Sprit i mat?

Dasha skriver på Instastory att hon inte alls förstår hypen med ”Vodkapasta” och ser ut att döma ut maträtten innan hon ens har smakat på den.
För det ÄR jättegott med en vodkasås till pasta. Den smakar absolut inte sprit och jag gissar att det är tack vare alkoholen man får den goda smaken?
Samma sak med Moules frites – försök aldrig laga det på alkoholfritt vitt vin.
Det blev BLURK av alltsammans.!

Jag kan faktiskt rekommendera ytterligare pastarätt vars sås är baserad på alkohol, nämligen Chicken Tequila Fettuccine från California Pizzakitchen.
SÅ mumsigt!

En snabb googling på ”Chicken Tequila Fettuccine” resulterar i mängder av varianter på den här maträtten men jag skulle hålla mig till originalet om jag var du…

Kom igen nu Dasha!
Ge spritpasta EN chans till!!

Vad tycker NI?
Sprit i mat? Ja ellar nej?

Here’s what you need:
Spinach Fettuccine
Cilantro
Garlic
Jalapeno Peppers
Unsalted Butter
Chicken Stock
Tequila
Limes
Soy Sauce
Chicken Breasts
Red Onion
Red Bell Peppers
Yellow Bell Peppers
Green Bell Peppers
Heavy Cream

Start with cooking the pasta. This can be made ahead of time, just make sure you cook it al dente. In a skillet, combine the cilantro, garlic, jalapenos, and butter. Then add the stock, tequila and lime juice. Bring to a boil until you create a paste-like consistency. Meanwhile, marinate the chicken in the soy sauce for at least 5 minutes. Then cook all the veggies until soft. Add the chicken and soy sauce, the tequila paste and heavy cream. Bring to a boil until the chicken has cooked through. Toss in the pasta and serve

181 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    om den kokat är det ju knappt alkohol i.

      Det där är en myt

        Det beror väl på hur länge det kokar.

          Jag har upptäckt att om man stormkokar försvinner alkoholen inte lika snabbt som när man sjuder något. Det är bara en gissning, men jag tycker mig ana det på smaken.

            Eh, nej. Var du frånvarande under alla kemilektioner i skolan? Etanols kokpunkt ligger vid 78,4 grader, blir det varmare än så kokar etanolen bort. Simple as that. Stay in school kids!

        Haha säg det till mina föräldrar som tillsätter sprit i vinglöggen under kokning för att alkoholen försvinner. ?
        (Vi barn närmar oss 30 allihopa så kränkta pk människor som blir oroliga för att kids inte får en vit jul behöver inte göra sig något besvär.)

          Det gör jag med? min pappa lärde mig det… eller han berättade hur han gjorde när han va ung och eftersom jag va ung va jag tvungen att prova?‍♀️?

          Är det verkligen PK att tycka att det är viktigt med en vit jul?

            Ja, klimatförändringarna gör att en vit jul snart är ett minne blott. Eller vitt.

            Nä, men pkmänniskor gillar att påpeka minsta lilla de får för sig är fel på nätet.

            Ja det är väl definitionen av pk. Inte vit som i snö då utan vit som i ingen alkohol.

        Varför skulle det vara en myt?

          https://taffel.se/blog/myter-om-alkohol-i-mat
          Finns hur mycket som helst om man googlar

            Den där länken säger inte att det är en myt, utan att det beror på en herrans massa orsaker. Din alkoholhalt i maten kan alltså vara nästintill lika hög som innan du kokade, eller vara i princip alkoholfri beroende på hur du gör det.

              Omg hjälp jag blir rädd för mänskligheten
              Okej jag ska gå och koka mig ett glas vin nurå och förvänta mig ett alkoholrus guvafint

        Så kemins lagar är en my?
        Ok, du kommer lära dig när du kommer upp några klasser i skolan.

        Men kära nån, alkoholen kokar bort! Hur kan man inte veta det på riktigt vart är världen på väg? Danke and a have it

          Åh, en till som följer Eric Sporrong ?

            Det gör väl typ alla sen han blev tjenis med LD

          Vad betyder Danke and a have it?

            Tack och ha det? Bara gissar här, så rätta mig gärna om jag har fel.

        Men herregud människor – läs på!

