Öppet spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

602 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte om någon kommer ihåg det, men i ÖS förra veckan så skrev jag om tips mot panikångest. Har gått från ingenting till att få panikattacker och grov ångest varje dag och undvikit att lämna hemmet pga blir illamående, hjärtklappning och panik. Får sån stark ångest att jag spyr av det flera gånger om dagen. Fick så många fina svar.

    I helgen kände jag att jag inte orkar mer, mår skit. Ringde en läkare på kry som tyckte jag skulle ta mig till akuten med en gång då mitt psykiska mående försämrats så snabbt och att jag fortsatte spy mer och mer. Träffade en läkare där som inte ville skriva ut någon medicin, utan att jag skulle kämpa mot ångesten själv och lära mig leva i känslan utan att bli rädd.

    Lyckades lämna lägenheten i måndags och igår med hjälp av min sambo som följde mig till bussen. Fick en panikattack i måndags i samband med det och började gråta och vilja gå därifrån direkt. Men jag tog bussen! Likadant igår. Stannade kvae på jobbet hela dagen också. Idag fick jag en panikattack på bussen igen och tappade kontrollen totalt. Lyckades hantera det efter lite gråt, men efter lunch orkade jag inte mer. Åkte från jobbet tidigt. Så trött både psykiskt och fysiskt. Orkar inte kämpa emot mer. Orkar inte må illa. Orkar inte få panik. Känner mig så liten och så hjälplös. Besviken på mig själv som gav upp. Vet inte varför jag skriver, vill mest bara skriva av mig..

      Usch, lider med dig ❤️ Kan du inte kolla på din VC och få iallafall en samtalskontakt?

        Jag har tid hos psykolog hos fredag, glömde skriva det. ❤

      Stark är du! Och du fixar detta! Och kom ihåg att be om hjälp direkt du behöver det, utan att fundera! Det ska du lova oss.
      ❤️

        Jag har tid hos psykolog hos fredag, glömde skriva det. ❤ tack för peppen. Känner mig allt annat än stark just nu

          Först och främst, KRAM! DET BLIR BÄTTRE. Jag vet att det känns som om det inte finns på kartan just nu, men det blir bättre!
          Min syster har levt med svår (!) panikångest och agorafobi sedan 20 år tillbaka, och jag har sett hennes resa från att inte kunna gå utanför dörren till att ha egen familj, jobb och ett mycket rikt socialt och framförallt lyckligt liv. Det finns så många nyanser av panikångest och hur den påverkar livet, men det blir bättre. Stå på dig inom vården och kräv att få adekvat hjälp, och är du inte stark nog att göra det själv – ta hjälp av en vän eller anhörig som kan hjälpa dig genom att finnas med vid möten.
          Skickar dig många många kramar.

      Kontakta din vårdcentral och be att få träffa en psykolog, finns mycket och bra hjälp att få! Och om det behövs- be om en remiss vidare till psykiatrin. Finns även flera bra självhjälps böcker – Ingen panik av Per Carlbring bl.a.
      De symptom du beskriver är vanliga symptom vid panikångest och tecken på att din kropp reagerar på hot (så även illamående och kräkningar). Väldigt obehagliga symptom men helt ofarliga och man kan behöva stöd att komma över den tröskeln, men det går! / en psykolog

        Jag har tid hos psykolog hos fredag, glömde skriva det tidigare. Har börjat läsa hjärnstark nu för att därefter gå vidare till liknande böcker som berör ämnet. Stort tack för tipset ❤

      Jag har varit i samma situation. Du måste få hjälp annars kommer det bara bli värre. När rädslan ökar ökar ångesten. Du måste få hjälp med kbt. Jag själv fick även börja med escitalopram, lägsta dosen. Men en början kan vara en klassisk homeopat. Har hjälpt mig mycket! Kram på dig!

        Ja så känner jag nu. Att det bara blir värre och värre för var dag.. försöker tänka att det inte är farligt men det går sådär just nu. Skönt att höra att jag inte är ensam om det, även om det känns som det just nu. Har tid hos en psykolog hos fredag så får se hur det går❤

          EMDR har också hjälpt. Viktigast att inte fastna i känslan du har nu. Kolla även upp dina hormoner, mineraler osv så du inte har andra grundproblem som spökar. Om det blir värre så åk till psykakuten. Då får du träffa proffs direkt. Ha en bra dag nu! ???

      usch tycker det låter så jobbigt och kan verkligen relatera. har hela veckan varit helt olik mig själv och det är verkligen skrämmande när man inte känner att man har kontroll över sina egna känslor eller ens sin kropp. vet inte riktigt vad jag ska säga förutom att du inte är ensam och det finns hjälp att få. jag tror att man måste orka söka hjälp (även när man inte orkar) och förstå att det kan ta lång tid och vara urjobbigt men att det tillslut alltid är värt det. ❤️

        Ja just nu känns det bara för jävligt. Så pass att jag å ena sidan känner att jag ger upp då jag inte orkar ta tag i det för att energin inte finns där. Samtidigt säger en del av mig att det inte är farligt, att jag ska låta ångesten komma. Att jag ska kämpa. Orkar inte med att diskutera med mig själv i huvudet om att det inte är farligt att gå till Ica. Så trött. ❤

          alltså en sak jag märkt att när man har panikångest kan man liksom inte resonera sig ur det, utan det som funkar bäst är att försöka distrahera sig på annat sätt. Exempelvis, ställa sig upp och titta ut genom fönstret och verkligen försöka koncentrera sig på det man ser. Eller gå ut och andas eller krama om sig själv. när man haft panik i flera dagar är liksom ens system överhettat och det är lättare att bara få ångest igen för den vägen är upptrampad i hjärnan. så det man får pröva är bara att bryta mönstret på något sätt (och såklart få hjälp under tiden). u can do this❤️

      mailto:?to=&subject=SVT%20Play%3A%20Landet%20lyckopiller&body=Landet%20lyckopiller%20i%20SVT%20Play%20%0D%0A%0D%0Ahttps%3A%2F%2Fwww.svtplay.se%2Flandet-lyckopiller

        Kolla Landet lyckopiller på SVT play. Titeln är dålig, jag vet! Men man inser att man inte är ensam i alla fall.

          Ska kika på det, tack för tips!

      Jag har oxå haft det, det hjälpte med medicin (atarax) och KBT samt vila/meditation. Sen hjälpte vanliga betablockerare mot panikångestattackerna vilket var så bra! Slapp benso, ssri och annat lite tyngre.

      Med propavan till natten nu så lever jag ett friskt och framgångsrikt liv. Tog dock 9 månader att komma tillbaka och sen ett år till för 100% jobb. Men det går ❤️

        Har fått atarax utskrivet men känner inte alls att det funkar minsta lilla. Har även psykologtid på fredag. Skönt att höra att du blivit bättre, det ger mig hopp ❤

          Jag äter venlafaxin och den funkar faktiskt mycket bättre än sertralin gjorde för mig.
          Venlafaxin gör att man får tillbaka ”drivet”, hjälper mycket mot social ångest osv.
          Du är inte ensam iaf! Idag sökte jag på medicin som jag kan ta om jag inte vill leva längre. Fick en riktig svacka. Men sen vilade och tränade jag, känner mig mycket bättre. Styrketräning är riktigt bra mot ångest.❤️

            Har samma erfarenhet av venlafaxin! Hjälper massor. Åt det i kombination med sertrailen ett tag men mår mycket bättre med bara venlafaxin. Med sertralin rappade jag lite av mina känslor och all kreativitet. Med venlafaxin har jag driv och vill hitta på saker. Dessutom klarar jag av det ? Kontakta VC för attarax är bara den första av 30talet mediciner man kan prova.

      Akuten eller psykakuten? Vanliga akuten gör inget. Då får du gå via vårdcentralen. Lösningen är inte att kämpa emot ångesten. Ibland måste du låta ångesten ta över. Men du ska inte undvika platserna du får ångest på, utan du får leva med att du får ångest ibland. Låter som du behöver kbt.
      Jag lever med paniksyndrom, så vet hur du har det. Får man hjälp och lite guidning i hur du ska hantera det så blir livet lättare. Lärr mig leva med panikattackerna.

        Först vanliga akuten, därefter psykakuten. De ville utesluta att det inte var något somatiskt pga att jag spyr så mycket som jag gör. Jag kämpar varenda timme, varenda dag med att inte bli rädd för ångesten utan att istället lära mig leva med den vid min sida. Men det är så svårt. Det svåraste jag gjort i mitt liv. När illamåendet kommer vill jag bara ge upp, och att dygnet runt försöka peppa sig själv är skitsvårt. Vill bara bli frisk

          Du kommer bli frisk! Även om ångesten blir värre och värre så ÄR det inte farligt. Det är viktigt att komma ihåg. Sen att det är fruktansvärt att uppleva är ju en annan sak.

          Sen vill jag bara påtala att ssri och snri inte är ”tunga mediciner”, så man ska INTE vara rädd att ta det om läkare förskriver det. Sen kan det ju vara besvärligt att hitta en sort som man mår bra på såklart, men så är det ju med flera olika preparat.

          Du kommer bli frisk! Vid ångest (men kanske främst utmattning?) gäller det att skala bort så många ”måsten” man bara kan. Även om det tar emot. Panikångest är en reaktion mot ett ”hot”, om du har mycket att göra både i jobbet och privat se över vad du kan göra för att det ska kännas mindre jobbigt. Efter du skalat bort saker ska du känna lättnad, gör du inte det så får du skala bort mer.

          Du kommer blir frisk! ❤

      Kolla dina blodvärden, jag hade det exakt som dig. Det visade sig att jag hade låg hemoglobin och det var huvudursaken till mina panikattacker och illamående. <3

        Det undersöktes i helgen på akuten och visade inget fel alls.. ?❤

      Usch lider med dig! Har också lidit av panikångest attacker, och upplever att vården sällan tar en på allvar. Tillslut gick jag till en privat psykolog vilket såklart kostar en del och inser att alla inte har den möjligheten, men kände de var de hända sättet att få hjälp fort. Jag hitta en psykolog på teraply.se tips ifall man vill veta lite om vem man ska gå till.

      Hej! Lider med dig och förstår hur du känner då jag nyligen gått igenom samma, men nu fått hjälp av läkare och terapeut och blir långsamt bättre. Vad bra att du verkar ha fått hjälp och ska få prata med någon. Lite tips som hjälpt mig (obs utgår endast från mig själv och detta kan ju vara olika för andra) :

      1. Lär dig vad en panikattack är och hur det fungerar. För mig hjälpte det mycket att ha all info om vad som sker i kroppen.
      2. Bli därefter medveten om att det som sker inte är någon fara. Krama om dig själv och säg eller tänk högt att det inte är någon fara om du får känningar till attacken.
      3. Titta på klockan när du får känningar, det kan hjälpa att bli medveten om tiden, och att veta att en panikattack ungefär är över inom 15 min.
      4. Ha med dig en papperspåse som du kan andas i om panik eller hyperventilering tar över. Då får du en mer kontrollerad andning.
      5. Ladda ned appen: Rootd. Den här appen guidar dig igenom en panikattack, kan ringa upp en vän, men också lära dig massor.
      6. Även om det känns tungt är fysisk aktivitet SÅ bra. Gör det lilla du kan, om du inte kan gå ut, gör ett yogapass från YT eller ngt annat pass där. Ladda ned appen 7 minutes och kör en vända. Eller gå ut en snabb promenad med din bästa musik och en keps så du slipper se någon 🙂
      7. Lyssna på Anders Hansens sommarprat och titta på hans serie ”Din hjärna” på SVT.

      Lycka till, och det kommer lösa sig och bli bra!

      Nej, nej, nej, nej, NEJ!
      Skit i vad läkaren sa till dig, du ska INTE behöva kämpa dig igenom panikångest utan hjälp!

      Först och främst, KRAM! DET BLIR BÄTTRE. Jag vet att det känns som om det inte finns på kartan just nu, men det blir bättre!
      Min syster har levt med svår (!) panikångest och agorafobi sedan 20 år tillbaka, och jag har sett hennes resa från att inte kunna gå utanför dörren till att ha egen familj, jobb och ett mycket rikt socialt och framförallt lyckligt liv. Det finns så många nyanser av panikångest och hur den påverkar livet, men det blir bättre. Stå på dig inom vården och kräv att få adekvat hjälp, och är du inte stark nog att göra det själv – ta hjälp av en vän eller anhörig som kan hjälpa dig genom att finnas med vid möten.
      Skickar dig många många kramar.

      Ge aldrig upp! Har varit igenom liknande och jag lovar att det kommer bli bättre. Det är inte ett dåligt liv bara en dålig dag/dagar. Be om lugnande tabletter det kan de aldrig neka dig vid så stark ångest, sobril hjälpte mig otroligt bra så jag fick återhämta mig från all ångest. Något måste ha triggat igång detta hos dig försök tänk igenom vilka stora händelser som hänt de sista åren för just dig. Alltså känslomässiga, det behöver inte vara något ”stort” som en skilsmässa eller liknande utan hur det känns för just dig.
      Tänker på dig fastän jag inte känner dig och glöm aldrig att du ALDRIG NÅGONSIN är ensam❤️

      Stackare, känner för dig.
      Tyvärr är medicin inte lösningen då det inte går att bota ångest med mediciner, utan bara dämpa den tillfälligt. Vården har blivit mycket restriktiva med att skriva ut preparat som dövar ångest då de som faktiskt funkar är mycket vanebildande och narkotikaklassat.
      Läkaren som du träffade uttryckte sig dumt och skulle ha skrivit remisser så att du kan få rätt hjälp. Om jag hade träffat dig, och gjorde bedömning på det som du skrivit, hade jag inte heller skrivit ut någon medicin för tillfället (du har haft atarax och uppger att det inte funkar). Jag hade rekommenderat KBT samt en egen vårdkontakt och därför remitterat dig till specialistvården (psykiatrin). Du förtjänar en lösning som håller livet ut. Inte en medicin som tillslut inte funkar och som gjort sig beroende, då det många gånger skapar mer ångest i slutändan.
      Ge inte upp, du har rätt till vård. Du ska inte behöva kämpa mot ångesten själv, du ska få hjälp och verktyg av vården. Be (om du kan) din sambo och/eller familj om hjälp att söka hjälp tills du får det.
      Lycka till!

      Hej!

      Kunde inte hålla mig från att skriva när jag läser vad du går igenom<3! Jag kan säga att jag vet precis hur det känns, för bara ett halvår sedan befann jag mig själv i liknande situation med panikångest, depression och ingen livsglädje. Oftast är ångest och panikattacker ett sätt för din kropp att tala om för dig att du är på fel spår!! Kroppen försöker signalera till dig att sluta med det du håller på med för det är inte hållbart. För mig var det en riktigt dålig jobbsituation kombinerat med barnlöshet (försökt i två år utan resultat) som fick min kropp att skapa panikattacker.
      Jag lärde mig att ”avidentifiera” mig från paniken och smärtorna, du ÄR INTE dina smärtor. Du är en fantastisk människa precis som du är! Jag fick massor av hjälp av en bok jag köpte som heter ”the power of now” skriven av Eckhart Tolle! Rekommenderar varmt att läsa den<3 Det finns en väg ut jag LOVAR! Jag mår bättre än någonsin idag (5 månader senare), jag sa upp mig från jobbet, jag började en spirituell inre resa och jag har dessutom blivit gravid! 🙂 Jag vet att det känns hopplöst men jag lovar att det finns en väg ut!! Man måste sätta sig själv först och tillåta sig själv att känna precis vad man känner, finns inget rätt eller fel<3

      Mycket text nu, sorry!

      Stor kram!!!

      Jag utvecklade panikångestsyndrom i samband med mycket som hände i mitt privatliv. Hade säkert 10-20 attacker om dagen i flera veckor. I början, när jag kämpade emot attackerna, så kändes det verkligen som att jag skulle dö. Det är det värsta jag upplevt någonsin. Men med tiden, och läsning online, så började jag sluta kämpa emot och bara tänka ”ok nu kom det igen, snart är det över” och liknande. Försökte tala om upplevelsen högt för mig själv på ett likgiltigt sätt. Det hjälpte jättemycket, åtminstone för mig. När jag sedan hade mrt kontroll över attackerna så kunde jag gå igenom samtalsterapi och idag har jag inte fått en attack på över 1,5 år 🙂 det finns ett slut! Även om det inte känns så nu. Samtalsterapi är verkligen guld om man vågar!

    drömmer n i ofta mardrömmar? det gör jag

      Inte alls ofta och när jag väl gör det så vet jag oftast att jag drömmer

      Googla på vad drömmarna betyder, ofta är det i det omedvetna när du sover och slappnar av som din hjärna bearbetar det du inte kan eller vill bearbeta när du är vaken och medveten

      Senaste 1,5 veckan nästan varje natt ?. Annars nästan bara vid full måne, såvitt jag minns.

        Fullmåne *
        förbaskade mobil, och att jag inte såg det tidigare ? nu ska jag gå och skämmas.

      Ja väldigt ofta. Drömmer mycket överlag och kommer oftast ihåg drömmarna.

      Drömde en hemsk mardröm inatt om att jag hade stora, sårskorpor på hela kroppen som kliade och vätskade. Så äckligt.

      Annars drömmer jag mardrömmar relativt sällan, kanske en gång i månaden

      Inte så ofta. Men inatt. Drömde att jag var gravid. Det var en riktig mardröm.

      (Förlåt på förhand till er som drömmer om att bli gravida. Min mardröm är inte en kränkning mot er. Jag har fått dom barn jag vill ha och är alldeles för gammal för att vilja ha flera.)

      Ofta! Men kan i princip styra varje dröm jag drömmer. Det är som jag ”tänker” typ ” jaha detta är bara en dröm, såhär vill jag nog ha det istället, sen drömmer jag det!

        Såå kan jag också ha det, som att jag har huvudrollen i en fantasy film. Jag kan inte alltid styra men är ofta medveten om att jag drömmer

      Det händer, men drömmer så sjuka saker att jag sällan berättar det för någon.

      Bara då jag tagit Coccilana vid influensa. Galet med mardrömmar då.

      Ja varje dag att arbetar i drömmarna.

        Jag blir typ arg när jag drömmer om jobbet. Inte ens när man sover får man tänka på något annat än jobb

      Åt sertralin ett tag och JÄVLAR vilka mardrömmar jag drömde den tiden! Dom var helt sjuka, läskiga och kändes så verkliga. Ibland visste jag inte vad som var sant och inte även efter flera timmar som vaken. Hoppas att jag aldrig mer kommer att äta det!

