Lovisa ”Lojsan” Wallin avslöjar den julklapp hon gått och hållit hemlig. =)

När Lovisa ”Lojsan” Wallin berättade att hon väntade sitt första barn så skakade jag mest på huvudet.
Inte för att hon väntade barn – så f*ttig är inte ens jag – utan pga att hon marknadsfört den hormonfria preventiv-appen ”Natural Cycles” trots att den visat sig vara allt annat än pålitlig – vilket hennes son och vissa av alla andra influencerbebisar som florerar på sociala medier just nu är ett bevis på.
Hon kallade mig ”liten tant” – inte helt inkorrekt om du frågar mig, och hon skulle ha lyssnat på tant när det begav sig istället för att envist ta tempen varje morgon till ingen nytta. 🙂

Nu avslöjar hon på sin blogg att Todd ska få ett syskon och att hon är vecka 18.
Den här gången vill jag säga grattis till hela familjen med förhoppning om en smidig graviditet utan komplikationer.

212 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men blev hon gravid av misstag?

      Oavsett så blir det väl missvisande vid prat om preventivmedel, om hon inte var tydlig med att hon använde nc för att planera graviditet dvs.

        Dock oerhört knäppt att uttrycka att alla bebisar jos influencerserna som gjorde reklam för NC är bevis på att NC inte fungerar, således att barnen är ”misstag”.
        Man vill kanske inte skrika för världen att nu ändrar vi från att använda den som skydd till att istället försöka skaffa barn.
        Däremot håller jag med om att man inte ens borde göra reklam för preventivmedel som influencer då det är individuellt. Men ska det vara något ”preventivmedel” mådde det ändå vara NC eller kondomer än andra, då de andra är rena gifter för kroppen som ska rubba kvinnans hormonbalans.

          Haha men gud.. Gifter? Det är hormoner som redan finns i kroppen. Bara för att det inte funkar för alla behöver man inte köra skrämselpropaganda! Hormonella preventivmedel har gjort mitt liv såå mycket bättre och uthärdligare. Skulle aldrig lita på NC eller liknande, vill absolut inte ha barn eller göra abort.

            Samma här. Skulle inte klara av ett normalt liv utan p-piller.

              Då är det är det maten (vi människor äter INTE naturlig mat idag) eller stress/etc, rätt träning m.m. Du ska fokusera på. P piller må visserligen dämpa, men det är ju som sagt ett gift som då dämpar dina varningslarm för något heeelt annat. Att få symptom av något är kroppens signalement att du måste ändra på något. Således blir p piller missvisande i att som vara lägga ett täcke över ett problem som bara kommer gro.

                Men snälla! Är du en sån som tror allt (adhd, cancer mm) kan lösas av kost och promenader eller? Finns många sjukdomar eller störningar i kroppen, t.ex. hormonella som endast kan lösas med medicin. Varför låtsas leva på 1600-talet när vi inte gör det.

                  Hej!
                  Hoppas jag inte rör upp något här nu. Men många personer med NPF diagnoser blir faktiskt hjälpta av diet. Min son tex. Blir bättre, inte helt bra.
                  Det kostar oerhört mycket energi och tid att se till att han får rätt kost. Därför känns det viktigt att berätta om det. Om samhället ser det jobbet som ”foliehatt-beteende” får vi jobba ännu mer i motvind.
                  Nu pratar jag enbart om NPF.

                Du vet ingenting om våra kroppar eller problem så du kan hålla tyst och sluta sprida fel fakta och leka healer!

                  Bättre det än offerkoftan om att man får vissa sjukdomar av ren otur. Som i allt styr man sin tut och otur.

                    Min mamma som levde ett allt för kort liv som hälsan själv med normal vikt, god kost där hon lagade allt själv från grunden, ett fysiskt aktivt liv, aldrig varit rökare mm hade just otur när hon drabbades av en obotbar hjärntumör och dog 8 månader efter upptäckt. Någon offerkofta satte hon dock aldrig på sig. Hon förstod att vem som helst hade kunnat drabbas och var tacksam över att det inte blev något av hennes barn eller barnbarn. Min fina mamma hade otur och hade ingen anledning att skylla sig själv för dåliga livsstilsval.

                      Beklagar ❤

                      ❤️❤️❤️

                    Haha tönt. Klart man får vissa sjukdomar av otur/slump eller gener. Ingen offerkofta för det.

                Jag blödde som en slaktad ko 7 dagar i månaden innan p-piller. Detta sedan jag gick mens som 11åring. Hade sådan mensvärk att jag låg däckad hela veckan och spydde och mådde skit. Vilken kost eller träning hade hjälpt mig? Snälla tipsa, Jag har provat ALLT. Det enda som hjälpt är p-piller.

                  P-piller fick mig att må piss men jag lovordar min hormonspiral som har hjälpt mig SÅ mycket. Mensen och omsen man kan åka på efter 40 är inte rolig.
                  Men alla måste prova sig fram. Hormoner är inte alltid dåligt.
                  Skönt att du mår bättre av p-piller?

                  Hej! Hade samma problem innan. Du måste boka en tid hos gynekologen/barnmorskan och få orudis retard utskriven (vanliga orudis är bra, men dessa tog verkligen bort smärtan helt för mig) ?

                  Och jag spyr av alla preparat me hormoner i, de är som en enda jäkla lång magsjuka! Alla funkar vi helt enkelt olika ?

                  Har du kollat upp om du har endometrios? Det är väldigt många med dina syndrom som har just det. Skönt att p-piller hjälper!

