Uppförsbacke för Yoga Girl

Först drar USA tillbaka hennes visum (ESTA) och tvingar henne att åka till en ambassad för att söka visum nästa gång hon vill åka tillbaka till USA.
Ingen förklaring gavs utan hon fick vackert vända och åka till Mexiko via Bogota medan resten av familjen kunde fortsätta resan till Florida där de skulle byta plan.

Som om det inte var nog så blev hennes omslagsplåtning med tidningen Experience Life Magazine inställd eftersom den ägs av samma företag som även äger Life Time Fitness som är de som är ansvariga för den Yoga-utbildning där flera manliga instruktörer anklagats för att kränkt kvinnor genom opassande kroppskontakt.
Klicka HÄR för att komma till klippet från The New York Times på Rachels Instagramkonto, vilket är bilden högst upp i det här inlägget.
I och med Rachels inblandning i det – bland annat genom det här inläggets sista bild – så får hon inte längre pryda deras omslag.
Vilket hon förmodligen inte längre vill ändå, men snyggt sätt att straffa en kvinna som står upp för andra kvinnor som själva kanske saknar både plattform och/eller modet att tala om vad de utsatts för.

 

 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte konstigt att resten av omvärlden skärper införsel av svenska medborgare till sina länder med tanke på att vi numera inte är ett lugnt tryggt land längre.

      Okunskapen i den kommentaren är förbluffande. Stay in school, kids!

      Ja, USA har blivit strängare mot svenska medborgare, dessutom varnas turister till Sverige för våld i storstäderna. Men detta handlade kanske om något annat, näringsidkande på felaktigt visum? Rörande i politiska affärer av utomstående är även det känsligt i USA. T.o.m med grönt kort får man ej lägga sig i den inhemska politiska scenen. Hon har iaf gjort sig till en persona non grata, med omedelbar effekt.

      Det är det visst det! Sluta gå på myten om det otrygga Sverige.

        Hur har vi det med skjutningar och sprängningar jämfört med resten av Europa?

          Och hur ser det ut utöver just de kategorierna?

            Vi har rätt mycket sexualbrott och mord också, men det räknas kanske inte?

              Vi har rätt mycket ANMÄLDA sexualbrott. Stor skillnad.

                Aha. Så falska anmälningar?

                  Hur många sexualbrott anmäls inte i andra länder? Var inkluderas i deras definitioner av våldtäkt m.m.? Där har du en del av skillnaden.

    ESTAN är ju trots allt inte är en 100% garanti för inresa i USA. Tror inte heller någon på Instagram kan hjälpa henne med detta, USAs custom and border protection kan ju göra lite som de vill. Men trist för henne.

      Nja, göra lite som de vill. Ja det kanske de kan.

      Men hon följde ju inte deras regler. Shit happens. Samma som för Isabella Löwengrip. Och förresten, e de portade från att resa till USA nu?

    Jag hade inte tid att läsa igenom allt men är det helt enkelt så att Yogagirl utövat verksamhet i USA som inte är förenlig med ESTA?
    (Tänker i sammanhanget på Bella som smygstartade sin ”agency” utan att ha arbetsvisum).
    Men om Homeland Security drar in ett ESTA får man inte meddelande om det innan man sätter sig på ett plan till USA?
    Visum brukar väl kollas redan vid incheckningen?
    Det var ett tag sedan jag flög till USA (åker oftast segelbåt dit nu för tiden).
    Vore kul att få svar från experter på resor.

      Samma här! Tänker på miljön. Självklart tar man segelbåt. Sen blir det häst o vagn till New York City!

        Segelbåt?? Är ni galna? Själv simmar jag över.

          Du har väl hjälm på dig för den händelse du skulle möta ett isberg?

          Simma är för jobbigt för mig. Brukar lägga mig på en luftmadrass och haka på nåt fraktfartyg

            En luftmadrass?!? Av PLAST?! Du skulle ju lika gärna kunna hälla ner dieselolja rakt ner i munnarna på små delfinungar miljöhatare som du är.

