fall. Men faktum är att om man vill jobba med skönhet eller mode är det ett jättestort plus i kanten att vara vacker och ha en snygg stil. Du kan få jobb ändå men då får du lägga extra mycket tid på smink, hår och anstränga dig för att klä dig så du passar in och vara väldigt duktig på sälj. Jag har blivit erbjuden flera jobb enbart pga mitt utseende och utstrålning/personlighet innan de ens hunnit läsa mitt cv. Jag hade utbildning inom marknadsföring och reklam med toppbetyg, men upplevde att det inte var så viktigt och definitivt inte ett krav. De som jobbar på tex kicks och trendiga klädbutiker är som levande skyltdockor och modeller, de ska sälja butikens varor genom att visa upp dem på ett snyggt sätt så kunderna blir sugna på att köpa varor för att bli lika snygga. Ganska likt hur det funkar med influencers faktisk. Varje dag kom folk fram och frågade tex: Så himla fin tröja du har på dig, vart hittar jag den? Var det något som sålde dåligt satte jag på mig det i en snygg outfit och då sålde det slut direkt. Jag var en vandrande reklampelare! Det är en otroligt ytlig bransch, roligt ett tag om man är kreativ och intresserad av skönhet och mode. Men allt fokus på yta blir rätt tröttsamt och tomt efter ett tag och det kändes ibland jobbigt att alla förväntade sig att jag inte bara skulle göra ett bra jobb, sälja mycket och ta väl hand om kunderna, men även se perfekt ut i 8 timmar varje dag. Det är även ett slitigt jobb för man står och går på stenhårda golv hela dagen, oftast i högklackat. Kul några år när man är ung, tex att kombinera med en utbildning, men ingen karriär för framtiden.

      Jobbar på bank. Utan utbildning. Fått intern utbildning. Jobbar med lån och kredit handläggning.

        Får jag fråga vilken bank det är?

    Längtar efter en man att älska och bli älskad av. Varför ska det vara så svårt att hota honom?
    Några tips på en bra dejtingsajt som ni kan rekommendera?
    Känner mig så ensam. Har vänner och så men saknar närhet och kärlek så jag håller på att gå sönder.

      Vilken typ av hot tänkte du dig?

        ?

        Haha…”hitta” ska det ju givetvis stå.

      Hota är enkelt, men då kan det bli svårt att bli älskad. Skämt-å-sido, jag skulle föreslå att du börjar med en ny sport/går en kurs. Det brukar vara lätt att lära känna nya människor då. Så hittade jag min partner. Annars verkar tinder vara ett bra alternativ för många.

        Jag tror inte på Tinder. Visst, man hör en del solskenshistorier men de flesta harvar runt, runt utan resultat.
        Jag fick latja med en kompis Tinder. Vi bläddrade oss igenom 100-tals killar.
        Vi skrattade, kommenterade utseenden, vi hittade på ”roliga” historier om personerna.
        När vi slutade var jag så mätt. Tinder är som ett oändligt smörgåsbord. Man betraktar inte de man ser som komplexa människor utan som en uppsättning egenskaper: snygg, magrutor, bra jobb, gillar hundar (den obligatoriska krama-hund-bilden).
        Folk ger sällan någon en riktig chans. Det finns ju 1000 och åter 1000 förslag. Tänk om jag går miste om någon fantastiskt om jag nöjer mig med good enough.

          Tips på dating sajt! En kvinnlig kollega träffade sin kärlek på Happypanncake. Det är gratis och inte någon bindningstid. Du kan gå ur när du vill. Men det måste vara lätt för en tjej/kvinna att dejta? Jag menar som man så förväntas det massor. Ni tjejer har det lättare! Tro mig.

            Lättare att få dejter kanske, inte att hitta en bra person..

      Hitta en man som du har en riktigt bra hållhake på, hota han med det, ge inte upp. Snart är han din. ❤️

      Kommer ihåg en lapp på ica där det stod att olaga hot polisanmäls. Undrade då om jag kunde hota personalen med kramar och kärlek.

        Jag snubblade över min Karl (eller ja, han ägnade en kväll åt att samla mod att prata med mig och jag ägnade samma kväll åt att försöka förstå varför han satt så nära mig när han hade SÅ mycket plats på andra sidan) på en fest hos gemensamma vänner. Så rekommenderar vänners vänner! Annars har jag mestadels träffat killar via jobbet och hobbys. Rekommenderar INTE att träffa killar via jobbet dock.

    Vad hände egentligen med Linn Olssons häst Soraya? Jag orkade inte läsa när det hände för att det var så sorgligt, berättade hon någonsin varför Soraya måste avlivas?

      Sammanväxta nackkotor.

        Nej det var hennes första storhäst. Soraya hade något nervfel som gjorde att hon tappade balansen.

          Nej, kotorna i nacken klämde ihop nerverna på S, den förra var ”bara” ”vanlig” kissing spines.
          Nacken var lixom fastvuxet det strypte nerver och rörligheten, kan vara ärfligt.

            Tack för svar ??????

      Jag läste ”Linn Olssons bästis” och blev förskräckt när det stod att hon AVLIVATS!
      ???

    Är det antiage produkter som ger min annars torra hy plitor och pormaskar? Är snart 30. Jag vill inte ha rynkor men såklart inte massa täppta porer heller. Hur löser jag det här på bästa sätt?

      Har samma problem, använder dock inte antiage.
      Man får bara acceptera att plitor och pormaskar är en del av livet.

      Niacinamide

      Åh, jag undrar samma!
      Mvh torr, gammal person

      Har du ändrat något den senaste tiden? Nån ny produkt, ändrat kosten?

      Hur länge har du använt? Första 4-8 veckorna med ny produkt, särskilt aktiva, kan ge plitor osv. Går över efter första veckorna.

      Pixi glow tonic har hjälp mig en del med pormaskar

      Håll dig ifrån produkter med mineralolja. Använd endast ekologiskt. Har hjälp mig mot finnar, plitor och pormaskar.

        Använder enbart ekogrejer/naturliga produkter men ändå blir jag attackerad av pormaskar!

          Fast det är inte lika med bra. Allt funkar inte för alla.

            Jag får pormaskar av produkter med olja i. Kanske för fet för min hy?

              Prova tea tree serien från body shop. Hade massa pormaskar tidigare men den tog bort allt. Dock kan tonern vara uttorkande men går att varva med någon annan. Och undvik absolut alla sorters tunga oljor, kör istället på layering med serum som inte tilltäpper porer och använd pha syror då och då på natten som exfolierar varsamt.

                Tänk på att eko-produkter inte nödvändigtvis är bättre. Molekyler skapade i labb är mycket mer kontrollerade och stabila och därför bättre för känslig hy. Det kan jämföras med läkemedel där många aktiva ingredienser kommer från naturen. Skulle du äta växten direkt istället för ett kontrollerat läkemedel skapat i labb med kontrollerad dos?

      Oil cleansing! Massera in olja (jag använder skvalan från The Ordinary ) i cirkulära rörelser och torka av med en fuktig ansiktshanduk alternativt muslinduk. Använd sedan en skummande ansiktsrengöring ? jag gillar Avenes och Apolosophys.

      Fukt inte fett, prova något serum med hyaluronsyra och kanske någon kemisk peel/enzym peel. Rekommenderar L300 (speciellt deras age serum) och the Ordinary för bra och prisvärda produkter.

      https://www.apotekhjartat.se/produkt/loelle-barbary-fig-seed-serum-16-ml-8463f59c/

      Denna är fantastisk mot porer! Rekommenderar att smörja ansiktet på kvällen innan läggdags.

      Tack för alla svar och tips ❤

    Bachelor!

    Bonde söker fru!

    Är det bara jag som tycker de är så unga?

      Jag tänker att det är i den åldersgruppen folk faktiskt vill ställa upp på att vara med i tv? Finns såklart även äldre som vill det men måste ju vara lättare att hitta ett gäng unga än att skrapa ihop ett gäng äldre.

      Jag söker hemhjälp. Finns det något program för det? Stort plus om personen lagar god asiatisk mat.

      Tycker faktiskt att de är rätt gamla i bachelor (för att vara med i en sån produktion alltså) många är ju 25 och uppåt, hade förstått mer om dom var typ 18

      Bara jag som inte tittar på skiten? ??

        Jaaa bara du i hela världen.

    Ni som jobbar på förskola, kan ni berätta helt ärligt vad ni tycker om ert arbete nuförtiden? Jobbar på förskola och älskar barn men på grund av annat är jag så på trött.

      Byt till förskoleklass

      Känner precis som du, jobbar på förskola sedan 9 år tillbaka och börjar tröttna..stressigt som fan, krävande svåra föräldrar som BARA ser sitt barn och barn trycks in på avdelningen så det inte ens finns varsin hylla till alla barn, då ska vi även nedriva verksamhet OCH se VARJE barns utveckling., svårt alltså.. fuck minsann hkra i fredags innan jag gick hem från en förälder att ena vanten va borta., en hel liten fingervante..så får väl leta fingervante på måndag morgon.. herregud alltså.. sånt kan få mig att explodera.. EN JÄVLA FINGERVANTE!!! vill tipsa er föräldrar som beter er såhär, att snäll, köp trepack på h&m för 59kr, och för guds skull, namna alla vantar så vi kan hålla koll på alla 511 vantar för herregud om de kommer bort..

        Jag vill bara flika in att jag älskar er pedagoger. På riktigt. Av hela mitt hjärta. Att kunna lämna min son och se honom skina upp när han ser pedagoger och kompisar på morgonen gör att jag kan lämna med lugn i själen. Jag önskar verkligen ni hade fått den uppskattning ni förtjänar för ni är fanemej helt otroliga. ♡

          TACK! ❤️ Överlag är föräldrarna och deras barn underbara, men vissa alltså.,

            Haha en gång mailade en förälder en bild på att sitt barn fått olika strumpor på sig! ?? till vår chef. Hen fotade strumporna och skrev att barnet minsann hade haft ett par p&p strumpor när hen lämnades på morgonen! Skandal verkligen! Vi skrattade ikapp sen. Ett helt A4 hade denne skrivit i mailet. Barnet hade nämligen inga extrastrumpor och dom hen hade på morgonen va gömda. Dör

              Ja herregud, är inte förvånad.. ?

      Jag ger mig själv två år till inom förskolan, sen är jag klar, om inget drastiskt förändras.

      Jag har sökt förskollärarutbildningen till nästa termin och jag livskrisar lite av såna här kommentarer ? är det verkligen så dåligt? Någon gång måste det ju bli bättre?

