Dagens kanske mest otippade samarbete

När det kommer till vad som lämnas efter mig så är det viktiga för mig att rätt person får rätt sak – även om det viktigaste av allt är minnena som skapas. För att se till att allt går rätt till när dagen är kommen så gäller det att man skriver ett testamente, vilket man kan göra med Lavendlas hjälp. //Paow

Jag vet inte vad som är mest otippat här.
Att ett företag som bland annat erbjuder juridisk hjälp vid uppförande av testamenten väljer att köpa ett sponsrat inlägg hos Paow, eller att Paow ser detta som ett passande samarbete för sina följare?

Hur gick det här till?
Jag MÅSTE få veta!!!

Hand upp, alla som tror att Paow författat inlägget på egen hand.

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hahahhahahhshhaahhsa

      Öh döh

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hand ner.

      Vi kommer en gång alla dö. Du är ensam, bara du o döden.

      Och då är det bra att du tagit juridisk hjälp innan dess, bra va’?

        Men det är bra. Många blir inte 90 år. sjukdomar och olyckor kan tyvärr hända.

        Tror inte du förstod vad anonym 12:02 menade…

    Är väl inte alls svårt att förstå.Hennes blogg är ju inte så het längre, så hon tar väl bara de samarbeten hon får för att få lite extra pengar.

      Jag tycker det är mer märkvärdigt att dom ERBJÖD HENNE det samarbetet… inte att hon tog det.

        Många begravningsbyråer överlag är ganska kommersialiserade kan jag tycka. Lite olustigt ibland, även om de såklart är företag som måste gå med vinst.

          Ja, att begravningsbyråer är i behov av att marknadsföra sig är säkert rätt. De har förmodligen inte många ”spontanköpare” och inte heller så stor mängd stamkunder. Men den dag man behöver deras tjänster lär man oftast ta det namn som först dyker upp och då gäller det att finnas i folks undermedvetna.
          Däremot låter det som utslängda PR-pengar i just detta fallet… Det dröjer förhoppningsvis länge innan hennes (få) läsare är i behov av en begravningsbyrå eller börjar fundera på att skriva ett testamente…
          Dessa pengarna borde de kunnat investerat lite bättre…

          Ja, att begravningsbyråer är i behov av att marknadsföra sig är säkert rätt. De har förmodligen inte många ”spontanköpare” och inte heller så stor mängd stamkunder. Men den dag man behöver deras tjänster lär man oftast ta det namn som först dyker upp och då gäller det att finnas i folks undermedvetna.
          Däremot låter det som utslängda PR-pengar i just detta fallet… Det dröjer förhoppningsvis länge innan hennes (få) läsare är i behov av en begravningsbyrå eller börjar fundera på att skriva ett testamente…
          Dessa pengarna borde de kunnat investerat lite bättre…

    Ja haha vad hon inte skrivit det inlägget själv! ?

      Sannolikheten att hon har skrivit inlägget är lika stor som att jag bara kommer att äta EN kaka till fikat dvs en snöboll har större chans i helvetet ?

        12.16//
        Är detta inte att- Gå För Långt?
        WTF så smaklöst att det suger !
        Finns det ingen lag i Sverige ?? som utrotar dessa influensser?

    *sitter längst bak i klassrummet, vickar på stolen och lägger in en snus* Inga händer upp här inte.

    Är det ens någon som läser Paows blogg längre, eller aktivt följer henne på någon av plattformarna? Hon har nog inte så mycket val än att ta vad som erbjuds just nu ärligt talat.

      Näe… inte alls.

    Influencers brukar sällan skriva sponsrade inlägg helt själva. Det blir oftast fel om de försöker skriva på egen hand.
    Det man brukar göra från samarbetspartnernas sida är att de levererar en text med alla fakta rätt och de viktigaste formuleringarna som man vill få fram varefter influencern på egen hand är tänkt att väva in det hela på ett trovärdigt och personligt sätt i ett inlägg.
    Ibland går det bra, ibland går det dåligt.

