ÖPPET SPÅR

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

775 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    cha

      Tja*

      cha

        Cha cha bloggen

          Åh vad hände med honom?

            Vem av dom alla?

            Han flyttade utomlands och började sälja sig

              Ja jag har också för mig det!

      Bästa smink tips för mogen och torr hy! Nu ska det börja sminkas här igen ??

        Tycker Revital lift red cream är bra underlag.

        så kul med smink, sminkar mig dagligen, har inga bra tips. Undrar lite varför du skall börja sminka dig igen, och varför du inte gjort det?

          Hej!
          Jag har alltid älskat smink som yngre, sen kom sjukdom med in i bilden. Nu när man äntligen har fått hoppet och styrkan tillbaks så vill jag se lite pigghet i speglen:).

            Så tråkigt att du blev sjuk, glad att du är på bättringsvägen, att du har fått hopp och styrka tillbaka. Att sminka sig , vara ren och fräsch , tror jag hjälper mycket. vilken ålder är du i?

            Ögonbryn! Gör mer än man tror, särskilt om man inte är 20 längre ?
            Om du kan (och vill förstås) se till att få brynen formade och färgade av ett proffs första gången.
            Hoppas du fortsätter må bättre?

        Rouge! Inte för mycket men jag tycker det gör så mycket med rosiga kinder, speciellt om man lagt bas/foundation. Använder ett från Too faced men med rouge tycker jag alla märken funkar typ lika bra.

      Kollade igenom kommentarerna på Bella inlägget. Nån som inte skulle våga säga ifrån sin arbetsgivare om de bad personen ljuga för kunder. Nån som sågar en person som aldrig blivit lurad utan haft bra koll på sina avtal. Folk som inte vågar vända sig till facket. Vad är det för jävla mesar här inne egentligen? Om folk är så konflikträdda så förstår jag helt plötsligt 90% av ”problemen” som skrivs i öppet spår.

        De anställda som ljög för Bellas skull är en del av att Bella kunnat fortsätta lura folk. ?

          Ja men vad gör man inte för att få jobba åt en influänser ?

        Vi är ju svenskar, 99% av oss är konflikträdda…

          Trist bli arbetslös… sen tror jag nog många sökte andra jobb under tiden, 10 slutade ju på kort tid? Säger du upp dig själv utan nytt jobb gå till blir det dyrt. Stolthet betalar tyvärr inte hyran

    Min bästa vän har ett dilemma och jag kan verkligen inte ge något ljus på saken, hoppas någon här kan.
    Hon skaffade en hund tillsammans med sin dåvarande partner.
    Min vän står som ägare, hon står på försäkringen och pengarna för hunden drogs från hennes konto.
    Tiden gick och hon och hennes flickvän gjorde slut. I samboavtalet har de skrivit att omvårdnad och kostnad ska delas lika. Det är allt.

    Nu till dilemmat. 9/10 gånger hon får tillbaka hunden är han tunnare och klorna ser inte ut ha klippts ordentligt. Dilemmat är att hon inte känner att hon litar på att flickvännen och nya partnern tar hand om hunden ordentligt men OCKSÅ att min vän vill flytta från staden där hon bor. Kan hon göra det? Hon kommer inte förhindra exet att hämta hunden om hon vill göra det för sin månad men min vän vill verkligen inte bo kvar i staden och vill flytta. Kan hon göra det eller kan exet polisanmäla?

    Hon och exet har inte så bra relation kan väl tilläggas…

      Kanske prova att prata med exet? Hon kanske inte är så intresserad av att ha hunden och tycker det är ok om hon flyttar med hunden?

        Nej varken min vän eller exet kommer ge upp hunden. Tro mig, jag har försökt lufta den idéen.

          Min kompis Dragan löser alla problem för 3000kr .

            Tror inte det är ett option att döda hunden.

              Kanske inte var hunden som syftades på? ?

                Min hunds veterinär heter dragan så det kan vara det hen syftade på

      Hur länge har exet hunden om den synbart hinner bli magrare?

        En månad.

      Sambolagen väger tyngre än att hunden är skriven på din vän tyvärr. Det din vän kan göra är att anmäla exet för vanvård av hunden och på så vis få hunden på heltid. Men det innebär ju en rättsprocess osv. Osäker vad som gäller flytten men jag tror inte det finns någon lag som säger att hon inte får flytta pga delad vårdnad av hund. Men som personen skrev ovan behöver din vän nog prata om situationen med exet.

        Sambolagen gäller inte djur endast bohag! Din vän kan ta hunden och flytta om hon står som ensam ägare

          Hon står som ensam ägare men nu kommit fram att handpenningen drogs från exets konto. Däremot tror jag att min vän har stått för de största kostnaderna då försäkringen varit dyrare än det som exet skulle stå för.

          Hon står som ensam ägare men nu kommit fram att handpenningen drogs från exets konto. Däremot tror jag att min vän har stått för de största kostnaderna då försäkringen varit dyrare än det som exet skulle stå för. Men de har delat på kostnader så antar att Samägandelagen går in då?

        Den som står som ägare på hunden äger ALL rätt till hunden. Hon kan faktiskt säga till sitt ex ”Det är min hund och hen ska bo hos mig. Tack och hej nästa tjej”

          Precis, det är en HUND. Ett husdjur, inte ett barn man måste ha delad vårdnad om. Fuck it, claim The dog.

      Hej, den som är registrerad ägare har rätt till hunden och bestämmer var den skall bo. En hund räknas inte som bohag utan som lös egendom och omfattas INTE som samboegendom och ska därför inte delas lika mellan parterna.
      Hoppas hunden mår bra❤️

        Är det sant? Även om den är inskriven i ett samboavtal? Får jag fråga vad din källa är så kan jag meddela min vän det :D?

          Det är korrekt att djur inte ingår i ett bohag. MEN om det är så att de betalade hunden gemensamt så kan man argumentera för att en andel faktiskt är exets.
          Det spelar ingen roll vilket konto som användes för att betala, är det så att exet förde över pengar till din kompis i samband med detta, pengar som de kommit överens om skulle användas för hunden, så kan det vara så att en andel av hunden tillfaller exet.

          Det man kan göra då är att försöka få exet att gå med på att bli utköpt. Annars är det nog tyvärr för din vän att bita i det sura äpplet och ge hunden till exet på heltid om det är så att denne vill flytta.

            Fast de har ju inte avtalat någonting om hur eller var hunden ska vara utan bara att dela omvårdnad och kostnader lika. Dvs tar hon hunden med sig så kommer hon ju inte hindra exet från att hämta den, bara att det blir längre bort.

              Tar hon hunden med sig så är det hon som måste se till att hunden kommer till exet.
              Det går liksom inte att flytta till en annan stad och säga att det är helt fritt att hämta jycken.

                Jo det går. Det är inte ett barn.

                  Klart att det går. Allt går, det går till och med att mörda någon. Men inte utan risk för en rättslig process.
                  Flyttar man till en annan stad har man inte gjort hunden tillgänglig för den andre parten. Och har då brutit mot en juridisk bindande uppgörelse

                    Men vad för juridisk uppgörelse hänvisar du till?

                      (Den som står som ägare äger hunden och bestämmer var den ska bo. Vill inte ägaren ha delad vårdnad med exet så bestämmer ägaren det själv)

                    Det finns ingen sådan. Person ett har köpt en hund, har alla papper med sitt namn på samt hundens namn. Person två råkar vara ihop med person ett. Men detta gör inte person två till ägare av hund. Person ett är fortfarande ägare och får göra vad hen behagar med sitt djur.

                      Det behöver inte vara så att den som står som ägare är den som får göra vad den vill. Om man köpt hunden gemensamt äger man den gemensamt och då måste den ena köpas ut först.

                      Nej man äger inte djur gemensamt. Den som står som ägare är den som äger djuret. Finns inga gråzoner som alla försöker få det till

                      Jo, det finns alltid gråzoner. Fråga vilken jurist som helst. Om det är så att båda har betalat hunden så är det båda som äger den.

          Varför betalar man inte en jurist och får ett korrekt juridiskt råd. Varför ställa en fråga till folk utan kunskap som bara tror en massa saker?

      Om du tycker att hunden blir vanskött eller far illa kan du göra en polisanmälan. Har också för mig att man kan anmäla vanvård av djur till länsstyrelsen. Googla så får du svar om detta. Om du rådfrågar en advokat/jurist får du hjälp vad ditt nästa steg bör bli. Många svarar på dessa frågor gratis, testa skicka ett kortfattat mejl om inte annat.
      Annars är min spontana tanke att ni enas om vem som ska ha hunden för alltid. Det är nog bäst för alla tre.

      Tur det inte är ett barn ni ”slåss” om.

        …men det ska till mer än att klorna inte verkar klippta (på 1 mån) och att hunden gått ner i vikt (har du vägt den före och efter? Är den kanske lite rund och du inte inser det?). Det finns alltid två sidor av saken

      Jag var i samma sits som din vän. Jag tog min hund och flyttade vid separation. Fick besked från skk att det är just därför man bara får ha EN ägare på en hund, för att det inte ska bli en vårdnadstvist. Jag var dock schysst och gav mitt ex hans pengar som han betalat för halva vovven.

        Alltså sorry men ”schysst”? Känns väl som att det är det enda rätta att göra om han betalat för hunden, det är inte direkt ”schysst” att ersätta någon för något den betalat ?

        Vet inte om jag ser det som schyst att ta hunden och betala igen pengarna om ditt ex fortfarande vill ha hunden? Inga pengar i världen skulle ersätta min hund!

          Det är ju inte din hund om du inte står som ägare. Tråkigt? Ja. Men sånt är livet när man separerar.

          Men då fick han ju pengar att kunna köpa en en. Tycker det va en bra deal. Fy fan för att ha delat vårdnad om en hund om man Separerat. Väldigt bra lösning att bara en får stånden ägare, så slipper man alla de problemen

        Men hade ditt ex betalat något för hunden? Gick den inte under samäganderätten då?

        Min vän och exet har ju delat vårdnaden nu i över ett år. Hon är lite orolig just för att det räknas som samäga.

          Man samäger inte en hund rent juridiskt. En står som ägare och den äger hunden. Sen kan den ägaren välja att ha någon delad-vårdnad-lösning av hunden men det är helt upp till ägaren. Juridiskt alltså.

        Du kan ha en registrerad delägare på en hund.

      Hon kan ta hunden om hon står som ägare. Brorsan satt i samma sits när han och ex gick isär, han kollade upp det och eftersom han är ägare så fick han ta hunden. Hon hade nada att komma med.

    Rosenlunds sjukhus affektiva mottagning… Någon som har erfarenheter därifrån? Vore lite roligt att jämföra då jag enbart har hört usla saker om stället, och min egen erfarenhet gränsar till en parodi.

      Ingen höjdare, efter att fått en neuropsykologisk diagnos av dem så var det första psykologen sa ”ja men du är felkopplad i hjärnan” det gjorde inte saken bättre för mig.

      Själv påminns jag om Isabella Löwengrip när jag nu såhär i efterhand tänker på stället. Det är som ett enda stort luftslott med folk som går runt och dricker kaffe och låtsasjobbarnär de egentligen inte gör någon som helst nytta över huvud taget mer än att slösa bort skattepengar.

      Jag har tre bekanta med erfarenhet från sjukhuset. Bekant nummer 1 och 2 gav mig tipset att fly från stället så fort jag bara kunde när de fick höra att jag skulle dit. Det sades att det gjorde mer skada än nytta. Bekant nummer 3 har anmält en läkare på sjukhuset sedan denne misskött sig ganska uppenbart, vilket fick som följd att min bekantes son tog livet av sig.

      Själv då? Jo, jag kommer dit i början av mars. Läkaren jag träffar, för övrigt samma läkare som blivit anmäld av bekant 3, ger mig medicin och säger att jag kommer må bra inom fyra dagar. Efter en vecka mår jag inte ett dugg bättre. Han blir mycket förvånad och ger mig ännu mer medicin och löftet om att jag inom två veckor kommer må bättre. Efter två veckor mår jag inte ett dugg bättre. Han blir ännu en gång mycket förvånad och ger mig ytterligare högre dos medicin och löftet om att jag inom två veckor kommer må bättre. Efter två veckor mår jag inte ett dugg bättre. Jag har däremot blivit torr i munnen, fått lågt blodtryck och svettas kopiöst. Läkaren blir förvånad över att jag inte mår bättre, men eftersom jag är så torr i munnen så har
      medicinen åtminstone effekt! Härligt. Vi kör på med det.

      Jag skickas nu på remiss till Globen istället. Efter två månader får jag veta att Globen inte vill ha med mig att göra, så jag skickas tillbaka till Rosenlund. Ytterligare en månad senare får jag träffa en ny läkare där. Han är inte lika positiv till mina bieffekter, men eftersom jag trots allt fått någon typ av effekt av medicinen får jag fortsätta ta den, även fast jag inte mår bättre. Någon typ av terapi som jag önskar är inte att tala om ännu, för det fungerar inte ifall man inte mår bra, men jag får i alla fall träffa en samtalskontakt som jag kan gå och prata lite med även om vi inte kan påbörja terapin.

      Vi snabbspolar lite. Det har nu gått ett halvår och Läkare 2 har slutat och jag kommer istället till en tredje. Han är ännu mer negativt inställd till de bieffekter jag fått, men tycker ändå jag borde fortsätta med medicinen trots att den bara gjort att jag mår lite sämre. Tillsammans med min samtalskontakt kommer han fram till att jag borde börja jobba igen. Den där terapin det talades om för flera månader sedan, den finns tydligen inte. Min samtalskontakt kan nämligen inte sådant. Han har istället träffat mig i några minuter åt gången och upprepat fantastiskt inspirerande fraser som ”det viktiga är att du mår bättre snart”, samt ”har du provat att till exempel grilla eller spela minigolf för att må bättre?”. Med honom blir det här luftslottet extra tydligt, för han har förstått att jag förstår att han inte gör någon som helst nytta alls. Det är som att vi leker en liten enkel lek där jag går och träffar honom för att han ska få fortsätta med sitt meningslösa låtsasjobb.

      I förra veckan skulle jag tillbaka till läkaren på återbesök. Det var i alla fall vad som hade sagts, men när jag kommer dit får jag bara prata med min samtalskontakt. Han frågar om jag börjat jobba än. Jag berättar att jag p.g.a. deras totala brist på någon tjänst att erbjuda över huvud taget flyttat över allt jag kan till andra vårdgivare. Tyvärr vill ingen ta över medicineringen, så därför behöver jag gå till Rosenlund ändå för att få nya recept utskrivna. Här visar det sig att jag tydligen skulle ha slutat med en av mina två mediciner för några veckor sedan. Synd bara att ingen sagt det till mig. Men det är ju lätt hänt liksom. Hur ska man komma ihåg att informera patienten om sådant som rör patienten?

      Så otroligt patetiskt uselt sjukhus. Skönt att jag på egen hand lyckats jobba mig fram till att må så bra att jag bara kan skratta åt eländet. Många har inte så tur.

        Vården är fantastisk!?‍♀️ Finns en mottagning som ligger i Skogskyrkogården och de hjälpte mig iallafall lite. Känns som att psykologen som jag hade visste vad hon gjorde. Kanske ett tips om du skulle orka med det igen?

        Håller tummarna för att det blir bättre snart❤

          Tipset ’Skogskyrkogården’ låter ändå brutalt i sammanhanget…

            Inte mitt fel att deras mottagning ligger planerad där?‍♀️

              Ja precis tänkte på det. Vågar man chansa. Äsch skämtar bara.

        Så himla tråkigt att elka med andras hälsa, vad ge en torr mun för effekt? hur mår du nu Viktor? Fick du en annan medicin eller gick du cold turkey?

          Torr mun innebär att man inte har saliv. Saliven har till uppgift att bland annat:
          smörja tänder och tandkött så att de inte torkar ut.
          fungera som buffert för att munnen oftast utsätts för syraattacker och behöver stabiliseras.
          hindra bakterier och virus från att tränga in i och skada kroppen.
          skölja bort matrester m m från tänderna.
          transportera smakämnen till smakcellerna i smaklökarna. Saliven löser smakämnet så att det kommer i kontakt med receptorerna på cellernas yta.
          påbörja nedbrytningen av maten.

          Muntorrhet innebär alltså att man får karies mycket lättare, inflammerat tandkött, dålig andedräkt, svampinfektioner, problem att prata och ordentligt, all mat blir i princip smaklös, allmän värk och obehag i munnen.

          Det är ganska viktigt att man tar muntorrhet på allvar och ser till att motverka det så mycket det går.

          Jag mår helt okej. Lite orolig för min sjuka katt bara. Äter fortfarande samma hemska medicin ?

        Min erfarenhet från nämda sjukhus, var 100 iktorevil med 2uttag och inte något återbesök. Men en telefontid med läkaren! Jag sökte hjälp på annat håll. Jag undrar hur många suicid dom har medverkat till!

        Kram till dig Viktor ❤️

      Kaos. De vill förskriva mediciner och har ingen vidare önskan att utreda problematiken. Upplevde inte ens att de kunde svara på mina medicinska frågor kring distinktion mellan diagnoser eller bieffekter av mediciner..

      Det var knappast läkande på något sätt. Hemsk tid i mitt liv faktiskt.

      Vetgirig som jag är måste jag fråga vad är en affektiv mottagning? Vad behandlar man där? Jag menar absolut inget illa om nån tror det ♡

        Depression och bipolär sjukdom till exempel.

        Depression och bipolär sjukdom

      Min vän går där och säger att hen inte hör så bra saker men trivs, har någon form av affektiv sjukdom och har gått där i flera år.

    Mumier är inlindade zombies

      Och ur är klockor

        en urfunktion kan vara ur-funktion

      Nej det är de inte.

        Jo det är dem, kolla på mumie filmer. Går runt precis som zombies men i lindor?

          Filmer?? Mumier är balsamerade och inlindade lik.

            https://www.imdb.com/title/tt0120616/ varsågod för en mumie (zombie) film 🙂

              Men vadå film? Mumier finns på riktigt, men de är inget annat än bevarade kroppar https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Mumie

                Men nu pratar vi inte om riktiga döda mumier, utan om film mumier. Eller tror du att zombies lallar runt om nätterna också??

                  Ursprungspåståendet sa inget om filmer.

                    Men tänk lite, zombies mumier. Tror du att zombies finns på riktigt?

                      Nej självklart inte, det har jag ju sagt hela tiden!

                      ? bästa tråden. Och ny insikt: mumier är fan inlindade zombies!!

                      Precis, linda av en mumie och BAM vi har en zombie! Ett lik som rör sig. Låter likadant och springer/hasar beroende på vilken typ av film det är?‍♀️

                  Ahaha! ??

      If a zombie bites you, you turn into a zombie. However, if a mummy bites you, all you turn into is some schmo with a mummy bite

        Men om man lindar av mumien och sen låter den bitas, och man samtidigt är mitt i en zombieapokalyps och då har även mumierna vaknat? (låter btw som en dålig b-film?)

    För ett tag sen skrev jag att jag skulle ta fram en bok istället för att läsa bloggar. Har gjort det då och då och snart har jag läst ut Steglitsan!

