Vad hände Gina Dirawi?

Jag minns den här intervjun med Gina Dirawi i Veckorevyn där hon påstod sig vara ”Sveriges i särklass bästa programledare”, ett uttalande som är minst sagt laddat i lilla landet lagom.
Det var flera uttalanden som jag reagerade på, just för att de var så ”osvenska i enlighet med jantelagen” och stack säkert i ögonen på både en och två och fyra hundra personer som hörde talas om det.

Jag var väl medveten om att Gina Dirawi provocerade med sin gå på-iga stil, hennes sätt att vägra be om ursäkt för sig själv och ta för sig, samtidigt som hon utförde sina uppdrag som ett gammalt fullblodsproffs men jag var inte medveten om mängden hot hon fick ta emot och som resulterade i att hon tvingades ha så många som fyra livvakter med sig var hon än gick.
Av hoten och kommentarerna att döma så framstod det som att Gina, som muslim (OCH kvinna) radikaliserats och gjort sig skyldig till terroristbrott när sanningen var den att allt hon gjort sig skyldig till var att uttrycka en vilja om att bli, och faktiskt bli utnämnd till SVTs julvärd där hon tände ljus och önskade alla en god jul.

Igår kväll såg jag SVT Edits dokumentär ”Vad hände Gina Dirawi” som jag rekommenderar alla att se. 
Kände ni till allt det som drabbat Gina Dirawi sedan hon tog steget från Youtube till traditionell tv?
Fyra(!) livvakter och en kameraövervakad lägenhet?
Det som trots allt värmer lite i den här mörka dokumentären är hur Ginas kollegor sluter upp bakom henne och stöttar henne.
Hur Bengt Magnusson, som samtidigt utnämnts till fyras julvärd, tar tillfället i akt att stötta sin ”konkurrent” på SVT genom att berätta allt om hur majoriteten av alla ”våra” svenska jultraditioner kommer från andra länder och kulturer och avslutar med orden:
– Skål Gina. Du har förstås en självklar plats i det svenska julfirandet.

Dokumentären avslutas med att Gina, i tårar, berättar att hon inte firat jul – en tradition hon älskar – sedan hon var julvärd med allt vad det innebar.
Ta tillbaka din jul, Gina!
Låt inte hatiska smygrasister ta den ifrån dig!

Vill du skicka lite kärlek till Gina – gör det här.
Vill du skicka annat än kärlek till Gina så kan du göra det HÄR! 

175 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Var av nyfikenhet tvungen att trycka på den nedersta länken. Jag fick mig ett gott skratt.

      Haha jag med ?

      Firar muslimer jul?

        Haha jag också! Snyggt Camilla!

        Nä, inte av religiösa skäl. Vissa muslimer firar jul för aty de tycker att det är mysigt och en fin tradition men rent ”islamiskt” så ingår inte högtiden. Dock tror muslimer på Jesus (inte en gud, eller gyds son utan guds sändebud). Jesus mamma, Maria, har ett helt kapitel tillägnat henne men heter på arabiska Mariam. Jesus heter Isa.

          Vågar gissa att de flesta i sverige inte firar av religiösa skäl.

            Egentligen är det ju en hednisk högtid. Den är så mysig så jag hade hoppats att hela världen kunde fira jul mest för samhörigheten och glädjen.

              Egentligen är det en kristen högtid som grundar sig i Mellanöstern. Men visst, gör allting västerländskt.

                Yule?

                Nej, Jul är ingen högtid från Mellanöstern. Snacka om att vilja ta allt ifrån Europeer. Kristendomen är för övrigt så europeisk i sin utforming att vissa historiker hellre kallar det ” hednandet av kristus” än ” kristnandet av hedningarna”.

                  Vill du glädja oss alla och utforma din tanke?

                  Vänta lite, så ska jag hämta en kopp té, och njuta av din berättelse om hur Jesus föddes i Europa.

                    Jag sade att kristendomen utformades i Europa. Inte att Jesus föddes där. Jesus är semitisk. Men kulten kring honom spreds i Europa och reformerades enligt europeisk kultur. Gudars, detta är baskunskaper. Inget jag hittar på för att tjafsa på en blogg. Ni gör bort er.

                    Te… det stavas te!
                    Inte té eller the eller thé.
                    Ja, det stör mig jättemycket.

                      FATTAR inte varför folk har börjat skriva té, the, thé?!?!?

                  Jesus – europé, ha ha

                    Jesus, Maria, Gud och hela gänget u bibeln är svenskar , de vet väl alla?!?!?! Allt utspelar sig ju i Linköping! ?

                      Linköping vid Vänern 😉

                    Ingen har sagt att Jesus var europée.

                  Det här är ju oerhört spännande för att inte säga revolutionerande. Och här vallfärdar folk till Bethlehem (i palestina) (gina är ju palestinier för övrigt) helt i onödan varje år. Men det är alltså till Europa alla kristna julfirare borde åkt. Typ Bryssel kanske? Eller Bofors?