      Kanske för vissa, kanske dom stora där allt måste va extremt korrekt till följarskaran.
      Men jag är själv influenser med samarbeten. Skrivit många över åren och ALDRIG har jag INTE skrivit mitt egna inlägg. Företagen har dom flesta gånger poängterat att det ska vara mina egna ord och inget kopierat från deras sida. Ofta ska det vara xxx antal tecken dessutom. ”Men du får gärna nämna att…” osv. Aldrig har jag fått något skrivet åt mig.

    Det här var skojigt. Det är något friskt över den där damen.

    Såg Paow på stan. Hennes attityd var skrattretande, hon betedde sig som Drottningen av Saba. ?

      Hm? Håller inte med, brukade se henne vid slussen och hon verkade mer blyg i verkligheten om något. Men beror kanske på om hon är ensam eller med andra.

        Hon levde om inne på en hamburgerkedja i Sthlm en gång när hon var där med sin pappa för några år sedan, mitt på dagen, gapade högljutt om att pommesen var dåliga och fick byta dem till en sallad, och gjorde enormt mycket väsen över detta, hon är ju väldigt kort och hade på sig en för stor jeansjacka så trodde först att det var ett litet barn och undrade i tysthet hur pappan bara kunde stå där och låta snorungen styra och ställa och härja fritt, sen vände hon på sig och jag såg att det var Paow. Haha.

          Vill tillägga att detta som sagt var några år sedan så mycket kan ju ha hänt sedan dess, det är bara ett väldigt lustigt minne att tänka tillbaka på. Hoppas i alla fall att hon mår bra idag och att hon hittat någon form av balans i sin tillvaro.

          Jag har alltid fått intrycket av att hon är lång. Eller i alla fall över 170. Men har bara sett henne på bild lite här och var.

          Hon är väl typ 1.65 så inte är hon så väldigt liten.

            Hon är 1,63, det är inte konstigt att missta någon i den längden för ett barn, speciellt inte om den beter sig som ett, både barn och vuxna kan vara i den längden och betydligt längre med.

          Asså hon va ju sjukt jobbig förr när hon va fjortis och känd på pa, men de gånger jag råkat stöta på henne nu för tiden är hon faktiskt mycket bättre, vad jag märkt från utsidan liksom, känner inte henne så vet inte hur hon är som person.

    Lavendla är väl mest känt som begravningsbyrå

      Ja, och begravningsbyråer brukar kunna bistå med juridisk hjälp och även förvara ens testamente och ditt vita arkiv.
      Nu var det ju lite otippat att just hon gör ett sådant samarbete .
      Tycker annars att det var ett av de bästa samarbete jag sett hos någon influencer – vi har verkligen problem med allt som rör döden.
      Skrev mitt första vita arkiv som 25 -åring och testamente när jag gifte mig och vi har ”mina och dina barn”och inga gemensamma
      barn.
      Kan ställa till det för den efterlevande om ingetskrivs och ramla av pinn kan du göra när som i livet.

        Precis. (Vita arkivet är Fonus egna tjänst, men andra begravningsbyråer har liknande tjänster).
        Ja det är jättebra att folk gör detta och känner till det (och det underlättar verkligen i begavningssammanhang, tro mig! Både testamenten och vilja kring begravningen m.m) men som sagt, skulle nog kalla det årets mest otippade samarbete.

        Gjorde det när jag var 18 så har man det gjort och sen kan man ju alltid ändra sig kring detaljer

    Finns en hel bunt drottningar där ute ?

    Är det bara jag som tycker det känns olustigt med tanke på hennes självmordstankar hon haft tidigare?

    Är det bara jag som tycker det känns olustigt med tanke på hennes självmordstankar hon haft tidigare?

      Ja

    Fast budskapet är ju bra. Jag har skrivit mitt testamente, ska bara göra lite justeringar när jag gifter mig.
    Man vet aldrig vad som kan hända.