      Bra gjort! Ingen bok i min smak men det är alltid bra att läsa ”på riktigt” också och inte bara saker på internet.

      Vad tyckte du? Jag älskade den ?

        Extremt överskattad. Skräp.

          Oj, det var hårda ord! Varför tycker du så?

          Absolut inte! Kanske inte en bok i din smak men att kalla den för skräp är ju helt fel. Man får inget Pulitzerpris för en skräpbok.

          Jag älskar Steglitsan (rekommenderar att läsa på originalspråk). Har läst den 2 ggr, bättre andra gången eftersom man helst inte får ha bråttom. Charmen ligger ju i att den är långsam och målande. Tror också att boken är starkare för oss som har en väldigt nära relation till vår egen mamma? Det är enligt mig en väldigt ärlig och pricksäker beskrivning av sorg, längtan och kärlek iaf.

            Jag har läst den på svenska, men har faktiskt flera gånger hajat till över översättningen, skulle läst den på engelska kanske.

        Älskade den också. Även fast den kunde kortats ner på slutet ❤️

        Jag gillar den! Den har kickat igång min läslust! Nu ska jag läsa Egenmäktigt förfarande, och den är ju så kort så jag har Flyga drake och uppföljaren näst på tur sen. Pepp!

    Ärligt talat, tror ni att något stort (ännu större än hittills) kommer brisera gällande Isabella? Alltså en riktig bomb som bekräftas, inte hörsägen.

    Tänker typ polisutredning eller utredning via skatteverket, vårdnadstvist etc.

      Inte vårdnadstvist men ev Skatteverket.

        Jag har tänkt idag på det som hände för ett år sedan. Bella kände sig grundlurad av Hampus, för att han varit en bedragare, förlorat alla sina pengar, gjort halvt olagliga saker och inte riktigt var den han sa. Hon blev helt förstörd och rörde upp himmel och jord. Men är läget inte detsamma nu, fast hon är Hampus och Erik Isabella.

        Har vabbat ett barn som har velat sitta i mitt knä och se på barnteve hela dagen. Så har haft tid…

          Mycket bra poäng!

        Jag tror också att Skatteverket granskar henne och att hon får betala tillbaka en rejäl summa.. Hennes kris kan väl ha handlat om det. Isabella har blandat företagens ekonomi med sin egen, och kanske därför inte alls förstått hur det gick så fort för hennes bolag att gå nära konkurs? Skatteverket flåsar henne i nacken för att hon helt plötsligt blir förmånsbeskattad (rätta mig om det blir fel nu) och hon behöver snabbt både kapa privata kostnader men också få bolagen mot en bruklig nivå

      Kanske skatteverket. Hon borde inte ha rent mjöl i påsen avseende skatt.

      SvD ska tydligen sitta inne med fler och värre artiklar än det som redan kommit ut, så ja.

        Hur vet du det? Om vad?

          Det är ett troll på FB som påstår detta

            Vi får väl se…

              Haha, vi får väl det

        Yes!

    Har legat sjuk senaste dagarna och plöjt mig genom senaste säsongen av PH. Men alltså…

    1. Vad är det för fel på Marcelo och Jesper?
    2. Det måste ju vara uppgjort att Marcelo ska stå i final eller?

      Han spelar bra och tjejerna är som ”galna” efter honom. Jesper är bara en stor barnunge..en vidrig sådan.

        Ja tjejerna verkar ju tappa all sans när de träffar honom.

        Bra analys, exakt är det

      Marcellos stora problem är att han går loss på kvinnlig uppmärksamhet då det matar hans fattiga ego. På det så är han extremt konflikträdd. Därför uppstår detta kaos ständigt runt honom. Visst han är egoistisk men inte genuint elak. Då är både Josie och hans ex långt mycket oskönare och vidriga mot sin omgivning av det som syns i PH.

        Jag blir mest provocerad av att ingen av tjejerna kritiserar Marcelo och ställer honom mot väggen. I stället bråkar de med varandra, känner sig svikna av varandra, Camilla blir arg på Theo att han inte berättade tidigare att Marcelo låg med josie (Men berömmer Marcelo att han är ärlig om det efter att hon konfronterat honom)….osv osv. Han har verkligen alla tjejer runt lillfingret och kommer undan med exakt allt.

          De får verkligen skylla sig själva när de är så korkade.

        Jesper är bara patetisk. Skulle sätta den lilla dvärgen på plats så att det heter duga. Synd att alla verkar vara så menlösa och dansar efter hans pipa.

          Ja han är så fruktansvärt löjlig. Noll självinsikt. Verkar tro att han är guds gåva till mänskligheten. Han måste ju vara hemsk att ha i sin närhet.

      Jag har en teori om att produktionen har garanterat Marcelo en finalplats/vinst istället för en summa pengar (som alla ”gamla” deltagare får). Just för att det är så genomskinligt hur programmet är upplagt för att ge han en vinst.

        Ja så fort han eller Jesper riskerar att åka ut eller att deras pakt ska spricka så kommer en twist som gör att någon från andra sidan får lämna. Måste vara uppgjort.

      Tycker att Josie och Nina är 100 gånger värre än Marcelo. Herregud vad de beter sig

        Ja vad gör ens nina där?

          hela programmet blev megadeppigt när hon kom in. fast säsongen har varit otroligt seg, det har varit så jämt, ingen har ju haft nån chans mot marcelo och jeppe. plus alla tjejer bara lägger sig, vill bara ruska om dem!! tyckte förra säsongen var mycket roligare, inte så tydliga ”sidor”, starkare tjejer osv..

            Eller hur!? När hon kom in blev det bara ”bla bla jag kan inte komma över dig!! Kan vi åka heeeeem!!”

            Tänk om tjejerna bara gick ihop och spelade ut rövhålen Marcelo och Jesper? De sa ju även själva att roligaste kvällen var när de två var borta.

      Har hört att Marcelo tackade ja till PH på premisserna att han skulle stå i finalen.
      Sen om det är sant eller inte har jag ingen aning om.

    Har lite halvkass sömn, svårt att somna, vaknar ofta och/eller vaknar tidigt. Någon sommar tips på bra naturläkemedel för sömn? Vill ha personliga erfarenheter.

      Träning och att inte ha mobilen i sovrummet.

        Träning och extremt regelbundna sömnvanor funkade bra för mig.

      Jag gjorde också de i flera månader. Sen skaffade jag en häst och är ute 3-4h om dagen och sover som en stock numera. Bästa någonsin

        ’Skaffa häst’ är ju ändå bästa sömntipset!

          Stackars häst

          Förstår grejen men håller med om att det lät kul ?.

          Får väl köpa häst då, har vaknat EXAKT kl 03:55 varje natt i tre veckor nu. Börjar bli smått galen…

      Har provat några receptfria på apoteket men de har inte funkat på mig. Minns inte namnet på alla. Pascoflair (eller nåt sånt) var det senaste men den gjorde ingen skillnad.

      Jag har inte problem att jag ofta vaknar utan att jag har svårt att slappna av, komma till ro och somna.

        Propavan

          Låter som något på recept, eller?
          Mitt ex gav mig några av hans insomningstabletter som han fick på recept under hans depression. Sov som en riktig prinsessa alltså! Men jag orkar inte gå till läkare för att få egna.

            Orkar inte? Då borde du sova utmärkt utan receptbelagda läkemedel

              Tror du att man blir pigg och full av energi av sömnproblem?

            Skulle inte ta propavan, testade det två dygn, har nog resten av skiten kvar längst in i skåpet. Jag kunde inte vakna, hamnade i något som liknande sömnparalys. Mitt sinne skrek liksom ”vakna du drömmer, rör på dig, öppna ögonen” men kunde inte göra någonting och sen vakenhet blandat med drömmar och hallucinationer.
            En av de värsta upplevelser som jag varit med om.
            Om jag har problem att sova nu så tar jag något lugnande istället, som atarax eller lergigan, så jag kan slappna av och somna, ett lättare sömnstöd.

            Behöver jag sova, verkligen slå ut mig själv, tex pga migrän eller något, då tar jag två tabletter av tavegyl.
            Finns receptfritt på allergiavdelningen.

      Inte kaffe,choklad eller koffeindrycker efter kl 12 pådagen. Ingen mat efter 18-19 på kvällen.
      Magnesiumtabletter på kvällen.

      Regelbundenhet och 8 timmar! Läs boken Sömngåtan, där får du alla svar

        Den är så jävla bra!

      Prova ASMR triggers for sleep, youtube.

      Cbd olja! Sover som en stock

        Det ska min sambo köpa åt mig. Har varit skeptiskt men detta låter ju lovande ??

      Träning, träning, träning och mer träning.
      Ingen elektronik i sovrummet.
      Äta bra, vegetariskt (helst vegansk) mat.
      Ingen koffein, nikotin eller alkohol

        Tror du verkligen att kött gör att man sover sämre?? ?

          Det är fakta att kött är väldigt svårsmält för oss. Det är fullt av protein och fett som är svåra att bryta ner. Detta håller kroppen vaken eftersom den är upptagen med att smälta dem. Animalier orsakar obehag i magen, kramper och spasmer som hindrar från en bra sömn.

          Frukt och grönsaker gör dig dessutom mer återfuktad, vilket i sin tur höjer energinivåerna i kroppen. Växtbaserade livsmedel som bönor, kikärtor, linser, nötter och frön har en uppsättning med protein, fibrer och nyttiga fetter som inte kött har på samma sätt. Den växtbaserade uppsättningen stabiliserar blodsockret bättre, gör att du håller dig mätt längre, vilket gör att man inte åker berg och dalbana. Vilket gör att man sover bättre, ja. Det är fakta.

            Men lugna dig. Har du några vetenskapliga fakta på det du påstår? Nä trodde inte det. Hur tror du stenåldersmänniskan åt? Dom åt mycket kött, fisk och animaliskt fett (alltså lchf) och rörde på sig hela dagarna. Dagens människor är genetiskt likadana som dom på den tiden.

              Är du verkligen mottaglig för vetenskaplig fakta? Jag bara inte tror hur de åt på stenåldern, jag vet. Och de åt inte riktigt som du påstår att de gjorde. Men du får gärna visa mig vetenskapliga fakta på det.
              Innan du letar upp en vetenskaplig artikel om det så kan du läsa igenom det här: http://su.diva-portal.org/smash/get/diva2:189143/FULLTEXT01.pdf

              Fakta är att de inte alls åt ens i närheten så mycket kött som vi gör idag. Trots att de rörde på sig mer.
              Fakta på att kött är svårsmält hittar du här: https://www.healio.com/gastroenterology/intestinal-disorders/news/online/%7B827de4b4-724e-4988-a3e4-d29cce5d5c36%7D/diverticulitis-risk-lower-among-men-with-healthy-lifestyle?utm_source=TrendMD&utm_medium=cpc&utm_campaign=Healio__TrendMD_1
              Själva ursprungliga artikeln finns att läsa här: https://gut.bmj.com/content/67/3/466
              Om du känner att det är för avancerat så finns en svensk förkortad och lättläst version här: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/rott-kott-kan-bidra-till-tarmsjukdom

                Det är tydligen du som inte kan läsa. Från din artikel.

                ” They acknowledged that the study is limited by its observational design, and the reliance on self-reported questionnaire data.”

                SVT och du sprider desinformation och det är inte sant och också motbevisat.

                Rent kött i sig är inte farligt. Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.

                Det är tydligen du som inte kan läsa. Från din artikel.

                ” They acknowledged that the study is limited by its observational design, and the reliance on self-reported questionnaire data.”

                SVT och du sprider desinformation och det är inte sant och också motbevisat.

                Rent kött i sig är inte farligt. Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.

                  Med all respekt, men var är din fakta som bevisar motsatsen? Och var är fakta som bevisar att stenåldersmänniskan åt lchf?
                  Jag har inte någonstans hävdat att rött kött är farligt på något sätt. Men det är fakta att det är mycket mer svårsmält för oss än vad de flesta grönsaker är, det är fakta du kan hitta i 9ans biologibok, lika mycket fakta som evolutionen. Det betyder inte att det är farligare, men det betyder däremot att man sover sämre om man äter kött, eftersom kroppen inte kan gå till 100% i vila då den fortfarande håller på att smälta maten.

                  D skriver ”Det är vad du i övrigt äter och inte äter som är orsaken.”, Orsaken till vad? Är det precis allt annat än kött som är orsaken till sjukdomar? Var är din vetenskapliga fakta på det?

              Mitt långa svar fastnade i modd. Mitt korta svar blir: Ja, självklart har jag vetenskaplig fakta. Jag skulle vilja se din vetenskapliga fakta däremot som styrker det du säger.

              Haha, ’mycket kött’!
              Hade de grisfarm eller?

                Kött är bra. Det är den sjuka Greta och hennes följe som pratar skit. Sverige är ett pytteland och kan inte påverka ett bajs. Vänner flyg mycket och ät mycket kött helst varje dag. Kör bil om ni har råd! Byt ut klimatet mot gränslös invandring så har ni vårat problem, men det törs ingen säga.

                  Well that escalated fast ?

                    Från kött till invandring på 0.7 sekunder. Nytt rekord.

                      Från sömnproblem till kött till invandring på 0,8 sekunder.

              Vem vet hur dom sov ?

              Genetiskt lika ja, men vi lever inte likadant nu som då och har därför inte samma behov.

              Stenåldersmänniskor åt inte mycket kött och fisk. Med vänlig hälsning, arkeolog

                Och de levde i 20-40 år.

                De som levde längre hade bättre tillgång till mat från havet så som fisk och bodde i varmare klimat.

            Ät inget socker och spannmål, alltså gluten. Drick noll kaffe, svart te (grönt går bra) och energidricka på en vecka så sover man MYCKET bättre! Testa får du se

            ”Frukt gör dig mer återfuktad”. Tack, skrattade rakt ut! 🙂 Älskar korkad veganpropaganda.

          Veganer tror på så mycket konstigheter?

            Jag vet! Som att evolutionen, att jorden är rund och förintelsen bara är koncpirationsteorier!

              Ja typiskt veganer!

      Inte ha en snarkande sambo rummet.

      Ta 1mg (alltså högre dos än rek) av magnesium innan du lägger dig. Det låter som en enkel lösning men det hjälper faktiskt. Välj en sort som innehåller magnesiumcitrat.
      Sen håller jag med de andra, ingen mobil osv. Att ta en lång snabb promenad på ca 45 min eftermiddag kväll är också väldigt bra för sömnen och mycket annat. Låna en hund som sällskap ?

        Varning för lös mage vid stora mängder magnesium

          Det kan man ordna med en go kur järntabletter under samma period ?

        Jag får jobbiga mardrömmar av magnesium, funkar inget vidare för mig iaf ?

      Tyngdtäcke!

      Träning och ZMA

      Magnesium och Ashwagandha ??

      GABA och tyngdtäcke.

      ”Somna med Henrik” är en bra podd annars att somna in till. Så avslappnande!

        Somna till* kanske är mer korrekt ?

      Melatonin är receptfritt i Finland och det finns många svenskspråkiga hälsokostaffärer på nätet.

      CBD-olja!!

    Finns här någon som vill diskutera senaste avsnittet av Legacies? Jag säger bara: Hope. Andrea. Mikaelson! Jag var så överraskad och glad att hon äntligen blev ihågkommen som den hon är.

      Åh nej har missat nya avsnitten ? kommer inte ihåg så mycket av det heller för det tog ju sån jävla tid ?

    Känner mig nere ?

      ?

      Det kommer bli bättre ❤️

    Hur gör man när man sedan innan är deppig men en av ljusglimtarna är en viss person. träffat en person som man fått känslor för i några månader och det sen kommer fram till att hen börjat dejta en av mina vänner? Och dejten menar att vi bara umgås på vänskaplig basis.

    Båda vet om att jag är förkrossad men de vill fortsätta ses. Hur tar man sig ur ledsenheten och ensamheten? ?

      Fan vad taskig vän… ?

      Prata med din vän! Har du tidigare pratat om personen du träffat med din vän men denne ändå valt att börja dejta hen så tycker jag det är rätt ruttet gjort…

      Och upplever du att ni (du och personen du är intresserad av) enbart varit vänner eller har du fått andra vibbar?

      Kram!

        Har pratat med vännen men hen vill fortsätta träffa dejten ändå ?

        Och har fått helt andra vibbar då vi gjort saker jag tycker att vänner inte gör med varandra ?

      Man dumpar dom båda.

      Livet går vidare , och anklaga inte dem , man rår inte på sina känslor. Du hittar någon annan , fast det ser mörkt ut nu !

      Lägg inte din lycka i nån annans händer!
      Boka en resa och du kommer växa som person. Ja du ska resa ensam! singelresor.org har jag rest med och det har varit så jäkla bra. Jag har haft svinkul och fått nya vänner. Och nej jag är ingen supersocial outgoing person, tvärtom. Att utmana sig själv är den bästa vägen att växa som person.
      …och lägga gammal skit bakom sig.

    Ridsport är djurplågeri

      Din kommentar är människoplågeri

      Att ha djur överhuvudtaget är djurplågeri isåfall.

        Tror ni på allvar att hästar vill ha tunga människor sittandes på sina ryggar och bli tvingade att galoppera och hoppa runt i en hage?

          Har du varit nära en häst och i ett stall någongång? Jag tror faktiskt de flesta hästarna tycker om det.

            Det verkar jobbigt för dem att ha ett metallbetsel i munnen…

              Hackamore?

              Tror inte någon djur eller människa vill ha en metallbit i munnen…

          Du är en sån där flottig stadsbo med dålig hållning och hösnuva som aldrig varit i närheten av ett djur va?

            Du hade inget bättre argument?

              Det behövs inte. Du är en idiot.

                Det var inte jag som skrev att det var djurplågeri… Men tack ändå.

                  Tänk let it be å låt hen hålla på

          Man brukar väl inte rida i hagar?
          Mest i paddockar, ridhus och ute i naturen vad jag vet.

        Jag håller med, husdjur är en mycket märklig grej.

        Ja tex hund är så sjukt, gå runt på asfalt i koppel. Djurplågeri 100% det har jag alltid tyckt.

      Tönt

        Kul att ni blir så provocerade, om hästsport hade uppfunnits nu hade det aldrig blivit godkänt.

          Jag tänker samma om barn. Hade barn uppfunnits nu så hade det blivit förbjudit. Barn är väldigt skadliga för miljön

            När uppfanns barn då?

              Arkeologern är något osäkra men troligen startade det under den förklassiska Mayakulturen någon gång runt 1000-talet fKr.

            Du vet att du själv har varit ett barn va?

            Usch, barnfientligheten här inne är verkligen obehaglig.

              Brist på humor kan också ställa till det i ett kommentarsfält.

              Måste man gilla barn för att man själv varit barn? ?

        Oj känner du dig träffad?

      Jag är osäker på var jag själv står i den frågan.. finns bra poänger både för och emot.

      Men vad tycker du om andra typer av husdjur?

        Djur ska vara ute i naturen där de hör hemma 🙂

          ??‍♀️

          Alltså min hund ligger här med mig i soffan och sover/gosar och jag känner faktiskt att det är där i soffan och här hemma han hör hemma, han känns faktiskt väldigt nöjd med det, tror inte han hade uppskattat ett vilt liv i naturen..