                    Enligt sägnerna är det Säffle man ska vallfärda till, närmare bestämt till personalparkeringen bakom 45:ans köpcentrum.

                      Var en snubbe som skulle sno bensin där på tankstationen som var på parkeringen. Han lyckades tända eld på sig själv samtidigt. Han återuppstod icke!

                    Ja givetvis till Bryssel! För att fira uppståndelsen av julens BRYSSELKÅL. Ska man behöva utbilda folk i allt alltså. ?

                  Är du full? Alla semitiska religioner inklusive kristendomen har sitt ursprung i mellanöstern.

                  Jul har firats sen 300 e.kr. Först på 1000talet fick kristendomen ordentligt fäste i europeiska länder.
                  De äldsta kyrkorna finns alla i mellanöstern.
                  Fattar inte hur du tänkte.
                  Stay in school kids.

                    ”Jul” kommer av Yule, en urgammal europeisk förkristen vinterfest. Så nej du är ute och cyklar. Jesus födelse och tillhörande kult är mycket yngre än jul. You stay in school.

                      Nej. Eftersom det är den kristna julen och inte den hedniska som diskuteras.

                      Intressant. Kommer eid almilad, christmas, bozic och noel också från ”yule.” Lätt att missa den kopplingen iom att det inte låter så lika menar jag.

                      Firandet av högtiden diskuterades. Vilket öppnar för båda hednisk och kristen jul som ämne.

                      Nu förstår jag. Du menar art vi egentligen firar hednisk jul dvs inte till minne av kristi födelse? Och att det därför är opassande ha Gina dirawi som julvärd iom att hon inte är hedning. Och att samma gäller Arne weise iom att han inte heller var hedning. Äntligen förstår jag debatten.

                  Du har ingen större koll på historia du ?? Med vänlig hälsning, Hon som kan lite mer än gemene person.

                Nej, jul är en hednisk högtid som firats långt innan Jesus blev påtänkt. Men kristendomen tog den högtiden och gjorde den till en kristen grej.

                  Väldigt långt ifrån att påstå att kristendomen är en religion utformad i europa…

                    Om inte kristendomen är utformad i Europa, varför innehåller den då europeiska element som saknas inom judendom och islam? Varför landar de kristna högtiderna på förkristna europeiska högtider?

                    Det kallas synkretism och finns överallt i världen där världsreligionerna har dragit fram. De har blandats med andra inslag och tagit en ny form.

                  Mjaaa….

                  Att julen skulle vara någon urgammal hednisk högtid, typ ”årsvändofest” eller något sådant är i mångt och mycket ett påfund av nationalromantiska historiker och drömmare på 1800-talet med väldigt litet bas i verkligheten. Det finns belägg i t ex Codex Ambrosianus A, ett kalendarium från 600-talet, för något som skulle kunna tolkas som att man firade en högtid som kallades jul i november-december någon gång i Mellaneuropa och Snorre Sturlasson nämner i Heimskringla att man i samband med Islands kristnande införde böter för de som framhärdade i att fira jul. Däremot vet vi ytterst litet om vad som dessa festligheter egentligen innehöll och vilken betydelse de hade för folket. Många forskare menar att ordet ”jul” i sig kan vara ett förvanskat låneord från latinet, liksom att mycket av ideerna kring jul kommer från de romerska saturnaliehögiderna.

                  Delar av det romantiska idegodset aktualiserades sedan på nytt under 1920- och 30-talen då det av kända anledningar fanns starka politiska intressen av att göra jul och andra helger till högtider som anknöt till ett påhittat nationellt och folkligt förflutet. I t ex Tyskland under 1930-talet bedrev staten ett intensivt ideologiskt program för att nazifiera julen med påhittade ”uråldriga” traditioner, en betoning av ett hopfabulerat ”germanskt” ursprung baserat på arkeologiska fynd och tolkningar gjorda av SS arkeologiavdelning, ett bortträngande av kristen symbolik för att istället rikta fokus mot staten och nationalismen. T ex hittade man på att man enligt ”urgammal” sed skulle smycka sina fönster med grankvistar för att hylla minnet av stupade soldater i familjen -jämför med hur jänkarna i tid och otid dräller sina gula snören omkring sig. Julen blev både sekulariserad i betydelsen att man aktivt tonade ned kristendomens roll och istället lyfte fram vad som officiellt kom att kallas för en ”Fest för folksgemenskapen i ljusträdets sken” och där propagandan avsiktligt framhöll Hitler med formuleringar som anknöt nära till kända bibelord och psalmer -istället för att stämpla julfrimärken med ”Kristus, vår frälsare är född” stämplades de med ”Vår ledare, nationens räddare är här” som ett exempel bland många.

                    Hitler-tourettes och historieförfalskning.

            Ha, ha! Så sant. Visst är det så.

            Alla muslimer i min släkt här i Sverige och vänner (iranier) firar jul.
            De muslimska vänner jag har i utlandet som inte själva firar jul är alltid noggranna att önska God jul till oss som gör det. Tänka sig.