        Med tanke på att etanol kokar strax under 80 grader så skulle jag säga att det är allt annat än en myt, Anonym 18.09. Sedan räcker det såklart inte att koka maten i 5 sekunder för att koka bort allt.

        Nej det är ingen myt.

    Ska lätt prova det här receptet! Det låter underbart gott.

    Vad mer är gott? Rödvinspasta <3

      Ädelostpasta med vitt vin, mmmmm…

        Åh fy fan vad det lät gott. Har du något superrecept du kan dela med dig av eller är det bara att googla loss och ta första bästa?

        Alltså min mage kurrade till i ren glädje när jag läste din kommentar ??

          Fräs 300g skivade champinjoner. Tillsätt en burk creme fraiche (hehe), 1msk tomatpuré, 1dl vitt vin, 2 pressade vitlöksklyftor och ca 140g smulad ädelost. Salt, peppar, tagliatelle. Timjan om du vill!

            Ska genast inhandlas vid nästa coopbesök och testas!! Låter jättegott.

              Första gången anno 2008 jag skulle laga denna så hade jag råkat stoppa in vinflarran i frysen, och innehållet hade ju ”exploderat” för flaskan hade stått därinne så länge. Smaklig spis, när det blir dags!

                Men vilken typ av ädelost då, finns ju en uppsjö olika

                  Ta nån vanlig Kvibille.

          Först fy fan och sedan att det lät gott. Hur skall du ha det?

            Förlåt om det inte framgick tydligt. Jag fick synbortfall när jag började fantisera om ljuvliga ädelostpastor (pasta i plural, inte pastor som den religiösa typen).

        Sherry och ädelost (gorgonzola) samt grädde är godaste såsen ever.

      Laxpasta med vitt vin och grädde!

        Tillsätter alltid en skvätt rödvin i köttfärssåsen och låter den puttra en stund. Mustigheten! ???

    Rödvinsspaghetti <3

    Nej till sprit i mat! Typ rödvinssås, blä. Eller stek som lagats i nån öl-grej. Ryser.

      Rödvinssås är bästa såsen ju. Och whiskeysås ?

      Beercan chicken med ölsås, BÄSTA

    HATAR sprit. Skulle aldrig ha det i mat själv men blir jag bortbjuden kan jag smaka och kan tänka mig att det säkert kan vara gott sålänge det inte faktiskt smakar sprit

    Köttfärssås med rödvin i är toppen! Även köttgryta med 0,5-1 liter ljus öl i såsen. Otroligt gott!

      Nu blev jag jättesugen på köttfärssås med rödvin! Det får nog bli det till middag ikväll ?

      Köttfärs med vitt vin. Trust me.

    Alkohol (etanol) har en lägre kokpunkt än vatten och börjar koka redan vid cirka 78 °C, något som kommer väl till pass vid tillagning av vinsåser och olika grytor, men kokar alkoholen verkligen bort?
    Den frågan ställde sig de svenska forskarna Anders Helander, professor och Monica Bergström, biomedicinsk analytiker och bestämde sig för att testa. Under experimentet späddes alkohol ut med vatten till fyra olika alkoholkoncentrationer (5, 10, 20 och 40 volymprocent). Var och en fick sedan koka i en vanlig kastrull utan lock i fem minuter.
    Resultaten visade visserligen att alkoholhalten minskade av kokningen, men att betydande mängder fortfarande fanns kvar efter fem minuter. Endast 1,5–2 procent av alkoholen försvann för varje minuts kokning.
    I en artikel i Läkartidningen varnar därför forskarna nu för att bara några minuters kokning inte räcker för att göra alkoholhaltiga drycker fria från själva alkoholen vid matlagning.
    Källa: Läkartidningen via Allas

    Annons:

    Om våra annonser

    Mama/ mamaliv/ Stjärnmammor

    Exklusiv mama-intervju med prinsessan Madeleine

    Foto: Emily Dahl

    Av mamaredaktionen

    11 sep 2019, kl 06:00

    mama har träffat trebarnsmamman prinsessan Madeleine för ett öppenhjärtigt samtal om mammalivet och en unik fotografering tillsammans med barnen. Scrolla ner för att se hur du får tillgång till hela artikeln.