            Jag tror också det är rent gift. Så många som tjatar om att de inte kan få barn och alltid är det p piller inblandat. Hur kan det vara normalt att stoppa en naturlig funktion som mens? Inte alls.

              Det du skriver, Anonym 15.10, stämmer inte. Det är ren lögn att det ”alltid är p-piller inblandad” i varför kvinnor inte kan få barn.

              Det är inte normalt för kvinnor att ha mens så länge som vi har idag. Normalt (som i biologiskt normalt) hade varit att vara mer eller mindre konstant gravid. Att ha förmågan att själv välja och styra sin önskan att bli eller inte bli gravid är något helt otroligt.

                Med tanke på alla cystor jag skulle få utan p-piller så hållet jag mig glatt till dessa mirakelpiller. Var utan ett par år men fick verkligen noll fördelar. Blödde mer, värre pms, humörsvängningar från helvetet och så inte att förglömma cystor på ca 2 cm i diameter som gjorde att jag bara ville dö.
                Så ge mig gift tack.

          Foliehatt? P-piller behöver inte vara dåligt för alla, ffa vid sjukdomar som endometrios mm är det vad som håller sjukdomen i schack. Går heller ej att applicera att ”för 100 år sen behövde vi inte p-piller” nää men då var medelåldern typ 38 år och varje kvinna födde typ 5 barn vilket innebar att du mer el mindre alltid var gravid el ammade (=inte hade mens) ??‍♀️

          TÄNK om folk kunde låta bli att sprida information som är allt annat än sann? Hört talas om Donner-Kruger-effekten? Ganska relevant i dessa sammanhang när gemene man anser sig ha genomskådat allt, baserat på inläst kunskap på internet och diverse forum.

            Dunning-Kruger-effekten innebär att den som är dåligt på något överskattar sin förmåga då samma kunskap och färdigheter som krävs för att bli duktig krävs för att kunna förstå hur dålig man är.

      Hon marknadsförde NC som ett säkert skydd. Själv slarvade hon och tog inte tempen när man ska och blablabla och blev gravid. Obs, försvarar inte NC som preventivmedel. Jag tror det är skit om man är ung och inte redo för barn. Om man däremot vill undvika hormoner och tänker att en unge vore helt OK ändå är väl NC även det OK.

        Men om en unge till är helt ok, varför ens använda p- medel?

          Tänker att det är skillnad på att aktivt försöka skaffa barn och att försöka hålla sig till ”säkra” perioder.

          Ja man kanske inte aktivt försöker få barn, men skulle man bli gravid så blir man.

            Förstår verkligen inte det tankesättet (Obs, ingen ”attack” på nån). Tänker att barn eller inte är en så stor fråga (även barn nummer 2 eller 3) att jag inte skulle lämna det till slumpen så. Antingen ja eller nej liksom ? Men det kanske är jag som är kontrollfreak..

              Tycker inte du är ett kontrollfreak, snarare att det är skrämmande att vissa människor tar så lätt på att skaffa barn!

                Känns väl mer som att man vill ha barn, men inte aktivt skaffar barn. Barnen är inte oönskade eller så att föräldrarna ”tar lätt på dem” för det.

                  Men om man vill, varför använda NC och försöka undvika det?

                    När jag slutade med p-piller så tog det 1,5 år innan jag fick mens igen. Så vi tänker så nu. Drömmen är att bli gravid om 1 år, MEN vi skyddar oss enbart med hjälp av säkra perioder nu. För det är inte hela världen om jag skulle bli gravid. Men vi försöker inte aktivt än. Vi hatar kondom båda två kanske bör tilläggas.

                      wow, exakt beskrivning av min situation med! hade önskat graviditet om ca 1 år, men det är inte hela världen om det blir tidigare så därför är vi inte noga med skydd!

              Jag vill också planera och så men jag förstår att vissa bara vill låta slumpen avgöra.
              Speciellt par som kanske haft det tufft att bli med barn och fått ett minus på stickan varje gång inte riktigt orkar försöka aktivt. De försöker utan att riktigt försöka för att hålla hoppet i schack. Blir det ett barn så blir dt hurrarop, blir det inget så kan de alltid skylla på att de inte aktivt försökt bli med barn.
              Ett tungt lass som lyfts från ens axlar skulle jag gissa.

              Sen finns det folk som lallar igenom livet och blir gravida lite när som helst.

                Men då lär man ju inte använda NC? Om man vill bli gravid men chillar lite just nu?

                  Reklampengar tackar ingen nej till.

              Tycker inte du låter som ett kontrollfreak men för alla är det inte bara att trycka på ja knappen och så blir man gravid. Jag slutade med p-piller och blev gravid direkt vilket var skönt så klart men haft många vänner som försökt länge och det kan bli ett stigma. Så tycker inte det är fel oavsett vilken väg man väljer att gå. Om man tycker att nc är ok och medveten om risken/möjligheten att bli gravid finns så kan det vara ett bra sätt att ”lura” hjärnan att man inte aktivt planerar barn.

                Nej det vet jag. Men då borde man ju verkligen inte använda säkra perioder..
                Det funkar inte så, att lura hjärnan. Det är som att säga att man ska tänka på annat, stressa ner så händer det. En myt.

                  Inte en myt.

                    Säg det till ofrivilligt barnlösa du.

