Det här kommentarsfältet…

Stämningen i det här kommentarsfältet blir sannerligen bara sämre och sämre, vilket ni är många som påpekat ett bra tag nu.
Uppläxningar och otrevliga pekpinnar gällande allt – högt och lågt –  gör att kommentarsfältet helt enkelt blir trist att hänga i.

Så, jag skulle vilja få ett slut på snäsiga kommentarer och ifrågasättanden vars enda syfte är att få motparten att må dåligt.
Sluta påpeka stavfel eller om en kommentar är uppbyggd på ett lite märkligt sätt, jag tror man fattar ändå.
Sluta med översitteriet och den nedlåtande attityden mot alla som är annorlunda på ett eller annat sätt, eller som fattar andra beslut än de du hade gjort.

Så innan du postar din kommentar, gör en snabb förhandsgranskning.
Har din kommentar ingen annat syfte än att få folk att må dåligt, känna sig uppläxade och ledsna? Publicera inte den kommentaren då. Sätt dig på händerna.

Det är många som skriver riktigt utlämnande kommentarer, särskilt under Öppet Spår, i hopp om att kanske få ett råd eller bara lite stöd.
Dessa inlägg är enkla att identifiera och just därför är det extra tråkigt att läsa de inkomna svaren.
Det är översitteri blandat med uppläxningar och en och annan idiotförklaring av skribenten till den ursprungliga kommentaren.
Så jag vill be er om en sak –  har du ingenting konstruktivt att bidra med som respons på ett sådant här inlägg, skriv ingen kommentar då.
Skribenten i fråga ligger ju liksom redan med blottad strupe och det finns ingen anledning att dra det hela till sin spets.

Var inte så jävla elaka mot någon som redan ligger platt på golvet med sitt inre blottat för er.
”Har du ingenting snällt att säga, säg ingenting alls”.
Jag kommer radera kommentarer som faller inom ramen för det här inläggets innehåll, men hoppas givetvis på att det inte ska behövas från och med nu.

Ps.Givetvis ser jag min egen del i det hela och därför har jag raden haft samma snack med mig. 

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Först ?

      Glad för din skull ?

        ???

        Det måste vi fira 🙂 korkar upp champagnen redan nu
        Skål ?

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    ?

    Bästa på länge ? gomorron ☕️

    ???

    Hoppas det blir bättre. Jag har i princip slutat att kommentera eftersom man ofta blir nedtryckt utan anledning. Väldigt tråkigt eftersom en stor del av behållningen med den här bloggen är kommentarsfältet.

      Samma här. Tidigare gick jag ofta in bara för att läsa kommentarerna och nu gör jag nästan aldrig det pga stämningen och lynchningen som blir varje gång någon öppnar munnen.

      Jag har slutat kommentera under eget namn. Känns mer personligt då när någon är otrevlig. :/

        Förståeligt. Många gånger är det säkert mer mot en som person i allmänhet också.

        Du kanske kan ta tillbaka dick nick om det blir bättre? Jag tycker det är så trevligt att känna igen folk som kommenterar ?

          Ja jag har tänkt det… 🙂 Förhoppningsvis tänker folk till.

          Dick nick ?? Så mycket bättre än dick pick. Hoppas du får en fin lördag!

            Fan, det är söndag ju. Hoppas du får en fin söndag haha 🙂

            Haha omg, jag såg inte det förrän nu ?

            Och detsamma såklart! ?

        Hade varit lite kul om vi som brukar ha namn men inte har det längre bara outade oss här och nu, haha, för man blir ändå lite nyfiken. Till nästa gång vi skriver och är anonyma är det ändå ingen som vet att det är vi.? (fast vet inte om jag vågar, men ändå)

          Jo snälla gör det! Saknar Så många av er❤️

          Jag slutade helt med användarnamn just för att det blivit så tråkig stämning, men samtidigt avskyr jag alla missförstånd som uppstår i långa trådar där man inte vet vem som svarar vem för att alla skriver som ”anonym”. Det blir så oerhört opersonligt och rörigt. Saknar den gamla goda tiden när man lärde känna varandra genom användarnamnen.

          Det var också väldigt tydligt att det kommit hit nya personer som bara är ute efter att bråka och förstöra. Jag misstänker att några av dem är bloggare/influencers (eller deras anhöriga) som tagit illa upp för att det skrivits inlägg om dem här på BB. Det är ju en och annan som blivit arg på Camilla och det är väl deras barnsliga sätt att försöka hämnas.

            Jag slutade använda mitt nick av samma anledning som du. Plus att jag upplevde att många hade svårt att släppa tidigare diskussioner och kunde dra upp gamla diskussioner och åsikter som var helt irrelevanta för det man diskuterade för stunden.

              En lösning på det är ju att använda olika nick. Man känner sig inte lika utlämnad eller dömd på förhand av gamla diskussioner, MEN det går ändå att hålla isär vem som svarar vem. Det är väldigt komiskt när flera ”Anonym” bråkarom vem som är vem/har svarat vem/etc ?

            Ja precis, man hittar knappt sig själv i trådar där alla heter anonym.?

              Jag också, som någon skrev där uppe. Det blir mer personligt när en använder nick och någon kommer med något elakt bara för att trycka till. Vilket det allt som oftast gör tyvärr. Och likaså att ens kommentar blir mer utdömd på förhand för ens person typ?

                Instämmer helt. Precis så är det.

                //The real H_mm

                  Hej Hmm! Hoppas allt är bra med dig! Var länge sen man såg ditt nick ?

                  Förövrigt sant det ni säger ?

                  Jag saknar Hmm men inte alla som hakade upp sig på hmm.

                  Hej Hmm ❤

                  Oh the irony 😀

                    Men alltså var det inte detta vibibteskule göra?

          Jag skriver bara under anonym nuförtiden?

        Samma här. Går inte in på bloggen lika ofta som tidigare ens, just eftersom kommentarersfältet är så negativt att man inte har någon lust att delta i diskussionen.

        Jag har upplevt en känsla av att har man sagt något som går emot en för tillfället modern företeelse så vill ingen veta av ens åsikter i något annat ämne heller.

        Jag tycker till exempel att vegetarianism är en välfärdssjukdom eller den nya tidens religion. I fattiga länder där många bara har råd att äta kött ibland tycker man det är helknasigt att säga nej till kött som princip. Efter att ha framfört detta så har gillamarkeringarna minskat markant.

