Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

547 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Någon mer som är rätt ung och snygg (jag låter jättelarvig men hoppas ni förstår varför jag beskriver mig på det sättet) och jobbar inom ett mansdominerade yrke? Börjar slita på mig mycket. Vill gärna höra hur andra tjejer upplever det

      Ja. Hur sliter det på dig? Jag har inga problem med varken jargongen (som inte är särskilt farlig där jag jobbar nu) eller arbetsuppgifter.

        Jag får många kommentarer om mitt utseende, har jag håret annorlunda en dag så får jag höra att du borde ha håret nedsläppt istället för du är så vacker då. Små kommentarer varje dag från flera olika, en vanlig dag kan vara att en säger att den är kär i mig, att jag är så söt och fin, ”om du va singel hade du viljat vara ihop med mig då?” ”Alla tjejer borde se ut som Hanna, hon har en fantastiskt kropp” En annan sa ”på skämt” att Hanna fick jobbet för att hon har tuttar och är blond. osv osv osv osv i all oändlighet. Och självklart är ALLT PÅ SKÄMT så säger man ifrån är man väldigt känslig och kan inte ta ett skämt.

          Det där är inte okej någonstans. Jag hade anmält (och gjorde det på mitt förra jobb) så fort någon kommenterade mitt utseende. På de flesta arbetsplatser ska man kunna göra anmälan om kränkande särbehandling. Det är ALDRIG ok att någon pratar så om eller med dig. Det handlar inte om att vara känslig eller inte utan vad som är rent oacceptabelt i yrkeslivet.

            På alla arbetsplatser, svensk arbetsmiljölag AFS 2014:4

              Tack för förtydligandet ??

          Jag började klä mig som en gammal British royalty a la Chanel liknande suit. Jävlar vilken respekt och authority jag fick från dag 1 då.

            Jag fick jobb som högt uppsatt i den verksamheten jag arbetade inom då när jag va 23 år. Svårt att förklara närmare utan att vara anonym.

            Vii samarbetade nära med en av Sveriges största institution/vårdinrättning. Där jag satt med i viktiga möten om framtiden över ett helt landsting. Dom tittade på mig som en idiot. Fick ingen respekt överhuvud taget (-160cm lång, söt, väldigt ungt utseende i ansiktet, blond, vanligt klädd), dom ignorerade, hmmmade, tills jag bestämde mig för att klä mig ” bestämt kvinnligt”, blus, kavaj, klackar så jag blev längre, uppsatt hår.

            Helt plötsligt tog dom mig i hand, lyssnade på vad jag sa, tittade på mig. Mina åsikter och erfarenheter fick bli hörda. Men dom blev nog ändå mest sura i slutet när jag fattade stt dom va bullshitters och jag slutade lyssnade på dom. La nån fräck kommentar vet jag, och knäckte dom ”under bordet”, med en riktig dräpare.

            Det går inte göra något åt män. Iallafall inte gamla gubbar.

            ”det kommer aldrig bli något av det här, jag ödslar inte min tid på sån skit” va min slutsats, dubbla vårdplatser blev till hälften, ingenting av framtidsplanerna och utbyggnad blev verklighet.

            Dom ville lajva Barbie house, få hög lön och fördriva tid✌️

            ?

              Ps. Nu när jag tänker efter, är jag SÅ glad i efterhand att jag såg igenom deras jävla skitjobb innan sanningen blev verklighet, och valde själv att bojkotta, och fortsätta göra skillnad för individen och lägga fokus där jag var, min vision och min övertygelse som skulle göra folk fungerbara! Det va det som va min dröm! Folket❤️

              Det gav inga pengar förutom en låg lön, men fy så lycklig jag blir fortfarande, varje gång någon hör av sig efter 10 år med minnen, personliga framsteg, eller att jag hör på omvägar att verksamheten fortsätter växer utifrån det jobb jag gjorde.

              Det här har jag blundat för så länge! Men glad blir jag faktiskt, och lite stolt??

          Hanna E?

            Hanna är inte mitt riktiga namn

          Säg ifrån, på riktigt. Inte ”tihi, kul skämt men jaaaa…” utan seriöst. Med pondus. Folk brukar sluta bete sig då, men så länge de tror att man är med på skämten tror de att de kan driva hur mycket som helst. Om du har svårt att säga ifrån, öva framför spegeln. Folk kör med en tills man säger ifrån, bestämt. Du behöver inte skrika eller så, bara se allvarlig, sammanbiten, bister ut och säg att de ska lägga av.

          Asså jag är mer än normsnygg och jobbat på arbetsplatser som varit mansdominerade och aldrig har något ”vågat” prata så med mig. Ja de tittade, spanade in mig, vet att det snackades om mig i min frånvaro. Addade och skrev på sociala medier och sånt? Men att uttrycka sig på det sättet? Du kanske behöver stå på dig.
          Och såklart ska du anmäla och prata med chefer osv för det är int e okej men. Känns som många unga kvinnor har svårt och stå på sig och säga ifrån.

            Ja såklart, eftersom vi inte ska behöva det.

              Det är en jättefin tanke och jag önskar det vore så.
              Men så funkar det inte i verkligheten. Män slutar inte vara skit stövlar för att dem inte borde vara det.

            Haha. Mer än normsnygg 😀

          Ta upp det med din chef! Räknas som sexuella trakasserier och verkligen INTE ok överhuvudtaget.

          Säg upp dig! Patriarkatet kommer Inte att ändra på sig, tyvärr.

          Anmäl. Detta är sexuellt trakasseri och särbehandling.

      Japp. Jag är samma tjej som skrev i förra inlägget ang Greta. Jobbar inom kärnkraft som är läskigt mansdominerat i Sverige.

      Grabbarna är trevliga och jag känner mig alltid trygg men helvette vad jag känner mig som det svarta fåret ibland. De är liksom snälla och visar mig respekt trots att jag är kvinna och mindre erfaren än 90% av kollegorna. Dock stirrar de på mina bröst (lite sådär diskret) när jag ska knäppa in något på deras dator. Det hjälper inte att jag är 162 cm med D-kupor som alltid vill titta ut och att de är runt 180 i genomsnittslängd och kan därför bara glo rakt ned i grottan.

      Sen vissa av dem alltid ta på mig. Det är inte tillräckligt för att klassas som ofredande men det känns liksom inte rätt, känner mig lite smutsig typ efter att de ”klappat mig”. Sen har vi blickarna. Eller det jobbigaste: det blir knäpptyst när jag kommer in och hälsar på morgonen. Går sedan in på omklädningsrummet och de skrattar högt. Kan vara killhumor som de inte vill att jag ska höra av respekt men man undrar ju om de satt och ”undrar om hon har svarta eller rosa underkläder”. Typ.

      Jag tänker inte mycket på det men tillräckligt för att känna att vi behöver rekrytera fler kvinnor. Den 1 mars börjar en gammal klasskompis till mig så det ska bli riktigt kul!

      Läkare men tas alltid för sjuksköterska/undersköterska. Dock bättre sen de olika färgskyltarna kom. Inte för att det är mindre bra att vara ssk, men så jävla störigt att äldre män tror att alla unga, söta tjejer inte kan vara läkare.

        Konstigt, läkare är ju numera ett kvinnodominerat yrke, så trodde de flesta hängt med där.

          Nope, tyvärr inte.

            Men gud! Jag läste just att Alexander Bard är död!!! Kan inte hitta det någonstans nu.

              Läste du det på något seriöst ställe? För det ser ut som att han uppdaterat sin Twitter för bara 2 h sedan…

                Ploppade upp på datorn! Gillar honom så började leta runt om info. Men hoppas då att det inte stämmer ❤

                  Ploppade upp som en notis menar du?

                  Läskigt om det är någon som sprider sådant på Internet om det inte stämmer.

          Min farfar gjorde så efter att han börjat bli dement. Han hamnade på sjukhus några gånger
          Hans ansvarige läkare var ofta någon ung tjej, som han hela tiden ansåg var en sjuksköterska och frågade vad läkaren sagt. Jag antar att han var ursäkta pga demens dock…

          Jobbar på en arbetsplats som vanligtvis har blandad kompott av anställda men just kvällsskiftet är mansdominerat. Ikväll var jag enda tjejen på plats och jag hade absolut inte känt det vara okej att någon ens tänkte en tanke högt om mitt utseende. Hade huggit personen vid knäna och sen gått till teamleadern och vänt upp och ned på kontoret tills han/hon tagit tag i det hela.
          Dock är jag definitivt ingen person som känner behov av att vara omtyckt och lallar inte med i sexistiska skämt en sekund även om det skulle innebära att jag skulle ”komma in bättre” i arbetsgruppen.

          Vi har en tjej som tyvärr gör det på min arbetsplats, hon är gift med en snubbe som jobbar natt och när han inte är på plats springer hon och skämtar med alla killar och anspelar på sex, alla skämt är fräckisar, såklart och det känns nästan lite tvångsmässigt.

          Fick nog en dag när ena teamleadern insinuerade att han kunde tänkas betala för att se henne avklädd, då harklade jag mig och frågade om de haft något tal om sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Men då flikade tjejen in att ”åh nej, då skulle ju hon ryka först med tanke på alla hennes fräcka skämt” och så vips var mansgrisen ursäktad.

          Nu är hon hemma pga utbrändhet. Surprise!
          Nä, hellre en bitter bitch än en penis pleaser

            ??

            Penis pleaser ???

        20,30 Det är inte just att du uppfattar det så! Jag är 50 och man och jag tycker det är roligare med en ung läkare som är kvinna än en i min ålder oavsett kön. Det är ju lite hur man själv är! Bit ifrån på skarpen om det är jäkligt.

      Jobbar på en bensinmack, det kommer in män och kvinnor då och då och ba ”finns det någon man här som kan hjälpa mig och kolla vilken lampa jag behöver till bilen?” osv.

        Haha förlåt att jag skrattar men vilka töntar.

          Hahahaha ingen fara, jag både skrattar och gråter invändigt varje gång det händer, sen säger jag bara ”nää men jag kan hjälpa dig att hitta rätt :)” och dom ba ehh ahaaa ja ok, helt förvirrade. Nu när jag är van så tycker jag bara synd att dom lever kvar i ett 1200-tals tänk medan jag minsann har kunskap om glykol, oljor, torkarblad osv osv :p

            You go girl!

            Exakt samma för mig, jobbade på Clas Ohlson ett tag och fick ofta höra saker som ”Oj, är det ingen här” av äldre farbröder när jag stod i informationsdisken. Man ba’ ”jodå, hallå hallå” och då fnös de oftast bara och gick. 😛 Om inte någon manlig kollega uppenbarade sig och läste innantill ur produktkatalogen och briljerade med sina oerhörda ”kunskaper”….

      Har inte ett sånt jobb längre men brukade få höra att ”en tjej som jag” inte borde ett ha ett sånt jobb.

      Jobbar i verkstadsmiljö där jag är en av de få kvinnor som jobbar i omgivningen. Älskar jargongen, ju tuffare desto bättre. Dock har männen rätt så bra på koll vem som är okej att skämta lite grövre med och vilka som det inte är det med. En jargong som verkligen inte passar de flesta, så va inte så hård på dig själv om du tycker de känna jobbigt emellanåt 🙂

        Så männen ska då diktera vilken jargong som ska användas? Nä. Ingen ska behöva känna sig obekväm på sin arbetsplats.

          Nej, menade inte de. Men det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Både jag och min förman säger till ordentligt om det inte passar sig och försöker lära dem att man inte kan säga vad som helst till alla. Vi hade exempelvis en tjej på timavtal som tyckte de gick över gränsen, då hamnade de direkt in på förhör och min förman satte stopp för de på direkten. Man ska absolut inte acceptera dåligt beteende och tycker man att det går för långt så stå upp för dig. De va de jag menade med att hon inte ska vara så hård på sig själv och behöva ”tåla det”. Alla är vi olika.

      Arbetar som pilot. Folk tror alltid att jag är flygvärdinna. Har långt blont hår som folk alltid ska kommentera. Alltid passagerare, aldrig kollegor. Dock upplever jag att så fort jag gjort en mjuk landning så blir folk förvånade typ: ”Nämen var det DU som gjorde landningen!?” Hatar det.

        Är du snygg? Blir typ upphetsad på dig trots att jag är straight.

          Haha ja men, med risk för att låta självbelåten, jag tycker och har fått höra att jag är snygg.
          Och ja, autopiloten landar jävligt hårt ibland, Så måste ge den piloten cred där ?

        Minns en gång när jag flög och landningen blev ovanligt hård varpå den manliga, såklart, piloten var tvungen att meddela för oss passagerare att det minsann var autopilotens fel att landningen blev dålig. Haha.

          Det kanske det var? Vad vet du?

            Det handlade väl inte om huruvida det var sant eller inte utan om att han kände sig tvungen att berätta det?

      Har inga problem med det alls. Jag är väldigt grabbig och skämtsam överlag så jag gillar att slänga käft. Men det beror nog på vilken typ av person du är såklart och alla gillar inte att jobba i den miljön.

      Ja. Eller ja så ung är jag väl inte nå mer men jobbat sen efter gymnasiet och aldrig upplevt något problem.

      Det gäller att vara benhård och sätta tydliga gränser. Går de över gränsen så gör en anmälan om trakasserier. Blir lite mutter i början men de lär sig snabbt. Man kan absolut inte försöka vara en i fgäbget och jargongen för man blir automatiskt den skämten handlar om.

        Har samma problem med kommentarer och pikar om utseende och anspelningar på sex jämt. Mitt problem är dock att det är cheferna som står för dem och ofta triggade av varandra. Hur säger man ifrån utan att bli utskrattad? Går inte att säga ifrån utan att det ska bidra till ännu mer ”skämt”… 🙁

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hur korkad är man om man hamnar i fyllecell på en skala på 1-10?

      Är nog olika. Rejält full är man i alla fall.

      Inte så korkad. En del har ju oflyt också. Min kompis tog de när vi tjejer hade henne mellan oss påväg hem. Hon drack tequila, blev för full, men var inte stökig och hade kommit hem med hjälp av oss.

        Haha okej tack för svar. Är irriterad på min sambo som hamnade där inatt. Kanske var lite otur då, men ändå jävligt klantigt att bli så full ?

          Äsch, nästan alla har blivit för fulla någon gång. Jag har definitivt det.
          Är det inget som hänt innan så hade han väl oflyt att polisen var där just då.

            Dricker man så mycket att man platser i fyllecell kanske det är dags att se över sina alkoholvanor.

              Nej. Räcker att du råkat få i dig en shot för mycket en gång och råkar snubbla framför polisen. Speciellt gamla stan i Stockholm utanför Meduza, där brukar polisen fylla sin kvot.

                Låt bli den sista shoten då så kanske du inte snubblar framför polisen.

          Ålder på pojkvännen?

            16 vårar.

              Är fyllecellen maria ungdom?

      Jag tycker det beror på. Hamnar man där on the regular så har man ju problem. Men har man hamnat där 1 gång tänker jag att man haft otur. Lord knows att jag vart pissfull x antal gånger men haft turen att undvika poliser/ordningsvakter. Dock är man ju alltid korkad som dricker så mycket men också otur hahah

      Det grundar sig i fylla, inte intelligens ?

      Sorry, just had to.

      God jul! ??

        Haha TACK. Får påminna mig själv om det mitt i min irritation ? god jul du med ??

      Mitt ex hamnade i fyllecell. Han jobbade inom ett säkerhetsyrke och hade vapenlicens. Med dom premisserna ansåg jag att han varit otroligt korkad som druckit hembränt OCH tjafsat med poliser på vägen hem. Bara tur för honom att de inte drog in licensen.

      Lob är till för att skydda människor. Men Alla kan bli för fulla, ibland har man inte ätit tillräckligt under dagen, sovit för lite på natten, varit i fel sällskap för den enskildas mående, druckit för mycket generellt, träffat en för hård ordningsvakt.