            Usch!!! Vet du inte hur mycket skit fraktfartyget släpper ut?! Oanständigt att lifta. Och en uppblåsbar madrass av plast? Nä du får allt börja simma i stället! ?

      Ja, hon skriver ju att hon har betalat skatt när hon har haft events, så det verkar som om hon har jobbat där.

        Tänkte på samma sak. Får man ordna events på turistvisum? ?

        Sköna tjejer de där. Bedriver näringsverksamhet i ett främmande land. Noll koll. Iskall eller arrogant?

        Då får hon skylla sig själv om hon jobbat i USA med turistvisum.

      Currie: du orkade inte läsa men du orkar kommentera? Verkar som fel prio?

    Lite trött på hennes totalt ohållbara livsstil, hon flyger ju som en freaking dåre? Jag menar på riktigt, plåta en cover i Tulum? Aruba är minst lika vackert. Och sen klagar hon på att hon måste säga hejdå till dottern – Alltså det är så löjligt att det finns inte. Tycker det är anmärkningsvärt att en yogi är så extremt ego och självcentrerad på bara sig själv o sin familj.

      Det är ingen mänsklig rättighet att få flänga till USA i tid och otid. Tough luck.

      Hon åkte till Mexico för att hejja på sin man som tävlade i Iron Man. Var väl just därför de tänkte köra två flugor i en smäll när de ändp var på en så pass vacker plats.

      Folk här har alltid något dåligt att säga om alla. Men visst vad vore ett kommentarsfält med positiva kommentarer

        Är du en sån där styrkekramsmongo kanske?

        Man kan komma undan med mycket om man är snygg och har yogabrallor.
        Men tydligen inte reglerna för ESTA.

        ”Folk här har alltid något dåligt att säga”

    Oh noes, hur ska hon nu klara sig när hon bara får flyga 364 dagar om året i stället för det vanliga 365… stoppa pressarna!

    Oj, hörde precis på radion att P3-nyheter gjort en dokumentär och Isabella Löwengrips bolagskrasch! Någon som hört?!?!

      Ja, en sammanfattning på det som hänt bara. Inget speciellt.

        Ah, okej, alltså all ”fakta” från Isabella i vanlig ordning då?

      Det var väl nästan en vecka sedan, inget nytt

    OT: nu har Blondinbella ett ”läkarteam”. Nämns ca 40 ggr i inlägget. Ett helt läkarteam, som finns vid hennes sida, redo att rycka in!

      Fint också hur hon får det att låta som att de med en vanlig anställning helt enkelt kan serveras en liten sjukskrivning på några månader på ett silverfat om de så önskar. Vilket jäkla pucko hon är. Kanske inte ska uttala sig om hur det är att vara anställd när hon inte varit det sedan hon var 16 år och jobbade för sin pappa? Själv fick jag kämpa mig till 4 veckors sjukskrivning när jag var som allra mest stressad (inklusive magkatarr som Bella tror sig vara ensam om!), och då var det 2 veckor i taget och en nonchalant läkare som hotade med att ”Försäkringskassan lär inte godkänna detta, bara så du vet!” (givetvis gjorde de det men den mentala terrorn läkaren orsakade mig med det uttalande var ju knappast något som fick mig att må bättre)… Dessutom var jag rädd att be om längre sjukskrivning då jag var rädd att bli omplacerad på min arbetsplats, vilket jag tror många är rädda för vid längre sjukskrivning. Bara för att ens arbete har bidragit till utbrändhet så betyder det inte att man vill nedgraderas till att koka kaffe och strimla papper…

        Om man har så pass stora bolag som BB, bör man inte ha byggt dem på ett sätt så att det fungerar även om man själv är sjukskriven några veckor? Hon har ju massor av anställda, låter väldigt osäkert annars?

          Stora bolag ?

            Ja alltså massor kanske var att ta i, men jag menar bara att om man har ett företag som inte är ett enmannabolag är är det väl seriöst om det inte står och faller med att en person inte är sjuk några veckor. Det är väl något man borde ha en beredskap för?