            Min hund vill knappt gå ut när det regnar. Tror inte att han hade uppskattat ett vilt liv heller…

            Tror inte du heller tvingar hunden att ha något tungt på ryggen och springa omkring. Eller tvingas till att göra en massa konster. Det är en viss skillnad på att ha hund och tvinga hästar springa runt med vuxna människor på ryggarna.

              Fast läs kommentaren jag svarade på igen!
              Människan skrev: Djur ska vara ute i naturen där de hör hemma ?

              Min hund är ett djur!

      Jag har själv tävlingshästar, men kan hålla med om att det är djurplågeri med dåliga ryttare. Vuxna människor som sliter i munnen eller piskar och bankar med full kraft. Hatar det av hela mitt hjärta och önskar att det inte existerade ?

        Du är en del av problemet.

          Så alla som sköter sin hund exemplariskt är en del av problemet att folk misshandlar sina hundar? Nädu, vad andra människor gör och har för åsikter får stå för dem.

      Alltid kul med folk som tror att det går att få en 400 kg tävlingshäst att göra något den inte vill. Men jag förstår argumentet att det ju på ett sätt är ett utnyttjande av djur för eget nöje.

        Man ”lär” dem ju när de är små att göra som vi vill…

        Varför skulle inte det gå? Man får elefanter att uppträda på cirkus och späckhuggare att göra konster på sea world… handlar ju bara om vilka metoder man använder.

          Precis, det är ju ingen skillnad.

        400kg? En mager stackare…

      Fast nej. Besök ett (bra) stall själv och upplev det på plats istället för att vifta med pekpinnar på nätet.

        Besök ett bra cirkus med djur..det är ju samma sak! Bara det att det fortfarande är accepterat att plåga hästar men inte elefanter, kameler med mera…

          Man brukar få lära sig skillnaden mellan vilda och domesticerade djur på grundskolan.

            Kameler är ju lika domesticerade djur som hästar, endå är det djurplågeri att sätta sig på en kamel på semestern för en liten slant. Tycker inte det är djurplågeri att ha hästar, men varför ska man sitta på dom?

      Viss ridsport där hästar ses som maskiner tycker jag själv inte är helt rätt och där ryttaren bara bankar på och sliter i munnen odh tror att skarpare bett löser problemen. Personligen tycker jag att man ska försöka låta hästen leva så naturligt som möjligt och så bra som möjligt

        Travsport. Två vale

        Vadå skarpare? Ska det göra ont I munnen ? Usch och dessa människor kallar sig för djurvänner

          Newsflash – hästfolk är inte djurvänner 🙂

      Barn är grannplågeri

        Herregud JA!
        Speciellt när deras slappa föräldrar låter dem okynnesskrikandes härja runt på innegårdens lekplats hela dagarna.

          Jag tror jag smäller av! Helt galet att barn leker på lekplatser.

            Det är nästan som de tror att lekplatser är en plats för lek!

        Du vet att du själv har varit ett barn va?

        Usch, barnfientligheten här inne är verkligen obehaglig.

          Ääääsch, sluta uppröras av de här sk. barnhatare. Det är bara ett billigt trick för att skapa debatt. Skit i dem, låt dem hållas. De tycker att de är riktigt coola som ”vågar” säga att de hatar barn. So let them!

    Funderar på att starta en firma som enskild näringsidkare. Men förstår inte detta med att man inte får lyfta lön utan man gör istället ”egna uttag” och vinsten räknas som ens inkomst. Så oberoende hur mycket egna uttag man gör så skattar man alltså på hela vinsten. Men vad är då skatteprocenten? Är det likadan för alla enskilda näringsidkare eller är det ens privata skatteprocent man ska använda? ? Någon insatt som kan förklara detta med egna uttag och skatteprocenten på hela vinsten oberoende av uttag?

      Starta AB ist, Förutsatt att du gör en del i vinst så är det bäst att täcka upp vinsten med kostnader i EF, typ leasa bil eller vad som, för att på så sätt minska vinsten och därmed skatten. Hade startat AB om jag var du och hade möjlighet.

      Svårt att se att någon en fredagskväll skulle utreda en skattefråga…

        Alla jobbar inte mån-fre 9-17 🙂

      Låt oss säga att du fakturerar 125 000.
      Du har inga kostander. Annars drar du av dom också.
      25 000 är moms
      100 000 i vinst alltså.

      Då drar du av egen avgifter som motsvarar arbetsgivaravgifter mm i ett AB. De är typ 24 -28% beroende på din totala inkomst, rabatt mm.
      100 000- 24 000 = 76 000

      76 000 är din bruttolön som du betalar din vanliga skattesats på. Låt oss säga att du har 32 % =24 320

      Nettolön = 51 680 kr

        D: tack ❤️?

        Helsike vad lite pengar som blir över – verkar ju omöjligt att överleva som småföretagare i Sverige ?

          Ännu värre när du omsätter mycket pengar, du ska staten ha ÄNNU mer.
          Sverige gör absolut ingenting för att gynna entrepenörer.

            Och sen undrar dem varför alla stora företag flyttar.. bara skatten man betalar på personal och ännu mer ironiskt att betala skatt på sig själv är galet och sedan skatt på vint skatt på utdelning. Det är som att de vill att företag inte ska finnas.

              Verkligen, det är skatt på skatt på skatt. Konstigt att folk skattefifflar höger och vänster när det ser ut som det gör för företag i Sverige. OBSOBS stöttar inte sånt såklart men förstår verkligen dom

          Plus att det är väl inga 32% man betalar i skatt heller…

        Så hälften i skatt? Vilken sorg att vara företagare i Sverige. Många hade kunnat leva på sina småföretag utan att slita ut sig helt om staten inte skulle sno hälften av allt man tjänar. Usch.

          Sno?
          Företagaren kanske tycker det är nice att åka bil på en asfalterad väg, kunna ha sjukvård, eventuella barn i skolan och lite annat jox ?

            Lägg ner, det är stöld att ta HÄLFTEN av någons intjänade pengar. Det finns gränser. Att andra ska betala runt 30% medan egna företagare ska betala så mycket är inte ok. Och jag köper inte det där med ”50.000 är ju mycket ändå”, så om summan är någorlunda stor så har de rätt att bli bestulna på sitt? Nej. Det är småföretagare vi pratar om.

              Om man är anställd betalar ju arbetsgivaren skatter och sociala avgifter, som man aldrig ser.

            Det där argumentet är förlegat. Asfalterade vägar finns även i länder med långt mycket lägre skattesatser.

            Mmm..för skola och barnomsorg är ju SÅ bra i Sverige.. ett skämt är det och allt sparas in på barnen.. ??

              Mmm, och att sänka skatten lär ju göra det SÅ mycket bättre ??‍♀️

          Verkligen helt sjukt. Vad skulle hända om småföretagare inte fanns? Hela ekonomin ska gå under, och ändå så blir de rånade på halva månadens jobb. Det är galet.

        Är inte momsen på 25%?

    Mår så pissigt, både psykiskt och fysiskt. Vet att det kommer bli bättre men det är så TUNGT just nu. Ge mig era bästa tips på hur jag kan må lite bättre för stunden! Roliga bloggar, serier eller vad som helst!

      Food wishes på Youtube 🙂

      ASMR brukar hjälpa för mig. Eller se nån rolig serie som man fastnar helt i. Min favorit just nu är Extraordinary You.

      Kanske inte något du är intresserad av, men när jag är nere och vill kolla på något ”lätt” tittar jag på Jenna marbles hundvideor på youtube ❤️ Så mysiga och lättsamma. Hoppas du snart känner dig bättre!

      Vad gör dig glad? Så där så att du glömmer både tiden och dig själv? Det skall du göra!

      När jag mår dåligt kollar jag alltid på ”min” kattfamilj som finns på Youtube. SuriNoel heter dom. Vet inte om du är en kattmänniska men om du är så den verkligen att rekommendera.

      Vad skulle ni göra om ni vän 100k?

        Fan, hamna fel!

          Vän=vann ?‍♀️

        Resa!

      Träna. Funkar verkligen. Även om det känns tungt. Frisätt lite kroppsegna måbra hormoner.

      Har du kollat igenom alla ”den som skrattar förlorar”? Får iaf alltid mig på bättre humör:)

      MasterChef Australia 🙂 må bra och är hungrig efteråt. De är grymma 🙂

      Helt ärligt så tror jag inte man kan göra något kul när man är deprimerad för inget känns kul, sök vård och be om medicin, jag ser världen med nya ögon. Och är glad, äntligen.

    Vad är OT?!

      off topic

        Tack!

      Off

        Topic

      On Topic

        Tack!

        Haha, nä

        Nej det är OnT

          Nä, måste vara over the sea topic. Något som rör Los Americas alltså. Nä?

      Det kan också betyda ”opererande thetan” inom scientologin ??‍♂️

    Hur kan Bianca se så annorlunda ut jämfört med tidigare? Hon har ju gjort tt-behandling men ändrar det ens utseende så pass mycket?

      Vad är tt-behandling? Orkarnte googla

        Tear trough (filler läggs precis under ögonen)

      Hon har ju gjort fillers lite överallt i ansiktet

      Jag har verkligen funderat på samma sak. Något med tänderna också? Och runt munnen?

        Botox i läpparna

          Man har inte botox i läpparna eftersom det är nervgift och verkar genom att få muskler att sluta fungera.

            Jodå. Jag har i överläppens Läpplinje. Googla lipflip. Istället för fillers som jag tycker ser för ”gjort” ut.

              Lipflip gör ju så att munnen rör sig onaturligt.

                Inte alls. Då har du nog fått för mycket..

      Jag skulle gissa på tt, botox samt fillers.. När en gör fillers för att framhäva ”kindbenen”, sprutas ibland även fillers vid hakan för att få en ”naturligare linje” och ”balanserat ansikte”. Källa: en vän som arbetar på Ak och arbetar med fillers dagligen.

        Förtydligande: patienten/kunden väljer ofta att även spruta in fillers i hakan för att ”balansera upp” ansiktet.

        Det är ofattbart att vi unga tjejer börjar med botox i estetisk syfte vid den här åldern. Nu vet vi förvisso inte om Bianca Ingrosso har gjort botox men jag slås över hur många som gör botoxbehandlingar i förebyggande syfte. Jag är född 1994 och kan erkänna att jag någon gång tänkt tanken att börja med botox för att behålla min släta hy TILLS jag inser hur sjukt det faktiskt är. Samtidigt respekterar jag det fria valet (den fria viljan kan ju dock problematiseras).

          Jag är 31 och har helt slät hy utan botox. Solskydd ?

            Hur såg dina solvanor ut när du var några år yngre? Tänker på åren mellan 18-25 år 🙂 Har du alltid haft solkräm på dig och undvikit solen?

              Jag är suuperblek, så har aldrig kunnat pressa i solen, men hade helt klart lite annat förhållande till solning under till exempel tonåren. Ville så gärna bli brun som alla andra 🙁
              Nu är jag istället knastanten med spf 50, hatt och solglasögon 😛

            Samma här! Undvikit solen. Tror jag har legat och pressat totalt 14 dagar i mitt liv på en utlandsresa. Aldrig i Sverige. Skugga och solskydd, täckande kläder kör jag på.

            Samma här. Plus bra gener så klart.

          Botox räddar inte permanenta rynkor, det är liksom too late då. Därför är det helt rätt att börja med botox i ca 25 års ålder om man nu känner för det 🙂

      Ja. Hon är sannolikt gjort fler. Kanske brow lift. Hennes nasolabiala veck är inte lika markanta som tidigare. Läpparna är också fixade.

      Tyvärr ser hon äldre ut än sin mamma nu när hon är så stel i ansiktet.

    Ska på visning för en bostadsrätt för första gången. Några tips om vad jag bör fråga?

      Föreningens lån per kvm? (5.000 och under är bra, min förening har 400.)
      Planerade renoveringar?

      Fråga inga frågor – undersök det du vill veta i förväg! Informationen finns på hemsidorna.

      Läs på om föreningen!
      Hur stora lån? Kommer avgiften höjas?
      Kommer de renovera badrummens-stomme kommande året?

        Badrummens stomme?

      Om förra ägarna har gjort renoveringar, finns det kvitton från hantverkare etc. Kontrollera att t.ex. badrumsrenovering är ordentligt gjord och godkänt av föreningen. Kan bli dyrt annars om det skulle uppstå en vattenskada

      Undvik föreningar med få medlemmar. Jag har bara dåliga erfarenheter av det, blir ofta svårt att få rotation i styrelsen vilket i sin tur medför betongsmidiga förändringsprocesser om man skulle vilja ändra på något.

      Inga tips på vad du ska fråga, förutom de som redan skrivit om- föreningen (lån, renoveringar, stambyten, bra förvaltare osv) men tänk på att som köpare har man en undersökningsplikt som sträcker sig ganska långt. Ofta stannar folk på en visning 5-10 minuter (jobbar på mäklarfirma som koordinator/visningsvärd) och ögnar genom lgh och tycker det ser bra ut. Sen skriver man kontrakt och i regel ser man inte lgh igen förrän man flyttar in. Och då är det många som inte kommer ihåg hur lgh egentligen såg ut. Så titta på saker som är viktiga för dig, hur är förvaringen? Hur ser fast inredning ut? (ex, badrumsskåp, köksskåp, skafferi, städskåpet) passa på att mät utrymmen om det är viktigt att tex en köksmöbel ska få plats.

      Du har fått massa bra tips, men skulle också tipsa att ta bilder även med tex tumstock så du för en uppfattning kring storlek och utrymmen. Ofta är ju mäklarbilderna i bra vinklar och visar inte allt.
      Skulle också kolla om stora renoveringar planeras i föreningen framåt tex fönsterbyte, takbyte, fasadrenovering, och hur föreningen ska bekosta det (nya lån eller medel?).

      Anonym 20.34 här. Tack så jättemycket för era råd och tips! Är himla nervös över att jag ska missa någonting viktigt när jag är där. Men nu känns det som att jag har någorlunda koll i alla fall.

      Kolla allt alla skriver ovan men även saker du skulle störa dig på, typ om det tar lång tid att få varmvatten, kalla golv, drag från fönster, lyhört?

        Ja! Så bra tips! Håller med på alla punkter! Och en löjligt sak som jag stört mig på sen vi flyttat in – hur högt köksfläkten låter ? kanske inget som är avgörande precis men ändå. Vattengrejen dock skulle jag kolla noga – tryck i kran och hur snabbt skifte mellan kallt o varmt!

          Är det inte någon som tänker på att Fredrik virtanen faktiskt kan ha fått sitt liv förstört! FRÅGA. Tänk om Cissi har ljugit om våldtäkten? Någon annan som tänkt samma sak?

            På tal om köksfläkt eller hur tänkte du nu?

      Ta med en vän eller släkting på visningen. Innan du ger dig in i budgivning tycker jag också att du ska besöka området lägenheten ligger i lite olika tider på dygnet, för att få en känsla av hur det skulle vara att bo där. Du kan ju också kanske få en bild av den eventuella framtida grannar 🙂 Är du osäker på standarden och kvaliteten på kök och badrum, och det inte är brådska med budgivning, kan du ta dit en besiktningsman. Det kostar en del, men det kan vara värt det om det är osäkert om det måste göras stora, dyra renoveringar i lägenheten.
      Jag tycker också att om man är en seriös spekulant på lägenheten så kan man be att få se den en gång till. På booli.se kan du se vad lägenheter gått för i det området.
      Lycka till! /Malena

      Gå upp på vind och ner i källare. Viktigt att titta igenom hela huset och inte bara lägenheten. Speciellt viktigt att kontrollera vinden för ev läckor i taket om lägenheten ligger högst upp.

      Jag är ljudkänslig så kollar om det finns högljudda fläktar på gården tex – kan hända om de ligger en restaurang i huset eller nära. Sedan kollar jag också öster/väster. Gillar inte direkt sol in i sovrummet på morgonen.
      Tänk så här om du hittar nåt du inte gillar: Är det här något jag själv kan ändra på för en rimlig kostnad?

    Människan är jordens cancer.

      Minst sagt. Parasiter tyvärr ?

      Stämningen är fantastisk här ikväll!

        För vi människor ska ju alltid ha det så jäkla bekvämt o bra.

      Människan är ett virus. Antingen dödar vi vår värd eller så dödar värden oss. Enkel ekvation.

      Är inte cancer jordens cancer?

        Människa = Cancer

      I’m serious a cancer, when I say rythm is a dancer.

      Tycker du verkligen att alt skulle vara frid och fröjd utan människan? Tittar du på Wild life programmer ibland?

    Jag går på juristprogrammet och har prestationsångest. Ni som har tagit er igenom programmet, upplever ni att det var svårt att få jobb? Skriv gärna också vilket betygssnitt ni har

      Nä, inte det minsta. Sökte ett enda jobb, gick på intervju veckan efter och fick jobbet på plats. Skulle säga att typ 90 % av alla jag vet fick ett jobb innan de slutat programmet alt. senast typ en månad efter. Vet bara en som sökte i kanske ett halvår innan hon fick jobb som inkassohandläggare. Hon hade nästan B i alla ämnen. Jag hade 70 % AB och 30 % BA.

      Skulle inte heller säga att det är problem att få jobb men det kan va problem att få intressanta/kvalificerade/roliga jobb… Tipset är att sitta ting för att komma åt lite mer intressanta grejer. Hade ca 70%ba och 30%b och tyvärr måste jag säga att betygen verkar göra rätt stor skillnad på vilka jobb man kan få, så va beredd att sitta ting i mindre populär ort om du vill ta dig vidare utan toppenbetyg! Såklat inte facit men min upplevelse 🙂

      Det är INTE svårt att få jobb. Om du inte har toppenbetyg kanske det för självkänslans skull kan vara bra/kul att göra praktik under fördjupningsdelen och/eller uppsatspraktik för att få lite kött på benen? Men jobb kommer du få oavsett!

        Och ta hjälp med att utforma CV, personligt brev och öva intervjuer med kompisar!

    Så trött på min man som inte lyssnar på nåt man säger, sedan blir han arg när jag ”plötsligt” ryter till till honom när jag för 3 gången ber honom göra nåt/lyssna osv ? har försökt diskutera med honom men nej. Idag har vi bara stridit. Ibland funderar jag om det skulle vara lättast att skilja sig men jag älskar honom trots allt och livet utan honom skulle vara tråkigt!
    Tips hur man får mannen att lyssna bättre och hjälpa till med barnen (3stycken, 6,4,2)

      Parterapi!!!

      Vad är det han ska lyssna bättre på? Ger du honom tillsägelser typ ”dammsuga, plocka ur disken” och liknande? Eller berättar du vad för kul du gjort idag och han lyssnar inte?

        Allt, kan berätta nåt, fråga honom hur han mår, berättar nåt om barnen, barnen berättar nåt, ber honom hjälpa till med tex plocka ur diskmaskinen osv men nej.

      Sluta se det som att han ska ”hjälpa till” är ett bra första steg. Det är ert gemensamma hem och familj som ni båda ska få att fungera.