              Jag tänker att om alternativa preventivmedel fungerar dåligt för en och man ändå planerar för barn om något år så kanske NC kan vara ett alternativ tills dess. Det passar ju aldrig perfekt så man kan ju ha bestämt sig för att man vill ha barn av praktiska skäl vilja vänta en period till, men anse att det praktiska omständigheterna väger lättare än att slippa ett preventivmedel som funderar dåligt för en.

              Min poäng är att teman kan vilja ha barn och alla de viktiga omständigheterna kan vara rätt (rätt partner, stabil liv osv) men man kan ändå planerar att vänta lite av mindre viktiga orsaker typ få upp sitt SGI, renoverat klart huset, helst vill ha ett barn fött i början av året osv.

                Förstår hur du menar men jag är nog mer svartvit. Antingen vill jag eller ej. Väntar tills det är läge liksom.

                  Ja så har det varit för mig också 🙂 men kanske inte för alla andra.

                Ja, mellan barn 1 och barn 2 hade vi tänkt oss ca 3 år, men skulle det bli tidigare hade det inte varit några problem. Ätit minipiller tidigare men haft problem med helt oregelbundna blödningar och hade ingen lust att prova andra preventivmedel, inte för en så kort period. I ett sånt läge är ju NC perfekt, dessutom kan man då hålla koll på sin cykel så att det går lättare att pricka in när man väl vill börja försöka på riktigt.

      Nej nej, man blir inte gravid av misstag. Hon hade säkert ägnat sig åt samlag och fått saft från trollstaven i kussimurran. Det är nämligen så man blir gravid

        ?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Frontar Bella NC längre?

      Kan tänka mig att NC inte är superglada över att den räckvidd hon bytt mot aktier inte stämmer överens med verkligheten.

      Nej, det känns som att jag inte sett någon reklam för NC hos IL på flera år

      Fanns väl ett inlägg för länge sen om att hon hade med sig p-piller på en resa så knappast. Killgissar men tror hon använde appen för att bli gravid

    Någon som vet vad Buster jobbar med?

      Han har en byggfirma tror jag

      Säljer Tapwell, ni vet kranarna och duscharna!!

      Han höll i renoveringen hemma hos Margaux så antar att han jobbar me nån typ av byggfirma

      Jag gick i parallellklass med Buster i gymnasiet. Riktigt jobbig människa men allt han tar i blir till typ guld. Kommer ihåg att han köpte och sålde bilar redan i 1:an på gymnasiet

    Fattar inte ens grejen med NC. Alltså vet man hur ägglossning fungerar och har lite koll på sin egen cykel är det väl precis samma sak?

      Yes det är precis samma sak. Och för att nc ska vara säkert så ska man inte ha sex alternativt skydda sig kring ägglossningen. Det är alltså mer en metod för att ha koll på när man bör skydda sig. Nc var från början en metod för att maximera chanserna att bli med barn. Hur det har blivit en preventivmetod är över mitt förstånd.

      Nej, det flera saker som skiljet. Framför allt att du tar tempen, som visas med två decimaler, och matar in siffrorna i appen.
      Sen baserat på de siffrorna blir det ett mer pålitligt resultat.

        Mer pålitligt så länge du inte har sovit dåligt, har en liiiten infektion i kroppen, har druckit alkohol, somnade senare, vaknade tidigare….

          Ja, om du är helt oförmögen till eget tänkande. NC verkar ju iofs vara för dem som inte orkar tänka/lära sig själva.

            Nu är det väl tvärtom. Orkar/kan man inte tänka så kör man väl ständigt på kondom oavsett var i cykeln man är. Eller kör helt oskyddat.

            Fast ärligt talat, hur lätt är det här att bedöma egentligen? Hur hårt ska man ha tränat kvällen innan för att det ska räknas som hårt och därmed ogiltig temp dagen efter? Vet man alltid om man har en infektion på gång? Om man varit vaken en stund på natten, vet man alltid hur länge det var? Det känns väldigt godtyckligt och ett enormt ansvar på kvinnan som varje morgon, det första hon gör, måste avgöra om gårdagen och natten varit som vanligt, känna efter om hon inte börjar bli sjuk och därmed avgöra om tempen ska matas in eller ej.

              Så jävla svårt är det väl ändå inte? Sen är det ju bara att kombinera med lite common sense och ett pessar om man vill använda det i preventivt syfte.

                Obs, är ingen förspråksre av NC, NC verkar fördummande. Men jag tror på tempning kombinerat med kunskap.

        Fast om jag vet att min ägglossning kommer typ 14 dagar efter mensens första dag så spelar väl inte tempen någon roll? Typ ha inte oskyddat dag 10-20 så är det lugnt sedan. Har man väldigt väldigt oregelbunden mens så visst, men det ”normala” är väl att det finns nån typ av mönster.

          Och har man väldigt oregelbunden mens så är inte nc en säker metod heller utan man bör ha så regelbunden mens som möjligt för att den ska vara pålitlig.

            Ja då låter det ju extra onödigt.

          Dum fråga, men hur VET man det? Jag vet ju hur lång tid det brukar gå mellan min mens, men jag vet väl inte när min ägglossning är ändå?

            Nu var det längesen jag försökte bli gravid så minns inte exakt, men det finns hemsidor bland annat där man får skriva in typ hur lång mens man brukar ha och såna grejer så räknar den ut 🙂 det är kanske inte exakt exakt men då får man som sagt lägga till ett par extra dagar före och efter för att vara säker. Annars finns det ägglossningstest, typ som gravtest.

              Inger av det bekräftar ju att du har haft ägglossning eller när den var dock, det gör däremot tempen.