        Jag har ingen utbildning men har vikarierat på rätt många förskolor. En del är stressiga och en del är lugna. Nu slapp ju jag större ansvar och föra dokumentation osv och hade det rätt soft jämfört med ordinarie personal, och jag trivdes riktigt bra på en del förskolor! Hade gärna jobbat så lite då ch då. Men det är verkligen jättestor skillnad på olika ställen. Lycka till med utbildningen och hoppas du hittar en sjyst arbetsplats sen! Kanske i en mindre ort? Utomhusdagis? Jag tror det kan va ett fantastiskt jobb!

        Det är ju såklart både bra och dåligt, barnen är underbara och ger så mycket kärlek men många föräldrar får mig att vilja dra ibland, de är fan inte kloka och tål inte ens att en vante försvinner eller varför just deras barn ska va utan krok i tamburen och tvunget måste hänga sina regnkläder tillsammans med sina andra kläder på sin hylla, eh, kanske för detta barn kom
        Sist in på avdelningen och något barn måste ha det så.,? ??‍♀️ Många ser bara att vi har deras barn, inte 18 till att ta hänsyn till och hjälpa, droppen är när de lämnar sina ungar sjuka för de ” inte kan” va hemma, man tackar, för både löss, magsjuka och influensor, hur svårt ska det va att hålla sina sjuka barn hemma? Sen de gånger man ”motar” dem i dörren för de inte varit hemma tillräckligt länge för att inte smitta ner resterande 18 barn plus oss pedagoger blir det ett jävla gnäll., följ reglerna liksom..

        Gör det inte. Dålig lön och dålig arbetsmiljö, satsa inte studielån på det. Från en som vet….

      Alldeles för stora barngrupper. Har gått från kul till väldigt stressigt. Dom dagar det är värre barn tänker man verkligen på vilken skillnad det skulle göra för verksamheten att ha en grupp på typ 12-13 barn istället för 17. Just nu jobbar jag på en avdelning för dom mindre pluttarna och vi har 16 st 1-2åringar (vi är 3 pedagoger). Det är HEMSKT att man kommer på sig själv att typ önska det blir bortfall pga sjukdom för det annars blir alldeles för stressigt. HEMSKT! Hade det inte varit så givande och fint att jobba med barn så hade jag sagt upp mig för länge sen. Jag ser inte mig själv jobba med detta i resten av mitt liv. Har jobbat i 10 år nu och börjar bli mätt. Jobbar också i en stadsdel där det krävs OTROLIGT mkt av en. Nä, bra pedagoger krävs men räkna inte med att jobba med detta i resten av ert liv. Det är fan slitet

        Jag håller med föregående talare om att ni är fantastiska. Jag har en son som är utåtagerande och något jag lagt märke till sen han gick i förskolan (han går i 2an nu) är att varje möte jag haft om honom så är varje pegadagog rädd för att ta upp ämnet gällande min son och hans eventuella behov av resurs eller extra hjälp. Och jag blir så ledsen varje gång, jag säger att ja vill mitt barns bästa så kör bara, ni ser han om dagarna och vet vad han behöver för hjälp i er miljö, men både på förskolan och skolan har jag fått svaret: ”ja det är ju ett känsligt ämne, alla föräldrar vill ju inte se att just deras barn behöver extra stöd” och jag blir så jävla matt för er skull, hur fan ska ni kunna sköta en avdelning om föräldrar till barn som behöver stöd vägrar inse det?? Jag är så sjukt imponerad och tacksam att det fortfarande finns vuxna som vill ta hand om våra barn medan vi vuxna blir mer och mer egoistiska och blinda för livet. Minns fortfarande inskolningen och vilken huvudvärk och hur slut jag var efter det. Ni förtjänar en egen applåd vid varenda avslutning och uppstart det är säkert!

          Det är för att majoriteten av föräldrar inte är som du. De flesta skyller direkt på förskolan och menar att beteendet aaaaldrig uppstår hemma. Eller så stoppar de huvudet i sanden och hävdar med bestämdhet att allt är helt normalt och de inte alls känner igen beskrivningen.

      Älskade mitt jobb men blev totalt utbränd. Fast vikarie kan va ok då det inte förväntas dokumentation, planering och föreläsningar på samma sätt. De senaste åren har det blivit större och större barngrupper på samma antal pedagoger som det alltid varit. Nu tar dom även bort resurs-personal på flera ställen.
      Önskar jag kunde jobba på förskola men då hade jag behövt personlig kok och städerska hemma och det räcker inte lönen till.

    Hjälp!

    En av mina vänner ska snart föda barn & en annan vän till henne har anordnat dn babyshower. Problemet är bara att det är såå mycket blått så jag spyr! Inget normkritiskt what so ever. I fb-gruppen så skickas det hejvilt bilder på blåa servetter, blåa cupcakes, blåta presenter, BLÄÄ! Förstår att alla inte tänker normkritiskt, men blir så provocerad. Vill skriva något, men vill inte förstöra stämningen heller. Har ni nägra tips hur jag kan närma mig detta på ett sätt som inte uppfattas alldeles för elakt?

      Skicka bilder på saker i andra färger då!

      Köp regnbågsballonger och lila girlanger!

      Släpp det bara? Eller så fortsätt störa dig på det men det känns onödigt att förstöra stämningen.

      Bidra med någonting rosa?

      Skicka förslag i andra färger. Dina gulligaste förslag i ljusgrönt, gult och lila. Börja inte prata om normkritik för då sätter folk sig på tvären direkt

      Hur tänker de blivande föräldrarna? Är det viktigt med normkritik för dem eller är de mer åt hållet att tjejer kläs i rosa och killar i blått?

      Feltänkt av dig. Du sätter dig själv i första rummet när det är den blivande mamman och barnet som skall stå i centrum. Gör om, gör rätt.

      Om det blir en pojke är det väl bara bra?

      Kom med förslag på grejer i andra färger då. Det är bara en jäkla färg, hur kan det vara så provocerande?

      Släpp det.

      Mäh. Vad löjligt. Kommer lätt köra blått, grönt, biltema och whatever till min son. Vill han ha rosa så småningom kör jag på det då.

        En del människor måste helt enkelt pracka på andra sina tankar och idéer, särskilt om de ser sig själva som ”goda”.

          Särskilt om man gillar det som är normen. Då är man snabb på att pracka på andra det som är det ”normala”.

            Exakt, det kallad norm for a reason. Folk tror ju tex att min vän som bara ger sina barn vegansk mat har tagit något form av val åt dem. Som om att inte kött också var ett val. Men folk som saknar analys har svårt att se att normer inte är neutrala.

        Biltema? Biltema-blått eller? ??

          Ja, stör det dig eller? Fin blå ju.

            Oj vilken attityd, vad har hänt dig idag? ?

              Tyckte nog det var du som började Isa. Alla förstod att det var temat bilar som menades.

                Åh nu trillade poletten ned! Nej jag förstod verkligen inte att det var temat bilar som menades! Tänkte det var nån färg som menades, och skämtade om det på ett VÄNLIGT sätt! Du kanske missade dom glada smiley-figurerna (eller så syns dom kanske inte i din webbläsare vad vet jag). Jag har iallafall inte varit varken dryg eller otrevlig utan BARA glad och skämtsam…

                  Men lol, varför engagerar du dig? Du skrev en dryg kommentar och fick ett drygt svar, end of story. ??

                    Jag? Jag tycker verkligen inte att jag skrev en dryg kommentar, jag tycker jag skrev en, visserligen frågande, men fortfarande VÄNLIG kommentar. Jag engagerar mig för att jag vill reda ut det missförståndet. ?

                    Jag fattade direkt! Biltema=? hur enkelt som helst att fatta! ??

                  Jag fattade inte heller om det kan underlätta. Liksom du VILL uppfostra dina barn normativt (indirekt de ska inte tänka själva) så inte så konstigt om man tror du har något i din vokabulär som heter biltema-blå ??

                    Biltemablå är en fin färg tycker jag. ☺️ Min fyraåring älskar biltema, varenda gång jag jobbar helg åker och hon och pappa på utflykt dit, och så går dom runt där i nån timme och tittar på allt, sen äter dom korv till lunch. Bästa utflyktsstället enligt henne. ??

      Haha jag hade blivit tokig!
      Är det inte ok att säga ”måste ALLT va blått? Det ser tråkigt ut?” ? Låt dom sura lite i värsta fall.

      Shit va skitnödigt. Vem bryr sig om du spyr?

    Har ni en ”äggkastrull”, dvs en kastrull som bara används för att koka ägg eller kokar ni ägg i kastruller som används till annat? Mina föräldrar har alltid haft en kastrull bara för att koka ägg men jag har inte riktigt fattat varför! Nu har jag också det ? Men är det äckligt att koka ägg i andra kastruller?

      Nej jag har en äggkokare. Perfekta ägg varje gång!

      Men mina föräldrar, innan de köpte en äggkokare, hade en äggkastrull. Det görs även gröt i den.

      Äggkastrull är det konstigaste jag hört på länge. Jag har en liten kastrull som används för såväl ägg som sås, nappar och menskoppar.

        Kräks på det sista. Kokar du verkligen ditt barns nappar i samma kastrull som du kokar din menskopp? Fy fan.

          Man kokar ju dem för att de ska bli rena… Så kastrullen lär ju också bli ren på samma gång.. Samt att det finns något som heter diskmedel också som man kan använda där emellan..

            USCH STACKARS BARN.

              Ja gud så hemskt!! Dags att koppla in socialen kanske?

              Det stackars barnet levde sina första nio månader i sin mammas livmoder bland slemhinnor, blod och annat gojs innan det kom ut och landade i en sörja av allt samt ev lite bajs.
              Mens är inte värre än något annat, skulle du tänka detsamma om det var en propp för att samla upp näsblod?

                Uuuuuuuuuuuusch!!! Sluta mata era barn med blod, vad är ni för sjuka j ävlar?

                  Mata??? ??

                  ??‍♀️

                  Men då kan du lika gärna skita i kastrullen med din logik och ”koka” av den. Usch.

                Det skulle varit ännu äckligare!

              Förlåt mig men vet du vart barn kommer ifrån? De råkar liksom svälja sekret från mammans vagina vid födseln så tror de klarar detta.

          Ja ibland slår jag två flugor i en smäll och kokar menskoppen och napparna tillsammans.

            ?

          Jag kokar koppen i samma kastrull som jag lagar all möjlig mat i 🙂 mums

            Extra järn ba ?

      Har en speciell kastrull jag kokar ägg i, men kokar även annat i den. Just för att den är perfekt i storleken, vattnet täcker äggen utan att koka över.

        Jag med! Älskar min ägg-kastrull ❤

      Wtf? Varför skulle man ha en egen kastrull åt äggen? Är ju inte äckligare än ris och pasta??

