Kritik mot ytterligare en kollagen-influencer

Vänner!! Låt mig presentera min nya självklarhet i min dagliga skönhetsrutin, The Solution![…]

Vad är då kollagen och vad får man för positiva effekter utav det? Vi gör det enkelt, kollagen bidrar till att öka hudens elasticitet och ge en slätare hud med mindre rynkor och celluliter?!? Värt ett försök det är det iallafall enligt mig och när det dessutom finns flera studier och forskning som stödjer kollagenets höga populäritet då måste man ju bara testa!
[…]

Jag valde just The Solution från Oslo Skin Lab för att det är smidigt och har fantastiska fördelar för min hy. //Magdalena Graaf

Magdalena Graaf är nästa influencer att marknadsföra Oslo Skinlab och deras slaktavfall i portionspåsar.
Enligt henne är det en fantastisk produkt och hänvisar till den forskning och de studier som företaget själva publicerat på sin hemsida, men så länge de inte kommer från en oberoende källa så ställer jag mig ganska kritisk till dem.
Jag tycker man ska vara kritisk till de flesta studier och undersökningar innan man vet vem som står bakom och betalar för dem.
Magdalenas följare låter allt annat än imponerade och vissa går som långt att de kallar produkten skit och en ren bluff.

Är det NÅGON av er som testat en kollagenprodukt och faktiskt sett någon skillnad? någon typ av resultat?
Anyone?

205 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”… finns flera studier och forskning som stödjer kollagenets höga populäritet…”

    Det finns forskning som tyder på att kollagen är populärt? Det säger ju cirka ingenting om någonting.

      [Borttagen kommentar]

        Men snälla hon valde den för att hon fick pengar.

          Tror ingen missade att det var för betalning

        ”vi i Storbritannien”.. haha

        Cam cam jag fattar att du nu tar bort dubbla kommentarer, men är det inte lite stört att ta bort den första kommentaren då, som antagligen är den som hamnat på rätt ställe i kommentarsfältet till skillnad från dubbletten som inte är under kommentaren som svarats på?

        That ladys kommentar var ju svar på kommentaren ovan om vetenskapliga studier på att preparatet var poppis inte fu ktionellt…

        Har sett det här tidigare och förstår inte hur ni tänkt när ni låter den kommentar som är utanför kontexten stå kvar?

      Älskar att folk hänvisar till studier utan relevans… Läste en peer reviewed studie om placeboeffekt, denna och flera liknande statistiskt signifikanta studier har påvisat att placebo kan ha en god effekt. Kanske denna typ av studie man ska hänvisa kollagenälskare till…

      Precis min tanke ?

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Fick en provomgång av Oslo Skin Labs ”The solution” för snart ett år sedan och väntar fortfarande på tillfället då jag känner mig motiverad nog att ens testa skiten ska infinna sig.

    Allt går att sälja med mördande reklam… ?

      Jag också… vill du ha min? Dubbel dos du vet??

        Jag har fem doser att skänka också!

        Du får min om jag får din? ?

      Samma här. De ligger bara och skräpar i badrumsskåpet.

      Men ja! Kan vi inte samla ihop (vi som har liggande) och skänka till villig testperson?
      Vem vill?

      Haha, jag med. Fick den i glossybox och har inte ens orkat testa =)

    Kommer aldrig förstå allt folk trycker i sig. Ät varierat och ta en multivitamin tablett om du nu är orolig att du saknar nått och lite extra D vitamin på vintern så blir det bra.
    (Obs, gäller såklart inte folk med brister, följ läkarens råd osv…)

      Men är det inte så att om du tar en vitamintablett utan att du vet av om du ens har en brist på de olika vitaminerna så tar det inte upp av kroppen utan levern får lov att bryta ner överskottet=dåligt?

      Har iallafall för mig det, någon som har bättre kolla kan gärna hojta.

        Säkert, men var mer till de nojiga som idag köper tio olika tillskott. Känns bättre att bara ta en multivitamin om man nu är torsk på tillskott.

          Ja jo jag förstår din kommentar såklart, var mest nyfiken på om det stämde hehe. Bästa är väl egentligen det alla säger, bra mat, bra sömn, mindre stress, mycket vatten, träning och få hudvårdsprodukter. I guess.

          Men man gillar ju genvägar.

            Fast om man tränar och dricker mycket vatten så kan man nästan räkna med att man behöver vitamintillskott

              Om man äter bra och inte är trött eller har andra besvär ska man väl inte ’räkna med’ att man behöver tillskott. Tror man det bör man ju kolla upp det isf.

                Idag krävs 4 morötter för att få i sig samma vitaminer som 1 morot innehöll på 40talet. Våra grödor är lika utarmade som våra jordar. Vitaminbrist är oerhört vanligt och utbrett

                  Källa på det, tack

                  Oavsett bör man ju kolla upp det innan, jisses.

                  Grönsaker ? växer ju i växthus med konstgjord näring!
                  Knappt några vitaminer kvar numera!

