Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

793 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vem är den snyggaste och fulaste influencern?

      Snaaaaark

      Vem bryr sig?

      Men ge fan i att prata om utseendet. Upp med en bild på dig så kan vi diskutera hur du ser ut?

        Haha.. bra svar!

      Och ”vi” tycker att influencers är ytliga..

      Snyggast: Estelle Berglin (när hon inte klär sig trasigt och har fejktatueringar på)

      Fulast: ingen är ful men på insidan är nog BB, Kinza och Kissie fulast. Utseendemässigt ser de helt ok ut.

        Kan människor här bara helt ge fan i att svara TS eller?

          Vem är TS? ?

            TrådStartare

        Varför tycker du att Kenza och Kissie är fula på insidan? 🙂

      Snyggaste.. Hmm. Kommer inte på någon just nu.. Men fulaste är nog Kenza, Alexander Pärleros! Inifrån ut.

        Kan människor här bara helt ge fan i att svara TS eller?

      Jag är definitivt snyggast. Fulast är nog du.

      Snyggaste emmie Persson

        Vem är det och var hittar man henne? Finns ca 4567897654 som använder det namnet på sociala medier tydligen haha

      Gud?

    Hej!
    Någon som har bra koll på öroninflammationer?
    Min 4-åring har haft en hel del under året. Två gånger har hon blivit behandlad med antibiotika, varav en gång sprack trumhinnan. Sedan har hon utöver det haft öroninflammation kanske 3-4 gånger, men då det gått över av sig själv efter 1-2 dagar.
    När är det rimligt att fråga om remiss till öron näsa hals? Vet inte alls vad som är normalt och vill inte belasta vården i onödan ?

      Skulle be om remiss.. Skadar ju inte

      Går det inte att skicka egenremiss?

      hur tätt kommer öroninflammationerna? tror gränsen för remiss går vid 6 stycken på ett halvår? så var det typ för oss iaf och vi hamnade på öron-näsa-hals. men det kan ju vara olika beroende på vart man bor också. två öroninflammationer med antibiotika på ett år låter inte såå mycket tycker jag, men skadar inte att be om remiss

        Zzz ?

          ??? ?

        Hon har inte haft riktigt så ofta, tack så mycket för svaret! ?

      Har haft detta problem sen jag var jätte liten o har fortfarande problem o jag inte undviker vissa saker,jag är 38 år idag. Öron näsa,hals kunde inte göra nått för mig iallafall men min bror hade samma men ändån inte o fick rör i öronen. Detta är ärftligt att ha problem med öronen,därav kallad öronbarn?

      Hej! Öroninflammation hos barn är ju väldigt jobbigt, speciellt om de kommer ofta så jag kan förstå er frustration. Om barnet haft 2 antibiotikakrävande per år (som jag förstod det, men har druckit ngr glas vin) så tror jag inte att önh-doktor kan göra något för er. Det blir alltid en avvägning där deras insatser har en del risker och biverkningar och därför ställer man dem alltid mot hur omfattande besvären är för barnet och försöker väga dem emot varandra. Men ta upp det med er vårdcentralsläkare om du känner dig osäker och be hen förklara varför/varför inte det är lämpligt, så att det känns tydligt. Och kom ihåg att för de flesta växer problemen helt plötsligt bort och sen är den ytterst få som har några som helat problem längre fram i livet. Lycka till! Mvh/ läkare

      Testat lökomslag? Alltså seriöst.

        Ja det sägs fungera! Eller koka lök och ställ under sängen. Alltså lök och vatten. Också allvarligt även om det låter konstigt ?

          Min mamma stoppa lök i örat på mig och tejpade för så det inte skulle ramla ut, gick över direkt hur sjukt det än låter.

            Jag har testat på mig själv. Tog vitlök. Sjukt att det funkade.

    Hej!

    I onsdagens Öppet spår skrev någon att ekonomer är snobbiga och tråkiga, är det verkligen uppfattningen folk har? 🙂

      Ja. Är själv ekonom och kan instämma

        Men varför är du ekonom? Är du snobbig? 🙂

          Vi tror att vi är bättre än alla. Närmare pengarna. Och pengar är makt. Vi rynkar på näsan åt princip alla för vi är ju smartare, attraktivare på arbetsmarknaden och kommer bli din chef. Går dock på Handels, ekonomutbildningar runtom i landet har väl mindre prestige och är mer som folk är i allmänhet.

            Trist att ni saknar självinsikt. Ekonom=Torrboll

        Jag läste: ”jag är ekonom och har Instagram” ?

      Jepp ? min kusin är ekonom och hon är ganska tråkig, därav min uppfattning hehe

      Inte snobbiga men jävligt tråkiga.

        Haha skulle säga tvärtom

      Hur kan man egentligen välja att plugga ekonomi? Tycker man verkligen att det är så roligt med siffror?

        Ja. Jag är dock inte ekonom, gillar mer siffror och teknik

        Jag pluggar ekonomi och är så långt ifrån tråkig, snobbig och materialistisk man kan bli! Jag tycker inte nödvändigtvis siffror är kul men jag har lätt för det! Jag drivs av att få jobba med relationer och utveckling och därför kändes ekonomi givet för mig. Lutar just nu på revisor, affärsrådgivare eller Controller på en större byrå. Detta ger ett socialt jobb med drivna kunder som vill utvecklas!?

          Har jobbat som revisor i 3 månader och fullständigt älskar det! ???? Grym arbetsplats och bra arbetsförhållande. ☺️

            Hahahaha ok återkom efter din första högsäsong!

              Härligt förminskande fick du in också ?‍♀️

              De flesta av mina studiekompisar jobbar på revisionsbyrå idag och åtminstone kan de ta minst två månader semester på sommaren för de har så mycket övertid innestående från våren…. Jag vet inte om jag hade fixat det men de verkar trivas nu i alla fall och det är ju huvudsaken 🙂

        Ja det kan man tycka. Är man rutinmänniska och har lätt för just ekonomi kan det också vara ett bekvämt och ”säkert” val.

        Det var inte på grund av siffrorna jag valde plugga ekonomutbildningen, utan för att det finns så otroligt många valmöjligheter på vad man kan göra efter. ?

        Ekonomi är bra mycket mer än ”siffror”. Revision kanske är mycket sådant men nationalekonomi är låååååångt ifrån. Är själv nationalekonom och tycker generellt folk inte fattar vad ekonomer gör men är mycket snabba med att uttala sig om att det är tråkigt och att ekonomer är snobbiga

          Jag pluggar just nu ekonom och är intresserade av nationalekonomi som inrikting. Skulle du säga att det finns bra med jobb eller så? På mässor finns det typ bara konsultbolag och revision.

            Enl den statistik jag har från min skola är det fler nationalekonomer som får jobb inom 6 mån efter examen än företagsekonomer. Finns massor av jobb! Mest kanske inom offentliga men också privat! För att hitta jobb som nekare krävs lite mer sökande själv, eftersom precis som du säger är det skralt med sådant på mässor. Men skulle säga att man är eftertraktad på marknaden!

              Vad skönt att höra, jag vill gärna ha alternativ och inte bara offentliga utan också privat. Jag tycker nationalekonomi är väldigt intressant! Har du några tips gällande sökande inför framtiden? 🙂

                denna sidan är skitjobbig att scrolla igenom läsa allt o posta… fär panik

              Jag gillade också nationalekonomi men jag kom fram till att jag inte vill jobba som nationalekonom. Främst i och med att de jobben främst finns i huvudstäder och jag bor i en mellanstor stad. Visst hade det kanske varit möjligt att jobba på bank typ men det kändes inte som min grej. Men de jag känner som pluggade nationalekonomi är allt från journalister till marknadsförare till controllers till analytiker idag så man måste inte jobba med det huvudämne man studerat. Däremot kom jag fram till att en nationalekonom/redovisare kan jobba med marknadsföring men en marknadsförare kan knappast jobba inom redovisning eller nationalekonomi.

          Är en av dem som tänker att ekonomer mest sitter med fakturor, typ. Förklara gärna vad ni gör mer (genuint intresserad) ?

            Det är ekonomiassistent som sitter med fakturor. En civilekonom jobbar ofta som ekonomichef, vd, sitter med i styrelser, arbetar med organisation, marknadsföring, redovisning, bokföring, prognoser, finansrådgivare, placerare osv i all oändlighet. Fakturor, nej.

        Well, man måste plugga ekonomilinjen för att bli marknadsförare..
        Företagsekonomi handlar mycket mer om bara siffror. Du kan fördjupa dig i redovisning, finansiering, management och marknadsföring. De två sista har inte en siffra i sig..

        Jag valde att plugga ekonomi för jag var samhällsintresserad och visste inte vad jag ville bli så jag valde något brett. Var en slump att det blev en handelshögskola jag kom in till men tänkte väl plugga marknadsföring till en början. Dock tyckte jag inte den utbildningen passade mig alls så jag bytte till redovisning och nu har jag en M.Sc. i det. Jag gillar faktiskt siffror, de har alltid gjort mig lugn. Jag har testat olika kreativa yrken, jobbat som fotograf och art director men tyckte det var jobbigt psykiskt att vara kreativ för att man måste prestera konstant. Så jag trivs riktigt bra med att jobba med siffror på dagarna och har märkt jag fotar mycket mer på fritiden nu än vad jag gjorde då det var mitt jobb!

      Min pojkvän är ekonom och inte det minsta tråkig. Vet ingen som är lika social, framåt, rolig och tokig som honom. Jag är nog betydligt mer tråkig än honom. Snobbig nej, men mer materialistisk än mig.
      Kan dock säga att jag konstigt nog hade samma fördomar som dig om ekonomer innan jag träffade honom. 🙂

      Hahah
      Jag är ekonom
      Men varken snobbig eller tråkig ??

        Åjo…

      Jag är tråkig oekonomisk men inte snobbig, vad blir det? Typ socionom eller nåt sånt?

        Haha! Det är typ min fördom på pricken?

        Socionomer är bisarra pk människor. Min förra sambo hon tyckte vi skulle ha fri invandring och begick tom tjänstefel för att”hjälpa ekonomiska migranter”. Hon arbetar i Uppsala och hon ser inga nackdelar med invandring.

          Oj, jag är inte socionom men arbetar med myndighetsutövning tillsammans med socionomer. Jag tycker att vi är cyniska och vi säger ofta att det är bra att ingen hör vad vi säger på kafferasterna. Men det är kanske just därför vi verkar PK, för att ingen hör vad vi säger ?

            Haha precis. Hade folk hört vad vi säger i personalrummen hade vi absolut inte kallats för PK.

      Jag är ekonom. Bor på landet och har höns. När jag inte jobbar går jag runt i underställsbyxor och tofflor. Mina kollegor är helt vanliga människor. Däremot när jag läste i Lund var där en hel drös människor som kom direkt från Lundsberg och Sigtuna. De kan ju absolut kategoriseras som det. Jag tyckte mest de flesta var barnsliga och dåliga på att hantera alkohol. Jag flyttade hemifrån som 15åring och de var väl betydligt hårdare hållna och betedde sig lite mer som kalvar på grönbete. Kalvar som ser ner på andra då ?

      Jag som pluggar till ekonom har den uppfattning om de som pluggar på Handels, hahaha

        Ja jag tyckte inte alls att jag passade in då jag pluggade! Gick hellre på tvärvetenskapliga evenemang än de med bara ekonomer. Dock fick man skit för valet av studieriktning då men…

      Jag pluggar ekonomi och folk brukar ha samma uppfattning som du beskriver. På vissa stämmer det in klockrent, medan det inte stämmer in för fem öre på andra, precis som med de flesta fördomar. Jag tycker att siffror är roligt, gillar bredden med ekonomi och tycker att ekonomi är ett spännande ämne.

      Ja!
      Är också ekonom och har jobbat inom bank/finans – läste sen till beteendevetare och jäklar vilken skillnad!

      Intressant! Vad tänker folk om jurister och läkare?

        Emma. Jag ser läkare som fantastiska människor som jag träffar på ibland i jobbet. Advokater nja jag har sett penningkåta vider. Typ Viktor banke.

        Vad arbetar du med Emma?

        Kul att du frågar ? träffar på läkare i yrket och får ofta uppfattningen att de lever kvar på 1800-talet då deras ord var allt och patienterna skulle sitta fint på sängkanten under ronden. Men så är jag en del av den gamla dragkampen om vad som är kommunens respektive regionens ansvar.

      Ja!

      Inga är så snobbiga som civilingenjörer och läkare, båda tror verkligen att de kan allt efter en grundkurs (jag är det ena så jag känner att jag har tolkningsföreträde…)

        Min mamma och syster är läkare, ödmjukare människor får man leta efter ? men de tillhör nog tyvärr minoriteten. Det är väl bra att läkarna framstår självsäkra i sin arbetsroll, skulle du vilja att din läkare var osäker på vilken behandling eller medicin du ska ha? ?
        Min bror pluggar till civilingenjör/lärare, får se vad det blir av honom ?

        Hahaha…Känner mig träffad…

      Det är min uppfattning också tyvärr.

    Låt oss diskutera Gabriella och Fjodor. Vad händer? Har dem separerat? Han står fortfarande kvar på samma adress som innan. Hon uppdaterar mindre o även mindre bilder. Är det på riktigt eller vad tror ni?

      Tänker att hon kanske upptäckt livet som ensamstående varannan inte är så superflott. Det är tufft att både sköta barn och hela hushållet själv – tiden går till det.

      Jag undrar detsamma! Enda gången hon uppdaterar är när det är massa samarbeten. Eller något i stil med att hon ska förklara varför hon varit frånvarande, när man läser inlägget står det sen att det är privat ?‍♀️. Fröken rumpa gör allt för klick!

      Det får de lösa själv.

      Fjodor bor på Fysikgränd såg jag.

        Shit det såg jag nu! Kanske det är allvar ändå.

      Ja, men får känslan av att verkligheten kommit ikapp henne nu. Hon verkar tro allt är lyx och glamour med skilsmässor och har sagt att hon är så glad för Fjodor om han träffar en ny. Tror inte fallet kommer vara så när han väl gör det..

    Panik! Jag var väldigt hälsosam under några månader; tränade, åt bra och gick ner en hel del i vikt. Sedan några veckor har jag helt tappat det, jag äter massa socker & kolhydrater och kan inte sluta. Vad ska jag göra för att ta mig tillbaka? Jag vill verkligen inte spåra ur som jag gör nu. Känner mig otroligt beroende av socker…

      Börja träna igen!! Då håller man sig ofta borta från onyttiga saker per automatik för att man inte vill ”förstöra” träningen.

        Inte i mitt fall ??? jag tänker ”så nu har jag tränat, då kan jag äta en frödingekladdis till lunch tjohoo” ?‍♀️?

          Är det inte det som är hela poängen med att träna? Att belöna sig med kladdkaka när man varit duktig och pallrat sig till gymmet! ?

            Jo om man inte har disciplin.

              Disciplin? Handlar om balans

                Balans kräver disciplin.

          Och snart är det jul så lika bra att vänta.

          Önskar att du var min vän <3

            Planera alla dina måltider för kommande vecka. Gör matlådor om du har till jobb, skriv upp och köp in till lunch, middag och mellanmål med näringsriktig och god mat. Ät tills du blir mätt. Träna regelbundet.

            Det är ok att äta sötsaker men inte att byta ut stora delar. Avmaskad

          Haha same!!

      Var inte för hård mot dig själv i perioder då det går bra. Tillåt dig själv att släppa lite på tyglarna så det blir en hållbar livsstil i längden.

      Kanske du behöver äta liite mer? Kanske lägga till extra mellanmål. Tänker att ditt sug kanske beror på att du har inte fått i dig tillräckligt med kalorier och/eller förbjuder för mycket grejer, då kan det lätt bli en motsatt effekt har jag märkt.

      Min fysioterapeut hävdade att det hjälpte mot sötsug att röra på sig (oklart om det bara gäller mig som är utmattad och därför får ökat sötsug). Så nu går jag en 45 minutersrunda när jag är sugen på något. Funkar bra och ofta har jag glömt vad jag var sugen på. Men nu har jag varit hängig och igår blev det donuts, lussekatter och lösgodis. Ikväll choklad och glögg. Ibland måste man vara människa också. Själv blir jag väldigt sugen på snabba kolhydrater när jag är trött och får lågt blodsocker. Så jag lägger mig tidigt och äter 3 mellanmål om dagen. Behöver inte vara något konstigt utan ett äpple eller en näve nötter. Sen äter jag mycket fett. Det håller mitt blodsocker stabilt. Men hitta ad sin kropp mår bra av och vad som funkar för dig. Och hitta formen fin kropp vill ha och trivs med ❤️

      Jag har samma problem just nu. Har skött mig hyfsat bra hela året men nu har det fallerat. Jag skyller på mörkaste november genom tiderna och då behöver man fylla på med kolhydrater och gott för att överleva. Inför jul-ångesten/stressen gör inte saken bättre. Nya tag efter nyår när det vänt och vi går mot ljusare tider och allt det där, är min tanke. Och att försöka hålla fallerandet till Max 3 dagar i veckan.

      Hahahaha sitter i samma sits. Har fan fått valkar på ryggen och det är något helt nytt (och innan alla hoppas på mig, JAG vill inte ha valkar på min rygg men kunde inte bry mig mindre om andra har det, lägger ingen värdering i hur någon annan ser ut)

      Vet att egentligen är det bara att börja följa kostschema och röra på mig men behöver den där jävla startknuffen…

      Köp lightläsk/fun light!
      När sötsuget kommer – drick ett glas! Eller massor, det är ju typ noll kalorier i så…

        Fast vi vet ännu inte hälsoeffekterna av lightprodukter så skulle inte trycka i mig mängder av det heller bara för att det är få kalorier

          Du kanske inte vet men forskarna vet. Det finns enormt mycket forskning på iaf aspartam så det kan du gott trycka i dig

      Jag har samma problem… Jag har tillåtit mig att äta onyttigt på helgerna, då får jag äta så mycket jag vill (= orkar inte äta allt jag vill ändå). Det hjälper mig, samt att pallra mig ut på en promenad varje dag 🙂 bara att dra på sig reflexväst och pannlampa (bor på landet utan vägbelysning haha) och lägga på ett poddavsnitt så går det lättare ?

      Sluta bara

        O börja träna

      Planera alla dina måltider för kommande vecka. Gör matlådor om du har till jobb, skriv upp och köp in till lunch, middag och mellanmål med näringsriktig och god mat. Ät tills du blir mätt. Träna regelbundet.

      Det är ok att äta sötsaker men inte att byta ut stora delar. Avmaskad

      Tycker lördagsgodis är en bra regel för oss som tränar, äter rätt mestadels men älskar godis m.m En dag i veckan då jag äter vad jag vill.

      Du behöver komma åt det underliggande till *varför* du dövar dig med socker.
      Släng i kommande vecka iväg ett meddelande till 1177 om samtalstid hos en psykolog.

      När du kommer i kontakt med dina känslor så kan du börja få balans med det du stoppar i dig.

      Det här är ett jättevanligt och vårdpersonalen stöter på personer som behöver samma stöd som du, så tveka inte att höra av dig till dem.
      Utnyttja att du bor i ett land där du kan få hjälp med det här (högkostnadsskyddet).

      Du fixar det här! <3

      Bara det att du skriver om det här innebär att du har gjort en stor del av jobbet…du har kommit till insikt med att det har blivit självdestruktivt! Du lever inte i förnekelse!

      Matlådor/träning osv. i all ära, men det styr symptomen, men inte det känslomässiga som avgör ditt agerande vid impulsen att ”trösta” med ätbara saker (upphovet till behovet).

      Nu hoppade jag av psykologprogrammet, så ska inte uttala mig för mycket, och avslutar här, men det kommer bli bra!

