Mordpodden dömd för plagiat

Bildkälla: Boktugg.se

En av mina favoritpoddar – Mordpodden – har dömt för plagiat, enligt SVT och sidan Dagens Vimmerby.
Redan 2017 polisanmälde författaren Lars Ohlsson podden för plagiat och menade på att personerna bakom podden använt material ur hans bok på hela 80 olika ställen utan att korrekt hänvisa till källan.
I Mordpodden kallas avsnittet för ”Tandläkarmordet”, medan bok Lars Ohlsson skrivit heter ”Kakelugnsmordet”.

Nu har alltså Mordpoddens Amanda Karlsson fällts för plagiat då hon står som upphovsperson till det aktuella avsnittet medan hennes kollega Linnéa Bohlin frias helt.
Straffet blev dagsböter på 9 100 kronor, och dessutom ska hon även betala en del av kostnaden för sin försvarare – 21 170 kronor.
Enligt SVT så menar domstolen att avsnittet följer upplägget i Ohlssons bok mycket närgånget och att podden ”återanvänt skönlitterära beskrivningar och berättartekniska grepp samt i hög utsträckning använt identiska eller snarlika ord och uttryck som i boken”.

Duon bakom Mordpodden hävdar att de varit noga med källhänvisningen, och har konsekvent nekat till alla anklagelser.
Domstolen är dock av en annan åsikt och finner den otillräcklig.

Även podden ”Svenska Mordhistorier” med Sebastian Krantz har anklagats för att ha plagierat material från flera separata källor, något som ledde till att den bok som skulle  baseras på podden stoppades av förlaget. 

Tack för tips!

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är inte detta ganska gammalt?

      Jag visste inte om det? Men tycker att både Amanda och Linnea gör ett fantastiskt jobb när det kommer till att citera. Har aldrig hört andra podcast där man citerar så noggrant som de båda gör. Vet inte om de har börjat göra det mer noggrant efter denna episoden i 2017, men det måste man ge dem. Författarens krav och mutor mot dem i efterhand är snarare det som är ett skämt i detta sammanhang. Vilken fjant, för att säga det rakt ut.

      I övrigt – Om ni läser med här: Fortsätt ert jobb med podden! Jag har precis köpt premium på Podme pga podd (samt rättegångspodden) 🙂

        Pga er podd* skulle det stå ?

          På grund av = något dåligt, tack vare = något bra

            What. Ev. Er.

              Nej inte whatever. Språk och ord spelar roll.

        Jag tycker det är oetiskt oavsett plagiat eller ej att prata om aktuella mord där anhöriga valt bort att ta del av vidriga detaljer. T ex i fallet Engla. Stor skillnad mellan faktumet att uppgifterna är offentliga till att göra underhållning av det…

        De började med det EFTER att han hade mailat dem och påpekat plagiatet. Den fällande domen är helt rätt; sluta misskreditera författaren.. han polisanmälde dem enbart för att de ville tvinga honom att skriva på ett riktigt grumligt avtal samt kopplade in advokater.

        Hade det inte varit i plagiat hade hon inte blivit fälld för plagiat. Så enkelt är det faktiskt. Bevis är knappast ett problem i detta fall.

        Tycker podden låter som två personer som läser innantill. Nivån är undermålig.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Hade varit kul med några tankar om det, nu kändes det som att jag läste en tidningsartikel ?

    Har inte lyssnat på podden, men kan verkligen rekommendera boken. N

    Varför skall man läsa om mord och hemskheter?
    Tycker det är sjukt att vara intresserad av det.

      Okej, då är jag sjuk.

      Tycker det är sjukare med människor som är 2020 tror att sötningsmedel är giftigt och livsfarligt.

        Haha ja, på tal om det!?‍♀️?

        Det är snarare sjukt med människor som ersätter socker med aspartam

          Nej

          Varför ?

            Det smakar mindre gott ?

        Hahaha ??? Håller med. Typ som att de tror att man använder lika stor mängd aspartam som man använder socker ?

      Bara för att du inte tycker det är intressant så betyder det inte att vi som tycker det är sjuka. Man är olika.

      Haha jag är 100% en murderino. Lyssnar bara på true crime, kollar 80% på true crime och läser mest true crime. Jag vet hur jag ska försvara mig. Jag kan nosa mig till shady situationer på mils avstånd. Jag vet hur jag ska lämna bevis på brottsplatser om jag blir kidnappad/våldtag etc etc. SSDGM people!

