Öppet Spår – FÖRLÅT FÖR SENT INLÄGG!

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

817 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej ÖS, hoppas alla har en fin kväll. Jag är 21 år gammal (eller ung) och är så himla barnsugen. Har velat ha barn länge men det senaste året har det bara blivit starkare och starkare, kollar på barnkläder och vagnar osv. hela tiden, funderar på namn och har mig. Är det någon annan i min ålder som är såhär? Ingen av mina vänner har en så stark längtan som jag. Förstår inte hur jag ska kunna vänta flera år, jag är ju redo nu! Jag har varit ihop med personen jag vill ha barn med i flera år och känner bara att jag vill spola fram tiden fem år så att jag äntligen kan få vara gravid och få mitt efterlängtade barn med honom. Jag känner mig galen, är jag det? Hur ska jag göra för att slippa att det tar upp all min tid att längta och fundera på detta?

      Ja men gå på din känsla och skaffa ett barn. Det är ju jättehärligt att du känner så. Lycka till. ?

        Om det ändå bara vore upp till mig… Min kille är inte redo ännu och känns inte som att familj eller vänner skulle stötta oss eftersom vi är så unga. Känns som att alla skulle tycka att man kastar bort sitt liv. 🙁

          Ok din kille inte vill ha barn än så ska ni nog vänta. Vad andra tycker behöver ni inte bry er om.

            Om*

            Ja precis det är det jag tänker, inte så kul att skaffa barn med nån som inte är redo än! Det är därför jag ber om tips att sluta tänka på det hela tiden, det tar upp mycket tid och är ofta ledsen över att jag vill och inte han.

              Menade mer att det bara är din och killens åsikt som ska spela roll. Inne vad andra tycker.

              Res, utbildad dig, gör sånt du tycker är kul som inte är lika lätt sen när ni har barn. Har två vänner som skaffat barn i din ålder medan vi andra ännu levde livet och antingen jobbade som galningar och la pengar på hög eller pluggade. Och där emellan reste vi, åkte på spahelger, skidweekends osv medan de sällan kunde följa med pga ekonomin eller ingen barnvakt. Nu när deras ungar är lite äldre börjar de andra i gänget skaffa barn och är upptagna med småbarnslivet. Så dessa två kan ibland uttrycka att dom ångrar att dom skaffade sina så tidigt och aldrig fick uppleva de vi fick samtidigt som vi skaffat oss en fin grund med bra ekonomi, välbetalda jobb och utbildning.

                De som skaffade barn tidigt blir ju även ”av” med småbarnsåren före er. Finns de i vår bekantskap som fick barn 10 år före oss och jösses vad jag är avundsjuk på dom idag… jag har 10 år kvar av småbarnsåren och fattar inte HUR jag ska orka. Jag skulle med facit i hand skaffat barn när jag var ung och pigg.

                  Jo det blir dom, dom börjar vara där nu redan. Men mycket tid går ändå åt till föreningsliv och andra aktiviteter med ungdomarna, lika fri som när du var barnfri blir du ju inte förrän ungarna är helt självständiga. Och dom tycker väl just att det är trist när dom är två stycken som är i samma läge i livet och de andra är 6-7 st som kan sällskapa med ungar i samma ålder och gå på lekland osv.

              Jag tänker så här, att gå och längta efter något som man inte kan få för tillfället (syftar i det här fallet på att din partner inte är redo) är något som man tyvärr måste vänja sig vid. Vare sig det handlar om att träffa någon att bli kär i, buda på ett hus, skaffa barn, söka in till en utbildning eller få ett jobb efter 68 intervjuer. Mitt råd: håll ut. Din tid kommer. Prioritera dig själv ett tag till, skaffa en ny hobby, plugga en språkkurs, bli fodervärd. Världen är din så pass på att göra roliga/vettiga/knasiga saker som du kan berätta för dina (förhoppningsvis) framtida barn. Är i samma sits som dig men är 10 år äldre, längtan är något jag varit tvungen att lära mig leva med. Ibland tänker jag på det dygnet runt och ibland är jag fullt upptagen med annat (som OCKSÅ är fantastiskt).

              Prioritera dig själv just nu tills läget är rätt ?

                Vilket svar! Stort lycka till med dina drömmar och tack för att du bidrar till klarsynta kommentarer i Öppet spår!

          Ja kasta inte bort livet på att skaffa barn ung. Sluta vara barn själv ordentligt först. Dina framtida barn kommer att tacka dig.
          Vi behöver fler människor som tänker långsiktigt och som ser till att det finns en framtid för alls. Smarta människor.
          Att avla av sig som enda mening med livet är jävligt dumt tyvärr

          Du är 21. Inte så ung…

            Eh jo, 21 är väldigt ungt!

            Vadå inte så ung?! ? Sluta skämta. Då är man fan UNG.

            Har påpekat detta förr härinne och kommer göra det igen: hjärnan är fullt utvecklad vid 25! Så jo, visst är man ung när man är 21..

            Det är faktiskt den optimala åldern för en kvinna och skaffa barn. (biologiskt) ?

            Men på tok för tidigt i vårt samhälle idag.. Var 25 när jag fick barn. Hade kunnat vänta 2-3 år till med facit i hand.

          17-23 är ju den optimala åldern rent fysiskt för att skaffa barn. Och har du allt praktiskt redo så är det ju perfekt. Men! Helt ärligt, du är ung, jag fick mitt första barn när jag var 27 och efter det så insåg jag att nu har jag inte möjlighet att göra knappt nånting längre, nu är det vara mamma som gäller och Bara mamma iaf dom närmsta 3-4 åren tills man kan lämna barn över en helg hos mormor kanske nångång ibland.. Så jag förstår verkligen din längtan, men seriöst.. Njut av din fritid än så länge, åk på spa med killen, övernatta på annorlunda ställen (finns såna speciella äventyrs övernattningar i trähus och glaskupoler osv) res! Hitta på massa roliga saker! Njut av denna tid, för att sedan kunna njuta fullt ut av mamma livet sen när det är dags för det. 🙂

            17-23 är inte optimalt. Nu studier visar att 25-33 är optimalt. Sen har det faktiskt visat sig att risken för down syndrom ökar även om du är för ung

              https://www.healthline.com/health/pregnancy/best-age-to-get-pregnant

              Inte biologiskt. Kanske optimalt på andra sätt, hur redo man är som person och få ett barn och ge det barnet goda förutsättningar.

        Gå på sin känsla och skaffa barn? Ja låter ju asvettigt att slösa bort sina bästa åt enbart pga hormonella nycker. Sluta uppmuntra andra att förstöra sina liv på samma sätt som du gjort, du lär inte bli lyckligare av det.

        Nä, vänta med barn. Bli något själv först.

          Förstör man sitt liv för man väljer att skaffa barn när man är 21? Jag blev gravid som 19år och känner inte att jag förstört mitt liv, snarare berikat de. Min son är idag snart 10år och han säger ofta ”jag är så glad mamma att du och pappa är unga, då får jag ha er mycket längre”. Jag älskar mitt liv som mamma och han kom helt perfekt i tid i mitt liv, för han kom när jag ville ha barn ?

            Åh herregud, barn som 19åring

            Grabben har ju rätt också 🙂 Han får ju ha dig/ni har varann i tjugo år längre än nån som är 39.. Om vi utgår från nån slags statistisk livslängd. Jag fick tre barn mellan 33 och 39. Hade inte velat ha det ogjort då jag inte kände min nuvarande man vid tex 23 och var heller inte alls i något barn mode då men om man är det?

              Exakt samma här (är en annan E).

          Oj så bitter? Nu skrev personen att hon längtat i flera år så inte bara hormonellt. Jag har iaf inte blivit påverkad så så det är ju hur man är som person.
          Oavsett vad hon om tips att sluta tänka på det. Inte om åsikter om när hon ska vara redo. Det är ju mellan henne och hennes partner.

          Det går ju faktiskt att prestera även om man har barn.

          Men människor är olika. Alla tycker inte pengar och karriär är viktigast. Du själv ska göra det du blir lycklig av.

          Jag har rest som mest, levt som mest och tar nu min magisterexamen – har och har haft tre barn under den tiden.

          Visst kan liv förstöras av att man skaffar barn, eller inte kan få barn. Det kan dock också fortsätta lika bra, eller bättre, när man skaffar barn 🙂

        Mm eller så är det bara rent tragiskt att känna så redan som 21åring. Är det osäkerhet? Känslan av att inte vara älskad? Inte ha en trygg familj?
        Skaffa en krukväxt istället och se hur det går, är mitt tips! Kanske ett akvarium på sin höjd?

          Osäker är jag verkligen inte! Om jag har väldigt många fina människor runt mig, både familj och vänner som jag älskar och som älskar mig.

            Och*

            Då kan du gott vänta med att skaffa barn. Väx upp ordentligt först gumman!

              Haha vad har det med något att göra ens? Varför skulle hon vänta med att skaffa barn för att hon har människor som älskar henne eller för att hon inte är osäker…?

              ? du bör nog växa upp själv, vilken sjukt barnslig kommentar

            Kanske inte osäker men väldigt naiv. Vänta tills din hjärna utvecklats innan du börjar fundera på barn. 25 år minst bör man vara

              Efter 25 års ålder börjar de gå NERFÖR. Jag tror inte de är fel att bli mamma som ung!

          Alltså ?krukväxt

      jag var 22 när jag fick barn. så go

        Vadå go? Hennes kille vill ju inte ännu.

        Ja och kolla hur dy blev. Din unge lär ju inte bli någon doktor direkt

          Vidrig du är!

            Ja men det finns bara 1 av mig, så varsågod världen. ?

              Synd att dina föräldrar inte väntade känner jag rent spontant.

                +1

          Som du blev menar du?

            Utbildar mig iaf inom vårdyrket så jag förtjänar min plats thank you very much. Vad gör du själv för världen?

              Wow. Du är då på helt fel ställe! Stackars klienter som har en vårdare som dömer folk utan att känna dom på dethär sättet. Hoppas dom märker det snabbt och kickar dig känner jag spontant.

                Haha välkommen till verkligheten. Här dömer folk varandra utan större kännedom alls.. du verkar inte vara något undantag själv du..
                Sedan har jag en hög arbetsmoral och utför mitt arbete passionerat och med stor dos professionalism. Men karriär är viktigt för mig. Det är framtiden med.

                  Ok då vet vi

                  Haha! Yeah sure. Men fint ?? Kommer gå så bra verkligen!

                  Varför utbildade du dig inom vårdyrket om karriär är viktigt för dig?

          Sa hen som inte ens klarade av att stava till Du. Två bokstäver. Men du är väl ingen doktor heller antar jag.

          ?

          ? haha

          Vad fan är det med er här inne vilket jävla klimat, blir fan tokig när folk inte kan uppföra sig

      Det finns väl ingen magisk gräns vid en viss ålder som du måste nå för att kunna göra det. Om ni båda vill nu, varför inte?

        Men det är ju bara hon som vill nu, inte killen.

      Ha inte bråttom.
      Jag var jävligt barnsugen jag med, min sambo med. Fick första pojken när ja precis fyllt 19 och andra pojken när jag fyllt 21.
      Något hände min sambo och han bryr dig inte ens om barnen längre. Han skiter fullständigt i allt som har med barnen att göra. Var otrogen mot mig medan jag var gravid med nr 2. Tagit massa lån i mitt namn som hamnat hos kfm. Över 500k. Nu får jag betala av det och leva på 9000 kr efter skatt. Plus två barn. Medan han lever livet.

        Min mamma fick min syrra när hon var 18 och mig när hon var 20. Mamma och pappa lever ännu ihop och är gifta. Allt slutar inte i katastrof för att man är ung.

          Samma här, min mamma fick mig som 20 åring, pappa var 25 och de lever forfarande ihop. Jag älskar att ha unga pigga föräldrar och vi har alltid haft en bra relation.

          Själv fick jag barn när jag var 30 och trivs med det. Det är tillfälligheterna och inte åldern.

            Jag säger ju att ngt hände min sambo och han bryr sig inte. Han är 27 så han är ju ändå nt såååå ung för att inte kunna bättre.

              Varför ge rådet att hon inte ska ha bråttom baserat på ditt röv till sambo?

                (Din*.. jag veet)

                  För att hon fortfarande är ung.

                    Vad har det med saken att göra?

                      För att kumma göra något utav sitt liv.

                      Varför motivera det med att din sambo förändrades då?

                      Väldigt mycket ditt purjo, om du måste fråga vad det har med saken att göra så känns det lite omöjligt att ens försöka gå dig att förstå…

                      Bara skaffa inga barn tack

                    Hon kanske försökte säga att man inte vet vem man har att göra med i den åldern och att tiden ofta utvisar det ena och andra och hon kanske hade fått veta det om hon väntat ett par år till? Alltså förstår inte varför folk gör en sån grej av det andra skriver.

                      Nu var ju inte hennes sambo så ung utan äldre. Hur vet man hur någon är som förälder alls innan barnet kommer?

                      Mina föräldrar var över 30 och pappa är en röv. Det där är inte ålder – det är sunkiga snubbar bara. De finns i alla åldrar.

                Men varför ge rådet att skaffa barn när det innebär konsekvens för alla inblandade på ett potentiellt negativt sätt? Tycker fler borde bli avskräcka snarare än se deg som sin rätt att alstra bran vind för våg.

                  21:28, du blev då provocerad! Och kommer med vidriga påståenden dessutom, du vet inte hur det kan påverka folk med att spy ur sig såna påståenden. Jag frågade varför det var relevant för ts att vänta för att Tea hade haft en kass kille. Det resonemanget gick inte ihop. Thats it.

                    Hir tror du det påverkar barn att komma till världen när föräldrarna inte är redo/kapabla.
                    Lite mer än en kommentar på internet är min gissning.
                    Antar att det var en öm tå för dig

                      Det var du faktiskt inte, men det skulle ha kunna gått till nån som hade blivit riktigt ledsen. Och hur vet du mognaden på en 21 åring? Hon kan vara en exakt lika bra och närvarande mamma som en 35 åring.

                  Hon får skaffa barb, det är ingen som har sagt nej.
                  Men hon är fortfarande ung, hon kommer inte alltid kunna göra det som hon vill.
                  Hade jag vetat att barnens pappa skulle betee sig så som han gör idag så hade jag väntat lite till även om jag älskar mina barn över allt annat.

                    Läste att hon får skaffa barbie först ?

                    (Sambon är dumpad hoppas jag?)

          Nej men sannolikheten för att det ska sluta i katastrof jämfört med om man utbildar sig och ”leker av sig” lite minskar om man skaffar barn senare.

        Mm precis, vilket jävla slöseri och barnen får växa upp med en farsa som inte bryr sig. Tråkigt med sant men folk som skaffar barn unga har väldigt ofta en hel del att önska innanför pannbenet.. men tur att det finna fler av er nu som slösar på jordens resurser! Hurra för att alla idioter är de första att föröka sig. Blir verkligen tydligt att preventivmedel är något smarta personer sysslar med i det långa loppet och anledningen till mänsklighetens fördummande.
        Tack!

          Jag håller med om att det är en viss typ av person som skaffar barn så unga. Ursäkta mina fördomar.

            Och vad är det för viss typ av person om jag får fråga?

              En puckad, naiv och icke utbildad person!

                Är utbildad, min sambo är snart utbildad läkare, jag 22 och han 23, vår dotter 1år. Och vadå ”bara mamma”, vad ni är otrevliga. Går att ha med barn på mke, så inte så att man nödvändigtvis behöver missa massa. Behöver inte kosta så mke heller, barn behöver inte mke. Undra vilka det är som är puckade egentligen

                  ’mke’

        Fy vad hemskt av honom! Jag önskar att jag kunde hjälpa dig! Kunde man inte polisanmäla honom? Det är olagligt att ta lån i annans namn! Bedrägeri!

        Trösta dig med att barn som har det svårt men en närvarande förälder utvecklar tålamod och empati. Du och dina barn kommer att komma ur det här, och ni kommer att ha en fin relation och starka band till varandra!

          Jag hoppas det. Jag har jättefina barn, stora pojken säger det är okej mamma att vara ledsen ibland. Jag saknar också pappa.
          Varför ska en 5årig pojke säga så.
          Alla pappor som hämtar på förskolan och min pojke säger varför kan pappa aldrig hämta mig.

          Mitt hjärta spricker för dem. 🙁

        Hur kunde du inte vara medveten om att han tog lån i ditt namn och har du anmält honom för bedrägeri? Det borde ju gå. Och bevisa.

      Nej, jag är 24 och känner helt tvärtemot. Typ ”hur kan folk slösa bort sitt eget liv de inte ens hunnit leva innan de ska börja leva för någon annan?” och med någon man träffat innan man fyllt 20, tycker att det är helt hjärndött.

        fast man lever ju även fast man fått barn?

          I don’t. Jag älskar mina barn över allt som existerar. Men det är svårt att leva mitt eget när deras pappa inte finns här för dem. Jag har fått bli deras både mamma och pappa.
          Der finns personer som inte förtjänar att bli föräldrar.

          Ja men du kan ju fetglömma att sätta dina behov och intressen främst.

            Det är glömt sen länge. Och jag har alltid satt mina barn framför allt som finns.

              Svarade anonym

              Tycker det är hemskt att du inte lever livet tillsammans med dina barn, Tea. Din sambo var och ör ett svin, inget man ska grunda hur andra män är på.

              Hade jag och min man kunnat hade vi haft barn trots att vi inte är jättegamla, ochndå levt vårt liv. Jag har haft en underbar uppväxt med mina föräldrar där vi gjorde allt som de och jag ville göra. Resor, upplevelser och allt där i mellan.

              Barngalen; om du vill ha barn, och din partner är redo, kör! Livet tar absolut inte slut och att skapa något så fint med den du älskar är en gåva. Den största önskan jag och min man har är att få uppleva livet med vårt barn. Vänta inte om ni vill ?

              Kul mef en bitter mamma som inte fått leva ut en bråkdel av drömmar och mål?

                Mamman lär inte vara bitter om hon har haft en barnlängtan.

              Kul liv för alla inblandade låter det som

                Nu vet jag inte om du menade mig med bitter? Men jag är inte bitter jag är glad och tackar gud för dessa två barn jag har.
                Det är den finaste gåvan jag fått.

                Jag blir 25 om en månad. Dom kommer bli äldre och jag kan göra mitt sen. Jag har inte bråttom. Det är inte så att jag gillar att resa. Jag önskar bara att ekonomin var betydligt bättre så att vi hade kunnat leva lite enklare istället för att ha det så ansträngt varje månad.

        Fick barn vid 28, jäkla tur det för Herregud vilken nolla jag var när jag var 20 inser jag nu när jag är 38. Saker man trodde man ville, saker man var säker på att man skulle älska livet ut osv som man glatt bytte ut och aldrig förstod att man ens kunnat köpa två år senare ?

          Är man normal och får barn ungt så ändras ens syn på saker och ting. Det som var viktigt förr är inte viktigt nu. Man mognar precis som en äldre mognar in i rollen och ansvaret som det är att ha barn.

            Just! Min erfarenhet är
            Dessutom att de är de lite äldre föräldrarna som har svårast att släppa ”det gamla” livet när de skaffst varn. Hur höga inkomster (pch därmed högte föräldrapenning) De än har är det så råttom så bråttom att slänga in ungen på förskola och tid MED de barn De fått klassas inte som kvalitetstid, nä så mycket ”egentid” som möjligt ska Det vara och tid med den egna avkomman klassas inte som egentid. Själv fick jag barn i 20-årsåldern och alla Mina vänner som fick barn i samma ålder visste att uppskatta sina barn på ett vis som jag sällan ser hos de bekväma 40-åringar som skaffar barn… det är som att de (torts att de troligen inte kommer få uppleva sina barnbarn i samma utsträckning som vi som valde att bli föräldrar unga) vill att småbarnsåren ska passera utan minsta anpassning. De är livrädda att göra avkall på något…istället för att se att barn är en gåva och att ändringar/anpassningar som kan vara nödvändiga att göra som föräldrar (exempelvis hur tid/pengar disponeras) inte är av ondo…

            Definiera normal. Finns så sjukt många konstiga personer där ute som ser sig själva som normala som skaffar barn lättvindigt och sen går allt åt helvete. Kul

          Inga barn, men alltså jag var också en nolla vid 21. Har utvecklats så mycket under de senaste 9 åren. Så förstår definitivt din poäng.

        Fast uppenbarligen så tycker ju inte dom som skaffar barn tidigt att de slösar bort sina liv? Vadå hjärndött? Man får leva och designa sitt liv precis hur man vill om man känner att det ger en lycka och utan att skada andra människor. Är väl fint att vissa finner mening i att få vara förälder och att det räcker för dom? Och vet du bara för man är 30 plus och skaffar barn med sin partner sen 10 år så betyder det inte att allt kommer gå bra för det.

          Haha självklart får folk göra hur de vill. Jag får tycka att det är hjärndött!

            Du verkar vara en mysig människa ❤

      Kan vi inte försöka se till att det finns någon framtid att hoppas på innan vi sätter barn till världen?

        Ja okej, hur länge ska vi vänta på det då?

        Ja då kan vi nog hinna dö ut. Men det kanske är det som är poängen?

        Hade man haft det tänket så hade människan varit utdöd. Men det hade ju kanske varit bra iofs ?