    Ämnen i artikel:

    Omslagsmama Kungligt

    Mer innehåll efter annonsen:

    — Vill du läsa hela intervjun nu direkt? Köp din mobilanpassade version HÄR! —

    Vi på mama är stolta över att avslöja våra nya omslagstjärnor: prinsessan Madeleine och barnen Leonore, 5, Nicolas, 4 och Adrienne, 1,5.

    I den öppenhjärtiga omslagsintervjun berättar prinsessan Madeleine personligt och med värme om hur hon och maken Chris O’Neill ser på barnuppfostran, vem som får spela ”bad cop” hemma när barnen tjatar och vem som är mest hönsig av de båda. Dessutom bjuder Madeleine på en rolig historia om en födelsedagspresent, som inte riktigt blev som det var tänkt och som mamma drottning Silvia till sist avrådde henne från…

    Mer innehåll efter annonsen:

    Du får även läsa om prinsessan Madeleines tankar kring sina graviditeter och förlossningar, familjelivet i Florida, och nya karriären som barnboksförfattare där hon nyligen debuterat med den omtalade ”Stella och hemligheten”.

    Intervjun, av mamas chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh, publiceras på 15 sidor i magasinet mama som kommer till butik den 12 september i limiterad upplaga, men redan nu kan du ta del av denna exklusiva långläsning genom att köpa artikeln via den här länken: mama-intervju med prinsessan Madeleine

    Du betalar enkelt via Klarna eller med kort, och får inom några sekunder den skärmanpassade artikeln skickad till dig. Funkar för smartphone, ipad och dator.

    Foto: Emily Dahl / mama

    Vill du läsa hela nya numret av mama med prinsessan Madeleine på omslaget – beställ ditt ex av magasinet HÄR och få tidningen smidigt hem i brevlådan. Klicka här!

    Vill du läsa intervjun nu direkt? Köp din mobilanpassade version HÄR!

    Annons:

    Annons:

    Om våra annonser

    Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa

      Ny på copypaste?

      Åh schyrre! Lite kunglig bonus där, utöver alkoholkunskapen ???

      Älskar att jag läste hela kommentaren

        Hahahaha!

      Annonserna och bilder kom inte med..

    Jag brukar ha lite konjak eller calvados i äppelpajen. Eller något liknande, idag använde jag weinbrand. I chocolate chip cookies använder jag vaniljextrakt jag gjort av vodka.

    Det lyfter smaken. Öl i chilin. Torr vermouth i fisksåsen. Punch i gräddtårtan (kombinerat med citron).

    Listan kan göras lång, jag tror att det mesta jag har i mitt barskåp inte dricks upp, utan hamnar i mat och kakor.

      Du är ju fullblodsproffs! ??

        Eller bara lite galen

        ?

          Är inte det samma sak? ?

      Sett den här länken tidigare. Då var det två personer man sökte identitet på.

      Väldigt bra bilder, det måste rimligen finnas gott om Stockholmare som vet vem han är.

      Det ser ju ut som en av ungdomsvärdarna i Tunnelbanan på kanal 5. ?

      Tack gode gud så var det inte min storebror ?

    Blev en konstig kommentar i modd.
    Alldeles för mycket kom med. Hoppas den blir tillsnyggad eller struken.

      Lite kunglig glans förgyller ju bara kommentarsfältet ?

    Porterstek ?

    Alkohol (etanol) har en lägre kokpunkt än vatten och börjar koka redan vid cirka 78 °C, något som kommer väl till pass vid tillagning av vinsåser och olika grytor, men kokar alkoholen verkligen bort?
    Den frågan ställde sig de svenska forskarna Anders Helander, professor och Monica Bergström, biomedicinsk analytiker och bestämde sig för att testa. Under experimentet späddes alkohol ut med vatten till fyra olika alkoholkoncentrationer (5, 10, 20 och 40 volymprocent). Var och en fick sedan koka i en vanlig kastrull utan lock i fem minuter.
    Resultaten visade visserligen att alkoholhalten minskade av kokningen, men att betydande mängder fortfarande fanns kvar efter fem minuter. Endast 1,5–2 procent av alkoholen försvann för varje minuts kokning.
    I en artikel i Läkartidningen varnar därför forskarna nu för att bara några minuters kokning inte räcker för att göra alkoholhaltiga drycker fria från själva alkoholen vid matlagning.
    Källa: Läkartidningen via Allas

      Tänkvärt och intressant!
      -För sjutton undvik sprit i maten rent trams som lätt kan gå överstyr. Alla klarar inte av detta lika bra på grund av en uppsjö anledningar, från det medicinska till det praktiska

      Vilket år är artikeln ifrån och när utfördes experimentet?