        Har precis samma erfarenhet av sertralin! Åh fyfan vad obehagligt det var, jag var rätt att jag höll på att få en psykos nästan.

          Appropå så har jag en kompis som är cancersjuk och hon får ingen sjukersättning längre! Handläggare på FK säger att hon ska söka jobb. Och hon mår dåligt av både cancer och cellgifter. Alltså jag blir så jävla förbannad. Sen ska vi vara humana mot flyktingar och massinvandring! Hur tänker våra politiker.

            Hemskt

            Ja, allt är flyktingarnas fel. Självklart ska vi vara humana mot flyktingar. Men vi ska lika självklart vara humana mot sjuka. En bra utgångspunkt är ju att vara humana. Punkt. Oavsett mot vem. Det är vad som styr min röst. Vad styr din?

      Inte ofta, men jag har en återkommande ”nattskräck” sedan ca 15 år som inträffar ett par gånger per år. Det händer oftast i samband med insomning/uppvak men även mitt i natten. Jag tycker mig se en STOR (tänk assiett) svart spindel som sitter på väggen eller i taket och antingen ramlar den ner på täcket eller kilar iväg och försvinner, då vaknar jag i panik och flyger oftast upp ur sängen. Detta hände senast nu i natt och jag kommer alltid ihåg det dagen efteråt trots att jag somnar om direkt igen.
      Det är riktigt otäckt när det händer och jag har ingen aning om varför.

        Gud vad sjukt, min nattskräck gör att jag också ser spindlar men många små som kryper i sängen. Ibland är det andra kryp. Jag har ingen fobi för spindlar annars.

          Inte jag heller!

        Detta händer mig med några gånger om året! Springer upp ur sängen i panik. Sedan inser jag att det inte var på riktigt. Det började för 4-5 år sen och det återkommer med jämna mellanrum. Brukar ske mitt i natten för min del. Och det är både spindlar jag ser samt andra djur.

        Jag har aldrig hört någon annan som varit med om samma förrän nu!

        Men gud har EXAKT SAMMA nattskräck! Att det sitter en skitstor spindel på väggen. Har tyvärr nattskräck väldigt ofta, men minns som tur var inte de flesta anfallen, det är min sambo som får berätta i efterhand. Men de jag minns är det alltid en stor spindel på väggen huuu.. flyger också upp ur sängen. Ibland fattar jag inte att det inte är på riktigt på flera minuter och typ tjafsar med sambon om det HAHA ..

      Vad drömmer du? Jag drömmer ooooftttaa. Jag åker buss/tåg, det är andra som också åker. Ibland när jag gått ut ur bussen så kan jag glömma saker på den. Skidar på en myr till en hemlig genväg. Eller så cyklar jag långt o min cykel blir stulen. På min cykeltur brukar jag veta vart det ligger en godisaffär o nångång har jag plockat på mig alldeles för många bullar som jag inte har råd med o lovar att återvända för att köpa dem, men gör det inte. Jag går genom en lång förskolebyggnad avd efter avd för att hitta mina skor. Jag äter på en bespisning som oftast har rätt äcklig mat. Söker caféer men de är ofta tråkiga. Går igenom städer med många uteliggare. Ibland går jag o vänner en hinderbana o där nedanför finns fattiga människor som vill ha våra pengar och döda oss. Ibland åker vi till ett läskigt land o sover i en stor sal o jag vill komma hem så snart som möjligt. Åker vattenrutschbana. Går igenom en gång där läskiga djur är på båda sidorna o ibland är de lösa. Lejon och annat. Följer nån räls o försöker undvika att få elstötar. Bor i ett kollektiv där jag inte känner någon o folk flyttar in o ut. Badar vid stränder när det börjat bli vinter. Springer runt på nån skola. Har missat massa lektioner så kommer behöva gå om. Hittar inte skolböckerna, vet inte var lärarna är. Nåt klassrum är en operationssal. Hattig skrift. Hattiga drömmar Hattig i mitt hela huvve.

      Sällan, men när jag väl drömmer så drömmer jag rejält☹️
      Alltid är barnen inbladade, alltid fuckar jag upp på nåt vis (glömmer något barn i skogen tex) och det är så fruktansvärt verkligt. Extrema panikkänslor och vaknar oftast av att jag gråter.

    Har en 1,5åring som inte kan sova pga magknip och förstoppning. Någon som har ett effektivt husmorsknep? Typ sätta henne i ett varmt bad fick jag höra av någon. Sådana saker 🙂

    (nej har inget läkemedel för detta därav frågan)

      Magmassage och vatten att dricka.

      Babymassage brukade hjälpa oss. Väldigt lätt hand och rörelse åt samma håll. Googla om du inte har gått på det tidigare och vet hur man gör.

        ’Solvarvet’ eller ’sol och måne’ + ta benen på barnet, med knäna böjda, och pressa lätt uppåt/mot magen. Katrinplommon har hjälpt våra.

      Katrinplommonpure och mycket vatten

      Samma som flera andra skriver: körde magmassage, stryka med cirklar över magen. ”Cykla” med barnets ben. Bada varmt. Ibland har jag värmt mina händer (typ gnuggat) och lagt över magen

      Kommer ihåg att jag gav mina barn messmör för att hålla igång magen.

      När vår onge var förstoppad i flera dagar och så hård i magen att han liksom inte kunde bajsa ut det var vi där och ”tog tempen”, funkade urbra och han bajsade järnet tillslut ?

        Jo jag har hört att sånt ska funka ? äger ingen sån termometer dock

          Funkar med en vanlig tops mjukgörande salva på ?

          Men du kan väl köpa en sån på Apoteket då?

        Dock inget att rekommendera. Man ska inte pilla där för det kan skada muskeln.

          Stämmer inte, man ska ta tempen där på småbarn.

            Du ska ta tempen i rumpan men inte typ gräva med tempen.

      Fungerade inte tipsen i alla 15.000 familjelivstrådar om ämnet?

        Gissar att du är en underbar människa.

          Ja, mina vänner och kollegor tycker att jag är fantastiskt underbar som bland annat inte kommer med frågor jag lätt kan googla själv. Du borde testa själv 😉

            Det var inte de typiska tipsen man hittar på familjeliv som jag var ute efter. Men det är okej om du vill vara dryg ändå 🙂

              Skit i drygpottorna ❤️

              Och ändå har du inte fått ett enda tips som inte finns på familjeliv…

                Jaha? Det är ju inte jag som skriver svaren till mig själv, eller va? Tycker det är fint att folk är snälla och vill hjälpa till hursomhelst.

                Du tillför å andra sidan inget av värde alls, lämna detta med familjeliv nu. Det gör jag iallafall. Ha en trevlig kväll.

                Brukar du hänga på familjeliv eller hur har du så bra koll?

                  ALLA med barn hängde på familjeliv mellan 2002 och 2010.

      Tack för svar hörni 🙂 borde varit mer specifik känner jag, menade inte sådant man kan äta och så. Typ mer guppa ungen i sele 17 varv motsols, lek tittut och skrik skithögt. Sånt man inte kan googla sig till men som bara funkar för er liksom.

        Ledsen att säga det men det är mest förebygga med bra mat som gäller.. Päron, plommon osv.

          Jo jag förstår det. Hennes mage har funkat felfritt fram till igår, vet inte riktigt vad som hänt. Så vi brukar inte ha tex plommon och sånt hemma i förebyggande syfte

            Råa morötter är lösande, mer fiber i maten som blomkål och broccoli.

            Kolla så det inte är blindtarmen.

              Hur vet man det? Det går liksom upp och ner, nu sover hon. Borde inte vara blindtarmen då?

                Ring 1177 om ni känner oro, mycket bättre än att lyssna på inlägg här, lycka till.

                  Ja givetvis 🙂 men blindtarmen är inte något jag tänkt på någonsin, och då tänker jag många katastroftankar generellt ?

                    Jag brukade ta mina små i famnen, ta deras små fötter i ena handen och böja deras knän så att de hamnade i en grodposition. Sen vaggade jag dom lite lätt, i några minuter, kanske 5. Sen la jag ner dom, körde magmassage och upp i famnen igen. Det brukade funka och om inte annat så är det skönt för deras mage.

                Haha, jag vill gärna veta om nån har testat tittutmetoden ? borde rimligtvis funka om man skrämmer ungen tillräckligt ♥️??)

        Laktulos, finns receptfritt på apoteket. Tala med en läkare först. Funkade kanon på vårt barn som hade förstoppningsdiaree. Handlar mest om att bryta trenden att dom skall våga bajsa igen efter att det gjort ont.
        Lycka till

      Bästa tipset vi fick av vår barnmorska var att ge rapsolja på en liten sked två gånger om dagen fungerade jättebra för oss

        +1

      Allt med katrinplommon hjälper bra och dricka mycket vatten

      Mycket vatten och alltid lite extra typ olja i maten. Massage kan också funka. Min som var förstoppad under typ hela sitt första år men sen fick vi forlax utskrivet och det är absolut det som fungerat bäst.

      Min son är 2.5 år och har till och från haft problem med detta. Vi blev tipsade om att ha rapsolja i hans välling, fungerar super. Så varje kväll när han dricker välling har jag lite rapsolja i. När han var förstoppad behövde vi ha i lite mer, men sen går det bra att trappa ut och endast ha i väldigt lite för att underhålla/smörja tarmen.

      3 msk rapsolja (eller annan neutral olja) i vällingen. Annars åk till ett jouröppet apotek och köpt laktulos. Annars ge en Alvedon supp. Det är lösande och lillen slipper ha ont.

        En sked kokosolja! Bästa tipset jag någonsin fått, och smakar gott med.

      Samma här. Jag ger Resulax varje kväll. Det löser förstoppning direkt och då sover barnen.
      Så småningom lär de sig att inte vara rädda att bajsa. För blir man försoppad då gör det ont. Och det undviker de natt bajsa.
      Jag kan stark rekommenderar Resulax tills ni har bättre lösning. För det kan tar månader att blir bättre. Kram.

    Hej på er! Skulle behöva lite hjälp med presenttips för en av mina närmsta vänner som fyller 25 år och min syster som fyller 20 år snart.

    Jag tänker mig en present som är kvar, om ni förstår vad jag menar. Inte pengar, någon tröja som slits och slängs eller middag. Utan någonting långvarigt som de kan ha även om 50 år. Några tips?

    Tack på förhand! Ha en fin kväll 🙂

      Porslin att samla på! Köp 4 kuvert som en början

        Ja sånt är ju kanon! Porslin eller fina glas.

        Nej nej bara nej.

      Något fint smycke! Jag har aldrig haft smycken på mig, men förra julen fick jag ett superfint halsband av min mamma som jag inte tagit av mig sedan dess och har inga planer på att ta av mig det tills det går sönder heller. Det var en mycket uppskattad julklapp.

      Armband från Pandora ?

        Hon var 20 inte 15 ?

          Varför är det fel att handla på pandora om man är vuxen? Jag har ett smycke därifrån och jag är snart 35

      Kapar tråden lite. Behöver tips på present till 40-årig tjej för runt 500.

        Ansiktsbehandling
        Chokladprovning
        Biodejt med restaurang besök
        Nån show/humor tillställning
        Ofta har man ju allt man vill ha då, jag hade uppskattat en upplevelse

        Par-yonimassage om du vill vara sådär hipp och trendig.

        Nä, en korg med goda marmelader, oljor, tvålar, doftljus, tryfflar, smycken, smink och annat krimskrams som betyder något för kvinnan i fråga. Typ temat: ditt liv i smaker eller något annat trams som värmer hjärtat.

        Annars ett berlockarmband med utvalda berlocker som representerar allt kul ni upplevt tillsammans.

        Om personen dricker vin: Köp en vinflaska från mottagarens födelseår. Min standardpresent vid jämna födelsedagar som brukar uppskattas mycket. Väldigt bra conversation starter också. Finns flera olika sidor. Senast beställde jag härifrån:

        https://www.vintagewineandport.co.uk/

        Ganska dyr frakt, men om man beställer flera flaskor känns den mer rimlig. Passa på att bunkra för kommande årsdagar ?

          Det beror väl på vad personen gillar. Jag hade aldrig i livet velat ha en fotomugg men det finns folk som gillar det så don efter person. ☺️
          Annars är mitt tips en gemensam upplevelse eller ett fint armband.

          Gillar förresten att du förordar presenter som mottagaren inte så lätt kan sälja vidare haha. Lite kul vinkel på det hela.

            Um va, det var ett svar på Foxy Lady nedan… Skulle inte hamna här.

      När jag var -5 fick jag en berlock av min dagmamma, en sån som man öppnar, med en bild på henne och en bild på mig. Den har jag fortfarande kvar och jag är 40+ idag. När jag tänker efter har jag också en mugg med mitt namn på som jag också fått av henne för typ lika många år sen. Så, det är mitt tips på långvariga presenter.

        Hade blivit lite förundrad om jag fick en mugg med mitt namn på i 40-årspresent. Haha.

          Förvisso, men än större chans att den håller i 50 år, plus att den blir lite mer svårsåld på Tradera. Men ok. Fotomugg då? Mer personligt kan det nästan inte bli.

          Ock, den kommer aldrig åka med i någon annans flyttlåda!!!! Så himla bra.
          Men vilken är din mest långvariga present då, som du har fått och fortfarande har kvar? Va, va, va?

            Lite sent svar men det är nog en graverad silversked från barndomen, ingen aning om när jag fick den. Vill helst inte få graverade bestick nu som vuxen dock. ? Mest långvariga i vuxenlivet som inte fått respass till en låda i källaren är nog ett fint armband och en tavla målad av en vän.

      Knivar! Bra knivar till köket ??

      Beroende på intressen osv skulle jag tipsa om bak- eller matlagningsredskap av god kvalitet. Ex tupperwareprodukter eller någon gjutjärnsgryta/panna. Tupperware har mycket i olika prisklasser som är kanonbra.

      Två biljetter till Trevor Noah när han kommer till sverige i sommar!

    Bellsan ska vara med ES o ringa i börsklockan på fredag

      Hoppas läkarteamet får upp henne på benen den dagen!

        Underdriv lagom. Alla vet ju att det behövs mer än så. Läkarteamet som ser till att hon kommer upp i sängen. Rutinteamet ser till att hon duschar, borstar tänderna osv. Kockteamet ser till att hon får i sig en ordentlig frukost. Det första stylistteamet (med spetskompetens i förmiddagskläder) ser till att hon får på sig kläderna. Make-up teamet ser till att hon får på sig smink som matchar kläderna. Här kommer rutinteamet in igen och ser till att hon kommer ut ur dörren i tid. Chaufförteamet ser till att hon kommer dit hon ska.
        Väl på plats möts hon upp av jobbteamet som tar över, ser till att hon kommer ut ur bilen ordentligt, ser till att alla paparazzifotografer bara tar foton på hennes bra sida, ger journalisterna frågor att ställa henne, säkerställer att hon ringer i klockan som hon ska etc. Instagramteamet som dokumenterar allt. Bloggteamet som samlar content att publicera under dagen.

        Och inte att förglömma teamet som koordinerar alla team.

          Lolade högt!
          Brukar vara anti överdrivet Bellasnack men detta var kul!

          ????

          Men förbövelen du missade säkerhetsteamet!

            Åh såklart!
            Och frisörteamet som ser till att matcha frisyren med kläder och smink. Plus alla eftermiddags, kvällsteam och andra team till teamen som tar över efter att börsklockan ringt.

              Och handarbetsteamet som stickar offerkoftan kontinuerligt, parallellt med allt det andra.

          Så drygt ?

            Well, vad ska jag göra? Jag är 7:e generationens stockholmare, drygheten är stor hos mig

    Nån som fyndat något än?

      Endast sånt jag varit i behov av. Bland annat helt naturlig ansiktskräm och ögonkräm från bodybazar ? rekommenderas starkt!

      Ja, en jacka! Behövde verkligen en ny!

      Julklappar till barnen! Lego på 30% på Åhléns!

        Lego 50 % på ÖoB på fredag ?

      Forgive me father for I have sinned… Typ. Hermine Hold har 50 % (plus 10 % till för mig som ny kund om jag signar upp mig på nyhetsbrevet). Köpte en scarfette att ha runt handtaget på en väska för att skydda vachettalädret. Deras beige-bruna scarfette matchar väskans färger. ??‍♀️

      Köpte även en ipad mini som present till mig själv igår för att jag jobbat så jävulskt mkt.

      Hahah, ja! Gick in på Åhlens och köpte fem trosor från Chantelle (ordinariepris 160kr, nu 50%). Han i kassan trodde det var badkläder, för de är lite plastiga i materialet. Haha! Kan verkligen tipsa om deras soft stretch. Såååå sköna! Och ingen troskant 😉

      Nä det vet du väl att vi inte ska bidraga till konsumtionshets ?

      Ja! En hudkräm till mig och en till min pojkväns syster från la mer, julklapp till mina syskon och till mina gudbarn, och en klapp till julklappsleken.

    Nu är det jul igen
    Tips på en god sallad till julbordet tas tacksamt emot.

      Brukar göra med olika sorters sallad, granatäpple, valnötter och fetaost ( avskyr getost).

        Brukar också göra en med samma ingredienser… såååå gott och känns juligt också

        Har gjort med grönkål granatäpple å fetaost. Lr var det brysselkål…?!
        Coop hade recept för nått år sen.

      Gjorde en med grönkål, rödkål o äpple förra året. Dressing på äppelcidervinäger, muscovadosocker, rapsolja och flingsalt. Toppa med krasse. Supergod, ska göra i år igen.

        Herregud så gott!
        Är ett måste med grönt till det vanliga julbordet.

      Vi gör en med rödkål, granatäpple, apelsin och rostade valnötter.

      Vi åt julbord igår och där hade de en ”sallad” med selleri och grönt äppel. Supergott!

    Känns som du har en viss humor Camilla där du försöker lite för mycket o vara klyftig, tror dem flesta bara blir förvirrade dock. 🙂

      Lade du till smileyn för att maskera ditt förakt? Eller ville du bara förvirra? ?

      Samma som bombarderar tidigare inlägg med nedlåtande kommentarer om Camillas humor.
      Jag tror denna bloggen är fel forum om man, som du, söker högkvalitativ komedi.

        har inget minne av att jag bombarderat om camillas humor, kanske ett annat inlägg 🙂 och japp en glad smiley för att
        (Maskera) eller bara av ren vana? 😛
        Tror Camilla kan ta min åsikt.. hon har inga problem att yttra sig själv.