            Hon är bortgjorda efter det hon vräkt ur sig på en!

        Jag skulle våga påstå att de flesta svenskar som är icke-religiösa firar jul ändå. Man kan ju inte dra en slutsats utifrån egna erfarenheter men merparten av praktiserande muslimer i min omgivning firar jul för själva firandet, inte religiös anknytning. Jag syftar då på både här i Sverige och de jag känner som bor i land i mellanöstern (är gift med en muslim).

      haha nu fick du ju mig att göra det med >< lol

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Grymt säker i de mest oväntade lägen. Tex den där närgångna ”kramen” och hon vänder ändå allt till sin fördel på en sekund. Majestätisk närvaro.
    Hade ingen aning om att hon var hatad överhuvudtaget.

      När hon sjunger svenska visor på arabiska med en kollega som sjunger på hebreiska är lite magiskt ändå.

        Håller med. En riktig Prima Donna, en första dam.
        1000 tals hatbrev låter som någon organisation låg bakom, men inget sägs i dokumentären om vilka som låg bakom. Varför, eller vad hoten bestod av, man kan ju dock gissa. Lite obehagligt att inte veta dock, ren terror låter det ju som … Någon som vet mer?

          Det är män……

      Inte jag heller. Sjukt att det finns såna galna människor

      Den i mello?

    Stick tillbaka till flashbeck ditt troll

      Flashbeck ?

    Hon firar visst jul.

    Jag tycker inte att hon är den sämsta vi har. Jag röstar på Rickard Olsson som sämst, tycker han var uuuur tråkig på uppersittarkvällen.
    Dock tycker jag att Gina är väldigt ojämn. I melodifestivalen tyckte jag att hon var grym som programledare, medans jag inte gillat henne alls i andra program. Hon är varken bäst eller sämst. ??‍♀️

    Tänk att som ung, som kvinna och med ett ”konstigt” namn lyckas så jäkla bra! Wow!
    Klart det sticker i många svaga själars ögon… Då ska man tryckas ner.
    Vilken mörk svans hon har efter sig som svartmålar, sprider lögner, hotar och trakasserar henne.
    Fy så mycket Gina fått stå ut med! Tragiskt att vi inte kommit längre 2019.

      Hon hoppade inte från vloggar till julvärd.
      Hon var julvärd 2015. Innan 2015:

      Hon var programledare för melodifestivalen 2012 samt 2013. (Sen 2016).
      Grammisgalan 2014. (Och 2015).
      Musikhjälpen 2011, 2012 och 2015.
      2012 och 2013 vann hon Årets kvinnliga programledare på kristallen.

      Så att säga att hon gick från vloggar till julvärd är att förminska hennes arbete.

        Ursäkta, tar tillbaka delen om att hon hoppat. Har det hänt tidigare att en så ”oerfaren” person fått agera julvärd?

          På vilket sätt var hon oerfaren när hon blev julvärd? Mörck som var i år har väl inte haft någon programledar roll tidigare? Inte hört någon klaga på henne.

          Du är ju inte oerfaren om du flertal gånger varit programledare för Sveriges största produktioner.

          Oerfaren? Med några av de tyngsta programledarjobben i Sverige i bagaget? (Oavsett vad man tycker om programmen som sådana får man väl ändå anse att det är rätt stora uppdrag.)
          Det som är ovanligt möjligen är hon var hyfsat ung för den typen av uppdrag.

          Arne Weise var oerfaren när han var julvärd första gången. Han hade mest jobbat bakom kulisserna.

            🙂

          Hon är ju inte oerfaren och man kollar på erfarenhet från tv-produktioner så är hon absolut i nivån med andra som varit julvärd. Du har inget belägg för det du påstår, du försöker bara förminska henne.

            Hon hade högre nivå än många andra, sett till programledar erfarenhet.

          Ja, typ varje ny julvärd. Vid ny julvärd brukar ju bli någon som är omtyckt för tillfället.

      Hon kanske varit med i liknande situation

        Aaah du menar att TS också kvoterats in som programledare för några av de största produktionerna vi har på SVT och TV 4 pga sin religiositet och att hon är mörk. Nu har det tyvärr redan fallit på sin egen orimlighet men om vi låtsas att det vore sant för sakens skull, vad säger det isf om Gina? Ingenting.

    Ej ok med hot mot folk som gör sitt jobb!!! Dock tål jag inte henne som programledare och byter direkt när hon är på tv, konstigt det där att man verkligen inte tål att se vissa, är helt likgiltig inför en del och bara tokälskar andra.

      Föreställ dig att du sitter i fikarummet på jobbet och får höra att en kollega fått upprepade dödshot och är rädd för sitt och sin familjs liv. Föreställ dig att det här är en kollega du ogillar, hon pratar för mycket på möten och tuggar med öppen mun på lunchen. Skulle du då säga, ”tråkigt att du blivit dödshotad men jag gillar faktiskt inte dig”?