        Förmodligen bygger allt på den ursprungliga artikeln från 2001 om glögg och kokning av densamma:
        https://svemedplus.kib.ki.se/Default.aspx?queryparsed=”Bergstr%c3%b6m%20M”&query=Bergstr%c3%b6m%20M&start=10&rows=10&searchform=simple&prevDok_ID=&Dok_ID=75130&pos=11

      Nu kokar man väl sällan mat med alkohol i endast ett fåtal minuter. Jag vet inte, men när jag gör grytor och såser med vin i så brukar de ska stå och koka rätt mycket längre än så.

      Lite som att säga att vatten inte kokar bort. Varför? Finns vatten kvar i grytan efter 1 minut.

      Men hur tänker prinsessan Madeleine runt graviditet och förlossning?

        Va?

        VA??!

        Haha – jag skrattade rätt ut här på morgonen. Tack!

    ”Nej så gott” eller ”Ja, urk!” ?? Låter lite bakvänt – borde väl snarare heta ”Ja, så gott!” eller ”Nej urk!”

      ”Så äckligt?”

    I Margaux senaste video säger hon att hon och Jacob flyttat isär. Har det stått något mer om det? ? Jag som missat kanske.

      De behövde det. De ser lyckligare ut än på länge och garvar åt folk som tror att deras bröllop inte är på riktigt. Smart lösning att sova på olika platser ett litet tag istället för att gå på varandra och bråka i onödan när det är dåligt.

        Verkligen mycket att garva åt…
        En lögn pga Margaux girighet.

        Men det var ju inte ett riktigt bröllop? Det är snarare vi som skrattar åt dom!

          Varför är folk så upprörda över att de inte är gifta i en juridisk mening? Att man orkar bry sig så mkt

            Men för 163628182539 gången: de är inte gifta. Alls.

              OCH? Varför bryr sig om det för? De ska gå till rådhuset. Spela roll vad andra gör?

            För att antingen är man gift eller så är man inte gift.
            Jättekonstigt att inte veta det.

          Läste en tidning (Amelia?) häromdagen då Margaux och hennes mamma var med. Där stod att Margaux heter Lieberman Dietz. Reagerar på att hon kallar sig det om hon inte är gift, det är ju inte nåt man kan välja själv utan kommer med äktenskapet att man får ta sin partners namn. Så mycket märkligheter med detta låtsasäktenskap…

            Man behöver INTE byta namn när man gifter sig, vad får du det ifrån?

              M skriver ju inte att man måste byta namn när man gifter sig. Det M skriver är att man inte KAN ta sin partners namn utan att vara gift. Det är när äktenskapet registreras hos Skatteverket som namnbytet sker (om man anmält att man vill byta efternamn).

        Hela bröllopet var inget annat än ett PR jippo.

      Stod på hänt för några timmar sedan men ingen verkar riktigt ha snappat upp det.

      Blir intressant och se om Jakob inte längre vill att Arnold ska fronta alla margauxs kanaler vad som händer då…

    Alkohol i mat blir extra stuns!

      Speciellt i desserter och glass!

    Blanda ut saffran i lite vodka och låt stå lite innan ni bara lussebullar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Konjak använder vi ??

      Går även bra att blanda ut det i smält smör och låta det stå en stund, om man inte är en alkoholperson.

      Låt den gärna stå och dra i ett par månader! Gör en jävla skillnad?

      Har bara handsprit. Funkar det? ??

      Blir det mer saffranssmak i bullarna då eller varför gör du så? =)

    Ni som följer Dasha – varför gör ni det? Jag är inne på hennes blogg ibland men har svårt att förstå hur hon ”går runt” som influencer. Hon har ju väldigt sällan samarbeten, foto och text är av relativt låg kvalitet (vilket kan ha sin charm). Tidigare pr-byrå och klädmärke nedlagt fort. Vad gör att hennes läsare är intresserade och hur går hon runt rent ekonomiskt?

      Tror hennes kille drar in bra med pengar på sitt företag och hon drar säkert in en helt okej vanlig månadslön är min gissning. Tror inte direkt hon är uppe på dom där saftiga influenserinkomsterna med tanke på hur lite samarbeten hon får?