          Man skulle ju kunna tro att hon kan ta det, men nä det kan hon inte. Hon både raderar och när det inte räcker så blockar hon.
          Det finns en blogg nära dig som börjar på A som kan berätta allt om det.

      Hej Trötter

      Igen, vilket syfte har du med att vädra ditt gnäll här?

    Känns som att många diskuterar yrkesval och utbildningar i öppet spår. En del av yrkesgrupperna verkar också vara återkommande. Men vad har ni för fördomar om exempelvis lärare, poliser, socionomer, läkare, jurister, restaurangfolk, ekonomer, bibliotekarier, säljare, sjuksköterskor osv?

      Socionomer är självgoda och restaurangfolk är halvalkisar.

        Usch, helt fel om socionomer. Det är människor som ger så extremt mycket av sig själva till andra, så pass att de går sönder ibland. Ingen fördom utan verklighet – spenderar dagarna med dessa fantastiska människor!

          Intressant att socionomyrket föddes ur väktarsektorn men har i dag förvandlats till något helt annat där socionomen ”ger” av sig själv. Låter tungt och i strid med syftet.

            Vadå föddes ur väktarsektorn? Haha

      Vad har ni för fördomar mot oss lastbilschaufförer ? ?

        Tjocka, men häng jeans där rumpan syns och som bara äter på snabbmatsställen ?

        att ni äter massa chips när ni kör, vet inte varför …. hahaha

        Överviktiga, ovårdade, snusar och/eller röker. Grova i munnen och har en mörk humor, olik en icke lastbilschaufförs humor.
        Känns bittra och stressade. Lyssnar på hård och tung musik, har massa tatueringar och luktar svett. Ett intresse för fordon, främst raggarbilar, känns inte ovanligt och, förlåt, men är det en tjej som kör lastbil känns det som att hon gärna skryter med det, att hon är lite ”manlig” liksom.
        De dricker väldigt gärna öl ur burken också och det kan bli väldigt många öl en fredagkväll efter jobbet.

        Har stött på många lastbilschaufförer i mina dar som stämmer in på detta så där grundas mina fördomar. Sen vet jag ju att alla inte ser ut eller är så, har allt sett både smala och normalbyggda tjejer och killar som kör lastbil.

        Det som däremot verkar vara en gemensam nämnare för ”alla” är intresset för fordon, jag har inte stött på någon som delar mitt intresse för sport t.ex.

        Supercoola!! Jag har sett enorma lastbilar köras med perfekt precision under helt omöjliga snäva förhållande. Så sjukt imponerande!! Fria själar som gillar äventyr och självständighet?

          Instämmer, är mäkta imponerad av yrkeschaufförers körande! Har en bild av nyfikna och äventyrslystna människor, som kanske lyssnar på diverse intressanta poddar när världen susar förbi utanför rutan 🙂

          Och icke att förglömma – de stannar alltid och släpper över en vid övergångsställen!

            Inte här?‍♀️

        Förlåt: perversa!

        att ni har cowboyhatt

      Lärare är öppet vänster. Om de blivit indoktrinerade under utbildningen, om just vänstermuppar söker sig dit, eller om de inte vågar uttrycka annat förblir ett mysterium.

        Kände en kille som var öppet nazist. Fatta chocken när han sa att han var lågstadielärare!

          Han var väl per definition inte kapabel att bli något bättre.

            Det där var väl väldigt nedlåtande om lågstadielärare.

            Inte kapabel till att klara mer än fyra års högskolestudier?

              vissa utbildningar är svårare än andra. Lärarprogrammet tillhör inte kategorin ”vissa” om man säger så…

                Och det vet du för att du själv har studerat till lärare eller?

                  Det vet jag för att jag pluggat till ett riktigt jobb

                Ändå är det endast 61% på grundlärarprogrammet som påbörjar sin sista termin (https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7292587)

                En bakomliggande orsak är dock lägre betyg från gymnasieskolan, men ja, helt lätt tycks det med andra ord inte vara.

                Vill vidare gratulera dig till ditt riktiga jobb!

          Skolor och förskolor är ju fulla av öppna Marxister? Varför skulle en nazist chockera plötsligt?

            Som lärare som omskolat sig till förskollärare har jag mer uppfattningen om att många kollegor är moderater, förutom på landet där många är centerpartister.

            Jadå även de som har grovt kriminella kontakter, noll koll på det mesta idag fyller de bara en plats så är nog

        De lärare jag känner är typ liberaler…

        Vet inte riktigt vad jag tänker kring att alla lärare är ”öppet vänster”. (Nu pratar jag från ett finlandssvenskt perspektiv)
        Jag har ganska neutrala åsikter, kring vissa frågor är jag mer åt vänster och kring vissa frågor mer åt höger. Men detta är på hemmafronten, i yrket är det annan sak.
        Lagen bestämmer ganska klart och tydligt vad en lärare får ”tycka”, om man säger så, iallafall i Finlands läroplan. Som exempel så ska man enligt läroplanen utbilda eleverna kring hållbar livsstil och ekologiskt tänkande, då kan samma lärare inte gå runt och prata om hur ”klimatuppvärmningen är bullshit” då läraren ska utbilda OCH vara en förebild för eleverna. Så handlar inte så mycket om att en lärare inte ”vågar” uttrycka annat, utan att lärare ska vara förebilder i allmänhet och gällande det de lär.Därav kan en lärare helt praktiskt inte uttrycka annat, iallafall allt för öppet. Detta borde man nog vara väl medveten om redan då man söker sig till yrket, annars är man nog i fel bransch.

          I den svenska läroplanen nämns att lärare ska förhålla sig ”sakligt” och ”allsidigt”. Man bryter med andra ord mot Skolverkets (och därmed även statens) bestämmelser om man inte följer detta. Kan nog ärligt talat behövas rapportera in sådana fall, då lärarlegitimationen kan dras in.

        Jag är faktiskt en vänstermupp och jag är stolt över det. Min viktigaste politiska fråga är att det inte ska finnas några vinstintressen i välfärden, därför jag väljer V alla dagar. Jag ställer mig även emot New public management som ett sätt att driva offentliga sektorn, vilket även Vänsterpartiet gör. Dessutom så har dom en bra miljöpolitik.
        Men jag antar att vi blivit sällsynta? Finns det några här kanske? haha

      Min fördom mot jurister, eller i alla fall sådana som för tillfället studerar juridik eller nyligen avlagt juristexamen, är att de är EXTREMT självgoda och har en klar och tydlig aura av att ”jag är bättre än dig”.

        Oj! Jag har dejtat några jurister och de har varit sjukt ödmjuka och fina människor.

        Jag studerar juridik och tycker att detta stämmer. Den ena bättre än den andre, alltid, även om få vill erkänna storhetsvansinnet.

        Jurister är så jävla självgoda! Känner tyvär många…

          Jag måste dock säga att det är rätt befriande att vara självgod. Obs! Innebär ju inte att man behöver vara en idiot mot andra.

        Min bror tog sin juristexamen för två år sedan och han är den absolut mest ödmjuka människa som finns. De juristvänner han har som jag träffat har också varit riktigt sköna och jordnära. Kanske är annorlunda om man möter dem i andra sammanhang än ute på krogen dock 😀

          Jag tror att det kan ha att göra med vilken typ av jurist man väljer att bli. Precis som med ekonomer är det väldigt brett. En jurist som sysslar med familjerätt tror jag är väldigt mycket mer ödmjuk än en transaktionsjurist t.ex.

      Min fördom mot sjuksköterskor är att de är sådana som är missnöjda med sina jobb och klagar varje kaffepaus men ändå jobbar kvar tills de går i pension. De tror tror också att de vet aaallt och att läkarna minsann inte gör elr vet något.

        Åh syrror är jobbiga personer. Lika juristerna, så jävla självgoda

        Tråkigt att du aldrig har mött de som är ödmjuka och hjälpsamma, det gör jag varje natt när jag jobbar som uska.

          Ni måste ju skilja på fördom och verkliga erfarenheter. Såklart har jag mött underbara sköterskor men ens fördom är ju vad man generellt tänker om vissa yrken 🙂

        Låter mer som undersköterskor. 😉

          Självklart är vi det annars hade vi inte funkat som uskor ?

      Ekonomer har dålig självkänsla och flashar därmed med att de minsann är insatta i finance och tror att detta skall göra så att de höjs i andras ögon.

      Lärare är gnälliga, är aldrig nöjda med något som tycker att de är underbetalda, har usla arbetsförhållanden och jobbar för mycket.

      Poliser har mindervärdeskomplex, är paragrafryttare, adrenalinjunkies och tycker samtidigt att de står över lagen

      Socionomer är masochistiska som vägrar inse att de har de förhållanden lärare försöker påstå att de har.

      Läkare är socialt inkompetenta

      Jurister älskar att argumentera för argumentationens skull. Det finns ingenting som de inte har en åsikt om.

      Restaurangfolk är ett släkte för sig där alla har en missbrukarpersonlighet med allt vad det innebär.

      Ekonomer, som ekonom själv måste jag säga att det är ett väldigt vitt begrepp. Jag jobbar själv med marknadsföring och då är alla väldigt kreativa och rätt så flummiga.
      Revisorer är torra. Finansvalpar är som restaurangfolk med skillnaden att de prioriterar yta och pengar väldigt högt.

      Bibliotekarier är läslusar som alltid målar innanför linjerna och byggde massa pärlplattor istället för att vara ute och leka med de andra barnen när de var små.

      Säljare är experter på att manipulera (om de är bra dvs), alternativt så var det det enda de kunde bli eftersom de blev skoltrötta på mellanstadiet, gick knappt ut gymnasiet och vägrade plugga vidare.

      Sjuksköterskor – precis samma som för lärare. Med skillnaden att sjuksköterskor har gudskomplex som tror att de kan se till att du dör med en fingerknäppning.

        Blir sekundärkränkt över att du tror sjuksköterskor TYCKER att de är underbetalda och har dåliga arbetsförhållanden. Kom tillbaka när du tvingas jobba treskift, gärna beordrad övertid, underbemannade, varannan helg och varenda storhelg för typ 25k. Med människor som alltid tycker att vad du än gör så är det inte tillräckligt ? och med den lilla detaljen att du faktiskt ansvarar över sjuka människors liv.

          Man bör ju givetvis se över både arbetsvillkor och löneläge innan man bestämmer sig för ett yrke.

          Gällande lärares lönesituation har mycket ändrats de senaste två-tre åren.
          Jag själv som verksam ämneslärare är mer än nöjd med min inkomst och förundras snarare över kollegor som ständigt byter arbetsgivare för att öka plånboksinnehållet ytterligare. Vad blir resultatet? Visst, mer kosing, men sämre kontinuitet för elevernas inlärning.

            Jag länge sugen på sjuksköterska å barnmorska men min mamma avrådde mig som ung, bland annat på grund av lönen. Synd att det ska va så för jag tror att jag hade passat bra som det. Gick en helt annan väg ist å tjänar riktigt bra.

          Som sagt, precis samma som för lärare med tillägget att de tror att de kan se till att du dör med en fingerknäppning. Du hjälper inte direkt till att motbevisa min fördom här…

          Att jobba treskift är inget man tvingas till och är långt ifrån alla sjuksköterskors vardag, men ändå vanligt i många fler branscher. Beordrad övertid finns precis överallt och i mångas fall får man inte ens extra betalt för det, varken i tid eller pengar eftersom att det redan ”ingår i lönen”. Underbemannade varannan helg och varenda storhelg? kom tillbaka när det är underbemannat precis hela tiden, vilket är mååånga personers vardag (socionomer tex). Och en sjuksköterskas lön ligger snart på 40.000kr, vilket man inte kan förvänta sig att någon helt utan erfarenhet ska tjäna.

            Menade underbemannade hela tiden och att man jobbar varannan helg och varje storhelg.

              Vilken rolig efterkonstruktion.

              Well, visste man inte om det innan man tog jobbet? Får man inte betalt för detta?
              Förlåt, men jag förstår verkligen vad inte problemet är, eller vad det är för speciellt att behöva jobba så när man valt att jobba på en arbetsplats som alltid är öppen. En brandman har samma arbetstider med treskift, jobb varannan helg och alla storhelger osv. Skillnaden är att brandmannen tjänar drygt 10.000kr mindre i månaden, kan inte välja att jobba på en station som bara har öppet under kontorstider (för det finns ingen sådan brandstation) och de kan dö på sin arbetsplats.

                Men du ser väl själv att det står ”beordrad övertid, underbemannade, varannan helg och varenda storhelg” jag listade upp saker med ”,” emellan. Snälla du.

                Och nu är jag inte sjuksköterska men jag tycker folk uppskattar vårdpersonal alldeles för lite. Brandmän pratade vi aldrig om men givetvis borde de också ha bättre betalt osv.

                  Uppenbarligen förstod jag inte att du menade att de _jobbar_ varannan helg, och jag missade dessutom kommatecknet efter underbemannade. Snälla du.

                  Jag tror att vårdpersonal inte blir uppskattade så mycket som vårdpersonal vill eftersom landstinget inte förstått att de nu sysslar med service efter att monopolet på sjukvården släpptes. Folk vill bli vänligt bemötta, få relevant vård, slippa stå i kö osv. Istället får de vänta i månader på läkartid, blir bemötta av trött, otrevlig och stressad personal och besöket resulterar i ett ”vänta i två veckor, har det inte blivit bättre så får du be om en ny tid”.
                  Detta resulterar enbart i att folk kommer söka sig till andra bättre ställen, vilket i sin tur resulterar i ett krisande landsting eftersom att de inte lockar till sig några patienter, vilket innebär nedskärningar och färre personal, vilket resulterar i ännu mer stressat och otrevligt bemötande.

                  Vårdpersonal kommer att bli uppskattade när de förstår hur marknadsekonomi fungerar och när folk tycker att de får den servicen som är värd att visa uppskattning för.

          Som löneassistent kan jag ju meddela att 25 000 brutto tjänar inte en SSK som arbetar enligt ovan. Administrerar över 2 000 ssk löner och kan säga att det är bullshit. När vi tog ut lönestatistik på dessa kvällsarbetande SSK med ob, jour, övertid m.m ligger dessa bra över 35 000 kr brutto. Finns verkligen personalkategorier som man behöver se över mer innan man kommer till SSK. Dock skriker de högst och får mest mediautrymme….

            I detta landsting ser det inte ut så. Hur det ser ut där du bor har jag ingen aning om.

              Det är en region jag arbetar på. Så samma avtal och samma lägsta löner, OB/övertid/jour är precis samma! Går inte säga – det är inte så här….

            Tror det är lön i relation till faktisk stress, som många syrror klagar på. Vården är grovt vanskött i Sverige. Finns ingen anledning, med tanke på skattetrycket och innovationer, att så många dödsfall i svensk vård är en direkt följd av vanvård på avdelning. Men visst, högre betalt hjälper inte, det är på en politisk nivå ändring måste ske.

        Fy fan så bitter ?

          Okej? Får man fråga vad du baserar det på?

            Läs vad Monchichi skriver kanske du förstår mitt svar

              Ja, jag läser vad jag har skrivit och har fortfarande samma fråga 😉

      Socionom: Vill göra gott men har ingen aning om vad jobbet innebär. Frågas om detaljer i varenda forum, de verkar godhjärtade och lagom förvirrade.

      Polis: Riktigt svårt… de är alla trevliga och verkar inte lida av mindervärdeskomplex som i USA. Proffsiga om än lite stolta.

      Lärare: Beror på inom vilket ämne. Estetiska kurser är tramsiga och flummiga. De följer hjärtat och är lite för pårökta.
      NO: smarta och alltid snälla.
      SO: tror att de är viktiga (och de är dem!).

      Ssk och usk: Kan bara tala gott om dem. De är verkligen hjältar.

      Läkare: Pretentiösa, okunniga, ignoranta och riktigt stressade. Även de som valt läkaryrket för att rädda världen blir tillslut zombies och slutar bry sig.

      Veterinärer: Gulligare yrkesgrupp får man leta länge efter.

      Ingenjörer: Tråkiga men get-shit-done! (Är själv ingenjör och tråkig, kall och maskulin ini mina intressen).

      Mäklare: Sliskiga och påflugna men det är alla säljare. Man litar inte på dem men samtidigt impad man när de förklarar att badrummet har golvvärme.

      Jurister: Träffat få. Verkar tråkigare än oss ingenjörer.

      Restaurangfolk: Känns som att de genomgår en fas i livet. De är alltid mellan studier eller något. Som nomader, inte långvariga, kommer i alla färger och former, drar när de hittat en bättre livskälla.

      Ekonomer: Inga fördomar. Känner inga.

        Socionom: Instämmer delvis. Många vill göra gott men har ingen aning om vad jobbet innebär. Många andra är onda på riktigt och vill allt annat än människors bästa, och då särskilt inte barns bästa. Partiska, förvirrade, ingen koll på lagar och regler samt otroligt kontrollerade och styrda i sina åsikter och handlingar, av högre instans.

        Polis: Ytterst inkompetenta, förvirrade och korrupta. Partiska och driver egna personliga agendor (samt agendor från högre instans) utanför den lag som de ska jobba utefter. Ojämställda, ojämlika, sexister och rasister (bevisat förakt för kvinnor och invandrare), mansdominerat, dålig styrning, uselt ledarskap, usel fortbildning och överhuvudtaget den mest ointelligenta, slöa och oproffsiga yrkesgruppen i landet. Den yrkesgrupp som innehåller flest kvinnomisshandlare är polisen. Röstar ofta SD och höger men de har ingen aning om varför.

        Ssk och usk: Instämmer. Välutbildade, proffsiga, ytterst kompetenta, hårt arbetande mänskliga hjältinnor. Röstar oftast vänster.

        Mäklare och andra säljare: Instämmer. Manipulativa bedragare, sliskiga, oärliga, ofta inkompetenta, kan ingenting annat än att snacka skit och få andra att tro på skitsnacket. Lynniga i humöret som visar sig ofta, trots en polerad fasad utåt. Ovan gäller dock inte kvinnliga mäklare och säljare i samma utsträckning som för manliga. Röstar höger för kapitalism.

        Ingenjörer: Ingenting-görare. Förutom advokater och jurister, finns det få yrkesgrupper som överskattar sig själva och sin kompetens lika mycket som ingenting-görare. Röstar höger.