    Den här julen var jag lite jultrött, efter att som mamma behövt fira „riktig“ jul i många år. Samtidigt gick jag i kyrkan för första gången på julafton och tyckte inte alls att det passade ihop. Konsumtion och röda tomtar, en grann gran, julmat och julgodis … rolig tradition visst, men den känns inte religiös.

      Är ju vad du gör det till. Vi är ateister, för oss är julen inte religiös utan bara en svensk tradition vi gillar. Men min bästa vän är religiös, hennes familj är typ 50% i kyrkan och med sin församling under juldagarna.
      Du kan välja själv hur du vill fira vettu.

        Jag håller inte med dig alls. Jag påverkas ju i högsta grad av vad omgivningen sysslar med till jul, vad skolan förmedlar, kompisar till barnet, grannarna, släkten och media. Visst, i en sluten församling kanske det går att undvika, men annars blir det svårt. Och det julen är för de flesta känns ungefär lika högtidligt som halloween.
        Vettu.

          Varför påverkas du av det för? ? Skolan förmedlar kristen jul, ungarna lär sig varför vi firar jul.
          Du väljer själv hur du vill fira. Vill du fira högtidligt så är det upp till dig att göra det. Du bär ansvaret över ditt firande.
          Vill du inte konsumera – shoppa inte.

            För att det är så vi människor fungerar – fast du kanske tycker att det är löjligt att det finns en vetenskaplig disciplin som sociologi. Och stämning skapar vi faktiskt tillsammans, inte bara jag själv.

              Ja. Jag tycker att det är löjligt att du inte firar jul på det sättet du vill och sen försöker lägga skulden på andra. Du styr ditt liv.

          Har ej sett intervjun, men vad jag minns så bad Gina Dirawi själv om att bli julvärd. Hon tyckte att det var hennes rättighet. Så fånigt, iof så hade hon gjort mello redan så vad återstod? Tycker hon borde slutat med att vara i tv och istället utbilda sig, efter sin första mello. Eva Hamilton dåvarande vd för svt gjorde okloka beslut med Gina Dirawi. Eva Hamilton tog inget ansvar för vad det innebar för den unga Gina att bli framlyft i nationell tv. Inte så lätt för en 20 nånting ute i stora tv-världen utan ha något annat att komma med. Men Eva H hade ju träffat hennes familj, och de var ju trevliga, (vilket faktiskt de flesta människor är).

    Håller med. Tycker inte heller Gina är särskilt vass som programledare, jag tycker inte att hon lyckas förmedla värmen och gemenskapen som andra programledare tex Gry Forsell, Tilde de Paula eller Pär Lernström.
    Jag slutade också titta på Idol när hon var med och ledde det programmet.

    Men att hon får denna mängd har är givetvis inte ok, oavsett vad den grundar sig i.

      Kanske om man sätter ett Molimenti-diadem på henne?

    Tycker det finns ett visst problem här när entusiaster & naturbegåvningarna trycks ned. Greta Thunbergs motståndare är inte blyga direkt, men varför ge sig på en liten naken flicka som osminkat och klart står upp för sin sak?

    Varför ge sig på Gina Dirawi? Om man gillar henne eller inte spelar ingen roll. Om hon är muslim eller inte skiter väl jag i. Men varför ge sig på henne?

    Hotet om att förlora herraväldet ekar som en fråga. Varför får dessa unga kvinnor en massa grisar på sig? Varför vaknar svinerierna?

      Är ju både män och kvinnor som hoppar på dem. Brukar bli så när folk får sin världsbild rubbad. ”Vaa, en muslim på julafton?”
      ”VAAA ska jag inte få shoppa och resa som jag vill?”

      Källa på det..?

        Bland annat: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/kampaa/gina-dirawi-tipsar-om-kand-antisemit men det är bara att googla så kommer det upp

      Oj, pinsamt det blev. Ja, hon kanske inte ska uttala sig då. Tycker så i allmänhet, kasta inte sten i glashus.

        Men hur är du funtad egentligen?

          Hur jag är funtad? Har man ett frikort att själv vara rasist om man utsätts för rasism?

      Åh herregud jag såg Greta i stan i fredags och jag ville typ börja gråta. Jag är noll miljökämpe men hon är så liten och söt, ett litet barn. Kan inte förstå hur ond man måste vara (som Donald) för att öppet håna ett litet barn. Det är fan ren ondska.

        Hon fyller dock 17 år alldeles snart.

          Alltså fortfarande ett barn. 🙂

            Men är dock byxmyndig 😉

              Din poäng?

              Svin

            Greta är väl 16 år, snart en vuxen kvinna. Varför nedgradera henne att hon är ett litet barn.

        Fel av Donald att håna Greta men det känns även förminskade att du kallar henne för ett litet barn.