        Samma sak med en del miljövänner. Jag tycker att mycket har blivit extremt överdrivet, en inte heller helt populär åsikt, som verkar leda till att ingenting man säger någonsin kan vara bra.

        Kan man inte längre ha åsikter som faktiskt är vettiga ibland, även om man är en person som upplevs som otrevlig i största allmänhet?

        Även om jag tycker att vegetarianer och miljövänner överdriver sjukt mycket så har jag själv varit vegetarian en gång på åttiotalet. Typ hela årtiondet. Jag har aldrig under mitt vuxna liv köpt hushållspapper av miljöskäl, men jag tycker ändå inte att man ska förbjuda andra att använda det.

          Ens åsikt är ju generellt rätt ointressant egentligen. Och vad som är vettigt är ju högst subjektivt.

          Känns precis så med Lovisa LO. Hon har en massa vettiga åsikter men sågas för hon gjort en del kontroversiella uttalande.

      Har inte slutat kommentera, men kommenterar mindre och har slutat använda namn. Det ska inte behöva vara så egentligen, de anonyma nedtryckarna ska ju inte få vinna, men till slut tröttnar man och då är det lika bra att bara skita i namnet och vara en anonym i mängden.

      Jag tänker efter väldigt noga innan jag kommenterar efter diverse elaka kommentarer. Jag är så himla känslig och då blir det bara så ovärt. Hoppas det ska bli ändring nu ?

        Men, undrar ju lite hur du tänkt då när du tidigare kommenterat väldigt elaka och okänsliga saker…? Om du nu själv är så känslig borde du vara mer aktsam när du kommenterar och inte vara så elak.

          Du får nog läsa om vad Cillen skrev, du verkar ha missuppfattat. Lätt hänt!

          Haha nej förlåt, det var nog jag som missförstod. Fattade inte att du hade koll på vem det var sedan innan utan trodde du läste fel, sry!

      Det är inte bara det att man blir nedtryckt. Under precis varenda inlägg är det alltid massor som ska vinkla allt otroligt negativt och skriva en väldigt otrevlig kommentar om själva inlägget. Om klimatet är så från början är det inte konstigt att man sedan ger sig på varandra.

    Bra initiativ. Igår i Öppet Spår kom en hel del sådant. Till exempel en ledsen förtvivlad kvinna som är gravid tillsammans med en instabil missbrukande man. Hon behövde bara skriva av sig, få lite stöd i sin förtvivlan. Så kommer då ”det skulle du ha tänkt på innan…” o s v. Beklämmande. Har du inget bra att säga: var tyst!

      Ja, det var sorgligt! :/

      Något man kan tänka på när man kommenterar är att man sällan har all information.
      Jag nämnde t.ex. att min pappa har ett barn han aldrig haft kontakt med då mamman till barnet förbjöd det när han ville skiljas. Då regnade det direkt kommentarer om att min pappa är en skitstövel, att han ljuger m.m. Men infon folk saknar är att detta var i ett annat land på 1970-talet, när det alltid ansågs vara mammans jobb att ta hand om barn och vid skilsmässa (vem som än initierade det) så gick alltid allt ansvar till mamman. Och ännu mer info: Det politiska läget i landet gjorde att min pappa kort därpå blev politisk flykting och alla som var släkt/vänner med honom råddes för sin och hans skull att fullt ut ta avstånd för att inte själva hamna i problem med rättsväsendet/diktaturen.

      Så ja, tänk på att all info inte får plats på några rader i en kommentar. Och att det inte går att radera dåtid. Är man i tredje trimestern så fungerar inte direkt rådet ”du skulle tänkt på detta för X månader sedan!”. Det blir bara nedvärderande.

        Jag håller med dig i sak. Men å andra sidan måste man ju ge relevant information för att kunna få relevanta svar. Så många gånger blir ts ledsen av de svar hen får och när någon frågar varför så kommer information fram som inte framgick i första kommentaren. Det är ju omöjligt för de som svarar att veta något som inte berättas.

          Absolut. Nu handlade inte min kommentar om just pappor som inte har kontakt med sina barn, utan helt andra saker (vänskap med syskon tror jag?) så det nämndes enbart i förbifarten. Då brukar man knappast lägga till 500 ord för att förklara situationen. 😉 Men ja, frågar man ”Jag vantrivs på mitt jobb, vad gör jag?” så är det så klart relevant att nämna om man vantrivs pga arbetsuppgifter eller för att man blir mobbad av kollegor etc…

      Håller helt med. Läste det också och tyckte det var för mycket. Många som också skrev det till personen.

      Generellt tycker jag dock att ös är bättre än kommentarsfält under andra inlägg. Av 600-800 kommentarer kan det vara några få som är rötägg (inte ok ändå!) medan om man tex säger ifrån kring under ett inlägg om en influencer så kan det bli riktigt elak stämning (oavsett vem inlägget gäller, men så klart alltid värst under inlägg om IL).

        Tycker dock det är värre att hugga på andras kommentarer vilket till sist tar död på intresset att kommentera än att skriva något som kan uppfattas som elakt om den/det inlägget handlade om. Att t ex ett inlägg om Bellsans ”kriis” kommenteras med mindre trevliga kommentarer fattar jag (Säger inte att det är trevligt…) men varför man ska hugga på varandra i kommentarsfältet (särskilt öppet spår) fattar jag inte alls…

          Det är väl mer att folk är elaka mot varandra även under kommentarer om exempelvis Bellas kris. Håller man inte med så är man direkt dum i huvudet. Det finns inte utrymme för konstruktiva diskussioner när det går från 0 till personpåhopp så fort man har olika åsikter.

          Jag förstår inte varför man ska hugga på varandra överlag, för att förtydliga är det alltså när någon kommenterat något som faktiskt inte är okej mot en influencer, och sen får elaka kommentarer tillbaka pga av det som jag syftar på. Men jag tror också att generellt så handlar det om ett beteende på nätet; oavsett om du kommenterar om en känd person (ta Kenza som exempel som folk skriver läser här inne) eller till någon anonym på ös så tycker jag att man ALLTID ska tänka till innan. Det ena behöver inte utesluta det andra och det är upp till Camilla att styra stämningen i sin blogg.

      Deltar aldrig i öppet spår, men jag hoppas personer som skriver sånt blir uppmanade att kontakta sjukvården, socialen, kvinnojourer etc? De ska inte ta råd från random anonyma användare på en blogg, det låter livsfarligt även om den som svarar inte är elak och menar väl. Så komplicerade och allvarliga situationer har inget i en skvallerbloggs kommentarsfält att göra, ni har inte kompetens att hjälpa och då kan det tyvärr gå riktigt fel.