      Sen parterapi!!!

      Är du jag? Samma sits här och typ samma ålder på barnen. 3 st. Vi ska gå på parterapi snart…

        Hur har du fått med honom på parterapi? Jag har en tid pratat om det men nej, han ser inte varför vi skulle gå i sådant..

          Nu blev det tyvärr så att jag började må fysiskt dåligt efter all stress som hans likgiltighet orsakat. Efter några är med irritation och tårar regelbundet sa min kropp ifrån. Han såg hur förstörd jag var/är. Sedan vet jag inte än hur engagerad han kommer vara.

      Skilj dig så fort du kan tänker jag. Du kan inte förändra någon som är sådär.

      Säg att du behöver en staycation en helg. Bara du på ett sjysst hotell i staden, och att han får ta barnen själv.

      Bli särbos så får han sköta sin egen lägenhet och bo i ett träsk

      Mitt ex var så och det drev mig till vansinne. Du ska inte behöva be honom om hjälp med ert gemensamma hem och barn. Det ska vara en självklarhet att ni båda tar ansvar. Min erfarenhet är att det tyvärr är svårt att ändra på en sådan man…

      Säg som det är. Att du älskar honom jättemycket men du inte tänker finna dig i det här. Säg att du vill vara ett lag och inte hans mamma . Säg att du inte tycker om att vara gnällig. Ja och att han ska hjälpa dig, det är inte så det fungerar . Ni har barn och ett hem det är inget han ska hjälpa dig med utan NI ska hjälpas åt. Det är skillnad . Så länge det finns kärlek finns det hopp. Kör på parterapi, vet många det funkat för

      Min man har väldigt lätt att ”stänga av”. Jag tror det mer är ett personlighetsdrag och ju mer jag tjatar desto mer slutar han lyssna. Det kanske inte alltid är av illvilja eller ointresse han inte lyssnar. Sedan med att ”hjälpa till” som du kalkar det så är ni ju två om barnen. Det är ju inte så att han ska hjälpa dig utan ni hjälper ju barnen. Ni måste prata. Ni kanske har olika ambitioner när det gäller vad som måste göras. Lycka till!

      Boka spa till dig själv, markera i kalendern, säg något om det (hör han så hör han, tjata inte), dra på spa. Sen när du kommer hem ser du hur läget är, har han steppat upp ber du honom fortsätta=stanna gör han inte det vet du ju att han kan men skiter i=lämna… Är det kaos är han ju helt värdelös och behöver växa upp=bli särbos.

      Det heter hjälpas ÅT! Börja där.

    Godaste rödvinet? Hit me

      Cigarra

      Barolo

      Prohibition (zinfandel)
      Wanted Zin (finns både på flaska och bag-in-box)

        Har storstädat hela lägenheten idag.
        Det är så skönt att städa på fredagar för då är helgen fri sen ??

      Valpolicella
      Amarone
      Chianti

      Due Padri. Så gott.

        ?

      Big Top Zinfandel
      The Great Bonza
      Valpolicella 🙂

      Campolieti ?

      Rioja- 2014 Marqués de Riscal Reserva
      Helt klart överlägset det bästa vinet.
      Testa annars navajavas, alt lat 42 ??

      Black stallion cabarnet sauvignon, chocolate block & Marqués de riscal

      Allegro ’the chocolate box’ tyvärr lite fööör gott, man dricker tills boxen är slut

        Klart att det smakar gott när det är 12% socker i vinet.

    Nån som testat köpstopp under en längre tid?

      Jag hade köpstopp januari-juli. Var ett nyårslöfte att ha det i 6 mån. Det var jobbigt men kände mig fri sen. Jag gjorde det ur en miljöaspekt och fick handla upplevelser och begagnat. Nu när det är slut så köper jag mindre ändå. Jag beställer mkt mindre på nätet och tänker till innan om det är något jag verkligen behöver. Prova!

        Ni inspirerar mig här i forumet! Jag har dragit ner rejält på shoppandet men tänker att jag verkligen bara ska börja handla det nödvändigaste. Dels för att kunna spara pengar, men också för att spara tid (kan lägga timmar på att läsa recensioner och jämföra saker som jag egentligen inte behöver. Dåligt tidsfördriv). Min dröm är att kunna köpa ett eget hem, så ska ha det som ett mål för mitt köpstopp.

      Ja, sedan 2003. Köper bara mat. Ersätter kläder när de går sönder.

        Så tänker jag med allt. En sak in, en sak ut. Köper helst begagnat. Lagar allt som går att laga innan det slänga.

          Jag har ersatt prylar med tid, egentid. Gick i pension som 38-åring. Älskar att gå ut och promenera en onsdag eftermiddag och tänka på min gamla kollegor som sitter i sammanträde.

            Bra jobbat! (Pun intended …) Är väl på väg dit själv, längtar!

        Wow vad skönt (om det är självvalt alltså!) tänker att du måste få så mycket tid över till annat istället för att shoppa. Ditt namn fire, syftar det till financial independence retire early-communityt? Typ att det här köpstoppet är en del av en större plan?

          Det är självvalt. Se svar ovan också. Så det enda jag har köpt de senaste 15 åren (förutom mat) är aktier. Jag har varit aktiv inom frugalitet/FIRE (financial independence, retire early) länge. Knäckte koden innan begreppet myntades. Använder min tid till att skriva och sköta om ett par trädgårdar. Måste säga att det är ett väldigt behagligt liv.

          Bra startsidor om någon blir intresserad:

          http://efficientbadass.blogspot.com/
          http://sparosverige.blogspot.com/
          https://www.mrmoneymustache.com/

            Tack tack tack! Det är egentligen otroligt att inte fler av oss har gjort som du ännu. Låter helt fantastiskt fridfullt. Känner att en massa bitar börjar falla på plats.

          Svar i modd. Förhoppningsvis släpper Camilla igenom det, det var ingenting kontroversiellt.

      Skulle göra, men gick inte.. ska köra Jan-april här nu tänkte jag..

      Japp, jag är inne på min elfte månad utan att ha köpt ett enda klädesplagg eller heminredningspryl till mig själv. Jag blev så äcklad av konsumtionshetsen vid förra julen att jag gav mig själv ett tre månaders köpstopp, bara för att se hur det skulle kännas. Tre månader gick fort och det var lätt, så jag förlängde löftet till årets slut. Känns fortfarande lätt, och jag vill aldrig mera falla in i slentrianshoppingen som man höll på med förr.

      En annan fördel är att man går mindre i affärer, så man får mera tid över till annat samt att utgifter såsom fika-på-stan är obefintligt.

    Distansrelation. Era bästa tips? Uppe i 1,5 år – olika länder i Europa. Vi har aldrig bott i samma stad. Jag har aldrig känt så här mycket för någon.

      Det gamla vanliga om att ringa, facetime, smsa osv vet du säkert redan.

      För mig funkade det bäst om jag bokade hemresa så att jag kom hem på morgonen och kunde gå på jobb direkt. Kom jag hem en kväll så var jag bara ledsen hela kvällen och kände mig så ensam. Då gick det längre innan saknaden ”gick över” än om jag kunde sysselsätta mig direkt hela dagen när jag kom hem.

      Kanske ett löjligt tips, men det är mitt bästa.

      Hade det i 4,5 år. Det sämsta jag någonsin gjort. Bortkastad tid.
      Kändes som att jag hade en relation med min mobil. Sov med den, gick på toa med den. Allt för att inte missa något från honom.
      Fick 95% av ömheten ur mobilen. Så j-ävla fattigt.
      De där korta stunderna vi sågs var till en början heta och efterlängtade. De blev till slut irriterande.

        Varför irriterande? :/

    Hur känner man sig mindre utanför på jobbet? Och någon annan som lider av typ social fobi?

      Jag har lidit av social fobi hela mitt vuxna liv, men nu vid 30 års ålder så börjar jag landa lite, försöker sluta tänka på hur andra ska uppfatta mig och försöker bara vara mig själv. Och det är en lättnad, man behöver inte göra det svårare än det är, försök släpp vara ”normal” o bara var dig själv. (lättare sagt än gjort jag vet) men funkar för mig ?

      Jag hade det som barn och tonåring . Jag trodde aldrig jag skulle kunna ha konversationer med folk osv. Men när jag slutade gymnasiet och började arbeta vände det. Jag var väldigt duktig på mitt arbete och vart väldigt bekräftad av mina kollegor. Dem tyckte jag var duktig och snäll och trevlig . Idag är jag super social . En riktig pratkvarn . Så det går verkligen att vända. Jag har aldrig gått i någon terapi mot det . Jag hittade väl helt enkelt mitt motgift, bli bekräftad och accepterad för den jag är. Varför tror du att du har social fobi? Har något hänt i ditt liv? Själv var jag väldigt utfryst i skolan och kände att ingen tyckte om mig. Inte så lätt att vara framåt då 🙂

      Hm jag tänker att du ska tänka mindre på vad andra tycker om dig, och hur du ska göra för att passa in, och istället tänka på vem du gillar att prata med/ vad du gillar att prata om.

      Alltså, om du andas och känner in dig själv, och bara låter dig vara som du är, så tror jag det blir lättare att slappna av. Då kanske du ser situationen annorlunda.

      Det kan ju vara så att hälften av dem på jobbet är ointressanta att komma nära. Man bör fortfarande hitta saker att småprata om men du behöver kanske inte anstränga dig för att skapa djupare relation än så.

      Och så kan det finnas ett par människor på jobbet som du kan vara dig själv runt lite mer, prata om saker du gillar och upptäcker att du har mer gemensamt med.

      Tycker ändå själv att man alltid oavsett ska försöka inkludera alla på jobbet.. Även om man inte kommer helt överens.. Så om du upptäcker att folken du jobbar med faktiskt är idioter som fryser ut dig eller är allmänt osköna – prata med någon utestående om det! Terapeut eller vän. Sånt är tufft men då får du aldrig ta på dig skulden för det, det är deras problem isåfall.

    Naprapat – vad tycker ni om att gå dit? Tror ni på det eller inte? Ej etablerad vetenskap.

      Konstig fråga, det är ingen spåkärring du går till.

      Min sambo provade det vid värk i nacken. Blev mycket bättre!

      Tillhör inte den traditionella läkarkonsten men det funkar . Vården samarbetar med naprapaterna. Naprapater pluggar många år och kan adekvat anatomi och fysiologi . Du behöver inte vara orolig över deras kunskaper

      Det funkar. Se till att du går till en legitimerad naprapat bara.

      Jag har haft svår inflammation i ryggen i ett halvår och har gått varannan vecka hos naprapat utan det hade jag haft konstant värk. Nu fick jag lindring så jag åtminstone klarade av att gå på toa osv
      Så jag är för naprapater

    Någon som haft bakteriell vaginos och vet tips för att inte få tillbaka det efter avslutad behandling?

      Åh önskar också jag hade få tips på sett. Får det 5+ gånger per år kombinerat med svamp, love life

      Jag köpte något från RFSU, minns inte namnet. Men det var små tuber man tömmer med bra flora. Som kan hjälpa den floran man vill ha att hålla sej stark och motstå. Körde en låda efter 4 gångens sista behandling. Aldrig fått det igen. 5 år sedan nu!

      Ja jag har haft men det va under en tid jag träffade en viss kille. Tror jag läste nånstans att det kan va så att ens olika bakterieflora inte är likadana och när man ligger med en som har en annan så klarar inte underlivet av att hålla sin bakterieflora och det börjar lukta.

      Avhållsamhet ett tag fungerade för mig. Tråkigt jag vet men värt.

    Tack till den som för ett tag sedan tipsade om Konsten att höra hjärtslag! Bra bok!
    Försöker nu lyssna på uppföljaren, men ljudböcker är inte riktigt min grej.

      Jag har hört om en spännande grej: såna där böcker man lyssnar på finns ofta också som ett slags fyrkantiga ’buntar’, liksom massa pappersark som är ihopsydda längs ena kanten. Sen öppnar man på andra sidan och kan då se rader av bokstäver! Pusslar msn ihop dessa på rätt sätt kan man få veta samma historia så här! A-ma-zing!
      Här visar de hur det funkar:
      https://youtu.be/KiOxZ5uJyyE

        VAD har din nedlåtande kommentar med mig att göra?
        Det finns anledningar till att jag försöker lyssna på böcker nuförtiden.
        Må du aldrig drabbas av sjukdom!

          Beviset på att nivån på humor i detta kommentarsfält är ?

            Till Es försvar var det ett riktigt Ove-skämt. Tips till bøk! Har du hört talas om såna där kommentarer som har jättemånga ord som tillsammans bildar humor?

    Någon som haft ont i kroppen ett tag och så plötsligt svullnade tinningar och käkar?
    VC verkade inte tycka det var något speciellt, jag får avvakta en vecka.

      Låter stressrelaterat.
      Pressar eller gnisslar du tänder när du sover?
      Vaknar du med huvudvärk och/eller ömmande tuggmuskler?
      Har den du ev. sover med hört dig gnissla?

        Nä, gnissla tänderna brukar jag inte göra. Stress är det nog inte heller.
        För mig är det ett mysterium.

    Ska på dejt imorgon. Har de senaste 3774659 gångerna blivit dissad efter. Oftast med orden typ ”Det kändes mest som att vara med en kompis”, ”det fattades något, men jag vet inte vad” etc.

    Den här killen och jag har pratat i telefon och har haft svårt att lägga på, vi pratar och pratar och skrattar. Och så tusen miljarder sms. Gillar hans person liksom. Men är riktigt nervös för att bli dissad ännu en gång. Vad jag gör ”fel”/fel vet jag inte dock…

    Men har ni tips på en lyckad dejt och ja, allt egentligen, help me!?

    Och, vad hade varit snyggt att ha på sig? 🙂

      Va dig själv! Ta på dig kläder du känner dig bekväm och fin i! Lycka till!

        Haha det är just det, är mig själv alltid men det verkar inte gå hem? har lite svårt att släppa in nån för jag är rädd för att bli dissad.

        Och angående vad jag känner mig bekväm i så är det just nu i princip inget annat än en stor myströja och så kan jag ju inte gå?

        Men jag förstår vad du menar ändå, det klart att man ska vara sig själv och ha vad man är bekväm i, det brukar vara det bästa, men ändå 🙂

          Var intresserad av personen du träffar och ställ följdfrågor!

          Är han inte intresserad av den du är när du är dig själv så är han inte rätt.

      Flörta ! Och försök få till lite kroppskontakt.

        Det är det där med kroppskontakt, hur gör man? Jag vågar aldrig om jag inte märker att intresset är ömsesidigt (vilket jag ibland har svårt att se för jag har inte asbra självförtroende på den fronten)

          Beror väl lite på vad ni ska hitta på. Sitter ni och dricker öl/vin eller käkar och sitter mitt emot varandra kan du skämta lite och sen smeka med din hand ovanpå hans lite urskuldande. Sitter ni bredvid varandra kan du påpeka att du gillar hans tröja och röra lite vid hans axel för att snabbt ”känna på den”. Låter stelt när man skriver det, men för mig faller det sig rätt naturligt att jag rör vid den personen jag är attraherad av.

          Och som ovanstående har skrivit, var dig själv!
          Kommer gå jättebra tror jag, i och med att ni har hörts så mycket och det redan känns lovande. Lycka till! 🙂

            Vi ska göra nån aktivitet, tävla lite.
            Det känns bra när vi pratar, men när man ska ses irl blir det som att lära känna samma person på nytt samtidigt som man lär känna den djupare, eller hur man ska förklara

              Om du gillar den här killen, låt honom vinna. Killar gillar inte att förlora mot tjejer. Låtsas gärna att du är imponerad över hur bra han är på aktiviteten.

                Hahaha nej det har man ju varit med om att de inte gillar? dock lär han vinna för det vi ska göra här jag aldrig gjort

      Vart ska ni någonstans? ? det kan ju lite avgöra vilken dresscode det blir

    Behöver lite input, min snart 2.5 åring är väldigt sen med talet, han har fått remiss till talpedagog som ska göra en utredning, vart jag än söker på internet så sammankopplas sent tal och talsvårigheter med autismspektrum, men måste det vara så? Kan han inte bara vara sen med talet och inget mer med det? Måste det vara en bakomliggande orsak? Han passar inte in på något autismspektrum utom just sen med talet.

      Nej det måste inte vara en diagnos. Känn dig trygg att de kollar upp det!

      Lita på din magkänsla! Är det ingen diagnos så är det inte det. Och sedan är vissa barn bara sena med saker och ting. De som inte börjar med få ord kan helt plötsligt spotta ut en hel mening exempelvis. Hoppas det funkar med talpedagogen ❤️

        Det jag menar är alltså att de barn som inte börjar sakta med säkert säga mamma, pappa, titta osv som de flesta gör kan plötsligt en dag säga hela meningar istället, som att de helt enkelt övat i huvudet istället för utåt

      Nä, det finns ju en anledning att logopeder inte är specialpedagoger. Det behöver inte vara något alls, man utvecklas i olika takt. Bra att ni får hjälp, men det finns ingen anledning till oro 🙂

      Min numera 7-åring var sen med talet, nu pladdrar han på och är jätteduktig i skolan. Har ingen diagnos. Det tar lite längre tid för en del än andra helt enkelt.

      Båda mina barn (7 och 3 år) har varit sen med talet. Har fått remiss till talpedagog med yngsta nu. Jag märker ju att barnet förstår mig så jag är inte så bekymrad, det lossnar nog snart. Äldsta har inga problem alls nu med talet. Eller med nått annat? Barn är olika och utvecklas olika.

      Googla språkstörning eller språklig sårbarhet – det är också något logopeder arbetar med.

      Min son är också sen med talet. Han är nu lite över 3 år. Har sakta börjat prata nu, framsteg men fortfarande inte på samma ”nivå” som andra 3-åringar. Tvåspråkig (tror dock inte det är anledningen för sent tal). Sökte massa på internet, läste också sammankopplingen med autism. Var hos en specialpedagog samt barnlogoped.
      Båda sa att han är sen i talet, lite ovanligt men inget att vara orolig över. De tyckte att han kommunicerar bra tex med händer, har ögonkontakt och vill gärna leka med andra barn. Innan han började prata var det dock jobbigt ibland och han blev frustrerad när han inte kunde uttrycka sig och ingen förstod honom.

      Jag hoppas du menar logoped

      Har ni varit och kollat hörseln? Logoped brukar fråga det, så om ni inte gjort det gör det även om ni tror att han hör bra. För vår son hade vätska i öronen så han fick rör inopererat. Han går hos logoped och hans tal utvecklas snabbt nu. Han är 4 men enligt logoped ca 1-1,5år ”efter”, men barn kan ta igen sånt rätt fort. Jag var också nojig för diagnos men de va bara talet han checka av, så du behöver nog inte vara orolig.
      Lycka till =)

      Min son sa inga ”riktiga” ord innan han va 2,5, inte ens mamma, pappa. Det kom ljud från honom och han va väldigt duktig på att göra sig förstådd på annat vis men visst va det frustrerande (dels för honom när vi inte förstod och även för oss föräldrar).
      När hans syster kom släppte det (2,5 år var han då), något ord i taget. Absolut inga meningar eller korrekt uttal, det är först nu när han är fyllda 6 år som han inte är ”efter” andra barn i sin ålder med talet.
      Han har alltid vart tidig med det mesta så jag har inte oroat mig speciellt mkt, numera är munnen aldrig tyst på honom ?
      En del är sena, andra tidiga, är lätt att bli orolig när barnens utveckling inte är inom det ”normala” (va det nu är ?). Har egentligen inga råd mer än att om du inte känner att något är fel så är det antagligen inte det, talet kommer när det kommer ?

