Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

549 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hello!!

      I love you.

      är det mig du letar efter?

        Jag kan se det i dina ögon

          Jag kan se det i ditt glada ansiktsuttryck

            Du är allt jag nånsin velat ha.

              och mina armar är vidöppna

                Ni måste sluta med detta

                  Hm, varför? Är väl inte värre än miljonte frågan om nån har erfarenhet av medicin X, om man kan förlåta att en otrogen partner eller om Bella slutat följa Pingis på insta…

                    Fast detta ger ju ingenting? Absolut ingenting? ? En fråga är ju ändå en fråga, och kan ge svar…

                      But if love is out the question
                      There’s no point to this affection

                    Det är ju alltid samma jävla sång??

                ?

    Någon som har erfarenhet av soffadirekt? Kanske tom soffan ”Stockholm”, är den skön? Kan man ha en ljus soffa eller blir den smutsig direkt?

      Har precis skaffat en Hamilton.
      Det första jag gjorde var att spilla choklad i den..

      Och den är INTE så mjuk som den ser ut. Men för det priset jag köpte den för är den galet bra.

        Trodde du menade Hamiltonstövare ( hund) !

          ?

          HAHAHA ?❤️

      Ett runt matbord kräver mer golvyta, men är väldigt trevlig om bordet är rymligt!

        Älskar när svaren hamnar helt random ??

          ?

      Jag har köpt soffa därifrån! Nu bor jag visserligen i Norrköping där företaget är baserat och har sitt lager men upplevde det som riktigt smidigt med snabb leverans.

      Vi har haft vår soffa därifrån i fyra år. Kommer inte ihåg vilken modell dock…Men alltså inget att klaga på! Mjuk, snygg och hållit jättebra i tyget! Avtagbara klädsel så de fläckar som kommit har vi kunnat tvätta bort. Lite nedsutten absolut men inte värre än någon annan soffa tänker jag. Generellt jättenöjd, särskilt med tanke på priset!

    Någon som har testat Skinbooster Restylane?

      Jag har. Tycker inte det var värt pengarna tyvärr.

      Restylane måste injiceras i huden för att ha effekt. Molekylstorleken i restylanekrämer är för stor för att kunna ta sig in i hudens celler.

      Det är därför Restylane injiceras. Krämerna är bara bluff för att tjäna pengar tyvärr.

        Skinboosters injiceras ?

    Bästa bh:n? Gärna lite tjockare runt om då jag annars blir så valkig på ryggen

      Gå till en riktig underklädesaffär och prova ut en

      Hunkemöller har många bra behåar för rygg, plånbok såväl som självkänsla, om jag får säga det ? min favorit som alltid finns i lager heter ”diva” har jag för mig

        Privat fråga: någon annan har i ont i u-livet i dagar efter cellprovtagning?

          Inte underlivet men ont i magen flera dagar efter cellprovtagning. Som mensvärk. Obehagligt. Någon mer??

            Har själv inte haft ont efteråt men kan tänka mig att det är vanligt ändå! De är ju ganska långt inne och ”gräver” vid cellprovtagning.. ?

            Vilket år tog du prover? Om det var efter 2015 så använde det troligtvis de nya borstarna som ser ut som mascara borstar och de borde förbjudas. Man kan ringa och kolla vilken provtagningsmetod de använde på kliniken även om det gått flera år.

          Ja, men inte vid cellprov dock. utan bara av en hemskt hårdhänt gynekolog generellt vid sånt här vaginalt ultraljud. usch. hoppas jag slipper denne igen…

            Va dom får inte vara hårdhänta. Klaga på det. Inte ok.

          Fast det säger dom ju är normalt? Och lite blödning.

            Jag kände ingenting forra gången. Men denna barnmorskan var hårdhändt kanske. Jag vet inte. Ingen berättade för mig att det kan göra så ont efteråt.

          Jag hade fruktansvärt ont båda gångerna jag gjort, det tog veckor innan de gick över och så blödde det när gyno tog provet också. Mina prover var negativa så förstod inte varför de gjorde så ont eller blödde när det inte var något “fel” men sen läste jag på och det är pga av att Sveriges regering har beställt in VIDRIGA provtagningsstickor som är som vassa mascaraborstar, då de är billigare att odla med. Förjäkligt rent ut sagt att kvinnor alltid diskrimineras i vården.
          De gamla stickorna som är mer som tops finns kvar och när jag tagit test med dem gjorde de inte alls ont. De som är mascara borstat river sönder i underlivet ????

          Alla som läser detta be om de gamla provtagningspinnarna så slipper ni värk kram

            Det här kan ju stämma på mig! Jag gjorde för några år sedan- ingen problem als. Förgår – mycket ont och jag ringer då säger det att det använder typ maskara-börste. Om jag visste det här innan..

              Vi borde kolla upp vart vi kan anmäla detta för om alla som får dessa hemska värkar efter
              mascaraborst-pinnarna då måste de ta bort dem och återgå till de gamla!
              Min gynekolog visade mig de nya mascara pinnen och den gamla och förklarade såhär, man får med sig MER vävnad, alltså mer av slemhinna och huden (så vidrigt) så då går det snabbare och billigare på labbet = statens kostnad. De har även köpt in sämre pinnar till även halsprover och näsprover som man tar när någon är sjuk. Detta ändrades typ ca 2015.

              Med den gamla provtagningsstickan måste de först kolla att tillräckligt mycket vävnad kom med men med den nya borsten river det med så fruktansvärt mycket att de inte ens behöver kolla upp det.
              Smärtan jag fick efter den där mascara borsten var verkligen brutal och jag önskar ingen annan kvinna att gå igenom det.

              Jag jämförde mina provsvar, de som togs med mascaraborsten och de som togs med gamla pinnen och mycket riktigt fanns där en notis när det togs med gamla pinnen att ”provtagning gav tillräckligt mycket för att gå vidare med odling”.
              Hade det inte gett tillräckligt mycket hade de bara behövt ta om det.
              Återigen så offrar regeringen kvinnors hälsa och säkerhet för att skära ner i vårdbudgeten.

        +1 på hunkemöller! Kam verkligen rekommendera minimizer. Brett band om ryggen + håller in boobsen så man kan ha en lös T-shirt utan att se ut som ett tält ✌?

          Hunkemöller! Definitivt! Kom på nu när jag gått ner en del i vikt och bh:n börjar sitta på sne, att jag faktiskt köpte den innan vår bröllopsresa. Det var fem år sedan… Dags för lite nytt mao… Skitbra kvalitet och jag uppfattar det som att de verkligen hjälper en till rätt passform. Mina bästa bh:ar och bikinis är därifrån.

      Calvin Klein är jättebra.

        Håller inte med

      Sloggi Zero Feel! Galet skön och aldrig mer en valk på min rygg!

        Jaa! Den är helt underbar! Den känns inte när man har den på sig och sitter jättesnyggt under kläderna. Inget sticker ut ?

        Har aldrig provat Sloggis bh:ar, men deras trosor är fan det bästa på denna jord

      Gå till Change och köp. De mäter ut din exakta storlek. Berätta vad du vill ha för typ av BH och du får en som sitter som den ska.

      Måste ändå säga Victorias Secret. Nu är det lite svårt att få tag i här i Sverige (iaf för att testa, går att beställa online), men finns möjlighet så tycker jag absolut du ska investera i en därifrån!

        +1 på Victorias secret. Har typ fasat ut alla mina BHar som INTE är därifrån. Deras t-shirt BHar är toppen – breda band runtom, skön passform. Men skulle också rekommendera att mäta upp för rätt storlek i en butik. Sen får man använda nån tabell för att omvandla till Amerikanska systemet. Eller gå dit och prova om man råkar vara i ett land där de har BHar i butik.

    Runt eller rektangulärt matbord? Är matbord i vit marmor opraktiskt?

      Runt! Så mycket mer socialt att kunna prata med alla utan att behöva hänga över bordsgrannen. Jag hade kollat bord som inte är äkta marmor på pga minsta lilla fläck förstör hela bordet. Tycker inte man ser skillnad på äkta och fejk? Sen slipper man ett bord som väger bly

        Skulle också säga att runt bord är trevligare då man ser alla bättre eller vad man ska säga.

      Runt!

      Om ni har plats för ett stort runt matbord eller är få som sitter kring det så kan ni välja ett runt. Personligen tycker jag att det är svårt att få plats med kastruller och tallrikar och ljusstakar osv på ett runt. Jag väljer rektangulärt, möjligen med rundade hörn. Iläggsskiva kan kanske vara något så man kan förlänga bordet om man vill.

      Marmor är fint men väldigt opraktiskt. Man måste vara väldigt noggrann med skötseln då det skadas av fett, syra och vatten.

      Jag har ovalt och många får plats. Så nöjd.

      Älskar mitt runda bord. Vi köpte ett med 150cm i diamanter och får plats (vi är fem) med några gäster också. Vid ena sidan har vi köpt en kökssoffa där fler får plats.

      Marmor är så 2018

        Ingen efterfrågade din åsikt gällande trender. Vem köper ens ett bord för några tusenlappar för att byta ut det för att det nu passerat ett år och är ”otrendigt”?

          Tyvärr rätt många tror jag. Svenskar är så ängsliga i sin inredning..

            Lite fördomsfull ?

          Ja vem går efter trender? Så 2018.

        Marmor är en klassiker sedan antiken annars.

          Det är sen gammalt.

            Ja, marmor är oftast mellan 500 miljoner och nån miljard år gammal.

    Hur gör ni som lider av panikångest? Det är helt nytt för mig och har kommit smygandes. Har inte lämnat hemmet på hela denna veckan.. blir så illamående att jag börjar hulka och spy. Fått atarax utskrivet och har tid hos psykolog framöver, men känner inte att något hjälper. Får panik från ingenstans och behöver kliva av bussen, gå från butiken, lämna jobbet för att springa på toa och spy osv. Har isolerat mig helt hemma nu

      Har jobbat mycket med mental träning och lärt mig ”stänga av” när en arttack kommer smygandes

        Din kropp försöker säga dig något.
        -Har du levt under hård stress och/eller press en längre tid?
        -Har du varit med om något traumatiskt du inte bearbetat?
        -Bär du på en stor sorg över något/någon? -Tar du eller har du nyligt tagit några mediciner som ex morfin, benso, imovane, zopiklon, stilnoct?
        -Har du använt droger nån gång? Rökt hasch?

        Alla ovanstående kan ge plötsliga panikångestattacker. Försök reda ut om det finns en orsak och kontakta vården (nu) så du får komma till en läkare. Ingen ska be må som du gör! Kom ihåg att panikångest INTE är farligt på nåt sätt! Var snäll mot dig själv. Be någon vara hos dig så du inte behöver vara ensam. Kram!

      Kbt hjälpte mig! Lycka till! Med små små steg kommer du bli bra igen!

      Atarax hjälper inte mot panikångest. Är en allergimedicin. Kan ge effekt på ångest, då man blir trött och ”lugn” men gör ingen skillnad på attackerna.

      Jag har paniksyndrom. Får flera attacker om dagen. Låt dem skölja över dig och lär dig att de inte är farliga, så blir de lättare att hantera.

        Varför känns det nödvändigt att kommentera att det är en allergimedicin? Om personen har problem även med ångest skadar det ju knappast.

          För att det inte hjälper mot attacker. Ganska ofta vc skriver ut det.

            Står inte heller att personen fick det utskrivet just för panikattackerna….

              Fast verkar ganska uppenbart. Kanske skönt för personen att veta varför det inte känns som att de hjälper

                Fast vilken medicin hjälper just mot själva attackerna? Med den lohiken gör ju inte ens antidepressiva det?

                Finns absolut medicin som kan minska attackerna. Dämpa hur intensiva de är och minska antalet attacker. Atarax är inte en sån medicin.

                Om personen har berättat för läkare att personen upplever ångest och panikattacker och får atarax mot ångesten o tid hos psykolog för attackerna vad bidrar då din info med? Känns rimligt att hen berättade mer för läkaren än kommentaren som står skriven här, eller hur?

                  Fick också atarax i början. Fungerar INTE och används ofta för ”mildare” panikångest och min psykolog berättade att det brukar ge ut Atarax i början endast för att det inte är en ”tung” medicin.

                    Nä precis, dom ger atarax, propavan, lergigan och sån skit i början för ångest går ju ibland över av sig själv och har du inga riktiga problem med ångest råkar du inte bli beroende i onödan av mediciner som faktiskt fungerar vilket är dom narkotikaklassade typ benzo. Alla smärtstillande är väl bra med, typ morfin. Lyrica tycker jag fungerar bra också, tar inte bort alla dina känslor som benzo gör. Så du mår ju ändå piss ibland men du är mer stabil. Men är ändå ett helvete att gå av. Så vill du ha nåt som fungerar så är det ’droger’ som staten skriver ut.

                      Så tänk såhär ’allt som funkar är olagligt och säljs också olagligt’ hehe. Finns ingen som kränger atarax precis?

      Har lidit av panikångest i 15 år. De första gångerna (åren) var fruktansvärda, men man vänjer sig. Det är en högst normal reaktion men som varken är praktisk eller angenäm. Kom ihåg att det är totalt ofarligt och övergående. Har för mig kulmen nås efter ca 15 minuter, sen ebbar det ut. Fokusera på att andas med magen, långa andetag. Håll andan en liten sekund, och andas ut långsamt. Försök att runt dig hitta fem olika saker som luktar, fem olika saker som är röda, fem olika saker som är runda osv. Det hjälper till att centrera en och fokusera på verkligheten. Låter larvigt men funkar bra efter lite övning.

      Jag har lärt mig att bli kompis med ångesten. Min psykolog pratar mycket om att det är en lika naturlig känsla som glädje, ilska eller sorg, bara det att jag reagerar kraftigare på den. Men den är dock obehagligare eftersom att den kan ha sådana fysiska uttryck, säg gärna om ”fight or flight” (jag får hjärtklappning, känselbortfall och en panikkänsla av ”nu dör jag”). Så när jag känner en attack försöker jag inte att kämpa emot utan tänker ”jaha, är du här igen” och om jag har någon jag känner mig bekväm med i närheten säger jag till att ”nu har jag ångest”. Att erkänna att känslan är där och att den _inte_ är farlig utan naturlig (men obehaglig) hjälper mig. Men jag har haft attacker i skov i cirka 10 år, det är senaste året som det har lugnat sig ordentligt. Från flera gånger i veckan (med perioder där jag knappt kunde gå ut) till någon gång i månaden. Och det som hjälpte mig (dvs, kanske inte är din lösning) är att inte spjärna emot och bli rädd. Att det tog så lång tid är för att det tog 9 år för mig att söka hjälp, så det är väl egentligen mitt första tips (vilket du redan gjort).

      Annars är promenader bra, gärna med en podd. Att datorspel kan också få mig på andra tankar!

      Be att få gå i KBT. Finns tom KBT online på 10 veckor där man får övningar och allt material samt kontakt med psykolog online. Klart det kräver mer engagemang men det som hjälpte mig var att verkligen förstå varför och vad som händer i kroppen när panikångesten slår till. Dessutom viktigt att bena ut tankar och känslor som leder till ångesten i stunden. Blir ju en ond cirkel som kan vara svår att räta ut men med KBT tycker jag faktiskt man får större klarhet i sig själv.