        Samma de som söker medicinska råd. Där ska man heller inte lita på anonyma som påstår sig veta. Men säger man det så blir man kallad otrevlig och dryg. Även när man bara menar väl.

          Så länge man vet att man bör ringa 1177 eller åka in akut om man skulle behöva så tycker jag väl inte det är så konstigt att man frågar om erfarenheter av nån viss sjukdom eller vad det kan vara. Att i första hand vända sig till ett random kommentarsfält bör man däremot inte göra.

            Ja visst, jag syftade inte på de som frågade om andras erfarenheter av en diagnos eller om andra har upplevt samma biverkningar etc.

            Håller verkligen med. 1177 är nr man ska ringa.
            Inte skriva här.

              Det ena utesluter inte det andra 😉

        Jag tror många bara behöver prata av sig. Det kanske är ämnen man inte vågar/vill prata med någon annan om. Jag tror de flesta kanske innerst inne vet vad de vill/borde göra mem bara behöver lite mänskligt stöd för att ta tag i det.

    Väl rutet! ?

    Bra att du snackat med dig själv camcam kanske kan det bli ordning här med tillslut. Får se hur dina bloggnlägg om bla Bella ser ut i framtiden… den som lever får se

    Ett inlägg jag har väntat på. Jag hoppas att vi som kommenterar tar åt oss av det här, så kan kommentarsfältet bli lika trevligt som det var förut. Jag ska i alla fall tänka på hur jag kommenterar, Jag har lätt för att dras med i den dåliga stämningen och utgår från att de som svarar har en underliggande dålig ton mot mig.

      ”kill them with kindness” ?

      Men är det uppenbart att någon attackerar en så är det ju bra att kunna stå på sig också. Däremot känns det ofta otydligt om så är fallet, hellre fria än fälla tills man vet säkert ?

        Kill me with attitude

        /en bitch

          Tro mig, det är inte alltid lika tillfredsställande ?

        Men det är så himla fake tycker jag. Att va överdrivet och falskt trevlig och gullig istället för att säga ifrån eller bita tillbaka. Uää ?

          Ja falsk ska man inte vara. Man kan vara saklig och vänlig och mena det ?.

          Och det är klart man ibland måste bita tillbaka, det har jag gjort flera gånger när jag känner att det gått för långt ?.

          Eller hur!

            Skulle till 17.05

        Fejkad kindness. Det här är vem du verkligen är.
        ”Sen ser jag inte ner på folk bara för att jag tror att de gör dåliga val kring vissa saker. De tror förmodligen att de gör det som är rätt/bra/måste göras”

        De val som avses är antal sexpartners och sätta sina barn på förskola (det var det hon svarade på). Judgy. Very judgy.

          Wow. Judgy indeed..

    Hej Cam, bra att du ryter ifrån. Påminner också om hur mycket kommentarsfältet speglar tonen i ditt inlägg. Ju elakare du är desto mer negativitet i inläggen. ÖS är så klart något annat. Nu ser jag att du försöker arbeta på tonen även i dina inlägg, vilket är bra. Blir säkert bättre nu när det inte är så mycket IL inlägg.

    Jag ser fram emot att språkpoliserna tystnar. Alla är välkomna att diskutera oavsett nivå på språket. Är det ett otydligt syftningsfel så kan man vänligt be den som kommenterar att förklara.

      Men hur ska människor nu kunna lära skilja på de och dem???

        Haha!

        Jag uppskattar om någon rättar mig (såvida det inte sker för att trycka ner mig, vilket har hänt) så jag kan lära mig och bli bättre! ? Men det verkar bara vara jag som skulle uppskatta det här… därför har jag låtit bli att kommentera andras stavfel. ? Fast det är klart, hellre blir jag rättad av någon jag känner än att få 10 anonyma kommentarer gällande det istället för ett svar på det jag skriver ?

      Jag tycker det är bra så man kan lära sig göra rätt. Så länge man säger till på ett trevligt sätt. Man blir inte hjälpt av att folk bara sväljer alla fel.
      /en av de som fått mkt hjälp här och blivit bättre!

      Ja det gjordes igår när nån använde graven som förkortning på graviditet. Hon blev ändå kränkt ?
      Sen måste man få ordskämta? Med glimten i ögat vid t.ex. syftningsfel eller autocorrect. Så känslig kan man inte va på internet.

        Haha ja, så kul och konstigt! ?

    Det här var på tiden, jag hoppas verkligen att folk tar till sig detta nu.

    Har för mig du skrev ett liknande inlägg angående språkpoliser en gång och vill minnas att det blev bättre. Ett tag. Nu håller vi tummarna för att folk tänker till.

    Jag skrev ett inlägg igår om vigselringar/förlovningsringar, svarade inte på kommentarerna för jag kände att jag vill inte gå till den låga nivån. Tråkigt att en del förstör, men brukar tänka att det är de människorna som behöver mest kärlek. Så en stor kram till er personer som svarade på mitt ÖS-inlägg igår<3

      Tycker iofs du fick många bra svar! Jag ska gifta mig i sommar och det var intressant att se hur folk tänker. ?☺️

      Om det var du som var TS kände jag att det var tråkigt faktiskt, jag skrev nyanserat och investerat och väntade på svar, kollade flera gånger och även imorse. Det framstår tyvärr som nonchalant ut att inte ens återkomma med ett så enkelt påstående som det ovan i vart fall som svar till dem som deltar i diskussionen konstruktivt. Med det sagt så ansvarar vi ju alla för tonen och trevnaden, även de som lessnar på jargongen och som följaktligen reagerar därefter (med tystnad eller annat).

        Jag är ledsen för att du har väntat på svar, men jag tappade all lust till att svara överhuvudtaget efter första kommentaren.

      Jag tycker inte att problemet är folk som tycker annorlunda eller inte håller med. Problemet är de som letat sig hit enbart för att skapa dålig stämning och skriva riktigt taskiga saker. Men det är något helt annat än att inte få medhåll och att olika åsikter kommer fram. Så nej, tråden om ringar tycker jag inte var ett dugg otrevlig jämfört med när folk kallas idiot m.m

        Håller också med om det. Om man efterfrågar andras åsikter, vilket var fallet här, får man ju också ha med i beräkningen att alla inte kommer hålla med en och faktiskt delge sina egna åsikter i frågan.