      Jag har varit precis likadan under hela 20-åldern (20-28 nu) haha. Var nog barnsugen innan 20 med om jag inte minns fel! Känner inte att jag hade förlorat något på att skaffa barn om jag ska vara ärlig. Mina intressen/hobbies har alltid varit kompatibla med barn så hade inte ”missat” möjligheter till resor och leva med mig själv i första rummet osv som folk är så rädda för. Enda jag kan tipsa om är att ta ett seriöst snack med din kille, särskilt om ni har varit ihop länge. Min sa ”om några år” när jag frågade när vi träffats ett tag efter att det blivit uppenbart att jag längtade efter barn haha, men sedan fortsatte ”om några år” för evigt tills det kom fram att han nog ville vänta tills vi var 35 eller något, vilket jag inte var okej med pga rädslan att det inte skulle gå 😛 Men annars så är enda jag kan säga att ja, finns fler som längtar haha

        Ja det är ju något som oroar mig ibland, att han aldrig ska vilja utan bara skjuter upp det. Men visade din kille intresse av andras barn? För min kille är ändå väldigt fin med barn och bebisar när vi träffar dom och ser ändå på honom eller vad man ska säga att han har ”pappalängtan” djupt inbäddat där inne. Vågar man lita på den känslan liksom? Vill inte hålla på och prata så mycket med honom och pressa honom redan, vi har ju egentligen fortfarande tid.

          Ni har massa tid! Men absolut, ni behöver ju prata om att när det skulle kännas rimligt att skaffa barn eftersom du längtar och åtminstone vill veta om han kommer vilja ha barn. Sen om ni väljer att vänta typ 5 år kan ju massa hända på den tiden, det vet ni ju Inte nu! Och då skulle ni fortfarande bli unga föräldrar (i mitt huvud) Min upplevelse är att män inte riktigt har samma barnlängtan som kvinnor, de har liksom inte den där driften som många kvinnor har. Obs obs innan nån hoppar på mig vill jag bara säga att detta kan självklart variera både för män o kvinnor!

          Nej nej nej. Jag är också jätte trevlig med barn och min man typ lever för den dagen jag säger att jag vill ha barn då det är hans största önskan att få barn med mig, men jag kräks av tanken, trots att det finns något långt där inne är jag osäker på om det någonsin verkligen kommer någon lust. Så försök inte analysera om någon nånsin blir redo. Han han liksom sagt att han inte är det. Ni är unga, det mest sannolika är att din pojkvän vill ”leva ut” lite, vilket de flesta gör i den åldern, speciellt om han säger att han inte är redo för barn. 21 år är väldigt ungt, speciellt i dagens värld då valmöjligheterna är oändliga. Jag hade absolut inte skaffat barn eller pressat eller något utan helt enkelt ignorera tankarna och fokuserat på mig själv tills det blir tid. Barn kan du få i många år till, blir det med din sambo får du se.

          Alltså jag tycker ditt sätt att resonera är väldigt i linje med din ålder. Du är ung, och rätt omogen i dina tankegångar, du kommer att ändras under de kommande åren, väldigt mycket också. Ett barn är något väldigt stort och ändrar hela livet. Det kräver att du har något att ge barnet och även kan ge det bra förutsättningar. Det bästa är att plugga, skaffa bra jobb, samtidigt hinner du mogna lite och sen blir det dags för barn, fast då har du en annan grund att stå på.

            Vad intressant! Hur menar du när du säger att jag är omogen i mina tankegångar, alltså vad syftar du på i mina resonemang? Jag blir inte sur eller ledsen utan bara nyfiken. 🙂

              Suck på alla. Känner du (och din partner) er redo för barn och allt vad det innebär – go for it.
              Önskar du bara att få bort din längtan för stunden tänker jag att ett bra tips är att skaffa dig en hobby. Gärna en hobby som tar mycket tid så du inte hinner med att tänka så mycket på ”problemet”.

              Jag och min man fick första barnet när jag var 22. Ångrar inte en sekund. Vi har aldrig bott nära familj och det har alltid varit vi och barnen. Jag har aldrig känt att jag måste förverkliga mig själv och göra en massa saker (ensam), utöver det jag redan gjort.

              Men alla människor fungerar ju olika, du känner dig själv bäst och vet nog innerst inne vad som är rätt.

            Jag tycker att hon verkar mogen för sin ålder. Du verkar vara en fin människa ”Barngalen”? Jag delar din barnlängtan, men min sambo är inte heller redo än! Vi är dock några år äldre än vad du är. Jag har alltid varit barngalen. Älskade bebisar redan när jag var ett småbarn själv ?

      Jobba mycket eller plugga. Och passa på att göra roliga saker. Olika projekt.
      Eller skaffa ett djur. Men inte ett djur som lever länge och som ni gör er av med när ni skaffar barn sen(som hund eller katt)! Kanske en kanin eller chinchilla?

        En chinchillas medellivslängd ligger på 15 år. Och min ena kanin som jag har nu är 8 år. Så man ska verkligen överväga länge innan man skaffar dessa typer av djur också.

          Oj, visste jag inte. Ta hamster då. ?

      Jag fick mitt första barn när jag var 21,5 (hade redan köpt lite saker, så exakt som du). Jag älskar mina barn och ångrar ingenting, men om man är i din sits och kan välja så råder jag dig att jobba och tjäna ihop pengar, få upp föräldrapenningen, kanske hinna börja studera.

      Är 27,5 o har aldrig haft barnlängtan, så himla skönt!?

        Jag är 101,5 och aldrig haft barnlängtan, jag vinner ✌️??

        Är 35, samma här.

      Är 21 och bebis 7 månader. Bästa jag gjort. Har dock hus, fast jobb och ordnad ekonomi också.

      Jag har längtat efter ett eget barn sedan jaf var fem år och fick ett syskon. Nu är jag 26 och min sambo 20 och vi är halvvägs genom vår första graviditet. Han längtar lika mycket som jag. Man blir aldrig helt redo heller så vi körde på och här är vi nu och ser så otroligt mycket fram emot sommaren. ❤️

      Jag hade exakt samma längtan när jag var 21! I år blir jag 27, men har inga barn och kommer nog inte skaffa på ett väldigt bra tag. Även om jag har stabil partner, lägenhet och enligt mig stabil inkomst. Jag påstår inte att livet, eller dina tankar kommer hamna i samma riktning som mitt liv och tankar – men, såhär i efterhand är jag så otroligt tacksam att jag inte gav in för min längtan, för det som väntade mig, och det liv jag lever nu hade jag aldrig kunnat förvänta mig. Idag har jag min drömkarriär!! Alltså något jag drömt om sen barnsben och det är något jag aldrig hade kunnat satsa på med barn i bilden. Jag försöker tänka, att valet att vänta några år kan också berika ens framtida barns liv! Att ha några år på nacken, med roliga historier om hur en såg nya platser eller tog galna risker, upplevde saker som en kan bära med sig av och ge sina barn. Det är också fint, och något att längta efter. Jag förstår att du upplever något väldigt starkt just nu, men det finns ingen anledning i världen att ha bråttom. Du är bara 21! Vet att det kanske inte känns ungt för dig och att vänta några år känns som en plåga!! Men tro mig, tiden går SÅ.FORT mellan 21-25! Njut! Man kan fortfarande skaffa barn vid 25 och anses vara en ung mamma, och ha massa Young energy. ❤️

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Trevlig helg till alla. Mår ni bra. Jag mår ganska ok. ?

      Mådde bra, sen blev jag arg. Killar…?

        Ja killar kan ta mycket energi. Men bara en bra kille är för mej värd den energin.

          Börjar änna tappa hoppet, finns det nån bra nu för tiden?

            Jag känner en kille som är svinbra! Han är iofs gift…

              Haha trodde du skulle tipsa om dig själv, såvida du inte gått och gift dig?

                Skulle aldrig falla mig in att tipsa om mig själv. Det känns orent.

                  Du är ju dock en rätt vettig snubbe så du skulle väl allt kunna tipsa om dig själv utan att det skulle vara ”orent”.

                    Blir alltid så glad när jag läser era svar till varann av oklar anledning hehe

              Säkert min man du syftar på 😉

            Giiiiirl, det finns hopp än! Sambo med världens finaste. Jobbar hela helgen, idag gjorde han mat medan jag sov. Igår var jag ledsen för jag var så jävla trött, så han tröstade mig. Finns där i alla lägen. Skickar sms att jag är finast, att han saknar mej å massa fina saker. Tappa inte hoppet, man måste kyssa många grodor innan man hittar rätt ? jag letade i 10 år efter den rätta ??‍♀️

              Mys!?

            I feel ya ?

      Lite ambivalent. Har äntligen trappat ner min sjukskrivning jag varit fast i på grund av psyket, så blir jag sjuk i influensan istället.

      Nääää..lite less på min sambo. Sett fram emot kvällen heela dagen, när barnen lagt sig och jag kan chilla i soffan med ostbågar!! Vad tror ni han glömde köpa på affären….. så besviken

        Dumpa! Skoja… ?

        En soffa?

          Ha ha ha!

          Ja, antingen det eller chilla!

          ?

      Jag var, fram till att barnens pappa dök upp och skulle hälsa på barnen. Slutade med en blåtira för min del… Alltid trevligt när han hälsar på!

        Har du anmält? Fyfan.. All styrka till dig!!! ❤️

          Tack fina! Jorå ligger en drös anmälningar som läggs ner, den ena efter den andra. Att tillkalla polisen är min vardag och inget som tar på monstret. Bara barnen som blir stressade av det och skriker efter pappa när polisen tar honom härifrån.

            ❤️

            ❤️❤️❤️

            Fy fan. Dokumentera alla skador och berätta för vänner och familj så snart det hänt något så de kan backa upp din berättelse. Tyvärr den typen av bevisning som krävs. Säger du att du har sådan till polis också är det mer troligt att de kan gå vidare med en förundersökning som senare kan leda till åtal.

    Har ni märkt hur smal Margaux Dietz mamma blivit? När gamla pensionär tanter vill se ut som 20 nä palla?

      Hur vet du hur hon ’vill’ se ut?
      När folk ska diskutera andras utseende, speciellt vikt, nä palla ?

        Lol en kvinna som är 60+ ska klä sig efter sin ålder

          Vad menar du med det?

            En blommig löst sittande gardin?

              Ja jag vet ärligt talat inte. Har funderat på detta.
              Är det kappa, hatt och hård lite väska över armen?
              Från vilken ålder?
              Klänning och huckle som min lilla farmor hade? Eller hennarött hår och ärtgrön jacka som lilla mormor?

            Åh jag drömmer om en sån svärmor, som jag kan ha mina urringade och tighta kläder med och typ skratta med. Nä men seriöst, vem bryr sig om vad du vill ha för svärmor? Du låter som någon som kommer bli en hemsk svärmor någon dag.

        För jag är trött på gamla kvinnor som går runt i korta kläder och söker uppmärksamhet? ingen som vill ha en sån svärmor inte jag iaf

          Varför skulle man inte vilja ha uppmärksamhet eller känna sig snygg bara för att man är ”gammal”?

          Jag ÄLSKAR kvinnor, speciellt lite äldre, som skiter fullständigt i vad andra tycker ’passar sig’!

          De vill nog inte ha dig heller.

      Men va? Tror inte alls att det är det som hon eftersträvar. Vad är det som är fel med att hon vill känna sig fräsch och vältränad? Tycker att hon är snygg.
      Enough med åldersdiskriminering.

      Om du tror att margaux är en pensionärstant så misstänker jag att du själv är väldigt ung.

        Sorry. Läste fel. Strunt i mig.

        Menar Margaux mamma som varit mullig och fin innan är pinnsmal nu hon är tant! Margaux är ung och får klä sig som hon vill

          Vid vilken ålder måste man börja fråga dig hur man kan vara klädd? Bra att veta. Vill du lämna din mail så kan alla över den åldern få ett okej av dig innan de går ut?

          Mullig och fin, ja.
          Smal och fin, ja.

          Gud orka dra paralleler!

      Är hon en influencer eller offentlig person? Om inte, tycker jag att vi låter bli att diskutera henne.

        Hon har en blogg. Och Instagram. Men jag tycker inte vi behöver diskutera hennes kropp ändå.

          Kollade hennes IG nu och såg verkligen inget som tydde på att hon försöker se ut som 20!

      Sen när måste man ha en viss typ av kropp pga sin ålder?

    visste ni att räkor innehåller jättemycket b 12?

      Nä, kul att veta 🙂

      Visste ni att B12 finns i jorden och att vi inte får i oss B12 då vi rengör grödorna för mycket?
      Dessutom injiceras boskap med B12, de får inte heller i sig vitaminen naturligt längre. Många köttätare lider av brist så kolla upp detta asap!

        Ja, det är mitt standardsvar när köttätare ifrågasätter min veganska diet. ”Men B12 då?!?!?!?”

          Jag säger ingenting alls. Tycker bara det är komiskt att alla som kommenterar om mitt b12-intag själv alltid har korv och makaroner och mamma scan-köttbullar i matlådan. Har aldrig varit med om att en köttätare som äter vettigt kommentarer vikten av att jag får i mig alla vitaminer.

            Räcker ju att äta ägg för b12…

          Också vegan, har faktiskt problem att få balans på b12. Jag ligger ALLTID för högt när jag testat mig. Ändå äter jag tillskott efter anvisningar och inte för mycket. Vet inte om det gör något att ligga för högt?

            Nä. Det lagras i levern bara. Det är därför det tar så lång tid innan man får brist på B12.

              Och jättemycket kolesterol

                Brist på kolesterol har visat sig vanligare hos folk med suicida tendenser.

            Följ inte rekommendationen på burken. Du behöver mycket mindre. Googla. Äter mitt veg tillskott piller var tredje dag.

            Hur ser dina b6 nivåer ut då om du alltid ligger högt på b12?

            21.06: Du ligger förmodligen bara högt i blodtester. Kolla hur det ligger till inne i dina celler istället.

          Fast.. det är ju fel. Så du ger bara veganismen ett riktigt dåligt rykte. Så tråkigt med er små aktivister som sprider missinformation för att rättfärdiga era val. Inte undra på att vi aldrig kan övertyga folk att hoppa på vegantåget.
          Bara lägg ner.

            Jag? Vad skrev jag för fel?

              Att djur får b12 injicerat och att det är så köttätare får i sig det. Det är inte sant. Var har du fått den infon ifrån? Källa?

                Fodret berikas med B12 jo. Kanske inte just injektioner som är standrad i Sverige men i USA så kör de intravenöst.

                Kor behöver inte alltid B12 men resten av djuren får det genom fodret bla.

                Finns ju gott om statistik som visar på att köttätare också lider av B12 brist. Googla kan du göra själv. Tips sök på ”b12+brist+köttätare”. För bättre resultat, sök på engelska. ”B12+deficiency+meat eaters”.

                  Hahahaha intravenöst? Du menar kanske intramuskelärt om något? Och vad har amerikansk djurhållning med köttätare att göra här i sverige?

                Lyssna på detta. James Wilks förklarar det bra. https://youtu.be/pbUXfdUUEqM

                Sök ”Chris Kresser & James Wilks clash on B12” på youtube.

                  Håller mig till källor som rör svensk djurhållning tack ska du ha

            Tack!

            /Inte vegan men äter veganskt.

        Det är dock en dålig idé att inte skölja grödor ordentligt innan man äter dem eftersom man kan bli magsjuk av jordbakterier ?

          Jag läste skölja grodor ?

            Men om du skulle äta en groda, visst hade du sköljt den då? Förmodligen. Så du är inte helt fel ute

        Haha nä.de injiceras inte alls med b12 sluta sprid din vidriga propaganda. Låt mig gissa, du är SD:are med?

          Enda tillskott vi injicerar är selen och det är enbart on de visar tecken på att inte ha optimalt upptag genom fodergivan, då visar de tecken på muskelstelhet och ibland att de har svårt att länga stora böjsenan i frambenet.
          B-12 fåe de automatiskt via fodret som innehåller jäst. Men nice try där din lilla lögnspridare. Lycka till att omvända folk! ?

            Ignorant bonde. Köttätare här som VET att djur får tillskott. Kanske inte intravenöst men fodret berikas med bla B12. Ska vi stadsbor behöva lära er bönder allt eller?
            Läs innehållsförteckningen, eller kan du inte läsa de konstiga krumelurerna på förpackningen heller?

              ??
              Ja du har rätt jag får bege mig till ica och läsa innehållsförteckningen omedelbums så jag vet vad mina köttdjur innehåller för tillsatser!

          Jo, boskap får tillskott. Ingen hemlighet och är ingen propaganda

            Haha eh.. nä. Du menar alltså att vi skulle gå och injicera en hel besättning, individ efter individ med b12 ? alltså jag tror du förväxlar jordbruk med ett yrke där man har tid att utföra onödiga sysslor.
            Vi injicerar bara sjuka djur och väldigt sällan med tillskott.
            Bara sluta nu. Du har ingen sanning i ryggsäcken. Jag trodde veganer var mer insatta..tydligen bara hjärntvättade. Eller så är det bristen på järn+d-vitamin+b12 som gör det svårt att tänka klart?
            Be att gå besöka olika gårdar istället.
            Eller besök djur och gårdshälsans webbsida

              Kolla fodret, det är berikat. Är det själva injeceringen du avfärdar?

              Hade förväntat mig bättre koll av en ’expert’ som umgås och göder djur dagligen.

              Erkanner jag skrev snabbt med injucera, men far tillskott I foder oavsett. Det ar inget som bara finns I djur. De far det I sig fran Jorden, men den ar depleted. Nar det kommer till att besoka bondgardar har jag vuxit upp bredvid en don’t worry. Och oroa dig inte, har kollat mina varden och de ar helt perfekta :*

              De(veganerna) har brist på DHA, vilket deras hjärnor verkligen skulle behöva.

            Pinsamt att se en vegan tala om för en bonde hur han sköter sina djur och så är hen helt ute och cyklar på djupt vatten med tunn is ?

        Idisslare behöver sällan tillföras extra vitaminer eftersom grovfodret under normala förhållanden innehåller tillräckliga mängder av vitamin A, D och E. Vitamin C kan djuren själva producera och vitamin B tillverkas av mikroberna i vommen. Kalvar i områden med låga selenhalter i jorden som utfodras med egenproducerat foder kan däremot behöva extra tillskott av vitamin E för att förebygga muskeldegeneration. Vitamin E och selen ges då oftast tillsammans till korna innan kalvning eller till kalvarna direkt efter födseln.

        Saxat från gård&djurhälsan.
        Allt väldigt lättillgänglig information för den som är läskunnig

          Det går att vara vegan utan att baktala och rent lögnaktigt sprida fel information eller förtala svensk djurhållning som är riktigt bra (metoder som används utanför skandinavien eller europa i stort.) Det räcker ex att åka till danmark för att se en stor stor skillnad på ex djurhållningen för gris.
          Det går tillochmed bra att säga att man är vegan trots den goda djurhållning vi har i sverige. Det går att ha den moralen även fast det inte går till som det gör i alla avskräckande filmer, även på svenska gårdar. Du gör fortfarande en bra skillnad som utesluter kött även om alla djur som ska till slakt inte missköts. Det verkar vara en sån konstig besatthet vissa veganer har. Är det för att övertyga/tvinga sig själva att avstå kött?
          Alltså om dy nu älskar smaken av kött och inte kan avstå om du inte sett skräckfilm om hur kött produceras så kanske du bara ska nöja dig med att reducera ditt intag och inte utesluta det helt. Verkar inte vara helt sunt för alla

            Nej vi har inte bra djurhallning I Sverige oavsett om den ar samre pa andra stallen

              Klart en vegan känner så, de vill ju inte att vi ska hålla djur alls.
              Svenska jordbruksregler är grundade på djurhälsa i första rummet och vi har en av de bästa djurhållningarna i hela världen synd att du är så bevisat puckad annars hade vi kanske kunnat ha en diskussion om ämnet. Men eftersom du verkar vara så fullmatad med lögner och felaktig information så känns det som att det kommer bli för mycket att behöva rätta dig om innan vi ens kan komma fram till diskussionens kärna och det är det lixom inte värt för mig. Orkar inte försöka utbilda och upplysa yxskaft en söndagmorgon

        Sluta snacka skit och sprida myter! Jävla veganpropaganda!

        Inga boskap i Sverige injiceras med B-12.

        Det enda sättet att få i sig B-12 naturligt är via animalier.
        De ”köttätare” som har brister äter inte enbart kött, utan en hel del hel-och halvfabrikat, godis, chips och annat onyttigt.

        Carnivorer får inga bristsjukdomar p.g.a. sin kost.

      gryningen.eu har B-12 för veganer. Butik på Söder i Stockholm.

      Räkor med eller utan ansikte?

        Älskar den tråden på familjeliv! Hysteriskt hjärndött!

    Era erfarenheter av narcissism eller borderline i förhållanden? Både de som själva har diagnoserna eller om er partner har/hade/har haft det.

      Hade en nära vän som var tillsammans med en kvinna med borderline. Han blev totalt nedbruten, vi tappade kontakten i flera år för att hon var så kontrollerande, hon var ständigt otrogen och typ förstörde hans själ. Hon hade noll intresse att försöka vara en helt okej person trots diagnos. Spring.

      Misstänker att min partner har bordeline och det tror han själv också. Har din partner det? Kan du inte berätta lite om hur det yttrar sig?

        Nej, men känns rent spontant som att jag typ har borderline och han är någon lättare grad av narcissist. Det är inget kul förhållande, speciellt på distans, men ibland connectar vi så bra att jag håller modet uppe.

