Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

738 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Skriv nåt då.

      Hej!

        Nagon vaken alkoholist? Allvarligt menat. Nagon att prata med.

          Skriv på Instagram om du vill, Prisonbeauty.

      Du gjorde det ju så bra själv, fick nästan prestationsångest. Men bara nästan 🙂

      Finns det någon här med IQ över 80?

        Nej, det är väl bara du som är klipskare än oss andra och kammar hem stabila 83. 😉

          Anonym / 21:11
          Nej, det är väl bara
          ? Nu va du nog lite snäll tittar man på hennes insta talar de mer för 65?

          Det var generöst av dig

        Brukar din dumma fråga ge dig den uppmärksamhet du behöver?

        Du Linda eftersom du hänvisar til din hemsida…leker du kändis eller nått?

      Är det bara jag eller är Tom Van Grieken (Vlaams Belangs partiledare-flamländskt parti) sjukt snygg? Asså shiet??

        Alltså.. han ser ok ut.

        Han ser okej ut men alltså hans parti är såpass rasistiskt att sd verkar rimliga i jämförelse. Och när man har de åsikterna så spelar det ingen roll hur man ser ut, man är en ful människa oavsett.

          Han ser ut som en genomsnittsfascist.

            Haha vad menar du? Skit i åsikterna tänk på utseendet!?

        Googlade, tycker han ser ut som en genomsnittlig snubbe. Smal, lite tunnhårig

          Tunnhårig? Hans hår är tjockt normalt. Kanske hade klippt sig där.?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Måste bara fråga ifall någon skulle råka veta, i slutet av filmen Loranga, Masarin och Dartanjang så nynnar Loranga ”Älskar du mig än när du är vaken” och sen börjar en låt där de sjunger ”Kärleken, kärleken, den lyser på oss”. Vet någon om det här ää en riktig låt, och vad den heter isåfall? Har provat googla men hittar inget. Menar alltså inte Arne Qvicks ”Rosen”. ?

      Älskar LM&D!
      Det är bröderna Lindgren som gjort filmmusiken.

      Testa appen Shazam, den hittar låten åt dig om den finns ☺️?

        Åååh Shazam!! Så jävla bra haha.

      Lill Lindfors har en sång som heter så, men det kanske inte är samma ?

        Tänk dig att ha en man i byrån med en ask bland andra grejer……..

          Varför en hel man? Räcker med en klitta-stimulator.

            Haha tror inte hon tänkte på en hel gubbe i byrån, hur fan skulle han få plats ?

          Vet någon vad det är för låt i alternativ för Sveriges swexit valfilm? https://youtu.be/QleXYZ62jGw

            Hehe. Får ändå ge dig att det var (för mig) ett nytt sätt att få klick.
            Sorry nappade inte.

    Finns det något som ni egentligen inte vill att ett skattebetalande ska gå till?
    Jag kan börja: bor i Stockholm och hatar den här resegarantin SL har som gör att man kan skicka in taxikvitton till dem om kollektivtrafiken inte funkar. Folk är så korkade och glada och bara ”woho gratis taxiresa, tack SL”. Nej tacka dig själv fan ? det är dina och mina skattepengar som betalar det, och det hade jag helst sluppit. Står trafiken still eller är försenad kan man oftast lösa det på annat sätt, och kan man inte det får man väl bekosta en taxi själv då.

      Kungahuset ?‍♀️

        Du hann före, så +1 på den

        14 kronor om året pallar jag ?

          Men så kan man väl resonera om allt? Klar att summan blir liten om man spär ut den över hela befolkningen. En taxiresa blir inte heller så dyr per person men 14kr per människa är ju ett ganska stort belopp eller hur? Jag ser ingen anledning till varför man – ett demokratiskt samhälle – ska vara förmögen på skattepengar och ha en högre status än andra människor bara för att man råkade födas in i rätt familj, känns oerhört gammaldags.

          Tänker man som du bör man ju aldrig klaga på var skattepengarna går. Det är ju ändå bara 14kr hit och dit ?‍♀️

            För ca två veckor sedan hamnade jag och min pojkvän i kön till affären. Klockan är ändå ”hurry up” dvs gör din grej på ICA och gå hem, och jag märker på honom hur han börjar skruva på sig.

            Plötslig släpper han väder. Utan denna värld. Jag är inte beredd och inte har därför inte heller någon automatisk korrespondens på något så simpelt som hans brakskitar
            Nu till saken, han klappar mig på axeln och säger ”lugn det har hänt mig också” varpå han vänder sig om om och blickar fram fram som om ingenting har hänt och vi inte känner varandra.

            Frågan är, har denna händelse ägt rum? Skriv gärna egna berättelser sanna/påhittade och låt oss andra gissa ?

        Gå ur kyrkan.

          Det gjorde jag omedelbums när jag fick veta att de gömde illegala flyktingar.
          Hela min familj gick ur kyrkan samma dag.

            Haha är du på riktigt? Jesus var flykting och kategoriserats som ”illegal” ?

          Poliser vid framför allt fotbollsmatcher och framför allt i Stockholm. Kan klubbarna inte hantera sina ”fans” med ”normal” vaktstyrka kan de spela för tomma läktare. Det är vansinnigt dyrt med bevakning på vissa matcher och ändå är det många som inte törs gå dit. Vi som verkligen älskar sporten och inte vill beblanda oss eller våra barn med påtända slagskämpar som bara är ute för att bråka och slåss. Ofta är de rasister dessutom. Nej, spel för tomma läktare om man inte kan sköta sina så kallade fans!

            2017 kostade _varje_ högriskmatch (generellt derbyn) 1.6 miljoner i polisbevakning.

            https://www.expressen.se/nyheter/notan-for-polisens-overtid-600-000-per-hogriskmatch/

            Ja! Så sjukt

            På alla fotbollsmatcher jag har varit på har supportrarna skött sig och poliserna har stått sysslolösa och tittat på fotbollen.

        Om det är till någon tröst så kostar det pengar även om man har president i stället.

          Brukar även bli dyrare/person/år

          Ha ringa problem att skatten går till en folkvald representant. Att någon däremot ska födas in till makt, status och en jävla massor av skattepengar är odemokratiskt och förlegat.

      Jag håller med, delvis. Men när man väntay på tåget över en och en halv timme i kylan då skiter jag i skatten. Höggravid, blåser, står inte när tåget kommer, inga tåg kommer, man har slutat jobbet och vill bara komma hem…vi betalar för SL-biljetten, något måste vi få tillbaka annars kan de missköta sitt jobb 24/7 utan konsekvenser.

      Men är det inte SL som står för taxin? Borde fan vara dom!!!! Varflr ska staten betala för skiten? (SL är väl ”uthyrt” till något kinesföretag eller är jag helt ute och cyklar?)

      Hur länge ska man behöva vänta för att de betalar för taxi i efterhand?

        Tror att det är om du är mer än 2 tim försenad till din slutdestination så kan du få en taxiresa kompenserad. Dock så har (hade?) de ett maxbelopp, så du kan tex. endast få ut 600kr eller liknande.

          Tack för svar ?☺️

          Tror det är 20 min?

            20 minuter var det innan. Tog mycket taxi till Arlanda innan trots att pendeln var utanför jobbet. Den ställdes ju in så fort det var snö, regn, löv på spåren etc

          Men gud ditt svar är ju helt fel

      Ibland när det köps in konst till allmänna platser för sjuuuuuuka summor. Klart vi ska ha fint runt omkring oss men när någon oklar kub i röd plast för typ 15 miljoner ställs mitt på ett torg… nä tack.

        Tror dock inte det är sjuuuuka summor snälla du. Konstnärer är inte en grupp som kostar samhället mycket, tvärtom. De jobbar ofta ideelt, startar föreningar, verkstäder, anordnar gratis utställningar etc. Offentliga utsmyckningar är ett sätt för dem att få en lön för det de gör och ett sätt för kommuner o landsting att få konstverk. Bara för att du inte uppskattar dem betyder inte att ingen gör det. Hade ett otroligt starkt möte med en målning som fanns i ett sjukhus när min mamma låg inlagd i några veckor.

        Är så trött på allt kulturförakt som finns i dagens Sverige. Liksom det är fattiga människor som brinner för det de gör och kostar samhället mycket litet i förhållande till vad vi går tillbaka. En spott i havet av vad skatteplanering av rika människor kostar oss.

          Jo, det är sjuka summor som läggs på random konst. Här i stan köpte de in en soffa för 12 miljoner. Visserligen får det plats 250 personer på soffan men ändå… De pengarma hade de kunnat lägga på att sänka busstaxan istället eller nåt.

            Det var ju dock inte ett konstverk utan en del i ett torg utformat av arkitekter. Och visst det låter dyrt, men kanske en plats där folk kan hänga och umgås utan att betala. Tillgänglig för alla.

            Tycker också det är SÅÅÅ bra att vi har offentliga utsmyckningar och att kommuner och statliga museum gör inköp av konst. Det gör ju konsten tillgänglig för alla! Inte bara för de välbärgade som har råd.. Samma sak med bidrag till te x Dramaten som gör att de kan ha låga biljettpriser som gör det möjligt för fler att besöka. Älskar att skatt går till sånt som sen tillhör oss alla.
            Tycker isåfall att det är värre med rut och rot-bidrag som gör att redan bemedlade kan få städhjälp. Eller andra typer av skattelättnader.

              Ja! +1 på allt!

          Det är väl inget kulturförakt att anse att summorna för konst ibland spårar ur (för jo, det gör dom!) Och jag skrev ingenting negativt om konstnärer, det där tolkade du in själv 🙂

          Vi har alla olika åsikter där såklart, förstår att kultur är viktigt men kan samtidigt inte förstå hur staten ibland kan lägga så många miljoner som vissa verk kostar. Hade hellre haft en tunnelbana i renodlad betong än en sjukvård i kris där människor dör och får fel behandling pga underfinansiering och personalbrist. För mig är det en ickefråga. Vissa saker går före, men hey, det är mitt perspektiv som underbetald sönderstressad vårdarbetare

            Det jag menar är att det är så lätt att skylla på konsten, lätt att avfärda som konstigt trams, men det är så lite pengar som redan går till konsten i förhållande till annat. Varför är det just konsten som ska ställas mot vård och skola? Varför inte företag och banker som tjänar hundra gånger mer på skattelättnader och annat.

            Fast det är ju inte samma. Det ena är kommunen och vården bekostas av regioben/länet.

          Helt sjuka installationer på skattebetalarnas räkning. När BB- avdelningar stänger så skiter man såklart i några fattiga konstnärer som vill lägga ut tarmar i plast, i någon å.

          Nya karolinska – 150 mil för konst

        Det finns ett lagrum som säger att 1% av de totala byggkostnaderna för offentlig byggnation skall läggas på att utsmycka dessa med konst. Enligt en undersökning är det någonstans runt 60% av landets kommuner som försöker följa det.

      Och sen när SL höjer priserna blir alla arga.

        Ja men hellre det och att skattepengarna går till att rädda viktigare saker. Nu antar jag att just detta är en relativt liten post om man jämför med vad som skulle behövas för att göra skillnad i exempelvis sjukvården. Men jag vet inte.

      Jag vill inte betala för barnbidrag som inte är behovsprövat.
      Jag vill inte betala för religiösa föreningar eller idrottsföreningar.
      Jag vill inte betala för kriminella personers fängelsevistelse, advokater, rättshjälp, polis eller rättsväsendet öht.
      Jag vill inte betala för familjerådgivning eller parterapi för människor som inte kan leva ihop.

        Du glömde Iraks försvarsminister sjukskriven för minnesproblem ?

          Och polygamisten i Nacka med tre fruar och 16 barn som fick tre bostadsrätter värda 14,5 miljoner.

            Tror du verkligen att de FICK bostadsrätterna? Stackars människa, de fick BO i lägenheterna. Äger dom gör Nacka kommun.

              Rassar bara ljuger. Tror att de FICK gratis. Ha ha ha!

              Men de fick köpas in för skattepengar för att ha nånstans att husera dem. Rätt illa det med

                Och sen säljs de med vinst som går tillbaka till kommunens kassa

              Nu var det inte jag som skrev kommentaren, men tror inte personen menade att de ”fick” bostäderna utan får bo i dem. Själv kan jag tycka det är djupt problematiskt att kommuner köper villor och bostadsrätter som bostäder till nyanlända.
              Även om de nyanlända inte ”får dem gratis” utan bor i dem gratis.

                Vad är alternativet? Ännu fler hemlösa barn? Det är bostadsmarknadens fel, inte människornas…

        Kriminella personers fängelsevistelser?? Vilka andra sitter i finkan menar du?

          Meningen fortsätter… läs vidare

        Hur skulle tex polis och rättsväsendet finansieras annars? Håller fullständigt med om religiösa samfund och barnbidrag

          Jag vill inte betala för polis och rättsväsende – det kostar alldeles för mycket pengar. Någon lösning på det problemet erbjuder jag ej och det efterfrågades ej heller.

      Dina skattepengar är de bara du som betalar skatt i Svedala?

        ? Dina och mina skrev jag. Har du problem med läsförståelsen eller var min frågeställning för komplicerad för dig?

          Lugn Ellie, nivån är inte så hög här. Frustrerande, jag vet…

            Haha ja, verkligen.

      Flyktingar från menaländer

        +1. Livslångt bidragsberoende. Tror ni mig inte så googla ”jätte brottar Lena”. Hon har bott i Sverige i 20 år, omöjlig att förstå.

          Omg såg precis videon.

          Det första jag skulle göra om jag flyttade till ett annat land skulle vara att lära mig språket. Herregud!

          Du försöker alltså ”bevisa” att tusentals människor skulle bli bidragsberoende genom en person ??

        +1. De flesta är inte ens flyktingar.

          Utan att googla, vad är en flykting enligt dig?

            En som inte kan semestra i hemlandet är väl en hyfsad riktlinje. Flyktingstatus bör dessutom omprövas med jämna mellanrum så att de kan åka hem när skyddsbehovet upphör. Inga PUT alls, med andra ord.

      Ersättning till folk som inte är sugna på att jobba eller bidra. Gratis skola till barn som ändå bara skolkar och inte tar vara på sin möjligheter.

        Du har så förbaskat rätt. Jag har en bekants bekant som levt på bidrag sedan hon var 23 år i dag är hon över 50. Hon är så fet att hon knappt kan gå då hon ligger i sängen dygnet runt o äter skräpmat. Det är inget fel på henne mer än lathet. Vi har i bekantskapskretsen ofta undrat hur dessa människor kommer undan.
        Ställs det inga som helst krav? Det vore inte mer än rätt att hon fick bo i en kartong på gatan!

          Så sjukt när man tänker på att det finns många som är för sjuka för att jobba men ändå inte får bidrag.

          Men ingenting gjort ? ni har bara undrat

          Låter som om hon är deprimerad och behöver hjälp.

          Vet du om denna bekantas bekants alla förutsättningar och omständigheter eller är det bara fördomar utifrån rykten/vad ni tror för att ni inte alls har exakt koll på någon annans exempelvis psykiska hälsa?

          ”bekants bekant”

      Jag vill inte betala för slarv, utsvävningar och dåliga beslut av politiker och tjänstemän. Poddar ingen lyssnar på, dåliga hemsidor som inte fungerar och kompetensutveckling ingen efterfrågat

      Fetmaoperationer via Landstinget
      Religiösa friskolor
      Märkliga idiotiska projekt som kamelfarmen i Angered (över en miljon i skattepengar försvann spårlöst utan att det blev någon kamelfarm)
      Menskonst och andra sjuka påhitt
      Låtsasjobb

      Gratis körkortsutbildning för nysvenska kvinnor i Oskarshamn. Nu bor jag inte där, men det har jag verkligen ingen lust att bekosta.

        Precis! hur är det med, ”ta seden dit du kommer”
        När man är utomlands och berättar hur det fungerar i Sverige så skrattar alla åt oss. Och det är inte konstigt alls. vi har blivit ett riktigt skit land. det går väldigt bra att ta hand om all dynga som kommer hit, men att ta hand om våra egna, gamla det går inte?

        för vi ska inte glömma att de som verkligen behöver hjälp har inte råd att ta sig hit. Stäng gränserna och skicka hem 90 % av invandrarna som inte gör rätt för sig

          Eh, fast inte riktigt va. Undrar om du ens varit utanför din egen hemstad, låter inte så. Ett tips: ge dig ut i världen, upplev den, prata med folk, allmänbilda dig. Lovar dig att omvärldens bild av Sverige och svenskar är långt ifrån så som du beskriver den.

        Fast det där är skitsnack dem får möjligheten att få utbildningen på andra språk än svenska den är inte gratis

          Kan du visa var man kan ta reda på fakta

          Rassarna sprider falska nyheter som vanligt.

      Låtsas flyktingar från MENA.
      ?Är absolut inte emot all typ av invandring måste jag bara tillägga.?

        Bara särskriven invandring?

      Bidrag till människor som är fullt kapabla och arbeta…en kompis t ex. Sjukskriven och lurar psykologer mm för och få fortsätta vara det när hen inte orkade jobba för hen ville vara hemma och röka gräs. ?
      Och så finns det stackare med cancer som fk bedömer inte är ”tillräckligt sjuka”..

      Alla som utnyttjar systemet igentligen..

      Alla bidrag till Catrin Hedlund.

        Vad gör hon nu för tiden? Har hon bytt bana och skaffat ett jobb?

          Knappast, hon säger ju själv att hon Aldrig kmr ha ett 9-5 jobb. Det är inte hennes stil.

          Sen tror jag inte hon motiveras särskilt av alla skadestånd Hon kmr behöva betala och allt som kmr dras av kronan (?) om. Hon börjar tjäna in pengar. Hon får fortsätta leva på mamman

          Knappast, hon säger ju själv att hon Aldrig kmr ha ett 9-5 jobb. Det är inte hennes stil.

          Sen tror jag inte hon motiveras särskilt av alla skadestånd Hon kmr behöva betala och allt som kmr dras av kronan (?) om. Hon börjar tjäna in pengar. Hon får fortsätta leva på mamman

      Rut/rot. Jobbskatteavdrag. Div skattelättnader för redan rika.

        Nu är det iofs inte ”redan rika” som gynnas av Rut och Rot. De har råd i alla fall, oavsett vad det kostar. Däremot gynnar det folk med medelinkomster som annars hade låtit bli att skapa dessa arbetstillfällen eller anlitat svart arbetskraft. och staten jublar för de får in skatteintäkter (svartjobben minskar också).

          De flesta som utnyttjar dessa skattesubventioner är i välbärgade områden. Rika med alla sina bidrag och avdrag kostar samhället multum. För att inte tala om alla miljarder som det skattefifflas med årligen.

            Ja, det är väl mycket bättre att de anlitar svart arbetskraft…
            Med låga löner och som tvingas jobba under dåliga arbetsförhållanden. Och som står helt utan skyddsnät.
            Det är verkligen MYCKET bättre.