        Mens är inte äckligare än ris?

          Nej, varför skulle det vara det? Mens är helt naturligt. Klart jag kokar menskoppen i samma kastrull som jag kokar annat i. Eller ska jag va en miljöbov och köpa en ny kastrull ENBART för att koka mina menskoppar i?

      Nej? Wtf?

      Hade de olika kastruller för kött och mjölk också? För det är det enda jag hört i den vägen…

      Hahahaha, jag har en särskild äggkastrull. ? Men det är mest för att den har bra höjd plus att den haft nåt teflonskikt invärtes som liksom nötts bort, så jag vågar ej ha ätklar mat i den. Äggen ska ju lix skalas, MEN å andra sidan är väl äggskal rätt porösa, så det är möjligt att jag får i mig gifter av olika slag ändå.

      Kokar allt möjlig i våra grytor, allt från ägg till att koka disktrasan..

        Fyfan vad äckligt.

          Varför? Du vet, grytan diskas sen i diskmaskin.. disktrasan blir ren och använda sen till att städa med.. varför är det äckligt? Alla bakterier dör i kokande vatten förstår du..

      Jag har en liten gryta som bara används till att koka ägg och min menskopp 🙂

        Ja, mens som mens.

      Hahah tack alla för svar! Älskar Öppet spår ?

    hej allihopa. hoppas ni mår bra. det hände en konstig sak alldeles nyss. min bildskärm blev helt vit. men det gick att nå internetuppkopplingen igen. vad kan det ha varit?

      MJs spöke som sökte kontakt?

      Sidan laddades långsamt.

    Försöker forma min kropp och behöver tips på hur man kan forma kroppen på bästa sätt. Behöver jag äta speciell kost eller går det bra med traditionella rätter (utan vete)?

      Vilken form hade du tänkt dig?

        Jag tror som en majskolv.

        Tänkt slank fast mage och fin svank.

          Krissycela är en målbild om jag ska vara mer tydlig.

            Hon verkar ju visa ganska bra på sin Instagram vad för typer av övningar hon gör. För att få mer muskler behöver man lyfta vikter och äta mycket protein, runt 1,5-2 gram per kilo kroppsvikt.
            Drömkroppen kräver hårt jobb och disciplin, finns tyvärr inga quick fixes.

              Ja, hon visar en del övningar. Protein är nog något jag behöver äta mer. Äter kyckling men kanske behöver mer. Är bca bra?

                Skulle skippa bcaa och köra proteinpulver istället, då får du lätt i dig en hel del protein + att det oftast smakar helt ok!

                  Jag har rätt svårt för pulver. Men är bcaa inte bra alltså?

                    Bcaa är bortkastade pengar. Ät riktig mat, ät mellanmål, ät nåt protein varje gång du äter (ägg, ost, kvarg, keso, fisk, kött, kyckling etc.).

          ”Fin svank” är inte bra…

      Menar du bygga muskler? Eller gå ner i vikt? För det går inte att forma kroppen på specifika sätt utan att operera den.

        Muskler!

      Vad menar du med att forma? Gå upp eller ner i vikt? Få mer muskler? Större eller mindre rumpa? Större armar? Mindre näsa?

        Vill få muskler så kroppen blir fast. Behöver inte gå ner mer i vikt men vill inte heller gå upp.

          Men, herregud! Kan du inte bara fråga ngn på gymmet ist för att tjata här?

          Är 200kcal över maintrnance och lyft tunga vikter med fokus på de muskelgupper du vill forma.

          Muskler väger mer än fett, så du kommer garanterat gå upp i vikt om du börjat bygga muskler.

      Själv ser jag ut som ett päron. Byggt med pizza.

        Jag ser ut som en lite väl tilltagen cocacolaflaska med potatisnäsa.

        Varför skriva så?

          Det kanske är sant?

            Ok

              Ok

        ?

      Träna. Så gör jag iallafall. Lår för att få mer form och rygg, armar, axlar. Kör såklart hela kroppen men är det jag vill forma mest.

        Träna gör jag flera gånger i veckan men känns som jag inte riktigt får de resultat jag söker

          Be om råd och fokusera rätt.

          Jag bukar då och då träna en gång i veckan med PT under max 1,5 månad. Med en bra PT ser och känner jag resultat direkt. Andra ser också resultatet. Blir peppad då så det blir lättare att fortsätta på egen hand med samma övningar.

            Det kanske vore något!
            Vad äter du för protein?

              Jag äter inget speciellt. Typ vanlig husmanskost blandat med t.ex thai, mexikanskt, italienskt. Jag utesluter inget. Äter också godis, glass och chips ibland.

              Det enda extra jag tar är d-vitamin. Framför allt under vintern. Även bra mot eventuella depressioner.
              Och: jag är +50 så ingen ungdom längre…

                Men fuskar mindre med träningen när jag har PT… ?

    Tips mot eksem? Jag är atopiker och har nu haft svåra problem med eksem i flera år. Känns inte bra att hålla på med antibiotika och starka kortisonkrämer, skiten kommer tillbaka iallfall.

      Protopic, receptbelagt.

      La Roche-Posay-serien är räddningen. Det enda som hjälpte mot eksem och då har jag provat nästan allt som går att prova. Sedan jag började med serien (särskilt en tjock kräm, ap+ eller nåt sånt minns inte exakt vad den heter) så har jag inte haft eksem alls.

      Irks ekologiska calendula cream tog bort all min dotters eksem på en vecka och det har inte kommit tillbaka! ?❤️ Är så tacksam över det! https://www.irkshomemade.com/?lang=sv

      https://www.irkshomemade.com/product-page/calendula-cream

      Hej!
      Min dotter är också atiopiker. Mitt absolut bästa tips är dermasilk kläder/band, dessa plagg har räddat oss.

      Jag har en kompis med svåra eksem (över hela kroppen) som via vårdcentralen fick ljusbehandling utskrivet. Jag tror hon gick varannan vecka (ljusbehandlingen tar 2 minuter) under ett par månaders tid, och hennes eksem försvann nästan helt.

        Ljusbehandling är ganska tidskrävande. Får inte gå mer än 3-5 dagar mellan varje tillfälle. Och man ska gå 25 gånger i en kur. Sen efter det kanske det räcker att gå varannan vecka. Man ökar på tiden för varje tillfälle och tillslut ska man stå i solariet i upp till nästan 20 minuter.

        Solterapin funkade inte alls för mig. Förutom att jag fick en fin solbränna under vintern.

          Åååhh fan vad jag har slösat bort tid på den där ljusterapin. Det var ett jäkla spring till sjukhuset. Hjälpte mig inte alls. Men antar att det funkar för vissa.

      Finns bra receptbelagda krämer så boka tid med läkare! De receptfria kortisonkrämerna funkar inte så bra för mig. Använda parfymfritt tvättmedel, parfymfritt sköljmedel kan också hjälpa. Propyless hudkräm är väldigt bra för torr hy i allmänhet om man är känslig och eksemperson.
      Men det värsta är typ det kalla torra vädret :(( Nu börjar mina eksem blomma upp och det är hemskt!!

      Receptfria allergitabletter. Fungerar för ett par procent av oss med eksem. Jag är en av dem. Du kanske också är det? Jag äter en om dagen, året runt. Helt ofarligt enligt min hudläkare.

      Sen smörja smörja smörja med en bra kräm. Gärna en som innehåller propylenglykol, som ju är antibakteriellt. Vid minsta kli ska du smörja. Och så gäller det att hålla sig från att klia. Kli skapar kli. Jag sov i tights och långärmat när det var som värst. För att inte komma åt att klia på natten.

      Lider med dig ❤️

      kakkakaffe.com (eller.se, minns inte)
      Hon har samma problem, och äter nu bara frukt&grönsaker. En del hävdar att mår man bra på insidan, så som tarmar och lever, mår utsidan bra.
      Mamma åt liknande i början på 90talet, fick bort nästan all psoriasis. Nu är dock allt tillbaka men nu håller hon inte kosten.

        tack snälla för alla svar!! <3 Skönt att veta att jag inte är ensam!

      Googla bioresonansterapi. Min svåra allergi är helt borta sedan 10 år.

      Mjukgörande. Det är decubal över hela kroppen minst två gånger per dag VARJE DAG som gäller.

    Jag skrev här för någon vecka sedan och fick tipsen att lämna mltt ex. Tack för alla svar ❤️ känner mig ganska redo nu samtidigt som jag får ångestattacker för jag vill inte mista min bästa vän. Vad är era tips att sluta tänka på någon som inte besvarar er kärlek? Hur fan går jag vidare?

      Förlåt men hur lämnar man ett ex? ?

      Svårt. Man ger det tid, helt enkelt. Börjar spana på andra. Acceptera sorgfasen men försök att inte fastna allt för länge med att lyssna på deppiga ballader och Adele. Sist jag var olyckligt kär styrde en psykolog in mig på principen att tanken är skapande. Nu kan man tycka att sånt är mambo jambo, men jag bestämde mig att där och då försöka bryta mitt olyckligt kär-mönster och tänka happy thoughts. Jag gjorde alltså motsatsen till att stänga in mig och gråta till Adele och började faktiskt lyssna på bröllopsmarcher istället. Och så gick jag en magdanskurs. Jag blev aldrig duktig på magdans men jag kunde ändå använda musikens suggestiva rytmer till att visualisera mig själv som sexig och åtråvärd och bröllopsmusiken för att visualisera framtiden.

      Måste du mista din bästa vän?
      Vet inte hurdan eran relation var, men bara för att ett förhållande tagit slut, behöver inte vänskapen ta slut? ?
      Jag bröt upp med min man i somras, men vi träffas nästan dagligen ändå, iaf pratar med varandra dagligen ?
      Nu var det kanske inte riktigt det tipset du ville ha, då du ville ha tips för att komma vidare, men ja.. ?

      Jag skrev upp precis alla negativa egenskaper som mitt ex hade. Allt som fick mig att tvivla, litet som smått. Tex att han alltid lämnde strumporna vis vardagsrumsbordet eller till större saker till att han alltid jämförde mig med sitt ex. Man brukar oftast hamna i att man alltid tänker på de positiva när man saknar någon. Men den listan fick mig alltid att komma ur de tankarna och göra mig starkare i mitt val att lämna och gå vidare. Så ta fram anteckningar i telefonen och skriv ner precis allt som har fått dig att tveka under tiden ni haft tillsammans och läs det så fort du känner minsta uns av saknad. Du kommer gå stark ur detta, bara låta hjärtat och hjärnan komma på samma plats i livet och det är okej att det tar en stund. Lycka till och och hoppas du finner någon som förgyller ditt liv.