                  Det är viktigt att komma ihåg att det är skillnad på jord och jord. Mycket av den skrämseljounalistik och -forskning ni refererar till är baserad på hur det går till i bla. USA. Där sanerar man jorden kemiskt för att kunna producera samma gröda på samma fält år efter år. DET utarmar jordarna och dödar all biologisk aktivitet i dem. I Sverige odlar man olika grödor varje år för att inte utarma jordarna och för att inte få för stora problem med sjukdomar och skadeinsekter. Man tillför dessutom organiskt material på olika sätt (plöjer ner växtrester eller lägger ut stallgödsel) för att hålla jordarna levande och aktiva. Så ät svenskt och gynna våra duktiga bönder så har ni en sak mindre att oroa er för!

          Kanske ”känns bättre” att ta en multivitamin men det är nog bra placebo. Inte säkert att du får i dig rätt mängd av det du behöver eller ens vad tabletten påstår sig innehålla eftersom vissa vitaminer hämmar upptaget av andra vitaminer i samma tablett.

      Multivitamin är helt värdelöst. Att blanda vitaminer som hämmar varandras upptag är ju lönlöst. Bättre att köpa fria tillskott och inta dessa efter behov. Något man kan räkna med att vi i norden behöver mer av är d-vitamin, selen och magnesium och järn om man är fertil kvinnomänniska

        Ja nordbor mår bra av dessa tillägg, då vi inte längre äter typiskt nordiskt i samma utsträckning.

          Eh.. du.menar väl för att svenska jordar är helt selenfattiga och att frunt och grönt i butiker är snabbt uppdrivna med konstgödsel och utan tillgång till riktigt solljus?

            Vitamin D fick äldre generationer nordbor från torsk, renkött och fiskolja. Man ser nu för första gången på länge böjda ben hos barn, något fornnordiska befolkningen visste hur man undvek.

              Den äldre generationen jobbade utomhus. 20 min utomhus varje dag och du har din dos D-vitamin klar om , har du rött hår eller fräknar är din hud ändå bättre på att ta upp D-vitamin och du behöver vara ute mindre än 20 min varje dag för att få tillräckligt med D-vitamin.

      Multivitamin är skit. Köp var vitamin för sig ist.

    Maggan är ju slät av all botox och fillers…

    Exakt vad jag också fastnade för. Det säger ju noll o inget om produktens eventuella effektivitet. Och ”populäritet” (sic) dessutom 😉

    såg också Isabellas reklam IGEN med Oslo skinlab finns inget som talar för att detta medel funkar, o gör inget annat än att sänka förtroendet för en”influencer” att göra reklam för det, Så gör inget gott för deras plånbok ändå. Speciellt inte för Isabella som själv har hudvårdsprodukter som hon nu försöker få igång försäljningen på. Kissies säljer också något liknande, det är humbug. Ät bra människor, det finns inget mirakel medel tyvärr.! Har ni brister då ska ni ta tillskott men ta inte random tillskott på måfå, bara om ni VET det är ett problem.
    Motionera, få i er vätska så ni inte är uttorkade, ät bra 🙂
    Samma som denna Foreo som säljs för vansinniga pengar. Det finns inget som talar för att den rengör mer än att använda en rengöringskräm för 25 spänn vatten o sen torka med handduk.
    Släng inte era pengar på skräp.

      Använder inte foreo, men visst rengör den mer än en vanlig rengöring. Det är problemet med produkten, den exfolierar, vilket man inte ska göra dagligen. Den tar bort för mycket.

        Den rengör, men behöver man rengöra SÅ mycket? Om man nu vill lägga till peeling två gånger i veckan så kan man väl göra det. Men är nog hälsosammast för huden att inte rengöra med en pryl som foreo varje dag 🙂 det är jag övertygad om

          Också för att lägga till, den rengör inte extremt mycket mer än vanlig rengöring.

            Jo den tar bort hudceller. Den skadar mer än hjälper om man använder den fel

              Hur använder man den fel?

          Nej, vilket jag sa. Man ska inte exfoliera huden så ofta. En gång i veckan räcker. En rengöring man trivs med + en skrubb/exfolierande produkt en gång i veckan räcker.
          Men som ts påstå att den inte rengör mer är helt enkelt fel.

            Men alltså övergör inte folk med hudvård? Jag tar bort smink med olivolja och vatten sen torkar jag huden ren med små rena handdukar. Behövs det mer? Och blir det ens bättre? Känns som så slöseri med pengar.

              Tillägg, smörjer ansiktet ibland men det gör jag mest för att det känns fräscht och luktar gott. Inte för att jag tror att min hud behöver mer fukt.

                Nu kanske jag låter bortskämd utan problemhy iofs haha. Jaja. Tror nog bara det är så att jag inte bryr mig/är intresserad.

                Vad jag menar är blir det verkligen någon skillnad? Känns som att folk med fin hy håller på med detta också. Har någon av er som håller på med syror, foreo, dyra krämer slutat och märkt att eran hud blivit dålig av att ni slutat?

                  Det blir stor skillnad om du har problem med hyn. Kan bli stor skillnad även på ”felfri” hy. Du behöver dock inte 10+ produkter som företag gärna vill kränga på dig.