      Tror absolut inte det behöver vara en diagnos. Gabjoss son är också sen med talet, har hon både skrivit och man hör i deras tidigare videos att det inte är så utvecklat trots att han är mycket äldre än din son. Det lossnar säkert när han känner sig redo! <3

        Tack för så många kloka svar allihopa, jag skrev fel tänkte skriva snart 3 åring, han är 2.7 månader, iaf känns lugnande med era kommentarer, jag tror ju själv inte att det är något fel, men både farmor o farfar tjatar om att han borde kunna prata nu, enligt BVC ”ska” han kunna prata i 3 ordsmeningar o allt möjligt, andra utomstående lägger in hintar om att nått kanske är fel.. Och då gör det ont i hjärtat o man börjar ifrågasätta sig själv om det kanske är något fel, att han kanske kommer få svårigheter i livet osv.. Det är inte kul även om det kanske verkar banalt för vissa.. Han är ofta frustrerad för att vi inte förstår osv. Nu ska vi ju få hjälp men det kan dröja månader innan vi får en tid hos logopeden. Men tack snälla ni för alla svar ❤️

          Be Logopeden om hjälp med teckenstöd. Vi blev erbjudna en kvällskurs, men Logopeden kan hjälpa er med en del ord till att börja med. Det finns en bra app, svenskt teckenspråkslexikon. Teckenstöd hjälpte min son med mycket av hans frustration, men även att man jobbar med att hjälpa barnet att sätta ord på saker och känslor. När ord börjar komma så hjälper man genom passiv korrigering.
          Min son är 5.5 nu och vi började hos logoped när han var 2.5 Förstå besöket var han med för en bedömning sen gick jag själv nån gång i månaden ett tag. Logopederna är jätteduktiga! Om man ber om hjälp så kastar de det över en, det är tydligen inte många som ber om det.
          Via BVC kan man få remiss till lekotek (Danderyd om du bor i sthlm), man får träffa en specialpedagog och leka och låna hem leksaker för att hjälpa och utveckla det som barnet behöver hjälp med.
          Våga be om hjälp, de är fantastiska! Och man lär sig så mycket och jag är faktiskt en bättre mamma idag!

      Vår dotter sa ingenting innan 2,5 års ålder. Sen kom hon hem från förskolan en dag och berättade att hon ätit mellanmål och efter det började hon prata. Vi visste ju att hon förstod när vi pratade till henne, kunde ge långa instruktioner som hon följde och hon kommunicerade väl med kroppsspråk och gester. Men efter att hon kom hem och sa mellanmål så började hon prata precis som sina jämnåriga och nu när hon är 3,5 år har hon ett rikt ordförråd och ett, för åldern, mycket välutvecklat tal.

      Som ett barn med oupptäckt adhd som ledde till självmedicinering osv önskade jag nästan att alla barn testades. Va bara glad att chansen ges till ditt barn och att om det nu är något bakomliggande så vet du det från start och vet hur ditt barn lär sig bäst.
      Antagligen är det inget, men det är extra skönt att va säker.

    Känner mig lite lätt yr hela tiden? Kan jag har järnbrist? Har varit hos vårdcentralen . Även gjort magnetkamera på hjärnan av annan anledning och inget sågs där . Dem hittar inget avikande i mina tester, ingen sköldkörtelproblematik eller så . Upplever att det blir värre när jag har mens . Har högt HB, 150 men mitt järnvärde ligger på 10 µmol/L . När jag gjorde dessa tester hade jag inte mens . Mitt blodtryck är normalt också 120/85, är i 20 årsåldern .

      Jag har inte kollat upp hos vårdcentralen men jag känner mig väldigt yr under den veckan jag mens och en kort tid efteråt. Jag försöker äta saker med mer järn i, dricka vatten och sen har mamma problem med järn så jag har tagit några klunkar av blutsaft också!

      Kan det vara stress? Utbrändhet?

        Jooo, du har inte helt fel . Det var därför jag gjorde en magnetkamera för att jag fick en del neurologiska problem men dem hittade inget och uteslutningsdiagnosen vart stress . Men jag tänkte att om man kanske ligger lite lågt i järn är det kanske därför man känner sig lite ostadig. Jag ska pröva äta lite mer mat med järn . Tack för ni tog er tiden att svara <3

          Du låter som mig innan jag kraschade i utbrändhet. Hade så mycket visioner så jag trodde kroppens varningssignaler va olika näringsbrister för jag är Fan inte trött jag är krigare som klarar allt.
          Mitt tips är sov. Trötthet kan va sjuk i vissa lägen. Sjukskriv dig en vecka och gör så lite som möjligt, sen ska du unna dig vilodagar ibland på tex en lördag. Folk måste varva ner mer.

      150 i hb låter som väldigt koncentrerat.
      Tänker att du kan vara intorkad.
      Äta järn är bra, dricka mer tror jag definitivt att du behöver. Ta en flaska, tex 500 ml och drick från, töm den 3-4 gånger under dagen, notera det på ett papper eller någon så du har koll.
      Kör så en vecka.
      Viktigt att äta normalsaltad mat samtidigt för att inte få hyponatremi som många som undviker salt får när de börjar dricka mer vatten och blir utspädda.

    HJÄLP, behöver köpa en vit skjorta och tycker det är jättesvårt att hitta en som inte är genomskinlig och ger glipor så fort man rör på sig. Har ni några tips?

      Använd ett hudfärgat linne/body/BH under

        Tycker att skjortorna sitter väldigt intill kroppen att det inte skulle se snyggt ut med ett linne under.

        Nä, inte hudfärgat, man skall ha röd bh under.

          Va? Nej…

            Jo. Testa, det funkar faktiskt jättebra

              Det lyser ju igenom! Hudfärgat funkar bäst

                Okej, tänker inte tvinga dig att ha röd bh? bara ett tips.

                  Ett tips som inte funkar. Men vad bra att du inte tvingar nån ?

                    Haha okej, visste inte att det var så känsligt. Ska du släppa det eller vill du hävda en gång till att det inte funkar?

                      Kan säga det igen om du verkligen vill: det funkar inte.

                      Det.Funkar.Visst

      Beror väl på kroppstyp och stil men jag kör alltid herrskjortor i slimfit, tycker att de sitter mycket bättre än damskjortor.

        Var brukar du köpa?

      GANT

        provat två modeller idag, tyckte det inte det satt helt okej.

      röd bh! lovar att det fungerar

      Hudfärgad bh och skjorta i rätt storlek, då glipar det inte.

        Hm, inte så lätt. Om jag går upp i storlek för att slippa glipan blir skjortan för stor upptill vid ärmhålor, axlar och överärm. Ändå kan deg glipa! Blir så med stor byst.
        Jag kör med minisäkerhetsnål.

          Precis, det är därför som det är så svårt att hitta! Vill hitta något som jag är bekväm i och jag inte kommer behöva säkerhetsnål!

      Kan tipsa om Gina tricots vita bomullsskjorta, den är inte genomskinlig om du har en hudfärgad bh under

        Har inte hudfärgad bh utan enbart svart. Enda anledning till att jag köper skjorta är för att det är klädkoden så vore skönt att inte behöva köpa ytterligare plagg!

          Tyvärr måste du nog antingen köpa bh i annan färg eller underlinne om du vill ha vit skjorta.

            Vad för typ av underlinne skulle det vara? Tar gärna ta emot rekommendationer om jag nu inte hinner den perfekt skjorta utan nöjer mig med en lite genomskinlig!

              Jag har köpt något på twilfit och något från kappahl. Det från kappahl är mer shaping och det från twilfit är mer som en underklänning fast linne. Hudfärgat bägge. Beror ju på vad du trivs bäst i. Du kan ju alltid gå på hm och köpa ett enkelt vanligt linne i din hudton (men köp så att det sitter tight, jag köper en storlek mindre om jag går på vanliga linnen. De ska inte knöla sig).

                (På de flesta underklädesavdelningarna finns ofta några linnen att ha under. Inte bara skjortor blir fina utan även många andra blusar och toppar faller finare med dessa linnen under tycker jag.)

                Är det sådana som är lite tunna, tajtare och har tunna axelband?

                  Hmm.. Jag har sett både med bredare och tunnare axelband..Men Ja, själva typen är nog den du tänker på.

      Måste det vara en skjorta? En vit blus är ju annars en idé, oftast mjukare material och inga knappar som kan ge glipor ?

        Jag önskar, tyvärr är det kostymbyxor och vit skjorta som gäller! Får se om jag lyckas hitta något. Tycker det är svårburet plagg då passformen måste verkligen bra annars funkar det inte!

    Någon som har tips på snygga strandtunikor?

    Jag ser ingen mening med livet.
    Jag pluggar och är klar till våren, men får hela tiden höra att det är svårt att få jobb inom detta osvosv vilket gör att det bara är en jävla stor ångest + att jag har så dåligt självförtroende så jag vågar inte söka jobb som kan vara meriterande eller någonting. Jag har inga riktiga vänner och de ”vänner” jag har känner inte mig alls och jag känner mig utanför och annorlunda hela tiden. Jag har flera sidor av mig själv som ingen någonsin har sett, och ingen verkar intresserad av att se heller. Jag har aldrig haft ett förhållande och de få killar jag träffar verkar tröttna på mig lika fort som de blir intresserade. Jag är skitful och min kropp är så jävla äcklig. Mina hobbys kan jag inte hålla på mig pga ekonomin + olika skador som hindrar mig.

    Jag ser verkligen inte att jag har någon som helst framtid gällande någonting egentligen, och känner mest hela tiden att det inte skulle göra så mycket om jag… ja. Ni fattar. Jag vet att jag kommer få kommentarer om att söka hjälp osv men det är inte så lätt, för jag hade inte pengar till det atm + har så dåliga erfarenheter sedan innan jag har svårt att se att jag ska våga öppna upp mig för någon när jag är så skör. Allting är bara meningslöst, helt enkelt, och jag tror faktiskt inte jag kommer klara så mycket mer. Hela mitt liv är och har varit ett skämt och jag känner inte att någon förstår mig eller ens vill förstå mig. Jag är världens mest ensamma människa.

      Nej men gud så bra att inlägget kom fram klockan 23:30 :)))

        Bättre sent än aldrig som det så fint heter ^^

      Åh, befinner mig i samma stadie som dig just nu. Har någonstans hoppet på att livet kommer bli bättre när jag får energin att kämpa för en förändring. Men det är verkligen tufft ?

      Kram på dig! ❤️

      Du är värd att ha ett fint liv med människor som uppskattar dig. Du är värdefull! Ge inte upp!

      Dina framtida vänner, din framtida partner och dina framtida kollegor finns där ute någonstans. Du har bara inte hittat dem än! De saknar en pusselbit i sina liv, och det är du. Ni måste bara hitta varann, allesammans. Och det kommer ni göra men då får du inte ge upp!

      Det låter som du inte hamnat rätt helt enkelt . Jag förstår att du inte känner dig på en plats där du vill öppna upp dig men jag tror att det är viktigt tids nog att göra det ändå. Men innan du gör det så låter det som du kan behöva hamna lite stabilare mentalt. Nu vill jag peppa dig till att på måndag ringer du din vård eller hälsocentral och säger att du inte mår bra och känner dig deprimerad, att saker känns meningslösa och att du behöver hjälp med det . Du måste våga ta hjälp för att saker ska kunna bli bättre. DET BLIR ALLTID BÄTTRE. Ibland måste man våga för att det ska kunna bli bra . Det låter lite som att du kanske skulle må bra av lite antidepressiva för att få upp dina nivåer för att du sedan ska kunna ta emot psykologisk hjälp. Du behöver inte må dåligt det finns jättebra hjälp att få . Det är också jättevanligt det du känner . Nu när du snart pluggat färdigt så öppnar det upp för nya relationer osv. Kom igen det här fixar du!

        Jag behöver inte antidepressiva, jag behöver en vän.

          Superbra att du listat ut det ju! Då går det ju att lösa menar jag ? Finns så jäääkla många människor som önskar de hade vänner så du är verkligen inte ensam. Gäller bara att vän-dejta nu. Behöver du pepp? Isf, kör!!

        Skrev f.ö. att jag inte kan söka hjälp nu pga min ekonomi bl a, så ganska onödigt att trycka på det när jag redan skrivit varför jag inte kan/kommer söka hjälp just nu.

      Du är inte skitful. Din kropp är inte äcklig. Jag förstår dig när du säger att ingen förstår dig. Du är fantastisk och bara du är bäst på att vara just DU! Du har en hel drös av egenskaper som tilltalar många, och som du säkerligen är glad över själv att du har. ”Klyschigt skitsnack” tänker du säkert nu, och JA det kan låta som det. Men det är det inte. Jag hade en period för ca 2 år sedan då jag hade kunnat sätta mig ner och skriva exakt så som du nyss gjort. Fanns ingen mening med nåt, ingen förstår mig, jag vill inte prata med någon, jag orkar inte, jag vill inte, jag kan inte, är för svag och klarar inte att sätta mig mitt emot en främmande människa som ska försöka förstå mig. Jag minns att jag lyssnade på Mia Törnbloms böcker om självkänsla, och där någonstans fick jag en liten putt i ryggen och idag vet jag att livet behöver inte alls kännas meningslöst.
      Vissa dagar, särskilt i samband med mensen kan jag må fruktansvärt dåligt och kastas tillbaka i gamla tankemönster, men det är inte som förr.
      Kanske skulle du prova läsa/lyssna på hennes böcker och följa hennes råd och övningar, om du verkligen inte vill gå till VC? Och du, du betyder ❤️

      Jag tror inte att du kommer gilla att höra det här, men antingen får du ta reda på vad du kan göra för att ändra din situation till det bättre eller acceptera läget. Jag är inte förvånad över att du känner att du saknar folk som bryr sig, för de flesta verkar ha fullt upp med att själva stressa runt eller må dåligt. Det låter som att du känner dig väldigt fast? Finns det någon pyttegrej du kan börja ändra på för att göra tillvaron bättre? Eller någon jättegrej – typ flytta, ta ett sabbatsår? Åka och jobba i ett annat land? Tar du hand om dig annars? Så att du inte mår sämre på grund av något så lättfixat som vitamin eller sömnbrist! Ditt inlägg låter precis som min dagbok för ett par år sedan så jag vet att det kan kännas piss men att det inte alltid behöver vara så.

      Plugga, hitta jobb och operera dig

        Ursäkta?

    Hur vet man om någon har legat död i en lägenhet innan man flyttar in? Brukar bostadsförmedlare svara på sånt?

    Älskar Hemnetknarkarnas Instagram, men de har publicerat ett par bilder med likfläckar på golven (så sjuk sorgligt och obehagligt!). Nu har jag fått orimliga oroskänslor över att någon gång råka flytta in i ett hem som har en hemsk historia ?

      Om du helt ska undvika hem där någon kan ha dött kanske du måste köpa nyproducerat…

        Men tänk om det byggts på en gammal kyrkogård!

      Hur vet man att det är likfläckar?

        Kan de ha gjort en ”rolig” grej av ett par fula fläckar bara kanske?

          Kan du länka nån bild där man ser dessa fläckar? Nyfiken på vad du menar

            Eller nyfiken på vad 20.56 menar, ni kanske inte är samma anonym, haha

              Nej vi var inte samma ?? /21.04

                En anhörig till mig låg avliden i några dagar, det blev fläckar på golvet. Man såg kroppskonturen.. Golvet fick bytas.

      Försökte hitta bilderna på fläckarna.. när publicerades de bilderna eller har de tagit bort?

        Fasen nu hittar jag bara en av bilderna:

        https://www.instagram.com/p/BurcNcoHbMU/?igshid=z5effxr8wiu2

          Det där behöver ju inte vara likfläckar. Kan vara en fyndig caption bara.

            Ja absolut! Hoppas det! Men det händer i andra hem och kan inte vara så ovanligt..? Har redan lite nojor över hemska överraskningar. En bekant i Skottland köpte en jättegammal gård och renoverade den och innanför en av väggarna, liksom i innerväggen, fanns det ett skelett. Riktigt mardrömsscenario. Fast mina bekanta tyckte mest att det var spännande. Själv har jag alltid tänk att så länge jag bor i ett hem som inte är flera hundra år så är det lugnt, då slipper man obehagliga överraskningar. Men så såg jag bilderna på likfläckarna och fick en ny noja… ☹️

      Borde man inte kunna fråga om sådant?

        alltså fråga mäklaren då

      Vad är likfläckar?
      Det kan ju vara fuktfläckar eller åldersskador på golvet. Varför skulle det vara just fläckar efter en död kropp?

        Det händer tyvärr rätt ofta att personer utan nära vänner eller anhöriga avlider och blir liggande… så finns en del hem med likfläckar. Har för mig att sånt inte tas om hand ifall hemmet säljs på exekutiv aktion? Men annars lär det saneras innan någon ny flyttar in.

          Det tvivlar jag inte ett ögonblick på.
          Undrade bara hur personen kunde avgöra att det var just likfläckar.

          Länka gärna till objektet på Hemnet.

            Tillägg: glöm det sista.
            Jag hittade länken längre upp.

          Min nära släkting dog i sin lägenhet och hade dessutom spruckit, så där pratar vi likfläck och hemsk lukt. Vet att värden ordnade stor sanering och slipning av golv.

          Sedan har jag sett en bostad på Hemnet där det uppenbarligen var intorkade blodfläckar och ett tydligt avtryck i parketten från en människa. Då kontaktade jag mäklaren och ifrågasatte detta, men han blånekade.

          Vågar inte klicka, är det en läskig bild?

            Nej det är inte ens en likfläck.

      Fast att någon dör i sitthem är ju inte lika med en hemsk historia? Alla dör ju någon gång. Att få dö i sitt hem är väl vad dom flesta önskar sig.

        Jag kanske är töntig men jag har ingenting emot att bo någonstans där människor dött en naturlig död, så att säga. Men skulle inte kunna köpa t ex huset i Bjärred där föräldrarna mördade sina barn (och sedan avslutade sina egna liv också).

        Fanns ett hus i närheten av där jag växte upp där pappan sköt sig själv och sitt lilla barn när mamman ville skiljas. Fick kalla kårar bara av att gå förbi där, även flera år senare. Hade inte kunnat bo där.

          Alltså ja, exakt! Det skulle vara så obehagligt att råka flytta in i ett sånt hem.