                Gör inte ägglossningstest det? Tempen kan man väl absolut inte lita på, om man inte är annars superfrisk jämt?

                  Räcker att du har en liten infektion i kroppen (som du inte ens märker av) för att temperaturen ska variera med dessa marginaler.

                  Nej, testen visar förhöjda nivåer av LH-hormon men det är ingen garanti för att ägget släpper. Nån enstaka dag säger tempen inte mycket men kurvan kommer vara tydlig och den kommer def bekräfta att ÄL har skett. Säger inte att ni ska börja använda det som preventivmedel men det kommer att bekräfta ÄL.

                    Precis. Att ägglossning HAR skett. Du måste även skydda dig dagarna innan ägglossning.

            Är det inte så att äl kan variera men att du alltid får mens 14 dagar efter äl? Har för mig att jag läste det när jag ville bli gravid. Då får man ju koll om man har regelbunden mens.

              Nej så är det inte. Det kan vara 8-16 dagar mellan ägglossning och mens. Kanske tom mer eller mindre

            Är det bara jag som känner extremt starkt när äggis är på G? Svullen mage, hugg i magen, jättemycket flytningar, sover dåligt (svallningar), typ PMS…. det är pretty obvious.

              Samma här. Jag kan knappt gå under en halv dag då jag har ägglossning. Känns som att hela livmodern hänger löst och gungar för varje steg. När ägget släpper måste jag stå lutad mot en stol eller bänk och andas djupt ett par minuter.

                Haha bs att du måste stå och andas mot en stol när ägget släpper ?

              Äggis…. säg inte att du vuxenmyser också….

                Babydansar ?

                nej, vuxenkramas ?

            prova appen p-track, den är superbra! man skriver in värden i början och sen räknar den ut när man ska ha mens och markerar när man har ägglossning baserat på tidigare värden. stämmer oftast på dagen med mensen! och ägglossning stämmer oftast med, då brukar man få lite mer flytningar/pms/etc. så kan man fylla i när man haft sex, olika symtom man har osv!

      Det är samma sak. Det finns andra saker som kan påverka vad tempen visar.
      Var på föreläsning där de presenterade uppkomsten och användningen idag – och det är egentligen mer ett digital verktyg på en metod som har funnits i alla tider, mao ” Säkra perioder”.

      Vad är skillnaden mot min mensapp? Nu har jag använt den i 6 år, så min är väldigt pålitlig.

        mensappen räknar inte ut alls när du har ägglossning. den kan omöjligt veta. i en menscykel på 28 dagar har inte alla äl på dag 14 även om appen säger det.

          och NC räknar ut temphöjningen som sker vid äl. Dvs om ens ägglossning den ena månad är 2 dagar tidigare än den vanligtvis är, kommer en att få 2 dagar som först är gröna men när temphöjningen sker kommer de ändras till röda. inte särkilt säkert preventivmedel om du inte exakt varje månad har äl på exakt samma dag alltså.

            Nej men därför får ju folk som har oregelbunden mens också typ bara röda dagar med NC.

            Vilket iofs är värdelöst men men.

          den baserar ju på tidigare värden man fyllt i, min stämmer typ alltid när sen säger att jag ska ha ägglossning. och ändras en. cykel så följer ju ägglossningen med så det är ju inte så att appen säger dag 14 utan det varierar ju

        Min mensapp är helt ute och cyklar eftersom min mens varierar mellan 25 – 50 dagar och den bara tar genomsnittet av senaste tre cyklerna (står i inställningarna att de är så de räknar).

        NC samlar ju på sig ens egen data och sätter olika många röda och gröna dagar beroende på hur regelbunden din mens är. Dvs jag hade fått massor av röda dagar och gissningsvis typ tre gröna per månad om jag använde NC, men skulle jag bara gå på min mensapp så visar den ju ägglossning osv exakt likadant för mig, om jag t ex haft en 20 dagar en 30 dagar och den 40 senaste månaderna, och någon som haft exakt 30 dagar varje månad senaste 10 åren. Man behöver ju inte vara statistikexpert för att säga att det är större risk att det blir fel för mig men det finns inget som indikerar det om man bara tittar i p tracker.

        Sen skulle jag ju ändå inte ha någon nytta av NC osv men jag menar bara att mensappar är ännu mer värdelöst som metod.

          Rimligtvis bör de flesta få iaf runt 10 gröna dagar när ÄL är bekräftad. Det är ju perioden innan ÄL som är osäker och tempen bekräftar ju just ÄL.

            Säkert. Men det känns också rätt värdelöst för sexlivet. Eller det känns som jag kan spara pengarna och fortsätta med kondomer hela månaden.

        Du kanske inte kan bli gravid?

      För priset med NC är högt tycker tycker jag Och egentligen kan man gott lära sig sina ägglossningssignaler och gå på det. Temp stegring sker ju dessutom EFTER ägglossning så då är det lite sent att börja använda skydd om man tänkt att man ej vill bli gravid.

      Alltså NC är ju mer säkert eftersom de har mer indata.

      Problemet med NC är att det (till skillnad från säkra perioder….) marknadsförs som ett säkert preventivmedel trots att det i praktiken är svårt att använda som ett sånt.

    Camcam! Här är en vänlig påminnelse som jag ofta behöver också, för vissa ord säger man bara av ren reflex.. Använd inte f*ttig /f*tta som svärord, det är ett ord som bidrar till en unken kvinnosyns, att vårt kön ska användas som svärord indikerar ju att det inte är något bra. Förstår du hur jag tänker? Kan tyvärr slinka ur mig också ibland men jag försöker verkligen svära med k*k istället för att jämna ut maktbalansen hehe. God jul camis!!