      För mig hjälpte KBT och av alla mediciner man kan ta så snubblade jag över betablokerare och de hjälpte mer än alla andra mediciner! Googla och läs hur de lugnar kroppen och stoppa stress/adrenalin påslag. Och inte beroendeframkallande! Hurra

      Fick också panikångestattacker för över 1 år sedan, det hela varande i 2-3 månader. Trodde aldrig att jag skulle ha ett normalt liv men sedan dess har jag inte haft det. För mig kom det lite från ingestans och började med grov illamående, vilket övergick till ångest, rädsla och panik. Var rädd för att åka kollektivtrafik och att åka till jobbet. Ville bara säga att det inte måste vara något långvarigt, det kan gå över helt av sig själv. Fick också atarax utskriven och det hjälpte inte, upplevde en stor hopplöshet för fick inte hjälp av läkare. Så tragiskt att det ska vara så…men kämpa på <3 du fixar detta <3

      Var inte rädd för ångesten tycker jag är det viktiga. Känn inte panik över att det kommer, bli inte stressad. Det är en teknik men det hjälper mycket att försöka vara ner hjärnan.
      Tekniker som fått mig att hantera det och nästan bli fri är promenader! Och ljudböcker, låter banalt men att fokusera bort från sig själv är effektivt. I dåliga perioder hållet jag det borta med ljudbok (storytel) i öronen så fort jag kan från morgon till kväll. Även att gå in i serier på tex netflix.
      Sen helt plötsligt ebbar de ut och förvinner i perioder.

      Har lidit av panikångestattacker sedan början av året. Har testat det mesta men det som jag tycker hjälper absolut mest är:
      – motionsträning & promenader
      – ventilera och prata med någon som är förstående
      – andningsövningar
      – meditation
      – jobba med tankesättet. Acceptera känslan, låt den komma och känn på den. Den identifierar inte dig, låt den sväva iväg. Iaktta den med ta inte till dig den utan konstatera bara att du känner som du gör.
      Googla på guidad meditation / guided meditation. Det tillsammans med andningsövningar kan göra underverk 🙂
      Glöm inte att måånga lider av detta, och det är okej. Det är inte farligt, det handlar bara om att ominstallera kroppen och hjärnan!

      Kbt! Jag har inte haft en attack på över 7 år, så det finns hopp för även dig!

      Det jag tog med mig från kbt’n är att några gånger om dagen tänka på hur jag andas. Viktigt är att inte andas uppe i bröstet, utan försöka plocka ner andningen till magen. När man andas uppe i bröstet så tar man korta och snabba andetag vilket lätt kan övergå till hyperventilerande andning = panikångestutlösande. När man andas med magen så har man en djupare och lugnare andning. Googla på det så finner du säkert bra övningar.

      En annan sak som jag tror har varit mest avgörande för min del är att förstå vad en panikångestattack är och vad som händer i kroppen/hjärnan. Det är inte farligt!

      På mig funkar det min terapeut lärde mig:
      1. Notera hur panikångesten yttrar sig, ex. Först får jag hjärtklappning, sen kommer andningssvårigheterna, sen känns det som att det sitter en fullvuxen man på min bröstkorg och därefter så kräks jag, sen blir jag ledsen och gråter. Sist är jag helt tom.
      2. När en attack kommer så tänker jag ”jaha nu får jag hjärtklappning, sen kommer andningssvårigheterna osv” tills jag gått igenom alla mina steg och det är över. Fokusera på dom fysiska stegen.
      3. Över lag försöker jag få tillräckligt med sömn och en lagom stressnivå, inte det lättaste med småbarn och jobb och alla måsten- men för mig viktigt. Undviker alkohol. Prioriterar återhämtning.
      4. Pratar med sambo, vänner, kollegor och familj. Alla vet att jag har både ångest och panikångest. Vet hur jag vill bli bemött när den är på besök.

    Någon som vet varför forni inte följer Petra på insta längre

      No. Och jag förstår inte varför man lägger energi att ens kolla sånt.

        Vilken tur att det inte var din energi som användes då. Surmule.

      Petra följer inte Forni heller..

        Jo det gör hon.

      Det är egentligen rätt komiskt. På min tid när man var arg på nån slängde man bara på luren (hårt). Nu ska man in och avfölja och grejer.

        SÅ jäkla roligt att man verkligen smällde igen telefonen – precis som att det skulle märkas 😀

          Känslan av att slänga på luren på de där större telefonerna (grå eller röda) med snurrplatta (seriöst hjärnsläpp på ordet) var ju oslagbar. Det kom ju både ett litet pling från och en duns på telefonen när man gjorde det. Hade helt glömt bort den känslan ?
          Mvh dramatisk tonåring

      Hur ska vi kunna veta om inte du vet?

        Så om inte du vet, vet ingen?

      Forni, petris och dantis var i allafall på taverna brillo och lunchade i fredags skrev hon idag så ja dem kanske har privata instagram som dem följer varandra på istället?

        nej det har dom inte

          ingen som har inside information? frågar åt en vän

            Gud, detta är ju jätte konstigt!! Dom som är bästisar? Nu blev man la nyfiken ??

              De följer ju visst varandra.

      De har varit rejäla ovänner många gånger förut, som när de dejtade samma kille och Petra sa upp kontakten med Michaela för hon blev så sur. De är definitionen av frenemies

    Nu har jag efter 9 jävla år av kamp fått diagnosen endometrios. Hur svårt ska det vara att ta kvinnor på allvar?! Varför ska det behöva gå åt så mycket tid och tjat för att bli trodd på? Och alla gånger jag stannat hemma från jobbet pga mina mensvärkar, tänk vad pengar som gått till spillo som jag säkert hade kunnat få tillbaka om jag haft en diagnos tidigare!! Förlåt för argt inlägg men känner mig inte lättad alls, bara arg just nu haha.

      Jag gav mig inte och krävde diagnos. Tyckte inte det tog så lång tid faktiskt.

        Inte lång tid för mig heller.

        Lina verkar inte ha ”gett sig” heller eftersom hon skrev ”9 år av kamp”.. Håller med, det är förjävligt.

        Vad skönt att det gick fort för dig! Är extremt olika beroende på vem som bemöter en. Har gått till så många att jag tappat räkningen och EN har tagit mig på allvar. Men tog år att få komma till en specialiserad gyn

      Rekommenderar dig att söka särskilt högriskskydd från Försäkringskassan! Förhoppningsvis får du hjälp och får en behandling som fungerar för dig så att du slipper vara hemma pga endosmärtor, men för mig som inte har fått det så har det varit räddningen för min ekonomi vissa månader.

      vad finns det för hjälp att få?

        Hormoner, p-piller, spiral, kemiskt klimakterium. Smärtlindring, värme, massage, träning speciellt tung styrketräning, tens, värktabletter. Det görs nu en studie på melatonin, om det kan ha effekt.

      Jag har endometrios sen 20 år, har svimmat på stan, spytt oändliga mängder och varit död vid varje menstruation. Sen jag började med melatonin har jag i princip varit smärtfri. Skadar aldrig att prova!

        det låter ju fantastiskt! tar du en melatonintablett på kvällen eller mer?

          Jag tar 2×10 mg på kvällen. Kan inte de svenska styrkorna då jag köper mitt melatonin i Usa. Dock har jag hört att mim dos är hög men jag är mer levande än någonsin! ?

            tack!

        Wow hur tar du melatoninen? Alltså hur lång tid innan läggdags?
        Känner du av några biverkningar? Hur snabbt innan du märkte skillnad? Ska börja med en gång med melatonin nu ?

          Jag tar den 1 h innan och absolut inga biverkningar alls förutom att jag känner mig piggare när jag vaknar? lycka till, håller tummarna!

      Jag fick diagnosen i ett tidigt skede, hade Kraftigt magont en morgon i nedre delen av magen (aldrig haft besvär tidigare) och fick en gyntid samma dag. Då kunde gynekologen se en endocysta på knappt 3 cm. Jag bestämde mig för att bli gravid och lyckades ganska direkt efter som tur var. Men jag inte vad som väntar mig efter förlossningen. Önskar bara att cystan kunde försvinna för gott. Men vad säger att man inte får nya cystor om man skulle operera bort denna. Någon med erfarenhet?

        Endometrios handlar inte bara om cystor.

        Du kan fortfarande ha en massa små härdar. Det är faktiskt ganska ovanligt att endo ens hittad vid ultraljud då det oftast är mikroskopiska härdar eller sammanväxtinhat som bara syns vid titthål. Så tyvärr kan du ha lika mycket endo oavsett du tar bort custa eller ej

          Tack för svar. Kan vara så att jag har härdar även fast jag inte haft några symtom av endon. Kan man se härdar om man skulle magnetröntgas i buken?

            Ja det kan man! Fråga efter en mr

        Cystor kan man ju ha utan att ha endo.
        Jättevanligt, jag har haft det många gånger.

          I min cysta finns blod då är det garanterat endometrios :/

      Lider med dig! När jag fick mens i tonåren trodde jag det var helt normalt att kräkas och nära svimma. Att alla upplevde mensen så. Och så fortsatte det i 20 år men hade turen och fick diagnosen av en slump faktiskt vid vanligt gynbesök (slussades vidare några gånger såklart).

    Vid din sida verkar göra fina saker. Ändå är det något i mig som skaver när Mona visar hur det fotas friskt under begravningen, som tydligen även livesändes.

      Ja… De glada bilderna liksom? Kändes väldigt fel. Men så var det ju folk där aom inte kände henne… Fin tanke men hon kunde skippat bilderna.

        Många av oss som följer Vid din sida som inte kunde åka till Stockholm för Sonjas begravning fick tack vare bilder och film ändå vara med på ett sätt. Och man kan faktiskt le och till och med skratta på en begravning när man minns glada minnen.

          Japp, vi ömsom grät och ömsom skrattade på min fars begravning, många minnen och känslor som bubblar.

          Visst kan man minnas och skratta ihop. Men för mig skaver det när mobilen promt ska upp. När jag inte kunnat vara med på en begravning har jag aldrig tänkt tanken att jag önskat att någon annan besökare livesände den åt mig.
          Foton har tagits i enskildhet när kyrkan är tom.

      Det är ju Mona som sabbar det. Hon lägger sig i och får det att låta som ”hennes grej”.
      Mycket snack om att hon har såååå svårt att sova när hon varit där. Allt handlar liksom om henne.

        Sabbar? Verkligen inte. Men klart hon skriver om det utifrån hennes upplevelse. Allt som görs för att hedra och minnas en människa är fint. Kärlek till det.

      Tycker inte jag. Ser det som det är en del av livet. Och inga ytliga bilder. Sedan var det så fint ordnat.

    Min pojkvän ska sälja sin lägenhet för att köpa en ny som vi båda ska bo i. Han tjänar väldigt bra och kan enkelt få ett relativt bra lånelöfte på banken, däremot har vi pratat om att jag eventuellt ska stå med som medsökande på lånat för att kunna få låna lite mer. Dock så har jag precis börjat ett nytt jobb och har fortfarande provanställning i några månader till, samt att jag har en betalningsanmärkning från ett lån jag haft tidigare (som är helt betalt nu och har inga skulder kvar i dagsläget). Betalningsanmärkningen är kvar i ungefär 1,5 år till. Jag vet ingenting om hur sånt här fungerar, har aldrig köpt bostad själv… är det bäst att min kille står på lånet helt själv eller bryr sig banken om den som är medsökande har en betalningsanmärkning? Har inte berättat för min kille om anmärkningen för skäms över att jag slarvat med min ekonomi tidigare, men skulle såklart berätta för honom om det nu är aktuellt att jag ska stå som medsökande. Någon som har erfarenhet av liknande eller vet hur det funkar?

      Betalningsanmärkningen kommer att framgå i kreditupplysningen så du kan förvarna bankmannen och ge en förklaring till varför du har en anmärkning. En del banker kan säga tvär nej medan andra kan godkänna din förklaring.

        Tack! ?

    Haft en riktig pissdag, send some love plzzzz

      <3

      Läste det som ”send some pizza”.

        Jag fick det till ”send me som pizzadeg”
        #jobbat för länge idag

        Skulle inte vara helt fel det heller ?

      ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♦️♥️♦️♦️♥️♥️♥️

      ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      What doesn’t kill you makes you stronger ❤️❤️❤️

      What doesn’t kill you makes you stronger ❤️❤️❤️❤️❤️

      ???

    Har hittat en knöl i bröstet. Är 19 år och är helt förstörd. Hur stor är chansen att jag kan ha Cancer?

      Beror på hur din familjs sjukdomshistoria ser ut. Kolla upp den bara. Ingen idé att bry sig innan besked.

        Har stor släkt men vet några haft bröstcancer…

          Bara att kolla upp. Noja inte innan läkare sagt till dig att det är dags att bli nojig. Onödig tid och energi.

      Liiiiten! Knölar kommer och går. Få och kolla upp det och försök bestämma dig för att inte oroa dig förrän du får ett besked.

      Kan lägga till att jag upptäckte detta igår och ska boka tid hos vc imorgon men har panik, är livrädd och förväntar mig de värsta

        Eh, sätt på en film eller något och koppla av istället. Finns inget du kan göra åt det idag iallafall. 🙂

        Ring typ Bröstcentrum eller liknande, inte behöver du gå genom VC?
        Googla. Tror det går fortare. Och var inte rädd.

          Fick tid på börstcentrum 2 dagar efter remissen skickats från VC, så tror de skyndar på i sånna här fall för att vara på säkra sidan. Skulle det vara något vill man ställa diagnosen så snabbt som möjligt.

            1177 sa jag skulle kontakta vc

              Klart dom gör så du får betala på fler ställen.
              Lycka till i alla fall.

        Det hittade jag också när jag var 19 ❤ Fick till VC, mammografi, biopsi och det var … en fettknuta! Älskar fettknutor ibland 🙂 Då hade min pappa redan gått under av oro pga bröstcancer i släkten, men det gick alltså bra. Hurra! Har nu 15 år senare inte haft fler knölar.

      Har du hittat den i bröstet eller i armhålan?

      Först av allt: Risken för cancer är högre ju äldre du är. Bara där har du oddsen med dig.
      Har någon i släkten haft bröstcancer? Om inte har du lägre risk.

      Sedan så tar brösten och växer och ombildas oregelbundet hela tiden, under hela livet. En del av bröstet kan växa snabbare än den omgivande vävnaden. Då kan godartade bindvävsknölar bildas. Sådana knölar kallas fibroadenom. Fibroadenom är den vanligaste orsaken till knöl i bröstet om du är yngre. Om det är detta så är det så pass ofarligt att man inte gör någonting, utan bara ”väntar ut” knölen tills den försvinner av sig själv.

      Det kan också vara en cycta, en fettknöl eller en form av inflammation. Det kan vara mycket annat än cancer. Men ta och kolla upp det för säkerhets skull.

        ”Jag har hittat en knöl i bröstet”…….

          Jag vet inte hur det är med dig men på många människor sitter armhålan i direkt anslutning till bröstet. Det är en gråzon där och vad några skulle kalla bröst skulle andra säga vara armhåla.
          Knöl i armhåla väcker mer varningssignaler än om knölen sitter någon annanstans.
          Det är precis som att säga att man har ont i magen, vilket kan vara allt från mensvärk till halsbränna. Eller att man har ett blåmärke ”på benet” vilket kan vara placerat vartsomhelst mellan skrev och ankel, både höger och vänster.

      Kolla upp det!
      Jag hade en knöl i bröstet när jag var 21. Gick till vårdcentralen som skickade remiss till…. nån slags läkare. Hon klämde på den, frågade om vi hade bröstcancer i släkten (vilket vi inte hade då), och sa att allt var ok. Vilket det också var, knölen försvann.

      Däremot fick min mamma och två av mina mostrar haft bröstcancer några år senare. Så det behöver inte vara nåt farligt även om cancer finns i släkten.

        Det är ca 10 % äftlighet på bröstcancer, så det är inte så vanligt.
        Att få bröstcancer så ung är mycket ovanligt.

      Den är ”under” Bröstet och ca 1cm stor ”kula” typ som är hyfsat hård och ja jag har haft bröstcancer i släkten

      Jag har haft flera fettknölar i bröstet. Bra du kollar upp men det finns många sorters knölar i bröstet så ha is i magen.