          Typ min dröm att bo i ett sånt hus. Bor i ett väldigt gammalt hus, där massa tjänstefolk bott, jag har en del av en av de lägenheterna i min lägenhet (Allt om ombyggt.). Brukar fundera på vad som hänt här.
          I vår fritidsgård blev 4 personer mördade tidigt 90tal. Ett känt svenskt mord. På den tiden var det en herrgård. Älskade att hänga där, fått för mig att mannen är sur över hur huset används idag. Rik fin gubbe liksom, idag är hans ägor en skatepark och hans hus fyllt av snoriga barn haha.

        Ja och det saneras väl innan det säljs vidare om det är likfläckar, blodstänk eller annat som är kvar från dödsfallet….?

        Jo men om någon har legat så länge att det blir likfläckar är det ju hemskt. Då måste det ha gått veckor? Vet inte men är väl vidskeplig och tänker att hemmet påverkas av det, dåliga energier liksom

          Jag röjde ett dödsbo där mannen legat i 2v,i juli….likfläckar ser inte ut så..Det var som smält vax,man såg kroppsformen tydligt. Men stanken…en doft man aldrig glömmer. Alla lägenheter saneras,finns en hel yrkesgrupp som sköter det. Där jag röjde togs linoliummattan bort,tror alla vätskor saneras bort ,som blod osv..

            Oh herregud vilket arbete! Hjältar!

            Min syster gjorde praktik på ett sjukhus. Hon var nere i likrummet (eller vad det nu kallas dit de kör de döda kropparna) och sedan dess äter hon inte kött längre. Hon säger att det luktar lik när hon öppnar ett paket rått kött.

              …vilket det ju iofs är…

              Stämmer. Äter inte heller kött pga det.

              Tycker inte att det luktar så farligt i bårhusen på sjukhus. De är ju kalla.. visst är det ju en annorlunda lukt, men jag tycker inte att det luktar kött. Mer typ kall luft och salt.

              Färskt kött luktar ingenting. Det är gasen i förpackningen som luktar.

      Men herregud det är väl klart att det inte är likfläckar på golven. Det är fukt och mögel som gör dessa fläckar på bilderna, du ser ju i vilken skitdålig status många hus och lägenheter är i. Det är ju många bostäder som inte borde attrahera nån normalfungerande människa pga av skicket dom är i.

    Jag har gråtit i en vecka mer eller mindre nu. Allt känns helt jävla meningslöst, hela mitt liv är fan meningslöst. Är 25årig sjukpensionär, som ser frisk ut utåt men fysiskt väldigt sjuk. Kronisk värk och dylikt.. Sitter som en fånge i mitt egna hem, och har knappt vänner kvar för att man inte lever ett tempo som andra. Singel har man varit allt för länge också, och börjar tro på att jag förblir singel för resten av mitt liv. Och det gör mig så rädd, för det finns inte nåt annat jag önskar mig än att hitta kärleken. Men jag är så fast.. Har min assistent som kommer dagligen och hjälper med tvätt och disk. Och så har jag min hund. Utan hunden är jag ingenting, då hade jag gett upp för länge sen. Pengar att sticka iväg nånstans kan jag bara drömma vidare om, har inte ens råd med kryssning just nu med min kassa pension. Varje dag ser fan likadan ut, och allt är bara så lönlöst. Varför får inte jag vara lycklig och leva livet som jag vill? Inredning och skönhet är mina största intressen och är väldigt mån om mitt hem och mitt yttre, och jag får ju komplimanger och små flirtar nu som då men aldrig nåt längre än så. Vad fan är det för fel på mig??!

    Är på tinder och badoo, men alltså jag blir inte fäst vid att se en bild på en kille.. Behöver känna av karisma och personlighet mer för att orka ta det vidare. Har gått på så jäkla många dejter som inte lönat sig alls, så har tappat lusten helt. Ända stället jag träffar folk i princip är mataffären.. Whoop. Det är liksom inte trevligt att man längtar tills det blir kväll och man får gå och lägga sig, när tiden blir så jävla lång varje dag.

    Behövde tydligen avreagera mig på mitt miserabla patetiska liv! Blah.

      Tänker på dig! ❤️ vet inte mer vad jag skall säga…

      ❤ Är lite i samma klister, men har blivit utförsäkrad. Livet suger verkligen.

      Om jag var du skulle jag införskaffa mig lite röka.
      Ta den lugnt, känn dig själv. kanske lättar värken och du kan göra saker ensam ta dig ut och hitta på något. Lär känna dig själv. Allt annat med dejt hit o dit kommer naturligt.
      Lycka till!

        Så ditt tips är att bli pundare? fräscht..

          Jag förutspråkar inte cannabis överlag men min killes mosters liv blev bättre av det innan hon dog, finns ju liksom medicinsk cannabis i USA av en anledning. Jag tror att det är exakt som med typ morfin, farligt att missbruka fantastiskt om man nu faktiskt behöver.

        Tack för era kommentarer ❤️ var väldigt skönt att få spy ur sig! Och är ledsen för alla andra som är i liknande sits, för det är ett rent helvete.

        Kram ??❤️

      Så här kan man också kännar sig när man är föräldraledig.
      Men hjärnan kan man inte alltid lita på.
      Den känns att du behöver bryta din isolering. De räcker om man få besök en gång i veckan eller går ut. Kanske kyrkan? Eller kanske finns här någon i liknande sits, eller någon som är ensam.
      Ensamheten gör hjärnan sjuk. Självklart har alt mening. Den kommer fram när man får så småningom mer glädje i sitt liv.
      Kanske någon liten kurs i att måla eller virka eller var som helst, där man kan använda händerna. Och kanske kan man träffa någon på sånt umgänge.
      Det tar en två tre steg men sen blir det bättre.

      Detta kanske låter jättekonstigt, men du kanske kan ansöka om att bli volontär till typ https://www.tjejzonen.se/om-oss/projekt-och-samarbeten/storasystrar-till-nyanlanda-tjejer

      Och fan, du är inte värdelös!

        Tack snälla, ska kolla in detta!
        Det värmer mitt hjärta att få höra en sån liten mening just nu! För fy vad mörkt det är.

        ❤️

      Känner så väl igen mig, men jag fick ingen assistent och det har gjort att mitt hem är en stor hemsk röra, mina matvanor är hemska och det kan gå en vecka eller två utan att jag ser en människa. Tidigare bad jag vänner om hjälp, men de försvann, så det gör jag inte om. Men det är ensamt och nej, drömprinsen har inte kommit och ringt på dörren här heller.

      Hitta intressen som du kan ägna dig åt trots dina begränsningar. Jag läser, fotar, handarbetar mm så att jag har saker jag kan göra dagar när jag inte tar mig många meter och dagar som jag orkar mer.

        Stor stor kram till dig! ❤️ det är så jävla jobbigt. Ska försöka prata med assistenten om hon kan hjälpa mig få mig ut nu som då. Det måste hända nåt snart, står inte ut längre. Känns som att man blir galen snart!

      Skickar en kram i alla fall. ❤️

    Fler som är jättetrötta nu för tiden? Spelar ingen roll hur tidigt jag lägger mig eller hur länge jag sover. Är det årstiden?

      Ja. Varje november så tror jag att jag antingen håller på att bli sjuk eller gå in i en depression. Sen kommer jag ihåg att det var likadant förra året.

      Är konstant trött under vintern, förra året hjälpte d-vitamin. Men nu hjälper inte ens det, vill gå i ide och vakna i april.

      Nej jag är konstigt nog piggare än på länge. Tror min kropp vill ha vintertid för har haft mycket mer energi efter att man ställde om klockan.

      Samma här. Mörkret gör mig trött. Och vintertid. Jag verkligen hatar vintertid.

      Eller en depression

      Många kvinnor som har mens har järnbrist och det är enkelt löst med tabletter. Kanske värt att testa? Symptomen på järnbrist är just att vara väldigt trött. Men om man verkligen är orkeslös tillsammans med andra symptom bör man kolla upp det med en läkare.

    Jag vet att det är relativt vanligt (och kanske oönskat?) att folk behöver råd efter ett breakup, men nu ska jag ta det till en ny nivå. Eller lägre.

    Min syster och hennes sambo sedan tio år tillbaka gjorde slut i veckan. Dom är såklart förkrossade och det är jag med. Han är som en bror för mig och jag har umgåtts, rest och firat högtider med honom under så många år och nu är det slut. Dom har alltid varit idealparet enligt mig och det här kom som en chock eftersom jag inte visste att dom haft såpass stora problem.

    Jag vill inte att dom blir ihop igen såklart om dom inte är lyckliga tillsammans, men jag vet inte vad jag ska göra av min sorg. Hur kommer man över att en familjemedlem har försvunnit? Det är ju inte som när man själv är huvudpersonen och får tips om att radera foton, gå ut och festa, osv.

      Måste han försvinna? Kan ni inte fortsätta umgås? När mitt syskon och hens partner gjorde slut efter 12 år fortsatte jag och exet att umgås, funkade hur bra som helst 🙂

      Du kan väl ha viss kontakt med honom ändå även om han inte är med på era familjegrejor? Han lever ju och är inte död.

        Ja jag tänkte svara samma. Jag har ännu kontrakt och träffar mitt ex mamma trots att jag och han gjorde slut för över tio år sedan. Henne vill jag inte vara utan bara för att jag inte vill leva med honom.

    Hatar att hamna i modd när man verkligen behöver hjälp

    Är det någon som får blåser under fötterna jättelätt?
    Promenerar en mil om dagen, med bra skor, och får alltid blåsor. En gång så illa att jag hade HÅLL rakt in på båda fötterna.
    Vad gör jag? Kan ej sluta promenera. Det är min enda motion just nu och behöver verkligen det.

      Tror jag vet varför du får blåsor, du går 1 mil om dagen. Sluta gå så mycket.

        1 mil om dagen är inte galet mycket. Det går jag lätt på en ledig dag.

        Till ts: har du provat några inlägg i skorna, exempelvis sådana med gelé i?

          Nej faktiskt inte, tänker du på dom från tex scholl?

            Kolla apoteket, de brukar ha lite olika gel-sulor. Kostar lite men värt det!

              Tack! ska kika på det imorgon ?

      Jag har läst någonstans att dubbla strumpor kan hjälpa.

        Tack! ska testa imorgon och hoppas det hjälper!

        Oj, tycker det låter som att det borde bli värre.

        Nylonstrumpor har jag hört att det däremot ska hjälpa…Men har inte testat själv.

          Jag har också testat dubbla strumpor och det hjälper i alla fall mot skavsår. Strumpan gnider mot andra strumpan i stället för mot huden. Men prova med en tunn i nylon under vanliga strumpan om du tycker att det blir tjockt med två i skon.

            Alltid värt att testa! Kan inte bli värre än nu tänker jag ?

      Ett knep bland löpare för att undvika blåsor när man springer långt är att smörja lite vaselin eller Sportslick på de mest utsatta delarna av fötterna. Blir väl mindre friktion då antar jag. Testa?

        ska definitivt testa! alla tips är bra tips. tack!

    Tyngdtäcke – bra, dåligt, vikt? Nån som har sånt? Mvh/Trött

      Ååh. Har heller aldrig provat men skulle så gärna testa. Lägger ibland mitt virkade överkast över täcket så att det blir tyngre och får för mig att tyngdtäcke skulle vara jätteskönt.

      Min enda erfarenhet av tyngdtäcke är från min kille, som har det utskrivet som hjälpmedel. (Och eftersom jag sover hos honom ibland har jag ju testat det.)

      Älskar att det liksom ”håller mig på plats” när jag ska somna, MEN eftersom han har ett som är anpassat efter honom blir det alldeles för mycket för mig att hantera under en hel natt. Skulle alltså rekommendera att inte bara köpa ett på måfå, utan om du har möjlighet få ett via remiss, då du kan testa olika tyngder (och modeller, dvs kedjor, kulor eller annat) utan att bli ruinerad!

        Tack för ditt svar! ? Precis! Så svårt att veta vilken vikt man ska välja eftersom det är så individuellt! Men låter ändå så skönt alltså! Jag får klura vidare!

      Superbra! Jag behövde tyngre än rekommenderade (10% av ens kroppsvikt). Jag har inte längre några jätteproblem med sömnen men tyckte oavsett det inte gav så mycket annars. Köpte på hälsokostaffär, Life tror jag det var. Finns oavsett lite varstans att köpa men kan du få det på remiss är det ju toppen.

        Toppen tack för tipset! ?

    Vad händer mellan Margaux och Jacob? Har dom gjort slut?

      Verkar så

    Om ni är ute efter en riktigt bra film så rekommenderar jag Parasit, bäst är att se den utan att veta så mycket om den 🙂

    Köpa hus+ renovera eller bygga nytt hus? Vad är bäst? Har ni några egna skräckhistorier eller blev det bra endå?

    Jag skrev häromdan, men tror jag gjorde det för sent, för fick typ inga svar…

    Någon som har gjort adhd och/eller autism-utredning i vuxen ålder? Jag är 30+ och har precis tagit första steget. Vill egentligen inte veta så mycket om utredningen, utan vad den kan innebära för en vuxen?

    (Jag har barn med diagnos, och har efter det lagt ihop ett och ett och börjat ana varför jag alltid känt mig så annorlunda.)

      Min man fick sin diagnos vid 35 års ålder och det har betytt otroligt mycket för honom. Han var utbränd och deprimerad (tydligen väldigt vanligt hos vuxna som gått utan diagnos, kampen att få ihop vardagen utan hjälp och förståelse blir tyvärr för svår till slut), han läste om adhd hos vuxna och var som i en trans i flera dagar för alla pusselbitar sedan barndomen föll plötsligt på plats.
      Han tar medicin och vi har fått jättebra resurser från vården, bland annat så går vi nu tillsammans en utbildning för just vuxna med adhd och deras anhöriga. Men det viktigaste är att han nu vet vad som varit ”fel” och kan arbeta med sina problem utifrån det, och det har även hjälpt mig som partner att jag dels förstår min egen roll i vår dynamik samt även slutar se hans symptom som karakträrsfel. 🙂

        Tack för svar!

        Det är ungefär där jag söker, även om mitt äktenskap tyvärr hann rämna innan jag förstod vad som är fel. Jag har visserligen inte fått diagnos än, men är ändå rätt säker på att det är felet. (Precis som den psykolog som jag inlett min utredning hos verkar vara.) Som du skriver: jag började läsa om adhd hos vuxna och fastnade totalt!

        Så peppande att läsa om hur det faktiskt kan bli bra. Att man kan få hjälp, dels med medicin, dels med utbildning osv. Hoppas verkligen att snart få landa i något, för jag är grymt trött på att ständigt ”vara fel”.

          Hans första äktenskap pajade också och det är vi otroligt tacksamma för idag 🙂 det löser sig! Lycka till!

    Har Isabel Adrian blivit Sveriges Britney Spears? Hon börjar tappa det.. Undrar vad hon går på?

      Skild och vild…

        Är dom skilda?

            Fast de har aldrig varit registrerade som gifta i Sverige?

      Berätta mer!

    FRÅGA:
    Min bästa vän är ihop med en gift man med två barn. De har träffats genom en gemensam hobby på fritiden. Relationen har pågått i över tio månader och trots att han säger att han ska lämna sin fru händer absolut ingenting. Hon älskar honom och är beredd att vänta, hur lång tid separationen än tar.

    Hur borde jag som vän agera?

    Jag kanske är knepig men sätter och har alltid satt en stor ära i att mina vänner besitter självbevarelsedrift och är medvetna om sitt eget värde. Jag har stöttat henne sen dag ett men märker att det tar mer och mer på mina krafter att verka ”falsk” när hon uppdaterar mig om romantiska saker han gör, säger etc.

    Min vän är 31 år och jag kan inte låta bli att känna att hon Totalt slösar bort sitt liv.
    Jag älskar min vän av hela mitt hjärta och bryr mig om hennes välbefinnande.

    Vad tycker ni? Är jag överbeskyddande eller kan det ske att man faktiskt lever happily ever after en sån här situation?
    Är genuint orolig och önskar vettiga svar.

      Tycker att du ska berätta för henne hur du känner.

      Det kan hända, men är vanligare att det inte gör det. Har själv en vän som var med om det, hon och hennes kollega blev kära i varandra och han lämnade och nu är de ihop sedan 7 år tillbaka.
      Men vad jag förstått är det som sagt mer ovanligt än vanligt.
      Jag var också överbeskyddande samtidigt som att det var hennes liv och hennes val. Ville finnas där oavsett hur det skulle sluta, även om det drev mig till vansinne ibland.

      Nej jag tror inte man kommer leva lyckligt efter något sånt, börja sin relation med lögner, svek, trauma, äckel. Och varför vill hon vara med någon som kan behandla en annan människa så? Om han gör det med dig kommer han göra det mot dig. Och varför är hon med honom när hon vet att han är gift med barn? Ingen empati för frun, ingen självkänsla.
      Det du kan göra är att säga till din vän att åter hitta sin moraliska kompass och göra slut och gå vidare med sitt liv. Dessutom låter det som att han inte kommer lämna sin fru, låter mer som han ville ha ett f*ck. Förlåt om jag låter hård, men hatar med allt vad jag är sånt här. Hur två personer kan vara så vidriga mot någon är över mitt förstånd.

      Nej, tror du har rätt. Det hon gör är både omoraliskt och meningslöst. Han kommer troligtvis inte lämna sin fru, hon har nog ingen aning om deras påstådda ”dåliga äktenskap” eller vad han drar för lögner. Man har hört den här historien tusen gånger förr…
      Så stötta din vän att avsluta detta och att inse sanningen. PS Du verkar va en fin vän!

        Tack. Hon intar ofta en defensiv ställning när man närmar sig en privat fråga och det gör allt väldigt svårt. Därför frågar jag om hur kritisk jag ”kan” vara utan att bli gränsöverskridande.

        Vill bara att hon ska se tillbaka på sitt liv och vara nöjd med hur hon tänkte och agerade. Är rädd att hon blir bitter och missunnsam om relationen inte utvecklas som hon vill.

      Har haft en närstående person som varit med om detta. Vi har ältat detta ämne i det oändliga….
      Min bestämda åsikt är att det extremt sällan slutar väl.
      I hennes fall var de ”ihop” i 5 år. Att tiden drog ut valde hon att tolka som att han inte kunde vara utan henne.
      Sanningen var den är han var en feg, omogen idiot som ville ha kvar kakan och äta den också.
      Det var genomgående så att hon tolkade saker till det hon ville att det skulle vara. Och det är väl mänskligt.
      Jag vågar påstå att i de allra flesta fallen lämnar inte männen sina fruar. Där har de sin trygghet, barnens mor och en uppstyrd tillvaro.
      I samma ögonblick som den snubbens fru fick veta vad som hänt svalnade hans känslor för min vän på två röda.
      Och även om de hade fortsatt vara ihop föreställer jag mig att det nya paret skulle blivit utfrysta och hatade av familj och vänner.
      Den dissade parten brukar ju se till att det blir så.
      Så svaret är: JA, hon slösar bort sitt liv. Han kommer aldrig bli hennes.

    Ja precis! Tror också att det skulle vara jätteskönt! Men så svårt att veta innan man har provat, svårt!

      Jag testade, det var jätteskönt!