      Se bara till att du har två vittnen som undertecknar att du skrivit det, så att det blir giltigt också ?

      Ja jag håller med. Bra budskap att tänka på både testamente, organdonation och vita arkiv. Vi ska alla dö, varför inte se till att vår vilja framgår den dagen vi gör det. Jag har skrivit testamente då jag har en hel del pengar på banken men inga barn. Tycker att det är bra att det uppmärksammas som en påminnnelse att säkerställa vad som händer med ens ägodelar när vi dör.

      Blir nyfiken på alla er som skrivit testamente – vad har ni skrivit däri och hur har ni fördelat ert kapital, vem får vad osv? Om ni vill dela med er, hade varit intressant att läsa!

        Jag, anonym 13.09, har testamenterat de pengar jag har på banken (och eventuell vinst från lägenheten) till mina två systrar. De får dela lika på pengarna. Resten av mina saker är inte värda något så de har jag inte testamenterat. Som jag förstod det så hade detta gått till mina föräldrar om jag inte testamenterat, då jag inte har några barn. Jag vill hellre att mina systrar får de pengarna.

          Ah! Jag hade nog också testamenterat till familjen (mamma och mina syskon). Nu har jag dock knappt något kapital alls så känner inget behov av att skriva testamente. Hade jag haft ett rätt stort kapital hade jag nog även gett till mina två bästa vänner, min sambo och kanske till någon välgörenhet. Får la se om man får ett jobb med bra betalt efter studierna :>

            Är även bra om man har något som man tror att efterlevande kan bli osams om. Då kan det vara bra att själv klargöra vem som ska ha det.

            Om lägenheten är till hälften din kanske du vill fundera på om sambon ska få den om något händer dig. Annars körs han ut ur sitt hem till förmån för föräldrarna. På samma sätt om han har barn och ni båda dör samtidigt så kanske du snarare vill att din andel ska gå till din familj och inte till hans barn. Jurister är bra att ta en igenom konsekvenserna och handlingarna som behöver upprättas.

              Han får inget av mig just därför att han äger allting haha. Annars hade han givetvis fått min halva 🙂

                Tvärt om då – om han går bort först så blir du av med ditt hem och det går till hans föräldrar om han inte har barn. Vill inte alls vara neggo men förklara varför det är värt att tänka ett extra varv och ta hjälp.

        Till mina syskonbarn, dom får dela på mitt kapital (nu är dom iofs sju stycken, så lär inte bli mycket var, haha)

        Jag har inget testamente eftersom jag är gift och vi har två gemensamma barn. Så jag utgår från att arvsordningen är i sin ordning även utan testamente.

        Däremot har jag varit tydlig med mina egna önskemål kring livsuppehållande åtgärder, begravning m.m.
        Så att de vet hur jag skulle vilja ha det och slipper bråka om det. Har inte skrivit ner det, men det kanske man borde.

          Jag tänker som så, att det aldrig skadar att vara ordentligt tydlig med hur man vill ha det den dagen man inte kan göra sin röst hörd längre. Även om jag har talat om för mina nära hur jag vill ha det så har jag ändå skrivit ner det. Mest för deras skull så att det inte ska vara några oklarheter som de måste ta ställning till och kanske bli osams om. Och om de har stenkoll på hur jag ville ha det, ja då är det bara ett papper som inte behövdes.

            Det har du rätt i. Jag tänker att de borde kunna hålla sams och komma överens eftersom jag muntligt uttryckt hur jag skulle vilja ha det. Men man vet ju aldrig.

            Men jag kom på att jag trots allt måste skriva testamente!
            OM något – Gud förbjude – skulle hända oss alla fyra i familjen samtidigt så vill jag gärna kunna styra vem som får våra tillgångar. Det finns ändå en hel del kapital och jag ryser av obehag vid tanken på att våra respektive familjer kanske bråkar om arvet.