              Jag vill ha aha i min rengöring, funkar bäst på min hy. Men alla gör vad de själva känner funkar bäst. 🙂 Jag har en medicinsk produkt, så måste smörja, annars blir jag så torr så jag fjällar.

              Låter som ett jävla slöseri med små handdukar och tvättmedel för att hålla dessa rena i längden… slöseri!

                Tvättar dom inte efter en användning. Lite som du använder vanliga handdukar, fast du kanske använder papper?

                  Nä jag självtorkar!

                  And also. Ew!

              Jag har rosacea, min hy blir klart förbättrad när jag rengör noga morgon och kväll, med både olja och vattenlöslig cleanser. Peel en eller två ggr/vecka hjälper också. Har något med kvalster på huden att göra, som förökar sig om man inte tar bort deras mat/döda hudceller konstant. Populationskontroll av kvalster helt enkelt:)

                Har du provat dermalogicas enzymcleanser?

                  Nej, men blev sugen att testa den nu när jag googlade och läste på om den! Kör mest med Murads produkter men är alltid på jakt efter skonsamma effektiva prylar. Tack för tips!

              Varför har du vatten till oljan?

        Enligt Johanna Gillbro finns det inte studier som undersöker om man blir renare av att tvätta ansiktet med en elektrisk borste än en vanlig handduk. Troligtvis tar den elektriska borsten bort över 90 procent av all smuts, men samma gäller om man tvättar sig vanligt.

        Det är inte alltid mer friktion är bra för huden. På samma sätt som tändernas emalj kan ta skada om man borstar för hårt med en eltandborste kan huden ta skada vid för hård hantering.

        (Skrivet av en hudforskare, kan länka artikel om du vill, står mer i den)

          Jag har en foreo men fattar inte riktigt grejen. Kör runt den lite i ansiktet då och då men känner mest jaha? Den som använder den mest är min fyraåring, hon startar den och lägger på golvet och tycker det är superkul när den vibrerar iväg ?

            Du borde prova enzymskrubben från dermalogica. Ett pulver du blöter och gör till ett skum typ som du masserar in och låter sitta en minut. Supermild i exfolieringen men suuuuupereffektiv. Känner hur min hud kan ta åt sig min hudkräm på bästa sätt efteråt

              Älskar den!!! Blev tipsad om den av min dermatolog.

                Använder ni den dagligen( enzymskrubben) ? Jag har en foreo och första gången jag testade den så körde jag för hårt för blev helt illröd i hela ansiktet och kinderna brände 🙁 nu kör jag bara näsan icg vissa delar av pannan jattekort och kör den utan vibration på kinderna…

    såg också Isabellas reklam Igen med Oslo skinlab finns inget som talar för att detta medel funkar, o gör inget annat än att sänka förtroendet för en”influencer” att göra reklam för det, Så gör inget gott för deras plånbok ändå. Speciellt inte för Isabella som själv har hudvårdsprodukter som hon nu försöker få igång försäljningen på. Kissies säljer också något liknande, det är humbug. Ät bra människor, det finns inget mirakel medel tyvärr.! Har ni brister då ska ni ta tillskott men ta inte random tillskott på måfå, bara om ni Vet det är ett problem.
    Motionera, få i er vätska så ni inte är uttorkade, ät bra 🙂
    Samma som denna Foreo som säljs för vansinniga pengar. Det finns inget som talar för att den rengör mer än att använda rengöringskräm vatten o en handduk.
    Släng inte era pengar på humbug.

    Okej. Skickar din kommentar till soptunnan.

      Ha! Ser där, Cam hann före.

        Vad pratar du om?

          Cam tog bort en kommentar samtidigt som jag svarade på den.

    Jag har använt kollagen från och till i flera år. Det har läkt min tarm och fått bort min ledvärk. Vilken effekt det har på rynkor och celluliter vet jag dock inte men min hud blir alltid supermjuk och smidig när jag använder det.

      Du vet ju inte om det beror på medlet du sväljer ner, finns det något som bevisar att det är just det som orsakar din förbättring?

      det där tror jag inte på

      Jag läste någonstans (mycket bra källa, jag vet) att kroppen knappt kan ta upp något kollagen genom mag- och tarmkanalen och att det typ inte finns någon seriös forskning som tyder på att kollagen från djur är tillräckligt likt vårt eget, på något vis.

        Menar du bara hydroliserat kollagen då eller även kollagen från råvaror såsom skinn och ben av djur i tillagad form

        Finns inget kollagen vegetabilier.

      Jag läkte min tarm med glutamin!

        Kan du berätta mera? Jag har nog en rätt skadad tarm.

    Är det någon som vet vilket märke det är på hennes glasögon?? Eller liknande. Såg att Cecilia Frode i ”Alla mot alla” hade typ såna och tycker de är så fina!! Tack för svar ☺️

      Asfula. Medelålders tanter med åldersnojja gillar såna glasögon

        Vad snackar du om? Skitsnygga och passar både tanter och unga ??

          Haha antar att bara två personer tycker dessa glasögon är snygga. Maggan, och du!

    Varför är Isabellas blogg borta?? Eller är det bara jag som inte kommer in?