    OT: Margaux filmande blir bara mer och mer jobbigt att se på… Hon filmar när hon och Jacob skriver på papper för att köpa ut honom i lägenheten och han ser helt depp ut. Snälla, varför behöver vi se det? Tycker om Margaux men känns som hon tror att hon inte har rätt till att vissa saker är privata längre.

      Hon fortsätter nog filma så privata saker för att vi fortsätter titta på det.

        Sant! Jag spolade förbi den delen och sen även när Arnold skrek på en bibbla och Margaux filmar och skrattar. Får hoppa över hela videon nästa gång.

          Du vill bara se glada barn?

            Inte det de handlar om? Istället för att filma, förklara att man ska vara tyst och varför. Han tror väl det är stå hej och kul när kameran är framme.

            Eller så förstår man inte syftet med att filma ett barn när barnet är ledset.

      Det bästa är att inte sprida det vidare. Skriv till henne istället.
      Detta du gör nu är ju att få igång en negativ reaktion hos vissa som älskar att vara dumma.

        Så hela denna bloggen borde typ lägga ner då egentligen? Och vill alla ska ta det med influenserna personligt? Eller hur tänker du? (Detta är ej drygt utan en genuin undran).

      Så trött på att hon hänger ut allt och alla för att desperat skapa content. Men tyvärr tror jag bara att vi sett början av henne…

    Alla som kommenterar och skyller världens problem på invandrare kan väl också ta och lugna ner sig lite…

      Så länge folk håller god ton och är sansade i debatten så måste väl alla åsikter få framföras?
      Eller ska ett trevligare kommentarsfält bygga på att alla tycker likadant och håller med varandra hela tiden?
      Många upplever att en del problem är mer relaterade till vissa saker och många håller kanske inte med om det, men då ska man väl kunna ha ett öppet samtalsklimat?

        Fast det är ju oftast så att de ploppar upp med en Nya Tider-länk och skriver ”Media vågar inte berätta vilka som egentligen våldför sig på våra tjejer i Sverige!!!” och så handlade Camillas inlägg om att någon influencer har designat skor…? Där kan man snacka off topic… Visst, i ÖS skulle ett sådant ämne kunna ta plats men som du säger, då krävs en sansad debatt och det blir ALDRIG det här. Så lika bra att skippa.

    [Borttagen kommentar]

    På temat så skulle jag önska att du antingen raderade alla ”stollis” kommentarer eller låter de stå kvar och då inte accepterar hur folk går på henne, utan raderar de elaka kommentarerna hon får.

      Du och Camilla kanske ska börja att sluta kalla folk för öknamn till att börja med.

        Skulle precis säga detsamma, definationen av mobbning är ju för guds skull att en hel grupp går emot en människa och ger denne öknamn för att personen i gruppens ögon gör/tycker/tänker fel. Det går liksom inte att rättfärdiga sitt eget beteende genom att hävda att hen är si eller så, man deltar inte i en masspsykos-mobbning för det.

        Nu använde jag bara ”stollis” för att förtydliga vems kommentarer jag menade. Jag brukar försvara henne när folk och camilla kallar henne det och säga ifrån när de är elaka mot henne. Jag tycker att hon behandlas illa här inne och jag tar alltid henne i försvar. Att Camilla har gett henne detta öknamn och låter folk använda det tycker jag är under all kritik. Vill inte Camilla ha hennes kommentarer här så kan hon lätt radera dom. Men att uppmuntra till någon mobbarstämning är bara lågt.

        Så jag tar faktiskt lite illa upp när du säger att jag ska sluta använda öknamn. Jag är en av få som säger ifrån när detta görs.

          Fast det är ju mer än 1 person som blivit kallad för det öknamnet. Jag själv har exempelvis fått höra det då jaf ifrågasatt ett inlägg om Bella och de kommentarer som det genererade. Men att gå emot den här vida spridda mobbarmentaliteten här med cam i spetsen är dödsdömt.

    Vi som ogillar den hårda tonen kan ju vara mer aktiva också, och påminna vänligt om någon är onödigt påhoppande/neggig.

      Ja fast det har inte hjälpt hittills + att är det otrevligt vill man ju inte vara här. Men man kan ju hoppas på en förändring nu.☺

        När jag säger ifrån så kommer det en handfull andra dryga som ber mig dra härifrån om det inte passar, kallar mig kränkt och frågar varför jag bara vill ha fluff och styrkekramar och sen fortsätter det lika elakt som innan. Så tråkigt att de elaka ska sätta nivån för hur det ska vara här inne.

          Tyvärr också min erfarenhet och också varför jag fick min egen svans, pga att jag sade ifrån.

          @CamCam : Bra här! Äntligen! Detta är det som jag har kritiserat dig för och just dessa åtgärder som jag efterfrågat. att du som sitter på kontrollerna till din blogg, kan radera och köra ned foten ska göra det. För det är bara du som har den makten på din blogg och enligt mig också är ditt ansvar att göra det.

          Hoppas du förstår nu att det är bara det här som har varit det jag vet få fram till dig.

          Håller helt med. Skulle gissa på att de flesta i min svans fick jag pga att jag sade ifrån när de var för elaka. Jag tycker illa om att den som inte tillhör konsensus alltid ska tryckas ner.

          Har skrivit beröm och förtydligade till CamCam här, men inte ens det släpps fram av henne. ?‍♀️

          //The real H_mm

            Inget släpps fram? Men vad är det som har hänt? Har du någon aning? ?

            Jag har inte förstått varför du blivit så ogillad här. Jag har inte följt alla diskussioner och så dock så kan ju missat något, men jag har uppfattat att du varit trevligt mot mig samt många andra i alla fall ?.

            Nej, du fick många som inte gillar dig då du tillrättavisade alla med en översittarattityd. Du var sällan trevlig i ditt sätt att argumentera och tog inte hänsyn till andras åsikter. Du försökte mästra folk med länkar till tvivelaktiga sidor och du hade alltid rätt – även när du hade fel.
            Jag tycker inte du ska vara blockad på livstid, men du kan inte på allvar mena att du inte förstår varför folk tröttnade på den dåliga stämning du bidrog till.

              Ja det har mycket skönare här utan de milslånga trådarna där THR aldrig hade fel. Inser du inte att du ibland var riktigt otrevlig och manisk i ditt svarande till andra så vet jag inte alltså..