          En person med bordet line behöver utredning och hjälp inom psykiatrin

      Min tjej har nog en släng av borderline eller något annat. Försöker göra slut men varje gång blir hon helt galen och skadar sig själv och hotar med att skylla det på mig. Varje gång tar jag tillbaka henne då jag blir rädd att hon ska skada sig själv, mig eller någon i min familj. Jag vet att det är fel men jag vet inte hur jag ska lösa den här situationen. Har levt så här nu i två år. Det tär fruktansvärt på alla relationer och jag sitter mest hemma för att vara henne till lags. Vet att jag låter som världens mes men jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hon behöver vård men hur gör jag när hon inte förstår det själv?

        Kan man inte anmäla det nånstans? Man kan ju bli vårdad fast man inte vill för sitt eget bästa. Googla det (ej drygt menat, vet bara inte exakt hur man går tillvägak).
        Eller gör slut ändå och håll fast vid det. Förbered dig (packa saker om du har hos henne och så) och gör det. Om hon skadar sig eller blir helt ”galen” kan du ju ringa polis på väg därifrån så får de hindra henne från att skada sig själv/ta hand om henne. Hon är inte ditt ansvar, låter hårt men så är det.

        Spela in hennes hot, spara sms, berätta för din familj och någon nära vän om din situation. Se till att diskret plocka med dig personliga saker (typ fotoalbum och annat av affektionsvärde) innan du gör slut. Hotar hon att skada sig när du gör slut så ringer du 112 och berättar att du är orolig att hon ska försöka skada sig allvarligt.

        Du kan inte ta ansvar för hennes mående! Du behöver rädda dig själv! Ring kvinnofridslinjen (jo, de kan guida dig vidare till rätt ställe för stöd, du är utsatt för våld i nära relation). För att bryta sig loss måste du våga ta stöd!

        Du kan kontakt med socialen i din kommun, googla på din kommun och det kommer fram info.
        Sedan finns det mansjourer i vissa kommuner också.

        https://www.1177.se/liv–halsa/overgrepp-och-sexuella-trakasserier/att-bli-utsatt-for-vald-i-en-parrelation/

        Helt ärligt, dumpa henne om det är det du vill, hade hon tänkt skada sig själv så hade hon redan gjort det, det är bara ett sätt för psykot att hålla dig kvar. Och om hon nu skulle skada sig endå så är det verkligen inte ditt fel eller något du ska behöva bekymra dig över, det är hennes eget val. Usch för såna som henne. Lev ditt liv så som du vill. Släpp henne och gå vidare. Lycka till!

      Har haft en person med borderline i familjen. Katastrof för alla inblandade

    Läste igenom tidigare inlägg där skilsmässa diskuterades. Ett fenomen som verkar återupprepas är ”barnet blir lyckligt om mamman är lycklig”.
    Jag har inga egna barn men borde det inte vara tvärtom, att mamman ska bli lycklig för att barnet mår bra och känner sig tryggt bland båda föräldrarna?

    Varför ska barnets känslor anpassas efter mamman/pappan och inte tvärtom?

    Obs! Det gäller bara i relationer där föräldrarna gör slut pga ”vi är inte kära” och liknande scenarion, inte misshandel/missbruk/våld osv.

      Barn blir inte lyckliga av att mamman är lycklig. Mina barn har flera vänner med lyckliga mammor i nya förhållanden, och gemensamt för barnen är att decHATAR den nya mannen och att bo med en främmande man, men de säger inte det till mamman pga att de älskar mamman och vill inte göra henne ledsen.

        jag tror många som slutar älska varandra har gått igenom väldigt mycket bråk och tråkigheter tillsammans. Jag kan ju bara prata av egen erfarenhet och jag önskade väldigt länge att mina föräldrar kunde Separera så jag kunde få lite lugn och ro.
        Jag tror det är många fler som stannar ihop för barnens skull än som skiljs för att man inte är så värst kär längre.

          Förr höll man definitivt ihop trots en hemsk vardag. Kvinnor som misshabdlades valde ju ändå att stanna för familjens skull.

          Skilsmässor hade ju inte ökat till ca. 50% av förhållandena om folk höll ihop mer idag.

          Förr höll man ut även när separation vore det enda rätta för alla inblandade. Idag lämnar man trots att separation inte ens bör vara ens ett alternativ.

          Samma här. Det var min största önskan redan som väldigt väldigt liten. Så många här inne som inte sitter på kunskap hur familjerelationer kan vara.

          ”En mor kan inte vara gladare än det barn som är minst glad i familjen”

        Min styvpappa är världens bästa! Alla inblandade behöber sköta saker snyggt och inte prata goja om varandra. Om barn hatar den nya beror det ju på att de vuxna inte har skött saker snyggt. Man behöver inte tycka att den nya är världens bästa men snälla, vad föder egentligen hat hos ett BARN? fundera på det…

      Är man inte kär längre, och har försökt fixa det med alla medel, då ska man inte behöva tvinga sig leva i det!

        Vad är kärlek för dig då? Man är inte nykär hela livet.

          Om man inte älskar personen längre då? Måste man leva med denne även då, tycker du?

            Kärlek kommer och går. Jag har varit ihop med mina barns pappa i 24 år. Just nu är vi typ nykära och har mycket sex. Såna perioder har vi haft ungefär vartannat-vart tredje år. Däremellan finns neutrala perioder när vi går på rutin och har rutin-sex en gång i månaden. Ibland tråk-perioder när vi är trötta på varandra, inte älskar varandra ett dugg och inte har sex på flera månader! Om vi hade skilt oss efter första tråkperioden för ungefär 18 år sedan hade vi missat att vara ihop under barnens uppväxt, vi hade missat de nykära perioderna osv.
            Jag tror många missar att vänta och återupptäcka varandra.

              det han gör under tiden ni inte har sex borde räcka för att inte vilja uppleva flera år med honom

            Kan man inte hålla ut för barnens skull? De begär liksom inte mycket, de vill ha båda sina föräldrar vilket borde ses som en rättighet och inget val.
            När barnen är tillräckligt stora för att förstå så är det fritt fram att separera.

            Hela idén med att göra slut för att man inte är kär är bara så egoistisk. Det finns en miljon anledningar att separera men just småsaker som ”jag känner att xx, så jag tänker lämna min partner” är så elak mot barnen.

            Eftersom separationer är så förbannat vanliga så kan jag, utan att behöva presentera statistik, dra slutsatsen att få blir lyckligare efter separationen. Varken den som lämnar, den som blir lämnad eller barnen mår bättre. Då kan man lika gärna hålla ihop som en familj i några år iaf.

              Det är inte bra att hålla ut för barnens skull om relationen är bråkig och destruktiv. Jag önskade ofta som barn att mina föräldrar skulle skilja sig eftersom de uppenbart inte tyckte om varandra.

                Men då var du tillräckligt gammal för att förstå. Jag menar mer småbarn. Skrev t.o.m. att man kan vänta tills barnen är äldre och kan ta till sig förklaringen om varför föräldrarna väljer att gå skilda vägar.

                Ta gabjos som exempel, hur hemsk kan äktenskapet ha varit om de idag kan umgås dagligen och även umgås intimt? Kunde de inte hålla ut några år till, de kommer ju uppenbarligen överens och kan befinna sig i samma rum utan att en knivfight uppstår.

                Samma med Margaux och Bella. De var bara egoistiska som valde sig själva och sin egen ro över barnens rätt till tryggjet de första levnadsåren. De verkar ju inte ens må bra. Nu har barnen varken en fungerande familj eller en lycklig mamma. Då kan ju föräldrarna lika väl vara olyckliga tillsammans. Denfår bete sig som vuxna och hålla gräl och negativiteten insovrummet där barnen inte hör. Det är det enda rätta.

                  Vad fan vet du om hur dom hade det? Ursäkta men det är just sånahär mammor som gör att folk inte vågar berätta hur dom mår längre. För dom blir dömda av er direkt!

                    Men igen, hur illa kan det ha varit om de idag umgås dagligen, skrattar ihop och påstår att de är bästa vänner? Tror du att Gabbi hade ens velat träffa honom om han vore så jäkla hemsk att separation var den enda utvägen????

                    Tror du att Margaux skulle ta med sitt ex till galan igår om han hade misshandlat henne? Tror du att de hade ”gift” sig för bara några månader seden om killen vore så fruktansvärd hemsk att leva med?

                    Hade Bella en så dålig relation med Odd att skilsmässa var den enda utvägen för att barnen inte skulle fara illa?

                    Det är just sådana relationer jag talar om. Föräldrarna kommer överens men väljer att separera för att de vill olika just i det stadiet där barnen behöver dem som mest. De sätter sin utveckling, karriär, mående, frihet och känslor först.

                    Har upprepat typ tusen gånger att det inte vore mer än rätt att separera om det skulle finnas inslag av mental/fysisk våld i relationen. Läs om och svara på det som diskuteras istället för att ivrigt komma med anekdoter och argument tagna ur luften. Andas, kvinna.

                      Nu låter det på dig som att det är gabjos, margaux och Bella som är hemska mammor som lämnar sina män istället för att kämpa för barnens skull, men vi vet ju inte vem i förhållandet som tog initiativet och på vilka grunder

                      Du vet ju inte hur deras förhållande varit bara för att de skrivit att de varit bästa vänner några månader tidigare ?, de har visat en bild de själva valt och den behöver inte ha så mycket verklighetsförankring. Få är väl så duktiga på att framställa bra förhållanden utåt sett/via sociala medier, som de som har det dåligt. Trodde det var vedertagen info theese days.

                Samma för mig och min syster! Vi önskade inget annat. Och jag var väldigt väldigt liten när jag redan önskade det! Så mycket okunskap här inne så det blir pinsamt.

                  Dina föräldrat kom överens men valde att separera för att de låg för lite, hade tappat gnistan under småbarnsåren eller för att din mamma ville ha k-k från en annan man?

                  Då har ni satt ribban lågt för hur mycket man bör offra för sin familj. Om du som barn led av att dina föräldrar inte ”mådde bra” för att de gick igenom en tuff period så ber jag om ursäjt å deras vägnar. De borde ha hållt sina problem inne i sovrummet.

                  Om du däremot önskade att de skulle separera pga andra, större anledningar, då kan du diskutera detta någon annanstans då du inte svarar på frågeställningen utan kommer med personliga erfarenheter som ingen ens frågat om.

                  Svara på den hypotetiska frågan som ställs och inte de känslor som väcks när du minns din barndom. Vi har alla olika barndomar och olika åsikter så vi håller oss från att diskutera dessa.

                    Men vem är du?! Helt otroligt hur du raljerar över hur andra människor ska leva (enligt dig). Din sanning är inte den allmänna sanningen. Jag önskade också att mina föräldrar skulle ha skilt sig då dom alltid har haft en väldigt destruktiv relation som naturligtvis går ut över barnen. Riktigt skitsnack att man ska hålla bråken i ”sovrummet”. Man ska inte behöva ha en massa bråk i en bra relation. Sen om folk har det någon gång per år är det väl en sak men inte för jämnan.

                      Alltså rent ut obehaglig är hon. Det finns bara en sanning i hennes liv och det är tragiskt! Går inte att bestämma och döma nån annans relationer utan att veta ett skit. Och du ovanför, du har ingen aning om vad och varför mina föräldrar gjorde som dom gjorde alls! Du ser bara saker från en sida, men det finns så mycket olika nyanser av problem och förhållanden.

                      Helt jävla otroligt.

                Men vadå gammal? Jag var 6 och förstod och önskade de skilde sig, trots att det inte var bråkigt varje dag. Vem är du att bestämma när ett barn egentligen är gladast? Barn kan inte vara glada med föräldrar som bråkar, det finns inte på kartan, så varför inbilla sig om att man ska hålla ihop och förpesta barnets tillvaro?

              Åh gud att ni ser det så svart vitt. Helt otroligt! Man ger inte upp direkt om man vill få det att funka, men har man i år försökt och man inte är lycklig. Då tycker jag man med all rätt ska få gå skilda vägar!

                Om barnen är under 3 år, hur länge kan man ha kämpat?

                Det är just detta som är problemet idah, folk ger upp så jäkla lätt. Sen ger de sig själva en klapp på axeln och intalar sig själva att beslutet de fattat var det enda rätta.

                Har man problem kanske man inte ska skaffa barn. Har man barn kanske man ska kämpa mer än några månader speciellt när det är allmänt känt att småbarnsåren är krävande.

                Ser man ingen annan utväg än att bara träffa sitt barn varannan vecka då är man, förlåt för min övertydlighet, en egoistisk förälder. Alla som sätter sina behov före sitt barns är en sämre version av vad de har potential att vara.

                Tåls att upprepa att jag talar om småbråk över disk, mat, romantik osv och inte våld/missbruk. I en relation där förälderna misshandlas psykiskt eller mentalt då är separation det enda vettiga.

              Alltså såhär: man gör det som är bäst för barnen. Punkt.

              Men, jag tror folk är lite för snabba ibland med att kasta in handduken i ett förhållande.

              Ang. ”få blir lyckliga efter separation” så finns det faktiskt studier och statistik att många kvinnor som lämnar hetero-förhållanden ofta mår bättre, får bättre relationer och ökad självkänsla, efter att den första sorgen lagt sig offcurse. Medan det för männen oftare är tvärtom (ingen kvinna som tar hand om det åt dem?), de har färre relationer och mår oftare sämre av separation.

          Och du igen.. Vem har påstått att man är nykär hela livet? Kriser sker, partners beter sig dåligt mot varann både med fysisk eller psykisk våld, oavsett par terapi eller bita sig i läppen metoden.

            Dessa människor är från medeltiden. Ska man stå ut med nån otrogen elak jävel bara för att? Nej

      Jag tror att termen missbrukas av mammor som skiter i sina barn hela tiden när de gör saker ”för att må bra”.

      Föräldrar ska inte gå under av ansvar och stress, och om en förälder då och då gör något för sig själv för att slappna av så är det klart att det är positivt för familjen.

      Ingen skulle klaga på att en förälder sätter sitt nöjesbehov först någon gång då och då, men föräldrar som ständigt skiter i sina barn är ju inte bra föräldrar (och tyvärr finns det sådana föräldrar).

        Sen kommer alla och rättfärdigar betendet med ”barnen mår bra om mamman mår bra”. Nej, barnen mår ibte bra gör att mamma eller pappa får klubba, träna, fika, ligga runt, dejta och ha kul varannan vecka. Barnet mår bra av att ha föräldrarna nära, även om föräldrarna inte skrattar och skuttar fram av glädje hels tiden. Hellre en mamma som ibland är glad och ibland nedstämd MEN som finns där dagligen än en mamma som bara finns där varannan vecka. Samma med pappa såklart.

        Föräldrar ska anpassa sig efter barnens välmående. Ibland är separationnenda utvägen men det ska fortfarande vara det sista alternativet och ett sätt att skydda barnen. Det finns inget annat.

          Alltså du vet verkligen lite om hur det faktiskt kan vara i vissa äktenskap och familjer. Det är lätt för dig som bara ser en sida och inget annat. Kan säga att ingen vill separera om inte det finns en orsak bakom, och den orsaken har man tänkt igenom en jävligt god tid. Barn som har olyckliga och rent av förstörda föräldrar, tex en förälder som helt slutat prata med familjen! Som varit tyst i månader och frusit ut barn och fru är inte hälsosamt nånstans. Tänk efter före ni drar er propaganda, det är inte så jävla lätt som ni tror.

            Kan du vänligen läsa trådstarten innan du kommenterar, tack.

          Jag antar att du inte är något skilsmässobarn. Många av oss önskar våra föräldrar inte hållt ihop, och då var det varken misshandel eller liknande med i bilden.

            Exakt.

      Ett barn kan ju ha båda föräldrarna även om de är separerade.
      Självklart vill man som mamma att barnet ska må bra. Om mamma själv inte mår bra finns det risk att det går ut över barnet och att man brister i sitt mödraskap. Därför är det viktigt att mamma mår bra.

        Exakt. Alla föräldrar vill det allra bästa till barnen..(dom flesta iallafall, även dom som håller ihop till döden kan prioritera barnen fel) och många gånger är separationen för barnens bästa, när ena föräldern är destruktiv tex. Men här inne är det helt ok om barnen får en käftsmäll dagligen bara dom aldrig aldrig separerar. Där vill ni absolut inte barnens bästa, så sprid inte den bullshiten snälla. Och ja, det är destruktivt om den ena redan är otrogen, vill barnen ha en förstörd mamma där pappan kontinuerligt är otrogen? Är det lycka?

          Men snälla, läs trådstarten. Du framstår som okunnig och rent sagt dum när du argumenterar utan att ha förstått vad det är som diskuteras.

          Jag upprepar: i relationer där föräldrarna separerar för småsaker (städning, romantik, hur ofta de får ligga, en snygg kollega på jobbet, att gnistan inte finns där för tillfället, att jobbet blir lidande, mer tjaffs än vanligt, ekonomiska problem osv) är egoistiska då de sätter sitt välbefinnande först. Sedan påstår de att det är bäst för alla inblandade om mamma och pappa separerar då ”barnen mår bättre om mamma är lycklig”.
          Jag undrar bara varför barnen ska anpassa sig efter föräldrarnas känslor och inte tvärtom. Varför kan inte mamma och pappa ”må bra för att barnen är lyckliga”?

          Förstår du nu?

          Flosker och anekdoter om utfrysning, misshandel, knark och annat skit kan ni ta i en annan tråd. Här diskuteras en hypotetisk fråga och inte era personliga upplevelser från barndomen. De kan ni ta med ett proffs.

            Håller verkligen med. Barnen får anpassa sig för de har inget val. Föräldrarna sätter sitt välbefinnande först. Fattar inte hur man kan ge upp så lätt på en relation när det är barn med. Allt blir så mycket jobbigare för barnen än om man håller sams, ser till barnens bästa, inser att det inte är en mänsklig rättighet att ha en perfekt partner, står sitt kast och kämpar på när det är tufft. Och separerar om viljan till det kvarstår när barnen är stora.
            Om man inte kan hålla sig från att bråka massa, ja då är det dock dags att kasta in handduken.

              Det är ju för att ni tror er veta andras anledningar till separation och drar snabba slutsatser om att folk inte kämpat tillräckligt, utan att ha en enda aning. Istället utgår ni från era omständigheter och förutsättningar och tror det är lika för alla i typiskt svartvitt tänk.

              Nej, jag har ingen erfarenhet av skilda föräldrar eller separationer med barn men det är ju också irrelevant. Generellt får kvinnor dra ett enormt tungt lass hemma och rodda allt på markplan, är så jävla glad att fler och fler inser sitt värde och vägrar dra allt det projektledandet för att deras värdelösa män är mansbebisar och istället separerar – för det är ju pga kvinnors ökande självständighet som separationer också ökat. Allt är inte bättre för att det alltid varit så, kärnfamiljen är ingen universal lösning och ingen annan har rätten att säga åt någon att denne kämpat för lite. Ni är inte dem och därför kan ni aldrig uttala er i benämningen för lite eller kämpat tillräckligt, vem avgör ens var den gränsen går förutom en själv? Ni tror att det bästa är att hålla ihop för det matchar er världsbild, good for you men uppenbarligen är det inte bäst för alla.

              Det är ett extremt previligerat sätt att se på världen.

                ??????????

                Tack för din kommentar! Du beskrev allt som jag önskat jag kunnat beskriva. Tack!! ????

      Håller med, jag har en 2åring och en 3åring och hade jag och min man gått isär (efter att han dumpat mig) så hade jag aldrig tagit in en ny man i barnens liv, som ska agera ”bonuspappa” ingen kommer ju någonsin älska mina barn som deras pappa gör. Jag hade säkert velat ha kärleksrelationer och det hade jag nog försökt ha, men utanför barnens liv, och aldrig hade jag låtit en annan man flytta in hos mig och barnen, det hade fått vänta tills barnen typ nästan är vuxna. Där hade barnen alltid gått först. Känns så obehagligt att ta in en ny man som ska agera bonuspappa till barnen, det hade ju krävts en jäkligt speciell man som tar sig an mina barn som hans egna och också sätter dom först.. Och finns ens dom männen? Jag är tveksam..

        Tänker samma. Om jag träffar någon ny så kommer jag att ha den relationen den veckan som mitt barn är hos sin pappa. Ser ingen anledning att blanda ihop två halva familjer när det finns barn inblandade.

          Eller hur, sen att han kanske får träffa barnen ibland och barnen vet vem han är och att han är en ”god vän” till mamma eller whatever det är ju en annan sak, men att ta in en man i sina barns hem och ba : här är eran andra pappa, deal with it. Känns ju helt fel.

      Fast jo, mina föräldrar hade inte ens en dålig relation, aldrig bråk (som jag hörde) men den kärlekslösa stämningen räckte och jag sa till mamma när jag typ var 6 att jag inte blir ledsen om hon lämnar pappa, tvärtom, då stämningen påverkade mig rejält.

    I går tipsade jag om fenomenet ”two sentence horror stories”; fick tips om IG-kontot ”De ögondöda” (en skräckföljetong i 666 delar) och podden ”Mannen med den gula rocken”. Kan vara något för dig som har för lätt att somna …

    Mamma lärde oss att ”dela lika”.
    ”Liken”, rättade vi som talade mindre dialekt.

    Mormor om kvällarna; katten i knät. Melodiradion och det rofyllda stickandet. Kniven som gör hål efter hål i den pälsklädda kroppen.