      Bestäm dig bara för att sluta småäta i 1 vecka sen kommer vanan att vara borta. Bestäm dig samtidigt för att gå på vilket random pass som helst där du har gymkort varje dag, du kommer inte bli sugen på onyttigt när du kommer hem och du kommer samtidigt få in rutinen att träna så du sen kan bestämma det efter vad som känns kul!

      Tusen tack för alla tips och råd!

      Jag ska nog ta tag i träningen, då brukar jag per automatik äta bättre.

      Det har nog även en del med psykologin att göra; har varit stressad hela hösten av olika anledningar. Jag måste nog jobba med den biten också tror jag…

      För mig är det sådär i perioder, och jag tänker att det kan vara kroppen något ”behöver” antingen mentalt eller rent kroppsligt. Det kanske händer mycket runt en, stress eller så. Då kanske man inte orkar vara så duktig och kan behöva lite snabba kolhydrater i kombination med enkla promenader. För egen del är det ingen idé att kämpa emot det, för det gör ofta bara saken värre. Utan acceptera läget och flyt med. Som någon annan skrev har ju denna höst varit väldigt mörk och trist. Försök med nya tag nästa år!

    Bästa julklappstipset till manliga partnern? Har köpt ett par under armour skor och en Lee tröja men vill även köpa nått annat? Gärna nått vi kunde göra/uppleva tillsammans, vi får dock baby i februari så nått att sysselsätta oss med på hemmaplan kanske ???

      Något spel kanske? Antingen tv-spel eller brädspel ?

        Kanske blir svårt att hinna spela brädspel med en bebis? Men kanske att ni går ut och äter/går på bio/teater innan bebisen kommer?

          Bebis sover mest i början, klart brädspel hinns med

            Eeeh…nej! Så behöver det definitivt inte bli. Min sov endast i min famn, kunde inte lägga ifrån mig. 10-15 uppvak per natt så…. nej! Dom sover INTE hela tiden.

              Då var väl ditt barn himla stirrigt och oroligt då för det där är inte så vanligt i början. Sen behöver man oftast bara en hand till spel och karln ska ju ändå hjälpa han också.

            Bebisar*
            Bebisen*

            Huuur svårt ska det vara?

              Ni som rättar folk är fan mer irriterande än folk som skriver BEBIS.

                Fast varför är det så fel att rätta, är det bättre att folk går runt och säger fel? Jag undrar geniunt.

                  Haha, så skriver jag själv fel på genuint. 🙂

              Om du ska rätta kan du göra det rätt!

              Asterisken ska sitta till vänster och ej till höger vid korrigering av ett ord!

              Det skrivs *bebisar och inte ”bebisar*”

              ”huuur svårt ska det vara?”

        bebisEN heter det. Eller ungen kanske heter Bebis. ??

        Jo jag tackar, ge killen ett tv-spel lagom till att det ska födas barn.

        Jag kan se det framför mig hur OP försöker rodda med lilla bebisen/hem och killen knappt lyfter på fötterna när hon försöker dammsuga i hans ”pojkrum” (rummet som egentligen skulle bli kontor/gästrum).

        Tack och nej till att ge vuxna män tv-spel!

          +1 på den! Tv-spelande vuxna män är det mest avtändande jag vet i hela världen.

            Ok, vad olika det kan vara! Min sambo närmar sig 40 och spelar tv-spel (dock mindre det sista året, då vi fått barn), och jag tycker inte det är det minsta märkligt. Tvärtom, jag sitter gärna med honom när han spelar och är med i vilka val han ska göra osv. Som att titta på en film där man kan påverka storyn! ?

            Nä tycker det är charmigt så länge det är på en rimlig nivå, så länge han spelar Fifa (för då kan jag vara med) och så länge han inte behöver ha ett eget rum för att kunna spela.

      Mjukiskläder att ha på sig hemma när ni är hemma med bebisen ?

      En pocketpussy

        Haha jag tänkte svara samma ? jag köpte idag en till min kille som han ska få som present imorgon bitti när han kommer hem

          Köpte en sexjulkalender till min sambo! Riktigt trevligt

            Vad är det i den?

              Vad var det INTE i den? Bl a en satisfyer pro 2 next generation. Bara den va typ värd allt. Nämen dildos, vibratorer. En buttplugg, knipkulor, lite olika oljor, tillbehör. Den va fan mer än värd 995:-.

      Biljetter till Trevor Noah som uppträder i sommar!

    Hur vet man att det är dags att göra slut med sin partner? Och hur, om man inser att det är det man måste göra, vågar man ta det steget? Jag älskar min partner så mycket, men vissa omständigheter gör att det för mig känns som att jag kompromissar gällande en sak på ett sätt som orsakar mycket ångest och oro. Det är alltså ett konkret problem vi har, som inte kommer ändras. OCH detta har pågått länge, mitt problem är att jag ”glömmer” och förlåter så fort. I stundens hetta tänker jag att nej nu orkar jag inte mer, för att nästa dag känna att det är ok (vilket jag innerst inne inte tycker). Väldigt fumligt, men hade varit så tacksam för lite goda råd/egna erfarenheter ?

      Vad är det som aldrig kommer att ändras? Har verkligen svårt att se vad det skulle vara.. ett beroende kan bli bättre, en personlighet kan man jobba på…. har han enorma skulder?

        Det är ett beroende. Men om personen i fråga inte är det minsta intresserad av att förändra sitt beteende, då känns det svårt att det ska bli någon skillnad. Jag kan inte heller tvinga en annan människa att ändra på sig.. Tack för ditt svar!

          Spelberoende då eller? Antar jag nu, eller så är det kanske ”weed” som missbrukare alltid hävdar att man inte kan vara beroende av.
          Är du inte ok med det, lämna och låt honom hamna på sin rock bottom själv. Alla beroenden fuckar up ekonomin i det långa loppet, stå inte där och se på när det händer.

            (Ps. Är själv nykter spelberoende, och har en riktig beroendepersonlighet som heter duga. Skulle inte stå ut med mig själv som partner och hade lämnat mig, därför att idioter som jag inte fattar allvaret innan det ÄR ALLVAR.
            En.björntjänst gör ju ingen glad osv….)

              Tack för ditt svar! ❤️ Så känner man lite också, att jag skulle lämna hen i skiten. ”Hur ska hen klara sig utan mig” tänker jag. Och jag vet inte hur jag ska klara mig ensam heller.

                Det är en vuxen person som är ansvarig för sig. Ett bra sätt att lämna är ju att konstatera att jag kan inte leva med dig när du förnekar ditt beroende. Antingen söker du hjälp eller så flyttar jag ut. Så gjorde jag med min man. Kändes lättare att lämna då om han var anledningen. Alltså att det var hans fel för att han inte sökte hjälp eller hur jag ska förklara. Nu sökte min man hjälp. Han var tydligen mer rädd för att förlora mig än att möta sina demoner. Idag är vi gifta och har två barn och ett lugnt liv. Men jag var och är helt beredd på att lämna om omständigheterna förändras. Jag tänker att ett bra första steg för dig är att kontakta en samtalsterapeut som kan stötta dig i detta? Finns ju både i telefonen och via VC.

            Man kan dock inte bli fysiskt beroende av cannabis. Mvh inte ”weed” rökande men tar mig ett och annat glas bubbel ibland. Men antar att det är lika illa för ekonomin då man däremot kan bli fysiskt beroende av alkohol.

              Men psykiskt. Cannabis dämpar ångest väldigt effektivt, får sig att slappna av och ändrar dina emotioner. Personer som börjar räka cannabis i unga års hjärna utvecklas inte som den ska. Dessutom utvecklas man inte emetionellt när man i te går igenom olika situationer och är känslomässigt närvarande. Börjar man röka som15 åring och slutar när man är 30 är man alltså emetionellt mogen som en 15 åring.

          Mitt ex var beroende utav weed och jag mer eller mindre tvingad honom att sluta. Jag sa det är jag eller weedet. Förhållandet höll ca 6 mån till innan de tog slut. Man kan inte ändra någon. Antingen accepterar man någons beroende o får vänta tills denne insett det själv, eller så går man vidare. Mitt största misstag var att jag försökte tvinga honom att ändra sig och att ja kämpade 6 månader till. Totalt slöseri med tid. Han röker weed nu igen efter att vi gjort slut 🙂

            Eftersom kroppen inte kan bli fysiskt beroende av cannabis så var han inte beroende på riktigt. Dock valde han weedet framför dig men det är en annan sak. Jag hade också dumpat en person som ställde ultimatum till mig ?‍♀️

              ? Nä men du kan bli psykiskt beroende och det är minst lika illa.

              ? ”inte beroende på riktigt”. Hört talas om psykiskt beroende?

      Kan parterapi ordna det?
      Det har hjälpt mig och min man sjukt mycket då jag är en känslomänniska och han har svårt att uttrycka sig.

      Göra slut är ju aldrig lätt oavsett hur eller när man gör det❤️ Tänk alltid på ditt eget bästa, om du inte mår bra i situationen så bör du ta bort dig själv från den❤️

        Nej parterapi löser inte missbruksproblematik.

          Nej men det kan hjälpa med hur man förhåller sig till missbruk.

      När du seriöst övervägt det och återkommer till tanken.

      Önskar jag hade några jättebra råd att komma med, men det enda jag kan säga är att jag tror jag förstår hur du menar och är i en liknande situation själv med en partner som är beroende. Känner också hur jag hela tiden flyttar mina gränser för vad som är ok, ”nästa gång är sista gången, det här är sista chansen”, men sen förlåter jag trots det återigen.
      Känner oro och misstänksamhet till och från, att jag inte kan lita på honom helt, att jag måste ha kolla på vissa saker för att se om han håller på med nått igen.
      Förstår och håller om det du skriver att det inte kommer ändras, det är min erfarenhet också när det gäller beroende.
      Hoppas du hittar rätt väg att gå för dig, jag förstår hur svårt det är att lämna, tänker själv att det är det jag också egentligen borde, men som sagt, så himla svårt när man så gärna vill att det ska funka.
      Var rädd om dig! ❤

        Jag har varit där du är ❤️ Enda vägen framåt är nolltolerans. Skulle han få återfall får du helt enkelt flytta ut. Vill ni sedan bygga upp en relation igen när han tagit tag i sitt beroende är det något annat. Men så länge man accepterar beteendet kommer det kvarstå. Det är ett svårt ultimatum att ställa men det enda rätta mot dig själv och mot honom.

      Om du vet att det är något du inte tänker leva med och vet att det inte ändras för folk ändras oftast inte hade jag lämnat. Man är inte skyldig att kompromissa med något som gör en ledsen. Det är inte värt det.

        Hade tidigare en sambo med spelberoende och det va helt ärligt något av det jobbigaste jag upplevt, och då har jag levt i andra kassa förhållanden och gått igenom mkt skit. Det syns inte på ytan, annat missbruk brukar man märka snabbare. Min sambo ljög konstant, snodde pengar av mig, försökte ta lån i mitt namn och jag försörjde honom i ett par år då han spelade upp alla sina pengar. Jag va ständigt orolig, kunde inte lita på honom, han drog iväg och jag hade inte koll på vart han va, han ville inte prata om sina problem och inte heller ha hjälp. Är även uppvuxen med spelmissbruk och som barn till en förälder med spelmissbruk kan jag säga att det inte va så nice, ständigt tjafs och aldrig några pengar.
        I mitt förhållande kände jag att jag själv inte blev den bästa personen, eftersom jag inte hade någon tillit till honom, jag tjatade som fan. Dt va ganska osoft att va i det. Och jag satte ständigt honom i första hand, medan han satte spelandet i första hand. Han hotade att ta livet av sig de ggr jag försökte separera vilket gjorde att jag stannade längre.
        Nu såhär 1,5 år efteråt är det absurt att jag lät det gå så långt. Lever i dag i en lycklig och sund relation.
        Nu vet jag inte omfattningen av beroendet men skulle iaf säga att om han tar emot hjälp så kanske det är värt en vända men annars så dra innan han sättet dig i skiten med skulder och annat (glad att det inte hände mig, men mitt sparkonto va på noll när vi breaka)
        Jag satsa på en sund singelperiod med mkt träning, nyktert umgänge med vänner och reste vilket jag inte haft råd med under vår relation. Du kommer känna dig svinrik.

      Jag tror att man kanske vet när man ställer sig frågan ? men å andra sidan har väl alla ställt sig frågan ibland. Det låter dock som att du närmar dig ett svar här, och att svaret är att du gör slut. Var bara sann mot dig själv (och din partner).

    Förskollärare/barnskötare!
    Vilka typer av föräldrar stör ni er mest på? Hur vill ni att man ska bete sig när man lämnar/hämtar? ?

      Föräldrar som inte låter sina barn Sova i förskolan som verkligen behöver sin sömn, för att föräldrarnas jäkla egentid är viktigare. Men de skiter fullständigt i att barnen inte orkar verksamheter och nästan lider. USCH! Sen föräldrar som lämnar barn när de är lediga. Eller blir arga när man ringer om deras barn har feber.

      Den bästa lämningen är att gå in o hälsa på pedagogerna pussa/krama barnet hejdå sen gå direkt 🙂

        Föräldrar som lämnar barn när de är lediga säger du.. gäller det även föräldrar som är föräldraledig?
        Haha förlåt tog lite åt mig, jag är hemma med min dotter och min snart 2åring går på fsk, 15 h/vecka

          Nej menar absolut inte föräldrarlediga. Menar att om föräldern är ledig från jobbet och ändå lämnar barnet på förskolan för att gå hem o chilla..

            Men det får man väl inte? Så varför tillåter ni det ens?

              I vissa kommuner får man det, konstigt nog. Har man satt barn till världen så ska man inte lämna bort dom för att själv vara ledig.

                Men alltså, om man får det i vissa kommuner (troligtvis för du jobbar), så varför har du en åsikt som är emot detta?? Det är ditt jobb att ta hand om barnet. Oavsett vad föräldrarna gör. Sluta då att skuldbelägga folk!

                  Förskolan är ingen barnvakt 🙂

                    Fast det var nog tänkt som det i början… ?

                      Tur att förskolan fick en läroplan då 😉

                      Förskolan var en feministisk tanke att kvinnor skulle kunna komma ut i arbete och inte vara beroende av sina män. Förskolan är således ingen barnvakt utan ett hjälpmedel för folk att kunna arbeta trots barn. Nyckelordet är ARBETA här, är du ledig så hämtar du dina barn. Vill du inte hänga med barnen du satt till världen trots ledig tid så lämnar du barnen till barnvakt, närstående eller någon annan person i din närhet som inte är skattefinansierad av dina medmänniskor. Ett enkelt ändå!

                    Är det inte precis det det är?

                  Fast det är väl ändå föräldrarnas jobb att ta hand om sina egna ungar på sin lediga dag, sin fritid?

                  Sen föräldrar som gnäller över borttappade fingervantar.. ??? eller som lovar sitt barn att komma vid lunch och hämta barnet, men ändå inte kommer.. ???

                    Om en förälder lovar barnet att komma men sen inte dyker upp så är det fan lågt! Fundera en gång extra över barnet och familjen. Alkisar lovar ofta mycket men håller inte mycket.Mina föräldrar körde bil i fyllan och hämtade mig. Det de lovade mig en dag (i fyllan) var inte sant nästa dag. Fan anmäl en gång för mycket än en gång för lite som i mitt fall.

                Det kan också vara svårt att kolla upp, även om man vet att föräldrarna arbetar skift.

              Nej, det får man inte men föräldrar GÖR så! De skiter i om man får eller inte.

            Gäller det även föräldrar som arbetar skift som behöver sova? Eller föräldrar som inte mår bra och som inte vill skylta om det för hela förskolan? Nä tyck mindre och jobba istället!

              Amenprecis, alla måste sluta ha en åsikt om sitt arbete.

              Sovande föräldrar som har nattskift har rätt till att ha barnen på förskolan 🙂 jag pratar om föräldrar som har lediga dagar från jobbet o väljer att låta barnet vara på förskolan hela dagen för att föräldern vill hellre va hemma o slappa. Händer även på somrarna där barn aldrig får semester. :/

                Kan vi reda ut om förskola är en kvalitativ institution med läroplan som är viktig för barns utveckling eller bara förvaring medans föräldrarna jobbar? Å ena sidan så är den pedagogiska verksamheten SÅ viktig och bra och pedagogerna ska få respekt och hyllningar. Å andra sidan ska ingen absolut inte vara på plats på förvaringen en sekund mer än föräldrarna jobbar ?

                  Äntligen!

                  Det går inte att å ena sidan brusa upp över folk som kallar det dagis eftersom det är en så oerhört viktig pedagogisk verksamhet och sedan hävda att regelbunden närvaro inte är viktigt alls.

                  Applåd på den.

                Tur barnkonventionen blir lag nu då, barnen ska enligt lag även ha rätt till semester!

                  Är det sant?! Så jäkla rätt! Skulle aldrig drömma om att ha mina barn på förskolan när jag själv har min semester!

              Då får man sjukskriva sig om man inte mår bra. Då är det såklart ok att andra personer betalar för ditt barns omhändertagande. Är det fel att visa på föris att man inte mår bra nu också? Äh ta ut din pinne ur röven så ska du se att det känns bättre vid lämning på måndag.

                Men är du dum? Man kan ju vara sjukskriven och inte vilja skylta med det för förskolan, och komma i mjukisbyxor ena dagen och kontorskläder. Det var det som diskuterades.

        Nej usch, det låter ju jättetaskigt. Låt barnet sova herregud?

        Och på tal om att lämna när man är ledig. Förlåt nu kanske det är dumt att fråga dig men (ska givetvis kolla med vår förskola också) Jag ska förhoppningsvis börja plugga distans på universitetet heltid. Min sambo jobbar mest kväll och helg och är därför oftast hemma till 14. Får barnen vara på förskolan dagtid ändå? Skulle helst behöva det för att få plugga ostört, men fattar om de måste vara hemma om sambon är hemma.

          Absolut pluggar du heltid får du lämna heltid 🙂 men är sambon hemma vid 14 är det sambons tider som gäller om han inte behöver sova för nattpass tex.

            Nej alltså han börjar oftast jobba 14 🙂 men säg att dom skulle gå typ 13-16, är det konstigt?

            Haha förlåt om det är dumma frågor ? och tack för svar!

              13-16 är dumma tider ja, missar hela verksamheten. Händer inte så mycket på eftermiddagarna. Sen rekomenderar jag dig att ägna din dagtid åt att plugga medans ditt barn är i förskolan så kan du va ledig på kvällen sen 🙂 men kör 6h/dag först o prova. tex 8-14. Eller 9-15. Se hur det känns för er 🙂

              Sonen har fått hos dagmamma 8.30-15 under tiden jag pluggade. ☺️ Och sen ledig varje fredag! Men då har maken jobbat ”vanliga” tider.

              Tyckte det var perfekta tider. ??

        Finns det föräldrar som inte låter barnet sova middag!? För att de ska kunna kasta ungen i säng å hen ska somna innan huvudet nuddar kudden? Usch för folk

          Oja. Svar väldigt många

          Fast jag kan säga att det är jävligt jobbigt när ens barn sover på dagen och sedan inte somnar innan 22.00. Dagen efter ringer väckarklockan 06.00. Då fattar jag verkligen att man verkligen inte vill att barnen sover på dagen.

            Men om barnet är så trött att det inte orkar med tempot i förskolan så måste barnet få sova. Man får såfall se över sina rutiner på kvällen som förälder 🙂 kanske lite rörelse o mindre skärmtid är att föredra.

              Det håller jag med om, är barnet trött så ska hen få sova såklart, om än kanske bara 20 min typ om det är ettbarn som har svårt att sova på kvällen sen, men min son behöver verkligen inte sova. Många barn behöver inte sova på dagen. Speciellt efter 2 års ålder.