        Åh herregud, bara att han jämför dig med sitt ex är ett stort bye bye! Det går över, hör inte av dig och gör något med nån annan.

    Någon mer som har problem att skölja ur shampoo och balsam ur håret? Har tjockt lockigt hår, och jag kan stå tills jag på allvar är trött på att stå i duschen. Tar lätt 20 min för mig bara att tvätta håret. Tvättar inte så ofta pga av det, 1-2 gånger i veckan. Använder inga överdrivba mängder heller, en 5 krona i storlek på ”klicken”. Måste vara fler med samma problem?

      Ja!!! Värst är när man sköljt och sköljt och så har man ändå en massa klibb kvar i mellanlagret.

        Det är så jobbigt. 🙁

      Jaa det är så drygt!! Bla pga den anledningen använder jag bara balsam sedan 3 år tillbaka, har kanske haft shampoo 3-4 ggr sedan dess och tycker det är så mycket enklare med utskölning samt så lägger det sig bättre när jag torkar det.

      Svinbra att du inte tvättar så ofta, en gång i veckan räcker fint (speciellt om du har lockigt hår!). Sen kan du kolla på silikonfria schampon+balsam, eller testa en cleansing cream/no foam cleanser/cleansing conditioner vilket är superbra om man har det håret och problemet du beskriver.
      Tar mindre tid samt sliter mindre på lockarna!

      Jag har ett duschmunstycke som man kan ändra strålen på. Måste ha en hård liten stråle för att få ut skiten. Punktmarkera typ varje millimeter av skalle annars får jag sår.

      Jag delar upp håret med en klämma när jag duschar, enda sättet att noggrant tvätta allt hår för mig. Sätter upp ”överhåret” och schamponerar ”underhåret” sen släpper ut överhåret och schamponerar det. Samma med balsam.

    Varför är feminister vänster och dumma i huvudet, eftersom dom är för invandring av män från länder med dålig kvinnosyn?
    Vi män får inte det att gå ihop, gillar ni att bli behandlade illa och sextrakasserade?

      Haha va!?

      1. Dra inte alla feminister över samma kant. 2. Dra inte alla män över samma kant. ”Vi” går aldrig att säga.
      3. För att de är dumma i huvudet. Men, invandring är inte lika med de saker du räknar upp. Däremot dålig kontroll vid invandring samt urkassa lagar.

        Över samma KAM, snälla…

          OMG hörrrni anonym här ovanför har hittat ett stavfel. På en lördag. Anonym förtjänar både diplom och folkets jubel!

            Skärp dig!

              Har inget skärp. Får jag låna ditt?

            Är inget stavfel, många tror det heter så ju!

            Stod ju kant två ggr så nej det var inget stavfel

        Etymologi: Ursprunget i uttrycket dra alla över en kam ligger i tyskans ”alles über einen Kamm scheren” och det finns även en motsvarighet på danska: ”skære alle over en kam”. ”Scheren” betyder klippa och ordet används i samband med hårklippning och fårklippning.
        Tolkningarna om vad uttrycket betydde i fårklippningssammanhang går dock isär. På 1600-talet skar frisörerna med rakkniv av håret på kunderna utmed kanten på en kam. Man hade olika bredder på kammarna för att inte ”skära alla över en kam”.

      Haha, bra försök!

      Kanske för att idiotsnubbar som dig!

      Suck. Som en vänsterfeminist känner jag att din fråga är ställd på ett sånt vis att den igentligen inte vill ha ett svar men du kan få ett ändå. Det handlar om att alla människors värde är detsamma, sen finns hemska människor och dom ska låsas in eller deporteras beroende på situation, enligt mig då.

        Rangordnar såhär:
        Mina barn, jag själv, min man. Därefter nära släkt, vänner, sen kusiner m.fl.
        Sen byn, följt av vårt land. Tredje världens bekymmer påverkar inte mitt känsloliv som om det var, låt oss säga, bomberna som briserar i Malmö.

        Att påstå att alla människor har samma värde är vänster-goja.

          Hellre vänstetgoja än att sakna förmågan att känna empati. Hellre vänstergoja än att inte kunna hantera ”samma värde” objektivt. Du är helt enkelt inte fullt utvecklad.

            Hahaha… så du tror inte att en ”fullt utvecklad” människa kan göra skillnad på hur en händelse som drabbar andra får olika betydelse för en beroende på faktorer som emotionellt och geografiskt avstånd? Misstänker starkt att det är DU som behöver utvecklas några decennier till.

          Det är ju ett ganska svart-vitt tänk enligt mig, jag personligen värderar också mina närmsta högst men det betyder inte att jag skiter i alla andra. Alla har rätt till en chans till ett bra liv.

    Jag flyttade från en liten liten stad i söder till Stockholm för drygt 1,5 år sedan men har till och från längtat efter min familj och mina vänner. Jag vill inte flytta tillbaka hem men funderar på att lämna stockholm och söka mig till en annan stad. Älskar dock Stockholm såååå mycket och trivs ändå bra här och rädd att ångra mig igen. Någon som har något tips? Tankar? Känns som att jag typ är tvungen att välja mellan en stad och min familj, hur dumt det än låter.

      Förstår hur du känner, sitter i samma sits. Håller på att bli galen av alla tankar. Nu ska vi skaffa barn också, och jag går under av tanken på att barnen kommer ha så långt till mormor och morfar. Samtidigt vill jag inte lämna mitt liv i staden.

      Varför vill du flytta om du inte ska flytta tillbaka dit du bodde förut? Speciellt om du älskar Stockholm? Det är väl inte som att du kommer sakna vänner och familj mindre för att du flyttar till en annan stad?

        Menar såklart en stad närmare hem så det är lättare att åka hem och för familj att hälsa på.

      Jag kände så. Bodde i Stockholm i nästan 7år. Jag flyttade dock inte när tankarna började komma utan jag gav det 2år, men jag kände fortfarande likadant. Flyttade till min hemstad igen och trivs väldigt bra här.

    Vad är grejen med Elsas (Billgren) ”lugg”? Alla dessa influencer och att ett hårklipp blir en så stor grej? ?

      Allt Elsa gör blir en stor grej (enligt henne) ?‍♀️

      ”Vårt soffbord kom igår och det var nästan samma känsla som när jag klippte lugg, välkommen hem!”

      ”Ni vet när man hittar hem i en frisyr? Så känns det nu. Man måste våga för att vinna och som alla vet är ju lugg det modigaste en person kan göra med sitt hår.”

      Lugna dig Elsa.

        hahaha sant! men jag älskar henne ändå

        Haha va?? Det modigaste man kan göra med sitt hår, skrev hon så? ?

        SpeciElsa!
        Det är för att hennes föräldrar är konstnäääärer och hennes man ’engelsman’ som allt som vi andra bara gör är såå re-vo-lu-tionerande för henne..

    hej, en fråga! jag har sen jag blev 12 år haft väldigt dålig hy, hade mycket acne och har på grund av detta hemska acneärr än idag över hela mitt ansikte. jag har genom tiderna försökt använda nästan alla typer av krämer som säljs på apoteket, och inget har hjälpt sådär jättemycket. nu har acnen lagt sig, och idag gör jag inte så mycket mer med hyn än att tvätta den och använda någon återfuktande kräm (fet hy). men något som inte försvinner är mina porer. jag har de över hela nästan, lite över kinderna, mellan ögonbrynen och även hakan. jag tycker det ser hemskt ut och vågar knappt visa mig ute ibland.
    allt detta har fått mig att se mycket äldre ut än jag är vilket såklart gör mig grovt osäker.

    har ni några tips på hur jag blir av med porerna i ansiktet? eller är det ngt jag behöver dras livet ut?

      Vänd dig till vc.

        känns som en trivial grej att söka vård för

          Nej, det är ju en del av vården du kan söka för. Jag hade sökt, du kommer få en medicinsk kräm och slipper lägga pengar på massa produkter.

            tack! visste inte att det var ett alternativ

          Tro mig, finns konstigare saker som folk söker vård för…

      pormaskarna* menar jag

        Andvänd bha syrad toner. Bha löser upp över flötet av talg som en acne benägen hud har överproduktion av. Har haft problem sen tonåren men börja med bha o har inte ens en pormask idag. Lycka till?

          +niacinamid produkter

      Gå till en hudterapeut på behandling? Gör en portömning och få tips och råd om produkter.

        tack för tipset!

          Kan ju inflika att de flesta hudterapeuter såklart rekommenderar de produkter de själva använder i sin salong. ? (Precis som med frisörer är försäljning av produkter en stor del av inkomsten för dem)
          Men du behöver inte känna nån press på dig att du ”måste” köpa just de här produkterna. Använd besöket till att få information om din hudtyp och vad som kan vara bra/dåligt för just din hy!

      Har man en fet hudtyp har man generellt mer synliga porer än en torr. En tröst är att dom med fetare hudtyp blir rynkigare senare än dom med torr (genrellt). Har man problem med porer och orenheter skulle jag rekommendera BHA, en fettlöslig syra. Har du bara synliga porer kan du behandla med ett serum innehållande niacinamid, Emma S har nyligen släppt ett prisvärt sådant. Angående dina akneärr skulle jag gå till en hudterapeut för att göra en kur i microneedling, som kommer ha en mycket positivt inverkan på din hudstruktur. Framförallt kan en hudterapeut titta och känna på din hud och ge dig fler tips. Men porer har vi alla och dom kan inte försvinna, bara göras lite mindre synliga. Lycka till!

      Om du är kvinna vill jag verkligen rekommendera Yasmin 28 p-piller. Jag hade precis som du, blev porslinsslät i huden efter två veckors användning. Är känt att det är en vanlig bi-effekt.
      Har ätit dessa piller bekymmersfritt i snart 10 år.

    Hur är man funtad egentligen?
    Jag lämnade min hund på ett hundpensionat, trevligt sådant . Har haft hunden där förut.
    Min är inte kastrerad.
    Idag när jag hämtade honom visar det sig att han har parat sig med en inlämnad tik som löper. Tikens ägare har inte talat om för pensionat ägaren att hon, tiken, löper.Ett av pensionatets regler är att inte ta emot löpande tikar. Och nu får ägaren för sig att jag ska stå för eventuella valpar. Eller om hon väljer att ta abortspruta på henne. Jag och pensionat ägaren anser att hon får skylla sig själv som lämnar en tik som löper.
    Ett av pensionatets regler är att inte ta emot löpande tikar. Jävla människa blir så förbannad på oansvariga hundägare.
    Så nu har jag skrivit av mig.