      Haha jag gör likadant, försöker svära med k*kord alltså. Men slår jag i lilltån och det gör jävligt ont så är det bara ett ord som kommer per automatik…..

        En manlig kurskompis svor med f*tta i klassrummet en gång varpå en kvinnlig student i andra änden av rummet ropade ”svär med ditt eget könsorgan, tack!!!”

          Så brukar jag säga till mina högstadieelever när de använder fitta som svordom. Mycket effektfullt.

            Måste vi nödvändigtvis använda könsord när vi svär öht?
            Finns sjukt mycket andra svordomar att använda.

      Herre gud, alltid är det nån som blir kränkt över nåt

        Fast jag trodde man slutade använda könsord som svordomar efter man slutat högstadiet typ. Det är liksom inte häftigt längre då, snarare väldigt mycket tvärtom.

          Haha är väl tvärtom? De svärord jag använde mig av som yngre använder jag idag också. Sitter liksom djupt. Slår jag i tån tänker jag ju inte efter innan jag säger det liksom. Blir ju bara helvetesfitta också aaaaaaaah.

            Jo men såna reaktioner är ju en annan sak, det kan man ju inte direkt kontrollera. Jag menar att gå runt och kalla folk eller situationer för typ f*itta, h*ora, k*k (vet inte vilka ord som är moddade haha) och sånt, när man lika gärna kan välja vilket annat ord som helst. Det är inte så charmigt tycker jag åtminstone.

          Vad har det med saken att göra? Hon blir inte kränkt över att Cam använder ordet fastän hon har gått ut högstadiet. Alla snöflingor börjar liksom gå för långt

        Inte kränkt för fem öre men jag tycker det är en viktig poäng. Precis som man inte bör använda ”bög” som skällsord bör man inte använda f*tta, h*ra, fl*ta, CP (eller andra funktionsnedsättningar) etc eftersom man då ger ord som kopplas till vissa personer negativa associationer. Typ som att alla ord för att beskriva någon som är sur och grinig ofta är kvinnliga (kärring, bitterf*tta, surtant), vad ger det för associationer till kvinnor?

          Jag vräkte ur mig ”Jag är en sån kärring!” häromdagen och reflekterade ganska snabbt över hur dumt det var. En lärdom om att tänka ett varv till.

    Gravid och oro över hur stor magen är redan nu. Trevlig förebild.

      Magen blir vanligtvis större och syns tidigare med andra barnet så hon kan ba ta en chillpill och gilla läget.

      Svaga människor som äntligen insett att de inte har något vettigt att tillföra världen så därför lägger de all fokus på ytlighet. Sen slänger de sin utsende-dynga på oss så att vi också får smaka på skiten.

      De hade blivit kastade till vargen om de betett sig sådär för några hundra år sedan. Istället hyllas de av oss idag.

      What? Är hon orolig över att magen är stor? Var läser du det??

        Okej läste nu på hennes inlägg. Jaja magen är ju yttepytte och hon är ju en petite tjej så herregud, inget att oroa sig över. Viktigast är väl att barnet växer och mår bra. Men vi har ju sett bevis på hur flunsorna tänker kring att dra på sig sina vanliga kläder direkt efter förlossningen så är inte förvånad. Så orealistisk bild av verkligeheten.

          Haha hon är inte petite! Träffat henne irl flera gånger och hon är längre än vad jag är (jag är 165cm) och ungefär samma kroppsbyggnad (varierar mellan typ S till L beroende på butik/märke). Men nej hon är ingen stor människa men första gången blev jag förvånad över hur lång hon är!

    Alexandra Brings och Victoria Törnegrens döttrar är väl också ”NC-bebisar”?

      Pl

      Victorias dotter var planerad.

      Underbara Clara gjorde också reklam för NC, sen fick hon ett tredje barn. (Hon verkar dock lycklig nu med tredje barnet ? det äldsta hade hon anknytningsproblem med, Det mittersta minns jag inre Men hon vetrkade må lite svajigt då också så inte alltid de oplanerade graviditeterna som Är de olyckliga.)

        Jag tror iofs att 3:e barnet var planerat.

        Hon har skrivit att alla hennes tre barn är planerade (och att alla blev till på första försöket, därav inte så långt mellanrum mellan när hon använde preventivmedel och när hon blev gravid)

    Men jag förstår inte
    Att använda NC betyder väl (?) inte att man aldrig vill bli gravid?
    Äter man p-piller vill man väl kansle ha barn ngn gång o när det är dags för det så gör man ett uppehåll med preventivmedel?
    Är det inte samma med NC?

    Rätta mig gärna om jag har fel.

      Här inne är allt svart eller vitt.

        Ja man bestämmer sig för en sak så kör man stenhårt på det
        Skygglappar på
        Tuta å kör
        Få igång drevet
        Alla mot en

        Mest svart va?

