Dasha skriver på Instastory att hon inte alls förstår hypen med ”Vodkapasta” och ser ut att döma ut maträtten innan hon ens har smakat på den.
För det ÄR jättegott med en vodkasås till pasta. Den smakar absolut inte sprit och jag gissar att det är tack vare alkoholen man får den goda smaken?
Samma sak med Moules frites – försök aldrig laga det på alkoholfritt vitt vin.
Det blev BLURK av alltsammans.!
Jag kan faktiskt rekommendera ytterligare pastarätt vars sås är baserad på alkohol, nämligen Chicken Tequila Fettuccine från California Pizzakitchen.
SÅ mumsigt!
En snabb googling på ”Chicken Tequila Fettuccine” resulterar i mängder av varianter på den här maträtten men jag skulle hålla mig till originalet om jag var du…
Kom igen nu Dasha!
Ge spritpasta EN chans till!!
Vad tycker NI?
Sprit i mat? Ja ellar nej?
Here’s what you need:
Spinach Fettuccine
Cilantro
Garlic
Jalapeno Peppers
Unsalted Butter
Chicken Stock
Tequila
Limes
Soy Sauce
Chicken Breasts
Red Onion
Red Bell Peppers
Yellow Bell Peppers
Green Bell Peppers
Heavy Cream
Start with cooking the pasta. This can be made ahead of time, just make sure you cook it al dente. In a skillet, combine the cilantro, garlic, jalapenos, and butter. Then add the stock, tequila and lime juice. Bring to a boil until you create a paste-like consistency. Meanwhile, marinate the chicken in the soy sauce for at least 5 minutes. Then cook all the veggies until soft. Add the chicken and soy sauce, the tequila paste and heavy cream. Bring to a boil until the chicken has cooked through. Toss in the pasta and serve