            Mindre pengar i statskassan också, toppen!

              Du har inte höga tankar om de rika, iom att du är så säker på att de blir kriminella om deras bidrag tas bort.

                Det är fortfarande inte ”de rika” det gäller. De har råd oavsett, till skillnad mot medelklassen som var de som anlitade mest svart arbetskraft innan Rot och Rut.

        Höginkomsttagare betalar mest skatt och avundsjuka är oattraktivt. Puss!

          De med sjukersättning betalar c:a 1000 kr mer i skatt per månad än dem med lön.

            Inte mer än rätt ? Dem jobbar inte och får ändå pengar så jävla sjukt! Klaga inte

              Sjukdom kan man inte råda över. Varför vill du att folk som lever med smärta eller psykiska problem ska straffas ytterligare?

            Lögn. Inte i rena kronor och inte i procent. En bidragstagare kanske inte får jobbskatteavdraget, men en höginkomsttagare betalar progressiv skatt.

        Nej inte riktigt sant- min mamma på 87 tar städning och gräsklippning på rut och har ingen hög pension.
        Därmed belastar hon inte hemtjänsten så de blir kanske + i kassan.

      Du får pengar av skånetrafiken också för taxiresa om de är över 20 minuter sena tror jag

      Jag vill inte att mitt landsting skall byta namn från Västra Götalandsregionen till Region västra Götaland, vilket beräknas kosta cirka 10 miljoner. De ska alltså byta ut alla loggor på textilier, kuvert, skyltar osv. Så sjukt onödigt!!

        Är väl någons kompis företag som fick upphandlingen mot att kompisen som fixade giget får en viss %… Sverige är sjukt korrupt.

        De e som att dem vill slösa pengar ?

      Man borde betala någon form av behovsskatt, typ det man använder betalar man för. Vet att det är omöjligt men känns som att man betalar för äckligt mycket man själv aldrig nyttjar

      Bidrag till rika, alltså rut och rot, samt vinster inom välfärden.

    jag har väldigt blek hy (och diverse brist på vitaminer och järn) vilket gör att jag ser sjuk ut, med stora mörka ringar under ögonen. gillar inte att sminka mig och tycker naturligt är vackrast. men skulle ändå vilja se ”frisk” ut någon gång. tips på produkter som inte spacklar igen och förändrar utseende/ser märkbart sminkad ut? vill se naturlig ut med en touch av färg

      Jag är också en blekfis! Jag använder Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer, den är väldigt lättblandad och ser jättenaturlig ut. Använder också en väldigt rosa rouge på kindbenen. Inte mycket, men den rosa färgen ger verkligen liv! Och så mascara på det, köp en brun från t.ex. clinique om du vill vara extra naturlig.

        Synd att alla företag du listade torterar djur för att kunna sälja sina skitprodukter i Kina.

          Jag skulle tipsa om t ex Tarte och Urban Decays produkter som inte är testade på djur. Tarte har en bra BB cream!

            Awsome <3
            Tycker så synd om djuren, det är verkligen hemskt hur de behandlas för att vi ska få täcka våra mörka ringar. Tacka vettja företag som inte testar eller säljer i länder som Kina.

              Nu får kineserna lida för hur de behandlar djuren på sina vedervärdiga äckelmarknader som för övrigt också har extremt undermålig hygien. Det här viruset är så rätt åt dem, synd bara att de sprider skiten vidare så att oskyldiga i andra länder drabbas.

                Well that escalated…

                ”Kineserna”, alltså vidrigheten i det du skriver måste vara en ny lägstanivå. Viruset gör inga bakgrundscheckar av offrens karmakonto, skulle du säga detsamma om det var en grupp djurrättsaktivister som fått sätta livet till?

                  Det jag menade var att smittan sägs komma från djur på djurmarknaden och därmed kan man säga att det blev payback för taskig djurhållning/hygien. Synden straffade sig själv kan man också säga.

                  Själv är jag köttätare och har inte mycket till övers för laglösa djurrättsaktivister heller. Så ja, de stollarna borde också straffas när gör sig skyldiga till hot, vandalism och mordbrand.

                    Märkligt då att ett vaccin mot smittan fanns innan smittan fanns…

                    Och du tror inte att Peking är medvetna om det? Om de kampanjer som pågår inom Kina, framförallt från Peking, Shanghai och Guandong?

          Hur tänker du då?

        hoppar in här, en som aldrig har sminkat sig men också gärna vill ha lite färg: hur gör man, vad tar man för en naturlig look? funkar det med bara puder? bara concealer? bara rouge?

          Jag skulle satsat på ett rouge som går lite åt persikohållet för en illusion av att man har en blodcirkulation, och en lash lift för att öppna ögat lite. Kommer man långt på, och kräver minimalt med tid framför spegeln

            Jag använder en puderfoundation för att jämna till hudtonen, sen ett brunare puder för att få fram kindbenen och pannan lite så det ser ut som jag sett solen 5 min i somras iaf och sen lite rosa rouge. Inget mer. Ger lite hälsosamt glow utan att se sminkad ut.
            Kör med make up stores produkter

              Make up store har även en palett med concealer som täcker mörka ringar bra
              Tips

          Jag använder lumene fundation, finns på dom flesta ställena, så bara smörjer jag först in ansiktet med lite lotion, sedan tar jag en liten klick med foundation på fingret klickar av hälften på andra fingret o sen bara smetar ut i hela ansiktet med alla fingrar. Jag har inga finnar eller så i ansiktet o använder en foundation som är samma som min hudton. Man kan inte ens se att jag har smink.

        Bare minerals complexion rescue! Är en superlätt foundation/ bb cream som ger lyster. Love it

          Jaaaa!!! Den e bara bäst!! Kör brun utan sol mist( som ger lite färg och lite glow på kvällen) sen hudkräm från lidel cien sen den över , wowwwwwww! Får komplimanger varje dag för min naturliga hud ??

          Bare minerals puderfoundation skulle jag säga! Går inte att se ”kladd” på huden som med vanlig foundation. Lätt att arbeta med också

      Acco BB cream, vet dock inte vilka alla nyanser den har. Den lägger sig fint i ansiktet, man ser osminkad meb fräsch och jämn ut och den känns inte tung på. Använder den under vinterhalvåret för att se lite piggare ut. Är inte heller ett fan av smink.

        Använder också den. Eller ACOs CC cream. Blandar ut den med min dagcreme så blir det inte så sminkat utan mer naturligt eller vad man ska säga.

      Jag har 2 stycken läppbalsam från yves rocher som ger färg. Inte mycket men jag tycker att jag ser naturlig och friskare ut när jag använder dem ?

      https://www.yves-rocher.se/ansiktsvard/produkttyp/lappbalsam/c/11700

      Den med hallon och den med jordgubbe har jag, de luktar gott också. Den med vanilj har jag också. Men den luktar gammal vaniljkaka (och ger ingen färg såklart, tänkte bara varna alla).

        vet du om man kan hitta dessa någon annanstans än deras egen hemsida?

          De hade en butik i Stockholm när jag var där för en sisådär hundra år sedan (7-8 år sedan i alla fall) så det lär väl finnas fler affärer i landet tänker jag ? gällande återförsäljare har jag ingen aning, borde gå att googla eller kolla runt på hemsidan.

          Finns 2 butiker i Göteborg ?

          Är du i närheten av Malmö finns butik på emporia

      Absolut bästa concealern är från Tarte och heter Shape Tape. Den är grym. Dryg, ganska tjock men du kan blanda ut den. Sitter som ett smäck. Gillar inte heller att täcka ansiktet med smink, så brukar bara ta pyttelite och dutta ut där det behövs täckas.

      Sen för att få färg brukar jag använda ACO’s bronze cream. Hudkräm med lite extra färg (och om den är för mörk – blanda ut den).

        Men den är allt utom naturlig ? drag Queen sminkprodukt

          Gud vad fel det lät! Jag älskar tarte shape tape men den är sååå youtube och youtube smink är liksom drag smink och det är ju höjden av onaturligt, men absolut om man lyckas blanda ut den naturligt

            Lumene bronze illuminator nått sånt, alltså den är fantastisk. Är en flytande bronzer men känns som ett vattnigt serum men ger den mest perfekta ”vakna” looken om man har den typ i pannan och på kinderna. Ser så fräscht ut. Watercolor bronzer

            Hahah, ja som sagt, den är ju väldigt tjock. Men den är ändå grym 🙂

      Ännu ett tips! Som kanske inte ger färg men oj vilken lyster min hud får efteråt! Ansiktsrengöringen Let the good times roll från Lush (Oj vad förvånade alla blev nu va? ?). Det är lite lätt skrubb i den också, men den är så pass mjuk att jag kan använda den varje dag.

      Jag är också väldigt blek och tycker om Lumene CC. Supernaturligt, speciellt applicerat med en fuktig beauty sponge.
      Vill du ha concealer tycker jag att en liten gnutta från make the make fräschar upp.
      Men jag är säker på att du är fin som du är!

        Tycker du den är naturlig? Jag använder den typ om jag ska på restaurang. Aldrig till vardags ?

          Clarins skin illusion foundation. Första gången jag hittar en foundation som ser ut som hud. Dock skulle jag kört på maybelline age rewind som concealer bara och se om det räcker med det. Böj ögonfransarna, lägg lite vitt på insidan av ögat, lite flytande highlighter – revolution har en superbra (ej puder), och så lite återfuktade läppar och rouge

          man är ju olika

      Make the makes Ceramide Elastic Concealer (köps på Skincity.se). Den täcker fint utan att lägga sig i eventuella linjer och ser naturligt ut.

      Jag är också jätte ljus i hyn. Jag skulle säga satsa på en concealer. Jag använder en från nars i färgen vanilla som varmt la. rekommendera. Du kanske inte behöver mer än en concealer. Man kommer väldigt långt med att ljusa upp under ögonen.
      Jag använder en lätt foundation från märket too faced och lite rouge. Äntligen hittat rätta produkterna för en enkel och naturlig look.

      Skippa foundation, puder, cc-kräm och sånt. Concealer som går mot rosa under ögonen, maskara och lite rosa rouge på kinderna. Inget bronzer och sånt. Det syns på huden och jag tror inte du gillar det. I så fall är det bättre med brun utan sol. De ger färg utan att ändra hudstruktturen. Men skulle nöja mig med concealer.

      Börja ät riktig, artegen mat så ska du se att det blir skillnad.

        Det blir det inte.

    Så går en dag från våra liv och kommer aldrog åter…

      En dag ska vi alla dö, alla andra dagar ska vi leva

        Vilken gåva livet är men hur jag längtar efter slutet.

      Precis vad jag behövde läsa efter en helvetesvecka med dödsångest och hälsoångest. Haha, Tack!

        Livet är inte underbart men samtidigt behöver vi inte frukta döden. Det finns ingen logik i det för den kommer förr eller senare. Du kommer att få uppleva fantastiska dagar med massa skratt och glädje <3 sen när du är gammal och grå så välkomnar du döden som en vän.

        Lev efter mottot "you only die once" eller YODO.

        To the well-organized mind, death is but the next great adventure.

          It’s the unknown we fear when we look upon death and darkness, nothing more.

      denna dag ett liv

      Men vi är nästan vackra, om man kisar lite grann. Och om du överser med mig så ska jag överse med dig.

        Beauty is just is lightswitch away..

          There is a crack in everything. That’s how the light gets in…

            Men vad jag blir förvirrad när du använder mitt nick ?

      Denna dag, ett liv

      Varje dag ovan jord är en bra dag!

    Box 21! Vad tror ni om chefsförhandlaren? Är han inblandad?

      Han som hon blåste upp i pink mist eller?

        Som gick in till den tjejen som höll dom gisslan.

      Han pratade rumänska.. janus? Som sloh ihjäl henne nästan i rummet..

      Chefsförhandlaren tänker jag är Janus?

      ABSOLUT! Han måste vara!

        Tänker också att det måste vara han. Den är så spännande 😀 vad tror ni kommer hända.

    Vad är grejen med åldersgränser på krogen om det ändå (på en del ställen) är ”året man fyller x”?

      Vore ju lite analt om man är 26 och fyller 27 om två månader.

        Ja men tänkte mest som här, är man 19 kommer man in när det är 20. Inte undra på att krogen kryllar av unga. Vi är många som åker till grannstaden för att gå på krogen för där är det äldre åldersgränser och är ofta ganska strikta faktiskt.

      Vad är det du inte förstår? Ingen krog har under 18, pga lag, varför det blir från datumet du fyller. Olika krogar har olika målgrupper, vad spelar det för roll om du fyller 25 den 4 april eller den 18 nov om åldersgränsen är från 25? Den är ju inte bunden till lag.

        Näääädu, tänk då på sommaren så är den som fyller i november bara typ 24,5 jordsnurr. Så kan man väl ändå inte ha det.

          Håller med! Så irriterande med folk på krogen som inte hunnit ett helt snurr!!!

            Värsta sortens människa

          Jobbigt att bara var 24.5 dygn gammal.

            Får jag gissa att du skolkade mycket.

              ? ?

              Får jag gissa att du inte läste ordentligt.

              1 jordsnurr = 1 dag.
              1 snurr runt solen = 1 år

                När jag var ung, på Lunarstormtiden, så brukade folk beskriva sin ålder i exempelvis ”17 jordsnurr”. Du kanske inte tillhör denna generation.

                  Åh Lunarstorm!
                  Bjarne!

                  Det var jättevanligt i brevvänsannonser i olika tidningar också.

                Har du också lärt dig det av Victor Linnér? De som vet, de vet.

          Pennfightas?

            Jag är en hästtokig tjej på 14 vårar som vill pennfajtas med andra hästtokiga tjejer.
            Mina intressen förutom hästar är killar, kläder och smink.

    man vet ju att influencers och andras liv på typ insta och fb visar enbart bästa sidorna och knappast är sant… fast jag vet detta, blir jag ibland avundsjuk eller får lite ont i magen av någons perfekta liv, som jag ju egentligen vet inte är ett dugg perfekt.. är i grund och botten nöjd med mitt eget liv men ibland blir jag missunsam och avundsjuk om jag ska ha handen på hjärtat… skriver inget negativt eller hatiskt till folk så de får ju aldrig veta det men det påverkar ju en sj liksom. någon annan här som helt ärligt blir lite sån här ibland? ofta gäller det för min del snygg inredning och dyr hudvård som jag just nu inte har råd med själv….

      Jag blir mer avundsjuk på hur fina eller proffsiga bilder som tas. Verkligheten bakom bilderna gör att jag inte känner någon större avund på de sk perfekta liven och senast i morse avföljde jag massa konton som bara konsumerar – fick inte inspo, kunde inte förhålla mig eller när jag skrollade genom kontot fick jag en känsla av något skaver.

        Förstår precis hur du känner, du kanske borde avfölja några av dessa profiler nu under en tid bara? Tills du känner dig mer stabil eller vad vi nu ska säga… Ha en fortsatt trevlig kväll 🙂

      Jag kan bli ledsen över att se hur fina bilder de får till med sina små barn tex, eller alla fina bilder de knäpper när de är på semester. Det ger mig verkligen ångest eftersom jag inte har såna bilder ?
      En annan grej som gjorde mig väldigt påmind om min barnlängtan var alla gravidbilder man såg på Instagram. Nu när jag själv är gravid har jag tänkt tillbaka på det där och inte postat ett enda foto på magen.

      Känner med dig!

    Har dejtat en kille i ett par månader och är i det där stadiet där man är lika stora delar svinlycklig för att man är så kär och livrädd för att han inte ska falla lika hårt. Idag hade jag planerat att öppna mig lite mer och berätta om hur jag känner, men innan jag hann få ur mig orden så sa han dem till mig. Tror jag kanske aldrig varit lyckligare? För bara ett halvår sen grät jag över mitt ex och kände att jag aldrig skulle bli kär igen, men se vad som hände.

      Underbart <3

      Återkom om ett par månader upp till nåt år, så får vi höra hur lycklig du känner dig då.

        Nämen gud vad söt och snäll du är som blir så engagerad att du bara måste få veta när Sandra flyttat ihop med kärleken och har planterat vårlökar ute i trädgården! Puss!!! Fler som dig i kommentarsfältet! <3

          Hahaha briljant kommentar <33 är förövrigt på alldeles för bra humör för att påverkas av en suris på internet

            ❤️

            Njut av glädjen och lyckan ?

              Ja, njut så kort det varar. 🙂

                Varför tror du så hårt att det slutar dåligt?

                  Mer regel än undantag att det slutar dåligt. Brukar göra det förr eller senare.

                    Ja såklart det kan sluta dåligt, det kan det alltid. Men gud vilken tråkig inställning att gå runt med? En av livets bästa känslor att vara nykär ju, synd om man ska förstöra den för sig själv med att tänka att det kanske kommer sluta dåligt. Och kan absolut inte sätta mig in i varför du väljer att försöka förstöra den för någon annan.

                      Han du berätta hur du kände för honom?

                    Det blir mycket vad man gör det till ?

                    Dessutom är det rätt trist att försöka riva ner någon som uppenbarligen är glad med att säga såna saker.

                    Sandra, det blir som sagt till stor del vad man gör det till. Gör det bra tillsammans och det kommer att vara bra ? lycka till ?❤️

                Alltså hur orkar du med dig själv. Tänk att vakna varje morgon och vara en såndär suris!! Usch

        Hahahaha förlåt men dagarna skratt ??

        Men grattis Sandra, är glad för din skull ❤️

        Själv fortfarande Forever alone men kan glädjas åt andra ?

          Det är fult att vara skadeglad.

            Jag är inte skadeglad? Skrattade åt hur bitter den kommentaren var och jag var inte ironisk i övrigt?

              Men jag var ironisk. Swoosh…..

      sandra njut:) Den känslan är underbar 🙂

      Åh vad underbart! All lycka framöver 🙂 <3

    Provar idag igen, vad är era bästa schampotips? Som doftar riktigt gott ?

      Maui moisture-serien. Finns på Åhlens.

      Jag tycker om Kevin Murphy!

      Body Shops Fuji green tea

        Yes! Skrubbschampot med grönt te!

      Maria Nila använder jag just nu och tycker om 🙂

      Herbal Essecenses ❤️

      Finskt tjärshampo ??❤?

        BÄSTA!!!!! ????

      Redken, mega soft. Hela den serien är grym för håret och doftar så gott!

    Jag har läst om några fall där människor har försvunnit utan förklaring eller dött. Ett fall har berört mig mycket nu i två dagar och jag har läst om Lisanne Froon and Kris Kremers i två dagar nu. Alla teorier osv över vad som hände under deras vandring i Panama. Helt ärligt tror jag inte att dom gick vilse i djungeln som dom säger. Vad tror ni hände?

      Rånmördade ligger väl nära till hands att tro. Eller en olycka, halkade nerför ett stup eller nåt.