    Kom och tänka på en sak som cirkulerade bland många av de hudvårdsrelaterade hobbykontona på Instagram där många av dessa påtalade att det låg en rätt trist stämning och jargong för ett bra tag sen. Blev nämligen påmind om detta nu igen då ett hudvårdskonto skrev något liknande igen på sin instastory för någon vecka sen. Minns att jag senare läste något om detta här på bloggbevakning (efter att dessa kontona uttryckt att de bland annat blivit hotade och upplevt dålig stämning), men kommer inte ihåg vilket konto det var som var bakgrunden till hoten och den trista stämningen. Någon som minns vem det gäller?

    (Ja, jag har lite för mycket tid över den här fredagskvällen, därav nyfikenheten) 🙂

      Leyglow

    Svårt att formulera detta utan att skriva en roman, men när vet man att man ska göra slut/skilja sig?
    Sedan vi blev ett par har det varit flera saker som gjort att jag tvivlat. Att han blivit så arg för småsaker, att det inte går att ha en vanlig diskussion utan att han blir väldigt stött, att han är svartsjuk över saker som hände innan vi blev ett par, att han inte gillar när jag är ”flamsig”. Massa saker som jag förstår låter väldigt illa, men jag har kommit fram till att han har problem och inte är trygg i sig själv vilket blir en anledning till att jag tycker synd om honom och känner att jag vill hjälpa honom.
    Samtidigt har vi det så bra, samma syn på ekonomi, vad vi vill göra med våra liv och våra pengar, älskar varandra, är kära i varandra och har kul tillsammans. Han har dock inte samma synsätt på familjerelationer som jag har, utan kan tycka det är konstigt att jag ibland vill prioritera min biologiska familj. Detta är något jag vet beror på hans konstiga familjerelationer. Hur fan vet man om det dåliga väger större än det bra? Jag har ingen aning längre.

      Om du tänker på att bo utan honom, hur känns det då?

      Det låter inte bra alltså.. Det finns så mycket bättre, i en bra relation ska man slippa allt det där konstiga du nämner i början. Nöj er inte!

      Har ni tänkt på att testa gemensam rådgivning/terapi? Verkar som att vissa inte ens har det som alternativ utan om saker inte funkar så skiljer man sig. Jobba lite och ta hjälp!

        Med sån svartsjuka tex så kan det va svårt.. Vet inte om det är värt att satsa på…

          Svårt ja. Men det är ju därför man söker hjälp för att lättare kunna hantera det,. Men visst, det är ju lättare att bara ge upp.

            Men vill man, borde man? Med en sån slags man. Kanske inte borde blivit nåt från början. De är inte gifta heller och verkar inte ha barn så vad är problemet att lämna?

              Varför svarar du åt någon annan? Nu var det Lisa vi skrev till, inte dig.

                Eeh, vi diskuterar frågan, alla får va med? Har du aldrig läst den här bloggen förut? ?

      Ilska och svartsjuka är inte bra och även om det mest blir irritation i början så kan det lätt bli hot och våld. Ett klart varningstecken!

      Att inte ha förståelse för att du vill träffa din familj kan vara två saker, att han försöker isolera dig (kombinerat med det ovan blir det rödflaggning för mig) men även om det bara är att han inte förstår familjeband så borde han acceptera att du har band till din familj och att de är viktiga för dig!! Men det är klart att det ska vara en balans mellan familjen och ens förhållande, precis som att familjen ska acceptera att du är i ett förhållande och ditt val av partner.

      Upplever som att det är väldigt många tunga och negativa aspekter att ha i ett förhållande och du skriver att det har varit så sedan ni blev ett par? Hur länge har ni varit tillsammans? Och då han dessutom ”inte går att prata med” så måste det vara väldigt svårt att gå vidare och/eller lösa något? Det är inte ditt jobb att göra honom hel eller fixa honom.

      Han försöker göra dig underlägsen och isolera dig. Jag antar att han är jävligt charmig, spelar på sin stora kärlek till dig och har samma åsikter som dig i allt, du är så jävla viktig för honom, det blir lite du och han mot världen tillsist. Det är då det gulliga försvinner och bara dyker upp ibland. Lämna.

      Spring för i helvete spring.
      Det här är sån flashback för mig med mitt ex.
      Jag anpassade mig så mycket efter hans humör, vågade efter ett tag inte säga något om något, slutade att skoja och skratta.
      Men jag tyckte synd om honom, han var trasig, hade en död pappa och blivit övergiven av sin mamma och han hade aldrig känt sig så trygg som med mig…. Bla bla bla.
      Jag skulle ta hand om honom, vara lojal, visa honom hur en familj fungerar osv.
      Men jag gick sönder. Kunde inte andas i vårt hem.
      När jag lämnade honom var det som att jag äntligen kunde andas, jag kunde fuldansa till tvn igen och bli kär i någon som inte fick ett utbrott när jag ifrågasatte något.
      Han var aldrig fysiskt våldsam. Eller ja, han slog mig inte iaf.
      Men hotet i luften om dessa utbrott, alla bråk, det var fan illa.
      Jag fattade inte hur illa, sen drog han på killresa en vecka och lämnade mig med vår 5månaders, den veckan var livet lättare än vanligt och då beslutade jag mig för att dra. Tog 1 år att spara undan till insats och sen gick vi.

      Med den romanen sagt.
      Prova att vara ifrån varandra, upplever du en sån tydlig lättnad som jag gjorde, så blir det tydligt.

    Hej Lucy, har du hört talas om biofilm? Ganska okänt begrepp som kanske kan göra dig friskare om du gör dig av med. https://ehdin.com/biofilm-viktigt-begrepp/ https://nativeformulas.com/biofilm-protocol/

      Haha. Nej. Pseudovetenskapligt trams. Gör om gör rätt.

    Lämnade min man på akuten för operation vid halv åtta, när är det rimligt att ringa in och fråga om han överlevt? De skulle öppna en cysta och spola rent. Lät ju som ett 20 minutersjobb lixom.

      Frågade du hur lång tid de trodde att det skulle ta? Det brukar ju om inte annat den som ska opereras få veta…

        De som eskorterade honom till op visste inget bara att han inte skulle behöva ligga kvar..
        Men börjar ju bli lite orolig

      Varför stannade du inte hos honom?!

        Var tvungen att hem och mata djuren och förbereda för min jobbhelg, spenderade 5 timmar på akuten med honom innan han fick vetskap om op.

          ?

          Ringde uppvak och fick prata med honom, halleluja!
          Han väntar på doktorn och att bli utskriven.
          Så härligt att få höra hans röst igen, helt normal lät han. Jag satt här med värsta farhågorna om att han inte skulle vakna upp igen eller få någon irreparabel hjärnskada eller nåt, men han svarade mig på alla språk! Pheeeweee!

            Jag vill tacka vården, min mamma, gud, fastighetsskötaren, gatubelysningen och bensinmätaren för nu åker jag och hämtar min karl! Get out of my way suckers! Plattan i mattan yo!

              ??

              Grattis!!

      Nä han blev eskorterad av två skötare som inte kunde svara på några frågor alls. Han skulle få komma hem ikväll trodde dom iaf…
      Var tvungen att åka hem och mata katterna så kunde inte följa med upp till op.

    Någon som kan detta med föräldrarledighet? Väntar barn i januari och vill va hemma så länge som möjligt! Fattar 0 av systemet:)

      Ta noll dagar första året. Om du har råd med det alltså.
      När barnet fyllt ett år måste du ha sysselsättning fem dagar i veckan för att behålla din sgi.

      Och grattis!

        Noll dagar? Hur någonråd med det? Måste ju få någon ersättning att jag går hemma?

          Om du vill vara hemma så länge som möjligt så ta så få dar som möjligt eller hur menar du 🙂

          Första året skyddads dina sgi av att bebisen är noll år. Alla dagar du inte tar ut då är vinst.
          Spara pengar innan och lev på det och ev. partners inkomst. Det är lösningen på hur man gör. Eller att man är rik redan.
          Det funkar absolut inte för alla att göra så men det är bästa sättet att kunna vara hemma länge.
          Hur länge vill du vara hemma?

          Tar du fem dagar per vecka första året är det 260 dagar.
          Tar du två dagar är det 104 dagar.

          Räkna ut hur mycket du behöver i inkomst och räkna sen.
          Eller jobba extra om du inte är ensamstående. Plugga kan också gå om du har rätt till CSN.

          Vad du än gör. Skydda din sgi!

        Och 18 mån om man struntar i SGI

      Beror på hur bra ställt ni har. Första året kan u ta hur lite dagar eller hur mycket dagar du vill. Min föräldrarpenning var inte bra så jag var tvungen att ta 4-6dagar i veckan i princip hela tiden för att kunna vara hemma 15 mån. Men om din partner tjänar bra kan du ju klara dig på 1-3 dagar i veckan. Efter ett år har jag för mig att man måste ta ut minst 5dagar i eckan om jag inte minns fel för att inte förlora sgi.
      Är trött så kanske skriver huller om buller men hoppas du fick ut nåt iaf hahah =)

      Precis som J skriver ovan, men tillägger att du även behöver ha tagit ut ett visst antal dagar (typ 90 nånting) innan barnet är 4 år, annars brinner de inne.

        Du får bara spara 96 dagar efter att barnet fyller fyra år.
        90 dagar på sgi-nivå är reserverade för varje förälder (om ni har gemensam vårdnad).

    Skrev ett inlägg om en timme sedan om att livet är meningslöst och jag inte ser någonting framtid för mig men det hamnade i modd och verkar inte leta sig igenom. Känns lite som en symbol för hur livet i allmänhet går för mig just nu. Helt fantastiskt.

      Gå och se Jokern på bio!
      Otroligt bra film och fantastiska skådespelare.
      Sen kan du fortsätta att se mycket film och få ett filmintresse, kanske läsa Filmvetenskap på Universitetet. Gå med i filmklubbar osv, osv…
      ???

    Är det någon mer som föredrar sommartid ?

      Alla vettiga…

      Har inte ont av tidsomställningen men älskar sommaren och den ljusa tiden på året. Att ställa om klockan gör väl inte så stor skillnad när vintern/sommar ändå är som mörkast eller ljusast?

        Kvällen blir längre och mörkare. Förut mörkret föll kl 17:00 nu är det kl 16:00. Och så gå man hem i mörkret, på med lamporna i lägenheten och då känner man sig tröttare av låånga mörka kvällar. En timme ljus på kvällen gör skillnad för mig.

          Ja men säg att vi inte skulle ställa om klockan. En dag mitt i sommaren t.ex, då är det inte mörkare kl 17 än 16.

      Absolut inte. Hatar att gå upp på morgonen och sommartid gör det ännu värre.

    Ta noll dagar första året. Om du har råd med det alltså.
    När barnet fyllt ett år måste du ha sysselsättning fem dagar i veckan för att behålla din sgi.

    Och grattis!

    Varför gick inte mitt inlägg igenom? Skrev om ett avsnitt från Rättegångspodden – var det namnet som jag inte fick skriva? Sjukt obehagliga avsnitt iallafall. Nyss lyssnat på de tre delarna, mår illa nu.

      Vilka avsnitt (utan att skriva namnet då)?

        S05E01, 02, 03….

          Aah okej. Ja.. verkligen tragisk historia.

            Vad handlar det om?

              Instagram och ett badkar. Hjälpte det??

      Mycket som moddas ikväll verkar det som.

    Vet någon vad det kostar att gå på gymmet Kuzmic´s som Margaux börjat gå på?

    Hantverkare. Ska bygga om hemma. Har bett en bekant om en offert men det går så bedrövligt långsamt. Värt att ta in en okänd? Det känns ju som den slöaste yrkeskategorien generellt (hej fuskbyggarna osv) så vad är minst pestkolera? Bekant rövskägg eller främmande rövskägg?

      Ta in flera offerter, alltid.

      Vad för jobb ska göras?
      Här finns checklistor, guider, tips och råd när man ska anlita hantverkare: https://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-tjanster/anlita-hantverkare/

      Ta in offert från mer än en. Då märker du om en rövhatt har orimligt höga priser, lång tid för arbetet osv.

      Två viktiga tips: kräv att få ett slutdatum för renoveringen i avtalet. Betala aldrig någonting i förskott.

    Såg man verkligen Sabina dumbas bröst i idol idag? I hennes rosa gardinklänning?
    Osmakligt.

      Ja konstigt tv4 tillät det? Idol är ju typ ett barnprogram.

        Barn har nog mindre problem med att se ett par bröst än vissa vuxna.

    Jag är på jakt efter lite finare porslin att börja samla på! Tänkte önska mig de första delarna nu i julklapp. Vilka samlar ni på eller har ni några tips? ?

      Ostindia har jag. Klassisk och väldigt fin enligt mig.

      Samlar inte på någon men håller med ovan om Ostindia. Tycker dock den svarta är finare än den blå.
      Hade inte min mamma haft Ostindia (blå iofs) hade jag samlat på den.

      Annars är Swedish Grace fin.

        Haha ja jag som skrev om ostindia ovan håller med om att den grå är jättefin. Jag har samlat på den blå sedan jag var tonåring men hade jag börjat samla nu så hade jag gått på den grå tror jag.

        Däremot gillar jag inte ostindia floris. Den är för mycket mönster tycker jag.

      Iittalas Taika i blått. Kanske lite udda och verkligen inte så klassiskt fin, men jag gillar den!

        ?

      Finns flera fina på fyrklovern.se jag har både Moments by Maria montazami samt Lars Wallins ’Lace’. Finns dessutom ett erbjudande där du får 4 tallrikar för 99:-. https://www.fyrklovern.se/erbjudande

    Ni som är föräldrar till vuxna barn, har ni hjälp de att köpa bostad? (Kontaninsats eller stå på lånet etc)?
    Jag och min käraste skulle behöva lite hjälp men ingen förälder verkar erbjuda. Det är jättesvårt att komma ut på bostadsmarknaden även med bra utbildning. Man blir lite frustrerad..

      Hur gamla är ni? Vad har ni för budget? Jobbar ni båda två och har ni isf tillsvidareanställning? Var och vilken typ av bostad söker ni?

        Det är som på mötet med banken 🙂 en av oss jobbar och har tillsvidare och den andra tar hand om tillskottet.

          Tillskottet som i barn? Hur lång tid är det kvar tills ni båda kan jobba isf? Och hur långt är ni ifrån att ha sparat ihop till den kontantinsats ni behöver?

      Ni kan väl låna själva?

        Det räcker inte. Vi måste spara ihop kontaninsats och det behövs minst några år. Vi har höga hyreskosnader. Det skulle vara billigare att bo om vi köpte något.

          Fast om era föräldrar hjälper till så måste ni väl ändå betala tillbaka till dem, eller? Tänkte ni att de skulle sponsra er? Låter inte särskilt vuxet i så fall…

            Vi vill gärna låna. Har du vuxna barn själv?
            Det är bättre att köpa och betala tillbaka än att betala en överhyra i en hyresrätt med dåligt möjlighet att spara.

              Men flytta till en billigare hyresrätt och spara till kontantinsats. Allt kan inte gå så himla snabbt alltid, man måste jobba lite för att få det man vill ha. Era föräldrar ha säkert annat att lägga sina pengar på. Ni är ju vuxna!

                Vi stå i kö till något billigare, men det kan tar några år om man inte har tur.

          Några månader är ju ingenting!

            År 🙂 tyvärr.

              Läste fel..

      Vi har lånat till kontantinsatsen av min sambos ma
      Mamma. Hade aldrig klarat det annars. Köpte hus när vi var 26 och 27

        Det är det vi önskar att göra.

      Bortskämt att förvänta sig att föräldrarna ska betala?

        Är du förälder med vuxna barn?
        Vi tycker inte det, har man möjlighet ska man hjälpa sina barn ur sluten cirkel.
        Betala behöver man inte, bara låna.

          Fast vuxna barn med egna barn bör kunna klara sig själva… Tydligen tycker inte era föräldrar som er..

            De säger alltid att har man små barn, behöver man hjälp. De själva fick mycket hjälp av sina föräldrar, med kontaninsats bland annat.
            Men nu gör de inte så mycket förutom klagar på hur vi bör/hyran etc.
            De vet att vi vill heller flytta, amorteringskravet och annat gör det svårare för ekonomin med barn att tar stegen ut. Skulle vi kunna tar det, då skulle vi kunna halvera våra månadskostnader.

              Men ni låste ju fråga dem i så fall, inte vänta på att de ska”erbjuda sig”.

                Vi kanske har svårt att fråga direkt. Man vill ju inte tvinga någon eller ge dagligt samvete. A ja.. Det pratades mycket om boendesituation, men de blir aldrig något konkret.

        Jag håller med. Det är ingen rättighet att äga ett boende. Om man inte har möjlighet att låna till kontantinsatsen så får man bo i hyresrätt, vad är problemet?

          Det är inte långsiktigt tänkande. Hyresrätt är dessutom dyrt.

          det är inte fint att bo i hyresrätt, måste vara bostadsrätt från början

        Absolut! Det finns inte på min världskarta. Har inga föräldrar som är höginkomsttagare och de behöver nog spara till sin egen futtiga pension.

          De kan jag förstå. Men vad gör man när föräldrar har råd? Och påpeka jämnt att vi bo smått?

            Säger som det är, att ni inte har råd. Och ber dem hålla tyst sen.

      Jag skulle hjälpa mitt barn att flytta hemifrån genom att köpa, väldigt svårt att få nåt som ung i en storstad. Men inte ett äldre barn som har partner och egna barn, troligen har man redan en bostad då.

        Jag förstå hur du tänker. Du är nog en förälder som tänker långsiktig! Just nu det är svårt även med partner och bra utbildningar att tar sig ur hyresrätt in till bostadsrätt om man inte gjört det innan.

          Inte omöjligt, nyss gjort det själv.

            Hur? Har du/ni barn och CSN lån?

              Inga barn och ja, CSN lån men det är inte så himla dyrt. Ganska bra löner, sparat pengar och lånade på SBAB där man kan låna extra till kontantinsatsen. Blir svårare säkert om man är föräldraledig, ni får nog vänta tills båda jobbar igen. Därför köpte vi innan vi skaffar barn.

                Det var intressant. Är ni nöjda med SBAB? Lånade ni där till kontantinsats med eller sparade ihop. Vet ni om det påverka räntan mycket?

      Du är lika gammal som mig, är mammaledig just nu och min man jobbar. Köpte hus i våras som totalrenoveras just nu. Fick inte låna ett korvöre av någon, har aldrig någonsin fått ett öre av mina föräldrar, inte min man heller.
      Vi har bott i en hyresrätt (dyr som satan) och jobbat som svin för att spara ihop till kontantinsatsen för det är sånt man gör när man är vuxen och har vuxna drömmar och mål.
      HATAR generationen jag tillhör och den senare som vill glida bananskal genom hela livet och aldrig ta ansvar för något.

        Bra jobbat! Själv har jag fått hjälp av mina föräldrar när jag behövt det, ibland för att köpa bostad, ibland bil. Fick även lite hjälp när jag pluggade. Det är jag väldigt tacksam över och gör att jag idag sitter i en mycket trevlig sits med bra boende och knappt några lån. Om man som förälder kan och vill så ser jag inget problem i att hjälpa. Det viktiga är att barnet har fått lära sig värdet av pengar och kan sköta sin ekonomi.