            Tack Camilla för att du tog upp det här med testamente. Det blir trots allt en ögonöppnare att tänka på det man oftast undviker att tänka på.

              Är det bara muntligt uttryckt och länge sedan det sades så kan ju de anhöriga komma ihåg vad som sades olika också.

        Har lite av hängslen och livrem..
        Har fyllt i allt som går att fylla i, klippt och klistrat från flera olika (Vita arkivet, ortens begravningsbyrås broschyr, Lavendla, Min Vilja m.m.) för att få med ALLT! Ex om jag blir sjuk och inte kan bo hemma, vilka möbler jag vill ha med. Hur jag ställer mig till organdonation osv. ALLT gällande begravning. Jag har skrivit exakt vem som får vad. Det är skillnad på barnen. En kommer bl.a. aldrig att ärva fastigheter och fordon då denne är utvecklingsstörd. Däremot kommer denna person att få en totalt högre summa, då hen med största sannolikhet aldrig kommer att ha samma lön som sina syskon. Visst, hen kanske aldrig har lån att betala ränta på osv, men väldig mycket omkostnader som varken stat eller kommun står för kommer.. Hen ska kunna få uppleva guldkant ändå, även om nån annan får ett lantställe, en båt eller bil som de kanske ändå väljer att sälja… ? Vill inte hamna ”i den sitsen” att släktegendomar säljs till högstbjudande (icke släkt) då vi även skrivit att en godman utan släktskap ska utses. Alla är väl medvetna om våra ståndpunkter. Skulle nån av ungarna sälja ex båten är det fine. Men fastigheterna SKALL finnas inom släkten, annars kommer vi spöka for ever!!! ? Jag vill aldrig betunga mina andra barn med att behöva ta beslut åt andra. Det kan vara nog så svårt att fatta beslut åt sig själv. Sen tänker vi även att andra barnen kanske vill studera på annan ort, resa, flytta. Med stor sannolikhet bilda egen familj. Att då rådda i ”ett till liv” är jävligt mastigt!! Vi har också skrivit in att bouppteckningen skall göras av en utomstående part och att en skiftesman ordnar allt praktiskt. Allt för att det ska gå lätt och smidigt för samtliga!
        Vi har utöver testamente, ”min sista vilja”, organdonation även äktenskapsförord.
        Samtliga försäkringar har vi också gått igenom så inget generellt förmånstagarförordning följer. Jag har ex inte min make på nånting. Alla barnen står skrivna som förmånstagare.
        Kan tillägga att jag sover jävligt gott om natten och de flesta höjde först på ögonbrynen över att vi gör skillnad på barnen, men när verkligheten fått sjunka in har nästan alla sagt att det var det förnuftigaste de hört på länge.

          Äntligen någon som tänker ett extra varv! Det här tar jag till mig.

          *skärmdump* wow tack!

      Absolut att jag har, två oberoende vittnen.

    Förlåt om jag är trög, men varför skulle detta vara ett opassande samarbete?

      ”Otippade” står det. Att Paow skulle ha ett samarbete med en begravningsbyrå är det väl få som skulle gissa på, kanske

        ”Jag vet inte vad som är mest otippat här.
        Att ett företag som bland annat erbjuder juridisk hjälp vid uppförande av testamenten väljer att köpa ett sponsrat inlägg hos Paow, eller att Paow ser detta som ett passande samarbete för sina följare?”

        Jag tänkte alltså på sista delen, att det skulle vara otippat att hon ser det som ett passande samarbete för sina följare. Varför skulle det inte vara det?

        Camilla skriver om huruvida paow tycker att det är ett passande samarbete. Det var det jag undrade varför det inte skulle vara.

          Men hon menade väl inte opassande som olämpligt utan mer som att Paows läsare kanske inte är rätt målgrupp?

            Så kan det kanske vara. Själv tycker jag nog att alla är målgrupp. Vi vet inte hur länge vi har kvar.