      Enligt hennes blogg har hon spenderat kvällen hemma hos Odd.

    Koka benbuljong för i helvete!

      Vilka ben ska jag som vegan ta? 🙁 Borde vara okej om jag tar ben från döda djur vid vägen va?

        Va?

        ?

        E4-biff till middag, och resterna till den fina hyn.

          Du får biffen och jag tar hand om benen så kan vi skåla i bubbel efteråt.

        Bordsben är vegansk!

          ??

    I en varg söker en podd pratade dom i förra avsnittet om reklam i poddar mm gällande skitgrejor. Tydligen finns det forskning på att kollagen inte ger någon effekt alls. Tycker du camcam borde göra ett inlägg om produkter som influensers gör reklam för där det finns belägg för att det inte fungerar.

      Men det finns forskning som visar hur populärt!! Kollagen är, så..

      Den podden är sååä dålig. Två neurotiska nobodies som aldrig kan låta den andre tala till punkt.

        Den bästa podden jag vet!

      Det finns forskning som visar att folk som generellt hänvisar till forskning ,
      inte vet vilken forskning det är de pratar om.

      Har inte läst in mig specifikt på kollagen men jag har läst biokemi, och det som normalt händer när man äter/dricker protein (som kollagen är) är att det bryts ner och att byggstenarna används i tex muskeluppbyggnad. Proteinpulver och -drycker är ofta gjorda på slaktavfall, dvs kollagen och där funkar det på så sätt (även där kan man ifrågasätta hur effektivt det är). Att kollagenmolekylerna skulle gå oförstörda via mage/tarm till huden låter helt osannolikt. Det är också för stora molekyler för att de ska kunna gå igenom huden, så krämer med kollagen funkar inte. Enda sättet att tillföra kollagen tror jag är genom lokala injektioner.

    Kanske ingen bluff då det ibland fungerar för de som lider av benskörhet då det lär verka som en olja för skelettet.
    Som ngn ovan nämnde ger det också mjukare hud.

    Däremot celluliter…finns tyvärr inget som hjälper mer än stentuff muskelträning.
    Rynkor slätas ut av Botox.
    Slapp hud i ansiktet av dermafiller.

      Problemet är väl att det marknadsförs som ett under för det yttre, när det endast verkar ge effekt på det inre.

        Prova alger om du är veggis:)

        Fast det inre speglar ofta det yttre.

      Ja det där med muskelträning mot celluliter kan jag skriva under på. Har en gropig rumpa och har smörjt, peelat och hållt på så länge jag kan minnas. Med noll resultat. Men nu efter några månaders intensiv styrketräning börjar det hända grejer. Inte helt slät än, men enorm skillnad.

    Hon är redan så pinsam med sina sexpiller, viktfoton och allt vad det är… känns som hon har bottenskrapet av samarbeten.

      Undrar hur alla dessa piller och collagen fungerar ihop? Klarar kroppen alla dessa piller som hon påstår sig äta för att bli slät, brun och smal? (Tyvärr inte smart)

    Vad är det för fel med att åldras och få rynkor.

    Lägg pengarna på någon roligt istället.

      Vem vill ha rynkor? Alltså det är inte fult, utan just att många inte vill åldras och rynkor är ett tecken på att man åldras. Är ju mycket psykiskt.

        Synd att det inte ses som något fint att åldras. Inte alla som får. Det ska väl synas att man har levt.

        Det ser bara konstlat ut med äldre kvinnor som är alldeles släta i ansiktet. Åldern går aldrig trolla bort.

          Det är väl fint, men åldras = närma sig döden. Ganska mänskligt att inte vara bekväm med det.

            Man dör ju tyvärr även om.man är rynkfri.

              Jag påstod inget annat. Jag sa att utseende + åldrandet även är psykiskt. Handlar inte om fint vs fult för alla. Kan väl inte vara en nyhet att många tycker att det är jobbigt att åldras? Du kan inte göra något åt det, men du kan i viss mån påverka det som påminner dig om det.

            Att leva är också att närma sig döden.

        Jag tycker det är attraktivt med tex grått hår. Och att det synds att någon levt livet. För mej är det en trygghet.

    Maggan gör ju bara reklam för olika skönhetsprodukter, inget vettigt att läsa i hennes blogg numera!

      Bilden i inlägget innan kollagenet är väl fantastiskt skojig, där hon som en bebis försöker stoppa sin fot i munnen….jag vet inte jag…

        Även cigg på bordet ) köper inte hennes viktnedgång på pillerna hon kränger ! Förövrigt så gillar jag Maggans blogg ! Men att alltid ha med sig barnvakt på alla resor / hmm

    https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/hudvard/kan-kollagen-verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/

    Spoiler: ”– Det ger ungefär samma effekt som att daska en fläskfilé mot huden, alltså ingen.”

      Expressen är en så himla tillförlitlig källa..Not..