    Tips, kolla in diet_prada på instagram, skriver om alla kändisar som marknadsför Saudiarabien. Bla Ryan Philippe skämmer ut sig i kommentarerna genom att påstå att alla är avundsjuka.

      kollade in kontot. det här är det mest absurda jag sett ? https://www.instagram.com/p/B6BuXncHj5P/?igshid=9sfrw1y082el

      är själv judinna och det där är sjuuukt överdrivet, snacka om att greppa efter halmstrån!! ”nazistiska läppstiftsnamn”….seriously

        Hade det varit någon annan person bakom det nej då hade nog ingen reagerat. Men med tanke på hennes tidigare uttalande, varit gift med Jesse James som har burit nazistuniform, gjort hälsning samt är för nuvarande gift med en man som har en swatstika tatuerat på halsen så kanske folk reagerar ja.

          han är ju latino och lär ha den tatuerad för sin riktiga betydelse.

            Kanske det, jag har ingen direkt åsikt i ämnet skriver bara varför folk kanske då reagerar på produktnamnet.

          Fast det är inte en Swastika som användes utav nazisterna som han har intatuerat.
          Det är en stor jävla skillnad och nazistfanskapen äger inte swastikan.

        Är DU judinna Rebecka? Haha du är ju tamejfan blåst om du skriver så bakom ditt nick. Jag vet vem du är o bla röstar du på sd så judinna är du då inte ”gumman” ?

        Du som skriver så mycket rasistiskt skit, är du verkligen judinna?

          Man kan väl vara rasist oavsett vilken religion man tillhör?

      Men just KSA är på bättringsvägen, det krävs turism för att ”tvinga” upp landet.

      Under MBS har:
      -Kvinnor fått ta körkort och köra
      -Män och kvinnor som inte är gifta får vistas ute tillsammans och även ta in på hotell.
      -Alkoholnoch droger är inte straffbara med döden så länge man inte langar tunga droger.
      -Kvinnor behöver inte ha slöja.
      -Musik, utomarabiska artister och festivaler är tillåtna, massa kändisar har varit i Jeddah tex.
      -Det är nu tillåtet med biografer, studierna behöver inte köra in till Bahrain för att se på nya filmer.
      -Kvinnor får arbeta inom mansdominerade yrken.
      – Alla nationaliteter är välkomna, Svenskar behöver inte längre visum för att komma in i landet (undantag för Mecka).
      -Finns ingen ”bönepolis” som tvingar folk t iill moskén när det är böneutrop.
      – Ingen ”shariapolis” som säger åt folk att dra upp slöjan, sluta hålla hand öppet, ta bort smink osv.

      Visst är det lång väg kvar innan Saudiarabien blir nästa Läs Vegas men detta hade de hunnit med på under två år.
      Problemet i landet är att familjerna är väldigt strikta men de har också börjat släppa på tyglarna.

      Jag som har bott i KSA får videos och nyheter skickade till mig hela tiden. Kvinnor som förr bara fick gömma sig i baksätet i burka kör idag bil utan slöja och med korta kjolar.

      Länder som Saudi behöver MER turism för att de ska kunna jämföra hur det ser ut för världsmedborgarna och därmed kräva fler rättigheter. Om vi bojkottar landet så hjälper det inte lokalbefolkningen.

      Jag och familj ska till Jeddah nästa vinter. Ser fram emot att sola, bada, gå ut utan slöja, krama min man öppet osv 🙂

        Så vi ska bara ignoreran det brutala styckmordet på Khashoggi? Och tortyren av Badawi? Eller fängslandet av alla som kritiserar regimen? Trevligt för dig att du är ok med att gulla med maken i ett sådant land men jag har lite högre krav på mina resmål…

          Du kan inte resa långt utanför Sveriges gränser med den mentaliteten.

          Ja, lösningen till ojämställdheten och förtrycket är att alienera befolkningen (som är oskyldiga i detta) och vägra visa dem vägen. Segretion och utanförskap har ju alltid funkat.

          Jag gullar mer än gärna med saudierna och de som bor där. De förtjänar gulligull efter all skit de fått genomlida.

          Tänker dock inte åka till palatset och leta upp de 1000 prinsarna och gulla med dem, det gör våra svenska eskorter så bra ändå.

            Det finns många länder att besöka där brott mot mänskliga rättigheter inte är inskrivet i lagen vet du… Påverka kan du göra utan att sippa drinkar på beachen. Till exempel genom att inte besöka dem och ge regimen legitimitet och pengar. Man köper inte saudiska varor, man påpekar för den svenska regeringen att man inte uppskattar handeln med Saudi, man stöder Amnesty i deras arbete etc. Att resa dit ger bara Saudi en chans att säga ”kolla vad duktiga vi är, vi låter kvinnor köra bil, nu kan alla västerlänningar semestra här med gott samvete. ”

              Just ja, glömde lägga till att homosexualitet är belagt med dödsstraff i Saudi så jag hoppas inga av dina vänner är homo…

                Du är sån som tror att frihet, demokrati, medmänsklighet, jämställdhet, djurrätt och andra svenska värderingar bara kommer över natten, eller hur?

                Du är sån som inte kan se när folk gör sitt bästa utan måste hitta fel för att kunna skaka på huvudet och se ned på de som inte är på din nivå.

                Håll dig till Sverige, vi är vana vid din sort. Vi har lärt oss att människor som du gör man bäst i att ignorera. Så tack för mig.

                  Tog argumenten slut nu eller? Ingen så att förändringar sker över en natt men du är mer än lovligt naiv om du tror att länder som Saudi förändrads för att svenska turister kommer på solsemester… Du gör inte ”ditt bästa ”, du vill bara ha en billig resa till solen och så blir det obekvämt när någon påpekar att ens billiga semester har ett pris någon annan får betala.

                    Vilka argument? Att du hoppas att jag inte har homosexuella vänner, kallar du det för ett argument?