        Jurister och advokater: De manliga försvarsadvokaterna är oftast manipulativa, kriminella fullblods-psykopater i fin-kostym. Tar till psykiskt våld mot brottsoffer i rättssalarna men även fysiskt våld och olaga hot utanför rättssalarna, för att försöka ”vinna” sina case. Även många rötägg bland kvinnliga jurister och advokater, då de uppfostras i samma skola som de manliga. De kvinnliga som är normala människor, blir ofta sjukskrivna när de upptäcker korruptionen, orättvisan, sexismen, psykopatin, ojämställdheten och ojämlikheten som råder inom yrkesgruppen. Jurister och advokater överskattar sig själva, sin utbildning och kompetens något alldeles enormt (därför överbetalda) och underskattar samtidigt alla andra. Maffia-klubb för inbördes beundran. Lagvrängare istället för lagföljare. Samma typ av förakt för andra människor (särskilt kvinnor och invandrare) som hos polisen. Röstar höger för ojämlikheten, ojämställdheten och kapitalismen. Vidrigaste och äckligaste yrkeskåren någonsin. I alla tider. Utan tvekan.

        Restaurangfolk: Hamnar ofta i missbruk, särskilt kockar. Bra folk från början men som efter några år i branschen blir cyniska och anammar själva det berusade beteendet hos folk, då de tror att det är normalt. Både höger och vänsteranhängare.

        Ekonomer: Om de inte är tråkiga människor från början så blir de det, om de stannar för länge i branschen. Monotont jobb ger monotona människor. Framställer sig själva som tråkiga pedanter, ”seriösa” och allvarliga för att skapa förtroende. När de går på fest släpper dock hämningarna och de super och beter sig. Kvinnliga ekonomer slänger kläderna och börjar dansa på borden. Manliga ekonomer tafsar på varandras fruar, har ofta otroligt dåligt ölsinne, trillar under bordet i fyllan och villan och kräks på mattorna. Bank-festerna är ökända, liksom festerna på revisorskontoren runt om i landet. Röstar ofta höger men de vet inte varför, de tycker bara att det hör till jobbet (kapitalism).

        Veterinärer: Oftast otroligt medmänskliga och humana mot både djur och ägare.

        Manliga lastbilschaffisar: Öppen sexism mot motsatt kön, tjocka o feta, introverta och utan social scills pga ensamjobb. Annars proffsiga på att ratta lastbilar i olika storlekar. Både höger- och vänsterfolk.

    Jag har ibland jättestarka känslor för killen jag dejtar för att sedan förlora dom helt. jag gillar inte hans doft eller hur han känns. Inte vilja kyssas eller ha sex. Jag vill inte visa mig attraktiv för honom utan bara vara. Gillar inte det han säger, känner att allt han säger är mindre intressant, känner att han inte lyssnar, stör mig stort på saker så jag bara vill hem (typ som när han avbryter mig mitt i en mening för att gulla högljutt med sin hund och inte ens verkar ha märkt att han avbrutit mig eller att jag ens någonsin börjat prata).
    Detta varvas med att jag bara känner att jag håller på att spricka av kärlek till honom och att vi har något unikt. Bästa sexet i mitt liv och väldigt givande umgänge. Stort behov av att dela mina upplevelser med honom och fråga om hans syn på olika saker.
    Är detta normala upp och nedgångar i kärlek eller är min kärlek till honom inte sann/äkta? Han är för övrigt en ganska komplicerad person som man inte riktigt vet vart man har till hundra procent.

      Kan det vara så att han, när han är ”komplicerad” känns det som du ska förlorar honom och då bara känner att du MÅSTE ha honom, medan när han är tillgänglig är han så störig och egentligen inte din typ?

        Nej jag har inte riktigt sett ett sånt mönster. Mina känslor följer inte hans engagemang direkt. Tvärtom, när han är mer tillgänglig och varm slappnar jag av och blir lycklig och kär och känner att äntligen är det som det ska vara.

            Borderline?

          Kan det vara så att du egentligen gillar honom och att obehagskänslorna bara är en skyddsmekanism som du använder undermedvetet för att skydda dig själv så att du ”inte bryr dig” när du känner dig avvisad?

            Jaa faktiskt mycket troligt. Känner en del sånt på medveten nivå åtminstone. Blev lite förvånad när jag även plötsligt kände ett avståndstagande gentemot hans doft men kanske talar kroppen sitt sanna språk.
            Jag har nyligen börjat använda Theralen (antihistaminlikt) för sömnen och har funderat om jag blivit avstängd som en biverkning.

    Jag är gravid! Inte direkt planerat.. min kille kommer få stora dåndimpen och börja oroa sig för precis allt, bland annat över hur dålig pappa han kommer bli (stämmer ej – han kommer bli heeeeeelt fantastisk). Nån med solskenshistoria där pappan inte var överlycklig från start men där det successivt blev bättre och gladare?
    Tack å puss

      Blev gravid 6 månader in i förhållandet och hade det väldigt jobbigt under graviditeten, bl.a just för att min sambo var ganska negativ till och från trots att vi diskuterat om vi skulle behålla eller ej. Såhär snart 3 år senare kan jag säga att jag ångrar mig inte. I början hade han lite svårt att komma in i rollen, men efter ett par månader blev det bättre och sen har det bara blivit bättre. Han är en väldigt engagerad pappa och skulle göra vad som helst för vår son.

      Min kille! Han blev INTE glad över den oplanerade graviditeten och trodde heller inte att han skulle bli en bra pappa. Var väldigt orolig och obekväm. Efter några månader och ultraljud, började han se fram emot det och idag är han världens bästa pappa! Han tycker också själv att han är en bra pappa och är väldigt stolt och glad över det. Vårt barn är det bästa som hänt oss och ger oss sån otrolig glädje varje dag.

      Min kille! Han blev INTE glad över den oplanerade graviditeten och trodde heller inte att han skulle bli en bra pappa. Var väldigt orolig och obekväm. Efter några månader och ultraljud, började han se fram emot det och idag är han världens bästa pappa! Han tycker också själv att han är en bra pappa och är väldigt stolt och glad över det. Vårt barn är det bästa som hänt oss och ger oss sån otrolig glädje varje dag.

      Min sambo! Han blev INTE glad över vår oplanerade graviditet och trodde heller inte att han skulle bli en bra pappa. Var väldigt orolig och obekväm. Efter några månader och ultraljud, började han se fram emot det och idag är han världens bästa pappa! Han tycker också själv att han är en bra pappa och är väldigt stolt och glad över det. Vårt barn är det bästa som hänt oss och ger oss sån otrolig glädje varje dag.

        Hahaha förlåt att det kom tre kommentarer samtidigt men fick som meddelande att kommentaren inte publicerades för att det fanns nån liknande kommentar redan (??) när jag försökte publicera. Så tänkte att om jag ändra några ord och bytte namn kanske den inte skulle vara så lik den andra kommentaren som tydligen var lik min ?? Visade sig ju att de uppenbarligen kom fram ändå haha

          Tänkte fråga, vet du inte vad du heter? ?

    Men va?

    Kan inte förstå att jag om knappt 1,5 månad tar examen efter drygt 4,5 år på universitetet. Känns helt jäkla overkligt!!!! Någon mer som snart tar examen? ?‍?

      Inte lika snart som du, men till våren tar jag examen! Vad pluggar du?

        Juristprogrammet. Du? ☺️

    Fick en p-bot på 900 spänn idag för att jag glömt lägga fram tillståndet i vindrutan 🙁 känner mig så jävla värdelös. Såg den dessutom efter en kämpig och lång dag (vakna 05, jobba 07-18)
    Kom hem vid 19 och upptäckte att jag inte hade mina nycklar. Ringde och messade sambon att komma och öppna men inget svar (note to self, mobilparkerare är en usel uppfinning) satt i bilen tills den blev kall sen fick jag lov att köra iväg igen för att hålla mig varm så nu sitter jag på donkenparkeringen efter en tröstäten äppelpaj och tycker synd om mig själv. HÄPP

      Har hänt mig flera gånger, sura pengar men det är bara att betala, glömma och gå vidare.

      Du kan säkert överklaga boten! Betala den först och överklaga sen. Skadar inte att försöka 🙂

      Känner med dig! Åkte också på böter på 900 kr nyligen, hade glömt att det var städdag och därmed p-förbud just den dagen.

      Inlärning genom smärta.

      Var glad att det bara var 900. Själv Stig jag galet under en helg. När jag kom ut till bilen först på söndagseftermiddagen väntade två böter för lördag och söndag. 1500kr vardera.
      DET var surt och blev en sjukt dyr helg

      Kan du inte knacka på någon ruta alt ringa på hos en granne så du kommer in?

      Jag fick p bot även fast jag hade p skiva och den var rätt inställd men vakten visste visst inte att den ska ställas en halvtimme framåt. Fyfan vad arg jag blev, hade kunnat strypa honom om han varit i närheten ?

        men vakten visste visst inte att den ska ställas en halvtimme framåt…
        Vad betyder det?

    Har haft en så jobbig period med massa tunga besked men nu har det vänt! En grej efter en annan har löst sig och jag har dessutom massa roligt att se fram emot. Känner mig så glad just nu! ?

      Härligt!!! Hoppas det fortsätter uppåt! 🙂

    Kom precis hem från gymmet. Någon hade kissat i duschen. Det luktar inte så gott!! Kissa gärna i duschen hemma där du själv städar och ingen annan behöver trampa i ditt pink!

      Fattar inte hur man kan kissa i duschen!!! Det är ju liksom inte gjort för det, avloppet alltså.
      Har ALDRIG KISSAT i duschen, har nämligen en toalett!! ?

        Aldrig? Kissar typ i duschen varje gång jag duschar. Avloppet är samma avlopp som toalettens.

          Kissa i duschen är dessutom miljövänligt!

        De flesta kissar ju i duschen

        There are two types of people in this world
        People who pee in the shower
        And people who lie

          Nä, jag gör aldrig det. Så vidrigt. Har kanske hänt 2 ggr under mitt 27 åriga liv.

        Det som är så sjukt skönt!

        Då skulle du ha hatat den situationen jag varit i några gånger. Får ibland sån sjuk urinvägsinfektion, det enda som hjälper att få det att gå över snabbt är att kissa i duschen så att man kan tvätta sig istället för att bara torka sig.

      Värre när folk står står och snyter i sig i duschen så snoret rinner mot avloppet.

    *Online dejtning*

    ”Träffade” en kille på Happy Pancake för ett par veckor sedan. Det kändes som om vi clickade och det kändes pirrigt att chatta med honom. Eftersom jag började investera mig själv emotionellt ville jag veta lite mer om honom. Så jag ville ha hans riktiga namn och sånt. När han till slut sa det, så.skrev jag att jag inte hittade någon som matchade hans uppgifter. Jagfrpgade ”varför är du så hemlig? 🙂 ”. Varpå han svarar ”Är jag?” Och stängde sen sitt konto utan.någon som helst förklaring!

    Vad hände? Han.kunde ju ha sagt att han inte uppskattar att man.kollar upp.honom, eller att han tappat intresse eller nåt. Men nej, han bara forsvan? Jag blev självklart lite ledsen, men inser nu att det är nog lika bra…

    Nen iaf, vad tror ni jönde? Sant dela gärna med er era mest roliga/konstiga online dejtningshistorier 🙂

      *vad tror ni hände?

      Säkert någon som var upptagen och blev påkommen

      Jag tror att det är någon du känner som trollar. Mest troligt en tjej.

        Eller kanske inte ”känner känner” men en person som du känner till

        Fast jag själv är upptagen på nåt sätt. (Håller på att separera, har gjort slut men bor fortfarande tillsammans med min ex/sambo). Online killen visste detta , så om han var upptagen då kunde han ha sagt det. Jag hade ingen bild i min profil från början, så det är osannolikt att än bekant hade skrivit till mig med flit. Jag visade dock mina bilder till honom sen i privat.

          Definitivt upptagen då, singlar killar skriver sällan/aldrig till tjejer utan profilbild

            Ja, jag tyckte det var märkligt att han skrev till mig från början. Jag frågade till och med ”varför skriver du till mig när jag inte ens gar bild?”. Hehe. Han sa att eftersom jag hade lajkat hans profil. Noja, det blir inget mer dejtandeför mig tills jag flyttat isär 🙂

              Det är ju helt uppenbart att det är ditt ex som gjort en fake profil med ett fakeat alias och använder någon annans foton.

                Tror inte det. Min profil har ingen bild. Det var jag som gillade en random killes bild först och då skrev killen till mig. Det var inte killen som tog första kontakten 🙂

      Du blev catfishad av ditt ex 🙂

        Haha, nej 🙂 Inte en chans. Fast ibland undrar jag det faktiskt 🙂

        Killen hade faktiskt en bild på sin profil och laddade upp ett par till på min begäran. Jag tyckte dock det var konstigt att han laddade upp dem privat (när det var vanliga bilder), samt att han aldrig föreslog ett träff på riktigt… hmm. Lite konstigt det hela 🙂

          Man kan ju använda bilder på någon annan person, bara att sno från nätet ju. Har du gjort en image search på bilderna?

            Nej, vet inte hur man gör. Nu är hans konto borta. Jag hann bara ra en skärmdump av en bild.

            Jag tror det var hans egna bilder då det var inga super snygga bilder. Dessutom skickade han en bild som enligt honom var från ”här och nu”. Han såg äldre och ”fulare” ut än i de andra bilder, men jag kunde ändå se att det var samma person. De andra bilder var nog gamla och i bättre ljus.

            När jag fick den ”fula” bilden blev jag lite chockad först 😀 Därför ville jag få hans namn för att kolla lite mer noggrant hur egentligen han såg ut och vilken typ av person han var. Han kanske märkte lite min besvikelse? Jag frågade lite ”diskret” hur gamla de andra bilder var, vad han heter och sånt.

            Men grejen är att efter den intiella chocken tänkte jag att det inte måste spela nån roll hur han ser ut bara han får mig att må bra, är trevlig och sånt. Men han kanske blev osäker när/om han märkte att jag ändrade lite mitt beteende? om det var fallet tycker jag ändå att det var konstigt att bara radera kontot utan att säga nåt eller veta vad jag egentligen tyckte…

            Kommer nog aldrig veta 🙁

              Tror han tyckte det blev obehagligt att bli uppkollad.

                Säkert, fast han verkar inte ha gett mig inte sitt riktiga namn/ålder ändå… 🙁

          Så vad är det nu, inte en chans eller finns det en chans , att det är ditt ex ?

            Säkert på att det inte är mitt ex. Jag har ingen bild på min profil. Jag gillade en random killes profil och han skrev tillbaka. Det var inte kilke som tog initiativet. 🙂

    Träffat världens snällaste kille som verkar ha väldigt mycket jag söker hos en partner. Vi har setts tre gånger. Men jag har inga känslor eller pirr än… Kan annars känna mycket snabbt. Men kan det vara värt att fortsätta träffa honom för att se? Kan pirret komma senare? Han tycker redan om mig väldigt mycket.

      Det behöver ju inte gå så snabbt alltid, känslorna kan komma efterhand, hade nog gett det ett par veckor till och sen bestämt mig.

      Oh jag är i samma sits. Träffade en kille ute. Han har ju typ allt och är så fin mot mig. Jag kan inte hitta ngn direkt attraktion och öppna upp mig men kan inte heller släppa honom 🙁

        Åh!! Vi får väl ge dom en chans. Jag är så less på att bara falla för douchebags…

      JA! Samma sak har hänt mig och var så deppig att jag inte kände nått specc då han var så fin och verkligen hade de ja sökte, men efter 5-6 gången vi umgicks börja jag tänka mer och mer på han.

    Jag är attraherad av en man som är MYCKET yngre än mig. Är män intresserade av äldre kvinnor? Behöver inte bli något seriöst och långvarigt utan mer en tillfällig historia med härligt sex. ?
    Jag känner att jag måste på något vis berätta eller visa för honom vad jag känner och vill. Kan inte sluta tänka på honom. Blir han smickrad eller ”äcklad”? Ingen aning, det får bära eller brista.
    Någon som har någon erfarenhet eller några tankar? Skönt att skriva av sig i vilket fall som helst.

      Om du bortser från åldern, har han visat något intresse för dig? Det beror ju också på era åldrar, är han tillräckligt vuxen för att ta ansvar för sina känslor och sexualitet är det ju en sak men är han tex 17 år och du 56 år är det ju mindre lämpligt.

        Han är 25, så ja, han är vuxen. Jag vet att han har haft förhållanden tidigare, fast då med jämnåriga.
        Visat intresse? Alltid glad och trevlig men något annat har jag inte märkt. Jag har inte heller visat något annat. Antagligen så ser han mig bara som en 40+ kvinna vilken som helst…
        Men, Jag kan inte sluta tänka på honom.

          Kör! ?

      Nu vet jag ju inte vilken ålderskillnad vi snackar om här men när jag var singel var min uppfattning att yngre killar var VÄLDIGT intresserade av äldre kvinnor. Du känner väl efter om du får en vibe från honom och får du det är det väl bara att köra! ?

        Tips på hur jag ska göra? Är lite ringrostig. Vi ses inte ofta och springer vi på varann är det alltid bland en massa andra människor.

          Jag skulle nog kontaktat honom via sociala medier på något sätt. Typ anknyta tillbaka till något ni pratat om tidigare genom att länka en artikel, rolig bild eller liknande. Eller helt enkelt bara skriva och fråga hur läget är. Du märker nog rätt fort om han är intresserad. Börjar han ställa en massor av frågor och liksom inte riktigt vill att konversationen ska ta slut är han nog intresserad men svarar han bara kort och liksom inte håller igång samtalet är han nog bara vänskapligt trevlig. Lycka till! ?

            Tack!
            Är det för framfusigt att skriva att jag gärna skulle vilja ses. Behöver nog inte skriva varför jag vill det, han fattar väl?

              Jag tycker inte det är för framfusigt, lika bra att vara ärlig och han kommer såklart att förstå!

              Vad är det värsta som kan hända liksom? Att han dissar dig, och men då kan du ju sluta tänka på honom.

                Det har du rätt i. Har haft de här känslorna/tankarna ett tag och lika bra att ta tag i saken. Om han nu inte är intresserad, kan han ändå bli smickrad eller bara tycka att jag är knäpp? Det funderar jag på. Tänker för mycket…

                  Skriv på ett schysst sätt, typ att du tycker det är kul att träffa på honom, och du gärna velat ta en fika, men att du förstår om han inte har tid. Då kan han ju välja att skriva att just nu är det fullt upp men gärna en annan gång= inte intresserad eller absolut, kul med fika

                    Precis. Tror nog att han dissar mig på ett schysst sätt. Får ta mod till mig.