      Kolla upp för säkerhetsskull! Oftast är det inget, men i några få fall bland så unga är det cancer, vilket det var på mig. Men gå inte och tänk på det för mycket, eftersom det troligen inte är något farligt är det bara onödigt att gå och oroa sig. Och skulle det vara något så är börstcancer botbart, redan efter 2 doser cellgift har min tumör minskat!

      Man kan få knöl vid ägglossning etc på grund av hormoner. Försvinner snabbt. Jag hade väntat någon dag innan jag gick o tog prover då det gör ont, men gör det som känns bäst för dig ☺️

        Nej vad säger du? Vad gör ont menar du?
        En läkare känner, ibland blir det mammografi.
        Inte alltid biopsi. Sällan faktiskt.
        Klart hon ska kolla det och inte vänta.

      Risken är extremt liten att knölen är farlig. Jag vet eftersom jag hittade en knät i bröstet när jag var typ i 20 års åldern. Med stor sannolikhet är det en fettknöl men såklart ska du ändå kolla upp det. Men som sagt, extremt liten risk. KRAM!!!

      Gå och kolla den. Jag hittade också en knöl i mitt bröst jättetidigt. Jag kollade den och den var helt ofarlig. Den har kollats ett par gånger sedan dess och är fortfarande helt ofarlig. Om jag inte hade kollat så hade jag dött av stress helt i onödan. Om det är något farligt så är det bra med tidig upptäckt, men det finns alltså massor av ofarliga knölar som kvinnor får. Iväg och kolla detta på momangen.

      Sitt lugnt i båten. Förstår rädslan men det är ofta ofarliga fettknutor t ex. Jag hade en ”hormonknuta” en gång.. började noja. Sedan försvann den efter ett par dagar när mensen kom 🙂

    Pizza eller wook till kvällsmat?

      wook!

      Pizza

      svår fråga omg… BÅDA!

      Ewok!

      Woke!

      Wock!

      Wozza

        Hahah varför skrattade jag högt ?

    Bästa laktosfria mjölkchokladen?

      Svarade men det kom på fel ställe såklart ?‍♀️ men denna https://www.happycandy.se/godis/laktosfri-mjolkchoklad-med-creme-45-100g/
      Finns oftast på ica 🙂

        Håller med om märket! Men min favorit är den med krossade nötter ?

        Håller med, sjukt god

    Har flyttat hemifrån till egen lägenhet. Det är så jävla skönt. Men kände ni er ensamma någon gång? Har bott med sambo 4 år+ och trivs bättre själv men är bara nyfiken på vad er känsla var när ni flyttade. Jag känner mig inte så ensam men är rädd att den känslan ska komma.

      Nej, aldrig känt mig ensam. Men jag tycker om att vara ensam så är väl därför.

      Flyttade visserligen ”bara” hemifrån, men kände mig jätteensam och tyckte det var sjukt tråkigt att inte ha någon annan än mig själv hemma.
      Det har gått snart tre år men tycker fortfarande det är tråkigt att bo själv och det är fortfarande ensamt.

      Jag märkte det inte då, det var ju skönt att slippa de andra studenterna eller den jobbiga släkten. Men i efterhand var de där åren jag bodde helt själv inte bra. Hade jag haft en partner hade jag haft mer sammanhang, och då hade jag ändå nära vänner i närheten. Men det händer nåt med en när man ibland råkar vara själv tre dar i rad … en lätt depression helt enkelt.

        Bo själv, helt ensam? Det har jag gjort en kort tid. Det var ok men det var inte jättebra för mig. Ensamhet är skönt när det är som omväxling till att ha andra runt sig.

      Bodde själv i tre år när jag studerade. SÅ skönt att kunna göra vad man vill och äta vad man vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Chips och dip till middag, ja tack.

        Kan man äta även med sin partner 🙂

      Jag var 16 när jag flyttade hemifrån själv, ja jag kände mig ensam ? men nu när jag var 24-26 och bodde ensam så nej, inte så länge jag var singel ? efter pojkvän så blev det lätt att jag kände mig ensam efter en hel helg med honom för att sen landa i ensamheten igen.

    Har ett problem. Min syster har varit i ett förhållande med en kille i drygt 1,5 år. Redan från början var det tydligt att allt inte stod rätt till då han betett sig fruktansvärt mot henne och hotat henne och alla i hennes närhet att förstöra våra liv osv. Mannen har tydligen kopplingar till kriminella så min syster är väldigt rädd. Det tog slut för några månader sen och jag trodde äntligen det var över, men han har tydligen kopierat hennes nycklar och bjuder in sig själv. Hon blir alltså inte av med honom. Han säger också att han filmat henne när de haft sex och hotar med att släppa ut filmen om hon inte ”sköter sig”. Har försökt få min syster att anmäla men hon är livrädd pga hans kontakter med kriminella och är övertygad om att de kommer döda henne om hon gör något. Hur i hela världen ska man hjälpa henne och bli av med mannen?

      Byt lås. Ring polisen.

      Alltså… Att anmäla är ju ändå steg ett, då kan hon ju få typ skyddad identitet och så. Om det behövs. Skulle annars säga att hon borde flytta långt bort, men det är ju inte så roligt kanske.

      Min syster lever också i en våldsrelation och när jag läste på om dessa var det nån rådgivningssida som sa att vi måste lyssna på offrens intuition – de kanske lever kvar i en våldsrelation, undviker anmälningar och konfrontationer för att de helt korrekt bedömer att de då skulle riskera sina liv. Det var hemskt att läsa såklart men de kan möjligtvis bäst bedöma sin situation och polisen kan ju inte alltid göra nåt.

        Så tänker jag också-20.53. Inte för att jag haft med en liknande person att göra, men om det är en seriöst farlig person så ska man nog gå väldigt varsamt fram för att inte provocera fram en reaktion. Uppbrott är ju trots allt den farligaste tiden för kvinnan som lever i en våldsam relation. Ta det i steg skulle jag säga. Vem vet vad dåren gör om hon helt plötsligt bytt lås? Om hon seriöst är rädd för sitt liv? Men absolut kontakta polis, kvinnojour etc. Kan hon bo hemma hos någon annan? Tänk långsiktigt och var försiktiga. ?

      Byt lås. Polisanmäl.

      Ring kvinnojouren. Vad hemskt det låter det hon är med om. Förstår hon är rädd. Men så kan hon ju inte ha det.

      Om hon inte vågar anmäla(vilket såklart vore det bästa, men förstår att hon är rädd) borde hon åtminstone byta lås. Alternativt flytta.

      Tänker att om hon vågar anmäla honom så måste hon börja dokumentera vad han gör. Skicka hans sms vidare till någon, spara skärmdumpar, föra anteckningar över vad han gör osv. Utan bevis blir det svårt att fälla honom. Hon kan alltid ringa polisen anonymt och fråga om tips på vad hon kan göra, även om hon inte vet om hon vågar anmäla ännu.

    Är så glad. Åker till distanskillen ikväll. Längtar lite ihjäl mig just nu, har inte träffat honom på alldeles för länge ❤❤

    Nån annan som inte kommer in på Gardets hemsida?

      Finns Gardet kvar?

        Haha, det var just det jag undrade då de gjort sin IG privat! Så tänkte gå in på hemsidan och kolla men kom inte in. Har prövat flera gånger under kvällen med olika webbläsare..
        Kanske de håller på att byta hemsida? Det var ju något om att de hade en ny på gång som en tjej gjort gratis åt dem.
        Eller har de tagit ner sidan på grund av CWs rättegång? Men med tanke på den gigantiska offerkoftan hon antagligen kommer sticka åt sig under rättegången så borde de kanske vilja ha hemsidan uppe för att få mer följare?
        Så många frågor, så lite svar..

    Någon som haft kackerlackor i sin lägenhet? Jag har bott utomlands senaste åren mestadels och hyrt ut min lägenhet, och nu skulle jag flytta in (lägenheten är obebodd sen en månad). Och min mamma upptäcker kackerlackor i kök och vardagsrum! ?? Fällor är utställda och det är grovstädat nu… Men jag efterfrågar erfarenhet av er som haft problemet, hur lång tid innan ni fick bukt på det? Ska flytta in om två veckor..

      Ring Anticimex

        Redan gjort, de har ställt ut fällor. Skrev ju ”fällor är utställda”. Det är allt de tänker göra trots att vi tryckte på att det är omfattande.

      Hela huset behövs kanske behandlas, finns det förening? Avtal med anticimex?

        Eftersom den är tom två veckor till så så sa vi att det är ett ypperligt tillfälle att sanera med spray eller så, ingen som sover där som kan drabbas. Men nej. Som sagt, jag funderar mest på om någon haft det och hur lång tid det tog innan odjuren var borta efter att fällor ställts ut.

          Vi har haft kackerlackor i vår bostadsrätt och tyvärr hjälpte inte fällorna alls. De dök upp ändå :/ Som folk har skrivit ovan/nedan så behövdes hela fastighetshusEt saneras då de bor i väggarna. Efter en omfattande sanering så har vi inte sett några mer kackerlackor.

      jag har problem med silverfiskar. hatar!!!. anticimex har sprejat hemma hos oss och ändå finns de kvar.

      Jag läste någonstans att om en lägenhet har kackerlackor då måste hela huset saneras från dem. De kryper ju i väggarna och bor inte i EN lägenhet som vi människor. Låter rimligt tycker jag.

      Sa inte Anticimex något om det?

      Skräcken! Jag lider med dig!

      Min granne fick med sig kackerlackor efter en resa till Indien. Lyckligtvis upptäcktes det kort efter att han tagit hem dem, och deras ursprung gick att härleda till en riskokare som han tagit med sig, så det räckte med fällor i hans lägenhet, i trappuppgången och hos oss som bodde bredvid. De hann aldrig bo in sig och försvann efter någon vecka.

      Utrotningsföretaget sa dock att man bör ställa in fällor i alla lägenheter i ett hus om problemet är mer omfattande. Annars flyttar de in i rören och kommer tillbaka hela tiden. Ett av de stora problemen är att de förökar sig så fort. Dessutom fick jag lära mig att kackerlackor har preferenser och att en sorts fälla inte alltid fungerar. Utrotningsföretaget ställde ut fällor med gift i (packat i olika sorters mat) och de attraherades bara till en typ av dem.

      Ush hoppas du kan slippa det här snart, kackerlackor är så sjukt äckligt! Om du måste bo med dem, se till att göra miljön så oattraktiv för dem så möjligt. Lämna inga vattenkällor framme (torka av duschen och handfaten), sätt proppar i handfaten, lämna ingen mat framme och göm all mat i skafferiet i lufttäta lådor och påsar.

    Janni Deler har fött sitt barn!

      ZzZzZz…

      Vore väl underligt om någon annans unge hade ploppat ut. ?

    TW våldtäkt






    Jag lider av ptsd pga regelbundna våldtäkter jag utsattes för från 9årsåldern till tonåren. Jag har sökt och får hjälp att bearbeta traumat.

    Jag är snart 30 år och har såklart mått dåligt i perioder. Men det är bara det senaste året som jag verkligen inte kan ha sex. Jag har haft samma man i flera år utan att det har varit ett problem men nu måste jag avbryta redan vid smekstadiet pga flashbacks och att det känns som jag blir våldtagen.

    Min man gör inget fel, tjatar inte och slutar alltid när jag vill.

    Vi har inte haft sex på över ett år och han vill nu gå isär. Ni behöver inte ösa skit på honom, jag förstår honom. Jag saknar också sex så mycket. Och närhet.

    Är så ledsen. Om jag inte har kunnat ha sex med denna man jag känt mig så trygg med, hur ska jag då någonsin kunna ha sex igen?

    Har någon känt samma rädsla inför sex men kommit ur det. Känner en sådan sorg över detta och en sådan ilska mot min pappa som gjorde detta mot mig.

      Jag har har lidit av ptsd hela mitt vuxna liv p.g.a att min pappa förgrepp sig på mig som barn och därför aldrig riktigt kunnat njuta av sex. Jag önska att jag kunde ge dig tips eller råd för att lära dig hantera det men tyvärr har jag fortfarande inte någon lösning. Vill bara att du ska veta att du inte är ensam om de. Det är en stor tragedi att få genomgå något sånt och man måste nog ha förståelse för att de blir väldiga konsekvenser av det och även ge det tid för att läka. Jag tror och hoppas att en dag kommer komma, när jag slutar förknippa närhet med mina minnen och önskar de samma för dig.
      Skickar kärlek ❤❤❤

      All styrka till dig! Det kommer att ordna sig tillslut, och det förtjänar du efter allt som du har gått igenom. Jag har ingen erfarenhet av detta, men har själv fått behandling för ptsd genom KBT och antidepressiva. Din pappa förtjänar inte att fortsätta förstöra ditt liv på detta sättet.

      Jag har förståelse för din situation från mina egna erfarenheter. Mina råd:
      1. Låt dina man veta varför du vill inte ha sex
      2. Låt honom hjälpa dig att få tilllit igen och börjar ha sex. Börjar med massage varje kväll. Ingen press, bara massage tills du känner att du vill testa dig framåt.
      3. Du behöver inte ”punish” din man för dina pappas synder. Låt Jag har förståelse för din situation från mina egna erfarenheter. Mina råd:
      1. Låt dina man veta varför du vill inte ha sex
      2. Låt honom hjälpa dig att få tilllit igen och börjar ha sex. Börjar med massage varje kväll. Ingen press, bara massage tills du känner att du vill testa dig framåt.
      3. Du behöver inte ”punish” din man för dina pappas synder. Låt inte din pappa förstöra ditt liv. Bestäm dig: nu får det räcka. Min man är inte min pappa. Min man bryr mig om mig.
      4. Omfamnar dina mans sexuella behov. Det är normala. Och dina egna sex behov. Uteslut din förälder från ditt sex liv. Du ska få njuta av livet igen.
      inte din pappa förstöra ditt liv. Bestäm dig: nu får det räcka. Min man är inte min pappa. Min man bryr mig om mig.
      4. Omfamnar dina mans sexuella behov. Det är normala. Och dina egna sex behov. Uteslut din förälder från ditt sex liv. Du ska få njuta av livet igen.

    Träffade någon idag som ser lite ut som IL men det som var mer slående var att hon låter typ exakt likadant, samma röst och tonläge. Har aldrig varit med om att någons röst liknar någon annans!

    Ska sterilisera mig nästa vecka. Nån som gjort? Tänker att det är ett litet ingrepp och att jag kommer jogga hem efteråt men det kanske är lite väl optimistiskt? ?

      Vore det inte bra att fråga sånt på sjukhuset? Man har väl alltid en träff där innan?

        Olika från person till person. Svårt för sjukhus att svara exakt på.

          Men någon här ska veta det bättre om det är så individuellt?

            Jag hade gärna fått höra andra innan jag steriliserade mig. Istället satt jag hemma och googlade efteråt på olika forum. Min läkare hade sagt att det var lätt som en plätt typ. Vilket det är för de flesta, men alltså inte alla.

              Men nu handlade det ju om något som tydligen var så individuellt att inte ens läkaren kan ge rekommendation. Då väljer man ändå att lita på anonyma på en skvallerblogg?

        Älskar att det alltid ska komma ett par sånna här svar på alla frågor ?

      Jag kände mig svullen efteråt och öm.

      När jag steriliserade mig så bad personalen mig att ordna skjuts hem eller att jag tog en taxi hem. Jag joggade inte, tror inte det skulle vara bra 🙂 Min bror kom och hämtade upp mig med bil när jag var redo att skrivas ut. Var tvungen att piggna till och så ville de se till att jag kunde kissa innan jag fick åka hem. Var lite trött/seg men hade inte ont.