        Det är aldrig okej att hota någon eller skriva avskyvärd saker till den, men jag tror att något som provocerar många med Greta är att man inte får ’ge sig på’ (i brist på bättre uttryck just nu) henne. Å ena sidan ska man lyssna på vad hon säger och ta henne på allra största allvar som med precis vilken vuxen som helst, men å andra sidan får man inte gå hårt åt henne eftersom hon inte är myndig. Jag försvarar verkligen inte folk som säger vidriga saker till andra, men jag tror inte man både kan ha kakan och äta den. Är du ett barn ska du behandlas som ett barn och barn åker inte och talar på FN-möten. Vuxna talar på FN-möten och träffar stora ledare och vuxna får och bör man ifrågasätta (inte hata eller hota!). Slutligen kan jag inte nog understryka hur fel och dåligt många beter sig mot henne (och andra), så det är inte som att jag försöker försvara tvivelaktiga beteenden.

          Håller med helt!

    Tycka vad man vill om henne, men man skickar inte har och håller på.

    Hon var sjukt rolig när hon slog igenom på Youtube, jag skrattar fortfarande åt hennes gamla videos. Men tyvärr gick hon mer och mer ifrån det som gjorde henne speciell. Hon är i mitt tycke verkligen inte bäst på att just leda program men hon är en grym komiker. Besviken över att hon opererade näsan, försökte vara sexig istället för rolig på TV. Det säger så himla mycket, kanske inte mest om henne, men om den gräsliga underhållningsvärld hon ville bli stor i. Har dock inte sett henne annat än på bild sen mello och kände inte till hoten mot henne heller.

      Håller med, om hon tagit med komedin som var så unik för henne då hade hon lyckats bättre. Komedi är en fantastisk brygga som kan hissas ned när man vill förmedla något men ändå inte ignorera stereotypen. Hon var ju rolig för att hon skämtade om att invandrartjejer ”förbereds för äktenskap redan i ung ålder” för att hennes mamma satt på henne en vit klänning inför skolfotot. Hon själv lär ju aldrig bli bortgift själv men komedin gav oss ett sätt att kunna prata om just detta fenomen på ett avslappnat sätt.
      Hon skämtade även om att invandrarge slår sina barn trots att det aldrig hänt just henne. Hon erkände att det fanns brister i uppfostrande på ett roligt sätt vilket gjorde att de som faktiskt blivit slagna med en gummitoffla kunde skratta åt detta ä. Samtidigt förstår övriga att det är fel att slå barn. Budskap genom skratt.

      Nu är hon bara en i mängden. Trist, utsendefixerad och alldaglig.

    Inlägget handlar om hot och trakasserier Gina fått motta. Dom flesta kommentarerna här berör inte detta faktum alls utan helt sonika passar man på att kritisera Ginas proglamledarskap, person och stil istället. Smakfullt verkligen!

      Då är det väl som det brukar vara, tyvärr. ?

    Men va sjutton vad trista kommentarer! Det stod att man kunde skicka kärlek här, inte ”självklart ska man inte bli så hatad dom hon blivit, men jag tål henne inte /hon är dålig i X/hon är inkvoterad och saknar talang” osv. Fy vad ruttna ni är som inte kan hålla inne med sån onödig kritik i ett inlägg som specifikt ber om snälla kommentarer. Rätt troligt att Gina ser detta och inte direkt blir peppad och översköljd av värme…

    Stackars Gina. ❤️ Jag blev så ledsen när jag såg dokumentären… hon var min stora förebild på youtube!

      Jag är lite för gammal för att ha henne till förebild. Men ingen ska bli behandlad på det viset. Tycker hon är driftig och duktig. Hade varit stolt om hon var min dotter.

    Så himla sorgligt! Vem bryr sig på riktigt om hon är Muslim som julvärd?! Är säker på att det varit julvärdar som är ateister och typ förnekar Jesus öht. Tycker hon är grymt bra och proffsig!! Det var ju inte som hon bara nu tänder jag ett ljus för allah. Folk är så sjuuuuka i huvudet. Skäms över att vara svensk.

      Bästa med svenskar: så öppensinnade.
      Sämsta med svenskar: de är mänskliga.

      Jag hade inte brytt mig om en svensk ledde ”Arab idol” så länge hen talade arabiska, tex. Vore bara kul.

      Vad har hon sagt som är provocerande? Helt missat det. Sen förstår jag uppriktigt inte vad det faktum att hon är muslim eller farsan imam har att göra med nånting? Måste man ha ”julfirandeerfarenhet” för att vara programledare i TV? Kulturellt firar föresten de allra flesta nån sorts jul i sverige, det är svårt att undvika.

        Nej, inte för att vara programledare i tv. Men kanske för att leda just julfirandet i tv? Skulle ju inte vara jättepassande att sätta in en kristen svensk i ett program starkt förknippat med muslimska traditioner. Eller hur?

        Att vara julvärd är förknippat med just julfirandet. Tror inte att yngre bryr sig så mycket, vi är vana och mer öppna. Men för äldre spelar det nog roll.
        Programmet hade en väldigt stor betydelse för svenska folket förr, mer än idag. Finns en anledning till att vi fortfarande bänkar oss vid tvn 15.00 på julafton trots att vi idag kan kolla på programmet när vi vill.