                Orkar inte leta upp för att bevisa min poäng men minst 45 är någons forsknings rekommendation. Att sova 20 min är ganska onice, för både barn och vuxen.

              Men klart barnet blir trött om det är vaket till 22 och sen ska upp tidigt… Då måste det vara vaket ngr dagar för att komma in i det.

              Klart att barnet behöver sova på förskolan om det somnar så sent som kl 22. Men det blir ju en ond cirkel. Det rimliga är att en treåring är vaken på dagen och sover på natten, inte tvärtom.

                Min dotter är 3.5 år, sover vissa dagar inte alls, och vissa dagar mellan 30-60 minuter, hon somnar ändå alltid vid 20-tiden.

                  Okej. Bra att veta.

              Men lägg av… pedagoger som du gör ju att man blir mörkrädd! Vi har tre barn, minstingen håller hela familjen vaken eftersom hon vägrar sova pga sover två (!!!) gånger på förskolan så att pedagogerna får kafferast. Vi har inte skärmtid, utan väldigt tråkiga kvällsrutiner med middag och kvällsbestyr på toan och sedan bokläsning. Har bett om att hon inte ska sova eftersom vi har det väldigt kämpigt nu men icke. Hon ska sova som alla andra.

                Då funkar ju inte er förskolas rutiner. vi delar på oss. 1 är med de sova de barnen, 1 är med uppebarnen och en går på rast, sen skiftar vi. Hur kan du bli mörkrädd när jag påtalar om barnets bästa? Jag jobbar med barn som som nästan svimmar för att de inte får sova av föräldrarna. Eller somnar mitt i lunchen, eller orkar inte äta sin mellis. Eller bara sitter på bänken utomhus för hen orkar inte leka..

                  Vi har flera barn som brukar leta upp nån stuga att somna i på gården varje dag, så dom sover inte på vilan men varje dag vid hämtning istället…sjukt onödigt.

            22-06? 8h sömn!?!?? Jag hade gjort ALLT för att få sova mellan 22-06 bara en enda vecka.

              Ja men barn är inte vuxna och behöver sova mer än så. Är det verkligen en nyhet?

          Absolut, dom föräldrarna är MÅNGA!

        Det jag stör mig hos PERSONALEN är när de frågar barnet om det villl sova för de orkar inte ta den fighten, barnet säger ju självklart nej. Och sen när jag hämtar barnet klockan 14 så måste jag antingen söva barnet (vaken till sent på kvällen) eller stå ut med gnäll, skrik och att vara inlåst i hemmet för det går inte att göra något med trött unge som får utbrott.

        Jag hörde en gång en pappa (jag var på inskolning med mitt barn) hur han skällde på en pedagog pga hon ringt dit honom då hon misstänkte att barnet hade ögoninflammation. Han menade att pedagogen överdrev och att hon bara var lite röd. Han gav sig inte och började SKÄLLA och kallade pedagogen allt mellan himmel och jord så andra personal fick komma dit och be honom gå därifrån då barnen blir rädda. Jag var stum. Fattade ingenting. Hur kan något öht vara viktigare än sitt barn?!! Huuur?? Så jag förstår dig om du blir irriterad på såna föräldrar. Fyfan vilka svin!

        Men en Sak jag kan bli irriterad (är irriterad) över är alla mössor, vantar som försvinner hela jävla tiden! Bara veckan som gick så har två par galonvantar försvunnit. Förstår om bara ena vanten, men nej… Sen var det en gång STÖVLAR?!?? Hur? Då kan jag bli irriterad när jag får till svar ”det är för många barn för att hålla koll på allas saker…” ??‍♀️

          Namna allt. Ofta med just stövlar och vantar och sånt är det andra barn och föräldrar som tar fel. Vi har inga svarta hål på förskolan där vi kastar in grejer för att djävlas.

            Tro det eller ej men det stod på på ALLT namn. Med tjock stil och textilpenna. Jättesvårt att missa namnet…

              Det kan inte vara andra föräldrar som tar fel?

          Skriv barnets namn på ALLT. Tydligt. Och ha dubbla uppsättningar av t ex vantar/mössa. Och sen letar du igenom torkskåp och runtomkring hyllan ordentligt. Då brukar vanten dyka upp….

          Fast du vet inte om personalen tillhörde den kategorin som ringer in föräldrar för minsta lila fis på tvären för de vill sitta och fika ifred..?

            Vilken ovanligt trist kommentar.

            Det finns inga Förskollärare som skulle bete sig så. De har knappt rast och kan fika överhuvudtaget.

              Tyvärr finns det det. På mina barns förra förskola så ringde dom hem för precis ALLT. Min son blev tex lös imagen efter att ha ätit kiwi och pepparkakor. Informerade om det varje gång han hade ätit. Ändå fick jag samtal hem om att han var magsjuk varje gång. Vi kunde även få mail på morgonen (hände säkert 1 gång i månaden)där dom bad om att vi skulle hålla barnen hemma pga av personalbrist. Man fick typ onda ögat när man lämnade barnet den dagen. Kom jag 5 min för tidigt på morgonen enl schemat så kollade chefspedagogen på klockan och muttrade att jag var för tidig.. BLöjor åkte på för att dom inte orkade, trots att barnet var blöjfri osv osv

                Kom i rätt tid då på morgonen så
                är i alla fall det problemet löst?

                  Ska det verkligen inte få diffa fem minuter? Ska man stå utanför dörren med ungen och räkna in minuterna?

                    Schemat är oftast extremt pressat jag har råkat ha 15 barn själv nån gång när några kommit tidigt och kollegan råkat bli 10min sen, det är ju en säkerhetsrisk, bad en förälder stanna och hjälpa mig så det gick bra.

          Skönt att mitt barn och vi slapp förskolan. Hemma tills hon var 4 år med pappa. Lite lyx men trygg och fin tjej hemma. Vi tappar bort saker själva men slapp allt skit jag läser här.

            Haha, kom att tänka på en sak min mamma berättade.
            Jag var aldrig på förskola(eller ”dagis”), utan pappa kunde vara hemma med mig tills jag var 5.. Det här tyckte en psykolog tydligen att var hemskt!! (Nåt psykologbesök alla barn skulle göra där i 5-års åldern) Gud så elakt av mina föräldrar att låta mig vara hemma istället för att lägga mig i förskola! ?

              Haha ja men det är ju alltid barn som inte gick på dagis som blir de där konstiga i lågstadiet ? så lite oschysst är det också men man gör ju som man vill. Åtminstone vill föräldrarna hänga med barnet, lite fint om man läser alla kommenterar ovan med hur folk verkar vilja bli av med ungarna fortare än kvickt så de kan träna eller dricka latte eller vad nu ”egentid” är.

            Jag arbetar på förskola och skulle aldrig låta mina egna gå på förskola, så skönt för er och barnet att ni slapp 🙂

          Tråkigt att du blir irriterad på ”det är för många barn för att hålla koll på allas saker…”. Det ÄR så. Förskolan och fritids har sjukt mycket barn att hålla koll på. Glöm inte att ofta är ens egna barn ”inblandade” i försvinnandet av saker, de kastas upp på taket, läggs i lådor, slängs inne på toaletter m.m. Namna allting istället. Du fattar inte irritationen vi pedagoger får på föräldrar som inte namnar barnens kläder och skor men ska komma och skälla mycket. Boring.

        Jaha? Min snart 3 åring sover inte på förskolan för gör han det så kan han inte sova förens 23 på kvällen sen. Han behöver helt enkelt inte sova på dagen. Vadå egen tid? Handlar väl om att barn är väldigt olika och många barn över 2 år behöver inte sova på dagen.

          Många barn över 2? Satte hostmedicinen i halsen? På riktigt? Ytterst få barn som vid den åldern ej har behov av att vila på dagen. Det händer ABSOLUT. Men majoriteten.

          Men detta handlade ju om barn som är så trötta på föris att de knappt inte pallar tempot där? Inte om barn som inte behöver vilan.

        Jag känner mig alltid så dålig när jag läser sånt här. Vi har en femåring som gått i förskola 25h i veckan sedan hon var 2,5 år gammal, ”trots” att jag är hemma(sjukskriven pga psykisk ohälsa). Jag var hemma så länge jag orkade, men ju äldre hon blev desto mer social stimulans behövde hon(såklart) och den får hon på förskolan, eftersom jag inte har möjlighet att ge henne den hemma. Hennes timmar har hon fått godkända för att det är för hennes bästa hon går i förskolan. Är alltid rädd att pedagogerna och vikarierna ska döma mig för att jag är hemma medan hon är där.

          Men du är ju hemma för att du är sjuk, inte för att du är ledig. Det är en väldigt stor skillnad!

          Men herregud du är ju sjuk, klart hon ska gå på dagis. Det här handlar om föräldrar som skaffar barn men sen inte vill umgås med dom på fritiden. Du gör rätt och det bästa för både dig och din dotter <3

      Varför bryr du dig om de eventuell stör sig på dig? Hursomhelst, Visa intresse för ditt barn och se personalen som individer (oavsett utbildningsnivå)!

        Ibland funderar man över saker ?‍♀️ barnen har nyss börjat så allt detta känns nytt och typ förvirrande. Vill inte göra nåt som är jobbigt utan att fatta själv.

          Förstår! 🙂

          Men ibland tänker jag att de får störa sig hur mycket de vill – jag bryr mig inte eftersom jag sätter barnet i första hand. När det handlar om barnets bästa då ska man vara en ”jobbig” förälder 🙂

            Nej, det ska du inte vara. Varför vill du vara en jobbig förälder? Mår du bra av att vara det? Fundera ett varv till och lös dina egentliga problem istället för att tjafsa med de människor som tar hand om ditt barn åtta timmar varje dag.

              Det finns så mycket skitpersonal på förskolorna, folk som är trötta på sina jobb och inte vet att det finns en läroplan, att förskolan inte är förvaring då ska man vara en ” jobbig” förälder. Huha vad jag sett under mitt arbete!

                Gör det bättre själv då!

            Nu jobbar jag visserligen med mycket äldre barn men upplever ofta att ”jobbiga” föräldrar oftare stjälper än hjälper i arbetet med eleverna progression i skolan. Ett gott samarbete mellan pedagoger och vårdnadshavare är alltid det bästa för barnen.

      Vi är där för barnens skull och vi bryr oss otroligt mycket om ”våra” barn. Föräldrar som inte sätter barnen i främsta rummet blir vi ofta irriterade på. Bry dig om ditt barn, läs på vad de behöver och lämna inte din unge 50 timmar i veckan för att du vill hinna åka till stallet och storhandla.
      Och se till att det finns extrakläder!

      föräldrar som lämnar sina barn på förskolan när de själva är lediga. föräldrar som lämnar sjuka barn och låtsas om inget

        Hur vet pedagogerna om en förälder är ledig eller ej?

          Vi får föräldrarnas arbets eller skolschema 🙂

            Vart får ni dem ifrån? Har haft barn i förskola i drygt sex år nu och har aldrig behövt lämna in mitt skol- eller arbetsschema. Har aldrig heller behövt uppge hur många procent jag pluggat eller jobbat.

              Samma här!

              Är inte så överallt, i den kommun jag jobbar i får vi inte schema på föräldrarna, men oftast kommer det fram iaf att de varit lediga, från barnet självt eller så stöter man ihop med föräldern i affären på sin rast.. då blir det pinsamt värre..

                Fast vadå, jag kan jobba hemma ibland och då springa till Ica för att köpa lunch. Dvs på min lunchrast. Har träffat pedagogerna från föris då på Ica flera gånger och jag har aldrig tyckt att det varit pinsamt. Har dessutom flera timmar friskvård i veckan där jag får träna på arbetstid ????

                  Men guuuud så trevligt för dig då syster duktig.

              Ska föräldrarna ha sina barn hos oss (på fritids) så SKA föräldrarna lämna in schema till vår administratör! Punkt slut, annars ingen rätt att utnyttja fritids ?
              Känns skit bra!

                Varför känns det skitbra? Du låter inte särskilt trevlig

            Det där är så stört! Att vissa kräver att man lämnar in sitt arbetsschema, för att sedan agera typ polis? Eller, vad gör ni om man kommer en timme sent liksom? Blir det böter? Hehe. Det känns som att ni inte vill ha barnen hos er när ni tvingar föräldrarna att lämna in sitt schema ?

              Hur ska verksamheten fungera? Schema, mängd mat etc. om inga tider finns? Ska personalen bara gå på gissningstider? Kommer denna gå och storhandla efter jobbet?? Kommer personalen kanske hinna i tid att hämta egna barn?

              Alltså tänk lite snälla människor, så dumma kan ni väl inte vara.

                Självklart behöver ni få veta vilka tider som gäller, och att man inte kan lämna och hämta hur som helst (Ja, jag fattar det!), MEN jag tycker ändå att det känns kränkande att behöva lämna in sitt schema och det håller jag fast vid.

                  Du är lättkränkt och fuskar med dina tider. Hej då

              Förskolan behöver såklart veta vilka tider barnen ska gå så de vet hur personalens schema ska se ut. Att hämta en timme senare än tiden på schemat kan göra mycket om flera föräldrar skulle tänka som dig eftersom det blir färre personal för varje timme på eftermiddagen

              I förskolan finns det ibland föräldrar man ser mellan fingrarna på detta med bestämmelser och tider. Detta så man i det tysta anser att barnet förmodligen har det bättre på förskolan än hemma.

                Men är det så måste man ju agera och ta det snacket hur obekvämt det än må vara… Inte ”se mellan fingrarna”. Ni har ju för tusan anmälningsplikt, tänk om något barn far illa pga att ni ser mellan fingrarna när familjen istället skulle kunna få stöd.
                Mvh blir så jävla less på att så många personal inte vågar agera för barnens bästa!

                  Aja nu orkade jag inte skriva ut hela processen och olika situationer men hahah.. gå och lägg dig.
                  I vissa fall är soc såklart inkopplat och andra fall inte då det inte finns grund till det.

              Du betalar bara för den tid du uppgett att ditt barn ska vara på förskolan. Om du låter den vara där utöver det fuskar du och utnyttjar systemet. Sluta med det!

                Det gör man ju inte alls. Man betalar för platsen, oavsett hur många timmar barnet är där. Däremot betalar man olika mycket beroende på inkomst. Tjänar man över en viss summa så blir det maxtaxa. När barnet blir 3 år blir det billigare då det går under allmän förskola. Och har man fler än ett barn får man lite rabatt.

                  Dessutom, står det att ditt barn har tid till ca 15:00 så ska det hämtas då. Tiden därefter är ditt barn inte försäkrat om det händer det något. Så funkar det hos oss! ?

              Det känns som ni föräldrar inte vill ha barn när ni bara vill lämna bort dom till varje pris.

          Eller om en förälder alltid brukar vara klädd på ett visst sätt (tex snickarbyxor eller ”kontorskläder”), men en dag lämnar klädd i mjukisbrallor..

            Jag är hantverkare men ibland har jag möten och åker i privata kläder.. Betyder inte att jag är ledig öht. Just saying

            Herregud. Jag är väldigt ”kontorsklädd” när jag lämnar. Men ibland jobbar jag hemifrån o då lämnar jag, oftast iklädd träningsbyxor för lämnar aldrig huset i mjukisbrallor men vill ha nåt bekvämt på mig. Osminkad också. Betyder inte att jag är ledig eller ska gå o träna utan när jag kommer hem sätter jag mig vid datorn för att jobba. Tycker inte det är förskolepersonalens uppgift att tänka på vad jag har för kläder på mig…

            Jag jobbar på kontor men hemifrån 1-2 dagar i veckan. Allt för att slippa resvägen till arbetet och därmed kunna lämna barnen senare och hämta tidigare. Har då alltid mjukisbyxor eller träningskläder på mig.

              Allt handlar om mig…

            Haregudrun, vad är detta för stasiförskolepersonal!?
            Så glad jag aldrig behövt ha barn i förskola i Sverige, ni verkar ju sjukligt upptagna med föräldrarnas förehavanden..

          Om man vet att en förälder jobbar helg så är de ju rimligtvis lediga nån vardag nån gång. Om då ungen går konstant måndag till fredag så är ju uppenbarligen en förälder ledig samtidigt som barnet är på förskolan

      Hämta och gå! Tycker det är många föräldrar som liksom mutar sina barn för att de ska följa med hem. ”om du följer med får du pannkakor” tex. Du är föräldern och bestämmer att ni ska hem. Det finns inget val för barnet, ni ska hem!

        Kanske du borde gå i någon slags kurs om nära föräldraskap. Barn har också en vilja och förtjänar att bli sedd och hörd. Visst att barnet måste hem, men för det ska man inte säga ”nej fy hund, hem med dig.” och bära hem ungen.

          Skapar en stor osäkerhet hos barnen när du lurar i dem att de har ett val som det inte har. Ni ska gå hem, så är det bara.

          Inom rimliga gränser ska barnet bli sett och hört.
          Men om barn fick bestämma skulle de äta Nutella till middag, gå och lägga sig kl.23 och köpa en massa godis vid mataffärens utgång.
          Det funkar inte så.
          Barn är de facto omdömeslösa individer som inte förstår sitt eget bästa.
          Det är helt i sin ordning att säga till ett barn -Nu gör vi så här.
          Jobbar med vård och hör dagligen idiotföräldrar fråga sina 5-åringar hur de ställer sig till den föreslagna behandlingen….
          Man ger inte barn sådant ansvar för deras väl och ve. Ungarna blir osäkra och rädda. Börjar gråta och vill hem. Tacka fan för det.
          Jag brukar alltid avbryta detta trams med att säga till föräldern att -Nu är det inte lilla Lisa som ska fatta detta beslut utan vi vuxna.

            Hoppas jag inte möter dig inom vården ngn gång nånsin. ?

              Jag tror anonym ovan känner likadant för sig ? Lisa, vill du ha denna lite obehagliga inhalation som göra att du kan syresätta dig bättre. Inte, nej men då sitter vi här medan du blir mer och mer blå ?

              Det hoppas jag! Låter som du skulle behöva vakna upp lite. För mig låter detta som en perfekt vårdkontakt. Ingen tjafs, inget tull bara fixa det man är där för. Inger daltande. Varför älskar folk att bli daltade med? Något oidipalt komplex månne?

            Så hemskt. Fy … skönt att vi slapp den skiten med dig som pedagog! Eller inte alls utbildad. Tack och lov slapp vi lämna vårt barn på ett svenskt dagis .. sorry .. förskola! Hemskt …

              Hahahahha, åh hoppas du aldrig behöver svensk förskola

          ÅH HERREGUD ”barn behöver bli sedda” ja såklart men ännu mer än det behöver de bli uppfostrade. Jag anställer folk i mitt jobb och jag är glad att jag är pensionerad när de hypercurlade snöflingebarnen som växer upp nu ska ut i arbetslivet. Good luck säger jag bara!

        Gud va jag blir irriterad på dig känner jag nu. Ge föräldrar ett break herregud. Man väljer sina strider o de flesta föräldrar gör så gott de kan! So what om man ”mutar” ungen med pannkakor för att de ska följa med hem på ett glatt humör? När man varit ifrån varandra en hel dag kanske inte det första man vill göra är att starta värsta kriget. Förmodligen får man ändå bestämma tusen andra saker sen. Jag tar hellre striden om att barnet ska gå o lägga sig t ex. Usch för dömande förskolepersonal när man som förälder vänder in och ut på sig själv för att få ihop livspusslet.

          Men om du behöver muta dit barn med pannkakor i förskoleåldern, för att du inte orkar ta fighten, hur tänker du att det ska bli när barnet blir äldre? Du ser inte problematiken med att det är ditt barn som sätter agendan om en sådan enkel sak som att ni ska gå hem? Blir sannerligen en spännande tonår när det inte orkas tas ”fighter” redan i småbarnsåldern.

            en fråga.. har du barn själv? Eller har du endast utbildning i detta?