            Nja. Du hävdar dig veta det mesta och kunna det mesta t.o.m. när du hade fel. Det blev ju en komedi bara. En tragisk komedi.

      Vi som gillar den hårda tonen då what about me me me

    Ja håller helt med. Är så less på att bli förminskad, speciellt under ÖS. Vad man än skriver så är det, ”jävla lyxproblem, sluta gnäll” eller mothugg och elaka kommentarer.
    Spelar ingen roll om ens problem är jättelitet eller jättestort, det är då alltid nåt fel att känna så eller yttra sig.
    Alla har olika problem och olika saker de behöver ventilera. Det är väl ändå det som har varit fint med ÖS att man kan få lite hjälp eller input av andra som kanske har erfarenhet av just det?
    Tanken är väl inte att man ska gå in och trycka ner folk som på nått sätt kanske mår dåligt eller bara vill fråga nåt?
    Och råkar man stava nåt fel eller formulera sig dåligt, då bryter helvetet löst. Samt om man är mamma, då ska man dra till familjeliv… ??‍♀️

      Eller hur?! ÖS är ju för tusan till för allt, men ändå förstår inte folk det och ska in och klaga på att ”det här tas upp varje helg”. Åh, vad det är lätt att sluta läsa, att scrolla vidare eller varför inte bara starta en egen, mer intressant tråd!

        Jag kan bli irriterad ibland faktiskt även om jag inte sagt något, för öppet spår hänger sig hela tiden för mig när det blir 400+ kommentarer, då kan det vara störande med samma fråga och 30 svar som kommer upp i typ varje öppet svar. (”Vad jobbar du med?” tex).
        Men klart folk får skriva vad de vill ändå. 🙂

    Mycket bra! Då blir det roligare att hänga här.

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

          [Borttagen kommentar]

            Haha the irony..Cyrasyd får en kommentar raderad efter det du skrev längre upp. 😀 😀

        [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

        [Borttagen kommentar]

    Dock är så jäkla många väldigt trevliga här också som tar sig tid att engagera sig och verkligen ge svar till andra. Fint ❤️

    Jag undrar hur många enstaka individer det är som förstör stämningen? Det kan ju räcka med en som går loss på alla för att det ska bli obehagligt. De som häver ur sig galla är nog ganska aktiva tror jag …

      Tror ärligt att börjar någon med elaka svar eller kommentarer så triggar det alla andra knäppisar att bli värre. Alla gillar inte Bella tex men vi andra som gör det blir totalt sågade och påhoppade direkt. Man behöver absolut inte gilla det hon gjort men som person så tror jag hon har ett fint hjärta men som lätt blir övertalad av andra att göra ogenomtänkta saker

    Fan va bra skrivet! Äntligen.

    HA ha ha…tillåt mig mitt gapskratt! Du bygger ju hela din egen existens på att mobba och få andra bloggare att må dåligt. DU har själv skapat den här andan. Vi får se hur länge det här kan vara, ja både du och sk ”influencers”.

      Varför inte ge ett exempel på ”mobbningen” som du säger Camilla bedriver.

        Mobbing och mobbing. Bella, Anna Book och förr Tyra är väl de man skulle kunna säga att hon mobbat. Att ge sig på samma människa under väldigt lång tid är en form av mobbing, går inte att komma undan. Det har inte enbart varit granskande inlägg om dessa personer utan även om utseende osv.

        Den konstant dryga och negativa tonen i majoriteten av inläggen bidrar såklart till stämningen i kommentarsfältet. Camilla lägger upp många inlägg varje vecka, jag utmanar dig att ta fram 20 inlägg sista halvåret som inte är vinklat negativt eller ger en pik till någon. Camilla har väldigt svårt för att skriva ett positivt inlägg utan att dra ner någon annan i samma inlägg. Oftast har det varit Bella som blivit indragen i inlägg som inte alls handlar om henne.
        För att få igång alla spyter i kommentarsfältet, detta vet Camilla givetvis om.

        Jag har gett dig exempel, men sitter i mod, såklart. 🙂

          Du kan skriva med ditt alias, TrH.

    Nu kanske man vågar sig tillbaka då ❤️ Jag har saknat alla fina människor här.

      Fina JenPen! ❤️

        ?????

          Jag saknar er också. Får tyvärr inte skriva här tydligen. ?

          Jag får väl se till att lösa det på annat vis. ??

          //The real H_mm

            Saknar att se dig här Hmm, hoppas allt är bra med dig! ?

            Du skriver ju nu?

      Och jag har saknat dig och många fler, jag ska starta i plats för fika för de som vill ha fredliga diskussioner om syort och smått om allt som sker ute i världen där vi alla kan och får ha olika åsikter utan att hånas för det och kanske skratta flabba ihop lite. Kommer upp inom snart. Vi får och se hur många som kan hitta dit! 😉 ?

      OBS! Kommer absolut inte drivas i kommersiella syften. 🙂

    Bra skrivet! Det är ofta väldigt intressant att läsa kommentarerna. Det är ett bra sätt att se hur människor mår i största allmänhet. Du har en väldigt blandad läsarskara vilket är bra jobbat tycker jag. Det finns något för många.
    Tyvärr har du även fått ögonen på dig från människor som projicerar allt negativt och ibland på gränsen till på ett sjukligt sätt, på dig personligen. Till och med i detta inlägg finns kommentarer med budskapet jag är ok men du Camilla är inte ok.
    Det känns som en del röster tystnat. Hoppas att de kommer tillbaka nu.

      Tystnat och blivit tystade.

      //The real H_mm

        Är det så? Har undrat vart du blivit av.
        Håller inte med dig i allt du skrivet dock alltid intressant att läsa dina kommentarer.

        Ring Amnesty!!!

          ?

    Jag ska försöka att inte låta negativ nu, för jag säger inte det här för att gnälla. Men det känns som att det här tas upp med jämna mellanrum utan att någon förändring sker. Eventuellt blir det bättre en kort stund efteråt men sen är det tillbaka igen.

    Kanske måste vi bli bättre på att säga ifrån när andra är dryga, kanske måste Camilla bli bättre på att modda och radera, kanske.. Jag vet inte..

      Hur inläggen är skrivna från början bidrar starkt också. Om det är en nedlåtande ton i inläggen blir kommentarerna därefter. Tycker ofta att det finns en negativ underton i de flesta inläggen.