                    Du är en typisk sån person som ingen älskar och som är ensam. Nu tackar jag för mig igen för att jag tycker synd om dig.

                      Haha så överdriven? Varför skulle ingen älska hen bara för att hen kritiserar Saudiarabien??
                      ???‍♀️

                      ”Du är en typisk sån person som ingen älskar och som är ensam.” Det är så JÄVLA lågt sagt. Man säger inte så, men du verkar ju iofs inte ha någon större koll på moral.

                      Haha chilla, eller känner du dig också träffad?

                      Jisses…Anonym 11:54, du illustrerar så perfekt hur folk svarar när deras argument tar slut. Du tar det verkligen personligt att jag kritiserar Saudi och ifrågasätter semesterresor dit. Men Saudi är ju kända för att ha infiltratörer i de flesta länder för att hålla koll på folk som lämnat landet så jag blir ju inte förvånad om du är sån. Antingen det eller mer än lovligt naiv…

                      Fan ser du inte hur du skämmer ut dig ”anonym 11:54”?

      Fast det är ju överlag ett märkligt konto.

    Vad är Lojsan ens känd för?

      Undrar också. Hon är divig, självisk och är inte direkt jätte smart. Osäker i sig själv är hon också, med tanke på att hon är tillsammans med någon hon inte litar fullt ut på.

        Vaaaaa tycker Lojsan är en av de härligaste blogg/insta tjejerna där ute! Tycker hon är sjukt driven som bollat barn, karriär och husrenoveringar under samma år! Uppfattar henne som självsäker?!!! Så olika man kan tycka…

          Buster däremot… verkar vara en riktig mansbebis

          Jag uppfattar henne som arrogant och otrevlig, baserat på det jag lyssnat på från podden vilket är några avsnitt. Riktigt oskön tjej med ett behov av att trycka till Buster titt som tätt pga hennes egen osäkerhet.

            Exakt så jag menade men kommentaren ovanför! Och Yes, Buster än den största mansbebisen ever.

    Barn barn barn barn barn barn barn. Kommer det komma en ny skjuts med influencers utan barn eller är det mammabloggar som gäller nu?

    Obs ingen diss mot hennes val, tycker bara inte det är det minsta intressant med föräldraskap och barn

      Förstår inte riktigt vad som är konstigt. De är ju i åldern många skaffar barn.

        På bloggbevakning har alla anti-barn-kvinnor samlats. Själv tycker jag att folk får göra precis som de vill men som du säger så är det ju naturligt att börja försöka/skaffa barn i den åldern.

        Håller dock med om att bloggar blir tråkiga när barn tar upp all plats. Vem bryr sig om Ataris och Nikolas 6-månader update? Jag bryr mig om mitt barns framsteg men här vett nog att hålla det inom familjen.

          ”Naturligt”. Nja, vanligt kanske.
          Tror inte folk klagar på att de skaffar barn haha, rör ju inte mig om nån gör det. Men att bloggar blir så jävla tråkiga när allt ska kretsa runt graviditet och barn. Plus att många utnyttjar sina barn i sina sociala medier, det är obehagligt.

            Jo, det är naturligt.

              Man väljer själv. Måste inte va slav under naturen.

                Nej. Men det är fortfarande naturligt. Det är biologi.

                  Suck.

            Jag tycker absolut man kan kalla det naturligt, vad annars skulle kunna kallas naturligt? men Men man kan ju fundera på varför man egentligen använder ”naturligt” som ett positivt laddat ord och någon sorts ledstjärna. Massor av saker som är naturliga är dåliga. Massor av saker som är onaturliga (preventivmedel till exempel!) är toppen.

              Skulle inte naturligt vara att skaffa barn när man får mens då? Eller varför är 25ish åldern det som anses vara naturligt?

                Det är väl inte just åldern man syftar till när man säger att det är naturligt. Det är naturligt att föda barn och med dagens samhälle och normer är åldern nånstans 20-35 en rimlig tid att skaffa barn. Där befinner sig många influencers och alltså är det ganska naturligt om de väljer att skaffa barn nu.

                Jovisst, allt med barnalstrande och batnlängtan är ju ”naturligt”! Knappast onaturligt iaf.

                Men det är ju det jag menar, att det känns lite skevt att använda det som något positivt eftersom det skulle vara naturligt även om ett gäng niondeklassare plötsligt började yngla av sig.

            De var väl egentligen rätt tråkiga även innan om vi ska vara ärliga? Bara different kind of boring.

        Ja men alla ens sociala medier måste inte kretsa kring det.. Så trist.

          Då får du väl leta upp någon ny att följa. Någon typ 17 åring som partar varje helg, och skolkar från gymnasiet. Som liksom inte hunnit vidare till barn.
          Dom flesta kommer dit, och då handlar livet mest om barn och då skriver man om det.

            Följ Gabjoss! ?

            Nej det måste man inte. Man kan väl skriva om annat också? Inte göra allt till en mammablogg..

            ”Hunnit” vidare? Alla vill inte och skaffar inte barn…

            Tragiskt liv.. bara handla om en grej?

          Jag kan ändå förstå att det är svårt att publicera innehållsrika uppdateringar 3 ggr om dagen, som inte rör föräldraliv, när man har en bebis. Det tar ju halva dagen bara att klä på dem såhär års… När barnen blir mer självständiga kan man kanske logga in hos gamla favoritbloggsre igen.

      Håller helt med!