              Trams.. ”förskolelärare” förlåt men det är fan ingen utbildning.

                Eh va? Det är 3 eller 3,5 års högskoleutbildning! (Är en annan slags lärare så minns inte exakt).

                  3,5 år! ??‍♀️

            Alltså det där argumentet är så kasst.
            Och sen handlar det verkligen inte om att man inte orkar ta fighten. Man väljer sina strider. Som man gör lika mkt med tonåringar. Varför skulle jag inte orka ta fighter som är värda att ta med min tonåring bara för att jag 10 år tidigare nån gång mutade med pannkakor för att komma snabbare hem från förskolan? Och vad är det för övrigt för fel med att äta pannkakor till middag?

              Det är 0 näring i. Pannkakor är på sin höjd, godis.

                Mycket protein i ägg, kalcium i mjölk.

                Du skojar? Pannkakor består till stor del av ägg och mjölk som är två av de mest näringsrika livsmedel som finns. Jag säger inte att det inte är problematiskt på andra sätt, som tex att det också innehåller näringsfattigt, raffinerat mjöl eller i regel äts med kopiösa mängder sylt, men det är definitivt inte näringsfattigt.

                  Här äter vi pannkakor med skivad banan och kesella ?

                  Den stora mängden vetemjöl förtar nyttigheten av den lilla mängden ägg.

            Jag blir helt matt av att läsa den här diskussionen. Tack och lov bor jag i Kanada och vi betalar å andra sidan för barnomsorg men det är en helt annan kultur. Här är de behjälpliga med allt och önskar en en trevlig dag vetandes att jag inte jobbar och troligtvis går och gymmar och kanske en lunch med en väninna efteråt. De hjälper en med toaträning, ABC och allt annat som tillhör småbarnsåldern. Här vet man att en bra förälder är en förälder som då och då kan få en stund för sig själv, handla själv, städa huset och förbereda för barnens hemkomst och det är inget fult med det. Den här skambeläggningen till höger och vänster är så nedrans svenskt

              Håller med helt. Det är bara för mycket

              Herregud! Du borde aldrig skaffat barn!

                Hoppas verkligen inte att du refererar till mig med den kommentaren. För du har ingen som helst aning om hur jag är som förälder eller hur bra mina barn har det.

                  Det räcker att läsa din kommentar för att förstå att du är olämplig som förälder.

          Så du har det hellre lugnt för stunden än att dina barn ska bli fungerande vuxna i ett samhälle med ALLT vad det innebär. Sjukt!

            Haha vem är du egentligen? Du verkar oerhört kränkt av den här diskussionen.. förskolepedagog (eller vad det nu är för pk-ord som gäller för dagen) antar jag i alla fall att du är.

      Min bästis är förskolelärare i Fiskis. Hon är själv född i utlandet och muslim, och har påpekat flera gånger hur otroligt sorgligt det är när föräldrar tvingar på sina barn slöjor. Kids som inte alls vill. De får även inte leka med andra barn som ”kommer från fel land”. Trist…

        Haha men va fan bor de i Sverige för då om svenska barn inte duger att leka med?

        Sluta sprid sån propaganda.

          Propaganda? Jag svär på att det ÄR så. Sjukt att jag inte kan säga sanningen utan att det ska bli kallat för propaganda. Folk som dig får människor att vilja rösta höger…

      Föräldrar som bara vill vara kompisar med sina barn och ger barnen en jävligt skev syn på vuxna och auktoritet. Spyr på såna föräldrar. Skaffa inte barn om ni inte kan sätta gränser och faktiskt lär barnen vad konsekvenser är.

        Malin! Du anar inte hur många sol anmälningar och orosanmäl som polisen gör varje dag. Barnen får lära sig att hata svenska elever. Det här är en tickande bomb. Vilka ungdomar rånar ungdomar tror du? Se Malmö och västerort . Sverige har inga krav bara förmåner.

          västerort…. Bromma och Ekerö då eller?

          Vart av med min lur igår och vi fick se övervakningsfilmen (min kompis jobbar på baren) och tro fan inte om jag och tjuven har gemensamma vänner. Jesper heter tjuven i alla fall, tror inte han kommer från mellanöstern?

          Sluta med er rasism, ba sluta. Fattiga/utsatta snor, det har inget med hudfärg att göra.

      Föräldrar som gör sig redo för hemfärd och plötsligt upptäcker att deras barn har bajsat. Istället för att själva byta så räcker de över barnet och säger otrevligt ”byt hens blöja”. Även föräldrar som inte har koll på sina barn tex vid lucia eller olika drop ins. Personalen har övriga barn att hålla koll på dvs de barn vars föräldrar inte har dykt upp.

    Ge mig era bästa tips på svarta, stretchiga jeans med hög midja!! Är gravid och så förbannat peppad på att snart få börja använda vanliga jeans igen ??

      Molly!!

        Har sett många rekommendera dessa, köpte i min vanliga storlek och nej de tappade formen efter 1 dag och satt inte alls bra. Så besviken ?

          Håller helt med

            Molly är SUPERstretchiga. Jag brukar rekommendera kunder att testa två storlekar. Misstaget de flesta gör är att ta en storlek som sitter lite löst och bekvämt nu, men de kommer bara stretchas och hänga. Får man på sig en mindre storlek och ändå känner att de är bra, men lite tajt, så rekommenderar jag alltid det paret. Då tar det bara någon dags användning innan de släppt lite och sitter perfekt. /Ginaanställd

              Haha kul har alltid sett de som så och tänkt att det är så, men så skulle jag köpa och ville bara dubbelkolla med en anställd och hon ba dem töjer sig typ inte alls, ta inte mindre storleken… besvikelsen någon dag efter… haha

          Camel toe

      Jag gillar Lager 157s jeans!

        Jag också! Billiga, sitter bra och alla utom de svarta håller färgen bra. Brukar köpa två par om året haha.

        Jag med! Bara Filippa K har bättre jeans.

        Gillar också lager 157 jeansen skarpt!!

        Köpte även ett par nya från Carlings, märket Karve? Eller ngt. Tänkte köpa svarta dr denim med hög midja. Då rekommenderade expediten de från Karve. De har inte gjort mig besvikna än. Lite mer jeans, men ändå snygg i formen, hög midja och färgen. Och bra stretch 🙂

      Dr Denim tror jag mina kommer från, de är jättesköna

        Mile high från Levis

        Ja! Dr Denim i modellen Plenty, där har du de perfekta mjukisjeansen som ser precis ut som jeans.

      Kan inte länka då allt från hm öppnas i appen. Men googla ”hm 0578476001” så kommer en superstretchbyxa för 299 upp. Jättefin på och jag som nöter upp byxor i grenen på någon månad annars kan ha dessa i flera år. Älskar dom!

      (Jag är en storlek 44 med lite mage och de sitter snyggt och bekvämt tycker jag..)

      Lager 157s snake! ?

      Stella på Kappahl

      Jag hade Molly high waist jeans från Gina tricot! Gick upp en strl när magen blev så stor men dem jeansen är verkligen supersköna 🙂

      Levi’s mile high någonting tror jag dom heter. Sitter som en smäck och är stretchiga, håller färgen och töjs knappt

      Vero modas, dom där som ej ska tappa färgen, kostar 500-600. Älskade molly innan men dessa är tamefan värda ”pengarna” ( ja, jag hatar lägga pengar på jeans ) dom.håller färg , form och är suupeemjuka !

    Någon som vet hur det fungerar med vpn, jag reser till Asien i morgon och har därför laddat hem och köpt en vpntjänst för att kunna kolla på SVT på mobilen.
    Valde det som lät bäst Strong vpn.
    Nu är jag heeeelt novis inom allt som är tekniskt så begriper inte riktigt och kanske någon här vet bättre.
    Jag betalade, hämtade appen och loggade in idag här hemma. Det satte igång och räknade upp i minuter och jag var ”påkopplad” sedan antog jag att jag skulle koppla från då jag inte ska se något ännu på några dygn och är nu alltså frånkopplad inuti appen. Har jag gjort rätt och är det bara för mig när jag ligger på rummet om några dagar och vill se på SVT play att koppla upp mig och starta igen och då kommer telefonen tro att jag befinner mig i Sverige trots att jag är på thai Wi-Fi?
    Eller behöver jag redan nu vara ”påslagen” och hela tiden framöver, tänker att det drar massa gb när jag inte är aktiv? Snälla hjälp en osmart ? älskare

      Du kopplar bara upp dig när du behöver det, alltså när du i ditt fall är utomlands. Sen är det klart du i teorin kan ha igång din vpn hela tiden för att bli svårare att spåra.

        Tack för svar ?

      Alla VPN funkar inte med SVTPlay utan SVTPlay ser att man inte befinner sig i Sverige även om VPN är på. Samma sak med TV4.

        Va, näää ☹️

    är det farligt att äta mkt protein? älskar kvarg

      lol

      Nä. Ät din kvarg.

      Jag har problemet att få i mig för lite protein! Är kvarg gott? Det ser så äckligt ut så har inte vågat prova

        Smakar som yoghurt med fetare konsistens typ.
        Tror inte du får i dig för lite protein btw så länge du inte lever på snabbnudlar tre gånger om dagen, är protein i allting. Du får i dig protein av att käka pasta med ketchup.

          Är ätstörd vegeterian. Hade helst levt på kolhydrater! Hatar kött, tofu, bönor, kikärtor. Gillar dock vita bönor, linser och gula/gröna ärtor. Och ost. Försöker gå ner i vikt samtidigt. 50kchal per tunn skiva ost:(

        ja lindahls kvar är jättegott. helt tokig i det

        Det smakar torrt och smuligt, blanda gärna med blåbär eller hallon

        Det är jättegott. Om du vill testa kvarg rekommenderar jag Valio vanilj laktosfri och sen gå över till typ Lindahls. Valio är lättare känns det som, sötare tror jag? Lindahls är goda också dock.

          Valio kvarg går att vispa till fluff och går använda till ex efterrätt. När jag var barn på -50 talet så åt vi klappgröt som efterrätt eller mellanmål och då fick man gräddmjölk till. Nu har jag börjat koka klappgöt av röda vinbär eller blåbär (han inte plocka lingon i år,vanligaste bären i klappgröt) och serverar med vispad kvarg. När man vispar kvargen så blir den lösare i början men blir fluffig när man fortsätter att vispa. Ett sätt att få i sig mer protein. Smaksätter gröten med lite vaniljsocker. Använder också kvarg vid bakning.

      Nä, inte farligt. Det är onödigt att trycka i sig sånna mängder många gör idag, men inte farligt.

      Nä inte farligt. Men överskottet kan ibland producera ett ägg sol du sedan ploppar lagom till påsk..

      Det är inte bra att få för mycket indigo av något?

        *i sig

    Vilken influenser skulle ni vilja byta liv med? Och vem hade ni helst varit kompis med?

      INGEN på båda ?

        Om du MÅSTE välja

          Vad händer om man vägrar…?

          Finns inga måsten egentligen 😉

      Jag har fått graviditetsdiabetes ?
      Fick veta det igår och blev så ledsen!
      Skäms också ?

      Någon som kan dela med sig av erfarenheter? Just nu är jag bara orolig för mig och barnet.

        Varför skämmas? Du kan ju inte rå för det ❤️

          Jag tror att det hör ihop med att jag som barn trodde att det bara var gamla och lata människor som fick det.
          Ja jag är ju iofs lat också.. ☹️

          Tror även att skammen har att göra med att jag är överviktig och tänker att jag redan är en dålig mamma som utsätter mitt barn i magen för detta.

          Tack ❤️

            Bästa du kan göra för dig o barnet nu är att försöka vara snäll mot dig själv. Du har inget att skämmas för. Det kommer att gå bra ❤

          Jag fick också graviditetsdiabetes när jag var gravid. Normalviktig, hyfsat hälsosam och också lite lat. Jag mådde dåligt över det och försökte till och med förneka det ett tag.
          MEN, det gick över! Det är ett barn som växer i dig och du har oturen att inte insulinet räcker till er båda.
          Jag klarade mig på att äta strikt kost med väldigt sparsamt med kolhydrater, då jag är väldigt rädd för sprutor. Det gick förvånansvärt bra och det var lättare att tänka på vad jag åt när det kunde drabba bebisen negativt.
          Varit gravid med diabetes två gånger och fick två fina barn på strax under 4kg.
          Du behöver nog bara landa i beskedet och sedan ta nya tag och tänk på att för de allra flesta så försvinner det ett par dagar efter bebisen kommit ut!
          Lycka till!

        Jag har också det. Har inte behövt göra några större förändringar, bara tänka mig lite för. Ha inte dåligt samvete, du kan inte påverka det så mycket och bättre du lägger energi på bebis i stället. Stor kram!

          Fast det där stämmer ju inte direkt. Ett högt blodsocker är inte att leka med direkt å ska undvikas i all möjlig mån. Sen vet jag ju inte hur du skötte kost å så innan men för en som kanske tryckte 1kg godis varje kväll kan det vara förödande.

            Men jag blir så trött. Jag säger ju inte att hon ska strunta i det. Hon ska bara inte ha dåligt samvete. Hon kommer ju få bra vägledning av vårdpersonal. Nu vet ju inte vi henens värden, eller hur?

      Svar ett: Kenza, svar två: Petra Tungården.

        Hade också velat vara vän med Petra, hon verkar ge en så bra energi!

        Oj, varför vill du byta liv med Kenza? Genuint nyfiken på vad i hennes liv det är du vill ha.

          Jag följer inte Kenza, så det kanske var lite ogenomtänkt att bara svara utan att kanske ha någon mer djupgående insyn i hennes liv, har förstått att hon haft det jobbigt med både sin pappa och med barnskaffande, och det är förstås inget man drömmer om, men min tanke var mycket mer ytlig än så, tänker att det vore skönt att vara en sjukt söt och likeable tjej som kan skriva en blogg och lalla på och får så mycket ”gratis” så lätt, samarbeten haglar och pengarna rullar in, man är rätt intetsägande så man får ingen kritik heller, bara, enkelt? Jag vet att hon jobbar med eget företag och så vid sidan om osv, men tänkte mest bara på den där ”easy life”-aspekten, hon skulle typ kunna göra ingenting någonsin igen och livet skulle bara lösa sig. En sån person liksom. Haha. Kanske har jag en skev bild av hennes verklighet, men ja, du fattar säkert vart jag vill komma.

        Petra Tungården verkar verkligen ashärlig, hade nog inte klickat med hennes vänner? Michaela Forni? Brrrr… tror inte det hade funkat alls? Och tror inte hon hade gillat mig heller. Haha. Linn Herbertsson, vad tycker ni om henne?

          Måste tillägga att jag inte tycker DÅLIGT om Michaela, det lät nog så, hon är säkert en bra person men hon påminner om de människor jag känner som jag typ inte har något att prata om med, som att man är på olika våglängder, helt olika infallsvinklar till livet och typ… Pratar inte på samma sätt, om samma saker, etc. Säkert supersynd för man missar nog många fina människor bara för att man inte riktigt förstår varandra eller liksom kan relatera riktigt.

      Byta liv med: Jonna Jinton
      Vän med: Hannah Graaf

        Byta liv med: Sally Mustang
        Vän med: Antonija Mandir

      Skulle inte vilja byta liv med någon för jag är så jävla nöjd med mitt eget men om jag fick välja en kompis så skulle jag vilja hänga med TramsFrans varje dag! Älskar honom! Men han kanske inte räknas som influenser.

    Fan så jobbigt det är att vara bonusmamma ibland.
    Min bonusdotter på 17 år kom hem idag efter en vecka hos sin mamma.
    Hon är otrevlig, sur och ful i mun.
    Jag lagar hamburgare till henne och kompisarna men får inte ett tack.

    Kram på er från en ledsen bonusmorsa

      Ge inte upp! Bonusföräldrar som bryr sig om är guld värda även om hon som sur tonåring inte fattar det just nu.

      ❤️

      Åh, känner så igen mig, ge inte upp. Ungjäveln är tonåring och det är så dom är, otacksamma och otrevliga. Ge henne kärlek och mera kärlek och rätt som det är är hon 25, mogen och din bästa vän ❤️ ha lite förståelse, hon är full av hormoner. Det blir bättre snart ? eller snart o snart.. Om ett tag.

      Det är åldern. Ta det inte personligt.

      Sluta laga mat åt henne om hon är otacksam. Hon är stor nog att kunna laga sin egen mat.

      Men snälla någon, tror du att biomammor får ett tack i samma situation? Knappast. Nör de är med kompisar är de helt fokuserade på kompisarna, inte på vuxna. Tänk positivt, hade hon sett dig som en icke-förälder hade hon varit superartig, men då hade ni inte stått varandra lika nära.

      Det är mina bonusförälder som förgyllt mitt och brorsas liv i mångt och mycket. Men vi var säkert inte alla så trevliga som de förtjänade. Man kan inte göra rätt i 17-åriga tjejers ögon, så är det bara. Du är fin som fixar och ordnar <3

    Är sugen på nytt jobb, men nojjar så för att säga upp mig…. Känner att jag lämnar chef, kollegor, företaget i sticket i kaos…. Är i slutet av en rekryteringsprocess för ett annat jobb som verkar så spännande men är typ rädd att få det för att behöva säga upp mig…. nån som är som jag? ??

      Har gjort det.
      Jobbigt
      Men.
      Du tänker på dig själv
      Sätter dig SJÄLV i främsta rummet.
      Du måste tänka på dig själv.
      Ingen annan gör det åt dig.
      Så.
      Just do it.

      jag är exaaakt likadan, känner mig som en förrädare nu när jag har en intervju inbokad. Bävar redan nu inför att ev. nån gång behöva säga upp mig och för hur det ska tas emot.

      Tänk på dig själv. När du väl slutat är det ingen som kommer sakna dig efter tre månader (jobbmässigt, och de kollegor dy gillar kan du va kompis med ändå).

    Ni som bor själva, alltså helt själva utan partner. Vad gör ni för att inte ha långtråkigt? Blir ni inte rädda? Spec på kvällarna/nätterna?

      Rädda för vad exakt?

      Precis vad jag vill, perfekt att vara sin egen chef. Aldrig rädd gillar att pyssla om mitt hem, film serier och böcker. Det enda som kan va tråkigt är att laga mat till sig själv.

      Har partner på distans, bor heeeelt själv sen 7år. Jag blir aldrig rädd, älskar när det är mörkt så tycker mest kvällar och nätter är mysigt. Är introvert så har typ aldrig tråkigt heller. När jag inte har besök så fixar jag hemma, spelar, läser, kollar på netflix, lagar mat, pysslar om djuren, fixar i trädgården, lyssnar på musik… Osv osv.

      Jag älskar att bo själv. Jag lyssnar på ljudbok och poddar, eller musik. Läser böcker, pluggar. Lagar mat och sköter om lägenheten. Virkar och målar. Gör allt jag vill utan att fråga någon annan. Älskar att bo själv och tycker det känns nice att göra det ett par år innan jag förhoppningsvis hittar någon att bo med resten av livet sen 🙂

      Gabriella?

      Det är jättetråkigt. Det jag gör är typ att kolla serier eller åker hemifrån.
      Funderar många gånger på att skaffa en katt. Men är ganska säker på att jag skulle tröttna då katter känns ganska…tråkiga? Jag är en hundmänniska egentligen men kan inte ha hund som det ser ut just nu. Så därför kommer jag få bo ensam ett tag till utan husdjur som sällskap och tillvaroupplivare.?‍♀️

        En katt behöver absolut inte vara tråkig. Vår katt, som tyvärr dog för ett tag sedan, var helt underbar! Han var sjukt social och ville alltid ”vara med”. Däremot skulle jag inte kunna skaffa en katt när jag bor i lägenhet vetandes om att den skulle vara instängd där utan att kunna gå ut fritt, utan sele.