        Precis! Håller med dig helt. Tråkigt att det tagit så långt tid att reagera & agera. Tror mig veta varför också 😀 Inte så svårt att gissa, ny skribent på en viss tidning som säkert bidrar till detta inlägg 😀

          Nej, inte det minsta men jag är trött på att behöva en jävla massa tid på att radera kommentarer.

            Anställ en neutral person som modererar?

              Det kanske kommer, vem vet?

            Du är trött på att behöva radera kommentarer, inte stämningen i sig?

        Självklart påverkar inläggen. Att Camilla ignorerar situationen och låter kommentarsfältet se ut som det gjort under så lång tid har såklart också gjort att folk fortsätter.

    Bra inlägg, men varför tar det dig alltid så lång tid att reagera när stämningen här går för långt? Du borde reagera på en gång, inte efter 6 månader.

    Inte bara det som är problemet. Många som skriver här bidrar också till ångest när det gäller vikt och utseende. Hela tiden är det snack om ytlighet på öppet spår. Om botox, fillers. Hur man äter. Hur mycket man ska väga. Eller rasist kommentarer. Jag personligen tycker att det är obehagligt att läsa här inne.

      Ja det har blivit ett litet miniflashback här faktiskt.

      Jag förstår vad du menar, men jag hpller inte med dig. Det är verkligheten. Folk pratar om utseende IRL. Smink, kläder, kroppen. Klart man kan få prata om? Det är trots alls en minoritet som tar illa upp. Matfrågorna det sista tycker jag mest har handlat om recept förfrågningar och vad folk ätit under dagen, inte vikt. Jag som älskar matlagning uppskattar dess trådar, tycker det är kul att se vad folk gör för mat.

        Recept är bara kul och spännande. Jag reagera mer på att jag har sett kommentarer där folk skriver att de inte äter pasta ris och potatis. Tror knappast att män gör sånt. Och inte nog med det så diskuteras det hela tiden om folk som gör fillers och botox som om att det är en helt vanlig grej.

          Fillers och botox är en vanlig grej idag. Är många som gör det. Men bara för att det är vanligt, så är det inte nödvändigtvis bra. Men varför ska man inte kunna diskutera det? Är du ointresserad av det behöver du ju inte läsa om det. Tror inte diskussioner i text påverkar på samma sätt som bilder. Kommentarsfältet kommer spegla verkligheten.

          Inte sett någon diet snack, kan inte vara så mycket sånt? Men du.. Vad har kön med något att göra? ?
          Män diskuterar föresten de sakerna, kost, kcal osv är en stor del av träning.

          Tror inte på att sluta prata om saker som är aktuella i vårt samhälle. Ge din åsikt istället om du tycker annorlunda 🙂

          [Borttagen kommentar]

            Skäms du inte hur du uttrycker dig?. jag äter pasta, ris och potatis, det är f*an inget fel på min kropp eller min hälsa. Vissa av er här inne kan verkligen trigga en ätstörning. ni har sån skev syn på kvinnokroppen.

      Det reflekterar ju tyvärr bara samtiden. Igår var det någon som hade fyllt 45 och skulle ge sig själv några behandlingar. Jag försökte delta med att beskriva mitt eget åldrande och sen bara säga att jag ska försöka leva med det. Ingen nappar. Jag har ingen lust att mästra andra och tog inte originalkommentaren som någon som ville debattera fenomenet – man måste ju få ventilera under lättare former också. Man kan ju inte tvinga folk till att tycka annorlunda. Samma häromdagen med hon som hade en syster som ville äta chips under magsjuka för att bli av med det direkt. Flera försöker föra en mogen dialog kring det men majoriteten uttrycker åsikter underbyggda av fetträdsla, kroppskomplex och överviktshat. Det enda sättet att påverka opinionen är ju att delta i den men man kanske får räkna med att det tar lång tid för folk att förstå och relatera till budskapet. Däremellan måste man ju inse att det är exakt så folk tänker och det kan man inte ändra på bara genom att tycka annorlunda.

        Jag trodde vi kom långt med att kvinno kroppen ska få se ut som den är. När det nu finns massa olika modeller som är kurviga/mulliga och vågar visa celluliter eller inte så smal midja eller armar så känns det ändå att vi har kommit långt jämfört med för 15 år sen tex. Men inte här inne. Läser man på öppet spår känns det att man har åkt tillbaka till år 2003-2004.

        Ja jag minns den kommentaren om hon som är 45 år och vill fixa massor för att hon känner sig som en tant. Sjukt.
        Eller i förra öppet spår så vat det vissa långa kvinnor på nästan 180 cm som tyckte inte de var så värst smala när de väger 60 kg. What.

          Hmm tolkar jag dig rätt.. För att påpeka att du tycker att man inte ska kommentera kroppen så slår du ner på andra känslor över sina kroppar….?

          Jag känner mig lite träffad, då jag var en av dom som skrev att jag är 175 och väger 60. Och nej, varken känner mig värst smal eller som ett benrangel på något sätt. Känner mig stark, pigg och energifylld och antar att det även är det jag utstrålar. Men det är min känsla, och verkar även vara hur människor runt omkring ser mig. Jag tror det är mycket farligare att vara överviktig, underviktig eller ”normal”viktig och ha dåliga tankar om sig själv och sin kropp.
          Måste man väga 70 kg när man är 175 för att man i dina ögon inte ska vara märklig?

            Fast va nej.. du måste inte väga 70 kg. ÄR VÄL inget alls fel att du väger 60 kg. men problemet är på det sättet hur du eller andra har uttryckt sig.
            Jag är 160 cm och väger över 60 kg är jag då fet eller.

    Bra Camilla, många troll har kommit hit på grund av IL inläggen som öppnar upp för hat och drev och det har blivit normaliserat. Den här bloggen har mkt potential, bra att du vill vända skutan ??

    Ja det har verkligen varit kylig och mobbing stämning här på sistone.. Känns som att en del bara kikar in för att tillrättavisa folk eller göra andra ledsna. Det finns ju en hel del troll och/eller oempatiska människor där ute och det får man tyvärr räkna med. Alla har helt enkelt inte kapaciteten att bete sig humant vilket syns extra bra på internetet. Kommentarerna igår t.ex riktad till blivande mamman med missbrukande partner, var ju klart skriven av någon med mycket bristande empati.

      Ja den kommentaren gjorde mig faktiskt mycket illa berörd.

    Varför tar du bort kommentarer där din attityd till den negativa stämningen ifrågasätts?