        Eh, du verkar då inte ha läst ordentligt om fallet. Rånmördade eller mördade överhuvudtaget är högst osannolikt. Finns i princip ingenting som tyder på det.

          Ok, jag utgav mig inte för att sitta på svaret.
          Hen frågade vad vi trodde och jag spånade på statistiskt sannolika scenarier.

          Finns ju massor som tyder på det. Skumma bilder i kameran, telefonen som någon försökte komma åt ett stort antal gånger… Foul play är inte uteslutet!

      Efter att läst olika teorier så verkar det som att de antingen blev mördade (den konstiga bonden är suspekt samt fyndplatser för ägodelar/kroppsdelar) alt att de förolyckades i ett fall då terrängen är brant och svår. Måste ändå finnas en viss betydelse av bilderna som återfanns, vilka är ett mysterium i sig men förmodligen en ledtråd till vad som egentligen hände. Vad tror du själv?

        Jag tror det blev mördade eller kidnappade. Guiden som dom hade varit kontakt med (han heter Feliciano). Han var tydligen den sista som hade sett dom vid liv och han var även den som hittade deras skelettdelar. Några har även sagt att han hade gått igenom deras saker i rummet innan polisen kom ? Även så har han tydligen trakasserat andra kvinnor som haft honom som guide, han har ett extra öga för europeiska kvinnor.

        Lisannes föräldrar har vandrat samma rutt som tjejerna. I den videon ser man tydligt att man inte kan gå vilse då det finns bara en stig att följa och inga stup där man kan falla ner. Men Feliciano var med i videon och han hade tydligen sagt ”berätta inte om det där” och ”vi behöver inte gå ner till gamla stugorna” ?

        Något har hänt efter den sista normala bilden på Lisanne vid ån. Eftersom det finns inga bilder efter det förrän natt bilderna kommer. En bild blev raderat mellan den sista normala bilden och natt bilden. Men varför blev den bilden raderad?

        Även så undrar många varför Lisanne/Kris inte tog några bilder i dagsljus om dom ville dokumentera var dom är eller vad som skett. Varför under natten? Varför försökte dom inte ringa sina föräldrar osv – bara nödnumret. Varför skrev dom inte ner i telefonen vad som hänt eller filmat varandra för att berätta vad som hänt? Lisanne skrev tydligen dagbok varje dag.

        Den största frågan är dock. Hur kan ryggsäcken vara i gott skick och all elektronik fungerar som den har varit flera veckor ute i djungeln. Även så var bådas bh där. Och de har hittat deras kläder ihop vikta på en sten. Hur kunde deras skelettdelar vara flera kilometer ifrån själva ryggsäcken och varför har dom inte hittat deras kranium?

        Har också läst att två män dog av konstiga anledningar ett år senare för ”att dom visste för mycket”.

      Jag tror den ena föll och bröt foten (och dog direkt?). Den andra som överlevde längre (hon som bland annat tog en bild på sig typ?) tror jag ramlade nerför stup/ravin ner i floden. Tror de fick ”hybris” när de var klara med vandringen på toppen, det var ljust osv, och tänkte de kunde fortsätta lite på andra sidan där man inte fick gå och sen snabbt gick vilse… tänker att detta borde vara det mest logiska. Det ÄR svårt att hitta ut om man går vilse, lägg till att mat/vatten tar slut och ingen täckning, snårigt gräs osv.

      Det som är skumt är dock att den ena tjejens jeansshorts typ hittades fint ihopvikta på en stor sten? Liksom nedanför djungeln. Så konstigt..

      Detta fall ger mig mardrömmar? Och bilderna man hittade på kameran från djungeln tagna mitt i natten flera dagar efter att de försvunnit? Usch usch usch ? oavsett vad som hände så måste de ha varit så otroligt rädda den sista tiden i sitt liv vilket är så hemskt…

        Får rysningar av bilderna ? många har sagt att dom/nån ramlat ner för den så kallade monkey bridge. Då tydligen bilden med de konstiga trådarna var tagen där. Men om dom var skadade eller vilsna vid den bron. Varför hittade ingen dom, då det är en del av själva vandringen? Har dom inte hört några skrik eller sett blixtar då dom tog bilderna på natten. För jag hörde att dessa bilder är tagna då sökpatrullen letade efter dem ?

          Ja för en teori är väl att de tar bilder under natten för att lysa upp stigen eller att någon ska se blixtarna?

            Fast de hade varit försvunna flera nätter innan den natt då ”nattbilderna” togs så varför ville de lysa upp stigen just den natten? Det får iallafall mig att tro att de ville skrämma iväg ett djur som förföljde dem eller något… Fy vad rädda de måste ha varit oavsett, om båda ens var i livet då eller om det bara var en av tjejerna.

      Det finns en relativt ny teori om att dom hade kommit tillbaka från vandringen. Eftersom någon hade sett dem vänta på en taxi. Det finns nya bilder på dem där dom simmar med två killar. Som en kommentar ovan sade så dog två killar exakt ett år senare av konstiga anledningar för att dom visste för mycket. Och det är killarna som dog som dom simmade med ? någon hade läst deras dagböcker och där var det inte skrivet något om att dom simmade med två killar.

      Det finns så många olika teorier. Måste vara så hemskt för föräldrarna att inte veta vad som har hänt. Knappast får vi aldrig veta det heller..

    Är sjukt beroende av nässpray, och har bestämt mig för att sluta en gång för alla. Ge mig era bästa tips!

      Har inte varit i samma sits, men läste här på något öppet spår:
      En näsborre i taget!

      Fasiken… nu fick jag luftstoppspanik och måste springa till otrivinen…. borde vara triggervarning på ditt inlägg. … haha

        Gå över till olja. Nozoil finns med och utan mentol. Den smörjande känslan hjälper!

      Jag har sett reklam på fb för nåt som heter kos-behandling. Funderar själv på det men har inte orkat att kolla upp det än. Det kanske kan vara nåt?

      Neti nässköljaren – min bästa vän!

      Jag har läst om många som kört en näsborre i taget samt sluta tvärt 🙂 vet inte vad som funkar bäst men testa alternativen du får. Helvetesberoende det där vad jag hört!

      Fasa ut med barnspray som har halva dosen sen glesa ut tillfällena

      Testa med kortisonnässpray.

      Jag slutade cold turkey. Det tog ungefär 3 veckor har jag för mig innan det var helt fritt. Nätterna var jobbiga i början, men det blev bättre för varje natt, och dag!

      Gå över till nässpray för barn. Sedan testar du en näsborre per natt. Och sover högt Men bekvämt (två kuddar tex). Inom 7-10 dagar borde du kunna sluta. Har varit sprayfri i 2 år nu ?. Har inte ens vågat testa det när jag är förkyld.

      Använd rinochort som innehåller Kortison .. tar ca 5 dagar för full effekt sen är du fri.

    Hej!
    Är det någon här som har koll på Solna kommun? Ska flytta dit med maken och två småbarn och undrar om vilka områden som passar barnfamiljer? Tänker mig mycket lekparker, inte mycket trafik, nära till skola/förskola osv ni fattar. Någon som kan ge förslag på områden? 🙂

      Har bott i Bergshamra. Fin natur(skog), utomhus pool, bibliotek, tunnelbana, vid vattnet, badstrand, fin lekpark vid centrum.
      Finns förskola, vet inget om den. Skolan helt ok med fritidsgård.
      Dock dåliga mataffärer (4år sen) litet ica och litet coop.
      Men lugnt!

        Tack! Ska kolla upp det ?

        Har hittills tittat lite på Järvastaden, någon som vet lite mer om området?

        Ja bergshamra är lätt bäst i Solna!
        170 ?

      JÄRVASTADEN! ? Välkommen hit!

    Någon här som har beställt från tårta från dintårta.se? Fungerade det bra och var tårtan god? Min dotter fyller 1 snart och jag har hittat en tårta till ett bra pris där.

      Bryr du dig mer om hur tårtan ser ut än hur den smakar- go for it. Vill du ha något som smakar riktigt bra till en liten peng så bakar du något hemma/köper på ica och vill du ha riktig kvalitet gällande smak och utseende så går du till ett bättre konditori. Man får alltid det man betalar för.

        Ska jag tolka ditt svar som att tårtorna därifrån inte är goda alltså?

        Man ska inte underskatta Icas bagerier. Kan givetvis inte uttala mig om alla butiker men vår lokala Ica har eget bageri och deras tårtor är så mycket godare (fyllnings- och smakmässigt) än de tårtor jag köpt från t ex Tösses och Gateau.
        Samma sak gäller semlorna (om man köper dem nygjorda)

        Så det är inte riktigt alltid man får det man betalar för, även om det oftast stämmer.

          Jag ska kolla in närmsta ica som har bageri och ska se om jag kan beställa en tårta, håller med om att smaken på deras tårtor är ????

          Håller med om Icas tårtor. Äter i detta nu en White dream-stubbe som var helt magiskt god med hallonmousse, vaniljkräm och vit choklad ? köper alltid våra tårtor på vår lokala Ica och har alltid varit nöjda.

          Håller med helt! Deras belgiska choklad är otrolig. Och de som bakar till födelsedagar gör helt fantastiska tårtor. Köpt från gateaux flera gånger och även massa dyra konditorier och blir lika besviken varje gång. Smaklöst.

      Hört många som sagt att tårtan är fin men inte speciellt god.

        Lite den känslan jag fick också. Hittade lite recensioner som inte var bra alls så jag struntar i det. Synd då de har fina tårtor, men man vill ju gärna bjuda på något som smakar bra också.

    Är gravid för första gången, v.30, och har så svårt för det fysiska och hur min kropp förändras. Har alltid varit ”normal”, aldrig bantad eller haft komplexer kring min kropp, varit ganska nöjd egentligen. Men jag hatar all uppmärksamhet jag får pga graviditeten, varför måste folk hela tiden kommentera magens storlek (för stor eller för liten – bestäm er!), mina bröst (wtf?) och om det syns eller inte syns bakifrån att jag är gravid. Jag hatar hur mina kläder sitter, att inte ha en midja längre, känner mig ful och tjock men samtidigt skäms jag över att vara så ytlig, brukar inte bry mig om sånt! Har inte tagit ett enda kort på mig och min mage och är rädd att jag kommer ångra det men samtidigt kan jag liksom inte, känner mig så ful. Men en del av mig vill ta kort, vill trivas i min kropp, ladda upp den på Instagram och få massa grattis. Är så kluven

    Tycker också att jag är så dålig på att vara gravid. Har foglossning, är extremt trött och känslig (uppenbarligen!) och sover dålgit, jag tycker helt enkelt att det är skitjobbigt. Men ingen annan verkar tycka det, varken de som är gravida eller har varit det. Det känns som alla andra bara känner av en växande mage och fortsätter med sitt liv som vanligt. Är inte heller van vid att vara fysiskt begränsad, är van att springa några km i veckan, träna, träffa kompisar, gå på spelningar, festa men har varken ork eller lust för nåt just nu.

    Finns nån där ute som känner igen sig? Vet inte hur jag ska överleva 10+veckor till ?

      Ja graviditeten var hemsk rakt igenom! Både tjock och obekväm, och illamående större delen av tiden. Vi gjorde en grej av fotograferingen, alltså professionell i studio. Jag hade för en gångs skull kämpat och sminkat mig, och nu i efterhand är jag supernöjd att jag gjorde det. Efter amningen släppte de sista kilona så nu kommer jag i mina gamla jeans som vanligt. Så nu är det faktiskt lite roligt att se tillbaka på hur stor jag var ?

      Ta fula bilder på magen. Roliga. Clowniga. Så kan du skratta åt det sen när ungen är ute och du har viktigare saker att tänka på än hur din midja ser ut.
      All about perspective

      Känner helt igen mig! Verkligen.
      Även den första tiden med barn är på ett annat sätt än den rosaskimrande bild som finns, tycker jag. Var helt oförberedd på alla (jobbiga) känslor, oron och hur låst man är första tiden.
      Jag fick barn i november, gick hem från jobbet i oktober. Eftersom bebisen vart rätt krävande så har jag knappt träffat folk sen september….orkade inte i slutet av graviditeten.

      Det var väldigt jobbigt för mig som gravid och min mamma hade världens enklaste förlossningar utan några komplikationer. Det är orättvist. Jag fick ständigt kommentarer och inga glada precis.
      Jag bröt ihop under graviditeten men började bygga ihop mig själv efter och skapa en hälsosam inställning till min kropp. Tidigare haft äs. Tex När min dotter tog på min mage så sa jag att den var mjuk och gosig och att all god mat jag åt hamnade där. Eller när hon tog på mina fötter förklarade jag hur mina fötter gör så att jag kan springa och hoppa. Detta gjorde jag från början. Jag vet, skit töntigt och jag kände mig så larvig. Men med tiden blev jag okej men min kropp. Min kropp är fan bara en kropp. Andra graviditeten hade jag helt andra förutsättningar för att ta emot kommentarer och mådde bättre i mig själv. Lycka till!
      Och foglossningen blir bättre!!!!!

      Hatar när människor tycker att det på något sätt ska vara naturligt att diskutera en kvinnas kropp bara för att hon är gravid! :/

      Försök att njuta av din graviditet på det sätt som passar dig. Man måste inte ta massa instagram-redo bilder. Utan ta sådana som är till enbart för dig. De kan vara ”fula” 🙂 ta en mjukisdag när du inte tvättat håret typ haha.
      Kämpa! Snart är det över förhoppningsvis och jag hoppas att du snart är ”fit for fight” igen. Lycka till framöver. Kram <3

      Är också gravid och kan verkligen inte varför alla måste kommentera magen heeeela tiden… jag mår dock bra i graviditeten. Hade något extra kilo sedan innan så det känns bra att va ”tjock” av rätt anledning istället…

      Är inte gravid men har lärt mig att våga ”förstöra stämningen” genom att tydligt säga ifrån när folk behandlar mig respektlöst. ”jag vill inte prata om det”, ”jag tycker inte om när du gör/säger så och vill att du slutar med det” och liknande. Högt och tydligt. Några gränslösa människor tycker säkert att jag är bitchig men hellre det än att jag håller god min och är ledsen efteråt.

      Samma här, men jag har 13 veckor kvar.

      Tro inte på ”det känns som alla andra bara känner av en växande mage och fortsätter sina liv som vanligt.”. Jag tror att utåt kan det säkert se ut som till exempel jag fortsätter mitt liv som tidigare. Utåt sett så tränar jag ofta, jobbar och springer runt på volontärjobb, umgås med vänner o.s.v. Det är ingen utom min sambo som ser att jag efter ett träningspass ligger flera timmar i soffan. Ingen ser hur jag under promenaden eller när jag sitter eller ligger har konstant ont. Ingen vet att jag sitter och trycker ner kväljningarna på jobbmötet.

      Det ser så himla fint ut på instagram. Jag är lycklig lottad med en graviditet som jag tror är ganska enkel jämfört med hur det kan vara, men fortfarande är det jävla jobbigt att vara gravid och det känns som att det aldrig tar slut.

      Känner mig ful, tjock, klumpig och känner mig korkad för jag orkar inte tänka klart för man är så jävla slut!?

      Förstår mig inte på de som säger att de älskade att vara gravida. Jag älskar att jag ska få barn och längtar tills att jag kan hålla barnet i mina armar, men vara gravid? NEJ TACK.

      Hej! Jag kan trösta dig med att jag känner samma sak med att alla andra får bra graviditeter och ammandet går såå bra och barnet är nöjd sen osv. Min första graviditet mådde jag ill konstant, jag spydde flera ggr per dag, fick alla graviditetssymtom som man kan ha och jag ville helst bara ligga i min säng tills bf. Jag fick graviditetsskräck. Nu väntar jag mitt andra barn och det är samma visa igen. Plus så har jag ju mitt första barn att ta hand om så kan inte vila. Som tur så trivdes jag iaf med min kropp under graviditeten. Men tyckte ändå inte om när någon kommenterade min mage, förstår inte varför man ens gör det?

      Kämpa! ❤️ Du kan inte vara ”dålig på att vara gravid”, du bär på ett liv, det är ett mirakel. Jag hade själv en hemsk graviditet och var sängliggande den största delen av graviditeten. Det var en av de värsta upplevelserna jag haft, att vara gravid. Hemskt att säga det när så många vill bli men inte kan. Jag är tacksam men erfarenheten var hemsk. Tack o lov gick allt bra. Men ingen pratade om hur hemskt det kunde vara. Jag vill aldrig bli gravid igen och tur att min man inte heller vill ha fler barn. Annars hade relationen inte hållit. Lång historia för att säga, jag lider med dig. Ta några kort ändå, utifall, så du inte ångrar dig sen. Du behöver inte titta på dem eller visa upp dem, men de finns där. Hoppas allt går bra! Allt gott!

      Det är helt ok och vanligt att känna så. Jag hatade att vara gravid. Vet hemskt. Att alla skulle egegera sig i min kropp och graviditet gjorde det ju inte bättre. Min man tog några bilder fast jag bad han dra åt helvete. Så glad för dem nu när barnen frågar. Ser sur ut på alla men det kan liksom kvitta nu i efterhand. Så ta några bilder fast du känner dig som en strandad val. Du kommer ångra dig annars ❤️

      Jag hatade att vara gravid. Jag vantrivdes med min kropp, jag hatade att inte kunna äta vad jag ville, och hade ångest över att behöva ta allas kommentarer om graviditeten på jobbet så dolde magen så länge som möjligt. Jag fick psykologhjälp via MVC direkt efter inskrivningen och hade samtal 2-3 ggr/ månaden för att få prata ut om min oro och få hjälp med att hantera att hamna i folks fokus. Sista månaderna va jag sjukskriven på halvtid för att slippa ångesten på jobbet vilket va guld värt! Jag hade brutit ihop fullständigt om jag jobbat heltid.

      Rent fysiskt gick min graviditet bra, hade relativt få krämpor men den psykiska biten va fruktansvärd. Jag hatar att ens kropp plötsligt blir någon allmän egendom och att vissa tycker det är självklart att de till och med ska få ta på den utan att fråga. Det är nåt allvarligt fel på folk! Och att vissa älskar att va gravida är för mig helt obegripligt!

      Kämpa på, ta någon bild(du kan ju radera den sen om du ångrar dig) och be MVC om samtalsstöd nu sista tiden.

    Vad är du tacksam över just idag?

    Jag kan börja: Är tacksam över att min brorson på 15 bast tycker att hans faster är ganska så rolig och cool ? . Är också tacksam över att ha fått se en helt fantastisk solnedgång över Stockholm idag.

      Grattis till det, Anonyms 20:23!

      Jag har massor att vara tacksam över varje dag och idag så är jag tacksam över att jag har haft det bra med mina nära och kära. Vi har skrattat och pratat mycket och fått mycket frisk luft och motion, samt sett en fin solnedgång.