      Va glad att han blev omhändertagen istället för misshandlad och rånad?

    nån som använt paradontax tandkräm mot blödande tandkött? den smakar ju vidrigt… hjälper den?

      Jag kör vanlig tandkräm istället och så gurglar med bakteriedödande efter. Ofta räcker det med att göra saltlösning och gurgla några kvällar tycker jag.

        vad heter det som är bakteriedödande?

          Corsodyl

            Det ger missfärgningar vid långvarigt bruk!

              Den ska ej ens användas långvarigt utan max i två veckor!

          Paroex! Och ja corsodyl kan missfärga så min hygienist rekommenderade denna.

            Paroex (den röda) ska inte användas i mer än två veckor. Den gröna som innehåller mindre klorhexidin kan dock användas dagligen

      Den suger, använd vanlig tandkräm

      Den är inte god, men den gör sitt jobb /tandsköterska

      Det som hjälper är att rengöra noga mellan tänderna (med tex mellanrumsborstar) och borsta tänderna morgon och kväll i två minuter så kommer ditt tandkött sluta blöda efter cirka 2 veckor. Så slipper du plåga dig med parodontax – den smakar inte trevligt!

        Gå till tandläkaren och kolla upp anledningen till ditt blödande tandkött. Det gjorde jag och det visade sig att det berodde på mycket tandsten. Efter att de tagit bort det och att jag rensat mellan tänderna varje dag innan tandborstning så har det inte blödit mer 🙂

      Tycker den är bra man vänjer sig vid smaken ?

      Paroex från märket GUM är både effektivare och smakar gott. Finns på apoteken, billigast på apotea

      Haha, jag tycker parodontax är skitgod

      Paradontax löser inte det blödande tandköttet. När det väl blöder beror det på nått. Tandsten mm
      Tandläkaren först o sen behandling m paradontax.

    Hej, kan ni hjälpa mig fylla på vego delen av mitt julbord. Saker som innehåller ägg är okej, men inget mejeri (allergi).

    Har redan: Senapsgravad tofu, vegansk rödbetsallad, inlagd aubergine, pärsons vego julskivor, olika ostar från violife…

    Rödkål, brysselkål, potatis och bröd kommer finnas till både kött och vego.

    Vad har jag missat? Både saker jag kan köpa och göra själv är intressant. 🙂

      Janssons fast med kapris istället för fisk. Jag (vegan) använder Carlshamns mjölkfria smör och matgrädden iMat.

        Man kan inte ta veganer seriöst så länge ni envisas med att använda originalnamnen på er substitutmat.

          Men stick! Är ju för att beskriva maträtten personen menar samt ge recept utan att behöva skriva ner hela receptet. Nu behöver man bara googla Janssons och byta ut det personen skrev.

          Farligt du. ”Originalnamnet” är också påhittat.
          Tror du korv sitter på grisens röv?

      Kanske vegobullar på anammas formbarafärs?

        Tänkte också skriva formbar färs! Perfekt ju, älskar att få krydda själv då färdiga veganbullar kan vara så smaklösa.

      Vegansk ”revbensspjäll” gjorda på oumph! Supergoda 🙂

      Ägghalvor med fyllning. Dela ägget och ta ut gulan. Blanda den med vegansk creme fraiche, kryddor och klicka tillbaka i ägget. Dekorera med tångcaviar.

        Koka ägget hårdkokt innan du delar det…

          Å jag som testade med rått?

            Hahahhahahahahha

        Hur kan man äta ägg men inte caviar ? Vad är det jag missar?

          När man tar äggen av fiskarna så dödas fisken.

          Tångkaviar är veganskt..

      Kanske inte typiskt svenskt julbord men mixa röda linser, krydda med lite salt och saffran och fritera små klickar av smeten. Sååå gott!

      Jag förstår att ni veganer tycker om er mat, men för mig som oinvigd…hulkar ju nästan när jag läser om Oumph och tångcaviar och grejer. Urk Urk urk.

      Om ni nu verkligen tycker det är gott? Såg Therese Lindgrens video när hon testade julmat tillsammans med sin mamma och Anders. Inte ens Therese som är vegan var särkilt lyrisk och kunde knappt få ner flera av sakerna. Det var något hon fick spotta ut också, så vämjeligt var det. Kan inte bli en särskilt rolig jul när maten är nästintill oätlig…

        Tångkaviar är awesome, pröva! Inte som löjrom men flera köttätare i min bekantskapskrets tycker det är godare än stenbitsrom

        Jag gillar det mesta. Men finns både vego produkter och köttprodukter jag ogillar. ??‍♀️ Och nu är ungefär hälften i min släkt veganer eller olika former av vegetarianer. Ska jag strunta i dem tycker du? Tvärtom tänkte jag få dem att känna sig riktigt välkomna. Vill att alla ska ha en fin jul.

          ?

          Ingen har sagt att du ska strunta i några gäster! Jättebra om det finns något för alla. Vi har inte en enda vegan eller vegetarian runt julbordet, men hade jag haft det hade jag naturligtvis sett till att det fanns ätbara rätter för dem också. Men det Therese testade verkade helt enkelt inte gott (förutom rödbetssalladen och After Eight- kopian).

            För att Therese köper färdiga produkter som helt enkelt inte är goda? Tog mig 1,5år att hitta mjölkfri ost som faktiskt smakar ost. Man får testa sig fram. Therese är sämsta exemplet du kan ta när det gäller mat.

              Men det är väl det konstigaste av allt? Hur går tillverkarna runt då, om det finns en massa veganska livsmedel som inte är goda? Och är det rimligt att det ska ta 1,5 år att hitta en mjölkfri ost i ett modernt välfärdsland där vi drunknar i mat? Förlåt, men det är faktiskt så konstigt.
              Särskilt också när dessa veganska ostar verkar ganska dyra.

                För att alla har olika smak? ??‍♀️ Som med allt annat. Man har ju sina favoriter.
                Just nu poppar det ju upp massa nya märken eftersom det är hype, om nått år märker du vilka som är kvar och som folk faktiskt gillade.

                Hur går eldorado runt? Massa saker som inte är goda.

                  Eldorado går runt på alla som tvingas leva med en mycket tajt matbudget och inte har råd att göra andra val i matbutiken.

                  Veganmaten däremot är DYR och både smaka därefter.

                    Nej, den är inte DYR längre då det finns så mycket konkurrenter nu. Specialgrejer, typ havremjölk osv är dock dyrare då de vet att det finns folk som måste köpa det pga allergier.

                      Allt är väl dyrare än Eldorado…

                  Eldorado är automatisk inte dåligt för att det är billigt. Det är många gånger faktiskt som lågprismärkena överraskat mig med sitt innehåll när man jämfört med märkesmat.

              Åh vilken ist?

                Violife mature cheddar, smakar exakt som den klassiska julosten typ. Ingen cheddar smak dock..?
                Deras fetaost smakar fårost. ?
                Dock varning för den som heter nått med rökig.. Den hade smak av ost och rökt skinka? :S God i pastasås värdelös på mackan.

                  Alltså fattar att rökt skinka är gott på macka haha men just smaken på den osten var inte najs.

                  Och deras fetaost ??? jag är inte ens vegan men den osten är så sjukt god!!

              Bor i en mindre ort. Först sista 1-2åren utbudet blivit större. Innan fick jag hålla mig till den mjölkfria osten de hade.

              Vilken ost??

                Såg nu!!

        Intresseklubben antecknar. Står ju att det finns kött också så du hade nog fått ditt. Strunta du i vad andra väljer att äta. Tröttsam diskussion överlag.

          Varför är diskussionen tröttsam?
          Om Therese som vegan har svårt att hitta god vegansk julmat så är väl det i allra högsta grad intressant?! Utgår från att Therese är ärlig i sina omdömen, hon är ju ingen köttätare som ratar alternativen för att de inte smakar exakt som man är van vid.

            Så om jag som köttätare inte gillar kyckling så gäller det alla köttätare?
            Therese är btw värdelös på att laga mat, du kan jämföra hennes mat med att du själv bara köper findus halvfabrikat. Hon tillagar ju knappt något alls själv från grunden?

              Okej, det kan jag verkligen hålla med dig om. Har inte sett så mycket från Therese så jag har ingen aning om huruvida hon brukar laga mat eller ej men jag tyckte det var lite märkligt att hon inte serverade någonting till grejerna hon testade. Ingen potatis till ”sillen”, ingenting till tångkaviaren osv.

              Ett lite märkligt sätt att äta julbord på ?

                Hon äter mest take away, tacos (enligt hennes videos) och ibland färdiga veganska typ schnitzlar och annat när hon har samarbete med just det märket. Då är allt såklart suuuuuupergott.

                  Ungefär som Ida Warg då som verkar leva på sina pastasallader med sötpotatis och morot. Det är i alla fall den enda maträtt jag sett henne äta när hon lagat maten själv.

                  Obs! inte sett alla hennes yt-videor så jag kanske har helt fel. Sorry i så fall.

            Therese åt ju inget vettigt. Som att gå igenom skinka på burk och recensera. Man får göra saker själv om det ska vara gott. ??

            Diskussionen är tröttsam för att ts bad om vego tips till julbordet och du kapat tråden med att börja tjata om vad jobbigt det är när all vegetarisk mat är så äcklig för Therese tyckte det var äckligt på en restaurang. Alltså varför lägger du dig ens i när du varken är vegetarian eller behöver eller har tips utan bara vill tjata om att maten antagligen är oätlig och att det är jobbigt? Så konstig människa.

        Paj med vegansk fetaost, oliver, soltorkadtomat och spenat.
        Pasta med krämig svampsås.
        Friterad tofu i wook.

        Kan komma på hur många veganska rätter som helst som är goda ???

          Pasta med svampsås var nog det minst juliga jag hört.

        ”Kan inte bli en särskilt rolig jul när maten är nästintill oätlig…” Säger bruden och hänvisar till Therese Lindgren. ???

          Nu handlade det inte bara om Therese. Har testat några saker: oumph, tofu och ett fåtal andra saker. Det var totalt oätligt alltihopa. Blir jag vegan får jag nog försöka överleva på ugnsbakade rotfrukter med mjölkfritt margarin… ?

          Och den där After Eight-chokladen som såg galet god ut.

            Du får lära dig tillaga maten på rätt sätt. Handlar mycket om kryddning och kombination av smaker. Testa nått recept från Jävligt gott.

            Ingen bryr sig. Efterfrågades tips på saker folk gillar. Inte vad du inte gillar.

              Diskussionsforum, du vet… Ämnen utvecklas, samtal utvecklas.
              Och tydligen bryr sig folk tillräckligt mycket för att svara ??

              Tur att många var så mycket trevligare än vad du är.

                Nej, folk bryr sig inte, de fattar bara inte varför du har behov av att berätta om hur äcklig du tycker mat du vanligtvis inte äter är i en tråd där tips efterfrågades. Du får starta en egen tråd där du tjatar om hur äckligt du tycker allt det du nämnt är. Att kapa kommentarer är inte att en ”tråd utvecklas”. Och det är inget diskussionsforum heller.

                  Jag bryr mig, tyckte det var en intressant diskussion!

            Vilken tur att du inte ska på den middagen då. Dina kommentarer är bara för mycket.

            Ja alltså tofu är nog det vidrigaste i världen. Konsistensen är så läskig. Som gummi.

        Jag älskar vegetarisk mat och tycker julmaten är lika god var vegetarian /(åt mest för veganskt)i 10 år. Nu äter jag kanske 80 procent vegetariskt, smakar kött ibland om det bjuds är inget stort fan. Jag har aldrig vart nyttig av mig så mina vegetariska måltider har inte varit ngn torr linsburgare. Man kan få god mat om man gör den. Ge det ett riktigt försök. Therese video är väl inget bra exempel då jag tror hon testade ganska speciell mat, enkelt är bäst o egna recept

        Finns såklart äckligt med!

          Jag älskar vegetarisk mat, det är veganmaten som känns avskräckande. Men det ligger något i det du säger, förmodligen skulle jag uppskatta maten mer om jag struntar i de där speciella sakerna som ska likna kött, korv, skinka, Skagenröra, ost och allt vad det nu är.

            Vegetarisk mat är vegansk mat. Same shit.

          Ernst juliga bönbullar lät goda, recept på köket.se.

      Champinjonpate, seitanskinka (kolla in awesome vegan dad), gravad morot, branteviktofu och grönkålssallad.

      Tack för tipsen! Hur kunde jag glömma ”kött”bullar? ?

        Kålrotslåda?

      Stuvad grönkål!
      Grönkål, chilli flakes, lite socker & imat.
      Så gott!!

      Veganska köttbullar! Dessa är bästa receptet!!
      https://www.ica.se/recept/basta-veganska-julkottbullen-723104/

      Man kan ha i ägg istället för fiberhusk om man är vegetarian men äter ägg. Jag har testat både med och utan ägg och båda blev bra. Med Ägg kanske lite bättre.

      Jag steker först i stekpannan med smör för att få färg sen in i ugnen på bakplåtspapper så de blir genombakade eller vad man ska säga.

    Världens tråkigaste fråga. Men inte ens mamman svarar på frågan så, om du har en 8-årig flicka i din närhet- vad önskar hon sig i julklapp?
    Pris 200-350 kr. Tack ni som väljer att svara 😉

    Ps. Googlar inte för att vad en 8åring önskade sig 2013 skiljer sig nog ganska mycket från nu.

      Nåt med Frost eller är det för mindre barn?

        Vet att barnen på min vfu är besatta i Frost och varit ganska länge, så vet inte om det bara är i den åldern lr äldre faktiskt.

      Presentkort till appstore/play butik om hon har telefon eller surfplatta. Hör med mamman om hon spelar.

      Spel, biobiljetter (köp tillsammans med en påse popcorn så blir presenten kul även vid öppnandet), mysiga tofflor…..

      Smink och stringtrosor nu för tiden va? Och shorts som är mindre än vanliga trosor ??

        hahha skulle vilja se mammans min när dottern öppnar ^^

      Här finns massa skoj http://www.egmontkarnan.se/kul-att-skapa/ 🙂

        Tack för tipset, pyssel grejer kom jag på att jag älskade när jag var liten. Värt att tänka på =)

      Vi gav presentkort i år så att hon får köpa vad hon vill (9 år). Men förra året gav vi pysselsaker. När hon fyllde år fick hon kläder från river island (var visst poppis), köpte ett par coola leggings och en lite längre topp till.

      En bok!

        Gonattsagor för rebelltjejer! 1&2

      Gillar hon hästar så är schleich-hästar perfekt. Du borde få två ”lyxiga” ink ryttare för 300kr. Min unge är 8 och det är det eda hon vill ha.

      Ett presentkort på tex ett center där ni tillsammans går dit en dag och handlar. Plus att lunch ingår?

      Beroende på hur nära du och flickan är varandra, men kanske en fika + valfri biofilm? 🙂

      Min åttaåring skulle bli glad för schleich-hästar, käpphäst och pysselmaterial (alltså inte färdig mugg att måla på utan piprensare, filt, flörtkulor, knappar etc. Finns bra låda på panduro). Bland böcker kan jag rekommendera Sigge-serien av Lin Hallberg eller Dunne-serien av Rose Lagercrantz. Eller biobiljett, eller om ni är nära, en teater eller nåt ni kan gå på ihop?

      Dolly Style dockor. Fast jag skulle köpa pysselsaker.

      Helt klart rit/pysselbok. Förr fanns det ”top-model” böcker där man kunde rita kläder på bratz typ och att ens vänner kunde skriva in sina namn, intressen osv. Var 8 år för 11 år sen och då var det superpoppis i skolan, borde finnas liknande nu!

        Annars är pyssel alltid roligt för 8åriga flickor. Typ måla en egen ram, låda osv man kan köpa på panduro + färg då

      Pyssel, dagbok, luktsudd, glitterpennor

      Lego friends!