      Men vilken jäkla stil alltså. Lite får man ta ansvar om man lämnar in sin tik som löper. Det är detta jag även menar när det kommer till människor som skaffar husdjur men inte kan ta hand om dom ordentligt i en kommentar längre ner. Fyfan.

      Om du inte använder din hund till avel så kastrerar din hund.

        Varför skulle hen det? Onödigt med någon sorts ingrepp på en frisk hund.

        Varför ska jag kastrera min hund? Han mår inte dåligt och dreglar efter löptikar. Men det är klart som fasen att han sätter på en villig löptik om hon ställer upp sig.
        Det är pensionatets regler som gäller och det är tikägaren som gjort fel.

      Hon visste säkert om reglerna före hon lämnade sin hund där, då kan hon inte vara sur och kräva dig på pengar för att hon varit dum i huvudet heller.
      Nej, skit i henne. Vad ska hon göra liksom, stämma dig för att HON lämnat sin löpande tik på ett hundpensionat?

      Varför är din hund okastrerad?

        Eh, varför inte? Är ju inte så att man måste kastrera sin hanhund. Vi har en hane och har inga planer på att kastrera honom om det inte är av medicinska skäl, är inte bra positivt med en kastrering!

          Hunden mår bättre av det.

            Konstigt, veterinären jag frågade sa att det var dumheter att göra ett sådant ingrepp på min hund, när han inte behövde det. Och vad jag förstått mår min hund ganska bra, trots testiklar.

              ”veterinären”.

            Mår hunden bättre av kastrering eller utan? Blev förvirrad. (Obs har ej hund själv).

              Med.

                Det beror på hunden.

            Men är det verkligen så? Har inte hund själv så jag vet inte.
            Har två katter däremot som jag steriliserat, då jag förstått att de verkligen kan må dåligt av att löpa utan att de får gå ut och ligga. ?

              Det är helt upp till hunden. Ibland kan det hjälpa en hund som mår dåligt när tikar löper, men det kan ändra på annat. Ändrad personlighet som aggression eller osäkerhet, försämrad pälskvalitet, ändrad dynamik med andra hundar etc. I de flesta fall är träning att föredra över kastrering. Generellt sätt ska en inte göra ingrepp på en annars frisk hund, alltid risker att söva och operera en hund.

              Gäller inte det alla djur

            Trovärdigt att du lämnar källor som backar ditt tvärsäkra påstående.

            Äh, skitsnack! Min hund mår prima!

            Nej, en hanhund mår inte bättre av att kastreras. Man tar bort stress som kan förekomma när tikar löper i området, det är allt. Snarare så att det är vissa ägare som mår bättre av att ha en kastrerad hanhund för att slippa revirmarkerande osv. Men hunden mår inte bättre.

            Har hunden andra beteendeproblem finns stor risk att de är kvar även efter kastrering. Osäkra hundar kan bli ännu mer osäkra efter kastrering. Två av de mest hanhundsilskna hundar vi känner är båda kastrerade hanhundar. Jag tror att det handlar om att de blivit ännu mer osäkra.

    Laserturken är fortfarande lika roligt. https://youtu.be/esVuKP7k974

      Jag gillar jätte-brottar-Lena:

      https://www.bitchute.com/video/tkOfNsp0iZw/

        Tack! Shit vad jag skrattar!

          Här har du en till, klassiker:

          https://www.youtube.com/watch?v=fgdfcKtRQW8

    Blir så irriterad på människor som skaffar husdjur t.ex. katter men inte kan ta hand om dom. Seriöst, vad är det för fel på folk? De sprutas vatten på sina katter för att lära dom att ”uppföra” sig. Wtf? Kanske inte så konstigt att djuren rymmer så fort de får chansen för att de blir behandlade som skit. Skulle man göra så mot sina barn så hade man blivit anmäld för barnmisshandel, men djur går bra. Då kan man lika gärna inte skaffa sig djur om man inte kan ta hand om dom.

      Chilla bruden. Varken djur eller barn dör av att du sprutar vatten på dem.

        Det går jättebra att lära sina djur att bete sig utan att göra de rädda. Gjorde så med min katt, testa vetja.

          Själv häller jag hinkar med vatten på mina djur. Plaskar så lustigt under fötterna sen. 🙂

          Ja alltså man behöver ju inte ta duschen och spraya dom helt genomblöta heller.. Men några droppar vatten, kom igen. Mina katter blir inte ”rädda” av det, de hoppar ner från bordet och sen börjar de tvätta sig medans de stirrar på mig med en dödsblick bara. Och det har gett resultat, nu räcker det oftast med att man säger ”Ner” så hoppar dom ner.

      Jag brukar skvätta lite vatten på mina katter om de t.ex promenerar på diskbänken eller köksbordet. De har en stor lägenhet att springa omkring i, så jag tycker inte att det är hemskt av mig att försöka lära dem att de inte får vara på 2 ställen.

        Hur länge har du haft dina katter?

          Den ena i 6 år, andra i 2 år.

      Jag brukar klä ut mig till en vattenballong och jaga dem. Funkar!

        Bättre att klä ut sig till en vattensäng. Funkar varje gång, även mot fula grannar!

      Fast du kan ju inte jämföra barn och husdjur… en fågel stänger du in i en bur, ett barn stänger du inte in i en bur. En häst har betsel i munnen, inte ok på barn. Dressera husdjur, inte dressera barn.
      Sen ska du aldrig bestraffa varken barn eller djur med våld!

        Säger du ja..

        Ja, du kanske förstår varför det är så hemskt då och visar bara hur människan behandlar djur. För min del kan de börja behandla barn på samma sätt. På med betsel och in på experiment

      Va? Jag har alltid en vattenpistol laddad i handen hemma, såfort barnen bråkar eller inte lyssnar skjuter jag dom i ansiktet med vattenpistolen. Funkar helt okej.

        Tack för tipset!!!! ???

    Hur länge låter ni ris stå framme?
    Hur länge har ni det max i kylen innan ni anser det dåligt?
    Läst att man kan ha det EN dag. Stämmer det verkligen?

      Jag har haft ris framme i typ 4 timmar och ätit av det i 3 dagar. Dock under sommaren så försöker jag få in det i kylen så fort som möjligt.

      Framme: tills det kallnat. I kylen: max 4-5 dagar. I frysen: foreverandever

    Vi flyttade nyligen till Lund och vill nu köpa en bostadsrätt nånstans i närheten till stan. Har ni lite tips? Vi funderar på Södra Sandby….
    bra skola är det viktigaste!!!!

      Södra Bärrlinge. Lätt.

      Södra sandby, Flyinge, Harlösa. Eller Dalby, Genarp kanske?

        Kaninlösa är finare.

      Sandby är en håla där ”allt var bättre förr”, iallafall enligt invånarna. Vill ni att ungarna ska börja supa i tidig ålder så flytta dit.

        Det vill vi verkligen inte, men vad ska man välja istället? Dom lägenheterna som är intressanta för vår del ligger i södra Sandby, lomma och östra/västra Lund. Vi letar efter en bra skola med internationell miljö (min man kommer från Tyskland, och det verkar vara ett problem på den skolan sonen går idag)

          Vill ni ha det ”internationellt” så hade jag satsar på någon av skolorna i Lund. Både Norra Fäladen och Östra Torn var relativt uppblandat när jag växte upp där. Småorterna runt om är rätt homogent svenska. Sen är såklart kruxet att det är dyrare att köpa bostad i Lund än runt om..

            Tänk på att ju mindre ort desto större ”problem” har folk med det utländska/annorlunda. Eller ja, det gäller iallafall för Sandby. ?

          Kommer från Lund, skulle inte flyttat till någon av orterna runt omkring. väldigt homogent som en skrev och vissa orter är ganska rasistiska.

      Veberöd kanske?

        Men skiljer sig verkligen veberöd ngt från s Sandby, förutom att det ligger längre bort?

          Jag är uppväxt i Lund, har och haft många kompisar från orterna runt om samt jobbat några år i S Sandby. Skulle generellt (obs! generellt, ”inte alla” osv.) säga att orterna öster och norr om Lund alla har mer håla-karaktär. Det finns såklart både bra och dåliga saker med det, bra är ju att alla känner alla och man har koll på varandra och varandras barn, dåligt är att det är svårare att sticka ut på något sätt, tex vara utländsk, gay, allmänt annorlunda stil osv. Det är kort sagt rätt bonniga hålor som ligger på landet och inte påverkats så mycket av närheten till Lund och universitetet. Tänk Fucking Åmål.
          Sen nämner du Lomma. Jag har noll koll på Lomma nu för tiden men när jag växte upp (alltså ca 30 år sedan) var Lomma ”rikemansort”, folk med pengar bodde där och det var lite status. Lomma var för oss i Lund vad Lidingö verkar vara för Stockholm. Dom sägs ha väldigt bra skolor där, tror dom ligger i topp 3 i Sverige som skolkommun. Men har alltså i övrigt ingen koll på hur Lomma är idag, tror det byggts rätt mycket nya bostadsrätter där som är rimliga i pris? Men har ni råd med Lomma så borde ni väl kunna ha råd med Lund också? Det finns många trevliga bostadsområden som passar barnfamiljer, tex östra torn, Linero, norra fäladen, gunnesbo.
          Var bor ni nu? Och vad är det för problem skolan har med det tyska? Är det hemspråk som är problem?

      Ni kanske är intresserade av BML, eller vad den heter. Internationell montessoriskola i Lund.

        Väldigt intresserade, men tyvärr rätt svårt att få en plats. Ringt flera ggr och barnet står i kön sen 2 år tillbaka.

          Många av de vanliga skolorna i Lund är ganska internationella, under min uppväxt hade vi både gästforskarbarn som gick några år hos oss och flera av oss lundensare var iväg något år när våra föräldrar var på utlandsvistelse.

    Träffade för över 2 år sedan en kille, en typisk fuckboy, men jävlar vad han fick mig känna saker jag aldrig känt! Han backade efter några ”dejter” ville ta de lugnt som han sa det. Jag jagar ingen, faktum är att jag har läskigt lätt för att släppa taget om folk. Så jag släppte. Men han fortsatte höra av sig, och i 2 års tid har vi haft i princip daglig kontakt (alltid på hans initiativ, har aldrig hört av mig till honom) men det va ungefär höjdpunkten på dagen, när de plinga till och jag såg hans namn. För några veckor sen skrev han mitt i natten och ville att jag skulle komma, något hade hänt och han ville ha mig där. Jag kunde inte då jag skulle upp och jobba tidigt dagen efter och efter det slutade han höra av sig. I vanlig ordning så släppte jag det. Men idag från ingenstans tänkte jag på honom och det högg till i hjärtat, tårarna börja trycka och jag kände bara fan fan faaaan i helvete och ville bara skrika rakt ut. För sanningen är den, att allt jag vill är att han vill ha mig. Eller ? Eller är jag förtjust i tanken? Spänningen? Han är så sjukt svår. På ett mystiskt, charmigt sätt. Jag blir galen på mig själv. Men de han fått mig att känna, jag vill inte släppa det. Hintar jag det minsta om att jag känner något för honom så springer han åt andra hållet… Men sen dyker han upp där igen, oanmäld, och bara rör upp alla jävla känslor igen. Om och om igen.