          Varför anställde hon Gustav ”Superman” Karlsson som VD om hon ändå inte kan vara borta ens några dagar från bolagen?
          Eller bygger allt på att det är Bella som rakar benen i Bentley och låtsas dricka kollagen på morgonen?
          Kan inte Gustav få göra lite reklam också? Måste gå att hitta lite produkter som passar en manlig publik också. Tills Bella mår bättre.

            Oh no, nu måste Gustav raka benen i Bentleyn!
            Annars stannar allt upp under Bellsibubs frånvaro!

              Sina eller hennes?

        Japp! Samma här. Dessutom så deprimerad att jag grinade bara nån tittade på mig. Efter ett övergrepp, anmälan nedlagd efter förundersökning, ständiga mardrömmar, rädsla för att ”han” skulle dyka upp, var jag så stressad och trasig att jag knappt orkade äta och klä på mig. Att jag inte sov, hade ständig yrsel, mådde sk*t med ångest och flashbacks lyssnade läkaren inte på. ”Det där är över nu, dåtid. Du måste börja leva i nuet!” sa han empatiskt. Inga lugnande, omeprazol, sömntabletter el liknande här inte. Nope. Farliga grejer, ajaj!

        Ok, nu svämmade jag över lite märker jag ?? Anyway. IL lever i sin egen verklighet ? Hur andra, i detta universum kan ha det, har hon inte en susning om. Helt ärligt tror jag inte hon är intresserad av att ta reda på det heller. Det rör ju inte henne, typ ? End of rant
        Mvh Verklighetsförankrad

      Ska också börja kalla det ”mitt läkarteam” när det tex är en specialiserad läkare som får lite assistans av en underläkare. Tänk vad flärdfullt!

        Så mycket patetik i varenda rad:
        https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/1n0jAe/isabella-lowengrip-om-halsan-efter-kraschen-tar-hjalp-av-lakarteam

        ”knaprat Novaluzid”
        ”måste ta jobbet halvt liggandes”
        ”börjar kräkas blod”
        ”Och då väntar dagar på sjukhuset”
        ”lugnande i olika styrkor”
        ”jag är glad över mitt läkarteam”

        VEM säger ens sådana saker?

          Nu ljuger hon i och för sig om allt det där, men om det är sant, så är hon inte skapt för att ha den verksamhet som entreprenör som hon låtsas ha. Klent virke i den där.

          Låter som en dålig ny roman av hon som skrev 50 Shades…

            I en sal på lasarettet, där de vita sängar står.. ????????

        Har du lite tur så är det några studenter med så du får ett större team.

          När gyn säger: ”vi har några studenter här idag, hoppas det är ok (inte för att du har något val)!”
          så kan man börja kalla det sitt ”team”!
          *drömmen*

      Eller är det så att order team bara nämna tre gånger med du är lite lättprovocerad?

        Provocerad och provocerad… Fnyser åt hur jäkla löjligt det är bara ?

        Det ÄR märkligt att referera till ett ”läkarteam” för att man ringt upp någon på Kry och fått lite kortison/Omeprazol. Bella gör som alltid och visar upp en mycket grandios självbild där ett ”team” läkare kämpar med att hon ska kunna driva det livsviktiga deo- och schampoföretaget! Det är bara BS och man är inte lättprovocerad för att man går på det, man är normalt funtad och ser igenom hennes lögner.

          Jag fattar också att hon inte har ett helt läkarteam runt om sig som bara är hennes privata. Förstår fullt ut att det är en överdrift. Men att skriva att det nämns ca 40 gånger är också en överdrift i rent bella-anda och tycker jag tyder på att man absolut är provocerad när man måste ta till överdrifter.

      Det kommer säkert snart reklam för någon onlineläkare.

    Vill läsa mer om vad som händer runt Linnea Claesson!!!!
    Kommer hon ”komma undan”???

    Vore också intressant med ett inlägg om hur lätt det är, att som Influencer, hitta på och ”skapa sig” en persona som man sedan kan använda för att tjäna pengar/få uppmärksamhet/ bli ett namn inom sin bransch/få sympatier osv
    Lär ju finnas SÅ många fler än Linnea och Blondinbella????