      Är det inte lite märkligt att en ung kvinna som är känd för sitt utseende, sitt skandalösa beteende i dokusåpor, sex i TV m.m. gör reklam för att skriva testamente? Hennes målgrupp är kanske lite mer intresserade av tjaaa smink, kläder, parfym…?

      Opassande tycker jag inte, men väldigt… Otippat.

        Oj vad fördumfull du är, men är inte pantad för man gillar kläder, smink mm!

          Det skrev jag inte heller? Är det fördomsfullt att tro att tjejer på cirka 20 år, som följer Paow, tycker att smink och kläder är mer intressant än att läsa på om hur deras (troligtvis) icke-existerande kapital ska fördelas om de dör inom kort? Jag tänker mer att det är realistiskt. De flesta influencers har ju sin niche. Detta är lite som att Sandra Beijer skulle göra reklam för den där nappflaskan alla småbarnsmorsor får betalt för att visa upp. Eller som att Jockiboi skulle göra reklam för Uppsala Universitet.

          Ja, jag är väl fördomsfull då hejsan hoppsan. 🙂

            ?

        Är väl ännu bättre att de följarna uppmärksammas på vikten av att skriva testamente om man vill att saker ska hamna hos rätt person efter ens död. Jag menar, de kanske inte har tänkt på det själva.

          De får säkert raka vägen och skriver testamente nu. Bra jobbat Paow!

            Kanske väcker det en tanke hos någon av dom i alla fall.

            Oavsett så är det här ett bättre samarbete än mycket annat influencers försöker sälja.

    ”Kan inte du i kommentarerna dela med dig av dina tankar kring hur och vad du tänker på när det kommer till testamente?”

    Hur kan paow fortfarande ha följare?

    Jag har nog länge reagerat på att många begravningsbyråer beter sig som vilka företag som helst där målet är att tjänas så mycket som möjligt. Klart de måste gå med vinst, men det finns bättre och sämre sätt att göra det på. Alltså det går att göra det mer smakfullt, och många gör det också. Men att vissa nu tar steget och gör samarbeten med influensers hade jag inte riktigt sett komma, men vi är tydligen där nu ?‍♀️ Å andra sidan ,att det är just Lavendla som gör det först är jag inte särskilt förvånad över, de har inte det bästa ryktet vad gällande smakfullhet, om jag säger så.

      Det är dyrt att dö. När jag dör vill jag ha en enkel vit kista och en röd ros på. Vill inte att min familj lägger flera tusen på blommor som rådjuren äter upp efter några timmar. Lägg så lite som möjligt på begravningen och använd pengarna till något roligt, så vill jag ha det.

        Jag vill vara i en minneslund. En gravplats med sten är alldeles för dyrt tycker jag. De pengarna kan mina anhöriga använda till något bättre.

          Ingen kritik mot ditt val, bara ett annat perspektiv. Och jag önskar så mycket att jag hade en sten att gå till och prata med pappa. Har alltid varit arg på mamma för att hon valde minneslund. Hade jag inte varit 14 år hade jag kämpat ihop de pengarna hellre än att göra något roligt.

            Ett bra alternativ är askgravlund. Det är typ som en minneslund fast runtomkring så sitter det små plakat på en mur med namn och årtal på de som är begravda där. Då har man åtminstone ett namn, och är inte helt anonym, och så slipper de anhöriga alla gravkostnader och skötsel.

            Jag har anhöriga i både minneslund och vid sten. Det är min önskan att ligga i minneslund och det hoppas jag att mina anhöriga respekterar.

              Skriv ner det! Om du skriver ner det nånstans (typ vita arkivet) så måste den viljan följas, då kan inte dina anhöriga göra nåt annat än det som står där.

            Valde hon det på grund av pengarna?