      Pyssellådan från rusta son kostar 199.- sen ett biokort.

      En 8åring, skulle nog önska sig lite coola kläder, inget dyrt men något fint och tufft typ. Min 6 åring, önskar sig coola kläder.. Vet inte vad som hänt, men hon älskade my little pony och frost och allt sånt för bara ett litet tag sen, nu går hon i skolan, och helt plötsligt önskar hon sig kläder..trots att hon har oändligt med kläder. ?

      LOL Dolls är det enda som gäller hos alla 8-åriga tjejer i min närhet 🙂

      Något kreativt? Pennor och ritpapper, lera, pysselgrejer?
      Badbomb/badskum?

      handbok för superhjältar böckerna kostar 105 kr st.
      Vet att dem är populär bland barn.

      Biobiljetter
      Presentkort på Stadium
      Presentkort i bokhandel
      Pyjamas plus morgontofflor
      Handduk till skolgympan
      Presentask från bodyshop
      Pussel
      Ljusslinga året-om till rummet
      Örhänge
      Bäddset

      Bäst är ändå upplevelser som bio, Studsmatteland, lekland od.

    Heloo. Julen e häär. Jag vill ha ert bästa recept på en julig sallad.

      Jamie Olivers ”Asian-inspired turkey salad” fast jag brukar använda kyckling istället.

      Ugnsbakad grönkål, granatäpple, dressad med olivolja, lite citron, flingsalt och peppar toppad med rostade hackade hasselnötter och hyvlad parmesan ?

      Ungsrostad brysselkål, grönkål, morot tranbär, hasselnötter. Toppad med parmesanost och dressing på yoghurt, dijonsenap, vitlök, salt, peppar, olja och balsamvinäger?

    Redo för julen?

      Jaa!!??

    Någon som testat kognitiv beteendeterapi mot IBS? Var fick ni för resultat, blev ni bättre? Gjorde ni det på distans eller på plats? Någon som testat något annat mot IBS (förutom Fodmap), som hjälpt?

      Är inte IBS en fysisk åkomma? Varför ska man gå i pskyterapi för det?

        För att det ofta kan förvärras av stress eller ens psykiska mående så därför kan man både gå i KBT eller ta en låg dos SSRI

          Ahaaa, så man kör det mer som förebyggande då?
          Då borde ångestdämpande också fungera va? Eller typ träning?

        För att det är en hittepå-sjukdom 🙂

          Jag har ingen koll på OBS men hur kan en bajsattack mitt på pendeltåget bara vara hittepå? Eller menar du att det är psykiskt, typ oro?

            Absolut inte. Psykisk terror är vad det är. Fatta att vara konstant orolig för att du ska få diarré. Dagliga magsmärtor osv. Tar över hela ens liv. Hela ens sociala liv blir drabbat! Du drar dig undan, tackar nej till saker du egentligen vill göra men väljer bort pga. IBS. Och det finns inget botemedel. Jag har uppriktigt sagt haft självmordstankar på grund av det här. Säger bara WALK A MILE IN MY SHOES så får vi se vad din syn på OBS är!

              Och till alla drabbade. Det är inte kul att bara höra om folks dåliga erfarenheter hela tiden. Så tänkte dela med mig om att det blivit mycket mycket bättre. Knappt ont i magen längre med lite kostförändringar. Kram på er!

          Snacka om att nedvärdera andra personer.

            Det är definitivt inte en hittepå sjukdom. Jag har levt med ibs i 13 år nu och det tär på psyket. Jag lider ångestsyndrom kopplat till kontrollbehov som i sin tur är på grund av ibs. Jag skulle definitivt rekommendera kbt, har hjälpt mig mycket. Just nu är jag på resande fot under julen. Skulle aldrig gått om jag inte fått hjälp att våga mig ut ur hemmets trygghet och våga trots att risken finns att magen strejkar och det kanske blir obehagligt då och då. Meditation har också hjälp mycket!

          Hittepå eller inte, beror på hur man väljer att se på det. Jag fick diagnosen IBS en gång i tiden när jag hade mycket problem med mage och tarmar. Det var, åtminstone på den tiden, en uteslutningsdiagnos. När jag sedan förändrade en massa i mitt liv – flyttade och bytte jobb – försvann min IBS helt.

          Så något hade jag och det var troligtvis utlöst av stress m.m.
          Vad man väljer att kalla det är ju inte det primära. Det primära är att få bukt på mag- och tarmproblemen så man fungerar.

          Ja eller hur ??‍♀️

            Fast….ibs är en slak diagnos det är därför du inte kan bli sjukskriven för det även om det påverkar dig så mycket så du faktiskt inte fixar jobb.

            Läkare har inget konkret egentligen att ge dig när du får diagnosen, utan du får liksom prova allt dem har och kan ha fungerat på någon… och sen blir det typ , undvik det du inte tål hejdå.

            Jag har haft ibs i över tio år.. det jag har gjort för att ens kunna lämna hemmet har jag kommit på själv genom att läsa vad andra provat.. och sen kört uteslutnings metoden.

            Just nu lever jag på en väldigt tråkig kost tex. Och jag äter inget innan jag ska i väg. Jag jobbar inte utan vi lever på min sambos lön. Det är liksom inte så prioriterat i vården med ibs.

            Jag tror ju dock att det är annat med som gör min mage så dålig.
            Jag har pcos och underfunktion an körldkörteln med, men då det inte finns en läkare som har koll på helheten så blir det ju inte direkt några samman kopplingar utan mest piller som man får prova för alla olika saker.

            Så jo jag håller med. Ibs är en slask diagnosen dem ger när dem inte riktigt vet varför .

              Har du fått träffa en specialist inom något av områdena, tänker t.ex mag- och tarmspecialist eller typ endokrinolog?

              Tänker att en endokrinolog kanske har lite mer koll än en allmänläkare då många med hypotyreos även lider av IBS.

                Var hos en mag tarm specialist men han sluta och blev forskare på heltid så nu måste jag hitta en ny.
                Har gott hos en specialist inom pcos med..men hon var oförskämd och totalt värdelös så sa upp kontakten där och ska söka ny nu efter nyår..

                Hypon är enbart vårdcentralen och dem kör rutin prov en gång år typ..skiter sen i resten

          Absolut inte hittepå. En vän till mig arbetar med koloskopier och läkaren ser direkt om en person har IBS, då tarmen är otroligt ”slapp” på dessa personer. Så nej, det ÄR en fysisk åkomma. Sedan kan säker många feldiagnosticeras om de ej får genomgå endoskopi/koloskopi och läkaren enbart går på vad patienten berättar.

          Du är en hittepå-pasta.

        Pga ibs får man ofta problem med panik, oro och ångest. Det blir liksom en ond spiral då man aldrig vet när magen brakar.. därför får man kbt. Man får liksom lära sig andas när paniken kommer för magen värker.

        T.ex. jag fick kbt så jag skulle våga lämna hemmet igen.. dock har jag kraftig ibs..jag kräks och hela köret

        Och ts. Alltså ja kbt hjälpte lite jag får inte samma rå panik när jag är ute och får ont.. men ända som funkar för mig är att inte äta alls medans jag är borta från toaletter..och när jag har som värst håller jag mig hemma..

        Det tar sig i fysisk uttryck (uppblåst mage, ont, förstoppad, diarré mm, olika från person till person) men har märkt att min mage påverkas extremt mycket av stress (och det behöver inte ens vara mycket stress). Jag hade nämligen knappt några problem när jag var halvtidssjukskriven (pga graviditet)… ?

      Hjälper inte ett(med) skit(en).

    Har ingen att fira nyår med. Känner ingen som ska ha fest, och när jag frågar runt säger folk att de inte riktigt vet vad de ska göra än.

    Vad ska ni göra på nyår? Hur vanligt är det att man sitter hemma vid tolvslaget ensam och inte gör någonting?

      Jag är ensam både jul och nyår och det stör mig inte. Har ingen familj kvar och har nyss flyttat till en ny stad så har inte så mycket vänner här. Ska spendera kvällarna med datorspel istället!

      Gud vad skönt. Jag ska vara hemma, avskyr att hänga med massa fyllon på nyår. Grannarna i mitt villaområdet smäller bra med raketer (Tyck vad ni vill om det, jag diggar det), och jag har utsikt över både min ort och orten bredvid. Så jag myser helst hela kvällen, dricker nått bubbel vid 12 slaget och kollar på massa raketer hemifrån. Blivit standard typ att folk kommer hit i mjukiskläder och hänger istället hela kvällen istället för att gå ut eller festa. Förra året var det bubbel, spel och film.

      Inte jag heller. Eller ah, jo mamma och pappa och även om det är trevligt och jag älskar min familj så är nyår min värsta dag på året, man ser på sociala medier hur alla har trerätters middagar och så hoppas man på att man nästa nyår istället ska ha nära vänskaper nog att fira en sådan nyår?‍♀️

        Ellerhur!! Det är det värsta jag vet.. Vill bara ha den dagen förbi snabbt som fan!

      När du frågar och får till svar att de inte vet, fråga om ni ska planera något tillsammans? Vill man inte vara själv den kvällen förstår jag att det är en tung känsla om det blir så. Man kan iofs fixa till nåt trevligt med sig själv annars.
      Jag har inte heller blivit tillfrågad angående nyår. Jag och familjen åker iväg och firar tillsammans bara vi. Lite tråkigt med tanke på att vi arrangerade nyårsfest förra året och var runt 20 personer..

        Vart ska ni åka iväg? Känns så dyrt att åka bort över nyår! Du har i alla fall din familj att vara med och skåla in året!

        Haha på tal om att fråga sina vänner…jag hade en bästa kompis som man alltid fick boka långt i förväg för att göra något för hon kunde inte vara spontan av nån anledning.
        Jag frågade i september(!) en gång om hon ville fira nyår med mig. Hon bara ”jag ska fira nyår med x och hennes kompis men vi kan ses fram till typ kl 18 på nyårsafton?” Vem fan firar nyår kl 18…

      Känner igen mig. Älskar allt som har med julen att göra, men sen kommer nyår.. Värsta dagen på hela året. Förra året fick jag ett kvällspass på mitt extrajobb. Blev så glad, för då blir jag inte ensam och slipper dra en vit lögn när jag får frågan om vad jag gjorde på nyår. Vill allra helst ha ett härligt kompisgäng där man äter gott och bara har det trevligt och inget onödigt supande. I år är jag bjuden på en nyårsfest. Men vet av erfarenhet att det lär bli REJÄLA fyllor. Drar mig för att gå, samtidigt som jag inte vill vara otrevlig och tacka nej.

        Känner så med dig. I precis allt! Nyår är den vidrigaste dagen! Speciellt när man sen kollar sociala medier där alla flänger runt med sina kompisar på lyxiga ställen och är 300pers.

      Älskade att vara ensam på nyårsafton när jag var singel. En av årets bästa kvällar. Lagade en lyxig middag inkl efterrätt, satte på mig fina pyjamas eller mysdress och såg på gamla filmfavoriter. Såg alltid till att ha goda snacks till nyårskonserten dagen efter. Men älskar att vara ensam överlag så jag kanske är lite kufisk där.
      Nu när jag är gift gör jag exakt samma sak fast tillsammans med min man ?

        En grej till som många verkar ägna sig åt och som verkar helt sinnessjukt, att de går ut utomhus för att se raketer?! Alltså att gå ut mitt i vinternatten i tunna festkläder under jackan och tunna skor och stå där och huttra är ju ungefär världens sämsta påhitt. Sjukt nöjd med att inte lämna hemmet efter kl 13 på nyårsafton hehe

          Samma här. De flyger liksom hubdra meter upp, de syns bra från fönstret thank hon very much.

          Gubben min vill ju ut och röja på stan men Nicke säger nej, myskväll hemma som vanligt! Hatar att gå ut. Det bästa med att komma hem på fredag eftermiddag är att sätta på sig pyjamasen och veta att den inte åker av på flera dagar. Bästa med julen är att den inte åker av på veckor!

            Hahaaaa ja, har seriöst fler mysdressar än jeans/utekläder ?

              Samma här haha! Hade inte tänkt på det förens du skrev det. Har två lådor med hemma/myskläder men bara en låda med jeans och tröjor haha!

              Längtar till pensionen, ba glida runt i mysdräkter och vara!

                Men OMG jag insåg precis att jag mentalt sett varit pensionär rätt länge ?

                  Vi måste hänga!

                    Ja, vi kan skicka ut våra extroverta karlar på pubrunda och så kan vi förskansa oss i var sitt soffhörn ? drömmen ju

      Jag har slutat fira nyår. Det är för höga förväntningar på en dag som egentligen bara är en vanlig dag.
      Att vara ensam är inte negativt, tänk så slipper du klä upp dig, stöka runt ute i kylan, inte kunna ta dig hem på natten för att aaaalla taxibilar är upptagna. Det enda du får i behållning är baksmällan.

      Köp hem god mat, ha film/seriemaraton i mjukisar. Bjud hem nån polare att göra samma sak?

        Känner helt med dig till punkt och pricka!

      Jag ska vara hemma ensam med min sambo. Innan jag träffade honom så firade jag ensam hemma. Åt en massa chips framför en film för att sedan gå ut för att titta på fyrverkerier.

      Varit både själv och med andra senaste åren, är såklart hellre med någon/några. Fest känns väl inte så viktigt men bara att hänga med ngn liksom.. blir jag själv i år kommer jag ta sömnmedicin o sova bort kvällen. Trist men sant, pallar inte låtsas tycka att det är nice att vara själv.

      När jag läser ditt inlägg blir jag sååå glad över att min man och jag (mest jag) är nöjda med att hänga med mina föräldrar, äta lite gott framför bingolotto och sedan gå och lägga sig efter12 slaget ?

      Har firat alla mina 28 nyårsaftonar på samma sätt förutom en gång då vi var bjudna till en av mina närmsta vänner. Värsta kvällen i mitt liv! Hennes sambo hade bjudit in sina polare och de ville bara prata om interna grejer vilket är fine, om det inte va för att vi va de enda som inte kände någon annan.. Sen dess så ba, nej att sitta i mjukiskläder och bara chilla på nyårsafton är livet.

      Städa och gör fint, laga eller köp hem riktigt god mat, gott att dricka och godis, doftljus och fina blommor. Kör hemmaspa, ta på dig bästa myskläderna och bingekolla en bra serie. Glöm inte något som bubblar så du kan skåla in nya året. Det är rätt faktiskt rätt många som firar själva. Det är inte hela världen, det är en kväll av 365 kvällar per år. Frågar folk och du inte vill säga att du var själv, säg att du firade med fin middag på spa. Det är ju nästan helt sant. 🙂

      Det ska jag göra med glädje trivs i mitt eget sällskap, men förstår självklart att många inte vill vara ensamma.

      Oj vilken mardröm att vara själv, får ont i magen av tanken. Men skönt att läsa att vissa verkligen gillar att vara själva, men det gör ändå ont i mig. Minns min stackars granne som alltid satt ensam vid fönstret på julafton, han var gammal och trots att hans dotter bodde nära var han alltid själv. Vet ju inte deras relation men det där var alldeles för hemskt ändå. Jag ska fira med sambo och hans familj tidigare på kvällen sen åker vi till min familj senare på kvällen. Är glad medan alla är friska, man vet ju aldrig hur livet ändras.

        Ååå du behöver inte få ont i magen för oss som är själva, alla tycker inte det är en mardröm you know. Det känns så tråkigt när andra ska göra en till offer och tycka synd om en bara för att de utgår från sig själva. Som du skriver vet du ju ingenting om honom/deras relation utan utgår från dig själv. Vi är alla olika liksom. Jag anses säkert vara ensamvarg av mina grannar men jag älskar ju att va själv och tycker det är skönt att det gör mig oberoende och självständig. Jag gör ofta saker hellre eller lika gärna med mig själv för tycker mitt sällskap är lika bra som någon annans. Min största dröm när jag har bättre ekonomi är att åka på ensam-semester.