        SSDGM

        Hear you sister! MFM i öronen ca Exakt hela tiden! SSDGM❤️

          Lyssnar på avsnitt 175 just nu haha. Stay sexy!

      Alla är vi olika. Ser bara på true crime och har kanalen Investigation Discovery som bara visar mord och det är min favoritkanal.

        Min med! ? Men har varit tvungen att pausa lite, då jag började drömma mardrömmar efter jag såg något avsnitt av ”Someone you thought you knew”.

          Jag har drömt mardrömmar om True Nightmares herregud alltså.

        Fast lite dekadent måste ni väl erkänna att det är? Att gräva och gotta sig i riktiga fall. Känns lite som romarriket mot slutet då allt blodigt och snaskigt blev underhållning.

          Nej, det kommer vi inte erkänna att det är.

          Suck det handlar inte om att hitta sig

          Nej så ser jag det inte. Jag tittar på sådana program för att förstå hur seriemördare tänker och hur deras synsätt särskiljer sig från oss andra. Vad driver de till att mörda? Vilka tecken borde jag leta efter?

            Fast det kan man studera på andra sätt utan att det blir underhållning av snaskiga detaljer. Alltså, jag fattar att det är underhållande, men visst måste man kunna erkänna för sig själv att det tilltalar ens mer dekadenta sidor?

              Nej? Det är inte så att jag drömmer om att mörda någon direkt och programmen är ingen underhållning. Det är dokumentärer som återberättas av poliser och anhöriga involverade i fallet.

                Naturligtvis föreslog jag inte att du drömmer om att mörda någon. Herregud. Läs igen och försök förstå.

                  Det här är ju ett skolexempel på en sådan där onödigt otrevlig kommentar vi borde försöka undvika här inne. Hen skrev inte ”omg DU påstår att jag drömmer om att mörda ngn!” Hen skrev bara ”det är inte så att jag drömmer om att mörda någon”, varpå du direkt hugger till som att det var en anklagelse mot dig, när det antagligen bara var ett förtydligande från hens sida.

                    Menade verkligen inget illa med den kommentaren. Tyckte bara anonym 22.39 tog det till en helt annan bollpark än den jag initialt menade med min ”dekadens”-kommentar. Ville bara förtydliga det. Vanliga goda välmenande människor har även de dekadenta sidor, och naturligtvis är ID och andra kanaler som reenactar verkliga brott, underhållningskanaler.

              Så är det inte för mig. ? Enda gången jag finner det underhållande är överlevnadscase. Annars lär jag mig saker. Om hur mördare fungerar, men också hur rättssystemet fungerar. Hur poliser jobbar. Hur allmänheten jobbar.
              Det är ju som vilket ämne som helst som har med verkligheten att göra, varför skulle man finna underhållning i allt man tycker är intressant?

                Underhållning täcker all sorts media och konst man konsumerar rekreationellt…

                Det man finner intressant finner man underhållande.

                  Så behöver det inte alls vara.

        Kollar inte på tv, och höll på att få krupp när min sambo tecknade upp oss på nåt avtal med Comhem med typ fyrahundramiljoner kanaler, eftersom vi bara använder oss av streamingtjänster (men det var ju så biiiilliiiiigt! -.- ) men nu bara MÅSTE jag bläddra och kolla om vi har den!! Tack för tips!

      Englas mamma om krimpodd:

      ” Carina Höglund blev bestört och arg när hon fick höra att den populära podcasten hade gjort ett avsnitt om dottern Englas fall.
      Hon riktar nu skarp kritik mot utgivaren.
      – Det är hemskt när man gör mord till en deckarhistoria och beskriver den som en nagelbitare – för oss är det är ett helvete, säger hon.
      Nu plockas avsnittet bort.”

      Jättekul underhållning. Eller..?

        Jag tycker att det beror mycket på hur man gör avsnitten. Exempelvis p3 dokumentär gör avsnitt om mord men på ett väldigt smakfullt sätt där fokus inte ligger i grova groteska skildringar av själva mordet. Vill även minnas att de inte lät ikeamördaren komma till tals i avsnittet som handlade om det mordet då de inte tyckte att avsnittet skulle bli en plattform för honom att få förvara sig. Eller hur de nu uttryckte det. Min poäng är att man kan skildra mord utan att det blir osmakligt tycker jag. Med det sagt så håller jag med om att vissa true crime är över gränsen.