      Glad att jag lever nu när det verkar vara pandemi på gång.

        Jag är glad att jag inte tänker på att skaffa barn när halva klotet brinner och andra delen sprider dödliga virus!
        #framtiden

          Hoppas du är ung så att du hinner ångra dig. Att bli förälder är det bästa som hänt mig.

            De bärande orden här är ”mig”. Att bli förälder är det bästa som hänt DIG. Vilket är kul för dig, men det är inte allas väg att gå.

              Jag är tacksam för att jag är född i Sverige. Att jag har kunnat gå min egen väg (trots en del motstånd från ”normen”, Svensson). Inte tvingats gifta mig eller skaffa barn. Kunnat arbeta och försörja mig själv. Äga mitt eget hem och köpa nästan vad jag vill. Frihet är lycka. Enda sättet att bli lycklig på riktigt är att vara och känna sig fri.

      Jag är tacksam över att bebisen i magen fortfarande stannat kvar och finns 🙂 #ivf

      Jag är tacksam för att jag är gift med den jag är ❤️
      Han bryr sig om mig och ser alltid till att jag har det bra. Jag skadade mig allvarligt för två år sen och sättet höll vår familj flytande då är den bästa av gåvor. Vi har alltid delat på allt och plötsligt behövde han sköta allt + mig. Vi har två flickor och jag hoppas att de hittar en lika fin och omtänksam livspartner som jag ❤️❤️

      Är tacksam över att min mamma vill vara så involverad i min dotters liv, över att min sambo är så vettig och får mig att välja hälsan och välmåendet framför att vara alla andra till lags jämt, att jag ändå har allt jag egentligen behöver och att jag alldeles precis insåg att jag får bestämma över mitt eget liv.

      Jag är tacksam över min underbara fina mamma. Min fina son och mitt ex som fortfarande är den bästa vän man kan ha. Och hälsan. Och Björn som jag var tillsamman för 25 år sedan och vi fortfarande kan prata om allt i flera timmar även om det går fem år mellan varven. Jag är tacksam att jag har fått leva och växa upp i ett tryggt land med varken krig eller naturkatastrofer.

      Jag är tacksam för alla resor jag gjort med nära och kära.
      För att jag får möjlighet och frihet att utvecklas på mitt jobb.

      Jag är alltid tacksam över min underbara sambo och att livet verkar vara på rätt väg (hoppas vi gifter oss i år och sen kan börja planera för barn) ?.

        Trevligt att läsa. All lycka till er i framtiden!

          Tackar! ❤️

        Håller tummarna för att han är trogen den här gången!

          Haha va? Du måste blanda ihop mig med någon annan. Min sambo har aldrig varit otrogen ?. Jag har haffat mig en bra man ?.

          Förövrigt rätt drygt att skriva så oavsett.

            Din sambo har aldrig varit otrogen. Så vitt du vet iaf. De sista som får veta är ju flickvänner och fruar.

              Lol ?

              Min sambo har, till skillnad från dig, moral och heder. Så du behöver inte oroa dig för mig ❤️. Han är en bra man.

              Men du borde jobba på din personlighet så kanske du också kan bli lycklig en dag ❤️❤️.

      Att jag är gift med min första kärlek och min familj ☺️

        Vad fint! ? Blev glad av att läsa det.

    Hur gör ni för att inte ta åt er av negativ och orättvis kritik? Hur gör man för inte ta in det?

      Beror på om kritiken är riktad mot en som person eller en uppgift man utfört tycker jag! Orättvis kritik är ju alltid felaktig kritik så den kan man ju kasta till soptippen direkt.

        En arbetsuppgift. Tack för bra svar!

    Är det bara jag som tycker att dom flesta influencers är väldigt omogna?

    Ot
    Är på resande fot i sverige och har just tappat min favoritparfym i golvet. Bara för att jag tänkte tanken att byta ut den.
    Så ödet valde.
    Någon som vet en god violparfym?
    Har provat den från lush och den var hemsk så inte den ?

    Håll god ton

      Jag vet tyvärr inte någon, men vill också gärna veta.

      Jag skrev ett ot tidigare eftersom jag inte visste att det skulle bli öppet spår. Gick och lade mig innan 20-tiden pga trött och ska jobba i morgon och villr bara ha lite konkreta namn/märken att kolla upp noggrannare när tid finnes mellan jobb, tydligen var detta supersjälviskt och tog både uppmärksamhet och tid ifrån de bitterfiffor som samlats för att klaga på en enskild kvinna.

      Hade jag tänkt mig för bättre hade jag såklart inte satt mig själv i skottlinjen medvetet.
      Så beklagar till er godhjärtade människor i kommentarsfältet som INTE spred hat, som var tvungna att skrolla eller läsa en massa onödigt hat som jaf omedvetet skapade med min onödiga och självupptagna fråga.
      Nöden har en lag här på bloggbevakning tydligen

        Vet du vad! Det är helt okej att du råkade skriva din fråga under fel inlägg tidigare, det gör ingenting om du inte kände till den regeln. Hoppas du får bättre svar nu och att du kan släppa att folk påpekade detta. 🙂

          Jag är ny på det här forumet och har bara sett att folk tidigare skrivit icke relaterade saker och typ haft OT innan bara. Missat helt att det var en oskriven regel eller den verkar vara skriven under öppet spår? Aja jag visste inte att folk gick och väntade på dag/tidpunkt för detta men man lär så länge man lever.
          Tack för din vänlighet den lyser upp i mörkret, nu måste jag verkligen sova!

            Bitterfittor??
            Du tar dig verkligen ton trots att det var du som gjorde fel. Lite ödmjukhet från din sida hade inte skadat.

              Fiffor skrev hon ju?

              Hahaha ”gjorde fel”

                Eh, ja?!
                Camilla har undanbett sig OT-kommentarer och därför också lagt in ett extra ÖS varje vecka. Hur kan det vara så svårt att fatta?

                https://bloggbevakning.se/2019/01/18/may-i-have-yot-attention-please/

                citat: ”Det gäller alltså HELT irrelevanta kommentarer som inte har med sociala medier att göra”

                  Bajsnödiga människa!

                    Mest bittersnoppar i det här kommentarsfältet nu för tiden.

                  Sjukt att det är mer ”fel” att ställa en fråga än att vara dryg och nedlåtande mot sina medmänniskor i det här kommentarsfältet..

                    Välkommen till Fback/BB

        Haha vafan? ?

      Testa att gå till nåt ställe som säljer dofter. Det hade jag gjort.

        Ja jag var in till en butik men de hade bara 1 parfym med violnoter och den var lite väl gömd bland alla andra noter så tänkte jag skulle fråga om någon här visste en parfym som har en lite mer framträdande violdoft. Är tydligen rätt omodernt om jag fattat rätt, typiskt!

          Insolence från märket Guerlain har en tydlig violdoft, den är underbar 🙂 Säljs hos Kicks och Sephora.

        Spydig much?

          Ganska.

      Grey Flanel

      Gå till en parfymaffär och dofta loss. Det är väl enklast.

      212 luktar gott

      Indolece, Guerlain
      Lolita Lempica
      Feels like winter, Zara(billig)
      Skymning, Svensk Parfym

      Osäker på stavningen. Gå in på fragrantica.com så kan du söka på dem och läsa mer och lära dig förstå vad du gillar och inte gillar.

        *insolence ska första vara

          Äsch!

      Police heter ett märke som dök upp som en sample i en Glossybox i höstas, luktar viol! Liksom jättegod violdoft – trodde inte det fanns och tänker köpa den själv! Trodde den doften var reserverad för godisaskar med katter på, men tji på mig.

        Police har över 40 olika parfymer så du måste nog specifiera annars blir det som att säga ”IKEA har en fin soffa”

      Indolence från Guerlain! Aldrig fått så mycket komplimanger för en doft tidigare

        Insolence*

    Är det ngn tjej här som har problem med hårväxt på överläppen, (mustasch)? Jag har alltid haft lite fjunigt men då det varit så lite som knappt synts har jag aldrig gjort ngt åt det. Men på sistone har det börjat bli mer och nu störs jag av det och tänker jättemkt på det, så vill obvi ta bort det. Men vilken är bästa tekniken? Vaxa? Laser? Är jätterädd för att det blir mer om jag börjar vaxa, att det blir stubbigt, att huden får en annan ton just där (är mörkhyad). Behöver input!! Ngn som har samma problem o gjort nåt åt det eller kanske ngn som jobbar med sånt här läser o kan komma med tips? ?

      Gå till gyn och kolöa om du har pco. Då får man ofta mustasch

        Förlåt men vad är pco?

          Tror att det är polycystiskt ovariesyndrom som menas ?

            PCOS

          Hormonell obalans typ.
          Gör att man får hårväxt och kan utveckla cystor på äggstockarna.
          Har själv haft en cysta på ca 3 cm omkrets. Var det mest smärtsamma jag varit med om

        Att läsa här är ibland lite som att googla sina åkommor….

      Jag har, ganska fjunigt egentligen men syns en del för jag har väldigt ljus hud och mörkbrunt hår ? jag brukar bara raka, typ två drag med rakhyveln. Men skulle vara så skönt att bli helt av med det. Också funderat på laser, men tycker det känns så oklart ifall det funkar eller inte

        Har du märkt någon skillnad i hårväxt sen du började raka? Alltså växer det mer/fortare och har stråna ändrats på ngt på sätt? Tycker med det verkar osäkert med laser, om det funkar.

          Och hur blir det när det börjar växa upp? Stubbigt?

            Nej tycker inte det har ändrats något. Jag upplever inte att det blir stubbigt heller men jag har väldigt tunna hår så kan vara därför. Och försöker raka varje dag så det inte ska hinna bli nån stubb ?

              Ok, men oj varje dag? Men förstår ju det för att slippa stubb. Undra om det håller längre med hårborttagningsmedel el om det växer upp lika snabbt ändå.

                Oftast varje dag, men tar på riktigt 10 sekunder så jag tycker det är värt haha

        Rekommenderar laser. Dock på en klinik.
        Vax är också bra, om man orkar hålla på med det till och från hela livet ☺️

        Rakning gör inte hårstråna tjockare eller fler till antal. Det är en myt. Anledningen till att det kan kännas så är att när det rakade håret börjar växa ut och nå över hudnivån kan det kännas styvare då det inte hunnit växa ut hela vägen och lägga sig ☺️ /dermatolog

          Fast jag har fått tydligt mörkare svarta hårstrån sen jag började raka magsträng. Trots blond och ljushyad. Har ljust hår på hela kroppen utom just magsträngen sen jag rakade. Så myt? Spelar ingen roll om jag låter det växa ut. Har vaxat ett tag och kommer fortfarande mörka tjocka strån, hur förklarar du de då?

      Åh, hade exakt samma situation. Jag kör hårborttagningsmedel. Vaxning ibland, men är inget fan av det. Har testat trådning, tyckte inte alls det blev bra. Laser är väl det mer permanenta men jag lider inte av att ta bort de enstaka håren som finns där 1gång i månaden så för mig är det inte nödvändigt.

        Har du märkt någon skillnad i hårväxt sen du började med hårborttagningsmedel? Alltså växer det mer/fortare och har stråna ändrats på ngt på sätt?

          Nä tycker faktiskt inte det. Samma lika liksom

          Rekommenderar laser. Dock på en klinik.
          Vax är också bra, om man orkar hålla på med det till och från hela livet ☺️

          Rakning gör inte hårstråna tjockare eller fler till antal. Det är en myt. Anledningen till att det kan kännas så är att när det rakade håret börjar växa ut och nå över hudnivån kan det kännas styvare då det inte hunnit växa ut hela vägen och lägga sig ☺️ /dermatolog

      Vaxa brukar jag göra. Men på kvällen ,så att rodnaden hinner lägga sig över natten. Finns speciella vaxremsor för ansiktet. Använder det på hakan också, för har tyvärr små svarta stån där, vilket inte är så kul…

        Har du märkt ngn skillnad på hårväxten sen du började vaxa? Och hur blir det när det börjar växa igen? Behöver det inte vara lite hår för att kunna vaxa?

          Kommer inte ihåg om det förändrats, tror inte det. Alltså för att ta bort hår så behöver de ju växa upp en bit först. Hur ska du annars kunna ta bort dem?

            Jo obvi 🙂 men menar hur mkt behövt det växa upp o är det inte jobbigt när det börjar växa upp om man inte kan vaxa på en gång? Förstår du hur jag menar?

          Testa flawless! Jag använder den runt överläppen! Tar 2 sec, du behöver inge vänta tills det har växt ut och känns ingenting!

      Alla från MENA, typ.

        Fast nu var ju frågan om det var ngn tjej HÄR som hade detta problem…

    När började ni märka av att ni började åldras och på vilket sätt? Till exempel att huden i ansiktet förlorar lite av sin elasticitet, linjer, kråksparkar osv

      Skulle säga vid typ 23, dvs förra året. Liten rynka i pannan. Blev botox direkt hahah

        Såklart!

        Omg att börja med botox vid 23?????

          Sjukt…. Vart tog alla feministiska mammor vägen som lär sina döttrar att de duger som de är?

            Haha ja, blir ju mycket bättre resultat om man börjar ung än om man väntar tills rynkorna djupnar.

            Tror inte min mamma har med saken att göra, har sett henne sminka sig en handfull gånger under hela mitt liv och hon har aldrig ägnat sig åt skönhetsfix. Men jag kände att jag ville testa så då gjorde jag det, och eftersom jag gillade det har jag gjort om det. Visst kan vi roa oss med att problematisera det, men dra inte in min mamma :*

              En feministisk mamma lär sina barn att de duger som de är. Att de inte behöver spruta in gift i kroppen eller lägga in kuddar för att duga inför män.

            Och var är alla feministiska pappor som kan lära sina döttrar ett och annat?

              Feministiska pappor är en fantasi.

          Rekommendationen för botox är att använda det i förebyggande syfte. Då får man ett naturligare resultat. Börjar du när du redan har djupa rynkor kan det komma att se onaturligt ut och blir ofta överkonsumerat ☺️

      30-34 typ.

      vid 26, är idag snart 28 och skall testa botox om någon vecka för första gången för att jag upplever att mina bekymmersrynkor mellan ögonen gör att jag ser ut som en mycket förbittrad människa, vilket jag inte är.oftast.

        vid 25 (är 26 idag), har väl inte direkt fått några framträdande linjer men tycker att mitt ansikte inte är lika ”tajt” haha 🙁 ser tröttare ut (vilket jag inte är)

        Drick mer vatten och prova membrasin. Gör underverk för små ålderstecken

          Att dricka vatten skulle fungera mot rynkor är en myt. Sorry, Men så är det.

        Rynkor vid 28? Hur?

          Inte alls konstigt

      Varför ska det inte synas att man åldras? Alla gör det ju. Att man ens tänker på det i 20-30 års åldern numera.

        Det var väl heller inte vad frågeställaren antydde..?

          Det blev iaf vad det handlade om.

      Upplever liiiite förlorad elasticitet och är 31.

      I denna stund har jag börjat se antydningar till skrattrynkor, de kring ögonen som kommer när jag ler. Samt lite mindre glada rynkor, de arga mellan ögonbrynen. Fina linjer under ögonen. Lite annorlunda struktur i hyn. Inget allvarligt dock, ser säkert ut som ett barn fortfarande om man kollar snabbt. (Kort och osminkad)

      Jag fyller 30 i år. Så det var väl väntat att huden förr eller senare skulle visa att den åldras också.

      Märkt av detta igår, 32 år gammal. Fått lite fina linjer i pannan och märkt att när jag ler får jag lite kråksparkar runt ögonen- iof alltid tyckt att det är ett fint drag på andra. Upplever äldre som har det som att de är snälla och glada- som att man ofta ler.

      Att jag fick torra fötter och armbågar hahhah, aldrig smörjt in innan men nu måste jag =(
      Men eftersom alla andra skriver om rynkor så märkte jag för ca 1 år sen (var 29 då) att när jag tog concealer under ögat att det är en liten rynk-fan där som gör att concealern fastnar. Så jag måste alltså stå och släta ut den lilla skiten för att få concealern bra =))))
      Vill bara tillägga att det är oerhört sorgligt att så fort vissa ser en rynka att man direkt tänker BOTOX!

      Är 31 och har fortfarande inte märkt av det, mina vänner brukar fråga varför jag stannat i tiden ? Har aldrig haft så bra och fin hy som nu, är tacksam för det då jag hade katastrofhud från 12-27. Ser fram emot att få lite kråksparkar dock, tycker det är charmigt ?

        GE MIG TIPS haha! gör du något speciellt?

      Jag upptäckte tydliga mimikrynkor i pannan vid 27, efter mitt andra barn. Det verkar ha kommit smygande och nu är de hur tydliga som helst.

      Fyller 30 i år och har Inge ålderstecken alls. Vilket gör att jag har babyface och blir behandlad som ett barn.. tex hämtade min 5-åriga dotter på föris, en vikarie säger ”åh är det storasyster som hämtar, vad kul” eller på nya jobbet trodde en kollega att jag var gymnasie-praktikanten som tydligen skulle börja då med. Det var kul i början att alla höll på med ”du ser sååååå ung ut”, nu är det inte roligt längre.

        Underbart

        Buhu. Jobbigt.

    Jag har ett dilemma som jag blåst upp till ett jätteproblem de senaste månaderna. Det låter kanske tokigt, men jag är omringad av ”dåliga resmål”. För att göra en lång historia kort: min familj och flera av mina vänner bor i Dubai, min fästmans familj bor i Israel (hans far är född där). Jag har själv bott i Dubai som barn innan jag flyttade tillbaka till Sverige för att plugga. Det är jämt en massa bröllop, fester och diverse händelser som mer eller mindre tvingar oss att åka till dessa länder. De senaste åren har vi dock dragit ner på resandet av klimatskäl och hektiska liv.

    Alla kontroverser angående båda länderna gör det svårt för oss att resa. Vi vill ju självklart inte stödja turismen då vi är väl medvetna om vad som sker i dessa länder, men vi vill ju såklart träffa våra respektive familjer och fira i goda vänners lag. Nu fick vi äntligen, efter 2år resefria, tummen ur och bokade biljetter till både Israel och Dubai för en längre resa, då min syster har fött barn i Dubai och min mans bror gifter sig i Tel Aviv. Mängden skit vi får ta emot för detta är enorm. Jag har verkligen det sämsta möjliga samvetet och överväger allvarligt att avboka biljetterna, men samtidigt får jag av flera höra hur jag ska skita blanka fan i människorna som kommenterar vår resa.

    Jag känner mig så ryggradslös som inte vet vad jag ska svara till människor som ifrågasätter oberoende vad vi gör.

    Min utmattningsdepression lyser säkert igenom denna text, så flummig som den är. Den har definitivt påverkat mitt mående, och gör situationen så mycket tuffare än den verkligen är. Det känns bara så otroligt svårt och just i denna fråga är min psykolog inte till någon större hjälp.