        Hon lever på sin kille och hon har även levt på andra killar genom åren. Hon är en riktig parasit Farstaglittret

      Älskar att typ varje bild hon lägger upp är på henne själv ?

      Följer henne nu för att jag tycker hon skriver ärligt och bra om föräldraskap. Tycker hennes stil och smak är hiskelig och skulle verklig ALDRIG köpa något av de gräsliga saker hon väljer ut till sina samarbeten.

    I Finland finns det en pizzeria som har vodka i en av sina pizzor. Pizzan heter Finlandia och innehåller ”blue cheese, braised venison, Finlandia vodka, warm smoked venison, wild mushrooms” (https://www.pizzerianapoli.fi/en/menus/)

      Satan vad gött det lät

    Alltså.. Penne à la vodka smakar ju absolut inte vodka.

    Har ett tyskt recept på sockerkaka med bourbon jag tänkte testa till julen. Ser i alla fall gott ut …

      Låter svingött! Kanske lite apelsincest till, eller kanel, eller båda ?

        Och en riktig pansarglögg så att barnen somnar snabbt … Lugn, skämtade bara …

          Pansarglögg ???

        apelsinincest? ?

          Apelsinincel.

    Hur kan man vara så pantad och tro att en pastasås ska smaka vodka om man har i lite vodka för att få upp smaken på chilin?

    Smakar köttgrytor rödvin? Haha

      Z 19,16. Jag tänkte exakt likadant. Haha.

    Tror det är Sofia Woods nya kokbok som har skapat pasta vodka trenden. Jättefin bok förövrigt.

      Tasty har väl haft det i typ två år? Eller räknar jag Bellaår nu? ?

      Tror inte jag. Vodkapasta är väl knappast en ny grej, även om det kanske varit poppis i USA bra mycket längre än vad det har varit i Sverige.

      Sofia Woods, vem? Har aldrig hört namnet men har vetat om vodkapasta sen föralltid så nej..

      Va? Pasta-vodka var en klassiker sent 80-tal/90-tal

        Knappast. Läs på om klassiker.

          Min pappa älskade pasta-vodka och tog med oss på restaurang när jag var liten. Typ enda rätten jag inte fick välja, men kan bero på att det var alkohol i och detta var nästan 30 år sedan.

    Ååååh nu är blev jag vrålhungrig (eller sugen.. Har inte lärt mig känna skillnaden..) av att läsa här….

    Ja, i princip alla pasasåser, grytor av europeisk typ mm blir bättre med alkohol av någon typ i!

    Blev genuint lycklig när jag såg att Dasha anlitat en inredare till nya lägenheten. Hennes gamla var både renoverad och inredd som en bilolycka – det gick liksom inte att sluta kolla på misären!!

      Men har du sett hennes senaste vlogg om hur hon och inredaren planerar att inreda nya lägenheten? Det planeras för bröstpanel OCH väggpaneler. Stuckatur från D-cor eller Hornbach, det vill säga alla influencers favoritställen att handla plastig fejkstuck. Trodde Dasha lärt sig av misstaget med förra lägenheten och förstått att det inte är kosher med stuckatur i ett hus från 1929 men icke.

        Nu är jag väldigt fördomsfull men hon är väl ryss (halvryss i alla fall…?) och de är väl inte direkt kända för sin goda och smakfulla stil.

          Rysk mat är underskattad. Blev bjuden på lunch idag av en rysk kompis. Hur gott som helst.

          Om du bor i Stockholm kan du prova Georgisk mat på Tiblisis hörna vid Gullmarsplan. Jag har sett att det finns en annan georgier i Bromma, men den har jag inte testat ännu.

            Haha jag pratar om inredningsstil och smak. Inte deras matkultur.

      Hon har ett väldigt speciellt utseende själv. Har hon någon typ… diagnos?

        Men snälla, speciellt utseende? Hon är väldigt vacker!

          Det skulle jag inte kalla henne. Syndrom-söt på sin höjd. På ett lite tycka synd om sätt

            22.23 Din lilla stackars människa….
            Nu är vi nyfikna på att se ett foto på dig. Vi vill så gärna bedöma ditt utseende.

        ??‍♀️

        Nä, men du är efterbliven!

    Undrar om chicken tequila fungerar med ljus rom? ?