      Run forest run.

      Jag hade nog hört av mig och undrar hur det var med honom. Han har ju ändå skrivit varje dag i två år utan att få nåt (nåt som i sex alltså) för det. Hade han varit random fuckboy hade han väl gett upp efter en vecka eller nåt? Så nåt mer måste det väl funnits för hans del för att han skulle fortsätta ha kontakt? Om du hör av dig och han beter sig dumt så sluta hellre ha kontakt helt, så du kommer över honom nån gång.

      Vart med om liknande. Men när allt kom till kritan, var det allt krångel som gjorde att jag fastnade för honom och inte han själv, för egentligen hade vi inte så mycket att prata om.

      WALLOFTEXT.

    Ingen nyårsdag att fira.

      Nej det är ju inte nyår idag. Lite synd, raketer hade varit gött att glo på om några timmar.

      Inga chokladtäckta hjärtan att ge bort

        Ingen vårdagsjämning.

      Små grodorna små grodorna är lustiga att se

        Små grodorna, små grodorna är lustiga att se.

          Små grodorna, små grodorna är lustiga att se

    Någon som kan rekommendera ett riktigt bra schampo som inte gör att håret blir fett dagen efter tvätt? Obs att jag tvättar håret endast 2 ggr i veckan och försöker dra ut på tvättarna så mycket som möjligt med torrschampo osv.

    Har testat allt från Maria Nila, redken, pureology, vichy, kevin muprhy, men inget funkar något vidare. Har dessutom torr och flagnig hårbotten på köpet, hjälp please

      Byt inte för ofta. Det stör hårbotten och fettbalansen. Välj ett shampoo och kör på det i minst 6månader.

      Kan ju vara torrschampot som bidrar till fett om du använder det ofta eller mycket samma dag. För de lägger sig med oljorna i hårbotten.

      Sedan så fick jag lära mig på frisörskola (endast med som stöd till en annan) att man inte bör borsta hårbotten. Alltså dra med borsten i hårbotten. För då drar man ner oljorna från hårbotten i stråna.

      Loreal (the gold/gula)

      Schamporvål! Köpte för ett tag sen på hälsokost, tog någon för torr och flagning hårbotten. Tvättar ur håret två gånger per dusch och sen behöver jag inte tvätta på flera dagar! Använd äppelcidervinäger om du tycker att det inte blir nog mjukt.

      Living Proof Perfect Hair Day. Silikonfritt, fokuserar på ren känsla, skonsamt, ger fukt.
      Kombinera med en balsamspray för extra fukt, använd inte torrschampo för ofta (och släng Batiste om det är den du kör på) och låt helt enkelt håret vänja sig.
      Lycka till!
      (Andra schampon som kan funka är Kerastase Specifique för fet botten med känsliga längder eller Neccin no 4)

      Hmmmm ok men finns det något torrschampo som inte pajar balansen i hårbotten? Har hittills kört på batiste

      Har gjort slut på en flaska i taget så har inte bytt superofta ändå, men det kanske ändå stör?

      Har funderar på att testa något helt sulfatfritt etc så kanske ska se över schampotvål, känns dock som håret kanske lätt blir mer fett?

      Har testat living proof volume schampot och tyckte det inte var något särskilt bra men kanske skiljer mycket från sort till sort…

      Tack alla!

      Urtekram!! Har räddat min psoriasishårbotten och flottiga hår

      Neccin från Grazette. Enda som funkar mot min torra och kliande hårbotten.

    Jag vill prata med någon. När man får säga orden högt och ”smaka på dem” så brukar det bli enklare att förstå vad man går igenom, vilken bana man ska rikta sig åt osv.

    Men att just hitta någon att prata till, som lyssnar (behöver inte ge direkta svar), det är svårt.

    Arbetskamrater, kompisar och familj är stressade för sitt och har inte tid.

    En kurator eller liknande tycker jag är väldigt stelt. Inte för att vara sån ”men det blir dyrt också”. Har en rätt tight ekonomi överlag.

    Har försökt hitta någon visa nätet bara. Som kanske vill ses, prata av sig. Lite som folk gör på tinder när dem letar ligg. Men sen kom jag på att det är nog långsökt.

    Har därför försökt prata med mig själv. Där är jag idag. Jag vill prata med någon. Och det är just nu mig själv. Går inte så jättebra.

    Trevlig kväll!

      Låtsas att du är 14 och ring Bris. De lyssnar!

      Jag hade gärna pratat med dig men är lite för blyg tyvärr för att tro att nån vill prata med mig. Med det sagt vill jag säga att psykolog inte behöver kosta skjortan. I alla fall i Stockholm kan man få 10 samtal via VC för runt 100lappen.

      Har du provat att gå till kyrkan? Man kan boka tid och prata med en diakon eller präst över en kaffe om man vill. Och nej man måste inte vara kristen eller samtala om gud alls. Men dom lyssnar och kostar ingenting heller!

      Prata ut med din skapare, den enda som kan fixa dina problem ändå.

      Jag brukade alltid bli mina vänner psykolog. Nu pga livet så pratar vi nästan aldrig. Vill du prata så finns jag.! Ibland kan det vara skönt att prata med någon som finns helt utanför sin egen krets. Få helt nya ögon på sitt liv. Vill du så skriv gärna din mail så mailar jag dig imorgon. Vill du vara anonym så fixa en ny mail. Jag behöver inte veta vem jag pratar med, men kan jag hjälpa dig så gör jag gärna det.

    Nbarnet har nyss tappat sin första tand. Hur mycket borde tandfen ge för tanden? Fortfarande 10:-? 20:-? Mer för att det år första tanden?

      Fick en större sedel av pappa. Jag blev as sur. En guldpeng ska det vara.

        Ok vad bra! Så var det när jag var liten också, undrade mest om det har förändrats något de sista 20 åren då 10:- då var mycket mer än 10:- idag. Men samtidigt så är barnet bara 6 år så det är ju ändå mycket för barnet 🙂

          Har inte med värdet att göra, är själva grejen att det är just en guldpeng. ? Troligen film /böcker som nämner det eftersom alla ungar verkar vilja ha just det?

      Tänker likadant, att det viktiga är att det är en guldpeng. ?

      Guldpeng!?

    Varning för ytligt inlägg: vill unna mig en klassisk märkesväska, en liten när man t.ex. går ut och äter osv. Vill att den är svart, gulddetaljer och kedja istället för band. En väska som både ska gå att ha crossbody men också dubbla och ha under armen. Har ni något tips?

    Märken jag har funderat på är Valentino, Rockstud eller Va va boom. Annars YSL eller Bottega veneta. Mottar gärna tips och rekommendationer 😀

      Har en svart ysl college mattelasse i storlek large. Älskar den. Men den finns i mindre storlekar med som perfekta för fest osv. Vill minnas att min i strl large kostade strax över 20k.

      Spontant Mulberry Lily! Annars sett det du beskriver från Gucci.

      Chanel wallet on chain! Klassisk, elegant, bra kvalité. Perfekt i storlek för kvällen. Har inbyggd korthållare så man behöver ingen plånbok och har ett fack med dragkedja där man kan ha sedlar/mynt om man vill ha det. Nackdelen är väl priset, ca. 22000 kr.

        Perfekt om man bara tar med sig sina kort typ.

          Nja, tycker jag får plats med det mesta som jag behöver för en kväll på stan. Mobil, nycklar, kort, tamponger, läppglans etc.

      YSL har en crossbody jag funderar lite på. Modellen heter Lou mini. Den är ju dock ganska liten, vet inte vilken storlek du tänker dig. Älskar kombon svart med gulddetaljer överlag ?

    Någon som gjort tar through eller botox i pannan i Stockholm på något ställe ni rekommenderar? Vad kostar det och hur ofta gör ni? Tack 🙂

    Tips på bra värmeskydd då man plattar håret? Får gärna vara Max 100ml för att kunna ta den med på resa.

      Smör funkar. ??

        De flesta större märken har nog förpackningar i travel size ?
        Living proof och Lanza kan vara värt att kolla på t e x ?

          Allt utom living proof! Kerastase, redken är säkra kort. Även lanza.

        +1 på den!

    Puss!

      Äckligt.

        vadå, rädd för baciller?

      Har herpes blåsa. Puss puss! ?

        Jag har min mans herpesblåsa på musen. Puss tbax.

    Har någon erfarenhet av att köpa hund medan man studerar? Hur funkade det? / Student så gärna skulle vilja adoptera hund…

      Jag är student, och adopterade en äldre hund. Funkat bra för oss båda. Är på universitetet ca 2 timmar om dagen.

      Tänk på när du inte är student längre och börjar jobba. Så du har en lösning för framtiden .

      Matten gick bra, men är som att min hund inte vill läsa Historia. 🙁 Vet inte hur jag ska få den att plugga bättre.

        Göteborgare?

      Det funkar absolut att ha hund samtidigt som du studerar! Dock förutsatt att det är ett program utan alltför mycket schemalagt tid tänker jag (om du inte har råd med hunddagis). Jag skulle dock råda dig att tänka över om du har råd med hund samtidigt som du studerar. En av mina kompisar var tvungen att bekosta en större operation på sin hund under tiden hon pluggade, och hennes ekonomi kraschade totalt efter det. Hon hade jättesvårt att betala av operationen och samtidigt ha råd med hyra och mat och endast ha csn som inkomst.

      Var försiktig med vad för hund du adopterar, vissa är större ”projekt” som en student inte har tid eller råd med! Vi valde valp, mkt tid i början men nu är det en solid hund som vi kan lita på. Min vän som pluggade och adopterade hund åkte på en som aldrig kunde vara själv då hon blev så stressad att hon åt sopor och kissade inne, det höll inte. Så tillåt dig själv att vara ”kräsen” och var REALISTISK.

    Du kanske vet varför bloggportalen slutar helt plötsligt att räkna all statistik. Fast allting är rätt inlagt med koden och Google analytisk visar på en mycket högre statistik.