        Håller med! Rättegångspodden är ett annat exempel, där ansvarig utgivare har uttalat sig på ett väldigt konstigt sätt. Han är en speciell person (flashback).

        Svarade dig nyss men kommentaren kom inte med, får se om den dög. Den var medhållande iaf J.

    Det mest komiska med hela soppan är att de båda är utbildade journalister

      Pascalidou och Pingis också.

        Är Pingis utbildad journalist??

          ???? Hon är en charlatan!

          Vem som helst kan kalla sig journalist, det är ingen skyddad titel. Vet en som brukade gå på konserter och sedan skriva recensioner som han skickade in till lokaltidningen, och de tog in dem ibland (kanske för hans pappa jobbade där). Han skrev sedan journalist i sitt CV ?

      Varför är det komiskt? De är inte utbildade jurister (vi jurister förstår knappast immateriella regler). Dessutom var ingen av dem färdigutbildade när de började podden, såvida jag minns korrekt? ?

        Hej Amanda!

          Haha, hej. Jag är Anja, inte skaparen av mordpodden. ?

        Dvs – de började någongång i 2017, och då var båda inte färdigutbildade* (tror jag)

          Anonym 19:18: Har gått samma utbildning som de båda tjejerna. De började med podden under avslutande kursen i utbildningen, där man kan välja mellan att göra praktik eller ett praktiskt projekt (i deras fall ett radioprojekt). Det vill säga när en redan läst samtliga kurser där man fått lära sig om källhänvisning och upphovsrätt – och inte minst redan skrivit sin C-uppsats där korrekta hänvisningar är a och o! Således borde de ju ha lärt sig att källhänvisa korrekt redan då.

          I detta fallet verkar det ju dock handla om en oresonlig gubbstrutt som bara vill ha rätt i sak just för sakens skull. Jobbigt när man kan få mordfaktan utan att behöva gynna honom liksom. Så det vore säkerligen omöjligt att hänvisa rätt oavsett hur de hade gjort! :))

            Den oresonliga gubbstrutten dömde ju dock inte fallet.

            Vad menar du med att han är oresonlig i det här fallet?

      Högskoleutbildade?

    Mordpodden är en av de sämre true crime-poddarna tycker jag. Jag vet inte exakt vad det är jag ogillar.

    Över lag gillar jag true crime men är kluven. Vissa blir lite för grafiska i detaljerna och att det mest blir att gotta sig i groteska detaljer och anhörigas sorg.

      Samma här, jag tycker att de är så tråkiga. Låter inte som att de själva har något intresse för vad de läser. Slutade lyssna på dem för ett par år sen.

      Sword and Scale är alldeles för grovt till mig. Har ni hört avsnittet med killen som visar upp det avskurna huvudet? ? Mordpodden har vissa riktigt bra och spännande avsnitt, medan några är väldigt långdragna och rätt tråkiga. Kan ni tipsa om bra poddar? 🙂 Rättegångspodden gillar jag också btw!

        Om du gillar rättegångspodden så kanske du skulle gilla Rättegången på Youtube. Oklippta ljudupptagningar från rättegångar.

        En mörk historia är väldigt bra!!

        Spår är bra, om du gillar rättegångspodden ?

          Älskar Spår! Så himla imponerad över vilket jobb de gör.

        Läs på om kritik riktad mot rättegångspodden, de lägger ut delar som anhöriga upplevt som väldigt traumatiskt. Samvetsbefriade idioter är vad de där.

        Crime junkies är en favorit.

        Vad blir det för mord? Bästa true crime med bästa tjejerna! Påminner lite i upplägget om My favourite murder, om du vet att du gillar sånt.

          Tycker den är gräsligt dålig.

      Klarar inte av när de ska beskriva nått ”inkännande” och låter lidande när berättar. Hittar inget bra ord …

        Håller med . Hade de hållt käften hade jag lyssnat men deras snack är ointressant så jag kör bara rättegångspodden och svenska mordhistorier

      Jag håller med. Tror det är deras sätt att sätta normaliserande känslor på folks handlingar som ofta blir så jäkla konstigt. ”vännerna ville bara ha en trevlig kväll och njuta av varandras sällskap” typ när de beskriver ett gäng kriminella knarkare.