                      Jag var i samma sits men jag var 26 och killen 40. Jag jobbade som bartender och han var stammis på baren, tyckte alltid han var väldigt flörtig trots att han hade tjej. En torsdag kväll var jag på baren och drack med en kompis så satt han där, så jag började flirta för att se hur långt jag kunde ta det (trodde han hade tjej så ville bara flörta lite med honom för skojs skull, sorry hehe). Visade sig att dom gjort slut, bytte nummer på kvällen och 2 dagar senare låg vi hahaha, mission accmplished

    Är det så hemskt att jobba som sjuksköterska som många säger (arbetsmiljömässigt)? Alltid tänkt att bli barnmorska men tycker det är så himla mycket negativt snack om det att jag tappat suget. ingen semester, hinner inte gå på toa, svårt att få ledigt om man behöver, stress stress stress, hinner inte hjälpa alla, går på knäna osv. Verkar som att alla som är ssk/barnmorskor går sönder av stress och bara mår dåligt om man läser det folk skriver på nätet 🙁

      Jag jobbar inte själv men min bästa kompis jobbar som sjuksköterska, hon har haft det tufft. Oerhört stressande och dåligt med personal, när hon var nyexad fick hon knappt nått stöd när hon började och hon har varit väldigt ledsen vissa gånger för att hon mår så dåligt av att hon inte hinner hjälpa alla så mycket som dem förtjänar – för att det inte finns tillräckligt med personal. Så jag har tyvärr inte jättebra bild av yrket MEN hon säger ju också att det ger väldigt mycket på annat sätt.

      Upplever inte alls att jag har det som det framställs i media. Klart det kör ihop sig ibland, men det gör det väl på alla jobb. Jag trivs riktigt bra och jobbar för det mesta bara dagtid på mottagning/dagvården. Hjälper till på avdelningen ibland när det behövs. Har en bra lön jag är nöjd med. Jag tror det helt beror på vart man hamnar och det är helt klart lugnare på mottagning än på vårdavdelning/akuten.

        P.S. har aldrig fått nekad semester. Men så kan vi ju dra ner verksamheten lite också.

      Undrar samma sak… Är själv lärare och det skrivs och sägs mycket negativt om det också. Ibland känns det som att man MÅSTE vara stressad, må dåligt och bli utbränd. Trist med så mycket negativt snack och publicitet kring vissa yrken. Såklart att det är tufft, men det är inte så illa på alla arbetsplatser.

      Klart man får semester. Och raster o s v… Finns mycket slitigare jobb!

      Känner många ssk och vad jag vet så tycker alla om sina jobb mycket! Sen visst har dom det stressigt ibland men verkligen inte alltid och det behöver inte va värre än andra jobb.

    Jag är så jävla trött hela tiden och är trött på att vara trött. Mitt liv påverkas så otroligt mycket av att jag ständigt är orkeslös och måste-sova-nu-trött. Tog tag i det (efter tre år av detta) och bokade en läkartid, men var tvungen att avboka för det dök upp ett viktigt möte som krockade med läkartiden. Nu måste jag boka en tid igen och känner att den lilla energi jag lyckades samla ihop till att boka första tiden inte finns längre. Har så himla svårt att se hur jag ska kunna bli hjälpt också, men det är väl bara för att jag blivit så ett med mitt tillstånd att jag har svårt att tänka mig ett liv där jag ibland kan känna mig utvilad, pigg och motiverad. Kommer inte ens ihåg hur det känns att vara utvilad.

    Någon annan som känt av en konstant trötthet och orkeslöshet som på något sätt blivit hjälp? Vad var ”felet” i sådana fall? Käkar liksom alla vitaminer och tillskott som kan tänkas påverka just trötthet utan resultat, så det är uppenbarligen något mer ”allvarligt” än så.

      Sköldkörteln.

        Jag har haft detta in mind i flera år, men inte orkat söka för det för att jag har hört att man inte blir tagen på allvar. Jag orkar inte ens plocka undan tallriken efter att jag ätit middag och ställa in den i diskmaskinen, det sista jag orkar är att tjafsa med en läkare om mina potentiella diagnoser.

          Jag har känt exakt samma som du, inte blivit tagen på allvar utan istället fick jag en doktor som sa att jag var deprimerad och skulle ge min antidepressiva och en samtalstid hos psykolog. Trots att jag har annan autoimmun sjukdom och därför lätt skulle kunna ha problem med sköldkörteln.. Men som sagt, blev inte tagen på allvar, blev jätteledsen så jag sket i det. Började äta massa vitaminer och mår lite bättre av det. Men jag orkar inte heller bråka med någon läkare som tror jag ska gå på antidepressiva när jag verkligen inte känner att jag behöver. Och hans kommentar till mig var ”jag vet inte varför du fick komma till mig, jag är bara här idag (stafettläkare) så jag har inte tid att ta tag i dig”…..

            Åh, så himla tråkigt att höra. Det är ju precis det jag är rädd för ska hända mig! Har dåliga erfarenheter av läkare sedan innan, och har nu bytt vårdcentral men aldrig varit där så har verkligen noll koll på hur läkarna är på den nya vårdcentralen. Är skiträdd att bli bemött på samma sätt som du, och det bidrar ju också till att jag drar mig för att söka hjälp, utöver orken liksom.

              Du ska gå till läkaren och säga ”Hej, jag är så himla trött och vill ta blodprov för sköldkörteln”. Stå på dig, du vill ha ett blodprov innan några andra diagnoser börjar diskuteras. Man måste vara lite tuff mot läkarna, annars har de en tendens att göra sin egen grej och inte lyssna på patienten

                Förstår inte riktigt syftet med din kommentar, speciellt som svar på min kommentar där jag uttryckt varför jag har svårt att söka hjälp redan? Det är superlätt att säga ”stå på dig” till folk man inte känner eller vet någonting om. Jag är ingen som är tuff, speciellt inte när jag är så trött och orkeslös att jag knappt ens kommer upp ur sängen.

                  Har du möjlighet att logga in via 1177 och boka läkartid där på din VC? Och i så fall skriva ”Långvarig trötthet orkeslöshet som inte försvinner.. önskar sköldkörtelprover”.

                    Min vc har inte haft det innan, men verkar som att det går att boka tid där nu. Det gör det ju lite enklare såklart!

                  Syftet var enbart ett tips om hur man lättast får det man vill ha. Förbereder man sig innan, och verkligen laddar för det man vill säga, så är det mindre chans att bli överkörd av arroganta läkare.

      Ena gången gravid och andra gången var järn värdet så lågt att jag fick påfyllning via järnpåse

        Det enda jag är säker på är att jag inte är gravid, haha.

      Tänker inte sätta en diagnos på dig, men det finns många saker utöver vitaminbrist som kan få dig trött. Exempelvis har Hypotyreos, alltså brist på sköldkörtelhormon, trötthet som vanligt symptom. Det är vad jag vet inte jätteovanligt heller, men oavsett vad det är måste du ta tag i att boka en läkartid. Du orkar mer än du tror.

        Hypotyreos är det som legat top of mind i ett par år, har fler symtom som tyder på det. Men som jag svarade ovan så har jag hört (både från vänner och bekanta och andra håll) att man sällan blir tagen seriöst när man nämner det för läkaren, och att man ofta måste tjafsa och stå på sig för att bli utredd för det. Och det om något har jag inte energin till. Att boka läkartid och ta sig dit är nog ansträngande när jag knappt tar mig upp ur sängen liksom.

          Du kanske träffar en superbra läkare som verkligen lyssnar på dig. ❤️ Våga sök! Ta bara tag i det nu, du måste ju få hjälp!

          Är du trött så du somnar, eller bara trött att du inte orkar göra något och vill sova?

            Jo, jag vet. Chansen finns ju. Men det känns lite som att risken för att träffa en som inte lyssnar är större än chansen att få träffa någon som faktiskt lyssnar. Var så glad över att jag lyckats boka en tid, och blev skitledsen när det krockade med mötet. Det är liksom en både psykisk och fysisk ansträngning att ens boka en tid…

            Jag vaknar (alldeles för sent) på morgonen och är skittrött. Ligger ofta kvar i sängen i typ två timmar tills jag lyckas samla energi att gå upp. Går upp och käkar frukost typ, kollar på tv. När jag varit vaken i typ två timmar är jag så trött att jag inte orkar göra något, så då blir jag ofta sittande i soffan för att jag INTE ska somna. Så fort jag lägger mig ner somnar jag till, i princip. Om jag känner mig lite pigg i huvudet så är jag ändå trött och orkeslös i kroppen. Försöker träna osv ett par gånger i veckan, men kan sällan ”ta ut mig” för att jag är så trött i kroppen redan innan jag kommer till gymmet/går ut och springer.

              Har du funderat på sömnapné? Prova gör något som heter ESS skalan, googla så hittar du. Får du höga poäng (>10) tala om det för läkaren och säg att du vill göra en nattlig andningsregistrering. Ibland har de utrustning på VC, men ibland får man hämta den på sjukhuset.

                Hörde faktiskt talas om det bara för några veckor sedan. Eller jag har hört ordet innan, men aldrig förstått vad det innebär. Har inte läst på så mycket om det för att jag uteslutit det av bara farten (konstigt att göra när man inte vet riktigt vad det innebär, jag vet) men ska absolut kolla upp det. Tack för tips!

              Spelar du fotboll tre gånger i veckan men är så trött att du måste ligga kvar i sängen två timmar varje morgon innan du orkar gå upp?

                Förstår inte riktigt vad du är ute efter?

                  sanningen?

                    Men herregud.

                      Karma is a real bitch

              Bestäm en dag när det enda du ska göra är att ringa din VC för att boka ny tid. Resten av dagen kan du sova.
              Jag är själv läkare och känner massor av trevliga, empatiska kollegor som tar trötthet på fullt allvar. Det finns en mängd olika orsaker till detta och det ska redas ut! Självklart förekommer det idioter bland läkare, som alla andra yrken, men de flesta är bra! Idioterna syns och märks dock mycket mer och dem minns man alltid.
              De flesta vårdcentraler har färdiga provpaket för ”trötthet” för det är en väldigt vanlig sökorsak. Där ingår bland annat sköldkörtelprover, Järn och blodstatus. När jag jobbade på vårdcentralen kom personer med trötthet som symptom flera gånger i veckan.

              Lycka till!

                Åh, vilken bra idé! Ska faktiskt försöka göra det, så jag kanske hinner komma dit innan all julledighet osv. Tack så mycket för din kommentar! Vet ju såklart att det finns så himla många bra och lyhörda läkare där ute, är bara lite ”skadad” av specifikt en tidigare läkarkontakt + all dessa negativa historier jag hört, att det är så lätt att tänka att det finns en risk att alla är likadana. Men din och de andra positiva kommentarerna här gör att det känns lite bättre och tryggare!

          Att utreda sköldkörteln är väldigt enkelt. Ser ingen anledning varför läkare skulle neka dig ett enkelt blodprov om du skulle be om det. Jag har aldrig behövt tjafsa om det. Däremot kan ju läkaren ställa frågor för att få en bild av hur du mår, utifall att sköldkörtelprovet visar på nemas problemas. Läkaren bör också kryssa i att kolla på fler saker än sköldkörteln när du tar ditt prov som tex B12 värden etc.

            Förstår heller ej problemet med att få sköldkörteln utredd? Det krävs endast ett blodprov (tsh) för att se att något är fel. Om du går till läkare och är kvinna över 20 år och tar upp symtom för hypotyreos kommer du ej bli nekad ett prov.

      Om du har råd så finns det möjlighet att själv betala för att snabbt få ett stort antal prover gjorda via blodprov. Du hittar säkert genom att googla, vill inte ge reklam här men har själv använt det och då upptäcktes ett par saker som jag sedan kunde kontakta min vårdcentral om och få hjälp med där.
      Du får läkarkommentar till alla prover som tas.

        Har hört om det innan, men när jag googlade om det då så stod det på flera ställen att det kan vara så missvisande att det ofta inte är värt att göra? Kommer inte ihåg vad det var för test jag läste det om dock, kanske är olika. Tror inte jag har råd med det i nuläget heller tyvärr, har för mig att det är rätt dyrt?

          Det är samma prover som görs på vårdcentralen fast då ska du gå dit i olika omgångar och får bara några prover åt gången. Vårdcentraler har dålig ekonomi och tar inga prover i onödan utan hellre tre åt gången vid 20 olika tillfällen typ. För ca 1800 kr fick jag 43 olika prover, för min del var det så värt det. Inga konstigheter (typ blodprover som skickas till Tyskland för att leta efter nåt som inte hittats i svenska prover… ) Kolla på W??labs.
          Är du testad för borrelia?

            Ahaa, okej! Då var det någonting annat jag kollade upp sist. 1800 är lite väl saftigt för mig just nu tyvärr. Men får kanske försöka spara ihop till det! Ska absolut ha det in mind i alla fall, det är ju ändå ett alternativ.
            Nej, är inte testad för någonting. Jag bor i de delar av Sverige där fästingar (visst är det bara fästingar man får borrelia av, eller kan det komma någon annanstans ifrån?) inte är supervanligt, så tror inte det är det.

            Av nyfikenhet, vad hittade du på dessa prover som du kunde behandla och som inte tagits på VC?

              Titta på Werlabs. Ett hälsotest som visade ett par resultat som borde följas upp. Min vårdcentral gör inget förebyggande eller tester utan att man blivit sjuk först

      Var sjukt trött och seg i hjärnan, kände mig aldrig någonsin utvilad.
      Visade sig efter mångt och mycket d-vitaminbrist.
      Äter nu d-vitamin året om. Så sjukt stor skillnad. Har det på recept. Starka grejer hehe.
      Väldigt enkel åtgärd till någon sjukt jobbigt.

      Stress! Finns test att göra och se vart man ligger på skalan och om det är skadligt. Kommer ej ihåg namnet på testet, men Googla 🙂

        Nja, lider inte av någon ”yttre” stress i alla fall. Pluggar ett väldigt chill program och har inte känt mig stressad på det sättet på typ ett år. Har dock mycket ångest, så är väl i sådana fall någon slags inre stress då. Men har inte känt av det lika länge som jag varit trött osv, så har svårt att se att det skulle kunna vara det som är orsaken.

          Gå in och gör keds. Samma som vården använder. Skulle även göra madrs-s när du är i farten ?

      Ja! För mig började det i januari i år då jag fick ett jobb som jag vantrivdes på. Jobbet tröttade verkligen ut mig både fysiskt och mentalt och för att orka jobba sov jag typ hela tiden.
      Bytte jobb i mars men jag är fortfarande sån…Det brukar bli bättre dock om jag har roligheter att se fram emot, så förhoppningsvis är det inget ”fel” på mig.

      Är du sån konstant eller finns det saker som piggar upp dig?

      En kompis hade likadant också, för henne visade det sig att hon behövde glasögon. Vet inte hur det hänger ihop, ansträngning för ögonen som gör en trött kanske? Men iaf, har du kollat synen?

        Ah, fan vad trist att höra att ett jobb kan ”göra” så med en människa. Skönt att du kom bort ifrån det i alla fall!

        Jag är så konstant. Kan ju såklart bli taggad och känna att jag har massa energi om jag ska göra något kul, men så fort hypen lagt sig lite så blir jag trött igen. Om jag ska gå på fest t ex (jag älskar att festa) så kan jag vara pigg och glad när jag duschar. Men när jag sätter mig och sminkar mig så säckar jag ihop och 9 av 10 gånger funderar jag på om jag ska stanna hemma och sova istället för att åka iväg, fast jag varit taggad inför kvällen i flera veckor. Och om jag väl kommer iväg sitter jag och är halvdöd hela kvällen och längtar hem till sängen.

        Hm, spännande teori. Det har jag aldrig hört talas om faktiskt! Sjukt att synen kan påverka så mycket ändå. Jag kollade dock synen för typ ett år sedan, för att jag har ganska mycket ont i huvudet (vilket jag tror hänger ihop med tröttheten), och min syn var det inget fel på.

      för mig hjälpte det att börja konditionsträna. hatade folk som sa det till mig innan, men det funkar faktiskt.

        Jag har spelat fotboll tre gånger i veckan i hela mitt liv, så det har ingenting med det att göra.

      Hej, läkare här. Att kolla sköldkörteln med ett blodprov är ingen big deal. Du kommer inte att behöva tjata eller kämpa med det när du är hos läkaren. Beskriv hur du mår bara. Problem med sköldkörtel är jättevanligt så inget konstigt att man kollar det med ett blodprov. Sen kan det vara att läkaren även funderar på andra orsaker, stress eller depression etc. Ofta tänker man på flera olika möjliga orsaker och kollar upp dem en efter en.
      Lycka till!

        Åh, tack för din kommentar! Bringar lite hopp i mig. Har hört så många skräckhistorier om just kvinnor som inte blivit tagna på allvar när de nämnt sköldkörteln, men jag hoppas att det bara är att de har hörts för att de överröstar alla som faktiskt har fått hjälp. Men jag hoppas verkligen att jag slipper tjata eller ”vara tuff”, för det är inte riktigt sådan jag är. Ska försöka samla energin och boka ny tid så fort jag får en energitopp igen, haha.

          Tror du har rätt där, att du inte hör av de som fått bra hjälp! De har ingen anledning att skriva eller prata om det liksom. 🙂

      Kolla upp D-vitaminnivåerna hos vårdcentralen

      Halloj! Orkar du sitta här o dividera i flera inlägg så lovar jag att du orkar kontakta en läkare o få prover tagna. Vänd det här nu! Heja dig och lycka till!

        Väldigt olika saker dock. Men tacktack.

      Hej! Jag är läkare och skulle säga att det tillhör basal utredning att kolla sköldkörtelvärden på en patient som söker fr trötthet. Så vanligt, ffa hos kvinnor. Du ska inte behöva stå på dig utan för de allra flesta läkare på vc är det en självklarhet att kolla blodvärde och sköldkörteln åtminstone. Boka en tid på vårdcentralen och oroa dig inte :). Lycka till!

        Tack så mycket för din kommentar! Känns skönt att få höra lite positivt om detta, det kommer göra att det är lite lättare att boka en ny tid. Ska försöka ta tag i det på min nästa energitopp!