    Blev dumpad i juni från ingenstans, av en kille jag träffade i ett halv år. Jag kan inte komma över honom, tänker på honom hela tiden.
    När jag och mitt ex gjorde slut efter tre år var jag ledsen i några månader men sen släppte det. HUR ska jag kunna gå vidare? Snälla hjälp.

      kan bara säga att du är INTE ensam. <3

    Är det någon annan som fått pmds efter abort? Fick nyligen premalex och har fått tillbaka livet känns det som, men är livrädd för att jag kommer tvingas fortsätta med medicinen (som har mycket biverkningar) om inte pmds:en försvinner

    Till er som är konflikträdda. Varför tror ni att ni är det och hur reagerar ni i en konfliktsituation i olika sammanhang typ i relationer och sånt.

      Troligtvis är jag konflikträdd pga uppväxt med psykiskt sjuk syster som startade hemska bråk med alla i hennes närhet. Hon fick typ en kick av att skrika och slåss, och man visste aldrig vad som skulle utlösa det. Jag blir skakig i benen, illamående, lös i magen och darrig på rösten så fort jag hamnar i minsta konflikt. Och jag är 46 år nu…

    JULKLAPPAR

    Hej!
    Jag och min man väntar vårt första barn vid årsskiftet, och han har nämnt att han skulle vilja ha ett par skinnhandskar innan dess. Jag tänkte därför köpa honom ett par riktigt snygga skinnhandskar och mössa i julklapp – känns som att han kommer blir glad + lätt att julrimma på barnvagnspromenader i kyla också :’)

    MEN – vad finns det för snygga skinnhandskar och mössor för herrar? Han klär sig klassiskt, oftast skinnskor, kostymbyxor, tjocktröja/skjorta, rock och handduk.

    Tack!

      Grattis

      Jag tycker Naturkompaniet har mycket fint, det jag har köpt därifrån har haft fin kvalitet också!

      Brothers har snygga handskar, mössor och halsdukar!

      Intressant val att toppa en så klassisk stil med handduk ?

        Det är väl för att det börjar bli lite sent men jag fick en väldigt rolig mental bild. ?

      Om du bor i Stockholm är stället du ska gå till Östermalms handskaffär, de har bästa servicen och stort utbud av kvalitetshandskar!

      Handskar från Hestra och en mössa från Soft goat kanske ?

      Arket.se har fina klassiska herrkläder.

      Helt oväntat har hm ett par skit snygga i äkta skinn.

    Hejj.

    Min mamma är så irriterande!! Jag är 35 år och får fortfarande helt sjuka pinsamhetskänslor inför henne! Hon är så jävla jobbig. Jag vill egentligen inte ha henne i mitt liv över huvudtaget, att umgås eller ens snacka i telefon med henne är så jobbigt. Hon är jätte självisk och pratar bara om sig själv och så har det alltid varit. Samtidigt vill jag ju inte vara taskig. Men det känns som detta äter upp mig långsamt inifrån. Jag känner mig som världens hemskaste människa som har dessa känslorna. Här om dan träffade vi på min chef på stan och jag trodde jag skulle dö.

      Det är likadant för mig. Jag fyller 40 om 2 år. Jag kan inte ta med mamma någonstans. Hon är så pinsam tyvärr. Jag försöker acceptera läget och sluta ta med henne. Jag kan ändå inte ändra på henne så jag pallar inte känna den där stressen mer. Jag ringer väldigt sällan också. Jag vill inte utsatta mig längre för alla irritationer så jag sparar hellre energin till något annat.

        Vad tråkigt.. Att det ska bli så. Man har ju bara en mamma. Jag blir så ledsen när jag hör mina vänner berätta om sina mammor, att de hittar på saker tillsammans, att de reser ihop och sånt. Skulle aldrig stå ut att resa med min mamma.

        Hej igen! Känner exakt igen mig. Ledsen att höra att du aldrig skulle resa med din mamma heller. Jag har pratat med en kurator och lärt mig att acceptera att hon är annorlunda. Det går inte att ändra på henne hur mycket man nu försöker. Hon vill alltid ha uppmärksamhet. Spelar ingen roll var vi är. Hon stör t ex andra som sitter vid restaurangbordet bredvid för hon känner att hon måste prata. Jag har slutat att gå på restaurang med henne för länge sedan 😉 Jag är lugnare nu och inte ledsen längre när jag som du hör mina vänners berättelser om deras shoppingresor med sina mammor. När jag var tonåring var jag alltid avundsjuk på mina vänner. Nu har jag en väldig enkel relation med min mamma. Vi pratar väder och barnbarn. Hon sårar mig inte längre. Hur går det för dig?

      Vad är det hon gör mer konkret som t.ex fick dig att skämmas inför din chef?

      Är i samma situation med min. Efter ett gräl förra året satte jag ner foten och vägrade kontakt med henne på 3 månader. Var seriöst de bästa månaderna i mitt liv. Nu har vi kontakt igen, man har ju bara en mamma… Men det sker på mina villkor.

    Finns det någon hundexpert här som kan hjälpa mig? Jag är desperat och vet inte vad jag ska göra. Jag har varit hos en veterinär och även hos en hundpsykolog som båda säger att jag ska ignorera hans beteende men det går inte. Jag kan inte ens gå ut med honom för han är helt hysterisk. Han får panik och är så stressad och det gör så ont i mig över att behöva se det här. Finns det hopp för honom eller är somna in den sista utvägen? Han är bara två år och det blir bara värre. Jag är så förtvivlad.

      Doggie-zen.se
      Jag hade en stressad (hysterisk vid vissa tillfällen) hund, där både han och jag fick lära oss att ta saker lugnt och belöna vid gott beteende och ignorera det dåliga. Exempelvis tyckte han att trappa till porten var skitläskig, men lugn träning i ca 2v slutade med att han kunde gå upp och ned.
      Med lugn träning menar jag: steg 1 lukta på nedersta trappsteget i ett par dagar, nästa steg kliva upp på nedersta steget och så vidare. Med tydlig och glad/överdriven beröm. Och rätt beröm, en del hundar vill ha kli bakom örat, en del en tennisboll och andra godis. Ta reda på det för då blir det lättare att belöna vid rätt beteende. Hoppas det blir bättre!

        Det är inte så enkelt. Han får en blackout och är inte kontaktbar över huvud taget. Det är som att något slår slint när han går utanför dörren och han bara försämras.

          När jag läser igenom resterande utav dina svar ser jag att jag inte ställde mer frågor för att kunna ge mer underlag från min vinkel. Och vi kanske har olika uppfattningar om betydelsen hysterisk. Kommentaren från Mandelon utvecklar det jag funderar på. Som hen säger sätt er ner någonstans och bara sitt, sedan öka och höja nivån. (Och på min erfarenhet, inte trösta hunden. Utan bara visa jag är med och jag är coollugn).
          Såg att du har fått bra och fina tips i övrigt, hoppas det vänder.

      Jag har mycket hundvana,har 3 st själv nu. Vilken ras är det? Min erfarenhet är att du kanske är osäker så det smittar? Ta kommandot,säg med stark basröst ”det går bra,sluta nu” osv…visa att du är en trygg ledare. Absolut inte lyfta upp eller trösta,då förstärks rädslan. Tyck inte synd om,det känner hunden. Ta korta turer i början,gå samma trygga sträcka…

        En lagotto. Jag har haft hund i 32 år och det här är min första hund med det här beteendet. Jag gör allt som finns men han blir bara sämre och allt mer håglös. Det är som världen bara försvinner framför hans ögon och att han sakta förgörs inombords.

        Jag daltade med min rädda hund och det hjälpte honom. Alla hundar behöver inte samma behandling, det beror på hur känslig eller ”mjuk” hunden i fråga är. Hunden känner inte av när du tycker synd (???) om den. Den är upptagen med att vara – no shit- rädd.

      Bukefalos hundforum är nog ett bättre ställe att fråga på, många här verkar ha rätt skum syn på hundar. Går dock inte att hjälpa med så lite info – vad är det för hund? Kommer det från ett trauma? Hur länge har du haft hunden? Hur länge har han betett sig så? Hur är han inne? Hur beter han sig när han har panik och är stressad? Är han stressad i några andra situationer, ex om du har gäster?

        Jo det är nog så. Får vända mig dit.

      Jag säger inte att du gör så men en sak jag ofta ser är att folk stressar upp en redan uppstressad hund. I sin iver att distrahera hunden tar man fram en boll, pinne eller leksak. Vilket är helt galet. En stressad hund behöver varva ner – inte varvas upp ytterligare.

      Försök ta reda på varför han är stressad (är han rädd för något? Vad? Har det hänt något ute tidigare?) och hjälpa hunden att varva ner. Sätt er någonstans (fel årstid, jag vet…) och bara sitt där. Tills hunden satt sig eller lagt sig och du ser att den börjar gå ner i varv. Då sitter ni kvar en lång stund till. Gör så varenda promenad. Även om det innebär att ni kommer att bli sittandes mer än vad ni går i början. Många hundar blir lugnade av att man sitter och stryker dem sakta över bröstet, lääänge. Vår nuvarande hund blir det.

      Men som sagt, börja med att ta reda på vad som stressar honom. Är det trafiken (= gå i skogen), andra hundar (= gå där det är så lite hundar som möjligt) osv.

        Han är extremt ljudkänslig. Om jag går ut med honom och någon plötsligt smäller i en dörr eller en buss kör förbi så blir han helt hysterisk och hässjar och drar hemåt. Jag kan inte sitta stilla med honom ens för han skakar i hela kroppen. Tog med honom till graven idag för lite miljöombyte och det var helt hopplöst. Han ylade och skällde hela tiden och var övernervös.

          Du har haft hundar över trettiotvå år? Luktar trollinon.

            Ja det har jag. Och jag är inget troll. Jag är ledsen och förtvivlad.

          Åhh stackaren!
          Har du kollat öronen hos veterinären så att det inte beror på öroninflammation eller spräckt trumhinna?
          Annars har han nog blivit skrämd rejält någon gång. Prata med veterinär om att testa Clomicalm samtidigt som ni övar varje dag. Receptfritt finns något som heter Adaptil, testa det först eller hör med veterinären vad de rekommenderar.

          Rekommenderar också beteendeträning hos någon hundexpert (kolla med Eva Bodfält. Har hon inte möjlighet kan hon nog rekommendera någon) .

          Hoppas ni grejar det! ❤️

            Jag använder Adaptil halsband och Zylkene som är en tablett som han äter men ingenting hjälper och jag är helt desperat. Går till en hundpsykolog (bor i Göteborg) men hen förstår inte allvaret utan viftar bort problemet. Ingen förstår och ingen vill lyssna och jag orkar inte längre! Hundpsykologen hade kunnat komma hit och sett min hund och hur hysteriskt rädd han är ute men nejdå. Bara massa jävla pengar ska de ha.