        Inte för att vara sån, men kriminella pundare kan väl också vara vänner och se fram emot en liten taco-kväll i glatt och otvunget sällskap? Om det sen börjar spåra är ju en annan sak… ?

          Haha, sant. Men de kanske inte skulle beskriva det på det sättet själva?

      Haller med. Gillar inte heller den (och da gillar jag i stort sett det mesta True Crime). Rattegangspodden ar valdigt bra men finns fa som slar P3 Dokumentar samt vissa fran U.S.A

    Dagens Vimmerby! En tungviktare inom media måste jag säga. Kakelugns mordet är ju en verklig händelse från centrala Stockholm, även kallad tandläkarmordet! Hur kan det bli plagiat. Mystiskt.

      Läs domen

        Dåligt att plagiera. Vart hittar jag den?

          Testa att googla. Annars kan man begära ut den.

      Kan självklart bli plagiat om man använder någon annans text. Oavsett vad texten handlar om.

      Tjejerna är ju ifrån Vimmerby och lite ”kändisar” där pga podden. Därav rapporteringen i ”Dagens Vimmerby”.

    ” Jag tycker att domen bör överklagas för att få en vettig rättegång till stånd, säger Lars Ohlson.”

    Förstår inte hur någon kan gilla den podden. Släpiga trötta röster som berättar på ett otroligt tråkigt sätt. Finns så många bra poddar om mord och andra brott som slår den här med hästlängder.

      Vilka andra finns? Jag tycker mordpodden och rättegångspodden är de två bästa inom sin genre här i Sverige. 🙂

      Av engelska gillar jag Serial och Sword and Scale.

        Vad gillar du med dem? Deras röster… ?Mord mot mord är myyyycket bättre, som en svensk My favorite murder.

        Mord mot mord, Vad blir det för mord?, En mörk historia, tex, om man gillar svenska poddar. Har precis lyssnat på ett avsnitt av Bakom galler som också var asbra!

        Jag gillar att jag hör om fall som jag aldrig tidigare har hört 🙂 Tycker diskussionerna kan vara alldeles för långa, men när de beskriver fallen är det oftast på ett spännande sätt. ? Tusen tack för tipsen! Har ni några favoritavsnitt i de poddar ni tipsade om? 🙂

        Seriemordspodden är riktigt bra!!

        My favorite murder!!

        Jag tycker de flesta crimepoddar på svenska är rätt dåliga.. men kan ge lite tips på engelska. Crime junkie, Australian true crime, criminal. Om mer specifika fall: who the hell is hamish, red ball, bear brook, undisclosed, the killing of Marilyn Monroe, uncover. Och chasing cosby!

          Tycker också de svenska poddarna är dåliga. Känns så amatörmässiga. Gillar däremot P3 dokumentär när det handlar om mord. P1 dokumentär är också bra, dock inte alla avsnitt. Men de andra svenska, snark vilka gymnasieprojekt.?

            Mord mot mord är ju as najs? Så nära mfm man kan komma i en svensk podd.

        ”Generation why” Är grym

        Lyssnar bara på engelska mordpoddar och lyssnar helst på red handed, they walk among us, morbid, murd up och casefile

        Spöktimmen!

        Älskar systrarna som driver podden Killer Queens!! De kommenterar hela tiden sina fall vartefter de går igenom dem, och gör det på ett roligt och empatiskt sätt, så mörkret får inte helt överhanden eftersom det filtret finns däremellan. De kändes först lite tonårsaktiga i detta, men när jag hade lyssnat genom två avsnitt förstod jag jargongen dem emellan och nu är det en podd jag lyssnar på regelbundet – och jag lyssnar på mååånga poddar, så endast de bästa duger för mig! Mordpodden håller inte måttet vid jämförelse, även om jag givetvis har lyssnat till alla avsnitt av den podden också. Rekommenderar alltså: Killer Queens!

      Och jag tycker att de överdriver alla ”målningar” av scener, känslor osv.

        Det förstör podden, de har dåliga berättarröster tycker jag. Som stt se en scensk film med dåliga skådisar där man hör att de läser innantill.

      Jag lyssnat på 1,5*speed,då funkar det ?