        Tycker om att göra det mysigt för mig själv, göra saker jag tycker om med mig själv osv. Sen kan såklart just nyår vara en skithögtid för samhället har bestämt att vi ska fira högtidigt med våra 24431 närmsta vänner och allt ska va perfekt. Dessa jävla normer hela tiden, ni som mår dåligt – försök undvika sociala medier det dygnet ❤️

        Själv tänker jag ligga med fötterna i mammas knä och antagligen somna innan 12-slaget ?. Kanske ha en livestream (ska som vanligt, eller ja för tredje året nu så nästan tradition hehe, ha en på julafton för alla som inte har någon att fira med). Nyår kan ju firas ihop så eller hänga här i kommentarsfältet och äter/dricker gott på varsina håll? Kan väl va mysigt! Viktigast är att inte låta andra/samhället bestämma vad som är tragiskt/ont i magen av (sen om man mår dåligt av att va själv ät det det såklart helt okej och inget konstigt) . Men jag vägrar göras till ett offer andra tycker synd om (rätt nedsättande grej att göra imo) för att andra inte fixar att va själva och utgår från sig själva när de har åsikter om andra)

          Tack för din kommentar prisonbeauty ❤️

      Jag kommer vara ensam både jul och nyår.
      Avbokade firandet med familjen och planerar istället att ligga i sängen, se filmer/serier, onanera och typ äta blodpudding. Ser fram emot det så mycket

    Janssons fast med kapris istället för fisk. Jag (vegan) använder Carlshamns mjölkfria smör och matgrädden iMat.

    Hej, hur är det med alla? Jag insåg precis att det var fredag ?

    Jag har varit småsjuk i snart två år. Trötthet, yrsel/blodtrycksfall, oregelbunden hjärtrytm, och låggradig feber (subfebril). Utreds just nu, men tar tid att hitta exakt vad som felas, vilken specialistgren jag tillhör.

    Har du varit med om liknande? Vad var det då?

      Jag har haft trötthet, förhöjd temp (37,5-37,9), huvudvärk, ibland yrsel. Jag har gjort urinprov, flera olika blodprov, avföringsprov, hjärn CT, buk röntgen, lungröntgen, och ”kläm och känn undersökningar”, näsprov. HITTAR INGET FEL PÅ MIG. Så let me know om de hittar något ^^

      POTS? Är du överrörlig också? Jag har EDS (ehlers-danlos syndrom) och troligtvis även POTS och har liknande symtom. Googla och se om du känner igen dig!

        Här är en till med EDS! Låter lite som dom symptomen!

          God kväll
          Är det någon mer här som fått barn och inte längre är bekväm i sin kropp? Fick barn för 6 mån och ogillar verkligen mina bröst. Jag älskade kläder förut men är knappt intresserad för att jag tycker mina bröst förstör.. Ingen snygg bh som passar, dom är såå mjuka och hänger..
          Vill veeerkligen operera dom men har läst om breast implant illness och nu känns allt hopplöst. Vet att man ska försöka acceptera hur man ser ut men jag kan inte det.

            Är i samma situation. Ska operera mig när jag fött klart barn (vill ha syskon till barnet).
            Har köpt ett bar nya BH:s i min nya storlek med suuuuupermycket pushup och vaddering som sitter ok (även om det inte blir någon klyfta längre för att all fyllighet är borta) som jag har när jag vill känna mig snygg. Det funkar så länge känner jag.

        Ingen överrörlighet, så inte EDS. POTS känns osannolikt då puls och blodtryck inte brukar reagera på det sättet hos mig.

        Har avvikande reumaprover och onormal blodbild, någon defekt på hjärtat men oklart än om det är normalvarianter eller vad det är. Svårt att veta vad som är hönan eller ägget..

        Något felas kan läkarna konstatera, men hur det hänger ihop verkar vara svårare.

        Vad hade du för symptom när du sökte vård? Var det svårt att få diagnosen? Är så ”orolig” för att jag har eds nu när jag läst om det..

          Jag hade typ alla symtom på eds när jag sökte och jag hade med mig diagnoskriterierna till läkaren och visade. Jag har levt med luxerande leder, kronisk värk och kronisk trötthet/sjukdomskänsla hela livet. Läkaren ställde diagnosen kliniskt (man har inte hittat genen för h-eds) och så konsulterade han med nån specialist på Huddinge bara för att vara säker. Det var liksom inget snack, jag uppfyller alla diagnoskriterier.

            Okej.. har läst lite som sagt, vad innebär ens ”tänjbar och/eller skör hud”? ? i övrigt är jag överrörlig, har alltid ont någonstans, yr,
            Ont i huvudet, ont i vristerna, jämt trött.. Ja känns som en del stämmer in. Vad innebär det för dig i praktiken? Finns det medicin, hur påverkar det dig och din vardag?

              Jag har hypermobilitetstypen så min hud är inte extremt töjbar, men jag kan dra ut huden på tex underarmens översida mer än 2 cm. EDS är ju ärftligt (jag har det från min pappa och farmor), och min bror har klassisk eds och hans hud är superstretchig och går att dra ut hur långt som helst överallt. Jag får väldigt lätt blåmärken all over.

              Det finns ingen medicin eller botemedel. Det finns sjukgymnastik, ortoser och andra hjälpmedel, men inget som funkar klockrent för mig i alla fall. Vissa har sjukpension och rullstol. För mig innebär det mest kronisk smärta, extrem trötthet och leder som hoppar ur för minsta lilla flera gånger i veckan. Jag får anpassa allt jag gör så att lederna inte hoppar ur. Lokalbedövning tar inte på mig och huden tål inte ha plåster. Jag har kronisk migrän, troligtvis pga instabilitet vid skallbasen (dvs huvudet sitter lite löst?). Eds-förbundet har massa bra information!

    Bästa frisyren att ha när man sover för att förhindra att håret tovar ihop sig . Helst något som inte sliter så på håret
    Har haft en inbakad fläta under natten senaste veckan men hårbotten har börjat klia så

      Vet inte hur långt du har, men jag kör en lös knut mitt uppe på huvudet eller så lägger jag upp håret ovanför huvudkudden när jag ligger ner och gör en ”hästsvans”.

        Ditt sistnämnda tips, fy fan vad bra!!

      Beror väl lite på hur ditt hår är klippt och om det är okej att vissa slingor kanske lossnar. Jag brukar ha en lösare fläta skonsam hårsnodd att fästa med, men slingor lossnar såklart under natten för att jag rör mig en del.

      Har upptäckt att det enda som funkar så att jag kan borsta ut håret på morgonen är att borsta genom det på kvällen lite lätt och sova med det utsläppt. Har långt hår.

      Jag har en klämma högst upp på håret och lägger också håret ovanför kudden liksom så jag inte ligger på själva den ihoprullade håret. Kan dock inte ha det i boll och tofs då det blir tovigt men klämma funkar super på mig.

    Closing Friday!

    Haha molimenti Elin ska rädda ekonomin med TVÅ samarbeten på en kvart på instagram… piiiinsamt……..????

      Såg det också ??

      Alltså så pinsamt!!

      Jag frågade hur det kan vara mobbning om man som kund ställer en fråga till ett företag, får se om kommentar tas bort eller inte. Så galet trött på influencers.

        HAHA blev blockad dirr????? Helt fantastiskt.

        Alltså det är helt otroligt.. Och dom anser man ska ta dom på allvar? Och professionellt? Jo nej.. Ett skämt är dom.

    Så jäkla fin hon är den där Selma ⭐️

    Bästa julklapparna till julklappspelet för 50-75 kr? ????

      Vin, ett fint ljus, tvål (fast tvål alltså), fin chokladask/chokladpraliner, mysiga sockor.

      Skohorn från Ikea den långa i metall, alla uppskattar den pga tålig och hög!

      https://www.ikea.com/se/sv/p/omtaenksam-skohorn-ljusgra-90384188/
      Kostar 39 kr. Lägg till lite doftljus så är du uppe i summan.

        Tack för påminnelsen!!!! Har köpt ett sånt i julklapp men var tvungen att gömma det under soffan för att personen som ska få det kom hit och jag hann inte slå in och sen har jag glömt bort det. Men nu så!

    Ni som jobbar extra när ni pluggar, hur mycket jobbar ni? Är relativt ny på jobbet så har tackat ja till nästan alla pass men börjar verkligen hamna efter i skolan nu. Hör till grejen att extrajobbet är inom den bransch jag pluggar. Hur gör ni för att hitta en bra balans mellan skola och jobb?

      Jobbar 100%, pluggar 100%.
      Pluggar på distans och jobb är skift så det är en bra lösning för mig.

      Jag jobbar varannan vecka fre,lör,sön och hoppas in extra vid högtider (handels).

      Jag var avtal på 8h/ vecka! 4h lördag + söndag ena veckan och 8h fördelat på två vardagskvällar. Hoppas in extra lite här och där och börjar tidigare ibland, men har turen att mina tidigaste arbetspass börjar 15 på vardagarna så kan ändå hinna med föreläsningar/plugg innan jobbet börjar!

      Jag jobbar 1-2 dagar per vecka. Men tror det varierar massor vad som är rimligt. Självklart individuella förutsättningar men även väldigt mycket vilken typ av program du läser. Jag har fått uppfattningen att vissa program i princip har schemalagd undervisning mån-fre 8-17 medan andra har väldigt fritt och det spelar såklart in väldigt mycket på möjligheten att kunna jobba extra

      Jag pluggar 100 % och jobbar 40 % och har gjort det hela höstterminen. Det blir lite mycket då och då men jag tycker att det har gått över förväntan ? Jag brukar försöka planera så att jag jobbar lite mer en vecka och lite mindre en annan om jag har något arbete som ska in eller så. Man vill ju alltid tacka ja till extrapass när man är ny men slit inte ut dig!

    Jag älskar verkligen julen. Är alltid lite pirrig i magen veckan före! Men min familj är så upp och ner just nu, mamma och pappa skiljt sig. Nära släkt har visat sina rätta sidor detta året och är jätte besviken på deras beteende. Pappa är en typisk narcisisst och trodde vi äntligen fick ett eget liv (jag och mamma) när hon lämna honom, men än låter hon sig styras av hur han vill ha det. Är så rädd att hon flyttar hem tillbaka. Annan släkt pratar illa bakom ryggen och smöras när man väl ses. Är ensambarn, 26år.. Men känner mig så ensam och ledsen över situationen.

    Ville väl bara skriva av mig lite! Har inte många att prata med. Hoppas ni alla får en fin jul trots allt ??❤️?

      Min pappa är tyvärr svårt psykiskt störd och när han får sina episoder får jag höra saker som att jag behandlar honom som skit, att han avskyr att vara hos oss, att alla bara är ute efter att förnedra honom hela tiden osv osv. sanningen är att precis hela familjen bends over backwards för att göra honom glad, men han lider av svår paranoia som han vägrar erkänna och söka hjälp för. Så vi står ut så gott vi kan och försöker komma ihåg att han är sjuk när anklagelserna haglar. Samtidigt är han en helt fantastisk person som gör allt för sin familj 24/7 så allt är inte svart eller vitt. Men just nu är det ganska tufft.

        Låter som min pappa som har NPD. Kolla in Dr. Ramani på Youtube, hon ger goda råd om hur man kan hantera situationen. I korthet: 1. Håll avstånd. 2. Ha inga förhoppningar, för det kommer aldrig att bli bättre.

      Åh, jag har alltid haft pirr i magen inför jul och sett det som årets bästa högtid där jag får spendera tid med min familj som är det bästa jag vet. Vi har alltid varit absolut bästa vänner i min familj men i höstas tog min pappa beslutet att han vill skiljas och nu är hela vår värld upp och ner. Det är en sån otrolig sorg men jag försöker ändå göra de bästa av situationen och försöker också bibehålla så mycket som möjligt av jultraditionerna.

      Du är inte ensam Gabrielle ❤️

    Får man dela länk till insamling här?

      Tror inte det. Dessutom har folk redan varit givmilda till kvinnojouren + alla är panka kring jul.

    Sitter och försöker planera dukningen till nyår, och har problem med glasen. Vi har glas som är dedikerade vitvinsglas, rödvinsglas (halvanpassade till de vanligaste druvorna/stilarna vi brukar dricka), olika typer av ölglas för olika sorters öl, samt några enklare kupade glas vi brukar använda för alkoholfritt/torr cider. På nyår har vi middagsgäster där en bara dricker vin, en är alkfri, en kommer vlja ha öl istället för vitt vin till förrätten och en öl istället för rödvin till huvudrätten. Någon som har en input gällande hur jag ska tänka med glasen?

      Skit i att sätta glasen på borden. Duka upp en dryck hörna och ha glas där så får folk hämta dryck innan de sätter sig till bords

        Känns lite overkill när vi bara är 6 personer mest ?
        Och ser fram emot att duka riktigt fint. Jag brukar göra så som du föreslår vid större tillställningar, så det är en lösning.

      Kanske sätta namnlappar så det blir bordsplacering? Eftersom du vet vilka som kommer vilja dricka ”annorlunda ” kan du duka upp ”rätt” glas på rätt plats 🙂

      Kör vitvinsglas (lr rödvin) rakt igenom. Öl funkar i de glasen också. Snyggare dukning och ingen dryck blir äcklig i vinglas!
      Eller så kör du både vitvin/rödvin och tar bort vitvinglas efter förrätt.

      Men jag kanske är konstig men jag brukar ha vitvinsglas/rödvinsglas framme för alla, det brukar vara det festligaste. Det GÅR att dricka både alkofritt och öl i vinglas! Tycker det funkar utan problem. Varje gäst kan dessutom få fritt spelrum att byta ut glaset om det nu är så viktigt. Tror ingen bryr sig. Lägg krut på fina servetter/ljus och bordsdekorationer!

    jag är glad att öppet spår har öpppet som vanligt plus julafton och nyårsafton. då ska jag hänga här med er

      Visst är det fint !

    Jag vill köra lite lipfillers av en anledning: min mun är väldigt liten. Mina läppar är ganska fylliga men själva munnen är typ mindre än 3 cm på.
    Vill ha bredare läppar på längden (horisontellt), om ni hajjar.
    Hur fixar man det? Fyller man på vid kanterna? Ser ju att Kylie också hade rätt liten mun men har idag väldigt breda (och fylliga) läppar.

    Sitter ni på någon teknik som kan funka? Vill researcha innan jag traskar in och sprutar in massa ämnen hejvilt.

      Gå till shapeby! Jag har väldigt liten mun också men är jättenöjd och har fått naturligt resultat!

        Det finns hoppppp!!!
        Hittar liksom väldigt lite info om just detta på Google. Hur fyller de? Jag har väldigt markerade läppar, vill helst inte ha en formlös oval, vill typ behålla lite av mina bågar. Hur blev dina? 🙂

          Dom fyller alltid olika beroende på hur dina läppar ser ut men på mig gjorde dom mest i överläppen för min överläpp var mycket mindre än underläppen. Sen har dom fyllt på sidorna ”innanför” läppkanten för att bredda munnen men undvika ankläpp/snusläpp (finns inget värre än när fillers hamnar utanför läppkanten)

            Tack för svar. Det låter logiskt att det är olika tekniker beroende på läppform och fyllighet.

              Kolla SQIN esthetics! (Stockholm) jag tycker hon är en av de bästa på naturliga läppar . Billigare än shapeby men grym!

      Sätt in pengarna du planerar att lägga på ett bankkonto istället.

      Kolla hur mycket du kan spara ihop om du lägger undan lite månad för månad!

      Tänk på något du kan lägga pengarna på som ger ett minne, glädje eller en upplevelse…

      Lycka till

      (Eller Google fillers effect etc )

        Hittade en tjej som har julrabatt. 1 ml för 1500, det kan jag unna mig om jag får lite bredare mun 🙁

        Har satt flera tusen i aktier sen oktober månad, de bara rasar nu runt jul. Vågar knappt gå in på Nordnet för att jag vet att det dröjer ett tag innan det vänder.