        De har ju dock pratat med Johanna Gillbro, en ganska känd hudforskare…

        Läs intervjun och se själv vad du tycker är opålitligt. Är det hudforskaren du inte litar på? Eller återgivningen av citaten?
        Tänker att en forskare som på ett begripligt sätt sprider sammanfattad vetenskapligt baserad fakta är precis det som behövs.
        Att länka till en enstaka vetenskaplig studie i en medicinsk tidskrift, på engelska oftast, ger inte direkt mer översikt över kunskapsläget för en lekman.

    Jag har tagit kollagen varje dag i typ ett halvår nu. Jag märker skillnad! Framför allt på mina naglar som växer som ogräs och är stenhårda. Jag har alltid haft problem med känslig hy i ansiktet som hettar, stramar och rodnar och även det har blivit mycket bättre trots årstiden då det brukar vara som värst. Huden känns liksom ”läkt” och inte lika känslig överlag. Kanske är det inte pga kollagenet men jag fortsätter eftersom jag är nöjd ?

      Placebo

        Ja, kanske ?

      Jag kan hålla med om att huden känns tätare och som att den inte tappar lika mycket fukt som annars, och naglarna!!! Tycker även att håret växer mer, har fått en massa bebishår sen jag började för 8 månader sen.
      Hade ett uppehåll förra månaden men kände direkt att jagf behövde fetare kräm för kinderna då som stramade och fnasade.
      Jag äter inte samma som maggis dock utan ett annat märke

      Och så får du göra resten av ditt liv, för sluta ska man inte när man en gång börjat.

        Är väl bara att vänta tills hyn blir mer slapp än stram annars

    Det kan inte vara hälsosamt…

      Men om man inte äter märgbensbuljong eller kycklingskinn är det väl kanoners om man får i sig en varierad kost på annat sätt. Vi äter inte allt vi borde och för mycket av sånt vi borde låta bli

        Det har vi aldrig gjort men ändå överlever vi

          Sov du på lektionerna i skolan? Vi har ALLTID ätit sånt och iom att så många inte gjort det de senaste decennierna, har folk fått en massa sjukdomar och tom dött i onödan.

    Vill hon spara på Sitt skinn så är bästa kuren att inte sola!

    Min mormor var aldrig i solen, sällan utomhus, tvättade med tvål och ingen kräm och hennes skinn/ansiktslyft var fantastiskt! Knappt någon rynka trots över 80…….

    Att soldyrka och äta kollagen finner jag motsägelsefullt!

    Kan vi inte bara älska oss själva som vi är och åldras!

      Ja och jag vill inte offra solljus för det!

    Ja jag reagerade på samma sak. Hon valde en produkt för att den är poppis inte för att den ger resultat? Mm Maggan, Maggan, det är bara döda fiskar som följer med strömmen.
    Och nej, du ser inte yngre ut för att du valt ett par karikatyr-glasögon, däremot ser du ut som en riktig ’try hard’ eller vad vi i Britannien kallar en ”mutton”

      ”Vi i Britannien”?

        Ja? Du vet… just over the ditch!

          Eh…”across the ditch” referar till the Tasman Sea mellan NZ och Australien. ”Across the pond” brukar man säga om Atlanten mellan UK och USA men jag har aldrig hört det sägas om Nordsjön… Och man kallar inte äldre kvinnor i ungdomliga kläder ”mutton” utan ”mutton dressed as lamb”. Att bara kalla dem ”tackor” betyder ju ingenting.

          Och jag kommenterade ”vi i Britannien ” för det var nog något av de töntigaste jag sett här.

            Ojdå någon has got their panties in a twitch verkar det som. Jag referar till hur vi pratar i min krets, jag försöker att inte tala för ALLA andra men skulle kanske specificerat det för dig för att undvika att göra dig så upprörd.
            And also, att vi kort och gott säger mutton om dessa kvinnofolk kan kanske ha att göra med att vi inte googlar sayings på internet för att förstå dom.

            Toodles now, love.
            ?

            Din reaktion på ”vi i britannien” är cirka det töntigaste jag sett i kommentarsfältet idag!

            Och så gillade du din egen kommentar oxå för lite extra tyngd. Paaaaa-tetiskt!

              Att börja sin kommentar med ett ”Eh..” måste ju ändå vara höjden av kränkthet. Och varför kan man fråga sig? För att en annan svenne befinner sig i ett annat land? Avundsjuk much?

                Höjden av töntighet är att slänga sig med brittiska uttryck man inte behärskar i en svensk kontext.

                  Nä jag skulle hävda att det är ÄNNU töntigare att bli personligt kränkt över att någon svänger sig med uttryck och fraser som inte stämmer överens med din egen referensram. Språk utvecklas och växer både lokalt och globalt beroende på hur det används. Undrar om that ladys vänner är lika upprörda över hennes misstag med brittiska uttryck som du är, eller om de bara imponeras av att hon är flerspråkig och kan snacka så spontant som skvaller kräver?

                  Tänk att en liten grå mus sitter hemma i sväääärje och förargas över hur någon som lever livet annorstädes använder sig av ett främmande språk! ?

                  Hujeda mig! Plocka ur kvisten du har där bak, den verkar skava så in i norden på dig!

                    Hahahahahah ”kvisten där bak”

                    ?????