            Tack för alla tips ❤❤

              Kontakta Anna hjemroth som är djurtränare i Göteborg. Hon är bäst! Hoppas hon kan hjälpa dig!!

              Besök veterinären

                Läste du inte första kommentaren eller? Hen har ju varit hos veterinären….

              Eva Bodfäldt är en av Sveriges absolut främsta hundpsykologer med lång gedigen erfarenhet. Känd som både instruktör, föreläsare och författare. Hör av dig till henne!! Hon kan i sin tur hänvisa dig vidare om hon inte själv kan ta sig an dig och din hund.

          Låter som det är fel på synen? Min hund har nedsatt syn och blev skit rädd för ljud. Jag började öva på att ignorera ljud i en trygg miljö, med ett ”safespot”. Tappade kastruller hej vilt osv och ute gick vi bara skogsvägar sen när ljuden inte störde inomhus började vi gå bland människor, sen trafikerade vägar och nu ska vi snart testa tunnelbana ☺️

      Kolla in Dogs of Pegasus på facebook. Alexandra är grym!

        Kontakta Caroline Alupo! Hon är guld för beteenden och hundar som dessa. Hoppas det löser sig för er!

        Det ska jag tusen tack ❤

      Det finns en receptbelagd medicin som heter clomicalm som tar bort den yttersta stressnivån och dämpar oro. Jag testade den på min hund ett tag för att träna bort situationer när han gick upp i hög stress och blev i stort sett okontaktbar och jag tycker att den funkade bra. Den måste tas regelbundet ett tag för att ha effekt så ta kontakt med en veterinär och fråga om den. Hoppas att det löser sig ?

      Har du testar att gå med hunden i sele istället för halsband? Jag upplever vår hund lugnare då jag har ”kontrollen” på ett bättre sätt över hunden och han kan inte dra på samma sätt.

      Har du låtit någon annan gå ut med honom? Beter han sig likadant då?
      Hundar är extremt känsliga för hur ägaren är och känner av hur du är.
      Du kan omedvetet visa dig ängslig och ”rädd” och det snappar han upp.

      Så har du någon i din närhet som kan ta honom på promenad och lättare kan ignorera hans beteende så börja med det.

      Inte en lösning men kolla upp feromoner, kanske kan vara ett bra komplement till andra sätt att komma till rätta med bekymret. Viktigt bara att ge det en stund innan, har han redan börjat stressa upp sig innan det börjar ”verka” hjälper det inte.

    Idag fick jag reda på att jag klarade en tenta som jag gått och grämt mig över i två år (och därför skjutit upp att skriva den…) MEN nu är jag färdig och kan plocka ut min examen!

      Grattis!

      Grattis! ??

    Jag har överbehandlat min hud med peeling så har nu eksem på kinderna. Men resten av huden blir så fin. Hur ska jag tänka i framtiden? Vill kunna fortsätta med peeling men kanske får ta en mildare variant plus undvika kinderna?

      Jag kör skrubbhandskar i ansiktet fast inte så hårt.
      Toppen och hur billigt som helst! Lent och fint blir det också! ?

        Det tror jag tyvärr inte skulle vara så bra för min hud heller. Men tack för tips:)

          Jag vet, är nog lite för hårt för de flesta ?

      Ja undvik kinderna tills din hudbarriär är stärkt igen. Till resten av ansiktet: ingen mekanisk peeling. Satsa på en peeling med aha (skulle undvika the ordinary som många kör med, då den är ganska rivig).

        Eller pha om hyn är känslig

      Byt till en enzympeeling! Kan användas även på kinderna fastän de är känsliga.
      Att peela alltför ofta och för hårt med korn kan leda till couperosa och det är inte kul.

    Fan vad jag känner mig uttråkad idag!
    Hatar sådana dagar när man liksom inte känner sig som ett med kroppen utan istället har en skavande känsla. ?

      Samma här…så har jag haft diarré hela kvällen också.

        Jobbigt!

    Går ettan i gymnasiet. Har totalt tappat plugglusten. Vad göra?

      Bit ihop och kämpa på. Mycket svårt att få jobb utan gymnasium.
      Tänk att det snart är jullov!

      Hade gjort allt för att vara i din sits. Gå på gymnasiet igen och tagit andra beslut i livet. Andra beslut som hade gjort att man nu inte lever i totalt mörker. Jag är 27 år och vill inte leva mer, önskar så att jag var 16 år igen

        Men gumman!
        Jag skulle gärna byta och få vara 27 år igen!

    George Clooney på Tv1 just nu!
    Sjukt fin ändå! ?

    Jag är orolig.

    Om ett par veckor går skilsmässan igenom med en man jag fortfarande älskar, fast relationen var destruktiv och dysfunktionell sista åren. Jag behöver tid att läka och förmodligen terapi länge innan jag ens vågar träffa en man igen, något som känns motbjudande att bara skriva. Problemet är att jag är 33 år och har inga barn men en enorm barnlängtan!
    Hur ska jag kunna gå vidare, läka och må bra och sedan träffa en BRA man och hinna skaffa barn innan det är för sent?

    Jag är så rädd att bli utan barn, och rädd att nästa man ska vara likadan!

      Tänk att du har minst 7 år på dig att skaffa barn. Och du vill inte ha en dysfunktionell pappa till dina barn. Så ta tid på fig att läka, sen är jag övertygad om att du träffar en underbar man! Det händer ofta när man minst anar det.

        7 år… Det är lång tid, på gott och ont!
        Nej det vill jag såklart inte, utförde en abort i år pga av den anledningen. Nog därför det gör extra ont, och därför jag är så arg på min snart x-man.

          Jobbigt läge!
          Men tror ändå att de blir bättre när ni väl skilt er och du kan tänka på dig själv bara.
          Dessutom är du bara 33 år! ?

            Jag hoppas det! Känns som jag behöver tid för att låsa upp knutarna som gör att jag hamnar ”Samma” förhållande gång på gång, måste ju bryta cykeln.

            Tack för ditt pepp, så jädra skönt att höra saker från ett positivt håll när jag är i den där fasen att tycka synd om mig själv och bara de vad som kan gå illa… verkligen Tack!

              Så lite så!
              Lättare att se utifrån på problem än när man är mitt i dem själv. ?

      Inseminera dig?

        Det är min B-plan, om allt verkligen är kört i sluttampen.

        Jag drömmer om en familj, jag har aldrig haft lycklig ensam.

          Bara för att du inseminerar du betyder inte det att du inte kommer hitta en man senare 🙂 vänta typ 3 år med att inseminera dig så kanske du dessutom skulle hitta en man innan dess

      Skaffa barn på egen hand ❤
      Mannen/framtida pappan kan komma in i bilden senare.

    hjälp. jag går upp i vikt så lätt! har jojo bantat ganska mycket. liksom antingen nästan ätstörd eller åt andra hållet. under de senaste året har det varit mer hälsosamt, jag äter väldigt nyttigt men tillåter mig också kakor och pasta och dricka öl ibland. tränar 3 ggr i veckan. ändå går jag upp i vikt. har jag sabbat min ämnesomsättning?!!!!

      Nej, du underskattar bara hur mycket du egentligen äter. Några hundra kcal extra och that’s it

    Hej!

    Var nu snälla mot mig. Jag tvättar ansiktet med tvål och vatten… Några gånger i veckan även Acos spottless cleanser-nånting. Smörjer in varje kväll med Eucerin pH 5. Har tänkt länge att jag behöver få till en bättre hudvårdsrutin för att hålla huden glad och nöjd, börjar googla info men ger upp snabbt igen pga så sjukt myclet olika produkter och peeling och grejer! Någon som kan tipsa om vad som kan vara bra att börja använda, i vilken ordning, hur ofta etc etc?
    Gärna åt budgethållet. ??

      En tvätt, peeling och återfuktning kommer man oftast långt på 🙂 kolla in The Ordinary’s produkter samt biotherm.

    Jag fascineras alltid över vilka människor det finns i detta forum haha 
    Jävligt mkt bråk emellanåt bland samtliga.
    Åh va jag önskar att camcam skulle anordna en stor lokal med mingel så att vi alla kunde setts och pratat ut om allt skvaller! 
    Ett enda stort gäng med jävligt sköna (50/50) människor samlade??

      Tror det skulle bli en märklig fest! ?

    SM-guld!!! ??❤️??⚽

      Hur trött var jag…? ??
      ?❤️? Ska det ju såklart vara.

    Någon som fått en knäprotes inopererad? Fick domen i veckan och blev helt plötsligt väldigt gammal. Och lite lätt orolig för rehab etc. Finns självklart sånt som är mkt värre men just nu känns detta jobbigt för mig

    Hur inreder man ett avlång och smalt vardagsrum?? Ena änden står soffan och tv, i andra änden brukar man typ ha bord och stolar. Men om man nu inte vill ha bord och stolar? Vad har man då? Är ganska stor yta där

      Har aldrig haft bord och stolar i ett vardagsrum. Bokhylla?

    VAD JOBBAR NI MED OCH VAD TJÄNAR NI EFTER SKATT I MÅNADEN?

      Snaaaaaaark

      Jag jobbar med jobb och tjänar pengar efter skatt

    Jag tror inte på allergier, jag tror att 90% av dom som är ”allergiska” inte är det egentligen. Hemskt, jag vet. ? *inväntar kränkta ”allergiker” som ska tala om för mig att dom minsann är allergiska*

      ?

    Kommer Gardet att publicera något för sina sponsorer? Inget poddavsnitt på två månader. Ingen av de utlovade insändarna har publicerats. Ingen debattklubb. En ny artikel på hemsidan på tre veckor. Instagramsidan retweetar gamla amerikanska mems. Vad gör redaktionen?

      Tänkte på samma sak. Verkar i alla fall som om det börjar dala ganska rejält, de har tappat väldigt (!) många patreons. Och Cissi Wallin, hon har ju förlorat det allra mesta av sitt moraliska kapital, gjort sig totalt omöjlig att ha med i framtida projekt.

        Haveristerna har ett nytt avsnitt ute med hårda anklagelser mot henne. Frågan är om den kan styrka dem dock. Haveristerna kan vara ganska svajiga. Ska lyssna dock.

        Haveristernas nya avsnitt var bättre än väntat. Denna hade de många belägg mot CW. Hon verkar ha noll intresse och noll koll på pengar som hon samlar in till sina projekt. Hon slirar på sanningen hela tiden och ger motstridiga uppgifter. Hur någon kan donera pengar till Gardet är en gåta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.