      Verkar tyvärr så. Fast vi som vet, vet. Och hon får nog skriva om sina föreläsningar en del.

      Det sägs ju att det kryllar av narcissister bland kändisar och jag skulle tro att det finns ännu fler bland de framgångsrika bloggarna – bloggen ger ju en perfekt möjlighet att skapa en alternativ bild av sig själv och undvika den outhärdliga verkligheten.

        Ja jag vet en men som inte var så stor. Hon skrev om frierier och kommande familjeliv och fantastiska resor och överraskningar. Sen helt plötsligt flyttade hon för att killen gjort slut. Visade sig att hon hittat på allt i bloggen. Relationen var väldigt sisådär men hon målade upp ett riktigt drömliv i bloggen. Alltså inte förskönade utan stadgade och hittade på. Måste vara jättemånga som gör så. Kanske för att fly verkligheten, känna dig lite bättre. Men det blir ju SÅ fel – särskilt om man tjänar på det

      Vad menar du med ”komma undan”? Vad tycker du är ett lämpligt straff?

        Jag menar att alla fortsätter att hylla henne och hon jobbar vidare med reklamfilmer, sponskläder och föreläsningar. ELLER så ser folk igenom det och hon får syssla med annat. Menar självklart inte att hon ska få mått straff. Men jag förundras över hur blåögda och godtrogna folk är

    Det är mycket viktigt att hon tar upp de övergrepp som skett inom yogavärlden. Finns flera företag (bland annat Alo Yoga) med ägare som man hört både det ena och andra om. Men många håller tyst då de är otroligt duktiga på att sponsra kändis- och pengakåta influencers. Det är väldigt obehagligt. Har vänner som bott i LA-trakterna och inom yoga/andliga kretsar sprungit på ”gurus” som erbjuder kurser med vaga namn där det sedan visar sig att man ska vara naken ihop eller till och med ha sex för att ”få av hans helande sexuella energi”. Äckligt hur dessa sexgalningar hittat ett manipulativt sätt att övertala kvinnor till sexuella handlingar. 🙁

      Usch. Jag såg dokumentären om Bikram på Netflix som tog upp just det där.

        Ja usch, jag såg också dokumentären! Googlade lite och såg att det var flera framstående yogamän som hållt på på samma sätt. Bla han som skapade Ashtanga. Fy! Jag har undvikit att gå på yogaklasser ledda av män och kommer efter detta absolut aldrig någonting göra det. #inteallamän Men vill inte ens utsätta mig för risken. Precis som att jag aldrig mer kommer att gå till en manlig massör. Har, liksom Kenza, blivit utsatt för obehaglig beröring under massage.

    Cool tjej och hemskt det där med omslaget. Jävla män. Usch!

    Hon blir förvånad när dom drar in hennes ESTA för att hon inte följer vad man får/inte får göra på en ESTA??
    Det är helt riktigt att hon ska besöka en ambassad och ansöka om rätt visum.
    ESTA statusen kan man se på sin inloggning.

    Folk är ignoranta och tror att någon ska ge information hela tiden. Man har ett eget ansvar att kolla upp saker och ting, speciellt när det kommer till visum.

      Jo, men hennes ESTA verkar ju ha godkänts först ju för att sedan dras tillbaka.
      Eller missförstår jag hennes inlägg?

        Ja, hon har haft ett ESTA fram tills nyligen. Hon var ju i USA för max en månad sedan.

          Precis. Och nu har de fått nys om att hon pysslat med grejer som man inte får göra på ett ESTA och därmed dragit tillbaka det. Hon säger ju själv att hon betalat skatt i USA så hon erkänner ju att hon jobbat där, vilket man inte får göra med ett ESTA. ’Business purposes’ är lagligt, men det innefattar enbart att delta i möten, konferenser och liknande. Inte ’host events’ eller ’teach classes’ som man får betalt för.