                    Men ah kunde inte sagt det bättre själv, chilla bruden du verkar lite kränkt!
                    Ofta man sitter och googlar uttryck för att förargas…” du sa det hääääär feeeeeeel faktiskt ” är det kanske Maggan själv?
                    Snälla lär dig ta lite kritik snuttan

                    Fröken rumpkvist kanske?

      Hon valde den antagningen för att hon får betalt för det…

        Så är det 50.000 kr för ett inlägg?

    Jag är säker på att ALLA som köper och prövar får i alla fall EN skillnad- de får mer pengar i sjön!

    Om någon skulle ha märkt någon ”skillnad” efter användande av kollagen så är personen antingen blind eller lider av mycket livlig fantasi. Det finns nämligen inga som helst vetenskapliga bevis för att kollagen på det här sättet hjälper huden, tvärtom.

      Det har väl mer att göra med att inga vetenskapliga studier utförts utan att det handlar om användarrecensioner

        Det finns ingen anledning att söka forskningsanslag för att undersöka det här, det räcker med att man är allmänt kunnig i kemi/medicin för att kunna uttala sig om att det är båg från början till slut.

        Du kan läsa bland annat här:

        https://www.expressen.se/halsoliv/skonhet-1/hudvard/kan-kollagen-verkligen-foryngra-huden-hudforskaren-svarar/

          Har käkat kollagen typ 2 för min artros och jag tänker fanimej inte sluta. Det är som natt och dag om jag ska kunna kravla mig ur sängen på morgonen och leva ett okej liv. Har fått lite fetare hy i pannan och på hakan men det får det fan vara värt för att jag ska kunna använda fotleder och knän som en någorlunda normal person

            Jag har reumatism (RA) vilken har du ätit? Blev jättenyfiken.

              Det är en blandning mellan hyaluron och kollagen typ 2. Inte marint kollagen är allt jag vet just nu har inte burken i närheten nu men den har ett grönt lock iaf om du hittar via google eller så

            Fan var ordet!

    Uppenbarligen fungerar reklamen via influencers, annars skulle de inte rekryterar flera.

    Men en seriös fråga, vad skulle ni vilja se att influencers gjorde reklam för?

      Hjälporganisationer, klimat och naturvård.

      Terapi (Bort med stigmat). Bra/roliga träningsformer, och inte med inriktningen att bli smal utan hälsofördelar. Kokböcker/böcker de faktiskt läst/använder och vill tipsa om. Resemål i Sverige som inte är ett spa med 10 bilder inifrån spat.
      Reklam för kläder och skönhet stör mig inte om det är något de faktiskt använder, en del hör ju av sig till företaget efter de själva använt produkten sen tidigare, det diggar jag.

      Ingenting.

    Det jag inte förstår är att människor som har egna hudvårdsprodukter som de vill sälja, gör dessa reklam för andra produkter som enligt dem är så bra för hyn osv.
    Detta visar isåfall att deras EGNA produkter de vill att folk ska köpa inte fungerar. Det är lite som att sätta käppar i hjulet på sig själv.
    Jättekonstigt.
    Man ska väl stå bakom sin produkt.
    Hade jag tagit fram en hudvårdsserier skulle jag aldrig erkänna eller använda andra produkter och göra reklam för dem.
    Tänkte mest på IL då

      Fast nej det ena behöver inte ta ut det andra. Man kan vårda både utifrån och inifrån. Att IL tar collagenet betyder inte att hennes produkter inte är bra för det är jättebra produkter, och det betyder inte att hon inte står bakom sin egen produkt. Tror att du lite vill sätta käppar i hjulet för någon genom din kommentar, vilket vi sett en hel del av.

    Svara-knappen är flyttad! Tack Cam Cam!! ???????

      Tog ju bara ett år… av tjat!

        Men SLUTA GNÄLL! Var glad att det är gjort istället. Hur orkar man vara så bitter som somliga är här?

      Precis när jag lärt mig skrolla med vänsterhand! ?

      Ha ha nu råkar jag gilla kommentarer av misstag istället!!

    Alltså. Jag har svårt att förstå dena hudhysteri. Duscha mindre. Tvätta bara med vatten dagligen och tvål var tredje dag. Jag kör vanlig olivolja kallpressad på hela kroppen. Börjar bli gammal och inte särskilt rynkig. Mjuk o len o billig i drift. Och nej. Jag luktar inte illa.

    Dessutom. Ärr och rynkor och häng och allting. Det är vackert. Livets upplevelser. Med barn och glädje och sorger.

    Det är skönt att bli tant. Har aldrig mått bättre eller varit vackrare.

      Härligt!!
      Håller med

      Du kommer aldrig vara så ung igen som du är idag!

      Alla har inte samma förutsättningar. Finns hudproblem där man måste tvätta skalp och ansikte varje dag för att inte klia sönder sig eller se ut som man har lepra. Men håller med på slutklämmen där!

    Varför flyttades svara knappen? Nästan omöjligt att scrolla nu, om den nu pronto måste flyttas så borde det ha blivit till mitten av kommentaren så att både vänster och högerhänta kan scrolla utan att komma åt den!