          Bra med balans !

          Ta det lugnt – aktiemarknaden vänder!

          Ha det fint & God jul!

      Kolla SQIN esthetics! (Stockholm) jag tycker hon är en av de bästa på naturliga läppar . Billigare än shapeby men grym!

    Nu kommer jag låta väldigt bortskämd men.. jag är så trött på att julen bara ska handla om barnen!
    För några år sedan bestämde vi inom min familj att vi skulle sluta köpa julklappar åt varandra, att det bara var barnen som skulle få. Jag har två äldre syskon som har 2 respektive 3 barn och nu är det bara de som får julklappar.

    Och jag kan inte låta bli att tycka att det är både tråkigt och orättvist. Orättvist för att mina äldre syskon faktiskt fick egna julklappar från våra föräldrar i 3 respektive 5 år mer än vad jag fick eftersom de slutade samtidigt för alla. Plus att jag är trött på att bara ge och ge och inte få något tillbaka. Jag lägger cirka 500-600 kr per barn vilket ju blir minst 2500kr. Jag har inte dålig ekonomi så det är inte det. Men det är tråkigt att ge massa julklappar och inte få något alls.
    Plus att jag tycker det är orättvist från våra föräldrar, de köper julklappar för ca 1000kr/barn, ofta saker som barnen ändå behöver så som nya skor, jackor, cyklar osv vilket ju indirekt är en present till mina syskon då de slipper köpa detta. Känner att jag blir utan och bortglömd.

    Detta har typ gjort att jag känner det är ovärt att fira jul och att den inte längre har så stor betydelse (inte för att julklapparna är allt men nu kretsar allt kring mina syskonbarn). Jag är själv 25-ish och har aktivt valt bort barn och tror inte att jag någonsin kommer att skaffa barn.

      Haha jag förstår dig. Vi får visserligen julklappar, men ändå, förstår vad du menar för jag hade nog tänkt lite likadant.

      Förstår dig helt. Jag är 40 men älskar att få julklappar ? och även att ge, det är så kul att göra listor och klura och pricka av när man hittat klappen till alla.
      Unna dig själv en massa fina klappar istället ❤️

      Fattar och håller med. Jag är äldst i syskonskaran och har två egna barn. Våra föräldrar köper julklappar till mina barn, och till mina två syskon. Inte till mig (får typ ett par skidstrumpor eller en grytvante som en symbolisk grej). Tycker det känns fair!

      I min familj får mina syskon inga julklappar utan dom går till barnen, jag som inte har barn får julklappar. vi har ”röstat” fram den modellen.

        Det är bra upplägg

      Kan verkligen relatera !

      Klart att minnena blir större för barnen och det är härligt att se dem glada. Men hos oss blir presentöppningen mest en aktivitet som är att riva av pappret.
      Föräldrarna har inte lärt barna säga tack och ta hand om sina paket….

      Tur att jul-firandet innehåller Kalle & Carl Bertils-julafton och god mat

      Skaffa barn bara för att få julklappar :p
      Finns ju ingen bättre anledning än just presenter.

      Nä men haha, julen är ju mest spännande för barnen. För de vuxna handlar det väl mer olm att umgås? Njut av familjen, du har ju inga planer på att skaffa egna barn så det kanske kan vara kul att ta vara på tiden sina syskonbarn faktisk vill hänga med dig.

      Sen kanske du inte behöver köpa klappar för 500 kr styck, det blir lite väl mycket med så många barn.

      Själv är jag så oförskämd att jag säger: jag ska fan visst få en julklapp. Barnen ska fanimej sitta och måla snabbmakaroner och trä dem på en tråd, annars blir det inget från mig heller.

      Förstår dig helt. Förrförra julen sa mina föräldrar så och så satt man där och fick inte öppna ett enda paket, svintråkigt. Så sa jag inför förra julen, jag kommer köpa julklappar i år för det var väldigt tråkigt att inte få något alls, vi kan ha en lägre budget om ni vill. Och så blev det och det var en mycket roligare jul med några klappar att öppna. Säg till dina föräldrar att du gärna vill köpa till dem och att du gärna vill ha klappar tillbaka så tror jag inte att de kommer säga nej. Lycka till =)

      Haha kände exakt samma sak fram tills jag fick barn själv. Jag köper dock julklappar till mina föräldrar och de till mig – men inga andra. På min sambos sida av släkten blir det oftast istället julklappsspelet.

        Så om din enda syster som inte har barn köper julklappar för flera tusen till dina jävla barn kan du inte förmå sig att köpa en julklapp till henne? Blä, hoppas ingen har med dig att göra.

      Förstår dig! Säg att du helt slutat köpa julklappar och skänk pengarna till något bra istället. Ungarna kan få gåvobeviset som julklapp!

      Känner igen mig. Jag är 10 år yngre än mina syskon. Mina föräldrar gav dock julklappar till oss alla men nu har dom gått bort båda två. Så nu är det bara jag som köper till syskonbarnen. En jul var jag ensam medan syskonen och deras sambos bytte julklappar och barnen fick massor. Jag fick inte en endaste julklapp. Inte ens en jäkla teckning från barnen. Kände mig så ledsen och ensam. För mig handlar det inte om pengar eller saker utan om omtanke. När en annan slitet och tänkt ut bra grejor till barnen och sen får sitta och titta på när de andra öppnar sina julklappar.

        Näe! Det där är inte kul. Inte ok alls! Det är klart man blir ledsen!

        Gud vad glad jag plötsligt blev för att jag inte har syskon. Usch vilket beteende!

      Det hade kunnat vara jag som skrev din kommentar! Känner EXAKT samma.

      Kommer köpa ngt symboliskt till barnen men that’s it. Kommer absolut inte lägga 500 spänn per unge. Får noll tillbaka (inget i födelsedagspresent heller) år efter år. Men det ska vara babyshower, dop, presenter, julklappar, etc. åt andra hållet. Och säger man ngt så får man ”snål du är, du har ju råd” tillbaka. Ja, men ni borde VILJA ge tillbaka ngt också once in a fucking while. Inte bidrar dem till julbordet heller, ”vi är gäster”. Och ska bli hämtade och lämnade mitt i förberedelserna pga vägrar åka kommunalt. Ugh. God jul liksom…

      Med vänlig hälsning,
      Bitter och julstressad

        Gud vilken vidrig attityd dom har! Förstår bra att du är irriterad!! Finns inget värre än folk som ska passas på, och själv får man knappt ett tack.

        Usch vilka människor!

        Fy vad hemskt de beter sig! Om jag vore i din situation skulle jag tacka nej till ”babyshowers” osv och istället lägga pengarna på en härlig resa till mig själv, tex över jul. Då kan de stå där med sina krav, tvungna att fixa själva om det ska bli något.

      Jag är i exakt samma sits! Undviker därför tyvärr att fira med dom. Brukar ge sparpengar till barnen och får ca 0% tacksamhet för det.

      Tråkigt! Men jag har kommit över det här med julklappar till mig själv. Värdesätter att jag och min man ger varann ngt fint. Men resten av familjen bryr jag mig faktiskt inte om att ge till, vi kör ibland julklappspelet men inte mer än så. Dock ger jag till syskonbarn men satt en gräns på Max 100-200 kr per sak/barn. Det är rimligt tycker jag och ingen klagar, föräldrarna är bara glada att man vill genomgå öht

      Jag tycker inte alls du är bortskämd. Tycker mer det är konstigt att dina syskon förväntar sig allt det av dig men inte ger något tillbaka, de vet ju att allt går till deras barn. Jag hade rakt ut sagt att jag inte köper ett skit förutom godis det här året för jag är trött på att ge så mycket pengar till era barn när jag aldrig får något tillbaka. Klart. Man får faktiskt lov att vara lite bortskämd speciellt när du är så generös som du verkar vara. Och du är 25, inte 105, du är ung och ska ha rätt till att kunna njuta av julen. Barn går inte före allt annat. (Jag är inte så dryg som jag låter)

      Köp julklappar till dig själv, slå in och göm under granen. När de delas ut och någon läser ”Till A från A” säger du ”Jaa, jag har ju inga barn så någon i min lilla egen-familj måste ju få ngt så då fick jag köpa själv” eller liknande

      (tycker du har rätt att känna så, har du inga barn borde de ju köpa ngt till dig. Spec syskonen som tack att du köper till barnen typ. Så har det alltid varit för mig när f.d svägerskorna hade kids men inte vi)

        Känns lite passivt aggressivt dock. Vilket inte är bra för relationen.

        Men jag förstår definitivt känslan. Jag skulle nog säga att det är bättre att vara rak och prata om det.

        Och fin idé om att som förälder köpa något till de som inte har barn ??

          En grundregel för folk skulle ju kunna vara att man ger julklappar till den vuxna personen så länge den inte har barn. När personen fått barn slutar man ge till den vuxne och ger till barnet istället. Då borde alla bli nöjda och det blir färre julklappar än om alla ska ge till alla.

    Okej, vet att det är tråkigt för en del att läsa om folks drömmar, i så fall, sluta läs direkt!

    För inatt drömde jag något som gjorde mig så förvirrad.
    Av oklar anledning drömde jag att jag och en kompis gick igenom hur många vi hade haft sex med. Jag sa min siffra och hon sa sin. Sen utbrast jag ”nej men gud! Jag har ju legat med Stefanos Tsitsipas också!” (Grym skitsnygg ung tennisspelare för den som inte vet).
    Och så återberättade jag hur det hela gick till, alltså hur jag hade kommit till det stadiet med honom men inte hur och vad vi gjorde.

    Sen vaknade jag, morgonen flöt på. Satt och kollade på nån film och kände mig nöjd med att ha kommit på att min redan rätt korta lista med ligg faktiskt hade utökats med en. Sen gick det en stund till och jag brast ut i ett asgarv, då insåg jag att det bara varit en dröm och att jag inte alls legat med honom. Tycker ändå det är rätt fascinerande hur man kan drömma saker som man verkligen tror är på riktigt.??‍♀️

      Händer mig ganska ofta. Både negativa och positiva saker. Dagen efter kommer jag plötsligt på, ”va fan, nej? Det där hände inte på riktigt!” ? Ibland lättnad, ibland besvikelse, alltid förvåning.

      Haha!
      Har själv blivit kär i en kille (i typ 2 dagar) pga en dröm där han var jättegullig mot mig.

      Har även fått utbrott på bla. pappa efter att ha drömt att han misshandlat mig.

      Haha, tar ju ett tag innan verkligheten hinner ikapp en. Vore väl roligare för dig om du hade drömt om själva akten, dvs. ligga med honom ’på riktigt’, alltid trevligt att få besök av Beckham-snyggingar i drömmarna.

        Haha det är just det, minns hur jag i drömmen tänkte tillbaka på akten, men att jag bara berättade om hur vi hade träffats (på kuddavdelningen på Åhléns). Men själv akten (akterna, det var inte bara en gång) skedde på ett bed & breakfast i en fyr men det var något jag ville hålla för mig själv minns jag att jag tänkte så därför fick min kompis inte veta?

          Men asså haha! Hjärnan är ett underverk! Helt random drömmar om sånt man aldrig skulle kunna föreställa sig i vaket tillstånd.

    Hej!

    Vad har ni för erfarenheter av Fluoxetin? Vet att det är olika för alla.

      Jag började i måndags. Har än så länge känt av illamående, aptitlöshet och någon sorts nervositet varvat med total neutralitet.

      Det tar lång tid innan man känner av några symptom, vilka det än är. Jag blev mest likgiltig. Kände inte så mycket längre och det var ju förfärligt och inte alls likt mig. Läskigt att vara likgiltig, på väldigt många plan. I övrigt ingenting. Den ”effekten” kom ju efter några månader precis som det ska vara men slutade efter ytterligare några månader pga ovan nämnda anledning.

      Endast positiva. Väntar på bra tillfälle att sluta amma så skall jag äntligen få börja med dem igen! Insättningssymptom såklart, främst illamående, men när det gått 2-3 månader så funkade de super

    Jag skulle vilja ha lite tips på snabb och god middag. Helst inte grytor/geggiga saker. Just nu känns det som att allt vi äter är kyckling i ugn, köttfärssås, lasagne, köttbullar/biffar med varierad smak, lövbiff eller en stek i ugnen.

    Inget veganskt tack ?

      Paj med broccoli, skinka och ost! Jag gör en pajdeg på mjöl,smör och lite vatten. Förgräddar lite och fyller med strimlad skinka och broccoli. Strör över en massa ost och fyller upp med en stanning på hälften ägg, hälften vispgrädde. När den är gyllenbrun är stanningen perfekt. Alla älskart!

        Ja paj, det är en bra idé. Jag gjorde mycket köttfärspaj tidigare. Och paj går ju att variera efter vad man har hemma. Broccoli, Skinka och ost låter gott 🙂 tack.

          Fyfan vad jag är glad att se dig tillbaka! ❤️

            Åh vad glad jag blir av att höra det ?? bestämde mig för en paus av läsandet och sedan kommenterandet här.

              Exakt när hade du paus? Du har ju hängt här hela tiden.

                2-3 månader sen kanske det var. Sen började jag läsa igen och för typ någon dag sen skrev jag några kommentarer, sen bestämde jag mig för att komma tillbaka ”på riktigt” 🙂 så hela tiden vet jag inte riktigt vad du menar med ?

      Gör egen panerad torsk med potatis, ärtor och majo. Obs! Panera i pankoströbröd, mycket godare!

        Låter gott. Vill definitivt äta mera fisk, tack ?

          Vintertid en god Minestrone t ex . Vet inte om du har barn som är anti vissa saker, så googla recept. Så himla gott.

          Har du jättebråttom, Keldas sparrissoppa och lite kallrökt lax i, mums och bröd 🙂

        En annan god sak att panera är riktigt tunna skivade benfria kotletter!
        Jag brukar inte gilla griskött men det är så gott att panera dessa och servera med pressad potatis/potatismos, sås och gröna ärtor! Mums!

          Intressant! Min sambo gillar inte heller griskött men då kanske jag kan testa detta ?. Gris brukar ju vara billigare än annat kött ?

      Olika soppor, hembakat bröd till. Hinner du inte baka, köp små rundstycken/baguetter till.

        Tack! Du (eller någon annan) råkar inte ha recept på någon dundergod soppa? ?

          Oj, skulle skriva ”louisechf soppa” =)

          Gillar du pumpa? Butternut brukar finnas året runt. Köper en hel och delar på hälften, lägger på en plåt med bakplåtspapper med insidan uppåt, ringlar över lite olivolja och lägger ca 6 skalade vitlöksklyftor runt om. Bakar på ca 200 grader i en halvtimme tills pumpan är helt mjuk. Drar bort skalet och tärnar ner pumpan i en kastrull, tillsätter vitlöksklyftorna och ca en halvliter buljong. Mixar slät med en stavmixer och låter sjuda upp. Serverar med bröd och goda toppings som knaperstekt bacon, frön, en klick fraiche och /eller riven ost. Obs jag avskyr vitlök men denna mängd i soppan blir helt perfekt, man känner inte själva vitlökssmaken utan det blir bara en smakförhöjare.

            Låter jättespännande ? men är inte pumpa dyrt? Har aldrig riktigt tänkt på att kolla utan har bara antagit att det är det. Hmm, under 20kr/kg på Willys verkar det som. Ska nog testa!

          Googla på italiensk ostsoppa. Godaste som finns

      Googla louisechf!

      Laxfilé i den där färdiga såsen från abba! Finns i kyldisken. På med såsen, in i ugnen typ 30 min. Låt potatis och ärtor koka under tiden.

      Ost- och skinkpaj är också ganska snabbt och lätt, och bra matlådemat!

      gör nåt veganskt

        Tack men nej tack 🙂

          Nä det är väl livsfarligt.. ??‍♀️

            Men vaddå, alla vill inte.