      Den innehöll förmodligen någonting annat jag inte vill ha här, för kritik mot mig återfinns i flera kommentarer och är ingenting jag planerar att radera.
      Gapiga kommentarer som den du nyss skrev kommer jag däremot ta bort.

        Du har raderat flera har jag sett. Så det stämmer inte. Du själv klarar inte av flera ifrågasättande kommentarer när du själv skriver om influencer som ej gör det. Det är dubbelmoral. Såg precis att du tog bort en kommentar medans jag läste. Hur ställer du dig till den kritiken du har fått? Förstår du varför du har fått & får den?

          Jaa har ingen aning om vad du pratar om, men kritik mot mig finns det gott om i kommentarsfältet.
          Håller du inte med om det så är det helt okej, men jag kommer inte låta dig härja loss om det här inne i kommentar efter kommentar.
          Du har sagt din åsikt i en kommentar och den får stå kvar. Släpp och gå vidare…

          Men sluta. Jag har inte sett någon mer en en tråd som raderats och den handlade inte om Camilla. Kommentarer försvinner inte medans du läser btw, du behöver uppdatera sidan för att de ska försvinna.

          Men ja, Camilla, att bemöta kritiken vore kanske bra för din del. Ganska märkligt att du undviker att bemöta kritik konstant.

            Jag kommet inte använda den här bloggen till att bemöta kritik. Jag tar med min relevant kritik och kommer applicera den framåt men det kommer inte komma några sådana inlägg.

              Fast det har du ju inte gjort hittills. Vad har ändrats nu som gör att du kommer ta till dig kritik?

              Varför skriver du så nedlåtande om andra som ej bemöter kritik när du själv inte gör det? Förstår inte ditt resonemang.

                Bra fråga!

        Tycker du bör tänka om
        Kritiken mot just dig tillhör den värsta och mest komplexa fulheterna jag ser här i kommentarsfältet. Speciellt om något kan uppfattas kritiskt mot en viss Isabella Löwengrip. De sätter liksom hörnstenarna för vad som är tillåtet.

        Om inlägget handlar om Blondinbellas pudeltrosor så bör inte någon gå iland med att bara ultrasjukt ifrågasätta författaren och varför författaren skrev si eller så 14 månader tidigare. Dessa kommentarer tillhör på sin höjd öppet spår men Suger fokuset bort från ämnet.

    Bra tänkt och skrivet, Camilla❣️❣️

    Bra inlägg! Tycker dock man ska kunna ge olika vinklar intet forum och ibland ses bara det som påhopp/kritik. Om en person vill ha råd är den väl mest hjälpt av olika sådana än bara styrkekramar?

      I ett forum…

      Hur blir någon som är gravid i åttonde månaden med missbrukande partner
      hjälpt av kommentaren ”det borde du upptäckt innan du blev gravid”?

        Det var inte exakt det jag syftade på utan generellt.

    Jag tycker att vi ska vara rädda om den här möjligheten att få skriva här och inte minst när det är Öppet spår. Låt oss ta vara på det! ❤️??

      Möjligheten? Ser du det som att Camilla ger dig någonting du inte kan få annars? Alltså, det brukade vara ett najs forum här inne, men skulle den här bloggen försvinna så finns det tusen forum till att skriva på.

        Jag såg detta först nu, jag var ute i det fina vädret.

        Ja, jag ser det som en möjlighet och jag skriver inte på andra forum.

        Låt oss ändra tillbaka det till ett bättre ställe igen! Men det brukar bli mer positivt ju mer våren kommer… och den är redan på gång.

        Ha det bra!

        <3

    Tyvärr är det så Camilla att du har satt ribban. Hoppas att du håller det du själv uppmanar till. Tyvärr verkar det vara så att ju elakare inlägg desto elakare kommentarer. Man behöver inte släcka andras stjärnor för att få lysa själv men jag upplever dig så väldigt ofta att du vill släcka andras stjärnor för att få glänsa själv.

      Helt enig med dig! ?

    Jag tror att författarens attityd påverkar väldigt mycket i kommentarsfältet. Om man jämför med exempelvis Jonna Jinton, Hanna Pee och Sandra Beijers kommentarsfält som är peppiga, mysiga och feelgood både i sina bloggar samt i kommentarerna. Är det inte Camilla som måste jobba mer på sin attityd? Det kommer att spegla av sig på kommentarsfältet. Den här bloggen är ju tyvärr känd som mobbningsbloggen och inte för de bra granskningar som gjorts.

    Vänd det här nu Camilla! Du måste dra det största lasset.

    Bra! På tal om kommentarer, jag är fortfarande ”oförtjänt moddad”. Skulle bli skitaglad om du kunde lösa det på nåt sätt. Tråkigt att ej kunna delta i diskussioner här eftersom mina kommentarer dyker upp nån timme efteråt.

      Det är helt sjukt att du fastnar. Jag har felsökt flera gånger och ingenting av din info sitter på ngn lista. Det gör mig vansinnig! ?

        Tacksam för att du försökt iaf 🙂 Det är väl som det är då 🙂

    Man märker att det bara är kvinnor här inne, finns seriöst inget elakare än kärringar

      Kolla in Flashback om du tror att män inte också kan skapa dålig stämning. Där kan det skrivas saker som att olika kända kvinnor ska straffkn*ullas mm vidrigheter uppenbart skrivna av män. Skulle säga att det är bra mycket elakare klimat.

      På tal om elaka kommentarer, funderat på hur din är formulerad?

        Ja jag är en kärring

          Alltså, den här typen av kommentarer är exakt sådana som inte ger ett skit mer än att det sprider dålig stämning. Helt otroligt att det inte går att hålla sig från att skriva spydigt, inte ens under ett inlägg som handlar om just det ämnet.

            Vem bryr sig

    Bra initiativ!
    Många intressanta frågor ebbar ut i intet, eller ett personangrepp (ovidkommande insinuanta frågor om personen etc) (ifrågasättande på alla håll och kanter) vilket självklart inte är till någon nytta för grundfrågan.

    Draculafeminister har en naturlig fallenhet för att skada andra och dricka deras blod, så visst kan man förstå att de inte gillar att bli nämnda eller ifrågasatta. De brukar också alltid se till att ha en plattform att hålla till på och agera från, se bara på CW’s CV.

    Att försöka göra karriär på att förtala andra är verkligen bara just det: Förtal! Det är sakligheten hos en draculafeminist att äta feminister eller att ta ifrån andra sina rättigheter, hänga ut barn etc.

      *suck*

        En till att blocka kanske? Bara massa svammel, tror inte personen mår bra.. ?