      Ja men för varje missnöjd kommentar om denna förändring får cam ytterliggare 1 kommentar.. tror du den här förändringen inte var genomtänkt eller?

      Pronto?

        Tror person menar prompt, men att autokorrekt varit framme ?

      Fast de som jag såg svara på de kommentarerna när folk ville ha den flyttad, sa ”skrolla med vänster, hur svårt ska det va” så de som sa så kan ju lugnt börja skrolla med höger nu.

        Eller hur. Så jävla skönt att få vila vänsterhanden.
        Scrolla med höger nu era sore losers!

    Ät vanligt gelégodis!! Slaktavfall som slaktavfall! Gelatin och kollagen i mycket godare (och billigare) förpackning! Köp nu!

    Bieffekter: Gladare och lite rundare om du överdoserar enligt många studier utan källa.

    OBS. Gelégodis ger en inte mindre rynkor ?

      Åh vad jag blev sugen på gelégodis nu!?

      Man blir i för sig rätt rynkig av socker som ju gelégodis innehåller en hel del av ?

        Joo.. Alltså det var ett skämt ??

        Fast när man blir rundare blir man slätare ? Rynkorna fylls ut ?

    Märkligast var dock att hon drog på långsemester med väskan full med magiska piller och sover som en kratta. Men oj, just magiska sovpillren blev kvar hemma. Eller hur.

    Låt dessa babysläta influensers dricka denna smörja, fylla sig med fillers och annan skit. Hoppas ingen slösar sina pengar på deras desperata försök till att få oss att köpa all skit.

    Jag stoppar i mig en billigare variant. Men för insidan. Artros.

    Jag får mindre och mindre till övers för allehanda influensers som skulle sälja sin mormor om det innebar klirr i kassan.
    Systrarna Graaf är inga undantag. Maggan som försöker kränga allt möjligt jox och efter sin viktresa numer tar selfies ur de vinklar som får henne att se ohälsosamt mager ut. Mest bara ben och ett hysteriskt flin under jättebrillorna.
    Jag lyckades bli blockad på Hannahs insta, då jag ifrågasatt hennes approach på kollagenet ”För naturlig skönhet” då hon är så fullpumpad med fillers och botox att hon knappt ens kan le.
    Naturlig skönhet my ass, parden my french.

      Kan delvis hålla med ! Köper inte hennes viktnedgång med pillerna hon kränger ! Maggan ser inte hälsosam ut längre !

      Det är ju urlöjligt att blocka bara för att du ställde en fråga. Och urlöjligt att inte våga erkänna att fillers och botox är hemligheten. Varför gör de inte reklam för fillers och botox istället för det löjliga pulvret. Syns tydligt att Hanna fyllt på fillers i kinderna.

    20,05. Jag skulle precis skriva allt som du har skrivit! Maggan har tyvärr blivit en riktig hästhandlare. Tyvärr måste jag säga.

    Någon som kommer åt fulltexten och vill återberätta? Här verkar man ju faktiskt ganska positiv till kollagen?
    https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30681787-oral-collagen-supplementation-a-systematic-review-of-dermatological-applications/?from_term=oral+collagen+supplementation&from_pos=1

      Intressant! Enligt denna konklusion har befintlig forskning alltså visat på god effekt!

      CONCLUSION AND RELEVANCE: Preliminary results are promising for the short and long-term use of oral collagen supplements for wound healing and skin aging. Oral collagen supplements also increase skin elasticity, hydration, and dermal collagen density. Collagen supplementation is generally safe with no reported adverse events. Further studies are needed to elucidate medical use in skin barrier diseases such as atopic dermatitis and to determine optimal dosing regimens

    Använder detta, har gjort i 6 mån. Tog 4 må innan jag fick bra resultat men det är en Så grym produkt! Tålamod som med det mesta??

      På vilket sätt är produkten grym?

    Jag äter kollagen varje dag. Har gjort det i tre månader och hår och naglar har blivit mycket bättre.

    Glasögonen ???

    My Martens ville ju mena att Lohilos drycker innehöll mängder av kollagen.

    Så besviken på systrarna som jag tidigare gillat. Alla dessa dagliga bilder på mat/skräpmat och samtidigt synnerligen motsägelsefulla bilder på smala kroppar. Reklam för egna produkter för mående, solbränna och viktnedgång. Ingen vågar kritisera eller ifrågasätta, det är verkligen märkligt.

      Mm håller med ! Läste på en annan blogg för ett tag sedan ( Annika leone ) hon skrev att en stor influenser har op sig samt säljer piller ! Undra vem?

        Hm?Undra vem?