      Det är ju för fansens skull vi influencers skaffar barn jö! Måste genast göra abort om du inte vill fortsätta läsa min blogg, herregud alltså fansen går ju först alla dagar i veckan. Barn!!! Varför vill man ens älska en annan människa mer än något annat i hela världen? När man kan ha kvar ALLA sina bloggläsare? ?????‍♀️

      God Jul!

        Fast en del verkar ju göra det för att stanna kvar i rampljuset… Kanske inte den enda anledningen men hjälper nog beslutet..
        Arnold är t.ex. det bästa som hänt Margauxs karriär, inte sant?

          Fast hon blev väl gravid först och sen känd genom sin förlossningsvideo? Så förstår inte riktigt hur du menar att en del gör det för att stanna kvar i rampljuset och tar henne som exempel?
          Är inget Margaux fan alls, men att säga att influencers i 30 års ålder skaffar barn för att stanna i rampljuset tycker jag är extremt cyniskt skriver. Det är rätt vanligt att folk bildar familj i den åldern, sen att de väljer att tjäna pengar genom sina barn tycker jag är knäppt men tror inte att det är anledningen till att de skaffar barn.

            Nä hon gjorde väl sin karriär genom det.. Har för mig att hon var en mindre influencer först dock.
            Ja, du får tro vad du vill, det har diskuterats här förut. Många är ju bra mycket yngre än 30 också.

          Iofs… Se på Gabriella Joss. Hon hade inte varit där hon är idag i bloggvärlden om hon inte ”gått ham” när hon var gravid och la upp allt allt allt.

          Så skriver man bara om man inte förstår, om man inte har barn.

            Ååh klassikern. Om man inte har barn föööörstår man ingenting. Suck. Man behöver inte bli tråkig bara för att man får barn.

              Och har man inte barn så får man inte ha en åsikt om något som rör barn öht.

                Haha fan vad dum du är

        Alltså vet att du driver men det är inte helt off. Hade det inte varit ”inne” och många fått så mkt uppmärksamhet och framgång pga sina bebisar hade det nog inte exploderat som det gjort..

          Vadå ”inne”? Att bilda familj är ingen ny trend.

          Jag avfärdar detta som konspirationsteorier. Ingen tjänar pengar på sina barn i min bekantskapskrets men ändå poppar bebisar upp överallt. En rätt allmängiltig upplevelse skulle jag tippa på.

            Inne bland influencers. De är rätt unga också när de skaffar barn.

              Tror inte alls de är särskilt unga om man jämfört med gruppen som börjar jobba direkt efter gymnasiet, som inte pluggar vidare. Skulle tippa på att medel där är 24 – 25 första barnet? Och det är ju faktisk den grupp de tillhör.

                Oj, wow…

    Var det hon som hade unkna åsikter i sin podd och som grät ut på sociala medier eller var det någon annan? Vem är denna Lojsan Wallin? Recap någon?

      Är det hon som byggde hyllor hos influensor när det var inne? Kanske har helt fel haha

        Nej det är inte samma.

      Yes. En riktig pärla är hon.. Avundsjuk på alla stora influencers är hon också, det är det enda hon vill bli! Och hon har nog valt rätt yrke där..

    Antar att det är en blogg där ”strongermama” hänger och fjäskar och fiskar läsare ???
    -jag hinner inte messa mina vänner, men jag hinner kommentera ALLA stora bloggar-
    ?‍♀️

      StrongerMama skriver ytterligare en blogg LaMadre – superskum person med två privata bloggar där hon skriver om sin vardag men två helt olika vardagar?!
      Men med två bloggar kanske man inte hinner med sitt riktiga liv och måste hitta på?

        Haha är hon fortfarande igång? Hon har kommenterat i flera år inne på bloggkommentatorern bland annat, gör det endast för spridning, går aldrig tillbaks och följer upp kommentaren.

        Oj är det hon ? minns ett ihärdigt kommenterande från det nicket på kissies blogg för några år sedan. Jisses

    Kan någon förklara för mig vad det är för mask Isabelle Strömberg bär på bla sin senaste instabild? Vad är detta?
    //Förbryllad

    Och vem är hon…??

    Glad lillejul på er alla! ❤

      Tänkte vinna massa pengar ikvälllll

    Ett dåligt inlägg och ett smörigt inlägg! Jag hade väntat mig något smaskigt skvaller om tex. Ja vem som helst.

      Jag har en bekant som precis blivit tillsammans med sin ”bror”. De har inte samma biologiska föräldrar men hennes mamma och hans pappa är gifta och de har vuxit upp som syskon, och nu är de alltså ihop. Där har du lite skvaller om vem som helst.

        Berätta mer! Hahaha

    Människor man inte känners barn är nog det minst intressanta som finns.. ?

    Vadå ”inne”? Att bilda familj är ingen ny trend.

    Jag avfärdar detta som konspirationsteorier. Ingen tjänar pengar på sina barn i min bekantskapskrets men ändå poppar bebisar upp överallt. En rätt allmängiltig upplevelse skulle jag tippa på.

    Finns väl ingen som använder Nc som Seröst preventivmedel?!? Alla jag känner använder det som hjälp för att bli gravid.

    Jag har använt NC i 5 år. Har varit extremt noggrann. Inte blivit gravid.
    Sedan för ca 1 år sedan när vi bestämde att vi ville skaffa barn, så använde jag NC för att se när jag Hade ägglossning. Fungerade på första försöket.
    Bästa preventivmedlet för mig (hade inte gjort något OM jag blev gravid).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.