      Jag upplevde samma sak, gick till läkaren och bad om att få göra blodprover för jag sa att jag hade gjort research på mina symtom och mycket då tydde på att jag hade något fel med sköldkörteln. Fick träffa en fantastisk läkare (I will always love you) som sa att han självklart skulle ta blodprover, men frågade om mitt psykiska mående. I slutändan var det inget fel på mina blodprover, jag blev remitterad till psykiatrin och insåg att jag förträngt/förnekat mitt psykiska mående länge och fick hjälp av en psykolog för att lösa mina issues. Jag ser på mitt liv idag som ett före och efter detta. Söka vård tog emot men det är nog det bästa jag har gjort för mig själv. Känns som jag bara babblar nu men vill bara inge lite hopp att det dels finns bra och lyhörda läkare, det finns hjälp att få och det kan vända. Jag hoppas verkligen det blir så för dig!

        Vad härligt att höra! Känns väldigt skönt och bra att få positiva inputs i detta också. Tror jag litar lite för mycket på alla negativt jag hört, fast jag är medveten om att det ju oftast är de som är missnöjda som man hör, men aldrig de som är missnöjda. Och eftersom jag från början är lite rädd och inte riktigt känner att jag orkar hela processen med att söka hjälp osv så blir det ju som en ursäkt att låta bli också, fast jag vet att jag kanske kan få hjälp att komma ur det här jävla hamsterhjulet av trötthet och få tillbaka min livskvalitet och livsglädje. Tack för ditt babblande, det uppskattas!

          Man hör aldrig de som är NÖJDA, ska det såklart vara. Nu är tröttmössan verkligen på.

            Åh vad jag känner igen mig, jag kunde skrivit samma. En ständig trötthet, aldrig vakna utvilad och faktiskt inte ens kunna komma ihåg vem man är när man är pigg. Jag orkade inte ta itu med någonting och att boka en läkartid hade jag aldrig tillräckligt med energi för. Räddningen blev ett rutinbesök hos företagshälsovården, som resulterade i en sjukskrivning och nu, efter några veckor, börjar det äntligen kännas lite bättre. Viktigt såklart att kolla värden etc så det inte är något där som inte står rätt till men det kan ju vara utmattning även i ditt fall. Såhär ska du inte behöva må! Om du inte orkar boka ny läkartid själv, kanske du kan be någon om hjälp? Någon i familjen eller nära vän som kan hjälpa dig.

          Känner igen mig så jävla mke i det du skriver!!! Det är förjävligt att känna att de aldrig blir bättre. Kolla sköldkörteln, järnbrist. Annars deppression alternativt ADD? Har själv just fått add diagnos (+haft både järnbrist och depp)
          Är less på att sova mig genom livet!!! Tex man kan känna sig jättetaggad att åka in till stan men efter man ätit frulle och duschat + sminka sig är man dödstrött och behöver sova

      Järnbrist.

      Åh vad jag känner igen mig, jag kunde skrivit samma. En ständig trötthet, aldrig vakna utvilad och faktiskt inte ens kunna komma ihåg vem man är när man är pigg. Jag orkade inte ta itu med någonting och att boka en läkartid hade jag aldrig tillräckligt med energi för. Räddningen blev ett rutinbesök hos företagshälsovården, som resulterade i en sjukskrivning och nu, efter några veckor, börjar det äntligen kännas lite bättre. Viktigt såklart att kolla värden etc så det inte är något där som inte står rätt till men det kan ju vara utmattning även i ditt fall. Såhär ska du inte behöva må! Om du inte orkar boka ny läkartid själv, kanske du kan be någon om hjälp? Någon i familjen eller nära vän som kan hjälpa dig.

      En väninna till mig var extremt trött en längre period. Så trött att hon enbart kunde göra en sak om dagen, somnade på middagar ect. Visade sig att hon hade allvarlig brist på B12. Jag säger inte att det är så enkelt i ditt fall, men kanske värt att prova?? Även om du bara bara blir lite piggare så kanske det är det som behövs för att du ska orka boka en ny läkartid? Hoppas du mår bättre snart!

      Nej, jag är bara trött och på vintern är det extremt. Hade förstådd nu att jag behöver typ 12 timmars sömn på vinter för att känna att jag må någorlunda bra.
      Mörkret är nog inte piggnande. Så kanske mer sömn kan fixa det?

    Är det någon som har ett bra tips på sminkborttagning för maskara som kostar under eller runt 100 kr? ☺

      Jag tycker ACOs egna ”eye clean” är jättebra för just mascara =)

        Använder också den, tycker den är toppen.

      Jag brukar använda kokosolja. Och sen tvätta med lite vanlig tvål. Funkar lika bra som dyra grejer tycker jag, jag märker då ingen skillnad över huvudtaget.. ☺️

        Jag är 38 år och har sedan jag var 22 fått mer och mer vita hårstrån. Nu är mer än 50% av mitt hår vitt, men jag färgar utväxten var 6-8 vecka (har mörkbrunt hår). Jag är så trött på att behöva färga och funderar på att klippa mig kort, typ pixie-frisyr och låta håret vara vitt/grått. Vad tycker ni? Ja eller nej?

          Ja! Kör! Så snyggt!

      Icas egna är helt magisk???? Kostar typ 32 kr och är dryg som attan. Och SVINBRA. kommer nog aldrig byta.

      Alltså alla Lidls ansiktsprodukter! Jag bytte från clarins dagkräm för 600:-/burk till Lidls för 40:-/burk o min hud har aldrig mått så bra. Helt sjukt!

        Va?
        Vad heter krämen!

          Använder också en ansiktskräm från Lidl, burken är blå och vit och heter aqua något…

          Cien! Handlar aldrig på Lidl förutom när det gäller hudvård?
          Cien har även fått bäst i test vid olika tester i tidningar och på nätet. Lätt värt att testa för den lilla pengen.

      Pads med olja från Gunry, rund burk med lila lock. Finns på Öb för typ 30 kr. Funkar awesome och går snabbt, har använt i flera år.

      Eye-q remover pads.

      Gillar kicka egna. Den är mild mot ögonen men tar bort ordentligt

      Nivea micellair svart flaska, så bra!

      Barnolja! Såååå bra och såååå billigt! 🙂 Inte det allra effektivaste om nu använder någon super-vattenfast-pansar-mascara. Lätt värt ett försök!

    Det härjar en älgfamilj i min hemkommun nu som attackerar folk och hundar! Sååå läskigt. Har ni mött någon aggressiv älg någon gång?

      Japp. Blev jagad upp på altanen när jag var ute med hunde. Otrevligt!

      Rena rama T-Rexgänget. Lika bra att du låser in dig för gott!

        Kul skämt när redan två hundar dött och en man allvarligt skadad. Oprovocerat attackerad 6 gånger bakifrån. Sparkad i skallen. Lilla hunden hade inte ens försökt anfalla tillbaka utan låg på rygg och hade ”gett upp” när han blev ihjälsparkad. Kul att du tycker det är kul iaf!!

          Får man inte skjuta dem? Älgjakten är väl över, men om de är farliga, får man inte det då??

            Jo jägarna har fått tillstånd att skjuta dom nu men det finns en massa regler så dom har inte lyckats ännu. Dom får inte skjuta i villaområden hur som helst och inte heller när det är mörkt tydligen ? även hemskt att dom ska skjutas (även fall dom är aggressiva) men det är ju faktiskt en mamma som försöker skydda sina två små barn.

          Anonym 21:05, nu är jag inte den anonyma människan som skämtade men undrar ändå, var någonstans skrev du att djur hade dött och en man hade blivit allvarligt skadad i ditt första inlägg? Gör sånt klart i ditt första inlägg först istället för att klaga på att någon skämtar om aggressiva älgar.

          Och nej, jag har aldrig blivit attackerad av en älg. Men min moster har blivit det när hon var ute med en häst. Hästen blev aldrig sig själv igen.

            Hade du följt nyheterna hade du förmodligen också sett att detta skett.

              Vilka nyheter då??? Örserums lokalblad?

                Expressen

          Oprovocerat? Det är en älg. Han kanske var förbannad på älgjakten.

            När en man som är ute och går på en gångbana med sin hund och blir attackerad BAKIFRÅN så tycker jag att det att det är oprovocerat ja.

              För människor ja, kanske inte för en älg.

              Den vet väl inte att det är en gångbana. Vi som förstör all natur och skog med en jävla massa vägar

              Kan en älg ens göra oprovocerade saker?

                HAHAHA alltså diskussionen här

          Men inte kunde väl personen veta det. Bara ett skämt.

          Kul att du äter döda skjutna djur som inte hade en chans att försvara sih. Kul.

            Är vegetarian ?

    Har nån här brutit med en nära anhörig som är väldigt deprimerad, bara tycker synd om sig själv, anklagar alla för att vilja hen illa/tala illa om hen (fast man bara försökt hjälpa) Depressionen har även lett till att han attackerar och anklagar mig och min man för osanningar, skyller sitt mående på oss (fast han varit deprimerad i 10 år) Han har ingen sjukdomsinsikt och vägrar ta emot hjälp. Psykiskt misshandlar sin fru, anklagar henne för att vara otrogen, tycker hon borde sluta jobba, för att hon jobbar för mycket (när hon väl är hemma så är han bara arg, går ut, ignorerar..) Hur länge ska man orka? Han har själv ”brutit kontakten” med oss men ja.. känns ändå som att vi måst försöka få till stånd en relation igen men känns så omotiverande då han behandlat oss som skit: Svärfar det handlar om..

      Gud vilken jobbig situation. Kvinnan kan ju inte må bra! Hon förtjänar inte att leva i detdär..
      Men däremot är han såklart sjuk, MEN han har ingen rätt att vara elak för det! Finns inget försvar till sånt beteende. Han vill tydligen dra ner alla andra för att må bättre själv. Usch, vad jobbigt! Har inga tips och råd, men hoppas det löser sig till det bästa snart! Och att han får hjälp!

      ❤️?

        Min psykolog sa åt mig att ställa krav i samma situation. Man får må dåligt men det är ingen ursäkt att bete sig illa. Jag ställde ultimatum. Ändra dig eller så lämnar jag dig. Var övertygad att han skulle ta livet av sig men han uppsökte psykakuten och blev inlagd i flera veckor. Sen fick han my medicin och en bra psykolog. Men man blir inte ”frisk” om man inte söker och tar emot hjälp. Prata ihop er med kvinnan, gör en behandlingsplan (dvs, var han kan söka vård och att kvinnan erbjuder sig att följa med dit) och ställ ett ultimatum. Det enda som fungerar enligt min erfarenhet. Man behöver sätta gränser även emot de som har psykiska problem. Jag har själv depression och add. Man mår bättre av att omgivningen är tydlig mot en och ibland behöver man hjälp med grändsättning.

    Någon som har koll på Sofia Wood? Jag äskade henne i början och har köpt hennes kokbok. Fattar dock inte grejen med hennes recept, har lagat säkert hälften och tycker inte att det är något speciellt. Det är inte äckligt såklart men inte heller speciellt gott… är det mina smaklökar det är fel på? Obs att jag tycker att jag är rätt bra på att laga mat och följer recepten till punkt och pricka.

      Agree. Tycker hon är mysig och bra (förutom dialekten) men har lagat några recept och de är ganska.. Tråkiga?

    På Julafton ska vi i familjen spela julklappsleken, men jag har aldrig gjort de så jag behöver tips på nån pryl för runt en 50-lapp. Det behöver väl vara något som passar alla ?

      Har du ingen sån där billig prylaffär i närheten, typ dollarstore? Annars funkar ju choklad/godis för alla!

        Nej köp inte krafsprylar. Köp hellre lite te, några praliner, en duschcreme etc som används upp.

      Mina tips:

      – Chokladpraliner i finare laget, typ som du själv plockat ut i en chokladbutik.

      – Kortlek, yatzy, korsordstidning eller någon annan liten underhållning.

      – Doftljus

      – Roliga härliga badbomber från exempelvis Lush. Eller kanske en fin tvål!

      – Trisslott

      – Engångskamera, kan ju vara kul att ta med på en weekendresa eller fota på kalas eller något.

      – Krukväxt

      – HM Home och Lagerhaus har fina och billiga inredningsdetaljer typ ljusstakar, små skålar, serveringsfat osv. Kanske kan vara något?

        Tack för bra tips!

      En liten dildo?

        För 50 kronor?

          En väldigt liten??

        Blir inte det pinsamt? Min farmor skulle bli obekväm

      Trevlig olivolja brukar va ett populärt paket i min släkt

      Såg att majoriteten av mina tips redan fanns med. Utöver dem har Lagerhaus en fantastisk handtvål med citrongräs som är så sjukt najs. Doften är galet härlig alltså. Köpte 4st för 40kr styck idag iom att de har Black Friday-rea på dem 😀

    shit vad Bianca förstört sig själv

      Håller helt med dig. Hennes trovärdighet som influencer är helt borta också. Pengar pengar pengar!

      Såg en video med henne för några dgr sen och kände knappt igen henne!

      Sorgligt 🙁

      Vad är det hon har gjort? Menar du förstört rykte/trovärdighet eller utseende?

      Jag följer inte henne och vet knappt vem det är men nyligen gjorde hon en sådan fin sak utanför de sociala medierna så jag önskar att alla hade fått veta hur fin och omtänksam hon är.

        vad gjorde hon?

          Jag vill inte berätta exakt men låt oss bara säga att hon hjälpte en människa som hade det väldigt svårt.

        Petra Tungården har blivit så finsen hon blev gravid och slutade med fillers.

    Efter en lång dag på jobbet gick jag och handlade lite middag. Allt gick bra i självskanningskassan, betalningen gick igenom och jag kom för en gång skull ihåg att ta kvittot för att kunna skanna och passera utgången. Väl hemma när jag skulle packa upp varorna var ryggsäcken tom!!! Orkar inte att jag på riktigt glömde allt jag hade handlat och bara marscherat rakt hemåt. Gråter nästan inombords men sitter snällt på spårvagnen till butiken och hoppas innerligt att personalen tror på mig ?? (har kvitto) men ändå

      Det går säkert bra. Idag hittade jag ett tuggummipaket som kunden innan mig hade glömt. Lämnade tillbaka det till kassörskan, hon sken upp som en sol – förgyllde min dag.

      Du är nog lite trött och kanske stressad. Se det som ett tecken att du behöver tagga ner lite och stressa lite mindre 🙂

      Klart de sett att du glömt dina varor! De hjälper dig säkert att plocka ihop dem igen också!

      OMG hörs verkligen som något jag skulle kunna göra.
      Hoppas du fick din mat. Händer nog inte så ofta att någon bara lämnar allt så håller tummarna för dej.

      En gång hade kassörskan slagit in 413 plastkassar, såg det först när jag kommit hem.
      Känns som att någon ställt undan dina grejer? Hur gick det? Jag håller tummarna!

        Blev det inte fasligt dyrt?

          Jo, det var lite skämmigt att jag betalat 800 spänn för mycket utan att reagera direkt. Men det var storhandling och jag hade köpt ganska mycket som jag inte brukade köpa, färsk fisk typ. Och spetskål minns jag hehe. Så jag tyckte väl att det lät dyrt men ville inte göra en grej av det… ville va lite sån världsvan som alltid köper färsk lax och tryffel.

            Mycket spetskål blire…

      Hur gick det?

      Tack allihopa för er omtanke! Jag hann komma precis innan stängning och fick eskort runt i butiken för att plocka på mig mina varor igen. Är bara glad över att jag sparade kvittot eftersom jag alltid brukar riva sönder/slänga det annars. Att min spårvagn hem efteråt var inställd och att jag råkade spilla rostad lök över hela mig + golvet är en annan historia, men det viktigaste är att jag lever!! <3

        Men åh vad skönt att du fick dina varor. Funderat på hur det gick för dig!

    Någon som provat Biancas smink? Är det bra grejer eller är det samma typ av smink som finns överallt? Om det är nån här som provat så berätta gärna! ?? Är sugen på ett liquid lipstick från Caia, men 200kr för ett läppstift är rätt saftigt för en som lever på sjukpension.

    Så hit me up! Tipsa annars om andra bra märken ni älskar! Har fått ögonen upp för Pixi märket också, jag har förstått att det ska va bra produkter! Behöver lite nytt till huden också till vintern.

      Min mamma älskar henne och jag har inte sett henne mer än i inlägg här på bloggbevakning.
      Fick hennes mascara av mamma igår och den var faktiskt sjukt bra! ?

      Nej verkligen inte bra smink, lägg dina pengar på nått annat märke!

    Kan någon hjälpa mig att bestämma mig för om jag borde klippa mig eller inte? har haft rätt långt hår, layers men når ner på ryggen, i ca 5 år nu. Det känns som en del av vem jag är och jag är rädd att ångra mig och längta till långt igen – men borde jag klippa av det för att få en förändring? typ till axlarna? och kanske lite gardinlugg också när jag ändå är igång??

      Du kommer nog längta till långt igen. Eller så inte. Oavsett så kommer det säkerligen bli långt igen, vare sig du vill eller ej.
      Så pröva vet ja!

      Kör bara!!! Hår växer! Så resonerar jag i alla fall, som gjorde dreads 2011 och kammade ut de i januari 2018 hehe. Visst, du kanske inte blir nöjd men du kan å ena sidan bli jättenöjd! =)

      Jag googlade bilder, kollade på Pinterest, tog med mig de bästa till frisören, klippte gardinlugg och klippte det kortare, får så många komplimanger

      Gardinlugg är så nice! Klippte det för några veckor sen. Öppnar verkligen upp mot ansiktet och man får en helt annan frisyr utan att behöva klippa särskilt mycket på resten av håret.

      Jag har själv haft hår nästan till rumpan i massa år och var också rädd att göra en förändring även om jag var sugen. Mitt långa hår var en del av mig och folk la mig ofta på minnet pga håret. Jag vågade till slut! Har inte ångrat mig mer än att det är ett springande till frisören för att hålla den längden jag vill ha (ovanför axlarna), förr kunde det gå 1,5 år mellan frisörtiderna pga har inga problem med slitna toppar eller så. Jag har inte ångrat mig. Det växer så fort ändå

        Hade tidigare långt hår nästan ända till rumpan och det var alltid någon som kommenterade det. En dag under sommaren så fick jag bara nog och gick och klippte av allt upp till öronen. Den stackars frisören frågade mig flera gånger på om jag var helt säker på att jag ville klippa det så kort. Jag sa – kör på, det växer ut igen ju. Blev hur nöjd som helst och alla som jag kände blev förvånade. Nu är håret nästan till halva ryggen och jag funderar ännu en gång på att klippa av allt!