    Popcorn till barnen. Chips till mig. Ben åt hunden. Så jävla störd den där Ben.

    http://mannenmeddengularocken.libsyn.com

    https://www.instagram.com/deogondoda/

      You hear your mom calling you into the kitchen. As you are heading down the stairs you hear a whisper from the closet saying “Don’t go down there honey, I heard it too.” —

      Skräckblandad förtjustning. Men tackar för tips och sömnbrist inatt?

      Alltså ljudet jag gjorde när jag läste den om mormor och katten. Jäklar vilken oväntad vändning ?

    Ni är minst två vuxna kvinnor som skrivit i ÖS att ni vill skaffa en kanin men undrat över om folk kommer tycka att det är töntigt. Har ni fått någon kanin? Haha jag har tänkt på detta sen i somras då en karriärkvinna med äldre barn (som hon inte kunde skylla på) skrev om det.

      Hahaha jag undrar också <3

      Jag har inte skrivit om det men velat ha en! Nu är jag inne på att skaffa en chinchilla istället! ? Erfarenheter av det?

        Fick två st i julklapp. Otroligt mycket arbete och nattdjur, så vill du sova så ska du inte ha dom i ett sovrum. Stor bur (vi hade en gammal garderob) och viktigt att dom får släppas lösa och springa ibland. Läs på rejält innan du köper en.

        Har läst att chinchillor är vääldigt krävande djur.
        Dom gillar inte närhet speciellt mycket b. la och det kan vara svårt att få dom tama.

          Nä vad trist! De är ju så gulliga och fluffiga och ser så mysiga ut! Och så får man inte krama dem? ?

          Låter så ovärt ? Gulliga djur som inte vill bli klappade, lever rövare i sin bur och sen ska du städa upp dess ? Näää då känns typ en katt eller hund mer lockande, lite mer utbyte där

            Har katter redan ❤️

        Ja, krävande, skaffa två så de har sällskap, se till att bygga/få plats till bur i size av en typ byrå då de behöver mycket utrymme.
        Vi släppte ut vår ofta så att han fick springa av sig (=avgnagda lister, sladdar, böcker), han var en snabb liten jäkel.
        Jag vet egentligen inte hur mycket man fick ut av det, sover ju hela dagarna och röjer kvällar och nätter. Ibland kom han och satte sig på ens fot och satt där, uppfattade som att det var hans typ gos/närhet.
        Vad man ska ha klart för sig är att de lever länge, jag fick min i julklapp som barn, mamma hade blivit itutad att de bara lever 3 år sisådär. Nooope… 18 år blev den jäkeln, och då hade han nog levt längre om han inte brutit foten.

      Hoppas hon gjort det. Vad andra tycker är ointressant. Huvudsaken man har rätt egenskaper för det djur man väljer. Min mamma hade marsvin när hon var 55-60 år.

        Verkligen!

      Jag vill skaffa hamster (är 30) men har katt just nu så vill inte ge hamster-stackaren en hjärtattack. Men när katten dör blir det en hamster och inte en till katt. Fan, bry er inte så mycket om vad folk tycker och gör det ni vill bara. Vad är det värsta som kan hända, att någon skrattar hånfullt? Jättejobbigt.

      Åh hej! 🙂 Jag var en av dem som skrev för några månader sedan (undrade om det var töntigt, är en kvinna som närmar sig 30 år). Jag och sambon har skaffat en kanin! Min kanin ligger i skrivande stund bredvid mig i soffan. Ångrar inte mitt beslut en sekund, ångrar snarare att jag inte skaffade tidigare haha! Hon är så charmig och kelig. Dock ska jag i ärlighetens namn medge att jag skäms lite över att ha en kanin och det är inte direkt det första jag tar upp om jag träffar någon hehe…Det har nog tyvärr att göra med att jag bry mig liiite för mycket om vad andra tycker om mig men jag jobbar på det 😉

        Jag tycker du ska tänka tvärtom. Visar ju bara positiva sidor av dig. Kaniner är härliga djur.

    Undrar hur det gick med don lotharios ensamresa till Stockholm. Hittade du några trevliga restauranger?

      Haha, minns detta – men var ju jättelängesen?

      Wtf?? det var det sjukaste, varför minns du det??

      Nej, grejen är att det blev så stressigt när jag var där. Kom dit sent en fredag, gick bara till närmsta 7 eleven och köpte nåt lätt att ta med på hotellrummet. På lördagen skulle jag göra lite saker på stan innan jag skulle till det evenemang jag var där för. Det blev en snabb lunch på espresso house och på kvällen när jag kom tillbaka till hotellet höll jag på att somna men var hungrig så det blev samma sak som på lunchen till kvällsmat. Skittråkigt egentligen, men planerade lite fel och eftersom jag var såpass trött på kvällen hade jag ingen lust att gå till en restaurang, haha

        Haha lite udda kanske men jag gav något tips och så undrade jag över hur det gått. 🙂

          Haha, antar att du inte tipsade om espresso house?
          Det blir en ensamtur till Stockholm i höst också, tror jag har några nedskrivna på mobilen så spar dem tills i höst?☺

            Nja espresso house står inte högst på min lista men jag reste själv till London själv en gång och intog i princip alla måltider på starbucks, så du är förlåten 😉

        Det kan ju vara så att vi är flera som har saknat dig här, vet att du sagt att du skriver anonymt ibland.

          Det är ju såklart trevligt att höra☺ kommer dock fortsätta vara anonym för det mesta, stämningen här det senaste har på nåt vis gjort att man inte vill skriva under ett namn☺

    Borde jag välja iPhone xs eller iPhone 11? Kostnaden är inget som styr. Xs är ju äldre men tydligen bättre?

      Kenza utnyttjar sin unge gör kampanj med barnkläder medan hon i podden sa ”vi ska inte visa vårt barn på sociala medier” snacka om att göra barnet till en prydnad för att få in cash pengar-kåt luktar dubbelmoral

        Hur länge ska du tjata om detta?

        Om 15 år har han en egen realityserie och mamma Kenza klappar stolt i bakgrunden.
        Kockos värld.

          Och hijacka trådar ?

            *svar till Arijana

      iPhone 11; tar underbart bra kvälls- och nattbilder! Mycket, mycket stor skillnad jämfört med tidigare iPhone-modeller.

      Ta en Xs. Mer ekonomiskt och en sjukt bra tfn.
      Du kommer inte sakna de funktioner som 11:an har.

      Iphone 11 är lite större än en XS (vill du ha en mindre/större telefon?). Båda har dubbla kameralinser men IPhone 11 har bättre kamera i kvälls/nattljus. iPhone 11 har en annan upplösning i skärmen (sämre om man jämför med XS) men det gör att skärmen inte drar lika mycket batteri ( = iPhone 11 har bättre batteritid).

        Min 11 har fantastisk kamera förutom på snapchat. Batteriet håller 1,5 dagar och då använder jag ändå mobilen en del.

      Xs!! Har båda och xs är sjukt mycket bättre. Hatar 11 och den där spisen där bak

    Margaux Dietz mamma lider av aneroxi När gamla pensionär tanter vill se ut som 20 nä palla?

      Och du lider av mundiarré och empatistörning ?

      Varför kommentera någons kropp överhuvudtaget?

      Tycker vi chillar med dessa slutsatser. Hon kanske är sjuk.

      ……………..Margaux Dietz……….Mamma?
      ……Är vad du känner att du vill diskutera en lördagskväll? Och kränka henne dessutom?

      Gud låt människan ___leva___!!!

      Tröttsamt att slänga med ”anorexi” hit och dit med.

      Skäms på dig!

      Min mormor som är 70 år ser också ut att lida av anorexi, men det gör hon inte. Hur fan vet du att hon lider av anorexi?

    Hur många här (kvinnor) använder tummen i fiffi för att hjälpa till vid toabesök no2 ?. Dålig vana som e svår att sluta med för det går så snabbt!

      Alltså va hahaha kan du utveckla?

        Testa aldrig, du blir hooked.du trycker med tummen mot ”väggen”. Jag googlade snabbt för trodde jag var psycho men tydligen ”vanligt”

          Google tumme v”agina bajsa. Vanligast vid försvagad muskulatur efter förlossning

          Har aldrig ens tänkt tanken!

      JAG! Varje gång jag ska bajsa! Precis som du säger, dålig vana men som är svår att sluta med för att det går så fort och man behöver knappt trycka på själv hahah

      Börjadr du göra såefter förlossning? Jag har tänkt på det med jag vet att jag istället måste hålla bättre koll på kosten så toalettbesöken inte blir så långdragna. Gör du så oavsett konsistens?

        Tänker knappt på det, dålig vana som sagt! Vill så gärna sluta.. är Sedan förlossningarna livrädd för hemmorojder o tänker man får det om man ska sitta länge o kämpa när man kan hjälpa till med tryck. Skönt att jag inte är helt själv haha

          Fast bara för man sitter EN gång då och då länge på toa och försöker så får man inte hemorrojder.

      Alltså enbart vid förstoppning typ. När man inte får ut det så att säga.

      Lagga va fan?

      Räcker att trycka med fingrarna på mellangården så ploppar proppen ut.

        Det gör jag, haha. Fingret i fiffi låter obehagligt i sammanhanget, som att tänja ut liksom. Hua!

      Aha! Det är därför det går så jävla fort för en del att klara av sina toalettbesök på jobbet.

      Varför är det en dålig vana?

      Känner igen det. Efter förlossningar när man fått trög mage ? Nackdelen är att dina muskler i ändtarmen försvagas av att inte användas. Försök sluta…

        O söte gud, trodde jag var ensam i världen om denna vana!

      Vidrigt. Ta mjukgörande istället

    Har funderat mycket på det här med kroppsbehåring hos kvinnor på sistone. Rakar verkligen alla kvinnor sitt kön numera?
    Såg nåt gammalt avsnitt av Wahlgrens värld där Bianca sa till Pernilla att hon väl inte rakar sig eftersom hon inte ligger längre, sen såg hon sjukt äcklad ut och pratade om hur ofräscht det är.

    Blir så illa till mods, att unga tjejer kollar på det och tror att det är äckligt och ofräscht att ha hår på könet.

    Är ju inte supermånga år sen varenda tjej hade en stor buske där nere. Fan jag önskar att det modet kommer tillbaka. Förstår inte alls grejen med att se ut som ett litet barn.

    Hörde av en kollega att hon började raka sig när hon var 10 år gammal, hur sjukt?!

    Nej mer hår åt folket tycker jag!

      Rakar inget. Ligger massa.

        Samma här.. Jag rakar när eller jag rakar inte ens, jag trimmar ner det till stubb flera månader emellan och när fiffi håret blivit så långt som det kan bli ? ligger massa, riktiga män bryr sig inte om vaginan har sitt hår eller inte. Och det är ju mycket fräschare med hår! Vi har ju hår där nere av en anledning.

      Var och en får göra som de själva vill och tycker är mest bekvämt. Själv upplever jag att mindre hår ger mer känsla. Så trött på barnjämförelsen, nej en vuxen kvinna ser inte ut som ett barn i könet oavsett hur lite hår det finns där. Men självklart är det illa om någon känner att de måste raka för att vara fräscha eller passa in.

        Konstigt att man inte använder samma argument på män som rakar skägget, barn har inte skägg. Eller kvinnor som rakar sig under armarna, vill de som ut som barn?

        Varför görs barnparallellen bara när kvinnor rakar sitt underliv?

          För underlivet ser vi bara när vi har sex! En mans ansikte ser ju alla!

            Jag förstår inte vad du menar.

            Men varför rakar en man sitt skägg? Vill han se ut som ett barn? Tror han att kvinnor attraheras av barn???

              Vad har ansiktet med sex att göra? Alla ser hans ansikte: män, barn, kvinnor. Det har att göra med hur man vill se ut i ansiktet.

              Könet ser bara den man har sex med. Därför är könet relaterat till sex!

                Jag hoppas att ingen tänker på barn när de ska ha sex och ser att deras partner är hårlös.

                Ja men varför relatera det till hur barn ser ut?

                Ett ansikte blir man väl i allra högsta grad attraherad av för den delen.

                Och jag hoppas att du ser skillnad på en rakad vuxens kön och ett barns kön. Om inte, ha inte sex.

          Har inte tänkt på det med barnperspektivet men det är ju sant, att det parallellen bara dras vid rakning av just kön. ? Mitt kön ser dock ut som ett barns om jag rakar det helt, och det är inget jag vill eftersträva.. Bryr mig inte om lite hår under armarna eller på benen heller för en delen. Blir glad att höra att inte alla är helrakade nuförtiden iallafall ?
          Är nog rädd för reaktionen hos killen om jag inte fixar till mig lite där nere men kanske ska våga prova och hoppas att han inte bryr sig. Den utseendehets som finns idag skrämmer mig

            Jag har legat med män (och kvinnor) renrakad, buske, rakade ben, orakade ben, rakade armhålor, orakade.. Min erfarenhet efter 20 år som sexuellt aktiv är att ingen bryr sig. Har man kommit så långt som att kläderna åkt av så får det se ut som det vill håret.

        Tycker också att det är upp till var och en och lägger ingen som helst värdering i det. Spelar ingen som helst roll för mig om en kille jag är med har hår eller inte – så länge han är ren och fräsch ? Själv tycker jag att jag inte passar i en renrakad fiffi. Dels tycker jag att den då ser ut som ett barns (vilket känns obekvämt) och dels har jag har alltid haft komplex över att mina inre blygdläppar är längre än dom yttre och liksom hänger ner. Har jag lite fluff blir det inte lika uppenbart. Men jag gillar inte när min buske växer hejvilt heller. Tycker inte om att det sticker ut hår när jag spatserar runt (hemma!!) i trosor och t-shirt eller att könhåren smiter ut under baddräkten när jag går och simmar. Plus att det blir så jäkla varmt och svettigt där nere när mattan blir för tjock. Så jag trimmar längden, tillräckligt långt för att hålla det mjukt och inte stickigt, och rakar till kanterna så att det ser prydligt ut.

      Rakar aldrig. Är hetero. Ingen man har någonsin klagat. Vilket jävla trams, en man som inte vill ha sex pga lite hår är en fjolla!

      Rakar allt, ligger väl i princip aldrig…

      Jag trimmar bara, för att håret inte ska fastna i trosorna eller klia.

      Skulle aldrig raka mig! Tycker det är kvinnligt med hår på rätt ställen. Vackert och nordiskt.

        Såklart att du tycker det.

        Ok

        Hahah nordiskt? Som att icke nordiska kvinnor ej har hår? Gud detta måste verkligen vara Jimmy Åkessons wifey som ngn skrev innan ??

          Hmm. Hår skyddar mot kyla. I ex Brasilien så är det kanske mer norm att vara rakad/vaxad? Kan det vara så LL tänker? Jag är inte svensk svensk men jag tänkte så här för att Brasilien är närmare min kultur.

            Könshåret har vi inte för att hålla oss varma utan av andra anledningar. Missförstå mig inte, jag är varken för eller emot rakning. Men har ingen här inne läst någon form av sexualkunskap? Ikväll kissar vi ur slidorna och värmer oss med pubishår. Tror du att vi har ögonfransar och näshår för att hålla oss varma också?

              ????

              Trimmar alltid näshåret, blir så himla varmt i näsan annars!

        Hur ställer du dig till en utomeuropeisk djungel?

          Muslimer rakar sig alltid innan sex. Hela arabvärlden är besatta av att slätraka sina kön. Osmakligt tycker jag.

            Hahaha du kan inte vara på riktigt. Gissar att du inte har legat med en enda muslim..

              Nej, Lovisa Lo är inte på riktigt. Hen är ett troll och det har hen bevisat många gånger. Ignorera så försvinner hen.

            Hur vet du det?

      Rakar allt och har så gjort sen jag var 15 år. Skulle aldrig kunna tänka mig något annat, men har väl hänt att jag har haft lite stubb när jag legat och det har inte känts bra.

      Är f ö gay, och skulle absolut inte kunnat tänka mig ligga med en tjej som har en buske. Man kan självklart ha olika mycket behåring, men könshår ÄR äckligt.

        Varför är det äckligt? Mitt könshår är inte det minsta äckligt.

          För att det är kort och grovt. Inte direkt som håret på huvudet, om man säger så.

          Inte äckligt för dig men säkert nån annan

        På riktigt?!! Den biten finner jag intressant. Så om du träffar någon, ni umgås, lär känna varandra, hånglar lite och du blir störtkär. När ni sen ska ligga för första gången och det visar sig att hon har en orakad fiffi, blir du då direkt avtänd och alla dina känslor byts ut mot att vara äcklad av hennes könshår? Eller är det här något du delar med dig av såpass tidigt i dina förhållanden att ett scenario där du ”bli tagen på sängen” så att säga aldrig kommer inträffa? Och om du träffar någon som du är jätteintresserad av, hon är ok med att du vill vara rakad men samtidigt tycker hon att hon är fin med lite fluff på sin fiffi – skulle du acceptera att hon tycker så och ändå vara med henne? Eller vill du att hon rakar sig för din skull för att ert förhållande ska ha en chans?

        Rent hypotetiskt, om det var en man som tycker att könhår är äckligt och som aldrig skulle ligga med någon med buske så skulle åsikterna nog hagla ner på en rätt obamhärtig nivå…eller?

        Detta är inte menat som kritik till dig – dina känslor är dina känslor och ska respekteras! Du är helt ärlig med att du tycker att könhår är äckligt och det är ju som det är. Jag är mest nyfiken på om det finns något utrymme runt det? Finns rum för någon special att kanske mötas halvvägs och utveckla ett förhållande där hon får behålla sitt fluff och du är renrakad?

        Mod?!! Ber om ursäkt i förväg om jag uttryckt mig okänsligt.

      Aldrig nånsin rakat, legat runt massa. 30 år

      Hår både ser och känns äckligt.
      Jag är straight men om jag vore bi och skulle gå ned på en tjej med en buske då skulle jag spy på henne.
      Mannen min rakar sig både på könet och under armarna.

      Tycker inte att hår på ben och armar är äckligt men det ser fult ut. Hår mellan benen, speciellt på oss kvinnor som har en massa veck där nere känns bara ofräscht. Observera att jag skriver känns ofräscht och inte konstaterar att så är fallet.

        Om hår ser så äckligt ut så hoppas jag ni renrakar era skallar, plockar bort ögonbrynen samt ögonfransarna!

      Rakade tills jag fick barn. Först för att jag inte nådde pga gravidmagen. Sen slutade jag för att jag tyckte det kändes skevt att mitt barn ska växa upp och inte vara van vid vad som händer när en blir vuxen. Ja, man kan prata om det i alla fall, men nej, det är inte samma sak. Barn gör som föräldrar gör, inte som vi säger. Rakar mig tyvärr fortfarande under armarna, har svårare att bli bekväm med hårväxten där. Benen rakar jag om jag ska ha nylonstrumpbyxor på mig. Känner mig vuxen och kvinnlig med lite kroppsbehåring, har rakat könet någon gång efter förlossning men nej, det känns inte bekvämt längre.

        Kunde varit jag som skrivit det där. Mitt kön såg dock aldrig barnsligt ut hårlöst eftersom mina inre blygdläppar är väldigt framträdande samt att klitoriskappan syns mellan de yttre. Har man mer som ett streck/en skåra där nere kan det förstås upplevas annorlunda.

      Är över 30, rakar bort allt utom en liten tofs. Tycker det ser snyggt ut och trivs. Rakar likadant när jag är singel och inte ligger med någon, tycker det är skönare vid onani och håret fastnar inte i troskanter. 🙂

    Är det värt att skaffa LinkedIn?

      Nej! Jag har haft det i 5 år och varit aktiv till och från. Det enda jag gör är att störa mig på alla snusförnuftiga inlägg och skryt. Det är mycket ”kloka” citat.

      En bra sak är att det är ett bra alibi för att följa sina ex.

      Behöver underhållas! Bra om man vill vara mer tillgänglig på arbetsmarknaden. Har en serie utmärkta utbildningsvideos (kostar en liten, liten slant).

      Min man blev kontaktat två gånger på LinkedIn in av arbetsgivare som sökte personal med hans kompetens och båda gångerna ledde det till bättre tjänst och bättre lön. Då är det ju värt

    ja det är heelt sjukt hur det blivit

    Är det bara jag som har hängande blygdläppar? Måste rengöra mellan de och lite inuti fiffi för att känna mig ren! Är jag den enda?

      Är det inte läggdags för dig?

      Japp, den enda i hela världen.

      Nej, du och en gammal klasskompis till mig.

    Började se lite Billgrens, förlåt ÄKTA Billgrens, och vet inte riktigt var jag ska börja… så otroligt sorgligt och obekvämt alltihop. Att Elsa var osäker med mindervärdighetskomplex visste vi ju, men detta.. obeskrivligt!

      Hade dock gärna sett en serie som bara var hopklippet av Helene-bitarna!

        Ja, Helene, vilken oerhört intressant människa!

      Ja verkligen! Tycker så synd om henne på något sätt, värst var när hon visar upp sin lägenhet och nämner att tavlan som hänger i deras kök som hennes pappa gjort endast är en bild och inte ett original ”det hade jag aldrig fått”. Vadå skulle aldrig få en tavla av sin pappa, varför inte? Sen nämndes hur mycket hans tavlor går för (3-500´000) och utställningen med ett 20 tal tavlor. Tyckte det var en så konstig kommentar och hon såg så himla obekväm och generad ut när hon berättade det.