    Men det intressanta just nu är att fler och fler bloggare så tydligt har passerat bäst före-datum som just bloggare. Man orkar hålla igång sin publik tio, kanske 15 år innan följarskaran minskar och lönsamheten inte längre finns på samma sätt. Då ligger utmaningen i att dels ha insikt, dels kunna växla spår i livet.

    Tänker bland annat på dig, Isabella Löwengrip, nu i samma klubb som Cissi Wallin och Linnéa Claeson.

    [Borttagen kommentar]

      Välkommen till Fonus. Hos oss är juridik dödskul.

    Alla borde skriva testamente, vi ska alla dö och då är det bra att ha ordnat upp allt så de efterlevande slipper ha för mkt jobb.

      Jag är ogift och har inga barn så allting kommer gå till mina föräldrar. Och när jag skriver allting så menar jag mitt sparkonto med 35 000 kr och några möbler från IKEA… Känns ju helt rätt. Varför då lägga energi och pengar på ett testamente?

        Tja.. om man vill att någon annan än ens föräldrar ska få det som lämnas kvar så är det enda alternativet att säkerställa det att lägga lite energi på att skriva ett testamente. Behöver inte kosta något alls om du skriver det själv (kolla upp vad som krävs för att det ska gälla juridiskt) och förvarar det själv.

        Men om man inte bryr sig om var det man lämnar kvar hamnar så behöver man självklart inte skriva något.

          (Sorry, läste fel. Ser nu att ts hävdar att alla ska skriva. Då var mitt svar knasigt..)

        ingen som tvingar dig ju ?

        Och om du överlever dina föräldrar så går det väl till allmänna arvsfonden. Bryr man sig inte så skriver man inget.

          Då går det väl till syskonen? Och sen syskonens barn? Bröstarvingar (barnen och deras barn, dvs. barnbarnen) är första arvsklassen. Föräldrar och deras barn (dvs. syskonen) är andra arvsklassen.

          Jag tror jag ska skriva testamente. Men om jag skulle få bestämma skulle min mamma och syster ärva mig men det skulle starta ett släkttjaffs. Hur ser ni på ett ”orättvist testamente”? Hade ni blivit sura om ni hade blivit exkluderade eller har en person rätt att ge sina pengar till vem den vill?

          Pappa skulle känna sig exkluderad och skulle inte förstå att jag väljer mamma då hon var hemma mycket med oss syskon, tagit mesta vab:en, satt familjen först, etc. och därmed försakat mkt pension (plus att hon tjänar mindre). Hon har en betydligt lägre livslön. Min pappa kommer se det som en pik (vilket det i viss mån, undermedvetet, kanske är). Och min syster behöver pengarna i mycket högre utsträckning än min bror (som tjänar bra) men min bror plus familj skulle bete sig som riktiga rövhål om de blev exkluderade.

          (Jag har inga barn, därav behov av testamente.)

    [Borttagen kommentar]

      Känns inte helt okej att spekulera i.

      Väldigt smaklös och respektlös kommentar!

    Förstår helt hur de tänkte. Man kan ju må prima och så en dag bara ”PAOW!” så får man en tegelsten i huvudet och dör.

    Hur många influencers författar sina samarbetsinlägg själva?

    Vem ska få ärva hennes skulder..

      I see your point, men man ärver inte skulder

        :’(

    Jag blir mer chockad över att det företaget väljer ett samarbete med Paow! Jag menar tjejen står i tv och säger att hon missbrukar kokain och slätar över det. Gör man inte en bakgrundskoll innan samarbete!

      De kanske gick efter ett bra pris i förhållande till antal följare, de hade kanske inte så stor koll på just Paow och hennes målgrupp osv. Men å andra sidan så har ofta dr*ger och d*d ett samband ofta, sorgligt nog, och alla ska vi d ö så egentligen passar väl ett sånt samarbete för alla. Sedan så har Paow inte bara unga följare utan även medelålders och når som sagt ut till många.