    Sebastian Krantz är lite av ett skämt här i Jönköping, som han också är ifrån.

    Han startar konstant upp olika projekt som restauranger, poddar, böcker, djurambulanser och olika appar som alla efter en tid tvingas i konkurs pga dålig ekonomi eller bli anklagade för fusk och det är typ lite komiskt att följa… alltså hur kan man göra samma misstag gång efter gång efter gång, lär man sig aldrig??

      Konsekvens- och analogitänkandet är outvecklat, alternativt obefintligt.

      Var han även sångare för 100 år sedan? 2008 uppträdde en ung kille vid namn Sebastian Krantz på Sports Camp. Tänkte att det kanske är samma människa. Han kan ha uppträtt 2006 också – Ola Svensson (vad hände med honom?) uppträdde ett år jag var där.

        Jodå han har ställt upp i Idol och framställt sig själv via sociala medier som Sveriges oupptäckta talang ?

        Dock kan han faktiskt sjunga helt okej ändå, inte min typ av stil men det låter bra!

        PS, hans bror dog i en olycka i falköping för några år sedan och då skrev han en låt om det och la ut på Spotify, snacka om kåt på lyssningar

          Var han inte med i talang också och gick vidare? Eller tänker jag på fel person. Och även lilla melodifestivalen har jag för mig att han var med i. Hade en Crush på honom som liten ?

            Det var säkert honom! Vet bara att han ställt upp i idol men förvånar mig verkligen inte om han varit med i talang också ?

              Tror det var han, fast då var han väldigt ung, typ 14 ?

      Men vilken småstadsmentalitet. Det är väl svinbra att det finns folk som vågar ta sig för grejer? Testa lite nytt och sätta liv i bygden. Dock lite tråkigt om de gör ekonomiska misstag men väljer ändå att alltid stötta folk som driver olika projekt. Good for them.

        Håller med. Se honom som ett skämt behöver man ju inte göra ?

        Småstad? Jönköping är inte en småstad.

          Håller med! Varför klankar man ner på någon som startar företag?? Är väl jättebra och modigt att våga starta något nytt? Inte alla som vet exakt vid 20-års ålder vad man vill göra resten av sitt liv och provar olika saker?

            Öh, hört talas om Isabella löwengrip?

              ???

          Jo

      VA!? Är det han som gör den ?? Snacka om att ha missat det.

      Men snälla du, låter som att du är en riktig tråkig småstadsmänniska som tycker att man ska ”hitta sin grej” och sen bara stanna kvar vid det.
      Tycker det är kul med människor som faktiskt försöker även om man får starta om på nytt flera gånger.
      Hans nuvarande podd är ju grymt bra, ge han credd för det din griniga tönt.

      Klarar inte av att lyssna på den podden pga att han inte kan uttala väldigt självklara ord, blir så himla oseriöst och pinsamt ? Kommer internposten något exempel nu bara för det, men typ som att uttala ”genre” så som det stavas.

    Tycker mordpodden blev dålig efter säsong 2. De är så sömniga och låter uttråkade. Mord mot mord, Case file, Thinking sideways, Crime junkie och My favorite murder är kvalité. ??

      The Generation Why podcast och True crime garage.

      Case file är SÅ bra

        Kan ni nämna några av de bästa avsnitten? 🙂 Vill gärna lyssna!

          Tycker de flesta är bra, men avsnittet om Jennifer Pan är en favorit. Twist deluxe.

          Jag kollar alltid här, ett spread sheet med betyg för varje avsnitt! Lättast att se på dator, men går på mobil också: https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1aXXBvQz7rQ9OnMqul5uCFfcjtfC49krWZxF5BJJ7pwo/htmlview

          I ingen ordning alls:
          • Jennifer pan (Case 50)
          • Sherri Rasmusen (case 42)
          • the Moors murders (case 49, men varning på denna, sjukt obehaglig)
          • Jonestown (case 60)
          • Mark & John (case 104)

      Serial första säsongen är VÄRLDENS bästa true crime podd! ♥️ Har ni inte lyssnat, lova mig att ni gör det! Återkom och tacka mig senare.

        Jaaa!!!

        Den och Spår (deras avsnitt om kaj linna). Riktigt bra poddar som på riktigt gräver. Spår vill jag minnas grävde fram bevis som ledde till kajs resning.