    Bella är noga med att få in att hon varit och handlat mat med barnen i senaste inlägget. En bragd.
    Sedan är det plötsligt något bra att få flytta från huset. Det känns bara som en stor kuliss. Det enklare livet blir bättre skriver hon. Jahapp.

      Så klart hon skriver det. Hennes tillvaro går ut på att försköna och påstå saker som passar bilden hon vill måla upp av sig själv.
      I själva verket svider det nog rejält att behöva släppa huset, hemma-teamet m.m.

        Ja, snacka om att vända kappan efter vinden. Att sakna stabil grund att stå på. Ändrar hon sig på grund av att det är vad hon tror läsarna/sponsorer/pojkvän etc för tillfället vill ha? Lyckas hon övertyga sig själv?
        Som någon kommenterat på hennes blogg: sorgligt att barnen tvingades flytta från ett trivsamt hem i ett kvarter med många vänner till denna ”kuliss”, allt för att deras mamma skulle få visa upp sitt lyxiga, lyckade liv. Prioriteringar…

      Visst pratade hon mot slutet av sommarpratet om vad hon skulle göra om allt rasar, typ ’jag är ung så det är bara att börja om’?

      Det är tufft att jobba upp sig från snabbmakaroner till niominuterspasta.

        Det vet väl alla ??‍♀️

    Meh, jag som precis druckit upp det vita vinet som blev kvar igår… Jag hade ju kunnat göra risotto på det!

    Varför står Bianca ut med Lovisa?
    Helt obegripligt. Också helt obegripligt varför hon numera är med i varenda video Bianca lägger upp på Youtube. Hon tar bara mer och mer plats. Var tvungen att stänga av Biancas opopulära åsikter- video för att jag inte klarade av att se Lovisa sitta och kråma sig oavbrutet, fixa med håret, pluta med munnen och stirra på sig själv. Aldrig sett någon vara mer självupptagen. Seriöst, vad är det för FEL på människan?

      Men hon är ju sååå snygg och såååå himla viktig förstår du väl!

        Får panik av den människan. Trodde Bianca ändå hade lite mer moral än att ta en så självupptagen assistent. Eller kanske det passar henne bäst, hon är ganska självupptagen själv också iof.. ??‍♀️

          Aaah får obehag!! Tänk er att ni vaknar mitt i natten, så när ni öppnar ögonen sitter Lovisa vid sängkanten och stirrar ut dig.

            ???

          Självupptagen plus självupptagen är ingen bra kombo.

          Jag misstänker att det kommer att sluta med att Lovisa och den där andra assistenten får starta den där podden i alla fall. Lovisa kommer att tjata sönder Bianca tills hon ger med sig. Önskar Bianca kunde förstå hur utnyttjad hon blir.

        Oh god not. Blir så slut på Lovisa, kunde knappt kolla förra Wahlgrens värld då dom delar Bianca var med så var Lovisa också.
        Och i Youtube när Lovisa är med så är han den där jobbiga som bor med henne, usch!!!

      Varför står Lovisa ut med Bianca?
      Hon kråmar sig oavbrutet fixar med håret plutar med munnen och stirrar på sig själv.
      Jag har aldrig sett någon mer självupptagen.
      Seriöst vad är det för fel på människan?

        Ha ha ha. Kul.
        Lovisa är anställd av Bianca. Bianca är stjärnan. Lovisa är assistent. Bara att dra om det inte passar.

    Men har du sett hennes senaste vlogg om hur hon och inredaren planerar att inreda nya lägenheten? Det planeras för bröstpanel OCH väggpaneler. Stuckatur från D-cor eller Hornbach, det vill säga alla influencers favoritställen att handla plastig fejkstuck. Trodde Dasha lärt sig av misstaget med förra lägenheten och förstått att det inte är kosher med stuckatur i ett hus från 1929 men icke.

      Hemskt ?

    I Spanien åt jag grillad lax med Cava sås ? Kan vara det godaste jag ätit ?

    Det kanske var dags för penne alla vodka att bli trendigt då allt från 80-talet kommer tillbaka.

      Får lov att fixa till Flygande Jakob till helgen …

        Det äter vi ofta på helgerna. Älskar det!

        Gott!

    Äntligen kan jag bli av med läkarspriten. Stuvade Snabbmakaroner och falukorv

      Om du haft tandläkarsprit, så kunde du haft snabbmakaroner al dente.