    Idag skickade jag iväg test-kit till tobiasregistret! Jag läste om det i öppet spår för ett par veckor sen, det var omkring då min mamma dog. Jag fick så himla fina reaktioner från er när jag berättade, det värmde så mycket mer än jag kunde anat.
    Mår väldigt dåligt och är ledsen över mamma, det är så mycket jag hade velat ge och göra för henne som jag inte får göra nu. Men jag tänker att jag får ge världen lite gott nu. Ska köpa en blomma till granntanten som är väldigt rar, bara för att. Och tack till dom som berättade om tobiasregistret! Hoppas jag får bli donator!

      Ursäkta min okunskap men vad är tobiasregistret?

        Donationsregister för blodstamceller
        https://www.tobiasregistret.se/

      ❤❤❤❤Min mamma dog för 1 månad sedan…i cancer så jag förstår känslan ❤❤

        Jag känner med dig! Fan vad sorgligt det är.
        ❤️ Mammor.

        ❤️❤️❤️

      Jag är donator. Känslan jag fick när mailet kom att jag var en ev donator var obeskrivlig. Det visade sig att jag passade efter alla tester och tid bokades in. Blev uppskjuten två veckor pga att patienten var för sjuk. Tyvärr gick patienten bort veckan innan donationen var bokad. Detta var tre år sedan nu och jag tänker än idag på personen och dess familj (fick veta kön, ca ålder och land men inget mer).

        Wow. Shit. Och fan också, vad vi är maktlösa ändå.
        Vi får bara ge oss så goda förutsättningar vi kan. Hoppas någon annan matchar dig, så himla bra att du bara finns med.

    Någon som flyttat till annan ort själv för att studera som 30+?
    Har börjat fundera på att studera vidare på en YH utbildning jag varit intresserad av ett par år men inte haft modet att bara bryta upp allt hemma. Känns som om man inte ”får” flytta för att studera när man är över 30, utan allt ska vara färdigt eller så studerar du på distans.
    Någon som faktiskt gjort det?
    Jag har egentligen inget som håller mig kvar hemma. Hästen får hänga med och ingen relation att anpassa mig efter. Det är bara min feghet och just normen som stoppar mig.

    Utbildningen är 1.5 år lång och ligger ca 10mil bort så flytt är ett måste.

      Bara att flytta!! Åh så härligt att få börja om lie på ett nytt ställe. Få sig en annan verklighet, vardag, andra vänner… Och ny kunskap när du pluggar! ? Jag och min man har flera ggr funderat på att sticka från Stockholm och bosätta oss på typ Gotland eller på västkusten någonstans. Vi har noll koll på dessa ställen men lockas av ett lite lugnare och nyare liv. Men vi flyttar inte pga lathet tror jag.

        Åh va härlig du är! Haha!! ? Jag känner lite så men sen börjar alla tankar med ”tänk om…” osv osv och så fegar jag ur!
        Kollat boende och billigaste alternativet (Hästen kostar ju så boendet behöver bli bilkigt) blir studentlägenhet och då börjar min hjärna spinna om att det är misslyckat att bo där när man är vuxen osv.
        Aah.. rösterna behöver hålla käft och låta mig fantisera om min nya skolväska i fred!?

          Ja, tyst med den där dumma rösten! hehe. Precis, fantisera om din nya fina skolväska, och allt annat roligt och strunta i de dömande rösterna som säger att man inte ska något bara för att man passerat 30. Du måste få leva ditt liv, och det är bara du som kan avgöra vad som är ett misslyckande för dig. Som sagt, själv skulle jag absolut inte se det som ett misslyckande att faktiskt flytta och börja plugga. Jag skulle se det som en inspiration, för jag är riktigt trött på sthlm!

          Själv blev jag klar med mina studier när jag var 28, då bodde jag och min man på 24 kvm (för det var billigt, så vi ansåg inte att vi behövde flytta). Och jag hade gått upp en massa i vikt också (kladdkaka och glass, haha! bästa kombon). Allt detta hade min pappa (från Iran) en hel del att säga om (och det var inga snälla saker). Men den dagen han berättade att han inte var nöjd med mitt liv, gick jag hem och köpte kladdkaka och glass och åt upp allt och var så nöjd. För jag var en LYCKLIG student, i vår (lilla) lägenhet i stan.

          Så tänk på vad som skulle göra dig lycklig, och strunta i alla andras kommentarer!

          Har inte erfarenhet av det du frågar om (är 25) men vill ändå säga att jag har jobbat på en YH-skola och det var elever i alla åldrar (från 20 år till 60 år) i alla klasser. Nu pluggar jag själv och vi har ett väldigt brett åldersspann i min klass och alla kommer med olika erfarenheter (professionella som privata) i bagaget vilket är väldigt utvecklande. KÖR.

      Tänk att du troligtvis ska jobba till du är 67, så varför inte göra det på ett jobb du trivs med. Så kör, 30 är ingen ålder

      Kör! Det är ju ”bara” 1,5 år. I det stora hela så är det ju ingenting, dessutom så får du ett jobb utav det 🙂 Blir nästan avundsjuk på dig haha, så roligt att börja om och upptäcka nytt. Sen med vänner och så- du kommer förhoppningsvis få vänner via skolan, men annars så kolla in föreningar osv. Om du gillar läsa, så finns litteraturgäris på facebook och där kan man få ihop ett gäng på bokklubb/joina en existerande i din stad.
      Lycka till!

    Min 7 månaders har varit snorig och täppt i näsan i över en vecka nu ? Vad är era bästa tips på att få henne bra?

      Bröstmjölk i näsan eller en massa koksalt i näsan

        Har ingen bröstmjölk, hehe. Men blir det inte som ett kallsup med koksalt i nästan? Det känns lite brutalt när hon är så liten…

          Vi fick göra så när vår son var 5 månader o h hade rs! Man skulle ta jäääätte mkt! Kändes jätte dumt men funkade ❤️ Ring Vc och fråga om hjälp annars! Tror även att nässpray funkar även fall det är från 1 år.
          Sa en läkare till oss iaf men inte helt hundra så fråga 1177 🙂

            Finns nässpray/näspimpettter med koksalt bara som man kan använda på små barn under 1 år.

      Näsfrida!

      Koksalt och snorsug! Ja, det är obehagligt men min sover så mycket bättre efter det än om jag inte gör det.

      Bädda in ett extra täcke eller så under huvudändan så hon sover högt med huvudet, gjorde stor skillnad för mini. Det och koksaltsdroppar, snorsug och ibland physiomer. Krya på er! ?

    nån som kollar på bachelor?

      ja! vad tycker du? 🙂

      Yes! Jag tror Johanna och Larka står med sista rosorna?

        tror du? ja det verkar faktiskt troligt.. men på ett sätt hoppas jag felix väljer nån lite roligare tjej. tycker han verkar sååå tråkig hela tiden förutom när han hängde med emmy, då kom han igång.

        kanske iofs simon väljer patricia, han verkar sjukt sugen på henne

          jag tror också felix väljer johanna. simon kan mycket väl välja larka men också skrälla! inte hundra där än 🙂

            jag hoppas han väljer linn

          Jo fast jag tror Felix och Johanna passar bra ihop, hon eller Lisa.
          Kollar man hans Instagram känns det som att detaljerna som avslöjar att han reser med en tjej tycker jag ger Johanna-vibbar…Jag kan ha jättefel, men det är känslan jag får.

          Var även någon bland hans kommentarer som sa att Johanna och Larka är mest tysta/säger minst kritiska saker om killarna i Tjejerna avslöjar allt och att det skulle kunna vara ett tecken. Spännande iaf!

      Jaaaaaaa kan vi prata om det!!! Tycker så illa om Felix att jag har svårt att titta hahah

        det är sååå cringe ja dööör. idag när han va på date o kalla nån sötis!

        också hon lisa, konstigt beteende?

          Men fick känslan av att han inte är fullt så intresserad som hon är? Paula var det han sa det till väl??
          Har inget emot Felix faktiskt, gillar honom bättre än Simon måste jag säga..

      Yes vad jag stör mig på Felix. Han är så ”fin och stabil bla bla” men får han tillfälle i akt så hånglar han mer än vad Simon gör. Kolla gärna på tjejerna berättar allt det det visas hur ” ärlig o fin” han verkligen är. Som han har hånglat med Paula och Lisa men det är inget som visas i tv:n. Bara Simon som framställs som bad guy. Hellre Simon som visar sina alla sidor än Felix som leker snäll.

    Någon som har testat laser mot ytliga blodkärl och röd näsa? Har lidit av röd näsa så länge jag kan minnas och går aldrig ut utan smink pga detta. Har varit på en konsultation och hon rekommenderade v-beam laser. Ser väldigt läskigt ut när jag kollar youtube och bilder, man får ju hemska blåmärkena som knappt verkar gå att sminka över. Till mig sa hon att det kunde bli lite svullet första dagarna men inget om att man skulle se ut som på bilderna som kommer upp när jag googlar. Någon som har testat denna typ av laser eller annan typ IPL? Tacksam för svar!

      Jag har testat IPL och ska köra en omgång till snart. Har ytliga blodkärl runt näsan och något enstaka på kinderna. Ingen behaglig upplevelse tyckte jag men det gick snabbt ?
      Var lite röd efteråt (ungefär som när man suttit för länge i solen). Absolut inte några blåmärken och inte heller någon svullnad. Det blev bra resultat men lite finns kvar som jag ska försöka bli av med nu.

      Min kompis gjorde det, hjälpte henne inte alls och var dyrt.

        Inget fungerar för alla tyvärr. Jag betalade 1000 kr.

          Var går du där det kostar 1000 kr? På Akademikliniken där jag var på konsultation tar de 2000 kr :/

            A-K är dyra, ofta ligger de på centrala lägen och har dyra hyror. Finns betydligt billigare

      Jag har gjort. Det blev super! Behövdes en behandling och sen var det klart. Så nöjd! Tror det beror på klinik. Gå till en duktig och seriös klinik.

      Jepp, någon slags IPL för några år sedan. Kostade 800 kr per tillfälle tror jag. Hon sa mina besvär var milda och det skulle bli bra efter en omgång. Men nej, allt fanns kvar. Så gick tillbaks en gång till. Även denna gång noll resultat. Då gick jag aldrig tillbaks igen. 😉

    Sista mannen (kvinnan) på magsjuka här hemma. Så klart lagom till läggdags. Hur överlever jag? Har grym kräkfobi och till på köper öroninflammation så rummet snurrar varje gång jag kräks

      Öööööh, va???

        Vad är oklart? Stackars Maria har åkt på magsjuka, samtidigt som öroninflammation.

          Ahaa!
          Såhär läste det jag det som: Min sista make som egentligen är en kvinna sitter på magsjuka här hemma. Så klart kom maken som egentligen är en kvinna hem precis innan läggdags. Hur överlever jag? Har grym kräkfobi och jag tänkte gå till apoteket för att köpa öroninflammation så rummet snurrar varje gång jag kräks.

          Jag tror att jag har jobbat för mycket och sovit för lite, för jag fattade inte vad som menades även efter att jag läst om det 11 gånger

            Rättning: … rummet snurrar varje gång jag kräks, vilket inte är nu (eller helst aldrig eftersom jag har kräkfobi) eftersom det är min siste make som egentligen är kvinna som har magsjukan och inte jag.

            Men jag dör vad roligt det kan bli?

    Tänkte köpa armeringsjärnsgaller som inredning nu men behöver tips vart jag kan hitta fint ”pynt” till det? Typ små klips, små krukor etc.

      Lagerhaus har små betongkrukor just nu. Till armeringsnät skulle det bli sjukt snyggt

        Tack ?

      Jag har beställt bilder i polaroidformat och sen satt fast med små miniklädnypor. Personligt och snyggt! ?

    Skvaller om Andrea norrman?? Börjar följa henne på senare dar och fick en chock när jag hörde att hon har med i PH! Hon känns inte alls som den typen. Hur var hon i ph?

      Andrea och hennes ”tjejgäng” mobbade och var riktigt vidrig mot en annan tjej den säsongen. Det är bland det värsta i mobbningsväg som någonsin visats i tv. Förstår att hon kan vara annorlunda nu osv, men jag har verkligen ingen respekt för henne efter att ha sett henne i säsongen. Så vitt jag minns tog varken hon eller någon av de andra mobbartjejerna ansvar för vad de hade gjort heller, inte ens när det visades på tv och de fick kritik för det. De skyllde ifrån sig på hur det blivit klippt, typiska ”men hon sa också saker” osv.

        Var det det gänget som tatuerade in SS på armarna när de kom ut? (För supersnipporna så klart….)

          Ja det var det

          Hahahah jaaaaa, och hennes försvar till att de tatuerat en nazistsymbol var att ”min farmor dog faktiskt i förintelsen så jag är inte nazist!” för att senare i samma inlägg skriva ”okej det där om min farmor är inte sant men det HADE ju kunnat vara det, då hade ni känt er dumma va?”

      Det jag minns av henne då var att hon tillsammans med två andra tjejer var sjukt elaka och taskiga mot andra.

        Usch!!! Hon låter inte alls trevlig ?

      Har jobbat med henne och hon är på riktigt den mest korkade människan jag träffat. Upplevde inte att hon var elak dock (inte på jobbet iallafall) men helt sjukt dum alltså. Förstod inte arbetsuppgifter som var extremt basic som alla andra fattade.
      I PH var hon väldigt… Sexuellt frisläppt? Kanske man kan uttrycka det. Hade sex med massa olika snubbar och blev slickad i TV. Visade sig även toppless.
      Hennes kille var INTE glad över att detta sändes när de var tillsammans haha. Jobbade med honom också, en väldigt tjurig och dryg människa som var ganska förminskade och oskön mot henne.

    Hej! Jag försöker få ordning på mina rutiner och är så nyfiken på hur andras ser ut. Kan inte ni som vill beskriva hur er vardag ser ut och vad ni har för rutiner? Gärna med tidsspann osv 🙂

      En vardag:

      – Går upp 06:30. Äter frukost, sminkar mig, iväg till jobbet. Jobbar verkligen på att INTE stressa på morgonen men det är svårt, hela jag går in i stressmode varje morgon fastän jag har flex och kan komma till jobbet i princip när jag vill. Morgonen är min ”sämsta” tid på vardagarna, tror jag är lite ärrad från ett tidigare jobb där det var en sån jävla ”angivar-kultur” och kontroll på vart alla var hela tiden…
      – Är på jobbet, lunch 12-13, hem runt 16:30-17:00
      – Kommer hem och lagar middag
      – Försöker komma mig ut på promenad/träning
      – Avsluta kvällen vid tv:n, sen sova runt 22-22:30. Nu är jag dock gravid och lägger mig gärna 20:00 hahaha

      Jag ägnar mig nästan aldrig åt ”måsten” som städning eller liknande under veckorna, har inte riktigt energin till det i dagsläget utan det får göras på helgen.

        När duschar du? ?

          Aldrig ???? Hahaha nej men typ alltid på kvällen. Är för trött för att gör det på morgonen

      Kommer kanske låta lite tråkigt, men ett exempel ?:
      06:07: första alarmet ringer.
      06:27: andra alarmet ringer och jag går upp, går på toa, borstar tänderna och sminkar mig lite snabbt. (Duschar på kvällarna)
      06:37: chillar en stund på sängen med mobilen.
      06:55: går till spårvagnen för att åka till jobbet.
      07:30: kommer till jobbet och tar första kaffen.
      10:00: äter frukost på jobbet, alltid havregrynsgröt med äpple i.
      ~13:15: äter lunch på jobbet (oftast matlåda)
      16:30: lämnar jobbet och går på ett spinningpass.
      ~18:30: kommer hem, duschar och fixar sen någon snabb middag.
      19:30-22:30: plockar med lite disk, kollar på tv och pratar i telefon med sambon som oftast är ute och reser i jobbet på veckodagarna.
      22:30: bortse tänderna och tar fram de kläder jag ska ha på mig nästa dag (för att spara tid på morgonen). Lägger mig i sängen och kollar lite youtube i typ 30 min innan jag somnar.

      Låter lite tråkigt när man läser igenom det inser jag..

        Trodde att det typ bara var jag som ställde klockan udda tider som typ 06:07. Min sambo förundras över, var jag inte ställer den på ett jämt klockslag. ?
        Men det finns tydligen fler som jag :-))

          Haha ja, vet inte hur det kom sig från början att det blev just de udda tiderna, men har iaf väldigt länge haft just dessa tider ?

          Haha min står på 06.21 och 06.36

      06:00: Vaknar. Snoozar inte men ligger kvar i sängen 2-3 minuter. Går upp.
      06:03: Fixar mig, om jag ska träna borstar jag bara tänderna och klär på mig. Annars smink och hårfix mm.
      06:23: Åker hemifrån
      06:33: Tar tåget nere vid stationen
      07:00: Tränar på gymmet nedanför jobbet
      07:45: Tränat klart, duschar, smink och hårfix.
      08:30: Frukost på jobbet.
      08:30 – 12:00: Jobb
      12:00 – 12:30: Snabblunch
      12:30 – 16:00: Jobb
      16:00: Åker till förskolan
      16:30: Hämtar barn på förskolan som hellre vill vara kvar och leka
      16:40: Hemma efter lite mutor och lirk
      16:40 – 17:15: Lek/pyssel hemma
      17:15: Fixar mat, oftast något som går snabbt eller redan är förberett från gårdagen
      17:30: Middag
      18:00 – 19:00: Mer lek, pyssel och bus
      19:00: Tandborstning, pyjamas på och läggdags för minimänniskorna. Här någonstans är sambon hemma och brukar ta detta medan jag ev förbereder maten till morgondagen.
      19:15 – framåt: Fri lek för föräldrarna. Antingen jobbar vi några timmar, eller ser en serie, eller tar ett glas vin och lite snacks och umgås.
      22:00: Läggdags!

    Era bästa inredningstipS?? Eller favorit inredningskonton ?? ?

      Interiorbysusan, emmamelins, sannawesters, nytthem är mina favoriter på instagram

    Någon som har en en robotdammsugare? Tänkte köpa en nu på black friday! Vilken har ni och är ni nöjda?!

      Vi köpte en på jula för 700kr, helt värdelös, låter som ett tröskverk och fastnar överallt

        Kanske för att den kostade 700 ?

      Har en neato d85, är sjukt nöjd. Haft i två år ungefär. Min sambos föräldrar har den nyare modellen (den helsvarta) och den har krånglat sjukt mycket.

      Har en neato, funkar super!