          Har du dubbelkollat så att ingen av de tidigare julvärdarna lämnat svenska kyrkan?

            Jag personligen bryr mig inte, är själv ateist. Men förstår om äldre generationer bryr sig. ??‍♀️

              Tror jag knappast. De allra flesta svenskar är sekulära och firar jul för att det är en mysig tradition, inte för att de praktiserar kristendom. Skulle inte uppskatta en präst som julvärd, too much på nåt sätt.

            Jag är kristen men är inte medlem i svenska kyrkan. Ta pengar från folk är verkligen inget Jesus förespråkade.

              Ta pengar från folk till staten alltså. Man ska inte ta från någon, man ska ge av sitt eget goda hjärta.

        17.09 Hela hennes grej är ju att provocera och vara kaxig.

      Jag tror inte att det var djupt kristna som blev upprörda över att en muslim var julvärd.

        Spot on.

      Du har uppenbarligen inte sett dokumentären eller tagit reda på fakta innan du ville leka smart och skriva den här kommentaren… Nu framstår du bara som en inskränkt nationalist som inte har orkat kolla upp fakta, men det kanske var det du ville?
      Gina och hennes familj har firat jul hemma sedan de gick på förskolan och hennes mamma berättar hur noga barnen varit med att införa ”svenska” jultraditioner hemma.
      Har inte varit något större ”fan” av Gina som programledare alla gånger, men det som hon och hennes familj fått utstå pga hennes jobb är helt sjukt! Det är samma typ av troll som hatar på Greta och tror stenhårt på allt som Lamotte och hans gelikar skriker om. De är så fyllda av hat och ilska att det är riktigt otäckt!

        ”Inskränkt nationalist” har inget att göra med huruvida du är etnisk svensk eller invandrare att göra.

        ”än vad du gör med hästlängder”?
        Är det rätt svenska?

        Men du undvek att svara på sakfrågan i kommentaren. Snyggt

        Var det någon som undrade över eller diskuterade din utbildningsnivå i svaren ovan? Förstår inte vad det har med saken att göra mer än att försöka flytta fokus från faktafelen i din kommentar…

        Vem har sagt att inte svenskar får vara stolta över sitt ursprung? Att vara stolt över sitt ursprung har INGENTING att göra med att klanka ner på hur någon annan vill fira högtider eller anamma svenska traditioner som du gör. Det är ju du som klankar ner på just detta!

        Jag misstänker starkt att du trollar och bara vill provocera.

        Nej Bell du skriver inte bättre. Du rackar ner på någon som skriver talspråk. Själv använder du felaktig meningsuppbyggnad, vilket gör texten svårläst. Då föredrar jag ändå att läsa talspråk.

      Innan du börjar snacka om svenskars stolthet över sitt språk bör du se över sitt eget. Sista meningen i din kommentar är otroligt konstigt formulerad.

    Gina, du är oerhört kompetent i allt du gör. ?

    Gina du är grym, proffs!

    Så hemsk värld vi lever i… Hoppas karma tar dessa människor

    Troligen inte mer. Men klart det skulle bli på samma nivå.

    Tolkar det som att folk inte gillar henne som programledare men tycker inte att hot är okej. Man måste ju inte uppskatta någons arbete.

      Och man måste verkligen inte yttra allt man tycker heller. ?

        Fast det är okej att yttra sig. ??‍♀️

          Inte om man inte har något schysst att säga, då är det bättre att hålla tyst kan jag tycka. Varför göra andra ledsna bara för att man har rätten att yttra sig?

          Absolut är det tillåtet att yttra sig. Men har man inget trevligt att säga om en person behöver man inte säga något alls brukar väluppfostrade personer resonera.

          Det är en fin egenskap att inse när vissa åsikter, tankar och värderingar skall hållas osagda.

          Oaktat rätt att uttala sig eller ej.

      Men varför måste man spy ut sig ännu mer skit på ett inlägg som redan är så negativt? Varför har man ett sånt sjukt behov av att berätta det när inlägget handlar om en människa som får utstå så mycket skit? Hade det inte räckt med typ ”hemskt” istället för ”hemskt men jag hatar henne”? jävlar vilka människor det finns.

        Vilka har sagt att de hatar henne? ?

      Nej, men just i det här sammanhanget så kan man faktiskt hålla käften. Jag förstår inte varför folk känner att de alltid måste tala om vad de tycker? Jag skiter fullständigt i vad ni tycker – ni är ju faktiskt inget annat än anonyma personer på nätet. Inlägget handlar som sagt om en person som helt oförtjänt får ta tonvis med hat – hur svårt kan det vara att låta bli att sprida negativiteten?

      /L

    Fast nu är det ju skillnad på rasism mot muslimer och sk ”rasism” mot vita. Klart det inte är samma sak att en kristen kvinna skulle vara värd när ramadan inleds som att en muslim är julvärd. Precis som att inte förolämpa någon genom att säga vitlök eller n-boll är samma sak.

      Jo. Det är samma sak. Inget av det är rasism, utan snarare lämpligheten i att någon tillhörande en annan religion leder programmet.