      Avboka. Följ ditt hjärta och samvete. Vänta tills det finns bättre resealternativ på marknaden

      skit blankta fan i vad andra tycker om ert resande, vill ni träffa vänner och famil så gör ni det!

      Israel = enda demokratin i MÖ.

        Ribban är ganska låg

        Hahahahaha, demokrati för vilka? Inte för människorna vars land har tagits ifrån dem.

          Judarna har bott där i över 3000 år. Det är deras land.

          Israel en demokrati???? Vilken värld lever du i?

      Människor ni älskar är viktigare än människor som lägger sig i. Jag skulle göra allt för min familj, om det så innebar att jag måste följa dem till andra sidan jorden. I mina ögon ska ni självklart åka.

        Fast hur länge lär de älskade människorna leva och frodas när alla springer förbi varandra för att vara först att sabba klimatet?

          Så man ska sluta träffa de man älskar? Lever du själv i och av skogen? Tillverkar allt du behöver själv?

            I princip. Är väldigt styrk sv mitt klimatsamvete och folk som inte bryr sig om någon annan än de som de delar blod med är ganska vidriga

              Jag värnar själv oerhört om miljön. Utan att få andra att må dåligt och känna skuld. Vill du få andra att bry sig o engagera sig/förändra levnadsvanor, få dom inspirerade. Genom ditt sätt kommer du inte nå fram till människor.

              Jag förstår frustrationen man känner över människor som inte ens anstränger sig. Men hur mycket jag än gör och avstår från, så vet jag samtidigt att jag bara genom att leva påverkar miljön negativt. Hur är din mobil/dator producerad t.ex? Det går omöjligt att leva och endast göra bra, fullt miljömedvetna val, utan att skada någon annan levande och samtidigt leva i den materiella världen (som du uppenbarligen ändå gör då du är här inne).

              Vad säger att TS inte bryr sig om annat än sin familj? Du vet inte vad andra människor i detta rum gör/inte gör. Men att komma med skuld mot någon som vill åka och träffa sin familj, gör inte gott någonstans. Varför ska TS eller någon annan behöva offra sin familj i detta?

              Gör dina uppoffringar men kräv inte samma eller mer av andra. Skulle vi kolla igenom ditt sätt att leva kan jag lova att vi finner brister.

              Fyfan att det ens finns folk som dig, som skulle sluta träffa sin familj bara för något potentiellt framtida hot. Orka!!!! Familjen går före några jävla utsläpp.

                Said 8 billion people! Fyfan det är människor som ni som så själviskt prioriterar er själva och ert före allt annat som förstör den här planeten. Om fler resonerade som en flygvägrare mer ofta än inte skulle världen vara en bättre plats. För alla.
                Idag finna det sociala medier pch bra kameror för både bild video så man kan känna sig delaktig utan att flyga runt halva jorden.
                Och kritik i all ära, men om du känner dig påverkad av den så är det ju för att du i ditt hjärta vet vad som är rätt.
                Om fler personer kommer med samma kritik kanske du ska släppa lite på blodshedern om att din familj kommer före alla andra?

                  Om fler resonerade som en flygvägrare? Jag flyger inte. Vilket är ett av alla miljömedvetna beslut jag har tagit. Antag inte saker, bara för att man inte håller med dig! 🙂 Jag kanske t o m gör mer för miljön än du.

                  Har du någon familj eller vänner som du är väldigt nära, och älskar? Bor de också på andra sidan jorden och du känner att ett helt livs kontakt via kamera är tillräckligt?

                  Människor kommer aldrig sluta flyga. Att TS skulle offra kontakten med sin familj kommer inte förändra något för världen. Det är inte realistiskt att tro det. Självklart behöver flygningarna minska. Men i detta fall ligger inte det på TS enskilda axlar. Vill man nu påverka andra att sluta flyga/minska flygningarna finns det andra sätt än att skamma dom som åker någon gång ibland för att träffa sin familj. Det finns människor som åker på nöjesresor årligen och till länder man enkelt kan ta tåget. Man kan lyfta upp problemet mer allmänt än att angripa enskilda människor.

      Men klart du ska åka och träffa dina släktingar. Utan att behöva ha dåligt samvete för det. Du bär ju knappast ansvar över det politiska världsläget. Man kan ju inte sluta träffa släkten o missa stora händelser som syskonbarns födelse o bröllo. Vad är det för folk som kommenterar ens? Bekanta o vänner? Eller är det främlingar via sociala medier?

        Ja, lite så vill jag ju tänka. Det är främlingar och bekanta, främst på jobbet. Jag har blivit påverkad av kommentarerna på denna blogg också. Kenza och någon annan influencer som fick utstå kritik för sitt resande till Dubai. Jag kommer ju givetvis inte göra reklam för länderna, men jag känner mig verkligen skyldig.

          Är ju stor skillnad dock på att nöjesresa till de här länderna och att åka dit för att hälsa på nära släkt som fått barn.

            Såklart! Det känns ju ändå som om vi stöder landets ekonomi och vi är ju ändå turister i deras ögon. Kanske jag övertänker saker och ting 🙂

              Åk inte!

            Det är ungefär samma utsläpp skulle jag säga?

            Har man flytt misären från Mellanöstern så ska man nog inte nöjes-åka dit för att medverka på någon överdådig festlighet utan då kan man flytta dit och lösa problemet som är en själv

          Fast du åker ju dit för att träffa släkten. Så kollegor på jobbet tycker att du ska strunta i att träffa din familj pga det politiska läget? Men dessa människor lever ju knappast ett liv som inte påverkar någon annan/miljön negativt. De äter säkert djur från djurindustrin som är vidrig eller köper billiga kläder som någon annan fått betala ett dyrt pris för. Bara genom att leva belastar vi jorden på något sätt. Man får göra så gott man kan. Men man kan inte göra allt. Och man kan inte den goda saken gå före att träffa människor man älskar. Att du stannar hemma löser ju ingenting.

            Tack snälla! Det hjälpte att se på saken från din synvinkel 🙂

              Fint att höra! ?Åk och njut av att träffa familjen/släktingarna!

          Men snälla du det är skillnad att göra reklam för en miljon människor och att resa dit för att träffa sina nära.

        Hahaha folk är sådana hycklare här inne alltså. Ena stunden ska man bojkotta länder och andra stunden är det okej om man åker dit för att träffa familj. Hur ska vi ha det här?

          Ja helt sjukt. Snacka om att sätta sin ras framför alla andra på planeten. ”Bara min familj har det bra och kan leva på resten av alla eras resurser så är jag nöjd” vidrigt

      Åk, bara åk!! Hade åkt till vilket skitland som helst om min syrra bodde där, punkt.

      Avboka inte! Du reser för att träffa din FAMILJ. Alla de som kritiserar dig har inte familj där. Det är era syskon och oavsett var de befinner sig i världen så skulle ni resa och besöka dem, eller hur? Det är inte en ”onödig” resa ❤

      Min familj är utspridd över 4 länder. Klart vi flyger och hälsar på varandra. Miljön är viktig men min familj är viktigare för mig. Tycker någon annorlunda får de väl göra det, jag gör det som är viktigast för mig.

        Hoppas ingen i din familj vill skaffa barn för ni valt att förstöra en potentiell framtid för kommande generationer.

      Alltså va? Förlåt men vad är det för idioter som ens ifrågasätter? Klart ni ska träffa familjen vare sig de bor i Nordkorea eller new york. Det är inte som att ni åker dit och semestrar, utan ni åker för att träffa er familj. Tycker du ska be folk som ifrågasätter att lägga av helt enkelt och säga att du måste träffa din familj och att det är viktigare än att vara nån sorts jävla ängel. Inte som att nått kommer ändras för du och din man undviker er egen familj. Sorry blev typ irriterad för din skull.

        Men spelar väl fan ingen roll hur man kategoriserar resan, det ÄR själva resandet som är problemet inte under vilken paroll den görs. Snälla vem släppte in alla tanklösa här?

          Vem släppte in alla sjuka empatilösa som på riktigt skulle välja att sitta hemma istället för att träffa sin egen familj för att de tror jorden går under pga en flygresa de gör per år

          Alltså hade jag haft en familjemedlem som one vill träffa mig pga ”klimathot” hade jag bett den lägga in sig på mentalsjukhus

      Men vad fan, att hälsa på sin familj är INTE turism! Klart ni ska göra det utan dåligt samvete. Den som tycker något annat är tappad bakom en vagn.

    Män som smygfotograferar/filmar kvinnor verkar bli allt vanligare.
    Hörde talas om en make som satte upp dolda kameror i vardagsrummet då han inbillade sig att frun var otrogen. Läste om en annan make som satte upp en dold kamera på toaletten för att filma sin fru. Män som smygfilmar/fotar främmande kvinnor på stranden, under sex, i badhusen osv. Manliga hyresvärdar som sätter upp kameror i duschar och på toaletter i lägenheter som kvinnor hyr. Manliga krogägare som sätter upp kameror på damtoaletten. Snubben som hängde mobilen i ett snöre ner från balkongen och filmade sin kvinnliga granne i lägenheten under.
    Alltså? Nån mer än jag som börjar bli nojig för att gå på tex offentliga toaletter?

      Jag tror inte att detta är vanligt. Se fakta nedan.

      Jag har letat kamera för att filma min hund när den är ensam. Och har därför lärt mig lite om kameror och kraven de ställer. Är ingen expert men se nedan. Och jag förstår att det finns dyra alternativ och små kameror, men varför skulle någon köpa dem och filma när kvinnor går på toa? Förstår inte det, hela internet är fullt av porr och det är gratis och tillgängligt.

      Från mitt kamera-letande:
      Det är svårt att hitta en billig kamera som kan filma långa perioder på bra sätt.

      Alternativen

      1 kamera som filmar 24-7. Krävs att kameran är kopplad till wifi, eftersom ingen kamera har så stort minne. Eller krävs betaltjänst för att betala för all lagring av det filmade materialet. Om inte betaltjänst används ->Då krävs wifi. Och el-sladd till kameran. Om el-sladd används tror jag det är svårt att gömma kameran i litet utrymme som tex på en toalett.

      2. Det finns betaltjänster och gratis tjänster som går att koppla till gamla smart-phones med kamera. Men då filmar den bara när den känner av rörelse. Och de jag har hittat filmar bara i typ i en halv minut.

      Ledsen att göra dig besviken, men det är nog inte många som vill se dig naken.

        A: Jo, det är rätt vanligt och det verkar bli allt vanligare. Många kvinnor vittnar om detta och förhållandevis många män har blivit påkomna och vissa till och med dömda för smygfilmning av kvinnor. I min omedelbara personliga närhet har jag två kvinnor som har blivit utsatta för detta. Den ena av sin make. Den andra på stranden. I min närliggande miljö har jag hört talas om flera fall, bla om en hyresvärd som monterade en dold kamera i en dusch hos en kvinnlig hyresgäst. Många andra fall har jag läst om tex i tidningen. Män som filmar kvinnor under sex osv.
        Ett annat fenomen är män som spionerar på kvinnor med gps, tex under bilar och liknande. Detta verkar vara ett växande problem. Jag börjar känna mig nojig och även om ingen vill se mig naken (anonym) så kan jag bli filmad utan min vetskap ändå.

            De flesta kommer från nationer där man inte åker skidor. Om du röstar för att begränsa antalet som får stanna så behöver du inte oroa dig.

              Nej Rasse-Mus. Du har fel. Det är män som gör detta. Av alla sorter.

              I somras var jag, min sambo och dotter på stranden. Det var rätt tidigt så bara vi där. Sen kommer 3 män (mellanöstern-ursprung) fullt påklädda och sätter sig lite dolt bakom ett träd efter att ha monterat ett jävla kamerastativ + kamera??? Riktat mot stranden då såklart. Jävla äckel. Jag tänkte gå dit och sparka ner deras jävla stativ men min sambo hindrade mig.

                Det är nåt fel på män. Ingen respekt för kvinnors privatliv, integritet eller kroppar.

        Fast vad är det för kommentar? Du vet inte ens hur ts ser ut, hon kanske är skit snygg eller har massa galningar runt sig. Alltså så konstig kommentar åt nån du aldrig ens SETT i ditt liv men drar en slutsats om dens utseende utifrån ingenting ?

        Och hur vet du det? ? utifrån en anonym kommentar. Obs ej ts men så korkade människor som finns här som bara vill typ mästra andra utan någon anledning. Det här var det bästa exemplet

      Nu vet jag inte om det räknas me jag har blivit filmad av män på gymmet två gånger. Dock upptäckte jag det och konfronterade. Det är inte direkt samma sak men båda gångerna hände det när det var sent på kvällen och väldigt få personer där. Så jag förstår din oro över galningar.

        Menar de filmade med sina mobiler, ej nån placerad kamera men väldigt obehagligt

          Jag har också blivit smygfotad på offentlig plats av både främmande och bekanta män. Otroligt obehagligt.

    Såhär ligger det till: jag hade ett jättenära kompisgäng i den stad jag är uppväxt i. Efter studenten flyttade jag dock till London där jag liksom började ett nytt liv, och var extremt dålig på att hålla kontakten med mina gamla vänner (något jag idag ångrar såklart). Efter 8 år flyttade jag från London och de vänskaper jag byggt upp där var liksom ”ytliga” och rann ut i sanden, alla jag umgicks med kom från olika städer/länder och flyttade så småningom tillbaka till sin hemort och vi hörs inte alls idag. Nu har jag flyttat till en ny stad i Sverige där jag trivs bra, men jag känner liksom ingen. Har försökt ta kontakt med mina gamla vänner men det har gått så lång tid (är 30 idag) och är svårt, och alla har flyttat. Vet inte riktigt varför jag skriver här, jag saknar så att ha vänner att hänga med, och jag är ju en skön och rolig person och en bra vän (om man nu kan säga sig om sig själv utan att låta fett.. oskön?), jobbar på ett ställe med trevliga kollegor men vi är väldigt olika och på olika platser i livet. Detta är en ny situation för mig som alltid haft massa vänner omkring mig och nu känner mig SÅ ensam (har min sambo, men vill ju hänga med polare också), hur gör man? Vill kanske också höra att jag inte är ensam om att känna mig ensam på något sätt. Sitter hemma ensam en lördagkväll och ser hur kul alla andra har med sina vänner, osvosvosv. Sorry för novellen.

      Inget svar på din fråga tyvärr men alla andra har faktiskt inte jättekul med sina vänner varje helg. Finns många personer i liknande situationer som din (jag själv hehe). Mina kollegor och jag är också på olika ställen i livet, men ibland föreslår jag att vi går ut en lördagkväll och bara äter middag någonstans. Folk brukar haka om det inte blir sent, förlänge och liksom inte är fest. En middag är alltid trevligt och då kommer man ut litegrann i alla fall!

        Utnyttja internet! Kompisdejta ❤️ Använd tex facebook-grupper, kanske finns en för din nya stad?

      Känner igen mig i det där med att tappa kontakten med barndomskompisar pga flytt, sen tappar man kontakten med de man studerat med pga flytt till annat ställe etc. Jag har familj med småbarn och känner att jag får mycket av det sociala genom arbetet. Finns ett par med småbarn som vi försöker träffa en gång i månaden som vi känner genom min sambo.

      Men tänker att om man vill ha ett socialt liv med någon eller flera vänner känner jag spontant: genom arbete eller aktiviteter. Har du någon aktivitet/hobby om du nu inte klickar med kollegor? Vissa har väl testat appen gofriendly med blandat resultat beroende på vart de bor. Annars kanske någon här på ÖS nappar.

        Tack för era svar!
        Kan också säga, vilket jag egentligen skäms över, men att jag är så oerhört ledsen för att jag vet att om jag blir gravid kommer ingen anordna en babyshower för mig (inte för att jag drömmer om en babyshower, det är egt inte alls viktigt för mig, men vill liksom att det ska finnas människor i min närhet som VILL fira min graviditet).
        Samma sak med giftermål, om jag en dag gifter mig, kommer jag ens ha en möhippa då? Och vilka ska vara mina tärnor?
        Det är inga livsavgörande grejer, men jag hade verkligen, verkligen velat ha det. Känna att man liksom är älskad av andra än sin familj osv. Shit, känner mig som en tönt nu, haha, men tänker mycket på detta och det känns som en.. sorg?

        Har tänkt på det med aktiviteter, har ju egentligen inga hobbies. Gillar att träna (styrketräning främst), var hittar man träningskompisar? och hade älskat att hänga med vänner och spela spel och dricka vin och skratta och prata strunt och ha djupa samtal osvosv.

          Kolla om det finns nån typ ladies cirkle eller liknande där du bor. Eller nån fb-grupp för din stad, gymmet du tränar på eller likande du kan gå med i. Eller kanske appen gofrendly, enbart för kvinnor.

          Skulle nog också säga, om du har Facebook – kolla efter grupper med samma intressen som du. Har bekanta som lyckats träffa nya vänner genom nischade grupper på just Facebook.

      Åh vet precis. Jag flyttade till en stad i USA där jag inte kände en själ. Tänkte att jobbet skulle kanske ge någon vän, men alla var äldre med familjer. Tänkte att ”det löser väl sig”. Det var tuffare än vad jag trodde. Att försöka skaffa vänner i vuxen ålder är mycket svårare än när man var liten eller när man var student. Jag lyckades till slut hitta några grannar och folk från gymmet som blev mina vänner.

      Det är inte lätt! Jag tror jag fick mycket gratis då amerikanarna är väldigt sociala och nyfikna av sig. Såg någonstans om en app där folk söker vänner – kanske kan vara något? Oavsett vad är jag är säker på att du kommer hitta någon att hänga med 🙂 Annars är du ju alltid välkommen att hänga med oss här på ÖS 😉

      Vart bor du? ?

      Skaffa gofrendly!

    Ni skriver ofta så bra och informativt på Öppet spår att jag använder det när jag ska beskriva olika saker. T.ex: ”På Öppet spår hade de en tråd om… och då skrev flera att…”

    Ni är bäst!

      Haha den har jag kommit på mig själv med att säga också :))

        Ja, hur bra?! ?

    Någon distriktssköterska?
    Hur tänker ni kring att behöva delegera till hemtjänstpersonal som knappt kan svenska? Inget ont om dem, de sköter omvårdnadsdelen jättebra och är fin med patienterna. Problemet är att det ofta blir missförstånd då de inte förstår språket, och inte heller kan läsa svenska. Jag känner mig inte trygg med att de förstår medicinlistorna.

      Ta upp det med chefen.

        Jag har gjort det men det är personalbrist och jag känner mig tvingad mer eller mindre.

          Vad säger chefen när du tar upp oron?