        Visum och inresetillstånd/ESTA kan naturligtvis när som helst dras in av Department of Homeland Security.
        Bara för att man beviljats ESTA på det pass man registrerat så gäller det inte oberoende av vad man företar sig.
        I detta fall verkar det ju som Yogagirl brutit mot reglerna för ESTA som ju förbjuder arbete i USA utöver en sedvanlig affärsresa för det företag utanför USA man är anställd i.

          Så kan det ju vara..
          Men hur tusan går det till att betala in skatt till staten om man samtidigt saknar arbetstillstånd?

            Det är ju bara ett formulär man fyller i. Har man inte ett social security number så kan man ansöka via ITIN. Eller tror du att alla illegala immigranter ej betalar skatt? ITIN är ett sätt att se till så att alla illegala immigranter betalar skatt, oavsett deras status. Annars hade ju usa gått miste om en herrans massa skattepengar (det är andra som kan ansöka on ITIN också, typ de som är gifta med en amerikan men inte själv kan få ett SSN). Men de illegala immigranterna brukar oftast hålla sig inom landet och undvika att gå genom någon kontroll.

              ITIN alltså Individual Taxpayer Identification Number fungerar som ett svenskt samordningsnummer alltså något som gör att man kan betala in inkomstskatt utan att ha ett personnummer (Social Security Number).

            Dessutom antar jag att du jämför med Sverige, som är ett litet land med inte så stor befolkning. Vi kan ha större koll på våra invånare och våra myndigheter kan ’prata’ med varandra.

            Går du till ett sjukhus i Skåne ena dagen och ett i Stockholm veckan därpå så kan de se all din information bara genom ditt personnummer. Här i UK (som inte ens är i närheten av stort som USA) börjar man just nu att digitalisera lite. Däremot finns inte all information på datorn. Går jag till sjukhuset här så gräver dom fram min pärm med papper (japp helt sant!).

              Man hade ju verkligen önskat att det var så. Tyvärr används olika journalsystem över hela landet och det är ett riktigt elände att få reda på vilka undersökningar och behandlingar patienter fått i andra landsting. Även geografiskt närliggande orter kan ha helt olika system.

      När jag jobbade på Arlanda vid check-in desken så fick vi hänvisa kanske 20 % av resenärerna till ansöka om esta när de skulle resa till usa. Helt otroligt! ”Men vi är ju svenskar” … jaha och?

        Ett svenskt pass tillåter innehavaren att resa visumfritt till 186 destinationer av totalt 227.
        Många resenärer har aldrig rest till ett land som krävt visum för svenska medborgare.
        Så det är kanske inte så konstigt om någon som för första gången ska resa till USA inte känner till ESTA.
        Förut fanns ju den gröna Visa Waiver-blanketten som man fyllde i på flyget men den har ersatts av inresetillståndet ESTA. I princip är det dock samma typ av tillstånd med skillnad att det sker en förkontroll när man söker om ESTA. Den kontrollen skedde förut först vid ankomsten till USA. Man minns köerna till Immigration i New York och Los Angeles från den tiden 🙁

          Det är väl jättekonstigt?! Sånt där bör man så klart kolla upp i samband med bokningen.

          I regel så påminns du vid bokning av flygbiljett till USA om att du måste ansöka om ESTA.
          Har själv flygit till USA flertalet gånger och bor numera där (med grönt kort)

    Hej,
    Man ser ju vilka som ger klick 🙂
    Finns ingen som ger lika långa klick som IL.
    Bra av Camilla att syna influenser i sömmarna.
    När C har fel så tvekar hon inte att göra en ”pudel”

    *MÅNGA*

    MÅNGA

    ESTA är inget visum utan endast ’travel authorization’ som man ansöker om när man omfattas av Visa Waiver Program. Hon borde definitivt ha haft arbetsvisum för att hålla events och lektioner. Märkligt att hon inte hade koll på det. Att inte kunna få ESTA och att behöva ansöka om visum i fortsättningen verkar ändå vara en ganska mild konsekvens jämförd med utvisning och att permanent nekas inträde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.