      Tack för svar ? Jag har överlevt efterspelet från två urakuta kejsarsnitt så det borde gå fint ?

      Jogga lär du inte göra, det är rätt ömt i magen någon vecka. Luften dom blåser upp magen med vid titthål kan göra lite ont när det bubblar upp mot axlarna.
      Du ska nog ställa in dig på vila och att ta det lugnt några dagar.

        Ja den smärtan i axlarna var hemsk. Ingen värk i magen. Lite öm i operationssåret i naveln.

    Snälla vill någon diskutera bachelor med mig? Linn????!!! Tål henne inte!!!!

      SAMMA! har dock inte sett hela veckans ännu, kollar på dagens avsnitt just nu. Men alltså hennes ögon??? De visar aldrig någon slags känsla överhuvudtaget, munnen kan le men ögonen är helt döda. Och killarna???? Båda verkar gilla henne mycket, undra när dem ska inse att hon inte är guds gåvabarn typ

        Jag tyckte nivån på frågorna till killarna var så låg. Vilken vuxen människa frågar hur många man har haft sex med? Att de sen dessutom tyckte att Felix var tråkig som inte svarade på allting, jag tycker snarare att det hedrar honom.

          Håller inte med dig. Tycker att Felix verkar för bra för att vara sann.
          Tycker att man fått se Simons både bra och mindre bra sidor, medans Felix, där är allt så bra hela tiden och blabla.. tror han målar upp en fasad, eller förbättrad verklighet iallafall.. Hmm jaa..

      Vem av killarna respektive tjejerna gillar du bäst, samt vem tror du står i finalen?

        Gillar larka och Lisa mest! Och tror båda blir valda till sist av Simon respektive Felix!

          Av killarna faller jag inte för någon :p

            Produktionen blåste ju verkligen upp Felix som en filmstjärna, men där pyste luften snabbt ut. Han skulle aldrig funka som ensam bachelor, skulle bli så tråkigt att titta på.

            Någon som lyssnat på Simons hämndpodd han skulle ha? Så elaka har väl inte tjejerna varit mot honom? Mer mot varandra tycker jag.

              han är såååå tråkig ju… söt, men.. och tjejerna han dejtar, lisa och hon blonda som han hångla med i duschen också.. min favorit är eleonor, hon är sjukt bra på att flörta och rolig.

              Jag lyssnar på podden och han säger ju att de säger elaka saker till honom när det inte filmas, om det är sant eller inte, det vet bara de som är inblandade.

          Håller med om tjejerna, tycker även att Emmy växer i mina ögon, faktiskt. Megan dock.. alltså, jättegullig tjej och så… men varför ger Felix henne en ros ens.. vi alla vet att hon inte kommer stå kvar i slutet :/

          Gillar Simon en hel drös mer efter dagens avsnitt än någonsin förut. Team Simon säger jag!!! 😀

        Utav tjejerna är det nog Johanna, Paula, Larka och Lisa. Hon Eleonor tyckte jag om tills hon pratade under hela dejten dom skulle va tysta, fan håll käften och kolla på alla coola djur (mvh extremt lättprovocerad haha)
        Måste jag välja någon utav killarna så blir det Felix. Simon tycker jag inte om för han har en aura av en kort kille. Felix hade jag väl inte slängt mig armarna på heller, tycker han känns mesig o lite fejk haha. Men mest stör jag mig på båda killarna för att dom gillar Linn. Alltså, ogillar henne något så otroligt starkt så jag blir orolig för mig själv vad ett tv-program kan ha för inverkan på mig. ?

      fattar inte vad hon gjort?

      Nej tål henne inte heller. Min känsla är att hon bara är kvar för att det ska vara bra tv.?

      Min favorit är Lisa, det är nog den enda då det inte var så roliga tjejer med i år.?‍♀️

    Har någon här fejkat jobbreferenser?

      ne

      Korkat. Då är du ju ganska körd om dom kollar.
      Vårat företag kollar alltid referenser.

        Det är inte alls säkert. Här är beviset på att folk ställer upp för varandra 😉
        https://www.youtube.com/watch?v=SoZ41i2dSIw

          En kompis till mig ljög att hon talade tyska, på ett hotelljobb i franska alperna. De anställde henne direkt och skickade ut henne att ta emot en busslast tyskar. Hon fick panik och improviserade med mestadels svenska. Tyskarna flinade och ingen klagade.

            Bästa jag hört någonsin!

            Jag hade fått panikångest av den stressen. Inte värt det.

              En annan hade fått värsta kicken av det!

          Rekommenderar för övrigt den här podcasten. Oerhört trevlig!

        Fast chanserna att dom kollar verkar tydligen vara jätteliten..

        20:48 Jag menar alltså att du angett en person som du inte jobbat med, inte dina erfarenheter och kvalifikationer. Jag följde en diskussion tidigare där det var hur många som helst som gett numret till en vän istället för en gammal kollega eller chef

          Så din ev blivande chef ska kolla dina referenser och får då ringa till en av dina kompisar????
          Proffsigt.

      Eh va? Låter mycket korkat.

      Japp. Min bästa vän har varit referens åt mig till ett jobb och dom ringde henne och hon sa att hon varit min chef på ett jobb där vi var kollegor

        Det där är en sann vän. ❤️

        Jag jobbar med att anställa och brukar göra sökningar på referenserna på tex linked in, eller ringa receptionen och fråga om X jobbar där osv. Jag har märkt att folk uppger personer med en hittepåroll och då förstått att de är vänner. Då brukar jag tacka nej till personen pga referenser. Sen hoppas jag lite inombords att de bråkar över ”vad sa du egentligen som gjorde att jag inte fick jobbet”.

    Denna skulle jag nog säga 🙂 https://www.happycandy.se/godis/laktosfri-mjolkchoklad-med-creme-45-100g/ brukar finnas på ica

      Tack!

    Hur blir man snyggare? Söker konkreta råd och inte ”fokusera på något annat” 🙂

      Undrar också!

      Plocka ögonbrynen!

        Och fyll i dem! Så stor skillnad, även om du har naturligt fylliga ögonbryn

        Ser att många här fokuserar på brynen, att plocka dem. Har låtit mina frodas till tjocka 80-talsbryn som jag buskar upp extra med lite genomskinlig mascara. Slutade plocka helt för tre år sen. Så känner åtminstone jag mig finare än någonsin… ? Längtar inte tillbaka till välplockade streck som varit norm hela livet. Lägger hellre större fokus i vardagen på annan snygg ögon-makeup och färgstarka läppstift. Just läppstift blir alla väldigt snygga i, oavsett läppform!

      Alltså det är ju svårt när man inte vet hur du ser ut. Meeen skulle säga att en klädstil man är bekväm med gör mycket, alltså att man själv kan känna sig fin. Sedan välvårdat hår i en ordentlig färg som _passar en_ gör också stor skillnad. Och bra ögonbryn! Och ta hand om hyn. Ät vitaminer och bra mat. Drick mycket vatten!

        Håller med! Välvårdat hår och naglar. Sen tycker jag att någon är snyggare när dom ler mkt, har bra utstrålning och sånt 🙂

          Och är ödmjuk! Jätteviktigt.

          Haha kan man träna upp sin utstrålning dock? Jag är lika karismatisk som ett självdött djur så upplys mig gärna!

            Jobba på en självsäker hållning. Sträck på dig, det gör otrolig skillnad.

              Vem var det som sa (en artist)
              ”ler man stort och går väldigt fort är det ingen som märker att man är ful”

              Kanske var Lasse Åberg…

                Tack alla för svar! ?

            Ja det kan man!
            Eller ja, min erfarenhet är i alla fall att mår man bra inuti så syns det utanpå. Så tänk glada saker så syns det utåt?

      Beror väl på hur du är ”ful?” Och vad du tycker är snyggt?
      Men bra hårinpackning, borste, klipp dig i en klädsam frisyr.

        Tack för svar?

      Känner du dej ful nu?

      Pröva något annat isf, eftersom det du kör nu inte funkar för dej.
      -nya glasögon
      – ny frisyr
      – ett gott inre som du inte är rädd för att visa
      (Det sistnämnda kanske du såklart redan har)
      – Ja nu kom jag inte på mer….. men det finns personer jag tycket är vackra, inte pga specifika epitet utan för personen i sig.
      Kram

        Gör jag alltid med min snygga uppblåsta mage och kärlekshandtag.

        Tack för gulligt svar! Kram

      Alltså, fundera över vem du är som person? Vad gillar du, vad trivs du med, vad tycker du är snyggt? Jag känner mig snygg när jag sminkar mig, så jag gör det varje dag. Har på BUS en gång i veckan, gör lashlift, försöker komma iväg o träna, köpa kläder jag känner mig fin i osv. Men det är ju lite skitsamma o du inte gillar smink, t’ex.

      Det här brukar jag göra när jag känner mig ful/tråkig/glåmig och behöver ett lyft.. obs! Ytliga tips

      – Färga utväxten/håret
      – Ta en varm dusch & skrubba mig
      – Ansiktsmask + vårdande fuktkräm
      – Smörja in mig med brun utan sol
      – Göra manikyr
      – Plocka och även klippa brynen (gör enorm skillnad)
      – Clean eating
      – Dricka 3l vatten om dagen, ger energi och lyster
      – Klä upp mig även till vardags
      – Unna dig underkläder som matchar & sitter snyggt, känns alltid bra

      Hoppas det hjälpte! <3

        Det här är så bra och funkar verkligen. Att ta hand om sig inifrån och ut och så även kroppen.

        Innan jag ska på dejt brukar jag göra allt ovan (inte färga håret då, det gör jag typ två gånger om året), men rakar mig överallt och smörjer in med lotions och allt möjligt, och något som jag tycker gör mycket för hur man känner sig är att ha fina fötter. Det är så mycket med känslan även kring saker som ingen annan ser som påverkar om man känner sig snygg eller inte.?

      Stryk alla kläder. Även kappor, t-shirts, byxors. Försök att ha rent och välvårdat hår. Fräscha naglar, behöver inte vara lack men i samma längd och köp en kräm som tar bort döda nagelband. Bär aldrig fler än tre färger på samma gång. Putsa skor.

        Bär aldrig fler än tre färger på samma gång? Vad är det för nonsens? Bär många färger! Man blir glad av färg och det är snyggt! Kolla tex My Feldt. Färg, mönster och ännu mer färg!

        Och våga blanda material på kläderna och tänk på att t.ex har man tajta byxor kan det vara snyggt (ibland) med något oversize upptill, eller tajt upptill om man var lösare undertill. Inget måste, men ibland är det snyggast.

      Microblading har gjort UNDERVERK för mitt utseende, vet inte hur du ser ut men hett tips!! Lash lift, BUS/spraytan (halshugg mig inte men) fillers i lagom mängd på rätt plats kan göra så mycket! Ja ja man ska inte förespråka fillers men om frågan är hur man blir snyggare så är det ändå ett tips. Jag känner mig 10000ggr snyggare än innan, tycker det var värt varenda krona.

      – Blek tänderna
      -kör fillers i typ kindben, näsa, käke, läppar (beroende på vart du saknar volym, obs inte ankmun!)
      -Träna så att du får bra proportioner (rumpa om den är platt, mage om den är stor osv)
      -Gå på portömning och ansiktsbehandling
      -Gå till en hårstylist och be om en ny frisyr och kanske lite slingor/balayage
      – Köp matchande underkläder
      -klä dig i pennkjolar, högmidjade byxor och klänningar. Feminina kläder.
      -Ha aöltid fixat hår och se till så att det inte ser slitet ut
      -Va hårfri på kropp
      -Plocka brynen
      – Köp nytt smink
      – Fukta hyn och kroppen
      -Dofta gott
      -Ha lite klack på skorna
      -Skippa baggy kläder
      -Köp dig i fina kappor och väskor, inte en gammal HH-jacka som täcker 90% av din kropp och en ful kånken på den.

      Börja dagen med att stå i olika powerposes framför spegeln varje dag(googla powerpose om du inte fattar vad jag menar) du kommer förmodligen skratta för det känns fånigt men skratt är ju bra. Men att stå i powerpose ökar faktiskt självförtroendet och ökar det så kommer du gå mer rakryggad, sträcka på dig och inte va ful.

      Efter din morgonrutin av powerpowsande klär du dig i kläder du känner dig snygg och bekväm i, bry dig inte om mode eller vad bara tycker är snyggt, klä dig och äg din stil!

      Har du råd, gå och klipp dig, i en frisyr du tycker är snygg och prata med frisören om vad hen tror du passar i.

      Jag känner mig också snyggare i en härlig parfym. Av respekt för omgivning och ekonomi så varsamt ett sprut max. Har också några powerperfumes jag känner mig extra het i, får typ en helt annan hållning när jag har vissa parfymer på sig.

      Du kan också träna om du gillar det. Studier har visat att oavsett man går upp eller ner i vikt av träningen (styrketräning) så ökade självkänslan. Blir den bättre kommer du också känna dig mer nöjd med ditt utseende.

      Där har du mitt koncept som är helt ointresserad av att hålla på och sminka mig. Känner mig snyggare ändå

      Ok. Jag kan inte svara för hur det är för alla andra, men så här är det för just mig:

      1. Jag blir snyggare av att använda underlagskräm, blandar ut den med vanlig kräm för att det inte ska synas så mycket och om jag lägger den på en inte alltför torr och fnasig hud ökar det definitivt min snygghet.
      2. Jag blir snyggare av att gå ner i vikt. Dramatiskt mycket snyggare faktiskt.
      3. Jag blir snyggare av att träna och få muskler.
      4. Jag blir snyggare av att använda en smula make up, exempelvis rött läppstift.
      5. Jag blev tokmycket snyggare när jag fixade fransarna.
      6. Jag är snyggare när jag klär mig smickrande.
      7. Jag är mycket snyggare när är glad och trivs med livet.

      Så blir jag snyggare. Det är säkert väldigt olika från person till person.

    Någon som sett Nivea reklamen med Forni när hon torkar av sitt läppstift? Får sådana pyscho clown vibbar…

      Jaaaa galet obehaglig!!!

    Otrohet på jobbet

    Vill höra era tankar och erfarenheter.

    Var går gränsen?

      Går inte gränsen på jobbet där den går utanför jobbet?

        Är det utanför dörren eller ska man räkna liksom tomtgräns?

      Vad som är otrohet för dig och din partner definierar väl ni? Du vet väl själv vad du hade varit ok med att din partner hade gjort.

        Precis, vänd på det. Vad hade du tyckt vara ok att din partner gör?

      Nä på jobbet gäller inga sånna vanliga regler och normer. Där är det bara att smacka på.

      Det här var ett ironiskt svar.

        What happens på jobbet, stays på jobbet

    Kan inte vi alla sända en tanke till Wilma och hennes anhöriga <3<3<3

      Wilma? Vad har hänt?

      Wilma?

      På FB skriver många att dom får ”Lisa Holm-vibbar” men jag får ”Tuva-vibbar”. Hoppas dom hittar henne snart! Död eller levande men tyvärr lutar det ju åt död. Usch kan inte ens föreställa mig vad hennes familj går igenom just nu.

        Absolut ingen likhet med Lisa Holm. Däremot likhet med Tova. Kvinnor som blir utsatta för våld i nära relationer (om nu pojkvännen har med det att göra).