            Hennes exakta ord var ”det kommer nog gå bra”… Och ja det kommer det kanske, jag vet inte. Jag vill inte skrämma iväg dem heller då de som sagt är jättebra med patienterna, men ofta när man ber dem göra nåt extra utöver det som går på rutin så blir det missförstånd. Jag känner mig mest orolig över alla läkemedel som är vid behov och alla som har insulin… Det är så mycket som kan bli fel.

              Inte så lyhörd vård chef alltså. Jag har också jobbat inom vården och vet hur det ofta är. Sa upp mig och bytte helt yrke. Du kan bara göra ditt. Sen ligger ansvarer på de andra. Du har tagit upp det med chefen och gjort det du kan. Förstår att det inte känns bra då de är andra människor som kan råka illa ut. Men ja vad gör man? ?

          Men du är ju ansvarig för delegeringarna? Eller är det verksamhetschefen? Om jag kände mig osäker på om det kunde bli en fara för patientsäkerheten hade jag skrivit avvikelser på att personalen inte kan svenska. Skulle något hända kan du alltid hänvisa till detta, avvikelser sparas i flera år! Med ett leg som vi har inom sjukvården känns det ofta som att vi ska hållas personligt ansvariga fastän vi inte styr förutsättningarna. Då är det bara avvikelser som återstår! Gör alltid det när jag känner mig satt i en rävsax för då har du iaf visat att du tänkt på patientsäkerheten och uppmärksammat risken! Annars är det lätt att vara efterklok och du lär bli utfrågad varför du inte gjorde ngt OM ngt händer.

            Förstår jag dig rätt? Du är medveten om att hen inte har tillräckliga kunskaper för arbetsuppgiften och därmed utsätts patienter för risk för allvarlig vårdskada. Och ändå delegerar du. Och du skriver en avvikelserapport ifall det skulle hända något, för du vill inte stå ansvarig för vad du har gjord. Och om patienten avlider pga felmedicinering, tror du att du är fri från ansvar? Är det inte patientsäker vård vi ska bedriva.

          Ingen kan tvinga dig att delegera om du anser att personen inte klarar arbetsuppgiften. Det är ditt ansvar att säga nej. Jag har fått säga nej några gånger under mina 35 år i yrket och det har arbetsledningen fått acceptera. Det går alltid hitta lösningar i hemtjänstgruppen.

      Varför känner du dig inte trygg med att de förstår medicinlistorna? Det är väl jättebra att de gör det.

        Nej alltså jag menar att jag inte kan lita på att de förstår. Formulerade mig dumt 🙂 de säger själva att de inte kan läsa svenska.

          (Klagar på att andra inte kan svenska – kan inte själv formulera sig rätt)

            Min legitimation hänger på att personalen kan ge rätt medicin till rätt människa på rätt tid på dygnet. En slarvigt skriven kommentar på en blogg är kanske inte riktigt samma sak, men tack för relevant hjälp 🙂

              Jag förstår din oro. Såg en jobb annons nyligen för ett städ jobb där språktest genomfördes för att garantera patientsäkerheten då städningen var på sjukhus. Borde vara detsamma i vården.

                Ja det hade varit skönt. Jag tänker att det är ju inte bara mitt jobb det handlar om, famförallt så är det ju en risk för patienterna.

                Testade de för särskrivning också?

            Idiot.

        Förlåt men jag skrattade…

          Vad är det som är roligt? Förlåt men detta gör mig skitstressad.

      Ring facket? Skyddsombud?

        Tack, det hade jag inte tänkt på 🙂 vet liksom inte om jag överreagerar eller om det är nåt facket skulle bry sig om.

          Man kan alltid fråga facket! Det handlar ju om arbetsmiljön. Är själv fackligt ombud på min arbetsplats (samt skyddsombud) och är det något mina medarbetare oroar sig över så tar jag det vidare. Finns inga dumma frågor ☺️

      Om det inte känns patientsäkert så ska du ej delegera personalen. Jag har vid några enstaka tillfällen ej delegerat personal, givetvis blir boendets enhetschef sur för det blir meckigare att lösa så det alltid finns personal med delegering (helger och sommar främst). De gånger jag ej delegerat har det varit språksvårigheter som varit orsaken. Lita på din känsla!

    Jag kan ingenting om bilar, men köpte en av min mamma. Den behöver verkligen grundligt städas. Jag lämnade in den på rekord, men blev inte helt nöjd. Vad ska man säga till folk för att de ska förstå att jag menar extra allt, under säten osv? Alltså ta ut alla delar om det så behövs. Känner hela tiden att ngt luktar i bilen trots all städning men blir inte av med doften.

      Vissa bilar luktar helt enkelt bara konstigt, har jag fått för mig. Är du säker på att det är smuts?

        Jag vet inte, däremot så luktade den alltid fräscht när min mamma ägde den, det är en väldigt svag lukt, min kille känner den inte ens. Men jag ser under framsätena att det är lite smutsigt, och bilen är 10 år gammal, så det har kanske fastnat någon bit mat eller ngt?

      Prova att byta luftfilter till fläktsystemet ibland kan de bli fuktiga och lite av en fishy smell.
      Sen finns det spray med luftrening eller lumtborttagning i många affärer som säljer bilprylar

        Smart! Vet att den har krånglat nu. Kanske därför den luktar. Tack för tips

          Ibland kan den lukta lite extra när ac:n inte är igång med

            Prova att ställ in en kopp med ättika, det drar ur dålig lukt utan att avge egen. Häll i några droppar eterisk olja om du vill att det ska avge god lukt och låt stå minst ett dygn

      Be mekanikern (eller om du vill göra det själv) att byta kupéfilter. Om det är i behov av byte kan det lukta lite blöt hund/fotsvett i bilen ):

        Skulle snarare kalla lukten för sur mjölk. Som sagt, svag svag lukt, men jag retar mig så. Ska testa med byte av luftfilter.

    Jag har precis flyttat till Lund och undrar om någon har några tips på ställen att besöka? Allt möjligt, mat, sevärdheter, mysiga grejer, butiker, parker etc. Ni fattar, allt möjligt 🙂
    Tack på förhand 🙂

      Domkyrkan är häftig. Speciellt kryptan!

      Skisserna museum!

      Ebbas fik, Ariman för ölhäng, Zen sushi för lunch, Aiko för middag. Stäket för mysig middag. Klostergatan har lite fina butiker, Gleerups stort sortiment av böcker och fin barnavdelning.

        Tack för tipsen, allihop!

      Crêperiet, så jäkla gott ?

      Weird att någon föreslår Ebbas fik? Tråkigt, äcklig mat, luktar mögel. 😮
      Besök botaniska trädgården, gärna någon gång i veckan, man ser så fint hur växterna långsamt börjar vakna till liv nu snart till våren. 🙂 Alice och Kattens tesalong nära tågstationen är MAGISK. Men obs, boka bord. 🙂 Gå på bio på Kino, billigt och mysigt. Besök domkyrkan, men skippa det där med att det astronomiska uret ska slå, det är skittrist. REKO har bäst sushi i stan. Lundafalafel (”lucka” på stora södergatan) har bäst falafel. Gattostretto har god pasta, mysig personal, och man kan besöka kyrkoruinen under restaurangen. Stadsparken på sommaren! De hänget upp hängmattor och folk grillar och det är fin stämning.

      Välkommen till Lund!

    Bästa yogastället runt om i världen??

      Hagabadet i Göteborg.

    Kan någon förklara för mig vad ot, ts å allt vad alla förkortningar betyder här inne på bloggbevakning.

      Ot = off topic
      Ts = Trådstartaren, alltså exempelvis den som skrivit den kommentar som sedan andra diskuterat under.

      Vet ej vilka fler förkortningar som är typisk just i detta forum men någon annan kanske kan fylla på.

      OT – off topic
      TS – trådstartare
      ÖS – öppet spår
      (Någon har säkert redan hunnit svara när den här kommentaren väl publicerats hehe)

      Ot: off topic
      Ont: on topic
      Ts: trådstartare

    Vill starta en hälsoblogg och göra min privata Instagram till en hälso/yoga Instagram. Men vågar inte för är rädd vad familj och vänner ska tänka, samt hur får man ens följare?? 🙁

    Behöver tips och pepp att våga leva min dröm

      Tänk så här: livet blir mycket roligare och du får mer positiv energi om du lever din dröm. Folk kommer alltid tycka en massa, men du behöver få plats i ditt eget liv också. Så gör det!

    Hej ? I vilken vecka startade er förlossning, och vad var första tecknet på att det var på gång? Jag har två barn, den första gick jag över 2 veckor med och blev igångsatt. Den andra kom 39+4 och startade med att jag hela dagen från kl 11 på förmiddagen gick med 1 värk i timmen ungefär, tills 23 på kvällen då det satte igång ordentligt med 1 värk var 10 minut ungefär. Kl 03 3 värkar på 10 minuter och 6 åkte vi in. Född sen kl 18 på kvällen.

    Nu är jag i 38+6 och bara väntar på att det ska starta. Är egentligen jättenervös men tror det lättar sen då det väl startat. Har ilningar neråt och har idag haft 3 ordentligt smärtsamma förvärkar.. samt att magen börjar vara väldigt ”dålig” efter en tid med en helvetes förstoppning. Var på zonterapi igår och kör rebozo varje dag. Tänkte testa den berömda drinken nästa vecka. Är så livrädd att gå över tiden (vill Inte bli igångsatt igen. Det var ett helvete). Så, har ni gjort nått speciellt innan det startat?

      Hej! Har 2 barn, min första kom 39+5 och min andra blev jag igångsatt 38+2.
      2 dagar innan min första kom var jag så dålig i magen, fick höra att ”kroppen förbereder sig”. Dagen innan hade jag förvärkar som in i, brukade alltid lägga mig och vila en stund när det började, men vaknade av värkarna igen efter en stund ?, morgonen efter föddes han ☺️.
      Förlossningen kommer gå jätte bra ? snart är bebis hos dig ❤️

      Är gravid nu, v37+3 och bara hoppas på spontan förlossning snart! Fastän fattar ju att det inte finns något jag kan göra åt saken? Så jobbigt men sant. Bm kan väl hinnsvepa om du kommit till v.40-41 utan att bebis kommit? Annars är det ju kroppen och barnet som bestämmer, har hört att div drinkar och huskurer ska vara lönlöst. Ev bara ge pinvärkar. Man får väl göra allt som det sägs, vila och äta ta det lugnt. Lycka till! ❤️

      Jag vaknade vid 4 på morgonen 3 veckor innan bf med magknip, trodde att jag var lite förstoppad. Vid 9 började det komma mer som regelbundna värkar, ganska täta men inte särskilt långa, och jag började ana att det nog kunde vara bebisen som ville komma ut. vid 10 började det göra riktigt jävla ont, vid 12 åkte vi in och kl 16 var hon ute.

      Jag födde mitt första barn i v 40+4. Det började dagen efter bf, vid lunch, med svaga värkar som sedan blev kraftigare. Det höll i sig i två dagar sen gick mitt vatten på eftermiddagen och värkarna kom tätare. Vi åkte in, jag var öppen 4 cm. Hon kom på morgonen efter. Väntar nu mitt andra barn så det ska bli spännande att se hur den förlossningen blir! =)

    Bor utomlands med min pojkvän i hans hemland, ett u-land i karibien. Hatar mitt liv här, Har inga vänner. Finns inget att göra i den här staden men vill inte lämna min pojkvän och han vill inte flytta…. vet inte vad jag ska göra:(

    Kan man säga åt sin sambo att man vill resa och bara åka iväg själv ett tag??

      Säg åt hela världen att du vill resa och åka iväg själv om det är det du vill! Du bestämmer reglerna i ditt eget liv eller hur?

      Du behöver inte ett godkännande från din kille för att resa. Herregud, är det år 1940?
      Do your thing girl! Blir han arg är han ett rövhål och då kan du lika gärna dumpa honom.

      Försöker inte vara dryg men det låter tyvärr inte som att er relation har en framtid.
      Det var kul och spännande ett tag att leva på en tropisk ö med en härlig kille. Men vad händer sen?
      Om han vill bo kvar där, kan du leva där resten av ditt liv? Vill du att dina barn ska gå i skolan där? Hur ser sjukvården ut?
      Och om han kan tänka sig att flytta med till Sverige, kommer HAN trivas här i längden? Vad skulle han jobba med?
      Tål att tänkas på.

        Tack! <3

      Ja

    Tittar på stjärnorna på slottet. Stackars Pernilla. Att bianca har mage att vara så otrevlig mot henne och att ungarna HYLLAR sin pappa hela tiden. Han har inte bidragit med ett skit verkar de som, förrän ungarna blivit kända och fördiguppfostrade?

    Även sorgligt att Pernilla säger ”vi var båda unga och dumma”. Lider verkligen med henne.

        Fy fan vilket vider till kille!

      Håller med. Där är Bianca bara pinsam.

      Pappa Emilio har inte bidragit med annat än skit för familjen men blir ändå hyllad som värsta hjälten av barnen.

        Säger väl något om hur den typen av män lyckas komma undan med allt genom att framställa sig som fantastiska i vissa sammanhang och få medhåll/hyllas… 🙁

          Män lever i skyddad verkstad. De skyddas av män och de skyddas av kvinnor och barn. Kvinnor skyddar kvinnor och kvinnor skyddar barn.

      Kan hålla med om att det är synd om Pernilla och att Bianca behandlar henne dåligt. Men det är Biancas pappa. Som barn kan man tycka om sina föräldrar oavsett. Och nu verkar han vara en bra pappa och Bianca har förmodligen inte upplevt hans sämsta sidor.

        Det är en sak att hon tycker om sin pappa oavsett. En annan att hon alltid sätter honom på piedestal och försvarar honom. Det är fakta att han hotat Pernilla, hennes familj och vänner (inkl. sin egen bror Nicola när han var tillsammans med Charlotte). Allt finns inspelat, han har erkänt och dömts för det. Att då Bianca håller på och säger att det är ”bådas fel” att förhållandet tog slut är rätt magstarkt. Därtill misshandeln som han inte dömdes för men som tingsrätten gav Pernilla rätt i förutom att det ansågs som preskriberat. Enligt Emilio så har han blivit ”provocerad” till hoten, något som även går igen i Åsas försvar av honom. Så han har inte alls ändrat sig vilket Pernilla tyvärr försöket få det till i Stjärnorna på slottet (antagligen för att hålla sig på god fot med sina barn).
        Ironiskt nog så är Emilio själv hotad nu av sin egen bror Luciano som har samma våldsamma temperament. What goes around comes around. Bianca har också blivit hotad och kallad hora av Luciano. Hon har knappast några högre tankar om sin farbror men kan alltså inte se att det är samma beteende som hennes pappa hade gentemot hennes mamma. I Stjärnorna på slottet sa även Pernilla att Emilio gjorde slut typ varje gång de bråkade… Och vad för förhållande är det Bianca har? Jo, ett förhållande som också verkar ta slut så fort som hon och Philippe bråkar. Så det är mycket destruktivt här, som färgat Bianca och som hon tyvärr inte lärt sig ett skit av.

      Mammor hålls till mycket högre standards än pappor. Tar min man upp vår dotter när hon skriker så blir vissa personer helt ”ååååhhhhh” när jag gör det då skämmer jag bort henne och jag kommer förstöra henne, enligt samma personer. 🙂 Kul.

        Mammor har en biologisk och naturlig barn-instinkt som män saknar. Följ den alltid och lyssna inte på andra, speciellt inte på novisa män som försöker ”lära” mammor hur mammorna ska hantera sina ungar.

          BS!

      Den frånvarande föräldern romantiseras ofta efter en skilmässa. Upplever det som ett vanligt fenomen. Den förälder som gör sitt bästa, tar ansvar men kanske gör fel ibland, döms hårdare.

      Vad hon har haft ”skitkillar”, jag förstår verkligen varför hon inte är ”ute efter en man” nuförtiden. Otroligt stark och härlig person är hon <3

      Wahlgrens värld är lyteskomik där det mest verkar handla om att dumlägga Pernilla så mycket som möjligt.
      Värst är hennes egen dotter, Bianca, som förutom att håna sin mor och sätta sin far på piedestal, poserar precis hela tiden.
      Så otroligt mycket yta och inget innehåll av substans överhuvudtaget.

      Hon är verkligen vidrig mot sin mamma i wv med. Tycker det nästan är jobbigt att titta på och tycker så synd om pernilla. Barnen har noll respekt för henne, skriker och behandlar henne som rent skit. Fan vad de förtjänar en rejäl utskällning

    Jag och min man vill åka på semester nästa vinter, vi har pratat om detta i över tio år så tänker nu äntligen ta tag i saken! Vi vill gärna ha kritvita stränder och turkosa vatten. Vart ska man åka? ☀️?

      Gotland!

        Ja gotland!

        Är det inte lite kallt på Gotland på vintern?

          Vem sa nåt om värme??

            Nej, det har du rätt i.

        Gotland på vintern är perfekt, behöver inte trängas med alla turister!

        Hahaha!

      Tylösand

        ?

      Filipinerna! Fantastiskt land

      Jag är inte speciellt berest men har varit i Panama och Costa Rica. Där finns flera ställen som har det du eftersöker ?

      Om er budget tillåter: Kauai!

      Bora Bora ?

        Fel tid på året, trust me precis kommit därifrån och hade en solig dag av 12. Regnade konstant?

      Jamaica! Skulle åka tillbaka vilken sekund som helst!

    Härnösand!

      Prosit!

      Åk på vintern =kritvita stränder

    Anonym nu har jag namnet så du hittar mig ❤

    Som vi pratade lite om så har jag stora tillitsproblem på grund av händelser från människor som har svikit mig så illa. Jag vill försöka dejta men jag vägrar Internet och jag har inga vänner jag kan gå ut med. Kommer aldrig träffa någon och är så jävla rädd för att släppa in någon. Vill han bara ha det alla män alltid vill ha? Lämnar han mig sedan för någon annan bättre än jag?

      Hej❤️ jag tror det viktiga här är att verkligen försöka våga misslyckas. Märker du att han inte är genuin och inte får dig att må bra så är det okej. Då är det bara att avsluta och börja om på nytt. Det är sjukt jobbigt när det går fel men som min pappa alltid sa till oroliga lilla tonåringsjag ’gumman du behöver inte oroa dig, det löser sig’

      Jag har sjukt mycket kontrollbehov och har i min 12åriga relation tänkt samma sak som du. Dom första 5 åren så hade jag som ritual att tänka mig scenarion där han skulle lämna mig för att jag ville vara beredd på att bli sviken. Jättehemskt men vi är tillsammans än idag och jag har lärt mig att lita på andra människor och acceptera att händer nåt så händer det oavsett och det är inget jag kan göra nåt åt❤️

    Någon som gjort HyCoSy? Kontrastundersökning av äggledare? Gör det jävligt ont eller gör det överjävligt jävla ont? ?

    Kanske nån med endometrios som gjort?

      Har gjort det en gång. Minns inte att det gjorde så ont, mest konstigt/obehagligt när kontrastvätskan rann ut ?