      Jo, folk vågar ifrågasätta och kritisera systrarna Graaf men

      1. Antingen blir man blockad
      2. Eller så får man hela drevet av deras följare på sig, och skall dra ner det till sandlådenivå
      3. Maggan får ett psykbryt
      4. Maggan hänger ut både den som kommenterat och kommentaren på sin blogg
      5. Maggan & Hannah tål inte kritik, så då blir kommentaren borttagen
      6. Maggan & Hannah kan aldrig stå får nått utan istället får man ideligen en massa bortförklaringar
      7. Maggan & Hannan använder sig mycket av gaslighting och vill gärna framstå som bättre
      8. Maggan tar in Mona istället som får ta kritiken istället eller Better you

        9. Hannah tog förr in alltid ”vakthunden” Peter (alltså hennes ex-man)

    Jag använder Nyttotekets, av gräsbetat nötkreatur, sedan något år. Efter nån vecka såg och kände jag skillnad på huden. Fast anledningen till att jag började var för att få ordning på mina tarmar och immunförsvar och efter några månader märkte jag förbättring där. Det är inte helt bra(har stora problem), men på väg åt rätt håll.

    Jag att det är jättebra att man använder hela djuret efter slakt, så inget går till spillo. Vill man inte köpa pulver kan man koka sin egen buljong, eller äta märgben gjorda i ugnen(Mums!)

      Jag har inte testat att göra märgben i ugn och äta men däremot gör jag min egna benbuljong av märgben. Så gott ju! 🙂

    Om Oslo skin lab vill bevisa att deras produkt fungerar, så borde de ta bilder, före och efter, på tanter som är 70, 80 och 90 år gamla, låt dem brova medlet under sex månaders tid. Så får vi se vad det blir för resultat?Om deras rynkor minskar? Att göra samarbeten med unga tjejer och kvinnor 40+ som är fillers och botox proppade är inte trovärdigt.

    By the way?Någon som vet varför systrarnas ”show” på Tv 3 lades ner? Såg två avsnitt och de var ju urtråkiga och tillgjorda, om jag jämför med Pernillas show. Hur tänkte produktionsbolaget där?
    De syntes ju att produktionsbolaget hittade på aktiviteter åt systrarna som de skulle göra. Och vilket stå hej det var med reklam för dem innan det började sändas. Reklam på busshållplatser, intervjuer i tv och media. Till och med hos Skavlan? Produktionsbolaget marknadsförde dem hårt, men det verkar som intresset hos tv-tittarna inte var stort. Showen verkar ha blivit en flopp?
    Vad blir nästa steg?
    En förnyad trudelutt av deras You, You, You got…… ??
    Snart så poppar de väl upp i ”Så ska det låta”?
    Välkomna att jobba inom vården ?vården går på knäna?

    Hmm på plus på SVT så testade en av programledarna denna produkt i 2 månader och blev mer rynkig. Klippet går säkekert att söka fram

    Fattar inte varför Maggan själv använder ett annat märke än sitt eget som hon gjort så mycket reklam för och som också till störst del innehåller kollagen?

    Tycker det blir för mycket reklam, känns så skenheligt av systrarna att lura på människor en massa produkter som inte funkar, bara för det yttre och sedan kalla sig frireligiösa kristna. Satt och sa det i Skavlan om jag minns rätt.

    Kollagen i hudvårdsprodukter vet jag inte om jag ger mycket för men däremot att äta, tex göra egen benbuljong är hur bra som helst för kroppen. Kollagen är ett grundläggande protein och något som kroppen behöver för att kunna stärka upp bland annat hud, leder och senor. Bidrar alltså till att bygga upp kroppens stödjevävnad. Det finns kliniska studier på effekten av kollagen i kroppen så det är inget hittepå.

    Så trött på att dessa influencers, som i de flesta fall med nöd och näppe gått ut gymnasiet, hänvisar till studier och forskning. När det enda de menar är att produkten gör gott för deras egna plånbok, eller att de själv gått på marknadsföringen från den enorma industri som detta är. Vill inte höra t ex Mona förklara att vissa kemikalier i smink/skönhetsvård är heeeelt ofarliga (enligt de som säljer dem….). Kan hon, eller tillverkarna, verkligen garantera det? Det skulle väl dras igång en studie om det faktum att vi utsätts för en sån enorm mängd olika kemikalier idag (läs om kemikaliecocktail) att ingen egentligen vet om dagens gränsvärden är tillräckliga för att skydda vår hälsa. Men Mona vet minsann, och uttalar sig tvärsäkert.

    Jag har använt Oslo Skinlab i snart ett år och älskar det. Rynkor, fina linjer och celluliter ser jag ingen skillnad på kan jag ärligt säga. MEN! Jag har alltid varit extremt torr och det är en stor skillnad! Får inga torra fläckar i ansiktet längre och ”fiskfjällshuden” på smalbenen är helt borta. Så för mig hjälper det mycket. Men jag tror vi alla människor är olika, för vissa funkar det för andra inte. Alla vill vi även olika saker med våra produkter och mirakelpulver som stoppar åldrande…nja det kommer nog aldrig existera ??‍♀️

    Den här reklamen känns dock lite harmlös, en droppe i havet av lurendrejeri. Tycker nog den med alla dessa fejkade hälsokost piller ör värre med Magdalena.

    Försöker lura på folk att hon minsann är så duktig med träning, äter hälsosamt m.m för att sedan höra Filip säga i deras reality serie att hon har plastikopererat magen.

    Att Magdalena inte bara kan stå för sin bantningshets, åldersnoja och utseendefixering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.