      Jag bor helt ensam i en gammal kyrka från 1800-talet i England. Var skit nervös i början, tänkte att det spökade och så.
      Men nu inser jag hur skönt det är att ha 100 kvadratmeter för sig själv. Man kan springa runt naken och gå på toa med öppen dörr haha. Äta vad man vill, när man vill, hur man vill. Jag älskar att vara själv, blir jag uttråkad så drar jag ut och tar en öl på den lokal puben eller så drar jag igång en skön rulle på Netflix.

        Fast i ett sunt förhållande kan man göra dessa saker också?

          Precis. Varit gift i 14 år och känner att jag får min frihet och ensamtid, och samvaro när vi känner för det.

          Sa aldrig att man inte kunde det. Nu var ju frågan riktade till folk som bor ensamma och inte någon kritik till folk som är sambos.
          Och även fast man lever i ett sunt förhållande, så kan man aldrig nå den friheten som man har när man bor helt själv.

    Hon verkar falsk. Baserat på dom gånger jag korsat dennes vägar. Men skenet kan ju bedra

    Jag har fått graviditetsdiabetes ?
    Fick veta det igår och blev så ledsen!
    Skäms också ?

    Någon som kan dela med sig av erfarenheter? Just nu är jag bara orolig för mig och barnet.

      Har tyvärr inga råd, men hoppas att både du och barnet får känna er friska och må bra, och att diabetesen försvinner efter graviditeten!

        Tack Jennie ❤️

      Skäms? Över?

        Jag tror att det hör ihop med att jag som barn trodde att det bara var gamla och lata människor som fick det.
        Ja jag är ju iofs lat också.. ☹️

        Tror även att skammen har att göra med att jag är överviktig och tänker att jag redan är en dålig mamma som utsätter mitt barn i magen för detta.

          Usch jag hade med det, det är segt att behöva tänka så mycket på maten när man är gravid. Men det är värt att hålla sitt blodsocker på en bra nivå för att ens bebis ska må bra såklart!

          Underskatta inte värdet av motion. Promenader är jättebra, jag märkte verkligen jättestor skillnad på hur jag kunde äta om jag promenerade 30 minuter på morgonen, blodsockret för hela dagen stabiliserades verkligen. På slutet när det var kämpigt att gå under lång tid sa dietisten att även korta promenader några gånger om dagen (tex 3*10 min) gjorde skillnad.
          När allt jag ville var att äta choklad åt jag sån proteinpudding som är som chokladpudding.

      Ät bra så är det lugnt. Enligt tallriksmodellen. Samt daglig motion. Det går över när bebis ploppat. Ät mindre socker.
      Oroa dig inte men ta diabetesen på allvar. Vad hade du för bs-värde?

        Tack för lugnande ord ❤️
        Oj, jag vet inte? Min bm ringde igår kväll och jag har inte träffat en sköterska än.
        Men hon sa något om 53 (?!)

          Har du fått göra en glukosbelastning? Ringde din barnmorska dig på kvällen för ett sånt besked ? Märkligt.

          Det var nog inte ditt blodsocker. Hade du haft 53 där hade du blivit akut inlagd.

            Det är nog långtidssockret (HbA1c) som var 53.

          Måste vara långtidssockret (HbA1c). Fastesockret ligger mycket lägre än så. Om det är blodsocker ni pratar om alltså.

            Kollar dom det bara sådär på måfå på barmmorskemottagningar? Trodde man kollade blodsocker men att resten gjordes på diabetesmottagning, dvs fastesocker samt glukos?

        Tallriksmodellen äe förlegad. Läs på!

          För en diabetiker? Har du diabetes? Konstigt för på diabeteskursen jag gick sa dietisten att tallriksmodellen är perfekt för en diabetiker.. https://www.diabeteshandboken.se/innehåll/bilaga-kostråd-nyupptäckt-diabetes-13716003

          Här har du en länk. Du kanske ska läsa på lite själv!

      Har du gjort en glukosbelastning?
      Där jag bor(Finland) så görs det på alla gravida över 25 år, när jag gjorde det så var fastevärdet lite för högt så jag fick hem ett kit från barnmorskan så jag kan kolla blodsockret själv hemma.

      Jag fick göra en glukosbelastning som visade på graviddiabetes. Bad att få göra om den då jag inte hade några riskfaktorer. Den andra visade inget alls. Så de är ju inte jätte tillförlitliga. Mitt långtidsblodsocker låg dessutom lite för lågt. Skulle ringa 1177 om du känner dig orolig. De kan gå igenom dina journaler och förklara de olika värdena och vad de innebär.

    Varit sjukskriven i över 2 år nu och är galet trött på det. Inte tal om jobb innan sommaren 2020 och då endast 25% i början.
    Ge mig förslag på vad jag kan fylla dagarna med, vad som helst. Behöver få igång hjärnan.

      när jag var sjukskriven intresserade jag mig för minimalism! kolla videor på youtube. kanske köra en konmari-rensning? jag älskade att gör det. krya på dej <3

        Har försökt kolla på dokumentärer om det, men aldrig fastnat :/

      Sök någon kurs! Eller det kanske man inte får om man är sjukskriven? Lär dig något nytt. Finns till exempel massor av mattekurser på youtube.

        Nej kan inte gå några kurser. Haha matte ?? Jag lärde mig dock mandarin förra våren på youtube. Kan beställa kaffe, beställa taxi och presentera mig. ?

          Matte är nyttigt för att hålla hjärnan igång om man annars bara ”degar” på dagarna!

      Vet ju inte varför du är sjukskriven och vilka begränsningar som medföljer så här kommer lite random förslag. Kanske något kan pass?

      – Börja med något hantverk typ rita, måla, virka, pärlplatta, dreja osv. Gå med i Skill Share, där finns massor av bra enkla kurser. Eller youtube!

      – Nörda in dig i matlagning om du gillar sånt. Typ bestäm dig för att blir asgrym på pasta, det asiatiska köket, gastronomisk mat osv. Eller kanske bakning?

      – Är du intresserad av något speciellt som du kanske vill lära dig mer om? Typ ekonomi, konst, astrologi, historia, konspirationsteorier eller något annat du kan botanisera inom?

      – Titta på hundratals youtube tutorials om hur man gör häftiga sminkningar.

      – Försök se så många filmer du kan från IMDBs 250 topplista

      ?

        Tack för förslag, håller på med både målning och matlagning. Ska testa på lite mer av dina förslag, bli proffs på pärlplattor eller något sånt. 🙂 Dreja låter kul, undra om det finns möjlighet i närheten av mig.

          Sticka är jättekul!

          Googla 5 D Diamond, som broderi fast med små fasettslipade pärlor. Man kopplar av och det är lugnande.

      Lär dig ett instrument, tex gitarr. Det ska jag göra en dag…

        Sant! Alltid tänkt att jag vill kunna spela gitarr, nu är kanske tidpunkten att lära sig ?

      Nu vet jag inte vad du är sjukskriven för .. Var iaf sj långtidssjukskriven efter sjukdom och stress. När det började kännas bättre ville jag direkt ut och gjorde så en g0ng men föll som fura.. och fick börja om.. nästa gång jag kände mig bättre väntade jag ändå in läkaren och började 25%.. och kunde sen trappa upp långsamt för att faktiskt lyckas! Men absolut var vissa dagar sega tröga och hjärnan var konstant mosig. Jag började med att meditera och köra yoga för att väcka kropp och knopp. Lärde mig så mycket om mig själv och hur jag fungerar. Förutom de försökte jag vara ute i frisk luften varje dag genom promenad eller fixa i trädgård/växthus. Gillar att läsa så när hjärnan orkade gjorde jag de .. för sällan träffade jag vänner som hade ledigt dagtid.. hoppas du hittar något att fylla dagarna med

      Hundvalp om du inte är fysiskt förhindrad ☺️

      Hjälp din familj med olika sysslor (om du kan). Spela tv/pc-spel. Träna. Gör olika roliga event med din partner (om du har nån) eller vänner.

      Kasta ut teven och läs böcker istället. Du kommer att tacka mig.

        Så rätt! Väldigt svårt i början, men efter ett tag känns det bara bra. Det är mest problem med omgivningen som tycker att man är konstig, men det är inget jag lider av.

      Jag har körkort och numera bil. Jag har agerat privatchaufför några gånger. En gång för många år sedan blev min syster av med körkortet när jag var sjukskriven, så jag fick ta hennes bil och köra henne överallt.

      En annan gång när jag råkat bryta vänsterfoten så körde jag min man till jobbet varje dag. Då sover man inte bort dagarna. Sedan bakar jag. Mycket surdegsbröd. Mina grannar får köpa mjöl åt mig så bakar jag åt dem.

    Håller med dig! Tycker så mycket om hennes blogg i övrigt men grejer som hon skriver ibland alltså ?. Mest när hon tar uttryck och gör om dem så det blir helt fel, Tex”similar minds think alike” jaa såklart??

      Eller ”min värsta fårhage”. 🙂

        Eller vuxligt, lyrrigt, förskyld

        ???

        ?

          För dig som inte förstår. Det heter ”min värsta farhåga”, inte ”min värsta fårhage”

      Dom hade tydligen havsutsikt på något hotell som ligger vid Mälaren också. Inte lätt när det är svårt. Tror bara att hon inte är så smart bara, alla kan ju inte vara det.

        Hahahaha ??

    Jag har sedan fem år bråkat väldigt mycket med mitt ferritinvärde. Det sjunker och sjunker oavsett vad jag gör och ungefär fyra gånger om året är jag tvungen att få venofertransfusioner. Då och då byter jag läkare pga att de slutar och byter jobb och allt vad det är, och då måste jag _alltid_ gå igenom en process där läkaren vill avvakta till mitt ferritinvärde störtdykt och landar på 2-4 innan de inser att det här verkar ju inte går att lösa på annat sätt än med transfusion. I maj, efter senaste omgången, hade jag 142. I augusti hade jag 70 och jag är tämligen säker på att det nu är riktigt lågt. Dr vill inte ta prov förrän augusti 2020. Jag har pratat med ssk på vc och hon förstod att det nog kunde vara bra att kolla värde nu men kan ju inte ordinera. Hur ska jag lägga fram det för dr utan att han blir putt på mig? Jag vill inte vara dryg men jag har varit med om detta i ett antal år vid det här laget och känner igen symptomen … nån som har några visa formuleringar?

      Man behöver oftast ta i med hårdhandskarna med läkare. Säg att du inte mår bra, du har gått igenom det här 100 gånger redan och att du behöver ett blodprov nu.

      Låter som att du har träffat helt fel läkare. Seriösa läkare skulle såklart ta det seriöst och även utreda varför det blir så. Har du blivit utredd?

        Jag har haft seriösa läkare som konstaterat att det är kroniskt etc. Men de slutar ju och nya läkaren (och detta har hänt flera ggr) vill uppfinna hjulet själva. Jag hatar att vara påstridig. Klart att en utbildad dr vet bäst, men i just detta fall har jag massa erfarenhet ju.

          Jag är ledsen, men påstridig är enda sättet. Annars får man harva runt 20 gånger utan behandling, innan någon läkare kommit fram till något man redan visste för flera månader sedan.

          Men då ska det stå i dina journaler. Jag kräver saker mest hela tiden av mina läkare. Har fått katastrofvård. Vände mig till patientnämnden och verksamhetschefen. Mest för att det inte skulle drabba någon som inte kan För sin talan själv. Tog upp det på läkarkonferans på VC och hur de ska jobba för att liknande situationer inte ska uppstå.

          Oavsett här kommer mina råd. Begär ut dina journaler. Highlighta det viktiga ang tidigare beslut och värden. Ta med det till läkaren och säg att du behöver provtagning nu samt behandling för låga ferritinvärden. Sen ber du att läkaren gör en vårdplan för din fortsatta behandling och hur den ska följas upp (exempelvis med provtagning var 3e månad och att ge dropp vid annan indikation än riktlinjerna osv). Lycka till, du fixar detta!

            Tack! Bökigt men du har ju såklart rätt.

    Har läst såna här frågor tidigare här och skakat på huvudet men nu sitter jag ju själv här. Nåväl.. Har sambo sen snart 10 år och 2 barn. Han pluggar och vi har levt ansträngt sista åren sådär att det ändå känts ok men att jag börjat fundera om vi kommer hålla om det ska vara så här. Han är på skolan mycket och vi går runt tack vare min lön. Var ut med en kompis förra helgen, en kille gav mig lite uppmärksamhet och efter det står jag inte ut med känslan att vara hemma i hela den här livscirkusen. Reaktionen kändes så oväntad och jag vill ena stunden bara skaffa egen lägenhet och andra stunden försöker min hjärna parera och typ lugna mig att inte riva upp allt bara för att jag fick lite bekräftelse. Det står ju för något och jag har bokat tid hos familjerådgivningen. Nån som upplevt samma och hittat någon lösning som blev bra? Har samtidigt panik inför att vara ensam och är rädd att lämna allt och sen sitta ensam resten av livet. Har inte haft nån kontakt med andra killen annat än det vi pratade förra helgen men tänker konstant på honom trots att jag bara vet ett namn. Jag och min sambo är så olika och hela vårat liv hänger typ att jag hela tiden orkar driva allt. 3 veckor till familjerådgivningen så var bara i behov av perspektiv ?

      Jag tror familjenrådgivning är perfekt. Jag gissar att det inte handlar om killen utan känslan och det du saknar i vardagslivet. Terapeuter brukar vara duktiga på att hitta trix som gör att relationen förbättras, om båda vill det. Lycka till!

      Du har tagit ett jätte bra steg! Jag har varit däd du är och när det är mycket i livet blir det lätt så. Som kvinna bör du varken nöja dig eller springa mot dörren. Vi är ofta dåliga på att kommunicera och värdesätta våra egna behov. Med lite oarterapi kommer du förhoppningsvis blir bättre på att kommunicera dina behov och din man bättre på att umärksamma dem. Det är fullt normalt att känna som du gör när det är mycket i livet. Men det betyder inte att man bara ska acceptera det.

    Är med om en konstig grej nu. Sen ett tag tillbaka är jag lite ”förälskad” i min chef. Tror jag. Men jag är inte tänd på honom på det sättet att jag vill ligga med honom utan tycker bara han är så himla gullig och vill mer bara ”hänga” med honom. Sitta nära, flirta lite etc. Inget jag gör förstås men tänker på honom väldigt mkt. Men har ni varit med om nåt liknande? Att man kan bli tänd på en kollega (Alltså mer sexuellt) förstår jag mer än att man bara vill vara ”lite nära”… Fattar inte ens vad jag vill med den här frågan, ville nog mest bara skriva av mig lite.

      Är han gift? tycker jag att du ska hålla dig ifrån han.

        Eftersom han är chef så skulle jag ge samma råd, oavsett om han är gift eller inte.

        Jag har verkligen inga planer på att ta detta vidare. Tror mer bara jag finner mina känslor förvirrande och vill lufta dem lite.

      Haha tyckte detta var lite gulligt ?❤️ Låter som att dina tankar och känslor är väldigt harmlösa

      Men man kan ju gilla att hänga med folk oavsett kön, sen är det aldrig en bra idé att ha för nära relation med sin chef. Försök att tänka neutrala tankar, fika med andra så ska du se att ” fascinationen” går över.

      Haha jag har en kollega jag jobbar med som är så jäkla snygg, alltså på riktigt. Han är verkligen ingen jag skulle dejta eller vilja något seriöst med, men hade jag fått chansen att ligga med honom I would.

    Hon är ett bevis på att man inte behöver vara smart för att tjäna mycket pengar.

    Ät bra så är det lugnt. Enligt tallriksmodellen. Samt daglig motion. Det går över när bebis ploppat. Ät mindre socker.
    Oroa dig inte men ta diabetesen på allvar. Vad hade du för bs-värde?

      ???
      Hahah läste detta som ett svar på personen som hade en hang up på sin chef ???

        Hahahahaha hamnade lite tokigt. Men sant. Tallriksmodellen å motion är fan lösningen på allt ?

    Hur länge tar det tid för försäkringskassan att utreda bidragsbrott? Har tipsat förr och ser att ingenting händer de som har gör så finns bevis att de låtsas separerade för att utnyttja svenska systemet. Båda har jobb och tjänar bra låtsas att de är inte ihop för att mjölka ännu mer och få ersättning för sina barn.

      Kan nog ta tid, de har ingen koll ? Iraks försvarsminister får sjukersättning för minnesproblem, det säger väl allt.

        Eller hur? Helt sjukt. Samtidigt nekar de svårt sjuka. ??‍♀️

          Och som tar livet av sig.

          Betalar externa läkare 100.000+ för att utreda om sjukpenning ska nekas, och samma summa är en årsinkomst för den som är sjuk och utförsäkras.

          Jag kan tyvärr inte annat än att skratta åt Sverige idag. Skratta på ett dåligt sätt.

            Känner detsamma. Ett skratt som gränsar till gråt. Trodde aldrig att svenskar skulle förvandlas till fattighjon.

              Jaaaa!!! Så sjukt. Blir så provocerad av det. Samma sak med överläkaren som fått diskbråck och utförsäkrades av försäkringskassan trots läkarintyg från flera personer bland annat neurologer och vad det nu va..

        Usch vilken kräk,
        hoppas att han blir av med medborgarskapet. Och så finns det sjuka, som blir nekade och tvingade att söka jobb, barn som blir nekade assistans. Usch hoppas att karma får tag på alla de som fuskar.

      Finns inga resurser till att utreda sådant, ofta krävs hembesök För solida bevis och det är svårt att få till

        Det utreds, har själv jobbat på FK med att utreda misstänkta bidragsbrott. Men det är svårt att visa att ett par inte bor tillsammans t.ex. Man kan inte bara dra in en ersättning för att det kommit in en anonym anmälan. Även om karln är skriven på en annan adress men öppnar dörren i bara kallingarna när man ringer på hos kvinnan så bevisar det ändå inte att han bor där. ”Barnen är sjuka så jag sov över på soffan för att hjälpa till…”

          Det går att bevisa, andra länder utreder med hembesök, titt i garderober, snack med grannar osv. Sverige är hopplöst efter i sitt välfärdssystem grundat i en era då folk skulle skämmas över skilsmässa och kände lojalitet mot systemet.

            Ja det går naturligtvis, och då dras ersättningen in. Men det är inte så lätt som många tror. Att bara för att de tipsat kassan så ska de åka dit. Och det ska inte heller vara för lätt, för du ska veta att anmälningar till FK, soc m.m. används som ett sätt att jävlas med folk man är ovän med.

    Hur får jag 15000 kr att växa så mkt som möjligt under en period på säg 10 år utan att riskera att förlora några pengar?

      Köp jord. Plantera pengarna. Vattna en gång var tredje dag.

        Tror inte det växer så 🙁

      Köp REITS. Googla

      Helt och hållet utan risk? Då är det bara ett hederligt sparkonto som gäller

      Kapitalsparfond har jag! Inte så insatt, men det funkar för mig 🙂

      Eller gå till banken, de kan hjälpa dig 🙂

      15 lax är inte så mycket och 10 år är ganska länge. Du borde skicka in mer genom månadssparande men går inte det kan du ta ett par bra bolag på large cap eller åtminstone globala indexfonder. Jag tjänar 40k om året bara genom småsparandet

    Man som flörtar/håller på med en 23 år yngre tjej. Tankar? Hon är ok med det. Han är snart 50.

      Snuskgubbe!

        Varför snuskgubbe? Utveckla gärna 🙂

      Om båda är okej med det så tänker jag bara att det är kul för dem.

        Ja båda flörtar lika mycket.