        Blev ju ännu värre när han vägrade signera tavlan hon till slut fick – av en slump. Så märkligt.

          Och hans fru, som ju också är en Billgren, lika ’äkta’ som nån annan, nämns inte vid namn och är ju uppenbart inte del av Elsas ’samla hela familjen’-projekt…

        Ja att hon inte fått en äkta tavla av sin pappa var lite märkligt. Å andra sidan lär hon väl ärva hans verk.
        Signeringen kan jag dock förstå. Det var en skiss som han uppenbart inte var nöjd med eftersom det inte blev något.

          Typiskt Elsa dock att vara ute efter signaturen, tycker man en teckning är fin är det väl för att den är fin och inte ’fin’. Men klart, allt är namn och yta för Elsa.

      Mindervärdeskomplex.

        Ja, verkligen – Elsas är starkt.

    Tvättar ni er mus inuti eller bara utanpå? Hört att fiffi rengör sig själv men när man har mens så stinker det.. då rengör jag allt tänker på att bli ”slickad” vid samlag vill inte lukta fisk!

      Tvättar inuti vid varje dusch, helst med ACO intimolja men inget måste.

        Hur kan vissa tjejer känna sig fräscha som INTE rengör fiffi inuti? Det stinker förfan rutten fisk!

          Förlåt, jag vill inte vara otrevlig, men om du luktar rutten fisk bör du uppsöka vård. Så ska det inte lukta.

            Förmodligen bakteriell vaginos. Finns test att köpa på apoteket att göra hemma. Har du BV så är det en enkel kur på tre vagitorier. Enkelt åtgärdat och sen luktar du inte fisk längre. Ta hand om er!

          Om det luktar fisk kan det vara ett tecken på bakteriell vaginos. En otvättad fitta luktar inte fisk, däremot gör bakteriell vaginos det.

            Gamla flytningar och kissrester luktar inte fisk, de luktar just gamla flytningar och kiss. Men embrace it, ni som vill! Själv tvättar jag bort det.

              Skulle tro att du har någon rubbning i balansen i underlivet (kan vara svamp eller bakterie också) om du luktar fisk. Kolla upp det. Kan leta sig upp i livmoder och äggstockar om det går obehandlat länge. Lycka till.

                Behöver det inte vara. Jag luktar extremt starkt och obehagligt vid ägglossning och innan mens, det är något hormonellt. Har inte BV, har kollat hos gynekolog.

          Men snälla ni, inuti slidan ska man inte tvätta! Kan förstöra slemhinnorna, torka ut mm. (Läs mer på 1177, RFSL eller nåt). Kroppen stöter ju ut sekret där hela tiden, det är det som menas med att den rengör sig själv. Det är inget smutsigt. (Blygdläppar mm tvättas såklart, det yttre liksom.)
          Spolar ni i analen också? Där
          är det ju smutsigare i så fall. (Obs, gör inte det heller!)

            Och absolut inte med tvål.

          Rengör också. Tvättar med vatten efter varje besök, har aldrig någonsin luktat fisk. Däremot kan det lukta fuktigt, därför rakar jag allt hår så att det bara är en liten stubb kvar. Alltid ren och fräsch.
          Fattar inte hur folk bara kan sätta på sig trosorna efter att ha kissat. Blä!

            Herregud du tvättar dig alltså varje gång efter att du kissat? Jag menar, du torkar väl dig med toapapper annars? Förstår att det börjar lukta tillslut då man helt slår ut den naturliga bakteriefloran där nere om man övertvättar som du. Låter mer som OCD!

              Tänk dig då alla länder från Sydeuropa ner till Mellanöstern där alla har bidé eller handdusch och sköljer av sig efter varje toabesök. De borde ju vara helt förstörda där nere!

              …surprise: det är de inte…

                Eeeeeh det är skillnad på vatten och tvätta sig med tvål och/eller gnugga med fingrarna på insidan.

              Alltså vad är det för fel på er som ska slänga sig med massa diagnoser bara för att nån sköljer sig efter att ha kissat? Vissa kanske tycker ni är helt sjuka som inte bara skakar av er och istället torkar er. Det är jätte vanligt i många kulturer att man sköljer sig efter att ha varit på toa, man håller liksom inte på gnuggar med tvål utan tar bort det lilla urin som stannar på könet, vilket i slutändan gör att man aldrig luktar. Vad är det för fel med det egentligen? Jag vill inte ha urin på mina händer heller och bara torka av.

                Det är inte normalt att tvätta inne i slidan. Luktar det illa där så ska det kollas upp. Och du har ingen anledning att tvätta där efter du har kissat. Kisset kommer inne därifrån.

                Utsidan är en annan sak.

                  Jag tvättar aldrig inne så vet inte vart du fått det ifrån. Personen ovan är nån annan.

            Jag är överrenlig, sköljer mig efter varje toa besök och tvättar rumpan efter jag bajsar, duschar såklart varje dag och vill att min fiffi alltid doftar nytvättat, MEN! Nej! Där inne ska man inte tvätta, alltså visst runt men vadå sprutar du in vatten där inne? Jag har aldrig varit med om att det luktar ofräscht där inne och det är ju för att den delen är självrengörande, så luktar du rutten fisk är det helt klart nåt fel.

          Det ska lukta naturell yoghurt inte fisk. Då är det något fel

      Menar du intuti intuti eller innanför inre blygdläpparna? Svar ja på det sistnämnda iaf.

        inuti inuti*

          Va nej det ska man inte göra ? det torkar ut. Utsidan räcker och räcker.

      Hur tvättar man inuti?

        I hålet inuti hållet alltså att rengöra sill vagina vissa tvättar bara utanpå

        Tvål och vatten på fingrarna och gnuggar utanpå fiffi samt lite mot öppningen, sen duschar av med vatten.

      Klart man tvättar hela fiffi. Det är en massa folk som snackar om att natuuurligt är fiiint. Sorry men en otvättad fiffi stinker apa.

        Håller med! Men vart har vissa tjejer fått det ifrån att fiffi rengör sig själv?? Jag kan inte ha samlag utan att ha rengjort fiffi ordentligt

          Eller hur. Det är feminister som hatar män som säger att fiffi är fräsch av sig själv, de säger så för att de vill att männen ska må illa.

            Men omg lugna ner dig

          Herregud. Googla vaginal douching istället för att undra vaaaaar kvinnor fått för sig detta… fråga vilken gyn som helst. Inte rekommenderat.

        Fiffi behöver definitivt inte tvål inuti. Ni som stinker där nere har obalans i underlivet, sluta misshandla slemhinnorna med tvål så slipper ni fisklukten. Lycka till med lukten och behagandet av männen!

      Från dokteronline.com: ”På de yttre och inre blygdläpparna kan det ibland bildas ett vitt sekret som kallas smegma, detta är vaginans eget smörj för att inte se till att den blir för torr. Detta kan du tvätta bort.”

        Så du rengör inte inuti efter mens? Fyfan vad vidrigt vill ha en ren mus inte en som stinker

          Klart man tvättar fiffi! En frisk fiffi luktar illa efter en dag utan tvätt pga kiss och gamla flytningar.

            En frisk vagina luktar INTE illa efter en dag ?‍♀️

              Min vagina är frisk! Efter en dag luktar det kiss och gamla flytningar. Om du tycker det är en god lukt så absolut, men jag vill tvätta bort kiss- och flytningslukten innan jag går och lägger mig och eventuellt blir slickad.

              Samma som att suga av en man som gått en hel dag utan att duscha! Bläh!

                Intressant att det alltid är de som tvättar inuti snippan som hävdar att deras snippor luktar fisk och äckel.

                Självklart ska man inte tvätta inuti. Tvättar ni inuti ögonhålan också? Tvättar ni in i analen?

                  Och inuti slidan har man ju inte mängder av kiss. Bör ju rimligtvis vara urinröret de tvålar och tvättar.

                  Klart jag tvättar min anal när jag bajsar rengör den med intim olja! Många tjejer går på det här med att ”fiffi” rengör sig själv nej tack jag tvättar mig en fitta ska vara ren! Efter EN dag på jobbet luktar fiffi svett

                    Men du luktar väl ändå inte svett inne i slidan. Om du vill bli av med svettlukt så är det nog främst ljumskarna du ska tvätta.

                      Finns väl inga svettkörtlar därinne?

                  Jag tvättar inuti analen med rengör inte du din anal med vatten?

                    Tvätta inuti urinröret också. Där inne luktar det kiss alltså.

                      Hur många rör har vi? Har inte koll

                      https://youtu.be/9q4V1dLmNpw

                      There’s another hole in the hole.

                      Vet inte folk det?

                      Not*

                      Inte för att det gör någon skillnad. Folk här verkar vara helt bortkollrade anatomiskt.

                      Tops e bra!!

                Luktar kiss? Torkar du dig inte när du kissat?

                  Klart jag torkar, men utan vatten stannar ju kisslukten kvar!

                Heads up! torka ordentligt med dasspapper så kommer inte din vagina att lukta kiss!

                Tack anonym äntligen någon som tänker som mig! Vill vara ren och fräsch speciellt vid samlag så vissa tjejer tvättar sig inte ordentligt innan ni blir slickade? Usch stackars killar som går ner på er

                  Va? Männen är väl fria att säga nej om de inte tål lukten/smaken av ett kön.

                  Tvättar mig alltid innan slick och så gör även min man.

                Kiss? Kiss INUTI din vagina? Hur gammal är du?

                  Man slickar väl inte inuti vagina? Klart man tvättar av underlivet efter en lång dag, man tvättar blygdläppar etc

                    Visst att en del män har svårt att hitta klittan, men hur många av dessa män är inne med tungan i slidan och letar?

                    Ja alltså man kan ju knulla nån med tungan så att säga.. Men det finns ju inget kiss därinne, bara naturliga könsvätskor som man ändå lär få i sig om man slickar. Då är det värre att suga k*k, man suger ju på kisshålet liksom.
                    Ok, officiellt min mest grafiska kommentar hittills.. ?

                      Exakt. Hur dålig koll har tjejer på anatomin där nere?

                Hur kan du lukta kiss INNE i slidan? snälla du man tvättar utanpå och ta lite vatten På papper Efter kiss så kommer du aldrig lukta. Luktar du illa INUTI är det fel!!!!

          Insidan av min mutta luktar alltid fräscht, det är ju utsidan som blir sunkig.

      Jag var hos en gynekolog för ett par dagar sedan faktiskt och hon sa bara NEJ NEJ NEJ när jag sa att jag tvättar med ACO intim tvål eller ACO intim tvättolja. Hon sa att man inte ska tvätta alls med varken vatten och handen och absolut inte någon form av tvål, inte ens om den heter något med ”intim”. Men hon rekommenderade att man innan läggdags varje kväll smörjer fifi innanför yttre och innanför inre blygdläpparna med olja. Tex mandel olja. Den bidrar till den naturliga rengöringen som kroppen sköter själv och håller slemhinnorna återfuktade och därmed håller sig PH balansen på en bra nivå. (Ta såpass mycket olja att du kan smörja överallt men utan att trosorna blir kladdiga.

        Nu svarar jag mig själv…. normal pH balans = luktfri fifi

          Nej, en normal fiffi är inte luktfri. Flytningar luktar, precis som kiss luktar, svett luktar och även mäns underliv luktar.

            Ärligt talat tycker jag att mina flytningar luktar ganska gott. Lite som yoghurt eller ett saftigt surdegsbröd 🙂

        Jag är femtio år och har tvättat fiffi varje dag sedan jag var fjorton. Har en frisk fiffi och har aldrig haft problem. Så din gynekolog är säkert bra, men man behöver inte följa hennes råd för att ha ett friskt underliv.

          Så för att du klarat dig så är det lögn att tvål är skadligt för slidan? Okej. Googla anekdotisk bevisföring.

        (Vill påminna om att olja kan förstöra kondomer så vet du med dig att det blir sex med kondom inom en mycket nära framtid så vänta med att smörja dig till efteråt)

      Man kan inte tvätta bort fisklukt med tvål och vatten. Luktar ni fisk så måste det behandlas. Svamp, ph-rubbning och bakteriell vaginos är vanliga orsaker till fiskluktande kön/flytningar. Det kan ingen tvål i världen hjälpa mot. Kolla upp er i stället för att försöka dölja det med tvål. Intvålad fisk vill ni nog ändå inte lukta.

      Jag tvättar med tvättolja för underlivet från apoteket och tar ”på” ordentligt och sen mellan yttre och inre blygdläpparna. Men inte i själva slidan (hålet haha) alltså. Men tvättar ju precis vid hålet i och det känns fräscht! Har för mig att man inte ska tvätta sig i själva slidan, där är självrengörande!

      Blir helt ??‍♀️ över hur många okunniga snippbärare det finns. Vet ni inte hur man ska sköta sitt underliv?! Herregud vad sjukt.

        Hur sköter man sin vagina förklara?

          Fråga din mamma om ni inte har börjat med biologi i skolan än.

      Jag tvättar med vatten och intimtvål på utsidan, de gånger jag luktat illa har det visat sig va svamp eller klamydia…

    Snälla håll käften bara

      ? Läser du inte nyheter?

      Miljöpartist?

      Oj! Pro-krim.

        Verkligen inte. Snarare trött på det som antyds mellan raderna. Bevis kommentar 21:03 här under.

      Så när tycker du att det har gått överstyr då, anon?

    Hög nivå här ikväll..

      Hahahah japp bajsproblematik och behåring och form på läppar

      Vad vill du diskutera om? Berätta!

        Nej jag ska gå och lägga mig, har varit barnvakt åt två treåringar hela dagen och de sög musten ur mig. Ska inte störa er mer i era diskussioner. Have fun och ses en annan gång.

      Hahahahah och så frågan om favorit-seriemördare på det ?

        Däremot fick vi inte diskutera brottsligheten i Sverige. Alltför känsligt, tydligen.

          Så det fanns kommentarer om det? Jag började vara rädd att jag inbillade mig att det var här (jag är fruktansvärt trött och råkar till och med används fel ord när jag pratar ? så det hade nog inte varit bortom mig)

            Haha va? Tog hon bort dem?
            Men herregud.

              Tydligen, och jag trodde seriöst att jag var förvirrad.. ? Nåja det är ju skönt att jag inte är så lost ännu ?

                Brottslighet i Sverige drabbar alla, svenskar, invandrare, unga, gamla. Konstigt att ta bort inlägg om brottslighet.

                  Nej, inte så konstigt faktiskt. Anledningen till att jag tog bort den är för att den typen av diskussioner tenderar att för eller senare spårar ur, och eftersom jag inte skulle sitta vid datorn och då ha lite koll på kommentarsfältet så tog jag bort den.

    Vem är er ”favorit” seriemördare? Kan ju inte vara enda murderino här inne. 🙂

      Fyfan vad sjukt.

        Ja för true crime är ju inte en av de största genrer inom film, serie och poddar eller såååå.

          Det kan väl vara sjukt även om det är poppis?

      ABB.

      Ingen. De alla är så korkade som åker fast.

      Earons om han räknas.

        Fan.. jag kan inte läsa en enda kommentar rätt ikväll verkar det som. Ta bort ”om han räknas” och mitt svar är earons. Punkt.

      Ingen, de är alla vidriga människor som borde ha blivit kvävda med en kudde i sin vagga redan som nyfödda.

        Haha tror inte de som läser om seriemördare eller har en ”favorit” tycker att de var sköna typer som borde få härja fritt.

    Vilka presentationer på Tinder dras ni till? Vad kan få er att swipa höger liksom genom sin charm?

      Svårt. Bilderna säger mer tycker jag. Det är nog snarare så att det är lättare att veta vad jag sveper vänster på: killar som skriver att de har barn och som bor i hus. Annars är det bilderna som påverkar mitt svep mest.

    Ja förfan välkommen till Sverige!.. Människorna som kommer hit är ju ingenjörer och läkare =) klart dem ska få bo här <3 <3 <3 /Löfven

    Väldigt korkad fråga till alla frisörer: märker ni om någon inte har tvättat sig bakom öronen på länge?

      Ja! På min arbetsplats har vi en lista uppsatt på väggen och varje gång någon har haft en kund som INTE tvättat sig bakom öronen gör vi en markering på listan. Om någon har över tio kunder som är otvättade bakom öronen på en vecka slipper den lägga pengar till fikakassan den månaden.

      Ja

      Men det lär man väl göra varje gång man tvättar håret eller?

        Nix. Inte jag, men borde nog börja med det inser jag nu.

          Men det är ju precis där menar jag och det rinner schampo och vatten man är där och grejar med händerna. Så det borde bli rent.

            På samma sätt som att fötterna blir rena då allt lödder rinner neråt? Nej, man behöver tvätta fötterna ”manuellt”.

              Aldrig gjort.

              Fötterna känns som de är lite smutsigare än bakom öronen liksom. Svettiga och k stängda i skor.

            Jag brukar ta ett tag bakom öronen när jag tvättar mig i ansiktet varje kväll.

          Hur gör du för att schamponera håret utan att komma åt bakom öronen?

      Ursäkta men vad är det som märks? Kan man bli smutsig bakom öronen? HUR?

    Där jag bor har det också förändrats. Min bror (har flyttat till Stockholm) skickade en artikel om 2 knivrån i staden vi bor till mig och min mor. Han verkade rätt chockad när jag sa att jag faktiskt inte går ut ensam när det är sent om det inte är nödvändigt. ?

    Vilket är det bästa schampot? Vill kosta på mig nåt bättre men vet inte alls vad som är bra?

      Beror på hårtyp

      Beror ju helt på vad du har för hårtyp 🙂

        Jag vet inte? Hur vet man det? Jag har tunt hår. Blir ganska lätt fett.. Vad behöver man veta? ??

          Om du har skandinaviskt, rakt, lockigt, vågigt, torrt, fett, kombination… Osv.

            Skandinaviskt, rakt och kombination då. Ganska frissigt också.

          Eleven Deep Clean. Har samma hårtyp själv.

          Shu uemuras orangea flaskor är den bästa investeringen jag gjort till mitt hår som är som ditt.

            Tack för svar ??

      Kevin Murphy tycker jag. De har en massa olika sorter beroende på hur ens hår är. Sen kan jag inget om ingredienser iofs, går bara på vad de heter.

      Jag använder redken

      Jag köper Kèrastaseserien (hos frisör) med schampo, balsam och inpackning samt värmeskydd och olja.
      Finns i flera utföranden för att passa de flesta med olika hårkvalité och behov.

    Jag har en fundering om en eventuell baksida second hand jag skulle vilja dryfta med er.
    De absolut flesta av oss känner till att vi måste sluta konsumera så mycket. Vi köper nya kläder och grejer som om varje dag vore den sista. (Jag säger ”vi”, men jag menar naturligtvis vi generellt. Jag vet att det finns undantag.) Många, inklusive jag själv, tycker second hand är ett riktigt bra påfund om man villhöver något. Man kan byta ut både garderob och inredning billigt och utan alltför stor skada på klimatet. Nu till min nya fundering (Ny för mig.)!
    Jag är inte säker på att det är bra för alla att många handlar second hand. Att många handlar ökar efterfrågan och gör att butikerna kan höja sina priser. Detta drabbar de som av ekonomiska skäl är tvungna att handla på second hand negativt. Vi är ju många som ser det låga priset som något bra som kommer med second hand, men vi är inte beroende av det låga priset.
    Missförstå mig inte, jag försöker verkligen inte övertala någon att sluta handla på second hand- tvärtom!- men detta är en tanke som slagit mig. Om du tycker jag är helt galen, snälla säg det med trevliga ord ? Jag var lite rädd att skriva den här kommentaren, men vill gärna höra andras tankar med ?

      Jag handlar aldrig second hand pga att en kompis fick hem vägglöss genom second hand.

      Bättre att aldrig handla i onödan! Man vänjer sig vid att handla bara när något går sönder.

        Man bör inte handla tygmöbler second hand om man vill undvika vägglöss. Men att inte handla något alls pga risken för vägglöss låter konstigt, de sätter sig bara i textilier och dör om man tvättar varmt.

      Jag tjänar bra men kommer inte att sluta handla det jag behöver på second hand bara för att de som tjänar mindre ska få ha det ifred. Sorry not sorry.

        Inte jag heller. Det har alldeles för många fördelar, men detta är en tanke som slagit mig det senaste ? /TS

      Vart är alla dessa extremt fattiga människor som så ofta diskuteras här? Allt handlar om prioriteringar, tror verkligen inte att det finns en endaste svensk som inte har råd med en tröja för 99 på hm och ett par byxor för 150-250kr.
      Inte ens fattigpensionärer har det så dåligt ställt att de måste köpa kläder för 25 kr.

      Knarkare och andra missbrukare är en separat kategori, de väljer att se ut som luffare för att få sitt rus. De är tragiska och behöver psykisk hjälp, inte ekonomisk.

        Oj vilken okunskap du har… hoppas du blir sjuk och får med fk och socialen att göra. du behöver ju vakna…

          Precis. Lätt att raljera när man själv inte hamnat i svårigheter.

        Finns många som lever fattigt och Sverige är på väg utför. Många utförsäkrade och låginkomsttagare. De du tycker ser ut som luffare är inte automatiskt missbrukare. Jag har jobbat i vårdrelaterade yrken och sett mycket elände. Det är många som knappt har råd att äta när de fasta kostnaderna är betalda.