              Men konstigt att va så emot, bara av princip. God mat är god mat liksom, välkomna alla tips.

                Det är inte bara av princip (varför tror alla det? ?) . Jag är inte helt emot att det skulle vara bra att vara vegan. Men jag är osäker på om det faktiskt är det. Både för mig och för folk i allmänhet.

                Dessutom vill inte min sambo äta vegansk mat av några anledningar och jag litar på att honom 🙂

                  Men det är inte farligt eller dåligt att äta behandlat då och då.
                  Töntig kille…

                    Veganskt, inte behandlat..

                    Du som talar mycket om typer, du verkar vara en väldigt otrevlig en. Du har ingen aning om vad som motiverar honom.

                      Ok, detsamma.

                      Sanningen är den att det inte finns några vettiga argument för att inte kunna äta en vegansk maträtt då och då (men du menar helvegetarisk, vegan handlar om mer än maten). Om han inte tål det hade du skrivit det, att han inte KAN. Inte heller giltigt då det kan vara så mycket, man är inte allergisk mot all ”vegansk” mat.
                      Alltså handlar det om att man tror det är dålig eller ”äh, måste äta kött/djurprodukter”, veganer är läskiga/pk m.m. Och därför reagerar folk på det.

            Ja men vem vet!? ???

            Eller är det ditt sätt att fråga ”varför inte ?”? ?

              Nej jag vet redan varför. Kan din typ.

                Det tror jag knappast. Varken att du vet helt varför eller att du kan min ”typ”.

                  Har läst många av dina kommentarer här…

            De kanske inte gillar vegansk mat? Varför den dryga emojin?

              Man kan inte ogilla all mat av en viss typ. Känner igen hennes typ och hennes åsikter. Därför drev jag lite, skriver man sådär får man tåla det.

                Jag gillar inte vegansk kost. Har testat ”mjölk, yoghurt, grädde, halloumi, färs… tack men nej tack. Älskar kött ost ägg osv

                  Halloumi är inte veganskt..
                  Du räknar bara upp en massa substitutprodukter, finns massa naturligt veganska maträtter.

      Wok är smarrigt!
      Vi brukar varva mellan en variant med äggnudlar, wokgrönsaker, strimlad kyckling och Teriyakisås och att köra kyckling, grönsaker med kokosmjölk, currypasta och ris.

    Köp paroex istället från märket gum finns billigare på apotek samt alla andra apotek till ordinarie pris.
    Är effektivare med god frisk o mild smak

    Känner mig nere idag och helt värdelös. Får inget jobb hur jag än försöker. Jag är oftast positiv och kämpar på. Men just idag kändes det extra tungt att få ett nej åter igen. Troligen för att jag är extra känslig just nu pga sorg då en släkting har dött för några veckor sedan.

      Vilka jobb söker du? Kommer du till intervju? Hör du av dig till jobben efter du fått nej och frågar varför de inte anställde dig/om de har någon feedback att ge?

      Så många är i din sits! Det är svårt idag att få jobb, det är INTE fel på dig!

      Lämna cv:n till personen istället för att söka på nätet om du inte redan gör det ❤️

      Pepp till dig! ❤️

    Så min chef hotade med att säga upp mig eller förlänga min projektanställning om jag inte sköter mitt jobb. Detta var första gången jag fick höra att jag inte skötte mitt jobb, dvs jag hade ingen aning om att jag gjorde fel och ingen har påpekat detta.
    Så lagom kul julklapp från jobbet denna fredag.
    Nu för att få behålla mitt jobb överhuvudtaget så måste jag prestera 110% (som jag redan trodde att jag faktiskt gjorde).

    Så till julklapp önskar jag att hela jävla kommunhuset (där jag jobbar) brinner ner och att min chef bestämmer sig för att chefa på annat ställe.
    Tack för att ni orkade lyssna på mitt ledsamma gnäll.

      Supertrist ju.
      Bli inte för upprörd skulle du bli uppsagd, det finns nog bättre jobb med m ikndre krävande chefer där ut på marknaden. Att ha en strikt chef som vill att arbetarna ska jobba på som robotar är inget att ha.

      Själv gick jag ned ca 10000 i lön för att få ha en viss person som chef. Han är så bra och omtänksam att jag hellre mår bra på jobbet och tjänar mindre än att ha en kass chef och högre lön.

      Det blir bra, ge jobbet 110% sen kan du jobba på stressfritt när du skrivit på ditt kontrakt. Aldrig ge 110% en längre period, det tär bara på hälsan.

        Tack för pepp ❤️ Så viktigt med bra chef.
        Tänkte att jg har fan inte tillräckligt med lön för att sitta här och ta den här skiten.

          Nä då är det ju knappt värt det. Kämpa ändå på och sök jobb vid sidan av. Du ska självklart må bra på jobbet!

            Och må bra utanför jobbet! Man skall inte göra våld på sig själv för ett lönearbete, då gör man sig själv en stor otjänst.

    Snart nytt år. Har ni några mål eller löften för 2020? Vad?⭐

      Tycker generellt det är opeppande att börja med mål i januari under årets kallaste månad…

      Men funderar på att ha en månadsutmaning eller liknande istället

        Ja det var så jag kände med nyårslöften, januari är lång och trist så diverse löften kändes svåra att hålla då. Mål däremot behöver man inte uppfylla i januari så det funkar bra för mig.?

    Ni människor som inte byter om till pyjamas så fort ni kommit in genom dörren, är ni knäppa? Hur kan ni gå på toa, tvätta bort sminket, värma maten och sitta i soffan i utekläder? Hur?

    Ännu värre, de som inte ska ut öht men som ändå byter om på morgonen. Är ni psykopater?

    Själv lever jag i pyjamas och kan även gå och handla i mina Hello Kitty byxor.

      Haha åh fattar inte heller hur fan man kan leva med ”vanlig” kläder i hemmet! Får rysningar av tanken på att tvätta bort sminket iklädd typ jeans och en kofta eller se på tv i chinos. VEM. GÖR. DET??? Det första jag gör när jag kommer hem är att ögonblickligen byta om till pyjamas eller mjukiskläder. Det är sann lycka!

        Amen??

        Inte haft jeans på mig på ett par år tror jag, däremot gått både till jobbet och på middagsbjudning i pyjamasbyxor, enfärgade förvisso. Vägrar annat än mjuka, sköna kläder i alla sammanhang. Byter ibland när jag kommer hem men inte alltid, beror på vad jag gjort under dagen. Känner jag mig ofräsch och vill duscha direkt tar jag på mig pyjamas/mjukiskläder. Förutsätter att intressenklubben antecknar flitigt nu ?

          Jag antecknar! Behöver inspo för att kunna uppnå mitt mål 2020: pyjamas 24/7! Leggings använder jag för att de är typ utepyjamas haha.

            Leggings och ett långt linne eller mjuk t-shirt med typ en ”kimono” över i nån kul färg/mönster, skönt och bekvämt, inget som sitter åt eller skaver men ser ändå uppklätt ut, bästa jag vet. Låter som du har ett perfekt mål för 2020 ?

              Har ätit dessa tabletter i drygt ett år. För mig blev det ett nytt liv✌de började göra finfin verkan för mig efter ett par veckor. ?kunde andas igen. Slutade gråta. Slutade nojja och slutade vara så jävla förbannad hela tiden.

                Kommentar till E2 – 20.41

              Viktig fråga: Hur gör vi med behån? Vill liksom vara bekväm även där under tunikan hahah.
              Har för stora och hängiga bröst för att bara släppa dem fria. Min bygelösa bh är bra men brösten ser ut som en endaste avlång korv.

              Nästan värt det att göra ett lyft bara för att slippa problemet.

                Magic bra, som en sport bh, kolla på lindex

                Jag har inte haft bh på sex år. Kör med shaping linnen, sådana som är i bomull med lite stretch (alltså inte de blanka plastiga). Håller bysten på plats och är jäkligt sköna som understa lager. Har svarta på vintern och vita på sommaren.

        Jag känner mig så mycker fräschare om jag har jeans (dock superstretchiga så de är underbart sköna), kjol eller annat som inte är ”myskläder”. Så jag klär och fixar till mig så gott som varje morgon. Jag har dock ett par mjukisbyxor som är sköna men fräscha som jag har ibland. Men försöker ändå köra på någon fin tröja till. Jag mår helt enkelt mycket bättre om det känns som att jag ansträngt mig och ”klivit upp ur sängen” 🙂

          Dock brukar jag alltid byta bort de kläder jag haft när jag varit ute/jobbat. Känns inte fräscht att typ sitta i sängen/soffan med kläder man suttit på dagisgolvet med direkt.

          Du skrämmer mig. Jag är rädd.

            Haha ja jag verkar vara nästan ensam om detta ? men mina jeans känns faktiskt nästan som mjukisbyxor. Jag slår vad om att materialet kallas ”komfort” och att de består 100% av det. ?

            Faktiskt kul, om jag känner mig sjuk men inte så pass att jag är sängliggande så hjälper det faktiskt lite att duscha, klä på sig annat än myskläder och sen sminka sig ??

              Du är inte ensam, jag är exakt likadan. Mitt härstammar från tiden då jag var i en djup depression och sjukskriven, förknippar därför mjukis med att jag mår för dåligt för att orka bry mig. Däremot så har jag ju sådär stretchiga jeans som du också har ^^,

        Samma här! Byter omgpende till mjukisbyxor och tar av mig bh:n. Så befriande!

      Jag med! Med en gång jag kommer hem byter jag om till mysbyxor. När min hund levde gick jag alltid ut på promenad med honom i myskläder och är jag trött och lat går jag mer än gärna och handlar och shoppar i en slarvig tofs och myskläder.

      Det första jag gör när jag kommer hem (tidigt skift slutade före 14) är att slänga av mig alla kläderna och ta på mig morgonrock och tofflor, så går alltid runt helt bar under min morgonrock och det är många gånger jag skiter i att t.ex gå och handla bara för att jag inte orkar ta på mig kläder igen?

      Hehe jag är en sån som tittar på tv i jeans. Sjukt obekvämt men endast pga av att jag är för lat för att byta.

      Jag byter alltid om (t o m om jag är hemma under lunchen, och så byter jag tillbaks till jobbkläder sedan) men ska jag ut och handla så tar jag alltid på mig nåt ”ordentligt”. Tror det har att göra med att jag har ett offentligt yrke där jag blir igenkänd av många, så vill se ut ”som vanligt” ute liksom. Men hemma är det alltid myskläder som gäller!

        Är du Camilla författaren?

      ?

      Håller med.

      Jag gick och handlade i mitt grumpy cat-nattlinne en gång. Folk blängde som om jag rymt från psyket.

    Har gått och blivit extremt kåt på en kollega. Han är 15 år äldre, ganska sur och gnällig av sig och dessutom inte alls snygg egentligen.. så ingen drömkarl precis? fattar verkligen inte va detta beror på men kan verkligen inte sluta tänka på det? Hjälp??

      Jag blev kåt på min lärare i skolan en gång…
      Inte alltid logiskt det där

      Haha, farfars-issues?
      Mitt råd: ligg inte med honom!

        15 år äldre farfar? ??

          Tänkte mest på gnället haha. Gamlingar gnäller som tusan.

          Hahaha jag vill gilla den kommentaren två gånger.

        Hahaha, de får vi hoppas att de inte är? äh men jo, förstår att de världens sämsta idé men är väl en triggande faktor de också..??‍♀️

        Va? Jag har varit tänd på en sjukt snygg föreläsare som var ca 15 år äldre än mig (universitet). Jag har inte några pappaissus och dejtar normalt killar i ungefär min ålder. Men en ril attraktiv karl är attraktiv oavsett ålder.

          Jo, känner väl att man åtminstone en gång i livet ska bli tänd på någon man verkligen inte trodde? är väl mest confused iom att vi verkligen inte har något gemensamt och ser verkligen inte något i honom.. annat än vår jargong, men tycks ju räcka?

      Åh sådär kände jag med en jag gjorde grupparbete med. Han är inte snygg på långa vägar, jag tycker inte det i alla fall. Men vi hade en jargong som var speciell och jag kände bara ”ta mig. Ta mig nu”. ??

        Haha ja men precis, de är ju jargongen som sätter igång de..!??

      Han kommer att vara lika sur och gnällig och ful om du ligger med honom.
      Hur kul är det?

        Jaa men de fattar jag, förstår bara inte varför jag ens tänder på honom? kommer inte ligga med honom, finns inte på kartan.

          Kemi. Det är väl bara att köra om du vill. Bästa sexet jag haft har varit med gubbar. 15 år är väl inte så mkt.

    Någon som jobbar som kurator? Vilken utbildning har ni och vilken verksamhet jobbar ni inom?

      Du behöver vara socionom eller utbildad inom socialt arbete/beteendevetenskap.

        Jo jag en examen i beteendevetenskap och påbyggnadsutbildning i samtalsmetod och jobbar inom socialt arbete. Är sugen på att byta jobb till kurator och är nyfiken på andras erfarenheter av yrket 🙂

      Har jobbat som skolkurator på gymnasieskola och trivdes väldigt bra. Har socionomexamen.

    Lashlift, funkar det? Håller det bra? Är det värt pengarna? Årets mest ytliga problem men fransarna på mitt ena öga har liksom bestämt sig för att lägga sig ner, får inte till det med ögonfransböjare. Tycker jag har rätt långa fina fransar egentligen, men nu ser dom bara tråkiga ut.

      Ja, funkar amazing! Håller i typ 5 veckor.

        Tack för svar ? Vad kan man räkna med att det kostar på ett ungefär? Vågar man gå till ett billigare ställe eller är det värt att lägga lite mer?

          Jag betalar cirka 750. Har gått till några olika ställen och de som har längst erfarenhet är bäst enligt mig.

      Jag har gjort lashlift två gånger. Ville egentligen göra Yumi Lashes men hittade ingen salong där jag bor som gör det. Första gången blev jag väldigt nöjd. Fina fransar och de höll i ca fem veckor. Andra gången mindre nöjd. Se till att du väntar minst tre-fyra månader mellan behandlingarna så att dina frasar återhämtar sig. Prova Yumi Lashes/Keratin Lashlift om det finns, Stockholm Beauty Center erbjuder den behandlingen.

    Varför gråter många kvinnor vid konfrontation? Jag är själv kvinna och blir bestörd av hur kvinnor reagerar så fort man konfronterar med något de inte vill höra.

      Jag kan gråta när jag blir så förbannad att jag ser rött. Det är väl min kropps sätt att visa att nu är jag arg, håll dig borta.

      Skulle någon provocera mig när jag väl gråter, då kan jag tappa kontrollen helt och bara gå bärsärk. Jobbar på det, vill inte föra över detta på barnen.

      Fanns en tjej på min skola när jag var liten som aldrig grät. Hon var rätt känd för att inte ha gråtit en endaste gång under de ca. 10 åren vi gick på samma skola. Sen har vi min lillasyster som gråter för minsta lilla. Jag skämtar inte, hon kan storma in gråtandes för att hon fått en fläck på sin tröja.

      Jag vet inte? Jag gråter och darrar på rösten så fort jag blir arg. Det är bara så min kropp reagerar på adrenalinpåslaget. Önskar det vore annorlunda.

        Så jobbigt när man jobbar med människor som får för sig att bråka på en!

        Precis samma här. Så jobbigt för jag är ju inte ledsen utan bara arg. Hur kan man träna bort det?

      Jag har en kompis som börjar gråta när någon höjer rösten och skriker åt henne. Det visade sig att hon blev slagen som barn och hon klarar inte av när folk går på henne aggressivt. Så jag tror mycket kan ligga i tidigare erfarenheter, vad man varit med om och hur man hanterade konflikter i barndomshemmet.