        Varför då? De allra flesta svenskar (inkl jag själv) firar ju jul pga traditionen och att det är mysigt inte för att de praktiserar kristendom. Sverige var ju rätt sekulärt sist jag kände efter. Skulle kännas bra märkligt med en präst som julvärd och vi har väl ingen sådan tradition såvitt jag vet.

    Hur och när gav man upp julfirandet i sverige? Firade du annorlunda det år Gina var julvärd? En lite mer arabisk touch? Kan du inte berätta hur det gick till?

    Hahaha lol. Du måste ha det svårt

    Men lägg av med snöflingefasonerna

      Ska du använda ord så använd dem rätt.

    Jag är litet trög, för jag förstår inte hur Kalle Anka i teve kommer in i den kristna tron. Hur gjorde man förr? Lyssnade på Kalle Anka i radio? Såg på Kalle Anka-dockteater i kyrkan?

    Är det bara i Sverige som andelen lättkränkta har ökat lavinartat, eller är det så också i andra länder?

      Kalle har inte med den kristna tron att göra. Utan med svenskt julfirande, som i sin tur har grunden i den kristna tron.
      Att Kalle på julafton blev så extremt stort har att göra med att det i princip inte sändes något annat animerat/tecknat under året. Idag är det en del av den svenska traditionen.

        ?‍♀️?‍♀️?‍♀️

        Vill inte använda uttrycket ok boomer men ok boomer.

      Ja mycket av det hela är en anka eller som man säger i USA
      -”Turkeys love thanksgiving”

      Många svälter i USA, så varför åker vi inte dit och Kebab-bombar Manhattan och själva blir hjältar? (lite CV inspirerade hjältedåd) Om inte annat för att sprätta runt tuppjucket kring allt svart och vitt. Så kan någon avfärda det hela som en förvirrad kommentar? Eller en kalkon, eller bara en trumpen Ivanka?

    Handen upp, hur många firar Jesu födelse och hur många firar helt enkelt jul- utan kristendom?

    Det känns som att alla från LHS samt övriga obskyra lärosäten har börjat vurma för svenska traditioner så det går till skrattretande nivåer
    MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SÄGA I DET HÄR LANDET LÄNGRE

    för övrigt så stöttar jag kvinnan ifråga som inlägget handlar om

      Jag firar för Jesus och tackar nej till det mesta andra? #stolt

        Vad innebär ”det mesta andra”? Frågar för att jag är uppriktigt nyfiken, då jag inte vet vad du menar. 🙂

          Julklapphets, tomte, gran, stora fina kalas med mat i kilometer
          med mera.

          Min jul består av lugn och ro, läsa bibeln, glädjen över Jesus födelse, hans budord om kärlek, kärlek till oss alla, vilka vi än är. Men också tänka extra på vad Jesus fick utstå❤️ Och kärlek över hur andra kristna världen över har det, hur förföljda dom är, hotade, mördade, hur förlöjligade vi kristna i Sverige är. Ett glas vin, lite extra god mat. Jag firar med kärlek för Jesus och oss kristna. Och det önskar jag faktiskt att fler borde göra, en extra tanke iallafall❤️

    Gina är grym på ”höftdans”. När hon höftar i direktsändning så gör hon det med stil och klass. Precis som en väldigt erfaren programvärd men ändå på sitt egna språk. Brett mellan bena med bra balans både framåt och bakåt, det är vad jag har sett. Det bubblar orepeterat som från en världsvan & sprudlande källa, Lätt kolsyrat och klart.

    Sedan må man tycka det är synd att hon opererade sig, men det är väl trotts allt hennes ensak. Samtidigt som jag känner -synd att du inte kunde vara dig själv i min värld, den värld vi alla delar. De två hål vi suger in världens möjligheter med när vi andas in & sakta suckar ut.

      Bästa kommentaren jag läst!

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Lite för mycket utseendehets med operationer och viktnedgång, eller det är min känsla av det. Jag tycker som många andra kommenterat Gina hade en bättre plats som komiker och kanske mindre som programledare tror dock med erfarenhet och ålder hon kommer bli riktigt bra (detta är bara min personliga åsikt)
    Såg dokumentären och tyvärr får man motta kritik o hat som en offentlig profil / men att någon kan hata så mycket på en kvinna som bara står upp för sig själv är obeskrivligt dumt. Säger mycket om vår värld.

      Med det sagt har hon också provocerat mycket det ska inte rättfärdiga något men som en offentlig profil får vem som helst en hatstorm bara av den anledningen : p

      Men du bidrar ju till hat genom att kommentera så här! Hot om våld är såklart ett steg upp men alla steg under det möjliggör ett klimat där våld eller hot om våld förekommer.

      Få börjar sin internetbana med att skriva dödshot. De börjar med att t.ex kritisera någons utseende, som du gjorde. Googla våldspyramiden och inse att du är en del av problemet.

      Hur kan det vara relevant att skriva att någon gjort för många operationer under ett inlägg om att denna fått utstå hat?