      Tänker också på det. Hoppas men det ser mörkt ut. Så ledsamt ❤️

    Jag är halvvägs igenom min civilekonomutbildning och det har börjat skava. Eller nej, det har skavt sedan dag ett. Jag trivs inte alls med utbildningen eller med personerna på skolan. Känner mig liksom tom. Man ska slita för att göra ägarna rikare och spela ett väldigt socialt spel för att få ett bra och stort närverk. Inte mig grej. Funderar på att byta inriktning till läkare, närmare bestämt radiolog där jag faktiskt kan hjälpa folk på riktigt. Har mild aspberger och glänser verkligen i rutiner och ett mer ”inrutat liv”. Något jag tror läkaryrket har till större grad. Men känns fruktansvärt läskigt. Är 21 år men behöver göra basår. Blir väl runt 30 när jag är klar. Jag som alltid har känt tidspress att bli klar tidigt skulle isåfall bli kvar väldigt sent. Och typ direkt efter utbildningen börja bilda familj. Är det någon här inne som kan berätta lite om hur det var att bestämma sig för att ändra inriktning och vad som ledde fram till att ni tog beslutet? Någon kanske till och med har valt läkaryrket och kan berätta mer om vägen till legitimerad läkare och ST?

      Jag gick en hel utbildning (socionom) trots att jag kände att det var fel hela tiden. Tänkte väl att det skulle bli bättre när jag väl fick börja jobba men det blev det inte. Så jag bytte helt enkelt.

      Lyssna på dig själv och hoppa av nu, om det är det du vill. Du är ung och 30 är fortfarande inte lastgammalt 🙂

        Åh, är i samma sits med socionomutbildningen… Får man fråga vad du gör istället? ?

      Satsa på ett yrke du tycker är kul! Hoppa av och testa, är inte det rätt får du testa vidare. Livet är för kort för att nöja sig, och vad spelar det för roll om du är 25 eller 30 när du är klar? Allt löser sig 🙂

      Min man har precis börjat plugga och han är 29.
      Själv bet jag ihop och kämpade mig genom en utbildning jag egentligen visste var fel. Orkade jobba med det i ett år innan det knäckte mig. Nu är jag nästan 31 med maxade studieskulder och jobbar som vikarie på förskola… Skulle ändrat bana tidigare.

      Antingen byter du nu och blir klar vid 30 (vilket fortfarande är superungt!! speciellt efter en läkarutbildning). Eller så gör du klart din utbildning, börjar jobba och riskerar att inse att det inte alls är något för dig så som du känt på dig. Då är du 24-25 och ska du börja på läkarutbildningen då så blir det ju ganska lång tid till examen. Jag skulle säga följ din magkänsla, du skriver ju här av en anledning. Det ska tilläggas att jag bytte utbildning efter 2 år, hittade min drömutbildning och blev klar 3 år senare. Värt det alla dagar i veckan. Nu får jag jobba med det jag faktiskt älskar och tjänar ändå bra med pengar 🙂

      Ångrar varje dag att jag pluggade en hel ekonomiutbildning på universitet. Det är visserligen brett men jag ångrar mig ändå, problemet är att jag inte vet vad jag skulle göra istället…

      Jag förstår att du tvivlar för de flesta ekonomer är kanske folk med ganska tvivelaktiga värderingar som dessutom prioriterar pengar och yta i livet. Att omge sig med sådana människor tar fan död på själen (jag vet eftersom jag jobbade på bank med fondförvaltning). Folk brydde sig endast om ytliga saker. Jag bytte bana helt. Tjänar inte lika mycket idag men omger mig med underbara människor. BYT bana nu!

        Tack för den inputen! Tror bara pengar gör en glad till en viss summa men sedan kvittar det. Jag insåg att när jag nu fått in hyggligt med pengar vid sidan av studierna plus börsen senaste åren till det läge att jag inte behöver bry mig så mycket varje månad, var det bara pengarna jag ville jaga innan. Men det är ju inte det som ger själslig glädje. Är otroligt glad att jag inte tagit ut några studiemedel under denna utbildning. Skönt med backup om jag väljer att byta.

        Vad bytte du till?

          Yogalärare och näringsterapeut. Har eget företag 🙂

        Vad jobbar du med nu?

    Någon som lasrat tatuering på Eraze i Stockholm? Och hade ni isf testat någon annan laser innan?

    Jag är sjukt missnöjd med stället jag lasrat hos hittills och skulle vilja testa något annat.

      Rethink stockholm! rekommenderar varmt!

      Inte på Eraze, men går just nu på Rethink. Har bara kört 1 omgång av 5, så kan inte säga hur det kommer att bli. Men mycket har redan försvunnit. Han som utför det hela är övertygad att allt kommer att försvinna helt och hållet (svart tatuering som har många år på nacken). Är nöjd med priset och bemötandet. Samt vet att de har en av de dyraste maskinerna på marknaden. Kolla gärna deras recensioner på Google! Vilket ställe har du gått till innan?

    Jag är kvinna och 25 år och jag har sån himla grov hårväxt! Har haft det i stort sett sen jag kom in i puberteten vilket jag gjorde ganska tidigt. Sen har det blivit värre.
    Förstår att det inte låter som hela världen men det är verkligen så himla mycket, grovt och svart. Har svarta hårstrån som dyker upp på kinderna, hakan. Vaxning hjälper lite men långt ifrån allt. Har liksom en matta på svanken..Blir nervös när jag träffar folk och funderar om jag liksom har något svart hårstrå på hakan och blir nästan skygg.
    Så till min fråga finns det någon här som är med om något liknande? Finns det hjälp att få? (Misstänker inte pcos)

      Du är inte ensam! Jag är likadan. Har varit sån sen jag var liten. Började tidigt raka HELA kroppen. Alltså rygg, armar, mage (raggarsträng), plockar bröstvårtor osv. Idag lägger jag inte ner lika mycket energi på att bry mig som jag gjorde då. Känner mig mer säker i mig själv och att jag är född såhär -ingen mening att må dåligt över det. Men jag kan säga att jag HATAR sommaren och bikinis..

        Löddrade du också in hela kroppen och rakade inför bikinin?

        Använde såndär hårborttagningsskum från Veet men det kändes som cancer så det fick bli rakhyvel. Överallt. Varje dag. Hela sommaren.

          Ja! Vet jag använde en sån tub rakgele i veckan innan jag övergick till balsam under sommaren framförallt. Hemskt var det (och är fortfarande). Jag är som tur är rätt så vig så har lärt mig raka ryggen med men är ändå rädd för att det ska synas så jag har aldirg kunnat ha något öppet i ryggen mrd uppsatt hår, har alltid haft nedsläppt året om oavsett om det varit 30 grader eller ej. Har alltid varit avundsjuk på personer som kan ha linnen, klänningar eller något annat som är öppet bak. Hårborttagningskrämer funkade aldrig på mitt mörka, tjocka hår.

            Igenkänningsfaktor x 100000.
            Har nog aldrig ägt ett plagg med öppnen rygg.
            Jag vet inte vad som är värst, hår mellan brösten, på själva brösten, i ansiktet eller ryggen. Jag måste även plocka bort ögonfransar som växer vid tårkanalen, ser ut som smuts i ögonvrån annars. Det positiva är att jag har markerade ögonbryn och slipper fylla i dem. Win!

            Sitter och drömmer om en maskin som bara kan smälta bort allt hår för evigt.

      Jag är också sån 🙂
      Går runt och undrar hur folk kan sätta upp håret i en stram hästsvans och prata med människor utan att oroa sig över att den person de pratar med ska fokusera på behårigheten- sen kommer jag på att de inte har det problemet.

      Gick igenom livet (är idag 34) och kände mig äcklig. Har liksom hår på mage och rygg. Magen kan man lösa med epilator, väx och rakhyvel men ryggen då? Nacken?

      Köpte en IPL för 9000 kr (Philips) och den gjorde mig bara härligare! Var tvungen att raka nyllet och mellan brösten (och på brösten) för att apparaten ska funka. Slutade med grova hårstrån, två hårstrån från samma säck och inte ett enda hårstrå försvann. Blev sen gravid med sonen. Hujeda mig så hårig jag blev. Sätt och grät när jag såg hur kinderna var täckta med svarta små fjun..

      Köpte mig en emulator från Braun och epulera nu hela kroppen 2 gånger i veckan för att undvika att hårstråna ploppar upp. Nu, flera månader senare, så växer håren inte ut lika tätt.
      Även ansiktet är nu lite bättre men självförtroendet finns inte. Kan inte se folk i ögonen eller prata med någon som står för nära. Kan inte sätta upp håret eller ha tröjor med låg nacke etc.
      Skrattar och skämtar om min hårighet med mannen (som vaxar min rygg! haha) men jag lider verkligen fortfarande av osäkerheten jag upplevde som ung.

      Du är verkligen inte ensam. Vi är många som har hår och som lider av det men en dag inser man att jaja, vad ska jag göra? Epulera det värsta och blek fjunet. Laser ska funka men det kostar väl en förmögenhet om man har hår precis överallt.
      Låt inte detta tynga ned dig. Du är fin och håret definierar dig inte som person, glöm aldrig det. Hittar du något som funkar, hör gärna av dig! Vi är många som sitter i samma håriga båt.

        Har inte riktigt haft samma problem men ändå störts av kroppsbehåringen under uppväxten. Började med laser för några år sedan – mage, ben och bikini för typ 2000 per omgång. Blir en del i början, men nu kör jag en gång om året som lite underhåll och rakar benen max en gång i månaden och då handlar det bara om några fjun. Har man svarta och grova strån och ljus hy ska det tydligen funka asbra att köra laser – jag rekommenderar verkligen! så skönt att bara kunna ta på sig en klänning spontant utan att behöva planera in förberedelser och epilator-session som tar minst en timme.

          (och armhålor ska tilläggas)

            Jag är ok med hår på ben, och armar (de epileras bort rätt enkelt), det är alla konstiga ytor som stör mig.
            Skulle vilja lasra magen, bröst, ansikte, rygg, rumpa och bikini.
            Armhålorna är babylena då jag alltid epilerat, typiskt att det område som aldrig syns är kalt som en ost! Man får väl vara tacksam ändå.

            Jag misstänker att det kommer att kosta mig runt 50k att lasta. Är väldigt ljus med svarta hårstrån. De är dock många och växer tätt som tusan.

            Vill bara våga byta om.på gymmet, sätta upp håret i en hästsvans eöler ha tröjor utan att släppa ut håret för att täcka nacken 🙁
            Vill även kunna råka visa ryggen om jag böjer mig ned utan att den som står bakom mig tror att jag har en pälsdräkt under tröjan haha!

              Det är nästan så jag skulle vilja säga kosta vad det kosta vill, men jag förstår såklart att pengar är pengar. Men tänk såhär, det är ju ingen summa som betalas direkt!

              Men om hela min underkropp plus armhålor går på 2000 så kanske en överkropp kostar säg max 4000? x 8ggr som man bör börja med för bäst resultat = 32k. Sen är det som sagt underhåll en typ 1-2ggr om året. Nu är ju jag såklart ingen expert så vet inte hur resultatet för just dig blir men jag har ursprung från Mellanöstern och vi är ju inte direkt kända för att vara hårlösa så att säga men mina ben är sååå lena och hårfria nu and I love it.

              Det känns lite jobbigt att erkänna hur mycket kroppsbehåring påverkar en med tanke på den rådande feminismen och vi är dom vi är-kulturen och hur ska våra barn bli självständiga individer om inte vi är det yadda yadda, MEN! Den sorliga sanningen är typ att jag känner en klar skillnad i min livskvalité sen jag slipper tänka på kroppsbehåringen.

              Jag hade gärna gjort ryggen också, men min laser-tjej sa att det är alldeles för fjunigt, så ju grövre desto bättre resultat 😉

        Men gör professionell laser. Philips funkar som keep up när man varit hos proffs först. D

    Tänker på alla fina koalor som får sätta livet till i bränder nu i Australien. Så hemskt. Tur det finns människor som hjälper till och en del kan räddas. Dom är ju så jättefina.

      Jag med. Såg en film förut när en kvinna springer in i eldinfernot och räddar en koala och den hade brännskador på hela kroppen ?

        Usch! ?

      Är det inte synd om de andra djuren då?

    Jag kan inte släppa hur pinsam hela intervjun med Jordan Peterson var i Skavlan. De förstod ju verkligen ingenting trots att han dummade ned forskning som, enligt honom, varit fastställd i över 25 år.
    Jag håller inte alltid med Jordan men fakta och siffror ljuger inte. I Sverige beror löneskillnaden mellan könen främst på våra egna studie- och arbetsbeslut. Vi har samma förutsättningar vilket innebär att resultaten blir desto mer olika.

    Någon som förstod vad han försökte förmedla och tyckte att nivån på det avsnittet var oerhört lågt?

      Ja, men det förstår du väl att han inte kan få framstå positivt i svensk tv?

      Här är det jättekontroversiellt att gå mot strömmen. JP är mainstream i de flesta länder, men här räcker det att inte kalla sig feminist, att säga att unga män ska bädda sin säng och räta på ryggen och fan rycka upp sig, samt att äta mycket kött för att man ska få alla emot sig.

        Svar i modd. Håller med!

      Fast det intressanta är ju_varför_ man tar dessa beslut. Och huruvida det verkligen är ett individuellt problem/ansvar att jämna ut strukturella löneskillnader. Läs några HP sociologi kanske.

        Individen har ju ansvar för individen. Pluggar du till uska får du lön som en uska, det kan ju knappast komma som en överraskning varken för manliga eller kvinnliga uskor. För att ta ett exempel.

          Det är människor som A ovan som inte kan ta ansvar över sitt eget liv utan vill följa sin drömmar, plugga något enkelt, glida in på ett sjukhus och få en anställning på direkten OCH tjäna lika mycket som en man som pluggat civilingenjör inom kärnbränslehantering. Bara för att hon är kvinna.

          Det finns mycket att diskutera (hur föräldraledighet påverkar pensionen tex) men att plugga till uska och förvänta sig samma genomsnittslön som alla män i samma ålder är orättvist.

          Dessutom tänker jag inte läsa några socionomkurser? för att förstå verkligheten, speciellt inte när siffrorna är så tydliga. Jag tror på siffror, inte känslor.

            För att försöka verka så smart borde man nog veta att socionomutbildning och sociologi inte riktigt är samma sak

              Oavsett vilket är det fortfarande en bullshit härskarteknik att rekommendera högskolestudier på det sättet. Ni kan inte nämna något konkret som skulle orsaka de könsstereotypa yrkesvalen utan viftar med påhittade orsaker som patriarkatet och strukturer.

      Fast jag fattar inte, hur kan folk ens säga att män tjänar mer än kvinnor? Det låter ju som att en civilingenjör på Ericsson men 5 pers erfarenhet som man tjänar mer än en kvinna med exakt samma meriter och erfarenhet. Det är ju inte sant. Att undersköterskor tjänar mindre än civilingenjörer vet vi väl, men då får man väl bara välja ett annat jobb? Är inget ovanligt att män oftare väljer jobb efter hur mycket pengar det ger.

        5 års

    Hur i hela helskotta träffar man någon nu för tiden?!?
    Har varit singel i över två år nu efter ett 15 års långt förhållande och börjar på riktigt ledsna nu.
    Förut var det så mycket enklare, man träffades och blev tillsammans direkt.

    Nu ska det dejtas, kännas efter och hållas på. Hur sjutton lyckas folk nu för tiden?

      Du är inte ensam, jag sitter med i denna jävla båt. Börjar bli så tröttsamt.. Som du sa, det var fan lättare förr!

      Undrar samma?

      Hon fälls antagligen, får dagsböter, spelar litet på sin offerfiol, börjar sakta förstå att hennes plattform i Sverige är körd (just nu är till och med Gardets webbplats nere), drar till New York med nya svartbetalda nannys och lever lycklig i alla sina dagar.

        Cissi är desperat och nojig nu. Imorgon börjar rättegången och inget kan rädda Cissi. Jag njuter verkligen. Tyvärr blir det inget fängelse straff, utan böter och villkorligt.