      De värsta är ju såna som grinar när man på konfronterar dem lugnt med ett problem och istället ”gör det till en grej” med sitt gråt och får en att verka hemsk, hur lugn och trevlig man än är. Det räcker med att ämnet är obekvämt så börjar de tjura. Helt otroligt. Förstår om någon är otrevlig, skriker eller är på, men vissa får panik av att man bara säger typ ”vad menar du med det?”. Galet.

      Tycker såna människor är sjukt pinsamma. Alltså om du menar saklig kritik eller att någon helt enkelt påpekar något som de inte riktigt förstår eller är ok förstår jag inte hur man ens kan börja grina? Om det dock är bråkiga människor som ska starta något är det en helt annan grej, men märker att vissa typ blir tillfrågade varför de sagt eller gjort något och börjar gråta och personen som ställde frågan utmålas som en bitch.

    Hur hittar man egentligen nya nära vänner i vuxen ålder? Jag bröt med mina bästisar för snart ett år sedan av olika anledningar, och har varit väldigt ensam sedan dess. Jag vågar liksom inte släppa in någon, samtidigt som jag verkligen vill ha någon som är en sådär riktigt nära vän. Försökte mig på en sån där hitta-kompisar-app nyligen, men vågade inte skriva till någon och raderade appen. Är rädd för att bli sviken igen. Jag har många ytliga vänner, men ingen att dela vardagen med, you know? Är det kört för mig? Är 35…

      Har du någon du kan ta kontakt med på jobbet? Gå med i någon grupp/förening med samma intressen som du, ex. löpgrupp, aktiegrupp etc. Hade du kunnat försöka fördjupa kontakten med några av dina ytligare vänner? Det krävs ofta en del ansträngning och tid för att få djupa relationer! Tyvärr kommer det sällan gratis, och man får försöka bjuda på sig själv, kanske bjuda på lunch, middag etc. Jag själv jobbar mycket på det!

      Jag testade också en app (GoFrendly). Först hade jag den bara nedladdad jättelänge men sen täknte jag bara vafan, jag kör. Har träffat några tjejer därifrån och kommer fortsätta träffa dem.
      Men! Bygga vänskap tar ju tid. Om du träffar nån som du märker är snäll mm kanske du gradvis vågar släppa in den? Precis som i kärlek så bara måste man ju ta risken för att vinna..
      Är också 35 btw, inget är för sent, vi är unga! ?❤️

      Gå ut och festa själv! Har träffat nya kompisar i toakön ? eller gå en kurs/kanske träffa någon på jobbet?

    Tips på julklapp till pojkvän? Han har varit väldigt nere senaste halvåret och inte pratat om att önska sig något alls. Tänkte något för 2-3000

      Jag har köpt Google home till min pojkvän. ?

      Gymkort och boken Hjärnstark av Anders Hansen! ??‍♀️

      Spahelg!

      Airpods

    Slänger bara ur mig detta, men.. Jag längtar så mycket efter att försöka få barn!

      Härligt! Ska ni vänta länge, eller köra på snart?

        Det är inte riktigt bestämt men för min del känns det inte som tillräckligt snart.

          ”Råka” glömma preventivmedlet?
          Sämsta rådet, jag vet men det är inte alltid man blir gravid på en gång så det kan vara värt att lära känna kroppen. Blir det en bulle i ugnen så blir det och så får han finna sig i det (ingen är någonsin helt redo att bli förälder) men skulle det inte gå så hinner du få hjälp innan det är dags att försöka på riktigt.

            Nej men fy fan, sjukt och falskt att göra så mot nån man älskar! Barn ska vara ett gemensamt beslut!

              Jag håller med om att man inte slutar med preventivmedel utan att rådgöra det med sin partner men.. jag upptäckte att jag var gravid två veckor efter att jag separat ifrån den man jag levt med i 8 år. När jag berättade för honom så sa jag typ ”jag är gravid. Om du vill va med på det så är det fint, men jag behåller barnet oavsett. ” Nu har vi en 2 åring som har en nära relation till sin pappa och bor hos honom ca. 50%. Men om han sagt nej hade det också varit fine, jag hade flyttat närmare min familj och gjort det själv. Så jag tycker inte beslutet alltid måste vara gemensamt, däremot skall man inte ”lura” någon att bli förälder genom att planera en graviditet själv.

              Och till ts, det stämmer att man aldrig känner sig helt redo för att bli förälder och ibland väntar människor på att det skall vara ”rätt tid”, vilket jag tror att det aldrig riktigt blir. Prata med din partner, det bästa är självklart om ni är eniga, att få barn är en livomvälvande händelse och ett ansvar som sträcker sig i resten av ens liv!

                Ja, har det redan hänt är det såklart kvinnans rätt att bestämma över sin kropp. Men, att som personen beskrev, lura sig till det kan sluta illa och är väldigt omoraliskt. Vem vill leva med nån man inte kan lita på?

                  Håller med!

            Tack för svar och tips, men jag vill inte att det ska gå till så. Vill att vi båda ska känna att vi vill. Jag får fortsätta längta ett tag till!

              Oj, glömde skriva att kommentaren var från mig, TS -> ??

              Smart ??

              Åh, kommer ihåg känslan att längta efter att skaffa barn. Jag längtade i 4 år innan min sambo var redo och nu har vi en liten vilding här hemma som är bäst i världen och värd all väntan. All lycka till er när det är dags! ❤️

    Har så ont i ryggen, varje gång jag reser mig från säng eller när jag legat i soffan, ont i nedre delen av ryggen, vad beror det på och vad kan jag göra åt det?

      Det kan vara diskutbuktning.. testa att lägga dig på mage och liksom böja ryggen uppåt.. detta fick jag som tips av en sjukgymnast för att liksom få tillbaka diskarna där de ska vara!

      Tränar och stretchar du något?

    Fråga till dig som är överviktig. Hur var ni med godis och sötsaker och sånt när du var liten??

      Mina föräldrar höll mig helt borta från godis till jag var typ 6 år. Minns det inte som nån stor grej, det erbjöds bara inte. Vikten spårade inte ur förrän jag flyttade hemifrån när jag var runt 19 och tappade alla rutiner med mat och sånt som man hade när man gick i skolan, slutade motionera när jag inte hade skolgymnastik osv.
      Har aldrig varit mycket för godis/sötsaker, men svag för skräpmat och det är ju naturligtvis inte bra…

      Jag var smal när jag var liten, ja ändå upp till 25 årsåldern och kunde äta allt hur mycket jag ville utan att gå upp. Åt mycket glass och godis och gärna en extra tårtbit när det bjöds. Sedan fick jag problem med sköldkörteln och började gå upp… Självbilden att kunna äta allt och vanan att ta en extra tårtbit är svår att bryta.

      Fika bara på kalas.. godis bara i bland.. åt normal mat med grönsaker osv.

      Jag börja gå upp när jag satt ensam hemma med privat undervisning 1h/ veckan ett helt år efter grov mobbning i skolan.
      Trög åt liksom.
      Sem bytte jag skola men dem hade ingen matsal utan man skulle gå ensam och äta i en stor gymnasieskola. Och helt ärligt vågade jag inte och inte hade jag nå vänner då jag var ny och väldig blyg/ rädd för folk allmänt efter den grova mobbingen jag varit med om i gammal skolan. Så på lunchen gick jag över vägen till köpcentrumet och köpte godis/ ute mat i Stället för min veckopeng. pågick väll ett år typ.

      Börja på gymnasiet gick med i Viktväktarna fick bättre själv förtroende, började på vatten gympa och simma gick ner 28 kilo. Fick problem med magen…gick upp 10.. fick diagnosen för magen, lyckades gå ner 12 började på universitet gick ett år med 2h sömn/natt plus ingen mat dagarna de var skola…krascha in i väggen..gick upp allt plus lite till…..

      Ja och så kom jag på att jag dövar känslor med typ godis… så det kämpar jag med nu..

      Åt lördagsgodis. Kanske nån bulle eller kaka ibland utan att de var helg. Bra mat,lagad från grunden. Rörde mig mycket,lekte ute osv. Ökade i vikt i tonåren lyckades sen banta ner mig 30 kg under sena tonårstiden. Gick upp allt o mer därtill när jag blev sambo vid 21 års ålder.

      Måste fråga varför du undrar?

      Tjockskammades hela mitt liv, fick absolut inte äta godis och kakor. Men smög åt mig kakor och godis ur skåpen, smög åt mig sockerbitar som jag blev tvungen att spotta ur om jag blev påkommen etc. Men jag fick aldrig några bra matrutiner eftersom mina föräldrar inte klarar rutiner. Och jag har problem med att jag tröstäter, jag har aldrig fått lära mig att jag har rätt att känna känslor, så jag dövar dom med mat.

      Älskade sött. Mina föräldrar lät mig äta en hel del godis och dricka läsk, men däremot var fett förbjudet. Fick inte äta smör, grädde eller vanlig mjölk t.ex. Men detta var på 90-talet så folk var mer fettskrämda än rädda för socker då.

      Är väl på gränsen till överviktig, inte riktigt där men ah. Väldigt hårda, endast lördagar och väääldigt lite. Hade aldrig sötsaker hemma. Så fort jag flyttade hemifrån så ”levde man livet” och åt vad man ville då det alltid varit så strikt. Gick upp säkert 15 kg. På väg ner nu dock, yay me.

      Jag var smal/normalviktig fram till för ungefär 5 år sen. Mer mat, mer dricka, lite färre promenader. Jag har i hela mitt liv varit restriktiv med maten, fikat, semlan på semmeldagen, ifrågasatt om jag förtjänat det och kände väl någonstans att det inte är ett liv. Vi fikade varje dag under uppväxten som jag kommer ihåg det, men drack aldrig läsk och inte godis särskilt ofta, men så är jag inte heller en godisperson.

    En fd vän till mig har haft skuldsanering. Nu i veckan hade hennes fem år gått och hon skulle varit av med sina skulder. Nu har jag på omvägar fått veta att hennes skuldsanering ska omprövas pga att hon fuskat undan pengar från ett arv.
    Skulle ni ha berättat det för henne, eller låtit henne vara ovetandes och sedan få en riktigt dålig nyhet när hon kommer på det? Det är ingen person jag tycker bra om, men jag tycker ändå synd om henne på något sätt. Trots att hon eg får skylla sig själv som försökte fuska.

      Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Om det va ombytta roller, hade du velat att hon berättade för dig?

        Jag vet inte om jag skulle tyckt om att just hon berättade det, eftersom jag inte skulle vetat om hon berättade det av skadeglädje eller omtanke. Ock kanske är det mitt egentliga problem, jag vet inte om jag tycker synd om henne eller om jag tycker det är rätt åt henne. Jag är nog en ganska rutten person.

      Jag blir nyfiken på hur du vet innan hon vet. Har du eller någon brytit någon sekretess?

        Jag jobbar på en ridklubb som hon har skulder till. När en borgenär begär omprövning kontaktar kronofogden alla andra borgenärer för att höra om de vill vara med på omprövningen. Skuldsaneringar är allmän handling, det är ingen sekretess.

          Även om det är en offentlig handling så kanske borgenärens sätt att prata på arbetsplatsen faller under GDPR? På mitt jobb har jag inte rätt att prata om mina kunders personuppgifter hur som helst även om de är offentliga handlingar. Men skuld och ekonomi kanske inte räknas som personuppgift?

            Hur skulle det ha med GDPR att göra? GDPR handlar ju om hur man lagrar uppgifter, inte om hur man pratar om dem (även om det kan vara olämpligt, men det handlar inte om GDPR!)

              Det handlar väl också om hur uppgifterna hanteras och lämnas ut till andra?

      Men hon kommer väl få reda på det från myndigheter? Varför skulle det ligga på dig att berätta?

        Ja det kommer hon. Men det tar ett tag. Men du har rätt, det är inget jag har med att göra egentligen.

      Tycker inte du har något med saken att göra. Mind your own business.

    Jag har absolut ingen aning så snälla, dumförklara mig inte.
    Men jag har börjat se över mina utgifter och insåg att jag har haft nästan 900:- som dras varje månad på saker som jag glömt av att säga upp. Dum, ja jag vet.

    Eftersom jag ändå klarat mig utan dessa 900:-, har ju inte märkt att de dragits liksom, så tänkte jag att jag sparar dem istället. Men så kom jag att tänka på att man kanske skulle försöka få dem att växa också, och inte bara sätta dem på ett sparkonto.

    Hur gör man då, är det aktier eller fonder som gäller? Är 900:- för lite för aktier? Kan man månadsspara i aktier? Har lite mer koll på hur en fond funkar, inte stenkoll men ett hum i alla fall.

    (Sitter även framför Google ibland och försöker lära mig).

      Jättebra att du vill börja spara! Du kommer att bli supertaggad sedan när du ser hur pengarna växer. Jag tycka du ska ägna en stund åt att läsa på lite lätt om aktier och fonder så att du får ett hum om vad det är och hur det fungerar. Men kom ihåg, ta inte råd från bankerna. Deras rådgivare är bara vanliga säljare.

      Mina tips:
      Börja med en bred aktiefond.
      Jag kan också rekommendera att du startar konto på Avanza, de har en helt kostnadsfri fond som heter Avanza Zero.

      Här kan du läsa lite mer om fonder:
      https://www.ungaaktiesparare.se/blogginlagg/kom-igang-med-fondsparandet-vad-innebar-de-olika-fondtyperna

      Och om sparande.
      https://www.avanza.se/lar-dig-mer/avanza-akademin/privatekonomi/hur-borjar-man-spara.html

      Kan tipsa om Avanza, de har både så man kan sköta allt själv eller att de hjälper en 🙂

      Du kan spara i aktier. Högre risk men högre chans till större vinst. Nu är 900 inte jättemycket men visst kan du tjäna på att investera dem.

      Öppna upp ett konto hos Nordnet och köp aktier när du känner att du hittat rätt. Jag följer tråden ”veckans aktoetips” och hår idag placerat i Zignsek, Advertsy, Scandion Oncology, Spiltan, Trelleborg och några fler. Alla efter tips från tråden. De rasar men det finns bra potential då de flesta kommer ut med ny forskning/kunder under 2020.

      Viktigast är att inte sälja så fort de går ned. Du betalar courtage på 39 kr vid varje transaktion så det är inte värt att köpa för 860 och sälja så fort den nått 950 typ. Ju längre du håller ut desto mer brukar vinsten bli. Alla företag jag investerat i tidigare har gått upp minst 30% per år. Så dina 11000 kr kan växa och bli runt 15-17 tusen på ett år om du placerar rätt och har tålamod.

      Fonder är bra men dina pengar växer väldigt lite. Bättre med fonder om du inte bryr sig om stora tillväxten utan bara vill att pengarna behåller värdet trots inflationen. Spiltan är en bra fond..placerar barnens pengar i den.

        Ja, jag vet att det inte är jättemycket, men försöker spara minst 5k varje månad (1250:-) i veckan) och de sätter jag på mitt sparkonto. Dessa 900:- är pengar jag upptäckt att jag betalar varje månad för saker jag inte längre använder, så det är pengar som jag (förlåt att det låter helt fel) inte ”behöver” och då tänkte jag ”leka” lite med dem istället. För jag leker hellre med 900:- än 5000. Och även om det inte är mycket så kan det vara ett bra sätt att lära sig på. (Det är nu jag ångrar att jag hoppade av min kurs i aktiekunskap på gymnasiet där vi skulle köpa aktier för ett jättelågt belopp för att lära oss)

        Ska kika närmare på detta! Det var ett bra svar, tack!

        I samband med aktier kan jag tipsa om Att öppna ett ISK Konto (Investeringssparkonto) som innebär en mindre skatt årligen istället för ev. vinstskatt. Är lite för trött för att fullständigt beskriva vad det innebär men hör med din bank 🙂

      Helt rätt tänkt av dig! Du kan köra en automatisk överföring till t.ex. Avanza där du gör en automatisk insättning i valfri(a) fond(er). Blir du biten är Lundaluppen pålitlig i fråga om allt som har med aktier att göra. Jag körde den lite mer extrema varianten (”FIRE”) innan den blev ett begrepp och gick i pension som 38-åring. Här har du en bra kvinnlig förebild: http://efficientbadass.blogspot.com/ Lycka till!