        Varför måste man yppa sin åsikt om det under inlägg som handlar om en tjej som varit så hotad att hon är tvungen att går int med livvakter? Förstår du inte att det framstår som att du inte tycker det är lika allvarligt med hot om det är någon du ogillar?

    Tittade på dokumentären. Jag vet inte mycket om Gina som programvärd för att jag inte bor hemma i Sverige men jag visste om att Gina fanns i Sveriges TV. Hon verkar vara en fin människa, hoppas att hon kan ta sig igenom detta med bravur och fortsätta med det hon brinner för. Och hennes pappa är ju en sån fin pappa!

    Det enda jag minns med henne som jag reagerade på var någon slags bok hon la upp som många kritiserade henne för, de sa att den var av antisemitisk karaktär. Detta sätter saken i ett helt annat ljus.

    Ingen rök utan eld, och i detta fall lite för mycket rök till och med. Detta har genom åren färgat min bild av henne som person.
    https://www.svd.se/gina-dirawi-i-blasvader
    Jag tror att hon är för skicklig för att göra sådana här missar och att det egentligen bara ”blir missar” när det påtalas.
    Med det sagt är alla kriminella och oetiska handlingar mot henne naturligtvis inte ok.

      Fast hon har rätt att tycka vad hon vill. Det är inte hon som mordhotat och trakasserat.

        Hej Vän av ordning, Hon, liksom alla andra, har absolut rätt att tycka vad man vill. Man får ha samma åsikter som en antisemit, rasist eller nazist, men då har även jag rätt att tycka väldigt illa om det (sen finns det även gränser när vissa ageranden enligt ovan faktisk övergår i brottslig handling, dvs hets mot folkgrupp)! Dock påstår jag inte att hon är allt detta eller gått över denna gräns. Men frånta inte mig rätten att känna mig besviken över allt det hon genom åren ”av misstag” lyckats anföra. Sen är det som jag också skrev ovan inget som står i motsatsförhållande till de handlingar hon utsatts för. De är för sig förkastliga!

          Haha vem har försökt frånta dig din rätt..? ”Ingen rök utan eld” skrev du, som om hoten är rätt åt henne då hon i ge delar din åsikt om Israel?

          PS att Gina är palestinier. Är hon emot Israel är det fullt rimligt och inget du behöver bli chockad eller besviken över.

            Hej igen! Nej. Jag har tydligt i båda min inlägg gjort klart att det Gina utsatts för på inget sätt kan legitimeras av hennes eventuella åsikter. Det jag skrev var att min uppfattning om henne som person präglats av en del uttalanden hon gjort. Med ”rök utan eld” syftade jag på den länk jag bifogade direkt efter texten. Läs gärna den om du inte redan gjort det, då tror jag du förstår. På samma sätt kan man inte blanda ihop den etniska gruppen judar med Israel. Man måste kunna vara tillräckligt cool i tanken för att förstå att en jude som lever i Sverige inte på något sätt kan göras ansvarig för den politik Israel för. Är man antisemit eller nazist gör man per definition inte den skillnaden. Att en palestinier således tycker illa om eller vill judar illa är ingen naturlag. Det är inte heller så det är! Men judar I Sverige är idag en grupp som många gånger inte kan visa sin etnicitet utåt eller bosätta sig i många områden. Det är för farligt. Så med detta sagt vill jag för tydlighetens skull för tredje gången tillägga att det Gina utsatts för på inget sätt kan legitimeras av ovanstående och att jag heller inte vill tillskriva henne en åsikt hon sannolikt inte har. Hoppas jag är tillräckligt tydlig nu. Allt gott!/M

      Människor som säger ”ingen rök utan eld” är full av skit!!
      Det kan finnas mängder av rök helt UTAN eld.
      Det är ett ordspråk som används oftast av ”skvallerbyttor” som vill ”sänka” en annan persons anseende.
      När en missunnsam person vill sänka någon kommer de ta fram massor av falskt ”rök” för att framstå som trovärdiga i sin har.

    Nu var det ju dock inte vara hemska smygrasister som var på henne, du får det nämligen att låta så

    Du nämner något som inte har något att göra med det jag pratar om. Du verkar förvirrad. Jag tycker inte Gina ska få mordhot eller hot överhuvudtaget. Jag måste få säga om jag inte gillar en offentlig profil, ska allt vara rosa fluff? Som en offentlig profil måste man kunna ta det utan att skrika mobbning.

    Tycker det blir så konstigt när du ena stunden raljerar honfullt om vissa, mobbar, fö rtalar, vrider och startar hat dreev mot vissa – och i nästa stund ska vi skicka kärlek. Är det bara jag som tycker det blir konstigt och dubbel moral?

      Vad för kärlek? Vad för hot? Fattar noll

    Jag tycker det går alldeles utmärkt att kritisera det som kritiseras bör och lyfta det som lyftas bör.

    Varför så mycket hat mot en stark kvinna. Som vågar sticka ut väx upp det är 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.