        Jag tex tjänar inte en enda krona månaden sedan juli, är deprimerad försöker ta livet av mig mellan varven och har social fobi, försäkringskassan tycker jag är frisk, sos tycker det är ett jobb för försäkringskassan.
        Min kille ger mig mat och bor hos mamma, mamma har inte råd att köpa mat till mig med. Jobbade i 7år innan depression så är fan inte lat bara jävligt trött.

      Har också tänkt på samma sak faktiskt. Men landat i att utbudet av second hand kläder är så extremt stort så det borde finnas nåt till alla liksom.

        Ja det som verkligen blivit dyrare ar ju framfor allt markesgrejer, ar man i desperat behov av klader finns det alltid nagot billigt som fyller funktionen liksom.

      Handlar inte särskilt mycket second hand, mest för att jag stör mig på att butiker som tex myrorna som fått allt skänkt har börjat höja priset på kläder till en ibland galet hög nivå. Då avstår jag hellre att köpa alls, lånar av kompisar eller likn. Second hand är ju också konsumtion, tycker det hela blir lite fånigt när det är som att argumentet att konsumera överdrivet blir helt ok bara för att det är second hand.

        Men pengarna går ju till något bra. Om folk är villig att betala mer för att det är populärt, vad gör det för skada?

    Någon som har provat appen gofrendly? Vilka upplevelser har ni från appen? Är det lätt att hitta vänner där? Funderar på att ladda ner, men vet inte om jag vågar ta kontakt med okända människor.

      Skitapp om man bor på ett litet ställe skulle jag säga.

      Har testat men folk är typ aldrig aktiva.. så blir typ inte av nåt med dom man skriver.
      Träffade en tjej därifrån men hon var sjukt tråkigt så blev inget mer med den vänskapen. ?

      Laddade ner den för några månader sen och tycker den är super! Har två tjejer som jag träffar regelbundet och bygger vänskap med, en ”dejt” inplanerad med en ny tjej, några jag pratar med just nu och fått kontakt med en gammal bekant där! ? Håller dock med som nån skrev, många är nog inte aktiva och inte alltid man får svar. Bor i Stockholm så det finns mycket utbud dock. Jag var också osäker först men det gick bra. Våga!

      Är supernöjd! Har tre nya vänner via appen och ska träffa några nya kontakter framöver. Brukar engagera mig periodvis där jag träffar nya kontakter och när jag ser hur det går så brukar jag gå in igen och söka nya.

      Gå med i Citypolarna. Där hittas det alltid på en massa kul grejer och man lär känna många nya människor.

    Någon som vet hur det är att bo i Värnamo? Hört att det bor massa bönder som leker rika och kör dyra bilar hälften är hos kronfogden

      Vet inte hur det är att bo där men hör hela tiden att det händer massa skit där. ?

      Bodde ca 20 år där. Kan säga att det är en riktig ZzzZzz-stad, men dras man åt familjeliv och stillsamt småstadsliv så kan det vara något för dig. Det som är positivt är att det är gångavstånd till ALLT, staden går i en utvecklande riktning, mysigt på somrarna och lugnt för det mesta. Negativa saker: Det är fullkomligt dött inne i centrum efter kl 16, extremt fåtal butiker, alla butiker går förr eller senare i konkurs och skjutningarna+bilbränderna som gör att det börja likna gbg/malmö/stockholm.
      Så fort jag hade råd flyttade jag och det är det bästa jag kunde ha gjort! Nej värnamo.

      Det är definitivt inget ställe du vill bosätta dig?

    Undrar om någon vet hur det går för dessie och hennes utbildning? Är hon klar?

    Skrev under kenza inlägget innan men tänkte att det passade bättre att fråga här
    🙂

      Hon hade väl några kurser kvar innan hon la ned. Docl berkar hon ju ha sin anställning så hon får jobba på tills avklarad utbildning.

      Önskar henne all lycka. Hade aldrig satsat på Dessie om någon 2010 frågat mig vilken bloggerska som först drar sig tillbaka för att fokusera på karriär, familj och utbildning.

      Hade gissat på Foki eller Bella (trodde hon skulle komma långt) men det blev Dessie och det unnar jag henne trots alla skriverier.
      Trodde även att Kenza skulle dra sig tillbaka och lägga all sin fokus på sitt företag. Så fel man kan ha.

    ”Behöver” man anlita en pt för att börja med marklyft? Känns som att det är stor risk att skada sig om man gör fel.

      Klart värt att lägga en slant för att få in tekniken. Hellre säker än ledsen. Sedan kan du följa upp med ett PT-pass när du känner att du vill förbättra något.

      Absolut inte! Börja med bara stången och kolla på youtube-klipp som visar rätt teknik så klarar du dig ?

      Nä. Prata istället med någon som vet.. Brukar kunna gå gratis en gymrunda genom gymmet.

      Man behöver inte, men har du lite pengar över så tycker jag faktiskt det är väldigt värt det för att få hjälp att lära sig grunderna. Det är klart att du kan filma dig själv och titta så det ser rätt ut, men jag upplever att min PT hjälper mig med väldigt mycket. Nu har vi iofs kört ihop i typ sju år så man kommer varandra väldigt nära, men han hjälper mig med oerhört mycket mer än bara att titta på hur mina marklyft ser ut.

      Man behöver ingenting, men det är lite som att laga mat med eller utan kryddor. Visst kan du laga mat utan kryddor, men resultatet blir antagligen bättre med rätt krydda!

      Om du har råd, ja! Jag har tränat extremt hårt i tre år och första månaderna gick bara ut på att lära sig nya övningar. Visst, jag har perfekt kropp nu Estetiskt men tre diskbråck På det och kommer knappt upp ur sängen utan hjälp så ta all hjälp du kan med sådana svåra lyft.

    Vem är er favorit i Gossip Girl?

      Inte han chuck iaf, som alla avgudar. Jävla våldtäktsmän

        Eller hur, varför älskar alla honom?!
        Min favorit är Nate?

          Dorota också, hur kan jag glömma henne!?

          Håller med om Nate! Han var typ den enda som var en bra person i den serien. Förstår inte hur alla kunde älska Blair heller, hennes enda intressen var att mobba och förnedra andra inklusive hennes bästis.

      Blair alla dagar i veckan, dock förstörde Chuck henne ?

      Carter baizen! Enbart för hans utseende. Hehe!

      Eleanor

      Chuck och Blair!

      Blair ❤

    Jag tycker inte om mina svärföräldrar. Det är INGET ont i dem och dom tar hand om mig och deras son så fint MEN dom är verkligen tråkigast i hela världen och tiden står stilla varje gång vi umgås med dom. Jag försöker verkligen att gilla dom men det går inte, vi klickar inte. Vi är så otroligt olika och jag stör mig mest bara på allt som sägs. Detta har gett mig sån ångest att jag knappt vill träffas.
    Är det fler som inte gillar sina svärföräldrar och hur hanterar man det? Jag har ju ändå skaffat barn med killen och vill leva med honom resten av livet så är ju tyvärr fast med dom nu. ?

      Är i liknande situation avskyr min svärmor hon är falsk en ragata! Hon blandar in sig i min pojkväns liv sen vill hon köpa kläder som jag köper osv nä hatar henne så jag ska fundera på om jag ska flytta in med min kille

      Stå ut vid speciella tillfällen (typ jul och födelsedagar?) Låt din man träffa dem själv med barnen vid andra tillfällen. Eller håll det till korta möten.

      Gillar inte mina heller särskilt mycket, speciellt inte svärfar och hans sambo. Så jag försöker begränsa besöken till födelsedagar och högtider och håller då god min. Jag följer inte med varje gång min man hälsar på dem, det är ju inte mina föräldrar så jag känner inte att jag måste vara med vid varje tillfälle.

      Vilket jävla lyxproblem… Skärp dig.

        Ja det vet jag väl men man får väl ändå tycka att det är jobbigt för att man inte trivs alls med sina svärföräldrar. Detta är öppet spår! Dvs att man får skriva om vad man vill. Skärp dig själv!

        Visste inte att man inte fick skriva om i-landsproblem på ÖS. Här får det bara vara om död, cancer och krig. Så kallade riktiga problem.
        Skärp dig själv och låt folk skriva av sig om vad dom vill jäkla suris.

        Oj vad bitter.

      Är du ihop med mitt ex? ? mina fd svärföräldrar var så jäkla tråkiga, gjorde inget annat än att gnälla och vara nyfikna på sina grannar. Tur jag har bättre svärföräldrar idag!

      Har bara en svärfar förvisso men jag gillar inte honom särskilt mycket heller, eller alltså jag känner NOLL för honom och då har jag väldigt sällan ”problem” med människor, tycker liksom om de flesta och jag går ihop med typ alla. Han är snäll och generös men han är inte helt socialt kompetent, han kan typ bara prata om ytliga saker och man märker att han är rätt stel/nervös trots att ingen annan är det (och att vi ”känt” varandra i 9 år. Obs vi känner definitivt inte varandra eftersom han inte är en sån som verkar kunna lära känna/inte låter sig lära kännas själv), och så är han även med sina egna barn. Finns inte mycket till känsloliv, inte heller några djupa tankar. HELT olik mig och min familj. Det där varma och kärleksfulla saknas vilket är sorgligt eftersom han har ett barnbarn från oss. Jag tänker OFTA på det här och mår dåligt av det, min sambo och hans syskon tycker precis likadant om honom. Så jag vet ju att det inte har med mig att göra. Önskar jag kunde skita i det men han är ju den enda svärföräldern jag har och kommer att ha och jag har alltid önskat att jag kunde få ”som alla andra”; såna där mysiga, sköna men också intellektuella svärföräldrar som blir som ens egen familj där allt bara känns naturligt och fint med en massa kärlek. Och det kommer jag ju aldrig få.

      Känner exakt samma om mina svärföräldrar. Jag tror inte det kommer hålla livet ut med min kille men jag hade verkligen inte mått bra av att gifta in mig i hans släkt. Jag står inte ut att ens hälsa på till jul och födelsedagar så de ser mig typ vartannat år. Kan inte sätta fingret på det men det är en helt meningslös relation mellan oss. Tycker det är tråkigt då jag alltid klickat med pojkvänners föräldrar och tyckt om flera av dem och gillat att umgås. Men med dessa vill jag bara sjunka genom golvet hellre än att umgås.

    Vad är nästa steg för Isabella Löwengrip efter att personalen har filmat henne när hon badar? Ballongdansen (sök på YouTube) tillsammans med de få anställda som finns kvar?

      Varför går IL så konstigt? Som ett barn som försöker spela catwalk och viftar på höften sådär onaturligt ?! Bara SÅ konstigt.

      Hon har ju jobbat på det där att avkläddhet säljer hela hösten. Om det inte ökar omsättningen så ger det henne iallafall uppmärksamhet. T.ex. när hon står i bh och gör reklam för en blus – eller som idag, drar på sig en hudfärgad baddräkt och instruerar Marisol att ta en bild på långt avstånd och i lite halvdålig kvalitet. Kollar man hennes story när hon simmar så syns det rätt tydligt att hon har baddräkt på sig (alternativt inga skinkhalvor) då den skrynklar sig lite över rumpan.

        Konstigt jobb Marisol har. Sover i samma säng som chefen, filmar när chefen badar, bär chefens väska.

          Undrar hur dialogen gick?
          – Vad kan vi hitta på för att skapa mer uppmärksamhet?
          – Hmmm, isbad är ju populärt just nu. Vi kanske kan prova det…
          – Inte tillräckligt provocerande. Men sex och nakenhet verkar alltid ge mig en massa klick. Jag vet, jag tar på mig min nudefärgade baddräkt och lindar in mig i en handduk, så tar du kort på mig med telefonen lite på avstånd sådär. Så tror alla att jag är naken och jättestark och modig. Heja!

      Kan du länka? Hittar inte när jag söker

        Instagram. Både bild och på hennes stories.
        https://www.instagram.com/p/B7dlHFYHXmW/

    Vill bara lämna en sorglig bekännelse: är så osäker i mkg själv att jag inte vågar skaffa tinder pga vem skulle vilja vara med mig när de får se hur jag ser ut egentligen? Skulle ngn visa intresse skulle jag ändå bara tro att det var någon som ville driva och förnedra mig. Och därmed inte svara tillbaka. Blir fin på bild men ser inte ut som i verkligheten. Låtsas vara självsäker och rolig men är så jävla osäker. Kommer vara singel forever

    Och oftast är jag faktiskt nöjd med det för killar är ju sjuka i huvudet, men ibland dyker det ju faktiskt upp guldkorn. Fast det kanske bara är på film.

      Jag vågar inte heller skaffa tinder! Jag är så obekväm med att chatta med främlingar. däremot blir jag inte bra på bild så det är inte ens säkert att jag skulle få någon match ?

      Vad ledsen jag blir för din skull. Dock kan jag relatera till en del av det du säger. Jag är förvisso inte singel, men fram tills jag träffade min man hade jag samma känsla som du angående det här med att någon låtsas vara intresserad enbart för att driva och förnedra. Det var så det var i min ungdom. Jag fick ofta höra ”vad snygg du är” ”xxx är kär i dig och tycker du är skitsnygg” sagt med ironi och sarkasm. Dock är detta inget jag varit med om att vuxna män skulle fortsätta med. Hoppas du kan hitta och förstå ditt eget värde ?

    Vet någon vad som har hänt med Desirée (Dessie) Nilsson?? Hon bara försvann från instagram helt plötsligt ju och hittar ingen blogg eller liknande

      Finkan?

        Vaaa vad hände där?? Förlåt men nu har jag missat mycket, vad hände (om man får fråga)

      Jag frågade samma lite högre upp men verkar som ingen vet ?

      Hon kanske är iväg å spelar in nån dokusåpa eller nått? Var det inte nån kille som nyss tog bort allt typ nån YouTuber?

        Tror inte det. Kanske hon bara inte ville vara sökbar mer alls? Hon drog sig tillbaka ett mycket och vill kanske fokusera på att jobba osv?

      Hon uppdaterar instagram (ivf stories) med jämna mellanrum, ingen aning om hon är privat ännu där, hon är mäklare fortfarande och lägger upp bilder/videon på när hon kör runt i bilen eller dricker med kollegerna.

    Håller med ovanstående kommentar har kollat Marguxs mammas instagram hon var mer kvinnlig och hade kött på benen nu har hennes mamma plötsligt magrutor? Sen undrar jag vart Maggans mamma jobbar med hon far och reser 24/7 är det soc som sponsrar med pengar?

      Är det en och samma som spammar om denna mamma eller hur har detta jätteintresse för hennes kropp plötsligt dykt upp?

        Det är nog någon vars man lämnat henne för Margaux mamma 🙂

      Soc sponsrar? Vilken jävla tankevurpa…

      Hon jobbar som tolk.

    Har ni några tips på bra hotell i Paris som inte är snordyra men ändå har bra standard? Vi ska gifta oss på svenska ambassaden och jag börjar känna mig lite stressad över hur vi ska styra upp allt med blommor, fotograf m.m. Om någon har erfarenhet från vigsel i Paris får ni gärna dela med er!

      Åh! Det gjorde vi också! VI höll det dock väldigt enkelt och bodde på vanligt hotell, utan krusiduller. Hade inga blommor, köpte en Malina-klänning som enda investering.

      Promenerade bort mot Eiffeltornet efteråt och åt på lunch på ett brasserie längs med vägen bara (roligt var ett ett annat svenskt brudpar med följe satt på samma!). Vi fotade lite runt Eiffeltornet och drack mycket bubbel. Vi gjorde detta själva tillsammans med några vänner som följde med som vittnen, så tyckte det var härligt att ta det väldigt mycket på känsla. Vi käkade på La Cupole på kvällen, det hade vi bokat innan.

      Ha en härlig dag, Paris är magiskt!

        Åh! Tack för tipsen! Jag har också funderat på att investera i en Malina klänning. Hade ni någon fotograf med er vid fotograferingen?

        Ska kolla in La Cupole, det lät mysigt! 🙂

        Återigen, tack för tipsen!

          Näe, har en rätt bra kamera och kompis 🙂 Men hade med facit på hand kanske ändå valt att investera i det…Så det skulle nog jag kolla upp och boka om jag hittade någon.

          När är det dags?

            Förresten, min erfarenhet av hotell i Paris är att de har rätt bra standard. Det är väl frukost man får välja om man ska köpa till eller inte. Men det var väldigt mysigt att sitta med Seine i ryggen och äta frukost morgonen man ska gifta sig 🙂

    Kan vi snälla diskutera hur det kan vara OK att Lucas Simonsson gång på gång på gång gör humor på att spela ”korkad tjej” på instagram? Kan inte greppa det. Att det ens anses som kul att dra på sig en peruk, bikini och spela dum i huvudet. På hans senaste instastory går han ju t.o.m. direkt på en tjej. Härmar hennes tiktok som att hon är helt jävla blåst.

      Jadu. Varför skulle det inte vara ok? Korkade tjejer finns, varför får man inte skämta om det?

        Vet att det går inflation i åsikten ”man får skämta om allt”, men jag undrar bara om det verkligen hade ansetts så okej om det inte handlade om att skämta om Just att tjejiga tjejer är korkade? Om han hade publicerat skämt om hur korkade alla utländska var, hade fortfarande ingen lyft på ögonbrynen då? Tror mer på att just det att anspela på att tjejer är knäppa är så accepterat och jag undrar just över hur det kan komma att vara så

      Tycker han anspelar mkt på sex på senaste tiden vilket jag inte riktigt uppskattar

      Man får skoja om allt. Vill du inte tycka det är kul så behöver du inte, alla tycker olika. Finns det ens något att diskutera…

      Vet att det går inflation i ”man får skämta om allt”-åsikten, men hade man inte höjt iaf lite på ögonbrynen om någon endast gjorde humor på exempelvis våldtagna barn? Jag tror att Just detta blir okejat eftersom det handlar om att driva om att tjejer är korkade, för det har vi valt att acceptera. Det jag undrar är alltså hur det har blivit så accepterat.

      Men han själv fick ju fullständig arg-blackout när någon drog ett askul skämt om honom efter hans olycka på en el-sparkcykel… haha, så han är ju själv inte av åsikten att man får skämta om allt!

        Haha ja där gick gränsen för hans del. Så jävla larvigt.

      Lucas ? Så jävla rolig ju ???

    Vad har hänt med Ben Mitkus?

      Han åt tvål och sprack?

    Hur mår man bättre? Har alltid mått dåligt i perioder i hela mitt liv och har ett väldigt tungt bagage. Trots detta så har jag alltid kämpat vidare i hopp om att få må bra igen. Det senaste året har mitt mående gått utför mer och mer och senaste tiden har jag återkommande tankar på att avsluta mitt liv. Jag försöker så himla mycket att hitta en mening med livet, men det känns hopplöst. Jag har min sambo, våra djur, pengar, hus och ett bra jobb. Ändå känns livet värdelöst.
    Har någon en solskens historia att berätta? Om hur livet blev bättre? Jag är fortfarande ung (runt 20) så jag hoppas att allt ska bli bra.

      Varit där. Mitt liv tog en helomvändning tack vara medicin. Äter Ecitalopram varje dag för min pmds, och det har varit som att livet öppnat upp sig igen. Men tog för alldeles för många år för mig att förstå att det var just pmds-en som orsakade mitt otroligt dåliga mående. Hoppas att du kan få hjälp, och hitta vad just du behöver för att komma ur det, men jag är verkligen för att medicinera, för psykisk sjukdom är precis likadant som fysisk sjukdom. Man kan inte bota allt själv. Håller tummarna för dig!

      Pratar du med din sambo eller annan närstående om detta? Låter fruktansvärt att gå omkring med de känslorna. Jag vet att det är lätt att skriva ”sök hjälp hos vården” men det är inte så lätt. Men jag hoppas ändå att du gör det, eller kanske att din sambo kan hjälpa dig med det?
      Jag har en historia men ingen solskens men hoppas den kan hjälpa lite iaf. Min kompis pappa tog livet av sig när hans barn var ca 25-27 år, han var gift, de hade hus och en hund, han jobbade heltid. Han hade inte yttrat ett ord om att han mådde dåligt. En dag gick han ut och sa till sin fru att han skulle till affären. Kvar lämnades 2 barn (och barnbarn) och en fru där alla var helt förstörda, de fattade ingenting. Kände sig värdelösa som inte fattat att han mått dåligt, känt sig dåliga att de inte kunde hjälpa honom. För hjälpa hade de gjort alla dagar i veckan. Än idag, flera år senare har de inte bearbetat klart.

      Berätta för familj/vänner, vi vill veta, vi vill hjälpa för vi vill ha er kvar i livet, jag lovar!

        Gick hos vården under gymnasiet men de kunde inte hjälpa mig. Gjorde utredning, testade mediciner men de kom inte fram till något. Alla mediciner hjälpte men jag fick problem med sömnen, och då testa de nästa och Nästa. Förra året ringde en sköterska och sa att dom skriver ut mig och att jag får söka igen, vilket tar lång tid som de flesta vet. Min sambo vet och mina vänner vet, iallafall dom närmsta. Har redan förlorat många vänner pga detta. Hela mitt liv har bestått av självmord, så jag vet hur jobbigt det är när någon försvinner. Men jag vill ju inte försvinna, jag vill må bättre.