    Ångest
    Har testat typ 15 miljarder olika preventivmedel. Spiraler har ramlat ut. Jag blödde 3 veckor i streck av två olika sorters minipiller och p-piller i ett halvår innan jag gav upp, grät varje kväll när jag tog en annan sort, har 0 sexlust av p-ring och blir torrare än fnöske. Sorten jag har nu ger mig sån ångest att jag mår illa!! Försöker leta om det är något annat som ger mig ångest men det är liksom saker i min vardag som aldrig tidigare gett mig ångest förrän jag började käka dessa! Är det bara att inse att detta inte är något för mig och ge upp? ? vad använder ni för annat som inte är kondomer?

      Använd kondom, det gör jag.
      Det är det bästa, inga biverkningar och man använder dem bara när de behövs.

        Tjejer! Jag är en man och har använt kondom i nästan hela livet. Som pojkvän så besparar man flickvännen en massa eventuella problem med kondom! Tex så ökar risken för blodpropp i benen för tjejer. Om er kille/man tycker om er så kör han kondom.

          Jag är tjej och vill inte använda kondom.

      Pull-out. Funkade i 7 år. Blev gravid första gången han inte pullade ut, så att säga. Skulle aldrig någonsin våga trycka i mig hormoner, är redan en vandrande hormon.

      Kondom för bövelen! Så där är inte rimligt att må. Om du har en fast kulle och han inte vill ha ungar kan han ju knipsa också

        Har fast partner men vi är bara 22 och vill ha barn framöver så inget knipsande här inte ???
        Får nog bli kondom. Har använt det i perioder också och det har ju gått bra fast lite störigt. Men hellre det än att må skit såklart

      Kolla upp Justisse-metoden. Sjukt coolt, man håller koll på sekretet. När du har ägglossning är sekretet trådigt, tunt och genomskinligt. Metoden i sig kräver mer i början då man kartlägger sin cykel men sen är det enkelt. Följ Vulverinekoos på Instagram om du vill lära dig mer. Hon lägger ut väldigt mycket bra information om allt möjligt som har med hormoner att göra. Massvis med studier har kommit fram till att det finns ett starkt samband mellan användning av hormoner och depressioner till exempel. Sådan som man inte får höra på ungdomsmottagningen direkt. Hon har betydligt mer kunskap än en barnmorska som vill sälja på en hormonpreparat till vilket pris som helst.

        Sluta kasta skit på barnmorskor! Vi är inte köpta av läkemedelsindustrin om du tror det. Hormoner behöver inte funka för alla, men för en del gör det faktiskt det! Och blir tokig på folk som vill ha ”en enkel bekymmersfri metod” som man tror att typ NC är medan sekretmetoden kräver att du ska ha bra koll på din menscykel och att om du råkar bli gravid är det ingen katastrof. Blir less på alla som tror att bm bara vill kränga på en hormoner- nej det vill vi inte! Vi vill bara ge en realistisk bild av vad man bör förvänta sig med respektive metod

      P-spruta
      ?

      Pessar, hormonfritt och enkelt. Slipper krångla med kondom. Kopparspiral är ju också hormonfritt men har ju en del andra biverkningar. Även kört med bara kondom ett år och det funkade bra det med.

      Men pessar har jag trivts jättebra med. Kombinerat med pull-out så känns det väldigt säkert 🙂

        Pull out? Ursäkta men vad innebär det?

          Översätt nu till svenska och fundera ?

    Varning för skryt:
    Idag klarade jag min sista kurs och är numera behörig till att söka in på högskooolan!! Tjoohooo! Är så himla glad. Haft denna kursen som en tyngd över mig i 8 års tid, och nu, efter 4 försök, klarade jag det!! Yes!

      Åh fy det låter som matte

      Grattis!! Bra jobbat???

    Ja, men det förstår du väl att han inte kan få framstå positivt i svensk tv?

    Här är det jättekontroversiellt att gå mot strömmen. JP är mainstream i de flesta länder, men här räcker det att inte kalla sig feminist, att säga att unga män ska bädda sin säng och räta på ryggen och fan rycka upp sig, samt att äta mycket kött för att man ska få alla emot sig.

      Mitt svar ovan är till Enron

      Precis, jag förväntar mig så mycket mer av svenskar, som för övrigt är välutbildade och allmänbildande, men nope. Naivare befolkning får man söka efter med lykta.

      Jag håller inte med JP i allt men sen när svarar en utbildad människa ”jag tror inte på detta” eller ”jag tycker inte att det stämmer” när fakta presenteras? Samma människor går i taket om man tror på Gud, tror att jorden är rund eller att judarna styr oss genom lån/banker.
      Man kan inte välja att tro på fakta då det redan är bevisat gång på gång. Hade debatten handlat om månlandningen då skulle Annie få tycka och tro som hon vill men detta var bara pinsamt. Hon pratar om dockor och att pappor ska krama barnen som att ingen man någonsin visat kärlek…

      Det är som JP så i en senare intervju, skandinaver blir orolig så fort en man vågar tilltala en manlig publik och lyssna på hur männen upplever samhällets utveckling.

    Jag letar efter en ny ögonskuggepalett och har tittat på några från Tarte (In Bloom, Amazonian och Toasted). Har någon av er testat någon av dem och vad tyckte ni isåfall? Jag har blek hy och blåa ögon och vet inte vilken jag ska välja!

      Toasted. Fint mot ljus hy och framhäver det blåa.

    Har någon gjort anden i glaset. Jag vet dom avråder men jag är så nyfiken. Sett filmer om det och det kan hända otäcka grejer.

      Hahaha gjorde jag flera gånger som barn. En gång sprack glaset rakt av och en gång tog det eld i gardinerna.

      När vi var små höll vi på med det där. Typ mellan-högstadiet. Är fortfarande fascinerad av att det funkade

        Det var någon som drog i glaset såklart ?

          Kanske… kanske inte.

      De filmer du sett är förmodligen inte faktagranskade dokumentärer.

      Jag gjorde det under halloween och ingenting hände. Glaset rörde sig inte alls och det var väldigt odramatiskt. Jag tror inte på sådana saker men gjorde det som en rolig grej. Vissa hävdar att man inte upplever övernaturliga fenomen då så vem vet!

      Ja, gjorde det som tonåring. Glaset sprack och jag skar upp hela min hand och hamnade på sjukhus och fick sy handen. Tog det som ett tecken att anden inte var vänligt inställd gentemot mig.

      Gjorde i mellan och högstadiet. Oftast hände inte så mycket, fick lite random svar. Men av gångerna skrämde skiten ur oss alla. Glaset åkte med sån kraft in i väggen (vi satt på golvet) flera gånger att det kunde ha gått sönder. Vi trodde alla att någon i gruppen lyckades få till sånt grepp om glaset att den kunde utföra det hela. Så vi provade sista gången att endast sätta naglarna på, med fingrarna rakt ovanifrån. Glaset flög in i väggen med stor smäll även denna gång och välte. Kan säga att det var sista gången vi någonsin vi provade anden i glaset…

      Fråga en troende muslim med bra kunskap om djinnvärlden. Islam är den enda abrahamitiska religionen som erkänner djinner som riktiga skapelser. I Koranen talar Gud till människor och djinnerna. De lever tydligen i en annan dimension men kan ”besöka vår” om möjlighet ges. Min vän är oerhört troende och berättar alltid om andevärlden. Jag läser nu själv en massa om Islam pga detta.

      Som jag förstod det så är det inte själva leken som kallar fram djinner utan intentionen och rädslan. De lever parallellt med oss och bryr sig inte om oss (de kan se oss precis som vi kan se träd typ) men om tillfälle ges och du råkar kalla fram en busig ande som tycker om att kontrollera, skrämmas och utnyttja dig som varelse så kan det väcka en oönskad nyfikenhet hos dem.

      Djinner är precis som människor. Vissa är goda, andra onda. Vissa religiösa och andra ateister. Unga och gamla osv. Har du tur så vill någon bara leka och ”svarar” därför på era frågor för att underhålla sig själv. Har du otur så drar du åt dig negativ uppmärksamhet och det kan leda till en himla massa problem. Främst psykiska.

      Denna kompis berättade att hennes kusin i hemlandet blev helt förälskad i en djinn. Hon vägrade äta eller gå till skolan. Hon ville bara sova för att se honom i drömmen. Tjejen levde ett helt liv med ande-snubben i drömmarna. Familjen fick tillkalla en imam som under flera veckor försökte driva ut den unge djinnen. När de äntligen lyckades så blev hon helt normal och återställd inom några dagar.

      Jag vet att det är svårt att begripa här i väst (allt viftas bort som psykisk ohälsa) men i arabvärlden (även judar och kristna) så behandlas detta med stor respekt och jag har sett och hört för mycket för att inte tro att det finns djinner i vår omgivning.

      Summa summarum: låt bli. Antingen så händer inget eller så har du otur och du attraherar väsen du verkligen inte vill ha i din närhet.

        Västvärlden är full av folktro. Min mormor gav gåvor i skogen till goda andar, när någon närstående blev sjuk.

      Vem avråder? Frikyrkoprästen? ?

        Dom som säger dom kan kontakta andar. Tack för svaren. Ni är bäst. Jag sett otäcka dokumentärer på Youtube en kille provade precis när han började sprack tre tjocka glas han var helt chokad och avbröt allt.

    Kan ni se er puls på magen om ni ligger på rygg?

      Ja

      Ja.

    Hjälp!

    Har googlat i 30 minuter!!!:
    Hur nämner jag/taggar jag någon jag inte är vän med i en kommentar i en privat grupp på Facebook? (Via mobilen)

    Hittar inget svar någonstans! Please hjälp!

      Det går inte

      Förlåt läste fel. Du taggar det genom att skriva @ och sen deras namn. Alla i gruppen (oavsett dina vänner eller ej) poppar upp.

        Tack! Så snällt att svara på en sån löjlig fråga! Måste gjort fel tidigare när jag försökte skriva in och det inte funkade, men nu gick taggen igenom! Tack!

    Älskar min man, vårt liv vårt sex, våra barn osv men ibland har jag lust att få vara singel en helg och få flörta runt osv och sedan gå tillbaka till vårt liv! ?
    Har varit gift 2år, 3 barn (6,4,2år) och tillsammans 10 år ! Nyss fyllda 30, vad har jag för kris?! ??

      Tror nästan alla känner sådär. Det är ju egentligen inte menat att vi ska vara monogama.

        Det stämmer inte att ”vi inte är menade att vara monogama”. Vi kvinnor är det, eftersom det är negativt för avkomman om fadern försvinner och en ny far kommer och skaffar nya barn med kvinnan, de äldre barnen hannar då i skymundan.

        Människan är lite ovanlig som däggdjur på det sättet att fadern finns med även efter befruktningen, detta är bra för avkomman och ökar chansen för överlevnad. Därför är det inte menat att vi kvinnor ska vara polygama.

        Att man vill ursäkta tristess och kåthet med att ”vi inte är menade att vara monogama” betyder inte att det är sant.

          Nänä men ändå dras ju både kvinnor och män till andra och attraheras av fler än en människa under ens livstid.

            Problemet är att en livstid idag är 2-3 gånger längre än vad våra förfäder hade turen att leva. Förr dog inte mormor i 90-års åldern i sin varma säng, omringade av släkt och vänner.
            De dog när ”jobbet” var utfärdat.

            Vi blir kära för att vi egentligen borde dö i barnafödande eller en infektion men kroppen hittar nya sätt att underhålla sig i läkekonstens era. Typ.

              Nej, vi bör inte dö i barnafödande för det är dåligt för vår art.

                Forskning visar att dagens kvinnor har absolut sämsta höft-till-baby-proportioner av alla däggarter. Detta innebär att evolutionen av någon anledning ignorerat kvinnans fysiska proportioner. Männen drog väl på varenda tillgänglig kvinna oberoende på hur stor sannolikheten var att hon skulle dö i barnafödandet. Resultatet är aty vi odag lider fruktansvärt när vi sla krysta ut ett barn.

                Och jo, de flesta kvinnorna dog i barnafödande, infektioner, och andra omoderna sätt. Idag kan vi bekämpa det mesta och har längre genomsnittlig livslängd så därför hinner vår tids sjukdomar visa sig, typ cancer. Det var mindre vanligt med cancer för att folk dog så tidigt av andra orsaker.

                  Jag ser att många somaliska kvinnor som har fött många barn har enorma höftfel och även smärta. Det syns när dom går och det syns att dom har jäkligt ont.

                    Omskurna till max.

                  Evolutionen har tagit hänsyn till kvinnans proportioner. Till exempel så föds våra barn väldigt underutvecklade, tänk vad smidigt om de hade fötts som kalvar, kunnat ställa sig upp efter 10 minuter och sen vara good to go. Men det hade inte fungerat för våra kroppar.

                  Tydligen är det högre chans på överlevnad om man står upp på två ben (vilket innebär trångt bäcken) samt har stor hjärna (vilket såklart kräver ett stort huvud). Ibland får vissa fördelar stryka på foten till fördel för andra egenskaper.

                Enligt GRETA så går jorden under om 8år. Stämmer inte det?

            Ja, men det betyder inte att man måste ge efter för varje impuls.

              Nä precis, följande av impulser har sällan skapat stadiga samhällen.

          Läste någon forskning som tolkades som att kvinnan visst blir mottaglig för andra män efter att barnen nått en ålder av drygt sju, om jag minns rätt? Men social konstruktion spelar ju också in och polygami har säkert valts bort, där de har valts bort, därför att det inte fungerade bra helt enkelt.

      NPD? Googla!

      Ingen aning men jag har samma kris

        Alltså de e ju hemst att känna såhär! Jag skyller på höstmörkret ?
        Vill ju inte heller att han skulle få en helg för sig själv, så kan ju inte ens ta upp det och rätt ska vara rätt, båda eller ingendera skulle få en ledig helg! ?

          Men det är klart att du ska boka in en helg för dig själv, du behöver ju inte vara otrogen för det. Tjejhelg med bubbel, smink, lite party och god mat, do it!

            Oooh, låter så härligt, måste se om jag hittar frivilliga kompisar som skulle komma med ?

              Jag är frivillig!

                Var bor du och vart ska vi åka??

          Ja, har en barnfri kompis i en annan stad som vill att jag ska hälsa på en helg. Jag vill såklart inget annat, men jag har inte samvete att lämna min sambo med båda terroristerna en hel helg.

            Det fixar han, men annars kanske hans föräldrar kan ställa upp och ge ett handtag den helgen?

              Va? Varför ska hans föräldrar ta hand om hans barn?

    Jag saknar kent. Alltså bandet. När man hade en konsert att se fram emot och visste att det skulle bli så jävla grymt.

      JAG MED! ❤️

      Jag med. Speciellt i november har jag märkt.

        Det är väl melankolin i musiken som matchar vädret, haha

      Gud ja, jag också.. Har inte riktigt accepterat att det inte lär hända igen.
      Löste det genom att sjunga i Kentkören ? Skulle tipsa om att gå på våra konserter men de är tyvärr slutsålda den här terminen, kolla i vår! ❤️

      Jag med! Men var ändå helt okej med att de slutade, då det alltid vara ganska klart att de inte vill hålla på hur länge som helst. Är glad att jag hann se dem ett tiotal gånger och de stunder då saknaden kommer finns det massor av livevideor på youtube.

    Varje kväll/natt börja mina fötter och vader klia hysteriskt mycket. Det har varit så i flera år. Men det syns inget eksem eller något. Jag har provat många olika hudkrämer och smörjer mycket men inget hjälper. någon som har varit med om nåt liknande?

      Restless leg syndrom?

      Ja, låter som restless legs. Har haft det i perioder och då har stödstrumpor hjälpt.