          Det är det som jag tycker är problemet, man lär sig inte värdet av pengar ordentligt eller vilket slit som faktiskt krävs för att spara ihop en större summa
          pengar.

            Mina föräldrar insåg att jag kunde det långt innan jag skulle flytta hemifrån. Min bror däremot slösade till höger och vänster. Han fick aldrig ett öre när han skulle flytta. ”Sköt skolan och var sparsam så hjälper vi.” Jag har aldrig tagit för givet att jag skulle FÅ pengarna. Jag har alltid haft en avbetalningsplan men så har föräldrarna efterskänk det mesta i slutet i alla fall. Det var tex guld att få handpenningen till huset av pappa, jag kunde på så sätt hålla nere min belåning till 40% och få en bra start. Att få handpenningen innebar ju såklart att jag fick lägga 2x handpenningen kontant själv. Har aldrig bara fått utan att kunna matcha det med egna pengar så det har alltid handlat om att visa att man kan innan man fått. Jag skulle aldrig drömma om att få billån lösta. Igen så är det sånt som hänt först när mina föräldrar ser att man kämpar på och gnetar först. Jag tror det är individuellt hur barn lär sig hantera pengar, men jag tycker absolut att om viljan finns hos barnet så kan man gå in och stötta. De pengarna som jag fått har ju gjort oändligt mycket mer nytta hos mig (i början av min bostadskarriär) än hos mina föräldrar.

              Du har fantastiska och kluga föräldrar. Det är det som kallas ” to pay forward”. Det gör att du kan senare hjälpa dina barn osv. Hjälp går i arv.

        Det är nog det vi kommer behöva göra. Vi har alltid kämpat på egen hand, men man ledsnar på det. För om ingen hade råd att hjälpa då är det en sak. En annan är när man blir jämnt påpekat att man bor inte som de själva gör (smått, dyrt etc). Hjälp är som bäst när den går i arv.
        Men bra att ni kämpade ut, hoppas man blir stolt och inte ledsen att man i slitits så in i helvete i många år.

          Sånt är livet.
          Men säg åt dem att sluta klaga på ert boende, det är oartigt.

      Jag fick hjälp av mina föräldrar, de betalade ca 50 procent av kontantinsatsen och ställde upp som borgenär (tror jag det heter). Minsta ettan man kan tänka sig, nästan sp långt utanför stan det bara går (Stockholm). Resultatet blev att jag hade en väldigt låg månadskostnad och kunde betala tillbaka det jag var skyldig på ett par år genom att svischa så mkt jag kunde samma dag lönen/CSN kom in. Hade aldrig sparat så mkt på egen hand, särskilt inte om jag dessutom skulle ha kostnad för en hyresrätt samtidigt. Bortskämt och privilegierat, ja säkerligen, men jag fick lära mig bli vuxen och ta hand om ett hushåll när många av mina vänner levde som tonåringar i flera år till och många har fortfarande inte vuxit upp… Det hjälpte mig in på marknaden och jag är otroligt tacksam för det.

        Det var bra gjort av dig och dina föräldrar! Jag tycker alltid att det är bra ”to pay forward”.

      Kan ni inte flytta till ett billigare ställe?

        Vi står i kö. Det kan tar år..

      Låter lite bortskämt att förvänta sig det…? Min sambo och jag fick skippa resor och annan lyx i några år, köpte en äcklig nedgången etta i gbg som vi helrenoverade och sålde med vinst. Kunde köpa en äcklig tvåa och gjorde samma sak. Sedan en sunkig trea. Nu, efter 7 år tillsammans, har vi köpt vårt första hus för 4 miljoner utan hjälp från någon. Vi är 35.

        Det är bra gjort av er! Vi har satsat på långa utbildningar med CSN. Man förlorar mycket tid. Och lönen i slutändan är nog inte tillräckligt hög för att kompensera år utan inkomst och sparande. Nej, student har inte råd med lyxresor. Så är det.

          Jag fick inte direkt hjälp med insatsen. Men min mamma lät oss barn bo hemma gratis efter vi fyllt 18 så länge vi jobbade och sparade pengar. Det gjorde det lätt att ganska snabbt spara ihop pengar själv. Sen dog en anhörig till mig och jag fick ett ganska stort arv som självklart hjälpte till när jag skulle ut på bostadsmarknaden. Men jag är tacksam att min mamma hjälpte mig att själv spara ihop en bra peng inför livet.

            Jag har vänner som fick liknande hjälp. De flyttade hos makens föräldrar med sitt barn och bodde där tills de sparade till kontaninsats. Några år utan hyra. Det är en bra hjälp.

      Väx upp och ta tag i ditt eget liv! Jag är uppvuxen med invandrarföräldrar som jobbade på fabrik. Inte en krona fick jag av dem! Har kämpat för allting SJÄLV och är så jäkla stolt. Högskoleutbildning och förstahandskontrakt som tog mig 8 år att få ihop poäng till. Känslan av att jag klarat allt detta själv är oslagbar! Förra året kunde jag låna ut några tusenlappar till mina föräldrar då de inte hade pengar för tandvård. Så glad att hjälpa dem! 🙂

      Var inte den svaga, var den starka!

      Och glöm att det är mycket billigare per månad med bostadsrätt. Det är räntor och amorteringar och renoveringar så ni kommer ändå upp i samma kostnad.

    24 år, sjukskriven pga ångest tills den 20de (en månad), bor hos min bror och hans tjej, har ett jobb men jobbar från projekt till projekt så osäker inkomst och därför får jag inte egen lägenhet.. Svårt att få jobb också… känner mig helt maktlös för jag måste flytta nu!! men kan ju inte ta lägenhet om jag inte har säker inkomst??‍♀️?
    Har också en del problem med min ångest som kommer i samband med jobb så behöver hjälp på den fronten också… Har börjat så smått att få hjälp med det psykiska men har därför ”problem” att jobba överallt?

      Förstår att det är svårt att bli av med ångesten om du konstant lever med det här osäkerheten. Borde vara en rättighet att alla skulle få ha en trygg plats att bo på. Kan du göra något åt din jobbsituation? Byta karriär till något som är mindre osäkert? Byta stad? Land? Jag vet att det absolut inte är lätt, men för egen del krävdes det att jag bytte både land och yrke innan jag kunde bli av med min skyhöga ångest och stress.

        Har börjat så smått att tänka på au pair i Usa… Har haft ett samtal med en familj men kändes inte helt rätt så därför har jag lagt det lite smått på is. Nackdelen är ju att jag bara flyr från problemet just nu och om jag kommer tillbaka så sitter jag ju i samma sits igjen…
        Funderar på att byta karriär (är inte innom den jag utbildat mig som) men får sjukt bra betalt för projekt när det finns så känns lite tråkigt att byta också men… :/

          Se kalla fakta om au pairs innan du åker…

            Ja jag vet har sett den, har varit au pair förut för 3 år sedan i Australien så känner mig ändå safe och har nog skinn på näsan för att stå upp för mig själv.

    Ångest, kände nyss en ganska stor 2-3 cm avlång knöl i mitt bröst.. Googlade självklart sönder och är nu livrädd och gråtfärdig att jag ska ha cancer, att jag ska dö och aldrig få se min snart 1 åriga son växa upp.
    Katastroftankar deluxe! ?

      Man kan har knöll av olika anledningar. Det kan komma i samband med mens eller mjölkstockning. Ser till om den rör sig eller försvinner. Sen kan man ju alltid ringa till 1177 och bollar lite. Det behöver inte alltid vara något farlig.

      Superviktigt att kolla upp, men jag hade liknande och efter biopsi visade det sig att det var körtlar. Så kolla upp, men försök vara lugn ?

      Hård och sitter fast, eller mjukare och lite rörlig?

      De flesta knölar är ofarliga, men bör absolut kollas upp, alltid.

      Sluta googla, folk skriver aldrig om sina historier när det var en positiv utgång . Det är snefördelat. Ta det lungt . Ring någon du känner om det här . Prata ut lite och kolla upp på måndag . Förmodligen inget farligt . Du har ett litet barn säkert bara någon svullen mjölkkörtel . Det blir bra!!

    Nu överger donatorerna Gardet. Över 200 har slutat sedan augusti. 40 stycken har hoppat av sista veckan. CW bryr sig knappast. Hon behöver inte pengarna. Men de övriga i Gardet som inte har rika makar?

    Förlåt för tjat, men kan inte sluta tänka på Bella och Pingis och deras personal, hur det har varit som chefer och deras vidriga små filmer från kontoret. När de dansar och sjunger krystat och Bella då och då utbrister i galna skratt utan orsak.
    Ett kontorslandskap från helvetet! ????

      Var inte de filmerna fr ån Löwengrip Beauty? Trodde det var Löwengrip Invest som artiklarna i SvD handlade om??

        Pingis är väl VD för Beauty, så det handlar om båda företagen.

    Fråga..hade ett kort förhållande med en kändisfotograf men fick reda på att han hade en tjej. Sen uppdagades det att det fanns barn och flera tjejer i bilden. Ringde runt och fick reda på att han satt på halva stan samtidigt som han hade en tjej OCH mig. Hur gör jag? Ska jag outa honom eller inte? Fått klamydia och anmält honom men rädd för att han kommer ljuga om alla andra kvinnor. Rädd men samtidigt arg.

      Outa! Nu direkt! ?

      Släpp det och gå vidare.

      Förstår att du vill outa honom nu i stundens hetta, men du kommer inte må bättre av det tror jag. Det framgår inte riktigt varför du har anmält honom/varför du är rädd så frågan är lite svår att svara på, men mitt bästa tips är att prata med någon/några i din närhet som du känner ett stort förtroende för och ventilera! Hjälper inte det så sök en samtalskontakt. Hoppas att du mår bättre snart! <3

    vad har hänt med sindy niklassons insta? den är helt borta

      Hon kanske inte ville ha kvar den när folk skrev att de ”hoppades hon hade cancer eftersom hon förtjänar de” på flashback.

      Den är inte borta. Bara shadowbanned.

    Kan inte somna då jag har sån ångest. Jag har tryckt i mig en del lugnande men hjärtklappning och pirr i benen ändå. Kan inte släppa att jag skällt på barnen och att jag inte kan glädjas åt något i livet längre.

    Jag orkar inte, vill bara krypa ur mitt skinn och dö. Barnen har det bättre utan en mamma som bara skäller och stressar på.

    Finns ingen att prata med och jag vill inte outa mitt mående för andra. Minns inte när jag skrattade senast, minns inte när jag var lycklig.

    Borde det, har jobb och fantastiska barn men är ändå så fruktansvärt ensam.

      ❤️till dig.

      Äter du antidepressiva?

      En sak, barnen tar inte skada av att du är less. O samtidigt som det är jättetungt så betyder det att en förändring kommer ske. Försök ge dem små, små fina stunder om du orkar. Tänd ett ljus o läs en bok för dem. Gör små, små saker som pauser där ni fokuserar på att njuta, vara autentiska öppna o nära varandra. Fysisk beröring i familjen är hälsosamt. Säg deras namn o rör vid dem ’vad vill du mig….’ hela dagarna behöver du inte gå runt o vara perfekt. Det lilla duger. Du orkar ta dig genom det här! O om du är medveten o ärlig mot dig själv hur det är just nu så betyder det ju att du inte är psykotisk ? Se runt dig om du på något sätt kan få stöd av någon. Känn stolthet, det är i tuffa stunder du behöver det.

      Du har ”allt” men är inte nöjd med dit liv? Ändra något! Livet är för kort för att inte må bra och varför ska man göra något som man inte mår bra av? Jag lyssnar på ljudbok just nu som heter ”the success principles: How to get from where you are to where you want to be” så kan tipsa om den.
      Sätt mål och gör den saken du alltid har velat göra? Ang. ångesten så är sök hjälp mitt tips.. själv sjukskriven för ångest så du ska veta att du inte är ensam?

    Nån mer än jag som inte tror att Gabriella o Fjodor har separerat? Han står fortfarande skriven på samma adress och jag tycker allt luktar skumt. Särskilt efter att hon valde att bo kvar och drog tillbaka hemnetannonsen. Sen även när hon svarar på frågor om honom tex om han sov i henne säng och hon svara ja.. nä jag väntar på hon kommer en dag o skriver: ” jag o fjodor har ångrat oss, vi flyttar ihop igen!!” ?

      Tror du har helt rätt!

    Kissie har ju blivit helt stel i ansiktet av all Botox. Hon ändrar sitt utseende konstant. Även om det inte är ”ingrepp”. . . Hon har så stort fokus på sitt utseende vilket känns väldigt trist. Spec när hon skriver saker som säger emot det hon själv gör. Någon mer som lagt märke till hennes hets?

    HJÄLP! Idag hände det som inte fick hända. Jag har två barn. Ena snart 6 andra just under 2. Jag älskar båda lika mycket. Mina föräldrar var elaka alkoholister så jag lovade att vara en snäll tålmodig förälder. Allt var fint. Tills jag nu, deprimerad med bristsjukdom fick nog. Stora och lilla lekte. Jag sa åt stora att man inte får leka så, flera gånger. Jag förklarade att lilla kommer göra sig illa och att hen måste sluta. Jag har sömnbrist och mår jätte dåligt. Jag sa nej att nu får du komma och hjälpa mig och göra saker för det där är farligt. Men stora fortsatte och jag var stressad för jag var tvungen att göra saker. Men hen fortsätter. Sen så händer det som inte får hända, lilla gör illa sig rejält. Jag springer instintivt fram och jag smäller stora på huvudet. Stora ser chockad ut och ledsen men låtsas som ingenting. Jag kramar hen samma sekund och säger förlåt. Vuxna får aldrig slå barn! Det var oacceptabelt och jag berättar hur mycket jag älskar hen. Barnet säger ”äsch det gjorde inte ens ont” men jag är ärrad för livet. Jag förstår inte ens hur man kan smälla ett barn. Det är oförlåtligt. Jag ska fan dö.

      det är lugnt. Man kan göra fel. Du sa förlåt och kramade barnet som inte verkar vara rädd för dig. Och du kommer uppenbarligen inte göra det igen. Fortsätt ge kärlek till duna barn och förlåt dig själv.

        Jag har inte vågat kolla svaren förrän nu en vecka senare. Jag trodde alla skulle vilja mörda mig vilket jag vill. Tack för svar! Jag ska försöka fortsätta vara positiv. Det läskiga var att jag inte kunde kontrollera mig en sekund, allt var helt instinktivt.

      Jag tror inte man måste ursäkta sig för skyddinstinkter 🙂

    hajen har skrivit något flummigt inlägg om att han är sexmissbrukare på sin blogg imarknaden.se han blir bara mer och mer galen för varje gång han skriver älskar att se utvecklingen

    Någon mer som brutit kontakten med sina föräldrar?

      Ja min man har brutit kontakten med sin pappa.

        Tack för svar!
        Vet du om din man hade typ dubbla känslor? Jag har inte pratat med min pappa sen hösten 2017, sista gången vi sågs Va en minut julen 2017, då tog jag beslutet. Av skuldkänslor har jag ändå skickat sms på hans födelsedag. Och vid högtider blir det så jobbigt. Imorgon är det farsdag.

        För 2.5 månad sen avbröt jag kontakten med min mamma. Det är inte lika jobbigt, eftersom hon är roten till allt ont runt omkring, jag har väl vetat det hela tiden, men det är först nu som jag verkligen kan se det med klara ögon utan tvivel och ursäkter för hennes skull. Ju mer tiden går ju tydligare blir det också.

        Jag saknar min pappa trots det han gjort.

      Det är över ett år sedan jag gjorde det. Bröt med mamma och syskon. (pappa är död) Det bästa jag gjort och mår så mycket bättre. Började om med mitt liv, nytt jobb och nya vänner.
      Man måste veta anledningen att man gör det. Annars är lätt att man ångrar sig och mår dåligt.

        Nu har dina ord sjunkit in lite. Det är nog det bästa rådet jag fått. Ska bära med mig det ”man måste veta anledningen annars kan man må dåligt”, och jag ska säga dom orden till mig själv när skulden och tvekan kryper på. Tack♥️

    Idag vet jag anledningen och litar på den, mer och mer ju längre tiden går. Skrev ett svar till j, men det hamnade i modd.

    Jag undrar om dubbla känslor. Det svåraste är med min pappa, då jag vet att han har gjort som han gjort mot mig på grund av att han under många år varit utsatt för psykisk misshandel av min mamma och ett syskon. Jag kan ju inte ha kontakt med honom för min egen säkerhet, men jag tycker synd om honom och saknar honom.

    Med mamma känns det som en lättnad. Har t om fått känslor och tankar om ”vad gjorde jag innan hösten”, och igår kom jag på vad det va som tog min tid och energi, jag försökte dagarna i ände få bekräftelse och kärlek.

    Det är väl BÖrjan på ett friskhetstecken Kanske!

    jag är gravid

      Beklagar.

      Grattis!

    Jag är inte gravid

    Någon som vill spekulera med mig? (Har tid för prover samt telefontid med läkare inbokad i nästa vecka så ingen panik med det)
    Har dessa symtom, som blivit tydligare och tydligare de senaste veckorna.
    – extrem trötthet som inte går att sova bort. Behöver lägga mig vid 20-21 på kvällen, och är ändå så sömnig hela tiden
    – muskelsvaghet. Benen känns konstant som om jag precis kört ett hårt styrkepass, den känslan
    – darrig i händerna
    – hög vilopuls
    – hjärtklappning
    – håravfall
    – ständigt hungrig men mår dessutom hela tiden illa
    – oro, rastlöshet, ångest, irritation och humörsvängningar

    Tilläggas bör väl att jag under ca 15 år haft ätstörningar och äter väl inte så jättebra. Någon som har några tips och idéer på vad det kan vara?

      Brist på något ex järn. Gör att du får mjölksyra av att gå 5 trappsteg, trötthet osv
      Zinkbrist kan ge håravfall

    Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner jag är här för att berätta lite om hur jag fick min hsnabd tillbaka med hjälp av en stor man som heter baba Amiso. Jag heter Alice Lucas, form, Alingsås, Sverige. Efter 12 års äktenskap har min man och jag varit i en gräl eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var över och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta, mitt hjärta fylldes av sorg och smärta eftersom jag verkligen var kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och önskar alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag stötte på en webbplats som föreslog att Dr.Amiso kan hjälpa till att få tillbaka artiklar snabbt. Så jag kände att jag skulle prova honom. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då han gjorde en Love spell för mig. 48 timmar senare ringde min man verkligen till mig och sa till mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med massor av kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för den smärta han orsakade mig och barnen. Sedan den dagen var vårt äktenskap nu starkare än tidigare, allt tack vare Dr.Amiso. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet att Dr.Amiso verklig och kraftfull stångskärare att jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i en tid av problem, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttade till en annan kvinna, vill känna igen i världen eller cancerfrågan, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässor, hälso- eller äktenskapsproblem, jobbfrämjande och framgång, vad som helst, gör inte ge upp, inte mer gråta, kontakta denna kraftfulla stavning nu. Här är hans personliga e-postadress på: herbalisthome01@gmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.