          Dåså

      Är hon okej med det så kör på. Jag, tjej, hade ett längre förhållande med 16år äldre kvinna. Hade det jättebra i det förhållandet. Så ser inget problem så länge båda mår bra.

        Tack för svaret 🙂 Ja det är bara kul.

        Jag är också tjej som varit ihop med 18 år äldre kvinna i många år. Fantastisk människa.

      Beror ju helt på. Är de i beroendeställning till varandra? Släkt? Känt varandra sen hon var 4 år? Precis träffats? Som sagt beror på omständigheterna

      Jag flörtar med en 17 åt äldre snubbe ??‍♀️

        Usch

          ?
          Det enda du vet är att han är 17 år äldre än mig. Övriga omständigheter vet du inget om… jag kan va 20, 35 eller kanske 50

      Jag tycker alltid att man ska passa sig när man dejtar någon som är yngre än ca 25 år. Hjärnan är fortfarande under utveckling då.

    Tack vare en diskussion i ÖS för några dagar sedan kom jag på denna fråga. Hur och var inhämtar ni information om omvärlden? Nyheter på TV, radio, papperstidningar, tidningar på nätet etc?

      Kan börja själv: Rapport 19.30, lunchekot 12.30 och ekot 17.45, dagstidningsprenumeration på nätet med papperstidning fre-sön.

        Prenumeration på dn.se, kollar där 1-2 gånger om dagen och sen läser jag den lokala tidningen på jobbet.

        Radio är bäst! Utöver Ekot och Kulturnytt måste jag lyssna på USA-podden och Europapodden.

          sveriges radio är så bra!

      Nyheter på tv, tidningar på nätet och radio. Kollar minst en tv-nyhetssändning per dag och läser tidningar på nätet flera gånger om dagen 🙂

      Aftonbladet för snabb uppdatering, är det något jag vill läsa mer om kollar jag andra sidor. Försöker verkligen få som rutin att kolla på nyheterna på tv men det passar sällan mina tider.

      Men jag lyssnar ofta på radio när jag kör bil så då blir det antingen Ekot eller P3 nyheter.

      Omni-appen samt kollar expressen, Aftonbladet, DN och SVD dagligen.

      Jag lyssnar på sr:s toppnyheter varje morgon. Är det något speciellt jag fastnar för googlar jag.

      CNN några timmar varje kväll. Särskilt Hala Gorani (sammanfattnig av dagens nyheter), Quest Means Business (ekonomi), Amanpour (djupare intervjuer) och The Lead with Jake Tapper (kommenterad och analyserad amerikansk politik). Med det klarar man sig långt ?

        Inga svenska nyheter?

      Kvart i sex-ekot, bara. Det räcker för att få en hyfsad bild på vad som händer utanför fönstret i Sverige. Läser inga svenska tidningar, ser aldrig på nyhetsprogram på tv. Däremot köper jag en eller två tyskspråkiga nyhetstidningar varje helg, kanske också någon engelskspråkig nyhetstidning.

      P1, Dn.se och Expressen.se

      The Daily show! och Internet

      Läser de flesta utrikesnyheterna via Feedly appen (man kan ställa in kategorier, tidningar osv. Rekommenderas!). Svenska nyheter följer jag mest via aftonbladet men även radio.

    Stör mig sååå på en som återkommande kommentar på Johanna Toftbys blogg.
    Ingen stalker, så, men verkar ändå ha en lite skev bild av sin roll t bloggerskan.
    Vill inte skriva hennes namn, hon är säkert väldigt snäll. Men. Hon skriver under vaaaarje inlägg i princip, på ett sätt som en mamma skriver till en dotter ungefär…

      Jag har också sett detta fenomen.
      Inläggen är ju i alla fall harmlösa, fina och välmenta.
      Var och en blir väl salig på sin tro antar jag.

    Du är inte den enda.

    ”På en som återkommande kommenterar”… skulle det stå…

    Kan vi prata om det orimliga i att Felicia Bergström youtuber köper julpryttlar för 10 000 kronor. ”Jag måste ha den här!”, ”nä alltså ni fattar inte!”, ”15 porslinsjulgranar till mig!”. Inte att glömma att hon även för två år sedan handlade julsaker för 10 000 kronor. Är inte förvånad eftersom hon även var en av de youtubers som var mest beroende av att köpa plastskräp från wish och göra femtioelva hauls. Konsumtionshets much.

      Nä, tycker jag inte att vi ska. Hon mår uu inte bra. Är absolut ett dåligt beteende, men hon känner väl att hon behöver kompensera med det.

      Det kan vi prata om. Men det är mer relevant att prata om hur i hel*ete hon kan vara en ”BRIS-idol” när hon själv är en stor mobbare. Det finns flera videor av hennes tidigare vänner som berättar om hur hemsk hon är. En annan youtuber som gick i samma skola som Felicia säger även att hon blev mobbad av Felicia. Sjukt. Att Felicia får vara en ”BRIS-idol” och stå och tycka synd om sig själv är bara ett stort hån mot alla som faktiskt blivit mobbade.

    Jag är gravid, i vecka 17 imorgon. Har varit på ultraljud (dock för många veckor sedan nu) och allt såg bra ut, men liksom. Alla symptom är borta. Magen verkar inte växa något alls. Det här med att brösten är stora och gör ont är ingenting jag har känt av, alls. Borde man vara orolig?

      Nej det är olika för alla. Gör ett ultraljud om du är orolig.

        Jag ringde till barnmorskan och uttryckte min oro. Hon sa att man inte kan få ett ultraljud varje gång man är orolig och sa åt mig att vänta till RUL. :-//

          Gå privat. Går att göra ultraljud via privatklinik och betala som ett läkarbesök. Frikort gäller!

            Tack <3 ska Googla i helgen och se om jag kan hitta någon tid i nästa vecka nånstans.

          Dryg barnmorska. Hade bytt om jag inte blivit tagen på allvar.

            Jo hon var lite dryg, min vanliga barnmorska vabbade dagen jag ringde så jag fick prata med nån surtant istället.

          Ring igen. Överdriv ”Jag tror att något verkligen är fel”. Klart du ska få tid om du vill ha det, skit i barnmorskan. Din kropp det gäller.

            Tack <3 Som jag nämnde ovan så var det inte min vanliga bm jag fick prata med. Ska försöka ringa igen, annars söka mig privat för att stilla oron.

              Jag hade en liknande känsla när jag var gravid och blev inte tagen på allvar när jag pratade med min barnmorska så jag åkte till gyn akuten och satt där tills de tog in mig för ett ultraljud. Där kan de inte neka dig om du visar oro, men man kan få sitta och vänta ett tag såklart. Lycka till, kram!

          De kan väl ta o lyssna på hjärtljud hos mvc? För det är väl bara det du vill veta? Att det finns hjärtljud?

            Ja!

      Du kanske är i dom så kallade ”spökveckorna” som brukar dyka upp där efter första trimestern. Då vissa (inland alla) symptom försvinner eller avtar rejält. Det hände mig också och blev också orolig. Dock kom allt tillbaka med råge efter ett par veckor till. Men om du är orolig ska du såklart få kolla upp det snarast!

        Jag är i vecka 19 och väntar mitt andra barn – men alla mina symtom har också minskat. Känner dessutom inte bebisen, vilket har gjort att jag gått orolig flera veckor…. Ska göra RUL på måndag men är så sjukt nervös. Önskar jag kände bebisen liksom, är mitt andra barn! Har moderkakan i framvägg men tycker ändå jag borde känna ”inuti”. Så förmodligen dina ”spökveckor”

        Tror inte bm menade vara dryg, tror bara de är vana att typ 9 av 10 är oroliga och vill göra extra ultraljud…. Mvc kanske borde informera tydligare om att graviditeter kan kännas olika och att det kan vara och är oftast normalt med spökveckor eller minskade symtom…..

      Jag är gravid i vecka 27 och magen började inte växa förrän efter vecka 20. Den är fortfarande rätt liten fast alla ultraljud och kontroller sett bra ut. Särskilt mycket större bröst har jag inte fått heller. Det är vanligt att inte se eller känna mycket i vecka 17, bebisen är fortfarande liten då och du är i de sk spökveckorna som många upplever. Förstår din oro men troligtvis är allt bra!

      https://www.babyhjalp.se/gravid/spokveckor-gravid/
      Kan mycket väl vara spökveckor!

      Som flera tidigare skrivit: spökveckor! Jag hade så också. Gick från att ha haft ont i brösten, illamående och huvudvärk hela tiden till att må jättebra. Hade så i flera veckor och sen tjoff, så hade jag plötsligt en gravidmage. Och illamående. Och förstoppning.
      Nu är jag inne på slutrakan och här är det ännu härligare, med hemorrojder och foglossning och sammandragningar och fan och hans moster! ?
      Så jag tror att allt är bra med din bebis i magen, även om du inte känner nånting. Men såklart, är du jätteorolig så ring igen och be att åtminstone få komma in och lyssna på hjärtljuden!

      Tycker det låter som spökveckor men givetvis ska vården ta din oro på allvar. Man kan söka akut men det tar tiiiiid! Framförallt eftersom det är tidigt och de inte kan rädda barnet om det skulle vara något. Bästa är ju om din bm kan lyssna och höra hjärtljud. Annars privat ultraljud. Här i Skåne kostar det 800:-

      Det brukar komma ett par veckor mellan v 13-19 som är väldigt lugna för en del så man börjar bli osäker, tror det kallas spökmånaden!

    Så bitter då killen från foodora avbröt min order då han inte kunde hitta mig. Hur svårt kan det vara att hitta till ett hotell i Stockholms innerstad? Antar att jag får pallra mig ut för att få mat.

      Stackarn 🙁

      Haha beställde via Wolt för någon helg sen och såg hur budet cyklade fram och tillbaka på gatan för han hittade inte till min port ?

        Fortsatte du bara att kolla eller gick du ner och vinkade till honom?

      Vilket jävla I-landsproblem. Dom stackarna får knappt någon lön

        Dricks.

        Så du vill höja lönen för bud som inte hittar?

      Jaa stackare! Vad jobbigt det måste vara! ??? vi i västvärlden asså ???

    Hmm, storstad eller småstad, jag kan verkligen inte bestämma mig om Stockholm eller Piteå är bäst för mig, såå jobbigt…

      Göteborg??

        Usch nä alla personrån aom händer där inte tryggt för dem öre.

          Det är väl inte tryggt i Stockholm heller i så fall.

          ?‍♀️

            Till 21:04

      Piteå! Ångrar varje dag att jag flyttade från Norrbotten. Stockholm är ytligt och stressigt och ingenting är genuint.

        Kände samma. Älskade Stockholm som ung, flyttade dit när jag var 19 men drog därifrån vid 25. Allt är så ytligt, stressigt, stökigt och folk är uppe i det blå alt. knarkar och chillar konstant. Svåra människor att få en relation till.

        Och piteå är bättre som har vinter, iskallt och mörkt 10 månader om året och resten av tiden så svärmar myggen?

      Varför står det just mellan Stockholm och Piteå? =)

        Kommer från Piteå 🙂 men känner knappt någon där längre. Har bott i Sthlm i tio år nu men det är så mycket yta och stress känner jag

          Flytta tillbaka till Piteå. Jag är själv från Norrbotten men har bott i Stockholm i 8 år. Vill mest av allt flytta tillbaka till mitt älskad norr, men nu är jag gift och har två barn med en stockholmare som absolut inte kan tänka sig att bo i norr. Jag förstår honom såklart, men har ändå en längtan tillbaka.

          Flytta tillbaka! Krispiga vintrar, norrsken, ljusa sommarnätter och genuina människor i en trygg lugn miljö vad mer kan man önska!! Jag längtar hem nuuu /norrlänning i gbg

    Är inte Dasha lite white trash? Eller?

      Vad menas med white trash? ?

        Googla

      Jaaaaa jag har tänkt samma men hållet det inom mig, varför säga det högt liksom. Men nu när du tog upp det så.. ?

      Jo väldigt WT. Och väldigt rysk, har den där typiska nouveau riche stilen

      Har hon kvar lapparna på ittala-glasen? Utan vantar på vintern? I så fall, ja.

        ? ? ?

      Tycker mer hon är rysk och nyrik än wt ?‍♀️

        Ryssar är vita.

    Så Maxinne Björk smörjer inte bara in sig i mensblod utan dricker det också. Vad är det för fel på människan? Hade jag vetat om någon i min närhet som smetade in sig i avföring, mensblod eller någon annan kroppsvätska OCH drack det hade jag på riktigt ringt psyket för det avviker så långt ifrån det normala som det bara går? Varningsklockorna ringer

      Hon är knäpp. När människor får för mycket frihet slår något av i hjärnan och de börjar beté sig som djur. Hon behöver hjälp och få höra att hon är bra och älskad, tror att detta är ett rop på uppmärksamhet.

      Vidrigt. Hon behöver läggas in

      En kille jag känner pratar med personer som inte finns, lyssnar på buskar och träd och förstår inte vad pengar är, han är för frisk för psyket. Låssmed i grunden också så inga dörrar stoppar honom, ibland stirrar han på folk som sover, typ grannar och sånt. Tur att han inte är farlig.

    Har idag bestämt mig för att söka ensam vårdnad ? wish me luck!

      Lycka till <3

      Heja dig ❤

    Någon som lyssnat på P3 dokumentär om Blondinbella?
    https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1412833?programid=1646

      Tänkte göra det i kväll, behöver jobba en timme med saker som inte kräver någon större hjärnkapacitet.

      P3 Nyheter Dokumentär*

      Nä. Vi gillar inte henne här.

        Jodå det gör vi visst

          Haha !!

      Säg inte att den där gotländska dialekten är med i hela programmet!

      Jag vill ha tillbaka mina 26 minuter tack!
      De läste ju i princip bara innantill från det som skrivits här.

    Undrar om någon annan känner igen sig. Har senaste året känt mig ömsom glad, ömsom arg och irriterad på det mesta. Har noll tålamod numera och kan verkligen få utbrott för ingenting. Det spelar ingen roll om det är familj eller pojkvän, är likadan mot dem. Håller skenet upp på jobbet och såklart gentemot vänner, men i övrigt är jag som en tickande bomb.

      Kan det bero på ppiller?

      Jag var lite sån innan jag smällde in i den berömda väggen. Men kunde inte ”hantera” det på jobb osv utan var sån hela tiden.

      Gå och ta prover för att utesluta problem med sköldkörteln, går att göra på Werlabs, Blodkollen etc för ca 3-400kr.
      https://skoldkortelforbundet.se/sjukdomar/hypotyreos-symptom/

    Funderar på att flytta till Värmland. Typ 20 min utanför Karlstad. Min uppfattning är att värmlänningar är så jävla trevliga, hoppas man kommer träffa nya vänner.

      Kul och välkommen! Vart ska du bo?

        (Funderar ser jag nu att det stod.., Ok så var VILL du bo?)

      Jag tror verkligen inte att du kommer ångra dig om du flyttar dit! ? Vill du säga var du tänker flytta?
      Uppfattar själv värmlänningar som trevliga och sociala.

      Det stämmer jag kan intyga! Flyttade upp nu i slutet av sommaren från södra Sverige, men bott 4 år i Stockholm tidigare. Fasen så goa människor som bor här i Karlstad, det finns en välvilja på något vis!

    Jag har blivit singel efter 14 år med samma kille som jag varit ihop med sedan jag var 17. Hur funkar dejting-koderna nu för tiden?? Känner mig som 15 år, osäker och blyg! Har träffat en kille som jag tycker om men vet inte hur många dejter går man på innan ”det är nått” upplever det som att alla är kk, öppet förhållande och annat, få som binder sig

      Justja, jag ska till honom och äta frukost imorgon! Help

      Du låter väldigt positiv och optimistisk och vad roligt att du redan träffat någon du tycker om. Du verkar inte vara den som är i behov av råd, i såna fall!

      Det är olika…har du tur så ger han dig mer än en chans 🙂

      Mvh ”ej” bitter ständig förstadejtendissad

        Jag skulle säga. Har HAN tur, så ger du honom en chans till.

          Om båda har tur ger båda varandra en chans till.

      Jag har verkligen ingen aning! Din historia låter typ exakt likadan som min. Har varit singel i över två år nu och har fortfarande inte knäckt koden. Kan ingen berätta hur man gör för att hitta något långvarigt??

        Jag var singel i 1 år efter min förra pojkvän som jag va ihop med i 10 år.
        Jag har socialfobi, och vet ej hur man dejtar eller pratar med folk (typ lol). Men sen tvinga jag mig själv att dejta online. Och gick på dejt i typ 3 månader tills jag blev ihop med honom. Detta hände för 5 år sen. Idag är vi sambos.

        Jag tyckte inte det var lätt att dejta dock. Tog många månader tills min nervositet släppte. Gissar att det har med min sociala fobi att göra.

          Jag har ingenting emot att träffa folk. Det är bara tröttsamt nu när jag gjort det i två år och aldrig kommer förbi artighetsfraserna. Nu har jag kommit till stadiet att jag kan rabbla allt i sömnen, vad jag jobbar med, vad jag gör på fritiden, var jag växte upp osv osv. Det börjar bli rätt så tröttsamt nu..

      Om han är din så är han din. Låtsas som du inte bryr dig så mycket ocv han kommer undra varför… och bli din

    Någon mer som äter Imovane och inte kan sluta? Har tagit varje natt i över två år, känns omöjligt att somna utan dem

      Oj, jag har fått 10 tabletter x 2 utskrivet på recept. Märker egentligen ingen skillnad med eller utan. Somnar ju även utan, så jag antar att jag inte behöver de (längre).

        Har man blivit beroende kan man vara vaken i veckor. Är vidrigt och anledningen till att läkare är restriktiva.

      Har på recept men tar inte längre då jag fick helt sjuka drömmar av dem. Känner du dig utvilad om du alltid sover på dem? För mig var det som att jag gick igenom en (bra förvisso) trip varje natt och vaknade lika trött.

      Jag har ingen aning om vad det är
      För tablett du skriver om, men förmodar att det är i syfte att sova/sova bättre?

      Jag har kroniska sömnbesvär, men är rädd/anti sömntabletter.
      Har hittar podden Somna med Henrik.

      Beroendeframkallande de luxe

      Tog ngt nätter att ta in detta, men nu kan jag inte sova utan att plugga in hörlurarna.

      Funkar klockrent för mig . ?

      Men man kan ju inte ta dem varje natt. De är riktigt beroendeframkallande och man kan vara vaken i dagar när man ska sluta. Nu är du ju redan där men du behöver något att använda när du sätter ut den. Jag exempelvis äter stilnoct (åt tidigare i ovan men drömde och fick metallsmak i munnen) det äter jag max 4 dagar i veckan. Sen om jag inte kan sova övriga äter jag mirtazapin (jag kan inte äta det kontinuerligt då effekten avtar och jag går upp massor i vikt). Behöver jag verkligen sova ut tar jag theralen. Ibland i kombination med stilnoct. Men som sagt ALDRIG mer än 4 dagar i rad. Skulle boka tid till en läkare och be om hjälp. Be läkaren skriva ut lite olika alternativ typ lergigan, attarax, mirtazapin och theralen (obs, dropparna). Nu vet jag inte anledningen till din sömnlöshet men finns bra kbt behandling för det. Ska själv prova nu i veckan. Har provat allt så inget Tatt förlora. Men uttrappning är som sagt vidrigt och du behöver hjälp. Men avsätt 1-2 veckor där du är ledig eller sjukanmäler dig från jobbet. Men ge det tid, det blir bättre

      Ja. Har så svårt att somna. Igår tog jag en, låg och vred mig med ångest, gick upp tog en till (och kanske en till?)