    Hur detta gick till är inte så svårt att förstå. Poaw har säkert reggat sig på en influencerplattform som tex Tourn. Där har hon godkänt att skriva om Lavendla mot ersättning och att hon länkar ett specifikt ord. I detta fall är det ”testamente”. Det blir bra sökmotoroptimering för Lavendla. Så det behöver inte vara så att Lavendla kontaktat henne själva utan mer troligt att hon själv anmält intresse att skriva om den utifrån en ”annons” de lagt ut på plattformen.

    Skitbra samarbete! Du kan dö när som helst och bör alltid vara förberedd.
    Jag blev sjuk för x antal år sedan och borde ha dött då (det är ett rent under att jag överlevde). Idag börjar jag närma mig 30 och är förberedd. Testamente är fixat, jag ”döstädar” med jämna mellanrum osv.

    Känns ju väldigt relevant eftersom hennes karriär är död.

    Jag borde nog skriva testamente, lämnar nog ändå efter mig en hel del. Men om jag skulle få bestämma skulle min mamma och syster ärva mig men det skulle starta ett släkttjaffs. Hur ser ni på ett ”orättvist testamente”? Hade ni blivit sura om ni hade blivit exkluderade eller har en person rätt att ge sina pengar till vem den vill?

    Pappa skulle känna sig exkluderad och skulle inte förstå att jag testamenterar till mamma då hon var hemma mycket med oss syskon, tagit mesta vab:en, satt familjen först, etc. och därmed försakat mkt pension. Hon har en betydligt lägre livslön. Min pappa skulle bara ta det som en pik (vilket det i viss mån, blir tokig på hans ojämställda syn på könsrollerna) och bli sur och sårad. Och min syster behöver pengarna i mycket högre utsträckning än min bror. Men min bror+familj (som tjänar bra) hade garanterat blivit fett osköna mot resten och försökt bestrida.

    När man är död lider man ju inte av lite family drama men för efterlevande är det ju mindre skönt…

    Kan man villkora tystnadsplikt kring testamentets innehåll?

      Jag är helt för att man ska få göra precis vad man vill ”efter” döden. Precis som jag livs levande fogar över mina egendomar och kan köpa, sälja eller skänka till vem tusan jag vill! Vad är det för osköna typer som räknar med att få ditt eller datt? Jag har själv aldrig räknat med att få en spänn! Att sitta och vänta på saker eller cash är fan kusligt!!

      Jag känner en som gett bort en fastighet, till en väldigt hjälpsam person. Som faktisk tyckte om fastigheten och även hjälpte till helt på eget initiativ. Ex kratta, ställa fram stegen inför sotning och mycket mycket mer. Den givmildes barn knorrade till en början, men min vän slog näven i bordet och fastslog – ni har inte satt eran fot där på 15 år. Ni har aldrig visat intresse för fastighetsskötsel. Ni har heller inte velat hjälpa mig eller ens skjutsa mig dit. Var glad att stället inte förfallit och blir er huvudvärk. Så länge jag lever är det min egendom och den gör jag vad jag fan vill med… Om det finns pengar kvar när jag dör, det är en helt annan femma. Har jag inte uppfostrat er bättre än att tråna efter saker som inte ens är era?

      Plötsligt blev hennes vuxna barn, tja, mer vuxna..

        Word! Håller med men min bror är mer av den tagandes sorten. Frun är snäppet värre därtill. Du vet sorten som bara ska nyttja landställen men inte ens bäddar i eller ur sängen utan bara förväntar sig hotellservice medan resten står på stegar och bygger på huset… typ så.

        Dem kommer inte få ärva mig känner jag nu när irritationen över ovan (återkommande) beteende väller upp. Kan tänka mig att ge typ 30k per barn till deras barn (som ju inte valt sina föräldrar) men that’s it.

      Glömde att lägga till:

      Ponera att du ex har 3 syskon. (Men inga föräldrar, eller 3 egna barn)
      Ett av syskonen/barnen har kanske ett missbruk, stora skulder. Kanske utfört brott pga missbruket och har obetala böter. ?