      Hej, jag har volontärarbetat för Suicide zero i 5 år nu och träffar MASSOR med människor som velat avsluta sitt liv, men lyckats ta hjälp och vända sin situation. Jag har sett bevis på detta så, så, så många gånger. Jag lovar dig att det går, men tyvärr krävs det att man själv ligger på vården. Om du får självmordstankar, snälla ring någon och var inte själv då. Du behövs här ❤️

    Har någon tips på vad man kan göra åt torra händer? Eller tips på en handkräm som är typ magisk. Jag jobbar på dagis och tvättar alltså händerna massor, här hemma diskar jag också och lagar mat osv. Så det blir mycket sånt. Jag försöker smörja med de handkrämer jag har nära till hands. Men det känns hopplöst och svider gör dom. ?

      Använd handskar när du kan, vid disk och så. Smörj in nagelbanden med myrra och nagelbandsolja varje kväll, avsluta med en fet kräm. Exfoliera händerna då och då, använd vantar när du är utomhus. Gå inte ut med fuktiga händer.

      Här är min ultimata handkrämsguide:
      1. Neutrogena norwegian handkräm. Bra ifall du tvättar händerna ofta. Går in snabbt i huden.
      2. Eucerin urearepair plus. Använder den när jag behöver sitta mycket framför dator/mobil för den går in extremt snabbt (handlar om sekunder) och kladdar inte ner dator/mobil överhuvudtaget.
      3. Hjärtats special care handsalva. Används vid väldigt torra/spruckna händer + vattenavvisande. Den är bra att använda om du upplever att alla andra krämer svider. Sveda är tecken på skadad hudbarriär och då behöver man återbygga huden genom att använda en fet kräm i några dagar innan du övergår till lättare krämer. Det kommer inte svida lika rejält. Behöver några minuter för att sjunka in.
      4. Locobase repair. Guldvärd ifall du har eksembenägen hud. Svider inte. Dryg. Väldigt väldigt fet så man får hitta en teknik för att massera in.
      5. Canoderm tub. Läkemedel. Fuktbindande karbamid som går smidigt in i huden. Svider som satan om du har sår, men kan användas efter att du har byggt upp huden med fetare krämer. Superbra.
      6. O’keefees handkräm ger silkeslena händer om du får torrsprickor på huden. Går in snabbt.

      Andra råd jag kan ge är att använda diskhandskar när du diskar, byt ut handtvål till duscholja (Lovar att du kommer att märka skillnad. Rekommenderar ACO duscholja) och ha en bra smörjningsfrekvens. Smörj ofta och särskilt efter att ha tvättat händerna.

        Locobase repair! <3 Älskar! Min dotter har tom en på förskolan eftersom hon blir så torr. Bästa!

      Har alltid svintorra händer och hud på vintern. Började av andra anledningar dricka minst 2,5 liter vatten om dagen och det hjälpte mot torrheten! Kanske annorlunda om din torrhet enbart beror på mycket handtvätt men kan ju vara värt att testa utöver andra tips du fått här (eller om någon annan som läser är en torris som jag!)

        Prova membrasinkapslar. Smörj från insidan. Kan inte leva utan vintertid

      Jag gillar Elizabeth Ardens ”Eight Hour® Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment”. Den luktar inte lika stark som hennes andra Eight Hour produkter, går snabbt in i huden och lämnar mina handen torra och mjuka istället för kladdiga.

      Ena dottern som i flera år haft stora problem m torra händer kör med Okeefs (stavning)
      Funkar kanon tycker hon.
      O hon har provat massor m olika handkrämer

      Helosan kör jag med.

      Fick tips av vc att smörja händerna med honung och olivolja på kvällen innan nattning och sen sova med det sant bomullshandskar ( finns att köpa på apoteket). Har gjort det och det hjälper verkligen!! Lite hippie men det funkade ?

      Jättesent svar så hoppas du får mail om min kommentar. känner att jag måste tipsa om CCS handkräm (stor blå tub på apoteket), den räddade mina händer när INGET hjälpte och kostar typ 60kr. Kan svida lite i början men det är just det ämnet som vårdar. Hoppas dina händer blir bättre!

    Casino Royale på TV4. Hur snygg är inte Eva Green?

    Tyngdtäcke – någon som rekommenderar eller har provat? Man läser om Cura överallt men sedan läste jag något om att ett fibertäcke var bättre?

      Jag är jättenöjd med mitt cura men har inte något annat tyngdtäcke att jämföra med.

      Också supernöjd med Cura, utan att ha provat annat. Har två i samma påslakan, totalt 20 kg.

        Är det inte varmt? Hur gör man på sommaren?

          Anna: det är inte tungt p g a att det är tjokt utan för att det har inbyggda tyngder. Så det blir inte varmt på sommaren.

          Lite varmare än ett vanligt täcke i samma tjocklek är det, men det gör inget för mig. Tidigare hade jag tjocka, varma täcken för att jag gillade känslan av trycket mot kroppen, men det har jag ju tyngdtäcket till nu.

      Har ett Cura täcke på 11kg. I början tyckte jag det var lite för tungt – sov dåligt de första tre nätterna, men nu sover jag fantastiskt. Rekommenderar!

    Hjälp! Har gått med på att åka med min partners familj till fjällen och åka längdskidor (!!). Jag är en inbiten alpinåkare som säsongat i alperna så för mig blir det här lite av en omställning ? Så till min fråga, vad sjutton har man på sig?! Bekväma kläder såklart. Men liksom vad är det? Har googlat och hittat en tunnare jacka som är lämpad för längdskidåkning men på benen då? Fodrade tights? Vanliga tights? På fötterna då, strumpor såklart men vad för sort? Och handskar? När man åker utför så vill man ju gärna ha tjocka varma men antar att man kanske vill ha tunnare nu eller?! Hjälp en vilsen själ tack ⛷

      Underställ, täckbyxor, vinterjacka, mössa, vindtäta vantar…

        Täckbyxor låter väldigt varmt? Likaså vinterjacka. Det har jag på mig när jag åker utför men det är inte lika fysiskt som längd tänker jag (plus att man blir nedkyld av vinden).

          Beror ju på hur varma täckbyxor du har. Du kan köpa tunnare täckbyxor om det är varmare dit ni ska.

          Beror på vilken typ av längdskidor ni ska åka. Stor skillnad att motionsåka i preparerade spår mot att gå på tur på fjället.

            Vi ska motionsåka i spår!

      Ett par fodrade löpartights eller längdåkningsbyxor är väl att föredra. Annars funkar underställ i syntet och skalbyxa/överdragsbyxa också. Du behöver ju inte har fartdräkt som Charlotte Kalla om du bara ska turåka lite. Tänk på att ha funktionskläder som andas och som håller dig torr och skyddad från vind. Tunn mössa och tunna handskar. Oftast behöver man inte så tjocka kläder och/eller många lager eftersom man blir varm av själva aktiviteten. Beroende på hur kallt det är dit man ska såklart.

        Tack! Det är lite så jag tänker med. Fodrade löpartights kan jag ha nytta av vid promenader på vintern med så får nog bli ett par såna!

      Det finns inte backar i närheten som du kan dra till istället då? Så behöver du inte lägga en halv förmögenhet på ny utrustning.

        Nej det är en ort som inte har någon alpin skidåkning! Och vill ju gärna umgås med min partner och hens familj när jag åker med dem. Gällande utrustning så är inte den ekonomiska biten ett problem där! Tror inte det blir så dyrt.

    Äntligen fler tjejer som rengör muttan inuti!! Vill väl jag vara fräsch och inte stinka apa när en kille går ner på mig

      Jag tvättar inuti analen med rengör inte du din anal med vattnen

        Jag rengör både urinrör och urinblåsa. Tvättar även halsmandlarna med tvål och tårkanalerna med klorin. Alla som inte gör det är äckliga och stinker.

          Ahhh???

          Men va, tvättar du inte långt upp i näsborrarna och bihålorna också? Ew.

          Skrattade rakt ut!!??

          Hatar när mina tårar har en kroppslukt. Klorin annars går det vara. Vill ju ha sparkling eyes!

        TMI.

      Såja såja lilla troll, det är läggdags för dig nu…

        Du som är anonym och inte skriver ditt riktiga namn är ett riktigt troll move away fisken

          *gäsp* kan du inte bättre än då, trollissa?

      Bra tips om man vill förstöra ph-värdet i u-livet. ?

        Så kan man försöka tvätta bort lukten som bildas av obalansen genom att tvåla ännu mer. Så håller man the circle of smell levande.

    Tips på var man kan köpa snygga kläder för bra pris online? Är kvinna, 30 år. Har nog ganska klassisk stil men vill ändå framhäva figuren och inte se tantig ut!

      Gillar Wera och Carin Wester som finns på Åhléns.

      Ellos, Cellbes, Bonprix (dock går kläderna fort sönder, blir lätt små hål osv) köper jag ifrån. Sistnämnda har jag dock slutat köpa ifrån då skiten aldrig håller särskilt länge. Annars Zalando och något enstaka från H&M har jag köpt.

      H&m har ju en lite mer finare ”avdelning”, eller vad man ska kalla det, förr tror jag det hette business wear(?).
      Även Lindex har väl en del plagg i samma stil, och tycker nog att Lindex har bäst kvalitet av de billiga affärerna.

      Boozt.com brukar ha bra priser på sin rea om man vill ”lyxa” till det lite med nåt annat än typ h&m.

      22:01 Har du haft på dig allt du har i den garderob? Jag satte köp stop för kläder under hela 2019, och upptäckte många plagg i garderoben som jag aldrig haft på mig. Har inte saknat att shoppa kläder överhuvudtaget. Tror att många har det som en vana att man måste köpa nya kläder varje säsong, men det måste man inte. Tips, börja med att ”shoppa” i dina garderober, du kanske hittar några plagg som du inte haft på dig eller glömt bort vissa plagg som kan bli som nya. Prova så får du se, du sparar även pengar! Det är en härlig känsla att ha sparade pengar på sparkontot, istället för en massa kläder som hänger i garderoben.

      Asos! Ok kvalite till bra priser, fri frakt och fria enkla returer! Får alltid komplimanger för de klänningar osv jag köpt där. Haft många plagg köpta därifrån i flera år. Folk får gärna miljöhata mig, handlar kläder var 3-4:e månad och känner inte att jag överkonsumerar särskilt mycket.

    Någon här som har MS? Jag ska troligtvis göra en utredning för det, ögonläkaren ville det. Är 25 år och livrädd.
    Haft kronisk migrän i 10år och blev av med den för ett halvår sen och precis börjat jobba på ett nytt kul jobb efter flera års sjukskrivning. Så kommer detta som ett slag i ansiktet, har varit helt förstörd sen i torsdags…
    Någon som har nått tips eller så?

      Är det något speciellt du undrar?

      Jag har inte det, men vill bara skicka lite styrka och kärlek!❤️

      Blivit utredd för MS pga fick plötsligt synbortfall, gjorde alla tester osv men de kom fram till att jag helt enkelt har ögonmigrän. Försök att inte oroa dig, behöver verkligen inte vara ngt! ?

      Har inte MS men blev utredd för det vid ungefär din ålder. Vet hur jävlig oron kan vara och hoppas att du får samma positiva svar som jag.

        Jag blev diagnoserad med MS för 3 år sedan efter 2 synnversinflammationer, sen dess ingenting… Jag tänker aldrig på min MS, vet ej hur framtiden ser ut men vem vet det? Jag ”vet” att min konstanta stress och oro var orsaken. När jag fick min diagnos så kände jag att det var dags att börja ändra på saker, jag fick lära mig att sluta stressa, bytte jobb och har sen dess skaffat familj. Ibland undrar jag om jag blivit feldiagnosierad (någon som vet om det är vanligt?) Jag har antagligen haft tur hittills men vill bara framföra att livet behöver absolut inte vara över eller ens försämras. Jag mår väldigt mycket bättre nu både fysiskt och psykiskt än innan min diagnos (vill inte säga sjukdom eftersom jag aldrig varit sjuk) Lycka till! Svarar gärna på frågor.

    Gud vad jag är deppig idag..

      Varför det? Vad har hänt?

        Tänk att någon fråga. Tack!
        Tufft vecka, deppiga rankar och ingen ork.
        Jag vill göra bättre, blir en bättre förälder, tänka på allt, inte vara sent, men nu missade jag målet flera dagar i rad.
        Ingenting fungera bra av sig själ, allt behöver så mycket förberedelser och ork.
        Sist så hann jag inte köpa något riktigt leksak till kalaset, bara en snabb (fint) pyssel. Och nu känns det som att jag är daligt på precis allt i livet.

          Så där är det ibland, men du kommer igen. Avundas dig som har barn att ta hand om, själv lider jag av ”empty nest syndrome” – ingen som behöver mig längre, barnen vuxna och utflugna. Njut så länge det varar. Ta hand om dig!

          /Din vän i cyberrymden

            Tack för dina fina ord och för visat intresse. ❤️
            Jag kan garantera dig att dina barn behöver dig. Du är en pelare de står på (förstå de eller ej det just nu).
            Och blir man med barn någon gång då inser man hur mycket man behöver sina föräldrar. Barn alltid kommer tillbaka.
            Mina föräldrar bor långt ifrån mig och jag önskar så jag hade mer av de i mitt liv.
            Ens föräldrar har nycklar till ens barndom. Och man behöver sina föräldrar hela livet, also hela vuxna livet.

          Det går upp och ner! Det är livet!❤️

            ❤️

    En fråga när ni bajsat rengör ni Er med vatten eller enbart papper? En seriös fråga då alla gör olika och det är inte fel! Alltså anser ni att det är ok att bara rengöra med papper utan vatten?

      Vad är grejen ikväll?

        Det undrar jag också… ?

          Verkar som att Camcam har släppt lös stollarna från modd igen?

            Ah, det är ju en möjlighet. Brukar det inte komma ett inlägg om det dock?

              Hon kanske glömde förvarna oss denna gång? Önskar att de kunde hållas kvar i modd

                Sant, då får man hoppas att de rensas bort snart igen.

                Ja tillslut har man väl förbrukat alla sina chanser tänker jag. Dock är det väl enklare att tömma hela listan än att hålla koll på vilka som är absolut portade och vilka som kan få en ny chans, antar jag ?

        Har folk tagit för mycket droger eller?!

          Känns mer som att två fjortonåringar hittat hit ikväll och tycker att de är döroliga.

          Don’t do drugs, kids!

        Det är väl de primitivare kulturerna (icke skidåkande nationer) som har hittat hit. Ni vet, folk som bara äter med ena handen för att den andra används till att torka nr 2 med blad, löv eller en sten …

          Meh! Skulle den kommentaren höja kvalitén?

          Kul..

        Elle-galan!

      Jadu. Om du har bajs på händerna, torkar du av det med papper bara? Eller tvål och vatten?

      Jag tvättar av rumpan med tvål och vatten efter bajs. Är jag inte hemma får det räcka med papper och duschen får vänta tills jag kommer hem. Men det känns oerhört ofräscht.

        Om du får kräks på händerna, torkar du bara med papper då? Eller tvål och vatten? Själv tvättar jag magmun och magsäck med tvål och vatten varje dag. Spolar med dusch efter varje måltid. Är jag ute och äter väntar jag tills jag kommer hem, men känner mig ofräsch.

          Oj någon blev visst kränkt över att andra har bra hygien…

            Haha åh kränktkortet. Så nytt.

            Nej jag är verkligen inte kränkt av att andra sköljer röven med tvål och vatten. Blev du kränkt för att jag håller min mage ren och fräsch?

        Pffft! Amatör! Jag doppar röven min i klorin och och tänder sedan en låga på den så att verkligen all skit försvinner! Annars är man ju inte fräsch…

          Du verkar ha koll på hygien. Hur rengör jag lättast baksidan av ögonen? Insidan av ögonlocken är ju lätta att hålla rena men inuti själva ögonhålan och baksidan av ögat får jag inte rent.

          ??

          Skrattade högt. Men sen är kl 00.54 också ??

    Sugas Interlude
    Sugas Shadow
    Och nu Black Swan
    Alltså…… WOW

      Gillade dem mer fram tills Blood, Sweat and Tears. Nu känns de som alla andra världsartister och har tappat mycket av sin ”stil”

        Spännande. Ja de blir ju äldre och allt förändras. Jag tycker de låter olikheterna mellan dem få mer plats. Fan servicen inte är lika ”spelad” … kan man säga så.
        Tycker för övrigt att den borde spolas helt.
        Men det är ju en hel kultur omkring detta som jag inte riktigt klickar med.
        Musiken, texterna, parallellerna och mångdubbelheten gillar jag dock skarpt.

          Känns som att alla bara vill tjäna pengar på dem nu. Det är väldigt trist

            Japp. Speciellt USA.
            Filmer från backstage från olika stora shower är direkt pinsamma.
            Kändisar som tränger sig in i bild och skall ha sitt moment. Men som skiter högaktningsfullt i deras story eller musik.
            Men det är väl som Yoongi säger
            -Det är ensamt och kallt på toppen.

    Någon som har Något tips på barnvänligt all-inklusive i typ maj?

      Sunwing Kallithea på Rhodos har vi åkt till flera gånger.

    Killen som blev skjuten i Jordbro igår: död.
    Killen som blev skjuten i Kungens kurva idag: död.

    Arma Sverige.

      ??

      Kriminellt avskum som inte lär saknas i några lönekontot

    Så Harry och Meghan förlorar de kungliga titlarna, var det verkligen vad dom ville tror ni?

    Synd att det skurit sig mellan bröderna.

      Meghan är nästan 40 och frånskild. Förmodligen skiljer hon sig snart från Harry också. Omoget av henne att gifta sig med en prins om det inte var det livet hon kunde tänka sig.
      Han hade levt som prins utan att klaga tills han träffade henne, så missnöjet kommer knappast från honom.

        Haha fast va, ”omoget”? Snälla, hans kungliga titel är väl så otroligt oviktigt. Tycker det är så fina ihop och tror Harry är rädd att hon ska falla i samma öde som hans mor, där av klipper de banden redan nu. Grymt tycker jag.

          Titeln är oviktig såklart, men hon visar ju tydligt att hon ogillar hans familj, England och att vistas i England.
          Hon är ju redan frånskild en gång, har skilda föräldrar och en pappa som tydligt visar på instabilitet, och hon kommer såklart skilja sig från Harry också. Det är det jag menar med omoget. Tvinga honom inte att lämna sin familj och sitt land efter så kort tid, ge det några år. Om några år kanske ni ändå vill skilja er.

            Har han ingen egen vilja? Jag tror att de två hade bestämt det här redan innan vigseln.

              Killar har ofta mindre egen vilja än tjejer

                Bs

        Hon kommer dumpa, det har hon gjort hela livet. Kompisar, föräldrar, syskon, exman …

        Äsch, är ju media som inte lämnat dem ifred.

      Fast det vet vi ingenting om.
      Harry hade pratat förut att han vill ha en enkelt liv och trivs inte i rampjuset.
      Jag tror Megan säkert matcha honom där, de vill ha en vanligt celebrity livsstil och Megan har landat nu ett jobb på Disney (med Harrys hjälp). Så nu kan de leva fritt.

      Stina: tycker att de gör helt rätt! Kan tycka att både Madeleine och Carl-Philip borde gå i samma tankar. Speciellt sedan deras barn inte längre är kungliga.

      Jag har alltid haft känslan att Harry aldrig känt sig helt bekväm med att vara i kungafamiljen och att han helst inte hade blivit infödd i den om han hade kunnat välja

    Så tröttsamt hur Mia Parnevik försvarar Pegs klädval inför Ellegalan. Kläderna är supersnygga, tjejen har kroppen. Men varför lägger sig Mia i. Jag såg inga negativa kommentarer på Pegs insta bara hos Mia.

      Okej.

    Vad anser ni om folk som blir arbetslösa och som får vänta på a kassa i 90 dagar utan inkomst och som inte har möjlighet att betala hyran och standard räkningar och hamnar hos kronfogden! Vems fel anser ni att det är a kassan som inte tar hänsyn till ens räkningar eller personen som Alltid betalat räkningar i tid men hamnat i en skräck situation?

      Haha inte alls en ledande fråga. Gissar att bara ett svar är rätt.

        Nu utgår jag från att personen har standard räkningar som hyra el internet och inga räkningar som inte täcker en inkomst. Men hamnar i En sådan situation hit me vems fel tycker ni det är?

      Förstår inte frågan. Har de blivit uppsagda eller sagt upp sig själva? Har de blivit uppsagda så får de ju a-kassa från första dagen. Säg att de blir uppsagda och sista arbetsdagen är 31/1 då får de ju sista ordinarie lönen 25/1. En full månadslön. Sen 25/2 är ju slutlönen som är nästan en full månadslön då den innehåller intjänad semester. A-kassa från 1/2. Även om den dröjer innan handläggning är klar, säg slutet på mars så borde man inte vara utan några pengar ö h t. Säger man upp sig själv är det en annan story.

        Blivit uppsagda! Fast det stämmer inte jag fick vänta på a kassa i 3 månader som tur är bodde jag hemma!

          Då har din arbetsgivare inte skicka intyg mm i tid. Men hur som helst får man ju retroaktivt.

          Gick du verkligen och anmälde dig som arbetslös hos Arbetsförmedlingen din första arbetslösa dag???

          90 dagar är inte ens möjliga antal karensdagar hos a-kassan. 6 dagar är det om du blivit uppsagd.

        Jag blev uppsagd och fick a-kassa från dag 1, inga konstigheter.

      Om du är över 18 (myndig) så har du ansvar för ditt liv, ingen annan. I det ansvaret ingår att lägga undan pengar (spara) för att ha om man behöver en dag.