      Järntabletter kan hjälpa bra mot rsl. Annars skulle jag kolla upp om du har galla i kroppen, det yttrar sig som kliande fötter kvällar och nätter.

        Rls*

    Funderar på att unna mig själv en julkalender. Vilken är bra, har ni testat någon? Tänker skönhetskalendrar alltså.

      Kolla på youtube! Där finns det mängder med filmer på tjejer som testar skönhetskalendrar. Super! ?

      Kollade själv just på lyko vad de hade för var sugen. Har tidigare haft luminele (eller hur stavas det…) och den var bra!!

      Haha, jag som hade tänkt tipsa om Trolltider och sen den julkalendern som Anders & Måns gjorde; skägget i brevlådan. Men det var tydligen inte vad du var ute efter. Men i vilket fall är de riktiga klassiker!

        Haha jamen jag diskuterar gärna gamla julkalendrar av det slaget också ? Trolltider ja! Och Pelle Svanslös, Sunes jul och Lille Luj och Änglaljus i strumpornas hus ?

          Greveholm också, hallå-å?!

      Babor! ???

      Kinderkalendern ?

    Det är så synd att det inte är ett skönhetsideal att vara lite tjock. Sådär småmullig och mjuk med mage som valkar sig lite när man sitter ner. Att man ville ha tighta kläder för att framhäva sina 10 extrakilon, och att det ansågs så fint och goals.

      Ideal eller inte. Tänk Joan i Mad Men. Tror de flesta nutida skulle skriva under på att hon var den hetaste donnan i serien. Vi behöver kanske lära oss av henne och bära upp våra kilon med stolthet och inse att mycket sitter i utstrålningen.

      Fett har få men något emot, det är värt fettet sitter som definierar och placerar oss i olika fack.
      Om du har en getingmidja och samtidigt 10 extrakilon utspridda över lår, ben, rumpa och bröst = sexig som få!

      Har du istället platt rumpa, hallobtoppar till bröt och samtidigt bär 10 extraljus på mage och kärlekshandtag = ful!

      Proportioner. Det är enklare att bara vara smal om man har svårt att lägga på sig vikt på bröst och rumpa. Det är samtidigt enklare att vara kurvig om man har turen att lägga alla extrakilon på bröst och rumpa.

      Lite veck på magen är inte alls fult om man är större i övrigt. Det är när fettet bara limmar sig fast på magen som det blir fult tyvärr. Timglas vs inversen av timglas.

      Har alltid haft en perfekt kropp. Sen blev jag gravid och rumpan försvann helt samtidigt som brösten växte. Ser idag ut som ett upponedvändt päron. Rätt proportioner men omvänt.

    Hej!
    Jag är intresserad av att gå på Asap Rocky som ska spela i Stockholm den 11 december. Inga av mina vänner kan så jag tänkte fråga här om det är någon som hade varit intresserad av att gå?:)

    Fan vad konstigt att min kommentar om IL inte syns men andra kommentarer efter det visas ?

    Är Sanna Guidetti och Maja Lindelöf osams?

      Ja, det verkar som det men ingen vet varför

    Är det någon som har Falck Healthcare som förmån via jobbet och som kontaktat dom? Hur var det första samtalet och hur gick det sedan?
    Jag har provat psykoterapeut hos VC tidigare men kändes inte som att hon förstod mig och hur pissigt jag mår för fem öre. Och nu mår jag ännu sämre. Vet inte vad jag ska göra.

    Vad har ni för medicintips mot ångest?

      Atarax, Lergigan eller Propavan. Upplever personligen att det första är bäst.

      Sertralin har hjälpt mig mycket

        Allt som funkar på riktigt är narkotikaklassat. Resten som antihistaminer etc funkar väl på dom som inte har riktiga ångestproblem egentligen.

    Hej! Hoppas alla har en bra kväll.
    Måste bara flika in och skriva att jag är så himla glad. Mitt liv har vart ett mörker den senaste tiden, men för några veckor sen börja jag prata med mitt ex igen som jag var tillsammans med för 3 år sen. Han och jag har haft kontakt under alla år men har levt på varsitt håll. Nu i helgen kom han hit och vi skulle umgås som vänner, men vi har inte träffats på 1,5 år så känslor uppstod direkt! Och nu vill vi inte vara ifrån varandra igen. Är så glad att vi hittat tillbaka efter alla år, för han var och är verkligen världens bästa kille!

      Grattis! Hold on to your love!

    Sett att flera frågar vem Wilma är. Blir ändå förvånad att man inte läser tidningen eller ser på nyheterna ens en gång om dagen.

    Ni som inte läser nyheterna eller kolla på nyheterna – varför?

      Håller med, tänkte precis samma sak. Det är så konstigt för mig att man inte har någon som helst hum om stora nyheter.

        Nyheterna eller aftonbladet?

          Alla stora medier har rapporterat om Wilma. SVT, AB, Expressen, DN, TV4 osv osv. Ja till och med TT och SVD, om de är fina nog för dig.

      Inte intresserad helt enkelt. Är så mkt skit, drar ner en lite.

        Håller med. Försöker vänja mig av med nyheter i största allmänhet. Skulle det bli världskrig berättar säkert någon på jobbet det.

          Det handlar ju om allmänbildning.

          Va? Hur sjukt är inte det? Vill du inte ha koll på världen???

            OK. Berätta vad som hände i världen för två veckor sedan. Hur mycket minns du?

              Men snälla! Det är massor som händer, inte enstaka händelser för två veckor sedan. Det är ju skeenden, som blir historia. Iran, Bolivia! Chile! Bränderna i Australien. Afghanistan, Greta Thunberg. Katastrofväder i Venedig. Det händer massor.
              Hur kan du vara så ointresserad av världen du lever i?

                Det är just det som är grejen: massor händer. Hela tiden.
                Att EN 17-årig svensk försvunnit är kanske inte den största nyheten i hela världen just nu. Så bara för att man missar just den nyheten betyder det ju inte att man är ointresserad av världen man lever i.
                (Förstår såklart att det är hemskt för de närstående)

              Du måste ju vara allvarligt dum.

                Men kom igen, gör ett test bara för dig själv. Förutom Brexit, att världen håller på att gå under, det brinner i Kalifornien, Greta åker båt, man krigar i Syrien, SD är större än S, vad har hänt i världen som påverkar dig, dina val, ditt liv som gör att du ändrar på något?

        Jag brukar periodvis ta en nyhetspaus för att jag blir för deppig av allt elände (bror väl på mer än bara nyheterna men..). Tar en vecka då och då när jag helt undviker nyheter och då känns det bättre och jag orkar hänga med i nyhetsflödet ett bra tag igen efteråt.

          Samma här, det blir mer destruktivt än allmänbildande. Tvivlar på om vi människor är gjorda för att hantera så mycket information som vi omges med idag.

            Nyheter om världen är •välj svordom• så mycket viktigt viktigare än vem som ställer upp i PH eller gör kampanjer med diverse kinakrafsbolag. Blir så irriterad. Går människor verkligen under jorden, en vecka? Vad läser man till sin kopp kaffe/the/lunch? Diskuterar med kollegor/vänner/familj? Sociala medier?

      Bor inte i Sverige och det står 0 om Wilma i nyheterna här.

        Jag som skrev första kommentaren. Bor inte heller i Sverige men läser svenska nyheter en gång om dagen ändå. Men om man bor utomlands tycker jag att man är ursäktad, men annars inte.

          Efter att pojken i Eskilstuna hittades död i ån vill jag inte läsa mer sådant ?

          Är inte från Sverige heller så har ingen anledning till att läsa svenska nyheter..

            Jag läser om allt som sker i världen. Läser på alla språk jag kan.

              Så… Ett?

              Vad duktig du är då.
              Jag läste en tidning på nätet för ca 1 timme sedan men inte en enda liten artikel om nån Wilma..

      Ja kanske för att det bara är skit som händer hela tiden, blir bara ledsen eller arg av att läsa nyheter så skiter i det, det är ju inte livsviktigt för mig att veta allting som händer.

    Alltså HEAVEN! Tror inte ni anar hur lycklig jag är över en sån löjlig grej som att äntligen få komma till sitt egna hem efter en vecka som hund/hus/katt vakt!! ???? Kändes som en oändlighet där sista dagarna. Inte för det, det har varit otroligt mysigt att få gosa med alla djur, plus min egna vovve! Vi stannade mest inne hela högen, åt gott och kolla film, och långa strand promenader. Men att få komma hem, till sina saker, sina skåp, sitt system och sina rutiner. Aahh!!

    Mina släktingars hus är vid skogen, så det är mysigt område. Men huset i sig är fruktansvärt.. Dom har det överlag rätt smutsigt, mögel i väggar, etc, alltså det förfaller rent ut sagt. Dom lägger alla pengar på resor. Alla gör sina prioriteringar såklart! Dom vet om det själva, och det är inget dom gömmer från nån. Klarar dock inte av att duscha där, då duschen är i källaren som är full av fukt, bara betong och full med stora gigantiska spindlar (har anakrofobi) så fick glatt låna pappas dusch.

    Det jag tycker känns lite skevt är att, när jag ställde upp som vakt för huset så bad jag inget som tack för jag tycker man ställer upp. Hon skulle storhandla mat före jag skulle komma som vakt, har ingen bil och affären är rätt långt bort. Och det dom hade köpt var 3 energi drycker, och två yoghurtar. Det skulle jag klara mig på en vecka. Annars skulle jag såklart tänkt ta med egen mat, men eftersom hon sa hon skulle handla så väntade jag med det. Det som också var märkligt var att faster skicka varje kväll och fråga om jag kommit ihåg kvällslänken med hunden? Jag har som sagt själv hund sen fler år tillbaka och hon vet hur bra jag tar hand om honom. Jag har rutiner med promenaderna etc. Plus att vi har samma ras på hund, så det är inget nytt jag borde veta där. Plus att det inte är första gången jag är hundvakt åt honom! Har i 7år stått upp som hundvakt. Blev lite fundersam över det, varför hon inte har mitt förtroende?

    Det som är riktigt fruktansvsärt är att dom skulle haft en liten flicka och titta efter hunden 4ggr om dagen enbart för att ta ut honom och gett maten denna vecka, om inte jag hade kunnat ställa upp att bo där denna veckan!! Alltså man gör fan inte så! Hundar ska fan inte sova ensamma i ett hus!! Fattar fan inte vad dom tänker med alltså. Den stackars hunden är normalt redan så mycket ensam som det är, och tyvärr borde dom aldrig skaffat den. Tycker så synd om honom.

    Men. Nu är jag hemma, jag och min lilla lurvboll ❤️ känns förjävvla underbart!

      Vilka konstiga människor. Att de inte skäms att inte ens ge dig mat när du ställer upp så. Hade inte passat deras djur igen. Usch.

    En lite annorlunda fråga mot vad som brukar diskuteras här..
    Men vad tror ni om IoT, Internet of Things alltså. Köper ni såna prylar som Google Home, smarta lampor och smart watches eller väljer ni att inte hoppa på den tekniken?

      Ser inte hur dessa teknologisna apparater ska öka min livskvalité. Har Chromecast. Räcker gott och väl.

      Lägger mina pengar i värdepapper istället.

      Med tanke på Googles rykte (liksom Android-telefonerna) vägrar jag all deras teknik.

      Apple Watch använder jag inte då den är för jävla ful, annars skulle jag nog skaffa mig en sådan.

      Utöver telefon och dator har jag en ganska gammal AppleTV, fungerar bra och känner inte nått jättebehov av mer teknik än så just nu.

      I dagsläget vill jag inte ha dessa prylar. Jag har en smartwatch, men det är mest en träningsklocka fast med vissa smartwatchfunktioner. Annars vill jag inte det. Dock är jag ganska säker på att jag kommer ändra mig så småningom, det har jag gjort med det mesta. Det som tar emot är att jag inte vill styras mer av Google, eller iaf inte att Google ska få ännu mer information om mig, så än på ett tag kommer det inte bli någon Google Home.

      Dock har jag en Android och det kommer jag aldrig byta från om jag inte måste, så Google vet redan mycket om mig, men går det att hålla ner Google så gör jag det.

    Har ett dunderproblem.. vet inte ens om någon läser detta men måste skriva av mig.
    För ca 3 månader sedan blev jag ”internrekryterad ” och satt som utvecklare på ett bolag jag jobbat på i snart 9 år. Det är fyra verksamheter jag kikar i. Chefen som var där innan, även min chef i avdelning jag jobbade på tidigare, slutade och jag kom ungefär samtidigt som nya chefen. En kvinna där, ville ha den här tjänsten, men eftersom att hon redan har en tjänst i en av verksamheterna jag är där för att utveckla (vill bara säga att det inte är på tal om att stänga! Mitt krav på cheferna inför den här tjänsten var just att inte vara med och avveckla) så platsar inte hon för tjänsten.. sen har hon inte heller adekvat utbildning. Jag har examen i psykologi och organisationspsykologi är en passion. Hur som helst, hennes kollegor med andra liknande verksamheter var väldigt välkomnade och sa att jag kunde komma förbi deras verksamheter när som. Denna kvinna däremot sa att jag behövde boka tid med henne osv. De här kvinnorna har lika mycket att göra allihopa… Jag, ny, ville ej trampa på tårna så jag gjorde som hon sa. Efter två dagar i hennes verksamhet gick jag förbi för att säga hej och jag fick världens utskällning. Hon sa att jag var inkompetent, att jag var oprofessionell, att jag skrämde folk osv. Jag gick tillbaka till en annan verksamhet jag var på och stängde in mig och grät…. grät i två timmar. Den här kvinnan har tidigare haft roll som ”samordnare”, hon har tagit in vikarier om det behövts. Inget annat. Cheferna har aldrig förstått hennes roll och pga hur hon betett sig mot oss, och hur hon behandlar högre chefer så tog de tillbaka fixa vikarier- ansvaret. En dag efter sjukskriver hon sig för utbrändhet och helvetet börjar….
    Hennes vänner, som finns i hennes verksamhet, börjar skriva brev till kommunen och bolaget och ifrågasätter mig. De kräver att chefen och jag försvinner och att ansvaret ska ligga hos den här kvinnan som är sjukskriven… hon har sett hela verksamheten på is. Hon har inte delat med sig planeringarna, viktiga koder som inte ens är hennes utan bolagets, och hon har spioner som berättar allt för henne.. En av dem gick in i verksamheten i veckan och skrek på mig. Kallade mig för ung.

    Jag har inte gjort ett skit, förutom att vara likadan mot alla. Av de här fyra verksamheterna är tre underbara och trevliga samt stöttat mig i allt. Det är bara hon. Jag är helt ny i verksamheten och fått höra att jag måste bli tuff inom branschen. Så jävla skevt.. för höra att jag för snäll men ändå förstört för henne? Jag vill ha tillbaka henne från sjukskrivningen så hon kan fortsätta och vi börja om men hon har påbörjat ett krig inom bolaget… hon har påverkat allihopa. Jag känner mig helt värdelös och hjälplös och vet inte vad jag ska göra. Är så skör och gråter bara jag tänker på det.. ska jag brösta det här och ta dag för dag eller ska jag sätta ner foten och kräva att allt skitsnack upphör NU? Skevt med ett yrke där det bara finns äldre kvinnor.. vill typ be om ursäkt för att jag är utbildad och alltid försökt sköta mitt jobb.

      Vilken bransch jobbar du i, och framförallt allt, vad säger din chef? Oavsett så stå på dig, ta ingen skit men försök att få till en möjlighet att prata med henne. Enskilt.

        Vård och omsorg. Cheferna har talat med henne och ett par dagar efter det sjukskrev hon sig. Tack snälla. Har gråtit sen jag skrev det här för det blir så verkligt när jag delar med mig.