      Skulle du vilja att dina pengar går raka vägen till tex inkasso? För du kan ju inte garantera vad pengarna kommer gå till. Visst är tanken fin att kanske kunna bekosta behandlingshem osv, men verkligheten är att ”nån annan” hinner norpa pengarna före.

      Det finns så mycket att ta hänsyn till.

      Är det ”rättvist” om A som är ensamstående, utförsäkrad och lever på existensminimum ärver 1/3?

      B lever som sambo, skuldfri och tjänar 350 000 om året. Ärver 1/3.

      C är singel, egen företagare och ekonomiskt oberoende. Skall denne också ärva 1/3??

      Eller ska personen D få fördela pengarna som denne själv vill och tycker. Fine det kan bli typ till isbjörnar, men det det kan också bli 60% till a och 40% till b och en gungstol till c…

      Människan är en fri och tänkande varelse. Många tycks glömma det…

        Håller med i allt du skriver! ?

        Samtidigt vill man ju inte såra en förälder.

          (I mitt fall vill jag ju testamentera till bara ena föräldern.)

    Man kan ju faktiskt skriva tillägg i testamentet.

    Vi har utförligt skrivit varför vi valt och resonerat som vi gjort.

    Jag tänker att man kan ju exempelvis ha ett halvsyskon eller förälder som man aldrig växt upp med eller haft en relation till. Då kan man formulera det så.

    Krångla inte till det i onödan. Blir han putt så blir han putt. Han kan väl ändå inte räkna med att ärva dig?!?

    Det mest naturliga är ju att barn begraver sina föräldrar, inte tvärtom!!

    Hade jag varit barnlös så hade mina syskon ärvt mig. Nu har jag en väldigt ojämn relation till dom. Men jag hade inte velat att den ena skulle ärva mig, och hade jag fått ärva det syskonet så hade jag avsagt mig arvet. Men det är min ryggrad det.

    Rätt smart drag av Lavendela iaf. Både Kostnadseffektiv och uppmärksamhet för bolaget och ämnet. Tackvare den ”otippade” influensern och Berörande ämnet. Gav ju spridning både här å där (undrar vad samma inlägg skulle kosta på hm låt oss säga Sveriges största blogg)

    Jag jobbar med den här typen av juridik och det är rätt fascinerande hur få personer som anser/inser hur viktigt det är att upprätta den här typen av avtal. Det kan vara helt avgörande för det fall något händer. Jag tycker den här typen av reklamer ska ta mer plats, och inte bara för att jag jobbar med det hehe. Men att just paow blev reklampelare är ju förstås lite intressant.

      Jag har alltid undrat vilken ”typ” av människor som tycker det är viktigt att hålla ordning på sånt här.

      Kan du ge någon fingervisning av vad du upplever? Är det mer välbärgade personer med mycket ägodelar? Familjer med särkullbarn till höger och vänster? Egna företagare? Personer med trassliga familjeförhållanden? Engagerade föreningsmänniskor??

      En sak som Paow missat att ta upp vikten av att faktiskt revidera det man skriver. Varje år på min födelsedag läser jag igenom, justerar och signerar. Å ja, jag har ändrat mig! Bl.a från jordfästning till kremering.

      För förhållanden kan ta slut, bostäder och fordon bytas ut. Aktier och andra värdepapper kan minska och öka. Familjemedlemmar kan tillkomma liksom falla bort.. Ens livsvärderingar kan skilja drastiskt mellan 25 och 67 år. Man kan ju tom bli religiös mitt i livet.

      Yes, jag har förstått att jag är ett ”unikum”. Haft vita arkivet och organdonation sedan 18 årsdagen. Äktenskapsförord var givet. Eftersom jag boat och skaffat tillgångar har jag ökat på pappersarbetet.. Ändå är jag en helt vanlig arbetare. Kanske lite mer eftertänksam än genomsnittet, inte vet jag.. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.