      Hej! Kanon att du vill börja spara! 900 är inte för lite, i fonder kan du månadsspara den summan, men inte i alla aktier eftersom att dom kostar olika. Det beror på en själv om man vill ha aktier eller fonder. Jag själv började med både fonder och aktier. Allt eftersom att jag lär mig mer så lägger jag till fler aktier. Har mitt största innehav i fonder.

      Till en början kan det vara lättare med fonder och investmentbolag. Exempelvis spiltan aktiefond investmentbolag är en bra fond med olika investmentbolag. Sen kan man exempelvis addera till en småbolagsfond (ex. SEB småbolagsfond, cliens osv) och en globalfond (ex. MS invf global opportunity osv).

      Som sagt, det är bra att sprida sina risker i olika fonder/aktier. Det är viktigt att man själv läser på och bildar sig en uppfattning! Dock är det otroligt att man kan få pengar att växa utan att göra något!

        Ja det är ju det som är det roliga, att pengarna ligger där och bara växer! Har en fond som jag/ingen inte sparat i sen 2010, den växer än och är uppe på mycket pengar nu.

        Alla mina pengafrågor brukar jag ta med pappa, så jag ska nog göra det nu också, han fattar bättre än vad jag gör. Men det är lärorikt att ändå läsa på och att få tips och få saker förklarat av er, tack alla! Haha på riktigt överraskad över så trevliga svar, bäst är ni!?

      Jag sparar på avanza, det är lättast. Gick med i Facebook-grupp , läste böcker, bloggar och tidningar för att lära mig ☺️ (sparar mest i Investmentbolag och fonder)
      https://blogg.avanza.se/hemberg/2016/11/14/aktier-for-nyborjare-del-1-3/
      Där kan du läsa lite, lycka till !

        Det här var ett bra svar till TS. Här kommer förhoppningsvis lite ytterligare inspiration: https://medium.com/@barszen/by-richard-russell-dow-theory-letter-making-money-the-most-popular-piece-ive-published-in-40-a1430709640e

        P.S. Bara genom att inse det du har gjort och ställa de frågor som du gör så visar du att du är smartare än de flesta här så sluta be om ursäkt för dig själv! Sagt i all välmening.

      Näe vad snälla och fina ni är. Tänkte svara er alla, men svarar er gemensamt istället. Märker ju att det är lite av en djungel, även om jag googlat så har jag inte hittat allt ni länkat till. Fantastiskt bra svar, tack så himla mycket! Blir till att läsa på under julledigheten.?

    Jag har absolut ingen aning så snälla, dumförklara mig inte.
    Men jag har börjat se över mina utgifter och insåg att jag har haft nästan 900:- som dras varje månad på saker som jag glömt av att säga upp. Dum, ja jag vet.

    Eftersom jag ändå klarat mig utan dessa 900:-, har ju inte märkt att de dragits liksom, så tänkte jag att jag sparar dem istället. Men så kom jag att tänka på att man kanske skulle försöka få dem att växa också, och inte bara sätta dem på ett sparkonto.

    Hur gör man då, är det aktier eller fonder som gäller? Är 900:- för lite för aktier? Kan man månadsspara i aktier? Har lite mer koll på hur en fond funkar, inte stenkoll men ett hum i alla fall.

    (Sitter även framför Google ibland och försöker lära mig).

    (Kommer säkert dubbla kommentarer men min första dök inte upp).

      Ingenting är för litet att spara! Du kan spara i både aktier och fonder, lättast är nog att boka ett möte med din bank, alt. ringa och höra. Det är nog ett bra första steg iaf så kan du sätta dig dig in mer efterhand, för banken har såklart sina egna intressen i det hela och även om de vill göra dig som kund nöjd så kan du såklart tjäna mer på det ju mer insatt du är. Jag är inte insatt alls (dumt nog jag vet) och pengarna sparas i fonder och ISK-konto.

    var kan man köpa fyrverkerier till nyår? verkar som många affärer har slutat sälja

      Kan vara för att du inte får smälla raketer på pinne utan lincens i år.. böter eller 3 års fängelse på det..

        Säljs tårtor i alla fall? (Det kanske inte heter tårta, vi kallar dem så dock)

          Jag behöver hjälp med en sak!

          Jag är 23 år, född 1996 och mamma till en 3,5 åring. På hennes förskola är alla föräldrar runt 35 år vilket kännas superkonstigt för mig för jag känner mig som en liten tonåring eller något.
          HUR kan jag se äldre ut än vad jag gör? Jag är kort, 157 bara och klär mig mest i blåa/svarta jeans med en vanlig tröja eller tights med en tunika eller större tjocktröja , håret borstar jag bara och sätter upp i tofs.

            Oj nu hamna min fråga helt fel…

        Äntligen.

        Finns ju andra fyverkerier än raket på pinne ?‍♀️

        Finns ju andra fyrverkerier än raket på pinne ?‍♀️ ?‍♀️

    Är livrädd. Jobbar inom vården och har nu tagit blodprov i två omgångar pga ibs och ångest så man ville utesluta annat. Båda gångerna har testerna visat för höga levervärden. Har nu googlat runt på det och är livrädd att jag smittats av till exempel hepatit?? Ska ta prover igen på torsdag för att kolla hur mina levervärden är då, men ju mer jag läser desto mer orolig blir jag. Kan jag smittats utan att veta om det? Har ännu inte tagit något vaccin mot det heller. Vad annars kan ligga bakom mina höga levervärden

      Man ska aldrig googla, då skulle man redan varit död i förrgår liksom..

      När jag fick för höga levervärden berodde det på gallsten..

    Någon som opererat bort sin livmoder pga endometrios? Jag är 35 år och vill inte ha fler barn pga ålder och status singel. Känner att den gjort sin grej.

    Men det är oavsett ett stort beslut att fatta.

    Hur är återhämtningen efter en op? Sjukskriven en vecka eller mer? Träning, när är det ok igen?

      Opererade bort en äggledare för några år sen. Öppen operation inte titthål. Var sjukskriven 4 veckor och det behövdes. Tror det går mycket snabbare och lättare efter titthålsop. När man kan/får träna igen vet jag inte, men kanske några veckor?

      Opererat bort livmoder och äggstockar pga endometrios som gett stora tumörer. Ej laparoscopi, fick infektion i såret. Blev sjukskriven 4 veckor men det tog tyvärr lite drygt 5v pga infektion.
      Är en stor operation när man öppnar buken så återhämtningen är tyvärr lite längre.
      Men mår mycket bättre efter op, inser hur ont jag haft innan. Nu är det liksom ”lugnt och stilla” i magen.

    Ni som har partners, känner ni nån gång att de känns ”tråkigt” att man ska leva resten av sitt liv ihop med en person? Vet inte riktigt hur jag ska formulera mig men. Jag älskar min sambo men ibland fantiserar jag om hur de skulle varit om jag var ihop med någon annan. Hur hade vårt liv sett ut osv. Kanske bara är jag som har dom här tankarna. Vi har varit ihop sen jag var 19 och han 31. Jag är 32 nu.

      Jag brukar ibland tänka hur mitt liv hade sett ut med mitt ex.

      Sen kommer jag på varför han är mitt ex ?? och då kommer jag på ännu fler anledningar varför jag älskar min sambo så mycke. Dåligt svar kanske, men trevlig helg önskar jag ändå ?❤️

      ja jag känner så jämt

        Skönt att höra att de inte bara är jag som känner så! Jag var så otroligt förälskad i en av mina bästa vänners storebror för typ 15 år sen. Han var även kär i mig. Men att vi skulle få vara ett par var helt uteslutet då. Idag har han sambo o barn… bor på landet. Jag har inga barn o bor i stan… Han har precis allt de som jag vill ha. nåja som sagt jag älskar min sambo men ibland fantiserar jag som sagt om ett annorlunda liv.

      Ja, mest angående sex. Att bara haft sex med en, inte träffa nån på krogen eller i en app, en passionerad främling (kanske överskattat och inte händer så ofta, men vad Sverige jag som sagt??) Eller att inte vara tillsammans med en tjej, det skulle jag vara om jag och min man skilde oss. Men tvåsamheten är ju ofta så, man offrar nåt för det man har och så får man avgöra om det är värt det.

      Jag känner verkligen igen mig. Levt med min man i 15 år. Bara haft sex med honom. Fantiserar ofta om hur livet skulle kunna vara som singel men landar alltid i att jag inte skulle vilja vara utan honom. Så jag fortsätter fantisera och nöjer mig med det. Anstränger mig för att få vårt förhållande att funka bra.

    Tips sökes på utgångslåt på bröllop! Ingångslåt redan fixat ❤️ frågar åt en vän (eller så planerar jag mitt bröllop i smyg bara för att jag vill och kan ?) trevlig helg!

      Ska ni ha traditionella eller egna?

      Vi hade ingång here comes the bride och ut gång var bröllops marchen från en midsommar natts dröm.
      Vart underbart med orgeln

        Blir förmodligen ett trädgårdsbröllop, inget kyrkligt iaf. Ingång vill jag ha Brudmarch från Delsbo eller någon annan brudmarch ?

          Drottningholmsmusiken!

          Var på ett bröllop där ”Underbart” (moraeus) spelades som utgångsmarch, otroligt fint! Ett annat tips är ”Only Love”.

            Underbart har jag funderat på faktiskt ?

      Vi körde Euphoria på orgel, visserligen i kyrkan, men jag tyckte det blev toppen 🙂

    Finns det någon här som har haft livmoderhalscancer eller känner någon med det? Ålder? Vilka symptom?
    Känner mig så ensam. Hade inga symptom överhuvudtaget. Fick veta efter en konisering. Jag känner ingen med erfarenhet så det hade betytt mycket om någon ville svara. ❤️

      Min farmor hade det innan jag föddes och hon blev frisk ? jag vet inte om hennes symtom och så, men kunde hon bli frisk på 70-talet kan du det idag!!

    Jag behöver hjälp med en sak!

    Jag är 23 år, född 1996 och mamma till en 3,5 åring. På hennes förskola är alla föräldrar runt 35 år vilket kännas superkonstigt för mig för jag känner mig som en liten tonåring eller något.
    HUR kan jag se äldre ut än vad jag gör? Jag är kort, 157 bara och klär mig mest i blåa/svarta jeans med en vanlig tröja eller tights med en tunika eller större tjocktröja , håret borstar jag bara och sätter upp i tofs.

      Var dig själv bara. Är säkert ingen som tänker på det. Och om dem gör det så är det för att dom är avis på din ungdom…

        Du kanske har rätt…men känner mig så liten varje gång jag träffar på nån förälder. Men samtidigt är jag glad att jag blev mamma vid 19 för jag lär nog orka vara aktiv längre och kroppen är (enligt min barnmorska) gjord för att föda barn runt 20-25 år.

          Är i samma sits som dig 🙂 är 25, har en son på 4. Fick för nån vecka frågan om vilken linje jag går på gymnasiet. Bestämde mig där och då att i fortsättningen säga något fyndigt tillbaka om någon ställer frågor som dom vill ska leda till att jag berättar min ålder ?

      Skit i vad andra kanske tänker. 🙂 Jag är 34, kort, och ser otroligt ung ut. De flesta tror att jag är 22. Och ja, vad spelar det för roll? 🙂 Man är den man är. Lev livet och strunta i de andra.

      35 åring har väl lika mycket erfarenhet av att vara förälder som en 23 åring!
      Ni har ju barn i samma ålder då går ni samma ”livskurs”. Hehe

      Inte ska du behöva se äldre ut. Tänk att det ofta inte är ålder som förenar oss, utan var vi är i livet.

      Jag kan garantera att de där 35 åringarna också känner sig som tonåringar. De flesta växer aldrig riktigt upp mentalt 😉

      Kostymbyxor, du kan ha vad som helst till och du ser lite äldre ut. Gärna skor med klack, så du kommer upp lite. Jag är också ganska kort och tycker det hjälper min pondus

      Men varför ska du försöka göra dig till någon annan? Är själv en”äldre” mamma, jag var 35 när jag fick mitt första barn, men har aldrig tänkt att en ung förälder skulle vara sämre på något vis. När det gäller föräldraskap är vi ju alla noviser i början ?. Alla gör inte allt i samma ordning, du har fått barn tidigt. Det är inget fel med det. Om någon har problem med din ålder är det deras bekymmer.

    Blus, kavaj, skjorta, välfriserat hår i page. Bra kvalité på alla kläder, snygga kappor etc. Allvarligt, en av de viktigaste komponenterna för att se äldre ut är dyrare kläder! Äldre människor har råd med kläder av bättre kvalité.

      Tack för tips!
      Ska kolla in skjortor faktiskt.

    Är det någon som träffat sin partner oväntat i vardagen?
    Som på tunnelbanan, i mataffären eller biblioteket typ?
    Hur gick det till sedan när nu blev ett par?
    Med vänlig hälsning
    från romantikern ?

      Inte oväntat i vardagen så som du beskriver men jag träffa min för 9 år sen genom att en annan man jag hade ihop det med då hade min halsduk, men han glömde min halsduk hos sin vän så han gav mig numret till sin vän där min halsduk var så åkte jag dit och föll för vännen då haha! Sen fortsatte vi sms och ses sen blev vi ett par 🙂

        Åh, som på film! ?
        Surt för din kille bara ?

      Min exman träffade jag på burger king. Jag jobbade då i kassan och han var stammis.
      Det var en väldigt otroligt sliskigt romantisk historia allt det där.
      En dag propsade han på att ställa sig i den längsta kön fastän jag var ledig, jag undrade vad problemet var och varför han inte kom till mig som han alltid brukade göra. Han svarade att han var sur för att han inte fått några blommor från mig på alla hjärtans dag. Jag svarade att det faktiskt var han som skulle ge MIG blommor och att det egentligen var jag som skulle vara sur. Någon dag efter kom han med den största buketten jag någonsin sett. Jag blev så ställd att jag nog tittade lite för länge på min kollega som stod bredvid, för när jag tittade tillbaka åt hans håll var han borta.
      Några dagar efter det kom han tillbaka, den här gången ville han ta med sig maten och avslutade sin beställning med att säga att han ville ha mitt nummer. Han fick numret på ett kvittopapper i take away påsen.
      Dagen efter det ringde han upp och vi bestämde att vi skulle käka middag. Väl på middagen bestämde vi att vi skulle åka hem till honom och äta efterrätt och dagen efter det hade jag flyttat in hos honom 🙂

      Vi höll ihop i 13 år innan det tog slut 🙂

    Någon som har tips på ngt julmys man kan göra i Stockholm imorrn med tonårsdotter och sambo? Ej Skansens julmarknad

    Har inte Gamla stan julmarknad??

    Jag är gravid men fått höra att jag har låga äggreserver. Detta får mig att vilja snabba på och inte vänta för länge mellan mina graviditeter. Eftersom det inte bildas några ägg nu när jag är gravid så borde väl mina äggreserver ligga på samma tills jag fött barnet?

      Inte hundra, men tror att de borde stanna på samma eftersom att du ej har ägglossning nu 🙂

    Kan någon förklara vad som har hänt mellan Linn ahlborg och antonija?

    Nu kanske jag är sent ute men vet någon vart man kan köpa så mycket färdig mat som möjligt för julbord någonstans i Stockholm? gärna någon delikatessdisk på någon matbutik och ingen catering.

      Saluhallen på Östermalm kanske?

      Ica maxi nacka brukar ha sjukt bra och goda grejer dom lagat i deras kök ?

    Såg att Löwengrip Invest redovisat siffror för 2019 såg väl ganska bra ut? Förstår inte krisen som hon skrikit om i x -antal månader? Camilla kanske vet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.