      Jag har gjort! Har inte endometrios ska tilläggas men jag tyckte inte att det var så farligt som jag läst om innan. Det gjorde lite ont och var ”obehagligt” men absolut hanterbart. Ta rekommenderade smärtstillande innan, jag fick info om vad jag skulle ta och när, och försök slappna av så mycket som möjligt. Själva undersökningen gick fort också, det var över på några minuter ?

      Jag spydde och höll på att svimma av smärta när gynekologen förde upp röret genom livmodern. Jag tror att det var förlossningssmärta jag kände, men till skillnad från en förlossning så gick den utomjordiska smärtan över på 15 sekunder. Själva undersökningen gjorde inte alls ont, eller så var jag bara så chockad och blockerad av det jag upplevt under införingen att jag inte märkte något.

      Jag hade lite sammandragningar och blödde i några dagar efter undersökningen.

    Det finns så mycket fina set med blazer och shorts och jag är så sugen på att slå till på ngt av dem. Men när använder man båda delar? Shorts är för kort för att passa på min arbetsplats och kavajen gör det uppstyrt för en sommardag. Vad är tanken???‍♀️

      Någon slags sommarparty, kanske?

    Järvastaden är fantastiskt! Barnvänligt med den fina Mulle meck-parken, bra skolor och förskolor, återkommande aktiviteter för barn och en stark gemenskap ? Välkommen hit!

    Era bästa podcast? Gärna lite lättsamma ?

      Adam och kompani!! ?

        Bästa podden!

      Handen på hjärtat

      Vad blir det för mord?

      Off limits!

      Tombola
      JLC
      Frågar åt en kompis
      Värvet
      Den som skrattar förlorar podcast

      Fördomspodden

    Någon i Stockholm som har fått sin hyreshöjning för 2020? Om ja vad fick ni för % och minns ni vilken % ni fick förra året (2019) ? ???

    Någon här som jobbar med något annat än det ni utbildade till er?

    Jag har varit mammaledig och därmed haft studieuppehåll i två år. Ska påbörja utbildningen igen nu i februari och har cirka 1 1/2 kvar (gått cirka två år innan uppehållet). Jag har dock börjat tveka lite på yrkesvalet, om jag vill jobba med det hela livet osv.

    Jag funderar dock på om jag ändå ska slutföra det jag har kvar och testa jobba med det och söka andra jobb om jag vantrivs. Det finns ju ändå en anledning till att jag påbörjade utbildningen då 2016, så tänker att det kanske ändå är värt en chans, när jag ändå gjort större delen av utbildningen.

    Jag känner även att det är skönt att ha en utbildning/behörighet, för om jag inte jobbar med det jag utbildar mig till så vill jag helst ha ett jobb där det inte krävs något speciell utbildning. Jag vet dessutom att jag är garanterad jobb inom mitt kommande yrke om jag slutför utbildningen, då det är stor brist på det. Så det är en utbildning jag kan ha stor användning av.

    Vad tycker ni, tänker jag ”rätt” eller borde jag hoppa av utbildningen? Förstår ju att det ör individuellt hur man resonerar, men om någon varit i en liknande situation så är jag tacksam för tips!

    (Förlåt för rörig text, har fått avbryta några gånger för att natta om sonen).

    Ha en bra lördag alla! ☺️✨

      Jag skulle nog gå klart utbildningen om det inte är så att du såklart trivs väldigt dåligt.
      Bra med utbildning och kanske kan du med hjälp av utbildningen jobba med något annat än specifikt det eller vidareutbilda dig.
      1,5 år är en ganska kort period också om du redan gått 2år.

      Yes. Blev klar 2014 med min treåriga utbildning på universitetet. Kände redan under utbildningen att det inte var helt 100, men ville ge det en chans. Jobbade fram till slutet på 2016 då jag gick på föräldraledighet. När det väl var dags att återgå kände jag starkt att jag inte ville. Följde då drömmen om det jag egentligen alltid velat, men inte vågat då min mamma var duktig under uppväxten att prata om hur svårt det är att få jobb inom branschen. Jag pluggade ett år (YH-utbildning) och ska nu börja en drömanställning. Bästa jag gjort – men jag ångrar absolut inte min första utbildning då jag lärt mig otroligt mycket utifrån den och yrket. Skulle säga, plugga klart och ge det en chans om du inte avskyr det redan nu.

      Nu jobbar jag med det jag är utbildad till men inte innan. Då hade jag en utbildning inom IT men jobbade med marknadsföring och webb istället. Det är en utbildning jag ångrar att jag läste under två år för den gav mig ingenting. Som du skriver resonerar alla människor olika men för mig är det viktigare att jag älskar det jag gör än att utbilda mig till något bara för att det är brist på det yrket. Du lever för din egen skull och ska inte jobba med något bara för att. Mitt råd till dig är: hoppa av utbildningen och hitta drömmen någonstans! Den finns där ute och väntar på dig ❤

    Wahlgrens värld i torsdags. Bianca vill göra en sketch där Benjamin tafsar på sin bästa kompis tjej Benjamin säger ifrån att det inte är kul, men det tycker Bianca visst. Och med tanke på hennes sminkreklam och uttalande om den så inser man ju vilken sunkig kvinnosyn hon har

      Hon är ett resultat av sin samtid. Hon har lärt sig att kvinnor ska vara knullbara och att hennes värde ligger i det.

        Hennes farsa har lärt upp henne väl. 🙂

          Men om benjamin inte känner likadant vem har lärt upp honom då

      Varför slösa bort sin tid med att titta på sånt skräp?

      Tycker det var bra gjort av honom och man märker hur sur han blev. Himla dum idé av henne däremot.

    Det finns väl inget i en kompisrelation som skaver så mycket som snålhet? Berätta era historier som skaver! (men inte tillräckligt för att bryta med kompisen kanske?)

      Ingen kompis, men hade en gång en kollega som alltid tiggde mat. Han brukade be om resterna från allas våra matlådor när vi inte orkade äta upp. Kände mig aldrig riktigt bekväm med hans hoppfulla blickar ner i matlådan. Han kunde äta en lämnad halv potatis i lite överbliven sås, på den nivån.
      Så fort man hade något ätbart i personalköket så fiskade han efter att få lite. Jag och min andra kollega kallade honom zero waste.

      Och nej, han var inte fattig. Han höll alltid på att renovera huset och reste kors och tvärs med frugan.

      Sålde fina barnkläder åt en kompis. Utöver vanliga slit och släng kläder perfekt till förskolan fanns overall, vinterskor, jacka etc från finare märken. Allt som allt var väl värt 1000-1500:- på andrahandsmarknaden. Jag bad kompisen ta hem kläderna och gå igenom innan hon swishade. Beloppet som swishades fick mig att tappa hakan då det var mindre än en fjärdedel av vad det var värt, påtalade att bara overallen var värd mer på andrahandsmarknaden så då fick jag lika mycket till. Där lärde jag mig att även om jag tror att människor har koll ska jag alltid sätta priset innan – oavsett om de är vänner eller random köpare.

        Kan tilläggas att denna vän inte har dåligt ekonomiskt, utan har det mycket gott ställt. Hade personen däremot haft det kärvt skulle jag gett bort det gratis alternativt för en liten summa.

      Utomland. Hade kört ca 40 min för att hämta upp en kompis från busstationen. Körde sedan till ett köpcentrum. Bjöd på mat och fika. Körde tillbaka henne till busstationen (hennes biljett kostade 80 kr t.o.r) körde sedan hem. Påvägen ringer hon och är hysterisk ”vänd om, åk tillbaka till bussterminalen snälla”. Jag fattade noll, trodde något hade hänt. Frågade vafan det är som händer och om jag behöver ringa polisen.
      ”Nej, de råkade ta 20 kr för mycket för biljetten och jag sitter på bussen påväg hem. Snälla, hämta upp pengarna och överför 20 kr till mig”.

      Jag la på och har aldrig pratat med henne efter den kvällen. Det var droppen, hon var så fruktansvärt snål så det fanns inte. Men det som verkligen störde mig var att hon alltid var så negativ. Det klagades på allt. Hon var alltid sur, arg, irriterad, grinig eller dryg. Umgicks bara med henne för att hennes föräldrar behandlade henne dåligt och klagade på hennes attityd. Insåg att de hade rätt, det går inte att umgås med människan.

      Blev hembjuden på middag hos ett gift par, vi var totalt 12 stycken. Några dagar efter får vi alla ett sms från värdparet att ”maten kostade si och så mycket” och avslutade SMSet med att det vore snällt om alla kunde dela på middagskostnaden. Det här var höjden av snålhet enligt mig.

        Åh herregud

      Jag bjuder en kompis på middag. Han tar med en flaska vin. Vi dricker inte upp hela. Han sätter tillbaka korken och tar med slatten hem.

      (Kan tillägga att han inte tror på Kristus.)

        Typ samma. Skulle spontant kolla på en match hos mig med några kompisar. Jag hade ställt fram lite chips och läsk och några av kompisarna hade också med sig något snacks som vi ställde fram. Snålkompis hade med en påse chips som jag hällde upp i en skål. När det var dags för henne att gå hällde hon tillbaka chipsen från skålen i en påse och gick ?

      Min mans barndomsvän som lägger sina pengar till notan sist av alla, räknar ihop dricksen från övriga och liksom använder till att betala sin dela av notan för.

        Men usch vilken människa. Inte schysst varken mot hans vänner eller mot personalen på restaurangen.

        Har också min mans äckliga barndomsvän som jag vill slita ögonen ur. Han kör en bil för en miljon kronor och skryter alltid. Bjuder oss på sitt fula jävla bröllop till ett annat land där min man först får betala flera tusen för flyg och resa, ger honom flera tusen i present. Snubben bjuder ut oss på middag som tack och min man får betala notan för skiten kollar ner i mobilen när notan kommer. Det finns så mycket mer och jag tycker min man är en jävla idiot som står ut med det och har på riktigt lust att skilja mig vid dagar då hans snällhet nästan äcklad mig. Jag vet att det låter konstigt och jag är ju inte seriös med det men jag blir så arg över att han låter sig behandlas så av en så snål jävel.

      Var på resa med en kompis för många år sedan. Jag hade tidigare alltid lånat eller bjudit på allt möjligt.
      På flygplatsen hem så saknar jag lite pengar i rätt valuta , får då låna till en hamburgare och pommes.
      Dagen efter ville hon ha tillbaka sina 30 kronor! Snålt!

        Fyfan!!!!

      Vi bjöd över en vän till familjen i julas då han skulle få fira ensam annars. När han kom gav han en flaska vin till mina föräldrar och tjatade hela kvällen om att den skulle öppnas. Vi dricker inte speciellt mycket så min pappa sa nej, tack, vi kan sparar den. Dagen efter när vi åkte till mina svärföräldrar tog han flaskan från köket i smyg och gav den till min svärmor.

      Snålhet och när folk bangar. Man bokar in grejer och i sista minuten så har personen huvudvärk, magont, är för trött eller har ”lovat” någon att hjälpa till med något. Varför boka in något när du vet att du ändå inte kommer komma? När detta är satt i rutin… ja få har man inte mycket förtroende kvar för personen

      När jag var i 12-års åldern skulle jag och min dåvarande bästa vän hyra filmer och köpa godis och snacks. Vi kom överens om att jag hyrde tre filmer till oss för 100 kr och hon skulle köpa godis och snacks för samma summa. När vi väl kommer hem till henne och ska titta på filmerna så säger hon att hon inte kan bjuda på godiset och snackset för att det ska räcka en hel vecka för henne. Då sa jag att vi inte kunde titta på filmerna för de skulle räcka hela veckan för mig och sedan gick jag hem.

      Alltså jag hade en vän som bara var sådär irriterande snål. Inte mot mig men allmänt. När hon skulle spara ihop till en lägenhet vägrade hon köpa något alls när vi gick ut och fikade. Alltså, hon ville att vi skulle fika minst en gång i veckan och varje gång var det bara jag som beställde kafffe. Hon tog sedan ut något hon tagit med sig hemifrån och blev tillsagd av personalen. Jag bjöd alltid henne i början men blev sen irriterad för hon sparade till en flera miljoner kronors lägenhet och jag var liksom student så varför skulle jag bjuda varje gång bara för att hon är för snål för att köpa sig typ en loka för 20kr? Så jävla pinsam och irriterande. Fattt inte att folk snålar med 20kr.

      Detta är ett par år sedan, vi var väl 23-24 år. En vän smsar mig plus en gemensam vän ”vill ni äta tacos med mig på torsdag?”. Vi tackar ja och när vi kommer dit och tar av jackan säger hon ”jag har redan handlat så ni är skyldiga mig 30 kr var”. Blev så otroligt paff! Hade varit mycket trevligare om hon bara skrivit ”Jag fixar mat, ni kanske vill ta med cider/läsk och lite godis?”… Kanske är jag barnslig men veckan därpå bjöd jag över dem på middag och när snåljåpen frågade vaf hon var skyldig sa jag att jag givetvis vill bjuda mina vänner. 😉

    Igår köpte jag en svindyr bil och idag fick den åka bärgare tillbaka dit jag köpte den pga varningslampor tändes. Är fullt medveten om att det är ett i-landsproblem men är ändå skitledsen, arg och besviken över allting (speciellt när det sista säljaren sa när jag åkt därifrån var att jag gjort ett bra val och köpt en kanonbil) och behövde bara gnälla av mig lite.

    Tillbaka till chipsskålen och proseccon

      Gud vad surt! Men grattis ändå! Älskar bilar, vilken blev det?

      Får du tillbaka pengarna för bilen? Blev lurad av en bilförsäljare (firma) förra året. Bilen gick sönder direkt! Fick aldrig tillbaka mina 60.000 kronor…

        Den ska in in verkstaden på måndag och jag får väl bara hålla tummarna att dom fixar felet.. tycker det är så märkligt, bilen är 2,5 år, varit leasingbil, servad ordentligt osv och så har jag den inte ens en hel jävla dag och sen åker den bärgare? Alltså är detta guds straff för att jag köpte mig lite mer bil än vad jag egentligen behöver? (Men ville ha bara för att jag kan)

    Jag har kommit fram till att jag troligen har ett sockerberonde och behöver avvänjas! Har någon tips?

    I dagens läge dricker jag mycket cola och äter någon form av godis eller snacks varje dag. Njuter inte ens av det. Detta gör att jag inte äter speciellt mycket riktig mat och har ingen ork eller energi till något. Behöver nog gå upp ca 5 kg. Men är orolig att tappa det heöt ifall jag börjar mixtra.

      Krom+selentillskott och fibrer i massor. Två äpplen om dagen iaf, jag kör med fiberkapslar i samband med mat och nu är mitt sockersug i princip borta.
      Unnar mig läsk på helgen och gör eget bubbelvatten i veckorna.
      Drick mycket vätska, vatten går att kombinera med smak, citron, pre-work out pulver utan socker osv.
      Lycka till
      Första 14 dagarna är jobbigast

      Rutiner. Jag äter nästan alltid något sött varje dag, men jobbar på att minska det för: 1. Man blir tröttare av skit (även om det ger snabb energi, vilket är perfekt när man är småbarnsförälder) 2. Jag vill inte att mitt barn ska växa upp på skitsaker.

      Vi har löst det genom att köpa hem mycket grönsaker, skär upp det i stavar och ställer på bordet. Antingen till maten eller närsomhelst – går alltid åt och mitt barn älskar grönsaker.

      Tänker att om du har svårt att komma igång kanske ska testa matkasse? Finns oändligt många matkassar idag som är toppen om man har svårt att komma på maträtter eller bara vill äta varierat. Vet att Simple Feast t.ex är extremt lättlagat och näringsrikt (om man nu gillar vegetariskt eller veganskt). När du väl börjar få i dig mer näring kommer även energin öka. Försök att börja byta ut sockret mot lite nyttigare alternativ om du har svårt att sluta helt direkt.

      Cola zero och Nicks kexbar har räddat mig sen nyår ?

    Hej! Ska läsa juridisk introduktionskurs snart och ska köpa en lagbok. Kursinfon säger ”aktuell lagtext”. Har förstått att de flesta verkar klara sig på den nättare Svensk lag. Men jag har också för avsikt att läsa handelsrätt nästa år, kommer denna bok funka då? Eller vilken bör jag köpa? Svart, blå grön? Är så förvirrad och har inte någon vettig att fråga.

      Du borde väl kunna fråga läraren/kursansvarig?

      Grön och blå funkar bäst, grön föredrar jag dock pga uppdelningen, är lite enklare att hitta i

      Räcker helt klart med den gröna lagboken. Använde den under hela min tid på juristprogrammet.

      Om någon av dina kurser, mot förmodan, skulle kräva den lagtext som inte finns i den gröna kan du alltid skriva ut den

      Jag trivdes med den svarta ? upplägget var lätt att lära sig också (fast du lär ju dig hitta i den oavsett)

      Om den kommer funka beror ju lite på. Säkrast är ju att ha årets lagbok. Jag höll på att kugga ett seminarium för att jag hade förra årets bok (det var alltså rätt tidigt under vårterminen tror jag..) jag hänvisade typ till paragraf 1 när det egentligen skulle vara paragraf 2 i året upplaga. Bli inte rädd men tänk på att hålla koll på uppdateringar i så fall, det hade jag helt glömt i all nervositet (jag tyckte det var enklast att köpa en ny varje år för att slippa tänka på det ?)

      För alla som vill veta slutet på seminariet så räddade jag mig när jag ”slog huvudet på spiken” och sa en (enligt mig) helt uppenbar grej som alla verkade missa ??

        Kan lägga till att vanligast i min klass var helt klart svarta och blåa boken. Tror nästan inte att någon hade den gröna faktiskt.

    Ojojoj hoppas verkligen att Johanna Toftby skojar med sina bilder på sig själv.Snacka om hybris.sorgligt med opererade tanter.

      Ännu sorgligare med bittra tanter

        Älskar bittra tanter! Dom förställer sig inte, låtsas inte oberörda efter all skit livet slängt på dom. De fräser ocg och det med all jävla rätt!
        Blåsta penisbehagande divor och bimbos däremot? Nejtack!

          Tanter är så jävla coola! Älskar tanter! De vågar säga vad som helst och bryr sig inte om att vara duktiga penisbehagare längre. Sura bitter-gubbar däremot. Nej tack!

          Penisbhgande? Är det vad du kallt kvinnor som inte är tanter? Och sen när är Toftby en tant? Vet inte vem hon är men det är ju långt ifrån en tant. Och bara bittra tanter tycker bittra tanter är sköna. Ni är vidriga, och måste därför söka medhåll på nätet då folk antagligen skyr er som pesten i verkligheten. Vem vill ens ha att göra med någon som kallar andra kvinnor för penisbhagare och divor för de antagligen ser bättre ut än dig själv? Hellre pensibehagande än har så mycket kvinnohat. Det intressanta är ju att du kör med feministisk retorik men förnedrar kvinnor.