      Till det en utsökt Landalagrogg. 😀

    Fan va sjukt det är med dessa influencers som tjänar miljoner på sina sociala medier. Läste nyss lite hastigt på Aftonbladet och det fick mig att fundera på hur sjukt allt är. Influnecers som påverkar mer negativt än positivt på unga och äldre. Utseende och konsumtion. Medan en läkare/lärare/polis/sopgubbe what ever inte ens kommer upp till dom summorna på år..
    Jag blir bara så jävla trött på dagens reality. Den är så jävla skruvad. Människor går åt fel håll och framtiden känns bara äcklig..

      Hur många är det som lyckas så att de kan leva bra på sina blogginkomster? 0,3 procent?

        Ja det är ju inte lika vanligt ”jobb” som något annat. Men det tar också ÖVER så sjukt mycket. Alla blir påverkade vara sig man vill eller inte. Sen ska dom tjäna överdrivet mycket på det och leva överflödiga liv.
        Fråga ett barn mellan 9-15 år vad dom vill jobba med när dom blir stora. Svaret blir ”youtuber” ”influencer”. Jag tycker bara det är sjukt och äckligt.

          Oj dom barnen har inte jag i min närhet.

    My Martyr har lagt ut ett par inlägg efter Bangla road besöket. Inte ett om kritiken hon fått. Man undrar ju om hennes bloggportal tycker det är ok det hon håller på med, blundar totalt för utnyttjande av människor och dessutom lägger upp bilder på dem…

      Tror hon är på G att byta portal. Hon hintade ju om att ”snart” skulle hon ha möjlighet att blocka vissa från bloggen.

    Skrev du inte nyss ett inlägg om hur feg du är som aldrig vågar prova ny mat ute…? Och sen skriver du ett sådant inlägg om någon annan? Hmmmmm

    Detta recept kan jag varmt rekommendera: ??❤️https://www.systrarnaeisenman.se/2017/11/13/pasta-med-kramig-tomatsas-med-vodka-och-rostad-paprika/

    Fruktsallad med habanero, muscovadosocker, vanilj och mörk rom.

    Kom just på en kul grej. Min man tål inte alkohol så jag är ju lite försiktig med detta. Alkoholfria produkter brukar smaka blä, så jag litar på att kombinationen förhållandevis små mängder och att jag sjuder alkoholen, gör att det blir ofarligt för honom. Det har funkat hittills.

    En liten varning bara. Inför ett bak av dammsugare så fick jag för mig att koka ur alkoholen i mikron. Gör inte det. Om du inte vill se en maffig explosion förstås. Det blev en redig smäll. Hela mikron hoppade en bit samtidigt som luckan slängdes upp, och det slog ut en redig eldsflamma. Det värsta var att hela köket blev nedstänkt med klibbig punch!

      Hur kan man inte veta att alkohol brinner vid höga temperaturer…?

        Tänkte ente på de…

      Haha förlåt, skrattade högt åt din förstörda micro. ? Hade ingen aning om att man inte kan micra något med alkohol i, bra att veta! Måste ha luktat som ett fylleslag från förr. ?

        Det var på en röd dag också och det sista jag hade i flaskan…

    Denna blev sjukt god! Om det beror på vodkan eller för att jag är grym på att laga mat, det vet jag inte ?
    https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/qLe41E/penne-vodka–pastaratten-med-sting

    Dasha hade ”frågestund” om varför de sålde sin lägenhet men jag har aldrig sett att hon har publicerat några svar. Kom det aldrig något sådant inlägg eller är det jag som har missat det?

      Letade och hittade att hon hade svarat i en Vlogg.

      Menar du att hon måste förklara för okända människor varför hon säljer sin lägenhet?
      Nu skämtar du va?

      Hon sa att anledningen var att lägenheten hade alldeles för dåligt ljusinsläpp och var väldigt mörk, därav att hon inte kunde jobba som influenser då hon är beroende av bra ljus för att ta bilder.

      Sen att de hade dragit på sig extrema månadskostnader med väldigt hög avgift är en annan femma som inte nämndes…..

    Nykter alkoholist så ingen alkohol i maten här inte men tycker det låter spännande ❤️

    Laxpasta med en skvätt cava och lime i. Nom nom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.