          Tänkte att jag kände igen mönster och beteendet dvs branschen. Vad har cheferna sagt nu efteråt? Får du stöd av din chef? Oavsett, fortsätt som vanligt ⭐️

      Sätt ner foten.
      Jag är själv en äldre kvinna och jag vet hur äldre kvinnor kan vara. De äter upp dig om du inte säger ifrån.

        Ja fyfan, de har typ hunnit äta upp mig redan. Tack ❤️ Ska försöka brösta det och prata med cheferna..

      Jag har läst och jag vill gärna ge dig råd men jag skulle behöva lite mer exakta detaljer om vad det är du ber om råd om. Skulle du med en eller två meningar sätta det i punktform?

      Som det är nu har du redogjort en längre berättelse men det är tyvärr ändå lite otydligt vad som är kärnan annat än att du tror att hon vill fröstör för dig med förhoppning att sedan själv få tjänsten. Om det är detta som är roten till det onda så behöver hon att en överordna förklara väldigt noga för henne att hon inte kommer att få den här tjänsten innan har har skaffat sig adekvat utbildning eller motsvarande.

      Är det något annat som du tänker på så punkta som sagt gärna det? ?

        Hej Hmm. Kul att du hittat hit, jag är inte överens med dig alla gångerna men det gör dig inte mindre klok för det..

        Anledningen till min lite otydliga berättelse är pga att jag upplever att allt suger och inte vet varken ut eller in.

        – jag vill göra ett så bra jobb som möjligt men är rädd att den här kvinnan och hennes små pitbulls släpar mitt namn i smutsen. Mina närmsta chefer står med mig MEN, de har ju tröttnat på den här gruppen (den sjukskrivnas vänner/pitbulls) som gör ett jävla ståhej och skriver brev till styrelsen och kommunen. Jag är rädd att de samtidigt tröttnar på mig. SÅ; Vad tjänar jag på i den här stunden, att vara tyst och låta stormen dra förbi eller försöka försvara mig och försöka ligga steget före? Om det ens går.

        – hur stärker jag mitt psyke och lär mig hantera de här jävla härskarteknikerba?

        Jag har precis fått den här grymma tjänsten som ska öppna massa möjligheter för mig!! Vill tackla problemet professionellt men inom mig vill jag skrika på alla. Det här är så oroväckande. Vad är det för jävla värld vi lever i… är avundsjukan såhär extrem? Har den inga gränser? Hur kan man vilja förstöra en annan människa?

          Tack förresten❤️

            ??

          Hej igen!

          Då förstår jag bättre hur du tänker och du är helt införstådd med de olika riskerna.

          Om du ska ta tag i det så ska du göra det utan att ”ge igen” och beskriva den andre som en dålig person. Beskriv på vilket sätt hon har fel angående dig och skriv sedan att du nu hoppas att hela saken nu är utagerad så att hon kan fokusera på sin sjukskrivning för att mår bättre snart och för att ni alla ska få lugn och ro så att arbetet som ska utföras kan göras det med full säkerhet för era ”patienter”. Skriv en saklig lista. Punta det med 1,2,3.. etc till du har gått igenom allt som slängts på dig.

          Ang härskartekniker möts de bäst med lugn och genom att läsa Elaine Eksvärds bok vilka comeback som passar bäst till vilken härskarteknik. Se till så att alla andra hör dina svar och inte bara hon som är problemet.

          Passa på att ”smöra” lite just nu. Ta med fika till alla på fredag och ett extra bra humör. Vinn över fler sympatier till din sida. När du vet att folk förstå hur du har det komme det vara lättare att ta emot det.
          Men en ska kan du vara säker på. Det kommer aldrig helt och hållet vara över och du kommer alltid behöva ha ett extra öga bak i nacken.

          Och ja det är soligt hur folk kan vara och jag har sett saker från folk som är över 70 år som du skulle få stora chocken över om du sett vad de gjorde mot varandra…

          Du fixar det här och kommer vara bättre rustad att möta mindre motgångar när de kommer i framtiden. Jag tror på dig för du har redan visat dig vara väldigt klarsynt. ?

            Har gjort det misstaget att pratat med en kollega om det, men hon såg mig gråta och släppte in mig på kontoret. Den gången den andra kvinnan kallat mig oprofessionell etc. Jag mejlade högsta chefen efter andra veckan för verksamhetschefen hade märkt på mitt presentations-möte att hon var den mest på-iga. De hade förväntat sig en kvinna, gärna i deras egna ålder.. Hur som helst blev situationen outhärdlig – cheferna tar in henne på möte, hon skriker och skrattar emellanåt och kallar mig massa dumheter och sjukskriver sig.

            Min strategi än så länge är att vara lyhörd till kunderna i hennes verksamhet. Eftersom att hon lämnade verksamheten på is utan att ge någon information + att hon inte ens vill ge information till någon nu i efterhand heller. Några i verksamheten undrar nu om hon gör det för att förstöra för hela gruppen och för att visa att vi inte klarar oss utan henne. Vilket är tokigt eftersom vi gör det… ganska stort bolag och ingen är oersättlig. Hur som helst, vi hade möte och jag bjöd på kaffe och bullar och tog in allas tips och prickade av varenda sak. Mejlade ut till alla att sakerna var klara och gjorda. Fick tillbaka vilken toppentjej jag och antar att det får bli mitt sätt att samla kraft och visa att verksamheten rullar med eller utan henne.. = smöra lite.

            Tack snälla Hmm för att du tog dig tiden. Tack till alla er. Känner mig bättre idag! Imorgon är det fredag, sen helg och ladda krafterna inför ny vecka..
            Ska köpa Elaines bok också! Kram ❤️

      Och så kan vi ju hopas på att Camcam inte sover än så att hon kan släppa fram vad jag skriver. 🙄

      känner igen mig sååå mycket! jag jobbar i en bransch som har massa äldre kvinnor utan högre utbildning och jag själv är ung (25) med utbildning och ska typ granska dem/instruera dem/hjälpa dem. det är så svårt ibland för man blir verkligen ifrågasatt. de kör härskartekniker, säger att det jag instruerar dem (vilket bla är lagar och liksom fakta från studier, evidens och vetenskap ?) är fel och att de har rätt för så har de minsann jobbat i 40 år. det har gått så långt att vissa inte ens hälsar på mig? hoppas det löser sig för dig! jag har fått rejält med skinn på näsan senaste halvåret och lärt mig sätta gränser. men kul är det ju inte och bra arbetsmiljö för mig är det inte ?

        Jaa herregud precis så. Jag säger att det här är evidensbaserade grejer och inget jag hittar på liksom… fan sorry för din situation 🙁 kändes dock tryggt och inte lika ensamt längre.. får tuffa till mig. Tack fina

      Den där tanten kommer fortsätta om hon inser att du ger dig och ber om ursäkt.
      Så stå på dig!!

        Den tanten kommer fortsätta vilket som. Det bästa är att se till att få de som styr på sin sida och se att hon bara öser ur sig obefogad skit. Låt henne göra bort sig helt på egen hand. Få folk att se att enda sättet att få lugn och ro är inte genom att göra som hon vill utan genom att få tyst på henne.

          Exakt så. Vissa har redan börjat ifrågasätta varför hon inte lämnar ut viktiga koder (bolagets) eller information/bokningar. Ska printscreena era svar och läsa när allt känns h o p p l ö s t ❤️

    Funkar viaplay/viafree för er?? Vill se ph finalen men appen verkar ha kraschat ?

      Skaffa dig ett liv och ladda ned nyhetssidor från utlandet. Du tränar din engelska och det är nyheter från hela världen.

        Hahah folk på den här sidan alltså, ”skaffa dig ett liv” ? antar att det är jätteviktiga saker du pysslar med själv när du är inne och kommenterar en skvallerblogg kl 03.36 🙂

    Hur vågar man fråga en kollega på dejt? Är så rädd för att han ska säga nej och att jag skämmer ut mig inför hela avdelningen ?

      Inte kollega! Du riskerar att det blir jättejobbigt på jobbet om det blir problem!

        Det är många på mitt jobb som är gifta/tillsammans. Har även dejtat en kollega förut så jag vet vad som gäller.

          Är du lärare?

            Haha nej. Industriarbetare ?

              Volvo???? har själv jobbat där nämligen och det var verkligen många som var tillsammans. Själv hade jag en flirt med en kille, något mer blev det inte även om intresset fanns.

    YogaGirl har fått sitt ESTA indraget för alltid och för evigt… Vad kan ha hänt där? Samma som kan ha hänt Isabella Löwengrip?

      Antagligen. Hon säger ju själv att hon åkt till staterna för att jobba. Då kan man inte åka på ett ESTA

        Va? Kan man inte?
        Seriös fråga alltså. För jag har för mig att Celina Rydén(nagelteknolog, hon som gjorde Kissies naglar förr) brukar åka till Kanada på ESTA och då jobbar hon ju när hon är där?
        Eller kan man göra så i Kanada men inte i USA?

          Det är två olika länder med två olika inresetillstånd.
          ESTA för USA och ETA för Kanada.

            På riktigt? Det är en googling bort om man är osäker.
            Ja, det är två olika länder, men det är inte tillåtet att jobba utan ett arbetsvisum i några av länderna.

            Nagelteknologen har alltså brutit mot sitt visum också. Åker hon dit kommer hon att få det rätt så tufft vid ambassaden när hon ska söka visum

      Ja hon har använt ESTA i flera är enligt henne själv men hon jobbar ju i USA när hon är där. Naivt. Och att gråta ut med offerkoftan på i ett inlägg på Instagram…? Det känner vi ju igen ??
      Vad lär vi oss av detta? LÄS PÅ!

        Pinsamt. Varför skäms hon inte istället för att hon illegalt konkurrerat med amerikanska innevånare?

        Ja, hon utför ett arbete när hon promotar böcker mm när hon är i USA men hon får inga pengar utbetalade till sig från USA vilket är vad hon skulle behöva ett arbetsvisum till. Jag menar, Hannalicious är ju i New York och jobbar med sina sociala medier och inte heller hon behöver ha ett arbetsvisum för att göra så då lönen betalas ut från Sverige.

          Men hon skriver ju själv att hon betalar skatt!? i USA för det hon jobbar där…?

      By business travel they mean attending a meeting or conference, not business as coming to do something for money, that’s ”working” and you can’t do that with a ESTA visa.
      When you travel for business your home company pays your salary as usual while if you come to work you make your money in the USA.

        Ett annat alternativ är att dom ledsnat på henne politiska inlägg i sociala medier. Sånt går ju inte obemärkt förbi nu för tiden.

    Hörrni…PH finalen??
    Kan ett svin bli värre än ett svin?

      Nä tyckte fan de va rätt åt dem ärligt talat

    PH – EJ SPOILER

    Hur väljer de ut vilka gamla deltagare som kommer och röstar på vilka som ska vinna? Märkligt. En del som var där var ju där kortare tid än vissa andra, som inte var där.

    Var har Seckalina-Lisa tagit vägen..?

    Camilla! Jag skrev ett inlägg som jag inte hittar nu. Kanske hamnade i modd eller togs bort. Men jag har ångrat mig och vill inte se det. Kände mig så desperat att hitta andra som varit i liknande situation och har inte vågat berätta om våldtäkterna för någon förutom min psykolog så nu är jag jätterädd att folk ska skriva elaka saker och att jag är för skör nu för att kunna sålla bort sådan kommentarer.

    Så om du ser snälla lägg inte upp efter mod!

      Är så rädd att jag skrev år och så så att han fattar det är jag och vill hitta mig

        Förstår att man blir orolig över att någon skall förstå vem man är när man skriver här. Men jag är helt säker på att han inte läser här, och om han gör det så är risken minimal att han skulle lista ut att du är du. Det är så (tyvärr) många kvinnor som skriver om sina erfarenhet kring just sexuellt våld, och du är långt ifrån ensam! Det sker otroligt många våldtäkter varje år, så om du har skrivit årtalet så är det inte heller något som kan avgöra något alls. Kram

      Varför hamnar alla kommentarer huller om buller!?

    Lite gnäll såhär en onsdagskväll bara..
    Har ca 2 veckor kvar till BF och börjar vara så trött på att vara gravid! Har så svullna fötter att det är ett projekt att få på sig skorna. Svinont i brösten så fort det ens blåser lite ute. Trött hela tiden, springer på toa varannan minut och på kvällarna är jag så öm i hela kroppen att jag faktiskt vaggar fram.
    ”Den bästa tiden i livet”, jo visst… ?

      Hör mitt gnäll då.
      Ligger i soffan och är stört trött på livet. Min ambition när jag var yngre var att bli en relativt hyfsat ung mamma. Jag hade det på gång, träffade en kille vi gifte oss efter 12 år tillsammans och så vidare. Jag vill inget hellre än att ha svullna fötter och foglossning, men istället så ligger jag här med 8 missfall och ett kraschat äktenskap bakom mig. 2 år ifrån en vad som kallas för ”geriatrisk graviditet”. Och det kommer aldrig någonsin hända eftersom jag aldrig ens kommer att hitta någon som kan tolerera att vara tillsammans med mig.

        Till E: Alla har sin tillvaro men ibland behöver man. What you have is someones dream.

        Kram 23.44 ❤️

          Ordet perspektiv försvann ovan…

      Det är jättekämpigt att vara höggravid men du är snart i mål. Du gör det jättebra och kommer fixa de sista veckorna. Ha inga krav på dig själv annat än att överleva dagen. Jag låg hemma och grät av ryggsmärta och sömnlöshet sista veckorna, så vet hur det känns. Det enda som hjälpte var att mixa smoothies och äta godis. Tillåt dig att må dåligt trots att andra går igenom (enligt dem själva) värre grejer. Det är ingen tävling. Det är ett otroligt fysiskt och mentalt påfrestande jobb att bära och nära ett annat liv i sin kropp.

    SINDY HAR RADERAT INSTAGRAM

      DET GJORDE HON FÖR FLERA VECKOR SEDAN

    Jag känner mig tom och ledsen, men jag har ingen aning om varför. Allt känns bara så menlöst.

      Imorgon är en ny dag. Gör något som gör dig glad, varje dag, stort som smått. Skriv ner det och spara ett år, sen läser du de.

    Ngn annan som tycker therese Lindgrens ansiktsmasker svider? Kanske inbillar mig

    Försöker mimi Höglin inte vara mycket som Helen torsgården? Med hur hon lever sitt liv med?

    O accepterar hon inte typ allt hennes kille gör?

    Vill inte döma .. (Känner inte dem!! Så ska ej ha åsikt)men hörde andra diskutera det här??? Vad tycker ni?

    Jag vill tacka chef Dr Rika för den växtbaserade HIV-medicinen han gav mig och min dotter, jag led av HIV när jag födde min dotter och det var så min dotter fick sjukdomen indirekt från mig, men till Gud vara härlighet att jag läker med örtmedicinen som Chief Dr Wealthy gav mig när jag mailade honom. Jag vill använda detta medium för att berätta för alla att lösningen på vår sjukdom har kommit, så jag vill att du ska kontakta denna stora healer på hans e-postadress: wealthylovespell@gmail.com med honom alla dina smärta kommer att försvinna, jag är verkligen glad idag att jag och min dotter botas av hiv, vi är nu negativa efter att ha använt hans örtmedicin, min specialistläkare bekräftar det. än en gång säger jag ett stort tack till dig chef Dr Rika för att läka händerna på mitt liv och min dotter, jag säger att Gud fortsätter att välsigna dig rikligt och ge dig mer kraft att fortsätta hjälpa dem som behöver din hjälp. e-post honom nu väntar han på att ta emot dig. {wealthylovespell@gmail.com} eller What’s App +2348105150446

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.