        Serial säsong ett ❤️

      True Crime Obsessed är bäst!

    En podd jag gillar att varva alla rena true crime med är ”skyldig?” där två försvarsadvokater diskuterar fall från en försvarsadvokats perspektiv. Riktigt intressant och en lite annan vinkel.

    Varför är folk så besatta av mord nuförtiden?

      Det har nog alltid fascinerat vissa människor bara det att vi idag har större tillgång till det via forum, poddar, dokumentärer osv.

      Intresset är nog inget nytt. Däremot finns det ny teknik som gör att folk kan göra mer med detta intresse som finns hos många.

      Nu för tiden? Du vet om att folk samlades på gatorna för att se folk hängas förr va?

        Hängning av brottslingar är inte samma sak som att snaska i detaljer runt offer.

          Jo. Faktiskt. Förr var rättegångar och avrättningar fullsatta. Finns säkert folk som åker runt på rättegångar idag också, men majoriteten idag lyssnar/kollar via media på det istället.

            Jag menade att titta på en avrättning av någon som förtjänar det, talar till ett annat mänskligt sinne, än det sinnet som vill se och höra om sjuka detaljer från ett stackars offer, som underhållning. Jag skulle själv gärna bevittna en hängning av en barnamördare. Inga problem.

      Jag minns hur jag bläddrade i farmors veckotidningar och där bland recept, korsord och följetongen brukade det oftast vara beskrivet nått ”skandalöst” fall över ett par uppslag. Så så nytta vet jsg inte

        Inget nytt men volymen av produktioner har ökat. Normaliserats som underhållning. För att vara ett land som så ofta är kritiskt mot USA, så är vi verkligen snabba på att anamma allt de gör.

    Vart har IL tagit vägen?

      Vem?

        Fråga Calle Schulman!

    Cs?

    Krantz är en otroligt manipulativ och elak person. Usch.

      Han är inte rolig och blåser folk när han kan. Som sagt, usch.

    Tips!
    Mimi Höglin gör reklam för American Express och blir väldigt ifrågasatt av sina följare! 🙂

    Har fått många poddtips här! Tack alla!

    Sämsta podden ju!! Dom gör ju inget annat än att sitta o läsa innantill, skitjobbigt att lyssna på ???

    Bara wannabee rakt igenom!

      Ja, släpiga röster eftersom de anstränger sig för att prata långsamt. Bra att Prata tydligt och inte för fort men man undrar ju om de själva har lyssnat någon gång på hur det låter.. Sedan ”diskussionerna”, så cringe i brist på bättre ord..

    Bloggbevakning ska du granska köpta följare så borde du granska my M ?! Som har massor, måste vara olagligt lika som Isabella L. Oftas med siffror bakom namnet typ dennis154..

    Jag stötte på en ny podd i julas. ’24 brott till jul’.
    Och det var (är) en julkalender- ett avsnitt varje dag i december fram till julafton!

    Det jag tyckte om med den är att den inte bara handlar om mord utan alla möjliga brott. Visst, mord, men också försvinnanden, sol-och-vårdare, rafflande bedrägerier, bankrån…
    Och trots att jag verkligen gillar True Crime och lyssnar på många poddar var det bara 2 av 24 fall jag kände till.

    Den här podden lyste upp mina decembermorgnar, men det går ju lika bra att lyssna på den nu också. Jag följer deras Instagram där de presenterar fallen med bilder etc. Kontot heter samma som podden.

    Rekommenderas!

      Den var så bra! Hoppas dom kommer tillbaka i december igen!

    OT. Molimenti ska raka ansiktet och filma hela spektaklet. Ser krälande fram emot detta!

    För mig beror det på deras röster! De pratar som såna journalister på aftonbladet tv som rapporterar om hur någon har slängt ett godispapper i en soptunna eller något annat oviktigt. ”det var i måndags som..” väldigt krystade och alldeles för långsamma röster.

    Lyssnade på mordpodden ett tag då jag lyssnat på alla poddar redan, men kunde fan inte med deras slöa röster och läsande från manus även i ”diskussionsdelen” där det hörs så tydligt att dom pratar efter text och försöker göra allt dom säger på tok för perfekt. INGET är naturligt i den podden till skillnad från typ ”spöktimmen”. Dom har röster som om dom vore påverkade av något, sjukt slött och sömnigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.