      Satt på jobbet idagoch skulle kolla mejlen och då hade jag visst beställt 10 parfymkopior! Tänkte först att det här var någon bluff men sedan bär jag kollade min historik på telefonen så jo då. Hade varit inne och köpt och också tagit print screen på alla olika flaskor mm.

      Har inget minne av detta. Så ja, jag måste sluta? Nu har jag iaf julklapparna klara, god jul systersonen på 5 år, din första Baccarat Rouge! Och en arabisk kopia på Xerjoff till mormor!

      Trappa ner under ett par månader. Ta 3/4 tablett i några veckor, sen 1/2 i några veckor o.s.v. Du kommer inte få några utsättningsproblem alls om du gör så och tillslut kan du sova utan tabletten. Lycka till!

    Läste igenom onsdagens ös och blev chockad över hur kvinnohatarna här inne hyllar Jordan Petterson. De skyller orättvisor som löneskillnader på oss kvinnor och påstår samtidigt att undersköterskor inte ska få lön i nivå med manliga ingenjörer. Som att vården inte är viktig!!! Det är ni kvinnor (eller män!) som drar ned era medsystrar genom att skylla allt på oss.
    Jag jobbar inom vården som uska och anser att vi bör få minst 5000kr mer i genomsnitt då vårt arbete är viktigt!! Varför ska män få mer betalt bara för att de sitter på ett kontor när vi sliter för att hålla vården på fötter?

      Varken Jordan Peterson eller de som hyllar honom är kvinnohatare. Naturligtvis kan man tycka att vårdpersonal ska tjäna mer men att du inte förstår skillnaden på privat och offentlig sektor är inte hans fel. Om du vill tjäna som en ingenjör är du fri att studera till ingenjör förutsatt att du uppfyller kraven. Det finns ingen som står i din väg.

        Men så kan man ju inte säga. Hur tänker ni att sjukvården ska gå runt då om alla ska bli ingenjörer istället, annars ”får man skylla sig själv”?

          Jag har inte sagt att alla ska bli ingenjörer. Gör feminism att man tappar sin läskunnighet eller är det halvanalfabeter som blir feminister? ??

            Hur blir man så otrevlig och arrogant som du?

              MeN tOnEn dÅ

            Nej men man ska inte bli undersköterska/sjuksköterska för då får man skylla sig själv och inte kräva skälig lön?

              Ja, bara korkat att gå in i ett låglöneyrke. Finns massor av annat att jobba med men viss offra er ni som envisas med att vara uskor. Fattar ni inte att det först kommer bli bättre löner när ingen längre söker dessa tjänster.

      Vem hindrade dig att bli ingenjör?

      Det handlar i första hand inte om manligt och kvinnligt, det handlar om skillnad på privat och offentlig sektor.

      Ja, alla ska ha MINST genomsnittslön.

        ?

      Många tokstollar från flashba*k har hitta hit, tyvärr, därför det verkar mer kvinnohatande nu.
      Jag är helt med dig. Tycker det är mycket viktigare med typ sjuksköterskor än sophämtare. Våra prioriteringar är skeva pga kapitalismen som gynnar patriarkatet.

        ?

        Mio, bättre med Kuba där en läkare och sophämtare tjänar samma summa. ALLA hålls nere vad man än väljer.

      Absolut, 5000 mer. Men ingenjörer tjänar typ det dubbla mer, sen är det mycket svårare att bli ingenjör. Tycker du en kvinnlig busschaufför ska tjäna lika mycket som en kvinnlig ingenjör? Du förstår ju själv att det inte funkar. Att många jobb borde vara bättre betalda håller jag dock med om, men inte för att det är jobb där fler kvinnor arbetar utan för att det är viktiga arbetsuppgifter. Självklart ger vissa jobb mer pengar än andra. Det folk reagerade på är hur korkat det är att påstå att kvinnor tjänar mindre än män när man inte ens jämför samma jobb. Vi hade alltså tjänat lika mycket på samma positioner som dem vilket gör argumentet helt irrelevant.

        Ja fast jämför man olika jobb tjänar en sopåkare bättre än en leg. Sjuksköterska. Nu är det brist på sjukskötetskor och specialistsjukskötetskor i hela Sverige. Grattis Sverige till era skeva prioriteringar där manliga yrken fortfarande gynnas mest.

    Har ni hört talas om 16 weeks of hell? Vad är era tankar om det?

      Jag läste precis genom deras hemsida. Tycker att det verkar som mycket annat som är på marknaden just nu, med enda skillnad på att dom vill ha 11 papp för det som gör… vilket är lite väl mycket… tycker jag.

      Fast det här var nog inte det svaret, du var ute efter…

    Varken Jordan Peterson eller de som hyllar honom är kvinnohatare. Naturligtvis kan man tycka att vårdpersonal ska tjäna mer men att du inte förstår skillnaden på privat och offentlig sektor är inte hans fel. Om du vill tjäna som en ingenjör är du fri att studera till ingenjör förutsatt att du uppfyller kraven. Det finns ingen som står i din väg.

      Tönt

    Varför ljuger Cissi i rättegången? Är det inte smartare drag att hålla tyst?

      Vad ljuger hon om?

      Enkelt. Hon klarar inte av att tala sanning, hennes ego förbjuder det.

      Lite svårt att hålla tyst om någon ställer frågor till henne.
      Men ja, lite märkligt att hon ljuger. Speciellt när det är enkelt att kolla vad hon sagt i tidigare förhör.. Jag undrar hur hon och hennes advokat har planerat det här egentligen.

        Planera något med Cissi Wallin? Ehhh… Nej, det går inte så bra.

      Var kan man läsa mer om CW och rättegången?

    Har något steriliserat sig? Och varför?

      ” Varför?” Är inte det en ganska onödig fråga sammanhanget? ?

        Tänker så här att bara för att slutresultatet är ”inga barn” betyder det inte att anledningen till att klippa är det samma för alla.

          Då vill du alltså ha svar på frågan varför nån inte vill ha barn. Inte det du skrev först…

        Men alltså ?????

      Japp för drygt två år sedan då jag var 27. Har aldrig velat ha barn, tror inte att jag skulle må bra psykiskt av att bli så stor samt att föda barn, tycker inte att det är naturligt utan helt sjukt. Sen är risken extremt stor att mina barn får adhd, ocd och tourette. Och jag har haft ätstörningar större delen av mitt liv så skulle troligtvis på något sätt sprida vidare det beteendet.

      Inte gjort än men funderar på det. Varför? För det känns som en väldigt säker preventivmetod ?

      Jag har därför att jag har de antal barn jag önskar och jag är dessutom hyperfertil.

    Alltså vad är det med Rebecca Stellas eviga ig stories på hennes smink och ansikts poser??! Haha, jag fattar inte! Gillar hennes långa stories när man får följa med och se vad hon gör och var hon är nånstans, men nuförtiden är det bara och endast hennes ansikte man får se i 500 olika stories i olika vinklar.

    Hon är inte alls självkär eller så ??‍♀️ haha!

      HAHA JA!!! Får cringe-panik, what is going on liksom.

      Det är väl för hon spelar in nya säsongen av PH?

        Men vad har ph med hennes eviga ansiktsposer o göra? Det är inte en bild om dagen, utan 50.

      hon är så wannabe kim k

      Michael Jackson

    Så trött och ledsam över att söka jobb. Tar min examen om bara några veckor men jag är aldrig bra nog. Aldrig. Blir så ledsen orkar inte längre.

      På vilket sätt är du inte bra nog? Eller som Michael Cohen en gång sa: Says who?

        De som säger nej när jag söker jobb. ”Nej vi tar inte juniorer” ”Nej du levererade inte till 500 % på de fåniga frågorna vi ställde någon levererade 510 % så vi tar den istället”

      Åh, vad tufft. Vad har du studerat? Ibland får man låta det ta lite tid. De allra, allra flesta med akademiska utbildningar i bagaget anställs inom ett par månader efter examen. Ge inte upp!

        Testare.

    Jag är en värmeljusjunkie.

      Styrkekramar

    Behöver bara skriva av mig lite.
    Min lillskrutt har från en dag till en annan både börjat krypa och stå, och vår bedside crib är inte längre säker. Den separationsångest jag känner att flytta bebis(!) från min sida till spjälsängen en meter bort, där hen inte inte är van att sova, är inte nådig. Fyfan vad dåligt jag mår.

      Kanske ha bebisen i sängen istället, mellan dig och ev partner. Så himla mysigt

        Ja, det låter mysigt men jag vågar inte det. Bebis vaknar alltid före mig (är singelmamma) och jag är så rädd för alla sätt hen kan skada sig på innan hen väcker mig. Inte ens spjälsängen känns säker nu när hen drar dig upp till stående men inte kan komma ner igen utan att ramla ramla bakåt och slå huvudet i spjälorna. Fy fan ?.

      *bebisen

      Ta bort ek sida på spjälsängen, blir som en stor bedside crib. Så sänker du den så blir den säker. Helt perfekt

        Tack. Bra idé. Nu går det inte att ta bort spjälet från vår sängm men kan ju ändå skjuta ihop sängarna så vi kommer nära. Problemet är bara att jag behöver någon som kommer hem och hjälper mig med det (exempel på praktiska och problem när man är ensam).

          Kan du verkligen inte skjuta ihop två sängar själv?

      Ta bort ben/stomme på din säng. Ha resårmadrassen direkt på golvet. Den höjden klarar barnet ett ev fall från.

        Tack.

    Ser att frågan slängs fram då och då i Blondie Bellas kommentarsfält om vem som vann den utlottade scarvsen och var det meddelas. Någon som vet huruvida någon faktiskt fick nån halsduk eller om hon helt sonika struntade i det?

      Allt är Pongus fel.

    Seriöst
    Idol i år???
    Juryn tokhyllar nästan allt de gör
    Har jag fel på hörseln?
    Inte EN av dem är en stjärna?

      Men skojar du elleeeer. Kan inte välja mellan Dao, Tusse eller Freddie ❤ förstår dock inte att Gotte klarat sig så långt in på tävlingen, han låter ju helt förskräckligt..

      Idol känns så trist numera. Kan ju vara att man tröttnat på konceptet iom att det ändå har gått nästan varje år sen 2004.
      Men jag upplever att jag blev mer berörd under de tidigare åren av Idol än vad jag blir nu, även om fler deltagare kanske har varit mer musikaliska under senare år.
      Det känns även mer uppgjort och fixat än tidigare, de flesta blir ju uppmanade av produktionen att söka innan inspelningen ens drar igång.

        Ja jag har inte följt Idol sen säsongen med Sebastian Karlsson (2005?). Minns att jag kollade då och då när Kevin Walker vann också, men följde inte för ungefär då insåg jag hur tråkigt det är..

    Vi har nyss bytt foder på våran 1 åriga hund. Hunden har slutat äta upp leksaker så det tidigare fodret kanske inte var näringsrikt nog? Men jag har märkt att hund bajsar ovanligt mycket! Fodret vi valt är ett som ska vara skonsamt för magen utan vete och vad det nu var. Uppfödaren rekomenderade det märket fast original som var slut i affären så vi testade med den här. Hur ofta är det normalt att hundar bajsar per dag? Avföringen ser normal ut annars och herr hund verkar må bra.

      Tror vi gick genomsnitt 3 st promenader per dag, vissa gånger kunde han bajsa 2-3 ggr per promenad och ibland inte alls. Vi har också bytt foder när vår lilla var liten men då började han prutta något fruktansvärt, hunden måste vänja sig vid maten. Men så länge hunden verkar pigg, alert etc så är det ingen fara.

        Hur klarar sig en hund på 3 promenader på en dag? ?

          De kanske hade hundgård?

      *hunden

        Nej, det står EN hund, inte jämförbart med bebis.

      Vår gjorde det minst en gång varje promenad, ungefär tre promenader om dagen.

      Fasade ni in maten? Vid byte av foder ska det fasas in och inte byta direkt. Fortsätter hunden att bajsa mycket så byt igen. Vad är det för foder om jag får fråga? 🙂

      Min hund är 13 och bajsar i snitt 4-5 ggr per dag. Kontakta first vet och hör vad de säger? ?

      Foderbytet i sig kan ge en tillfällig förändring i gastrokanalen. Vissa hundar behöver långa in och utfasningar.
      Hundfoder är en djungel och det svåraste är väl att alla hundägare förespråkar sitt val och fullständigt massakerar övriga produkter på marknaden.
      Hundar är individer och alla lever sitt liv i olika familjer därför går det inte att säga att något är absolut rätt. Innehållsförteckningar kan vara riktigt kluriga, men titta på tillsatser. Är det väldigt många rader kan man misstänka att grunden i fodret inte har en bra kvalité eller är tillräckligt. Socker och salt skall inte finnas med överhuvudtaget.
      Hunden är en köttätare men många raser idag klarar inte höga proteinvärden eller är överkänsliga mot vissa proteiner.
      Domectiseringen har gjort att hundar och vargars matsmältning har skillnader, framför allt i förmågan att bryta ner och tillgodogöra sig kolhydrater.

    Finns det något sätt att slippa få mens resten av livet? Är 34 och har tre barn så känner mig väldigt färdig. Men är så trött på mens och preventivmedel och vill helst bara slippa det.

      Plocka ut allt, funderar på att göra det.

        Lite så jag tänker, men behöver man då gå på östrogen tabletter eller liknande resten av livet?

        Får man göra det hur som helst?

      Ställde faktiskt frågan om att operera bort livmodern av samma anledning (outhärdlig mens, dock ej endometrios) gynekologen förklarade varför det inte är en bra idé och hur det skulle påverka väldigt många funktioner i kroppen, hennes ord var ”vi skulle göra dig gammal i förtid” samt att det inte är något man gör pga dina/mina anledningar. Tack och lov hittade jag ett minipiller som gör att jag inte haft mens på över två år!

      Jag går på Cerazette, mår som vanligt men har inte haft mens på flera år. Hört att p-spruta kan ge samma effekt.

        Får djävulusika humörsvängningar av p piller. Har p stav nu men har blödningar nästan 3 veckor i streck. Kan inte ha spiral heller.

          P-spruta? Eller vanliga piller eller p-ring utan uppehåll för blödning?

        Same. Är inne på fjärde året utan mens.

        Åt cerazette i över 10 år och när jag slutade med dom för två år sedan märkte jag att dom gjort mig till en helt annan person. Blev som en helt ny människa när jag slutade med dom och det var folk runt omkring mig som märkte det, inte jag. Trodde alltså att jag inte blev påverkad av dom i så många år men så var det alltså inte. Säger inte att det är samma för alla men det kan vara bra att ha i åtanke.

      Fråga barnmorskan om minipiller, jag äter Cerazette sen många år tillbaka o är blödningsfri 🙂

      Många preventivmedel har ju den effekten men det är du också trött på sa du. Man får välja kanske, vad är mest värt?

      Mirena spiral

      P-spruta ??
      Funkat för mig iaf.
      Inte haft mens på över 10 år

    Finns det några morsor som dricker för lite för mycket därute?

      För lite för mycket.. av vad? Vatten? Kaffe? Alkohol? Kaffe absolut, för mycket då. Försöker dricka mer vatten. Alkohol dricker jag inte mer än typ en cider nu som då, vill kunna vara vid mina sinnens fulla bruk om det skulle hända barnen nått Vilket kan ske när som helst ?

        Du förstod mycket väl vad hon menade, men du måste kommentera för att få berätta att du inte dricker nåt. Och så en liten moralpredikan på det. Suck.

      För lite eller för mycket?

    Fattar inte varför alla är så anti Kenza nu för tiden? Kan någon förklara? 🙂

      För att hon har visat sig vara väldigt falsk och alldeles för självgod och egocentrisk.

        Varför falsk??

      För mig så är det det att hon blivit så himla dryg sedan hon fick barn. Känns som att hon tror att hon är den enda i världen som varit gravid, fått barn och ammar. Typ. Blir bara irriterad på henne nu. ?

      För hon är så dryg och allmänt ?. Det började efter hennes prat om att hon inte kunde få barn i podden med Danijela och då pratade hon bland annat om hur hon helt enkelt inte klarade av att träffa dani som Då var gravid (fine) men sen fortsatte hon med hur hon tyckte alla skulle anpassa sig efter henne, inte visa sin glädje över sin gravidItet för henne och att hon helt enkelt inte kunde vara glad för sina gravida vänners skull. Visade på enorm missunnsamhet och det bara fortsatte och allt skulle alltid handla om henne.
      Hon nämnde att hon hoppas att hennes barn inte får bruna ögon när både dani som hon pratade med och hennes dotter liksom satt där.

      Tror att det var i den vevan som kenza typ ”dog ut” lite då ingen hade förväntat sig en så självgod personlighet då folk ser henne som typ Messias och sen gör hon sig väldigt bra och helt annorlunda i text.

      Sen nämnde folk att hon alltid varit osympatisk och nämnde nån gång hon fotat kampanj med en sjukt snygg modell och klippt bort henne ur alla bilder för att slippa kommentarer om den andras snygghet. Alltså med andra ord är det helt enkelt många kommentarer och allmän vibe från olika uttalanden i hennes podd som gjort att folk gjort en helomvändning.
      Just det, sen kom ju också en bild där hon typ har en öppen skjorta och hennes bröst syns mycket för att vara Kenza men hon skriver i sin caption att hon tycker att hon har ett assymetriskt ansikte, men hon fattar ju att folk bara skulle kommentera det faktum att hennes tutte syns för Kenza har aldrig varit nån ”sexy girl”. Sen alla hennes ”göra en höna av en fjäder” grejer, typ hon kan få 1000 positiva kommentarer och ett troll och sen lyfta upp det här som ett ”problem” hon tampas med, som den offentliga amningen där hon sagt att hon aldrig fått konstiga blickar eller att nån sagt något live men ändå gör ej grej av det. Typ så.

    Vad har Ken*a gjort? Alla verkar så anti henne nu för tiden?

    Arbetat i mitt yrke i 13 år, specialistutbildning sedan 7 år. Vet att jag är riktigt bra på det jag gör. Låter löjligt och skrytsamt men det är sant? Jag gör det jag ska plus massor av ytterligare saker som ger verksamheten ett värde. Jag har fått rutin på det som måste göras och har därför tid och möjlighet att göra det extra. Det extra tycker jag är jätteroligt så det är ingen uppoffring på något vis. Nu till problemet, jag har typ 5000-6000 kr mindre i månaden än kollegor som arbetar i samma yrke fast på andra enheter. ( Jag är ensam i mitt yrke på min arbetsplats med ca 35 övriga anställda). Jag har varit anställd på samma arbetsplats i 8 år. Jag trivs så himla bra men känner mig underbetald. Har funderat på att sluta flera gånger men är så rädd att ångra mig då jag ändå trivs så bra med mina kollegor. Skall snart ha lönesamtal/ utvecklingssamtal med chefen. Har naturligtvis tagit upp detta med min chef tidigare men får ingen respons för ” det finns ju tyvärr inte mer pengar att fördela”. Ge mig råd hur jag skall göra?

      Måste bara fråga – är du speciallärare/specialpedagog?

        Nä men skolsköterska?

      Ställ ultimatum, brukar väl funka? Mer betalt eller så byter du ?

        Ja, det är ju en lösning men jag vet ju inte om jag verkligen vill sluta eftersom jag trivs så bra med allt övrigt. Är så himla velig.

    Min största sorg i livet är att jag inte har någon att uppleva saker med. Jag vill resa, jag vill gå på konserter, jag vill ha spontanpicknickar, jag vill fjällvandra, jag vill gå långa skogspromenader, jag vill spela biljard, jag vill gå på bio, jag vill uppleva. Jag vet att man kan göra mycket saker ensam, men det är inte samma sak och det vet vi alla. Känns som att livet rinner mellan mina fingrar och jag mår så jävla dåligt över det.

      Tänker du partner eller vän? Pröva gofrendly-appen om du vill ha tjejkompisar, har träffat flera stycken där!