      Är ju inget problem ens då soc går in och betalar/du får låna. Jag hade en och en halv månad jag stod utan inkomst, hela månaden fick jag i bidrag pengarna för halva månaden fick jag betala tillbaka när jag fick in pengarna.

      Oj, är det så lång väntetid? Tre veckor har jag för mig att det brukar ta. Fel och fel… Om det är så illa borde såklart a-kassan bli bättre. Samtidigt kan jag tycka att man har ett eget ansvar att spara ihop till en buffert. Jag vet att inte alla har möjlighet till det.

      Är det någon som har erfarenhet eller råd för en precis nyexaminerad jurist som står utan jobb och utan någon känsla för vad jag vill jobba med… påbörjade juristlinjen direkt efter gymnasiet så är 23 år och har aldrig känt mig så vilsen och stressad som nu. Vill egentligen bara jobba med något jag tycker är roligt och är inte ens säker på att det innefattar endast rent juridiskt arbete som tex på byrå just nu… är dock glad över det juridiken gett mig i form av erfarenhet och kunskap men miljön under programmet har fått mig att uppleva stress och ångest på en nivå jag aldrig tidigare gjort. Både prestationsmässigt, den höga nivån, mängden plugg, människorna runt omkring, betygshetsen, kraven etc… känner mig därför skör och lite mätt på den ”världen”. Kan liksom inte agera eftersom jag är så osäker och vilsen, men känner samtidigt inte att jag blir klokare av att vänta. Vill ändå ha ett jobb då jag behöver inkomst nu när csn upphör. Har någon varit i liknande situationer, vet några bra jobb som är uppskattade efter en examen, vet hur det är att jobba med olika typer av juristjobb jämfört med att plugga juridik eller har andra råd som kanske dämpar framtidsångesten något? Vet att jag är ung och känner egentligen ingen stress och brådska utan mer en oro över att hitta rätt väg.. kanske lite rörig kommentar (vet knappt själv vad jag känner) men behöver nog ventilera och är i behov av lite vägledning tror jag… ?

        Många som tar examen tror att deras första jobb ska vara ”the job”, men sen jag tog examen (2,5 år) har de flesta hunnit byta jobb en eller två gånger. Jag upplever också att miljön på många arbetsplatser (med undantag från affärsjuridisk byrå kanske) inte alls är hetsig som det var under juristprogrammet. Är lite ledsen att man hade sån ångest när man pluggade när arbetslivet faktiskt är så bra! Jag har haft två jobb och på båda har det varit bra stämning, trevliga kollegor och bra chefer. Jag tycker inte du ska vara orolig över att hitta rätt väg, för du måste inte hitta rätt väg direkt! Prova dig fram och till slut kommer du hitta ett arbete som du trivs på! Som du skriver är du ung. Vem tror du hittar sitt drömjobb vid 23 års ålder? Inte många. Och vem vet, du kanske börjar jobba med något du aldrig trodde du skulle jobba med (vilket jag faktiskt gör nu och trivs som fisken i vattnet). Mitt råd är att köra på ooch om det inte passar, ja men byt då! Det är ingenting konstigt med det. Lycka till!

      Då är det något speciellt i ditt fall.

      Alla a-kassor har enligt lag 6 karensdagar, som man alltså inte får någon ersättning i början av sin arbetslöshet. Detta gäller alltså om man blivit uppsagd.

      När man sagt upp sig själv är det 45 dagars karens, om inte giltiga skäl finns för egen uppsägning.

      Var du har fått 90 dagar från är ett mysterium Har du tittat ordentligt på ditt uppsägningspapper så att det verkligen är formulerat rätt?

      Personen i fråga. A-kassan ska inte vara din mamma. Ha en buffert.

      Ens eget. Personligen har jag ett sparkonto jag kan leva på i krissituation, och om du har 90 dagars karens så antar jag att du sagt upp dig själv?

        45 dagar är det som gäller när man säger upp sig själv.

        Skulle snarare gissa på att TS inte förstått att hon måste anmäla sig till AF på sin första arbetslösa dag.

        A-kassan börjar gälla från den dagen då man anmält sig hos AF.

    Jag har ett problem som blivit jobbigare och jobbigare. Har alltid varit bystig, vilket jag inte tyckte var särskilt jobbigt när jag var yngre, tvärtom, då kände jag mig stolt över min kropp. Men nu när jag blivit ”äldre” så har jag märkt att jag gärna vill försöka gömma mina bröst så att ingen ser. Om jag sträcker på ryggen så putar de ut rätt mycket. Tycker att det är skämmigt och jag känner mig nästan vulgär, vilket gör att jag hellre faller fram med axlarna och kutar lite med ryggen. Har blivit sexualiserad och lärde mig även att sexualisera mig själv under tonåren, men nu är jag verkligen helt tvärtom och tycker att det känns obehagligt. Vill typ bara ta bort mina bröst så att ingen ser dem. Vet inte varför det blivit såhär, men det är fruktansvärt jobbigt. Spelar ingen roll att jag har en pösig tröja, det syns liksom ändå. Är det någon mer som känner såhär?
    Vad kan jag göra åt det?

      Opererade bort nästan 1,5 kg. Det bästa jag gjort

        Jo, det är ju en lösning. Det låter som att du inte fått några komplikationer, vilket är bra. Jag gör helst inte ingrepp av något slag på grund av olika risker (om jag inte måste såklart), men härligt att du känner så och tack för tips!

          Nope inga komplikationer!

            Gud vad skönt! ? Om jag får fråga: vad är det som gör att detta r det bästa du gjort? Alltså vad var det som var jobbig innan? Ryggproblem? Uppmärksamhet? Missnöje? Ursäkta om frågan är för privat, är så nyfiken eftersom jag själv hatar uppmärksamhets-grejen, även om det nog sitter mycket i mitt huvud efter tonårens dagar, haha ?

              Inte ryggproblem. Men dom hängde och den andra var betydligt större än den andra. Från 85e till 85b!

                Okej, tack för svar! Då är jag med ? Härligt att du är så nöjd! ?

          Jag känner så med. Har en ganska normal storlek men hatar känslan av att sexualiseras. Hade en vanlig bh på mig när jag var hos en killkompis och meckade med bilar. Får sen veta att han tyckte jag var sexig när jag låg på rygg under en bil på hans uppfart och han kunde se hur mina bröst syntes genom tröjan (hade ändå en rätt pösig sweatshirt, alltså det sista man tänker är sexig..)
          Blev så jävla äcklad av hela situationen. Tack för kommentaren kompis!
          Bär nu bara tajta sportbhåar och lösa tröjor om jag vet att jag ska träffa honom.
          Är ju förjävligt att man ska behöva förminska sig själv och skaffa dålig hållning för att inte objektifieras. Men om jag var du hade jag försölt få dom förminskade för rygghälsan och möjlighet att slappna av.

            Men fy vad tråkigt! Förstår verkligen att du blev obekväm! Ännu tråkigare att man anpassar sig efter det egentligen. Håller med om att det är förjävligt. Det borde inte vara så. Så himla tråkigt att man inte bara kan få vara liksom.. Det är väl just det jag har börjat tycka är extra jobbigt. Jag vill ju att killar och män ska kunna se mig utan att se ett par bröst, men med tanke på mitt bagage så är jag väl lite ärrad och det har verkligen börjat spöka. Är rätt obekväm runt alla män gällande det, förutom min sambo då. Tack för svar, skönt att inte vara helt ensam, även om det är synd att fler känner så. Jo, jag börjar väl överväga förminskning.

            Har ryggproblem, men vet inte bysten är delaktig i det faktiskt ? Vill tillägga att jag hoppas att det inte blir fler kommentarer i framtiden och att dina känslor kring din egen kropp inte ska påverkas mer av andra människor!☀️

      Jag har också stora bröst. Använder nästan alltid sportbh eller annan topp som håller de på plats utan att trycka upp eller vad man ska säga. Mina bröst ser minst en kupstorlek större ut i vanlig bygelbehå även om jag aldrig skulle ha en med stoppning. Bra toppar finns på typ change och twilfit. Då får man ändå fin form och inte bara en korv som med vissa sportbh…
      Nu har jag en partner. Men innan blev killar alltid förvånade över hur stora brösten va när man tog av sig.

        Tack för svar! Ska kolla Change och Twilfit!?

    Börjar öppet spår ha spelat ut sin roll eller är det bara en tillfällig dipp ikväll?

    Jag går och lägger mig. Sov gott och håll era slemhinnor rosendoftande!

      En dipp skulle jag tro. Och jag som såg fram emot att vara lite social här medan jag skrev själv. Men det blev tydligen varken det ena eller det andra. Synd!

      Jag följer ditt exempel. God natt på er! Dröm sött!

    Jag och min man har en väldigt bra relation generellt, och vi är på samma plats i livet. Senaste tiden (Halvåret) när han druckit har han dock blivit väldigt tjafsig och blir lätt arg vilket innebär att vi bråkat och jag har blivit ledsen. Vi har pratat om det dagen efter och då ber han om ursäkt och är sitt vanliga, snälla jag. Men det är ändå något inom mig som störs av att han helt plötsligt blivit så ”aggressiv” på fyllan? Ska poängtera att han absolut inte är våldsam mot mig, utan mer tjafsig och börjar klaga på småsaker och nästan lite provocerande mot mig. Jag är väldigt lugn som person och det är han med k vanliga fall så är verkligen en helt annan sida. Vi har som sagt pratat om det och han tror att det delvis är på grund av en jobbkris han går igenom just nu med stora förändringar i arbetet där det inte går exakt som han vill eller har planerat. Jag tycker dock att det känns tråkigt att detta går ut över mig och vår relation! Senast vi festade ihop på nyår och han blev såhär ignorerade jag honom och då var han likadan mot andra, och började småtjaffsa och klaga på sina kompisar istället?! Vi pratade om det dagen efter och då skämdes han och bad om ursäkt men känner att han måste ju lösa detta?

      Han har ju alkoholproblem! Han borde inte inte dricka on han blir tjafsig /arg. Av alkohol ska man bli glad, mysig , uppåt!

      Ja det är ju tydligt att han går runt och stör sig på saker på daglig basis som sen kommer fram när han har spärrarna borta med hjälp av alkohol. Vad är det han tjafsar om specifikt? Finns nog någon liten ledtråd där om vad som stör honom. Han kanske känner at du behöver steppa upp nu när han har det tyfft på jobbet

        Det kan nog stämma! Jag känner själv att jag har haft svårt att förstå hans jobbkris då jag frågar och försöker prata om det men jag får inte ur honom så mycket. Och då backar jag eftersom jag inte vill tjata. Men uppenbarligen är det något som gnager inom honom!

      Jag tycker att en person som inte kan hantera sprit har ett ansvar att inte dricka.

        Tror det är livet han har svårt att hantera. Vad är lösningen på det enligt dig, sluta leva?

          Sluta dricka tills livet löst sig

    Tror ni Maggan och Jacob hittar tillbaka till varandra? Gick på Elle galan tillsammans och idag såg man hon honom i hennes story….

      Vem bryr sig om trötta Margux så jävla pengarkåt..

      Åh herregud man kan se dom i samma story på Instagram?!!! ?

        Ironisk?

    Någon som följer Elin molimenti och vet om och hur hon ställer sig till senaste inlägget här om hennes bedrägerier?
    Så nyfiken på hur hon ska hitta ut ur den här skandalen. Ska hon rea ut sitt lager nu eller bara sluta sälja helt och hållet och försöka rädda sitt ansikte?

      Ingen aning, men undrar också ?

      Hon verkar ha valt att helt ignorera allt. Kanske smartast för när hon öppnar munnen så kommer det mer dumheter som blir inlägg här.
      Hon kommer nog att fortsätta köra på, men det kommer att bli svårt för det räcker med en enkel sökning på google för att komma hit. Och vem kommer att köpa om man kan få det för en bråkdel av priset från Kina?
      Hon har knappt några kommentarer och gilla längre och de hon har är antagligen de själva eller släkten.
      Egentligen borde hon stänga ner sina sociala medier och bara fortsätta vara frisör. Kanske till och med färga en och annan gråhårig utväxt…

    Är det någon som har erfarenhet eller råd för en precis nyexaminerad jurist som står utan jobb och utan någon känsla för vad jag vill jobba med… påbörjade juristlinjen direkt efter gymnasiet så är 23 år och har aldrig känt mig så vilsen och stressad som nu. Vill egentligen bara jobba med något jag tycker är roligt och är inte ens säker på att det innefattar endast rent juridiskt arbete som tex på byrå just nu… är dock glad över det juridiken gett mig i form av erfarenhet och kunskap men miljön under programmet har fått mig att uppleva stress och ångest på en nivå jag aldrig tidigare gjort. Både prestationsmässigt, den höga nivån, mängden plugg, människorna runt omkring, betygshetsen, kraven etc… känner mig därför skör och lite mätt på den ”världen”. Kan liksom inte agera eftersom jag är så osäker och vilsen, men känner samtidigt inte att jag blir klokare av att vänta. Vill ändå ha ett jobb då jag behöver inkomst nu när csn upphör. Har någon varit i liknande situationer, vet några bra jobb som är uppskattade efter en examen, vet hur det är att jobba med olika typer av juristjobb jämfört med att plugga juridik eller har andra råd som kanske dämpar framtidsångesten något? Vet att jag är ung och känner egentligen ingen stress och brådska utan mer en oro över att hitta rätt väg.. kanske lite rörig kommentar (vet knappt själv vad jag känner) men behöver nog ventilera och är i behov av lite vägledning tror jag… ?

      Köp in ett lager med diadem från aliexpress och sälj dessa dyrt. Du är nu en entrepreneur!

      Jag har ingen juristerfarenhet, men kan du inte testa ta ett jobb som bara känns roligt ett tag och sen gå ”tillbaka” till juristyrket? Som ett sabbatsår, fast att du tjänar pengar samtidigt. 🙂 Då får du lite distans och kanske kommer på vilken typ av juristjobb du vill ha sen.

      Åh hej kompis. Känner igen mig. Arbetsmarknaden för jurister är hård. Har pluggat till jurist både i Sverige och USA men ändå svårt att hitta ett jobb här. Man blir trött, besviken och tvekar över livsval.

      Men, det finns en mängd jobb för dig som är jurist som kanske inte direkt har med juridik att göra. En vän till mig är jurist och hon jobbar på FMV i en position som inte alla har med juridik att göra. Sen är det många av mina kursare som jobbar på myndighet alt bolag, då slipper man den där inbitna byrå-hetsen som gör att det känns som man är tillbaka på juristlinjen igen.

      Skulle nog rekommendera att kolla Juristjobben, och att bara söka efter ”Jurist” tjänster på Linkedin för att se om det är något som passar. Sen om du hittar något företag/myndighet du tycker du verkar rolig/intressant så kan du alltid kika närmare på vilka tjänster de erbjuder för tillfället.

      Lycka till!!

      Hej på dig! Jag jobbar som advokat, såg din kommentar o tänkte bara lägga in en kommentar. Jag önskar att ngn hade sagt till mig att ta det lugnt, det viktigaste är att jag orkar i längden än att köra på o tappa lusten att jobba. Livet är nu. Vad är
      du intresserad av inom juridiken nu o kan tänka dig jobba med det framöver en tid ialf? Kanske kan du rikta in dig på det redan nu? Man kan alltid byta bana sen. Myndighetsarbete är alltid bra men tappa inte gnistan där. Man kan alltid läsa ngt o både vara jurist o ”annat”. Det viktigaste – njut av livet! Allt annat ordnar sig. Lycka till!

    Bästa staden att bo i?

      ?

      Har du hört talas om subjektivitet?

    Alltså, efter att jag läst dom flesta kommentarer här så vill jag bara säga att ni är ju helt kokko. Och till er som bara svarar drygt elakt och missunande på andras kommentarer.. Ni är bara sorgliga. Men iaf, hoppas ni alla muppar haft/har en trevlig lördag!

    Ikväll skriver jag här sent. Kan inte sova. Det har varit storm i min kropp hela veckan, panikångestattacker som avlöst varandra. Håller knappt ihop pp jobbet längre. När jag är med mina barn kan jag andas, åtminstone till en början. Tålamodet tar snabbt slut pga att jag inte sover om nätterna. Fantasier om att skada mig själv har kommit tillbaka efter flera års frånvaro. Har inte skurit mig själv på 5-6 år. Det är så tungt att andas att det ibland känns som jag kommer sluta bara jag slappnar av. Det känns som kroppen lägger av, bryts ner, går sönder. Jag vill inte dö. Verkligen inte. Jag har inte velat dö på många år nu.
    Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Känner mig rädd, uppgiven och ensam. Vill ha lugn i själen igen, men till vilket pris?

      ❤️

      Låter inte bra. Har du ingen närstående du kan tala med? Annars finns jag här i ett par timmar till.

      Kanske du behöver en tids sjukskrivning och något läkemedel för sömnsvårigheter och paniken. En snabb lösning i väntan på eventuell terapi. Själv har jag beroendeframkallande mediciner, men det finns ju mildare alternativ. Är det något som hänt i din vardag som kan förklara försämringen?

      900 kr kostar det. Lymfmassage 1,5 timme. Som heaven. Du lär inte ångra investeringen

    Hej! Det är såhär att jag är 22 år gammal och har en pojkvän sedan 6 månader tillbaka som jag älskar över allt annat, har haft relationer tidigare och ALLA jag varit med har varit otrogna mot mig vilket har satt sina spår, och det förstör vårt förhållande eftersom jag är så svartsjuk så snälla finns det någon där ute som varit likadana och på något sett kommit över det eller någon som har tips? Kram

      Terapi

      Antingen så kommer han vara otrogen eller så kommer han inte det, det spelar ingen roll vad du gör. Att du är svartsjuk kommer inte stoppa en eventuell otrohet, däremot kan det som du säger förstöra ert förhållande. Har du anledning att tro att han är otrogen mot dig eller är det gamla grejer som spökar? I vilka situationer blir du svartsjuk?

        Precis det tankesättet som K skriver om ovan är det som fick mig att sluta vara svartsjuk. Det och att jobba på självkänslan, om en snubbe skulle vara otrogen säger det allt om honom och ingenting om mig.

    Jag saknar er som var här inne förr.

    Finns det några nsttugglor här? Jag undrar hur man vet att man är en dålig vän. En av mina bästa vänner gjorde precis slut med mig och Jag är jätte förvirrad

      Det ligger inte hos dig. Din f.d. bästa vän har antagligen någon kris som hen tar ut på dig. Ta det inte personligt, folk gör så där ibland. <3

        Faaaast nä? Nog kan problemet ligga hos henne? Varför skulle det automatiskt vara så att det är vännen som gör slut som är problemet?

          Men B, jag ville stötta henne och det kan mycket väl vara så som jag skriver.

      Det där är svårt, för om din vän gjort slut med dig så är det ju någon hon är besviken över – och den känslan hos henne behöver inte bero på att du svikit ur ditt perspektiv. En vän till mig blev besviken på mig för att jag inte ville gå ut med henne på krogen, då hon gärna ville träffa någon. Jag kan förstå det, men om jag inte vill gå ut på krogen så ska jag ju inte känna mig tvingad att göra det för att våra henne till lags. Hon hade i övrigt rätt i att jag ur hennes perspektiv var en usel vän, för jag vill inte ha kontakt varje dag eller hitta på något varje vecka. Mina bästa vänner träffar jag relativt sällan, men när vi kan, vill och har möjlighet. En del tjejer vill ha en bästa vän, av det slag man hade i tonåren då man ringde varandra flera gånger per dag och hängde jämt. Det är säkerligen jättehärligt, men jag är inte den vännen som livet är just nu. Ibland vill jag inte lära känna fler vänner bara för att jag hatar känslan av att göra människor besvikna, men i slutänden måste jag ju ha vänner som accepterar mig som jag är. Jag är villig att göra detsamma med andra, men jag är inte villig att känna mig tvingad att ha så tät kontakt när jag inte vill det.

    Vill köpa en dildo vilken är bäst tjejer?

      Satisfyer pro 2.0
      Vill inte ha nån dildo efter köpt den herrejesus.

    Vill köpa en dildo tjejer vilken är bäst?

    Är jag ensam om att tycka det var lite oklart av Blondinbella att bada naken på instastories?!

      När bilderna i BHn när hon skulle visa skjortan inte är tillräckligt för att få tillbaka läsarna

        Eller ytterligare ett försök att visa ES att hon minsann är en naturmänniska numera.

      Och dessutom be en anställd som hon är chef för filma henne naken.

      ?

      Godmorgon förresten.

      Ja. Jag tyckte det var bästa storien på länge. Heja Bella lixom
      Det sista jag trott att Löwrngrip tar sig för på en lördag. Nytt år ny bella kanske? Tänk om hon blir klimatsmart med? ❤?

    Tycker det är så tråkig attityd här ibland. Alltid är det nån som tycker att man ska skärpa sig, skaffa sig ett liv eller en hobby.
    Varför är vissa saker okej att känna men känner man vissa saker så har man inget liv?

      Såna finns det överallt, man får försöka ignorera dom bara.

    Är hon en korv om hon inte kommer till mig ikväll? Hon säger jag är välkommen till henne men vi är nästan alltid där och tidigare ikväll medgav hon faktiskt att hon var ”liiiiite” trött på att vara hemma. När flyttar man ihop. Kunde ju vara mer praktiskt faktiskt, men handlar inte bara om att det blir ”praktiskt” om jag förstått det rätt ? ”Måste klaffa” med mera

    Du är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.