      Vi har en Xiaomi roborock S5. Den funkar än så länge superbra. Så skönt att slippa dammsuga, särskilt när man som vi har katt som fäller något galet

        Samma här fast s6. Har haft neato innan men denna är såååå my ket bättre.

      Jag har en, irobot kallas den tror jag. Kostade runt 1500. Så länge du plockar undan allt från golvet kläder, sladdar etc) så gör den sitt jobb även om det kanske kan ta lite tid. Min ”åker” kors och tvärs av ytan fyra gånger. Det är värt det tycker jag. Går iväg på morgonen och sätter på den och på eftermiddagen eller när du nu kommer hem har det dammsugits överallt. Tänk på att hörnen måste du köra själv, eftersom den är rund.

      Mitt facit: köp

      Har roomba. Älskar den!!

    Hur vet man säkert om någon bara är trevlig eller faktiskt visar riktigt intresse och vill veta mer om en på riktigt?

      Tänker att blickar och sånt kan säga mycket. Sen hur den visar intresset. Var på ett spa och hon i kassan sa något sen kom väldens fake leende. Kan tänka mig att hon inte hade intresse för att prata med mig, även fast de är hennes jobb

        Ja i serviceyrken måste de nog låtsas, haha.
        Jag träffar honom i hans jobb, men han behöver inte alls låtsas vara trevlig och intresserad, det kan egentligen gott och väl räcka med en basic relation. Blicken är svår att tyda, ibland tittar han förbi mig, ibland _ser_ han mig. Letar tecken för att jag själv är intresserad…Och jag vet egentligen inte om jag vill vara det…Men, ja. Jag tänker avvakta och kolla hur han är…

      Det vet man ju inte, ibland motparten kanske inte heller vet. Men titta mer på agerandet än vad de säger, håller de vad de lovat, följer de upp med följdfrågor, kommer de ihåg vad du sagt lutar det mer år genuint intresse

        Har nog egentligen väldigt lite att gå på, men killen i fråga har ändrats i sitt beteende mot mig. Det kanske är tillfälligt, jag vet inte, han är oklar. Men han pratar om mig som att han känner mig, samtidigt som han knappt pratade med mig. Men senaste veckan har han varit mer lättsam i text och ställt lite frågor som han egentligen inte alls behöver veta. Hatar egentligen att jag analyserar detta, men det är väl bara att jag erkänner för mig själv, jag har en crush på honom och därför tänker jag ju på hur han är mot mig.

        Ska tilläggas att det är ingen jag dejtar eller så, bara någon jag träffade första gången för två år sen, sen har det blivit mer regelbundet med tiden att vi ses, men vi är aldrig ensamma utan det är upp till 7 Pers till utöver mig. Vi möts nämligen bara i en viss situation och där är det svårt att avgöra vissa saker. Men jag upplever att han gått från dryg till glad/trevlig. Får nog titta mer noga nästa gång och se om det fortsätter på samma sätt?

    Jag vet att det finns många här liksom utanför detta forum som har eller haft det tufft. Jag har haft så många motgångar och så mycket oro att själen är sargad. Jag upplevs som stark och tuff men är helt trasig på insidan. Gått i terapi i omgångar men det kan inte läka det inre utan lära mig att förhålla mig till livet som det är. En del av problematiken är min ursprungsfamilj dvs föräldrar och syskon. Jag har accepterat att pga dysfunktionell familj kan jag inte ha kontakt med de, mår än sämre då. Det som är jobbigt att det på jobbet i tid och otid diskuteras familjer, familjerelationer, syskon och föräldrar och jag som annars alltid är pratglad blir tyst, tills någon frågar men du då? Och jag känner varje gång hur tårarna bränner bakom ögonlocken och halsen stramar. Jag orkar inte säga som det är för det skulle folk inte orka/vilja höra och det uppstår pinsam tystnad efteråt. Vill inte heller ljuga. Hur förhåller man sig till sånt?

    Sorry för långt inlägg.

      ❤️

      Innan min mamma dog (den enda jag inte pratade med i min familj då hon missbrukat halva mitt liv) så sa jag bara ’jag pratar inte med min mamma’ typ. Ofta ställer inte folk Motfrågor, det blir kanske lite stelt men sen försöker jag bara skämta vidare för att byta samtalsämne eller liknande. Folk förstår ofta känns det som. Berättar varför för dom jag känner förtroende för eller om jag bara helt enkelt känner för det den dagen, tror att det är viktigt att inte dölja vem man är även fast det är jobbigt. Folk får ju också skylla sig själv om det blir stelt om dom undrar varför haha.

    Hallå där!
    Behöver massa låtar att lyssna på. Ge mig era bästa låtar som ni inte kan sluta lyssna på, gärna nya låtar men allt går bra.
    Kan tipsa er om MAX ELTO – CITYLIGHTS.
    Den går på rep dagarna långa. Jag lyssnar sönder låtar, så har ni tips. Give me. Alternativt om ni vet bra spellistor på Spotify.

      Åh vilken bra låt! Har du fler som liknar den?

        Nej! Men vill gärna få tips på fler liknande låtar.

      Life on planets – take your time

      Några favoriter just nu:
      Levee Walkers: Madness och All tings fade away

      Anathema: (har såå många bra låtar) Untouchable I & II, The Lost song 1,2 & 3. Varning för långa låtar. Ge det tid! One last goodbye, Deep.

    Har ni erfarenheter av att gå tillbaka till sitt ex? Hur gick det och hur är situationen idag?

      Åt helvete alla tre gångerna

      Japp. Vi gick tillbaka efter 10 mån men med tillägg av parterapi för att inte hamna där vi slutade igen, 4 år sedan nu

      Åt helsike

      Yes, det blev väldigt bra! Vi va isär i 9 månader ungefär och det gjorde verkligen gott för vår relation. Om man inte gjort slut pga något ”stort” som hänt (otrohet, våld/misshandel, eller att relationen varit toxic) tycker jag inte att det är en dålig grej att gå tillbaka till ett ex, om känslorna finns kvar och båda parter är villiga att kämpa och jobba på att förbättra relationen för att inte hamna i det gamla spåret.

    Är helt slut. Suttit sen 12 på akutmottagning. Opererad innan tumör och äggstockar. Nu börjar blöda och svida från urinblåsan. Dom gjorde ultraljud men inget fanns i blåsan. Ändå så läkaren du kan ha cancer i urinblåsan hur kan man säga så. Sen till gynakut. Fick mot urinvägsinfektion medicin. Någon som brukar blöda pga urinvägsinfektion. Jag är jätteledsen. Många verkade må så mycket bättre på akuten för dom sätt och skratta. Tror inte en del fattar att det är till för slut sjuka. Jag var först till vårdcentralen men han skrev remiss till urolog akut.

      ❤❤❤

        Tack ❤

    Tror ni att:

    1. Bellsan har kvar sin vän Sheila eller har S tröttnat på att Bella aldrig lär sig och landar med fötterna på jorden? För det verkar ju vara något som ligger S varmt om hjärtat, yogis som hon är.

    2. Det kommer bli någon löneökning för någon som jobbar i Bellsans bolag? Eller får de ta en för laget, hoppas på mer nästa år nu när kriiiisen drabbat de alla efter chefens slösaktiga leverne?

      Förstår inte att någon kan välja att vara kvar som anställd hos Bellsan.

    Jag är 24 och har lite av en livskris. Det känns som att mitt liv består av att jobba, äta och sova(vilket jag definitivt inte är ensam om). Anstränger mig då och då och träffar vänner och hittar på saker men annars så har jag 0 energi, det känns som att mitt liv rinner iväg mellan mina fingrar och att mina dagar är räknade.

    Dagarna går medan jag fortfarande står på samma plats. Någon annan som känner igen sig?

      Välkommen till vuxenlivet. Man jobbar för att tjäna pengar så att man har råd att ställa sin säng någonstans, så att man kan sova så man orkar jobba ?

        Yup, en ändlös spiral, så less på det.

        Våra samhällen känns så himla gammaldags om man tänker efter. Jobba tills man dör. Nej tack..

        Medborgarlön skulle behövts ha kommit redan igår. Så vi människor kan leva så som vi vill utan stress och oro. Och göra vad f*an man vill.

      Extremt mycket, hatar ekorrhjulet. Känner att jag behöver ”reclaim my life” som 35+. Men det är svårt, har man en viss karriär och en viss lön är det lite läskigt att bryta upp, men jag vägrar låta livet rinna iväg från mig.

      Du är så pass mkt yngre att jag skulle säga tveka inte, lägg om ditt liv så att det passar dig, i den mån du kan så klart. Jobba i en annan stad, jobba utomlands, börja plugga något kul.

      Jag och min man har båda gått ner till 75%. Det bästa vi har gjort! Hellre lägre lön och lägre utgifter.

        PS. Gör testen keds och madrs-s online. Då kan du utesluta risk för utbrändhet och depression. Jag hade själen ganska allvarlig depression men fick bara höra att alla kände så och det varken del av att vara vuxen. Uppenbarligen såg de inte hur jag faktiskt mådde. Men det tar 10 min att göra och är en del av bedömningen de gör på VC. ?

      Kände samma innan jag började plugga. Har aldrig varit så lycklig som den första terminen på min utbildning, trots halverad inkomst (CSN istället för lön…). Har extremt mycket mer fritid nu, pluggar ju heltid men är bara i skolan typ 3 ggr i veckan. Lägger upp plugget så att jag gör typ allt de dagar jag är i skolan så jag kan vara ledig annars. Förutom extra fritid känner jag också en mening och ett syfte nu, ett mål jag jobbar mot. När jag väl tar examen och börjar jobba är jag dock rädd för att hamna i samma ekorrhjul igen… Men då kommer jag åtminstone jobba med något väldigt rolig som jag är intresserad av.

        Åhh vad härligt!! Vad pluggar du till?

          Psykolog 🙂

    Kan vi prata om hur siten NAKD har 30% rabatt på alla produkter under black week, men ändå kommer influensers ut med deras egna rabattkoder under black week som ger just deras följare 30%. Känns inte så ärligt

    Ni vet saker, t.ex prydnader, med glitter. Finns det något sätt så att glittret inte börjar fälla och hamna exakt överallt? Funkar det att spraya med hårspray?
    Har nämligen tittat på den ren med glitter på som finns på Åhléns så länge nu att jag nog måste köpa en, har avvaktat just för att jag inte vill ha glitter i hela lägenheten men den är så fin!?

      Jag har sprayat med hårspray på glittriga saker och tycker det funkar superbra! Så det kan jag rekommendera 🙂
      Då sitter glittret där det ska!

        Åh så bra, tack!?

      Det funkar superbra att spraya med hårspray! Det brukar jag göra 🙂 då sitter glittret där det ska!

      Jag har en sådan. ”ställ ner den” hårt några gånger, om du fattar vad jag menar, ute så tappar den inte mycket glitter alls! Köpte in förra året så kan ju va både bättre och sämre kvalite på de som säljs nu.

        Ja det är också smart! Kanske kan göra så och sen spraya med hårspray 🙂

    Tänkte säga upp mig från mitt jobb. Vad ska man tänka på? Har ganska många semesterdagar kvar, får man ut de i pengar? ?
    Vad är det som gäller liksom?

      Lyssna med ditt fackförbund.

      Ja det ska man väl få? Det har jag alltid fått i alla fall

      1. Ta reda på hur lång uppsägningstid du har. 2. Lämna helst en skriftligt uppsägning, exempelmallar kan man lätt hitta på Google. 3. Sen ska chefen fixa fram ett papper där det står att du arbetar fram till XX/XX XXXX i princip som ni båda skriver på.

      Gjorde detta i måndags och det var amazing. Angående semesterdagar får du de utbetalt, man kan även komma överens med chefen om att använda semesterdagarna innan det är dags att sluta. Men vad jag förstått det som inget man kan kräva.

    Min mamma dog i en akut lunginflammation i mars i år, hon var 52. Hon hade också tramadol, metadon, subutex och rohypnol i kroppen, väldigt höga doser, dock var hon nog van dig doserna då hon var missbrukade. Läkaren sa att hade hon inte missbrukat hade hon nog klarat av lunginflammation iom att drogerna påverkar andningen. Hur som helst så är jag nu asrädd för att jag ska dö pga mina lungor/hjärta. Att typ vi har nåt i släkten eller nåt. Missbrukar ej själv så den kombon kommer jag ju inte åka på men har blivit så sjukt hypokondrisk sen hon dog.

    Någon som har hypokondri och vet hur fan man får bukt på det?

    Men vad hände egentligen med det hemliga vittnet ”Annika” som skulle berätta allt på Cissi Wallins rättegång? Förhinder, eller bara finns inte?

      Finns naturligtvis. Hade flugit från Köpenhamn för att vittna. Fick knappt säga ett ord eftersom hon hindrades av Virtanens advokat, som krävde att rättegången skulle hållas bakom stängda dörrar om hennes beskrivning av den påstådda våldtäkten blev alltför detaljerad.

    Måste fråga!

    ”vill inte ha känslan av en plastpåse i vaginan” ”vill inte ha en plastpåse i vaginan”.

    Är det ett argument du som har en vagina använder för att inte Använd kondom?

    Tydligen är det vanligt…..blev helt ställd. Folk måste ha dålig kunskap om kondomer om man anser att det är som en plastpåse.

      Haha va, aldrig hört. Fast så använder jag iofs kondom också

      Aldrig hört någon tjej säga så.

      Haha nej? Använder alltid kondom fastän jag har fast partner sedan flera år. Mindre besvär med svamp och UVI än alla jag känner. 🙂 Skönt att slippa kladd och så luktar de rätt gott (Ja jag har fruktsmakande kondomer trots att jag är över 30 🙂 )

      Va? Jag är gift och vi använder alltid kondom. Men gäller ju att ha rätt storlek på den. Om det känns som en plastpåse får man ju prova en mindre ? Min man avskydde kondom tills jag köpte tio olika sorter så han fick prova igenom. Nu har han hittat en som sitter skönt. Vi slipper kladd, uvi och fler barn ? Dessutom helt biverkningsfritt och utan hormoner.

    Gjorde mitt första HP och fick normerings resultatet igår. Det. Var. Hemskt. Har bara suttit och grinat.
    Måste ta tag i kragen och fortsätta så jag förhoppningsvis får bättre resultat till vårens HP.
    I will not give up on you Läkarlinjen ❤️

      Åh jag också! Blev så besviken på mitt resultat! Hoppas vi båda får bättre till våren ???

        Det hoppas jag med! ☺️ ????

    Ni som har köpt bostadsrätt i storstäder som Stockholm, Göteborg osv. Hur gjorde ni med kontantinsatsen?

    Blir galen på bostadspriserna. Jag och min sambo tjänar bra och visst vi gillar att leva gott men sparar ändå mycket pengar varje månad men har fortfarande en bra bit kvar till mål. Vill inte belåna oss över huvudet… vet att vissa lånar från föräldrar men det är tyvärr inte aktuellt för oss.

    Och vad tror ni om bostadsmarknaden inom det närmsta?

      Köpt och totalrenoverat hus i Stockholm nyligen.

      Gör en budget! Räkna ut exakt på öret vad ni kan göra av med per månad för att ha kontantinsats inom X antal månader. Kändes motiverande att ”se” pengarna inom snar framtid än ändlöst sparande.
      Beroende på mål/inkomst så kanske ni får dra in på vissa saker alternativt kompromissa lite i ett par månader men det kommer vara värt i slutändan.

      Först och främst: Ingen vet något om bostadsmarknaden, men ingenting tyder på att priserna skulle gå ner avsevärt, snarare tvärtom.

      Hur jag gjorde går nog inte att applicera i erat fall. Jag gifte mig med en som redan var etablerad på bostadsmarknaden sedan länge. När jag skilde mig splittade vi 50/50 på alla tillgångar. Vilket blev tillräckligt för att täcka upp för kontantinsatsen till en rätt schyst lägenhet.

        Priserna har redan gått ner

      Vi köpte bostadsrätt strax utanför Stockholm just för att komma in på bostadsmarknaden och sedan jobba oss uppåt.

      Börja lägga upp bilder på era stjärtar på instagram som ett extraknäck. Det kan man tjäna storkovan på. Kan hålla i en kurs om ni behöver.

        Bara en kurs? Rent spontant vill jag se kurserna ”så tar du bild på röven utan hjälp”, ”bästa vinklarna för att framhäva röven på bästa sätt”, ”hur du använder contouring på rumpan” och ”vilka trosor ger flest likes”

          Jag löser allt det där om du går en kurs hos mig.

      Jag hamnade i en situation där jag behövde boende snabbt (i PISSDYRA Stockholm), och hade länge velat köpa. Mina föräldrar var snälla och lånade ut kontantinsatsen åt mig, så nu betalar jag tillbaka till dem.

      Jag och min kille köpte precis en lägenhet ihop. Han har fått arv, hans föräldrar har sparat mycket åt honom och fått stipendier som han sparat. Jag har en del sparat men kommer låna av mina föräldrar. Är otroligt ödmjuk inför det och inser hur priviligierad man är som kan köpa en lägenhet för 6M som sin första bostad

    Kenza och en ny parfym…. really? Måste gå dåligt för henne med all lågvatten-reklam nu eller så generar hennes unge inte tillräckligt med klirr i kassan

      Hon har ju sagt att hon kommer ha fler samarbeten nu för att väga upp att hon av olika anledningar inte kunde ha lika mycket av det förra året.

        Det kallas svepskäl. Kenza tjänade helt ok även det senaste år som finns bokslut för alltså 2008/2009. Hon vill bara håva in max med pengar till julklappar till sina två bebisar ???

          2018/2019 naturligtvis ?

    Bryr mig inte så mycket när det är olika samarbeten, men om någon endast gör reklam för klädföretag med relativt små storlekar hela tiden så rycker det i avföljarfingret, hur mycket jag än tycker om personen.

    IL har gått på sömntabletter sen i sept.
    Vilken dr gör så?
    Ingen som jag skulle vilja gå till.
    Det låter hemskt

    Jo jag har inte sovit en hel natt sen 2013 så jag vet hur det är att ha sömnproblem

    Vore kul om du kunde bevaka lite bredare, upplever att det är samma influensers om och om. Mycket Bella… Väldigt roligt att du skrev om Joanna Fingal igår. Har helt missat att hon har relation och ska få barn.

    Happy jankell visste inte att hon inte hette happy.

    M. D är inte lagligt gift? Det stora bröllopet…..?

    Här lever jag på landet och fattar noll 🙂
    Här heter vi det vi heter och jag tror att alla vet om man är gift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.