        Både och, spelar egentligen ingen roll. Bor i en alldeles för liten stad för Gofrendly tyvärr, det är inte en grej här.

          Du låter som någon som skulle kunna bli min framtida bästis och med all säkerhet många andras. Kan det finnas någon idé att flytta och prova på ett miljöbyte, börja plugga eller jobba i en annan stad?

            Jag pluggar och kan inte flytta tyvärr…

            Framtida bästis här också! ? Tänker att det kanske finns några likasinnade inom din skola? En studentorganisation eller liknande?

          Ok synd! Men finns Facebookgrupper för sånt också!

            Nope, inte här, haha.

      Samma här?‍♀️

      Skulle också gärna fjällvandra!! Aldrig gjort innan. Vart bor du? Jag bor i Nyköping!

    Hur fungerar det med influensers och vab? Tydligen kan ju vloggande influensers shoppa, fika, gå till frissan, gymma, städa mm medan ungarna är på föris då vloggandet är influenserns jobb. Då kan det väl inte vara ok att plocka pengar från fk om man har barnen hemma från föris och vloggar den dagen? För då jobbar ju influensern den dagen. Eller?

    Skavlan ?? riktigt bra idag.

    När ska fröken Dietz gå ut med att hon är tillsammans med herr Frisk? Eller är allt ett PR-trick?

    Hej alla vackra kvinnor (& män) ♡
    Jag behöver tips på vilka affärer man kan köpa kläder i som plussize ? Där jag kan prova plaggen & sedan få gå hem med det i en påse. ( inte vänta 5 dagar på leverans & så passar det inte)
    Behöver med andra ord inte tips på hemsidor, kan dom utan & innan.
    Bor i Göteborg & kläder i storlek 52 sitter som en smäck 😉

      https://www.zizzi.se/hjaelp/hitta-butik

      Finns som fysisk butik i Göteborg ? har en kompis som handlar där, tycker alltid att hon gör fina fynd.

        Tack för att du tog dig tid att svara. Jag är stammis på zizzi. Finns även snygga plagg för en 25 årig tjej om man letar bland hängarna.
        Men de är orimligt dyrt 🙂

          Jag anade att du nog kände till Zizzi sen innan. Jag hoppas att du finner något som infriar dina önskningar, Göteborg borde ju som storstad ha något att erbjuda tycker man ?

      Kappahl xlnt, de har även gratis personal shopper nu.

    Någon som fortfarande är vaken?
    Hur ska jag styla en svart långärmad skjortklänning (knälång) så den inte ser så tantig ut?

    Den är oversize och väldigt rak i modellen. Behöver tips på allt från accessoarer till skor.

      Jag hade satt ett bälte i midjan och puffat till överdelen lite. Ett par klackar/stövletter och utsläppt hår. Kanske tjocka ring-örhängen till

        Tack för svar!? Det låter snyggt, är tyvärr inte direkt supersmal så jag vet inte hur en puffig överdel blir, men jag ska testa! Tänker mig annars att det kanske blir snyggt om man viker upp ärmarna och kör på typ klocka och/eller armband i silver?
        Ska kika på såna öronhängen, det är inte riktigt min grej med ringar men det låter ändå snyggt. Brukar annars bara köra på pärlor eller ett par i silver med lite stenar men det kanske blir för mesigt om jag inte vill se ut som en tant?

        Har två par klackar att välja på, ett par svarta i skinn, lite krokodilmönster och så är det två remmar runt skaftet, 5cm klackhöjd.
        Och så ett par som påminner om Acne Pistols (bryr mig inte om de inte är moderna, de är snygga) med 8cm klack. Problemet är bara att jag blir så himla lång, kommer typ bli ett huvud längre än alla andra…Har ett par svarta Johnny Bulls med lågt skaft annars, hur låter det?

        Utsläppt hår blir det och om jag får till det blir det nog en lättare sotad sminkning?

        (Känner att jag behöver tips nämligen…Är 27 men har helt tappat allt vad klädstil heter så det brukar bli basic och tråkigt och då ser jag automatiskt lite tantig ut :/ )

      Tänker att om du ska festa till det lite så hade jag kört på några stora ringar i öronen, lagt en sidbena i håret och haft det utsläppt (kanske lagt till något fint hårspänne på ”sidan med mindre hår” haha). Om du inte gillar ringörhängen hade jag kört på något enkelt men som är stort och inte hänger ner så mycket.

      Sen hade jag kört på mörkare sminking (typ sotade ögon som du skrev. Är själv sämst på att sminka mig, men kan tipsa om att använda mörkbrun ögonskugga istället för svart/grå, tycker det är lättare att hantera men man får ändå ett liknande mörkt resultat) och kanske mörkröda läppar.

      Gällande skorna, dina Pistons-lookalikes låter modernare, så kanske satsa på dem om du inte vill riskera att känna dig tantig? Och om du känner att du blir för lång (Vet känslan!) så försök bara äga det.

      Lycka till!

    Jag är så orimligt nyfiken på Odd – har han fler barn nu? Sambo? Jag saknar Odd!

      Vill med veta! Odd ❤

      Han bor själv i ett hus på Lidingö som han betalade 7 070 000kr för i alla fall.

    om man är rasist, tror ni man vet om det då? eller övertalar man sig själv att man inte är det på nåt sätt? känns som de flesta som uttrycker rasistiska åsikter verkligen inte tycker att de är rasister..

      Jag tror att i alla fall rasisterna som gillar att gapa om ”vita män” och dylikt inte fattar att de är rasister.

      tänkte just den tanken när jag hörde på radion idag om att SD ska slopa formuleringen ”nervärvd essens”. de är säkert övertygade om att de inte är rasister.

      Svar nej, jag tror att många, som ovan här, inte vet vad rasism är.

      Rasism: Att godtyckligt dela in mänskligheten i grupperingar efter påstådd ”ras” (etnicitet, på PK-språk) och sedan rangordna dessa efter godtyckliga kriterier, där man placerar den egna självidentifierade gruppen överst.

      Inte vet jag, men som individualist låter detta med godtyckliga grupperingar (”ras”, sexuell läggning, vidskeplighet, kön, klass/förmögenhetsnivå, osv) väldigt kollektivistiskt. Kollektivism har jag inte mycket för, då jag ser till varje enskild individ.

      Om rasismen är okänd för rasisten framstår den åtminstone i din beskrivning mer som en sjukdom. Men eftersom hela grejen med ”rasism” och utpekandet av detsamma är sprunget är pseudointellektualism från förra århundradets medborgarrättsliga rörelser och 68-rörelsens kidnappning av dessa. Med den vetskapen kan man nog inte kalla det en sjukdom – om man nu inte sysslar med stalinistisk psykologisering, förstås.

      Kanske är det också av nämnt skäl som vänsterfolk tenderar att kalla inslag som inte stämmer med deras ideal som ”sjuka”. Och inte kan vi lyssna på mentalsjuka – dessa ska sättas i gulag…

        Va?

      Alltså.. Är man rasist så är man väl väl medveten om det och övertygad om att man har rätt i det, är man rasist så känner man ju att tex vita folk ska hålla sig till varandra och ingen ”rasblanding” ska ske och alla som inte är vita och begår brott gör det pågrund av att dom har mer melanin i huden.. Eller för att dom är ”mindre stående” ointelligenta” osv. Klart man är medveten om det, och stolt också. Däremot folk som inte anser sig som rasister men kanske har lite ”rasistiska” åsikter, tycker inte jag är rasister. Ignoranta, ja. Men det är en Stoor skillnad.

        Ok men tror du att de är medvetna om att deras åsikter är rasistiska då?

        Hör ofta typ.. Är inte rasist men araber är stökiga.. Eller liknande.

          Skrev ett långt svar men det hamnade väl nånannanstans, för att summera.. Jag vet inte, jag tror att Gerda 56 år från mjölby som tycker det är otäckt med nya araber i stan har lite rasistiska åsikter pga rädsla, okunskap, pga att hon aldrig känt någon av annan etnicitet och pga vad hon läser i media, inte för att hon är en elak människa med hat i sitt hjärta för allt som är annorlunda.. Och ja tycker vi ska bemöta dessa personer med förståelse och visdom inte behandla dom som rasister. För det är dom faktiskt inte, det tror jag inte. Bara ignoranta.. Och dom blir nog inte mindre ignoranta av att vi fryser ut dom och kallar dom massa otrevligheter. Vi måste bemöta dom med förståelse och värme och kunskap, ingen vill vara rädd och ignorant, vi får helt enkelt hjälpa dom öppna ögonen istället för att kasta tillbaka skiten.

      De flesta av rasisterna fattar ju inte ens badvakter rasism är. ”Jag är inte rasist för jag hatar inte alla svarta, min bandykompis är ju adopterad från SriLanka”. ”Nä jag är inte rasist bara för att jag vill att alla musslor åker hem då de bara våldtar och skjuter! Muslimer är faktiskt ingen ras!”

      Korrelation mellan rasism och lägre iq är ingen slump

        #inteallabadvakter

          ?

        Du vet att de länder med mest rasism är icke-europeiska va? Mexikaner, Indier m.fl delar alla det faktum att de inte vill bo granne med någon annan ras än den egna. Har de lägre IQ?

          Rasistiska människor har generellt lägre IQ ja. Det spelar ingen roll om rassen är ryss, svensk eller mexikan. Det är inte min åsikt, det är fakta baserat på studier.

            Intressant eftersom i princip ingen i Indien svarade att de skulle sätta sig bredvid en Afrikan, på bussen.

    Känner mig typ spm världens dåligaste mamma just nu, har en 2.5 åring som inte vill lyssna på nånting, han är verkligen en liten huligan och jag skriker ofta på han, ibland svär jag tillochmed högt för mig själv typ ”Helvete!!” jag vet att jag gör fel, men det är så svårt att hålla tålamodet i schack när han för 811 gången klättrar upp på köksbordet och kastar blommorna i fönstret ner på golvet, som förövrigt numera är i plast och utan krukor. Efter 20e gången så orkar man inte säga i en lugn pedagogisk röst ” vad har jag sagt? Så får man inte göra” utan då blir det en svordom och tar tag i armen hans o sätter ner han på golvet. Det var bara ett litet exempel, jag älskar han överallt annat men han är så otroligt busig och sjukt bra motorik så går inte att släppa han med blicken för en sekund för då helt plötsligt hänger han i vitrinskåpet, eller står på köksbänken o kastar ut allt som är i skåpen. Jag blir galen ibland. Idag var en sån dag, nu ligger han o sover som en ängel och jag har dåligt samvete för allt skrikande och skällande jag gett han idag. ?

      Det är väl bra att du tar tag i honom och sätter ner honom på golvet. Så små barn lyssnar ju oftast inte på vad man säger ändå, handling är viktigare. Jobbig ålder, kanske ta hjälp av nån om du känner att du inte kan hålla dig lugn? Samtal och stöd liksom.

      Jösses, skaffa en lekhage!

        Haha ja isåfall får jag bygga en lekhage som sträcker sig upp till taket.. En bur helt enkelt ?

      Ha inte dåligt samvete! Jag har tappat det x antal gånger men båda är hur trygga som helst! Det är tufft galet tufft! Och jag tror att det är bra att visa känslor och visa att man får var arg och att man kn säga förlåt.

      Du gör rätt i att bli arg och ryta ifrån. Hur ska han annars lära sig att det är fel att kasta blomkrukorna från fönstret? Du är en bra mamma som gör det. Man kan liksom inte vara lugn och pedagogisk när barn gör så gång på gång. Om du tappar det helt kan du ju säga ”förlåt för att det blev FÖR MYCKET av det arga” sen när du har lugnat ner sig.

        Jo jag gör det, säger alltid förlåt för att jag blivit så arg o försöker förklara att man inte får göra så o att mamma blev arg pga det o det o han verkar allmänt ointresserad o gör samma sak en halv minut senare, han verkar inte bry sig alls när jag skriker på han utan skrattar oftast när jag blir arg.. I övrigt är han världens gosigaste unge, har förövrigt en snart 1 åring så båda är hemma med mig på heltid under min föräldraledighet. Han gör mig nästan galen om dagarna och jag skriker o skäller så mycket på han så får så himla dåligt samvete för det, fattar inte hur andra mammor gör utan att skrika o bli arga.. Eller är han bara ovanligt busig o jobbigare än andra barn känner jag? Eller är det jag som inte har tillräckligt tålamod? Jag hoppas det blir bättre snart för både han och mig och lillasyster som alltid är så snäll o glad.

      Min snart 2åriga son är PRECIS likadan! Så har inga råd men ville bara säga att jag vet exakt hur du känner dig <3

      Låter som du är mänsklig. Vill bara säga att det går över och blir bättre oavsett vad du gör eller i te. Jag tycker det är viktigt att barn får lära sig att alla kan göra fel och hur man gör det bra igen. Idag tappade jag det på Barnens pappa. Min fyraåring säger då. Mamma och pappa, man får inte bråka så. Pappa du får vara lite snällare och mamma du får säga förlåt till pappa för att du skrek på honom. Nu är det ju inte hennes ansvar att medla mellan oss. Men det är ändå fint att hon vet hur man löser konflikter och hur man hanterar en konflikt.

      Har en exakt likadan liten pojke på två år. Känner igen skulden man får de gånger det känts övermäktigt och det brustit lite men också den enorma kärleken och viljan att hålla honom säker.

      Försök ta reda på varför han gör så. Är det kanske så att han känner att lillasyster får all uppmärksamhet så att han måste kasta saker för att du ska ”leka” med honom?

    Jag är färdig med min högskoleutbildning om två månader och jag känner mer och mer att jag inte vill jobba med det jag har utbildat mig till. Det är ett psykiskt påfrestande yrke med stort ansvar och jag inser att jag inte kommer klara av det i längden. Började tvivla efter praktik i fjärde terminen men tiden har bara sprungit iväg och man har inte riktigt hunnit stanna upp och reflektera ordentligt om det verkligen är något jag vill jobba med förrens nu, samtidigt som man haft press och förväntningar från omgivningen. Känner mig bara så vilsen just nu när man lagt tre år på något som kändes rätt från början och det ger en så stor ångest.

      Du har pluggat till socionom, eller hur? I så fall välkommen till gänget. Funderar på att hoppa av nu efter termin 6 när jag fått min kandidat och börja plugga till tandläkare. ?? Det känns såklart läskigt, dumt och knäppt men jag är ung och jag kan inte tänka mig ett helt arbetsliv som socionom…..

    Min 2,5 åring har haft 40 graders feber sen igår och jag får fan inte ner febern!! Har mer än svalt i rummet, bara blöja, kör alvedon och Ipren.. händer ingenting!
    Har någon något grymt tips på hur jag får ner den?
    Hon är så slö att hon knappt orkar prata. Än mindre äta något. Dricker gör hon litegrann

      Vätska och sömn!! Ge isglass eller vätskeersättning om hon inte dricker så mycket

      Badda med ljummen handduk i pannan, ge henne isglass, mkt vätska och vila. Hoppas hon kryar på sig snart ?

        Men lugn.
        Arbetar själv på hälsocentral / primärvårdsjour. Eftersökte bara lite tips på att få ner febern – alltid är de någon som har något bra man inte testat ?

          Oj – det svaret skulle till den nedanför ?‍♀️

      Kontakta sjukvården! Nu! Ring 1177

        Men lugn.
        Arbetar själv på hälsocentral / primärvårdsjour. Eftersökte bara lite tips på att få ner febern – alltid är de någon som har något bra man inte testat ?

        ?‍♀️

      Ring vårdupplysningen!
      Kanske är ngt allvarligt om hon är då slö och febern inte går ner med Alvedon. ?

        Hon har åkt på något virus – och har ett jävla bra immunförsvar med tjurig feber ?

          Glass i stora lass om hon orkar äta så klart! ?

    Hej

    Badda med ljummen handduk i pannan, ge henne isglass, mkt vätska och vila. Hoppas hon kryar på sig snart ?

    Vad lever ni för? Alltså eran anledning till att fortfarande hålla er vid liv? Jag har ingen.

      Äta god mat
      Spana på snygga killar
      Titta på konst
      Träffa kompisar och prata och dricka alkohol
      Ta hand om min dotter (Nr 1 såklart)

      Min man, vänner och katter. Och att livet ändå är roligt och mysigt även fast det är skit ibland. Och om man ska vara lite dramatisk och hårdra det – skulle aldrig avsluta mitt liv pga vad det skulle göra med min mamma.
      Hoppas du hittar din anledning ❤️

        Jag skulle inte avsluta livet självmant, men om något skulle hände så hade jag inte blivit ledsen för det – snarare lättad. Har försökt under året att hitta någon bra anledning till att vela leva, men det är som att livet konstant säger ”nej du har inget, piss off”

          Men har du aldrig kul eller känner att livet är nice? Nån familj eller vän? Kanske behöver du hjälp om du känner så. ❤️

            Kul på riktigt har jag inte haft på längre, har inga vänner och min familj kunde inte bry sig mindre om mitt mående. Det är ”bara att rycka upp sig” enligt dem. Livet är inte nice, inte ens nära. Livet är ett lidande med ett slut som inte vill komma snabbt nog för mig.

              Kände också sådär ett tag, va helt tom.. kände aldrig glädje eller lycka. allt gick åt helvete. men det har vänt och kommer vända för dig med. det är en tuff period men den går över

              Känt så i typ hela mitt liv också. Älskar min familj och pojkvän och katt men känner så likväl

                Ok, då behöver du nog söka hjälp. Man kan må mycket mycket bättre! ❤️

      Familjen, sporten, utvecklingen, målen

      Min sambo, vänner och föräldrar skulle krossas om jag tog livet av mig och jag vill inte såra dem så djupt.

      Sertalin teva. Älskar antidepressiva, vill leva igen

    Sen på bollen ikväll men älskar er ❤ hoppas ni har en bra kväll

    Är det någon här som kan koda genom R? I så fall SEND HELP alternativt ge er mina bästa tips/hjälpfiler <3 Taaack!!!

      Åh jag vill också veta!

      +1! Försökte lära mig R för några år sedan men det var så jäkla struligt :/ SPSS, Excel, Stata är lugnt men R är en helt annan femma…

    Cissi wallin vs lady dahmer
    Vad händer där??

      Jag är mest förvånad över varför någon som är gift väljer att ta med helt andra personer än sin partner när man ska sitta i rättegång som åtalad för ett brott.
      Herregud, min man är den jag vill ha vid min sida oavsett vad som händer i livet. Och han är den jag har haft vid min sida då. Det är han och jag genom allt.

      Känns superkonstigt att Cissi Wallin väljer att ha andra med sig under rättegången, undrar verkligen hur deras relation ser ut. Eller om det är han som valt, på tal om strukturer haha, skulle vara sååå typiskt henne att välja en sådan man. Oavsett vad känns det helt jävla osunt om man har en relation.

    Behöver du ett webbhotell så besök gärna webbhotellskampanjer.se. Inte riktigt klar än men inom en snar framtid så.

    Är det nån mer än jag som noterad att på 99% av ALLA bilder på Isabella Löwengrips blogg och IG har hon blicken bortvänd. Ser ner eller tittar åt sidan, eller blundar. Så himla märkliga bilder.

    Hittade på nätet. Isabellas nya lägenhet.

    Verkar som tre mäklare sålt den samtidigt

    https://www.skeppsholmen.se/sv/objec…–6-tr-286989/
    http://www.behrer.se/vara-hem/1245767/dalagatan-8-6tr/
    https://www.perjansson.se/objekt/dal…/?view=gallery

    Kan aldrig tänka mig att branddörren får vara inbyggd i garderob. Den kommer hon få riva bort.
    https://ibb.co/JKF68Nz
    https://ibb.co/0njVMrR
    Eller är det fel?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.