      ??Den här personen borde ju verkligen sitta i modd.

    Så bra du tog upp detta. Många är här för att bråka och det är inte trevligt. Sedan har öppet spår fått hårdare attityd. Tror det är sedan du släppte loss några. Inte ok att när någon mår dåligt ge sig på den personen. Dom är inte värda att få vara här ? klart man vill hjälpa någon som mår dåligt. ❤

    Tycker också det vart larvigt med alla som ska rätta minsta stavfel, tror det är en person som spenderar mycket tid på att göra det för svaren påminner om varandra. Detta är liksom internet och en skvallerblogg, känns som en löjlig sak att hålla på med. Sedan finns det folk med dyslexi o annat. Och ja har vart grymt dålig stämning i kommentarsfältet : s men folk är mobbare i grunden, många är det.. så detta är inget nytt så länge människor finns kommer hemskheter finnas, men man ska kunna hålla kommentarsfältet trevligare.. jag hade hellre spenderat tid här då 🙂

    Bra inlägg!

    Camila, har du någon gång tänkt på att gilla-knappen bidrar väldigt mycket till den dåliga stämningen här?

    Det var synd att du endast testade att plocka bort den funktionen en timma…

      Instämmer!

      //The real H_mm

      Jag vet inte det. Jag tycker tvärtom, gilla-knappen är bra. Jag hade gärna haft den på Flashback också. Jag använder knappen när jag ska läsa in mig i efterhand och inte orkar läsa allt. Då tittar jag bara efter tvåsiffriga gillamarkeringar.

      Kanske man skulle ha en uppmärksamma-knapp istället? En markering att man tycker att kommentaren hör till och för diskussionen framåt utan att man nödvändigtvis håller med.

      På Flashback kan man inte gilla, där finns det bara en anmälningsknapp till moderatorn. Varje gång jag använt den har för mig misshagliga kommentarer försvunnit på nolltid. Men det kanske innebär för mycket arbete?

      NEJ!

      +1!

      Tror även att det hade varit en bra ide att anställa någon att moderera kommentarsfältet (eftersom det verkar ta mycket tid) och ge hen instruktioner att ta bort alla kommentarer som är det minsta otrevliga. Folk kommer gnälla till en början för det gör folk alltid när de inte får häva ur sig vad som helst längre, men sen hade det gått över och alla hade vant sig. Känns som att en stor anledning till att det blivit så illa är att det i princip inte funnits några gränser alls under en väldigt lång tid.

    Slutat läsa och slutat kommentera pga barnslig stämning i kf. Känns som om massa labila tonåringar läser. Tycker inläggen ofta känns dåligt genomarbetade (brist på djup eller helt enkelt opassande). Och framförallt saknar jag TRH. Tycker draculafeministen är skitjobbig.

    ….o att man blir moddad hela tiden

      Du också. ?

      Jag blir inte bara moddas jag släpps inte fram alls inte ens när jag vill skicka tack och kärlek till de som säger att de saknar mig.

      //The real H_mm

      PS projektet ska tas itu med idag. ?

        Ja jag skrev en kritisk kommentar plus att jag saknade dig och den försvann. Och hurra! Har en lång vecka i NPT (huvudstaden) och kan behöva lite förströelse mellan all rapportskrivning.

    Bara det inte bara blir styrkekramar och gulligull. Typ ”hej fina, hur mår ni idag? Själv har jag bakat kakor och ska nu sticka lite, härligt!” ?
    Diskussion och lite humor måste tillåtas (därmed inte rena påhopp och elakhet).

      Haha, styrkekramar till dig så du har kraft stå ut ifall det blir så ❤️.

      ?

      Nä jag tror faktiskt det är en chans att det kan bli rätt så vettigt och inte endast gulligull och kramkalas. ?

        Drygt.

          Vad för något? Jag skämtar med personen ovan som hoppades att man skulle få ha kvar humor i kommentarsfältet ?.

            Mm kul skämt…

        Struntar i vad du ”tror”. Låt mig få ha min åsikt, skriv sin egen jävla kommentar.

          Huh? Klart du får ha din åsikt och jag höll ju med dig ?.

            Jaha ok, så uppfattade inte jag, tyckte du drev i början.

              Det enda jag drev om var styrkekramarna jag skickade åt dig. För jag antog att du inte ville ha såna och retades lite. Men du har helt rätt i det du skriver. Om alla bara ska hålla med varandra, baka kakor och skicka kramar blir det rätt trist.

                Ok.

    Har man följt bloggen sen start vet man också att dessa ”ställningstaganden” och ”nu ska det bli förändring” kommer med jämna mellanrum. När den dåliga stämningen har skjutit genom taket och upp till månen. Man vet också att det aldrig håller i sig. Inläggen skrivs med en trevligare ton ett tag, men sakta men säkert kommer tjuvnyp, pikar och regelrätta elakheter tillbaka i inläggen. Kommentarerna följer, Såklart, samma bana. Eftersom inläggen lägger ribban.

    När man skriver en kommentar som påpekar att ”nu blev det lite elakt” eller som påpekar att stämningen inte är särskilt trevlig så blir man tillslut hindrad från att kommentera. Och så fortsätter stämningen att trissas upp. Och efter en lång tid av kritik så ska det igen bli förbättring, man har insett att det här blivit fel, för mycket, det sin egen del i det osv. Men så likförbannat blir det tillslut detsamma igen.

    Slutsatsen jag dragit efter att ha följt bloggen sen den startade är att innehavaren inte är kapabel att inte vara elak mot andra. Därför sipprar det alltid fram tillslut. Jag minns så väl när stämningen i inläggen om Bella diskuterades här på bloggen och innehavaren då pudlade och erkände att hon varit omdömeslös, det som skrivs inte okej och nu ska det bli förändring för nu har hon tänkt till och ”pratat med sig själv”. Förändring blev det. I ungefär 2 veckor.

      Exakt så! ?

    Struntprat med tanke på att jag blev satt på modd permanent efter att ha ”skyddat” blondinbella och ifrågasatt din ton mot henne

    Alternativ koppla in så man enbart kan kommentera om man är facebook inloggad?

    Nedan var så roligt, just för att det kom från DIG, att jag frustade ut kaffe genom näsan.

    ”Var inte så jävla elaka mot någon som redan ligger platt på golvet med sitt inre blottat för er.
    ”Har du ingenting snällt att säga, säg ingenting alls”.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.