          Ni fräser? På kvinnor som utseendemässigt stör er? Ja, friskt beteende.

        Ja håller med men då jobbar du inte i restaurang/Hotel i Gbg.där hon springer runt med sin lille flinande Herr Skutt som vi kallar honom el.Darling som hon säjer.Mycket trötta på vissa kändiskåta.

          Darling? Ha ha ha! Så. jävla. patetiskt.

            Lille Skutt aka Darling är ju många kvinnors lille skutt.

              Det var jag som skrev.ang Toftby och hennes gelikar.Är ingen bitter tant men tant och har så svårt att förstå kvinnor som putar med munnen som sexdocker lyfter upp sina bröst på kort.Förnedrande säger jag.Unga vilsna kvinnor men Toftby&vänner är snart 50 år.

              Vem fan vill ha en av dig tand/hårfriserad och så styrd lille ickeman ?

      Är helt chockad, trodde inte hon var en dag över 36-37. Vad hon än gör är fantastiskt

    Hur får man bort microbladade bryn snabbare utan kemisk peeling eller laser? Nån som vet?

      Varför vill du ha bort dom? Har funderat på att skaffa bryn själv men känner mig osäker…

        För att de ser ut som en suddig tjock linje där under håren? såg ut som hår första 6-7 månaderna men sen klumpar det ihop sig. Sen är jaG naturligt ljus och hade färgat håret mörkt på den tiden och trodde jag alltid ville vara mörk så hon gjorde ögonbrynen så mörka att de nuliksom lyser igenom mina ljusa bryn Om jag inte håller på färgar hela tiden. Jag skulle inte rekommendera det alls om man har hår som växer. Svindyrt var det också

    Har lotta Lundgren fortsatt fylla sina läppar? Och varför? Hennes mun behöver sin egen show snart

      Fräsch ?

      Hon påminner mig om marge simpson, överläppen är helt stilla oavsett vilka grimaser hon försöker göra

        Gick in på Marie Serneholts Instagram. Hennes ansikte ser jätte annorlunda ut. Definitivt nåt insprutat. Så sorgligt att inte ens vackra kvinnor är nöjda, alla ska se ut att vara stöpta i samma form utan en rynka…

        Fast Lotta har ju alltid haft så fylliga läppar

    Ni som jobbar på förskola/skola, berätta om de värsta föräldrarna ni stött på!

      Detta har hänt under mina VFU:er, är klar förskollärare i sommar.

      Hade en förälder som kom in tyst som en mus i hallen och sen i princip puttade in ungen (2år) utan att hälsa på någon. Helt sjukt, helt plötsligt var barnet bara där, det blev dock ett möte för att samtala om det.

      Annars orimliga krav, barnet kommer i finkläder och får absolut inte få fläckar på kläderna, ”kan ni ge denna hostmedicin”, svar nej, hostar barnet så mycket att hen behöver medicin så ska hen vara hemma.

      Eller när ett barn spyr i hallen vid lämning- hen åt bara sin frukost för fort tror jag (och försöker sen åka till jobbet). Eller alla föräldrar som lämnar sina barn halvsjuka istället för att låta de vila hemma.

      Föräldrarna som aldrig vill veta någon dåligt (deras ordval!) som deras barn gjort, utan bara vill veta vad barnet gjort under dagen som är bra (de har dock inte kunnat ge exempel på VAD de anser är bra?) och om vi vid hämtning inte berättar det bra barnet har gjort, går de hem och mailar rektorn direkt. Både vi och rektorn är rätt så trötta på dessa föräldrarna.. och eftersom vi nu dessutom behöver prata med dem om att boka in samtal så vi behöver prata om deras barn tillsammans med en specialpedagog, så kommer ju den här terminen verkligen bli skitrolig ?

      Två pappor som misstänktes för sexuella övergrepp mot sina resp. barn. Den utsatta pojken var 2,5 år. Den utsatta flickan var 4.

        Åh fy fan ? Vad hände med det??

          Absolut ingenting. Som vanligt. Vi polisanmälde båda fallen. Hände ingenting. Den ena mamman separerade från mannen men han stred för vårdnaden om pojken. Den andra mamman valde att tro på sin man istället för på oss och barnet. Den sistnämnda familjen flyttade direkt från länet och vi såg aldrig till den lilla flickan mer….

            Mår illa! Fan, hur kan man göra så mot oskyldiga små barn!!!

              Sjuka as.

            Neeej fy Dan så hemskt. Vad var det som gjorde att ni misstänkte det?

              Många faktorer. Barnens egna berättelser, beteende och skador på dem. Pappornas och den ena mammans märkliga beteende. Den andra mammans egna misstankar. Senare framkom det att även mormor och moster i den ena familjen hade misstänkt länge att pappan begick övergrepp mot barnen. Även mot syskon som inte gick i vår förskola. Har man jobbat på förskola och aldrig gjort en anmälan så är man blind eller väljer att blunda. Sexuella övergrepp mot barn är tyvärr mycket vanligare än vad folk vill tro.

            Fyfan för de vider till män men även den mamman

      Råkade snubbla över ett filmklipp på Twitter, där en kines äter levande möss.
      Höll på att spy rakt ut!!

    Något som gör mig väldigt glad är att jag vann över min ätstörning. De sjuka tankarna kring mat försvann så fort jag blev gravid. Barnets välmående i magen var viktigare än hur många kalorier jag åt om dagarna. Än idag, flera år senare är jag ”frisk”. Inte en enda ätstörd tanke.

    Vad är ni glada över? ❤️

      Underbart att höra!

      Som jag sa ovan gällande tacksamhet: min sambo och att vårt liv är påväg åt rätt håll där vi förhoppningsvis kan gifta oss i år och sedan börja planera för barn.

      Också för att jag har tagit mig tid att börja skriva igen. Hade ett uppehåll på kanske 5-6 år då jag hade noll lust och motivation, glad att det är förbi. ☺️

        Vad härligt att ert liv är på väg åt rätt håll ❤️ Angående skrivandet, skriver du i syfte till att ge ut en bok?

          Ja det är målet i alla fall, hoppas bara att finns någon som vill ge ut den ?

            Lycka till! Skulle själv vilja skriva en bok, om tiden bara räckte till ?

              Tackar!
              Jag kan hålla med om det där med tiden. Men man får försöka prioritera och hoppas på att det blir nog mycket. Jag har gjort tiden efter middagen (vi äter ca 19) till helig. Såvida inget verkligen måste göras så gör jag vad jag vill ?det fungerar ju i livssituationen jag har nu, förmodligen inte senare.. Men får försöka hitta en ny lösning då ?.

              Hoppas du hittar tid, det är riktigt kul att skriva ?.

    Vad är det so egentligen har hänt Mtahilda Weihager / Lundin? Var det hennes exman som gjorde henne illa eller den senaste pojkvännen??

    Bolånehandläggare! Jag hittade en jobbannons där de sökte bolånehandläggare, någon med erfarenhet som kan tala om för mig vad man kan förvänta sig av ett sådant jobb? Vad kommer jag göra? Är det stressigt? Osv ?

      Då har du ett juridiskt ansvar. Redo att bli stämd på allt du äger och har?

        Jaså? Kategorin det ligger under är ”ekonomiassistent”. Låter ju som rätt mycket ansvar för en assistent, som dessutom inte behöver någon utbildning.

        Hittade bara typ tusen jobbannonser när jag googlade så svårt att veta vad det är för administrativt de vill ha en att göra ? nåja.

      Förbered dig på STRESS. Många saker att ha i huvudet samtidigt, såväl lagar som bankens egna regler och kunder som ”vet bäst”. Alla är ju experter på bostadsmarknaden och vill gärna berätta hur mycket mer de vet än du 🙂

      Men väldigt roligt också!
      Du behöver vara duktig på siffror och kunna säga NEJ på ett fint sätt (de som lyckas är duktiga på just det, säga nej även när kunden är påstridig). Viktig fråga till arbetsgivaren är hur många samtal/ansökningar du förväntas hantera per dag samt hur lång tid de beräknar att en ansökan tar. Fråga också om de har hög personalomsättning.

      Skulle gissa på att du förväntas ta mot samtal per telefon och hantera mail. Nyckel är att processa alla ärenden på samma sätt så att du har en bra struktur.

    Åh hoppas ni ser den här kommentaren trots att jag ställer en fråga sent. Jag är så trött på fillern i käklinjen och kinderna (i och för sig bara lagt totalt 2 ml i ansiktet men vill få bort det nu). Någon som har erfarenhet av hyalase? (enzym som bryter ner fillern).

      Vad består allt det där som sprutas in av?

        Hyaluronsyra

      Jag har sprutat in det i läppen för att lösa upp en klump. Sved som faaaan men bara i typ tre sekunder. Sen svullnade läppen upp och blev gigantisk. Fick sen vänta två veckor innan jag gick tillbaka för att lägga i ny filler (utan klumpar). Jag har jättelätt för att få klumpar men har äntligen hittat en bra läpptjej som masserar skiten ur läpparna haha.

        Åh lät inte skönt haha! upplevde du att din läpp gick tillbaka till sitt ”ursprungliga läge”? vill nämligen inte fylla på utan bara gå tillbaka till mitt naturliga jag haha

          Ja men det tycker jag att den gjorde 🙂 första dagen såg det ju helt galet ut, fick gömma mig under halsduk :p men efter ngn vecka såg läppen normal ut sen gick jag tillbaka efter ytterligare en vecka för att fylla på 🙂

      MEN.. Lotta Lundgren har inte gjort något.Ser ut som hon alltid gjort och jag vet det så lägg ner pratet.

        Vissa äro födda med fin pussmun.Jag är det icke.Grattis lilla Lotta.

        Eh JO, Lotta gjorde ju läpparna när de kom till 2000-talet i historieätarna, det var för hennes egen skull osv osv, har du missat skriverierna om det? Sen är det väl inte storleken på hennes läppar som är uppseendeväckande utan stelheten från läppen upp till näsan..

    Vilka nick har funnits här inne och vilka finns det nu? (Anonyma i all ära, jag har inget emot alla anonyma, jag går ofta själv under ”Anonym” numera.)

    Vad och vilka saknar ni från säg 1 eller 2 år sedan här inne? Det var en liknande fråga igår, men jag saknar så många. ??‍??

    Tror ni att det är kört att bli polis då min sambo förlorat körkort pga drograttfylleri samt svåger kriminell/kriminellt förflutet. Så ledsen om min dröm ska krossas pga detta. Men tänker inte ljuga om att jag är singel på testerna. Eller?

      Låter som att du skulle kunna gå undercover. Kolla Johan Falk-filmerna och ”Innan vi dör”.

      Ser inte bra ut om en polis bor ihop med en kriminell. Fattar du ju själv? Följ din dröm, byt sambo.

      Stor risk att du kastas ut efter en säkerhetsprövning. Om du tagit dig in på utbildningen.

      Med all rätt. En polis ska inte ha kriminella personer i sin närhet.

        Hur många poliser tror du inte har kriminella i sin närhet? Många!!

        Men som svar till TS ansök och var ärlig i allt. Det kan ju inte bli mer än ett nej.

      Att du överhuvudtaget överväger att försöka ljuga dig in på polisutbildningen visar tydligt att du inte är lämpad som polis.

      Hej, med risk för att låta hård- men nej, du ska inte ljuga om att du är singel. Att leva tillsammans med en kriminell och samtidigt vara polis går inte ihop, fundera riktigt noga vad du ska välja. Sambon eller din dröm om att bli polis? Förstår att det inte är ett enkelt val. All lycka till ❤️

        Han hade bara små rester kvar av narkotika när han lämnade prover så han var ej påverkad medan han körde men självklart ska körkortet återkallas. Han kommer få lämna urinprov när han ska få ta körkortet igen och det kommer gå bra. Han har lärt sig en läxa. Utöver det har han två företag som går bra, och är en underbar person så att lämna kommer jag inte göra för polisyrket. Jag ville bara mest kolla om det ens var värt att åka dit.. tack för era svar.

          Men du är ihop med en KNARKARE och vill själv bli polis. Wake up!

          Snälla nån kör på det om det är det du vill. Så länge din kille inte är aktivt kriminell ser jag inga problem med att ni är tillsammans och att du är polis.

            Inte du kanske, men Polishögskolan ser problem med det.

      Nej självklart ska du inte ljuga på testerna. Det tror jag att du begriper själv också.

    Är 25 och har börjat få två mindre rynkor i pannan. Undrar om någon har tips på en inte allt för dyr produkt som kan minska/motverka detta?
    Märker att de är mindre ibland så är nog inte försent med rätt produkter ?

    Behöver inga tips om botox/ingrepp för det vill jag inte göra

      Tror inte det finns produkter som minskar uppkomsten av rynkor.
      Hur tidigt/sent man får rynkor är genetiskt och har mycket med livsstilen att göra.
      Mitt bästa tips är: försök så gott det går att inte rynka på pannan dvs att inte använda muskeln. Håll huden återfuktad. Drick mycket vatten. Undvik socker, alkohol, rökning…(Finns massa tips på nätet om hur man håller hyn ung).
      Unna dig ansiktsbehandlingar hos en hudterapeut om ekonomin finns.

        Inte rynka pannan????? ? Men vart är världen på väg…

        Nej men man kan ju motverka fler ??

        Så botox och fillers är ett bättre alternativ än att försöka minimera rynkadet på pannan? Men vart är världen på väg…
        Härligt att du en av sju meningar ur stycket fick dig att tappa hoppet om världen ??‍♀️

          Snacka om att läsa in egna saker. Jag har knappast sagt att fillers, botox och annat skit man nu sprutar in är bra. Man får helt enkelt leva med att man har rynkor/kommer få. Hud och kropp förändras hela tiden. Varför kämpa emot det?Ska man alltså gå runt och tänka på hur ansiktet rör sig och försöka att hålla det slätt. Herregud. Man kanske inte ska le då heller, då det kan ge rynkor också?

        Det enda som minskar rynkor som uppstått är Botox/fillers.

        Att dricka vatten för hyns skull eller för att minska rynkor är en myt som verkar oerhört seg.

          Rynkor uppstår lättare när man är uttorkad. En fet nattkräm och bra vätskenivå i kroppen kommer man långt på. Men visst, vill du så gärna ha botox får du väl lägga en hel hyra på det..

      Sånt här gör mig bara så ledsen…

      Vet att det inte är detta du vill göra men tyvärr är botox eller fillers det enda som verkligen ”tar bort” rynkor. En bra och effektiv hudvårdsrutin som jobbar aktivt och tillför massa fukt (torr hy = lättare rynkor) saktar ner den naturliga processen med att få rynkor men kan aldrig ”ta bort” en rynka. Väldigt många som fått för sig detta. En annan sak är att bra hy inte kommer ur EN produkt utan av en bra rutin med rengöring, serum, fuktcremé, ögoncremé, peeling och ansiktsmasker 1-2 ggr/vecka.

      Folk som säger att de förlitar sig på en enda produkt eller inte har en särskilt avancerad rutin har i 9 av 10 fall bara bra gener.

      Inte världens mest upplyftande kommentar men bättre än att ge dig falska förhoppningar 🙂

      solskydd

      Ja! The ordinary argireline solution. Kallas botox in a bottle. Sen kör du c vitamin serum på dagen med fuktkräm och solskydd, och på kvällen kör du lätt retinolkräm, kan tipsa om medik8 crystal retinal + fuktkräm över det. Är linjerna väldigt ytliga kommer det här ta bort dem. Sen kan du köra dermaroller eller en glykolpeeling.

    Åh lät inte skönt haha! upplevde du att din läpp gick tillbaka till sitt ”ursprungliga läge”? vill nämligen inte fylla på utan bara gå tillbaka till mitt naturliga jag haha

    Hur förlåter man sig själv för all skit man gjort i livet? Ligger vaken och kan inte sova.

      Ja du, det är mänskligt att fela.
      Ingen ide att älta gammalt utan tänka att det är en ny dag i morgon och då försöka leva på ett bra sätt.

      Man gör bättre framåt. Du är hårdast mot dig själv troligen. Be om ursäkt och bli en bättre person imorgon

      Du ska inte förlåta dig själv. Du ska lova dig själv att göra bättre ifrån dig hädanefter och aldrig glömma all skit som du har gjort. Ditt dåliga samvete ska gnaga som en ständig påminnelse om att göra bot och bättring.

        Åh herre ?

    Har en flaska vitt vin i kylen, eller ja, det är väl MAX 2 glas kvar i den, tror inte det är så mycket men det var svårt att avgöra mängd.

    Det lär ju väl inte stå sig till nästa helg, så vad kan jag göra med det som är kvar? Har ni några trevliga tips att dela med er av??

      Fisksoppa ?

        Musslor

      Mina föräldrar brukade frysa in vitt vin som iskuber, så att de kunde kyla vissa vita viner utan att späda ut med vanliga isbitar. Äckligt minne när jag råkade ta en sån isbit som liten…

    Nagon vaken alkoholist? Allvarligt menat. Nagon att prata med.

      Jag dricker inte alls själv, men har läst mycket i ämnet och har sett det på nära håll för ett antal år sedan.

      Hur har du det? Hur mår du?

        Och Jojo jag är inte dömande på något sätt. Så våga skriva här med mig om du vill. Jag är sömnig, men om du svarar så kan vi skriva en stund.

    Snabb fråga om någon är här än.

    Jag klippte mig i torsdags. Är inte helt nöjd nu när jag ska styla håret själv. Hade velat ha mer uppklippt. Kan man gå tillbaka och säga att man inte blev helt nöjd och fixar frisören generellt en sådan sak eller måste man säga till direkt när man sitter i stolen och de visar med spegeln i nacken? ?

      Man får gå tillbaka och be dem hjälpa dig, ja. En del frisörer går med på det, men de kanske behöver boka in en ny tid. ??‍♀️

        Tack

          ?

      Man får gå tillbaka och be dem hjälpa dig, ja. En del frisörer går med på det, men de kanske behöver boka in en ny tid.

    Vad tänker ni om detta budskap?? https://www.youtube.com/watch?v=kgZrhQncHfs

    Jag köper inte det att killar slipper undan så mycket när dom behandlat en tjej riktigt vidrigt i ett förhållande. Typ detdär då folk säger ”lämna honom bara, den största smärtan kommer vara att förlora dig”. Nej men vad? Självklart inte, dom kommer ju bara gå vidare, kanske vara ledsna ett tag och sen bete sig skit igen. Tycker dom borde få känna på den smärtan dom orsakat.. säger inte att man ska gå och tända på deras hus men varför är ”att förlora dig” deras enda och ett tillräckligt straff?

    Kommer du skriva något inlägg svar om Amir Akroutis videoinlägg om dig och din besatthet av Isabella Löwengrip? Å

      Jag har inte sett den, så nej, det kommer jag inte..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.